1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.07.26. 08:02 HaFr

A függetlenség - halál

Képtalálat a következőre: „robotics people”

A McKinsey tanulmánya szerint húsz év múlva (!) a mai emberi munkaidő több mint 50 százaléka, 2050 körül a 80%-a automatizálva lehet a világban -- ami ugyanakkor kétszeresére növeli a termelékenységet. A Nyugatra visszatér az olcsóbb munkaerő miatt keletre vándorolt tőke egy része, elsősorban a komplexebb iparágakban, amelyek felvevőpiaca még mindig inkább itt van. A technológiai változások tőkekoncentrációhoz és a nagyobb vállalatok megerősödéséhez, és a középcégek ritkulásához vezetnek, miközben kinyílik az egyedi ötletekre alapozó, magasan digitalizált kisvállalatok előtti tér. A munkaerőn belül jobban elválik a kreatív és a viselkedésmanipulációval irányított rész, az utóbbi pedig súlyos etikai kérdéseket fogja felvetni. Erősödni fog a demokrácia feletti korporatív fölény, ami nagyobb gazdasági és politikai térségek kényszerű kialakítását vonja maga után, amelyek egyedül lesznek képesek kielégíteni a válallatokkal szembeni ellensúlyok szerepét.

Amint látszik, az Accenture és mások által megerősített -- nyilván durva, de alapvetően aligha téves -- jövőképben egy szó sem szól az illiberális demokráciákról, és még a nullánál is kevesebb Orbán Viktorról és Európa orbánista megmentéséről. Nem véletlenül. Az utóbbi kampány egy vicc. Magyarországnak csak akkor van esélye ebben a világban, ha ahhoz az erősödő integrációhoz fog tartozni, amelynek egyedül lesz esélye a demokrácia és a tömegek igényeit érvényesíteni a fogyasztók és korporációk által közösen diktált tech változásokkal szemben. Európa föderalizációjának nincsen alternatívája, ha fenn akarjuk tartani az emberi jogok, a politika demokratikus irányítása és a technológiai változások előnyei méltányos elosztásának rendszerét, vagy netán meg akarjuk őrizni az életmódunkban a klasszikus kultúránk hagyatékát.

A "magyar szuverenitást" védelmező fideszes pankráció ismét annak a függetlenségi nacionalizmusnak a nemzetellenes megnyilvánulása (politikai bűnözők ajkán), amely a legnagyobb kárára van az országnak, mióta csak létezik, mert akadályozza a nemzet és a modernizáció szempontjainak egyensúlyi kezelését. A magyar nemzet már most nem képes a fennmaradásra. A munkaereje elvándorol, a megélhetéséhez szükséges tőke (beruházások) nyugati eredetűek, a GDP-je 3-4%-a a nyugati adófizetők adománya, az állama kizsigereli és lerabolja az erőforrásait (korrupció). A magyar nemzet önvédelemre képtelen ebben a komplex hatalmi környezetben, és ez a pozíciója csak romlani fog. A magyar nemzet kapcsán ilyen körülmények között szuverenitásról és önállóságról beszélni, és főleg elhinni ezt, a legveszélyesebb élethazugság, ami Trianon óta pusztított ebben az országban.

Az Orbán-rendszer nemcsak szemben halad a forgalommal -- ahogy mondani szokás -- a történelem országútján, de éppen emiatt a leggyengébb magyar kormány is, a leggyengébben tudja védeni a nemzeti érdeket (hozzáteszem, itt már a "gyenge" is a képességei és akarata szédelgő feldicsérése, hiszen ha valakit véd, az egyedül a saját politikai kasztja). Ez egyszerűen tény, amit éppen azok a szegényebb milliók fognak a leghamarabb érezni a csupasz bőrükön, akik nemzetközi mércével teljesen versenyképtelenek, de egyre inkább Orbán szavazóbázisának nagyobb részét adják -- mert bedőlnek a pofátlan nacionalista demagógiának. Na, ami velük szemben folyik ebben az országban, az bűn.  Az Orbán-rendszer stratégiája tízmillió magyar emberrel és utódaikkal kapcsolatban -- miközben korunkban minden nap sokszorosan számít az ország jövője szempontjából -- a stadionokig, Sorosig és a sajtó vegzálásig terjed. De megteheti, mert az ellenzéké dettó. Sötétség és irracionalitás szállta meg az országot, nem először, de most különös egyöntetűséggel és romboló kedvvel.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr9112690909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrGehaeuse 2017.07.26. 10:50:40

@Fuxos (ex bömis): Szóval az egyértelmű, közérthető értékválasztás és jövőkép nem is annyira fontos, csak egy "életképes" narratíva kell?

Nekem ez a narratíva dolog büdös. Napjaink fő jellegzetessége, hogy a politikában (és a történelemtudományban is) a narratívák "küzdelme" került előtérbe. Ez a XX. század legpusztítóbb terméke szerintem.

Nincsenek egyértelmű vállalások és értékválasztások, nincsenek egyértelmű állásfoglások a tényekkel kapcsolatban.

Minden csak PR és propaganda kérdése. Teljesen mindegy mik a tények és mit gondolunk az emberhez méltó életről, jogokról és uram bocsá kötelességekről, az a fontos, hogy kinek a narratívája lesz népszerübb a választás pillanatában.

Attól tartok ebben a műfajban orv-bán és a NERit mindenkin túltesz.

Ez a fajta antifüggetlenségi nacionalizmus (amit a potenciális szavazók többsége simán antinacionalizmusnak fog értelmezni bármilyen szép konzervatív meritokrata szlogenekkel van díszítve) nem hogy az orv-báni narratívával nem versenyképes, de majdnem annyira irritáló lesz a "nacionalista" többségi "hülyemagyar" választó számára mint a DK-s vagy PM-es éntudomalegjobbanmindenkihülyecsakaliberálglobalizmusnyerő narratíva, éppen ezért kontraproduktív.

Az eredmény rossz esetben az lesz, hogy orv-bán következő (és az azután következő) 2/3-át a betyárseregénél is jobbra álló narratívát preferáló "átlaghülyemagyar" tömegek fogják biztosítani.

Szerencsére ez még nem éles. Ezt a narratívát lehet még finomítani. Az elmult 6-8 posztot jó ha pár száz ember olvasta. Az ATV-n lenyomott riport tartalma nem volt túl közérthető és Rónai Egon sikeresen tördelete, hogy csak a vájtfülüek tudják követni. Kár hogy a konzervatív programról egy szó sem esett.

2017.07.26. 10:52:24

@HaFr:
a fodrászok helyben szolgáltatnak (fogyasztanak). nem gyártanak se fodrász ollót, se széket, se hajsampont, balzsamot, se semmi effélét. nem bányásznak vizet. hanem ezeket felhasználva szolgáltatatnak (fogyasztanak).

a fogyasztó (szolgáltató) vállalaltok többsége a totális mértékű termelői versenyben érdekeltek. mert úgy lesz a fodrászolló, a szék, a hajsampon, a balzsam és a víz a legolcsóbb. de a termelők többsége ebben nem érdekelt. orbán azt mondja, hogy a helyi termelő vállalatokat támogatja. valaki szeretne csavart gyártani. jelentkezik a familiárisnak fidesznél. és megindul, hogy támogassuk a nemzeti csavargyártást. és orbán megideologizálja, hogy a magyarok ilyen csavaros észjárásúak. tehát érzelmi oldalról hat a háztartásokra. és a helyi termelő vállalatok elemi érdekeit szolgálja ki. pénzeket próbál a külföldi pénzügyi-kereskedelmi szolgáltatóktól ezekhez. ezzel nem ér el ugyan látványos növekedést. de ez a rendszer egyenlőre látványos zuhanást se szenvedett el. hanem átstrukturálja a gazdaságot. egyre több a piacon a familiárisa és az államigazgatásban a szerviense. az egyházi vezetők pedig a vazallusai. tehát ők nem hithű támogatók. a történelmi egyházak a modernitásban az adószedés jogát majdnem teljesen elvesztette, ezért függ az államtól. a neolibek és a neokonok azt mondják, hogy teljesen függetleníteni (el kell választani egymástól). mert így a keresztény egyházak szétesnek. és a vallás a szabad piaci fogyasztáson alapul (fogyasztói társadalom). és a globális kapitalizmus és a szabad kereskedelem totalitása mellett majd ez lesz, az ami győzedelmeskedik a nagyvilágban. és ez a kísérlet látszik elbukni. orbán 93-ban ellene ment. és 25 évvel később tényleg megakaszthatja ezt a folyamatot. ha 18-ban is nyer, akkor sikerülhet tengelyt akasztani. már csak kérdés, ezek után hogyan fusson tovább a szekér.

2017.07.26. 10:54:14

@DrGehaeuse:
mit eredményezne a pkp programja mondjuk egerben. mi a pkp modernizációs programja egyáltalán. mi az első lépése.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2017.07.26. 11:15:48

@DrGehaeuse: "Szóval az egyértelmű, közérthető értékválasztás és jövőkép nem is annyira fontos, csak egy "életképes" narratíva kell?"

Véleményem szerint ez egy jövőkép és értékválasztás. A biztos lecsúszás és elszegényedés helyett a felemelkedés lehetőségét kínálja. Biztos vagyok benne, hogy majd a szerző idővel jobban kibontja és részletezi az elképzelését......

screpes 2017.07.26. 12:31:51

@DrGehaeuse:
Szeretni szoktam, amit írsz, de ezzel most nem értek egyet: ne is HAFR ról beszéljünk, (mit is ír és mond ő, és főleg nem a napi cselekvésekre lefordítható "pártprogramot"), hanem a kétféle nacionalizmus elkülönítéséről szóljunk CSAK, mint a hazai (magyar) társadalomkezelés kulcsfogalmáról, kulcsjelnségéről.
Az ATV-s interjúban Béndek egyszerű és tiszta kifejtéssel szolgál, (korábban külön egy posztot szentelt pontosan ennek, - címét most nem keresem vissza.).

A kérdés inkább az, indokolt e, valós e a kétféle (függtelenségi és modernizációs) nacionalizmus elválasztása - elméletben,- miközben az egyes tudatokban és a megélt életheylzetekben erre nincsen mód, nálad is, nálad sincs, igazinak szeretnéd megíőrizni a kudarcos hányadot is, nincs mód a csaknacionalista nemzetérzet kikódolására ).
Hafr a külön posztban is foglalkozott ezzel: hogy elkülönítse a kettőt, ami szembeállítást is jelent. és végül sebészi logikával: felszámolni a "rossz" részt.
Aktuális példával: ha Katinka rákönyököl a kordonra vagy visszafelé kezd úszni, (verseny közben) akkor honnantól nem (eléggé) magyar?
Az orbáni manipuláltságról aligha lehet majd lefejteni a közösségi élményt, minden hatalmi rendszer rájátszott erre.
A te attitűdöd, hogy a e manipuláció sikerén belül keresed az identitást.

DrGehaeuse 2017.07.26. 12:57:48

@444: Ritkán írsz olyat ami helyénvaló és jogos kérdésfelvetés.
Ez most ilyen.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2017.07.26. 13:15:39

Erre a kihívásra újfajta (gazdasági) eszközök kitalálására is szükség lesz, hiszen az elsorvadó középcégek (szakmailag) jól képzett, eredménycentrikus tömeget taszítanak a munka- és alkotónélküliségbe. Ez a fölöslegessé vált alkotókapacitás, nem valószínű, hogy megelégszik majd a semmittevéssel. Ha nem nyílik ki időben "az egyedi ötletekre alapozó, magasan digitalizált kisvállalatok előtti tér", akkor valami olyan jön, ami szétrepeszti a fönnálló rendet.

El kell már most azon gondolkodni, hogy miként lehet az alkotni akaró "humán erőforrás" előtt akadálymentesíteni a terepet. Gondolok itt arra, hogy a mai egy munkaadó helyett, akár egyidejűleg több munkaadóhoz is elkötelezheti magát az ember, és éppen ott végez tevékenységet, ahol legjobban tudja kamatoztatni tudását. Ez a munkaadói oldalon is erős változásokat generál majd, hiszen a drága, digitalizált berendezések és a nagy szakmai tudás miatt az egymást kiegészítő/kisegítő és nem egymással konkuráló cégek fogják alkotni ezt a világot.

A Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetése elkerülhetetlenné válik és számtalan ma meglévő dolog, mint a közmunka, eltűnik, vagy önkéntes munkává alakul. Nem félni kellene ettől, hanem fölkészülni áldásos hatásaira. A népbetegség számba menő stressz, a munkanélküliségtől való rettegés megszűnése egyfajta egészségügyi forradalommal ér majd föl.

VT Man 2017.07.26. 13:50:42

A kulfoldon dolgozo magyarok evente kb. 1000 milliard Forintnyi penzt kuldenek haza, azert az nem rossz a gazdasagnak.

Sajnos onmagaban nem eleg, mert jobb ado es vallalkozasi kornyezet is kellene hozza, hogy jol hasznosuljon.

DrGehaeuse 2017.07.26. 13:59:24

@screpes: "A te attitűdöd, hogy a e manipuláció sikerén belül keresed az identitást."

Ezt most nem pontosan értem. Illetve totál kikérem magamnak ha úgy gondolod ahogy én értem.

Én egyáltalán nem keresem az identitásomat. Legkevésbé (ha jól értem) az orv-báni (bocs de én csak ebben a formában vagyok hajlandó leírni a nevét) manipuláció sikerén belül. Ez a siker annyira kellett ennek a szerencsétlen szétmanipulált, kimosott agyú népnek mint üveges tótnak a hanyatt esés.

Az én (politikai) identitásom már 1990-ben nagyjából kialakult és az akkori MDF nép-nemzeti de nemzeti-liberális elveivel van szoros kötődésben.
2002-ig kizárólag MDF-re mint pártra és az MDF egyéni jelöltjére szavaztam. 1998 tól 2001-ig eléggé erősen szurkoltam a Fidesz-nek, hogy egyre inkább az MDF nemzetpolitikai elvei szerint (azokat továbbfejlesztve) alakítsa ki saját ideológiáját és politikáját, és levetkőzze liberális radikál-elitista gyerekbetegségeit és tényleg a Polgári Magyarország (konzervatívok által is üdvözölt) programját valósítsa meg. Továbbá reméltem, hogy meg tud szabadulni a don alejandro (az utolsó kádárista országos rendőrfőkapitány sofőrje volt - tudodki) nevével fémjelzett maffiával való kényszerházasságtól.
A 2002-es bukta (amit az MSZP kampánybüdzsébe netudjukmeghonnan bepottyant 2-3 Mrd HUF és a fidesz rossz kampánystratégiája idézett elő) után orv-bán elhatározta, hogy megszerzi a(z akkor még nem úgy nevezett) NER későkádári eredetű oligarcháinak támogatását és az első adandó alkalommal ki fog egyezni a későkádári elittel és a horthysta és kádárista társadalompolitika posztmodern katyvaszából fog konstruálni egy új rezsimet.

2006-ig ezt én még nem láttam (csak a legutóbbi időkben jutiottam olyan infókhoz amikből rekonstruálni lehet ezt a folyamatot) ezért 2006-ban először és utoljára a fideszre szavaaztam. A fidesz 2006-os (mint később kiderült szándékos) választási balfogásai, majd őszi akciói, ahogyan (mint később megtudtam) a gyurcsányrezsimmel (akarva vagy akaratlanul) összejátszva teljesen elfojtották és lejáratták az "Alkotmányozó Nemzetgyűlés"-t követelő (sok volt MDF-es volt közöttük) Kossuth-tériek törekvéseit, majd a tömegek megveretését elősegítő Astoria előtti orv-ván naggyűlés egyre visszatetszőbbek voltak számomra. Az az arrogáns orv-báni viselkedés és taktika 2007-2008 ban (kordonbontás, demagóg "szociális népszavazás", "nemzeti konzultáció" stb.) már kifejezetten unszimpatikus volt. Az utolsó csepp a pohárban az volt amikor 2010-ben a választások első fordulója előtt 2 héttel az egyetlen dolog amit a leendő orv-bán kormányról biztosan (explicit bejelentés - sajtóközlemény útján) meg lehetett tudni, hogy a belügyminisztert ugyanúgy fogják hívni mint 1998-2002 között.

Na ekkor vált teljessé a szembefordulásom orv-bán fityisz politikájával, és dafke vonábbikra szvaztam (főleg mert a helyi jelőlt volt MDF-es cimborám volt, akivel biciklin jártuk be a fél bodrogközt plakátolva és kampányolva a 90-es MDF-es jelölt érdekében).
Akkor se voltam vidám a vonábbik hülyeségeitől, de még így is ez volt a legkisebb rossz. 14-ben LMP re mint pártra és egy másik vonábbikos egyéni jelöltre szavaztam (de minek?).
Jobb lett volna bojkottálni az alkotmányellenes alaptörvénnyel létrehozott "Magyarország" nevű magánállam unfair választási cirkuszát.

Az orv-báni NER rezsim szólamaiban nemzeti (már-már radikális) retorikája és irányvonala az MDF jobbszélének legszerencsétlenebb hagyományait tovább torzítva, radikalizálva (bunkósítva) és popularizálva valamint álkonzervatív és szájkeresztény elemekkel fűszerezve alakította ki a mai nemzethülyítő és csak a propagandára koncentráló parasztvakító pszeudo-valóság alapú uralmi rendet amit tágabb értelemben vett NER-nek nevezek (Nemzetnyomorító Együttmutyizási Rendszer).

Az én attitűdöm mint a "zsibói bölény"-é legszívesebben a szablyámmal csipkézném ki a füleit az összes ganaj NER-huszárnak orv-bánnal az élen.

Szelid sunmalac 2017.07.26. 14:04:54

Az Accenture nem egeszen ezt mondja vagy erositi meg, hanem azt ,hogy a Jovo a robotizacioe, ami viszont nem jelenti az emberi munkaero hanyagolasat, csak atalalkulasat es nme vizsgalnak Sem kormanyokat, Sem politikai berendezkedeseket. Robotizaciohoz tartozik az informatikai Projekte automatizalasa, folyamatok automatizalasa, modularizacio, de ez valjoaban eddig is igaz volt a vilagra. Ezenkivul szo sincs korporativ folenyek megerosodeserol a demokracia felett, ezt szerintem a ceg kifejezetten elutasitana.

2017.07.26. 14:05:22

@digipenna:
feltétel nélküli alapjövedelmre egy tizednél sokkal többet aligha lehet költeni. ez ekkora összeg.
www.wolframalpha.com/input/?i=hungary+gdp+per+capita+in+huf+per+10+per+12
ennyi a munkanélküli segély, családi pótlék, alkalmazotti adókedvezmény, a mimimálnyugdíj, induló ösztöndíj, stb. tehát ez ugyan nincs így intézményesítve. de létezik valamilyen szociális juttatás. ennyi összeget kellene megengedni, hogy valaki reprezentációs célokra leírjon. céges vacsorára annyit lehessen költeni, amennyit a hajléktalan is megkap az üdvhadseregnél. ez a feltétel nélküli alapjövedelem. a párbeszéd ennek az összegnek nagyjából a dupláját adná mindenkinek feltéve, hogy vállalja, hogy semmit sem dolgozik. ami abszurd.

több cégnek most is lehet dolgozni egyéni vállalkozóként. szabadúszóként. igazán semmi újat nem kell kitalálni. a nem használt cégforma a kkt. lánykori nevén gmk. general partnership. a termelő eszközök közösségi tulajdonban vannak. és azt a tagok tipikusan bérelve egyéni profitszerzésre használhatják. tehát mondjuk egy taxitársaság. annak van 1,000 tagja és van 100 autójuk. és azt használhatja 1,000 taxisofőr. egyszerre nyilván csak 100. ha valaki megszorul, akkor taxizhat. ha nem taxizik is kap valamennyi pénzt a befektetése után. persze ha valaki ellopja a taxit, vagy összetöri, akkor van szabályzat. general partnership. így működhet egy városi főtaxi. ez nem kommunizmus (kht), de nem is kapitalizmus (kft).

DrGehaeuse 2017.07.26. 14:07:32

@VT Man: Ja! Sajna abból is sokat költenek fűthető stadiongyepre bivalybasznádi bazdelőre FC-k pályáin meg kisvasút-hosszabításra lovasberényig, hogy legyen a lőrincbarátnak n+1.-k milliárdja legetőleg holnap reggelig.

2017.07.26. 14:15:00

@Szelid sunmalac:
automatizálással egyszerűen csökkenthető a fizikai munka ideje. magyarországon az előző generációs technológiát tudja megvásárolni. félautomata gépsorokkal tud működni. aztán persze ezekkel le lehet gyártani az újabb automatákat.

van egy kör abban gondolkodik, hogy magyarországon mindenki majd űrközpontokat fog építeni. a francokat. először egy metrókocsit szereljen már össze a főváros, vagy annak környéke. mert most az a kérdés, hogy az oroszok lopják el a pénzt, a franciák, vagy a németek. egy 8 bites z80-as processzort nincs ember, aki le tud gyártani magyarországon, akkor ne akarjunk űrközpontot vagy csak nagyon korlátozottan. néhány tudásközpontot feltőkésíteni a csúcstechnikával.

a szakképzési centrumokba kellene bevinni a félautomata gépsorokat. gyártsál legó klónt. és kapjon valamennyi árelőnyt a hazai. máshogy nem megy. 100 éve kapitalizálódó nyugattal/kelettel nem lehet máshogy versenyezni.

cog3981 2017.07.26. 14:21:08

@maxval a mélyelemző birca:

"Amikor ez bekövetkezik, az a liberalizmus halála is lesz egyben, tehát már nem kell majd törödnünk azzal, hogy keressük helyünket a liberális világrendben.

Azaz az Orbán-rendszer éppenhogy a helyes irányban dübörög a történelem országútján."

Akkor te a diktaturat szereted. Mondtam mar hogy koltozz el valami jofajta diktatorikus orszagba, ahol ha barmit mondasz a "Kedves Vezeto" ellen akkor kutyaeledelt csinalnak beloled. Mondjuk E-Korea megfelelo hely.

Liberalizmus jelentese:
A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt.

Conchobar 2017.07.26. 14:41:20

"A technológiai változások tőkekoncentrációhoz és a nagyobb vállalatok megerősödéséhez, és a középcégek ritkulásához vezetnek" aztán meg "Magyarországnak csak akkor van esélye ebben a világban, ha ahhoz az erősödő integrációhoz fog tartozni, amelynek egyedül lesz esélye a demokrácia és a tömegek igényeit érvényesíteni a fogyasztók és korporációk által közösen diktált tech változásokkal szemben". Azért, egy vállalatok által irányított világban meglehetősen hazug dolog demokráciáról beszélni (ezt nemcsak a robotos jövendőre kell ám érteni). Az is elég álságos sugallat, hogy a fogyasztók irányítanának bármit is. Ráadásul amit a szerző ajánl, azt már egyszer átéltük: '90 után hanyat-homlok próbáltunk a nyugathoz csatlakozni (a jobb élet reményében), teljesen alávetettük magunkat a nyugatnak, utánozni próbáltuk a nyugatot, aztán be kellett látnunk, hogy ez az alárendelődés nem fog elvezetni a mi jobb életünkhöz. Az se vezet el, amit Orbánék művelnek, de legalább bekerült a köztudatba, hogy nem gyámunk és jótevőnk nekünk a nyugat, hanem olyan riválisunk, amely tőlünk erősebb és gazdagabb

2017.07.26. 14:49:42

@cog3981:
ilyen liberalizmus nincs. ez egy mese.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.07.26. 14:51:41

Ezt a bullshitet..

Ha valóban robotizálva lesz a munkaerő 50%-80%-a, akkor az csak úgy érhető el, hogy a nem elég magasan kvalifikált munkaerőt nagyjából gettókba zárják, és naponta leverik a lázadásukat.

