1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.05.08. 17:50 HaFr

Ön tényleg azt akarja, hogy Orbán kivezesse Magyarországot az Unióból?

Az utóbbi hetekben megsűrűsödtek az olyan kormányzati nyilatkozatok, amelyeket egy motívum köt össze: az uniós tagságunk szembeállítása a magyar érdekekkel. Nem arról van már szó, hogy egyes baloldali, majd mindenféle pártállású nyugati és uniós politikusokat személyükben gyaláznak az olyan alakok, mint Szijjártó, Lázár, és Semjén, nem is csak arról, hogy híresztelik a magyar baloldallal való "összejátszásukat", illetve már nem is a méltán bírálható uniós migránspolitika van napirenden, megfűszerezve a pénzzárolások "zsaroló", "bosszú"-motívumainak kiemelésével, hanem elkezdődött Magyarország uniós tagságának az újraértékelése. Lázártól kellett hallanunk a minap azt a nyilvánvaló hazugságot, hogy Magyarország anyagilag is veszített eddig az uniós tagságon, mert mindent összevetve többet fizettünk be eddig a közösbe, mint kaptunk vissza onnan, majd a Gulyás nevű parlamenti alelnök bánatoskodott, hogy "ez az Unió már nem az, amelybe annak idején beléptünk". Biztosak lehetünk abban, hogy rövidesen megindul az egyéb nímandok nyilatkozatainak árja ugyanebben a mederben, legközelebb éppen a kvótaügyi népszavazás apropóján, amely se a migránsokról, se a kvótáról nem, hanem kifejezetten az EU elleni "harcról" fog szólni. A propaganda kifutása nyilvánvaló: a magyar közvélemény szembefordítása az orbáni autokrácia utolsó gátjával, a hébe-hóba még kritikai és jogorvoslati lehetőséget kínáló EU-val, és felkészítésünk a kilépésre.

Tisztázzuk: az EU alapvetően diszfunkcionálisan, átgondolatlanul, bosszantóan bürokratikusan, és drágán működik, egyes politikai döntései (mint legutóbb a negyedmilliós fejenkénti büntető taksa, amellyel a migránsok letelepítését elutasító államokat sújtaná) egy óvodás intellektuális színvonalát idézik. De még mindig, még ilyen körülmények között is az európai civilizációt összekötő intézményrendszer, politikai és gazdasági ereje egy olyan sok sebből vérző országnak, mint Magyarország, a túlélést biztosító csónak a haragos világtengeren. Az EU-t csak belülről érdemes bírálni; arra hajtani, hogy a ciklus maradék forrásainak lehívása után elérjük, hogy kirakjanak bennünket, vagy kilépjünk belőle, olyan fokú kormányzati felelőtlenségre vall, amelynek szárnypróbálgatásait a hazai jogi, gazdasági, oktatási, népjóléti, és egészségügyi rendszer részint szándékos, részint hozzá nem értésből adódó lerohasztásában tapasztalhattuk idáig. Az Unión kívül gyorsuló elszegényedéssel, a jogállam további torzulásával, és nagy külpolitikai kockázatokkal kell majd szembenéznie az országunknak. Vagyok olyan realista egy ideje, hogy azt állítsam: Magyarország belátható jövője azon fog múlni, hogy Orbán Viktor mennyire tartja a kilépésünket a büntethetetlensége egyetlen legfőbb garanciájának -- mert az nyilvánvaló, hogy egy orosz szövetségben, az EU-n kívül álló országban az igazságszolgáltatás aligha éri utol. Az EU-n belül sokkal valószínűbben.

Orbán és kompromittált közege szempontjából az EU olyan veszélyforrás, amelyet sok milliós tömegek egzisztenciális fenyegetése árán is meg kell szüntetni. Erre fordul rá most a kormányzati propaganda. A propaganda hatása eddig is szembeötlő volt, és kellő amoralitással és eltökéltséggel -- amelyek közül egyikből sincs hiány a fideszes vezetői karban -- elérhető, hogy ennek a népnek a relatív többsége a korábbiaknál is élesebben forduljon a saját érdekei ellen. Orbánék ezt a játékot játsszák, amin nem siránkozni kell, hanem vissza kell őket kényszeríteni a polgári demokrácia játékszabályai közé. Az aktuális kilépési döntést valószínűleg 2019-re irányozták elő. Addig van még lehetősége az ellenzéki erőknek komolyan venni ezt a kérdést, és ne a piszlicsáré -- reaktív és partikuláris -- ügyeikkel foglalkozni. Mindenesetre a PKP, Magyarország nyugatos konzervatív pártja (www.pkp.hu) eltökélt abban, hogy vidéki bázisának erősítésével párhuzamosan ezt a kérdést a választási kampánya homlokterébe emelje mint olyat, amelynek kimenetele messze a legfontosabb az ország belátható jövője szempontjából.

Az EU-ból való kilépésünk magyarok millióinak közvetlen érdekét sérti jelentősen: fenyegeti a külföldön dolgozók státusát, bezárja egy lecsúszó országba fiatalok százezereit, napi kiszolgáltatottságba taszít egy egész népet az Orbán-maffiával, helyi helytartóival, és kedvezményezettjeivel szemben, mindenféle jogorvoslati lehetőség és az igazság reménye nélkül. A napi milliárdos kár, amit ma ez a nép elszenved urainak gátlástalan cinizmusa miatt elhanyagolható lesz ahhoz képest, ami eztán jön majd. (Ennek a cikknek a folytatása itt. Ebben választ adok arra a közkeletű, de téves ellenérvre, hogy Orbánnak érdeke bennmaradni az Unióban, mert ez biztosítja számára az ellopható pénz legnagyobb részét. Bár ez látszólag igaz, Orbánnak biztonságba kell helyezni az eddigi nyereségét, és ez egyre inkább fontosabbá válik, mint a további nagyarányú lopás. Másrészt -- ami a lényeg -- a maguk számára szervezik meg az egész állami lét működtetését, ami rövidesen az egészségügytől a korporatív kapcsolatokon át a földig mindenből hasznot biztosít nekik -- ismétlem, a napi reguláris kvázi-állami mechanizmusban --, magyarán az EU-pénzeken túl is lesz elég rendelkezésükre álló forrás 9-9,5 millió ember napi ügyintézéséből, lélegzetvételéből, létezéséből. Miért? Mert privatizálják az államot.)

251 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr938696706

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A következő feladat: bent maradni az Unióban 2016.05.10. 14:39:30

Az amerikai alternatív jobboldalról szóló összefoglaló  a nemrég közölt Tölgyessy-interjúval, számomra valahogy összecseng. Az egyikben a polkorrekt beszéd kritikája, a másikban Magyarország jelenlegi állapota a téma. Mindkettőről a Nyugat és a Kele...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.05.08. 19:19:47

Nanométer pontosságú helyzetelemzés!

Peter Götz 2016.05.08. 19:23:37

Ha sikerül kiléptetni az EU-ból,akkor vissza is térünk Ázsiába.
Ami ebben zseniális,hogy mindezt úgy,hogy az EU finanszírozta gyakorlatilag.

Moin Moin 2016.05.09. 07:20:33

1.) "Orbánék ezt a játékot játsszák, amin nem siránkozni kell, hanem vissza kell őket kényszeríteni a polgári demokrácia játékszabályai közé." - Nem lehet! Ki kell penderíteni őket a hatalomból, úgy, hoyg a börtönben landoljanak! Te írád, jó Uram: elemi érdekeikkel ellentétes az eu-s tagság (és a demokrata viselkedésmód is) - akkor meg miért hagynák magukat meggyőzni arról, ami a saját sorsuk katasztrófájához vezetné őket?:-)

2.) Ha Magyarország EU-ban tatását (és ami ennek előfeltétele, Orbánék hatalomtól való megfosztását) csupán arra a képesség- és kompetenciahalmazra bízzuk, ami a PKP-ban testesül meg (pláne a lemondásod után!), akkor baszhatja az ország!:-))))))))))))))

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.09. 07:37:36

@Moin Moin: hála istennek ott vagy te mint kompetenciahalmaz meg az összes még ismert párt, amire szavazhatsz -- csinálj pártot, ne csak álnév mögül erősítsd a NER-t, haver

tamas11 2016.05.09. 07:51:45

@Moin Moin:
Úgy vagyunk ezzel a kilépősdivel, hogy egyik fele retorika, de nem tudjuk melyik... E ellenségképként legalább akkora szükség van az EU-gondolatokra mint pénzforrásként, de nem tudjuk, pontosan melyik rész a retorika, nekünk nem jut pályázati pénz, csak a szebb kövezetek a sétálóutcán... Nem különíthető el, olyan , mint a hazugságok általában: arra való, hogy megtévesszen.
Viszont változik a helyzet 2018-cal, mert ha a hatalomban maradók élni akarnak azzal, hogy megosszák a társadalmat a kilépés gondolata mentén, akkor napirenden fogják tartani, de szükségük marad a még elérhető összegekre. Ha apénzcsapok elzáródnak (2020), akkor új helyzet áll elő. Addigra továbbszelektálódik a társadalom, olyan értelemben, hogy még több lesz a távozó (kivándorolt). A maradóknak tálalható a nacionalista maszlag, a kétségbeesett kisebbség tudatmunkásokkal valóban kisebbségben tartható (hasonlóképp, mint most),.
Innentől viszont nem kell TÉNYLEGES kilépésre gondolni egyik félnek sem... A határok viszonylagos lezárása, az ezzel kapcsolatos várható korlátozások is üzemeltetik e kettősséget: kezdődik a küzdelem, hogy ki utazhat például, harcok az útlevélért...
Szóval, nem lesz kilépés , de sok szó esik majd róla, a benmaradással is járnak majd folyamatosan hátrányok, amit az ellenzékre lehet tolni, nem kell formálisan távozni, ajtótcsapkodni...

Csaba Szikora 2016.05.09. 07:59:26

A címre válaszolva idézem a Jobbik alelnökét?"Harmad rendű kérdés az EU akarata migráns ügyben",ergo,ha ennek az az ára hogy kilépjünk az unióból,akkor IGEN ott kell hagyni a kizsákmányoló arrogáns bagázst.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.09. 08:08:38

@Csaba Szikora: ja, értem, szerintem is azért robbant ki az első világháború, mert lelőtték FF-t, és azért vagyunk ilyen okosak, mert mindig is ilyen okosak voltunk LOL -- ne veszed észre, hogy háromezer migránsért odaadnád megint ötven évre a hanyatlásnak az országot? A Jobbik alelnöke az, akit épp most rúgott ki Vona is? Jó, nem mintha nem maradt volna még elég félművelt idiótájuk.

Csaba Szikora 2016.05.09. 08:25:21

Nem,nem veszem észre,és aki azt állítja hogy hogy az EU-ból való távozás 50 évre veti vissza a gazdaságot,az hazudik.
A migránsok befogadása és eltartása fogja visszavetni 50 évre.Tudni illik a kelet-európai régiókba csakis az írástudatlan,semmire sem alkalmas alsó réteg lesz küldve,a nyugati országok,lefölözik majd azt a réteget akik talán? fognak dolgozni.
Ezek az ember csoportok a saját hazájukban nem tudtak sem rendet tartani,sem együtt élni a fajtársaikkal,mindig is a közel-kelet egy puskaporos hordó volt.
Én már éltem ahhoz eleget hogy emlékezzek Krudinák Alajosra,aki a 70-80,as években a közel keleti háborúkról tudósítottak.Sajnos lételemük a rombolás.A vérükben van a vadság.Akárki akármit mond ez így van.
Ha ezt a szánalmas kvóta rendszert megengedjük,jönnek majd a Szudáni agyoniskolázott értelmiségi réteg,meg a Csádi,meg a Szomáliai,hiszen minden afrikai országban van valamiféle helyi konfliktus.
Már megbocsáss,de inkább megtermelem magamnak a kenyérre valót Unió nélkül,mint a falum lakosságának a fele bevándorló legyen.
Nem pont elég a cigányokkal bajlódni?Ha egy cigány lediplomázik a média azt harsogja napokon keresztül.Hát erre nem vagyok kíváncsi.A szomszédom már Újzélandon röhög az Unión.Lehet megyek utána,aztán szenvedjetek ti a söpredékkel.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.09. 08:27:56

@Csaba Szikora: figyelj, itt nem hazudik senki, nem szép ilyen színvonalú érvvel jönni, ez nem egy fideszes trollblog, illetve eléred vele, hogy sose olvaslak el, szeva

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.09. 08:44:22

@Csaba Szikora: "A szomszédom már Újzélandon röhög az Unión.Lehet megyek utána"
- Siess! Pá! Pá!

has 2016.05.09. 08:46:26

@Csaba Szikora: Nem ártana elmerülni a történelem rejtelemiben. Sok érdekes dolgot tanulhatnál, ami magyarázat a mai világ nyűgjeire is.
Az nem zavar, hogy tízezer kínaii már bevásárolta magát ide? Aki fizet a fityisz zavaros pénzügyi hátterébe az jöhet, aki nem az rohadjon meg.

dzsaszper 2016.05.09. 08:46:41

Ezt talán Frans Timmermannstól, Martin Schulztól és a többi fafejű EU-s vezetőtől is kellene kérdezni. Chicken game-et akarnak játszani, mint Görögországgal...
(és közben elfelejtkeznek Putyinról is).

dzsaszper 2016.05.09. 08:48:00

a fenti komment természetesen színtiszta vélemény...

2016.05.09. 09:00:50

Ez olyan mintha Berettyóújfalu kitalálná, hogy mi ez a marhaság amit Budapesten megint kitaláltak, ők kilépnek.

Csaba Szikora 2016.05.09. 09:13:23

@HaFr: Ez igaz,de ne felejtsük el mennyire szorgalmas nép a Kínai,míg ugyanez fekete Aftikáról nem mondható el.

2016.05.09. 09:20:47

@Csaba Szikora:

Nem akarlak zavarni apróságokkal, de Új-zélandra nem könnyű bejutni ezzel a színvonallal.
És egyébként vajon az új-zélandiak mit is gondolnának rólad saját blogjaikban?

Sir Galahad 2016.05.09. 09:27:18

Egy frászt. Ez egy szokásos kötélhúzás az EU és valamelyik tagállam között, mert éppen ütköznek az érdekek. Ennek során elhangzanak erős mondatok mindkét oldalról, de ennyi az egész.

Gergely Molnar 2016.05.09. 09:31:10

Szerintem csak szájkarate, egyelőre nem veszélyes, nem mintha nem tennék meg legszívesebben, csak hát ugye akkor nem lenne miből lopni.

Alick 2016.05.09. 09:45:27

Szó sincs magyar kilépésről, inkább az EU mechanizmusainak bírálatáról... aminek a brexit lehetősége is aktualitást ad.
Ezzel együtt Orbánt szívesen elcserélném Nigel Farage-ra... :)

vajdasagi 2016.05.09. 09:47:54

@Csaba Szikora: Két ellenérvem is van:

1. Igen szorgalmas nép a kínai, de ide nem az átlagos "szorgalmas kínai" jön negyedmillió euróért, hanem a nemzetközi szintre emelkedő félmaffiózó, vagy teljesen maffiózó üzletember.

2. A fekete Afrikából idejövő szerencsétlen kevésbé fenyegeti a nemzetünket, mint a kínai. Azok a kínaiak ugyanis igen intelligensek, szívósak, és szaporák: ha egyszer itt lesznek, 100 éven belül lenyelnek minket (mármint az utódainkat). Ezzel szemben az afrikaiakkal csal elbánunk valahogy, ha arra kerülne a sor.

Persze a kötelező kvóta úgy marhaság, ahogy van. Nem is gondoltam, volna, hogy ennyire dedósak az EU vezetői.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.05.09. 10:18:13

@Sir Galahad: A fidesz elég sok olyat húzott az elmúlt években, amire normális ember azt gondolta, hogy nem történhet meg. Szóval nem árt a gyakavás.

Mondjuk egyelőre a fidesz az eu-s pénzekből tud legjobban "lőrincesíteni", szóval a saját zsebeik ellen is dolgoznának a kilépéssel.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.09. 10:30:37

@Narancsos Ödéma: ez nem jó érv: egyrést már éppen eleget loptak tíz generációra előre, másrészt -- ami a lényeg -- a maguk számára szervezték meg az egész állami lét működtetését, ami rövidesen az egészségügytől a korporatív kapcsolatokon át a földig mindenből hasznot biztosít nekik -- ismétlem, a napi reguláris állami mechanizmus.

Andy73 2016.05.09. 10:43:02

"Mindenesetre a PKP, Magyarország nyugatos konzervatív pártja (www.pkp.hu) eltökélt abban, hogy vidéki bázisának erősítésével párhuzamosan ezt a kérdést a választási kampánya homlokterébe emelje mint olyat, amelynek kimenetele messze a legfontosabb az ország belátható jövője szempontjából."

A migránsok betelepítésének erőltetésével aligha fognak sok új hívet szerezni. A parlamentbe bekerülni ezzel biztosan nem fognak. Nem tudom, hogy mérhető-e a párt támogatottsága, de ezzel inkább csökkenni fog.

És a helyes helyzetelemzés sem ártana még egy kis pártnak sem, a fals propaganda helyett. Orbánék nem akarnak kilépni az Unióból, csak a kötelező kvóták ellen küzdenek, több más országgal együtt. Ez óriási különbség.

A Mercedes kecskeméti bővítését sem az EU-n kívül képzeli el sem a kormány, sem a cég, hogy csak egy példát mondjak.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.09. 10:44:45

@Andy73: sovány érvek , a Mercedes éppen a korporatív kapcsolatok fél-ázsiai rendszeréről szól

Andy73 2016.05.09. 11:03:25

@HaFr: "Orbán és kompromittált közege szempontjából az EU olyan veszélyforrás, amelyet sok milliós tömegek egzisztenciális fenyegetése árán is meg kell szüntetni."

