1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.09.03. 08:44 HaFr

Putyinnak és Orbánnak már csak a migráció maradt

Képtalálat a következőre: „kremlin”

A gazdasági szankciók, a proxy hadviselés, az orosz szénhidrogén-termelés pozícióvesztése, a robotizáció és a mesterséges intelligencia miatti piaci átrendeződés nem túl hosszú távon komoly szuverenitás-vesztést okozhat Moszkvának, ami nem ellensúlyozható a nukleáris arzenállal. Hogy szegény Putyinnak már Pakssal kell odahaza büszkélkednie, az sokat elmond a valóságról. (Bár ez kétségtelenül az egyik legjobb üzlet, amit orosz vállalat az ismereteim szerint kötött az utóbbi években: arányaiban kb. mintha egy 1993-as dízel VW Passatot adtak volna el nekem 40 millió forintért, tisztes kamattal, a fele pénzt az eladóra kell költenem szervizdíjként, és ráadásul még 2060-ig valahogy használnom is kell a roncsot, ha addig élek. Igaz, a pénz másik felének jelentős részét ellophatom. Ja, és a pénzt a gyerekeimtől kaptam.)

Nem mellesleg a lényeg: Putyin egyetlen akcióképes kártyája a migráció (a most nem tárgyalandó cyber hadviselés mellett, amelynek a csúcspontja már a múlté). Watch out. Ahogy Orbáné is az (az ő második frontja Soros). A migrációs dili - amely mögött egy valós probléma húzódik, de az urak nem ennek megoldásában, hanem a szításában érdekeltek - az egyetlen módja annak, hogy Putyin kivívja az eurázsiai détente-ot és gazdasági mentőövet zsaroljon ki a jövőre az EU-val való együttműködésen keresztül. Ezért készülhetünk, hogy ezzel egyeztetett módon élni fognak a közeljövőben is. Orbánnak azért sincs világos EU-stratégiája (valójában sem a kiválásunkat, sem a bennmaradásunkat nem dönthette még el), mert egyrészt az övé nagyban függ Putyinétól, és Putyin egyelőre reménykedik a Berlinnel való kiegyezésben, másrészt nincs megoldása az ország finanszírozására. Valójában minden a Merkel-Putyin játékon dől el, illetve a németek energiapolitikáján. Az is kétségtelen, hogy Oroszországot nem lehet csak úgy kinn hagyni a hidegben, ehhez túl nagy és túl közel van: a kémnek be kell jönnie a  hidegről, hogy aztán valószínűleg lelépjen. Orbán sorsa is ebben a játékban fog eldőlni (mármint ha meg tudja őrizni a belpolitikai hegemóniáját, és ő mindent meg is tesz ezért), de furcsamód az a tény, hogy a Paks-építkezés elindul, éppen Orbán hasznosságát csökkenti Putyin szemében (talán ezért is húzta az előbbi a kezdést), ettől kezdve az orosz kapcsolat jóval erősebb két személy közös érdekeinél.

Itt óhatatlanul a spekuláció talajára tévedtem, de a migráció ettől még biztosan megmarad a két autokrata első számú politikai eszközének Európa és a saját jövőjük összefüggéseiben.

50 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr1912799774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őszíntén kéne beszélni 2017.09.03. 09:16:40

"amely mögött egy valós probléma húzódik, de az urak nem ennek megoldásában, hanem a szításában érdekeltek"

A bácsi mintha elveszett volna az időben, és a 2002-es 23 millió romános Kovács Lászlóról beszélne.

Elképesztő, hogy se Putyin, se Orbán nem oldja meg a migráció "mögött húzódó valós problémát". Mi is az valójában? Kinek is az eszköze a migráció? Ki az akcelerátor?

Gondolom, Putyin, aki állítólag kirobbantotta a szíriai háborút. Ja, meg az Orbán.

