1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.10.09. 22:05 HaFr

Mindannyiunk problémája Orbánnal: nincs exit stratégiája

Image result for no exit

Lássuk be: Orbán nem nyerhet a Nyugattal és a liberális demokráciákkal szemben, nemhogy Orbán nem, de Putyin sem. Ennek semmi realitása, mégis az érvénytelen népszavazás bajnoka úgy elgaloppírozta magát -- egyszerre Nyugat-ellenességben és kormányzóképtelenségben --, hogy nem tud visszafordulni már a zsákutcában. A Nyugat-ellenesség és a kormányzóképtelenség kettős terhe egyre rombolja az ország versenyképességét, amit az érvénytelen népszavazás bajnoka csak azzal tudhat átmenetileg feledtetni, hogy tovább és tovább fokozza az irracionális agressziót a saját népe ellen. Behunyt szemmel reméli, hogy közben megnyílik egy kiút, amelyen keresztül konszolidálhatja az uralmát. Ilyen kiút azonban nem fog nyílni, mert a világ nem fog visszalépni arra a globalizációs és civilizációs szintre, amit Orbán remél, ezért nem lehetséges kompromisszum sem vele.

Orbán népszédítő programja már a 19. század végén a szavatosságát vesztette, ami a nemzetállami ellenforradalmakat illeti, a 20. század első felében pedig a felújítására irányuló törekvések kétszer is lángba borították a világot. Putyin és Orbán a versenyképtelen országok vezéreinek titkos irigykedését és nyílt bosszúvágyát képviselik a pénzügyi válságból rosszul kilábaló nyugati civilizációval szemben, amelyet meglepetten és felkészületlenül ért a végek kulturális ellenforradalma. De most tanul belőle a végek integrációjának fontosságát, saját középosztálya megbecsülését és a liberális demokrácia kultúrájának kötelező erősítését illetően.

A problémánk nem a Nyugat túlélése, hanem a hazai társadalom pacifikálásának lehetősége. Orbán a zsákutcában roppant veszélyessé válhat a társadalmunkra, ha nem hajlandó előbb-utóbb belátni a mérhetetlen tévedéseit, márpedig ő nem olyan, aki be fogja. Az a tény, hogy nincs kiútja abból a helyzetből, amelybe az említett Nyugat-ellenességgel és kormányzóképtelenséggel juttatta magát, és ennek következtében egyre irracionálisabb döntési helyzetekben kényszerül, rossz véget sejtet -- ami alatt leginkább egy hivatalos Nyugat-ellenes fordulatot értek. (Nincs kétségem afelől, hogy ma még csak egy Eurázsiai Uniót szeretne -- nyilván nem a saját ötlete --, de amint kiderül, hogy ennek nincs realitása, nehéz lesz máshova lépnie, mint az EU-ból kifelé. Eurázsiai Unió persze lehetséges, de jóval később, mint ahogy az EU regenerálódik. Orbán itt nagyon elvéti a politikai dinamikát.) Ez olyan szenvedést zúdítana az országra és megvezetett szerencsétlen népére, amelyet nem akarok itt ecsetelni. A legnagyobb kockázatunk tehát momentán egy hegemón politikus, akinek nincs pozitív exit stratégiája a maga kreálta válságból. Ezzel a politikussal valamit kezdeni kell a közjó érdekében.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr7111784303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltan Hazafi 2016.10.09. 23:04:55

Másra sincs exit-stratégiája...
Arra, hogy a rengeteg megvezetett rettegő mellé pszichológus kellene, hogy álljon.
Mert... mit olvasok egy ötvenes éveiben járó, tökös magyar férfi Facebook oldalán - tavalyi dátummal? Ezt: "az jár a fejemben,hogy féltem az unokámat.rettegek attól,hogy konfliktusba kerülök migránsokkal.és még jobban rettegek,hogy ő kerül kapcsolatba velük.jővőre nem lesz karácsony.mióta pofázok,hogy baj van!a cicás képek meg csak gyűlnek."
Meg azt, hogy öngyilkos lesz...
Kösz, Viktor!

Peter Götz 2016.10.09. 23:05:45

el kéne zavarni a retkes.....

biohouse 2016.10.09. 23:15:12

EU ---> irgalmatlan támogatások ---> lenyúlás, kb 30-50% ---> EU baszik rá ---> háttérbirodalom kiépítése (média, erős oligarchák, monopóliumok) ---> jogállam beszűkítése (nota bene megszüntetése) saajtószabadság tökönrúgása ---> autokrácia kiépítése ---> lepaktálás a külső ellenséggel (Oroszország),szövetség elárulása === kígyómelengetés

Orbán olyan erős, hogy belülről már nem megpuccsolható. Jogosan mutogatok az EU-ra és a kártékony Merkel asszonyra: Nem kéne valamit sürgősen tenni? Mert ez így ultragáz...

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.10. 05:31:19

De bizony nyerhetünk.

Szövetségesünk a nyugati rend ellen elsősorban a nyugati kismeber.

gmihaly621 2016.10.10. 07:59:22

@bircaman maxval szerkesztő: ...akit már nem is akarnak lekenyerezni egy másik Világrendszer legyőzésében való közreműködés céljából. Erre egyébként amúgy is egyre kevesebb az Állam által lenyúlható zsé. A Munkaadó pedig nem nagyon buzog ezt kipótolni, hisz nem köteles rá - Jogállam, óh! Sőt, a munkaerejét bérbe adó Munkavállaló minél erősebb kalodába zárására gyúr. A marha Állam pedig neki gazsulál - no, miért is ? A blabla Demokráciának pedig nem sok köze van a Munkát követő Pihenés, Szórakozás világához.

2016.10.10. 09:34:47

Azt azért jól sejti, hogy a migráció megoldása korszakos kérdés és az EU eddig nem jutott a közelébe sem annak, hogy a problémára - különösen az "őshonos" népesség szempontjából, megfelelő választ tudjon találni. Ez pl. erősítheti a reményeit.
Aztán: kiút, amely konszolidálhatná az uralmát?
Ő bírja a gyűrődést és szereti a harcot, azért is tette meg a Csurka halála után vezető nélkül maradt magyar utas értelmiség informálisan, és az adósságcsapdába esett lakosság választásokon vezérének. Valamint valljuk meg, az addigi szociálliberális kormányzás sem adott semmilyen jövőképet.
Eddig nagyon jól működött ez a modell: külpolitikában háborúban a világgal, egyidejűleg sport, gasztro-, turizmo-, (agit)propaganda fesztiválnyomulás, ami csak belefér.
Néhány termelő multit idekötni, ami ad egy kis biztonságot(látszatát).
A magyarok meg többnyire - valljuk meg - igénytelenek. Eddig sem éltek túl jól, mégis aranykorként emlegetik a kádárkorszakot. Csak egy kis kiszámíthatóság kell nekik, minimális nyugi; ehhez elég helyreállítani a kádáriánus belpolitikai viszonyokat(ellenzék kiiktatása. Ebben maguktól az érintettektől kapta eddig a legnagyobb segítséget, most már azért Ő is tesz érte népszabó) - és már boldogok. Aki mégsem, és teheti az szabadon távozhat(egyelőre). === KONSZOLIDÁCIÓ Pax Hungarica.

entrpnr 2016.10.10. 10:01:07

Egy egyszerű elvi/filozófiai kérdés az írás kapcsán:

Egy konzervatív miért is támogassa a globalizmust? Vagy még pontosabban, a liberális globalizmust?
Mit adott nekünk ami, miatt egyértelműen jobb, mint bármi más rendszer?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.10. 10:03:59

@entrpnr: ó, te valószínűleg nem érted, milyen alternatívái vannak ennek, de csak tekints végig a 20. századon, és megtudod. Amellett, hogy a liberális demokrácia adja a legegyenlőbb hozzáférést az szabadsághoz, anyagi javakhoz és a közvélemény akaratának érvényesítéséhez. Maga az utolsó kérdésed is mélységes tájékozatlanságról árulkodik, már ne haragudj.

entrpnr 2016.10.10. 10:09:17

@HaFr:
Oké, ugy látszik más a kiinduló pontunk.

Egyrészt nem a XX. századból indulok ki, volt előtte is élet párszáz-párezer évig. Nem hiszek a progresszióban, vagyis az evolucionista felfolgásban, miszerint az emberiség folyamatosan előre fejlődik, a fordítottját inkább el tudom fogadni. (Hovatovább ez még a Bibliában is benne van).

Én kábé ebből indulok ki:

"Traditionalist Conservatism, also known as Traditional Conservatism, Traditionalism, Classical Conservatism and (in the United Kingdom and Canada) Toryism, is a political philosophy emphasizing the need for the principles of natural law and transcendent moral order, tradition, hierarchy and organic unity, agrarianism, classicism and high culture, and the intersecting spheres of loyalty.[1] Some traditionalists have embraced the labels "reactionary" and "counterrevolutionary", defying the stigma that has attached to these terms since the Enlightenment.

Traditionalism developed throughout the 18th-century Europe (particularly in response to the disorder of the English Civil War and the radicalism of the French Revolution). In the middle of the 20th century it started to organize itself in earnest as an intellectual and political force. This more modern expression of traditionalist conservatism began among a group of U.S. university professors (labeled the "New Conservatives" by the popular press) who rejected the notions of individualism, liberalism, egalitarianism, modernity, and social progress, promoted cultural and educational renewal,[2] and revived interest in the Church, the family, the state, local community, etc."

en.wikipedia.org/wiki/Traditionalist_conservatism

entrpnr 2016.10.10. 10:16:52

@HaFr: "a liberális demokrácia adja..."

Ez teljesen elfogadható politikai vélemény és álláspont, csak akkor ugyanezzel a lendülettel lehetne a párt/mozgalom neve PLP is PKP helyett.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.10. 10:25:44

@entrpnr: az ördögöt -- a konzervativizmus sosem volt dogmatikus, hanem mindig humanista volt, ezért is nincs általános krédója, ideológiája. Amíg az emberi értékteremtés megőrzésének legjobb útja a liberális demokrácia politikai intézményrendszere, amint ezt nagyjából az USA alapítása óta köztudott, addig a modern konzervativizmus kötelessége ennek a védelme, és minden más csak ez után következhet. Lásd, hova vezet Putyin és Orbán rendszere: ez lenne az emberi életek és kultúra őrzésének legjobb paradigmája? Ugyan. Ezek lélekölő, gyilkos, crony rendszerek, amelyekben a felső öt százalék úgy él a többi 95% kontójára, ahogy nem szégyell, és közben megvonja tőlük az oktatás, a tájékozódás és az értékteremtés lehetőségét, gondoskodva arról, hogy a propagandával és az agresszióval beborítsanak mindent. Ha neked ez jó, nekem tök mindegy, de ne próbálj engem ezzel pisztolyozni, mintha a konzervativizmus kötelessége volna felsorakozni e mögé.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.10. 10:27:49

@entrpnr: remek, ez papíron szépen is hangzik, lehet erről írni romantikus, sőt klasszicista kliséket, lehet álmodozni, de sajnos a realitása már semmi. Először tessék Széchenyit olvasni, utána lehet Walter Scottot meg Wass Albertet, de Maistre-t stb.

entrpnr 2016.10.10. 10:39:12

"Ezek lélekölő, gyilkos, crony rendszerek, amelyekben a felső öt százalék úgy él a többi 95% kontójára, ahogy nem szégyell"

Ezek a percepciók milyen tapasztalatokon alapulnak? Mert nekem az a percepcióm, hogy Magyarországon nincs 95% elégedetlen. Én inkább azt látom, hogy van egy 25-30% aktív támogatója a kormánynak, egy maximum ugyanekkora hasonló méretű, de egymással is harcoló kormánykritikus (ellenzék), a társadalom többi része pedig "elvan", sem nem túl rossz neki, sem nem túl jó.

Oroszország: a kedves Szerző hányszor volt Oroszországban? Eltöltött ott néhány hónapot, beszélgetett emberekkel (értelmiségiekkel, az utca emberével)? Vagy csak a liberális médiából tájékozódik? Ennyire markáns kritikát kívülről meg lehet fogalmazni arról, amit nem ismerünk?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.10. 11:33:50

@entrpnr: Ön ugrat, ugye? Nem csak a liberális médiából tájékozódom. Kezd troll-szag lenni. Na,. ezt fejezzük abba, tschüß

Saga 2016.10.10. 11:36:32

@HaFr: Cromwell
"It is high time for me to put an end to your sitting in this place, which you have dishonored by your contempt of all virtue, and defiled by your practice of every vice.

Ye are a factious crew, and enemies to all good government.

Ye are a pack of mercenary wretches, and would like Esau sell your country for a mess of pottage, and like Judas betray your God for a few pieces of money.
Is there a single virtue now remaining amongst you? Is there one vice you do not possess?
Ye have no more religion than my horse. Gold is your God. Which of you have not bartered your conscience for bribes? Is there a man amongst you that has the least care for the good of the Commonwealth?
Ye sordid prostitutes have you not defiled this sacred place, and turned the Lord's temple into a den of thieves, by your immoral principles and wicked practices?
Ye are grown intolerably odious to the whole nation. You were deputed here by the people to get grievances redressed, are yourselves become the greatest
grievance.
Your country therefore calls upon me to cleanse this Augean stable, by putting a final period to your iniquitous proceedings in this House; and which by God's help, and the strength he has given me, I am now come to do.
I command ye therefore, upon the peril of your lives, to depart immediately out of this place.

Go, get you out! Make haste! Ye venal slaves be gone! So! Take away that shining bauble there, and lock up the doors.

In the name of God, go!"

zenonküp 2016.10.10. 11:53:47

@entrpnr:
Ha On csak azt veszi figyelembe, miszerint az orosz birodalom putyini valtozata minden ellenvelemenyt korlatoz, szemelyeket likvidal, korlatozott anyagi eroforrasainak megfeleloen piszkos haborut folytat, szolgalatai es ugynokei segitsegevel mindent elkovetett, hogy nehez helyzetbe sodorja az Uniot, tamogatja a barhol felbukkano euroszkepticizmust, trolljai es orosz birodalmi erdekeket propagalo hirugynoksegei, weboldalai, blogjai segitsegevel folyamatosan assa ala az alapveto europai ertekeket, lathato modon instrualja a magyar rezsimet, a Krim elcsatolasaval, a Donbassz haborus ovezette tevesevel csaladokat szakitott kette, elinditott egy tobb szazezres menekulthullamot, korhazakat es segelyszallitmanyt bombaz porig Sziriaban...

Az utca emberenek, asszonyanak hirtelen lelottek a volegenyet, aztan kereshetett mast maganak.
Rubezsnoje

Oszinten remelem, On egyszeruen nem tudja mit irt le.

entrpnr 2016.10.10. 12:09:16

@Saga: De most miért Oroszország a téma? Én nem erre akartam kihegyezni a mondandót, de manapság bárki bírálni meri az Uniót, a liberális demokráciát, az egyből Oroszország-imádó is? Mintha csak fehér meg fekete lenne az egész világ.

Én a klasszikus konzervativizmust ütköztettem egy - szerintem a PKP által is vallott - modernnek mondott, nyugatos konzervativizmussal. Megértem, hogy a liberális demokrácia sokaknak a legfelsőbb értékrendszer, a földreszállt menyország. De hadd lehessen már ezt azért vitatni is. Úgy hogy az ember nem egyből KGB ügynök.

És az, amit Hafr mond, hogy "a modern konzervativizmus kötelessége ennek a védelme, és minden más csak ez után következhet" ez maga a kőkemény dogmatizmus.

entrpnr 2016.10.10. 12:18:27

@zenonküp:
Amit ír, azt fordítottan le lehetne írni a Nyugati (2016-ig Amerikai) civilizációról is:

- ellenvelemenyt korlatoz PIPA
- szemelyeket likvidal PIPA, bár nyilván ugyanúgy bizonyíthatatlan, mint az "orosz-merényletek"
- korlatozott anyagi eroforrasainak megfeleloen piszkos haborut folytat PIPA
- szolgalatai es ugynokei segitsegevel mindent elkovetett, hogy nehez helyzetbe sodorja a renitenskedő, akadékoskodó országokat, kormányokat PIPA
- tamogatja a barhol felbukkano oroszellenes érzelmeket, a nacionalizmust (de csak ha érdeke: lásd Brexit után a függetlenedési mozgalmak) PIPA
- trolljai es orosz birodalmi erdekeket propagalo hirugynoksegei, weboldalai, blogjai segitsegevel folyamatosan assa ala az alapveto emberi ertekeket PIPA (sokkal kifinomultabb már, civil szervezetek, intézmények, globális szervezetek stb.)

Nem folytatom, mert örülök, hogy a Nyugati civilázió része lehetek.

