1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.07.19. 08:28 HaFr

Megéri-e az Orbán-kormányt leváltani a szocikkal vagy a Jobbikkal?

Orbán centrális erőtere azt jelenti, hogy egy személyesen tőle és a korrupciót szétterítő rendszerétől függ a kormányzás egésze (ideértve a hivatalos ellenzéket is). Az alkotmányos-intézményes és személyi függőség hálózatát csak a magyar nép döntheti meg azt követően, hogy nagy többségének átlagos életszínvonala jelentősen csökken (ez elkezdődött: az ún. szociális kérdés), vagy azt látva, hogy a gyermekek jövője elenyészik és a családok szétszakadnak (ez is elkezdődött: az ún. család-kérdés). Amikor tehát -- a kettőt együtt értve -- a társadalmi reprodukció nemcsak stratégiai problémává válik (elkezdődött), hanem társadalmi jelenségből társadalmi méretű személyes élmény is lesz, akkor a nacionalizmus jelentette hamis illúziók meg fognak roggyanni -- de ennek semmi köze nem lesz a NER részét képező ellenzékhez. 

Az ellenzéknek nem sikerült bizonyítania, hogy bármiféle hozzáadott értéke lehetne egy rezsimváltásban. A Jobbik -- az utóbbi másfél év középpárti taktikája ellenére -- Magyarország nyugati jövőjének legfőbb ellensége, amellett, hogy (részint emiatt) semmiféle gazdasági, társadalompolitikai, vagy kulturális vonzerővel nem bírhat egy átlagosnál intelligensebb szavazó számára. A baloldal eközben -- szoros összefüggésben a NER szolgálatában kimerülő erkölcsi horizontjával -- valójában nem létezik. Baloldali politikai gondolkodás (amellyel választást lehetne nyerni) nem létezik Magyarországon (hisztérikus intellektuelek és tiszavirág életű témák vannak), nem létezik győzni képes vízió és politikai stratégia, nincsenek hiteles emberek stb. -- már-már klisészerű, ám naponta visszaigazolt megállapítások. A legfontosabb tanulság a régi gárda visszaszüremkedésének hónapjaiban, hogy ez nem is fog változni. Egyik ellenzéki csoport sem kormányzóképes, viszont esetleges, akár koalíciós hatalomra kerülésük elnyújtaná a politikai rendszerünk agóniáját és elmélyítené a társadalmi válságot.

Nem mintha a Fidesz szorosan véve kormányzóképes volna. Orbán problémája ebben a közegben nem hatalompolitikai probléma, mert a hatalom megtartásához jól ért, hanem kormányzási probléma. Az ellenfeleit simán lenyúlja, lenyeli, leveri, mert ha "illiberizálja' is a demokráciát, azok szellemileg, politikailag, erkölcsileg is gyengék a liberalizmus megvédéséhez. Annál aggasztóbb viszont a kormányzás minősége. A korrupció primér hatalompolitikai eszköz, de kormányzati fordulatot elérni az értékteremtés jegyében -- nota bene, a hatalmon maradás érdekében -- olyan képesség, hogy a kettő szemmel láthatóan meghaladja Orbán erejét. Az oktatáspolitikai, gazdaságpolitikai, szociális és egészségügyi döntéseknek egyszerűen nincs kifutásuk: nemcsak koncepciótlanok, hanem ostobák olyan értelemben, hogy folyamatosan aláássák a cikk elején említett társadalmi reprodukciót. Ezért eleinte csak egyéni exit stratégiákra ösztönöznek, de később társadalmi ellenállásba fognak torkollni, és ez nem olyasmi, ami ebben a trendben megúszható. Eljön. A hatalompolitika része, hogy az államot korrumpálják, meggyengítik, privát célok szolgálatába állítják, ami az államot egyre diszfunkcionálisabbá teszi, miközben a makacs kormányzati inkompetencia miatt is az államnak egyre inkább az erőszakossága domborodik ki. Ennek nagyon csúnya vége lehet, ami semmi esetre sem szolgálja a rezsim hosszabb távú érdekeit sem.

