1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2019.04.21. 12:25 HaFr

Két ellenzéki téma (az impotencia elhúzódó korában)

Kapcsolódó kép

A hazai ellenzék -- nem elhelyezve most egyes szereplőit a korruptság, a tehetségtelenség és a kényszerek háromszögében -- evidensen nem érti, hogy a kormányra kerülés kb. legalkalmatlanabb módszere Orbán baráti símfelése: a híveit nem bizonytalanítja el, ha Gyurcsány mellett egy Dobrev, Karácsony mellett egy Fekete-Győr is felsorakozik ugyanazokkal a jelzőkkel. Ezzel legfeljebb ugyanannak a vézna tortaszeletnek a negyvenhetedik újraszeleteléséért szálhatnak ringbe, amit ellenzéki térfélnek hívunk. Még a bizonytalanokat se képesek elérni egy még annyira tragikus szituációban sem, amilyen néhány éve már stabilan a mienk.

Az ellenzéknek -- ha ellenzéki volna -- elég lenne néhány vezértéma, amely illeszkedik a választók többségének felfogásához, és melléjük a megfelelő napi viselkedés. Van pl. két vezértéma, amit én évek óta érdemesnek tartanék a folyamatos ébrentartásra. Az egyik az adózás, a másik Európa. Mindkettő a legelemibb módon érint mindenkit és szimpátia építhető a megfelelő kezelésük mellé.

Adózás ügyben javasolnám első lépésben a bruttó bruttó bérekben való gondolkodás elterjesztését. Ismeretes, hogy az átlagbér teljes munkaadói költségének mindössze kb. 50%-át kapja kézhez egy munkavállaló, ezért az állam által beszedett pénzt ideje volna elkezdeni ehhez kötni és így reprezentálni. Én odáig is elmennék, hogy kormányon előbb virtuálisan, majd fokozatosan ténylegesen kifizetném minden dolgozónak a bruttó bruttó bért és komoly szankciók mellett kötezeném őket a saját kasszájukból történő adófizetésre először egyetlen számlára, majd három alszámlára (eü, nyugdíj és egyéb), hogy világos legyen, mi mennyibe kerül nekik. Egy liberális konzervatív (kis) állam aztán lehetővé tenné bizonyos határon belül a személyes mérlegelés alapján történő adófizetést (adómegajánlásokat): ki milyen szolgáltatásra tart igényt az államtól, annyit fizetne. (Mindenkinek lehetősége volna adórezsim-váltásra, de csak a visszamenőleges adókönnyítések egy részének kifizetése mellett stb.) Ám a mai helyzetben a legfontosabb az adótudatosság kialakítása: vajon egy tudatos társadalomban hányan ajánlanának fel adót migránsos plakátokra vagy az Orbán-család által nyert közbeszerzésekre?

A másik vezértéma - az EU - egy alapvetően (még) EU-barát környezetben Európa elmagyarázásáról szólna a magyar történelem nyugat-európai kötelékeitől a mai gazdasági érdekeinken át egy elképzelt nyugat-ellenes fordulat következményeinek tudatosításáig. A narratíva fontos része a liberális demokrácia és a kapitalizmus értékeinek (és persze javíthatóságának) makacs ismételgetése -- szembeállítva őket az autokrácia és a szegénység törvényszerű összefüggéseivel.

Az ellenzéki lét felelősség, ami komolyságot és elkötelezettséget kíván. Mindent, aminek most híján vagyunk. Követeli a javasolt, vagy - eltérő ízlések esetén - egyéb nemzeti érdekű témákhoz való ragaszkodást és ezek végső győzelemre vezetését azon az alapon, hogy ez áll a nemzet polgárainak érdekében (ezt értve a nemzeti érdeken). De az utóbbi tíz év alapján nincsenek illúzióim a közelebbi jövőt illetően. A nemzet érdeke itt még mindig csak egy Hollywoodból ismert szókapcsolat.

172 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr614778040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emzperx 2019.04.21. 13:11:25

A munkádért kapott díj nagyobbik felével az állam rendelkezik: A nettó fizu már eleve kb. fele annak amit a munkaadód a zsebéből kivett. Aztán jön az ÁFA, ... de a nettó termékár már eleve tartalmazza azokat az adókat amit a gyártó,- kereskedő kifizetett. Aztán a különféle ügyintézési illetékek amit annak ellenére fizetsz, hogy ezeket az intézményeket elvileg az adódból egyszer már fenntartják.

Hol van már a régi szép kilenced törvénye? - Kurva magyar etatizmus.

emzperx 2019.04.21. 13:18:07

A probléma hogy az adót nem a delikvens fizeti be személyesen hanem a munkaadó/kereskedő fizeti - SZJA-t nem is látod soha. A pógár így nem érzékeli a dolog súlyát.
Olyan szervezet fizeti az adót akinek az állam jobban tudja szorítani a tökeit. A munkaadó, üzlettulajdonos nem fog adót bojkottálni mert egy tollvonással bevonják az engedélyét.
Ez az oka, hogy miért ŐK fizetik helyetted a TE adódat.

emzperx 2019.04.21. 13:21:30

A legszebb hogy a vállalatok nyereségadója tizenakárhány százalékos szemben az 50%-os munkabér és 27% ÁFA elvonással. A cégeken keresztül van lerabolva az állampolgár a cégek pedig cserébe megkapják a baráti nyereségadót - nehogy odébb áljanak.

ricardo 2019.04.21. 14:15:13

@emzperx: (A vállalatok nyereségadója nem tizenakárhány százalék, hanem 9% (eltekinte a jövedelem-(nyereség-)minimumtól). A bruttó munkabérből pedig nem 50% az elvonás, hanem 33,5% (eltekintve az adókedvezményektől). (A bruttó bér utána a munkaadó fizet még 21%-ot járulékot (így kerül 100 forint nettó bér a munkaadónak cca. 182 forintba.)) Ha már adótudatosság.)

nevetőharmadik 2019.04.21. 14:16:05

Jajj, de hát ez az újraelosztás megszűnéséhez vezetne!

ricardo 2019.04.21. 14:33:40

Nota bene ez a blog is alapvetően szimbolikus politikával foglalkozik, és nem közpolitikai kérdésekkel. Ha így nézzük, nem sokkal jobb annál, mint amit az ellenzék művel.

Janossz 2019.04.21. 14:52:21

@emzperx: " SZJA-t nem is látod soha "
Ezen mondjuk könnyen lehet segíteni, ha némely tökösebb kereskedő ( vagy üzletlánc) szépen elkezdi feltüntetni a netto árakat is a polcokon. Csak úgy gondolatébresztőnek.

Amúgy meg az egész járulékosdi egy nemzeti lottó, szedik szorgosan, azt se tudod mi jár érte, és kinek.
Állítólag biztosítás a nyugdíj, meg eü járulék, de hát ki látott már biztosítót, aki tízezrével fizet sosemvolt ügyfeleinek?

ricardo 2019.04.21. 15:14:43

@Janossz: "SZJA-t nem is látod soha". A munka törvénykönyve előírja, hogy a munkaadónak a munkabér elszámolásáról minden hónapban írásbeli tájékoztatást kell adnia a munkavállalónak. Ez egy bérelszámoló lap, amin rajta vannak a levonások; a személyi jövedelemadó is. Meg kell nézni. Ha már adótudatosság.

nevetőharmadik 2019.04.21. 15:21:19

@ricardo: a bérpapírt látni túró ahhoz képest, mint amikor neked kell a saját kezeddel a saját számládon levő pénzt elutalni a NAV-ba. Ez utóbbinak pedagógiai értéke van.

Janossz 2019.04.21. 15:23:46

@ricardo: Ja. Mivel kereskedő szerepelt az előző -megválaszolt- kommentben, így az automata ÁFA-ra kapcsolt, holott SZJA volt odaírva. :-)

ricardo 2019.04.21. 15:51:40

@nevetőharmadik: Ez így van. Ahogy azzal is tisztában vagyok, hogy a legtöbb munkavállalót nem érdekli a bérszámfejtés. Csak zörren a telefonja, hogy "ráment a fizu a számlára". Azt látja.

nevetőharmadik 2019.04.21. 16:21:17

@ricardo: ezért szoktam mondani, hogy Magyarországon alig van adófizető polgár :)

Célkereszt 2019.04.21. 17:12:29

Az adófizetés kényszerjellege mindenképp megmaradna. Hatalmas apparátust igényelne a kétes pedagógiai haszna mellett.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.04.21. 17:41:01

@Célkereszt: nem nagyobbat, mint a mai állam, ennek biztos károkozása mellett

Célkereszt 2019.04.21. 18:10:09

@HaFr: Hát, igen. Tanulságos látni, hogy mint zárják el az adócsalás legutolsó lehetőségét is. Lopni csak nekik van joguk.

abdul hackeem 2019.04.21. 18:46:45

Maximális egyetértésem.
Aztán jöhet az eddig befizetett jövedelemadó és vagyon összevetése.
Aztán a pártok leakasztása az állami finanszírozásról és elszámoltatása, ergo tagdíjból élése.
Aztán így Kelet-Magyarországról éppen most hazaérkezve mindez nem-e Science Fiction-e?

abdul hackeem 2019.04.21. 18:52:29

@ricardo: Már megbocsáss, pont lesz@rja mindenki, hogy mennyit vonnak le. Az adótörvények mindíg is úri huncutság volt itten, annyit vontak le amennyit akartak.
Az fájna csak igazán, ha mindenkinek magának kellene befizetnie.
De a baromitudatosmunkavállalónak még az sem tűnik fel, hogy mi és mennyi a különbség a KATA és a munkavállalói adók és járulékok (illetve azok sorsa) között.

DrGehaeuse 2019.04.22. 06:35:27

Járadékvadász ál-politikai ál-elitünk egység frontot alkot az adóügyek adófizetők általi ellenőrizhetőségének teljes tiltásában. Ez a legfontosabb alappillére a rendszernek. Ez még a legliberóbb momentumosoknak is tabutéma.

Janossz 2019.04.22. 08:59:20

@neoteny: " a nemzeti kormányzat által írt Alaptörvény nem engedélyezi azt, hogy a nemzet tagjai _közösségileg_ rendelkezzenek az adóikról, "

Naná. Hiszen a szövegezői magukból indulnak indulnak ki, és tisztában vannak vele, hogy e tiltás híján egy még náluk is nagyotmondóbb populista egy és alatt döntené be az országot 5 % SJA+ingyen vezetékes sör referendumon jóváhagyásával.

Egyébként meg a húsosfazékhoz se nagyon szeretnek odaengedni senkit, így aztán a befolyt pénzek elosztásának monopóliumát is őrzik keményen.

Janossz 2019.04.22. 09:00:32

@Janossz: év és SZJA...Fel kéne ébredni már.:-)

abdul hackeem 2019.04.22. 09:06:10

@neoteny: Igen. Ezért írtam a harmadik mondatomban: "Az fájna csak igazán, ha mindenkinek magának kellene befizetnie."
De nem (csak) az SZJA fájna, hanem pl. a szocho, amit a miért is fizetünk?

abdul hackeem 2019.04.22. 09:35:54

@neoteny: Sok évvel ezelőtt a saját cégem vezetőjeként azt vágták (a megbízó munkavállalói!) a fejemhez, hogy könnyű a vállalkozóknak, merthogy annyi adót fizetnek, amennyit csak akarnak. Annyi adót csalnak amennyit csak akarnak, tőlük meg levonják.
Megkérdeztem őket, hogy pontosan mennyi adót, járulékot stb. fizettek az elmúlt évben. Nagy részének szellentése sem volt róla.
Azután, amikor elmondtam nekik, hogy a három munkavállalót alkalmazó cégemben kb. 22milla éves adót fizettem (összesen minden adónemben) az azt megelőző évben, én lettem a hülye.
Az emberek nagy részét nem érdekli a saját adója és annak sorsa.

Billy Hill 2019.04.22. 10:15:29

@neoteny: (Csak zárójelben, hogy hasonló már az 1949-es alkotmány 1989-et követő verzióiban is benne volt.)

Gábor Szögyéni 2019.04.22. 10:26:38

Nagyon jó ötlet, de ne feledjük a magyar mentalitást, ami a középső csoportos óvodásét nem szárnyalja túl. Azt választom, aki nagyobb csokit ígér nekem, gondolkodni pedig nem vagyok hajlandó. Ott van pl. az egészségügy: nézz be egy szakrendelésre, ott ül az, aki sose fizetett járulékot, az, aki a minimálbér után fizet, és az is - (a felfogás szerint az a lúzer)-aki a valós jövedelme után fizet. És mind a három azon háborog, hogy nincs orvos, hónapokra van időpont, stb stb, mert ez - főleg a szerint, aki sosem fizet - JÁR. Egyszer megpróbálták a vizitdíjat bevezetni, mekkora cécó lett belőle, kiderült, mindenkinek az utolsó kenyérre valóját jelenti az a 300 forint...

Janossz 2019.04.22. 10:46:16

@Gábor Szögyéni: " És mind a három azon háborog, hogy nincs orvos, hónapokra van időpont, stb stb, mert ez - főleg a szerint, aki sosem fizet - JÁR. "

Igen, és a helyzetet legkönnyebben ő tudja feloldani, hiszen az évtizedekig nem (vagy minimálisan) fizett járulékából keletkezett megtakarításából meg képes fizetni a magán ellátást, ha már a JÁR jár ugyan, csak nem jut....:-)

szepipiktor 2019.04.22. 10:46:35

Most meglepett a poszter, mert egy remek írást rittyentett ide!
Igen, az ellenzék ma az értelmetlen marketing-politizálást végzi, gyakorlatilag semmi kapcsolatuk sincs már a társadalommal, a csúti legalább felismerte, rántotthússal, kajajeggyel is szavazókhoz jut.
.
Az európás vonal messzire vezet - az már a magyar alapokhoz kapcsolódik, a hazához, a kultúránkhoz, a történelmünkhöz - és kétlem, hogy az ellenzék ezt bevállalná, hiszen a jobbikon kívül egyiknek sem lételeme a nemzetállamiság-
.
Az adó azonban végre egy helyes felütés!
Az elbszott adópolitikánk csak részben kapcsolódik az állami bevételekhez, a statisztikákhoz és a korrupcióhoz!
A bruttó-nettó dolog is csak marketing, mint a 9,99 forintos árcédula.
Az adózás két területen káros, nemzetellenes:
1) az embereket foglalkoztató bérek utáni szja ma tervezett bevétel az államnak, azaz nekik nem célja annak csökkentése, szabályozása. A törvényesített minimálbér módinak tapsolnak az emberek,miközben nem veszik észre, azt nem az állam adta, hanem a magáncéket kötelezte erre, az államnak így újabb pluszbevétele lett. Közben a bérfeszültség elbocsájtásokat eredményez, növelve a mai valós, 1 milliós munkanélküliséget.
2) a vállalkozások újabb megszorítása a hazai gazdaság további leépülését eredményezi, persze közben megy a statisztikai kamu a fejlődésről, de azt már nem a hazai gazdaság hozza létre, hanem a multik bérmunka-alapú cégei és a nemzetközi kereskedelmi láncok pénzmosodája...
Közben a hazai 200000-es vállakozói szféra tovább zsugorodik, épül le, leállnak a fejlesztések, hiszen már a működtetés is a szakadék szélén táncol, a fejlődéshez (ami a gazdaság alapja lenne! - már csak néhány kiválasztott jut banki hitelhez, a többségnek erre semmi lehetősége sincs.
A hazahi termelés, ipar, gazdaság leépítése, leszűkítése ma még nem érzékelhető, de 5-10 év múlva hatalmas gazdasági válságot fog eredményezni, az ország működése kizárólag külföldi érdekekhez lesz köthető, köztük a putyini szovjet vagy a kínai befektetőkhöz.
.
Szóval az ellenzéknek - és ezt sokszor megírtam már - a hazai társadalmi propblémákkal kellene foglalkozniuk, azok az emberek többségét érinti, köztük a legnagyobb passzív halmazt is! És ennek alfája-omegája a vállalkozói terület, mert ha az működik, akkor más problémás területeket is könnyebb megoldani (munkaerő kérdés, egészségügy, oktatás stb.)
.
De én nem hiszem, hogy belássák az ellenzékiek, hiszen sem idológiai azonosságuk nincs ehhez, sem hiteles programjuk, sem érdekük.
Ugye a pici tortaszeletért megy a harc, ahogy aszerző állítja és az 1-2%-os változásokat - ami nem az egész, hanem a saját szeletükre vonatkozik - állítja be hatalmas sikernek a lakájmédiájuk, az atv, a hvg, az index, a 444...

szepipiktor 2019.04.22. 12:07:12

@neoteny:
Nem jött át hogy gúnyolódsz vagy sem, de meglepődnél, ha ezeket kivennénk az egyenletből!
Gyakorlatilag nullaközeli állapotot kapnánk.
Nem a multi a probléma, hanem hogy nincsszabályozva, pontosabban a szabályozás az ő előnyüket jelenti a hazaival szemben!
Egy magyar vállalkozó a büdös életben nem jut be termékeivel egy multi kereskedőláncba, ott azolcsó import kapható, így a vásárlók érhető okomból azt vásárolják.
Az országnak marad az ide eső adóhányad és a alkalmazottak járulékai.
Csak ez nem fejlődés, hiszen nem keletkezik új termék, a jövőben is eladható termék.
Az autógyárak és hozzájuk tartozó beszéllítok pedig nem itt fejlesztenek, nem itt építik a jövőt, hanem az olcsó munkaerő miatt - és a kedvezmények miatt - települnek, bérmukát alkalmazva. Azért elég sok példa van arra, hogy amikor véget ér a kedvezményes időszak, vagy máshol olcsóbbá váli a munkaerő, felszedik a horgony és elhajóznak.
A beszállítók sem önálló termelők, hanem az autógyárak költségalapon kiszervezett részei, nem a gyárkapun belül, hanem könyevléstechnikai érdekekből azokon kívül működnek.
De ha az Audi megy, az összes beszállítója bezár, hiszen ők csak nekik dolgoznak.
Más országokban a részegységyártók terméket készítenek és több cégnek szállítanak. Nálunk nem saját fejlesztés zajlik és nem szállítanak más vevőknek.
.
Tudod reggelig sorolhatnám azokat a gazdasági bűnöket, amit 30 éve a politika elkövetett országunk ellen, már a németh-kormánytól datálhatnám.
Gondolj szélesgábor buszkiszervezésére Törökországba, miközben itthon milliárdokat kapott a hazai gyártáshoz... De mi a törökölet támogatjuk a magyar muakerővel szemben.
Ott vannak a régi MiG-ek... Direkt hagyták szétohadni a flottát, ma pár millió dollárért sem kell senkinek, miközben csóró országok pár darabokat vásárolnak - tízszeres áron.
Anno a "szili" mozdonyunkat nyugati konzorcium tervezte, de utána itt zajlott a gyártás... A brazilok a svédektől azért vették a Gripeneket, mert a svédek a brazil repülőipart bevonta a gyártásba és a jövőbeli fejlesztéskebe. A törökök, japánok otthon szerelik össze a vásárolt repülőiket, mert figyelnek a saját iparjukra, és az új technika még hasznos is számukra, amit beépíthetnek az életükbe, a későbbi fejlesztésekbe.
Itt nálunk azoban egyetlen kiemelt múlti nem hoz értéket a mi számunkra, a mi mérnökeint a robotokat szolgálják ki.
Az informatikusok (akik persze nem azok, csak scriptprogramozók) nem a tervezésben, az új létrehozásában vesznek részt, hanem az előírtak legyártásában. Nem kell magyar rendszertervező, valódi szakember, mert arra ott a sajátjuk. Az egyetemen ezért nem a jövőt oktatják, hanem a mostanihoz a "bérmunkásokat"...
Szóval én erről írtam, nem maga a múlti a gond, hanem a kizárolagosságuk és az előnybe juttatásuk a hazai cégekkel szemben!

ez is egy vélemény 2019.04.22. 13:04:39

Az adócsökkentés valóban fontos téma.
Van miből és van honnan csökkenteni az kétségtelen.