Amit én látok, az két politikai rendszer ideológiai, hatalmi, befolyási rivalizálása a Nyugati civilizáció feletti vezető szerepért. És nem látom, hogy magyarként miért kellene bármelyikért aktívan harcolnom. Inkább harcolok - ha már - a magyar befolyás erősítésért.

integrans 2016.10.10. 13:02:27

@HaFr: Amikor már a Wall Streetről is kürtölik világgá, hogy a felső köröket nem érdekli a demokratikus alkotmányosság, a társadalmak boldogulása, nemzeti értékek, stb., akkor milyen alapon lehetne jogosan liberális demokráciáról tovább beszélni? „Elárulja a tömegeket a globális elit” /A globális elit felelőtlenségéről közölt (ön)kritikus írást a globális elit napilapja, a Wall Street Journal Peggy Noonan tollából./danubeinstitute.blog.hu/2016/08/15/elarulja_a_tomegeket_a_globalis_elit

2016.10.10. 14:45:44

@HaFr:
hát ha egybevetjük azt amit a helyi elitek, meg globálisék művelnek a tömegekkel, amikor a dolgozó rétegek és a középosztály felemeli a hangját, akkor ezek után tényleg csak fura érzelmekről beszélhetünk az egyszerű nép részéről.
Istenigazából egyedül a betelepítések elutasítását lehetne valamiféle együttérzésnek nevezni, ha egyáltalán az volna(de nem).
A helyi elit csak a benne is meglévő, régről még az egyszerű életéből hozott fura érzéseit propagálja az alul lévőkkel való együttérzéseként.
Ezen kívül egyszerűen nem érdeklődnek a honfitársaik élete és problémáik iránt.
Itt is láthatjuk, hogy a jólét elidegenít, a hatalom eltávolít a köznéptől.
Az elitek maguk mögött hagyják a hatalommal járó felelősséget és csak manipulációra használják a nemzeti érzést.

tamas11 2016.10.10. 15:19:51

@entrpnr:
ne számháborúzzunk, ha lehet, mert
nehéz elválasztani, hogy a számháború utálatos, vagy egy-egy ellenkező álláspont, vagy azt képviselő személy.
Igyekezzünk elfogadni, értelmezni a te számaidat!
Az 5, vagy több százalék is nehezen értelmezhető ilyen vulgáris megközelítésben, mivel olyan tömegeket nem számolhatunk a helyükön, (az elégedettségstatisztikában) mint például egy feleség (vagy férj).
Ha csak az egyikük jólkereső, stabil státuszú személy akkor a társát hozzászámoljuk e? Elégedett e az a másik, vagy csak függő? A lázadó asszony például két nagybevásárlás közt hová húzná a saját strigulát?
Hasonlóképp kéne bánnunk a gyerkekkel /eltartottakkal, is, hiszen itt nem esett szó szavazásokról, szavazóképes korról sem.
Ha tehát van 5 % kegyenc, akkor símán felszorozható e tömeg vita nélkül is 10, vagy 15 százaléknyi elégedettre. Ha ehhez hozzáteszed a politkától valamennyire függetlenek csoportját , például a multik felső- és középveztőit, vagy azokat a pártembereket és kormányzatiakat, akik elégedettségét nem jellemezhetttük pusztán jövedelmeiekkel, máris közel vagyunk a 25 %-hoz, ami már a te számod, ezt írod az 5%-kkal szemben..
Ezekután mechankusan beterelve az ellenzékiket egy hasonló harmadba (úgy értve, hogy ez "állítólagbalos" és kábé-jobbikos eleve elégedetlen), akkor nagyjából felölelt a statisztikánk négymillió embert, talán ötöt.
Ezekután következik a többi, akiket elintéznél azzal, hogy "elvannak" se túl nem jó, se túl nem rossz nekik.
Valójában perspektívátlanok, akik a gyerekeik, unokáik fejével SEM tudnak jól gondolkodni, és Itt van az igazi vitahiány köztünk!
mert én azt mondom, hogy nem nyugtat meg azok sorsa, akikről egy kormánypártos hozzászóló csak annyit gondol, hogy "elvannak", esélytelenül, öt-hatmilliónyian.
Remélem cserélsz majd velük másfél év múlva, és ünnepelheted magad, mint a befőtt, egy ócska stelázsin....

integrans 2016.10.10. 15:36:06

@HaFr: Ennyi a reagálásod a nyílt törvények felettiségre hogy "és" ? Tényleg?

integrans 2016.10.10. 15:38:47

@Bánegressy: A világ, a látszat politikai rendszerek vermébe esett. A politika szektatikus jelleget öltött, és így antipolitikává vált.

zenonküp 2016.10.10. 16:00:56

@entrpnr:
Nagyon szeretem es tisztelem Arszenyij Gulugat.
Jo ismeroje a nemet klasszikus filozofianak, Schelling eletrajza egyenesen kivalo.
Elsorangu kozvetitoje es kepviseloje az europai ertekeknek.

Most On kovetkezik.

Mondjon valami Putyin elnokrol es a magyar miniszterelnokrol))

2016.10.10. 18:25:33

@entrpnr:
béndek péter neokonzervatív.

Moin Moin 2016.10.10. 19:24:02

Na és? Nagy Frigyesnek se volt exitstratégiája a hétéves háborúból: Kunersdorf után már az öngyilokra gondolt. Oszt aztán mégis megmurdalt Erzsébet cárnő, az utódja, a félkegyelmű III. Péter pedig jó orosz regimenteket küldött a nagy példakép, Frigyes megsegítésére...

...És ki tudja: talán megmurdal Merkel is és az utódja a félkegyelmű Frauke Perty lesz, aki elküldi a Bundeswehrt, megmenteni Orbánt!:-)

www.youtube.com/watch?v=8uIPG-UrANM

2016.10.10. 20:30:13

@integrans:
nem antipolitika, mert dominanciaharc van most is mint anno és az egyik, a nem liberális, a nyílt hatalmi eszközöket választja, autoriter elnyomó rezsimet üzemeltet. a populizmusnak ez az egyetlen és végső kifutása. a populizmus nem lehet nemzetközi(hiába van ott mindenütt), a populizmus nem lehet demokrácia, a populizmus csak a nacionalista diktatúrában juthat diadalra, míg vele szemben a liberalizmus, vagy más(?) plurális eszme csak akkor működőképes, amikor valamilyen, az "istenadta" számára is érzékelhető konjunkturális helyzet van és ez általános. nem csak egy kisebb területen, vagy egyes államokon belül van így, míg a többiben, a többségben ellenkezőleg.
tht?@Moin Moin: jön a háború.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.10. 21:09:32

@unionista‎: hát olyan neo- már nem vagyok 48 évesen

agent007 2016.10.10. 21:19:09

A Nepszabi kinyirasa mutatja hogy barmi johet ezutan...

Hidvégi Mihály 2016.10.11. 07:08:10

@entrpnr: Szívem csücske, kedves entrpnr, kérlek vándorolj ki Oroszországba ezután s onnét tudósíts nekünk ezután, hátha így majd meg tudjuk ismerni a mennyországot általad.

entrpnr 2016.10.11. 08:35:46

@zenonküp:
Nem tisztem dicsőíteni senkit, csak annyit mondanék, hogy azzal, hogy Putyin jóformán a teljes ellentettjét kezdte el csinálni annak, amit a "szabad világ vezetői", azzal már önmagában sok jót tett.

Nem tudom a későbbiekben mik a tervei és Oroszország milyen szerepet fog betölteni a világban, ha majd ott tartunk, akkor újra kell értékelni a dolgokat, de az utóbbi 1-2-3 évben nem volt haszontalan a tevékenységük. Legfőképpen azok számára, akik az egypólusú világrend hátrányait "élvezték".

2016.10.11. 09:35:57

@entrpnr:
ha nem az a terve, hogy felrobbantja a világot, akkor a kérdés máris eldőlt.
ti. marad a verseny a két világrend között és nem a Putyin a versenyképesebb.
annyira nem, hogy a hátrányait is csak növelni lesz képes, de mivel domináns, uralkodni vágyó típus, veszélyes.
viszont aki szeret nyílt elnyomó rezsimben élni, az jobb, ha marad. hamarosan alaposan kiélvezheti.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.11. 10:17:27

@Bánegressy:

"nem a Putyin a versenyképesebb"

Putyin személyes támogatottsága 80% körül van az oroszok között. Ugyanakkor az oroszok valami 56%-a szerint Oroszország nem jó úton halad. Ez a skizofrén állapot az oroszok problémája: hogy képesek kompartmentalizálni a két kérdést, ti. egyszerre azt gondolni, hogy jól is vannak vezetve meg hogy nem jó irányba is haladnak.

És ez az USA-ban is hasonló módon van: a Kongresszus (törvényhozás) támogatottsága alig haladja meg a 10%-ot, míg a saját képviselőjükkel és szenátorukkal a többség elégedett (végül is őket választották meg). Habár ott van egy magyarázat erre: mivel a képviselők és szenátorok elsődleges feladatának azt tekintik a választók, hogy a bődületes szövetségi költségvetésből ($10 milliárd _naponta_) minél többet hozzanak "haza" (ti. a tagállamukba és választókörzetükbe), amíg ezt többé-kevésbé képesek megtenni a képviselők/szenátorok, addig elégedettek velük a választóik. Az, hogy közben imperialista háborúkat vív az USA, egyeseknek fáj -- de mások meg abból is gazdagodnak (az Eisenhower elnök búcsúbeszédében megemlített katonai-ipari komplexum).

tamas11 2016.10.11. 10:32:03

@entrpnr:
ki lehet azt mondani, hogy mi az a másik pólus?
Mivel jellemezhető, és főleg, kik azok,, akik az 1-2-3 éves putyinit élvezhetik?
Ha nem háborós logika ez, (szóval a hatalmi tervektől független), akkor egy antikultúra, de kulturálatlanul. Hhogyan?
(Most látom, hogy közben BÁNEGRESSY is ugyanezt pedzegeti, iménti (09:35-ös hozzádzólásában).

2016.10.11. 10:49:35

@neoteny:
az a probléma, hogy a politikai osztály a csúcsokon teljesen össze van fonódva azzal, amit itt csak glob. pénzügyi hátérhának neveznek. egymás érdekeinek az érvényesítését segítik és ez valóban a demokráciát veszélyezteti, ráadásul árt pl. a versenyképességnek is. most az van, hogy helyreállhat a 2pólusú világrend(egy ideig); ez némileg korrigálhat a dolgokon. de az is lehet, hogy a gl.l felmelegedés, vagy valamilyen világkatasztrófa, esetleg a túlnépesedésből és a migrációból adódó gondok a szimpla túlélést helyezik előtérbe.
persze verseny ebben is elképzelhető: néhány 100- 1000 bhutani túlél 1.000.000.000 indiait, ugyanennyi újzélandi túléli Amerikát és Oroszhont és máris a kisebbek, a hátrányosabb helyzetűek nyertek meg egy komoly tétre menő globális versenyt.
sajnos egyetlen közép európai ország sincs túl jó helyzetben egy túlélési verseny szempontjából.
viszont, ha egy konszolidált 2pólusú világrend állna helyre(nem elképzelhető!), megint lehetnénk a legvidámabb barakk(sőt OV láthatólag erre is hajt)

2016.10.11. 11:24:04

@Bánegressy:
de miért kellene világversenyt hirdetni abban, hogy ki gyártja a legolcsóbb budikefét. miért van szüksége erre az emberiségnek? legyen globális verseny egészségügyben. nyilván mindig lesz hadiiparban. ezt az értelmiségnek nyilván meg kellenek próbálni az űrkutatás felé tolni. budikefe gyártásban nem kell globális verseny. autógyártásban sincs túl sok értelme. egész egyszerűen tudomásul kellene venni, hogy egy átlag ember olyan autóval jár, amilyet a környezetében előállítanak. hülyeség, hogy ehhez 20+ ország szükséges. ehhez maximum egy szövetséges szükséges. csakhogy a globális tőkepiac nem érdekelt abban, hogy modulárisan tervezett eszközök legyenek cserélhető alkatrészekkel. a google nemrég beszüntette az ara projektet.
www.youtube.com/watch?v=B7PWN-nLO68
mert az összes gyártó tiltakozott. ha egy mozdulattel kicserélhetsz egy hibás alkatrészt. vagy könnyedén bővítheted a már meglévő mobil eszközt, akkor nem fogod évente megvenni a forradalmian új telefont. az egyik unokaöcsém nagyon szomorú volt. kérdeztem tőle, hogy mi a problémája. és az volt, hogy megkapta az iphone 3-at. mert azt mondták a szülei, hogy megkapja kijavította nyelvtanból a hármast. de mire kijavította és megvették neki. éppen megjelent egy új modell: az iphone 3g. és abban már volt giroszkóp. de a régibe nem lehetett betenni egy iránytűt. hanem vedd meg az újat. és szomorú volt, hogy most akkor megint sok pénzt kellene kiadni egy iránytűért. kérdezte, hogy mit csináljon? kapjon hármast irodalomból. ha kijavítja, akkor megveszik neki az iphone 3g-t. de utána nyilván megjelenik az iphone 4. egy kisgyerek is felmérte, hogy itt átverés van. szergej bubka is tudott volna egyszer egy nagy világcsúcsot ugrani. de mindig csak egy centivel feljebb rakta a lécet. és megkérte a pénzt a rendezőktől. és havonta ugrott egy világcsúcsot. ezeknek a világversenyeknek egyre kevésbé van értelme. oké lehet egy autókiállítás. ki gyártja a legjobb szuperjárgányt. önvezető autóhoz fel kell festeni egy csíkot. azt tudja követni az autó. nem kell hozzá űrautó. persze lehet úgy is. csak a közösségnek (az adott városnak, vagy városrésznek kell eldönteni), hogy az adott utcákban egy adott sávban ilyen autók közlekedjenek. ahogyan van kerékpársáv is. persze az jó, hogy vannak nagyon szuper alakfelismerő algoritmusok. annak alkalmazási területei egészségügy, hadiipar, űrkutatás. egy fekete sávon egy automobil simán képes követni egy fehér vonalat. elemi eszközökkel. felsőbb matematika nélkül is. matematika párti vagyok persze, de főleg a háztartásokat kiszolgáló technológia értelmetlenül túl van bonyolítva. persze az jó, hogy a mosógép leméri, hogy mennyi ruhát raktak bele. vagy új dobmozgással jobban habosítja a mosószert. szuper. de ezért nem kellene újat venni. elegendő lenne egy upgrade. és adott esetben csak szoftveres. csakhogy az is úgy van összerakva, hogy egy régi készüléken már nem fut el a legújabb android. mert nem cél. azért, mert folyamatosan százcsillió dollár hitelt generálnak. és azt kellene újra és újra kitermelni azért, hogy egy a köznép számára nehezen megismerhető csoportosulás a világ ura lehessen. és ezek után, hogy ezek a zsidók, gyíkemberek, háttérhatalom stb. és amúgy valóban van ilyen csoport, amelyiknek a pénz az istene. és elég sok zsidó van közöttük. ami persze nem azt jelenti, hogy gyűlölni kellene fischeréket a szomszédban.

2016.10.11. 11:50:43

szóval egyszerűen a hitelpénz irányítja a gazdaságot. itt van a népszabadság esete. megszüntették a lapot. álljanak össze az újságírók. nyilván van annyi pénze, hogy vegyenek egy laptopot. nyilván jelentkeznek az előfizetők. keressenek meg egy nyomdát. az ad árajánlatot és a privát futárszolgálat kiviszi a napilapot. csak ez így nem működik. mert az újságírás már régen nem erről szól. ez nem sajtópiac. hanem hatalmi harc. a cnn "sztárriportere" is foglalkozott a népszabadság bezárásával. és erre a válasz az, hogy azért, mert egy judaista lap szűnt meg. elsődlegesen ez az oka. felteszem megszűnt a hétvégén több lap indult és szűnt meg a világban. a zsidó cnn számára a zsidó lapok a fontosak. ha valaki ezen a kijelentésen felhúzza magát pro vagy kontra, akkor az az ő problémája. a világ így működik. a közéletet elsősorban származás és a vallás mozgatja. és ha ezt egy népcsoport eltagadja, akkor kizárólag a pénz. és így azt a játékot játsszuk, hogy ki lesz az az egy, aki uralkodhat a többi felett. és erre mondják azt, hogy liberális demokrácia, szabad sajtó, szabad piac.

a népszabadság újságírói mellől a tőkéstársat zavarták el. pontosabban kivásárolták. azt mondták, hogy x milliárdot és húzzon az országból. és ennyit megért mészárosnak, habonynak, rogánnak vagy akárkinek. mert ennél többet lopnak. de a népszabadság újságíróinak többsége (nyilván nem mindegyik, de a többségük mégis csak) alig várja, hogy az ellenoldal lopjon. vagy legalábbis az ő totális vallásuk, ideológiájuk érvényesüljön. miközben annak nincs valódi támogatása. mert csak egy szűk kör megy ki velük tüntetni. ez legfeljebb néhány száz család, legfeljebb néhány ezer ember. akik ugyanúgy uralkodni akarnak az ország felett, mint orbánék. csak ők a nyugat helytartói akarnak lenni. orbán ezzel szemben eljátssza, hogy megvédi kelet népét. és ezzel könnyedén többséget szerez. ha egy kutyát leszopna és hozzátenné, hogy az egy magyar eb, akkor is nyerne feltéve, hogy vele szemben a "liberálisok" állnak. orbánt jelen állás szerint jobbról lehet leváltani. a legnagyobb "spekulánsok" nem véletlen édesgetik magukhoz vonát. persze manipulációk hosszú sorával ki lehet hozni valami patthelyzetet. de így csak a vallásháború élesedik. ebben a helyzetben sajnos nem látszik másik megoldás, mint a modern kori szekularizáció. zsidók balra, keresztények jobbra. és ez nem azt jelenti, hogy ezek után nem lehet békésen együtt élni. szinte csak így lehet. állandó balhé lesz, hogy miért szűnik meg a piacon a veszteséges népszabadság. azért, mert azt könnyedén kivásárolja egy kormányközeli. ahogyan könnyedén kivásárolták az egész országot. és emberek milliót baszták ki az utcára. úgy, hogy nem aggódott az cnn, az amerikai nagykövetség, az európai bizottság. ezek akkor éppen tapsoltak. az ensz közgyűlést kellene még összehívni. és elmondani, hogy magyarországon egy állampárti, pártállami napilap esetleges megszűnésével vége a demokráciának.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.11. 11:52:57

@Bánegressy:

"az a probléma, hogy a politikai osztály a csúcsokon teljesen össze van fonódva azzal, amit itt csak glob. pénzügyi hátérhának neveznek. egymás érdekeinek az érvényesítését segítik és ez valóban a demokráciát veszélyezteti, ráadásul árt pl. a versenyképességnek is."