Mindent összevetve a politikai rendszer kormányzóképessége nagyon gyenge. Nem látok politikai lehetőséget -- sem a hatalom megragadásában, sem a kormányzásban -- arra, hogy az ellenzék ezen változtatni tudna, illetve biztos vagyok abban, hogy előbb fog a legközvetlenebb demokrácia (az utca) kivívni bármilyen fordulatot, mint -- a félvak házi macskák éhenkórász csapata.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr408899904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zenonküp 2016.07.19. 09:12:50

cicakok, harom nover, de nem Csehov, Putyin de nem szeretem) Sulla dictatorsagaval osszehasonlitvan Orban rendszeret azert adodnak megszivlelendo tanulsagok. Sulla echte arisztokrata volt, ertett a muveszetekhez, volt stilusa, kegyetlenul kimeletlen bosszuallo volt, de nagysagat, meg ha ez a rossz nagysaga is, tagadni nem lehet. Valahogy volt az egesznek egy svungja. Orban rendszereben minden kicsi es jelentektelen, pace Europa Kiado. Valahogy olyan, mint egy tragyas gumicsizma, belul-kivul budos. Ollan kis tszcses. Regente kisbiro lehetett volna talan, de bandagazda semmikepp. Erre a szintre kuzdotte le ellenzeket is, hiveit is, kormanyzatat is. Damnatio memoriae s tan meg ez is sok lesz.

padisah 2016.07.19. 09:43:42

ha lenne olyan együttműködés, amiben a Fideszen kívül minden párt részt vesz, és a célja a Fidesz által a maga érdekére görbített választási rendszer és alkotmány helyrehozása, majd ennek végeztével új törvények szerint, új választás, és új parlament...
nos erre szavaznék

egyébként számomra a régi baloldal, a belőle kivált párt-töredékek, vagy a régi baloldal háziállatává süllyedt liberálisok még a Fidesznél is kevésbé vállalhatóak, a Jobbik meg majdnem ugyanaz mint a Fidesz csak még erősebben nacionalista-kollektivista

az elmúlt 3 választás során én voltam a protest szavazó, aki mindig a fidesz-mszp páros ellen próbált szavazni

NemodaBuda 2016.07.19. 09:57:24

Nem azért, mert padisah, de valahol mégis neki adnék igazat ! Ha van totál összefogás, ami egyben azt is garantálja, hogy orbán után nem valamelyik szélsőségesen buta, tohonya, bosszú- és pénzéhes alakulat ragadja magához a hatalmat, nos akkor ennek az összefogásnak mindenképpen el kellene küldenie orbánt ! Orbán nagyon árt nemzetünknek, a jelenünknek is és a jövőnknek is. Nem lehet nyugodt egy szülő sem, amíg ez az orbánizmus itt mutatja a rossz formáját ! Lassan lepusztul az értelmiség, elszürkülnek a teljesaítmények, nincs motiváció. Nincsenek erkölcsi gátlások, nincs jogállam sem. Kell, hogy legyen !

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2016.07.19. 12:19:19

@NemodaBuda:

"Nem azért, mert padisah, de valahol mégis neki adnék igazat ! Ha van totál összefogás, ami egyben azt is garantálja, hogy orbán után nem valamelyik szélsőségesen buta, tohonya, bosszú- és pénzéhes alakulat ragadja magához a hatalmat, nos akkor ennek az összefogásnak mindenképpen el kellene küldenie orbánt ! Orbán nagyon árt nemzetünknek, a jelenünknek is és a jövőnknek is."

Nincs ilyen garancia és ilyet sosem fogsz kapni. Orbánnal biztos a pusztulás....kockáztatni kell. Egy klasszikust idézve: " Pusztul a haza. Már csak két tábor maradt. Az egyik felett egy zászló lobog és a sátán rajzolódik ki rajta. A másik táborban sok a zászló. Nem könnyű ott senkinek. A haza szeretete tartja őket össze."

tamas11 2016.07.19. 14:16:10

@zenonküp:

"Eljön" (A változás) Mer' az olyan.
"nagyon csúnya vége lehet" (a közepe is csúnya...)
"kidomborodik (majd) az erőszakossága"
Ezek a béndeki jövőkutataás végkimenetei.
Mintha következtetés lenne. De nem az, és végképp nem SZÁNDÉK.