De lássuk be marhaság lenne visszahozni a "Fizessenek a Gazdagok" felkiáltással kampányoló szocikat, akik alatt 40% volt az SZJA 140 ezer bruttó felett, ami nem éppen a gazdagság szinonímája volt még 2009-ben sem.

A legtöbb adót a Fidesz csökkentette eddig. Ezért fehéredett a gazadaág a legtöbbet a Fidesz alatt.

Ami persze nem azt jelenti, hogy ne lehetne többet csökkenteni és jobban fehéríteni. Csak azt mondom, hogy a ballib elkúrók az ellenkező irányba mozdultak eddig minden esetben, és most se hírdetnek mást.

Janossz 2019.04.22. 13:54:20

@ez is egy vélemény: "A legtöbb adót a Fidesz csökkentette eddig." Legenda.
Tette ezt olyan alaposan, hogy a kormányzás nyolc éve alatt 44 %-al nőttek az adóbevételek.

zoom.hu/hir/2018/02/19/nyolc-ev-alatt-brutalisan-nottek-de-elfolytak-az-adobevetelek/

ez is egy vélemény 2019.04.22. 15:02:42

@Janossz:

Ezek egymásnak nem ellentmondó hírek. Mitöbb éppe az az állítás, hogy csökkent az adó, ennek folytán a gazdaság annyit fehéredett, hogy sokkal több adó folyik be, acsökkentés ellenére.

AZ én értelmezésemben, a 40%-os SZJA 15%-ra változtatása csökkentésnek felel meg, nem pedig legendának.

Janossz 2019.04.22. 15:26:52

@ez is egy vélemény:
Ha a beszedett adók összege 44%-ot emelkedett egy időszakban, miközben sem a gazdaság, sem a lakosság jövedelme messze nem nőtt ilyen mértékben, akkor azt ne hívjuk már adócsökkentésnek!
Az egykulcsos fűnyíró viszi a legcsóróbb réteg 15%-át is, még a diák nyári munkájából, a közmunkás éhbéréből is.
Egyébként oda van írva: 18 % növekmény.

A fehéredésre szép magyarázat lehetne, hogy: Az adócsökkentés ellenére a beszedett adók összege nem csökkent.
De 44%-ot A Domestos se fehérít.

ijontichy 2019.04.22. 17:53:34

@Janossz: A fő probléma nem ez, és szvsz. a poszt sem erről szól, csak fideszpíár olvtársak tolják ezirányba, mert ez volt az ukáz. :-)
Amióta létezik olyan, hogy adó, mindig volt adóelkerülésre való hajlam, tehát ezt hagyjuk. Nem az a lényeg, hanem az esetek számossága és mértéke.
Alapelv, hogy az egyszerű adórendszer igazságtalan (ld: kilenced, tized), a túl bonyolult meg költséges (nem magyarázom), és előbb-utóbb tele lesz kiskapukkal.
A jó adórendszer struktúrájában és mértékében is tkp. közmegegyezés (mely közszolgáltatásokat és milyen színvonalon kívánunk finanszírozni), és az adott társadalom sajátosságait veszi figyelembe (ráadásul mindez a téridőben változó; azaz nincs örökre vasalt jó adórendszer ). A számosságában jelentős (és gondolkodásában felelős) középosztálybeli polgári réteggel rendelkező társadalomban, az egyedek jellemzően értik, miért kell adót fizetni és (a kisebb stiklik mellett ;-) ) meg is teszik. Így a kontroll is könnyebb (a szépen nyírt gyepen kilógnak a gazszálak). Az adórendszer és a közszolgáltatások folyamatos társadalmi párbeszéd tárgya. Tehát az adók mértékét nézni önmagában eléggé satnya dolog, főleg ahogy azt a röfögiék prezentálják. Skandinávéknál elég magasak az adók, de a közszolgáltatások színvonala is magas, és ezt a társadalom zöme érti és elfogadja.
A lényeg, hogy a fidesz, már több mint húsz éve a magyar társdalmat agyilag rombolja, és ebben a ténykedésében felettébb sikeres. Vityát két percig sem érdekli, hogy Magyarország valóban sikeres legyen. A ballib bagázs legalább nem tudatosan erre játszott, ők csak hülyék voltak - egyáltalán nem vették észre kikkel állnak szemben. Meg merem kockáztatni, Mo. (hosszútávú jövője szempontjából) 2010-ben még egy Mesterházi-féle maszoppal is jobban járt volna, mint a bolseviktor-féle fidesszel.
Ja és ha valaki fel akarná mondani a "csődbevitték az országot" c. fideszpíár leckét (még ha igaz is lenne): egy "anyagi csődből" sokkal könnyebb felállni, mint egy agyilag lepusztított, rommá fragmentált társadalmat meggyógyítani. Szart sem érnek a remek makromutatók, mert annak ára van: lepusztult Eü, alacsony szintű közoktatás, ~40% nagyon alacsony színvonalon élő ember, bő félmillió elvesztett (kivándorolt) piacképes ember.
Visszatérve az adóra: a magyar olyan szinten hülye (ok. legyünk udvariasan eufemisztikusak... "nem igazán polgári gondolkodású"), hogy tapsikol annak, amikor a "söralátét" úgy valósul meg, hogy szereltek a seggébe egy RJ45-öt, a zsebében landoló minden forintról azonnal tud az apeh, és ennek alapján elkészíti nagy kegyesen az adóbevallását. Hát nem rendes ez az apeh? Ma már ugyan nem érint, de az szja bevezetésétől kezdve én az utolsókig magam készítettem, és papíron adtam be - a hátralék befizetésével együtt - a határnap este a főpostán. Mert az szja személyes ügy, és az az én pénzem, egészen addig, amíg a kötelezettségemet nem kell teljesíteni! Sajnos a magyaros öntudat leginkább etnicista, nem pedig polgári, és az alcsúti röfi mindent meg is tesz, hogy ez így is maradjon. Vitya tehát egy szűkülő piacon növeli a részesedését, ami a totális csőd legbiztosabb módja. :-( A probléma ezzel csak az, hogy a most még tapsikolók jó része, meg a jelenleg pelusba piszkítók (sőt! gyaníthatóan még a kéjes álmok tárgyainak is jut) fogják megfizetni a félművelt félázsiai által okozott kárt.

Először tehát beszéljünk olyan dolgokról, hogy mi az adórendszer, mi a polgári öntudat (nem a nemzeti, az lópikula, azt születéssel is lehet szerezni), aztán utána már lehet esetleg vitázni "adómértékről" és "közszolgáltatásokról", meg hogy miképpen is áll az egyes kormányzatok teljesítménye ezekből.
Tschüss!

Janossz 2019.04.22. 18:19:47

@ijontichy: Nem a Fidesz bűne ez.
Ők csak éltek az adottsággal, hogy a Kádár-népet ilyen tudati szinttel sikerült megörökölniük.
Kevesen gondolják, még kevesebben teszik szóvá, hogy az állam az ő pénzük költi.
És ha mondod nekik, hogy két hetet dolgozol havonta magadnak (igazából az áfa miatt annyit sem), a többit Állam Bácsi kezelgeti, csak néznek, mint a moziban.

Azért bosszantanak az ilyen véleményes-félék, mert a kormány egy (kis) elemét kedvezőbbé teszi (nekik), aztán ADÓCSÖKKENTÉSRŐL harangoznak. A népükkel együtt.
Mikor a gyümölcskosárban kicseréltek egy almát némileg kisebbre, a kosár meg másfélszeres lett közben, ilyen-olyan illeték-járulék-ÁFA növelésekkel.
De úgy kéne ezt megélni, mintha kaptál volna valami jótéteményt.

Nagyon lassú lesz a felvilágosodás e téren. Talán gyorsít majd rajta a szigorúbb adófegyelem kapcsán, hogy billen a "Lopni és lopni hagyni" magyaros közmegegyezése az állam és a vállalkozói szféra közt.

Janossz 2019.04.22. 18:25:23

@neoteny: " Hiszen az értő és elfogadó polgárság önkéntesen befizeti az adóit: értik és elfogadják ennek szükségességét. "
A mondat folytatása: ...amennyiben annak felhasználásáról és mértékéről tájékoztatást, illetve beleszólási jogot kapnak.
E nélkül nem biztos, hogy érteni és elfogadni fogják a későbbiekben.

Janossz 2019.04.22. 19:19:30

@neoteny: Mi több, ekkora tudatossággal (meg a választójogával) meg is győzheti államát arról, mely területeken igényli (tartja szükségesnek) szolgáltatásait.
Amennyiben közmű, meg energia szolgáltatási ügyekben nem érzi a gondoskodást elengedhetetlennek, hát adja magánkézbe, a piacra bízva azokat.

ijontichy 2019.04.22. 19:59:40

@neoteny: Senki sincs megakadályozva abban, hogy keressen egy lakatlan szigetet ;-). Mint tudjuk, Kerényi Imre (RIP) is felmondta a "társadalmi szerződést" :-D
A probléma ott van, hogy a homo sapiens jelen szociál-technológiai színvonalán ez a nagyon szabad piac óhatatlanul faluvégi kocsmává (avagy dzsungellé válna).
Az én meglátásom, hogy mindenben a dinamikus egyensúly a célravezető. Olyan, mint a világegyetem. Ez persze a téridőben igen változó. De itt (is) majd mindenki a saját élethossz-kilátásainak horizontjáig gondolkozik (ami érthető), de abban tökéletes megoldást nem fog találni. Még a lakatlan sziget sem kompromisszum mentes, mert fújhat a szél, eshet az eső :-D

Janossz 2019.04.22. 20:06:35

@neoteny: A pékség tulajdonosát-vezetőjét nem te választod.
Olyan üzletpolitikát folytat, és addig, amíg megél belőle.
Az állam viszont a tiéd. Demokráciában beleszólásod van a működésébe. Így meghatározhatod az általa nyújtott szolgáltatások körét is.
Vagy, ha a többség mégis inkább az állami szolgáltatásba helyezi bizalmát, hát te mint egyén magán egészség-biztosítóval kötött szerződésed alapján magán ellátást veszel igénybe.

Amíg nem jön egy fura mosolyú szőke nő, és be nem jelenti: Téged csúnyán becsaptak, de a jó állam kész gondoskodni a jövőben rólad, eddigi befizetéseid egyszersmind felejtsd el...

ijontichy 2019.04.22. 20:35:13

@Janossz: "Nem a Fidesz bűne ez." Ebben nem értünk egyet. Az én elvárásom az lenne, hogy aki a köz által (jól) eltartott akar lenni, az próbáljon meg a nagyobb többség érdekében ténykedni. A "megtartani ilyen hülyének" (mert az nekünk jó, és utánunk a tűzözön) célként kitűzése, ennyire tudatos és szándékos módon csak a fideszre jellemző. A legjobb pógár az ostoba, híján van az információknak, és egzisztenciálisan annyira kiszolgáltatott, hogy egy zsák krumpliért megvehető (ld. mélymagyar vidék). Az ország működtetéséhez feltétlen szükséges "értelem" létszáma minimalizálandó, elvégre annak lojalitását meg kell fizetni. A szakbarbarizmus támogatandó, mert a széleskörű általános műveltség veszélyes.
Kihagytam valamit? ;-)

ijontichy 2019.04.22. 20:46:57

@neoteny: "önként vállalt kötelezettségek", meg a "spontán rend". Mondod te. "Mindig akad egy gazember", mondom én. És akkor, amikor elmegyünk az út végéig - a homo sapiens jelenlegi színvonalán - _mindig_ az számít, kinek van "nagyobb bézbólütője".

Amúgy a "_pacta sunt servanda_" elvének elfogadása máris egy kompromisszum, nemde? Hívhatjuk netán "betyárbecsületnek" is? ;-)

ijontichy 2019.04.22. 20:53:23

@neoteny: Ki beszél itt Lidliről? Államról beszélünk, és az a fránya Lidli egész jól elvan az állam létezése mellett, nemde? Ezzel pedig máris gondban vagy, hisz te nem akarsz mondjuk Áfát fizetni, a Lidli meg ki akarja veled fizettetni, mert ő elfogadta az állam felügyeletét. Akkor máris irány egy olyan sziget, ahol akad olyan, akivel kooperálhatsz a kenyeredért Áfa-mentesen? De jaj, kivel lehet kooperálni hajójegyért (Áfa mentesen).

Janossz 2019.04.22. 21:08:26

@neoteny: Csak hát efféle közmegegyezésen alapuló íratlan szabályok működtetéséhez mégis csak az a sziget lesz az igazi...
Itt és most még ott tartunk, hogy a tízoldalas szerződéseknek sincs túl sok becsülete.

ijontichy 2019.04.22. 21:08:29

@neoteny: Hasznos a szabály, ha hasznom van belőle, de ha nagyobb hasznom van a felrúgásából - és megtehetem - fel fogom rúgni.
A társadalom szempontjából az a leghasznosabb egyén, aki felfogja a törvényeket, megérti azok szükségességét, majd áthágja őket, és sikerrel jár ;-)

ijontichy 2019.04.22. 22:02:06

@neoteny: "nem az államhatalom alkothatja csak" Persze, hogy nem. A kocsma népe is alkothat szabályokat a pulton lévő sör és unimukk átruházása tárgyában.
De - mint mondtam volt - mindig akad egy gazember. És mi biztosít(hat)ja azt, hogy a gazember egyedtípus előfordulása legalábbis elhanyagolhatóan alacsony számban történjen, és akkor is eléggé kicsiny bézbólütő legyen a tulajdonában? Mert ha szembejön a háromméteres marslakó, valami barominagy lézercsúzlival, akkor én Uramnak fogom szólítani, ez csak természetes. Akkor a pacta sunt servanda elvét felrúgja a vis maior elve, és megette a fene az egészet, méghozzá nyersen. :-)

Khonsu 2019.04.24. 12:51:37

@444:

"keresztény államnemzetet"

Már megbeszéltük, hogy ilyen nincs.

Aki keresztény az Isten országának eljövetelét várja, azon munkálkodik, minden egyéb csak utána következhet számára. Aki államnemzetben hisz, az pedig az államát helyezi első helyre.

A kettő logikailag kizárja egymást. A kereszténység és az államnemzet tehát két különböző, egymással összeegyeztethetetlen vallás.

Khonsu 2019.04.24. 14:18:05

@444:

"de az sincs a bibliában, hogy ii. andrás lánya thüringiába házasodva a hozományát szétosztotta a szegények között."

Ez benne van több helyen is, például itt:

"Adjátok el, amitek van, adjátok oda a rászorulóknak. Készítsetek magatoknak kimeríthetetlen erszényt, elfogyhatatlan kincset a mennyben, ahol nem fér hozzá tolvaj, és nem rágja szét a moly. Ahol a kincsetek, ott a szívetek is. "

(Lk 12,33-34)

"akkor azt mondta, hogy rózsák vannak. persze kenyér volt. de amikor felemelték a kendőt, akkor isten a kenyereket illatos rózsákká változtatta. így segítette meg erzsébetet."

Ez nincs benne, de nem is mond ellent neki.

"aki megteremtette a német-magyar keresztényszocializmust."

Itt megy át politikai filozófiába. Ez tényleg nincs benne, és amennyiben az államot tekinti főhatalomnak (mi mást, hiszen szocializmus a neve is) nem Istent, ellent is mond neki.

"ez az európai kultúra alapja"

Az, de nem úgy, ahogy elképzeled.

"100 németből 100 német érti. németországban az a német, aki ezt érti. és aki nem, az nem lehet német. legfeljebb németországi."

Ez azért kíván némi bizonyítást, de ha még így is volna, ha 100 német a kútba ugrik, akkor 100 magyarnak, 100 franciának és 100 amerikainak, stb. is bele kell ugrania?

"és lehet mondani, hogy a német cdu/csu is ilyen legendákra, abból létrejövő hitvilágokra alapoz. merkel is. úgy válhat történelmi jelentőségű állami vezetővé. aztán az egy másik kérdés, hogy ennek egyik felét értette meg. ahogyan az ellenfelei is mintha csak az egyik felét értenék. de ez ő ellenzékük még annyit se. "

Attól, hogy léteznek ezek a hitvilágok és a politikusok ezt ki is használják, még nem válnak a kereszténység részévé, vagy bizonyos esetekben akár még összeegyeztethetővé sem vele.

Khonsu 2019.04.24. 15:22:59

@444:

"egy zsidó keresztény számára isten fia zsidó. de egy magyar keresztény számára isten fia magyar. mert az isten fia zsidó is, magyar is."

Isten fia az Isten fia, se nem magyar se nem zsidó. Ha mégis, akkor csak az előbbi tulajdonsága után. Mint ahogy egy keresztény is első helyen keresztény, és csak utána magyar, német, vagy akármi. Erről szól a történet, és nem szerintem, vagy az én értelmezésemben, hanem a keresztény vallás szerint.

"10,000 komment után se érted"

Én teljesen értem, mégpedig annyira, hogy azt is tudom mi ez, és hol a hiba, ami ezt eredményezi amiben hisztek.

"hiába képzeled magadat ámon gyerekének."

Megnyugtatlak, nincsenek ilyen tévképzeteim. Vagy netán neked a 444 a kórlapszámod? :)

"a népfőiskola azt mondja, hogy az egyiptomi hiedelmekben sav-bázis reakciók rejlenek. "

Bármi rejlik is benne, azt elérte, hogy azon kevés ókori civilizáció közé tartoztak, mely mai, nyugati szemmel is viszonylag felvilágosultnak és élhetőnek volt tekinthető. Ez pedig néhány megszakítással 3-4 évezreden át fenn is tudott maradni, ami azt jelenti, hogy abban a környezetben egy egyensúlyi állapotot képviselt.

Megjegyzem, nem vagyok egyiptológus, csak érdekel a téma.

"géza sanyi kőműves haverja. aki kiment egyiptomba. és megállapította, hogy szfinx műkő. az asszony olyan kövér volt, hogy egy kisebb tevére tudott csak felmászni. amelyik nem állt fel vele. ő ezt a termetes teremtést nem viszi ki a sivatagba. "

Ezen jót nevettem, ilyeneket írhatsz még. :)

"az egy hit, hogy szerinted így vagy úgy kell értelmezni a bibliát. de erre szektát alapozhatsz. gondolhatod, hogy te vagy az igaz hitű."

Nem áll szándékomban szektát alapítani és nem is állítom, hogy igazhitű lennék. Azt állítom, hogy az én hitem (transzhumanizmus) összeegyeztethető a kereszténységgel, nem mond ellent neki, ellenben a tied igen.

