1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2020.08.12. 10:25 HaFr

Egyetlen nagyon erős ellenzéki vezéregyéniség kell, de még nincs közöttünk

It's National Boss's Day — Here's My Recipe on Becoming a Strong ...

Miért kell egyetlennek, nagyon erősnek és vezérnek lennie annak, aki le akarja győzni Orbánt? Röviden: mert Magyarország nem polgári demokrácia. Kicsit bővebben: mert sosem volt az, tehát nem adott a kultúrájában az az erkölcsi, bizalmi, együttműködési képesség, amit finom úriemberek(nek látszó politikusok, egyáltalán: a szó klasszikus értelmében vett politikusok) türelmes, toleráns, könnyű súlyú vezetőként aktiválni tudnának. Karácsony Gergely vagy Márki-Zay sosem lesz ennek az országnak a miniszterelnöke, (sok ok miatt, de a poszt szempontjából azért,) mert nem tudnak mozgósítani annál jobban, amennyire az Orbán-ellenesség mozgósítja az ellenzéki szavazókat. Nem tudom, érthető-e ez a mondat. Az következik ebből, hogy az ellenzéki pártok mindig annyira erősek csak, amennyire a támogatóik utálják Orbánt (mert nincsen pozitív, saját jogú, saját erejű, inspiratív vezetésük), viszont így az Orbán iránti utálatot is Orbán irányítja, ami látszik is a táborának és ellentáborának hullámzásából. Amint Orbán -- volt rá példa -- kicsit visszavesz az agresszivitásából, rögtön lankad az ellenzéki szavazói kedv és cselekvési elkötelezettség is. Az ellenzéki szavazó számára is Orbán az iránytű, nem a saját vezetői. Ez utóbbiakban valójában nem bízik (eléggé).

Világos ez már csak az ellenzéki tüntetések sorsából is. Ahhoz, hogy M.o.-n tüntetésre járjon sok tízezer ember, legalább egy olyan vezetőre volna szükség (és egy elég is lenne), aki el tudja hitetni velük, hogy ennek értelme van, mert stratégiával rendelkezik és a tüntetéseknek stratégiai jelentőségük van a rezsim megdöntése szempontjából. 1. Minek elmenni, ha nem ilyen céllal megyünk? 2. Ha enélkül is elmegyünk tüntetni és ezektől várjuk a hirtelen rendszerhalált, akkor nincs szükség a vezetőkre, mert nem vezetnek, hanem élősködnek a tüntetéseken. Nekünk csak élősködő vezetőink vannak az ellenzéki oldalon, ezért sem kísérleteznek túl sokszor nagygyűlések szervezésével. De mivel egyébként mást se tudnak -- nincs országképük, narratívájuk, akaratuk, áttörő hatalmi ambíciójuk, végül pedig nincs bölcsességük sem visszavonulni -- pont olyanok, amilyennek mindenki tapasztalja őket. Enerváltak és cselekvésképtelenek.

Ezt az országot meg kell még csinálni. Nem aktiválni a (nem létező) belső képességeit. Ehhez elkötelezett, inspiratív, modernizáló, kulturálisan bekötött, a kapitalizmust értő és szociális kontextusba helyezni képes polgári-liberális vezérre -- komoly egyéniségre -- van szükség, aki a hatalomra kerülése után képes átvinni az országot a kritikusan szükséges, meredek, de járható modernizációs pályára -- immár visszavonhatatlanul.

Ellenzéki vezérre várunk. Még nem ismerjük.

258 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr6116132502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shakespeare 2020.08.12. 10:38:12

jó meglátások,

annyi csak, hogy nem lesz hirtelen rendszerhalál,
nem tud lenni, átalakulás tud lenni

nemzetközi vs helyi erők harca megy,

de mivel a helyieknek nincs esélyük a nemzetközivel szemben, csak akkor ha helyi politika értük van, így mindent megtesznek a rendszerhalál ellen

pátyi 2020.08.12. 11:13:39

Tehát egy ellenzéki jó diktátorra, vezérre, van szükség, a rossz diktátor Orbán helyett. Szerintem ez már inkább utópia mint naivitás.

Khonsu 2020.08.12. 11:34:05

Egy Zelenszkij-féle "Nép Szolgája" vonalban szerintem nálunk is lenne potenciál.

Bogomil 2020.08.12. 11:45:49

@pátyi: Szerintem egy karizmatikus vezető nem feltétlenül (válik) diktátor(rá). A személyes képességek bizony számítanak egy politikus esetében is.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 11:56:20

Szerintem nem elég egy karizmatikus vezető, mert a kérdés az, hogy kiket és hogyan vezessen a "vezető". Orbán önmagában nem a karizmatikussága, hanem a kíméletlen szervezet- és holdudvar-építése révén vált a mai önmagává. Ennélfogva nem csupán egy másik Orbánra, hanem - ahogy korábban is írtam - egy FIDESZ-B-re van szükség. A különbség csak az lenne, hogy ez az új alternatív hatalmi és pártstruktúra egy nyugatosabb, élhetőbb, individualistább magyar váltópártot hozna létre.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.08.12. 12:04:15

@Főnix Oszlár Gazdag: nem írtam, hogy karizmatikus --- a vezérben viszont bennefoglaltatik a szervezetépítési stb képessége

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 12:12:57

@HaFr: Szerintem nagyon helyesen és bölcsen elmozdultál az absztrakt morális értékek fantáziabirodalma felől a magyar valóság felé. Ugyanakkor nem kell félni egy ellensúlyként létező karizmatikus vezetőtől, mert te is erről írsz lényegileg, csak valahol immorálisnak tartod még mindig. Pedig nem az, mert ELLENSÚLY. Ez egy ilyen műfaj, főleg egy ilyen korban. Majdnem kimondod egyébként a karizmatikus szót: "Egyetlen nagyon erős ellenzéki vezéregyéniség kell"."...finom úriemberek(nek látszó politikusok, egyáltalán: a szó klasszikus értelmében vett politikusok) türelmes, toleráns, könnyű súlyú vezetőként...".

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2020.08.12. 12:16:06

Godot-ra várunk?
Optimista természetem ellenére, ez jutott az eszembe. :(

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 12:17:57

@HaFr: Orbánt sem utálni, sem szeretni nem kell, csupán a sikerének a kulcsát kellene megfejteni. Valamit azonban tud, mert nyilván nem a banális véletlenek sorozata viszi előre.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.08.12. 12:21:37

@Főnix Oszlár Gazdag: félreértesz, a "karizmatikus vezető" nem elég, vezér kell -- a realitásokkal 2013 óta számolok, minden posztom realitás felfejtéséről szól, ezért vagyok szkeptikus, nagyon kevés absztrakt erkölcstani fejtegetést írok

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 12:27:58

@HaFr: OK, így értem. A realitás valóban jelen van az írásaidban, de szerintem dühös vagy. És a fantáziabirodalom így érhető tettem, hiszen sorozatban, szinte havi rendszerességgel mélyen csalódsz (!) a magyar valóságban. Tehát a realitás azon részét még mindig nem fogadtad el, hogy a magyar társadalom egyszerűen nem képes megugrani a számodra olyan logikus és racionális magasabb lécet. Ez dühít téged, dühös vagy, és ez mutatja meg azt, hogy nem fogadtad el a magyar realitást. Orbán elfogadta, sőt bevette és learatja ezt a realitást.

screpes 2020.08.12. 12:39:32

@HaFr:
Igen.
Eleve kérdéses, hogy úgy gondolunk e erre a nemlétező vezérre, hogy "azért" karizmatikus, mert ezzel mintegy helyettesít további, más szükséges értékeket, vagy mellékesen, személyiségjegyként, (testi hibaként), mert akkor jobban észre lehetne venni..
Az ő karizmája lenne mindaz, ami egyébként a helyzet új egyensúlyából hiányzik.
Ide érvelést szoktunk képzelni, meg jövőképet, alias pártprogramot..
Pártprogramokat várunk mialatt elparántáljuk magukat a pártokat , és esélyeiket is rossznak ítéljük. (Most már a gazdasági tehetségük is feleződött, a pénz, amiből egyáltalán szervezkedhettek...)
Ez olyan mint Lázár Ervin meséjében a fábaszorult féreg fába szorul és ordít, és a nyuszi azt a tanácsot adja, hogy adjunk neki jó tanácsokat...

A mi emberünk a francia forradalom Marianne-ja lenne,
Ha tenderen castingolnák, akkor az lenne a feladatok közt, hogy "jól mászik barrikádot..."

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.08.12. 12:41:25

@Főnix Oszlár Gazdag: hm, elfogadtam -- néha nagyon "csúnyán" írok a népről. Orbánal szemben azonban értelemszerűen keresem a kiutat.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 12:45:41

@HaFr: Orbánnal szemben csak Orbán-B és a Fidesz-B a kiút. Szerintem ez az ellenzék egyetlen járható cselekvési tervének az alapzata.

pátyi 2020.08.12. 12:55:02

Nem olyan régen még a tekintélyt, ezeken az oldalakon, mint valami fejlett demokráciától idegen, elmaradott társadalmak sajátosságának írtátok le. Most meg ezt keresitek az ellenzéki oldalon.

ijontichy 2020.08.12. 12:57:08

@poszt: "Send a maniac to catch a maniac." ;-)

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 12:59:16

@pátyi: Ugye kezded érteni, mekkora bajban lesz a Fidesz 2022-ben? ;)

pátyi 2020.08.12. 13:06:49

@Főnix Oszlár Gazdag: Ha lesz egy hozzá hasonló, tekintélyes, ellenzéki vezető, aki nem Orbánt akarja elsősorban legyőzni, hanem az országunkat / annak polgárait/ szolgálni, azzal mindannyian nyerhetünk.
De holvan Ő? Te már látod?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 13:17:13

@pátyi: A szerepet több ember is el tudná játszani, csak a szervezet hiányzik. Egyebekben pedig pontosan Orbán és a Fidesz legyőzése a cél, mert ez a demokrácia lényege. A gond velük az, hogy egy nietzscheánus és pogány ideológiát használnak fel a hatalmuk fenntartására, amely egy keresztényszociális hagyományú országban kulturálisan elfogadhatatlan. Szóval menniük kell. Ez nem bosszú, nem leszámolás, hanem egyszerű kormányváltás.

pátyi 2020.08.12. 13:28:45

@Főnix Oszlár Gazdag: Szerintem a probléma az, hogy a cél nem a fidesz legyőzése. A demokrácia lényege, hogy egy versenyben válsszuk ki a legtehetségesebb vezetőt, pártot, aki, a többség reményei szerint képes békét, nyugalmat, jólétet biztosítani a kormányzása által.
Én ezt a képességet nem látom ma az ellenzékben.
Szerintem az meggondolatlanság, hogy bárki csak ne Orbán és ne a fidesz.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 13:31:51

@pátyi: Nem, én pontosan leírtam, miért nem alkalmas Orbán és a Fidesz az ország irányítására. Nem személyes gyűlöletről van szó, hanem egy logikus morális döntésről. Meggyőződésem, hogy egy keresztényszociális ellenzék SOKKAL nagyobb társadalmi békét, nyugalmat és érezhetően nagyobb jólétet tudna biztosítani. A meggondolatlanság egy nietzscheánus és pogány, feudális és nagytőkés hazugsággépezetre bízni a nemzet jövőjét.

ijontichy 2020.08.12. 13:54:10

Ahhh... mindig ez a waiting for G̶o̶d̶o̶t̶ Messiah...
Nem feltétlen tekintély kell, hanem hitelesség. Hitelt érdemlő ígéret. A fityisznek ma van ~3-500k olyan szavazója, aki az éhendöglése utolsó lehelletével is viktort éltetné. Ezekkel kár foglalkozni.
Ezen felül van kábé ugyanennyi (tán több is) olyan szavazója, aki valószínűleg a pokolba kívánja a narancsbandát, ám akinek még a _szavazástól_való_távolmaradás_ lehetősége sem adatott meg. Nekik ki tudja megígérni - hitelt érdemlően - a mai "napi tízdeka parizert" holnap is? A lokális narancsbáró rövid úton való eltakarítását?

Ezen felül gyaníthatóan millához közelíthet az is, aki nem csípi a fideszt, de nem akarja többet vityát az ellenzékben látni, mert az jó eséllyel, újból a csürhe permanens és diadalmas utcai jelenlétével járna együtt. Szemükben a "demokratikus jogállam" megbukott 2006 őszén. "A demokrata nem fél!" ez az üzenet kurvára kevés ám, ha nem zúgnak mellé a csárdás pofonok, döndül a cellaajtó, Stigma Petya pedig nem a hála könnyeivel a szemében, kézcsókok kíséretében adja be a lemondását, a menekülőútért cserébe. Nekik mit lehet ígérni? Az ország az ő számukra nem élhetetlen, vitya meg majd megdöglik idővel.
A jelen ellenzék 95+%-a nem akar választást nyerni - ugye ez senkinek nem újdonság? A "Momentum" (sic!) fiataljai már jó eséllyel tanultak valamit abból, mi vár arra, aki az alcsúti kártékony állatka ellenében próbál politikai pályára lépni Mo-on (még fidesz színekben is, ld: Pokorni, Kósa, Lázár... hogy csak az ismertebb neveket említsem). Aki beszél nyelveket, piacképes képesítése van, könnyen rázizzenhet, hogy a Lajtán túl egészen jó életminőség várhat rá, több a zsé, és nem kell tűrni, hogy prostisrácok színvonalú, embernek látszó rezsimszolgák naponta fejére borítják a szarosvödröt (azt most hagyjuk, hova eszkalálódhat ez, ha szorul a hurok).
Szóval a pop"kultúra?" néha zseniálisan tömör gyöngyszemeket szór elénk: "Send a maniac to catch a maniac", de még egy jó nagy zsák pénzt is mellé! :-) Különben nem megy, és csak Mr. Cholesterol-ban lehet reménykedni ;-).

Khonsu 2020.08.12. 13:55:16

@pátyi: @Főnix Oszlár Gazdag:

A NER-nek és Orbánnak a "tervrajza" eredendően adott a magyar "néplélekben". Mindössze annyit csináltak, hogy betöltötték ezt az "ökológiai fülkét". Tehát Orbán és a Fidesz legyőzésének a kulcsa valóban az, hogy a célnak nem a fidesz legyőzésének kell lenni, hanem annak, hogy ennek a niche-nek a a Fidesznél és Orbánnál jobb betöltése, és ez magával hozná az előbbiek kiszorulását onnan. Ugyanis ma a NER elsődleges célja, a vagyonátcsoportosítás egy hibát, gyengeséget visz a rendszerbe, meggátolja, hogy ezt a helyet a mai gárda hézagmentesen be tudja tölteni. Aztán már az új csapatnak lenne lehetősége a modernizáció végrehajtására.

pátyi 2020.08.12. 13:55:52

@Főnix Oszlár Gazdag: Ezt a nitzscheánus, pogányt nem nagyon értem. Gondolom erőszakos, korrupt, képmutatót akarna jelenteni?
Nem hiszek abban, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok lényegesen mást mutatnának a hatalomban. Sőt, a folyamatos marakodásuk és bosszúvágyuk miatt a kormányzati teljesítményük messze a jelenlegi alatt maradna. Ezt éppen arra alapozom, hogy mivel a szervezet építésben, fejlesztésben nem mutatnak tehetséget, miképpen működtetnének egy országos adminisztrációt. Nincsen mögöttük egy szellemi, gazdaságí, műszaki, pénzügyi, stb háttér. Azt a fidesz mind felszívta. A bosszú miatt ezektől nagyrészt megszabadulnának, akik helyükre jönnek azok gyengébb minőséget jelentenének.
Ezért lehet, hogy 2022-ben nyernek. Nem elképzelhetetlen ez. De meggyőződésem, hogy egy-két ciklus alatt ugyanoda jutnánk, mint 2010-ben.
Ezért én személy szerint örülnék, ha más erkölcs, stílus, jellemezné a hatalmat, de nemcsak azt. Hanem az ellenzéket és a begőzölt, felelősség nélkül trágárkodó kommentelő táborokat is. Ezt egy kormányváltással nem lehet elérni.
Ezt nekünk, az ország polgárainak, elsősorban gondolkodó polgárainak kell kiizzadnunk magunkból.
Azzal egyetértek, hogy ehhez egy keresztény-szociális gondolkodás és fordulat szüksége. Bár én nem tudom, hogy a nem hívő embernek, aki csak jelzőként használja kereszténységet, az mire gondol ilyenkor?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 14:05:47

@pátyi: A nietzscheánus és pogány azt jelenti, hogy egy valóban keresztény politikai erő nem a vak etnicizmust, a gyűlöletet, a hazugságot és a feudális vagyonharácsolást tekintené a fő céljának. Ugyanis ez totális ellentéte a krisztusi kereszténységnek, tehát egy monumentális, történelmi szintű átverése a magyarságnak. Nietzsche szerint a keresztények idióták és csak a hatalom akarása az egyetlen értelmes cselekvés. És nincsen morál. Véleményem szerint a Fideszben és a "konzervatív" háttérideológusaik között is szép számmal találhatóak nietzscheánus jobboldaliak. A keresztényszociális ideológia viszont azt jelenti, hogy rend, normális értékrendszer, tolerancia, polgárság, jólét, biztonság és tisztesség kell. Ez az egyetlen út, amely az ellenzék előtt áll.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.08.12. 14:16:33

