1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2022.07.02. 09:52 HaFr

Az Orbán-rezsim algoritmusa (simplified version)

Downward Spiral Images – Browse 11,045 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Kipróbált és mindig rossz véget ért (nemzeti) reálszocialista-argentín típusú forgatókönyvet pörget az ország: a közép- és felsőrétegek nagy részét az adópolitikájával és antikommunizmusával kezdetben maga mellé állító, majd a kormányzati inkompetenciája, erkölcstelensége és az útszéli arroganciája miatt elveszítő, a kisebb részüket piactorzító családtámogatással és EU-s pénzek átjátszásával magához láncoló, nagyüzemi lopásra szakosodott kormányzati geng szó szerint megvásárolja a szegények szavazatait -- nem mellesleg a legutóbbi időkig piaci ár felett fixált, a különbözetet ellopó -- "rezsicsökkentéssel", közmunkával és krumplival, ehhez hozzácsapja a traumatizált nemzetre kiötlött hazug propagandát. Minderre a jóisten pénze se volna elég, de különösen nem az ennek a lerobbant országnak a GDP-je, amit az EU-tól beszerzett, az EU által nem védett ezermilliárdokkal egészítenek ki. Amint a nyugati pénzfolyamnak -- túl későn -- vége szakad, de legalábbis már nem jön magától értetődően, az ország egy pillanat alatt fejre áll. A genny kifeslését gyorsítja -- de csak gyorsítja -- a háború, amit nem mellesleg a fasiszta példakép robbantott ki, akihez szpec kapcsolatok fűzik a rezsimünk vezetőit. Elszabadul az infláció, ami az átlagos vásárlókosáron számítva már jóval 20% fölött van, a nemzeti valuta értéke meredeken esik (az utóbbi hónapokban a világ három legrosszabbul teljesítő fizetőeszköze között szerepel), áruhiány lép fel, elkezdenek sorra lerobbanni az addig kizsigerelt, karbantartási és innovációs forrásaitól megfosztott közszolgáltatók (és ez még csak most kezdődik: a következő húsz év az ellehetetlenített infrastruktúra bosszújáról is szólni fog), a nemzet legfontosabb hivatásában, a pedagógiában, a dolgozók a segédmunkások bérét kapják ...., de természetesen a hazudozás folyik tovább Brüsszelről, a baloldalról meg a miniszterelnök békegalambbá történt metamorfózisáról. Nincs még egy ilyen aljas politikai "elit" Európában, bizonyos szempontból a világon se. És nincs még egy ilyen ország, amelyik ennyit hazudna magának magáról. A lényeg, hogy az átlagmagyar büszke rá, és az a jó hazafi, aki minél ótvarabb stílusban tudja hozni a kötelező imbecilitást.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr3117873379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.07.02. 11:51:20

.... Dehaagyurcsánylenne.....!
Mondjuk neki nem volt mészáros lőrince meg tiborcz istvánja.
Meg nem ment el nála évi többszáz (ezer) milliárd propaganára.
Beljebb is lennénk pár ezer milliárddal.

Liebling 2022.07.02. 11:53:29

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Megértem a kérdésed... már csak ez maradt

sync 2022.07.02. 12:10:16

Most engem sz foglalkoztat, hogyan őrízzem meg megtakarításaim értékét. Háromból egy évet feleslegesen dolgoztam.
Orbán meg várja az oros tankok dübörgését hazárainkon. Már csak Putyin mentheti meg.
"Orbán Viktor: a háborús zóna sokkal gyorsabban közeledik Magyarországhoz, mint gondolnánk"

Boldeone2 2022.07.02. 12:57:41

@sync: Fektesd dollárba ! 380 alatt vètel...Èn is így tettem, mert ebben az abszurd rezsimben nincs sok lehetőség . ( A kivándorlás a másik ...)
Ez a nemzet soha nem tanul a hibáiból, az emberek maguknak is hazudnak , ahogy az államszoci rendszerben tettèk ..
A rendszer tömegbázisa akkor is erős maradt amikor már tudható volt, hogy eljön a vègjátèk ...

sync 2022.07.02. 13:28:23

@Boldeone2: Az OTP nem engedi eladni befektetési jegyeit. Nincs menekvés. Amikor a MÁK-ot sem lehet visszaváltani, az lesz a katasztrófa.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.07.02. 13:34:33

@Liebling: ugye nem arra gondolsz, hogy nekünk ballibeknek...? :))

HaD 2022.07.02. 14:09:15

Solymárra stadiont!!!

élhetetlen 2022.07.02. 20:46:55

@sync: Emlékszem, itt a kommentekben hányan lelkesedtek, mikor Orbán „átterelte” a lakossági devizahiteleket forint alapúra, de jó, csökkent a külföldi kitettség. Csak annyit mondtam, hogy a devizahiteleket nem tudja elinflálni, a forint alapút igen.

Boldeone2 2022.07.02. 22:28:14

@élhetetlen: Ezt az inflációt már a közèprètegek is èrzik:
hvg.hu/gazdasag/20220702_Nincs_telt_haz_a_Balatonon_visszaesett_a_belfoldi_turizmus

Ilyenkor már teltház szokott lenni....Innentől csak romlani fog az általános gazdasági helyzet, mèg az is lehet , hogy földbe áll a gazdaság, olyan szinten elrugaszkodtak az árak. Mindez úgy , hogy közben " árstop " van...

Larrikin 2022.07.25. 09:15:33

"Meg nem ment el nála évi többszáz (ezer) milliárd propaganára."
Akkoriban más volt a rendszer, de kihozta belőle a maximumot.

Larrikin 2022.07.25. 09:23:53

@élhetetlen: "Csak annyit mondtam, hogy a devizahiteleket nem tudja elinflálni, a forint alapút igen."
A principal reálértéke csökken, a vagyontárgy nominális értéke nő, ezzel sok adós kiegyezne.
süti beállítások módosítása