"de azt se tudod, hogy mi a khonsu. "

Hogy a népfőiskola szerint mi, azt nem, de különösebben nem is érdekel... Nekem megfelel annyi, hogy egy "jófej" egyiptomi isten.

Khonsu 2019.04.24. 15:52:23

@444:

"a nyúl nem attól nyúl, mert futás közben megnyúlik. ahogyan a kezed, amikor valamiért nyúlsz. édes jó istenem, akkor mitől? aki ezeket nem érti az nem magyar."

Szóval attól vagyok magyar, ha tudom, hogy mitől nyúl a nyúl? De mi van a nyúlon túl?

"szerinted nincsenek keresztény államnemzetek"

Szerintem nincsenek, mégpedig azért, mert a keresztény Istent teszi az első helyre, míg az államnemzet a nemzetállamát. Azon a ponton pedig, ahol a kereszténység Isten országának földi eljöveteléről beszél a kettő értelemszerűen összeütközésbe kerül.

Ez csak úgy oldható fel, ha kizárod azt a lehetőséget, hogy "Isten országa" fizikailag eljöhet/megvalósulhat. Ebben az esetben viszont nem vagy keresztény.

"te meg abban hiszel, hogy a zsidó-kereszténységnek az ősiségben semmi közük nem volt a magyarokhoz. ezt mégis honnan tudod? a szívedbe ez van írva. "

Illetve abból, hogy semmilyen tudományos bizonyíték, vagy akár csak megalapozottnak tekinthető elmélet sem támasztja alá.

Khonsu 2019.04.24. 15:57:18

@444:

"ahogyan minden kultúra alapja mitikus, regék, mondák, népmesék."

Ez így igaz, de ez továbbra sem oldja fel a az ellentmondást a kereszténység és az államnemzet koncepciója között.

Khonsu 2019.04.24. 16:12:13

@444:

Hogy világosabb legyem. Nem a "népnemzeti vallásod" létét tagadom, hanem azt, hogy az a kereszténységgel összeegyeztethető lenne. Tehát nem a létezését kell bebizonyítanod, hanem azt, hogy annak nacionalista, nemzetállami irányultsága nem ütközik a kereszténységgel.

A népi hiedelmek, népszokások is beleférnek, melyek egyenként nem ütköznek a kereszténységgel, tehát azokat sem kell bizonygatnod.

Khonsu 2019.04.24. 16:33:07

@444:

"a keresztény tanítások nagy vonalakban az általános emberséget, emberiességet hirdetik. szerinted ez összeütközik az államnemzetek létével. szerintem nem, vagy nem feltétlen."

Leírtam többször is miben áll az összeütközés.

"hittételeket vagy elfogadod, vagy nem fogadod el. és ez esetben az egy másik hitvilág. "

Igen, az egyik a kereszténység a másik a népnemzetiszocializmus, mely kereszténynem hazudja magát, miközben nem az.

Khonsu 2019.04.24. 16:54:28

@444:

A kereszténység létrehoz/létrehozott egy konstruktív interszubjektív valóságot, melynek jól meghatározott működési elve, célkitűzése, fejlődési iránya van. Egy olyan "gép", mely a bemenetén fogadja az emberek legszebb álmait, vágyait, reményeit (az ország, mely "nem e világból való"), és a kimenetén fizikai formába konvertálja azt (Isten országa).

Ha valakik ebbe nem éppen a keresztényi szeretettől, hanem sokkal inkább önző hatalomvágytól vezérelve belepiszkítanak, az rontja a kereszténység, tágabb értelemben a civilizáció működőképességét, lassítja fejlődését.

Ez pedig zavar...

Khonsu 2019.04.24. 17:45:27

@444:

"az a te hited, hogy államnemzet = náci németország, vagy ahhoz hasonló államrend."

Amiket itt az elmúlt évek alatt leírtál, abból nagyon az jött le... Meghatározni, hogy ki tekinthető magyarnak, akire nem illenek az önkényesen felállított kritériumok azt elüldözni az országból és hasonlók.

"soros hívei, vagy politikailag korrekt módon a "liberálisok" azt mondják, hogy ennek egyetlen egy kifutása van: auschwitz birkenau."

Mivel én nem vagyok Soros híve sem, ezért én potenciális kifutásának több százezertől néhány millióig terjedő magyar állampolgár végleges elüldözését, az ország lezüllesztését és legrosszabb esetben egy jövőbeni civilizációs konfliktusban a vesztes oldalra sodródását és az azzal járó, akár teljes pusztulását tartom.

"a magyar államiságot az alkotmányos rend keretei között kedvükre alakítsák. mert most ehhez a fidesznek elegendő képviselőjük. "

Isten országának legyőzéséhez is elég képviselőjük van? Vagy olyanok lesznek, mint a cigány lova? "Nem vak ez, csak vakmerő!" :)

Khonsu 2019.04.24. 18:17:23

@444:

A kereszténység egy algoritmust hirdet, ebben különbözik a többi vallástól és így válhatott fejlett, mára technológiai civilizáció alapjává, amely továbbra is eszerint az algoritmus szerint működik, attól függetlenül, hogy kereszténynek nevezzük vagy sem. Képzeld el mit szeretnél, szűrd át egy erkölcsi szűrőn, ismerd, tiszteld és használd a természeti törvényeket, végül valósítsd meg, amit elképzeltél. "Kövessétek az álmaitokat, de ne ártsatok közben másoknak, és meglátjátok megvalósulnak."

Szerintem ez a kereszténység "algoritmusa". És ezen keresztül lesz a kereszténység önbeteljesítő jóslat, amint néhány évtizeden belül a technológiai civilizáció valóra váltja a jövendölést.

Ez az, amit a többi vallás nem tud, amiről nem beszélnek. A nem evilági dolgokat áthozni ebbe a világba.

"de hogy egész pontosan mi a jó és a rossz azt nem mondja meg. tehát nem mondja meg, hogy virágvasárnap a lányok barkával a kezükben népviseletben csak ne álljanak. a keresztény evangelizáció erre nézve utalásokat nem tesz. "

Van olyan vallás, ami megmondja. Ahol a nem evilági tanok mellé beemelték az evilági, korabeli népszokásokból merített tanokat is és a vallás kötelező részévé tették. Iszlámnak hívják...

Khonsu 2019.04.24. 19:05:53

@444:

"szerinted te képviseled isten országát a transzhumánumokkal."

Nem szorul rá az én képviseletemre, mint ahogy a tiedre sem. Abból azonban, hogy a transzhumanista célkitűzések (halál legyőzése, szenvedés megszűntetése, örök boldogság, a technológia általi újrateremtés, szuperintelligencia, technológiai szingularitás) nagyon egybecsengenek a bibliai jövendöléssel Isten országáról, hajlok rá, hogy erről beszél.

"mindenkinek lesz egy azonosító száma. amelyik nélkül nem létezhet. mert ugye csak így létezhetnek az embergépek vagy gépemberek. az nem isten országa, hanem a fenevad világa. legalábbis a biblia szerint. "

"S láttam a Bárányt, ott állt Sion hegyén, és vele száznegyvennégyezer, aki viselte az ő és Atyjának homlokára írt nevét."

(Jel 14,1)

"Nem jut oda be tisztátalan, sem gonosztevő, sem hazug, csak azok, akik be vannak írva a Bárány életkönyvébe."

(Jel 21,27)

Amint látod, a jelöléseket a jó és a rossz oldal egyaránt alkalmazza. Bedőltél egy közkeletű, pánikkeltő tévhitnek, mint azt az előző poszt alatt már megbeszéltük. A szövegkörnyezetet is nézni kell, és az alapján a fenevad száma nem a transzhumanistákhoz köthető.

A lélek adásának képessége már gyanúsabb (AI), de mivel az egész jövendölés a nem evilági dolgok e világba való eljöveteléről szól, és a kereszténység szimbolikájában ugyanúgy megjelenik például Jézus földi, fizikai jelenléte is, illetve eljövetele, megtestesülése a jövőben, ezért azt a jelölésekhez hasonló, mindkét oldal által alkalmazott módszernek gondolom.

A fenevadhoz olyan módon köthető, ha az ideológiákkal helyettesítjük be. Ezek ugyanis igyekeztek/igyekeznek felülírni az interszubjektív valóságokat és természeti törvényeket, vagyis "új lélekkel" helyettesíteni a korábbit. Mivel pedig ezek jellemzően különféle szocializmusok/progresszivizmusok, nem állhatunk messze az igazságtól, mert ezt a lelket a fenevad képének (állam) adják. Így a földi fenevad az ideológiákat kitermelő szocialista/progresszivista filozófiai irányzatot jelképezheti, a tengeri fenevad pedig az államiság koncepcióját.

A többi szereplő (furcsa lények, angyalok, a bárány, az Isten földi eljövetele) lehetnek poszthumánok és mesterséges intelligenciák, szuperintelligenciák, technológiai szingularitás. Mélyebben nem akarok belemenni.

Mellesleg én a transzhumanizmus "konzervatívabb" ágához tartozom, ha lehet így mondani, és kifejezetten tartok tőle, hogy nem biztos, hogy jó vége lesz annak, ha az AI fölénk nő, és ezért úgy gondolom jó lenne vele tartani a lépést. Mivel azonban most úgy látom, az AI valószínűleg gyorsabban előz, minthogy saját tudatunkat digitalizálva felvehessük a lépést vele, így jobb híján erre a helyzetre kell készülni és a barátságos AI-t kitermelni, abban bízva, hogy majd segít önmagunk továbbfejlesztésében is.

Khonsu 2019.04.24. 19:14:11

@444:

"ne viccelj már. tanultam algoritmuselméletet"

Szuper. Akkor nem hiába írtam.

Khonsu 2019.04.24. 19:46:16

@444:

"na és mi a biblia kódja. milyen algoritmus? ezt ugye nem árulod el."

Valóban, mert csak azt írtam le, hogy mit csinál azt nem, hogy hogyan. Nem is áll szándékomban leírni, mint ahogy neked sem bebizonyítani, hogy a népnemzetiszocializmus összeegyeztethető a kereszténységgel.

"a népfőiskolán egyesek megfejtik, hogy az egyiptomi istenneveknek van egy kódja. azok valójában anyagféleségek. nagyrészt sav bázis reakciók."

Szerintem az isteneik természeti törvényeket reprezentálnak, ez az én megfejtésem, de ezen nem fogunk összeveszni.

"én elég liberális vagyok"

Amit rendszeresen bizonyítasz is...

"nagyobb esélyt adok, hogy a népfőiskolásoknak lesz valami igazuk"

Korábban láttam egy videot, amin egy magyar talán szobafestő vagy autószerelő elméletét mutatták be a piramisok építéséről és eddig az tűnt a leghihetőbbnek (egyiptológusok szerint is). Vagyis a tudományos értékű felfedezéshez nem feltétlenül kell kutatónak lenni, tehát elismerem, hogy néha a népfőiskola is aranyra lelhet, de nem minden esetben van így.

Khonsu 2019.04.24. 20:21:46

@444:

Amúgy ha ennyi mindenhez értesz és a néplelket is ilyen jól átlátod, miért nem dolgozol ki valamit arra, hogy hogyan lehetne a Fidesz "másodvonalát", vagy hogy hivatkoztál rá korábban, az első vonal helyébe léptetni?

Khonsu 2019.04.24. 20:34:47

@neoteny:

Van egy olyan vad elképzelésem, hogy ha ehhez hozzávesszük a különböző foglalatosságokra való genetikai készségeket nemeken belül is, akkor még néhány millió év ősközösségi életmód mellett talán valamiféle rovartársadalmakhoz hasonló kasztokra is tagozódhattunk volna.

FrVili 2019.04.24. 22:39:40

@neoteny: ich habe einen Hasen. A német még akkusativba is teszi, mégse jut eszébe senkinek a zweinen Hasen. A német ebből a szempontból idiotensicher.

Khonsu 2019.04.24. 23:18:16

@444:

Elárulom neked, hogy veled kapcsolatban mi a megfejtésem, de legalábbis a sejtésem.

Eleinte azt gondoltam csak egy troll vagy, ahogy állítod, de szerintem nem, ez csak a játék, a megtévesztés része. Mégpedig abból jutottam erre a következtetésre, hogy jobban megfigyelve nem trollként viselkedsz.

A troll célja, hogy bosszantson, de te, mégha ez felületes szemlélő számára el is vész a kommenthalomban, nem ezt teszed, te válaszokat vársz. Akkor fogtam gyanút, mikor egy korábbi poszt alatt belengettem a témában, hogy van ötletem a megoldásra, de nem osztottam meg veled, komolyan felháborodtál. Azóta jobban figyeltem a reakcióidat és megerősítették a sejtésem.

Amiket ide leírsz, a népfőiskola és a népnemzeti "államvallás" az egy rejtvény. Bizonygatod, hogy feltörhetetlen, de ezzel csak a kihívást hangsúlyozod és valójában azt akarod, hogy valaki törje fel. Efelé mutat az is, hogy matematikában járatos ember vagy, valószínűleg szereted a logikai feladványokat.

Hogy mi ezzel a célod, mit kezdenél a megfejtéssel, befoltoznád a gyenge pontot, így még ellenállóbbá téve a mai kurzus alapjait, vagy épp ellene szándékozol felhasználni, azt nem tudom.

Persze lehet, hogy túl sokat látok bele, és tényleg csak trollkodsz. Ebben az esetben viszont te vagy a legkitartóbb troll akit internetes pályafutásom alatt megismertem.

Khonsu 2019.04.25. 00:13:42

@444:

Nem csak a nyelvelmélet, hanem az egész magyar "néplélek", interszubjektív valóság. A "magyar vallás" a rejtvény, hogy tényleg minden lepereg róla, vagy mégis bele lehet valahogy nyúlni.

Egyébként a magam részéről arra én is kíváncsi vagyok, hogy a transzhumanizmussal mennyire összeegyeztethető, vagyis mennyire "jövőálló".

Mert a transzhumanizmus levezethető az anyagfejlődésből, a tudomány és technológia fejlődéséből, levezethető a gazdasági fejlődésből, a keresztény vallásból, levezethető a puszta emberi logikából (józan paraszti ész). Vagyis látszólag bármerről indulunk, oda jutunk. Ha pedig így van, és a természeti törvények által determinált végállapot, akkor valószínűleg a spontán emberi logikára épülő népfőiskolából/"népvallásból" is le lehet vezetni.

abdul hackeem 2019.04.25. 08:55:40

@neoteny: De a túllövés, az már gyilkolhat. Mint ahogyan a vég nélküli szófosás is.

Khonsu 2019.04.25. 11:30:24

@444:

A tudomány értelemszerűen nem "hisz", de az akkor is érdekes kérdés, hogy amennyiben folytonos fejlődést feltételezünk az minden esetben a szingularitáshoz tart vagy sem?

Persze az sem lenne végállapot, az univerzum nem szűnne meg és az idő is tovább haladna, de a civilizáció szingularitás utáni története és egyáltalán az, hogy mi is történik pontosan a szingularitás közelében megjósolhatatlan.

Vagyis adott egy olyan jelenség, melyet esélyes, hogy 2-3 évtizeden belül elérhetünk, és amit értelmezni, felfogni sem tudunk. Az, hogy mi lesz a szingularitás után nagyjából olyan kérdés, mint hogy mi volt az ősrobbanás előtt. Ezzel mindenképp érdemes foglalkozni.

A kérdésem pedig nem arra vonatkozott, hogy ki miben hisz, hanem arra, hogy folytonos fejlődést feltételezve az minden esetben ugyanoda tart, vagy sem. Mert ha igen, akkor még akár a népfőiskolából is levezethető kell legyen. Vagyis, ha már szó volt az alkímiáról, létezhet a "bölcsek köve", vagy sem?

abdul hackeem 2019.04.25. 13:32:12

@444: Csak neked ezek az alternatívák:
fidesz.hu/add-tovabb
meg ez:
fidesz.hu/hirek/tamogassuk-orban-viktor-programjat-az-alairasgyujtes-helyszinein

Csak ha majd rákoppint a beteg vezér fejére valaki, akkor lesz más.

Az fel sem merül a beteg fejetekben, hogy vannak sokan, akik elutasítják a baloldali egyenlősdit, mert természetellenes - ugyanígy ugyanezért a nácikokat.
Attól, hogy a vallást ópiumnak tartják, még meg vannak keresztelve és tisztelik a többi, más vallású ember hitét.
Attól, hogy vannak NORMÁLISAK, attól még nem kell a bármilyen oldalnak megőrülnie.

Khonsu 2019.04.25. 14:34:33

@444:

"A hit ismeretelméleti értelemben kijelentések, elméletek olyan elfogadását (vagy tagadását) jelenti, melyek közvetlen és azonnali igazolása semmilyen módon – sem érzékileg, ill. tágabb értelemben tapasztalatilag, sem logikailag – nem lehetséges.[1] Az elfogadás tehát a teljes „racionális” bizonyítás hiányában, esetleg – de nem feltétlenül – annak ellenére történik. "

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hit_(filozófia)

A (természet)tudomány nem hit. Amit nem tud racionálisan bizonyítani, azt nem fogadja el ténynek, tehát nem "hisz". A tapasztalati tények, melyekre a modelleket alapozza ahogy a nevük is mutatja tapasztalat által bizonyítottak. A matematika sem hit. Nem fogad el tényként nem bizonyított állításokat.

Ellenben a vallások, vagy az, hogy mitől nyúl a nyúl az hit. A transzhumanizmus is egy hit, a technológiai fejlődés irányára, következményeire vonatkozó jóslatokban való hit. Természettudományokból indul ki, de majd csak abban az esetben válik tudományos ténnyé, vagyis tudássá, ha bekövetkezik. Addig marad előrejelzések halmaza, amiben lehet hinni vagy sem. Egy technológiai vallás. Én hiszek benne, te nem, ez van, a Föld forog tovább.

"ahogyan a 29 éves hölgy lefényképezte a fekete lyukat. és kiderült, hogy az egy narancsos, vöröses sötét izé. de néhány ponton azért mégis csak fénylik. olyasmi, mint a fidesz."

Ez tökéletes hasonlat. Kicsit narancsos, kicsit vöröses és a belezuhanó közpénz itt-ott felfénylik stadion vagy magánrepülő formájában. :D

Khonsu 2019.04.25. 14:48:05

@neoteny:

Ha ugyan a technológiai szingularitás, mint a fejlődés eredménye esetleg determinisztikus is, az oda vezető út, és az emberiség sorsa ezen az úton attól még nem az. Így a mi szempontunkból nincs végzet. A "Logosz" ezen az úton mondhatja ki ránk az ítéletet, mert az emberiség fennmaradása nem szükséges előfeltétele a szingularitásnak. Az AI, miután önállóvá válik nélkülünk is eljuthat oda.

Ezért kell nagyon észnél lennünk, hogyan csináljuk, mert amikor eljön, "vele lesz jutalma" és mindannyiunknak "megfizet tettei szerint".