Ezért nem értek egyet a helyzetelemzéssel sem, (nem lehet tudni, hol ér véget), pedig a kiindulópontja kedvemre való, "jól kezdődik" mondhatnám, ha tudnék mellé gúnyos fejeket sormintaként a szövegembe beklikkelni.
A kormányzás minőságével összefüggésben látható folyamatok mndig csak MAJD vezetnek valahová, ha majd a nép életszínvonala átlagosan ANNYIRA csökken, hogy, ...
Vagyis, ami már el is kezdődött rég, az bizonytalan ideig szociális kérdés marad, és aztán, üt a véletlenek órája!
A jövő pedig? ... "elenyészik, családok szétszakadnak ( ami szintén megadatott már sokaknak).
Számomra épp ezekért kétséges a következtetés : a béka, nem érzékelve a fokozatos melegedést az "ő" fazekában, már megfőtt a levesben, a szociális bomba hatásos, de nem robban, jól kezelhető. A túlzottan éhes ember leül a népkonyhán, a szükségletek piramisán még a kettes lépcsőig SEM képes felmászni, megeszi az első szembejövő gulyáslevest, akkor is ha szarabb, a tegnapinál.
Ami meg a z értelmiséget helyettesítő kivándorló szegmens reakcióját ileti, azok mintával szolgáltak, KILÁBALTAK hatszázezren a képből, vagyis nem számolhatunlk velük, hazai tömegerőként. Sőt, rokoni segítések formájában enyhítik a z itthonmaradt konfliktusokat. Ha még kijut kétszázezer akkor méginkább így lesz. Akkor lesz végzetes, vagy már most az? Mi a végzet ebben a műfajban?!
Együüt ez azt jelenti, hogy NEM szükségszerű a heves társadalmi mozgás, és ez jelenleg is látható, a főtt béka mellé minek hőmérőt mutogatni?

Kár rágódni azon, hogy milyen , mennyire tehetséges egy diktátor, nem fölösleges viszont várható lépéseit kiszámolni, ami könnyebben is mehet mint a tehetség kalibrálása, mert az egyszemélyi hatalom közepett egybeszámolhatók a függelmi rendszereek, hiába szubjektívek a köztes szereplők..
Lehet tehetségnek is nevezni, ami ritkaság a politikai vezetők körében, hogy valaki alkalmazkodóan és mégis reaktívan működik, és ehhez alátette a rendszerváltást szőnyegként a történelem, kellő muníciót ajándékozva neki. Ha változást akartunk, az lett a kérdés, ki szólalt meg leghangosabban, ki mutat erőt régiek ellen?

Olyan vezetői reakció ez, ami képes figyelni a másikra, de szelektiven és nem szivélyességi célból teszi. Képes megfogadni külső tanácsot, vagyis inkább ellesi, "ellopja" a más tudását, és alkalmazni akarja, ami nem bűn és nem hiba. Olyasmi, mint akik az aforzmagyűjteményből okosak, de sikerül jókat lépniük , mert nem az árnyalt tudás, hanem a helyzetük határozza meg eredményességüket.
Előfordult, hogy szakadó esőben autómba vettem faluszélieket, (konkrét eset!), amiért azok nagyon hálásak voltak, éltek is vele, nem szabadkoztak. De azonnal kompenzálniuk kellett: sáros lábbal szálltak be, hogy kompenzáljanak, jóllehet tudják, hogy az nem jó nekem, meg az autószőnyegnek..
Viszont így egyensúly teremtődik: ha én urazhatok a kurva kocsimmal, akkor ők is a csizmáikkal.
A király nem vakok közt a félszemű, hanem félszeműek közt a vak.