Sületlenség sületlenség hátán. Mint a magyar versenyképtelenség okairól írt cikkeidben.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.09.03. 09:23:00

@Őszíntén kéne beszélni: kösz, teljesen értéktelen hozzászólás volt, de elvégezted a feladatod

profiügyfélszolgálat 2017.09.03. 09:56:30

Mintha lehetne más stratégia Kelet-Európa számára. A magyar és az orosz stratégia nagyrészt kényszerpálya, melyre a nyugati magországok kényszerítik a keleti perifériát. Ők ugyanis a status quo fenntartásában motiváltak, vagyis Kelet kizsákmányolásában, miközben a periféria a változásban. 2002-2010 látványos bukása után radikálisan új Európai Unió-párti stratégiát kéne láttatni. De nincs, csak egyre rosszabb.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.09.03. 10:16:58

Konkrétan Orbán és Putyin közötti egyetlen valós kapcsolat Paks építése. És most tegye a szívére minden szoci, Jobbik és Gyurcsány fan, hogy az ő üdvöskéjük aztán tuti nem az oroszokkal építtetné meg! Politikailag ezt az építkezést támadni sima kreténség.
Más kapcsolat meg nincsen, azon kívül, hogy minden nap elmondja az index és a 444 hogy ezek milyen nagy diktátorok. Diktátor szerintük Orbán aki nyugati mércével nyeri demokratikusan választásokat és Putyin, akinek a támogatottsága nyugati elemzők szerint is legalább 50% és az ellenzék fele is őt támogatja.
A fenti bejegyzés szórul-szóra azt írja, amit minden nap amúgy is agymosásként előadnak baloldalt és ami véletlenül megegyezik az aktuális new york-i balos-liberális újságok véleményével.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.09.03. 10:22:57

@megamovieboy: sajna nem, az érvelésed nyilvánvalóan hazug már a választási rendszer minősítésében, amit a legtöbb olvasó átlát, úgyhogy nem pazarlom az időmet a többi cáfolatára

screpes 2017.09.03. 10:38:53

@Őszíntén kéne beszélni:
Írj két olyan sületlenséget, magyaráznod nem kell.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.09.03. 10:42:24

@screpes: nem érdemes, ezeknek a trolloknak a feladata a bloggerek lejáratása, de szorulnak vissza, vége az aranykornak

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.03. 10:47:58

@HaFr:

Megmondta Orbán Viktor hogy forró ősz lesz.

2017.09.03. 11:39:00

pedig ha punyity kicsit jobban érdeklődne hazánk iránt minthogy viktorom orbanom, meg paks, könnyen lehetnénk végre mi a NYUGAT.
ami rajtunk is túl van abban az irányban, az már a transz-nyugat.
züllik bele a vallástagadó, kereszténységtagadó iszlám és szinkretista multikultiba és lassan és biztosan eltűnik az okeánba.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.03. 12:50:43

Hát, nem. A migráció pont nem a fő téma. A migrációkérdés csak egy a sok dekadens jelenség közül.

A populizmusnak nem kell keresnie a témákat, mert a mai, válságban veszteglő liberalizmus önként adja a számtalan magas labdát.

Már igazán harcolni se kell. A halódó, agonizáló liberalizmus önmagát semmisíti meg.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.09.03. 12:57:17

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: ne felejts el szólni, ha megtörtént, nehogy elmulasszam :)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.03. 13:27:28

@HaFr:

Észre fogod venni, a folyamatok lassúak, de az idő kereke halad magabiztosan.

Moin Moin 2017.09.03. 14:52:02

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Tudod, már megígérte a Jónépnek Rákosi (a háta mögött Sztalinjóskával), aztán nem sokkal később Kádár is (aki mögött előbb Hruscsov, majd Brezsnyev, és így sorra Gorbacsovig állt), hogy megbukik a kapitálizmus... Most meg Orbán mond szóról szóra olyanokat, mintha egy 1950-es Szabad Népből olvasná fel...

A felsorolt elvtársak rég odavannak, a rendszereikkel egyetemben... Akkor Orbán és Putyin vajon mégis, miben reménykednek? Ugyanaz a szar, fost, alkalmatlan társadalmi stratégia tartja gúzsba kötve Orosz- és Magyarországot, mint a fenti jóemberek idejében - és az a gatyamadzag, Zaporozsec-szintű technológia áll a rendelkezésükre ennek következtében. (Gondold meg: nincs egyetlen olyan orosz, vagy akár magyar termék sem, amely a világpiacon jó áron és nagy tömegben kelne el...) Márpedig, ha ugyanolyan emberek ugyanazzal ugyanazt és ugyanúgy csinálják, akkor a végeredmény is csak azonos lehet... Ezt persze le lehet nyomi a tudatalattiba - de nem jobb vele számot vetni?:-)