Ez meg egy légből kapott riogatás. Semmi alapja sincs, és ebben az irományban sem támasztja alá semmi konkrétum.
Igazából nem kellene reagálni egy ilyen jelentéktelen párt egy jelentéktelen írására, csak jelzem, hogy ettől nem lesz mérhetőbb a támogatottságuk.

Sir Galahad 2016.05.09. 11:06:10

@Narancsos Ödéma: Ha figyeled az európai politikát, láthatod, hogy ennél sokkal durvábbat is mondanak egyes tagországok vezetői, ha a nemzeti érdekeik éppen szembe kerülnek Brüsszel akaratával. Szóval szerintem ennek komolyabb jelentősége nincs, csak a szerzőhöz hasonló vágyvezérelt gondolkodók (?) vonnak le az ilyesmiből messze menő következtetést.

Célkereszt 2016.05.09. 11:10:25

Történelmi párhuzam: A hatalmas Bizánci Birodalom adót fizetett a portyázó nomádoknak(a magyaroknak is). Tudniillik sokkal olcsóbb volt megvenni a békét, mint hadjáratokat vezetni. Kábé így vannak vagy lesznek a nyugati országok is velünk. Megveszik a hűségünket. A magyar politikusok most srófolják az árat, vagy gondolják, hogy az oroszok többet fognak fizetni( vagy már fizettek is?)? Szomorú ez, mert megerősíti, hogy nem vagyunk kultúrnemzet, nem számít nekünk a nyugati civilizáció, a keresztény Európa védőbástyája maszlagról nem is beszélve.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.09. 11:13:23

@Andy73: de Ön mégis kitartóan gyaláz minket, ez jólesik

McZozo 2016.05.09. 11:14:28

Szerintem ott hibas az elemzes, hogy 2020 ban tudtommallejar az az idoszak amit az EU ano kituzott hogy fel kell zarkoztatni az uj orszagokat, es ennek fejeben nyomta a penzt ide is. Igy Orban azzal van tisztaban hogyha valami nagymertekben nem valtozik meg akkor a toredeke penz fog cask bejonni az EU bol 2020 utan elorelathatolag. TEhat NEm fog annyit nyerni ami miatt megerni bennmaradnia. Ezert fordultak ra a kilepes elokeszitesere.

Viszont a masik oldal amit nem latnak, amit en mindig is hangoztattam, hogy a fideszt nem kivulrol fogjak megdonteni, hanem belso feszultseg fogja szetfesziteni. MErt ugyan igaz hogy a kilepes utan is tudnak majd annyit lopnia Magyar valasztok penzebol amibol a legmagasabb partelit jol erzi magat. Viszont most az ellopott penzekbol rengeteg kozep es kis fidesz szimpatizans lojalitasat is megveszik. Viszont a majd a vaju urmerete jelentosen lecsokken es nem fognak ezek a hives is odaferni a konderhoz akkor belulrol fog megindulniaz elegedetlenkedes. Viktoreknak ezzel kell valamit kezdeni, azzal hogy minel jobban probaljak elore odakotni magukhoz ezeket az embereket hogy kesobb ha kell penzhiany eseten egyeb eszkozokkel is meg lehessen majd fekezni ezeket az embereket.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.09. 11:15:09

@Sir Galahad: a vágyam az élhető, versneyképes ország -- az ország vezetőit már régóta nem ezek a vágyak a vezérlik, ez tény. Én csak a jövőt írtam le, ami logikusan kikövetkeztethető, ha fáj is a híveknek, vagy maguk egyelőre még várnának a kimondásával

McZozo 2016.05.09. 11:24:31

@Andy73: Azert az nem teljes mertekben legbol kapott hogy mar most a legmagasabb a letminimum alatt elok szama az orszagban. Meg az atkosban se volt ennyi 4millio folott vannak lassan 50% az orszagnak a letminimum alatt el. Es azert az ellopott milliardokbol ezen emberek jo reszet kicsit feljebb lehetett volna emelni.

Sir Galahad 2016.05.09. 11:25:59

@HaFr: Az a baj, hogy amit leírtál, az nem a jövő, hanem egy minipárt vezetőjének az álmodozása. Orbánnak esze ágában sincs kilépni az Unióból, nem is fog, mert a mögötte álló gazdasági körök érdekével ez ellentétes volna. Amit látunk, az ugyanaz, mint amit bármelyik másik uniós ország vezetése bemutat, ha szeretne valamit Brüsszellel szemben elérni. Őszintén szólva nem is értem, hogy ha valaki elvileg politikában jártas, mint amilyennek szeretnéd magad feltüntetni, akkor miért nem teszi meg azt az egyszerű lépést, hogy nagyobb, uniós szemszögből nézi az adott eseményt?

McZozo 2016.05.09. 11:31:51

@Sir Galahad: Azert nincs igazad mert nem latod at hogy Orban nalunk megforditotta. Itt mar nem az van hogy van egy gazdasagi hatter az erdekei szerint mozgatja Orbant. Orban megforditotta es bevezette az ostor elvet ahol mindenkit meger aki nemaz o kegyeit keresi es aki barmi erdekevel is ellen akar menni. Lasd a Harmadik Orban kormany letrejotteig, kiepult a simicska birodalom. Aminek azert voltak gazdasagi erdekei es az latszott hogy idonkent tudott is nyomast gyakorolni Viktorekra. Ezt elegelte meg Viktor es lathatolag egy uj Huberuri gardat epit eppen ki aki tole fugg es neki tejel es nem forditva. LAsd Meszaros lorinc, Andy Vajna es meg sorolhatnam.

Sir Galahad 2016.05.09. 11:38:33

@McZozo: Nem hiszek abban, hogy lehetséges lenne a "megfordítás". Minden kormányzat mögött áll egy erős érdekcsoport, ezek összetétele változhat esetleg és ezt kívülről lehet úgy értelmezni, mint ha a formális hatalom gyakorlója irányítaná a mögötte álló érdekköröket - ilyen azonban a valóságban sehol sincs.

M_R 2016.05.09. 11:39:22

A "hanyatló nyugaton" elég sokan gondolják úgy, hogy ezt a fél-ázsiai piros pöttyös seggű csürhét kár volt felvenni az EU-ba.

Ha kiléptek, sokan pezsgőt bontanak a "hanyatló nyugaton"

high up! 2016.05.09. 11:44:31

2020 után már csak cseppnyi EU-s támogatás jön, cserébe viszont akkora jogállamiságot meg európai közös értéket kellene bemutatni, hogy az EU csak kolonc lesz majd Orbaneszku diktátor nyakán. Lopni már nem lehet, az OLAF szinte már a teljes fidesz bandát körözni fogja, így nem marad más kiút az Orbaneszku maffiának, mint kilépni az EU-ból.

Ráadásul az Átlaghülyemagyar sem úgy müködik ahogy azt Takonyárpi megálmodta: a fideszt most már minden ÖK választáson úgy elveri az ellenzék mint házmester a porzsákot.

Orbaneszku tudja jól, hogy Ellenzéki győzelem + OLAF = Életfogytiglani börtön teljes vagyonelkobzással. Családra, rokonságra, gázszerelőre kiterjedően.

A hibbant diktátora már látja a menekülési utat: 2020-ban akkora Trianon traumára fogja gyúrni az Átlaghülyemagyart, hogy a mingráncs pogrom kismiska ahhoz. Már akkorát hangolt március 15-én a kunbélázással, hogy csak zengett az éter. 2022-ig tehát megtörénik az EU-ból való kivezetés.

A Nömzöti Átlaghülyemagyar majd boldog lesz, hogy mos má nem monggya meg ez Eju, meg a kaját mi is megtuggyuk termelnii magunknak, oszt akkor milyen kurva jó lesz akkor nekünk. 1200 migráncs nélkül meg pláne.

FOLYTASSUK!

high up! 2016.05.09. 11:52:02

@McZozo: "Viszont a masik oldal amit nem latnak, amit en mindig is hangoztattam, hogy a fideszt nem kivulrol fogjak megdonteni, hanem belso feszultseg fogja szetfesziteni."

Ez csak álom.
Bóvlisztán nem Európa, szabadsággal meg önálló és érvényesíthető polgári jogokkal, hanem birkatenyészet ahol minden állat igazodik a legeltető gazdihoz.

Minden magyar párt egy vircsaft, ráadásul a tagok a legtehetségtelenebb, legerkölcstelenebb népség közül kerül ki akik kint a piacon csak közmunkásnak vinnék. Maximum. Ezért a végső összeomlásig kitart majd a fideszes naccsalád Orbaneszku mellett. Tudják, ha Orbanszku bukik, akkor nekik is az egész egzisztenciájuk bukik. Meg jön a börtön.
Há majd hülyék lesznek siettetni a folyamatot.

FOLYTASSUK!

Sieg 2016.05.09. 11:57:38

Még azért van esély arra, hogy mindez csak egy kétfrontos választási stratégia része.

Egyrészt gazdasági oldalon a támogatások gyorsított lehívása szükséges ahhoz, hogy dübörgő gazdaságot hazudjanak még 2018-ig és bebiztosítsák, hogy a maradék ezermilliárdok helyét is ők mondják meg.

Másrészt a menekült téma annyira bejött neki, hogy ameddig lehet, nem fogja ereszteni, rendkívül fontos neki, hogy legalább 2017-ig még Európa védelmezőjeként tetszeleghessen.

A téma előhozta a csúnya, büdös kis gyűlöletgombócot az emberek jó részénél, amelyet eddig nem mert megmutatni, most viszont, hogy "hivatalos" lett, felszabadultan mutogathat. Sokan továbbra is meg vannak arról győződve, hogy egy-két ezer migráns befogadása nemzethalál/kalifátus/armageddon lenne (minél elszigeteltebb, szűklátókörűbb, annál inkább), és ezt így is kell tartania a helyzet dramatizálásával és sokszorosára nagyításával, ameddig lehet.

konrada 2016.05.09. 11:58:32

Természetesen nem.

De a kérdés viszont: Ön akarja-e, hogy az EU milliószámra telepítsen a jövőben olyan más kultúrájú, más identitású embereket, akikben a közös az, hogy az európai kultúrkörtől eltérő hagyományaikban hisznek?

...ja, tudom, csak 3 ezer... (Mintha pár hónapja csak 1200 lett volna...), mert csak ennyien élnek olyan száhel-övezeti - illetve annak kelet-közép ázsiai megfelelőjében - országokban, ahol a túlnépesedés, és az ebből fakadó klimaváltozás miatt polgárháborúk törtek, törnek, törhetnek ki.

...s vagy szorgosan simizgetjük az európai emberjogi chartát, és engedjük be az emiatt rászorulókat milliószámra, vagy kivezetjük magunkat abból az Európából, mely - ha valóban annyira önfeladó lesz - már csak nevében marad az....

...de tudjuk hogy pont úgy nem lesz milliós országokra szétosztandó migráns, mint ahogyan Orbán sem akar kilépni az EU-ból...

...inkább lesz egy olyan EU, ahol sajnos a zorbánfélék lesznek töbségben, köszönhetően annak, hogy az olyan fa.szok, mint a luxemburg külügyér - vagy a hülyére zakózott osztrák kancellár - nem értik meg az idők szavát... (bár utóbbi tán már sejti, lásd a Bécsben halálra vert nőt, megerőszakolt kisgyerek esetét, ami miatt már nem menti meg a székét a későn bevezetett határzár sem...)

Laikus Érdeklődő 2016.05.09. 12:02:42

"Biztosak lehetünk abban, hogy rövidesen megindul az egyéb nímandok nyilatkozatainak árja ugyanebben a mederben, legközelebb éppen a kvótaügyi népszavazás apropóján, amely se a migránsokról, se a kvótáról nem, hanem kifejezetten az EU elleni "harcról" fog szólni."

Pedig szólhatna a demokráciáról is ... csak az egyik félnek sem áll érdekében. A poszt alapján a Polgári Konzervatívoknak sem.
De legalább újra indult a blog...

McZozo 2016.05.09. 12:04:01

@Sir Galahad: Ez egy jol mukodo piacgazdasagi orszagban igy lenne ahogy mondod. Viszont a Magyar piac mindig is specialis piac volt, mert tul kicsi ahoz sok terulete hogy a piacbol onalloan megelhessen. Igy iszonyatos fuggesben van a piac nagy resze attol a kormanytol aki barmelyik pillanatban hozhat egy oyan torvenyt akar visszamenolegesen is ami alapjaiban valtoztatja meg a profitjukat. Igy nalunk a legjobb esetben is egy roka fogta csuka helyzet van ahol ont annyira fuggnek a gazdasag szereploi a kormanytol mint forditva. Bar meglatasom szerint ez mar atbillent es a gazdasag fugg jobban. Aki tehette kivonult aki nem az meg probal tulelni. Aki meg dumal azt tonkreteszik. NEzd meg Simicskat is aki a jobboldal elso szamu oligarhaja volt pillanatok alatt ellehetetlenitettek. Elveszik a foldberleteit, megfurtak a plakatait, hirtelen mar nem nyer egy kozbeszerzest se. Felreertes ne essek nem sajnalom illetve nem feltem mert a magan vagyona van akkora hogy igyis ellesz mar o is meg a gyerekei is eletuk vegeig. De mint gazdasagi potencialt lenullaztak pillanatok alatt. Ilyet egy erosebb nagyobb orszagban ahol apiac kepes eltartani a szereploket nem lehet megtenni mig nalunk igen.

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2016.05.09. 12:08:04

"A hályogkovácsolás ideig-óráig sikeres volt, az emberek jelentős része tapsikolt a pengekerítésnek, és nem vették észre, hogy a turbóra kapcsolt kormánypropaganda ellenére Európában lassan minden szempontból mi vagyunk rács mögött."
kenyszerbagoly.blog.hu/2016/05/08/kockas_ing_fobia

na-ki 2016.05.09. 12:10:38

Van egy rozzant kerékpárjával az autópályán szemben tekerő minielnök(ünk), aki nemhogy magát nem veszi észre, de még a szembejövőknek is meg akarja mondani az általa fabrikált új "szabályait". Ahogy semmi ilyesmiből, így ebből sem fogunk jól kijönni.
Meg fogja várni amíg egy szép kis kamion szemből felszedi a homlokfalára.

McZozo 2016.05.09. 12:12:11

@high up!: Folytassuk.
NEm ertek egyet veled,pont azert mert az ember osztonleny es mindig moho es tobbet akar. Es hidd el ket dologgal lehet az embereket megfogni, az egyik a penz a masik az eroszak. Jelenleg a fidesz penzt pumpal a ojalis retegekbe. Igy ezek a retegek befogjaka szajukat az egzisztenciajukert csereben.
Viszont ha elfogy a manna akkor vakarozni kezdenek hid del nekem. Ennek mar voltak jelei igaz erotlenebbek, de voltak. Viszont hanem less suska ez megerosodhet. Es a kozep illetve also fidesz hivok nem biztos hogy ugy latjak hogy nekik felteniuk kell a szabadsagukat ha bukik a fidesz. Lehet cask siman szakad majd apart es letrehoznak mondjuk egy uj jobboldali partot. Mint irtam is viktor egyetlen eselye hogy ha addig be tud szerezni annyi terhelot magan titkosszolgalataval mindenkirol hogy miutan elfogy a penz is sakkban tudja tartan a gardajat. De az se mehet a vegtelensegig. A bukasuk szerintem nem 2018 ban lesz. 2020 ig meg van mezesbodon. De ha csupor osszemegy nagyon 20 utan hidd el hogy beindul majd a belso elegedettlenseg.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.09. 12:13:13

A kérdés értelmetlen.

Ha az EU nem reformálódik a kelet-európai tagállamok javaslatai alapján, úgyis szétesik.

Ha meg reformálódik, minek kilépni?

Ami biztos: a jelenlegi liberális, elnyomó EU-nak lejárt az ideje.

McZozo 2016.05.09. 12:15:41

@Sieg: Ami azert is erdekes mert epp ma hallottam hogy miota megallapodtak a torokokkel a napi 5-6000 tengeri menekult lecsokkent napi par szazra. Ennek ellenere itthon mar megint azt nyomjak hogy novekszika a napi menekultek szama, cask azt nem ertem hogy mikor ausztria lezart mire szlovenia lezart mire a horvatok is lezartak mire a macedonok is bezartak. Akkor mitol no a migransszam?

bgp 2016.05.09. 12:18:51

@BircaHang Média szerkesztősége: szerintem meg lépjünk ki. Már eleget adtak az orbáncsaládnak. Más haszna nincs az EU-nak.

McZozo 2016.05.09. 12:19:24

@konrada: Az a baj hogy sokan nem latjak hogy onellentmodasba keverednek.
Ugyanis divat azt kiabalni, hogy az EU milyen impotens, lassu nem cselekszik ...
CSak azt felejtik el hogy pont az olyan nemzetallamok miatt ilyen is akik arra jatszanak hogy nekik gyenge EU kell mert ugye a nezetallam mindenek felett. Pont ezek az aut ostorozo vezetok azok akik megakadajozzak hogy az eu centralizaltabb es tokosebb lehessen.

lifecracker 2016.05.09. 12:21:27

A libsi hulye. A libsi nagyon hulye. De a magyar is hulye, sokszor meg ha jobboldali, akkor is. El lehet vele hitetni, hogy azok az orszagok, amelyek fel evezreden keresztul fosztogattak a vilagot az eszak sarkatol a tuzfold fokaig, nemelyek, pl Franciaorszag, amely a mai napig gyarmatokat tart fent, megrabol kizsakmanyol; ezek az orszagok osszeallnak es a sajat kontojuk rovasara tobb penzt juttatnak nekunk, mint amennyit kivisznek innen.

