1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2018.04.25. 07:37 HaFr

Öt érv a Polgári Konzervatív Párt mellett

Képtalálat a következőre: „magyarország európában modern”

1. 2010 és 2018 között az ellenzék közel azonos összetételben indult három parlamenti választáson, az eredmény mind a három esetben a Fidesz kétharmada lett. Mármost ha valaki ezt negyedszer is ki akarja próbálni, az látványosan nem tanul. Ezt meg lehet tenni, de nem egészséges és ellentétben áll "Magyarország rendbetételének" igényével. Vajon hogyan akarnak  itt "rendbe tenni" egy országot olyan pártok, amelyeknek ellenzékben sem sikerül a minimális céltudatos rendet kialakítani maguk körül. Ez nem bon mot, ez nem blikkfang, a kérdés a lehető legkomolyabb, ezért elmondom még egyszer: mit remélhetünk azoktól a pártoktól kormányon, akik ellenzékben is tökéletesen terméketlenek? Ki akarja ezt megkockáztatni? (És akkor még nem beszéltünk arról, hogy 2002 és 2010 között mit produkáltak. Azoktól várjuk, hogy kijavítsák, akik elrontották és azóta sem tanultak?) Úgy látszik, nemcsak az ellenzék programja szűkül Orbán (legalábbis a nyilvánosságban való) elutasítására, de a szavazóiknak is elég az kormányzati felhatalmazásnak, hogy no-Orbán! Mert "bármi jobb lesz". Ez sajnos nem igaz. Inkompetens politikusok és pártok kormányon + Fidesz-hatalom ellenzékben = hosszú évek elhúzódó válsága.

2. A Fideszt ezért a saját térfelén, a jobboldalról kiindulva lehet csak visszaszorítani, amihez jobboldali párt kell, amelyik részben a Fidesz elért eredményein építkezik, részben modernizációs fordulatra ösztönzi a jobboldali gondolkodást, és ezen keresztül lehetővé teszi az elmaradt polgárosodás új körülmények között történő beindítását. Etnicista (azaz a kulturális, politikai, produktív nemzetképtől elszakadó már-már "biológiai" lényeggel operáló) terméketlen, versenyképtelen nacionalizmus helyett modernizációs nacionalizmusban kell gondolkodni. Ugyanez válasz arra a kérdésre is, miért nem alkalmas politikai álláspont a baloldali progresszivizmus: mert Magyarország nem ment át azon a polgári modernizáción, amely az autonómiákra, teljesítmény- és érdemelvűségre, piacra, a kooperatív individualizmusra, a kis közösségekre, a tradíciókra és a sikeres nemzetre alapozva történetileg megelőzte a XX. század utolsó harmadában a Nyugaton elterjedt államias, egyenlőség- és identitáselvű (posztmodern) progresszivizmust. Ami Nyugaton is bírálható -- a progresszivizmus --, az Magyarországon nagyrészt teljesen idegen, kontextuson kívüli, terméketlen, messze túl korai (ha egyáltalán szükség volna rá). Ezért -- különösen a baloldalnak a szocdem tradícióknak már a rendszerváltással megkezdődött, de 2005 körülre végleg beérett megtagadása után -- a (fő)városi progresszívok nem is fognak itt kormányra jutni. Ha bármi értelmeset el akarnak érni, az a polgári modernizáció támogatása lehet, amivel ők is közelebb jutnak a saját elveik érvényesüléséhez. Ami persze nem jelenti azt, hogy mi, konzervatívok, ne harcolnánk ezek ellen, de ők így is akkor jutnak messzebb, ha a mi első lépéseinket, amelyek Magyarország saját képességei alapján történő modernizációjának beindítását célozzák, támogatják. Mi nem kérjük az ő szavazataikat, csak azt, hogy három vesztett választás után lépjenek át az árnyékukon, a törzsi gondolkodáson és az absztrakt ideálok hajszolásán, és kezdjenek el gondolkodni.

3. A Polgári Konzervatív Párt célja a pártrendszer átalakítása is, amelyben a Fidesz a mainak kb. a felére csökken, a Jobbik eltűnik, illetve szavazói nagyrészt a Fideszhez mint etnicista párthoz, kisebb részt a PKP-hez mint modernizációs nacionalista-polgári párthoz csatlakoznak, az MSZP és a DK kiszorul a parlamenten kívülre, az LMP megszerzi a populista baloldal vezetését (amelybe belefér a zöld blabla) és a Momentum rendes liberális modernizációs párttá növi ki magát. Ez a pártrendszer sokkal átjárhatóbb lenne, mint a mai, lehetővé tehet egy Momentum-PKP és egy Fidesz-PKP stb. koalíciót is mind ama munka után, amit a pártrendszerben a kis pártoknak -- különösen a PKP-nak mint kb. láthatatlan pártnak -- el kell végezniük. Ezzel a képpel csak azt akarom hangsúlyozni, hogy a társadalmi modernizációnak a legtöbb rétegre kiterjedő polgári fordulata egyszersmind a politikai rendszer modernizációját is feltételezi/maga után vonja.

4. Mint eddig semmi, úgy a PKP erősödése sem fog megvalósulni a polgárok tétlensége mellett. A honlapunkon megtalálható a számlaszámunk, amelyre küldhet pénzt (a honlap egyéb erényeit ne keressék, a pénzből majd ennek a gatyába rázására is jutnia kell), aki egyetért ezzel a rövid ismertetővel, úgy érzi, felelőssége van a saját, a családja és Magyarország jövője iránt és ezeket optimálisan egymással összefüggésben szemléli. Na és persze nem akarja, hogy megismétlődjön még egyszer a balos pártok által összehozott fideszes kétharmad. Az utolsó, amit akarnék azonban, hogy bárki pénzt küldjön, aki nem tartja ezt kockázatnak és befektetésnek. Aki -- feltehetően joggal -- úgy érzi, nem érdemeljük meg, mert még nem mutattunk fel semmit, annak nagyjából igaza lesz. (Nagyjából csak, mert szellemi téren azért vagyunk és többek vagyunk, mint a többi párt.) Ezt figyelembe véve is egy párt -- jelen esetben a PKP -- feladata mégsem az, hogy csodát műveljen. Az a feladata, hogy kezdetben vékony és nehezen hihető alternatívát nyújtson, ami mindazonáltal -- ha jelentős képzelőerővel is, de -- hihetőnek és elfogadhatónak tűnik. A vékony alternatíva csak így erősödhet meg. Mi ésszerű reményt nyújtunk, nem megoldást. A megoldás közös munka lesz, amelynek a legnagyobb része még csak nem is ellenzékben, hanem kormányon vár ránk (az összességre). Akinek pedig konkrét pártmunkához fűlik a foga, jelöljön be engem Facebookon, írok neki. Magyarország a felszínen még funkcionál, de a mélyét már elérte a romlás, amelynek gátat kell szabnunk és vissza kell fordítanunk.

