1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.03.17. 07:42 HaFr

Megnyomorító fideszes szellem vs. nemzeti gondolat

Ma ott tartunk, hogy egyfelől leveszik a közrádió műsoráról a Szépenszóló Fütyöri című magyar népmesét (a magyarázattal nem fárasztom az olvasót), másfelől Lázár miniszter hadba indul a Heineken ellen hol a vörös csillag tűrhetetlensége miatt, hol a Csíki Sör védelmében (ez óránként változik), de a lényeg, ami a lényeg, a nacionalizmus leggyermetegebb, ezért igencsak ijesztő potenciálját bizonyítva. Az, hogy ezekre a próbálkozásokra nem az egyöntetű kacaj a válasz a magyar választópolgárok soraiban, az arra utal, hogy a fideszes szellem nyomorító hatása a magyar nemzeti gondolatra egyelőre nem múlik. Sőt.

Kérdezem, milyen szellemi nyomor lehet abban a pártban, amelyben a Heineken a nemzet aktuális ellensége? A mai ellensége, úgy értem, mert a tegnapiak, a tegnapelőttiek és a holnapiak tömött sorokban várakoznak. Álljunk meg egy pillanatra, csendesedjünk el és gondolkozzunk el ezen!

(...)

Polgárságunk és középosztályunk tekintélyes része fájóan elvéti a nemzeti gondolatot, és behelyettesítette (talán, mert senki nem adott neki alternatívát) az ócska politikai hecckampányokkal. A nemzet azonban nem hecckampány. Amiért milliók ontották a vérüket az évszázadok alatt -- a nemzeti függetlenségért és modernizációért --, aminek a legjobbjaink (mindenki tudja sorolni a neveket) a szellemüket dedikálták és amiért adott esetben az életüket adták, az nem lehet tárgya a hatodrangú brigantik élősködését legitimáló politikai műbalhéknak. De hogy ez a színvonal, amely éppen az ilyen műbalhékban tenyészik, éppen a nemzetet szemelhette ki áldozatául, az felveti mindannyiunk felelősségét a nemzet védelmének elmulasztásában. Átadtuk ezeknek a nemzet feletti rendelkezés jogát Mária Terézia, Széchenyi, Andrássy Gyula, Szekfű és Bibó országában csak azért, mert nem tetszik Gyurcsány. Álljunk meg itt is egy pillanatra és csendesedjünk el. Gondoljunk bele ebbe a cserébe!

(...)

Megérte? A választásaink minősítenek minket, és van, amikor nem szabad választani. Van, amikor csöndben kell lenni. A magyar polgárnak a nemzete iránti féltésből ma ajánlott megfontolnia: Gyurcsány & Co. elutasításán túl tényleg akarja-e a Fideszt? Amint képes feltenni magának ezt a kérdést, sikerül kiszabadulni a nemzetet nyomorító hazug alternatívából is. Aztán a hallgatás is megteszi. Nemzetféltésből, becsületből. Az 1850-es években a passzív ellenállásban élt túl a nemzet. Ma a passzív ellenállás a minimális föladata.

58 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr3212344135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Geo_ 2017.03.17. 08:17:50

off
Honnan a kép? Mert a völgyhíd fideszes konstrukció - az alagút az nem.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.03.17. 08:21:54

@Geo_: 2003 és 2007 között épül a Völgyhíd

2017.03.17. 08:48:10

gyurcsány nem őrült, orbán nem sátán. ők politikusok. akik megosztották az országot. de azért, mert a nép ezt a szembefordulást választotta. a rendszerváltás kori kiszes, demiszes, fideszes garnitúrából választhatták volna bajnait és schiffert. és lehetett volna mérsékeltebb hangvétel. de nem ez lett. jött a höok, a jobbik. vona néppártosodási kísérlete nem vált be. ez a nemzet vissza akarja foglalni a fővárosát, ez a társadalom vallásháborút vív a "körúton belüliekkel" illetve azok keresztényellenes, nemzetellenes, államellenes részével. az istentelenekkel. akik magukat "balliberálisnak" mondják. és akiket a kocsmában úgy hívnak, hogy a "zsidók". ez küzdelem filozófiai értelemben az ortodox liberalizmus és az ortodox kommunisták ellen zajlik. teológiai értelemben pedig a világi judaizmus ellen. ezért hatékony a sorosozás.

