1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2019.10.13. 23:41 HaFr

Az ellenzéknek holnaptól két és fél éve van felkészülni 2022-re

Képtalálat a következőre: „karácsony gergely”

Nem hittem volna, hogy ma este - ha Borkaistul is, de hát kellett végre egy kis szerencse is - az ellenzék erre lesz képes. Ahogy nem hittem abban, hogy a mai összeállásig ("összefogásig") egyáltalán eljuthat. Örülük, hogy végül nem lett igazam, és remélem, ez csak a kezdet a 2022-es győzelem felé vezető úton. És azt meg hosszú távú jó kormányzás követi majd.

Az ellenzék pártjai, polgármesterei és képviselői közötti koordináció megkezdése egy országgyűlési választási stratégia érdekében nem tűr semmilyen halasztást. Ezt most már a korábbinál lényegesen nagyobb közhatalom birtokában, más hatalmi környezetben, nagyobb nyilvánosság mellett, nagyobb nemzetközi figyelem közepette tudja majd tenni. És ezt tenni -- jobbá, ütőképesebbé, kellően hitelessé: győztessé válni -- nem kevesebb, mint a kötelessége. 

183 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr2915221512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.10.14. 08:47:15

és nem lehet diktatúrát kiáltani. be kell mutatni, hogy miben jobbak, mint a kormánypárt. az ellenzéki összefogás vezeti a fővárost és 10 megyei jogú várost. ebből 2 jobbikos, tehát őket is be kell majd venni az "antifasiszta" koalícióba. illetve ez most már urbánus. az index firkásza szerint a városi egyre inkább ellenzékit jelent. és a kormánypártik falusiak. hódmezővásárhely mitől városiasabb, mint győr, sopron, székesfehérvár, veszprém vagy kecskemét? ez nehéz megmondani. borítékolható, hogy a kultúrharc folytatódik. dichotómiákon alapul. kik a korruptak? a budai katolikus ügyvéd. írja az index. na most ez a "liberális" "kuruc" infó. mert ennek ellenpontja a pesti zsidó ügyvéd. és egy mainstream lapban ezt leírni egyet jelentene a "fasizmussal". félre értés ne essék, nem értek egyet, hogy ezt feltétlen így kellene csinálni. mert ez csak polarizálja a közéletet. de úgy tűnik, hogy az elkövetkező években is még ez lesz a meghatározó.

2019.10.14. 10:32:35

egyszer valaki elmondaná, hogy ferencvárosban baranyi krisztina hogyan képzeli el azt, hogy behordják a temérdek árut. rengeteg út és vasúti sín. de az ipart kiszervezték onnan. így azzal szemben kifelé nem megy áru. miből akarnak megélni a derék ferencvárosiak. hogy képzelik el a piacot. mert most piacpártiak végre baranyi krisztával.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2993/29933/299339/29933955_1b3f0e180cc814c7ac66ae4a932c9af7_wm.jpg
úgy tűnik, hogy ők annak örülnek, hogy az ő ismerőseik, családtagjaik ülnek be bakáts térre. és ők intézék a parkolási ügyeket. és majd kevesebbet lopnak, mint azok a pártok, akikkel úgy egyébként összefognak. és mi következik ebből? a modernizáció és a polgárosodás?

ferencváros abból élt, hogy a belváros mellett volt a fővámtér. az árut megvámolták. és abból fejlesztették a külső ipari körzeteket. félkész terméket létrehozták üllőn a kohvácsok. és utána valahogy összeszerelték. most fővámház épületében a liberális közgazdászok azt mondják, hogy ne akarják össze szerelni semmi se. pláne vámolni. hanem majd a metro, a praktiker, a tesco, lurdy ház termeli a gdp-t. na jó, de a temérdek árut mi ellentételezi a valóságban. nem ez a probléma ferencvárosban. a bakáts téren a parkolás. a maffiát majd elszámoltatja a baranyi kriszta. ingyen lesz a parkolás. és? fákat is ületünk. és? virágokat is. és? ebből lesz a polgárosodás. mert ez a piac. tényleg? de lehet, hogy csak én nem értem.

Carmichael 2019.10.14. 10:35:37

Ami bizakodásra adhat okot, társadalmi szempontból, hogy ezt a végtelenül aljas, otromba, primitív kampányt, végre nem jutalmazta (2/3-os) győzelemmel.
Az ellenzéknek talán így is mennie kell, mert nem lesz képes felnőni a feladathoz, de a javukra lesz írva, hogy - ha 12 év kellett is hozzá - megértették, mire van szükség a változások elindítására. Valóban, van 2,5 évük bizonyítnai, hogy a következő lépést is érdemes velük megtenni.
Vannak kétségeim, hogy ezt igazolni tudják, de a tegnap (és 12 év kitartó és sikertelen útkeresés, lassú tanulási görbe) után ennyi esélyt még talán megérdemelnek.

chrisred 2019.10.14. 11:00:10

Az ellenzéknek ezért az ég egy világon semmit nem kellett tennie, csak elindulni a választáson. Ha egy évvel ezelőtt ugyanúgy meg tudták volna tenni hogy egy jelöltet állítsanak minden nyerhető körzetben, akkor az üres önkormányzati kasszák mellett a magánzsebekbe ömlő központi kasszafolyamra is lehetne valami rápillantásuk. Vagy az nem volt annyira fontos?

2019.10.14. 11:14:58

@Carmichael:
ha leveszed a szemellenződet, akkor talán észreveszed, hogy mindkét oldalon folyt szexvideós lejárató kampány. a borkai ügyből is az lett kidomborítva. és az utolsó héten ez ment országszerte. az elmúlt 9.5 évben az ellenzéki térfélen nem polgári alternatíva képződött. de majd az elkövetkező 2.5 évben az lesz ugyanezekből. aha.

Alf56 2019.10.14. 11:17:03

Mi lesz 2022 áprilisban?

Etniez 2019.10.14. 11:53:43

@cívisvárosi: A szexvideós kampány azért ütött nagyon, mert a Fidesz nyomatja ezt a visszatetsző, 500 évet késett képmutató propagandát.
A másik oldalon nem fogott, mivel a budaörsi polgármester nem egy lopós fajta, míg a Borkai szétlopta az agyát és tolta az éterbe a család a fontos hazugságait.

ez is egy vélemény 2019.10.14. 11:55:12

A valóság az, hogy a Fidesz nyert.

Kevésbé, mint mondjuk 2014-ben, de jobban mint 1998-ban pl.

Hafr optimizmusa gondolom arra vonatkozik, hogy mostmár felállt a pályára az ellenzék, és rugnak gólokat is.

Ahol az összefogás nyert, ott most nem valami ellen kell fellépni, hanem értékek mentén irányítnai kell egy várost.

És ez önmagában is érdekes ellentéteket fog szülni, a Jobbik-tól DK-ig terjedő szélsőségek mezsgyéjén.
Ha a Fidesz gyűlölet lesz az egyetlen motiváció ezután is, akkor inkább károsak ezek a győzelmek, mintsem hasznosak.

ez is egy vélemény 2019.10.14. 11:56:32

@Etniez:

Tudtommal mindkét szexvideó főszereplője nyert a saját városában.

body_andras 2019.10.14. 12:03:18

És mi lesz, ha '22-ben nyer a DK vezette banda? '23-ban "elkúrtuk", '24-ben fülkeforradalom az addig jól felépített Viktor-utóddal. 4 évente elhazudják nektek a világmegváltást ti meg két pofára eszitek.
Eközben ömlik a szar a Dunába, gázzal fűtünk, még nagyobb autót kapnak a családok, véres polgárháborúk kísérik az összes nyersanyagot Dél-Amerikában, Afrikában és Ázsiában, ahonnan a "középosztály" a jóléti termékeket kapja. Addig a bankok lezavarnak még egy hitelválságot, csak hogy jól aludjatok el.

Moin Moin 2019.10.14. 12:08:32

"...Mert légben ül a remény,
S kardot rejt, mely markolattól hegyéig,
Császári, grófi s úri koronát
Igér Henriknek és vitézinek."

Erről szól a nagy ellenzéki összefogás és ez motiválta: kellenek azok a megszerezhető koronák. Ennyi, nem több!

Senki se higgye, hogy ugyanazok a figurák, ugyanazokkal a gondolatokkal a fejükben, akik 2010 előtt már bebizonyították alkalmatlanságukat, majd most megtáltosodnak. És: azok, akik velük szövetkeztek a "koronákért" - Momentum, Jobbik - azzal, hogy így, ebben a formában szövetkeztek (ld. IX. kerület!), be is bizonyították, hogy nem különbek, mint a szövetségeseik; tehetésgek terén sem, szándékok terén sem...

A tegnapi "győzelmet" nem ezek a pártok és figuráik és nem is az összefogás hozta el, hanem azoknak az embereknek az undora, akik elég értelmesek és tájékozottak ahhoz, hogy lássák, ki Orbán. Röhögnöm kellett, amikor sokan azon lelkendeztek, hogy lám, hány budapesti kerületet vezet majd "ellenzéki" - és rögtön megakadtz a szemem pl. Horváth Csabán. Vagy: lehet-e örülni igazán annak, hogy Botka többedszerre húzta be Szegedet, mikorő az az MSZP-s, akit megbuktattak a ma "szövetséges ellenzéki" párttársai? (És: Botka is kifejezetten populista programmal akart volna kampányolni...) Vagy: van-e abban öröm, hogy Hódmezővásárhelyt egy etnicista valláskárosult vezetheti tovább?:-)

...Én ebből az összletből nehezen tudom kinézni a piacpárti/liberális demokrata/meritokrata/minimálállamú Magyarországot! Igazad volt, amikor tegnap este azt írtad: a jövendő esetleges ellenzéki kormánynak te ellenzéke leszel. Ez a tegnapi "győzelem" csak összekavarja az embereket, mert sokan hisznek most megint, újra, sokadszorra és persze most is majd hiába abban, hogy lehet valami jobb Magyarországból - pedig ezzel am közmentalitással dehogy lehet! A közmentalitás pedig attól nem fog megváltozni, hogy összeszövetkezett pár ember a "koronákért". Ezek az "ellenzékiek" is scak kihazsnálták a nép Orbán-undorát, pénzzé tették azt, a maguk számára. Mivel gusztusosabb ez, mint Borkai segge?

2019.10.14. 12:28:15

@Etniez:
ne viccelj már. mindkettő a legszemetebb, legaljasabb kampányt nyomatja. csak szerinted az nem sértő, hogy egy amúgy tisztességes fideszes iskolaigazgatót nácinak, fasisztának bélyegeznek, mert nem állt össze gyurcsánnyal. felteszem ilyen is van. csak ez nem zavar téged különösebben. ritók néném (azért nénémezem, mert rokonom) rajzolgat a cigányokkal. valóban a soros alapítvány támogatja, ez kifejezetten népies, falusias.
nlc.p3k.hu/uploads/2018/05/l-ritok-nora-09.jpg
ez meg ugye kifejezetten keresztény.
www.archivioradiovaticana.va/hu/storico/2017/12/files/photo/2017/12/07/RV30181_Articolo.jpg
tehát egy vidéki idősebb nénitől inkább nagy csak nagyfokú szociabilitás és nem hazaárulás. de persze ez nem azt jelenti, hogy az ellenzéki politikában nincs brutális többségi magyarellenesség, nincs magyargyűlölet. dehogy nincs. ahogyan a kormánypártban is vannak fasisztoid megnyilvánulások és az ellenzék is kultúrfasiszta. ezek a lejárató kampányok oda-vissza ütnek. és ebből adódik a kultúrharc.

na most te mondhatod, hogy itten kérem szépen a momentum-dk-mszp-p-lmp lista a továbbiakban nem ezt fogja folytatni. tartok tőle, hogy nem így lesz. de legyen így.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.14. 12:35:35

@cívisvárosi:

"felteszem ilyen is van"

A te feltevéseidben mindenképpen.

Etniez 2019.10.14. 13:11:07

@ez is egy vélemény: Igen, a budaörsi elsöprő fölénnyel, a Borkai meg épphogy, csak a helyi Jobbikosok árulása miatt.
Ez a különbség.

A budaörsi polgi volt szadeszes, ott belefér a kurvázás.
A győri polgi fideszes, ment a család - haza szlogen, ebből annyi igaz, hogy a család helyett szexorgia hajón, kokóval, a haza pedig azt jelenti, hogy minden hazavisz, ami mozdítható. A következő választást tuti elveszti, már erkölcsi hulla a golddigger feleségével együtt.

Etniez 2019.10.14. 13:15:23

@cívisvárosi: A citált fasiszta megbélyegzésről nem is hallottam, nem lehetett valami nagy ügy.
Egyébként a Fidesz miatt ilyen a harc, az ellenzék teljesen kivan szorulva a tv-ből és rádióból, valahogy tematizálni kell a közéletet.
Orbán pont úgy bassza el, ahogy a mestere: Kádár.
Ha nem engeded ki a szelepet, akkor robbanni fog a tartály. Ha ennyire lenyomod az ellenfeled, akkor olyan eszközökhöz fog nyúlni, amihez amúgy nem nyúlna.
Egyébként ne haragudj, de nagyon nehezen értelmezem a hozzászólásodat, próbálj egy picit jobban fogalmazni.

MEDVE1978 2019.10.14. 13:35:36

Sajnos továbbra sem látom a kormányváltást 2,5 év múlva.
Ez a helyi szintek protest-szavazása volt, nem több. Az ellenzék nem egységes, az, hogy most mindenki visszalépegetett, egy országos választási szituációban másképp lehet. Fő problémának látom, hogy a helyi szintekre lehet az a megoldás, hogy valaki több fát, játszóteret stb. telepít, de országos szinten már egy jóval magasabb ligában kellene játszani és valami olyasmit találni, ami képes leváltani Orbánt. Ilyet pedig nem nagyon lehetett látni a szokásos - igaz - korrupciós vádaktól eltekintve. Itt viszont az emberek többsége sajnos elfogadja azt, hogy a kormány mindig lop, tehát ezekkel nem lehet olyan sokat kezdeni.

Sajnos semmi karakterisztikusat nem lehet látni, amivel le lehetne Viktort váltani. A gazdagok adóztatása egy szlogen, amit az MSZP korábban megpróbált és amitől a fél ország retteg, mert korábban az átlagjövedelmével ő már gazdagnak lett kikiáltva. Az biztos, hogy ez a középrétegeket nem fogja meghódítani.
Más meg nagyon nincs, egy Momentumos vagy Jobbikos szavazónak nehezen fogja valaki elmagyarázni, hogy miért szavazzon Gyurcsányra....

Carmichael 2019.10.14. 13:38:58

@cívisvárosi:
A nemi életével semmi gond, senkit sem érdeklene, mindannyiunknak van szexuális élete, kinek mennyi és milyen, ez csak akkor és annyiban visszatetsző, és közügy, ha közben a "család" az egyik szent jelszava, és ezt azon kívül űzi. Meg persze, ha az fáj, hogy kiderül, és nem az, hogy megtörtént és igaz. A többi probléma hordereje sokkal nagyobb, Győrt összességében nem érdekelte (lelkük rajta), vagy hasonlóan gondolkodnak az életről és értékekről. Majd OV megmondja mindjárt, mit gondoljanak erről.

kocsisj 2019.10.14. 13:42:13

@cívisvárosi: Inkább azt kellene megkapargatnod, hogy ez az állapot mitől alakult ki? Hogy lehet az, hogy a többségében EU milliárdokkal megtolt Orbánnal ilyen mélységű árkok képződtek. Ugye az emberek többsége valóban jobban él, mint 10-20 éve (lásd fent, hogy többek között miért), de ezzel a meglátással valószínűleg BAZ vagy Békés jó része nem annyira értene egyet. Tudom, erre azt mondod, hogy azok nagyrészt lopós, nem dolgozó cigányok. De az EU-s támogatások jókora hányada ezért jött be, hogy erre valamilyen megoldást találjunk. Hát az eddigi 30 évben még a Kádárhoz képest is rosszabbul állunk. Ugyanez vonatkozik a VIII. és IX. kerületre is. Lehet a fejünket a homokba dugni, de attól nem oldódik a probléma. Nem véletlen, hogy minkét kerületben nem pártpolitikus lett megválasztva. Bízzunk bennük! Az eddiginél rosszabbul csinálni nem tudják úgy sem.

2019.10.14. 14:17:28

@kocsisj:
ez abból alakult, hogy az első szabadon választott politikai kormány megkötötte az mdf-szdsz paktumot. a választók felét képviselték, de a parlamentben nekik volt kétharmaduk. és le se szarták, hogy a többi párt mit gondol. közte az mdf koalíciós partnerei. és ebből lett radikalizálódó miép, a széteső mdf, fkgp és kdnp.

majd jött a második kormány. és mszp-szdsz azt mondta, hogy ők itten ez a szocialista reformerek és a világhírűek szakértői koalíciója. és annak ugye nincsen alternatívája. és világváros építenek. és le se szarták, hogy a többi párt mit gondol.

és jött a harmadik kormány. a fidesz. amelyik ugye beállt jobbra. és az azt mondta, hogy ezek a komcsik, libsik, ávós prolik, drogos buli buzik csak ne akarjanak már beleszólni a közéletbe. hazaárulók.

aztán jött a negyedik és az ötödik kormány. újra az mszp-szdsz. medgyessy péter még nemzeti közép kormányt hirdetett. csak aztán jött a d-209-es ügy. és úgy jött gyurcsány, aki antifasiszta koalíciót. és azt hirdette: két választás van, vagy mi vagy a nácik. aztán jött az őszödi beszéd. a szemkilövető apró dobrev klán elkúrta.