Hogy lehet egy ember ilyen hulye, hogy beveszi ezt a szart? De most komolyan. Mert az bar nem kerdes, hogy meg a jobbos magyarok kozul is nagy szamban uniopartiak, hiszen az atlag magyar intelligenciaja, hogy is mondjam, nem veri le a kupolat, de legalabb a jobboldaliaknak nem kene annyira hulyenek lenniuk, hogy a sajat hulyeseguket kivetitsek egy franciara vagy angolra.

Te magyar cimeres okor te! Egy angol soha nem fog veled olyan uzletet kotni, amelybol neki akar csak egy penny kara is szarmazna. Se egy francia, se egy nemet. A visszaosztasok azert vannak, te majom, hogy legyen mivel kiverni a boszme szemedet. Aminek ha utana neznel, rajonnel, hogy a magyar koltsegvetesnek egy olyan jelentektelen resze, mint a bolha pocse. De nem fog sz utananezni, mert osotba magyar vagy.

Kozben pedig letaroljak a piacot a termekeikkel, es a kilometerekkel jobb anyagi lehetosegeik, es az igazsagtalanul elosztott szubvenciok miatt olyan versenyelonyben vannak, hogy mindig alad vagnak arban. Nem tudsz veluk versenyezni. Kinyirjak a magyar ipart, a mezogazdasagot. Ehberert dolgozol az uzemeikben, a Tesco meg Auchanjaikban. Munkad haszna kulfoldre megy. Kozben pedig ezek a cegek ugyanugy kapjak a fejesztesi tamogatasokat, a te adodbol. Azert vizetsz, magyar marha, hogy rabszolgakent dolgoztassanak. Es ugyanugy palyazhatnak az EU-s forrasokra is. Magyaran sajat maguknak osztjak vissza a penzt, amit elvileg az orszag fejlesztesere kellene forditani. Neked meg bemutatjak a statisztikat, hogy mennyi penzt kaptal :D

Az EU azert fizet a magyar gazdagknak, hogy vagjak ki a szolotokeiket, hogy ne termeljenek. Hogy az olasz dompingbor jusson piaci elonyhoz.

Es hogy adodik hozza az egyenleghez az orvos, a mernok, akiket tizmilliokert kikepznek a te adodbol, majd kulfoldon kamatoztatjak a tudasukat. Ez is az anyagi forrasok elszivasanak egyik modja, hulyemagyar. Ez nem tunt meg fel?

A kozeposztaly majdnem teljesen felszamolodott vagy kulfoldre koltozott miota beleptunk az EU-ba. Raadasul omlik rank a szenny is amit a nyugati patkanyok arasztanak. A homoszexualis propaganda, a gender orulet, a politikai korrektseg, a transnemu zombik vonaglasa. A magukat menekultnek hazudo kontinensfoglalo aggressziv sopredek, a mindenfele szinesboru eroszakolo, kecskebaszok, terroristak, irani buzeransok. A globalizmus osszes szemetet idehordja a szel, amelyek tovabb bomlasztjak a mar amugy is szetvert orszagot.

Miert kell neked ez hulyemagyar? Miert almodozol becsi kavezo nyitasrol, miert nem akarsz tisztessegesen a sajat munkadbol, a sajat erodbol megelni a sajat orszagodban?

A nyugat ragadozo orszagokbol all. Itt te nem rugsz labdaba magyar paraszt, hiaba is szeretnek veled elhitetni. Olyan sportban akarsz veluk versenyezni, amit ok mar 500 eve jatszanak. A szemedet kilopjak, mire kinyitod.

McZozo 2016.05.09. 12:32:25

@lifecracker: Van igazsag abban amit irsz, De ettol meg sajna ebben a vilagban elunk. Egy utopiaban igazat adnek neked, ahol mondhatnank hogy magayrorszagon cask Magyar cegek, meg cask Magyar elelmiszer ... De sajnos pillanatnyilag az a helyzet hogy a bejelentett munkavallalok 50-70% at kulfoldi cegek foglalkoztatjak. TEhat ha most holnap leered a celod es mondjuka jobbik hatalomra kerul es azt mondja minden kulfoldi cegnek aus mars, akkor mi a turot csinal magyarorszag hirtelenjeben ujabb 7-800.000 kozvetlenul kirugott munkassal es ezek csaladtagjaival aki esetlegesen szinten ezen emberek berebol eltek. Ezt lassan ugy lehetne megvalositani ha erositenek a Magyar gazdasagot lassan annyira hogy ki tudjak lepesrol lepesre szoritani a kulfoldi cegeket hogy aztan tokeugyileg megerosodott Magyar cegek vehessek at a helyuket eloszor itt aztan esetlegesen nemzetkozi piacon. De itt egyik kormany se tett semi ilyesmit az elmult 20 evben. Mindegyik cask a maga javara lopta a suskat es hagyta lerohadni az orszagot ezaltal megkiszolgaltatottabba teve az emberek nagy reszet a tokesekkel szemben.

Sátán meg a Jocó 2016.05.09. 12:38:17

"Nyilvánvaló hazugságot, hogy Magyarország anyagilag is veszített eddig az uniós tagságon, mert mindent összevetve többet fizettünk be eddig a közösbe, mint kaptunk vissza onnan, "

Hat, kedves poszt-tolo, hiaba hajtogatod, hogy megerte nekunk anyagilag az Eu-tagsag, attol meg nem lesz igazad.

Ezzel Te is tisztaban vagy, ezert kellett vegso ketsegbeesedben az ultima ratio-ervelestechnikahoz nyulnod, azaz, hogy eleve hulyesegnek minositesz mindent, ami nincs tokeletesen osszhangban a mantraddal.

Szomoru.. Mindegy, remeljuk, mihamarabb kiugrunk ebbol az Eu-kolhozbol!!

mojszipupi 2016.05.09. 12:45:42

Orbán egyértelműen arra készül, hogy 2020 után mikor az eu források elapadnak, akkor az újfeudális rétegükkel átvegyék a teljes gazdasági hatalmat az ország felett. Új töke nem fog beáramlani, és addigra gigantikus mennyiségű pénzt fog a holdudvar felhalmozni. Fogalmazhatnék úgy is, hogy teljesen mindegy ki lesz kormányon, mert nem lesz gazdasági mozgástere az adott kormánynak, az újfeudális réteg és tőkéjük rabja lesz, kiszolgáltatva és alárendelve nekik az ország irányítását

lifecracker 2016.05.09. 12:54:58

@McZozo: Termeszetesen nem lehet egyik naprol a masikra megvalositani. A britek is tobb eves folyamatra szamitanak, amennyiben kilepnek. De nem is az a lenyeg, hogy elvagjunk minden kapcsolatot mindenkivel. Bilateralis egyezmenyeket kell kotni azokkal az allamokkal, amelyekkel erdekunkben all. Gazdasagi egyuttmukodes, oktatasi kapcsolatok, k+f mehetnek maximalisan. De semmi politikai integracio, es a rablouzemeiket is vihetik a picsaba. Semmi szuksegunk nincsen a szarjaikra. Mi is tudunk aruhazat uzemeltetni, nem kell Tesco, meg InterSPar. Nincs szuksegunk spanyol paradicsomra es kinai fokhagymara. Az olyan cegek maradhatnak, amelyekbol kolcsonosen profitalunk. Szerelhetnek itt ossze Audit tovabbra is - de csak akkor, ha atlathatoan megy a biznisz. Mert az nem jarja, hogy minden evben megdobjuk oket 20 milliard forinttal, ilyen meg olyan fejlesztesekre hivatkozva. Kozben a politika arrol magyaraz, hogy munkahelyeket hoznak. De hat ha ennyi penzt adunk nekik minden evben, akkor gyakorlatilag mi fizetjuk azokat az embereket, akik naluk dolgoznak. Semmi ertelme nincsen ezt a rendszert ilyen formaban fenntartani.

pitcairn2 2016.05.09. 13:06:24

@Peter Götz:

inkább az a zseniális ahogy száz év szívós munkájával az anglo-amerikai elit összehozta az EU-t:)

(mondjuk ez leginkább a brit Foreign Office munkáját dicséri)

pitcairn2 2016.05.09. 13:07:25

@Moin Moin:

"Orbánéknak" eszük ágában sincs kilépni az EU-ból:)

Orbánék 100%-ban EU-kompatibilisek:)

pitcairn2 2016.05.09. 13:08:07

@Csaba Szikora:

de facto a Jobbik is EU-párti:)

Gábor Juhász 2016.05.09. 13:09:22

Logikus a cselekvesuk. Szetloptak maguknak az atyauristent is. Most johet az, hogy kibasszanak az EU-bol, a kovetkezo valasztason az MSZP nyerjen, ok meg csak faszt vernek 4 evig, majd az ujabb valasztason lehet tolni a szoveget, hogy az MSZP szetbaszta az orszagot...es hogy miert fogjak ezt mondani? Mert az MSZP a finanszirozashoz vehet fel megint IMF hitelt...teljesen logikus. Es akkor majd ujra mindenki a Fideszt akarja, meg isteniti, mert az MSZP csak csodbe viszi az orszagot. Nem bonyolult dolog ezt belatni...

_Wasp_ 2016.05.09. 13:09:34

@Sátán meg a Jocó: nem teljesen értem egyébként ha 250k eur nagy összeg országszinten, miért nem fogadunk be 3000 helyett 6000 menekültet és az értük kapott többlet 233 milliárd forintból megoldhatnánk meglehetősen sok problémánkat, véletően többet, mint amennyit 6000 menekült okozhatna. (ennyi pénzből akár külön várost is kaphatnának magas falakkal...) Ha ez a pénz kifizetni irreálisan sok, akkor megkapni is sok.

Galicius 2016.05.09. 13:09:53

Azt szeretném, ha Orbán kivezetné magát és simlistársait az országból, örökre.

pitcairn2 2016.05.09. 13:09:55

@HaFr:

azt is a brit Foreign Office gründolta össze:)

How Edward VII Started World War 1
www.youtube.com/watch?v=QUHIZQLMo-0

pitcairn2 2016.05.09. 13:10:54

@Csaba Szikora:

a migráncs izé-bizé elengedhetetlen az EU centralizáció elmélyítéséhez:)

pitcairn2 2016.05.09. 13:13:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Új-Zéland fantasztikusan jó hely

pl. 100%-ban leépítették a mezőgazdasági szubvenciókat meg hasonlók

alapos tanulmányozásra javasolt példa

pl. kezd az alábbi zseniális kis videóval:)

Migrate to New Zealand - Real Space, Real People, Real Opportunity
www.youtube.com/user/ImmigrationNZ

kb. olyan mintha __nyaralásra__ invitálnának:)))

pitcairn2 2016.05.09. 13:17:24

@has:

"Az nem zavar, hogy tízezer kínaii már bevásárolta magát ide? Aki fizet a fityisz zavaros pénzügyi hátterébe az jöhet"

Új-Zélandon is ilyen bevándorláspolitikát csinálnak:) (többek között...)

Investing in New Zealand (Immigration New Zealand)
www.youtube.com/playlist?list=PLuaK3hZ38q5N1Pp2AdJtTFNZQvPtm-IM1

fantasztikusan jól működik...

az 1980-as évek elején az új-zélandi "jóléti" állam kb. az államcsőd szélén volt, most pedig a világ egyik legsikeresebb állama... (radikális piaci reforomok után...)

konrada 2016.05.09. 13:18:29

@Gábor Juhász:
Ha szerinted az a logikus, hogy egy hatalmi elit direkt azért adjon ki kezéből ezermilliárdokat jelentő pénzcsapokat, hogy sz.pathassa a másikat...

...akkor persze logikus az is, hogy azok is csak a fidesz miatt vettek fel IMF kölcsönt....;)))

pitcairn2 2016.05.09. 13:18:33

@dzsaszper:

a Putyin-i "fenyegetés" életbevágóan fontos a NATO fennmaradásához, ill. az EU centralizáció elmélyítéséhez:)

pitcairn2 2016.05.09. 13:19:21

@A csótány is ember:

hosszútávon valószínűleg sokkal jobban járna ezzel Berettyóújfalu...

konrada 2016.05.09. 13:19:52

@_Wasp_:
...mert nem enyit akarnak fizetni, hanem ennyit akarnak benyelni...;))

pitcairn2 2016.05.09. 13:20:41

@Csaba Szikora:

ahhoz képest tömegével vitték át őket Amerikába, kb. az ő verejtékükből épült fel az ottani gazdasági rendszer alapja...

mellesleg 40 éve Kína is csak a nyomorról szólt...

pitcairn2 2016.05.09. 13:22:57

@MikeBoy:

ha fiatal vagy és tudsz némileg angolul esetleg van vmi hiányszakmád (pl. ápoló) akkor meglehetősen könnyű bejutni Új Zélandra, pl. az évente vmi 1000 munkavállalási vízumot oszthatnának ki itt Budapesten

de az érdeklődés hiánya (!!!) miatt általában nem tudják kitölteni a keretet...

konrada 2016.05.09. 13:23:57

@konrada:
"vagy a hülyére zakózott osztrák kancellár..."

Isten lássa a lelkem, nem tudtam még másfél órája.....!;))

pitcairn2 2016.05.09. 13:24:04

@vajdasagi:

"szívósak, és szaporák"

az "egy család egy gyerek" politika mond vmit?

high up! 2016.05.09. 13:24:04

@lifecracker:

A te táltos-ezoterikus-húdefaszamagyar közgazdasági rémregényeidet is a maTRollcsi alapítványok finanszírozzák? Mert azok imádják a magukfajta gyökér színvonalat.

Tudom, nálatok, a fotelben diplomázott Húdefaszamagyaroknál az egész világ azért teremtődött, hogy balsorssal verje a magyart. Le se szard, hogy a multi tőkét, munkahelyet meg modernizációt hoz az országba, a nettó egyenleg meg az, hogy ma már nem Trapper farmerben röhögteted a világot a Csepel biciklid hátán, oszt csak 3 évenként egyszer kaphatsz SZOT beutalót a Balatonra amikor világto akarsz látni. A sokat szidott globalizáció miatt ma már erre többre vihetitek.

Amire meg összesen vihetni lehetne, azt meg sose fogjátok elérni, mert ez a 90%-nyi Átlaghülyemagyarral megáldott ország akárhány eselyt kap a történelemben mindig ugyanott végezte: dolgozni meg élni a lehetőségekkel ahhoz túl lumpen volt a nép, ehelyett gyártotta magának futószalagon az ellenségképeket, önmagát rendre a történelem áldozatának nevezte ki, miközben rendre azzal áltatta magát, hogy ő a történelem fénylő fáklyája (pl: Mi véttük meg erópát a töröktől, tatártól meg a migráncstól!!)

A te elmefuttatásaid a legjobb példa erre az összenépi zsákutcára. A történelemben az örökös seggre zuhanásra.

FOLYTASSUK!

pitcairn2 2016.05.09. 13:24:45

@HaFr: a másik oldal se jobb

high up! 2016.05.09. 13:26:23

@pitcairn2: "a Putyin-i "fenyegetés" életbevágóan fontos a NATO fennmaradásához, ill. az EU centralizáció elmélyítéséhez:)"

Putyin nemcsak fenyget, hanem öl is. Nyemcov, Ukrajna, oszt ne is soroljuk tovább, mert még holnap se érünk a végére.

FOLYTASSUK!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.09. 13:42:23

@pitcairn2: "pl. 100%-ban leépítették a mezőgazdasági szubvenciókat meg hasonlók"
- ROFL. :-)) Miután oda ugyanúgy nem vihetsz be élelmiszer mint Ausztráliába, ez nem kunszt.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.05.09. 13:44:31

Senki nem akar kilépni az EU-ból.

Pusztán és kizárólag az EU-nak a migráns behívó-elosztó, multikulti gyakorlatát, nemzetállamok korlátozását, megszüntetését célzó ballib intézkedéshalmazt kritizálják nagyon helyesen.

Megjegyzem a probléma kezd megoldódni magától.
A ballib migránsbuzik, és willkommenzkultúros, multikultik hamarosan kisebbségben lesznek az EU-ban.

Legutóbb épp Feymann dobta be a törülközőt ezek közül:
index.hu/kulfold/2016/05/09/lemondott_az_osztrak_kancellar/

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.09. 13:45:02

@konrada: "ja, tudom, csak 3 ezer... (Mintha pár hónapja csak 1200 lett volna...), mert csak ennyien élnek olyan száhel-övezeti - illetve annak kelet-közép ázsiai megfelelőjében"
Ebben speciel igazad van.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.09. 13:47:22

@McZozo: Sajna az amit ellopnak nem elég a létminimumon élők ellátására. Ahhoz kellett az évi 7-10 százalékos hiány, ami tarthatatlan volt.

Balt 2016.05.09. 13:49:11

Ez magánemberi vagy (feladott) pártelnöki vélemény? Vagy mindegy? :)

2016.05.09. 13:49:21

@pitcairn2:

Ahogy írtam, azzal a színvonallal! :)

BobAlice 2016.05.09. 13:50:58

Felesleges a migránskrízishez való hozzáállást az EU sarokpontjaként kezelni, és ennek a tükrében nézni az EU-hoz való viszonyunkat. A Fidesz stratégiája, hogy az emberek az EU-val összekötve lássák ezt a problémát. Még minket figyelmen kívül hagyva sincs semmi leszámolva az EU-ban a migránselhelyezéssel kapcsolatban. A vitát a szélsőséges politikai korrektség ejtette fogjul és nem az EU mint szervezet. Nem feltétele az EU integrációnak a migránsok kvótázott betelepítése.

Aki Brüsszelt megszemélyesíti és támadja a helyzetért, annak igazából magával az EU integrációval van baja (mint Orbánnak) és feltehetőleg valóban a kilépés, vagy legalábbis az állami korrupció feletti kontroll kiiktatása az eredeti szándéka.
Aki pedig a kvótarendszerben látja az EU-mellett való elkötelezettségünk kulcsát, az pont ugyanazt a csapdát ássa, amit Orbán és a lehetőségek két szélsőség felé való polarizálását kényszeríti.

konrada 2016.05.09. 13:51:27

Feymann nem egész 1 éve még fasisztákról, meg szabad mozgásról beszélt, úgy is, mint szoc-liberális EU frakció egyik támogatója...