sanyi a kútfúró haverom azt mondja. ha lenne igazság a földön, akkor a soros pénze a mi pénzünk lenne. persze nincs igazság. viszont a demokrácia a lehetőséget ad arra, hogy a társadalom sorost politikai értelemben megölje. hungária istennő és kivégezze az alapítványi hálózatát.
www.toptentopia.com/wp-content/uploads/2015/12/leia-kills-jabba.jpg
a momentum mozgalom a fővárosban egytől-egyig összeírta a fidesz politikai ellenfeleit. 18 után eldönthetik, hogy ezeknek az embereknek is nekimennek. vagy a balliberális pártok pusztulása után konszolidálják a politikai rendszerüket.

Geo_ 2017.03.17. 09:08:56

@HaFr: Az építés igen - a döntés viszont korábbi.
Ami viszonz igaz: az összhasonlítás így látványosabb

on

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.03.17. 09:10:13

@Geo_: az építési engedélyt 2003-ban adták ki, szóval se nem fidesz, se nem gy

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2017.03.17. 09:19:29

Lassan föl kell tenni a kérdést, mi a kártékonyabb? Ez a soha nem volt mértékű nacionalizmus, vagy a nacionalizmus leghalványabb megjelenési formáinak eszeveszett tagadása.

Mindkét irány abszurdba fordulása azzal fenyeget, hogy megöli a "jó nacionalizmust", az összetartozás érzését.

Mintha se a baloldal pártjai, se a Fidesz nem lenne azzal tisztában, hogy a nemzetet összetartó erőt nem lenne szabad ilyen mértékű leértékelésnek alávetni, hiszen egy ponton túl minden átcsap rombolásba, az akarás is, a tagadás is.

DrGehaeuse 2017.03.17. 10:11:34

@Geo_: Wikinéni:

"2002-ben a Nemzeti Autópálya Rt. már lényegében lezárta a kivitelezési szerződést a Vegyépszer–Ganz Acélszerkezetek kettőssel az autópálya-szakasz és az acélszerkezetű híd megépítéséről, a szerződést azonban az országgyűlési választás után már nem írták alá. A Medgyessy-kormány megváltoztatta az eredeti elképzeléseket, és acél helyett vasbetonszerkezetű hídra írt ki pályázatot (ennek okaként az egyszerűbb karbantartás, a párhuzamosan folyó más hídépítések miatti kapacitáshiány, de a Ganz Acélszerkezetek kiszorítása is felmerült). A hidat végül a Hídépítő Zrt. és a Strabag Zrt. Völgyhíd nevű konzorciuma építhette,[2] a kivitelezési szerződést 2004. május 7-én írták alá.[8]"

Tehát a fidesz az acéllobbitól kapott (volna) több jattot ezért egy acélszerkezetű völgyhíd építéséről döntöttek. A 2002-e fityiszbukta után (ami nem kis részben egy máig tisztázatlan forrásból származó cca. 2 Mrd HUF volumenű - ddíg méd soha nem látott nagyságú - szoci kampányköltésnek köszönhető) megyóék a betonlobbi által beígért lóvé érdekében dobta a Vegyépszer-Ganz párost és a Hídépítő-Strabag rablóbandával paktált le. Így épült kb 2x-es pénzből betonviadukt a sokka szexibb és olcsóbb acélvölgyhíd helyett.

bögöbö 2017.03.17. 10:16:24

Ha a jobboldal nem sajátítaná ki magának a nemzeti jelképeinket, nem alakítaná a saját szája íze szerint a történelmünket és nem vitatná el saját honfitársaitól a "magyar" jelzőt, akkor nem fordulna fel a gyomrom a sovinizmustól (a szó jelentését ui. csak a történelemkönyvekből ismerném). Mert a mai, kirekesztő, xenofób, EU-ellenes retorika nem más, mint sovinizmus, ne mossuk össze a "jó nacionalizmussal". Éppen a jobboldal érte el azt, hogy már az egészséges mértékű hazaszeretet kinyilvánítására is gyanakvással tekintek. (Miközben szeretem a magyar kultúrát és művelem is egyes területeit.)

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.17. 10:20:00

@unionista᠋:

"sanyi a kútfúró haverom azt mondja. ha lenne igazság a földön, akkor a soros pénze a mi pénzünk lenne."