és utána jött a hatodik, hetedik és a jól számolom, akkor most van a nyolcadik. ez ugye a nemzeti együttműködés rendszere. és ebben is van két valóságértelmezés. hogy itten kérem szépen minden romokban. ezek nagyobb kárt okoztak, mint horthy és kádár együttvéve. hitler és sztálin plusz észak-korea. talán ahhoz mérhető. ez esetben most karácsony gergely bizonyíthat.

áruld már el, hogy józsefváros vagy ferencváros népe milyen valós árut (materiális jószágot, vagy szellemi terméket állít elő) piaci alapon? hogyan működne ott a piac. behordják a temérdek árut, de kifelé mit visznek. milyen értéket teremtenek ezek szuper világvárosi kerületek? lehet, hogy nem vagyok elég tájékozott.

2019.10.14. 14:27:17

@neoteny:
errefelé a fidesz toronymagasan nyert. a szavaztok 62%-át szerezte meg. ami azt jelenti, hogy a 163 ezer választóból 35 ezer szavazott papp polgármesterre. akinek plakátja minden második villanyoszlopra ki volt téve. amely villanyoszlopokat a komplett villamos energia hálózattal mészáros lölö megvásárolta a tiszántúlon. cserébe az e-on, aki eddig tulajdonos volt megszerezte az émászt és az elmü-t. és 35 ezer választó mondta, hogy mit számít az. nem mindegy, hogy ki lopja el. most ezt követeli meg a fejlődés. és 128 ezer nem választotta papp polgármestert. őket vagy nem érdekli az egész, vagy azt mondták, hogy ez így se lesz jó. tehát lehet mondani, hogy a fidesz pozíciója annyira nem is legitim. de ehhez képest a 12 ezer mszp-p-dk és a 7 ezer jobbik-momentum-jobbikos még kevésbé az.

2019.10.14. 14:42:19

@neoteny:
tehát errefelé jelen állás szerint a fidesz az egyetlen legitim párt. itt az összefogás se jött létre. mert mind a 23 elektori körzetet a fidesz 50% feletti eredménnyel nyerte. talán emlékszel, hogy volt egy fidesznyalonc, aki időközi választáson nyert és iskolaigazgató lett. botrány volt belőle. na ő még papp polgármestert is túlszárnyalta. ő lett a helyi rekorder 65%-kal. és mindez nem azért van, mert a debreceniek nem hallották azt, hogy őt azért nevezték ki, mert orbán viktornak kedveskedett. "szerbusz" miniszterelnök úr. az előző időközin 58%-kal nyert. és még ehhez tett hozzá.
www.youtube.com/watch?v=Kqq0K4BdnSU&t=0m41s
nem arról van szó, hogy mert mindenki talpnyaló. hanem arról, hogy van ilyen is. és ez kiüti azt, aki azt mondta, hogy kockás inges mozgalomban pukli istvánnal kellene összefogni. ez vesztette el a választást. így bekerült helyébe ez a pedálgép. de nem vezeti rosszul az iskolát és egyébként a külső kerületben ahol elindul épülnek az utak (és ahol a hitgyülekezeté az általános iskola) erre szavaztak. na most ebben megint mintha egy kicsit összekavarodna, hogy ki kivel van.

és erre mondom azt elég régóta, hogy a polgári alternatíva ha van, akkor a leginkább csak a pártoktól valóban független szakmai szervezetekből és helyi egyesületekből állhat össze. de a fővárosban a választók több mint fele azt mondja, hogy ez egy hülyeség. kapjon egy esélyt karigeri és csapata. mert megérdemlik.

inreallife 2019.10.14. 14:48:03

@MEDVE1978:
Ezzel szerintem nincs akkora gond. Emlekszem meg az egyutt 2014-re, onnantol probalgattak meg az osszefogast mert akkor lett atrajzolva es egyfordulossa teve a valasztasi rendszer. 5 evvel kesobb meg mar ilyen szinten ment az osszefogas. En latom benne az evoluciot. Szonyeg szelere kerult a gyurcsany, az lmp, a jobbik, mindenki, aki kulonutas politikat vitt. Voltak arulok, trojai falovak, kilora megveheto emberek. Ezektol is megszabadult mar az ellenzek.

Nyilvan a kovetkezo lepcsofok a neppartosodas a kulonbozo platformok menten. El kell engedni az mszp brandet, mert mar nem jelent semmit, ami pozitiv lenne. Jo lenne, ha letisztulna dk es momentumra az ellenzek es ok indulnanak kozosen. Az lmp eltunt, a jobbikos kepviselok kiugrottak polgarmesternek, a tobbiert nem kar. Az mszp pedig se nem tenyezo, se kaderuk nincs mar kovacs laszlo ota.

A mostani valtozas azert nagy, mert 3,5 fel millio embernek lett ellenzeki polgarmestere. Azt tegyuk hozza, hogy egy csomo pesti keruletben es megyei jogo varosban is kozgyulesi tobbseguk van, tehat buktathato a most egvalasztott polgarmester. Es ezekben van a penz. Nem az 5000 fos bivalybasznad belvarosanak a terkovezesen gazdagodik a holdudvar, hanem a nagyvarosok korrupcios felara kerul ki a zsebekbol.

Az also hangon 20%-os felarat meg most szamoljak az elvtarsak, de brutalis korrupcios penzektol esett el a fidesz. Nem beszelve arrol, hogy az ellenzek kezebe kerult, olyan fegyverekkel, mint kampanyban tudositani az elert eredmenyekrol stb. Szerintem megkezdodott a fidesz kiszorulasa a varosokbol.

Nemcsak a nagyokbol, a kicsikbol is, meg lehet nezni a 10000 feletti lakosu varosokat, egeszen megdobbento helyeket is megszerzett az ellenzek. Ezen az sem segit, ha narancssargara meszelnek mindent. Marpedig egy polgar, aki kiabrandul a fideszbol, azt nem fogja visszavasarolni krumplival, meg rezsicsokkentessel. El fogja tenni a zsebebe, de ugyanugy ellene fog szavazni.

Es a demografia sem kedvez a fidesznek. Ket ev alatt 260000-en fognak meghalni, es cirka 200000 uj szavazo fog nagykoru lenni. Ha meg fel evet hozzaadunk, megnagyobbak ezek a szamok. Meg csak most lesz meno a regnalo hatalommal szemben kuruckodni. Lehet pesten vonulgatni meg tuntetni a kormany ellen. Mar nem szegyen az embereknek a sajat varosukban, mert nem ok a kisebbseg.

En ezeket latom az eredmenyekbol. Megannyi lehetoseg, amit politikai elonnye lehet konvertalni. Es szerintem meg fogjak kapni azt a hatszelet, tanacsadokat kulfoldrol, ami segit tovabb bontani a rendszert. Senkinek nem jo ami most magyarorszagon megy, es a lomha uszaly most igencsak nagy talalatot kapott. Nem is szamitottak ra. Tarlost is megetettek, hogy gyozni fog, alig birt szavakat kipreselni magabol, nezd vissza. A lakajmedia es a kozvelemenykutatok szervilisen probaltak megfelelni a hatalomnak, hogy befolyasoljak az emberek velemenyet. Nem jott ossze.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2019.10.14. 14:54:48

@MEDVE1978:

lebecsülöd annak hatását, hogy beszarnak és elkezdenek hibázni. olyan városok, kerületek kerültek ellenzéki kézre, ahol 5, 7, 9 éve lapátolják ki a fideszmaffiózók a költségvetési meg uniós pénzeket. itt nem arról van szó, hogy szarul kormányoztak, és el lettek zavarva, hanem hogy nettó köztörvényes gazdasági bűncselekményeket követnek el évek óta. évek óta ugatom, ha nyer az ellenzék, valahol, bárhol, ezek futni fognak kastélyt, limuzint eldobálva. nem képzeled, hogy egy Rogán Tóni vagy Tiborcz Pityu fogja a bőre árán védeni a kedves papát.

kocsisj 2019.10.14. 15:02:12

@cívisvárosi: Azt hiszem ez egy kicsit idejét múlta besorolás vagy elvárás. Valószínűleg mindkét kerületben olyan emberek laknak (mint a többi nagy részében is), akik elmennek napközbe ide vagy oda dolgozni, este hazamennek és szeretnének békében, nyugiban és tisztaságban élni. Ha az önkormányzatiság, vagy bővebben a közszolgaság, arról szól, hogy nekik ezt megteremti, mert azért van, akkor működik, ha pedig arról, hogy a közszolga meg a családja meg a nyuszi meg a barátai gazdagodnak, a többiek meg le vannak sz.rva, akkor nem működik. Ilyen egyszerű!

vajdasagi 2019.10.14. 15:05:31

@cívisvárosi: Te 100 évvel ezelőtti fogalmakban gondolkodsz, azokkal operálsz. Például Ferencváros nem vámolásból és kovácsolásból él manapság, hanem itt sacc per kábé 30.000 ember nyújt szolgáltatásokat külföldre. Találsz itt nagy multik szolgáltatóközpontjait, meg kicsiny szatellit cégek százait. IT Services, Vodafone, British Petrol, Morgan Stanley, K&H bank. Meg még sokan mások. Tudod, ezek a cégek nem voltak száz éve, és ezért régen valóban vámoltak itt, meg kovácsoltak. Sőt a vágóhíd is itt volt régen. Nagyon de nagyon lemaradtál Te. Pedig Debrecen is egyre inkább a nyugati multik révén szárnyal, és nem a gabonatermelésből: mond Neked valamit az a név, hogy BMW? Pedig az már 100 éve is létezett.

csorsza 2019.10.14. 15:07:55

@Tarantinódi Sebestyénballadázs: vajon miért gondolják oly sokan ebben a győzelmi mámorban, hogy most a Borkai-féléknél valamennyire is különb gárdát szavaztak be a fidesz helyett az önkorikba...?? Maga Karigeri is elismerte, hogy mennyire az emeszpé-maffia rabja volt Zuglóban. Csak a lépték mértéke változik, máshová csurgatják ki a lenyúlt pénzeket. Gyűjtenek Klára asszony 22-es kampányára :)

vajdasagi 2019.10.14. 15:12:12

@Etniez: @cívisvárosi: Aki nem látja a különbséget a budaörsi és a győri szex-botrány között, azzal nem is érdemes beszélgetni. Aki ugyanúgy beszél egy masszőrnővel való egy alkalmi szexről, mint 3 kurva leutaztatásáról sok millió forinton magánrepülőn Horvátországba? A budaörsi "az nem egy lopós fajta". Ez mindent elmond. Merné valaki ezt állítani a Borkaira? Meg a gyerekei, meg a felesége? Miért is kapnak ők pénzt attól az ügyvédtől?

2019.10.14. 15:13:05

@neoteny:
van ez a juppi közeg. 10 fiatalból 2 külföldi. ehhez a fidesz teremti meg a környezetet. ebben a közegben szinte mindenki fideszes vagy független.
www.youtube.com/watch?v=m5R4axhAIfc
a nyugdíjasok egy része szavaz a dékára. és az alakalmazotti szakmunkás réteg egy része a jobbikra. de ezek nem állnak össze egy "antifasiszta" nagykoalícióba. a zsidók is fideszben vannak. tehát innen nézve nagyon nehéz elképzelni az összefogás megnyeri a választást. de országosan éppenséggel megnyerheti. és úgy a debreceni iskola egyedül marad. ez azt mondja, hogy egy állampárt bőven elég. és azt majd kontrollálja a polgárság. de ehhez nem kell demokratikus koalíció dr. dobrev klárával, aki meghirdeti a "több európát". hirdesse. de egy ilyen formáció bőven elég. mert hogy a többi pártba nem léptek be tömegével. és ezt a tüntetéseken lehet lemérni. ezeket megnéztem. és megkérdeztem, hogy oké srácok. és ki az lmp? és mondták, hogy mi vagyunk ketten. belépnél? írd alá. lécci. és ők védik a fákat, ültetik a virágot. csak ugye a többi is mind fát ültet. a görög katolikusok applikációt adtak ki, hogy a görög katolikus faültetést nyomon lehessen követni. az élményt. ahogyan megmentik a bolygót. ők is zöldek. mi a francnak zöld párt? elég egy párt, amelyik ezeket ötvözi. és nem kell másik. hanem álljanak össze a győri, a debreceni autószerelők. a modern céhes ipar, a város karai, a nagyobb utcák polgársága és a rendek. ez a tradíció errefelé.

na most erre lehet mondani, hogy ez egy idióta. többpárti váltógazdaság kell. csak nem gyurcsány, hanem? kire szavaztak az ellenzéki nyugdíjasok? mert anélkül nem lehet. szociális demagógia az kell. csak nemzeti populizmus ne legyen. mert az náci. így megy ez. de lehet, hogy most majd lesz olyan fiatal értelmiség, aki errefelé belép a momentumba.

a megyei eredmények. ahol arányos listás választás van. fidesz 15, jobbik 3, dk 2, momentum 2, mszp 1, mi hazánk 1 mandátum.

van 10 ezer momentumos. de az úgy jön össze, hogy van laci, aki a helyi főmomentumos a misivel, ők ismeri andrist és a sopit. akik szerepelnek a tévében. és ha esetleg kormányra kerülnek, akkor laci és misi és barátai kapnak valami pozíciót. és ezért szavaznak a megyében rájuk 10 ezren. nem kerül semmibe. csak a fideszre 70 ezren szavaznak ugyanezért. és azt mondják a lilák, hogy narancsuralom. vészkorszak. lágerek.

2019.10.14. 15:14:48

@vajdasagi:
500 évekkel ezelőtti fogalmakat használok. szerintem azok nagyrészt nincsenek meghaladva.

Etniez 2019.10.14. 15:15:52

@csorsza: Nem abban reménykedünk, hogy sokkal jobb emberanyagot szavaztunk be, hanem azt, hogy ha lopnak akkor ellesznek távolítva, mint régen.
A Fidesz behozta a büntethetetlenséget, mivel az egész párt lop. A kicsik kicsiben, a nagyok nagyban. Azokat bedobják koncnak, akik nem adják le a főnök részét. Olyan, mint ha az egész Fidesz tábort mentelmi jog védené, hála Poltnak.
Mi a maffiaállam ellen vagyunk. Te?

2019.10.14. 15:23:19

@kocsisj:
de mi az áru, amit baranyi krisztina hívei előállítanak a nagyvilágnak? mit nyújtanak ferencvároson és józsefvároson kívülre? amiért elvárják, hogy telehordják a tesco-t, a media mark-ot, a praktikert, a nagyvásárcsarnokot, a lurdy házat. csak stadion ne legyen. mert jaj, az "náci". bakáts téren legyen a parkolás ingyenes. a "buzik" hadd vonuljanak fel évente egyszer. amszterdamban is úgy van. csak ott az baszott nagy tőkealapok termelik a pénzt. ez az egyetlen dolog hiányzik ferencvárosból. ezért van az, hogy a magyar társadalomnak a végén mindig egy mértes lófasz jár. már csak azt kellene eldönteni, hogy ki legyen a hibás? orbán vagy soros.

Brix 2019.10.14. 15:23:59

Csak a zemberek valósíthatják meg közösen a rendszerváltást , nem a pártok, azaz: minèl több embernek kell rèszt vállalni ezután a politikában- ha változást akarnak... Különösen nagy most az ellenzèki èrtelmisèg szerepe, hogy kilèpjenek a filózgatás mezejèről, -mint pl.a Pálinkás ès Csaba László fèle körök- hogy csapást mèrjenek a pártállam szánalmasan gyenge színvonalú propagada -gèpezetère...
A lènyeg viszont az, hogy Budapest ès három nagy regionális központ megadta a jelet: elindult az Orbán - rendszer vègleges diszkreditalódasa, a legyőzhetetlensèg mítosza elveszett...A fővárosi èrtelmisèg 60-70%- a az ellenzèki jelöltre szavazott...A vidèkik nagyvárosok lázadnak...A kistelepülèsen èlő szegèny, tanulatlan lakosság ès kiló krumplièrt megvásárolható cigány lakosság lett a Fidesz fő társadalmi bázisa...Mèg a vèrfideszesnek gondolt nagypolgári Budán is pozíciókat vesztettek...

Itt van a trendforduló, az inflexiós pont, amiről már beszèltem...Új trend nyílott, amiből már a NER nem jön ki többet jól..A politikai helyzet tiszta: a választási törvèny determinal. A règi baloldal álljon össze: DK- MSZP ès álljanak össze, ès a 21- ik századi pártok is egy társadalmi mozgalomba , legalább Orbán eltávolításáig. Az idő a 21- ik századi partszövetsègnek dolgozik: az új szavazók nem lesznek vevők a Fityisz 60- hoz közelítő , kivènhedt csapatára...Most minden az emberektől függ, hogy 2,5 èv múlva vagy 6,5 èv múlva lesz változás ...Ha elèg ember lesz, aki rèszt vállal a politikában akkor akár meglehet a siker hamarabb is....Minden attól függ, mikorra sikerül szèttörni az autoriter rezsim monolit tömbjèt, az információk mikor jutnak el a vidèki fèlretájèkoztatott , megvezetett kisemberhez ...Ezt mondam már 6 ève is az egyik ellenzèki parlamenti párt vezetőjènek: halózatèpítès, hálózatèpítès , hálózatèpítès...A fidesz sem csinált mást- a propagandán kívül- csak hálózatot èpített...
A szívós munka , az összefogás , az fiatal, modern szemlèletű generációk társadalomba lèpèse fogja közös erővel elsöpörni ezt a páratlan szívós, aljas , hazug , korrupt, elnyomó rendszert...Akkor , majd 35 èvvel a rendszerváltás után, kezdhetjük újra az alkotmányos plurális demokrácia újjáèpítèsèt, majd megint akkora kisiklás, mint az államszoci rendszer volt...

vajdasagi 2019.10.14. 15:24:34

@cívisvárosi: A fővárosról szóló lamentálásod is téves: mi úgy szavaztunk Karigerire, hogy őt nem is nagyon szeretjük/becsüljük/tiszteljük. Sőt, tovább megyek: a körülöttem élők többsége szerint Tarlós sokkal jobb főpolgármester volt, mint Demszki. Sőt, Tarlós alig is hibázott, és közben úgy látjuk, nem volt korrupt. Egy oka volt a leváltásának: protest-szavaztunk a NER ellen. Ez lehet, hogy visszaüt majd ránk, mert Tarlós nagyon magasra tette a lécet: neház lesz Karácsonynak oda felnőnie. De itt most polgárnak lenni azt jelentette, hogy nemet kell mondani a NER-nek. Beáldozva akár Tarlóst is. Beáldozva akár a saját rövidtávú érdekeinket is. Egyébként én igen szívesen adományoznék Tarlósnak valami kitüntetést az eddigi munkájáért, noha tudom, ezzel a véleményemmel már az itteni többség nem értene egyet.

