1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2020.12.09. 08:29 HaFr

Védd meg magad és családodat a kormánytól!

Quarantined with Kids: 10 Tips to Balance Family, Work and Schooling |  Ochsner Health

Arra a fajta nevelődésre jó lehet az európai politika bárki számára, hogy lássa: milyen vegyesen nulla vagy amorális alakok irányítják a nemzetek és az unió sorsát Johnsontól von der Leyenen és Macronon át természetesen a minden szempontból kirívó Orbánig. Ez talán néhány honfitársunkat közelebb viszi a kooperatív individualizmus előnyeinek felfogásához, az önbecsüléshez és az önfejlesztés fontosságának elismeréséhez (hogy a hülyék és gazemberek hatásának a lehető legjobban tudjon ellenállni a saját és a családja élete védelmében).

Az önvédelem "első vonala" tehát a helyzet felismerése: senkinek sem lehetsz olyan fontos, mint önmagadnak. Ezzel összhangban: senkivel szemben nem vagy annyira felelős, mint önmagadért. A helyzet egy picit megváltozik, amikor saját családod alapítasz. Ekkor a fontosság és a felelősség kiterjed a családodra is, de nem szolgálhatod és nem védheted meg a családodat anélkül, hogy már előtte és mellette ne vennéd komolyan azt, hogy hogyan lehetsz ebben a leghatékonyabb.

Az önmagadért (és a családodért) való felelősség kulcsa az életed, a megélhetésed és az erkölcsi rended másoktól (legfőképp pedig a nemzettől és annak kormányától) való sikeres védelme. Ha az életedet a kiküszöbölhetetlenen túl is a kormánytól vagy a nemzettől teszed függővé, miközben ezekre a befolyásod minimális (gyakorlatilag nincs), a döntéseik viszont gyökeresen megváltoztathatják az életesélyeidet, akkor nemcsak felelőtlenül, de ostobán is jársz el a magad és a családod szempontjából.

Ezért mindenki akkor teszi jól, ha úgy készül fel az életre, illetve úgy változtatja folyamatosan az életstratégiáját, olyan opciókat hoz létre és úgy él, hogy a lehető legjobban csökkentse a kormány és a kollektívumok életére gyakorolt hatását.

Végső soron persze a kivándorlás mindent megoldhat (leszámítva, hogy mindenképp egy másik, meglehet jobb, hatalom alárendelésébe kerülsz), de ha valakinek hozzátartozik az élete teljességéhez a saját nemzeti, nyelvi és szokásközegében való élet, akkor individualizálódjon, illetve teremtse meg ennek a feltételeit!

A feltételek kialakítása jó esetben már az ember saját szüleinek tanácsára, unszolására vagy kényszerével elkezdődik. Iskoláztatás, szemléletmód, értékrend, kutúra, viselkedés. Ha nincs ilyen szerencséje, akkor az embernek a saját eszére kell hagyatkoznia és végső soron olyan pályát választania, ami versenyképes, független, remélhetőleg alapvetően erkölcsösen lehet űzni és adott esetben mobilis.

Az individualizáció értéke talán megnő ezekben az években a magyarok értelmesebb része számára és ezek felhasználják az Orbán-rezsimben nyert (rossz) tapasztalataikat a saját, vagy ha az már nem megy, legalább a gyerekeik megfelelő terelgetésére.

__

PS.:

Orosz vagy nyugati vakcinát engednél magadba? Erre leegyszerûsíthetô minden lényegi politikai döntés (pl. a 2022-es választás is) Magyarországon. Teszteljék magukat a fideszesek ebben is, hátha az eredmény végül nyomós érv lesz arra, hogy elkezdjék komolyan venni az ország sorsát: tegyék fel a kérdést, miért tennék az országgal azt, amit a testüknek nem akarnak? Az önvédelem mint önmagad testi épségének védelme elég jó alap lehet ahhoz, hogy minden mást ebből vezess le.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr8616325126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.09. 09:13:47

Csak és kizárólag egy kollektív módon összetartó, az erkölcstelen familizmus kultúráját és értékrendszerét teljesen ellenző, magyar tudatú proto-etnikai közösség képes védekezni a Fidesz ellen. Ehhez az kell, hogy a magyar tudatú proto-etnikum történelemképét, legitimitását, vallási alapjait, világképét, jövőképét és ideológiai céljait pontosan és alaposan felvázoljuk és ezek mind felsőbbrendűek legyenek a Fidesz hasonló elképzeléseihez képest.

