1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2019.05.16. 18:03 HaFr

Fogadhassanak-e örökbe homoszexuális párok?

Erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli [ti. azt, hogy a homoszexuális párok örökbe fogadhassanak]. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni. Egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.

Kövér doktor, a nemzet bunkósbotjának, igazolhatatlan analógiája a pedofília és a homoszexuálisok örökbefogadási jogának követelése között tipikus megnyilvánulása az agresszív rezsimnek, amelyik még ott is az ostobák erejével lép fel, ahol egyébként lenne értelme az érvelésnek is. Vegyük ki a pedoflíiát ebből az egészből és koncentráljunk az örökbefogadásra, mert ez távolról sem olyan egyértelmű kérdés, mint ahogy Kövér doktor ellenségei beállítják.

Képtalálat a következőre: „kövér lászló”

A progresszivista világkép megállíthatatan expanziója joggal idegesíti az öregedő Kövért (a fiatalt még nem érdekelte). A progresszivizmus az emberi jogok - a hagyományok és a modernség (!) erkölcsi konszenzusának kárára történő - határtalan kiterjesztésével avíttnak és elnyomónak tünteti fel a korábbi szociális és kulturális normákat, amelyek még akkor is normák voltak, ha sokan szegték meg őket -- de normának normák maradtak. Kövér azt kéri számon a homoszexuálisokon, hogyha már megverte a sors a természetükkel (és jelezzük, ezúttal nem nevezte ezt betegségnek), azt kellő illendőséggel fogadják és nem állnak neki a nevében rombolni az "egészséges" normákat. Magyarul ne akarjanak évényt szerezni a vágyaiknak társadalmi elismertségben és a jogrendben, egyenlő elismerést követelve maguknak, mert tudniuk kell, hogy se a vágyaik, se ők "nem egyenrangúak". Ha mégis így tesznek, azzal a természetes -- az emberiség hosszútávú érdekét jelentő -- rendet rombolják, varrom el a Házmester gondolatmenetét. 

Sajnálatosan ez az érvelés teljesen koherens. A kevésbé türelmes (vagy művelt) progresszivisták hangos undorral jutalmazzák, de -- közlöm -- a cizelláltabbak és igényesebbek sem tudnának ellene érvelni úgy, hogy az veszélyes legyen rá. Valójában két ízlés alapú érvrendszer csap össze, amely között csak választani lehet, mert önállóan megállják a helyüket.

Nem az egyikből a másik ellen fogok érvelni, hanem a progresszivista felfogás koherenciáját vizsgálom, ami -- ha hiányosnak bizonyul -- egyedül tudhatná megingatni (de természetesen nem fogja, mert az ilyen típusú ügyek nem racionális érveléssel dőlnek el). Valóban kérdés -- és én csak kérdéseket teszek fel a legelvontabbaktól a konkrétak felé, nem foglalok állást --, hogy vajon kell-e és ha igen, miért kell minden vágyunknak érvényt szerezni az életünk során és mi történik az erkölcsi világunkkal, ha alárendelődik a jogosnak vélt vágyaink összecsapásának. Van-e felelőssége az embernek a hagyományokért és a társadalmi normákért -- illetve mettől igazolható ezek feszegetése. Jogos-e az embernek elvárni, hogy minden világok legjobbikából részesülhessen: (a konkrétumok felé haladva) alapesetben kellőképp viszolyogjon a másik nemtől és saját testének reproduktív felhasználásától, de közben magának vindikálja a reproduktív szerelem gyümölcseit? Honnan veszi bárki, hogy meg tudja jósolni, hogyan hat egy mégoly szerető homoszexuális életközösség egy konkrét gyerekre (amíg legalábbis nem válik ez a fajta közeg -- ami a progresszivisták célja -- teljesen "normálissá")? De vajon jó-e (ismét az elvontabb felé), hogy minden normális lesz, aminek megvalósítását bárki -- pontosabban bárki, aki kellő hatalomra tud szert tenni -- a fejébe veszi? (És mi lesz azokkal, akik nem tudnak elég támogatót és hatalmat koncentrálni maguk mellett?) Mi a határ az abnormalitás felé? Milyen lesz az a társadalom, amelyben az abnormalitás válik a normává, illetve honnan tudják a progresszivisták, hogy az élhető és boldogabb lesz, mint a mostani? Hova vezet a progresszivista logika: milyen lesz a szent hármasság -- az individualizáció, az államilag szankcionált egyenlőség és a jelenlét (a múlt és - leszámítva a saját programját - a jövő iránti érdektelenség) -- emberisége?

Merthogy máris kiváltotta a fasizmust, az biztos.

173 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr8614830702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anselmo 2019.05.18. 11:17:02

Kövér arról beszél, hogy szerinte árthat a gyereknek, ha homoszexuális pár fogadja örökbe.
Erre nem nagyon hallottam a választ, hanem az egyenlőségre hivatkoznak a kritikusok, vagyis a heteroszexuálisok és homoszexuálisok jogairól beszélnek, de nem beszélnek a gyerekek jogairól - legalábbis amennyit én hallottam ebből az egészből.

Emiatt azt sem hiszem, hogy ez két önmagában koherens világnézet közti különbség. Hogy az örökbefogadott gyereknek árthatunk-e, az nem világnézeti kérdés.

bElannaTorres 2019.05.18. 11:43:07

Kövér túl öreg már ahhoz hogy megpróbálja másképp látni. Az öregek között sokkal több a soviniszta meg homofób miközben a világ elszalad mellettük. Menne már nyugdíjba a faszba. Nézem a Csernobil dokut az HBO n a hibás döntések mögött ilyen emberek vannak mint ő.