2016.05.09. 13:53:14

@lifecracker:

"Mi is tudunk aruhazat uzemeltetni, nem kell Tesco, meg InterSPar. Nincs szuksegunk spanyol paradicsomra es kinai fokhagymara."

Unortodoxiában ez már csak így megy. :D
Sőt, én láttam egy olyan filmet, ahol még a narancstermesztéssel is megpróbálkoztunk kisebb nagyobb sikerrel. ;)

Ad Dio 2016.05.09. 13:54:24

Pont annyira akarja Orbán kivinni az országot az EU-ből, mint amennyire Németország ki akarja dobni Magyarországot: semennyire.
Az EU pillanatnyilag zsákutcában van. Nem a migrációs válsággal jutott bele, de ez tette kézzel foghatóvá. Az EU közelmúltjának erős emberei egy liberális európai birodalom megalkotásán fáradoztak a közelmúltig. Ebben a birodalomban nincs helye a nemzetállami gondolatnak, a kereszténységnek és ez egész európai történelem és kultúra úgy 95%-ának.
Ez az elképzelés áll most bele arccal a földbe. Az EU reformra szorul. Gyakorlatilag újra kell kezdeni az építkezést. Megnézni mi működött és mi nem. Ami nem működött, azzal kő keményen szakítani kell. Az építkezést pedig szigorúan egaliter demokrata alapon kell megtenni. Sem vagyoni sem semmi egyéb cenzusnak itt nincs helye. Röviden: komolyan kell venni a demokráciát.

pitcairn2 2016.05.09. 13:56:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

inkább okulj és tanulj:)

Reforming EU Farm Policy: Lessons from New Zealand
www.iea.org.uk/publications/research/reforming-eu-farm-policy-lessons-from-new-zealand

PS. ingyen le tudod tölteni:)

pitcairn2 2016.05.09. 13:57:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

a szubvenciók leépítése után egyébként igen érdekes ágazatok emelkedtek fel

pl. több millió gímszarvast tartanak Új-Zélandon

Deer Industry New Zealand
deernz.org.nz/

McZozo 2016.05.09. 13:59:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem azt mondtma hogy mindre eleg, de hamar mondjuk nem negy es fel million lenne hanem cask 3.8 az is eredmeny lenne. Ezzel az erovel nem kell semmit se forditani semmire lopjanak el minden a felesleges maradek meg majd cask megdoglik es akor majd javul a statisztika

pitcairn2 2016.05.09. 14:02:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

különben jóformán mindent bevihetsz oda...

www.mfat.govt.nz/en/trade/nz-trade-policy/

keresd az alábbi alcímet:

"Why does New Zealand advocate free trade?"

nookedli 2016.05.09. 14:08:19

@Moin Moin: Ezek szerint bármi áron bent kell maradnunk az eu-ba? Voltunk az eu-n kívül is! Azért szavazták meg az emberek az eu-ba lépést, mert remélték a felzárkózást az eu-s fizetésekhez, de ez nem teljesült. Sőt nyilvánvalóvá vált, hogy soha nem lesz itt olyan életszintvonal, mint nyugaton. Kérdés, hogy megéri e bent maradnunk az eu-ban. Persze jó dolog, hogy csak az eu-s támogatásokból fejleszt az ország, de ha a támogatások fele fideszes zsebekbe vándorol, ezelőtt pedig az mszp-sek zsebébe, akkor ennek semmi értelme. Ha jobban belegondolsz, annyi mindenbe szól bele az eu amitől rontja hazánk versenyképességét, hogy nem érdemes bent maradni a rosszban.

Csuti Ördögüző 2016.05.09. 14:11:31

@nookedli: az eu tagságot meg kell foltolni most hogy vízum nélkül beengednek 100 millió törököt merkelèk, h visszacsinálják a willkommenskulturt

Saját szaruk zabálják ők

Laikus Érdeklődő 2016.05.09. 14:20:45

"Az EU közelmúltjának erős emberei egy liberális európai birodalom megalkotásán fáradoztak a közelmúltig."
Ezt kifejthetnéd bővebben, mert szeintem ha ezen fáradoztak eddig akkor nagyon bénán csinálták.
Az EU 25 (65?) éves fennállasa alatt még próbálkozás se volt a nemzetállami identitást felülíró európai identitás létrehozására.
Az európai polgárok többsége (nyugaton is) azt se tudja, hogy hány csillag van az EU zászlón, vagy hogy létezik közös EU himnusz.
A közös és elsődleges hivatalos európai nyelv pedig egy utópia, pedig enélkül nehéz elképzelni egy birodalmat még akkor is, ha az liberális.

2016.05.09. 14:25:18

"...még mindig, még ilyen körülmények között is az európai civilizációt összekötő intézményrendszer" - mármint az EU? Az EU bürokrácia pont kiherélte az európaiságot. Betetőzte azt az ámokfutást, amit a második világháború és főleg 1968 után kezdtek a marxista nyugati értelmiségiek. Most már oda jutottunk, hogy a Schultz-Juncker tengely mondhatja meg mi az európai morál. Ők, akiknek kevesebb legitimitása van, mint Orbánéknak.

Orbán nem fogja kiléptetni Magyarországot az EU-ból. Az EU fog szétesni körülöttünk. Az EU-nak a pofont nem az illiberális Orbán fogja adni, hanem pont a nagyon liberális Egyesült Királyság, azzal, hogy otthagyják a francba a brüsszelita diktátumokat rájuk erőltető ballib EU vezetést és megvédik a pénzügyi szektorukat, igazi liberális módon.

A nyugaton dolgozó magyarok munkavállalása még UK-ban se lesz veszélyben. Norvégia és Svájc se EU-tagok, mégis dolgozhatnak ott magyarok, hasonló lesz a helyzet az UK-val is.

Orbán káros, korrupt, de a muzulmánok kirekesztésében sajnos igaza van. Ha mi nem rekeszjük ki őket, akkor ők fognak minket. Ez a kontinensfoglalási próbálkozás több, mint ezer éve folyik, nem Orbán műve, nem Orbán felismerése, hogy ellen kell állni.

Csuti Ördögüző 2016.05.09. 14:27:15

@Laikus Érdeklődő: azt nem mondanám h nincs közös nyelv, az angol az

Rómâban a provinciákban csak a vezető réteg beszélt latinul, a parasztok a nyúzóba meg úgy beszéltek ahogy tudtak

Laikus Érdeklődő 2016.05.09. 14:43:46

@Laikus Érdeklődő: Ja, a közös hadsereget kifelejtettem, arra se volt eddig próbálkozás.

McZozo 2016.05.09. 14:49:49

@nookedli: Azert mert hogy a fidesz vagy az mszp ellobja ne mar az eu legyen a hibas.

Olvastam rola kutatast hogy megvizsgaltakaz eus penzeket hol mennyire hatekonyan hasznaltak fel egy adott eus eurobol mennyi ment tenylegesen valamire es mennyi tunt el a burokraciaban stb stb. Magyarorszag volt messze messze a sereghajto az uj eus tagorszagok kozott. Ugyhogy emiatt nem zarkozunk fokepp. Nem mondom hogy egy jo kormannyal mar ausztria lennenk de biztos tudtunk volna kozeledni mig mi az eus penzek ellenere is leszakadunk meg jobban lassan mint az eu elott.

Ballib Cenzúrázók Lidércálma 4 2016.05.09. 14:50:00

Már megint hamis propagandát ereszt meg a ballib szekértoló tábor. Nem lépünk ki az EU-ból. Mert nincs azonkívül élet, ezt maga Orbán Viktor elmondta már nagyon sokszor.

Bennmaradunk, mert mi vagyunk benn a világrekorder GDP növekedők, minálunk teremtődött a legtöbb munkahely 2010 óta, mi húzzunk fel az EU növekedését és hála Matolcsi Györgynek (akinek a könyveit 1000 számra vásárolják fel a tudományos alapítványok) ma már mi finanszírozzuk nulla százalékos kamattal az európai bankokat megmentő programokat. Mi adunk munkát az EU súlyos munkanélkülisége elől menekülő 100 ezreknek (nemsokára meglesz az 1 millió munkahely, ráadásul határidő előtt!).

Akkor is Orbán Viktor országa vált az EU legerősebb országává a legnagyobb egy főre eső jóléttel és boldogság mutatóval (lásd a Századvég felmérést amelyik ezt beigazolta), hogy közben a háttérhatalmak elszívták a mi magyarok agyát. Szerencsére minket fideszes tábort ez a veszély nem fenyegetett.
A nyugat meg az EU ha nem szívná el a mi mérnökeink agyát, ha nem javítanának meg minden TV-t, rádiót a magyarok nyugaton, ha nem a magyarok szolgálnák fel a bifszteket Londonban, akkor ott már csak válság lenne.

Nem kérdéses tehát, hoy Európának bennünk van a helye. De ha Orbán Viktor úgy gondolja hogy a magyaroknak az a legjobb hogy kilépünk, akkor ki fogunk lépni. Danolva! A sok liberális meg majd zokoghat, hogy elvágták a titkos pénzcsapokat a norvégokhoz meg Soroshoz.

Na hát, ezért már megérné, hogy kilépjünk, ez valójában nemzeti érdek. mert ez kell, hogy fennmaradjunk a következő 800 évben is. Én támogatom a kilépést, Orbán Viktor megint remekül döntött!

McZozo 2016.05.09. 14:56:37

@Ballib Cenzúrázók Lidércálma 4:
"közben a háttérhatalmak elszívták a mi magyarok agyát. Szerencsére minket fideszes tábort ez a veszély nem fenyegetett."

DE hulye vagy:) De van benne valami :)

Laikus Érdeklődő 2016.05.09. 14:57:09

@Ballib Cenzúrázók Lidércálma 4: Nem kell ezt ennyire hosszan elemezni, mert a rohadt ballibák még belekötnek a részletekbe.
Jobban teljesít, meg Működnek! Ennyi bőven elég az igazságból.

Ballib Cenzúrázók Lidércálma 4 2016.05.09. 15:01:28

@karandash: Orbán káros, korrupt, de a muzulmánok kirekesztésében sajnos igaza van. Ha mi nem rekeszjük ki őket, akkor ők fognak minket.

Nagyon igazad van! De nemcsak a muluzmánusokat kell ám kirekeszteni, hanem a kínaiakat is! Idejöttek, aztán elvették a piacainkat, meg a magyar eladók munkáit. Meg a póló meg szandál gyárainkat!

Mondanom se kell, hogy a 800 éves történelmünkből megtanltuk, hogy a románokat, szlávokat, szerbeket is haladéktalanul ki kell rekeszteni. Főleg azért, mert ezek már a kerítés előtt beszivárogtak illegálisan, aztán itt vannak a városainkban meg falvainkban és ők is 10 ezerszám veszik el a magyaro munkáit.

Ki kell még rekeszteni Amerikát meg Izraelt mert ezek imperilaista agresszor országok. Aztán ki kell rekeszteni Ausztriát, Merkelt, a svédeket meg minden liberális erópai országot, mert ezeknek csak rabszolgának kellünk.

Orbán Viktor (aki gondolkodásban 200 évet ver Európára) majd megmondja, hogy az oroszokat ki kell-e rekeszteni. Egyelőre ők a garancia Európa megvédésére és a jövő fejlődésére, ezért inkább tanulnunk kellene az ő demokráciájukból.

megunom 2016.05.09. 15:03:25

@pitcairn2: Tolem me'g a szendvicset is elvettek az Uj zelandi vamosok. De lehet, hogy az csak egy rovid kampany resze volt.

Csuti Ördögüző 2016.05.09. 15:05:25

@Laikus Érdeklődő: a saját népéhez minek beszélne angolul? A magyar urak is magyarul beszéltek a parasztokkal a nyúzóba, a hivatalos ügyeket meg latinul intézték.

Khonsu 2016.05.09. 15:11:00

Nem hiszem, hogy ki akarnának lépni az EU-ból, mert az nagyjából olyan lenn a NER-nek, mintha Viktor magára gyújtaná a várat.

Amire nagyobb esély van, az egy "véletlen" kilépés, mint a britek esetén. Belpolitikai taktikázásból addig hergelik a lakosságot az EU ellen, hogy végül kicsúszik a kezükből az irányítás, és szándékuk ellenére is kiléphetünk.

Így vagy úgy, ha megtörténik, az katasztrófa lenne a NER-nek. Ha kilépünk, akkor azonnal ugrottak a határon túli magyarok szavazatai, ugyanis az őket az anyaországtól ismételten elvágó, visszaállított határokkal gyakorlatilag egy új trianont kapnának az évfordulóra. Ez egyértelműen a kormány árulásának tekintenék, teljes joggal.

Továbbá, amint kilépünk, több százezer külföldön dolgozó, letelepült, ottani életére berendezkedett ember tér vissza, többségében életerős, és nyilván rendkívül dühös fiatal, akiknek eszük ágában sincs a nyugaton megszokott életüket az orbáni feudalizmusra cserélni, és ők nem félnek, ők a legbátrabbjaink, mint a vezér fogalmazott.

Ez a réteg még kiegészülne másik több százezer kivándorlást tervezővel, többszégében szintén fiatalokkal.

A kilépés ennek tetejébe gazdasági összeomlást eredményezne, amint a befektetők kivonulnának az országból, mert nekik nem kis részben pont azért éri meg itt termelni, mert innen hozzáférnek az EU piacához.

Rövid időn belül mindez soha nem látott munkanélküliséget eredményezne.

Mivel rengeteg ellátásra szoruló ember szakadna a rendszerre (+rendfenntartás költségei), miközben a bevételek elapadnának, 80% körüli adósságrátával megtámogatva rövidesen garantált lenne az államcsőd.
Nem valószínű, hogy az oroszok hozzánk vágnának 10-20 milliárdnyi baráti segélyt, amikor ők is bajban vannak.

Mindent összevetve, a NERtársaknak az EU-ból való kilépés egyenes út lenne a lámpavasra, oda pedig nem vihetik magukkal a vagyonukat.

Ebben az országban a kilépés után csak úgy tudnák fenntartani a rendet és a hatalmukat, ha mondjuk behívják az oroszokat. Ahhoz pedig a NATO-nak lenne egy-két keresetlen szava.

Azt pedig még nem is említettem, hogy az EU tagságot a fideszesek többsége is támogatja (még), tehát, ha a választók feje fölött akarnának dönteni a kérdésben, akkor úgy járhatnának mint a boltzárral, csak ez sokkal súlyosabb helyzet lenne.

A kilépés olyan lenne a NER-nek, mint az önmegsemmisítés. Nagyjából az országnak is.

Laikus Érdeklődő 2016.05.09. 15:14:19

@Csuti Ördögüző: Még az EU parlamentben is a saját anyanyelvükön beszél a vezetők többsége. Merkel is, Hollande is, de még Juncker is többször használja a németet/franciát mint az angolt.
Arról nem is beszélve, hogy az angolok esetleges kilépése után mi indokolná az angol nyelv elsődlegességét Európában.

Még közös NATO hadsereg sincs, közös
európai meg főképp nem létezik.

Csuti Ördögüző 2016.05.09. 15:21:37

@Laikus Érdeklődő: nem kell eu parlament császárság kell, mint oroszországban+kínában+usaban

Ha az eu nem akar tökutolsó lenni a világon, mint az elmúlt 10 évben új hatékony vezetés kell, mint a többieknél

Ha az angolok lépnek nem is lesz gond, a franciák+németek tradícionálisan nemdemokraták, a többiek senkit sem érdekelnek

inebhedj - szerintem 2016.05.09. 15:22:02

Semmilyen veszélyét, leghalványabb jelét nem látom annak, hogy bármelyik parlamenti párt akárcsak egy közös vadászatot megkoronázó tivornya végén eljátszott volna valaha az EU-ból való kilépés gondolatával, ráadásul egyéni egzisztenciális érdekeik mindegyike a kilépés ellen szól.

Honnan jönnek elő újra és újra ezek az aggódó hangok mégis?

Khonsu 2016.05.09. 15:24:20

@Ballib Cenzúrázók Lidércálma 4:

"Orbán Viktor (aki gondolkodásban 200 évet ver Európára)"

Kár, hogy negatív előjellel. :D

McZozo 2016.05.09. 15:30:48

@Laikus Érdeklődő: "közben a háttérhatalmak elszívták a mi magyarok agyát. Szerencsére minket fideszes tábort ez a veszély nem fenyegetett."

"Laikus Érdeklődő 2016.05.09. 14:59:27
@McZozo: Ballib kötekedő."

Apam te annyira nem erted az ironiat hogy pont a ram tett kommenteddel tetted ervenyesse a fenti mondatod magadra :) Merthogy nalad sincs mar mit elszivni :)

Khonsu 2016.05.09. 15:31:26

@Csuti Ördögüző:

Valami olyasmi, de nevezzük inkább cégállamnak.
A mai formájában már nem sokáig húzza az EU. Most arra kéne törekednünk, hogy az utódját képező cégállamban az alapítók között legyünk. Most nagyon távol állunk ettől.

Csuti Ördögüző 2016.05.09. 15:32:32

@Khonsu: migráncsügyben tényleg orbán vízióját valósítja meg az eu

A gond az hogy mivel lassù felfogásúak voltak, 1,5 millió migráncs itt ragadt, és akiről kiderült hogy mégse atomtudós azt odaajándékoznák már bárkinek

rnz 2016.05.09. 15:35:50

Nem kell kivezetni az országot, az EU önmagától is szétesik, de legalábbis alaposan átalakul. A vezetése alkalmatlan, ezt többszörösen bebizonyították.