Persze hívhatjuk ezt "demokrácia feletti korporatív fölény"-nek is, de a valóságban ez a "nép feletti korporatív fölényként" lehet aposztrofálni majd.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.07.26. 14:55:11

@cog3981:

Liberális mítosz, hogy ami nem liberalizmus az diktatúra.

Éppen a liberális demokrácia a demokrácia korlátozott alakzata, mivel benne a hatalom alig függ a polgároktól.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.07.26. 14:55:57

@cog3981:

"az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt."

Akkor magyarázd el légyszi, hogyan fér ez összes azzal, hogy a liberális elit naponta hülyézi, lehetetleníti, járatja le az összes jobboldali szavazót.

A liberalizmus egy műszó a jelenleg használt politikai értelmében.
A szó eredeti értelmében vett szabadság utáni vágy minden ember sajátja, kivétel nélkül.

A liberalizmust jelen esetben semmi másra nem használják, csak arra, hogy megerőszakolják a demokráciát.
Hogy olyan dolgokat nyomjanak le a tömegek torkán, amit demokratikus keretek között soha senki nem tudna lenyomni.
A liberalizmus ilyenformán a demokrácia legnagyobb ellensége.
És ti nagyon szenvedtek a demokráciától, pl bevándorlók okán is.
És mivel be vagytok szarva az emberek többségének értékítéletétől, akaratától, így újra a liberalizmus köntösébe csomagolt verbális és fizikai agresszióval erőltetitek az emberekre a marhaságaitokat, a migráns imádattól, a magyar gyűlöletetekig.

2017.07.26. 14:59:19

@DrGehaeuse:
ha van egy másik terv, akkor azt a pkp adja elő. de nem úgy általában, hanem konkrétan meg kellene mondanotok, hogy hány kórházat építenél fel, alakítanátok át, bontanátok le. és kellenek hozzá háttérben azok a vállalkozók, akik ezeket a terveket kivitelezik úgy, hogy a liberális sajtó darabokra szedi. így működik a politika. ti valami új eszmét kerestek. de nincs ilyen. a vegyes gazdaságot kell intézményesíteni. és lényegében arról szól, hogy konkrét várostervezési, vidékfejlesztési elképzeléseket kell érvényesíteni. annak a kereskedelmi, műszaki, pénzügyi, jogi és politikafilozófiai (vallási) feltétleit biztosítani. és ezekhez a társadalom többségi támogatását megnyerni.

a pkp és általában az ellenzék azt mondja, hogy ez mind nem kell, mert ezt majd megoldják a multik. a fidesz pedig azt, hogy ezt elsősorban a nemzetnek kell megoldania. és ebben alighanem igaza van orv-bánnak.

Conchobar 2017.07.26. 15:04:50

@Ballib cenzúrázók réme 25: "a nem elég magasan kvalifikált munkaerőt nagyjából gettókba zárják, és naponta leverik a lázadásukat" - Valami hasonló volt már egyszer. Csak az nem robotokkal zajlott, hanem rabszolgákkal. Egymást váltották a bolond császárok, akiket mindenható hadsereg (a robotkori korporációk megfelelője) tett egyre-másra főszereplővé. A város dologtalan és elégedetlenkedésre hajlamos népét pedig cirkuszi műsorral, meg ingyen kajával kötötték le. Ez nem volt demokrácia (talán, mert akkoriban nem volt divatos szó a demokrácia, és ezért senkinek nem jutott eszébe demokráciának nevezni azt a berendezkedést)

Pelso.. 2017.07.26. 15:07:52

@maxval a mélyelemző birca:
Ugyan áruld már el nekem, hogy a liberalizmus megszűnése (az egyértelműség kedvéért, itt a liberalizmus minden, amit a habonymédia annak bélyegez) utáni másnap mi lesz? Milyen kedvező, kézzelfogható folyamatok indulnak el azonnal Kovács126 István ...lakos számára?

- 2010 előtt, a legnagyobb gyurcsányozások közepette, gyakran feltettem a kérdést csillogó szemű híveknek, hogy nyer majd fidesz, de mi lesz másnap? Ha kellett, konkrétizáltam,pl gazdaság, eü, stb vonatkozásban.
Soha nem kaptam választ, direkt hazaárulózáson kívül.

Tehát, ismét: mi lesz másnap?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.07.26. 15:08:55

@Conchobar:

A Soros-Clinton féle elit már most is csak bábúnak gondolja az embereket, és úgy robbant ki polgárháborúkat, és felkeléseket ahogy és ahol nem szégyel.

Két legutóbbi eset, ahol ők jól jártak de a nép az sokkal szarabbul.
Érdekes módon mindkét helyen jelentős gáz, kőolaj érdkeeltségek kerültek az Amerikai elit kezébe a puccs után:

444.hu/2017/01/17/amerika-szaz-eve-hekkel-szet-valasztasokat-vilagszerte
"2014-ben Ukrajnában hangfelvétel is készült arról, hogy Victora Nuland, a külügyminisztérium magas rangú tisztségviselője és a kijevi nagykövet arról beszélgetnek, ki lenne a legmegfelelőbb jelölt és milyen stratégiát kövessen az ellenzék."

magyarhirlap.hu/cikk/81043/Matolcsyvad
Az Egyesült Államokban az ügyben viszont a múlt héten jelentős áttörésre került sor: az amerikai kongresszus egyik republikánus párti képviselője, Christopher Smith vezetésével vizsgálatot indított, hogy a szkopjei amerikai misszió milyen mértékben működött együtt Soros ottani szervezeteivel – így a kormányzati USAID-en keresztül – a konzervatív macedón kormány elleni akciókban és a macedóniai politika mélyreható befolyásolásában.
Mint már kiderült, e támogatásban a szkopjei amerikai kirendeltség részesedése kilencmillió dollár adófizetői pénz volt. Ennyit az összeesküvés-elméletek macedón változatáról

screpes 2017.07.26. 15:12:10

@DrGehaeuse:

Tudom ki vagy, rég rájöttem a stílusodból, szövegeidből, nem kell kikérned (nálam ) semmit.

Azt írtad. ..." nem hiszem hogy létezhet olyan nacionalizmus amely teljesen feladja a függetlenség (vagy ha tetszik nemzeti szuverenitás lehetséges maximumára/optimumára való törekvés) célját.
"
Ezt neveztem identitásnak, és azt próbáltam megmagyarázni, hogy összeolvad a gyakorlatban a mindennapi, manipulált köztudatos sérelmi- függetlenségi nacionalizmus és a haladással modernizációval összfűzött gondolat. Béndeket úgy értem, hogy ő elkerülehetetlennek tekinti az elválasztását valamiképp, de azért, hogy a nemzeti motíváció nemkívános részét megtagadhassuk. (ez akkor is kívánatos, ha holnap Orbán sehol sem lesz).
Logikus, hogy a manipulált nemzeties környezetben ez aligha mehet végbe a jó honfiúi érzések sérelme nélkül.
Tehát úgy értem, hogy a manipuláción (sikerén) belül kell keresnünk az identitást, mert olyan közösség tagjai vagyunk, amellyel ez történt.
Kossuthra vagy Széchenyire rá lehet legyinteni (?) Hosszú Katinkára most aligha.
Béndek ki meri mondani, hogy honfitársaink ilyen hatás alatt állnak, én is. Szeretnék velünk tartani, ha Katinka példádul épp döntőt úszik, - mi mást tehetnék. De progresszió abból nem lesz, ha hősünk elprivatizálja a medencét, mondván, hogy az neki magyar.

---
--------
Én már letettem arról, hogy Béndektől pártprogramot kérjek / várjak.
Abban a pilllanatban két part (nem párt PART) keletkezik : olyanok, amiken én nem ácsorognék, nem kiabálgatnék át: hiszen amit ideológusom, Hafr praktizálna azzal már ezer ponton nem értenék egyet, nem támogatnám, vagy éppen veszélyztetne engem. Béndek filozófusféle: gondolatii alappal szolgál. nem harci, stratégiával végképp nem praxissal. ( mert olyan nincsen).
Tízszeresen felsokszorozva látunk ilyet, a vívódó pártocskáknál: legjobb esetben is megmodhatják, mi legyen, mi lehetne (talán) (szóval ígérnek), miközben ellenfelük cselekszik, és megmondja, ami van.. De esetenként még csak ezt sem teszi, hanem elhazudja...durroghatsz utóag amikor rájöttél.
Tematizál- ahogy illedelmesen szoktuk mondani.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.07.26. 15:24:15

@Pelso..:

"Tehát, ismét: mi lesz másnap?"

Ha megnézed a grafikonokat (Eurostat adatok, google data explorer), akkor láthatod minden téren, hogy minden jobb lett.

Csökkent az államadósság, míg a szocik rommá adósították az országot.
Egy számjegyű infláció banki kamat, a szociknál egekben.
Reálbér növekedés minden szférában ott csökkenés.
Munkanélküliségi ráta soha nem látott mértékben csökkent, szocik alatt megduplázódott.

Itt elemezgetheted a 2010 másnap utáni elemzéseket, grafikonokat:
www.google.com/publicdata/directory

----

Félreértés ne essék.
Ez nem azt jelenti hogy a Fidesz rohadt jó. Természetesen lehetne sokkal jobban irányítani az országot.

Bizonyságot csak azügybe tesznek ezek a grafikonok, hogy a ballib elkúróktól az egész EU-ban nincs és nem volt szarabb gazdaságilag !

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.07.26. 15:26:52

@Pelso..:

Lassan csökkenni fog a világot markában elnyomó globálkulákság hatalma. Növekszik a szabadság. Csökken az egyenlőtlenség.

Duplaxiii 2017.07.26. 15:40:52

Nem értem a posztot. Helyes felvetés, hibás indokkal?
Mi ennek az értelme? Mi köze egy technológiai fejlődésnek hazánk tönkretételéhez? Most akkor jön a modern géprombolás? Ezt már átélte az emberiség, nem hatott nemzeti dolgokta.
.
A mai vezetés valóban lerombolja országunkat, szerintem végképp befejezi azt, amit a történelmünk során egyik leigázónak sem sikerült.
De nem a korrupcióval vagy az automatizálás támogatásáva, ellenzésével, hanem az evolúciós alap, a emberek önrendelkezéi jogának elvételével. Minden társadalom - izmusoktól, elvektől függetlenül - piramisszerűen épült fel, még a diktatúrákban is, hiszen az állam műkötetéséhez pénz kell, azt meg elő kell teremtetni az alul lévőkkel. tehát legyen boldog a saját szintjén és dolgozzon, termeljen és fogyasszon. Nem ugatunk bele, hogy egy falu kifesti-e az iskoláját, hogy a polgárok összedobnak-e pénzt számítógépre az iskolába vagy falvak társulnak-e egy tűzoltóautó miatt.
Még a véreskezű diktátorok sem bántották azokat, akik nem szálltak velük szembe! Itthon meg mindenki ellenség, aki nem csatlakozik. Egy vállalkozó dögöljön meg, ha csak vállalkozik és nem politizál. Az emberek magándolgait törvénnyel elveszik. Lásd vörösiszap adakozás...
Ennek lényege, hogy kiszolgáltatott legyen az egész társadalom, ne gondolkodjon, fejlődjön, hanem félelemből, meghunyáskodásból álljon be a sorba és vegetáljon.
A csúti ehhez hozzácsapta az oktatás lebutítását (nem a hittan meg hasonlók), ma nem támogatott a kornak megfelelő tudás megszerzése. Ha vali modern tudományokkal akar foglalkozni, az soros-bérenc. Legyél asztalos, lakatos és legyél gondolkodásra nem alkalmas végrehajtó.
Ez van a kultúránkkal is, és ebben felelős a másik oldal genderalapú mozgalmáhalmaza is, ne tanuljunk a múltunkról, nem kell Arany és Petőfi, ne legyünk büszkék magyarságunkar. Pontosan mint a rákosi, kádári időszakban... Ott az internet és a google, tanulj csak angolul - vagy csak horthy meg a magunkazuhanás, a múlt szépítése, a sérülések nyalogatása...
Orbán sajnos ezt nem is ideológiai alapon teszi, hanem pillanatyni anyagi érdekből! Ez a lény és brigádja pár év lopása miatt 1000 évet nulláz le.
Ez pedig sokkal nagyobb bűn, mint amit bármelyik másik galád csorda tett eddig, erre a komcsik sem vetemedtek!
De mivel ma senkitől nem látok tervet az ország beindítására - az alap a hazai vállakozói réteg, a 200 ezres vállalkozói kör helyzetbehozása, ami munkahelyek, fogyasztás, fejlődés vonal a világon mindenhol), addig reménytelen a helyzet, mert a még reálisan gondolkodok kevesen vannak, akik legalább a gyerekeiket nem engedik zombisítani egyik odal részéről sem. A felelső magyar az ma elmenekíti az utódjait a merülő hajóról...