Az 725,000 forint lenne minden magyarnak, csecsemőtől aggastyánig. Annak minimum a felét elvinné az állam SzJA-ban, ÁFÁban, egészségügyi szolgáltatási járulékokban, egyéb adókban: maradna kb. 360 rugó. Az két évre elosztva havi 15 rugó. Két és fél év múlva már arra sem emlékeznének a magyar emberek, hogy egyszer volt igazság a földön -- hanem nyígnának, hogy nincs igazság a földön.

nevetőharmadik 2017.03.17. 10:48:15

@neoteny: Istenem, néha annyira hiányzik innen valami lájk-gomb.

2017.03.17. 10:51:45

@neoteny:
nagyságrendileg abból a 25 milliárd dollárból (euróból, frankból, fontból) lehetne feltőkésíteni a kárpát-medencét. 1000 dollár (euróból, frankból, fontból) per kopf. egy uncia arany fejenként. ezt nem elkölteni kellene. hanem vegyes önkormányzati keretek között tartalékolni. és erre alapozva elosztottan hitelezni. ebből erősödhet meg a helyi gazdaság.

központi régió, régió központok, megyejogú városok, dunántúli kerületek, a tiszai járások. és ebbe bevonni a határmentén élő magyarokat és a határon túli területeket (leszakad nemzettesteket).

ha ezt soros megteszi (a vagyona felét kell hozzá beáldoznia), akkor a nép leváltja orbánt. és a gyügyei paraszt azt mondja: a vén zsidó megérte a pénzét, de a halálos ágyán csak megjött az esze. feloldozást nyer a nemzeti keresztségben. ez a pesti világias zsidó kultúra továbbélését jelentené. ha nem (ez a valószínűbb), akkor politikai értelemben megölik. lényegében kivégzik ezt az alapítványi hálózatot. ez nagyjából ebben az évben dől el. 2017-ben van lehetőség a nagy kiegyezésre a 150. évforduló miatt. 2018 és 2019 választási év. 2020 pedig trianon 100. a nacionalizmus fel fog erősödni (a másik oldalról a nemzetietlenek tolni fogják a saját propagandájukat. mit számítanak a székelyek. a szegény kis szomáliakat kellene befogadni. ez a "liberális" alapvetés. ez nem nemzeti, hanem kifejezetten ellenzi a hazafiságot.)

a kérdés persze elméleti. meg lennék lepve ha soros bejelentené azt, hogy a vagyona felét aranyban odaadja a magyaroknak. a szegény kis gyügyeieknek. a kistérségek is hadd fejlődjenek. ilyen nem lesz valószínűleg. a vagyona felét aligha fogja beáldozni azért, hogy politikailag ne öljék meg és ne végezzék ki az alapítványi hálózatát. soros zsidó. zsidóknak pénz az istenük. és nem keresik az ingyen kegyelmet. attól zsidók.

2017.03.17. 11:06:06

@bögöbö:
minden oldal kisajátít. az ellentábor azt mondja, hogy ők a "demokraták". vagy ők a "liberálisok". egy kicsit mindenki liberális.

a pkp is kirekesztő. például én nem vagyok pkp tag. valamennyi polgári neveltetést kaptam (ezt ezen a blogon erősen titkolom). és a pkp a magyar tradícióknak csak kevés elemét használja. a reformkor előttről nagyjából semmit. mondván, hogy az nem elég modern.

a pártpolitika alapja az ideológiai meghatározottság és az ebből következően a kirekesztés. magyarországon a toleranciát hirdetőknél kirekesztőbb népség nem nagyon van.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.17. 14:30:42

@unionista᠋:

"akkor a nép leváltja orbánt"

Orbán megelőző csapást mérne a nemzetellenes, keresztényellenes és államellenes zsidajára: elkobozná az aranyat mint nemzeti belügyekbe beavatkozás brutális kisérletének bűnjelét. Sőt még el is távolítaná azt a haza szent földjéről egy svájci trezorba ami Mészáros Lőrinc nevén lenne bérelve: nehogy az aranyborjú-alapanyag szétverje a bimbózó nemzeti keresztény államegyház szellemiségét. Megvédené a magyar lelkeket Mammon kísértésétől. Ez a legkevesebb, amit megtenne az általa vezetett nép egységének megőrzéséért.

tamas11 2017.03.17. 15:15:03

@unionista᠋:
észrevetted, hogy ki vagy gúnyolva?! (lásd Neotenyt (14:30) az imént). Én a magam részéről halálra röhögném magam (rajtad), ha nem lenne keservesen igaz, amit ő ír...
Ami nem lenne baj itt az akut levelezésben, csak mit tudsz felhozni a védelmedre országos szinteken, a nagypolitikai érvényesség birodalmában? Tán nem az történne, amit NEO vízionál, a felfogásodat interpretálgatva?