5. És legvégül: a PKP nem fog semmilyen baloldali párttal semmiféle szövetségre lépni még legalább 20 évig, amíg a jelzett új pártrendszer nem stabilizálódik és a nacionalizmusunk nem válik az ország megőrzésének és fejlődésének biztos alapjává. A Momentumra az ellenfelünkként tekintünk ebben az új pártrendszerben, de érdekünk, hogy erősödjön a posztkommunista ellenzék kárára a mai pártrendszerben, ahogy az ő érdekük is, hogy mi is elhódítsuk a Fidesz centrista, polgári, vagy egyszerűen csak "csalódott", de a baloldali társutasságot elutasító szavazóit. A PKP-ról biztosan tudhatják ezek nemcsak azt, hogy a baloldallal nem vállal semmilyen közösséget, még csak egy közös felvonulás erejéig sem, hanem azt is, hogy megőrzi és továbbfejleszti a Fidesz eredményeit fenntartható, az ország polgárainak autonómiáját és gazdagodását szolgáló irányban úgy, hogy ezeknek a polgároknak ne kelljen ehhez Fidesz-közelinek lenniük. Elég, ha a saját jogukon tehetségesek és teljesítenek. Az egykulcsos jövedelemadó, a családtámogatási rendszer, a közmunka, hazánk etnikai összetételének megvédése és a nemzetek Európája egyebek mellett az az irány, amelyet őrizni fogunk. Ezt meg tudjuk és meg fogjuk indokolni. Ugyanígy támogatjuk a Fideszt minden jövőbeni intézkedésében, amely a polgárai tehetsége és munkája révén boldoguló, családbarát, ebbe a vízióba egyre több honfitársunkat kooptáló ország felé mutat, illetve változatlanul bírálni fogjuk a mai rezsimet az erkölcsi és anyagi korrupciója és a jogállam felszámolása miatt. A rendnek nem létezik olyan konzervatív-polgári olvasata, amely ez utóbbiakat indokolhatja. Ahogy nincs olyan olvasata sem, amely a minőségi oktatás és/vagy az egészségügy elérhetetlensége miatt  rekeszti ki állampolgárok növekvő tömegeit a nagyobb szabadságból és a jobb életből.

Nem öt érv volt ez, inkább öt érvcsomag. Máris többet adtunk, mint a címben előre jeleztük. És ez csak egy rövid írás volt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr2713868860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.04.25. 08:39:03

már csak egy dolgot kellene megmondani. hogyan valósul meg mindez egy átlagos magyar településen mondjuk mezőtúron.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.25. 08:45:16

@444: Jóska iskolába járatja a gyerekét, amelyik épp olyan jól felszerelt iskola, mint bármelyik budai; ésszerű üzleti tervére kis mértékű, visszaellenőrzött, majd folyamatos bővülő kölcsönt kap az önkormányzattól átlátható szempontok és pályáztatás alapján; Gizike a nagyvárosi gimnáziumba jár, ahova iskolabusz viszi és/vagy péntek esténként jár haza, majd hétfő reggel vissza a boarding schoolba; Jocó az árokpartot gyomlálja; a családorvos és az ápoló el tudja látni a kisebb krónikus betegségeket is, egyebekben járóbetegszakellátásra utal be, amelyet egy napos sebészet egészít ki a szomszéd nagyvárosban, a fekvőbeteg ellátás pedig megyei centrumokban működik, elsőrangú beteszállítási és mentőszolgálat mellett;a faluban kultúrház és kocsma egymás mellett, színházi vándortársulat járja a vidéket, zeneiskola a szomszéd városban stb.

Moin Moin 2018.04.25. 08:48:31

Van abban valami rejtett utalás a valódi céljaitojra, hogy a felvezető kép a Wing-székház?
Néhány tipp:
- Éjjen Bajnai!
- Mi is lopni akarunk!
- (Mivel ott áll az épület) Levágunk minden marhát, "itten kérem patakvér fog folyni!"

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.25. 08:52:52

@Moin Moin: tudom, hogy trendi hülyeségeket beszélni,ezért taps, taps, taps!

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2018.04.25. 09:37:07

Remélem, ez a nekifutás sikeres lesz! Hajrá Béndek, hajrá PKP!

Moin Moin 2018.04.25. 11:37:51

@HaFr: De tényleg, no, pitt'schee!

Amúgy: az épület ronda, aránytalan. Amikor először láttam a fotóját, elsőre azt hittem, a fehér, vízszintes sávok emeletmagasságokat választanak el, de jobban nézve kiderült, hogy félemeletnyi távokra futnak egymástól. ...És íme, meg is van a megfejtés, miért ezt a házat raktad ki: mert éppen úgy az optikai növelésre játszik rá, mint Bernini a Szent Péter térrel!!! Ez egy többszörösen és mélyre rejtett utalás a tradíciókra!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.25. 11:39:27

@Moin Moin: :) még ennél is bonyolultabb metaforának szántam

sztd 2018.04.25. 12:23:06

Két észrevétel:
1. A pártrendszer átalakításába egy párt nem szólhat bele. A saját szavazói szavaznak rá, a többire pedig szavaz, a többi.
A Fidesznek sincs komoly ráhatása, hogy a nem rá szavazó, de szavazni elmenő polgárok Jobbikra, Momentumra vagy MSZP-P-re szavazzanak.
Szóval a PKP próbálhatja kiszorítani a DK-t eltüntetni a Jobbikot, de, ha a szavazók bent tartják őket, akkor ezzel a PKP nem tehet semmit.

2. Ha a PKP támogatja az egykulcsos jövedelemadót, a családtámogatási rendszert, a közmunkát, hazánk etnikai összetételének megvédését és a nemzetek Európáját, akkor minek akar új pártként létezni? Egy új pártot felépíteni, és kormányképessé növelni rengeteg idő (elég megnézni, hogy az MSZP milyen lassan tűnik el, a Jobbik milyen lassan növekszik). Ennnél a PKP sem lesz gyorsabb, csak hátrébbról indul. Ennél több értelme lehet (továbbá reálisabban végrehajtható) a Fideszben kivárni az Orbán utáni korszakot, és a Fideszt alakítani a megfelelő formára.

DFK 2018.04.25. 13:07:45

Egy nulla szavazatot szerzett párt programját olvashatjuk a posztban.

2018.04.25. 13:14:20

ez a mezőtúri általános iskola honlapja.
www.vaiamim.hu/index.php
ez az első kép a címlapon.
www.vaiamim.hu/images/stories/marciusidusujvaros18_cover.jpg
"Március idusa Újvároson" felteszem az 1848-as polgári fordulatot ünnepelték a gyerekek. és újváros egy városrész. krepp papírba öltöztek. és egy kislányok fejére készült egy huszár csákó. fogtak egy seprűnyelet. és műanyag karikákat dobáltak.

na most ez nem legrosszabb helyzetű falusi iskola. a 27 ezer főt számláló mezőtúri járás összevont általános iskolája. és egyébként kéttannyelvű magyar-angol képzést is biztosít. szóval könnyen ki tudnak majd menni londonba.