Etniez 2019.10.14. 15:29:54

@vajdasagi: Iszonyat pontosan megfogalmaztad a lényeget.
Én sem hiszem, hogy Karácsony jobb lenne, mint Tarlós, még az is lehet, hogy kicsit büntibe lesz rakva a város, de sajnos ezt az áldozatot be kellett mutatni, vér és verejték nélkül nincs győzelem soha.

Nekünk nem Tarlóssal van bajunk, hanem a NER-el. A mindent ellopó és mindent megúszó fideszes csinovnyikokkal.
Magyarországnak volt bő 9 éve, és mire ment vele? Az összes szomszédunk lehagyott, jobban fejlődött, gazdagodott.
Igazából a Fidesz kilenc éves teljesítménye szart sem ér, ha nem a Gyurcsány korszakhoz, hanem a szomszédainkhoz mérjük. Ez pedig így kurva kevés.

2019.10.14. 15:33:52

@vajdasagi:
csakhogy ezek mind az állammal összefonódó oligopol mind szolgáltatók. olyanok, mint mészáros lölö cégei.

IT Services, Vodafone, British Petrol, Morgan Stanley, K&H bank.

ez az it services ugye az állammal összefonódó bkv jegyrendszer értékesítő. vodafone, british petrol. ők állami védelmet az ellenzéki pártoktól várják. felteszem ferencvárosban van irodaházuk. mit szolgáltatnak? a műszaki központok elosztott hálózatba vannak kapcsolva. a központban pénzt szednek be, számlákat adnak ki. és ezek az állami adminisztrációhoz nagyon hasonló pénzügyi-számviteli tevékenységek. ahogyan k&h bank. morgan stanley ahhoz kell, hogy pénz teremtse a pénzt.

mi a szabad piaci fedezetnek annak a temérdek árunak, amit évtizedek óta hordanak be ferencvárosba. mégis mi? nem azt állítom, hogy semmi. hanem azt, hogy valójában alig valami. és ez alapprobléma. és nem a parkolási maffia, amit majd felszámol baranyi kriszta úgy, hogy összefog a horváth csabival.

csakegyvalaszto 2019.10.14. 15:34:20

Csókolom mondja már meg valaki, hogy akkor most mégis lehet választáson nyerni? Most akkor Orbán mégse hekkelte meg a szavazásokat az oroszokkal? Most akkor az elmúlt 10 évben a hazudozás, hogy de azért nem nyer az ellenzék mert csalnak, akkor most nem is igaz?

vajdasagi 2019.10.14. 15:35:32

@csorsza: Az egyikról (NER) már tudjuk, hogy lop. A másikról (Monentum) ez eddig még nem derült ki - szerintem ők nem lopnak. Ja, hogy szerinted azért egyformák ők,mert majd biztosan ők is lopni fognak? Ezt tényleg jó érvnek érzed? Inkább azt próbáld elérni, hogy a Fidesz visszatérjen a Pokorni-félékre a rogántóni félék helyett.

2019.10.14. 15:42:04

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
csak aztán nehogy ebből is az legyen, ahogyan a zuglói papcsákot is elszámoltatta ki is? a karigeri.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.10.14. 15:42:16

@csakegyvalaszto : nem volt hazudozás, ellenben van kormányoldali galádság; máig nincs megnyugtatóan elszámolva a 2018-as digitális áramszünet az NVI rendszerében és csak a vak nem látja, hogy milyen módszerekkel és pénzből kampányolt a Fidesz ezen az önkormányzati választáson is... Éppen a választási rendszer most nem omlott össze, az önkorm választás jellegénél fogva nehéz lenne jól megjátszani. Vakoknak pedig nem érdemes ide kommentelniük, mert csak össze-vissza leütésekre képesek

2019.10.14. 15:53:10

@Brix:
350 ezren szavaztak karácsonyra, 300 ezren tarlósra. és 30 ezren puzsérra. ebből tarlós azt mondta, hogy folytatjuk, ahogyan eddig. a közműveket, a közüzemeket, a közlekedést menedzselik ahogyan eddig, a közutakat, a köztereket felújítják. tarlós egy tipikus városgazda. ahogyan puzsér mondta "gondnok". az. puzsér egy celeb, aki azt mondta, hogy ő látta a nagyvárosokat. és azok zöldebbek. úgy, hogy ő lesz a "betonember" alternatívája. és kívülről úgy tűnt, hogy tarlós komálja puzsért. valami ilyesmi párost kellett volna választani.

csakhogy budapest "liberális" népe azt mondta, hogy azt már nem. karácsony gergely. na neki tényleg nincs elképzelése semmiről. 20 ezer forintos rezsiutalvány de nem csak választási évben. ingyen bkv. hordják be a buszokat. az üzemanyagot. és buszok suhannak ingyen és bérmentve úgy, hogy még a buszvezetőknek is sokkal több jut, mint eddig. és erre a fedezet. hogy ők nem lopnak. az mszp? a dk? ők nem lopnak. ezek a pártok majd olcsón dolgoznak. ők nem mohók. a momentumos aktivisták? szegény szerencsétlenek. most majd ők markolják fel a pénzt. tegyük fel, hogy nem lopnak. és úgy mi a fedezet ezekre?

Brix 2019.10.14. 15:54:44

A rendszer súlyos belső problèmáit ideig- óráig lehet leplezni, de az nem tartható fenn a vègtelensègig....Minden osztogatást fosztogatás előz meg....Eddig a külső körülmènyek kedvezőek voltak: az olcsó bèrú forintgazgaságba szívesen fektettek, ès euró milliárdokat kaptunk a kohèzióra, de európai helyzetünk- a közvetlen riválisainkhoz kèpest alig változik, vagy inkább romlik...Ócska , èrtèktelen pènz, romló oktatás, összeomlás szèlen álló egèszsègügy... Előbb- utóbb az orbáni tömegember is raáeszmèl , hogy nem normális ha , 7-8 órás várakozás van a sürgőssègi egèszsègügyi ellátásra... hogy a fidesz kormány implicit szandèka a nèpirtas:" hulljon a fèrgese..." Az oktatás az egèszsègügy soha nem látott mèlyponton van manapság....A hurkások polgármestere új BMW 530- al jár ès 1 milliós órája van- a gyerekèt maganiskolába adta ahol 3 millió a tandíj...Az átlag hurkas bekajalta a mesèt- ahogy civisvarosi- a nemzethy kapitalizmus majd elhozza számára a kánaánt....Egyelőre , inkáb csak a szotyit köpködhetik Orbán megalomán stadionjában...neki - a gyerekènek- nem jut sem magániskola, sem magánkorhaz .. A buta , rendszerhű csicskák , olcsó èletèt èli a panelrengetegben, ahol este szabadon szidhatja a pesti libsiket, zsidókat, amièrt nem kell nekik a nemzethy politika...

Brix 2019.10.14. 15:58:29

@cívisvárosi: Orbánnak akartak bemosni egyet a budapestiek polgárok , ez volt a lènyeg...Tarlós volt a NER egyik legvállalhatóbb arca, de rossz helyen volt , rossz időben...A nèpharag rajta csattant..

Etniez 2019.10.14. 16:05:28

@csakegyvalaszto: Magyarország jelenleg korlátozott demokrácia.
Lehet választást nyerni, nem merik megcsinálni azt, amit pl Oroszországban, de rengeteg illegális és fél-illegális lépéssel hátráltatják az ellenzéket.

inreallife 2019.10.14. 16:08:19

@cívisvárosi:
U oreg, te megragadtal a kozepkorban. Magyarazod, hogy az antifasiszta meg a zsido igy ugy, kozben meg arrol volt szo, hogy penztaros lorinc lelep a penzzel, az oktatas meg az egeszsegugy pedig romokban.

Felfogod, hogy a vilagot nem azok a dolgok iranyitjak, ami a zavaros fejedben van? Egy zsido szavazhat a lopas ellen, vagy annak csak a lopasra szabad szavaznia? Vagy az hazafi, aki a lopasra szavaz? Te a hulyesegben rekedtel meg, marhara nem zsidokrol meg az ellenfeleikrol ment a szvazas, hanem arrol, hogy a fidesznek meg mennyit engednek lopni a polgarok. Ok pedig azt mondtak, hogy ne tovabb. A parasztok pedig azt mondtak, hogy lopjanak csak nyugodtan. Ez tortent. Zsidozol itt osszevissza.

Senki nem kivancsi a te ertekeidre. Es masok nem a te ertekiteleted menten szavaznak. Nem tunt fel, hogy 5 parti koalicio fektette le az orban baba'd, meg 40000 rablot? Marha jol egyutt tudtak mukodni a te ertekrendszered ellenere is. Ne szennyezd mar hulyesegeiddel a forumot, epp eleg bajod van mar neked, a gondolkodast hagyd meg azoknak, akiknek megy.

Etniez 2019.10.14. 16:09:10

@Brix: "7-8 órás várakozás van a sürgőssègi egèszsègügyi ellátásra"
Az nyugaton sem sokkal kevesebb, nem ez a baj.
A baj, hogy rákszűrésre 3-6 hónapot kell várni (helye válogatja), hogy ha nem fizetsz hálapénzt, akkor minimális ellátást kapsz, hogy ha ki akarod törölni a feneked a kórházban, akkor vinned kell magadnak papírt, hogy a betegeknek egymást kell tisztába tenniük, mert egy ápolóra 20+ beteg jut, stb.

2019.10.14. 16:15:14

@Brix:
ezt értem, bemostak. és?

Etniez 2019.10.14. 16:23:17

@cívisvárosi: Megmutatták, hogy a fidesz-féle lejáratós, propagandisztikus sajtóval kitörölheti Viktor a seggét.
Mára senki nem hiszi el, amit írnak, még a fideszesek sem.
Talán érdemes lenne hátraarcot csinálni és tenni pár lépést a normalitás felé. Még nem késő. Kiderül hamarosan, hogy Viktor felfogja-e, vagy erősebb lesz a dühe.

2019.10.14. 16:27:41

@inreallife:
basszus, te meglátod, hogy "zsidó" és már ordítasz, hogy kitört a "fasizmus". az index firkásza szerint itten kérem szépen az illiberális budai katolikus ügyvédek a korruptak. merészelné azt leírni, hogy a liberális pesti zsidók. másnap megírnák a világlapok, hogy tombol a fasizmus. az index ugyanúgy a kuruc info szintjén áll, mint ez a komment. mert ezt nem lehet megértetni.

Brix 2019.10.14. 16:31:50

@Etniez: Azt nem èrtettem èn sem, hogy a 2\3 birtokában Orbán mièrt nem akarja konszolidálni rendszerèt. Helyette újabb , felesleges háborúkba fogott, amelyeknek voltak\ lesznek a következmènyei...Török Gábor is azt mondta, hogy Orbán èppen a polgári világban vesztett szavazatokat
www.portfolio.hu/gazdasag/20191014/torok-gabor-elmerult-a-valasztasi-adatokban-es-komoly-dolgokat-talalt-403841?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

inreallife 2019.10.14. 16:37:13

@vajdasagi:
Ezt en is alairom. Bar en Tarlost mar 20+ eve utalom, Karacsony csak annyival jobb nala, hogy 10 eve meg azt sem tudta kicsoda. Arrol sem vagyok meggyozodve, hogy az a politika, amit kepvisel az mukodokepes es nem lesz csunya vege. Meg Puzserbol is tobbet nezek ki. De itt most tenyleg az volt a lenyeg, hogy a NER egy tartooszlopa ki legyen rugva, az ar "mindegy" volt.

Tarlos jo polgarmester volt, nem azert bukott meg, hanem azert, mert rosszul taktikazott. Egyreszt szervilis volt a Fidesz fele, semmiben nem tudott kiallni Budapest mellett. Jelkepes dolgokban megengedtek neki az allasfoglalast, de egyebkent 0 mozgaskore volt. Ha pittbullkent rangatja a lancot, amit ratett a fidesz, es kiveri beloluk azt, ami jar pestnek, akkor hittem volna benne. Ennek a halvany szikraja sem volt meg.

A masik, hogy nem merte felvallalni a fideszes mezt. Ez annyira atlatszo volt, hogy el nem lehet mondani. A fidesz rendezvenyeken szolalt fel, mindig a kormanyt eltetette, most is a fideszes koszoruban, a fidesz eredmenyvarojan bucsuzott el. Tokeletesen resze volt a fidesznek, megha volt is egy halo, ami miatt nem sullyedhetett bele. De siman jottek az orosz metrok, amikor abban volt a biznisz a NERtarsaknak.

A harmadik, hogy gyava volt kiallni egy vitara. Akarhogy nezzuk, allandoan mentek a frappans beszolasok, amikor a lakajmedia alakerdezett, de onalloan nem merte vallalni a vitat. Hogy ez azert volt, mert szajkosarat kapott, vagy tenylegesen azt hitte, hogy vesztenivaloja van, az mindegy. Az eredmeny ugyanaz. Aki fel a vitatol, az ne menjen politikusnak.

Karigeri. Idealista almodozo. Zugloban is a szelbalos ideologiakat probalta meg atultetni. Lenyegtelen dolgokkal foglalkozik, mikozben meg a fontos dolgokkal nem tud mit kezdeni. A jelenlete azert kellett, hogy a fidesz korrupcios csatornait betemesse. Ennyi a dolga, ezt meg is fogja tenni, es szoritok, hogy mashoz ne is nyuljon.

2019.10.14. 16:38:40

@Etniez:
úgy érted az orbán sátán, a csüngő hasú zsebdiktátor, csúti paraszt putyin pincsi? mert ugye az ellenoldalról ez ment. "orbán egy geci". ez ugye a szállóige. ez olyan kulturált. utolsó mocsadék állatok vagytok mind ti nyomorult férgek. melyik oldal nem ezt nyomatja. errefelé most dobtak be egy lokált. a kézbesítő kissé slendrián. okt. 10-i kiadás. a címlapon: "gyurcsány csatatérré alakítaná az országot". és mondhatod, hogy most majd ez nem lesz. hanem az lesz, hogy korrupció a patkánytenderen. amit most majd karácsony ír ki. tartok tőle, hogy karigeri szavazói a demszky érába vágynak vissza.

2019.10.14. 16:43:29

@inreallife:
hiszen elszámoltatta a papcsákot. és felszámolta zuglóban a korrupciót. hja, nem. ezért választották meg. ha véletlen nyer, akkor ne legyen probléma. és véletlen nyert, mert úgy tűnik, hogy a "borkaizással" lehetett mozgósítani, vagy az összes közvéleménykutató hülye beleértve a záveczet és a mediánt is.

Brix 2019.10.14. 16:44:37

@Brix: Azt látom, hogy a józan , mèrsèkelt ", államfèrfiúi" politikára való hajlam nincs meg Orbánban, ès ez lesz a veszte is, hiszen örök háborúra nem èpülhet egy modern nyugati ország társadalmi berendezkedèse ( ez lennènk mi:)....El fog jönni az idő, amikor mindenki otthagyja , mert az állandó harc az egyre újabb ellensègek keresèse egy idő után már mindenkinèl hiteltelennè válik..Politikai hibái is egyre csak halmozódnak...

vajdasagi 2019.10.14. 16:50:15

@cívisvárosi: Aki ennyire tudatlan a modern gazdaság kérdéskörében, mint te, annak erről nem kéne kommentelnie. Fájdalmasan sokat tévedsz. Hosszasan lehetne ezeket cáfolni, de mivel én most épp a IX. kerületből szellemi exportot végzek, nem érek rá annyira. Egyet mégis elmondok: az IT Services Hungary (ITSH) a német IT Systems leányvállalata. Több ezer magyar emberről (és elég sok külföldi "migráncsról" is) beszélünk. Az üzleti modelljük is sokrétű, de az alap a következő: 1. a német IT Systems eladja az informatikai szolgáltatást (pl. számítógépes rendszerek üzemeltetését) valahol a nagyvilágban, legfőképp Nyugat-Európában. Aztán a magyar leányvállalatuk innen Budapestről (meg Debrecenből is) elvégzi aranyáron ezt a munkát. Az kétségtelen, hogy ezen a német cég (tehát a németországi IT Systems) többet kaszál, mint a magyar leány, de itt is igen szép fizetések és igen szép adók születnek. A helyi iparűzési adót pont ez a Baranyi Krisztina által vezetendő kerület kapja majd. Van alapom azt hinni, hogy kevesebbet fognak lopni belőle, mint a NER-es helyi górék.

Az ITSH által elvégzett szellemi export ellenoldala, hogy importál az országunk különböző termékeket és szolgáltatásokat - például sonkát Spanyolországból. Szándékosan említettem ilyen terméket, amelyet hagyományosan inkább exportáltunk. Sajnos a spanyol sonka jobb. Klassz lenne persze, ha a Mészáros-féle cégek, vagy legalább a Csányi-féle cégek jobb sonkát készítenének, és inkább azt is mi exportálnánk, de sajnos nem ez a helyzet. Egyre kevésbé a mezőgazdaságunk és a gyáriparunk tart el minket (helyettük az ITSH-félék, de ez jobb is így anyagilag).

