1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.11.20. 21:43 HaFr

A menekültek és a terror hozza létre az Európai Egyesült Államokat

Nem akarok túl sokat hozzátenni a címhez, előttünk zajlanak az események. A régi Európa összezár, és Putyinnak, Orbánnak sikerülhet leválasztani az új mag-Európáról Kelet-Közép Európát, amely megmarad a Nyugat olcsó munkaerőbázisának és féldiktatúrák keltetőhelyének. Az új Európai Unió multikulturális lesz, egyre inkább az Egyesült Államokra fog hasonlítani a politikai rendszerében is, esélye van a friss olcsó munkaerővel már öt-tíz éven belül gyors növekedési pályára állni, és szerintem ebből az Európából Nagy-Britannia sem fog kilépni. Egy ilyen Európa kiszolgálásának funkcióját alkalmasan be fog ja tölteni pl. az elszegényedő Magyarország, amelynek népe megint rosszul választ(ott): a nacionalizmust a patrióta liberalizmus, a féldiktatúrát a jogállam helyett. Ám valójában volt-e más választásunk? Nem hiszem. Egy társadalom úgy választ, ahogy a legjobb képességei engedik. Legalább 25 éve bűne ez. 

(P.S. Kicsit balos, over the edge Nyugat-kritikus, de nem rossz. How Islamic Extremism was Born)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr818095542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohoohooo 2015.11.20. 22:08:45

"Kizárnák Magyarországot az új Schengenből? Szijjártó válaszolt
2015. 11. 20. 09:45|Közélet » Politika
Visszatetsző Szijjártó Péter szerint, hogy a schengeni szabályokat be nem tartó országok hoznának létre egy belterjes kört."
A családi összefogás kakaduja:"Magyarországot is kidobnák a mini-Schengenből".
Visszatetsző Petya szerint, hogy a schengeni szabályokat be nem tartó országok hoznának létre egy belterjes kört.
Ez valóban gáz,talán nem kellett volna odaszarni, arra az asztalra ahonnan eszünk. Több, mint 5 évet türelmesen várt az EU, hogy észre térjetek, panaszra nincs okotok, eddig is szépen megdézsmáltátok az EU-s állampolgárok adóit!
Ez már egy jó ideje érik Orbanisztánnak,az,hogy a menekültek ügyében Orbán elcseszte,csak sietteti.
"Európában :"aminek része az európai külső határvédelem, a közös regisztrációs és elosztási rendszer, amit az unió kötelessége finanszírozni, emellett meg kell állapodni a nemzetközi védelemben nem részesülők kitoloncolásáról. Uniós hírszerzési ügynökségre azért van szükség, mert a párizsi merényletek kapcsán kiderült, a tagállamoknak voltak információi, ám azokat nem osztották meg egymással."
Valóban valami ilyesmi a civilizált megoldás, és nem Orbán nemzetállami mélykeresztény paranoiája.
Mivel az EU-ból "kirúgni" egyik tagállamot sem lehet, de a szavazati jog- és a kohéziós - felzárkóztatási - uniós támogatás megvonható, ezzel kikényszeríthetik, hogy Magyarország önként lépjen ki az EU-ból.
Szerintem a belső zóna bővülni fog, ez üzenet a lengyeleknek, cseheknek és a szlovákoknak. Nem kétséges, hogy az EU-t, vagy Orbánt fogják választani.
Abban a bizonyos "második zónában" marad Magyarország, Horvátország, Románi és Bulgária.
Hulljon a férgese.Vagyis esélyünk sem lesz soha a büdös életben a felzárkózásra.
Egyszóval, a kétsebességes Európa.
Az egész arra megy ki, hogy kihullasszák a férgeset, a koloncokat például minket is.
Én mindig így láttam az EU jövőjét. Ez benne volt (van) a pakliban, hogy előbb utóbb meglépik.
S ez Európa, az EU érdeke, nem hülyék, hogy egy bomlasztó, antinyugati ideológiát mantrázó orbáni nemzetállami(később jobbikos) Magyarországot melengessenek a keblükön.
Ha nem "háborúzott" meg "szabadságharcolt" volna nemzetmegvezető (amúgy teljesen feleslegesen, eredmény és valódi cél nélkül), akkor nem kerültünk volna a politikai margó, ahonnan már leszärják mit ugatunk.
Mindennek ára van, és úgy tűnik ezt most kezdjük megfizetni. Igen komoly diplomáciai munkával lehetne innen visszajönni, de ezt egy csapat félkegyelmű futsalostól nem lehet elvárni.
Heheehehe akkor miért is óbegat a kis piperkőc? Független akart lenni, hát majd az! Saját (immár nyugatról is lezárt!) határokkal, melyeken a támogatás is lassabban jön majd át a jövőben,megérdemlitek,még a föld szinéről is el kell takarítani a tolvaj bandátokat.

A liberális véleményterror emlékére 2015.11.20. 22:31:07

"...és Putyinnak, Orbánnak sikerülhet leválasztani az új mag-Európáról Kelet-Közép Európát, amely megmarad a Nyugat olcsó munkaerőbázisának és féldiktatúrák keltetőhelyének."

Orbán választja le?? :DDD az ott élő népek meg csak úgy tűrik, mi? Nem semmi, a végén még kiderül, hogy patái is vannak.

