1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2020.02.23. 08:33 HaFr

Miért nem szimpatizálnak a konzervatívok a radikális gender ideológiával?

Képtalálatok a következőre: transgender march

A "gender ideológia" kifejezés az ideológiát veszi célba, de nem tagadja, hogy létezik a gender tudomány tudományként (alapjában a születéskori biológiai, a társadalmi és a pszichológiai nemek összeütközésének szerteágazó problémakörével). Aki többek között a gender tudomány "keresztényellenessége", nota bene "magyarellenessége" miatt gyakorlatilag betiltja a tudomány művelését és oktatását, az vagy beteg, vagy sötét tahó, és/vagy az éppen most nemzeti kollektivista Orbán Viktor. Ideológiának ezzel szemben azt nevezzük, ami a tudományos kérdéseket egy bizonyos (általában radikális) eredménnyel megoldottnak tekinti és ezekre az eredményekre megkonstruálandó valóságot húz fel. (Ugyanilyen ideológikus szerkezetet követ a klímapánik is, jóllehet a tudományos kiforrottsága nagyobb, mint a gender studies-é.) Sajna ilyen típusú ideológusokból is van elég.

Mármost a bevezető (captatio benevolentiae) után mit kezdjünk ezekkel a jelenségekkel? A kanadai (transzgender, azaz nemváltó) Jessica Yaniv pert indított, amiért egy nőknek fenntartott kozmetikai szalonban nem vállalták férfi nemiszerve intimgyantázását. Az amerikai Rachel MacKinnon nem hajlandó szabályozni a hormonszintjét és ragaszkodik hozzá, hogy női mezőnyben indulhasson a kerékpárversenyeken. Egy nőként még nem élt, így a nők helyzetéből és nehézségeiből még nem sokat tapasztalt, frissen előbújt 19 éves transz nő akar egy párt nőjogi tisztviselője lenni (ahogy az angol Munkáspártban Lily Madigan révén nemrég megtörtént). Aztán a kizárólag gendersemleges vécék stb. Őszinte -- számomra -- emberi tragédiák (nekik akár a bátor felszabadulásuk) keverednek egyszerű nyerészkedéssel, opportunizmussal, perverzióval -- és a jó öreg hülyeséggel.

Gyakorlati problémák tömkelege mellett nem eltéveszethető kulturális, nyelvi konfliktusok keletkeznek szép számmal. Súlyos kérdés, hogy az emberek legfeljebb tized ezrelékeire jellemző nemi identitási zavarok és megoldási útjaik elég okot adnak-e arra, hogy lemondjunk normákról, kulturális örökségről, radikálisan szankcionáljunk a túlnyomó többség számára az identitásuk részét jelentő alapvető szavakat ("anya", "nő", általában a nyelvhasználat) és gyakorlatokat (születési és külső nemi jegyek alapján való tájékozódás a más emberekkel való kapcsolatokban, fairness a férfi-női versenyben stb.). Leegyszerűsítve, meddig engedhető az apró kisebbségek elvárásainak érvényesítése az órási többségek szokásainak kárára. Egy kicsit másképp (a tolerancia helyett a szabadságot állítva élére): egy politikai közösségben fenntartható szabadság szerkezete megengedi-e azt, hogy a mikroszkopikus, de radikális kisebbségek tagjai egyenlő szabadságot élvezzenek a többség tagjaival?

Ahhoz, hogy a tolerancia és az egyenlő szabadság kérdéseit e poszt erejéig megválaszolhassuk, érdemes látni: minden toleranciamantra alapvető problémája, hogy ha kiütjük a (meglehet, gyakran egyenlőtlenségeket és egyensúlytalanságokat rejtő) öröklött normákat, tud-e önmagában a tolerancia programja olyan kultúrát teremteni, ami legalább hasonlóan robusztus, konszenzusos és működőképes, mint a leváltott "egyenlőtlenségi" gyakorlat. Többet nyerünk-e, mint amit vesztünk azzal, hogy mikroszkopikus kisebbségek (az egyszerűség kedvéért tegyük fel akceptálható) elvárásait a beszédmódot, az intézmények működését stb. illetően a teljes politikai közösségek számára is normává tesszük, egyúttal szükségképpen kiemelve azokat a privát szférából, ami minden feltörekvő kisebbség célja? Ha nem nyerünk többet, hol húzódnak hát a legitim kisebbségi elvárások határa?

A kérdés nem az, hogy mindenki szabadon teheti, ami másnak nem árt, mert az "ártás" határai (azaz per definitonem a nyilvánosság) váltak az utóbbi időben olyan tággá, amely megakadályozza, hogy a többség úgy éljen a saját normáival, kifejezéseivel, szokásaival, ahogy neki tetszik és szerinte nem árt. Valójában az ártás és a károkozás határait is -- ezzel a magánszféra nyilvánossá való átpolitizálását, ami az érdekük -- azok a kisebbségek definiáljak, amelyek el akarják érni a kisebbségi gyakorlataik legitimálását (a nyilvánosságban). Úgy kötődik össze a nyelvpolitikai, elismerési és a kulturális harcuk egyetlen elismerési programban, hogy bármelyikben megálljt parancsolni nekik a felfogásuk szerint önmagában diszkriminációt jelent (ami praktikusan igaz is, hiszen az elismerés komplexitása igényli mind az említett terek bevételét). Ily módon a többség csak úgy lehet toleráns, ha feladja az adott kérdés nyilvánosságbeli reprezentációjában (beszédben, értékrendben, gyakorlatban) a saját normáit.

A tolerancia, a szabadság és az elismerés tehát radikálisan eltérő gyakorlatokra is utalhat a társadalmi kooperációban. Minél apróbb egy kisebbség és/vagy minél radikálisabb (a többség számára idegenebb) programmal lép fel, annál inkább az elismerés válik a hármasság vezérgondolatává és céljává és annál jobban sérül mindenki azonos szabadsága és a tolerancia lehetősége (tolerancián értve, hogy a saját értékrendem és gyakorlatom változtatása nélkül tudok helyet adni mások önképének -- a radikális elismerés programja a kisebbségek oldalán azonban a saját gyakorlataim megváltoztatására kényszerít). A konfúzió mögött a károkozás egyre tágabb defininíciója áll, amennyiben már nemcsak az a kár, amit tevőlegesen követek el másokkal szemben, nemcsak az, amit egy semleges szabályok közötti verseny okozhat a gyengébbnek, hanem az is, amit ő -- a sérelmet szenvedő -- hisz/mond, hogy kárt jelent neki (praktikusan bármilyen: testi, lelki, igazolható, igazolhatatlan vagy privát tekintetben, ti. a két utóbbi nem ugyanaz).

Az elismerés és a szabadság elméleteinek újabb körét kéne megírnunk, hogy ne a nyilvános (utcai, FB-, stb.) agressziónak kelljen eldöntenie, hogy Rachel MacKinnon indulhasson-e női futamban, amíg nem sikerült még teljesen lecserélnie a férfi hormonállományát (és kvázi a sérelmi politikája felülírhatja az "egykori" biológiai nemének maradványaiból következő előnyeit).

Végül hozzáteszem, ez egy nagyon liberális (ha nem is progresszivista), nagyon empatizáló bejegyzés volt. Egy "rendes" konzervatív -- amiben nem a nyugat-európai konzervatív párti tagság az irányadó, mert ezekben már nem sok maradt a konzervatizmusból -- legalábbis azt írta volna, hogy a hagyományaim, az identitásom, az értékrendem, a sok embert felölelő kultúrám megvédéséhez képest a radikális (itt a szélsőjobbos nem felejtené el az "aberrált, nyerészkedő, beteg" jező alkalmazását sem) kisebbségek aktuális önmeghatározása és az ebből fakadó problémák maradjanak csak az ő problémáik, mert messze nem érnek annyit a közhasznosság szempontjából, mint amennyit rombol csak a megvitatásuk is (nemhogy az elismerésük). A közhasznosság és a szabadság (vagy elismerés) között pedig nem mindig és nem automatikusan az utóbbié a döntő szó. A másik oldalról: lehetnek mindenkinek titkos vágyai és "bűnei", de az ember attól ember, hogy nem akarja minden ötletét és vágyálmát normává tenni önmaga, pláne mások számára. A teljes vágykiélés a konzervatívok szerint -- többségi elvárások ide vagy oda, a társadalmi koordináció lehetősége emide vagy amoda -- éppenséggel az ember voltunk kudarca, mert olyan fakultásunkat -- az ösztöneinket és a vágyainkat -- avatja győztessé, amely leginkább tesz az állatokhoz hasonatossá.

578 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr815487460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogomil 2020.02.23. 09:05:47

Nagyon érdekes, problémafelvető írás, köszönöm.

Moin Moin 2020.02.23. 09:09:51

"...ppenséggel az ember voltunk kudarca, mert olyan fakultásunkat -- az ösztöneinket és a vágyainkat -- avatja győztessé, amely leginkább tesz az állatokhoz hasonatossá.":

Mára gyakorlatilag konszenzus alakult ki az evolúció-, és viselkedlskutatók körében arról, hogy nincs éles határ az emberi és állati viselkedés és közösségalkotás között. Ezért a posztot záró megállapítás egy elavult elképzelést tükröz.

A legtöbb "magaskultúra-jelenség" nagyon szorosk ok-okozati kapcsolatban áll "állati ösztönökkel".

2020.02.23. 10:50:34

@Moin Moin:
a növényeknek van testük. a növénytársulásoknak nincs szelliségük. az állati populációknak mégis csak. de az állati közösségben nincs jelen a lelkiség. azt a domesztikált állat az embertől tanulja. és persze így tanul az ember állati viseledésből. de ezek között éles határ van természetesen. költözz egy hétre egyedül egy tetszőleges állati közösségbe és megtudod.

2020.02.23. 11:00:27

a virtualitásban nincs meg ez a hármas felosztás. az ember-gép gép-ember viszonyra redukálódik. és ebből következően társadalom lelketlenné, az egyén embertelenné válik. legalább is részben. egy számok világban énszerintem. amiből egy modern kori vallásháború adódik. tessék megnézni a komment csatornákat. ezt a kommentet itt ni. bla, bla, bla. vagy facebook, twitter csatornán folyó közéleti "párbeszédet".

Tamáspatrik 2020.02.23. 11:53:17

Van egy Semenya nevű futónő (ha nőnek mondható), aki tönkretette az atlétika középtávfutó számait. Férfi hormonokat termel a szervezete és férfinak is néz ki (sőt láttam olyan versenyt, ahol még 2 hozzá teljesen hasonló futó indult, az 1-3.helyen végeztek persze. Az ilyen versenyek teljes érdektelenségbe süllyedtek, mert a közönségben van egyfajta ízlés, norma, ami miatt a férfi futó a női mezőnyben visszataszító.
Valahogy kituszkolta az IAAF ezt a nőt a versenyekről, azzal a feltétellel engedi vissza, ha előtte hónapokon át kezelésekkel leviszik a férfihormon szintjét.
Ízlésbeli határok nagyon is léteznek.

Tamáspatrik 2020.02.23. 11:56:17

@Moin Moin: Ilyen konszenzus nem létezik. Elszigetelt példák vannak arra, amikor az állatok is produkálnak régebben csak emberinek tartott viselkedést, pl. általánosított fogalmakkal dolgoznak. A távolság még így is óriási. Akkor is, ha nincs 1db megfogható dolog, ami minden esetben alkalmazható, hanem több együttes tényező játszik szerepet.
Pl. a csimpánzok közösségi viselkedése is teljesen más mint az emberé, sokkal agresszívabbak, mi nagyságrendekkel jobban képesek vagyunk féken tartani.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 12:02:48

@civisvarosi:

"a növényeknek van testük."

De gondjuk van a taxissal meg a kinézissel.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 12:05:00

@Tamáspatrik:

"Pl. a csimpánzok közösségi viselkedése is teljesen más mint az emberé, sokkal agresszívabbak, mi nagyságrendekkel jobban képesek vagyunk féken tartani."

A törpecsimpánzok (bonobók) meg sokkal békésebbek -- de folyamatos szexuális aktivitással olajozzák a társadalmi kapcsolataikat.

2020.02.23. 12:08:33

@Tamáspatrik:
egyszer hosszasan figyeltem páviánokat. és úgy viselkedtek, mint az emberek. nagyon hasonlóan. de ők folyamatosan figyelték az embereket. akik enni adtak nekik. a bankárcsaládok és a multik vezetőinek egy jelentős része is páviánnak képzeli az emberiséget. a köznép erre populista politikával válaszol.

2020.02.23. 12:11:18

@neoteny:
ez az ősi gondolkodás, a tradíció alapja, hogy a növényeknek testiségük van, az állatoknak szabad szellemiségük, az embereknek társas lelkületük. ami virtualizált közösségekben nem magyon mutatkozik meg. helyette a majdnem teljes értetlenség az uralkodó.

2020.02.23. 12:30:18

@neoteny:
a hét végén ez télűző maskarádé. testiség túlhangsúlyozása. (van testük, lelkük, nincs szellemük)
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4023/200222maskaradefoter_ksz_(11).jpg
a szellemiség túlhangsúlyozása. (van testük, nincs lelkük)
és a népi játékban ezek csapnak össze.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4023/200222maskaradefoter_ksz_(18).jpg

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 12:30:43

@civisvarosi:

"ez az ősi gondolkodás, a tradíció alapja, hogy a növényeknek testiségük van, az állatoknak szabad szellemiségük, az embereknek társas lelkületük."

Ez vezetett Trianonhoz.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 12:39:47

@civisvarosi:

"majd elégetik a lélektelen, szellemtelen kiszebábot."

Mert növényi anyagokból készült?

"ezt az akadémikus bölcselet nem tudja értelmezni."

Igen, még neked is itt kell értelmezni szakmányban.

ijontichy 2020.02.23. 13:13:59

@poszt: "ez egy nagyon liberális, nagyon empatizáló bejegyzés volt."
Igen.

A kérdés nagyon távol áll tőlem. Ha muszáj, Occam beretvájának gyorstesztjével élek. Pl.: "Jessica Yaniv" = marketing + pénzkereset (incl. a közreműködő média is);
"19 éves transz nő akar egy párt nőjogi tisztviselője lenni" = szignifikáns esélyt adok, hogy ez valódi késztetés;
"gyakorlatilag betiltja a tudomány művelését és oktatását" = na menj a picsába vik... krokodil!
Slussz!

LMBTQ budik... jajj. Tizenpáréve még teljesen természetes jelenség volt, hogy a nyári csucsu idején, az arra alkalmasan szeparált német-osztrák autópályabudikban, a férfi szakasz "kabinos" oldalába beengedték a hölgyeket is, és ezt minden kantárs kulturáltan, probléma nélkül kezelte (persze kifogástalanul tisztán tartott "intézményről" beszélünk).

"az emberek legfeljebb tized ezrelékeire jellemző" Ahogy a mondás tartja, a teljes szabadságot megélheted egyedül, egy lakatlan szigeten. A közösségi lét szükségszerűen kompromisszumokra kényszerít. A kérdés leginkább az, hogy a hétköznapi lét szempontjából, mi az "igény" (avagy egyéni szoc probléma), és mi a "szükséglet" (aminek kielégítéséért közösségileg kell tennünk). Minden empátiám ellenére, épp ezért "ők" (belátható időn belül) mindig némileg több kompromisszumot kénytelenek kötni.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 13:18:14

@ijontichy:

"A közösségi lét szükségszerűen kompromisszumokra kényszerít. A kérdés leginkább az, hogy a hétköznapi lét szempontjából, mi az "igény" (avagy egyéni szoc probléma), és mi a "szükséglet" (aminek kielégítéséért közösségileg kell tennünk)."

_Így_ tálalva ez egy megoldhatatlan probléma.

Már linkeltem többször is, de lényegileg ezért:

fee.org/articles/is-health-care-a-human-right/

2020.02.23. 16:55:29

@neoteny:
ez vallási kérdés. a fee.org szerzői istenségek?

2020.02.23. 17:13:06

@neoteny:
errefelé a városi kórház 1529-es alapító levelében az áll, hogy az ispotály mester "ismert és istenfélő szegényeket" befogadja. ezt egy "libeális" a fasizmussal azonosítja. természetesen liberálisok között nincsenek se szakorvosok, szakápolók. ők akadémikus jogvédők, akik "elméletben" "mindenkit" "megvédenek". és ezért cserébe a főhatalmat követelik maguknak világméretekben. és őket zavarják szét a "populisták".

ijontichy 2020.02.23. 17:47:24

@civisvarosi: "a fee.org szerzői istenségek?" Semmivel sem kevésbé, mint a fidesz. És - az előzményeid megabájtjai alapján - ez még csak nem is vallási kérdés ;-)

2020.02.23. 17:56:34

@ijontichy:
a fidesz egy néppárt. errefelé mindennaposak a fidesz jótékonysági akciói.
video2.dehir.hu/0223_BAGE_oriaskerek_mix.mp4
budapest 10x akkora, mint debrecen. és 2-3x gazdagabb. ennek megfelelően felteszem, hogy budapesten ma 15 ezer gyereket láttak vendégül a "szociálliberálisok".

2020.02.23. 18:16:48

@ijontichy:
index.indavideo.hu/video/Setet_Jeno_megkiabaltatja_a_tomeget
errefelé ilyesmi nincs. azért, mert nincs momentum, lmp, stb. ezek a pártok debrecenben kamupártok. és ezért nincs balhé.

debrecenben két cigány szakkollégium működik. a "szociálliberális" budapesten felteszem ennek megfeleően van 50. van egy jezsuita, egy református. "szociálliberálisok" hány roma szakkollégiumot tartanak fent budapesten, vagy országszerte. egyet se. ők a jogvédők. nem, ők a szarfaszúak.

2020.02.23. 18:49:32

@ijontichy:
az akadémikus bölcselet úgy ahogy van egy dekonstrukció. több tízezer magát "baloldalinak" és "liberálisnak" mondók a főhatalmat követeli maguknak faji alapon összetartva a úgy, hogy az égedjadta világon semmit, de semmit sem tesznek a szegényekért. semmit. és mindez azért van, mert ezt a csoportosulást olyanok vezetik, akik kijátszhatták a holokauszt kártyát túl azon, hogy ezek a családok a gulág magyarországi elkövetői. és a mai napig nem kértek elnézést. félre értés ne essék, nincsenek erre kötelezve. nem követeli senki, hogy elnézést kérjenek. ezek a családok trianon magyarországi támogatói a mai napig. és ez egy valójában brutálisan antiszociális és antiliberális akadémikus elit, amelyik mindenféle ellenvéleményre azt mondja, hogy az fasiszta, náci, stb.

és a ner ennek a társaságnak a brutális túlhatalmát igyekszik letörni. ezért van orbán megválasztva. csak a fideszben ezzel nyíltan visszaéltek. ebből lett lölő. de a magyar társadalom többsége azt mondja, hogy inkább lölő nyerjen 100-200-300-500 milliárd forintot érdemtelenül. ennyit megér az, hogy az akadémikus elitet legalább is részben elűzzék. és ebből adódik a kultúrkampf.

de aki ezt nem érti az nem magyar. a dk-ra is azért szavaznak, hogy a libsik hatalomra jutását gyurcsánnyal blokkolják. nem a fidesz intézi ezt el, hanem a vidéki nyugdíjasok szavaznak a libsik ellenében gyurcsányra.

abdul hackeem 2020.02.23. 19:18:21

@civisvarosi: "de a magyar társadalom többsége azt mondja"
Nem, ezt te mondod, meg az agit-prop osztályotok.

Néztek mindenkit hülyének.

2020.02.23. 19:55:35

@abdul hackeem:
ne viccelj. a fideszre többek között azért szavaznak, hogy orbán a libsik intézményeit szétverjék. a jobbik ezért jött létre. ez felteszem nem kérdés. a jobbik és a dk szavazói utálják orbánt, de ezek a pártok vidéken ugyanúgy utálják az szdsz maradványát. azért tartanak ki gyurcsány mellett és a vidéki jobbik azért nem esett szét teljesen, hogy a libsik visszatérését meggátolják. akik az ellenzéki médiatérfélen brutális médiafölényben vannak a szocikhoz és a jobbikhoz képest. de a momentum így sem volt képes az ellenzék vezető erejévé válni. és egyébként ez az összefogás gátja. és így felelős kormányzás se nagyon képzelhető el.

egyszerűen a szdsz-t és maradványait kell szétzavarni és utána lehet normális magyarországot építeni. addig menni fog a balhé. cigányok egy részét hergelik. az lmbtq közösség is vonaglani fog az andrássy úton, hogy tombol a fasizmus, és kormánypropaganda is ez a szexista, etnicista botránypolitizálástól lesz hangos. amire a válasz a fasisztázás, stb.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 20:03:49

@civisvarosi:

"ez vallási kérdés."

Te egy istentelen senkiházi vagy.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 20:08:58

@törvény szolgája:

"normális ember"

Úgy érted átlagos ember?

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.02.23. 21:07:23

@civisvarosi: 2010 óta teljes hatalmi fölénnyel a fidesz azt tesz, amit akar, építi a magyarabbnál is magyarabb Magyarországot. Teljesült az álmod. Nem kell rettegned a "libsiktől".

2020.02.23. 21:19:45

@Gamma Leonis:
úgy látom nem nagyon érthető. a fidesz nem azzal van megbízva, hogy építsen egy magyarabbnál magyarabb magyarországot. mert nem az a cél. a magyar nép nem ortodox nacionalista. a cél az, hogy az ortodox liberálisok intézményeit adminisztratív eszkökkel lerombolják, szétverjék. soros alapítványi hálózatát politikai értelemben kinyírják. ez egy modern kori vallásháború. a köznép visszafoglalja a fővárost. budapesten élő népesség a magyarország egészéhez legyen hasonló. egy átlag budapestinek legyen kiterjedt vidékies rokonsága. és megfordítva egy átlag vidékinek családtagjai éljenek a főváros belső kerületeiben.

2020.02.23. 21:33:29

@Gamma Leonis:
fideszben szociálisan demagóg, mint az mszp. rezsicsökkentéssel kampányoltak. novák katalin szocialista politikus. de támogatják a multikat. mint az szdsz. neoliberális irányzat is része a fidesznek. szijjártó péter. és van egy mdf-hez hasonló mérsékelt centrista politika. gulyás gergely. vagy akár varga mihály. és van egy népi nacionalista kormányfő. orbán viktor. de ez néppárt valójában.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.02.23. 21:33:39

@civisvarosi: Amit leírtál az hagymázas delírium mint valódi terv. A vidéki ismerőseim zöme régen a fővárosba költözött, vagy még tovább ment külföldre. A lakosság keveredése évtizedekkel korábban megtörtént. Nyugodj meg, a zsidóknak van jobb dolguk is mint ármánykodni Magyarországon. Sőt ha belegondolok, nekem is van jobb dolgom mint győzködni egy fanatikust, hogy nincsenek rémek az ágya alatt. XD

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 21:33:46

@civisvarosi:

"a köznép visszafoglalja a fővárost. budapesten élő népesség a magyarország egészéhez legyen hasonló. egy átlag budapestinek legyen kiterjedt vidékies rokonsága. és megfordítva egy átlag vidékinek családtagjai éljenek a főváros belső kerületeiben."

Salamon király is azt mondta: "vágjátok ketté a csecsemőt".

2020.02.23. 21:46:47

@Gamma Leonis:
akkor mégis kik szidják a vidékies többséget. az ufók?

Tamáspatrik 2020.02.23. 21:46:49

@civisvarosi: Nem tudhatjuk, hogy milyenek a bankárcsaládok, hacsak nem tudjuk valóban a helyükbe képzelni magukat. Ez nekem nem nagyon megy, talán neked igen.
A szegény ember csak azt tudja elképzelni, hogy mit tenne ő a gazdag ember helyében, azt viszont nem fogja tudni megmondani, hogy az valóban mit fog tenni.
Egyébként igazad van abban, hogy sokan a társadalom fölött állónak képzelik magukat.

2020.02.23. 21:48:30

@Tamáspatrik:
van egy olyan elképzelés, hogy majd a bankok osztanak ingyen pénzt az embereknek. amerikában is európában is. ez bankárcsaládok elképzelése. és ezzel szocializálnák az embereket, ahogyan az ember az állatkerti majmokat.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 21:52:02

@civisvarosi:

"van egy olyan elképzelés, hogy majd a bankok osztanak ingyen pénzt az embereknek."

Ez Matolcsy mester 'elképzelése' is.

2020.02.23. 21:58:28

@Gamma Leonis:
a helsinki bizottság vagy a tasz hány jogvédője él gyöngyöspatán, vagy ahhoz hasonló kistelepülésen? sacc per kábé 0. nem budapest belvárosában, hanem karcagon, vagy gyomaendrődön. vagy mondjuk akadémikus filozófusok hol élnek magyarországon? hányan laknak orosházán vagy kiskunhalason? 174 kistérség hányban él akadémikus?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 22:01:00

@civisvarosi:

"a helsinki bizottság vagy a tasz hány jogvédője él gyöngyöspatán"

Ahány valós áruval fizető familiárisa van dr. Pappnak.

2020.02.23. 22:09:15

@neoteny:
matolcsy szociális céllal nem osztana ingyen pénzt. mondván, hogy a jegybank "nyersen piaci". ugyanakkor "államkapitalista". az állam részt vállal a hitelezésben. és részben "nemzeti" vállalkozásokat, részben "globális" vállalatokat támogat. és ezen túl "döntésképes", "pragmatikus". és még "zöld".
novekedes.hu/mag/matolcsy-gyorgy-gazdasagpolitikank-es-a-rubik-kocka

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 22:28:54

@civisvarosi:

"matolcsy szociális céllal nem osztana ingyen pénzt."

Az nem szociális érzékenység amikor valaki a familiárisainak osztja az ingyenpénzt?

2020.02.23. 22:42:59

@neoteny:
az a népi nacionalizmus. van egy ismerősöm, akinek egy ismerőse, ismerte matolcsy györgy egy ismerősének ismerősét. és így jutottak hitelhez.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 22:55:25

@civisvarosi:

"az a népi nacionalizmus."

Mi történt a közösséggel, a közgazdasággal, a közellátással, a közlekedéssel?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 23:03:30

@civisvarosi:

"az a népi nacionalizmus."

Egy év alatt 8 százalékkal drágult az étkezés

"apa, kezdődik!"

2020.02.23. 23:09:13

@neoteny:
ez egységállami keretek között megy végbe. ezért ennek nincs (kis) közösségi jellege. nemzetközösségi keretek sincsenek, mert az eu vidékfejlesztési forrásait sem faluközösségek kapják. hanem magánszemélyek. tehát nem a faluközösség épít egy vendégházat (amiért egy választott falugazda felelős) hanem ezt brüsszeli politbüro a magyar kormányon keresztül a kormánypárt familiárisainak osztja ki. 5 évig kell fenntartani a pályázatban foglaltakat. és lepapírozzák, hogy itt járt pista és piroska. felújítják az olcsón megvásárolt vidéki házat maguknak. ügyeskedés.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 23:14:23

@civisvarosi:

"ez egységállami keretek között megy végbe."

Matolcsy mester által elővarázsolt ingyenpénzekkel.

2020.02.23. 23:18:29

@neoteny:
igen, ebből forintgyengülés és infláció adódik. ezek az árusok ezzel jól járnak.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4025/200222mangalicafesztival_ksz_(31).jpg
és ha a képbe belekattintassz, akkor a nagyításban láthatod, hogy átlagos közönség. és vásárol.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4025/200222mangalicafesztival_ksz_(1).jpg

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 23:21:44

@civisvarosi:

"igen, ebből forintgyengülés és infláció adódik."

Azt ígérték, hogy megvédik a magyarokat.

Azt ígérték, hogy élénkítik a gazdaságot.

Istentelen senkiháziak mind.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 23:28:30

@civisvarosi:

"ezek az árusok ezzel jól járnak."

Vannak olyan _árusok_, akik jól járnak a vásárlóértékét veszítő forinttal? ugyan fejtsd már ki valamiféle matekkal azt, hogy mire alapozod ezt a döbbenetes állítást?

2020.02.23. 23:38:46

@neoteny:
a vertikálisan integrált vállalkozások szinte mindent kitermelnek a földből. és az ellátási lánc végén ott van az egytálétel. és 10%-kal drágábban adják, mint karácsonykor. és az infláció összességében alacsonyabb. és ha exportképesek, akkor a forintgyengülésen is nyernek.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.23. 23:52:18

@civisvarosi:

"a vertikálisan integrált vállalkozások szinte mindent kitermelnek a földből."

Magukat meg a földre viszik.

"az ellátási lánc végén ott van az egytálétel"

Lencse. Egy tál lencse. Amiért Ézsau eladta az elsőszülötti jogait.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.02.23. 23:53:11

@civisvarosi: Ha olyan szakmám lenne, ami szellemi közeget igényel, én se dél-keleten csöveznék, hanem költöznék a fővárosba. Ha pedig piacképes is lenne, meg sem állnék valamelyik nyugati országig.
A városiasodás folyamata megállíthatatlan. Illetve a korszerű mezőgazdaság közel sem igényel olyan sok embert, de még ha jobban terjednének a biokertes kisgazdaságok, azok se tudnák felszívni a fölös fizikai munkaerőt. A vidék túlnépesedett kies hazánkban.Őrültség vidéken maradni. Törvényszerű a hanyatlás. Neked ez valami lelki bajod, hogy hagymázas haza építő tervet dédelgetsz és másokra fújsz. Attól tartok, hogy nincs normális, kiegyensúlyozott életed.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 00:22:00

@Gamma Leonis:

"Neked ez valami lelki bajod, hogy hagymázas haza építő tervet dédelgetsz és másokra fújsz. Attól tartok, hogy nincs normális, kiegyensúlyozott életed."

Ő egy bot. Legalább is nekem ezt mondja a beépített Turing-teszt kiértékelőm.

2020.02.24. 00:27:35

@Gamma Leonis:
egy átlagos fideszes családban fővárosi és vidéki rokon, ismerős, barát. az egy kiterjedt familiáris kör. egy vidéki jobbikosnak nem nagyon van fővárosi rokona. egy fővárosi és egy vidéki dk-s nem alkotnak egy családot. a momentum kistelepüléseken nincs jelen.

2020.02.24. 00:42:58

@neoteny:
a szláv robot és a német arbeit szavak közös őse az oxfordiak szeint az orphan. szanszkrit nyelven árbha. árva. orbán.

2020.02.24. 00:44:19

@neoteny:
a chatbot csetlik-botlik. ez is magyarul van.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 00:45:34

@civisvarosi:

"a chatbot csetlik-botlik. ez is magyarul van."

Lehet; de az, hogy te egy istentelen senkiházi bot vagy: tuti.

különvélemény 2020.02.24. 05:30:03

A blogger is bedőlt a szélsőbal ősi trükkjének, mint a genderszak = társadalomtudomány, de mindenhol ez van, egy mai liberális nem liberális, egy mai feminista nem feminista, csak ugyanazt a szót használják, hogy ne merészeld támadni.

A "gendeszakokon" áltudományos, ideológiai képzés folyik, ezt csak az nem ismeri el, aki maga is "átképezte" magát a párhuzamos valóságba.
Ezt jól mutatja az alábbi doku, aminek hatására megszüntették (genderesek szerint átszervezték) a norvég gender intézetet.
www.youtube.com/watch?v=tiJVJ5QRRUE

Svédországban már be sem merték mutatni, szoftbannolva van a film, pedig csak interjúkat tartalmaz.

Vagy itt van egy prank, ahol 20 különböző totál BS gender/feminista/stb. tanulmányt írtak, 7 át is ment a szűrőn és publikálva lett, a többi elbírálás alatt volt, amikor lebuktatta őket egy újságíró.

eu.usatoday.com/story/opinion/voices/2018/10/10/grievance-studies-academia-fake-feminist-hypatia-mein-kampf-racism-column/1575219002/

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 06:04:40

@különvélemény:

"az alábbi doku"

Igen, a csávó nagyon jó. De a YouTube változat minősége olyan sok kívánnivalót hagy maga után. Én jobb minőségben láttam anno -- de már nem találom, hol.

Szóval nem szabad elbátortalanodni, végig kell nézni. Én csak néhány témáról szeretek videót nézni (főként természetfilmek, meg történelmi felvételek), de ezt a videót én is melegen ajánlom.

rasztaszív 2020.02.24. 08:28:32

"A teljes vágykiélés a konzervatívok szerint -- többségi elvárások ide vagy oda, a társadalmi koordináció lehetősége emide vagy amoda -- éppenséggel az ember voltunk kudarca, mert olyan fakultásunkat -- az ösztöneinket és a vágyainkat -- avatja győztessé, amely leginkább tesz az állatokhoz hasonatossá."

vessük össze ezt a gondolatot a mindenki által ismert valós helyzettel,a katasztrófába forduló túlnépesedési válsággal,amiben élünk...
tulajdonképpen igaz...

de a gender-ügyek éppen azokat nem hagyják nyugodni,akik az állatokhoz hasonlatossá tévő ösztöneinken és vágyainkon próbálnak máig lovagolni.a szent szaporodás nevében.

Medgar 2020.02.24. 08:33:11

There are no chicks with dicks, only dudes with tits.

bit.ly/2STXZZ1

Arcade Macho 2020.02.24. 09:37:44

en elismerem a gendert tudomanykent
a büfé-ruhatár szakra kell jelentkezni, es kb annyi ertelme van mint a mongolisztikanak
igaz mongolisztika alatt elvarnak esetleg lexikalis tudast mig ezeken a büfé-ruhatár szakokon eleg csak megjelenni :)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 09:54:23

@Arcade Macho:

"a büfé-ruhatár szakokon eleg csak megjelenni"

Hát a büfé-ruhatár szakokon lehet, hogy elég csak megjelenni, de a gender szakokon pedálozni is kell: azokon _aktivistaképzés_ folyik. Aki herét ver, annak nem lesz zsíros állása NGOknál meg nonprofitoknál meg egyéb "segítő szakmákban".

Már mondtam, de ismét: Seattle városa évi $600 milliót költ a ~6,000 hajléktalanjára, vagyis $100,000/hajléktalan/év. Azt nettó fizetésnek véve mindenképpen egy _senior_ szoftvermérnök jövedelme.

Ebből a 100 rugó dollárból persze a hajléktalan igencsak keveset lát: ennek a pénznek a túlnyomó része ezekben a "segítő szakmákban" tevékenykedők zsebébe megy: szociális munkások, pszichológusok/pszichiáterek meg a bejáróbeteg-klinikák és hasonlók szippantják fel. Na ezek a sorok kerülnek feltöltésre (részben) a gender szakokon végzettekből. De ezekhez a pozíciókhoz pedálozni kell: véres verseny folyik értük az asztal alatt.

A legnagyobb hiba amit egy katona elkövethet az, hogy alulbecsüli az ellen képességeit.

Arcade Macho 2020.02.24. 10:06:24

@neoteny: errol a pedalozasrol nekem amugy a szereposzto divany jut eszembe, csak nehogy errol a joravalo kozossegrol kideruljon hogy olyan eszkozokkel el mint a soxorosan gyulolt feher disznok egylete :)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 10:44:23

@Arcade Macho:

Nem fog 'kiderülni'.

A 80-as évek végén, 90-es években volt egy ún. morális pánik az USA-ban (és -- igen sajnálatos módon -- Kanadában is) a _sátánista gyermekbántalmazásokról_. Azok a perek lényegileg nem különböztek a Salem-beli boszorkányperektől. Azokban is eléggé benne voltak az akkori feminista aktivisták. Aztán elült a pánik, volt néhány felmentés fellebbviteli bíróságokon, de közel sem volt _semmiféle elismerése_ annak, hogy ez egy _gyártott_ morális pánik volt.

Nem lesz elszámoltatás. És _ezzel_ önmagában semmi baj nem lenne, ha csak _büntetés_ nem lenne az ilyesmiért, de perekben a nyilvánosság elé tárásra kerülne, hogy milyen módszerekkel szítják az ilyesmit. De pontosan ezért nem lesznek elszámoltatások ilyesmikért.

ijontichy 2020.02.24. 11:09:54

@civisvarosi: " a fidesz nem azzal van megbízva, hogy építsen egy magyarabbnál magyarabb magyarországot. mert nem az a cél. [...] a cél az, hogy az ortodox liberálisok intézményeit adminisztratív eszkökkel lerombolják,"
Definíciód alapján tehát a fidesz magyarellenes (is). ;-) Persze nincs új a nap alatt, ezt régóta tudja, akinek nem egy bitnyi a szürkeállománya.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 11:30:22

@Arcade Macho:

Egy anekdota egy adatmorzsával:

Itt Észak-Amerikában már vagy egy negyedszázada általános újságírói gyakorlat az, hogy nem nevezik meg a szexuális _vádaskodókat_. És ebbe rendszeresen bele is verik az olvasóközönség orrát: beleírják a cikkeikbe. No egy ilyen történt az egyik Yahoo News-es híren is, amit én így kommentáltam:

The Associated Press has a policy of not publishing the names of people who allege sexual assault
----
A wrong policy.

Ez 3 nappal ezelőtt történt, így hát megállapodottnak tekinthető az olvasók szavazatai: 28 up és 10 downvote. Tehát _amikor lehetősége van a közönségnek kifejeznie a nézeteit_, akkor kb. 3:1 arányban ők is úgy gondolják, hogy ez _helytelen_ viselkedés az újságíróktól.