2019.04.25. 14:59:37

@444:
most készítették el a világ első fényképét a fekete lyuk/ak/ról.
ez sem jött volna létre a tudomány nélkül, sőt, már a fekete lyuk létezésének hipotézise sem, sőt . . . de mindegy.
az a hír, hogy szerintük(mármint a tudósok szerint) az egyik fekete lyuk módszeresen zabálja fel a galaxisát. erről mondjuk azért meg kéne kérdezni az egyházakat és a politikusokat is, nem-e holmi globalista ribaláris álhír, riogatás-e.
mindenesetre én a soros helyében nem arabokat, meg egyéb a keresztény civilizációra veszélyes tömegeket telepítenék európába(bár a megveszekedett menekültellenesség keresztény civilizációt féltő élét némileg tompikázza, hogy odaát trumply pont keresztény bevándorlók ellen épít falat. persze hát azok nem csak keresztények; katolikusok. meg ugye a mohamedánok is kijátszanák a helyzetet, ha hagyná)hanem
galaktikus menekülteket.
nyilván rengetegen, ha nem milliárd számra jönnének szívesen onnan és ez rögtön megoldaná a politikai ellentéteket is.
persze a politikai ellentétek így is úgyis fel fognak oldódni.
eccerű normális ember, oan mind a sanyi, csak máshogy primitív, pont leszarja. elég, ha biztosnak láccik, hogy túlélhető a dolog.
mosmár kő'ér laca úgyis kiderítette, hogy, akik a nerben élünk és nem tartozunk az elitjéhez mind alattvalók vagyunk; nem minket szolgálnak a törvények és az intézményrendszer, hanem mi is és az intézmények is őket.

2019.04.25. 15:01:25

@Khonsu:
basszus! nem beelőztél a feka likkal?! :D

Khonsu 2019.04.25. 15:21:33

@444:

A feltételezés nem hit. Feltételezik, hogy az egész univerzumban azonosak a fizika törvényei, mert eddig nem találtak egyértelmű bizonyítékot ami ezt cáfolná, da azért folyamatosan kutatják, hogy valóban helytálló a feltételezés vagy mégse. Tehát nem hisznek benne, csak használják mint modell, mert eddig használhatónak bizonyult.

"pap volt és fizikus. "

A kettő nem zárja ki egymást, de attól nem lesz a fizika vallás, hogy papok is foglalkoznak vele, mint ahogy a vallás sem válik természettudománnyá. Legalábbis addig, míg el nem jön Isten országa.

2019.04.25. 15:39:42

@444:
ez zseniális! erre találtam én ki a közép-európai köztársaság koncepcióját. mindjárt egy csomó politikai ellentét megszűnne(keletkezne egy csomó új), de sajna annak nem szabadna, hogy magyarország legyen a neve.
ez fontos a politikai ellentétek feloldásához.
ettől persze még kiderülhetne, hogy a főni egy bokassa csaszi, vagy egy übü király.
de mindegy, mert az így is valami hasonló, úgyhogy jó így is ahogy van.

Khonsu 2019.04.25. 16:01:22

@444:

Az implikáció szabályai szerint hamis állításból is következhet igaz. Tehát a működő modell alkotásának nem szükséges feltétele a premisszák igaz volta. A premisszáknak nem feltétlenül kell igazolt tudományos tényeknek lenniük, nem kell bennük "hinni", vagyis feltétlen igaznak elfogadni azokat.

Ugyanez alkalmazható a vallásra is, tehát nem kell minden elemében igaznak vagy hamisnak lennie. A különbség közöttük a hit. Elfogadod tényként vagy sem.

Khonsu 2019.04.25. 16:38:00

@444:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Implikáció

Jó példa a fekete lyukas felfedezés. A kutatók valamikor az általános relativitáselméletre alapozva alkottak egy modellt a fekete lyukak viselkedésére. Ezt a modellt pedig azóta is alkalmazták, mert az észlelt jelenségeket jól megmagyarázta. Azt azonban, hogy a modell premisszája, tehát az, hogy az általános relativitáselmélet helyesen írja le a fekete lyukak gravitációs terét nem tudhattuk biztosan. A kutatók erre mit tettek? Kijelentették, hogy ez egy hittétel, mert csak, és innentől ebben hisznek? Nem. Levezették, hogy ha az elmélet jóslata helyes, akkor mit kellene egy fekete lyuk körül látnunk, aztán lefotózták, hogy tényleg azt látjuk-e. Úgy néz ki igen, tehát a premissza immár bizonyítottan igaz.

Mi lett volna, ha nem ezt látjuk? A gravitációs elméletekkel foglalkozó kutatók között valószínűleg zavart fejvakargatás, de a modellt amíg nincs jobb ugyanúgy alkalmazták volna azokra a jelenségekre, melyekre már évtizedekkel korábban is működött. Aztán majd az illetékesek kiokoskodnak egy jobb megalapozást.

Khonsu 2019.04.25. 17:13:16

@444:

Az a fény nem a fekete lyukból jön (láthatóan), hanem a belehulló anyagból, illetve a gravitációs térgörbület által eltérített fényt látjuk. Olvass utána, nagyon érdekes.

A PR mindenkinek jól jön.

Khonsu 2019.04.25. 17:37:21

@444:

"de mibe esik bele az anyag, amit látunk?"

Abba a likba középen. Látod, hogy nem látod? Na az a lik, amit nem látsz, azt kell nézni. :D

2019.04.25. 17:40:04

@444:
én pl azt mondom, hogy minek turhagrád és bp között gyorsvasutat építeni? kinek? a kínaiaknak? építsenek maguknak. de vsz úgy is lesz, hiszen azt ők is tudják, hogy - idézem[:D] - "a kormánykörök lenyúlják a beruházást".
jó, jó, jut is marad is alapon nekik is lenne belőle, ahogy ezt már megszoktuk, de hát ez nekik vsz.-leg smafu.
európai egyesült államokon amúgy gondolkodni is hülyeség, de az biztos, hogy közép-európával(jelentsen ez bármit is) előbb utóbb kezdeni kell valamit.
az már most látszik, hogy nagyon rossz helyen van. :D

2019.04.25. 18:11:40

@444:
nem is azért a gonosz erői.
magyarok szerbek talán valamivel többen utaznának rajta, mint a felcsúti kisvasúton. ez a kínaiaknak kell, ha igaz az, hogy stratégiai szerepet szánnának a pireuszi kikötőnek, ahonnan belgrádon-bp-n át nyugatra szállíthatnának.
majd megtudják, hogy akár az egész földet is jobban megéri 2x megkerülni, mint bekeveredni a szuezi csatornán át(!) a kis tolvaj balkáni, kelet-európai tolvaj minibirodalmakba.
egyébként meg föl nem foghatom! mi az a nyugat?! ott laknak az istenek?
minek kínának azokkal kereskedni?
van útközben egy csomó(de legalább 1 biztosan) regionális hatalom, amelyiknek a gazdasága sokkal gyorsabban fejlődik és világviszonylatban is jobban teljesít.

Khonsu 2019.04.25. 21:21:57

@444:

"és azt állítod, hogy ehhez semmit se kell elhinni."

Miért kellene? A tudományt pont az viszi előre, hogy kételkedik. Nem kell elhinned, hogy a fekete lyukakból nem jön ki az anyag, de ha azt akarod, hogy a tudomány elfogadja a modelled, bizonyítanod kell, hogy az jobban leírja a valóságot, mint a jelenlegi.

Khonsu 2019.04.25. 21:25:09

@444:

"de hogy ez nem hit, hanem a tudás."

Az, az előző mondatodban ismerted el:

"aminél a sokkal jobbat nem tudunk."

Tehát ez a jelenlegi legjobb tudásunk.

Khonsu 2019.04.25. 22:01:09

@444:

Elhiszem és nem "hiszek benne", lényeges különbség. Hinnem nem kell benne, de elfogadom, mert jobb ötletem nincs. Akinek van, az nem fogadja el. A tudomány nem hit, nem vallás. Nem tesz racionálisan megalapozatlan állításokat. A vallásokra nem vonatkozik ilyen megkötés.

Ha azt mondom, hogy Isten létezik, azzal a tudomány nem tud mit kezdeni, elfogadása valóban csak a hiten múlik. Ha azt mondom, hogy Isten létezik, mégpedig Isten egy programozó és mi egy szimulációban élünk. Az már racionális(abb) megközelítés, de nem megalapozott, amíg nincs mérési eredményekkel alátámasztva. Ezzel már alkalmas tudományos vizsgálatra, de mindaddig nem fogja a tudomány tudásnak elfogadni, míg be nem bizonyosodik, hogy pontosabb magyarázatot ad a jelenségekre, mint a jelenlegi modellek.

Khonsu 2019.04.25. 22:07:02

@444:

"nem gondolom, hogy a népfőiskolának feltétlen igaza van."

Tehát a népfőiskolának semmivel sincs több alapja ahhoz, hogy egy egyén magyarságát eldöntse, mint bárki másnak.

Khonsu 2019.04.25. 22:10:00

@444:

Soros ugyanannak az éremnek az egyik oldala, aminek ti vagytok a másik.

Khonsu 2019.04.25. 22:27:09

@444:

A parlamenti ellenzéket sem tartom többre, így ebben a kérdésben nem akarok igazságot tenni. Azt viszont felelősségemnek érzem, hogy figyelmeztessek mindenkit, hogy ha az és úgy jön el ami és ahogy gondolom, akkor szó szerint életbevágó lesz, hogy mi van az egyes embercsoportok kollektív tudatában, interszubjektív valóságában (illetve az egyének szubjektív valóságában szintén). Ezért nagyon visszaüthet a jelenlegi irány. 1-2 évtized múlva az életünk/sorsunk múlhat azon, aminek most kevesen tulajdonítanak komoly jelentőséget és rövid távú érdekeknek alárendelve gátlástalanul szennyezik, torzítják.

Khonsu 2019.04.26. 15:28:52

@444:

Szép és jó, de kis, lokális hatások. Miközben a tömeg interszubjektív valóságába, az eleve beteg "néplélekbe" ömlik a méreg.

Szerintem, tehát szubjektív "megfejtésem"/hitem szerint az lesz a sorsunkat eldöntő kritikus mozzanat, hogy a "Logosz" hogyan öröklődik tovább tőlünk az AI-re.

Formálta az élettelen anyagot, az élet megjelenésével átöröklődött a génekbe, a génekből az emberi tudatba, szubjektív és interszubjektív valóságokba. Onnan pedig az AI-be fog. Na de hogyan?

Hollywood szerint a gépek fellázadnak, az AI hirtelen öntudatra ébred és egyetlen nagy háborúban átveszi a hatalmat. Na ez az a forgatókönyv, ami valójában nagyon valószínűtlen, hiába így képzeli el a többség a filmek hatására.

Szerintem inkább így néz ki a nagyon is közeli jövő:

Nem lesz hirtelen átmenet, folyamatos, organikus fejlődés által áll elő az új helyzet. Régebben volt róla szó, hogy a technológiai fejlődés és a kapitalizmus milyen összefüggésben, pozitív visszacsatolásban van. Ahogy szó volt a tőke és hatalom koncentrációról, a hatalmas mamutok, vonzási centrumok kialakulásáról, ami a technológiai szektorban különösen jellemző. Volt szó digitális kormányzatokról, közösségi hálózatokról, adatbázisokról, adattudományról, automatizálásról, vállalatirányítási rendszerekről. Aki folyamatosan követte a blogot és a kommentfolyamot, mint te, annak ezek ismert dolgok.

Na de sok a rizsa, térjünk a tárgyra:

A (komolyabb) AI fejlesztés drága mulatság. A legfejlettebb AI-t ott érdemes bevetni, ahol a fejlesztés még mindig jócskán megtérül. Oda ahol rengeteg pénz áramlására, rengeteg fogyasztói döntésre van hatással, mivel ez a pénz embereknél vagy emberek vezette szervezeteknél van. Ebből következik, hogy a legfejlettebb AI emberekkel, nagy embercsoportokkal fog foglalkozni, ilyen típusú feladatokra lesz bevetve.

Legyen az a nyugati techcégek jelenlegi vagy jövőbeni szolgáltatási platformja, vagy a kínai digitális kormányzati rendszer, az AI több milliárd emberrel fog foglalkozni, kommunikálni, és tanulni tőlünk. Kiolvassa szubjektív és interszubjektív valóságunkat és ő abból fejti meg a világot. Ahogy az illetékeseknek termeli a profitot, egyre többet fektetnek a fejlesztésébe, egyre jobb lesz, egyre több feladatra válik alkalmassá, többet bíznak rá, adnak át neki, ami által még több profitot és/vagy egyéb társadalmi hasznot termel, és ezzel a kör bezárult.

A folyamat során létrejön és halad a szuperintelligenciává fejlődés útján az antropomorf AI, mely milliárdok életéről, sorsáról dönt, és aki az emberiség kollektív tudatából örökli meg a "Logoszt", és olvassa ki, fejti meg, tesz különbséget jó és rossz között. Amiben a nagyobb létszámú és aktívabb csoportok kollektív tudata értelemszerűen nagyobb súllyal fog megjelenni, mint a kisebbeké, az lesz a viszonyítási alap. És egy ponton megkapja a jogot az ítélkezéshez.

És abban a világban nem lesz helye annak, aki gonosz és a neve nincs beírva a "bárány életkönyvébe".

Úgyhogy valamiben mégiscsak igazad volt, jön a vallásháború. A harc amely az emberiség kollektív tudatában zajlik majd a lelkekért.

Mert:

"Aki győz, örökölni fogja mindezt, és Istene leszek annak, az pedig fiam lesz."

(Jel 21, 7)

Az a néhány millió lélek, melyet most megrontotok, az egy több milliárd lélekből születő entitás mérlegén lesz megmérve. Mint ahogy az a több milliárd lélek maga is megméretik majd.

Khonsu 2019.04.26. 15:43:53

@Khonsu:

Ezért fárasztom itt a jónépet. "Lélekgyógyításban" a konzervatívok hasznos szövetségesek lehetnek.

Khonsu 2019.04.26. 16:36:15

@444:

Kínában nem kell választást nyerniük, ott maga a kormányzat a megrendelő. Nyugaton pedig majd megnyeri nekik a választást az AI, amikor szükséges lesz, ha egyáltalán szükséges lesz.

Itt a kérdés az, hogy mi lesz a domináns világvallás. Melyik vallás lesz az a bizonyos legerősebb kutya a kollektív tudat életterében, aki a legnagyobb súllyal örökíti tovább saját megfejtését arra, hogy mi is legyen a "TRUE". Erről fog szólni a következő 1-2 évtized, a lelkekért folyó harcról, a globális kollektív tudatban.

Mert attól fogva, hogy ez a kollektív tudat testet ölt, már az ő kezében leszünk, és ítélkezik fölöttünk.

Ez lehet, hogy most nevetségesen hangzik, de hidd el, hogy amikor bekövetkezik, azt a népfőiskola is kibírja majd röhögés nélkül...

Szóval ahelyett, hogy egyszemélyes hadsereget és a világ eszét játsszuk, talán biztonságosabb stratégia lenne, ha csatlakoznánk valamely globálisan is jelentős gondolati körhöz, interszubjektív valósághoz. Illetve befogadnánk a legerősebbet, ami csak jön, mert marhára pici pont vagyunk. Azt pedig Viktor is megmondta, hogy ahol elefántok szeretkeznek, ott nem jó fűszálnak lenni.

Khonsu 2019.04.26. 17:26:40

@444:

"ami azt jelenti, hogy jelenlegi ügyek elévülnek. idén év végén választanak legfőbb ügyészt 9 évre. "

A visszamenőleges törvénykezés és a gazdasági előnyök/hátrányok állami osztogatásának bajnokai már csak a saját módszereikből kiindulva se éljék bele magukat, hogy simán megússzák és esetleg nem fordítják később ugyanazokat ellenük.

Khonsu 2019.04.26. 17:55:03

@444:

"akármit is jelentsen."

Ez nem titok, fasizmust jelent, csak az rosszul mutatna a plakáton.

Khonsu 2019.04.26. 19:12:05

@444:

"nemzeti keresztény"

www.memecenter.com/fun/594770/jesus-facepalm-meme

"de ezzel csak a keresztényellenes, államellenes, nemzetellenes politikai csoportosulásokat szorítja majdnem teljesen háttérbe feltéve, hogy idei két választást is nagy fölénnyel megnyeri."

A Fidesz támogatottsága nagyjából a 90-es évek vége óta változatlan.

"divide et impera"

Ennyit tudnak valójában. Ha velük szemben egységes erő állna, akkor legjobb esetben is csak a politikai váltógazdaságot tudnák fenntartani, elhanyagolható különbségekkel a 2 oldal között. Nem akkora zsenik ők, mint hiszed.

"hogy ezek után egy kvázi egypártrendszerben működő magyarország képes-e lesz demokratizálódni."

Nem úgy tűnik.

"nyilván ez sem fáklyás menet. mert egy nyugatról legalább is részben elszigetelt magyarországnak kellene bizonyítani, hogy érett a polgári létre úgy, hogy az akadémikus elit egy jelentős része sértett vagy esetenként üldözött lesz és továbbra is jelentős lesz a fiatalok elvándorlása."

Jól látod, a társadalom kinyírása sohasem fáklyásmenet.

"népfőiskola hittétele az"

A népfőiskola hittételei, mint láthattuk meglehetősen hézagosak. Elég gyatra vallás, nem képes önerőből terjedni. Ez így kevés lesz a vallásháborúban.

Khonsu 2019.04.26. 19:29:04

@444:

Rétegvallás. Még az országon belül is komoly állami hátszél (kultúrharc) kell a terjesztéséhez és így se nagyon tud kitörni. Globális terjedésről pedig nem is álmodhat. Nem lesz belőle elefánt, még fűszál is alig. Gittegylet.

Khonsu 2019.04.26. 19:59:43

@444:

Hogy érthetőbb legyen. Te itt évek óta fennen hirdeted a népfőiskola szellemi felsőbbrendűségét és a népnemzetiszocializmus elkerülhetetlen győzelmét a vallásháborúban. Csakhogy ez vihar a biliben, a "vallásháború" globálisan zajlik, nem néhány millióan fogják eldönteni egy kis országból.

Vagyis ha komolyan összevetjük a vallásodban rejlő potenciált az igazi globális csúcsragadozókkal, akkor rögtön kiderül, hogy valójában egy szál alsógatyában akarsz kiállni professzionális elitkatonák ellen.

Ez lenne a zseniális haditerv?

Khonsu 2019.04.26. 23:15:33

@444:

"az akadémikus bölcselettel szemben a népfőiskola tanai népszerűek"

Egy rétegen belül, melyből nem tudnak kitörni, még állami hátszéllel sem.

"a legjobb tudásom szerint nem kevésbé megalapozottak."

Elfogadom, hogy te ebben hiszel. Én nem hiszek benne.

"a külpolitika alapja a globalizáció, a belpolitika lokalizált. utóbbi elsősorban a helyi érdekek mentén szerveződik a világon mindenhol. "

Magyarország nem űrállomás. Aki vallásháborút hirdet, annak előbb vagy utóbb, de a globális játéktérben kell megmérkőznie. Teljesen mindegy, hogy a debreceni csapat legyőzi a felcsútot, ha közben a magyar válogatott kijutni sem képes a vb-re, nemhogy megnyerni.