"Az új Európai Unió multikulturális lesz, egyre inkább az Egyesült Államokra fog hasonlítani a politikai rendszerében is, ha az EU szervezetét is megreformálja, esélye van a friss munkaerővel már tíz éven belül gyors növekedési pályára állni,"

Jah, persze, a sok agysebész és atomtudós. Béndek, nem vagy lemaradva néhány brossúrával a Gyuri kiadványaiból?

integrans 2015.11.20. 22:43:19

Hozzuk létre az Európai Polgárok alkotmányos jogállamát.

Kik, ha nem mi, mikor ha nem most? Pláne, hogy 25 éve egy hamis joglátszaton alapuló, jogon kívüli rendszert fogadtunk el óvatlanul érvényesnek.
Nem rendszerváltás volt, hanem csak a látszata.

Hatalmasat tévedtünk. Miközben, mialatt a látszatrendszer meg belépett a nagy látszatrendszerbe. Mindezt csak 3.000.000 millió honfitárs erősítette meg a valóságos "igenlésével" de a látszatnépszavazáson érvénytelenül.

“Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket.” Albert Einstein

Minden kétséget kizárólag logikailag is az a relevancia, hogy korunkban a további bajok megelőzésének kulcstényezője, nem más, mint a mielőbbi új Európai Közmegegyezés! Európai alkotmányos konszenzus. Amely nélkül láthatólag nem tudunk megfelelő hatékonysággal együttműködni.
Egyéni és közösségi érdekükben áll azon tény összefüggés megértése azonosan és kétségtelenül, hogy annak semmi de semmi értelme sem lehet, hogy úgy éljünk az öreg kontinensen látszat jogállamiságban, - még a 21. században is, - hogy miközben liberális demokráciát mondunk, eközben a politikai küzdőtér sok esetben nincs is jogszerűen a jog uralma alá rendelve.

Óriási hibát vétettünk és hatalmas versenyhátrányt okoztunk maguknak itt Középkelet Európában azzal, hogy a 89-90-s időszakban – nem tudni kik, hogyan, miért, de elvettették (vagy csak elsikkadt) az akkor napirenden lévő társadalmi szerződés kötés okvetlensége.

Pedig meglehetősen nyilvánvaló, hogy az alkotmányos joggyakorlás keretfeltételeiben és garanciáiban mindenképpen megállapodnunk szükséges ahhoz, hogy a demokratikus jogállam jogalapja érdemileg fönnálljon. Merthogy éppenséggel az alkotmányos társadalmi megállapodásban köthetjük ki azokat a társadalom/gazdaságpolitikai protokoll pontokat, kógens szabályokat, kölcsönösségi viszonylatokat, elmozdíthatatlan fékek és egyensúlyok rendszerét, amelyek érdemi fennállásai: a társadalmi biztonságot és a gazdasági hatékonyságot biztosítóan is, garanciálisan tényszerűen/jogszerűen – megalapozzák; az ekként már fenntartás nélküli, és még államszervezési önkontroll automatizmusokkal is ellátott, valóban modern demokratikus európai jogállamiságot. (Digitális alkotmányossági jogrendi felügyelet, - azaz a digitális alkotmánybíróság rendszerkiépítéséhez is minden szükséges tudás és eszközpark rendelkezésre áll.)

Szinte magától értetődően belátható az, hogy az európai alkotmányosság jog uralmának kiépítésével, tehát az európai alkotmányosság megteremtésével leszünk képesek az európai bizalmat helyreállítani.

Következésképpen az nem járható út, hogyha a tagállamok elkülönülnek magállamokra meg perifériákra. Nem lehet nem belátni, hogy ez a téves alapvetésű különállás megosztottság éppen hogy latensen szétforgácsolja az eddig elért Európai eredményeket. Ráadásul - micsoda borzalmas hiba, hogy mindezen visszásság eddigi ismételgetései nagyon sok esetben olyan hibás - már sok éve idejétmúlt nemzetközi egyezményekhez való igazodások és téves betartatásiak következtében is áll elő. Minden túlzás nélkül rémesen kontraproduktív módon. És annak dacára, hogy elkerülhetőek lennének ezek az egyre nagyobb mértékű hullámverések az Európai Unió tagállamai között.

Gondoljunk csak bele, hogy amennyiben mielőbb megalkotjuk az európai alkotmányos társadalmi megállapodást, akkor és például mennyivel könnyebben lehetne kezelni a migrációs kihívást is.

Mint európai polgároknak, mint szuverén embereknek, mint felelős állampolgároknak az eredeti jogban maradás jogán, az önrendelkezésünk elvehetetlensége okán-jogán, az elvárható felelősségünk következtében jogunkban áll az európai értékrendet megőrzi és hatékonyan fejleszteni. Nem kétséges az sem, hogy meghatározhatjuk azt, hogy Európában mi az alkotmányos „házirend”

Amint létrehozzuk az Európai Konszenzust, akkor teljes joggal kérhetjük és elvárhatjuk a más kultúrákból érkező menekült embertársainktól, hogy ismerjék meg az együttélési szabályainkat. Tegyék magukévá ők is, és ismerjék el aláírásukkal az Európai alkotmányos társadalmi szerződést.

Megérthető és megértethető, hogy mi itt Európában, hogyan modernizálunk és hogyan biztosítjuk előrelátó módon a jog és társadalombiztonságot. Az Európai Társadalmi Szerződéssel.

Tehát arról van szó, mielőbb deklarálni szükséges azt, hogy a lehető leghamarabb alkossuk meg az új Európai polgári konszenzust. - Ekként jó példát is mutathatunk az egész világnak!

