1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.01.22. 08:54 HaFr

Kérem a fideszes szavazókat, vonják meg a bizalmukat Orbántól

Mivel a fideszes szavazók az összes szavazó átlagának megfelelően ésszerűen, megfontoltan és beleérzően gondolkodnak a világról, biztos vagyok benne, hogy egyre nehezebben tudják összeegyeztetni Orbán tevékenységét a közjóval, ami -- szintén biztos vagyok benne -- egyre nagyobb lelkiismereti gondokat is okoz nekik függetlenül attól, hogy látnak-e alternatívát, vagy sem.

Idézzük fel a valóság egy-két szeletét, amely aggodalommal töltheti el a fideszes szavazókat. Az oktatási és az egészségügyi rendszer mély válsága. A strukturálisan versenyképtelen szemlélet, rendszer és tananyag, amely nem készíti fel a gyerekeinket arra, hogy holland, svéd, szlovák kortársaikkal azonos esélyekkel induljanak majd az európai munkaerőpiac jobb állásaiért; az egyre szélesebb körű, mára elnyomhatatlanná dagadt elégedetlenség a tanárok és a családok körében; az egészségügyi rendszer igazságtalan -- alulfinanszírozott, a betegek hozzájárulásaira és az orvosok szívességeire építő -- volta, az orvosok és az ápolók elvándorlása, miközben a megmaradtak munkakörülményeinek és fizetési helyzetének megítéléséhez elég bemenni egy kórházba, szakrendelésre, megnézni a várólistákat, beszélni a szakszemélyzettel; a nyugdíjrendszer fenntarthatatlansága; a magyar gazdaság leszakadása a régiós versenytársaktól és a fizetések sokkal lassabb növekedése -- hogy csak ennyit említsünk -- mára erős kétségeket kell, hogy ébresszen a fideszes szavazókban a kormány szakpolitikai kompetenciáit illetően (ilyen kompetenciák egész egyszerűen nincsenek, pontosabban, ha lennének is alkalmas szakpolitikusok a Fideszben, azokat elrettenti és megfojtja a híres politikai kormányzás, amely Orbánhoz rendeli már nem csak a stratégia döntéseket, de a minisztériumi költségvetések felhasználását is). A magyar állam tervutasításos rendszerben működik, amelyben a terveket hetente újraírják, és az utasításnak egyetlen kútfeje van: a -- szomorú belátnunk, de -- a kormányzásra teljesen alkalmatlan Orbán Viktor.

Miért tűnhet ennek ellenére fideszes honfitársainknak úgy, hogy -- az esetleges személyes szimpátiájukon túl -- Orbán jól kormányoz? Amiatt az érzéki csalódás miatt, amit a jól kiépített propagandagépezete kelt azokban, akiknek nincs idejük összevetni az ott születő információkat a valósággal. Fideszes honfitársaink emlékezetében elsüllyedt már a rezsicsökkentési kampány, amely választási győzelmet hozott a Fidesznek, ugyanakkor a szolgáltatók tervszerű kivéreztetésével állami kézbe juttatta a közművállalatokat. Ezek ma már a piaci árhoz képest komoly felárral szerzik be a gázt egy Orbán-közeli közvetítő cégtől (MET), és a magyar lakosság fizet meg minden költséget, ami a közben a felére (!) esett piaci és a "rezsicsökkentett" hatósági ár között van. A különbözet Orbán-közeli zsebekbe vándorol. (Orbán-közelinek mondjuk őket, noha egy részük vélhetően közvetlenül Orbán-zseb, csak nehéz lenne még bizonyítani ezt, hiszen a miniszterelnök személyesen sosem jelenik meg se tulajdonosként, se tranzakciókban.) A "rezsicsökkentés" hatalmas veszteség a magyaroknak -- sosem tanulunk.

A legújabb -- szintén szívszorítóan emberbarátian kommunikált -- aljasság az ún. CSOK-kal (új lakástámogatási rendszerrel) kapcsolatos. Ennek keretében semmi más nem történik, minthogy a Fidesz közpénzekből és hitelekből finanszírozza az építőipart (és ennek részeként a saját, építőipari vállalatokba bevásárló vagy a régi tulajdonosokat megzsaroló és kinyomó hiénáit), majd elkönyvel kéttized percent GDP-növekedést, hazugságból erős várat épít e köré ("növekszik a magyar gazdaság" -- fenntartható értelemben nem növekszik, csak a közpénz és a hitel beruházások formájában átmenetileg megjelenik a GDP-ben), miközben -- valójában -- az ország folyamatosan hanyatlik.

Sajnálnám, ha nem érné el fideszes honfitársaink ingerküszöbét a most készülő felhatalmazási törvény (alkotmánymódosítás), amely terrorveszély esetére teljhatalmat adna egyetlen embernek: a miniszterelnöknek. Nem igaz, amit Lázár mond, hogy ez is nyugati példákra támaszkodik. Egyrészt a kivételes állapot kihirdetése sehol sem egy ember akaratán alapul, de még fontosabb, hogy precízen körül van írva: nem képzelhető el, mint nálunk, hogy praktikusan bármilyen veszélyre rámondhatja a miniszterelnök, hogy terrorveszély, aztán attól kezdve tankok grasszálnak az utcákon, feloszlatják a civilszervezeteket, lekapcsolják az internetet, és lezárják az országhatárokat. Hadd éljek a gyanúperrel, hogy akinek érdekében áll a terrorveszély kihirdetése, az létre is hozza ehhez a megfelelő indokot. Ismerünk már ilyet a történelemből, és semmi okunk arra, hogy akárkiben -- a legangyalibb politikusban is -- megbízzunk az ellenkezőjével kapcsolatban. Ezért vannak civilizált országokban komoly alkotmányossági korlátai az ilyen végszükségre alkalmazott helyzeteknek. Nem úgy, mint nálunk. Egy Röszke mérvű "fenyegetés" messze nem volt terrorhelyzet, hiába példálózik ezzel Lázár. Elég ijesztő, ami azt illeti, hogy olyasmivel példálózik, amiben a kormány bűnrészessége legalábbis nem oszlatható teljesen el.

Magyarországon nincs demokrácia. Ám ennél sokkal rosszabb is jöhet. A demokrácia és a nyílt diktatúra közötti senki földjén vagyunk, és mindenkin múlik, hogy milyen jövő vár ránk. A fideszes szavazóktól annyit kérek, tájékozódjanak, fontolják meg azt is, amit most leírtam, és ne tegyenek mást, mint vonják meg a bizalmukat Orbántól. Nem agitálok a saját pártom mellett (PKP), azt főleg nem kérem, hogy szavazzanak baloldali pártokra, csak azt kérem: vonják meg a bizalmukat Orbántól, amíg nem késő. Érzékelni fogja ezt a közvéleménykutatások eredményeiből, és még elég lesz neki ahhoz, hogy ne lépje át a senki földjét.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr108300984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2016.01.22. 09:09:45

Kiváló poszt...telitalálat.
Talán egy fontos dolgot kihagytál. A magyar állam komplett szervezetének a széthullása.....nem csak az egészségügyben és az oktatásban jelentkezik, csak ezekben lehet most legjobban látni.

DrGehaeuse 2016.01.22. 09:12:03

Kedves Péter! Olykor eszedbe juthatna a "kevesebb néha több" elv.
Nekem "átjött" amit közölni akartál, de a fideszes szavazók többségének ez nehezen emészthető.

Néhány zavaró elírást korrigálni kellene:
"amit a jók kiépített propagandagépeze" - jók = jól elütés
"hiszen a miniszterelnökök személyesen sosem jelenik meg" ökök helyett csak ök

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.22. 09:14:07

Én nem vagyok fideszes szavazó (nem rájuk szavaztam tavaly), azonban épp az ellenkezőjét látom helyesnek: azaz bizalmat szavazok Orbánnak. Jelenleg ugyanis ő az ideális személy a ME-i poszt betöltésére. Messzire lát, helyesen érdekel, kiválóan taktikázik - mindezt az ország népe érdekében. Igen, vannak hibái, de kinek ne lennének?

A jelenlegi helyzetben megbuktatni Orbánt kvázi hazaárulás lenne, ugyanis ez csakis a brüsszelitákat hozná helyzetbe, akik az ország javait a háttérhatalom háborús érdekeinek totális szolgálatába helyezve gyarmatosítanák a magyar népet.

Nem véletlen, hogy 10 magyarból 8 kiáll Orbán mellett a jelenlegi sorsdöntő helyzetben.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.22. 09:17:17

@BircaHang Média: azt kell mondanom, mivel az érveim elfogytak, bolond vagy -- oké, nem élsz itthon, de hogy ez legyen a reflexiód arra, amit csak ebben a posztban leírtam... hát apám, ehhez pofa kell ..hazaárulás... elmész a büdös francba

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.22. 09:17:48

@DrGehaeuse: köszönöm, legközelebb majd eszembe jut

DrGehaeuse 2016.01.22. 09:25:47

Még egy: A gázárral kapcsolatban fel kellene hozni a konkrét adatokat egy adott (év elei) napon érvényes piaci gázár és a "rezsicsökkentet" ár összehasonlíthatósága érdekében.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.22. 09:43:32

@DrGehaeuse: akkor nem értem -- tovább bonyolítsam?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.22. 09:53:04

@HaFr:

Én nem mondtam, hogy rossz lenne a szándékod, vedd észre.

DrGehaeuse 2016.01.22. 10:01:54

@HaFr:

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy konkretizálni kellene. A jelenleg is érvényes Főgáz-as X ár talán még 2014 4. negyedévi MET árból lett meghatározva. Ha most a legutolsó orosz gázárral lenne kiszámolva a Főgáz díjszabása akkor lenne Y. X-Y egy konkrét érték amit a MET-Főgáz közvetítő lánc tesz zsebre. Ennek meg ügye egy része orv-bán zseb.

Ha én írnék egy ilyen posztot, utána járnék a konkrét adatoknak és kimutatnám, mekkora a lenyúlás.

A számok magukért beszélnek, nem kell hozzá nagy körítés.

gellért mária 2016.01.22. 10:28:40

Ennél nincs kev@DrGehaeuse: "kevesebb néha több" elv.
Ennél nincs kevesebb, ez a minimum.Ha a kedves fideszes szavazó nem érti annak nem B. Péter az oka.

gellért mária 2016.01.22. 10:44:24

@HaFr: Birca-val szemben nincsenek érvek,, mert neki nincsenek érvei. "Something is wrong" vele.. /így finoman kifejezve/. Nem tesz mást,mint rutinosan,mániákusan ahogy reggel kinyitja a szemét, megírja mindennek az ellenkezőjét. Semmibe kell venni.,
Vele együtt, a hozzá hasonlókat el sem olvasom.

Evoke 2016.01.22. 10:52:23

@BircaHang Média: Kedves Birca barátom! Kevered a dolgot szokás szerint. A poszt arra hívja fel a figyelmet, hogy ha Orbán Viktor helyett egy alkalmasabb, akár Fideszes politikus lenne a kormányfő, mindenki jobban járna. Nem ajánlotta helyette egyetlen párt vagy ideológia képviselőjét sem. Ennek a megválaszolása a magyar nép feladata, demokratikus választások útján, melyet azonban Viktorod jelentősen akadályozni próbál. A sikerpropaganda tényét te nem látod?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.22. 10:55:37

@Evoke:

A választások megvoltak tavaly. Állandóan választásokat kell rendezni, míg a nép nem választ meg egy nyugati ügynök komprádor ballibet?

nevetőharmadik 2016.01.22. 11:03:51

Fideszes szavazók józan belátására, erkölcsére, felelősségérzetére apellálni... értem én, hogy egy úriember megfutja a kötelező udvariassági köröket, de falra hányt borsó ez, vagy gyöngyök a disznók elé... egy tiszteletre méltó illető azt mondta, ne.

Laikus Érdeklődő 2016.01.22. 11:06:44

@DrGehaeuse: Lerövidítve:

Kérem a fideszes szavazókat, (és a bizonytalanokat akik bizonytalankodásukkal a fasizmus szekerét tolják) vonják meg bizalmukat Orbántól ... függetlenül attól, hogy látnak-e alternatívát, vagy sem.

pannonfunk 2016.01.22. 11:38:07

Az ilyen posztokról nekem mindig a Némó nyomában klasszikussá vált zárójelenete jut eszembe: "És most?"

www.youtube.com/watch?v=kqD7u0MrRi4

Hidd el, abban a pillanatban, hogy lesz értelmes alternatívája a jelenlegi kormánynak, annak rendje és módja szerint le lesznek váltva. Ehhez nem az kell, hogy havonta jöjjön egy önjelölt, aki kiválóan látja, hogy mit csinál rosszul Orbán, hanem az kellene, hogy egyszer jöjjön valaki, aki megmondaná, hogy hogy kellene jól csinálni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.22. 11:55:54

@pannonfunk: "önjelölt"? mit gondolsz, ki fog jelölni kit, ha nem lesz önjelölt -- akit ahelyett hogy lejáratnál, inkább piedesztálra emelhetnél, ember, mert helyetted is védi a közérdeket --- "önjelölt havonta", hogy nem sül le a bőr a képedről ... és mit gondolsz, miért jutnak ezek csak annyira, amennyire jutnak, nem azért véletlenül, mert ez az ország sose volt felkészült arra, hogy maga kivívja a fenntartható fejlődésének garanciáit, hanem -- mint most -- hatékonyan meg van vezetve, minden erőforrásától megfosztva, ideértve a méltányosan működő nyilvánosságot, demokráciát, gazdaságot?

Laikus Érdeklődő 2016.01.22. 12:36:23

@HaFr: Itt van ez a Terrorveszélyhelyzet-törvény. Gulyás Gergely azt nyilatkozza, hogy:
"Ha belegondolunk az elmúlt hónapok történéseibe, akkor láthatjuk, hogy Brüsszelben, Hannoverben terrorcselekmény nélkül volt olyan terrorveszélyhelyzet, ami gyakorlatilag szükségállapothoz hasonló jogrend bevezetésével járt. Az elmúlt egy év európai történéseinek hatására minden ország keresi azokat a jogalkotási lehetőségeket, amelyek hatékony kormányzati fellépést tesznek lehetővé válsághelyzetben. Az is szükséges, sőt európai gyakorlat, hogy ilyen helyzetekben a hadsereg segíti a rendőrség munkáját."

Ez eddig tök jogos szerintem. Aztán nyilvánosságra kerül szélsőséges, fasizmusba hajló törvénytervezet amire a demokratikus ellenzék kivonul és fasizmust kiált. A Jobbik meg azt mondja, hogy igen, szükség van ilyen törvényre, de
1) Ne dönthessetek egyedül a bevezetéséről
2) Szedjétek ki belőle azokat a részeket, amik a szükségállapot esetén is durvának tűnnek.

A VÁRHATÓ VÉGEREDMÉNY:
Nyertesek: Fidesz, Jobbik
Vesztesek: demokratikus ellenzék

A laikus meg kapkodja a fejét, hogy ki is volt itt őfelsége ellenzéke?

zipe moha 2016.01.22. 13:00:46

...a fideszes szavazók jellemzően két nagy csoportra bonthatók motivációik tekintetében:

1:...érdekeltek...

pozícióik, állami megrendeléseik, állásaik, pályázataik,vagyonhoz jutásuk,családi-rokoni-klkán kötelékeik...előmenetelük vagy /és fenn maradásuk múlik a fideszen...

2. a kisebbik rosszként választók...

az első csoport csak mosolyog a kéréseden..." micsoda naivítás...majd persze...naná..:))..."

a második csoport néhány tagja esetleg!! elgondolkodik...:.." van már "kisebbik rossz" is mint a fidesz ( mert jó vagy új az nincs a vak is látja)...??...nincs??...akkor aludjunk"..

hát, aztán meg nem kell csodálkozni, ha nincs foganatja bármilyen más felhívásnak sem...

tulajdonképpen kezdem azt gondolni, hogy a pkp..is beáll az éttermi látványkonyhába..." van ám itt választék kérem szépen...csak nem tetszik választani"...valójába üres a hűtő is a kamra is...csak 1 játék mehet aminek a része az illuzió a nemlétező választékról..

pannonfunk 2016.01.22. 13:50:44

@HaFr: Hehe, az aljas bitangot kitörölted, csak emailben jött meg :)

Figyu, az a politikus, aki nem érti meg a választópolgárokat, az nem jó politikus. Ennyi.

De akkor én "nem járatlak le" ezentúl. Leiratkozom a blogodról meg a PKP hivatalos blogjáról, kitörlöm a like-ot a facebook-on a PKP lapjáról, és legközelebb akkor jövök vissza, ha _bármely_ közvéleménykutató 5%-nál nagyobbat mér a PKP-ra, sőt, nem a teljes népességben, hanem a poltikai pártokat választók körében. És megígérem, hogy azzal fogom kezdeni, hogy bocsánatot kérek, mert tényleg az a poltikai kommunikációs stratégia, amelyet folytattok, ilyen népszerűséghez vezetett.

Addig is sok sikert.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.22. 13:53:39

@pannonfunk: kitöröltem, mert túlhergeltem magam, de vitathatatlanul örülök a döntésednek, szerintem elég, ha akkor jössz, amikor 20% fölött leszünk

Barkalot 2016.01.22. 15:50:35

Túl optimistán gondolkodsz a fidesz szavazókról, az a baj. Nekik mindegy mit csinál Orbán és bandája, majd "érvelnek" azzal, hogy bezzeg nyugaton milyen drága is elmenni fogorvoshoz vagy akármelyik másik orvoshoz, azt ezzel le is van tudva az egész, meg különben is mit keres nálunk (főleg Pesten) ennyi külföldi hallgató ha szar az oktatás...
OV BÁRMIT beadhat a szavazóinak, kajálni fogják. Én már lemondtam róla, hogy meggyőzzek bárkit is. Mondjuk én nem vagyok politikus, se semmilyen közszereplő.

M illumino d immenso 2016.01.22. 16:27:52

@pannonfunk: jó neked :)
kár lenne ha lelépnél innét, már így is alig maradt, aki minimális 'ellenzéki' produktivitást mer/tud tenni túlhergelődött bloggazdánknál. Pedig neki lenne rá szüksége ...
Sajna a békés egyet nem értés kulturájára még sokat kell itt várnunk ...
üdv!

M illumino d immenso 2016.01.22. 16:33:11

@zipe moha: gyorsan egy rövidet, radír előtt:
3. - akik a számtalan hibáit, balfogáasit, néha ostobaságait is látják, de azt is: Antall után az egyetlen, aki kormányfő tudott lenni, és végre elindulhat az ország a polgárosulás útján, gondoljon erről bárki mást.
15-20 évet saccolt 2009-ben, szerintem lesz az még több is :)
további békés hagymázolást:))

savanyujóska 2016.01.22. 16:48:35

Ugyan már, miért vonnák meg? Orbán csak azt adja az ő népének, amit az elvár tőle, és az ő népe szemmel láthatóan nagyon elégedett mindezzel. Morgolódik, morgolódik, de csak megszokásból, ha szavaz, a Fideszre szavaz. Vagy a Jobbikra. Decemberi felmérés szerint a biztos pártválasztók között a Fidesz több szavazatot kapna, mint az összes többi párt együttvéve -és kisebb megszakításokkal öt éve majdnem folyamatosan ez a helyzet-, egy tavaly szeptemberi felmérés szerint pedig a magyar választók öt kedvenc politikusa Áder-Orbán-Varga-Pokorni-Tarlós. Az első tízben két ellenzéki van, Vona Gábor, meg Karácsony Gergely. Utánuk a következő ellenzéki Vadai, aki a húszas listán a 16-ik. Az istenadta népnek Szíjjártó a 12-ik legnépszerűbb politikusa. Kell ehhez még valamit hozzáfűzni?

Fekete Mamba 2016.01.22. 16:55:29

@M illumino d immenso: én kicsit átérzem a szerző fájdalmát, nehéz azzal mit lehet kezdeni, hogy fika, fika, szar, meg önjelölt, beképzelt, de mondja meg a frankót azonnal, részletesen, és csinálja is meg, mi meg majd hálából, ha már minden jól el lesz rendezve, csak hétköznap fogjuk lesajnálni, ünnepnap meg csak a háta mögött.

zipe moha 2016.01.22. 17:34:19

@M illumino d immenso:

melyik csoportba tartozol?...
az 1.-be vagy a 2.-ba??...csak őszintén , vagy ne..:)

Hidvégi Mihály 2016.01.22. 18:12:13

@pannonfunk: Uram, nem tévesztett Ön célt?

Nem olyan Ön is véletlenül, mint legtöbb honfitársunk, akik így gondolkodnak:

Ok, fiúk, csak nyomjátok, majd én drukkolok nektek, figyellek benneteket, jók legyetek, s majd akkor rátok szavazok. De jól tegyétek a dolgotokat. Adok tanácsot is, ingyér' Vegyétek figyelembe a nép szavát, hallgassátok meg a választópolgár szavát stb. stb.

Hát, Uram, ez amolyan lusta és gyáva hozzáállás. Így-így, Uram. Könnyű önnek, uram a partvonalról bekiabálni, uram. Sokkal nehezebb lenne részt venni a dologban, abban, hogy Orbánt ez a nép elküldje a halál ... jajj, mit mondtam, csúnya nyelvem... felmérgesített, Uram!

Szóval ne ossza az észt, menjen szavazzon Orbánra, ha úgy gondolja, hogy egy széptorkú, ám népnyúzó szarházi ember kell ennek az országnak az élére, ha úgy gondolja, hogy a PKP nem felel meg Önnek, akkor keressen másik pártot, ha az összes többi sem felel meg, akkor alakítson önállóan pártot, de ne ugasson a partvonalról be a pályára Uram, mert az ahogy mondtam gyávaság és lustaság, Uram.

Harry Hole 2016.01.22. 18:47:43

@Hidvégi Mihály:

Ilyen arroganciát, mint amit Ön megenged magának, utóljára a szépemlékű SZDSZ-es honfitársaink engedtek meg maguknak. Ők azóta még a partvonalat sem tudják megközelíteni...
Sok sikert kívánok Önnek és pártjának.

Hidvégi Mihály 2016.01.22. 18:57:05

@Genrih Grigorjevics Jagoda: Na majd csak most leszek arrogáns, Uram, ha Ön s pártomat egy lapon emlegeti az SZDSZ-szel.

De mégis, legyek jókedvű s jópofizzak, mikor a szakadék felé száguld Magyarország?! Hogyan gondolja ezt, Uram!

S még valamit. Nem gondolja, hogy Orbán s társai még az SZDSZ-nél is százszor arrogánsabbak. Naná, s tudja más az, ha az ember azért arrogáns, mert az országát szétlopják, szétbarmolják, vagy azért arrogáns pl. Lázár, mert neki a lopott szajrét kell megőriznie.

Tehát uram, most én lehetek arrogáns, ellenzékiként. Akkor dörgöljön valamit az orrom alá, ha miniszterelnökként a legelesettebb emberhez is nem az emberi méltóság hangján szólok.

bétaverzió 2016.01.22. 18:57:38

Annyira, de annyira a mindenkori magyar kormányon múlik a magyar demokrácia! Vagy mégsem. A Fidesz-kormány demokráciadeficitje valóban nyilvánvaló, de köszönjük az ún. szabad világnak is a hathatós közreműködését. Botrányos.

nol.hu/belfold/az-amerikaiak-csendben-kilora-megvettek-az-orban-kormanyt-1585953

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.22. 20:16:39

@Genrih Grigorjevics Jagoda: elnézést kérünk, néha megszalad a toll, eluralkodik a szenvedély

2016.01.22. 20:35:05

rokonszenves, hogy szóba álltok a kommentelőkkel, de az iszapbirkózásban az arc nélküli trollok legyőzhetetlenek. bármikor új nicket húznak ha kell, azt irnak ellenőrizhetetlenül amit akarnak. a blog ismertségét használják fel propaganda terjesztésre, amiért ti dolgoztok meg, azon élősködnek.

explanatus 2016.01.22. 21:16:14

Tegyünk egy kísérletet, gondoljuk el mi (én) vagyunk a Fidesz szavazók, A legelején csak annyian voltunk, kétszer alig léptük át a küszöböt. Tanulva ebből, kimondva és kimondatlanul választási (kormányzási) koalícióinkkal lecsapoltuk a kisgazdák és az MDF-esek szavazóbázisát, majd korábbi bűneink engeszteléseként (a térdre....miatt) KDNP-t eddig nem fölmorzsolva megnyertük a vallásos embereket.

Mondhatni, MSZP-SZDSZ, azaz baloldalmentes nagykoalíciót hoztunk össze.