A többi felvetésed is többnyire hülyeség, de hadd exportáljak egy kicsivel több programot, úgyhogy megyek vissza programozni. Adó is terem az exportbevételből amelyek ma megvalósítok, így mindannyian jobban járunk, ha te nem kommentelsz marhaságokat, én meg programozok. (Különben nem az IT Servicesben dolgozom, csak jól ismerem őket is.) És annyi hozzám hasonló van errefelé, hogy csak na! És nekünk megfelel a Baranyi Krisztina.

Végül pedig tudod mit, nem bírom ki, még egy dolgot szóvá tennék: biztos van itt a környezetemben ez a sok ember között zsidó, de én nem kérdezem, hogy ki az, és ki nem. Ez engem, mint jó magyar embert hidegen hagy. Jó és rossz, okos és buta, lusta és szorgalmas, képzett és képzetlen - ezek itt a kategóriák, és nem az, hogy ki a zsidó. Ezeket már végre túl kéne haladnod.

vajdasagi 2019.10.14. 16:59:32

@inreallife: Szerinted Te mondtad ki legtöményebben a lényeget:

"hanem arrol szolt a valasztas, hogy a fidesznek meg mennyit engednek lopni a polgarok. Ok pedig azt mondtak, hogy ne tovabb. A parasztok pedig azt mondtak, hogy lopjanak csak nyugodtan. "

+1

2019.10.14. 17:08:59

@Brix:
a fidesz választóinak a döntő többsége azt gondolja, hogy a rendszerváltó elitet orbán belső köreit leszámítva politikai értelemben ki kell végezni. tehát jobbról, vagy szélsőjobb oldalról kell szervezni egy nagy-magyar néppártot. és azt kontrollálja aki tudja. a jobbik is lényegében erre szerveződött. és erre a balliberálisok azt mondják, hogy ez a revizionista horthyfasiszta gondolkodás. az valójában. és ezzel szemben egy balról, vagy szélbalról létrejövő kis-magyar antifasiszta koalíció szükségeltetik. és ebben a szocialisták, a liberálisok, az "európai értelemben vett" konzervatívok állnak össze. és még esetleg a zöldek. mindez a barna eső ellen. ezek majd egymást kontrollálják. ez a két világkép.

Sascha Braun 2019.10.14. 17:09:58

Hadd foglaljam össze az eddigi hozzászólásokat. Tarlós egy jó főpolgármester volt, Karigeri meg egy oltári nagy balfasz, mégis mindenki rá szavazott, hogy majd Budapest romjain ücsörögve büszkén elmondhassák magukról, hogy lebontották a NER-t. Bravó!

2019.10.14. 17:16:43

@vajdasagi:
tehát mondasz 1 olyan céget, amelyik brutális módon össze van fonódva a magyar állammal, konkrétan budapestnek szar termékeket gyárt és korrupt mint a fene (it services). és ez lenne szabad piaci.

nem azt állítom, hogy a szellemi szabadfoglalkozásúak nem teremtenek értéket. egyáltalán nem vagyok főváros, vagy budapest ellenes. hanem csak azt, hogy messze nem annyit, amennyi elegendő arra, hogy fővárosi jólétet piaci alapon fenntartsák.

erre mondom, hogy nézzük már meg mondjuk ferencvárosba mennyi áru megy be. és mennyi meg kifelé valójában. nem szerződés, számla, pénz, hanem valós áru. valós szellemi termék. mert hogy németországba mennyi értékben megy szellemi termék? tényleg mennyi értékben megy?

vonjuk már szabad piaci árumérleget.

inreallife 2019.10.14. 17:47:34

@cívisvárosi:
Te miert nem unnepelsz Debrecenben, hogy megvedtetek kosa %-ait, meg az anyja sertestelepet? Hagyd a pestieket beken, nekik Karacsony kell az ev 365 napjan. Te is szavaztal, legy vele boldog. Egy olyan korrupt varosbol atdumalgatni es hulyezni a pestieket nem kicsit vall elmebajra.

Tudjuk, hogy milyen ertelmi kepesseguek szavaznak a fideszre. Te is bizonyitottad mar alkalmassagodat, nem gondolkozol, szervilis es lojalis vagy a hatalomhoz, koszonjuk, leulhetsz. Nem toled fogunk tanacsot kerni, hogy kit valasszunk meg.

ijontichy 2019.10.14. 17:59:56

@poszt: Gratula. Ja és szar lesz nektek, illetve lesz szarakodás doszt ;-)
Ugyan a kampányt elnézve, nem tudom hova lehet fokozni még a sugárban hányást egészségkárosodás nélkül, de biztos megoldják.
Addig is meg kell becsülni a kis örömöket. A kárörömöket meg pláne, hisz az a legszebb. Például, hogy a vitya megint legyakta a dühöngőt a bézmentben. Priceless! :-)

2019.10.14. 18:05:44

@inreallife:
próbálom megérteni. de úgy látom te nem érted. most tarlósak is több hatalma van, mint kósának.

ijontichy 2019.10.14. 18:06:10

Azért van egy-két tanulság. Például, hogy Budapestet nem lehet uralni. Budapest már akkor is egy "bohém, köcsög, buzi, kozmopolita" (a szó legnagyszerűbb értelmében - bár ezt egy nagyerdei nemigen érti) nagyváros volt, mikor Petőfiék a Pilvaxban dorbézoltak. Nem lehet megvenni a kegyeit egy Budapest Minisztériummal (btw. hol is van?), nem lehet beletaposni a földbe egy gumicsizma helytartóval. Szóval, aki bumfordi módon hódítani akar, mind bukik végül. És nem azért, mert Bp. szilárd, mint a szikla, inkább olyan, mint egy csodás nő. Szeszélyes femme fatale, feslettségében is báj és vonzás lakik. Éli az életét jól, meg néha rosszul, de ez valójában mindig Petőfi, Karinthy és a többiek városa maradt lélekben. Mit ért ebből egy tekintélyelvű, tanulni nem akaró sutyerák? "Asszonyokat meghágjuk, vakkomondor rulez. A domnule fölköltözött a várszínházba! Húúúú... az igen (áhítatos sóhajok)" Ez csak a magyar vidéknek szóló paprikajancsiskodás. Ettől "A Város" meg éli az életét alant. Tényleg "habár fölül a gálya, s alul a víznek árja" pont leszarja az urat. Szellő az, mely Budapest bokája körül kavargatja a port.
A Hölgy kirúgta a vénülő mecénást (amúgy is egyre szűkmarkúbb volt), és most egy "zsúrfiúra" mosolygott. Semmi macsó? Semmi macsó, csak némi esetlen báj. De hát ki tudja, mi lakik egy Hölgy szívében? ;-)

inreallife 2019.10.14. 18:17:26

@cívisvárosi:
Dehogy probalod. Elmagyaraztuk, hogy a polgari ertekrendben az oktatas es az egeszsegugy az egyik legfontosabb terulet. TE meg a zsidoktol kezdve az osszes baromsagodat felsoroltad, hogy nem ugy kell am nezni. De ugy kell. Ha erteni akarod, akkor emiatt tortent. Ha szabadkomuves osszefogast, meg osszeeskuveselmeletet akarsz gyartani belole, azt is megteheted, de akkor meg ne mondd azt, hogy meg akarod erteni, mert nem akarod.

Azert nem erted, mert nem illeszkedik a torz vilagkepedbe. Ez a fidesz elleni csapas volt. Mindegy, hogy hitlerre, vagy sztalinra kellett volna szavazni, az nyert, amelyiken nem volt narancs. Csak egyszeruen ennyi, mindenfele sallangtol mentesen.

Kulturemberek nem kernek a fideszbol tobbet. Ezert nincs is eselyuk visszajonni, es szorulnak ki mindenhonnan, ahol az egy fore eso diplomak szama 0-nal tobb. De mar az erettsegizetteknel is rezeg a lec.

A szolgaltato allam az adonkbol adriai drogpartikat tart fizetett kurvakkal, de a tanarok beremelesere nincs penz a duborgo gazdasagban. A korhazba meg ha nem viszel wc papirt, akkor igy jartal. Benned fel sem merul, hogy egyaltalan miert fizetsz adot? Mit kapsz erte?

2019.10.14. 18:22:18

@ijontichy:
ugyan már. budapestnek pont a tarlós-puzsér páros kellett volna. a betonember és a zöld alternatíva. a közüzemeket elvezeti tarlós. puzsér szót ért az undergroud világával. és ez az, ami visszaszoríthatta volna a túltolt politikai bulvárt. ami konszolidálta volna a rendszert. főváros liberális népe azonban azt mondta, hogy éppen ez nem kell. mert eldőlegesen nem az ellenzéket kell leváltani, hanem a kormányt. ezerszer inkább karácsony, mint tarlós. ez kapott abszolút többséget. és hogy mivégre azt még nem tudni. mind azt mondja, hogy az orbánnak adtak egy pofont. és?

2019.10.14. 18:29:43

@inreallife:
ha te fejlett egészségügyet szeretnél, akkor ahhoz gyógyszergyárak kellenek, gyógyhatású készítmények gyártása, gyógyászati segédeszközök gyártó üzemek, orvosi műszergyárak kellenek. és ha ezeket jelentős részben előállítja a magyar ipar és jelentős mértékben exportál, akkor lehet tartósan magas az orvosok bére. olyan cégből, amilyen a richter nem 1 van magyar kézben, hanem 10. volt öt és van egy. te ugye azt gondolod, hogy az egészségügyhöz pénz kell. pénzt annyit nyom matolcsy, amennyit csak akar. valós áru kell hozzá. az oktatáshoz taneszközök kellenek. tömkelegével. azt is megvásárolja az állam. az a fogyasztói társadalom. hol folyik valós árutermelés a fővárosban? nem számlázás, pénzbeszedés, szállítás. nem az a kérdés, hogy mennyi a gdp. annak az alapja a fogyasztás. hanem a valós árutermelés mennyi legyen ez szellemi termék, szoftver vagy materiális jószág, hardver?

ijontichy 2019.10.14. 18:46:31

@cívisvárosi: Honnan tudnád te, mi kell Budapestnek, hiszen még a tudatlanságodnak sem vagy tudatában.

"So, so you think you can tell
Heaven from hell
Blue skies from pain
Can you tell a green field
From a cold steel rail?
A smile from a veil?
Do you think you can tell?"

A tudás ott kezdődik, amikor az ember már a tudatlanságával tisztában van.

Kérdezted, mitől jobb a többi, mint a fidesz? Hát ettől. Tökmindegy miről hazudozik a fideszpíár, a valóság az, hogy nem a ballib akar megerőszakolni mindent és mindenkit, és csak akkor lenne boldog (na persze csak ideig-óráig), amikor már mindenki hódolatra hajtva a fejét, uniszónóban röfögve dícséri az urat.
Megérteni akarod? A megértés az elfogadással kezdődik. Elvégre nem az ablakod alatt akarnak minden hajnalban dzsemborit rendezni, ahol kántálnak a liberalizmus istenéhez, mert az tényleg elfogadhatatlan.
Ellentétben a fidesszel, mert májusban Hegyeshalomtól Budapestig minima két-háromszor hallatszott (állítólagos kereskedelmi rádiókból) "Hírek"-nek álcázva disznóröfögés, hamisítatlan alcsúti akcentussal.

ijontichy 2019.10.14. 18:58:09

@cívisvárosi: Már megint sugárban hányva ferdítesz. Valójában nem kell 10 Richter magyar kézben. Ezt a félművelt félázsiai mondja, mert csekély kis értelmi kapacitása eddig terjed. Be kellett volna fejezni azt a sulit Angliában, és nem úgy hozzáállni, hogy "én már apám farkából full tökéletesség birtokában repültem ki". Bármi más is jó, ami olyat termel (nem feltétlenül materiálist), amit jó pénzért el lehet adni a piacon.
Mindaddig, amíg a "Hegylakó" álláspontján állsz, nincs értelme az egyéb részletekről vitázni (mert persze kell saját "materiális" termelés is, főképp ha vannak saját adottságok. de ugye a fideszbolsinak is csak addig volt szent a magyar termőföld, amíg nem ő szedte a támogatás hasznát. földet persze egy se túr). Kormányzásra a fideszbolsi a legalkalmatlanabb alakulat a piacon lévők közül, szavazói pedig idióták és/vagy aljas gazemberek, akikre a lenézésükön kívül nem szükséges több időt pazarolni. Slussz.

2019.10.14. 19:15:32

@ijontichy:
van ferencváros, ahol állítólagosan most egy fiatalos, világpolgár a polgármester és környezete. ők azok.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2993/29933/299339/29933955_1b3f0e180cc814c7ac66ae4a932c9af7_wm.jpg
ez a hölgy megállítja a parkolási maffiát úgy, hogy ő is összefogott azzal az mszp-p-vel, amelyik állítólagosan ennek részese. de majd megállítja. rendben. ferencvárosban a valós árupiac hogyan is működik. mi az a szellemi termék, ami onnan kijön. és ami ellensúlyozza azt a végeláthatlan árumennyiséget, ami oda bemegy?

ami nem pénzteremtés, szerződéskötés, számlázás és effélék, nem állami adminisztráció és a menedzsment nincs összefonódva az állammal. legyen az a magyar állam, vagy akár az egyesült államok, vagy az egyesült királyság.

szedjük már össze, hogy mondjuk ferencvárosban, ami egy átlagos fővárosi kerület, nem is külső, nem is belső, nem túl nagy, de nem is kicsi. van egy tucat pláza vagy hiper vagy szupermarket. azokba be kell hordani az árut. azt mi ellentételezi? és ugye még ezen kívül költeni kellene a közintézményekre, közhivatalokra, templomokra, bíróságra, egészségügyre, oktatásra, az infrastruktúrára, az igazgatásrendészetre. és milyen valós árut termel ferencváros ami mindezeknek a fenntartását fedezi? az micsoda? a szellemi termék micsoda? a híres ferencvárosi?

de ez nem budapest ellenesség könyörgöm. hanem ezt a kérdést kellene megválaszolni az országban. ebből következne a klasszikus liberális polgári fejlődés ugyebár.

vajdasagi 2019.10.14. 19:31:13

@cívisvárosi: Többen válaszolgatunk itt Neked, de nem is érted, hogy miket mondunk. Én a példámban pont azt mondtam, hogy az IT Services Hungary (rövidítve ITSH) egy NÉMET CÉG leányvállalata és azokon keresztül dolgozik kizárólag KÜLFÖLDRE. Érted ezt?

Erre Te ezt írod válaszként: "tehát mondasz 1 olyan céget, amelyik brutális módon össze van fonódva a magyar állammal, konkrétan budapestnek szar termékeket gyárt és korrupt mint a fene (it services). és ez lenne szabad piaci. "

Most hasonlítsd össze azt amit én mondtam, meg azt amit Te. Neked szövegértési gondjaid vannak. Amire Te gondolhatsz, az az IT Systems. Ez egy másik cég. Elég érdekes, mert pont most veszi meg az IT Systems-et a NER-lovagok tulajdonában lévő 4IG.

Eddig azt hittem, hogy Te is csak kárt okozol a buta kommentjeiddel. De nem: tökre érdekes volt számomra elolvasni azokat a válaszokat, amelyeket @kocsisj: @Etniez: @ijontichy: @inreallife: @Brix: írtak Neked. Így hát hasznos voltál, még akkor is ha csak trollkodni akartál, vagy ha csak fogalmatlan vagy.

vajdasagi 2019.10.14. 19:37:56

@ijontichy: (18:06:10) Hát ez tényleg nagyon poétikusra sikeredett. Tetszik, és teljesen egyetértek vele a magam racionális észjárásával is.

2019.10.14. 19:44:26

@vajdasagi:
az it services nem egy szabad piaci vállalkozás. hanem egy a magyar állammal szorosan összefonódó cég. és ner kompatibilis német "lovagok" tulajdonában áll.

2019.10.14. 19:47:20

@vajdasagi:
mondhatod, hogy a deutsche telekom. szerinted az hova kötődik? a német államhoz. az már piac? mert a német állam nem állam. de.

2019.10.14. 19:55:39

@vajdasagi:
tehát te a német állammal összefonódó oligopol szolgáltatóról mondod azt, hogy piaci. na jó. valami van. de az mennyi értékben megy ki áru ferencvárosból. és mennyi értékben jön be? mi ennek a valós piaci mérlege? ha valaki klasszikus liberalizmust szeretne, akkor ez a kérdés. klasszikusan ilyen a piac. önkéntes árucserén alapuló valós árupiac.

vajdasagi 2019.10.14. 20:36:56

@cívisvárosi: Csűröd-csavarod, de legalább most már nem kevered - ez is eredmény, gratulálok. Az ITSH egy magyar leányvállalata a német IT Systems-nek. Annak meg különféle tulajdonosai vannak, pl. a német állam is résztulajdonos, de attól még a IT Systems egy piaci cég. A német barátomnak ugyanúgy vannak IT Systems részvényei, mint nekem MOL részvényeim. Egyébként német informatikusi vezetői berkekben azt suttogják, hogy a német IT Systems komoly bajban van, mint ahogy az egy tőzsdei cégnél történik néha.

Nyilván se én se Te, sőt még Bácskai János vagy Baranyi Krisztina sem tudhatjuk, hogy mekkora értékben jön be, vagy megy ki termék Ferencvárosból. De nagyon nagy annak a valószínűsége, hogy több megy ki, mint amennyi bejön. És ezt a többletet bizony az ITSH, a Morgan Stanley, a British Petrol, a Vodafone az IFF meg hasonlók termelik. A Te ósdi világodhoz képest elképesztően nagy értékek ezek. Csakhogy Ferencváros nem izolált Magyarország többi részétől, így ezt a kimutatást csakis a KSH tudná elvégezni. De a KSH-t jórészt lezüllesztették, mert többször is az igazat mondták, és nem azt, amit a NER-vezérek hallani akartak. így most gyenge KSH-nk van. De azok nem a Ferencvárosban, hanem a II. kerületben vannak. Nagy koponyák dolgoztak ott, de ma már ezeket jórészt elnyomta a hatalom (először azt írtam, hogy "üldözi" de ez azért túlzás - csak elnyomja). Nem véletlen, hogy a volt KSH elnök Mellár Tamás is ellenzéki lett, pedig ő is Fideszes volt egykoron, amikor az még "Magyar Polgári Párt" volt.