A vallások expanzív természetűek és kőkemény verseny van közöttük. Meghirdethetitek az államvallást, de azzal beneveztek a nagy játékba. Ahol olyanokkal kell megmérkőznetek, mint például a kereszténység, a progresszív-liberalizmus, az "északi szocializmus", gigavállalatok, az új orosz birodalom álma, az Iszlám, az exportálni tervezett kínai digitális kormányzati rendszer, és a háttérben már felkészül a transzhumanizmus.

Ők következnek a pesti "filoszemiták" után. Velük szemben nagyon kevés lesz, hogy koherensen tudtok értekezni a semmiről. Oda már valós kérdésekre kell használható válaszokat adnotok, és ahhoz a sámándob és néhány hézagos hittétel kevés lesz.

Elhiszem, hogy kemények vagytok mint a vídia, de könyörgöm, vegyétek észre, hogy mikor kell megállni, mi az a háború amit már nem nyerhettek meg és ne vigyetek bele több millió szerencsétlen ártatlan embert egy végzetes katasztrófába. Most egyszer végre a történelemben használjuk a józanabbik eszünket, csak ennyit kérek.

Khonsu 2019.04.26. 23:39:54

Egy időre kiszálltam.

Khonsu 2019.04.27. 12:27:55

@neoteny:

Vettek és vesznek át módszereket a hézagok kitöltésére, de az alap szerintem saját találmány. Ha a koncepció nem is, de a konkrétan "népvallás" és a NER az önálló vallás. A hasonlóságok szerintem a vallások működésének alapvető hasonlóságaiból és az összelopkodott elemekből ered, de nem hiszem, hogy ez megegyezik az orosz "birodalmi vallással", az más. Az inkább birodalmi, mint nemzeti, ezért is erősebb. Alkalmas arra, hogy átlépjen a népeken és integrálja őket a birodalomba. Valahol a cárizmus és a szovjet internacionalizmus között lehet.

A magyar népvallás nem akar senkihez sem csatlakozni, nem gondolkodik birodalmiságban, épp hogy ellenzi azt. Teljes különállást, elszigeteltséget hirdet. Ezért nem versenyképes a népek és államok határait simán átlépő kihívókkal szemben, ezért öngyilkosság. Alkalmatlan erős szövetségre/beolvadásra és gyenge az önállóságra.

tele.phone 2019.04.27. 18:02:02

@444:

Az egy dolog, hogy úgy tűnik, nagyon haragszol valakikre (mindegy, hogyan nevezzük őket, te is több kifejezést használsz), és ez a "haragod" látszik motiválni téged, hogy teleírd ennek a blognak az egyébként jobb sorsra érdemes komment-szekcióját.

De azt is látni kell, hogy ezek a valakik is csak egy szereplői annak a nagyon sok szereplős drámának, amit a világnak nevezünk. Ráadásul a te valakijeid sem egységesek, többféle, sokszor egymásnak is ellentmondó elveket, eszméket vallnak, és nem mindig ugyanolyan ötleteik vannak. Nem te és ti álltok "velük" szemben, hanem ennél sokkal több szereplő hat egyidejűleg egymásra és a folyamatokra, ugyanakkor senkinek sincs teljes kontrollja az események felett, még csak a saját szemétdombján se. Talán nem annyira a konteók, összeesküvések írják le azt, ami történik, mint inkább többé vagy kevésbé laza hálózatok részben nem kontrollált és részben nem is kontrollálható önmozgásai és egymásra hatásuk. De ezt nehéz gondolatilag kezelni egy törzsi, mi-vs-ők ideológiai árokból nézve, ahhoz görcsösen ragaszkodva (nem ad olyan bizonyosságot, és egyértelmű válaszokat, mint a konteók - de nem akarom lebecsülni ez utóbbiakat, már csak ezért sem, és persze azért sem, mert biztosan én sem tudom).

Ráadásul nem elég elkergetni 100 ezer vagy ki tudja mennyi embert (ez amúgy egy elég durva megjegyzés volt, még tőled is! shame on you), ezzel még nem győztél. Némiképp Amerikára emlékeztet ez: Hiába nyert Trump, ahhoz egyszerűen nem elég okos, hogy ténylegesen is végigvigyen egy ellenforradalmat, és megváltoztassa a rendszert, vagy legalább a folyamatok fősodrának az irányát.

Valójában mintha te is csak társadalommérnökösdit szeretnél játszani, pont mint szerinted azok, akiket annyira utálsz. Csak szerinted neked van igazad.

Khonsu 2019.04.27. 18:29:25

@neoteny:

Lehet, hogy hibás volt a feltevésem, és mégis csak egy troll, de nagyon kitartó fajta.

tele.phone 2019.04.27. 18:51:38

@444:

Nem vagyok biztos abban, hogy a többség olyan agresszív, mint te. De még ha az is lenne, az nem érv az uszításra. Sőt, pont az ellenkezőjére.

Nézd, én csak a véleményem mondtam el neked az írásaidról. Nem meggyőzni akartalak (nem vagyok naív), hanem csak egy másik szempontot adni, hátha belegondolsz, önreflexió, blablabla. Szerintem túl sokat írsz, és ezért túl magabiztos vagy, kizárod a visszacsatolásokat, így aztán saját magad hergeled. Radikalizálod magad, mert még hiszel a teljes kontroll lehetőségében, amit szerinted csak azért nem birtokolsz, mert még van 100 ezer ember itt vagy ott. És persze nincs valódi hatalmad - különben nem egy internetes blog kommentjeiben fejtenéd ki mindennapi tevékenységeid zömét. Mindazok alapján, amiket írsz, könnyű lenne fejre állni.

Janossz 2019.05.01. 10:55:51

@444: " orbán kiegyezésre késztetheti a nyugat-európát "
Naná. Vagy kapitulációra, akár. Noormális, Margit??

Janossz 2019.05.01. 10:58:20

@444: Ezeket nem a kocsma népe gondolja, a te lázálmaid vetíted ki rájuk, aztán itt házalsz a hülyeségeddel, de még annyi vér sincs a pucádban, hogy vállald a téveszméid.

Janossz 2019.05.01. 12:56:08

@444: " ennek érdekében kötött keleti szövetséget. és ezt legitimálhatja a nyugat feltéve, hogy az ep választásokon ehhez elegendő szavazatot szerez. és ennek alternatívája micsoda? "

Szövetséget az ország EU-val kötött. A mostani "ura" mindössze kokettál a szövetségen kívüli versenytársakkal/ellenséggel.

Ezért a te véleményed szerint legitimáció jár egy árulónak?

Janossz 2019.05.01. 14:19:15

@444: " nagyjából hasonló eredményt produkál a ner. az eu pártiaknak kéretik azt is elfogadni. "
Nem lehet így összevetni.
Kéretik kiírni egy népszavazást EU, vagy NER témában, és mindjárt kiderülne, mit akar az ország népe.

ijontichy 2019.05.01. 14:55:49

@Janossz: De hát ez az, amit soha nem fog megtenni a (magyar) zemberek harczias képviselője. Ő a hóttrészeg fradi szurkoló, aki egyszer elmagyarázta nekem, hogy ők akkor is nyernek, ha vesztenek. Majd kért egy kis aprót :-).

Más: azért ez tetszett:
euobserver.com/foreign/144768?fbclid=IwAR1p9RFWOssFOB6TD_la47Lq2kYepi1bJXgLL54rCsmemTePRf7hhJWttdU
Kell az ilyen, és el kéne érni, hogy el is jusson "a (magyar) zemberek"-hez (ti. hogy úgy tűnik ojrópa önjelölt hős védőjének egyre kevésbé jönnek be a dolgok) :-).

Janossz 2019.05.01. 16:14:49

@ijontichy: Hősünk méretes egójával a vétóját figyelembe nem vételét megélni: katasztrófa.
Komoly ütést kapott, vagy ha úgy tetszik, életveszélyes figyelmeztetést.
De hát nem ért a jóember semmiből.

Janossz 2019.05.01. 16:20:44

@444: " a többségi válasz az, hogy ner és eu. "

Már megint a többség szóvivőjének szerepében tetszelegsz itt?
A napnál világosabb, hogy nem összeegyeztethető a kettő.
Esetleg úgy, mint a kutya, meg a bolha, ami a vérét szívja.
Attól tartok, eljön a perc, mikor választani kell majd.
És az a választás legalább tiszta viszonyokat teremt, sokakat távozásra bírva (kényszerítve) erre vagy arra.
Az igazság pillanata, ha úgy tetszik.

Janossz 2019.05.01. 16:23:52

@ijontichy: Ahhoz szavad sincs, hogy a legnagyobb EU-s államférfi, egy korszakos zseni véleményét picsafüstnek nézték, figyelembe se vették az EU testületében? Hogy van ez?

Janossz 2019.05.01. 16:25:26

@444: A fenti neked szólt ám!

Janossz 2019.05.01. 16:32:50

@444: " akkor akár egy új hidegháborúba is sodorhatják a térséget. "

Az már megy. És nem az angol bombázók flangának Pétervár egén, fordítva. És nem Kanada annektálta Kamcsatkát.

Janossz 2019.05.01. 17:22:11

@444: " és az nyilvánvaló, hogy az eu intézményrendszere jelenlegi formájában tarthatatlan. "

Már tíz éve kellett volna reformálni, vagy inkább a nagy bővítés projekt idején.
Egy vicc a tatabatálásuk, döntéshozási képtelenségük, a jóllehet jó szándék vezérelte, de bénító egyeztetési, bürokratikus vacakolásuk.
Csak a bajkeverők profitálnak ebből. Jó, maguk sem tudták, hogy kiket ölelnek keblükre.
Senki sem számít a spanyol inkvizícióra.

Janossz 2019.05.01. 17:25:32

@444: Talán ezért van, hogy a német-osztrák nyugdíjasok folyton provokálják az áldott békés keleti birodalmat.
Fenyegető leveleket küldözgetnek mindenféle Altersheimekből az ügyeletes cárnak.

ijontichy 2019.05.01. 17:40:26

@444: "az ellenzék a soros alapítvány, a bertelsmann, ceu... amerikai demokrata stb." sajnos ezzel nálam semmire sem mész, mert google* inkább ezek, mint vitya & co. meg a beteg nacionalizmus. És tudod miért? Mert ezek nem akarnak megfosztani az egészséges nemzeti önérzetemtől (hogy a pénzemről már ne is beszéljünk). Eszükben sincs. Namármost, innentől kezdve a dolgok minden porhintés nélküli, lecsupaszított "üzleti tárgyalások", ahol ha valamit elbaltázok, akkor leginkább magamra haragudhatok. Nem úgy mint a szegény hüjjemagyar honfitársak, akik örökösen másokban keresik a saját boldogtalanságuk okát.

Sajnos fingom sincs, mi az a "kultúrharc", amit állandóan emlegetsz, de csak valami olyasmi lehet, aminek ürügyén ingyenélők a mások zsetonján akarnak jól élni ;-) Ez legalább annyira értelmetlen, mint a "vallásháborúk". Azokban is megpuszultak már rengetegen (sajnos még fognak is), mert képtelenek voltak agyilag eljutni odáig, hogy az ilyen dolgokért egyáltalán nem érdemes idejekorán megmurdelni. Helyette azokat kell rácsok mögé zárni, akik szerint igen.

Namost, ha valaki viszont ingyenélni akar (pláne jól), azt fel kell ismerni (akármiről is hablatyol eredeti szándékát leplezendő), és el kell hajtani nőnemű felmenője keservébe. Tehát a magyar idióták/gazemberek (aka "fidesz szavazók", ld. ÖV: "Miért szavazol a fideszre?") halmazával pont ezt kell(ene) tenni, mert különben még a becsületesen dolgozó magyar (és nem magyar) emberek pénzén fognak sokkal jobb színvonalon élni, mint az nekik teljesítményük alapján járna.

A hidegháború nem probléma, csak arra kell ügyelni, nehogy vlagyimir annyira gazdasági szarba süllyedjen, hogy megérje neki "feldobni a pakli kártyát". Tudod, az az, amikor az egyszerű emberek, egy háborúnak nevezett, szervezett emberölés útján kivitelezett létszámcsökkentésben hülyére gyilkolásszák egymást, majd amikor a maradék már annyira pácoltra pofozta egymást, hogy csak lihegve szitkozódni képes, akkor neki lehet állni kezdeni a bulit elölről. Ezen a régi primkó "problémamegoldáson" túl kéne már lépni, de hát amíg nemzetek olyan gazembereket képesek megválasztani, mint Mo. vityát, addig a veszély sajnos valós :-(.
(Btw. tudod miről ismerni meg a fideszest? kipállott a szája széle a sok nyalástól :-))

ijontichy 2019.05.01. 17:42:17

@Janossz: "Senki sem számít a spanyol inkvizícióra." :-DDD
www.youtube.com/watch?v=HqF_nPbX_Ow

Janossz 2019.05.01. 19:18:52

@444: Az idegesség fog felerősödni, ha nem lesznek túl erősek az euroszkeptikusok, úgy csomagban.

Ha meg a pápa olyanokat mondanaCsíksomlyón, hát lehet, hogy már ki sem kell ülni a Tusványosi pulpitusra...

Janossz 2019.05.01. 19:44:15

@444: Gondolod, kitérnek hitükből egy hamis prófétáért? Nem hiszem.

Persze, a pápa intelligens ember. Meg tudja képviselni a saját (szervezete) érdekeit. Nem úgy, mint más.

Janossz 2019.05.01. 20:49:43

@444: No problem!

Csak az eredeti szöveggel tessenek dalolni!:-)
Láttad te ezt?:

"Magyarországról romlott hazánkról..." ez az eredeti szöveg (Egri kéziratos 1798 az "édes" hazánk szöveghamisítást az 1950-es években követték el -erőltették az egyházra-, ugyanis a "szocialista-kommunista" haza nem lehetett romlott.

ijontichy 2019.05.02. 13:19:28

@444: "egy olyan népvallást kellene teremteni, ami a magyarokat egy bűnös népségnek állítja be"
Asszem neked elmentek otthonról - illetve nem is. Ilyet pont Ti szeretnétek, hogy aztán megvédhessétek a magyarokat :-D
Netene, mi lenne (na, csak úgy próbaképpen), ha megpróbálnátok kezeltetni ezt az ellenségképgyártó kényszerbetegségeteket, és valami hasznos üzleti tevékenységre fordítani azt a mérhetetlen sok energiát, amit erre pazaroltok. Ha sikerül, kinyílik a világ. És a világ nagy, szép és sokkal érdekesebb mint az a Mo. nevű sitt, amit építgettek, és ahova szegény, jobb sorsra érdemes honfitársaitokat akarjátok bezárni. A smasszerlét megrontja a tudatot, a jellemet, és esetleg a magány elviselhetetlensége olyan monológokban tör ki, mint amiket nap, mint nap ideöntesz.
Rólatok mindig az a sci-fi novella jut eszembe (talán "Védelem" vagy mi a címe), amiben egy súlyos paranoiásokat szállító kórházűrhajó lezuhan, és a betegek - akik mit sem tudnak saját állapotukról - túlélik :-/.

Janossz 2019.05.02. 18:10:32

@444: "egy olyan népvallást kellene teremteni, ami a magyarokat egy bűnös népségnek állítja be"

Te akarod a népvallást (népnemzetit helyesebben), amely szerint a megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt azt jelenti, hogy a magyarok mindenek felett állva, kiválasztott népként azt tesznek kedvükre, amit akarnak, felelősség nélkül.
Tévedsz, mint mindig.

Janossz 2019.05.02. 19:05:51

@444: Milyen az az informális államegység?
Ilyen a ruszki filmekben sincs.

ijontichy 2019.05.02. 20:19:34

@444: A magyar nacionalizmus célja az, hogy növelje a részarányt egy szűkülő (nemzetállamok) piacon. Biztos csőd. Jövőre homály, se liba, se máj :-)

Janossz 2019.05.02. 20:43:41

@444: Láttál te már nemzetiségi térképet valaha?
Akár száz éveset is? Trianon előtt az ország népének 50%-a nem magyar volt.
Azóta a levált területeken csak romlott az arány, Arad lakosságának úgy 8 %-a magyar.

De ha neked a hit a becsípődésed, hát legyen!
Kíváncsi lennék, hogy Románia, Szerbia ortodox népe, Szlovákia lutheránuslakossága hogy is viselné, hogy a svájci-debreziner új hited átvegyék.
De te biztos tudod ezt is.

Janossz 2019.05.02. 20:47:28

@444: Erdély népességének (Erdély, nem Románia!!) alig húsz százaléka magyar. Székelyfölddel együtt.
Na, innen lehet kalkulálni.

ijontichy 2019.05.02. 21:42:54

@444: A világon mindenütt szűkül. Pont. Ezt te nem látod, mert nem akarod látni, hiszen akkor miből lesz a holnapi zseton. Amit látsz az tkp. haláltusa görcsei. Nem lesz rövid, nem lesz szép se, azt sosem állítottam. Csak ez lesz.

ijontichy 2019.05.02. 22:45:18

@444: Nem tudom értelmezni, mi az hogy "hit" (ebben a kontextben). Te meg nem tudsz messzebbre látni a saját élethossz-kilátásod horizontján. Tökmindegy, hogy helyi anomáliák vannak. A nemzetállam, mint olyan, az evolúció szempontjából kezd meghaladottá válni. Egyre kevésbé hasznos elem a verseny szempontjából. A szociál-technológia színvonalának további emelkedésével méginkább az lesz. Ez nem "hit" kérdése. Hinni a templomban kell ;-)

ijontichy 2019.05.02. 23:17:04

@444: "mert hogy nagyváradi magyarok döntő többsége fidesz szavazó. a fidesz az egyetlen párt, amelyik a képviseletüket felvállalja."
Az olyanok, akik még a saját képviseletüket sem képesek megszervezni, csak terhet jelentenek a Mo-i nettó adófizetőknek. De facto, haszna csak a fidesznek van belőlük, mert szavazatot jelentenek. Tkp. még saját maguknak sem hasznos ez, mert így fognak igazán "elkorcsosodni" (sokkal rövidebb időtávon, mint vitya apuci "óvó keze" nélkül).

ijontichy 2019.05.02. 23:51:20

@444: Már megint _történelmi tapasztalatokra_ próbálsz hivatkozni, amik tkp. semmit sem jelentenek. Az evolúció szempontjából (tudod: próbák és hibák) nincs jelentősége, hogy _eddig_ mik voltak a sikeresek. Hisz épp azt mondom, hogy ez az evolúció szempontjából hasznos eszköz volt egy adott időintervallumban, és most már egyre kevésbé az. De mindegy is, épeszű embernek az a tény, hogy a központi csillagunk (a Nap) egyszer megmurdel, pontosan a szükséges és elégséges tény ahhoz, hogy belássa: a nemzetállamoknak mindenképpen reszeltek.