_most_ 2019.05.18. 11:55:12

Mondjuk nem tudom, hogy akkor a meddő párok miért fogadhatnak örökbe gyereket, hisz ők is csak azért akarnak gyereket, hogy az életük kiteljesedjen, és ügye a természet nem akarta hogy gyerekekük legyen.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.18. 12:04:17

@_most_: mert az egy restitutív aktus, lásd erről a mai posztomat

B60 2019.05.18. 12:37:37

@444: látom ma te vagy ügyeletes a fidesznyik csapatban. Írsz jó sok marhaságot . Biztos kapsz prémiumot is. Csak így tovább !

Attilajukkaja 2019.05.18. 12:56:27

Az örökbefogadó szülőknél, ha jól tudom, előzetesen komoly környezettanulmányt végeznek a hatóságok, hogy megállapítsák, a leendő szülők és a környezet alkalmas-e arra, hogy ott egy gyermeket neveljenek. Ha ennek megfelel a páros, akkor miért ne fogadhatnának örökbe?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2019.05.18. 13:32:48

@HaFr:

az érvelésed azért hibás, mert e logika mentén arra kell jussunk, ha valaki már szülőként jön rá, hogy meleg, akkor el kéne tőle venni a gyereket. sőt, eleve törvénnyel kéne tiltani, hogy gyereket nevelhessen, ami nyilvánvalóan nonszensz.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.18. 13:37:39

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem gondolom, hogy emiatt hibás lenne: a hetes skálán akár hetes is lehet valaki (de ez ritkán következik be evolutíve), ha az ellenkező neművel fennmarad a házassága, akkor legföljebb boldogtalan lesz, de a családi szerepek fennmaradnak...és főleg igaz, hogy a saját gyerekével él (a boldogtalansg meg nem tárgya ennek a posztnak).

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.18. 13:38:25

@Attilajukkaja: én nem ezen a szintem vizsgáltam a kérdést

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2019.05.18. 13:39:16

mondjuk ha Kövért Csajkovszkij és Freddie Mercury nevelte volna fel, nem lenne ilyen alulművelt büdös gyökér. :)

Attilajukkaja 2019.05.18. 13:40:08

@444:
"jelenleg az a törvény, az egynemű párok örökbefogadásra ab start nem felelnek meg."
Vajon miért nem?

"korlátozza a heteroszexualitást. a hímsovinizmust. az fasizmus?"
Ez kérdés? Tudtommal, egyiket sem. Akkor talán a homoszexualitást sem kellene.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2019.05.18. 13:44:54

@HaFr:

a magyar családok jó része (nem biztos hogy túlzok ha azt mondom, legalább a fele) eleve afunkcionális mérgező család. majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy egy meleg, de az örökbefogadást és a gyereknevelést tudatosan megtervező család csak jobb lehet. egyébként szerte a jobb helyeken elég sok meleg pár nevel gyereket, érdekes lenne tudni, ezek közül hány lett szintén meleg. nem lepődnék meg ha kiderülne, szignifikánsan semmivel sem több mint a heteró párokéi közül (akik meg furcsa módon heteró családban lettek végül melegek.)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2019.05.18. 13:53:17

@HaFr:

összességében valami olyasmit akartam makogni, hogy ha az emberi jogok talaján állunk, akkor nem igazán lehet levezetni olyan okot, hogy ha tételezzük a melegek azonos jogait, akkor bizonyos dolgokban pedig a jogaikat korlátozzuk.

Attilajukkaja 2019.05.18. 13:56:54

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"egy meleg, de az örökbefogadást és a gyereknevelést tudatosan megtervező család csak jobb lehet."
Egyetértek!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.18. 14:00:29

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem bizony, ezért az utolsó két mondat a MAI posztban

Attilajukkaja 2019.05.18. 14:23:19

@HaFr:
"Milyen lesz az a társadalom, amelyben az abnormalitás válik a normává, illetve honnan tudják a progresszivisták, hogy az élhető és boldogabb lesz, mint a mostani?"
Gondolom, a társadalom felvilágosultsága és liberalizmusa/konzervativizmusa határozza meg, hogy mi számít normálisnak és mi nem. De a haladást semmi nem állíthatja meg, az idő kerekét kár visszafelé erőltetni, mert az emberek kíváncsiak és vágynak az újdonságokra. Hogy az jó lesz vagy sem, azt senki és semmi nem tudja garantálni. A homoszexualitás nem egy új jelenség, az állatok és az emberek évezredek óta cipelik magukkal. Gyerekek titokban vagy nyíltan, de régóta nőnek fel ilyen családokban. Szerintem nem kellene ezt a dolgot ennyire misztifikálni, nem kellene ennyire félni tőle.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2019.05.18. 14:27:33

@HaFr: azt írod: "Mi a határ az abnormalitás felé? Milyen lesz az a társadalom, amelyben az abnormalitás válik a normává, illetve honnan tudják a progresszivisták, hogy az élhető és boldogabb lesz, mint a mostani? "

nem világos, mit kell érteni normalitás meg abnormalitás alatt. a homoszexualitás olyannyira normális, hogy az emlősök között általános. de éppen mondhatnám a görög vagy római kultúrákat is, akik ennek ellenére "letettek valamit az asztalra". (és végül nem a buzulás miatt tűntek el.) általában a "Természet Rendje" mint "normalitás" nem igazán létezik, mégha mégoly gyakran hivatkoznak is rá a Kövér-féle korlátolt alakok. (amúgy Kövér itt tudatosan mossa össze a homoszexualitást a pedofíliával, lényegében azt mondja, ha valaki elég perverz ahhoz, hogy buzi legyen, akkor nyilván ahhoz is, hogy egyúttal pedofil is legyen (meg akkor már nyilván drogos és SZDSZ-szavazó is.)). összességében Kövér nem is buta (ezúttal) egyszerűen csak náci. itt egy csoport dehumanizálásáról van szó, (mint volt a migránsok esetében) most a melegek vannak soron, de ha úgy lesz, előveszik majd még újra a romákat is. és erre itt történelmileg van igény, v.ö.: a magyar Holokauszt, mint Magyarország valaha volt legnagyobb szégyene.