Így igaz; viszont a politikai osztály birtokolja a "jogos" erőszakmonopóliumot -- ezért is fonódik vele össze a "globális pénzügyi háttérhatalom". Minél több hatalma van a politikai osztálynak, annál nagyobb az összefonódás. A politikai osztályok viszont a hatalmuk kiterjesztésében érdekeltek: állandóan tolják a propagandát, hogy majd ők megoldják a választók problémáit -- holott semmi ilyesmit nem tesznek, hanem a saját és összefonódott támogatóik pecsenyéjét sütögetik.

"helyreállhat a 2pólusú világrend(egy ideig); ez némileg korrigálhat a dolgokon"

Nem látom, hogy ez a korrekció hogyan lenne jó a széles tömegeknek. A mezei polgár ellensége nem a másik póluson élő mezei polgár, hanem a saját politikai osztálya és az azzal összefonódó, a korrekció révén lokálisan polarizált "pénzügyi háttérhatalom".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.11. 12:23:10

@unionista‎:

"háztartásokat kiszolgáló technológia értelmetlenül túl van bonyolítva. persze az jó, hogy a mosógép leméri, hogy mennyi ruhát raktak bele. vagy új dobmozgással jobban habosítja a mosószert. szuper. de ezért nem kellene újat venni. elegendő lenne egy upgrade. és adott esetben csak szoftveres. csakhogy az is úgy van összerakva, hogy egy régi készüléken már nem fut el a legújabb android. mert nem cél."

Ha a köznépnek olyan mosógép kell, amiről te itt álmodozol, akkor hajlandó is fizetni érte: nosza, gyártsál olyat. De erre nem vagy képes: hanem piacvédelmet akarsz, hogy az általad gyártott mosógép árát mesterségesen felemelhesd, mert a versenytárs mosógépeket csak vámmal terhelten veheti meg a köznép. Vagyis elszegényíteni akarod a köznépet: hogy többet fizessen a mosógépért, mint amennyiért megveheti a versenytársat. Magad számára akarod biztosítani az extraprofitot.

2016.10.11. 12:29:22

@neoteny:
orbán éppen abból csinált "diktatúrát", hogy részben szembe ment ezekkel. és a helyi "nemzeti" "nagytőkésekkel" fonódik össze.

és azért nem bukott el, mert előzetesen lepaktált a németekkel. azt lehetett látni, hogy gyurcsány elbukik. és a válság után is egyértelmű volt: a bajnai féle stabilizáció ha sikeres is lesz (az volt), akkor sem lesz elegendő ideje arra, hogy ezt a köznéppel elismertesse. ezért borítékolható volt, hogy a szociálliberális koalíciós bukása. ezt felmérték berlinben. egzecíroztatták orbánt. persze ő sem akar valódi szabadságot, hanem egy félfeudális-félkapitalista világot épít ki. de szemben áll a globális finánctőkével. azért állítják be fasisztának. orbán egy politikus aki 25 éve ráérzett arra, hogy ezzel a világgal kell szembehelyezkedni. vagy egyszerűen csak megsértődött. mert nyilvánvaló, hogy ő volt messze a legtehetségesebb politikus a rendszerváltók közül soros csak a másodvonalba sorolta. az szdsz középszerű emberei mögé. és orbán úgy képzelte, hogy az unortodox, illiberális nacionalizmus politikai sikerre vihető. akkor, amikor erre magyarországon még nagyon kevesen gondoltak. ma meg már szinte senki sem gondolja az ellenkezőjét. azt, hogy az ortodox liberálisoknak a többségre a közel jövőben esélyük lehet.

tehát orbán éppen nem a globális pénztőkével fonódott össze. hanem azokkal, akik azt félszívvel támogatják. a környéken ilyenek a bajorok. az országon belül pedig azok az oligarchák, akik a multik kiszorítására alapoznák a gazdagságot. és ezt a köznép masszívan támogatja.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.11. 12:53:03

@unionista‎:

Elfogadható analízis: csak az nem derül ki belőle, hogy a köznépnek mi ebben a jó.

Még ha nem is esik vissza a magyar gazdaság a fehérorosz gazdaság szintjére, elég az, ha a gazdasági növekedés elmaradása miatt a fehéroroszok érik be a magyarokat, nem a magyarok a legszegényebb NSzK tartomány szintjét.

2016.10.11. 13:58:15

@neoteny:
identitás takarítás. sok-sok csúnya foltot és rákent piszkot most tisztára hazudott az identitás kurzus. a magyar név megint szép. (:D) még a kutya is jobban érzi magát, ha megszabadítják a mocsoktól(mocskától. a mangalica h.-icum pl. nem)
aztán. nagyot mer a főnök, mi is nagyobbak vagyunk. megemelte a nemzetet. tartást[:))] adott neki.
vagy valami ilyesmi lehet
@unionista‎: egyébként, ha ez valóban vallásháború és minden erőforrás fölött a gyíkemberek gyakorolnak ellenőrzést, akkor sajnos megint arra kényszerül a másik fél, hogy a "végsőkig" kelljen harcolnia a győzelemért, különben ez a groteszk karikatúrája önmagának, ami most, állandósul és elkezd az ő oldalán álló köz fejében is problémákat okozni. hogy lehet így eljutni a végső győzelemig?
Putyin öl. Putyin fenyeget atommal. de azonkívül, hogy mellé áll, tud-e valamit elérni akár OV, vagy pláne a kis szefárd ;)
lesz-e belőlünk legvidámabb barakk végre már megint? alig várom :D
magyarok! lesz rubelotok. az lesz ráírva: PENGŐ (vagy forint)

zenonküp 2016.10.11. 15:16:09

@entrpnr:
Az utobbi egy-ket-harom evben....

Ljudmila magan iskolajaban gyultek ossze a tanitvanyok, ugye nem kell felni, kerdeztek a gyerekek?
Nem, mondta.
Az allando belovesektol alig hallottak egymast.

Ogyesszai ismerosom februar elejen tunt el.
Megint az ATO-ba ment.
Egy katlancsatat meg tulelt.

Nem folytatom tovabb, izles nelkuli lenne.

almodhi 2016.10.11. 17:50:09

@entrpnr:

"Mit adott nekünk ami, miatt egyértelműen jobb, mint bármi más rendszer?"

Sőt: mit adtak nekünk a rómaiak?

www.youtube.com/watch?v=J2Bx19qJ_Vs

Voyager10 2016.10.11. 20:15:54

@bircaman maxval szerkesztő: Megint írogatsz kis pofám? Úgy örülök neked mint egy nemi betegségnek...

2016.10.12. 09:46:47

@neoteny:
tölgyessy péter megmagyarázza, hogy van egy posztkommunista/prefasiszta népvezér. és ennyi. nincs exit stratégiája.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.12. 10:19:18

@unionista‎:

"nincs exit stratégiája."

A német _Volk_-nak sem volt exit stratégiája a Harmadik Birodalomból. A szovjet-orosz népnek sem volt exit stratégiája Sztálin uralma alól.

2016.10.12. 11:01:06

@neoteny:
és a kínaiaknak mao uralma alól.

a különbség az, hogy orbánt szabad választásokon le lehet váltani.

2016.10.12. 11:26:43

@biohouse:
nyugaton félnek orbántól. mert aki szembefordult vele az elbukott. a legjobb forgatókönyv churchill plan 2.0. egy dunai német-magyar kiegyezés. magyarország ugyanolyan közép-európai szabadállam, mint ausztria vagy bajorország.

merkel nem hozta létre mitteleurópát. nem lett közép-európa szövetségi kancellárja. pedig lehetett volna ha a menekült kérdésben "férfi". csak vendégmunkásokat fogad be és mint "nő" átmenetileg gyerekeket kísérőkkel). ez esetben mindenki őt ünnepelné. a közép európai föderáció népességben/katonai potenciálban (nem valós erőben, hanem potenciálban) eléri az orosz federáciáját. gazdasági értelemben megközelíti (német svájccal meghaladja) a brit-francia antant kordiált. ez esetben német egység külső támogatókat kap és lényegében létrejön a negyedik birodalom. amelyik komoly befolyást szerezhet a keleti indoárja területeken. persze ettől még ez marad a németek terve. csak úgy tűnik, hogy ehhez egy kicsit náculniuk kell. csak nehogy túlságosan.

2016.10.12. 11:35:34

@unionista‎:
szoktam én ezeken gondolkodni ám magamtól is és van benne valami, hogy egy ennyire apokaliptikusnak ígérkező közel/jövendő ilyen orákulumokat szül, mint ez e'.
ez amiatt is van, hogy tkp egy egész addigi civilizációs folyamat és a benne foglalt tömegek elbizonytalanodnak, útvesztőbe értek és csak ilyenek maradtak, akiknek a nem saját szempontjukból, hanem ebből a helyzetből exit stratégiája sokak számára az egyetlen és meggyőző, bár az életből való exitet jelentheti, de mivel mindenki úgy gondolja, hogy majd a másik/akon kezdődik és neki meg lehet úszni, hát hajrá!
egy biztos. amikor nem lokálisan ilyen sürgető cselekvésre van szükség, akkor mindig az ilyenek ébrednek először, a "jók", meg csak akkor, amikor már túl sok az áldozat és amikor a probléma, amire a "jók" egészen addig nem találtak(valójában nem is kerestek) valódi megoldást, már maga ez az orákulum, az ő cselekedetei, az ő megoldásai (hitler, sztalin, mussolini bla-bla-bla), ami viszont - áldozat ilyenkor már nem számít - könnyebben megoldható és megoldandó, mint az ami az orákulumot szülte.
erre mondom én: jön a háború (nem :D)
úgyhogy a válaszom a blog címére:
neki nincs is szüksége exit stratégiára ! :D
amikor a felek egy mérhető, komoly erőt jelentő része számára EZ A(gyors, mindenki(a többség) számára megoldást jelentő ALTERNATÍVA és a másikaknak meg semmilyen(meggyőző) nincs, akkor az ilyenek számára az exit stratégia tök fölösleges. meg sem fordul a fejibe. minek az?
lennének csak a "humánus" oldalnak ilyen nagysándori elképzelései - liberális, fájdalom/megszorítás mentes kiadásban, de legalább nem kéne hozzájuk egy olyan magyarázat litánia, mint egynémely gyógyszer lehetséges mellékhatásainak a leírása a gyógyszerdobozban, már nem fájna a fejü(n)k! :D

2016.10.12. 12:01:56

@unionista‎:
azért ebben, vagy emögött van egy fontos probléma ami az unionista birodalmi gondolkodásból mindig kifelejtődik éspedig szerintem ez a birodalom népességének száma és szerkezete. még a végeken is. ebben nincs gyors megoldás. és ráadásul etnikai és szociális, életkor megoszlási szerkezeti probléma.
ahonnan a jövevények jönnek, ott meg mintha osztódással szaporodnának(még út közben is)
szerintem a birodalmakat sosem pusztán a valakik fejében lévő eszme és ambíció hozta létre, hanem a mögöttük álló óriási népesség, benne sok-sok tenni(hazáért halni) akaró és növekvő számú fiatal.
gyerünk szaporodni!
ugyanakkor (ráadásul) léteznek ma már európán, amerikán kívül is birodalmak, akik bele akarnak szólni a világ dolgaiba.
csak mondom

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.12. 13:36:14

@unionista‎:

"orbánt szabad választásokon le lehet váltani"

No látod: akkor már van is exit stratégia.

Khonsu 2016.10.12. 13:58:55

@Bánegressy:

Hogy még bonyolultabb legyen, nem is egy "glob. pénzügyi hátérhá" van, hanem rögtön kettő. Egy régi és egy új generáció. A régi össze van fonódva, az úm nem, illetve sokkal kevésbé, amit egyre nehezebben visel, mert emiatt hátrányok érik. (pl. kezd rájuk szállni az elsővel összefonódott politikai osztály az adó(nem)fizetési szokásaikért)
Hogy még egy csavart vigyünk bele a két gazdasági generáció között is erős szálak vannak, nem teljesen szeparáltak, miközben az új igyekszik maga alá gyűrni a régit, míg azok a végsőkig kapaszkodnak pozícióikba.

Ezzel párhuzamosan ott a társadalom, mely szintén két "generációra" tagozódik (ez nem teljesen az, ami nálunk alakul, a mienk rondább ügy, mi a kelet-nyugat mentén szakadunk, nem a "régi-új világ" mentén). A társadalomban szintén a korábbi generációk van jobban összefonódva a politikai osztállyal, míg az újabb generációk leginkább valós képviselet nélküliek, útkeresés zajlik, nem találkozik a kínálat a keresletükkel.

Erre jött be a válság, és buktak ki a rendszerhibák. A helyzetre még rátesz egy lapáttal a "Putyin és a többiek baráti kör", benne vagy mellette az "orákulumokkal".

Szóval van egy régi gazdasági és társadalmi generáció, alaposan összefonódva a politikai osztállyal, és van egy új, melyet egyre inkább zavar az előbbiek ténykedése és ezért hatalomátvételre készül (és mellesleg a kreativitásából él, ebben is igencsak kreatív lesz). Az idő pedig kérlelhetetlenül múlik, ami gyakorlatilag sorsszerűvé teszi a váltást.

Ráadásul az a "mókás" helyzet állt elő, hogy a megszilárdult viszonyok szétverésével a baráti kör az orákulumokkal gyakorlatilag ezt az átrendeződést sietteti, aminek az eredménye egy sokkal erősebb, és egyben rájuk nézve sokkal veszélyesebb "nyugati" civilizáció lesz, amely fölött a mély átrendeződés következtében, az addigi kontrolljukat, be- és áttekintésüket is elveszítik.

Néhány politikai "Darwin-díjat" ki fognak itt osztani a közeljövőben, azt hiszem. :)

Hogy az átrendeződés mennyire lesz sima ügy, az sok mindentől függ, az orákulumok ténykedése nagyon eldurvíthatja.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.12. 14:14:25

@neoteny: de hát nem lehet... nincs és nem lesz szabad a választás

2016.10.12. 14:32:40

@neoteny:
hogyan lehet leváltani? a filoszemita értelmiségnek erről lövésük sincsen. és erre mondják azt, hogy ez így nem egy szabad világ.

2016.10.12. 14:36:17

@Khonsu:
magyarországon nem nagyon látni ezt az államtól függetlenedni akaró fiatalokat. aki így gondolkodik az kivándorol(t). ebből egy szűkülő elit következik. paradox módon még zártabb, irányítottabb, tervezettebb gazdaság és tradicionális, retrográd kultúra.

2016.10.12. 14:41:02

@unionista‎:
@Bánegressy: egyébként nincs teljesen igazam, mert pl Dzsingisz egy jóval kisebb, de agresszív népességgel hódította magához a birodalmi terjeszkedéshez szükséges kellő létszámú Mongol nomádokat.
úh. próbálkozni mindig lehet

Khonsu 2016.10.12. 14:42:41

@unionista‎:

Nyugaton nem Orbántól félnek, hanem a kártételétől. Szélsőséges példa, de kicsit ahhoz hasonlít ez a félelem, mint az "arab tavasz" idején a helyi diktátorok és uralkodók félelme, akik előre megmondták, hogy rossz vége lehet a bukásuknak, és kontrollálhatatlan események fognak beindulni a rendszer szétesésével.

Én inkább így értelmezem az Orbán és társainak ténykedésével szembeni nyugati félelmeket. Nem a zsenialitásuktól tartanak, azt csak az orákulumok szeretik elhitetni (és elhinni).

2016.10.12. 14:42:46

@HaFr:
a pkp a külső és belső emigránsokra és családtagjaikra koncentrálhat. ebből lehet 1%. ehhez is 50 ezer szavazó kell. és most ennek van meg az 1%-a.

2016.10.12. 14:43:27

@unionista‎:
csak nem? megint? rárontani? (félve: a nemzetre?)
mindegy. akkor majd az antiszemita Vona (kis szefárd :D) megoldja.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.12. 14:53:40

@unionista‎:

"hogyan lehet leváltani?"

Ha nem lehet leváltani, akkor még sincs exit stratégia, mint ahogy nem volt a német _Volk_-nak a Harmadik Birodalomban, vagy a szovjet-orosz népnek nem volt Sztálin uralma alól, vagy ahogy a kínai népnek nem volt Mao uralma alól.

Khonsu 2016.10.12. 14:54:36

@unionista‎:

Ezt írtam is, hogy nálunk más a helyzet. Itt a két tábor kelteti-nyugati kötődés, szimpátia alapján különül el.

Ez a veszélyesebb, mert a két világ ütközőzónájává teheti az országot. A társadalom szélsőséges kettészakadása első körben teljesen működésképtelenné teheti az országot. (képzeld el, ha mindenféle együttműködés, kapcsolat, kommunikáció megszűnik egy ország lakosságának két része között, miközben minden téren a másik rész ellen fordulnak)

A folytatás pedig már a nemzetközi helyzettől függ. Meddig mennek el az oroszok, mennyire lesz durva a nyugati "rekonfiguráció" és annak végeredménye, lesz-e újabb globális válság, stb.

Legrosszabb esetben mondjuk egyik vagy másik, esetleg mindkét hatalmi tömb "zöldemberkéi" is megjelenhetnek az országban egyszer, és onnan már nincs visszaút.