Mindannyiunk közös érdeke, amennyiben egy valóban fejlődő Európai Unióban szeretnék élni, biztonságban, jólétben, akkor minden természetes és jogi személynek is a jól felfogott érdekében áll az, hogy letisztázott, a jog uralmán alapuló megállapodásokon alapuló társadalmi viszonyok álljanak fenn.

2015.11.20. 23:24:42

lehet, hogy nyugati föderáció lesz és keleti konförderáció. ugye nemcsak a krím és a donbass, hanem ukrajna feladását jelentené. ennek a forgatókönyvnek beláthatatlan következményei lehetnek. a dunai németeket a volgai oroszok képesek helyettesítenék. kecskeméten автоваз autógyár lenne. grác alatt szentgotthárdi opel gyár orosz-ukrán hadiüzem lenne. ebben az esetben a svájc szétesne. németországhoz, franciaországhoz és olaszországhoz csatlakoznának. az európai egyesült államok képtelen lenne megvédeni magát. az orosz-ukrán maffia bécset kifosztaná és bázelt aláaknázná. félreértés ne essék. nem azt állítom, hogy ez milyen jó lenne. hanem ennek ez az egyenes következménye.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.11.20. 23:34:21

Jó Konzervatív Forradalmárunk, kedves Bénedek Péter HaFr!

Szóval akkor ennyi volt az ön konzervatív forradalma a Polgári Konzervatív És Majd Megint Legfejletteb Liberális Demokráciáért?

Nincs egy hónapja, hogy az orbáni diktatúra szükségszerű és elkerülhetetlen bukását föstötte fel az érdeklődői előtt: '

2015.10.24. 04:36 HaFr
Miért bukik el szükségszerűen az orbánizmus?

Ha elbukik - márpedig el ön szerint - akkor előttünk a pálya Brüsszeli fővárosunk felé!
Mi a probléma?

Vagy csak eddig tartott a Közös Európai Otthonunk mézesmázos madzagja?

Nem mintha erőssége lenne a szigorú következetesség ( a hagyományos orbánútálaton kívül), nemrég mintha a bevándorlás mostani formái ellen posztolt volna.

Most pedig:
' ha az EU szervezetét is megreformálja, esélye van a friss munkaerővel már tíz éven belül gyors növekedési pályára állni, '

Szóval mégis a most erőszakkal bevándorló kisszírek millióival birizgálná felfelé a növekedési surranópályát ...

Szeretett migránsairól - akik ugye a jobb megoldás híján a Kerítés túloldalán várják a linket a patchoz - ahonnét le lehet majd letölteni őket a frissüléshez, hogy újra száguldhasson a Növekedési Pályán Szeretett Közös Hazánk Európa - emígyen elmélkedett:

2015.08.14. 04:27 HaFr
'Bevándorlás vagy Európa: hazaküldeni a migránsokat

Európa a kereszténység, a humanizmus, és az emberi jogok hazája -- és egyre kínosabban szembesül azzal, hogy nem tud megfelelni ezeknek az eszméknek (pontosabban ezeknek se -- miután az erkölcsös individualizmust, a szabad piacot, és a korlátozott államot már feladta). Az eszméket idáig sem tartottuk sokra, amennyiben a határainkon kívül sérültek (adott esetben magunk sértettük őket), érvényt szerezni meg végképp nem tudtunk nekik a világban, de most, hogy házhoz jöttek eleven figyelmeztetésként azok, akiknek nem jutott idáig a jóból, egyre sürgetőbben merül fel: ismerjük-e be végre, hogy az eszméink veszélybe kerülnek azzal, ha továbbra is univerzálisnak tekintjük őket, hiszen hosszabb távon kivérzünk a képviseletükben. '

Mondja, mikor lehet önt végre komolyan venni?
Kínos szembesülnie önnek is, mint Európának az eszméivel?

Történt valami közben, ami ekkora bizalommal töltötte el önt a bevándoroltatás ügyében?

Párizs?
Molenbeek, a dzsihadizmus nyugati központja?

Az rakoncátlan K-európaiak lesznek a Nagy Európai Egyesült Államok helótái, és ez az ön liberálisan konzervatív fejében interferencia nélkül képes nyugvópontra lelni??
Evvan

De mihez kezd akkor az ön pártjával e várhatóan rideg rabszolgalétben??
Explanatus barátomat sajnálom azért.
egy összekötözött fonál ...

Khonsu 2015.11.20. 23:59:53

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne: Itt már rég nem arról van szó, hogy ki mennyire szereti vagy sem Orbánt és rendszerét. Itt az a tét, hogy magország leszünk vagy periféria. Az első esetben van jövőnk, teljesen más rendszerben, de van. A második esetben nincs, de legalább 1-2-3 ember eljátszhatja még a királyt a pusztulásig.