élhetetlen 2019.05.18. 15:03:29

@Janossz: “De nem látom a probléma égető jellegét“. Csak az, ami neked nem égető probléma, az egy másik embernek talán az életét keseríti meg. Lehet, hogy csak az hiányzik az életéből, hogy vacsorát főzhessen a gyereknek, és örülhessen, ha ízlik, hogy leckét írhasson vele, és szülőire mehessen, mint mások.

Janossz 2019.05.18. 15:08:31

@élhetetlen: Ez is oda volt írva:
"Én a nemlétező (vagy alig létező) ügyek pörgetését kifogásolom, mindkét oldalról."

Az egész kérdéskört sokadrangú problémának érzem az ország jelen állapotában.

élhetetlen 2019.05.18. 15:24:08

@kazsiafigyelo: “nemzésképtelenségük miatt kevésbébb hasznosak”. Honnét veszed, hogy nemzőképtelenek? Ahol legális a béranyaság, (pl. Oroszország), minden további nélkül lehet egy homo férfinak vér szerinti gyereke. Két férfi, vagy két nő miért ne nevelhetné együtt a saját gyerekeit? Az enyém, tiéd probléma csak annyi mint egy hetero pár második házasságában, ahol mindkettő hozta az előző házasságból származókat, azaz nem probléma. A nőknek elég lenne egy spermabank. Oscar Wilde-nak, mikor homoszexualitása miatt lecsukták, már volt két házasságon belül született gyereke. Az, hogy nálunk nem legális a béranyaság, vagy hogy egyedülálló nő nem részesülhet mesterséges megtermékenyítésben, csak az ország törvénye. És egy adott ország törvényei nem feltétlenül a természet törvényei.

élhetetlen 2019.05.18. 15:28:12

@Janossz: Én meg csak azt írtam, hogy ami az ország számára sokadrangú, az egy ember számára lehet fontos, meghatározó.

Attilajukkaja 2019.05.18. 15:32:02

@444:
"nyilván azért, mert egy gyermeknek lehetőség szerint legyen egy gondviselő apja és nevelőanyja."
Lehetőség szerint. De még mindig jobb, ha két gondviselő anyja vagy apja van egy gyereknek, mintha nevelőintézetben/intézetekben nőne fel.

"ha ezt a dedó szintjén nem érted, akkor nem érted."
Azt hiszem, kettőnk közül nem én vagyok, aki dedós szinten gondolkodik.

Zuzer78 2019.05.18. 15:34:54

Ha nem tudnak természetes úton szaporodni, akkor ne is neveljenek gyereket.

élhetetlen 2019.05.18. 15:35:14

@acycloren: Azt hiszem, túl vagyunk az Árvácska korszakon. Nem hiszem, hogy akik évekig várnak, kilincselnek, vállalnak mindenféle pszichológiai vizsgálatokat, azok, ha végre megkapják a várt gyereket, hazaviszik, és jól megverik.

élhetetlen 2019.05.18. 15:47:55

@444: Te hülye vagy? Ha nincs korlát, azaz a homoszexuálisoknak is lehet saját, vagy nevelt gyerekük, akkor megszűnik a hetero szerelem, és a szaporodás? Ne válaszolj, olvastam a kommentjeidet, nem kívánok beszállni a magasröptű fejtegetéseid láncába.

Janossz 2019.05.18. 15:51:10

@élhetetlen: Az Árvácska korba épp csak most lépünk be.

Nem az örökbe fogadókról beszélek.
De ami nevelőszülői szinten zajlik, az állami intézetek bezárása után, hajmeresztő.
Ordítóan alkalmatlanok által, nyilvánvaló megélhetési célból vállalt akár 6-8 gyerek "nevelése" egy-egy háznál.
Szörnyű.

élhetetlen 2019.05.18. 15:52:54

@Zuzer78: “Ha nem tudnak természetes úton szaporodni, akkor ne is neveljenek gyereket.”. Tehát a meddő házaspárok se akarjanak gyereket nevelni. Pedig zömmel ők az örökbefogadók.

Attilajukkaja 2019.05.18. 15:57:17

@Zuzer78:
"Ha nem tudnak természetes úton szaporodni, akkor ne is neveljenek gyereket."
De tudnak, és szoktak is.

élhetetlen 2019.05.18. 16:00:53

@Janossz: Nézd, én az előbb sem vitatkozni akartam, csak írtam egy másik szempontot. Ebben meg igazad van: “Ordítóan alkalmatlanok által, nyilvánvaló megélhetési célból vállalt akár 6-8 gyerek "nevelése" egy-egy háznál.”. Csak abban bízhatunk, hogy ezeket a családokat jobban ellenőrzik, mint anno a tanyára kiadott egy gyerek körülményeit. De ez csak jóhiszemű feltételezés, nem tudom, mi van, mi lesz.

Zuzer78 2019.05.18. 16:03:35

@Attilajukkaja: a homik tudnak? Meglepő...

B60 2019.05.18. 16:08:30

@élhetetlen: hagyd ez egy teljesen idióta fidesz troll. De mit vársz ezektől . Bunkó, sötét alakok.

élhetetlen 2019.05.18. 16:17:19

@Anselmo: “de nem beszélnek a gyerekek jogairól“. Mi kell egy gyereknek? Szeretet, törődés, biztonság, és a szükségleteinek a kielégítése. Mitől biztos benne bárki, hogy egy hetero pár ebből többet tud adni, mint egy homo? Azért a heteroszexuálisok és homoszexuálisok jogairól beszélnek, mert Kövér, és a vele egyetértők minden alap nélkül azt állítják, hogy egy gyereknek ezt csak hetero párok tudják megadni.

