1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.08.14. 04:27 HaFr

Bevándorlás vagy Európa: hazaküldeni a migránsokat

Európa a kereszténység, a humanizmus, és az emberi jogok hazája -- és egyre kínosabban szembesül azzal, hogy nem tud megfelelni ezeknek az eszméknek (pontosabban ezeknek se -- miután az erkölcsös individualizmust, a szabad piacot, és a korlátozott államot már feladta). Az eszméket idáig sem tartottuk sokra, amennyiben a határainkon kívül sérültek (adott esetben magunk sértettük őket), érvényt szerezni meg végképp nem tudtunk nekik a világban, de most, hogy házhoz jöttek eleven figyelmeztetésként azok, akiknek nem jutott idáig a jóból, egyre sürgetőbben merül fel: ismerjük-e be végre, hogy az eszméink veszélybe kerülnek azzal, ha továbbra is univerzálisnak tekintjük őket, hiszen hosszabb távon kivérzünk a képviseletükben. 

Egyszerű, ha mindenkivel úgy bánunk, aki ide vágyik, jön, hozzák, mint akivel szemben a legjobb arcunkat kötelességünk mutatni, akkor lefegyverezzük magunkat a civilizációnk védelmében -- hiszen annyian jönnek majd szegények és civilizálatlanok, hogy nincs anyagi és kulturális erőforrásunk a beillesztésükre. Elhiszem, hogy egyeseknek óriási törés lehet felfogni, hogy amennyire a kapitalizmus a civilizációs értékeinken épült, úgy a civilizációs értékeink is a kapitalizmus intézményein, működőképességén, és nyereségességén -- magyarán egy bizonyos életformán. A döntően még mindig polgári életforma, legalább ennek reálisan elérhető eszményének, és az erre vonatkozó vágyak szabályozó erejének közös lerobbanása a civilizációnk hanyatlását is eredményezné. Márpedig a bevándorlás feszítő gazdasági és kulturális kockázatai pontosan ezzel fenyegetnek.

Egyeseknek óriási törés lehet felfogni, hogy a civilizációnk fenntartása nem az emberi jogok érvényesítésén, hanem egy bizonyos gyakorlaton múlik, amelynek csak egy -- nem is túl fajsúlyos -- vetülete az emberi jogok. Ezért mondom én mindig ezen a blogon, hogy a liberalizmus hagyományának legalkalmasabb védelmezője a konzervatív politika, amely ezt az egyensúlyi gyakorlatot óvja. Túl sokat veszítettünk eddig is azzal, hogy a liberalizmust hagytuk erkölcsileg kiüresedni, esztétizálódni, allűrökké szétesni egyfelől, jogokba menekülni másfelől. A bevándorlókkal szembeni liberális attitűd az azonnali emberiességi reflexeken túl (vigyünk vizet, milyen édes ez a kisgyerek, de hát ők is csak jobb életet akarnak) -- a nagy semmi. Miután a liberalizmus már feloldódott az egyetemes emberiességi normák és a politikai korrektség közötti -- döntően az államok által szabályozott -- politikai térben, képtelen védeni a civilizációnkat. Bár nehezen mondom ki a sok gazemberség láttán, de ebben a kérdésben Orbán sokkal pontosabban lát, mint a "humánus" liberálisaink. (A gazemberség ebben is megnyilvánul persze, amikor nem a professzionális viselkedést, hanem a gyűlölködést választja a cselekvése legitimációjának.) A megfelelő bánásmód -- vérző szív mellett -- a migránsok élelemmel és innivalóval történő ellátása és nagy többségének hazaküldése, a csempészhálózatok ellehetetlenítése, illetve a kibocsátó országok demokratikus mozgalmainak és piacgazdaságainak az eddigieknél sokkal jelentősebb, megalkuvás nélküli nyugati támogatása, ideértve a vezetőik nyugati képzését, titkosszolgálati segítséget -- meglehet nem ostoba katonai beavatkozásokat.

Végezetül -- ahogy a címből is kiderül -- lehet a bevándorlás-hullámot választani, de akkor egy-két évtizeden belül egy teljesen más kultúrájú kontinens képe fog kirajzolódni előttünk. Szerintem rosszabb, de mindenképpen szögezzük le: más.  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr77704982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bontottcsirke 2015.08.14. 06:46:27

Mindenkinek szeretném felhívni nyomatékosan a figyelmét, hogy semmivel ne segítse az úgynevezett menekülteket. Naponta van velük dolgom, intézem az ügyeiket, itt egyértelmű gazdasági bevándorlásról van szó. El kell érni, hogymielőbb hazamenjenek.

Ceriak 2015.08.14. 07:09:35

Kb. Két perce van az eu politikusainak és a tagállamok polgárainak, hogy észbe kapjanak!! Tízszer ekkora erőfeszítéseket kellene tenni az illegális határátlépők, a néger-kecskepásztor áradat megállítására.
A magyar kormánynak és hivataloknak is!! Ez idáig szinte nulla, amit képesek voltak tenni.

Legsürgősebb magyar feladatok:

- Tervezettnél kétszer élesebb pengefal

- fegyveres határőrizet vissza, tűzparanccsal!

-akik már itt vannak, visszatoloncolás azonnali hatállyal.

-migránssegítőknek és seggnyalóknak többszázezer Ft büntetés, súlyosabb esetben börtön.

Kimondani a multikulti végét, eltemetni, közben persze szarni a szélsőliberális megmondóemberekre és a médiájuk csaholására.

Ha rövid időn belül nem tesznek hathatós intézkedéseket a mesterségesen beindított sáskajárás ellen, az EU-nak valóban vége lesz, fél évtized alatt le lesz söpörve. Ne hagyjuk, hogy a vuvuzelázó kulturálatlan, rovarmód szaporodó embertömegek elsöpörjék Európát.

Haladék nélkül büntetni kell azokat, akik pátyolgatják az illegális határátlépőket. Pénzbüntetés és börtön, ha kell!!

A legkisebb jelét sem mutathatjuk annak, hogy az illegális határátlépők bármiféle segítséget kaphatnak Magyarországon és az EU-ban.

Számukra:
- Nincs ingyen étel-ital!
- Nincs ingyen szállás!
- Nincs ingyen orvosi ellátás!
- Nincs ingyen tömegközlekedés!
- Nincs költőpénz!

Ezekről ne is álmodjanak!

egyetmondok 2015.08.14. 08:02:31

@Ceriak:
Perzse,hogy jönnek,ha egyszer a fidesz teliplakátozta az országot azzal, hogy nálunk működnek a reformok,mert ingyen ebéd van az oviban.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.14. 08:21:42

@Ceriak: csúnyán beszélsz butaságokat, ilyen is van

kommenthelyett 2015.08.14. 08:24:23

@HaFr:
'jogokba menekülni másfelől.'
lásd jogállam = liberális demokrácia, mint az egyetlen elfogadható szervező erő totális csődje

le a kalappal, bár nem ez következne e posztjaiból, úgy látszik a filozófust nem lehet a végtelenségig a 'politikussal' elnyomni

az meg külön dícséretes ahogy a zsigeri útálatot áttöri a felismerés: nehéz kimondanom, de ez tűnik igaznak.

csak azt a gazemberezést tudnánk feledni

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.14. 08:31:53

@kommenthelyett: minek feledni, ha az -- ez is hozzátartozik a filozófus elnyomhatatlanságához (és még csak a politikussal sem veszik össze ebben)

Szegedi Attila2 2015.08.14. 08:36:54

Nagyon fontos,hogy aki nem is ért egyett a kormány poitikájával,legalább az illegális migráció elleni küzdelemben egyetértés alakuljon ki!! Az már honvédelem. Szerintem el fog jönni egy pont,amikor választanunk kell ,vagy maradunk az EU -ban betartva a hatékony határvédelem ellenes törvényeiket(plusz visszatoloncolás hozzánk) akkor feláldozva országunkat a megszállóknak,tovább élveve az EUs pénzeket.Vagy választjuk a hazát EU pénz nélkül,de saját törvényeinkkel a bevándorlás ellen.Ettöl félek !!

kommenthelyett 2015.08.14. 08:42:40

' Az eszméket idáig sem tartottuk sokra, amennyiben a határainkon kívül sérültek (adott esetben magunk sértettük őket), '

megint csak kénytelenek vagyunk visszakanyarodni az egyedül üdvözítő 'liberális demokrácia' nyilvánvaló csődjéhez, annak egyre konkrétabb következményeihez.
ezeket az eszméket a liberális demokrácia határain belül sem tartotta sokra, ha az kellemetlen, kényelmetlen volt számára.