Geo_ 2017.03.17. 15:28:43

@DrGehaeuse: Köszönöm - bár nem ez a volt a felbetésem, főleg nem a Fidesz siráma, hogy milyen sokat költöttek kampányra a szocik... :-)

Geo_ 2017.03.17. 15:28:43

@DrGehaeuse: Köszönöm - bár nem ez a volt a felbetésem, főleg nem a Fidesz siráma, hogy milyen sokat költöttek kampányra a szocik... :-)

DrGehaeuse 2017.03.17. 15:42:52

@Geo_: Nem fidesz sirám, hanem tény. Persze aztán meg a fidesz költött irtózatosan sokat 2008-2010 folyamán a 2/3 érdekében szintén tisztázatlan forrásból (simicska tudja).
Miért nem ettől hangos a sajtó meg a net? Nekem ez furcsa.

2017.03.17. 16:09:29

@tamas11:
már elég sokszor leírtam, hogy csak bohóckodom, vagy hülyéskedek. szóval nem zavar, hogy ki vagyok gúnyolva. de körülöttem levők ezt mondják. vannak a "liberálisok". akik a rendszerváltás idején összebeszéltek. kiszorították a "magyarokat" a hatalomból. mondván, hogy nincs többségi társadalom és nincs keresztény államiság és népnemzet. és velük szemben szerveződnek.

fidesz választási eredmények:
2002: 2,306,763 -- ellenzék
2006: 2,272,979 -- ellenzék
2010: 2,743,626 -- kormánypárt
2014: 2,142,142 -- kormánypárt
úgy tűnik, hogy a fidesz rendelkezik 2-2,5 millió választóval. akik érzelmi (kvázi vallási) alapon elkötelezettek. és racionálisan érdekeltek a rendszer fenntartásában. orbán nélküli fidesz is győzne. jelen állás szerint nem nagyon lehet mást csinálni, mint ezt a rendszert konszolidálni. de ez 2018-as választások után dől el.

2017.03.17. 16:13:56

@DrGehaeuse:
nyilván azért, mert akinek a kezében van a sajtó azok ebben nem érdekeltek.

Geo_ 2017.03.17. 16:59:13

@DrGehaeuse: Olvass Átlátszót és K-Monitort :-)

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.18. 01:32:02

@unionista᠋:

"már elég sokszor leírtam, hogy csak bohóckodom, vagy hülyéskedek."

"de körülöttem levők ezt mondják."

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.18. 03:01:18

@unionista᠋:

Na mi van, még a cívis zsidóitokat sem vagytok képesek belepofozni a rendbe?

A Debreceni Zsidó Hitközség (DZSH) költéseivel kapcsolatban nyomozást indított a rendőrség sikkasztás gyanújával ismeretlen tettes ellen - erősítette meg a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság. A nyomozást egy állampolgári bejelentés alapján rendelték el.

hvg.hu/gazdasag/20170317_debreceni_zsido_hitkozseg

2017.03.18. 09:02:13

@neoteny:
fasisztáztál, amikor azt írtam, hogy ezek a templomon üzletelnek. az állami támogatás mellé slomóék adtak még kölcsönt. ezek nem tudtak fizetni. mire pestről azt mondták, hogy övék a zsinagóga. mivel az előzetesen el lett zálogosítva. ezen vitáznak.

mno.hu/belfold/koser-vagohid-epul-csengelen-1382195
az atv miért nem mondja azt, hogy itt a magyar adófizetők pénzén épül a kóser vágóhíd.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.18. 09:08:52

@unionista᠋:

"fasisztáztál, amikor azt írtam, hogy ezek a templomon üzletelnek."

"már elég sokszor leírtam, hogy csak bohóckodom, vagy hülyéskedek."