Attilajukkaja 2019.05.18. 16:20:44

@Zuzer78:
"a homik tudnak? Meglepő..."
Miért meglepő? Nem magtalanok vagy meddők, csak homoszexuálisok. A homoszexuális férfi ismerőseim a neten kerestek női párost, akikkel gyermeket vállalhattak volna. Aztán született előbb egy kislányuk, majd egy kisfiú. A gyerekek hol itt vannak, hol ott. És nekik ez a világ legtermészetesebb dolga.

Zuzer78 2019.05.18. 16:25:54

@Attilajukkaja: a normális párok azért általában egymás között oldják meg ezt a kérdést. Nekik erre lehetőségük sincs szerencsére.

élhetetlen 2019.05.18. 16:26:18

@444: Hess, a hülyeségeiddel!

Attilajukkaja 2019.05.18. 16:27:17

@444:
"a két nemből kiválasztva. nem egyikből, vagy a másikből. hanem egyikből is, másikból is. basszus."
Jobb, ha tudod, hogy a magyar törvények szerint nevelőszülőnek férfiak és nők is jelentkezhetnek, családi állapottól függetlenül. Vagyis nem szükséges mindkét nemű szülő egyszerre.

"aki ezt nem érti azt fejbe verték az óvodában a homokozóban"
Aki meg nem ismeri a tényeket, az végre próbáljon már kimászni abból a homokozóból!

Attilajukkaja 2019.05.18. 16:30:34

@Zuzer78:
"a normális párok azért általában egymás között oldják meg ezt a kérdést."
Ha a heteroszexuális párokra érted ezt, akkor igazad van. Bár köztük is egyre több az olyan, amelyik külső segítségre, valamilyen beavatkozásra szorul.

"Nekik erre lehetőségük sincs szerencsére."
Szerencsére? Miért? Nem az lenne az üdvözítő, ha több gyerek születne az országban?

Zuzer78 2019.05.18. 16:35:15

@Attilajukkaja: nyilván nem a homo a normális, azért ebben szerintem mindenki egyetért. A cikk eredetileg ezzel foglalkozik, nem a meddő heteró párokkal.

élhetetlen 2019.05.18. 16:35:39

@444: Értem, téged fejbe vertek a homokozóban, és így megértetted. Az sajnálatos, hogy a fejbeverésnek más következményei is lettek, de ez a te problémád. Ezzel befejeztem a veled való eszmecserét.

enrikokaruszo 2019.05.18. 16:36:51

@Attilajukkaja: bizonyára nagyszerű és természetes számukra, de arra azért kiváncsi lennék, mikor szembesülnek ezek a gyerekek a nagybetűs élettel, mondjuk az iskolában...szerintem ki van velük bszva rendesen, ha egészségesek maradnának, kész csoda lenne

Attilajukkaja 2019.05.18. 16:42:09

@enrikokaruszo:
"arra azért kiváncsi lennék, mikor szembesülnek ezek a gyerekek a nagybetűs élettel, mondjuk az iskolában...szerintem ki van velük bszva rendesen"
Ez sajnos nagyon sok gyerek esetében fennáll, akármilyen szexuális beállítottságúak a szülők, ... ha egyáltalán vannak.

"ha egészségesek maradnának, kész csoda lenne"
Pedig rengeteg példa van arra, hogy semmivel sem lesznek egészségtelenebbek vagy kevésbé kiegyensúlyozottak, mint más gyerekek. Ez megint nem a szülők szexuális irányultságán múlik, sokkal inkább a törődésen és a szereteten.

Attilajukkaja 2019.05.18. 16:44:50

@Zuzer78:
"nyilván nem a homo a normális, azért ebben szerintem mindenki egyetért."
Attól függ, egy társadalom számára mi a normális.

"A cikk eredetileg ezzel foglalkozik, nem a meddő heteró párokkal."
A cikk a normalitással is foglalkozik. Amúgy meg te kérdeztél rá a témára, én pedig udvariasan válaszoltam neked. :o)

2019.05.18. 16:46:51

@enrikokaruszo: Láttál már közelről állami gondozásban növekvő gyereket? Kb. akkor szembesülnek a nagybetűs élettel, amikor a tízes éveik közepén bedrogozzák és prostituálják őket az erre szakosodott szakmunkások (az intézet előtt várják őket). 18 évesen aztán kiteszik őket az intezetből hórmszázezer forinttal (amit vagy a szakemberek vesznek el tőlük, vagy három hónap alatt elvernek, mert nem értik, hogy kelle a pénzt kezelni) és örökre maradnak a hajléktanalság/prostitúció körforgásban.
Annál jobban egy gyerekkel nem lehet kib@szni.
Azok a gyerek mind, ahányan vannak, kivétel nélkül, kb. sírva könyörögnek a jóistennek, hogy fogadja őket örökbe egy meleg pár és soha annál nagyobb problémájuk ne legyen, minthogy két apjuk/anyjuk van.

Attilajukkaja 2019.05.18. 16:47:58

@444:
"a magyar állam az egynemű párokat nem ismeri el házastársaknak. így ők legitim módon nem válhatnak nevelőszülőkké. "
Nem csak házastársak lehetnek nevelőszülők.

"ha bemennek az anyakönyvvezetőhöz, akkor azt mondja, hogy van ez az űrlap. és abban nincs ennyi rubrika. és ez így van jól."
Még nincs. De ez is változni fog, mint annyi minden más. Amúgy meg miért kellene két ember házasságához több rubrika, mint most?

enrikokaruszo 2019.05.18. 16:50:10

@Attilajukkaja: rendben, azt állítod, ugyanolyan esélyeik vannak egy egészséges személyiségfejlődésre? mert , ugye, ha az az érv, hogy hetero párok elhanyagolják a gyermeküket, és az IS kihat a gyermek fejlődésére, akkor helyben vagyunk, mert szerintem is veszélyeztető és egészségtelen, ha nincs példaként mindkét nemi szerep a gyerek előtt, v.ö. "apa, anya"

Attilajukkaja 2019.05.18. 16:54:32

@enrikokaruszo:
"szerintem is veszélyeztető és egészségtelen, ha nincs példaként mindkét nemi szerep a gyerek előtt, v.ö. "apa, anya""
Nem állítottam, hogy egy homoszexuális pár jelentené az ideális családot, de milliószor jobb, mint számos gyermekotthonban, intézetekben nőni fel. Annál kevés veszélyesebb és egészségtelenebb közeget tudok elképzelni egy kisgyerek számára.