2019.10.14. 21:06:15

@vajdasagi:
pölö. 2016.11.03.
Összesen 4,6 milliárd forintból hajt végre beruházásokat három magyarországi nagyvárosban, így Debrecenben, Szegeden és Pécsett az IT Services Hungary Kft. A fejlesztésnek köszönhetően együttesen 360 új munkahely jön majd létre. A beruházásokhoz a magyar kormány 650 millió forintos támogatást nyújt – jelentették be csütörtökön Budapesten.
és ezekre mondják, hogy a ner lovagok.
és most össze lehetne szedni, hogy mennyi állami megrendelést kapott az amúgy német szövetségi védnökséggel működő oligopol vállalat. és ezt hívod úgy, hogy piac. ez egy félállami vállalat legjobb esetben.

2019.10.14. 21:14:43

@vajdasagi:
a k&h és morgan stanley az pénz valójában a nagy semmi. de az a pénz nem valós áru. az a nagy semmi a bankba. és a nagy semmit körbeváltják a másik nagy semmire valamilyen árfolyamon. és úgy létrejönnek a nagy semmi portfoliók és azok lebegnek a nagy semmiben. és néha létrejönnek dollár millárdok, néha eltűnnek. ez nem valós árupiac. ez a közeg, amiben a ner lovagok is gazdagodnak és ennek semmi köze a klasszikus liberalizmushoz.

2019.10.14. 21:23:01

@vajdasagi:
vagy mondjuk a jegybankkal történő irodaház bizniszeken mennyit kerestek az ügyvédek? hová mentek kurvázni. felteszem nem az adriára. ez így megy sajnálatos módon. és nem azért, mert az orbán, hanem mert nagyrészt ilyen a világ.

2019.10.14. 21:30:39

@vajdasagi:
tehát ahhoz a ferencvárosi irodaház úgy épült, hogy előtte bizniszeltek az állammal és egyesek kurva jól jártak. utána meg még munkahelyeteremés. és lehet mondani, hogy na jó, ilyen a világ. de basszus ti nem ezt mondjátok, hanem azt, hogy az orbán. és a magyarok. és bezzeg a németek. a bezzeg németekkel üzletel. kénytelen azért, hogy bentmaradjon a néppártban. és az nem hatalommal visszaélés, az nem kényszerítés, mit gondolsz, hogy a munkahelyed nincs államilag megtámogatva, ebben a mannaesőben a gazdáid közül nem gazdagodott senki? német ner lovag nincsen? hanem csak lölő. persze.

2019.10.14. 21:49:07

@vajdasagi:
nincsen itsh és magyar állam között összefonódás. pölö.
www.youtube.com/watch?v=2XWczAkFfO0
mondhatod, hogy ilyen a világ. de azt, hogy a ner lovagok! azok között németek is akadank szép számmal.

Brix 2019.10.14. 21:57:33

@cívisvárosi: Ne relativizalj b..eg! Mit foglalkozol te azzal, hogy mit csinálnak a nèmetek? Orbán megmondta , hogy nekünk meg kell mutatni: " mit is jelent a mèly ès magasabb rendű èlet,szellemisèg- a keresztènyszabadság" A nemzethy burzsujaidnak is meg kellene felelni ennek az orbáni kívánalomnak, nem a "romlott " nyugati nagytőkèseket utánozni? Ugye?

csorsza 2019.10.14. 22:04:01

@vajdasagi: Momentum már rég összebútorozott a maszoppal, azt meg tudjuk, milyen. Mekkora meglepi, hogy Fekete-Győr az ő kutyájuk kölyke. Momemtum lett volna a tiszta, reményteljes hjövőt hordozó ifjúság, ehelyett jól szemenköpték magukat gyorsan... Meg aztán, ugyan milyen pénzből építették fel magukat? Gyűjtöttek a körúton, gondolom. Meg Macronhoz jártak pusziért... Hagyjál már.

Hogy érjem el? :)) Isten bizony, leülök borozni Viktorral, hátha kirúgja a Tónit :)

inreallife 2019.10.14. 22:08:02

@cívisvárosi:
Volnal szives szintet lepni, es meghaladni a kozepkort? Az arukereskedelem mar semmit nem er a 21. szazadban. A mezogazdasag sem. 5%-at adja a GDP-nek, ha nincs fagy, nincs jegeso, nem mossa el munszun stb. Tehat jo esellyel. Az ipar nagy alom a 30% a viktornak, sose fogja elerni magyarorszag. Az osszes tobbi hozzaadatt ertek a szolgaltatase.

Csak a korlatolt voltodat bizonygatod, amikor azt mondod, hogy csak az a hozzaadott ertek, amikor egy vodorbol moslekot toltesz a malcok valyujaba. Hat nem. A szoftverfejlesztes, vagy rendszeruzemeltetes legalabb olyan munka es sokkal tobbet is er. Neked nem, de miert pont ezt ertened, amikor kozepkori ertekekkel dobalozol es lathatoan azt sem tudod melyik evszazadban elsz?

Ne akard megerteni, ahhoz hianyzik meg par evszad tudasa. Nem is kell tudnod, de legalabb szormenten ismerned. A felmuveltseged ide keves. Az ellenzek megszerezte pestet, a magyar gdp 30%-at. 14 keruletet es azon kivul meg tovabbi 6 keruletben a tobbseget. Majdnem akkora vereseg ez, mint amit 2014-ben kaptak pesten. Nem tud erdekelni, hogy neked nem tetszik egy tavoli varosbol, a helyiek orulnek neki es errol szolt a valasztas.

A kovetkezo meg arrol fog szolni, hogy nog zona lesz budapest a fidesznek. Ujraertelmezzuk a fogalmat, ez nalatok ugyis nagy divat. Ha meglatunk egy fideszest budapesten, akkor egybol lecsukjuk, mert ugyis lopni jott. Budapest, ha tetszik, hanem egy sajat allam az allamban. Korlatozott a kormany mozgastere, es nagyon meghatarozo budapest teljesitmenye az orszag szempontjabol. 1 het sztrajk, es a magyar gdp novekedes megszunik. Lehet jonni kekeckedni, utana meg magyarazkodni.

2019.10.14. 22:10:14

@Brix:
ezek magyarországon üzletelő német ner lovagok. a budaörsi "kurvapecér" nem méltatlan? csak borkai. ne mossuk össze. mert vannak az audival üzletelő ügyvédek. és a budaörsi kereskedelmi lerakatok vajon hogy épültek? azok nem kaptak 10 éves szerződésekben adókedvezményeket. errefelé német bezár valami boltot. és kérdezik, hogy miért. azt mondják neki lejár valami kedvezmény. nem a ner hozta ide. jóval korábbi.

2019.10.14. 22:19:20

@Brix:
ezért van az, hogy két jelölt jöhet szóba. az egyik a fidesznyik. a másik a szervilis karigeri, vagy pikó andrás, baszki, na vele aztán polgári fejlődés lesz. szegény kis cigányokért való aggódás = polgárosodás. vagy baranyi krisztina, aki szerint korrupció = parkolás. az basszus. a parkolás a legnagyobb biznisz, nincs is más. mert ezt írta a 444. nézzél körbe nincsen más. nem is lehet. ugye. csak a ner lovagok. mivel végeláthatlan pénz áll rendelkezésre különféle offhore számlákon nagyrészt semmiből teremtve, amelyik nélkül nincs kutatás-fejlesztés és amelyikkel nincs tisztességes üzlet ezért mondjuk ez egy dilemma. ezt lehet mondani. persze ha valaki a főpolgármester jelölt ezt mondaná a tévében, akkor nem megválasztanák, hanem lelőnék.

vajdasagi 2019.10.14. 22:26:26

@cívisvárosi: Tényleg olyasmiről beszélsz, amihez nem értesz. Bármekkora támogatást is adott a kormány az ITSH-nak, az mégiscsak külföldre dolgozik, mit nem értesz ezen?

Mésik: a Morgan Stanley itt Budapesten elsősorban informatika. A külföldi rendszereik fejlesztése, üzemelttetése. Tele van az irodaházuk informatikusokkal és biztosan mások is vanna ott. De az NEM BANK itt Budapesten. Nagyon is exportálnak ők innen: informatikai szolgáltatásokat. Lehet egyébként, hogy mást is, de a lényeg akkor is: szellemi export. No ezen cégek dolgozóit polgároknak nevezik, és a polgárok küldték el a NER-t a francba. Vagy értelmi fogyatékos vagy, vagy agymosott, vagy pedig troll. Én negyedik lehetőséget nem látok. Megyek is melózni - Neked nem érdemes bármit mondanom, úgysem érted meg.

vajdasagi 2019.10.14. 22:28:17

@csorsza: Nosza ülj le borozni. A Momentum meg nem bútorozott össze senkivel, hanem Budapest második legnagyobb pártja lett. Lesz majd még a Fidesznél is népszerűbb itt Budapesten. Csak figyeld.

2019.10.14. 22:41:36

@Brix:
ez itten pingpong. a képen balra a t-systems egyik főnije, jobbra zorbán embere, aki nekem utalja állítólag a kétszáz dolcsit. kipróbálják az asztalt.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/1928/telekom_32.jpg
ez most ez egy irodaházban van, amiből még van jó néhány. ez már lölőjé. jó pénzért megvette. üzletelnek. nemcsak gyengeáramú hálózatban. erősáramban megveszik a tiszántúlt, eladják émász, azok megkapják az elmüt. de itten kérem szépen a fidesz. és borkai luxemburgi ügyvédje. és a többi luxemburgi? budai katolikus és a luxemburgi katolikus? vagy a német-római? azok meritokraták.

és akkor ezt az erkölcsi probléma halmazt egy gazdasági válságban majd ki fogja megoldani budapest liberális népe szerint? karácsony gergely összefog horváth csabával. mert ők már bizonyítottak!!! és ezért megérdemelnek még egy esélyt. na de még kiket vesznek be maguk mellé? gyurcsány helyett gyurcsánynét. és úgy már beáll a momentum is. így lesz több európa.

Brix 2019.10.14. 22:46:01

@cívisvárosi: A Magyarországon üzletelő nèmet NER- lovagnak az zorban teremti meg a lehetősèget, azaz: Orbán a hibás...
Borkai viszont elbukott erkölcsileg, mert egy várost kèpviselt , köztisztet visel , nem " üzletember" ès eltolvajolta a közjavakat ,közpènzen kurvázott, erkölcsi nulla lett...

2019.10.14. 22:46:43

@vajdasagi:
és a morgan stanley pénze miből lett? csak nem a pénz teremtette a pénzt? csak az amerikai egyesült államokkal és a dollárdiplomáciával van összefonódva. és az nem állami összefonódás? de. külföldre termelnek. mit? mi ebben a valós áru piac. és akkor mondod, hogy te ezt nem érted. de értem basszus. te nem akarod megérteni. és te vagy az, aki soros alapítvány seggébe is dugtad a fejed. halmozottan hátrányos helyzetű kisebbségiként.

Brix 2019.10.14. 22:55:45

@cívisvárosi: Budapest már megoldotta: mert jóval többet keresnek átlagban, mint a hurkasok a Hajdúsagban ...ezèrt - többek között - ott polgárok vannak jelentős számban, felètek meg paraszt- polgárok...Olyanok , akiknek az ősei kijárták a tanyára mèg 60-80 ève, a városban volt a ház , de ettől mèg nem lettek polgárok, viselkedèsben...Engem nem tudsz kabítani, jól ismerem a cívisváros szociális viszonyait...A kultúrát nem ismerte a debreceni paraszt...könyve sem nagyon volt...

vajdasagi 2019.10.14. 22:58:11

@cívisvárosi: Mondom még egyszer: a magyar Morgan Stanley (IX. kerület) informatikai szolgáltatásokat nyújt kizárólag külföldre. Ebbe belekeverni, hogy "miből lett a pénz" tényleg zavarodott elmére vall. Kezeltesd magad. Bye.

Brix 2019.10.14. 22:59:20

@cívisvárosi: Hülye! Minden állam jegybankja annyi pènt teremthet amennyit akar...Az USA is annyit teremt amennyit akar , mögötte a világ közbizalma, a Matolcsy- fèle forint ócska , gyenge szar...Oda jó felètek , olcsón, fillèrekèrt dolgozni a nèmetnek...

ijontichy 2019.10.15. 00:09:45

@Brix: Még nem vetted észre, hogy @444 (& al) esze állandóan a "pénzgenerátor" körül forog. A világ legnagyobb igazságtalanságának tartja, hogy még nem kérték fel a "gép" kezelésére ;-).

ijontichy 2019.10.15. 00:50:18

@HaFr: Kösz. Hogy "keresztatyám" találó hasonlatával éljek, Orbán annyit érez Budapestből, "mint a lábas a benne fövő étel ízéből".

2019.10.15. 09:27:35

@Brix:
az egyesült államok jegybankja magánintézmény. és az államok csak felügyelik annak a működését. és erre mondja azt a morgan stanley és társaik, hogy ők nincsenek összefonódva az állammal. ők ugyanúgy vannak össsze vannak fonódva velük, mint csányi vagy mészáros. tehát aki azt mondja, hogy a morgan stanley klasszikus liberális elvek szerint működő valós piaci szereplő az először mondja már meg, hogy a valós áru, amit a morgan stanley teremt, a tényleges érték, legyen az szellemi termék vagy materiális jószág. erre a válasz az, hogy pénzt teremt. pénzből pénzt. ugyanezt csinálják lölő pénzalapjai. ugyanabban a rendszerben. ez kültelki gázszerelő, aki nem végezte el a hardvard üzleti iskoláját. nem vásárolta a diplomáját. és aki csak lölőt látja ebben a rendszerben, vagy orbánt az nem keresztény, hanem farizeus. aki a filantrópokat szolgálja az a mammont szolgálja. világias módon ez lett liberális (mert egy szűk kör számára megteremti a szabadságot, a szabad rablás lehetőségét, demokrata (!) (mert úgymond demokratizálni akar, azaz egy idegen kisebbség diktatúráját követeli), civil (politikai aktivista és az utcán veri a seggét, hogy őt üldözik), baloldali (!) (mert ez a rendszer milyen jó a szegényekeknek), zöld (!) (mert megmenti a bolygót). és ezzel a végeláthatatlan közéleti fostengerrel szemben szerveződött meg a fidesz. de ténylegesen nem polgári alternatívát kínált, hanem részben kapcsolódott ehhez a rendszerhez, esetenként érdekből, máskor kényszerből, és részben szétverte ezek intézményeit. csak ez ugye a főváros magángazdaságát szétveri. és ezért megszavazták karigerit a horvátcsabival, gyénémetzsókát és niedermüllert. és majd pikó andrás megteremti a józsefvárosban a szabad piacot. és minek lesz piaca? szodoma és gomora valamint a mammon. a zsidó hagyományokból ezeket hirdeti meg klubrádió.

2019.10.15. 09:36:17

@vajdasagi:
miből lett a morgan stanley pénze. nem számít? akkor ez "pénztáros lölö" esetén vajon miért számít?

2019.10.15. 09:44:59

@ijontichy:
a forint nyomdánál csak egyik maradhat. ez ilyen egyszerű. és ha a köznép vagy a pénzpiac úgy dönt, hogy menjen orbán, akkor felőlem menjen. nem állok se mellette, de ellene se vagyok. mert akik helyébe lépnének ugyanolyan, vagy esetenként még nagyobb gazemberek. ez egy rendszer.

vajdasagi 2019.10.15. 09:49:31

@cívisvárosi: "Pénztáros lölö" estében ez azért számít, mert az a mi Hazánk pénze volt, mielőtt elvesztette közpénz jellegét és hozzá került. Ezzel szemben a Morgan Stanley amerikában kereste meg azt a pénzt, hadd ne legyen az a mi gondunk. Terelsz. Meg azért régen ennél egy fokkal értelmesebbeket kommenteltél. Hiába no, öregszel.

2019.10.15. 09:51:12

@Brix:
ilyen alapon te szarfaszú hazaáruló német vagy, mint a kurvapecér polgármestered. (megint ugye próbálom demonstrálni, hogy ebből miféle közélet adódik. összegzem a különféle véleményeket). felőlem lehet szidni orbánt, gyurcsányt, a fővárost, a vidéket. engem nem zavar különösebben. de államegység úgy lehet, hogy egy párt vagy pártszövetség marad. és azt kontrollálják a helyiek.

2019.10.15. 09:58:28

@vajdasagi:
ó tényleg? és a forintot nem lehet dollárra váltani és a dollárt forintra. van még hozzád hasonló balfasz aki azt mondja, hogy az lehet, hogy amerikában szélhámosok szerzik a jövedelmet. meg úgy általában a nagyvilágban. de mit számít az. olyanok vásárolják fel magyarországot, akiket nem lehet leváltani. mert ez a demokrácia. ez nem szélhámosság, hanem a szó szoros értelmében vett hazaárulás.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.15. 10:46:35

@cívisvárosi:

"olyanok vásárolják fel magyarországot"

Akik felvásárolnak, azok eleget fizetnek a jószág tulajdonosának azért, hogy megváljon a tulajdonától: az nem panaszkodhat.

inreallife 2019.10.15. 11:21:41

@cívisvárosi:
Kezeltesd magad. Ez mar kenyszeres viselkedes. Az ilyeneket mar a fideszbol is kinezik, mert mentalisan beteg vagy.