Moin Moin 2017.09.03. 14:56:03

Egy személyes szál: annak idején nagybátyám szokta mondogatni, hogy szemét nép a német: mert képes volt két világháborút is leveszíteni, csak hogy ne kelljen megtanítania az oroszokat európai módon dolgozni!:-)

..Most leteszem nektek a nagyesküt: ha megest egymásnak esnénk, akkor ezúttal inkább vállaljuk az oktatás terheit! Legfeljebb kissé kibővítjük a migráncs-átprogramozó rendszert...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.03. 15:31:10

@Moin Moin:

Ezek lassú folyamatok, s nagyon oda kell figyelni, hogy meglásd őket.

Én mint mélyelemző folyamatosan szemlélem a dolgokat, s sokat töröm a fejemet. Szabadidőm nagy részét hasznosan töltöm, sőt üresidőmet is - pl. munkaba járés -, ezért vagyok képes sok mindent meglátni, ami szabada szemmel nincs.

Én személyesen fel vagyok készülve, bár még messze nem minden szálat bontottam ki. Remélem, 60 éves korimig kész leszek, akkor majd kiadom Opus Magnumomat.

Addig is támogtani kell azokat a politikusokat, akik legalábbis részben a helyes irányt tartják.

0-100 pont között ebből a szempontból Orbánt 30 pontra értékelem. Ez nem rossz eredmény, teszem hozzá, Gyurcsány pl. 2 pontot kapott. Putyin 70 pont.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.09.03. 15:58:56

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: akkor puytin + orbán éppen a max. ki is találták az oroszmagyar nemzeti jövőt: index.hu/tech/cellanaplo/2017/09/03/neuralis_egyseg_lesz_a_huawei_mobiljaiban/

ja, mégsem oroszmagyar nemzeti?

2017.09.03. 16:41:02

@Moin Moin:
izlandnak sincs semmi hiperszuper áruja. és ehhez képest az egy főre jutó izlandi gdp vásárlóerő paritáson magasabb, mint a német. vagy egy másik példa. luxemburgban aztán pláne nincs semmi, ami versenyképes lenne a nagyvilágban. leginkább csak a pénzsíbolás megy. és ehhez képest a luxemburgi jólét kétszer olyan magas, mint a német. de mondok egy német példát. frankóniában gyártanak sportcipőt és járműalkatrészt. és fele olyan gazdagok, mint frankfurt. mármint a majnán. mert az oderán sokkal szegényebbek. a branderburgi németek fele olyan gazdagok, mint a hesseniek. nyilván ott csak 50-es iq van. bezzeg az európai központi bankban 150-es. a nagy lófaszt. a gazdagság sajnálatos módon attól is függ, hogy ki kit szopat.

Moin Moin 2017.09.03. 20:21:15

@444: Izland egy háromszázezres, lényeges jellemzőiben különleges ország - és társadalom. Egyébként lakosságarányosan, a többi, hasonló szektorral rendelkező országhoz képest igen jelentős halászattal és ebben kimagasló minőségű termékekkel rendelkezik. Az utóbbi évtizedben fejlett informatikai szektor is létrejött, kifejezetten (szolgáltatás-)exportorientáltan.

Luxemburg pénzügyi szolgáltatási szektora kiemelkedő - ne feledd, "jól és nagy volumenben eladható termék" ma már jó ideje nem csupán gőzgép, vagy traktor lehet!:-) (Itt indifferens, hogy te "erkölcsi megfontolásokból" miként vélekedsz egyes ottani szolgáltatásokról: ha sok-sok pénzed lenne, akkor biztosan te is vennél igényben ilyeneket...)

Frankfurt: dettó! A világ egyik pénzügyi szolgáltatási és befektetési-döntéshozatali központja; márpedig ezek a "termékek" széles körben és világszerte keresettek.

Brandenburg: az ok kettős. Egyfelől gazdasági, hiszen Brandenburg mezőgazdasági vidék volt, Hessennel ellentétben. Másfelől történelmi, hiszen Brandenburg négy évtizedig egy életképtelen társadalmi és gazdasági formára volt kényszerítve a megszálló szovjetek által. Világos, hogy e két ok egyike sem számolható fel 27 év alatt. Ám ha összeveted az 1989-es és a 2017-es jövedelmi viszonyokat Brandenburgban (akár vásárlóerő-paritáson is), akkor jelentős növekedést találsz.