2017.03.18. 09:53:08

@neoteny:
azért, mert nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt. 100 millió forint körüli összegen vitáznak. és egy debreceni panellakásra mondták azt a pestieknek, hogy az egy nagy értékű ingatlan. részben az volt fedezet. de az ugye messze nem ér annyit. és ezért azt mondták, hogy övék a zsinagóga. templom építésén is bizniszelnek. persze az egész ország így működik. mert ez az általános gyakorlat. ezt hozta a "nyugat".

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.18. 09:55:22

@unionista᠋:

"ezt hozta a "nyugat"."

"már elég sokszor leírtam, hogy csak bohóckodom, vagy hülyéskedek."

2017.03.18. 10:54:04

@neoteny:
a jobboldali, szélsőjobboldali választónak az a kérdése, hogy a zsidóság különféle csoportjai a hatalmi szempontból kulcs ágazatok (pl. kereskedelmi média, kereskedelmi bankok) vezető pozícióiban mekkora szerepet vállaltak. a kocsma megfejtése az, hogy legalább fele részben. erre a válasz az, hogy ez egy összesküvés elmélet. ilyet csak a legalávalóbb fasiszta, kretén, kriplik képzelnek. történészek dolga ezt dönteni.

ezt a társaságot orbán megosztotta és ezt a kultúrát szétverik. mivel eredendően kiegyezés párti vagyok ezért ennek nem örülök. közismerten zsidó közszereplők, újságírók anyázzák egymást a fészbukon. geszti beáll endi dzsí mögé. ezek után a "liberálisok" azt mondják, hogy a rapülők mindig is egy nagy szar volt. egymást feljelentgetik. mit lehet ezzel kezdeni.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.18. 10:57:43

@unionista᠋:

"mivel eredendően kiegyezés párti vagyok ezért ennek nem örülök."

"már elég sokszor leírtam, hogy csak bohóckodom, vagy hülyéskedek."

2017.03.18. 11:01:32

@neoteny:
majd egyszer indítok egy blogot. és leírom, hogy mit gondolok komolyan és mit nem.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.18. 11:07:11

@unionista᠋:

"majd egyszer indítok egy blogot. és leírom, hogy mit gondolok komolyan és mit nem."

"már elég sokszor leírtam, hogy csak bohóckodom, vagy hülyéskedek."

Nyers Fa 2017.03.18. 11:48:41

@HaFr: ami azt jelenti, hogy 2000 körül tervezték.

Visceroid 2017.03.18. 11:52:30

Mit kell itt ennyit magyarázni? Orbán kezdte az egészet, amikor észrevette, hogy nem nyerheti meg a 2002-es választásokat. Észrevette, hogy ide nem közgazdaságtan kell, hanem ideológia, ingyen vonat, kokárda meg hídfoglalás, meg utcán való politizálás. Működött. 2006-ban Gyurcsány elkúrta, és most Orbán a diktátor. A probléma akkor lesz, ha valamilyen módon majd megpróbálják őt eltávolítani a hatalomból. Akkor viszont senki nem akar majd ebben az országban lenni!

tamas11 2017.03.18. 12:37:06

@unionista᠋:
egyszerűbb, ha teszel egy kis jelet, hogy mit tartasz hülyeségnek.
Akkor is fenáll a veszélye, hogy mi a másik felét tartjuk majd annak

csabakirályfi 2017.03.18. 13:12:03

@DrGehaeuse: Egy szó mint száz: ugye az van a képen, hogy völgyhidat építtetett a sík terepre. Akkor most az a gond, hogy a sík terepen betonhíd épült, az acélszerkezetes megoldás az nem sík terepen lett volna? Nekem úgy tünik, itt is tettenérhetö a Fidesz hazudozása, mert nagyon ment GyF gyilkolászása a völgyhíd miatt.

csabakirályfi 2017.03.18. 13:15:27

@unionista᠋: Remélem, Soros nem lesz olyan hülye, mint állítólag Antall volt. Tessenek összehozni a kívánt pénzt, Soros sem a spajzában nyomtatta.