Attilajukkaja 2019.05.18. 16:56:19

@444:
"ehhez le kell váltani kövér lacát."
Én készen állok rá! :o))))

"lehet, hogy a modernitással ilyen lesz a magyarország, de remélem, hogy belátható időn belül nem."
Te is a Horthy érát sírod vissza?

enrikokaruszo 2019.05.18. 16:58:51

@croc: láttam már, ismerek, igen...azt hiszem azonban, nem csak az általad megjelölt opciók léteznek számukra, ezt te tetted így fel, a kérdést is hamisnak találom

élhetetlen 2019.05.18. 17:13:28

@Zuzer78: “nyilván nem a homo a normális”. Ezen a “normális” kifejezésen kár lovagolni. Volt, mikor a matriarchátus volt a normális. Nézzük más szempontból. Az állatvilág. Árván marad egy pingvin tojás, mert valami történt a szülőkkel. Két agglegény pingvin ha időben megtalálja, akkor felváltva ülnek rajta, kikeltik, felnevelik. Nem “normális”, azaz nem ez a többség. Viszont a pingvin kolónia nem tiltakozik ez ellen, ennyivel normálisabbak az állatok az embernél.

acycloren 2019.05.18. 17:13:44

@élhetetlen: Nem azokról írok, akik gyermektelenek és szeretnének egy gyereket, az örökbefogadások többsége szerintem nem ilyen. Hanem olyan, hogy az Kálmán összejön az egyedülálló anya Margittal, akinek van egy kisfia. Aztán Kálmán elveszi a gyerek anyját és örökbefogadja a fiút vagy nem, de együtt élnek. Az ilyen kapcsolatok ritkán vezetnek jóra, az ilyen családba bekerült idegen általában nem fog kijönni a gyerekkel, aki nem a saját vére. Erre értettem, hogy gyakori az örökbefogadás után a bántalmazás. Nem azokról beszélek, akik évekig gyermektelenül várnak, hogy örökbefogadhassanak, hanem azokról, akik azért kerülnek mostohaszülői szerepbe, mert a gyerek anyjával vagy apjával összejönnek. Nekik kolonc a más gyereke.

Attilajukkaja 2019.05.18. 17:17:04

@444:
"nincs olyan jog, hogy két férfinek jár egy gyerek a hipermarketben, és ehhez hasonlóak."
Szerintem olyan sincs, hogy a hetero pároknak jár egy gyerek a hipermarketben. Az örökbefogadás vagy a nevelőszülőség ennél összetettebb és komolyabb dolog. Elsősorban azt kell figyelembe venni, hogyan jár jobban a gyerek. Nem gondolod?

Attilajukkaja 2019.05.18. 17:18:16

@élhetetlen:
" Viszont a pingvin kolónia nem tiltakozik ez ellen, ennyivel normálisabbak az állatok az embernél."
Ez jó! Ez tetszett! :o))))

élhetetlen 2019.05.18. 17:25:20

@444: Nem tudsz leállni? “egy kisebbség többlet jogokat követel magának”. Ha egy férfi páros is fogadhat örökbe gyereket, úgy mint egy meddő pár, akkor hol van a TÖBBLET JOG? Hagyj már békén az elmebajos futamaiddal.

enrikokaruszo 2019.05.18. 17:26:40

@élhetetlen: a pingvin hülye példa, váltásban ülnek a tojáson normál esetben is, a fióka egykét hónap után önálló, a társas viselkedés szabályait nem a szülőktől tanulja, egyed- és fajfenntartó viselkedése ösztönös és egészséges:)

Attilajukkaja 2019.05.18. 17:27:47

@élhetetlen:
Nem mindig értünk egyet, de ha igen, annak mindig örülök. ;o)

Attilajukkaja 2019.05.18. 17:29:19

@enrikokaruszo:
"a társas viselkedés szabályait nem a szülőktől tanulja"
Ahogy az ember gyereke sem csak a szülőktől. Szerencsére.

enrikokaruszo 2019.05.18. 17:34:03

@Attilajukkaja: nem mondtam, hogy nincs esélye egészséges pszichére egy homár pár által nevelt gyereknek, csak felelőtlen kisérletnek tartom egy élettel, ezért nem támogatom, ennyi az egész

Attilajukkaja 2019.05.18. 17:37:43

@enrikokaruszo:
"felelőtlen kisérletnek tartom egy élettel, ezért nem támogatom, ennyi az egész"
Minden család egy kísérlet. Én is csak akkor adnám egy homoszexuális párnak a gyereket, ha nincs jobb opció. Ezért támogatom.

élhetetlen 2019.05.18. 17:52:12

@B60: Igazad van, de néha úgy érzem, hogy, ha csak ráhagyom, az megerősíti a vélt igazában. Józan ésszel meg tudom, hogy, ha válaszolok, akkor is úgy marad.

enrikokaruszo 2019.05.18. 17:56:03

@Attilajukkaja: nem tehető egyenlőségjel egy működő modell és a felvetett ötlet közé...az emberi evolúció terméke, ha úgy tetszik, az utódgondozás - és nevelés, ez a metódus AZÉRT örökítődött tovább, mert ez életképes

Attilajukkaja 2019.05.18. 18:02:00

@enrikokaruszo:
"nem tehető egyenlőségjel egy működő modell és a felvetett ötlet közé"
Nem tudom, mire gondolsz egy olyan országban, ahol rengeteg a diszfunkcionális család. Mi az a működő modell? A gyámhatóság nyilván mérlegeli, ki az, akinél a legjobb kilátásai vannak egy gyermeknek, akár családról, akár egyedülálló szülőről van szó. Nem kellene ezt a döntést inkább a szakemberekre bízni, nem Kövér Lászlóra?