2016.10.12. 14:56:38

@Khonsu:
a kocsma népének megfejtése az, hogy a cigány kultúra elsőbbséget hirdet a zsidókkal és a zsidókeresztényekkel szemben. a jobboldali "zsidók" valójában közéjük keveredő cigányok. ez sanyi haverom elmélete.
alfahir.hu/sites/default/files/kepek/hegedus_zsuzsa_malaccal.jpg
szabadibela.hu/wp-content/uploads/2014/01/heged%C5%B1s-zsuzsa-%C3%A9s-orb%C3%A1n-viktor.jpg
ez nem egy politikailag korrekt állítás. de ettől még lehet benne igazság. ez egy etnikai konfliktus.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.12. 15:09:00

@unionista‎:

"lehet benne igazság. ez egy etnikai konfliktus."

A lehetőség nem bizonyosság.

Khonsu 2016.10.12. 15:13:28

@unionista‎:

Van ugyan etnikai konfliktus is, elsősorban a vidéki kistelepüléseken, de egyáltalán nem olyan súlyúak, mint a politikai konfliktusok, inkább csak némileg rárakódnak arra. Ha súlyos etnikai konfliktus lenne az országban, akkor már rég a Jobbik kormányozna 2/3-al, és nem épp a néppártosodáson dolgozna ellenzékből.

Az etnikai konfliktus a problémáink között országos átlagban a sokadik helyen szerepel, persze helyileg lehetnek kiugró esetek és valószínűleg vannak is, de ezek a lokális helyzetek országosan nem érik el az ingerküszöböt (néha, egy-egy szélsőséges esettől eltekintve).

A maga módján van logika abban amiket írsz, de szerintem a konfliktus nem, vagy csak elhanyagolható részben etnikai alapú, így az elméleteid nem húzhatóak rá a valós helyzetre, szerintem.

Lokálisan ettől még persze lehet aktualitásuk.

2016.10.12. 15:22:37

@neoteny:
le lehet váltani, csak a polgári neveltetéssel nagyon nehéz. mert ahhoz például le kellene "cigányozni". hitlert is úgy kellett volna megbuktatni. a führerprinzip semmi egyéb, mint a cigány vezérkultúra elsőbbsége a zsidókkal és zsidókeresztényekkel szemben. ez egy etnikai konfliktus. aminek láthatóan senki sem tudja a civilizált feloldását. fel sem lehet vetni. ez esetben le kell játszani.

2016.10.12. 15:22:37

@neoteny:
le lehet váltani, csak a polgári neveltetéssel nagyon nehéz. mert ahhoz például le kellene "cigányozni". hitlert is úgy kellett volna megbuktatni. a führerprinzip semmi egyéb, mint a cigány vezérkultúra elsőbbsége a zsidókkal és zsidókeresztényekkel szemben. ez egy etnikai konfliktus. aminek láthatóan senki sem tudja a civilizált feloldását. fel sem lehet vetni. ez esetben le kell játszani.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.12. 15:32:21

@unionista‎:

Érdekes teória: akkor hát

- Nagy Sándor
- Julius Caesar
- Dzsingisz kán
- Napóleon
- Lenin
- Mussolini
- Hitler
- Sztálin
- Mao

mind cigányok voltak?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.12. 15:35:20

@unionista‎:

"le lehet váltani, csak a polgári neveltetéssel nagyon nehéz. mert ahhoz például le kellene "cigányozni"."

Aha. Pl. 2014-ben azért szerzett csaknem 2/3-ot a parlamentben a szavazatok ~45%-val, mert a sok polgári neveltetésű ellenzék nem volt hajlandó ill. képes "lecigányozni".

2016.10.12. 15:43:15

@Khonsu: @neoteny: @unionista‎:
ha jól megkapirgáljuk, az etnikai konfliktusok mindig csak egy politikai haszonélvező réteg, mondjuk ki: politikai szarkeverők manipulációi következtében válnak valódi konfliktusokká.
az etnikumok magukban, többnyire képesek a konfliktusaikat kezelni.
vagyis nem azt kell leleplezni, hogy valaki milyen etnikai hátterű politikai kultúra jegyében akar eltörölni másokat, hanem, hogy ezzel mik a valódi politikai céljai sallangok nélkül és ezzel visszaérkeztünk a (askenázi zsidó) liberalizmushoz. mindig minden jelenséget önmagát értelmezni és megmagyarázni. olyan mint a gyógyszeripar fejlődési útja a kutatásokon át egészen a diszkrét sejt(csoport) orientált hatóanyagokig. már sok mindent lehet gyógyítani, de az emberiségnek esélye nincs

2016.10.12. 17:00:43

@Khonsu:
nem magyar-cigány konfliktus erősödik. azt 25 éve a "liberális" média minden eszközzel próbálja felerősíteni. ezek a csoportok néhány problémás településtől, vagy településrésztől eltekintve többé kevésbé integrálódtak csak nagyon alacsony szinten. sok esetben botswana fejlettséggel, de a népek együtt élnek.

elég sok cigányt kérdeztem. igaz, hogy nem országos mintavétel, hanem csak megyei. de lényegében mindenki azt mondta, hogy nem "leszaporodni" a többséget. hanem azokban a kistérségekben ahol jelen vannak magyar-cigány etnikai egyensúlyt próbálnak létrehozni. úgy, hogy a fölösleg szóródik. tehát gyakorlatilag azt mondják, hogy ők lesznek a kelet-közép európai közvetítő nép. erre egy szövetségi iskolarendszerből kikerülő németes cigányság képes lehet. ez teremtené meg számukra a tömeges felzárkózás lehetőségét. ez azt jelenti, hogy magyar, román, szlovák, lengyel cigány zárvány csoportokból létrejön egy működő hálózat, ami nyugat felé németországhoz kapcsolódik és összeköti a baltikumot és a balkánt. ez azt jelenti, hogy lényegében az askenázi zsidók helyébe lépnek. a filoszemiták ezt élik meg úgy, hogy "fasizmus".

egy példa. a hírmagyarázat, háttérelemzés hagyományosan zsidó szerepkör a médiában. csakhogy ezt németes cigány mintákat felmutatva például nógrádi györgy tölti be. aki ott van minden községben. szeretik és tisztelik (!) az emberek. és az unió külső határain igen is erőt kell demonstrálni. valamelyik azt mondta, hogy az öccse németül tanul, mint a "professzor" úr és eldöntötte, hogy sváb felesége lesz. és majd utazik kínába. oké, ez egy gyerek naivitása. a médiában keresik sikeres mintákat. a való világ és az x faktor után nógrádi györgy a cigány gyerekek számára válik mintaadóvá. így nem csak a külkereskedelmet vehetik át, hanem akár a külpolitikai elemzést. orbán szinte csak olyan ágazatokat erősít, amelyekben a cigányság hagyományosan erős: állattartás, építőipar, jövedéki ipar, sportiskolák. szerintem ez szimplán egy cigány- zsidó/zsidókeresztény konfliktus arról, hogy melyik kisebbség kapjon elsőbbséget. a zsidók, zsidókeresztények szoros kapcsolatot akarnak az atlanti, transzatlanti világgal. mert etnikai értelemben oda kötődnek. a cigányság a nyugat-európával való szembefordulásban érdekelt. "menjenek a picsába". persze lehet, hogy tévedek.

2016.10.12. 19:12:22

@neoteny:
dzsingisz kán, és mao nem görög-római-zsidókeresztény kultúrkörben nevelkedtek. sztálin sem.

nem arról van szó, hogy egyik eredetből következik a vezérelvűség. az egy viszonyrendszerben értelmezhető. a zsidók ebből a észak-afrikai/balkáni evolúciós ágból a szellemi tudást integrálták. a zsidó kultúra a pénzt és az abból fakadó lehetőségeket próbálja összekapcsolni a cigányság szellemi tudásával és a művészi képességeivel. a jelenkorban is ezt csinálják. azt mondják, hogy a proto-indoeurópai többség elnyomja a cigányságot. ezért van szükség pozitív diszkriminációra. amit a liberális zsidóság garantál. a zsidó szociógiósuk, filozófusok, jogvédők, újságírók, civilek stb. a magániskolák a zsidók mellett elsősorban a cigányokat fogadják be. de csak viszonylag kis számban. a zsidókeresztények ugyanezt csinálják. a többit ott hagyják a kültelki cigánysoron. oldja meg a többség. igen ám, de ha egy eredetcsoportból elviszik az értelmiséget, akkor maradnak azok, akik azt mondják, hogy a zsidó és zsidókeresztény világgal szemben erőt kell demonstrálni.

napóleon egyenes férfiágon "fekete" volt. hitler is.

Napoleon Bonaparte belonged to haplogroup E1b1b1c1* (E-M34*). This haplogroup has its highest concentration in Ethiopia and in the Near East (Jordan). According to the authors of the study, "Probably Napoléon also knew his remote African patrilineal origins, because Francesco Buonaparte (the Giovanni son), who was a mercenary under the orders of the Genoa Republic in Ajaccio in 1490, was nicknamed “The Maur of Sarzane”.

Adolf Hitler
According to research published in 2004, Adolf Hitler, dictator of Germany during 1933–1945, likely belonged to Y-DNA haplogroup E-M35 ("E1b1b1"), a haplogroup which originated in East Africa about 22,400 years BP.

szerintem mussolini is. de erről nincs adat. általában nagyon keveset tudunk a történelmi szereplők valós származásáról. ez egy nyitott kérdés. rassz jegyekből nagyon meredek következtetni.

20-25 ezer évvel ezelőtt létrejött y-kromoszómák jelenkori eloszlását ábrázolja.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/Haplogroups_europe.png
ennek mintha lenne politikai relevanciája. nagy sándor is lehetett "fekete" (E). de például maxval a birca is az. ő nem cigány identitású. mert maga a cigányság nagyon vegyes társaság. ezért is nem tudnak összefogni. de rendszerint ez a "fekete" (E) csoport választódik ki közülük. őket az őseurázsiaiak (~jobbik) próbálja kontrollálni.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/Haplogroup_R1b_(Y-DNA).PNG
a feltétlezett "turáni" őshazák helyén jelenleg őseurázsiai kultúra él. kelet turkesztániak azt mondják, hogy ők az ősmagyarok rokonai. a nagy kurutaj népei. és könnyen lehet. és a vicc, hogy ők a nyugat-indoeurópaiakkal ők a legközelebbi rokonok. de ez megmagyarázza azt, hogy a jobbikban miért vannak ott a svábok. persze lehet, hogy mindez csak belemagyarázás. abban igazad van, hogy ez null hipotézisnek is kevés. nincs elegendő adat. mert ez a téma a közéletben tabusítva van. azért, hogy nehogy ebből háborúk adódjanak. félre értelmezve, hogy vannak "jó" és "rossz" eredetek. nyilván nincs ilyen. kiválasztott nép sincs. legjobb tudásunk szerint kifejezetten a zsidókra jellemző ősanya sincs. a zsidó szórvány nőágon tartja magát nyilván. könnyen lehet, hogy nincs ilyen nőág. persze lehet. ezt sem tudjuk. noé három fia sém, hám és jáfet a legenda szerint három különböző leszármazás. és ebből a hámi népek feketék. de a markerek nem hasonlítanak. tehát nem lehetnek noé fiai. itt jön az eretnekség netovábbja. mi van ha noe = nő volt. kínaiul a nő = nű. hivatalosan ez egy véletlen egyezés. de mi van ha noe nő volt. az özönvíz után kevés nő maradt életben. és sém, hám, és jáfet több férfitől és egy nőtől (noe-tól) ered. persze ezek jelenleg nem tekinthetők komoly felvetéseknek. csak hogyan származhatnak egy férfitól olyan y-kromoszómák, amelyek legjobb tudásunk szerint nem egy időben jöttek létre. ez úgy lehet, hogy ezek a fiúk egy nőtől születtek. de persze ez már teljesen komolytalan. és lehet, hogy ez az egész entikai konfliktus egy ócska belemagyarázás. fasiszta, kretén, idióták elképzelése. onnantól kezdve nincs racionális magyarázat, se cáfolat. le kell játszani.

2016.10.12. 19:51:58

és ugye mivel nincsenek racionális magyarázatok ezért a közélet irracionális feltétezések mentén zajlik. vallásháború jellege van. egyrészt van egy szexista felosztás. baloldal feminin, jobboldal maszkulin. másrészt egy etnicista. harmadrészt pedig familiaritás magyarázatok. családi összefonódások.

a megszűnő népszabadság főszerkesztőjének testvére a lap főtanácsadója. aki korábban a legnagyobb bulvárlap főszerkesztője volt, de onnan távozni kényszerült, mivel véletlenül elütött egy biciklist. ez azt jelenti, hogy a legnagyobb politikai napilap és a legnagyobb bulvárlap egy testvérpár kezébe került. akik most pozíciót vesztenek. kiállnak a térre és mesélnek arról, hogy vége van a sajtószabadságnak. de ezek az emberek nem nagyobb műveltséggel rendelkező emberek, még csak nem is nagyon gazdagok. felmerül, hogy valakik irányítják őket. valakiket kiszolgálnak. a cnn számára a népszabadság miért olyan fontos, hogy a "sztárriporter" beszámolnak róla. a klubrádió vagy bizonyos civilek miért olyan fontosak a clinton klán számára. vagy obama elnöknek. neki a fehérgyarmatiak is olyan fontosak? vagy a gyügyeiek? ugye nem az a demokrácia, hogy ők alsóbbrendűek. és van egy kiválasztott nép. csak van egy ilyen látszat. a fasiszta, ididóta, kretének mondják azt, hogy kilóg a lóláb.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.12. 19:52:25

@unionista‎:

"ez az egész entikai konfliktus egy ócska belemagyarázás. fasiszta, kretén, idióták elképzelése. onnantól kezdve nincs racionális magyarázat, se cáfolat."

Az utolsó mondatbeli állítás nem következik az előtte állókból.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.12. 19:53:27

@unionista‎:

"le lehet váltani, csak a polgári neveltetéssel nagyon nehéz. mert ahhoz például le kellene "cigányozni"."

Aha. Pl. 2014-ben azért szerzett csaknem 2/3-ot a parlamentben a szavazatok ~45%-val, mert a sok polgári neveltetésű ellenzék nem volt hajlandó ill. képes "lecigányozni".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.12. 20:06:49

@unionista‎:

"mivel nincsenek racionális magyarázatok"

Ez egy puszta állítás, aminek a helyessége nem került megmutatásra.

Itt van pl. egy racionális magyarázat:

www.burmalibrary.org/docs13/The_Dictators_Handbook.pdf

2016.10.12. 21:58:06

@neoteny:
mert lehet, hogy az. nem tudjuk. sanyi haverom elmélete az, hogy amíg a magyarok nézték a szomszédokat, lenke nénit és taki bácsit a tévében addig a zsidó baloldal és a zsidókeresztény jobboldal összeszervezkedtek azért, hogy rendszert váltsanak. és leosztották a lapokat. paritásos alapon jelölik ki a főhivatalnokokat. összevesztek azon, hogy kié legyen a magyar az egyes. és kié a kettes. de ezen nem a magyarok vitáztak hanem a magyaroszági zsidók és zsidókeresztények. lényegében ezt mondta csurka istván. azt, hogy a zsidó írók azért világhírűek, mert rendelkeznek egy nemzetközi kiadói hálózattal. és az irodalomban is hegemón pozíciókra törekednek. a modernitás hamis zászlai alatt a céljuk, hogy felszámolják a népi írókat és a nemzeti keresztény hagyományt. a polgári módon gondolkodó értelmiség körében megegyezés volt abban, hogy csurka egy fasiszta, idióta, kretén. mert olyan nincs, hogy a sémita csoportok összetartanak. az is csak egy véletlen, hogy a jelenlegi bíboros zsidó származású. és az előző is az volt. mert a római katolikus egyház nyilván nyilván nem faji alapon szerveződik. a római katolikus klérus nem egy törzsi jelleggel működő szekta. és olyan sincs, hogy zsidó klánok uralkodnak a kereskedelmi bankokban, kereskedelmi médiában. véletlenül kerülnek oda. a jogvédők a többséget és a kisebbséget érintő jogsértéseket egyenlő módon bírálják el a magyar-cigány konfliktusokban. hiszen ők abszolút pártatlan civilek és nem külföldi alapítványok által pénzelt családtagjai ennek a csoportosulásnak. hiszen ha bármi ilyen létezne, akkor ezt a csoportosulást lényegében ki kellene utasítani az országból. de ilyen nincs. hiszen ez a zsidóságra nem jellemző. minden ilyen kitaláció.

nem vagyok se szemita, se antiszemita. tudunk eredetet mérni. ha ez problémás, akkor mérjünk. a mai tudásunk szerint kiderül, hogy a zsidók fele nem sémita. egy részük a kelet-indoeurópaiakhoz hasonló keleti-indoárja. tehát evolúciós biológiai értelemben közelebb áll a parasztsághoz, mint akármelyik másik nagyobb kárpát-medencei népcsoport. csak valamiben mégis csak különböznek. és azt mégis meg akarják őrizni. nem akarnak beolvadni a többségi nemzeti keresztény közösségbe. ezt engedjük meg nekik. hátha valami olyat tudnak, amit a többiek nem. de az y kromoszóma azért olyan nagyon sokat nem kódolhat a világból. ha kódol egyáltalán valamit. tehát ennek a nagy egymásnak feszülésnek valójában kevés értelme van. viszont mégis csak van egy etnikai konfliktus, amit fel kellene oldani valahogy.

az akadémikus ismerősöm azt mondja, hogy próbáljuk már megérteni, hogy a holokauszt után úgysem lesz békés egymás mellett élés. én azt mondtam neki, hogy a túlélők sérelmeit tudomásul kell venni. a mainstream médiában a többségnek nincs joguk ellenük felszólalni. akik közvetlen érintettek voltak. akik átélték a borzalmakat. független attól, hogy a háborúnak voltak nem zsidó áldozatai. közte több százezer ártatlan civil. és a civil áldozatokat 1920-as határokon belül számolják. a magyarországi zsidó áldozatok esetén ideveszik a visszacsatolt területeket. amennyire csak lehet, torzítják az adatokat. azon az állásponton voltam, hogy amíg a sérelmet elszenvedett emberek élnek, addig ne lépjünk fel ellenük. van egy purgatóriumi időszak. és amikor ez véget ér, akkor nézzük meg, hogy mi történik.