Most tagadjuk meg magunkat? Az nem megy. Mit szólnának, akik ismernek? Ha szavazunk, csak magunkra! Annyit tehetünk, hogy esetleg kevesebben szavazunk, de csak abban az esetben ha a baloldal lejáratott figurái nem lesznek a szavazólapon. Még azt is bevállaljuk, hogy jelzésként szavazunk a PKP-ra, nehogy a mieinkkel még jobban elszaladjon a ló.

ahonfia 2016.01.22. 23:22:14

@pannonfunk:
A "hogy kellene jól csinálni" nem elég, a hogyan lehetne jól csinálni már több lenne.
Mert a lehetöségek meglehetösen be vannak határolva.

ahonfia 2016.01.22. 23:25:07

Majd most összefog az ellenzék Orbán ellen, mert bevállalta a TTIP támogatását.
Az ellenzék pedig elutasítja a TTIP-et, hiszen az ország érdekeivel ellentétes.
Ugye?

2016.01.23. 01:24:24

@Béndek mélyponton: "rátok férne egy profi kommunikációs szakértő. Az elmagyarázná, hogy ha a párt arcainak a tevékenysége az internetes trollkodásban merül ki, abból nem lesz könnyen komolyan vehető politikai tényező"

jaja, csak "profi kommunikációs szakértő"-vel meg nem lesz kormányzás.

ez van trollka.

2016.01.23. 01:58:29

épp próbálja gfg szopatni a 444-et a cenzura miatt, bagojverébenhogynagyszemű. ki azaz igenytelen barom aki 444et olvas?

de talan 1 jo pillanat annak a vegiggondolasara, hogy a sok troll aki ide jár és a blog relatív ismertségét kihasználva elolvastatja sok emberrel a marhaságait.

2 példa:

birca: a teljes 0, 1 mondatban tagadja a poszt témáját, majd elvisz 20-40 hozzaszólást.

unionista: bármilyen témából 2 mondatban kihozza a sémi dominanciát, filoszbiosz, aki nem érti hülye, tökmind1 miről szólt a poszt. uninonista. magyarul uninonpista. pista azaz steve. azaz jobs. apple. siker! ilyen színvonalon.

pártépítéshez tuti, hogy kell ez a sok önjelölt..izé..marha?

Hidvégi Mihály 2016.01.23. 07:43:52

@Béndek mélyponton: Nem gondolnám, hogy a bloggazda sértegetné a Fidesz szavazókat. Pontosan tudja ő is, hogy ők is rendes emberek, csupán még nem értették meg, hogy milyen kárt okoz a Fidesz Magyarországnak. Így sértegetésről szó sincs, persze ha a helyzet feltárása, az igazsággal való szembesítése közben a Fidesz-szavazó úgy érzi megsértették, nos, vessen magára... ha már önállóan nem gondolkodott.

Két féle ember van ma itthon: egyik már tudja, hogy Orbán egy csapnivaló szélhámos, a másik ezután fogja megtudni.

S könyörögnénk nekik? Ó, nem, kérni kérjük, hogy gondolkozzanak, de egy polgár nem könyörög.

A polgár polgár. Stabil. Tudja, hogy előbb-utóbb minden a helyes mederbe kerül. Ahogyan süllyesztőbe került a szocializmus, úgy fog az orbánizmus is. Persze nem mindegy mennyi idő alatt megy ez végbe, mennyi szenvedés vár a jövő magyarjaira.

2016.01.23. 09:25:59

@my_anyád:
a sémik hegemóniára törnek. ilyen a természetük. az árják szupremáciát hirdetnek. mert nekik meg ilyen. és amíg ezek egymással vitáznak, addig a cigány vezérkultúra uralkodik.

profilo 2016.01.23. 10:22:12

@my_anyád:

Tehát a megoldás szerinted az, hogy kimoderálunk minden ellenvéleményt, kötekedést, gúnyolódást és minden szerinted "nem ideillő" megnyilvánulást. Majd utána írunk egy remek posztot a sajtó és véleményszabadság fontosságáról és a mocskos fideszes Mandíner moderálási szokásairól. Van ilyen. Rengeteg olyan belterjes politikai blog létezik, ahol a hozzászólásokat az egymás és a blogtulaj falloszát szopkodó kommentek jelentik. Lehet így is. Egy politikai pártnak, egy, a politikai közélet sárdobáló és mocskolódó világába készülő politikusnak fel kell készülnie, meg kell tanulnia kezelni a más, a durva, a sértő és személyeskedő véleményeket. Vagy elindulhatunk egy ismert úton és később magyarázhatjuk, hogy mi tényleg jót és szépet akartunk, de muszáj volt a gödörbe lőni azt a sok embert, aki ellenvéleményével csak hátráltatta a munkánkat. Azt pedig szerintem te sem gondolod komolyan, hogy a PKP sikere vagy sikertelensége unionista és a birca hozzászólásain múlik majd. De ha igen, akkor a baj már nem kicsi...

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.23. 10:27:30

@zipe moha:

Így igaz.

A nép zöme látja: a Fidesz a legkisebb rossz. Isten mentse meg az országot egy ballib restaurációtól - kő kövön nem maradna.

mojszipupi 2016.01.23. 10:35:39

A legnagyobb pofon 2020 után érkezik majd, amikor elfogynak az eu s pénzek. A fidesz maffia földesurai, strómanjai és a bűnszövetkezet többi tagja vígan luxusban fog élni, de soha nem látott tömeg lesz a teljes lecsúszás szélén

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.23. 10:35:41

@profilo: nem rajtuk múlik, bántja a szememet, ennyi -- majd, ha engem beengednek az MTV hírműsoraiba (az országos cenzúra eklatáns intézményébe), akkor egy nagyságrenddel több trollt engedek ide, megegyeztünk?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.23. 10:38:04

@BircaHang Média: A nép zöme nem lát semmit, mert be van injekciózva Orbán-propagandával -- ez a senkiföldje, ahova nem véletlenül vezette a vezér a népét, nem véletlenül verte szét a demokrácia látszatintézményeit is, és tett a helyükbe büdösen gőzölgő végbélterméket

Hidvégi Mihály 2016.01.23. 10:39:00

@BircaHang Média: Isten ments, hogy az Mszp visszajöjjön, vagy DK-s kormánya legyen Magyarországnak. Gyurcsány ugyan eszes, de megítélésem szerint dolgozni igazán nem tud. Ellavírozni, azt igen.

S ilyen Orbán is. Dolgozni ő sem tud, erőlködni annál inkább, meg tud kapkodni, segélyért kuncsorogni (ugye emlékszünk a baltás gyilkos kiadására, az Uniónál a segélyért könyörgésére, Putyin sejhajának kinyalására, ez mind-mind segélyért kuncsorgás).

S igen csak elegem van már a legkisebb rossz elvéből, nehogy már mi magyarok ne tudjunk egy életrevaló és serény elitet összehozni!

Hajrá PKP, hajrá polgárok, hajrá magyarok!

zipe moha 2016.01.23. 10:40:56

@BircaHang Média:

egyik se...előlröl kell kezdeni..pl így...:

m.portfolio.hu/gazdasag/igy_keletkezett_a_magyar_allamadossag.1.225866.html

vagy így..

www.penzriport.hu/letoltes/Magyar_allamadossag_keletkezese_1973_1989.pdf

..és ugye mindjárt felismerhető, hogy ki kicsoda...

a konzervativizmus ma magyarországon értelmezhetetlen...gyökérzet nélküli fa...fa nélküli gyökérzet..mindössze ízlés-szemléletként tud megjelenni...mit szeretnél?...konzervatívizmust, értem...ez kb most olyan mintha a tetőfedéssel akarnád elkezdeni az építkezést...mert az alapozás olyan zaklató, nehéz...a falazatról pedig teljesen megfeledkezel...hogy nincs...

legyen akkor is tető ..értem...legyen...minek?mire?

zipe moha 2016.01.23. 10:44:26

.,..a fenti dokumentumok megdöntik a súlyosan sugalmazott hitet...hogy az ország a " túlfogyasztása" miatt adósodott el...

a 89'-ig felvett hitelek majd fele ..árfolyamveszteség..."eltőzsdézték"...innen már csak néhány lépés a szándékosság felvetése...ki kéri számon??...jó napot

2016.01.23. 10:51:03

@zipe moha:
magyarországok kezdetben valóban a túlfogyasztás miatt adósodott el. de azt már sokszorosan visszafizette. azóta az adósság miatt adósodik.

nemecsekerno_007 2016.01.23. 11:14:41

"Magyarországon nincs demokrácia. Ám ennél sokkal rosszabb is jöhet. A demokrácia és a nyílt diktatúra közötti senki földjén vagyunk..."

Jajj.... :) Fussatok bolondok...

nemecsekerno_007 2016.01.23. 11:18:48

@mojszipupi: "A legnagyobb pofon 2020 után érkezik majd, amikor elfogynak az eu s pénzek. A fidesz ..."

A pofon jönni fog, de nem csak a fidesz maffia fog luxusban élni hanem azok is akik a következő 5 évet nem nyivákolással töltötték. Ha felelős "ellenzék" lenne, akkor úton-útfélen erre hívnák fel az emberek figyelmét:
Ne Orbánon rúgozzatok, hanem azon, hogy miből fogtok élni, vállalkozni 2020 után. Na ez például egy alternatíva lehetne. Főleg mert tényleg igaz.

zipe moha 2016.01.23. 11:33:02

@nemecsekerno_007:

"Ne Orbánon rúgozzatok, hanem azon, hogy miből fogtok élni, vállalkozni 2020 után. Na ez például egy alternatíva lehetne."

leginkább abból amiből 2020 előtt..:)...ezt a kérdést azoknak kell feltenned, akik az unióból éltek eddig...akik a piacról azok, továbbra is a piacról...

ui. szóval inkább őket kérdezgesd...esetleg magadat...bár gondolom meg van a válasz is..:" miből élünk ha nem lesz unió??...hát az államból...mint eddig ...mi másból..?!"

2016.01.23. 11:33:22

@zipe moha:
ez a tanulmány azt mondja, hogy az árfolyamveszteségek miatt. de annak oka a gazdaság gyengesége és maga az adósság. az adósságot alapvetően az adósság termeli újra. és ha egy ország működő tőke kihelyezéssel vagy holt tőke bevonásával nem képes ellensúlyozni, akkor még inkább leszakad.

zipe moha 2016.01.23. 11:38:13

@unionista᠍᠍᠍᠍: ..newm lehet relativizálni, mret sose lenne vége...az alapprobléma feketén-fehéren...VILÁGÍT...

ha egy soför csak minden második kanyart veszi be, ha egy villanyszerelő csak minden második vezetéket nem köti a kilincsre, ha egy orvos csak minden második beteget gyógyít meg , ha a hamburgeresnek csak minden második hamburgere ehető ect...akkor az rosszul műveli azt amire vállalkozik...és nincs de..ha baleset van van ítélet is...van -e " baleset"??

zipe moha 2016.01.23. 11:41:38

@unionista᠍᠍᠍᠍: ..érted te ezt csak nem tudsz vele mit kezdeni...mert besül rajta az összes elméleted..meg a többié is..

inebhedj - szerintem 2016.01.23. 12:13:55

Elvileg értem a célt, de a gyakorlati eredményt már nem:

1. Marketing szempontból nincs olyan név, amely többlet szavazatokra számíthatna, azaz a Fideszre nem szavazó egyben senkire nem szavazó lesz. Így csak abszolút mértékben csökken a Fideszre leadott szavazatok száma, relatív értelemben nem, márpedig a választások a tömeg holt súlyáról szólnak, azaz még a Fidesz-többség arányának csökkenése sem feltétlenül valószínű.

2. A felsorolt és jogos kritikák miatt felelősségben a versenytársak (ellenzékiek) is hasonló mértékben osztoznak, tehát ha számítunk arra, hogy a tudatos Fidesz szavazók a fenti érvek hatására elfordulnak a Fidesztől, akkor arra is számítanunk kell, hogy az ellenzéki pártok tudatos szavazói ugyanezen érvek hatására elfordulnak az ellenzéki pártoktól. Ha azt tapasztaljuk, hogy arányaiban többen fordulnak el a fentiek hatására a Fidesztől, mint az ellenzéki pártoktól, abból az következik, hogy a Fidesznek arányaiban több tudatos, mérlegelő, tehát kompetens és adekvát szavazója van, mint az ellenzéki pártoknak, ebben az esetben viszont a jelenlegi helyzetnél rosszabb az ellenzéki pártok relatív erősödése. Ha viszont hasonló vagy az ellenzéki pártok rovására nagyobb az elfordulók aránya, akkor meg ugyanott járunk, mint előtte, az összes szavazóhoz számához képest nem változik a Fidesz támogatottsága. A tudatos szavazók "alkalmazkodó hajlamtól" függően viselkedtek eddig is, a kevésbé opportunisták egyáltalán nem jártak szavazgatni. (Nem tévesztendő ez össze az össze-vissza szavazgatással, a tudatosan szavazni nem járó pártra, nemre, rasszra, világnézetre, hitre, vallásra semlegesen a rendszer alapvető dogmáival sem ért egyet, míg az össze-vissza szavazó úgy gondolja, nem a rendszer maga, amely kitermeli a választékot, hanem a kínálat az, amely afféle vis maiorként újra és újra, mint egy ősi átok, csap le a kalapbokrétára - ez utóbbi egyébként a megvalósult kommunizmusra is jellemző gondolkodás, nem a rendszer a ludas, hanem egyes túlkapásokról, személyi kultuszról van szó, mely történelmi szempontból jelentéktelen hibái ellenére sem szabad elfelejteni azokat a hatalmas és nagyszerű blablabla...)

2016.01.23. 12:14:02

@unionista᠍᠍᠍᠍: oké elolvastam már ezt tőled 100x. arra céloztam csak, hogy ha ezt a sok elméletet leirod 1 konyvbe (képes lennél rá, meg is töltenél vele 1 konyvet simán) akkor elolvasná kevesebb mint 10 ember. ide beírva meg alsó hangon több 100 olvasód van, látod én is tudom kivülről az egészet. azaz te az itt publikáló munkáját kihasználva szerzel nyilvánosságot. közben rendszeresen elküldöd a faszba.

engem nem is zavar valójában, főleg ha a bloggazdát nem zavarja, csak teljesen szétoffolódik a kommentelés. az a kérdés ha elovassa valaki a posztot, a részének tekinti-e a kommenteket, a tömény zsidózást, meg ilyesmit (tudom te nem úgy zsidózol mint 1 átlag náci, csak majdnem úgy).

Punxsutawney Mormota 2016.01.23. 12:19:46

@BircaHang Média: Az állami és eu-s pénzek szétlopása viszont nem kvázi, hanem valódi hazaáruolás. És 2018-tól elfogynak a brüsszeli pénzek, és a köznép azt fogja észrevenni, hogy egy kátyú befoltozásásra sincs pénz.

2016.01.23. 12:20:55

@profilo: nagyon szélsőségesen ferdíted el amit mondtam. egyrészt én nem ajánlottam megoldást, és azért nem mert fogalmam sincs mi a megoldás. a pkp-t balliberálisozni, meg szdsz-hez hasonlítani nettó patkányság, én nem tűrném meg, de nem is törölnék ki minden ellenvéleményt.

mint fentebb írtam a bértrollok mindig nyernek ha bennmarad a kommentjük, szétoffolják a beszélgetést, hazudoznak, kamu nick-ekkel önmaguknak válaszolnak, tömegnek tűnnek. nem visz ez sehová. tudod lehuznak a sárba, és ott meg ők vannak otthon.

a kommentelés problémakörével kűzd mindenki. most gfg röhög a 444-en, hogy moderálni fognak, közben a mandiner kommentek a világ szégyene, semmi értelme azt a tartalmat ott megjeleníteni, a mandiner (bár van pár elviselhetetlen figura ott) egy viszonylag színvonalas valami. és akkor odaokádják a világ mocskát a cikkek alá.

itt hasonló a helyzet, ez a blog a legszinvonalasabb politikai kontent amit ismerek, a hozzászólások egy jó része meg hulladék. erre szerettem volna felhívni a figyelmet, légyszíves ne kezdjel el cenzúrát kiáltani, és _rajongom_ a szabad sajtóért.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.23. 12:26:18

@inebhedj - szerintem: nyilván azt szeretném általában, ha megtalálnák a pkp-t

inebhedj - szerintem 2016.01.23. 12:30:23

@HaFr:

:)
Oké, oké, akkor vélhetően elértettem ezt a részt:

"Nem agitálok a saját pártom mellett (PKP), azt főleg nem kérem, hogy szavazzanak baloldali pártokra"

Brumm Brumi 2016.01.23. 12:36:47

Az pedig érdekes hogy a mindennapi Orbánozás mellett/helyett egyik agyonvert ballibának sem jut eszébe az ami kézenfekvő.
Éspedig hogy azzal kéne kezdeni hogy egy valódi és magyar, nemzeti baloldalt kéne létrehozni.

Mert addig amíg az egész vircsaft nem egyéb mint egy sorosi, gyurcsányi, niedermüleri,újhelyi, jávorbenedeki és hasonlóak nettó hazaárulásaiból áll...
addig bizony annyi esélyük van(lesz) mint lendvai ildikó nénének a Miss Universe manilai döntőben.

Ennek a mai ballib globalizmusnak (az elődje a proletár internacionalizmus volt), az a célt szolgálja hogy a háttérhatalom minél zavartalanabbul avatkozhasson be egy ország belügyeibe.
Viszont sok államban már a baloldal is kinőtte ezt és védi országa érdekeit, lásd akár Ficoékat Szlovákiában, vagy Pontáékat Romániában.

Magyarországnak viszont idáig még ballib hazaárulókból is csakis a legalja jutott.
És azt hiszik még mindig, azzal áltatják magukat hogy az állampolgárok többsége ezt nem veszi észre.

zipe moha 2016.01.23. 12:39:31

@my_anyád: ...azért nem kis bátorság ítésznek lenni...:)....mert mindenki arról ír ami eszébe jut az adott téma kapcsán és ha adódik párbeszéd alakul...

a blogger érdeme, hogy gondolkodásra és kommunikációra ébreszt ösztönöz...adott esetben vitákra..vagy távol álló emberek nézőpont közelítésre..

egy indokolatlanul leegyszerűsítő nézőpont a tiéd a trollkodással kapcsolatban...a trollokkal itt el is bánnak mint ahogy megfigyelhetted...néha sokkal megalázóbban, mint amit egy egyszerű törlés jelentene...
ui.: kinek mi a troll..."egyrészt én nem ajánlottam megoldást, és azért nem mert fogalmam sincs mi a megoldás. "-írod...miért nem??..mi az, hogy fogalmad sincs???...miért nincs???...vagy csak ezt mondod???..miért mondod ezt???

" a hozzászólások egy jó része meg hulladék. erre szerettem volna felhívni a figyelmet,..."...szerintem ez kijelentés így , ebben a formában nagy bátorság..:)

ui: érteni vélem mi zavar..nem alakul egységes világosan áttekinthető alternatívának nevezhető platform...vajon miért??...a gyökkére keress rá ne a tünetre..szerintem

2016.01.23. 12:47:11

@zipe moha: akar hanyszor kérdezed meg, akkor is azt tudom mondani, hogy nem tudom mi a megoldás. :)

szerintem a blog tartalma viszonylag koherens, elég jól tudom már egy-egy témáról mi lesz BP véleménye, szerintem ha arra célzol hogy a bejegyzések hibája hogy szarok a kommentek akkor egyáltalán nem értünk egyet.

konkrétan emberek pénzt kapnak azért, hogy bemocskolják a bloggereket, szerinted ez tényleg az a kategoria, hogy kinek mi jut eszébe a posztról?

tegyükfel a PKP feltűnik a pártok között idővel, tegyükfel nem lehet elhallgatni már a létezését, foglalkozik vele a köztv. hogy fogja tálalni? a párt béndek péter blogjából nőt ki, ahol rendszeresen szélsőséges tartalmak is teret kapnak, majd felolvasnak pár hozzászólásból. akár olyat amit ők maguk írtak oda.

hát ez igy nem tűnik sem nagyon demokratikusnak, sem nagyon korrektnek.

és igeeen, tényleg nem tudom mi a megoldás. öreg vagyok már hozzá hogy kurvára okosnak gondoljam magamat.

fércnél maradandóbb 2016.01.23. 12:54:09

@Brumm Brumi:
Egy elfogadható választási eredményt kiverekedni nagyon macerás. Sok minden kellene hozzá, például politikusi tehetség, szervezőmunka, kitartás, és egyebek. Már az 5%-os küszöb átugrsához is sok kell ezekből

Míg ellenben a Soros-pénz meg a norvégpénz dől már egy-két buta vakkantásra is, bár gondolom ott is nagy lehet a konkurrenciaharc. Viszont tuti hogy nem a minőség számít, inkább a haverság a zsé kiutalásánál

Namármost logikus, hogy az összes politikusi antitalentum ott sürög-forog a Soros-konyha körül, nem pedig a választók nehezen kiharcoható kegyét keresi. Az egész ellenzéki kínálat ennek megfelelő. Tessék-lássék leadják a kötelező műsort (hülyeazorbán, nincsittdemokrácia) aztán rohannak a kasszához gyorsan zabrálni

zipe moha 2016.01.23. 12:54:37

@my_anyád: ...nem értünk egyet, másként látom..hogy hogy, leírtam...részben nem értesz, részben félre értesz..

gázóra ellenőr 2016.01.23. 13:00:04

@pannonfunk: A soha viszont nem látásra! qrvára kibasztál velünk. :-))

gázóra ellenőr 2016.01.23. 13:03:49

@BircaHang Média: Remélem birkaszar innen is kibasznak téged és törlik amit ideröfögtél. Semmi mást nem tudsz csak ballibsizni.

abdul hackeem 2016.01.23. 13:12:39

@Brumm Brumi: Igazad van! Még több államot! Nemzeti Védegyletet Orbánért!
Hányinger a kommunikációtok.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.23. 13:12:44

@Punxsutawney Mormota:

Nem értek egyet veled.

Most 2 opció van:
- ballibek lopnak,
- orbánék lopnak.

E kettő között kell választani.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.23. 13:14:03

@gázóra ellenőr:

Béndek nem egy cenzor típus, ő "fasiszta" ebben, a ballib szóhasználat szerint.

A ballibezés alapvető, enélkül nincs megoldás.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.01.23. 13:28:13

"egyre nehezebben tudják összeegyeztetni Orbán tevékenységét a közjóval, "

A batyus birkagéza féle full agyhalottak? Valamit nagyon benéztél. Ezek a szart is megeszik ha orbán tálalja fel nekik. A gondolkodásnak a nyomai is elkerülik az egyszerű agyukat.

"Érzékelni fogja ezt a közvéleménykutatások eredményeiből, és még elég lesz neki ahhoz, hogy ne lépje át a senki földjét."

Ezt is nagyon benézted. Amikor látta, hogy a béka segge alá került, fullba nyomta a hazugságot és lenyúlt min. 20 milliárdot a semmire sem jó kerítéssel.
Foglalkozik valaki azzal, hogy a kretén gázszerelőn keresztül fél Budapest méretű területet szerzett? Foglalkozik valaki azzal, hogy Lázár felszámolja a teljes államgépezetet, kirúgnak több tízezer embert, miközben Lázár elvtárs és családja is bevásárolt némi földbirtokból, miközben a kretén birkák fullba menekülteztek?

Te is csak arra vagy képes, hogy baloldalozz, de annyi agyad neked sem nagyon van, hogy vagy összefog mindenki az orbán rezsim ellen, vagy lehet pakolni és menni addig amíg nem zárja le a határokat.