2020.12.09. 09:14:21

Nem olyan egyszerű a dolog. Követelni fogják, hogy vonulj fel május 1-én, hogy lépj be a pártba, hogy szülj gyereket, hogy a gyereked legyen kisdobos. Szóval, behatolnak az életed minden részébe.
Láttuk persze a hatékonyságát is ennek a politikának.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.09. 09:23:16

@Honóriusz: @b.feher: A szervezettséggel szemben csak a szervezettség, a hatalommal szemben csak a hatalom, az erővel szemben csak az erő, a nacionalizmussal szemben csak a nacionalizmus működik. Morzsának és szélben sodródó porszemnek lenni biztosan jó dolog, de teljesen értelmetlen is. Védekezni kell a szervezetlenség, a demoralizálás, a gyengeség és a félreinformálás ellen. Ezt csak egy anti-Fidesz biztosíthatja.

ricardo 2020.12.09. 09:25:08

Polgár emberek többnyire legyintenek a kezükkel, ha a kormány dolgairól hallanak. Értelemszerűen maguktól várják a boldogulásukat, és nem a hatalomtól. A „nemzeti érdek” kifejezést tulajdonképpen nem is igazán értik, és persze végképp nem jutna eszükbe bármiben ilyesmire hagyatkozniuk. És blogot sem vezetnek az ún. nemzeti sorskérdésekről.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.09. 09:27:07

@ricardo: A Fidesz célja az emberek tehetetlen, félreinformált, szervezetlen és szétszórt, összezavart porszemmé tétele. Erre szolgál a mindenhonnan jövő propaganda és az álellenzéki félreinformálás. Ezzel szemben csak egy új szervezettség és egy új erő adhat védelmet.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.12.09. 09:29:49

@ricardo: és fölösleges kommenteket sem tesznek... mert ilyen polgárból legfeljebb 5% van, őket nem árt megerősíteni, a többi 95%-ra meg segítőleg gondolni; nemzeti sorskérdésekkel foglalkozni meg bónusz -- csak hogy ne keverd össze az individualizmust az egoizmussal, a polgári konzervatív hozzállást a piaci redukcionizmussal, welcome

2020.12.09. 09:35:42

@Főnix Oszlár Gazdag: "Morzsának és szélben sodródó porszemnek lenni biztosan jó dolog" Ez nagyon költőire sikeredett.
Szerencsére a diktatúra nem terjedhet ki, annak köszönhetően, hogy az EU normái mások, mint Orbáné. Orbánnak azt a törekvését lehet látni, hogy nyerjen meg minél több tagállamot magának és rendszerének.
Ha kilépünk az EU-ból, akkor már kicsit más a helyzet, de akkor sem csúszhat nagyon szélsőséges irányba a politika.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.09. 09:39:46

@Honóriusz: Már csak a nagyon tudatlan vagy teljesen lemming-szerű emberek gondolják, hogy megúszhatjuk a TV előtti ****vakarással a cselekvést. Meg kell mozdulni, mert katasztrofális pályára állt rá egy erkölcstelen familista, visszaeső és önpusztító kultúra. Ebből a kultúrából ki kell lépni.