2017.03.18. 13:23:31

@csabakirályfi:
ez a vicc kategóriája esik. figyelem. soros egy zsidó ember. ő nem ad egy centet sem önzetlenül. attól zsidó.

sZulamith 2017.03.18. 13:41:30

"Kérdezem, milyen szellemi nyomor lehet abban a pártban, amelyben a Heineken a nemzet aktuális ellensége?" Hát ilyen:-)
Nem annak örülünk, hogy a székely testvéreinknek van munkája, hanem szitjuk a balhét.

2017.03.18. 13:56:16

@sZulamith:
a heinekken nevű holland sörgyár azt mondta, hogy ezt két márkát összetévesztik a népek.
universitateadebere.ro/wp-content/uploads/2015/04/csikiciuc-768x1024.jpg
az egyikre az van írva, hogy csíki sör. a másikra pedig azt, hogy cuic premium. a holland cég ügyvezetői azt mondták, hogy ez megtévesztő. és a román bíró is azt mondta. a heinekken célja az volt, hogy mondvacsinált jogi eszközökkel kibassza a magyar konkurensét a piacról. ugyanez történik visszafelé.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.18. 14:55:30

@unionista᠋:

"ez a vicc kategóriája esik. figyelem. soros egy zsidó ember. ő nem ad egy centet sem önzetlenül. attól zsidó."

Ez a vicc a Polacsek-féle viccek kategóriájába esik.

DrGehaeuse 2017.03.18. 15:45:14

@csabakirályfi: A völgyhíd egy völgy fölé épült. A baj azzal a döntéssel van, hogy a Balatonhoz közelebbi sík terepen helyett Kőröshegytől délre vitték a nyomvonalat. Ott viszont már tényleg elég mély völgyön kellett átvezetni.

DrGehaeuse 2017.03.18. 15:48:42

@csabakirályfi: egyébként nem volt jó ötlet Hafr részéről ezzel ekézni fletót.

2017.03.18. 18:21:10

@neoteny:
a zsidó vallás a feltétlen önzésen alapul. a zsidó kultúrából hiányzik az önzetlenség. az, hogy soros majd minden magyarnak ad 1 uncia aranyat nyilván egy vicc. ha ez valakiből indulatot vált ki, akkor az a saját gyűlölete. tipikus hacsek és sajó. az egyik mond valami blődséget. a másik félreérti. az uncia helyett azt hiszi, hogy a felesége punciájáról van szó. ilyen mondanak sas kabaréba. egy bizonyos körben ezt hívják úgy, hogy "pesti humor". és ez is a "baloldal" sajátja. "A jobboldalnak le van varrva a szája, és valahogy genetikailag nem működik az az izom, amitől az ember képes a mosolygásra." mondja a humor nagyágyúinak producere.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1478/14782/147823/14782339_9a55f2b61eb54db600ba64297ac605f5_wm.jpg

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.18. 18:43:21

@unionista᠋:

"a zsidó vallás a feltétlen önzésen alapul. a zsidó kultúrából hiányzik az önzetlenség."

"már elég sokszor leírtam, hogy csak bohóckodom, vagy hülyéskedek."

"ilyen mondanak sas kabaréba. egy bizonyos körben ezt hívják úgy, hogy "pesti humor". és ez is a "baloldal" sajátja."

"ha ez valakiből indulatot vált ki, akkor az a saját gyűlölete."

2017.03.18. 19:04:51

@neoteny:
ha a hülyeséget és komolyan vehetőt tényleg ennyire bonyolult különválogatni, akkor majd egyszer valamikor írok egy blogot, amiben ezt megteszem. de vigyázz, mert lehet, hogy most is csak hülyéskedek.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.18. 19:10:44

@unionista᠋:

"ha a hülyeséget és komolyan vehetőt tényleg ennyire bonyolult különválogatni"

"ez a vicc kategóriája esik. figyelem."

tamas11 2017.03.18. 22:29:20

@unionista᠋:
A probléma kezelésére be kell vezetni a "hülye" fogalmát, amely szublimálja a kettőt: hülyeséget és azt, aki csak úgy csinál.
Befogadói szempontból nincs különbség a kettő közt: a beszélő szándéka indifferens, mert ugyanúgy nem kéne válaszolni rá.
Alapesetben az, amit komolyan gondolsz, egybefolyik azzal amit hülyéskedésnek szánsz.
Ha valaki beveszi a cselt azt hiszed, hogy a te stílusbravúrod.