2015.11.21. 00:03:13

@integrans:
egy olyan középeurópai államszövetséget lehetne létrehozni, amiben magyarország ugyanolyan szabadállam, mint ausztria vagy bajorország. de ez sem holnap lesz. addig marad visegrád.

illetve az, amit a fasiszták mondanak 25 éve. a kárpát-medence a kapcsolódó adriai tengermellék gazdasági egységét kellene helyreállítani. csak persze nem erőszakosan, hanem határvárosok, határmegyék és euroregiók létrehozásával. egymást metsző kultúrköröket létrehozni. az európai unióból ezért de jure nem szabad kilépni.

ha magyarországot kizárják, akkor ez egy másik helyzet. mert ebben az esetben őseurázsiai szövetségben állunk. és megint hunok vagyunk. ebben az esetben ezt a térképet kell brüsszelbe elküldeni.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3c/Attila_in_Gaul_451CE.svg/785px-Attila_in_Gaul_451CE.svg.png
a nyugatrómai birodalom 476-ban omlott össze.
a hadigazdálkodással kapcsolatos szavak gyakran hasonlítanak. "sack" és a "zsák". amúgy óhéberben is "saq". a zsákmányszerzés elég egyetemes. tudom persze, hogy a magyarok eredendően nem ismerték a zsákot. hanem a "vándorkereskedők" hozták el nekik és így vették át nyugatról. ami ugye west ~ 'est. napnyugta. persze lehet, hogy ezek belemagyarázások. és nem ennek a kultúrkörnek a tagjai vagyunk. próbáljuk már megérteni, hogy alapvetően az ortodox zsidó kultúra idegen európában. az okozza a problémát. csak ezt nem szabad kimondani.

explanatus 2015.11.21. 00:03:57

Egyes európai vezetők már ma egy ilyen Európa vezetőinek képzelik magukat és saját elképzeléseiket erőltetik a többi (tag) államra. Az EU szervezetét ezek a vezetők arra használják fel, hogy saját céljaikat valósítsák meg a többiek kárára. Igen, előbb reformokra lenne szükség, de nem olyanokra, mint eddig.

Új kihívásokat nem lehet régi receptekkel orvosolni. Amikor a hatvanas években a németeknek szükségük volt olcsó munkaerőre, hoztak (vettek) maguknak törököket, olaszokat, spanyolokat, jugókat. Amikor szükségük volt piacra, a szocikat segítették hatalomra, hogy garasokért felvásárolhassák a termelőüzemeinket azzal a céllal, hogy azokat fölszámolják. Amikor szükségük volt szürkeállományra, szabad munkavállalást „rendeletek el” és hozzásegítették a „nemzeti oligarchákat” hogy azok lökést adjanak és „önként” meginduljon a szürkeállomány-tulajdonos feléjük. Amikor pánikba estek, hogy nem lesz ki ápolja őket öreg korukra és megkeresse nyugdíjukat, összehozták a korlátlan migránsáradatot. Amikor az kezelhetetlen méretűvé nőtt, kitalálták a kötelező kvótát.

Ilyen európai vezetők örök időkre bebetonoznak helyi szabadon választott diktátorokat, kiket az ellenük vívott harc tart hatalomban.

Mi itt, harminc- negyvenévenkénti 180 fokos váltások, rombolások, árulások után, demokráciahiányos gyakorlat hiányában mire számíthatunk? Cselédkönyvre?

unionista᠍᠍ (törölt) 2015.11.21. 00:13:41

@a nagy hohoohooo:
csakhogy ebben az esetben ausztria semlegességét felszámolják az oroszok. a hegyeshalmi és a szentgotthárdi kiszögelésben bécs és grác alatt ott lesznek a ruszki rakéták. bécsben 5 emberből 2 nem osztrák. és a maradék 3 emberből 2 nyugdíjas. ők fogják védeni ausztriát. mégis hogyan? az őseurázsiaiak a kárpát-medencéből egyszer már szétverték a nyugat-római birodalmat. ez nem cél, hanem egyenes következmény.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.11.21. 05:17:37

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne: bonyolult az élet, mi, nehéz átfogni olykor az értelemnek? LOL

Lexa56 2015.11.21. 06:55:21

Visszakerülünk oda, ahová valók vagyunk. Most örömmel vesszük magunkra azt az igát, ami ellene 40 évig sóhajtoztunk. A magyar reformok működnek!

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.11.21. 07:00:27

Nem az EEÁ-kal van gond, hanem azzal, hogy milyen alapra épülne.

Ha liberális alapra esetleg, akkor szét fogjuk robbantani. Ennyi, szóltunk előre.

Ha emberi alapra, akkor támogatjuk.

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.11.21. 07:02:52

@a nagy hohoohooo:

Falakat akar építeni az EU magja a periféria ellen. Ennek oka: csak iszlamisták beáramlását szeretnék, kelet-európaiakat nem. Brüsszel és Soros végcélja a Nyugat-Európai Kalifátus.

Ha megcsinálják, eleve vége is lesz az EU-nak, szóval tök mindegy.

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.11.21. 07:04:19

"Putyinnak, Orbánnak sikerülhet leválasztani az új mag-Európáról Kelet-Közép Európát, amely megmarad a Nyugat olcsó munkaerőbázisának"

A térség éppen jelenleg Európa olcsó munkaerőbázisa, a nyugat akaratából.

Azaz kevered a dolgokat erősen.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.11.21. 07:21:41

@Khonsu: valóban nem az orbánútálatnak szabadna elnyomni minden értelmes megközelítését a mai helyzetnek.
Ha meg hosszabb távon tényleg a 'magországok' és a perifériaországok világa jön el, az csak a liberális demokrácia teljes és mindenki számára nyilvánvalóvá váló csődjének deklarálását jelentené.
Nem erről volt szó!

Hogy akkor melyik világnak lehet vége előbb, arról unionista víziója ölég valószínű forgatókönyvet vázol.