2019.10.15. 11:28:38

@inreallife:
úgy látom nem érted, hogy számomra ez csak szerepjáték. ez a közvélekedés. különösen vidéken. és ezért szavaznak a fideszre, a jobbikra és a mi hazánkra. és értem persze, hogy ti meg ezzel álltok szemben. próbálom megfejteni, hogy vannak-e racionális érveitek. vagy ez szimplán vallásháború.

2019.10.15. 11:41:59

@neoteny:
van egy oligopol villamos energia szolgáltató. errefelé a titász. nem vagy köteles a hálózatára kapcsolódni. rakhat valaki tüzet az udvarán. a kicsit füstöl. de mit számít az. nem feltétlen kell villanytűzhely. indukciós főzőzónákkal és légkeveréses sütőval. majd a tűzben a szél megkeveri a levegőt. amit az átlag háziasszony használ. mondjuk edit. sanyi szerint az túl drága. ő bográcsban főz. farkastörvények szerint él. megiszik közben egy sört. a farkasok nem isznak sört. öcsike szerint. mert ő nem szereti a sört. inkább csak a kólát issza. na és a titászt létrehozták a munkások és parasztok megbonthatatlan érdekszövetségében a népköztársági időkben, amikor magyarország a szovjetorosz béketábor tagja volt. csak aztán valamiért a szovjetunió szétesett. és jött a rendszerváltás. és akkor bokros lajos a horn gyulának azt mondta, hogy úgy el van adósodva az állam, hogy el kell adni ezeket. és megvette az eon. és most eladták lölőnek. cserébe az eon megvette az elmüt. na de az emberek megkapják a pénzt ezekből.

2019.10.15. 11:59:10

@neoteny:
tehát miről is van szó? van nagyon sok pénz nagyrészt offshore számlákon. a nagy semmi. effektíve semmi. csak van egy hasítókód, ami ezt jelenti, hogy az százcsillió dollár. és ezeket a pénzeket tologatják ide-oda. a köznép feje felett. amire a "liberálisok" azt mondják, hogy ez egy konteó.

és amikor ebbő részesült borkai ügyvéd haverja, akkor korrupciót kiáltanak. de a többi luxemburgi ügyvédi iroda nem ilyen. mert ők a nyugat. csak budai katolikus ügyvédek a győri kurvapecérek legalább is az index szerint. a többi nem. sanyi szerint a beverly hills-i ügyvédek is így adnak vesznek. és ez konteó. komám, mi az a konteó. konspirációs teória. és az micsoda. összeesküvés elmélet. úgy van, összeesküvés. amiben a köznép elhisz különösen vidéken. ide-oda tologatják a pénzt a köznép feje felett. és erre mit lehet mondani. izé.

és két koncepció van. az egyik, hogy a parkolás a probléma. az a korrupció. és nem a pénzpiac maga. hanem a parkolás. és akkor megválasztják a baranyi krisztát. aki szerint ferencvárosban a korrupció a elsődlegesen a parkolóban van. parkolóórában. nem a morgan stanley. ugyan már. és kriszta összefog a gerival és a csabival, mert ők már bizonyítottak!!! és ezt komoly arccal előadják a választóik. ebben hisznek.

2019.10.15. 12:10:37

@neoteny:
és ennél egy fokkal azért racionálisabb érvelés az, hogy legyen a titász lölőé. mert őt le lehet váltani. és adott esetben le is váltják feltéve, hogy lesz kire leváltani. karigeri nem 9 ezer, hanem 20 ezer forintos rezsiutalványt ígér és nemcsak választási évben. ingyenes lesz a bkv. de nem kell hozzá egy bank nyeresége, amit a "vasaltheréjű" focista ígért. rogán a választást megtrollkodta. csak közben tarlós is hülyét csinált magából a megafonnal, mert úgy egyébként mindenki hülyét csinál magából, aki megszólal. puzsér ordibált egy teherautóról. lezárja a fél várost. nem lesz autó. sevillában is így van, akkor ezt is meg lehet. kiszámolták a szakértők. konkrét számítás nincs. de puzsér róbert szerint ki van számolva. az program. számok nélküli világban vallásháborúsdit lehet vívni. hogy a borkai, orbán geci, gyurcsány, szemkilövető, apró dobrev klán, soros, amerikai zsidók, korrupt német ner lovagok, putyin pincsi, erdogan, jönnek a migránsok, stb. és mi az ami mindezt felülírja? egy adriai szexparti.

na most nem ma kezdtem el mondani, hogy ha a közéletben a közvetlen választás erősen korlátozott, akkor a szexizmus, az etnicizmus és a familiaritás uralkodik el. és mindenki azt mondta, azt mondja a mai napig, hogy idióta. nagyrészt ez az idiótizmus közélet. az orbán az oka? a francokat. az a pénzrendszer az oka, amihez orbán nyílt visszaélésekkel alkalmazkodott.

screpes 2019.10.15. 12:12:55

@cívisvárosi:
Új százforintos lesz, most veretik. a régi is ÉRVÉNYBEN MARAD.
Vajon milyen mennyiségben, milyen névértéken?

2019.10.15. 12:37:22

@screpes:
a pénzteremtés nem csak effektív készpénzteremtés. az is. de azt a kereskedelmi bank is teremthet. beírja a könyvbe, hogy x.y. tartozik és ezek után a bank követel. nem kell betétnek ugyanannyi, vagy még több betétnek lennie. a betéti kamatok eltörpülnek a hitelkamatok mellett. és ezt hivatottak ellensúlyozni a hozamok. a pénzteremtés származékos ügyleteivel. és ebből adódnak a válságok. ezt mondják a kocsmában emberemlékezet óta. nyugaton különösen. mert már a gyarmatosítás korában is ez ment.

ijontichy 2019.10.15. 14:20:05

@cívisvárosi: "csak egyik maradhat."
Hé, mondtam már, hogy ez a Hegylakó beütés már súlyos??? :-)

2019.10.15. 15:13:37

@ijontichy:
ezt mondják a pártok. és pártvezetők, a pártoló tagok is. különösen az ellenzék. elsöprik a rezsimet. vidéken néhány várost leszámítva a fidesz és a helyi egyesületek maradtak. utóbbit támogatták az ellenzéki pártok. de akit megválasztottak azok összeállhatnak a fidesszel. erre elég sok példát lehetne mondani.

kifejezetten ellenzéki párthoz tartozó vidéki polgármesterből van max. 20-30. és van budapest. azt 24-ben nyerheti vissza a fidesz. a fontosabb, hogy 22-ben megtartsa a többségét. és ennek bázisa alighanem a magyar vidék. persze az ellenzék is fordíthat. de végül csak az egyik maradhat. valamelyik formáció előbb utóbb összeomlik. és a másikat kontrollálhatják a helyi egyesületek és a függetlenek. jelen állásból ez következik reálisan.

az, hogy a fidesz kikapott még nem jelenti azt, hogy feltétlen az összefogás nyert. nyert valaki, aki nem fideszes. de nem függ gyurcsánytól, se fekete győr andrástól, se senkitől. elsődlegesen a kormánytól függ. mert anélkül nem lehet sikeres városvezető. és lehet, hogy orbán ellen megy. és az is lehet, hogy nem. ezeken a döntéseken múlik.

Brix 2019.10.15. 15:41:37

@cívisvárosi: Egyszer, ha nem kètszer már elmagyaráztam neked: a bankok pènzközvetítèssel foglalkoznak, rendszerint nem a saját tőkèjüket fektetik be , hanem a megtakarítókèt. A megtakarítók ès a hitelfelvevők között közvetítenek , jutalèkèrt cserèbe. A megtakarítók azèrt adják oda a pènzüket a banknak , mert hozamot remèlnek ( reálhozamot) a bank a megtakarításokat összegyűjti , ès kihelyezi ès kamatot fizet a befektetőknek. A hitelkamat ès a betèti kamat közötti különbözet - kamatmarzs ès az egyèb , nem hitelezèsi tevèkenysègből, pl tőzsdei műveletekből származó nyeresèg ès a számlavezetès díja a bank bruttó bevèteleit adják...Mi ebben az èrthetetlen , az ördögi? Mindenki jól jár : a befektető , a pènzközvetítő ès a hitelező is...Minden önkèntes alapon törènik, ez a tiszta kapitalizmus....Senkit nem kènyszerítenek , hogy a megtakarításait adja a banknak vagy vegyen fel hitelt...
A bankoknak kèt típusa van:
1 Befektetèsi bankok - a tőkebefektetők pènzeit összegyűjtik ès ebből ingatlankat , cègeket , rèszvènyeket vásárolnak majd haszonnal eladják ...
2 Hitelbankok - betètet gyűjtenek ès azt helyezik ki hitel formájában...
A lènyeg: mindkèt tevèkenysèg nagyon hasznos, mert a pènz gazdasági multiplikátor hatását segíti elő, felgyorsítja a pènzáramlast a gazdaságban, így növekszik az èletszínvonal is egyben...

2019.10.15. 15:57:17

@Brix:
az első konstrukció a részleges tartalékolás. az is már úgy lett kitalálva, hogy a semmiből pénzt lehet teremteni. mert ha van 100 egység betét a bankban és 1/10 a tartalékráta, akkor csak 90 egység hitelezhető ki első körben. de ez az összeg ugye újra betétként jelentkezik a rendszerben. és abból kiadható 81 egység. és így tovább. összesen közelítőleg 900 egység. és ez elektronikus elszámolás mellett elegendő leütni az entert. és voila. ott a pénz. és ez csak a legegyszerűbb eset.

Brix 2019.10.15. 15:57:25

@cívisvárosi: A lènyeg: hosszú mèg az idő 2022- ig, addig új fiatal generációk kerülnek szavazó korba...Ők pedig inkább a progresszív oldalt fogják előnyben rèszesíteni, nem a nèpnemzeti , kivènhedő, oligarha bandát...Ha Orbán elkövet egy komoly politikai hibát , akkor Budapest nèpe megindul ès Orbánt nekifutásból rúgják le a hatalom csúcsáról! Bas...hatja a TEK- et...A törtènelem azt mutatta meg, hogy eddig minden autoriter rendszer elbukott , mert ha egy komolyabb gazdasági - társadalmi - rendszerkarch beüt , a nèp haragja egyöntetűen a diktátorra hullik vissza...Ne meg a Fidesz sem olyan monolit tömb ahogy kívülről látszik...Lázár ès Kósa is Orbán - ellen menne, ha a politikai úgy fordulna...

Brix 2019.10.15. 16:02:15

@cívisvárosi: Hülyesègeket beszèlsz! Minden számlapènznek van " gazdája" - megtakarítók ès hitelfelvevők....Ezek nem fiktív pènzek attól, hogy a pènz már nincs ott fizikai formában( azt már kiadták valakinek) De a tartozás, vagy a követelès lètezik

2019.10.15. 16:28:07

@Brix:
ha jön egy nagyobb gazdasági válság és a kormány közvetlen adóemelésre kényszerül, akkor az elsöpörheti a fideszt. mert a dolgozó kisember kénytelen nélkülözni. és nem tetszik neki, hogy másik az adriai jachtokon kortyolgatja a koktélokat. vagy kokóznak és kurváznak. és abba bukott bele borkai, hogy egyeseknek ez a győri fideszben sem tetszett. és ezekkel a széthúzásokkal könnyen borulhet a bili. erre mondja azt orbán, hogy tartsák a 11. parancsolatot. csakhogy egyesek nem tartják. és ugye elég az is, hogy ez a hálózat néhány helyen felfeslik. a "borkaizással" mozgósítottak budapesten. és egy lehetséges kimenetel. amire a főváros többsége szavaz.

és a másik az, amit a vidéki polgárság többsége mond. hogy a fidesz mellett helyi egyesületekbe tömörülve egyezkednek. és ezeknek egy része pártszövetség valójában. csak át vannak nevezve ilyen, amolyan egyesületre. de vidéken vannak a pártközponttól valóban függetlenül működő csoportok. akik azt mondják, hogy ők nem állnak össze a gyurcsány ferenccel, se fekete győr andrással, se senkivel. de azért a megyei jogú városok közel felében az összefogás működik. a megyébkben viszont egyáltalán nem. összességében azt lehet mondani, hogy ez kétesélyes.

2019.10.15. 16:30:58

@Brix:
ha van egy város, ahol a fizetőeszköz a peták. és petinek van 100 petákja. azt beteszi a bankba. részleges tartlékolás mennyit tud kikölcsözni pálnak úgy, hogy a banki tartalékráta 1/10. 90 petákot? a francokat 900-at!

ijontichy 2019.10.15. 16:35:48

@cívisvárosi: "ezt mondják a pártok. és pártvezetők, a pártoló tagok is"
És a fejletlen félpolgár elhiszi. Egészen addig, amíg a választópolgár fel nem nő a feladatához. Akkor ugyanis rájuk (egységesen) dörren: "Szolgák! Nem azért fizetlek, hogy 2/3-ért, 10/10-ért rinyáljatok (ja úgy könnyű), hanem azért, hogy dolgozzatok, és a mi tavaszi réthez hasonlító szép, sokszínű közösségünknek a legjobb, legegészségesebb kompromiszumok és konszenzusok kimunkálásával hasznot hajtsatok."

Nem azért nem a dolgozószobámba rendelem szőnyegszélre a választott politikusomat, mert nem tehetném meg (neki meg nem lenne kötelessége), hanem mert a sajátos beosztotti viszonya miatt ez nem célszerű. A saját (normál üzleti) beosztottamért is felelős vagyok, hogy ne nehezítsem a munkáját, tehát ez a politikusomnak is kijár. De amíg a választópolgár fejében előfordulhat az a gondolat, hogy a választott politikus nem az ő alkalmazottja, addig a bolsik (és mások is) tarolhatnak.

A sokat emlegett "fékek és ellensúlyok" rendszere tkp. arra való, nehogy a választópolgár súlyos, kényszerítő függőségbe kerüljön az államtól. A fidesz azért a legalkalmatlanabb gittegylet a piacon, mert '98 óta teljesen egyértelműen azon dolgozik, hogy polgárok helyett, függő szolgák tömegévé alacsonyítsa a magyarokat. Eddig meglehetős sikerrel. Nem az egészséges kompromisszumok felé hajlításon dolgozik (amire még egy jó házasságban is szükség van), hanem az ellentétek felnagyításán, kiélezésén, és a totális szellemi sötétség fenntartásán. Na jah, a módszer változik, de a bolsi az, ami örök. A magyar társadalom meg elmaradott. A fentiek fényében:
index.hu/belfold/2019/10/15/gulyas_onkormanyzati_valasztas_orokos_polgarmester/
szép szopottgombócfejű újbolsigyerek még a mondat végére se ért volna, amikor visszakézből "csattan a pofon", hogy "szolga! magánvéleményed lehet, de ex officio akkor szólalsz meg, ha kérdezlek".
Jellegében ez a "munkaadói" döntés az (ti. szabad választás), ami "megfellebbezhetetlen". Ha úgy érzi méltánytalanul bántak vele, kereshet más munkát. A szabadpiacon a reálszférában is lehet boldogulni (nagyon is). Persze a méltánytalanságok ellen ott sincs garancia, ahogy örök életre és ingyen sörre is csak a kutyapártnál. A bolsival ellentétben azonban utóbbi teljesen tisztességesen hihető módon árulja a portékáját ;-) :-D.

Brix 2019.10.15. 16:49:56

@cívisvárosi: 900- at akkor tud kikölcsönözni, ha másik 9 ember is elhelyezi a megtakarításait a bankban...Ekkor lesz 1000 forint , plusz a kamatok tartozása a banknak a 10 ember felè ès másik 10 felè 900 Ft , plusz a kamatok, követelèse ...Nem èrted?

2019.10.15. 16:55:08

@ijontichy:
a fékek és egyensúlyok a mese a hülyéknek. van egy egykamarás parlament. az a törvényhozás. az választja meg az államfőt, a kormányfőt és a főbírót. ugyanaz az egykamarás parlament, az a párt, vagy pártszövetség, amelyik alkotmányos többséget szerez. és ugyanaz választhatja ki az alkotmánybíróság tagjait. hol vannak a fékek és egyensúlyok. sehol. 1990-2010 előtt se voltak sehol se. az volt, hogy a kétharmad mindent visz. és azt a szavazatok nagyjából felével el lehet érni. mert ez a parlamenti matek. 2010 előtt is ez volt. vannak hozzád hasonló hülyék, akik szerint az orbán. a nagy lófaszt. ezt a rendszerváltó elit hozta létre. és orbán a fidesz belső körein túl kinyírja őket. erre mondják, hogy diktatúra, autokratikus rezsim, autoriter rendszer, vagy akármi. a rendszerváltó értelmiség és egykori főhivatalnokok egyes családtagjaik verik a seggüket. és egyébként budapesten nekik van többségük.

2019.10.15. 16:59:39

@Brix:
ne viccelj már. péter bemegy a bankba. betesz 100 petákot. bemegy pál. és azt mondja a bankár, hogy ki tud kölcsönözni 90 petákot. de ha pál azt a készpénzt beteszi egy számlára, akkor abból még 81 petákot. és abból 72 petákot és 90 centet. és így tovább. összesen 900 petákot. modern világban elég leütni az entert.

2019.10.15. 17:06:17

@Brix:
pénztáros lölő így tudja a megtakarítások többszörösét elkölteni. de nemcsak ő, hanem akárki akinek van egy bankár spanja. de az szinte mind össze van fonódva a központi kormányzattal, vagy legalább az önkormányzattal. nem magyarországon van ilyen összefonódás, vagy oroszországban, vagy kínában, hanem németországban ugyanígy, vagy amerikában, vagy akárhol. önmagában ez az egy pénzügyi konstrukció olyan versenyelőnyt biztosít egyeseknek (részleges tartalékolás és korlátozott felelősségvállalás mellett lehet hitelezni), hogy a kapitalizmusban a szabad piaci tisztességet, erkölcsiséget, etikát, moralitást zárójelbe lehet tenni. és akkor magyarázzák a hülyéknek, hogy a "láthatatlan kéz".

