1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2019.04.21. 12:25 HaFr

Két ellenzéki téma (az impotencia elhúzódó korában)

Kapcsolódó kép

A hazai ellenzék -- nem elhelyezve most egyes szereplőit a korruptság, a tehetségtelenség és a kényszerek háromszögében -- evidensen nem érti, hogy a kormányra kerülés kb. legalkalmatlanabb módszere Orbán baráti símfelése: a híveit nem bizonytalanítja el, ha Gyurcsány mellett egy Dobrev, Karácsony mellett egy Fekete-Győr is felsorakozik ugyanazokkal a jelzőkkel. Ezzel legfeljebb ugyanannak a vézna tortaszeletnek a negyvenhetedik újraszeleteléséért szálhatnak ringbe, amit ellenzéki térfélnek hívunk. Még a bizonytalanokat se képesek elérni egy még annyira tragikus szituációban sem, amilyen néhány éve már stabilan a mienk.

Az ellenzéknek -- ha ellenzéki volna -- elég lenne néhány vezértéma, amely illeszkedik a választók többségének felfogásához, és melléjük a megfelelő napi viselkedés. Van pl. két vezértéma, amit én évek óta érdemesnek tartanék a folyamatos ébrentartásra. Az egyik az adózás, a másik Európa. Mindkettő a legelemibb módon érint mindenkit és szimpátia építhető a megfelelő kezelésük mellé.

Adózás ügyben javasolnám első lépésben a bruttó bruttó bérekben való gondolkodás elterjesztését. Ismeretes, hogy az átlagbér teljes munkaadói költségének mindössze kb. 50%-át kapja kézhez egy munkavállaló, ezért az állam által beszedett pénzt ideje volna elkezdeni ehhez kötni és így reprezentálni. Én odáig is elmennék, hogy kormányon előbb virtuálisan, majd fokozatosan ténylegesen kifizetném minden dolgozónak a bruttó bruttó bért és komoly szankciók mellett kötezeném őket a saját kasszájukból történő adófizetésre először egyetlen számlára, majd három alszámlára (eü, nyugdíj és egyéb), hogy világos legyen, mi mennyibe kerül nekik. Egy liberális konzervatív (kis) állam aztán lehetővé tenné bizonyos határon belül a személyes mérlegelés alapján történő adófizetést (adómegajánlásokat): ki milyen szolgáltatásra tart igényt az államtól, annyit fizetne. (Mindenkinek lehetősége volna adórezsim-váltásra, de csak a visszamenőleges adókönnyítések egy részének kifizetése mellett stb.) Ám a mai helyzetben a legfontosabb az adótudatosság kialakítása: vajon egy tudatos társadalomban hányan ajánlanának fel adót migránsos plakátokra vagy az Orbán-család által nyert közbeszerzésekre?

A másik vezértéma - az EU - egy alapvetően (még) EU-barát környezetben Európa elmagyarázásáról szólna a magyar történelem nyugat-európai kötelékeitől a mai gazdasági érdekeinken át egy elképzelt nyugat-ellenes fordulat következményeinek tudatosításáig. A narratíva fontos része a liberális demokrácia és a kapitalizmus értékeinek (és persze javíthatóságának) makacs ismételgetése -- szembeállítva őket az autokrácia és a szegénység törvényszerű összefüggéseivel.

Az ellenzéki lét felelősség, ami komolyságot és elkötelezettséget kíván. Mindent, aminek most híján vagyunk. Követeli a javasolt, vagy - eltérő ízlések esetén - egyéb nemzeti érdekű témákhoz való ragaszkodást és ezek végső győzelemre vezetését azon az alapon, hogy ez áll a nemzet polgárainak érdekében (ezt értve a nemzeti érdeken). De az utóbbi tíz év alapján nincsenek illúzióim a közelebbi jövőt illetően. A nemzet érdeke itt még mindig csak egy Hollywoodból ismert szókapcsolat.

172 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr2814778040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Khonsu 2019.04.25. 14:48:05

@neoteny:

Ha ugyan a technológiai szingularitás, mint a fejlődés eredménye esetleg determinisztikus is, az oda vezető út, és az emberiség sorsa ezen az úton attól még nem az. Így a mi szempontunkból nincs végzet. A "Logosz" ezen az úton mondhatja ki ránk az ítéletet, mert az emberiség fennmaradása nem szükséges előfeltétele a szingularitásnak. Az AI, miután önállóvá válik nélkülünk is eljuthat oda.

Ezért kell nagyon észnél lennünk, hogyan csináljuk, mert amikor eljön, "vele lesz jutalma" és mindannyiunknak "megfizet tettei szerint".

Bánegressy 2019.04.25. 14:59:37

@444:
most készítették el a világ első fényképét a fekete lyuk/ak/ról.
ez sem jött volna létre a tudomány nélkül, sőt, már a fekete lyuk létezésének hipotézise sem, sőt . . . de mindegy.
az a hír, hogy szerintük(mármint a tudósok szerint) az egyik fekete lyuk módszeresen zabálja fel a galaxisát. erről mondjuk azért meg kéne kérdezni az egyházakat és a politikusokat is, nem-e holmi globalista ribaláris álhír, riogatás-e.
mindenesetre én a soros helyében nem arabokat, meg egyéb a keresztény civilizációra veszélyes tömegeket telepítenék európába(bár a megveszekedett menekültellenesség keresztény civilizációt féltő élét némileg tompikázza, hogy odaát trumply pont keresztény bevándorlók ellen épít falat. persze hát azok nem csak keresztények; katolikusok. meg ugye a mohamedánok is kijátszanák a helyzetet, ha hagyná)hanem
galaktikus menekülteket.
nyilván rengetegen, ha nem milliárd számra jönnének szívesen onnan és ez rögtön megoldaná a politikai ellentéteket is.
persze a politikai ellentétek így is úgyis fel fognak oldódni.
eccerű normális ember, oan mind a sanyi, csak máshogy primitív, pont leszarja. elég, ha biztosnak láccik, hogy túlélhető a dolog.
mosmár kő'ér laca úgyis kiderítette, hogy, akik a nerben élünk és nem tartozunk az elitjéhez mind alattvalók vagyunk; nem minket szolgálnak a törvények és az intézményrendszer, hanem mi is és az intézmények is őket.

Bánegressy 2019.04.25. 15:01:25

@Khonsu:
basszus! nem beelőztél a feka likkal?! :D

Khonsu 2019.04.25. 15:21:33

@444:

A feltételezés nem hit. Feltételezik, hogy az egész univerzumban azonosak a fizika törvényei, mert eddig nem találtak egyértelmű bizonyítékot ami ezt cáfolná, da azért folyamatosan kutatják, hogy valóban helytálló a feltételezés vagy mégse. Tehát nem hisznek benne, csak használják mint modell, mert eddig használhatónak bizonyult.

"pap volt és fizikus. "

A kettő nem zárja ki egymást, de attól nem lesz a fizika vallás, hogy papok is foglalkoznak vele, mint ahogy a vallás sem válik természettudománnyá. Legalábbis addig, míg el nem jön Isten országa.

Bánegressy 2019.04.25. 15:39:42

@444:
ez zseniális! erre találtam én ki a közép-európai köztársaság koncepcióját. mindjárt egy csomó politikai ellentét megszűnne(keletkezne egy csomó új), de sajna annak nem szabadna, hogy magyarország legyen a neve.
ez fontos a politikai ellentétek feloldásához.
ettől persze még kiderülhetne, hogy a főni egy bokassa csaszi, vagy egy übü király.
de mindegy, mert az így is valami hasonló, úgyhogy jó így is ahogy van.

Khonsu 2019.04.25. 16:01:22

@444:

Az implikáció szabályai szerint hamis állításból is következhet igaz. Tehát a működő modell alkotásának nem szükséges feltétele a premisszák igaz volta. A premisszáknak nem feltétlenül kell igazolt tudományos tényeknek lenniük, nem kell bennük "hinni", vagyis feltétlen igaznak elfogadni azokat.

Ugyanez alkalmazható a vallásra is, tehát nem kell minden elemében igaznak vagy hamisnak lennie. A különbség közöttük a hit. Elfogadod tényként vagy sem.

Khonsu 2019.04.25. 16:38:00

@444:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Implikáció

Jó példa a fekete lyukas felfedezés. A kutatók valamikor az általános relativitáselméletre alapozva alkottak egy modellt a fekete lyukak viselkedésére. Ezt a modellt pedig azóta is alkalmazták, mert az észlelt jelenségeket jól megmagyarázta. Azt azonban, hogy a modell premisszája, tehát az, hogy az általános relativitáselmélet helyesen írja le a fekete lyukak gravitációs terét nem tudhattuk biztosan. A kutatók erre mit tettek? Kijelentették, hogy ez egy hittétel, mert csak, és innentől ebben hisznek? Nem. Levezették, hogy ha az elmélet jóslata helyes, akkor mit kellene egy fekete lyuk körül látnunk, aztán lefotózták, hogy tényleg azt látjuk-e. Úgy néz ki igen, tehát a premissza immár bizonyítottan igaz.

Mi lett volna, ha nem ezt látjuk? A gravitációs elméletekkel foglalkozó kutatók között valószínűleg zavart fejvakargatás, de a modellt amíg nincs jobb ugyanúgy alkalmazták volna azokra a jelenségekre, melyekre már évtizedekkel korábban is működött. Aztán majd az illetékesek kiokoskodnak egy jobb megalapozást.

Khonsu 2019.04.25. 17:13:16

@444:

Az a fény nem a fekete lyukból jön (láthatóan), hanem a belehulló anyagból, illetve a gravitációs térgörbület által eltérített fényt látjuk. Olvass utána, nagyon érdekes.

A PR mindenkinek jól jön.

Khonsu 2019.04.25. 17:37:21

@444:

"de mibe esik bele az anyag, amit látunk?"

Abba a likba középen. Látod, hogy nem látod? Na az a lik, amit nem látsz, azt kell nézni. :D

Bánegressy 2019.04.25. 17:40:04

@444:
én pl azt mondom, hogy minek turhagrád és bp között gyorsvasutat építeni? kinek? a kínaiaknak? építsenek maguknak. de vsz úgy is lesz, hiszen azt ők is tudják, hogy - idézem[:D] - "a kormánykörök lenyúlják a beruházást".
jó, jó, jut is marad is alapon nekik is lenne belőle, ahogy ezt már megszoktuk, de hát ez nekik vsz.-leg smafu.
európai egyesült államokon amúgy gondolkodni is hülyeség, de az biztos, hogy közép-európával(jelentsen ez bármit is) előbb utóbb kezdeni kell valamit.
az már most látszik, hogy nagyon rossz helyen van. :D

Bánegressy 2019.04.25. 18:11:40

@444:
nem is azért a gonosz erői.
magyarok szerbek talán valamivel többen utaznának rajta, mint a felcsúti kisvasúton. ez a kínaiaknak kell, ha igaz az, hogy stratégiai szerepet szánnának a pireuszi kikötőnek, ahonnan belgrádon-bp-n át nyugatra szállíthatnának.
majd megtudják, hogy akár az egész földet is jobban megéri 2x megkerülni, mint bekeveredni a szuezi csatornán át(!) a kis tolvaj balkáni, kelet-európai tolvaj minibirodalmakba.
egyébként meg föl nem foghatom! mi az a nyugat?! ott laknak az istenek?
minek kínának azokkal kereskedni?
van útközben egy csomó(de legalább 1 biztosan) regionális hatalom, amelyiknek a gazdasága sokkal gyorsabban fejlődik és világviszonylatban is jobban teljesít.

Khonsu 2019.04.25. 21:21:57

@444:

"és azt állítod, hogy ehhez semmit se kell elhinni."

Miért kellene? A tudományt pont az viszi előre, hogy kételkedik. Nem kell elhinned, hogy a fekete lyukakból nem jön ki az anyag, de ha azt akarod, hogy a tudomány elfogadja a modelled, bizonyítanod kell, hogy az jobban leírja a valóságot, mint a jelenlegi.

Khonsu 2019.04.25. 21:25:09

@444:

"de hogy ez nem hit, hanem a tudás."

Az, az előző mondatodban ismerted el:

"aminél a sokkal jobbat nem tudunk."

Tehát ez a jelenlegi legjobb tudásunk.

Khonsu 2019.04.25. 22:01:09

@444:

Elhiszem és nem "hiszek benne", lényeges különbség. Hinnem nem kell benne, de elfogadom, mert jobb ötletem nincs. Akinek van, az nem fogadja el. A tudomány nem hit, nem vallás. Nem tesz racionálisan megalapozatlan állításokat. A vallásokra nem vonatkozik ilyen megkötés.