Duplaxiii 2017.07.26. 15:52:26

@Ballib cenzúrázók réme 25:
De ugye tudod, hogy a statisztika alapból hazugság?
Hogy egy statisztikai érték nem indítja be a gazdaságot, a fogyasztást?
Hogy a felsorolta jellemzően összefüggnek?
Hogy a gazdasági értékek a világtól függnek, ha recesszió van, akkor nálunk is, na fejlődés, akkor nálunk is, függetlenül, hogy ballib vagy a fidesz uralkodik?
És amunkanélküliséget meg hagyd!
Nem valós, ha meghatározzunk a regisztrálási időtartamot és egy hatalmas halmazt meg kötelezően átvezénylek az olcsó közmunkába.
Ez pontosan mutatja a statisztika hazugságát.
Mert a VALÓS munkanélküliség 1 millió feletti ma is. csak nincsenek számolva a már nem regisztráltak, a külföldre távozók, a feketemunkából élők és a közmunkások.
A közvetlen környzetemben 10-ből 9 ember munkanélküli és egy sincs regisztrálva. Nem buta képzetlenek, hanem diplomás, nyelvet beszélők. De ez a kategória ma az, aki nem kap itthon munkát, nem mennek már idegenbe, de tapasztaltak ahhoz, hogy éljenek.
A házunkban 30% munkanélküli van, ezek nincsenek regisztrálva ma már, egy másik 30% meg fekete, alkalmi munkából él. És ez egy nagy bérház...
A keleti szegény megyékben nagyobb a valós munkanélküliség, mint amit az egész statisztika jelez...
Ne igazolj semmit statisztikával, azt a másik oldal is tud gyártani.
Menj az utcára és beszélgess kocsmákban kisemberekkel...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.07.26. 15:56:01

@444: Utoljára a IX. században volt az európai falu önellátó, azt hiszem.

Jó volt?

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.07.26. 16:02:38

@HaFr: Hűha, ez ám az olvasó szíves fogadása...

Elchango 2017.07.26. 16:26:27

Mar a kommenteket el se olvasva, a draga cikkiro nemzethalalt vizionalo okfejtesere en tudom a megoldast... Tuti, hogy ez a foszer is arra gondolt:hogy megmentsuk az orszagot a kulonosen kegyetlen orbani rombolastol, jovore el kell menni es mindenkinek a maszop-dk-egyutt-momentum, stb ballib takonyra kell szavazni. Meglassatok jo lesz! Nem kell felnetek!
Komolyra forditva a szot:a pisztolycsovet rohogve dugnam a pofadba de balos mocskos tetulada es huznam rad a ravaszt! Dogoljetek meg mindahanyan vagytok gyurcsany mocskotokkal egyutt! Tetves neobolsevik bunozok vagytok! 1000 ev orban, mint ti 1napot is...

zokogjatok 2017.07.26. 16:34:58

@Duplaxiii: "De ugye tudod, hogy a statisztika alapból hazugság?"

nyugtass meg, hogy ha az állna a statisztikákban, hogy MO minden téren romlik, akkor is ezt mondanád.

"Ne igazolj semmit statisztikával, azt a másik oldal is tud gyártani.
Menj az utcára és beszélgess kocsmákban kisemberekkel... "

A kocsmában a kisemberek kevesebb mint egy év múlva tudnak elmenni szavazni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.07.26. 16:45:08

@Fermentátor: régi a kapcsolatunk, megengedhetem magamnak, visszakapom

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.07.26. 16:48:49

@VT Man: igen, erről jótékonyan megfeledkeztem

2017.07.26. 16:57:26

@Counter:
ha egy térség nem képes ellátni önmagát, akkor az valami gyarmat. az jó?

Ravasz Figyelmeztetés 2017.07.26. 16:59:20

Micsoda veretes faszságot sikerült már megint kiposztolni. Az EU nem ellensúlya, hanem eszköze a multinacionális cégeknek, az EU-jogszabályokat zárt ajtók között ők maguk mondják tollba az EU-bürokratáinak, mint ahogy a TTIP tárgyalása során is történt. Még hogy az EU véd majd meg minket a multiktól, még kimondani is nevetséges! Az az EU, melynek tisztviselői ide-oda ülnek a lobbisták, képviselők és bürokraták padsorai között? Kit akartok ezzel megetetni? Ébredjünk már fel, az EU maga a globalizáció, és nem az a célja, hogy ellensúlyt képezzen a tagállamok érdekében, hanem hogyan minél teljesebben felszámolja, megeméssze és beolvassza azokat a maga multikulturális, identitás és értékek nélküli homogén fogyasztói masszájába, ahol nincsenek már állampolgárok és nemzetek, csak a PC-fasizmusra és toleranciaterrora boldogan bégető konzumidióták csordái. Ez a szép új világ, amit számunkra terveznek a saját népét és egész Európát eláruló Merkel mama és Juncker.

igazi hős 2017.07.26. 17:03:35

@444: "és megindul, hogy támogassuk a nemzeti csavargyártást." Ha így lenne, még talán elfogadható is lenne. Feltéve, hogy reálisan kialakul egy versenyképes csavargyár. De nem ez történik. Legális és féllegális szabályzókkal próbálják jobb helyzetbe hozni a haveri csavargyárat, akár a másik hazai csavargyárral szemben is. (De ha véletlenül mindkettőnek van kapcsolata, akkor úgy járunk mint a buszbeszerzésekkel: szavak, szavak, szavak és végtelen tökölés, ami mindenkinek rossz.)
De hosszú távú építkezés, ami egy működő gyárhoz kéne, az nincs. Hiszen jövőkép sincs, már nem is 4 évre terveznek, mindent itt és most kell zsebre tenni, hiszen a legnagyobbak is kieshetnek a pixisből (lásd Spéder zuhanása), akkor a kis mitugrászok mit remélhetnek? Mennyi idő alatt lehetne egy új RezsiSzilárdot előhúzni akár egy hajléktalanszálló mélyéről? Semjén replika készíthető-e disznózsírból? És ők már a kormányzó elit része.

igazi hős 2017.07.26. 17:05:12

@VT Man: A hazaküldött pénzt felélik és nem befektetik. Persze így is sokat jelent, de messze nem annyit, mintha befektetésként jönne.

2017.07.26. 17:18:34

@igazi hős:
matolcsy uncsija, vagy mészáros koma államilag garantált hiteleket kap számolatlanul. olyan versenyelőnyökhöz jut, amihez az átlag ember nem fér hozzá. és ebből következően tőzsdei papírjai is az egekbe emelkednek és így tovább. 100 nagyvállalatból 90 így jön létre. a mercedes élén nem daimler és a benz állnak. hanem az üzletemberek. nem annyira látványosan inkompetensek, mint lőrinc koma. de nem a legjobb autóipari szakemberek, hanem valakik, akik valahogy oda kerültek. orbánék csak látványosan élnek vissza azzal, amivel az összes kormány visszaélt. a rendszer úgy működiik, hogy a kültelki gázszerelőből is lehet sikeres üzletember feltéve, hogy egyesek úgy akarják. mindegy, hogy orbán, vagy nem orbán. ez a kapitalizmus.

ha valakinek ez nem tetszik, akkor vázoljon fel egy másik rendszert.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.07.26. 17:19:36

@Ravasz Figyelmeztetés: jaj, úgy elhiszek neked mindent, már csak két további f*szt és egy hányást kellett volna beillesztened, polgárkám

DrGehaeuse 2017.07.26. 17:27:33

@screpes: OK!
Már értem. Sajnos orv-bán rezsimje tényleg szine bármit megtehet. Építhetnek gyorsforgalmi bekötést Egerbe az első igéret szerinti 6,5 Mrd HUF helyett 25,4 Mrd HUF ból az állítólagos (de soha nem publikált) eredeti műszaki tartalom helyett kissé bővített tartalommal viszont 2 év csúszással és 2 helyett 3,5 év alatt.
www.portfolio.hu/unios_forrasok/uzletfejlesztes/negyszer_tobbe_kerul_az_m25_autout_epitese.247189.html

Csak az első ütem alig pár km négysávos utat, 1 különszintű csomópontot és 3 körforgalmi csomópontot + 2km 1+1sávos elketülő utat tartalmaz 7,99 Mrd forintért építik. Ez az összeg idén áprilisban még csak 5,4 Mrd HUF-ról szólt.

screpes 2017.07.26. 17:33:01

@444:
felvázolok egy másik rendszert:

"Orbán nélküli rendszer"

Íme, tessék.
programja?
"Folytatjuk" (másként).

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.07.26. 17:53:11

@444: Ez parttalan hülyeség. Mekkora térséget nézel és miből kell ellátnia magát?

Japánban gyakorlatilag nincs vas. Térség? Gyarmat? Gyügyén sincs, tehát ha a gyügyei parasztod nem faekével szánt, akkor beáll gyarmatnak.
Traktort gyártanak Gyügyén a nép.traktorgyárban?

DrGehaeuse 2017.07.26. 17:55:42

@Ravasz Figyelmeztetés:
Tegyük fel, hogy igazad van. A poszt lényege nem erről szól, hanem arról, hogy az orv-bán rezsim alkalmatlan arra hogy az országot úgy kormányozza, hogy a felvázolt fejlemények miatt ne kerüljön a periféria legkülső zónájába, ami a magyarság többsége számára tartósan alacsony életszinvonal-kilátást jelent.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.07.26. 18:04:41

@screpes: Marosán cikke az ÉS-ben nagyon jól leírja a két "nacionalizmus" különbségét.
Még Klebelsberg "neonacionalizmusa" (fussunk mi gyorsabban, de ne hátráltassuk a másikat) is rokonszenvesebb a magát magyar jobboldalnak képzelő társaságénál.
A nemzeti érdek az, hogy betagozódjunk egy erősebb közösségbe, és ott a presztizsünket felhasználva érvényesítsük az érdekeinket. És ebben benne van gyakorlati siznten az, hogy az apparátusba minél több megyer jusson be kulcspozícióban, amihez kell a lobbizás (megint csak a presztizsünk, kapcsolataink kérdése), de kell az is, hogy legyenek nyelvet tudó, szakmailag kíváló embereink, akik ráadásul tudnak egy szervezetben érvényesülni. Ma a beosztotti EU-s versenyvizsgákon akkora a túljelentkezés, mint 2004-ben a vezetőin volt (kb. százszoros), a feladatok kemények. A mai oktatási rendszer teljesen alkalmatlan a szükséges készségek átadására, míg pl. az angolszász országokban ilyen típusúak a standard iskolai dolgozatok. De nincs angolszász fölény, sok a francia, német, és a 2004-2007 között bejutott magyarok nem teljesítenek rosszul. Ez persze csak egy kis szegmense a dolognak, a politikai és diplomáciai szint még fontosabb (lenne), azt hiszem, nem kell résztelezni a színvonalat.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.07.26. 18:15:06

@444: Első kérdésedre: ha jól emlékszem, akkor az oktatás.
hafr.blog.hu/2017/07/26/a_fuggetlenseg_halal/full_commentlist/1#c33471593 -re:
Ez nem a kapitalizmus, ez a "state capture".