2016.01.23. 13:35:28

@zipe moha:
rendben van, legyen az oka az árfolyamváltozás. de miért van az, hogy egyes országok ezen nyernek, mások pedig vesztenek. mert ebből az következik, hogy a globális háttérhatalom összeesküdött magyarország ellen. ebből jön ki az, amit bogár laci bácsi és szaniszló feri mondanak.

a magyar költségvetés hiánya idén tervezett módon cca. 750 millárd forint. a kamatkiadás cc. 1000 milliárd forint.
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1500100.TV
tehát semmiféle túlköltés nincs. az árfolyamok változhatnak úgy, hogy magyarország egy kicsit jobban jár, de úgy is, hogy az ország bedől. de ebből nem következik semmi.

ha én lennék a pénzügyminiszter, akkor azt mondanám, hogy a költségvetés (adósságszolgálatok nélküli) elsődleges egyenlege 0. a költségvetés kiadási oldalának főösszege a bázisév bevételi oldalának főösszegével egyezik meg. tehát a kincstár annyi pénzt költ el, amennyit előző évben beszedett. az állam általában véve a megtermelt jószág felét osztja újra. ebből következik egy kiszámítható makroszintű elosztás. és nagyjából 250 milliárd forint többlet pénz. ez kevesebb mint évi 1 milliárd dollár. nagyjából ennyi, amennyit képes lennék nyerni a magyaroknak feltéve, hogy erről dönthetnék. de ezt is csak úgy, hogy ha ezt a pénzvilág nem fogadja el, akkor olyan költségvetést kell csinálni ami csekély többlet mutat. tehát végre kell hajtani egy cca. 750 milliárd forintos megszorítást. és ennek harmadát a belföldi lakosságnak, harmadát a külföldi vállalkozásoknak és harmadát magának a kormányzatnak kell állnia. ezek után magyarország tervezett módon államcsődöt jelent. mert nincs külső finanszírozási igénye. de ebben az esetben a forint árfolyama a liberalizált devizapiacon elszállna. ezt lehetne mérsékelni, de az import termékek ára jelentősen megnövekedne. és kitörhet a polgárháború. a zsidónegyedet felgyújtanák. ebben az esetben potyára újítottuk fel a zsinagógát. de azt meg kellene érteni, hogy ennek a népcsoportnak a pénzügyi kultúrája azt eredményezi, hogy a világ egy kis része uralkodik az emberiségen. ez egy népfaj pénzügyi kultúrája. ne beszéljünk már mellé.

ha valaki a magyar nemzet érdekeit képviseli, akkor két dolgot tehet. az egyik az, hogy ez nem érdekel bennünket feltéve, hogy ennek nem vagyunk sem nyertesei, sem a vesztesei. ha ez nem lehetséges, akkor marad a keresztes háború. egy nemzeti keresztény lázadást kell elindítani. ez a zsidó templom lerombolásával jár. az, hogy képletesen vagy a valóságban az a népeken múlik. vagy tolja be a pénzt a brit templeton. döntsék el. az is lehet, hogy lerombolják a templomot, de a templeton nem vész el. fordítva is. ezt nem tudjuk. onnantól kedve a makropálya kiszámíthatatlan.

summa summárum én évi 1 milliárd dollárt tudnék keresni a magyaroknak. ez nagyjából 1 havi nyugdíjkifizetés. de lehet, hogy el kellene venni 1 havi nyugdíjat. és ezek után nemzeti keresztény lázadást kellene indítani a globális pénzvilág ellen. de az, hogy globális a politikában a zsidó szinonimája.

2016.01.23. 13:53:11

@my_anyád:
engem az érdekel, hogy hányan koncentrálnak a lényegi mondanivalóra és hányan a sallangra. hányan ugranak arra, hogy zsidó. mennyi a buta ember.

BéLóg 2016.01.23. 14:00:25

HaFr, kezdesz egyre súlyosabban sötétedni. Egyszerűen szétrobbanna a keret ha nekiállnék szórol-szóra szétcincálni az agymenésedet.

Inkább csak azt az egyet kérdezném:
HOLNAP nem akarok a fideszre szavazni. LÉGYSZÍVES mondd meg nekem hogy KINEK ADJAM A VOKSOM?
Holnap.
Esetleg holnapután.
Várom kedves válaszod!

Tamáspatrik 2016.01.23. 14:07:37

Kérdéses, hogy van-e az Orbán kormánynak zsaroláspotenciálja? Van. A veszélyekkel való riogatás: ki fog megvédeni titeket Brüsszeltől? A Bevándorlóktól? A Szavaspatás Multiktól? A˙szőrös Kaponyányi Monyóktól? A rézf'szú bagolytól? Amíg a lakosság beveszi a közmédia gyerekmeséit (mert azok), addig a kormány teljes felhatalmazást kap.
Hölgyeim és Uraim: a rendkívüli állapot így válik normálissá.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 14:09:07

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"az árfolyamváltozás. de miért van az, hogy egyes országok ezen nyernek, mások pedig vesztenek"

Mert nem az van.

Ha erősödik a forint mondjuk az euróhoz képest, akkor

- többet tud importálni a magyar ugyanannyi forintért
- több lesz a magyar turista Európában
- kevesebbet tud exportálni a magyar
- kevesebb lesz az európai turista Mo-n

Ha gyengül a forint mondjuk az euróhoz képest, akkor
- kevesebbet tud importálni a magyar ugyanannyi forintért
- kevesebb lesz a magyar turista Európában
- többet tud exportálni a magyar
- több lesz az európai turista Mo-n

A szabadon lebegő deviza-árfolyamok (visszacsatolt) információt nyújtanak arra vonatkozóan hogy mi egy országban a pillanatnyi arány a termelés és a fogyasztás között (valamilyen más ország[ok]hoz képest). Ha többet termel az ország mint amennyit fogyaszt, megerősödik a devizája, aminek hatására kevesebbet fog termelni és többet fog fogyasztani. Ha többet fogyaszt az ország mint amennyit termel, akkor gyengül a devizája, aminek hatására többet fog termelni és kevesebbet fog fogyasztani.

2016.01.23. 14:12:39

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye:
a népítélet az, hogy ez még is jobb, mint a másik oldal. ahol egy dolog volt az érdekes. mi az, amit feltétlen módon ki tudnának szolgáltatni a külföldnek. a többség egy magyarellenes hazaáruló társasággal szemben bárkit elfogad. az szdsz/mdf bukása után ez a csoportosulás nem értette meg, hogy ez nem kell a magyar népnek. akkor sem, ha egy tucat korszakváltó pártba, vagy világmegváltó összefogásba szerveződik. sehogy. és mivel a fiatalok többsége vagy jobbikos vagy egyáltalán nem érdekli a politika ezért ez a következő évtizedekben sem lesz nagyon másképp feltéve, hogy nem számolják fel a demokráciát.

rasztaszív 2016.01.23. 14:17:14

@unionista᠍᠍᠍᠍: ahol a kormánypártok,és az ellenék számára nem azonosak a feltételek,ott már rég fel van számolva a demokrácia.

01234567 2016.01.23. 14:24:58

Ha ismernéd a Fideszes szavazókat(sajnos én ismerek többet, mint kellene... :D )akkor tudnád hogy igen, Orbánra fognak szavazni.
Rossz úton jársz. Ne a Fidesz szavazókat próbáld meggyőzni, zombikat nem lehet. Ne a Gyurcsány, Bajnai, Schiffer vonulaton kínálj egy esetleg jobb alternatívát. Nem. Azokat a józan eszükből egyre nagyobb küzdelemben egyre kevesebbet megőrizni tudó, és ettől egyre jobban megőrülő :) MÉG normális embereket mozdítsd meg, motiváld szavazzanak, akiknek végképp elege van ebből, és apatikusan bámulnak ki a fejükből mi történik itt. Vagy elmenekültek, menekülnek.
Oda pedig nagyon más retorika kell mint a tied. A tied profi politikusi retorika, nekik józan, tiszta emberi beszéd kell.
És nagyon más program.

zipe moha 2016.01.23. 14:26:18

@unionista᠍᠍᠍᠍:
...neked is mindenről ugyan az jut eszedben...így orvosolni sem tudnál..valamit nagyon meg kell értened...egyszer és mindenkorra...

" de az, hogy globális a politikában a zsidó szinonimája. "

NEM...az hogy "Globális"...az az 1% szinonímája...aminek sem származása sem nemzete nincs... nem Ez ami összetartja...ám az egyik potenciális kijelölt bűnbakja a zsidóság...vagy a magyarság vagy a görögök, ect...

addig amíg ide nem lépsz fel...nincs megoldás..csak a másik hazug narratíva szekerének az indulatból kivitelezett önkéntes tologatása...

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.01.23. 14:26:27

@unionista᠍᠍᠍᠍:

A nép nem azért ítélt így, mert ez a jobb, hanem azért, mert totál idióta ahhoz, hogy észrevegye, hogy fű alatt egy nullával többet vesznek ki a zsebükből, mint amennyit a rezsicsökkentéssel visszaadtak.

Kommunikációból a fideSS jeles, és amíg a gondolkodásra képtelen egyedek bedőlnek a trükkjeiknek, addig nem lesz változás.

zipe moha 2016.01.23. 14:40:34

@neoteny:

"Ha többet fogyaszt az ország mint amennyit termel, akkor gyengül a devizája, aminek hatására többet fog termelni és kevesebbet fog fogyasztani. "....

a forint 46'-óta egyfolytában gyengül....kb 35 éve mintha kicsit gyorsabban...

horty milliótrillióbillpengővel fejezete be az országlását..van magyar tapasztalat bőven a gyengítésben...mit ha ez egy kicsit bonyolúltabb lenne, mint ahogy vázolod...

az unga-bunga törzs csontpénzének árfolyamára legkevésbé az unga -bunga törzs fogyasztása hat...sokkal inkább a fejlett kereskedelmi strukturák meghatározásai...hogy mennyivel akarnak cserélni az unga -bunga törzzsel..nyílván a csereértéket kell lerontani...hisz én is szeretnék kapni 1 munkaértékemért 6 munkaérték áru ellenértéket...ha vannak primítvek és közöttük az okosabbja hagyományosan kiszolgáltatja a törzset síma ügy

Laikus Érdeklődő 2016.01.23. 14:46:18

@my_anyád: "szerintem a blog tartalma viszonylag koherens"

A kurucinfó-444-888 tartalma is viszonylag koherens, ez nem minőségi kategória. Sőt, a politikailag koherens tartalom általában azt jelenti, hogy valamilyen oldali, tehát nem objektív.

Ezt a blogot én nem nevezném koherensnek és ezt pozitív értelemben mondom, de...
Szerinted ennek a posztnak mi volt a mondanivalója? Össze tudnád foglalni röviden, két mondatban?
Én megpróbáltam ( @Laikus Érdeklődő: ) trollkodás lett belőle, de...
Talán nem véletlen, hogy ez alatt a poszt alatt egyáltalán nem alakult ki értelmes párbeszéd, így gyakorlatilag az összes hozzászólás trollkodás.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 14:50:49

@zipe moha:

"a forint 46'-óta egyfolytában gyengül"

Nem igaz:

www.tozsdeasz.hu/deviza/1/eur_huf.html

"mit ha ez egy kicsit bonyolúltabb lenne, mint ahogy vázolod"

Mert van olyan, hogy árfolyam-támogatás a központi bank által, meg infláció (mindkét oldalon), meg termelékenység változása, meg még egy csomó dolog ... de te ezekről _sem_ tudsz.

zipe moha 2016.01.23. 14:57:20

...@neoteny:

hazudsz...elegánsabban...csúsztatsz..miért??

az árfolyam hosszútávú trendje csökkenő...miért akarod letagadni, ráadásul, ilyen buta módon...

amikről beszélsz a trendet mindössze elporlasztja...hosszú időtávra helyezi...hogy a hatás ne legyen sokk szerű...legyen idő a "hozzászokáshoz"...nagy a baj...sokan élnek unga-bunga ország teljesítményéből...abszoluth jogtalanúl....persze az ember valódi természetével megegyező módon...ami azt jelenti , ha nincs ellenhatás...a trend fennmarad...

2016.01.23. 15:05:17

@neoteny:
ez az elmélet. ami akkor lenne igaz ha az árfolyamról a reálgazdaság szereplői döntenének. tehát mondjuk willi bácsi és izolda néni, aki a jelentős családi vállalkozást vezeti fribourg mellett. vagy a turisták. de ők megnézik a tőkepiaci kijelzőn, hogy mennyi az árfolyam. és ahhoz igazodnak. erről nem a reálgazdaság szereplői döntenek, hanem a tőkepiac szereplői. ezt hívják úgy, hogy kapitalizmus.

zipe moha 2016.01.23. 15:05:46

@neoteny:

kb innen indultunk:

www.numismatics.hu/magyarpapirpenz6.htm

alapkérdésről beszélünk..minden nyomorunk origójáról...miért akarsz hamisítani..?...tényleg érdekel

2016.01.23. 15:09:25

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye:
a nép ezt tartja a kisebbik rossznak. és az ellentábornak esélye nincs. a magyar társadalom többsége ha elmozdul, akkor sem a jelenlegi baloldal irányába teszi, hanem a szélsőjobb irányába. és ezért van az, hogy a jobbik mellé betolják az elempét. de abból sem lesz működő kormányzás. ez eltarthat ebben az évtizedben. és egyelőre senki sem látja, hogy mi lesz a következőben. addig marad a dagonyázás.

2016.01.23. 15:10:41

@Laikus Érdeklődő: hát a koherens az koherenst jelent. ennyi. szerintem egy párt valljon értékeket és itt látok értékeket. koherensen végiggondoltakat.

ennek a posztnak szerintem az az értelme amit levontál belőle. amúgy rólam szól. én megvontam a bizalmat a fidesztől is, meg az mszp-től is, jobbikra nem is szavaztam életemben soha, lmp-vel kb semmiben sem értek egyet. 3 választás óta nem szavazok. igy még bele tudok nézni a tukorbe. de engem érdekel a téma, örömmel mennék szavazni. de nem leszek senkiháziak bégető támogatója, akik röhögnek rajtam közben. tudom ezzel is támogatom őket, hogy nem szavazok. de most öszintln milyen ember az aki ugy harcol a fidesz ellen hogy mesterhazi attilara szavaz (a mostani vezető nevét nem tudom)? :)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 15:20:16

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"ami akkor lenne igaz ha az árfolyamról a reálgazdaság szereplői döntenének. tehát mondjuk willi bácsi és izolda néni, aki a jelentős családi vállalkozást vezeti fribourg mellett. vagy a turisták. de ők megnézik a tőkepiaci kijelzőn, hogy mennyi az árfolyam. és ahhoz igazodnak."

A "reálgazdaság szereplői" döntenek: vagy megveszik a forintot az épp' érvényes (ajánlott) árfolyamon, vagy nem. És _ezzel_ a döntésükkel is befolyásolják az árfolyamokat.

A "tőkepiaci kijelző" meg hozzájuk igazodik: ha sokan akarnak forintot venni, felmegy az ára, ha meg kevesen, akkor lemegy. Persze nem csak willi bácsi és izolda néni vesz forintot, hanem mindazok akik magyar termékeket vásárolnak. És azok adnak el forintot, akiktől a magyarok vásároltak, forintért.

Ezért nem az számít, hogy "a magyarok mit mondanak": hanem hogy mit csinálnak.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 15:24:25

@zipe moha:

"kb innen indultunk"

Hány forint volt az átlagfizetés '46-ban és 2015-ben?

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.01.23. 15:26:17

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a nép ezt tartja a kisebbik rossznak."

Igen, erre volt az "idióta" jelző.

Ha a tolvajokat lecserélik egy még éhesebb tolvajra, az sosem jön be. Jobb lett a narancsos tolvajokon kívül bárkinek is, hogy a Nokia doboz megnőtt tankhajó méretűre a fideSSdúlásnak köszönhetően? Főleg ha a jobbik még a tömény nemzetiszocialista idiotizmust is bevezeti.
Bár aki orbán seggéből képes kienni a szart is, az nem fog nagyon meglepődni azon, ha szaros bőgatyában kell karikást csattogtatva a barnaingesekkel együtt masírozni. Akinek igénye van az irányításra mert nincsenek önálló gondolatai és cselekedetei annak valóban mindegy, hogy fideSS, vagy jobbik.

zipe moha 2016.01.23. 15:27:37

@neoteny:

"Ezért nem az számít, hogy "a magyarok mit mondanak": hanem hogy mit csinálnak. "

..na látod, ebben egyetértünk..:)

mit csinálnak a magyarok?...a helyzetbe lévő magyarok kiárulják a nem helyzetbe lévő magyarokat....ebből az az átmeneti tapasztalat jött le egyelőre, hogy helyzetbe kell lenni..ezért a nagy kapaszkodás

az "átmenet" pedig jó ezer éve tart....holnap bevezethetjük az aranypitypangot is...az is így járna mert arra is ez a gyarmati gondolkodásmód hatna...aminek a fő jellegzetessége, hogy GYORSAN..mert ki tudja meddig tart NEKÜNK...és mikor jön egy ERŐSEBB, akkortól Ő jön majd... és mindig jön...és sosincs vége..hacsak..

zipe moha 2016.01.23. 15:30:12

@neoteny: ...előszőr is válaszolj a feltett kérdésemre..utána kérdezz

másrészt a devizák és az arany árfolyamához tudsz viszonyítani, benne van a mellékletben...külső mesterséges cserearányrontásról beszélünk...belső segítőkkel..

ezt fedezed??

colonel Tigh 2016.01.23. 15:32:27

@BircaHang Média: Te tényleg egy szánalmas bolond vagy. Vagy csak egy fizetett reakciós. Ennél gusztustalanabb hozzáállás nincs is. Ne lopjon senki! És itt jön képbe a szavazó felelőssége. A fidesz szavazók se szeretik ha lopnak, elvileg ők is egy élhető országban akarnak élni (bár ebben már egyáltalán nem vagyok biztos). Nekik kellene a legelőször az asztalra csapni, mert ők tudnának leginkább nyomást gyakorolni a pártjukra, de mégse teszik. Én leszarom, felőlem kormányozzon Orbán, én elsősorban egy élhető környezetet szeretnék, normális közigazgatást, igazságos jogi környezetet. A fidesz szavazóknak van a legnagyobb hatásuk erre, mert ha fönt érzékelnék, hogy nem a másik oldal, de a sajátjaik háborognak, kétszer is meggondolnák mit csinálnak. Ez a világ élhetőbb felén mindenhol így van. Azonban nálunk szimpátiaszavazás van. Lopnak? Há' lopjanak, de akkor lopjon az a jóvágású, pocakos focista... boa. Orbán bukni fog. Nem most, még van egy pár éve, köszönhetően a delejezett hasznos hülyéiknek. Azonban amikor bukni fog, akkor nagyon nagyot fog. Az nem ilyen "vesztettünkdemajdellenzékbentovábbésnégyévmúlvablablabla" lesz. Bukása látványos és fájdalmas lesz, mindenkinek. Csak valami nagyon komoly esemény, pl egy háború változtatna ezen, de az tán csak nem lesz.

Zsuzsi25 2016.01.23. 15:32:41

Igen, az mszp meg rosszabb. Meg a fidesz a legjobb a sok szar kozul...

2016.01.23. 15:34:27

@zipe moha:
azt, hogy mit írok le és mit gondolok valójában nem feltétlen ugyanaz. (nagyon kevés dolgot feltételezek, legfeljebb majdnem triviális null hipotézisem van. de ezt alkotmányosan sem igazolni, sem cáfolni nem lehet.) a bevándorlással vagy vándoroltatással ugye az eldőlt, hogy az antiszemita narratíva tartósan jelen lesz a magyar és az európai politikában. csak európában ugyanez a muszlimokra vetül ki. magyarországon a zsidókra. ez a politikában ott lesz jövőre és utána is, és még utána is. magyarországon egyre több és több ember fogja gondolni, hogy a globális kapitalizmusnak a világ zsidósága az első számú haszonélvezője.

kern andrás nem úgy színész, hogy ő azonosul a néppel. hanem azt akarja, hogy az emberek vele azonosuljanak. tehát ő fordítva színész, mint ahogyan normális. amikor ezt az átlag ember megérti, akkor egy kicsit gyűlölni fogja a kern andrást. mert ő a származása alapján persze, hogy előnyöket élvezett. ő egy kiváló parodista. kiválóan utánozza a többi zsidó színészt. és a zsidó öregasszonyokat. és a közéletben ott lesz az a felismerés, hogy azért nincs magyar színjátszás, mert ezek elvették a nyilvánosságot a többiektől. és ebből öngerjesztő módon jön létre egy gyűlölet hullám.

engem az érdekel, hogy ha ez felerősödik és az, hogy valójában mit is kellene csinálni (függetlenül attól, hogy a zsidók milyenek), akkor melyik az érdekes. és azt látom, hogy a gyűlölet sokkal érdekesebb. ezért én nem leszek politikus. úgy látom, hogy országos megoldás nincs, vagy ha van, akkor az túlságosan kockázatos.

gellért mária 2016.01.23. 15:38:27

@pannonfunk: Mindenki "önjelölt" egyszer, Orbán Viktor is az.Hogy mit csinál Orbán Viktor rosszul, azt kell elemezni, megmutatni, hogy ahhoz képest mi az alternatíva. Ez a blogokban megtörténik.Másképp hogy lehetne?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 15:41:29

@zipe moha:

"előszőr is válaszolj a feltett kérdésemre..utána kérdezz"

Válaszoltam: megmutattam, hogy te "hamisítasz" amikor nem veszed figyelembe hogy a nominális bérek megtöbbszöröződtek az idő folyamán, tehát nincs értelme a '46-os árfolyamokra mutogatni. Pl. ezért adják meg az egy főre eső GDP-t nem csak nominális USD-ban, hanem PPP USD-ban is: hogy látni lehessen hogy mekkora az adott egy főre eső nemzeti össztermék vásárlóereje az adott országban.

"külső mesterséges cserearányrontásról beszélünk"

Te beszélsz arról: de csak eregeted ezt a dumát, nem mutattad meg hogy milyen módon történik. Ezzel az erővel kiabálhatod azt is, hogy "boszorkányság!".

nemecsekerno_007 2016.01.23. 15:49:49

@zipe moha: Akinek nem inge, ne vegye magára. Nyílván.

Csak ez a folyamatos síránkozás sehová se vezet. Nem csak az ellenzéknek, de a kormánynak is ezen kéne agyalni, ill. el kéne ezt mondani az embereknek. Helyette meg az orbánozás, oligarházás meg még mit tudom én mi. Ez lenne az alternatíva? Erre szavazna bárki is?

2016.01.23. 15:50:04

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye:
ti ezt tudjátok mondani: jönnek a barna ingesek a marmonkannával és körbelocsolják az egyik városrészt és felgyújták. tehát szavazzon mindenki az antifasiszta koalícióra. a nép elég sokszor szavazott. és az eredmény az ország eladása, eladósítása volt. semmi egyéb. ez a csoport feltétel nélkül szolgáltatta ki az országot úgy, hogy közben ugyanúgy kiutalták a pénzt a kommunikációs tanácsadásért, ugyanúgy lefizették az aktivistákat. csak legfeljebb ezt aprópénzért csinálták. de nem látom, hogy az mitől erkölcsösebb. most lehet tudni, hogy orbán veje lop. és el lehet tőle venni azt a kurva kastélyt akkor, ha ennek ideje lesz. de most nem ez a legfontosabb. hanem az, hogy ha ezt a magyarellenes társaságot a köznép kiszavazta a kormányból, akkor szavazza ki a parlamentből és ha nem lesz kiegyezés, akkor kiűzze az országból. mert innen nem érdemes visszalépni.

amit ti képviseltek abból az következik, hogy fizessen az ország több ezer milliárd forint kártérítést a szegény kisbankoknak, a szegény kismultiknak. és továbbra is mondjuk, hogy a szegény kiscigányok áldozatok. ti tulajdonképpen a többségi magyarok megnyomorításában vagytok érdekeltek. és nem értitek, hogy ti vagytok a nyomorultak. nem fogadjátok el, hogy van egy szaporodási közösség. és a többség magyarországon magyar országot akar. és másodlagos, hogy mi van amerikában. nekünk az fontosabb, hogy ki csinálja a legjobb filmet annál, hogy ki kapja az oscar díjat. az, aki az oscar díj ítélőit a leginkább kiszolgálja. ha valakinek fontosabb az oscar, mint a magyar közönség szeretete, akkor nem való ebbe az országba. ha valaki nem érti, hogy a nemzetközi elismerés már csak hab a tortán. ti ezt nem értitek.

2016.01.23. 15:53:50

@neoteny:
tehát te úgy képzeled, hogy a forint árfolyamát a magyarországra érkező turisták lényegesen befolyásolják.

2016.01.23. 15:54:08

@neoteny:
ez kérdés akart lenni.

zipe moha 2016.01.23. 15:56:13

@unionista᠍᠍᠍᠍:

na nézzük..de csak ezt az egyet..mert annyira jellemző..

"azt, hogy mit írok le és mit gondolok valójában nem feltétlen ugyanaz. (nagyon kevés dolgot feltételezek, legfeljebb majdnem triviális null hipotézisem van. de ezt alkotmányosan sem igazolni, sem cáfolni nem lehet."

...szíved joga, hogy másokat egyfajta tesztalanyként akarsz kezelni...ugyan akkor nem sértődhetsz meg ha ez sokaknak nem tetszik és ki is fejezik..való világban be lennél zárva...vagy fel lennél hatalmazva..mengele is kísérletezett...mi lett belőle...

