1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.09.03. 17:57 HaFr

Most határolódjak el a katolikus egyháztól?

Rövidesen kezdődik az Irgalmasság Szentéve, amelyet együtt méltatott Erdő Péter, a Katolikus Püspöki Konferencia leköszönő és Veres András, a testület új elnöke. Az Irgalmasság Szentévéről megemlékezve mellesleg kifejezték, hogy az egyházi intézmények Magyarországon nem fogadnak be menekülteket, mert ha így tennének, akkor embercsempészek lennének a magyar törvények értelmében, ami egy új szempont, köszönjük, szorgalmas tanulóra vall. Mondták ezt hatalmas aranykereszttel a hivatalaikban, a nyakukban, a falon, és amerre a szem ellát -- mondták ezt Jézus Krisztus nevében, és a keresztény Európa gyökereit ápolva.

De a bíboros visszautasítja az "érzéketlenség" vádját. De hogy mennyire nem tudja, hogy őt nem az érzékletesség és az érzékenység képviseletével bízta meg az egyháza, az egyházát meg Krisztus, hanem a feltétlen szeretetével, az látványosan kitűnik az egyház által kiadott hivatalos nyilatkozatból:

„A jelen történelmi helyzet súlyának tudatában aggodalmunkat fejezzük ki közel-keleti keresztény testvéreink sorsa iránt. Ezzel egyidejűleg hangsúlyozzuk, hogy az államok joga és kötelessége megvédeni polgáraikat.”

A katolikus egyház Magyarországon súlyba görnyedve aggódik a közel-keleti keresztények sorsáért. A muszlimok stb. sora iránt most nem. Mert azok nyilván jól vannak. Hadd jelezzem finoman ezt a tökéletesen antikrisztiánus allűrt, amellyel kiváló egyházunk az emberben először a vallását (bőre színét?) bírja nézi -- a "jelen történelmi helyzet súlyának tudatában", sőt csakis úgy -- és az egészet nemcsak nem szégyelli, hanem egy nyilatkozatban is rögzíti. A második mondattal pedig biztos, ami biztos, belekóstol a magyar állam (képviselőinek) alfelébe. Államnak "joga" van "megvédeni" a magyarokat. Egyháznak, úgy tűnik, dolga erre figyelmeztetni. Semmi más dolga ebben a mi Tündérkertünkben, mint épp ez. Ferencbe (pápa) egyet rúgni még talán.

Vallás (bőrszín?), náció lezongorázva, az emberről talán majd holnap. Aranykereszteket súlyba, stólát rendez, meghajol, hazamegy. (Este új párlat érkezik a pincéből.) -- Elhatárolódni? Ezektől?

Ui. Konzervatív-e a poszternek így gondolkodni? Hát hogy a ménkűbe ne lenne az? Elvégre a kultúránk, az eszményeink, és a hitünk a tét, amiket ezek folyamatosan korrumpálnak. Hosszabb távon lehet, hogy ráfaragunk a migránsokkal, de a főpapoknak ezzel a szemléletével biztosan. Gondot okoznak a migránsok? Igen, gondot okoznak. De a dolognak ez a része nem rátok tartozik, bíboros uram.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr217758600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ufópilóta 2015.09.03. 19:07:58

Micsoda szinkronitás!

Éppen a Dévaj Nagy Kamillákkal és Jókai Annákkal ékesített Pajor atya lelkivezetői aktivitásait leltározom.

Fergeteges...

(Ha szerzel rátámaszkodhatós zongorát neki, potom negyedmilláér szívesen nótázik akár még a Pitti Katalin is. Konzervatív pártrendezvényre kiváló ajánlat, nem?

Itten szemezgethetsz további lelki ajándékok közt:

www.kkakademia.hu/program.html )

Hidvégi Mihály 2015.09.03. 20:14:01

Igen, a poszter aki így gondolkodik konzervatív is, keresztény is. Bíboros testvérünk már korántsem annyira keresztény...

Hidvégi Mihály 2015.09.03. 20:15:21

@Hidvégi Mihály: Szégyen már ez az egész ország, miniszterelnököstől, bíborostól, borzalom milyen mérgezéses tünetek vannak minden szinten.

ufópilóta 2015.09.03. 20:32:04

@Hidvégi Mihály:
Még a végén kiderül, hogy a krisztustalan konzervativizmus pont ugyanannyira mérgez, mint a krisztustalan liberalizmus, krisztustalan szocializmus, krisztustalan nacionalizmus etc. etc.

Sőt. Még az is kisülhet, hogy egy kicsike tényleges kereszthordozással megszelídítve mindegyik gyógyhatásúvá válhat. És hogy mikor melyiket alkalmazzuk, azt leginkább a páciens aktuális állapotának kéne vezérelnie, és nem annak, hogy az adagolók melyik márkára esküsznek örökkön örökkére.

Ha beteg maga cuppant rá valamelyikre drogos elánnal - az egy keményebb szitu. "Mimagyarok" pedig pont ezen a lejtőn csúszunk egyre nagyobb dajdajjal - lefele...

Toportyán Zsóti 2015.09.03. 20:34:28

Katolikus egyház a legsikeresebb bizniszegyház,ha kell ölnek is vezető helyük megőrzéséért,fegyverek felszentelése simán belefér nekik a keresztény erkölcsbe.

Hidvégi Mihály 2015.09.03. 20:35:03

@ufópilóta: Nem tudom mit hordasz itt össze-vissza, blablázol tán, egyetlen mérgező gyík van itt: Orbán Viktor.

ufópilóta 2015.09.03. 20:39:55

@Hidvégi Mihály:
oh sancta simplicitas ...

De mondhatnám úgy is: kurvára örvendezek, hogy az hozzád mérhető okosok újabb pártlétrán mászhatnak a nyakunk közé.

Hidvégi Mihály 2015.09.03. 20:47:41

@ufópilóta: Jól van gyermekem, örvendezz csak, s mennyire fogsz majd sírni mikor egyszer észreveszed azt a mérgezést, amiről beszélek, néplélek annyira nem volt még megmérgezve, mint szegény magyar népé s micsoda ára lesz ennek, egek.

ufópilóta 2015.09.03. 21:09:37

@Hidvégi Mihály:
"Szegény magyar nép" kétharmados lelkesedéssel vedeli az Orbán-pálinkát. Duhajabb kedvében a Vona-vodkát.

Korábban a Horn-kevertbe volt belezúgva. Meg a Medgyessy-likőrbe. De még a Gyurcsány-lőrét is beszopta - csak hasson minél gyorsabban.

Jártál már detoxban? Birkóztál már részeggel buszon-vonaton? És a sajnálat öntött el elsőre? Mert ha így, akkor máris terjesztelek föl boldoggá avatásra.

bétaverzió 2015.09.03. 21:29:05

Egyetértenék addig a képmutatásig, hogy a hitünk lenne a tét. Az bizonyosan nem. Ne röhögtess már. Mégis kiben?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.03. 21:30:37

@bétaverzió: szerintem, ezt a választ rábízhatod mindenkire

Hidvégi Mihály 2015.09.03. 21:38:30

@ufópilóta: Fölterjeszthetsz nyugodtan. Már csak azért is, mert hiszem, hogy a sok beszopás után lehet még felemelkedni, még ennek az országnak is. Viszont mintha te nem hinnél... semmiben. Hiszel a mézgezésben, az örökös mérgezésben, mintha átok lenne rajtunk.

Ó, nem, max. kishitűség van itt.

You can do it. Meg tudod csinálni, meg tudjuk csinálni.

bétaverzió 2015.09.03. 21:41:01

Akkor te is bízd rá. De itt nem tetted. Egyébként pedig vannak statisztikák. Az istenhívők aránya Magyarországon 39%. És akkor még nincs is arról szó, hogy ezt értjük-e vallásos hiten. És pláne nem a hitünk a tét, ha a Fideszről van szó. Vagy félreértettelek, és kéne ide egy hitünkdefiníció.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.03. 21:45:05

@bétaverzió: megengeded, h azt írjak itt, amit akarok? köszi

uszo 2015.09.03. 21:45:31

Ó csak hűek a hagyományhoz. Láttuk a magyar egyházi vezetést a miként viszonyult egy kiszolgáltatott népréteghez, a hortista állammal összeborulva a két háború között és alatt. A nemzeti megújhodás apostolának, Prohászka püspöknek mély gondolataitól útnak indítva.
Persze ebben vastagon bent voltak a reformátusok is.

Elvhűségéről akkor is oly híres volt a magyar katolikus egyház vezetése, hogy még az óceán túloldalán is tudtak róla.
Helder Camara a brazíliai Recife püspöke mondta 1966-ban. "Megérdemelték a szovjet megszállást és szűkölködést ez majd megtanítja őket a keresztény erényekre."