Nem mentem szembe a béndeki okfejtéssel, hanem ráerősítettem a következtetéseire, kimondom, hová vezet az én jövőképem, jóslatom szerint.
A kormányzásképtelenség miatt növekvő szociális feszültséget hatalmi technikákkal "ellensúlyozzák" (leverik) majd és kommunikációval kezelik, eközben lecsökken a magyarság létszáma, teljesítménye, élettere, kiválóságai szétszélednek ( épp úgy mint eddig), és az a szűk hatalmi elit a manipuláló pozízciókból egyre durvább eszközökkel tovább uralja majd a maradványhazát... Érdektelen, hogy a maradvány hét- nyolcmillió magyarból hány százezer fog tüntetni kettő, nyolc vagy tizenöt év múlva. Ez a hajó elment, nem lassít, nem jön vissza, kit érdekel már, hogy nem is tudna szépen kikötni?

quodlibet 2016.07.19. 18:17:08

Kicsit leszólod a mostani ellenzéket amolyan savanyú a szőlő alapon. Annál ami most van azért jobbat érdemelnénk.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.07.19. 18:27:59

@quodlibet: nem vagy jó olvasó -- nekem ez a szőlő annyira nem savanyú, hogy azt te szemmel láthatóan el se tudod képzelni

werecke 2016.07.19. 19:10:58

Horn , Kuncze , Pető Ők voltak a három macskajancsi.

kanoc 2016.07.19. 20:11:15

Bár zsigerből gyűlölöm Magyarország legnagyobb kártevőit, akik magukat fideSS-nek hívják, mégis azt kell mondanom, hogy sem szocik, sem a fideSS felé tartó Jobbik nem vállalható. Korábban valaki írta, hogy áljon össze az összes ellenzéki párt, közösen zavarják el a picsába a fideSS bandát, majd az alkotmányosság, és jog helyreállítása után oszlassák fel magukat, éás írjanak ki új választást, immár törvényeset, és nem a fideSS kénye, kedve szerint alakíthatót. Aztán győzzön aki erősebb. ( szándékosan nem jobbikot írtam) De ez nálunk soha nem lesz, mert három párt is hat irányba akar elindulni. Szóval marad csuti gazember, még nagyobb egóval. :(

quodlibet 2016.07.19. 20:39:44

@HaFr: vagy inkább fordítva. Én nem vagyok baloldali, nem vagyok szoci szavazó sem, de Te ezt írod: "Az ellenzéknek nem sikerült bizonyítania, hogy bármiféle hozzáadott értéke lehetne egy rezsimváltásban. … A baloldal eközben -- szoros összefüggésben a NER szolgálatában kimerülő erkölcsi horizontjával -- valójában nem létezik. Baloldali politikai gondolkodás (amellyel választást lehetne nyerni) nem létezik Magyarországon (hisztérikus intellektuelek és tiszavirág életű témák vannak), nem létezik győzni képes vízió és politikai stratégia, nincsenek hiteles emberek stb. -- már-már klisészerű, ám naponta visszaigazolt megállapítások. …Egyik ellenzéki csoport sem kormányzóképes, viszont esetleges, akár koalíciós hatalomra kerülésük elnyújtaná a politikai rendszerünk agóniáját és elmélyítené a társadalmi válságot." Namost, én értem amit írsz. Mindazonáltal örülök ha nem azt gondolod amit a szöveged jelent, és nem savanyú a szőlő. Más posztjaid tetszettek, ebben is van valami részigazságod. üdv. Quod

gellért mária 2016.07.19. 20:48:46

" A kormányzás minősége.....láthatóan meghaladja Orbán erejét" Hozzáteszem, meg az akaratát meg a tudását.
Sajnos, szerintem nincs ma olyan párt, amelyik a kormányzat minőségét és a hatalom megszerzését és megtartását össze tudná egyeztetni.Ahhoz egy másik társadalom , másik Magyarország kellene.Ezért én egyelőre, kezdő lépésnek beérném azzal,..-tetszik-nem tetszik-ha az ellenzék /Jobbik nélkül/ képes lenne összefogásra, leváltaná a Fidesz-KDNP-t és visszaállítaná a jogállamot és liberális, konzervatív, polgári.... akármilyen demokráciát.