egyre nyilvánvalóbbá válik, ez nem a rendszer hibája, hanem ez maga a megvalósult 'liberális demokrácia' !

a történelmi párhuzam annyira adja magát a 68-as 'emberarcú szocializmus' reformkísérletével, alapjaiban jó ez az aberrális demokrácia, csak rosszul van megvalósítva, de majd jól megreformáljuk egy teljesen szabad kapitalizmus felépítésével.

nem fog nmenni

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.14. 08:44:51

@Szegedi Attila2: nem lesz ilyen választás, mert abba az utóbbi esetben is belerokkanunk -- ezért kell és lehet csak az EU-val intézni ezt a kérdést

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.14. 08:45:47

@kommenthelyett: pedig nincs más választás -- legalábbis értelmes alternatíváról én még nem hallottam egyik politikai lyukból sem

kommenthelyett 2015.08.14. 08:45:59

@HaFr: nem, a gazemberezés nem tartozik a filozófus terminológiájához

kommenthelyett 2015.08.14. 08:47:34

@HaFr: 'nincs más választás'

ahh, mintha ugyanezt mondhatnánk el az orbánrendszerről, nedebár?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.14. 08:48:57

@kommenthelyett: már hogyne tartozna -- a mély erkölcsi megvetés szinonmája

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.14. 08:49:24

@kommenthelyett: szívesen veszem az alternatív javaslataidat

kommenthelyett 2015.08.14. 09:05:23

@HaFr: javaslataim csak arra vannak hogy hagyjuk már el egymás gazemberezését, ostobázását
kontrapruduktív az
méltatalan

Szegedi Attila2 2015.08.14. 09:14:42

@HaFr: Azért nem vagyok ilyen biztos....ha ez így megy tovább Európában akkor sok állam meg fogja gondolni a kilépést.Pl: Angliának ezzel csak gyüjti a szavazatokat az EU kilépésre.Vagy az osztrákok,akik már összegyüjtöttek kellö aláírást a népszavazás kiírására(szerintem pont emiatt),de ne menjünk messzire,nézzük meg mit fog Fico csinálni,ha ugyanaz lesz nála is mint nálunk,vagy a Lett,Litván..stb

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.14. 09:26:37

@kommenthelyett: nem gondolom, hogy ne lenne meg a helye -- bár hozzám valóban méltatlan normál esetben

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.14. 09:27:21

@Szegedi Attila2: Ausztria amint kilép az EU-ból, cc... előbb lesz oroszország a tagja

Szegedi Attila2 2015.08.14. 09:52:26

@bontottcsirke: Ez nagyon hasznos info volt.Minden fórumon kell ezt terjeszteni.!!!Habár ezt eddig is tudtuk

GNDL 2015.08.14. 10:18:10

Nézd a másik oldalát: ambiciózus, erősen motivált, nagyrészt jól iskolázott, többségükben angolul és franciául legalább alapfokú kommunikációs szinten jól beszélő, alacsonyabb bérigényű és ereje teljében lévő fiatal munkaerő lepi el Európát. Talán meg kellene fontolni, hogy az unió látszólagos semmittevése a bevándorláshullámmal kapcsolatban nagyon is megfontolt, tudatos, és a legalább egy évtizede váltakozó hevességgel fel-felbukkanó vita az „elöregedő Európáról” tükrében lehet akár hatékony intézkedés is. Márpedig ha valóban erről van szó, akkor mi magyarok megint kihagyunk egy olyan lehetőséget, mint a kétezres évek elejét-közepét meghatározó rekord európai konjunktúra, és két szék közül megint a földre fogunk huppanni a külön utas baromságainkkal...

Lexa56 2015.08.14. 10:19:00

Ki fogok lógni a kórusból, de kimondom: Európa ezt a harcot csak elveszítheti. Nagyon rövidem megpróbálom vázolni, miért. Egy növekedő, önmagát kiteljesítő társadalom azért gyakorol vonzó erőt a környezetére, mert sikeresen halad előre a maga választotta úton, épít, embereket és eszméket bocsát ki, miközben az odaérkezőket sikeresen asszimilálja a szó pozitív értelmében. Egy fejlődésében megroppant társadalmat már csak a bürokrácia tart össze egy ideig, védekezővé, elzárkózóvá válik, és csak egy darabig tud ellenállni a külső nyomásnak (ez akár évszázadokat is jelenthet). A lelke már halott, az anyagi jólét még egy ideig kitart, de az érdektelenség és gyermektelenség megöli a hosszú távú perspektívákat. Európa vagy a Nyugat (Amerikát is beleértve) már bőven ebben a fázisban van. A katonai fölény (talán) még egy darabig meglesz, de militáris technika az első, amit a támadók is meg fognak tanulni. És minél elkeseredettebb és erőszakosabb lesz az elzárkózás, annál erőszakosabb és elkeseredettebb lesz a támadás is. A migrációnak legfőbb oka nem a politikai instabilitás (az csak a következmény), hanem az éghajlatváltozás, ami elég megállíthatatlan, legalábbis évtizedes léptékben biztosan az. Ha százmilliók indulnak meg, azon az atombomba sem segít.
Európa kétféle módon veszítheti el önmagát, maradék lelkét is (valószínűleg ezek valamilyen kombinációjával): vagy úgy, hogy kulturálisan felhígul a bevándorlókkal, vagy úgy, hogy radikalizálódik és fasizálódik, akkor némi fáziskéséssel fog ugyanez bekövetkezni.
Persze fel lehet tenni a kérdést: nincs feltámadás Európa számára? Az erőszakos archaizmussal semmiképpen sem. Az csak szépségtapasz a radikalizálódó/fasizálódó társadalmon. Lelket nem lehet elhatározással, erőszakkal "teremteni". A lelket azok birtokolják, akik nem másokat áldoznak fel saját kényelmükért, hanem magukat áldozzák fel azért, amiben hisznek.

Szegedi Attila2 2015.08.14. 10:31:58

@GNDL: Osztrák újság szerint 80 százakék analfabéta.Az afgán nök biztosan nem jartak iskolába és a férfiak se nagyn.Hol van ott egyetem,vagy Pakisztánban??? Szerintem te álmodsz

Lexa56 2015.08.14. 10:37:31

@Szegedi Attila2: Csak csöndben mondom: Pakisztánban vannak egyetemek, nem is rosszak.

zipe moha 2015.08.14. 10:58:09

@bontottcsirke: de a te gyerkőceidet vagy téged persze azonnal fogadjanak pl. Londonban...ha úgy adódik...

az ilyen típusú emberre fokozottan igaz, hogy amilyen mércével mér, olyan mércével méressen...bízom benne, hogy közvetlen tapasztalatot szerzel még a földi tartózkodásod alatt a mérce igazságosságáról... és ez jó kívánság..ez kell ahhoz hogy szellemi értelemben helyre állj.

GNDL 2015.08.14. 10:59:38

@Szegedi Attila2: Az a menekült aki eljut Európába értelem szerűen már a „tehetősebb” rétegből kerül ki, mivel nem kevés pénzbe kerül idáig eljutni, tehát azért otthon is kellett valamit tenniük. Minden bizonnyal nem analfabétákról van szó... Törökország, Libanon, Jordánia 4-6 milliós menekülthullámmal küzd, miközben Európát „csak” pár százezrek érik el. A felmérések és a menekültügyi szervezetek jelentései is azt mutatják, hogy bár honosításra szorulna a menekültek bizonyos végzettsége az unióban, de lásd Magyarország esetében a menedékkérők (és a bevándorlók, akik egyébként hihetetlenül kevesen vannak) a magyar átlagnál magasabban képzettek.