2017.07.26. 18:38:27

@Kuviklacz:
demokráciában a kérdés csak az, hogy ki ejti foglyul az államot. az úgynevezett baloldali-liberális kormányok szinte kizárólag a multikat szolgálták ki, lényegében kiszolgáltatták az országot a külföldnek. ez ellen a gazdaságilag aktívak jókora többsége lázadt fel. nyilvánvalóak a lopások, csalások, hazugságok sorozata. ezeket mindenki látja. de ezzel együtt nincs másik kormányzóképes erő. és a fidesz azért kiszolgál 2-2,5 millió embert a határon belül, illetve részben azon kívül. jobb lenne ha mindenkit szolgálnának. de most ez van.

Khonsu 2017.07.26. 20:50:25

Attól tartok, már kifutottunk az időből, ahhoz, hogy a nemzet egészét felkészítsük, így szerintem az erre (valószínűleg feleslegesen) elpazarolt energiát érdemesebb lenne a már készen állók és a majdnem készen állók kimentésére felhasználni, a többieket pedig hagyni, hadd érjék csak el választott végüket, addig legalább jól szórakoznak...

Némely komment megerősített ebben... Magyarul: Hulljon a férgese!

A kiválasztott csoport elegendő lehet a nemzet túlélésének biztosítására, abban az esetben, ha ehhez megfelelő módon használják lehetőségeiket (pl. a technológiai környezetet, szolgáltatásokat) és a lehető legteljesebb mértékben leválasztják önmagukat a többiekről (lehetőleg területileg is: kivándorlás). Utóbbi elkülönülést a politika még kifejezetten segíti is.

Khonsu 2017.07.26. 21:23:20

A cikkhez egyébként még annyit fűznék, hogy szerintem a kialakuló állapotot nem úgy kell elképzelni, hogy abban az integráció tart ellen a korporatív fölénynek.

Szerintem a fejlett állapotában maga az integráció is korporatív alapú lesz, illetve minden keveredik benne, nem lesznek egyértelmű határok az összetevői között. Egy olyan, rendkívül összetett konglomerátum jön létre, melyben az összetevőinek bonyolult kölcsönhatásai tartják fenn a rendszer dinamikus egyensúlyát.

Az automatizálás erőteljesen érinteni fogja a politikát is, így abban a rendszerben már nem lesznek értelmezhetők a mai politikai fogalmak.

Az illiberális államok lakossága pedig egyenesen valami ronda disztópiában találhatja majd magát. Mert a technológiához (legalábbis egy részéhez) arrafelé is hozzájuthatnak, csak épp ott a hatalmasok kezében fog összpontosulni, nem egy olyan szép, kiegyensúlyozott, organikusan kialakuló és fejlődő rendszer jön létre, mint a "hanyatló Nyugaton".

Khonsu 2017.07.26. 21:33:33

@Khonsu:

Az mondjuk még nem egyértelmű, hogy az integráció során létrejövő szervezetek öltenek-e korporatív jelleget, vagy eleve ilyen háttérből indulnak, vagy pedig is-is, végül pedig elválaszthatatlanul összekeverednek.

Khonsu 2017.07.26. 21:39:17

Vagyis igen, a függetlenség halál lesz. Mégpedig nagyon csúnya halál.

Az erős illiberális államok lakosságára beköszönthet a minden képzeletet felülmúló önkény és elnyomás, a Nyugat vonzáskörzetébe tartozó kis, gyenge illiberális államokat pedig egy ponton valószínűleg egyszerűen bedarálják.

johansneider 2017.07.26. 22:33:31

Benneteket nem ANYA szült.
tik a szarbol nötettek ki.
titeket lekéne darálni és a vadálatokkal feletetni.Csakhát az a baj hogy avadak inkább
átmenének vegába.Igy csak az marad hogy meszesgödörbe lövetni ezta
liberalkomonista szemét bandát.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.07.26. 22:49:18

@johansneider: hú, egy fekete öves pszichopata a körünkben

neoteny · http://word.blog.hu 2017.07.27. 00:06:38

@444:

"demokráciában a kérdés csak az, hogy ki ejti foglyul az államot."

"a politikusokat kell korlátozni te szerencsétlen barom."

"az úgynevezett baloldali-liberális kormányok szinte kizárólag a multikat szolgálták ki, lényegében kiszolgáltatták az országot a külföldnek."

2013-as hír:

159 milliárd forintos támogatást kaptak többnyire külföldi cégek

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/159-milliard-forintos-tamogatast-kaptak-tobbnyire-kulfoldi-cegek-400146/

2016-os hír:

Khonsu 2017.07.27. 00:35:17

@Khonsu:

Rosszul fogalmaztam, kicsit pontosítom mire is gondolok. A "korporatív alapot" úgy értem, hogy a megerősödő nagy cégek, mindenféle társadalmi, stb. szerveződések, minden és mindenki összeolvad egy furcsa struktúrába, melynek nagyon bonyolult belső szerkezete lesz, de kívülről nézve egy egységes szerveződésnek tűnik. A hézagok kitöltését, vagy épp jelenleg létező, de eltűnő összetevők kitöltését, helyettesítését a technológia segítségével oldja meg, többek között nagy fokú automatizálással.

Ennek részletes elemzését mellőzve (nagyon hosszú lenne), most csak a nemzet fennmaradására szűkítve a dolgokat, az úgy lenne kivitelezhető benne, illetve úgy menne végbe, hogy minden struktúra, szervezet (mint maga a nemzet is) egyszerűen csak az által, hogy használja a rendszer szolgáltatásait létrehozza a rendszerben önmaga lenyomatát.

Innentől diaszpóraként létezik, melynek logisztikai hátteréül a rendszer szolgáltatásai szolgálnak (azon keresztül szervezi meg önmagát). Így egyben a rendszer szerves részévé válik, és a továbbiakban a valós és a virtuális tár határán létezik, egyik lábbal itt, másikkal ott.

Kb. ebben a formában oldható meg a fennmaradás. A siker attól függ, át tudják-e vezetni az adott nemzetet ebbe a formába vagy sem. Kellően fejlett, erős társadalmi háttérrel, "társadalmi szövettel" sima ügy, fejletlennel komoly kihívás, vagy lehetetlen.

Utóbbi esetben a következmény kilökődés vagy teljes feloldódás általi megsemmisülés. (vagy e kettő keveréke)

Khonsu 2017.07.27. 00:37:36

@Khonsu: *valós és virtuális tér

Khonsu 2017.07.27. 00:57:37

Annyira komolyan azért nem kell venni az utóbbi kis eszmefuttatást, mert ez már csak a végállapot lesz.

Az átmenet eltart még egy darabig, és ott jól jön majd a föderális Európa (és a hozzá tartozás). Vagyis a meghirdetett irány teljesen jó, csak picit felvillantottam, hogyan nézhet ki a végállomás. :)

2017.07.27. 08:08:46

@Khonsu:
az unortodox illiberális állam/állapot valójában egy illiberális átmenet az ortodox liberálisokkal szemben. ami egy modern kori vallásháború.

2017.07.27. 08:16:30

@neoteny:
na de orbán különadókat vetett ki a multikra. és ebből a pénzből államosította a kereskedelmi bankok felét. és nacionalizálta kereskedelmi média felét. államosította közműveket. nacionalizálni kívánja a kiskereskedelmet. majdnem teljes egészében a maga oldalára állította a közigazgatást és átalakította a külügyet (az államigazgatásban a lojalitás az elsődleges szempont. ha az nincs, akkor az illető repül függetlenül attól, hogy milyen kiváló szakember. mehet a szabad piacra, ahol nem kell lojálisnak lenni.) orbán egy új köztársaságot épít. aztán, hogy ez mennyire lesz tartós az a jövő zenéje.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.07.27. 08:19:00

@444:

"állapot valójában egy illiberális átmenet az ortodox liberálisokkal szemben"

Átmenet nem valamivel vagy valakikkel szemben hanem egy állapotból egy másik állapotba történik.

Te szeretsz a magyar nyelv eredetéről értekezni, de ez nem akadályoz meg téged abban, hogy posztmodern módon használd azt.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.07.27. 08:25:04

@444:

"na de orbán különadókat vetett ki a multikra."

És? Egyrészt azok a multikra kivetett különadók végső soron a multik termékeit/szolgáltatásait megvásárló magyar fogyasztóktól származnak, másrészt attól még dönti az Orbán-kormányzat a költségvetési pénzeket különféle külföldi tulajdonú vállalkozásokba, ezzel kiszolgálva azokat.

2017.07.27. 08:52:37

@neoteny:
a multik lényegében már csak így hoznak létre munkahelyeket, európában lényegében csak ott ahol támogatják őket. mert a globális versenyben szinte csak így győzhetnek. a lego vagy ledúrja a játékipart, vagy a legot durják ott ahol nem élvez kormányzati, önkormányzati védettséget. ole bácsi kitalálta az egybe építhető téglakockákat úgy lapos kis hengereket fröccsönt a tetejére. és ez csatlakoztatható egy másik elem aljához. ami nagyon klassz dolog. és az is, hogy ole bácsi ezzel pénzt kereshet. de ole bácsi unokája már legfeljebb csak dániában lehet multimilliárdos. ott ahol a nemzeti lego játékot megvédik. a legónak nyújtott állami támogatásból egy félállami közkereseti társaságot is létre lehet hozni. és ez esetben a lego munkásai, mérnökei alkalmazottból vállalkozóvá válhatnak feltéve, hogy ezt akarják. és ha az a támogatás indulásként hitel, akkor a nyereségből kivásárolhatják a félállami gépsort. egészében az övék lehet. fejleszthetik. és így a kkt-ből egy kft-t építhetnek. és abból zrt-t. és aztán nyrt-t. ugye az egész onnan indul, hogy egy kht-ként működő tanműhelyben tanulják ki a mesterséget. csak ez nem "nyugati" "ortodox" "liberális" iskola. ami azt mondja, hogy van az egyén. és az egyén kaphat százcsillió dollár kockázati tőkét a globális pénzpiactól. és így törjön mindenki világuralomra. totális liberalizáció, ami eltörli az európai keresztény államokat és a nemzeteket. és ez az elképzelés politikai értelemben ott bukott meg, hogy ez izraelt is eltörölné a föld színéről. és keleties sémita többség megbízta a keleti indoárja netanjahu-t, hogy végezze el a piszkos munkát. erre felé a "cigányok" csinálják ugyanezt. tehát ez az egész etnikai konfliktussá fajul. ami lényegében egy modern kori vallásháborút jelent.

DrGehaeuse 2017.07.27. 09:13:17

Kis csípkelődés:
Sötétség és irracionalitás szállta meg a világot, nem először, de most különös egyöntetűséggel és romboló kedvvel.

A poszt felütése utal erre:

- a mai munkaerő 80%-ának más elfoglaltságot kellene találnia a "szép új robotizált világ"-ban. Ennek költségét ki fogja kisajtolni a folyamat nyerteseiből?
- a mainak duplája termelékenység által megtermelt termékek mennyivel nagyobb környezetterhelést fognak okozni.

A világot csak egy rendkívül puritán, maximális ökológiai tudatossággal felvértezett konzervatív politika óvhatja meg a elkerülhetetlennél is nagyobb katasztrófától. Biztos hogy nem az öncélú (profitnövelési célú) robotizációt támogató neoliberális-neokon politika.