...És igen: a társadalomtörténet a 21. századi kompetenciák terén is létrehozott különbségeket (ezt nevezheted, ha akarod "tudásalapú piacgazdaságra való alkalmasságbeli IQ-nak" is), így ez is oka annak, hogy a mai vállalkozói és munkavállalói követelményeknek egy "Durchschnittsbrandenburger" kevésbé felel meg, mint egy hesseni átlagember...

Az EKB-ben pedig minden szempontból válogatott emberanyag dolgozik - legfeljebb neked nem szimpatikus célok érdekében, módszerekkel és feladatokon. De annak, hogy miként vélekedsz te ezekről a dolgokról, semmi köze az ő "IQ-jukhoz" - legfeljebb a tiédhez.:-)

2017.09.03. 21:14:37

@Moin Moin:
mindenki kihasználja a sajátosságait. a magyarok miért ne csinálhatnának sajátosan magyar gazdaságpolitikát? legfeljebb neked nem szimpatikus célok érdekében, modószerekkel és feladatokat. de annak, hogy miként vélekedsz te ezekről a dolgokról, semmi köze az ő "IQ-jukhoz" - legfeljebb a tiédhez.:-)

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.03. 21:23:30

@444:

"a magyarok miért ne csinálhatnának sajátosan magyar gazdaságpolitikát?"

Mint ahogyan az észak-koreaiak csinálnak sajátosan észak-koreai gazdaságpolitikát (juche)?

Mint ahogyan a venezuelaiak csinálnak sajátosan venezuelai gazdaságpolitikát (Bolivarianismo)?

Mint ahogyan a fehéroroszok csinálnak sajátosan fehérorosz gazdaságpolitikát?

Világít a torony 2017.09.03. 21:58:36

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Kicsit másképpen néz ki a halódó liberalizmus a társadalmilag fejlettebb demokráciákban, mikor azt belülről kell megfigyelni.Így hát azt nem is értheted, Moszkvából nem látszik és láttatni sem engedik. Ez a magyar társadalom viszont mentálisan beteg. Ez Moszkvából is látszik.

bandiras13 2017.09.03. 22:14:34

@Moin Moin: Két képet szeretnék neked mutatni ezzel kapcsolatban.
pbs.twimg.com/media/C-1-3Q9XUAAc7Jm.jpg
www.silentpost.org/uploads/worse-than-nukes.png
A nyugat megbukik, de ez nem a nyugati emberek miatt lesz.

Miért is haldoklik a nyugat?
A Frankfurti iskola zsidajai maitt.
Szóval ezek a kommunista zsidók műhelyt hoztak létre frankfurtban, és "tudományosan" megjósolták a munkás paraszt tömegek lázadását a nyugaton, de ehelyett a kapitalizmus olyan mennyiségű jólétet teremtett, pl vezetékes víz, villany, gáz, (sőt amerikában még néhány melósnak autója is lett!!!)., hogy a nyugati melósnak eszébe se jutott lázadni a gonosz kizsákmányoló érték és jólét teremtő rendszer ellen. A "munkásparaszt"Khmm! Zsidó forradalom viszont pont ott tört ki ahol senki sem várta, az elmaradott, középkori cári oroszországban.
Persze aztán a forradalmároknak leesett hogy rossz cserét csináltak, de addigra a zsidók beültek a nyakukra. Ez az 1921-es kronstadti lázadásban csúcsosodott ki, ahol gyakorlatilag a pártkongresszuson résztvevő zsidók is fegyvert ragadva harcoltak a gójok feletti uralomért a fellázadt orosz tengerészek, az orosz nép ellen. A végeredményt ismerjük, javaslom megtekinteni a szovjet sztori című filmet.
Na de vissza a nyugati világ problémáira:
Szóval derék zsidajaink ott frankfurtban arra jutottak, hogy az ő világmegváltó elveikkel semmi probléma nincsen, hiszen mint a kiválasztott nép tagjai, ők is tökéletesek, szóval a világot kell a zsidó logika köré törni, akárhány millió ember halála árán is. Ez adolf kapcsán átmenetileg visszaütött, de a holokausztot azóta is furkósbotnak használják.
"- Szóval ha nem forradalom által, akkor megy majd másképp!" gondolták, majd azonosították a nyugati világ 3 alappillérét, amit el kell törölni, és a nyugati világ összeomlik:

1 - A keresztény értékrend: Ne lopj, ne ölj, dolgozz keményen, légy rendes ember, stb
2 - A görög-római filozófia, és az egész tudományos rendszer, ami erre épül.
3 - A római-angolszász joggyakorlat.