McZozo 2016.05.09. 15:36:41

@Khonsu: Ket kiegeszites. 2020 utan igyis vissza fog esni a bejovo zseton mert lejar a felzarkoztatasra szant ido es koltsegvetes. Tehat onnantol kerdes hogy mennyi penzt varhatunkmert annak a fenyeben fognak donteni hogy kilepunk e vagy sem mert ha nem lesz love cask control akkor kilepnek, Ha folytatodik a lovebearamlas akkro meg nem lepnek ki.

Az Oroszorszagi tamogatas meg hulyeseg. Mi addig vagyunk putyin nagy baratja mig az EU ban vagyunk mert addig velunk belulrol bomlaszthatja az EUT. Abban a pilalnatban hogy lkilepnenk semmilyen erdek nem fuzne hozzan a tovabbiakban max visszacsatolna minket az erdekorebe mint ukrajnat

vajdasagi 2016.05.09. 16:17:00

@pitcairn2: "az "egy család egy gyerek" politika mond vmit? " Nagyon is mond. Csak tudod, és jól tudok számolni, és fentiek politika ellenére évről évre mégiscsak egyre több kínai lett. Hogy is van ez akkor?

Fenti kérdésem csak írónia akart lenni. Hidd el, jól ismerem Kínát és az ott élők mentalitását: AZ a komoly veszély a mi civilizációnkra. A négerek ehhez képest "kismiska".

Más részról pedig: azért vannak más országoknak is letelepedési kötvény programjai. Én úgy tudom, hogy a konzulátusokon szervezik ezeket. Vajon miért kell nekünk offshore cég ennek az üzletnek a lefölözéséhez?

Csuti Ördögüző 2016.05.09. 16:20:00

Ilyen európa nem kell

Tót tesvírek jogos önvédelemből rálőnek a migráncsokra azonnali vezető hír

Kölnben rommá erőszakolják a helyieket, a média 5 napig országosan elhallgatja a zegészet

Médiafajúakat azonnal a gázba!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.05.09. 16:27:09

Mindenképp uniós tagok leszünk, csak az a kérdés, hogy az Európai Unióé, vagy az új Szovjetunióé...
Ez a kérdés, válasszatok!

"Legyen a központod Brüsszel,
Vagy inkább Gulágra gyüssz el?"
;-)

Billy Pilgrim 2016.05.09. 16:29:40

Azok az önjelölt politológia professzorok, akik nagy szakértve megállapítják, hogy az EU gyökeresen átalakul és minden máshogy lesz mint eddig volt, mégis mire alapozzák ezt a magyarmániás lázálmaikon kívül?

Értem én, hogy egy ilyen bezárkózott, monokulturális országban át lehet mosni az emberek agyát azzal, hogy a főfasz azt szajkózza, hogy nem hallgat meg minket az ejú, mert nem az történik, amit mi akarunk, hogy történjen, de nem ez a demokrácia. Meg vagyunk hallgatva, csak épp a durva kisebbségben vagyunk a véleményükkel.

A kutya ugat, a karaván halad.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.05.09. 16:32:44

@Ballib Cenzúrázók Lidércálma 4:

"Orbán Viktor (aki gondolkodásban 200 évet ver Európára) "

Endre, te minden nap bebizonyítod, hogy az előző napinál is tudsz idiótább lenni.
Csak az irány nem mindegy. Pillanatnyilag az EU 200 évvel a csúti putrista előtt jár.
Nagy hősöd a tények szerint teleszart gatyával bujkál a függöny mögött, mert még a saját parlamentjével sem mer a féreg csúti génselejt szembenézni.

Csuti Ördögüző 2016.05.09. 16:36:33

@Billy Pilgrim: orbán migráncsügyben jól átmosta az eu agyát, mer pont azt csinálják most amit orbán 1 éve mondott.....ők meg fasisztáztak

Most közelröl tanulmányozhatjak az atomtudós arabjaikat

Billy Pilgrim 2016.05.09. 16:45:17

@Csuti Ördögüző: Ez az önigazoló kocsmaokoskodás tipikus esete. Mondott és még mond is ezer dolgot, közülük pár triviálisat is és most veri a mellét, hogy NAUGYENAUGYE az történik amit én mondtam.

Azért történik az, mert olyan nyilvánvalót mondott, mint hogy az ég kék, nem azért, mert végre az egész ejú elkezd hinni az orbánizmusban. Talán ne a befőtt tegye már el a nagymamát. Értem én, hogy könnyű szektás hittel bemagyarázni, hogy a gonosz libsi ellenség csupa habos-babos elszállt bölcsész kocsmatöltelék, a földről elrugaszkodott álmokkal, de elég nevetséges az ilyen tőletek jövő nevetséges feltételezésekre alapozva megmagyarázni, hogy ránk hallgat a világ :D Orbán nélkül is tökéletesen ugyanazt történt volna a görög-török határ esetén.

Khonsu 2016.05.09. 16:49:00

@Billy Pilgrim:

Bürokratikus, lassú, nem hatékony és instabil, alacsony hibatűréssel.

Ez nem "magyarmániás lázálom". Az "Új-EU"-ban nem léteznek majd többé nemzetállamok. A "nemzetek Európájáról" álmodozók, némi átmeneten keresztül hozzájárulnak, hogy ezek a működési hiányosságok felszínre kerüljenek, és létrejöjjön az "Európai Birodalom".

Nem tudják mit cselekszenek, de ez nem számít, amíg akaratukon kívül is a célt szolgálják.

2016.05.09. 16:49:38

@McZozo: "Szerintem ott hibas az elemzes, hogy 2020 ban tudtommallejar az az idoszak amit az EU ano kituzott hogy fel kell zarkoztatni az uj orszagokat, es ennek fejeben nyomta a penzt ide is. "

Hát az egyszer biztos, hogy nem sikerült felzárkóztatni az új országokat. Legalábbis nekem még mindig nem tűnt fel, hogy csak fele olyan életszínvonalon élnénk, mint egy osztrák. Személy szerint nem panaszkodom, mert mindenem megvan, de a nagy átlag a béka p...csája alatt van.

Csuti Ördögüző 2016.05.09. 16:56:46

@Csuti Ördögüző: sőt a franciák átnevelő táborba küldik a dzsihadista niggereket, pedig nincsenek ott sokan - még1 nagyságrend atomtudós azt jöhet az arbeitslager, gecc

Ehhez képest orbán soros bérenc libsi

Billy Pilgrim 2016.05.09. 17:01:47

@Khonsu: Ez valóban így van, de én még nem láttam egy palotaforradalmat se pont a bürokrácia és a gépezet lassúsága miatt kirobbanni. Ez egy huszadrangú kérdés az emberek számára.

Sexual Harassment Panda 2016.05.09. 17:25:37

@karandash: Jó nagy faszságot beszélsz.
Svájc/Norvégia egt tagok, azért kaptak szabad munkavállalást.
Ha kilépnénk, akkor nekünk ez nem járna.

Khonsu 2016.05.09. 17:25:49

@Billy Pilgrim:

A világ szétesőben van, amikben az emberek szentül hittek az elmúlt fél évszázadban az érvényét veszti és az enyészeté lesz. Utoljára talán a XX. század elején, vagy akkor se fordult akkorát a világ, mint ami jön, illetve már zajlik.

Ami jön az egyszerre lesz nagyon fejlett és nagyon ősi. Tulajdonképpen arról van szó, hogy lezárult a nemzetállamokat eredményező több száz éves történelmi ciklus, és elindult az új ciklus, mely a birodalmak ismételt létrejötte irányába hat.

A "palotaforradalom" nem a bürokrácia és a lassúság miatt robban ki, hanem a többek között ezek miatt is és a komoly rendszerhibák következtében halmozódó problémák miatt. Olyan okok miatt, amit nagyon is a bőrükön éreznek.

felirat 2016.05.09. 17:26:13

@BircaHang Média szerkesztősége: Nade ha még sokáig a liberális nyugati eszmék képviselik az EU-t akkor csak ki kéne szerinted Orbánnak lépnie belőle hamarabb (a magyar nép akarata alapján)?

Sexual Harassment Panda 2016.05.09. 17:29:20

@Khonsu: Igen, kb így látom én is.
Annyival kiegészíteném, hogy mivel a kilépés egy több éves folyamat, el se jutnánk addig, már előtte letérdelnénk.

Sexual Harassment Panda 2016.05.09. 17:32:02

@inebhedj - szerintem: A jobbik naponta elmondja h ki kell lépni.

Ballib Cenzúrázók Lidércálma 4 2016.05.09. 17:38:25

@Csuti Ördögüző: orbán migráncsügyben jól átmosta az eu agyát, mer pont azt csinálják most amit orbán 1 éve mondott

Csak szeretnék azt csinálni! De nem tudják! Mert Viktor ebben is milliókat ver az Eura. Az Eu még 1 millió migránsosat se tudott fodani, rögtön válságba zuhant, a gazdasága az összeomlás szélén. Orbán Viktor viszont megmondta már régebben is, hogy ha akarnán több millió migránsot tudna befogni és még maradna is munkája minden magyar embernek és családnak és magyar kis és közepes vállakozásnak. Orbán Viktor megint 200 évvel az Eu előtt jár, ha akkor követik őt Kamerunék, akkor ma boldog és fejlődő ország lennének:

Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
MAGYAR HÍRLAP

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő tizenöt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő. A társadalom elöregedésétől egész Európában tartanak.

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.

Sexual Harassment Panda 2016.05.09. 17:42:02

@Ballib Cenzúrázók Lidércálma 4: Hogyne.
HAtárontúli magyart, vagy bajor svábot.
Nem analfabéta allahakbarozó és gyújtogató szakembert.

Willkommenskultur 2016.05.09. 18:00:07

@Billy Pilgrim: Hazudsz csakis Orbán képviselte teljesen egyedül azt a migráncsálláspontot, amit most az EU.

Amit az EU akkoriban képviselt, azért mondott ma le Faymann osztrák kancellár.

Ad Dio 2016.05.09. 18:00:10

@Laikus Érdeklődő:

"Az EU 25 (65?) éves fennállása alatt még próbálkozás se volt a nemzetállami identitást felülíró európai identitás létrehozására."

Dehogynem.

A társulási dokumentum ki is tér a folyamatosan növelendő integrációra. Ha olvasol liberális (itt a jelzőt most egy hitvilág értelmében használom, nem pedig filozófiailag) szerzők agymenéseit, a képlet világossá is válik. Lehet ezt tagadni, de felesleges: a jelenlegi liberális elit az egységes EU birodalom létrehozásában érdekelt. A mögöttük álló pénzügyi kör szempontjait tekintve ez egyébként tökéletesen érhető is: az EU nemzetállamok laza társulásaként soha nem képes a gazdasági potenciáljának megfelelő súllyal részt venni a világgazdaságban.
Viszont (részükről) sajna az EU úgy tűnik nem alkalmas ilyen jellegű fúzióra. A nemzeti és kulturális sajátosságok túl erősek.
Az EU nemzetállamok érdekszövetségeként képzelhető csak el. Ahol az elv az, hogy a döntések radikális többsége történjen nemzetállami szinten és csak kivételes esetben EU szinten. Ez ugyan rossz hír a brüsszeli lobbistáknak, de evvan, ezt kell szeretni ;-).

Ad Dio 2016.05.09. 18:02:22

@Frady Endre:

Ne haragudj Endre hogy ezt mondom, de ne szívj ennyit.

Willkommenskultur 2016.05.09. 18:09:20

'Magyarországon, Németországban, Olaszországban és Svédországban a megkérdezettek több mint ötven százaléka úgy véli, hogy más EU-tagországok is követhetik Nagy-Britannia példáját, ha a szigetország lakossága a kilépés mellett dönt. Az olaszok 58, a franciák 55 százaléka akar saját országában függetlenségi népszavazást a júniusi brit voksolás végeredményétől függetlenül.'

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kilepnenek_az_eu-bol_a_magyarok_is_.614368.html

Orbán kivezette az Eu-t az Únióból!

patásdiktatúra

David Bowman 2016.05.09. 18:14:34

A nemzeti öngyilkosság nem szerepel a terveim között. Ha a svédek után kell menni, akkor inkább maradok.

David Bowman 2016.05.09. 18:16:29

@Ad Dio: Én a fehér (volt) keresztény emberek Európáját el tudnám fogadni.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.09. 18:22:35

@felirat:

Remény van az EU megmentésére: Európa népei ébrednek.

Alajka Bal 2016.05.09. 18:30:42

@BircaHang Média szerkesztősége: Beeeeee
béghet a rohadt bolgár birka beeeeee
Dögölj meg te féreg !

Ad Dio 2016.05.09. 18:31:27

@David Bowman:

Én meg nem :-).

Számomra Európa egy olyan hely, ahol a demokrácia, a keresztény szabadság fogalomra épülő valódi liberalizmus az alapérték. olyan Európát, ahol rend van, ahol a többség akarata érvényesül, ahol a közösségeket legyenek azok családok, falvak, egyházak, országok tiszteletben tartják. Ahol az emberek szabadságát nem korlátozza a (szükségesnél jobban) egy brüsszeli lobbiváros ;-). Emellé olyan Európát szeretnék, ami gazdag és a gazdagságával felelősen bánik. Így elsősorban is vigyáz arra hogy a polgárai közt ne alakulhasson ki túl nagy vagyoni feszültség (vö szabad kapitalizmus), illetve arra is vigyáz, hogy az Európát övező világ és Európa közt ne alakuljon ki túl nagy feszültség (vö migrációs válság).

Aki ezeket az értékeket vallja - és Európa lakói meghívják - az jöhet bármikor bőrszínre, vallásra, nemi identitásra való tekintet nélkül.

felirat 2016.05.09. 18:32:27

@BircaHang Média szerkesztősége: Nem. Európa keleti politikusai kihasználják, hogy a választóik demagógiával könnyen terelhetőek és ezzel bebiztosítsák a hatalmukat. A nyugati féltekén pedig marad a liberalizmus, tehát a keletieknek előbb utóbb szakadásra (kilépésre) kéne elvileg vinniük a dolgot. De túzlottan függenek a pénzcsaptól.

Willkommenskultur 2016.05.09. 18:36:22

@felirat: Olvassál már te sügérke:

'Magyarországon, Németországban, Olaszországban és Svédországban a megkérdezettek több mint ötven százaléka úgy véli, hogy más EU-tagországok is követhetik Nagy-Britannia példáját, ha a szigetország lakossága a kilépés mellett dönt. Az olaszok 58, a franciák 55 százaléka akar saját országában függetlenségi népszavazást a júniusi brit voksolás végeredményétől függetlenül.'

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kilepnenek_az_eu-bol_a_magyarok_is_.614368.html

Orbán kivezette az Eu-t az Únióból!

Alajka Bal 2016.05.09. 18:41:46

@BircaHang Média szerkesztősége: Dögölj meg rohadt bolgár hazaáruló tetű !

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.09. 18:49:56

@Alajka Bal:

Ne gágogj ilyen hevesen, balliba, törődj bele: Gyurcsányod nem lesz többé alkirály Bp-en, s Sorosod meg nem lesz Moszkva ura.

Khonsu 2016.05.09. 18:54:04

@Ad Dio:

A létrejövő birodalom nem a "liberális" elit tervei szerinti verzió lesz. Ők is mennek a levesbe. Az üzleti kör változatlanul mögötte áll majd, az a lényeg. Nekik nem számít a körítés, amíg jól megy a bolt.

Khonsu 2016.05.09. 19:04:10

@Ad Dio:

Szerintem az országokat és az új képződmény felső vezetésében a demokratikus döntéshozatalt elfelejthetjük. A többire van esély, és üdvözlendő lenne.

2016.05.09. 19:04:33

@BircaHang Média szerkesztősége: A többség nem királyt szeretne. Csak az értelmileg csökött emberek sírják vissza a feudalizmust, vagy az orosz megszállást (vagy akit ezért fizetnek, nyilván).

Billy Pilgrim 2016.05.09. 19:06:37

@Khonsu: Na csak kibukik az bolondság:D Ezt az új világrend dumát már elég rég óta hallgatjuk, de most valamiért jobban igazatok lesz, mint az előttetek érkezett 2500 másik szektának, konteós csoportnak, miegymásnak? A világ csak az információfüggő fejetekben hullik darabjaira. A világ halálosan unalmas, de saját magatokat az ellenkezőjéről győzitek meg úgy, hogy csak ijesztő, rettenetes hírek olvasásával vagytok elfoglalva.

A személyes érdeklődésetek, aggódásotok miatt durván túlbecsülitek a dolog világtörténelemre kifejtett súlyát, amire meg tesztek (pl. görög válság kezelése) az mellékes, két vállrándítással elintézhető téma.

Azt kellene észrevenni, hogy attól még, hogy az internet elterjedése miatt sokkal több embernek nyílik lehetősége a véleménye hirdetésére, azért kritika nélkül hallgatni bármelyikre jó nagy hülyeség.

felirat 2016.05.09. 19:12:49

@BircaHang Média szerkesztősége: Te nem vagy tisztába a tény fogalmával. Ami mondjuk teljesen érthető esetedben.

Ad Dio 2016.05.09. 19:13:20

@Khonsu:

Van rá esély, hogy az EU nem alakul semmiféle birodalommá, hanem alapjaiban az marad ami: nemzetállamok kölcsönös előnyökön alapuló érdekszövetsége.
Az üzleti kör persze érintetlen marad mögötte, de ezzel nincs is semmi baj: egyfelől a tulajdon szentségének a védelme az egyik alapja Európának, másfelől nem teljesen véletlen, hogy azok ülnek a vagyonokon akik. Hosszú távon tehetség nélkül nem marad senki kiemelkedően gazdag.
A lényeg az, hogy a hatalmuk ne legyen korlátlan: Európát ne tudják a maguk játékszereként formálni. Fair deal.

felirat 2016.05.09. 19:18:44

@Willkommenskultur: A függetlenségi népszavazás nem egyenlő a kilépés megszavazásával. Egyébként mindegy, a nyugati államok továbbra is egy olyan közösséget fognak alkotni ami az előreláhtató időszakban is liberális lesz, tehát abban Orbán elvi alapon bizonyára nem akarhatna résztvenni (de a pénz miatt, amig adnak, fog).