2016.07.19. 22:30:40

@NemodaBuda: Miért? Tán nem örülsz szülőként annak a nagy oktatási reformnak, hogy szeptembertől a gyerkőcöd ugyan 45 percet ül majd az iskolapadban, de abból mindössze 30 percet tanul? A maradék 15 perc szabad foglalkozás,csendes merengés, esetleg közös tapsikolás.

2016.07.19. 22:33:45

@quodlibet: Csak halkan szólok, hogy ezek már régóta koalícióban vannak mind egymással, csak ez nem nyilvános.

pamut 2016.07.19. 22:42:46

az 1. bekezdés nagy humbuk, már most nagy többségben vannak az országban az orbáni maffiaállam vesztesei, a lecsúszottak, a remény és kilátás nélkül maradtak, ha csak ezen múlna már rég a picsába tolták volna el a maffiát. azért nem volt és nem is lesz rövidtávon kormányváltás mert egy nagy lófasz az ellenzék, és ráadásnak hagyja is magát megosztani, leszalámizni, lekaraktergyilkolni, felvásárolni, lekorrumpálni.
civilek, polgárok, érdekeikért és méltóságukért kiálló magyarok meg végképp nem is léteznek, a magyar nép nem képes megvédeni magát, feladta magát, megtört és betört, a rablókormány lopásaiba és folyamatos lekezelésébe, a kormány által hülyének nézésbe is teljesen beletörődött, sőt már természetesnek, normálisnak veszi, ahogy a lopásokat is.

ezer év kudarcos történelme égette a magyarokba hogy nincs remény, kussolni, megalázkodni és tűrni kell a sírig, vagy tán még a síron is túl. aki azt hiszi most ebben változás lesz az illúziót kerget.

2016.07.19. 22:45:28

@tamas11: Tüntetni és lázadni a nekünk nem tetsző dolgok ellen sokféleképpen lehet. A magyar nem egy utcára vonulós fajta. Nem bassza szét a parlamentet, nem üldözi fel a várba a nyálfejű politikusokat. Egyszerűen csak szépen csendben eliszkol. Felszívódik, nem megy be dolgozni ha szarul fizetnek. Csendben és ügyesen megszűnik létezni minden téren mint állampolgár.
A szellemi fogyatékos hatalom pedig bottal ütheti a nyomát a népnek.
Hát ennyi.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2016.07.19. 22:47:26

Az MSZP, leszerepelt egy életre.... A fidesz a szép "indulás" után vérgőzös lopásba kezdett. Mutyika mindenütt. Miért is FideSS??? Bármi baja van a zsidóknak vagy a romáknak?? Szerintem nem. Orbán félig cigó, a roma felzárkóztatás pénzei pedig mindig a "tezsvíreknél" landol. A Mizsihisz pedig soha nem látott magasságokba repül...
Nem is ez a lényeg.
A mostani demokrácia csődje az, hogy ha a nép agyilag le van butítva vagy csak teljesen félre van informálva akkor bizony a szavazás jogánál fogva bizony SZARUL választ. Orbaneszku ezt mesterien űzi.
Gerincig nyal Brüsszelnek sutyiban, idehaza pedig véres szemmel magyarkodik és ironizál, ha ráolvassák köpönyegforgatását. A mai társadalom teljesen elveszett. Tele vagyunk érdektelen emberekkel, lefizetett kétforintos káderekkel, állami pénzen hízott lakájcsaládokkal az a pár olvasni tudó akiknek van MEMÓRIÁJUK, pedig szívják ezt a nagy Orbánfingot. Itt csak a "lámpavas" segíthet, mert nincs bíróság e földön aki kimondaná ezekre, hogy tolvajok és böribe kéne menniük.

2016.07.19. 22:50:41

@pamut: A magyar nép felszívódott a nagyvilágba. A nyugdíjasok pedig nem fognak forradalmakat csinálni. Az ifjakat azért nem érdekli semmi mert nem itt tervezik a jövőt. A középkorúak pedig elvesztették mindenüket,vagy elmentek innen, vagy felszívódva élik tovább a mindennapjaikat immár árnyékpolgárgént. És hidd el, rengeteg ilyen árnyékpolgár van ebben az országban.
Árnyékpolgár jelentése> nincs azonosítható vagyontárgya, bejelentett lakcíme, öröksége, nem fizet semmiféle adót és amiből él az nem hivatalos.
Ez egyébként Habonyra is szinte ráillett még nem is olyan régen.

laci_52 2016.07.19. 23:05:52

A címben feltett kérdés felesleges, mert egyáltalán nincs realitása annak, hogy a Fidesz-kormányt akár a szocik, akár a Jobbik '18-ban leváltsa. Legfeljebb az képzelhető el, hogy a Fidesz gyenge választási eredménye esetén Fidesz-Jobbik koalíció jöjjön létre.