De egyébként a végzettség csak egy dolog, ezek az emberek jobban motiváltak, ambiciózusabbak, minden munkát elvállalnak, ráadásul a bérigényük is alacsonyabb mint az évtizedek óta jólétben élő európai munkavállalóké (nem Magyarországról van szó). Nem véletlenül kezd valóságos iparággá válni Európában a menekültek képzése, átképzése, végzettségük honosítása, nyelvtanítása. Azon európai tagállamok esetében, amelyek hosszabb távon gondolkodnak, és szeretnék pár évtizeddel elnyújtani a nyugdíjrendszerük összeomlását, teljesen racionális döntés a menekültek befogadása, „honosítása” majd foglalkoztatása.

zipe moha 2015.08.14. 11:07:55

@Lexa56:
"Egy fejlődésében megroppant társadalmat már csak a bürokrácia tart össze egy ideig, védekezővé, elzárkózóvá válik, és csak egy darabig tud ellenállni a külső nyomásnak (ez akár évszázadokat is jelenthet). A lelke már halott, az anyagi jólét még egy ideig kitart, de az érdektelenség és gyermektelenség megöli a hosszú távú perspektívákat. Európa vagy a Nyugat (Amerikát is beleértve) már bőven ebben a fázisban van."...
....+1

" a lelke halott.."...micsoda kép, igen...a teste még ráng...

kérdezem a migráns ellenzőket: nem mindegy mibe döglik bele a kiüresedett torzó???...most kapálódzok bontottcsirke, ceriak...és amíg ide vezettett az út addig addig lapítottatok???

félre téve a migránskérdést: gyalázatos embereknek tartom a gyengéket rugdosókat akik a mindenkori erősnek egyébként az elvtelen , szemforgató, lapító, sumák kiszolgálói...és még ki is rakják, hogy ki lakik bennük..

2015.08.14. 11:08:14

kitűnő poszt! megkönnyebbülés, hogy a kedvenc pártom vezetőjének még helyén van az esze:) a liberálisok - ha rajtuk múlik - szétszedik ezt a kontinenst, mint a pinty.

zipe moha 2015.08.14. 11:14:14

@kommenthelyett:

megint csak kénytelenek vagyunk visszakanyarodni az egyedül üdvözítő 'liberális demokrácia' nyilvánvaló csődjéhez, annak egyre konkrétabb következményeihez.
ezeket az eszméket a liberális demokrácia határain belül sem tartotta sokra, ha az kellemetlen, kényelmetlen volt számára.

egyre nyilvánvalóbbá válik, ez nem a rendszer hibája, hanem ez maga a megvalósult 'liberális demokrácia' !
....+1, bizony

egyetmondok tagadta egy alkalommal a párhuzamot a " megvalósult szocializmus" és a " megvalósult liberalizmus " közös metszeteként abban, hogy mind a kettő kiüresítésre került..azok által ráadásul akik csak uralmi módként használták kiterjesztéseiket...sose volt....az ember, az az alkalmatlan a szocializmus vagy liberalizmus szép eszméihez, de nagyon is alkalmas a mocskos gyakorlatához...

explanatus 2015.08.14. 11:15:13

Osztrák, svájci, német napi menekült-hírözönről itt bőven lehet olvasni: news.feed-reader.net/14725-asyl.html Szinte kizárólag a probléma humanitárius oldala felől közelítenek a kérdéshez. Ez ellen megnyilvánulók emberisisség ellenesnek vannak kikiáltva. Tiltakozások szép számmal vannak mindenütt, de ez csak közvetetten jelenik meg, amikor például elítélnek egy PEGIDA tüntetést vagy felmagasztalnak egy PEGIDA ellenes tüntetést.

Az alábbi link kapcsán -a Svájcban élő fotóművész képein, www.journal21.ch/die-banalitaet-des-alltags nem terrortámadások, éhínség, tragédiák áldozatai láthatók, hanem a mindennapi élet kis és nagy szépségei, felmerül az emberben, ezt ott az adott helyszíneken, miért nem értékelik a helyiek. Mindjárt utána jön a másik kérdés, és a menekültek, a hazájukat elhagyók miért vállalják ezt a sorsot. Legvégül, a menekülteket ábrázoló képeken szinte kizárólag fiatal férfiak láthatók. Az ember ilyenkor kicsit megdöbben és arra gondol, ha ő kerülne ilyen helyzetbe, akkor családot - feleséget, gyerekeket, fiatal lánytestvéreket - az ellenségnek kiszolgáltatva ugyanilyen gyáván hátrahagyva menekülne, vagy beállna azok közé önként, akik a hazájukat az ellenséggel szemben fegyverrel védik. És most nem mondja senki, hogy tőlünk is menekültek '56-ban. Igen, de előtte szembeszálltak fegyverrel egy világhatalommal. A második világháború alatt/után a menekültek, mihelyt biztonságos helyre kerültek, azonnal nekifogtak hazájuk megsegítésére.

A plakátokkal való riogatás helyett esetleg az 56-os forradalom alatt romba döntött városrészek képeit kellene mutatni, és elmondani, gyerekek, mi se a jólétbe születtünk, hanem harcolni és meghalni kellett érte.

zipe moha 2015.08.14. 11:21:16

@HaFr: "pedig nincs más választás -- legalábbis értelmes alternatíváról én még nem hallottam egyik politikai lyukból sem "..

ideje van a szántásnak, de ideje van a vetésnek is...nincs értelmes mag???...nemesíteni kell ( kinek a dolga, ha nem a filozófusnak, a társdalom tudósnak?)...hogy legyen mit vetni...
bolond ember az aki szánja ugyan a dudvás földet..de nem vet bele , mert értelmesen nincs mit...vagy visszaveti a dudvát..mert bár nem értelmes, de nincs más

2015.08.14. 11:45:03

@HaFr:
az eu nem oldja meg a problémát. a visszatoloncoláshoz haderő kell. európának saját hadereje ugyebár nincsen. a brüsszeli nato központ hallani sem akar ilyesmiről. amerikai irányítás alatt áll. a strassbourgi európa tanács a kisebbségek jogait védi a többséggel szemben. nem kezdem el magyarázni, hogy ez melyik eredetcsoport gondolkodása. nem a palóc kisebbségé. azért, mert az igazodni akar a többséghez vagy bezárkózik mint mondjuk a kínaiak. az egyik kisebbség úgy képzeli, hogy ők a többség felett állnak. találja ki mindegyik, hogy melyik. annyit segítek, hogy nem a csángók.

és ha összeáll valamilyen európai békefenntartó hadtest, akkor sem közelítheti meg észak-afrika vagy a közel-kelet partjait. azért, mert ehhez már ensz bt felhatalmazás kell. mind az öt állandó tag egyetértése. közte oroszország és kína. akiknek nem érdekük a rendezés. és az egyesült államoknak sem érdeke. nagy-britannia és franciaország verheti az asztalt. történeti okokból nem fogják megtenni. a megoldás innentől kezdve a németek és az olaszok kezében van.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2015.08.14. 11:49:18

"a kibocsátó országok demokratikus mozgalmainak és piacgazdaságainak az eddigieknél sokkal jelentősebb, megalkuvás nélküli nyugati támogatása"

Jövő hétvégén egy gyermekkori álmom válik valóra: végre láthatom a Szerengeti Nemzeti Parkot, Kenyát és Tanzániát. Részben emiatt, részben a menekülthullám miatt úgy gondoltam, hogy itt az ideje az állatvilágnál és az országok neveinél valamivel többet megtudni Afrikáról, mert különben mire fel szállok be bármilyen eszmecserébe az "afrikai hordákkal" kapcsolatban. Ezen felbuzdulva megvettem és elolvastam Guy Arnold: Africa, a modern histroy című összefoglalóját. Közel 1000 oldal, az 1960 utáni időszakot öleli fel 2002-2003-al bezárólag.