Hidvégi Mihály 2015.09.03. 21:48:49

@HaFr: Biztosan igazad van. De ember ne süllyedjen le ennyire, még ha püspök is akár.

egyetmondok 2015.09.03. 21:58:32

A bíboros - szövege előtt - talán úgy gondolhatta,hogy a magyarság nemzetben leglelkesebben gondolkodó,és úgy tényleg,ami a szívemen,az a számon beszélő része a Pázmány kötelező holokauszt-kurzusa után majd ettől visszatér a Grünwaldról az Erdőre...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.03. 22:01:51

@uszo: ezek szerint nem sikerült -- az erényoldalon

bétaverzió 2015.09.03. 22:11:43

@HaFr: Nem. Az igazat kéne írnod. A cikkeddel egyetértettem, kivéve azt, hogy a hitünk lenne a tét. Hacsak nincs külön hitdefiníciód. De a katolikus egyház kontextusában nemigen lehet. Egy európai konzervatív politikai oldalon ma már nem tét a keresztény hit. Lásd a lengyel idióta Tusk mai beszólását. Még az agymosott 444.hu kommentelők is kiröhögik.

ufópilóta 2015.09.03. 22:16:19

@Hidvégi Mihály:
Oké, váltsunk egy kicsit hígabbra, ha a kemény beszédet nem bírják a füleid, a töményet meg lassabban dolgozod csak fel, mint ahogy én tolom.

Szóval kezdjük az alapoknál: van kollektív megváltás?

(Házi feladat: ismerkedj meg kiskorú K. Erzsébettel, aki ugye - imádott... Az lesz a következő fejezet.

Emitt: www.youtube.com/watch?v=tbsYXPRQd0Y )

pervie but hot (törölt) 2015.09.04. 05:11:57

@Toportyán Zsóti: minden egyháznak az erkölcsébe belefér fegyverek, katonák megáldása, felszentelése, sikerükért való imádkozás. Buddhistáknál is van ilyen.

Egyébként nagyon ateista vagyok, de azt nem értem, miért baj, hogy a keresztény egyházak nem akarnak iszlámistáknak segédkezni. Kapisztrán János, Tomori Pál se voltak nagy multikulti bajnokok.

Az amerikai keresztények nem akarnak onnan a Közel-Keletről menekülteket befogadni, inkább vesznek maguknak egy repjegyet meg egy Kalasnyikovot és elutaznak Szíriába, Irakba a keresztény milíciákban harcolni, kiképezni őket, fegyvert vesznek nekik. Ez a cselekvő kereszténység, ami nem leapasztani akarja az iraki, szíriai keresztények számát, hanem pont hogy ott helyben megvédeni őket, ott megtartani őket, hogy ne tűnjenek el.

2015.09.04. 05:40:37

@Hidvégi Mihály: Fiúk! Van mire büszkének lenni! A kereszténység vadhajtásai?

A keresztény gyarmati rendszerről egy ember, akinek a kereszténység a specialitása, W. Howitt, a következőket mondja: „Azoknak a barbárságoknak és elvetemült rémtetteknek, amelyeket az úgynevezett keresztény fajok a világ minden táján és minden nép ellen, amelyet le tudtak igázni, elkövettek, nincs párja a világtörténelem semmilyen korszakában, semmilyen fajnál, bármilyen vad és műveletlen, könyörtelen és szemérmetlen is volt az”

pervie but hot (törölt) 2015.09.04. 06:57:54

@lényeglátó: a gyarmatosítás nem keresztény biznisz volt, hanem a kezdődő kapitalizmus-imperializmus vallás biznisze. Pont amikor a feudális rend bomlani kezdett, a középkorból kifelé, reformáció után, a rendiből az abszolutista államba átlépve, majd a felvilágosodás alatt felerősödve folyt a gyarmatosítás. A tőkés termeléssel ezerszer inkább összefügg, mint az egyházzal.
Ateistaként is látom, hogy a kereszténység elég sok mindenért felelős, de olyan dolgokért felelőssé tenni, amihez csak érintőlegesen van köze, az hülyeség.

uszo 2015.09.04. 10:00:24

@pervie but hot: "Egyébként nagyon ateista vagyok, de azt nem értem, miért baj, hogy a keresztény egyházak nem akarnak iszlámistáknak segédkezni. Kapisztrán János, Tomori Pál se voltak nagy multikulti bajnokok."

Azért baj mert ezek a nélkülözők emberként szenvednek. Az egyház pedig nem a középkorban él.

uszo 2015.09.04. 10:10:53

"Pajor atya annak a Keresztény Kulturális Akadémiának az elnöke, aminek a honlapja szerint a tagjai között ott van Dörner György, Eperjes Károly, Jókai Anna, Petrás Mária, Pitti Katalin, Siklósi Beatrix, Wittner Mária, Vidnyánszky Attila, Hoffmann Rózsa és Hende Csaba is. A KKA az egyetemes keresztény gondolkodás (Universal Christian Thought) magyarországi szervezete, aminek a feladata „az európai ember, család és nemzeti közösség visszavezetése eredeti szellemi forrásaihoz”.

444.hu/2015/09/03/az-atya-aki-folyamatosan-a-migransok-ellen-hergel/

Nietzsche szerint a keresztényekkel az a baj, hogy nem látszik rajtuk, hogy azok.

Ha valaki elmagyarázná egy marsról jöttnek, hogy mi a kereszténység lényege, és megkérné, hogy mondja meg, a fenti csapat e a keresztény vagy az alábbi, vajon mit mondana?

www.atv.hu/belfold/20150902-menekulteket-fogadott-a-hazaba-gyurcsany-ferenc

marinar 2015.09.04. 10:27:26

Van abban valami báj, mikor hitetlen pogányok akarják kioktatni Erdőt..... Biblia ismeretből, és keresztényi könyörületből.
Jézus könyörtelenül kiűzte a kufárokat a templomból......így kell kiűzni a nem idevaló iszlamistákat is.
Ebben az emberáradatban több az ördög mint a jótét lélek. Azok akik képmutató módon önös érdekből támogatják a hordát, kígyót melengetve keblükön......meg lesznek ítélve az Úr által.
Nyugi...mindenki megkapja a zsoldját a saját bűneiért. Még én is.
Szent István, Hunyadi János, Kinizsi Pál vitathatatlan keresztények, már régen kardélre hányták volna az engedetlen betolakodókat.
Ehhez képest.....etetjük és itatjuk őket, no meg sajnáljuk, már aki.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.04. 10:38:08

@marinar: összetévesztesz két dolgot minimum: mi legyen a stratégia a bevándorlásban, és mi legyen azokkal, akik már itt vannak --- aztán még két dolgot: mi legyen az egyház és mi legyen az állam feladata a dolgokban -- aztán még kettőt, ki/mi a pogány, és ki/mi az emberellenes.

arpika23 2015.09.04. 10:58:46

Honfitársaim!

Csak én tanultam itt történelmet? Ha nem vennétek észre itt jön Mohács 2.0 . Mi itt moralizálva torzsalkodunk miközben a muszlim áradat feltartóztatalanul hömplyög hogy átvegye a helyünket. Vagy nem így van?

istvankah 2015.09.04. 11:24:57

@Hidvégi Mihály: mióta ember az aki a vallást gyakorolja,de nem mutat könyörületet?

2015.09.04. 11:35:27

@uszo:
nem vagyok feltétlen befogadás ellenes. de a szegény kisszír onnantól, hogy átlépi a török határt nem menekült. törökországot nato tag és az iszlám állam nem fenyegeti. onnantól kezdve a szegény kisszír gazdasági céllal vándorol. a gazdasági bevándorlót vagy beengedik vagy nem. a népeknek jogukban áll dönteni. a magyarok a zsidókról nem dönthettek. ausztria döntött arról, hogy márpedig ezek bejönnek. telepedjenek be magyarországra. aztán németország döntött úgy, hogy telepítsék ki őket. egyikről se a magyarok döntöttek. kétségkívül mindkettőhöz asszisztáltak.

maradva a szegény kis bevándorlóknál. a személyi igazolványt mind elveszti, de a mobil telefont és a táblagépet nem felejtik el. és az lassan alapvető emberi jog, hogy feltölthessék. aztán van, aki azt mondja, hogy ujjlenyomatot sem lehessen venni tőlük, mert az sérti az emberi méltóságot. ha átmész a reptéri kapun, akkor belevilágítanak a seggedbe is. azért, mert tudni akarják, hogy nincs-e ott valami fegyver. de az illegális migránsoktól ujjlenyomatot sem lehesen venni. ezt egyébként már sólyom laci bácsi levezette a "láthatatlan" alkotmányból, amit csak ő lát. aztán most láthatósági mellényben háztartási kekszet oszt.
kep.cdn.index.hu/1/0/920/9209/92099/9209969_c23b21d10a324f1798f7124cf73b929d_wm.jpg
és azt mondja, hogy le kellene telepíteni őket. de sólyom lászló vezette le a "láthatatlan" alkotmányból, amit csak ő lát, hogy a lakhatás nem alkotmányos alapjog. ez hogy van?

a fradi szurkolók a vénaszkenneres azonosítás miatt tiltakoznak. kubatov takarodj. aki persze összeírta a fél országot, hogy ki kivel van. milyen párttal szimpatizál.