No de az újságírók évtizedeken keresztül azt sulykolták, hogy _a zemberek_ várják el ezt tőlük.

HaD 2020.02.24. 11:53:09

A férfi és nöi társadalmi szerepvállalást nem kellene keverni a buziköcsög témakörrel...szerintem:). Aki mondjuk eljár a keresztény templomba hétvégenként az joggal gyanakodhat mint konzervativ keresztény(lehet persze libsi is:)) hogy a pap bácsi kicsit abberált és szereti a gyerekeket...mármint kicsit másképpen mint ahogy azt Pál apostol a korintosziaknak megírta:):)...ez persze nem genderség hanem gciség amin a misén ámuló hívök simán túllépnek,mert heogy ez csak elszigetelt dolog...aztán kimennek az utcára és elkezdik azt a néhány fura figurát bszogatni akik nem igazán kezelik hogy miért van egyen póló egyen farmer egyen cipö már évtzedek óta forgalomban...gondolom fel sem tünt a kedves hívöknek hogy a kedves gyerköc meg az unoka ha fiú ha jány ugyan azt hordja...meg az sem hogy vagy 3 emberöltö óta azt nyomják a prolik pofájába az alkalmazott pszichológia kereskedelmi hasznosítói hogy a nemiséggel összekapcsolt eröszak egyenlö az ego-val....és ennek az egyes egyének induvidumjaira gyakorolt tartós nyomását sem mérték fel a "konzervativ" urak(hölgyek:)??)...a lényeg az hogy az eladások meg a GDP nöjjön az egyén meg hgyje azt hogy egy macsó miközben egyre semlegesebbek a fogyasztási szokások mert hogy a nöket és sajna a gyerekeket is felhasználják a fogyasztói és termelöi "kosárban".
Csak megjegyzem mint konzervativ értékrendet szeretö ember hogy az antik világban ahol a mai értékek nagy része született elég laza volt a határ a nöi illetve a férfi nemi szerep közt...DE igen éles határ volt a társadalmi szerepvállalásban....persze manapság a konzervatizmus egynelö a protekcionista cionizmussal ahol is krvára nem számít a klasszikus európai kultúra:):)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 11:58:30

@HaD:

"a konzervatizmus egynelö a protekcionista cionizmussal"

Ne hagyd elveszni ezt a fontos gondolatmenetet ebben a félmondatban: fejtsd ki bőkezűen.

HaD 2020.02.24. 11:59:25

...ja és a konzervativ hívő(azt hiszi hogy konzervativ:))az biztosan elkapcsol a tv 2-ről vagy az RTL-ről amikor is egyre többször nyomják a "celebek" az ellenkező nem ruháiban a mókát....vagy észre sem veszi már????:):):)

HaD 2020.02.24. 12:09:23

@neoteny: nem tartozik a témához hogy kifejtsem:)...ami a témához passzol az csak még annyi hogy le kell ülni az igen népszerű TV 2 és a még népszerűbb RTL elé és megszámolni hogy a "celebek" hányszor öltöznek fel az ellenkező nem ruháiban...viccesen....gondolom ez is a véletlen műve ....ja hogy ez csak egy szerep??? milyen szerep is???:):) nem is tudom kik találaják ki ezeket a műsor ötleteket...esetleg utána nézhetne és ha megvan akkor közzé tehetné:)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 12:22:44

@HaD:

"nem tartozik a témához hogy kifejtsem"

Minek mutogatod a pinádat ha nem akarsz baszni?

HaD 2020.02.24. 12:34:44

@neoteny: lehet hogy tököm van??? vagy nem is tudom:):)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 12:35:31

@HaD:

"lehet hogy tököm van???"

Neked? lehetetlen

Arcade Macho 2020.02.24. 13:42:26

@neoteny: most akkor mi a baj a meg nem nevezessel? hogy nev alapjan rajonnel hogy a vadaskodok nagyresze valojaban himnemu nevvel rendelkezik?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 14:04:50

@Arcade Macho:

Fogalmam sincs, hogy miről bugyogsz.

Ha te tökös legény lennél, akkor vagy

1) nem tetted volna meg az inkriminált állításodat, vagy

2) csillogó szemmel, lendületesen magyaráztad volna el nekünk azt, hogy hogyan van az, hogy "a konzervatizmus egynelö a protekcionista cionizmussal"

Te egyiket sem tetted: neked nincsenek golyóid.

2020.02.24. 14:05:33

@ijontichy:
az ortodox liberálisok azt mondják, hogy ők a nemzetek felett álló szuperelit. egy filozofikus mesterrassz. ők úgy képzelik, hogy az egyén a nemzetközösségek felett áll. ebből következően ők nem-magyarok. akik a nemzet szó hallatán visítozni szoktak. ezek intézményeit verik szét adminisztratív eszközökkel a népi nacionalisták. amire azt mondják, hogy nácik, fasiszták, na ugye.

de nem. mert a nácik fizikai megsemmisítést hirdettek. erről szó sincs. az fasizmus pedig a magánintézmények törvényi iltását. azt, hogy semmi sem lehet az államon kívül, mert minden az államon belül van. erről sincs szó. megalapíthatják a lovász lászló akadémiát. vagy akármit. a magyar tudományos akadémia a magyar országgyűlésnek van alávetve. így alapították a reformkorban. attól a komcsik és a rendszerváltás után a libsik tértek el.

Arcade Macho 2020.02.24. 14:05:57

@HaD: gratulalok, nagyon jo ez a hozzaszolas, illik a poszthoz, hogy fene se tudja mit akartal vele mondani

de nezd meg ezt a mostani posztomat, hogy ertsd mirol beszelek...
"A kanadai (transzgender, azaz nemváltó) Jessica Yaniv pert indított, amiért egy nőknek fenntartott kozmetikai szalonban nem vállalták férfi nemiszerve intimgyantázását."
ez most a posztban mirol szol?
A: arrol hogy vannak a full kretenek akik rozsaszin tullszoknyaban illegetik magukat oszt amikor eszreveszik hogy kibukkan a fanszorzet akkor azt le akarjak szedetni ott ahol akarjak?
B: vagy a szemet rasszista feher himsovinisztia hetero disznok altal elnyomottakrol, akik nem tudjak a valasztott noiesseguket kielni azaltal hogy a szoros herejuket elviszik egy nunik szortelenitesere szakosodott helyre es odatoljak a megint csak naci vietnami kislany orra ala, hogy tessek akkor lehet elkezdeni a gyantazast?

ahogy elnezegetem a kepet en inkabb arra tippelnek hogy a poszter szemeben ez egy hosno, aki felvallaja a nemi identitasat es szenved mert csunya rossz nacikok a nuniszortelenitok

Arcade Macho 2020.02.24. 14:08:05

@neoteny: ez felrement
en egy cionistat ismertem marpedig Heltai Jeno uncsitesojat, de valahogy a mesek jobban bejonnek :)

Bambano 2020.02.24. 14:38:56

pár gondolat:
1. a legfontosabb kérdés, hogy kötelező lesz-e a többségnek a kisebbségek választása, elvei. mert amennyiben a kisebbség ezt akarja, akkor bizony ideje a többségnek a sarkára állnia. példa: volt ez a melegreklám sorozat és belőle a paláver. a liberók azt erőltették, hogy egy reklám és és nekik is jogaik vannak. viszont a reklám, amióta világ a világ, arról szól, hogy egy terméket vagy életérzést reklámoznak és azt sugallják, hogyha megveszed a kacatot, te is olyan lehetsz. ebből a szemszögből nézve ha kokakólát iszom, meleg leszek? és ezt egyes elborult agyhalott marketingesek *CÉLKÉNT* szeretnék kitűzni a fogyasztó elé? meg vannak ezek kergülve?

2. a másik gondolat, ami már sokadjára kerül elő: megint a többség alkalmazkodjon a kisebbséghez? miért? a többségi demokrácia nem arról szól, hogy az lesz, amit a többség akar? példa: magát nőnek képzelő pasi nem volt hajlandó elfogadni a gyárban a neki felajánlott öltözőt, ő mindenáron a női öltözőben akart öltözni. ott meg öltözött 60 hagyományos beállítottságú nő. Az ő érdekeiket ki és mikor védi meg az egy hülye miatt? igenis hülye, mert az, hogy ő gendert váltott, még nem probléma, de amikor nem hajlandó tolerálni az ő genderváltásával másokban felmerült problémákat (mindenki tolerálja őt, cserébe ő nem tolerál senkit), akkor kivívta a negatív jelzőt.

egyébként is jelentős esélyét érzem annak, hogy a genderváltókon belül a csendes többség sem akarja a radikális kisebbség hülyeségeit. úgyhogy meg kell nézni, miket lehet toleránsan támogatni, a többivel meg el kell zavarni őket a rákba.

Etniez 2020.02.24. 14:45:11

@civisvarosi: szia, én egy liberális szakápoló vagyok, örülök, hogy segíthettem.

2020.02.24. 14:47:36

@Etniez:
felteszem valami drogambulancián. mert azon túl, a kórházakban nem sok "liberális" szakdolgozó van.

2020.02.24. 14:58:26

@Etniez:
eleve nem nagyon lehet valaki "liberális" abban az értelemben ahogyan használják és közszolga. legfeljebb csak úgy ha valaki tényleg a libsik liblingje akar lenni. a közszolgálatiság eleve nem nagyon hirdetheti az egyéni önzés mindenek felett állását. az hagyományosan a kereszténységből adódik. a szociális érzület is. lásd a városi ispotály 1529-es alapítását mohács után annyi volt a szegény sérült, sebesült. azon a bonczmester ugyan meggazdagodott, de fontosabbnak tartották a közjó szolgálatát. és ugyanezt hirdeti népvallás (ahogyan az akadémikus bölcselet nevezi: populizmus). és azzal szemben állnak a libsik és a komcsi népbiztosok szellemi örökösei.

szekertabor · provo.blog.hu 2020.02.24. 15:03:16

Kicsit átírva a bevezető "vörös farok" kulcsmondatát, derül ki, hogy mennyire megalapozatlan állítást tartalmaz:

"Aki többek között a rassz tudomány "rasszizmusa", nota bene cigány-, néger-, stb. ellenessége miatt gyakorlatilag betiltja a különböző etnikai
csoportokra vonatkozó társadalomtudományi és oktatási kutatásokat, az vagy beteg, vagy sötét tahó, és/vagy aljas liberális."

rasztaszív 2020.02.24. 15:07:46

@civisvarosi: az ortodox liberálisok alfája és omegája az emberi jogok nyilatkozata.minden más belemagyarázás.

az emberi jogok nyilatkozata pedig európa valódi keresztény szellemiségének modern kori manifesztuma.

2020.02.24. 15:23:12

@Serény Vélemény:
a debreceni egyetemen a nappali szakon tanuló hallgatók negyede külföldi.
www.youtube.com/watch?v=EouflfulgHk
van aki azt mondja, hogy ez túl sok. elég lenne 20%. mert hogy nem a legtehtségesek külföldiek jönnek és nem is a leggazdagabbak. miért jönne egy fekete-afrikai vagy egy ázsiai debrecenbe, ha mehet párizsba vagy londonba? elég vegyes hátterű diákok jönnek. nem egyszerű őket képezni. de azért sok előnye is van ennek. van aki szerint kétharmad-egyharmad körül lehetne az ideális belföldi-külföldi arány. és van aki szerint fele-fele. 50%-nál több az idegen, akkor nem-magyar egyetem. tolerancia küszöbök vannak.

az ellenzéki elképzelés ez.
www.youtube.com/watch?v=DHl87TFke8E
ők ezt lelkesen támogatták. rendőri felvezetéssel mentek a menekültek reggel este a menekült táborból a belvárosba. brutális problémák voltak. van olyan ismerősöm, akinek a kislányát le akarták szedni a bicikliről, mert nyáron bikiniben bringázott. és a helsinki bizottság szerint egy lényeges jogsértés történt. egy líb orvost nem szolgáltak ki a menekült tábor melletti kisboltban. ebből aztán a nemzetközi lapok írtak cikkeket, hogy micsoda szörnyű rasziszmus van, stb. ezt a liberálisnak mondott szemét társaságot el kell zavarni. mindegy, hogy ők hottentották, vagy sem. nem-magyarok.

2020.02.24. 15:28:41

@rasztaszív:
aztán áruld már el, hogy az emberi jogok egyetemes nyilatkozásból hogy következik a kisebbségek pozitív, és a többség negatív diszkriminációja? mégis hogy?

mindenkinek joga van ahhoz, hogy jogalanyiságát bárhol elismerjék. de ez nem kötelezettség, ahogyan a libsik elképzelik. az államon belül minden személynek joga van szabadon mozogni és lakóhelyét
szabadon megválasztani. minden személynek joga van az üldözés elől más országban menedéket keresni és a
más ország nyújtotta menedéket élvezni. de ez sem kötelezettség, ahogyan a libsik elképzelik.

rasztaszív 2020.02.24. 15:31:57

@civisvarosi: aztán áruld már el,mi is a bajod a liberalizmussal?azzal,ami tényleg az,és ne a szalmabábjaiddal gyere.

2020.02.24. 15:35:17

@rasztaszív:
a "liberalizmus" ma az az emberi jogok egyetemes nyilatkozatával való nyílt visszaélés. tehát az nem véletlen, hogy a "liberális" pártokat a köznép a halál faszára küldi szinte mindenhol a világban.

a náci fajelmélet az volt, hogy a globális keveredéssel alacsonyabb rendű utódok születnek. nem. a libsi fajelmélet az, hogy alacsonyabb rendűek. az sem. úgy a kevert mulattok magasabb rendűek lennének, mint a feketék és a fehérek. és nem magasabb rendűek. nem is alacsonyabb rendűek. a libsi fajelmélet is fasisztoid. túl azon, hogy egy csoportosulás sajnos van olyan látszat, hogy faji alapon összeállva egy mesterrassznak képzelik magukat. az össes többi nép felett állónak. van ilyen vallás is és ennek van világis változata sajnálatos módon. és ezt sem szabad felvetni, mert ez a fasizmus gondolatbűne. ami nem azt jelenti, hogy bárkit is kizárólag a származása, vallása miatt üldözni kellene. dehogy is.

rasztaszív 2020.02.24. 15:38:24

@civisvarosi: ne ködösíts az idézőjellel,azt kérdeztem,mi a bajod a valódi liberalizmussal?ami az emberi jogok nyilatkozatán alapul?

2020.02.24. 15:47:49

@rasztaszív:
nem a liberalizmussal van a probléma, hanem amit a liberalizmusból csináltak. budapesten a magukat liberálisnak mondó ávós prolik, drogos buli buzik. és ők azt mondják, hogy valamilyen technokrata szuperelit. pénz tolják mögéjük. meg az akadémikus szuperelit. ők a kutatás-fejlesztést sajátítanák ki. 300 főokos és annak politikailag aktív része komcsi, libsi beltenyészetben fogant szociológus, filozófus, jogvédő, és az őket kiszolgáló "liberális" újságírók. ez egy szekta. és őket maximálisan kiszolgálják pénzügyi értelemben. ők egy bírálhatatlan csoportosulás. a bíróságokat is ők próbálják uralni. "sztárügyvédek", a kereskedelmi médiában egy csoportosulás. van egy ilyen látszat, hogy van egy szemét társaság, akiknek a politikailag korrekt megnevezése az, hogy "liberális". és lehet mondani, hogy nincs ilyen. ez esetben a fidesz nem ver szét semmit se.

rasztaszív 2020.02.24. 15:50:33

@civisvarosi: tehát a saját meglátásod szerint is nem létező dologgal háborúzol...?

John Nethem 2020.02.24. 16:41:12

@Moin Moin:

Így igaz.

És "isten" kellően idejekorán át is adta a gondolkodó embereknek a tízparancsolatot, mint betartandó keretet.
De úgy tűnik, ki kell egészíteni, mert a fékevesztett relativizálás már azt is utolérte...

John Nethem 2020.02.24. 16:45:44

".. A kanadai (transzgender, azaz nemváltó) Jessica Yaniv pert indított, amiért egy nőknek fenntartott kozmetikai szalonban nem vállalták férfi nemiszerve intimgyantázását...:"

Akkor most tisztázzuk a TRANSZGENDER HÖLGGYEL: MIjafaty lóg a lába között ?? LÓg-e ? És ami lóg, az mihez hasonlít ? Na, akkor az ahhoz hasonlók szalonjába kell menni vele , ha övön alul akarja borotváltatni. Ha meg nyakon fölül, akkor mehet a transzgender szalonba.

2020.02.24. 17:23:15

@rasztaszív:
van egy ilyen látszat. ha ez a csoportosulás létezik (amire ugye azt mondják, hogy nincs ilyen gyakorlat, mert ez csak összeesküvés elmélet, stb.), akkor nincs probléma, mert a fidesz nem tud mit szétverni.

rasztaszív 2020.02.24. 17:31:56

@civisvarosi: az emberi jogok nyilatkozata nem egy csoportosulás.a valódi kérdés az,hogy az ebben hívők-e a liberálisok,vagy te majd megmondod...?

Etniez 2020.02.24. 17:41:50

@civisvarosi: akkor most sincs igazad, szerintem ne erőltesd ezt a vonalat.

Etniez 2020.02.24. 17:43:45

@civisvarosi: neked nagyon tévesen ragadt meg a fejedben a liberális szó jelentése...

Etniez 2020.02.24. 17:49:38

@rasztaszív: egy ideig azt hittem, értelmes ember, de inkább tűnik ápolásra szorulónak.

Érted, nem dolgoznak liberális emberek kórházakban, holott tele vagyunk velük, tudná hogy hány meleg is itt dolgozik, omg...

Én meg drogambulanciás vagyok...
Ignorálom a fszba, ez is hülye, mint a birka.

Bambano 2020.02.24. 17:55:22

@civisvarosi: a te oldaladról szokták mindig emlegetni, hogy tetszettek volna megnyerni a választást...

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 18:03:36

@rasztaszív:

"vagy te majd megmondod...?"

Arra _mindig_ számíthatsz.

2020.02.24. 18:22:00

@Etniez:
a "balliberálisok" valójában nem a szegényeken segítenek, hanem a többi "liberálison". hány "liberális" él a gyöngyöspatai nyomortelepen. vagy akármilyen nyomortelepen. sehány. hány "balliberális" segíti a élő falusi időseket, vagy akárkiket, akik a társadalom perifériájára szorultak. sehány. a libsik a többi libsi szavazót segítik egy néhány négyzetkilométeres körzetben. és onnan a média harsogja, hogy micsoda emberbarátok. és a libsikkel szemben állnak a nácik.

2020.02.24. 18:27:44

@Bambano:
engem nem zavar az, hogy a "balliberálisok" nyertek. végre már nem lehet mondani, hogy sötét elnyomatás. és előadják, hogy nagyon sok meleg dolgozik a kórházakban. nem a drogambulancián és el vannak nyomva. most nincsenek. és most biztos nagy adakozások lesznek. tehát megmutatja budapesten ez a balliberális csoportosulás, hogy milyen áldozatkész. ha ez így lesz, akkor nagyon jó lenne. csak tartok tőle, hogy nem.

2020.02.24. 18:29:43

@Bambano:
de ugye a nagy kérdés, hogy ez az áldozatkész kör miért nem megy vidékre. 20-30 városban nincs náci elnyomatás. úgy, hogy lehet menni miskolcra. onnan meg már ki lehet buszozni a nyomortelepekre. nem tütnizni, hanem ott élni.

2020.02.24. 18:33:42

@neoteny:
ebben a balliberális közegben nincs középréteg. vannak a mélyszegénységben élők. és egy áldozatkész szuperelit. a kórházakban dolgozó meleg ápolók. ez
Etniez nick világképe. hagyományosan a nők vannak többségben. de ezt ők kiegyenlítenék meleg ápolókkal. és a mérnökséget kiegyenlítenék feministákkal és leszbikusokkal.

2020.02.24. 18:45:07

@neoteny:
ebben a balliberális világképben nagyon sok szakképzetlen, iskolázatlan bevándorló van. és mellette sok diplomás szuper elit. középréteg nincs. szakközépiskolások nem kellenek. mert azokat helyettesítik a robotok. és lesz nagyon sok éhező szegény kis bevándorló, akiknek hordják a pelenkát a diplomás meleg ápolók. és ebből lesz egy új családmodell. és ezeknek vetnék alá a társadalmat.

a normalitás az, hogy nagyon sok közepesen képzett van. a fideszt fikázzák, hogy nagyon sok középszerű. az a kétharmad.
https://miro.medium.com/max/24000/1*IdGgdrY_n_9_YfkaCh-dag.png
a baloldai szegény és a liberális elitnek marad 1-1 hatod. de ők sokkal több szegényt akarnak és szélesebb diplomás réteget. de már csúcs elitben már kevesebbet. mert azt megint egy szűk réteg sajátítaná ki. persze ebben a fidesztől olyan nagyon nem különböznek. a fidesz politikája elsődlegesen a középosztály megteremtését célozza.

2020.02.24. 18:46:44

@neoteny:
a "centrális erőtér" a standard normális eloszlást próbálja követni.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 18:47:51

@civisvarosi:

"ebben a balliberális közegben nincs középréteg."

Van egy ilyen látszat.

"a kórházakban dolgozó meleg ápolók."

Apád is otthagyta a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét és beköltözött a buzi-buli negyedes bűnös városba.

2020.02.24. 18:59:06

@neoteny:
kérdés, hogy ez a folyamat egyirányú? tehát ha nincs semmiből történő pénzteremtés, akkor családok tömegének lenne érdemes falvakban élni ahol megtermelik a javak felét, vagy még többet. és azt mondják, hogy ilyen már nincs. azért nincs, mert az állam segélyez. és ezért nincs versenyképes középréteg. és erre mondják azt, hogy nem számít, mert majd a liberálisok kiképeznek egy szuperelitet. és az majd felhúzza a társadalom egészét a mély szegénységben élőkkel együtt.

2020.02.24. 19:02:29

@neoteny:
mármint a szükségleteik felét, vagy még többet. mindazt a jószágot, amire szükségük van. csak erre a szociálliberális ideológia azt mondja, hogy azt már nem. mert az a vidékies életmódot hozná újra divatba. jó sok nagyvárosi szegény kellene. bevándorlók elsősorban. és egy szuperelit. amerikában ez a hagyomány. megarégiókba szerveződő metropoliszok. de magyarországon nem ilyen. az inkább egy mikrégiókba szerveződő metropólia.

Matyika Ápolója 2020.02.24. 19:06:34

@rasztaszív: "vessük össze ezt a gondolatot a mindenki által ismert valós helyzettel,a katasztrófába forduló túlnépesedési válsággal"

hol is van túlnépesedés, mert biztos nem a ny. eu őslakosság körében

2020.02.24. 19:09:56

@neoteny:
galton deszka.
nagy golyók: kommunizmus. szinte mindenki középosztálybeli. nincs nagyon gazdag, nincs nagyon szegény.
közepes golyók. standard normalitás.
kis golyók. egyenletes eloszlás. ehhez képest túl sok nagyon gazdag, túl sok a nagyon szegény.
www.youtube.com/watch?v=3m4bxse2JEQ

2020.02.24. 19:19:29

@neoteny:
az első esetben túl nagyon az akadályok a társadalmi felemelkedésre és lesüllyedésre. ami a deszka alján a bal és jobb peremre szorulást jelenti. a golyók mind középre esnek. a harmadik esetben a társadalom atomizált. és még nagyobbnak tűnnek az akadályok. de valójában a golyók majdnem egyenletesen bezuhannak és ebből egy túlságosan széttagolt társadalom adódik. majd te megmondod, hogy erre melyik szociológiai iskola jött rá. mert ez megint a majdnem nyilvánvaló.

rasztaszív 2020.02.24. 19:49:39

@Matyika Ápolója: ezen a bolygón,és senkinek a génállománya nem értékesebb,hogy külön elbírálást érdemelne,valamint senki nem vonhatja ki magát a hatásai alól.

2020.02.24. 20:05:08

@rasztaszív:
a majmoknak nincs jogrendjük. egy homogenizált faj. szemben az emberiséggel.

rasztaszív 2020.02.24. 20:07:23

@civisvarosi: és ezzel mit is szeretnél mondani?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 20:12:01

@civisvarosi:

"kérdés, hogy ez a folyamat egyirányú?"

Amikor nem, akkor _deszocializáció_ történik:

www.riosmauricio.com/wp-content/uploads/2013/04/Hoppe_Democracy_The_God_That_Failed.pdf

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 20:13:24

@rasztaszív:

"senkinek a génállománya nem értékesebb,hogy külön elbírálást érdemelne"

Az _evolúciónak_ más a véleménye.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2020.02.24. 20:16:09

Általános probléma, hogy ha valaki elkezd társadalomtudományokkal foglalkozni, akkor nem elégszik meg azzal, hogy "hogy van", hanem óhatatlanul felmerül benne, hogy "muszáj-e ennek így lennie", illetve "miért nincs inkább másként". A minőségi gondolkodók ettől függetlenül képesek különbséget tenni a descriptio és prescriptio között, de ők minden szakmában kisebbségben vannak és nem is ők a leghangosabbak. Ezért kifelé összemosódik a tudomány és az aktivizmus. Erre a gyakori konzervatív válasz, hogy a tudományt is ki kell dobni az aktivizmussal együtt. Így született meg gender elméletre a konzi viszontválasz: a genderbinarizmus. Nettó áltudomány, de népszerű.

"mikroszkopikus, de radikális kisebbségek tagjai egyenlő szabadságot élvezzenek a többség tagjaival"
A kérdés inkább az, hogy a jogok a mennyiségből fakadnak-e. Ha igen, akkor ez nem több, mint intézményesített ököljog. Ha nem, akkor meg az egész kérdésre van egy rettenetesen egyszerű megoldás: a klasszikus liberális. Totális jogegyenlőség és ebből következően: semmi nem büntethető az állam által, ami nem okoz kárt másnak. A kár fogalma pedig lekorlátozva az életre, a szabadságra és magántulajdonra. Innentől kezdve az, hogy rosszul esik-e, amit hallasz, az a kutyát nem érdekli. Ha nincs neked tetsző WC valahol, akkor végezd máshol a dolgod, vagy vegyél egy saját WC-t. Ha nem tetszik, hogy nem engednek indulni egy versenyen, rendezz saját versenyt, ott a te szabályaid szerint fognak versenyezni. És így tovább.
És ennyi elég is lenne, nem kell olyan fogalmakkal dobálózni, mint közhasznúság. Az veszélyes, mert feltételez egy aktort, aki megítéli, hogy mi számít közhasznúnak. És, ha van egy aktor, aki megítéli, hogy mi hasznos, akkor már meg is tetted az első lépést az önkényuralom felé.

2020.02.24. 20:35:10

@rasztaszív:
azt, hogy te az emberi JOGOK egyetemes nyilatkozatát KÖTELESSÉGként értelmezed. és úgy jutsz el a majmok homogenizált kvázi "jogrendjéhez".

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 20:36:32

@rasztaszív:

"arra rá is bízhatjuk"

Igaz -- de nincs is választásunk a kérdésben.

2020.02.24. 20:39:13

@neoteny:
szocializáció = urbanizáció?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 20:40:32

@civisvarosi:

"azt, hogy te az emberi JOGOK egyetemes nyilatkozatát KÖTELESSÉGként értelmezed."

De azért leginkább mégis csak az _önvédelem joga_ bassza a te kis nemzetiszocialista csőröcskédet.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 20:42:22

@civisvarosi:

"szocializáció = urbanizáció?"

Apád mit mondott neked, miért hagyta ott a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városbeliért?

rasztaszív 2020.02.24. 20:43:35

@civisvarosi: aha.tehát egy belemagyarázás,meg egy nem is tudom mi...mit is akarsz kihozni ebből a majom-dologból...?:)

2020.02.24. 20:51:52

@neoteny:
tkp. minden vallási irányzat fanatikus, és politikai irányzat fasiszta. mert hogy alapvető jogokat kötelemként értelmez. de a leginkább az, amit ma "liberálisnak" neveznek. a "liberálisok" azt mondják, hogy ehhez és ehhez nincs jogod. ellenben köteles vagy, mert ezt írja elő az emberi jogok egyetemes nyilatkozata. de azok jogok és nem kötelmek. és az államok, illetve a vallás ró sajátos kötelmeket az emberekre. legyen 27% az áfa.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 20:56:19

@civisvarosi:

De azért leginkább mégis csak az _önvédelem joga_ bassza a te kis nemzetiszocialista csőröcskédet.

2020.02.24. 21:02:23

@neoteny:
a családok egyik fele városi, a másik fele vidékies. de nem éreztem azt, hogy bármelyik szociábilisebb lenne. csak azt, hogy valamelyest eltér a szociabilitás. a krumplis tésztán figyeltem meg. hogy a városi nagyanyám az egységes aranybarna krumplis palacsinta tornyot készített mérnöki pontosággal. kezdve onnan, hogy gondosan mérlegen mérte ki a hozzávalókat. nagyon nagy műgonddal készítette. a falusi nagyanyám érzésre összekeverte a vájlingba. és lapótyák mind eltértek egymástól. kisebbek, nagyobbak. sültebbek, sületlenebbek. és megkérdeztem, hogy miért így csinálja. és azt mondta, hogy mert így minden lapótyának külön története van. az, ahogyan készültek. és ennek van egy erős érzelmi többlete. az urbánusság racionalizáltabb. engem mindkettő szocializált. persze lehet, hogy igazán egyik se.

2020.02.24. 21:02:50

@neoteny:
az melyik passzus, hanyadik cikkely?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 21:43:25

@civisvarosi:

"az melyik passzus, hanyadik cikkely?"

Erről van szó: az önvédelem joga nem bármiféle _emberi_ jogalkotótól származik.

És mivel te egy _istentelen_ senkiházi vagy, ezt meg sem értheted: _elvileg_ lehetetlen az, hogy megértsd.

Arcade Macho 2020.02.24. 21:53:20

@különvélemény: ezek a genderes barmok megszophatnak, hogy nem kepesek angolul beszelni
nezd en tenyleg nem varok el nagy nyelvtudast vagy english english -t, eleg egy Szijjarto fele hunglish is :)

2020.02.24. 21:56:33

@neoteny:
hol illeti meg az embert önvédelem joga? akárhol, vagy a csak a saját tulajdonán? jogomban áll-e magamat megvédeni a buckingham palotában? a windsor háziak csak ne parancsolgassanak. igaz, hogy övék a palota. de jogomban áll magamat megvédeni. ez így helyénvaló?

2020.02.24. 22:02:54

@neoteny:
ha az önvédelem joga (föld) tulajdonhoz van kötve és az embereknek jogukban áll szerződéssel közösségi jogrendet alkotni, akkor abból következik valamiféle állam koncepció. a magyar nemesség létrehozza a rendi országgyűlést. a jobbágyparasztokkal magyarok országát. feudális össznépi retyerutya következik a (föld) tulajdonhoz kapcsolt jogrendből. előjogok rendszere. a tulajdonosok előjogokat élveznek a saját (föld) birtokaikon.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.24. 22:04:16

@civisvarosi:

"jogomban áll-e magamat megvédeni a buckingham palotában?"

Hogyne: mindaddig, amíg a tulajdonos (jelen esetben 2. Böske) engedélyezi az ott tartózkodást neked. Amint visszavonja az engedélyét, te a _trespass_ (to land) _szokásjogi_ (common law) bűncselekményét követed el: onnét kezdve az eltávolításodra tett kísérletek ellen _küzdened_ már _nem_ önvédelem.

De mivel te egy _istentelen_ senkiházi vagy, ezt meg sem értheted: _elvileg_ lehetetlen az, hogy megértsd.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2020.02.24. 22:40:36

@Matyika Ápolója: Európa régen átesett a saját túlnépesedésén. Ha összeomlana az ellátási lánc, egyből rájönnél, hogy milyen sokaknak nem jutna étel. Neked sem, nekem sem. Inkább örülnél neki, hogy végre kíméletesen csökkenésnek indult a számunk, és nem egy kataklizmának kell meggyérítenie minket.

2020.02.25. 07:08:36

@neoteny:
tehát a legfeljebb a saját földeden vannak előjogaid. másokén nincsenek.

2020.02.25. 07:15:28

@Gamma Leonis:
magyarországon átlagosan 1 hektár termőföld jut minden egyes felnőtt állampolgárra. ha összeomlana az ellátási lánc, akkor a köznép is meg tudna élni. csak a főváros és annak belső kerületei vannak túlnépesedve és nem a vidék. nincs szüksége az országnak egy olyan budapestre, ahol két egymásnak feszülő politikai osztály és ellenzéke ádáz küzdelmet vív. és mivel ezek egyezésgre aligha juthatnak ezért elegendő az egyik. a másikat el kell űzni. és ez vagy a fidesz, vagy a nem-fidesz. legalább az egyiknek szóródnia kell budapest belső kerületeinek túlnépesedése miatt. azért, mert magyarországnak nincsenek külső gyarmatbirodalmai. így nincs szükség az óriás irodaházakra, amelyekből azokat igazgatják. így a globalizált szolgáltatások is csak korlátozottan nyújthatók.

2020.02.25. 07:26:56

@Gamma Leonis:
ha nem lenne szabad pénzteremtés, akkor budapest egy héten belül összeomlana. de vidék nem. a falu 500 forintos euró árfolyamon se halna éhen. sőt azon az árfolyamon gazdagodna a leginkább. és úgy mezőgazdasági gépeket vehetne a megtakarításaiból, földet művelhetne. valójában a városra és elsősorban a fővárosra van optimalizálva a magyar gazdaság. erőszakolt módon. azért, mert a pénzügyi elit ilyen környezetben él. falusi bankárok, brókerek nincsenek.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 07:32:45

@civisvarosi:

"előjogaid. másokén nincsenek."

Hát _elő_jogaid érthető módon csak a _saját_ (akár bérelt) birtokodon vannak. Egyébként pedig annyi jogod van más birtokán amennyiben _kiegyezel_ a tulajaikkal.

Napközben minden további nélkül bemehetsz a WestEndbe (vagy annak debreceni megfelelőjébe): senki sem fog kiebrudalni addig, amíg 'viselkedsz'. Persze záráskor menned kell, akárhogyan is viselkedsz.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 07:33:49

@civisvarosi:

"valójában a városra és elsősorban a fővárosra van optimalizálva a magyar gazdaság. erőszakolt módon."

Kiváló példaként lásd Debrecen szép városát.

2020.02.25. 08:07:05

@neoteny:
demján sándor előbb az áfész, majd a skála metró vezérigazgatója volt. ezek az szocialista közállapotokhoz képest viszonylag jól működő kereskedelmi láncolatok voltak. demján valószínűleg egy elég ügyües kereskedő volt. ezek az üzletek közösségi tulajdonban voltak. az áfész szövetkezeti parasztságé volt. élükön a járási elvtársakkal. a skála áruházak pedig (város) állami tulajdonban. vidéken a megyei, a fővárosban a kerületi párttitkárok felügyelték.

ezzel a rendszerrel mi volt a probléma? az, hogy a felügyelőbizottságot (az elvtársakat) a köznép szabadon nem válogatta meg. hanem a szovjet csapatok árnyékában kellett erről dönteni. a ruszikik hazamentek. bevezették az többpártrendszert. az átalakulási törvénnyel a szövetkezetetek kényszerű módon felszámolták. a létrehozásuk is erőszakolt volt. a felszámolásuk is. sárközy professzor rendelte el. illetve ő fogalmazta törvényt. a rendszerváltók gondolták azt, hogy majd kárpótlási jegyekkel üzletelve polgárosodik az ország. demján sándor összeállt az amerikai nagykövettel. és a legnagyobb állami áruházat átírta a saját nevére. ahogyan csányi a legnagyobb állami bankot. széles a legnagyobb állami iparvállalatot. mondván, hogy ez a kapitalizmus. ennek így kell lennie. és úgy épült meg a west end. semmiből teremtett pénzből. nem valós megtakarításból. és úgy lett feltöltve áruval. így bukott el az antall kormány. majd jött horn és a bokros csomag. az inflációt 15%-ról 30% fölé pörgették a pénzteremtéssel, csúszóleértékeléssel, hogy demján sándor barátai olcsón privatizáljanak. jött az első orbán kormány. az inflációt 10% alá szorította. persze simicska lajos már akkor törvényen kívül építette a médibirodalmát. mondván, hogy azzal lehet nyerni a komcsik ellen. csak aztán medgyessy péter megígérte a jóléti rendszerváltást. amit elkúrtak. a gyurcsány ezt kimondta balatonöszödön. a széljobb feltámadt. jött a válság. és abból lett a ner.

és ennek következtében a west end tulajdonjogát most demján (legalább is részben ismeretlen) örökösei (segítői, csókosai) birtokolják. és a kérdés, hogy west end környezete kié. az is a west end tulajdonosáé, mert ő fizeti az adót, a kerületé, a fővárosé, az államé, az európai egyesült államok rendelkezik felette, vagy esetleg világkormány. mégis kicsoda.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 08:25:33

@civisvarosi:

"ezzel a rendszerrel mi volt a probléma?"

Nem valós árukkal fizettek a fővárosiak a vidékről érkező finomságokért?