"a bevándorlással vagy vándoroltatással ugye az eldőlt, hogy az antiszemita narratíva tartósan jelen lesz a magyar és az európai politikában. csak európában ugyanez a muszlimokra vetül ki. magyarországon a zsidókra. ez a politikában ott lesz jövőre és utána is, és még utána is. "

ez az egész nem csak nem logikus de egyenesen a nem összetartozók összeszorongatás...egy igazolást kereső világkép hitelesítéséhez....önbecsapás..közhazugság

"magyarországon a zsidókra. ez a politikában ott lesz jövőre és utána is, és még utána is. magyarországon egyre több és több ember fogja gondolni, hogy a globális kapitalizmusnak a világ zsidósága az első számú haszonélvezője. "..

hát igen ezen dolgoznak páran....alacsony ez a szint lépjünk magasabbra...a szisztéma kezelhetetlen entrópiába futott...ilyenkor önvédelmi mechanizmus szül...kommunizmus, fasizmus...diktátorokat a hatalomvesztés elkerülésére mesterségesen támaszt....nem érted igazán, hogy mi folyik..miért folyik...jó eszköze vagy a hatalomnak..általad ( is 9 készül megvédenie..magát..

"kern andrás nem úgy színész, hogy ő azonosul a néppel. hanem azt akarja, hogy az emberek vele azonosuljanak. tehát ő fordítva színész, "...:))))

te sem azonosulsz velem, hanem azt szeretnéd ha én azonosulnék a nézeteiddel...:)))..gyanus vagy...:))))

"engem az érdekel, hogy ha ez felerősödik és az, hogy valójában mit is kellene csinálni (függetlenül attól, hogy a zsidók milyenek), akkor melyik az érdekes.".....ha "felerősödik" az nem a véletlen műve lesz!!!..hanem az 1% műve...aki így törli el a bűnjeleket..ha ta a szekér azt a felét tolod, hogy " de a zsidó"...a másik felét meg mások tolják.. " de a nácik"...akkor elvégzed amit rád kiosztottak

hagyjátok ezt a szekeret.. mindeggyik..NEM a TI szekereitek ezek..:)))

"úgy látom, hogy országos megoldás nincs, vagy ha van, akkor az túlságosan kockázatos. "

nyílván CSAK országos megoldás van...pláne egyéni nincs!!!...hogy kockázatos..kit idézzek:)..rád bízom..:)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 15:58:47

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"tehát te úgy képzeled, hogy a forint árfolyamát a magyarországra érkező turisták lényegesen befolyásolják."

Mit is írtam?

Persze nem csak willi bácsi és izolda néni vesz forintot, hanem mindazok akik magyar termékeket vásárolnak.

gázóra ellenőr 2016.01.23. 15:59:20

@BircaHang Média: "A ballibezés alapvető, enélkül nincs megoldás."
Te elmebeteg vagy.

2016.01.23. 16:02:06

@unionista᠍᠍᠍᠍: dehát a kiscigányok tényleg áldozatok. ha rendelkezel gyerekkel akkor tudod, hogy egy gyerek semmiért sem felelős, mert semmiféle döntést nem tud meghozni. azaz ha neki szar, akkor ő bizony áldozat.

a bankoknak nem fizetnék, sem a multiknak, a holokauszt téma halál unalmas.

és pont ez a baj az elméleteiddel, hogy ezeket a dolgokat osszemossa, beletol egy csoportba mindnkit. aki szerint a saul fia a legjobb az egyben tamogatna a bankokat. mi ez ha nem méretes faszság.

a honfitársaid orszagbol kiutasitása meg a legajja mindennek.

2016.01.23. 16:03:14

@gázóra ellenőr: a ballibezés mint az ország felemelkedésének strategiája. :)

ha birca alapít egy pártot én rá szavazok.

ja nem, lófaszt!

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.23. 16:03:46

@colonel Tigh:

Egyetértek: ne lopjon senki.

De az esélyes erők között van ilyen? Nincs.

Akkor meg miről beszélünk?

Tudod, ez olyan, mint amikor lemész a cégnél az étkezdébe, s nincs rántott libamáj. A választékból veszel valamit, vagy éhen halsz, libamájra várva?

zipe moha 2016.01.23. 16:13:23

@neoteny:
" amikor nem veszed figyelembe hogy a nominális bérek megtöbbszöröződtek az idő folyamán, tehát nincs értelme a '46-os árfolyamokra mutogatni."

naná, hogy van..pont a nominális növekedés és az árfolyamok alakulásának összevetése adja ki a keresett entrópiát...miért hazdudozól??...egy 2. éves közgázhallgató leleplez ha ezen a szinten hamisítasz...már csak a motivációid érdekelnek...de ezekről stabilan hallgatsz...gyanús vagy..

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 16:16:00

@zipe moha:

"a nominális növekedés és az árfolyamok alakulásának összevetése"

Amit te nem tettél meg.

2016.01.23. 16:29:52

@zipe moha:
egyáltalán nem akarom, hogy a mondanivalómmal azonosulj. az érdekel, hogy a mondanivaló melyik részére reagálnak. a racionális vagy az irracionális elemekre. általában melyik a fontosabb? elég egyértelműen az utóbbi. ebből két dolog következik. az egyik, hogy az emberek ezt a (filo) szemita-antiszemita játszmát le akarják játszani. a másik az, hogy amit racionalitásnak gondolok az valójában nem minden magyarok útja. az utóbbi nem lep meg. mert nem gondolom, hogy a közéleti intelligenciám lényegesen magasabb az átlagnál. már csak azért sem, mert nem értem, hogy (filo) szemita-antiszemita vita miért ennyire fontos.

zipe moha 2016.01.23. 16:29:52

@neoteny:...tedd meg légyszi helyettem ( megtettem)az összevetést...így legalább olyat hamisítasz amilyet csak akarsz..én meg majd le ellenörzöm...:)

metal · http://electric.blog.hu 2016.01.23. 16:30:45

Újabb rettegjünk egy sort bárminemű értelmes ellenzéki ötlet, tevékenység nélkül poszt. Nem unjátok még?

zipe moha 2016.01.23. 16:31:49

@neoteny: tedd meg légyszi helyettem ( megtettem).....hogy összeveted...így legalább olyat hamisítasz ... amilyet csak szeretnél...én meg majd le ellenörzöm...:)

kibirjatov 2016.01.23. 16:42:29

@HaFr: Te tudod hogy erre a válaszra miért nem érkezik reagálás?
Egyébként a PKP egy létező párt?

Sir Galahad 2016.01.23. 16:46:48

"A fideszes szavazóktól annyit kérek, tájékozódjanak, fontolják meg azt is, amit most leírtam, és ne tegyenek mást, mint vonják meg a bizalmukat Orbántól." Szerintem ettől nem fogják, és nem azért, mert aki kéri, az teljesen súlytalan. Azért, mert valószínűleg úgy gondolják, ha ezt megteszik, bizonyára egy olyan párt kerül a kormányrúdhoz, amelyiket még annyira sem tudnának elfogadni, mint a Fideszt. Nem igaz, hogy nem kell életképes alternatíva a Fidesz leváltásához. Kellene, de nincs. Meggyőződésem, hogy a Fidesz-szavazók elég nagy része csak fél szívvel, kisebbik rosszként szavaz rá - de ebből az állapotból átlendíteni a bizalom megvonásáig nem elég egy kérés, meg egy közhelyszámba menő felsorolás arról, hogy mint csinálnak rosszul.

2016.01.23. 16:49:24

@neoteny:
magyar terméket döntően magyarok vesznek és legfeljebb turisták. a multik beszállítói köre is csekély. az árfolyamot a döntően a tőkepiaci spekuláció határozza meg.

2016.01.23. 16:50:42

@6.Lenin:

"...a nép hülye, mert rá szavaz"

b+ pont az alá a poszt alá kommentelni ezt ami az ellenkezőjéről szól.. :)

01234567 2016.01.23. 16:52:35

@HaFr: konzervativok.hu/politikai_program.html
Nem olvastad? Csak írtad? :)
Ilyen általánosságokról minden párt tud beszélni. Kb. mindegyik ilyesmivel áll elő. Lózungok, általánosságok.
Azt írják ott a szakcsoportok dolgoznak rajta. Ez rendben, csak már 16 van. Konkrétumok kellenek.
Hogyan hoznátok pl. vissza a ki offshore-olt pénzeket?
Milyen mezőgazdasági programotok van? Ángyán? Hogyan szereznétek vissza az állami földeket? Milyen dolgozói érdekvédelmet építenétek ki? Az állam ebben milyen szerepvállaló lenne? Hogyan építenétek bármilyen hazai ipart? Felülvizsgálni a privatizációt? Vagyonosodásokat?
De kezdhetnétek a képviselők jövedelmének lefaragását javasolni, azok jogosságának felülvizsgálatát, és mindenképp megszüntetni azt a törvényen és társadalmon kívüli életet amit a politikusok élnek, mentelmi jog megszüntetése, visszahívhatóság törvénybe iktatása, társadalmi kontroll külső szervek formájában...
tudom, hülye vagyok...

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 17:02:07

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"magyar terméket döntően magyarok vesznek és legfeljebb turisták. a multik beszállítói köre is csekély."

Mindkét állítás bizonyítandó.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 17:04:13

@zipe moha:

"tedd meg légyszi helyettem"

Légyszire nem teszem. De ha akarod, akkor megteszem $50-os órabérben -- két óra előre fizetve. :)

6.Lenin 2016.01.23. 17:05:17

@my_anyád:

Miért, nem azért hülyék mert eddig az Orbánra szavaztak ?
Nem ez a kifogása minden ellenzékinek?
Nem Orbán viszi romlásba az országot? (szerintük)

Nem a jelenlegi ellenzék tudja mindenre a lehető legjobb megoldást?
Csak a hülye nép még ezt valamiért nem képes felfogni.

Vagy nem olvassák a blogjaikat, vagy talán nagyon kevés az, ha sok milliószor leírják, hogy Orbán nem ért semmihez.

Izgalommal figyelem ezt az óriási erőfeszítést, hogy miként győzik meg ezt a hülye népet.
Valami nem stimmel ezzel a hozzáállással, szerintem.

Hidvégi Mihály 2016.01.23. 17:15:20

@6.Lenin: Elég sokszor leírtad már, hogy a nép hülye. Tartsd meg magadnak ezt a véleményedet, mi nem gondoljuk úgy, hogy ez így lenne.

Mi úgy gondoljuk, hogy a fideszre szavazók is rendes emberek, csupán még nem értették meg, hogy milyen kárt okoz a Fidesz Magyarországnak. Tehát sértegetésről szó sincs, persze ha a helyzet feltárása, az igazsággal való szembesítése közben a Fidesz-szavazó úgy érzi megsértették, nos, vessen magára... ha már önállóan nem gondolkodott.

Két féle ember van ma itthon: egyik már tudja, hogy Orbán egy csapnivaló szélhámos, a másik ezután fogja megtudni.

kibirjatov 2016.01.23. 17:24:33

@Hidvégi Mihály: A harmadik meg az aki ezt megpróbálja mindenkinek bemesélni.

Hidvégi Mihály 2016.01.23. 17:28:54

@kibirjatov: Ezek szerint te még ezután fogod megtudni, hogy a főnököd egy csapnivaló szélhámos. OK, van időd még.

6.Lenin 2016.01.23. 17:31:49

@Hidvégi Mihály:

Nem én állítottam, hogy a nép hülye, az ellenzék.

Kedves Mihály, ne próbáljatok gondolkodni más fejével.
Ne Ti akarjátok eldönteni, hogy mit vesznek észre, és mit nem.

Írjad inkább úgy, hogy szerintem XY mindent rosszul csinál, és én ezt, és ezt ajánlanám helyette.

Majd a választók eldöntik. Amennyiben nem rátok, vagy bárki másra szavaznak, nem igazolja azt az unalomig hajtogatott ellenzéki elképzelést, hogy csak a választók tévednek.

Már csak azért sem, mert az elmúlt időszakban már többször is volt váltás, tehát képesek felismerni, ha valakik nem jól kormányoztak.

Az kevés, hogy ti itt néhányan eldöntitek, az igazi megoldást csak Ti lennétek képesek végrehajtani.

Győzelmünk esetén világszínvonalú oktatás lenne Mo-on írta a PKP közösség blogján valaki.
Aztán megkérdeztem, hogy kivel, kinek,mennyiért, és mennyi idő alatt. Válasz nincs a mai napig.

Miért is szavaznék akkor a PKP-ra?

Ha valaki alkalmatlannak tart valakit valamire, még nem lesz automatikusan alkalmas arra, sőt.
Szerintem.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 17:33:38

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"az árfolyamot a döntően a tőkepiaci spekuláció határozza meg."

... amely spekuláció a napi gazdasági és politikai eseményeken alapszik. Vagyis azon, hogy emberek mit tesznek világszerte.

A Wikipédia cikk ír a spekuláció előnyeiről és hátrányairól is:

en.wikipedia.org/wiki/Speculation

kibirjatov 2016.01.23. 17:40:00

@Hidvégi Mihály: Szeretem azokat a zseniket akik abból élnek hogy megmondják másoknak mit kéne gondolniuk és tenni.
Tudod én elmúltam már 18 és megvan a magamhoz való eszem. Pontosan tudom mit és mennyit ér egy politikus, sőt nekem két "hazára" is van rálátásom.
Magyarországon, akár tetszik neked akár nem a Fidesznél nincsen jobb de legeslegföképpen nincsen más. Ezen lehet a temagadfajtának siránkozni, de ez valahogy biztos nem a Fides baja.

Hidvégi Mihály 2016.01.23. 17:42:10

@6.Lenin: Kivel lesz világszínvonalú az oktatás?
Ugyanazzal az oktatói garnitúrával, csak meg fogjuk fizetni őket, nem kérünk tőlük felesleges marhaságokat és az oktatói gárdát alkalmassá tesszük, hogy fejlesszék magukat, tudásukat. Hogyan? A szakmaiság előtérbe helyezésével, megfelelő igazgatók megválasztásával. Mennyi idő alatt? Nem, nem két hét alatt, mint Pintér Sadri ígérte a rendet, nem, mindennek idő kell, a lényeg a szakmaiság, oktatói szabadság és megfelelő igazgatók.

Hidvégi Mihály 2016.01.23. 17:45:20

@kibirjatov: Nem tudom miről beszélsz, én sosem mondom meg mit gondolj. Annyit mondok: gondolkodj.

A véleményem egészen más, egy idő után te is fogod osztani, ne aggódj. Nem azért, mert én ezt rád erőltetném, hanem mert az igazság sosem marad rejtett: Orbán Magyarország legszarabb politikusa, legszarabb embere. A Fidesz pedig a vezetőjére hajaz.

Moin Moin 2016.01.23. 17:47:51

"Ha mi nem lennénk, szegényebb lenne a világ. Ezt az állítást igazolhatjuk nyelvünkkel, rámutathatnánk a magyar parlament épületére, de akár Puskás Öcsi angolok ellen rúgott góljára is." - mondta Orbán ma, Ljubljanában... Mit akarsz te még ezek után: mg van oldva a magyarok jövője örökre!

felirat 2016.01.23. 17:50:33

@BircaHang Média: Rossz a hasonlatod. Enni kell, szavazni nem.

2016.01.23. 17:51:38

@my_anyád:
ezeket egymás mellé teszem. azért, mert ezek az országos politikában ezek legjobb esetben is egymás mellett vannak. sajnos nem lehet azt mondani, hogy beszéljünk csak a kulturális intézményekről és a saul fia nem számít.

6.Lenin 2016.01.23. 18:08:35

@Hidvégi Mihály:

"Ugyanazzal az oktatói garnitúrával, csak meg fogjuk fizetni őket,"

Na, látod, itt már buktatok is.

Hofi kérdezte egyszer, ha megfizetem át tudod úszni a Balatont?

Mihály, egy kicsit azért bonyolultabb kérdés egy országot "rendbe" tenni. Nem csupán elhatározás, és önbizalom kérdése.

sokat kéne még csiszolni ezeken.
szerintem.

Moin Moin 2016.01.23. 18:10:03

...Tegnap meg ezt mondta a rádióban:
"Két megoldás lehetséges. Az egyik, hogy az állam a lovak közé dobja a gyeplőt, és aki ügyesebb, tehetségesebb, az boldogul. Ezt nem javaslom. A második lehetőség, hogy az állam szabályoz, de akkor a szabályok egyértelműek, világosak és mindenkire érvényesek legyenek, az állam pedig tartassa be ezeket."

Magyarán: van a polgári, kapitalista piacgazdaság és van az államhatalom birtokosai által - a tudástól és a teljesítményektől függetlenül - ledominált belső piac. ... Mármost, szerinted az a sok kivételezésre, lelki-"kulturális" ajnározásra és persze a képességeitől, tudásától és teljesítményétől függetlenül "állami javadalmazásokra" vágyó, a versenytől (a maga alkalmatlanságát és lustaságát jól ismerve) rettegő Fidesz-törzsszavazói réteg mit fog választani: a te kapitalizmus-ajánlatodat, vagy az orbáni államszabályozást?

Péter, komolyan: te sosem leszel igazi politikus - hacsak nem leszel képes szakítani azzal a "rögeszméddel" [lelki-kulturális kényszerképzeteddel], hogy "a konszolidált Fidesz-szavazóknak kell ésszerű és választható alternatívát adnod!". Szerinted ezek az emberek "ugyanolyanok mint te", csak nem ismernek bizonyos tényeket és összefüggéseket - ám ha valaki [te] ezekkel megismerteti őket, akkor megvilágosodnak, kinyílik a szemük és rájönnek, hogy Orbán és bandája valójában nem is olyanok, mint ők, a "konzervatív polgári értékrenddel bírók"... Te azt hiszel - vagy: abban reménykedsz -, hogy ez a tömeg is képes ugyanazt az utat bejárni, mint amelyet te jártál be 1998-tól nagyjából 2002-ig és amelyen haladsz azóta is.

Azt hiszed, hogy valójában ők sem etatista-etnicista szarháziak, akik készek lennénk ma is bevagonírozni félmillió "rohattzsidrákot", ha meglebbenti előttük a lehetőséget, hogy az övék lehet a vagyonuk és a társadalmi pozícióik (amelyeket - sem a vagyont, sem a pozíciókat - a saját tehetségtelenségük, tudatlanságuk és lustaságuk következtében addig nem szerezhették meg). Azt hiszed, hogy ők csak azért álltak Orbán mellé, mert a "másik lehetőség" a komcsik lettek volna - pedig dehogy! ha ők valóban polgárok lennénk, akkor (mint az már polgáréknál szokás) ha nincs megfelelő alternatíva, akkor azt maguk teremtik meg, a maguk soraiból. Hogy ezt nem tették meg, bizonyítja, hogy ők nem is polgári módon gondolkodnak.

Ez csak a magukat "úri népeknek" tartók közönséges csürhéje... csürhét pedig az ember (ha politikus) nem "kérlel" és "pórbál észérvekkel jobb belátásra bírni", hanem egyszerűen legyőz és helyretesz! ...Ha pedig ez nem lehetséges (mert akkora a csürhe és a "csürheség" az országban), akkor kivárja, amíg bekövetkezik az összeomlás - és (talán) utána próbálkozik.

Gondol csak bele, hogy az Orbán előtti hasonló "úricsürhe" [Horthy-kurzus] eltakarításához bizony egy egész világháború oldalszele kellett. Őszintén szólva, nem hiszek abban, hogy Orbánék végleges bukásához az 1944-'45-ösnél kisebb (értsd: az országot alapjaiban megzáró) kataklizma nélkül is el lehet majd jutni!

2016.01.23. 18:15:03

@neoteny:
oké, de ez nem úgy működik, hogy S1 államnak költségvetési többlete van, a S2 államnak pedig hiánya. és a kormány úgy dönt, hogy valamennyit kölcsönadnak nekik. mert ha a szomszéd elszegényedik, akkor az nekik sem jó. nem tudják az árut eladni vagy elcserélni. tehát békés fejlődést feltételezve racionális lépés lehet kölcsönt adni minimális kamatra. a másik populáció megérti, hogy ezek után nekik évi plusz egy napot kell dolgozni. S2 államban egy kicsit több autót kell összeszerelni azért, hogy S1 számára az adósságot törleszteni tudják. ahol időlegesen bevezethetnek egy pihenőnapot.

hanem a tőkepiac néhány szereplője dönti el, hogy hová kerüljön pénz, és hová ne kerüljön. több, mint 7 milliárd emberből kevesebb, mint 70 birtokolja a világ összvagyonának a felét. és erre azt mondjuk: vannak kisebb igazságtalanságok az elosztásban. de ennél igazabb rendszer nincsen, és nem is lehet.

zipe moha 2016.01.23. 18:20:51

@neoteny:

"Légyszire nem teszem. De ha akarod, akkor megteszem $50-os órabérben -- két óra előre fizetve. :)"...

... na belőled sem lesz már egy Széchenyi...

ui: én már számláznék is neked...csak nem tudom a számlázási címet..:)

my_anyád (törölt) 2016.01.23. 18:23:09

@unionista᠍᠍᠍᠍: főleg akkor nem lehet külön beszélni róluk, ha a prekoncepcióidat jobban lehet igazolni a témák tömbösítésével. akinek teccuk a saul fia az zsidó. jaja, jol hangzik, kár h hülyeség.

kibirjatov 2016.01.23. 18:26:10

@Hidvégi Mihály: Nincs igazad. Jó lenne ha gondolkodnál. Ez amit írsz kizárólag antifideszes orbánellenes mantra.

kibirjatov 2016.01.23. 18:29:00

@Hidvégi Mihály: Ja, itt van egy friss lehetséges alternatíva. Csak oda ne szaladjatok!
Vajon ez a skizozás mennyiben más mint amit te nyomsz antiorbán fronton?
Elárulom, semmiben.

index.hu/belfold/2016/01/23/gyurcsany_leskizofrenezte_orbant_majd_felvillantotta_vadiuj_programjat/

2016.01.23. 19:10:46

@my_anyád:
nem írtam azt, hogy ha tetszik a saul fia, akkor zsidó vagy. a globális értékrend szerint a saul fia a legjobb, vagy a második legjobb magyar film. mert még nem tudjuk, hogy ki nyerte az oscar díjat. lehet, hogy szabó istván filmje marad a legrangosabb nemzetközi díjjal kitüntetve az összes magyar film közül. de az is a nácikról szól. ahogyan az egyetlen irodalmi nobel díjas regényírónk is holokauszt szerző.

félre értés ne essék. nekem semmi problémám kertész imrével, se szabó istvánnal, se a saul fia rendezőjével. de nem lehet, hogy mégis csak számít a témaválasztás? nem lehet, hogy ha a saul fia rendezője akármi másról csinál filmet, akkor a cohen testvérik nem díjazzák. számomra az is furcsa, hogy a magyar állam egy első filmesnek ad 300 millió forintot. úgy, hogy nem ad senkinek. nem vagyok filmes. személy szerint nem érdekel, hogy kinek adnak. és most hagyjuk, hogy andy kicsoda. nem lehet a kulturális intézményrendszerről beszélni úgy, hogy erről nem beszélünk. mert ez politika. és annak az átlag választóhoz kell igazodnia feltéve, hogy demokrácia van.

a zsidókról egy olyan sorozatot kellene forgatni, amiben az első évad a bécs által szervezett betelepítéstől a berlin által szervezett kitelepítésig tart. el kellene magyarázni, hogy egyik esetben sem volt szuverén magyarország. ami nem azt jelenti, hogy a magyar társadalom nem lenne felelős. de ebből nem lehet kollektív bűnösséget faragni. se egyik, se a másik oldalról. olyan sorozatot kellene csinálni, hogy az első évad végén a leghülyébb fasiszta sem gondolja, hogy mind megérdemelték. de a másik szélsőség, a legelvakultabb liberális se képzelje, hogy a náciknak egy kicsit sem volt igazuk. természetesen nem az erőszakban, de minden másban.

a második évadban be lehetne mutatni a zsidóság milyen szerepet töltött be a háború után. a zsidó és a zsidókeresztény értelmiség megalkuvásairól nem lehet filmet forgatni. a kiválasztottság tudatukkal nem fér össze.

úgy nem lehet magyar kultúra ha a szabad sajtóban több szó esik az alföldiről, mint az alföldről. ilyen egyszerűen, érthető ez?

Hidvégi Mihály 2016.01.23. 19:20:46

@kibirjatov: Igen, igazad van, orbánellenes mantrát nyomtam.

Miért? Mert te pedig előtte Orbánfanként nyilatkoztál. Tehát kvittek vagyunk.

De tovább is tudok lépni, tudok neked magyarázatot adni, miért a legalja ember a te kedvenced.