Ha azt mondom, hogy Isten létezik, azzal a tudomány nem tud mit kezdeni, elfogadása valóban csak a hiten múlik. Ha azt mondom, hogy Isten létezik, mégpedig Isten egy programozó és mi egy szimulációban élünk. Az már racionális(abb) megközelítés, de nem megalapozott, amíg nincs mérési eredményekkel alátámasztva. Ezzel már alkalmas tudományos vizsgálatra, de mindaddig nem fogja a tudomány tudásnak elfogadni, míg be nem bizonyosodik, hogy pontosabb magyarázatot ad a jelenségekre, mint a jelenlegi modellek.

Khonsu 2019.04.25. 22:07:02

@444:

"nem gondolom, hogy a népfőiskolának feltétlen igaza van."

Tehát a népfőiskolának semmivel sincs több alapja ahhoz, hogy egy egyén magyarságát eldöntse, mint bárki másnak.

Khonsu 2019.04.25. 22:10:00

@444:

Soros ugyanannak az éremnek az egyik oldala, aminek ti vagytok a másik.

Khonsu 2019.04.25. 22:27:09

@444:

A parlamenti ellenzéket sem tartom többre, így ebben a kérdésben nem akarok igazságot tenni. Azt viszont felelősségemnek érzem, hogy figyelmeztessek mindenkit, hogy ha az és úgy jön el ami és ahogy gondolom, akkor szó szerint életbevágó lesz, hogy mi van az egyes embercsoportok kollektív tudatában, interszubjektív valóságában (illetve az egyének szubjektív valóságában szintén). Ezért nagyon visszaüthet a jelenlegi irány. 1-2 évtized múlva az életünk/sorsunk múlhat azon, aminek most kevesen tulajdonítanak komoly jelentőséget és rövid távú érdekeknek alárendelve gátlástalanul szennyezik, torzítják.

Khonsu 2019.04.26. 15:28:52

@444:

Szép és jó, de kis, lokális hatások. Miközben a tömeg interszubjektív valóságába, az eleve beteg "néplélekbe" ömlik a méreg.

Szerintem, tehát szubjektív "megfejtésem"/hitem szerint az lesz a sorsunkat eldöntő kritikus mozzanat, hogy a "Logosz" hogyan öröklődik tovább tőlünk az AI-re.

Formálta az élettelen anyagot, az élet megjelenésével átöröklődött a génekbe, a génekből az emberi tudatba, szubjektív és interszubjektív valóságokba. Onnan pedig az AI-be fog. Na de hogyan?

Hollywood szerint a gépek fellázadnak, az AI hirtelen öntudatra ébred és egyetlen nagy háborúban átveszi a hatalmat. Na ez az a forgatókönyv, ami valójában nagyon valószínűtlen, hiába így képzeli el a többség a filmek hatására.

Szerintem inkább így néz ki a nagyon is közeli jövő:

Nem lesz hirtelen átmenet, folyamatos, organikus fejlődés által áll elő az új helyzet. Régebben volt róla szó, hogy a technológiai fejlődés és a kapitalizmus milyen összefüggésben, pozitív visszacsatolásban van. Ahogy szó volt a tőke és hatalom koncentrációról, a hatalmas mamutok, vonzási centrumok kialakulásáról, ami a technológiai szektorban különösen jellemző. Volt szó digitális kormányzatokról, közösségi hálózatokról, adatbázisokról, adattudományról, automatizálásról, vállalatirányítási rendszerekről. Aki folyamatosan követte a blogot és a kommentfolyamot, mint te, annak ezek ismert dolgok.

Na de sok a rizsa, térjünk a tárgyra:

A (komolyabb) AI fejlesztés drága mulatság. A legfejlettebb AI-t ott érdemes bevetni, ahol a fejlesztés még mindig jócskán megtérül. Oda ahol rengeteg pénz áramlására, rengeteg fogyasztói döntésre van hatással, mivel ez a pénz embereknél vagy emberek vezette szervezeteknél van. Ebből következik, hogy a legfejlettebb AI emberekkel, nagy embercsoportokkal fog foglalkozni, ilyen típusú feladatokra lesz bevetve.

Legyen az a nyugati techcégek jelenlegi vagy jövőbeni szolgáltatási platformja, vagy a kínai digitális kormányzati rendszer, az AI több milliárd emberrel fog foglalkozni, kommunikálni, és tanulni tőlünk. Kiolvassa szubjektív és interszubjektív valóságunkat és ő abból fejti meg a világot. Ahogy az illetékeseknek termeli a profitot, egyre többet fektetnek a fejlesztésébe, egyre jobb lesz, egyre több feladatra válik alkalmassá, többet bíznak rá, adnak át neki, ami által még több profitot és/vagy egyéb társadalmi hasznot termel, és ezzel a kör bezárult.

A folyamat során létrejön és halad a szuperintelligenciává fejlődés útján az antropomorf AI, mely milliárdok életéről, sorsáról dönt, és aki az emberiség kollektív tudatából örökli meg a "Logoszt", és olvassa ki, fejti meg, tesz különbséget jó és rossz között. Amiben a nagyobb létszámú és aktívabb csoportok kollektív tudata értelemszerűen nagyobb súllyal fog megjelenni, mint a kisebbeké, az lesz a viszonyítási alap. És egy ponton megkapja a jogot az ítélkezéshez.

És abban a világban nem lesz helye annak, aki gonosz és a neve nincs beírva a "bárány életkönyvébe".

Úgyhogy valamiben mégiscsak igazad volt, jön a vallásháború. A harc amely az emberiség kollektív tudatában zajlik majd a lelkekért.

Mert:

"Aki győz, örökölni fogja mindezt, és Istene leszek annak, az pedig fiam lesz."

(Jel 21, 7)

Az a néhány millió lélek, melyet most megrontotok, az egy több milliárd lélekből születő entitás mérlegén lesz megmérve. Mint ahogy az a több milliárd lélek maga is megméretik majd.

Khonsu 2019.04.26. 15:43:53

@Khonsu:

Ezért fárasztom itt a jónépet. "Lélekgyógyításban" a konzervatívok hasznos szövetségesek lehetnek.

Khonsu 2019.04.26. 16:36:15

@444:

Kínában nem kell választást nyerniük, ott maga a kormányzat a megrendelő. Nyugaton pedig majd megnyeri nekik a választást az AI, amikor szükséges lesz, ha egyáltalán szükséges lesz.

Itt a kérdés az, hogy mi lesz a domináns világvallás. Melyik vallás lesz az a bizonyos legerősebb kutya a kollektív tudat életterében, aki a legnagyobb súllyal örökíti tovább saját megfejtését arra, hogy mi is legyen a "TRUE". Erről fog szólni a következő 1-2 évtized, a lelkekért folyó harcról, a globális kollektív tudatban.

Mert attól fogva, hogy ez a kollektív tudat testet ölt, már az ő kezében leszünk, és ítélkezik fölöttünk.

Ez lehet, hogy most nevetségesen hangzik, de hidd el, hogy amikor bekövetkezik, azt a népfőiskola is kibírja majd röhögés nélkül...

Szóval ahelyett, hogy egyszemélyes hadsereget és a világ eszét játsszuk, talán biztonságosabb stratégia lenne, ha csatlakoznánk valamely globálisan is jelentős gondolati körhöz, interszubjektív valósághoz. Illetve befogadnánk a legerősebbet, ami csak jön, mert marhára pici pont vagyunk. Azt pedig Viktor is megmondta, hogy ahol elefántok szeretkeznek, ott nem jó fűszálnak lenni.

Khonsu 2019.04.26. 17:26:40

@444:

"ami azt jelenti, hogy jelenlegi ügyek elévülnek. idén év végén választanak legfőbb ügyészt 9 évre. "

A visszamenőleges törvénykezés és a gazdasági előnyök/hátrányok állami osztogatásának bajnokai már csak a saját módszereikből kiindulva se éljék bele magukat, hogy simán megússzák és esetleg nem fordítják később ugyanazokat ellenük.

Khonsu 2019.04.26. 17:55:03

@444:

"akármit is jelentsen."

Ez nem titok, fasizmust jelent, csak az rosszul mutatna a plakáton.

Khonsu 2019.04.26. 19:12:05

@444:

"nemzeti keresztény"

www.memecenter.com/fun/594770/jesus-facepalm-meme

"de ezzel csak a keresztényellenes, államellenes, nemzetellenes politikai csoportosulásokat szorítja majdnem teljesen háttérbe feltéve, hogy idei két választást is nagy fölénnyel megnyeri."

A Fidesz támogatottsága nagyjából a 90-es évek vége óta változatlan.

"divide et impera"

Ennyit tudnak valójában. Ha velük szemben egységes erő állna, akkor legjobb esetben is csak a politikai váltógazdaságot tudnák fenntartani, elhanyagolható különbségekkel a 2 oldal között. Nem akkora zsenik ők, mint hiszed.

"hogy ezek után egy kvázi egypártrendszerben működő magyarország képes-e lesz demokratizálódni."

Nem úgy tűnik.

"nyilván ez sem fáklyás menet. mert egy nyugatról legalább is részben elszigetelt magyarországnak kellene bizonyítani, hogy érett a polgári létre úgy, hogy az akadémikus elit egy jelentős része sértett vagy esetenként üldözött lesz és továbbra is jelentős lesz a fiatalok elvándorlása."

Jól látod, a társadalom kinyírása sohasem fáklyásmenet.

"népfőiskola hittétele az"

A népfőiskola hittételei, mint láthattuk meglehetősen hézagosak. Elég gyatra vallás, nem képes önerőből terjedni. Ez így kevés lesz a vallásháborúban.

Khonsu 2019.04.26. 19:29:04

@444:

Rétegvallás. Még az országon belül is komoly állami hátszél (kultúrharc) kell a terjesztéséhez és így se nagyon tud kitörni. Globális terjedésről pedig nem is álmodhat. Nem lesz belőle elefánt, még fűszál is alig. Gittegylet.

Khonsu 2019.04.26. 19:59:43

@444:

Hogy érthetőbb legyen. Te itt évek óta fennen hirdeted a népfőiskola szellemi felsőbbrendűségét és a népnemzetiszocializmus elkerülhetetlen győzelmét a vallásháborúban. Csakhogy ez vihar a biliben, a "vallásháború" globálisan zajlik, nem néhány millióan fogják eldönteni egy kis országból.

Vagyis ha komolyan összevetjük a vallásodban rejlő potenciált az igazi globális csúcsragadozókkal, akkor rögtön kiderül, hogy valójában egy szál alsógatyában akarsz kiállni professzionális elitkatonák ellen.

Ez lenne a zseniális haditerv?

Khonsu 2019.04.26. 23:15:33

@444:

"az akadémikus bölcselettel szemben a népfőiskola tanai népszerűek"

Egy rétegen belül, melyből nem tudnak kitörni, még állami hátszéllel sem.

"a legjobb tudásom szerint nem kevésbé megalapozottak."

Elfogadom, hogy te ebben hiszel. Én nem hiszek benne.

"a külpolitika alapja a globalizáció, a belpolitika lokalizált. utóbbi elsősorban a helyi érdekek mentén szerveződik a világon mindenhol. "

Magyarország nem űrállomás. Aki vallásháborút hirdet, annak előbb vagy utóbb, de a globális játéktérben kell megmérkőznie. Teljesen mindegy, hogy a debreceni csapat legyőzi a felcsútot, ha közben a magyar válogatott kijutni sem képes a vb-re, nemhogy megnyerni.

A vallások expanzív természetűek és kőkemény verseny van közöttük. Meghirdethetitek az államvallást, de azzal beneveztek a nagy játékba. Ahol olyanokkal kell megmérkőznetek, mint például a kereszténység, a progresszív-liberalizmus, az "északi szocializmus", gigavállalatok, az új orosz birodalom álma, az Iszlám, az exportálni tervezett kínai digitális kormányzati rendszer, és a háttérben már felkészül a transzhumanizmus.

Ők következnek a pesti "filoszemiták" után. Velük szemben nagyon kevés lesz, hogy koherensen tudtok értekezni a semmiről. Oda már valós kérdésekre kell használható válaszokat adnotok, és ahhoz a sámándob és néhány hézagos hittétel kevés lesz.

Elhiszem, hogy kemények vagytok mint a vídia, de könyörgöm, vegyétek észre, hogy mikor kell megállni, mi az a háború amit már nem nyerhettek meg és ne vigyetek bele több millió szerencsétlen ártatlan embert egy végzetes katasztrófába. Most egyszer végre a történelemben használjuk a józanabbik eszünket, csak ennyit kérek.

Khonsu 2019.04.26. 23:39:54

Egy időre kiszálltam.