2020.02.25. 08:37:59

@neoteny:
a fidesz debrecent is államkapitalista módszerekkel működteti félig erőszakolt módon. óriás betonförmedvényeket építenek. felújítják a főnix csarnokot. ezt a csodálatos létesítményt.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/fonixcsarnok_1.jpg
ez a west end megfelelője.
egykor.hu/images/2010/original/debrecen-forum-debrecen.jpg
egy betonmonstrum. az előtérben levő rész egy a köznép által "latinovits erőműnek" csúfolt "színház". amit évek óta nem nyitottak meg. nem volt pénz a berendezésre. na most azt is befejezik. épül egy gyönyörűséges strand. egy betonmonstrum. így épül.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/strandos1.jpg
májusra kellene megnyilnia. és még épült egy stadion. épült egy új művelődési központ. kölcsey nevét viselő betonmonstrum. térkövekkel lebetonozták a belvárost. a régi szocialista állami építőipari vállalatok átalakult egy kartellé. és ez a fidesz gazdasági holdudvara. ez nyúlja le az európai uniós pénzeket. és ez fonódik össze a betelepülő gyáriparral. mert hogy ez építi meg a statikus infrastruktúrát az ipari parkokban. és az autópályát, vasúti vágányokat, az üzemcsarnokokat. a fidesz szórja le a kavicsot. a fidesz kertészetéből hozzák a facsemetéket. a fidesz szállítja az irodába a virágokat. a fidesz takarítja ki ezeket. a fidesz adja a multik hr/pr munkatársait is legalábbis debrecenben.

budapesten azt mondják, hogy a hr/pr munkatársakat a nem-fidesz adná. mert hát ezek nácikok. és belelőnék a zsidókat a dunába. errefelé nincs duna és a zsidó hitközséget is a fidesz vette meg. budapesten meg ugye az ávós múlttal ez az mszp, a zsidó komcsik és faji alapon hozzájuk kötőd libsik. és ők válogatták az akadémikus értelmiséget. akik magukat filoszemitának mondják. és még a kereskedelmi bankokat és a kereskedelmi médiát is ők foglalták el. kiszolgálták a hipermarketeket. csak aztán jött lölő, hogy ő is ért hozzá. okosabb, mint zuckerberg. a pénz őt is megokosítja. a kapitalizmusban szinte akárkit. és ő nem akárki úgy, hogy lölő lett a király. és most a tiszántúl népe lölőnek fizeti a villanyszámlát. mert a németek eladták nekik azért, hogy övék lehessen az elmü. lölőnek fizetik az újságszámlát, mert az osztrákok eladták neki, ahogyan pecina úr a népszabadságot.

de az ellenzéki értelmiség nem azt mondja, hogy ezek valójában ügyeskedő üzletemberek, hanem NÁCIK. mert hogy a másik brancs a holokauszt kártya kijátszásával jutna hatalomra. amire a válasz az, hogy az ellentábor KOMCSI, LIBSI. és ebből lesz ez a modern kori vallásháború. amiben elrendelnék a kényszerbetelepítést és a gender kurzust. a fidesz meg nem. és vidéken ezzel nyernek. budapesten ezzel vesztenek.

2020.02.25. 08:44:15

@neoteny:
de. a szocializmusban a fővárosnak is voltak iparvállalataik. a termelő gazdaság uralta kvázi a piacot. az a kommunizmus. és most a nem-termelő gazdaság uralja a kvázi piacot. az a kapitalizmus. egyik sem valódi piacgazdaság. mert az a valós árucserén alapul. a kapitalizmusban az a szabad pénzteremtéssel megszűnik. és a főváros nagyrészt közszolgáltatásokkal fizet. amit ugye igyekezne privatizálni azért, hogy legyen magángazdasága. és ebből lesz a soros alapítvány, a ceu.

és erre most debrecenbe helyezi ügynökségét a mit. bosztoniak. és john malkovich tart majd motívációs tréninget orbán stadionjában a márkaépítésről.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 08:52:49

@civisvarosi:

"a fidesz debrecent is államkapitalista módszerekkel működteti félig erőszakolt módon. óriás betonförmedvényeket építenek."

Miért nem akadályozza ezt meg a Fidesz2 _kiegyezve_ a függetlenekkel?

"a szocializmusban a fővárosnak is voltak iparvállalataik."

Most is vannak.

2020.02.25. 09:05:18

@neoteny:
a fidesz a debrecen-boszton tengellyel támadja be a ceju aktivistákat és karigerit. és erre mondják azt budapesten a liberálisok, hogy muhaha. semmihez se értenek a lábszagú parasztok. és nyilván 1/10 akkora népesség, és arányaiban 1/5 annyi diplomás, és az értelmiség egy része is elvándorolt, karigeri is ugye debreceni gimnáziumból lett főpolgármester. és a fidesz2 kiegyezést ajánlanak lovász laci bácsinak. meg szabó kimmel tamásnak, aki vajna tímea mellett főszereplője volt a pappa pia című filmes szuperprodukciónak. és aztán karácsony gergellyel énekelték, hogy budapest nem lesz felcsút. de itten most lölő propaganda lapjának címoldalán szerepel. mai napon. a fidesz2 kiegyezést ajánl. tarlós is azt ajánlott. csakhogy budapest liberális népe azt mondta, hogy azt már nem. ők majd győznek 22-ben. és győzhetnek. ez esetben a fidesz esik szét. ha vesztenek, akkor az ellenzék.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 09:08:11

@civisvarosi:

"a fidesz a debrecen-boszton tengellyel támadja be a ceju aktivistákat és karigerit."

"a fidesz debrecent is államkapitalista módszerekkel működteti félig erőszakolt módon. óriás betonförmedvényeket építenek."

Miért nem akadályozza ezt meg a Fidesz2 _kiegyezve_ a függetlenekkel?

2020.02.25. 09:22:27

@neoteny:
régen volt mom, és most mom park van. lakópark és pláza. és az a kérdés, hogy ezeket az ingatlanalapokat a semmiből teremtett pénzzel ki gründolja. és annak a barátai költözhetne be a várba. ők lehetnek a sztárséfek. ez függ attól is, hogy a kereskedlmi médiában kinek a ringyói, hímringyói szórakoztatják inkább a közönséget. melyik szerkesztőség hergeli fel inkább a köznépet. és elsődlegesen erre van alapozva budapest gazdasága. és egyébként a fővárosok gazdagsága.

1 euró most éppen 337 forint és 64 fillér. de most már változott. mert különféle algoritmusok számolják, hogy mennyinek kellene lennie. és egyesek azt mondják, hogy jaj, jaj, 338 forint. összeomlik a gazdaság. de egy jól működő agrárvállalkozás számára 500 forintos árfolyam lenne az ideális. és az iparvállalatok számára is. a fogyasztók számára nem. a kereskedők számára se. az idegenforgalom is úgy pörögne fel. csak az infláció is felpörögne. és úgy megbukna a kormány. csak az a pénzpiacot is elsodorná. soros györgy és társai ármánykodásának tudnák be az egészet. mert hogy ez az. nem az árupiac diktál elsődlegesen, nem az ahhoz kapcsolódó szellemi elit, hanem egy a reálgazdaságtól elszakadt tőkepiaci elit. és őket cseréli le részben matolcsy, szijjártó a dunakeszti futsal csapattal átvette a külgazdaságot. ugyanazokkal a módszerekkel vezetik az országot, mint a "liberálisok". csak őket már annyira gyűlöli a nép, hogy ezért ők "illiberálisok". de ez lényegileg ugyanaz a rendszer, mint ami 2010 előtt is volt. a ner lényegében a "tetszettek volna forradalmat csinálni" antalli kiszólásra adott válasz. a csurka "dolgozat" is ez volt. a torgyán meghirdette "patakvér". vagy aztán vona az "iráni forradalmi gárdával" fenyegetőzött. amiből aztán o1g került ki győztesen. és így lett a ner. de az nem egy új rendszer, hanem rendszerváltó elit intézményeinek lerombolása, szétverésére tett kísérlet.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 09:25:52

@civisvarosi:

"régen volt mom"

De nem volt ThyssenKrupp Presta Budapest.

Te szopni jársz ide, sátánfajzat.

2020.02.25. 09:44:47

@neoteny:
a magyar építőipar ezeket a betonförmedvényeket tudja megépíteni. a szocializmusban is ezt tudta. ami ipari létesítményként úgy egyébként rendben lenne. az diverzifikált high tech ipari termelés nyerségéből kellene megépíteni a mívesebb belvárosi épületeket. csahogy azokra nem futja, mert nincs magyar tulajdonú fejlett termelő gazdaság. az ipar nélkül a nemzet félkarú óriás. mondta a liberális kossuth lajos.

csakhogy az új liberalizmusban olyan már nem kell, hanem a globális szolgáltatások és az idegenforgalom vinné a prímet. csak egyrészt kurva sokba kerül a várat kipucolni. meg a tömegközlekedés veszteségeit pótolni. budapest nem gyárt, nem is tervez metrószerelvényeket. a kérdés, hogy a francia-német konzorcium vagy a ruszkik basszák át demszky-t, vagy tarlóst, vagy karigerit, vagy akit megválasztnak. és a budapesti műegyetemen azt mondják, hogy nem is kell metrószerelvényeket gyártani. mert majd építenek műholdakat és kvantumszámítógépet. de azt se építenek, mert ahhoz is olyan tőkealapok kellenek, ami abból lesz, hogy a földet megművelik, iparvállalatokat alapítanak, vagy gyarmatosítanak. a úgy lehet a külkereskedelmen hasznot húzni. el kell venni a helyiek előjogát, mások földjén át kell venni a jogrend feletti irányítást. és ezt támogatná az úgynevezett "baloldal" és a "liberálisok". csak ez odáig meg, hogy akkor az utcán a buzik tüntikézhessenek, hogy jaj, jönnek a nácikok, és a zöldek kartonpapírokra rajzolt cuki jegesmacikkal megmentsék a bolygót. mert nyugaton ez a normalitás. de errfelé nem.

2020.02.25. 09:55:23

@neoteny:
és a thyssenkruppot a fidesz vette meg politikai értelemben. ez a bokrétaavató a választási kampányban.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/2636/om7a4424.jpg
és ha a forintgazdaság összecsuklik, akkor ezeket az üzemeket fogják különadóval súlytani, vagy a köznépet. de utóbbi esetben leváltják a kormányt. tehát ez esetben a gonosz multiktól vennék el a nyereséget. thyssenkrupp elemi érdeke, hogy a magyar gazdaság ne omoljon össze. de ők nem a kormányellenesek oldalán állnak. akiknek elemi érdekük a forintgazdaság összeomlása mert, hogy úgy juthatnak vissza a főhataloma.

a liberális budapest kezében a média egy része van, a pénzpiac egy része, az idegenforgalom egy része, és a természettudományos elit az akadémikus bölcselet fogságában. akik inkább a libsiket választanák, mert több pénzük van. és a kutatások sok pénzbe kerülnek. és erre a válasz az, hogy majd akkor elveszik tőlük az irányítási jogokat. aztán ezt a komcsi-libsi vircsaftot bedöntik. meg ez a sok nemzetietlen irodalmár, tőlük elszedik a kiadói jogokat. amire a válasz, hogy jönnek a fasiszták, ezek nácik.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 10:01:56

@civisvarosi:

"a magyar építőipar ezeket a betonförmedvényeket tudja megépíteni."

Mást nem? még akkor sem ha a Fidesz2 + a velük _kiegyezett_ függetlenek mást szeretnének?

"és a thyssenkruppot a fidesz vette meg politikai értelemben."

A gyügyei paraszt kisunokájának szájától elvont falatokkal.

2020.02.25. 10:02:27

@neoteny:
a thyssenkrupp és a debrecenbe betelepült járműalkatrész gyártók adójából építik meg a szakképzési centrumot a bmw gyárhoz. ami egy összeszerelő üzem. és annak a helyi adójából épül a mérnöki iroda. amiből aztán öcsikének lehet szövetkezeti autógyára ha a szakmunkából szerzett jövedelmét összegyűjti. vagy így lehet beszállító, vagy így lehet egy feltalóból autógyáros. ezt csinálja a fidesz.

a kormány ennek az összeomlására játszik. nekik mindegy, vagy majdnem mindegy, hogy mi lesz. de ellenzékben a fidesz ugyanezt játszották. omoljon rá gyurcsányra az egész. most gyurcsány játszik betlire. hogy újra hatalomba kerüljön. és a momentum is arra játszik. csak úgy a bnp paribas privatizálna. lölő megvenné tőlük az érdekeltségeiket. franciaország legyen a franciáké. magyarország a magyaroké azzal, hogy új kgst épül a nyugat német elvtársakkal. ez a fidesz terve. van-e ennél valakinek jobb elképzelése?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 10:05:55

@civisvarosi:

"a thyssenkrupp és a debrecenbe betelepült járműalkatrész gyártók adójából építik meg a szakképzési centrumot a bmw gyárhoz."

Mindeközben:

A győzteseknél jobban járt a zsűri Rogánék fotópályázatán

Csak az elnök közel háromszor annyi pénzt kapott, mint a Magyarország 365 pályázat egy-egy kategóriájának első helyezettje.

[...]

hvg.hu/itthon/20200225_A_gyozteseknel_jobban_jart_a_zsuri_Roganek_fotopalyazatan

Na erre mondja azt még az öreg Kohn is, hogy ügyes.

2020.02.25. 10:07:49

@neoteny:
a thyssenkrupp beruházási adómentességet kapott. a gyügyei paraszttól pénzügyi értelemben nem vettek el semmit. hanem a thyssenkrupp-ot a fidesz helyzetbe hozták, előjogokat kapott. azzal, hogy ha ez nem válik be, akkor majd rajtuk verik el a port. vagy ők, vagy az a kormány, amelyik hatalomra kerül. mert a köznép azt tanulta meg, hogy ilyenkor a gonosz multikat kell ütni. és ők lesznek azok. vagy a különféle tőkealapok. soros györgy ármánya.

az ellenzék azt mondja, hogy hjó, lehet, hogy néhány buzi vonaglik majd az andrássy úton, de majd ez idevonzza a globális tőkealapokat big data centerek lesznek, mesterséges intelligencia és egy űrkikötő. és úgy nem kell mezőgazdaság, mert minek.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 10:10:17

@civisvarosi:

"a thyssenkrupp beruházási adómentességet kapott."

Mert valós árut termel a fővárosban: ismét rábasztál a sompolygásra, sátánfajzat.

2020.02.25. 10:11:45

@neoteny:
a fideszben ügyeskedő hatalomtechnikusok vannak. fotózzad le gyönyörűséges magyarországot. mert ugye az ellenzékiek ezt se engedték, hogy az emberek szeresség az országukat. leginkább csak a fikázára épült a média. és tényleg. és most meg fotópályázat van. és a zsűri a fotókat 8 millió forintért megszakértette. az nem olyan nagyon sok. a világhírű fotóművészek 80 milliót is elkértek volna.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 10:11:51

@civisvarosi:

"néhány buzi vonaglik"

Azért azt ne felejtsük el, hogy a te apád is elhagyta a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét és beköltözött a buzi-buli negyedes bűnös városba.

Csaxólok.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 10:13:10

@civisvarosi:

"a fideszben ügyeskedő hatalomtechnikusok vannak."

Igen, ők azok akik valótlan áruval fizetnek.

A jó fővárosi polgárok meg valós áruval, amit megtermelnek.

Tudjad, miért volt, sátánfajzat.

2020.02.25. 10:13:17

@neoteny:
de nem a libsi főváros termeli, hanem fideszben, vagy annak közelében állítják elő az árut a fővárosban és vidéken.

2020.02.25. 10:17:54

@neoteny:
libsi soros alapítványi hálózata, a bertelsmann, a színházi szcéna, a jogvédő irodák többsége, az mta-ceu-erc hármasa, a bankok és tőkepiaci alapok egy része. ez az, ami libsi. és ezekre támad rá a fidesz. amire azt mondják, hogy az náci.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 10:20:35

@civisvarosi:

"de nem a libsi főváros termeli"

A ThyssenKrupp Presta Budapest tele van libsikkel. A Sysdata (korábban Siemens) PSE szintén. Még tudnék mondani egy-két helyet, de neked ennyi is elég -- még sok is.

Te Finkelsteintől tanultad a libsifikázást, sátánfajzat.

2020.02.25. 10:30:55

@neoteny:
és fideszben megveszik a libsi bíró kisfiát. azzal, hogy a kislomni majd ért az alapjogokhoz. a fővárosi bírói kar libsi. és őket nem lehet leváltani, bírálni sem, majd ők eldöntik, hogy kiből lehet vezető bíró. és erre a fideszben kinevezik szájer feleségét, hogy inkább ő döntené el, ő is beleszól. mert a népképviselők rokonai, barátai, ismerősei. tágabb értelemben vett családtagjai. a fidesz egy kiterjedt familiáris közösség. a libsik ugyenez belpesti, illetve külbudai (budaörsi) változatban. és vannak fidesz ellenesek, akiket magukhoz vonzanak, hogy majd őnekik is adnak helyeket a minisztériumi főosztályokban. a momentum vezető aktivistáknak kellenek táskahordók. meg valaki a szuperelitbe. és debrecenben ez a fiatalember hívta ki vitára a fidesz egykori római kulturális attaséját, aki most alpolgármester. és ő azt mondta, hogy vitázik persze.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/puskasszabo.jpg
és nyilván a fideszben ülnek a kulturáltabbak. legalábbis errefelé. és nyilván most a fideszben ülnek az ügyeskedők. mindenfelé. de a momentumosok is ugyanezt tennék. nem kulturális koncecpióról vitáznak, hanem magángaléria nem kap annyi pénzt és az index is megírta, hogy elnyomják a kultúrát, kitört a fasizmus.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 10:37:48

@civisvarosi:

"és fideszben megveszik a libsi bíró kisfiát."

Igen, igen, de milyen valós áruval fizetnek érte?

2020.02.25. 10:41:44

@neoteny:
na ezek most mind a debreceni egyetemmel építkezek. az egyetem épít egy ilyen innovációs központot. ilyen gyönyörűséges lesz. egy kis dombra épül egy kivilágott betonmonstrum. ez lesz az innovációs központ.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/3119/inno_05n_10.jpg
és ezek mellé települ a thyssenkrupp, a siemens, it services és ehhez hasonlók. és egy innovációs központ nem elég. épül egy másik. innovációs és inkubációs központ lesz. continental vitesco. szintén járműiparosok. ezeknek az üzemei épültek meg, vagy kerültek félkész állapotba a 18-as kampányra. és ezekkel nyertek választást. és ennek ékköve a bmw. és egyesek azt mondják, hogy motorgyárat is hozzák ide. építenek motogp pályát. épült így egy buszgyár. mert hát debrecenben buszt is gyártanak majd. visszaveszik a románoktól a vagongyárat. újra robog a lokomotív. és megannyi iparvállalat. a mikroelektronika, biotechnológiai üzemek. egy elsősorban élelmiszeriparra és mezőgazdasági gépgyártásra alkalmas természeti környezetben.

a fidesz nem támadta be a járműipart, sőt megtámogatta, mert azt nem tudja elszedni. de kósa lajos elvezetne egy bmw márkakereskedést. a kereskedelmi szolgáltatásokat elszedik feltéve, hogy valaki a fidesz ellen fordul. és eközben a gyáripart kiszolgálják. és a falut legalább kulturálisan nem alázzák meg, amit a libsik megtesznek.

2020.02.25. 10:43:42

@neoteny:
ezek nem piaci alapúak. ezek közszolgáltatások. csak a libsik hazudják, hogy ezek független intézmények, meg hogy a jogvédelem is "piac". a francokat. az politika. amin az ügyvédi irodák pénzt keresnek. amit a fideszben elneveztek úgy, hogy "börtönbiznisz". és most majd erről nemzeti konzultálnak a néppel.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 10:44:00

@civisvarosi:

"na ezek most mind a debreceni egyetemmel építkezek."

Igen, igen, de kiknek a szájaitól kerülnek elvonásra a falatok amiket a nagydarab buzi építőmunkás felzabál miközben migránsoknak épít egyetemet?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 10:45:22

@civisvarosi:

"ezek nem piaci alapúak."

Ja, a libsi bíró valótlan árukért adja el a kisfiát.

Te nem csak gonosz vagy, hanem hülye is.

2020.02.25. 11:27:47

@neoteny:
az emberi jogvédelem politika és nem valós árupiac. a gyilkosokat fel lehetne akasztani. volt olyan idő, amikor ez volt a szokásjog. csak úgy a politikusokat is fel lehet akasztani. és ezért a politikusok azt mondták, hogy senkit se lehessen. a tömeggyilkosokat se. hanem majd reszocializálják őket. a börtönökbe a pszichopaták közé bevonulnak pszichomókus lányok, hogy lécci, lécci, ne erőszakold meg a másikat, ne gyilkold meg, hanem éljél úgy, mint a többiek. és úgy nem kell 20 évet börtönbe ülni, hanem ügyes ügyvédek elintézik, hogy csak 15-öt feltéve, hogy teszel egy vallomást, hogy a börtönben minden szar. az emberi jogaid nem érvényesülnek. és még néhány milliót is kaphatsz. ez így jó lesz? és a börtönben 12 ezren azt mondták, hogy szuper. indítsátok meg a pereket. 12×2 ezer euró a perköltség. és ezen felül jönnek a kártérítések. és ezek után pörög a számlakönyv. de ez politika és nem valós árupiac. amire a sztárügyvédek azt mondják (a fideszben is vannak), hogy a politika ne szóljon bele. csak ugye az önkormányzati választások kudarca után o1g úgy döntött, hogy hülyék lennének nem kihasználni. úgy, hogy szembe mennek a "jogállammal". a köznép majd ez ügyben úgy is melléjük áll. és bevetik a "jól bevált" nemzeti "konzultációt". akarja ön, hogy a gyilkosok szabadon sérafikáljanak az utcán és leselkedjenek a szeretteire úgy, hogy milliós kártérítést is kénytelen fizetni, mert hát vannak ezek ejrópai bírák, akik összejátszanak a tudjuk kikkel. ugye nem. a másik oldalról azt mondják, hogy kérem szépen a liberális jogállamban ez is piac. köszönjük nem kérjük.

2020.02.25. 11:34:57

@neoteny:
az emberi jogvédelem az közszolgáltatás. a reformáció idején a magisztrátus megállapította az pro-kurátorok (ügyvédek) órabérét. és egyébként a gazdagabb polgári családok képviseletét átalánydíjban ellátták. ha valaki be meri panaszolni a nagypolgárt a választott esküdteknél és a bíránál, akkor az egyik felkészült literátus majd őt képviseli. de fel sem merült, hogy ez piac. hanem azt mondták, hogy a piacon folyó ügyletek is eredmányeznek konfliktusokat. ahhoz vásárbírák kellenek. és attól elvált a büntető bíráskodás. és ebből lett egy kiterjedt jogi képviselet. túl azon, hogy az egyháztanács teologikusan tárgyalta a jogrendet. teológia szakosokból képezték a világias jogászt. ez volt a protestáns kis világ. keresztyén respublika. és ez a polgári hagyomány. legalábbis errefelé. budapesten az ellenreformáció.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 12:37:07

@civisvarosi:

"az emberi jogvédelem politika és nem valós árupiac."

A biztonsági őrök másként gondolják.

"az emberi jogvédelem az közszolgáltatás."

A politika _nem_ közszolgáltatás.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 12:53:03

@civisvarosi:

"de fel sem merült, hogy ez piac."

Tehetek én arról, hogy ők _is_ balfaszok voltak?

"hanem azt mondták, hogy a piacon folyó ügyletek is eredmányeznek konfliktusokat."

Az ispotálynak kötelezően 'adakozni' nem piaci ügylet.

2020.02.25. 13:08:23

@neoteny:
a politika közszolgáltatás. és ez egyeseknek a szabadságot teremt, másoknak szolgaságot. kinek kinek az ő hite szerint. a kórházban a meleg szakápolónak nem tetszik a rendszer, mert hogy ő az orbánizmusban csak egy köcsög, akinek esélye nem lesz előre jutni. ha nem tetszik a rendszer, akkor mehet svédországba ahol egy édi bédi cukipofa lesz, fele annyi munkával tízszer annyi pénzt kereshet. neki svédország teremti meg a szabadságot az ő hite szerint. persze ha karácsony gergely megnyerné a választást, akkor egy édi bédi cukipofa szakdolgozó lehet, de ugyanúgy kétszer annyi munkával tized annyi bért kaphat, mint svédországban. és ez egy fokkal jobb neki. az orbánizmusra azt mondja, hogy az már a fasizmus. hitlerizmus és sztálinizmus egyben. plusz észak korea. és ez a nézetrendszer bizonyos körben féligazságként megáll. és ők ezzel gyűjtenek szavazatot.

a széljobberek szerint meg mindent a hogy is hívjákok basztak el, az ő kultúrájuk dönti romokba a civilizációt, minden korban és minden időben. és lehet mondani, hogy ebben is van valami. bizonyos körökben féligazságként megáll. és ezzel is lehet szavazókat gyűjteni.

és megannyi autokratikus faszsággal. hogy védjük meg a piacainkat. állítsuk helyre temészetes gazdasági rendet. de ez is egy autoriter világkép, ehhez is szükségeltetik vallási fanatizmus, amit egyesek fasizmusként élnek meg. a politikai a legkülönfélébb fantaszták képzelgésére van alapozva.

amikor volt a rendszerváltás, akkor azt gondoltam, hogy debrecen hagyományosan egy városállam. egy reformált kantonná kellene alakítani. behívni svájcot. és 20-30 év alatt úgy lehet a nyugathoz felzárkózni. azt gondoltam, hogy mindenki ezt képzeli. mert hogy ez annyira nyilvánvaló volt számomra. aztán kiderült, hogy rajtam kívül senki se gondol semmi ilyesmit, közelítőleg sem. nekem eszembe nem jutott az, hogy a többpárti demokrácia jólétet jelent. hanem azt gondoltam, hogy a 85-ös választási rendszer elég jó kiindulási pont. van az állampárt. és a párt jelöltjeit nyílt ajánlásokkal ki lehet szorítani. ha a párttitkár egy geci, akkor akad valaki, aki nekimegy. és azt megtámogatja a nép. ha nem, akkor nem. a többpártrendszernek nem láttam túl sok értelmét. de ez vallási kérdés. a nép azt mondja, hogy nyugaton is így van. legyen úgy. aztán a város azt mondta, hogy kvázi egypártrendszer legyen. debrecenben egy párt vert gyökeret. a többi párt kamupárt legalábbis errefelé.

budapest liberálisai a fidesz náci. ezek szerint debrecent többségében nácik lakják. akik dunába lövetnének mindenkit. de ők majd megvédik a szegény kis zsidókat. a kis cigányokat is. a gonosz magyaroktól. és ez az ő hitük. és lehet, hogy az ő világképük az igaz hit. az is lehet, hogy nem. ebben aligha lehet valaki bizonyos.

2020.02.25. 13:23:13

@neoteny:
nem is gondolták, hogy az piac. elrendelték, hogy mérjék meg az árut a piacon, a nótárius jegyezze fel a forgalmat. a köböl és a véka felügyelői szedjenek egy dénárt. abból vonják le a bérüket. és a többi pénzt adják át az ispotálymesternek. és ebből a pénzből az ismert és istenfélő szegényeket istápolják. mert, hogy mohács után erre elég nagy igény mutatkozott. aztán egyesek mentek egerbe török jancsival, aki az utolsó földesúr volt. és azt mondta, hogy ő nekik nem kell debrecen. neki elég az, hogy hunyad megye főispánja marad. igazgassák a várost a polgárok az ő hitük szerint. erre a katolikus egyházból a polgárság kitért. és megalapították a református egyházat. és létrehozták a kollégiumot. a városállami és egyháztanácsot. választott bíróságot, céhmestereket választottak, vásárbírákat jelöltek, a nótárius jegyezte a forgalmat. utcakapitányok vigyáztak a rendre. az utcák népe még kocsisokat is állított. ez volt a tömegközlekedés őse. közszolgáltatásként képzelték el azt, hogy a nagyobb utcáknak vannak saját tömegközlekedési eszközei. úgy gondolták, hogy az nem piac. a piac a piactér időkorlátokkal. szigorú szabályokkal. külső vásártér. azt is gondolták, hogy vámot szednek a hortobágy hídnál. csakhogy az árusok lepakolták a híd elébe az árut. túl magas vámot nem fizették meg. a polgárság kikocsikázott. erre kitalálták, hogy a város oda építsen csárdát. és megvették bika bálint házát. hogy a városnak legyen vendégfogadója. mert az idegenforgalmat is közszolgáltatásnak képzelték el. és a piac valós árupiac. ez a hagyomány. és ez polgári hagyomány.

és budapesten azt mondják, hogy ez egy orbtiális faszság. mert a piac egyet jelent a fogyasztással. termelői közösségek nem is kellenek. hanem majd piaci alapon eldöntik, hogy ki költözzön a várba. nyilván a legügyesebb szakács majd kiválasztódik. a fogyasztásra lesz alapozva a piac elsődlegesen. és úgy fel sem merül, hogy a városnak legyen vendégfogadója. debrecenben a polgári házat ki lehetett adni. a polgármester vendégül látta a házában a londoni követet, vagy a svéd királyt, amikor az erre járt, vagy menekült. ezt nem a város fizette, hanem a polgármester maga hiszen neki ebből politikai haszna volt. az idegenforgalom a város bevétele volt. ugye szinte minden homlokegyenest az ellenkezője. és lehet így is, lehet úgy is.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 13:29:21

@civisvarosi:

"a politika közszolgáltatás."

Nem a Public Choice Theory megalkotói és művelői szerint.

"és megannyi autokratikus faszsággal."

Azt hittem az volt a király amikor szász volt a tanárnéni, jó nagy bajusszal.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 13:33:11

@civisvarosi:

"mert a piac egyet jelent a fogyasztással."

Ezt eltaláltad a közepébe'.

"termelői közösségek nem is kellenek."

Csak annyiban, hogy termelés nélkül nincs fogyasztás. De a termelésnek -- a munkának -- _diszutilitása_ van: csak azért végezzük, hogy jól elfogyasszuk az előállt jószágokat.

Szóval nincsenek termelői közösségek. Mint ahogy nincsenek fogyasztói közösségek sem.

Szerintem _ez_ a balfaszkodás mind a te kútfejedből származik: _annyira_ még Drábik úr sem zakkant, hogy ekkora gagyikkal házaljon.

2020.02.25. 14:22:05

@neoteny:
baszki, budapesten mondják azt, hogy hordják be az árut a fővárosba. és ennyi. kifelé megy a szemét és a kultúrszemét. és ennyi. ezt nevezik úgy, hogy piac.

azért kell a libsiknek a sok köcsög buzi, hogy rinyáljon, hogy micsoda üldöztetésben van része, azért, mert köcsög buzi, hogy ezt meg lehessen tenni. és ezt kihasználják a fideszben. mert ők meg odacsapnak az asztalra. és a közönség inkább rájuk szavaz. és úgy ők lophatják szét az országot. amire a libsik kiírnák, hogy minden eladó. mert ők a szocikkal bármit eladósítanak és eladnak. és a köznép inkább orbán hóbortját szolgálja ki. mert ő ez egyetlen politikus, aki a külpolitikában is odaáll. illetve nyilván elég egy vezető politikus. és annak a hóbortját kiszolgálja a többi.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 14:26:06

@civisvarosi:

"baszki, budapesten mondják azt, hogy hordják be az árut a fővárosba. és ennyi. kifelé megy a szemét és a kultúrszemét. és ennyi. ezt nevezik úgy, hogy piac."

Nem, mindezeket _láthatóan_ te mondod, sátánfajzat.

"azért kell a libsiknek a sok köcsög buzi, hogy rinyáljon, hogy micsoda üldöztetésben van része, azért, mert köcsög buzi, hogy ezt meg lehessen tenni."

Igen, igen, de a te apád is elhagyta a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét és beköltözött a buzi-buli negyedes bűnös városba.

2020.02.25. 14:34:53

@neoteny:
itt van egy polémia.
index.hu/kultur/2020/02/25/ban_teodoran_bukhat_a_kormany-fovaros_egyezseg_a_szinhazakrol/
kinek van színháza? a magyar államnak, budapestnek, hogyan lehetne ez piac? többségi döntéshozatra, vagy arányos képviseletre van alapozva a működés. egyszemélyi döntésre? mert ugye az összes színigazgató elvárja azt, hogy ő egyszemélyben vezesse az intézményt. de ő róla már pedig ne döntsön senki politikus, hanem a "szakma". és a "szakma" az ő baráti köre. akikkel egymás faszát szopják képletesen vagy effektíve. és utána ők lehessenek a színház egyszemélyes urai úgy, hogy a évente százmilliókat vonnak el az adófizetőktől. ezt áldozzák be a művészet oltárán, mert ha nem, akkor az a fasizmus. és ebből az alapállásból nem engednek.

abból kellene kiindulni, hogy a színészet közszolgálat. és ezt megfizeti részben a közönség, részben vállalati szponzoráció, valamilyen állami mecenatúra. de ez ettől még nem válik valóban piacivá. mert nincs valós áru, amit értékesítenek. tehát bele fog szólni az állam, a kormány, az önkormányzatok. és a közönség is. meg még a rendező is pofázik a színésznek. és annak még a direktor. meg a kritikus is belepofázik, hogy ilyen szar, olyan szar. szarabb már nem is lehetne. de ez mind közszolgálat, vagy legalábbis annak kellene lennie. a klasszikus liberális hitvilágban. az ortodox liberalizmusban nem. unortodoxiában meg de.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 14:43:02

@civisvarosi:

"tt van egy polémia."

Nem érdekel.

2020.02.25. 14:48:08

@neoteny:
ők megalapították a "schaffler akadémiát".
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4033/200225dszcschaefflermegallapodas_ksz_(9).jpg
dr papp, a schaeffler vezérigazgatója és a szakképzési centrum vezetője. létrehoztak egy tanműhelyet, amelyik 100 diákot tudnak egyszerre képezni. aláírnak egy tanulmányi szerződést. de ez a schaffler piaci üzletága. mert azok gépipari és járműalkatrészek értékesítését célozza. az a schaeffler corporation. hanem egy közszolgáltatás. amit a schaeffler foundation nyújt. és dr. papp azt mondja, hogy micsoda csodálatos lesz debrecen fiataljainak ez az egész. akik a tanulmányi szerződést vagy aláírják, vagy nem. mindenesetre erre kapacitálja őket dr. papp, a szakképzési centrum igazgatója és a schaeffler magyarország. de ez nem szabad piac. hanem egy félig piacosított közszolgáltatás. mert hogy matematikát és elméleti fizikát a szakközépiskolában tanulnak. az "akadémia" biztosítja az ipar 4.0-ás képzéseket.

és ez így jó lesz a debrecenieknek? nyilván amikor elég sokan lesznek a schaefflerhez kötve, akkor azt mondják majd, hogy ez így nem lesz jó. dr. papp vállalja ennek a politikai kockázatát.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 14:54:06

@civisvarosi:

"dr papp, a schaeffler vezérigazgatója és a szakképzési centrum vezetője."

Rendben van, ők teremtik a világ összes királyságának minden dicsőségét.

solar flare 2020.02.25. 15:07:58

Ezeket a genetikai hulladékokat (akik férfi testben nőnek képzelik magukat, vagy fordítva) régen egyszerűen bolondoknak, vagy gyogyósoknak hívták.

Ahogy az autistákat is.
Falu bolondja, stb.

Manapság meg ők szeretnének diktálni.

És elhitetni a világgal, hogy ők máshogy normálisak :)

Kifordult magából a világ, na...

2020.02.25. 15:25:34

@neoteny:
a schaeffler gépipari és járműalkatrészeket gyártó. a debreceni csapágygyár kapacitása napi 75 ezer csapágy. béndek péter és társaik azt mondják, hogy az ipari automatizálás arra a fokra jut el a közeljövőben, hogy napi 75 ezer csapágyak előállításához nem kell túl sok ember. mert miért kellene. kell egy nagy zöld gomb, amit megnyomnak és azzal a gépsor elindul. és egy kis piros, amivel a gépsort esetleg leállítják. mert hogy ilyen lesz az ipar 4.0. ami után leginkább filozófusokra lesz szükség az iparban.

a schaeffler gyerekeknek tart bemutatót.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2019/schaeffler.jpg
5 éves kortól várják az érdeklődőket. legyél te is csapággyárunk alkalmazottja és vezéreld a köszörű gépet napi 8 órában, mert az milyen jó. egy kicsit zajos a fémet megmunkálni. de majd beállítják a robot köszörűsöket. és elég lesz azokat irányítani. ahogy sanyi mondja a "heklereké" a jövő. csakhogy a régi gépsorok árának is meg kell térülnie. a robotköszörűsök helyett átmenetileg szükség lesz köszörűs mesteremberekre is. és őket próbálják beszervezni.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 15:46:32

@civisvarosi:

"dr papp, a schaeffler vezérigazgatója és a szakképzési centrum vezetője."

Rendben van, ők teremtik a világ összes királyságának minden dicsőségét.

A Politikus, a Magántisztviselő meg a Köztisztviselő (Bürokrata).