Amúgy - ha már - a Pax Romana elég sikeres volt, s egyben a történelem olyan szakasza, amikor a bíbor tógát egyként büszkén hordta fekete- és fehérbőrű, ilyen, meg olyan vallású.
Attól, hogy a főnököd gyorsnaszádról beszélt, még nem kell neked is megszűnni gondolkodásra képesnek lenni.
Cui prodest? Kinek az érdeke a sok kis nemzetállam? Többek közt az ingyenélő politikusoké. Jóval kevesebb kell majd ebből a "de facto" pofatépésen és mások kihasználásál kívül semmihez sem értő bagázsból. Érthető, ha minden követ megmozgatnak (főleg a "kiskaliberűek", mint vitya is), hogy ezt a folyamatot lassítsák, megakadályozzák, legalább addig, míg békében meg nem murdelnek a saját ágyukban. Ezért mondom, hogy - a mellett, hogy "napi rutinból" a legjobb üzletekre (munkára stb.) törekszünk a saját életszínvonalunk érdekében - túl kell látnunk a saját élethossz-kilátásunk horizontján.

ijontichy 2019.05.03. 00:10:13

@444: "de a fidesz összességében kevesebb hiányt produkál" Lényegtelen. Gyakorló üzletemberek ezt pontosan tudják. Ami lényeges, hogy a fityesz teljesen leamortizálta társadalmat. A jó makroszámok ára egy ízekre fragmentált ország, zömben "apucira" várva, hogy megvédje (bár megvédeni leginkább magától kéne), bő félmilla végleg elvesztett piacképes állampolgár, lerohadt egészségügy, és olyan oktatás, amely elsősorban az államtól egzisztenciálisan napi szintű függésben lévő, ideológiailag elhülyített embereket nevel tömegesen. Versenyképes (valódi sikerek adta önbizalom!), a sikert nem csak talmi hadabandázás és propaganda útján ismerő társadalmat építeni sokkal nehezebb lesz ebből a csődtömegből, mint talpraállni egy anyagi csődből.
Csak hogy rögzítsük (a "sikerekről" szólva): a "mi védtük meg Európát a töröktől..." típusú handabandázásnak semmi értelme. Nem "mi" védtük, hanem az itt élő elődök. Ha úgy veszem egyetlen, amihez a mai nemzedékeknek köze van, az a határnyitás. Na az se a vitya érdeme. Ahogy a "ruszkik haza" se, elvégre nem kellett nagy bátorság erről kajabálni, mikor bő hónapja (értsd '89 május) >10e orosz katona, 3000 tank, és sok-sok orosz pszh és felszerelés hagyta el Mo-ot, a nemvityák által megkötött egyezménynek megfelelően. Az, hogy egy ravasz paraszt - a helyzetet felismerve - miképp használta/használja ezt ki, miképp tart továbbra tudatlanságban tömegeket (és fordít nem kevés erőforrást arra, hogy ez a helyzet ne is változzon), nem rám nézve dehonesztáló. Ahogy az sem, hogy ennek tapsikolsz.

ijontichy 2019.05.03. 00:52:04

@444: Már megint ész nélkül csapkodsz össze-vissza. Ha figyelmesebben olvasnál, pontosan tudnád épp elégszer emlékeztem meg felmenőimről, méghozzá eléggé elismerő hangon, hogy nem nyomták rám soha az elveszített, vagy meg nem vívott harcaikat, kötelező érvényű súlyos örökségként. Ezért vagyok képes felismerni a pénzemre (munkám eredményére) ácsingózó ingyenélőket (és értékükön kezelni a dogokat). Tudod, akik felmutatnak egy fadarabot, elkajabálják, hogy ez szakrális, mert megérintette a jóisten szellője (vagy bármi, incl. Szent Nacionalista Hímtag), s mivel ők ennek hites tanúságtevői, letéteményesei, fizessek nekik de izibe. Idézném Dr. Réthy Lászlót: Lófaszt! (látod ennyire bírom a magyar nyelvet, szvsz. jobban, mint a fideszes honmagyarok 99%-a). Más kérdés, hogy a saját jólétemet nem fogom feláldozni, mert - bármit is mond vitya - nem állnak tankok a határon. Bankok se, de ha állnának, az se vis maior helyzet. Azokkal meg sokkal sikeresebben tárgyalnék (az összmagyarság szempontjából, nem csak az 5% szempontjából) mint az eltolcsy group.

Tudod, én egyet mondtam akkor, amikor te (valószínűleg) tapsoltál a kétkokárdás faszakodásnak: nem kéne megszentségteleníteni ezzel a fideszes csiganyállal azt a keveset, ami legalább összetart. De a magyarok ostobaságát jól mutatja, hogy még a saját _valódi_ értékeiket sem képesek megvédeni pár széltoló szaralaktól. Mert mára szinte mindent összenyálazott (hogy a szalonképesebb váladékkal fejezzem ki magam) ez a bagázs. Mindegy is, az anyanyelvem (a legfontosabb!) az enyém és velem van, ti meg majd rájöttök (ha megéritek), mekkora hülyét csináltak belőletek. Ha valakik, hát pont ti adjátok meg csak látszólag! a tiszteletet az ősöknek. A problémák zömét verbálisan hidaljátok át. Felszínes, értéktelen társadalmat építetek. Ez van :-(.

ijontichy 2019.05.03. 00:54:32

@444: Btw. atyai ágon még Vitézi rend tag is van, és sanda gyanúm, hogy ezen az ágon közelebb vagyok DNS-ileg Verecke hágójához, mint sok hithű fideszmagyar :-).

ijontichy 2019.05.03. 03:37:01

@neoteny: "apám Bp-n volt kiskorú iparosinas" :-)
Apám épp kinőtt az inasságból és már kijárt neki az Úr megszólítás (tudod, a szabósegédnek már kijárt), mikor beszipkázták (akkortájt mint a tiédet). Puskaport sem szagoltak, s ez szerencsének mondható. Az már kevésbé, hogy a komplett újonc alakulat a ruszkik kezébe került, és azok azzal a lendülettel már vitték is őket egy kis testvéri segítségre. Apám - a mostanság megint nagy haver - Azerbajdzsán vasúti hálózatát segített építeni. Mire ('47 vége felé) hazajött, itthon már kezdtek fújni a fényes szellők, szóval nem szegény magyar hadifogoly volt, hanem csúnya katona, aki a dicső szovjetúnió ellen harcolt, a gonosz Horthy-hadseregben (ahol ugye nem harcolt egy lövést sem), s ezért mehetett is csatornát ásni, mert arra nagyobb szükség volt akkor, mint a szép öltönyökre.
Na erre szokta mondogatni nekem, hogy ilyen egyszerűen megfordul körülötted a világ, anélkül, hogy te egy lépést is tennél. Ma jó fiú vagy, holnap meg már nem. De soha, soha nem plántált belém semmit, amit esetleg a ruszkik, a komcsik és egyebek iránt érzett (nyilván, ahogy már '56 után egyenesbe került az élete, ez egyre kevésbé is volt fontos). Az az ő problémája volt és maradt, rá és csak rá tartozott, hogyan él, hogyan számol el vele. Ismereteket adott át, hagyott rám, nem frusztrációkat.
Képes vagy felfogni @444: , mekkora ász volt az öreg, a holtuk napjáig az utódjaik lelkét, agyát mérgező, azok életét is megnyomorító gyűlölködőkhöz képest? Kötve hiszem. Hogy nekem nem számítanak az ősök? Kismiska vagy te öreg hozzám képest. Ahogy - elnézve a temérdek frusztrációdat - jó eséllyel a felmenőid is az enyémekhez képest.
De jó példa az anyai ág is. Nagyanyámnak pl. volt 4 elemije, két világháborút átélt, szívott a földesúrnál is napszámban eleget a savanyú vasi földeken, és mégis sokkal több megértő emberi bölcsesség volt a világszemléletében, mint amit te itt előadsz. Talán ezért is élt meg 97 évet. Nem pusztította a gyűlölködés. Hát röviden ennyit erről, meg az ősökről.

ijontichy 2019.05.03. 11:09:42

@444: :-) Hiába nyelvészkedsz, annyit érzel ebből, mint lábas a benne lévő pörköltből.
A múlt annyiból számít, hogy megőrizzük, tanulunk belőle, majd továbbadjuk ezt a tudást. De a legkevésbé sem tesszük miatta tönkre a saját, de főképp mások életét. És ez oldalfüggetlen. A minden barna foltban (ősszel az erdőben is) nácit kiáltó hibbant-libbant ugyanolyan, mint te, csak pepitában. Ha már itt tartunk, nesze neked szembenézés, ami nemrég kavart itt egy kis botrányt:
www.youtube.com/watch?v=NeQM1c-XCDc
Először a hibbant-libbantak körében a trailer, ami - gondolom szándékoltan - épp az auschwitz-i jelenetből vágott mintát, aztán meg a másik marha társaság, hogy mekkora blaszfémia már Germania szerepében egy csoki nő (a kutyás quadriga Victoria-ról nem is beszélve). Szerencsére a többség - főleg a full video kikerülése után - már pontosan érti miről szól a dal (nem annyira nehéz), még ha kicsit véresen szenzációhajhász is a látvány. No mindegy, füstölögj csak tovább, nyomd a monológokat, relativizálj, tereld a figyelmet elfele, nyomd a részeg fradista dumáját, hogy ti akkor is győztök, amikor veszítetek. Hallgass sok vitya-szpícset Kárpátia aláfestéssel, az való neked. Jó nagy szarban vagytok, de lesztek még nagyobban is.

ijontichy 2019.05.03. 13:01:53

@444: Sehogy. Gusztusosan néz ki, vagy sem? Jó izű, vagy nem? Van épp hozzá kedvem, vegy sem? Ennyi a kérdés. :-D
De ha már angol, tanulhatsz fejlettségi fokokat Douglas Adams-től:
1. Eszünk ma?
2. Mit eszünk ma?
3. Hol eszünk ma?
Mert ez a lényeges, avagy az étkezés fokozása. Kokárdával még senki sem lakott jól.

ijontichy 2019.05.03. 14:27:21

@444: Hahó, mint mondtam hinni a templomban kell (na jó, lehet Istenben is, hozzám hasonló módon is, olyan Russel-i mintára). A hitvilágnak semmi köze a gazdasághoz (nota bene: a világ mindmáig legsikeresebb gazdasági vállalkozásának terméke a vallás, nem a hit ;-) ).
Nincs olyan, hogy "csak egy maradhat" (ld. Isaac Asimov: Trends (1939), már akkor sokkal többet meglátott, mint te valaha is fogsz ;-) ). Előbb-utóbb váltás van. Mississaugában a Hazel ( en.wikipedia.org/wiki/Hazel_McCallion )1978-tól 2014-ig volt polgimester, és volt olyan választási év, hogy az ellenzék puskával vadászott jelöltet, mert senki nem akarta rongálni a későbbi rezüméjét egy elveszített választással. De az idő senkit sem kímél, így be is jelentette, hogy 2014-ben már nem indul. Most 98 éves. Működése alatt Mississauga Toronto alvóvárosából igazi nagyváros lett. Nézd meg a City Hall képét. Olyan, mint Kanada. Kívülről picit mintha egy mezőgazdasági building lenne, de belülről gyönyörű. Direkt lett ilyen, az építésznek pont ez volt szándéka - az ország, ami kívülről, első pillantásra kemény, durva, de ha megismered, full of beautiful secrets.
Ha ránézek arra, amit parasztvityáék művelnek Budapesttel sírni tudnék. Vitya és a komcsy band működéséről száz év múlva majd csak annyit írnak (fővonalilag), hogy teljesen sikeresen lehúzta a magyar társadalmat a mocsárba, a '90-es élmezőnyből a sereghajtók közé. Sikeresen összehozott egy opportunista, álszent, búvalbaszott, versenyképtelen társadalmat. Ez nem hit kérdése, ez tény. A részletek nem túl érdekesek. Tök mindegy, hogy ma, vagy holnap sunyibá' tudott-e szellenteni, és hogy Lölönek ízlett-e a babgulyás a debreceni Aranybikában, mikor arra járt asztali ezüstöt zsákmányolni, vagy felfújta. Azok a jövőbeli "szerencsétlenek" pedig, akik töritanári pályára adják a fejüket, amikor a NER korához érkeznek a tananyagban, óra után fertőtlenítővel fognak toroköblögetni ;-).

ijontichy 2019.05.03. 15:37:29

@444: "de ha most átvenné a hatalmat bangóné, akkor lenne versenyképes gazdaság?" Nem. Helyből biztos nem. Csak - talán - az elmeháborodott szintű etatizmusnak lenne vége (meg kell jegyezni, hogy az állami bürokratizmus, az EU-nak is gyermekbetegsége, de egészen más az ásás a magyar helyzet esetében). Fentebb azt írtam, az eddigi történelem nem ad semmire bizonyosságot. Ugyanakkor nagyon úgy tűnik, hogy a fejlődés során nem lehet lépcsőket átugrani, legfeljebb rövidebb ideig ácsorogni egyen. A bolsi band (nota bene: a fidesz - vityáék pártfoglalása után - a Kádár-rezsim legalja szemetjéből töltődött fel, akik - gyaníthatóan - nagyon nem örültek a '89-es, gazdasági tények kikényszerítette fordulatnak) '98-as hatalomra kerülésével megszűnt az épp csak elkezdődött vadkapitalizmus (ld. "eredeti tőkefelhalmozás"). Úgy tűnik, nem lehet megúszni. Ez a lojalitás-centrikus, mesterséges "hazai tőkésréteg" építés a világ legnagyobb baromsága. Tehát a valódi fejlődés mindaddig zárójelbe tétetett (delayed), amíg a komcsy band meg nem bukik. A magyarok pechjére a földrajzi elhelyezkedés, és az a tény, hogy Mo. még be tudott esni az EU-ba, a NER döglődését erősen meghosszabítja. Vége lesz persze, legkésőbb a vitya megmurdelésével, de addig sok hátrányt fog még összeszedni a magyar társadalom. Még ha @Khonsu olvtárs nagyívű látomásai nem is jönnek az általa elképzelt menetrend szerint ;-) , akkor is tény, hogy a jövő a tudásalapú társadalmaké. A NER viszont, létezésének alapját tekintve, antagonisztikus ellentétben áll ezzel.
Ja és kár beleragadni egyes személyekbe, mert összességében nem számítanak. Se a Lölö, se Lala, se a kovboj, se a kispiás, se a pocakos hadfi, se a vécékefe külügyér se senki más. Fájdalmas, de be kell látni, a magyar társadalom, a magyar közgondolkodás - még MTA szinten is (a Prostik Batthyány-köréről nem is beszélve) - messze elmaradottabb, mint azt mondjuk én '89-ben képzeltem :-(. Ez dobta föl a bolsikat, nem holmi "nagyszerű egyéni teljesítmény". De hát ez van, és nincs tökéletes "Altruizin" receptünk :-).

ijontichy 2019.05.03. 16:59:15

@444: Én semmi ilyet nem mondok. Egyet mondok, hogy a modell _teljesen_biztosan_ zsákutca. Tökmindegy, hogy közben a forint háromszor lenyugszik, ötször felkel, széltolcsy kivédekezik ötésfél államcsődöt (amiről lekommunikálják, hogy kilencésháromnegyed is megvolt), ojrópában kétszer előretör, majd kétszer rugalmasan elszakad a széljobb, salvini országa új Guiness-rekordot állít fel az egy nap alatt elfogyasztott kormányok számában, sorosról cáfolhatalanul lehozza az origo meg a nyújorktájmsz, hogy valóban Struldbrug... mindez nem számít. A hit sem számít, hogy a hinni kívánó magyar alattvalók miben hisznek (az alávalók (ld. kádéenpé) leginkább semmiben). Ettől még a modell zsákutca, a nemzetállamoknak meg reszeltek.

ijontichy 2019.05.03. 17:07:50

@444: "Vajon kinek állt érdekében eltagadni valódi őstörténetünket?"
Helyesen: Vajon kinek áll érdekében ilyen ótvaros baromságot állítani, hogy bárki el akarná tagadni a valódi őstörténetünket?
A válasz egyszerű: az összes bolsinak és ivadékaiknak, akik érzelmi alapon kívánják elterelni a nettó adófizetők figyelmét arról, hogy bizony "money for nothing" esetével állnak szemben.

Folyományok: Kinek áll érdekében - és van rá pénze és ideje - előállítani egy ilyen könyvet?
A válasz megint egyszerű: annak, aki tagja, vagy fizetett seggnyalója a fent említett bolsi hatalombirtoklók csoportjának.

ijontichy 2019.05.03. 20:37:04

@444: "nem azt írták rá, hogy "adidos", hanem azt, hogy "harczos"" Igen, azok akik ezt tették, semmi mást nem cselekedtek, mint kihasználtak egy, a picon fellépő keresletet. Végül is nem fegyvert adtak el, innentől kezdve meg mindenkinek a magánügye, hogy a "harczos" feliratú pólókért hajlandó a nehezen megkeresett zsetonját elcserélni a piacon, vagy a "third class" feliratúra ;-).
Lécci-lécci, hagyjál már a hibbant-libbantakkal. Azok pont olyan hülyék, mint a kocsma népe. Meg azok, akik szerint a Rammstein-video valami náculás. De míg ez utóbbiak "jobbára ártalmatlanok", a vityaizmustól döglenek az emberek a "világszínvonalú" magyar egészségügyben. Te is csak addig hablatyolsz itt nem túl magasröptű elmefuttatásaiddal, a földig érő nemzeti öntudatról, amíg a "napi húszdeka parizered" nem kerül veszélybe, csak azért mert egy félművelt félázsiai pengeti a lantot abban a nyomorult országban. Mert amikor veszélybe kerül, akkor nikket váltasz, de méginkább keresel egy jó fuvart a Lajtán túlra. Még mindig nem érted, hogy üres gyomorral, de tankok nélkül a határon, elég rövid életű lesz a nagymagyar nacimutatvány. Seggedet a földhöz verheted, de Mo. már régóta a "Korell köztársaság" (ha érted. ha nem @neoteny Gripen-gondolatai adnak némi támaszt). Illiberáliának esélye annyi, mint a mókusnak az erdőtűzben. Bosszantó az EU lomhasága, töketlenkedése, de végülis miért kéne bármit is tennie, ha nem is kell semmit sem tennie? Na ezért nem kell kecskére... izé félművelt félázsiaiakra bízni a káposztát, mert a végén úgyis a mezei pógár fizet, ha már nem volt elég esze úgy legelőször 2002 táján.

ijontichy 2019.05.03. 20:45:35

@444: "de a magyar állam 2010 előtt is lényegében működött[...] erre mondják legyintve azt, hogy mindegy, hogy ki lopja el."
Nem, nem így működött. Alap különbség, hogy nem várták el, hogy hálásan hozsannázva kinyald a seggüket, amiért lenyúlták a zsozsót. Nem erőltették meg nagyon magukat, hogy a társadalom középosztálya vastagodjon, a közgondolkodás polgárosodjon, de legalább nem is irtották tűzzel-vassal.
Ezt a sunyi fidesz árnyékpropaganda sulykolja már szinte a 2010-es hatalomra kerülésük óta. Öld ki a reményt, hogy lehet más, "onts monoton bút konokon és fájón" a nyakukba, hogy kiábrándultak és rezignáltak legyenek. Sajnos elég sikeresek.:-(

ijontichy 2019.05.03. 21:25:25

@444: Már megint személyekben gondolkodsz. Ki az a bangóné? Ki az az orbán? Az aki olyan ügyesen lavíroz, hogy kilenc év kellett, hogy eljusson az agyáig, nagyon rápacsált a Gripen üzletre? Most jött rá, hogy tán kéne pár rakétét is venni, ha be akar jutni a Fehér Házba? Az, aki annyira ostoba, hogy bepróbálkozik az EPP-be Salvinival? Még AKK is elhajtotta melegebb vidékre. Az akit épp most aláztak le - és milyen elegánsan - a saját kis jogászkodó fegyverével? Óriási tévedés azt hinni, hogy az az európai jobboldal, ami valószínűleg erősödni fog májusban az EP-ben, hajlandó lesz komolyan egy tálból cseresznyézni orbánnal. Vitya nem több, mint amit másokról álított: hasznos hülye, akit használ Putyin, a kínaiak, a bajorok és mindenki, akinek feltűnt már, hogy bizton alapozhat a stöpszli kis hübriszére :-)

De mindegy is, mert nem ez a gond. A probléma ott kezdődik, hogy ti (fidesznyikek) sajnos már régen megbuktatok mint nemzet. Eladtátok a saját honfitársaitokat (nem, nem zacskó ezütér' , abban még volna valami érthető), egy ravasz paraszt félázsiai kedvéért. Milyen nemzet az, amelyiket egy ilyen senki bolsi képes úgy összeugrasztani, ahogy veletek tette? És miért? Három perc hamis orgazmusért, hogy te különb magyar vagy a szomszédodnál, csak mert vityára, az élő istenre szavazol, vagy attól mert két kokárdát tűzöl a melledre, mert ő azt mondta? Szánalmas. A magyar - sajnos - még mindig az, aminek a költő leírta: rút Sybarita váz :-(. Sőt rosszabb, mert ezúttal senki sem tart a torkán kést, hogy ilyen legyen. "A múltat be kell vallani" és minél később teszitek meg, annál kínosabb lesz. Mert az a csoda nem fog megtörténni, hogy a NER majd dicső és sikeres lesz. Ha észreveszed, hogy döglött lovon ülsz, szállj le róla! Ismerős? Nem csak tapsolni kell, hogy milyen jópofa csávó ez a vitya hogy ilyenket mond, érteni és kéne. És tanulni belőle.

ijontichy 2019.05.04. 11:28:03

@444: Paranoia, ha mondom. Ki a fene akarná megbuktatni Orbánt? Még a magyar ellenzék se, mert pár küldetéstudatos agyamenten kívül (pl. gyurcsány) senki nem akar napi szinten pöcegödörben iszapbirkózni. Márpedig, aki "megbuktat", arra ez a sors várna. Mo. már a "Korell köztársaság", semmit sem kell tenni. Mert a zemberek sok mindent elviselnek, ha tankok állnak a határon, de nem állnak, és erre előbb-utóbb még az egyszeri fideszes is rázizzen, bármit röfögjön is a főröfi. Nota bene: egyetlen kormány nem képviselte ennyire rosszul Mo. érdekeit, mint az Orbán-kormányok. Pont.