és azt tapasztaljuk, hogy ezek az emberek soros fenekébe dugva ordítják, hogy még mindig nem kértek elnézést az idióta, fasiszta, kretén magyarok. meg azt, hogy ha nem ők lesznek megválasztva, akkor pénzügyileg összeroppantják az országot. ha ezt tapasztaljuk, akkor az akadémikus ismerősömnek van igaza. nem lehetséges békés egymás mellett élés. mert a generációk a sérelmeket átadják. de még mindig azon az állásponton vagyok, hogy megoldás egy új típusú szekularizáció. tehát van egy többségi nemzeti keresztény államegyház. és lehetnek hitközségek. azokban a vallás szabadon gyakorolható. akár a világias judaizmus: a neoliberalizmus. ugyanúgy, mint ahogyan van krishna tudatú neohindik somogyban. érdekes módon őket nem üldözik. az akadémikus ismerősöm azt mondja. jó, te ennyire naiv vagy, hogy ezt elfogadják. én elfogadnám. én zsidó lennék, akkor azt mondanám, hogy a hírmagyarázó, háttérelemző műsor elég lesz a tízes csatornán. mert ha az jó, akkor az emberek nézni fogják. elég ha a pesti műsorban egy lap jut a zsidó és zsidóbarát színházaknak. mert ha jók az előadások, akkor majd telt házzal mennek a darabok. a csilláron is lógnak, hogy bejuthassanak. nem kell sok túl zsidó színház. mert eleve nem vagyunk sokan. de a zsidók nem ezt mondják. racionális magyarázatot keresek. és az jön ki, hogy a magyarok etnikai összetétele férfiágon RIEJ.
R - indoeurópai, I - protoeurópai, E - fekete/cigány, J - sémita. ez a négy nagy eredet ebben a sorrendben. az askenázi zsidóké pedig: JEIR. az, hogy a zsidóság gazdasági érdekei, kulturális értékeik eltérnek a származásból fakadnak. nem magas filosz, hanem elemi biosz. de lehet, hogy ennek nincs jelentősége. ki tudja.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.12. 23:38:07

@unionista‎:

"de ezen nem a magyarok vitáztak hanem a magyaroszági zsidók és zsidókeresztények."

Miben különböznek a magyarok a magyarországi zsidóktól és zsidókeresztényektől?

"ha bármi ilyen létezne, akkor ezt a csoportosulást lényegében ki kellene utasítani az országból"

Miért kellene bármilyen csoportosulást is kiutasítani bármelyik országból?

"tudunk eredetet mérni."

Nem tudunk eredetet mérni.

"az y kromoszóma azért olyan nagyon sokat nem kódolhat a világból. ha kódol egyáltalán valamit."

Valóban; és az Y kromoszóma haplocsoportok semmi máson nem alapulnak, mint egypontos nukleotid-polimorfizmuson. Csak a leszármazási láncok követhetők belőlük (az is csak statisztikai értelemben): senki nem állítja komolyan, hogy bármilyen összefüggés is lenne ezen különféle allélek és a partikuláris fenotípusok között. Egy haplocsoportba tartozó egyedek tetszőleges mértékben különbözhetnek a génjeikben; mindössze azt mutatja meg a haplocsoportjuk, hogy volt közös hím ősük.

"racionális magyarázatot keresek. és az jön ki, hogy a magyarok etnikai összetétele férfiágon RIEJ.
R - indoeurópai, I - protoeurópai, E - fekete/cigány, J - sémita. ez a négy nagy eredet ebben a sorrendben. az askenázi zsidóké pedig: JEIR. az, hogy a zsidóság gazdasági érdekei, kulturális értékeik eltérnek a származásból fakadnak. nem magas filosz, hanem elemi biosz."

Annyira elemi, hogy értelmetlen bullshit.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.12. 23:40:38

@unionista‎:

"mert lehet, hogy az."

Az is lehet, hogy a gyerek leugrik a tízemeletes ház tetejéről, és egy hirtelen széllökés visszarepíti őt oda. Bizonyítsd be, hogy nem lehet.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 00:04:54

@unionista‎:

"van krishna tudatú neohindik somogyban. érdekes módon őket nem üldözik."

De üldözik a hindukat a muzulmánok Indiában, és viszont.

Valamint üldözik a kínaiakat Indonéziában.

Az, hogy a somogyi "neohindik" nem számítanak külcsoportnak, nem ad igazolást a zsidók (és a zsidókeresztények!) külcsoportként kezelésére.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 00:06:23

@unionista‎:

"a zsidóság gazdasági érdekei, kulturális értékeik eltérnek"

Eltérnek kiéktől és hogyan?

2016.10.13. 00:16:21

@neoteny:
az ókorban és a középkorban a közéleti szerepeket elsősorban egyenes férfiági eredet határozta meg. persze nem kizárólagosan, mert befolyásolták személyes kapcsolatok, de számított az, hogy ki melyik házból eredt. a mainstream filozófia azt állítja, hogy ez modernitásban lényegtelenné vált. filozófiai különbségek vannak. rendben van. de ez esetben miért ne lehetne nyilvános az, hogy egy vezető politikus milyen származású. ha úgy se számít, akkor ezek majd véletlen elrendeződést mutatnak. és a politikusok etnikai összetétele aligha tér el a lakosság egészében mérhető arányoktól. hiszen a modernitásban nincs olyan, hogy bármelyik csoportosulás megpróbálna hegemóniára törni. az európai mainstream filozfófia azt mondja, hogy a modern politikiában klánszerű szerveződések nincsenek. és ezért a politikusok származása érdektelen. de a választókat érdekli. magyarországon a képviselők vallását, de még az állampolgári státusza sem nyilvános. azt sem lehet tudni, hogy egy képviselő a magyaron kívül még valamely másik állam irányába elkötelezett. amikor ezt egy jobbikos felvetette, akkor minden oldalról azt mondták, hogy az a fasizmus. mert esetleg lehetne tudni, hogy egy magyar országgyűlési képviselő izraeli vagy amerikai állampolgár. izraelban eleve nem lehet képviselő kettős állampolgár. az usa elnöke csak az lehet, aki született amerikai. miért van ilyen kritérium egyáltalán. magyar az, aki magyarnak vallja magát. erre sanyi azt mondja, hogy ő amerikai. mert amerikainak vallja magát. és ha ezt nem fogadják el a tengerentúlon, akkor fasiszták.

nem azt állítom, hogy ha valaki zsidó, akkor ne lehessen tagja a magyar közéletnek. de ez ne legyen vitatéma. mondja be a származását, vallását, állampolgárságát. erre azt mondják, hogy a vallás magánügy. dehogy magánügy. a közélet szinte másról sem szól, mint civilizációk, vallások ütközéséről. de ha nem számít, hogy melyik hitközségnek a tagja, akkor tegyük nyilvánossá. úgyse számít. nincs olyan, hogy összefognak a zsidók, vagy akárkik. hiszen a modernitásban ez nem létezik. és láthatják az emberek, hogy ilyen tényleg nincs.

van olyan ismerősöm, aki levéltárakat járja és betéve tudja a zsidó lexikont. ezek kutatják. és kihozzák, hogy a rendszerváltás idején a zsidók és zsidókeresztények "összeesküdtek". összeírják és tényszerűen alátámasztják. ezzel mit kezdjünk.

2016.10.13. 00:26:38

@neoteny:
a zsidóság gazdasági érdekei és kulturális értékei a többségtől eltérnek.

az állami gondozott cigány ismerősöm azt mondja, hogy az egyház az, hogy mindenkinek van egy háza. és mindenkinek csak egy legyen. mert az az egyház. lehet bárki bármilyen gazdag, de ne legyen csak egy akár nagyon nagy háza. ha többet akar, akkor béreljen vagy legyen társa. és persze arra kellene törekedni, hogy mindenkinek legyen otthona. tehát egy nagyon kicsi háza, vagy házrésze. mert még a kutyának is csinálunk egy ólat. mondja az állami gondozott ismerősöm.

ehhez képest sólyom laci bácsi azt mondja, hogy magyarországon a lakhatás nem alkotmányos alapjon. mert ha az lenne, akkor nem lehetne jelzálog alapú devizahitelezés. megnehezítené a kilakoltatást. és az súlyosan sértené a kereskedelmi bankok jogait. ezt levezeti a láthatatlan alkotmányból. ami egy neokonzervatív, valójában világias zsidókeresztény elképzelés. de ha a fenti erkölcs érvényesülne, akkor nem lehetne ingatlanspekuláció. neoliberális világ. ami világi zsidósághoz kötődik. tehát nem arról van szó, hogy ha valaki egy új típusú liberalizmusról beszél, akkor az neoliberális, hanem egy eredetcsoport törzsi tudatára mondjuk azt, hogy az egy eszme.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 00:34:32

@unionista‎:

"egy vezető politikus milyen származású. ha úgy se számít, akkor ezek majd véletlen elrendeződést mutatnak. és a politikusok etnikai összetétele aligha tér el a lakosság egészében mérhető arányoktól."

Miért ne térne el? A cigányok sincsenek képviselve a "vezető politikusok" meg az agysebészek meg az elméleti fizikusok meg a vállalatvezetők között a lakosság egészében mérhető arányukban.

Miben különböznek a magyarok a magyarországi zsidóktól és zsidókeresztényektől?

Miért kellene bármilyen csoportosulást is kiutasítani bármelyik országból?

Kiétől és hogyan térnek el a zsidóság gazdasági érdekei, kulturális értékeik?

Miért van az, hogy nem tudsz kérdéseket megválaszolni?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 00:57:07

@unionista‎:

"a zsidóság gazdasági érdekei és kulturális értékei a többségtől eltérnek."

Ez egy puszta állítás, bármilyen támogató adat vagy érvek nélkül.

"sólyom laci bácsi azt mondja, hogy magyarországon a lakhatás nem alkotmányos alapjog."

Sőt, a mannaeső sem alkotmányos alapjog.

"ha a fenti erkölcs érvényesülne"

Milyen "fenti erkölcs"? A "lakhatást" meg kell termelni; hol erkölcsös az, hogy bárkinek is "lakhatást" kell termelnie más számára ellenszolgáltatás nélkül?

És milyen "lakhatást" lenne erkölcsös alkotmányos alapjogként deklarálni? Mindenkinek jár 30 négyzetméter fedett terület? De hol? Ha az egyiknek a Balaton-parton van a 30 négyzetméter "lakhatása", akkor mindenkinek alkotmányos alapjoga a Balaton-parti 30 négyzetméter "lakhatás"? Vagy ha Debrecen belvárosában van Sanyinak 30 négyzetméter "lakhatása", akkor a gyügyei parasztnak is alkotmányos alapjoga a Debrecen-belvárosi 30 négyzetméter "lakhatás"? Vagy ha egyszer Gyügyén él, akkor csak ott alkotmányos alapjoga a 30 négyzetméter "lakhatás"? Röghöz kötött alkotmányos alapjog?

Nincs semmi erkölcsös abban, hogy a "lakhatás" alkotmányos alapjog legyen: sőt kimondottan erkölcstelen, ugyanis másokat kényszerítene arra, hogy embereknek "lakhatást" biztosítsanak ellenszolgáltatás nélkül, valamint diszkriminálna polgárok között egy "alapjoguk" érvényesítésében.

2016.10.13. 02:01:51

@neoteny:
a legnagyobb elméleti fizikus einstein eredetét tekintve cigány volt. csak az ő felmenői a történelem során valamikor átálltak a sémitákhoz. zsidónak lett elkönyvelve. felteszem azért, mert a történelem bizonyos időszakaiban megérte zsidónak lenni. és volt, amikor nagyon nem érte meg. einstein és hitler őseredetét tekintve viszonylag közel álltak egymáshoz. tehát nincs jó és rossz eredet. és ez mutatja, hogy talán a sémiták sem kiválasztottak. csak az problámás persze. mert netanyahu sem igazi sémita. orbán sem ősi magyar. és hitler sem volt árja. sárközy sem gall. noha szerinte minden igaz francia gall. orbán szerint a magyarok beleszületnek a turulba. egy követ fújnak ezek a cigányok. de lehet, hogy ez egy hülyeség.

2016.10.13. 02:03:54

@neoteny:
ha a magyarországon nem alkotmányos alapjog a lakhatás (mert másképp nem lehetnének kényszerkilakoltatások), akkor kényszerbetelepítés hogyan lehet alkotmányos?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 03:50:58

@unionista‎:

"egy vezető politikus milyen származású. ha úgy se számít, akkor ezek majd véletlen elrendeződést mutatnak. és a politikusok etnikai összetétele aligha tér el a lakosság egészében mérhető arányoktól."

Miért ne térne el? A cigányok sincsenek képviselve a "vezető politikusok" meg az agysebészek meg az elméleti fizikusok meg a vállalatvezetők között a lakosság egészében mérhető arányukban.

Miben különböznek a magyarok a magyarországi zsidóktól és zsidókeresztényektől?

Miért kellene bármilyen csoportosulást is kiutasítani bármelyik országból?

Kiétől és hogyan térnek el a zsidóság gazdasági érdekei, kulturális értékeik?

Miért van az, hogy nem tudsz kérdéseket megválaszolni?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 03:51:33

@unionista‎:

"sólyom laci bácsi azt mondja, hogy magyarországon a lakhatás nem alkotmányos alapjog."

Sőt, a mannaeső sem alkotmányos alapjog.

"ha a fenti erkölcs érvényesülne"

Milyen "fenti erkölcs"? A "lakhatást" meg kell termelni; hol erkölcsös az, hogy bárkinek is "lakhatást" kell termelnie más számára ellenszolgáltatás nélkül?

És milyen "lakhatást" lenne erkölcsös alkotmányos alapjogként deklarálni? Mindenkinek jár 30 négyzetméter fedett terület? De hol? Ha az egyiknek a Balaton-parton van a 30 négyzetméter "lakhatása", akkor mindenkinek alkotmányos alapjoga a Balaton-parti 30 négyzetméter "lakhatás"? Vagy ha Debrecen belvárosában van Sanyinak 30 négyzetméter "lakhatása", akkor a gyügyei parasztnak is alkotmányos alapjoga a Debrecen-belvárosi 30 négyzetméter "lakhatás"? Vagy ha egyszer Gyügyén él, akkor csak ott alkotmányos alapjoga a 30 négyzetméter "lakhatás"? Röghöz kötött alkotmányos alapjog?

Nincs semmi erkölcsös abban, hogy a "lakhatás" alkotmányos alapjog legyen: sőt kimondottan erkölcstelen, ugyanis másokat kényszerítene arra, hogy embereknek "lakhatást" biztosítsanak ellenszolgáltatás nélkül, valamint diszkriminálna polgárok között egy "alapjoguk" érvényesítésében.