unionista᠋ (törölt) 2017.03.19. 12:35:55

@tamas11:
nem értem, hogy miért olyan nehéz ezt megérteni. gondolok valamit a világról. de nem pontosan azt írom le. hanem összevegyítettem a körülöttem levő emberek gondolataival. ha úgy tetszik a korszellemmel. egyszerűen kiátlagoltam az egészet. úgy, hogy a hozzászólásokból a szélsőséges megnyilvánulásokat sem mellőzöm. persze ha azt észlelem, hogy valaki túlságosan begerjed, akkor igyekeztem csillapítani. így lehet a szélsőségeket megérteni. erre a komment csatorna kiválóan alkalmas. szerintem alapvetően erre való.

ezt mindkét "oldalról" eljátszottam. egy másik fórumon elmagyaráztam, hogy ha ortodox nacionalista román lennék, akkor hogyan próbálnám meg szétverni a székelyföldet. persze hozzátettem, hogy nem vagyok román. csak próbáltam megérteni a románok gondolkodását. ha megfigyeled, akkor orosz és német "ügynök" is voltam. ez egy szerepjáték. eszembe nem jutott stílusbravúrokat bemutatni. se senkit bármiről meggyőzni. nincs ebben semmiféle csel, egyszerűen így próbálom megérteni a különféle szekértáborokat. ezt korábban már néhányszor leírtam.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.19. 12:52:24

@unionista᠋:

"nincs ebben semmiféle csel"

Akkor te nem is vagy igazi magyar: Orbán Viktor megmondta, hogy a magyar gógyis, szeret cselt vetni.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.19. 13:00:23

@unionista᠋:

"a zsidó vallás a feltétlen önzésen alapul. a zsidó kultúrából hiányzik az önzetlenség."

Sőt a zsidók még a tyúkokat is a világias zsidó hitre (judaizmus) térítik, hogy azok kisebb tojásokat tojjanak, hogy azokkal szét lehessen verni a magyar tojásipart:

"Az utóbbi időben jelentősen megnőtt a kisméretű (A-minőségű, ipari) tojás importja, ami sok esetben - a látszólagosan olcsóbb eladási ára miatt - hátrányosan érintette a magyarországi gazdák által termelt, magasabb kategóriába sorolt tojások értékesítését" - írta közleményében Varga Mihály minisztériuma.

index.hu/gazdasag/2017/03/19/vargak_megnovelik_a_betumeretet_veget_erhet_a_kistojasosok_uralma/

unionista᠋ (törölt) 2017.03.19. 16:40:32

@neoteny:
kell-e a tojás méretét, a tojás árát szabályozni. általában az áru árát. ez egy vallási kérdés.

van olyan hit, ami szerint ezt tilos. hiszen a kereslet és a kínálat törvényei szerint beáll az adott méret mellett beáll az egyensúlyi ár. és minden beavatkozás károkat okoz a fogyasztók és egyes termelők számára. azokét, akik ugye képesek lennének alkalmazkodni az import tojásokhoz. és ez egyrészt gátolja a versenyképes termelők felemelkedését azon túl, hogy a korlátozással fogyasztók általában drágábban jutnak az áruhoz. tudomásul kellene venni, hogy a szabad piac az egyéni önzésen alapul. kérdés, hogy ez a kereskedelmi kultúra honnan ered? a zsidóságtól. a gyarmatosítás idején ezt vette át a nyugatos nemzetköziség.

de az egész liberálisnak mondott alapvetés valójában a vallás kategóriájába esik. mert a szabályozással jól járnak a termelők. és egyes fogyasztók. akik kevésbé árérzékenyek. és egyébként érdekeltek a versenyben. abban, hogy helyi termelők ne versenyezzenek. és ugye van egy nagyon egyszerű paradoxon. az, hogy tökéletes versenyben minimális a profit. ha végtelen számú termelő elégíti ki a véges fogyasztói keresletet (ez a tökéletesen versengő fogyasztói piac), akkor a nyereség zéró. tehát az általában véve hit kérdése, hogy miféle közgazdasági modellt választunk.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.19. 18:52:59

@unionista᠋:

"ha végtelen számú termelő elégíti ki a véges fogyasztói keresletet (ez a tökéletesen versengő fogyasztói piac)"

A valóság épp' fordított: a termelők száma szükségszerűen véges, de a fogyasztók _igényei_ (nem a számuk) végtelen.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.19. 19:07:15

@unionista᠋:

"tudomásul kellene venni, hogy a szabad piac az egyéni önzésen alapul."