Proud Mary 2015.09.04. 14:56:00

"Többen kérdezték már tőlem, hogy mi a katolikus egyház véleménye a kialakult bevándorlóhelyzettel kapcsolatban. Nem tudom. Itt van viszont egy olyan pap véleménye, aki testközelből tapasztalta meg a közel-keleti helyzetet: „A szenvedésünk az európai és nyugati kereszténység sorsának az előszele” – nyilatkozta még augusztusban az olasz Corriere della Sera-nak Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek, akinek az Iszlám Állam terrorszervezet verte szét közösségét Irakban. „Próbáljanak megérteni engem. Az önök liberális és demokratikus elvei egy fabatkát sem érnek itt. Meg kell érteniük a közel-keleti realitást, mert egyre több muszlimot engednek be országaikba. Önök is veszélyben vannak. Erős és bátor lépésekre van szükség, még ha azok ellentmondanak az elveiknek, akkor is. Azt hiszik, hogy minden ember egyenlő. De ez nem igaz: az iszlám nem vallja ezt. Az önök értékeik nem a muszlimok értékei. Ha ezt nem értik meg elég hamar, önök annak az ellenségnek lesznek az áldozatai, akit önök engedtek be az otthonukba” – fogalmazott üzenetében a káld érsek."

www.atv.hu/kulfold/20140906-lefejezett-gyerekek-megrazo-uzenettel-fordultak-a-vilaghoz-a-kozel-keleti-keresztenyek

Toportyán Zsóti 2015.09.04. 19:26:28

@pervie but hot: Katolikusok segítettek elslisszolni náciknak mikor felelniük kellett volna védtelen ártatlanok legyilkolásáért,pénzért árulták a bűnbocsánatot...tovább is van csak nincs kedvem gépelni.

zenonküp 2015.09.04. 20:02:52

A sistergős istennyila elébb-utóbb bizonyosan belé is fog csapni ebbe a házba,amelyet még Pál kezdett építeni a várakozóknak.A méltatlan utódoknak voltak méltatlan elődeik
is.Mindenestül bűzlik már ez az uruszság. Ha eljött a rombolás ideje vele együtt itt van az építésé is. Az elhatárolódás is jelentene egy elnéző visszanézést. Hát előre a tekintetekkel.
Az az Isten bizonyosan ezt a pártot fogja segíteni, amely még a sósságát el nem veszítette.Egy ujjamon sem tudnám megszámolni azokat a posztokat, amelyekkel nem értettem egyet.
Ez sem kivétel.)

uszo 2015.09.04. 22:36:20

@unionista᠍᠍: Itt van a "kisszír", és ez a lényeg. Most rászoruló. Ha Németország megoldja ezt a problémát, nem csak a világ, de ők is megbocsátanak végre saját maguknak. Az IÁ-ot meg le fogják verni, mert nincs más megoldás Európa számára. Az integráció más kérdés, de erről beszéltünk már.

Csak azt nem tudom, hogy Magyarország, hogyan fog üdvösséghez jutni ebben a történetben, mert sajnos nem azon az úton jár.

Vö. Mt25;31-46

2015.09.04. 23:14:10

@uszo:
a magyarok az átvonuló szegény kis-afrikaiaknak adtak enni, inni. ebben olyan nagyon nem volt hiány.

a szírek nyilvánvalóvá tették, hogy nekik magyarország nem elég jó hely. mert őket a mani érdekli, abból is a legtöbbet ígérő dzsermani. mit gondolt jézus a kufárkodó jövevényekről. mindenesetre megértem őket is. és a magyarokat is. és értem persze, hogy van egy csoportosulás, amelyik úgy képzeli, hogy egy sivatagi rovarszerű életmód áll mindenek felett.

uszo 2015.09.04. 23:35:25

@unionista᠍᠍: Van tovább is a mondóka. "Idegen voltam s nem fogadtatok be"

"a magyarok az átvonuló szegény kis-afrikaiaknak adtak enni, inni. ebben olyan nagyon nem volt hiány."

Igen egy része. Általában a "hülye" liberálisok.

A másik része meg ilyen lelkülettel.És ez a hivatalos a nezetikeresztény. 444.hu/2015/09/03/az-atya-aki-folyamatosan-a-migransok-ellen-hergel/

"an egy csoportosulás, amelyik úgy képzeli, hogy egy sivatagi rovarszerű életmód áll mindenek felett."

Mond már ki hiszi ezt?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.04. 23:43:13

@unionista᠍᠍:

"van egy csoportosulás, amelyik úgy képzeli, hogy egy sivatagi rovarszerű életmód áll mindenek felett"

Már a tuaregekkel is bajod van?! :))

zipe moha 2015.09.05. 08:39:52

@neoteny: ez a magyar elit valódi problémája a menekültekkel:

"Nem vehetitek el a magyarok munkáját...Németországban! ( különben éhen döglenek, mert mi nem akarunk teremteni itt a periférián...)
...azt a rosszsebet...elvették!...:)))

2015.09.05. 12:22:20

@neoteny:
a tuareg nomád nép, de ők emberszerűek. a sivatagi rovarok olyanok, hogy teljesen rendezetlenek, csak gazdaságosság számít mindenféle erkölcsiség nélkül.

2015.09.05. 14:32:46

@uszo:
erre mondom azt, hogy te egy ősi rovarszerű életmódot tartasz optimálisnak. a globális optimum tényleg az. megjelent az újszárnyúak rendje. és ez környezeti alkalmazkodással lokális optimumot keresett. felszámolta a totális szabadságot. ez teremtette meg a sokféleséget és a globális egyensúlyt.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.05. 15:38:51

@unionista᠍᠍:

"csak gazdaságosság számít mindenféle erkölcsiség nélkül"

Nem kellene így beszélned Vona Gábor "oktatásszervező" tevékenységéről. :))

egyetmondok 2015.09.05. 19:25:15

Hafr, szerintem itt lehet a titok nyitja:

nol.hu/belfold/leszavaztak-erdo-petert-1561237

Nem is tudtam,hogy most lesz esedékes a szavazás.

egyetmondok 2015.09.05. 19:27:26

@unionista᠍᠍:
Ha csak a gazdaságosság számít,akkor nagyon rendezettnek kell lenni a rovarbrigádnak.
Az,a gazdaságosság ti. rendetlenségben nem megy...,mint látjuk szép hazánk esetét.

2015.09.05. 23:53:15

@egyetmondok:
ha lokális optimumot keresik, akkor rendezettség kell. de ha a globálist, akkor rendezetlenség.

biztosan láttál már szappanbuborékot. az egy majdnem szabályos gömbszerű vízréteg. ez adja a természeti környezetet. de azon a szappanmolekulák rendezetlenül keverednek. ezért csillog olyan szépen. csak ebbe nem szabad kívülről beavatkozni, mert akkor szétesik.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.06. 01:14:52

@unionista᠍᠍:

nem nagyon érted te ezt. a kolmogorov-kritérium megadja a szükséges és elégséges feltételt ahhoz hogy egy markov lánc vagy egy folyamatos idejű markov lánc sztochasztikusan azonos legyen az időben megfordított változatával.

2015.09.06. 10:29:04

@neoteny:
ezt könnyű megérteni. nézzél meg egy szappan buborékot. és figyeld meg a működését. van egy szabályos gömbszerű vízréteg. amin a szappanmolekulák véletlen mozognak. és ez a működés úgy tartható ha kívülről ne avatkozik be senki. ha a buborékot a nap sugara egy ponton erősebben megérinti, akkor a vízmolekulák elpárolognak és a buborék szétesik. ha valamilyen légmozgás határozott irányt szab neki, akkor a szappanbuborékok a véletlen elrendeződése megszűnik. és megint csak szétesik. ha a buborék éles vagy hegyes felületnek ütközik, akkor megint csak. a szabad piac ugyanígy követeli meg a be nem avatkozás politikáját. ezt a népek többsége nem így akarja. egy kisebb csoportosulást leszámítva.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.06. 14:48:04

@unionista᠍᠍:

az ovis szemléleted vezet téged tévútra. matematikus-félék az intuicionista logika brouwer–heyting–kolmogorov értelmezésből indulnak ki, amely használatával érthetővé válik hogy ex falso sequitur quodlibet.

egyetmondok 2015.09.06. 21:13:51

@unionista᠍᠍:
A gazdaságosságnak gazdasági tevékenység esetében van értelme,a gazdálkodó szervezet pedig teljesen mindegy, hogy lokális vagy nem csak lokális,hanem globális is,az rendetlenségben nem képes gazdaságos tevékenységet felmutatni,csak rendezetten működve.
A szappanbuborék szépen néz ki,ehhez az egészhez semmi köze azonban.

uszo 2015.09.06. 21:20:26

@unionista᠍᠍:
én pedig a sivatagi rovarszerű életmódot nem értettem.