@pátyi: nem véletlenül, mert elmaradott stb. helyen vagyunk

pátyi 2020.08.12. 14:22:39

@Főnix Oszlár Gazdag: Ok, értem, de ez amit írsz, az nem a fidesz sajátja. Az korunk tünete, mikor a pénz vált Istenné. Nézz már szét ebben az országban, világban! Ez nem a feudális maradvány, hanem a szélsőséges individualizmusra jellemző. A nekem mindent lehet, bármit megtehetek, mert jogom van hozzá. Mindenki más le van tojva. Beleértve feleség, férj, gyerek, szülő. Ez a szélsőséges liberalizmus sajátja. Hogy én is liberálisozzak már egy kicsit.
Egy nagyon felfordult, gyorsan változó világ van. Nincs példa sem most, akit követni lehetne. Az a nyugati, jóléti, gazdag békés világ, amihez harminc éve csatlakozni, felzárkózni akartunk, éppen most bomlik, romlik.
Még a hazai világra visszatérve, az jutott eszembe, hogy a fidesz felszívta a hazai legtehetségesebb politikusokat is. A maradék az vagy régi motoros, akine fölött eljárt az idő és a vezető arcai elfogytak, kiöregedtek, lejáratódtak. A fiatalok tapasztalatlan, jószándékú, sokszor meggondolatlan, kevés politikához szükséges tudással rendelkező emberek.

chrisred 2020.08.12. 14:23:25

Ezzel a karizmatikus vezérpolitikussal úgy vagyok, mint ahogyan a többpártrendszer bevezetésével voltunk anno. Nekünk már az az egy párt is soknak tűnt, nem hogy még több is legyen belőle.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 14:35:15

@pátyi: Persze, de én olyan kormányt szeretnék, amely nem csak parasztvakításból beszél a nyugat válságáról, hanem érti is, hogy mi a baj. A Fidesz viszont maga testesíti meg a nyugat válságát. A keresztényszocializmus viszont nem csak arra szolgálna, hogy nagyobb úszómedence legyen a pártállami villákban és nagyobbat lehessen röhögni a sok kis etnicista hangyán, aki tapsikol és gyűlöl lelkesen, hanem a keresztényszocializmus tudna tenni is sok területen. De aki hazudni, gyűlölni, gazdagodni, átverni akar, annak persze nem szimpatikus a keresztényszocializmus. Mint ahogy nekem meg nem szimpatikus a Fidesz és Orbán. De ezért jó a többpártrendszer, hogy lehet választani.

pátyi 2020.08.12. 14:35:52

@HaFr: Ha az elmaradott alatt azt érted, hogy szegényebbek vagyunk, ezért kiszolgáltatottak, több múlik a kormányzás minőségén a saját életünkre vonatkoztatva, akkor igaz. Van egy nyelvi bezártságunk, ami szintén egyfajta kiszolgáltatottság is. Kelet- nyugat határhelyzetünk, a nagyhatalmak közötti kiszolgáltatottságunk és ebból következő nyomorunk és gazdasági elmaradottságunk tény.
De éppen a sokféle kiszolgáltatottság kifejlesztette a túléléshez szükséges képességeket. Szerintem a magyarok többnyire inteligensek és bölcsek. Tudom, ez a bölcs jelző néhányaknak nem tetszik majd. Ez kétségtelen, nem egy polgári jóléthez és öntudathoz szükséges tudás.
Tehát ilyen értelemben elmaradottal vagyunk.

Billy Hill 2020.08.12. 14:39:50

@ijontichy: Azzal a réteggel mi a helyzet, amely úgy érzi, hogy most jobban elvan, mint korábban? Az egykulcsos szja meg a családtámogatási rendszer meg a (régi) kata stb. miatt. (A nyugati megyékben nagyobb arányban nyer a Fidesz, mint keleten. Az egy mítosz, hogy (csak) azért szerepelnek jól, "mert a fogatlan falusiak" stb. stb.) Amíg "Fizessenek a gazdagok!" meg többkulcsos szja meg vagyonadó az ellen-szlogen, addig sikítva rohannak leszavazni a pártra...

Billy Hill 2020.08.12. 14:42:30

(Amúgy egy súlyemelő vagy szkander-bajnok lenne az alkalmas jelölt, mert általában annak van erős karizma... Bocs!)

ijontichy 2020.08.12. 14:51:58

@Billy Hill: Nem számít. Ha számoltál volna (+ ismered némileg a magyar néplelket), nem kérdeznél fölöslegesen :-/.

chrisred 2020.08.12. 14:57:03

@Billy Hill: Ha egyáltalán van ilyen réteg, és olyan számban, hogy érdemben befolyásolni tudja a választást. Egyelőre ott tartunk, hogy a Fidesz a legtöbb listás szavazatát 2010-ben szerezte, amikor a programjában az egykulcsos adórendszer bevezetése szóba sem került.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 15:04:53

@Billy Hill: Ha valakinek tetszik ez a rendszer, ha úgy érzi, megfizethetőek a gyümölcsök, jól keres, meg tudja valósítani önmagát, jó a hangulata, tetszik neki a társadalmi légkör, meg van elégedve a korábbiaktól nem különböző GDP növekedési tendenciával, szeretne feudális, sikertermék nélküli állampárti vállalkozóknak dolgozni, akkor hajrá, siessen szavazni a Fideszre. Ki akarja erről lebeszélni? Ám ha valakinek a gyűlölet, az állandó hazugság és agymosás, a rossz társadalmi légkör, az individualizmus elnyomása, a gazdasági növekedés szokásos tendenciája vagy az alacsony kereset az probléma, az mondjuk megpróbálkozhat a keresztényszocializmussal is.

ijontichy 2020.08.12. 15:22:45

@chrisred: Van ilyen réteg, de az kevés nemcsak egy 2/3-hoz, de egy választási győzelemhez is. Gyorsan hozzáteszem, hogy mindez csak elmélkedés. Orbán valaga teljesen elfedi a magyar eget :-(.
Gondold meg: ha egy ellenzéki aktivista megjelenik a magyar vidéken, a Kubatov-féle kisdobos riadólánc már értesíti is a K̶r̶e̶m̶l̶t̶ Várszínházat... a többit tudod. Ki az a marha, aki tesz az egzisztenciális jólétére, évekig végez fárasztó és kilátástalannak tűnő aprómunkát, mindezt széllel szemben p... Komoly ellenzékiség napi szintű pöcegödörben iszapbirkózást jelent Mo-on.
A rezsimet ügyesen összerakták. Némi gazdasági nehézség jótékony lehet. Talán van is (szép kis KSH-s makromutatók ide, vagy oda), elvégre nem véletlen kötötték be a bolhavállalkozó seggét is az APEH-hez, s a negyedéves ÁFA-határ sem véletlen változott ;-)
Ezzel együtt, legnagyobb esélyét továbbra is annak adom, hogy a NER-t - vitya megpusztulását követően - a NER fogja szétszedni, egy jó kis "feudális anarchia" keretében. Ám hogy a magyar társadalom mindebből mit tanul, az ???????

FrVili 2020.08.12. 15:24:16

Egy integráló személyiség, aki a fehérló fiáról és a binomiális eloszlásról is hitelesen tud a népfőiskolásoknak és az akadémikusoknak is beszélni. Aki von Haus aus sokat hozott, és a kelet-európai történelmi teherrel a vállán mégis képes volt saját javára fordítani a személyes és a kollektív múltját, és képes lehet az értemiséggel konszenzusban, a kiszolgáltatottakkal empatikus vezetőként is a modernizációt nem a haza ellenében, hanem annak javára, egy ország karrierjét ill. felemelkedését is elősegíteni. -Na jól van má' hagyjuk má', melyik bolygón élsz? Igen, igen, de például egy Barabási Albert-László kaliberű emberre gondoltam. Persze a kevésbé naiv énem azt mondaná, hogy két hét alatt csinálná ki a saját tábora. Nem tudom, esetleg másik jelöltnek Béndek Péter, ismeri őt valaki;) ?

Billy Hill 2020.08.12. 15:25:49

@ijontichy: Jaj, nem számoltam jól! Csak nem gondoltam, hogy akinek ez most jobb, mint ami korábban volt, az a csoport egyenlő azzal (vagy annak egy része), amely csak azért tartja hatalmon a kormánypártokat, hogy nehogy ellenzékben legyenek (mert akkor rombolnak)...

Billy Hill 2020.08.12. 15:38:08

@Főnix Oszlár Gazdag: Van egy sejtésem, hogy sokaknak nem tetszik a rendszer általad is felsorolt bűnlajstroma, de mégis elégedettek az életszínvonalukkal. Nem azért, mert jó, hanem azért, mert volt már rosszabb is. És ennyi számít. Lesz*rják a közéletet meg a társadalmat meg az ellenzéket meg a kormányt is. A választópolgárok töredékét érdekli az egész. Kormányoldalról annyit kell tenni, hogy a választások előtt jól megriogatja az ember a népet, hogy "jaj mi lesz itt, jön az ellenzék, és veszélybe kerül minden", és máris indul a nép az urnák felé. Nem az általam leírt réteg adja a kormánypárti győzelmek fő alapját, de hozzájárul azokhoz, ezért őket is meg kell szólítani valahogy, ha rivális politikai terméket szeretne valaki reklámozni.

Billy Hill 2020.08.12. 15:39:29

@Főnix Oszlár Gazdag: Hát a létező keresztényszocializmus sem nélkülözte a megosztó személyiségeket, lásd Franz Josef Strauss (CSU).

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 15:46:39

@Billy Hill: Az életszínvonal kulcsa az EU, de nem mint segély, hanem mint gazdasági motor és felvevő piac. Az életszínvonal marad akkor is, ha Orbán és a Fidesz eltűnik. Mivel lehet választani, ezért jobb, ha más kormányoz.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 15:48:36

@Billy Hill: Az illiberalizmusban meg CSAK megosztó személyiségek vannak. Szóval egyértelmű a helyes morális választás: keresztényszocializmus. Nietzsche helyett Krisztus.

FrVili 2020.08.12. 15:51:32

@Billy Hill:
"Lesz*rják a közéletet meg a társadalmat meg az ellenzéket meg a kormányt is. A választópolgárok töredékét érdekli az egész."
Igy van, a tvből ömlik a propaganda kikapcsolják, az interneten minden rossz úgy ahogy van, nem olvassák. De a 2.5milla állami támogatás a 7 üléses családi autóra az elég konkrét. Azt nehogy elvegyék, meg ha feljebb mennek a kamatok...

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 15:54:04

@FrVili: Persze, de a szavazópolgárok egylövetű megközelítését nem fogja érdekelni a koronavírus miatt gazdasági visszaesés és a Kína-USA hidegháború sem. Tesznek arra is magasan. Nincs pénz? Akkor rossz a rendszer. Ez sohasem az ellenzék baja szokott lenni.

Billy Hill 2020.08.12. 15:56:02

@Főnix Oszlár Gazdag: Most hogy mindent jól összeraktunk, már csak nyerni kell. Marad 1,5 év az egyetlen nagyon erős ellenzki vezéregyéniség felépítésére, aki most még nincs közöttünk. Nem is közöttünk kell lennie, hanem a leendő választóinak az igényeire kell rezonálnia leginkább.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 16:00:05

@Billy Hill: Másfél vagy öt és fél év, teljesen mindegy. Abnormális helyzet, hogy egy csaknem tízmilliós országban nincsen használható ellenzék. És ezért előbb-utóbb lesz egy használható ellenzék. Ez csak idő kérdése.

chrisred 2020.08.12. 16:07:33

@FrVili: De igényelnek mondjuk (hasraütve) 20 ezren támogatást az új családi autóra, miközben 200 ezernek ökölbe szorzul miatta a keze, mert nem engedheti meg magának. Nem látom be, mitől növelné ez érdemben a szavazótábort.

chrisred 2020.08.12. 16:15:21

@Főnix Oszlár Gazdag: A 150 milliós Oroszországban sincs igazi ellenzék, pedig ott nm kis tétje lenne, sokan az "ólommérgezés" veszélyét is bevállalják érte. Ez nem lakosságszám kérdése, posztkommunista állapot.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 16:35:30

@chrisred: Ezzel semmi gond nincsen, de akkor ki kell takarodni az EU-ból és rá kell bízni a sorsunkat a hatalmas magyar olaj- és földgáztartalékokra. De ha úgy döntünk, hogy bent maradunk, akkor itt Bécs szomszédságában lejjebb kellene venni a ruszki tempóból.

FrVili 2020.08.12. 16:47:16

@chrisred: ha a húszezer apolitikus elmegy szavazni, mert nem szereti különösebben a fideszt, de nem hülye és félti az új privilégiumait (CSOK, babaváró, szja es családi adókedvezmények, új lakópark hitelből az agglomerációban, Horvátorszag és Füred nyaranta belefér) meg tulajdonképpen mégiscsak keresztények (olyan szép volt az a templomi esküvő), és igaziból ki nem állhatja a ..zikat, a ..teket, a ..nyokat, és ja odaszavaz, a kétszázezer meg magában dühöng...

Reding Roli 2020.08.12. 18:03:59

@ijontichy: Gyorsan hozzáteszem, hogy mindez csak elmélkedés. Orbán valaga teljesen elfedi a magyar eget :-( "

Pontosan az a lènyeg sajnos ....A blogposztban megfogalmazott kívánság , hogy legyen egy erős ellenzèki vezèregyènisèg , az autoriter rendszerekben nem teljesíthető, hiszen vagy bebörtönzik , elteszik láb alól, vagy szofisztikáltabb módszerekkel egyszerűen karaktergyilkolja az állampárt mögött álló mèdia... Ha valaki èrdemi politikai munkát vègez , ès nèmi tehetsèget , dinamizmust mutat, azonnal nekifognak a karaktergyilkosságnak ès hiába nyerik meg utólag a sajtópereket, mindenki csak a rájuk nyomott stigmákra emlèkszik...
" Meghalt az áldozat, akinek Hadházy el akarta venni a házat.." , " Meghalt a csecsemő aki Márky- Zay felesègènèl született.." " Egy fiatal lány szexuális zaklatással vádolja Donáth Annát.."
Ehhez hasonló , a propagandagèpezet által kreált skandallumokkal járatják le az ellenzèk politikusait, nem is csoda , ha igazán egy sem tud igazán kiemelkedni , hiszen már pályafutásuk elejèn karaktergyilkolják őket...

Egy ellenzèki vezèregyènisèg felèpítèsèt az orbáni rezsim minden eszközzel megakadályozná, ráadásul azok a 100 milliók sincsenek meg, amivel fel lehet èpíteni bárkit miniszterelnök- jelöltnek ...Pedig , Marky- Zay szerintem felèpíthető lenne, arcra , megjelenèsre mindenkèpp alkalmas ...
Az èn "titkos" - igaz , nem vezèrbika- politikus karakterű - jelöltem Pálinkás József lenne , ő az , aki megkèrdőjelezhetetlen tudású ès mèg a baloldali liberalisságot sem lehetne rásütni... Egy közèputas kormányváltó koalíció közös miniszterelnök- jelöltje lehetne...
Ha egy ilyen kaliberű ember kihívná Orbánt , az egyben jel is lenne a társadalomnak , hogy ideje rendszert váltani ...Az is jó volna, ha a vezető èrtelmisèg karakán módon kiállna , mert az elvtelen megalkuvások már az államszoci rendszer èrtelmisègèhez teszik hasonlóvá a mostani akadèmiai èrtelmisèget.... Van egy mondása Orbánnak, amit lopok: "Tisztelet a bátraknak ! "
De bátor ember alig van ma Magyarországon ..Ha lenne egy igazán kemény csapat, akik eltökèltek hogy meg fogják szerezni a hatalmat, erőt mutatnak , oda èrdemes lenne csatlakozni ...Azt is meg kell èrteni, hogy ez egy fèlig- meddig diktatórikus állam , így azok a módszerek amelyek a plurális demokráciában működnek , itt nem fognak működni...Új módszereket kell alkalmazni hatalom megszerzèse èrdekèben! Az igazi erőt meg fogják èrezni az emberek ès csatlakoznak majd , hogy rèszesei legyenek a közös sikernek ...

DrGehaeuse 2020.08.12. 18:39:47

@chrisred: Mondasz valamit!

Az a probléma, hogy a módszerváltás után az egy párt helyett lett sok. És egy idő után azt vettük észre hogy több pártnak több konc kell, mert több a "pártvezető" is.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 18:42:44

@Reding Roli: Akkor sorolom: 1.) a szervezet fontosabb, mint a vezéregyéniség 2.) a szervezetet az ideológia tartja össze 3.) az ideológiát nem lehet letartóztatni vagy lejáratni 4.) egy szervezet vagy ideológia számtalan "sztárt" tud kitermelni, ha hátteret biztosít azoknak. *** A demokratikus verseny további szűkítése nagyon előnyös lenne (a látszatok ellenére) az ellenzéknek, mert - és sokan ezt nem látják - a Fidesz sohasem lépett át eddig egy olyan vonalat, ahonnan már nincsen visszatérés. Ennélfogva ha az ellenzék kiprovokálná ennek a vonalnak az átlépését, már nyerne is, visszavonhatatlanul. Az ellenzék azonban - szerintem - jórészt semmiben nem hisz, az ellenzék mögött jórészt semmiféle egyértelmű filozófiai vagy vallásos háttér nincsen, tehát képtelen az érdemi, önzetlen vagy adott esetben fanatikus cselekvésre. Az ellenzék egyszerűen gyengébb akarati szempontból, mint a Fidesz és ez a vereségének az egyik legfontosabb oka. Tehát egy új ellenzékhez új morál is kell.