Soha nem fogom megbocsátani ennek a gazembernek, hogy a baltás gyilkost kiadta Azerbajdzsánnak. Ilyen nincs, ilyet normális, épeszű ember nem tesz. Szarházi segélyért kuncsorgó politikus szokott ilyet tenni, aki két forintért az anyját is meghágná.

Nem fogom neki soha megbocsájtani, hogy részrehajló a gazdaságban, az önkormányzatoknál stb. Hazaárulással felér, mikor egy kormány nem a versenyt erősíti semlegesen, hanem a saját barátait, sógorait, retyerutyáját pénzzel kistafíroz. S ez a marha úgy állítja be, mintha a külföldiek ellen lázadna, sok gondolat-nélküli ember pedig ezt beveszi. Ennek a magatartásának a következménye, hogy Magyarország lemarad a népek versenyképességi sorában, nem, ezt soha nem lehet megbocsátani, mert egy szegényedő ország a végeredmény.

Ahogyan azt sem hogy a magyar népet gyűlöletre uszítja, hol ezt kell gyűlölje a nép, hol azt. Börtönt érdemel ez a gazember ezért a cselekedetéért.

S mennyi mindent írhatnék még, hosszú a bűnlistája, de még milyen hosszú!

2016.01.23. 19:27:22

@Hidvégi Mihály:
a jelenlegi oktatási "rendszer" így néz ki. a számok éves kort jelentenek

3-6: óvoda
6-10/12/14: általános iskola
10/12/14-18: gimnázium
vagy
14-18/19: szakközépiskola/technikum
18-21: egyetemi alapképzés
21-23: egyetemi mesterképzés
vagy
18-23: osztatlan alapképzés
23-26: doktori iskola

a reform az, hogy ebbe a 3+((4+8|6+6|8+4)|(8+(4|5))+((3+2)|5)+3 éves képzési struktúrába bevezetnék a 9. osztályt. tehát lényegében a "szakértők" átfogó elképzelés nélkül egy pszeudo véletlen struktúrát hoznak létre. és ezek után követelik az átláthatóságot, a kiszámíthatóságot. és magyarázzák, hogy píza és bolonya. a népek azt mondják: ez az oktatási rendszer így sehogy se kerek, hanem olyan, mint a spagetti.

my_anyád (törölt) 2016.01.23. 19:47:35

@unionista᠍᠍᠍᠍: na nézdcsak, egyetértünk nagyjából.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 20:05:41

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"de ez nem úgy működik, hogy S1 államnak"

Összemosod az államokat az országokkal.

"a tőkepiac néhány szereplője dönti el, hogy hová kerüljön pénz, és hová ne kerüljön"

Bizonyítandó állítás.

kibirjatov 2016.01.23. 20:16:48

@Hidvégi Mihály: Kvittek akkor lennénk ha én is kvit volnék...
Ezt írtad:

Két féle ember van ma itthon: egyik már tudja, hogy Orbán egy csapnivaló szélhámos, a másik ezután fogja megtudni.

Erre én ezt válaszoltam:

A harmadik meg az aki ezt megpróbálja mindenkinek bemesélni.

Namármost az első durván orbánellenes, de a reakció nem Orbánpárti hanem Hídvégi Mihály ellenes. Aminek okán aztán természetesen Orbán nem is lehet a főnököm, amit írtál.
Neked Orbán körül forognak a gondolataid mint ebben az országban az összes ellenzékinek, köztük a blogszerzőnek. Én meg neked meg neki írok ugye.
Ez pedig az egyik óriás különbség.

Az nagyon ütős ahogy éppen ezt az azeri gyilkost emlegeted, amely súlyos konfliktust persze én akkor sem fogom ide keverni, ha -- gondolom tudod -- micsoda véleményem van. De azzal bizonyára meg foglak lepni, hogy nem orbánviktor magyar államférfi és politikus ellen van súlyos kifogásom, hanem az azeri baltás gyilkos ellen.
Azt hiszem vég nélkül lehet sorolni azokat az eseteket, ahol politikai okokból ilyen vagy olyan dolgokat kellett végrehajtani, nagy barátunk (?)Amerika, de persze nagy ellenségünk (?) Oroszország is élen jár ebben. Hozzájuk képest Magyarországot nehéz mérni. Miért is kéne tehát a politikusokra vetíteni haragunkat, amikor pontosan tudjuk ki a gyilkos, nem? Nem orbán lesz az itélőszék előtt ezügyben hanem a baltás gyilkos.

Van egyébként a zsidóknak egy nagyon jó parancsuk, ezt az ortodox vallásúak igen sokszor szokták emlegetni:
"Néped fejedelmét ne átkozd".
Elég kemény szavak, de veled szemben igen találóak. Nem tudom neked miért jó hogy úgy írsz az ország vezetőjéről ahogy? Éppen ez bizonyítja hogy nincs igazad. Az azeri gyilkost nem azért adták ki mert "eladnák még az anyjukat is egy kis segélyért".
Én sem örülök neki hogy ez történt de a te beírásod akkor is túl megy a határon.
Szóval visszatérve az eredeti felálláshoz, Orbán nekem nem a főnököm, ellenben te komoly problémákkal küszködsz amikor ez a név felvetődik valahol.
Kettőnk közül neked volna szükség segítségre. Én örülök ha nem akarok haragudni valakire, bár megtehetném. Ez valószínűleg a másik nagy különbség kettőnk között.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 20:28:38

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"ez politika. és annak az átlag választóhoz kell igazodnia feltéve, hogy demokrácia van."

Miért kellene? Az átlag választó szinte semmi figyelmet nem fordít a politikára. Az, hogy négy évente odarak egy X-et valamilyen pártlogó mellé (mert az egyéni képviselők is pártszínekben tündöklő mezeket húznak magukra) minimális politikai részvétel.

De amikor folyamatosan szavaz a forintjai elköltésével, ami a közvetlen demokrácia legtisztább formája, annak eredménye nem tetszik neked.

my_anyád (törölt) 2016.01.23. 20:34:56

@kibirjatov: nem illik bírálni orbánt valami zsidó parancs miatt? ez elég ultimate érvnek tűnik. :D

kösz, hangosan röhögtem.

2016.01.23. 21:23:38

@neoteny:
7 millió magyar választó szavazatának a felét 70 ember birtokolja. ez jóval kisebb aránytalanság. ha ez politikai diktatúra/autokrácia, akkor a világban pénzügyi-gazdasági diktatúra van.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 21:37:25

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"aránytalanság"

Nézz rá a tyúkhúslevesre a fazékban: valószínűleg a 70 legnagyobb zsírcsepp fedi le a zsírcseppek által fedett terület felét.

Kavard fel jó erősen a levest: "arányosabb" lesz az eloszlás a zsírcseppek száma és az átlagterületük között.

Várj vagy 10 percet: visszaállnak az eredeti arányok.

Hidvégi Mihály 2016.01.23. 21:41:04

@kibirjatov: Orbán körül forognak a gondolataim... Nem, barátom, nekem Magyarország körül forognak a gondolataim.
Nekem itt élnem, halnom kell, nekem az fontos, hogy ez az ország élhető legyen, egyáltalán az fontos, hogy legyen, ne pusztuljon el hitvány politikusok miatt.

Tehát én Orbánt a hazám miatt kárhoztatom. Fenének hiányzik a gyűlölködés, én szeretni szeretek, nem gyűlölni. De ha tudok szeretni, úgy hasonlóan tudok gyűlölni is, vállalom ezt az érzést, ember vagyok. Orbán gyűlöletbeszédet visz a közmédiában, már ugyan leszoktam arról, hogy megnézzem az M1 híradót esténként, mert az már nekem is sok volt, amit ott végig kellett hallgatni, de a Vitya által elhullajtott gyűlölet nálam nem jó talajra hullt: én nem a közszolgálati média által sugalltakat gyűlölöm, hanem Orbán Viktort.

Neked az azeri baltás ellen van kifogásod. Orbán ellen nincs.

Nekem a baltás ellen is van kifogásom, csak tudod ő éppen a megérdemelt börtönbüntetését töltötte, tudod ez emberi szokás, hogy a bűnösöket elítélik. Tehát minden rendben zajlott odáig, míg a politika közbe nem lépett, azzal a kitétellel írom ezt a "rendben zajlott"-at, hogy leginkább akkor lett volna rendben, ha a baltás nem is gyilkol.

Tehát minden rendben zajlott, mígnem gyött Orbán s aszondja, vegyétek le róla a bilincset s adjátok oda a hazájának. Ez látod, már egyáltalán nem volt rendben, k.rvára nem volt rendben. S te erről az emberről írod, hogy magyar államférfi?! Ember, gondolkodj már, az istenért, hogy a fenébe lehetne államférfi az, aki az anyját meghágná, hogyan írtam, egy kis időért, egy kis pénzért, csak hogy még egy kicsit miniszterelnök maradhasson, a baltást is azeri pénzért adta oda, de még csak pénzt sem kapott érte, mert még arra is hülye, hogy jó üzletet kössön. Ember! Gondolkodj!

Néped fejedelmét ne átkozd?! Úgy hülyeség ahogyan van, gondolkodj már, hány népvezér volt bestiális gyilkos is egyben, s csak azért ne átkozzam, mert ő épp a fejedelemmé avanzsáltatta magát?
Ember, ember!

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 21:41:08

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"ha ez politikai diktatúra/autokrácia"

A politikus tud törvényt hozni, amely betartására 'jogosan' kényszerítheti a polgárt; egyetlen multi(milliárdos) sem képes erőszakkal kényszeríteni senkit arra, hogy vele üzleteljen vagy a termékét/szolgáltatását vegye meg. Csak akkor, ha és amikor összeszövetkezik a politikussal.

explanatus 2016.01.23. 21:45:15

Az előző posztba van egy idézet egy „egyedülálló nép miniszterelnöke” www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok/beszedek-publikaciok-interjuk/orban-viktor-beszede-semmelweis-ignac-es-ibn-szina-szobrainak-avatasan

Ebben tökéletesen igaza van miniszterelnök úrnak. A nyelvünk, a történelmünk, ahogy magunk választotta urainkat elviseljük, valóban egyedülálló. Van azonban még valami amiben senki nem ér a nyomunkban, az pedig, a népharag. A magyar örül, lelkesedik, kitart választottai mellett meddig lehet, de utána a népharag elsöpri a nyakunkon ülőket. Ezt a népharagot élték meg a kisgazdák, az MSZP, az SZDSZ. A KDNP is ízlelgeti törvényjavaslatai kapcsán, de egyelőre megvédi a nagytesó.

A poszt üzenetét/kérését a kétharmad összehozóihoz napi tapasztalatok sugallhatták. Igaz, nem sok helyen, de elvétve az őszi választáson elbukott néhány Fideszes település. Az elkerülhetetlen személycserékre azonnal jött a politikai tisztogatás vádja. Noná, meglépi a győztes, hogy azokat kiket a bukottak raktak pozícióba, lecseréli. Ilyenkor elkerülhetetlen, hogy olyanok is piros lapot kapnak, kiknek a hozzáértésük miatt maradniuk kellene, de nehéz megállni, hogy ne essen meg ilyesmi, és piszkosul fájhat az érintetteknek. Érthető. Kiálltak valami/valaki mellett, végezték a rájuk rótt feladatot, de a választópolgárok azt mondták, csalódtunk bennetek, nem kelletek és választottak újakat (sokszor a régiekből). Hát, ember kell hozzá, aki megállja, hogy ne vegyen elégtételt vélt vagy valós sérelmén.

Azt gondolom, a poszt erre is utal, hogy valamilyen nem várt esemény kapcsán (még alacsonyabb olajár, még több konfliktus, még több „arab tavasz”, még több kerítés, elfogy a leharcolható ellenség, lehet folytatni...) akár egyik napról a másikra is összedőlhet a szép álom, mint kártyavár és akkor húúúú de sokan lesznek majd, akik meg akarják torolni az őket ért sérelmeket, mellőzöttséget, megaláztatásokat, stb.

Emberek vagyunk, emberül fogunk viselkedni. Gondoljunk bele milyen reakciók jöhetnek elő a mellőzöttektől, a félretettektől, a elüldözöttektől, az esélytől megfosztottaktól. Szerintük joguk lesz arra, hogy „takarítsanak” az adott területen. Igen, az érintettek ezt politikai alapú tisztogatásnak fogják híni.

A posztból azt is ki lehet olvasni, hogy ma még a belátással sok (gonosz) dologtól megóvhatnánk magunkat. Ahogy a tapasztalat mutatja, ezt csak a közélet iránt aktívak tehetik meg. Nem reális vágyakozás abban bízni, hogy a majd negyven százaléknyi eddig soha nem szavazó eldönti a helyzetet. Nem fogja, ahogy eddig se tette. Azok fogják, akik eddig is.

Piszkosul nehéz átértékelni és bevallani korábbi döntéseink helytelenségét, de vagy ez, vagy a föntiekben vázoltak jönnek. Lehetnénk ebben is egyedülállóak. A baj megelőzésben.

abdul hackeem 2016.01.23. 21:45:27

@Moin Moin: A nem túl jó színben feltüntetett közösség nagy része másként fog gondolkodni, szavazni, mikoris az egzisztenciáját majd közvetlenül és negatívan érinti a maffiakormány tevékenysége.

2016.01.23. 21:48:21

@neoteny:
a 70 politikust közvetlen le lehet váltani. a 70 szupergazdag bankárt nem lehet.

2016.01.23. 21:50:36

@explanatus:
a magyar nép nagyon ritkán lépett fel a saját elnyomóival szemben. elsősorban mindig az idegenek ellen lázadt fel. ezt orbán elég jól tudja.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 21:53:58

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a 70 politikust közvetlen le lehet váltani"

2006 őszén sem sikerült.

"a 70 szupergazdag bankárt nem lehet."

Először is: miért kellene "leváltani" őket? Másodszor: még nem mutattad meg hogy az a 70 (vagy akár a többségük) bankár.

2016.01.23. 22:02:55

@neoteny:
a politika alaptermészete, hogy túl kevés embernek van túl sok hatalma. a gazdagság alaptermészete, hogy túl kevés embernek van túl sok vagyona. ezek egymásból is következnek. ezek egymást erősítik. mert a hatalom és a vagyon egymásba alakíthatók. nem értem, hogy miért probléma az egyik, ha nem probléma a másik.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 22:24:27

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"nem értem, hogy miért probléma az egyik, ha nem probléma a másik."

Azért, mert a másik létrejön úgy is/akkor is, amikor az összes (gazdasági) szereplő szabad: amikor kölcsönösen hasznosnak ítélt tranzakciók eredménye az eloszlásbeli különbségek.

Az egyik pedig bevallottan az erőszakgyakorláson alapul.

Nagy különbség van aközött, hogy Mariskát elcsábítják egy jóízű dugásra a szénakazal tövében, vagy pedig megbasszák kajakra a bokorban. Habár mindkét esetben nemi közösülés történt.

2016.01.23. 22:37:45

@neoteny:
ha egy országban a kamatok alacsonyabbak, mint a tőkepiaci hozamok, akkor a jövedelmek nagyobb részét nem az áru, hanem maga a pénz termeli ki.

tehát ha valakinek egy üzletből van 1,2 millió dollár árbevétele és 1 millió dollár kiadása van, akkor ezeket amerikában nem fogja egymással szembeállítani. hanem felvesz 1 millió dollár hitelt. és 1 millió dollárt beforgatja a tőkepiacra. és az termeli az extra profitot. (a kamatok alacsonyabbak, mint a hozamok). és ezt akár úgy is megteheti hogy az alaptevékenysége null szaldós. elég sok árbevétele van. ilyenkor is megéri hitelt adni. hiszen a hozamok magasabbak, mint a kamatok. tehát a profitot a nulla egyenleg is kitermeli. sőt egy társaság még úgy is lehet hitelképes, hogy elegendően nagy, de veszteséges. mert a hitelezők nem érdekeltek abban, hogy a cég bedőljön. tehát a óriás veszteséges vállalat kaphat további hiteleket azért, hogy kisebb, nyereséges cégeket vásároljon.

az egy mítosz, hogy amerikában elsősorban az áru termeli a pénzt. a pénz termeli. amikor a tőzsde megzuhant, akkor az amerikai autóipari vállalatokról kiderült, hogy szuper veszteségük van. de még el tudták adni az autót. a pénzalapok nélkül veszteségesek voltak. itt vannak a google pénzügyi táblái:
investor.google.com/financial/2008/tables.html
nézd meg 2008 negyedik negyedévét. a nyereségesség hirtelen megzuhan. nem azért, mert a válság után kevesebb volt a hirdetés. 18% növekedés volt. és a kiadásaikat csökkentették. csakhogy a válság utáni negyedévben kénytelenek elkönyvelni 1 milliárd dollár veszteséget az "impairment on equity investments" soron. tehát azt mondják, hogy a tőkebefektetéseiknek volt egy hatalmas vesztesége. de hogy valaha is lett volna ebből nyereségük arról nem szólnak. lehet, hogy a google pont a válság idején nyúlt bele rosszul a tőzsdébe. se előtte, se utána. lehet, de elég nehéz elképzelni, hogy a legtöbb információval rendelkező cég így működik. a másik opció, hogy dehogy nem tőzsdéztek. csak amikor ez nyereség, akkor az nem jelenik meg külön soron. hanem a tőkejövedelmeket hozzácsapják az árbevételhez. ami rendben lenne ha ezt külön feltüntetnék.

2016.01.23. 22:40:19

@neoteny:
mindkettő létrejön. a hatalom a természetéből adódóan koncentrálódik. power law. van erről egy wikipédia cikk. várj, mindjárt kikeresem. :-)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 22:48:16

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"és 1 millió dollárt beforgatja a tőkepiacra. és az termeli az extra profitot." + ""impairment on equity investments" soron. tehát azt mondják, hogy a tőkebefektetéseiknek volt egy hatalmas vesztesége."

A két állítás (inkább feltételezés) üti egymást.

"a másik opció, hogy dehogy nem tőzsdéztek. csak amikor ez nyereség, akkor az nem jelenik meg külön soron. hanem a tőkejövedelmeket hozzácsapják az árbevételhez."

A capital gains tax rate 15%; a corporate tax rate meg 35% (a Google árbevételeinek szintjén). A legnagyobb ostobaság lenne a Google-től ha a tőkejövedelmeit árbevételként tüntetné fel.

Back to the drawing board for you. :)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 22:49:23

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"mindkettő létrejön."

Az egyik erőszakon alapul; a másik beleegyezésen.

2016.01.23. 23:16:19

@neoteny:
a google hülye, hogy alacsony kamatos és magas hozamok mellett nem tőzsdézik? a válság utáni negyedévben megjelent egy hatalmas veszteség. honnan a lópikulából, ha nincsenek google pénzalapok?

a google az extra adók fejében védelmet kap amerikától. a google olyan számlákat állított ki, hogy ha azt magyarországon valaki megteszi, akkor darabonként több százezer forintra bírságolják. eleve van egy exlex állapot: hol valósul meg a szolgáltatás. a szerver nem magyarországon van, de a forgalom mégis csak keresztül megy bix-en. miért engedi át, ha nincs nincs adófizetés. és ha azért, mert az információnak szabadon kell áramlania, akkor miért nem élvez adómentességet akárki. ebből lett az, hogy akkor mindenki ott adózzon ahol akar. és legyen minden offshore. a jobboldal oligarchiái is ezt használják ki, de ők legalább azt mondják, hogy ez így nem helyes. a "baloldalon" azt mondják, hogy ez így jól van, csak vannak kisebb igazságtalanságok.

orbán azt mondja, hogy új kapitalizmust kell építeni, és a csórók elé szórja üveggyöngyöt a rezsicsökkentéssel. ami magyar családok millióinak brutális módon jól jött. a baloldal megmagyarázta, hogy hiába esnek az energiaárak hiába estnek világpiacon. nem lehet csökkenteni, mert a szegény kismultik így nem fognak befektetni. de ők csak azt a pénzt forgatják vissza, amit a csóró családokon megkerestek.

a közművek privatizációjába műszaki oldalról valamennyire beleláttam. érintőlegesen a pénzügyeket. pénzintézetek és ebből következően a lakosság és kisvállalatok sorsa azon múlt, hogy ezek a cégek az árbevételüket hová irányítják. de ez az a pénz volt, amit a magyar családoktól beszedtek. a felső vezetésben egy embert nem érdekelt a cég valós tevékenysége, hanem csak az, hogy a megszerzett hatalom birtokában kit hogyan szívathatnak meg. a szakmaiság az alsó középvezetőktől lefelé érdekes. nagyjából, mint egy minisztériumban. természetesen ezek is német cégek voltak. nem kell magyarázni, hogy a német elit mennyire alávaló. nagyjából látszik, hogy mennyire képviselik a német érdekeit. szinte az összes multi ilyen. leszámítva azokat, ahol eredeti tőkefelhalmozók vezetik a céget. de ott is kénytelenek trükközni. illetve hülyék lennének nem megtenni.

ezért mondom azt, hogy az olyan szegény országoknak, mint magyarország a befektetői kört minimálisra kell szűkíteni. egy irányból, egy helyről egy kormányzat hatálya alá tartozó csoporttal kell tárgyalni. ami rendkívül kockázatos persze, de nincs másik módja a tömeges felemelkedésnek, a felzárkózásnak, a polgárosodásnak.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.23. 23:43:00

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a google hülye, hogy alacsony kamatos és magas hozamok mellett nem tőzsdézik?"

Nem, te vagy a hülye ha azt hiszed hogy 20%-al több adót fizet a Google azért hogy előled eltüntesse a tőzsdei nyereségeit. :)

Egyébként pedig: ha olyan okos vagy, csináld jobban, mint a Google. Ha pedig azért nem tudod jobban csinálni, mert a zsidók nem adnak neked pénzt, akkor húzz magadra egy zsidó mezt. Mert a mezhúzogatás megy neked ...

"a közművek"

De nagyszerű: épp' a "természetes monopóliumokról" értekezel, ahol hangsúlyosan nincs szabadverseny -- mert hatóságilag van 'szabályozva'. :))

"magyarország a befektetői kört minimálisra kell szűkíteni"

Ez kimeríti a gazdasági nemzet(ki)árulás tényállását.

"nincs másik módja a tömeges felemelkedésnek, a felzárkózásnak, a polgárosodásnak"

Hogyne lenne: például ott van Chile.

2016.01.24. 00:23:42

@neoteny:
én nem tudom, hogy mi az igazság. vagy az van, hogy a google a világ legnagyobb információs tárházának birtokában nem tőzsdézik. csak a válság idején tették meg. és soha előtte, soha utána. ez az egyik opció. a másik, hogy dehogynem teszik meg. csak épp ezt a nyilvános jelentésekben sehol sem tüntetik fel. ez a két eset lehetséges. a google vagy hülye, vagy hülyének nézik a világot.

az, hogy mit fizetnek az usának egy lényegtelen kérdés. az számít, hogy milyen védelmet kapnak. te azt hiszed, hogy ezek a cégek úgy működnek, mint a kiskerskedők. azt hiszed, hogy a globális kapitalizmus kiskereskedelem logikájára épül fel. háborús üzleti logika van. a globális kapitalizmus egy permanens kereskedelmi háború. az über is egy maffia. és a taxisok is egy maffia. és a kérdés, hogy melyik üti ki a másikat. persze van tisztességes taxis és über sofőr. de maga a rendszer olyan, hogy a kérdés: ki pofozza ki a másikat.

2016.01.24. 00:26:42

@neoteny:
magyarországon nincs. itt hiába árusítod ki a világnak. egy befektetői körrel lehet tárgyalni. mert ha van egy német iparos és német bank, német a kereskedő, akkor esetleg több pénzt fizet. mert ez a pénz még tovább gazdagítja. ha sokféle érdekeltség van, akkor ugyanez nem áll. de ez megint olyan, hogy csak a hülye nem látja.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.24. 00:30:14

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"ez a két eset lehetséges."

Közel sem: lehet hogy hedge műveleteket végeztek, és azon buktak.

"az, hogy mit fizetnek az usának egy lényegtelen kérdés."

Te meggárgyultál: egy vállalat számára mindegy hogy mennyi adót fizet?

"az über is egy maffia. és a taxisok is egy maffia."

Az Uber-t a 'szabályozó' állam tekinti maffiának. A taxisokat meg a fogyasztók tekintik egy maffiának.

"a kérdés: ki pofozza ki a másikat"

Csak nem mindegy, hogy ki a meccs pontozója: az állam vagy a fogyasztók.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.24. 00:32:02

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"magyarországon nincs. itt hiába árusítod ki a világnak. egy befektetői körrel lehet tárgyalni."