2015.09.07. 12:58:24

@egyetmondok:
vegyük mondjuk a mc donalds globális hálózatát. az éttermek többsége forgalmas helyeken épül, de az elhelyezkedésük semmiféle rendezettséget nem mutat. ettől sikeres. környezetfüggetlen módon minden étterem ugyanúgy épül fel. és mindenhol ugyanazt a menüsort kínálják. de abban sincs semmiféle rendezettség. van halas szendvics, amit szinte senki sem vásárol, de van mindenhol. mellette kétféle csirkés, ötféle marhás. nincs rendezettség. van a happy meal menü gyerekeknek. gyűjts össze az ajándék játékokat. de azokban semmiféle rendszer nincs. egy halom véletlen módon összevásárolt kacat. és hiába mondják, hogy a mc donalds egy jól összerakott rendszer. az a trükkje, hogy nincs benne rendszer. az ilyen csak úgy működhet ha rengeteg pénz van mögötte. pénzügyi fölénnyel és árufölénnyel kell rendelkezni.

de ugyanilyen a tesco. a tesco áruházakban egy nagy összevisszaság van. és ezt még generálják is. és magyarázzák, hogy a pénztárnál olyan árut raknak eléd, amit még megvásárolsz. de valójában ott is véletlen van kipakolva mindenféle kacat. a tesco nem egy jól kitalált, jól összerakott áruház. maga a tesco épületei is a legigénytelenebb szerkezetűek. ezzel szemben áll egy tradicionális vásárcsarnok. ami azon alapul, hogy ki tudod számolni, hogy a népeknek mennyi árura van szükségük. és a szabályozással segítheted, hogy a népek több friss zöldséget, gyümölcsöt vegyenek. vagy mondjuk több halat fogyasszanak. a teljesen liberalizált szabad piac erre nem törekszik. kapsz valamilyen málna ízű szörpöt. és azt igyad. így lesz maximális a profit. a szabályozatlanság az igénytelenséget hozza magával.

ez ellen a helyi társadalmaknak joguk van összefogni. és ebből lehetnek a szabad városok. amik a lokális optimumot keresik. és a multikat kirakják a városból. a szomszédsági kapcsolatokon túl egyetlen külső szövetséges elegendő ahhoz, hogy megteremtsék a gazdagságot. nem feltétlen kell mindenhonnan véletlen módon tőkét bevonni. természetesen lehet azt is mondani, hogy de. boldog-boldogtalan jöjjön ide. és véletlen módon szerveződjön az egész. ez a metropoliszok logikája. de ezt nem feltétlen kell követni.

2015.09.07. 13:10:54

@uszo:
a rovarok között ősszárnyúak azok, akiknél semmiféle humán környezeti alkalmazkodás nem létezik. a repülési útvonalaikban nincs semmiféle rend vagy rendszer. ezek az élőlények az ember által nem lakott elsivatagosodott környezetben élnek. vagy mondjuk mocsarakban. a humán környezettől majdnem teljesen elkülönülnek. magyarországon a kérészek az ősszárnyúak. de azok humán populációval találkozva elpusztulnak. mert az ember többnyire rendezettséget visz a környezetébe. azért csak többnyire, mert egy csoportosulás úgy viselkedik, mint az ősszárnyúak. és ők mondják azt, hogy nem szabad beavatkozni a véletlen működésbe.

errefelé a városi parkerdőt végre el kezdték kitakarítani közmunkásokkal. és jöttek a globális környezetvédők, hogy megijednek a szegény kisállatok. és azoknak is vannak jogaik. de egy városi parkerdő. és amúgy is egy humán erdőgazdaságban az a természetes, hogy időnként kilőnek vadakat. azért, hogy az egyedek között a legjobbnak gondolt arányok jöjjenek létre. persze lehet, hogy valójában mégsem az erdészet által kitalált rend az optimális. nyilván problémás az ha az ember számára kifejezetten hasznos fajok egyedszáma fogy. ilyenkor változtatni kell. de egy lokalizált erdőgazdálkodásban van valamilyen rendezettség. a globálisban nincs. két szélsőség van. hagyd meg az őserdőt. az ember által érintetlen majdnem teljes rendezetlenségében. vagy irtsd ki az egészet. a globális optimumkeresésnek ez a lényege. véletlen terjeszkedés és a szisztematikus rombolás. de ez nem valamilyen rossz, vagy gonosz dolog. ez is része a természetnek. csak nem feltétlen kell követni.

egyetmondok 2015.09.07. 13:17:22

@unionista᠍᠍:
" vegyük mondjuk a mc donalds globális hálózatát. az éttermek többsége forgalmas helyeken épül, de az elhelyezkedésük semmiféle rendezettséget nem mutat " --

tessék ? ez maga a rendezettség unionista,szó szerint az: van arra rendezett,elfogadott eljárásuk,a cégnek, hogy hogyan lehetséges a helyek többségét forgalmas helyekre elhelyezni,s persze nagy rendezettséget mutatnak további belső eljárásaik, az adminisztrációtól egészen addig,hogy az adminisztrált adatokból milyen rend szerint vegyék a cégvezetés számára feldolgozandó/feldogozott adatokat,van arra is rendszerük,hogy az adott ország pl. adó és számivteli szabályaihoz hogyan kell a saját adminisztrációjukat adaptálni,és még lehetne sorolni,hogy miféle nagyon-nagyon komoly rendezettség kell ahhoz,hogy egy globális méretekben működő társaság adott szintjein az önálló döntések a társasági központi akaratának ne gátjai,hanem támogatói legyenek. Olyan interakciós rendszereket alakítanak ki ezek a társaságok,amelyek a szervezettségnek egészen különösen magas fokát képviselik,s amelyet kézben is képesek tartani abban az értelemben, hogy az adminisztráció,vagy egy ekkora cégméretnél mondható,hogy a bürokrácia ne legyen egy önmagát éltető valami,hanem a világos cél eszköze csak: a gazdaságosságé.

Nem nagyon érted te ezt unionista.

2015.09.07. 14:47:23

@egyetmondok:
ezek szerint a tornádó is rendezettséget jelent. mert a környezetében elég a nagy forgalom. igaz, hogy szinte mindent elsöpör. rendezett pusztán azért, mert nagy és erős. a tesco vagy a mcdonalds tipikusan a világra kényszerített ócska vállalkozások. amiket a helyi piacbarát szabályozással rendkívül egyszerű kiszorítani. csak ezek a cégek lefizetik a kormányokat és az önkormányzatokat. a tesco is úgy bukik el magyarországon, hogy van náluk korruptabb, szemetebb társaság. ők a cba. és azok lenyomják, mint a bélyeget. a nacionalista elitek kelet-közép európából kiseprik cohenék üzletét. és ezt a választók mindnenhol támogatják. azért, mert ha nem lesz tesco és hozzá hasonló multik, akkor tényleg csak a helyi társadalmon múlik, hogy lesz-e tisztességes kereskedelem.

egyetmondok 2015.09.07. 14:52:12

@unionista᠍᠍:
A tornádó az tornádó,tudod, a Meki meg egy vállalat. Érted, az egyik egy természeti jelenség,a másik meg emberi mű. Vili remélem, hogy az egyik egyik,a másik meg másik.

2015.09.07. 15:34:57

@egyetmondok:
hja, mert az ember nem része a természetnek. hanem fölötte áll. itt kezdődik a probléma.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.07. 16:26:38

@unionista᠍᠍:

"egy tradicionális vásárcsarnok. ami azon alapul, hogy ki tudod számolni, hogy a népeknek mennyi árura van szükségük. és a szabályozással segítheted, hogy a népek több friss zöldséget, gyümölcsöt vegyenek"

Ha ki tudod számolni hogy a népeknek mennyi árura van szükségük, akkor szükségtelen hogy vegyenek: ki kell osztani nekik a jegyeket a friss zöldségre, gyümölcsre meg halra, és akkor megkapják az igényes étrendet. A "vegyenek" csak a rendezetlen személyes preferenciák érvényesüléséhez vezethet, az abban inherens igénytelenséggel együtt.

Ezt még Sanyi haverod is érti: amikor rendért és fegyelemért kiált, akkor azt akarja hogy szabályozva legyen a fogyasztása. Igazándiból nem akarja ő a cseresznyét meg a körtét folyékony állapotban magához venni, hanem friss gyümölcs formájában vágyik rá.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.07. 16:28:32

@unionista᠍᠍:

"a nacionalista elitek kelet-közép európából kiseprik cohenék üzletét"

Nacionalista elit -- vagy a cigányok akikre a piszkos munka végzése lett bízva?