Reding Roli 2020.08.12. 19:36:46

@Főnix Oszlár Gazdag: Vannak alapvető adottságok , amelyeket nem lehet rövid alatt megváltoztatni. Az ellenzèk most egy ideológiailag egymástól viszonylag távol álló pártok halmaza ....Azt mindenki tudja - az ellenzèki vehetők is - hogy kizárólag összefogással lehet - talán - legyőzni valahogy Orbánt ....De, a választási törvènyek ellehetetleníttetèk az összefogást ...Ahány párt összefog , annyiszor 5% a bejutási küszöb...De , nem is ez a fő gond, hanem az, ha összefognak arányosan elvesztik a kampánypènzeket , így nem lehet választást nyerni ...Ha lenne második forduló, akkor retteghetne Orbán...Így viszont , amíg nincs egy nagyon erős kihívó ( vagy max 2 ) , addig nincs mitől fèlnie..
Nem nagyon hiszek magukban az ellenzèkiek, ez termèszetes , ami az adott keretfeltètelek miatt nem is csoda.....Akiknek van egy csöpp esze , az belátja , hogy ez nem egy egyenlő feltètelekkel folytatott politikai verseny , ès akkor mèg finoman fogalmaztam...A kormánypárt győzelme predesztinált...

Először az kellene tisztázni , hogy a jelen politikai rendszerben èrdemes - e mèg politikailag versenyezni, mert minden frusztráció ès elkeseredettsègből adódik, hogy nagyon sokan azt èrzik, hogy nem...Ha meg így van , akkor irány az utca , ott lehet a rendszert hibára kènyszeríteni, mert ott előbb- utóbb patakvèr fog folyni...A másik "szofisztikáltabb" megoldás : durva, lejárató kampány az állampárt prominens szemèlyisègei ellen...De az is egyre nehezebb ...Pl règebben lehetett plakátozni : Amíg ti dolgoztok, ők lopnak ! " Ez hatott , de a Mèrcèn megjelenő TGM elemzèst mèg a ballib èrtelmisègiek sem èrtik meg....

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 19:59:16

@Reding Roli: Ez puszta gyengeség és defetizmus. Aki nem akar harcolni, az máris vereséget szenvedett. Ha valaki kampánypénzért, karrierét, megélhetésért stb. politizál, az sohasem fog nyerni. Ahogy mondtam, az ellenzék nem hisz semmiben és ez a semmi mutatkozik meg a politikai küzdelem során is. Nincsen ideológia, nincsen szervezet, nincsen cél, nincsen motiváció. Ezen kell változtatni, nem pedig ezerfelé szétszakadva amatőrködni.

Reding Roli 2020.08.12. 20:36:09

@Főnix Oszlár Gazdag: Az ellenzèk jelentős rèsze olyan mint egy boxoló, akit már vagy 3-4x jól elvertek egymás után ( jó, az önkori választások fèlsiker) - mennek előre, mert nem is tehetnek mást , de hit nèlkül..
A fiatalok azok, akik nem nagyon fèlnek , mert tudják hogy az idő vasfoga tèrdre fogja kènyszeríteni a legerősebb ellenfelet is , Orbánt is..A Momentum az, akik most " csinálgatják " az ellenzèki politikát , a többi párt bele van szürkülve a semmittevèsbe...
Más kèrdès, hogy a jelenlegi csapatuk mèg nem alkalmas arra ,hogy az első kihívó párt legyenek ...De, mivel majdnem 100% ,hogy Momentum lesz a fő kihívó 2022- ben , már most elkezdhetnèk leigazolni a kvalitásokkal rendelkező politikus- jelölteket, meg ez így kevès lesz..

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.12. 21:17:58

@Reding Roli: Minden bukás a siker felé vezető lépcső. Kivéve persze, ha valaki nem akar felemelkedni.

HaCS 2020.08.12. 22:10:26

@Reding Roli:

"Az èn "titkos" - igaz , nem vezèrbika- politikus karakterű - jelöltem Pálinkás József lenne..."

"Az is jó volna, ha a vezető èrtelmisèg karakán módon kiállna , mert az elvtelen megalkuvások már az államszoci rendszer èrtelmisègèhez teszik hasonlóvá a mostani akadèmiai èrtelmisèget..."

Elég erős így egymás után olvasni ezt egyazon gondolatmenetben. Nem gondolod?

abdul hackeem 2020.08.12. 22:19:28

@chrisred: A lehetőség. Az, hogy az ő gyerekének is lehet. Mer a gyúcsány alatt ilyen nemvót.(elhangzott a társaságunkban)

abdul hackeem 2020.08.12. 22:36:08

Az a helyzet, hogy a populista nemzeti szocializmus legyőzéséhez egyelőre pusztán az erős ellenzéki vezető kevésnek látszik. Az "ideológia" visszaszorításához külső segítség (EU-ra gondolok) is kellene. E két lehetőség együttállására jelenleg elég kicsi az esély.

A következő lehetőség egy nagy pénzügyi válság lenne, az EU intézkedései ennek a lehetőségét is csökkentik.

Szurkolhatunk a koleszterinnek.

Reding Roli 2020.08.12. 23:03:57

@HaCS: Per pillanat nem tudok jobb miniszterelnök- jelöltet mint Pálinkás....Szerintem alkalmas ember , aki elfogadható a konzervatívabb embereknek is...
Vannak ambíciói : " Felelős Èrtelmisèg " Nyilván lehet azt is mondani, hogy addig jó volt neki Orbán , amíg megtarthatta a pozícióját, azaz korábban megalkudott...De ez van ...Nem sok alternatívát látok...

morpho 2020.08.13. 00:14:11

@HaFr: Tévedésben vagy! Az általad felvázolt figura sosem fog addig eljutni, hogy győzelemre vezessen egy pártot. A fidesz politikájának három alappillére van: A propagandagépezet működése, a közpénzek lenyúlása és az ellenzék becsatornázása, eljelentéktelenítése. Ez utóbbit több módszerrel csinálják(pénz, paripa, fegyver), de az egyik alappillér a szervezett karaktergyilkosság. Bárki(értsd bárki, akár egy gimnazista diáklány) bármi olyat tud mondani a NER ellenében, amire a népek egy kicsit is felfigyelnek, azonnal ráindul egy elképesztő narancskommandó, amelynek célja a karakterének teljes megsemmisítése. Még zászlót sem bontott emberünk és máris politikai hulla. Nem találod furcsának, hogy az elmúlt 10!! évben egyetlen tehetséges politikus sem bukkant fel, aki meg tudott volna szólaltatni szélesebb tömegeket? Érdekes módon '90 és 2010 között sok-sok ilyen ember felbukkant, Torgyántól, Csurkáig, Orbántól, Gyurcsányig. Azóta? Bajnai nem tudott elmondani egy beszédet, hogy ne dobálták meg libákkal, Juhász Pétert teljesen kinyírták, Schiffer? Szél? Botka? Ezek mind alkalmatlanok voltak? Hadházy Ákos a narancskullancsok napi pofozóbábuja, Márki-Zay dettó. Karácsony alkalmatlan, még a Lánchidat sem tudja felújítani, különben is halnak az idős otthonokban a népek... Egy 10 milliós nép 10 éve nem képes kitermelni egy alkalmas embert? Nem akarja igazán leváltani Orbánt senki? Egy külön gyáregység működik, akik figyelik a lehetséges jelölteket és csírájában elfojtják már a szárnyaik nyitogatását is. Azt gondolod, hogy egy Orbán most vezérré tudna válni? Hogy tudna mozgósítani? Kettőt pislantana és politikai hulla lenne. Ez egy nagyon profi gépezet, nem hagynak senkit felemelkedni. Az autoriter rezsimek amúgy ilyenek. Putyint sem akarja évtizedek óta leváltani senki. Egyetlen politikusnak eszébe sem jutott soha, hiszen annyira jó! Itt meg elmélkedünk, hogy milyen ember lenne igazi, alkalmas, karizmatikus "ellenzéki" vezető. Hát elmélkedjünk. Aztán majd a Habony művek meg lerendezi a dolgot.

chrisred 2020.08.13. 08:05:58

@abdul hackeem: A lehetőség mindenkinek ott áll, hogy beházasodjon az elitbe, ahogy Fletó tette. :)

abdul hackeem 2020.08.13. 09:05:43

@chrisred: Hát, van annak a családnak így is elég bajság. :-D

A lényeg, hogy adjanak, ingyen és jár.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.08.13. 09:11:31

@morpho: Én teljesen más minőségű emberről beszélek, mint az említettek és könnyű dolga neki se lenne

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 09:57:32

@morpho: Szerintem nem érzékeled a különbséget a MONDANIVALÓVAL, IDEOLÓGIÁVAL, TERVVEL rendelkező vezető és a botcsinálta népi hős között, aki el akarja páholni Döbrögit. Ezen utóbbi kategória létezik, felemelkednek és eltűnnek a perc-emberkék, de nincsen ideológiájuk. Nincsen rendszerük. Nincsen filozófiájuk. Csak népfelkelők, hangemberek. A HaFr által említett "vezér" a.) mindössze rámutat az ellenzék szanaszét ad hoc jellegére, és így csupán egy demoralizáló felvetés vagy pedig b.) egy új ideológia, terv, cél, párt VÉGEREDMÉNYE, jól fésült főszínésze.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 10:07:25

@HaFr: Egyetlen emberre nem lehet győzelmet építeni. Egyetlen ember - ahogy morpho írja - lefizethető, lejáratható vagy diktatúrákban elüthető, lelőhető stb.. A rendszert diktatúrákban csak egy sejtszerű, elpusztíthatatlan hálózat tudja felszámolni, amelyet egy népszerű, a tömegek által támogatott ideológia tart össze. Mivel nincsen ideológia, ezért nincsen hálózat. Ami van, az meg akkor lesz elég, ha a népakarat dühében összezúzza a Fideszt. Ez egyáltalán nem lehetetlen. Ha az ellenzék győz 2022-ben, akkor szerintem totális, megsemmisítő győzelmet fog aratni, vagy pedig semmilyet.

Rodney_2 2020.08.13. 10:37:36

@Főnix Oszlár Gazdag: még szerencse hogy nincsen diktatúra :)
Amiket HaFr összeírt az ellenzékről + magyar néplélek, az elmúlt hónapokban, az önmagában megmagyarázza a sikertelenségüket. Majd ha lesz valami épkézláb ellenzék, akkor simán győzni fognak. Ott van MárkiZagy aki 2/3-os ellenzéki győzelmet vizionál 2022-re. Diktatúrában?? Kicsit összezavarja az egységsugarú választókat, hogy a 2/3-os győzelemtől a diktatúra van, nem szabad elmenni szavazniig minden okosságot mond az "értelmiség". Így aztán nem annyira hiteles egyik narratíva sem.
Mi meg szaros gumicsizmás parasztok csak nézünk hogy most mit csináljunk, mint 2018-ban amikor az egyik zsidó filozófus azt mondta hogy szabad a Jobbikra is szavazni, a másik meg azt hogy nem, mert még mindíg nácikok. Mindezt a választás előtti 1 héten belül. Ja és akkor még jött a szarkavaró Soros-ügynök, hogy majd ő megmondja hogy melyik körzetben melyik az esélyes ellenzéki jelölt, akire KELL szavazni. Ezeken kellene valahogy csiszolni.

Rodney_2 2020.08.13. 10:46:12

@HaFr: Így van, a morpho által felsoroltak önmagukban is gyengék és jó hogy az a vegyes saláta nem nyert választást mert utána kormányozni is kellett volna.
Egy más minőségre lenne szükség, hogy létrejöjjön az a helyzet amikor a legyőzhetetlen erő az áthághatatlan akadállyal találkozik :)))

Ez a bárki jobb mint Orbán is egy elmebaj. 2010-ben is úgy lett meg a 2/3 hogy bárki jobb mint a Gyurcsány. Pl 2022-ben még jöhetne egy Pol Pot, az aztán biztos jobb lenne mint az Orbán, meg is oldaná az értelmiség össze problémáját. Utána rend lenne és mindenki árutermeléssel foglalkozna :)))

Reding Roli 2020.08.13. 12:37:58

index.hu/belfold/2020/08/13/feheroroszorszagi_elnokvalasztas_fidelitas/?fbclid=IwAR3kMUQFXyesEut6HjBHNQ8nQcXO9ngWBFOLHDruF8rBMqmaKSQmsgB-nFo

Legalább játszanák el a demokratát , már az is jobb lenne , mint totális illúzióromboló szolidaritás az embergyilkos diktátor mellett, aki kommunista volt , KGB- s, korrupt, Tsz- elnök, stb... Szerintem olyan valódi jobboldali -konzervatív nincs , akinek ezt beveszi a gyomra...Vagy már ennyire eltorzult világban èlünk , ahol a (nèp)nemzeti-szocialista - diktatúra - párti emberek, jobboldali konzervatívnak kèpzelik magukat?
Szerintem , a 19. század nagy magyar konzervatív gondolkodói, politikusai megrökönyödnènek, ha látnák mi folyik itt " keresztèny -konzervatív" politika alatt...Ettől a bolsevik tempótól , orosz-kínai- diktatúra haverságtól Horthy Miklós dobna egy hátast...

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 12:46:43

@Reding Roli: A Fidesz olyan mértékben opportunistává, nietzscheánussá, machiavellistává vált, amely önmagában megalapozza a törzsszavazóinak az elpártolását. A Fidesz egy olyan szupermarket, amelyik régebben jó volt, de lassan már csak a nyűg és a szívás van vele, a termékei meg egyre sz*rabbak.

ricardo 2020.08.13. 13:04:45

Szerintem meg jön az ellenállhatatlanul karizmatikus figura, aki forgószélként toppan be az ismeretlenségből, fölcsapódnak ajtók, ablakok, a valkürök trombita fanfárja zeng, játszva ujjai köré csavarja a népet, letarolja a szíveket. És mindenki megdelejezve, megbabonázva. Orbán fejvesztve menekül.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 13:07:13

@ricardo: És amikor hátranéz, fiatalkori önmaga üldözi, mintha a tükörképe lenne. A karma rossz dolog.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 13:14:27

@ricardo: Ő is az ismeretlenségből fog betoppanni? Már ismeretlen vagy még az?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 13:16:21

@ricardo: És egyáltalán, ki az a Sanyi, akiről ennyit beszél mindenki?

morpho 2020.08.13. 14:07:33

@HaFr: Tökmindegy milyen minőségű az ember.

morpho 2020.08.13. 14:10:44

@Főnix Oszlár Gazdag: Szerintem te nem érzékeled a habonyi karaktergyilkosság erejét.

@Rodney_2: A személyek lényegtelenek. A jelenség a lényeg.

morpho 2020.08.13. 14:11:39

@HaFr: Azért egy kicsit de.

morpho 2020.08.13. 14:14:10

Nagyon naív aki azt gondolja, hogy Orbán valaha is át fogja adni a hatalmat.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 14:18:50

@morpho: Pontosan hogyan állít meg a média "karaktergyilkossággal" egy cáfolhatatlan ideológiát és tízezer fanatikust? Mert egy fotelhuszár vagy Facebook-forradalmár "vezért" ezzel meg lehet állítani, de egy filozófiai, ideológiai alapokkal rendelkező gépezetet már nem. Ott rotációs elv és humánerőforrás-kezelés van. Na de úgy nem megy, hogy majd gyün' a Paul Muad-dib, oszt egyedül megrohamozza a Harkonneneket. Ha elesik, akkor meg oda a szabadság. Jajajajaj.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 14:22:19

@morpho: Nagyon naiv, aki sohasem olvas történelmet, de komolyan akarja venni magát a politikában.

ricardo 2020.08.13. 14:34:03

@morpho: Karaktergyilkosság ellen legjobb, ha az illető tiszta. Úgy értem, nem derül ki róla két napon belül, hogy volt SzaDeSzes a másodvonalból, korábban elítélték sikkasztásért, az apja kommunista vérbíró volt, asszonyverő, fényevő stb. Nem egy expornós, aki a valóvilág villa helyett inkább a politikát választja, mert abban nagyobb lehetőséget lát.

abdul hackeem 2020.08.13. 14:36:59

@morpho: Csak az elmúlt hónapok gazdasági "intézkedéseiből (nyilvánvaló erőfitogtatás és pénz visszaszerzés):
KATA átalakítása
Kartonpack
K. Ferenc
B. Ede
U. Attila
a karantén és a táppénz meséje

Karakterek levadászása:
INDEX
Balogh (gödi csoda)
Fridi (WTF?) ebből még lesz valami
Karigeri (folyamatosan)
péterfalvy és a facebook

Propaganda folyamatosan.