Sokkoló a könyv. Nem az ismert afrikai kegyetlenségek és a hadurak brutalitása miatt, hanem mert noha tudjuk valahol, hogy a „fehér nyugat” sokat ártott a térségnek, ennyi példával szembesülni döbbenetes. A közvélekedés a tapasztalatom szerint úgy tartja, hogy a gyarmatosítók évszázadokkal ezelőtt követtek el borzalmakat, mindez már a múlt része. Ehhez képest a könyvben megénekelt évtizedek is tele vannak alattomos, helyenként brutális, máskor csak simán kizsákmányoló intézkedésekkel. Például a 90-es évek közepén Elefántcsontparton a francia csapatok aktív támogatásával a helyi diktátor került ki győztesen a választásokat nyerő másik jelölt ellen folyó harcból, mert ő csak 20% járulékot követelt az ELF által kitermelt olajból, míg a másik jelölt 33-at. Aztán ott vannak az amerikai légierő által ledobott belga zsoldosok, akik hatalomra segítették tulajdonképpen minden idők egyik legalávalóbb diktátorát Kongóban, csak hogy el ne akadjon az ásványkincsek kiáramlása; a brit haláltáborok Kenyában a Mau-mau felkelés megtorlása idején (60-as évek!!); a ruandai be nem avatkozás; a szomáliai „cowboykodás”; Eritrea Etiópia alá rendelése csak azért, hogy a nyugatbarát rezsimnek legyen kikötője; a dél-afrikai rezsim gátlástalan támogatása, és az elítélő határozatok BT-ben való megvétózása, amely háborúkhoz vezetett az összes környező országban, csak hogy a bányákkal kapcsolatos üzleti érdekek ne sérüljenek; a milliónyi áldozatot követelő kongói háború, amely elsősorban Ruanda és Uganda „zsákmányszerző” hadjáratának következménye volt, melyet a nyugat elnézett részben a Ruandával kapcsolatos bűntudat miatt, részben mert csurrant-cseppent nekik is… És legfőképpen: az előírt gazdasági intézkedésekhez kötött segélyek, amelyek egyetlen célt szolgáltak: a segélyező gazdasági érdekeit. Egyes országokban azért tört ki éhínség, mert olyan növényeket termeltek, amelyeket mások importálni akartak, és végül nem maradt elég hely az élelmiszer előállítására… A segélyek feltételéül támasztott követelmények tulajdonképpen mindent megtesznek annak érdekében, hogy az országok ne tudjanak szintet lépni, ne legyen saját feldolgozóiparuk, ne tudják a technológiájukat fejleszteni. A tudás és technológia terjesztését kellene elősegíteni az észak által kiötölt projektek öncélú pénzelése helyett.

Azt hiszem közel sem tudom érzékeltetni mindazt, ami a könyvben van, de a lényeg: a komment elején kiemelt mondattal kapcsolatban szkeptikusabb vagyok, mint valaha. Szükség lenne a segítségre és a fejlesztésre, valóban ezen országok felemelkedése jelenthetné a megoldást, de én nem látom, hogy a jelenlegi felfogás mellett ez miként valósulhatna meg úgy, hogy ne kizárólag a „gazdag észak” gazdasági érdekeit szolgálja a helyi hosszú távú érdekek maximális ignorálása mellett. :(

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2015.08.14. 11:51:21

Egy dolgot kihagytam: az ENSZ BT 5 állandó tagja felelős a világ fegyveiparának 80%-áért. Kezdhetnénk azzal például, hogy nem öntik gazdagon a fegyvereiket néha az összes szembenálló félnek egyszerre. Pont a héten volt kapcsolódó cikk a Foreign Policy-n:

foreignpolicy.com/2015/08/10/how-to-destroy-a-war-economy-sentry-smugglers-africa-conflict-enough-sentry-clooney/

2015.08.14. 12:03:04

@GNDL:
az a megoldás, hogy sulykoljuk, hogy európa képtelen fenntartani magát. németország se tudja fenntartani magát. miért ne tudná? az nem a pénzen múlik. hanem azon, hogy milyen valós értéket tudsz előállítani. mit az, amit németország nem tud előállítani a nyugdíjasainak. értem, hogy vécé papírt és a műanyag budikefét olcsóbb behozni kínából. ha valaki nem tanul rendesen az iskolában, akkor gyártson budikefét. és abból is megélhet tisztességesen. a gyerekeit nyilván arra neveli, hogy tanuljanak. ez nem egy szabad kereskedelemre alapozott zsidókeresztény világkép alapvetően, hanem németrómai.

ebből következően a hozzád hasonló libsiket kell a közéletből majdnem teljesen kiszorítani. és a többség azt fogja mondani, hogy ha kell, akkor ennek érdekében a leghülyébb fasisztákat is beszavazza a parlamentbe.

bontottcsirke 2015.08.14. 12:09:17

@zipe moha: Miután gyermekeidet a gyógyíthatatlan idealizmusod fogja lapátra tenni így kívánok neked jó hosszú életet, hogy a hülyeségedet sokáig élvezzed.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.14. 12:30:54

Nagyon érdekes hozzászólások, köszönöm.

2015.08.14. 12:48:02

@Lexa56:
hja, persze mert csak ez két lehetőség van. az egyik a zsidókeresztény: jaj szegény kisafrikaiak. a másik a fasizmus. csak ez a két lehetőség van. na persze.

zipe moha 2015.08.14. 12:50:28

@bontottcsirke:

...a "gyógyíthatatlan idealizmus" a mindenkori elérhető legjobbra való törekvés ...nem bolondság, miként te arról gondolkozol...másrészt a bekövetkezett rosszra rosszal reagálás nem kioltja a rosszat hanem felerősíti...
ilyen értelemben nekem mindig lesz erkölcsi tőkém elkerülni a "lapátot"...míg másokat elemészt a kettős mérce...aként mérjenek neked amint te mérsz ez a legjobb kívánságom számodra...

zipe moha 2015.08.14. 13:05:19

@unionista᠍᠍: nyilván a kettő között van az optimum...az optimum eredményezheti az európai halott lélek feltámadását, megújulását...minden egyes történelmi szituáció lehetőség is, ha arra lehetőségként tekintünk s nem problémaként..

magyarán ez az európai civilizáció így ebben a formában beledöglik magába eleve is...jöhetett volna bármi más ami dinamizálja!...a migráció jött éppen....az egész lényege egyébként nem a migráció, hanem a mozgásra kényszerítés...

ui:nézzünk egy kis hatalom technikát..a neoliberális hatalmi csoportok, hogyan tudnák e tömegekkel ELFOGADTATNI a migráció , hogyan lehetne Európából olvasztótégelyt csinálni??

mondjuk mivel a tömegek teljesen bizalmatlanok az országaik maistreamjével, azok mondják azt, hogy ELLENZIK a bevándorlást ( pedig dehogy, sőt...)

majd megjelenik a tömegek együttérzése, a liberális hangok, emberség, humánum vetületei...és végül az egész úgy fog kijönni, hogy a tömegek kierőszakolták a migránsok befogadását...és ekkor a hatalom , nagy kegyesen megadja magát a tömeg akaratának....és feltöltik az országokat...

nyilván ezt úgy kell előkészíteni, hogy eljátsszuk, hogy kerítést építünk..elég hiteles..mint mindig...de akkor hol lennének benne a csavarok???...mint mindig..ugyan

zipe moha 2015.08.14. 13:19:57

@unionista᠍᠍:

..én a magállamok helyébe, a perifériára hárítanám a teljes migrációs problémát, majd leválasztanám a magot és egy szép magúnióba összegezném mindazt ami jó...:)és 22 után a perifériának kohéziós források helyett,már csak migrációs-beilleszkedési támogatást fizetnék csak..

előttem van a kép ahogy a periféria remegve várja, hogy a szép magúnió adjon már valami megrendelést végre az igy ismételten olcsósított gazdaságoknak...Európa ázsiájának....

ricardo 2015.08.14. 13:22:04

Lehet ugyan a liberalizmust ostorozni, de akkor egy pillanatra vegyük magunkat komolyan. Egy valóban liberális rendben eleve minden földterület (beleértve az utakat, folyókat, kikötőket stb.) magántulajdonban lenne. Egy ilyen rendben nem létezik szabad bevándorlás, hanem a tulajdonosok döntik el, hogy kit engednek be a birtokukra, vagy éppen zárnak ki onnan. Magánterületre ugye most sincs bevándorlás; a migránsok közterületeket foglalnak el. És akkor mondjuk még merészebbet! Egy vér komolyan vett liberális rendben még állam sem lenne, és akkor per definitionem nem létezne se belföld, se külföld. Migráció azért van, mert van állam, és van közterület, ahova az állam beengedi azokat, akik külföldiek.

Arivistus 2015.08.14. 13:23:26

Egy megoldási javaslat:

A bevándorlók első generációja még dolgozni akar. A probléma a második és harmadik generációval van (főleg). Plusz első generációs bevándorlóból még nem vált terrorista (ez az ISIS miatt valószínűleg meg fog változni), de negyedik-ötödik generációsból már igen.
Úgy tűnik, hogy az a esemény hogy ő nagy áldozatokat hozva megérkezik Európába, egy új helyre, ahol újra fel kell építenie életét, ez átmenetileg felülírja a kultúrális és genetikai determinációkat. Nyugaton ha egy ballib politikus hazudni akar a bevándorlásról, akkor igyekszik csak az első generációs bevándorlókat belefoglalni a statisztikákba.

Ennek tudatában a megoldás egyszerű: sterilizálva kell őket beengedni. Ezzel egy csapásra minden hosszú távú demográfiai és közbiztonsági probléma megoldódik. Csak politikai akarat kell (kéne) hozzá.