Khonsu 2019.04.27. 12:27:55

@neoteny:

Vettek és vesznek át módszereket a hézagok kitöltésére, de az alap szerintem saját találmány. Ha a koncepció nem is, de a konkrétan "népvallás" és a NER az önálló vallás. A hasonlóságok szerintem a vallások működésének alapvető hasonlóságaiból és az összelopkodott elemekből ered, de nem hiszem, hogy ez megegyezik az orosz "birodalmi vallással", az más. Az inkább birodalmi, mint nemzeti, ezért is erősebb. Alkalmas arra, hogy átlépjen a népeken és integrálja őket a birodalomba. Valahol a cárizmus és a szovjet internacionalizmus között lehet.

A magyar népvallás nem akar senkihez sem csatlakozni, nem gondolkodik birodalmiságban, épp hogy ellenzi azt. Teljes különállást, elszigeteltséget hirdet. Ezért nem versenyképes a népek és államok határait simán átlépő kihívókkal szemben, ezért öngyilkosság. Alkalmatlan erős szövetségre/beolvadásra és gyenge az önállóságra.

tele.phone 2019.04.27. 18:02:02

@444:

Az egy dolog, hogy úgy tűnik, nagyon haragszol valakikre (mindegy, hogyan nevezzük őket, te is több kifejezést használsz), és ez a "haragod" látszik motiválni téged, hogy teleírd ennek a blognak az egyébként jobb sorsra érdemes komment-szekcióját.

De azt is látni kell, hogy ezek a valakik is csak egy szereplői annak a nagyon sok szereplős drámának, amit a világnak nevezünk. Ráadásul a te valakijeid sem egységesek, többféle, sokszor egymásnak is ellentmondó elveket, eszméket vallnak, és nem mindig ugyanolyan ötleteik vannak. Nem te és ti álltok "velük" szemben, hanem ennél sokkal több szereplő hat egyidejűleg egymásra és a folyamatokra, ugyanakkor senkinek sincs teljes kontrollja az események felett, még csak a saját szemétdombján se. Talán nem annyira a konteók, összeesküvések írják le azt, ami történik, mint inkább többé vagy kevésbé laza hálózatok részben nem kontrollált és részben nem is kontrollálható önmozgásai és egymásra hatásuk. De ezt nehéz gondolatilag kezelni egy törzsi, mi-vs-ők ideológiai árokból nézve, ahhoz görcsösen ragaszkodva (nem ad olyan bizonyosságot, és egyértelmű válaszokat, mint a konteók - de nem akarom lebecsülni ez utóbbiakat, már csak ezért sem, és persze azért sem, mert biztosan én sem tudom).

Ráadásul nem elég elkergetni 100 ezer vagy ki tudja mennyi embert (ez amúgy egy elég durva megjegyzés volt, még tőled is! shame on you), ezzel még nem győztél. Némiképp Amerikára emlékeztet ez: Hiába nyert Trump, ahhoz egyszerűen nem elég okos, hogy ténylegesen is végigvigyen egy ellenforradalmat, és megváltoztassa a rendszert, vagy legalább a folyamatok fősodrának az irányát.

Valójában mintha te is csak társadalommérnökösdit szeretnél játszani, pont mint szerinted azok, akiket annyira utálsz. Csak szerinted neked van igazad.

Khonsu 2019.04.27. 18:29:25

@neoteny:

Lehet, hogy hibás volt a feltevésem, és mégis csak egy troll, de nagyon kitartó fajta.

tele.phone 2019.04.27. 18:51:38

@444:

Nem vagyok biztos abban, hogy a többség olyan agresszív, mint te. De még ha az is lenne, az nem érv az uszításra. Sőt, pont az ellenkezőjére.

Nézd, én csak a véleményem mondtam el neked az írásaidról. Nem meggyőzni akartalak (nem vagyok naív), hanem csak egy másik szempontot adni, hátha belegondolsz, önreflexió, blablabla. Szerintem túl sokat írsz, és ezért túl magabiztos vagy, kizárod a visszacsatolásokat, így aztán saját magad hergeled. Radikalizálod magad, mert még hiszel a teljes kontroll lehetőségében, amit szerinted csak azért nem birtokolsz, mert még van 100 ezer ember itt vagy ott. És persze nincs valódi hatalmad - különben nem egy internetes blog kommentjeiben fejtenéd ki mindennapi tevékenységeid zömét. Mindazok alapján, amiket írsz, könnyű lenne fejre állni.

Janossz 2019.05.01. 10:55:51

@444: " orbán kiegyezésre késztetheti a nyugat-európát "
Naná. Vagy kapitulációra, akár. Noormális, Margit??

Janossz 2019.05.01. 10:58:20

@444: Ezeket nem a kocsma népe gondolja, a te lázálmaid vetíted ki rájuk, aztán itt házalsz a hülyeségeddel, de még annyi vér sincs a pucádban, hogy vállald a téveszméid.

Janossz 2019.05.01. 12:56:08

@444: " ennek érdekében kötött keleti szövetséget. és ezt legitimálhatja a nyugat feltéve, hogy az ep választásokon ehhez elegendő szavazatot szerez. és ennek alternatívája micsoda? "

Szövetséget az ország EU-val kötött. A mostani "ura" mindössze kokettál a szövetségen kívüli versenytársakkal/ellenséggel.

Ezért a te véleményed szerint legitimáció jár egy árulónak?

Janossz 2019.05.01. 14:19:15

@444: " nagyjából hasonló eredményt produkál a ner. az eu pártiaknak kéretik azt is elfogadni. "
Nem lehet így összevetni.
Kéretik kiírni egy népszavazást EU, vagy NER témában, és mindjárt kiderülne, mit akar az ország népe.

ijontichy 2019.05.01. 14:55:49

@Janossz: De hát ez az, amit soha nem fog megtenni a (magyar) zemberek harczias képviselője. Ő a hóttrészeg fradi szurkoló, aki egyszer elmagyarázta nekem, hogy ők akkor is nyernek, ha vesztenek. Majd kért egy kis aprót :-).

Más: azért ez tetszett:
euobserver.com/foreign/144768?fbclid=IwAR1p9RFWOssFOB6TD_la47Lq2kYepi1bJXgLL54rCsmemTePRf7hhJWttdU
Kell az ilyen, és el kéne érni, hogy el is jusson "a (magyar) zemberek"-hez (ti. hogy úgy tűnik ojrópa önjelölt hős védőjének egyre kevésbé jönnek be a dolgok) :-).

Janossz 2019.05.01. 16:14:49

@ijontichy: Hősünk méretes egójával a vétóját figyelembe nem vételét megélni: katasztrófa.
Komoly ütést kapott, vagy ha úgy tetszik, életveszélyes figyelmeztetést.
De hát nem ért a jóember semmiből.

Janossz 2019.05.01. 16:20:44

@444: " a többségi válasz az, hogy ner és eu. "

Már megint a többség szóvivőjének szerepében tetszelegsz itt?
A napnál világosabb, hogy nem összeegyeztethető a kettő.
Esetleg úgy, mint a kutya, meg a bolha, ami a vérét szívja.
Attól tartok, eljön a perc, mikor választani kell majd.
És az a választás legalább tiszta viszonyokat teremt, sokakat távozásra bírva (kényszerítve) erre vagy arra.
Az igazság pillanata, ha úgy tetszik.

Janossz 2019.05.01. 16:23:52

@ijontichy: Ahhoz szavad sincs, hogy a legnagyobb EU-s államférfi, egy korszakos zseni véleményét picsafüstnek nézték, figyelembe se vették az EU testületében? Hogy van ez?

Janossz 2019.05.01. 16:25:26

@444: A fenti neked szólt ám!

Janossz 2019.05.01. 16:32:50

@444: " akkor akár egy új hidegháborúba is sodorhatják a térséget. "

Az már megy. És nem az angol bombázók flangának Pétervár egén, fordítva. És nem Kanada annektálta Kamcsatkát.

Janossz 2019.05.01. 17:22:11

@444: " és az nyilvánvaló, hogy az eu intézményrendszere jelenlegi formájában tarthatatlan. "

Már tíz éve kellett volna reformálni, vagy inkább a nagy bővítés projekt idején.
Egy vicc a tatabatálásuk, döntéshozási képtelenségük, a jóllehet jó szándék vezérelte, de bénító egyeztetési, bürokratikus vacakolásuk.
Csak a bajkeverők profitálnak ebből. Jó, maguk sem tudták, hogy kiket ölelnek keblükre.
Senki sem számít a spanyol inkvizícióra.

Janossz 2019.05.01. 17:25:32

@444: Talán ezért van, hogy a német-osztrák nyugdíjasok folyton provokálják az áldott békés keleti birodalmat.
Fenyegető leveleket küldözgetnek mindenféle Altersheimekből az ügyeletes cárnak.

ijontichy 2019.05.01. 17:40:26

@444: "az ellenzék a soros alapítvány, a bertelsmann, ceu... amerikai demokrata stb." sajnos ezzel nálam semmire sem mész, mert google* inkább ezek, mint vitya & co. meg a beteg nacionalizmus. És tudod miért? Mert ezek nem akarnak megfosztani az egészséges nemzeti önérzetemtől (hogy a pénzemről már ne is beszéljünk). Eszükben sincs. Namármost, innentől kezdve a dolgok minden porhintés nélküli, lecsupaszított "üzleti tárgyalások", ahol ha valamit elbaltázok, akkor leginkább magamra haragudhatok. Nem úgy mint a szegény hüjjemagyar honfitársak, akik örökösen másokban keresik a saját boldogtalanságuk okát.

Sajnos fingom sincs, mi az a "kultúrharc", amit állandóan emlegetsz, de csak valami olyasmi lehet, aminek ürügyén ingyenélők a mások zsetonján akarnak jól élni ;-) Ez legalább annyira értelmetlen, mint a "vallásháborúk". Azokban is megpuszultak már rengetegen (sajnos még fognak is), mert képtelenek voltak agyilag eljutni odáig, hogy az ilyen dolgokért egyáltalán nem érdemes idejekorán megmurdelni. Helyette azokat kell rácsok mögé zárni, akik szerint igen.

Namost, ha valaki viszont ingyenélni akar (pláne jól), azt fel kell ismerni (akármiről is hablatyol eredeti szándékát leplezendő), és el kell hajtani nőnemű felmenője keservébe. Tehát a magyar idióták/gazemberek (aka "fidesz szavazók", ld. ÖV: "Miért szavazol a fideszre?") halmazával pont ezt kell(ene) tenni, mert különben még a becsületesen dolgozó magyar (és nem magyar) emberek pénzén fognak sokkal jobb színvonalon élni, mint az nekik teljesítményük alapján járna.

A hidegháború nem probléma, csak arra kell ügyelni, nehogy vlagyimir annyira gazdasági szarba süllyedjen, hogy megérje neki "feldobni a pakli kártyát". Tudod, az az, amikor az egyszerű emberek, egy háborúnak nevezett, szervezett emberölés útján kivitelezett létszámcsökkentésben hülyére gyilkolásszák egymást, majd amikor a maradék már annyira pácoltra pofozta egymást, hogy csak lihegve szitkozódni képes, akkor neki lehet állni kezdeni a bulit elölről. Ezen a régi primkó "problémamegoldáson" túl kéne már lépni, de hát amíg nemzetek olyan gazembereket képesek megválasztani, mint Mo. vityát, addig a veszély sajnos valós :-(.
(Btw. tudod miről ismerni meg a fideszest? kipállott a szája széle a sok nyalástól :-))

ijontichy 2019.05.01. 17:42:17

@Janossz: "Senki sem számít a spanyol inkvizícióra." :-DDD
www.youtube.com/watch?v=HqF_nPbX_Ow

Janossz 2019.05.01. 19:18:52

@444: Az idegesség fog felerősödni, ha nem lesznek túl erősek az euroszkeptikusok, úgy csomagban.

Ha meg a pápa olyanokat mondanaCsíksomlyón, hát lehet, hogy már ki sem kell ülni a Tusványosi pulpitusra...

Janossz 2019.05.01. 19:44:15

@444: Gondolod, kitérnek hitükből egy hamis prófétáért? Nem hiszem.

Persze, a pápa intelligens ember. Meg tudja képviselni a saját (szervezete) érdekeit. Nem úgy, mint más.

Janossz 2019.05.01. 20:49:43

@444: No problem!