2019.10.15. 17:22:11

@Brix:
a fideszben az újdonság az, hogy a létező kapitalizmust, ami államkapitalizmus a visszaéléseivel együtt nyíltan hirdetik, sőt esetenként propagandisztikusan illiberális címszó alatt. de ez ugyanaz a pénzügyi rendszer, mint a nyugati. ugyanaz a politikai rendszer, mint a nyugati. egyáltalán nem ritka olyan mértékű aránytalanság, hogy 50% körüli támogatottsággal alkotmányos többséghez lehet jutni. a részvénytársaságokban is többségi alapon hozzák a döntéseket. ez a bevett piaci gyakorlat.

Sascha Braun 2019.10.15. 18:13:07

Nos, eltelt két nap és lassan rá kell jönnie mindenkinek, hogy semmi nem történt. A Fidesz nyert, az ellenzék nyert, a baloldali szavazók jól megadták nekik, de a Fidesz nem bukik meg, Orbán nem bukik meg, a jobbos szavazók lassan kiszomorkodják magukat, a liberális térfélen megfakul az örömmámor, az élet pedig megy tovább.

Egy dolog változik csak, most öt évig térdig gázolunk majd a liberális dilettantizmusban, a csövik alanyi jogon megint összeszarják az aluljárókat, a 7 év alattiak kapnak ingyen bkv bérletet, a pesti rakparton lehet majd rollerezni (a város közlekedése cserébe totálisan beáll), épülni meg úgysem nagyon fog semmi, odabasznak száz fát, aztán tessék, zöldebb lett a város, minek kell ide még lakás, múzeum, irodaház, sportcsarnok, uszoda, sport, kultúra, bármi, így is csődbe megy a város öt év alatt.

De egy a lényeg: a Júdeai Nemzeti Front Elit Öngyilkos Alakulata (a'la Brian Élete) most jól megmutatta a fidesznyikeknek, hogy ki az úr a háznál! Hadd gratuláljunk nekik ehhez az érett, felnőtt döntéshez, bebizonyították, hogy képesek józanul mérlegelni és utat mutatni, felelősséget érezve a városukért és a többi budapesti lakosért!

2019.10.15. 18:27:28

@Sascha Braun:
nem feltétlen olyan rossz ellenzékben lenni. az is hatalmi pozíció. az önkormányzati vállalatok fideszes dolgozói követelhetnek béremelést, fenyegethetnek sztrájkkal például.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.15. 18:37:33

@cívisvárosi:

"olyanok vásárolják fel magyarországot"

Akik felvásárolnak, azok eleget fizetnek a jószág tulajdonosának azért, hogy megváljon a tulajdonától: az nem panaszkodhat.

Brix 2019.10.15. 18:39:16

@cívisvárosi: Olyan ügylet , amit te leírsz, egy normálisan működő , szabadpiaci pènzügyi rendszerben nem működik: "Pál" bármennyiszer fekteti be a pènzèt ès kölcsönzi ki újra , mindig a bank fog keresni rajta, mert a hitelkamat mindig magasabb - normális esetben- a betèti kamatnál. A befektetők rögtön arbitrálnák a különbsèget vègtelen nagy pènzekkel.. Akkor, ha az állam lehetővè teszi, hogy kettős kamatrendszer lètezzen, akkor lehetsèges csak ilyen ügylet, pl. a NER - oligarchának megèri Lombard hitelt felvenni , mivel a hitel állami támogatású , kedvezmènyes kamatozású , -aminek te fizeted az árát az adórendszeren keresztül- el tudja helyezni egy magasabb kamatozású , mondjuk államkötvènybe...Így keres az oligarcha kètszer: egyszer a kedvezmènyes kamattámogatású hitelnèl ,másszor meg a jegybanki alapkamattól elszakított , magas kamatozású államkötvènynèl, amire az állam pènzèt tette be....De, ha van egy hülye állam , mint az orbáni, miért ne gazdagodna rajta az oligarcha? A hozzád hasonló civis- parasztok ha tapsikolnak hozzá..No problem...
A Lombard hitelt , általában nyugaton rèszvènyekre adják , de ami nálunk megy : az állam , az adófizetők finanszírozzák a gazdagok gazdagodásat , a kedvezmènyes állami \ vagy banki hitelből vett államkötvèny kombóval, az nonszensz ..
Tehát amit leírták, hogy a befektető hitelezi magát a bankon keresztül, az nonszensz ès èrtelmetlen, mivel a hitelkamat mindig magasabb mint a betèti kamat normál esetben- a bank keres rajta....Kivève a beteg állampárti rendszereket , ahol az állam elvesz az emberektől , hogy besegítsenek a nemzethy nagytőkènek ,az olcsó , vagy " kamatmentes" hitelhez jutásban ès az államilag finanszírozott fix hozamú, befektetèsekben...Az vigasztaljon , hogy Lölőèk is ezt csinálják , erre keresel, ha egyáltalán keresel ès nem az ápoltak között vagy...

Brix 2019.10.15. 18:57:37

@neoteny: De, van mèg ennèl rosszabb is: Meghirdeti az állam a Kisfaludi programot, amely által 147 milliard visszanemtèrítendő támogatást, azaz : ingyenpènzt ad a nemzethi oligarcháknak...A kapott pènzt- amit sajnos nem csak a hozzád hasonló idiótáktól veszik el, akik dalolva - fütyölve örvendenek az oligarcha államnak- pedig befektetik magas kamatozású államkötvènybe, amelynek megint csak a hozzád hasonló közemberkèk fizetik meg a kamatait, az adórendszeren keresztül...

ijontichy 2019.10.15. 19:00:58

@cívisvárosi: "az önkormányzati vállalatok fideszes dolgozói követelhetnek béremelést, fenyegethetnek sztrájkkal például."
Vigyázz! Még leszúr a föncsi, hogy szivárogtatsz a pártértekezlet belső infóiból :-D Persze nincs ebben újdonság, azemúttnyócévben is ez ment.
Ez a lényeg, nemde? Kijafaszt érdekel, mi is az ország zömének érdeke? Csak a momentán vérbeborult tekintetű, dúvadként tomboló föncsi arcára varázsolhassatok mosolyt, és felragyog nektek a napocska. :-(
Hja kérem, a bolsi örök, és nem tud mást adni, mint ami a lényege.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.15. 19:03:38

@Brix:

"Meghirdeti az állam a Kisfaludi programot, amely által 147 milliard visszanemtèrítendő támogatást, azaz : ingyenpènzt ad a nemzethi oligarcháknak"

És ennek mi köze van az ország "felvásárlásához"?

Brix 2019.10.15. 19:06:53

@neoteny: Ennek az idiótának hiába magyarázod! Hiába bizonyítod rá 100x ordító ostobaságait, olyan mintha a szèlnek beszèlnèl....Szemèlyisègzavaros, nárcisztikus ember, akinek kezelèsre lenne szüksège...Már a harmadik nick- jèt használja: Unionista, 444, civishurka...Csodálom, hogy a blog gazdája mèg nem lökte ki innen...

2019.10.15. 19:07:40

@ijontichy:
a demokrácia úgy csak akkor jó ha erős az ellenzék. a fidesz megmutathatja, hogy milyen ellenzékben. karácsony gergely a fővárosi közüzemi és közmű közlekedési vállalat vezetője. ingyenjegyeket, rezsiutalványt ígér a választóiknak. ha ezeknek a cégeknek ilyen jól megy, akkor a dolgozó kisemberek is követelhetnek egy kis béremelést egy baloldali főpolgármestertől. vagy ha nem, akkor hirdethetnek általános sztrájkot füstgyertyákat hajigálva. mert másképp nincsen jogállam.

Brix 2019.10.15. 19:11:29

@neoteny: Az ország " felvásárlásához " max. annyi , hogy mi, a kisadófietők dobjuk össze a zoligarcháknak a " mèrhetetlen "vagyongyarapodását ...Ezt próbálom megèrtertni cívisvárosival , aki szerint ez így oké...mert nyugaton is így megy...

Brix 2019.10.15. 19:18:26

@Brix: Nem neked szántam az kettővel előbbit, elnèzèst! Civivàrosi volt a címzett..

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.15. 19:18:53

@Brix:

"Az ország " felvásárlásához " max. annyi"

Vagyis semennyi.

2019.10.15. 19:30:23

@Brix:
ne viccelj már. lölő nem az adófizetők pénzéből vásárol hanem hitelből. és aztán ezek megtérülnek. vagy nem térülnek meg. most lölőben bízik a tőkepiac. vagy nem bízik. de ha igen, akkor bárkiből lehet dollármilliárdos. és most úgy tűnik. és ugye ez az alapvető rendszerkritika. nem az, hogy o1g vagy hogy a falusiak.

Brix 2019.10.15. 19:37:19

@cívisvárosi: Ja, bízik a piac ...Az önko. választás után kb.13 milliárd forinttal csökkent a cègeinek èrtèke...Az állami támogatásokat te fizeted, meg a felülárazott projektek- , ès a kedvezmènyes kamatozású hitelek árát is...Ezért gazdagodik , meg az állam által teremtett monopol piaci feltètelek miatt.

Laptop7712 2019.10.15. 19:37:24

@Brix: Mi a büdös picsát csinálnak a pízükkel, most mondd meg?
Az összes barom kelet-európai milliárdos komcsi,- mert mind az- aki úgy gazdagodott meg, hogy leesett neki egy -egy állami vállalt rész, meg a többi, nyugaton teljesen barom módon viselkednek, és az úri szalonokba nem engedik be őket sokáig.
A baj ezzel, és a hozzá kapcsolódó mentalitással van. Űberfaszának érzik magukat az üzleti életben, és ha megkapargatod a felszínt, akkor előjönnek a táskás emberek, meg a jó pízért dolgozó privát bankárok külföldön. Ez volt a videóban, láttam. Szólt a mulatós, és lukas zokniban tolta a csajt a bérelt hajón, ahogy azt kell. Arra vártam hogy szólaljon meg a király a hangszóróból, a Nézz le rám istenem című klasszikussal, mivel arra fasza tolni egy csíkot. Na most ezt a történetet lehozta az összes újság, arrafelé, eírva, hogy ekkora balfasz az elit errefelé vazz. És tényleg az átlag nyugati néz ki a fejéből bazdmeg, és azt mondja, hogy ezek tényleg elhiszik hogy nagy business manek, és wall street farkasa stílusú valósában élnek. AMG merci a garázsban, a lóvé az offsór számlákon, anya nevén a kecó, meg a haszienda. Ennyi, ezt tudja errefelé az elit, mert biztos ez a hagyomány. Azt a szerencsétlent sajnálom nagyon, aki mostanában dobbant, és valamelyik nyugati országban akar bankszámlát nyitni, mert kőne a melóhoz. Végbélen keresztül fognak nála szemműtétet végezni ez ügyben.
És csodálkozunk azon, hogy ilyen ez a szaros kapitalizmusnak hazudott rendszer errefelé. A nép balfasz, mert ezt ebben a formában engedi. A másik balfasz meg lenyilatkozza, hogy aki nem keresi meg az éves 100 millát képviselőként az balfasz.
Tényleg menjünk a bús picsába így kollektíve. Ezekből meg gallérban járó ügyes business manek lesznek, de cak itthon, ebben a szerencsétlen országban, ahol a nép benyal minden faszságot a barom elitnek, tegyen bármit elé.
Azon röhögtem, hogy a szavazás után másnap loló cége vesztett 15 mirdet az értékéből a tőzsdén. Érted? Gazdaság. meg hatékonyság, meg egyéb jó történetek. Itt tart ez az ország, és ez kibaszottul szánalmas. A kérdés az, hogy most hogyan lesz konszolidálva a helyzet? Ez a nagy kérdés, mert egy mostani 20 éves elikszeli ezt a társaságot a búsba.

2019.10.15. 19:46:15

@Brix:
ezért írtam azt, hogy vagy bízik benne a piac. vagy nem. ebbe is belekötsz?

2019.10.15. 19:48:42

@Laptop7712:
dehogy nyalja be. a jobberek a libsi elitet küldené a halál faszára. a ballerek pedig a népnemzetit. és egyelőre nincs egyetértés. de majd jön karigeri. és úgy esetleg lesz.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.15. 20:20:38

@cívisvárosi:

"és most úgy tűnik"

Túl sokat tűnődsz, pedig nem vagy te egy tündér.

2019.10.15. 20:57:09

@neoteny:
a tűnékeny, tündöklés az égen micsoda? a mennydörgés. a vihar. thunder. elsötétül az ég. dörrög. óangolul deorc. dark. hangfestő szóképek. angol is. magyar is.

2019.10.15. 21:08:26

@neoteny:
2019.10.15.
A porosz-orosz hadi kultúra helyett az angolszászra tér át a Magyar Honvédség. Ennek kapcsán a hadseregben komoly reformokra van szükség. Nagyobb hangsúlyt fektetnek a kutatás-fejlesztésre, hogy olyan ütőképes hadsereget hozzanak létre, ami technológiai fölényt birtokol. Ehhez azonban szükség van a humán erőforrás fejlesztésére is. - Erről beszélt ma Böröndi Gábor altábornagy a Debreceni Egyetemen, ahol a Magyar Honvédség kihelyett kísérleti tanszéket hoz létre.
hogy mik vannak?

2019.10.15. 22:31:11

@neoteny:
és ma harminc éves a tankcsapda. első albumukról szól "johnny a mocsokban" című örökbecsű.
www.youtube.com/watch?v=zPnGGONb9_g
vidám kisváros ez a debrecen.

a vidék hozza a premodern világképet. éppen ma 415 éve, hogy a magyarok álmosd mellett a falusi parasztok elűzték a habsburgok tízezer fős seregét. erre emlékeztek.
haon.hu/wp-content/uploads/2019/10/+otf/922w/al3.jpg
Tóth Sándor polgármester köszöntője után Gellért Gyula bihardiószegi nyugalmazott esperes méltatta Bocskai személyét, tetteit, beszélt a csata jelentőségéről és az eseményt az akkori történelmi környezetbe helyezte. Ponta Sándorné álmosdi költőnek a jeles alkalomra írt versét Diószegi Béláné mondta el.

ezt ugye a fővárosban a "liberálisok" kinevetik. illetve nem is kinevetik, hanem megvetik. hogy a szegény kis habsburgokat bántották a magyarok. mintha az álmosdiak jókedvükből háborúztak volna a habsburg birodalommal és a német-római császársággal.

és ugye kultúrkampf, hogy ne akarjanak már a magyarok maguknak történelmi hősöket.

ijontichy 2019.10.15. 22:54:16

@cívisvárosi: "hogy ne akarjanak már a magyarok maguknak történelmi hősöket. "
Nem. Mindössze jó lenne, ha nem csiga... izé bolsinyálaznátok össze történelmi hőseinket.
Ami szakrális mellé a stöpszli odaállt (hogy annak fénye oszlassa a belőle áradó sötétséget), arról majd mindről "le kell mosni a gyalázatot". Nagy meló lesz a következő nemzedékeknek :-(.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.16. 00:50:31

@cívisvárosi:

"vidám kisváros ez a debrecen."

Mert elhallgatják azt, hogy Öcsike iskolai helyét Hansinak adják.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.16. 02:44:08

@Brix:

"Csodálom, hogy a blog gazdája mèg nem lökte ki innen"

Forgalmat generál a blognak.

ijontichy 2019.10.16. 08:20:30

@neoteny: Az is valami (ha már pénzt generálni nem tud) :-D

2019.10.16. 08:49:27

@neoteny:
öcsike szakképző iskoláját és leendő munkahelyét megtámogatták. és ez a német fickó (a képen középen) és a főnökei felmarkolták a bónuszokat.
www.bmwgroup-plants.com/content/dam/grpw/websites/bmwgroup-werke_com/debrecen/press/news-greenfield-investion.jpg.grp-transform/xlarge/news-greenfield-investion.jpg
itt van öcsike iskolájában ugyanaz a német.
www.bmwgroup-plants.com/content/dam/grpw/websites/bmwgroup-werke_com/debrecen/press/2019/dual-vocational-training-signing.jpg.grp-transform/xlarge/dual-vocational-training-signing.jpg
ő lesz bmw manufacturing hungary ltd. igazgatója. gulyás gergely szerint az ő és többi német kedvében is akartak járni az üzleti iskolával. a bmw gyárhoz építenek autópályát, gyorsvasutat. ez százmilliárdos nagyságrend. csak legutóbb 10 milliárdos közbeszerzést írtak ki. bekötőutakra, csapadékvízelvezetőkre. az elektromos felsővezetékeket föld alá viszik.

és a kormányellenesek ezt úgy állítják be, hogy ezt mészáros lölő nyeri el. a francokat. vagy egy építési nagyvállalkozói réteg, amelyik mára már gyakorlatilag 100%-ban fideszes. nekik van elegendő saját tőkéjük, hitelük, munkagépeik, referenciáik. így a versenyeztés mellett ők nyernek el szinte mindent. ez egy ugyanolyan oligopol réteg, ami nyugat-európában, észak-amerikában, oroszországban vagy kínában, indiában az araboknál, vagy bárhol a világban létrejött.

sanyi és edit felváltva kérdezik ki az angolt. edit szerint a "decorate" nem csak azt jelenti: díszít. hanem azt is: "takarít". a decor az takar valamit. a képző is ugyanaz. nem értik az ősműveltséget. tak-tak-tak. kidekorálnak tapéta. odatapad. tap-tap-tap. az feltekert, tek-tek-tek szalag, ami ha kigördül elsza-sza-szalad. az angol szalag a tape. mit csinálnak vele. elthéppik. szééjtthéjpik. tündéri. thün-thün. eltűnik.

na jó, eltűnök.