A támadás csatatere az emberek elméje lesz, az ehhez kiválasztott út pedig a média. Mindehez kreáltak egy fegyvert, és egy pajzsot.

A fegyver: Critical theory en.wikipedia.org/wiki/Critical_theory
A lényege az, hogy létrehoztak egy rendszert, ami semmi mást sem csinál, csak kritizálja a gazdatest kultúráját. Pl az amerikaiakat nagyon jól lehet szivatni a rabszolgasággal, de a critical theory nem ad se perspektívát, se alternatívát, nehogy az emberek elkezdjenek gondolkodni. Pl azon, hogy a legnagyobb rabszolga ellátó egy afrikai nigger királyság volt, aki milliószám összefogta a niggereket, majd eladta zsidó kereskedőknek, akik áthajózták őket az új világba. historynewsnetwork.org/article/41431 Azt se szabad megemlíteni, hogy a rabszolgák kb 10% került csak az USA területére, valamint a republikánus vezetésű kormány volt az ami csatába vitte megdögleni fehérek százezreit hogy felszabadítsák a niggereket. A lényeg, hogy minden lehetséges irányból támadni kell a fehér értékteremtő, államalkotó réteget. LGBT, , BLM, SJW, feminizmus... csak arra kell figyelni, hogy ezek egyike se harcol a másik ellen, mindegyik a gazdatestet támadja.
"Minden fehér rasszista" (nálunk a cigány a menő, a magyar pedig bűnös, és mindent meg kell nekik adni hogy szaporodjanak, illetve hogy mi vagyunk a legnácibbak, miközben nálunk tartják az esedékes zsidó nyári fesztivált...). A lényeg, a kissebbségek felhergelése, legyen az faji, vallási, vagy egyéb szellemi/szekszuális nyomor. Fel kell szeletelni a társadalmat, és a szeleteket ráereszteni a középosztályra. El kell puszutítani a középosztály önbecsülését, és hitét önmagában. Nehéz ezt azzal a fehéremberrel, aki holdraszállt, de 80 év folyamatos agymosás meghozza a hatását.

És igen, eljön az idő, mikor az embereknek elege lesz, és ekkor jön a pajzs:
A Politikai korrektség.
Amikor a mocskos náczirasszistafasiszta fehérnek elege lesz, feláll, és érvekkel meg tényekkel hozakodik elő, akkor jö az, hogy:
"Nem mondhatod ezt! Ez rasszista! Ez sérti a nemi/faji/vallási/egyéb nyomoromat! Nem vagyok köteles ezt hallgatni!" "Gyűlöletbeszéd! Bárki aki nem ért egyet velem RASSZISTA!!!" "Náci vagy, nácikkal pedig nem beszélünk!"
Ez egy módszer, ami működik, és az emberek beszopják, mert csak olyanokon működik, akik, akik nem rasszisták, nem homofóbok, stb.
Próbálj meg lerasszistázni egy kukluxklán tagot. Büszkén kihúzza magát! Antiszemitázz le egy skinhedet! Büszkén kiröhög.
Viszont normál emberek nem szeretik ha ilyesmivel vádolják őket, és bekussolnak. És ez a cél. Ha nem értesz egyet egy libsivel, akkor náci vagy. Így lehet féken tartani a gój tömegeket. Egy bizonyos pontig...

m.cdn.blog.hu/sj/sjwriporter/image/f2a.jpg
patpgmr.files.wordpress.com/2015/12/sjw.jpg?w=600
funnypictures4.fjcdn.com/pictures/Sjw+comp+brexit+save+the+queen+edition+another+sjw+comp_c89372_5936855.jpg

“Facts do not cease to exist because they are ignored.”
Aldous Huxley, Proper Studies, 1927
2+2=4
Orwell, 1984

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.03. 22:30:51

@Medgar:

Szép, szép, de az elnök adóbevallásának nyilvánosságra hozását csaknem tízszer annyian követelik.

morph on deer 2017.09.03. 22:33:29

@megamovieboy:
"...aztán tuti nem az oroszokkal építtetné meg!"