2015.09.07. 17:03:39

@neoteny:
ne viccelj már. egy városban hogyne lehetne kiszámolni, hogy nagyjából mennyi zöldség és gyümölcsre van szükség. és ha a népek friss áruból keveset fogyasztanak, akkor szabályozással lehet nagyobb fogyasztásra ösztönözni, és van amit lehet gátolni. csak ez ellentétes a szabad piaci elvekkel. holott ez lenne az alapműködés. aztán persze lehet, hogy az egyik poliszban fölösleg van az egyik fajta áruból, egy másikba a másikból és ezeket elcserélik. és ebből a világot behálózó szabályozott kereskedelmi útvonalak jönnek létre. ez lenne a tisztességes. csakhogy ehhez nem kell tesco. a tesco úgy működik, hogy a pénzügyi fölény birtokában brutális árufölényt hoz létre. és ezek után próbál a piacon diktálni. a többségi akarat az, hogy ezeket a cégeket basszák ki innen. a kereskedelmi bankokkal és a kereskedelmi tévékkel együtt. vessenek rájuk ki különadót és eltakarodnak. ahogyan a tesco vonul kifelé. és a bankok felét is államosították már. megkezdődött a kivonulás.

nem arról van szó, hogy egyáltalán nem kell külföldi, hanem arról, hogy a helyi társadalom gazdasági érdekeit és kulturális értékekit figyelembe véve kellene működni. és amelyik vállalat erre nem képes azt kirakják. ez nem a diktatúra, pláne nem fasizmus, hanem a demokrácia. így jönnek létre a többségi nacionalista elitek. és igen, cigányokkal végzik el a piszkos munkát. a jelenkori magyar közélet a cigánykodásra épül. és egyre inkább az európai. a politika tolódik jobbra.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.07. 17:29:13

@unionista᠍᠍:

Ne viccelj már: ha ki lehet számolni, akkor miért kell az hogy a népek vegyenek? Akkor ki is lehet nekik osztani a jegyeket, amire megkapják a megfelelő mennyiségű igényes élelmiszereket.

Sanyi haverod rendet és fegyelmet akar, vagy cigányok által gyakorolt belföldi pénzügyi és brutális árufölényt? Na látod. Ő azt mondja hogy pusztuljon a CBA és legyen igényes, kiszámolt árumennyiségű tradicionális vásárcsarnok. Ahol a helyi kultúra értékeit megtartva megisszák az áldomást a gyügyei paraszttal amikor meggyet kap tőle a gyümölcsjegyére.

A Harmadik Birodalomban is demokrácia volt:

en.wikipedia.org/wiki/German_federal_election,_March_1933

en.wikipedia.org/wiki/German_election,_November_1933

en.wikipedia.org/wiki/German_referendum,_1934

en.wikipedia.org/wiki/German_election_and_referendum,_1936

en.wikipedia.org/wiki/German_election_and_referendum,_1938

2015.09.07. 19:07:54

@neoteny:
ez nem ortodox nacionalizmus. tehát van közép európai szövetségi kapcsolat. kedvezményes kulccsal német szövetségi iparcikkeket vásárolhat. a normál áfa kulccsal vehet európai uniós terméket. és felárral vásárolhat a világból.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.07. 19:10:58

@unionista᠍᠍:

nem érted te ezt. sanyi rendet és fegyelmet akar, nem zsidókeresztény közép európai szövetségi kapcsolatokat. tisztességes élelmiszerjegyeket, nem cigánykodó kedvezményes kulcsokat.

te valami cba tulajdonos bérenc lehetsz.

egyetmondok 2015.09.07. 22:11:07

@unionista᠍᠍:
Bizony,van bőven,ami miatt akár nyugodt lelkiismerettel félre is lehet dobni,hogy az ember része lenne a természetnek,legyen ez bármennyire rossz hír neked,ortodox,kőkeményen dogmatikus materialistának.

egyetmondok 2015.09.07. 22:13:53

@unionista᠍᠍:
" ez nem ortodox nacionalizmus. tehát van közép európai szövetségi kapcsolat. kedvezményes kulccsal német szövetségi iparcikkeket vásárolhat. a normál áfa kulccsal vehet európai uniós terméket. és felárral vásárolhat a világból. " --

de az miért van haver,hogy a legnagyobb felárral tőlünk magyaroktól kell vásároljon/vásárolhat akárki/mindenki ? Ebben mi a jó?

2015.09.07. 22:58:22

@egyetmondok:
a többségi magyarok elsősorban a belső piacra termeljenek, másodsorban a közép-európai, harmadsorban az európai uniós piacra és csak negyedrészt a világnak. így épül fel a magyar gazdaság. az adózás rendjét is ehhez kellene igazítani. egész egyszerűen ez segíti a magyarok többségét. és ha ezt az elvet egyszer sikerül érvényre juttatni, akkor az ország képes lesz a fejlődésre. egy bizonyos kultúra ebben jelentősen hátráltatja. és ezért ebben az évtizedben marad a törzsi háborúskodás. ezzel együtt szinte elképzelhetetlen, hogy a magyar vagy akár az európai balra fordul. jobbra tolódás várható. nemzeti radikalizáció.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.07. 23:34:49

@unionista᠍᠍:

"így épül fel a magyar gazdaság. az adózás rendjét is ehhez kellene igazítani."

így épül fel a magyar oligarcha-réteg. meg az állami vagyon amit hitbizományként kezelnek a politikusok.

kinek a holdudvarába tartozol, cigány? adtál el magyar gárda egyenruhákat a szegény kismagyaroknak? vagy együtt "dolgoztál" vona gáborral amikor az túlárazott angol nyelvtanfolyamokat lőcsölt rá a kisemberekre? amik meg se' lettek tartva rendesen? az olyan mlm "szervezés" szerinted a tisztességes kereskedelem?

egyetmondok 2015.09.08. 06:58:20

@unionista᠍᠍:
" a többségi magyarok elsősorban a belső piacra termeljenek, másodsorban a közép-európai, harmadsorban az európai uniós piacra és csak negyedrészt a világnak. így épül fel a magyar gazdaság. az adózás rendjét is ehhez kellene igazítani. egész egyszerűen ez segíti a magyarok többségét " --

1. Mi az,hogy így termeljenek ? Tán így kötelező termelni ? S ha egy többségi magyarnak az összes árujára akad vevő akárhonnan is,titlsuk meg neki,hogy eladhassa annak a termékét,aki a többségi magyar termelő szerint vele a legjobb üzletet köti ? Hű,ez aztán igen...,és ezt azért te bele is írnád az alkotmányba...

2. És tényleg,ez csak a többségi magyarra vonatkozik ? A nem többségi magyar,pl.aki tagja a szlovákok magyarországi egyesületei egyikének,vagy pl. cigány,azt már nem is korlátoznád?

3. Mi az,hogy ehhez igazodjon az adórendszer? Ha nem ebben a sorrendben értékesít a többségi magyar,büntetni fogjuk ?

egyetmondok 2015.09.08. 07:13:10

@unionista᠍᠍:
Amit te arról írsz,hogy hogyan termeljenek a többségi magyarok,az nem jobbra tolódás unionista,hanem a szélsőbal,de frankón.

2015.09.08. 10:58:36

@egyetmondok:
elsősorban önfenntartónak kell lenni és csak másodsorban versenyképesnek. ez nem szélsőbal vagy szélsőjobb kérdése. ez nem filosz, hanem biosz. amikor egy kisebbség az elemi biológiával szembemegy, akkor az a többség választása, hogy miféle ideológiával védi meg magát. a köznép a jobboldal mellett döntött. és ebből következően a közélet jobbra tolódik. nemcsak a magyar, hanem nyugat-európa is.