Amúgy agyatokra ment ez a "mindenki Mo-ot akarja elfoglalni" c. idiotizmus. Igen, a paranoia fő ismérve, hogy a felépítmény logikus, csak épp az axióma hibás.

Semlegesség? Ja, arra gondolsz, hogy a széltolcsy szerint mingyá' utoléritek Ausztriát? Mert a semlegesség drága dolog ám, nem való az mindenkinek. De asszem a fideszrajongó pifújság körében is alábbhagyna a lelkesedés, ha megint be kéne vonulni fél-egy évre, mint a Hansiéknak, és ott az ilyen fideszkörnyéki harcipincsik vezényelnék a bulit. Ja, és ne gyere nekem azzal, hogy a semlegességet holmi multilaterális papírfecnikkel lehet garantálni. Ezt a verziót NATO-nak hívják, és nem semlegességnek. Ha szorul a kapca, a semlegességet a megfelelő saját erő tudja garantálni, kivéve persze, ha az orosz medve, vagy usák sas méretű ragadozó mégis úgy döntene, hogy neki ez kell és punktum.
Mint mondtam, ha döglött lovon ülsz, szállj le róla. Az orbánizmus döglött ló, csakúgy, mint az a beteges nacionalizmus, amit itt hirdetsz. Senki, de senki le se szarja a kulturális önazonosságodat. Ha pedig mesterségesen kell megvédeni, akkor úgyis megeszi a fene előbb, vagy utóbb magától, akkor is, ha lilára vered hisztizve a segged Kossuth-téren, fényes délben. Pl. a németeknél is akadnak sokan, akik rettegve féltik a nyelvet az anglicizmusoktól, de hát olyan ez, mint a flu: ha terjed, akkor terjed.

ijontichy 2019.05.04. 12:49:07

@444: Már megint öntöd a neveket. Nomina sunt odiosa. Nincs jelentőségük. Ezzel hülyítitek el a 2.5 milla idiótát (a pár tízezer aljas gazember más tészta). Belecsavarodnak szegények a sok gizgazba, amit rájuk borítotok. Amúgy szerinted nooormális, hogy két választás között is állandóan 100dB-en szól a harciröfögés? És senki nem szól, hogy "hé te szegény beteg, már kezeltetni kéne magad, mert mikor fogsz így élni?". A komplett társadalom, önsorsrontó módon beszállt egy torzult személyiségű hülyegyerek játékába :-(

Pár hete vonatoznom kellett, mert szervizben volt a kocsim, a nejemnek meg másutt volt dolga. Összehaverkodtam pár brazil sráccal, akik röpke egy hét alatt beugrálták Európát. Jártak Budapesten, Bécsben, Pozsonyban is, és épp Berlinbe tartottak, onnan meg haza. Tök jót sztorizgattunk, felzabáltuk az elemózsinkat közösen, megállapítottuk, hogy a Pick-szalámi selymesebb, a szlovák túl csípős, némi sör és bor is gurult, ha lesz elég zsetonom, megyek "Rock in Rio"-ra (szállásra nem lesz gondom), elvégre addig kell(ene), amíg a derekam megálljt nem parancsol ... Vö. az egyszeri fidesznyikk magyarral, aki sokszor kerül idézésre a hazai blogoszférában: "külföldre se nagyon járok, ott is csak házak vannak, meg emberek". A helyzet az, hogy nem szégyen ám bevallani, hogy savanyú a szőlő, nincs zseton, de pláne nincs bátorság, amit legtöbbször a nyelvtudás hiánya okoz. Pedig, Crede mihi experto Roberto: "Words? Where we're going we don't need words." :-) Egészséges kíváncsiság, nyitottság. Mondd, ti csak úgy mesélni szoktátok a népmeséket, hogyaszongya "az egyszeri szegényember legkisebb fia elindult szerencsét próbálni, anyuci sütött neki hamubasültet..", vagy értitek is? 2.5 milla búvalbaszott, tekintélyelvű idióta, ez vagytok ma. Ránéz az ember a komolykodó Orbán, vagy a Harrach "gyűlölömavilágot" Péter képére és elmegy az életkedve.
Egy a baj: a kulturális bezárkózás ugyanúgy elkorcsosít, mint a genetikai belterjesség. Nem, nem kell mindent átvenni, de pont a fél világon átvándorló magyaroknak kéne tudnia, mennyire hasznos ez.
De nem gond, ahogy mondás tartja, mindenki a saját szerencséjének a kovácsa (hű, mennyi jó szólás van, csak épp úgy bugyogjátok föl, de nem értitek). Legrosszabb esetben majd (persze ha van annyi józan eszetek még, hogy a vlagyimirt max egy jó vacsira engeditek be), mikor vitya megmurdel, elkezditek - újra - megfizetni a tanulópénzt. Elvégre van mibül, gazdagok vagytok, "jól teljesítetek", nemde? Azt a kis időt már féllábon is kibírjátok, tökös nép a magyar, addig is jól elfoglaljátok magatokat gumicsontokkal, úgymint sanyi'bá, szélberni, lala, lölö, tercsi-fercsi-kata-klára, s valahány név a kubatov listába' .

ijontichy 2019.05.04. 13:08:18

@444: Who the fuck is "kovboj"? Majd pont tőle fogok kulturális önazonosságból leckét venni, ha PLSZ a vityát is?
Mondd maradt még bennetek némi egészéges öntudat, büszkeség (nem az a talmi hadabandázás, amit a vezéretek előad), vagy már mind elkopott az úton, és csak félresikeredett nagyhangúaknak hurráztok, meg tapsoltok, rutinból?
Tükör olvtárs, tükröt ajánlok. Kilenc év senkitől sem zavartatott, 2/3-os kormányzással sikerült úgy leküzdenetek magatokat, mint Piszkos Frednek. Hajrá, magyarázd a sok híg lével a bizonyítványt, hátha eltakarja a kátyúkat (amíg bele nem lépsz). Hajrá, van még lejjebb :-/.

ijontichy 2019.05.04. 13:23:17

@444: "akár azt is elő lehetne írni" Control freak. You're a control freak. Dead end :-(

ijontichy 2019.05.04. 16:26:42

@444: Honnan tudod te, aki nem vagy ellenzék, mit képzel az ellenzék?
Biztos vagy benne, hogy te - mint control freak - meg tudod ítélni, hogy más is ennyire control freak-e? Nem mindenki görcsöl ám, és vágyik úgy az irányítottság adta (hamis) biztonságérzetre, mint a 2.5 milla fidesznyikk. Azért ezeknek nem ártana némi objetív alátámasztása (a szimpla orbánhablatyárpi-hányáson túl).

Amúgy már miért ne használnák ki a (fejlettebb) nyugati országok a leszakadt keleti tömböt? Miért várod el a tigrincstől, hogy - megtagadva saját természetét - ne legyen ragadozó? Ám ez nem jelenti azt, hogy a rábízom magam egy félművelt félázsiaira, hogy védjen meg, akitől mindössze annyi telik, hogy "nagyok vagyunk, földig ér a farkunk, és nem, nem soha, mer' a magyar emberek...". Közben stikában persze csontig nyal be a német nagytőkének (meg szinte bárkinek, akitől leesik pár zacsi della), de ami rosszabb, még vologyának is.
Ja és fejezd már be: a balliberális ellenzék SOHA nem vetemedett arra, hogy ilyen szinten, teljesen tudatosan, mindent megtegyen azért, hogy a magyarok továbbra is ilyen szellemi sötétségben maradjanak. Pont! Nem állítom hogy mindent megtett azért, hogy legyen világosság, de ellene se harcolt ily vehemenciával.
Leszőnyegbombázták az agyatokat és már észre se veszitek, hogy a romokon éltek. De elég hangosan és visszataszítóan nyomultatok már az ezredforduló táján is ahhoz, hogy a normális emberek inkább csöndben félrehúzódjanak a gángó, gusztustalan egypártdrukkerek elől. Akkor kezdődött az igazán szar hangulat. Meg se próbáld tagadni, mert saját tapasztalat. Kilenc év 2/3! Eredmény még csak nem is nulla, hanem mínusz. Locsoghatsz bármit, kilenc év 2/3, sokszáz-ezer milliárd ingyenpénz (ja és nem volt parancs, tehát csak a hülyék adják vissza azt a német cégeknek). Olvassatok "Rossz tanuló felel"-t. Tele a magyar kultúra csodás és tanulságos gyöngyszemekkel, de ti csak az olyanokat vagytok hajlandók (el)ismerni, ami a "mártíromságotokat" támasztja alá.

Errefelé - csakhogy te is értsed - pár vereség szériában is elég, hogy kirúgják az edzőt. De ti nem, olyan nincs, hogy Pannónia hősének ne legyen igaza a világ ellen. De hajrá, bizonyítsatok! Hányszázezernek kell még lelépnie, hogy szembenézzetek magatokkal? Bő félmilla már elhúzott, jópár százezer a határon túl keresi a zsetont ingázva. A Mityenkátok külön figyelembe veszi, mikor megy szabdságra az Audi, de ti aztán tudtok. Mit? Szájtépni? Másokat hibáztatni? Tapsolni annak, aki megsimogatja a kis buksitokat, hogy nem ti vagytok a hibásak, hanem norvég alap, a soros, az amerikai demokraták, meg a Mars állása... és általában az egész világ, mert nem úgy működik, ahogy ti elképzelitek? Hát, errefelé az ilyet idiótának nevezik, nem egészen alaptalanul. Emlékezzetek a döglött dakota lóra. Ha az igaz volt akkor, igaz az most is :-)

ijontichy 2019.05.04. 16:30:29

@444: "Így kéne, úgy kéne..." Ötéves terv mikor lesz? Nemzetiszocialista tervgazdálkodás? ;-)
Biztos hallottál már arról, hogy amikor a lakótelep építések anno divatosak voltak a világon, errefelé nem alakították ki azonnal a járdákat... Ennyit a control freaks-ről, nomeg az ötéves tervről.

ijontichy 2019.05.04. 18:25:42

@444: Lehet a híglevet továbbra is öntened, de a lényeg még mindig az, hogy 9 év 2/3, és 40% épp hogy létezik (~400 Euro/hó alatt), félmilla meg elhúzott.

Gondolom az a ~hétmilla húz le benneteket, meg a soros, az amerikai demokraták... stb. azért nem értétek még utol az osztrák színvonalat. Szóval ezért az EÜ színvonala is, hogy gyorsabban fogyjanak a ballasztok. Az EU-s pénzek meg külön ártottak (na ebben egyetértünk), pedig mindent megtett Pannónia hőse, hogy ne öntsék már oda, csak a kurvapecér Lázár betett neki (el is zavarta bagózni).

Magyarán bayercsóti az isten, és 2.5-3 milliós Mo-ot akartok? Én benne lennék. Egy kísérlet sem teljes csőd, elrettentő példának mindegyik elmegy :-). Lenne "élettér" ;-) minden hithű magyarnak doszt, nem zavarnák a nem tisztafajú "kevertek". Megvalósíthatnátok az illiberális idiokráciát :-).

Félreértés ne essék, ha nem úgy gondolnám, hogy a csendes, békésebb (tkp. megerőszakolt) többség szeretné már maga mögött tudni ezt a hazájára nézve roppant dicstelen időszakot, egy kisujjamat se mozdítanám. Nekik csak annyit, hogy az idő mindent megold (elvégre mostanra Gary Lineker elhíresült mondása is megdőlt ;-)), de azért lehet siettetni. Az első NER-koporsószeghez elég hó végén egy félórácskára feltápászkodni a fotelből. Aztán elképzelni, ahogy az eredmények láttán vitya legyakja a dühöngőt a szuterénben... priceless. :-)

ijontichy 2019.05.04. 19:06:58

@444: Már vártam ;-).
9 év 2/3, és 40% épp hogy létezik (~400 Euro/hó alatt), félmilla meg elhúzott. Ennyi a lényeg. Erre írhatsz hatkötetnyit is, értéke pont egy míves nulla. Mert a siker igazol, és "9 év 2/3, és 40% épp hogy létezik (~400 Euro/hó alatt), félmilla meg elhúzott" az szvsz. nem siker :-(.

ijontichy 2019.05.04. 19:56:50

@444: Ne aggódj, alakul.
index.hu/gazdasag/2019/05/04/mar_82_ezer_magyar_el_ausztriaban/

Egyébként miért ne köpködnék egy picit. Ha már alázást említettél: '98 után aláztatok minket eleget. Egy szaros kis politikus miatt képesek voltatok lenézni a honfitársaitokat, szomszédaitokat, barátaitokat, különb magyarnak képzelni magatokat, csak mert "nektek két kokárdátok is volt, meg a viktorra szavaztok".
Amúgy: nem vetted még észre, hogy örökösen arról írkálsz, hogy "kinek mit kéne csinálnia"? A bangónénak, az orbánnak, az ellenzéknek, meg mindekinek, aki nem akar a vitya seggéig érő nemzeti tápláléklánchoz tartozni. És itt van "elhantolva" ;-) Kádár-népének a fő baja. Perspektívától a biztonságon át a sültgalambig mástól vártok mindent. Hát nesztek, orbán megígérte. De tényleg ilyen lovat akartatok? Lassan minden szomszédunkról elmondhatjuk - Pravda mintára - hogy az utolsó előtti helyen végzett, míg a magyar csapat a második helyet szerezte meg. Ha pedig egy magyar, akinek fáj ezt látni, megszólal, azt elkülditek... na jó, külföldre ;-)

ijontichy 2019.05.04. 20:35:39

@444: Ne aggódj, én biztosan nem. Minek dobnék el egy jó minőségű életet, ahol nem tolják naponta a pofámba az ex-bolsik propagandáját. Abból elég volt '90 előtt. És ez rosszabb. De azért nem fogsz nicket váltani akkor sem, ha majd bedőltök, ugye? Az nem lenne illendő egy tökös-kurucos magyartól ;-)

ijontichy 2019.05.04. 20:47:58

@444: Btw. Ezt nem te írtad?

magyarnemzet.hu/velemeny/nem-keltik-jo-hirunket-6869051/

Dől belőle az ostoba pátosz, a még ostobább kivagyisággal mixelve. Rossz híreteket keltik? Az ugye nem opció, hogy talán nem ok nélkül? Na jah, az ostobák mindenben magabiztosak.

ijontichy 2019.05.05. 02:30:48

@444: Hol írtam, hogy örülök neki? Azt állítom, hogy a szöveg az csöpög az ostoba pátosztól, a még ostobább kivagyisággal mixelve. És pontosan így is van. Azt egy szóval sem állítottam, hogy nincs elég vevő az ilyen pamfletekre. Bár nem értek vele egyet, mert szvsz. az ilyen, nem történelemből okulás célzatú, hanem siránkozós "living in the past" csak rombolja az egészséges szemléletű személyiséget. Anyuci pici fiacskája sír, hátha kap "juticsokit"? Hogy Trianon igazságtalan volt? Hát persze. Ahogy a homo sapiens történelme tele van igazságtalansággal. De ha naponta átkozódom és hamut szórok a fejemre az mit is változtat ezen? Mo. többet érdemel, mintsem az ilyen sehova sem vezető nyüszögésbe süppedjen. Sírva vigadni lehet a krimóban. Oda tartozik. Tudod, szerintem az is egyfajta "hazaárulás", ha többre is képes emberek ilyen silányságra vesztegetik az idejüket. "Hass, alkoss, gyarapíts, s a haza fényre derül" - ismerős? Az a baj, hogy a hatalmas kulturális örökségünkből csak arra vagytok hajlandók emlékezni, ami épp megy a napi ideológiátokhoz. Nos, a hasonló sirámokból az elmúlt majd száz évben már "alkottak" épp elegen, épp eleget. Novum semmi. Haszon semmi. De a zsetont elkéri érte. Ha valóban hazafi lennél, meg sem próbálnád ezt a pubit velem szemben védeni, hanem elküldenéd valami hasznos munkára :-/.

Returning to... szóval miért is van, hogy a "talán nem véletlenül keltik rossz híreteket" az nem opció? E felett persze elegánsan elsiklasz. Talán mert Übü király... izé "a Párt nem téved, elvtársak!"? Hol is hallottam én ezt utoljára? Nomeg a "húzzon innen mindenki, aki nem hajlandó hangról hangra egy nótát bégetni a nyájjal" hozzáállás. Valami Rákosi Matyi rémlik? Csak nála a "húzzon el" sem volt opció. Nem akkora fejlődés, hogy hanyatt essek tőle :-/.