2020.02.25. 15:47:10

@neoteny:
de ugye ez sem piac. hogy az 5 évesnek is azt mondják. nyilván a szüleik viszik oda, ahol apa, anya dolgoznak. de ennek kevés köze van a klasszikus liberalizmushoz. és ugye apa hiába köszörül a schaeffler gyártósor mellett, anya hiába minőségellenőr, nem lesz annyi jövedelmük, hogy kisebb, de még versenyképes gyártósort vásároljanak állami szerepvállalás nélkül. hiszen a schaeffler sem tud úgy vásárolni, vagy ha tudna, akkor sem akar. liberálisék azt mondják, hogy a multik a szabad piac hívei. a saját szabadságukat teremtsék meg a kormányok. a többi nem számít. annak a hívei.

2020.02.25. 15:49:59

@neoteny:
de ha ebből a hármasból akár csak egy is hiányzik, akkor nem nagyon épülhet versenyképes vállalkozás modernista jogállami keretek között legalábbis.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 15:52:19

@civisvarosi:

"de ugye ez sem piac."

Helyesen: _ez_ nem piac.

"de ha ebből a hármasból akár csak egy is hiányzik, akkor nem nagyon épülhet"

a világ összes királyságának minden dicsősége.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 16:05:06

@civisvarosi:

Most tolt a Yahoo News az orromba egy hirdetést, a BMO hirdetését. Az a Bank of Montreal, a Big Five kanadai bankok egyike. Még számlám is volt náluk vagy 3 évtizede.

No kérlek a BMO mostani szlogenje (eszerint a hirdetés szerint) az, hogy

We Are Here To Help

Vágod? Az egész bank azért van, hogy _segítsen_ az embereken.

2020.02.25. 17:14:32

@neoteny:
segítenek. a semmiből pénzt teremtenek. és ezt hitelbe adják. ami után kamatot szednek. ez a legegyszerűbb pénzügyi termék, amit a bmo 1817 óta nyújt az ügyfeleinek. ha a kanadai cégek képesek tőkét kivinni, akkor ez összességében hasznos a társadalomnak. ha nem, akkor nem.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 17:23:42

@civisvarosi:

"segítenek."

Legyél hát az ügyfelük.

"de ugye ez sem piac."

Helyesen: _ez_ nem piac.

"de ha ebből a hármasból akár csak egy is hiányzik, akkor nem nagyon épülhet"

a világ összes királyságának minden dicsősége.

ijontichy 2020.02.25. 17:36:24

@civisvarosi: "a semmiből pénzt teremtenek. és ezt hitelbe adják. ami után kamatot szednek."
Nagyon helyes. Semmiből ugyan nem lehet pénzt teremteni, de ha sikerül, akkor én tapsolok nekik (és próbálok figyelni; Ld. "A lator"). Sokkal jobb (és emberibb), mint sárgulni az irigységtől, miközben a világ - az összes potenciális lehetőséggel - szépen elhúz melletted. Ismét helyben vagyunk. Neked mindenáron a bölcsek köve... izé a csilliódollárgenerátor kéne (legalább egy órácskára), de a kutya nem hívott meg. Még a vén soros is egy Dawn-ra (nomen est omen?) bízza a jövőt, nem téged kér fel. Fel_há_bo_rí_tó!!! :-)

2020.02.25. 17:47:29

@neoteny:
azt gonoldom, hogy a hitelezés közszolgáltatás alapvetően. de ezt nagyjából 0 közgazdász fogadja el. ők ugyanis nem közszolgák, hanem "a" "piacok".

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 18:06:53

@civisvarosi:

"azt gonoldom, hogy a hitelezés közszolgáltatás alapvetően."

Az hagyján: de a BMO egyenesen létezése céljaként _implikálja_ az emberek _segítését_.

Ezért vagy te egy frusztrált troll, ők meg Kanada egyik legnagyobb bankja. _Ők_ eladták és folyamatosan eladják a gagyijukat. Mindenki sejti, hogy valami suskus van valahol, de kevesen tudják, hogy mi az.

Te tudod a megfejtés _egy szeletét_. De a többi csak zsidó huncutság számodra -- pedig én jórészt zsidók írásaiból orientálódtam a problémát illetően. Nem kizárólagosan (ld. pl. Bastiat-ot), de mit lehet tenni, ha a kelet-európai askenázi zsidóknak valami 15 ponttal (egy sztenderd deviációval?) magasabb, mint a többié.

Frank Knight se' vala zsidó:

"The serious fact is that the bulk of the really important things economics has to teach are things that people would see for themselves if they were willing to see."

— Frank Knight in "The Role of Principles in Economics and Politics"

2020.02.25. 19:05:08

@neoteny:
a sztereotipiákat sorolom fel, amit sokfelől mondanak a fővárosi "liberális" körökről. és azt várom, hogy erre rácáfoljanak. hogy kérem szépen mi baloldali liberálisok a hétvégén 10 ezer szegény kis cigányt vittünk el az állatkertbe, vagy a nagycirkuszba, vagy akárhová. felülhettek egy óriáskerékre. mert hogy az nem kerül túl sokba. és kaptak egy szelet pizzát. a kfc megvendégelt 10 ezer gyereket. az egyik hétvégén. a starbuck ugyanennyit egy másikon. ez annak felel meg, hogy vidéken egy egy családi vállalkozás felajánl 100 adag ételt. vagy az egyház gyűjt. vagy a város. például ma dr. papp egy kerekes székes sportolónak átadott egy ilyen járgányt, amit a multi ajánlott fel. és reklámozzák, hogy milyen jó dolog.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4034/200225vitesco_ksz_(14).jpg
budapesten azt mondják, hogy ezek nácik. nácik? debrecen nagyjából egy budapesti kerület gdp-jét teremti elő. azért, mert itt gyárak vannak és nem nagybankok. de ha azok annyira szociábilisek, akkor azok miért nem adnak? hol vannak ezek? a baloldali pártoknak ezzel kellene kampányolni? a balliberálisoknak a kisebbségek támogatásával. hol vannek ezek az akciók napi szinten, minden egyes kerületben?

2020.02.25. 19:17:46

@neoteny:
megnéztem a józsefvárosi honlapot. a legfrissebb 10 interjúból 4 politikus (polgármester, alpolgármesterek és cigány képviselő), 2 színes bőrű bevándorló, 1 cigány, 3 fehér, akiből nem tudom hány zsidó. józsefvárosban nem élnek többségi magyarok? tartok tőle, hogy ők a fideszben vannak. és a nem-fidesz az a tábor, aki úgy képzeli, hogy valamilyen úton módon a kisebbségnek kellene többségbe kerülni. de lehet, hogy ez egy tévképzet.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 19:19:51

@civisvarosi:

"a sztereotipiákat sorolom fel"

Minek?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.25. 19:28:49

@civisvarosi:

"józsefvárosban nem élnek többségi magyarok? tartok tőle, hogy ők a fideszben vannak."

Nem kell semmitől tartanod: azért vannak a választások, hogy megszámolásra kerüljenek a táborok.

Ugye ez stilizált háború. Dávidnak is csak azért volt esélye nekifutni Góliátnak, mert egy stilizált háborút vívtak: mindkét tábor kiállította a legjobb versenyzőjét, azok egymásra borultak, és ami a végkimenetel volt, úgy vonultak le a táborok a mezőről. A vesztesek először, a győztesek utána. Amivel ugye nyilvánvalóvá tették azt, hogy ki a mező gazdája: melyik táborba tartozóknak kell engedélyt kérniük melyik táborba tartozóktól ahhoz, hogy a mezőn lehessenek.

Mert az erőszak _költséges_: emberek belehalnak vagy súlyos sérüléseket szereznek &c. Szóval az emberek kitalálták ezeket a _játákokat_ amikben vannan győztesek és vesztesek, és az (volt) az _egyetértés_, hogy a vesztes nem vitatja a harc kimenetelét: cserébe azért, hogy nem kellett kockáztatnia életét és testi épségét, _nyakat kellett hajtania_. Mert ha nem tette, akkor _megkapta_ azt az erőszakot, amit korábban elkerült az egyezség _betartásával_.

Így mennek az emberek bárányfelhői.

ijontichy 2020.02.25. 20:30:04

Félig off
Tudományról, Kovbojról, konfrontációról, nomeg a félművelt félszerzet országáról :-(

qubit.hu/2020/02/25/oxfordi-akademikus-orban-viktor-kormanya-masfel-eve-rombolja-a-tenyeken-alapulo-bizalmat

"... az akadémia elnöke, Lovász László, aki a megjelentetni kívánt szöveget a szerzőtől kapta meg, február 10-én azzal kereste meg, hogy aggályosnak tartja a felszólalás változatlan formában való közzétételét. Lovász a Magyar Tudomány általános gyakorlatától eltérőnek tartotta például, hogy Somogyi a szöveg angol nyelvű változatának a közléséhez is ragaszkodott. [...] Emellett kiemelte, hogy a felszólalás egyes részeit, különösen azokat, amelyekben a kormány elleni tüntetésekről és Orbán Viktor miniszterelnök tudományhoz való hozzáállásáról esik szó, az akadémia jelenlegi helyzetében túlságosan konfrontatívnak találja."

on

2020.02.26. 08:07:10

@neoteny:
csakhogy budapest magyarország fővárosa. és józsefvárosban a magyar állam csúcs intézményei vannak. közte három egyetem: a pázmány péter katolikus, a semmelweis és a nemzeti közszolgálati ludovika. ezeket nem a józsefvárosi ávós prolik tartják fent. és szabad piaci nézőpontból józsefváros egy fogyasztási hely. tőkepiaci szempontból egy hatalmi központ. mert hogy egy ilyen kerület rá van szorulva arra, hogy a semmiből pénzt teremtsenek nekik. másképp nem vinnék be a kínaiak az árut. nem lenne feltöltve a corvin plaza és a lidl. nem tudnák fenntartani a fővárosi szabó ervin könyvtárat vagy az erkel színházat. józsefváros klasszikus liberális elvek szerint fogyaszt. és cserébe közszolgálatásokat nyújt. nincsenek termelői közösségek, kocsmák vannak. ahol államilag dotált egyetemek államilag dotált hallgatói és oktatói vásárolnak. de ezekről az államnak van joga dönteni. mert hogy ezeket az államnép tartja fent. ehhez valójában a gyügyei parasztok szájától kell elvonni a falatokat. ebből következően ők diktálnak. és nem az ávós prolik és a drogos buli buzik. ez ugye a fidesz beállítása. ebből következik az illiberális demokrácia. és ezzel szemben áll az az érvrendszer, hogy ezek nácik.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.26. 08:09:55

@civisvarosi:

"de ha ebből a hármasból akár csak egy is hiányzik, akkor nem nagyon épülhet"

a világ összes királyságának minden dicsősége.

2020.02.26. 08:19:08

@neoteny:
az ellenzék azt mondja, hogy a gyügyei parasztok szavazatával a fidesznek nincs joga elvonni a forrásokat a józsefvárosi "elittől". dehogy nincs. klasszikus liberális elvek szerint. a fidesz arra is hivatkozhatna. megszűnt a ganz telep. és a helyén kínai piac van. vietnámi cipősök vannak. és törökök. csakhogy ők nem veszik igénybe a magyar közszolgáltatásokat. hanem hordják be az árut. azt elfogyasztják a józsefvárosi ávós prolik. és ennyi. az ő szavazataikkal akar uralkodni pikó elvtárs a klubrádióból. a szegény kis üldözött nigériaiakkal. ez klasszikus liberális elvek szerint is problémás.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.26. 08:22:22

@civisvarosi:

"az ellenzék azt mondja"

Nem, ezt te mondod.

"de ha ebből a hármasból akár csak egy is hiányzik, akkor nem nagyon épülhet"

a világ összes királyságának minden dicsősége.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.26. 08:26:40

@civisvarosi:

"csakhogy ők nem veszik igénybe a magyar közszolgáltatásokat"

Nem baj, vannak mások, akik szívesen úgy tesznek:

"1,6 milliárdot adott a kormány egy mini kosárlabdatorna budapesti rendezésére"

Az a kormányzat, amelyiknek maradványösszege van, inkompetens.

2020.02.26. 08:44:48

@neoteny:
a heti vásár nem ilyen. abban hagyományosan a (város) állam, az (katolikus világ vagy világias protestáns) egyház (felekezet) és a piac fonódik össze. a politikusok, a papok elvonnak egy-egy tizedet az árusoktól. akik ezért cserébe közszolgáltatásokat kapnak. védelmet. a pandúrokat. és a vásári mutatványosokat. panem et circenses. kálvinista róma. és a gör. kat. papp polgármester bratyizik az őstermelőkkel.
www.debrecen.hu/assets/media/gallery/hu/1243/mangalica1.jpg
az érmelléki borászokkal, a székely kürtös kalácsossal a város jó szomszédaival. ez klasszikus liberális. ehhez nem kell a semmiből pénzt teremteni. a heti vásárokon debreceni denáriusban is lehetne mérni a terményt. nagy ezüstben, kis ezüstben. és ezeket debrecen kártyával meg lehet vásárolni. amit a debreceni közösségi/kantonal bank bocsát a polgárság rendelkezésére. akik a városkörnyéki földeken maguk is termelővé, vagy téesz szakcsoportokba szerveződve beszállítóvá válhatnak. ez sanyi elgondolása. debrecen parasztpolgárok lakják. termeljük meg az árut és cseréljük el a székely nemzettestvéreinkel és a szőröstalpú oláhokkal. tekintetes úr, mi a nagy magyar királyiből j'öttünk. melyik királyiból? a ha'va'salföldibő'l? ah, craiova. igen, igen. ez a klasszikus liberális elvek alapján működő vásár. és ebben a politikusok és a papok uralkodnak. mert hogy hagyományosan az ortodox román pap is így lakik jól. a nem ortodox is. és papp polgármester. és ezt érti.

és a másik oldalról neoliberális világot. schaeffler akadémia. a tanműhely évente 100 debreceni diáknak nyújta az ipar 4.0-ás képzéseket. és állnak sorba a multik, hogy ők részt vennének a duális szakképzési rendszerben. tanulmányi szerződéseket kötnének. a bmw inasai lehetnek. és sanyi szerint visszajönnek a vállalati géemkák. ők majd létrehozzák a "szövetkezeti" autógyárat. és ez a régi nszk. a németeknek is oda akarnak majd visszatérni. sanyi a "szociálpszichológus" szerint. és könnyen lehet, hogy az egyszerű emberek igazsága érvényesül legalább részben.

2020.02.26. 08:55:52

@neoteny:
és ez lett előzetesen debrecenben kipróbálva.
www.fiba.basketball/images.fiba.com/Graphic/0/6/9/9/IKdnhhNR0kmkAQEJupdzcQ.jpg
debrecenben kvázi egypártrendszer van. ha bebuknak valami projektet, akkor sincs különösebb probléma. mert debrecenben szinte összes ellenzéki párt kamupárt. ide már nem érnek el az ellenzéki pártelnökök baráti körei. a pusztába vagy az erdőspusztába "liberális" nem jön lakni. (nemzeti liberális vagy libertárius keresztény persze igen) vagy ha mégis, akkor ők is a fidesz oldalán állnak. debrecen a teszt üzem. egy ilyen kosárlabda torna rendezését is kipróbálják, kigyakorolják. és utána kapják az állami támogatást. fiba kosárlabdázó cirkusza debrecenből pekingbe ment tovább.
www.fiba.basketball/images.fiba.com/Graphic/9/C/A/0/WTp4zAxxeEqflFGwbrvKWw.jpg
budapesten vívják az olimpiai selejtezőt. 1.6 milliárd forintos állami támogatással. és persze budapest liberális népe mondhatja, hogy "nolimpia". és az 22-ben győzhet. és utána?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.26. 09:27:22

@civisvarosi:

"a heti vásár nem ilyen."

De.

"de ha ebből a hármasból akár csak egy is hiányzik, akkor nem nagyon épülhet"

a világ összes királyságának minden dicsősége.

2020.02.26. 10:07:43

@neoteny:
tehát nemhogy "zsidózni" nem kellene, "liberálisozni" sem feltétlen. elvben észérvekkel is meg lehetne vitatni. akár a magyar társadalomtól függetlenül is. nettó tőkeimportőr államokban a főváros és a vidék egymást próbálják kifosztani. és erre mondja azt sanyi, hogy egymást kell becsapni komám, nem megy másként. egymást szolgáljuk ki, ne a multit. mert hogy több pénzt visznek ki, mint amit befektetnek. és nem lehet azt mondani, hogy ne vigyék ki. mert akkor nem hozzák ide. igen, valóban. sanyi szerint a helyi közösségeknek a 'sidók a korlátai. könnyen lehet, hogy a sémiták a globális optimumot keresik, ahogyan a zsidókeresztények is. csak utóbbiak nem evilági hitre alapozva. ezért a uralkodó államvallássá a kereszténység vált. mert az úgy nem jelent valós korlátot. totalatárius eszméket hirdetnek a felvilágosultak. sanyi szerint nem felvilágodás volt, hanem "nagy elsötétítés". ilyeneket mondtak neki egy jobbik táborban mezőtúron. és az ő szavazataikat szerzi meg "o1g". sanyi szerint "orsós likud viktor". tehát egy ilyen etnikai konfliktusokkal átszőtt közbeszédben jelennek meg az új szexista tanok. és ebből lesz a gender kurzus. ezeket becsatornázza a média és a "social" média. és ebből lesz ez jelenkori közbeszéd. ami majdnem teljesen értelmetlen.

te köcsög pesti szakápoló, a gyöngyöspataiaknak segítsél, te szarfaszú faszszopó geci. és erre az, hogy csöngő hasú csúti patkánytól kapod a kétszáz dolcsit. és putyintól egyenesen. a másik oldalról mindenki soros györgy ügynöke. még az is, aki nem. állatias csorda szellemet próbál kialakítani. a néphagyomány.

a túlzott testiséget és a szellemtelenséget megjelenítik.
haon.hu/wp-content/uploads/2020/02/+otf/1336w/+BWHC7cfBJ+4ffN9uSNIrU5PVF9WRVJZX1NFQ__c9xR7xsItUD4CbW5xmxwCSfs2ZZQz7z+Ht6uRbNZzr6+QSpNy1AAcgCe+l9zUY1w==/MG7158-scaled.jpg
és a túlzott szellemiséget a lelkiség hiányát.
haon.hu/wp-content/uploads/2020/02/+otf/1336w/aXDmXiimnz__URUUHWuQLmU5PVF9WRVJZX1NFQ2YBx81U63qWhCpVzEt006g+6ck+H34lylS__3hEnD__jma+IfBJxMZZW0nedA__wy+AQ==/MG7173-scaled.jpg
ezek csapnak össze. és hozzák a kisze bábot.
haon.hu/wp-content/uploads/2020/02/+otf/576w/VS030xlYBM1__5qSS1wQp__05PVF9WRVJZX1NFQ4li__AC9OgbxGubdA9KDGN2PhhDApVCPzb03Kn41HWeb9B7kAd5ZUFTkqro1FMYl2A==/MG7186-scaled.jpg
és elégetik.
haon.hu/wp-content/uploads/2020/02/+otf/1336w/tnR0w3iaP5EzwviUG5w8tU5PVF9WRVJZX1NFQ7XizvOPu2B+t+vWzhW2FIAn2rotnpTYuxR84dPd1GB85Ey5AuVUlpx9vvKq__mCIMA==/MG7402-scaled.jpg
sanyi szerint ez jó mulatság. ezután válik szabaddá vásár farsang végefelé. a népvallás ezeket mind feldolgozta. ezekkel budapest "liberális" népe nem tud mit kezdeni. azt mondják, hogy ők ezt egy nagyvárosi technokrata világképpel meghaladták. azzal, hogy ebben a körben többségbe kerültek a diplomások. és ez egy a keresztény államnemzetek felett álló szuperelit. egy filozofikus mesterrassz, ahonnan ez a falusi világkép, paraszti gondolkodás kiszorult. és erre mondják, hogy azt, hogy nem-magyar. a jobberek is. és a ballerek. ha valami a magyarok felett áll, akkor az nyilván nem-magyar. hanem a köznép felett álló akadémikus filozófusok, jogvédők, ügyeskedő ügyvédek, újságírók és a kereskedelmi média. ők teremtik ezt.
media1.hu/wp-content/uploads/2020/02/alarcos_enekes_rtlklub_show_x.jpg
és a fidesz ugyanezt megteremi a tv2-n. csak melléteszi a néphagyományt és azzal nyer vidéken. és azzal veszít a fővárosban. így megy ez. valahogy így.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.26. 10:11:36

@civisvarosi:

"tehát nemhogy "zsidózni" nem kellene"

Akkor mi a jó árja édesanyádért csinálod, balfasz? mert ha ez nincs a tudatos kontrollod alatt, hanem pl. OCD, azt lehet kezeltetni; másféleképpen meg csak egy egyre kezdetlegesebbé váló (regresszáló) bot vergődése.

2020.02.26. 10:22:33

@neoteny:
a vásárt (fair) hagyományosan a papok és a politikusok legitimálják. és vesznek el egy-egy tizedet az árusoktól. de cserébe odacsődítik a köznépet. a piactér hagyományosan a templom mellett van. és abban megjelenik a népvallás. és ezt használják ki a politikusok. az ebből fakadó vidékiességet. és ezt ellensúlyozzák a piacok ("markets"). a high tech iparcikkek gyártói és a politbürók (magán és közhivatalnokok). és ezeket a pre/poszt modern kis világokat érti dr. papp. és mintegy prépost vezeti a kapitóliumot (magyarosan a káptalant). és ezen túl van a kozmopoliták kis világa. a szellemi szabadfoglalkozásúaké. a világ összes országa és annak dicsősége egyiké sem lehet.

2020.02.26. 10:24:45

@neoteny:
azért, mert próbálom megérteni, hogy miben áll a korszellem.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.26. 10:27:09

@civisvarosi:

"a vásárt (fair) hagyományosan a papok és a politikusok legitimálják. és vesznek el egy-egy tizedet az árusoktól. de cserébe odacsődítik a köznépet."

Ez _hihetetlen_ _fikció_. Vagy legyen tényszerű a _riportod_, vagy legyen plauzibilis a _sztorid_, de ez a sheer bullshit _élvezhetetlen_. Ilyen gagyiért csak állami megrendelő fizet. _Számukra_ ez értékes: de a zemberek kognitív-érzelmi állapotát csak roncsolja.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.26. 10:29:01

@civisvarosi:

"mert próbálom megérteni"

Te nem a _tudást_ választottad.

2020.02.26. 10:38:27

@neoteny:
budapesten azt mondják, hogy nincs két fidesz. egy fidesz van. és tarlós valójában orbán kesztyűbábja volt, akit kénye kedve szerint irányíthatott. szerintem nem. debrecenben dr. papp sem ilyen és szerintem még cser palkovics se. aki azért nem tűnik nagyon karakánnak. de ezek mögött a polgármesterek mögött ott áll a debreceni, székesfehérvári polgárság fele. és a másik fele nem áll sehol se. és ugyanez van győrben. vagy veszprémben. simicska volt a fidesz1. és navracsics a fidesz2. egy állampárt, kettős hatalmi szerveződés. de ennek van egy polgári, részben parasztpolgári vonalvezetés, amivel közvetlen, vagy közvetve mégis csak ki lehetne egyezni. véleményem szerint.

de a budapestiek többsége szerint nem. szerintük nappali polgármesternek nem volt jó tarlós. éjszakainak nem lett volna jó puzsér. hanem megválasztották karigerit, tüttőkatát, gyénémetzsókát, akinek kálmánolga ad tanácsot havi 1 millióért, nídermüllerpétert, baranyikrisztát és pikó elvtársat a klubrádióból. és ezek az átévén sírnak egonnál, hogy "a" "szakmával" megint nem egyeztettek. és lehet, hogy nekik van igazuk. nem tudom, vagy nem tudom biztosan.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.26. 10:48:54

@civisvarosi:

"mert próbálom megérteni"

Te nem a _tudást_ választottad.

2020.02.26. 10:50:06

@neoteny:
tényszerűen ez történik. ez a hétvégi vásári múlatság bevezető népi játéka.
haon.hu/wp-content/uploads/2020/02/+otf/1336w/wmWmO2ovAsVQULuPW5b0gk5PVF9WRVJZX1NFQwAVxvYKQZLD40nZZBomWKCg+ijCuUoQu6ODQxQyG9FPm0OcwWMGYEQP5naoOL0OpA==/MG7201-scaled.jpg
haon.hu/wp-content/uploads/2020/02/+otf/1336w/2M0nfdtNKNwSW5aaBvWFIU5PVF9WRVJZX1NFQ4RlGrSOgt5NTHcWE0DaDMytDwxfp5t2HhCvJF554b__cuuaRl+3A6NUKsYC2CYMVjA==/MG7148-scaled.jpg
télűző maskarádé. utcaszínház. és ezeknek az árusok az adójukkal fizetnek. és egyébként még a reformált hitközségnek is. és ebből lesz a vásár. és az állami gondozott gyerekeket is meghívják.
haon.hu/wp-content/uploads/2020/02/+otf/1336w/ymqIv3nhtcGQq5PFr481nE5PVF9WRVJZX1NFQ0pn4UTDSkRz6Jz++2PKLE3MipUAa3ON9CupFnxqzdhRywC4c8I1BsKOQxr1eOfAVohp48tdfx9JUBLZH8DxYbs=/MG7002-scaled.jpg
felülnek az óriáskerékre. és egy pizzéria jóvoltából jól laknak. ez a vásár. ami valóság. ez integrálja a cigányokat is. és ezzel szemben áll a nemrég elhunyt világhírű szociológus.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3152/31529/315297/31529701_d996a61527bda8c8684785b551ebb3cb_wm.jpg
és lehet, hogy neki van igaza. de az is lehet, hogy nem. nem tudjuk, vagy legalábbis én nem tudom.

2020.02.26. 11:20:19

@neoteny:
amennyiben a tudás az akadémikus bölcselet úgy valóban. a természettudomány formális axiomatikus modelleket alkot. és annak alapja a matek. de abból a bevezető előadás, az első lecke, vagy inkább a nulladik a modellben érvényesülő alapelveket és alapvető fogalmak tisztázza. azt, hogy a természettudományos modellnek miféle interpretációja, vagy interpretációi vannak. hogyan értelmezhető filozofikusan. és az természetfilozófia. valódi bölcselet. és azt képviseli lovász (valójában nem gondolom, hogy "lófasz") lászló. a lovászt megválasztó akadémiai intézetek munkássága összeütközésben kerül a népvallással. azokkal a világias hittételekkel, amit a népfőiskola, a néptanítók képviselnek. amire az mta azt mondja, hogy az a "fasizmus". mondjuk ez a vásári múlatság. a klasszikus liberalizmushoz áll legközelebb. és arra is azt mondják, hogy "fasizmus". hogy ezek a lábszagú parasztok csak ne akarjanak ilyesmit. de összeütközik a történelem és az irodalomszemléletben, a nyelvészetben és a néprajzban. utóbbit teljes egészében fel is számolnák. csakhogy ezzel szemben elegendő beleordítani a mikrofonba azt, hogy magyarok. és ezzel megnyerik a választást. amire az ellentábor azt mondja: nácik. és így tovább. mivel ez a korszellem ezt is próbálom megérteni, vagy legalább is értelmezni valahogy.

2020.02.26. 11:50:36

@neoteny:
debrecenben a "boston minds" napokat john malkovich nyitja orbán stadionjában. és a debreceni egyetem és a massachusetts institute of technology kötnek szerződést. a general electric és a health venture lab kockázati tőkealap nyitnak irodát. és ezek mellé lép be matolcsy féle mfb 10 milliárd forintos városi tőkealappal.

A Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézetének (MÜZLI) szervezésében Martha Gray, az MIT professzora tart előadást a piaci igényeken alapuló egészségügyi kutatások témakörében. Ugyanaznap tart tudásmegosztó workshopot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal. A rendezvényen a technológiatranszfer irodák alapításával kapcsolatos kihívásokról és tapasztalatokról lesz szó.

ez is egy próba projekt. és ez váltaná fel a soros alapítványt és a ceu-t. feltéve, hogy erre az európai bizottság alapította európai kutatási tanács legalább részben elfogadja. ez egy tudománypolitkai küzdelem, egy hatalmi játszma.

ijontichy 2020.02.26. 14:00:31

@civisvarosi: "debrecenben [...] orbán stadionjában."
Ajaj... a túlzásba vitt vityaexkrementum-szippantás eredménye. Debrecenben Orbánnak van stadionja. @Cívis te már gondolatban is bokázol, pedig nem is csettintett :-( (Freud meg elégedetten bólogat a felhő széléről). Nem lesz jó vége, ha az egészséges ego ennyire szétcsúszik ;-)

2020.02.26. 14:29:01

@ijontichy:
budapesten "liberális" körökben így szokás mondani. "orbán stadionjában". a "liberális" budapesten a méltóság napja a buziké. debrecenben a méltóság napja a halottaké. tegnap kósáné (a képen középen) díjakat adott át a méltóság napi irodalmi pályázat győzteseinek.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/20200225_142702.jpg
a zsűrit egy esztéta, egy újságíró és egy kritikus alkotta.

gyermek szabadvers/prózavers ("svéd" gyerekvers) kategóriájában.

Emlék, ami most van

Mikor Anya ágyba került, hónapokig nekem kellett mosnom, takarítanom, mosogatnom, főznöm.
Most, hogy elment, még többet, kell, főleg, ha Apa sincs itthon.
Anya kedvence a paradicsomleves volt, azt mondta, én finomabbra készítem, mint ő.
Karácsonyra paradicsomlevest készítek.

Magyar Boglárka 8/b

sok mindent lehet mondani. azt, hogy ügyes hatalomtechnikusok, lenyúlják a pénzt, stb. de hogy nácik lennének?

2020.02.26. 14:56:05

@ijontichy:
ez a helyi sportiskolákok tegnapi díjátadó gálája.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4036/200225sportcentrumgala_ksz_(6).jpg
lehet mondani, hogy hitler judend. azt nevelik ki.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4036/200225sportcentrumgala_ksz_(10).jpg
sportáganként a legjobbakat és edzőiket díjakat díjazzák. dr. papp ugyanezzel a lendülettel - láthatod, hogy ugyanebben az öltönyében - mozgáskorlátozott sportolókat támogat oldalán a continental vitesco felajánlásával. akinek 100 milliós debreceni beruházást 10.6 milliárd forinttal támogatta a magyar kormány.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4034/200225vitescoparalimpia_ksz_(11).jpg
lehet mondani, hogy ügyes hatalomtechnikus, lenyúlják a pénzt, stb. de hogy nácik lennének?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.26. 14:59:25

@civisvarosi:

"tényszerűen ez történik."

"mert próbálom megérteni"

Te nem a _tudást_ választottad.

ijontichy 2020.02.26. 15:08:44

@civisvarosi: @Cívis, Cívis... még én is PLSZ, hogy mit szokás hibbant-libbant körökben mondani (azt meg pláne, mit szokás alcsúti félkegyelmű körökben).
Épeszű ember nem lehet hibbant-libbant. Továbbá, épeszű, szülőhazáját szerető, magyar ember nemcsak hibbant-libbant nem lehet, de fideszes sem. Ez van.

Szóval csak mértékletesen a szippantással ;-), nem szeretném, ha kedvenc házitrollunk szürkeállománya károsodna (ha rám hallgatsz, a sör-unikum duó nagyságrenddel kevésbé káros, plusz nem felejted el a korcsma nyelvét). Ki tudna rajtad kívül még ily szórakoztatóan multi-mothertongue-finnugornyelvészkedni (népfőiskolás fokon)? :-)

2020.02.26. 16:28:48

@ijontichy:
nem vagyok se fideszes, se fidesz ellenes. a jelenlegi politikai felállásban normális közélet aligha képzelhető el. ahhoz, hogy változás legyen vagy a kormánypártnak, vagy az ellenzéknek az underground világába kellene szorulnia. vagy egyiknek, vagy másiknak. esetleg mindkettőnek. ebből az unortodox opció az "ellenzékváltás". szerintem leginkább az, ami járható. de ha a többség budapest "liberális" népével tart és leváltja a fideszt, akkor felőlem váltsa le.

az index megírta, hogy debrecenben csökkent a kulturális költségvetés. tombol a fasizmus. egy tétel csökkent belőle. béndek péter szerint az a baj, hogy nincsenek ted (technology, entertainment, design) előadások. ez a képen látható hölgy a tedx debrecen kurátora. és éppen arról beszél, hogy miféle előadások lesznek a tavaszi fesziválon.
dehir.hu/upload/images/galeria/4041/200226tavaszifesztival_ksz_(9).jpg
és mindez abban az intézményben van, amitől az index szerint elvonták a pénzt. és nem lesz kultúra. még az is lehet, hogy a politika méltánytalanul nevez ki vagy vált le egyeseket. de ezen aligha segít a hiszterizálás. persze értem, hogy fővárosban ezzel nyert az ellenzék. vidéken ezzel nyert a kormánypárt. ezeket egy államban valamilyen úton módon össze kellene hangolni.

ijontichy 2020.02.26. 17:30:04

@civisvarosi: "nem vagyok se fideszes" Még egy ilyen húzás, és átkeresztellek @Pinokkióra (vagy @Cyrano-ra), utána pedig bemószerollak párttitkár elvtársnál, hogy stikában a vén struldbrug propagandáját tolod ;-).
Amúgy a fityisznek kéne megszabadulnia a saját vezetésétől. Továbbá a hibbant-libbantak olcsóbbak, mint a fidesz (bár kár volt nekik megmutatni a rossz példát). 80+ Mrd köztévére? 27% Áfa? Isten tudja hány Mrd "kékhalál" plakátokra? A strómanok gyárai tele migráncsokkal, miközben <1500 migráncs miatt leszakadt a plafon a sikoltozástól. 10 év, senkitől sem zavartatott kormányzásuk után, Mo. lassan tökutolsó Európában? Na neee...
Minden körülményt figyelembe véve, a vitya-féle bandánál tehetségtelenebbül még nem kormányzott senki (feltéve, hogy a cél a komplett ország boldogulása). Ahol a vezérhez való lojalitás az elsődleges kiválasztási szempont, ott a zseton igen rosszul hasznosul. A látszat megtévesztő. Valójában az otthon maradtak közel 2/3-a - jobb híján - berendezkedett a jól bevált túlélésre (ala Kádár-éra), hisz az ország nem élhetetlen. Csak épp egy versenyképességében visszamaradt, középszar hely, ahol a bolsi középszer gagyog, s ragyog.
Hiszterizálás? Az valami olyasmi, mint a gyűlölet, amiről tudjuk, hogy "főleg a baloldalon van"? :-DDD

2020.02.26. 18:13:23

@ijontichy:
az éves reklámköltés 80 milliárd forint a kereskedelmi tévében. annyit elkölt a kormány is. az állami és a piaci propaganda egyensúlyba kerül.

ijontichy 2020.02.26. 18:50:09

@civisvarosi: Az állam csak ne propagandázzon, nem azért kapja az adót. Valójában ez az adófizetők pénzének pocsékolása (a lojális sleppnek adott juttatás). Cirkusz, hogy elfedjék egy középszerű, félművelt, félázsiai bolsicsemete és haveri körének alkalmatlanságát.
Piaci propaganda? A "piac" jórészt valódi árut reklámoz. Tudod mi az a valódi áru? Persze, hogy tudod, hisz állandóan azt hiányolod. Milyen "valódi árut" állít elő az alcsúti főnököd, meg a bolsi pártja, amit aztán adófizetői pénzen reklámoz?
Tapsolsz az "egyensúlynak"? Mondtam én, hogy önsorsrontás rulez. Ha lejössz az anyagról, meg a kéccáz dolcsis, könnyen szerzett apanázsról, másként fogsz látni ;-).

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.26. 19:23:36

@ijontichy:

"Ha lejössz az anyagról"

Hitlert már naponta injekciózta Pervitinnel a magánorvosa, Dr. Morell 1942-től kezdődően. Akkor jött a Wannsee Konferencia a zsidók 'kezeléséről' -- és akkor jött a sztálingrádi "végsőkig kitartás" is.

Valamikor 1943 elején mondott egy beszédet Göebbels a berlini _Sportpalast_-ban. Na az a propaganda diadala volt: Göebbels elismerte, hogy kaki úszkál a bográcsban, de ezt csak a háborús törekvések eszkalálására használta.

Szívesen lettem volna légy Göbbels agyában: vajh' mikor fordult meg _először_ a fejében hogy ennek az egésznek lehet rossz vége is? I mean az egész családját kiirtotta a feleségével együttműködve (a feleség első házasságából származó már felnőtt fiú élte csak túl): _valamikor_ el kellett döntenie azt, hogy ezen az úton megy, akárhogyan is legyen.

2020.02.26. 20:02:24

@neoteny:
Even in Hungary, National Socialism could not be exported. In the mass, the Hungarian is as lazy as the Russian. He's by nature a man of the steppe. From this point of view, Horthy is right in thinking that if he abandoned the system of great estates, production would rapidly decline. (17th September 1941)

The Hungarians are wildly nationalist. They assimilate the Germans at extraordinary speed, and they know how to select the best of them for posts of command. (6th February 1942).

hitler a magyarokról. feltéve, hogy az asztali beszélgetések nem hamisítványok.

ijontichy 2020.02.26. 20:08:59

@neoteny: "Akkor jött a Wannsee Konferencia"
Kockázatok és mellékhatások? :-(

abdul hackeem 2020.02.26. 20:09:47

@civisvarosi: "budapesten "liberális" körökben így szokás mondani. "orbán stadionjában". a "liberális" budapesten a méltóság napja a buziké. debrecenben a méltóság napja a halottaké. tegnap kósáné (a képen középen) díjakat adott át"

Az a Kósáné (Porkoláb Gyöngyi)
-akit hírbe hoztak Risztov Évával?
-akit költségvetési csalással gyanúsítanak kamu rendezvények miatt?