PS: talán emlékszel a magyar liberálisok ajvékolására még az elején: 'Mi lesz itt??'
Mi leszünk itt! - szellemeskedett az mdf, és lőn!
Se szadesz, se mdf :)

Európának lesz vége ebben a formájában, ha enged a tömeges bevándoroltatásnak, mit nem lehet ezen megérteni?
Tényleg elemi matek, talán azért nem megy át a valós társadalmi támogatottsággal nem rendelkező bölcsész - filozófus íróasztal melletti társadalommérnökök világképébe.
Ők tán még az orruk végéig sem látnak :)

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.11.21. 07:25:13

@HaFr: látom kedves Péter, mi itt néhányan azon vagyunk hogy segítsünk önöknek a bonyolultság mellett felfedezni az egyszerűt.:)
Sokszor elég, ha a kedves poszterünket idézgetjük, és bízunk rendületlenül a józan ész hatalmában;-)

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.11.21. 07:30:01

@explanatus: drága explanatus, remek két bekezdés után az ember azt várná, logikus következtetésre ragadtatod magad belőlük.
Aztán snitt, és mintha mi se történt volna diktátorozásba lendülsz :)

gmihaly621 2015.11.21. 08:39:13

@a nagy hohoohooo: A holland firkászinfó "Mini-Schengen" térképe csak a fritz hitlerországiakat, az osztrák hitlerországiakat és a Benelux államokat tartalmazza, a britek, franciák, britek, spanyolk, olaszok, stb, kimaradna belőle. A britek esetleg ez esetben visszaállnának a "fényes elszigeteltség" státusába, a mi térségünkben a Balkánok problémásak ugyan, de a velük való "összebútorozás" is benne van a pakliban, nem biztos, hogy most is bedőlnének a "Nyugatnak". És az oroszok, törökök...Eddig is a "mag-Európa" tolta el és túl a dolgokat, saját magának és nekünk is. "Európai Egyesült Álmok"? Bocsi, de kac-kac. Rajtuk a sor, hogy beismerjék, elqrták, nem is kicsit, nagyon. De ez nehezen fog menni. Kábé 100 éve kapcsoltak az elqrásban kettesbe, de beszopták a saját a volt "ellenség", ma partner dezinformálására összetákolt hazug propagandájukat.

Amadeus62 2015.11.21. 09:57:24

Kérdés, hogy a magyarok többsége jelenleg inkább oroszellenes, vagy amerikaellenes jobban. Melyik?

unionista᠍᠍ (törölt) 2015.11.21. 10:13:02

@explanatus:
ennyire nem tragikus a helyzet. ha racionálisan közelítünk, akkor magyarországnak összes két típusú ipari konglomerátumra van szüksége. az egyik egy _general motors_, a másik _general electric_ jellegű. kérdés, hogy ezt kivel csináljuk meg. az A terv nyilvánvalóan az, hogy a németekkel. ha erre azt mondják, hogy rendben, akkor az a kérdés, hogy ezeket hogyan osszuk el a központi régió és a régió központok között.

két eset van. vagy azt csinálják, hogy győr mellett miskolcon, szegedet és pécset is felhúzzák. a felvidéken besztercebányát. ebben a budapest körüli ötszögben elindul a szerves fejlődés. székesfehérvár és veszprém, a királyok és a királynék marad nemzeti. vagy fordítva. az első tűnik a jobb megoldásnak. ez egy döntés. ebből debrecen kimaradhat ha a tiszántúlra betolja a pénzt svájc. illetve kelet-szlovákiában, a kárpátalján és erdélybe betelepednek a szászok. a nyugati határszélen ott van ausztria. tehát lényegében néhány a német nyelvterület déli és keleti részéről érkező nagyvállalat kellene és egy bundesbank. ebben az esetben unortodox módszerekkel minden nem német külföldit ki lehet rakni.

na most ha ez nem megy, mert a németek azt mondják, hogy ez nem eu konform, ők ezt nem verik keresztül, és svájc sem külső kantonokat akar, hanem tömegével befogadni a szegény kis pakisztániakat, akkor még mindig marad két választás.

az egyik, hogy a németek helyett megcsináljuk a lengyelekkel. lengyel-magyar "general motors" és "general electric" kell. ez egyébként abban az esetben sem lehetetlen ha a németek bejönnek. a másik, hogy ezt megcsináljuk az oroszokkal. ez már irracionális lépés. ez ugyanis azt jelenté, hogy a kárpát-medencéből szervezve eurázsiai hátországgal szétverjük nyugat-római birodalmat. ha a balkán felől érkező migráns áradattal sem tudnak mit kezdeni, akkor ez nem lehetetlen. tehát ebben az esetben nemcsak az iszlám államtól kell félniük, hanem a kelet-európai és a balkáni, kis-ázsiai maffiától. aláaknáznak egy falut, de nem robbantják fel. emberéletben kárt tenni, ennek ez a trükkje. kifosztanak néhány üzletet, felgyújtanak néhány raktárat a külvárosban. területileg megosztják az osztrák védelmi erőket. és amikor a köznépnek tetszik ez betyárkodás, akkor irregulális haderővel kifosztják bécs belvárosát. ausztriának lényegében nincs a világban versenyképes ipara. bankok, műkincsek, luxuscikkek vannak felhalmozva. bécs lakosságának fele nyugdíjas vagy külföldi. ezt a török maffia is kifosztja. és ezek után következhet svájc. az lehet az oroszoké. magyarország egy ék. és lehet mondani, hogy ilyen nem lehet. mert majd az átlagban 40-45 éves svájci férfiak képesek lesznek jurijt, dmitrot és vaszilt megállítani. persze nyilván nem lenne jó egy ilyen armageddon. nem az a cél, hogy a nyugat a kelet szintjére süllyedjen, hanem fordítva. de ahhoz egy korlátozott multikulturalitás kell. közép európai szövetségi kapcsolatok és a kárpát-medencei szomszédok. szomszédok azért, hogy legyen elegendő nyersanyag és egy nagyobb belső piac. szövetségesek pedig azért, hogy a technikai, technológia lemaradásból valamennyit behozzunk. és ezek után kereskedni már minden megye vagy régió tud neki tetsző irányban. nyilván ilyesmi utat kellene bejárni. jelenleg ezen a forgatókönyvek nem túl valószínűek, de a következő évtizedben egyik sem lehetetlen.