"az emberi evolúció terméke, ha úgy tetszik, az utódgondozás - és nevelés"
Nem. Ez nem csak az emberre jellemző, hanem az egész élővilágra.

"ez a metódus AZÉRT örökítődött tovább, mert ez életképes"
Valóban. És a homoszexuális párok is képesek az utódgondozásra. Nem igaz?

enrikokaruszo 2019.05.18. 18:21:22

@Attilajukkaja: honnan tudjuk, hogy képesek? milyen irodalma van ennek az opciónak?

élhetetlen 2019.05.18. 18:24:47

@acycloren: “az ilyen családba bekerült idegen általában nem fog kijönni a gyerekkel, aki nem a saját vére”. Nem nagy merítés, csak két közeli ismerős család. A kedvenc kollégám elvett egy nőt, akinek már volt egy lánya, aztán lett két közös gyerek. Nem kezeli másként a felesége gyerekét, mint a közös gyerekeket, akkor is tudta, hogy van, mikor feleségül vette az anyját. Nem bekerült egy idegen a családba, csak új családot alapítottak. A másik, a srác összeköltözött a nála tíz évvel idősebb, két gyerekes elvált nővel. (Nem nyomi a srác, az életét vagy igazgatóként, vagy tanácsadóként töltötte, 190 magas, jóképű, sportos, tehát csak a szerelem). Ez harminc éve volt. Nem lett közös gyerek, mert a nő nem akarta, elég a kettő saját. Öt éve összeházasodtak, addig a nő minden évben nemet mondott, most is csak azért, hogy a srác húga ne nyúlhasson bele a harminc év alatt összehozott közös vagyonba, ha valami történik. Már van két unoka, és a srác ugyanolyan lelkes, boldog nagypapa, mintha az unokák vér szerintiek lennének. Én ezt látom.

élhetetlen 2019.05.18. 18:42:30

@enrikokaruszo: “a pingvin hülye példa, váltásban ülnek a tojáson normál esetben is”. Persze, de a pingvin kolónia nem írja elő, hogy mikor kell az anyának, mikor az apának a tojásokon ülni. És elfogadja, hogy, ha két apja van, akkor azok etetik, míg önálló nem lesz. Ezt Magyarországon most úgy tűnik, nem fogadják el. A viselkedést meg, ha nem ketrecben tartják otthon a gyereket, akkor nem csak a szülőktől tanulja.

élhetetlen 2019.05.18. 18:51:52

@enrikokaruszo: “honnan tudjuk, hogy képesek?”. Nem irodalommal szolgálok, csak egy példával. Sir Elton John, talán 15 éve él a társával, öt, vagy hat éve házasok, nevelnek két gyereket. Van pár lesifotó az interneten a családról, igen, családról, és nézd meg, hogy szegény “kísérleti nyulak” milyen boldogtalanok.

enrikokaruszo 2019.05.18. 18:53:28

@élhetetlen: nem figyelsz, a pingvint nem kell tanítani, nem is látja együtt a szüleit, az egyik jön, a másik megy.
egy hónap etetés után önálló, ösztönei vezérlik. a pingvinek nem homoszexuálisok, csak keltés közben előfordul, hogy elvész egy tojás, vagy szülő. nuku nemi élet, nemi szerepek.
de ha félre akarod magyarázni, mert ebben önigazolást remélsz, felőlem ülhetsz akárki tojásain

enrikokaruszo 2019.05.18. 18:54:43

@élhetetlen: szóval azok a gyerekek még nem nőttek fel, értem.

5perc 2019.05.18. 19:31:47

Magyarországon nem elfogadott, hogy az azonos neműek gyereket fogadjanak örökbe. Az az elfogadott, hogy az alkoholistáknak legyen sajátjuk. Utóbbit az állam elismeri és adókedvezménnyel támogatja. Például 50 liter pálinkára.
Ó, minek írsz te ilyen kreténségeket? Tudom, nem kell elolvasni.

enrikokaruszo 2019.05.18. 19:42:56

@5perc: nem, ha kiderül az alkoholizmus, kizáró ok, a mentális egészség feltétel, nem tudtad?
épp most olvastam, (momentum lmbtq), hogy a homoszexuálisok 1/4-e megkisérel öngyilkos lenni, hivatkozás a párt által jegyzett nyílt levélben....vajon az ú.n. ellenzék mért rúg ennyi öngólt, csak a kampány az oka, vagy tényleg csak erre futja?

élhetetlen 2019.05.18. 19:47:52

@enrikokaruszo: Jön belőled az ige rendesen. “.szerintem ki van velük bszva rendesen, ha egészségesek maradnának, kész csoda lenne”. Tudod, míg nem volt sok szemüveges gyerek, addig a szemüvegeset is zrikálták. És ezer dolgot lehet hozni, nem telik olyan pólóra, olyan telóra. Ezt helyre lehet tenni a családban, nem hiszem, hogy minden gyerek tönkrement ettől.
A másik. “egy hónap etetés után önálló, ösztönei vezérlik. a pingvinek nem homoszexuálisok”. Leegyszerűsítve. Ha két hímnemű pingvin képes etetni, azaz az önellátásig nevelni egy fiókát, miből gondolod, hogy pl. két férfi nem képes erre, függetlenül az időtartamtól?
A másik, béna vagyok, nem tudok visszaugrani arra, hogy ezt mire válaszoltad: “szóval azok a gyerekek még nem nőttek fel, értem.”. Én most nem tudom, melyik gyerekek. Azért szoktam bevágni valamit abból amire válaszolok, hogy azonosítható legyen, sajnálom, hogy ezt nem tetted meg. Talán Elton John gyerekeire gondolsz, hogy majd felnőtt fejjel, egy boldog gyermekkorral a hátuk mögött összedőlnek, mert két férfi nevelte fel őket?