2016.10.13. 10:11:59

@neoteny:
úgy látszik, hogy nem érted. ez egy vallási kérdés. az állami gondozott ismerősöm úgy gondolja, hogy mégis csak az az erkölcsös, hogy senkit sem raknak ki az utcára. őt kirakták, mert az anyja egy kurva volt, az apja pedig egy katona, akinek kellett a kurva szolgáltatása. így fogant meg. ha úgy tetszik, akkor szabad piaci alapon. de mégis azt mondja, hogy mindenki számára legyen biztosított a lakhatás. ami lehet egy nagyon kicsi ágyhely. a disznóknak is építenek ólt. egy közösség ne legyen végtelen önző. és a három sémita irányzat közül ezt csak a kereszténység hirdeti. persze ez leginkább keresztényszocialista irányzat. ez az ismerősöm azt mondja, hogy a jogok mellé tegyünk kötelességet. tehát azt meg lehet követelni, hogy a lakhatásért cserébe tanulószobában tanuljon, vagy dologházban dolgozzon. ezt ő állami gondozottként kötelességének is érezte. mivel ő a közösségtől kapott is valamit. de ez nem egy szabad piaci ügylet. és ezzel az ortodox zsidó vallás nem klappol. se az ortodox liberális, se az ortodox nacionalista, se az ortodox kommunista. nem azt akarja, hogy ezek után legyen közös a gatya is. de azt sem akarja, hogy minden árucsere pénz közvetítésével történjen. hanem hisz abban, hogy van ingyen kegyelemben. vagy ahogyan mondani szokták: "ingyen ebéd". a neoliberálisok azt mondják, hogy az minden esetben kártékony. hiszen azt rendszerint egy közösség kényszeríti ki. és ez elnyomja az egyént. ezeket egymással szembe állítják. az ortodox liberalizmus egy judaista irányzat. a keresztény ortodoxia antijudaista. az a létet majdnem teljesen közösségivé próbálja alakítani. ahogyan az ortodox kommunisták is. csak ők istentelenül teszik. de ez utóbbi is egy judaista irányzat. európában legalábbis ezek mind a zsidósághoz köthetők. ez tényszerűen igazolható. a magyarországon a történelmi tapasztalat az, hogy egyik zsidók propagálta ideológia sem jött be. ami nem azt jelenti, hogy a zsidóság feltétlen rossz, vagy gonosz. hanem azt, hogy a többség megmaradna a keresztény egyháznál. de azt összekapcsolva a nemzettel. és ha valaki valóban liberális, akkor azt mondja, hogy oké. ezt megteheti a többség. miért ne tehetné. anarcho kapitalista közösségek hirdethetik az államtól való függetlenséget. de ez esetben az egyesült államoktól is legyenek függetlenek. alexa king ne hordja be az amerikai bankok bankóit. mert az valójában az államok pénze, amivel ismeretlen magánszemélyek vásárolnak vállalatokat. és persze a pénzt visszafizetik az egyesült államoknak. de ezzel valós értékteremtő munka nélkül brutális versenyelőnyhöz jutnak. ezen alapul a kapitalizmus. ezen alapul a gyarmatosítás. az atlanti és a transzatlanti civilizáció alapja a judaizmus. de ennek magyarország sohasem volt része, és amíg léteznek magyarok addig valószínűleg nem is lesz. mert a zsidó pénzügyi kereskedelmi kultúra alapjaiban kérdőjelezi meg a valós értékteremtő munka szükségességét. ami a munkás-paraszti kultúra alapja. ez a csoportosulás természetesen az ortodox kommunizmust is elutasítja. a parasztok ezért mondták, hogy a szocialista szövetkezet élén legyen egy agromónus (sic). de azt ők válasszák ki. és az valójában egy modern kori nemes, aki vezeti az uradalmat. de ez nem zárja ki, hogy legyenek családi gazdaságok, kis, közép és nagyháztáji birtokok. ez a vegyes gazdaság unortodoxia. ami ütközik az ortodox zsidók hitével. függetlenül attól, hogy miféle zsidók. kapitalisták, kommunisták. az unortodoxia filozófiai értelemben sohasem egyértelmű. abból indul ki, hogy lehet így is, lehet úgy is. ettől liberális. a matematikai modell egységes. egy kollektivista kooperativ ugyanúgy számolja ki a vélt vagy valós optimális termékösszetételt, mint egy individuális korproráció. és használja azt a matekot, amit motzkin és goldman okoskodtak ki. vagy prékopa andrás. aki nemrég halt meg. érdektelen. rényi andrás tanítványa volt. rényi zsidó volt. de eszembe nem jutna azt gondolni, hogy velük bármi probléma van. mert ostoba ideológusok voltak, mint tgm. és a többiek. akiknek semmiféle konstruktív elképzelésük nincs. mert ahhoz valóban liberálisnak kellene lenni. és ideologikusan annyit mondani, hogy lehet így is, lehet úgy. a filozofikus magyarázatokat a természettudományhoz kellene kapcsolni. a jelenlegi európai mainstream iskola azt mondja, hogy a filozófiához ne kapcsolható elemi biológia vagy természetföldrajz. mert az etnicizmus, vagy nacionalizmus. és az az ősgonosz. a sátánizmus valójában. nem hiszek abban, hogy a szent koronán a kereszt és a föld forgástengélyének ferdesége között a véletlenen túl valódi összefüggés van. isten tudja, hogy mitől ferdült (nagyjából) úgy, ahogy a földkerekség. ezek összekapcsolások sajátosak és szerintem zseniálisak. a kereszt az antenna, ami lehozza az isteni energiát. a csüngők azért kellenek, hogy a palásttal együtt földeljenek. az országalmában és a jogarban kisül az igazság. és azt a karddal megvédjük. a nacionalizmus és a kereszténység sajátos keveréke. cum deo pro patria et libertate. ezek együtt.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 10:35:43

@unionista‎:

"liberálisok azt mondják, hogy az minden esetben kártékony. hiszen azt rendszerint egy közösség kényszeríti ki. és ez elnyomja az egyént."

Nem minden esetben: a (klasszikus) liberálisoknak semmi kifogásuk sincs az önkéntes adakozás iránt. De az "egy közösség" által kikényszerített "szolidaritás" intézményesített rablás. Ez jól látható abból, hogy az egyénnek nincs engedélyezve az, hogy egy másik egyéntől kikényszerítse annak "szolidaritását": azt a törvény rablás tényállásaként ítéli meg. Az viszont, hogy az egyén nem önmaga követi el a rablást, hanem "a közösségen" keresztül, proxy által kényszeríti ki, nem változtat a "tranzakció" alapvetően erkölcstelen jellegén.

"az unortodoxia filozófiai értelemben sohasem egyértelmű. abból indul ki, hogy lehet így is, lehet úgy is."

Csak épp' a következmények nem lehetnek így is meg úgy is.

"egy kollektivista kooperativ ugyanúgy számolja ki a vélt vagy valós optimális termékösszetételt, mint egy individuális korproráció."

Dehogy: egy individuális korporáció tönkremegy, ha rosszul számol. Létkérdés számára, hogy helyesen számoljon. A kollektivista kooperatív meg egyszerűen kap több "támogatást" az adófizetőktől, ha rosszul számolt. Hiányzik az alapvető motiváció a helyes számoláshoz.

"ezek összekapcsolások sajátosak és szerintem zseniálisak"

Váljék kedves egészségedre. Akadnak olyanok is, akik Erich von Däniken agymenéseit találják zseniálisnak -- de ez nem jelenti azt, hogy gazdasági rendszereket kellene alapozni rájuk.

2016.10.13. 10:39:16

@neoteny:
a nácik azt mondják, hogy a zsidóság hegemóniára tör. a politikai kultúrájuk az, hogy kitalálnak egymásnak majdnem teljesen ellentmondó ideológiákat. a szociálliberalizmus is fából vaskarika. de a zsidók mégis létrehozzák a szociálliberális koalíciót, amire azt mondják, hogy a demokratikus oldal. és harcolnak a nemzeti oldallal. amelyik súlyosan kirekesztő. mivel minden magyar része a nemzetnek. annak a nemzetnek, ami a gonosz és megszüntetendő. de a zsidók miért akarnak egy olyan közösséghez tartozni, amit meg akarnak szüntetni. mégcsak nem is vitázni akarnak, hanem felszámolni a súlyosan kirekesztő nemzeti oldalt. mert az antiszemita. azt a szemitizmus hozta létre. a zsidó baloldal. a demokratikus pártok vezető ereje, az élcsapat néhány tucat kiválasztott családból ki. és érdekes módon ezek között elég sok zsidó van. és ha politikai érdekeik sérülnek, akkor csatlakoznak hozzájuk az amerikai zsidók. ezzel semmi probléma nincs. mert ez egy legitim törekvés. de ők nem a liberális demokraták, hanem a zsidó és zsidóbarát balliberális tábor. akik nem akarnak nemzeti kereszténységet. oké. de ha a jobboldal és a szélsőjobboldal azt akar, akkor azt miért ne hozhatnák létre. és a zsidók éljenek békében a hitközségeikben. ha háborút indítanak a nemzet ellen, akkor a magyarok is felveszik a kesztyűt. most még csak orbán cigánykodik. a német néppárttal és a zsidó jobboldallal szövetkezve szorítja ki a balosokat. de ez egy legitim politikai küzdelem. szabad választások voltak, és ha kívülről nem számolják fel a demokráciát, akkor azok lesznek. és le lehet váltani. de a többség az ellenzéket akarja leváltani. a parlamentből kiszavazni. és ehhez ki kell mondani, hogy az egy zsidó baloldal. a szólás szabadságába ez nem fér bele. mert jön a zsidó inkvizíció. a szabad sajtó úgy szabad, hogy egy szerkesztőség mellől kivásárolják a befektetőt, akkor vége van a sajtószabadságnak. a sajtó éppen attól lenne szabad, hogy nem támogatja se az mszp, se a soros alapítvány, se senki. simicska vagy habony se. hanem újságírók összeállnak. kiadnak egy lapot. eladják az előfizetőknek és hirdetőknek. de a kapitalizmus nem így működik. hanem pecina úr a bécsi "befektető" generál x millió euró hitelt. megveszi a népszabadságot. és megpróbálja eladni 2x millióért. és persze a népszabadság így lehet veszteséges. mert az nem számít. pecina úr úgy kalkulált, hogy ebből a politikai küzdelemből még is így pénzt szerezhet. mert majd valakinek megéri megint felvásárolni, átpozicionálni vagy megszüntetni a lapot. és nyilván úgy árazott, hogy neki jó legyen. és volt akinek megérte. rendben. van ilyen. de ennek semmi köze a szabad sajtóhoz, a sajtószabadsághoz. ez egy állammal összefonódó tőkepiaci ügylet. felszámoltak egy állampárti, pártállami napilapot. mert jelenleg legalábbis jobboldal támogatottsága a nagyobb. ha gyurcsány nyeri meg a választást, akkor a "fasiszta" magyar időket számolják fel. most úgy tűnik, hogy kelet-európai társadalmakban legfeljebb egy néppárt lehet. az, amelyik egyszerre operál szociális demagógiával és nemzeti populizmussal. a konzervatív-liberális értelmiségnek velük szemben esélyük nincs győztes párttá szerveződni. de lehet úgy is pluralizmus, hogy van egy nagy nemzeti néppárt, vagy népnemzeti párt. és valódi függetlenek. lehet így is. miért ne lehetne.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 10:54:13

@unionista‎:

"a lakhatás. ami lehet egy nagyon kicsi ágyhely."

Aha. A bebukott ingatlanhitelesek azért nem akartak kiköltözni a lakásokból, mert nem volt nekik "egy nagyon kicsi ágyhely", ahová mehettek volna.

Mi lett az ócsai lakóparkkal? 34 milláért épült meg egy ház (anélkül, hogy a telep összközműves lett volna), amikor a környéken 10 millákért lehetett hasonló házakat venni, amik ráadásul már működő településeken vannak, nem elszigetelődve, mint az ócsai lakópark. Szóval "a közösség" kifizetett egy baldachinos ágyat, a bebukott ingatlanhitelesek meg kaptak egy szerény nyoszolyát. Ennyit arról, hogy ki számára "szolidáris" a "közösségi" megoldás a "lakhatásra".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 10:55:09

@unionista‎:

"egy vezető politikus milyen származású. ha úgy se számít, akkor ezek majd véletlen elrendeződést mutatnak. és a politikusok etnikai összetétele aligha tér el a lakosság egészében mérhető arányoktól."

Miért ne térne el? A cigányok sincsenek képviselve a "vezető politikusok" meg az agysebészek meg az elméleti fizikusok meg a vállalatvezetők között a lakosság egészében mérhető arányukban.

Miben különböznek a magyarok a magyarországi zsidóktól és zsidókeresztényektől?

Miért kellene bármilyen csoportosulást is kiutasítani bármelyik országból?

Kiétől és hogyan térnek el a zsidóság gazdasági érdekei, kulturális értékeik?

Miért van az, hogy nem tudsz kérdéseket megválaszolni?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 11:05:10

@unionista‎:

"de lehet úgy is pluralizmus, hogy van egy nagy nemzeti néppárt, vagy népnemzeti párt. és valódi függetlenek. lehet így is. miért ne lehetne."

Az is lehet, hogy a gyerek leugrik a tízemeletes ház lapostetejéről, és egy hirtelen jött széllökés visszarepíti őt oda. Miért ne lehetne.

tamas11 2016.10.13. 11:13:15

@neoteny:
egyszerűsítsünk a számlálóban és a nevezőben, és akkor a néppártot repíthetné a háztetőre az a széllökés.
nem kell lezuhanó gyerek.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 11:14:19

@unionista‎:

"a sajtó éppen attól lenne szabad, hogy nem támogatja se az mszp, se a soros alapítvány, se senki."

Az általad megálmodott utópiában. Mindaddig, amíg az újságírók főállásban végzik a munkájukat, addig fizetést kell adni nekik. Vagyis nem "szabad" (free) a munkájuk. A "közmédia" munkásai is pénzért adagolják a "közismertetést": az adófizetők finanszírozzák azt, hogy államhatalmi indoktrinációt kapjanak. Ott még a választásuk sincs meg arra, hogy ne fizessenek (elő) "a sajtóra".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 11:21:55

@tamas11:

Én liberális vagyok: nekem megfelel ez az egyszerűsítés. ;-)

2016.10.13. 11:54:07

@neoteny:
én a klasszikus liberalizmus híve vagyok. debrecenben van a városi vagyonkezelő. úgy hívják, hogy civis ház. ez birtokolja a belváros nagy részét. lehet tőlük üzlethelyiséget, irodát bérelni. elég sok a kiadatlan. de még így nyereséget termelnek. ami ugye a városé. ennek egy részéből szociális céllal vásárolnak ingatlanokat. de ez nem úgy szociális, ahogyan a szociálliberálisok hirdetik. hanem megvesznek romos épületeket. amit például valakik örökölnek. és azt mondják, hogy add el a városnak. nyilván nem muszáj. de maga a város is befektet. és ezek után beköltöztet bérlőket. a bérleti díj nem túl magas. de megkövetelik tőlük, hogy az épületet újítsák fel. ehhez minden segítséget megadnak. és ezek után a felújított lakrészt akár meg is vehetik. az állami gondozott ismerősöm is ilyen konstrukcióban kapott egy teljesen romos állapotú 20 négyzetméter körüli lakást. ami nyilván valami régi társbérlet volt. azt mondták neki, hogy ezt tudjuk biztosítani. tessék itt van. de fel kell újítani. rendbe kell tenni. segítünk. és ilyenkor nyilván van privát hozzájárulás. sanyi szerzett neki konyhabútort. segített építeni a fürdőszobát. és mellette van egy szobája és egy kis erkélye. és lehet egy kis lakása, amit maga építhet. jobb, mint a hajléktalanszálló. és ha elegendő pénzt keres, akkor megvásárolhatja. a cél az, hogy a város ezeket az embereket bevonja a valódi értékteremtésbe.

értem, hogy az ilyen konstrukcióban benne van a visszaélés lehetősége. és vannak is ilyenek. de a civis ház zrt. még így is nyereséges. és ha a gazdálkodását átláthatóvá teszik, akkor nagyon hasznos. ha rajtam múlna, akkor a civis ház mellett működne egy kis kkt. ami a fejújítást segíti. tehát ki lehet bérelni az eszközöket. több lakáshoz közösségi jelleggel beszerezhető az áru. de értem, hogy ez még nagyobb visszaélésekre adna lehetőséget. viszont ezáltal a városban még több a valódi értékteremtés. mert így sanyinak lehetne például egy kisüzeme. úgy, hogy kibérli a gépeket. a civis házban alaphelyzetben minden polgár tulajdonos. de ha rajtam múlna, akkor lehetőség lenne arra, hogy valaki azt mondja, hogy ő ebben a részvénytársaságban nem venne részt. mert majd csalnak és veszteséges lesz. és lehet, hogy az lesz. de lehet, hogy a csalások ellenére is marad nyereség. most ez a helyzet. de ezek egy része még kiküszöbölhető lenne. ha a politika elsődlegesen a poliszról szólna. és nem arról, hogy melyik judaista eszme győzedelmeskedik végérvényesen a világban. persze lehet mondani, hogy így a város rátelepszik egy ágazatra (ingatlanhasznosítás). és aki ezzel akar foglalkozni az hátrányba kerül. hiszen az önkormányzat hozza a rendeleteket. tehát nyilván előnybe kerül. ne legyen egyenlő tulajdonrész. és így a civis ház tulajdonosa a város mellett a kis, közép és nagy-polgárság. és a városba települő idegenek. tehát ebben a modellben a debreceni gyógyszergyárban lehet teva üzletrész. költözzön a zsidónegyedbe valamelyik hurvitz, salomon, vagy levin. csak erre azt mondják, hogy ezt már nem. mert akkor így megsegítenék debrecent. ami azt jelenti, hogy a nyereségből a helyiek is részesülnek. ők valójában alárendelő viszonyt képzelnek el. debrecen megyei jogú város függjön a telavivi zsidóságtól. ez nem egy klasszikus testvérvárosi kapcsolat. nem hunor és magor. hanem káin/cohen és ábel. persze úgy vagyok vele, hogy ne magyarázzuk bele feltétlen a rossz szándékot. de van olyan, hogy befektetők függésbe akarják hozni azt a területet, ahol befektetnek. és a város célja a szabadság és függetlenség elérése. ami még egyszer nem azt jelenti, hogy nincs kapcsolat telavivval, vagy akárkivel. hanem azt, hogy nincs függés. de ezt nagyon nehéz úgy elmagyarázni, hogy mondjuk így nem keresztény dogmatikából kiinduló filozófusok, vallások ne értsék félre. a tapasztalatom az, hogy ezt a budapestiek nem értik. és a zsidó baloldal. mert ők azt mondják, hogy adjuk el a balettintézetet egy portugálnak. ez az iskola azt mondja, hogy építsünk balettintézetet. adott esetben egy orosszal. orosz balettművésszel és befektetővel. malij tyeart épülhet oroszos étterem, gyorsétterem (bisztro). és egy corporation/foundation kombó is nyereségessé tehető. de ebben tulajdon fele helyi. úgy van lehetőség befeketetni. ha orosz színházat, kocsmát akarunk, akkor kimegy valaki megnézni a moszvába a bolsojt. de idejöhetnek a malijba. és ebben a városhálózati modellben pénzt kereshetnek. úgy, hogy ugyanennyi extra bevételhez jut a polgárság. és azt ők fektethetik be. például kisebbségi magyar területeken. ezt nem fogadják el a pesti zsidók. erre azt mondják, hogy putyin pincsi mit akarsz. hogy képzeled. te idióta, fasiszta, kretén. korlátozod az ingatlanpiacot. jó, hogy. nem vagyok judaista liberális. nem muszáj annak lenni. de ha zsidó lennék, akkor azt mondanám, hogy ez reform irányzat. amelyik úgy építkezik, hogy alkalmazkodik a helyiekhez. lehet zsidó balett a debreceni malijban. ebből nem idegenek uralta globális szolgáltató központ lenne, ami felszámolja a nemzetet. és?