A Jobbik mostani irányváltása ezt a lehetőséget teremtette meg.

Eudocimus Ruber 2016.07.19. 23:24:36

Mennyire volt jó a magyar nép, amikor nem Orbánék kormányoztak? Jó volt-e a magyar nép, amikor megdöntötte az Antall-Boross kormányt? Jó volt-e, amikor megdöntötte az első Orbán kormányt? Ha jó volt, miért nem lett jobb Magyarország akkor, amikor épp ők uralkodhattak? Jobban éreznéd-e magad, ha megnyernéd a lottón az ötöst? Sírnál-e akkor is 50 soros, értelmetlen bejegyzésekben?

Hajdú Peter 2016.07.20. 00:31:49

" hogy egy személyesen tőle és a korrupciót szétterítő rendszerétől függ a kormányzás egésze (ideértve a hivatalos ellenzéket is)."

Ezt a korrupciot, egyetlen esetben sem sikerult bizonyitani az elmult 6 evben.
De az sem szamitana ha igen, mert a Fidesz kormany olyan zsenialissan, kivaloan vezeti az orszagot, hogy tizszer annyit is megerdemelnenek, tizszer annyit is megernenek az orszagnak, mint amennyi korrupciorol a libsik ketsegbeesetten hazudoznak.

quodlibet 2016.07.20. 04:43:50

@Diorella Queen: Egy konzervatív csak ritkán híve a forradalomnak, polgárháborúnak, es én konzervatív vagyok. A magyar, meg lázadó fajta, lasd 1956, 1918, 1848 ... A tobbi stimpt:)

quodlibet 2016.07.20. 04:50:26

@Diorella Queen: Ha nem titok, es meg szabad kérdezni, ezt honnan tudod, annyira bennfentes infoid vannak? Valamit én is hallaok itt tavol a világtól a völgyek magányában, időnként Bemegyek a varosba. De nem ugy hallom, mint Te. Az Egyutt rendezvenyeire néha elkiserek valakit, van DKs meg szoci ismerősöm is, nem hallok osszefogásról. Udv. Quod

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.07.20. 10:05:08

@Diorella Queen: Nagy élmény olvasni hozzászólásaidat! A mai állapotok oka a negyvenévnyi kontraszelekcióban keresendő. A kontraszelektáltak gyerekei vannak vezető pozícióban a gazdaság, a politika, a közigazgatás, az oktatás stb. területén. (Ez egy olyan sűrű szövésű háló, mint a snecizős.) Nekik „jár(t)” a vezető állás, a maguknak kinézett privatizálandó cég, valós teljesítmény nélkül is.

A gyöngyszemek közé tartozik, amikor a választott önkormányzatok - -munkahelyteremtő bizottságaiban- - népművész, munkahely megsemmisítésben élenjáró privatizált cégtulajdonos, „munkálkodik" azon, hogy a választóiknak munkahelyeket teremtsenek. A hab a tortán, amikor „áldozatos tevékenységükért” egymást valamilyen címen megjutalmazzák, ünnepi alkalmakkor.

Aki ezt nem hajlandó eltűrni, elviselni, marad számára a szabad munkavállalás joga, lehetősége. Valami isteni csuda folytán pont azok mennek ki, akik ott kint az ismeretlenbe megállják a helyüket! Nekik nincs más ajánlójuk, csak a kezük, az eszük, a tapasztalatuk. És mégis megfelelnek.