Szép.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.26. 20:11:16

@civisvarosi:

"hitler a magyarokról."

Azért csak felakasztották a 'független' Szálasit. Sőt még 'legitim' miniszterelnököt is Bárdossy László személyében.

2020.02.26. 20:15:26

@abdul hackeem:
így van. de abban azt hiszem mégis igaza van abban, hogy a méltóság napja ne a homoszexuálisokat, hanem a halottakat illesse meg elsősorban.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.26. 20:23:22

@ijontichy:

Alapvertően kétféle drog létezik: upperek és downerek. Upperek a meth (speed), szintén a metilfenidát (Ritalin), kóla meg más kisebb stimulánsok.

A downerek a pia, a heroin/ópium/manapság fentanyl meg köhögésellenes szirupok.

Az utóbbiakon hosszú évekig el lehet élni 'normálisan'; de amikor _abbahagyni_ akarja a versenyző, akkor abba bele is halhat.

Az előbbiekről könnyű lejönni: csak alszik az ember egy jó csomót. De folyamatosan velük élni már jóval nehezebb: nem eszik az ember, amitől egyrészt nagyon elvarázsolt állapotba lehet kerülni, másrészt elnyomja az ember immunrendszer-válaszát és ezért mindenféle opportunisztikus betegségek támadják meg a versenyzőt.

Nem könnyű az elszánt drogfogyasztó élete sem.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.26. 20:25:22

@civisvarosi:

"de abban azt hiszem mégis igaza van abban, hogy a méltóság napja ne a homoszexuálisokat"

Ugyan miért ne? a te apád is otthagyta a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét és beköltözött a buzi-buli negyedes bűnös városba.

abdul hackeem 2020.02.26. 20:28:14

@civisvarosi: Így van. Az állami támogatás pedig őt illesse.
A szexuáis orientáltságáról szóló pletyka felett gyorsan átsiklottál. Pedig szerinted "budapesten a méltóság napja a buziké".

ijontichy 2020.02.26. 20:46:19

@civisvarosi: "a méltóság napja ne a homoszexuálisokat" Ez a cirkusz véget fog érni, de nem most (nem is holnap). Kell ahhoz pár nemzedék. De van egy rossz hírem: kettőn áll a vásár. Ha a társadalom 90+ %-a - helyes értelemben véve - már "le se sz@rja" a homoszexuálisokat, akkor okafogyottá válnak majd a "pride-ok" is. Végső soron ez sem más, mint a miniszoknya ;-) . Az első merész stüncikre az összes bigott/irigy/álszent/lógópöcsű botrányt kiáltott. A karaván meg haladt.

2020.02.27. 09:53:48

@neoteny:
budapesten a méltóság elsősorban az lmbtq közösséget illeti meg. és lehetséges, hogy ez így legyen. hogyne lenne lehetséges. hiszen így van. debrecenben a polgárság döntő többsége gondolhatja azt, hogy ez emberei méltóság túl azon, hogy mindenkit elsősorban a halottakat illesse meg.

és ez szociállingvisztikai probléma. mert hogy olyan nemzetközi kezdeményezéseket mint a dignity day, fields of hope úgy fordítják magyarra, hogy méltóság napja/mezeje. és ez szembekerül a prájddal. ami újabban szintén "méltóság" menete. mintha azon méltóságos nagyurak és úrhölgyek menetelnének. nem nemesek, hanem nemtelenek.

de lehet úgy is, ahogyan budapesten képzelik. mondván, hogy globalizált nagyváros prájd nélkül nem létezhet. pécs is csatlakozik a kezdeményezéshez. nem-nemzeti liberális polgármestert választottak. és jövőre szeged is csatlakozhat a 444 tudósítása szerint hatnapos rendezvény lesz a pécsett és vonulás a főtéren, ahogyan az lenni szokott. jövőre szeged is csatlakozhat.
444.hu/2020/02/19/majus-16-an-pecsen-lesz-az-elso-videki-pride-felvonulas
és lehet így is.

úgy is, ahogyan debrecenben a polgárok döntő többsége gondolja. kósa lehet, hogy néha enyeleg a titkárnőjével, kósáné az olimpiai bajnok úszónővel. de az emberi méltóság túl azon, hogy mindenkit, a halottakat illesse meg. a virágkarneváli programba is beillesztik.
www.youtube.com/watch?v=wCr9A9gjIDc
a keresztény kultúrában az érzékenyítés a halálhoz kötődik elsősorban. a cigányság körében szinte kizárólagosan. a "liberálisok" körében a kisebbségekhez. kizárólagosan. ez a pozitív diszkrimináció. jaj, szegény kis cigányok. elnyomják őket a csúnya nagy magyarok. ebből lesz a gyöngyöspatai konfliktus. amiben csak a cigányság joga sérült a bíróság jogerős ítélete szerint. ebből lesz a meleg méltóság menete. a főtér, vagy a sugárút egy városi közbirtok. a városi közbirtokosok, a polgárok eldönthetik, hogy akarnak prájdot, vagy sem. és erre lehet mondani, hogy ez sérti a gyülekezési jogot. nem, vagy nem feltétlen. amennyiben nincs hetero büszkeség menete se.

ijontichy 2020.02.27. 11:41:02

@civisvarosi: "budapesten a méltóság elsősorban az lmbtq közösséget illeti meg" Lófaszt! Ne hagyd, hogy a klerikális neveltetésed és a (relatíve) kisvárosi becsípődések félrevigyenek. Az átlag budapestit (és ez igaz nyugatabbra is) legfeljebb akkor zavar egy "pride", ha az útlezárások miatt kényelmetlensége adódik. Egyébként le se tojja. Téged viszont még ott civishonban is zavar maga a gondolat. Sajnos ezt nem valószínű, hogy kinövöd (már) :-). A jó hír, hogy Cívisváros nem annyira ütős hely, hogy a homók ott is felvonulgassanak. A rossz hír, hogy nem teheted alkot... izé alaptörvénybe vésve "ex-lex" a buzik létezését. Szóval görcsölés helyett foglald el inkább magad kopjafa-faragással, vagy lovasíjászattal :-).

"a bíróság jogerős ítélete szerint." Büdösagyú főnököd átlépte a Rubicont (kivéve persze a kocsma népénél, de ha a kocsma népe diktál, akkor ki kéne lépnetek az EU-ból). Ezt még a lézer is jól érzékelte. Amúgy mi ez a "moratórium" júniusig? Nincs szaros pár milla zseton a kamrában? A jucus is úgy nézett ki, mint a lefosott kilométerkő, miközben a parlamentben makogott. Hiába no, akinél a jogi dipó megszerzése után alakul csak ki a bűnöző alkat, annak eleinte vannak nehézségei. De a fidesz történelmének tanúsága szerint menni fog az ;-)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 11:53:36

@civisvarosi:

"budapesten a méltóság elsősorban az lmbtq közösséget illeti meg."

Nagyon helyesen: a te apád is otthagyta a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét és beköltözött a buzi-buli negyedes bűnös városba.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 12:26:18

@ijontichy:

"Hiába no, akinél a jogi dipó megszerzése után alakul csak ki a bűnöző alkat, annak eleinte vannak nehézségei."

Ez egy érdekes meglátás: erre nem gondoltam. :))

2020.02.27. 12:48:40

@ijontichy:
túl az általános emberséget kit illet meg a méltóság elsősorban? keresztény kultúrában a haldoklókat és a halottakat. nem az lmbtq közösséget. ez megint olyan, hogy valaki vagy elsőre megérti, vagy nem. és nyilván különösebben magyarázni se kell, mert magától értetődik. vagy nem.

2020.02.27. 12:50:20

@neoteny:
na de ebből a heteo büszkeség menete is adódik. budaházy és társaik. azt meg ugye a "liberálisok" betiltanák. ez hogy van?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 13:07:56

@civisvarosi:

"na de ebből a heteo büszkeség menete is adódik."

Az csak akkor adódna, ha apád a buzi-buli negyedes bűnös várost hagyta volna el a jobbágyfalu nehéz, de értékes életéért.

De sajnálatos módon nem így történt.

2020.02.27. 13:28:49

@neoteny:
merthogy város = homoszexualitás, vidék = heteroszexualitás? ez nem egészen így van. vidékies maskarádé hétvégén. és abban is van női ruhába öltött férfi. "konc" "király" oldalán a testiség túlhangsúlyozása és a szellemtelenség megjelenése.
haon.hu/wp-content/uploads/2020/02/+otf/1336w/VmIt9VmjKlxXvkeRcPZYqU5PVF9WRVJZX1NFQ2B4lc3B9HtIjZBLGEH4G6lJmEjYhcw+ed7jEZwMlbYVw9R3ECuI2Z884NiYMPpZnw==/MG7248-1-scaled.jpg

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 13:35:24

@civisvarosi:

"merthogy város = homoszexualitás, vidék = heteroszexualitás? ez nem egészen így van."

Hát pedig nem mindegy, hogy az ősiség igazsága kerül-e beírásra a magyar gyermek szívébe, vagy pedig kozmopolita tudjukkik mételyezik a csemete elméjét.

A népfőiskola megtanítja a gyermekkel a luxori műkőöntők igazságát, akik munkaérték-elmélet szerint építették a közösségi épületeket; a Debreceni Nemzetközi Iskola meg mindenféle felsőbbrendűnek titulált tudományos hókuszpókusszal kábítja a nemzet számára így elvesze(jte)tt magyar emberpalántát.

Te ezek fölött vakon átsiklasz?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 13:51:41

@civisvarosi:

"ez nem egészen így van."

Nekem ~24,000 üzim van a 'Válaszértesítő' mappámban: én fél perc alatt találok egy fél tucat üzit, amikben te _implikálod_ azt, hogy ez egészen így van.

2020.02.27. 13:56:03

@neoteny:
a népfőiskola tana az is, hogy a mindenséggel mérd magad. a mind, az elme a mindenség elmélet hirdeti. mi mint mindannyian. ezt hirdeti a mit és boston minds is. john malkovich orbán stadionjában.

2020.02.27. 13:58:51

@neoteny:
vannak egy nagy felosztások, az örök kettébontások. a népfőiskola tana szerint ezek mind egyek. a kettő: kötő. aki szembe állítja ezt se érti. nem-magyar.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 14:01:59

@civisvarosi:

"a népfőiskola tana az is, hogy a mindenséggel mérd magad."

Nah, az idegenszívű kozmopolita tudjukkik vallása. Tudod, csak az egyén meg a világ létezik. Csak ne mérje magát Sanyi a Fácán pultosához: mérje ő magát a gyökértelen mindenséghez, hogy jól elvesszen az ősiség által szívébe írt igazság.

Mint ahogy kiirtották a tiedből is. Ezért vagy te nem-magyar, csak magyarkodó. Az Örök Megtévesztő, az Eternal Deceiver.

2020.02.27. 14:02:44

@neoteny:
angolul is clot. köt. az "l" egy vendéghang.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 14:04:06

@civisvarosi:

"vannak egy nagy felosztások, az örök kettébontások."

Így van: és te nem a _tudást_ választottad.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 14:06:45

@civisvarosi:

Mi van, regresszálsz megint, sátánfajzat?

2020.02.27. 14:07:29

@neoteny:
clip. csíp, csiptet, csipesz.
clap. csap.
climb. csimpaszkodik. kalimpál.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 14:10:18

@civisvarosi:

Mi van, regresszálsz megint, sátánfajzat?

2020.02.27. 14:17:57

@neoteny:
chip. csipet.
cheapen. csipeget. olcsít.
chicken. csipog. csirke.
chop. csapkod.
chat. cseveg.

2020.02.27. 14:21:07

@neoteny:
ez kérem szépen finn. úgy, mint huckleberry.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 14:23:27

@civisvarosi:

"ez kérem szépen finn."

Nah, ez a te impotens vergődésed, sátánfajzat.

Így fizetsz meg azért, hogy nem a _tudást_ választottad.

2020.02.27. 14:24:49

@neoteny:
harry nem herceg. de a neve is azt jelenti. to harry. harcol. herzog. hermannn. here. army. haramia. poroszosan german. hitler. oroszosan gitler.

2020.02.27. 14:27:43

@neoteny:
az akadémia mondja, hogy ez finnül van. a népfőiskola azt, hogy eredetében ősi.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 14:28:00

@civisvarosi:

De te a Sötétség Hercegének partizánja vagy.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 14:29:02

@civisvarosi:

"az akadémia mondja, hogy ez finnül van."

Nah, ezt te mondod: ez a te impotens vergődésed, sátánfajzat.

Így fizetsz meg azért, hogy nem a _tudást_ választottad.

ijontichy 2020.02.27. 14:33:51

@civisvarosi: OK. Értem én, hogy a kéccáz dolcsiért meg kell dolgozni, de van egy kis probléma. Te expressis verbis azt merészeled állítani, hogy a nagyvárosban nem tisztelik a halottakat, mi több a buzik tisztelete felette áll a halottak tiszteletének. És mi van a halott buzikkal, azok hova álljanak? ;-) :-(
Tejszínt a kocsiszínnel, nehogy a lényegről, a büdösagyú és haverjainak alkalmatlanságáról és kártékonyságáról beszéljünk, ugye? Cívis, nekem az a gyanúm, hogy nektek arrafelé baj van az orgazmus-készségetekkel, és már csak arra tudtok élvezni, ha a veletek uniszónóban nyalni nem hajlandóknak megtilthattok valamit, vagy kibaszhattok velük. Nem piskóta ám, szaros kis bolsigyereket a honfitársak fölé emelni. "Nekünk a szaros kis bolsi az első!!!"? Honfitárs méltósága, tisztelete meg 20 éve le van sugárhányással okádva? Legközelebb már az is ellenség lesz, aki nyelvcsapásszámban lemarad? Ha így áll a dolog, elég tré város lehet az a cívisváros, bár ez nem meglepő. Aki korpa... izé fideszesek közé keveredik, az olyan is lesz. Köszi, hogy újabb bizonyítékát adod, hogy a fideszest (123sok...) csak lenézni lehet.

2020.02.27. 14:38:31

@neoteny:
a csip-csip-csipog. hangutánzó. az mta szerint is. de a csíp már szerintük. csípőben csimpaszkodnak a lógó lábak. leg. limb. limbálóznak. lép. foot. fut. run. rohan. mi köze ennek a magyarhoz? semmi.

ellenben finnül a fürge ujjak. finger. hypistellä. ami azt is jelenti, hogy tapogat. és ezzel függ össza csíp. ősi finn.

Finn. hyppy, hyppi 'Fingerspitze', hypistä- 'fingern', lapp. K (870) Kid. ciehp 'Finger, Zehe' (Gyarm., Aff. 87; MUSz. 369; VglWb. 751; Wichmann: MNy. 4: 457, FUF 7: 39, 11: 193; ETSz.; SKES mit ?) kann wegen des anlautenden Konsonanten (finn. h ~ lapp. c < *č) und lapp. N cik'cit 'pinch, nip once, esp. if nipping off with pincers', L cipcu-, cipcaste- 'kneifen' (MUSz. 369; VglWb. 751; EtSz. usw.) sowie wegen der inlautenden Lautverbindung nicht hierher gehören.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 14:39:01

@ijontichy:

"csak arra tudtok élvezni, ha a veletek uniszónóban nyalni nem hajlandóknak megtilthattok valamit, vagy kibaszhattok velük"

Helyes meglátás.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 14:39:56

@civisvarosi:

"a csip-csip-csipog. hangutánzó. az mta szerint is."

Nah, ezt te mondod: ez a te impotens vergődésed, sátánfajzat.

Így fizetsz meg azért, hogy nem a _tudást_ választottad.

2020.02.27. 14:42:00

@neoteny:
finn hippiből ered. az ujjbegy. és az csíp. h/č hangváltás. és a nép hiszi azt, hogy a csőr cső orra csipp-csippeget. ez finniül van. és nem lehet máshogy. ugyanis ez be van bizonyítva. a nép mert csak ne szóljon bele. ezt hívják úgy, hogy demokrácia.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 14:46:41

@civisvarosi:

"és a nép hiszi azt, hogy a csőr cső orra csipp-csippeget."

Mert a népfőiskolások megtévesztik a nép egyszerű gyermekeit.

2020.02.27. 14:52:49

@ijontichy:
nem vagyok se fideszes, se fidesz ellenes. felőlem váltsák le orbán viktort. de nem látom be, hogy miért ne lehetne az ellenzéket leváltani. a méltóság túl azon, hogy mindenkit elsősorban a haldoklót, a halottakat illeti meg keresztény kultúrkörben és nem az lmbtq közösséget. ha ők szeretnének ezen kívül állni, akkor álljanak kívül. de ez esetben meg kell vívniuk a csatát hetero büszkeség menetével. mert ez esetben nekik is van joguk vonulni. és ebből lesz az, hogy jönnek a nácikok.

2020.02.27. 14:58:39

@neoteny:
tícser: dícsér. d/t hangváltás. zöngés-zöngétlen pár. szabályos hangmegfelelés. így téveszti meg.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 15:01:53

@civisvarosi:

"így téveszti meg."

Bizony.

Ezért nem is népfőiskola alapítására adta Széchenyi István egyévi jövedelmét, hanem a Magyar Tudományos Akadémiáéra. Az, akit A Legnagyobb Magyarnak hívunk még ma is. Nem Drábik urat hívjuk annak -- okkal.

2020.02.27. 15:17:43

@neoteny:
czuczor gergelyt és társait kérték fel. és ők alkották meg a magyar gyökszótárt.
osnyelv.hu/czuczor/24.html#26
és ebből arra következettek, hogy a magyar nyelv eredetében ősi. nem ősi finn, vagy ősi török. hanem rokona a finn is és a török is.

2020.02.27. 15:32:07

@neoteny:
persze ennek voltak előzményei.
MAGYAR SZÓTÁR GYÖKÉRRENDDEL ÉS DEÁKOZATTAL.
KÉSZÍTETTE KRESZNERICS FERENCZ
SZOMBATHELYI MEGYEBÉLI PAP, BÖLCSELKEDÉS' DOCTORA, SÁGI PLÉBÁNOS, KEMENESALI ESPERES, SZENT SZÉKI BIRÓ, ÉS A' MAGYAR TUDÓS TÁRSASÁG' TISZTELETBELI TAGJA.
ezekre mondják azt a libsik, hogy "futóbolondok".

2020.02.27. 15:52:34

@neoteny:
ők voltak a keresztény néptanítók és a világias reformkori értelmiség. a magyarok. és ezzel szemben álltak a bécsből megbízott nem-magyarok, nem-keresztények. és ebből lett a finn-török vita. amiben a zsidó wamberger hermann belátta tévedését, budenz józsef bizonyította, hogy a magyar nyelv ősi finn.

ősi *sanke. és ebből jött létre a finn saa = időjárás. és a magyar ég. a finnek elhagyták a szó végét. a magyarok a szó elejét. nk > g hangváltás történt. és egy jelentésátmenet. a mai napig ez a finnugrizmus bevezető példája az elte bölcsészkarán. és ott bólogatnak, hogy igen. ez nem lehetett máshogy. csak az idióta, kripli, kretén, kókler, sarlatán fasiszta nácikok képzelik.

a népfőiskolán azt tanítják, hogy az ég főnévi és igei jelentése összefügg. az egy. a nagy nap, ami az égen éget. és azzal függ össze az ige. az is, hogy igen. úgy tanítják, mintha a magyar a napkeleti bölcselet nyelve lenne.

2020.02.27. 15:59:59

@neoteny:
a reformkorban a bölcselethez (zsidó) keresztény teológiai példázatok tartoztak. és ezt számolták fel a modern kori "liberális" akadémikus bölcselet képviselői. a filoszemiták. és erre mondja a széljobb, hogy a "zsidó" kommunisták, a "libsik" és liblingjeik (az "európai" értelemben vett "konzervatívok"). és az ő intézményeit rombolják le, verik szét.

szerintem nem kell "zsidózni", "liberálisozni" sem kellene, mert az akadémikus bölcselet klasszikus liberális elvek szerint is problémás.

ijontichy 2020.02.27. 16:02:09

@civisvarosi: "nem vagyok se fideszes" Pinokkió!!! :-)))
"miért ne lehetne az ellenzéket leváltani"
Az ellenzék majd kirostálódik, mihelyst a normális piaci versenyt (incl. politika) visszahelyezik a jogaiba. Ehhez ELŐSZÖR a fidesznek kéne a saját trágyadombját (vezetését) eltakarítani, mert Mo-on olyan autokratúra van, hogy hagyományos választások útján ez már - belátható időn belül - nem lehetséges. Nota bene: a diktatúra a XXI. században nem feltétlen onnan ismerszik meg, hogy patakvér folyik, jön az éjszakai fekete autó, Recsk meg tele van politikaiakkal. De nem ám! :-/

"meg kell vívniuk a csatát hetero büszkeség menetével." Jajjb+... arról, hogy nektek állandóan ott jár az eszetek, ahol tisztességes heteró kannak a farka, az a ti bajotok. Megboldolgult ~20-30 éves koromban én megtanultam a korcsma nyelvét, rendszeresen áldoztam az alkohol (és Ámor) istenének (s mindannyiszor leáldoztam magam vízszintbe egy leányzóval ( vagy ha nem jött össze, legalábbis a sárga földig ;-) ) ). Az, hogy nektek ez kimaradt, és erre 50 felé zizzentetek rá, oszt most reménytelenül pótlékot keresve, épp a csóró, nyomi buzikat találtátok meg, nem vall nagy dicsőségre. Kereszténységre meg pláne nem - kenetteljes szövegelés ide vagy oda. Buzik már azelőtt is voltak (tyúk-tojás probléma kilőve), hogy Jézust fölszögelték a fára, és gyanítom Jézus Krisztustól idegen volt mindaz, amit egyes utódai művelnek. Méltóság? Mit várhat az ember olyanoktól, akik Franci poppit (aki a legjobb példa a "Jó pap is holtig tanul" igazságára) szenilis vénembernek titulálják? Ha Mo-on bajban van a kereszténység, miattatok van bajban, a halottak meg forognak a sírjukban, látván kik "képviselik" az ő "méltóságukat" :-(.
Btw. amúgy még nem hallottam, hogy a buzik temetőbe szerveztek pride-ot, vagy pikniket, és közben felforgatták a sírokat. Olyat igen, hogy derék "keresztények" még az "Ismeretlen katona" sírját sem tisztelték, vagy zsidótemetőben randalíroztak :-( Persze - veled ellentétben - én ebből sem általánosítok. Az agyfingás - legyen az bolsi, vagy náci - egyformán mentális fertőzést hordoz, és különösen veszélyes a legyengült agyi immunrendszerűekre ;-)

2020.02.27. 16:08:24

@ijontichy:
a jobbikosokra godnolsz, akik összefogtak a dk-val és a libbant hibbant momentummal?

2020.02.27. 16:25:15

@ijontichy:
aki ezt elsőre nem érti az sokadjára sem fogja. a méltóság túl azon, hogy mindenkit elsődlegesen kiket illet meg? a haldoklókat és a halottakat. keresztény kultúrkörben legalább is. és nem az lmbtq közösséget. de ettől még vonulhatnak. csak ez esetben a hetero büszkeség is vonulhat. vagy egyik se vonuljon. klasszikus liberalizmus. nincs diszkrimináció se pozitív, se negatív. és ez az, ami világnézetileg semleges. a libertárius kereszténység.

ijontichy 2020.02.27. 16:55:57

@civisvarosi: A "haldoklók és halottak", valamint az "lmbtq közösség" az két különböző dolog. Az egyik "méltóságának" semmi köze a másikéhoz. Ettől függetlenül meggyőződésem, hogy az lmbtq közösség tagjai nagyon is megadják a kellő tiszteletet a halottaknak, nem úgy, mint a fideszesek a saját honfitársaiknak.

Te pedig tudatosan viszályt próbálsz szítani, tematizálni a - virtuális - közéletet (is), hogy ne azzal foglalkozzunk, ami igazán lényeges: a bolsi parasztgyerek és köre által végrehajtott "state capture"-el, és az ország (magyar nemzet) tudatában végbevitt károkozásukkal.

"a hetero büszkeség is vonulhat" és ki a fene tiltja meg, hogy vonuljon? Legfeljebb a saját józan esze, ugyanis a heterót nem kényszerítették sose a szőnyeg alá, ergo neki nincs miért vonulgatnia.

"aki ezt elsőre nem érti az sokadjára sem fogja." A klerikális neveltetésed érvrendszerét hagyd meg felekezeten belül. Sajnos ez _téged_akadályoz_ a megértésben. Én ezt persze tudomásul veszem, csakúgy, mint az lmbtqxyz-k létezését, és az állam előtti egyenjogúságuk igényét. Téged viszont a szigorúbb (de önkéntes!!!) valláserkölcsből fakadó korlátaid nem jogosítanak arra, hogy mások lazább (államilag adott) jogait csorbítsd. Isten hozott a szép új világban ;-). (persze visszavonulhatsz a tanyára is, ha megvan még az atyai örökség :-)).

2020.02.27. 17:36:52

@ijontichy:
az lmbtq közösség "méltóság" napja kábé olyan faszság, mint a nácik "becsület" napi megemlékezése. amin ugye szintén megjelennek az lmbtq ellentüntetők. és ugyanúgy van hetero büszkeség tüntetés. budaházy-ék. és a ballerek az egyiket akarják betiltani, a széljobberek a másikat.

a méltóság megilleti azokat a halottakat is, akik a parancsot teljesítve a várból kitörve becsülettel helyt álltak. de ennek külön "becsület" napi megemlékezés talán nem kellene. megemlékezet erről az, akinek ez fontos. mert hogy ez a társadalom egy jelentős része számára az sértől, különösen a fővárosban. a zsidókról van szó. "csinálják a négy fal között". és nem kell lmbtq békemenet sem. mert a magyar társadalom jelentős része számára sértő, különösen vidéken. a keresztényekről van szó. "csinálják a négy fal között".

2020.02.27. 17:41:01

@ijontichy:
a liberálisok érvelése is ugyanez. a vallás magánjellegű. a keresztények csinálják a négy fal között. és kérdés, hogy mi kapjon ennél nagyobb szabadságot? az a népvallás.

2020.02.27. 18:13:57

@ijontichy:
május 1. a munka ünnepe. kvázi az apák napja. május első vasárnapja anyák napja. és május utolsó vasárnapja unesco gyermeknap.

ne magyarázza el senki, hogy az lmbtq közösségnek anyák napja és gyermeknap között szükséges az utcán vonaglani pécsett. mert ha nem az sötét elnyomatás. vagy gyereknap után vonaglani pesten. ez klasszikus liberális elvek szerint sem igazán méltó.

ijontichy 2020.02.27. 19:00:04

@civisvarosi: "a liberálisok érvelése is ugyanez."
Ha még emlékszel, nálam axióma, hogy mindenki azonnal liberális, mihelyt a saját, jól felismert érdekéről van szó :-).

"liberálisok érvelése is ugyanez. a vallás magánjellegű. a keresztények csinálják a négy fal között."
És ki nem sz@rja le a hibbant-libbantak ilyen véleményét. A hit magánügy. A vallás a hit közös(ségi) élményének megélése iránti igényből fakad. Európa keresztény-kulturális örökségének lényege, hogy sok minden közös (közösségi) élménnyé vált. Gyerekkoromban lelkesen dolgoztunk a felnőttek (hívő, nem hívő) keze alá, a helyi kis templom felújításán (Budapesten!). Mikor elkészült, a templomkertben (jó nagy volt) össznépi szalonnasütéses dzsemborit tartott a környék. A többé-kevésbé helyesen szocializálódott ember (hívő és nem hívő) úgy érzi, hogy ezzel az egész közösség gazdagodott.

Amikor anno a Böszörményi-Nagyenyed sarkán felállították az ominózus turult, elég feketeseggű voltam a neten, mert a hibbant-libbant-ballereket akkor is a rám jellemző közvetlenséggel küldtem el melegebb éghajlatra. Adott volt egy tré közterület, rendberakták, felállították a szobrot, ami szép, esztétikus, a környezet pedig rendezett lett. Nincs abban a szoborban semmi, csak amit magaddal cipelsz. Egy kurva nagy madár, ami jól néz ki. Ha valaki nem tud úgy odamenni, hogy hátrahagyja a saját lelki nyomorát, hát ne menjen oda.

"a méltóság megilleti azokat a halottakat is" Ámen. Semmi gond ezzel, amíg a megemlékezés (főhajtás) nem válik harcikürtös gyűléssé, melynek megkoronázásaként elvonulnak az "ellen" síremlékeit lerombolni (nem szó szerint kell érteni).
Én egy kis különbséget érzek a közönségen. Egy Marxim nevű kocsma buli, a közönsége is annak fogja fel. Bemehet bárki, röhöghet a díszleten, nem nézik ki. Vegyünk hipotetikusan egy "Heil Dolfi" nevű műintézményt (gazdagon díszítve). Sajnos nem tudom elképzelni, hogy a potenciális közönség (Gárda?) jó részének, egy szolid esti elhajlás csúcspontja nem egy zajos komcsi-bolsi-zsidózás lenne, néhány kívülálló, érdeklődő vendég zaklatásával egybekötve. De én örülnék, ha nem lenne igazam, és ismét elsőként küldhetném el a hibbant-libbant-ballereket a fenébe. Te mit gondolsz erről?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 19:02:29

@civisvarosi:

"ők voltak a keresztény néptanítók és a világias reformkori értelmiség. a magyarok."

A te apád meg elhagyta a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét.

Lássuk, miért is: hogy beköltözzön a buzi-buli negyedes bűnös városba.

Ennyit arról, hogy ki magyar.

2020.02.27. 19:31:13

@neoteny:
a "futóbolond" kresznerics szótárának egyik eredeti példányát az országos széchenyi könyvtárban restaurálták. kinek a pénzéből? és ki dolgozott ebben a műhelyben? ez lenne a 20 forintos kérdés. elárulom. soros györgy. és habony árpád. ennyit a magyar közélet hiszterizálásáról.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 19:40:34

@civisvarosi:

"a "futóbolond" kresznerics szótárának egyik eredeti példányát az országos széchenyi könyvtárban restaurálták."

A te apád meg elhagyta a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét.

Hogy beköltözzön a buzi-buli negyedes idegenszívű kozmopolita városba.

Szóval ki a magyar? na? na?

2020.02.27. 20:11:34

@neoteny:
az a magyar, aki magyarnak vallja magát. magának vallja a magyar vallást. egy magyar a magyart egy magyarnak magából a magyarból magyarázza.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 20:14:46

@civisvarosi:

"magának vallja a magyar vallást."

És otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.02.27. 20:56:43

@neoteny:
az akadémikus bölcseletben van szembeállítva a város és a vidék. régiótanács tegnapi ülése. a város és a városkönyéki polgármesterek.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4042/200226regiotanacs_ksz_(3).jpg
akik a napkeleti bölcseletnek képzelik a magyart azt mondják, hogy őseink a napfelkeltét várták a vártán. így függ össze a vár igei és névszói jelentése. a köznép nem város ellenes. noha a népfőiskolán vannak, akik szerint a város: a vírus. az valami visszás dolog.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 20:59:03

@civisvarosi:

"magának vallja a magyar vallást."

És otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.02.27. 21:04:17

@neoteny:
én azt gondolom, hogy a város és a vidék: egyek.

ijontichy 2020.02.27. 21:10:26

@civisvarosi: "magának vallja a magyar vallást." Azt az utolsó sör-unikumot már nem kellett volna. Mindig ide lyukadunk ki. Az milyen vallás, az a magyar? És aki egyáltalán nem vallásos, az nem magyar? Szerinted. De hát a hibbant-libbantak véleménye is PLSZ, miért lenne a tied különböző?
Egy magyarnak a magyarsága olyan, mint a levegővétel. Annyira természetes, hogy - sátoros ünnepek kivételével - észre se veszi. Neked viszont valami baj van a magyarságtudatoddal. Ezt egy valódi magyar azonnal észreveszi. Felkelésnél ránézel az ággyal szemközti trikolórra, aztán lefekvésig mondogatod magadban, hogy "magyar vagyok"? Vigyázz, mert ha megbotlasz, még úgy jársz, mint a parasztbácsi, akit a neje elküldött Pestre pufit venni. :-)

2020.02.27. 21:20:21

@ijontichy:
van magyar hagyomány. történelmi magyar királyság. hősök. irodalmi magyar nyelv. ez az ősiséget hordozza. ősműveltséget. mítoszok, regék, legendák. ezekből adódik a népvallás. illetve népszokásokból. csak ezek neked nem jelentenek semmit se. ezt a néprajz gyűjti össze. entográfia. amit ugye az akadémikus bölcselet etnicizmusnak tart. a politikában ugyanez etnobiznisz. amire alapozva a széljobb képes volt az államtól és egyébként az egyháztól függetlenül is piaci alapon megszerveződni.

2020.02.27. 21:23:52

@neoteny:
az egyek az egy többes számban. ezek egységben állanak.

ijontichy 2020.02.27. 21:26:21

@neoteny: Jihííí... V.I. mellszoborta... izé... Mondom én, hogy a bolsi örök! :-)

orulunkvincent.tumblr.com/image/611144966278955008

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 21:29:48

@civisvarosi:

"az egyek az egy többes számban"

Nem.

"ezek egységben állanak."

Nem.

"magának vallja a magyar vallást."

És otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 21:31:04

@ijontichy:

B+, ez kurva súlyos. Ki a csávó?

2020.02.27. 21:43:23

@neoteny:
a fidesznak van egy városias és elitista politikai irányzata. például a kulturális alpolgármester azt mondja, hogy idén 50 millió forintból hozatnak műtárgyakat a bécsi belvedere palotából és a párizsi pompidou központból debrecenbe. de ez megéri őszerinte.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.27. 22:08:00

@civisvarosi:

"a fidesznak van egy városias és elitista politikai irányzata."

Nincs.

"magának vallja a magyar vallást."

És otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

Boycie 2020.02.28. 00:54:42

@ijontichy: a halott buzi a jó buzi :)))

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 05:20:11

@Boycie:

"a halott buzi a jó buzi"

Az attól függ.

Volt olyan időszak, amikor Hitler számára az élő Ernst Röhm volt hasznosabb. Aztán a Hosszú Kések Éjszakájára már az általad is említett értékelés került előtérbe (Röhmöt csak két nap után lőtték agyon a cellájában).

2020.02.28. 08:23:32

@neoteny:
mégis milyen filozófiai irányzat az, hogy egy kultpolitikus műtárgyakat hozat a bécsi belvedere palotából és a párizsi pompidou központból debrecenbe, hogy ez inspirálja a fiatalokat. pályázatokat írnak ki, hogy megélhessenek az alkotóművészetből. mert hogy szerintem ez városias és elitista.

és erre mondják azt az index firkászai, hogy tombol a fasizmus. mert debrecen csökkenti a kulturális költségvetését. egy tétel csökkent. a helyi, kis magángalériák támogatásából hozatnak műkincseket bécsből, párizsból. és ezen túl pályázatot írnak ki az ifjú művészeknek. és ezeket az alkotásokat mutathatják be a magángalériák. városias, piacpárti, elitista.

2020.02.28. 08:29:17

@neoteny:
debrecenben több, mint 40 német vállalat működik. ezért a német kereskedelmi és iparkamara irodát nyit.

„Debrecen nagyon fontos magyar város, jelentős német kötődéssel. Egy olyan város, ami még több lehetőséget rejt magában a német-magyar gazdasági kapcsolatok terén” – mondta a német kamarai képviselő.

Barcsa Lajos alpolgármester beszédében hangsúlyozta: a német kapcsolatok nem csak a gazdaság területén fontosak Debrecenben, hanem az oktatásban is. A példaértékű német duális képzés mellett van általános és középiskolai magyar-német kéttannyelvű képzés is, az egyetemen pedig germanisztikai tanszék működik.

„Az oktatási területen szeretnénk még egy lépéssel tovább haladni az elkövetkezendő időszakban, hiszen 2021. szeptember elsejétől egy egynyelvű, német tanítási nyelvű Deutsche Schulét is szeretnénk kialakítani” - hallhattuk Barcsa Lajost.

Az alpolgármester hozzátette: a repülőtér heti öt müncheni járata is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Debrecen németországi gazdasági kapcsolatai tovább erősödjenek.

a fidesz2 nyugatos, piacpárti, városias, elitista.

2020.02.28. 08:44:37

@neoteny:
alsó, közép, felsőfokú kéttannyelvű képzés a kultúrában. a városi/megyei kereskedelmi és iparkamara azt szeretné elérni, hogy az egyre bővülő német gazdasági kapcsolatokból az itteni kis- és középvállalkozások is profitáljanak – nem csak beszállítóként, hanem vegyesvállalati formában vagy közös piacra lépéssel. heti öt repüljárat münchenbe.

nyugatos, piacpárti, városias, modernista, elitista, stb. ez a fidesz egyik irányzata. és van egy vidékies hagyományőrzés. vásári jelleg. és ez is a fidesz. és lölő és barátai is a fidesz. ez az építőipari kartell húzza fel az infrastruktúrát. és nyúlja le az eu támogatásokat egységállami keretek között. és ez teremtei meg kultúrharc gazdasági alapját. így vásárolhatják fel a kormányellens médiaérdekeltségeket. a soros alapítvány szétverése után esetlegesen a magyarországi bertelsmann-t.