2018.04.25. 13:22:12

ez az iskola egyik telephelye.
www.vaiamim.hu/images/stories/rakoczi_uj.jpg
ez a tipikus szocialista iskolaépület. szép zöld.
ez a másik.
www.vaiamim.hu/images/stories/ujv_uj.jpg
ez is szép zöld. befuttatták borostyánnal, hogy az omladozó vakolatot elfedje.
és ez a harmadik (tipikus) épület. késő kádár kori láfjsztájl. ez az, ami reménykeltő.
www.vaiamim.hu/images/stories/kossuth_uj.JPG
erre mondom azt, hogy a késő kádár kori vidékfejlesztési koncepció vihető tovább. és alsó tagozatban a korai horthy korszak népiskolái.

2018.04.25. 14:04:47

Wishful thinking. A PKP még arra sem volt képes, mint a Kétfarkú kutya párt.

2018.04.25. 14:12:18

@sztd:
az orbán nélküli fidesz a párt másodvonala. a fideszes önkormányzat. az szervezheti meg önmagát úgy, hogy meggyőzi a helyi lakosságot arról, hogy politikai pártként ők az egyetlen lehetőség. és ha a helyi fidesz nem túl korrupt, akkor az működik. ha túl korrupt, akkor az oligarchák adakozhatnak. úgy válthatnak nagypolgárrá. orbán elfoglalja felcsútot és környékét, a család a balaton egy részét. nagyjából ez konszolidáció. ebből budapest lóg ki látványosan. ahol a többség még mindig a multikra alapozott amerikanizált modern metropolisz koncepcióját próbálja keresztül vinni a felköltöző vidéki értelmiségi utánpótlással globális fejlesztőközpont épül. csak ugye ez az értelmiség aligha fog gyurcsánnyal együtt vonulni, vagy akár az lmp-vel, inkább kitelepül.

GyMasa 2018.04.25. 16:42:03

@sztd:
...Két észrevétel:
1. A pártrendszer átalakításába egy párt nem szólhat bele...
Nem is szolt bele, csak felvazolta, hogy o milyen osszetetelu partrendszert tart idealisnak az orszagban.
Ezzel senkinek nem kell egyetertenie!
...A Fidesznek sincs komoly ráhatása, hogy a nem rá szavazó, de szavazni elmenő polgárok Jobbikra, Momentumra vagy MSZP-P-re szavazzanak...
Hat, azert bizony van rahatasa.
Lasd a botranyokat, hogy fideszesek gyujtottek ossze az alairasokat.
...Szóval a PKP próbálhatja kiszorítani...
Nem a PKP akarja kiszoritani oket. Hanem a szavazoknak akar ertelmes alternativat ajanlani.
...2. Ha a PKP támogatja... minek akar új pártként létezni?...
Mondjuk, azert mert gyokeresen ellentetes vizioja van az orszag jovojerol, mint a fidesznek?
...Egy új pártot felépíteni, és kormányképessé növelni rengeteg idő...
Nekem pl ez mar magaban hitelsebbe teszi oket, mint a komplett operett-ellenzeket, akik azt hiszik, hogy az "orbantakaroggy!" az eleg programnak, es ezzel egy 6 honapos part mar bejuthat t parlamentbe, egy 2. valasztasos part pedig egyedul is kormanyt alakithat.
En ertem az ambiciot, meg fel is nezek ra, de azert a realitasoktol nem kellene elszakadni.
...Ennnél a PKP sem lesz gyorsabb, csak hátrébbról indul...
Az lehet, de valahonnan el kell indulni!
...Ennél több értelme lehet (továbbá reálisabban végrehajtható) a Fideszben kivárni az Orbán utáni korszakot, és a Fideszt alakítani a megfelelő formára...
Hat, ez is egy ut, de szerintem ez nagyon bizonytalan.
A fidesz bukasat en a kovetkezo scenariokkal tudom elkepzelni a kozeljovoben:
- Orban meghal/inkapacitaltta valik. Ekkor vagy valaki ertelmes veszi at a helyet, vagy valaki rosszabb. Orban viszont siman elehet meg 35+ evig is. De a jelenlegi nyugdijkorhatara is 3 teljes valasztasi ciklusnyira van innentol. Szovel ez az ag inkabb rulett jellegu.
- Ennek egy elfajult esete, ha belulrol puccsoljak meg orbant, de ez a forgatokonyv nem valoszinu. Es, abban az esetben valoszinuleg valaki meg pszichopatabb/zsarnokabb alak jonne utana, ami csak rosszabb lenne az orszagnak.
- Jon egy akkora valsag, amit nem kepes kezelni, es a nep elzavarja. Ezzel csak annyi a problema, hogy amig nincsen eletkepes alternativa helyettuk, addig benne van a pakliban, hogy az uj garnitura egy fletohoz hasonlo teljesitmennyel csak ront a helyzeten, es akkor eselyes, hogy az orszag ismet csak a fideszre szavaz, a "legkisebb rossz" elven.
Mondjuk a "nem kepes kezelni" resz is ketseges, mert belattak, hogy a nyeresegbol kell csak lopni. Szoval, meg az is elkepzelheto, hogy visszavesznek az arcbol, amikor igazan nagy a baj.

GyMasa 2018.04.25. 16:44:46

Kedves, HaFr!

Ismet egy remek iras, es a legjobbakat kivanom nektek, es a leheto leggyorsabb novekedest!

Janossz 2018.04.25. 19:16:52

Kedves, HaFr!

Ismet egy remek iras, es a legjobbakat kivanom nektek, es a leheto leggyorsabb novekedest! :-)))

Már csak azt kell kitalálni, hogy polgárok és konzervatívok sajnálatos hiányában hogy is megy majd ez?
Ld. még : tömegbázis.

2018.04.25. 19:40:10

"támogatjuk a Fideszt minden jövőbeni intézkedésében, amely a polgárai tehetsége és munkája révén boldoguló, családbarát, ebbe a vízióba egyre több honfitársunkat kooptáló ország felé mutat, illetve változatlanul bírálni fogjuk a mai rezsimet az erkölcsi és anyagi korrupciója és a jogállam felszámolása miatt. A rendnek nem létezik olyan konzervatív-polgári olvasata, amely ez utóbbiakat indokolhatja. "

tessék. . . ?
ez a mondat miről szól? egyelőre a fidesz/ner csak a seggét nyalni hajlandó honfitársainkat kooptálja igazán és csak az elképzelésének, ízlésének megfelelő(pl. anyagi helyzetű) családoknak a "barátja".
erkölcsi, anyagi korrupció pedig kérem szépen itt csak a jelenlegi ellenzéki pártokra jellemző. a kormánypártok oldalán elő sem fordul. ez a valaha létezett legerkölcsösebb kormány(ez a mondat elhangzott a szájából).
aki olyat állít, hogy erkölcsi, anyagi korrupt +nem jogállami, az csak a magyar/nemzetállamellenes, a brüsszeli balliberális bürokrácia és soros ügynöke lehet, tht orban/fidesz/ner harcolni fog ellene.

ha nem állítja mindezeket, akkor csak megalkuvó, indifferens érdektelen, figyelemre sem méltó gittegylet lehet.
el nem tudom képzelni, milyen embereket vonzhat milyen elvárásokkal.
egyelőre ez látszik mint kiindulás