Csak az eredeti szöveggel tessenek dalolni!:-)
Láttad te ezt?:

"Magyarországról romlott hazánkról..." ez az eredeti szöveg (Egri kéziratos 1798 az "édes" hazánk szöveghamisítást az 1950-es években követték el -erőltették az egyházra-, ugyanis a "szocialista-kommunista" haza nem lehetett romlott.

ijontichy 2019.05.02. 13:19:28

@444: "egy olyan népvallást kellene teremteni, ami a magyarokat egy bűnös népségnek állítja be"
Asszem neked elmentek otthonról - illetve nem is. Ilyet pont Ti szeretnétek, hogy aztán megvédhessétek a magyarokat :-D
Netene, mi lenne (na, csak úgy próbaképpen), ha megpróbálnátok kezeltetni ezt az ellenségképgyártó kényszerbetegségeteket, és valami hasznos üzleti tevékenységre fordítani azt a mérhetetlen sok energiát, amit erre pazaroltok. Ha sikerül, kinyílik a világ. És a világ nagy, szép és sokkal érdekesebb mint az a Mo. nevű sitt, amit építgettek, és ahova szegény, jobb sorsra érdemes honfitársaitokat akarjátok bezárni. A smasszerlét megrontja a tudatot, a jellemet, és esetleg a magány elviselhetetlensége olyan monológokban tör ki, mint amiket nap, mint nap ideöntesz.
Rólatok mindig az a sci-fi novella jut eszembe (talán "Védelem" vagy mi a címe), amiben egy súlyos paranoiásokat szállító kórházűrhajó lezuhan, és a betegek - akik mit sem tudnak saját állapotukról - túlélik :-/.

Janossz 2019.05.02. 18:10:32

@444: "egy olyan népvallást kellene teremteni, ami a magyarokat egy bűnös népségnek állítja be"

Te akarod a népvallást (népnemzetit helyesebben), amely szerint a megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt azt jelenti, hogy a magyarok mindenek felett állva, kiválasztott népként azt tesznek kedvükre, amit akarnak, felelősség nélkül.
Tévedsz, mint mindig.

Janossz 2019.05.02. 19:05:51

@444: Milyen az az informális államegység?
Ilyen a ruszki filmekben sincs.

ijontichy 2019.05.02. 20:19:34

@444: A magyar nacionalizmus célja az, hogy növelje a részarányt egy szűkülő (nemzetállamok) piacon. Biztos csőd. Jövőre homály, se liba, se máj :-)

Janossz 2019.05.02. 20:43:41

@444: Láttál te már nemzetiségi térképet valaha?
Akár száz éveset is? Trianon előtt az ország népének 50%-a nem magyar volt.
Azóta a levált területeken csak romlott az arány, Arad lakosságának úgy 8 %-a magyar.

De ha neked a hit a becsípődésed, hát legyen!
Kíváncsi lennék, hogy Románia, Szerbia ortodox népe, Szlovákia lutheránuslakossága hogy is viselné, hogy a svájci-debreziner új hited átvegyék.
De te biztos tudod ezt is.

Janossz 2019.05.02. 20:47:28

@444: Erdély népességének (Erdély, nem Románia!!) alig húsz százaléka magyar. Székelyfölddel együtt.
Na, innen lehet kalkulálni.

ijontichy 2019.05.02. 21:42:54

@444: A világon mindenütt szűkül. Pont. Ezt te nem látod, mert nem akarod látni, hiszen akkor miből lesz a holnapi zseton. Amit látsz az tkp. haláltusa görcsei. Nem lesz rövid, nem lesz szép se, azt sosem állítottam. Csak ez lesz.

ijontichy 2019.05.02. 22:45:18

@444: Nem tudom értelmezni, mi az hogy "hit" (ebben a kontextben). Te meg nem tudsz messzebbre látni a saját élethossz-kilátásod horizontján. Tökmindegy, hogy helyi anomáliák vannak. A nemzetállam, mint olyan, az evolúció szempontjából kezd meghaladottá válni. Egyre kevésbé hasznos elem a verseny szempontjából. A szociál-technológia színvonalának további emelkedésével méginkább az lesz. Ez nem "hit" kérdése. Hinni a templomban kell ;-)

ijontichy 2019.05.02. 23:17:04

@444: "mert hogy nagyváradi magyarok döntő többsége fidesz szavazó. a fidesz az egyetlen párt, amelyik a képviseletüket felvállalja."
Az olyanok, akik még a saját képviseletüket sem képesek megszervezni, csak terhet jelentenek a Mo-i nettó adófizetőknek. De facto, haszna csak a fidesznek van belőlük, mert szavazatot jelentenek. Tkp. még saját maguknak sem hasznos ez, mert így fognak igazán "elkorcsosodni" (sokkal rövidebb időtávon, mint vitya apuci "óvó keze" nélkül).

ijontichy 2019.05.02. 23:51:20

@444: Már megint _történelmi tapasztalatokra_ próbálsz hivatkozni, amik tkp. semmit sem jelentenek. Az evolúció szempontjából (tudod: próbák és hibák) nincs jelentősége, hogy _eddig_ mik voltak a sikeresek. Hisz épp azt mondom, hogy ez az evolúció szempontjából hasznos eszköz volt egy adott időintervallumban, és most már egyre kevésbé az. De mindegy is, épeszű embernek az a tény, hogy a központi csillagunk (a Nap) egyszer megmurdel, pontosan a szükséges és elégséges tény ahhoz, hogy belássa: a nemzetállamoknak mindenképpen reszeltek.

Amúgy - ha már - a Pax Romana elég sikeres volt, s egyben a történelem olyan szakasza, amikor a bíbor tógát egyként büszkén hordta fekete- és fehérbőrű, ilyen, meg olyan vallású.
Attól, hogy a főnököd gyorsnaszádról beszélt, még nem kell neked is megszűnni gondolkodásra képesnek lenni.
Cui prodest? Kinek az érdeke a sok kis nemzetállam? Többek közt az ingyenélő politikusoké. Jóval kevesebb kell majd ebből a "de facto" pofatépésen és mások kihasználásál kívül semmihez sem értő bagázsból. Érthető, ha minden követ megmozgatnak (főleg a "kiskaliberűek", mint vitya is), hogy ezt a folyamatot lassítsák, megakadályozzák, legalább addig, míg békében meg nem murdelnek a saját ágyukban. Ezért mondom, hogy - a mellett, hogy "napi rutinból" a legjobb üzletekre (munkára stb.) törekszünk a saját életszínvonalunk érdekében - túl kell látnunk a saját élethossz-kilátásunk horizontján.

ijontichy 2019.05.03. 00:10:13

@444: "de a fidesz összességében kevesebb hiányt produkál" Lényegtelen. Gyakorló üzletemberek ezt pontosan tudják. Ami lényeges, hogy a fityesz teljesen leamortizálta társadalmat. A jó makroszámok ára egy ízekre fragmentált ország, zömben "apucira" várva, hogy megvédje (bár megvédeni leginkább magától kéne), bő félmilla végleg elvesztett piacképes állampolgár, lerohadt egészségügy, és olyan oktatás, amely elsősorban az államtól egzisztenciálisan napi szintű függésben lévő, ideológiailag elhülyített embereket nevel tömegesen. Versenyképes (valódi sikerek adta önbizalom!), a sikert nem csak talmi hadabandázás és propaganda útján ismerő társadalmat építeni sokkal nehezebb lesz ebből a csődtömegből, mint talpraállni egy anyagi csődből.
Csak hogy rögzítsük (a "sikerekről" szólva): a "mi védtük meg Európát a töröktől..." típusú handabandázásnak semmi értelme. Nem "mi" védtük, hanem az itt élő elődök. Ha úgy veszem egyetlen, amihez a mai nemzedékeknek köze van, az a határnyitás. Na az se a vitya érdeme. Ahogy a "ruszkik haza" se, elvégre nem kellett nagy bátorság erről kajabálni, mikor bő hónapja (értsd '89 május) >10e orosz katona, 3000 tank, és sok-sok orosz pszh és felszerelés hagyta el Mo-ot, a nemvityák által megkötött egyezménynek megfelelően. Az, hogy egy ravasz paraszt - a helyzetet felismerve - miképp használta/használja ezt ki, miképp tart továbbra tudatlanságban tömegeket (és fordít nem kevés erőforrást arra, hogy ez a helyzet ne is változzon), nem rám nézve dehonesztáló. Ahogy az sem, hogy ennek tapsikolsz.

ijontichy 2019.05.03. 00:52:04

@444: Már megint ész nélkül csapkodsz össze-vissza. Ha figyelmesebben olvasnál, pontosan tudnád épp elégszer emlékeztem meg felmenőimről, méghozzá eléggé elismerő hangon, hogy nem nyomták rám soha az elveszített, vagy meg nem vívott harcaikat, kötelező érvényű súlyos örökségként. Ezért vagyok képes felismerni a pénzemre (munkám eredményére) ácsingózó ingyenélőket (és értékükön kezelni a dogokat). Tudod, akik felmutatnak egy fadarabot, elkajabálják, hogy ez szakrális, mert megérintette a jóisten szellője (vagy bármi, incl. Szent Nacionalista Hímtag), s mivel ők ennek hites tanúságtevői, letéteményesei, fizessek nekik de izibe. Idézném Dr. Réthy Lászlót: Lófaszt! (látod ennyire bírom a magyar nyelvet, szvsz. jobban, mint a fideszes honmagyarok 99%-a). Más kérdés, hogy a saját jólétemet nem fogom feláldozni, mert - bármit is mond vitya - nem állnak tankok a határon. Bankok se, de ha állnának, az se vis maior helyzet. Azokkal meg sokkal sikeresebben tárgyalnék (az összmagyarság szempontjából, nem csak az 5% szempontjából) mint az eltolcsy group.

Tudod, én egyet mondtam akkor, amikor te (valószínűleg) tapsoltál a kétkokárdás faszakodásnak: nem kéne megszentségteleníteni ezzel a fideszes csiganyállal azt a keveset, ami legalább összetart. De a magyarok ostobaságát jól mutatja, hogy még a saját _valódi_ értékeiket sem képesek megvédeni pár széltoló szaralaktól. Mert mára szinte mindent összenyálazott (hogy a szalonképesebb váladékkal fejezzem ki magam) ez a bagázs. Mindegy is, az anyanyelvem (a legfontosabb!) az enyém és velem van, ti meg majd rájöttök (ha megéritek), mekkora hülyét csináltak belőletek. Ha valakik, hát pont ti adjátok meg csak látszólag! a tiszteletet az ősöknek. A problémák zömét verbálisan hidaljátok át. Felszínes, értéktelen társadalmat építetek. Ez van :-(.

ijontichy 2019.05.03. 00:54:32

@444: Btw. atyai ágon még Vitézi rend tag is van, és sanda gyanúm, hogy ezen az ágon közelebb vagyok DNS-ileg Verecke hágójához, mint sok hithű fideszmagyar :-).

ijontichy 2019.05.03. 03:37:01

@neoteny: "apám Bp-n volt kiskorú iparosinas" :-)
Apám épp kinőtt az inasságból és már kijárt neki az Úr megszólítás (tudod, a szabósegédnek már kijárt), mikor beszipkázták (akkortájt mint a tiédet). Puskaport sem szagoltak, s ez szerencsének mondható. Az már kevésbé, hogy a komplett újonc alakulat a ruszkik kezébe került, és azok azzal a lendülettel már vitték is őket egy kis testvéri segítségre. Apám - a mostanság megint nagy haver - Azerbajdzsán vasúti hálózatát segített építeni. Mire ('47 vége felé) hazajött, itthon már kezdtek fújni a fényes szellők, szóval nem szegény magyar hadifogoly volt, hanem csúnya katona, aki a dicső szovjetúnió ellen harcolt, a gonosz Horthy-hadseregben (ahol ugye nem harcolt egy lövést sem), s ezért mehetett is csatornát ásni, mert arra nagyobb szükség volt akkor, mint a szép öltönyökre.
Na erre szokta mondogatni nekem, hogy ilyen egyszerűen megfordul körülötted a világ, anélkül, hogy te egy lépést is tennél. Ma jó fiú vagy, holnap meg már nem. De soha, soha nem plántált belém semmit, amit esetleg a ruszkik, a komcsik és egyebek iránt érzett (nyilván, ahogy már '56 után egyenesbe került az élete, ez egyre kevésbé is volt fontos). Az az ő problémája volt és maradt, rá és csak rá tartozott, hogyan él, hogyan számol el vele. Ismereteket adott át, hagyott rám, nem frusztrációkat.
Képes vagy felfogni @444: , mekkora ász volt az öreg, a holtuk napjáig az utódjaik lelkét, agyát mérgező, azok életét is megnyomorító gyűlölködőkhöz képest? Kötve hiszem. Hogy nekem nem számítanak az ősök? Kismiska vagy te öreg hozzám képest. Ahogy - elnézve a temérdek frusztrációdat - jó eséllyel a felmenőid is az enyémekhez képest.
De jó példa az anyai ág is. Nagyanyámnak pl. volt 4 elemije, két világháborút átélt, szívott a földesúrnál is napszámban eleget a savanyú vasi földeken, és mégis sokkal több megértő emberi bölcsesség volt a világszemléletében, mint amit te itt előadsz. Talán ezért is élt meg 97 évet. Nem pusztította a gyűlölködés. Hát röviden ennyit erről, meg az ősökről.