Ilyen körülmények között, ha én lennék a vezéregyéniség, akkor is elbújnék inkább. ;-)

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 14:38:04

@abdul hackeem: Mi volt ezeknek a személyeknek és csapatoknak az ideológiai mondanivalója?

chrisred 2020.08.13. 14:41:00

@ricardo: És ha tiszta, akkor mi van? Pont abból derül ki, hogy nyilvánvalóan Soros fizeti.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 14:42:43

@chrisred: Akkor nem azt kell vallani, amit Soros, de nem? Ezt sem értem teljesen azért. Ha valaki nem ellenzi Soros ideológiáját, akkor miért nem sorosista?

chrisred 2020.08.13. 14:45:33

@Főnix Oszlár Gazdag: Ja, ha Soros azt mondja, hogy kék az ég, akkor a tiszta ember számára az ég minden lehet, csak kék nem.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 14:47:47

@chrisred: Nem, az ideológiáról beszélek. Ha valaki a nyílt társadalomban és a globalizációban hisz, akkor ne sunnyogjon csak azért, mert erre nincsen magyar kereslet. Váltson ideológiát. Vagy maradjon elvhű.

abdul hackeem 2020.08.13. 14:48:13

@Főnix Oszlár Gazdag: Elmagyarázom: az _intézkedéseknek_ volt mondanivalója a sajátjaik, a nem kollaborálók és az ellenfeleik számára.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 14:54:15

@chrisred: Értem, de most miért nem lehet azt mondani, hogy Kövér orbánista? Még mindig nem értem, hogy miért nem lehet használni azt a jelzőt, hogy sorosista, ha valaki szerint Soros egy jó fej.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 14:55:32

@abdul hackeem: Akkor sikeresek, mert még mindig itt vannak. De kormányozni többet nem fognak a jelek szerint. Ha meg kormányozni akarnak, akkor szintlépés kell.

ricardo 2020.08.13. 14:59:19

@chrisred: Ja, túl szép, hogy igaz legyen. A makulátlan politikus garantáltan pedofil. Vagy ami még rosszabb, Soros-ösztöndíjas.

chrisred 2020.08.13. 15:00:37

@Főnix Oszlár Gazdag: Miért ne lehetne mondani Kövérre, hogy orbánista? Itt az a kérdés, hogy mondjuk Salvinira lehet-e azt mondani, hogy orbánista. Vagy esetleg csak adott helyzetben, bizonyos okokból egymástól függetlenül ugyanazt mondják, mert ez áll érdekükben.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 15:02:50

@chrisred: Salvini orbánista Orbán meg salvinista. Ez miért nem sérti meg őket és miért érinti ilyen rosszul a magyar baloldalt a sorosozás? Ezen azért el kellene gondolkodni.

abdul hackeem 2020.08.13. 15:05:33

@Főnix Oszlár Gazdag: Ahogy feljebb írtam, szerintem sokkal nagyobb a gazdaságban a baj, mint ahogyan láttatják, kommunikálják. Ezért a pénzek begyűjtése.
Egy percig nem kétlem, hogy egy 2008-as válsághoz hasonló válság alatt összedőlne a ner.
Budapest és Karácsony Gergely esete pedig megmutatja, hogy lehetséges kormányozni. Karigeri nem hülyegyerek, orbán kerüli vele a nyíltszíni konfrontációt jó ideje.
Ingadozik a ner. Már ki akarják zárni soraikból a bűnözőket (lsd.:simonkagyörgy). :-D

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 15:07:58

@abdul hackeem: OK, ezt értem, hogy a Fidesz bukik (erre én is látok esélyt, mert túl arrogáns lett a politikája), de MI az ellenzék ideológiája? Mert a túlélés meg a nem-Orbán nem ideológia. Azért ez félelmetes, hogy erre kb. 6 éve nem kapok világos választ senkitől.

chrisred 2020.08.13. 15:10:28

@Főnix Oszlár Gazdag: Nem tudom, hogy mennyire sértené őket az a feltételezés, hogy nem önálló politikusok, hanem egy másik irányítja őket. Szerintem egyik se tartja magát a másik követőjének.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 15:14:32

@chrisred: De ez nem képes a szavazóikat elbizonytalanítani. Orbán nem tűnik hazaárulónak akkor, ha salvinistának nevezem és vica versa. Miért képes Soros elbizonytalanítani a választókat? És ha ezt tudja az ellenzék, miért nem kezeli a problémát? És ha a látens antiszemitizmus/nagytőke-ellenesség a probléma, akkor miért nem dolgozott erre ki egy jó kommunikációt még az ellenzék?

abdul hackeem 2020.08.13. 15:16:35

@Főnix Oszlár Gazdag: Az az "ideológiai csapda", hogy a populista nemzeti szocializmus ellenében (vagy helyett) nagyon nehéz olyat (ideológiát vagy mást) felmutatni, amiről az emberek azt _hinnék_ , hogy az számukra előnyösebb; nagyobb társadalmi, vallási szervezetek támogatnák. Az önvédelmi reflexek pedig valahogy nem működnek, lsd. szakszervezetek helyzete.
Vedd csak a Te (sztem egyébként jó) ötletedet a magyar CSU-t.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 15:19:45

@abdul hackeem: OK, de ha 10 éve csapdában van az ellenzék, akkor mi a fenére vár? El kellene dönteni végre az irányt. A magyar CSU nekem is az egyik utolsó ötletem volt, de előtte évekig sakkoztam a megoldásokkal, jártam a labirintust és végül nem volt más logikus kiút.

chrisred 2020.08.13. 15:20:09

@Főnix Oszlár Gazdag: Ez vihar egy pohár vízben. A választást eldöntő szavazói rétegnek fogalma sincs, ki az a Soros és milyen elméletei vannak. Aki meg tudja, az meg azzal is tisztában van, hogy Orbánékat Soros (is) teremtette. Az ellenzék meg tökmindegy, mit kommunikál, úgy sem jut el azokhoz, akiknek a szavazatára szükség lenne a parlamenti többséghez.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 15:24:05

@chrisred: Nem tudom. Nekem az az érzésem, hogy a bizonytalanok azért nem mennek az ellenzékre szavazni, mert az ellenzéknek nincsen egy egyszerű ideológiai terméke.

abdul hackeem 2020.08.13. 15:27:41

@Főnix Oszlár Gazdag: Egy volt szoci országban jelenleg nincs keresztény-szocialista párt. Igen ám, de ha a történelmi egyházakat csilliárdokkal támogatja a nemzeti szocialista főnök, akkor ők mit fognak szólni a Te ötletedhez?
Ugyanez a szocdem párttal.
Mindkét formáció - ideológiai alapon - csökkenthetné a káros szerveződések támogatóit. Mégsem léteznek.

chrisred 2020.08.13. 15:30:49

@Főnix Oszlár Gazdag: Szerintem meg elsősorban azért, mert az ellenzék tagjait a kormányoldal narrációján keresztül ismeri. Amira még azt mondom, hogy nagyon hazudniuk sem kell, hogy elbizonytalanítsák a szavazókat.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 15:31:37

@abdul hackeem: A történelmi egyházak jelenléte és a tiszta, közvetlen bibliai kereszténység két nagyon eltérő dolog is lehet. Az igazi politikai kereszténység biztosan nem azonos az egyházak cinikus támogatásával, hanem sokkal inkább az eredeti, a kufárokat szétverő krisztusi mentalitás lenne a lényeg.

morpho 2020.08.13. 15:32:51

@Főnix Oszlár Gazdag:A filozófiai, ideológiai alapokkal rendelkező gépezetet Orbán Viktor brigádja üzemelteti. Kezében van a teljes magyar média, az összes plakátfelület, anyagi forrásai végtelenek. Ez már nem a kilencvenes évek, amikor megkérdezték az ellenzék vezetőjét a tévében, amikor mindenki kiragaszthatta az óriásplakátjait, amikor napilapokat üzemeltethetett. Ez már az a kor, amikor a civil szervezetek munkatársait vezetőszáron viszik el, amikor a faszbukóra posztoló bácsit dettó bilincsben viszik el, amikor a parlamenti képviselőket megverik a tévészékházban és még ellenük emelnek vádat, amikor bezárják a független sajtót. Ez már nem az a parlament, ahol fel lehetett szólalni, itt már Laci bácsi keveri a kártyákat. Itt már nem ülhet össze a Tocsik bizottság és ha a fidesznek valami nem tetszik, akkor egyszerűen bojkottálják az ülést oszt jónapot. Ez már egy autokrata világ, ahol külön stáb dolgozik az ellenzéki politikusok megdolgozásán és külön stáb figyeli, ha valaki egy kicsit is kitörni próbál a narancsvilágból. A társadalom észre sem veszi, hogy lennének alkalmas emberek, nem hagyják nekik. A hatalom nem is hajlandó vitába szállni senkivel, mert akkor fel kéne venni a kesztyűt és el kéne ismerni, hogy van ellenfél is. Nyilván te sem gondolod komolyan, hogy nem termel ki évtizedek óta egy agilis, alkalmas jelöltet a magyar társadalom. Idealista vagy, azt gondolod, hogy választáson Orbán leváltható, de ezt már a fideszes szavazók sem gondolják így. Mit gondolsz a Soros hülyeséget miért találták ki? Azért mert Magyarországon nem létezett senki, akivel szemben meghatározhatták volna önmagukat. Leszámoltak/leszámolnak mindenkivel, felszámoltak mindent. Sokan szeretnék hinni, hogy ez még egy demokrácia, de már rég nem az. Kövér mondta ki, hogy a fékek és ellensúlyok rendszere egy mítosz. Ennek a történetnek itt vége van. Amíg Orbán életben van, ez így marad,, hiába próbálkozik itt bárki. Volt egy 20 éves demokratikus kísérlet,aztán véget ért, mint évszázadok óta annyiszor.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 15:33:54

@chrisred: Nekem az ellenzéki pártok KÖZVETLENÜL sem tudnak eltérő narratívát felmutatni a legtöbb esetben.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 15:38:27

@morpho: Ezek mind valós problémák lehetnek, de csak egy oldalát mutatják meg a valóságnak. A másik oldal meg az, hogy az is abnormális azért, amikor HaFR politikai blogja az egyetlen, amelyik pl. - szerintem - érdemes arra, hogy egyáltalán rendszeresen olvassuk. Egyetlen blog egy tízmilliós országban. Akkor miért lenne eltérő a politikusok felhozatala? De nem a színészekkel van a fő gond, hanem a stratégákkal. Nincsenek stratégák, mert nincsenek megfelelő tehetségek a politikai háttérgépezetekben.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 15:42:05

@morpho: A tehetetlenség nem Orbántól függ, de Orbán rendkívül jó indok arra, hogy miért nem érdemes bármit is csinálni "arra a kis időre"...És ez folyik nálunk évszázadok óta. Bravó.

morpho 2020.08.13. 15:42:22

@Főnix Oszlár Gazdag: A pókhálóba ragadt szúnyog is gyárthat stratégát, meg ideológiát. Simán. Ez például micsoda?

Csak nem a szabad mozgás és helyváltoztatás jogának csorbítása?

A legújabb, csütörtökön kihirdetett kormányrendelet szerint pedig péntektől táppénz sem fog járni azoknak, akik külföldi utazásukból hazatérve karanténba kell hogy vonuljanak. A rendelet azt írja,
az a biztosított, aki magánútlevéllel, valamint egyéb úti okmánnyal, nem hivatalos célú, kevésbé súlyos vagy súlyos fertőzöttségű országból Magyarország területére beutazik, és akire a beutazásakor hatósági házi karantént rendeltek el, nem minősül keresőképtelennek.

morpho 2020.08.13. 15:43:29

@Főnix Oszlár Gazdag: "És ez folyik nálunk évszázadok óta. Bravó"
Ebben igazad van, de ezt nem én találtam ki, hogy így legyen, ugye tudod?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 15:46:42

@morpho: Persze, csak a pánik és a depresszió felesleges szerintem. Gondolkodni kell.

abdul hackeem 2020.08.13. 15:50:44

@Főnix Oszlár Gazdag: Én azt gondolom, hogy iszom egy sört.

abdul hackeem 2020.08.13. 15:58:56

@morpho: Van itt más is:
444.hu/2020/08/13/peterfalvi-attila-ez-nem-facebook-torveny
Arra nem gondolt, hogy a FB-ozó bácsikákat elvitték a rendőrök, csak arra a MN firkászra, akinek elkérte a FB a személyi igazolványát.

De Facebook törvény

Reding Roli 2020.08.13. 16:00:52

@morpho: Ennek a történetnek itt vége van. Amíg Orbán életben van, ez így marad,, hiába próbálkozik itt bárki. "

Azèrt ennyire ne legyünk fatalisták! Sem Orbán erejèt nem szabad túl becsülni , sem a Patyomkin-ország rezilienciáját...Dolgozni kell ès aktívan rèszt vállalni az ellenzèku politika formálásában ....Az átlagember is tudja hallatni a hangját , ha megjelenik a meghiretett tiltakozásokon ,amelyek mindig vannak....Bekapcsolódhat a politikai munkába , egy neki tetsző politikai pártnál, ahol tárt karokkal várják, mert aktivista ès káderhiány is van...Vagy gründolhat egyet ...Az apátia, a nihilizmus sehová sem vezet ....
Amíg az átlagember nem mozdul meg tömegesen , addig nem lesz itt politikai változás!
Pedig roppant egyszerű a kèplet:
- Ha pár ezer ember megy az utcára, nem üti meg senki ingerküszöbèt..
- Ha nèhany tízezer , akkor már odafigyel rá a kormány ès módosíthatja az aktuális politikáját, mivel a tiltakozások áttematizálják a politikát..
- Ha százezrek mennek az utcára , azok együttes ereje elsöpörheti a regnáló hatalmat , TEK-estől, erőszakszervezetestől együtt...

Hamarosan eljön az idő, hogy összeèrnek a feltètelek a tömegtüntetèsekre ès az utcai kormanydöntès időszaka jöhet...

Reding Roli 2020.08.13. 16:19:09

Vagyis : az ellenzèk feladata most az lenne ,hogy kezdje el megèrtetni a társadalommal, azokkal akik változást akarnak, hogy tevőleges segítsègük nèlkül nem fog menni a rendszerváltás ! Az ellenzèk Háry Janoskènt, "saját hajánál fogva" nem tudja kihúzni magát a bajból, nem kèpes megújulni , így az országnak sem tud alternatívát kínálni, az autoriter rezsimmel szemben.....A pártrendszer itt már csak eszköz -nèlküli díszlet , Cippola mester demokrácia-bábszínházában...

morpho 2020.08.13. 16:24:32

@Főnix Oszlár Gazdag: Én nem pánikolok, én enervált vagyok. Nem tudok megküzdeni a magyar néplélekkel.

morpho 2020.08.13. 16:28:54

@Reding Roli: Már nincs is pártrendszer. Mikor hallottál olyat utoljára, hogy a fidesz elnöksége vagy választmánya összeült és döntött valamiről? A pártot csak a választásokon veszik elő, gyakorlatban nem létezik.

Reding Roli 2020.08.13. 16:43:35

@morpho: A pártkongresszus is csak színjátèk...Règen mèg volt pártelnöki ellenjelölt , meg vagy 30 ellenszavazó...Manapság már jó ha 2 "fèlrenyomó "van... Orbánt úgy tapsolják mint Ceausecut ...Ez nem párt, hanem úgy működnek, mint a Cosa Nostra...
Orbán már jelezte ,hogy akik belülről bomlasztjak a pártot ,azokkal le fog számolni...Lèzer Jani ambíciói is gyorsan elbuktak...

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.13. 17:12:47

Oh, a keresztény társadalmak rákfenéje a messiás-várás. Nem. Ez a vonat elment. Orbán volt az utolsó bölény. Az eltelt harminc évben a társadalom nem figyelt az elitképzésre, kizárólag káderképzés zajlott, hű csicskák betanítása a kurucos rablórezsim kiszolgálására. A magyar társadalom egyszerűen alkalmatlan egy csomó mindenre. Reménytelen ország. Ez olyan mint haldokló ágya mellett azzal hitegetni őt, hogy hamarosan kikerül a kórházból. Végül is igen, a temetőbe. Vagyis a magyar társadalomra a megsemmisülés vár. Ez a valóság. Ezzel kell szembenézni. Nincs a "halálban" semmi rossz. A letagadása, na, az a nagy hiba. Az embereket fel kell készíteni az egyéni életstratégiák kidolgozására, és a periféria elhagyására. Mivel kétütemű Európa jön létre, jobb a magban cselekvő emberként lenni mint a szélén hülyére vett jobbágyként elsorvadni.

abdul hackeem 2020.08.13. 17:27:23

@Gamma Leonis: Nagyrészt egyetértek.
Az elitképzésről szeretnék hozzáfűzni annyit, hogy (lehet hogy ez már kevés, de) szerencsére van néhány szakkoli, ahol kiváló munka folyik ;-)
Ne add fel.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.13. 17:37:42

@abdul hackeem: Nem adtam fel. Nyelveket tanulok, képzem magam és készülök az ország elhagyására. Ideje elfogadnom, hogy Magyarország pusztán csak egy falu a globális térben és tudjuk, hogy milyen kistelepülésen élni. Nem sok esély van a fejlődésre. Persze sokfélék vagyunk, vannak akiknek pont a falu a megfelelő hely.

Khonsu 2020.08.13. 17:37:49

@Gamma Leonis:

Valahogy így látom én is. Túl vagyunk azon a ponton, ahol még lehetett volna valamit tenni. A magyar társadalom közösségként már valószínűleg nem tud elugrani a gyorsvonat elől, egyénenként még talán.

Ennek ellenére minden nap reménykedem benne, hogy valaki meggyőz arról, hogy tévedek. Eddig még nem sikerült.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 17:40:33

@Gamma Leonis: Ez érzelmi hisztéria. Ez az ország semmivel nem rosszabb, mint bármely más balkáni nemzet. Azaz kitartó munkával fel lehet hozni egy magasabb szintre. Én ezért mondom azt, hogy egy illiberális-B párt kell, azaz nem Orbán leváltása a megoldás, hanem a rendszerének a továbbfejlesztése egy másik párt útján.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.13. 17:49:00

@Főnix Oszlár Gazdag: 12 voltam a rendszerváltáskor(?). Most felnőttként tisztán látom az eltelt harminc évet, és rettegek, hogy ebben az országban öregedjek meg. Újabb harminc év és 72 leszek. Látom, hogy milyen idősebb embernek lenni. Nem. Őrültség maradni.
Érzelmi hisztéria a józan belátás? Érdekes.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 17:52:26

@Gamma Leonis: OK. Ha mindenki egyszerre akar bemenni a mozi ajtaján, az a jobb, vagy ha sorban állunk, melyik a gyorsabb?