2017.07.27. 09:20:17

@neoteny:
orbán a bankokra vetett különadóból vette meg a veszteségessá vált üzletrészeket. a hitelminősítők ezt átlátták azonnal bóvliba vágták az országot.

anno oszkó péter blogján kérdeztem tőle, hogy a nyugdíjpénztár ügyében miért nem ajánlanak kiegyezést. ti. az állampapírokat szedjék ki a rendszerből és csökkentsék az államadósságot. de maradjanak meg a privát részvénypakettek. és ezek után tegyék önkéntessé a magánnyugdíj rendszert. (mert ugye az egy bizonyos életkor esetén kötelező volt belépni.) és oszkó azt felelte, hogy azért, mert nem ez a cél. vagyis ő is azt képzelte, hogy egy háború a totális hatalomért, amit majd ezek a pénzalapon sikeresen megvívnak. a magánnyugdíjpénztári rendszer célja is az volt, hogy eladósítsák az államot. és az állam ezek után a közvagyont eladni (privatizálni) kényszerül. de ez nagyrészt nem belföldi, hanem külföldi magánszemélyek birtokába kerül. ami már nem is a világ egyszázaléka, hanem az egyszázalék egyszázaléka. ebben a rendszerben a nagyságrendileg 10 milliárdos földkerekségen nagyjából 1 millió ember kerülne vezető vagyonkezelői pozícióba. ami egy 10 milliós országban 1 ezer embert jelent. és a köznép úgy döntött, hogy ez ne a bajnai-oszkó tandem legyen, hanem inkább az orbán-matolcsy és társaik. mert utóbbiakat le lehet váltani. az államot felszámolni kívánó pénzhatalmi csoportokat elzavarták. és félő, hogy egy ponton rájuk gyújtják a házaikat, felgyújtják a bankházakat. sanyi nem azt mondja, hogy be kell zárni a ceu-t hanem azt, hogy egy marmonkannával körbeönteni és rájuk gyújtani. de úgy, hogy egy menekülő utat hagyni kell. mert ártatlan embereket ezért nem ölne meg. de intézményeket porig rombolna. de a ceu-soknak semmilyen lelki problémát nem okoz, hogy a liberális demokrácia export úgy folyik, hogy ártatlanok millióit ölik meg, tízmilliókat tesznek földönfutóvá. ne tegyünk már úgy, hogy ez nem ezek a think tank-ek megbízóinak érdekeit szolgálja. miközben persze értem, hogy a kreml emberei sem jobbak. de akkor el kell dönteni, hogy ebből a két szemét társaságból melyik maradjon. orbán vs. soros játszma. ezek után soros alex a nyitott társadalom helyett nyilván a mindenre nyitott cicababákat választja floridában. de ha jönni akar háborúzni, akkor a gyügyei parasztok állnak elébe. és tyúkszaros mackónadrágjukban kiegyenesítik a kapát és a kaszát. ha atomháborút akar vívni, akkor a rosatom lesz a jó atom. szóval ezek a nyomorultak világ uraivá akarnak válni úgy, hogy az egyéni szabadságjogokra hivatkoznak. simicska ádám nyilván bosszút akar majd állni és az majd kiderül, hogy mit tanult meg az apjától. az is, hogy orbán ráchel és mészáros ágnes majd megnnyi hatalmat tudnak szerezni. mert egy ponton nekik kellene tovább vinni az üzletet. orbán a külügyekre összponotosít. lázár parancsnokra marad a belpolitika. de ő is jobban jár ha a hódút mellett létrehozza a hódgépet és a hódikötöt. mert egyre inkább csak kistérségeket lehet uralni. kérdés, hogy kié lesz a főváros. illetve annak a belső kerületei. mondjuk így pest-buda. ha orbán elég jó hatalomtechnikus, akkor 18 után a biztos többség birtokában létrehozza a szent istván kormányzati kerületet. és a lojális főtisztviselői kar egész egyszerűen kivásárolja ezt a területet. leszámítva az izrealita családok tulajdonát. velük egyezséget köt. a másik brancsnak pedig már most kiegyezést kellene ajánlania. egyik oldalon se állok. ez ügyben csak szemlélő vagyok. ha háborúzni akarnak, akkor háborúzzanak.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.07.27. 09:25:13

@444:

"a multik lényegében már csak így hoznak létre munkahelyeket, európában lényegében csak ott ahol támogatják őket."

Akkor ki szopja ki faszát? A multi az államét/önkormányzatét a támogatásért, vagy az állam/önkormányzat a multiét a "munkahelyteremtésért", amit végső soron az adófizetők/fogyasztók ("a népek") fizetnek meg? Zolika, Andika, Sanyi, Edit, Öcsike, Sanyi haverja, Irmuska néni meg Böszörményiné fizetik a ThyssenKrupp Presta jászfényszarui üzemében dolgozókat anélkül, hogy fogyasztanák az általuk dotált dolgozók termékeit?

Ez nem szabadpiacos kapitalizmus: ez crony capitalism, az államhatalom és a vállalatok összefonódása. Ha a multi képtelen nyereséges lenni az állami/önkormányzati támogatások nélkül, akkor húzzon el oda, ahol kap támogatást: a magyarok jobban járnak, ha csak a más népek pénzéből támogatott termékeket veszik meg a multitól.

Vagy csökkentse az állam a munkavállalókat terhelő adókat: akkor a multinak kevesebb költsége van a magyar melósok alkalmazására, ezzel is növekedik a magyar melósok versenyképessége.

Ez az egész "munkahelyteremtés-támogatás" egy hatalmas átbaszás, egy pénztranszfer a népektől a "munkaadó" multiknak (vagy akár magyar tulajdonú vállalkozásoknak).

neoteny · http://word.blog.hu 2017.07.27. 09:46:11

@444:

"a hitelminősítők ezt átlátták"

A hitelminősítők elveszítették a hitelüket amikor nem látták át a CDO-kban lévő kockázatokat: amikor AAA-ra minősítettek olyan CDO-kat amik tele voltak subprime loan-okkal, amik definíció szerint kockázatos(abb)ak mint AAA. Hogy ezek bonyolult eszközök voltak? Ki másnak kellene kompetensnek lennie bonyolult eszközök kockázatának helyes felmérésében, mint a hitelminősítőknek?

"az állampapírokat szedjék ki a rendszerből [...] és oszkó azt felelte, hogy azért, mert nem ez a cél."

Az állampapírokat azért nem lehet kiszedni a magánnyugdíjpénztárak portfólióiból, mert azok a viszonylag biztonságos befektetések. Persze általában kisebb hozamot is nyújtanak, mint vállalati kötvények ill. részvények, de az utóbbiak volatilitása jóval magasabb, mint az állampapíroké: magyarán nagyot lehet rajtuk bukni. Egy magánnyugdíjpénztárnak úgy kell menedzselnie az eszközeit, hogy folyamatosan tudja teljesíteni a vállalt kifizetéseit: a befektetéseinek _nem az a célja_, hogy minél nagyobb hozamra tegyenek szert, hanem hogy biztosítsanak akkora hozamot, ami ellensúlyozza az inflációt. Tehát a zéró _reálhozam_ a befektetési cél; és ezt kell elérni minél kisebb kockázat vállalásával.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.07.27. 10:04:16

@444: Összekevered a foglyul ejést az érdekérvényesítéssel. A Te fogalomkörödben azt is mondhatnám, hogy demokrácia az, amikor az államot különböző kérdésekben különböző csoportok és minden lényges kérdésben az a csoport ejti foglyul, amelyik a legjobban tudja érdekét összeegyeztetni a z emberek lehető legszélesebb körével.
Szerinted a piacra termelő, önálló magyar vállalkozásoknak (és az állatól független létalapú magánszemélyeknek) melyik rendszer volt jobb: a multikat állítólag kiszolgáló, vagy a mostani.
A mostani ugyanis csak saját holdudvarát szolgálja, minden egyéni kezdeményezést, önálló létet meg akar fojtani.
A FIDESZ rövid távon persze kiszolgál embereket, a 2-3 milliót túlzásnak tartom, hosszú távon viszont ezeknek is árt. Ugyanakkor azért a tízmillió magyarországon élő 20-30%-a elég szerény eredmény.
Minél kevesebb embert szolgál ki az állam, annál jöbb, ha a többit nem nyomja el. A FIDESZ viszont ezt az akárhány milliót úgy szolgálja ki, hogy a többi 70-80 vagy több %-ot közvetlenül is tönkreteszi.
Ennek alternatívája egy olyan állam, amely a gazdasági erőfrrások csekélyebb részét használja fel (a Te fogalmaddal élve a rabtartóira), és nem korlátozza a többiek életlehetőségeit. Ideális helyzet nincs, de a Béndek által felvázolt megközelítés összehasnlíthatatlanul jobb a mostaninál, a Jobbikon kívüli ellenzéké szintén jobb.

2017.07.27. 10:25:30

@neoteny:
ha a cél egy nem-negatív reálhozam minimális kockázattal, akkor az egy tisztán állampapír portfolió.

már meséltem, hogy egy ismerősöm önkéntes nyugdíjpénztári tag volt. mert a főnöke egy évben azt mondta, hogy egy ideig a magánpéztárba fizeti a béremelést. ezt értsék meg. a fia lesz üzletkötő. akinek nem tetszik az felmondhat. így lett a fia az egyik magánpénztárban vezető tisztségviselő. mert egy "zseni", aki üzletközőként elég sok ügyfelet hozott. és azokat megkeresve tették be a pénzüket a pénztárba. csak épp ez úgy működött, hogy az apja zsarolta az alkalmazottait. nyilván volt, aki felmondott. helyükre vett fel újakat. de így is megérte neki, mert a fia a tőkepiacon vezető pozíciókba került. ez az ismerősöm a nyugdíjba vonulása első napján bement az önkéntes magánnyugdíjpénztárba, hogy kivegye az összes megtakarítását. majd azt mondták, hogy a törvény szerint csak 95%-ot kell egy összegben kifizetni. mert egy utókalkuláció szükséges ahhoz, hogy kiszámítsák mennyit is ér a porfoliója. és ezt az 5% körüli összeget már nem fizették ki neki. sőt még követeltek tőle több, mint egy millió forintot. mert jött válság és a részvényárfolyamok beszakadtak. a pénztár jogászai arra hivatkoztak, hogy az utókalkuláció számít a végleleges kifizetés időpontnak. és nem az, amikor az ügyfél bement, hogy ide pénzt. és ez alapján még ők követeltek. de ugye ténylegesen melyik időpont számít ha a spekuláció másodperc alapú. a nyugdíjas írja alá a szerződést és nem mindegy, hogy az ügyintéző mikor üti le az entert. mert változik az árfolyam.

oszkó péterék is lényegében egy félállami rendszert akartak legitimálni. az alapnyugdíj van állampapírokban és egy kiegészítő nyugdíj van részvényekben. de ha ezt a rendszert oszkó péter és társai kezelik, akkor ez is state capture. ugyanúgy, ahogy matolcsi és társai einstandja. a nép ez utóbbit legitimálta.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.07.27. 10:42:43

@444:

"ha a cél egy nem-negatív reálhozam minimális kockázattal, akkor az egy tisztán állampapír portfolió."

Ha az infláció meghaladja az állampapírok hozamát, akkor nem lehet tisztán állampapír portfólióval nem-negatív reálhozamot elérni. Ennek a kockázatnak -- ti. hogy az infláció meghaladja az állampapírok hozamát -- a menedzselésére szükséges potenciálisan magasabb hozamú eszközökbe történő befektetés.

"ez az ismerősöm a nyugdíjba vonulása első napján bement az önkéntes magánnyugdíjpénztárba, hogy kivegye az összes megtakarítását. majd azt mondták, hogy a törvény szerint csak 95%-ot kell egy összegben kifizetni. mert egy utókalkuláció szükséges ahhoz, hogy kiszámítsák mennyit is ér a porfoliója. és ezt az 5% körüli összeget már nem fizették ki neki. sőt még követeltek tőle több, mint egy millió forintot. mert jött válság és a részvényárfolyamok beszakadtak. a pénztár jogászai arra hivatkoztak, hogy az utókalkuláció számít a végleleges kifizetés időpontnak. és nem az, amikor az ügyfél bement, hogy ide pénzt. és ez alapján még ők követeltek. de ugye ténylegesen melyik időpont számít"

Ami a szerződésben vagy a vonatkozó törvényben meghatározásra került.

"az alapnyugdíj van állampapírokban és egy kiegészítő nyugdíj van részvényekben."

Ez csak a te fantáziálgatásod.

"de ha ezt a rendszert oszkó péter és társai kezelik, akkor ez is state capture."