FrVili 2018.04.25. 21:12:06

Kétségtelen, hogy az ismerjük meg Magyarországot vetélkedőt a jobboldal nyerte, és úgy néz ki ez így lesz a jövőben is. Baloldalról nehéz lenne leváltani a Fideszt, mert ez az oldal érdemben már-még nem létezik. Talán a Pogátsa-féle (Új Magyarország) társulatból lehet valami, de félő, hogy miután minden tanulmányt elolvastak, Magyarország valóságához Svédországból ők sem találnának vissza. Próbálok túllépni az árnyékomon, mert itt szeretnék élni és, ha valaki végre komolyan gondolja a polgárosodást (legyen az modern és nemzeti), akkor csak TÁMOGATNI tudom. Anyagilag is:)

FrVili 2018.04.25. 22:08:06

Pogátsa-féle Új Egyenlőség -akartam írni

FreeTibet 2018.04.25. 22:32:45

Azt szabad tudni, hogy a PKP miért nem indult már a 2018-as választásokon azokat a bizonyos mérsékelt jobbos szavazatokat elcsábítandó? Vagy a szervezetépítés már nem megy olyan jól, mint az internetes (egyébként nagyrészt precíz) megmondások? - Leszámítva természetesen ezt a posztot, mert ez most igencsak naivra és utópisztikusra sikerült.

És az egyébként milyen érv már egy párt mellett, hogy adjatok pénzt?! :D

Kage kyōi 2018.04.26. 07:38:16

3 dolog kell:
Szervezetépítés
(a rezsim aktivista hálozatával mit kezdesz?)
Információgyűjtés
(ezzel hogy állsz? nemcsak magadat de az ellenfeledet is ismerned kell)
Mozgósítás
(hogy lehet hogy egy teljesen lezüllesztett országban 300 ezer új szavazója lett ennek a koszlott rezsimnek?)
Ja és:
ha bármely lépése ezeknek szimpatikus számodra, jobb ha felhagysz az egésszel.
Ezek sose voltak családbarátok. Elitbarát meg közpénz barát: igen.

biohouse 2018.04.26. 07:49:30

1.Nevet változtatnék, pl Modern Jobboldal. (A párt szó eleve negatív kicsengésű, nem véletlen, hogy szinte mindenki kerüli.)
2.Legalább egy klubot létrehoznék, amelynek alapfeltétele az önfenntartás. (kapitalizmus, piaci igények stb). Pl Modern Jobboldal Kávézó. Rendszeres előadások, találkozók, könyvbemutatók.)
3. Szólni kéne már a modern kereszténységről is. (Esterházy Péter: " Most, hogy a magyar konzervatív-keresztény politika és szellemiség alapszava a geci lett, mi, regényírók esetenként volt piarista diákok, stilárisan és lelkiismereti okokból mi a faszt csináljunk?")
4.Harmincas arcok összegyűjtése.Ha nincsenek, akkor....

2018.04.26. 08:21:28

@biohouse:
a létező kapitalizmus az, hogy a főváros (capital) az állami segédlettel generálja a pénzt. definíció szerint nem önfenntartás, hanem gyarmatosítás.

magyarország nem rendelkezik külső gyarmatbirodalommal ezért magyarországon tartósan sohase működött a kapitalizmus. csak egy rövid ideig. amíg a főváros szomszédos nemzetségek kárára gazdagodott. ennek eredménye az első háború és trianon. utána következett a hagyományos nemzeti keresztény elit kiszorítása. ezt is kiszolgálta budapest. ennek az eredménye a holokauszt. utána jött a gulág. budapest ezt is kiszolgálta. aztán jött a rendszerváltás. a vidék szétverése és kifosztása. és budapest ezt is kiszolgálta. és ennek eredménye orbán.

2018.04.26. 08:22:30

@biohouse:
olyan, hogy kereszténység modernitás nem létezik. ha a szentatya twitterezik és szelfizik, akkor nem pápa, hanem egy bohóc.

DrGehaeuse 2018.04.26. 08:33:34

@HaFr: Nagyon szép idilli leírás. Kár hogy Mezőtúr maga is egy város(ka). :)

2018.04.26. 08:34:58

hagyománysoan nemzeti kereszténység van, ami félig világias. mert hogy nemzeti. és a nemzet világias. nem filozofikus, hanem biologikus. és a kereszténység eredményezi a nemzetközi kapcsolatokat. ha az nyitott, akkor az ábrahámi vallásokkal való kapcsolatot is. csak ugye az ellenreformáltak nem értik, hogy az egyházi vezetőket választják. hanem a nem-nemzeti liberálisok azt mondják, hogy a gazdasági és a kulturális vezetőket is kívülről nevezzék ki. ehhez kell a kereskedelmi média, a kereskedelmi bankok, a multinacionális vállalatok és a hipermarketek. alárendelt helyzetbe hozzák az országot. a fővárosban egy helytartó elitként tetszelegnek. a neoszocik ahhoz kellenek, hogy eladósítsák az országot. a neoliberálisok ahhoz, hogy eladják. a neokonzervatívok ahhoz, hogy asszisztáljanak. csak ezt az egészet szétverik a neonacionalisták.

ezzel szemben szerveződött meg a fidesz és a jobbik. vona a nemzeti radikalizmust elárulta. orbán átvette. és így a parlamenti többsége nem került veszélybe, a nyilvánvaló visszaélések ellenére harmadjára is kétharmadot szerzett. itt tartunk.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 08:37:59

@444:

"a létező kapitalizmus az, hogy a főváros (capital) az állami segédlettel generálja a pénzt."

Confusing Capitalism with Fractional Reserve Banking

mises.org/library/confusing-capitalism-fractional-reserve-banking

2018.04.26. 08:51:50

@neoteny:
tegyük fel, hogy van egy belvárosi étterem. adva van egy üzlethelyiség. de azt fel kell újítani, be kell rendezni. de hogy lesz hozzá építőanyag. mondjuk tégla. a belvárosban nincs téglagyár. hogyan lesz hozzá villanytűzhely. a fővárosban olyat nem gyártanak. hogyan lesz hozzá egyáltalán villamos áram. azt is egy vidéki erőműtől szerzik be. ha a gazdaság a közvetlen árucserére lenne alapozva, akkor belvárosi vendéglátóhely semmit se tudna kínálni azért, hogy behordják azt a temérdek árut, ami a vállalkozás indulásához szükséges. ezért a vendéglátóhely készít egy üzleti tervet. és azt mondja, hogy ha ezeket mind olcsón megveszi versenyeztetve a termelőket (téglát, villanytűzhelyet, villamos áramot), akkor az éttermében a kihasználva a helyzeti előnyét lefölözi a kacsatenyésztés hasznát. mert hogy ő lesz a sztárséf. és ezek után a gazdagság kizárólag a fogyasztásra alapozható. termeljenek a munkások és a parasztok. és az értelmiség idegen nyelveket beszélve kereskedik és szellemi szabad foglalkozást űzve szolgáltat. és ezekbe az állam ne szóljon bele. az egyház se szóljon bele. az állemegyház helyébe lép a tőkepiac. ez a kapitalizmus. de a pénz állami segédlettel áll elő.

tehát a vendéglátóhely forint hitelhez jut. nem azt mondja a téglagyárosnak, hogy majd kapsz 1,100 aranyat csak lécci, lécci adjál ezer aranyért téglát. hanem a jegybank elnök aláírásával kis színes papírokat ad. de ezeket az államhatalom segítségével állítják elő.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 08:53:52

@444:

"ez a kapitalizmus. de a pénz állami segédlettel áll elő."