ijontichy 2019.05.03. 11:09:42

@444: :-) Hiába nyelvészkedsz, annyit érzel ebből, mint lábas a benne lévő pörköltből.
A múlt annyiból számít, hogy megőrizzük, tanulunk belőle, majd továbbadjuk ezt a tudást. De a legkevésbé sem tesszük miatta tönkre a saját, de főképp mások életét. És ez oldalfüggetlen. A minden barna foltban (ősszel az erdőben is) nácit kiáltó hibbant-libbant ugyanolyan, mint te, csak pepitában. Ha már itt tartunk, nesze neked szembenézés, ami nemrég kavart itt egy kis botrányt:
www.youtube.com/watch?v=NeQM1c-XCDc
Először a hibbant-libbantak körében a trailer, ami - gondolom szándékoltan - épp az auschwitz-i jelenetből vágott mintát, aztán meg a másik marha társaság, hogy mekkora blaszfémia már Germania szerepében egy csoki nő (a kutyás quadriga Victoria-ról nem is beszélve). Szerencsére a többség - főleg a full video kikerülése után - már pontosan érti miről szól a dal (nem annyira nehéz), még ha kicsit véresen szenzációhajhász is a látvány. No mindegy, füstölögj csak tovább, nyomd a monológokat, relativizálj, tereld a figyelmet elfele, nyomd a részeg fradista dumáját, hogy ti akkor is győztök, amikor veszítetek. Hallgass sok vitya-szpícset Kárpátia aláfestéssel, az való neked. Jó nagy szarban vagytok, de lesztek még nagyobban is.

ijontichy 2019.05.03. 13:01:53

@444: Sehogy. Gusztusosan néz ki, vagy sem? Jó izű, vagy nem? Van épp hozzá kedvem, vegy sem? Ennyi a kérdés. :-D
De ha már angol, tanulhatsz fejlettségi fokokat Douglas Adams-től:
1. Eszünk ma?
2. Mit eszünk ma?
3. Hol eszünk ma?
Mert ez a lényeges, avagy az étkezés fokozása. Kokárdával még senki sem lakott jól.

ijontichy 2019.05.03. 14:27:21

@444: Hahó, mint mondtam hinni a templomban kell (na jó, lehet Istenben is, hozzám hasonló módon is, olyan Russel-i mintára). A hitvilágnak semmi köze a gazdasághoz (nota bene: a világ mindmáig legsikeresebb gazdasági vállalkozásának terméke a vallás, nem a hit ;-) ).
Nincs olyan, hogy "csak egy maradhat" (ld. Isaac Asimov: Trends (1939), már akkor sokkal többet meglátott, mint te valaha is fogsz ;-) ). Előbb-utóbb váltás van. Mississaugában a Hazel ( en.wikipedia.org/wiki/Hazel_McCallion )1978-tól 2014-ig volt polgimester, és volt olyan választási év, hogy az ellenzék puskával vadászott jelöltet, mert senki nem akarta rongálni a későbbi rezüméjét egy elveszített választással. De az idő senkit sem kímél, így be is jelentette, hogy 2014-ben már nem indul. Most 98 éves. Működése alatt Mississauga Toronto alvóvárosából igazi nagyváros lett. Nézd meg a City Hall képét. Olyan, mint Kanada. Kívülről picit mintha egy mezőgazdasági building lenne, de belülről gyönyörű. Direkt lett ilyen, az építésznek pont ez volt szándéka - az ország, ami kívülről, első pillantásra kemény, durva, de ha megismered, full of beautiful secrets.
Ha ránézek arra, amit parasztvityáék művelnek Budapesttel sírni tudnék. Vitya és a komcsy band működéséről száz év múlva majd csak annyit írnak (fővonalilag), hogy teljesen sikeresen lehúzta a magyar társadalmat a mocsárba, a '90-es élmezőnyből a sereghajtók közé. Sikeresen összehozott egy opportunista, álszent, búvalbaszott, versenyképtelen társadalmat. Ez nem hit kérdése, ez tény. A részletek nem túl érdekesek. Tök mindegy, hogy ma, vagy holnap sunyibá' tudott-e szellenteni, és hogy Lölönek ízlett-e a babgulyás a debreceni Aranybikában, mikor arra járt asztali ezüstöt zsákmányolni, vagy felfújta. Azok a jövőbeli "szerencsétlenek" pedig, akik töritanári pályára adják a fejüket, amikor a NER korához érkeznek a tananyagban, óra után fertőtlenítővel fognak toroköblögetni ;-).

ijontichy 2019.05.03. 15:37:29

@444: "de ha most átvenné a hatalmat bangóné, akkor lenne versenyképes gazdaság?" Nem. Helyből biztos nem. Csak - talán - az elmeháborodott szintű etatizmusnak lenne vége (meg kell jegyezni, hogy az állami bürokratizmus, az EU-nak is gyermekbetegsége, de egészen más az ásás a magyar helyzet esetében). Fentebb azt írtam, az eddigi történelem nem ad semmire bizonyosságot. Ugyanakkor nagyon úgy tűnik, hogy a fejlődés során nem lehet lépcsőket átugrani, legfeljebb rövidebb ideig ácsorogni egyen. A bolsi band (nota bene: a fidesz - vityáék pártfoglalása után - a Kádár-rezsim legalja szemetjéből töltődött fel, akik - gyaníthatóan - nagyon nem örültek a '89-es, gazdasági tények kikényszerítette fordulatnak) '98-as hatalomra kerülésével megszűnt az épp csak elkezdődött vadkapitalizmus (ld. "eredeti tőkefelhalmozás"). Úgy tűnik, nem lehet megúszni. Ez a lojalitás-centrikus, mesterséges "hazai tőkésréteg" építés a világ legnagyobb baromsága. Tehát a valódi fejlődés mindaddig zárójelbe tétetett (delayed), amíg a komcsy band meg nem bukik. A magyarok pechjére a földrajzi elhelyezkedés, és az a tény, hogy Mo. még be tudott esni az EU-ba, a NER döglődését erősen meghosszabítja. Vége lesz persze, legkésőbb a vitya megmurdelésével, de addig sok hátrányt fog még összeszedni a magyar társadalom. Még ha @Khonsu olvtárs nagyívű látomásai nem is jönnek az általa elképzelt menetrend szerint ;-) , akkor is tény, hogy a jövő a tudásalapú társadalmaké. A NER viszont, létezésének alapját tekintve, antagonisztikus ellentétben áll ezzel.
Ja és kár beleragadni egyes személyekbe, mert összességében nem számítanak. Se a Lölö, se Lala, se a kovboj, se a kispiás, se a pocakos hadfi, se a vécékefe külügyér se senki más. Fájdalmas, de be kell látni, a magyar társadalom, a magyar közgondolkodás - még MTA szinten is (a Prostik Batthyány-köréről nem is beszélve) - messze elmaradottabb, mint azt mondjuk én '89-ben képzeltem :-(. Ez dobta föl a bolsikat, nem holmi "nagyszerű egyéni teljesítmény". De hát ez van, és nincs tökéletes "Altruizin" receptünk :-).

ijontichy 2019.05.03. 16:59:15

@444: Én semmi ilyet nem mondok. Egyet mondok, hogy a modell _teljesen_biztosan_ zsákutca. Tökmindegy, hogy közben a forint háromszor lenyugszik, ötször felkel, széltolcsy kivédekezik ötésfél államcsődöt (amiről lekommunikálják, hogy kilencésháromnegyed is megvolt), ojrópában kétszer előretör, majd kétszer rugalmasan elszakad a széljobb, salvini országa új Guiness-rekordot állít fel az egy nap alatt elfogyasztott kormányok számában, sorosról cáfolhatalanul lehozza az origo meg a nyújorktájmsz, hogy valóban Struldbrug... mindez nem számít. A hit sem számít, hogy a hinni kívánó magyar alattvalók miben hisznek (az alávalók (ld. kádéenpé) leginkább semmiben). Ettől még a modell zsákutca, a nemzetállamoknak meg reszeltek.

ijontichy 2019.05.03. 17:07:50

@444: "Vajon kinek állt érdekében eltagadni valódi őstörténetünket?"
Helyesen: Vajon kinek áll érdekében ilyen ótvaros baromságot állítani, hogy bárki el akarná tagadni a valódi őstörténetünket?
A válasz egyszerű: az összes bolsinak és ivadékaiknak, akik érzelmi alapon kívánják elterelni a nettó adófizetők figyelmét arról, hogy bizony "money for nothing" esetével állnak szemben.

Folyományok: Kinek áll érdekében - és van rá pénze és ideje - előállítani egy ilyen könyvet?
A válasz megint egyszerű: annak, aki tagja, vagy fizetett seggnyalója a fent említett bolsi hatalombirtoklók csoportjának.

ijontichy 2019.05.03. 20:37:04

@444: "nem azt írták rá, hogy "adidos", hanem azt, hogy "harczos"" Igen, azok akik ezt tették, semmi mást nem cselekedtek, mint kihasználtak egy, a picon fellépő keresletet. Végül is nem fegyvert adtak el, innentől kezdve meg mindenkinek a magánügye, hogy a "harczos" feliratú pólókért hajlandó a nehezen megkeresett zsetonját elcserélni a piacon, vagy a "third class" feliratúra ;-).
Lécci-lécci, hagyjál már a hibbant-libbantakkal. Azok pont olyan hülyék, mint a kocsma népe. Meg azok, akik szerint a Rammstein-video valami náculás. De míg ez utóbbiak "jobbára ártalmatlanok", a vityaizmustól döglenek az emberek a "világszínvonalú" magyar egészségügyben. Te is csak addig hablatyolsz itt nem túl magasröptű elmefuttatásaiddal, a földig érő nemzeti öntudatról, amíg a "napi húszdeka parizered" nem kerül veszélybe, csak azért mert egy félművelt félázsiai pengeti a lantot abban a nyomorult országban. Mert amikor veszélybe kerül, akkor nikket váltasz, de méginkább keresel egy jó fuvart a Lajtán túlra. Még mindig nem érted, hogy üres gyomorral, de tankok nélkül a határon, elég rövid életű lesz a nagymagyar nacimutatvány. Seggedet a földhöz verheted, de Mo. már régóta a "Korell köztársaság" (ha érted. ha nem @neoteny Gripen-gondolatai adnak némi támaszt). Illiberáliának esélye annyi, mint a mókusnak az erdőtűzben. Bosszantó az EU lomhasága, töketlenkedése, de végülis miért kéne bármit is tennie, ha nem is kell semmit sem tennie? Na ezért nem kell kecskére... izé félművelt félázsiaiakra bízni a káposztát, mert a végén úgyis a mezei pógár fizet, ha már nem volt elég esze úgy legelőször 2002 táján.

ijontichy 2019.05.03. 20:45:35

@444: "de a magyar állam 2010 előtt is lényegében működött[...] erre mondják legyintve azt, hogy mindegy, hogy ki lopja el."
Nem, nem így működött. Alap különbség, hogy nem várták el, hogy hálásan hozsannázva kinyald a seggüket, amiért lenyúlták a zsozsót. Nem erőltették meg nagyon magukat, hogy a társadalom középosztálya vastagodjon, a közgondolkodás polgárosodjon, de legalább nem is irtották tűzzel-vassal.
Ezt a sunyi fidesz árnyékpropaganda sulykolja már szinte a 2010-es hatalomra kerülésük óta. Öld ki a reményt, hogy lehet más, "onts monoton bút konokon és fájón" a nyakukba, hogy kiábrándultak és rezignáltak legyenek. Sajnos elég sikeresek.:-(

ijontichy 2019.05.03. 21:25:25

@444: Már megint személyekben gondolkodsz. Ki az a bangóné? Ki az az orbán? Az aki olyan ügyesen lavíroz, hogy kilenc év kellett, hogy eljusson az agyáig, nagyon rápacsált a Gripen üzletre? Most jött rá, hogy tán kéne pár rakétét is venni, ha be akar jutni a Fehér Házba? Az, aki annyira ostoba, hogy bepróbálkozik az EPP-be Salvinival? Még AKK is elhajtotta melegebb vidékre. Az akit épp most aláztak le - és milyen elegánsan - a saját kis jogászkodó fegyverével? Óriási tévedés azt hinni, hogy az az európai jobboldal, ami valószínűleg erősödni fog májusban az EP-ben, hajlandó lesz komolyan egy tálból cseresznyézni orbánnal. Vitya nem több, mint amit másokról álított: hasznos hülye, akit használ Putyin, a kínaiak, a bajorok és mindenki, akinek feltűnt már, hogy bizton alapozhat a stöpszli kis hübriszére :-)