Lexa56 2015.08.14. 13:23:28

@unionista᠍᠍: a különbség annyi, hogy a kereszténység túl fogja élni a kataklizmát Európa nélkül is, a fasizmus meg nem ...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.14. 13:25:15

@ricardo: azt hiszem, ezt a köznyelv inkább libertáriusnak mondaná -- már persze,ha a köznyelv komolyan veszi magát :)

ricardo 2015.08.14. 13:41:04

@HaFr: A név mit sem változtat a dolgon, miként Rousseau mondotta volt. A liberális rend alapja a magántulajdon. A magántulajdon lényege pedig a kizárás. Ezért nincsenek migránsok az Ön lakásában. Mennél liberálisabb egy rend, annál diszkriminatívabb; mennél jobban érvényesül a magántulajdon, vagyis a diszkrimináció, annál kisebb a migráció lehetősége. A migráció az államról és a köztulajdonról szól. Ennyit gondoltam mondani.

zipe moha 2015.08.14. 13:44:11

@ricardo:

eleve az a hibás és jellemző feltételezésed, hogy a köztulajdonnak nincs tulajdonosa... liberális szemlélet ez is amiből többek között az is következik, hogy aminek nincs tulajdonosa annak eltulajdonítása nem is lopás...és már is pont napjaiknál tartunk....
meg kell újítani a közgondolkodást a köztulajdonról, aminek nagyon is vannak tulajdonosai...és erre megújításra a liberális ember alkalmatlan és képtelen..szépen demonstráltad

ricardo 2015.08.14. 14:04:33

@zipe moha: Állítottam volna, hogy a köztulajdonnak nincs tulajdonosa? El teccik lenni tévedve lenni.

Egyébként az iménti kommentel leginkább egy közkeletű tévképzetet oszlatnék, amitől úgy tűnik Béndek úr sem mentes: a liberalizmus nem megengedő. Mennél komolyabban vesszük az egyéni jogokat és a magántulajdont, valójában annál diszkriminitívabb lesz a rend. Közösködjenek a komcsik meg boruljanak egymás keblére a hippik.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.14. 14:21:31

@bontottcsirke:

A kormány politikája ebben az ügyben szinte tökéletes.
A fő pontok:
1. Be kell fejezni a határkerítést, ez csökkenteni fogja a beáramlást,
2. A bejutottak ügyét expressz módon kell vizsgálni, a nem valódi menekülteket ki kell utasítani.
3. A valódi menekülteket és az elbírásálára várókat segíteni kell, humanitárius okokból, de nem túl magas szinten, ez ugyanis mágnesként hatna.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.14. 14:24:34

@Szegedi Attila2:

Van egyetem Afganisztánban. Egy volt barátnőm oda járt (afgán nemzetiségű). Hozzáteszem: az egyetemre járás ott amolyan elithobbi.

S aki járt, az meg nem "menekül" ilyen módon, mert legálisan is el tud menni máshová.

Marcus015 2015.08.14. 14:28:42

@Szegedi Attila2: Sok egyéb lehetőség is van még.
Csak 1 példát: az EU menekültügyi politikája is változhat. Szerintem már változóban is van, elég nyomon követni a híreket.

Marcus015 2015.08.14. 14:36:24

"... a liberalizmus hagyományának legalkalmasabb védelmezője a konzervatív politika".
Ki tud nagyobbat mondani? Benevezek én is: A konzervatívizmus hagyományait leginkább a liberális politikusok védelmezik.

2015.08.14. 14:44:50

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
egy 1,5 méteres kerítést sikerült építeni. a kisebbek átvágják és átbújnak alatta. a nagyobbak kis túlzással átugorják. ez arra jó, hogy az afrikai népek látják, hogy elérték az európai unió határát. ez igazából a regisztrációt segíti. ehhez kilométerenként őrbódékat kellene felállítani. itt lehet belépni. a menekülthullámot egy hideg tél tudná megállítani. láttam tegnap egy menekültet légkondicionált üzletben. széldzsekiben volt. és a nénik csak nézték, hogy az a néger kabátban van, uram isten? szerencsére nem volt ott a helsinki bizottság. botrány lett volna, hogy azt mondták, hogy néger. és nem azt, hogy afroeurópai. ez így nem lesz tartható. mert bejön egy. és neki hat testvére van. és mindnek nyolc gyereke. és van szomszédja. meg kell találni azt a megoldást, ami nem az extrém liberalizmus és nem fasizmus.

2015.08.14. 14:52:02

@Lexa56:
értem, így vagy "nagyon-európai".

2015.08.14. 15:01:50

@zipe moha:
kisebb föderációkban kellene gondolkodni. induljunk ki abból, hogy van középeurópa. semleges középeurópai bundeswehr kellene. ezen kívül semlegesek lehetnek skandinávok. nyugatról kapcsolódik az atlanti és a transzatlanti haderő: a franciák, a britek és az amerikaiak. keletről az oroszok és az eurázsiai békepartnerség. délről a mediterrán, a balkán, anatólia, az arab liga, a zsidó a perzsa állam.

ebből ami európai és latinkeresztény azt kellene úgy hívni, hogy az unió. van egy felvilágosult latinkeresztény unió és egy páneurópai civilizáció nyugati (transzatlanti) és keleti (eurázsiai) békepartnerségben. egy általános iskolás ötödik osztályos műveltségével fel lehet rajzolni a világtérképre. ezt a szintet kellene kollektíven elérni.

zipe moha 2015.08.14. 15:15:56

@ricardo: igen állította..a többi pedig szójáték...a liberalizmus koránt sem csodaszer, mint tetszik gondolni sőt miután már nem elmélet vagy elv hanem ember kezébe adott eszköz a cselekedetei indoklás, magyarázata érdekében...kifejezetten káros...és ez nem "kommunizmus" vagy "hippiség" ( ezek most itt eleve címkeként lettek ragacsozva) hanem a kártékonyság leleplezését elutasítását az alternatív társdalom-és gazdaság szervezés útjából való (el)takarítás eszköze...kukába a szeméttel...

ui: ..ha Ön vesz egy csokit, kidobná??..persze, hogy nem...és ha megette a csokit, a papírját kidobná??...vagy azt állítana, hogy a csomagoló papír a csoki??

ha egy csomagolás már nem látja el az eredeti funkcióját az újrahasznosítás nem abból áll ,hogy erőlteti a hamis gondolatot miszerint nem a csoki a lényeg hanem a papír...a liberalizmus mára tartalom nélküli csomagolás...a tartalma már elfogyasztásra került

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.14. 15:17:15

@Marcus015: a különbség, hogy én meg tudom indokolni értelmesen

egyetmondok 2015.08.14. 15:22:41

Minden értelmes gondolat odajut végül, hogy a migárció kibocsátó országai a nyugati demokrácia exportjára szorulnak.
Nem könnyű feladat ez,hiszen mint látjuk,azt ide se sikerült exportálni...

zipe moha 2015.08.14. 15:27:23

@unionista᠍᠍:
..sajnos Te sem mondasz igazán újat...a te megalkuvásod a regionális periférikusság kialakítása...mert nem vagyunk képesek nemzet emelő teljesítményre..szerinted sem...legyünk inkább schwabia és a bajorok gazdaságszervező terepe...
Elképzelem Mátyás királyt akinek a tanácsadói azt javasolják, ne támadja Bécset ( ez itt most jelkép)...hanem hódoljon be a szászoknak és a poroszoknak..
ma annyiban más , hogy a behódolás megvan....ráadásul kimazsolázva , kifinnyázva ami a legkevesebb befektetéssel a legtöbb kivihetőt állítja elő...a másik, hogy nincs egy pl. Mathias Rex Párt ( MRP)..akik kihasználják az anomáliákban mindig jelenlévő lehetőségeket, hogy a magyarságot a kezdeményező országcsoportba felzárkóztassa...ami egyébként az elérhető optimum is egyben...
ui: amig a liberalisták internacionalisták erősebb az elkötelezettségük oda, mint ide...magyarán simán kirámolják , leszakítják a lokalitást, a lokalitástól idegen ideológia jegyében és önfelmentése által...addig nyilván még nincs dolgunk a " Bécsi kapuval"...addig a "Pesti"-vel van...:)

2015.08.14. 15:34:03

@Marcus015:
ha idejön valaki, akkor neki van hat testvére, mindegyiknek nyolc gyereke és van szomszédja is. szóval ez egy olyan játszma, amiben egy ponton túl csak katonai megoldás van. ami természetesen lehet civilizált. keresztény békefenntartó haderő kell. amiben legionáriusok mellett vannak misszionáriusok. de ahhoz, hogy visszatelepítsd őket észak-afrikában városállamokat kell építeni. és aki mégis inkább itt maradna annak a muzulmán hitét megtartva meg kellene keresztelkednie.