Confusing Capitalism with Fractional Reserve Banking

mises.org/library/confusing-capitalism-fractional-reserve-banking

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 08:59:19

@444:

"az éttermében a kihasználva a helyzeti előnyét lefölözi a kacsatenyésztés hasznát"

Helyesen: a kacsafarmján a helyzeti előnyét kihasználva a kacsatenyésztő fölözi le a kacsatenyésztés hasznát; az éttermében a helyzeti előnyét kihasználva a sültkacsa-termelés hasznát fölözi le az étterem-tulajdonos.

2018.04.26. 09:17:02

@neoteny:
és orbán miniszterelnök úr, matolcsy jegybank elnök úr azt mondja, hogy az aláírásával kibocsátott bankókat adják oda olyan ügyes üzletembereknek, mint mészáros lőrinc. és ebből létrejön majd egy piaci portfolió. mészáros cégbirodalmához tegnap biztosítótársaságok járai egykori jegybank elnökkel, aki a cig mellett a mol igazgatótanácsának is tagja.

és erre a hvg megfejti, hogy ezek összefonódnak az állammal. persze. mivel a létező kapitalizmus a világon mindenhol államkapitalizmus. amerikában is. oroszországban is. kínában is. mindenhol. németországban is. szijjártó külgazdasági miniszter úr is osztja a pénzt. és amikor bajor családoknak utalja át, akkor a bajor kormányzó nem tiltakozik. miért tiltakozzon. utalják csak a munkahelyteremtésért cserébe. tehát ez a rendszer ott tart, hogy az állam fizet azért, hogy az állampolgárai alkalmazottak lehessenek. ezzel a vidék fejlődik. mert új üzemek létesülnek. de valahonnan a fejlesztési forrásokat el kell venni. és ez lesz a főváros. és nyilván ezt érzik budapesten. de vidéken, a leszakadó térségekben azt látják, hogy mégis csak van valami előrelépés. akár a közmunkával is. lásd túrricsei közmunkások. akik amúgy nagy többséggel a fidesz képviselőjét választották.

és erre jön az, hogy mert hogy félnek orbántól. a francokat. félnek a nyomortól. és a közmunkával egyet előre léptek. aztán az egy másik kérdés, hogy azzal túrricséről semmilyen valós áru nem jön kifelé. tehát az állam a pénzt kiutalja havonta. és ennyi. cserébe a szavazatok jönnek négyévente. valakinek vesztenie kell. és legyen ez az ország többi részével szembeforduló főváros.

persze budapest előállhatna egy átfogó fejlesztési tervvel, elképzeléssel, vidékfejlesztési programmal. erre szerveződtek a "zöldek". sallai képviselő a radiátornak bassza a másikat. mert hogy az összeállt a szocikkal. úgy, hogy előzetesen megbeszélték, hogy nem teszik. egyik se úriember. de széll bernadett majd lehet, hogy előáll a faluprogrammal. vagy ungár péter.
azonnali.hu/attachment/0007/6171_copy_1_ungar_peter_nadrag.jpg
ő a "zöld" (lánykori nevén agrár) párt új üdvöskéje.

ricardo 2018.04.26. 09:18:07

@444: (A "tőke" a középkori latinban (capitale) egyszerűen vagyont jelentett (eredendően jószágokat (a nyájat mint vagyont)). A "fővároshoz" semmi köze.)

2018.04.26. 09:29:00

@neoteny:
egy ilyen lefölözős rendszerben az van előnyösebb helyzetben, aki az ellátási lánc végén van. ezért a franc se akar termelni, hanem csak termeltetni másokkal. a kapitalizmus alapja az, hogy egy pénzt kell szerezni, kettő a hitel ellenértékét állítsák elő a szolganépek. a felhalmozást biztonságos helyre kell tenni. ezt használja ki svájc. hozzátok ide a pénzeteket. és egy belső védett piacon felépítik a vállalataikat. miközben a legtöbbet költhetnek alapkutatásra, prototípus fejlesztésre. ennek érdekében hoznak létre magánegyetemet bosztonban. észak-amerika és nyugat-európa társadalmai megtalálták a helyüket a globális kapitalista környezetben. és budapest egy része is. ők lesznek a mulinacionális vállalatok helytartói. csak jött a geci orbán. és elfoglalta a kormányhivatalokat a familiárisaival. és esetleg átengedi a fővárosi önkormányzatot. mert hogy 38%-ot kaptak budapesten. egy ellenzéki koordináció mellett az győzelemre nem elegendő. tarlós átadja a főváros üzemeltetését chikán professzornak és karácsony gergelynek. vagy márky zay péternek. aki egy kenedibe oltott csörcsill. és létrehozza az új ellenzéket. miközben a tüntetést az mszp pártkasszából fizetik. és ott vonul gyurcsány. az lmp pofozkodik. a jobbikosok nem tudják, hogy mitévők legyenek. orbán röhög a markában.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 09:32:38

@444:

"a közmunkával egyet előre léptek. aztán az egy másik kérdés, hogy azzal túrricséről semmilyen valós áru nem jön kifelé."

Dehogy más kérdés: valós áruk áramlanak befelé Túrricsére (mint pl. eldobható pelenkák). Vagyis a túrricsei közmunkások lefölözik az árokparton kapirgálás hasznát: senki sem fizeti meg a "köz"munkájukat _önszántából_, hanem a nettó adófizetőktől államhatalmi erőszakkal (értsd [adó]törvényekkel) eltulajdonított javakból élnek. Ez szocializmus.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 09:36:23

@444:

"egy ilyen lefölözős rendszerben az van előnyösebb helyzetben, aki az ellátási lánc végén van."

Ez egy brutális idiótaság.

"ezért a franc se akar termelni, hanem csak termeltetni másokkal."

Az étterem sült kacsát termel nyers kacsahúsból _és_ a kacsavacsora-szolgáltatást adja el a fogyasztóinak (vendégeknek). Azt csak a kocsma népfőiskolás népe fantáziálgatja, hogy a kacsatenyésztő termeli meg a kacsavacsora-szolgáltatást.

"orbán röhög a markában."

Helyesen: Orbán röhög a markába.