2020.12.09. 10:21:08

@Főnix Oszlár Gazdag: Kétségtelen. Be kellene lépni valamelyik pártba, politizálni kell.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.09. 10:57:52

@Honóriusz: Nem, versenyképes ideológiát és érvrendszert kell alkotni, majd annak a pajzsa alá kell behajtani az összes ellenzéki pártot.

lobaszopiatej 2020.12.09. 11:19:58

Cégedhez ne vegyél fel fideszest, mert bizonyos helyzetekben nem képes kompromisszumokra, és feleslegesen beképzelt előítéletei vannak (pl emberekről). Valamint nem ritka, hogy konfliktusai lesznek a nem-fideszesekkel, mert erőszakosan próbál megtéríteni másokat a szavazói hitére.

Glokta 2020.12.09. 17:41:30

@lobaszopiatej: Ezt a szart ne kezdjük el.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.09. 20:57:30

Amit viszont nem teljesen értek az a következő, folyamatosan visszatérő "ellenzéki" gondolatmenet: 1.) ami az országban folyik az szörnyű 2.) ez az ország ilyen, nem lehet rajta változtatni, semmit sem tehetünk 3.) az ellenzékkel még rosszabb lenne 4.) a kivándorlás egy jó megoldás. Ez a gondolatmenet mit csinál azon kívül, hogy: 1.) demoralizálja az ellenzéki szavazókat 2.) bebetonozza a reménytelenséget 3.) megakadályozza a cselekvést 4.) elveszi a kedvet a közügyek megbeszélésétől? **** ;)

Reding Roli 2020.12.09. 23:20:12

@Főnix Oszlár Gazdag: A fő kèrdès az, hogy mit lehet csinálni ezzel az alapvetően nihilista társadalommal ...Eddig csak a 2020 - as èv volt ami igazán kiverte a biztosítèkot , de ez sem a belső ellenzèki politikai mozgások kènyszerítette hatás volt elsősorban , hanem a váratlanul jött járványkatasztrófa miatt sorozatosan elkövetett kormányzati politikai hibák okozták a rendszer hirtelen megroppanását ès úgy tűnik, most jött el a pont , amikor határozottan elmozdulhattak a nèpszerűsègvesztès irányába ...
Tegnapig azt mondtam, hogy minden ellenük dolgozik: a járvány elkezelèse, a kultúra ès a tudomány gleichschaltolása , brutális átalakítás az egèszsègügyben , ès az állami vagyon átjátszása magankèzbe , azaz : megindultak a vègleges diszkreditálódas felè..
...hogy a generációs változásokat most ne is számítsam...
Erre most az EU - bár még a vègleges szöveget nem ismerjük- de úgy tűnik , adott nekik 2 èv haladèkot, jogállamisagi mechanizmus èrvènyesítèsère ...
Ez kb . 6 milliárd euro vissza nem tèrítendő forrás az újjáèpítèsi alapból, ès meg vagy 7-8 milliárd euro , gyakorlatilag nulla kamatozású hitel...
Ezzel megmentettèk a haldokló NER-t , ès adtak egy újabb esèlyt a magyar diktátornak ...Ez elkèpesztő nagy összeg, miből megvásárolhatja magának a túlèlèst 2022- re is...

A fő kèrdès már csak az, hogy milyen eszközökkel lehet legyőzni ezt a vègtelenül bűnös ès erkölcstelen kormányt , ha mögötte áll az egèsz allamgèpezet hatalma - a megszilárdult pártállam ès mèg kívülről euro- milliárdokkal támogatják ....
Ez a válság most simán elsodorta volna Orbánèkat, erre az EU beleavatkozik ès megmenti őket....Ekkora mennyisègű pènzzel a hátuk mögött - gyanítom- mèg az eddigieknèl is brutálisabb kormányzást fognak folytatni , mert vèrszemet kaptak, hogy nekik mindent lehet, hiszen a szenilis vènasszony mindent elnèz nekik...