2020.02.28. 09:02:49

@ijontichy:
"Az egyetlen járható út, hogy a fertőzötteket gyorsan felismerjük, és megakadályozzuk, hogy sokaknak átadhassák a fertőzést – kiegészítve az egészségesek észszerű személyes védekezésével."

nem. szaud arábia lezárta az államhatárt. és ott valószínűleg nem lesz járvány. és majd elmondják, hogy zsebkendőbe köhögj, tüsszents és mossál kezet.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 09:05:17

@civisvarosi:

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.02.28. 09:11:35

@neoteny:
világok világa magyarország. lehess olyan, amilyen voltál.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 09:21:59

@civisvarosi:

Hát nem tudom, valószínűtlen az, hogy magyar csapatok törökökkel ütköznének meg koszovói csatamezőkön.

Nem _lehetetlen_, csak kurvára valószínűtlen.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 09:34:55

@civisvarosi:

Az az ő egyéni -- vagy közösségi -- szociális problémájuk.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 09:37:58

@civisvarosi:

"apa, kezdődik!"

Belarus leader says nation being forced to merge with Russia

[...]

Negotiations on closer economic ties have stalled, Russia halted oil supplies to Belarus and Lukashenko has repeatedly accused the Kremlin of pushing for a merger of the two countries.

[...]

news.yahoo.com/belarus-leader-says-nation-being-122646100.html

2020.02.28. 09:47:39

@neoteny:
ha messze fent az égben létezik igazság, akkor hagyja, hogy a (zsidó) anyák fiukat magyarnak mondják. ebből adódik a (zsidó) keresztény államnemzet. így fejtik meg.

Boycie 2020.02.28. 09:49:16

@civisvarosi: Neoteny ezeket Kanadából nem látja. Elolvassa a "független" sajtótermékeket és abból annyit tud meg Magyarországról hogy tombol a fasizmus, minden szarul megy és a magyar GDP abból áll hogy Mészáros ellopja az EU pénzeket. Így nehéz objektív képet alkotni a magyar helyzetről...

Boycie 2020.02.28. 09:52:12

@neoteny: Majd jön Soros és Biden és az eléggé rendezett Belaruszból Ukrajnát csinálnak és a kialakuló káoszt elnevezik liberális tavasznak

Boycie 2020.02.28. 09:59:15

@neoteny: Igen de nyilván tudod hogy Röhm nem azért lett probléma mert buzult (bár akkoriban ez nem volt olyan divatos mint manapság) hanem mert azt képzelte hogy ő is lehetne a Führer. Erre lett helyreigazítva.
Ehhez képest Simicska egészen jól járt :)

Volt egy angol kirány, valahanyadik Edward, aki buzult és nem akart udódot nemzeni a feleségével. Na az probléma volt, meg is oldották oly módon hogy feldugták neki a tüzes piszkálót amitől gyengélkedni kezdett (emlékezzünk meg itt Rejtő Jenőről) :)

2020.02.28. 10:00:14

@neoteny:
európában felelős vezető nem gondolja, hogy minszk, kijev és donyeck nem kerül orosz befolyási övezetve. ezt csak merkel képzelte. a soros alapítvány képzeli. szétverik őket. ha a bering szoros és vlagyivosztok moszkva ellenőrzése alá kerül, akkor majd kijevet fogják átengedni az amerikaiaknak. ezt legfeljebb csak európa jelcinje, az alkoholista juncker képzelte. többek között ebből adódik a trump és a brexit.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 10:10:40

@Boycie:

"Majd jön Soros és Biden és az eléggé rendezett Belaruszból Ukrajnát csinálnak"

Mert megtehetik.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 10:12:17

@civisvarosi:

"ha messze fent az égben létezik igazság"

_Ott_ igen, de a te szavaidban _csak_ hamisság van.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 10:17:41

@civisvarosi:

"európában felelős vezető nem gondolja, hogy minszk, kijev és donyeck nem kerül orosz befolyási övezetve."

Ebből a mondatból még hiányzik egy pár kettős tagadás; _azokkal_ végképp világossá válna a jelentése.

_Ezekért_ vagy te egy sátánfajzat.

2020.02.28. 10:40:23

@neoteny:
ilyen a sátániak világának leírása. soros alapítványa nem-keresztény, nem-állami, nem-nemzeti, nem-magyar. leginkább így lehet leírni. tagadásra alapozva. nem kell hozzá "zsidózni", "liberálisozni".

2020.02.28. 10:47:45

@neoteny:
és egyébként a soros alapítványa megtehetné, hogy ezt cáfolja. a helsinki bizottság, a társaság a szabadságjogokért. a pécsi buzilobbi anyák napja és gyermeknap közé szervezi a prájdot. a libsi polgármester habog, hogy ezt a gyülekezési jogból következően nem lehet betiltani. de. a hetero büszkeség menettel együtt kellene tiltani. a libsiket a nácikkal együtt. és most ők egy politikai platform. az elvetelen jobbikosok összeállnak gyurcsánnyal és a momentummal és a soros alapítvánnyal.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 10:48:29

@civisvarosi:

"ilyen a sátániak világának leírása."

Helyesen: ilyen Babilon Szajháinak leírása egy sátánfajzat által.

Mert olyasvalaki, aki nem az Örök Megtévesztő hatalma alatt áll, ezt írta volna:

"európában minden felelős vezető azt gondolja, hogy minszk, kijev és donyeck orosz befolyási övezetbe kerül."

2020.02.28. 10:53:58

@neoteny:
csakhogy vannak, akik nem ezt gondolják. és ők vagy nem európaiak, vagy nem felelős vezetők. ilyen a nagyon "európai" gyurcsányné és társaik. vagy az őket támogató a "felelős" értelmiség.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 10:56:57

@civisvarosi:

"csakhogy vannak, akik nem ezt gondolják."

Akkor a te állításod is hamis, te kis istentelen sátánfajzat (persze istenes sátánfajzat nem létezik).

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.02.28. 11:05:13

@neoteny:
de ők vagy nem európaiak, vagy nem felelős vezetők. megint nyilvánvalót nem érted.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 11:06:59

@civisvarosi:

"de ők"

Mit számít az? te akkor is egy született vesztes sátánfajzat vagy.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.02.28. 11:09:07

@neoteny:
tegnap kilépett a jobbik debreceni elnöke, ma az egyetlen képviselője. és mivel a debrecenben a jobbik tagsága tíz fő alá csökkent magyarország második legnagyobb városában a jobbik a párt alapszabálya alapján feloszlott. velük fognak össze. maradt a dunai cipőkbe köpködő. ő nem lép ki a megyei közgyűlésből. csak pénzért. velük fogna össze a momentum. és gyurcsánnyal.

2020.02.28. 11:11:02

@neoteny:
erre mondom azt, hogy a fidesz ellenzéke leginkább helyi egyesület lehetne. persze lehet az egy brüsszelben szerveződő csoportosulás. de úgy orbán és haverjai brüsszelt is szétverhetik.

2020.02.28. 11:15:42

@neoteny:
megszerveződhet egy akadémikus elit a fidesz ellen. de úgy is azt szétverik. színházi elit. zaklatószínházak. jogászelit. börtönbiznisz. ezeket a centralizált formációkat levadásszák. és persze lehet, hogy ebbe orbán és a fidesz is belebukik. csak ki vagy mi lép a helyébe? és erre nincs válasz. körvonalaiban sem.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 11:15:52

@civisvarosi:

"tegnap kilépett a jobbik debreceni elnöke, ma az egyetlen képviselője. és mivel a debrecenben a jobbik tagsága tíz fő alá csökkent magyarország második legnagyobb városában a jobbik a párt alapszabálya alapján feloszlott."

Te ezt már megmondtad vagy 3 éve: állandóan arról bugyogtál, hogy Vonáék elárulták a magyar nemzeti radikalizmus ügyét, pedig arra voltak vevők a Jobbikosok. És igazad is lett.

"erre mondom azt"

Te _már_ mondhatsz amit akarsz, te akkor is egy született vesztes sátánfajzat vagy.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

ijontichy 2020.02.28. 11:25:09

@civisvarosi: "Az egyetlen járható út,..."

Azért az a mellszobor doktor magor mögött megvolt? :-)))
Hja kérem, a bolsi már csak ilyen. Kikandikál a narivörös ördögpofa a keresztény álarc mögül.

"ebből adódik a trump" És még csodálkozol, hogy a Népfőiskolát nem veszik komolyan.

"soros alapítványa nem-keresztény, nem-állami, nem-nemzeti," Vigyázz, mert ha az irigység túl sárgára sápaszt, könnyen kikiálthatnak ellenségnek ;-) . Bolsiországban az ilyen könnyen megy, ha szorul a kapca.

2020.02.28. 11:32:52

@ijontichy:
hja, ezt a pécsi "liberális" nyilatkozta. aki orvos-biológusként elődta, hogy a négy szabadság elvét nem lehet korlátozni. az államhatárokat a mai világban nem lehet lezárni. dehogy nem lehet. megtették a szaudiak. és ott valószínűleg nem lesz járvány.

2020.02.28. 11:55:51

@ijontichy:
a vincentblog "akadémikusai" a "bolondkáslert" elsöpri a vírus. lehet. de az is lehet, hogy kereskedelmi háborúk, a vallásháborúk, a környezetváltozás, a világjárványok a "liberalizmust" söprik el. a pécsi prájd elsöpörheti a kormánypártot. és az ellenzéki pártokat is. és botka szegeden is szeretne. őt is.

ijontichy 2020.02.28. 11:59:58

@civisvarosi: Csak nem kínos neked is az a mellszobor, hogy ennyire kerülgeted a témát? Vagy neked is van otthon a házioltáron? Ez a magyar vallás, reggel-este térdre imához előtte? Végső soron nem baj ez, csak sokat elárul a fideszes önérzetről, meg büszkeségről .-).
(amúgy ez nem a pécsi "liberális" ficere).

ijontichy 2020.02.28. 12:03:59

@ijontichy: Ja értem már!!! Ez az új bizniszed. "V.I." mellszobor minden lakásba a koronavírus ellen!!! Nem is vagy te annyira hülye, avagy alamuszi nyuszi nagyot tugrik :-).

2020.02.28. 12:07:50

@ijontichy:
nekem miért lenne kínos. azt az index újságírói rakták ki basszus.

2020.02.28. 12:11:42

@ijontichy:
ezeket a kormányellenesek vásárolják.
magyarnarancs.hu/riport/orban-gyertya-meszaros-persely-egy-hely-ahol-fany-a-ner-114842
felőlem gyártsanak is ilyeneket és aki akar vegye meg. felőlem váltsák le a fideszt. nem vagyok se kormánypárti, se kormányellenes.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 12:14:51

"apa, kezdődik!"

Coronavirus spreads in three continents; $5 trillion wiped off markets

Countries on three continents reported their first cases of the coronavirus on Friday as the world prepared for a pandemic and investors dumped equities in expectation of a global recession.

[...]

news.yahoo.com/world-prepares-coronavirus-pandemic-global-015523308.html

Csak sikerült felpumpálni a koronavírust egy 'pandemic'-é -- ami mögött a sok bankár (központi és kereskedelmi) megnyírhatja a birka népeket.

Az arányok érzékeltetésére: The death rate for influenza in Canada is 500 to 1500 cases per year.

2020.02.28. 13:05:15

@neoteny:
a metropoliszokban. csakhogy vidéken ezzel vertikálisan integrált agrárvállalkozások járnak jól. azok maguk állítják elő a termékeiket, maguk dolgozzák fel és maguk értékesítik. őket az 500 forintos euro árfolyam sem zavarná különösebben. sőt, annak örülnének. ez vidéken a szövetkezeti gazdálkodást, a családi vállalkozásokból újraszerveződ céhes ipart erősíti. a szövetségi gyáripart.

ha a német tőke esetlegesen kiszorulna kínából, akkor kénytelenek lesznek kelet-közép európába áthelyezni a gyártást. egy tegnapi tanácskozás.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/nemetmagyar.jpg
a német kereskedelmi kamarából egy fickó azt magyarázta, hogy jelenleg 40 német cég van debrecenben. ezt ők bővítené szeretnék. az alpolgármester azt, hogy 2021-ben deutsche schule. azért, hogy alsófokú német iskola is legyen. a kétnyelvű középiskola és az egyetem germanisztikai intézete mellett. a repülőteret alkalmassá teszik növekvő teherforgalomra. és eközben megindította a hetes cikkely szerinti eljátást manfred weber azért, hogy a balliberális támogatással uniós főbiztos legyen. mellélőtt. mert orbán és macron (!) kigolyózta. persze ugyanígy orbán is mellélőhet. és őt is kigolyózhatják, ahogyan salvini-t.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 13:15:14

@civisvarosi:

"a metropoliszokban."

Hiányos mondat.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 13:26:35

@civisvarosi:

Avagy:

Political Opportunists Are Using Coronavirus Fears To Push Whatever Policies They Already Wanted

No matter how bad the outbreak might turn out to be, politicians will find a way to make it worse.

As politicians react to the coronavirus outbreak, more than a few seem to be following the old adage that you should never let a good crisis go to waste.

[...]

reason.com/2020/02/27/the-one-thing-we-know-for-sure-about-the-coronavirus-outbreak-is-that-pols-will-use-it-to-push-their-agendas/

_Ez_ Amerika: hogy a (valamelyest) szabad sajtó fikázhatja az _összes_ politikust _egyszerre_.

Tisztázzuk most rögtön: a _Reason_ magazinba írók sem istenek. De meg van bennük az isteni szikra, és képesek annak hangot adni tehetségükhöz mérten. És ez a fontos: nem az, hogy minden problémára tudják a _tökéletes_ megoldást, hanem annak felismerése, hogy minden egy trade-off: csak jobb és rosszabb _üzletek_ vannak. És a politikai (értsd erőszakos) áralakítás _szükségszerűen_ veszteségekhez vezet -- ami egyszerűen belátható abból az összefüggésből, hogy _kevesebb_ megtermelt fogyasztói jószág _alacsonyabb_ életszínvonalhoz -- kisebb gazdagsághoz -- vezet.

2020.02.28. 13:34:16

@neoteny:
a metropoliszokban a bankárok kereshetnek pénzt a pánikkeltéssel. a falvakban aligha. és ez a zártabb gazdálkodás irányába való elmozulás.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 13:37:30

@civisvarosi:

"a falvakban aligha."

Mert a falvakban a Provident hitelez?

2020.02.28. 13:41:01

@neoteny:
a falusi népesség önellátásra szakosodik évezredek óta. nincs provident. a cigánysoron van uzsora.

2020.02.28. 13:50:56

@neoteny:
a globális verseny kényszerű csökkenésével (kereskedelmi háborúk, világjárványok, környezetváltozás, menekült hullám és "liberalizmusból" fakadó identitás nélküliséghel) a lokalitás kultusza erősödik. a helyben megtermelt áru értékelődik fel.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 13:53:40

@civisvarosi:

"a falusi népesség önellátásra szakosodik évezredek óta. nincs provident."

Pedig te őket is fikáztad orrba-szájba vagy 3-4 évvel ezelőtt.

De OK, nincs Provident falun. Akkor te leszarod a Provident által számlázott kamatos kamat mértékét. Szintúgy a bankokét és egyéb pénzintézetekét. Hiszen azokat falusi nem veszi igénybe.

Minél magasabb mértékű az önellátás (autarkia) annál kevesebb jószág kerül megtermelésre: annál szegényebbek a népek.

De ez egy olyan igazság aminek a kimondásától Drábik úr visszaretten.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 13:54:40

@civisvarosi:

"a helyben megtermelt áru értékelődik fel."

Válik drágábbá.

2020.02.28. 13:56:29

@neoteny:
amivel a termelők jól járnak.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 14:10:36

@civisvarosi:

"amivel a termelők jól járnak."

Hát ez az, hogy nem. :))

_Csak_ azért termelünk, hogy a megtermelt jószágokat elfogyasszuk, praktikusan cserék után.

Nincs olyan, hogy 'termelő'. Amiről te fantáziálgatsz az a _merkantilizmus_, amikor egy egész ország arra van _kényszerítve_ az elitje által, hogy magasabban feldolgozott termékeket állítson elő, _és_ ezeket alacsonyabban feldolgozott termékekért ("gyarmatáru") cserélje el.

De minden termelő egyben fogyasztó is: amit megnyer a vámon azt elveszíti a réven. Ezért nem szabad hallgatni a sok gazdaságtani hókuszpókuszt: _kevesebb megtermelt jószág nagyobb szegénységet eredményez_. Kivétel nélkül, hiszen itt a gazdagság _definíciója_ az elfogyasztott javak. Lehet persze másként is értékelni dolgokat -- de te _semmiféleképpen_ nem ugathatsz arról, hogy "amivel a termelől járnak jól". Nem: még ha megfeszülsz is a protestáns Róma valamelyik keresztfáján, akkor sem.

2020.02.28. 14:49:52

@neoteny:
a merkantilizmusra (exporttöbbletre) éppen a gyarmati sorban levő államok vannak kényszerítve. mert technológiai importra szorulnak.

2020.02.28. 15:02:04

@neoteny:
a másik opció a fiziokratikus. vertikálisan integrált agrárvállalkozásokat jelent. azt, hogy az alapanyag termelés, a feldolgozó ipar, a kereskedelem és a kapcsolódó szolgáltatások is családi cégek kezében összpontosulnak. tipikusan ilyen falusi idegenforgalom, ahol szinte minden termék helyi. és azok használatát illetve fogyasztását értékesítik. vagy a különféle kézműves vásárok. amelyek heti rendszerességgel is megjelennek a városokban. és ezekre az olcsó népszórakoztatással egybekötve tömegigény mutatkozik legalábbis errefelé.

2020.02.28. 15:08:16

@neoteny:
minél magasabb mértékű az öneállátás (autarkia) annál kevesebb árut értékesítenek a piacon. maguk termelik meg, maguk fogyasztják el illetve a felesleget maguk halmozzák fel. ez az önellátás. a teljes zártság. a magyar falu nem erre törekszik, de majdnem. a magyar vidék (a megye) a hagyományosan a (megyejogú) várossal törekszik nem teljes zártságra, hanem nagyfokú önellátásra. és ebből a budapest "liberális" népessége lóg ki. ők azt mondják, hogy a globális szolgáltatásokra alapozva létrejön a fogyasztói társadalom. de ahhoz előzetesen nettó tőkeexportőrré kellene válni.

2020.02.28. 15:51:07

@neoteny:
tehát elvben egy zárt láncú áfész hálózat is teremthet gazdagságot. és vélhetően az a vidékies belkereskedelmi optimum. mert hogy az teremtett a legnagyobb gazdagságot a falvakban. az agrárszocializmus. és a reform az állami gazdasághoz kötődő családi vállalkozások, háztáji birtokok hálózatba szervezése és a céhes ipar újrateremtése. és ez a mezővárosi optimum. egyházi birtokon alapuló közmunkaprogramok. és a nemzeti parkok. mert vannak, akik ilyen környezetben élnek.
www.youtube.com/watch?v=qrqru5nsUtg
és a szellemi szabadfoglalkozásúak egy részének is ez a környezet is vonzó. tehát ez a vadkelet is konkurál a nagyvárossal.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 17:08:11

@civisvarosi:

"a merkantilizmusra (exporttöbbletre) éppen a gyarmati sorban levő államok vannak kényszerítve."

Nem.

2020.02.28. 17:13:38

@neoteny:
hogyan szerzik be a hiányzó technológiát? eladósodnak. és ezek után árut és/vagy munkaerőt kell exportálniuk. addig amíg tőkeimportőrök.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 17:19:50

@civisvarosi:

"hogyan szerzik be a hiányzó technológiát?"

Miért _hiányzik_ nekik a technológia?

2020.02.28. 17:24:40

@neoteny:
értem persze, hogy te abból indulsz, hogy kizárólag közvetítő kereskedelemre és alapozzanak. tehát nincs szükség valós árutermelésre. csak ez esetben tessenek választást nyerni. mert közvetítő kereskelem nem igényel különösebb szakértelmet. annak joga azé, akié a központi kormányzat. lölő is megoldaná. oldalán a kerekedelmi médiával és a kereskedelmi bankokkal.

2020.02.28. 17:33:36

@neoteny:
ez a gondolatkísérlet előfeltevése. adva van egy leszakadó gyarmati sorban levő állam. hogyan zárkózhat fel?
-- fiziokrata módon. feltőkésítik falvakat, faluközösségeit, a mezővárosokat. kézműves, háziparos tevékenységre alapoznak. agrár jellegre.
-- merkantilista módon. feltőkésíti a bányavárosokat. vagy modernizálják az iparvárosokat.
-- liberális kapitalista módon. globális szolgáltatásokra alapzva. feltőkésítik a fővárost.
ezek kombinációjával. de minden esetben exporttöbletet kell produkálni. vagy a közvetítő kereskedelmben kell kizárólagos jogokat szerezni.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 17:42:50

@civisvarosi:

"ez a gondolatkísérlet előfeltevése."

Nem.

"hanem?"

Közöd?

2020.02.28. 17:45:51

@neoteny:
hogyan tud felzárkózni egy gyarmati sorban levő állam? ez az alapkérdés. nem?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 17:50:37

@civisvarosi:

"hogyan tud felzárkózni egy gyarmati sorban levő állam?"

Na hogyan? na? na?

(állam? nem ország? akkor most a Magyarországi Református Egyház vagy a Magyar Református Egyház?)

2020.02.28. 17:52:35

@neoteny:
a fent leírt módozatokon. mezőgazdaságra, iparra, kereskedelemre, szolgáltatásokra vagy ezek kombójára alapozva. ahhoz valamiféle exporttöbbletet kell produkálni szemben a kényszerű eladósodással.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 17:52:54

@civisvarosi:

Te költözz Hódmezővásárhelyre:

Nonstop háború zajlik Hódmezővásárhelyen

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 18:04:54

@civisvarosi:

"a fent leírt módozatokon."

Nem: ezek csak a te vulgármarxista fantáziálgatásaid.

2020.02.28. 18:12:44

@neoteny:
debrecenben nincs politikai háború. tegnap oszlott fel a debreceni jobbik. a kilépések után a taglétszáma 10 alá csökkent. a momentum vitára hívta ki a kulturális alpolgármestert. tegnap lett volna a vita. a momentum képviselője nem ment el. ő hívta ki párbajra a fideszt. csak arra számítottak, hogy nem fogadják el. a dk egyetlen aktív önkormányzati képviselőjéből gyurcsány országgyűlési küldöttet faragott. a képen a fickó balra. és jobbra a néni, aki a dk-t vezeti. és jelenleg az önkormányzat ifjúsági (!) és sportbizottságának (!) tagja. nem viccelek.
dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/vargaz.jpg

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 18:25:18

@civisvarosi:

"debrecenben nincs politikai háború."

Hogy' is volt az az iskolaigazgató-megválasztás ami a minisztériumi kijelöléssel végződött?

"mégis hogyan?"

Miért vagy rá kíváncsi?

2020.02.28. 19:04:38

@neoteny:
a szülők, a diákok és a tanárok akarata ellenére neveztek ki egy köziskolai gyakorlattal ugyan nem rendelkező, ámde politikailag annál megbízhatóbb iskolaigazgatót. és az internetes petíciót több ezren írták alá. a valóságban néhányan tucat tiltakozó volt. a leváltott iskolaigazgató azóta is ott tanít. és nem tiltakozik senki. miért tiltakoznának?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 19:11:13

@civisvarosi:

"a szülők, a diákok és a tanárok akarata ellenére neveztek ki"

Köszönöm: _ez_ politikai háború (egy csatája) volt.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.02.28. 19:15:52

@neoteny:
így van. és a tiltakozók belátták, hogy a csatározás értelmetlen. állami iskolában az állam nevezi ki az igazgatót. alapíthatnak egy magániskolát. és akkor abban az ő akaratuk érvényesül.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 19:18:47

@civisvarosi:

"így van."

Nagyon rendes tőled az, hogy elismered: sikeresen cáfoltam az állításodat miszerint ""debrecenben nincs politikai háború."

Van.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 19:19:42

@civisvarosi:

"állami iskolában az állam nevezi ki az igazgatót."

Ez innét kezdve vallás.

2020.02.28. 19:19:45

@neoteny:
a református kollégiumból egyszer vagy száz diák lépett ki, mert a diákköztársaság elnökét a bíró elfogatta. és kitört a diáklázadás. ez még valamikor a kuruc időket megelőzően volt.

2020.02.28. 19:21:19

@neoteny:
ki nevezze ki? maguk az állampolgárok? hová vezetne ez?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 19:24:21

@civisvarosi:

"a református kollégiumból egyszer vagy száz diák lépett ki, mert a diákköztársaság elnökét a bíró elfogatta. és kitört a diáklázadás."

Le is nyomták őket a bajszos szász tanítónők.

"hová vezetne ez?"

Ez ettől kezdve vallás.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.02.28. 19:35:19

@neoteny:
komáromi csipkés györgy prédikátor intette őket rendre. úgy emlékszem.

2020.02.28. 19:39:49

@neoteny:
magyarország egységállam. nincsenek benne viszonylagos önállósággal rendelkező vidékies törvényhatóságok (ezek hagyományosan a vármegyék), se törvényhatósági joggal felruházott (hagyományosan szabad királyi) városok.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 19:54:47

@civisvarosi:

"komáromi csipkés györgy prédikátor intette őket rendre."

Mert őt még bajszos szász tanítónők nevelték.

"magyarország egységállam."

Ez ettől kezdve vallás.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.02.28. 20:09:30

@neoteny:
komáromi csipkés györgy utrecht-ben tanult. és azt hirdette, hogy a diákok mindig császárok császárát, a királyok királyát, a fejedelmek fejedelmét, az urak urát az egy igaz Istent szolgálják.

2020.02.28. 20:23:01

@neoteny:
te meg valami falu-város, népi urbánus ellentétben hiszel, amit a seggarcok tanítottak pannonhalmán tanácsköztársaság népbiztosainak nyomkodán.

2020.02.28. 20:24:03

@neoteny:
szűz mária nem elég jó, mariott hotelnek eladják az apátságot várszegiék. a hogyishívjákoknak. faji alapon.

2020.02.28. 20:25:18

@neoteny:
és a reformátusok hány tonnás aranyborjút kaptak orbántól?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 20:44:58

@civisvarosi:

"komáromi csipkés györgy utrecht-ben tanult."

Az elemi oktatását még bajuszos szász tanárnők végezték.

"te meg valami falu-város, népi urbánus ellentétben hiszel"

Én? De hát én ártatlan vagyok: te soha nem magyaráztad el azt, hogy

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

"szűz mária nem elég jó, mariott hotelnek eladják az apátságot várszegiék. a hogyishívjákoknak. faji alapon."

A katolikusok seftelnek? Azért azon még dolgoznod kell, hogy ebből ütős vádat fabrikálj, különösen a reformátusok jószágszerzési technikáit ismerve.

Na? na?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 20:55:14

@civisvarosi:

"pannonhalmán"

Esztergomban. Ferencesek. Amiért az én drága jó szüleim kemény magyar szocialista forintokat csengettek. Aztán az utolsó két évemben az egri egyházmegye fizette a költség felét. Mert jók voltak a tanulmányi eredményeim.

De érettségikor az osztályfőnököm azt mondta a szüleim előtt nekem, hogy a 4 év alatt nem látott engem egyszer sem a _kápolnában_ ájtatoskodni. Meaning that én nem voltam _önkéntes_ nyilvánosan imádkozó típus. Sőt az én imádságaim igencsak más formát öltöttek.

De nekem lehet fikázni a Katolikus Egyházat: római _államvallássá_ válni nem volt bocsánatos bűn az _én_ szememben. Szóval ha erre visz téged a Lélek, akkor erről is beszélgethetünk: lenne téma bőven.

De az a balfaszkodás amit te itt tolsz nem a Lélek sugallatára történik.

2020.02.28. 21:53:56

@neoteny:
na errefelé ezt a ferences rendet zavarták szét. mindenki kilépett. és úgy alakult meg a kollégium. ez volt a reformáció.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 21:55:04

@civisvarosi:

"na errefelé ezt a ferences rendet zavarták szét"

Olyan állapotban is vagytok, istentelen senkiháziak.

2020.02.28. 21:55:16

@neoteny:
az a probléma, hogy nem érted az iróniát. meg kellene csillagozni. vigyázat.

2020.02.28. 22:00:54

@neoteny:
azelőtt milyen jó volt. amikor a ferencesek elszedtek, amit csak tudtak az "apostoli szegénységben". talán nem véletlenül zavarták el őket a francba.

2020.02.28. 22:06:52

@neoteny:
a búcsúcédulákat kiadó leó pápa (medici bankárcsalád) ferences követői. uzsorás behajtói.

2020.02.28. 22:10:17

@neoteny:
micsoda szegénységben éltek esztergomban. ennél már csak az egri érsek volt nyomorultabb. mindenkit üldözött. így lett debrecenben nyomda. kimászott valami nyomdász a börtönből. egri érsek bezáratta. csak a köznép kiszabadította. eljött debrecenbe.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 22:15:10

@civisvarosi:

"nem érted az iróniát"

Ezt te honnét veszed?

"micsoda szegénységben éltek esztergomban."

A ferencesek, amelyik egy _kolduló_ rend volt eredetileg (nem pedig _tanító_)?

"ennél már csak az egri érsek volt nyomorultabb."

Lehetetlen: a világi papság nem tesz szegénységi fogadalmat.

Te egy istentelen senkiházi vagy: a te katolicizmus-kritikád még pusztán technikai (vagyis _megtanulható_) szempontból sem helyes.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.02.28. 22:22:47

@neoteny:
igen, ezek a kolduló rendek valahogy mindig baszott nagy palotákban élnek. amit tele van pakolva arany kegytárgyakkal. és baszott nagy lakomákat tartanak. és hogy utána mi van azt ne részletezzük. és ezt mind összekoldulják állítólag. de koldulni se látja őket senki.

2020.02.28. 22:25:49

@neoteny:
nem érted az iróniát.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 22:27:52

@civisvarosi:

"igen, ezek a kolduló rendek valahogy mindig baszott nagy palotákban élnek."

Nem:

https://www.google.com/maps/place/Temesvári+Pelbárt+Ferences+Gimnázium/@47.7904689,18.7373612,17z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x476a618eb52ba655:0xdb6b5a36e447017f!2sEsztergom,+Bottyán+János+u.,+2500+Hungary!3b1!8m2!3d47.7904653!4d18.7395552!3m4!1s0x476a618d17c83f61:0x8f71bd5aa0bf7e1f!8m2!3d47.7902661!4d18.7396449

"és baszott nagy lakomákat tartanak."

Ezt most azért mondod, mert téged is meghívtak, vagy azért, mert _téged nem_ hívtak meg?

"és ezt mind összekoldulják állítólag. de koldulni se látja őket senki."

A Magyarországi Református Egyházat se' látta senki koldulni, mégis 7.2 tonnás színaranyborjúra tettek szert _egyszeri_ szakításból.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 22:37:05

@civisvarosi:

"nem érted az iróniát."

Ezt honnét veszed, zsidó?

2020.02.28. 22:38:01

@neoteny:
nem érted az iróniát.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 22:47:13

@civisvarosi:

"nem érted az iróniát."

Ilyet a bujkáló zsidók mondanak: a posztmodernisták. Csak ők már elkalapálták a hitelüket.

2020.02.28. 22:59:49

@neoteny:
már sokszor leírtam, hogy szerintem a komment csatorna mire való. arra, hogy írsz valamit, ami félig azért értelmes. utána valami faszságot. és rendre kiderül, hogy a hülyeség számít elsősorban. ebből következően reménytelen az értelmes közélet. ez ezt demonstrálja.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 23:02:15

@civisvarosi:

"már sokszor leírtam, hogy szerintem a komment csatorna mire való. arra, hogy írsz valamit, ami félig azért értelmes. utána valami faszságot."

No de te _csak_ faszságokat irkálsz.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 23:06:56

@civisvarosi:

"reménytelen az értelmes közélet. ez ezt demonstrálja."

Igen, te így rongálod a közbeszédet; te így csinálod a _Kulturkampf_-os háborús uszítást.

Ezt is megmondtam már.

Te már teljesen kiismerésre kerültél: te már nem tudsz újat mutatni.

Kivéve, ha elkezdenél úgy írni, hogy nekem csak az maradna, hogy eregessem a "tudsz te ha akarsz"-okat.

De ennek valószínűsége mikroszkopikus -- és egyébként is, a megtérésed _előtt_ nem érdemled meg a megtérteknek kijáró bánásmódot.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 23:08:16

@civisvarosi:

"nagyrészt igen."

Nem: _csak_ faszságokat irkálsz. A valósággal történő bármilyen egyezés _is_ hazugság a _te szádból_.

2020.02.28. 23:49:24

@neoteny:
szinte kizárólag.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.28. 23:55:23

@civisvarosi:

Nem: _csak_ faszságokat irkálsz. A valósággal történő bármilyen egyezés _is_ hazugság a _te szádból_.

Amikor -- nem túl gyakran -- olyasmiket írtál amikre én "tudsz te ha akarsz"-al válaszoltam, azok is hazugságokká váltak amikor a következő 'hozzászólásodban' megtagadtad a korábban hangoztatott elveket. _Csak_ a megtévesztést szolgálja _minden_ szavad. Mint pl. ez a legutóbbi "nem érted az iróniát": a te nagy bajod _pontosan az_, hogy én értem az iróniát -- és amit te tolsz, abban nincs semmi ironikus.

Máté 7:15 őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

Máté 7:16 Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?

Máté 7:17 Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.

Máté 7:18 Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt.

Máté 7:19 Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.

Máté 7:20 Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.

2020.02.29. 09:26:02

@neoteny:
csakhogy ugye nincs ilyen konfliktus. azért, mert o1g jelentős támogatásokat adott egyháznak mondván, hogy azok közfeladatokat látnak el. és a költségvetési maradványösszegből megjutalmazta a választások előtt. amire a "liberálisok" haragra gerjedtek. mert hogy így kevesebb jut az alapítványi vagy alapítványi jellegű "liberális" állami iskolákra. az szdsz közeli intézményekre. és azok 2010 előtt voltak busásan túlfizetve. és 2010 óta mondják, hogy egy autoriter rezsim. az állami újraosztással úgy tűnik, hogy valaki mindig a rövidebbet húzza.

ez esetben legyen csak állam fejpénz. de az szinte semmire se elég. mondják az intézmények fenntartói. legyen progresszív jövedelemadó. és ezek után egyenlősdi a közintézményekben. ez azonban a középosztály felemelkedésének a gátja. és nagyon sok gyerek születik mély szegénységbe. ez esetben vonuljon ki az állam teljesen, vagy majdnem teljesen. de úgy kitörne a polgárháború. marad az, hogy a politikai váltógazdaságban ide-oda leng az inga. vagy valaki huzamosabb ideig választást nyer. és ezekhez faszságokat kell mondani a közéletben.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 09:35:59

@civisvarosi:

"csakhogy ugye nincs ilyen konfliktus."

Az nagyszerű.

De van ilyen:

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 09:36:49

@civisvarosi:

"de úgy kitörne a polgárháború."

Te már most folytatod a háborús uszítást.

2020.02.29. 09:43:48

@neoteny:
a fidesz kormányok eddig nem vitték csődbe az országot. a nem fidesz kormányok viszont rendre. az mdf-szdsz paktum eredménye is ez volt az antall kormány, majd jött az mszp-szdsz paktum, annak eredménye a bokros csomag, még brutálisabb infláció és állami vagyonvesztés, majd az újabb mszp-szdsz paktumok, az ún. jóléti rendszerváltás az imf-be lépést ügynökként támogató medgyessy péterrel és gyurcsány kormányok az imf beavatkozás. aminek eredménye a ner. a fidesz kormányok. csakhogy ez nem bukik el úgy, mint a szdsz uralma idején a köztes. mert hogy felszámolták a totális médiaellenszelet, amiben először kormányoztak. és igyekeznek felszámolni az szdsz maradványait. fel lehet ezt fogni a jó és a rossz küzdelmének. de ez esetben inkább a fidesz termett jó gyümölcsöt makro szinten legalább is. miközben persze vannak nyílt visszaélések és a fidesz kormányzásnak vesztesei. a nem-fidesz kormányokkal jártak rosszabbul általában az emberek. legalább is így érzik, de a makrogazdasági adatok is hasonlót mutatnak.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 09:45:20

@civisvarosi:

"a fidesz kormányok eddig nem vitték csődbe az országot."

De, már megtették.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.02.29. 09:45:38

@neoteny:
tegyük fel, hogy gyöngyöspatán azt mondják, hogy nincs állami erőszakmonópolium, hanem hogy ha nincs társadalmi egyezség, akkor magánhadseregek döntsék el, hogy kié az iskola. ez lenne ugye az anarchia elméletben. az polgárháború a gyakorlatban.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 09:48:29

@civisvarosi:

"tegyük fel"

Minek? az nem ad magyarázatot arra, hogy

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 09:49:33

@civisvarosi:

"az polgárháború a gyakorlatban."