Nem kellene neked olyan szavakkal dobálóznod, amik jelentésével nyilvánvalóan nem vagy tisztában.

"ugyanúgy, ahogy matolcsi és társai einstandja."

Nem: Oszkó Péter és társai nem hoztak létre alapítványokat magánnyugdíjpénztári pénzekből, hogy aztán ezeken az alapítványokon keresztül csatornázzák be a "közpénzeket" a familiárisaik zsebeibe. Legalább is én nem hallottam ilyenről: ha történt, akkor biztosan tudsz hozni linkeket róluk. Ha nem, akkor az azt mutatja, hogy megint csak fantáziálgatsz.

2017.07.27. 11:14:45

@Kuviklacz:
voltak a liberális kormányok. ők nagyjából 0,5 millió ember érdekét szolgáltak ki. nagyjából ennyi támogatja feltétlen módon a multikat. ez ugye kevésnek tűnt. ezért kellettek még a szocik, akik szállítják a nyugdíjasok szavazatait. ez a szociálliberális state capture kísérlet. hívhatod multinacionális érvényekérvényesítésnek is. úgy is, hogy liberális demokrácia.

magyarországon 2-2,5 millió választónak kell egyirányba szavazni ahhoz, hogy valaki győzni tudjon. orbán illiberális demokráciája, népnemzeti szocialista ideológiája ezt jelen állás szerint hozza. az ellenzék megosztott. ezért most úgy tűnik, hogy orbán akár tartósan is alkotmányos többségben maradhat.

szabadon lehet alternatívát mondani. akár egész mást mint, amit orbánék csinálnak. vannak ellenzéki pártok és van ellenzéki sajtó. de az orodox liberalizmus és a globális kapitalizmus nem tűnik járható útnak feltételezve a demokrácia minimumát. azt, hogy a mindenkori kormányt és az önkormányzatokat a valasztói többség legitimálja. a kormányfő ebből fakadó parlamentáris hatalmát egy közvetlen választott és ebből következően viszony erős államfő hivatala ellensúlyozhatná. az ortodox liberálisok olyat se akarnak, mert az az államiságot erősítené. ha az ellenzék az anarchián túl mást nem kínál, akkor abból egy autoriter rezsim következik. ha itt még ezrével, vagy tízezrével kellene ismeretleneket betelepíteni, akkor annak a fenntartásához félkatonai diktatúra kellene.

én debreceni vagyok. errefelé volt menekült tábor az egyik régi ruszki laktanya helyén hozta létre még az antall kormány. azzal gyakorlatilag megszűnt debrecenben az mdf. a nép nem akart menekülttábort. az mdf akart. a demokráciából következően debreceni mdf gyakorlatilag megszűnt. na ebbe a táborba hozták átmenetileg a migránsokat. hetente cserélve 2-3 ezret. ezek az emberek rendőri felvezetéssel sétáltak késő reggel a belvárosba. majd kora este vissza. néha fellázadtak.
www.youtube.com/watch?v=DHl87TFke8E
ezt a helyi jobbik kihasználta. egy városkörnyéki (kabai - kaba az egy település, régen cukorgyára amíg be nem zárták) jogász hölgy időnként szálasi idézeteket megosztva tüntetést szervezett. több ezer ember jelent meg. aztán a helyi fidesz azt mondta, hogy ha a menekülttábort nem zárják be, akkor könnyen lehet, hogy elveszik debrecenben a választást. erre bezárták. és a helyi jobbikot megvették, feloszlatták. a kabai hölgy elmondta, hogy vonáék elárulták a nemzeti radikalizmust (és tényleg).
www.lokal.hu/wp-content/uploads/2017/01/DSC_1009-1280x854.jpg
nekem úgy tűnik, hogy a lakosság első számú politikai célja az, hogy az ideológiai vitákat felszámolja. ehhez kell a nacionalizmus. most az győzött. és hogy utána mi lesz azt nagyjából senki se tudja.

2017.07.27. 11:32:11

@neoteny:
az alapítványokat nem oszkó péter hozta létre a tőkejövedelmekből, hanem soros. az ngo-k célja is az állam foglyul ejtése. csak ők még ezek után fel is számolnák. és létrejönne egy a nép által soha meg nem választott, a többséget évtizedeken át negatívan diszkrimináló, és ebből következően a többség által gyűlölt társaság. lehet mondani, hogy ez a liberális demokrácia. és ők "a" civilek. biztosan köztük, akik hithű emberjogi aktivista és humanista. irmuska túrós sütött a menekülteknek. hogy azt vigyék ki a nagyállomásra. majszolgassák el a vonaton. érezzék, hogy vendégül voltak látva. tehát ezek a csoportok az emberek jó érzéseit próbálják kihaszni azért, hogy ezek után leválthatatlan módon teljhatalomhoz jussanak.

ha valaki mond jobbat, mint a jelenlegi unortodox illiberális demokrácia és az nem a régi típusú ortodox liberalizmus és azzal képes egyesíteni az ellenzéki szavazók valamint az összes pártot elutasítók egy jelentős részét, akkor azzal választást nyerhet. csakhogy senki látja a majdnem nyilvánvalót. ezt pontosan senki tudja, hogy mi ez az új rendszer. szerintem vegyes gazdaság és vegyes önkormányzatiság, amiben az ideológia nagyrészt a matek (elemi közösségi számítások). te azt mondod, hogy az anarchia. béndek péter szerint csak a kapitalizmus győzhet. tgm szerint csak a kommunizmus. ez majd elválik.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.07.27. 11:54:30

@444:

"az alapítványokat nem oszkó péter hozta létre a tőkejövedelmekből, hanem soros. az ngo-k célja is az állam foglyul ejtése. csak ők még ezek után fel is számolnák."

Az NGO-k? Az államot? Hiszen az NGO-k abból élnek, hogy lobbizzák az államot.

"a többséget évtizedeken át negatívan diszkrimináló"

Ezt csak fantáziálgatod.

"és ebből következően a többség által gyűlölt társaság"

A többségnek csak tavaly szólt Németh Szilárd, hogy ők gyűlölik az NGO-kat.

"irmuska túrós sütött a menekülteknek. hogy azt vigyék ki a nagyállomásra. majszolgassák el a vonaton. érezzék, hogy vendégül voltak látva."

Igen, igen, de Sanyi vitt friss vizet csobolyóban a menekülteknek, hogy legyen mivel lemosni Irmuska néni túrósát miközben zakatol velük a vicinális?

"szerintem vegyes gazdaság és vegyes önkormányzatiság, amiben az ideológia nagyrészt a matek (elemi közösségi számítások)."

Ne szégyenlősködj: mondd ki bátran, hogy szerinted népnemzetiszocializmus a tuti nyerő, amiben a hozzád hasonló "reálértelmiségiek" a kápók, akik belepofozzák a parasztot a rendbe.

"te azt mondod, hogy az anarchia. béndek péter szerint csak a kapitalizmus győzhet."

Mivel én anarcho-kapitalista vagyok, egyetértek a kapitalizmus társadalomgazdagító szerepében HaFr-el.

"ez majd elválik."

Ilyen semmitmondó dumákat én is tudok: úgy még sohasem volt hogy valahogy ne lett volna.

2017.07.27. 12:55:25

@neoteny:
a kisebbség pozitív diszkriminációja egyet jelent a többség negatív diszkriminálásával. ha ezt egy csoport egy emberöltőn keresztül teszi (és nagyjából ennyi idő telt el a rendszerváltás óta), akkor a többség szemében gyűlöltté válik. de ezt sorosék pontosan tudták és tudják, hogy ez így megy. a kulturális demoralizálás és gazdasági destabilizálásnek van egy szociális következménye. és ezt a társaságot el akarják pusztítani. ilyenkor jön az antifasiszta kártya. a népi nacionalizmust kell kiszorítani ahhoz, hogy a társadalom femininné váljon. és ezt egy istentelen vallási csoport támogatja, cigány homoszexuálisaok, leszbikus nők. ez ki van találva. azt a kézikönyvet, amit sorosék használnak, vagy legalábbis pontról pontra végrehajtanak a kgb írta.
Psychological Warfare Subversion & Control of Western Society
egy kilépett ügynök itt adja elő:
www.youtube.com/watch?v=5gnpCqsXE8g
ez a régi kgb iskola. amivel az oroszok (sikertelenül) próbálták a nyugati világot felforgatni. rájöttek, hogy a mediatizált közéletben a dezinformációra kell alapozni. mert az emberek elhisznek olyan híreket is, amelyek a sztereotípiáikat a legegyszerűbb módon megerősítik. soros ügynöki hálózata sem annyira tudatosan szervezett. a központ vélhetően igen, bár az nyilván sokféle elképzeléssel rendelkezik, de a megbélyegzett civilek nagy része jószándékú módon próbál segíteni. ezt használják ki a világuralmi terveket szövögető gátlástalan őrültek.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.07.27. 13:05:49

@444:

"a kisebbség pozitív diszkriminációja egyet jelent a többség negatív diszkriminálásával."

Ha én Katát viszem táncba (pozitívan diszkriminálom a személyét táncpartnerként történő választás szempontjából), akkor az azt jelenti, hogy negatívan diszkrimináltam a bálban lévő összes többi leányt?

"mert az emberek elhisznek olyan híreket is, amelyek a sztereotípiáikat a legegyszerűbb módon megerősítik."

Erre alapozódik Németh Zsolt karrierje.

2017.07.27. 13:20:19

@neoteny:
tehát nagyon egyszerű dolgok. itt tarlós arról beszél, hogy egyesek szándékosan szabolták fakockával a metrófelújítást.
index.hu/belfold/budapest/2017/07/27/tarlos_metro_bkk/
és ugye nem tudjuk, hogy ez így van, vagy sem. mert éppenséggel az is lehet, hogy a ruszkik találták ki azért, hogy mentsenek egy újabb műszaki kudarcot. de az is lehet, hogy tarlósnak igaza. esetlegesen ártatlanok életét kockáztatva kihelyeztek egy fakockát a "tudjukkik".

bérletvásáráslásnál a német t-systems a hibás. tényleg ők. tarlós szerint túlterheléses támadás is volt. lehetséges. azt is nyilván a "tudjukkik" szervezték. és lehet, hogy ők. és lehet, hogy nem. és az ilyen típusú hírek, sztorik naponta záporoznak a választókra. az emberek egy része nem tudja, hogy kinek és minek higgyen. de nem ők döntenek. hanem akik beállnak egyik, vagy másik oldalra. de ezt lényegében vallásos hittel vagy hevülettel tehetik meg. vagy persze egyszerűen érdekből behúzzák az ikszet. a fidesz elég sok érdeket sért, de több embert szolgál ki közvetlen, mint az ellenzék.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.07.27. 13:26:57

@444:

"az alapítványokat nem oszkó péter hozta létre a tőkejövedelmekből, hanem soros. az ngo-k célja is az állam foglyul ejtése. csak ők még ezek után fel is számolnák."

Az NGO-k? Az államot? Hiszen az NGO-k abból élnek, hogy lobbizzák az államot.

"a többséget évtizedeken át negatívan diszkrimináló"

Ezt csak fantáziálgatod.

"és ebből következően a többség által gyűlölt társaság"

A többségnek csak tavaly szólt Németh Szilárd, hogy ők gyűlölik az NGO-kat.

"irmuska túrós sütött a menekülteknek. hogy azt vigyék ki a nagyállomásra. majszolgassák el a vonaton. érezzék, hogy vendégül voltak látva."

Igen, igen, de Sanyi vitt friss vizet csobolyóban a menekülteknek, hogy legyen mivel lemosni Irmuska néni túrósát miközben zakatol velük a vicinális?

"szerintem vegyes gazdaság és vegyes önkormányzatiság, amiben az ideológia nagyrészt a matek (elemi közösségi számítások)."

Ne szégyenlősködj: mondd ki bátran, hogy szerinted népnemzetiszocializmus a tuti nyerő, amiben a hozzád hasonló "reálértelmiségiek" a kápók, akik belepofozzák a parasztot a rendbe.