Laikus Érdeklődő 2016.05.09. 19:19:04

@Ad Dio: "A nemzeti és kulturális sajátosságok túl erősek."
Hát igen, még Belgiumban se sikerült megteremteni a belga identitást. Irónikus, hogy pont ott van az EU fővárosa.

Ettől függetlenül én továbbra is azt gondolom, hogy az EU meg se próbálta a nemzetállami identitást felülírni egy összeurópaival. A belgák legalább megpróbálták.

felirat 2016.05.09. 19:19:25

@felirat: Lemaradt egy n. tisztában

Ad Dio 2016.05.09. 19:24:35

@Laikus Érdeklődő:

"Ettől függetlenül én továbbra is azt gondolom, hogy az EU meg se próbálta a nemzetállami identitást felülírni egy összeurópaival."

Próbálta. A probléma csak az, hogy NINCS olyan hogy "európai identitás". Ekkora méretű tömeget már csak birodalmi retorikával lehet összehozni. A birodalmi retorikához pedig nem ideológia, hanem hatalom, erő és sikeresség kell. Európa nem ilyen és remélhetőleg soha nem is lesz ilyen (minden is hiányzik a térképről, mint egy katonailag erős, hatalom ittas Európa).
A nemzetállam Európában egy kvázi természetes képződmény, ami többnyire nyelvi kultúrközösségekhez kötődik. Ez a legnagyobb közösség, amit egy európai ember magáénak tud érezni.

Willkommenskultur 2016.05.09. 19:28:22

@felirat:1) Természetesen részt is kell venni mindenben ahl pénzt lehet lehúzni, ez alap.

2) A nyugatiak pont attól fosnak a magyar (nem eu kilépés nem is függetlenségi népszavazás) migráncsnépszavazásról, nehogy véletlenül a nép bele akarjon szólni a homoki niggerek kötelező telepítésébe, mikor ez qrvára nem a nép dolga. Legalábbis a nyugati libsik szerint.

Nő is az EU népszerüsége ezerrel:

'A szakértők különösen aggasztónak tartják az EU-ellenes érzelmek felhevülését a liberális északi tagállamokban, mint amilyen Dánia, Finnország, Hollandia és Svédország. Ezek az országok úgy érezhetik, hogy Nagy-Britannia távozásával szabadpiac-centrikus ideológiai-társadalmi felfogásukkal magukra maradnak az unióban.'

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kilepnenek_az_eu-bol_a_magyarok_is_.614368.html

Ad Dio 2016.05.09. 19:31:44

@felirat:

"Egyébként mindegy, a nyugati államok továbbra is egy olyan közösséget fognak alkotni"

Erre azért nem vennék mérget. Korunk "liberálisnak" mondott erői egy békeidő szüleményei, drogszerű világképük a 20. század korlátlanság-érzetére alapult. A nagybetűs Világ azonban eljött és jól fejbe kólintotta ezt a szédelgő idiótát. És eljön újra és újra, mindaddig amíg ki nem józanodik. Európa több évezredes kultúra. Sikeres. Épp ezért szvsz ki fog józanodni, és nem hagyja magát agyonverni ;-).
Ez nem a liberalizmus végét fogja jelenteni, hanem annak komolyan vételét. Amit ma a liberális erők képviselnek, az egy életképtelen, életidegen drog. Ki kell józanodni.

Willkommenskultur 2016.05.09. 19:37:15

@Ad Dio: Most amíg a migráncsokról és egyéb faszságokról ugat a sajtó Merkel és a háttérhatalom éppen összehozza a transzatlanti kereskedelmi egyezményt ami olyan szintü piac-fúzió lesz amire az Európai Közösségek óta nem volt példa. Idén, max jövőre.

Úgyhogy Európa nem lesz sem birodalom, se nemzetállamok szövetsége, hanem az USA megzabálja előbb gazdaságila, majd politikailag, ahogy az EK esetében történt.

Igy járnak akik félhülye alkesz adó-optimalizálókat választanak EB elnöknek, vagy hagyják őket uralkodni.

Billy Pilgrim 2016.05.09. 19:38:28

@Ad Dio: Te beszélsz józanodásról, amikor olyan elborult, szektás hülyeséget böffentettél ide, hogy az csak porzik és elvárod, hogy senki se mondja ki, hogy mekkora hülyeség ez.

Persze érthető, hogy miért teszed, muszáj képregényszerűen szánnivalónak és nevetségesnek elképzelni a vélt ellenséget, hogy saját magaddal kapcsolatban jobban érezhesd magad, de ettől ez még elég nevetséges világkép.

Meg mondjuk a két oldalt nem is lehet objektíven egyenlőnek tartani, amikor a ti oldalatok legnagyobb eredménye legnagyobb részt a fórumos kommentek dominálása.

Laikus Érdeklődő 2016.05.09. 19:39:19

@Ad Dio: "Ekkora méretű tömeget már csak birodalmi retorikával lehet összehozni."
Na igen, de a globális sikerességhez legalább ekkora méretű tömeg szükséges. Most akkor a sikerességet adjuk fel vagy a birodalmi retorikát?
(Azért az északi államok egész jól és békésen megteremtették a skandináv identitást, pedig a történelmük nagy részében egymással viaskodtak.)

Egyébként miért pont a katonailag erős hatalomittas Európa zavarna téged?

Ad Dio 2016.05.09. 19:40:16

@Billy Pilgrim:

Ez is egy vélemény. Minden véleményt meghallgatok, átgondolok, ami pedig arra érdemes, megfontolok.

Ez nem érdemes rá, mivel nem nagyon tartalmaz un. észérveket.

Khonsu 2016.05.09. 19:40:46

@Billy Pilgrim:

Új Orosz Birodalom (Putyin 10+ éve építi), A Mennyei Birodalom (ma még leginkább Kína néven ismert), hogy csak a már deklaráltakat említsem.

Az USA-ra is elég régóta hivatkoznak már birodalomként. Valójában a "nyugaton" (az USA-t is beleértve) még hiányzik egy lépés, hogy deklaráltan ebbe az irányba forduljanak. Minél jobban forr a leves, annál közelebb vagyunk.

Egyre többen teszik fel a kérdést, hogy mi romlott el a világban, és hogyan lehetne megjavítani? Akik megválaszolják, azok nyomában birodalom születik majd, aminek építésében a gazdasági elit készségesen melléjük áll majd.

Minden, ami a mai világrendet erodálja ennek készíti elő a terepet, akkor is, ha erről se tudomása se szándéka nincs.

A válság, a társadalmi feszültségek, az elszegényedés, a migránsok, Putyin nyugati csicskái, a széljobb, a szélbal, még az éghajlatváltozás is.

Térjünk vissza úgy 10 év múlva erre a kis "konteóra" :)

Ad Dio 2016.05.09. 19:42:29

@Willkommenskultur:

A TTIP-t még nem írták alá. A részletek sem ismertek. Addig nem nagyon tudok véleményt formálni róla.

Willkommenskultur 2016.05.09. 19:43:51

@Ad Dio: A részletek nem is lesznek ismertek, csak majd miután aláírták.

Billy Pilgrim 2016.05.09. 19:44:55

@Ad Dio: persze, hiszen az észérvekkel való válaszolás feltételezné, hogy az eredeti komment is tartalmazott olyanokat.

Az persze szép dolog, hogy minden véleményt meghallgatsz, de láthatóan összekeverted véleménynyilvánítás szabadságának lehetőségét a mások véleményének meghallgatásának érdemességével.

Ad Dio 2016.05.09. 19:47:55

@Laikus Érdeklődő:

A skandináv identitás egy nagyon vékony dolog. Még a "poszkommunista" országok identitása is jóval komolyabb.

Hogy miért zavarna egy katonailag erős hatalom ittas Európa? Azért, mert a történelem szerint az ilyen formációk azonnal expanzióba kezdenek. És bőven elegendő feszültségforrás van a világban ahhoz, hogy ne vágyjak egy újabbra.
Nb ez nem jelenti azt, hogy a mostani petyhüdt mimóza Európa olyan jó dolog. A követendő út szvsz sem-sem: Európának szert kell tennie annyi erőre, amivel megvédheti magát, de nem szabad erőre alapuló birodalommá válnia.

Ad Dio 2016.05.09. 19:50:17

@Billy Pilgrim:

"Az persze szép dolog, hogy minden véleményt meghallgatsz, de láthatóan összekeverted véleménynyilvánítás szabadságának lehetőségét a mások véleményének meghallgatásának érdemességével."

Meglátásom szerint hamarabb válaszoltál, mint hogy megértetted volna a mit leírtam. Olvasd el még egyszer FIGYELMESEN és aztán írj.

De ha továbbra sem jeleskedel észérvekben, akkor nem hiszem hogy érdemes fárasztanod magad. Részemről a kötözködésre nem vagyok vevő. Ahhoz rövid az élet ;-).

Ad Dio 2016.05.09. 19:52:01

@Willkommenskultur:

Innentől találgatás van.
Én nem szeretek "találgatni". Ha aláírják és bejönnek a pesszimista jóslatok, akkor még mindig fel lehet bontani.

kopasz barmok országa (törölt) 2016.05.09. 19:56:48

HaFr mester, a poszt címének kérdésére a válaszom: IGEN!
Ennek az országnak a helye Ázsiában volt és ma is ott lenne.

Ad Dio 2016.05.09. 20:05:26

@Laikus Érdeklődő:

"Na igen, de a globális sikerességhez legalább ekkora méretű tömeg szükséges."

Ebben nem vagyok biztos.
A 20. század szvsz az utolsó expanzív kora volt az emberiségnek. A természeti erőforrásokért folyó harchoz szükség volt a katonai erőre és a gazdasági tömörülésekre. Egy új kor van születőben, amikor az életfeltételek és az élettér fenntartása lesz mindinkább a központi kérdés. Az energetika szerkezetének változása, az újrahasznosítás és az online világ által teremtett új erőforrások nem igénylik az expanziót. Sokkal inkább igénylika kooperációs képességet. A kooperáció viszont nem nagyon tud kialakulni katonai erőtömbök között.
Európa egyedi karizmája épp a katonai hatalommal nem párosuló gazdasági potenciál lehet.

Laikus Érdeklődő 2016.05.09. 20:06:32

@Ad Dio: "Európának szert kell tennie annyi erőre, amivel megvédheti magát, de nem szabad erőre alapuló birodalommá válnia."
Tényleg nem akarok kötözködni, de ez nekem olyan idealista Coheló-bölcsességnek hangzik.

Ez sokkal realistább, pedig ezt is te írtad:
"Korunk "liberálisnak" mondott erői egy békeidő szüleményei, drogszerű világképük a 20. század korlátlanság-érzetére alapult. A nagybetűs Világ azonban eljött és jól fejbe kólintotta ezt a szédelgő idiótát."

Ad Dio 2016.05.09. 20:07:09

@Ad Dio:

"A 20. század szvsz az utolsó expanzív kora volt az emberiségnek."

Pontosítok: ezen a bolygón :-D. De ez messzire visz, térben és időben egyaránt.

Willkommenskultur 2016.05.09. 20:08:40

@Ad Dio: Ja persze. Elképzelem a debil Junkert meg Trumpot ahogy aláírnak vmit ami az Eunak jó. Az alkesz meg a 7próbás üzletember.

Úgy hogy az egyik még azt se fogja tudni az alkudozáskor, hogy mit akar mert minden EU tagállamnak homlokegyenest más az érdeke a TTIPvel kapcsolatban.

Ad Dio 2016.05.09. 20:10:04

@Laikus Érdeklődő:

"Tényleg nem akarok kötözködni, de ez nekem olyan idealista Coheló-bölcsességnek hangzik."

Ma mindenki szeret szélsőségesen fogalmazni. Valamiért. Fene tudja miért. Én úgy tapasztaltam, hogy a működő megoldások ritkán szélsőségesek. Ez nem Coello, hanem sokkal inkább hellén világnézet. De mondhatjuk józanságnak is - kis megelőlegezett optimizmussal :-D.

Ad Dio 2016.05.09. 20:12:28

@Ad Dio:

Coello - már amikor leírtam gyanús volt. Helyesen: Coelho. Elnézést. Nem volt szerencsém az illető egyetlen könyvéhez sem egyelőre. Talán majd egyszer... ha nagyon ráérek.

Ad Dio 2016.05.09. 20:14:18

@Willkommenskultur:

Néha olvasok amerikai kommentelhető cikkeket. Baromi vicces, de ott is sokan félnek attól, hogy a TTIP majd tönkreteszi az amerikai gazdaság sérülékeny részét :-D. A világ fura hely...

Laikus Érdeklődő 2016.05.09. 20:14:50

@Ad Dio: Inkább sok megelőlegezett optimizmussal, mint ez: "Európa egyedi karizmája épp a katonai hatalommal nem párosuló gazdasági potenciál lehet."

Maradjunk annyiban, hogy legyen neked igazad. Kösz a válaszokat.

Willkommenskultur 2016.05.09. 20:15:45

@Ad Dio: A transzpacifik résztől félnek, joggal. Mondjuk abból csak akkor lesz vmi, ha Clintonné nyer.

David Bowman 2016.05.09. 20:49:22

@Ad Dio: Sép, de nem ilyenek jönnek. A világ söpredéke tart ide. (oda)

BéLóg 2016.05.09. 21:35:36

Na, ez is megint bili a viharban vagy hogyismondják.

Nekem annyi ilyen lyó ötletem lenne minden oldalnak. Ki kell tölteni pártpreferencia szerint:

Tényleg azt akarja-e Ön hogy XXXXXX hadat üzenjen yyyyyyy-nak?
Ön tényleg azt akarja, hogy ZZZZZZ betiltsa a qqqqqqqqq-t?

Áhhhhhh. Még folytatni is hótt unalmas!

_Wasp_ 2016.05.09. 21:36:44

@konrada: Tudomásom szerint ez nem igaz, mert azok az országok kapják meg a fejenként 250e eurót, akik befogadják a be nem fogadó országok helyett a menekülteket, tehát nem az eu intézményrendszere nyeli be.

Amit írtam, az fennáll, ha kifizetni sok ezt az összeget, megkapni is sok lenne néhány plusz menekültért, amiknek a kezelése ehhez képest szinte semmibe nem kerülne.

gergengocia 2016.05.09. 21:52:15

Hát akkor jöjjön az újabb Trianon: Orbán és bagázsa Kelet-Magyarországon, hogy jobban tudjanak lovagolni, nyereg alatt húst puhítani, bort vedelni, Putyin csizmájához dörgölőzni, és levegőbe röpíteni az országrészüket az új atomerőművel, a többiek pedig Nyugat-Magyarországon és Budapesten, az EU tagjaként.

gergengocia 2016.05.09. 21:53:12

@gergengocia: Ja, elfelejtettem: a közmunkások is Kelet-Magyarországon lennének.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.05.09. 22:11:00

@Ad Dio: Bocsi, de ezt a 10 millió együtt fogja szívni, ha olyan debilek lesztek, hogy kiszavaztok minket az Eu-ból...

IvanGyenyiszovics 2016.05.09. 22:51:25

T. szerző!

1.
'Az EU-t csak belülről érdemes bírálni'

Így van, épp ezt teszi Orbán.

2.
' nem siránkozni kell, hanem vissza kell őket kényszeríteni a polgári demokrácia játékszabályai közé.'

Nomármost.
Vagy le akarjuk váltani Orbán rendszerét - és akkor hagyjuk h. saját vesztébe rohanva kilépjen az Unióból,
Vagy lyó útra terelgetjük, és így biztosíccsuk további 3-4 ciklusra a Ner további regnálását.

No de akkor hogyan lészen Az Elszámoltatás, elvégre egy Polgári Demokrácia Útján bandukoló, demokratikusan megválasztott miniszterelnökét csak úgy mégse számoltathassa el - a Polgárian Demokratikus Játékszabájok betartása mellett még a megerősödő Vidéki Bázis sem!

Most már csak az a kérdés, kinél van a bölcsek köve, megmondani mi is lenne a Polgári Demokrácia Szabályzata??

Ami amúgy természetesen egy Igazi Demokratának elfogadhatatlan verzió, hiszen az Egyetlen Lehetséges Demokrácia a 'Liberális Demokrácia'.

Most akkor ki kivel van?

NB: Az állam privatizálása meg épp egy konzervatív számára kívánatos cselekmény, nemdebár?
Mi lesz itt?

IvanGyenyiszovics 2016.05.09. 23:05:33

@Ad Dio:
'Ez nem a liberalizmus végét fogja jelenteni, hanem annak komolyan vételét. Amit ma a liberális erők képviselnek, az egy életképtelen, életidegen drog. Ki kell józanodni. '

Gratula!

Bizony, végre komolyan kellene venni a valódi liberalizmust, a másik feltétlen tiszteletét, az agresszív arrogancia elutasítását, a valódi együttműködésre való hajlandóságot!
Azért nagy tétben nem mernék fogadni erre a lehetőségre :(

Ad Dio 2016.05.09. 23:37:30

@Frady Endre:

Senki nem szavaz ki senkit. Ez nem az a műsor :-).
Orbánnak esze ágában sincs kilépni, a Németeknek meg esze ágában sincs kidobni. Ez csak egy cicaharc. De ha oda jutnánk valamiképpen, akkor jövök majd veled tüntetni ellene ;-).
azért ne stresszeld rá magad túlságosan ez utóbbi eshetőségre.

