1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2019.11.30. 12:26 HaFr

Égerrel egy igazi kártevő búcsúzik

Képtalálat a következőre: „éger istván”

Éger 16 éven át hazudozott és szolgálta az eü rendszer átalakítását akadályozó orvosbárók érdekeit. Közben hagyta, hogy felgyorsuljon a fiatal szakemberek elvándorlása, a béka feneke alá kerüljenek a (hivatalos) bérek, tomboljon a szegények életesélyeit tovább csökkentő korrupció, viszont folyamatosan szűküljön az ágazat GDP-arányos állami büdzséje, mit se javuljon az eü ellátórendszer hatékonysága, némely elemei pedig ijesztő állapotba kerüljenek.

Nem kenyerem a szédelgő feldicsérés, de igazi emberi és szakmai sikertörténet ez, gratula az életműért!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr9115331602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b.feher 2019.11.30. 17:05:46

Mehetne utána Gaskó és Cser Ágnes is.