2019.10.16. 09:30:23

@ijontichy:
de ugye ezek között ott van az angolszász minta. és ugye kunhalmi ágnes is legyeskedhetne nazarbajev kazah elnök környezetében, hogy ő is a kun-kipcsák törzsszövetség leánya. vélhetően az. nurszultan elnök talán ennek még jobban örülne. karácsony gergely körül legyeskedik, akivel megteremtik a szociális budapestet. teremtsék meg.

2019.10.16. 13:11:25

@neoteny:
Jövő nyáron újabb gyönyörű szigetre repülhetünk Debrecenből
ez egy mai hír. és ebben népszerűsítik a wizz air új görögországi járatát. emlékeztetnek, hogy milyen csodálatos új bisztró nyílt a reptéren.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/3592/190806-repteri-bufe-mj_36.jpg
ezek fidesz közeli vállalkozások. akik ugye adót fizetnek. és az adójukból a helyi média reklámozza őket. és ezek után megszólaltatnak egy fidesz potentátot, aki elmondja, hogy lám-lám debrecen fejlődik. és ez alapvetően igaz is. csak ezeket a fejlesztéseket mégis csak kontrollálni kellene valakinek.

az ellenzéki pártok erre alkalmatlanok. ők ugyanis azt mondják, hogy soha nem látott mértékű az a pusztítás, amit a fidesz művel. amit persze állítani ugyanúgy legitim, mint azt mondani, hogy van fejlődés. de ezt talán lehetne még jobban, esetleg másként, stb. ilyen vélemény nem nagyon van. illetve lehet, hogy előfordul, csak elfedi a propaganda és az ellenpropaganda. ez lenne a polgári.

a debreceni repülőtér forgalma 10 év alatt 20x-osára növekedett. erre nehéz ezt mondani, hogy ez nem előrelépés még úgy, hogy is ha ezt alacsony bázisról indulva történt.

és az egyik opció, hogy ez irányzat nyer. politika = néppárt (populisták) + szakmai szervezetek/helyi egyesületek/függetlenek (elitisták). a másik, hogy győz az "antifasiszta" koalíció + ngo-k. és azzal szemben állnak a "nácik".

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.16. 17:02:20

@cívisvárosi:

"Jövő nyáron újabb gyönyörű szigetre repülhetünk Debrecenből"

Papp polgármester úr gyermeke a BMWs csúcsmanagerek gyermekeivel.

2019.10.16. 18:03:32

@neoteny:
az utasforgalom alakulása:
2011 19,135
2012 47,746
2013 129,231
2014 145,709
2015 172,212
2016 284,965
2017 318,342
2018 376,041
és idén már átlépték az 500 ezret. és egy újabb terminált építenek. debrecen nagyjából budapest 1/10-e. és ferihegy 15 milliós utasforgalmat produkál. ha így vesszük, akkor magyar viszonyok között is van hová fejlődni. (összehasonlításként vancouver-i repülőtér utasforgalma évi 25 millió). nagyjából kassa utasforgalma. kiszolgáló létesítményekben persze még attól elmarad. de azért azt nem lehet mondani, hogy nincs előrelépés.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.16. 18:31:25

@cívisvárosi:

"az utasforgalom alakulása:"

Ennyiszer utazott Papp polgármester úr csemetéje a BMW csúcsmenedzsereinek csemetéivel?

2019.10.17. 07:35:26

@neoteny:
fly ~ fel(száll)
lie, lay ~ le(fekszik/fektet)
hazugság. finnegán.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.17. 07:51:00

@cívisvárosi:

Nem hazugság az, hogy Papp polgármester úr gyermeke jár majd a BMW csúcsmenedzserek csemetéivel abba az iskolába amit Sanyi adóiból építettek a derék debreceniek.

2019.10.17. 08:12:25

@neoteny:
az oxfordiak szerint a fly eredetében flow szóval függ össze. ennek mintájára az air: áramlik. (a flow meg ugye folyik). hazugság. finnegán. persze lehet mondani, hogy ez csak belemagyarázás. és a finn? a light szónak esetleg nem rokona a légies? hazugság. finnegán.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.17. 08:13:50

@cívisvárosi:

"hazugság."

Nem hazugság az, hogy Papp polgármester úr gyermeke jár majd a BMW csúcsmenedzserek csemetéivel abba az iskolába amit Sanyi adóiból építettek a derék debreceniek.

2019.10.17. 08:52:00

@neoteny:
és mégis kit választottak meg? papp polgármestert. és ki nyert még annál is nagyobb arányban. ki lett a rekorder? az a képviselő, akivel leváltották a "kockásinges" gimnáziumi igazgatót. a hvg értékelése (kompetencia mérések, felvételi eredmények összesítése) szerint ez a gimi tavaly a 71., idén az 59. az országos összevetésben. ezek szerint az új igazgatóval javítottak.

tegnap jelentették be, hogy 7.5 milliárdot költenek 3 szakközépiskolára. gépipar, járműipar, informatika. azért, hogy tovább erősítsék a technikusi képzést és ne csak a reálgimnáziumból, hanem egyre többen a politechnikumból kerüljenek a műszaki főiskolára, az egyetem műszaki karára. persze ezek a gyerekek szakközépiskolásként tanulmányi szerződést kötnek a bmw gyárral a duális képzési rendszer keretében, ami biztosítja a szakmai gyakorlatot. és a legjobbak mehetnek majd müncheni központba dolgozni. repíti őket a lufhansa cityline. ma az LH1686 12:30-kor érkezik münchenből egyenesen debrecenbe. és az LH1687 pedig 13:20-kor indul visszirányba. és ezekhez járulnak a százmilliárd forintos infrastruktúra fejlesztés (autópálya építés, vasúti pálya korszerűsítés) az európai adófizetők pénzéből. tízmilliárd forintos munkahelyteremtő támogatás a magyar adófizetőktől. de azért maga a bmw is adót fizet. szóval ez az ő pénzük is. és mondhatják azt, hogy nagyrészt az övék. ezt úgy is be lehet állítani, hogy azt forgatják vissza klasszikus liberális elvek szerint. na jó, de egyedi elbírálás alapján. mert ehhez az is kell, hogy a bajor miniszterelnök szerint orbán demokrata. merkel mamit ellensúlyozta seehofer papi. de ugye a klasszikus liberális elméletben ilyen nincsen. és erre mondható az, hogy rendszerszintű korrupció. na de az egyenlőtlen feltételek nagyrészt a nyugatot szolgálják. orbán elmondja a kazah elnöknek, hogy kipcsák vér folyik a magyarok ereiben.

2019.10.17. 09:19:44

@neoteny:
tehát erre mondható az, hogy mindez a klasszikus liberális elmélet a napi politikai gyakorlatban. és azt is, hogy ez a hatalommal való visszaélés valójában.

debrecenben a jövő héten "grand prix chimique" európai vegyésztechnikusi verseny döntőjét. mert hogy az előzőt szerbiában egy debreceni fiatalember nyerte. és mindig a győztes választhatja a következő helyszínt. lám-lám, jó úton halad a magyar szakképzés. de valahogy mégse ezeket szerb és a magyar fiatalokat támogatják a bankok. mert hogy kelet-európában autoriter rendszerek uralkodnak. csakhogy nyugaton is ügyes üzletemberek uralkodnak és a legtöbb ner-kompatibilis.

2019.10.17. 09:48:39

@neoteny:
ez a debreceni vasútállomás új bababarát váróterme.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/3737/191016nagyallomas_msz_(1).jpg
www.dehir.hu/upload/images/galeria/3737/191016nagyallomas_msz_(18).jpg
a máv dolgozóknak köszöni lucy és grace.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/3737/191016nagyallomas_msz_(22).jpg
na mostez egy skandináv típusú családbarát gyakorlat meghonosítása a magyar államvasutaknál. a svéd szociális miniszter szerint a vészkorszak uralkodik magyarországon. de a széljobb szerint ezt kellene folytatni. csak szent koronás kifestőkkel. a magyar királyság propagandája. a magyar királyi államvasutak restaurációja. amire a budapesti "liberálisok" nem azt mondják, hogy miért is ne. nemzeti libertáriusság, keresztény szabadság. hanem azt, hogy abból következik a "fasizmus". de az ugye éppen a magyar királyság (ami ugye a 19. századi liberális mintaállam) felszámolásából következett. kik számolták fel?

2019.10.17. 10:09:57

@neoteny:
mészáros lőrinc "propaganda" lapjának címoldalán szerepel ez az úriember.
haon.hu/wp-content/uploads/2019/10/KAndrasBoltElott.jpg
a mögötte levő házban a dédapja működtette ezt az üzletet.
haon.hu/wp-content/uploads/2019/10/KAndrasBoltElott.jpg
nem lehet, hogy ez polgári konzervatív? na de mészáros lőrinc "propaganda" lapja? a fidesz másodvonala, vagy annak legalább egy része.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.17. 13:14:48

@cívisvárosi:

"7.5 milliárdot költenek 3 szakközépiskolára"

85-7.5=77.5: maradt még bőven.

Nem a sajátjukból költenek.

Mint ahogy az iskolára, ahová Papp polgármester úr gyermeke fog járni a BMW menedzsereinek csemetéivel sem a sajátjukból költöttek.

2019.10.17. 16:25:10

@neoteny:
ez nem a bmw, hanem a magyar állam pénze. a szakképző iskola állami intézmény. azt szerelik fel. ez elméleti képzés mellett gyakorlati felkészítést nyújt. 1+1 év. és onnan a szakképző intézmény hallgatója a bmw 3 éves gyakornoki programban vesz részt. onnantól kezdve a bmw alkalmazottja. jelen állás szerint 16 éves korban aláírnak egy tanulmányi szerződést.

2019.10.17. 16:38:12

@neoteny:
azt se nagyon értem, hogyan fognak érettségizni. az is lehet, hogy az állami rendszerben sehogy. mert hogy ez nem a régi szakközépiskola, nem is szakgimnázium. nem 4+1, hanem 2+3 éves, amiből a 3 év a bmw gyakornoki programja. és ez 2019 őszétől indul. a gyakorlati felkészítéshez szükséges taneszközöket szerezték be.

2019.10.17. 17:03:39

@neoteny:
persze lehet, hogy mindez érettségi után történik. na, de úgy nagyon elhúzzák. mindegy, majd érti, akire ez tartozik. a lényeg, hogy mindenben kiszolgálják a bmw-t. és az ellenzék azt mondja, hogy micsoda multiellenesség van. a francokat.

2019.10.17. 17:27:30

@neoteny:
papp polgármester újraválasztása után az első hivatali napján fogadta a brit nagykövetet.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2019/nagykovet_1.jpg
aki ellátogatott a british telecom debreceni irodájába. mert hogy ezek a vállalatok nem élveznek diplomáciai védelmet. vagy ha mégis, akkor a magyar politikusok értelemszerűen a magyar érdekeket védik, vagy nem védik. mindenesetre az a dolguk, vagy ha nem, akkor a brit nagykövetnek sem dolga.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.17. 17:40:45

@cívisvárosi:

"ez nem a bmw, hanem a magyar állam pénze."

Ez nem a BMW, hanem a magyar adófizetők pénze. Amiből olyan iskolát építettek a derék debreceniek, amibe Papp polgármester úr gyermeke fog járni a BMW menedzsereinek csemetéivel. Nem Öcsike.

2019.10.17. 19:19:33

@neoteny:
bárki, aki megfizeti a tandíjat. ami évi 3 millió forint körüli összeg. és papp polgármester megfizeti és még nagyjából 50 család az első évfolyamon. felmenő rendszerben indítják a képzéseket. 500 diákkal számolnak.

a helyi adót fordítják vissza egy ösztöndíj programba. amibe az elképzelés szerint 10 éves korban lehet belépni. feltétel, megyei, országos, nemzetközi tanulmányi, művészeti, vagy sportversenyen elért kiváló eredmény.

2019.10.17. 19:43:02

@neoteny:
de értem persze, az átlagos jövedelmi, vagyoni viszonyok között élő átlagos képességű, tehetségű, szorgalmú gyermek nem kerülhet be ebbe az iskolába akkor sem ha családtagjai nettó adófizetői a magyar államnak. és ők kénytelenek ezt az intézményt finanszírozni. úgy, hogy annak költségvetési megtérülése erősen kétséges. magyarul a középosztály rovására épül egy elitiskola. és ez problémás. csak a politikusok nem ezt mondják.

a kormánypárt szerint nincs ezen semmi látnivaló. a kormányellenesek szerint a szegényeket éri elsődlegesen hátrány. azokat a nettó adófizető családokat éri hátrány, akinek a gyerekei az átlagnál ugyan jobban teljesítenek, de nem nyernek tanulmányi versenyt legalább a megyében. vagy esetleg nem beszélnek olyan jól angolul. mert a képzés angol nyelvű. nemzetközi érettségi vizsgát angolul lehet tenni. ez a rendszer így van kitalálva.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.17. 21:06:15

@cívisvárosi:

"az átlagos jövedelmi, vagyoni viszonyok között élő átlagos képességű, tehetségű, szorgalmú gyermek nem kerülhet be ebbe az iskolába akkor sem ha családtagjai nettó adófizetői a magyar államnak. és ők kénytelenek ezt az intézményt finanszírozni. úgy, hogy annak költségvetési megtérülése erősen kétséges. magyarul a középosztály rovására épül egy elitiskola."

Tudsz te ha akarsz.

2019.10.18. 06:33:17

@neoteny:
na de az iskolának előnyei is vannak. tanszünetben a tanítói, tanári kar számára továbbképzések tarthatók. a nemzetközi iskola programja részben, vagy akár egészében átkerülhet a közoktatás rendszerébe.

2019-09-27.
We had the pleasure today to receive 50 members of the Debreceni Tankerületi Központ (Debrecen Education District) at International School Debrecen. Pappné Gyulai Katalin (director of DED) and János Öreg (director of ISD) has expressed their will to continue and build upon their collaboration.
Thank you for the visit and support dear colleagues!

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.18. 06:48:46

@cívisvárosi:

"na de az iskolának előnyei is vannak."

Igen, ahogy írtad: "a középosztály rovására épül egy elitiskola".

2019.10.18. 07:46:20

@neoteny:
a rendszerváltás idején azt mondták, hogy van az állami iskola, egyházi iskola és a magániskola. és ezek intézményesen nem keverednek. mert az állam elválik az egyháztól és a piactól. ezt mondja az ortodox liberalizmus, a felvilágosodás, a filoszemita bölcselet.

csak ezt az elvet megsérti az american international school of budapest is.

It was established in 1973 by the United States Embassy to serve United States Government employees' dependents; however, it now has a much more diverse student body including children of the local and expatriate business and diplomatic communities.

az ortodox liberálisoknak, az ngo-knak tiltakozniuk kellene az amerikai nagykövetség előtt, hogy az amerikai adófizetők pénzét a szegény kis feketékre költsék.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.18. 08:02:36

@cívisvárosi:

Milyen igaz. Mint ahogy megírtad az igazságot itt is:

"az átlagos jövedelmi, vagyoni viszonyok között élő átlagos képességű, tehetségű, szorgalmú gyermek nem kerülhet be ebbe az iskolába akkor sem ha családtagjai nettó adófizetői a magyar államnak. és ők kénytelenek ezt az intézményt finanszírozni. úgy, hogy annak költségvetési megtérülése erősen kétséges. magyarul a középosztály rovására épül egy elitiskola."

2019.10.18. 08:07:49

@neoteny:
ha valaki azt mondja, hogy azt zárják be vagy privatizálják, akkor az egy méltányolható elvi álláspont. mészáros lölő lehet, hogy jó áron megvenné. mert filantróp.

2019.10.18. 08:18:02

@neoteny:
de ezek általában véve a középosztály rovására épült elitiskolák.

2019.10.18. 08:37:42

@neoteny:
ezek miatt miért nem tiltakoznak?
deutscheschule.hu/
a művelődési bundesministerium fennhatósága alá tartozó
europaschule.hu/
ahelyett, hogy a szegény kis karitiakat képeznék.
vagy.
lfb.hu/
ahelyett, hogy a párizs külvárosaiban képeznék a franciákat. inkább a követségi dolgozóknak építenek egy elit iskolát, amiknek a gyerekeivel jó pénzért össze lehet ismerkedni. ez a francia állammal való összefonódás.

2019.10.18. 09:06:24

@neoteny:
lehet azt mondani, hogy kérem szépen. ilyen iskolából van nagyjából egy tucat budapesten. ezek versenyeznek egymással. a legolcsóbb évi cca. 10 ezer euró. ezt közelíti a nettó átlagbért budapesten. tehát ez az átlag budapesti számára ugyan nem elérhető, de ha valaki meg tudja fizetni, akkor fizesse meg. ezek működése a magyar államnak nem kerül semmibe. és ez egy méltányolható álláspont. budapesten ez a közvélekedés. építsen és működtessen egy ilyet a város. ez legyen a debreceniek kockázata. ez is egy méltányolható álláspont.

2019.10.18. 21:06:54

@neoteny:
az állami intézmények is kvázi piaci szereplőként gazdálkodnak. például 2020-től a magyar állam a felsőoktatási intézményeiben való felvételhez b2 típusú nyelvvizsgát követel. a debreceni egyetem nyelvvizsga felkészítő tanfolyamokat indít. az ingyenesség feltétele, hogy az illető első helyen a debreceni egyetemre adja be jelentkezését. tanulmányi szerződést kell kötnie. ez kvázi gazdálkodás. de ugye akkor a nyelvoktatás szabad piaci jellegű vagy közszolgáltatás vagy micsoda? ezek nincsenek tisztázva.
süti beállítások módosítása