A nagyszájú itthoniaknak azt szoktam mondni, ha olyan király vagy a szakterületeden, mondj föl holnap a munkahelyeden, és keres magadnak munkát száz kilométeres körön kívül. Eddig még senki nem fogadta meg a „jó-tanácsomat” de kifogások özönével próbálta igazolni magát.

tamas11 2016.07.22. 13:15:32

@Diorella Queen:
nincs okom ezt vitatni, legfeljebb annyiban, hogy egy felelőtlen kvázielt az ugyanúgy nyakára ül majd a maradék nyolc, vagy hétmillió maradványmagyarnak, ahogy megtette eddig a tízmillióval.
Ha azokból, a lecsökkent, kontraszelektálódott népességből kell majd "megélniök" , akkor nem 800 millió lesz a rejtett számlájukon, hanem "csak" 80 millió. De az is megtörténhet, hogy amennyiben lesz még EU (pénz), akkkor annak nem 10-20-30- százalékát nyúlják le, hanem akaár 100- at (pl nem építenek belőle semmit, amint a sajtóhírekben egyre gyakrabban hallhatunk hasonló eseteket.) Nézd meg az ORÖ elnökének vesszőfutáását, vesszőzés nélkül...
Vagy a keletmagyarországi munkahelyteremtő nagyprojektet, ahol hárommilliárdból 1000 nél több embert erdészeti munkák kapcsán a pénz harmadából kifizettek, de aztán se erdő, se kétmilliárd, se felelősségrevonás sehol...
Lásd még bankok, számlagyárak, végtelenbe csúszó határidők....

tamas11 2016.07.22. 13:35:52

@HaFr:
Számomra nagyon egyszerű a címben feltett kérdés.
Megéri e Orbánt váltani?
Első válaszom, hogy attól függ, kinek, kiknek. A fidesz vezérkarnak például, bizonyosan nem..
Ezek után marad a szétbontott kérdésből az MSZP re vonatkozó "rész", és a Jobbikra vonatkozó .
Válaszom: nem lenne érdemes MSZP-re VAGY JObbikra cseréni a fideszt, előbbi nem is fenyeget bennünket, utóbbi pedig túlságosan is!
Tehát?
Akkor érdemes leváltani, amennyiben nemzeti összefogás bontakozik ki a kormányváltás ügyében, tehát az a szokatlan helyzet áll elő, hogy a kormányváltás miatt együttműködik a ' elmúttbaloldal,' és Vona...
Akkor egy izgalmas új történelmi helyzet áll elő, amire viszont végletesen szükség van, és majd megépülnek a részletesebb válaszok, menetközben.
Leonardóval szólva aki egyik repülőtervéről azt jósolta, hogy lezuhanna mert nem szép, mi joggal bízhatunk egy kívánatos összefogásban, mert az az egyetlen szép eszme, a kecsegtető jövőkép része kell legyen.

2016.07.23. 14:54:36

@tamas11: hát basszus! Szólni kéne a Vajnának, hogy csináljon egy fogadási oldalat a magyar politikai palettán szereplő pártok szövtségesdijére és annak kimenetelére.
Lehet, hogy egy ilyen fogadó oldal egyébként még jót is tenne a politikai életnek.
Anyagilag is motiválná a játékosokat, bár momentán ennek is csak a fidesz lehetne a nyertese. Sőt, ők azok, akik most nagyon is a szerencse konjunktúra lovasai. Minden bejön nekik. Egyszerűen nem látom, hogyan szakadhat meg egy ilyen széria, ahol a mindig nyertes a bank és a legerősebb játékos egyben.

tamas11 2016.07.23. 16:53:42

@Bánegressy:
Vajna elindítja a politikai fogadóirodát, eközben barátja Habony, hivatalból befolyásolja az eredményt. (tanácsokat ad a Fidesznek).
Erről beszélünk.
Habony kap a szerencsejáték Rt nyereségeiből, Vajna pedig élvezi a habonyizmus járulékos hasznait.
Mi pedig fogadunk fogadkozunk a kisablaknál vagy on-line.
Megalakíthatjuk a Balszerencsejáték Rzt-t.
Shortolunk, vagyis, arra fogadunk, hogy vesztünk, és állandóan telitalálatunk lesz.
süti beállítások módosítása