Ad Dio 2016.05.09. 23:39:31

@IvanGyenyiszovics:

"Azért nagy tétben nem mernék fogadni erre a lehetőségre :("

Világjobbulásból kifolyólag bizonyosan nem is. De a a kényszer az nagyon nagy úr bír lenni...

neoteny · http://word.blog.hu 2016.05.09. 23:45:24

@Ad Dio:

Semmi fura sincs abban, hogy a monopolista/oligopolista mindenütt a pozíciójának megtartására törekszik.

A céheknek pl. legalább kilenc évszázados történelme van: az első "bejegyzett" céh a londoni takácscéh volt 1155-ben.

Ad Dio 2016.05.09. 23:55:14

@neoteny:

Persze hogy nincs. Az Egyház pl. igen nehezen adta ki a kezéből a hatalmi pálcát annak idején. Nem kevés szenvedést és halált hozva magára (pl. Francia forradalom).
Ennek ellenére azt mondom, hogy a változások korában nagyon sok múlik azon, hogy az ancient regime hogy reagál az átalakuló status quo-ra. ettől függ, hogy bársonygalléros vagy vérzivataros lesz a forradalom.

DR. Smit Pal 2016.05.09. 23:59:10

"Ön tényleg azt akarja, hogy Orbán kivezesse Magyarországot az Unióból?"

Ettol nem kell tartani.
Mert jelenleg Europaban, mar csak Magyarorszag, elen Orban Viktorral, kepviseli a VALODI Europat.
Ugyhogy aki Europahoz akar tartozni, annak bizony mostmar Magyarorszaghoz kell csatlakoznia.
Bizony mostanra mar csak, a kommunista blokk orszagait lehet Europainak tekinteni, mert a diktatura rengeteg hatranyaval egyutt, megvedte az orszagot a nemzeteket letarolo, megsemmisito liberalis terrortol.
Ettol persze meg nem kell unnepelni a szovjet diktaturat, de a brutalis, terror horrornak, legalabb ennyi pozitivuma volt.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.05.10. 00:00:26

@Ad Dio:

És ennek mi köze van a TTIP ellenzéséhez?

Khonsu 2016.05.10. 01:12:13

@DR. Smit Pal:

Visszasírjátok ti még azt a "liberális terrort" :D

Khonsu 2016.05.10. 01:39:15

@gergengocia:

A közmunkások kb. felével létező állásokat töltenek be takarékossági megfontolásokból, így szopóágra küldve őket.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.05.10. 07:35:06

Három hónap alatt megkétszereződött az orosz trollok száma, úgy látom

Exploiter 2016.05.10. 08:03:51

@Ad Dio:

Azért ha valasztani kell egy petyhudt europa es egy imperialista europai birodalom kozott, inkabb az utóbbit valasztanam. Az expanzio mar nehezkes dolog 2016ban, de korabban egesz jol mukodott.

Ad Dio 2016.05.10. 08:22:36

@Exploiter:

Szerencsére általában nem szélsőségek közül kell választani, mivel a realitás meg szokta vezetni a veretesebb keményvonalas elveket is :-).
Ma Európa szerencsére jobbra tolódik. Ezzel kapcsolatosan nőni fognak az önvédelmi kiadások és egy kicsit remilitarizálódik a kontinens. Ezt abszolút jó dolognak tartom. Viszont mivel a hadseregei nemzetállami felügyelet alatt maradnak, így nincs annyira benne a veszélye az erőszakos expanziónak.

"Az expanzio mar nehezkes dolog 2016ban, de korabban egesz jol mukodott."

Azért az amik és az oroszok elég "jól" csinálják a mai napig. És ne legyenek kétségeid: egy birodalmi jellegű Európa semmi pillanat alatt beszállna ebbe a játékba. A katonapolitika működik ma is. Én inkább azt mondanám, csak a hatásfoka egyre alacsonyabb és az értelme kevesebb a mai viszonyok között. Legalábbis pillanatnyilag.

gmihaly621 2016.05.10. 08:24:25

@Khonsu: Azért a törököknek csicskázó Európa már a 16. században is "megvolt" és minket hagyott a xarban. Aztán, persze, jól "fel lettünk szabadítva". És az osztrák "felszabadítók" hívták be 1849-ben először "internacionalista segítségnyújtásra" a ruszkikat.

Ad Dio 2016.05.10. 08:28:20

@Alick:

Köszönöm, ezt olvastam. Az az igazság, hogy a greenpeace-t nem tartom túl hiteles forrásnak :-/. A neten sokfelé kételkednek a doku eredetiségében.

Alick 2016.05.10. 08:58:45

@Ad Dio: Ha más forrás nincs, némi fenntartással azért érdemes belenézni.

Ad Dio 2016.05.10. 09:06:34

@Alick:

Olvastam. Meg egy-két elemzést is, de zömében a környezeti hatásokat tárgyalják a gmo kapcsán.
Én is szkeptikus vagyok a TTIP-vel szemben, mert az erősebb kutyára hajaznak a kölykök általában, így egy "egyenlő" partnerségi megállapodás az USA javát inkább szolgálja mint Európáét, de ez konkrétumok nélkül egyelőre csak találgatás.

Boka1 2016.05.10. 09:23:07

@gmihaly621:

Igen, talán itt is van hiba rendszerben, hogy az ország fele mindig behódolt valahova. Nekünk még nem nagyon tanították, hogy a kurucok tulajdonképpen török bérencek voltak.

Ad Dio 2016.05.10. 11:19:46

@Boka1:

Huh...
A történelem kritika nem azt jelenti, hogy baromságokat mondunk :-).

Khonsu 2016.05.10. 15:00:32

@gmihaly621:

A birodalom úgy néz ki, hogy azt egy összefonódott érdekkör irányítja. Akik ebben képviselve vannak, azok jól járnak, akik nem, azok kevésbé, vagy rosszabb esetben kifejezetten megszívják.

Ott nincs nemzet, vallás, politikai meggyőződés, akármi. Benne vagy vagy nem vagy benne, az a kérdés, a többi csak játék a szavakkal és cirkusz a népnek. Így működik egy birodalom.

A csillagok szerencsés együttállása esetén egy jól vezetett és megfelelő szerkezetű, rendszerű birodalom hozhat felemelkedést és jólétet. A "nyugatnak" és azon belül Európának vannak erre esélyei, még bármi lehet. Szerintem az átalakulás inkább pozitív mint negatív lesz. Persze az egyes vidékeken élők további sorsát alapvetően befolyásolja majd a hozzáállásuk és részvételük minősége az átalakulás folyamatában.

Azt azonban nem árt tudni, hogy mint írtam, a birodalom egy érdekkör terméke.

Lehet bármilyen pozitív is, hozzon bár új aranykort, egy dolgot nem tűr, a belső konkurenciát. Bármit, ami a hatalmi kört vagy a birodalom stabilitását veszélyezteti, elpusztít.

Alick 2016.05.10. 16:56:10

@Ad Dio: Ami ismert konkrétum, hogy az EU állampolgárai jelenleg nem ismerhetik meg a konkrétumokat, viszont a nagyvállalatok résztvevő képviselői nemcsak megismerhetik, hanem formálhatják is. Ez már önmagában, további információk nélkül is vérforraló.

Hitler állítólag egyszer megjegyezte, hogy ha az emberek képesek lennének önállóan gondolkodni, a nácizmus nagy bajban lenne. Szerintem ha erre legalább már a napjainkban képesek lennének, a TTIP gazdáit minimum tollban és szurokban hempergetnék meg.

Érdemes meghallgatni (angolul):

www.youtube.com/watch?v=PSqCkQ4J80M

Alick 2016.05.10. 16:56:42

@Ad Dio: Ami ismert konkrétum, hogy az EU állampolgárai jelenleg nem ismerhetik meg a konkrétumokat, viszont a nagyvállalatok résztvevő képviselői nemcsak megismerhetik, hanem formálhatják is. Ez már önmagában, további információk nélkül is vérforraló.

Hitler állítólag egyszer megjegyezte, hogy ha az emberek képesek lennének önállóan gondolkodni, a nácizmus nagy bajban lenne. Szerintem ha erre legalább már a napjainkban képesek lennének, a TTIP gazdáit minimum tollban és szurokban hempergetnék meg.

Érdemes meghallgatni (angolul):

www.youtube.com/watch?v=PSqCkQ4J80M

Ad Dio 2016.05.10. 17:18:58

@Khonsu:

A nemzetállami identitás az utolsó olyan közösségformáló erő, ami kvázi természetes módon létrehozható. A(z európai típusú) nemzetállam ugyanis nyelvi és kultúrális közösségeket fed le (kb csak... ugye a kárpát medencébe ezzel mindig is voltak bajok...).
A birodalom azonban mindig mesterséges és nagyon erős nyomás kell az összetartásához. Birodalom nincs meg erő és sikeresség nélkül. Az erőt pedig időről időre demonstrálni kell. Ehhez vagy belső ellenségekkel kell látványosan leszámolni, vagy külső expanziót kell megvalósítani (akár olyan "puha" módon, mint a "demokrácia export" akár nyersebben, mint a Krím-annekció).
Ilyenek nélkül egy birodalom sem marad egyben.
Tényleg ilyennek szeretnénk látni Európát? Mert én nem. Még azon az áron sem, ha ez az össz-európai gazdaság versenyképességét momentán gyengíti.

Khonsu 2016.05.10. 17:46:25

@Ad Dio:

A nemzetállam nem azonos a nemzeti közösséggel. Utóbbi még jól is járhatna egy ilyen birodalommal, mert egységes kormányzat alatt egyesülhetne, ahogy az eddig valamilyen szintű autonómiában, vagy anélkül, de nemzetállamoknak alávetett nemzeti kisebbségek is felszabadulnának.

Egy ilyen birodalom megteremthetné az igazi regionalizmust, mert ekkora képződményt nem lehet teljes centralizáció mellett hatékonyan kormányozni. A nemzetállamok eltűnésével egy időben helyükre lépne egy központi, birodalmi és egy helyi, regionális kormányzatból álló kettős kormányzat. A birodalmakban a helyi közösségek nagyobb függetlenséget élveznek mint egy nemzetállamban, illetve a nemzeti jelleg inkább közösségformáló mint elválasztó tényező. A birodalom kiiktatja a nemzetek közötti versengést, mert annak nemzetállam nélkül semmi értelme.

Egy jól felépített birodalom természetesebb és stabilabb lehet egy nemzetállamnál, melynek alapja, a nacionalizmus nem túl hosszú múltra tekinthet vissza, miközben több ezer évig maradtak fenn birodalmak, amikor, amikor még a nemzetnek semmi jelentősége sem volt.

A külső és belső migráció egyébként is teljesen összekeveri a nemzeteket. A nemzetállamok már nem fedik le őket kellőképp. Az egyetlen komoly erő, ami a nemzetállamok létéért küzdene, az a helyi politikai elitek, mert nekik a létük függ a nemzetállam fennmaradásától.

Igen, sajnos a birodalmi lét velejárója a folyamatos erődemonstráció. Semmi sem tökéletes, de elég, ha jobb.

Ad Dio 2016.05.10. 20:16:16

@Khonsu:

"A nemzetállam nem azonos a nemzeti közösséggel. Utóbbi még jól is járhatna egy ilyen birodalommal, mert egységes kormányzat alatt egyesülhetne, ahogy az eddig valamilyen szintű autonómiában, vagy anélkül, de nemzetállamoknak alávetett nemzeti kisebbségek is felszabadulnának."

Illúzió no 1. Csak egyetlen pozitív hozadékot mondj ezen a téren az EU integráció kapcsán! Sajnos a birodalom pont ejt az ilyen apróságokra. Neki mindegy hogy meddig élnek a benes dekrétumok, csak az adó befolyjon...

"Egy ilyen birodalom megteremthetné az igazi regionalizmust, mert ekkora képződményt nem lehet teljes centralizáció mellett hatékonyan kormányozni."

Illúzió no 2. Nézd meg napjaink birodalmait: USA... Oroszország... Kína... az EU sem szólt másról eddig, mint egyre növelendő centralizációról...

"Egy jól felépített birodalom természetesebb és stabilabb lehet egy nemzetállamnál, melynek alapja, a nacionalizmus nem túl hosszú múltra tekinthet vissza, miközben több ezer évig maradtak fenn birodalmak, amikor, amikor még a nemzetnek semmi jelentősége sem volt."

Egy halom tévedés... a tartós birodalmak erőszakkal voltak és vannak egyben tartva. A nemzetállamokat létezése ellenben nem igényel erőszakot.

"A külső és belső migráció egyébként is teljesen összekeveri a nemzeteket."

Illúzió no. 3. A migráció által leginkább érintett nemzetállamokban sem éri el a bevándorlók aránya még a 10%-ot sem. Pillanatnyilag éppen nő ez az arány, de már nem sokáig, ugyanis Európa lakóinak ez NAGYON nem tetszik.

"Igen, sajnos a birodalmi lét velejárója a folyamatos erődemonstráció. Semmi sem tökéletes, de elég, ha jobb."

Szerinted. Szerintem meg nem. Szerencsére úgy tűnik egyre több ember van ezen a véleményen, míg a Te pártodon egyre kevesebb. A demokrácia elvei szerint ez azt jelenti...

Apropó demokrácia. A legnagyobb bajom a birodalmi léttel épp az, hogy a demokrácia gyengül benne. Az utolsó olyan politikai szint, ahol az európai polgár még elhiszi, hogy olyan döntések születnek ami rá nézve releváns, a a nemzetállam. Ennél nagyobb léptékben elveszik a választó polgár azon érzése, hogy a szavazata számít és a választott kormányzat rá tekintettel irányít. Nem véletlen, hogy a birodalomnak erőszakot kell alkalmaznia kifelé és befelé, hogy egyben tartsa a nyájat.

nekem nem kell ez a bal-liberális lázálom. Én jobb liberális józanságban kívánok élni.

gmihaly621 2016.05.10. 21:58:58

@Boka1: A Habsburgok ellenében tartották őket kisebbik rossznak ott Felső-Magyarországon, amely "királyi", vagyis Habsburg volt.

gmihaly621 2016.05.10. 22:01:22

@Khonsu: Ahogy te tévedsz! Vagy nem hallottál harangozni az 1699-es karlócai béke előtt pár évvel keletkezett Kollonits Lipót-féle "Einrichtungswerk"-ről?

pitcairn2 2016.05.10. 22:18:31

@Ad Dio:

"A nemzetállamokat létezése ellenben nem igényel erőszakot."

a "nemzetállamok" is vagy

1. integrációs vagy
2 dezintegrációs projekt eredményeképpen jöttek létre

és mindkét verzió igen sok erőszakkal járt

pitcairn2 2016.05.10. 22:20:43

@Ad Dio:

"Ennél nagyobb léptékben elveszik a választó polgár azon érzése, hogy "

sajnos ez már a nemzetállami szinten is inkább csak érzés...

nem felfelé hanem lefelé kellett volna delegálni a politikai kompetenciákat...

a szupranacionális centralizáció igen veszélyes irány...

Khonsu 2016.05.10. 22:21:16

@Ad Dio:

A konkrét megvalósítás sokféleképpen képzelhető el, közte olyan lehetőségekkel, melyek talán neked is szimpatikusak.

Mellesleg ez nem egy bal-liberális lázálom. Nagyon nem. Egy birodalomról sok minden elmondható, de a liberalizmus nem szokott közte lenni. A birodalmak létrehoznak egy rendszert, a saját belső működési szabályrendszerüket, egy keretet. Aki ezt sérti, az megnézheti magát.

A "liberalizmus" és a birodalmi lét kizárják egymást.

"Apropó demokrácia. A legnagyobb bajom a birodalmi léttel épp az, hogy a demokrácia gyengül benne."

Ez a birodalom központi kormányzatára nézve tagadhatatlan tény, ott konkrétan nem gyengül, hanem meg is szűnik. Ellenben helyi, regionális szinten akár erősödhet is.

Az olyan birodalmak lehetnek hosszú távon stabilak, melyek nem leuralják, hanem ráépülnek, rátelepülnek a meglévő helyi viszonyokra. Nagyjából változatlanul hagyják működni a helyi, organikusan felépült ökoszisztémát, csak annyit követelnek meg, hogy ismerjék el a birodalmi kormányzat hatalmát maguk fölött és bizonyos feltételeknek, törvényeknek feleljenek meg, hogy integrálhatóak legyenek a birodalom rendszerébe.

Ahogy Európában és úgy általában a "nyugaton" el tudnék képzelni egy birodalmat, az tulajdonképpen egy "cégállam lenne". A Japánban és Dél-Koreában látottak továbbfejlesztett verziója. Amikor az országban működő, és a GDP tetemes hányadát adó óriásvállalatok csoportja akkora befolyásra tesz szert, hogy közvetve vagy közvetlenül minden ezer szállal függ tőlük, a munkahelyektől a döntéshozatalig.

Az Európai (vagy "nyugati") birodalom úgy nézhetne ki a gyakorlatban, hogy a birodalom tömegbázisát biztosító ideológia megalkotói és a gazdasági elit összefonódik egy "szuper kartellbe", egy gigantikus cégbe, mely a birodalom gazdaságának teljes kontrollja mellett megszerzi az államoktól az erőszak-monopóliumot is. Onnantól ez a csoport kormányoz, és olyan szinten sző át mindent a létük és tevékenységük, hogy bár ezt a többség nem is érzékeli majd, de szinte levegőt se tud majd úgy venni az ember, hogy valamilyen formában ne legyen köze ehhez a "céghez".

Szerintem ez az EU, az USA, és úgy általában a "nyugat", a liberális demokrácia által manapság uralt világrész jövője.

pitcairn2 2016.05.10. 22:24:07

@Ad Dio:

"A(z európai típusú) nemzetállam ugyanis nyelvi és kultúrális közösségeket fed le (kb csak... ugye a kárpát medencébe ezzel mindig is voltak bajok...)."