kommenthelyett 2015.08.14. 15:37:34

@zipe moha:
'..én a magállamok helyébe, a perifériára hárítanám a teljes migrációs problémát, majd leválasztanám a magot és egy szép magúnióba összegezném mindazt ami jó...:)és 22 után a perifériának kohéziós források helyett,már csak migrációs-beilleszkedési támogatást fizetnék csak..'

de hát nagyjából ez történik már most.
a magországok kimagozzák maguknak a vélhetően hasznothajtó 'bevándorlókat, a többivel meg törődjön az ahol elérte az uniót.
ennél szebben a létező liberális demokráciának megfesteni sem lehetne az orcáját, pirulni már rég elfelejtett vele

befano 2015.08.14. 15:39:25

@explanatus: Igazad van, mert választhatnának, h. a hazájukat védik,jobbítják, vagy előre küldve Európába szállást csinálnak hátrahagyott családjuknak, + itt megtermékenyítik elhanyagolt fehér nőinket, mert a muszlim felfogás szerint "asszonyaink méhén keresztül hódítunk" !!! Mert az ország azé , aki teleszüli,lásd, Erdély, Koszovó.
De hol vannak a mi fiataljaink?
Tán csak nem a szigeten vonaglanak bódulva, vagy az Andrási úton ? Mért nem a déli határt védik önként, és ezerrel? Nekem már mindegy,-koromnál fogva,- de a Haza már az Ő felelősségük, nem csak a politikusoké!

zipe moha 2015.08.14. 15:40:50

@kommenthelyett:

természetesen önirónikus és gúnyos akartam lenni...csak írásban nehezen jön át a lebiggyesztett száj és a gúnyos félmosoly...
TGM irta valahol ...hogy sajnos adottság, hogy a magyar értelmiség 3/4 része liberális..szerintem ha változik a kurzus ők is változnak...nagy gyakorlatuk van ebben...

==T== 2015.08.14. 15:41:05

- a demokrécia hazája megkérdezte-e már Európa lakosait, hogy szeretnék-e, hogy tömegével jöjjenek midnenfélke harmadik világbeli országbeliek a kontinensre/az országukba.

- a demokrécia hazája megkérdezte-e már Európa lakosait, hogy szeretnék-e,ha a TTIP révén a játékszabályok még inkább a beruházói igényeknek legyenek alárendelve

befano 2015.08.14. 15:56:44

@Ceriak: Igaz amit írtál, de már nincs 2 perc!
itt és most már csak vérzés csillapításra van mód.
Határőrizet,ha kell fegyverrel.
Visszatoloncolás.
A"segítők" megrendszabályozása.
Az EU-ba feljelentgetők HAZAÁRULÓNAK minősítése, 5-15
év börtönnel való fenyegetése.
Hadkötelesség visszaállítása, ha kell, rendkívüli helyzet bevezetése !!!

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2015.08.14. 15:58:37

@unionista᠍᠍: A migrációval kapcsolatos beszélgetések, cikkek alkalmával mindig előkerül természetesen a vallás kérdése és szokás a "keresztény értékek" védelmére is hivatkozni.

Én ezt valahol képmutatásnak érzem, mert már számtalanszor olvastam ilyen vallási töltetű bejegyzéseket olyanoktól, akik templomot még talán turistaként se láttak belülről, a Bibliát pedig maximum könyvesbolt kirakatában látták a többi könyv közt. Nem szeretnék senkit megbántani hitében, és természetesen akinek nem inge, az ne vegye magára, de ez engem még nem hívőként is zavar: ezt a "kereszténység" fogalmat szinte csak üres címkeként használják sokan - még egyszer, tisztelet a kivételnek! -, mert ezzel könnyen lehet politikailag korrekt módon megkülönböztetni magunkat. Azok az eszmék viszont, amelyeket elvileg a kereszténység hirdet, már egyáltalán nem nyilvánulnak meg ezeknél az embereknél. Példa: nem kell sokat keresgélni - még ismert publiciszta (khm) írásaiban is meg lehet találni -, hogy olyan szöveget találjunk, amelyben valaki a "keresztény eszme és kultúra" védelmében kívánja halomra lövetni válogatás nélkül a határon az "állatokat". :S Amikor ilyet olvasok, akkor azért mindig felmerül bennem, hogy akármi is történik majd, akármilyen is lesz a fellépés később, igazából a klasszikus értelemben vett "keresztény értékek" megvédése már mindenképpen elbukott migránsoktól függetlenül.

Megkeresztelkedni... akár tetszik, akár nem, ez a 21. században egy címkévé vált, olyan mint aláírni egy papírt. Szétnézve a környezetemben azt látom, hogy ez már nem határozza meg a kultúrát, legfeljebb a munkaszüneti napok naptárban való elhelyezkedését (újra: a nagy többségről, az átlagról beszélek). Mondom ezt úgy, hogy a szűk családomban a felmenők közt bőven van erősen vallásos. Emiatt szerintem a vallási réteget erről az egész migráns kérdésről le kéne választani. Ellenkező esetben el kellene kezdeni szelektálni: a keresztény szudáni mondjuk "jó" menekült, kulturálisan nem idegen, de az illető szomszédjában felnőtt muzulmán szudáni már nem jöhetne kulturális okok miatt. Már ez a példa is azt sugallja, hogy ennek semmi köze az egész kérdéshez.

(Ez elég érzékeny téma, írásban nehéz átadni a gondolatokat, talán valamennyire sikerült bárki megsértése nélkül.)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2015.08.14. 16:01:50

@zipe moha: Azt érdemes észben tartani azért, hogy a "nemzetállam" a Harmincéves háború lezárása után vált az emberi társadalom szerveződésének és a hatalmi egyensúlynak az alapegységévé. Nem volt mindig így, nem lesz feltétlen mindig így. Ez nem egy természeti alaptörvény, az emberiség több mint 10000 éves történetéből nem egészen 400 év.

Ezzel nem ágálok semmi mellett vagy ellen, csak egy észrevétel.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2015.08.14. 16:11:33

Ha már elkezdtem gépelni, még egy gondolat:

Elő szokott kerülni, hogy szelektáljunk, nyilván nem azokkal van baj, akik 3 nyelvet beszélnek és 4 diplomájuk van. A képzett menekültek "lefölözése" viszont hasonlatos ahhoz, hogy Európa és Amerika kirabolja Afrika ásványkincseit: aki hasznos, az jöhet, a többieket visszadobjuk. Ezzel éppen ellentétes hatást érünk el, mint ami kívánatos lenne, nevezetesen hogy a forrás országok is élhetőek legyenek, és megszűnjön a motiváció. Látszólag ez egy kompromisszum lenne: ok, legalább pár emberen segítetünk, valójában viszont a többieknek még többet ártanánk, és hosszabb távon a helyzetet is rontanánk.

És itt komoly morális dilemmában találom magam: mert hát én is elvárnám, hogy ha megfelelőek az eredményeim és képességeim, akkor dolgozhassak az X, Y külföldi cégnek a Z országban, és ne legyek kizárva csak az állampolgárságom miatt...