2018.04.26. 09:43:32

@ricardo:
dehogy nincs köze. a hitelpénz adta lehetőségeket a fővárosok (tőkepiaci központok) használják ki. és a kapitalizáció leginkább fővárosiasodást jelent.

ezek fehérgyarmat éttermei.
etterem.hu/helyek/fehergyarmat
az első a 11-es kocsiállás nevű. felteszem azért hívják így, mert a volán pályaudvar mellett van. tehát egy viszonylag forgalmas helyen csak fehérgyarmaton. ha beáll a sztárséf úgy, hogy abból a pénzből kell gazdálkodnia, ami a kasszában van, akkor aligha tudja fellendíteni az üzletet. ahhoz kereskedelmi média és kereskedelmi bankok kellenek. ha van pénz és felhajtás, akkor fehérgyarmaton franciska néni is kisüti a kacsát segédekkel. az már nem olyan nagyon bonyolult. azt a kacsamellett konyhakész állapontba ellőállítani a nehezebb. azt a serpenyőt, a villanytűzhelyet vagy a villamos áramot előállítani. az a bonyolult. a sztárséf a segédeivel belehelyezi a kacsamellett a serpenyőbe. és egy hőmérő segítségével kisüti. rendkívüli teljesítmény. és ehhez mit ad hozzá a főváros. smmit. se a serpenyőt, se a villanytűzhelyt, se a villamos áramot, se a kacsát, se semmit. se a téglát, se a csempét, se a cserepet, se a bútorokat, se semmit. se a munkaruhát. kisütik a kacsát. és ebből akarnak több pénzt, mint az összes többi. mert hogy ugye hitelt úgy lehet visszafizetni ha a kacsapecsenye sütögetés legalább annyit ér mint az összes többi. és ehhez ugye nem prolik kellenek. hanem egy burzsoá réteg az egész világon. amelyik a belvárosi étteremben megveszi a kacsát aranyáron. és most úgy tűnik, hogy ez nem megy.

2018.04.26. 09:54:45

@neoteny:
az étterem nem termel, hanem fogyaszt. mert hogy volt a sok kacsamell. és a végén nincs kacsamell. volt a sok mosogatószer. és a végén nincsen. mert a tányérokat el kell mosni. azok időnként elkopnak, vagy eltörnek. és azokat is ki kell cserélni. ez mind fogyasztás. valós (fizikai) értelemben.

egy ideológiát teremtenek, hogy ez értékteremtés. az. de nem lehet értékesebb, mint az áru előállítása. persze ez megint egy újabb ideológia. természetfilozófia. és ez áll szemben a filoszemita bölcselettel. mert hogy az azt mondja, hogy a szellemi hozzáadott érték a magasabb. de nyilván a termelés igényel nagyobb szakértelmet. mondják a népfőiskolán. ezt a kérdés filozofikusan eldöthetetlen. és politikai értelemben dől el. hogy a termelés a fogyasztás/szolgáltatás egyensúlyára törekednek, vagy sem.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 09:56:38

@444:

"dehogy nincs köze. a hitelpénz adta lehetőségeket a fővárosok (tőkepiaci központok) használják ki. és a kapitalizáció leginkább fővárosiasodást jelent."

Helyesen: ez a kocsma népfőiskolás népének fantáziálgatása.

"ha van pénz és felhajtás, akkor fehérgyarmaton franciska néni is kisüti a kacsát segédekkel."

No és van pénz és felhajtás Fehérgyarmaton?

"azt a kacsamellett konyhakész állapontba ellőállítani a nehezebb."

Nem a kacsamellett fogyasztók szerint.

"azt a serpenyőt, a villanytűzhelyet vagy a villamos áramot előállítani. az a bonyolult. a sztárséf a segédeivel belehelyezi a kacsamellett a serpenyőbe. és egy hőmérő segítségével kisüti. rendkívüli teljesítmény. és ehhez mit ad hozzá a főváros. smmit. se a serpenyőt, se a villanytűzhelyt, se a villamos áramot, se a kacsát, se semmit. se a téglát, se a csempét, se a cserepet, se a bútorokat, se semmit. se a munkaruhát."

És mindezeket fizeti meg a sültkacsa-vacsora szolgáltatásának fogyasztója (a vendég).

"és ebből akarnak több pénzt, mint az összes többi."

Mert ki kell fizetni az összes előbb felsorolt input árát.

"ha a kacsapecsenye sütögetés legalább annyit ér mint az összes többi. és ehhez ugye nem prolik kellenek. hanem egy burzsoá réteg az egész világon. amelyik a belvárosi étteremben megveszi a kacsát aranyáron."

Helyesen: a sültkacsa-vacsora szolgáltatását veszi meg olyan áron, aminek magasabbnak kell lennie, mint az összes input ára.

2018.04.26. 10:00:42

@neoteny:
a túrricseiek a közmunkával kifosztják a fővárost. mert hogy a főváros pénzt teremt. az onnan elvándorol. és ennyi. visszafelé nem megy semmi. illetve a szavazatok orbán zsebébe. aki röhög a markábA (kösz).

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 10:07:11

@444:

"az étterem nem termel, hanem fogyaszt."

Ez egy brutális idiótaság: felsorolod az inputokat, de egy szót sem szólsz a termékről (outputról). De ezt meg lehetne tenni a kacsatenyésztővel is: felszámolni a kacsafarm földjének árát meg a kacsatápét meg a kacsaól épületét meg a kacsák által elfogyasztott vizet meg áramot meg minden egyebet -- aztán egy szót sem szólni a kacsákról mint termékekről.

"de nem lehet értékesebb, mint az áru előállítása."

Hogyne lehetne értékesebb: minden hasznot termelő vállalkozás több értéket állít elő, mint az inputjai által képviselt értékek. _Ettől_ hasznot termelő.

Persze számodra ez felfoghatatlan, mert te azt hiszed, hogy a javaknak van 'eredendő' értékük. De nincs: minden jószág értéke szubjektív annak fogyasztója számára. Ha nem így lenne, ha a javaknak objektív értékük lenne, akkor soha nem kerülnének elcserélésre: hiszen ha különbözne ez az objektív értékük, akkor az értékesebb jószágot soha nem cserélné el annak tulajdonosa a kevésbé értékes jószágra -- és akkor sem, ha a jószágok objektív értéke pontosan megegyezne (senki sem cserél el egy jószágot egy pontosan ugyanolyan jószágra). A javak épp' azért kerülnek elcserélésre (praktikusan pénz közbeiktatásával), mert mindkét fél többre értékeli azt, amit kap, mint azt, amit ad.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 10:10:22

@444:

"a túrricseiek a közmunkával kifosztják a fővárost. mert hogy a főváros pénzt teremt. az onnan elvándorol. és ennyi."

Ez egy brutális idiótaság; a túrricsei közmunkások valós árukat vásárolnak a Túrricsére áramló pénzekből: nem a pénzzel pelenkázzák a purgyékat, hanem eldobható pelenkákkal.