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.13. 17:56:54

@Főnix Oszlár Gazdag: Álltam én már eleget sorban. Meglepően türelmes voltam. Azonban az én türelmem sem végtelen. Egyébként engem is meglep az a vehemencia, amivel fellángolt bennem az életvágy és ellenséges érzület, amit kiváltott belőlem a narancs propaganda. A szép szavak és a remény ideje elmúlt számomra. Nem várom meg 2022-t. Aki akarja, nézegesse a köldökét továbbra is és építgessen gondolati légvárakat.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 17:58:13

@Gamma Leonis: OK, de ha ezt komolyan gondolnád, akkor nem egy blogon beszélnél erről, hanem már tíz éve egy bécsi McDonalds-ben vagy kutatóintézetben dolgoznál, nem?

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.13. 18:03:09

@Főnix Oszlár Gazdag: Ez igaz. Sajnos tipikus magyar vagyok. Kínos, de legalább beismerem. Egyszerre készülök a kiugrásra és a halálra. Negyvenen túl nincsenek illúzióim. Vagy sikerül vagy nem.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 18:05:21

@Gamma Leonis: OK, de akkor miért nem jó ötlet ennek a mentalitásnak a meghaladása például a keresztényszocializmus útján?

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.13. 18:08:26

@Főnix Oszlár Gazdag: Mert ez a társadalom nem igazán keresztény és a szocializmusról téves ismeretei vannak. Eleve rossz utat jelölsz meg, amin nem tudnak elindulni a magyar emberek. Próbálkozni lehet. Szépek a légvárak. Nekem is van egy jó nagy. :D

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 18:11:25

@Gamma Leonis: De keresztény, csak nem tudja magáról. És szocializmusra vágyik, de ezt sem tudja magáról. A pilács meg néha felgyulladhat, ha megfelelő az információs alapanyag. A Biblia például szuper alapanyag.

Reding Roli 2020.08.13. 18:19:32

Látom, nem veszitek komolyan Orbán Viktor èlethazugságait!:)

" Láttunk már szép országokat, de olyan szépet, mint a miénk, nem..." Ehhez kell tartani magát mindenkinek , nem a külföld felè kacsintgatni ... Vállalni 4 - 5 gyereket, hogy teljesüljenek a demográfiai államcèlok...Ha már van 4-5 gyerek , akkor nem nagyon filozofálgat tovább az ember , hanem megbarátkozik a mindennapos lètharc nehèzsègeivel ès èrtèkelni fogja a közèpszar magyar közállapotokat is...

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 18:21:42

@Reding Roli: Áááá, ha csupán panaszkodunk, semmit sem csinálunk és kimegyünk Amerikába, akkor milliárdosok leszünk percek alatt. Ott is, itt is.

morpho 2020.08.13. 18:31:20

@Főnix Oszlár Gazdag: Nem a pénzért kell lelépni. Magyarországon megfulladunk. Már nincs oxigén. A ner elszívott mindent. Lenyúlták a hazánkat, kisajátították a jelképeinket, elvették az európaiságunk lehetőségét. Nem maradt semmink. Max az önbecsülésünk, de az külföldön is működik. Milyen jövőképet mutassak Magyarországon a gyerekeimnek? De most tényleg!

Reding Roli 2020.08.13. 18:31:52

@Főnix Oszlár Gazdag: Èn már " Amerikát " is megjártam , ès az itthoni politikában is " letettem valamit az asztalra " ...
Mindent megpróbáltam...:) Innentől már csak egy út van : vissza a termèszetbe, izoláció a társadalomtól...:)

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 18:33:24

@morpho: Alternatív rendszer, alternatív szervezet, alternatív ideológia, fegyelem, hűség, munka, győzelem, eredmény. Tapsikolással és füttyögéssel nem lehet sem csatát, sem háborút nyerni.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 18:35:51

@Reding Roli: Egy precíz ideológia precíz megvalósítása kitörést hozhat el. Persze nem arról a középszerű sz*rról beszélek, ami a közhelyek formájában létezik, mint általános ideológia.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.13. 18:36:05

@morpho: Végre egy fórumtárs, akivel egyetértek. Ha az ember egy picivel intelligensebb az átlagnál, akkor fejfájást okoz neki az a moslék, ami ömlik a médiából. Nem kapcsolom be a Kossuth adót, ami 2010-ig egész nap szólt, mert percek kérdése és rosszul leszek. Ilyen mértékű szellemi kútmérgezésnél bármiben reménykedni... A fidesznek meglesz a zombi hordája a 2022-es győzelemhez is.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 18:38:05

@Gamma Leonis: De miért a másik csapat szurkolótáborára figyelsz? Csak a sajátjaid információjára figyeljél. Miért nem teremtjük meg a saját csapatunkat, saját jövőbeli kultúránkat, saját nagytőkéseinket, saját pártunkat, saját ideológiánkat?

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.13. 18:48:22

@Főnix Oszlár Gazdag: A fidesz falanxán kívül atomizált egyének futkosnak abszolút bizalmatlanul a saját hasznukat lesve, vágyva, ha megvan, akkor keményen ráharapva. Nincs közös cél, jövőkép, szókincs, egyetértés bármiben is. Ugyan már. Kiver a frász, ha a magyarokra gondolok és a hátam mögé lesek, nem akar-e valamelyikük leszúrni. Nem őrültem meg teljesen. :D

abdul hackeem 2020.08.13. 19:00:08

@Gamma Leonis: Hát..., holnap indulunk külföldre, költöztetjük a felnőtt lányunkat egyetemi tanulmányait elvégezendő... Félek (és örülök is), hogy kint ragad.
De én sem adom fel, attól függetlenül, hogy jelenleg én is úgy látom a helyzetet, mint morpho kommenttárs. Legrosszabb esetben megyünk a lányunk után.
Sorry.

Reding Roli 2020.08.13. 19:15:39

@Gamma Leonis: Amiről írsz, nemcsak magyarország-specifikus jelensèg , hanem az egèsz világon terjedőben van- az általános bizalmi- ès rendszerválság romboló következmèmye......Magyarország egy közepesen rossz, vagy jó ország , nèzőpont kèrdèse , de nem extrèm szar hely, mèg az orbáni társadalom- torzulásokkal együtt sem..Az, hogy szintet tudunk - e lèpni, azaz kilèpni a közepesen fejlett oszágok körèből a fejlettek közzè, a jövő kèrdèse ....A közèp- európai règió a világ egyik legjobb helye lesz a jövőben , így messzire innen nem èremes elköltözni..Max. Maribort vagy Grácot ajánlom ( Orbán is ott szokott relaxálni..:). Egyèbkènt komolyan ajanlottam e kèt szomszèdos országot...

morpho 2020.08.13. 19:16:42

@Főnix Oszlár Gazdag: Eltelt 10 év ner. Itt már nincsenek csapatok, meg szurkolók se nagyon. Csak nihil van. A kultúránkat épp most nullázzák le végleg. Elvették a progresszivitás lehetőségét is. Átideologizálják a színházakat, egyetemeket a tudományt, az iskolákat. Ide járassam a gyerekem? Hogy megtanulja, hogy a finnugor nyelvrokonság csak egy elmélet? Hogy Nyírő Józsefet olvastassanak vele egy végtelenségig lebutított oktatási rendszerben? Tanulja meg, hogy isten a történelem ura? Mindeközben nyugat Európában gazdasági ismereteket tanítanak, informatikát, robotikát, nem ideológiát, hanem egyénre szabott versenyképes tudást. Meg persze nyelveket. Nem saját párt kell, meg ideológia, hanem versenyképes európai tudás! Ez Magyarországon esélytelen. Csak a narancserdő termeli újra és újra önmagát. Ennek a népnek nem kell Európa. Sose kellett, fél is tőle. Ismeretlen terep. Nem mondja meg senki a frankót...

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 19:30:39

@morpho: Nincsen nihil, szervezetlenség, stratégianélküliség, tudatlanság és gyengeség van. A magyar lakosság jó része azért hagyja, hogy mindez megtörténjen, mert nincsen alternatíva. Az nem alternatíva, hogy "legyen nálunk Ausztria". Hogyan legyen? De ha egy Fidesz-B párt jobb, élhetőbb országot teremtene, akkor az miért ne lenne jobb? Ha valaki menni akar, az menjen (bár sajnálatos), de miért kell ezt ennyiszer és folyamatosan előadni?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 19:33:43

@morpho: Másrészt, hogy őszinte legyek, a Fidesz kívánni sem kívánhatna jobb demoralizáló szöveget, mint amit te adsz elő néha. Megadás, reménytelenség, pánik, csőd, hiszti, erőtlenség stb. stb. Bocsi, de szerintem több kárt okozol ezzel, mint amennyi hasznot hajtasz. Mi a haszna annak, hogy ezt itt folyamatosan előadod? Csak kérdezem. Mármint a demoralizáláson túlmenően, amely a Fideszt erősíti?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 19:36:05

@Gamma Leonis: Na de ezért kell az erős válogatás, az élcsapat, az összefogás és a szervezettség. A Fidesz-nél működik, tehát másolható.

Khonsu 2020.08.13. 19:40:50

@Főnix Oszlár Gazdag:

Az ellenzék feladata, hogy meggyőzze a választókat arról, hogy van még remény. Ha erre képes, akkor talán nyerhet, ha nem, akkor nem. Van 2 évük. Hajrá! :)

Reding Roli 2020.08.13. 20:29:13

@Khonsu: Az ellenzèknek ès mindenkinek aki váltást szeretne , fel kellene venni az amerikaias hozzáállást : You can't climb the Ladder of Success , with your hands in your Pockets" ahogy fiatalkori pèldakèpem , Arnold Schwarzenegger mondaná ...
A siker lèpcsőfokait ( lètrait) nem lehet zsebre dugott kèzzel megmászni , azaz: dolgozni kell ès fokról- -fokra előrehaladni...
Shcwarzi azt mondja, hogy nem próbálkozni kell , hanem szilárdan meghatározni a cèlt, ès tűzön- vízen keresztül vèghez vinni...B terv nincs...Egy ilyen karakterű ember kellene politikai vezèrnek, ha már vezèrt keresünk..:)
A nihilizmus , a fatalizmus mèg soha nem vitt előre senkit...

morpho 2020.08.13. 20:29:55

@Főnix Oszlár Gazdag: Én nem akarlak a hitedben megingatni. Ha te látsz kiutat ebből a trágyából, akkor legyen igazad. Ezt kívánom. Őszintén.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.13. 20:45:59

@Főnix Oszlár Gazdag: A fidesz szívós és kíméletlen stratégiával nagyon sok pénzt halmozott fel a biztos szavazóbázisa fenntartásának céljából. A felső-közép réteget megvette a mindenféle kedvezménnyel, a szegényebbeknek ott a félelem-ígéret kondicionálás és némi morzsa. A nemzeti tőkések ők maguk. Ha vannak is ellenálló más beállítottságú vállalkozók, kevesen vannak, hogy pénzeljék az ellenzéket. A politikához sok pénz kell és megfelelő kapcsolatok a külvilághoz, illetve hálózat belföldön, ami ha nincs, fel kell építeni, amihez a pénzen kívül megfelelő emberek is szükségesek. Hagyjuk. Én tíz embert próbáltam összefogni egészen más témában, 3-3-4 fős mini csoportokra váltak szét és engem mindhárom kidobott magából. :D Hahaha. Bilibe lóg a kezed.
Csak egyéni stratégia létezik a túlélés szempontjából. A magyar társadalom képtelen közösségként működni. Vagy megveszed a szavazókat, vagy nincs semmid.
Az alantas mentőöv, az Orbán-gyűlölet már 2018-ban sem volt elégséges a 2/3 tartós megbillentéséhez. 2022-ben sem fog működni.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 20:51:47

@Gamma Leonis: A Fidesz "szívós és kíméletlen" stratégiája Budapesten nevetséges módon megbukott és most a "Budapest 2019"-es modellt fogadták el az ellenzéki pártok országos szinten is. Amit írsz, ezzel csak demoralizálsz, aminek semmi értelme sincsen azon kívül, hogy a Fideszt segíted. Persze, ha ez a célod, akkor az OK, nem szégyen az.

Reding Roli 2020.08.13. 20:57:54

Bizonyos kèrdèsek eldőlni látszanak ...
Lesz teljes ellenzèki összefogás , 2022- ben , lesz előválasztás is ès közös program...( Úgy tűnik...)
hvg.hu/itthon/20200813_Jobbikos_lesz_a_kozos_ellenzeki_jelolt_a_szerencsi_idokozi_orszaggyulesi_valasztason

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.13. 21:00:17

@Főnix Oszlár Gazdag: 2018 eléggé demoralizáló volt nekem. Természetesen voltam szavazni. Láttam, hogy mennek az emberek, egy-két órára megcsapott 1990 hangulata, aztán kiderült, hogy a fidesz mozgósítása volt hatékony. Budapest kemény diónak tűnhet, az ellenállás utolsó nagy várának, de ez önbecsapás.
2022-ben nem megyek szavazni, mert terveim szerint végre külföldön leszek.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 21:03:55

@Gamma Leonis: Sok sikert. De akkor miért írogatsz, miért nem csomagolsz és búcsúzkodol?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.13. 21:05:40

@Gamma Leonis: Vagy lehet az is, hogy nem is annyira hülyék az emberek, mint amire gondoltok? ;)

Reding Roli 2020.08.13. 21:26:50

@Főnix Oszlár Gazdag: Együtt legyőzhetik Orbánt , de mèg is sem lesz könnyű anyagilag teljesen kivèreztetve, az is lehet hogy Viktor nem bíz semmit a vèletlenre , ès lukasenkói módszerekhez folyamodik, ennek van nagyobb esèlye ...Mindenre fel kell kèszülni, az elkövetkező időszakban...Ami biztos : a helyzet "fokozódni " fog! :)

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.13. 23:26:18

@Főnix Oszlár Gazdag: A blog értelmes dolgokat vett fel. Régóta olvasom. Miért ne kommentelhetnék? Ez nem változtat a terveimen. A döntés megszületett bennem, de negyvenen túl már nem hűbele módon ugrom a fejest, hanem előtte megnézem, hogy milyen mély a víz. :D

Billy Hill 2020.08.14. 11:19:28

@Gamma Leonis: Az is gond lehet, ha túlságosan felhevülve ugrik az ember. ;-)

Billy Hill 2020.08.14. 11:20:32

@Reding Roli: Azt hittem, hogy már 2014-ben meg 2018-ban is lukasenkói módszerek voltak! Már tíz éve hallani, hogy nem lesznek többé választások.

ijontichy 2020.08.14. 12:46:55

@Gamma Leonis: Én is 5.x küszöbén léptem. Mondjuk mi a fiam érdekében untuk meg a banánt. Egy dolog biztos: ha 1994-ben valaki nekem megsúgja, hogy a magyar társadalom képes egy szaros kis bolsipalántát (meg a Kádár-kor szemetjéből összeverbuvált haveri körét) hatalomhoz juttatni, hát tuti nem jövök haza Kanadából (hacsak nem toloncolnak).
Az EP választás volt az utolsó, 2022-ben már nem voksolok Mo-on (hogy szakadjon vityára meg a összes bolsijára a budiajtó :-/ ).
Amúgy az első év nehézkes, de aztán már alakul. Mondjuk azt mindig rossz lesz nézni (és kívülről nagyon látszik), hova süllyedt a magyar társadalom a bolsik alatt, de hát az embernek egy élete van, és azt errefelé (vitya seggéig érő tápláléklánc részévé válás nélkül is) magasabb színvonalon, és főleg stresszmentesebben (priceless!!!) élheti.