De mindegy is, mert nem ez a gond. A probléma ott kezdődik, hogy ti (fidesznyikek) sajnos már régen megbuktatok mint nemzet. Eladtátok a saját honfitársaitokat (nem, nem zacskó ezütér' , abban még volna valami érthető), egy ravasz paraszt félázsiai kedvéért. Milyen nemzet az, amelyiket egy ilyen senki bolsi képes úgy összeugrasztani, ahogy veletek tette? És miért? Három perc hamis orgazmusért, hogy te különb magyar vagy a szomszédodnál, csak mert vityára, az élő istenre szavazol, vagy attól mert két kokárdát tűzöl a melledre, mert ő azt mondta? Szánalmas. A magyar - sajnos - még mindig az, aminek a költő leírta: rút Sybarita váz :-(. Sőt rosszabb, mert ezúttal senki sem tart a torkán kést, hogy ilyen legyen. "A múltat be kell vallani" és minél később teszitek meg, annál kínosabb lesz. Mert az a csoda nem fog megtörténni, hogy a NER majd dicső és sikeres lesz. Ha észreveszed, hogy döglött lovon ülsz, szállj le róla! Ismerős? Nem csak tapsolni kell, hogy milyen jópofa csávó ez a vitya hogy ilyenket mond, érteni és kéne. És tanulni belőle.

ijontichy 2019.05.04. 11:28:03

@444: Paranoia, ha mondom. Ki a fene akarná megbuktatni Orbánt? Még a magyar ellenzék se, mert pár küldetéstudatos agyamenten kívül (pl. gyurcsány) senki nem akar napi szinten pöcegödörben iszapbirkózni. Márpedig, aki "megbuktat", arra ez a sors várna. Mo. már a "Korell köztársaság", semmit sem kell tenni. Mert a zemberek sok mindent elviselnek, ha tankok állnak a határon, de nem állnak, és erre előbb-utóbb még az egyszeri fideszes is rázizzen, bármit röfögjön is a főröfi. Nota bene: egyetlen kormány nem képviselte ennyire rosszul Mo. érdekeit, mint az Orbán-kormányok. Pont.

Amúgy agyatokra ment ez a "mindenki Mo-ot akarja elfoglalni" c. idiotizmus. Igen, a paranoia fő ismérve, hogy a felépítmény logikus, csak épp az axióma hibás.

Semlegesség? Ja, arra gondolsz, hogy a széltolcsy szerint mingyá' utoléritek Ausztriát? Mert a semlegesség drága dolog ám, nem való az mindenkinek. De asszem a fideszrajongó pifújság körében is alábbhagyna a lelkesedés, ha megint be kéne vonulni fél-egy évre, mint a Hansiéknak, és ott az ilyen fideszkörnyéki harcipincsik vezényelnék a bulit. Ja, és ne gyere nekem azzal, hogy a semlegességet holmi multilaterális papírfecnikkel lehet garantálni. Ezt a verziót NATO-nak hívják, és nem semlegességnek. Ha szorul a kapca, a semlegességet a megfelelő saját erő tudja garantálni, kivéve persze, ha az orosz medve, vagy usák sas méretű ragadozó mégis úgy döntene, hogy neki ez kell és punktum.
Mint mondtam, ha döglött lovon ülsz, szállj le róla. Az orbánizmus döglött ló, csakúgy, mint az a beteges nacionalizmus, amit itt hirdetsz. Senki, de senki le se szarja a kulturális önazonosságodat. Ha pedig mesterségesen kell megvédeni, akkor úgyis megeszi a fene előbb, vagy utóbb magától, akkor is, ha lilára vered hisztizve a segged Kossuth-téren, fényes délben. Pl. a németeknél is akadnak sokan, akik rettegve féltik a nyelvet az anglicizmusoktól, de hát olyan ez, mint a flu: ha terjed, akkor terjed.

ijontichy 2019.05.04. 12:49:07

@444: Már megint öntöd a neveket. Nomina sunt odiosa. Nincs jelentőségük. Ezzel hülyítitek el a 2.5 milla idiótát (a pár tízezer aljas gazember más tészta). Belecsavarodnak szegények a sok gizgazba, amit rájuk borítotok. Amúgy szerinted nooormális, hogy két választás között is állandóan 100dB-en szól a harciröfögés? És senki nem szól, hogy "hé te szegény beteg, már kezeltetni kéne magad, mert mikor fogsz így élni?". A komplett társadalom, önsorsrontó módon beszállt egy torzult személyiségű hülyegyerek játékába :-(

Pár hete vonatoznom kellett, mert szervizben volt a kocsim, a nejemnek meg másutt volt dolga. Összehaverkodtam pár brazil sráccal, akik röpke egy hét alatt beugrálták Európát. Jártak Budapesten, Bécsben, Pozsonyban is, és épp Berlinbe tartottak, onnan meg haza. Tök jót sztorizgattunk, felzabáltuk az elemózsinkat közösen, megállapítottuk, hogy a Pick-szalámi selymesebb, a szlovák túl csípős, némi sör és bor is gurult, ha lesz elég zsetonom, megyek "Rock in Rio"-ra (szállásra nem lesz gondom), elvégre addig kell(ene), amíg a derekam megálljt nem parancsol ... Vö. az egyszeri fidesznyikk magyarral, aki sokszor kerül idézésre a hazai blogoszférában: "külföldre se nagyon járok, ott is csak házak vannak, meg emberek". A helyzet az, hogy nem szégyen ám bevallani, hogy savanyú a szőlő, nincs zseton, de pláne nincs bátorság, amit legtöbbször a nyelvtudás hiánya okoz. Pedig, Crede mihi experto Roberto: "Words? Where we're going we don't need words." :-) Egészséges kíváncsiság, nyitottság. Mondd, ti csak úgy mesélni szoktátok a népmeséket, hogyaszongya "az egyszeri szegényember legkisebb fia elindult szerencsét próbálni, anyuci sütött neki hamubasültet..", vagy értitek is? 2.5 milla búvalbaszott, tekintélyelvű idióta, ez vagytok ma. Ránéz az ember a komolykodó Orbán, vagy a Harrach "gyűlölömavilágot" Péter képére és elmegy az életkedve.
Egy a baj: a kulturális bezárkózás ugyanúgy elkorcsosít, mint a genetikai belterjesség. Nem, nem kell mindent átvenni, de pont a fél világon átvándorló magyaroknak kéne tudnia, mennyire hasznos ez.
De nem gond, ahogy mondás tartja, mindenki a saját szerencséjének a kovácsa (hű, mennyi jó szólás van, csak épp úgy bugyogjátok föl, de nem értitek). Legrosszabb esetben majd (persze ha van annyi józan eszetek még, hogy a vlagyimirt max egy jó vacsira engeditek be), mikor vitya megmurdel, elkezditek - újra - megfizetni a tanulópénzt. Elvégre van mibül, gazdagok vagytok, "jól teljesítetek", nemde? Azt a kis időt már féllábon is kibírjátok, tökös nép a magyar, addig is jól elfoglaljátok magatokat gumicsontokkal, úgymint sanyi'bá, szélberni, lala, lölö, tercsi-fercsi-kata-klára, s valahány név a kubatov listába' .

ijontichy 2019.05.04. 13:08:18

@444: Who the fuck is "kovboj"? Majd pont tőle fogok kulturális önazonosságból leckét venni, ha PLSZ a vityát is?
Mondd maradt még bennetek némi egészéges öntudat, büszkeség (nem az a talmi hadabandázás, amit a vezéretek előad), vagy már mind elkopott az úton, és csak félresikeredett nagyhangúaknak hurráztok, meg tapsoltok, rutinból?
Tükör olvtárs, tükröt ajánlok. Kilenc év senkitől sem zavartatott, 2/3-os kormányzással sikerült úgy leküzdenetek magatokat, mint Piszkos Frednek. Hajrá, magyarázd a sok híg lével a bizonyítványt, hátha eltakarja a kátyúkat (amíg bele nem lépsz). Hajrá, van még lejjebb :-/.

ijontichy 2019.05.04. 13:23:17

@444: "akár azt is elő lehetne írni" Control freak. You're a control freak. Dead end :-(

ijontichy 2019.05.04. 16:26:42

@444: Honnan tudod te, aki nem vagy ellenzék, mit képzel az ellenzék?
Biztos vagy benne, hogy te - mint control freak - meg tudod ítélni, hogy más is ennyire control freak-e? Nem mindenki görcsöl ám, és vágyik úgy az irányítottság adta (hamis) biztonságérzetre, mint a 2.5 milla fidesznyikk. Azért ezeknek nem ártana némi objetív alátámasztása (a szimpla orbánhablatyárpi-hányáson túl).

Amúgy már miért ne használnák ki a (fejlettebb) nyugati országok a leszakadt keleti tömböt? Miért várod el a tigrincstől, hogy - megtagadva saját természetét - ne legyen ragadozó? Ám ez nem jelenti azt, hogy a rábízom magam egy félművelt félázsiaira, hogy védjen meg, akitől mindössze annyi telik, hogy "nagyok vagyunk, földig ér a farkunk, és nem, nem soha, mer' a magyar emberek...". Közben stikában persze csontig nyal be a német nagytőkének (meg szinte bárkinek, akitől leesik pár zacsi della), de ami rosszabb, még vologyának is.
Ja és fejezd már be: a balliberális ellenzék SOHA nem vetemedett arra, hogy ilyen szinten, teljesen tudatosan, mindent megtegyen azért, hogy a magyarok továbbra is ilyen szellemi sötétségben maradjanak. Pont! Nem állítom hogy mindent megtett azért, hogy legyen világosság, de ellene se harcolt ily vehemenciával.
Leszőnyegbombázták az agyatokat és már észre se veszitek, hogy a romokon éltek. De elég hangosan és visszataszítóan nyomultatok már az ezredforduló táján is ahhoz, hogy a normális emberek inkább csöndben félrehúzódjanak a gángó, gusztustalan egypártdrukkerek elől. Akkor kezdődött az igazán szar hangulat. Meg se próbáld tagadni, mert saját tapasztalat. Kilenc év 2/3! Eredmény még csak nem is nulla, hanem mínusz. Locsoghatsz bármit, kilenc év 2/3, sokszáz-ezer milliárd ingyenpénz (ja és nem volt parancs, tehát csak a hülyék adják vissza azt a német cégeknek). Olvassatok "Rossz tanuló felel"-t. Tele a magyar kultúra csodás és tanulságos gyöngyszemekkel, de ti csak az olyanokat vagytok hajlandók (el)ismerni, ami a "mártíromságotokat" támasztja alá.

Errefelé - csakhogy te is értsed - pár vereség szériában is elég, hogy kirúgják az edzőt. De ti nem, olyan nincs, hogy Pannónia hősének ne legyen igaza a világ ellen. De hajrá, bizonyítsatok! Hányszázezernek kell még lelépnie, hogy szembenézzetek magatokkal? Bő félmilla már elhúzott, jópár százezer a határon túl keresi a zsetont ingázva. A Mityenkátok külön figyelembe veszi, mikor megy szabdságra az Audi, de ti aztán tudtok. Mit? Szájtépni? Másokat hibáztatni? Tapsolni annak, aki megsimogatja a kis buksitokat, hogy nem ti vagytok a hibásak, hanem norvég alap, a soros, az amerikai demokraták, meg a Mars állása... és általában az egész világ, mert nem úgy működik, ahogy ti elképzelitek? Hát, errefelé az ilyet idiótának nevezik, nem egészen alaptalanul. Emlékezzetek a döglött dakota lóra. Ha az igaz volt akkor, igaz az most is :-)

ijontichy 2019.05.04. 16:30:29

@444: "Így kéne, úgy kéne..." Ötéves terv mikor lesz? Nemzetiszocialista tervgazdálkodás? ;-)
Biztos hallottál már arról, hogy amikor a lakótelep építések anno divatosak voltak a világon, errefelé nem alakították ki azonnal a járdákat... Ennyit a control freaks-ről, nomeg az ötéves tervről.

ijontichy 2019.05.04. 18:25:42

@444: Lehet a híglevet továbbra is öntened, de a lényeg még mindig az, hogy 9 év 2/3, és 40% épp hogy létezik (~400 Euro/hó alatt), félmilla meg elhúzott.

Gondolom az a ~hétmilla húz le benneteket, meg a soros, az amerikai demokraták... stb. azért nem értétek még utol az osztrák színvonalat. Szóval ezért az EÜ színvonala is, hogy gyorsabban fogyjanak a ballasztok. Az EU-s pénzek meg külön ártottak (na ebben egyetértünk), pedig mindent megtett Pannónia hőse, hogy ne öntsék már oda, csak a kurvapecér Lázár betett neki (el is zavarta bagózni).