2018.04.26. 10:12:05

@neoteny:
és erre mondja azt szél berni, hogy még több támogatást adnak adnak a kis falucskáknak. és abból lesz turizmus. lehet. nekem van néhány ismerősöm, aki falu szélén megvett egy házat. és felújította. leginkább magának. mert hogy talán 5 évig kell vendégfogadóként működtetni. de legfeljebb 10. olyan nagyon nem is cél, hogy odamenjenek. a brüsszeli bürokrácia kiutalta a pénzt a felújításhoz. mert rendesen hitelt kellene teremteni. de túlhitelezni sem kellene. és vissza nem térítendő forrásokkal túltámogatni se.

a tőkepiac egyre több hitelt generál ki. ebből újabb és újabb válságok lesznek. kereskedelmi háborúk. kiszorítják a telenort. és csinálnak beleőle telenert. állami segédlettel persze. de a telenor is állami segédlettel jött létre. csak legfeljebb az nem volt nyílt, közvetlen. nem egy gázszerelő privatizálta ki magának, hanem az oslói tőzsdére bevezete a norvég kis, közép és nagypolgárok. de összességében egy oligopóliumot hoztak létre állami segédlettel. tehát ha mészáros és a telener alávaló gonoszság, akkor a telener ugyanilyen csak ott mindez a gonoszság eloszlik. a norvég társadalom vált ilyenné. a magyar demonstrálja, hogy egy kültelki gázszerelő is lehet euró milliárdos. mészáros koma ráadásul cigány is. norvégoknak tapsikolniuk kellene. mert hogy ez a pozitív diszkrimináció győzelme.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 10:16:34

@444:

"és erre mondja azt szél berni, hogy még több támogatást adnak adnak a kis falucskáknak."

Próbálnak versenyezni az Orbán-rezsimmel a szocializmusban -- de láthatóan nem megy nekik.

"de összességében egy oligopóliumot hoztak létre állami segédlettel."

Confusing Capitalism with Fractional Reserve Banking

mises.org/library/confusing-capitalism-fractional-reserve-banking

2018.04.26. 10:22:25

@neoteny:
megveszik a pelenkát penny marketből, aminek fehérgyarmaton egy kiskereskedelmi, alsónémediben egy nagykereskedelmi lerakata. és ezekben fizetnek munkabért, adót, járulékot. a közmunkabér több, mint a segély. ezzel nagyobb lesz a sor a penny market pénztárában. több pénztáros kell, vagy a több munkáért cserébe magasabb bért kell fizetni. ez a keresletélénkítő politika eredménye. ezt látják vidéken. valami kicsit léptek előre. de ennek kárvallottja a főváros. mert budapestre a kifizetett többlet vissza nem jön belőle. hanem szinte semmi. tehát ezzel kifosztják a fővárost.

egy nick linkelt egy cikket, hogy az összes megye felfelé zárkózik. csak budapest szakad lefelé. és ezért megindult az elvándorlás. de 25 évig, vagy 125 évig fordítva volt.

most hagyni kellene azt, hogy budapest globális szolgáltató központtá válik. a nemzetgazdaság egészét támogassa egy szövetségi (német) kapcsolattal. és ha ez majd összeáll, akkor utána lehet globalizált.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 10:24:58

@444:

"megveszik a pelenkát penny marketből, aminek fehérgyarmaton egy kiskereskedelmi, alsónémediben egy nagykereskedelmi lerakata."

Így van; tehát az egy brutális idiótaság, hogy "a túrricseiek a közmunkával kifosztják a fővárost. mert hogy a főváros pénzt teremt. az onnan elvándorol. és ennyi."

2018.04.26. 10:36:04

@neoteny:
mi kerül vissza a budapestre? az az adóforint amire alapozva a részleges tartalékolás mellett állami bankban lehet hiteleket generálni. és fel lehet vásárolni a fővárost. és felvonul az új ellenzék, hogy ez kérem szépen csalás. a létező kapitalizmus többek között erre van alapozva. bennfentes kereskedésre, offshore számlákra, stb. orbán körei egyszerűen csak kihasználják a rendszer adta lehetőségeket. és ennek eredményeként övék legyen a főváros. és ez ellen utcára vonul a lakosság, vagy annak a multikkal kollaborálni akaró része mondván, hogy ők a versenyképese. amire azt mondják jobbról azt mondják, hogy semmire kellő hazaárulók vagytok. utolsó mocsadék állatok. ezt megírják a magyar időkben. mire a válasz az, hogy jönnek a fasiszták. meg az, hogy mert a szocik nem mentek le a parasztbácsikhoz. mert hogy gyurcsány is a városi néniket érte el. karácsony gergely is városi nagymamák kedvence. czeglédi zoltán politikai elemző megfejti, hogy a parasztbácsiknak kell gazsuálni. csakhogy a gazsuálásban orbán viszi a prímet.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 10:49:30

@444:

Az a brutális idiótaság, hogy "mert hogy a főváros pénzt teremt. az onnan elvándorol. és ennyi."

Nem a főváros által teremtett pénz vándorol el Túrricsére "és ennyi", hanem azok a valós áruk vándorolnak el Túrricsére, amiket a túrricseiek megvásárolnak a közmunkáért kapott pénzből.

2018.04.26. 11:21:54

@neoteny:
itt van luca. a facebook felhívása nyomán 880 ezer forintnak megfelelő fizetéssel hívják írországba.
www.atv.hu/belfold/20180426-880-ezres-fizetessel-hivjak-ovononek-lucat-irorszagba
csak azt felejtik el hozzátenni, hogy a 4.5 milliós írország külső adóssága 2,384 milliárd dollár. a 10 milliós magyarországé 148 milliárd. és az ír emigrációban nem köpködik dublint szemben az átévé demokratáival és elvbarátaival. de menjen luca íroroszágba. csak legalább ne sírják tele a világsajtót, hanem menjen, hogy vehessen egy kávéfőzőt. és akik maradnak (ez a fidesz familiárisai, ami pragmatikus, opportunista többség és a jobbik nemzeti radikális szavazótábora és a kisebbség túrricséről, velük lehet országot építeni. nem kell új ellenzék, hanem a többi fogja a cókmókját és menjen vagy mondjon valós alternatívát.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 11:28:53

@444:

"és akik maradnak (ez a fidesz familiárisai, ami pragmatikus, opportunista többség és a jobbik nemzeti radikális szavazótábora és a kisebbség túrricséről, velük lehet országot építeni."

Helyesen: velük lehet stadionokat meg kisvasutat építeni. Miközben az ország kiárusításra kerül az oroszoknak meg a kínaiaknak, akiknek vasutat épít a szolganép.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 11:40:24

@444:

"vagy mondjon valós alternatívát"

Tessék, @HaFr: virtuális házigazdánk megtette. Be is kussoltál egyből.

2018.04.26. 11:50:00

@neoteny:
budapest etnikai összetétele történeti okokból eltér az ország egészétől. mert hogy sokan és sokszor szállták meg a kárpát-medencét. voltak kényszerbetelepítések. és ezek mellett voltak kényszerkitelepítések is. a holokauszt és a gulág. ezek eredménye ez ez etnikai különbség. nem azt állítom, hogy a fővárosiak alsóbbrendűek, mert hogy elég sokan nem magyarok abban az értelemben, hogy nincs fogalmuk az átlag magyar háztartásról, a magyar hagyományokról, a magyar nyelvről (elhiszik, hogy az finnugor. valaki ül az iskolában és 10 évesen azt mondja neki tanító néni, hogy a magyar nyelv finnugor. és az ezzel szemben álló gyökelmélet baromság. mert a magyar finnugor. aki ezt elhiszi az vagy nagyon buta, vagy nem magyar. ha valaki a nemzeti keresztény hagyományokat egy az egyben elutasítja mondván, hogy a fasizmus az nem magyar. nem azt állítom, hogy feltétlen rosszabb. hanem azt, hogy nem idevalósi. menjen írországba.
ez a nyugatos folklór.
www.youtube.com/watch?v=ruNdU6bGE5E
és ott adja elő a filoszemiták, hogy ez meg van haladva. és milyen klassz lenne ha a nemzeti keresztségben írország nem egyesülne újra (vö. unió erdéllyel). hanem pozitív diszkriminációt alkalmazva betelepítenék felső-bangladesht.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 11:59:10

@444:

"nem azt állítom, hogy feltétlen rosszabb. hanem azt, hogy nem idevalósi. menjen írországba."