Khonsu 2020.08.14. 13:16:47

@ijontichy:

Te nem hiszel a mi országunk fényes jövőjében? Pedig modernizációellenesnek lenni egy olyan világban, ahol a modernizáció a legfőbb megatrend, nyilvánvalóan sikerrecept. xD

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 13:55:23

@ijontichy: OK. Néhány kérdés. 1.) Miért nem alakult ki egy 10 milliós országban 10 év alatt egy társadalmi önvédelmi szervezet, amely megvédi az ellenzékieket? 2.) Ha mindenki csak pánikol, undorodik, fejvesztve rohangál, akkor hogyan fog kollektíve védekezni az elnyomás ellen? 3.) A demoralizáció hogyan segíti az ellenzéket? *** Tényleg azt tudom mondani, hogy ha nem bírod, akkor azt sajnálom, az tragikus, de akkor tényleg menjél el. Ha koordináltan, fegyelmezetten tudsz harcolni, akkor harcoljál, és ha nem tudsz harcolni, akkor ne harcoljál. Csak ne demoralizáljál másokat. Ezzel csak és kizárólag a Fideszt segíted.

ijontichy 2020.08.14. 13:57:18

@Khonsu: "Légy segítségül az én hitetlenségemnek" ;-)

Btw. "ahol a modernizáció a legfőbb megatrend"... Növelni a részesedést egy szűkülö piacon, tényleg "sikerrecept", de legalább unortodox! :-D

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 14:01:12

@ijontichy: Természetesen ideológiai harcra gondolok. :)

2020.08.14. 14:58:28

@Főnix Oszlár Gazdag:
talán azért, mert a fidesz az ország jelentős részén viszonylag jól működik. elsősorban ott, ahol nincsenek jelen az ellenzéki pártok. ami a politikai underground. van egy kiegyensúlyozott állampárti működés. a gdp visszaesés 13.6%. de ezek után sem viszik csődbe az országot. ahogyan az euróövezet sem jelent csődöt 14% visszaesés után. a pártok közül a fidesz jelenti a nyugatos fejlődést. keleti nyitással kombinálva. például ma jelentették be errefelé, hogy koreai intézetet nyitnak. az ellenzéki pártok azt mondják, hogy a fidesznek nincsenek külkapcsolatai. lehet, hogy elszigetelik őket. de az is lehet, hogy az ellenzéki pártok szigetelődnek el.

ijontichy 2020.08.14. 15:09:00

@Főnix Oszlár Gazdag:

0.) Az embernek akkor nő be a feje lágya (válik felnőtté), amikor tudatosodik benne, hogy egy élete van, s azt nem mindegy, hogy éli le (avagy mivel a humor a szkafander a Földön: "Élj úgy, hogy ha lepereg előtted az életed filmje, ne tudd eldönteni, kaland volt, vagy pornó!").

1.) Koptathatnám Niemöllert. No mindegy, szóval
a.) '56-ban, amikor én még kéjes álom se voltam, szavahihető hamistanúk (apám & al) szerint az emberek nem azért mentek az uccára, mert valami fényes szabadságeszmény lebegett előttük, hanem mert a korgó gyomruk (főleg Pesten) kiüzte őket. "Nem a pofánk nagy, a zsömle kicsi!" Ismerős?
b.) a magyar társadalomnak nyolc év adatott meg, mielőtt a bolsigyerek megszentségtelenítette a valagával a minelnöki széket (és az einstandolt pártját, a rendszerváltást a púpjukra sem kívánó szeméttel feltöltve, megkezdte a kapitalizálódásnak épp csak az elején járó társadalom tudatos, szervezett rombolását). Ez rohadt kevés az egészséges, citoyen-i értelemben vett polgárosodáshoz (aminek ugye anyagi és tudati feltételei is vannak; utóbbi különösen lényeges, lévén a társadalom felső vertikumában sem lett szégyen az bolsi segg nyalása, lásd Profok Ökörköre... stb). Évszázadokat nem lehet nyolc év alatt behozni, és a gerádics fokait sem egy szökelléssel kihagyni (ez 6. Leninnek, meg a társainak sem ment), legfeljebb a rajtuk töltött időt lerövidíteni. Na persze úgy nem, hogy azokat a kártékony rezsimszolgákat, akik még '90-ben sem zizzentek rá, hogy ég a ház, visszasegítik a hatalomba.

c(onclusion).) Korunk technikai fejlettsége, plusz a nyugathoz csatlakozás miatt, az ország nem élhetetlen. Hát minek átlőni az ódalunkat? Hogy nézne már ki? Ez itt a kulcsmomentum. Nos, ha ezek után, még mindig nem tudod megfogalmazni magadnak a választ, én nem tudok segíteni.

2.) "- Te sas, te sas, hová repülsz te sas? - Tudja a fene". Amúgy a magyar társadalom már annyira zokni lett agyilag, hogy azt sem ismerte fel, hogy az EP választás remek alkalom (lett volna) a rezsim viszonylag veszélytelen (ti. közvetlen és direkt bosszú veszélye) gyengítésére (ld.: Segíts magadon, az EU is megsegít!)

3.) Ácsi! Én csak akkor írkálok ide, amikor épp kedvem és időm van hozzá. Magyarán szórakozásból. Nem kívánok Mo-on politikai pályára lépni. A részemről - mint született magyar részéről- annyi a hozzájárulás, hogy jól lenézem a fideszeseket, gyógykezelve ezzel a tériszonyomat (nagyon hatásos, ahogy egyre mélyebbre ássák magukat. és egy cseppet sem fárasztó). Szvsz. amúgy is tök fölösleges velük vitázni. Le kell nézni őket, szépen nyugisan, szavak nélkül. Nem beleállni a vitákba, félresiklani, mint az angolna. Nem meghívni a BBQ-ra, és ha meghív a sajátjára, érezhetően mondvacsinált (de nem sértő!) okkal kimenteni magunkat. Ha számonkér, csészealjnyi szemekkel értetlenül nézni. Szar dolog ám éveken át, ha az 1/3-ot kirekeszti a 2/3. Nincs vita, így nincsenek megnyerhető csaták, nincs vélt győzelem, még a lehetősége sem, csak a saját tábor belterjessége. És hát ezek egymást is utálják - sőt!!!

"fegyelmezetten tudsz harcolni, akkor harcoljál" Hé!!! Nincs háború!!! Lassan mondom: _nincs_semmiféle_háború!!! Csak üzlet van: business as usual. Talán világosan el kéne magyarázni annak a seggfejnek (aki soha mégcsak egy őrséget se adott), például azzal, hogy a slepp a legközelebbi nagyívű, háborús retorikával megtűzdelt szpícse közepén, harsogón röhögve távozik. Persze ahhoz gerinc is kéne, meg önbecsülés, de az nincs. Csak slepp van :-(. Aki harcol, azt lenyeli az "itt a piros, hol a piros?" gyerek, meg a gépezete (ld. 1/c). Szóval: fegyelmezetten nézd le őket! ;-)

ijontichy 2020.08.14. 15:11:13

@cvsvrs: Á, megjöttél? Milyen volt a továbbképzés? Futotta még svédasztalra, vagy csak jugendherberge svájcias smucigsággal? ;-)

2020.08.14. 15:13:51

@Khonsu:
ma az itm a buszgyártásról tárgyalt a fidesz polgármesterekkel.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/d__vg20200814017.jpg
a fideszben építettek egy rakás buszgyárat. aztán lehet mondani, hogy ez egy baromság. de az nem, hogy a nem akarnak modernizációt. dehogy nem. az ellenzékben a modernizáció egy üres lózung. az a filozofikus dekonstrukcióra van alapozva. a fideszben ilyen buszokat gyártank.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/d__vg20200814023.jpg
értem, hogy ez mercedes főalkatrészekből van összeszerelve. alacsony hozzáadott értékkel. de ez egy fokkal jobb, mintha semmi se lenne.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 15:14:25

@ijontichy: OK. Tehát nincsen ideológiai háború. Akkor minden rendben van. Nincsen elnyomás, nincsen diktatúra, nincsen pártállam. Szuper. De bocsi, akkor pontosan mi is az annyira elviselhetetlen a rendszerben? Mert én fel tudom sorolni, mi az elviselhetetlen a rendszerben és szerintem most már ideológiai háború van. De akkor nem értem, hogy egyesek miért hisztiznek.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 15:25:50

@cvsvrs: Na, sorolom, hogy miért nem működik jól az ország jelentős része. 1.) a Fidesz opportunizmusa morálisan visszataszító (lásd. a keresztényellenes Erdogánnal való összejátszást, a nagytőke csalással történő felépítését stb.), amely feltárja azt, hogy semmiféle értékrendszerben nem hisz ez a párt, csak az elitizmusban, az elnyomásban, a hatalomban és a vagyonban 2.) az elvtelen, primitív és gyáva szadizmus (lásd. önkény) nekem nem vonzó 3.) a források átcsoportosítása az nem minőségi fejlődés 4.) a sikertermékek nélküli Döbrögi-nagytőkések csak jövedelemvadász posztbolsevik nagyvállalatok 5.) az értelmiség és a tehetséges emberek ellen folytatott pszichológiai háború nemzetellenes 6.) a politikának nevezett pszichológiai terror ártalmas az egészségre 7.) a személyi kultusz, a primitív posztbolsevik propaganda és az állandó agymosás egy alsóbbrendű társadalomszervezési módszer, amely megalázza a a magyar nép többségét 8.) az egy főre jutó GDP nem nő jobban a tendenciái szerint, mint Gyurcsány alatt. 9.) a Fidesz politikája közvetlenül és direkt módon a krisztusi főparancsokba ütközik, mert a nemzetet és géneket helyezi a morális univerzum középpontjába. *** Ennélfogva egy tisztességes, hazafias, keresztény, értelmes ember erre a pártra nem szavazhat és azért kell, hogy küzdjön, hogy ezen párt uralma minél hamarabb véget érjen. Na, kezdetnek ennyi.

ijontichy 2020.08.14. 15:26:26

@Főnix Oszlár Gazdag: "nincsen ideológiai háború" Annak van, aki hajlandó beleállni, és egy percig is komolyan venni a túloldalt.

"Nincs elnyomás" Nincs.

"Diktatúra" Az van. Abban az értelemben, ahogy @HaFr többször meghatározta.

"Pártállam" Az nincs, erős etatizmus, és állampárt jellegű párt az van.

"mi is az annyira elviselhetetlen a rendszerben?" hát ez az!!! És még mindig nem tudod megfogalmazni magadnak a választ? Csak felsorolni, mi az ami NEKED elviselhetetlen a rendszerben. Ja, azt én is tudnám, de hát az ingerküszöbe (és a lehetőségei) mindenkinek más. Ebből következik, hogy a megoldási lehetőségei is mások. Hazafiságot akkor van értelme számonkérni, ha tankok állnak a határon. Nem állnak. A mások hülyesége miatti önsorsrontás elkerülése nem stigma, hanem erény.

ijontichy 2020.08.14. 15:31:05

@cvsvrs: "a fideszben ilyen buszokat gyártank." Aszta! A fideszben! És R̶á̶k̶o̶s̶i̶ Orbán pajtás látta el jótanácsokkal a buszgyártás alkalmazottait? Netán sk. meghúzott egy-két csavart is? :-)
Tudod a világ fejlettebb felén a pártok nem gyártanak buszt (sem). Szóval van még hova fejlődnötök. :-)

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 15:34:16

@ijontichy: Értem. Diktatúra van, de elnyomás nincsen. OK. Azt hiszem, ennél tovább nem is érdemes mennünk. Nincsen hova menni ugyanis.

2020.08.14. 15:38:05

@ijontichy:
lölő propaganda lapjában olvasom a debreceni koncerteket.

nagyobb stadionkoncertek
08.19. Majka & Curtis // Follow The Flow
08.20. Rúzsa Magdolna // Horváth Tamás
08.21. Kowalsky meg a Vega // Szabó Balázs Bandája
08.22. Bagossy Brothers Company // Punnany Massif

kisebb koncertek:
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2018/roz_torony.jpg
08.19. Bëlga // 08.20. Csaknekedkislány, Carson Coma
08.21. Fish! // 08.26. Bohemian Betyars // 08.28. 30Y // 08.29. Retro Torony // 09.04. Kiscsillag // 09.09. Brains // 09.11. Irie Maffia // 09.12. Intim Torna Illegál // 09.16. Krúbi // 09.19. Péterfy Bori & Love Band // 09.25. ByeAlex és a Slepp // 09.26. Vad Fruttik // 10.02. The Biebers // 10.10. Subscribe

ez fidesz rendezőiroda meghívottjai. ezek nagyrészt ugye "libernyákok". megvették őket kilóra. de értem, hogy csődbe vihetik az országot. errefelé hajdúböszörmény fideszes polgármestere nyilatkozza az egyik ellenzéki lapban (debrecenben egypárti fidesz működés mellett is van két ellenzéki lap érdekes módon, csak budapesten tombol a "fasizmus"). szóval a fideszes polgármester azt mondja, hogy 85 milliós a bevételkiesés a gépjárműadóból. és 140 milliós a kiesés az iparűzési adóból. és a csökkenő idegenforgalmi adókat még nem is számolták. 30 ezres városnak kellene kigazdálkodnia 300 millió forint hiányt. ez növeli az önkormányzati kiszolgáltatottságot. ami paradox módon fidesznek kedvez. általában a kormánypártoknak. és ha ezt megoldják, akkor megnyerik a választást. ha nem, akkor nem.

ez ellenzék 5%-os gazdasági növekedésnél is ugyanazt mondta, amit 15%-os visszaesésnél.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 15:45:03

@cvsvrs: A Fidesznek köszönhetjük a kenyér finom ízét, mert a párt adja a vizet. A párt az anyatej, amely boldoggá teszi a népet. A Fidesz miatt esik az eső a száraz földre, a Fidesznek hajt ki a búza, a Fidesznek hullámzik a Balaton gyönyörű vize. A párt ad egészséget, a párt ad reményt, a párt dobogtatja a magyar szívet. Minden magyar fiatal a párt sikeréért imádkozik. A párt az élet, a párt az út, a párt az igazság. A párt bölcs vezére miatt születnek a gyermekek, a párt uralmát dicséri kórusban a gyermek, a felnőtt, a férfi és a nő. A jövőnk a párté és a minden ember a pártot szolgálja. A párt az apád, a párt az anyád, a párt az Isten, a párt a cukor és a csokoládé. *** Komolyan, azt hiszitek 2.8 millió emberen kívül mindenki egy ilyen komcsi, krisztustalan ruszkimásoló országban akar élni?

ijontichy 2020.08.14. 15:52:35

@Főnix Oszlár Gazdag: Dehogy nincs. Rengeteg hely van. Mondjuk egy jó söröző. Ja, és lehet jönni a Lajtán túlra is ;-) ifjaknak kifejezetten ajánlott. Idővel aztán egyre kevesebb lesz az elnyomható - szerinted - elnyomottból. Nota bene: mindaddig, amíg ily komoly vagy, mint egy vakbélgyulladás, képtelen leszel meglátni a fától az erdőt ;-). Ha más hisztizik, akkor te mit csinálsz?

@cvsvrs: Hé te! A csőd az jó. Megrázza fát, potyognak az ingyenélő lőrincek meg alcsúti gyerekek, new deal, new possibilities. Persze páran elvesztik a melójukat, de azt a vírustól is elveszítették. A 21.században, a fejlett nyugaton ettől nem illik ám éhenhalni (hacsak nem egy tehetségtelen, személyiségproblémás bolsi vezet egy országot).

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 15:53:59

@ijontichy: Én nem hisztizek, én azt mondom, szervezzünk magunknak egy Fidesz-B-t, ami nekünk tetsző országot hoz létre. Jobb, mint a sikongva rohangálás, de nem?

ijontichy 2020.08.14. 16:17:02

@Főnix Oszlár Gazdag: Hajrá! Ld. 1/c. avagy "megvárjuk amíg lejönnek [a tehenek] a dombról, és aztán...". Deák Feri bá' ügyi csávó volt, egy elnyomottabb korban :-)
Na mára elég volt. Teret kell adni @cívisnek is a propagandamunkája elvégzésére, különben nem folyósítják neki a kéccáz dolcsit, oszt nem lesz tandíjra a kölöknek a szuper (térítéses!) állami suliba, és olyan ... marad mint az... :-DDD

2020.08.14. 16:37:21

@Főnix Oszlár Gazdag:
a fidesz egy klasszikus állampárt, tömegpárt, néppárt. annak a rendezőirodája fiatalos koncerteket szervez a nézőgyerekeknek. a párt: a parti. csak ez most nem a kisz központi bizottsága, hanem a fideszes hök, fidelitas és társaik. aztán mondhatod, hogy ez egy krisztustalan nem tudom micsoda. libernyákok.

szűz mária anyukájának, krisztus nagymamájának szent annának emelt székesegyházban sebestyén márta énekel a helyi filharmonikussol. nyújtsd ki a mennyből. ez is a fideszben van. ez a mai nap a zsinagógában nyílt tárlat.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4341/200812viragszinfonia_sz_(8).jpg
a hárfás hölgy mögött a szemüveges a hitközség elnöke horovitz uram. mellette a szakállas a fidesz kulturális attaséje. ma jelentették be, hogy a king sejong institute koreai kulturális intézetet nyit debrecenben. az is a fideszben lesz. mindegy, hogy könnyűzene, komolyzene, zsidó vagy nem zsidó, kelet vagy nyugat. mind a fideszben van legalább is errefelé.

nem azt állítom, hogy ez jó, vagy rossz. hanem azt, hogy ez így működik. az ellenzék válasza az, hogy tombol a fasizmus.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 16:42:17

@cvsvrs: A párt a Biblia, a párt az igazság, a párt a kenyér a vajon, a párt a megélhetés, a párt az alaptörvény, a párt az állam, a párt a hadsereg, a párt a gondolat a fejedben, a párt a gumibot, a párt a vízágyú, a párt a méz, a párt a virág illata, a párt a fizetés, a párt a fellépés, a párt a közpénz, a párt a leválthatatlanság, a párt a Lukasenko, a párt az Erdogán, a párt a levegő, a párt az ostor, a párt az energia és a párt az anyag. *** Morált nem tudtok pénzért venni, persze nincs is szükségetek rá. A hatalom és a vagyon minden igényt kielégít. A jobbágyok meg szolgálnak, főleg, ha zombik.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 16:46:53

@cvsvrs: Szavak, szavak, szavak, blablabla. Miközben a lényeg egyszerű. A jobbágyok szorgosan dolgoznak, Döbrögi meg hízik. De nem elég, sohasem elég. Oszt ezért zombikat kell szállítani, milliószámra.