ijontichy 2020.12.10. 02:36:57

@Reding Roli: "a szenilis vènasszony" Évtizedek múlva ez jókora fekete pötty lesz az életrajzában, de ez minket nem vigasztal. Szvsz. másokat se annyira, mert a Mutti hamarosan lelép, de a többiek nyakán még sokáig itt marad az alcsúti bolsigyerek. Ez a beavatkozása a legmeredekebb volt mind közül, amit kedvenc "keresztfiacskájáért" tett, de a Covid miatt meg tudta lépni.
Egyre inkább úgy gondolom, a Muttinak (csakúgy mint vityának), messze több a mesterséges "műanyag" elem a politikusi imágójában, mint a valódi tehetség/nagyság. De hát ez van, korunkban a marketing mindenek fölött.
Off
Emlékszem, annak idején az USA-ban láttam egy sörreklámot (szuper jó volt). Másnap a Mall-ban szinte automatikusan vettem egy kartonnal. Nekem (akinek a gyengéje elsősorban a jó bajor sör) életem legtrágyább söre volt. De az a reklám valahogy ütött :-( (viszont javamra írandó, hogy soha nem repetáztam :-) ).
On
Jó a poszt bevezetője: "Arra a fajta nevelődésre jó lehet az európai politika bárki számára, hogy lássa: milyen vegyesen nulla vagy amorális alakok irányítják a nemzetek és az unió sorsát"

Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.10. 06:44:45

@Reding Roli: A magyar ellenzéknek elsősorban a mérhetetlen gyengeséget kellene leküzdenie. Ideológia->hit->erő->szervezet->politikai hatalom. Ennyire egyszerű a dolog. A többit - ideértve a sopánkodást is - el kellene felejteni.

screpes 2020.12.10. 08:18:53

@ijontichy: @Hafr:

Miért lenne nulla, vagy amorális alak Van der Leyen, vagy a Mutti?
Vagy akár Weber?
Magyar szempontból mi lenne a német morális?

Odaküldjük Orbánt és hőzöngünk, hogy nem rugták még ki onnan (Európából..) Mintha azt várnánk, hogy európa szerezzen érvényt az Ő akaratuknak.. Vagyis szóval a miénknek.

------------

ijontichy 2020.12.10. 09:29:05

@screpes: Nem magyar szempontból, Eu szempontból.
Én megértem a Muttit: az üzlet, az üzlet. De a "vizet prédikál, bort iszik" viselkedés ettől még igaz rájuk. Ha komolyan gondolnák az egységes EU-ról szóló prédikációikat, akkor a liberális demokrácia, jogállamiság, kapitalista piacgazdaság (110%-ra járatott etatizmus nélkül)... (egyszóval az "Európai értékek" címkével ellátott dolgok) általuk is hangoztatott elvárását, tíz ilyen év után már sokkal jobban bevasalnák az alcsúti bolsigyerek országán. Nem vasalják, ezt értem. Tkp. teszek rá, hisz Németország jól fog járni (Mo. meg nem annyira, de abban igazad van, hogy senki sem szorít davajgityót (szó szerint!) a magyarok gerincébe, hogy az alcsúti sztrítfájterre voksoljanak). De ettől még amorális. Pont.

A "morális-erkölcsi" részt félretéve, már árnyaltabb a kép. Az én véleményem erről az, hogy amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. Ha vitya kedvenc terepén, a faluvégi kocsmában többekkel kerülsz szembe, célszerű nyitásként a vezért megcsapni, de úgy hogy elsőre padlót fogjon. Nem kéne ezt a popdemagóg-altright problémát hagyni eszkalálódni. Különösen annyak fényében, amit vologya egyszer elejtett: 2028-ra Mo. dönthet úgy, hogy neki terhes az Eu. A német tőke így is, úgy is kiszedi a maga hasznát az országból (otthon foglalkoztatott munkaerő, kivándorló munkaerő, piac). Minek odaönteni az Eu-s adófizetők pénzét is? Öntsük oda, ahol az integráció és a polgárosodás tekintetében termékenyebb talajra hull. Hosszú távon az Eu jobban jár ezekkel, Mo meg dönthet úgy, hogy tovább megy az önsorsrontás útján. Nem erőszak a disznótor.