Magyarország Alaptörvénye

XIV. cikk
(1) Magyar állampolgár Magyarország területéről nem utasítható ki, és külföldről bármikor hazatérhet. [...]

net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1100425.ATV

2018.04.26. 12:20:21

@neoteny:
itt van a mezőtúri járás központi iskolájának honlapjáról az első kép. "Március idusa Újvároson". így ünnepelték az 1848-as polgári fordulatot mezőtúr újváros nevű részén a suliban.
www.vaiamim.hu/images/stories/marciusidusujvaros18_cover.jpga képen krepp papírból készült cilinderben talán kossuth lajos amerikában. és mellette talán kossuth zsuzsanna. az még mondjuk rendben van. a másik képen egy kislány huszár csákóban? tart egy seprűnyelet és műanyag karikákat dobálnak rá. és zsebre dugott kézzel szurkol egy cigány lány.

ez már a racionalizálás, a központosítás, az üzemméret hatékonyságának növelése utáni állapot. a szomszédos mesterszállásról a volánbusz 51 perc alatt ér be. tehát mondjuk oda-vissza napi 2 óra utazással mesterszállásról misi eljuthat a központi suliba. és ott a március 15-i ünnepségen dobálhatja a műanyag karikát seprűnyélre. de angol-magyar kéttannyelvű osztály is van. mert hogy az összevonás eredménye az, hogy meg tudnak fizetni egy vezető nyelvtanárt és időnként találkoznak anyanyelvi lektorral. ezt napi 2 órás utazással elérheti mesterszállásról. ez egy előrelépés.

ezek után béndek péter azt mondja, hogy mezőtúri járásban ugyanolyan gazdagság lesz, mint a hasonló lakosságszámmal rendelkező budaörsön. csak mezőgazdaság, na az már nem nagyon kell. hanem modernizáció. rendben van. budaörsön jó néhány hipermarket központja van. és az teremt gazdagságot. mezőtúr viszont bár nagy-magyarországnak inkább a közepén van. de a 46-os út mellett aligha lesz nagykereskedelmi lerakat.

béndek péter a mezőtúriaknak pénzt ígér. az összes politikus azt ígéri. a jegybank elnök által aláírt színes papírokat adnak. és nem krepp papírt. és abból lehet venni táblagépet kínából. de ugye mi megy kifelé. majd valami multi odatelepül adókedvezménnyel. és mezőtúron lesz egy akkumulátor gyár, vagy gumigyár. tuzséron is ott michelin. de az alkalmazottai nem járnak michelin csillagos éttermekbe. az alkalmazotti lét azt nem teremti meg tuzséron. mert hogy a clermont-ferrand-i headquaters olvassa a heti jelentéseket. tehát franciaország gyarmatosítja a rétközt. puzsér róbert megfejti, hogy a kapitalizmus egy nagy geciség. és itt az ideje a rendszerkritikának. úgy, hogy mindenki szavazzon az lmp-re vagy a kétfarkú kutyapártra. a kutyaúristenit.

de induljon el a pkp a választásokon. és hátha elsöprik mezőtúron a fideszt. illetve az 1-es szavazókör eredményét látva egyéniben leválthatná a jobbik. listán a fidesz nyert.
www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/M11/T040/szkjkv_001.html
de ugye látható, hogy ezek az esélyes pártok. persze lehet, hogy a pkp indult volna, akkor ők nyernek. csak nem indultak.

2018.04.26. 12:20:58

@neoteny:
ez csak duma. nem kell komolyan venni.

2018.04.26. 12:21:43

éppen ez a probléma, hogy a kocsmai szövegekre az értelmiségi válasz az alaptörvény.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2018.04.26. 12:24:16

@HaFr: Gratula a tegnapi tévés szerepléshez!!!!!

Vödör1 2018.04.26. 12:33:50

@444: bocs, te nem az a hozzászóló vagy aki a szépemlékű mandiner blogon mindig a regionalizmussal jött? Csak olyan ismerős a stílus.

2018.04.26. 12:37:34

@Vödör1:
egy ideig olvastam mandinert és trollkodtam ott is. éppenséggel lehet.

Vödör1 2018.04.26. 14:09:49

@444: eszembe jutott, unionista néven írt ott valaki. Nem volt rossz az a blog, sok érdekes gondolatot lehetett ott olvasni a kommentelőktől, dehát azt is beszántották...

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 16:09:18

@444:

"ezek után béndek péter azt mondja, hogy mezőtúri járásban ugyanolyan gazdagság lesz, mint a hasonló lakosságszámmal rendelkező budaörsön. [...] béndek péter a mezőtúriaknak pénzt ígér."

"sanyi iskolázatlan és a "folyamatosan újratermelődő, reflexív növekedési pálya" helyett azt mondja. találják ki az okosok, hogy ne kelljen túl sokat dolgozni és dőljön a pénz."

DrGehaeuse 2018.04.26. 16:37:14

@HaFr:
Nekem van néhány bíráló megjegyzésem:

I. A 3. pontban írod: " az LMP megszerzi a populista baloldal vezetését (amelybe belefér a zöld blabla)"
Ez annyira cool libertárius-konzervatív duma, hogy akár Trump is mondhatna ilyeneket.
Ezzel több gond is van:
1; Az LMP-nek semmi köze a populista baloldalhoz, ha egy kis eszük van nem is lesz, tehát nem is fogja átvenni annak vezetését.
2; A zöld gondolat, ha tényleg komoly nem lehet más mint nép-nemzeti-konzervatív. Számomra a legszebb konzervatív gondolat, hogy őrizzük meg a közvetlen környezetünket , a hazánkat és a bolygót is ha lehet élhetőnek az utánunk jövő nemzedékek számára, ha lehet akadályozzuk meg a klímakatasztrófát és a szennyezéseket.
3; A "ZÖLD" szemléletmód semmiképp nem leget populista és nem is szükségszerűen baloldali. A környezet megóvását éppen hogy polgárosult, globálisan gondolkodó és lokálisan cselekvő felelős egyének helyi közösségei képesek megoldani a nagyvállalati (globális) érdekek ellenében a nemzetállam támogatásával.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.26. 16:41:38

@444:

"éppen ez a probléma, hogy a kocsmai szövegekre az értelmiségi válasz az alaptörvény."

Az a probléma ha nem tájékoztatod a kocsma népfőiskolás népét, hogy az Orbán-kormány a magyarok oldalára állt az alaptörvény megszövegezésekor is.
süti beállítások módosítása