2020.08.14. 17:19:09

@Főnix Oszlár Gazdag:
így működik a fidesz. ezek mai kulturális hírek debrecenben. a fidesz propaganda lapjának ma megjelent mellékletéből tudom, hogy debrecenben október 5-én koncz zsuzsa koncertezik. aki sötét elnyomatás van. és október 19-én koncertezik dés lászló. kedves felesége vásárhelyi mária szerint tombol a fasizmus magyarországon. októberben ők a két kiemelt fellépő. novemberben zorán és a magna cum laude. vásárhelyi mária szerint a szegény cigányokat is elnyomják. de nem.

Khonsu 2020.08.14. 17:23:43

@cvsvrs:

A néplélek modernizáció ellenes. A Fidesz ennek a hátára felkapaszkodva marad hatalmon. Ahogy attól tartok, a hatalom megszerzése és a stabil kormányzás érdekében bármilyen utóda is ugyanerre kényszerülne. A hiba a néplélekben van, azt pedig (valamilyen sokkhatás nélkül) nem lehet olyan gyorsan megváltoztatni, ahogy kellene, akkor se, ha teleépítik buszgyárakkal az országot. Nincs innováció, nincs vállalkozói szemlélet, lényegében nincs önálló gondolat és cselekvés. (Akinek van, az menekül vagy ellenszélben küszködik.) A többség utasítás végrehajtásra van kondicionálva, várja a végrehajtható parancsokat, erről szól az élete. Csak az a probléma ezzel, hogy erre az MI is képes, és azt nem kell etetni, szórakoztatni és a szavazatáért versenyezni. Ebből kifolyólag pedig a magyar társadalom döntő többsége a világ számára 1-2 évtizeden belül abszolút feleslegessé válik. Addig fel kellene épülnie azon társadalmi rétegnek, sikertermékeket előállító vállalkozásoknak és szociális hálónak, mely ezt a tömeget egyrészt csökkenti, másrészt eltartja. Ezt a szívességet ugyanis senki más nem fogja önzetlenül megtenni nekünk. Ebből a szempontból pedig az elmúlt 10, de nyugodtan mondhatjuk, hogy 30 évet kidobtuk az ablakon. Mivel pedig a folyamatnak, míg ez a háttér kifejlődik, legjobb esetben is kellene legalább egy generációnyi idő és maradt rá úgy tíz évünk, így nagyjából kijelenthetjük, hogy már megette a fene az egészet...

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 17:28:52

@cvsvrs: Á, ez nem fasizmus. Szegény soviniszta biorobotokat használják ki az ügyes vállalkozók, hogy hordják nekik a mennyiségi kapitalizmus gyümölcseit. A kis soviniszta biorobotok meg azt hiszik, hogy a hazát szolgálják, pedig nem, csak biológiai erőforrásként irányítják őket. Csillog a szemük, mert hasznot hajthatnak a gazdáiknak. Szeretik, hogy biorobotok és szeretik, hogy jobbágyok. Bár maguk sem értik lassan, miért is szeretik mindezt. Biztosan azért, mert jó érzés biorobotnak lenni. Nincsen kétely, csak ösztön.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 17:40:23

@Khonsu: Szívet melengető, hogy te még mindig azt hiszed, ez egy vita. :)

2020.08.14. 17:40:37

@Főnix Oszlár Gazdag:
lölő propaganda lapjának mai számából tudom, hogy a klasszikus zenének olyan nagy sikere volt, tavaly volt olyan éjszaka, hogy 10 ezren szórakoztak egy éjjelen, hogy idén is rendeznek egy ilyen dzsemborit a kamaraszenészekkel.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2019/11_121.jpg
a vezető vendégművész a román (!) alexandru agache lesz. aki majd rigolettó szerepében tetszeleg. pari siamo! énekli olaszul egy román a magyar zenészekkel. aztán mondhatod, hogy ezek nácik. tombol a fasizmus. de nem.

és mondhatod, hogy lölő lopik. két vasúti vonalat is felújítanak a bmw beruházással kapcsolatban. a bmw negyedéves árbevétele 22%-kal csökkent a tavalyi évhez viszonyítva. ez is egy mai hír. tehát a fidesz egy nem létező autógyárhoz építi az infrastruktúrát az ejrópai adófizetők pénzéből. nem a parasztok pénzét lopja el, hanem a nettó befizetők pénzét. és lehet mondani, hogy összeomlik a forintgazdaság. és lehet. könnyen lehet. és úgy megbukik a fidesz. de ha nem, akkor nem. budapesten azt mondják, hogy autógyár se kell. mert mi a francnak. árutermelés. mi a francnak. miben áll a modernizáció? űrprogramban? azt is a fidesz indítja.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 17:45:30

@cvsvrs: A párt a Mozart, a párt a Beethoven, a párt találta fel a zenét, a párt a legnagyobb festőművész, a párt a modernizáció, a párt úrhajóst juttat a zűrbe, a párt űrállomást épít Baktalórántházán, a párt a mikrocsip, a párt az Elon Musk, a párt az új Szingapúr, a párt a Samsung, a párt a legmagasabb törpe a világon, a párt legyőzhetetlen, a párt mindennél becsületesebb, a párt mindennél jobb, a párt mindenkinél okosabb. *** De akkor miért nem nő nagyobb ütemben az egy főre eső GDP, mint GYURCSÁNY alatt?

2020.08.14. 18:06:44

@Khonsu:
egy hétvégi program.
aug. 19. Csillagles a Zsuzsi Erdei Vasúttal
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/zsuzsieste.jpg
szombat éjjel a kisvasúttal ki lehet menni az erdőspusztába.

Zajácz György csillagász közreműködésével betekintést nyerhetünk az éjszakai égbolt titokzatos világába: megfigyelhetjük a Perseidákat, a Jupiter, a Szaturnusz és a kettőscsillagok létét. A résztvevők a csillagászati totó kitöltésével felmérhetik a bolygórendszeri tudásukat is. Az est folyamán Varga Edit környezeti nevelővel erdei barangoláson és egyedi bátorságpróbán bizonyíthatjuk merészségünket és tájékozódási képességüket a sötétben.

ezzel párhuzamosan a debreceni plantetáriumban csillagászati előadások gyerekeknek:
aug. 12-22. A gyűrűk ura, a Szaturnusz
aug. 13-23. Jupiter, a bolygók királya

erdőspuszta. környezeti nevelés. vidékies kisvasút. és városi planetárium. heti téma a szaturnusz és a jupiter. a csillagászok a fideszben vannak. a fideszes családok mennek a kalandtúrára. nekik tetszik a kisvasút. és mennek a planetáriumba. na most erre lehet mondani, hogy ez a szovjet típusú pionírok világa magyar környezetben. olyasmi.

ezzel szemben az áll, hogy a magyarok nem akarnak modernizációt. nem fontos az oktatás. dehogy nem. itt egy példa lölő propaganda lapjának mai számából.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 18:15:59

@cvsvrs: A párt nélkül nem nő fű, a párt nélkül nincsen emésztés, a párt nélkül nem olvad az acél, a párt nélkül kicsorbul a fűrész. A párt nélkül nincsen láng, a párt nélkül nem fő az étel. A párt nélkül nem működik a mikrohullámú és a párt nélkül nem érezzük az ízeket. Mivé válna Magyarország a párt nélkül? *** Magasabb fizetésűvé? Felnőtté? Embertársait szeretővé? Felszabadított jobbággyá? Döbrögi-mentessé? A megvásárolható árú gyümölcsök hazájává?

2020.08.14. 18:17:17

@Főnix Oszlár Gazdag:
a fidesz egy állampárt, tömegpárt, néppárt. rájöttek, hogy 200 ezres debrecenben 10 ezer kimegy az utcára éjjal klasszikus kamarazenét hallgatni. és azt mondják a fideszben a kamarazenészeknek, hogy menjetek ki az utcráa játszatok a polgároknak. és idehívnak egy román operaénekest kolozsvárról azért, hogy énekeljen verdi-t. és mennek erdélybe zenénlni mátyás szobránál. és énekelnek a magyar zenészek egy román szopránnal. ezt támogatja az európai unió.

és eközben a magyar és román politikusok összekacsintanak és ellopják az európai adófizetők pénzét, vagy annak egy részét. ezt mondhatná az ellenzék. csak nem ezt mondják, hanem azt, hogy a fidesz nem akar modernizációt. se külkapcsolatokat. és hogy tombol a fasizmus. dehogy is.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 18:20:23

@cvsvrs: A párt nélkül nincsen kamarazene, a párt nélkül nincsen éjjel, a párt nélkül senki sem játszik a polgároknak, a párt nélkül nincsen román operaénekes, a párt nélkül nincsen Kolozsvár, a párt nélkül nem lehet Erdélybe menni. Ha a párt eltűnne, mindez megszűnne. *** Ja, nem. Mindez maradna a párt nélkül is. Akkor minek is kell a párt? Hát persze. Döbrögi hízlalásához.

2020.08.14. 18:33:59

@Főnix Oszlár Gazdag:
egy párttal is van kamarazene, román operaénekes, szép város kolozsvár.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 18:37:49

@cvsvrs: Lehet, hogy nem az eggyel van a probléma, hanem azzal, hogy másféle párt kellene.

2020.08.14. 19:06:48

@Főnix Oszlár Gazdag:
ha nincsenek ellenzéki pártok csak egy állampárt, tömegpárt, néppárt és párton kívüliek, pártatlanok, valódi függetlenek, akkor a "diktatúra" ilyen. errefelé így működik legalább is. a késő kádár korhoz hasonló. aztán lehet, hogy ebből egy új rendszevátlás következik. de az is lehet, hogy ez egy szociokulturális visszalépés. egy backtrack az útkeresésben.

de ez nem azt jelenti, hogy ebben nincs modernizáció. egy mai hír, hogy debrecenben üzembe állították a stadler szolnoki gyáregységében készült még modernebb ic kocsikat. és azzal utazhatnak a dolgozó néptömegek a balatonra. hív a vasút. vár a máv.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/icplusz.jpg
szot beutaló helyett erzsébet utalvánnyal. ez egy új kgst a svájci elvtársakkal.

ez egy vidéki alkotótábor. fiatalok, idősek (örökifjak), magyarok, cigányok festegetnek.
haon.hu/wp-content/uploads/2020/08/+otf/1470x600/lUBTOtqWLXVWh__QNaaFqUU5PVF9WRVJZX1NFQ6+vw5KF2v6Izz45pmegu0qX1oe7SgeukfR5Hz5l7G4z/54hasvezeto-scaled.jpg
olcsós szavazatszerzés. a fidesz potentát szépet festettek. közösségeket építenek. és ebbe integrálódtak 3 millióan. illetve még a nem szavazó 3 milliónak egy jelentős része. és van 2 millió ellenzéki, akik ezekben nem vennének részt. mert őket ez a náci haláltáborokra emlékeztetni.

2020.08.14. 19:23:57

@Főnix Oszlár Gazdag:
tehát ez mind olyan program, ahol kiáll a pártitkár. és mond egy a beszédet. ez teremt normalitást. nemzeti idealizmus. de ez nem kirekesztő. nemzetközösségi keretek között teremtik meg. meghívják debrecenbe a román operaénekest. vagy ma nyílik az új koreai intézet. és nincsenek tüntetések az utcán, mint minszkben. a tündérkertben is szól majd a jazz a debreceni dixieland jóvoltából.

ehhez nem kell többpártrendszer. abból következik a kultúrharc. egy magyar állampárt, erdélyi testvérpárt és a párton kívüliek.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 19:25:34

@cvsvrs: Ami nem adaptálódik, az életképtelen, tehát degenerált. Ami degenerált, az nem versenyképes. Tehát segíteni kell abban, hogy versenyképessé váljon. Ez a nemzeti érdek. Na de az a párt, amely 2020-ban is a késő Kádár-kor színvonalát tekinti célnak, az eldobandó. Az 50-60 éves szavazócsoport uralma már csak pár évig tart. Ha ezek mennek, akkor megy a Fidesz is. A jövő már majdnem itt van.

2020.08.14. 19:32:23

@Főnix Oszlár Gazdag:
egy magyar állampárt, erdélyi testvérpárt és a párton kívüliek. ez a teremti újra a nemzeti idealizmust. a modernizáció is ebből következik. kétségtelen, hogy nem plurális többpártrendszerre van alapozva. ez kulturálisan nem a nyugat. de politikai értelemben nem is kelet. ez nem minszk. nem tartóztattak le több ezer ellenzéki tünetőt. ez egy mai lakótelepi fieszta.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4344/200814venkertinap_ksz_(25).jpg
kósa lajos sakkozik a gyerekkel.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4344/200814venkertinap_ksz_(6).jpg
ez a szocialista idill.

Rodney_2 2020.08.14. 19:36:26

@Reding Roli: @Főnix Oszlár Gazdag:
No, sok ember számára le fog egyszerűsödni a választás 2022-ben

index.hu/belfold/2020/08/14/szivarvanyos_zaszlot_tuztek_ki_a_varoshazara/

székely zászlót kitűzni fasizmus, buziszászlót kitenni kúlság

index.hu/belfold/2020/08/14/jegyescsomag_terezvaros_azonos_nemu_parok/

Ezeket tényleg a fidesz fizeti, vagy debilek.
Régi SZDSZ szavazóként emlékszem amikor hopp, eltüntek. Az utolsó választásukra 2 üzenetük volt: a cigányok és a homo izé védelme/támogatása. Gondolták hogy ez 5+5 % a társadalomban, ezzel simán bejutnak. Kaptak valami 2,4%-ot és kiestek. Persze azóta sokat fejlődött a társadalom.
Volt valamikor felmérés Magyarországon a homofóbiáról?

Állítólag az USA-ban 10-15 éve megcsinálták, hogy megkérdeztek szülőket mit csinálnának ha kiderülni hogy a gyerekük "homo sapiens" és több mint 50% azt válaszolta hogy kitagadná. De lehet hogy ez csak egy vicc volt.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 19:37:56

@cvsvrs: De sajnos nem a nosztalgia, nem az idill, nem a kelet, nem a nyugat, nem a Sanyi elképzelése, hanem az adaptációs képesség dönt a túlélésről. A késő-Kádár-kor meg nem az adaptációs képesség csúcsa volt. Azaz a Fidesz úgy fog járni, mint az MSZMP. Lehet, hogy jogutód pártja is lesz, például a Fesz vagy a Fisz tök jó utódpártnév lehetne, mint MSZMP->Mszp.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 19:43:19

@Rodney_2: Én azt szeretem, amikor az 5%-nyi LGBT közösség felel a 95%-os hetero népesség alacsony szaporodási rátájáért. Na hiába, egy-két ilyen zászló, oszt a 95%-nyi hetero csak nem vállalja be a második-ötödik gyereket. Mer a zászló a zoka. Azé nincs gyerek.

2020.08.14. 19:50:23

@Főnix Oszlár Gazdag:
na de ha nem versenyképes, akkor miért jön ide a koreai intézet? vagy miért nyit irodát a bosztoni mit? vagy miért szavaz a fideszre az mta 60%-a? értem, hogy 40% ellene szavaz. értem, hogy ezekre is van magyarázat. 60% meg van félemlítve. az akadémikusok is. olyan nagy az elmnyomatás. értem, hogy 13.6%-os a gdp visszaesés. az euro övezetben ehhez hasonló 14%. de ha ezek után nem viszik csődbe az országot, akkor alighanem fideszt fogják újraválasztani. és joggal. mert az ellenzéki pártok egy kisebb válságban is bedobták a törölközőt mondván, hogy el kell adni mindent.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 19:52:26

@cvsvrs: Á, ha komcsik lennének, akkor is jönnének. Ócsó a munkaerő meg kedvezményt kap. Ne vedd személyes preferenciának. Még egy LGBT párt esetében is jönnének.

2020.08.14. 19:58:39

@Főnix Oszlár Gazdag:
evolúciós nézőpobntból az mszmp volt a sikeres állampárt. és most a fideszes sikeres. az éli túl a rendszerváltást. az összes többi politika párt, népmozgalom jelen állás szerint szétesik. a jobbik is, a momentum is. a dk-nak már nem lesz utódpártja. persze lehet, hogy ezek összefognak és elsöprik a rezsimet. de borítékolhatóan a fidesznek lesz újabb kétharmada. a fideszben vannak politikusok. kósa lajos sakkozik a lakótelepi gyerekekkel.
m.blog.hu/sa/sakkozzmindennap/kadar_janos_fiatalok_kozott_604324_43031.jpg

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 20:01:12

@cvsvrs: Kívánom, hogy a Fidesz olyan sokáig legyen sikeres és olyan sokáig uralkodjon, mint az MSZMP - DE mint az MSZMP ruszki csapatok nélkül. Aszondod van két jó év még hátra vagy jönnek vissza Sztyepánék?

2020.08.14. 20:15:04

@Főnix Oszlár Gazdag:
az uniótól függ. csak most nem szovjet, hanem a nyugat-német elvtársaktól. az eu egy új kgst. az orbánizmus kulturálisan a késő kádár korhoz hasonló. és ez lesz a szocialista lakótelepből.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4344/200814venkertinap_ksz_(32).jpg
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4344/200814venkertinap_ksz_(33).jpg
mondhatod, hogy ezek az emberek nem versenyképesek. a gyerekeik se lesznek azok. lehet. de az ellenzék még ennyit se kínál nekik. semmit se kínál nekik az úgynevezett baloldal.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 20:20:37

@cvsvrs: Á, nehogy azt hidd. Pont ilyen pangás lenne a baloldal alatt is. De legalább kevesebb lenne a stressz. Én már ezért rájuk szavaznék.