zipe moha 2015.11.21. 11:48:41

@Amadeus62: ...az értelmiség oroszellenes...a nép amerika ellenes.....a liberalizmus lefizette az értelmiséget ( jobban élhet mint amennyit teljesít...) , a népet nem...:)))

zipe moha 2015.11.21. 11:52:42

"...az értelmiség oroszellenes...a nép amerika ellenes.....a liberalizmus lefizette az értelmiséget ( jobban élhet mint amennyit teljesít...) , a népet nem...:)))"...lefizette ...a nép befizetéseiből és az erre a célra maintream által felvetetett hitelekből...mi másból?...természetesen...:)))...egyik tengernyi hablatyot zúdít a médiában az önigazolásra....a másik néma , csöndes , és szemöldököt ráncol...

2015.11.21. 13:04:27

@Khonsu: ...az is csak közmegegyezés tárgya, mint ez az "A", vagy a kanál, de a kutya is, amiből nem lesz szalonna.

( ha-ha-ha...)

2015.11.21. 13:08:24

@zipe moha: ha meg nem haragszol, és mert csak úgy idenéztem, hozzád intézem:"A tengernyi hablatyot úgy zúdítod..., úgy hazudsz, mintha tudnád, mi történt..."

ps.: más sem képes többre!?

2015.11.21. 13:22:07

Európai Egyesült Államok helyett azt mondanám inkább, hogy a "Nemzetállamok..."...

unionista᠍᠍ (törölt) 2015.11.21. 14:08:59

@neoteny:
és ebből mi az, ami a világban versenyképes? legfeljebb a red bull. az is ugye a korrupción alapul. az ágazat szereplőinek meg kell győzni a kormányzatot, hogy az energiaitalokra ne vessen ki túl sok különadót. és ezek után felosztják a terepet.

a legnagyobb osztrák cég jelenleg ömv. ez megint egy olyan ágazatban, ahol mindenki korrupt. ezért jobb az állami vagy félállami vállalat. mert a verseny a lényegében abban áll, hogy ki hol kap engedélyt arra, hogy kitermeljen és kiszolgáljon. ausztriának van gépgyártása. de az arra jó, hogy alpesekben a környezetet átalakítsák. környezeti alkalmazkodás.

a wienerberger tégla nem versenyképes a világban. a monarchia területén talán igen és a bramac tetőcseréppel összekapcsolható. lehetne építkezni ausztriával mondjuk szállót úgy, hogy a játékteremben piatnik a kártya, a hangversenyteremben bösendorfer a zongora, swarovski az ékszer, az étteremben julius meinl a csemege áru és a kávé, stoh a rum és van dorotheum aukció. ehhez jöhet a magyar herendi porcelán, minőségi győri keksz, szekszárdi bor, stb. ez arra jó, hogy a népek behordják a megtakarításukat ausztriába és esetleg magyarországra. és arra alapozva az osztrák-magyar bankrendszer pénzt forgasson a kárpát-medencei agrártermelésbe és a bányaművelésbe, kivigye az adriai tengermellékre és úgy szaporítsa. tehát a "császáriak" a pénzt és részben a technológiát lényegében beforgatják "királyságba". ha ausztria építeni akar egy vasfüggönyt, akkor tegye meg. ez esetben magyarország a térségben a ruszkikkal kerül szövetségi rendszerbe. elsőként léptünk ki, elsőként lépünk vissza. és ez esetben az orosz-ukrán alvilág pándorfalu határában méricskéli a terepet. és ők ugyanolyan keleti árják, mint azok az osztrákok, akik védik a határt. ez esetben a terv az lesz, hogy az alvilág kifosztja bécset. minimális emberáldozattal. csak gazdagokat ölnek. és ellenséges katonákat. viszont őket azonnal. tehát nem a francia romantikus dumas regény. nem alain delon, hanem jurij, dmitro és vászja. ők úgy gondolkodnak, hogy ha egy országba napi 10 ezer ember csak úgy besétálhat, akkor akár 10 ezer irreguláris fegyveres is bemehet. és annyit egy polgárháborúban szétvert szegény országban összetoboroznak. egy 50 km-es útszakaszt ellenséges tankokkal szemben is biztosítanak. erre vannak kiképezve és felfegyverezve. bécs lakosságának többsége nyugdíjas vagy külföldi. ezért nyeri meg häupl a választást. és lehet mondani, hogy ilyen nincs. évszázadok óta elnyomott népek mély szegénységben és egy szétvert kifosztott országban összeverődve nem akarhatnak rabolni. akkor mégis mit akarjanak? lehet mondani, hogy ez egy álomvilág. egy fikció. ilyen nincs. az azeriek, a csecsenek nem ilyenek. vagy a szegény kiskurdok.

zipe moha 2015.11.21. 14:17:09

@megamind: ..nem haragszom meg...érv, valami?? mert én érveltem... személyeskedni én is tudok... legközelebb..:)

2015.11.21. 14:28:03

@zipe moha: ingerült vagy, nyugi. Talán azért, mert érvek nélkül is megláttad... beismerni ráérsz... később is.