"szerintem a magánéletnek alapvetően judaista logikája van."

"sanyi úgy kereskedik a használt cikkel, hogy megveszi az árut százért és eladja kétszázért."

"a magánélet alapvetően judaista."

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.19. 19:23:17

@unionista᠋:

"egy nagyon egyszerű paradoxon. az, hogy [...] a nyereség zéró."

Először is: minden önkéntes, szabadon kialakított egyezség eredményeként előállt csere nyereséget jelent mindkét félnek: a csere után mindketten jobb helyzetben vannak, mint előtte voltak -- másként nem ejtenék meg a cserét.

Másodszor: ha több vállalkozás versenyez egy piaci szegmensben, akkor a pénzben kifejezett nyereségük egy minimális szintet közelít, nem zérót. Ezt a minimális szintet hívják úgy, hogy a természetes hozadék szintje (natural rate of return). Ez tképpen megegyezik a természetes kamatlábbal (natural rate of interest): ha egy csendestárs befektető befekteti a tőkéjét, akkora kamatra számíthat, mint amennyi nyereséget termel a vállalkozás. Ha ez zéróvá válik, akkor a tőkés értékesíti (eladja) a tulajdonrészét, és az így felszabadított tőkéjét befekteti más vállalkozásba, ami (reménye szerint) pozitív nyereséget hoz neki. De ez azt jelenti, hogy tőke áramlott ki a zéró nyereségű vállalkozásból; amely így megszűnik. A megmaradó vállalkozások nyereségszintje emelkedik: vagyis a sikeres vállalkozások nyereségszintje soha nem esik zéróra. A szabadverseny valóban minimalizálja a nyereségszintet -- de ez nem zéró.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.19. 20:16:26

@unionista᠋:

"tudomásul kellene venni, hogy a szabad piac az egyéni önzésen alapul."

Az árszabályozásos, "védett" piac is az egyéni önzésen alapul.

Csak míg a szabadpiacon a termelőnek ki kell elégítenie a fogyasztói önzését ahhoz, hogy a saját önzése kielégítésre kerülhessen, addig az árszabályozott, "védett" piacon a termelő képes kielégíteni a saját önzését anélkül, hogy kielégítené a fogyasztói önzését -- mert erőszakkal hajtja végre az árszabályozást, a "piacvédelmet".

Ez a különbség a kereskedő és a rabló között. A kereskedőnek a közösen kialakított áron (ami jó mindkét félnek) kell tudnia pénzbeli haszonra szert tennie; míg a rabló radikális "árszabályozást" hajt végre: erőszakkal ill. annak hiteles fenyegetésével kikényszeríti az áldozatától, hogy az zéró áron "adja el" a javait a rablónak.

unionista᠋ (törölt) 2017.03.19. 22:12:15

@neoteny:
úgy látszik, hogy nem érted, hogy ez mind a hülyéskedés kategóriája. ezeket a kérdéseket nem lehet általánosságban eldönteni. tökéletes versengő piacon a profit lehet maximális. az egyéni profit maximumok összeadódnak. és az adott térségben leversenyzik a világot. és a tökéletes verseny eredményez lehet az is, hogy a profit minimális lesz. vagy zéró. mert a termelők tönkreteszik egymást. ezek a kérdések filozofikusan nem dönthetők el. lehet így is, lehet úgy. ez a liberalizmus.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.19. 22:16:14

@unionista᠋:

"ezeket a kérdéseket nem lehet általánosságban eldönteni."

"ez mind a hülyéskedés kategóriája."

neoteny · http://word.blog.hu 2017.03.19. 22:22:56

@unionista᠋:

Na majd jól megszabályozzák Sanyi, a kútfúró piacát:

Egy belügyminiszteri rendelettervezet szerint, ezentúl a telkeken lévő kutak kivitelezési, továbbá üzemeltetési és fennmaradási engedélyéhez egy külön űrlapot is ki kell majd tölteni.

[...]

Végül az űrlapot a tulajdonosnak és a kivitelezőnek kell aláírnia.

hvg.hu/itthon/20170319_kut_urlap_rendelet
süti beállítások módosítása