De nem ám!
De még mással se, - na ezt képzeld el!

gaston 2017.09.03. 23:10:27

Lehet, hogy Orbánnak, csak a migráció maradt, de nektek, b..meg, csak az orbánozás...ebben verhetetlenek vagytok!

Kavkaz 2017.09.04. 03:58:30

@Moin Moin:

Ha megint azzal a szándékkal támadjuk meg őket, hogy a népük nagy részét kiirtsuk, a maradékot meg rabszolgasorba taszítsuk, akkor szerintem megint a saját betört orrunk dajkálásának terheit fogjuk viselni. És jóérzésű ember nem is fog minket sajnálni érte. (Sem azt, aki az egészet kezdeményezte.)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.04. 05:02:27

@HaFr:

Kinek kell nemzeti? Senkinek. A populizmus univerzalitásra törekszik.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.04. 05:40:26

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"Kinek kell nemzeti? Senkinek."

Ellenpélda: @444:

"mindenki kihasználja a sajátosságait. a magyarok miért ne csinálhatnának sajátosan magyar gazdaságpolitikát?"

2017.09.04. 07:59:09

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "A halódó, agonizáló liberalizmus önmagát semmisíti meg."

Ahogy a szocializmust simán túlélő haldokló nyugat is?
Kicsikincsem, már rég nem lesztek sehol, amikor még mindig a piacalapú, liberális társadalmak lesznek a legélhetőbbek.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.04. 08:31:26

@megamovieboy:

"Az ő üdvöskéjük aztán tuti nem az oroszokkal építtetné meg!"

"A Parlament 2009-ben 98%-os támogatottsággal fogadta el azt az előzetes elvi hozzájárulást, mely az atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI. törvénnyel,[12] és a 2008-2020 közötti időszakra vonatkozó energiapolitikáról szóló 40/2008. határozattal[13] összhangban, a paksi atomerőmű telephelyén új blokk(ok) létesítését előkészítő tevékenység megkezdését hagyja jóvá.[14]"

Érted...
98%-os támogatás. Miután kétszer is találkozott Putyin a Gyurcsánnyal.
Akkor talán még Hafr-nak sem volt gondja az atomenergiával, meg Putyinnal.
De amióta a ballibek az agyatlan szavazóikat az atom ellen fordítoták egyre több probléma merül fel.

Ez persze mit sem változtat a tényen, hogy az atomenergia ma is megkerülhetetlen, és az egyik leggazdaságosabb, és legkiszámíthatóbb energia forrás.
Csak lettek páran, akik agyzsibbasztás okán letagadják, amit 7 éve még tudtak.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.04. 08:39:08

@bandiras13:

+1
Ez pontosan így van.

"A liberalizmus egy műszó. A jelenleg használt politikai értelmében legalábbis bizonyosan az.
A szó eredeti értelmében vett szabadság utáni vágy, minden ember sajátja, kivétel nélkül.

A liberalizmust jelen esetben semmi másra nem használják, csak arra, hogy megerőszakolják a demokráciát.
Hogy olyan dolgokat nyomjanak le a tömegek torkán, amit demokratikus keretek között soha senki nem tudna lenyomni.

A liberalizmus ilyenformán a demokrácia legnagyobb ellensége.
Amit nem tudnak lenyomni a tömegek torkán a "liberálisok", azt lenyomják a liberalizmusra, "szabadságra" hiavtkozva.

Tehát a liberalizmus köntösébe csomagolt verbális, politikai, és fizikai agresszióval erőltetik a ballibek az emberekre a marhaságaikat, a migráns imádattól, a multikultúrális Európán keresztül, a nemzetállamok megszüntetéséig, avagy éppen jelen esetben más véleményen levő emberek megsemmisítéséig."

zokogjatok 2017.09.04. 08:51:13

"Putyinnak és Orbánnak már csak a migráció maradt"

Hát már csak az, meg a tömeg támogatása. Érted baszki, Hosszú Katinkának már csak az úszás maradt.

saci02 2017.09.04. 09:44:01

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Azt igerted 3 eve hogy USA bombazni fogja Budapestet. Valahogy az se jott be. Vagy turelmetlen vagyok?