a megoldás az lesz, hogy a zsidókeresztény politika kiszorul délre. a "cigánykodás" a balkánra. orbán is oda való. de az is nyilvánvaló, hogy a nép nem az úgynevezett baloldali, liberális, konzervatív, civil és nem tudom még minek mondott ellenzéket fogja újra a hatalomba emelni, hanem a szélsőjobboldalt. csak az a kérdés, hogy meddig mennek el. ha orbán lemond, vagy átül az államfői székbe, akkor jöhet lázár vagy vona. de még attól is lehet jobbra tolódni. a legokosabb ismerősöm mondja azt, hogy sárga csillagozni kellene. mert úgysem lesz semmi, ami ebből a tömeget kitéríti. én meg csak remélni tudom, hogy mégis lesz valami. de azt látom, hogy akármilyen konstruktív javaslattal szemben megjelenik egy csoport, amelyik magyarázza, hogy ez a kommunizmus vagy a fasizmus. az, hogy a zsidókeresztény értelmiséget belelövik a meszesgödörbe. az is lehet persze. de első korban csak a közhatalomtól fosztják meg ezt a csoportot. ahogyan 500 éve is szekularizálták a klérust. és most a modern korban jön a kereskedelmi médiával, a kereskedelmi bankokkal, a szabad kereskedelem totalitásával szembeni küzdelem. ez várható. a mercedest nem daimler és benz irányítja. hanem olyan tökfejek, akiknek fogalmuk nincs az autógyártásról. aztán az ilyen kampányokkal induló fazonok mitől a legjobbak?
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/07/Askdrz-Wallpaper.jpg
mitől jobbak, mint ez?
img.444.hu/Megaplak%C3%A1t_Gyurcs%C3%A1ny.jpg
vagy ez?
444.hu/assets/1072524_617857394959734_654402444_o.jpg
ugyanaz a nagy testvér logika. de a mercedes is ezt az utat járja. csak ott a német mérnökök még nem lázadtak fel egy tökfej török ellen. magyarországon a munkások a csavarkulccsal verik be a bankárok fejét. mert valójában erre lenni igény. és nem vona gáborra. amíg nem lesz valódi változás addig ez várható.

egyetmondok 2015.09.08. 11:14:42

@unionista᠍᠍:
" elsősorban önfenntartónak kell lenni és csak másodsorban versenyképesnek. "

te is nyugodtan elképzelheted,hogy létezik versenyképesség nélkül önfenntartó gazdasági egység (nem,egyébként ilyen nincsen,még az elképzelhető legcsökevényesebb piaci viszonyok között sincsen).

Tőlem gondolkodhatsz így,nem is ez az érdekes. A lényeges az, hogy erről nehogy már valami helyhatóság vagy nem helyi,hanem központi normaalkotó együttes (pl.a magyar országgyűlés) törvényt akarjon alkotni,hogy szóval nehogy ez így kötelező legyen,mert ugye ez simán a leghülyébb szélbalos gondolkodás.
Az se jó,ha az állami tulajdonban lévő gazdasági egységek így működnének (mert hogy az önfenntartáshoz is versenyképesnek kell ám lenni...),de hogy ezt nem állami tulajdonban álló gazdálkodókra is törvénnyel terjessze ki valami hatalom ...-- hát ez a biztos elszegényedés receptje.

2015.09.08. 12:03:56

@egyetmondok:
miért kellene globális versenyt hirdetni mindenben? az egész abból indult ki, hogy ha a kínaiak olcsóbban gyártják le a budikefét, mint a világ többi része, akkor hadd gyártsák le a szegény kis kínaiak. most ott tartunk, hogy kína mindent olcsóbban, hatékonyabban állít elő. állami tulajdonú bankokkal, és félállami iparvállalatokkal a kínai kommunista párt vezetésével. és magyarázzuk, hogy ez csak egy kivétel. és egyébként a leggazdagabb katar vagy szingapúr is kivétel. arról van szó, hogy nem a totális liberalizáció, nem a szabad piac, nem a szabad kereskedelem a leghatékonyabb. persze nem is a totális diktatúra. ezek szélsőséges eszmék. a köznép igényeihez kell alkalmazkodni, a társadalomhoz és adott esetben a helyi társadalmakhoz. és lehet, hogy egy tiszai járást sem pontosan úgy kell vezetni, mint egy dunántúli kerületet. és nem feltétlen a keményebb vezetés lesz a rosszabb. csak ez háttérbe szorítja a keresztény papságot és a valós elképzelésekkel nem rendelkező zsidó bankárokat. most az van, hogy mondjuk hajós andris nem tud énekelni. de pop sztár akar lenni. és akkor ezt hogy oldjuk meg. úgy, hogy majd a kereskedelmi médiában bohóckodik. ő lesz a gyerekek mentora az ének iskolájában szulák andival és fridivel. és a köznép azt mondja, hogy ennek a szemét társaságnak gyújtsanak már alá. persze civilizált módon, hagyják őket elmenekülni. nem kellenek az országot eladósító surányik és simorok, nem kellenek a népnyúzó bokrosok. értem persze, hogy vajnák, a csányik és matolcsyk és a simicskák sem kellenek. ezek balkáni despoták, szefárd tökfejek arra jók, hogy megtörjék a zsidókeresztények túlhatalmát. ezért választották meg orbánt. nem az a probléma, hogy orbán (apai ágon) cigány. hanem az, hogy úgy akar magának teljhatalmat, hogy semmiféle valós elképzeléssel sem rendelkezik. ő szimplán a cigány vezérkultúrára építeni a kormányzást. ezzel koszovóban lehet miniszterelnök. kárpát-medencében nagyvajda. szóval minden politikai csoport ezt a törzsi unga-bungát játssza. a jobbik is. ők az őseurázsiai törzsi gyűlés. de ha maguk mellé állítják a cigányokat (szó nincs néppártiságról, hanem csak kulturáltabb módon cigányozniuk) és elitellenességet hirdetnek, akkor választást nyerhetnek ahogyan ózdon vagy tapolcán. és arra a kérdésre, hogy ezt a mozgást mi állítja meg, vagy ezt az irányt mi téríti el nincs válasz.

mert azon kell vitázni, hogy létezhet-e önfenntartás globális versenyképesség nélkül. persze, hogy létezhet. fordítva nem működik. de ezt hosszasan magyarázni kell.

egyetmondok 2015.09.08. 12:17:37

@unionista᠍᠍:
Nincsen globális és lokális versenyképesség,versenyképesség van,vagy nincsen.
Nem tudsz olyan feltételt, tulajdonságot, amely a verseny esetében más lenne Gyügyén,Budapesten és Londonban, vagy éppen Szingapúrban.
Versenyképesnek lenni olyan gazdálkodási tulajdonságok összessége,amely tulajdonságok igazak itt is,ott is,amott is,s ha nem igazak mégse,vagy nem teljes mértékben igazag, akkor ott mindig politikai okot kell sejteni,nedm közgazddaságit, és lehet is találni ilyet,döntően az állami beavatkozásokat,amelyeknek,félrértés ne essék, lehet értelme - van pl.értelme adót kivetni,mert van olyan feladat (no,szerintem nem sok,de azért van),amelyet jó,ha az állam végez,vagy legalább jobb,ha az állam végez,mint bárki más -,létük azonban mégse teszi kérdéssé, hogy lenne-e magyar versenyképesség,meg valami ettől eltérő román,kanadai és kínai (versenyképesség).
Nem,nincsen ilyen.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.08. 12:30:13

@egyetmondok:
'Nem tudsz olyan feltételt, tulajdonságot, amely a verseny esetében más lenne Gyügyén,Budapesten és Londonban, vagy éppen Szingapúrban.'

Lássuk akkor hát a politikai versenyben a teljesítményeteket, eddig kettő elvetéltről kaptunk információt.
Induljon @egyetmondok a következő esedékes időközin, és lássuk a versenyeredményeket!
Aztán jöhet az országos megmérettetés, verseny lesz, a választók szavazataiért.

egyetmondok 2015.09.08. 12:33:29

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Unionistával a gazdaság szereplőinek versenyképességéről beszéltünk...:)

Édes Istenem,te meglátsz bárhol valami szöveget,"versenyképesség"...és Orbán Viktor jut az eszedbe. Ne már,könyörgök...

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.08. 12:38:25

@egyetmondok: :)
Tudod, átvettem a blog szemléletét, adaptálódom;-)

2015.09.08. 14:52:05

@egyetmondok:
lokális és globális versenyképesség is van. sanyi haverom elég jó kútfúró helyben. de valószínűleg nem a világ legjobb kútfúrója. csak mivel ő szolgáltat ezért neki nem kell a világgal versenyeznie. de versenyeznie kell az esetleges bevándorlókkal. ezért azt mondja, hogy ők ne jöjjenek ide. és pont leszarja a zsidókeresztény elveket. ferenc pápát egy álszent bohócnak tartja, erdő pétert nem különben. a globális szabad kereskedelemben a termelők vannak kiszolgáltatott helyzetben. és általában azok nyernek, akik eleve a legjobb helyzetben vannak. a többség azonban azt követeli meg, hogy a termelői piacot védje meg az álllam, vagy a város. persze ezt használják ki a politikusok azzal, hogy a csókos haverjaikat direktben megtámogatják. de ezeket átlátja sanyi. úgy gondolja, hogy ez még mindig jobb, mintha a magyar állam idegeneket támogatna.