Mindenféle alapot nélkülöző állítások, bármiféle támogató érvelés nélkül.

2016.01.24. 01:14:36

@neoteny:
a google az adóért cserébe védelmet kap az usától. csak néhány főt foglalkoztó kis cégeket hoznak létre a világban. magyarországon is, miközben nyilvánvaló, hogy a szolgáltatás a végpontokon valósul meg. tehát nem központosítva, hanem decentralizáltan kellene adózni. csak ebben az esetben egyenlő feltételekkel indulnának a helyi vállalkozásokkal. és a google olyan szarfaszúakból áll, hogy ezt óriásra nőve se vállalják be. és ilyen cég az über is. ezek mind egyenlő bánásmódot akarnak, miközben gátlástalanul rombolják le a piacokat. engem nem zavar ez különösebben. mert tisztában vagyok vele, hogy a világ nagyrészt így működik.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.24. 01:43:20

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a google az adóért cserébe védelmet kap az usától."

Amely 'védelmet' minden más amerókus cég is megkapja.

"decentralizáltan kellene adózni"

Egyáltalán nem kellene adózni: azt csak az állam faszát térdre hullva szopkodó etatista-kollektivista 'értelmiségiek' követelik.

"gátlástalanul rombolják le a piacokat"

Épp' fordítva: létrehozzák ill. bővítik a piacokat. Ezért gyűlölik őket azok, akik a szűkített, 'szabályozott' piacokon vannak monopol- vagy oligopol helyzetben. És akiknek te is a szekerét tolod: próbálod elhitetni hogy ez az egyetlen lehetséges út a magyar 'polgárosodáshoz'.

gázóra ellenőr 2016.01.24. 02:54:14

@obir.jatov: Friss nick:

obir.jatov
Aktivitás
Adatlap
obir.jatov 0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2016.01.23. óta tag.

"Unokatestvér" - Ja, persze! :-))

abdul hackeem 2016.01.24. 08:06:57

@unionista᠍᠍᠍᠍: Az Über kapcsán valaki elgondolkodott, hogy mennyi adót fizet be a megtermelt értékből? A befizetett adót mire herdálják el, kiknek juttatják és miért?
A közvetlen környezetemet megszondázva az általános válasz kb.: nem érdekel.

2016.01.24. 09:57:24

@gázóra ellenőr:
ezért írtam azt, hogy viszonylag ritkán. 1956 októberében is sokkal inkább idegen elnyomók ellen folyt a küzdelem. 57 májusában nem nagyon lehetett volna ez:
videa.hu/videok/hirek-politika/kadar-beszede-57-majus-1-majalis-mszmp-MhmriVtyUzyJNmeE
vagy mondjuk ez is elég érdekes.
videa.hu/videok/hirek-politika/kadar-janos-csapatkivonas-haza-mszmp-oroszok-Bh3CNKLT4hFQK6P5
a szovjet csapatkivonást moszkava 87 őszén eldöntötte. ezt már akkor lehetett tudni. és közvetlen ez után pozsgay bábáskodásával alakult meg az mdf. ami kis túlzással iii/iii taggyűlés volt. volt iii/ii is. mert ez a kettő egymást figyelte. nem sokkal kádár nyilvános bejelentése előtt jött létra a fidesz. azzal, hogy ha esetleg mégis visszarendeződés lesz, akkor akinek nincs titkosszolgálati kapcsolata lépjen be a katonai elhárításba. mert erről ők tudnak elsőként. senki se legyen mártír. most ott tartunk, hogy orbán zavarta ki az oroszokat. ezek után kezdett szorosabban szereződni az szdsz (jelentős részben iii/i ugyebár) és az fkgp valamint a kdnp. a köztársaság kikiáltása előtt létrejött az mszp. a volt kommunisták rájöttek, hogy ők valójában kapitalisták.

egyébként a grósz károly által favorizált félállami gazdasági modell nem volt hülyeség. az, hogy a párt maradjon hatalomban igen, de grósz volt az, aki úgy gondolta, hogy félszuverenitást biztosítani kell. és a nagy iparvállalatoknak a felét kell eladni. és mivel a lakosság tőkeszegény, csak nagyon kis mértékben tud privatizálni ezért olyan vegyesvállalatokat kell létrehozni, ami részben köztulajdonban van. a hungaroring egy brit-magyar, vagy a mc-donalds hungary amerikai-magyar vegyesvállalat volt. bábolna volt a kizárólagos beszállító. csak ez nem tetszett elsősorban az amerikaiaknak és az amerikai magyaroknak. hagyjuk, hogy ők mennyiben szolgálják a magyar nép érdekeit. a gazdasági érdekeikkel ellentétes volt. és ezért nevezték ki németh miklóst. akinek a fiát mikikét taníttatták cserébe. lényegében elárulták az országot. gazdasági értelemben az ellenzéki kerekasztal is. az elképzelés az volt, hogy a magyar gazdaság nem ér egy fabatkát se, szanálni kell az egészet. idejön a nyugat. és olyanok leszünk mint ausztria. lényegében ez az értelmiségi kör gondolta azt, hogy inkább egy belső elnyomás van. mindenki más úgy érezte, hogy külső.

2016.01.24. 10:10:00

@abdul hackeem:
az über általában 20% jutalékot szed. magyarországon 25%-ot. tehát ők budapesti taxizás teljes költségének negyedét úgy nyúlnál le, hogy jogegyenlőtlenséget teremtenek. tehát ők lényegében az államban létrehoznának egy privát államot. egy szervezett magánhatalmat, ami maga diktálná a szabályokat. ez lényegen az anarchizmus. ami rendben van. de ez esetben az übernek magának kellene megvédeni a sofőrjeit. gazdasági szabályozás hiányában lényegében alvilági módszerekkel működő csoportok fizikai vagy biológiai összecsapása dönti el, hogy ki uralja a piacot. az anarchiából következik a kommunista vagy a fasiszta diktatúra.

2016.01.24. 10:18:08

@neoteny:
ez az, hogy a piac a külföldiek belépésével hosszú távon nem bővül. a szolgáltatások terén ez nyilvánvaló. legfeljebb csak ideiglenesen fognak többen taxizni. és az über belépésével a teljes személyszállítási üzletág bevételének negyede külföldre kerül. úgy, hogy egyesek betartják a szabályokat. mások nem tartják be. és filozofikusan megmagyarázzuk, hogy az übernek van igaza. sanyi haverom ha iszik, akkor akárkit szétflexelne. és megmagyarázza filozofikusan, hogy ez a "sanyiság". az "überség" ennél technikailag sem fejlettebb. sanyi a flexszel erősebb.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.24. 10:24:55

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"legfeljebb csak ideiglenesen fognak többen taxizni."

Mindenféle alapot nélkülöző állítás, bármiféle támogató érvelés nélkül.

"úgy, hogy egyesek betartják a szabályokat. mások nem tartják be."

Mert a magyar a nagy szabálykövetéséről ismert.

"sanyi a flexszel erősebb."

Sanyit már elítélték garázdaságért; Sanyi jobb ha jogkövető magatartást tanúsít, másként visszaeső lesz.

2016.01.24. 10:36:01

@neoteny:
sanyi azóta azt mondja: a kocsmában úgy kell leülni, hogy minden ember és minden asztal [társaság] jóban legyen a szomszédjával. nem kell mindenkinek mindenkivel jóba lenni csak a közvetlen szomszéddal. úgy nincs verekedés, hanem rend van. sanyi egy számára félelnyomó rendszerben (felfüggesztett börtönbüntetéssel) viselkedik racionálisan. sanyi a kocsmai próféta. lényegében ezt találta fel.

mark 12:31
You shall love your neighbor as yourself. There is no other commandment greater than these.

zipe moha 2016.01.24. 10:37:20

@unionista᠍᠍᠍᠍: ...így van unionista...gázora ellenörnek adott válaszod nagyjából a de lényeget fedi..

..és ma már a becsapott közemberek egymás közötti véleményét is leírod...

..jeges csendben tömegek gondolkodnak arról,hogy ezt újra kell kezdeni...vagy mást kell kezdeni...ami ezzel is elszámol...

ehhez képest van a nyílvánosságban az értelmiségi maszlag liberalizmusról, demokráciáról, versenyalapú kapitalizmusról, esélyegyenlőségről..,ect......amik nyilván 1 pillanatra sem voltak jelen sem s szándékokban sem a magyar valóságban...

az entrópia megszületett..vagy kreált bünbakok viszik el a balhét..egymásnak ugrasztott kisemberek ( erre vannak történelmi példák ...számtalan...bevet hatalomtechnikai módszer a bűnjelek eltüntetésére9...vagy a bűnösök ( erre mondjuk kevesebb történelmi analógia van ..de azért van..)...mert a balhét el kell vinni..

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.24. 10:43:50

@unionista᠍᠍᠍᠍:

Majd ha Sanyi lehozza a kőtáblákat a Kékestetőről, a parancsolatai szépen rájuk faragva, akkor oszthatja az észt.

2016.01.24. 10:44:25

@neoteny:
az über elég régóta működik. meg lehetne mérni, hogy a taxizás piaca mennyit növekedett. de itt két dolog keveredik. az egyik a műszaki előrelépés. az, hogy szoftveresen fejlettebb a diszpécserszolgálat. a másik, hogy az über nem tartja be a szabályokat. mindegy, hogy mi. lehet akár majdnem teljes szabadság is. felteszem a kresz-t nem akarják eltörölni. az über a minimális tisztességet tartsa be. és legyen verseny a diszpécserek között. nyilván lesz aki nem 25%, hanem 5% vagy 1% jutalékért megoldja a minimális út, maximális potenciál problémát. sőt lesz aki majd ingyenességgel próbálkozik a reklámokért cserébe. az über úgy akar versenyt, hogy az ő taxisai előnyöket élvezzenek a többi társasággal szemben. és azt mondják, hogy ez vezet el a szabadsághoz. ez erőszakhoz vezet. az über sofőrt megverik, az erőszaktevőt bebörtönzik. a gátlástalan geci tulajdonosok felmarkolják a pénzt és röhögnek a markukba. pontosan úgy, mint rogán tóni vagy habony árpi.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.24. 10:54:27

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"az über a minimális tisztességet tartsa be."

Vagyis legyen sikertelen. Mert csak azok tisztességesek, akik sikertelenek. A siker a tisztességtelenség legnyilvánvalóbb bizonyítéka.

"azt mondják, hogy ez vezet el a szabadsághoz"

Ez maga a szabadság. A taxisok összeszövetkezése az erőszakot gyakorló államhatalommal az emberek gazdasági szabadságának elnyomása.

abdul hackeem 2016.01.24. 11:27:35

@unionista᠍᠍᠍᠍: Pont lesz@rom, hogy az Über mennyit visz el. Vigyen 90%-ot. Miért nem magyar tulajnak jutott eszébe? Vagy eszébe jutott csak...
Nehogymá a külföldi cég legyen a hülye.

2016.01.24. 12:26:19

@zipe moha:
a medián településméret 17 ezer. tehát nagyjából olyan, mint mezőkövesd, vagy ha jobban tetszik, akkor kalocsa. valaki magyarázza már el, hogy egy ilyen településen az átlag magyar mégis hogyan képes versenyezni a világgal. úgy, hogy a piacokra bárki bármikor beléphet. a globalizált szabad kereskedelem a fejletlen területeken az ipart teljesen szétveri. kína a grósz féle félállami módszert követte. a beijing benz egy kínai-német vegyesvállalat. tehát nyitott a gazdaságán, de nem nyitotta ki teljesen. és azért nyitott az egész világ felé, mert globális gazdasági szereplővé akart válni. ez kínának bejött. olyannyira, hogy tavaly óta a gazdasági össztermék vásárlóerő paritáson magasabb, mint az usában.
i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/10/09/1412858241452_wps_3_Chart_comparing_China_s_G.jpg
tehát kína a világban árufölényben van. és az évtized végére vagy a következő évtized elejére nominálisan is az első helyre kerülhetnek. mindenki azon van, hogy ezt megakadályozza. elvben ezt is kihasználhatná magyarország. és mondhatná azt, hogy kis elemszámú sorzatgyártásra korlátozva megvásárolja a technológiát. ennek az ára az, hogy a magyar összterméknek monjduk a huszadát az elkövetkező húsz évben kínának leosztjuk. a technológia transzferért cserébe egy évi gdp-t átengedünk. és minden huszadik kelet turkesztánit (tipikusan azt, akinek európai az ősanyja és eurázsiai az ősapja) befogadunk. az ujgurokból egy új türk közvetítő népet csinálunk. ezt törökország is támogatná. és az indoirániak is. ilyesmivel próbálkozik orbán. a pávatánc része, hogy azt mondja a saul fiára: "wov". vau-vau. mint egy kutya. ezért ő sátán, mivel ez nem tetszik amerikának és nagyon nem jó izraelnek.

dunai német/kis-lengyel, nagy-orosz vagy dél-kelet ázsiai magyar szövetség jöhet létre. éppenséggel össze lehet kombinálni ezeket. de abban az esetben van esély a latin-amerikanizálódásra. egyszerűen nem jó az ha a közvetlen külföldi érdekeltségek túlságosan sokfelől erednek. ez etnikailag homogén társadalom esetén működik. a magyar nem ilyen. az ortodox zsidó (mindegy, hogy liberális vagy nacionalista) ilyenné akar válni. magyarországon ezek nincsenek szembeállítva. a magyar történeti hagyományokból a nemzeti liberalizmus következik majdnem egyenesen. és nem a balliberalizmus. a baloldalon klasszikus szociáldemokrata, ökoszociális és keresztényszocialista pártokra lenne igény. de az ökoszociális lényegében szövetkezeti agrárszocialista. a cigányokat bevonhatók a szövetkezeti biotermelésbe, az állami gazdaságokban az állattartásba. ezt a kibbutz jelleget sehogy se fogják preferálni belpestiek. különösen úgy, hogy évtizedek óta meg sem próbálják megérteni a vidéken élők többségét. mert ők a fejlettebbek, meghaladták, stb. a közakarat az lesz, hogy menjenek amerikába vagy menjenek vissza a sivatagba.

2016.01.24. 12:36:51

@abdul hackeem:
ne viccelj már. én is tudom, hogy az über milyen algoritmusra épül. legyenek egyenlő feltételek. és az übert tisztességes versenyben elég egyszerű legyőzni.

a probléma az, hogy van egy szarfaszú társaság, amelyik a rendszerváltás után szétlopta, szétverte az országot, a törvény erejével csődbe vitte a termelőszövetkezeteket, szanálta az ipart, lenyúlta külkereskedelmet, szabadjára engedte a belkereskedelmet, a kereskedelmi televíziózással szétverte a magyar kultúrát. ez az alapprobléma. és igen ennek a csoportnak van etnikai színezete. ez a zsidó baloldal és a zsidókeresztény jobboldal műve. csak persze nem minden sémita ennyire alávaló. vannak nemzeti kiválóságok, csak ők vannak kevesebben. ezzel szemben szerveződött egy antiszemita társaság. ahová beálltak a zsidók közül a disznók. tehát ez szimplán egy törzsi háború.

az über nem tud semmit, amit több ezer magyar nem tud. semmi extra nincs benne. annyi a különlegességük, hogy az über tulajdonosai seggfejek. és sajnos velük szemben is csak ezzel a seggfej mentalitással lehet menni. mert olyan mértékben alávalóak.

gázóra ellenőr 2016.01.24. 13:29:40

@unionista᠍᠍᠍᠍: Világos. Aki neked nem tetszik, az vagy seggfej, vagy zsidó. Nem túl komplikált a világnézeted.

tebir.jatov 2016.01.24. 15:46:51

@gázóra ellenőr: Szerencsétlen!
HaFr-nak van valami gondja a Jatov családdal és egymás után szórja ki őket mert nem azt írják mint amit ő szeretne.
Ha pedig kibaszta innen Kibir unokaöcsénket aztán meg Obir testvéremet is, hogyan reagálhatna bárki is erre?
PERSZE hogy kell egy új friss nikket regisztrálni ahhoz hogy válaszolhassunk, nem?
Imádjuk az ilyen okoskákat mint te is.
Gondolom percek múlva már én sem tudok ide írni, nem mintha ez lényeges lenne. Csak Obir testvéremnek még a hozzászólását is kitörölte, ja persze, kicsit felkapta a bátyó a vizet. Nincs még hozzászokva a magyar liberálisok toleranciahatárát illetően.

ja és persze MOST is utána nézhetsz:
Obir Jatov: Friss nick, két perce regisztrál AZÉRT hogy válaszolhasson.

Ha a család nem korrekt lenne, simán valami teljesen más néven regisztrálnánk új nikket aminek köze nincs a Jatov családhoz, de ez nem a mi módszerünk. De ez azt jelentené hogy a bloggazdával akarunk szórakozni, miközben mi csak a véleményünket mondanánk el. De hát a legegyszerűbb az ilyesmit kitiltani, akkor abban a hiszemben lehet élni, hogy nincs is olyan aki ne értene velünk egyet.
Արդյոք լավ է խաղալ God?
(Ardyok’ lav e khaghal God?)

2016.01.24. 16:13:52

@gázóra ellenőr:
azt gondolom, hogy a magyarországon a szolgáltató szektorba értelmetlen beengedni a külföldet. ezzel piacot nem nyerünk. és a működéshez szükséges technológia rendelkezésre áll, legyártható, vagy megvásárolható.

ebben az esetben sem arról van szó, hogy magyar programozók képtelenek lennének elektronikus diszpécserszolgálatot írni.

adott helyrajzi számon vagyok. utazni szeretnék.
a vevő ezt a kérést küldi a főtaxi diszpécsernek.
fotaxi.hu/helyrajzi_szam
adott földrajzi koordinátán vagyok és utaztatni szeretnék. ezt a szállító küldi.
fotaxi.hu/szelesseg,hosszusag
és ezeket a szoftver megválaszolja. majd a taxit elvezeti a legrövidebb úton a célhoz úgy, hogy hozzáfér egy nyilvános adatbázishoz. meghatározza a minimális úthosszt. az üres taxit is lehet irányítani. azért, hogy elég gyorsan ki lehessen szolgáltatni az utast. maximális potenciál. ezt a problémát megoldani középiskolai matematikai végzettséggel sem lehetetlen. felsőfokú végzettséggel meg kötelező házi feladat. ehhez nem kell über. egyszerűen el kell dönteni, hogy ilyet akarunk. még az is lehetne, hogy ezeket a szoftvergyártók ingyesmit bocsássák rendelkezésre ingyen feltéve, hogy fel van tüntetve a gyártó és esetleg egy link, hogy azt ki készítette. ez egy műszaki probléma.

ilyenkor jön egy csoport, amelyik ebből filozófiát csinál. és beszél a szabadságról és a sötét elnyomtásról, a fasizmusról. magas filozófiát akarnak csinálni ebből. de ennél sokkal erősebb az elemi biológia. magyarázzuk el, hogy abdul te lehet, hogy azért gondolkodsz így, mert a jordán mellől jössz. idegen vagy ebben az országban. és a magyarellenességedből következik az antiszemitizmus. ez egy erő és ellenerő. ami egymást gerjesztik. vigyük be a zsidó szuperászok elképzeléseit. a lábszagú munkás-parasztokról (egyébként inkább hónaljszagúak, a cigányok lábszagúak) és azt, hogy belelövik a dunába a maradék szegény kiszsidót, akiknél okosabb a világon nincs. hidd el, hogy kevés ember van, akit ez nálam sokkal jobban zavar. egymás mellé teszem a kettőt. és kíváncsi vagyok, melyik az érdekesebb. és most egyértelműen a zsidózás. de ha ez antiszemitizmus, akkor legyen hungarofóbia, legyen antihellenizmus (ne lehessen szidni a szegény kisgörögöket) és legyen russzofóbia. ne lehessen bírálni oroszországot se, mert a szórványban élő szegény kisoroszok rettegésben élnek. engem zavarna se egyik, se másik. csak döntsük el, hogy egyik vagy másik utat választjuk. de az egy vicc, hogy az amerikai bomba mindig demokráciát csinál, hiszen az amerikaiak a demokraták. volt már olyan, hogy idegen nagykövetségek akarták eldönteni a választásokat. és hagyjuk, hogy annak a rendszernek kik voltak az ideológusai. ha majd lesz egy tisztességes magyar baloldali párt, akkor meg fogják a magyarok választani. amíg nincs addig tiltakozzanak a fasiszták ellen. és az ellenoldalról úgy is megkapják a zsidózást. ha nem tőlem, akkor mástól.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.24. 16:44:06

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"ehhez nem kell über."

Mégis az Uber csinálta meg. Utólag már könnyű okosnak lenni: lettél volna okos az Uber előtt, az durranás lett volna.

De persze te nem tudtál okos lenni az Uber előtt, mert a zsidó nem adott pénzt neked a fejlesztésre. Mert te tisztességes vagy: értsd olyan csóró, hogy még egy felsőfokú házifeladat megoldásának kifejlesztését se' tudod megfinanszírozni.

abdul hackeem 2016.01.24. 17:04:14

@neoteny: +1 kösz
@unionista᠍᠍᠍᠍: miért nem a nemzeti dohányboltot/italboltot boncolgatod? Mert az elérhető, esetleg megsütheted magadat?
Kanapékarate?
Hülyítés esetleg.

abdul hackeem 2016.01.24. 17:12:43

@unionista᠍᠍᠍᠍: A politikusokat ÉN is fizetem, hogy az ÉN érdekeimet IS képviseljék.
Nehéz lehet ezt megérteni, hogy valaki aki MÁSHONNAN jött nem úgy gondolkodik, mint a magyarok többsége, t.i. hogy NEM csak a másik rovására juthatok előbbre. És ehhez SEMMI köze sincsen a vallásnak, zsidóknak.

Laptop7712 2016.01.24. 17:24:35

@neoteny:
Figyelj, az Uber semmi más, csak egy átlag megoldás, aminek a fizikai szolgáltatási háttere csapnivaló, úgy fogalmaznék, hogy a cég mögött nincs egyedi innováció. Ezt azok is látják, akik befektetnek a történetben. Ez tényszerűen így van. A technológiai „startupok” nagyon ritkán tudnak felmutatni igazi innovációt.
Szét is szedik őket, ahogy kell.
Láttam nagyon komoly innovációt, amihez nem kellett zsidó tőke, de láttam olyant is, amit komoly zsidó tőke támogatott, de nem engedtek neki 10 %-nál magasabb beleszólást. Ezért vált komplex innovatív megoldássá több iparágban.

Laptop7712 2016.01.24. 17:35:04

@abdul hackeem:
Lassan eljutunk oda, hogy a szabályrendszer nagyon meg fog változni. felfestenek egy új játékteret. Amúgy beszélgethetnénk arról, hogy mit is jelent az értékteremtés, mivel nagyon komoly nézeteltérések vannak ebben az ügyben. Az történik, hogy érdekérvényesítő tereket csoportosítnak át, és a kiszorulók nagyon nem látják azt, hogy mi a szerepük. nagyon nem osztanak lovat a fiúk. Volt ilyen nem egyszer. 1867-es kiegyezést a vörös terror, fehér terroron át horthy zárta le. Ugyanez a figyelhető meg a kádári konszolidáció alatt a másik irányban. A modszerváltás utáni időszak most zárul le, mivel sok a vesztes, és egyszerű magyarázatot akar a nép. Megkapja. Egyszerű ez, mint a faék.

abdul hackeem 2016.01.24. 17:39:43

@Laptop7712: Oké. Aki fizet ( igénybe veszi a szolgáltatást ) az mit kap a pénzéért?
Egyszerű mint a faék.

Laptop7712 2016.01.24. 18:09:26

@abdul hackeem:
Valahogy nem tette fel ezt a kérdést a módszerváltás után egyik kormány sem. Pedig mindent szépen leépült. Akkor most majd az új szabályrendszer szerint megválaszolják. Itt tartunk.

abdul hackeem 2016.01.24. 18:10:47

@unionista᠍᠍᠍᠍: index.hu/gazdasag/2016/01/24/uber_adozas/ Ha ŐK ennyit adóznak, akkor a munkavállalók miért ennyit: www.aktualitasok.hu/munkaadoi-jarulekok.html#
Én speciel ugyanennyi nettó után főállásban kb. 7-szer ennyit adót fizetek. Nyilván ez azért van, mert 7-szer ennyit is tanultam. :-D

tamas11 2016.01.24. 18:14:12

@Béndek mélyponton:
Hol, mibe "merüljön ki" a párt arcainak tevékenysége?
Ha a NET-es trollkodás kevés, akkor tán van más felület, netán megépült közösség?
Persze, az utcára küldenél fölöslegesen, hidegben bennünket, szabadítsuk ki Táncsicsot, hozzuk le embervonta szekéren a Várból, hogy megírhasd trolltenyésztő helyeken, meg elolvasd a mainstreamon, hogy "ezek" kevesen vannak, fáztak a Táncsicsszekér elé magukat fogva.
És akkkor a TEK még vállát se rándította, a mozgalmak vezetői pedig, a Fekete ápolónők, a miskolci pedagógusok stb - az állásukat máris elvesztették.
Gratulálok, szakértőkém, a tanácsaidról rádismerek rongyember..
Menjünk hideg utcákra, állást kockáztatni - ezt ajánlod nyerő stratégiának.
Ezer méterről megismerlek, kormánypárti lihegő hazaáruló.