Nah, ez mind a te _Kulturkampf_-odból fakadó háborús uszítás, zsidó.

2020.02.29. 10:00:23

@neoteny:
na de hol és mikor szeretnél anarchiát? most és a világon mindenhol? és az a sok-sok milliárd ember, aki mind nem szeretne az téged elnyom?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 10:05:18

@civisvarosi:

"na de hol és mikor"

Ne szaladjunk ennyire előre, istentelen senkiházi.

Még nem árultad el azt, hogy

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

----

Lecsekkoltam: 2018 február elejéig vannak üzik a Válaszértesítő mappámban, vagy 24,000. Ennek a 80%-a tőled kell származzon. Bármire és az ellenkezőjére is tudok hozni idézetet tőled.

Te már feltetted az összes kérdésedet és megkaptad rájuk a kimerítő válaszokat. Ez már csak zsidó (Finkelstein-féle) huncutkodás amit itt tolsz.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 10:10:18

@civisvarosi:

"a sok-sok milliárd ember, aki mind nem szeretne"

Ezt te honnét veszed? mindenki imádja az anarchiát akiknek nincs vagy kevés a politikai befolyása. Az anarchiát a politikusok meg a bürokraták gyűlölik: ami érthető, hiszen a megélhetésükről van szó. De ez sem jogosítja fel őket arra, hogy államhatalmi erőszakkal biztosítsák a "törvényes" fizetésüket.

Néhány idézet H. L. Mencken-től, hogy ne legyen ilyen komor a hangvétel, de az üzenet se' vesszen el a zajban:

Every election is a sort of advance auction sale of stolen goods.

A good politician is quite as unthinkable as an honest burglar.

A politician is an animal which can sit on a fence and yet keep both ears to the ground.

Democracy is a pathetic belief in the collective wisdom of individual ignorance.

Democracy is also a form of worship. It is the worship of jackals by jackasses.

Democracy is the theory that the common people know what they want, and deserve to get it good and hard.

Every decent man is ashamed of the government he lives under.

If a politician found he had cannibals among his constituents, he would promise them missionaries for dinner.

The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.

2020.02.29. 10:21:09

@neoteny:
errefelé nincs kultúrkampf. leváltották a kockásinges iskolaigazgatót. mert a norvég alapnak így akart megfelelni. úgy képzelte, hogy pukli istván mozgalmára kellene a közoktatást alapozni. csak a köznép leszavazta. és úgy nem lehetett állami iskolaigazgató. helyébe lépett egy fideszes önkormányzati képviselő. egy pedálgép. de ő semmit sem rombolt le, amit az elődje felépített. és közmegelegédesre vezeti az intézményt. nincs kultúrkampf. az iskolaigazgató továbbra is az intézményben tanít.

vagy mondjuk egy másik ügy, hogy egy magángaléria nem kap önkormányzati támogatást. hanam abból a pénzre fiatal művészekre pályázhatnak. és a műveiket kiállíthatják a galériák. lehetne mondani, hogy senki se kapjon pénzt. a kulturális alpolgármester, aki korábban valamilyen attasé volt magához vonta a kultúra irányításának egy részét. ez legitim. ebből lesznek ütközések. de ez nem kultúrharc. debrecenben az ellenzékiek nem akarják megsemmisíteni a fideszt. nem gondolják nácinak, fasisztának se. budapesten meg de. egerben is nácinak gondolják a fideszt. mirkóczki a jobbikból és a rokona mirkóczki a dk-ból.

Börtönbe zárná a Jobbik a melegeket
hvg.hu/itthon/20120411_jobbik_tervezet
Mirkóczki Ádám az Egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása érdekében szükséges törvénymódosításokról szóló javaslatában a homoszexualitást fajtalankodásnak és szexuális magatartászavarnak minősíti.

de a "liberálisok" most ezzel a jobbikkal állnak össze. mondván, hogy csak így válthatják le o1g-t. nem egyszerű közemberként buzizott. mert ahhoz joga van. hanem országgyűlési képviselőként börtönnel fenyegette a homoszexuálisokat. ilyen törvényt is joga van beterjeszteni. csak furcsa, hogy most ugyenezek szervezik a meleg békemenetet. és a 444 lelkesen támogatja őket.

2020.02.29. 10:22:42

@neoteny:
magyarországon az állam újraosztás nagyjából 50%-os. a maradék 50%-ban anarchia van.

2020.02.29. 10:41:51

@neoteny:
50%-ban az egyén joga a közösség felett áll. ha sanyi le akar részegedni, akkor viszonylag szabadon megteheti. elénekelheti az utcán a kedvencét. "brúsz szprintín: borozás az éjszakában" című számát. meglehetőségesn szabad fordításban. nem kell jogdíjat fizetnie a columbia records igazgatótanácsának. összeütközésbe kerül a környékbeliekkel. nagyjából fele részben szabad.

kozák luca gátfutónak és barátainak az alpolgármester megteremtik a szabadságot. mert már csak háromszor kell elég gyorsan futni és kijuthat a tokiói olimpiára. a város alpolgármestere szerint ez nagyon szupi lenne. és 1 milliárd forintot biztosít, hogy el tudják érni a céljaikat. és ennek nagyon örül kácser zita a hosszútávfutónő is.
video2.dehir.hu/0228_4k_sportolok_jav_mix.mp4
és szerintük ez tovább motiválja az embereket a testmozgásra. és ez milyen jó dolog. 1 ezer fiatal jár a sportiskolába. és ők kapnak átlagosan 1 millió forint támogatást. cserébe minden debrecen nagyjából 100 ezer adófizetőjétől elvonnak átlagosan 10 ezer forintot.

de erre a többség azt mondja, hogy ez így rendben van. feltéve, hogy luca és zita áradozik arról, hogy milyen nagyszerű debreceninek lenni. és egyébként ha úgy érzik, hogy nem kapnak elegendő támogatást, akkor mehetnek akármelyik városba. ahol az ő gátfutó vagy hosszútávfutó teljesítményeküt többre becsülik. illetve megalapíthatják a l & z sportklubot, szerezhetnek szponzorokat, vagy a barátaikkal alapíthatnak sportmárkát, stb. vagy dolgozhat a téglagyárban. edzés gyanánt. úgy is lehet valaki sportoló. errefelé a legjobb kézilabdás téglagyári munkás volt. olyan erőssé vált a csuklója, hogy világválogatottságig vitte. a téglákat ő forgatta meg a szalagon. hogy legyenek a sportolók megfizetve? ez is ugye vallási kérdés.

2020.02.29. 11:21:30

@neoteny:
csak azt demonstrálom, hogy ez egy vallásvita. lehet mindenféle faszságot mondani, hogy miért ne a ferencesek döntsenek, vagy az egri érsek miért ne szóljob bel. és azért is, hogy miért ők mondják meg. vagy a nép mondja meg, vagy úgymond a piac. vagy a "piacok". pénzalapok, akik valójában ügyeskedők kormányzati tisztviselők közelében, akiket "liberális" újságírók és közgazdászok hada támogat. csak ehhez az kell, hogy a "liberális" párt kerüljön a kormányba. őket annyira utálják, hogy orbán azzal nyer, hogy őket legalább is részben leváltja. és ez a "fasizmus".

2020.02.29. 11:28:47

@neoteny:
azt borítékolni lehet, hogy a "liberális" szekta tűnik el a közélet főáramából. a korlátlan pénzteremtés környezetrombolást, kereskedelmi háborúkat, népvándorlást, járványokat eredményez világméretekben. és köznép őket küldi a halál faszára, magyarországon majdnem biztosan. csak a "szabad" sajtó érdekeltségeikkel tudnak szavazókat szerezni, illetve szociális ígéretekkel. de amióta kétirányúvá vált a tömegmédia azóta a hírmagyarázóiknak visszabeszélnek. és ez szétveri a "független" intézményeiket. beleértve az akadémiát. kérdés az, hogy mi lesz ezek után. és az vallási kérdés.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 14:06:38

@civisvarosi:

"csak azt demonstrálom, hogy ez egy vallásvita. "

"errefelé nincs kultúrkampf."

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 14:07:36

@civisvarosi:

"és az vallási kérdés."

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 14:08:30

@civisvarosi:

"a hírmagyarázóiknak visszabeszélnek"

Neked is, zsidó. :))

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 14:20:58

@civisvarosi:

"azt borítékolni lehet, hogy a "liberális" szekta tűnik el a közélet főáramából."

A Magyarországi Református Egyház újra és újra kitermeli őket az aranyborjú-imádatával.

A magyar vallás prototípusa.

2020.02.29. 15:22:20

@neoteny:
libsik éppen a reformált területeken (debrecen és erdély) nem tudtak gyökeret verni. mert hogy errefelé a liberális nacionalizmus és a keresztény libertáriusság az uralkodó. és a balliberális ugye nem-nemzeti, nem-keresztény. a nat ellen is a római katolikusok tiltakoznak. azért, hogy őket nem kérdezték meg. mert ugye konkrét ellenvetésük nincsen. őket kihagyták az egyeztetésből. az mdf mérsékeltjeit. a felelős értelmiséget. ők kötöttek az szdsz-szel paktumot. a rendszerváltásnak ők legnagyobb elkúrói. és nem annyira horn gyula és az mszp vagy gyurcsány. ők tiltakoznak minden ellen, ami él és mozog. tegyék. és ha leváltják a fideszt, akkor le lesz váltva. felőlem csak tegyék. de ha nem, akkor őket váltja le az ország. erről szól a vita. egy soha senki által meg nem választott "papság" kíván uralkodni.

2020.02.29. 15:28:17

@neoteny:
a nat ellen tiltakozóknak semmilyen egységes álláspontjuk nincs, alternatív javaslatuk sincs. a probléma, hogy ővelük nem egyeztettek. de mondjuk a piarista túltáplált koldus rendfőnököt, nekik köldulja a pénzt.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3182/31822/318225/31822529_e71f638b5127c99da52fd6dc34922908_wm.jpg
ezt a fickót megkérdezném, hogy ő a saját baráti körén kívül még kivel egyeztetett. túl azon, hogy ő abban hisz, hogy ferenc pápa krisztus földi helytartója és őt kinevezte a vatikánból a sok koldus. evangeliumi szegénységben senyved ez a szerencsétlen. és ő kivel egyeztetett valaha is mondjuk békéscsabán.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 15:31:00

@civisvarosi:

"libsik éppen a reformált területeken (debrecen és erdély) nem tudtak gyökeret verni."

Mert a nagybajuszú szász tanítónők kiverték belőlük a libsiséget. Szemmel.

"mert hogy errefelé a liberális nacionalizmus és a keresztény libertáriusság az uralkodó."

Istentelen senkiháziak dumája.

"ugye nem-nemzeti, nem-keresztény"

Valóban: istentelen senkiháziak.

"a nat ellen is a római katolikusok tiltakoznak."

Mert ők a magyarok.

"azért, hogy őket nem kérdezték meg."

Dehogynem kérdezték: Ágoston atya még a parlamentben is beszélt néhány éve.

"mert ugye konkrét ellenvetésük nincsen."

Így van: _ők_ a magyarokért aggódnak _zusammen_.

"őket kihagyták az egyeztetésből."

Eléggé el nem ítélhető módon.

"a rendszerváltásnak ők legnagyobb elkúrói."

Megmondta ezt a zsidó Finkelstein is.

"ők tiltakoznak minden ellen, ami él és mozog."

"errefelé nincs kultúrkampf."

"erről szól a vita."

"errefelé nincs kultúrkampf."

"egy soha senki által meg nem választott "papság" kíván uralkodni."

A magyar vallás vallóinak személyükben kell majd elzarándokolniuk az aranyborjú imádatára Debrecenbe, vagy virtuális áldozathozatal is megteszi majd?

2020.02.29. 15:36:03

@neoteny:
van az mszp-szdsz-mdf rendszerváltó elit. ők vitték csődbe az országot. minden esetben, amikor a fidesz nélkül hatalomba jutottak. és ők azok, akik egyébként kurvára nem egyeztettek soha senkivel. heti 24 órában nem lehet tanítani a piaristák szerint. lehetetlenség. túl vannak terhelve ez a szegény kis rendfőnök úr. ne bassza már meg.

2020.02.29. 15:38:44

@neoteny:
azon folyik a vita, hogy heti 24 órában lehet-e tanítani. az ellenzék szerint az már "embertelen".

2020.02.29. 15:52:28

@neoteny:
az irodalomról folyik a vita. egy reálgimnáziumban vagy egy politechnikumban akár el is lehetne törölni. lehessen tanulni délutáni vagy esti iskolában. vagy fakultatív jelleggel. városi könyvtárban önképző körbe. mert lehet, hogy valakit érdeklődik a fizika iránt és valamilyen különös oknál fogva mellette kiemelt számára az irodalom. ha valaki villanyszerelőnek, elektrotechnikusnak vagy villamosmérnöknek tanul, akkor az alapfokú érettségit tesz általános iskola után. és vajon miért kellene neki még egyszer görög drámákról tanulnia. vagy akár ady endrét. még annak, aki villanyszerelő lesz. neki a fizikát kell emelt szinten ismernie. az általános iskolai történelem helyett tanul tudománytörténetet. a rajz helyett tanul műszaki rajzot. énekelni énekelhet úgy egyébként.

na most ha valaki művészeti osztályba jár, akkor viszont egyáltalán nem sok az irodalom tananyag. mert neki abból kellene megélnie, hogy ő nagyon ért az irodalomhoz. és a villanyszerelő fizessen neki azért, hogy ő verset mondjon. neki viszont nem elég lehet annyi matek, vagy fizika, amennyi általános iskolában szükséges. egy humán kollégiumban is lehet, hogy valakit érdekel a matek. történelem mellett érdekelheti. és fakultatív tanrendben tanulja.

az alapprobléma, hogy minden gyerekre ugyanazt ez egyentantervet akarják ráhúzni. csak az ellenzéki kurvára nem erről beszél. heti 24 óra. micsoda embertelen elnyomatás.

2020.02.29. 15:59:27

@neoteny:
a haláltáborokban volt heti 24 órás munkarend. 24×40 perc. szerintem nem. az a vészkorszaknál is rosszabb. hja és mindez úgy, hogy egy évben 16 hét tanszünet van. és ehhez jönnek még 8 alkalommal az állam/egyházi ünnepnapok. a fasizmusban nem volt ilyen szörnyű elnyomatás. ez ellen tiltakozni kell. a piaristák szerint ezt már embertelen. tényleg?

errefelé 24 órás üzemek vannak. 3×12 óra éjjel. 3 nap pihenő. 3×12 óra nappal. és megint pihenő. ez a munkarend. piarista rendfőnök egy hétre beállhatna egy gépsor mellé.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 16:01:09

@civisvarosi:

"van az mszp-szdsz-mdf rendszerváltó elit."

Nincs.

"ők vitték csődbe az országot."

Az istentelen senkiháziak vitték csődbe az országot.

"azon folyik a vita"

"errefelé nincs kultúrkampf."

"az irodalomról folyik a vita."

"errefelé nincs kultúrkampf."

"az alapprobléma"

az, hogy az istentelen senkiháziak uralják a közéletet és -beszédet. Persze csak demonstratív célokkal.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 16:11:41

@civisvarosi:

"szerintem nem."

Kit érdekel a te személyes nyomorod? az a te problémád, meg a lelked megvásárlójáé.

2020.02.29. 16:16:51

@neoteny:
véletlen nem ezek a piaristák nyaltak be orbánnak? az első orbán kormánynak. meg a másodiknak, meg a harmadiknak, meg a negyediknek. csak most kásler nem egyeztetett ővelük. és ezek után fasizmust kiáltanak. errefelé se egyeztettek senkivel. de a piaristák se egyeztettek senkivel se. se az mszp-szdsz. akiknek a seggébe bújnak. tegyék. az mdf. akik simicska lajos féle fideszt is támogatták. és a ner-t végig.

2020.02.29. 16:18:06

@neoteny:
egyszerű állampolgár vagyok, aki megkérdi, hogy a piaristák kikkel egyeztettek a nemzeti alaptantervről? vagy ha heti 24 óra embertelen, akkor mennyi lenne az emberséges munkaidő a piaristák szerint?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 16:21:13

@civisvarosi:

"véletlen nem ezek a piaristák nyaltak be orbánnak?"

És? Nem csak zsidó istentelen senkiháziak vannak, mint te is, hanem keresztény sőt katolikus sőt piarista sőt ferences istentelen senkiháziak is vannak.

"egyszerű állampolgár vagyok"

Ami nem zárja ki azt, hogy istentelen zsidó senkiházi is legyél. Ez _elemi_ logika.

2020.02.29. 16:32:03

@neoteny:
a mélyszegénységben élőkért is aggódnak a piaristák. a marriott szálló mellett. a ferenciek terén. akik a krisztusi szegénységben élnek és összekoldulták valahogy a betevőt. és most o1g heti 24 órára kötelezné őket. és mellette a katona józsef színház. ők se kapnak bemutatónként 100 millió forintot. évi 1 milliárdot. ez már a fasizmus. és ők aggódnak a mély szegényégben élőkért. esetleg költözzenek a mély szegénységben élők közé. esetleg ez a túltáplált piarista főnök úr ellátogathatna egyszer encsencsre vagy piricsére. mondjuk legalább egy hetet eltölthetne a szegényekkel. gerbaud kávéházban aggódik a mély szegénységben élőkért. a kempinski hotelben. a grasham palotában nagyon aggódnak a szegényekért. annál jobban csak a magyar tudományos akadémia bölcsészei.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 16:43:07

@civisvarosi:

"a mélyszegénységben élőkért is aggódnak a piaristák"

Te is.

1 Jézus tehát hat nappal a páska ünnepe előtt elment Betániába, ahol Lázár élt, akit feltámasztott a halottak közül. 2 Vacsorát készítettek ott neki, és Márta szolgált fel, Lázár pedig egyike volt azoknak, akik Jézussal együtt ültek az asztalnál. 3 Mária ekkor elővett egy font drága valódi nárdusolajat, megkente Jézus lábát, és hajával törölte meg; a ház pedig megtelt az olaj illatával. 4 Tanítványai közül az egyik, Júdás Iskáriótes, aki el akarta őt árulni, így szólt: 5 Miért nem adták el inkább ezt a kenetet háromszáz dénárért, és miért nem juttatták az árát a szegényeknek? * 6 De nem azért mondta ezt, mintha a szegényekre lett volna gondja, hanem azért, mert tolvaj volt, és a nála levő erszényből elszedegette, amit beletettek.

-- János 12

2020.02.29. 16:45:34

@neoteny:
annyi történt, hogy dr. kásler barátai döntötték el, hogy ez és ez szerepeljen az alaptantervben. és kihagyták az mszp-szdsz-mdf pártelitet. akik egyébként szintén nem egyeztetnek senkivel se leszámítva azt a néhány utcát ahol laknak a körúton belül. és most ők egy ellenelit. mert hogy most ott van a fidesz. akiknek van 2-2.5 millió biztos szavazójuk. és azt mondják, hogy őket majd elseprik. felőlem seperjék el. nem szavazok se erre, se arra. de most vigadó mellett a szegény koldus ferencesek és a piaristák. a szegényekért aggódnak? tényleg? horn gyulának inkább elhittem. mert ő legalább találkozott kisnyugdíjasokkal. gyurcsánynak inkább elhiszem, mert ő szegény családból jön. de a bazilika, a kempinski és az intercontinental tövében élőkről nem nagyon. vagy a gresham palotában. andy vajna legalább a las vegas casino-ban nem érdekelte a szegénység. őt a sztyúdijó és a nan prafit organizésön érdekelte, amiből vajna tímea örökölt néhány tízmilliárdot. és vajda tímea művésznővel szerepelő színészgárda egy része tiltakozik, hogy ők most nem kapnak állami támogatást csak úgy, hogy ehhez egyeztetniük kell kásler barátaival. és szerintük ez a művészi "szabadságot" korlátozza. nem kapnak milliárdokat csak úgy. ez már tényleg a hitlerizmus a sztálinizmus egyben plusz észak korea.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 16:51:50

@civisvarosi:

"annyi történt, hogy"

... az istentelen senkiháziak _egyik_ csapata megkaparintotta a főhatalmat az istentelen senkiháziak egy _másik_ brigádjától.

Ez nem bonyolult koncepció.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 16:56:21

@civisvarosi:

"a kempinski és az intercontinental tövében élők"

A protestáns Róma meg egy 7.2 tonnás színaranyborjúra tett szert _egyszeri_ szakítással.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 17:01:28

@civisvarosi:

"horn gyulának inkább elhittem."

Az OK, de ez melyik közösségben bevett hiedelem?

- népfőiskolások közössége
- debreceniek közössége
- Fidesz2-es közösség
- gyügyei parasztok kisunokájának alsó tagozatos közössége
- más közösségé

2020.02.29. 17:02:27

@neoteny:
ha valaki a szegényekért aggódik, akkor először is költözzön közéjük. éljen velük. ezek a belpesti piaristák azon aggódnak, hogy demeter nem tudom kicsoda beköltözött a károlyi kertbe. és hozza magával a székely lófőket. és ők magasról leszarják a piarista rendfőnököt. jaj szegény falvak. a falvakban nem sok piarista szerzetes lakik. szegény településre piarista szerzetes nem költözik. gazdag városnak a belvárosában költözik a piarista. olyan emberfajta. attól piarista. és ott koldulnak a ferencesekkel. aggódnak a szegényekért. évezredek óta. és ennek véget vetne ez a "bolondkásler". ez a "fasizmus".

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 17:05:55

@civisvarosi:

"ha valaki a szegényekért aggódik, akkor először is költözzön közéjük. éljen velük."

Kiváló ötlet: költözhet a sok debreceni polgár is Lévára meg Székelyudvarhelyre.

2020.02.29. 17:13:20

@neoteny:
inkább elhiszem horn gyulának, hogy megéritette a kis nyugdíjasok szegénysége. mert hogy rendszeresen tartott fórumokat szegényeknek. mint a piarista rendnek, akik soha sehol semmikor nem éltek még szegény környezetben széles e világban. hanem a ferences "koldusokkal" éltek a gazdagabb városokok leggazdagabb belvárosába. és ennek csúcsán állnak a vatikánban. őket zavarták el. ez volt a reformáció.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 17:14:29

@civisvarosi:

"inkább elhiszem horn gyulának"

Az OK, de ez melyik közösségben bevett hiedelem?

- népfőiskolások közössége
- debreceniek közössége
- Fidesz2-es közösség
- gyügyei parasztok kisunokájának alsó tagozatos közössége
- más közösségé

2020.02.29. 17:16:11

@neoteny:
léva és székelyudvarhely kábé olyan gazdag, mint debrecen. csak ott a szlovák és a román kormány nem ad elegendő pénzt a magyar nyelvű oktatásra.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 17:30:43

@civisvarosi:

"léva és székelyudvarhely kábé olyan gazdag, mint debrecen."

Kiváló: akkor nincs is szükségük a debreceniek támogatására. A Magyarországi Református Egyház gond nélkül felköhögheti a 85 milliárdot (plusz bankközi alapkamat) és visszaszolgáltathatja azt azoknak, akik szájától elvonták: a magyar (nettó) adófizetőknek.

"csak ott a szlovák és a román kormány nem ad elegendő pénzt a magyar nyelvű oktatásra.Á

Nem baj, adnak az európai adófizetők.

2020.02.29. 17:31:25

Carpathian Basin
GDP PPS per capita (2017 Eurostat)

Bratislavský kraj (Pozsony) 53,700
Central Hungary (Budapest) 31,100
Western Slovenia (Nyitra) 28,800 <-- Léva
Western Transdanubia (Győr) 21,500
Eastern Slovakia (Kassa) 19,900
Central Transdanubia (Székesfehérvár) 18,600
Romania Vest (Temesvár) 17,600
Romania Centru (Brassó) 15,800 <-- Székelyudvarhely
Romania Nord Vest (Kolozsvár) 14,900
Southern Great Plain (Szeged) 14,000
Northern Hungary (Miskolc) 13,900
Southern Transdanubia (Pécs) 12,900
Northern Great Plain (Debrecen) 12,500

2020.02.29. 17:35:07

*jav. Western Slovakia (Nyitra) 20,900 <-- Léva
közel kétszer olyan gazdag vásárlóerő paritáson. csak a szlovákok nem adnak pénzt a magyar iskolára.

2020.02.29. 17:40:52

@neoteny:
ez a vallási kérdés, hogy akkor a szlovákok és a románok asszimilálják-e a magyar kisebbséget. mert hogy ugye erdélyi régiók is gazdagabbak, kelet-magyarország és a dél-dunántól. csak a románok nem adnak túl sok pénzt a magyar iskolára. mert őket se kell félteni. idén lesz 100 éve, hogy asszimilálni próbálják a magyar kisebbséget.

és az egyik álláspont az, hogy felvidék és erdély örökre elveszett. az ukránokkal se erősködjön a magyar kormány. a másik az, hogy a kárpát-medencei magyarság egyszer újra egy államrendbe kerül.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 17:40:59

@civisvarosi:

Köszönöm, hogy számokkal is alátámasztottad:

Nincs is szükségük a lévaiaknak és a székelyudvarhelyieknek a debreceniek támogatására. A Magyarországi Református Egyház gond nélkül felköhögheti a 85 milliárdot (plusz bankközi alapkamat) és visszaszolgáltathatja azt azoknak, akik szájától elvonták: a magyar (nettó) adófizetőknek.

2020.02.29. 17:44:46

@neoteny:
ezért nyalnak be putyinnak. hogy ukrajnát osszák fel autonóm régiókra. és úgy kárpátalján a magyarok is kapjanak önállóságot. és ott ezek után kisebbségi magyar tankerület a klik kapcsolt részévé válik. ezért támogatják a ruszin kisebbséget. a kárpátaljai magyarok miatt. és van belpesti szarfaszú társaság, amelyik putyin pincsizik. ők nem magyar érzelműek.

2020.02.29. 17:53:32

@neoteny:
egy újabb dolog, amit nem sikerül megértened. az ott élő szlovákoknak és románoknak nincs szükségük a magyar támogatásra. mert hogy ők 2-3x olyan jól élnek, mint mondjuk a kelet-magyarországiak. de a kisebbségi magyarok rosszabb helyzetben vannak. mert a román és a szlovák nacionalisták kigolyózzák őket. az ellenzékiek azt mondják, hogy így jártak. mert nekik nincsenek családtagjaik a határon túl. budapesti ellenzékiek többségének a fővároson kívül nincs rokonsága. ők a "beltenyészet". és a fidesz familiáris közege a nyitott társadalom. nem az ngo-k, akik a körúton egymás között házasodnak. és követelik egyneműekkel is lehessen. mert ők annyira "nyitottak".

2020.02.29. 18:06:42

@neoteny:
tehát a fidesz egy kiterjedt határon átnyúló kárpát-mendencei familiáris hálózat. tkp. nyitott társadalom. csak a helsinki bizottság a dob utcában azt mondja, hogy ők "nyitott" társadalom. csak a fidesz náci, mert elnyomja a budapesti belvárosi beltényeszetet. és most ehhez csatlakoznak a piaristák is. ők a mélyszegénységben élőkért aggódnak budapest belvárosában. csatlakoznak niedermüller polgármesterhez szemben a fehér, keresztény heterókkal. és ők állnak össze a jobbikkal. álljanak össze.

2020.02.29. 18:15:10

@neoteny:
tehát ezekre mint egy-egy populációra tekintek. ha belpesti piaristák be akarnak állni dk és a momentum és a jobbik alkotta táborba, amit belvárosban niedermüller péter vezet, akkor tegyék meg.

szerintem az ellenzéket kellene leváltani. és a fidesz kiterjedt familiáris köre mellett képviselni kellene az ország másik felét. nem a szegényeket, meg nem a cigányokat, meg nem a homoszexuálisokat, hanem a helyi társadalmakat, amelyek az állampárt körein kívül esnek. de előtte azért nem árt ha megmutatkozik, hogy kik utálják a magyar többséget.

2020.02.29. 18:31:56

@neoteny:
a keresztény államnemzet nem az, hogy a szentatya a szentszékből kinevezett valakit rendfőnöknek. hanem az, hogy gyülekezetek sokasága választ lelkékszi vezetőket. és a belpesti "kolduló" ferencesek is nyilván valakit. illetve ők azt, akire a pápa rámutat. mert ők nem választhatnak sajnos. abban hisznek, hogy akira a pápa rámutat. ez a római katolikus vallás leglényege. de a többi keresztény is választ képviselőket az egyháztanácsban. és lesz kötük 1 ferences rendi és piarista. és még rajtuk kívül nagyon sokan. és ők egyeztetnek. az lenne a keresztény államnemzet.

2020.02.29. 18:34:20

@neoteny:
és persze meg lehet kérdezni, hogy a nem tudom hány tonna arannyal, amit állítólag elraktak mi a helyzet.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 20:58:50

@civisvarosi:

"egy újabb dolog, amit nem sikerül megértened."

Te nem a _tudást_ választottad.

"a keresztény államnemzet nem az"

Azt te honnét tudnád, zsidó?

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

"a nem tudom hány tonna arannyal"

7.2 tonna színarannyal. Amire a Magyarországi Református Egyháznak általad bevallottan nincs szüksége. Az egyszerű magyar munkásembernek, aki szájától elvonták, meg van.

2020.02.29. 21:34:32

@neoteny:
demonstrálom, hogy ez a vita értelmetlen. tiltakozzon basszus az összes piarista. legjobb lenne kivonulnának az utcára és vernék a seggüket a prájdon a jobbikkal és kálmán olga kulturális főtanácsadóval és pintér bélát ki ne felejtsük. álljanak össze egy platformra. és lássuk abból miféle tanterv adódik.

2020.02.29. 21:43:50

@neoteny:
nem azt állítom, hogy ez vagy az jó, vagy sem. hanem azt, hogy összesen 1 kidolgozott alaptanterv van. az valami. a piaristáknak nincs alternatív javaslatuk. és ők csak tiltakoznak, hogy ez vagy az "embertelen". a valami áll szembe a semmivel. a piaristák szerint meg kell teremteni a fórumot. tim berners lee megteremtette a webet. az a fórum. közzétehetik a piarista.hu/nat oldalon, vagy akárhol.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 21:48:44

@civisvarosi:

"demonstrálom, hogy"

... egy istentelen sátánfajzat vagy.

"nem azt állítom"

Hát ez az: semmit sem állítasz.

44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölõ volt kezdettõl fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen õ benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

-- János 8

2020.02.29. 22:08:18

@neoteny:
(próbáld már megérteni, hogy nekem semmi problémám nincs a piaristákkal úgy általában. hanem csak azt demonstrálom, hogy őket is lehet fikázni. jelenits professzort, aki átvette a horthy miklós által alapított corvin láncot az orbán kormánytól. vagy a magyar művészeti akadémia aranyérmét fekete györgytől. jelenits professzor milyen művészeti ágban jeleskedik? széles gábor is kapott ilyen kitüntetést és vizy elek, aki az mlsz-ben is főtanácsadó (és most nem viccelek), akárcsak török gábor (most se). és milyen jó a magyar foci. annál jobb csak a kortárs művészet. nincs problémám jelenits tanár úrral sem, hanem ez így ilyen parttalan vitákat eredményez. tiltakozunk! minden ellen, ami él és mozog. és ehhez a libsi bandához a piaristák is csatlakoztak. csatlakozzanak. hajrá.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 22:17:10

@civisvarosi:

"próbáld már megérteni"

Te nem a _tudást_ választottad.

2020.02.29. 22:30:25

@neoteny:
a nat-hoz hozzá lehet állni úgy, ahogyan mikóné. ő mindent végrehajtott ahogyan elő volt írva. és ha valaki attól eltért, akkor azt mondta: jaj, jaj, jaj, nem lesz ebből baj?

úgy, ahogyan kondorné. neki aztán mindegy volt, hogy a kommunisták mit írnak a kerettantervbe. elmondta, hogy őszerinte mi az irodalom. és lehetett követni azt is. és azt is, ami a tankönyvben volt. és azt mondta, hogy valakit érdekel, akkor menjen be a könyvtárba. és ott kikölcsönözhető a magyar irodalmi lexikon. abból is fel lehet készülni. bármelyiket lehet választani. és ezeket szigorúan osztályozza. és ha valaki a saját gondolatait írja le, akkor nem annyira szigorúan.

és lehet úgy is, ahogyan a gajdicsné. a rakaca víztározót is említsék meg a tananyagban.

úgy is, ahogyan a piaristák. teremtsék meg a fórumot. meg van teremtve. követlejük a szemléletváltást. az embertelen. a kirekesztettek felé is nyitni kell. esetleg oda kellene menni a szegények közé budapest belvárosából egy kibaszott piaristának. egy fél napra.

2020.02.29. 22:33:12

@neoteny:
a gyögyöspataiak elmaradt angolóráját bepótolhatnák a piaristákkal. és segítenének a kirekesztetteken. de szigorúan heti 23.5 órában. mert 24 óra embertelen.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 22:33:51

@civisvarosi:

"a nat-hoz hozzá lehet állni úgy"

Igen, és ez irreleváns a te problémád vonatkozásában.

44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölõ volt kezdettõl fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen õ benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

-- János 8

2020.02.29. 22:51:22

@neoteny:
ez a kérdés, hogy az a tanítórend, amelyik a gazdag városok leggazdagabb belvárosában lakozik vajon ténylegesen a szegényekért, az elesetekért, a kirekesztettekért aggódik. vagy az ehhez kapcsolódó "koldulórend".

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 23:04:01

@civisvarosi:

"ez a kérdés"

Nah:

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.02.29. 23:22:55

@neoteny:
ez a piarista rendfőnök.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3182/31822/318225/31822529_e71f638b5127c99da52fd6dc34922908_wm.jpg
szerintük "eddiginél nagyobb odafigyeléssel kell tehát fordulnunk a lemaradók, a nehézségekkel küzdők, a mélyszegénységben élők, a kirekesztettek felé". esetleg a piarista rend látogassa meg a városok és a vidék szegény negyedeit. esetleg menjenek a mélyszegényben élők, lemaradók, nehézséggel küzdők közelébe.

a budapesti piaristák a mariott szálló seggében szeretnek élni. kempinski közelében. a gresham paltotától egy kicsit odébb. csak egy nagyon kicsit. intercontinental és a gerbaud mellett. gozsdu udvarban aggódnak a szegényekért. az elesettekért. szegény kis koldus ferencesek. az evangelikusok is aggódnak. a vigadónál. a szegényekért aggódó eltévesztette a házszámot.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 23:30:52

@civisvarosi:

"ez a piarista rendfőnök."

Te meg egy istentelen sátánfajzat vagy.

2020.02.29. 23:36:00

@neoteny:
még egyszer. semmi problémám nincs a piaristákkal. ha tényleg a szegényekért aggódnak, akkor menjenek közéjük.

2020.02.29. 23:37:39

@neoteny:
az egy előrelépés, hogy a belpestiek összeálltak. dk-mszp-p-lmp-momentum-jobbik-kétfarkú kutya párt-piaristák. alakul az "összefogás". álljanak össze.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.02.29. 23:40:01

@civisvarosi:

"ha tényleg a szegényekért aggódnak, akkor menjenek közéjük."

Igen, ez annyira jó ötlet, hogy korábban ajánlottam a debrecenieknek is.

"az egy előrelépés"

A _Kulturkampf_-os harcosok számára, mint te is vagy.

2020.02.29. 23:41:37

@neoteny:
az lmbtq közösséget setét jenőt se feledve. és persze pintér bélát is. összállnak. elsöprik a fideszt. és úgy létrejön a "konszenzus".

2020.02.29. 23:45:02

@neoteny:
ne álljanak össze. seperjék el külön külön a fideszt. ahogyan akarják. csak azt kérdem, hogy mi lesz utána. miért akarnak a minisztériumba kerülni? nem ugyanazért, amiért a geci orbán?

2020.02.29. 23:53:28

@neoteny:
a vita tárgya a magyar irodalmi kánon. ki kellene választani 100 magyar verset. van 100 tankerület. mindegyik jelöljön egyet. na most ha többen jelölik ugyanazt, akkor jelölhetnek egy másikat. és abból adódik 100 vers. így lehet decentralizáltan választani. állítólag az a legjobb.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 00:05:20

@civisvarosi:

"az lmbtq közösség"

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 00:06:04

@civisvarosi:

"a vita tárgya a magyar irodalmi kánon."

Csak az istentelen senkiháziak szerint.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.03.01. 00:15:43

@neoteny:
akkor mégis miről vitáznak a piaristák? és a többi, akiknek a rendszerváltás óta semmi se jó. hanem csak minden ellen tiltakoznak. így nem jó az irodalmi tananyag? hogy lenne jó? azt nem árulja el a rendfőnök úr.

2020.03.01. 00:18:13

@neoteny:
vannak, akik szerint túl sok a tananyag. mondják meg, hogy mit húzzunk ki belőle. csak azt már nem vállalják ugye, hogy nehogy támadás érje őket. ezért úgy általában tiltakoznak. piarista módra.