saci02 2017.09.04. 10:35:12

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: tenyleg azt gondolod, hogyha Obama marad, akkor bombazni fogjak Budapestet. Ennyire nem lehetsz kreten!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.04. 10:59:21

@saci02:

A Bush-Clinton klán jelentősen keményebb politikát folytatott volna, mint a mai amerikai vezetés.

saci02 2017.09.04. 11:28:19

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Akkor belatod, hogy akkor is es most is ugyanolyan hulye joslatokat teszel...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.04. 12:17:43

@saci02:

Jóslataim jellemzően bejönnek, még személyes ügyekben, kivéve az engem személyesen érintő dolgokat.

saci02 2017.09.04. 12:49:17

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Nezd, most mutattam meg, hogy nem jon be amit josolsz, erre azt irod, hogy jellemzoen bejonnek. Ez igy csak mantrazas, gyakorlatilag ertelmetlenseg.

saci02 2017.09.04. 14:16:48

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: ertelmetlen es remenytelen vagy. Marad a mantra es a begetes....

bandiras13 2017.09.06. 19:09:37

@Ballib cenzúrázók réme 25: "A liberalizmus ilyenformán a demokrácia legnagyobb ellensége."
A demokrácia legnagyobb ellensége maga a demokrácia, éppen ezért maximálisan kerülendő, és csak minimálisan szabad alkalmazni a köztársasági folyamatok üzemeltetéséhez.
www.youtube.com/watch?v=JdS6fyUIklI
Vadnyugati példa: Egy ember lelövődik a félhomályos ivóban, az emberek elmennek megkeresni. Találnak is egy gyanús alakot...
Demokráciában: - Szerintem ez volt, azt mondom akasszuk fel. Ki van velem? Szavazzunk!
Köztársaságban: - Jön a sheriff: - Mindenki higgadjon le a picsába, bevisszük a tagot, vizsgálat lesz, és ha kiderült hogy ő volt, akkor kap egy rendes tárgyalást, és ha a bíró úgy ítéli, AKKOR felakasztjuk a törvény szerint.

Demokrácia az, amikor 3 farkas és két birka szavaz arról, hogy mi legyen vacsorára.
Demokrácia az, amikor a cigányság dologtalan tömegei megszavazzák azt aki a dolgozók bérét közéjük szórja.
Demokrácia az amikor az 51% megszavazza azt a diktátort, aki majd rabszolgává teszi a 49%-ot.
Egy jól működő köztársaságban nincs szükség demokráciára.
A demokráciához le kell fegyverezni, és védtelenné tenni a lakosságot, mert ha a 49% igen nagy mennyiségű fegyveren ül, akkor az egészből nem lesz semmi. A demokrácia diktatúrája egy végtelen emberdaráló, mindaddig, amíg még van valaki akitől van mit elszavazni. Utána pedig összeomlik. A demokrácia kerülendő mint a pestis.
Javaslok a témában egy könyvet:
gooks.gauf.hu/index.php?page=13&id=336&db=
Nem egy rövid olvasmány, de annál inkább dühítő ahogy észreveszed a párhuzamokat a jelennel.

Nzoltan 2017.09.07. 05:10:35

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A liberalizmus az egyfajta mantrázott giccs. Aztán szembe jön a megtapasztalt valóság.....

Nzoltan 2017.09.07. 05:24:43

@morph on deer: faszt nem. Amint emelkedne az energia ára. Addig szép a zöldenergia, meg a napkollektor, míg nem kell banki lölcsönt felvenni miatta.

Amok 2017.09.24. 19:49:54

@Moin Moin: A liberalizmus nem egyenlő a kapitalizmussal, a "világpiacon eladható termékek" jelentőségét messze túlértékeled.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.24. 20:00:31

@Amok:

"A liberalizmus nem egyenlő a kapitalizmussal"

A kapitalizmus -- a termelőeszközök magántulajdona -- a gazdasági liberalizmus.

"a "világpiacon eladható termékek" jelentőségét messze túlértékeled"

De azok fogyasztói pontosan annyira értékelik, amennyit hajlandóak fizetni érte. Az "eladható" pedig épp' azt jelenti, hogy azokat a jószágokat a fogyasztóik értékelik annyira (sőt valamivel többre), amennyit hajlandóak fizetni értük.
süti beállítások módosítása