enrikokaruszo 2019.05.18. 20:06:38

@élhetetlen:Elton John, igen... azt majd a saját életük dönti el, helyén van-e minden

enrikokaruszo 2019.05.18. 20:23:27

@élhetetlen:a Michael Jacksonnal élő gyerekek is mind mosolyogtak

enrikokaruszo 2019.05.18. 20:23:33

@élhetetlen:a Michael Jacksonnal élő gyerekek is mind mosolyogtak

élhetetlen 2019.05.18. 21:02:25

@enrikokaruszo: Igen, majd a saját életük dönti el, hogy helyén van-e minden. Mint a hetero családok gyermekeinél is. Ne mondd, hogy a hetero családokban nem fordul elő kamaszkori kisiklás. A barátnőm lánya belekeveredett valamilyen drogos társaságba, ő kérte az anyját, hogy mentse ki. Mire az anyja felhajtott egy vidéki bentlakásos leányneveldét, akkor azt mondta nekem a fürdőszobában, hogy neki nem anyja az, aki el akarja küldeni itthonról. Aztán gyorsan kiugrott, mert tudta, hogy, ha marad, képen törlöm. Már harminc múlt, van három diplomája, most doktorálni készül, és a jövő hónapban férjhez megy. Ja, és azóta önkénteskedett Amerikában, szellemi fogyatékos gyerekeket táboroztatott, dolgozott 6 évet Angliában, és kétszer volt alaptábor vezető a Himaláján. Tehát egy kamaszkori megbicsaklás általában helyrehozható. Michael Jackson gyerekei nem homo családban nőttek fel ugyan, és az egyiknél volt egy kamaszkori megbicsaklás, de úgy tűnik, jól vannak. velvet.hu/gumicukor/2017/01/29/hol_tartanak_mit_csinalnak_most_michael_jackson_gyerekei/ . Még valami?

DrGehaeuse 2019.05.18. 22:19:41

Ez a poszt a darázsfészekbe nyúlás tipikus esete!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2019.05.19. 11:07:49

@HaFr:
Nem, az a konzervativizmus önképe. Viszont az önkép mindig pozitív. Senki se látja magát megszállottnak, kártékonynak, gonosznak stb. Még egy tömegmészárlásra készülő öngyilkos terrorista is meg tudja magyarázni magának, hogy miért helyes, amire készül. Az emberi elmének fantasztikus önigazoló képessége van.
Egy eszmét, vagy mozgalmat soha nem érdemes a saját önmeghatározása alapján megítélni.

Már Nietzsche is így írt a konzervativizmusról:
"A hozzá-hazudók. – Amikor Franciaországban Arisztotelész hármas egységét elkezdték vitatni, tehát védelmezni is, akkor megint olyasmit lehetett látni, ami nagyon gyakran látható, ám aminek látása olyan kevéssé örvendetes: kitaláltak okokat, amelyeknek alapján a hasonló törvényeknek fenn kell maradniuk, csak hogy ne kelljen bevallaniuk önmaguknak, hogy hozzászoktak ezen törvények uralkodásához és nem akarnak változtatni rajtuk. És minden uralkodó morál és vallás ehhez hasonlóan jár el és mindig is így járt el: a szokás mögött rejlő okokat és szándékokat mindig csak akkor hazudják hozzá, találják ki a szokáshoz, ha némelyek vitatni kezdik a szokást, valamint okait és szándékait vizsgálni. Ebben áll minden idők konzervatívjainak nagy becstelensége – ők a hozzá-hazudók."

Nietzsche nem tudom, hogy mennyire tudatosan, de halálosan pontosan beletalált. Az, amit te úgy nevezel, hogy "fontolva haladás", az nem más, mint "nem szívesen adom fel, amit megszoktam".
Félre ne érts! Ez egy természetes emberi dolog. Senki se érzi jól magát egy idegen világban, ezért a világ változása mindenkit zavar ilyen-olyan mértékben. Engem is. A konzervatívokkal nekem nem az a bajom, hogy harcolnak a világ változása ellen, hanem hogy közben nem ismerik be/fel, hogy ez a harc nem a világról szól, hanem az ő személyes komfortérzetükről. Ennek viszont az a mellékhatása, hogy közben újabb és újabb indokokat találnak ki, hogy alátámasszák a változás károsságát.
Kövérnél is ugyanez látszik. Ő felnőtt egy világban, megszokta annak a normáit és most próbál indokokat kitalálni, hogy azok a normák miért helyesebbek, mint a mostaniak.
És ahogy általában az ilyen ad hoc kitalált indokoknál lenni szokott, ezek elég sánták, mivel nem egy szisztematikus levezetés eredményei.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.19. 12:37:40

@Lord_Valdez: azért ezen már túlvagyok :) meg Nietzschén is

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2019.05.19. 18:00:20

@HaFr:
Szeretném hinni, de azért ezek a kérdések nem ezt sugallják. De a következő posztod is ezt illusztrálja.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.19. 22:50:24

@Lord_Valdez: nem tudom, miért : a mindkét poszt a progresszív gondolkodás inkoherenciáival foglalkozott, csak nagyon per tangentem a konzervativizmussal

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2019.05.20. 07:36:19

@HaFr:
A progresszívizmus olyan, amilyen. Valóban elég gázos bír lenni, viszont nem mindegy, hogy mivel bírálod. Az olyan kifogások, hogy "mivé lesz így a világ", és egy hamis analógia felállítása nem minőségi kifogások. Ezekre mindenki, még én is, aki nem rajongója a progiknak, azt fogja mondani, hogy konzervatív picsogások.
Ha az inkonzisztenciára akarod felhívni a figyelmet, akkor azt úgy érdemesebb csinálni, hogy megmutatod, hogy az általuk javasolt megoldás nem az általuk kívánt célhoz vezet.