"te azt mondod, hogy az anarchia. béndek péter szerint csak a kapitalizmus győzhet."

Mivel én anarcho-kapitalista vagyok, egyetértek a kapitalizmus társadalomgazdagító szerepében HaFr-el.

"ez majd elválik."

Ilyen semmitmitmondó dumákat én is tudok: úgy még sohasem volt hogy valahogy ne lett volna.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.07.27. 14:11:15

@444:

"ez a régi kgb iskola."

Amiben Putyin elvtárs nevelkedett.

2017.07.27. 14:13:54

@neoteny:
nem, sanyi azt mondta, hogy külön edzett arra az esetre, hogy ha többen jönnek a "szakállas majmok". és öcsikének is nyomnia kellett a fekvőtámaszt. tehát a jobboldal egy túlzott férfiaskodó, a baloldal egy túlzottan nőies politikát céloz. de sanyi például őket komálja.
www.youtube.com/watch?v=x-6Qf6nWny0
mert ő látta ezeket az "arcokat". nekem úgy tűnik, hogy a személyes kapcsolatok értékelődnek fel. erre mondom azt, hogy egy várost, vagy egy vidéket lehet a valóságra alapozva elvezetni. a politikai kormányzatnak már részben vetíteni kell valamit. ne hagyjuk, hogy soros nevessen a végén. úszónagyhatalom vagyunk, stb. és ezek legalábbis a tárki mérései szerint működnek.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--cefqOhmi--/72TltBdDS6FUBm81s.png
az ellenzéki ellenpropraganda kevésbe. soros filantróp. nem kell ide úszóvébé (a kultúra és sport kapcsolatára nyilván hatékony városmarketing építhető. növekvő idegenforgalom nélkül budapest mégis lesz global service center? az ellenzék széthúz. az mszp-n belül egymás ellen fordultak. ha 18-ban is nyernek, akkor könnyen lehet, hogy egy kormányképes csapat marad az országban. van egy lényegében egypárti vezetés és a pártatlanok önkormányzati szinteken kontrollálhatják őket. persze lehetnek a momentumhoz hasonló kezdeményezések, de ez is inkább csak a kontrakultúrát képviselik. nincsenek valós megoldásaik. és vetíteni se tudnak. hanem csak vannak gonosz erői. és ők a jók.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.07.27. 18:28:24

@444:

"sanyi azt mondta"

Sanyi egy garázda szarjankó.

Khonsu 2017.07.27. 21:13:22

@444:

Átmenet mibe?

Ahhoz mit szólsz amúgy, hogy miközben ezek vívják a kis "vallásháborújukat", a technológia létrehozza azt az új "vallást", mely mindkét küzdő felet rövidesen történelemmé teszi? :)

Khonsu 2017.07.27. 22:02:40

@DrGehaeuse:

"- a mai munkaerő 80%-ának más elfoglaltságot kellene találnia a "szép új robotizált világ"-ban. Ennek költségét ki fogja kisajtolni a folyamat nyerteseiből?"

A kézenfekvőnek tűnő válasz, hogy az állam, adó formájában, amit alapjövedelemként kifizet a 80% részére.

Valójában ez nem valószínű, legfeljebb átmenetileg. az államoknak ugyanis nincs sok jövőjük, így addigra vagy nem lesznek, vagy erőtlenek és eszköztelenek lesznek ehhez és hasonlókhoz.

A leginkább valószínű, hogy a folyamat önmagába zárul. Az alapjövedelmet cégek, vagy azokhoz köthető szervezetek, alapítványok, stb. fizetik majd, bizonyos ellenszolgáltatásokért cserébe. (nem hagyományos értelemben vett munkákért, hanem online tevékenység, életmód, stb. átrendezéséért, bizonyos megmozdulásokért , megnyilvánulásokért, stb. mely az adott cég/cégek cég-szervezet szövetségek/összefonódások érdekében áll.

Vagyis az egyes emberek is részeivé, "polgáraivá" válnak ezen egységeknek.

"- a mainak duplája termelékenység által megtermelt termékek mennyivel nagyobb környezetterhelést fognak okozni."

Valószínűleg a mainál sokkal kisebbet, ugyanis épp ennek a megnövekedett termelékenységnek köszönhetően széles körben elterjedté válhatnak olyan környezetkímélő technológiák, melyek ma még túlságosan drágák.

Elsősorban az energetika terén (megújulók) és az újrahasznosítás terén lesz ez a leginkább látványos.

"A világot csak egy rendkívül puritán, maximális ökológiai tudatossággal felvértezett konzervatív politika óvhatja meg a elkerülhetetlennél is nagyobb katasztrófától."

A "szép új világ" mögött álló logika elegendő ponton egyezik meg a konzervativizmuséval (kapitalista, közösségekben gondolkodik, az organikus szerveződés és fejlődés híve, az állami beavatkozást nem kedveli/elveti).

A konzervatívok nagyon szépen ellennének ebben a világban, semmilyen hátrány nem érné őket. Gond nélkül létrehozhatnák benne a saját kis "konzervatív szigetüket", a rendszer szolgáltatásai ezt maximálisan támogatnák.

Pánikra semmi ok :)

Khonsu 2017.07.27. 22:26:06

@DrGehaeuse:

Eljutni ide Európában úgy fogunk (fognak) majd, hogy az államok szépen feloldódnak egy föderalizálódó EU-ban. Az állami funkciók szépen megoszlanak az EU és a régiók között. Mindezt az egyre inkább technológiaivá váló gazdaság szépen támogatja majd és viszont. Egy nagyobb gazdasági egységben a cégek jövedelmezőbbé válnak és még nagyobbá és erősebbé növekednek, szolgáltatásaikon pedig szépen létrejön a megszámlálhatatlanul sok kis helyi kreatív vállalkozás és különféle szerveződések.

Majd azon a ponton, amikor az automatizálás eléri a kormányzást is, az szépen átkerül ugyanezen technológiai céghálóhoz, akik ezen rendszereket kifejlesztik és felépítik.

Ugyanez az USA-ban is végbemegy. Ha az EU nem lépne erre az útra, akkor versenyhátrányba kerülne és elszegényedne, azt pedig az emberek nem szeretnék.

Mivel pedig a hasonló társadalmi háttér miatt az alkalmazott módszerek az egész "nyugati" világban azonosak lesznek, melyeket ugyanazon cégek és szervezetek fejlesztik le, a befejező lépésben az egész "Nyugat" egyesül egy még sohasem látott és mai gondolkodással legfeljebb csak nagy vonalakban elképzelhető szerveződésben.

2017.07.28. 19:07:54

@Khonsu:
@444: vigasztaljon, hogy a technológia majd hoz robot öngyilkos merénylőket.
akinek erősebb a hite, már csinálja

Khonsu 2017.07.28. 19:20:52

@Bánegressy:

Olyan már van egy ideje, csak robotrepülőnek és okosbombának hívják. :)

Egyébként azért írtam, mert 444-nek ez a vallásháborúsdi a kedvenc témája, és így talán jobban átmegy az üzenet...

DrGehaeuse 2017.07.28. 19:59:49

@Khonsu:
Álom, álom, édes álom!

Khonsu 2017.07.28. 20:11:17

@DrGehaeuse:

Talán igen, talán nem... :)

2017.07.28. 21:41:31

@Khonsu:
szerintem a versenynek nem az a célja, hogy az élen haladók egy nagy közös alkuban kiegyezzenek abban, hogy mind nyertesek.
mindig kell, hogy legyen egy végső nyertes(jelölt), még ha egy idő után más/ok túllépnek rajta.
kérdés, hogy Kína, vagy más keleti versenyzők, hogyan viszonyulnak az egész nyugati berendezkedéshez, mert az látszik, hogy most még nekik is jelent valamiféle hajtóerőt, vagy inspirációt, de eljöhet az idő(hamar), amikor már túllépnek ezen és a maguk útját járják, de hol lesz akkor már a nyugat?
hogy mi hol leszünk, azt meg sem merem kérdezni, mert már most az látszik reálisnak, hogy sehol

Khonsu 2017.07.28. 22:03:08

@Bánegressy:

Nem feltétlenül lesz ott nagy közös alku. Inkább egy bonyolult szimbiózis, melyből kiszállni végzetes.

Kína valószínűleg a "másik világ" központja lesz, annak amivé a mai nagy, erős illiberális államok válnak. Aztán ez és a "Nyugat" konglomerátuma vívják majd a hidegháborújukat. Csak most a Holdra szállás helyett a technológiai szingularitás eléréséért megy majd a verseny. Az úton olyan mérföldkövekkel, mint erős MI, kvantumszámítógépek, kibernetika, közvetlen agyi összeköttetés és hasonlók.

A perifériákon olyan fegyverrendszerekkel vívott háborúkkal, amilyeneket most még csak sci-fikben látni.

Khonsu 2017.07.28. 22:18:23

@Bánegressy:

Megfigyelhető ma is a nagy techcégek között, hogy bizonyos kulcsterületeket egy-egy kvázi monopólium ural. Ez valószínűleg az újabb meghódított kulcsterületeken is így lesz, és ezek még jócskán meg is erősödnek az idő múlásával. Később ezek a kvázi monopóliumok lesznek az új rendszer "tartópillérei", melyeken a rendszer versengő belső struktúrája kiépül.

Ilyet még nem láttunk, mint írtam. Nehéz elképzelni.

2017.07.28. 22:25:48

"A munkaerőn belül jobban elválik a kreatív és a viselkedésmanipulációval irányított rész, az utóbbi pedig súlyos etikai kérdéseket fogja felvetni."

Sajnos, nem lehet etikai kérdéseket feltenni. Egyszerűen leszalámizták különböző ideológusok azt a régi világképet, ami alapján el lehetett dönteni, hogy mi helyes és mi helytelen, és hogy az embernek hol van a helye a létezés kereteiben.

Lassan minden eddigi stabil értékrend dekonstruálásra, majd valamilyen fantazmagóra alapján "rekonstruálásra" kerül.

Khonsu 2017.07.28. 22:27:27

@Khonsu:

Vagyis a nagyok nem lesznek (kulcsterületükön) egymás közvetlen versenytársai, ugyanakkor szükségük lesz egymásra, rájuk pedig az egész rendszernek. A kicsik pedig messze nem jelentenek számukra ellenfelet, és nem is akarnak, mert a nagyok infrastruktúráján, szolgáltatásainak segítségével léteznek.

2017.07.28. 22:28:28

@Khonsu:
előbb-utóbb egy MI számítógép, vagy több önállósodik, besokall és lecsap a biológiai gazdáira 'oszt annyi a közvetlen agyi összeköttetésnek. Meg az agynak. Aztán ami marad még a világból azt már ezek b*sszák szét.
De az is lehet, hogy újraélesztik a biodiverzitást.
Ember nélkül.
Valami egzisztencialista egyszer úgyis azt mondta, hogy az ember sokkal hatalmasabb lehetne civilizáció nélkül(? ha jól emlékszem), arra nem is gondolt hogy a civilizáció is lehet sokkal hatalmasabb ember nélkül :)

2017.07.28. 22:34:40

@Bánegressy:

"előbb-utóbb egy MI számítógép, vagy több önállósodik, besokall és lecsap a biológiai gazdáira 'oszt annyi a közvetlen agyi összeköttetésnek."

Hát ez az. :-D Ha valamilyen csoda folytán tényleg "létrehozzák" "mesterségesen" a szervetlen anyagból álló, élő, emberfeletti tudatossággal, személyességgel rendelkező lény(eke)t (amit én még mindig sci-fi kategóriás agyrémnek tartok), kötve hinném, hogy a mi kényelmünk kiszolgálása lenne majd elsődleges prioritásuk.

Khonsu 2017.07.28. 22:49:27

@Bánegressy:

A folyamat néhány ponton csúnyán félremehet, az igaz. A transzhumanizmus egyik fő célja nem véletlenül épp az, hogy tartsuk a lépést a gépekkel.
süti beállítások módosítása