borzimorzi 2015.08.14. 16:18:21

@HaFr: Így van. Hagyni kell, hogy a migránsok menjenek csak a célországaikba. Ezek az EU leggazdagabb magországai, ahol bőséges a segély. Ha hozzák a szokott formájukat, akkor lesz pár sztárbevándorló, aki ellát egy sérültet vagy kihúz egy fuldoklót a vízből, és lesz a zöm, akik beilleszkedni nem tudnak és nem is akarnak. Utóbbiakat meg fogják utálni, de nagyon. Sorra-rendre választásokat fognak nyerni azok a pártok, amelyek józanul állnak a kérdéshez. Nem gyűlölködve, nem náciskodva, hanem józanul. Be kell látni, hogy ekkora emberáradat nem kezelhető többé humanitárius eszközökkel. Hanem honvédelemre van szükség, szerte az EU határain. Ugyanakkor viszont a kiválóak legális bevándorlásának meg kell teremteni az alapjait. A humánumot, az altruizmust túlzásba vinni: öngyilkosság. Ettől még nem kell ezeket az értékeket a szemétre hajítani, csak józan korlátok közé kell szorítani. A hipercivilizált altruisták Bizánc sorsára jutnak, azt pedig el kell kerülni. Ez nem azt jelenti, hogy el kell kezdeni migránsokat gyilkolászni, természetesen. De azt igenis jelenti, hogy válogatni kell, és csakis a szükségeseket befogadni, akik megfelelő és a munkapiacon igényelt szaktudással bírnak, és nem viseltetnek gyűlölettel az európaiak iránt. A többieknek pedig irány haza, de ehhez az is kell, hogy legyen ott haza. A csalókat le kell válogatni. Akik nem háborús övezetből jöttek, hanem csak azt hazudják, de közben Koszovóból, Bangladesből, Kenyából és más szegény, de nem háborúban álló országokból jövet akarják magukat szíreknek álcázni, azokat deportálni kell. De előtte rögzíteni az összes biológiai azonosító adatukat az ujjlenyomattól az íriszfotón keresztül a DNS-mintáig, és kitiltani őket az EU összes tagállamából, örökre. Azokat a válsággócokat pedig, ahol valóban dúl a háború, pacifikálni kell, de nem az EU-nak egyedül, hanem bevonva az összes nagyhatalmat. Különösen Kínát és Indiát, mert nekik van több tízmilliós, akár hadra is fogható, férfi többletpopulációjuk. Nagyon komoly alkuk lesznek ezek...

Üdv:
b

Lexa56 2015.08.14. 16:20:16

@unionista᠍᠍: nagyon szeretem Európát de megmenteni nem tudom önmaga ellenére, csak kitartani mellette. Ugyanezt tudom elmondani Magyarországról is. Krisztust is szeretem, de őt szerencsére nem kell megmenteni, Ő ment meg engem. De ellenemre ő sem teszi meg.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2015.08.14. 16:26:12

@borzimorzi: Ezzel aktuális is lett az eggyel korábbi kommentem a "lefölözéssel" kapcsolatban...

borzimorzi 2015.08.14. 16:26:52

@GNDL: Nem, hogy nem vállalnak el minden munkát, de pont úgy büdös nekik a vécépucolás, mint az európai agyonkényeztetett ifjaknak. Aki úgy jön, hogy odahaza a felső-középosztályba, az értelmiségbe tartozott, az nem fog beállni a feketemosogatóba itt sem, inkább megsértődik. Tartja a markát a segélyért, csinál 5 gyereket és eljár szépen a mecsetbe napi 5x. Közben észrevétlenül radikalizálódik és észre sem veszed, de elkezdi támogatni a terrorizmust.
Arról meg nincsen adat, hogy hányan vannak, akik nem munkából, megtakarításból szedték össze a pénzt az útra, hanem kiirtottak előbb egy kisebb falut, aztán a holtakat meg kifosztották mindenükből. Vagy droggal, emberrel, véres gyémántokkal kereskedtek. Hoppá!
Le kéne venni a rózsaszín szemüveget...

Üdv:
b

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2015.08.14. 16:31:37

@borzimorzi: A véres gyémántot kiásni/ellopni bűn, de megvenni és forgalmazni nem? Mármint, mennyivel rosszabb az afrikai, aki a mocsárban öl a kőért, mint az európai tulaj, aki gerjeszti és kihasználja a helyzetet?

A bolhapiacon 200 Ft-ért vett laptop kapcsán is lehet úgy csinálni, mintha vevőként mi erkölcsileg fel lennénk mentve, de azért ha nem is mi loptuk el, a vásárlással a részévé váltunk...

A mosogatás kapcsán: hány magyar főiskolás mosogat/babysitter Londonban és más városokban? Mert én ismerek párat.

explanatus 2015.08.14. 16:38:41

@_Maverick: Nagyon reálisak a meglátásaid (nem csak ennek kapcsán) Egy kis felmentést adhatsz magadnak, mert te, az általad kiszemelt Z célországba, a munkavállalási törvények betartásával kerülnél. Ez, így kicsit más. Ha te úgy mennél oda, hogy itt vagyok adjatok munkát, vagy tartsatok el, akkor fel se merülne benned a morális dilemma.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2015.08.14. 16:43:35

@explanatus: Jogos észrevétel. Pontosítok: arra a helyzetre gondoltam, ha létrehoznának egy rendesen működő vízum programot, működő követségeket a forrás országokban, ahol aztán a hivatalosan beadott munkavállalói kérelmeket képzettség alapján szelektálva bírálnák el. Mert ez gyakran előkerül - itt is feljebb -, mint egy felvetett lehetséges út.

befano 2015.08.14. 16:45:37

@_Maverick: Az EU. alaptörvénye az áruk , személyek, és a tőke szabad áramlása. De mi erre "befizettünk"
Afrikai tömegeket viszont mások fizették meg/le, és mi bánjuk majd az árát.
Ui. 711.ben Mórok meghódítok a Magribot, majd átkelvén a gibraltári szoroson dél európát. ez a kis kiruccanás 1492.ig tartott. Már a következő században a törökök /szintén iszlám/ megszállták kelet/délkelet, közép európát, ez is volt 150 év.
Aki elfelejti, /vagy kitörli/ a múltját, annak jövője sincs.

zipe moha 2015.08.14. 16:46:20

@_Maverick: ..kell egy optimális üzemméret... az egyén?a család?...szerintem kicsi és esetleges...Európa, Globális világ?..az egyén nem áll kész, csak kényszeríteni lehet és nem lesz jó a vége..

a nemzetnek van állama ( jog-és szabályalkotó képessége..) van köztulajdonban álló vagyona, közbevétele ( még...bár sokan erkölcsösnek tartják, ha mindezt magánosítják..)..szerintem ez lesz ismét az optimális üzemméret...

elég elgondolkodni azokon a hontalanokon akik hazátlanok is...

zipe moha 2015.08.14. 16:51:06

@_Maverick: az egyik legkomolyabb büntetés amit egy leendő Polgári Esküdtszék alkalmazhatnana...az állampolgárságtól való megfosztás, a nemzetből való nyilvános megszégyenítő kizárás...pont mint a becsületét vesztett katona megfosztása rangjától vagyonától, a közösségbe tartozástól....

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2015.08.14. 16:54:06

@zipe moha: Viszont el kell gondolkodni azokon a problémákon és kihívásokon is, amelyekre a nemzetállamok egyenként képtelenek választ adni, illetve megbírkózni.

Pl.: Magyarország bármit is csinál, egyedül nem fog tudni semmit sem tenni a klímaváltozás és következményei ellen. De egyedül még Kínának sem sikerülhetne mindez.

Hasonlóan: a jelenlegi témánál maradva, az államok egyenként nem tudnak választ adni a migráció kérdésére sem. Sem Olaszország, sem Magyarország, semm Törökország. Mert az okok és következmények sokkal nagyobb léptékűek.

Ráadásul a jelenlegi trendek miatt - nacionalizmus erősödése - egyre kevésbé is hajlandóak az országok az összefogásra. Én úgy látom, hogy ez oda vezet majd, hogy szépen sorban dőlnek el a dominók.

Én úgy gondolom jelenlegi ismereteim alapján, hogy az emberiségnek egy ideális világban szüksége lenne egy erős, ténylegesen döntésekre és működésre képes ENSZ szerű szervezetre (nem a BT-re gondolok...).