irmuska néninek a hétvégén nem volt kedve süteményt sütni. mert húslevest főzött és utána a csirkét megsütötte. de már nem volt kedve tésztát is gyúrni. ezért vett az "osanba" akciós lengyel kekszet akcióban. "tudja kisdrága, az a bonszáj". (valószínűleg nem így hívják, de irmuska néni így jegyezte meg) ki is rakta zolika és andika elé. húzták a szájukat, mert ők várták házi diós kiflit, de kisdrága ki győzi azt csinálni. a zolika meg is jegyezte, hogy "polsi-vengri dva bratanki" és a kis andika kérdezte meg, hogy ez "ósönből" van, mert ő is látta az újságban, hogy akciós. erre zolika felvettette, hogy ha magyar ember lengyel kekszet vesz, akkor ahhoz miért kellenek a mocskos franciák közvetítőnek. na és a zsidók. mert ugye nekik köszönhetjük trianont is. és a lengyelek és a magyarok közé férkőznek. el tudjuk cserélni a lengyel kekszet győrire. vagy sportszeletre, vagy akármire. nem kell ehhez se teszkó, se madaras teszkó. basszák ki ezeket az országból. irmuska néni magyarázza, hogy mióta a zolika jobbikos ilyen mocskos szájú lett. de nem fasiszta, mint ahogyan a zsidó átévben mondják. képzelje kisdrága, hogy abban meg vége lett fórumnak. de tudja miért, mert a betelefonálók zsidóztak. alig tudták őket lekeverni. és eddig tart a szólásszabadság. igaza van a jobbikosoknak. lehet, hogy rosszul érzékelem. de ebbe az irányba tart a politika. etnikai konfliktusok követik egymást. amiről a harvard egyetem szociológusai bebizonyították, hogy nincs közéleti jelentősége. szinte csak annak van.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.08. 16:24:14

@egyetmondok: Ezt mondom én is a bloggernek meg neked is, hiába:)
Mert a túlzásba esés elveszi még azt a kis igazságélményt is, ami lenne amúgy.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.09.08. 17:05:00

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne: sose értettem, miért vagy itt ezer arccal csak hogy a hazugságokat hallgasd... téged mutogatni kéne a giniszben mint a mazochisták Hosszú Katinkáját

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.08. 18:34:33

@unionista᠍᠍:

"a többség azonban azt követeli meg, hogy a termelői piacot védje meg az álllam, vagy a város"

Dehogy a többség követeli: a termelők követelik. Ők akarnak magas árakat. A fogyasztók alacsony árakat akarnak; ők nem követelnek semmiféle piacvédelmet.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.08. 18:37:34

@unionista᠍᠍:

"el tudjuk cserélni a lengyel kekszet győrire. vagy sportszeletre, vagy akármire"

Irmuska néni betáraz egy hátizsáknyi győri kekszet és kivonatozik Krakkóba seftelni? :))

explanatus 2015.09.08. 18:41:41

@HaFr: Ne bántsátok (sok-nevű barátomat) ! Talán ez az egyetlen hely, ahol kibeszélheti, búját, baját, bánatát. Kitart amellett, amiben mi már csalódtunk.

Nekem (nekünk) talán azért könnyebb, mert volt egy pont, amikor dönteni kellett, tovább velük, vagy ellenük. Ez a negyed évszázad sok mindent hozott, de többszörösét vitte. A legborzasztóbb, hogy a hiteinket vitte el.

Nem egyszerű nem hinni abban, amiben korábban igen. Az ember megpróbál mindenbe belekapaszkodni, hogy igazolja, nem rosszban hitt. A legszomorúbb az egészben, hogy a NAGY-koalíciós csapat visszaél, leginkább azokkal szemben, akik még hisznek bennük/nekik. Mindig van egy pont, ami mintha azt mutatná, igen, jó úton vannak a mieink. Ettől ismét és ismét erőt kap az ember és bizonygatja igazát. Akárcsak a kerítéssel. Nagyon jól meg lehet indokolni és sok dologban igazat is kell adni. Azonban NEM ez a megoldás. Ez csak azért lett megoldás, mert semmi más nem maradt. Az érdekérvényesítésünk egyenlő gazdasági teljesítményünkkel. Akarunk mutatni valami nagyot. Egymillió munkahely helyett lett az egymillió migráns országa.

Meg kell nézni a németeket, osztrákokat. Gazdasági erejük olyan, azt játszatnak velünk amit akarnak ebben a kérdésben és a legkisebb esélyünk sincs, hogy elfogadtatjuk velük igazunkat. Mert igazunk van. Nem vagyunk Európa átjáróháza! De a nagy csapat elrúgta a pöttyöst. Aki úgy tűnik velünk van az is csak számításból, mint amikor a legnagyobb hangú gyereknek mondják eredj, mondd nekik, ő meg mondja és kapja a nagyoktól az első pofont.

Sikerült beeveznünk egy olyan örvénybe, ami nem enged, igaz, vagyunk akkorák (még), hogy nem tud elnyelni. No, nekem ez a legnagyobb bajom, és nem csak a mostaniakkal, mert ők valaminek az előzménye, ami ettől is rosszabb volt. A mából nézve nem jöhetett ki más az elcsalt rendszerváltásból, hiszen nem rólunk szólt, nem a mi közös jobb-létünkről, hanem az éppen aktuális csapat szűk körének nagyon-jobb-létéről.

Úgyhogy, sok-nevű barátom, mondd csak, de keserűséged dühét ne rajtunk tölts ki. Nem mi vagyunk az okozói. Mi itt azon gondolkodunk, hogy mi, meg te hogy kerülhetnék ki ebből az örvényvényből. Nem tagadom, van, hogy azt gondolom, igazad van, de a stílust, ahogy mondod, még mindig nem kedveltem meg.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.08. 18:51:55

@HaFr: Pedig sokszor elmondtam, valamiért nem akar hinni nekem.

Ne vegyük magunkat annyira komolyan, némi (ön)irónia sosem árt, önreflexió, méltányosság, valódi liberalizmus ( bár nem értek önnel egyet szinte semmiben, de bármit megtennék hogy elmondhassa az enyémtől eltérő véleményét, ha azt kulturált keretek közt teszi), lépjünk kapcsolatba a tőlünk eltérő gondolatokkal bírókkal, tételezzünk fel jóindulatot a másikról is, egy közös hazában élünk, tegyünk érte hogy élhetőbb, békésebb legyen, ne gyalázzuk egymást, ne gyűlöljük egymást, politikai ellenfeleinket érvekkel, ne gazemberezéssel, tolvajozással, miegyébbel akarjuk verbálisan megsemmisíteni, úgyse fog menni ...

Csupa-csupa polgári erényféle hétköznapi gyakorlata.
Illene az ön blogjához.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.08. 18:59:34

@explanatus: jó explanatus barátom, derék hogy legalább kiállsz a sokszor elüldözött mellett!

' Azonban NEM ez a megoldás. Ez csak azért lett megoldás, mert semmi más nem maradt.' -írod.

DE hát ebben mindenki egyetért, miért akkor ez az értelmetlen gyalázkodás miatta?

Annyira triviális a feladat: először meg kell állítani a menekültáradatot, aztán lehet bármi másról beszélni, nem most mondtam ugyanezt, még O. előtt.

És nézd meg a blogokat, kommenteket mindenfelé, mint akiknek fogalmuk sincs, mivel játszadoznak.

Ennyire nem szabadna hagyni elvenni senki eszét az orbángyűlölet miatt, szerintem.
üdvözöllek!

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.08. 19:01:19

@explanatus:
'Úgyhogy, sok-nevű barátom, mondd csak, de keserűséged dühét ne rajtunk tölts ki. '

Miféle dühöt, miféle keserűséget?
Én??
???

egyetmondok 2015.09.08. 20:04:26

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
" ne gyalázzuk egymást, ne gyűlöljük egymást, politikai ellenfeleinket érvekkel, ne gazemberezéssel, tolvajozással, miegyébbel akarjuk verbálisan megsemmisíteni, úgyse fog menni ... " --

ejnye már,hát miért ne menne? A Fidesznek ellenzékben sikerült,nemde.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.08. 20:23:59

@egyetmondok: hát ez részben igaz, mondtam is hogy a szoclibeket a saját fegyvereikkel lehet (és kell ) rommá verni, még egyszer azt az ostobaságot nem követheti el Orbán, amit 2002-ben tett a választások előtt ( ölég pancser tanácsadói lehettek akik még nem ismerték a konzervatív igazságot: az eredmény minősít!

Na de egy kényes ízlésű konzforr csak nem aljasodik le a 'fideszesekhez' ? :)

De hajrá, én sose gyurcsányoztam, itt is értékeltem belőle, amit lehetett.
Én nem vagyok 'fideszes'.

egyetmondok 2015.09.08. 20:53:20

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
De hát ez itt nem a szoclib.
Eleget forgolódsz ebben a blogban,és neked ez nem tűnt fel ?

explanatus 2015.09.08. 20:59:13

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
„DE hát ebben mindenki egyetért, miért akkor ez az értelmetlen gyalázkodás miatta?”
„DE hát ebben mindenki egyetért, miért akkor ez az értelmetlen gyalázkodás miatta?”
„DE hát ebben mindenki egyetért, miért akkor ez az értelmetlen gyalázkodás miatta?”