2016.10.13. 12:12:15

@neoteny:
a sajtó akkor a legszabadabb ha kizárólag az előfizetőktől függ. már a hirdetők is korlátozzák a sajtószabadságot. mert bizonyos típusú hírekkel nem akarják összekapcsolni a hirdetéseket. az ismeretlen befektetők a sajtót tovább korlátozzák. az ismert, de a lakosság döntő többségének szándékával ellentétes alapítványok még tovább. ebből lesz a vallásháború. a "tudjuk kik" uralkodni akarnak a magyarországi médiapiac felett. függő helyzetben akarják hozni magyarországot. fel akarják számolni a magyar hagyományokat és a nemzeti kultúrát. sorosék azt mondják, hogy ez a céljuk. ezt hívják úgy, hogy "modernizáció". bizonyos származást előnybe akarnak hozni másokkal szembe. a népszabadság ezt mondja. ha magyar és cigány között konfliktus van, akkor a cigány nem lehet elkövető, csak áldozat. a leghülyébb fasiszták azt mondják, hogy a cigány csak elkövető lehet. ha a magyarok és a cigányok a valóságban egyenrangúak (nem teljesen egyenlőek, mert van amiben a cigányok jobbak, van amiben kicsit rosszabbak, de összességében elfogadjuk, hogy nincs magasabb rendű kiválasztott nép), akkor a népszabadság a leghülyébb fasiszták logikáját követik (és nem mellékesen hisznek abban, hogy van egy kiválasztott nép, ahová ők kötődnek. ami nem a magyar. ez rendben van. de ez esetben nem ők képviselik a magyar népet. legfeljebb csak az előfizetőiket. tüntessenek. nem a sajtószabadságnak van véve. ahhoz közeli állapot 89 körül létezett. amikor a régi állampárt már nem volt erős. és az újak nem jöttek létre. akkor kellett volna az mszmp lapját. csak ezek után azt megvette az mszp. befektettek benne cégek. támogatják a "komcsikat" és "libsiket". most kivásárolják a "nácik". ők számolják fel. a népszabadságot az állam hozta létre. és az állam számolja fel. ha az állami kivonulás mindig a szabadság irányába mutat, akkor ez is. álljanak össze a népszabadság újságírói. és mindenféle külső érdektől mentesen csináljanak olyan napilapot, amit politikai irányultságtól függetlenül elég sokan nagy kedvvel olvasnak. ehhez vonuljanak vissza a kis közösségeikbe. és csinálják meg az új zsidó liberalizmust. mert a régi veszteséget termel. a piacon nincs elegendő kereslet. egy szabad országban lehet gondolni, hogy a geci orbán miatt. ő szerzi meg a szavazatok relatív többségét. szabad választások lesznek. szerezzen többet az mszp, a pkp, vagy akárki.

2016.10.13. 12:22:17

@neoteny:
csakhogy most magyarország ebbe az irányba halad. formálódik egy népnemzeti állampárt. egy nemzeti néppárt. amelyik nemzeti populizmussal és szociális demagógiával operál. mondható az is, hogy egy nemzeti-szocialista párt. szélsőjobboldali radikális platformmal vagy tagozattal. és ezt formációt jelen állás szerint a független reálértelmiség leginkább önkormányzati keretek között kontrollálhatja. de ettől még a humán értelmiség egy kisebbségi liberális-konzervatív csoportja vívhatja a vallásháborút. de itt a liberális a zsidó, a konzervatív a zsidókeresztény törzsi tudattal azonos. béndek péter azt mondja, hogy ő nem a matyóhímzésből akarja a magyar kultúrát levezetni hanem a modernitásból. mintha a matyóhímzés ellentmondana a modernitásnak. de az egy magyarországi népcsoport kultúrája. és nincs "antimatyóizmus", vagy "matyófóbia". bezzeg ha egy politikus azt mondaná, hogy a magyar kultúrát nem a hanukából akarja levezetni, akkor az már maga a fasizmus lenne. és beszámolna róla a cnn sztárriportere. erről cikkeznének a világlapok. igazolva, hogy nincs itt semmiféle judaista összetartás.

2016.10.13. 12:51:33

@neoteny:
tehát hogy világos legyen. nekem nincs problémám azzal, hogy béndek péter nem a matyóhímzésből akar polgári fejlődést kreálni. ez egy legitim törekvés. ha matyó lennék se gondolnám azt, hogy ő feltétlen matyóellenes. de ebben az esetben a liberalizmusba férjen bele az is, hogy egyesek azt mondják, hogy ők nem hanukából akarnak polgárosodni. mindkét esetben szerencsésebb lenne megmondani, hogy konkrétan miből. de a politika tele van ezekkel a szerencsétlen kijelentésekkel. vallásháborúsdit játsszunk. és lehet, hogy a magyar polgárosodás úgy lesz, hogy a zsidó pénzügyi-kereskedelmi kultúrát a társadalom marginalizálja úgy, hogy a nemzeti kereszténység lesz újra az államvallás. lehet így is, lehet úgy is. ez a valódi liberalizmus.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 14:43:23

@unionista‎:

"és lehet, hogy a magyar polgárosodás úgy lesz, hogy a zsidó pénzügyi-kereskedelmi kultúrát a társadalom marginalizálja úgy, hogy a nemzeti kereszténység lesz újra az államvallás. lehet így is, lehet úgy is."

Csak épp' a következmények nem lehetnek így is meg úgy is.

2016.10.13. 17:33:57

@neoteny:
így van. a természet dönti el, hogy működik, vagy nem működik. és a sikert filozófikusan nem lehet előre bejósolni.

én abból indulok ki, hogy a szabad piac az egyensúlyt legfeljebb globális méretekben teremti meg. ennek oka a tőkepiac szabadsága. azzal, hogy egyesek korlátolt felelősséggel szinte korlátlanul pénzhez jutnak (ortodox liberalizmus) olyan előnyöket szereznek, amivel a leszakadó térségek általában véve nem tudnak versenyezni. de ha ezeket a befektetőket egy területről teljesen kizárjuk (ortodox nacionalizmus), akkor különbségek még tovább növekednek.

ez a modell elég egyszerű elemekből áll össze. azt mondja, hogy megengedett tőkebehozatal. vegyesvállalati formában. (ez egyébként nem egy nagy ötlet. kínában ugyanezt csinálták. a kínaiak grósz károlytól vették át. a mc donalds magyarország, vagy a hungaroring voltak ilyen késő kori vegyesvállalatok. grósz az első mc donalds étterem nyitásakor kapott egy big mac-et. jól megrakták grósz elvtársnak. és nem tudta hogy egye meg. levette a tetejéről a zsemlét. és kereste, hogy hol van a kés villa. hogy kell ezt enni. mondták, hogy nyomja össze grósz elvtárs. és úgy harapjon bele. de azt mondta, hogy a bábolna a kizárólagos beszállító. és a haszon fele magyarországon marad. erre a nyugat azt mondta, hogy ez esetben ez egyenrangú felek kapcsolatából fakadó kölcsönösen előnyös üzlet lenne. szó se lehet róla. és grószt leváltották. németh miklós elindult a spontán privatizáció. így nevezték a tolvajlást. és azt mondták, hogy a gmk rendszer nem működött. a francot nem működött. az működött igazán. mert akkor a nyereség ott maradt helyben a valós értéket előállító termelő vállatnál. de ha a vidéki üzem termeli a nyereséget, a fővárosi központban hogyan lesz nyereség, fizetés, stb. az nem kell, az a slepp. budapest látta, hogy így önállósodna a vidék. de ha bejönnek a multik, akkor nem. minden megy tovább, mint a szocializmusban. csak a tőkések többet fizetnek, mint az állam. igen, de csak a tőkepiaci központokban. vagy azok közvetlen környezetében. például budaörsön. vagy a bécs-budapest összekötő útvonalakon. ezzel még győr jól járt. de például a tisza medence leszakadt. abban nincs főváros. a tiszamelléki járások botswana szintjére süllyedtek. ott alapvetően a földből kellene kitermelni azt, ami a felzárkózáshoz szükséges. és ilyenkor jönnek a "világhírű" közgazdászok, hogy olyat ne akarjál. és jelenleg ennek a csoportosulásnak a marginalizálása folyik. de hogy mi lesz utána azt nem tudja senki. persze a valóságban csak az lehet a jó, amit meg lehet csinálni.

hiába mondom azt, hogy a teva csak akkor vihet ki 1 sékel nyereséget ha egy másik sékel ott marad a debrecenieknél. az nyilvánvaló, hogy befektetés csak ebben az esetben kölcsönösen előnyös. mert kiment a városból 1 sékel, de létrejött egy másik. és azt be lehet fektetni. csak erre azt mondják, hogy ez így nem jó. mert ez esetben debrecen felzárkózna. (úgy, hogy azzal izrael is keres.) és előbbi nem cél. ez így nekik nem jó. mert az ő szempontjukból a piac így nem teljesen szabad. a global power eléréséhez ez nem engedhető meg. és a teva izreal legnagyobb termelő vállalata. tehát ők nem lehetnek tekintettel a magyarokra. rendben. de ez esetben azoknak van igazuk, akik azt mondják, hogy nem a hanukára kellene alapozni a polgárosodást. de ezt hiába mondja el valaki racionálisan érvelve. úgy is az lesz, hogy te idióta, fasiszta, kretén. gyügyei parasztnak van igaza. először a vallást rendezzük.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 17:59:21

@unionista‎:

"gy van. a természet dönti el, hogy működik, vagy nem működik. és a sikert filozófikusan nem lehet előre bejósolni."

Világos: ha megeszi a paraszt a vetőmagját, attól még nem szükségszerű, hogy nem lesz ennivalója jövőre. Lehet, hogy jövőre lesz mannaeső. Lehet így is meg lehet úgy is.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 18:11:18

@unionista‎:

"de azt mondta, hogy a bábolna a kizárólagos beszállító. és a haszon fele magyarországon marad. erre a nyugat azt mondta, hogy ez esetben ez egyenrangú felek kapcsolatából fakadó kölcsönösen előnyös üzlet lenne. szó se lehet róla."

Aha. Amikor a politika kiköti, hogy ki a kizárólagos beszállító, akkor az egy önkéntességen alapuló üzlet.

2016.10.13. 21:09:00

@neoteny:
az állammal szerződtek. nyilván az állam a saját vállalatait preferálta. de ugyanígy preferálhatja egy város, vagy egy vidék a sajátjait adott esetben magántársaságokat is. persze nyilván lehet azt mondani, hogy miért mi termeljük meg a szezámmagot a zsemlére. ha egyszer indiában sokkal olcsóbb. behozzunk a gangesz völgyéből bihár államból és majd cserébe adnak valamit a bihar megyeiek. kölcsönösen előnyös üzletet köt a magyar kelet-indiai társaság. de ez szabályozott kereskedelmi útvonalakat, vagy globális hurkokat (körutakat) jelent. a brics ilyesmi akarna lenni. olyat végképp nem akarnak. mert ez esetben amerikát kikerülve akár arannyal kereskedhetnének. és ez nyilván nem lehet "liberális" "demokrata".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 21:50:39

@unionista‎:

"nyilván az állam a saját vállalatait preferálta. de ugyanígy preferálhatja egy város, vagy egy vidék a sajátjait adott esetben magántársaságokat is."

Miért vannak egy államnak, vagy egy városnak vagy egy "vidéknek" saját vállalatai? És különösen miért preferálná az egyik magántársaságot egy másik magántársasággal szemben?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.13. 22:00:39

@unionista‎:

"ez szabályozott kereskedelmi útvonalakat [...] jelent."

Kik által milyen módon hogyan szabályozott kereskedelmi útvonalakat jelent?

2016.10.15. 12:41:42

@neoteny:
a hálózat csomópontjai, a poliszok, metropoliszok, illetve az ezekből létrejövő megarégiók.

a "liberálisok" idején volt olyan elképzelés, hogy erősítik a regionalizmust. és próbálták összekapcsolni városokat.

debrecen-nyíregyháza, miskolc-eger, szeged-békéscsaba, pécs-kaposvár, székesfehérvár, győr-sopron. ezek egyetemvárosi és főiskolai kapcsolatok. ehhez kellene felhúzni a kecskemét-szolnok, dunaújváros-szekszárd-paks, a szombathely-zalaegerszeg-nagykanizsa "pólust". ezek 1 millió lakossal rendelkeznek. és ebbe a sorba illeszkedne be a főváros buda-pest. az is egy pólus.

csak aztán ezt leállították, mert ha új kis központok jönnek létre, akkor ez az elosztott működés a főváros számára nem túl jó. oké, hogy matolcsy ellop 1 milliárdot (az évi 16 ezerből). abból megveszik az origót. építenek egy egyetemet kecskemétre. és ehhez kapcsolódik piaci szerelő. a mercedes. ezeket összekapcsolják. és a mikrorégiók gazdasági értelemben képesek félszuverénné válni. csak az ellen hat, hogy budapestből egy amerikanizált metropolisz legyen. és ennek az ország egésze rendelődjön.

1, 10, 100 milliós poliszok/minirégiók, metropoliszok, megarégiók képesek lehetnek a pártállamoktól független szabályozásra. és ebből létrejöhet egy globális hálózat akár egy 10 milliárdos bolygón.

2016.10.15. 13:42:28

@neoteny:
és ez az önkormányzati együttműködés indult el. csak nagyon alacsony szinten. derecskén létrejön a tiszántúl és a partim összekapcsolódásából a "vásárszövetség". határon átívelő disznótorral (nem vicc) ünnepelték meg a "cigányok". kiszorítják a "zsidókat". ők lesznek a közvetítő nép. az intertanker/civisbusz azt mondja, hogy járatokat indít a szomszédos kistérségekbe. az érmellékre, a sárrétre, a nyírségbe, a hajdúhátságba. és ez jó a németeknek. mert ők szállítják a főalkatrészeket. és a buszgyár építéséhez ők biztosítják hitelt. miközben a debreceniek bérmunkát végeznek. újrateremtik a gördülő csapággyárat. tanműhelyeket hoznak létre. tanulmányi szerződésekkel. összeszerelő üzemekkel. és mindezt a nemzeti együttműködés unortodox, illiberális rendszerében. csak ebbe a németek mellett az oroszok és a kínaiak is beleszólnak. jelenleg ez a három gazdasági csapásirány a jelentős.

a tradicionalitásból kiinduló (alulról építkező) koncepció sem rossz. sőt elvben az a jobb. csak ez a neoliberális elmélettel, és a neokonzervatív kapitalista gyakorlattal ellentétes. ha ezt jól csinálják, akkor ez neoklasszikus, neoprotestáns fejlődés következik. a görög katolikusok nyomulása a kelet-magyarországról kiszoríthatja rómát. és még megjelenthet az ortodox keleti kereszténység. azért, hogy oroszoktól tudós és művésztanárokat lehessen hozni. a helyi bartók béla kórusverseny fődíját az oroszok nyerték. a moszkvai, szentpétervári balett turnéi sikeresek voltak az etnikai hasonlóságok miatt.

a cigányság egy részének valós eredetét felmérték. egy nagyon vegyes társaság. a tiszavasváriak többsége indiai eredetű. és ott van a sun pharma nevű indiai gyógyszergyár. ebben a modellben a gazdaság és a kultúra etnikai jelleggel szerveződő városok, városrészek egymásba fonódó hálózata. az etnikai jelleg nem feltétlen homogén. egy térség lehet kétkultúrás. például magyar-cigány. és ebben mondják azt az ortodox zsidók, hogy ők nem akarnak a magyar nemzethez tartozni. az ortodox liberálisok azért, mert "nemzetköziek": kozmopoliták. a cionisták azért, mert ők a zsidó nemzethez tartoznak. és az egy kérdés, hogy budapesten lehet-e ilyen liberális zsidóság vezette multikulturális városrész. hajós andrás úgy képzeli, hogy ezt majd megcsinálja andy. friderikusz azt mondja, hogy ha gyurcsányt le akarta mondatni, akkor miért nem akarja orbánt leváltani. kérdés, hogyan viszonyul ehhez a zsidókeresztyén hit gyülekezete. a bnai brith, ami a klubrádió és a 168 óra tulajdonosa. a soros alapítvány támogatásával működő lapok: 444, hvg, magyar narancs. mi lesz az index-szel. a zsidók egymással háborúznak. ennek kulturált megoldása az, hogy van egy szekularizált (államtól elválasztott) sémita, filoszemita városnegyed. és ott játsszák le. költözzenek össze roma büszkeség napja felvonulóival.
kep.cdn.index.hu/1/0/701/7010/70105/7010513_898d6afb02a8931efde45f84c539806b_wm.jpg
és a prájd követőivel. valamint a mozgássérültekkel.
psmagazin.hu/wp-content/uploads/2016/05/rmc6.jpg
ha a "liberálisok" úgy képzelik, hogy ebből lehet globalizált szolgáltató központot építeni, akkor hozzák létre. de ebből is egy zsidó-cigány háború lesz. mert a homoszexuálisok és mozgássérültek kevés utóddal rendelkeznek. a "segélyes" cigányok célja az lesz, hogy "leszaporodják" a "pénzes" zsidókat. de lehet, hogy nem. mert ezek a sztereotípiák csak az idióta, kretén, fasiszták képzelik. ilyen nincs, vagy ha mégis, akkor ez kiküszöbölhető feltétel nélküli alapjövedelemmel, pozitív diszkriminációval. hozzanak létre egy ilyen városrészt. ezzel ugye az a probléma, hogy magyarország területi integritását sérti. mert nem a határszélen akarják csinálni. de rendben van. ezt valósítsák meg függetlenül az államoktól. ezt ne pénzelje az usa, norvég civil alap, svájci hozzájárulás, stb. soros magánemberként toljon bele néhány milliárd dollárt. de ezek után ugyanúgy lehessen játszani az alapítvány összeomlására, ahogyan ő is az államokon nyerészkedik. tolja be a zsetont. és ezek után vagy megduplázza, vagy elveszti.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.15. 14:13:24

@unionista‎:

"behozzunk a gangesz völgyéből bihár államból és majd cserébe adnak valamit a bihar megyeiek. kölcsönösen előnyös üzletet köt a magyar kelet-indiai társaság. de ez szabályozott kereskedelmi útvonalakat [...] jelent"

Kik által milyen módon hogyan szabályozott kereskedelmi útvonalakat jelent?