Próbálok keresni egy másik kommentet, de attól tartok... kiábrándítalak... szerző egy másik posztban arra vállalkozott, hogy leírja, újjászületésem előtt miképpen fullasztottak meg. :) :)

Csak egy jó tanács: Ne temesd túl mélyre a holtakat, bármikor szükség lehet rájuk.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.11.21. 14:41:58

@unionista᠍᠍:

Jól játszod az ostoba árját ... ;-)

zipe moha 2015.11.21. 15:02:28

@megamind: ...te valami futóbolod vagy???

2015.11.21. 15:11:12

@zipe moha: szeretnéd tudni, igaz? na jó, nem hiszem hogy érdekel.

Olvasd csak el az imént említett posztot, hátha magadra ismersz benne, ... már csak az a kérdés, hogy arra is rájössz-e, hogy melyik oldalon álltál... állsz.

zipe moha 2015.11.21. 15:18:55

@megamind: ...érvekkel alátámasztott vélemény megtiszteltetésnek veszem, hasonlóval viszonzom...
ez micsoda?:

"szerző egy másik posztban arra vállalkozott, hogy leírja, újjászületésem előtt miképpen fullasztottak meg. :) :)"
vagy ez..
"Csak egy jó tanács: Ne temesd túl mélyre a holtakat, bármikor szükség lehet rájuk."...

ha mondani akarsz valamit tedd meg, ha nem az sem gond...de a nettó értelmetlenségnek mi értelme?

megamind (törölt) 2015.11.21. 15:48:11

@zipe moha: legalábbis nem látod értelmét...

...én is örülnék ha letörölnéd az önelégültségedtől maszatos orcád, bár, talán mégsem. annyiszor és annyi ilyet láttam már, manapság hidegen hagy... teljesen.

annyiban igazad van, hogy leírtad a véleményed, de nem láttam, nem találtam benne mégcsak "érvszerűséget" sem. bizonyára az én hibám. túl gyorsan futottam. :) vagy esetleg túl sokat várok el...

ps: végezetül pedig ide idézem szellemi magaslataidat:

""...az értelmiség oroszellenes...a nép amerika ellenes.....a liberalizmus lefizette az értelmiséget ( jobban élhet mint amennyit teljesít...) , a népet nem...:)))"...lefizette ...a nép befizetéseiből és az erre a célra maintream által felvetetett hitelekből...mi másból?...természetesen...:)))...egyik tengernyi hablatyot zúdít a médiában az önigazolásra....a másik néma , csöndes , és szemöldököt ráncol..."

nos, elhiszem, hogy ezt is csúcsformádban írtad, és így utólag belátom, valóban komoly érveket sorakoztattál fel a tárgy vonzatában.:) :) :)

zipe moha 2015.11.21. 15:51:39

@megamind: ...futóbolond vagy...balra a második ajtó..

megamind (törölt) 2015.11.21. 15:55:50

@megamind: a nagy rohanásban elfeledtem elbúcsúzni. kitől is?!

ps: Bocs, Bp, már megint idepofátlankodtam.

kilincs ami nincs 2015.11.21. 17:08:22

@maxval bircaman BircaHang Média: Teljesen igazad van. Nem liberális alap kell (ahol például mindenki egyenlő a törvény előtt és szabadon kifejtheti véleményét), hanem emberi alap kell, ahol az ember igazi, a teremtőtől adott jelleme jön elő (mert az természetes).

Khonsu 2015.11.21. 20:43:02

@kilincs ami nincs: Megoldható, de aztán nincs kifogás, tetszenek majd örülni neki...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.11.21. 22:25:02

@kilincs ami nincs: és az milyen alkotmányos-politikai rendszert jelent majd?

pitcairn2 2015.11.22. 13:55:14

@HaFr:

kis hazánkban nincs olyan politikai erő amely valóban érdemben foglalkozna az EU-ból való kilépés gondolatával...

szóval nem igazán értem az egész posztot...

a Közel Kelet de-stabilizálása pedig max egy __külső ellenségképre alapozott__ "európai identitástudat" kialakulásához vezethet, de gazdasági fellendüléshez nem igazán...

kilincs ami nincs 2015.11.22. 23:00:38

@HaFr: Nem tudom, nyugaton talán valamilyen áhitatos-vallásos-irgalmatlan áldemokráciát. Keleten lefejező-kalifátust. De @maxval bircaman BircaHang Média: -t kell megkérdezni, ő majd kijavít, mert mint világlátott háttérelemző pontosan ráérez a trendekre, a nyájnak éjszakai lámpásként utat mutat.