2016.01.24. 18:30:09

@abdul hackeem:
ide figyelj, a közvélekedés az, hogy ti beköltözötök belvárosok közepébe, elfoglaljátok a hatalmi szempontokból kulcs ágazatokat. a kereskedelmi bankokat. ez a legfontosabb a pénz az istenetek. a pénzügyi fölény mellé árufölényt akartok. ehhez kellenek a hipermarketek. de ez nem elég, mert kultúrfölényt is szeretnétek. ehhez kellenek a kereskedelmi tévék. és a szabad sajtó ahhoz, hogy ellenőrizzétek a közállapotokat. és telesírjátok a világsajtót arról, hogy micsoda elnyomatásban kell élnetek. ha egy cent részesedést vesztetek, akkor rohantok a baráti amerikai követségre, hogy kitört a fasizmus. és közben szidjátok a többséget. ez így megy 70 éve. nagyjából ez a nácik alapvetése. és szerintem egy nagyon kicsit a náciknak igazuk van.

a rendszerváltás után hofi szájából is csak a szar folyt ugyanúgy, ahogyan kövéréből is. ez a probléma. hofi a rendszerváltás után egy poént nem tudott mondani. kern andris is egy szar filmet csinált. pedig a félelnyomó rendszerbe milyen jó volt. tehát itt a probléma nem az, hogy ki zsidó és ki nem zsidó, hanem az, hogy két egymástól elég távol álló népcsoport a legnagyobb szabadságban nem képes összekovácsolódni. ehhez kell egy minimális presszió. és ti ilyet nem akartok. ti teljesen szabadok akartok lenni. a magyarok a szabadság totalitását, az anarchiát nem akarják. inkább választanak egy cigányvezért, aki nyíltan lop, csal, hazudik. de így is újraválasztják. és a lakosság ezek után még tovább jobbra tolódik. na most ezzel mit csináljunk? szerintem ebben az évtizedben el kellene dönteni, hogy lehet-e ebből kiegyezés féle, vagy teljesen fölösleges. a holokauszt után úgysem fogtok megbocsátani. a magyarok trianont nem fogják elfelejteni. valamint a kommunista kegyentlenkedést és a kapitalista szemétséget. aztán lehet vitázni, hogy melyik sérelem a nagyobb. a 20. századi történelmet a mindkét csoport nemzetgyilkossági kísérletként értékeli. lehet-e ezek után békésen együtt élni? a leggazdagabb amerikán és saját magatokon kívül tudtok-e bárkivel békésen együttélni egyáltalán?

tamas11 2016.01.24. 18:54:24

@neoteny:
Hű NEO , le akartad tromfolni Unióst, repült a nehéz, kő, ki tudja, hol áll meg....

Hát az én fejemnél állt meg, mert magam is próbálkoztam az Überhez hasonló szolgáltatás hazai bevezetésével.
Elárulom, hogy nem sikerült, könnyű volt előre is okosnak lenni, nem csupán utólag .
Nem csak utólag, hanem folyamatosan, "közben" is sokat agyaaltam, mitől NEM valósul meg idehaza egy ilyen elképzelés, mi veszélyezteti .
(Hiszen ez a tudás segíthet sikerhez).
A tőkehiány ez egyik , valóban az. Viszont összefonódik több, jellegzetesen magyar másik okkal: például, a szellemi tulajdon védelme megoldatlan.
ha rengeteg pénzed van persze legyorsíthatod a potenciális konkurrenseket, akik pont úgy hezitálnak, mint az A-változatban te magad.

Ezt lehet lazábban is fogalmazni: nem tudtam eleérni, hogy azt, ami akkor eredeti gondolatnak számított (egyéni ad hoc társasfuvar-szervezés on line) - miként hozhatna garantáltan jövedelmet. azokban az években az elektronikus fizetés még túlságosan újnak számított.
Tudom, rémesen földhözragadt a viszonyunk egy-egy jelentős (?) elképzeléshez, ha az kell hogy irányítsa, nehogy hoppon maradj. Mondhatni, nem adtak rá pénzt, nem a zsidók, hanem senki, de úgy is fogalmazhatnék: nem tudtam "várni".......
A környező rendelkezések sem kedveznek, mert induláshoz pl egy egy fizetős telefonvonal-bérléshez nagyságrendeket kell produkálni, garantálni, olyan illetékekhez, kauciókhoz van kötve..
Ha pedig egy egy IT- nagyvállallathoz kerülsz, még végig se modhattad a teóriádat, rutinban az a válasz: és maga kicsoda, ezt mi holnap MI megcsináljuk, de maga kicsoda?
Szóval a jogos aggodalom is része a helyi jellegnek, olyasmi, mint egy hungarikum.Az az érték, ami (eseteleg) benne van az elképzelsben, azonnal a hatalomi oldalon álló tulajdona lesz, és aki ott birtokon belülre jut, természetesnek veszi ezt.
Az első éjszaka joga - függetlenül attól, hogy az nála egy szörnyű éjszaka lesz. lenne.
Visszatérve apropónkhoz, az Überhez, számomra nyilvánvaló, hogy az elképzelés nem adókerülésre, hanem rugalmas, gazdaságos utasfuvarozásra irányult. Szembetalálkozik azzal a "taxis" rendszerrel, amely - mint annyi területen- abből akar megélni, megtartani abban a formában ahogy eddig ( rosszabbul) csinálta . Állam is, és a hiéna is..
Az adózás (adóztatás) átirathatja a számszerűségeket, de a lényegen nem változtat.

tamas11 2016.01.24. 19:03:22

@unionista᠍᠍᠍᠍:
amit imént írtam NEO-nak, tkp neked is szánom

M illumino d immenso 2016.01.24. 21:04:59

@unionista᠍᠍᠍᠍: 'lehet-e ezek után békésen együtt élni? a leggazdagabb amerikán és saját magatokon kívül tudtok-e bárkivel békésen együttélni egyáltalán? '

Hogyne, a te cigányvajdád pontosan ezt csinálja.
Csak be kellett látnia, hogy mi lehet ennek a ma egyetlen lehetséges verziója: megtanulta ha megteheti ... és meg is teszi. És ha ötezernél többen sipákolnak, akkor tudomásul veszi, ez már komoly kritika.

**************************************
'a probléma az, hogy van egy szarfaszú társaság, amelyik a rendszerváltás után szétlopta, szétverte az országot, a törvény erejével csődbe vitte a termelőszövetkezeteket, szanálta az ipart, lenyúlta külkereskedelmet, szabadjára engedte a belkereskedelmet, a kereskedelmi televíziózással szétverte a magyar kultúrát. ez az alapprobléma. '
***************************************

M illumino d immenso 2016.01.24. 21:10:39

@unionista᠍᠍᠍᠍: 'ezért mondom azt, hogy az olyan szegény országoknak, mint magyarország a befektetői kört minimálisra kell szűkíteni. egy irányból, egy helyről egy kormányzat hatálya alá tartozó csoporttal kell tárgyalni. ami rendkívül kockázatos persze, de nincs másik módja a tömeges felemelkedésnek, a felzárkózásnak, a polgárosodásnak. '

M illumino d immenso 2016.01.24. 21:14:07

@unionista᠍᠍᠍᠍:
'egyébként a grósz károly által favorizált félállami gazdasági modell nem volt hülyeség. ... csak ez nem tetszett elsősorban az amerikaiaknak és az amerikai magyaroknak. hagyjuk, hogy ők mennyiben szolgálják a magyar nép érdekeit. a gazdasági érdekeikkel ellentétes volt. és ezért nevezték ki németh miklóst. akinek a fiát mikikét taníttatták cserébe. lényegében elárulták az országot. gazdasági értelemben az ellenzéki kerekasztal is. az elképzelés az volt, hogy a magyar gazdaság nem ér egy fabatkát se, szanálni kell az egészet. idejön a nyugat. és olyanok leszünk mint ausztria. lényegében ez az értelmiségi kör gondolta azt, hogy inkább egy belső elnyomás van. mindenki más úgy érezte, hogy külső. '

huhhh!

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.24. 21:38:33

@tamas11:

"azokban az években az elektronikus fizetés még túlságosan újnak számított"

Igen, csatlakozó (műszaki) feltételeknek is meg kell lenniük.

Nekem pl. kiválóan megfelelne egy teljesen elektromos autó: napi 7.7 km-t ingázok a munkahelyemre egy irányba, és ha a városba megyek, arrafelé is hasonló nagyságrendű távolságok vannak (egy sziget déli csücskében élek, fizikailag sem tudok túl távol menni).

Viszont nincs sem a bérelt lakásom parkolójában elektromos csatlakozó, sem a munkahelyi parkolóban.

"A környező rendelkezések sem kedveznek, mert induláshoz pl egy egy fizetős telefonvonal-bérléshez nagyságrendeket kell produkálni, garantálni, olyan illetékekhez, kauciókhoz van kötve"

Ami az előző ponthoz hasonló: a(z egyik) csatlakozó feltétel ugyan létezik, de az igénybevételének küszöbe magas. Ami épp' azon a területen ad innovációra lehetőséget: ha valaki tudott volna neked jobb/könnyebb feltételekkel elérhető telefonvonal-bérlést nyújtani, bevételre tett volna szert tőled már a vállalkozásod kezdetétől fogva.

Az "utólag könnyű okosnak lenni" kitételt partikulárisan unionista alkalmazás-elemzésére írtam. Az egész "rendszert" elindítani nyilvánvalóan több munkát igényel, mint csak az alkalmazás kifejlesztése -- és épp' ez az a munka, amit vállalkozók (entrepreneur) elvégeznek. És jóval több startup bukik be, mint "hullik termékeny talajra": mi csak azokról hallunk, amelyek sikeressé válnak, a kb. háromszor többről, amelyek dugába dőlnek, nem.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.24. 21:44:32

@Laptop7712:

"az Uber semmi más, csak egy átlag megoldás, aminek a fizikai szolgáltatási háttere csapnivaló, úgy fogalmaznék, hogy a cég mögött nincs egyedi innováció. Ezt azok is látják, akik befektetnek a történetben. Ez tényszerűen így van."

Ez a "tény" nem zavarja az Uber szolgáltatásainak felhasználóit abban, hogy preferálják a hagyományos taxiszolgáltatókhoz képest.

Az Uber-nek nem a legjobbnak kell lennie: csak jobbnak, mint a hagyományos taxitársaságok.

2016.01.24. 22:02:47

@tamas11:
az egy hogy az állam a gazdaságban milyen mértékű nyitottságot enged meg politikai kérdés. az nyugatos/amerikai modell elvben az, hogy teljes nyitottság van. és a keleties/ázsiai az, hogy teljes zártság. ezek az elvek. mert a gyakorlatban a megoldások szerve a világban keverednek. magyarországon a rendszerváltás óta folyik erről a vita. szerintem mindkét oldalnak fel kellene adni az ortodoxiát. találjunk köztes megoldást. és nem kellene félni nemzeti keretek között szabályozni. msz (magyar szabvány) kellene. vagy din (deutsches institut für normung).

a taxizásnak van egy protokollja. az utasok betárcsáznak, a sofőrök cb rádión keresztül üzengetnek. ugyanezt kell csinálni csak korszerűbb technológiával. a fejlesztők között általában abban egyetértés szokott lenni, hogy a specifikáció nyitott, az implementáció lehet zárt.

tehát kell egy köztestület (ez lehet lehet a magyar szabványügyi testület, a műegyetem és a vidéki egyetemek műszaki karai, a sztaki), amelyik meghatározza a műszaki feltételeket. és ezt egy kormányzati vagy önkormányzati rendelet mellékletében megtalálható. ezek után valamilyen üzleti modellt követve megvalósíthatja az abban leírtakat. ha valaki szeretne egy másik specifikációt, akkor kezdeményezze a nyilvánosságban. ha valaki valamilyen találmánnyal áll elő, akkor szabadalmaztassa. de az überben mi a találmány? eddig is voltak sofőrök és utasok. és eddig is voltak diszpécserek. és a rendszer is lényegében nyitott volt, mert a taxitársaság felvehetett sofőröket. és voltak magánzók. tehát itt arról van szó, hogy ez az egész sokkal flottabbul mehetne. a magyar szabványokat kellene korszerűsíteni. az utasok, a sofőrök kommunikációját valamilyen hálózati protokollra átírni. ez lehet http (web), xmpp (chat), smtp/imap (e-mail), vagy akár új alkalmazási protokollt vagy protokoll családot csinálni a közlekedésre. ez ahhoz kell, hogy a különféle szolgáltatások össze tudjanak kapcsolódni. az über ezt zárja ki. ők azt mondják, hogy erőből kiszorítanak mindenkit. hálózati szolgáltatásokban a kárpát-medencébe nem nagyon kellene külföldieket beengedni. pozsony, zágráb, budapest versenyeznek. vagy bécs. szerintem ezen a téren világversenyt hirdetni. hacsak magyarország nem akar globális játékossá válni. de arra esélye nincs.

tehát ha valakinek van egy cége nagykanizsán, akkor hiába jelenik meg a keleti parton. kinevetik. nádzsikaniszá, wtf? leszámítva a zsidókat. ők hallgathatják, hogy utolsó mocsadék állatok, szar, szemét emberek, stb. (ami általában véve egy hülyeség, mert ez egy folyamatos helyzeti előny, amit kihasználnak), a magyarok hallgathatják, hogy mennyire hülyék. ezt játsszuk 25 éve. és mivel erre egy emberöltő óta nincs megoldás tartok tőle, hogy nem is lesz. de legyen. mert nyilván az lenne a jobb.

2016.01.24. 22:05:24

@neoteny:
oké, de az überrel legálisan nem versenyezhetsz. tehát ez olyan, mintha egy társaság azt mondaná, hogy az ő autóik a járdán is közlekednek. mert úgy sokkal gyorsabb. ez az utasok érdeke. a gyalogosok járjanak taxival. sokkal korszerűbb.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.24. 22:12:10

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"az überrel legálisan nem versenyezhetsz"

Lobbizzanak a taxisok azért, hogy legálisan versenyezhessenek az Uber-el.

"ez olyan, mintha egy társaság azt mondaná, hogy az ő autóik a járdán is közlekednek"

Dehogy olyan: az Uber-sofőrök ugyanazt a tevékenységet végzik, mint a 'hivatalos' taxitársaságok sofőrjei.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.24. 22:17:10

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"tehát itt arról van szó, hogy ez az egész sokkal flottabbul mehetne."

Vagyis a szabályozás a fejlődés kerékkötője.

2016.01.24. 22:48:28

@neoteny:
az informatikában ez a hálózati semlegesség probléma. ott is nagy vita folyik arról, hogy ez legyen vagy ne legyen. tehát minden szereplő ugyanazt a protokollt használja, vagy egyeseket engedjünk előrébb.

a google (aki korábban, kisebb, innovatívabb cégként a net semlegességének híve volt, a don't be evil szlogen is innen jön) most már azt akarja, hogy mondjuk a youtube tartalom gyorsabban eljusson a felhasználókhoz, mint minden más. hiszen meg lehet tenni. ez a fogyasztók számára jobb. csak a többi szolgáltató számára rosszabb. és ebből következően a fogyasztók számára is rosszabb. a google azt mondja, hogy semmi probléma azzal ha azok tönkre mennek, mert majd ő majd mindenki helyére lép. és újabban a microsoft (aki korábban a net semlegességét nem nagyon támogatta, de most a piaci pozíciói ) mondja ezt, hogy ez így nem jó. tehát a piaci pozíciójuk szabja meg, hogy milyen politikát tartanak erkölcsösnek, vagy erkölcstelennek.

tehát a kérdés, hogy egy városban vagy egy államban a közúthálózatot egy közös protokoll szerint használjuk, vagy sem. lehet ez nagyon modern. a politikai kérdés nem az, hogy legyenek-e automatizált elektromos autók vagy űrkabinok. hanem az, hogy az egy olyan közút, amin érvényes egy kresz (közúti rendelkezések egységes szabályozása), amihez kapcsolódik a taxizásnak egy protokollja. vagy mindenki úgy közlekedik, ahogy akar.

azt tartanám jobbnak ha lenne egy kormányzati ajánlás, de a szabályozás az önkormányzatok szintjén folyna. mert ha valakinek nem tetszik egy város, akkor viszonylag egyszerűen elköltözhet egy másikba. így a szomszédok között versengés van. a vasárnapi zárva tartásra válaszul románia területéről nagyváradról dobálták a szórólapokat debrecenbe. sőt új buszjáratot indítottak. de a magyarok döntő többsége országos megoldásokat akar. lehet úgy is. lehetne teljes egyénieskedés is. csak azt nagyon kevés gondolja errefelé.

Laptop7712 2016.01.24. 22:49:49

@neoteny:
Az Uber, és a többi ilyen jellegű informatikai platformon alapuló szolgáltatásrendszer azért nem lesz sikeres, mivel semmi újat nem visz bele a játékba. A történet fizikai alapja hiányzik, és mivel hiányzik, ezért nem képvisel innovációs faktort. Egy újítás akkor ír át egy iparágat, amikor az iparág összes dimenzióját képes átírni. Ezzel van most nagyon komoly probléma a Szilícium- völgyben, kezdenek hullani az unikornisok, Nincs a szolgáltatások mögött fizikai alap, ezen nem segít pár millió dollár.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.24. 22:52:56

@Laptop7712:

"azért nem lesz sikeres"

Már az.

abdul hackeem 2016.01.24. 22:56:27

@unionista᠍᠍᠍᠍: Pont jól leírtad, hogy mitől ilyen ostoba hely ez az ország.
Azoktól, akik így gondolkodnak cselekszenek, mint Te. Ráadásul nemkicsit nácikok vagytok, én viszont az általad leírtak után már zsidó lettem.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.24. 22:58:00

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"amihez kapcsolódik a taxizásnak egy protokollja"

Mert a hatalom hozzákapcsolja.

"lehetne teljes egyénieskedés is. csak azt nagyon kevés gondolja errefelé."

Nem az számít, hogy mit mondanak az emberek: hanem az, hogy mit csinálnak. Revealed preferences. Márpedig az Uber-nek vannak fogyasztói. Ha nem lennének, senkit nem zavarna az Uber. Pontosan az a 'hivatalos' taxisok bánata, hogy sokan az Uber-re szavaznak a pénzükkel.

2016.01.24. 23:25:45

@neoteny:
a fogyasztó majd leváltja azt, aki a szabályozást hozta. vagy legalizálják az übert. tehát ebben a modellben mindenki egyenlő szavazati joggal indul. ez a demokrácia. lehet mondani, hogy ez egy hülyeség, mert így a plebs dönt. és jobb lenne ha a patríciusok uralkodnának a köznép felett szabad piaci alapon. lehet. de akkor nem kell demokratának lenni. a pénzzel az a probléma, hogy nem feltétlen valós teljesítményt mér. és ugye hatványfüggvény szerint a piacon nem összegződik hanem szorzódik.

1.01^100=2.704
0.99^100=0.366

tehát ha relatív fejlettségben kis különbség van. valaki kicsit az átlag felett van, és valaki kicsit az átlag alatt, és statisztikai értelemben nem is szignifikáns a különbség, akkor 100 termelési ciklus alatt 7-8 szoros különbség jön létre. gyorsuló világban egyre nagyobb.

ha valakinek helyzeti előnye, hátránya van (és az simán lehet plusz és mínusz 10% területi eltérés), akkor a különbség brutális.
1.1^100=13,780.612
0.9^100=0.000026561
a különbség több, mint 500,000 szeres. tehát ahol a relatív fejlettség alacsony és nincs network, ami kihúzza őket a szarból, ott folyamatosan szakadnak le. ezt úgy szokták mondani, hogy a gazdagok gazdagodnak, a szegények szegélyednek. sanyi haverom szerint a kapitalizmus olyan, mint a szexben a szopatás. a lényeg, hogy a fasz jó oldalán kell állni. sokféleképpen meg lehet ezt közelíteni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.24. 23:29:00

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a fogyasztó majd leváltja azt, aki a szabályozást hozta."

Olyanokra, akik más szabályozást hoznak. :)

"ez a demokrácia. lehet mondani, hogy ez egy hülyeség, mert így a plebs dönt. és jobb lenne ha a patríciusok uralkodnának a köznép felett szabad piaci alapon. lehet. de akkor nem kell demokratának lenni."

Valóban:

www.riosmauricio.com/wp-content/uploads/2013/04/Hoppe_Democracy_The_God_That_Failed.pdf

2016.01.24. 23:56:28

@neoteny:
ez rendben van. de a jelenlegi ellenzék egy 2,5 milliós agglomerációban 800-1000 embert tud utcára vinni. igaz, hogy elég hideg van. tehát ez lehet, hogy tavasszal 2-2,5 ezer ember. erre mondom azt, hogy ez egy vagy néhány hitközség. ebből azt lehet szervezni. nem vagyok antiszemita. azt mondom, hogy ebből hozzák létre a zsidó és zsidóbarát hitközséget. vívják ki a jogokat. ez azzal jár, hogy a főhatalmat feladják.

bokrosék ugyanúgy uralkodni akarnak a többiek felett. ők nem azt mondják, hogy engedjétek már meg, hogy szabadon szerveződjön ez a néhány ezer ember. hanem azt, hogy ők a überdemokraták. a nép hülye. ilyen nincs.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.25. 00:16:09

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a nép hülye. ilyen nincs."

"A népnek" meg van a magához való józan esze, amikor magáról van szó: ld. Uber-t használók -- de akár a 'hivatalos' taxisok is, hiszen ők is a saját érdekükben kérik a hatalmi tiltást az Uber-re.

A 'hivatalos' taxis érdeke az, hogy _ő_ vigye a pesti polgárt 380 Ft/km-ért, és _más_ ne vihesse kevesebbért. Ez nem közérdek: ez magánérdek, amely szembemegy a taxiszolgáltatást fogyasztók érdekével -- akik jóval többen vannak. Ha létezik egyáltalán olyan, hogy "közérdek", akkor az épp' nem a 'hivatalos' taxisok érdekével esik egybe, hanem a taxiszolgáltatást fogyasztókéval. Mindegy, hogy mire szavaz a paraszt: olcsón akar venni és drágán eladni, mint bármelyik zsidó is. Az, hogy megígérik neki, hogy majd olcsó(bba)n vehet (ld. pl. "rezsicsökkentés") és drágá(bba)n adhat el (ld. pl. "nem leszünk gyarmat"), nem jelenti azt, hogy ez meg is történik -- sem a Fidesz alatt, sem a Jobbik alatt. Az állami szocializmusok mindig lemaradnak a magántulajdonon alapuló szabadpiaci kapitalizmus mögött. Mint ahogy az Uber inkább kell "a népnek" mint a szabályozott, 'hivatalos' taxi.

A késő-kádár korral nem az volt a probléma hogy abszolút szegénységben éltek az emberek: nyilvánvalóan nem ez volt a helyzet. De relatív szegénységben éltek -- ezért mentek Bécsbe a Gorenjéért, ahelyett hogy megvették volna a tervezett gazdaság termékét, a Hajdú mosógépet vagy centrifugát. És közel sem csak a zsidó ment Bécsbe.

2016.01.25. 01:05:16

@neoteny:
zárjuk rövidre, mint zipe mohával. kurva anyád.

zipe moha 2016.01.25. 12:02:25

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"zárjuk rövidre, mint zipe mohával. kurva anyád. "

így zártad velem rövidre??...nem emlékszem erre...de az sajnálatos lenne...

onnantól akkor vége a párbeszédnek.. anyja mindenkinek van és a tiédet legföljebb gyakrabban juttatom eszedbe a továbbiakban..

2016.01.25. 12:19:11

@zipe moha:
ne vedd túl komolyan. ez azt jelenti, hogy vége a párbeszédnek.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.25. 12:36:40

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"vége a párbeszédnek"

De nincs vége a megalomán monológjaidnak. :)

2016.01.25. 12:37:43

@my_anyád:
nem hiszem, hogy valaha is egyetértünk majd, bármiben is.