Attilajukkaja 2019.05.20. 10:23:52

Miért vagyok kitiltva a blogról??????????????????????

Attilajukkaja 2019.05.20. 10:58:53

"honnan tudjuk, hogy képesek? milyen irodalma van ennek az opciónak?"
Szerintem elég nagy. Nézz utána, ha érdekel. Én csak abból merítek, amit látok.

"az örökbefogadott gyereknek vannak jogai. ez még nem jutott eszedbe?"
A jog egy dolog, a megvalósítása pedig egy másik. Ez nem jutott eszedbe? Egy gyermeknevelő intézetben sincs anyu és apu, csak a gondozó vagy nevelő. Akkor most pereljük be az államot jogsértésért?

"ha valaki egyneművel akar együtt élni, akkor ennek viselje minden következményét. nem lehet saját gyerekük."
De lehet, az egyik félnek mindenképp.
És aki egy másneművel akar élni, annak is viselnie kellene a következményeket. Csak hát ez nem mindig működik ilyen simán.

Attilajukkaja 2019.05.20. 10:59:57

@HaFr:
Miért tiltja le a blogmotor, ha egyeseknek név szerint szeretnék válaszolni?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.20. 12:15:42

@Lord_Valdez: sajnos a "mindenki" nagyon nem érdekel --- a "milyen lesz" kellőképp alá van támasztva egy logika rekonstrukciójával, ennél többet senki se tehet az ügybe, azt sosem mondtam, hogy látom a jövőt. De nem is akarom tétlenül (gondolattlanul) várni, amig beköszönt.

Attilajukkaja 2019.05.20. 12:58:59

@HaFr:
Konkrétan azt nem fogadta el a rendszer, hogy enrik... és 4..-nek címeztem a válaszomat. Először azt hittem, ki vagyok tiltva, aztán rájöttem, ha címzett nélkül válaszolok, átmegy az üzenetem. Így viszont nem megy át az üzenet annak, akiknek szántam. :o(
De most, hogy beírtam a teljes nevüket, megint nem jelenhetett meg a beírásom. Ez így komolytalan!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.20. 13:41:33

@Attilajukkaja: igen, 4... ki van tiltva, mert sokszori kérésem ellenére nem fogta vissza a jelenlétét, elijeszt másokat a gyakran tárgyszerűtlen betűtengerével

Attilajukkaja 2019.05.20. 13:50:03

@HaFr:
Értem. Köszönöm a választ.

DrGehaeuse 2019.05.20. 15:15:15

@Lord_Valdez: Már az általuk kívánt cél is gáz gyakran!

Attilajukkaja 2019.05.20. 15:30:51

@Lord_Valdez:
"még én is, aki nem rajongója a progiknak"
Hogy lehet valaki "nem rajongója" a progresszivitásnak? Az idő halad, a haladás pedig megállíthatatlan. Persze meg lehet égetni Galileit vagy le lehet tagadni a genetika vívmányait, de attól még ezek az eszmék, tudományos eredmények teret hódítanak világszerte.
Véleményem szerint inkább szabályozni kellene a progresszivitás eredményeit, nem ellenezni.

Attilajukkaja 2019.05.20. 18:42:25

4...-nek válaszom:
Lényegében egyetértek, de mégsem kellene a sötét középkorba visszatérni. Mint írtam, az előrehaladást nem korlátozni kell, hanem szabályozni.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2019.05.20. 20:02:24

@HaFr:
Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy ha az ember minőségi gondolkodó akar lenni, akkor muszáj bizonyos minőségi elvárásokat támasztani. Az a baj, hogy a megideologizált aggodalom nem minőségi érv. Ezek többnyire inkább semjénzsoltizmusok: pl. amikor megmagyarázta, hogy ha a melegek házasodhatnak, akkor mi akadálya annak, hogy hárman házasodjanak, vagy akárhányan. És tulajdonképp onnantól kezdve mindenkinek szabad minden, nincsenek többé szerződések se és vége mindennek.
A minőségi érvek tényeken alapulnak. Nagyon sok homoszexuális pár nevel gyereket most is. Való igaz, hogy papíron heteroszexuális házasságban élnek, de de facto viszont nem. Nyugat-Európa és Amerika nagy részén nem csak a házasságuk, de az örökbefogadásuk is legális. Még sincs semmi nyoma az apokalipszisnek. Most lehet azt mondani, hogy várjunk még 20 évet és nézzük meg, hogy mi lett, de mind a ketten tudjuk, hogy akár hány évet várhatnánk, nem ezen fog múlni az elfogadás, hanem azon, hogy addigra kihal az a generáció, aki még nem ebben nőtt fel.

@DrGehaeuse: Az.
@Attilajukkaja:
A progresszivizmus nem azonos a haladással. Az egy valamennyire konkrét eszme, ami mindig fel akar szabadítani valakit valamiféle valós vagy vélt elnyomás alól, ami tök szépen hangzik, de közben egyre másra termeli a kontraproduktív melléktermékeket pl. káros állami szabályozásokat.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.20. 20:31:09

@Lord_Valdez: ó :) azért majd vhogy túlélem ennek ellenére

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.02. 01:04:17

Abban az esetben tartanám elfogadhatónak,ha a homoszexualitás kizárólag biológiailag lenne determinált,de nem ez a helyzet.A rossz minták is homoszexualitáshoz vezethetnek,így gyerek normális élethez való joga sérülne..

kalapácstollú 2019.06.21. 11:46:46

@Attilajukkaja: Ez viszont nem természetes útja a szaporodásnak.

Attilajukkaja 2019.06.21. 18:22:25

@kalapácstollú:
"nem természetes útja a szaporodásnak"
Pontosan mi benne a természetellenes?
süti beállítások módosítása