Azt gondolom, ez a - - három :)- - kérdés legfontosabb kérdés, amit mostanában olvastam. Nem nálad a legfontosabb, hanem ebben az országban. Nagyon jó kérdést tettél föl. Kérdeznék én is. Hogy a rohadt életbe jutottunk odáig, hogy akár a legmegfelelőbb lépést is mélységes mély ellenszenv, undor fogad? Nem hiszem, hogy én lennék hivatott erre megtalálni a választ, de biztosan oka van.

Ha anyám (akármiért) kivívta magának az elviselhetetlen anyós szerepet, akkor az elsózott levesre nem az a válasz, jól van mama, máskor majd előbb kóstolok, utána sózok, hanem: mi így szeretjük, még ha két kanálnál többet senki sem nyel le az asztalnál.

Azt akarom mondani, hiába csinál most olyat, ami jó, már nem vagyunk képesek elfogadni, mert tőle van. Ugye, érted? És ugye azt is érted, hogy ha ez így marad, netán fokozódik, akkor nem marad más hátra, mint fogni egy üres lapot és . . .

Hogy utána esetleg még rosszabb jön, könnyen lehet. Ezért mondom, beszélgessünk, mert amíg szóba állunk egymással addig van esély megoldást találni.

egyetmondok 2015.09.08. 20:59:25

@unionista᠍᠍:
" lokális és globális versenyképesség is van. sanyi haverom elég jó kútfúró helyben. de valószínűleg nem a világ legjobb kútfúrója " --

jaj,unionista,Sanyi akár a világ legjobb kútfúrója is lehet,ebből meg nem következik a versenyképességet illetően semmi.
Ülhet a CBA pénztárában szó szerint a világ legjobb pénztárosa,gyorsaságban, kedvességben,a félreütések vagy hibás készpénz számlálások alacsony előfordulásában, szorgalomban, terhelhetőségben,stb.,stb.,ez még nem mond semmit a CBA versenyképességéről.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.09.08. 21:02:01

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:

"bármit megtennék hogy elmondhassa az enyémtől eltérő véleményét, ha azt kulturált keretek közt teszi"

Tekintettel arra hogy HaFr a saját blogján mondja el a véleményét, a te jóváhagyásod szükségtelen, és a stiláris kikötéseid mihasznák.

"ne gazemberezéssel, tolvajozással"

Ez a "szabály" a gazemberek és tolvajok érdekeit szolgálja. :)

egyetmondok 2015.09.08. 21:26:05

@explanatus:
" Azt gondolom, ez a - - három :)- - kérdés legfontosabb kérdés, amit mostanában olvastam. Nem nálad a legfontosabb, hanem ebben az országban. Nagyon jó kérdést tettél föl. Kérdeznék én is. Hogy a rohadt életbe jutottunk odáig, hogy akár a legmegfelelőbb lépést is mélységes mély ellenszenv, undor fogad? " --

hát talán azért fogadja a lépéseket mély ellenszenv,undor,mert úgy vannak elénk rakva,hogy azok a legmegfelelőbbek. Minden úgy van elénk rakva 2010 óta,mint a legmegfelelőbb. Ez az egész új rendszer itt mást nem is tud,csak a legmegfelelőbbet dönteni.
Éppen ezért lehetünk biztosak abban,hogy a döntéseik a megfelelő szintet is csak ritkán és véletlenül érik el.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.09. 07:14:37

@explanatus: Én nem azt mondtam, hogy nem szabad útálkozni, gyűlöld is akár, ha az jól esik (természetesen rád semmiképp nem gondoltam, nem olvastam sose ilyet tőled), de ezzel nem kellene a nyilvánosságot 'hergelni', majd konzervatív-liberális-akármi képpel sajnálkozni a közéletben megtapasztalató durvaságok miatt, meg hogy milyen szomorú hogy nem állnak szóba egymással a valóságot másképp értelmező emberek, polgáriasulatlanok vagyunk meg maradunk is, és a többi.
Bloggazdánk posztjait idézhetném ( és nem először vágna ki innét, a saját szavainak ismétlése miatt ) bizonyságul, persze hogy feleslegesen.

Hát csak undorkodjatok, aztán az ország másik fele meg másokon undorkodjon, így leszen aztán konszolidáció, minimális együttműködésre való készség, egymás tisztelete, blablablabla...
Hajrá!

DE megint csak bloggazdánkat citálhatnám ide aki az eredményt kérte fel minősítőnek.

Nos, hol áll az eredményjelzőtáblán EZ a
fajta 'konzervativizmus'?

No persze, az elbutult, félrevezetett népek, ....

' Ezért mondom, beszélgessünk, mert amíg szóba állunk egymással addig van esély megoldást találni. '
:))
oszt hány nick kell egy beszélgetéshez nekem?
majd szólj a főnöknek ...
barátsággal ...

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.09. 07:23:11

@egyetmondok:
'Eleget forgolódsz ebben a blogban,és neked ez nem tűnt fel ? '

nem nagyon, a mentalitás tök ugyanaz, mindenki ostoba, gazember, tolvaj, nem ért semmihez, azemberekfélrevezetettekazértnemszavaznakránk , lebontották a jogállamuralmat, elloptákazemeberpénzétamanyupból, ...

(Amúgy meg a Gyurcsányra hivatkozás mindössze példa lett volna arra, hogy aki ugyan nem szimpatikus számomra, de értékelhető amit mond, azt ab ovo nem fogom elutasítani. De ezt te úgysem érted.)

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.09.09. 07:35:55

@explanatus:
no, mit szólsz bloggazdánk újabb (tényleg kiváló) posztjához??

'Akik most vakon ordítoznak bele a nyilvánosságba és félig-meddig ideológiai-politikai elhivatottságból vádolják hol embertelenséggel, hol nemzetietlenséggel és hagyományellenességgel a másikat, azok vajon megfontolták-e a másik tábor véleményét (igazát) is? Ha meg is, a magyar nyilvánosságban ez nem jelenik meg, mert már jó ideje képtelenek vagyunk beszélgetni egymással, ezért nem is vagyunk képesek több-kevésbé konszenzusos álláspontra jutni, hogy enyhítsük az eddigi és várható döntéseink súlyát.'

Szerinted van-e ebben felelőssége a nyilvánosság aktorainak, itt most épp az ideiglenes? belátásra tért HaFr-nak?

egyetmondok 2015.09.09. 07:51:15

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne:
Gyurcsányban nem fogunk biztosan egyetérteni,mert bezony én ab ovo elutasítom őt,s hogy fokozzam a rosszkedvedet erről,nem a 2006-os év miatt...

Amit tőled kérdezni szerettem volna, kérdezném most is,az inkább az, hogy nem gondolod szó szerint tarthatatlannak azt a logikát,amelyet használsz, annak érdekében,hogy a Fidesz-ről valamiképpen levedd a gyűlölet politizálás terhét ?
Ezt teszed ugyanis,ráadásul nem is értelmetlenül,hiszen igaz,hogy Orbán a szoclibtől kapott 2002 előtt,de rendesen ebből egy adagot...,ezért tehát (szerinted),amit a Fidesz 2002-től,mint gyűlölet-politika csinált,nem más,mint a kölcsönkenyér visszajár jogos esete.

Csakhogy ez nevetséges,hiszen ezzel azt mondod,hogy a szoclib és a Fidesz esetében jogos,szabad (a hatalom megszerzése érdekében) veszett gyűlölet-politizálást csinálni, míg ez pl. a PKP nevű pártnak,vagy bárki más pártnak tilos,hát hiszen micsoda dolog már ez gyerekek,nemde,van azért egy halom dolog,amiben pártpolitikától függetelnül mégis,csak eget lehet értenünk,itt van ez a bevándorlási dráma...

A gyűlölet-politizálás bejött a szoclibeknek,és bizony,de mennyire,bejött a Fidesznek is. Van tehát két mocskosul anyázó,a karaktergyilkolásban,a politikai ellenfél virtuális legyilkolásában határt nem is ismerő politikai együttes,amelyek esetében számodra nem politikai erkölcsi botrány,amit csináltak - csinálnak...

...ám,ha ilyen,a tapasztalatok szerint rendkívül hatékony hatalom szerzési technikába nem a szoclib és nem a Fidesz fogna bele,akkor az fúj...?

DiLaen 2015.09.09. 12:05:04

A lényeg a humanizmus lenne, nem egy nyilvánvalóan kitalált meselény.

www.youtube.com/watch?v=IDcpKWKRCwY
süti beállítások módosítása