2016.01.25. 12:38:30

@neoteny:
igen, valójában nem is volt semmilyen párbeszéd, seggarc.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.25. 12:58:14

@unionista᠍᠍᠍᠍:

Ezért csak magadra vethetsz: a te paradigmád az, hogy csak az lehet tisztességes, aki sikertelen.

2016.01.25. 17:06:58

@neoteny:
ha egy populáció az önfenntartáshoz sem termel elég árut, akkor a piacon az emberek kénytelenek becsapni egymást.

ennek oka lehet az, hogy egy szemét népfaj egy másik népcsoport totális versenyre, lényegében hadigazdálkodásra próbálja kényszeríti. ez általában az eleve fejlettebb (pl. usa) vagy a legnagyobb országoknak (pl. kína) kedvez. azzal, hogy kína megerősödött, az usa relatíve meggyengült lesz esély egy kicsit mást csinálni. az egy másik kérdést, hogy kínát mindenki (jenki és a ruszkik is) megpróbálják kicsinálni. a majdani csendes óceániai (kereskedelmi) háborúskodás hullámai remélhetően nem érik kelet-közép európát.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.25. 17:09:16

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"ha egy populáció az önfenntartáshoz sem termel elég árut"

... akkor éhen hal.

Tudod: biológia ...

2016.01.25. 17:26:11

@neoteny:
eladhatja a közvagyont, megszorító intézkedéseket hozhat, növelheti a külső eladósodottságot, szétlophatja a támogatásokat, felélheti a pénzügyi tartalékot, különadókat vethet ki a külföldre és államosíthat. a kormányok nagyjából ezekkel próbálkoztak.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.25. 17:52:53

@unionista᠍᠍᠍᠍:

Szerinted és a cikkíró szerint csak az tisztességes, aki befizeti az összes adót, Mo-n. Szerintem az adószedés intézményesített rablás: a magántulajdon elsajátítása 'törvényes' erőszak alkalmazásával vagy annak hiteles fenyegetésével.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.25. 17:59:29

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"eladhatja a közvagyont"

Ha van "közvagyon", akkor a populáció eleget termel(t) annak felhalmozásához: vagyis nem igaz, hogy az önfenntartáshoz sem termel elég árut.

"megszorító intézkedéseket hozhat"

Ez hogyan növeli a populáció termelését az önfenntartó szintre?

"növelheti a külső eladósodottságot"

Amivel a populáció jövőjét adósítja el: ha most nem képes a populáció az önfenntartáshoz sem elég árut termelni, akkor hogyan fogja kitermelni azt _és_ a hitelek összegét _és_ a kamatokat?

"szétlophatja a támogatásokat"

A "támogatások" sem végtelenek.

"felélheti a pénzügyi tartalékot"

Ld. "közvagyon" pontot.

"különadókat vethet ki a külföldre"

Azt teheti, csak akkor "a külföld" kivonul -- és a támogatásokat is abbafejezi.

"és államosíthat"

Mit államosít? Azokat a vállalkozásokat, amelyekbe tömörült populáció az önfenntartáshoz sem termel elég árut?

unionista᠍᠍᠍᠍ (törölt) 2016.01.25. 18:10:18

@neoteny:
nem vagyok erkölcscsősz. hagyjuk.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.25. 18:16:07

@unionista᠍᠍᠍᠍:

Akkor miért használod a "tisztességes" szót olyan nagy előszeretettel?

unionista᠍᠍᠍᠍ (törölt) 2016.01.25. 18:39:38

@neoteny:
tévesen használom.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.25. 18:46:27

@unionista᠍᠍᠍᠍:

A "tisztességes" szót tévesen használni tisztességtelen. :)

ahonfia 2016.01.27. 12:17:48

@neoteny:
A relativ gazdagság forrása a relatív szegénység.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.27. 12:42:39

@ahonfia:

1988-ban az osztrákok relatív gazdagságának a forrása a magyarok relatív szegénysége volt?

ahonfia 2016.01.27. 17:30:07

@neoteny:
88-ban bizony a konkrét összefüggés is tettenérhetö volt. Sok-sok bécsi kereskedö gazgagodott meg a relatív gazdagságuk okán.
De általában az erö határozza meg az összefüggést. (Persze 88 is az erö következménye volt.)
Az erö pedig fegyver és a tulajdon, kéz a kézben.
A globalista birodalom fegyverhordozója a USArmy.
Talán nem bonyolult belátni, hogy az ezer támaszpontjuk meg az anyahajóik közvetlenül nem az usák nép érdekeit szolgálják.
Évente kb. 10x annyi pénz, érték vándorol a 3. világból a relatív fejlettekhez, mint amennyi segély címen vissza. (Megcímkézve.)
Régen az ollóval demonstrálták a helyzetet.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.27. 17:54:38

@ahonfia:

"88-ban bizony a konkrét összefüggés is tettenérhetö volt. Sok-sok bécsi kereskedö gazgagodott meg a relatív gazdagságuk okán."

Azért gazdagodtak (még jobban) meg, mert olyan termékeket árultak, amiket a relatív szegények meg akartak venni -- mert jó üzletnek találták, vagyis az gazdagította őket is.

"De általában az erö határozza meg az összefüggést."

Valóban: a magyar állam relatívan erős volt, az osztrák meg relatívan gyenge. Ezért volt a magyar polgár relatívan szegény, az osztrák polgár meg relatívan gazdag.

"Évente kb. 10x annyi pénz, érték vándorol a 3. világból a relatív fejlettekhez"

Amiért árukat/termékeket/szolgáltatásokat kapnak. Ez azért nem kellene kihagyni.

ahonfia 2016.01.28. 20:05:10

@neoteny:
Ne viccelj. Mindkét állam gyenge. De az USArmy meg az évszazadok alatt összeharácsolt vagyon nem velünk van.
A 10-szeres áramlás pedig nem az áruforgalomra vonatkozik. Hanem leginkább a multik hasznára. Amit az USArmy árnyékában rabolnak.
Aztán 1/10-ét visszadják segélyként, amiböl szabad a helyi diktátoroknak fegyvert venniük.
Nem olyan nagy baj, ha nem érted a világ alapvetö müködését, csak titkoljad inkább.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.28. 20:20:20

@ahonfia:

"Mindkét állam gyenge."

1988-ban az osztrák állam gyengébb volt, mint a magyar állam.

"A 10-szeres áramlás pedig nem az áruforgalomra vonatkozik. Hanem leginkább a multik hasznára."

Amely haszonra azért tesznek szert, mert az árukat megveszik az azokat fogyasztók. Mert úgy gondolják, hogy az áruk többet érnek számukra, mint az, amit fizetnek érte.

"segélyként, amiböl szabad a helyi diktátoroknak fegyvert venniük"

Igazad van: a segélyek a legritkább esetben szolgálják a helyi népesség javát. Akkor miért adják őket?

"Nem olyan nagy baj, ha nem érted a világ alapvetö müködését"

Mindenesetre nem mondok olyasmiket, hogy "nem az egyén túlélése a fontos, hanem a faj fennmaradása".

nevetőharmadik 2016.01.28. 21:05:56

@ahonfia: Mindig nagyon szórakoztató, amikor egy balos világmegértő éppen nagyon érti a világot, de keveri a rablás és a vásárlás fogalmát.

Az persze igaz, hogy "nyugaton" (az idézőjel annak szól, hogy ebben az értelemben pl. Japán és Dél-Korea is nyugat) a vagyon gyarapszik, míg a harmadik világban nem (nem annyira). De ahogy neoteny is folytonosan felhívja rá a figyelmet (tök hiába), amikor vásárlás történik, akkor pontosan ugyanakkora érték áramlik a harmadik világból a nyugati világba, mint a nyugati világból a harmadik világba. Az egyik fél a munkájának gyümölcsét szabad akaratából elcseréli a másik fél munkájának a gyümölcsére, amit az szintén szabad akaratából ajánlott fel. Nem történik semmiféle rablás, nem történik harácsolás, tulajdonképpen nem történik semmi.

És valahogy mégis az van, ami van. Két lehetőség közül választasz: 1) hazudok, 2) valamit nem veszel figyelembe.

ahonfia 2016.01.28. 21:48:21

@nevetőharmadik:
- szó sincs itt vásárlásról
- a szabad akaratról beszélni nevetséges, látva az USArmy-t szerte a világban
amit nem veszel figyelembe.
Gondolod - csak apró példa - a görögök szabad akaratukból vettek a válság közepén francia hadihajót?
Az iraki embargó - 500e gyermek halálával - hogyan illik a szabad akaratos világképedbe?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.28. 21:55:07

@nevetőharmadik:

"tulajdonképpen nem történik semmi"

Ahogy már említettem volt, az érték szubjektív: egy csere alkalmával mindkét fél a cserét megelőző állapotánál szubjektíven jobb állapotba kerül. Ha Annának van két almája és Bélának két körtéje, és mindketten szubjektíven azt preferálják, hogy egy almájuk és egy körtéjük legyen, akkor az egy alma egy körtére cserélése mindkettőjüket 'boldogabbá' teszi: mindketten 'haszonra' tesznek szert. Nincs értékegyenlőség: Annának többet ér a körte mint az egyik almája _és_ Bélának többet ér az alma mint az egyik körtéje.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.28. 22:01:49

@ahonfia:

"a görögök szabad akaratukból vettek a válság közepén francia hadihajót?"

Vettek? Akkor mégis csak vásárlásról van szó?

Ha nem a szabad akaratukból vettek, akkor miért?

"Az iraki embargó - 500e gyermek halálával"

Ha kereskedsz egy országgal, akkor az a baj: hasznot húzol belőlük, kizsákmányolod őket.

Ha nem kereskedsz egy országgal, akkor az a baj: 500 ezer gyerek hal bele.

Akkor mi a célszerű magatartás: a kereskedés egy országgal, vagy a nem kereskedés egy országgal?

nevetőharmadik 2016.01.28. 22:27:07

@neoteny: És ha úgy írom le, hogy Annának pont ugyanannyit ér Béla körtéje, mint amennyit Bélának ér Anna almája, tehát az értékegyenlőség így áll elő: "alma + haszon = körte + haszon"? De akárhogy és akármiért is, ebben a tranzakcióban az alma-körte árfolyama mégiscsak 1:1. Illetve ha nincs értékegyenlőség, akkor ki ad többet?

nevetőharmadik 2016.01.28. 22:43:36

@ahonfia: Ha nem vásárlásról van szó, akkor miről? Nevezd meg!

És a franciák talán odahajóztak Görögországba, és azt mondták, hogy ha nem veszitek meg ezt a hajót, rommá lőjük Pireuszt, vagy mi? Egyébként nem találtam nyomát francia hadihajó vásárlásának a válság közepén.

A szabad akaratba meg úgy fér bele az iraki embargó dolog, hogy a szabad akarat az nem a csodalámpa dzsinnel, hogy bármit lehet kívánni, az úgy lesz. A szabad akarat az adott helyzetben elérhető választási lehetőségek közötti döntés szabadságát jelenti - amely választásoknak következményei lesznek. Hogy mi közül lehet választani, azt a korábbi, szabad akarattal meghozott döntések befolyásolják. Lehetett volna más döntéseket hozni, amiknek a következménye nem embargó.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.28. 22:45:20

@nevetőharmadik:

"ebben a tranzakcióban az alma-körte árfolyama mégiscsak 1:1"

Igen, de ez nem jelenti azt, hogy valamiféle abszolút értékskálán, ami egyaránt Annáé is és Béláé is, az alma és a körte pontosan ugyanazt a helyet foglalják el. Mert ha így lenne, akkor valóban nem történne semmi: nem lenne motiváció cserére, hiszen az olyan lenne, mint ha Anna és Béla elcserélne egy-egy százforintost. Persze megtehetik, de miért tennék?

A csere azért történik meg, mert Anna szubjektív (!) preferencia-listáján az az állapot, hogy egy almája és egy körtéje van, magasabban helyezkedik el, mint az az állapot, hogy két almája van. Hasonlóan, Béla szubjektív (!) preferencia-listáján az az állapot, hogy egy almája és egy körtéje van, magasabban helyezkedik el, mint az az állapot, hogy két körtéje van.

"akkor ki ad többet?"

Mindketten többet kapnak mint amennyit adnak -- a szubjektív rangsorolásuk szerint.

Ha a téma részletes tárgyalása érdekel, itt

mises.org/library/man-economy-and-state-power-and-market

a PDF változat 84. oldalán kezdődik.

nevetőharmadik 2016.01.28. 23:18:26

@neoteny: Értem már, mit mondasz, én csak az "árfolyamra" koncentráltam. Kár, hogy így már nem fogalmazhatom meg annyira egyszerűen - viszont így még távolabb kerül a tranzakció besorolása a harácsolástól :P

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.28. 23:42:55

@nevetőharmadik:

"én csak az "árfolyamra" koncentráltam"

Amikor a Hudson's Bay Company emberei még szőrmékért jártak Észak-Kanadába, egy bennszülött (indián) teljesen meg volt rökönyödve hogy az angolok hajlandóak 10 kést adni egy hódprémért. Azt minden valószínűség szerint nem tudta hogy ugyanaz a hódprém Londonban kb. 35 kés áráért került eladásra ... vagyis egészséges hasznot termelt a HBC (kereskedői) számára.

A lényeg az, hogy az indián sokkal boldogabb volt a 10 késsel, mint a hódprémmel; a HBC kereskedője meg sokkal boldogabb volt a hódprémmel, mint a 10 késsel.

Persze sokan azt mondják, hogy a HBC kizsákmányolta az indiánt: adhatott volna neki 25 vagy 30 kést is a hódprémért. Csakhogy a csere ott történt, ahol az indián élt: a késeket a HBC-nek kellett elvinnie az óceánon és a kontinensen át az indiánhoz, a hódprémet meg elvinnie Londonba. Ha az indián vitte volna el a hódprémet Londonba, kapott volna érte 35 kést; de azokkal vissza is kellett volna mennie Északnyugat-Kanadába. Vagyis a HBC-nek költségei voltak a hódprémre. Valószínűleg nem 25 késnyi költsége, de nem is 0 késnyi költsége.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.28. 23:51:16

@neoteny:

"Vagyis a HBC-nek költségei voltak a hódprémre."

Plusz költségei, azon a 10 késen túl amit fizetett az indiánnak.

ahonfia 2016.01.29. 17:58:04

@nevetőharmadik:
Zsarolásról.
Ti láthatóan azt is kereskedelemnek gondoljátok, amikor, az egyik oldalon kibiztosított gépfegyverrel állkna a lélekkufárok.
Nyílván már a rabszolgavásárok is belefértek az elképzeléseitekbe.
Amúgy a szabad akartban filozófiailag is csak hinni lehet, eldönthetetlen, hogy létezik-e.
Az USArmy-val szemben pedig gyakorlatilag is nevetséges ilyenekröl tárgyalni.
Még mindig a szabad verseny utópiájában éltek, pedig az talán sose létezett, de már az is régen volt.
Gondolom, a TTIP-et is támogatjátok, hiszen az is kereskedelemröl szól. Mármint a mese szerint.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.29. 19:19:46

@ahonfia:

"Zsarolásról."

Azt még nem mutattad meg, hogy hol és hogyan történt zsarolás.

"Ti láthatóan azt is kereskedelemnek gondoljátok, amikor, az egyik oldalon kibiztosított gépfegyverrel állkna a lélekkufárok."

Te láthatóan úgy gondolod, hogy csak imperialista kereskedelem létezik.

"Nyílván már a rabszolgavásárok is belefértek az elképzeléseitekbe."

Nyilván nem: senki sem adhatja el magát rabszolgaságba, hiszen ahhoz épp' azt a fakultását kellene gyakorolnia, ami megszűnése következne a tranzakcióból.

"a szabad akartban filozófiailag is csak hinni lehet, eldönthetetlen, hogy létezik-e"

Ezt az állítást szabad akaratodból tetted?

"Gondolom, a TTIP-et is támogatjátok, hiszen az is kereskedelemröl szól."

A TTIP nem a szabadkereskedelemről szól, hanem a kereskedelem a szerződő felek általi egységes szabályozásáról. Ha a szabadkereskedelemről szólna, akkor csak a kormányzatokat korlátozó kitételek lennének benne -- amit a kormányzatok nyilvánvalóan nem akarnak.

A TTIP-t támogatni olyan, mint amikor a rabszolgák támogatják a rabszolgatartójuk azon törekvését, hogy kikölcsönözhesse őket egy másik ültetvényre is. A TTIP-t ellenezni olyan, mint amikor a rabszolgák azt támogatják, hogy csak a rabszolgatartójuk saját ültetvényén legyenek dolgoztatva.

nevetőharmadik 2016.01.29. 19:42:25

@ahonfia: Zsarolás - fejtsd már ki! Mert egyelőre csak dobálózol a szavakkal.

A rabszolgakereskedelem nem fér bele. Miért kéne beleférjen, honnan szeded ezt a bődületes marhaságot?

Hogy hiszel-e a szabad akaratban vagy sem, az engem nem érdekel. Annyira mindenesetre létezik, hogy a benne való hit lehetővé teszi, hogy tudatosan formáljam a sorsom. És azok a társadalmak, ahol elterjedtebb a szabad akarat létezésébe (és a személyes sorsért való felelősségbe) vetett hit, gazdagabbak és élhetőbbek, mint a fatalista, passzív társaik.

A tökéletes szabad verseny utópia, olyan utópia azonban, amelyhez való közeledés erőforrásbővülést eredményez, míg a távolodás (piackorlátozások) erőforrások elpazarlását és csökkenését hozzák. Szemben bármely más utópiával, amelyhez eddig közelíteni próbáltak a történelemben.

Ha a TTIP pusztán a kereskedelemről szólna, támogatnám. De már ebből a mondatodból is (egy kommenten belül másodszor) kibukik az a differenciálatlan szemlélet, ami feltételezi, hogy csak mert belekerült a "kereskedelem" szó, kritika nélkül rajongunk érte.

ahonfia 2016.01.30. 21:49:46

@nevetőharmadik:
A zsarolásnak sokféle eljárása zajlik
- nem kaphatsz hitelt
- leminösítünk
- nem vesszük meg a termékeidet
- embargót hirdetünk
- felakasztunk, ha nem engedelmeskedel
- kinevezünk antiszemitának
- pénzt adunk az ellenfeleiteknek
- rátok szabadítjuk a népvándorlást
- autóbaleset ér
- nem nyílik ki az ejtöernyöd
- feljelentünk korrupció vádjával
+ az egész maffiatárház.
Elég nagy naivitás kell ezek meg nem látásához.

A szabad akaratba vetett hit csak azt a hitet gerjeszti, hogy magad formálod a sorsod.

A történelembn már mindent kipróbáltak, vagy vannak dolgok, amiket tiltanak, megakadályoznak?

Azt nem tudom, hogy szabad akaratomból írok-e.

Látom, néhányan nagy sötétséget gerjesztetek errefelé.

nevetőharmadik 2016.01.31. 22:44:09

@ahonfia: Komolyan, majd kiköptem a vacsorámat, amikor láttam, hogy ezzel kezded a felsorolást: "nem kaphatsz hitelt". Még jó, hogy kihagytad a másik nagy zsarolást: "vissza kell fizetned a hitelt"! Ti balosok ezzel szoktatok még haragban lenni :D

De jó, áruld már el:

- Mikor és hogyan gyarapodott azáltal a nyugat, hogy valaki nem kaphatott hitelt?
- Mikor és hogyan gyarapodott a nyugat azzal, hogy leminősített valakit?
- Mikor és hogyan gyarapodott a nyugat azzal, hogy nem vette meg valakinek a termékeit?
- Mikor és hogyan gyarapodott a nyugat azzal, hogy embargót hirdetett valaki ellen?
- Mikor és hogyan gyarapodott a nyugat azzal, hogy valakit felakasztott/felakasztással fenyegetett?
- Mikor és hogyan gyarapodott a nyugat azzal, hogy valakit antiszemitának "nevezett ki"?
- Mikor és hogyan gyarapodott a nyugat azzal, hogy pénzt adott ellenfelei ellenfeleinek?
- Mikor és hogyan gyarapodott a nyugat azzal, hogy valakikre rászabadította a népvándorlást?
- Mikor és hogyan gyarapodott a nyugat azzal, hogy valakit autóbaleset ért?
- Mikor és hogyan gyarapodott a nyugat azzal, hogy valakinek nem nyílt ki az ejtőernyője?
- Mikor és hogyan gyarapodott a nyugat azzal, hogy valakit feljelentett korrupció vádjával?

Megválaszolnád ezeket a kérdéseket? És ne beszélj mellé: ilyesmi "zsarolások" előfordulhatnak a nemzetközi hatalmi játszmákban (bár némelyik ötleted arra enged következtetni, hogy túl sok kémfilmet nézel), de hol vannak emögött azok az állítólagos rablott javak, amiktől szerinted gazdagszik a nyugat?

Értem én, hogy te látod az erőszakot. Nem is ezzel van a baj, hanem azzal, hogy mást nem látsz és a gyarapodásnak te sem ismered más útját: így csak erőszakot alkalmazva tudnál jobban élni.

Alighanem azért látsz te sötétséget, amikor ránk nézel, mert szorosan becsukod a szemed, nehogy valami kis plusz információ beszivárogjon a fejedbe: mert akkor nem tetszeleghetnél az igazság bajnokaként a kényelmes és egyszerű erőszakos világodban.

ahonfia 2016.02.03. 21:24:33

@nevetőharmadik:
Tetszeleg a fene.
Ha így kiállítod a bizonyítványt tudatlanságodról, hogy a felsoroltak egyikére sem látsz példát, akkor kár veled szó csépelni.
De csak az utolsó pontról: a cseh kormányt így buktatták meg, hogy az övék legyen ott az atomüzlet.
Az elözö kettönél Haiderröl meg Möllemanról nyílván nem is hallottál.
Kéne egy kicsit tájékozódnod a világban, úgy tünik, rád férne.

nevetőharmadik 2016.02.06. 19:13:50

@ahonfia: Tudásról éppen te sem teszel tanúbizonyságot. És szövegértésről sem:

Minden egyes "példádnál" arra kérdeztem rá, hogy abból hogyan gyarapodott anyagilag a nyugat (a harmadik világ rovására)?

Nem azt kérdeztem, hogy ilyes machinációk előfordultak-e, mert igen, előfordultak. De nem ezt kérdeztem. Mert ha nem látható a nyugatnak (USÁ-nak) kedvező gazdasági érintettség, akkor a példáid nem támasztják alá az állításodat.

A listádból sikerült három esetet konkretizálnod, nézzük ezeket:

1. A korrupcióvádba belebukott cseh kormány - itt felmerül a temelíni beruházással való összefüggés, tényleg nagy üzlet, CSAKHOGY a kormány bukásával éppen hogy az oroszok nyertek, annyira, hogy rögvest elkezdtek velük beruházási szerződéseket aláírni.

Oroszország neked a nyugat? Ezt csinálta a USArmy? Ne nevettess, lyukra futottál és kész!

2. Jörg Haider: ha mégsem baleset volt - és nyugodtan maradhat az, mert minden adott volt hozzá -, akkor is bőven vannak esetleges merényletben érdekelt felek: az osztrák kormánypártoktól, saját egykori pártjától kezdve Izraelen, az EU-n át magánéleti háttérig, az összeesküvéselméletek közül gazdasági vonatkozása pedig csak egynek van: a Bärental-örökösödési vitának. A USArmy még közvetve sem jelenik meg, ráadásul az egész a nyugaton belül történt. Hogy lehetne hát összefüggésbe hozni azzal, hogy a nyugat kihasználná a harmadik világot?

3. Möllemann: amennyiben ez sem baleset volt, itt is legfeljebb Izrael jön be a képbe, mint a halálában esetleg érdekelt különleges fél (hiszen durván arab-barát- és antiszemita szólamokat tologatott), de az FDP-ből hamarosan ki is rúgták, egyedül képviselőhelye maradt meg, eljárások voltak ellene, halála pillanatára már végképp ártalmatlan volt, és előtte sem zavart sok vizet, legfeljebb a médiában. Hogy a halálából hogyan profitált anyagilag a nyugat a harmadik világ rovására, megint csak rejtély.

Összefoglalva: egyáltalán nem sikerült arra való bizonyítékot hoznod, hogy a nyugat gyarapodása a katonai erőfölényének és zsaroló politikájának lenne köszönhető.

Úgyhogy tényleg teljesen kár szót csépelned velem, ha eddig nem tudtál értelmes dolgot mondani, valószínűleg ezután sem fogsz már.

De hidd csak, hogy te tudsz mindent, még úgy is, hogy 20 perc alatt be lehet látni, hogy rosszul tudod :)
süti beállítások módosítása