Szitokszóvá tettétek a liberalizmust, hlott ez nem ideológiai, hanem jogi kategória. A liberalizmus jog. Jogod van nem együttbégetni a nyájjal, ha nem tezsik a nóta, és ezért nem verik be a fejedet. Száműzni a liberalizmust nem egy életbiztosítás, főképp Übü kerá' országában, aki megkoronázása előtt volt már liberális, polgári, "térdre csuhások imához", népnemzeti yuppie, most meg épp a keresztény ojrópát akarja megvédeni. Mert egy nap a legtehetségesebb opportunista is eszmélhet arra, hogy nem tetszik neki a legújabb nóta, vagy ami rosszabb, "ő lesz soros" ;-).

ijontichy 2019.05.05. 14:21:01

@444: "meddig lehessen elmenni ebben a hülyeségben, amivé vált a liberalizmus?"
1. leszögezném újra: a liberalizmus jog.
Hogy meddig lehet elmenni, az a társadalom fejlettségétől függ - és nem egy-két évben gondolkodunk, pláne nem ragadunk le és kiáltunk ki tendenciának "egyedtípus-előfordulásokat". Viszont az olyan aljas gazemberek, mint a vitya & co. hatékonyan tolják ezt az időt kifele (hatás-ellenhatás). Sajnos a 40 év cucilista kísérlet után immár 20 éve jár Mo. ebben az ő zsákutcájukban, és hát egy, "a seggem csak verbálisan áthidalva nem lóg ki a gatyából" országban ez hiba, sőt bűn.

Konkrétan a Porgy és Bess ügyről: Az egy baromság a jogtulajdonos részéről, de felhívnám szíves figyelmedet, hogy lényegében nem különbözik attól, hogy a te fejedet sem verhetik be azért, amikor itt bornírtságokat irkálsz (amúgy ebben_a_kérdésben nem fogom szilvesztrót megköpködni) :-).
A világ nem tökéletes. Veled az a baj, hogy ami neked fáj, az persze azonnal orvoslandó. A Porgy és Bess, a hatvankétésfélnemű különvécé és a hasonló dolgok meg fognak az idővel oldódni, tán még hamarabb is, mint a Trianonról nyüszögő magyar. Elvégre a hatvankét(és fél)nemű különvécé ügyének felvállalói (problémacsinálói?) nem is sokban különböznek tőled. Tudod, az üzlet, üzlet, a munka nem szégyen, Jézus koporsóját sem őrizték ingyen... mindegy hogy a fidesz (magyar/európai nettó adófizetők?), vagy más állja a cehhet :-). "Ügynek" beállítani valamit, majd némi pofatépés után jó vaskos zsetongurigát kasszírozni nem törvénytelen, csak nekem elmegy tőle az étvágyam (nem a vécé, mint olyan miatt persze :-)).

Trianon, Holokauszt: Trianon igazságtalan volt. Tkp. a "faluvégi kocsma" szabálya érvényesült (ti. az erősebb eb szaporodik). OK. A jelen fidesz kormány épp azon ügyködik, hogy a faluvégi kocsma szabályai erősebben érvényesüljenek (nem vitaindítónak szántam, ez tény), ergo nekem fidesznyik ne siránkozzon Trianonról. A következetesség becsülendő, mindegy, hogy a husáng melyik végén állsz.
A Holokauszt is igazságtalan volt (nem fokozom és halmozom a jelzőket, de hozzátenném, szvsz. különösen azért, mert a "Kohn bácsi a sarki fűszeres" szopta meg leginkább, aki normális időkben "hozomra" is szokott segíteni a goj embertársainak hóvégén. De hát, mint mondtam volt, a világ nem igazságos, ahogy a Don-kanyari magyar mondaná, ha élne). Mindegy, a leckét megtanultam, legjobb tudásom szerint a fiamnak is továbbadtam. Nem kezdek hibbant-libbant módjára sikoltozni, ha valakin barna színű inget látok, ám pofánbaszom, ha úgy is nyitja ki a száját, hogy abból világos, nem a színt kedveli. És - hogy kerek legyen - a MÁV-ot perelni próbálóknak is csak a régi vicc csattanóját tudom mondani: "Na menj a picsába krokodil!"

Jó sokat emlegeted a hitet/vallást, erről jut eszembe. Érdekes (bár ez leginkább katkó, de másnak is az lehet), hogy amikor - Isten segedelmével!!!, ugye? - találnak egy Jézus Krisztusi értelmezéshez erősen közelálló pápát, és az nem aszerint kezd el beszélni, ahogy ők azt elképzelték, máris köpködnek. Na jah, Jézus egy volt, farizeus annál több :-( Btw. Szerintem egy művelt, keresztény családból származó tízéves, simán alázná teológiából a nagy keresztény ojrópavédő vityát. Persze én csak egy Russel-i értelemben vett agnosztikus-ateista vagyok, de azért csendben öklendezhetek egy picit?

peace ;-)

ijontichy 2019.05.05. 15:29:24

@444: A liberalizmus Jézus Krisztustól vezethető le (ld. "konkoly és búza") és semmi köze holmi nemzetekhez (ez kurvára kénylemetlen nektek, ugye?), a joguralom pedig zsidó gyökerű eszme. A "szekuláris állam" pedig végre megvalósította azt is, ami a Bibliában van: az állam nem avatkozhat vallási kérdésekbe, minden ember szabadon választhatja vagy utasíthatja el a vallást - ami ugye megint Jézusig vezethető vissza. Jézus nem az ateistáknak mondta, hogy a ti atyátok a sátán, hanem a farizeusoknak. Nem pajtikám, a "liberálisok" pofát ugyan sokszor tépnek, viszont ritkán gyilkolnak. Ha jól tévedek, a nemkatkó egyházak történelme sem mentes némi hirigtől. Sprengler és Institor tudásának lelkes alkalmazóiról már nem is beszélve :-(. Tudod... csak szép szerényen.

"valamilyen nemzetek felett álló szuperelitként határozzák. ebből következően nem-magyarok."
Nálad teljesen elmentek otthonról. Szerencséd, hogy semmi közöd a magyarságodhoz, elvégre azt apádtól-anyádtól, meg a születésed helyétől kaptad készen (ha egyáltalán, mert csak valamilyen kisebbségi komplexusban szenvedők rugóznak állandóan ezen). Nekem meg pechem, hogy semmi közöd a magyarságodhoz, ugyanis az ember nem válogathatja meg a honfitársait. Ez van. Minden nemzetben vannak "nemszázasok" :-( Az én Istenem óvjon mindekit attól, hogy a hozzád hasonlók valaha is dönthessenek arról, ki a magyar.

FrVili 2019.05.05. 18:01:50

@444:"elvesztette szuverenitását" szegény kis balfasz ország, pedig 1918-ban épphogy megtalálta, de azóta se tudja merre hány méter. 1526 óta Magyarország sohasem volt önálló állam, még kevésbé önmagában zárt népi elem. Csak 1686-ban következett el Buda felszabadítása a törököktől, és Magyarország azután is többé-kevésbé valamiféle függőségi helyzetben volt 1918-ig. Sohasem volt kellő népi ereje és forradalmi lendülete, hogy önálló állammá váljon. Így az 1703–1711. évi, Rákóczi vezette forradalom is csak zendülés volt, nem alapvetően forradalom. Lázadtak és szabotáltak minden felsőbb hatalom ellen, mely az ország sorsát meghatározta. De ez mindenkor passzív rezisztenciában nyilvánult meg, kockázatmentes ellenállásban, amit felfuvalkodott szólamokkal lepleztek, és messzemenően kihasználták a más vérségi elemeket, azok magas teljesítőképességét és jobb adottságait. Magyarország részvétele az 1848–1849. évi eseményekben szintén csak úgy vált lehetségessé, hogy Bécs utat mutatott. Csak Ferenc József halála után lettek valamivel bátrabbak, de mielőtt Magyarország önállósításának útjára léptek volna, óvatosan kivárták, míg a birodalom összeomlása 1918-ban világosan láthatóvá vált, majd magukhoz ragadták azt, ami még megmaradt. Azóta létezik az úgynevezett magyar nemzet, és időközben bebizonyította, hogy nemzeti életre alkalmatlan, és az marad a jövőben is. Vezető rétegének folyamatosan negatív kiválasztása következtében törvényszerűen ahhoz a ponthoz kellett elérkeznie, ahol ma áll.
"A magyar nemzeti himnuszt Erkel, egy kölni német írta; Budapest szinte minden épületét, a hidakat is ideértve, németek alkották. Német volt a leghíresebb magyar festő (bajor származású), a leghíresebb magyar költők szlovákok voltak. Gömbösben is német vér folyt. A német nyelv, a német zene és a német kultúra a múltban és még ma is a legfontosabb helyen állnak Magyarország életében. 1925-ig a kormányzó maga is csak törve beszélt magyarul, és több oldalról hiteltérdemlően arról értesültem, ha szenvedélyessé válik, még ma is inkább németül, mint magyarul beszél. Bemehetünk a legelőkelőbb budapesti bárba, és megállapíthatjuk, hogy a konjunktúra folytán bőségesen adagolt dzsesszt és swinget belső részvétlenség fogadja, míg a régi bécsi dalok és a bécsi valcer elnyűhetetlenül diadalmaskodnak. Ha éjszakánként magyar tisztekkel mulatunk, feledésbe merül az „éljen Hungária”, „éljen Horthy”, és győz a „Heil Hitler”. (Borban az igazság!)"- írja Veesenmayer Steengracht külügyi államtitkárnak írt levelében

FrVili 2019.05.05. 18:24:04

@444:
a szegény megszállt országról így írt a fent említett vezető:
"Egyetlen egy dolog biztos –és ezt különböző magas katonai körök önként és nyilvánvalóan szándékosan, nyomatékosan hangsúlyozták: egyetlen magyar katona sem fordítaná fegyverét – még parancs esetén sem – német katona ellen. Ez a hadsereg világos állásfoglalása, és ebben a pontban egyetért a kormányzóval."

ijontichy 2019.05.05. 19:10:26

@444: OK. A szimptómák egyértelműek, dolog most már tiszta :-(.
Egy átlagos, többé-kevésbé helyesen szocializálódott magyarnak (mint én), a magyarsága olyan természetes valami, mint a levegővétel. Nem akaszt trikolórt az ágyával szembe, hogy reggel máris tudatosodjon benne, ő magyar. Nem tart öntudat-ötperceket napi ötször, mikoris elismétli n-szer, hogy magyar vagyok tökös legény, az én nemzetem a kiválasztott (miután az úr kirúgta a zsidókat)... stb. Magyarságával leginkább csak sátoros ünnepeken foglalkozik, nomeg ha az útja épp nevezetes helyek mellett visz, mint Petőfi szobra, vagy Bem apóé, vagy csak néha úgy megfogja a táj, amit épp lát stb. olyankor átfut rajta magyarságának explicit tudata. Nagyjából - nem milliméterre, az ország túlvégének legutolsó "colour local"-jáig bezárólag, de - ismeri hazája történelmét, szereti és ápolja nyelvét. Nyilván zöme sokat megtenne hazájáért, ha valóban tankok állnának a határon. Kábé ennyi.

Amit itt előadsz, az kompenzáció. Nem tudom, mit kompenzálsz, de nem is érdekel. Mindegy, mit állítasz, hogy te a népfősulin, meg a krimó népétől hallottakat prezentálod ide, a cselekvés ténye és módja önmagáért beszél, ahogy a trollság is. Kompenzáció, pótcselekvés. Akik unos-untalan pölö "apostoli szent királyság"-ról és hasonlókról zagyválnak, azoknak problémáik vannak. Mindegy hogy tudatában vannak, vagy sem. Mindegy, hogy mi, és életük mely szakaszában érte őket. Ez egy kívülállónak egyértelmű (tényleg: hányszor mosol kezet naponta? de őszintén!). Nem mondom, hogy fordulj szakemberhez, mert sajnos arra a nyomorult országra komplettül ráférne egy jó képességű analitikus segítsége.

Egy biztos: amikor azt állítottam, hogy a vityáék bő húsz éve rombolják az egészséges társadalmi tudatot, gátolják a normális fejlődést, az tökéletesen megfelel a valóságnak. Nagyon sok ember életét sikerült már eddig is megnyomorítaniuk, és sajnos nincs még vége. Ez a "magyar vagyok, sőt még magyarabb is a bő fél országnyi többi állampolgárnál" a személyiségre nézve elég káros pótcselekvés, és inkább csak ront a helyzeten.

Valahol fentebb említettem azt a sci-fi novellát a paranoiásokról. A sztoriban, mikor felfedezik a lepottyant hajót, és megtalálják a naplókat, az egyetlen kevésbé súlyos esetet maguk közül - aki hajlamos elhinni, hogy ők egy rakás gyagyás - végül kinyuvasztják, mert zavarja a logikai felépítményüket, zavarja a biztos pontot az életükben. Onnantól - feledve ezt a kis zavaró közjátékot - ismét vígan védekezhetnek "az ellenség" ellen (akikből testi valójában ugyan, még egyet sem láttak, egyetlen hullát sem találtak; bár többen állítják hogy ők biza telibe trafáltak egyet-kettőt-sokat), permanens alertban élve életüket. Bár a történet a képzelet szüleménye, szar ügy.
Mindegy, egyszer vége lesz a NER-nek, mint a botnak, s vele ennek a beteges kergemagyarkórnak is. Addig azonban elég sok olyan ember életét keserítheti meg, akinek nincs lehetősége alámerülve kibekkelni, elzárkózni, vagy lepattani :-(. Titeket nem féltelek, mert simán képesek vagytok - az axióma változatlanul hagyásával - újraépíteni az új helyzetnek megfelelő, logikailag hibátlan felépítményeteket.

ijontichy 2019.05.05. 22:01:14

@444: "előadod, hogy a jog jézus krisztustól származik, aztán azt, hogy aki ilyesmiben hisz paranoiás"

Vigyázz, nemcsak nem teljesíted a precíz logikai felépítmény követelményeit, de még a copypaste se megy.

"neked mi a legmagasabb iskolai végzettséged?"
Nyolc általános (négy első + négy második) ;-)

Amúgy most ki köpköd? Nem voltam olyan szörnyű, hogy ennyire kibillenj. :-) Na jóccakát.

ijontichy 2019.05.05. 23:02:42

@444: "ha nincs semmiféle magyarellenes csoportosulás pesten, akiket o1g próbál kivégezni, akkor kik sivalkodnak?"

Ha olyan patetikus akarnék lenni, mint néha te (meg az a ficere a MN-ben), akkor azt mondanám olyan magyar hazafiak, akik pontosan értik, mit művel az orbán & komcsy band azzal a szegény országgal, de sajnos sokat nem tudnak ellene tenni, mert sok lúd disznót győz. De nem mondom, mert fogalmad sincs arról, mi az hogy "hazafi" csak arról, mi az a "hazaffy" ;-) (elárulom: nem ugyanaz)

"előadod, hogy neked nem hited van, hanem igazolt tudásod" ez mi a lópikulát jelent? Én maximum a lopott holmit tudom előadni őrmester elvtárs, mást sosem állítottam ;-). Amúgy a hitemhez semmi közöd, az magánügy, de egye fene. Arra nem emlékszem, hogy olyat állítottam volna, hogy olyan nekem nincs. Arra igen, hogy amolyan Russel-féle agnosztikus-ateistának mondtam magam. Mivel felsőfokú népfőiskolám van ;-) pontosan tudom, hogy Russel szerepel a "Világnézetünk alapjai" c. kötelező jellegű kurzuson, így tudnod kell, mit is takar ez a fogalom. :-)

ijontichy 2019.05.06. 01:52:43

@444: na látod, látsz te dolgokat, csak a következtetések...
hazafi: aki látja, mit tesz hazájával vitya & a komcsy band, ezért aggódik.
hazaffy*: idióta és/vagy gazember. utóbbi az, aki tisztában van a dolgok állásával, csak épp tesz rá, mert a ner haszonélvezője.

Erre azt mondod, ez hit kérdése. Csakhogy... 9 év 2/3, sokmilliárd ingyenpénz, félmilla elvesztett piacképes ember, százezres határon túlra ingázó munkavállaló, 40% alulról szemléli a bányászbékát, 125e/hó alattiból él, az eü. lerohasztva, az oktatás ner-kompatibilis hazaffyvá* igyekszik nevelni a srácokat, makromutatókon kívül mást nem tudnak felmutatni (na jó stadionokat), lassan az egész egykori szekértábor elhúz mellettünk, a társadalom ízekre fragmentált, kiábrándult, vagy felcseszett agyú, a frusztrációjukat az "első szembejövőn" leverő emberek... ez mind a ner Mo-a. Nem pajti, ez nem hit kérdése :-(. Ez a döglött ló esete. Német nagytőke érdeke ide, vagy oda, kezd fogyni a türelem a nyugat nettó adófizető polgárainál, mert a hülyegyerek nem bírt magával és kiment a napfényre, hogy jól lássák. Putyinnak nincs pénze a ner finanszírozására, a kínaiknak lenne, de hülyék lennének finanszírozni. Lehet, hogy a magyarokról le lehet még húzni pár bőrt, de ez akkor is csődre ítélt modell, ugyanúgy, mint az elődje. Ismered, ugye? "létező szocializmusnak" neveztük...

ijontichy 2019.05.06. 02:02:04

@neoteny: "megszüntetni az államilag (nettó adófizetők által) finanszírozott közoktatást" Hát... szvsz. amíg állam van, addig ez kissé meredek. Itt és most biztosan. Négy év alatt, a mai világban funkcionális analfabéták tömege keletkezne. A 21. században azért mégis túlzás lenne tajgetosz modellre építeni ;-).

ijontichy 2019.05.06. 02:03:21

@444: ez hogy jön ide? Csubakka védelem ala @444 ? :-)

ijontichy 2019.05.06. 02:12:33

@444: Próbálj már meg nem a számba adni szavakat. Le sem írtam azt, hogy szocialisták. Kevered itt a szezont a fazonnal.

ijontichy 2019.05.06. 11:04:39

@444: Nem tudom a szocialisták hirdetik-e még a szocializmust, de az tuti, hogy a Mo-i "létező szocializmus" legalja söpredéke mind a fidesz házatáján tömörült már '98-ra. Számosságban ez jóval fölötte van a "szocialisták"-nak :-/.

ijontichy 2019.05.06. 11:14:13

@neoteny: OK. Ez azonban gondolkodásban minimum egy svájci szintig jutott társdalmat feltételez. Különben gondok lesznek.
Gondolj bele: 4 elemi, utána a szülő, vagy (kicsit magasabb életkorban) az eléggé eszes delikvens maga finanszíroz (utóbbi nyalván valamilyen kölcsön-konstrukcióban), a Bakony meg megint tele lesz betyárokkal ;-), akik ellen - állam híján - az egyes közösségek szerveznek, vásárolnak rendfenntartó erőt... ez messze nem a káosz rendje, csak a káosz maga.

Janossz 2019.05.06. 20:22:52

@444: " a fidesz adott nekik lan partit "

Igazán szép tőle. Ha már a jövőjüket elvette.
Igen, az övékét is. Majd rájönnek.

ijontichy 2019.05.07. 12:25:12

@neoteny: Pokorny, Navracsics, Áder, Illés Zozó, Simli Lala, Lézer... se vége, se hossza a listának, akiket - esetenként nem épp finoman - visszarugdostak a vonal mögé, csakhogy tudják, hol a helyük.
süti beállítások módosítása