1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2020.04.04. 10:31 HaFr

Orbán: "Bocs, nincs időm a migrációra." *

Zokogsz: Orbán Viktor fejét tetováltatta a combjára egy férfi (+ ...

Orbán azt válaszolta az EU -- a legfontosabb szövetségi rendszerünk, kulturális és gazdasági hátországunk -- legnagyobb pártcsaládja vezetőinek -- nem mellesleg ebbe a pártcsaládba tartozik az ő pártja is --, hogy nincs ideje foglalkozni olyan piszlicsáré kérdésekkel, mint a magyar demokrácia végvonaglása. Mert hát helyzet van és minden helyzet rajta áll vagy bukik. Orbán sajátos szellemi állapotában jogosan vetődik fel: milyen frusztráló lehet neki, hogy szemmel láthatóan nincs ideje a migrációra sem.

Erre az, hogy, hogy nem, megoldódik.

Őrület.

Oké, vírusvészhelyzet van. De ez meg mintha megoldotta volna migráncsvészhelyzet. Nem kéne feloldani ez utóbbit?

Tanulság fideszeseknek (1. verzió): a vírus erősebb Orbánnál. Kétségbeejtő.
Tanulság fideszeseknek (2. verzió): A migráncsvészhelyzet** a szubjektív valóságotok része volt, amit a túl sok plakát- és TV-nézés idézett elő. Essetek kétségbe magatokon!

Amint Orbán félrenéz, nincs migráció!***

Tanulság mindenkinek (az egyetlen verzió): Nem kéne hagyni, hogy Orbánnak lehetősége legyen bármire ránézni. Ha nincs Orbán, nincs baj. (Korr.: nincs akkora baj, mint nélküle.)

________

*Értelemszerűen, a címbeli mondat nem Orbántól származik, a poszter szellemi terméke.

**Migráció persze volt, van és lesz. Akár tömeges is. De ehhez - mint objektíve tudjuk - semmi köze annak, ami Magyarországon folyik.

*** Orbán hívei -- ha filozófusok lennének -- új iskolát nyithatnának a filozófiatörténetben, tudniillik a szubjektív idealizmus (kb. "csak az van, amit érzékelek"; az észlelés ideái az elmében vannak, az észlelés tárgyát ezek az ideák alkotják) eddig kvázi-szolipszista (a megismerés szempontjából csak a saját szubjektumom számít, csak én vagyok, mondja a megismerő) pozícióját Orbánnak tulajdonítják és ők ahhoz alkalmazkodnak, amit Orbán érzékel (szemben azzal, amit maguk). Mi lenne ez? Autoriter szolipszizmus? Közben meg olyan érzékelést tulajdonítanak hősüknek, amit az nem (hiszen manipulál). Akkor mi hát mi lenne ez? Autoriter pszeudo-szolipszizmus? Vö. "A (theourgo-)mágikus szolipszizmus átélő beteljesítése Önmagam abszolút realizálhatóságának felismerése. Felismerése annak, hogy Önmagam elvarázsoltságban lévő önmagamból, mint szubsztancialitással terhes személyiségből való tökéletes visszavarázsolása-visszavezetése – Önmagam által – abszolút, esszenciális Önmagamba, megfelel az Üdvözülésen (Salus) is túli abszolút és tökéletesen tökéletes, metafizikai Felébredésnek (Samyak-sam-bódhi). " Lásd még: Mátrix, Inception stb. Egyébként természetesen csak színtiszta, effektív tömegmanipulációval állunk szemben.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr4115590358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dare 2020.04.04. 11:21:28

Az kétségtelen, hogy könnyebb hadakozni a migrációval, mert az kezelhető probléma jelenleg (pláne nekünk).
Ha minél tovább tart a vírus, akkor nemcsak nekünk.
A vírus vészhelyzet viszont tényleg fejvakarást okoz, ennek valóban frusztráció a hozadéka.
A kíváncsiságom fog megölni, mert tényleg érdekel már nagyon, hogy hogyan fog kinézni az ország (hát még az unió) egy év múlva.
Könnyen lehet, ha jól kezeli Orbán (kis szerencsével) a vírust, akkor majd legközelebb hadakozhat a vírussal és a migrációval is egyszerre.
(Na jó, azért olyan jól nem fogunk kijönni mi ebből, hogy vonzó célpont legyünk másoknak a jövőben. Csak elkalandoztam...)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.04.04. 11:34:58

@dare: ugyi, a legnagyobb különbség a kettő között, hogy vírus van (bár nem indokolja a diktatúrát), migráció meg -- a határainknál -- nincs

ijontichy 2020.04.04. 16:37:55

@poszt: Nos, ha lenne elég tökös az EPP (és értene vityához), akkor erre azt válaszolná, hogy "Bocsi, nekünk meg nincs időnk rád várni, mert egy fidesz nevű vírus terjed, és okoz súlyos pandémiát a demokratikus közösségben, szóval: Csá, Vityesz!" ;-)

Muhammad Balfas 2020.04.04. 17:12:49

Az illegális migránsokkal kapcsolatosan egyetlen teendő van: Európán kívül tartani őket. Különösen egy világjárvány idején..

abdul hackeem 2020.04.04. 18:31:47

@Muhammad Balfas: És mit kezdenél azokkal, akik _menedéket_ kérnének?
És mi a véleményed arról, hogy kb. három hetet késlekedett a magyar kormány a _vírus_ miatt meghozandó intézkedésekkel?

kószák egyike 2020.04.04. 20:15:02

Tipikus esete annak, hogy azt hisszük nem lehet még mélyebbre süllyedni majd jön egy ilyen ami bizonyítja, hogy de bizony lehet.
süti beállítások módosítása