2016.10.15. 16:28:21

@neoteny:
ebben a modellben államok, városok, vidékek és a piaci szereplők szerződnek. bihar megye és bihár állam. vagy egy trilaterális (háromoldalú) szerződés: tiszaújváros, debrecen és mumbai. tiszaújváros mellett tiszavasváriban az indiai sun pharma megvásárolta az egykori alkaloida gyárat. (véletlenül ott vannak a legnagyobb számban indiai eredetű romák.) kölcsönösen előnyös szerződés (együttműködés) akkor van ha az indiai úgy nyer egy rúpiát, hogy a helyiek is nyernek ugyanennyit. ehhez vegyesvállalatok szükséges. de a tiszavasvári magyar-cigány közösségnek nincs annyi pénze, hogy megvegye az alkaloida gyár felét. vegye meg az állam. azt alakítsuk át magyar-indiai vegyesvállalattá. ehhez a magyar államnak ki kellene vásárolni az alkaloida felét. de cserébe adhatja a debreceni pharmapolis gyógyszeripari kutatóközpont egy részét.
portal.debrecen.hu/upload/Image/Cikkkepek/Hirek/Helyihirek/2012/julius/pharmap6.jpg
amit a richter kezdeményezésére hoztak létre a nemzeti együttműködés rendszerben. itt adja át a áder és kósa.
portal.debrecen.hu/upload/Image/Cikkkepek/Hirek/Helyihirek/2012/julius/pharmap5.jpg
a nemzetközi együttműködésbe vonjuk be indiát. úgy, hogy a debreceni egyetem a tiszaújvárosi/tiszavasvári/tiszalöki magyarokat és szegény kis romákat kiképzi. a bihar megyeiket. és ezekkel szervezzék a város/vidék és a szabad piaci magánbefektetők a magyar nyugat/keleti indiai társaságot. ezt a hollandok úgy csinálták, hogy állami segédlettel gyarmatosították az indonézia és a karib-tenger szigeteinek egy részét. az állam, a bankok összefonódásából létrehozott pénzzel és áruval megrakva elindultak gyarmatosítani. csak ebbe később beleszóltak a kalózok (~ "cigányok"). kirabolták a gazdag (~ "judaista") hajókat. az egy nyitott kérdés, hogy ez mennyiben volt a "zsidók" és a "cigányok" (~feketék) háborúja. azt valószínűsítik, hogy a cigányok hamisították matolcson a rudolf tallért. amit bécsben a zsidók bankárokkal bocsátottak ki. azért kellettek, mert azt a zsidó kereskedők mindenhol elfogadták és árura váltották. a drótos cigányok azt mondták az uradalomban, hogy tekintetes úr, csináljunk már mink is ilyen pénzeket. és ez volt a szabad piac. nem elméletben, hanem a napi gyakorlatban. és ma is így folyik. a "liberálisok" azt mondják, hogy az usa vezetésével ugyanezt kellene folytatni. és ezzel szembe mennek matolcsiék. de ez csak egy komolytalan feltételezés. ezek és azok a matolcsiék mennyiben rokonok. és lehet, hogy ez egy hülyeség. csak ezt fel sem lehet venni, mert ez ugye "rasszizmus" és "antiszemitizmus". természetesen szó sincs arról, hogy mondjuk feuerman laci bácsit bántani kellene.
keyframe.nava.hu/service/gallery/keyframe/2012/11/25/m1-48046/m1-48046-06404500.jpg
a haverjaim egyszer be akarták zárni a pincébe. mert valamelyiknek egyest adott oroszból. mondtam nekik, hogy mire mennek vele. meg nem ölhetik. inkább írjanak puskát. laci bácsi azt úgysem veszi észre. az orosz nagyszótárt azt az elejétől végégig megtanulta. ami rendben van. ezt számon akarta kérni. mondtam neki, hogy írjon egy magyar magyar-szláv vegyes szótárt. tehát, hogy a magyarok tudjanak "szlávosan" beszélni. azt mondta, hogy hülye vagyok. ezt csak azért mondom, mert nem megtanulni oroszul. legfeljebb csak úgy ímmel-ámmal. mondtam, hogy persze. a közösség szempontjából az a jó, hogy a saját nyelvtanunkat használva tudunk szlávosan beszélni. kevert nyelven, amilyen a jiddis. arra van szükség, hogy a magyarok tudjanak németesen vagy latinosan lehessen beszélni. laci bácsi nagyon szigorúan nézett. el akarom venni, közkinccsé akarom tenni a zsidók tudását.

magyarországnak eleve nem célja, hogy gyarmatosítsa indiát. a 10 milliós mumbai, az 1 milliós nagy-debrecen (ehhez kellenek a hajdúvárosok, a bihari térségből a berettyóújfalui, vagy érmihályfalvi kistérség, faluközösség) és a közel 100 ezres tiszaújváros/tiszavasvári/polgári kistérség. és ezek után ezek kötnek egy keretszerződést. ezek után a magyar-indiai társasághoz csatlakozzon, aki akar. ha a zsidók nem akarnak a magyar államiságban részt venni, akkor ne vegyenek részt. egy magyar állampolgár sem kötelezhető arra, hogy velük szerződjön. álljanak össze a roma és a meleg büszkeséggel és a tolószékesekkel. természetesen nincs szó, hogy a többségi magyarok őket kirekesztenék. ez a modell attól liberális, hogy lehet a nemzeti kereszténységhez és az ortodox (liberális/nacionalista) zsidókhoz is kapcsolódni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.15. 16:44:47

@unionista‎:

"tiszaújváros mellett tiszavasváriban az indiai sun pharma megvásárolta az egykori alkaloida gyárat. [...] kölcsönösen előnyös szerződés (együttműködés) akkor van ha az indiai úgy nyer egy rúpiát, hogy a helyiek is nyernek ugyanennyit."

Kölcsönösen előnyös szerződés akkor volt, amikor a Sun Pharma megvásárolta az egykori Alkaloida gyárat. Ugyanis ha nem lett volna kölcsönösen előnyös az adásvételi szerződés, akkor nem került volna megköttetésre. A "helyieknek" akkor kellett szem előtt tartaniuk az érdekeiket; ugyanis miután eladták az egykori Alkaloida gyárat, azzal átruházták annak tulajdonát a Sun Pharma-nak. Utána már nincs részük a Sun Pharma bevételeiből és/vagy hasznából.

Ha vegyesvállalatot akartak volna a "helyiek", akkor olyan szerződést kellett volna kötni a Sun Pharma-val. Nem azt tették, hanem adásvételi szerződést kötöttek -- és "pacta sunt servanda". Vagy lehet "nacionalizálni" a Sun Pharma gyárát -- csak akkor szembe kell nézni azzal is, ha az "idegenek" "bedöntik" a nacionalizáló nemzeti gazdaságot.

gellért mária 2016.10.15. 18:06:56

@gellért mária: Orbánnak kiútja nincs, de útja van..a diktatura..Ez számára élethalál kérdése.Ami a szerencsétlen nép megvezetését illeti, vannak kétségeim, mennyi a Fidesz-KDNP táborból a megvezetett és mennyi a megfélemlített igazodó és megvásárolt.

2016.10.15. 18:17:32

@neoteny:
tiszavasvári polgármestere jobbikos. felteszem nem azért, mert annyira elégedettek az adás-vétellel.

egy lehetséges piaci megoldás az lenne, hogy lezárják gyárhoz vezető utakat. mert azt nem adták el. és ezek használatáért különadót kellene fizetni. vagy egyáltalán nem lehetne használni. mert így döntött a tulajdonos. esetben az üzem szabad piaci értéke zéró. de a befektető oda viszi az eszközeit ahová akarja. mondjuk helikopterekkel. feltéve, hogy repülési engedélyt kap a nemzeti repülési hatóságtól. ez nem olcsó játék. de ha úgy gondolja, akkor jöjjön el a vagyontárgyaiért. és vigye ahová akarja. a maradékot tiszavasvári megveszi 1 rupiáért. mert nagyvonalúak. nyilván annyit sem ér. ez egy opció.

a másik, hogy kölcsönösen előnyössé tesszük a működést. ami azt jelenti, hogy 1 rúpia nyereség keletkezik indiában, és 1 másik rúpia tiszavasváriban. ehhez természetesen a magyar államnak be kell fektetnie. de ne pénzt adjon, hanem a meglévő vagyontárgyaiból áldozzon be. például úgy, hogy a tiszántúli pharmapolis gyógyszerkutató központban üzletrészt kap. és ezek után ha akar, akkor még befektethet. az együttműködés vegyesvállalati formában folytatódhat. és létrehozható a magyar-indiai társaság. eldöntetik, hogy van-e magyar-ősszanszkrit nyelvrokonság. ha van rá igény, akkor felőlem adjon elő avatara.
i.ytimg.com/vi/M6HVpXni6h8/maxresdefault.jpg
ő ugye a rendszerváltás utáni első újfasiszta.
24.p3k.hu/app/uploads/2012/02/bacsfi-diana2.jpg
aki komoly arccal két krapekkal éltették szálasit. a piacvezető sajtótermékek tőlük féltették az egész atlanti és transzatlanti világot. tőlük rettegett a népszabadság és a népszava szerkesztősége. és ezt ők is előadták komoly arccal. ez csak egy példa arra, hogy a magyar (és úgy általában a politikai) közélet milyen mértékben hazug.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.15. 22:04:39

@unionista‎:

"tiszavasvári polgármestere jobbikos. felteszem nem azért, mert annyira elégedettek az adás-vétellel."

És? Amikor eladták a "helyiek" az egykori Alkaloida gyárat a Sun Pharma-nak, akkor kölcsönösen előnyös szerződést kötöttek. Ha nem lett volna úgy, akkor nem kötötték volna meg.

"lezárják gyárhoz vezető utakat"

A blokád a nemzetközi jog szerint egy háborús cselekmény.

2016.10.16. 10:20:31

@neoteny:
az állam adta el. az állam veheti (vásárolhatja) vissza. hol a hiba?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 10:31:30

@unionista‎:

"az állam adta el."

Miért adta el?

"az állam veheti (vásárolhatja) vissza. hol a hiba?"

Ott, hogy egy adásvételhez két önkéntes fél kell: egy eladó és egy vevő.

2016.10.16. 11:12:51

@neoteny:
ha a sun pharma nem akarja eladni az üzletrész felét, akkor ne adja el. de ez esetben ne használjon semmi olyat, amit nem vásárolt meg. a judaizmus "gonosz" eszméivel ne kényszerítse a szegény tiszavasváriakat, hogy a sun pharma számára átengedjék azt az infrastruktúrát, amiért szabad piaci alapon, a határhasznosság elve alapján nem fizetnek. mennyit ér meg az indiainak az út használata azért, hogy bevihesse az alapanyagot. alkudjanak meg az út tulajdonosával, vagy annak képviselőjével.

a cél nyilván az, hogy mindkét fél elégedett legyen. abból is lehet doktrinát faragni, hogy egy országban az idegenek csak kisebbségi tulajdonosok lehetnek. a brit gyarmatosító törekvések esetén ezt támogathatja india. a többségében indiai eredetű tiszavasvári romák adott esetben térítésmentesen tanulhatnak mumbai egyetemén. cserébe jöhetnek indiai vendégelőadók tanítani a tiszántúli egyetemre. megvesszük a sun pharma gyógyszereit, ha ők is vásárolnak a magyar alkaloida termékeiből. a sun pharma inkább vegye meg a sun microsystems gyártó kapacitását. és építsen óriás szerver farmokat. és váljon a világ egyik legnagyobb mikroelektonikai és biotechnológiai vállalatává. nem biztos, hogy megéri nekik tiszavasvárival kínlódni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 11:25:14

@unionista‎:

"ez esetben ne használjon semmi olyat, amit nem vásárolt meg"

A blokád a nemzetközi jog szerint egy háborús cselekmény.

"a szegény tiszavasváriakat, hogy a sun pharma számára átengedjék azt az infrastruktúrát, amiért szabad piaci alapon, a határhasznosság elve alapján nem fizetnek"

A Sun Pharma fizet adót épp' úgy, mint bármelyik más vállalkozás. Szó sincs semmiféle "átengedésről": vagy ha igen, akkor a többi vállalkozásnak is "át van engedve" az infrastruktúra.

"a cél nyilván az, hogy mindkét fél elégedett legyen"

A volt Alkaloida eladásakor volt két fél: azzal az adásvételi szerződéssel kell mindkét félnek elégedettnek lennie. Miután azt a Sun Pharma megvásárolta a volt Alkaloidát, már nincs "két fél". Az eladó átruházza a tulajdonjogát az eladáskor a fizetség ellenében: megszűnik az eladott jószágban bármi további érdekeltsége. Ha nem ez volt az eladó szándéka, akkor nem kellett volna ezt a szerződést megkötnie.

unionista‎ (törölt) 2016.10.16. 17:36:28

@neoteny:
oké, de ha szabad piaci alapon akar működni, akkor nincs szükség adófizetésre. hanem ez esetben az út tulajdonosnak a határhaszon elve alapján kell fizetnie. amit te úgy érzelmezel, hogy blokád. de ez a szabad piac.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 19:39:40

@unionista‎:

"oké, de"

... te tolod tovább a hülyeségeidet.

"hanem ez esetben az út tulajdonosnak a határhaszon elve alapján kell fizetnie."

Mivel az út tulajdonosának bevételre van szüksége, ezért meg is egyezik a Sun Pharma-val.

"amit te úgy érzelmezel, hogy blokád."

Ha az út tulajdonosa a szerződés megkötése után erőszakkal megakadályozza azt, hogy a Sun Pharma használja az utat, az blokád -- mindamellett, hogy szerződésszegés.

unionista‎ (törölt) 2016.10.16. 21:36:02

@neoteny:
vagy megegyeznek, vagy nem egyeznek meg. mert játszhatnak a sun pharma tiszavasvári üzemének szabad piaci elértéktelenedésére. arra, hogy 1 rúpiáért megveszik.

ha a sun pharma leszerződik az érintett városokkal, vidékekkel a földhasználatról (alapanyagok előállítása, feldolgozás, szállítás, marketing, stb.) akkor létrejön egy szabályozott kereskedelmi útvonal. ami már nem szabad piac. hiszen a sun pharma nem csinálhat akármit. ha ott akar termelni, vagy akár csak értékesíteni, akkor igazodnia kell a tiszavasvári népéhez. a judaista értelmezésben nem kell. a szabad kereskedelmi útvonalak eleve biztosítottak. mondjuk így, hogy a "vándorkereskedők" átgázolhatnak bármin, és bárkin. rájuk nem vonatkoznak szabályok. és ez ugye újra megjelent a muszlim migránsok kapcsán. valakinek az volt a célja, hogy európán belül és azon kívül feltépkedje ezeket a sebeket. feltépkedte. azt senki sem tudja, hogy ez most ez az usa, izrael, a finánctőkések, vagy merkel elképzelése volt. de az elkövetkező évek politikáját ez alapvetően meghatározza. és ez nem fog megoldódni. az oroszokat nem lesz egyszerű kinyomni szíriából. és ugye még kinyomnák őket a dobass környékéről. többségében oroszok lakják. ahhoz egy újabb népirtás kellene. kurvára nem jó az a politika, amit az atlanti és a transzatlanti világ követ. majd valahogy megoldódik ez is. úgy még nem volt, hogy ne lett volna valahogy.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 22:03:19

@unionista‎:

"vagy megegyeznek, vagy nem egyeznek meg"

Az út magántulajdonosai, akiknek nincs adóbevételük, hanem az úthasználati díjból származik a bevételük? Megegyeznek.

Ha az út magántulajdonban lett volna, akkor a Sun Pharma csak úgy vette volna meg a volt Alkaloidát, hogy párhuzamosan szerződést köt az úthasználatra.

"igazodnia kell a tiszavasvári népéhez"

Igazodott is: megvette a volt Alkaloidát, és fizeti az adókat, mint minden más vállalat.

Te is egy olyan lófaszjóska vagy, mint Maduro elvtárs Venezuelában, aki "igazítani" akarta az "idegeneket" "Venezuela népéhez". Az "idegenek" meg jól kivonultak: erre Maduro elvtárs elmagyarázza, hogy "a jenkik" "gazdasági háborút vívnak" "a venezuelai nép ellen". Közben már a parlamenti többségét is elveszítette, de ez nem akadályozza őt abban, hogy "a venezuelai népre" hivatkozzon.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 22:06:00

@unionista‎:

"és ez nem fog megoldódni. [...] majd valahogy megoldódik ez is."

Világos: lehet úgy is, hogy nem oldódik meg, meg lehet úgy is, hogy megoldódik.

unionista‎ (törölt) 2016.10.16. 23:37:31

@neoteny:
ezeket az ellentmondásokat a természet feloldja. van két tábor. az "ortodox liberálisok", vagy az "unortodox illiberálisok". az egyik az élet logikájával szembemegy. mindkettő azt mondja, hogy a másik. ha nem lesz kiegyezés, akkor az egyiknek vége lesz. vagy a magyar keresztény tradicionalizmusnak, vagy a zsidó modernizációs kísérletnek.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.17. 00:35:05

@unionista‎:

"és ez nem fog megoldódni. [...] majd valahogy megoldódik ez is."

Világos: lehet úgy is, hogy nem oldódik meg, meg lehet úgy is, hogy megoldódik.
süti beállítások módosítása