borzimorzi 2015.11.27. 21:41:29

@integrans: Ojvé, ez lenne ám a szép! Csak van egy kis bibi. Az, hogy mindazok az okos emberek, akik képesek a problémákat megoldani, valamint azok a zsenik, akik képesek a problémákat megelőzni, nem teszik ki az európai lakosságnak 10%-át sem. Az összes többi egyelőre ott tart, hogy foggal-körömmel ragaszkodik a Merkel által is elismerten megbukott multikulti rózsaszín hazugságához. Vagyis tagadja a probléma létezését is. Ha valaki meg meri említeni, hogy a jelen kori terroristák sorra-rendre migráns hátterűek, és hogy akár frissen jöttek, akár pár generációval korábban, de mind a muszlim világ által kitermelt szélsőségesek, akkor azt, aki megemlítette, lenácizzák, lerasszistázzák és minden módon kirekesztik a közéletből. Ilyen összefüggés pedig nincsen, pont. Ha valaki azt merészeli megemlíteni, hogy a multikulturalizmus csak addig képes működni, amíg bizonyos peremfeltételei teljesülnek, azzal szemben máris gyanakvó a közvélemény. Pedig egy motor sem működik benzin nélkül és pláne nem működik úgy, hogy valaki benzin helyett pár kió kristálycukrot tölt a tankba. Na, a multikulti is ilyen, csak abban a benzint a tolerancia jelenti és az, hogy kölcsönösen elfogadjuk az Emberi és polgári jogok egyetemes nyilatkozatát és nem toleráljuk a megsértését senkitől, lévén ennek megsértése a kristálycukor a tankban. Ebből egyenesen következik, hogy senkinek sem ismerhetjük el sem azt a vallási alapú meggyőződését, hogy ő felsőbbrendű, sem azt az exkluzív jogát, hogy kalasnyikovokkal és pokolgépekkel irtsa az általa hitetleneknek tekintett embereket. Azt, aki ilyet ki mer mondani, azt minimum rasszistának minősítik, de akár még nácinak is.

Nu, innét szép nyerni, Feleym!

Üdv:
b

megamind (törölt) 2015.11.28. 11:23:43

@borzimorzi: azta...

"a jelen kori terroristák sorra-rendre migráns hátterűek, és hogy akár frissen jöttek, akár pár generációval korábban, de mind a muszlim világ által kitermelt szélsőségesek"

Nos, ez így és ebben a formában nem igaz. Persze, én nem ismerem az összes jelen kori terroristát, azok származását/vallását sem, DE! Többször elolvasom ezt az idézett részt, és nem csupán ellenérzésem támad, hanem sorra-rendre idéződnek fel az ellenpéldák... Kényetelen vagyok például azt gondolni, hogy az idézett rész csupán önigazolás-féleség gyanánt lett kiagyalva... Vagy olyasmit, hogy itt valami "modern kori vallási háború" - a felek ismertek - zajlik...

A muszlimokról, de csak nagyon nagyjából:állítólag 1.8 milliárdnyi muszlim él ezen a földön. A világ hírszerzési forrásai a radikális iszlámisták számát úgy 15%-25%-ra becsülik. Azt hiszem mindenki tudja, hogy ez sem egy egységes tömb..., DE! Szerintem azt is tudja mindeki, hogy nem csupán a muszlimok közül kerülnek ki terroristák...

Én úgy gondolom inkább, hogy nem "tagad"-ásról van szó, hanem csupán csak ez is sokkal árnyaltabb, vagy összetettebb dolog attól, hogy egy, például az idézett mondattal el lehessen intézni. Ráadásul általánosítás - amiről pedig azt gondolom nem több, mint a saját felelőség tagadása, hárítása. Felelsség? Persze nem a tied vagy az enyém, hanem pl titkosszolgálat...

Képzeld el, ha a hírszerzők, terrorelhárítok abba a hitbe ringatva végeznék munkájukat, hogy "a jelen kori terroristák sorra-rendre migráns hátterűek, és MIND a muszlim világ által kitermelt szélsőségesek"...

Ezt hagyjuk is... A megfelelő szervekre - kíváncsi vagyok: van ilyen, mármint van, de az megfelelő? hm... tehát, ha a terrorista sikerrel jár, az emberek félnek, akkor előbb ezeknek a szervezetek a körmére kéne nézni, hogy alkalmasak-e... DE KI TUDJA EZT? A belügyminisztár? Vagy a minisztárok elnöke? És ők alkalmasak? Honnét tudják, hogy milyen egy a célra alkalmas szervezet? Az említettek biztosan tudják, hiszen annyira sikeresek a terrorizmus elleni küzdelemben... Mert annyira jártasak benne!! Biztosan tudják! lol

Viszont!
"Ha valaki azt merészeli megemlíteni, hogy a multikulturalizmus csak addig képes működni, amíg bizonyos peremfeltételei teljesülnek, azzal szemben máris gyanakvó a közvélemény."

A gyanakvás természetes, abban az egészséges ha ezek a feltételek nem ismertek.

"kölcsönösen elfogadjuk az Emberi és polgári jogok egyetemes nyilatkozatát és nem toleráljuk a megsértését senkitől..." Okés, utánna megint, DE! Egy dolog a vallási alapú meggyőződés, felőlem aztán bárki hiheti magát felsőbbrendűnek...Majd elmúlik... Mert a tettek számítanak. Ha egy ilyen, önmagát bármilyen alapon felsőbbrendűnek gondoló is képes elfogani az említett egyetemest, akkor az mégis csak azt jelenti, hogy azt gondol magáról amit, de a cselekvéseit az adott jogi környezetben, az általa elfogadott jogi normáknak megfelelően végzi: civilizált viselkedés.
süti beállítások módosítása