Magyarán bayercsóti az isten, és 2.5-3 milliós Mo-ot akartok? Én benne lennék. Egy kísérlet sem teljes csőd, elrettentő példának mindegyik elmegy :-). Lenne "élettér" ;-) minden hithű magyarnak doszt, nem zavarnák a nem tisztafajú "kevertek". Megvalósíthatnátok az illiberális idiokráciát :-).

Félreértés ne essék, ha nem úgy gondolnám, hogy a csendes, békésebb (tkp. megerőszakolt) többség szeretné már maga mögött tudni ezt a hazájára nézve roppant dicstelen időszakot, egy kisujjamat se mozdítanám. Nekik csak annyit, hogy az idő mindent megold (elvégre mostanra Gary Lineker elhíresült mondása is megdőlt ;-)), de azért lehet siettetni. Az első NER-koporsószeghez elég hó végén egy félórácskára feltápászkodni a fotelből. Aztán elképzelni, ahogy az eredmények láttán vitya legyakja a dühöngőt a szuterénben... priceless. :-)

ijontichy 2019.05.04. 19:06:58

@444: Már vártam ;-).
9 év 2/3, és 40% épp hogy létezik (~400 Euro/hó alatt), félmilla meg elhúzott. Ennyi a lényeg. Erre írhatsz hatkötetnyit is, értéke pont egy míves nulla. Mert a siker igazol, és "9 év 2/3, és 40% épp hogy létezik (~400 Euro/hó alatt), félmilla meg elhúzott" az szvsz. nem siker :-(.

ijontichy 2019.05.04. 19:56:50

@444: Ne aggódj, alakul.
index.hu/gazdasag/2019/05/04/mar_82_ezer_magyar_el_ausztriaban/

Egyébként miért ne köpködnék egy picit. Ha már alázást említettél: '98 után aláztatok minket eleget. Egy szaros kis politikus miatt képesek voltatok lenézni a honfitársaitokat, szomszédaitokat, barátaitokat, különb magyarnak képzelni magatokat, csak mert "nektek két kokárdátok is volt, meg a viktorra szavaztok".
Amúgy: nem vetted még észre, hogy örökösen arról írkálsz, hogy "kinek mit kéne csinálnia"? A bangónénak, az orbánnak, az ellenzéknek, meg mindekinek, aki nem akar a vitya seggéig érő nemzeti tápláléklánchoz tartozni. És itt van "elhantolva" ;-) Kádár-népének a fő baja. Perspektívától a biztonságon át a sültgalambig mástól vártok mindent. Hát nesztek, orbán megígérte. De tényleg ilyen lovat akartatok? Lassan minden szomszédunkról elmondhatjuk - Pravda mintára - hogy az utolsó előtti helyen végzett, míg a magyar csapat a második helyet szerezte meg. Ha pedig egy magyar, akinek fáj ezt látni, megszólal, azt elkülditek... na jó, külföldre ;-)

ijontichy 2019.05.04. 20:35:39

@444: Ne aggódj, én biztosan nem. Minek dobnék el egy jó minőségű életet, ahol nem tolják naponta a pofámba az ex-bolsik propagandáját. Abból elég volt '90 előtt. És ez rosszabb. De azért nem fogsz nicket váltani akkor sem, ha majd bedőltök, ugye? Az nem lenne illendő egy tökös-kurucos magyartól ;-)

ijontichy 2019.05.04. 20:47:58

@444: Btw. Ezt nem te írtad?

magyarnemzet.hu/velemeny/nem-keltik-jo-hirunket-6869051/

Dől belőle az ostoba pátosz, a még ostobább kivagyisággal mixelve. Rossz híreteket keltik? Az ugye nem opció, hogy talán nem ok nélkül? Na jah, az ostobák mindenben magabiztosak.

ijontichy 2019.05.05. 02:30:48

@444: Hol írtam, hogy örülök neki? Azt állítom, hogy a szöveg az csöpög az ostoba pátosztól, a még ostobább kivagyisággal mixelve. És pontosan így is van. Azt egy szóval sem állítottam, hogy nincs elég vevő az ilyen pamfletekre. Bár nem értek vele egyet, mert szvsz. az ilyen, nem történelemből okulás célzatú, hanem siránkozós "living in the past" csak rombolja az egészséges szemléletű személyiséget. Anyuci pici fiacskája sír, hátha kap "juticsokit"? Hogy Trianon igazságtalan volt? Hát persze. Ahogy a homo sapiens történelme tele van igazságtalansággal. De ha naponta átkozódom és hamut szórok a fejemre az mit is változtat ezen? Mo. többet érdemel, mintsem az ilyen sehova sem vezető nyüszögésbe süppedjen. Sírva vigadni lehet a krimóban. Oda tartozik. Tudod, szerintem az is egyfajta "hazaárulás", ha többre is képes emberek ilyen silányságra vesztegetik az idejüket. "Hass, alkoss, gyarapíts, s a haza fényre derül" - ismerős? Az a baj, hogy a hatalmas kulturális örökségünkből csak arra vagytok hajlandók emlékezni, ami épp megy a napi ideológiátokhoz. Nos, a hasonló sirámokból az elmúlt majd száz évben már "alkottak" épp elegen, épp eleget. Novum semmi. Haszon semmi. De a zsetont elkéri érte. Ha valóban hazafi lennél, meg sem próbálnád ezt a pubit velem szemben védeni, hanem elküldenéd valami hasznos munkára :-/.

Returning to... szóval miért is van, hogy a "talán nem véletlenül keltik rossz híreteket" az nem opció? E felett persze elegánsan elsiklasz. Talán mert Übü király... izé "a Párt nem téved, elvtársak!"? Hol is hallottam én ezt utoljára? Nomeg a "húzzon innen mindenki, aki nem hajlandó hangról hangra egy nótát bégetni a nyájjal" hozzáállás. Valami Rákosi Matyi rémlik? Csak nála a "húzzon el" sem volt opció. Nem akkora fejlődés, hogy hanyatt essek tőle :-/.

Szitokszóvá tettétek a liberalizmust, hlott ez nem ideológiai, hanem jogi kategória. A liberalizmus jog. Jogod van nem együttbégetni a nyájjal, ha nem tezsik a nóta, és ezért nem verik be a fejedet. Száműzni a liberalizmust nem egy életbiztosítás, főképp Übü kerá' országában, aki megkoronázása előtt volt már liberális, polgári, "térdre csuhások imához", népnemzeti yuppie, most meg épp a keresztény ojrópát akarja megvédeni. Mert egy nap a legtehetségesebb opportunista is eszmélhet arra, hogy nem tetszik neki a legújabb nóta, vagy ami rosszabb, "ő lesz soros" ;-).

ijontichy 2019.05.05. 14:21:01

@444: "meddig lehessen elmenni ebben a hülyeségben, amivé vált a liberalizmus?"
1. leszögezném újra: a liberalizmus jog.
Hogy meddig lehet elmenni, az a társadalom fejlettségétől függ - és nem egy-két évben gondolkodunk, pláne nem ragadunk le és kiáltunk ki tendenciának "egyedtípus-előfordulásokat". Viszont az olyan aljas gazemberek, mint a vitya & co. hatékonyan tolják ezt az időt kifele (hatás-ellenhatás). Sajnos a 40 év cucilista kísérlet után immár 20 éve jár Mo. ebben az ő zsákutcájukban, és hát egy, "a seggem csak verbálisan áthidalva nem lóg ki a gatyából" országban ez hiba, sőt bűn.

Konkrétan a Porgy és Bess ügyről: Az egy baromság a jogtulajdonos részéről, de felhívnám szíves figyelmedet, hogy lényegében nem különbözik attól, hogy a te fejedet sem verhetik be azért, amikor itt bornírtságokat irkálsz (amúgy ebben_a_kérdésben nem fogom szilvesztrót megköpködni) :-).
A világ nem tökéletes. Veled az a baj, hogy ami neked fáj, az persze azonnal orvoslandó. A Porgy és Bess, a hatvankétésfélnemű különvécé és a hasonló dolgok meg fognak az idővel oldódni, tán még hamarabb is, mint a Trianonról nyüszögő magyar. Elvégre a hatvankét(és fél)nemű különvécé ügyének felvállalói (problémacsinálói?) nem is sokban különböznek tőled. Tudod, az üzlet, üzlet, a munka nem szégyen, Jézus koporsóját sem őrizték ingyen... mindegy hogy a fidesz (magyar/európai nettó adófizetők?), vagy más állja a cehhet :-). "Ügynek" beállítani valamit, majd némi pofatépés után jó vaskos zsetongurigát kasszírozni nem törvénytelen, csak nekem elmegy tőle az étvágyam (nem a vécé, mint olyan miatt persze :-)).

Trianon, Holokauszt: Trianon igazságtalan volt. Tkp. a "faluvégi kocsma" szabálya érvényesült (ti. az erősebb eb szaporodik). OK. A jelen fidesz kormány épp azon ügyködik, hogy a faluvégi kocsma szabályai erősebben érvényesüljenek (nem vitaindítónak szántam, ez tény), ergo nekem fidesznyik ne siránkozzon Trianonról. A következetesség becsülendő, mindegy, hogy a husáng melyik végén állsz.
A Holokauszt is igazságtalan volt (nem fokozom és halmozom a jelzőket, de hozzátenném, szvsz. különösen azért, mert a "Kohn bácsi a sarki fűszeres" szopta meg leginkább, aki normális időkben "hozomra" is szokott segíteni a goj embertársainak hóvégén. De hát, mint mondtam volt, a világ nem igazságos, ahogy a Don-kanyari magyar mondaná, ha élne). Mindegy, a leckét megtanultam, legjobb tudásom szerint a fiamnak is továbbadtam. Nem kezdek hibbant-libbant módjára sikoltozni, ha valakin barna színű inget látok, ám pofánbaszom, ha úgy is nyitja ki a száját, hogy abból világos, nem a színt kedveli. És - hogy kerek legyen - a MÁV-ot perelni próbálóknak is csak a régi vicc csattanóját tudom mondani: "Na menj a picsába krokodil!"

Jó sokat emlegeted a hitet/vallást, erről jut eszembe. Érdekes (bár ez leginkább katkó, de másnak is az lehet), hogy amikor - Isten segedelmével!!!, ugye? - találnak egy Jézus Krisztusi értelmezéshez erősen közelálló pápát, és az nem aszerint kezd el beszélni, ahogy ők azt elképzelték, máris köpködnek. Na jah, Jézus egy volt, farizeus annál több :-( Btw. Szerintem egy művelt, keresztény családból származó tízéves, simán alázná teológiából a nagy keresztény ojrópavédő vityát. Persze én csak egy Russel-i értelemben vett agnosztikus-ateista vagyok, de azért csendben öklendezhetek egy picit?

peace ;-)

ijontichy 2019.05.05. 15:29:24

@444: A liberalizmus Jézus Krisztustól vezethető le (ld. "konkoly és búza") és semmi köze holmi nemzetekhez (ez kurvára kénylemetlen nektek, ugye?), a joguralom pedig zsidó gyökerű eszme. A "szekuláris állam" pedig végre megvalósította azt is, ami a Bibliában van: az állam nem avatkozhat vallási kérdésekbe, minden ember szabadon választhatja vagy utasíthatja el a vallást - ami ugye megint Jézusig vezethető vissza. Jézus nem az ateistáknak mondta, hogy a ti atyátok a sátán, hanem a farizeusoknak. Nem pajtikám, a "liberálisok" pofát ugyan sokszor tépnek, viszont ritkán gyilkolnak. Ha jól tévedek, a nemkatkó egyházak történelme sem mentes némi hirigtől. Sprengler és Institor tudásának lelkes alkalmazóiról már nem is beszélve :-(. Tudod... csak szép szerényen.

"valamilyen nemzetek felett álló szuperelitként határozzák. ebből következően nem-magyarok."
Nálad teljesen elmentek otthonról. Szerencséd, hogy semmi közöd a magyarságodhoz, elvégre azt apádtól-anyádtól, meg a születésed helyétől kaptad készen (ha egyáltalán, mert csak valamilyen kisebbségi komplexusban szenvedők rugóznak állandóan ezen). Nekem meg pechem, hogy semmi közöd a magyarságodhoz, ugyanis az ember nem válogathatja meg a honfitársait. Ez van. Minden nemzetben vannak "nemszázasok" :-( Az én Istenem óvjon mindekit attól, hogy a hozzád hasonlók valaha is dönthessenek arról, ki a magyar.