2020.08.14. 20:23:33

@Főnix Oszlár Gazdag:
a lakótelepi fiesztára kimegy az állami népi együttes egy párosa.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4344/200814venkertinap_ksz_(23).jpg
és operettszínházasdi.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4344/200814venkertinap_ksz_(34).jpg
és erre mondják azt budapesten, hogy ez a "nemzethy" érzület. ők ebből nem kérnek. na jó és mit kínál úgymond a baloldal a lakótelepieknek? semmit. a vidnyánszky ezt elviszi az utolsó faluba is. erre lehet mondani, hogy ez nem elég jó, vagy nem korszerű. bármit. de az ellenzék a körúton kívülre nem kínál semmit se.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 20:25:59

@cvsvrs: A nemzeti érzülettel nincsen gond, csak ahhoz sem kell a pártállam. Meg a lakótelephez sem kell pártállam. Tehát lenne a Fidesz nélkül is ilyen. A kőrúton belül nem tudom mi van, nem nagyon ismerem azokat az embereket. De gondolom ők is ugyanolyanok maradnának, ha a Fidesz eltűnne.

Rodney_2 2020.08.14. 20:42:24

@Főnix Oszlár Gazdag: Nem, az a feminizmus miatt van :)))

2020.08.14. 20:42:45

@Főnix Oszlár Gazdag:
az mszp-szdsz kormányok idején nem voltak lakótelepi fieszták. ezt a szociális idillt, a nemzeti ideaalizmust az mszp és kádár után a fidesz teremti újra. olcsó népszórakoztatást teremt a párt. és ebből következik a kispolgári lét.

aztán lehet mondani, hogy ez nulla pártrendszerben is működne. a függetlenek elvben kiszoríthatják a pártokat. a realitás nem ez. hanem az egypártrendszer. mert a fidesz mellett a többi párt fölösleges. néhány független kell melléjük, akik ezt kontrollálják.

Khonsu 2020.08.14. 20:46:59

@cvsvrs:

Társadalmi és gazdasági modernizációt nem akar. Anélkül nem nem lesz képes bekapcsolódni a technológiai modernizációba sem. Pluralizmus, kapitalizmus és tudásgazdaság nélkül nem megy. Biorobotok senkinek sem fognak kelleni tíz év múlva, mert addigra az igaziak jobbak és olcsóbbak lesznek. A magyar társadalom elmaradása gondolkodásmódbeli. Szép és jó, hogy vannak ilyen programok, de a gondolkodásmód megváltoztatásához több kellene.

Khonsu 2020.08.14. 20:49:01

@Főnix Oszlár Gazdag:

Dehogy hiszem, én csak szórakozásból írogatok. Nagyon jó stresszoldó és még tanulok is közben. :)

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 21:05:48

@Rodney_2: Ja, csak a nőkkel nem mertek nyíltan szórakozni, mert puff, akkor ottan megy 2022 a kukába. Na ja, karakán, bátor emberek vagytok. Minél kisebb és gyengébb egy célcsoport, annál bátrabbak.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 21:08:40

@cvsvrs: Dehogy olcsó ez a népszórakoztatás. A soviniszta elmeroggyantaknak olcsónak tűnik, mert rájuk csak névlegesen költenek, de a Döbrögieknek kiosztott ezermilliárdok sokba fájnak. Oszt sikertermék sincs nagyon, csak jövedelembányászat. Még egy kis ideig.

Rodney_2 2020.08.14. 21:21:51

@Főnix Oszlár Gazdag: ezt biztosan nem nekem írtad :) Látod ezért gondolom néha hogy egy idióta vagy, pedíg amúgy okos vagy, csak néha nem jön át :(

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 21:23:12

@Rodney_2: Ja, sorry, azt hittem ezt te írtad. "Nem, az a feminizmus miatt van :)))". És de. Ezt te írtad. Akkor OK minden, nem? ;)

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 21:24:03

@Rodney_2: Másrészt most komolyan, ki ír itt egyetlen konkrét embernek egy mondatot is?

2020.08.14. 21:26:07

@Khonsu:
azt a többletet a független reálértelmiség tudja megteremteni. az pedig 0 vagy 1 pártrendszerben képes érvényesülni. a sokpártrendszerben a párton kívüliek nem rúgnak labdába. lehet mondani, hogy ez az egy párt se legyen. mert a szabad piac, a hipermarketek is teremtenek ilyesmit. de a tesco ugrálóvár nincs annyira kulturált, mint a lakótelepi fidesz. és ha még azt meg is teremti. ezt már nem.
www.youtube.com/watch?v=yS-dUN9Jguw
errefelé ilyenek a rezsimszolgák helyi tévében .
www.youtube.com/watch?v=yixFyRHle5Y
ez a 80-as évek végének közkultúrája. bepillanthatunk a kulisszák mögé. ha felvonulók kérték is lenne, akkor talán még népszerűbb lehetne. három kivánság dévényi tiborral. a rendszerváltás van újratöltve. és ezt is a fidesz lépte meg.

Rodney_2 2020.08.14. 21:26:29

@Főnix Oszlár Gazdag: Szerinted miért van a fejlett nyugati társadalmakban olyan kevés gyerek hogy a fehérember a következő kb 2 generáció során egyszerűen kihal? Szerintem a fogyasztói társadalom és a feminizmus miatt. Ha szerinted másért, akkor mondjad. Ez nem a valakikkel szórakozás hanem root-cause analysis :)))

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 21:31:45

@Rodney_2: A válasz egyszerű: a modern fogyasztói kapitalizmus miatt. Jó reggelt! Ha nem kellene a mérhetetlenül sok munkaerő a tömegtermelésben, akkor még mindig normális lenne a gyerekfelhozatal, mert a nők otthon lennének. Másrészt mondjuk pont Európában nemigen kellene több lakosság, mert sok helyen az átlagos globális népsűrűség felett vagyunk már egyébként is. A fehér ember nem fog kihalni, csak nem lesz annyira domináns, mint a múlt században. A választás egyszerű: vagy kapitalizmus vagy gyerekszaporulat. A kettő egyszerre nem megy. Mint ahogy nálunk sem lesz babyboom, hanem csikorgó foggal jönnek majd az idegen vendégmunkás gyümölcsszedők, mert mocskos drága minden gyümölcs. Lesz még pár év hiszti, oszt aztán beüt a nagy felismerés: kő a munkaerő a jóléthez.

2020.08.14. 21:33:14

@Főnix Oszlár Gazdag:
mégis mi a sovinizmus? mai hírek. koreai kultrális intézet nyílt. kolozsvári román operaénekes játssza a verdi rigoletto címszerepét debrecenben. a fekete lennox Green jr és johnathan white mutatja be az amerikai focit az érdeklődőknek. ebony and ivory live togetherin perfect harmony. 80-as évesk kultúrája.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 21:35:33

@cvsvrs: A sovinizmus az egy agyfelépítési jellemző, amely ha megtalálható, akkor az adott egyén gyűlölni kezdi a más etnikai csoportba tartozókat. Tehát ha átviszik kiskorába Szlovákiába és szlováknak nevelik, védeni fogja a szent Szlovák hazát. Na ennyit érnek a soviniszták.

2020.08.14. 21:41:58

@Főnix Oszlár Gazdag:
budapest a progresszió. szivárványos zászló a városházán.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3421/34218/342189/34218939_5d486ec6f82efd94723f952280db533c_wm.jpg
na és a feketés barna az hol van a szivárványban? barna fény nincs a természetben. a szivárvány is kirekesztő.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 21:44:25

@cvsvrs: Szerintem keressetek egy még gyengébb, még kisebb ellenséget, amely totálisan védtelen, gyenge, béna, ország nélküli és milliomod részét alkotja a népességnek. És fogjátok rá az összes hibát és bűnt. OK? Akkor igazi férfiakká váltok. Bár már most is azok vagytok, ezt mindenki tudja. Bizonyítjátok nap mint nap.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.14. 22:20:28

@Rodney_2: Aztán akkora öröm és boldogság fejlődő országban nulla születésszabályozási lehetőséggel nőként kitéve a férfi nyomulásának 8-10 gyereket szülni... Amik vagy kapnak enni vagy nem. Esetleg a fölösleget elverik a háztól és lesz belőle utcagyerek. Esetleg a lány csecsemőket eleve megölik vagy eladják. Neked fogalmad sincs arról sem, hogy milyen volt 150 éve sokgyermekes paraszti családban élni. Azt te csak hiszed, hogy akkora romantikus gyönyörűség volt! El sem tudod képzelni férfiként, hogy nőként nekem mekkora felszabadultság, hogy nem fő célom többé a szülés. Pláne úgy hogy teljesen tisztában vagyok a bioszférát ért súlyos károkkal, amiket az emberiség okozott. Feléljük az élővilágot! És te amiatt nyígsz, hogy nincs elég fehér bőrű utód!

Rodney_2 2020.08.14. 22:49:24

@Gamma Leonis: @Főnix Oszlár Gazdag:
Na ezt akkor beszéljétek meg: a 2 okos :)))

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 22:57:09

@Rodney_2: Á, mi hülyék vagyunk. A neandervölgyi-jobboldal az viszont okos. Szaporítótáborokba zárja a nőket, hogy 8-10 gyerek szülessen, majd katonákat nevel a túlszapordó népességből. A katonákkal meg megrohamozza a nukleáris robbanások gombafelhőit. Derék dolog, férfimunka lesz.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.14. 23:03:26

@Rodney_2: Hát, a duónk nem bővül veled trióvá, mert nem az eszed beszél belőled, hanem a félelmeid és a vágyaid. :D Azt az összefüggést sem ismered, ahol 70 év az átlagéletkor vagy már megközelítette, ott mindenhol csökkent a gyerekszám!
A generációk feltorlódása, a nők munkába állása, a születésszabályozás áldásos lehetősége, a minőségi élet megteremtésének esélye, hogy az ember önmagában sokáig produktív lehet mind fölöslegessé teszi az esztelen mértékű szaporodást.
Neked arról sincs fogalmad, hogy milyen mértékben laktuk le pár száz év alatt Európa tájait, mekkora tájsebeket ejtettünk, milyen mértékben szennyeztük a környezetünket stb. És közben a klímaváltozás is zajlik. De neked tényleg az a legfőbb gondod, hogy a fogyasztói társadalom és a fránya feminizmus miatt nincs elég fehér bőrű utód. Talán nincsenek gyerekeid? Ha ennyire zavar a kevés gyerek, keress asszonyt, teremtsetek együtt nagy családot. Mi akadályoz meg ebben?

Rodney_2 2020.08.14. 23:04:43

@Főnix Oszlár Gazdag: Te nem is érted amit olvasol :(
Amellett érveltél hogy CSAK a fogyasztói társadalom az ok, a feminizmus nem. Erre előkerült egy feminista aki elmondta hogy mennyire szar szülni és különben is a fenntarthatóságot a fehér ember kihalasztásával kell elérni, a 4 milliárd néger néhány évtized múlva az rendben lesz :)))) Szóval ne velem vitatkozz hanem vele.

2020.08.14. 23:13:45

@Gamma Leonis:
van egy vasbeton, gipszkarton irodaház az mondjuk káros a bioszférára. egy kisgyerek, amelyik megszületik, szopik, alszik, fosik. na az nem. az jótékony a bioszférára.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 23:18:51

@Rodney_2: A feminizmus azért lehetséges, mert van fogyasztói kapitalizmus. Tudod, a feminizmus, a számítógép, az internet, a Facebook, a mobiltelefon, a sajtburger, a kényelem stb. stb. mind-mind azért lehetséges, mert van fogyasztói kapitalizmus. A fehér ember meg nem hal ki, ez sületlenség. Afrika szaporodása is meg fog állni, ha a fogyasztói kapitalizmus elterjed. Mondom, nem kell a neandervölgyi-jobboldal hisztériája. Nincsen világvége, csak ha továbbra is hallgatunk a neandervölgyi-jobboldalra. Na ők képesek egyet összehozni, csak hogy igazuk legyen.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.14. 23:21:53

@Rodney_2: Leírtam, hogy mennyire rettenetes dolgok vannak a fejlődő országban, milyen terror a nőnek, hogy nem tud a nem kívánt terhesség ellen tenni, és ezért csak szül és szül, mert a férfi meghágja. Egyáltalán nincs rendben a jelenlegi egyedszámunk, a 7,7 milliárd! De mielőtt a "négerekre" kennéd a bioszféra drámai hanyatlását, azért a fehér ember bőven hatékonyabb a pusztításban. Ha már hallottál az ökológiai lábnyomról, akkor tudod, hogy mire gondolok.
A klímaváltozás mindenkire hat, senki sem ússza meg az ökoszisztéma összeomlását. Tehát egyformán fogunk nagy számban szörnyet halni 20-30 éven belül.
Na, és most tessék asszonyt fogni, sok-sok gyereket csinálni neki. Mit sem törődve a tényleges bajokkal, amik már fölénk tornyosultak.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 23:23:00

@cvsvrs: Persze, mert a neandervölgyi-jobboldal azt hiszi, hogy a megszülető kisgyermekek nem fogyasztanak, hanem parasztgatyában rohangásznak a pusztában egész életükben, tücsköt zabálva. Ja, nem. Azok is fogyasztani akarnak.

2020.08.14. 23:28:28

@Gamma Leonis:
ha jól értem, hogy a termőföldön, a parasztházba született csecsemő kártékony a bioszférára. ezzel szemben a modern nőnek az életcélja, hogy egy vasbeton irodaházban gipszkarton irodában férfiakat egzecíroztasson. mert az a jótékony a bioszférára. tényleg?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.08.14. 23:32:16

@cvsvrs: Fenntartható népesség és fenntartható gazdaság kell. Ha egy nő okosabb, mint egy férfi, akkor meg egzecíroztasson. A hatékonyság alapja a meritokrácia, az meg nem örökletes.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.14. 23:36:39

@cvsvrs: Egyáltalán nem ismered az ember vs. természet küzdelem szomorú történetét. Amikor az első letelepedett embercsoport irtani kezdte az erdőt nyersanyagért és feltörte a földet, hogy bevesse, ott elkezdődött a természet hanyatlása. Mostanra olyan hatékonyak lettünk, hogy nincs túl sok ideje hátra az ökoszisztémának. És így nekünk sem. Teljesen mindegy, hogy az a szerencsétlen utód vasbeton kórházban születik meg, vagy az anyja egy kunyhó föld padlójára szüli meg.
Az ember természet-ellenes lény. Feléli az élővilágot, hogy egy nagyon bizarr életellenes civilizációt építsen fel, ami inkább kártyavár mint tartós képződmény.
Nekem nincsenek utódaim. Tinédzserként felismertem az ember tragédiáját.

2020.08.14. 23:45:12

@Főnix Oszlár Gazdag:
na de a parasztház termel és fogyaszt. nem vagyok a parasztháznak kizárólagosan szerelmese, mert városi vagyok félig. a vásárváros is még termel és fogyaszt.

a főváros már csak fogyaszt. az nem piaci működés. behordják az árut. kifelé nem jön semmi csak a szar, a húgy, a szemét, a kultúrszemét. na most ez közszolgáltatásokat se nyújt. mert az elnyomja az egyént. az lmbtq közösséget. sötét elnyomatásban élnek. ez az orbán kibaszott erős lehet, hogy ennyi embert egymaga elnyom. vagy az ellenzékiek kibaszott hülyék.

2020.08.14. 23:56:04

@Gamma Leonis:
és mi újság a holddal. nem sok ember járt arrefelé. ki irtotta ki a bioszféráját.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.15. 00:08:06

@cvsvrs: Annak sose volt. A naprendszerben a Föld az egyetlen bolygó, amin az élet kialakult. És ezt éli fel az emberi faj.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.15. 00:43:49

@cvsvrs: Összefoglalom a lényeget. Az emberi faj túl sokat vesz el a bioszférától, amivel a saját létalapját is feléli. A természet közömbös. Nem ismer morált, a jót és rosszat. Ezért akár teljesen felszámolhatjuk a természetet. Szinte lényegtelen, de melegvérű, lélegző, fogyasztó állatokként nagy szükségünk van az élővilágra, az ökoszisztémára. Ha mindent tönkretettünk, csak a másik ember marad mint erőforrás. Amit inkább nem részletezek, hogy mit jelent.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.08.16. 12:59:08

@cvsvrs: Világosan leírtam, hogy a természet nem ismer jót és rosszat. Volt már néhány fajkihalási hullám. Hogy a mostaninak az emberi civilizáció az oka? Lényegtelen.
Amit nem veszel figyelembe, amit elképzelni sem tudsz, hogy az ember milyen mértékben képes átalakítani a környezetét és ezzel milyen negatív folyamatokat indított el, amik viszont hatnak rá is! Ezek közül csak egy a klímaváltozás, ami drámai módon fogja átalakítani a világot. És igen, minden ember, én is, negatívan hat az élő környezetre. Egyszerűen pusztítók vagyunk. Akár egy vírus.
Még egyszer írom, nyugodtan szétbarmolhatjuk az élővilágot, és az sem számít, hogy fajkihalási hullámot generálunk. Bár az ökoszisztéma összeomlása minket is alaposan fejbe kólint. Ilyen az élet. Közömbös. De szívós és fennmarad.
Amit te nem tudsz, vagy nem vagy rá képes, globálisan szemlélni az egész rendszert. Én mindenhonnan veszek fel adatokat a világképemhez és folyamatosan gyarapítom ismereteimet az élővilágról.
süti beállítások módosítása