2020.03.01. 00:21:07

@neoteny:
de seperjék el a fideszt. felőlem. csak utána létrjön a konszenzus gyurcsánytól a jobbikon át a piaristákig. amit az lmbtq közösség, setét jenő is elfogad. és pintér béla is csennint egyet. hogy igen, ez egy nagyon modern irodalom. nem az ótvar középszer. az a régi. van ilyen. meg tud egyezni jelenits tanár úr pintér bélával és gyurcsánnyal. miért nem ülnek le egy asztalhoz?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 00:38:19

@civisvarosi:

"akkor mégis miről vitáznak a piaristák?"

Közöd?

"felőlem."

Igen, te egy istentelen sátánfajzat vagy.

ijontichy 2020.03.01. 00:43:31

@civisvarosi: "de seperjék el a fideszt." Miért? Ideje (lenne), hogy a fidesz megszabaduljon a saját középszerű vezetésétől. Ez előfeltétele annak, hogy a magyar társadalom '98-ban megrekedt fejlődésének vége szakadjon. Fentebb felsoroltál egy rakat adatot, ami az alkalmatlanságukat bizonyítja. Az, hogy a magyar társadalom ezeket a fosarcokat szavazza a kirakatba, finoman szólva sem ad okot egészséges nemzeti büszkeségre :-(.
Irodalom? Az meg kit érdekel? Semmi baj nem lesz az irodalommal, ha ezek a társadalmat ideológiai alapon erőszakolgató, kártékony állatkák eltűnnek a süllyesztőben.

2020.03.01. 01:50:25

@ijontichy:
a fidesz nem cél, hanem eszköz. és a fidesz arra jó, hogy megmutassa ki akar nemzeti alaptantervet és ki nem akar. aki csak tiltakozik. tehát nem arról van szó, hogy a piaristáknak van valamilyen szuper jó ötletük, vagy nem feltétlen kell, hogy az övék legyen, hanem ők ezt vagy azt bevennék a tanrendbe, vagy kihúznák. aki azt mondja, hogy túl sok a kötelező tananyag mondja meg, hogy szerinte mit kellene kihúzni. vagy hogyan lehetne szerinte korszerűbb, stb. bármi ami konstruktív kritika.

túl azon, hogy kevés a pénz, sok a heti 24 óra, embertelen, meg hogy őt nem kérdezték meg és ezért tiltakozik, stb. és ez most az oktatás, ez független attól, hogy lölő lopik, ettől még el lehet zavarni a fideszt, ez most nem erről szól. de az van sajnos, egyesek a belváros elit iskoláiban kurvára nem akarnak egy közös rendszerben tanulni a gyöngyöspataiakkal, de nem csak a cigányokkal, hanem a többségi magyarokkal sem. a fidesz arra jó, hogy akkor lehessen már látni, hogy miféle magukat filozofikus mesterrasznak képzelő szekták ezek. akik persze egymással se tudnak megegyezni. szóval ha hatalomba kerülnek, akkor aztán végképp semmiről sem lenne egyetértés fele részben sem. fontos, hogy ezek egyértelművé válljanak.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 02:41:17

@civisvarosi:

"a fidesz nem cél, hanem eszköz."

Az istentelen sátánfajzatok számára.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 02:41:53

@civisvarosi:

"nemzeti alaptanterv"

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickálásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 02:42:36

@civisvarosi:

"fontos, hogy ezek egyértelművé válljanak."

Válnak azok, válnak szép sorban.

2020.03.01. 08:59:16

@neoteny:
van egy belpesti elit, amelyik képtelen arra, hogy a magyar irodalmat kanonizálja. kiválassza azt a 100 verset, 10 prózai művet és mellétegye valamelyik keresztény felekezeti biblia fordítást. ennyiben kellene megállapodniuk. és ez egy emberöltő óta nem sikerül. vajh miért?

talán azért, mert egyesek nem is akarnak megállapodni. nem akarnak magyar irodalmi kánont. és ezek a viták arra valók, hogy ez megmutatkozzon. kik azok, akik nem konstruktív módon kritizálnak, kik azok, akik minden ellen tiltakoznak.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 09:09:29

@civisvarosi:

"van egy belpesti elit"

Nincs.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickolásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.03.01. 09:21:41

@neoteny:
itt van a magyar irodalom kerettanterv. letöltődik. mert ugye word formátumban van. magyar bálint féle oktatási kormányzat egy rakás pénzt fizetett a microsoft-nak. valaki megdobálta ballmer pistát a corvinus-on. na szóval ez a vitatott irodalom tárgyban az általános iskolai kerettanterv.
www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/kerettanterv/Magyar_nyelv_es_irodalom_F.docx
tessék már elmagyarázni, hogy mi ebben az embertelen? sok. ez esetben húzni kell belőle. csak meg kellene mondani, hogy micsodát. és ezek után ki lehet alakítani egy közös álláspontot 1 nap alatt. vagy legfeljebb 1 hét alatt. piaristákkal szigorúan csak 23.5 órát együtt dolgozva ezen. mert annál több őszerintük embertelen. és ennyi. és ez 30 éve nem sikerül.

és most 20% lesz a szabadon választható irodalom óra. lehetne úgy is, hogy ne csak a tanár válasszon szabadon. hanem a tanítványok is. fakultáció. és nyilván az irodalmat szerethető módon tanítóknak több diákjuk lesz. többet kereshetnek. de aki szigorúbb az is lehet megbecsült. és még a szürke tanító is. majd ő elvégzi az adminisztrációt. és ebből összáll a magyar iskola. amiben a tananyag többek között a magyar irodalmi kánon. a kanonizált magyar irodalmi örökség. az a magyar vallás. többek között.

és nem a népi urbánus ellentét. az a filoszemita bölcselet része. az seem állítom, hogy az minden elemében feltétlen ördögtől való mert nem ítélkezem felette. de azt a mi vallásunkból nagyrészt érdemes kivetni. kirekeszteni. azt nem valljuk. nem kötelező ugyanis. azért váltottunk rendszert. többek között. és ebből adódik a kultúrkampf ugyebár. és erre mondják, hogy antiszemitizmus. hogyan nevezzük ezt a a csoportosulást? politikailag korrekt módon a "liberálisok". és ezért van "illiberális" demokrácia. a populizmus az akadémikus bölcselettel szemben egy virtualizált elitellenes lázadás. modern kori vallásháború. a korszellem.

2020.03.01. 09:34:31

@neoteny:
hogyne lenne. az mszp-szdsz és az mdf mérsékeltjei. a belpesti piaristák összeálltak a szomszédos katona józsef színházzal. mert a piaristákat az első orbán kormány még megkérdezte. nem tűnt fel nekik, hogy orbán és simicska lajos döntenek. a nagy emberismerő piaristáknak. jelenits tanár úrnak. aki zsebre vágta covin láncot 12-ben, a díszpolgári címet 14-ben, a magyar művészeti akadémia aranyérmét 16-ban. de nem tűnt fel neki, hogy orbán dönt szinte mindenről. berettyóújfalusi. ahol a félkomfortos önkormányzati bérlakásokat esetenként 35 (!) forintos (nem tévedés) négyzetméteráron adják ki. jelenits tanár úr le se szarja a szülőföldjét. az a nagy igazság. le se szarja a szegényeket. és ő még volt valaki. az új rendfőnök egy senki. ő már csak tiltakozik. hogy ővele nem egyeztettek. békéscsabai. a piaristák egyeztettek a békéscsabaiakkal. ezek a magukat a filozofikus mesterrasszba képzelő zsidókeresztény szekták egyeztettek valaha a civil egyesületekkel?

2020.03.01. 09:42:54

@neoteny:
lúdas matyi, a jános vitéz, a toldi, az egri csillagok, légy jó mindhalálig, a tüskevár, a pál utcai fiúk, voltak a kötelező irodalom. az ember tragédiája. mellé lehet emelni a bibliát. még odatenném szabó magdától az abigélt. hogy legyen nőnek lányregénye. de hazabeszélek. és lehet vitatni, hogy ez így ne ezek legyenek a kánon részei. jókai, mikszáth, móricz valamelyik regényét válasszák. ezek azok művek, amit mindenki ismer. a kocsmában a leghülyébb is a többségéről hallott már. ettől magyar. többek között. és erről nem tudnak a belpestiek megegyezni, illetve nem akarnak. és kultúrharc elsődlegesen ebből adódik. és nem abból, hogy ezt leírja valaki.

a rendszerváltó elitet legalább részben le kell váltani. vagy a fidesz zavarja szét a nem-fideszt, vagy megfordítva.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 09:55:03

@civisvarosi:

"itt van a magyar irodalom kerettanterv."

Nincs.

"hogyne lenne."

Csak a te istentelen, _Kulturkampf_-tól vérgőzös agyadban.

"a kötelező irodalom"

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickolásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.03.01. 09:57:27

@neoteny:
mert ha valaki azt mondja, hogy jókai mór a huszti beteglátogatók című amúgy kitűnő novelláját, szenczi molnár albert amúgy kiváló zsoltárfordításait ne tegyük kötelezővé egy szakgimnáziumi villanyszerelőnek, akkor az mondjuk konkrét kritikai észrevétel. vagy mondjuk walther von der vogelweide német trubadúrköltő egy verse is benne van a kötelező tananyagban. esetleg ne legyen kötelező. de akár egy villanszerelő is lenyűgözheti a német háztartást, hogy ő zengi a minnesäng-et.

Under der linden
an der heide,
da unser zweier bette was,
da mugt ir vinden
schone beide
gebrochen bluomen unde gras.
vor dem walde in einem tal,
tandaradei,
schone sanc diu nahtegal.

és azt mondják neki, hogy ó, ezek a magyar villanyszerelők milyen műveltek. a politechnikum mellett beiratkozik a líceumba német irodalmi fakultásra. feltéve, hogy akar. nem muszáj. de a magyar himnuszt ismernie kell. a magyar iskolában az kötelező. van, amit előírnak neki egy állami iskolában. és többek között attól magyar. és ha ez egyes "liberális" és nem-liberális szekták számára nem fogadható el, akkor ne fogadják el.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 10:36:31

@civisvarosi:

"mert ha valaki azt mondja"

_Azt_ senki sem mondja, csak az istentelen ördögfajzatok.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickolásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.03.01. 10:44:14

@neoteny:
basszus, ha ez a belpesti elit 30 éve milliós havi fizetéssel képtelenek az "a" betűben kiegyezni, akkor abból az elitből valakiket ki kell ebrudalni. a nem odavalósiakat. vagy a fideszt, vagy a nem-fideszt.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 11:10:09

@civisvarosi:

"basszus"

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickolásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.03.01. 12:21:23

@neoteny:
a magyar hagyományban a város és a vidék egyek. vármegye. városmegye/várvidék.

2020.03.01. 12:35:48

@neoteny:
a régi angolszászország három részből áll. westfalahi, ostfalahi és angrivari (görögösen άνγριουάρροι). ez véletlen nem a falu (fallal körülvett ősi települések, telepek) és a város?

The second element -varii is most prolific among Germanic tribal names, commonly taken to mean "inhabitants of", "dwellers in". Its precise etymology remains unclear, but there is a general consensus that it cannot be derived from the PIE root *wihxrós.

nem lehet a város, hanem valaminek a lakói.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 14:17:56

@civisvarosi:

"a magyar hagyományban a város és a vidék egyek."

Nem.

"a régi angolszászország három részből áll."

Csak a bajszos szász tanítónők szerint.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickolásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

ijontichy 2020.03.01. 15:17:15

@civisvarosi: Igen, a fidesz eszköz arra, hogy a magyar társadalmat visszatartsa a fejlődéstől, mindössze pártízezer gennydózer érdekében.
Bizonyos határokon belül (országhatárokon belül) eléggé sikeresek, ami a magyar társadalom sajátosságaiból adódik (gyenge polgárosodás, provinciális gondolkodás). Azon kívül szart sem érnek, ez világosan látszik az elmúlt tíz év alapján.
A hisztid a budapesti kávéházi életművészek ("sorosügynökök") ellen alaptalan (porverés a fosarc főnököd ukáza alapján), elvégre kábé két szem mogyorót számít a hablatyolásuk. Debrecenben nincs politikai ellenzék? Akkor ott már megszilárdult az autokratúra. Agresszív kismalacra a Kádár-korból hozott "jóvanna, legyen neked egy" okossága a válasz (tudod: ha csettint, bokázunk, a többit megoldjuk okosba'). Egyszóval hiába próbálgatod takargatni a szennyest, senkit nem versz át vele, a Lajtán túl legalábbis nem. A dolog szomorú tanulsága (és a wishful thinking vége), hogy az EU pár ejnye-bejnyén túl bármit is tenne. Stikában röhögnek a markukba, hisz ekkora legitim kretént, és olcsó politikai prostit (lásd még: "hasznos hülye") elég nehéz találni.

2020.03.01. 15:50:47

@ijontichy:
debrecenben hogyne lenne ellenzék. a dk újonnan megválasztott városi vezetője ez a nyugdíjas néni. a karkötőt és ahhoz igazodóan különféle színűre festett körmöket is érdemes megfigyelni.
dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/gulacsiannailona.jpg
ezt a fiatalos hölgyet a dk az ifjúsági (!) és sportbizottságba (!) delegálta.
a képnen balra a jobbik, jobbra a momentum vezetője.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2019/jobbik_2.jpg
ez a momentumos fickó kihívta nyilvánsos vitára a fideszt, majd azt mondták, hogy rendben. ami után a vitára nem ment el. a jobbik városi elnöke kilépett a pártból. mondván, hogy a tagság tíz fő alá csökkent. és ezzel a debreceni jobbikot feloszlatta. az országos elnökség szerint jogszerűtlenül. ezek az ellenzéki pártok. lmp errefelé nem nagyon létezett. párbeszéd nevű párt ismeretlen. az mszp megyei elnöke is szétlopta az eu pénzeket, onnan kiléptek. az mszp-s ismerősöm a lányát a fideszbe "iratta" (így fogalmazott). hja és ezek az ellenzéki pártok úgy fogtak össze, hogy frakciója egyiknek sincs. kompenzációs listán annyi felé oszlottak. és egyébként 23 elektori körzetből 23-at nyert a fidesz. errefelé 1998-ban nyert utoljára nem-fideszes bármiféle választáson beleértve országgyűlési és önkormányzatit. debrecenben kvázi egypártrendszer van. tombol a "fasizmus".

egy jótékonysági rendezvény. egy városkörnyéki tanya leégett. gyűjtöttek.
video2.dehir.hu/0301_karitativ_testulet_arveres_mix.mp4
és tomboló fasizmusra jellemző az éppen most két vezető hír mészáros lőrinc propaganda lapján.

Hírnév, szerelem, drogok: világhírű musicalt mutatnak be Debrecenben
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/famemusicalpaholy.jpg
A progresszív rock ünnepévé teszi megalakulásának negyvenéves évfordulóját a debreceni zenekar
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/androidos.jpg

2020.03.01. 16:04:44

@neoteny:
a szász krónikák szerint. úgy jött létrejött magna germánia. a római birodalmat szétverték a germán törzsekkel a hunok. és úgy jött létre a szent római birodalom. a magyar honfoglalással az eurázsiai steppei törzsszövetség felbomlott. és kalandozó hadjáratok után a magyar királyság. árpád vezér otthon még finnugorul beszélt nádasdy professzor szerint. ez be van "bizonyítva". aki azt megkérdőjelezi az egy kripli, kretén, kókler, sarlatán, fasiszta, náci.

ijontichy 2020.03.01. 16:05:51

@civisvarosi: "a dk újonnan megválasztott városi vezetője ez a nyugdíjas néni." Vagyis nincs ellenzék :-)
"tombol a "fasizmus" " Ezzel csak magadat égeted. Vagy hülye vagy, hogy pár hibbant-libbant fecsegésére egy szót is vesztegetsz, vagy vityaszolga kéccáz dolcsiért. Az utóbbira tippelek, mert vitya érdeke, hallható közbeszéd szintjén tartani pár hibbant-libbant fecsegését.

Btw. minap olvastam itt a szomszédban @jotunder megemlékezését Hörcher böffentéséről:
A filozófus esete Orbán "morális fölényével"
„Nem értek egyet sok lépésével, de még mindig azt érzem, hogy morális fölényben van az ellenfeleihez képest” – fogalmazott a politikai filozófus.

Kösziköszi Hörcher, megint nagyot javult a tériszonyom (lehet hogy a fickó pályát tévesztett?). Olyan morális magaslatról bámulom Hörcher fejét, hogy lassan csillagászati mértékegységre lesz szükségem a kifejezéséhez :-))). Az átlag fidesznyikről már nem is beszélve :-DDD

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 16:18:27

@civisvarosi:

"a szász krónikák szerint"

"de mi tudjuk, hogy a szászok is zászlót hordták évszázadokon át. ezért akarnak szabad államiságot. ők elfeledték az ősiséget. ősi állapot szerűséget. nem értik, hogy a sas nem kétfejű, hanem két állapot jelképez. keletre és nyugatra néz. és ehhez hasonlók. hosszasan lehet sorolni ezeket a népfőiskolás toposzokat. amire a népesség egy része azt mondja, hogy ó legyen ez az ige, ez igen."

2020.03.01. 16:18:57

@neoteny:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/Invasions_of_the_Roman_Empire_1.png
amire a kocsma népe azt mondja, hogy persze, a vizigótok vízpartokoat szállták meg. és létrehozták hispániát. ispániát. nem. ilyen fibuláik voltak.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9b/F%C3%ADbula_aquiliforme_%28M.A.N._Madrid%29_01.jpg
mi köze van ennek a hunokhoz? semmi. együtt harcoltak. na és? és a magyarokhoz. semmi. mert azok finnek. de nem mi vagyunk finnugorok, hanem csak az ősi nyelvünk. alaric bevonulása athénba 395-ben.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Alaric_entering_Athens.jpg
a nevének jelentése király. a népfőiskolán megfejtik, hogy persze, mert a király szó megfordítva. van aki szerint barcelona összefügg a barcasággal. az mta szerint ez mind badarság. lehet. a genetika, az archeogenetika valószínűsítheti.

2020.03.01. 16:21:26

@neoteny:
mert a szászoktól is elvették a dicső múltjukat a tudjuk kik. frankfurti iskola. és ebből lesz az adf az egykori poroszországban. a libsik teremtik meg a fasizálódás igényét. és úgy sorakoznak fel a "nácik".

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 16:21:31

@civisvarosi:

"amire a kocsma népe azt mondja, hogy persze, a vizigótok vízpartokoat szállták meg"

"de mi tudjuk, hogy a szászok is zászlót hordták évszázadokon át. ezért akarnak szabad államiságot. ők elfeledték az ősiséget. ősi állapot szerűséget. nem értik, hogy a sas nem kétfejű, hanem két állapot jelképez. keletre és nyugatra néz. és ehhez hasonlók. hosszasan lehet sorolni ezeket a népfőiskolás toposzokat. amire a népesség egy része azt mondja, hogy ó legyen ez az ige, ez igen."

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 16:25:15

@civisvarosi:

"mert a szászoktól is elvették a dicső múltjukat a tudjuk kik."

Mert engedték, hogy elvegyék tőlük.

"de mi tudjuk, hogy a szászok is zászlót hordták évszázadokon át. ezért akarnak szabad államiságot. ők elfeledték az ősiséget. ősi állapot szerűséget. nem értik, hogy a sas nem kétfejű, hanem két állapot jelképez. keletre és nyugatra néz. és ehhez hasonlók. hosszasan lehet sorolni ezeket a népfőiskolás toposzokat. amire a népesség egy része azt mondja, hogy ó legyen ez az ige, ez igen."

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 16:26:48

@civisvarosi:

"a tudjuk kik"

Ne zsidózz, zsidó. Nem tévesztesz meg senkit már.

2020.03.01. 16:31:43

@neoteny:
egy német nem érti, hogy az nem kétfejű sas. hanem kétfelé néz. saxon from PIE root *sek- "to cut.". szegni, vágni. mint a székely katonanemzetség. késesek. from Proto-Germanic *sahsa. sas? a szászok századokba szerveződő katonák? sword from PIE root *swer "to cut, pierce." vág, szúr.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 16:36:26

@civisvarosi:

"egy német nem érti"

Ne németezz, zsidó. Nem tévesztesz meg senkit már.

2020.03.01. 21:27:07

@neoteny:
adverse. ellenséges, ellentétes. átversz? ez is magyarul van. vagy csak átverés?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 21:44:29

@civisvarosi:

"vagy csak átverés?"

Az, az: zsidó huncutkodás a magyarok szívébe írt igazsággal. Mint ahogy az a Finkelstein ördögfajzat is tette a zemberek saját pénzéért.

2020.03.01. 22:04:17

@neoteny:
stop soros. tartották az istrángot. start. úgy indulnak neki a lóversenynek steppén. toppantak célba. stop. soros. series. a szíruszról eredő magyarok. i am serious. nem viccelek. vagy mégis?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 22:08:44

@civisvarosi:

"stop soros."

Mondja az átverős zsidó. Mint a Finkelstein, az a sátánfajzat is tette a magyarokkal a saját pénzükért. Miközben farba túratta magát az azonos nemű házastársával.

2020.03.01. 22:11:51

@neoteny:
nem az ördögök, hanem a mágusok nyelve. ebben rejlik az ősi mechanika. a masinák titka.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 22:17:34

@civisvarosi:

"nem az ördögök, hanem a mágusok nyelve."

Same difference.

44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölõ volt kezdettõl fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen õ benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

-- János 8

2020.03.01. 22:37:36

@neoteny:
haze. ködösít. hazudik. ez is magyarul van.

2020.03.01. 22:43:22

@neoteny:
ellentéte. ignite. meggyullad. lángra kap. éget.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 22:45:19

@civisvarosi:

"hazudik. ez is magyarul van."

Ezért vagy te nem-magyar, zsidó.

2020.03.01. 22:54:24

@neoteny:
PIE root *egni "fire".
fire. fear. fél. tűztől. pure. tisztító tűz. pyre. pir. por. az ősi pirotechnika. hangfestés. mint a piros. latin is. görög is. magyar is. vagy csak átverés. mint az itt a piros, hol a piros.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.01. 22:57:22

@civisvarosi:

"fear. fél."

És ez az amit te nem vagy képes generálni bennem, zsidó.

2020.03.02. 00:06:15

@neoteny:
nem is célom. telos. hangátvetés.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 00:14:51

@civisvarosi:

"nem is célom."

Vagy igen. Ki tudja? Lehet, hogy átverés az egész. De _honnét hova át_? És egy nappal később? Pénteken zsidó vagy? hát szombaton? és vasárnap?

Itt a piros, hol a piros. Itt látható az óriáskélgyó, a fejétől a farkáig két méter, a farkától a fejéig három méter, összesen öt méter.

Tessék, tessék, csak bátran. A pénztár erre van, a jegyeket ott kezeljük. Tessék, tessék, holnap már a következő városban leszünk.

“There's a sucker born every minute.”

― P.T. Barnum

2020.03.02. 06:20:37

@neoteny:
tele- távol. teleos céloz (tszéloz). hangátvetés. tévé. a televízió. video I see. látom, ahogyan a hordák a hordták a vizet a viderben/vödörben (water). belenéznek. meglátták magukat a víztükörben. video. I see. öntöztek, veteményeztek. (wet). és aztán hordták az árut (ware) a gödörbe (gather). ez is magyarul van. vagy finnül.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 06:47:43

@civisvarosi:

"tele- távol."

Így van: te is távolról rongálod a közhangulatot, és én is távolról mutatok rá erre.

2020.03.02. 07:42:02

@neoteny:
hate. hajt. hatalom. (gyűlölet)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 07:47:50

@civisvarosi:

"hate. hajt. hatalom. (gyűlölet)"

Épp' erről szól A Jó Hír.

"wrong. rongál."

Csak az övéivel képes ezt tenni.

2020.03.02. 07:56:37

@neoteny:
hear, o israel. hír. a hírek.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 08:01:37

@civisvarosi:

"a hírek."

Az az: amin a zsidó Bloomberg összekalapálta a $50+ milliárdos vagyonát.

Amit most költ, hogy bevásárolja magának az elnöki széket.

De még ő is jobb zsidó, mint a Bernie.

2020.03.02. 08:31:04

@neoteny:
vagy a bertelsmann. a "retekklub". azzal összefonódva a soros alapítvány. orbán ellenlábasai. és persze a tv2 is. amit andy vajna gründolt. és az összes többi. ezek ilyen-olyan elnöki székeket akarnak. a kisebbek igazgatótanácsi tagságot. az atv vagy hírtv. és a többi. az index firkászai maguknak követelik az ellenőrző hatalmat. mondván, hogy ők "az" ellenzék. és erre habony árpád azt mondta, hogy hjó, akkor ők lesznek a kormány. és létrehozzák a kormánypárti bulvársajtót. és abból lesz a riposzt. telepakolják csöcsökkel és szidják az ellenzéket. social média mellé national media. alt rigth. sőt. nemzeti szocialista. faszságokat kell feltölteni a fészbukra. és azoból lesznek a "mémek". ez egy értelmetlen közéletet eredményez. ezt demon-strálom.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 08:36:19

@civisvarosi:

"vagy a bertelsmann."

Nem: Bloomberg, a pénzeszsák zsidó médiamágnás karikatúrája. I mean Julius Streicher nyáladzott volna ennek láttán -- ha nem akasztják fel.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 09:06:33

@civisvarosi:

"demon-strálom"

A nice one, got to give this one to you.

2020.03.02. 09:18:00

@neoteny:
1933 to 1945
During the Third Reich, the publishing house gained a prominent position with its affordable "Bertelsmann Volksausgaben" ("people's editions") In particular, war adventure books such as Werner von Langsdorff's "Fliegerbuch" on aviation were a commercial success. Heinrich Mohn belonged to the patrons' circle of the SS and sought to turn his company into a National Socialist model enterprise. During World War II, the C. Bertelsmann Verlag became a leading supplier to the Wehrmacht, even surpassing the central publishing house of the NSDAP Franz Eher.Especially in the years between 1939 and 1941, the revenues of the C. Bertelsmann Verlag skyrocketed. Jewish slave laborers were not forced to work in Gütersloh, but in printing plants in Lithuania with which the C. Bertelsmann Verlag cooperated. In 1944, the Reichsschrifttumskammer (Reich Chamber of Literature) closed the publishing house to "mobilize all powers for victory". Another essential reason for this was criminal paper racketeering by some publisher's employees, which led to a trial in 1944.

na de az új bertelsmann már antifasiszta. nácik, nácikok. pfúj. jobboldal. mocsadékok. ez nem hate speech? dehogy nem. ahogyan az ellentábor. és ez addig megy, amíg közéjük nem ékelődik egy valód független reálértelmiségi csoportosulás, és/vagy az egyik a másikat ki nem szorítja.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 09:27:00

@civisvarosi:

"na de az új bertelsmann"

Közöd?

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickolásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.03.02. 11:33:40

@neoteny:
ne viccelj már. a bertelsmann egyik földfelszíni frekvencia bérlője. ami ugye közösségi tulajdonban van. mindenkinek köze van hozzá, hogy mit sugároz. ahogyan a tv2 esetén is. akik orbán talpasai. és azzal szemben állnak orbán ellenlábasai. akik megbuktatták a viszonylag jól teljesítő első orbán kormányt (igaz, hogy simicska lajossal volt az is megspékelve, aki a totális médiaellenszéllel próbált szembemenni, aztán azt tanulta meg, hogy ütni kell ezeket). és aztán jött a második orbán kormány, a harmadik (a "g-nap") és a negyedik.

a bertlensmann a magyar közélet egyik szellemi kútmérgezője. vagy őket kell kiebrudalni az országból és lecserélni egy német barátibb sat1 csoportra, vagy a tv2-t és az ahhoz kapcsolódó bulvárt kell kiszorítania az ellenzéki értelmiségnek. vagy ugye az indexet kell közjogi értelemben is megszerezni. mert hogy pénzügyi értelemben (a hirdető ügynöksége) a fideszé. ahhoz, hogy normális közélet legyen ezt valamilyen irányba el kell dönteni.

2020.03.02. 11:45:19

@neoteny:
és ha ez valamilyen irányba eldől, akkor van esélye egy pragmatikus, technokrata, kozmopolita reálértelmelmiségi csoportnak. akik azt mondják, hogy szimbolikus kérdésekről folyik egy nagyrészt értelmetlen vita.

ha a többség a szent korona tanából vezetné le a magyar alkotmányosságot, akkor ahhoz is joga van és egy kisebbség ugyanezt a "láthatatlan" alkotmányból is megteheti. de ha valaki az elsőre azt mondja, hogy az humbug, akkor mondja a másodikra is. az általános emberséget követve nagyrészt ugyanarra a következetésre kellene jutniuk, mint aki az ősi magyar magyarságából következtet. és így tovább.

budapesten vallásbéke csak úgy lehet, hogy vegyes gazdaságot igyezekeznek teremteni. van a budapesti kórházszövetség. közintézmények mellett megjelenik a magánorvoslás. budapesti (állami) egyetem mellett működhet budapesti magánegyetem magántanulókkal. a budapest school/schule lehet nemzetközi magániskola, stb.

2020.03.02. 12:15:32

@neoteny:
de ugye most a dk és a momentum programja se ilyenekből áll. ők az mszp-szdsz nyomdokain haladva pozitív diszkriminációval és szociális demagógiával igyekeznek a központi államhatalmat megszerezni. és ha ehhez csatlakoznak a belpesti piaristák, akkor tegyék meg. tiltakozzon a heti (!!!) 24 órás tanítói munka ellen (!!!) egy több, mint 400 éves keresztény tanítórend 300 éves intézménye. a geci orbántól milyen kevés pénzt kapnak. tényleg? szavazzák vissza gyurcsányt, vagy gyurcsánynét, válasszák meg fekete győr andrást vagy karácsony gergelyt. és majd meg tudják, hogy ténylegesen mennyi jut nekik. nem ígéretből, mert abból bármennyi. hanem ténylegesen.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 12:58:29

@civisvarosi:

"ne viccelj már."

Soha, zsidó.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickolásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.03.02. 13:35:37

@neoteny:
a város és a megye hagyományosan egy közigazgatási egység. városmegye. vármegye. város és vidék egyben. várvidék.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 13:37:57

@civisvarosi:

"a város és a megye hagyományosan egy közigazgatási egység."

Nem a magyaroknak:

1) megye
benne a
2) város

Ne ármánykodj, zsidó.

2020.03.02. 13:41:41

@neoteny:
a népi urbánus elletétet a filoszemita értelmiség kreálta. mondván, hogy a népiek alsóbbrendűek. és a filozofikus mesterrassz tudjuk kicsodák.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 13:44:13

@civisvarosi:

"a népi urbánus elletétet"

... Finkelstein kreálta. Meg te, zsidó.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickolásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.03.02. 13:46:51

@neoteny:
duális közigazgatás. van a megye és annak központja a megyejogú város. és ezek elemi közelítéssel úgy kerülnek gazdasági egyensúlyba, hogy a kereskedő jobbágyok, a városban ipari szolgáltatók vannak. előbbi célra alapult a hangya szövetkezet. azt a nácinémetek államosították, utána a zsidó kommunisták. a rendszerváltással egy viszonylag jól működő szövetkezeti rendszert szétvertek. az átalakulási törvény előírta azok kényszerfelszámolását. mondván, hogy arra nincs szükség. ami budapesten belvárosába nem kell az nem kell sehová se.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 13:48:17

@civisvarosi:

"duális közigazgatás."

Nemzeti keresztény egységállam.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickolásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

2020.03.02. 13:48:49

@neoteny:
flinkenstein is a filoszemita értelmiség része. csak ő "republikánus" volt, nem "demokrata".

2020.03.02. 13:50:02

@neoteny:
a zsidó baloldalt kivégezte a jobb. ez ennek a végtelen primitív leegyszerűsítése. ahogy sanyi mondta a kocsmában: inkább orsós likud viktor, mint soros schwartz györgy.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 13:53:14

@civisvarosi:

"flinkenstein is a filoszemita értelmiség része."

Helyesen: Finkelstein is zsidó, meg te is.

"csak ő "republikánus" volt"

Úgy-úgy, ő "republikánus" színekben verte át a bamba gojokat.

"a zsidó baloldalt kivégezte a jobb."

... Finkelsteinnel, Bibi Nyetanyahuval meg veled az élen, zsidó.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickolásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 13:54:13

@civisvarosi:

"ahogy sanyi mondta a kocsmában:"

Te mételyezted az elméjét, zsidó.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickolásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 14:02:17

@civisvarosi:

"flinkenstein"

Helyesen: Finkelstein, a zsidó, aki "republikánus" mezben verte át a gojokat.

Te meg nemzetiszocialista mezben mételyezed a magyarok szívébe öntött luxiori műkő-igazságot.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickolásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

Na? na? ökumenikus vagy, zsidó, vagy nem?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 14:05:24

@civisvarosi:

"2.9 millió fideszes és 1.1 millió jobbikos szavazó agyát aligha mételyeztem."

Hamis vagy, zsidó.

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickolásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

Na? na? ökumenikus vagy, zsidó, vagy nem?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 01:45:46

@civisvarosi:

The Wandering Jew is a mythical immortal man whose legend began to spread in Europe in the 13th century.[1] The original legend concerns a Jew who taunted Jesus on the way to the Crucifixion and was then cursed to walk the earth until the Second Coming. The exact nature of the wanderer's indiscretion varies in different versions of the tale, as do aspects of his character; sometimes he is said to be a shoemaker or other tradesman, while sometimes he is the doorman at the estate of Pontius Pilate.

[...]

en.wikipedia.org/wiki/Wandering_Jew

Nagyarcú zsidó? plauzibilis

Boycie 2020.03.03. 10:09:39

@neoteny: Ennek a kurva nagy vándorlásnak nem lett hirtelen vége úgy 1944 környékén??

Boycie 2020.03.03. 11:05:37

@neoteny: Pedig igény volt rá...

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 11:14:02

@Boycie:

Nem szükségszerű az, hogy minden igény teljes mértékben kielégítésre kerül.

A market clearing price beállása épp' azt jelenti, hogy az összes piacra hozott áru elkelt és nincs termelő, aki szeretne még eladni azon az áron.

Boycie 2020.03.03. 11:49:03

@neoteny: Azért az igény részlegesen kielégítésre került. Képzeld el hogy nézne ki az ország, ha még 400 ezer jogvédő, filozófus, szociológus, gendertudós, balliberális médiamunkás, migránsimportőr, spekuláns és uzsorás szaladgálna mindenfele.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 12:01:36

@Boycie:

"Azért az igény részlegesen kielégítésre került."

Mert nem volt tisztességes minőségbiztosítási (TÜV) folyamat implementálva.

"uzsorás"

Akik uzsorakamatra adott hiteleiért sorba állnak a zemberek.

Boycie 2020.03.03. 12:17:51

@neoteny: Azért te sem vagy normális :)))
Van egy jó barátom, "nemzetközi top manager", neki az a véleménye a holocaustról hogy ott a probléma az volt hogy nem voltak rendes 6 sigmás folyamatok implementálva (és ennek a selejtje a Soros is) és ezt komolyna gondolja. Mondom, az igény megvan... (6 sigma minőség azt jelenti hogy 1 millió eseményből 3 hibás megengedett...)
Na sikerült szerencsétlen Béndek blogját antiszemita szellemi műhellyé alakítanunk :)))

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 12:21:12

@Boycie:

"Azért te sem vagy normális"

Köszönöm kedves szavaidat: soha nem volt célom az, hogy átlagos legyek.

ijontichy 2020.03.03. 12:29:31

@neoteny: "soha nem volt célom az, hogy átlagos legyek" A fantázia hiánya a középszer diadalához vezet ;-)

RayJ 2020.03.05. 03:56:16

A diktatúrák sajátja a minden monopolizálása, és mivel a tudomány szabad és független (szeretne lenni), ezért betiltják. Ceausescuék pl. a pszichológiát tiltották be. Mások a gender elméletet, akkor, amikor a paranoiás téveszmerendszerükbe már nem fér be. Ha a disznóól hercegnője rákapna, biztos, hogy százmilliárdokkal támogatnák a témát.

RayJ 2020.03.05. 03:56:23

A diktatúrák sajátja a minden monopolizálása, és mivel a tudomány szabad és független (szeretne lenni), ezért betiltják. Ceausescuék pl. a pszichológiát tiltották be. Mások a gender elméletet, akkor, amikor a paranoiás téveszmerendszerükbe már nem fér be. Ha a disznóól hercegnője rákapna, biztos, hogy százmilliárdokkal támogatnák a témát.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 07:10:57

@RayJ:

"A diktatúrák sajátja"

Obligatory:

www.burmalibrary.org/docs13/The_Dictators_Handbook.pdf

"Mások a gender elméletet, akkor, amikor a paranoiás téveszmerendszerükbe már nem fér be."

Elolvastad te Judith Butler írásait? Tessék, itt van egy könyve:

eng5010.pbworks.com/f/ButlerBodiesThatMatterEx.pdf

A 3. fejezet címe: "Phantasmatic Identification and the Assumption of Sex".

Vágod? a (biológiai) nem _feltételezése_. Amikor a gyerek előbújik az anyjából, akkor az emberek csak kibaszott _feltételezik_ azt, hogy annak a gyereknek van egy neme.

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen 'gondolatokat' védesz.
süti beállítások módosítása