Billy Hill 2020.12.10. 12:07:12

(A Muttit valószínűleg nyomatékosan kérték a "déli államok", hogy sürgősen oldja meg az újjáépítési pénzek kérdését, és így háttérbe szorult az a szcenárió, hogy 2 tagállamot új jogállamisági eljárástípussal szívassanak, és eközben még 2-3-4 másik ország is szívjon, mert nem jut pénzhez. A momentán kisebb szívás irányába mozdult el a rendszer, mert most ez volt a realitás.)

Billy Hill 2020.12.10. 12:11:33

(Érdekes még, hogy pl. a Welt és a FAZ fórumaiban is sok német írogatott úgy, hogy de jó a HU és PL kormányok vétója, mert így nem tud létrejönni egy újabb nagy pénzalap / hitelközösség, amellyel megint a német adófizetők fognak szerintük rosszul járni, felelve a déliek újabb eladósodásáért is, akik közben nem hajlandók a "megfelelő" megszorításokat és strukturális átalakításokat meglépni a saját államaikban...)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.12.10. 12:12:45

@Billy Hill: hát, a németek mindenhogy járnak, csak rosszul nem, ezt azért mondja meg már nekik valaki

Bánegressy 2020.12.10. 15:22:08

@post:
ezzel az a baj, hogy ha nincsenek meg a család életében ezek az magától értetődő autonómiára nevelő algoritmusok, akkor semmiképpen nincs könnyű helyzetben az egyed.
felnőtt korában két irányban kell elkezdenie a munkát és gyakran az egyik, a hivatás, vagy robot akármi akadályozza a másikat, azaz a személyiség megfelelő formálását, az önfejlesztést.[megfelelő, mi az hogy megfelelő?]
mindenesetre a napokban jutott eszembe, hogy esetemben már ott kezdődött a faragás, amikor l.elemista koromban átneveltek balkezesből jobbkezessé.
mi ez, ha nem az elme megheckelése végül is addigra már valamennyire kialakult az agyféltekék valamelyikének a dominanciája és akkor erőszakkal megváltoztatják.
ez majdnem olyan mértékű beavatkozás a személyiség fejlődésbe(annak további lehetőségeinek az irányába), mintha átgendereznének.
ez arról jutott eszembe, hogy a kutyám nemrégiben játék közben megharapta a bal mutatóujjamat és annyira meg is rántotta, hogy most a gitáromon nem tudom lefogni(bal kéz) az alap akkordok közül a szűk fekvéseket f-dúr a-moll d-moll stb és kénytelen vagyok megpróbálkozni a bal kézre, azaz a fogólapon jobb kézre való visszatéréssel(persze ettől pengetni még a kissé beteg bal kezemmel kell majd)
nincs nagy jelentősége, mert nem létkérdés számomra a gitározás(nem is nagyon tudok :D), de amikor arra gondoltam, hogy mi lett volna, ha balkezes maradok, vsz sok szempontból másképp alakulhatott volna a kreatív életem.
ami így nem sikerült túl kreatívra :D
ne engedj az államnak!
az állam nem a barátod.
az állammal való tudatos szimbiózis fontosabb, minthogy pl. tudatos vásárló légy, de legalább annyira fontos.
mert ha mindenki legalább tudatos vásárló lenne, akkor önkéntelenül is rá kéne eszmélnie, hogy az állammal, az állam szolgáltatásaival szemben is hasonló elvárásokat kell támasztania, hiszen nem sokban különbözik a viszonya egy terméket, szolgáltatást kínáló piaci szereplővel szemben, mint az állammal.
abban mondjuk nem összehasonlítható, hogy az állam sok "szolgáltatása" szempontjából monopolhelyzetet élvez és ráadásul nem választás kérdése, hanem sok tekintetben kényszerű az ezekhez fűződő viszony. ezért viszont a jogi védelem alkalmazásainak lehetősége fontos. erre mondjuk nincsenek még olyan kétes, felemás működésű szervek sem, mint fogyasztóvédelem. pedig ez az első. mindenféle fityfasz tudatosság; pénzügyi, fogyasztó stb. ezután következik
süti beállítások módosítása