én inkább úgy fogalmaznék, hogy mindenütt voltak ezzel "bajok"

pl. prototípus nemzetállam is igen gyorsan vérfürdőbe torkollott...

French revolution, matrix of the future genocides : Vendée, 1793
www.youtube.com/watch?v=Gndjj-8Dz-U

pitcairn2 2016.05.10. 22:25:18

@Khonsu:

a modern újbeszélben a "liberalizmus" a fasizmus szinonimája:)

pitcairn2 2016.05.10. 22:29:03

@Khonsu:

"A Japánban és Dél-Koreában látottak továbbfejlesztett verziója. "

Japán, Dél-Korea = anglo-amerikai protektorátus

Ad Dio 2016.05.10. 22:30:40

@pitcairn2:

A nemzetállamok létrejötte is járt erőszakkal, mivel olyan hogy "homogén nemzet", csaka nacionalista vágyálmokban létezik. Viszont a nemzetállamok még így sincsenek a fasorban sem a legcsekélyebb birodalomhoz képest ami az erőszakot illeti. ráadásul egy beállt egyensúly mellett a fenntartásuk (nyelvi, történelmi, kulturális alapon) nem igényel erőt - kvázi természetesen működnek. Ellentétben a birodalmakkal, amik non-stp erődemonstrációt igényelnek, mivel semmi más nem tartja őket egyben, mint a közös siker mások legyőzése felett és a félelem.

"sajnos ez már a nemzetállami szinten is inkább csak érzés...

nem felfelé hanem lefelé kellett volna delegálni a politikai kompetenciákat...

a szupranacionális centralizáció igen veszélyes irány..."

Mindhárom megjegyzéseddel egyetértek. Annyival árnyalva, hogy mint alaptézis:" a demokráciához elsősorban demokraták kellenek", csak abban az esetben teljesül, ha a polgár elhiszi, hogy van beleszólása. Ez mint illúzió nemzetállami szinten ma még működik. Össz-EU szinten nem működik és nem is fog soha.

pitcairn2 2016.05.10. 22:32:03

@Khonsu:

főbb vonalakban már megvalósult az amiről beszélsz:)

Superclass: The Global Power Elite and the World They Are Making
en.wikipedia.org/wiki/Superclass_(book)

pitcairn2 2016.05.10. 22:36:50

@Ad Dio:

a magam részéről a nemzetállami projektet már masszívan birodalmi projektnek tekintem, és ez a projekt természetes úton megy tovább a szupranacionális integrációval

egészen a rendszerszintű összeomlásig... (ami még ki tudja, hogy hol van...)

Ad Dio 2016.05.10. 22:39:33

@Khonsu:

"A "liberalizmus" és a birodalmi lét kizárják egymást."

A liberalizmust én a bal-liberális politikai hitvilág szinonimájaként használtam, nem pedig eredeti jelentésében (úgy ma szinte senki nem használja :-( ) .

"Az Európai (vagy "nyugati") birodalom úgy nézhetne ki a gyakorlatban, hogy a birodalom tömegbázisát biztosító ideológia megalkotói és a gazdasági elit összefonódik egy "szuper kartellbe", egy gigantikus cégbe, mely a birodalom gazdaságának teljes kontrollja mellett megszerzi az államoktól az erőszak-monopóliumot is. Onnantól ez a csoport kormányoz, és olyan szinten sző át mindent a létük és tevékenységük, hogy bár ezt a többség nem is érzékeli majd, de szinte levegőt se tud majd úgy venni az ember, hogy valamilyen formában ne legyen köze ehhez a "céghez"."

A sci-fi irodalom imádja ezt a koncepciót, viszont az elmúlt évtizedekben szereztünk némi tapasztalatot a nagy szervezetek működését illetően. A növekedés és a stabilitás nagyon nem áll összhangban egymással. Meglepően nagy a fluktuáció a multik szintjén is. Nem mondom hogy ez nem egy lehetséges jövő, azonban azt kétlem, hogy Európa belátható időn belül fel tudja adni az önálló nemzetállamok koncepcióját. A gazdasági hatalomnak a nemzetek Európájával kell megbarátkoznia. Ez szerencsére korlátozni képes a birodalmi törekvéseket.

Khonsu 2016.05.10. 22:45:01

Anglo-amerikai protektorátus is van, de ez más dolog. Egy olyan helyi sajátosság, mely tulajdonképpen a cégállam alapját jelenti. Mint egy félig kifejlődött cégállam. Szerintem, ha a "japán-csoda" nem tört volna meg, akkor mára láthatnánk a teljesen kifejlett verziót. Az is lehet, hogy már mi is abban élnénk.

Az elmúlt 26 év nem csak Magyarországon, hanem világviszonylatban is egy tévedés volt, egy zsákutca. A világ letért a jó útról és most ennek isszuk a levét.

A "japán csodának" ki kellett volna tartania, az ottani vállalati kultúrának globalizálódnia és kifejlődni a cégállamnak a meglévő alapokon.

Minden nap súlyos árat fizet a társadalom azért, amiért ez nem történt meg.

pitcairn2 2016.05.10. 22:54:44

@Khonsu:

a japán csoda a XIX. században az alábbiakkal indult:

dereguláció
privatizáció
defláció (aranystandard)

az általad istenített verzió a londoni City és a Wall Street segítségével jött össze akik a XX. század elején elindították Japánt a "hadi-ösvényen"...

1902 - Anglo-Japanese Alliance
en.wikipedia.org/wiki/Anglo-Japanese_Alliance

a Wall street és a londoni City támogatása nélkül sohasem verték volna meg a japánok az oroszokat...

en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Schiff#National_loans

Japán már akkoriban is anglo-amerikai "verőlegény" volt...

kulcsszerepet játszott abban, hogy az oroszokat berugdosták az alábbi förtelembe:

1907 - Anglo-Russian Entente
en.wikipedia.org/wiki/Anglo-Russian_Entente

persze később megromlott az idilli kapcsolat, majd az anglo-amerikai "mesterek" móresre tanították a rakoncátlankodó japán csatlósaikat...

Khonsu 2016.05.10. 23:02:48

@Ad Dio:

"A sci-fi irodalom imádja ezt a koncepciót, viszont az elmúlt évtizedekben szereztünk némi tapasztalatot a nagy szervezetek működését illetően. A növekedés és a stabilitás nagyon nem áll összhangban egymással. Meglepően nagy a fluktuáció a multik szintjén is. "

Azért, mert az angolszász gazdasági/vállalati modell globalizálódott a japán helyett. Egyben az elszálló bérkülönbségek, és a társadalmi felelősségvállalás alól minden más szinteken is kibújó vállalati kultúra is ennek köszönhető. A a fluktuáció okait is érdemes a hibás vállalati kultúrában keresgélni.

"Nem mondom hogy ez nem egy lehetséges jövő, azonban azt kétlem, hogy Európa belátható időn belül fel tudja adni az önálló nemzetállamok koncepcióját. A gazdasági hatalomnak a nemzetek Európájával kell megbarátkoznia. Ez szerencsére korlátozni képes a birodalmi törekvéseket."

Nem feladás lesz az, hanem szétesés, káosz, majd újraegyesülés egy nagyobb egységben. A nemzetállamok elvesztik majd a kontrollt társadalmuk fölött. Nem a birodalom számolja fel őket, már annak létrejötte előtt eléri őket a végzet. A birodalom már "megmentőként" fog létrejönni az összeomló államok helyett. Ez a folyamat már elkezdődött. A hagyományos politika elitek hanyatlása és a társadalmak teljes szétesése az első lépés.

Ad Dio 2016.05.10. 23:26:53

@Khonsu:

"A a fluktuáció okait is érdemes a hibás vállalati kultúrában keresgélni."

A működő szocializmus nem létezik, a létező eg nem működik ;-).
Nem, Barátom, nem azért dőlt be a "japán csoda" mert nem akarták eléggé, vagy nem csinálták elég jól. A bedőlése törvényszerű volt, mert az alapjául szolgáló társadalmi bázist élte fel. japán ma az egyik legbetegebb társadalom.

"Nem feladás lesz az, hanem szétesés, káosz, majd újraegyesülés egy nagyobb egységben. A nemzetállamok elvesztik majd a kontrollt társadalmuk fölött. Nem a birodalom számolja fel őket, már annak létrejötte előtt eléri őket a végzet. A birodalom már "megmentőként" fog létrejönni az összeomló államok helyett. Ez a folyamat már elkezdődött"

Ez egy látomás. Hitvilág ha úgy tetszik. Mit ilyet, tisztelettel vegyes viszolygással nézem. Elfogadom ha így vizionálod a jövőt, de én a mai folyamatokat elnézve messze nem ezt látom a jövőben.

Khonsu 2016.05.10. 23:29:50

@Khonsu: Míg az angolszász modellben a vállalat egy elkülönült egység, addig a japánban organikusan összefonódik a társadalommal, alkalmazottaikkal, szerves egységet képeznek.

Utóbbira lenne szükség az előbbi helyett, mert különben a vesztünkbe rohanunk.

Ad Dio 2016.05.10. 23:32:59

@Khonsu:

A japán fiatalság a világ mentálisan egyik legtorzabb világa. Nem véletlenül: a falansztert kibírni felnőtt fejjel is nehéz, gyermekként pedig egyenesen lehetetlen.

pitcairn2 2016.05.10. 23:41:22

@Khonsu:

ha már az elszálló bérkülönbségeknél vagyunk, akkor nem tudom megállni azt, hogy ne példálózzak egy másik birodalommal:)

"In 1932 the party maximum was abolished. Today, the ratio between the minimum and the maximum wage in the working class between 60 rubles and 1,800 rubles is 1 to 30; between the most poorly paid workers (60 rubles) and the most highly paid government officials, engineers, etc. (8,000 to 20,000 rubles per month) it is ____1 to 300 and greater____."

Erich Wollenberg - Wages and Prices in the Soviet Union
www.marxists.org/history/etol/newspape/ni/vol03/no03/wollenberg.htm

pitcairn2 2016.05.10. 23:43:26

@Ad Dio:

mi most süllyedünk a japán kómába:)

Japan's Coma Economy Is A Preview For The World - Mike Maloney & Harry Dent
www.youtube.com/watch?v=wZASpN21OUo

Khonsu 2016.05.10. 23:47:57

@Ad Dio:

"Nem, Barátom, nem azért dőlt be a "japán csoda" mert nem akarták eléggé, vagy nem csinálták elég jól. A bedőlése törvényszerű volt, mert az alapjául szolgáló társadalmi bázist élte fel. japán ma az egyik legbetegebb társadalom."

A szisztéma nem hibás, csak az elvárásokat tolták túl. A japánok a munkamániájuktól, és az ezt megkövetelő szigorú társadalmi elvárásoktól ilyen betegek, nem a "gondoskodó vállalataiktól".

Ad Dio 2016.05.11. 08:07:28

@Khonsu:

Nagyon csípen a japánokat. Évekig kendo-ztam. Nagyra tartom a japánok fegyelmét és fókuszáltságát. De a japán csodához egy feudális rendszer kellett. Japán nem önszántából lett "demokrácia", hanem egy trauma következményeképpen lett ez rákényszerítve. A japán nép lelke továbbra is feudális szerkezetben gondolkodott. A daimyo a vállalat főnöke lett, akinek a szamuráj örök hűséget és erőn felüli munkát adott, cserébe a vállalat etette, ruházta, nevelte a gyerekeit, önbecsülést, valahová tartozást adott neki, ezen felül pedig a sikeres (győztes) csapathoz tartozást. Röviden: életformát.
Ez az életforma azonban nem öröklődött át igazán. A plurális világ hatásai szépen felélték ezt a feudális örökséget és mára ez már csak a japánok egy kis részében él tovább. A fiatalok többsége ma nem szamuráj, hanem szélfútta ronin.

Khonsu 2016.05.11. 11:51:45

@Ad Dio:

Természetesen nem változatlan formában kéne lemásolni, ez épp az egyedi történelmi és kulturális sajátosságok miatt is lehetetlen volna, hanem egy jó alapnak tekinthetnénk egy fejlettebb, jobb verzió kidolgozásához. Később ez képezhetné az alapját egy igazságosabb kapitalizmusnak, mely egyben teljesen szükségtelenné tehetné az állami újraelosztást. Az alapok lefektetése után minimális törvénykezésre, leginkább csak alkalmazkodásra lenne szükség, mely gyakorlatilag automatikusan menne végbe ebben a társadalommal organikus egységet képező formában, mely visszacsatolásokon keresztül teljesen önszabályozó és fejlődő entitást alkot. Ekkor az állam léte teljesen értelmét veszti, mindössze az erőszak-monopólium marad a kezében, melynek birtoklása azonban már nem lesz tovább indokolható (és akkorra már fel is hígul a „védelmi szolgáltatások”, „szabadcsapatok” által). Amint ezt is elveszíti, a hagyományos állam nem létezik többé és megszületik az „anarcho-konzervatív cégállam” birodalma. Ez úgy gondoskodik tagjairól és védi őket, mint anya a gyermekét, mert rájuk van utalva és viszont. A szegények felemelkednek, miközben a gazdagok is nyernek, a teljesítménynek is lesz eredménye, értelme, az élet kiszámíthatóbbá, tervezhetőbbé válna. Minden réteg egyszerre emelkedne, egyetlen szimbiotikus egésszé forrva. Totális win-win helyzet.
És mellesleg az ilyen "Iszlám Államok" egy napig sem léteznének, ha megtámadják ezt az erőt.

Ad Dio 2016.05.11. 19:45:17

@Khonsu:

Igazságos kapitalizmus? Oximoron.
A kapitalizmus nem igazságos, hanem maximum őszinte. Ezen felül pedig működőképes :-).
Az "igazságosság" - arányossági értelemben - nem része a kapitalista rendszernek és nem is lesz soha. Ez egy illúzió. A láthatatlan kezek meglehetősen alacsony hatásfokkal igazgatják a renszert, aminek az a lényege, hogy a gazdagok még gazdagabbak lesznek , a szegények még szegényebbek, mindaddig amíg egy forradalom újra nem rendezi a placcot. Aztán minden indul elölről :-).

Khonsu 2016.05.11. 22:08:11

@Ad Dio:

Szerintem a kapitalizmus csak az alapelv, ami számtalan formában megvalósulhat. A jelenlegi rendszer fenntarthatatlan, de hiszem, hogy ki lehetne javítani.
A rendszer arányosabbá tehető a kohézió erősítésével a gazdasági és társadalmi struktúra között. A kulcs a kettő összenövesztése, hogy szoros egymásrautaltság jöjjön létre.
A hatalom felelősség nélkül veszélyes és pusztító. Manapság a cégeknek van hatalmuk, de nincs felelősségük.

Ad Dio 2016.05.12. 08:07:50

@Khonsu:

A kapitalizmus az kapitalizmus.
Csinálhatsz vesztes-kompenzáló "vegyes" rendszereket, de az már nem kapitalizmus. Ha az "igazságosságot" teljesítményhez kötöd, akkor minden kapitalista rendszer "igazságos". Ha viszont alanyi jogú arányossághoz, akkor olyan kapitalizmus, ami "igazságos" sosem lesz. Ráadásul olyan rendszer sem lesz, mert egész egyszerűen nem működik (ld még működő szocializmus).

Khonsu 2016.05.12. 10:47:56

@Ad Dio:

Semmilyen alanyi jogról nincs szó. Az egész komplex rendszert kéne úgy átalakítani, hogy a végén mindenki jobban járjon. Nem lenne semmiféle olyan kényszer, hogy mondjuk törvényben le van fektetve, hogy ennyi és ennyi jár stb. A pénzrendszertől a vállalati modellen át az öngondoskodásig, szociális rendszerekig, társadalmi szervezetekig az egész rendszert kéne olyanná formálni, hogy az automatikusan arányosságot eredményezzen. Ez egyben fenntarthatóvá tenné a rendszert, mert folyamatosan újratermelné a forrásokat. Lenne vásárlóerő. Képzettebb, egészségesebb munkaerő. Alacsonyabb stressz-szint, ami nagyobb szaporulatot eredményezne.
Mert szerintem elsősorban magas stressz-szint vágja haza a termékenységi rátát. Az állandó megfelelési és teljesítési kényszer. Mindez egyben egészségkárosító hatású is. Meg kell nézni az egyes népeket, rétegeket. A jellemző életfelfogás (hogy mennyire görcsölnek a dolgokon) elég jó összefüggésben van a termékenységi rátájukkal.

Hülyeségnek tűnhet, de az egészséges társadalom és gazdaság megteremtéséhez tulajdonképpen arra lenne szükség, hogy latin életfelfogás mellett csináljunk német termelékenységet. Ez a jelenlegi rendszerben nem megoldható. A mostani rendszer tele van hibákkal, amelyek jelentősen korlátozzák a lehetőségeket és önpusztítóvá teszik gazdasági, társadalmi és környezeti szempontból egyaránt.

Ad Dio 2016.05.13. 08:08:00

@Khonsu:

Én nem így látom. A világ egy organikus folyamat. Azok amiket te "hibának" látsz, a rendszer szerves részei. Lehet rajtuk faragni, gömbölyíteni, de mindaddig amíg a társadalom vagy annak környezete meg nem változik, nem lehet "megjavítani" egy-egy pontot.
A kapitalizmus alapjaiban profit-maximáló. Jobb esetben hosszú távon, rosszabb esetben közép vagy rövid távon. Ez mindenképpen tőke koncentrációt jelent végül, amit nem lehet rendszeren belüli eszközökkel megakadályozni. Innentől nem nagyon érdemes arról beszélni, hogy olyan rendszert kell felépíteni, ami kapitalista és mindenkinek jó, mert ez fából vaskarika.
süti beállítások módosítása