FrVili 2019.05.05. 18:01:50

@444:"elvesztette szuverenitását" szegény kis balfasz ország, pedig 1918-ban épphogy megtalálta, de azóta se tudja merre hány méter. 1526 óta Magyarország sohasem volt önálló állam, még kevésbé önmagában zárt népi elem. Csak 1686-ban következett el Buda felszabadítása a törököktől, és Magyarország azután is többé-kevésbé valamiféle függőségi helyzetben volt 1918-ig. Sohasem volt kellő népi ereje és forradalmi lendülete, hogy önálló állammá váljon. Így az 1703–1711. évi, Rákóczi vezette forradalom is csak zendülés volt, nem alapvetően forradalom. Lázadtak és szabotáltak minden felsőbb hatalom ellen, mely az ország sorsát meghatározta. De ez mindenkor passzív rezisztenciában nyilvánult meg, kockázatmentes ellenállásban, amit felfuvalkodott szólamokkal lepleztek, és messzemenően kihasználták a más vérségi elemeket, azok magas teljesítőképességét és jobb adottságait. Magyarország részvétele az 1848–1849. évi eseményekben szintén csak úgy vált lehetségessé, hogy Bécs utat mutatott. Csak Ferenc József halála után lettek valamivel bátrabbak, de mielőtt Magyarország önállósításának útjára léptek volna, óvatosan kivárták, míg a birodalom összeomlása 1918-ban világosan láthatóvá vált, majd magukhoz ragadták azt, ami még megmaradt. Azóta létezik az úgynevezett magyar nemzet, és időközben bebizonyította, hogy nemzeti életre alkalmatlan, és az marad a jövőben is. Vezető rétegének folyamatosan negatív kiválasztása következtében törvényszerűen ahhoz a ponthoz kellett elérkeznie, ahol ma áll.
"A magyar nemzeti himnuszt Erkel, egy kölni német írta; Budapest szinte minden épületét, a hidakat is ideértve, németek alkották. Német volt a leghíresebb magyar festő (bajor származású), a leghíresebb magyar költők szlovákok voltak. Gömbösben is német vér folyt. A német nyelv, a német zene és a német kultúra a múltban és még ma is a legfontosabb helyen állnak Magyarország életében. 1925-ig a kormányzó maga is csak törve beszélt magyarul, és több oldalról hiteltérdemlően arról értesültem, ha szenvedélyessé válik, még ma is inkább németül, mint magyarul beszél. Bemehetünk a legelőkelőbb budapesti bárba, és megállapíthatjuk, hogy a konjunktúra folytán bőségesen adagolt dzsesszt és swinget belső részvétlenség fogadja, míg a régi bécsi dalok és a bécsi valcer elnyűhetetlenül diadalmaskodnak. Ha éjszakánként magyar tisztekkel mulatunk, feledésbe merül az „éljen Hungária”, „éljen Horthy”, és győz a „Heil Hitler”. (Borban az igazság!)"- írja Veesenmayer Steengracht külügyi államtitkárnak írt levelében

FrVili 2019.05.05. 18:24:04

@444:
a szegény megszállt országról így írt a fent említett vezető:
"Egyetlen egy dolog biztos –és ezt különböző magas katonai körök önként és nyilvánvalóan szándékosan, nyomatékosan hangsúlyozták: egyetlen magyar katona sem fordítaná fegyverét – még parancs esetén sem – német katona ellen. Ez a hadsereg világos állásfoglalása, és ebben a pontban egyetért a kormányzóval."

ijontichy 2019.05.05. 19:10:26

@444: OK. A szimptómák egyértelműek, dolog most már tiszta :-(.
Egy átlagos, többé-kevésbé helyesen szocializálódott magyarnak (mint én), a magyarsága olyan természetes valami, mint a levegővétel. Nem akaszt trikolórt az ágyával szembe, hogy reggel máris tudatosodjon benne, ő magyar. Nem tart öntudat-ötperceket napi ötször, mikoris elismétli n-szer, hogy magyar vagyok tökös legény, az én nemzetem a kiválasztott (miután az úr kirúgta a zsidókat)... stb. Magyarságával leginkább csak sátoros ünnepeken foglalkozik, nomeg ha az útja épp nevezetes helyek mellett visz, mint Petőfi szobra, vagy Bem apóé, vagy csak néha úgy megfogja a táj, amit épp lát stb. olyankor átfut rajta magyarságának explicit tudata. Nagyjából - nem milliméterre, az ország túlvégének legutolsó "colour local"-jáig bezárólag, de - ismeri hazája történelmét, szereti és ápolja nyelvét. Nyilván zöme sokat megtenne hazájáért, ha valóban tankok állnának a határon. Kábé ennyi.

Amit itt előadsz, az kompenzáció. Nem tudom, mit kompenzálsz, de nem is érdekel. Mindegy, mit állítasz, hogy te a népfősulin, meg a krimó népétől hallottakat prezentálod ide, a cselekvés ténye és módja önmagáért beszél, ahogy a trollság is. Kompenzáció, pótcselekvés. Akik unos-untalan pölö "apostoli szent királyság"-ról és hasonlókról zagyválnak, azoknak problémáik vannak. Mindegy hogy tudatában vannak, vagy sem. Mindegy, hogy mi, és életük mely szakaszában érte őket. Ez egy kívülállónak egyértelmű (tényleg: hányszor mosol kezet naponta? de őszintén!). Nem mondom, hogy fordulj szakemberhez, mert sajnos arra a nyomorult országra komplettül ráférne egy jó képességű analitikus segítsége.

Egy biztos: amikor azt állítottam, hogy a vityáék bő húsz éve rombolják az egészséges társadalmi tudatot, gátolják a normális fejlődést, az tökéletesen megfelel a valóságnak. Nagyon sok ember életét sikerült már eddig is megnyomorítaniuk, és sajnos nincs még vége. Ez a "magyar vagyok, sőt még magyarabb is a bő fél országnyi többi állampolgárnál" a személyiségre nézve elég káros pótcselekvés, és inkább csak ront a helyzeten.

Valahol fentebb említettem azt a sci-fi novellát a paranoiásokról. A sztoriban, mikor felfedezik a lepottyant hajót, és megtalálják a naplókat, az egyetlen kevésbé súlyos esetet maguk közül - aki hajlamos elhinni, hogy ők egy rakás gyagyás - végül kinyuvasztják, mert zavarja a logikai felépítményüket, zavarja a biztos pontot az életükben. Onnantól - feledve ezt a kis zavaró közjátékot - ismét vígan védekezhetnek "az ellenség" ellen (akikből testi valójában ugyan, még egyet sem láttak, egyetlen hullát sem találtak; bár többen állítják hogy ők biza telibe trafáltak egyet-kettőt-sokat), permanens alertban élve életüket. Bár a történet a képzelet szüleménye, szar ügy.
Mindegy, egyszer vége lesz a NER-nek, mint a botnak, s vele ennek a beteges kergemagyarkórnak is. Addig azonban elég sok olyan ember életét keserítheti meg, akinek nincs lehetősége alámerülve kibekkelni, elzárkózni, vagy lepattani :-(. Titeket nem féltelek, mert simán képesek vagytok - az axióma változatlanul hagyásával - újraépíteni az új helyzetnek megfelelő, logikailag hibátlan felépítményeteket.

ijontichy 2019.05.05. 22:01:14

@444: "előadod, hogy a jog jézus krisztustól származik, aztán azt, hogy aki ilyesmiben hisz paranoiás"

Vigyázz, nemcsak nem teljesíted a precíz logikai felépítmény követelményeit, de még a copypaste se megy.

"neked mi a legmagasabb iskolai végzettséged?"
Nyolc általános (négy első + négy második) ;-)

Amúgy most ki köpköd? Nem voltam olyan szörnyű, hogy ennyire kibillenj. :-) Na jóccakát.

ijontichy 2019.05.05. 23:02:42

@444: "ha nincs semmiféle magyarellenes csoportosulás pesten, akiket o1g próbál kivégezni, akkor kik sivalkodnak?"

Ha olyan patetikus akarnék lenni, mint néha te (meg az a ficere a MN-ben), akkor azt mondanám olyan magyar hazafiak, akik pontosan értik, mit művel az orbán & komcsy band azzal a szegény országgal, de sajnos sokat nem tudnak ellene tenni, mert sok lúd disznót győz. De nem mondom, mert fogalmad sincs arról, mi az hogy "hazafi" csak arról, mi az a "hazaffy" ;-) (elárulom: nem ugyanaz)

"előadod, hogy neked nem hited van, hanem igazolt tudásod" ez mi a lópikulát jelent? Én maximum a lopott holmit tudom előadni őrmester elvtárs, mást sosem állítottam ;-). Amúgy a hitemhez semmi közöd, az magánügy, de egye fene. Arra nem emlékszem, hogy olyat állítottam volna, hogy olyan nekem nincs. Arra igen, hogy amolyan Russel-féle agnosztikus-ateistának mondtam magam. Mivel felsőfokú népfőiskolám van ;-) pontosan tudom, hogy Russel szerepel a "Világnézetünk alapjai" c. kötelező jellegű kurzuson, így tudnod kell, mit is takar ez a fogalom. :-)

ijontichy 2019.05.06. 01:52:43

@444: na látod, látsz te dolgokat, csak a következtetések...
hazafi: aki látja, mit tesz hazájával vitya & a komcsy band, ezért aggódik.
hazaffy*: idióta és/vagy gazember. utóbbi az, aki tisztában van a dolgok állásával, csak épp tesz rá, mert a ner haszonélvezője.

Erre azt mondod, ez hit kérdése. Csakhogy... 9 év 2/3, sokmilliárd ingyenpénz, félmilla elvesztett piacképes ember, százezres határon túlra ingázó munkavállaló, 40% alulról szemléli a bányászbékát, 125e/hó alattiból él, az eü. lerohasztva, az oktatás ner-kompatibilis hazaffyvá* igyekszik nevelni a srácokat, makromutatókon kívül mást nem tudnak felmutatni (na jó stadionokat), lassan az egész egykori szekértábor elhúz mellettünk, a társadalom ízekre fragmentált, kiábrándult, vagy felcseszett agyú, a frusztrációjukat az "első szembejövőn" leverő emberek... ez mind a ner Mo-a. Nem pajti, ez nem hit kérdése :-(. Ez a döglött ló esete. Német nagytőke érdeke ide, vagy oda, kezd fogyni a türelem a nyugat nettó adófizető polgárainál, mert a hülyegyerek nem bírt magával és kiment a napfényre, hogy jól lássák. Putyinnak nincs pénze a ner finanszírozására, a kínaiknak lenne, de hülyék lennének finanszírozni. Lehet, hogy a magyarokról le lehet még húzni pár bőrt, de ez akkor is csődre ítélt modell, ugyanúgy, mint az elődje. Ismered, ugye? "létező szocializmusnak" neveztük...

ijontichy 2019.05.06. 02:02:04

@neoteny: "megszüntetni az államilag (nettó adófizetők által) finanszírozott közoktatást" Hát... szvsz. amíg állam van, addig ez kissé meredek. Itt és most biztosan. Négy év alatt, a mai világban funkcionális analfabéták tömege keletkezne. A 21. században azért mégis túlzás lenne tajgetosz modellre építeni ;-).

ijontichy 2019.05.06. 02:03:21

@444: ez hogy jön ide? Csubakka védelem ala @444 ? :-)

ijontichy 2019.05.06. 02:12:33

@444: Próbálj már meg nem a számba adni szavakat. Le sem írtam azt, hogy szocialisták. Kevered itt a szezont a fazonnal.

ijontichy 2019.05.06. 11:04:39

@444: Nem tudom a szocialisták hirdetik-e még a szocializmust, de az tuti, hogy a Mo-i "létező szocializmus" legalja söpredéke mind a fidesz házatáján tömörült már '98-ra. Számosságban ez jóval fölötte van a "szocialisták"-nak :-/.

ijontichy 2019.05.06. 11:14:13

@neoteny: OK. Ez azonban gondolkodásban minimum egy svájci szintig jutott társdalmat feltételez. Különben gondok lesznek.
Gondolj bele: 4 elemi, utána a szülő, vagy (kicsit magasabb életkorban) az eléggé eszes delikvens maga finanszíroz (utóbbi nyalván valamilyen kölcsön-konstrukcióban), a Bakony meg megint tele lesz betyárokkal ;-), akik ellen - állam híján - az egyes közösségek szerveznek, vásárolnak rendfenntartó erőt... ez messze nem a káosz rendje, csak a káosz maga.

Janossz 2019.05.06. 20:22:52

@444: " a fidesz adott nekik lan partit "

Igazán szép tőle. Ha már a jövőjüket elvette.
Igen, az övékét is. Majd rájönnek.

ijontichy 2019.05.07. 12:25:12

@neoteny: Pokorny, Navracsics, Áder, Illés Zozó, Simli Lala, Lézer... se vége, se hossza a listának, akiket - esetenként nem épp finoman - visszarugdostak a vonal mögé, csakhogy tudják, hol a helyük.