2015.08.14. 16:57:17

@zipe moha:
az a probléma, hogy bayerische motoren werke fejlettebb, mint norbi haverom autóbontója. róna péter azt mondja, hogy ne legyünk autóösszeszerelők. rendben, de vidéken az autóbontó az üzlet. mert ha egy autóban elromlik valami, akkor az embereknek nincs pénzük arra, hogy új alkatrészeket vegyenek, illetve ha van, sokszor akkor sem éri meg új alkatrészt megvenni, mert a globalizált piac olyan silány minőséget állít elő, hogy inkább megéri kiszerelni egy hasonló alkatrészt egy leselejtezett járműből. nem a luxus modellekről van szó, hanem a népautókról.

lehetne nemzeti járműipar budapesten illetve a központi régióban. a probléma az, hogy a főváros belső kerületinek polgársága jelentős részben nemzetietlen. a nemzeti érzület a zsidó baloldalból ugyanúgy hiányzik, mint a keresztény jobboldalból. ez a csoport nem fog magától megváltozni.

szóba jöhetne debrecen. 1994-ben, tehát 21 éve debrecen azt mondta, hogy ganz villamosokat vesznek azért, hogy legyen nemzeti járműipar. el is készült ez a modell.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8f/KCSV6_Tram_1_in_Debrecen.jpg
debrecen rendelt egy tucatot. szó volt arról, hogy tovább fejlesztik a hálózatot. de a ganz azt mondta, hogy nem gyárt ilyet. debrecenben azt mondták, hogy soha többet nem szerződnek budapesti céggel. mert még egy ilyen szemét társaság nincs a világban. így szerződhettek volna csehszlovákokkal is. a fővárosi elitből hiányzik a nemzeti érzület. és ez nem fog megváltozni. ezt a társaságot az országból nem nagyon lehet csak kiűzni. olyan nincs, hogy holnaptól hazafi leszek. vagy az vagy, vagy nem vagy az. szóval budapest első körben kiesik. debrecen ha saját iparvállalatokat építene, akkor ez első körben élelmiszeripar lenne. de ehhez is nacionalizálni kell.

hol lehet még nemzeti ipar? a történelmi városokban. gépgyártás székesfehérváron, veszprémben. ez ugye a királyok és a királynék városa. és ezekhez kapcsolódik két kiemelt üdülőövezet: a balaton és a velencei tó. a környezeti adottságok budapest mellett itt a legjobbak. egyáltalán nem úgy tűnt, hogy veszprém polgársága ilyesmit szeretne. ők egy ortodox liberális képviselőt választottak. veszprém lakossága és a veszprémi egyetem nagyon messze áll attól, hogy a magyar polgárosodás élére álljon. nem hallottam arról, hogy valaki székesfehérváron azt mondta volna, hogy legyen nemzeti iskolaszámítógép program. vagy mondjuk a közigazgatásban használjunk magyar számítógépeket. a közhivatalokban nem kell sokkal jobb munkaállomás ezeknél a 30 éves modelleknél:
retronom.hu/files/images/1983_vidi.preview.jpg
nem feltétlen a legjobb generikus számítógépet kell legyártani, hanem célhardvereket kell építeni. és egy közhivatalban adott esetben egy cga felbontású monitor is megteszi. na jó legyen vga. miközben értem persze, hogy van full hd és 4k. nem feltétlen kell olyat gyártani.

ilyesmit akarunk minden gyerek kezébe adni 8-13 éves között. amikor már tud olvasni.
allesebook.de/wp-content/uploads/2012/10/kindle-paperwhite-celeste1.jpg
ilyen kell táblagépet kellene gyártani olvasáshoz. de ilyesmi kellene a kórházban. csak kicsit másféle interfésszel. ami orvosi műszerekhez kapcsolódik. ilyesmi kellene a tömegközlekedésben. ezeket a célhardvereket momentán úgy tudnánk gyártani ha civilizált módon nacionalizáljuk az itt lévő ázsiai mikroelektronikai üzemeket és ide települ a siemens. vagy mondjuk debrecenben az amerikai national instruments félig magyar tulajdonba kerül. és mellé periféria gyártóként belép mondjuk a svájci-amerikai logitech. ezek után debrecen a reformált hagyományokból következően huszonhetedik helvét kanton lesz, budapest szövetségi város. de ehhez a magyar főváros etnikai összetételét meg kell változtani. és nem szegény kisafrikai bevánorlásával. hanem a zsidókeresztények kivándorlásával. a köznép ezért alighanem a jobbikot fogja a hatalomba emelni.

zipe moha 2015.08.14. 17:03:28

@_Maverick: igen , a jövőben a józan, kijózanodott emberiség majd lecseréli a nemzetállamokat egy globális ENSZ-re...ha nem irtják ki addig egymást az emberek...ma semmi sem szól semmiről csak az uralomról...!...a végén mindig kiderül, hogy a liberális hablaty egy másik nemzet önmagát előnybe részesítő érdekeit takarják...nem egy nemzetét...bizonyos nemzetekét...az un. magállamokét az eu-ban..az usá-ét ( nem titkoltan)
konstrukció ellen pedig konstrukcióval lehet ellen menni

zipe moha 2015.08.14. 17:07:11

@unionista᠍᠍: ...a végét szerintem összecsaptad..:)

zipe moha 2015.08.14. 17:15:47

@unionista᠍᠍:

...én úgy kezdeném a hazafiasság elterjesztését, hogy egy államreform keretében felszámolnám a liberális értelmiség összes kifizető helyét...szétvágnám az összes járadékukat...egyetlen egy sem maradhatna, kivétel nélkül...piaci alapúvá, projekt szemléletűvé, teljesítmény központúvá alakítanám a kifizetéseket..és folyamatosan kényszerítene a verseny, mert nem lenne bérelt íróasztal, pláne nem örökített...kezdetnek

zipe moha 2015.08.14. 17:17:26

@zipe moha: ...a különbség a mai tempóhoz képest kb annyi lenne, mint amikor a Milleneum Falcont Csubi végre fénysebességre kapcsolja

2015.08.14. 17:18:27

@_Maverick:
ilyet úgy lehet létrehozni, ha a világot területétben újraosztod. mondjuk egy dodekaérderhez hasonlóan.
www.bethlen.hu/matek/mathist/forras/Kepek/Matek/Dodekaeder.jpg
ez 12 makrorégiót jelentene. illetve csak 11-et. mert oroszország területében akkora, hogy 2 helyet elfoglal. tehát van egy 11 fős világtanácsod, amiben van 1 észak-, 1 közép és 1 dél-amerikai. 1 európai, 1 arab, 1 szubszaharai afrikai, 1 orosz, 1 kínai, 1 indiai, 1 japán-koreai és 1 ausztrál.

zipe moha 2015.08.14. 17:20:48

@zipe moha: ...és akkor majd lehet hablatyolni a magángazdaság mindenhatóságáról ( mint ricardo) amik közadókból, közbevételek lehúzásából állnak elő...

a teljesítménnyel, a közösség számára előállított bármilyen haszonnal szerzett magántulajdon szerintem is szent....ne tévedjünk és nevezzük magánvagyonnak a negyvenrabló vagyonát is..

==T== 2015.08.14. 17:22:59

@borzimorzi: Az a gond, hogy ha itt regisztrálják őket, vagy ha az osztrákok csinálnak egy határzárat, akkor visszaküldik őket hozzánk/itt ragadnak.

A legtöbb amit tehetnénk értük, hogy nem segítünk elbarmolni a lakókörnyezetüket erkölcstelen profithajhász háborúkkal.

2015.08.14. 17:30:57

@zipe moha:
felnőtt embereket nem lehet átnevelni. a bárándy klán számára természetes, hogy egy minisztert adnak a kormányba. és azt kell mondani nekik, hogy ennek vége. mivel a schiffer klánból andrás hajlandó eljátszani az áruló szerepét ezért ha kell, akkor a nép megteszi miniszterelnöknek. mutatván, hogy nem antiszemita. ezen túl a budapesti zsidóságnak hosszú ideig nincs esélye a főhatalom közelébe kerülni. azért, mert fiatalok körében a jobbik a legnépszerűbb párt. akinek ez nem tetszik az fogja a cókmókját és üljön fel a repülőre. de úgy egyébként a gyerekek amerikában tanulnak. jó helyen vannak. ha megőrzik a magyar anyanyelvüket, akkor lehet majd később együttműködni. de az nem mostanában lesz. félreértés ne essék, egyáltalán nem örülök ennek. ez így alakult.

zipe moha 2015.08.14. 17:32:49

@unionista᠍᠍: ...most nem mondtál semmi eredetit...felraktál néhány általad eddig is alkalmazott panelt, az csókolom...unionista te sem vagy már a régi..

nevetőharmadik 2015.08.14. 17:48:02

@borzimorzi: "Hagyni kell, hogy a migránsok menjenek csak a célországaikba."

Ez az, amit bebuktunk a határzárral. Most már nem slisszolhatnak át regisztrálatlanul az országon, következésképp amikor a célországok kiteszik a "megtelt" táblát, tényleg jöhet vissza ide az összes.

Nem mintha azzal bármit megoldottunk volna, ha nincs határzár és akadály nélkül hömpölyöghetnének Amszterdamig...

Szerintem Európa elbukott. Anélkül, hogy központilag irányított* szuperállammá válna, nem lesz képes helyesen kezelni (vagy egyáltalán _kezelni_) ezt a jelenséget. Ahogy semmilyen globális (vagy csak kontinentális) jelentőségű jelenséget sem. Késő.

==T== 2015.08.14. 18:28:40

@nevetőharmadik: Jelenleg pont azért nem tudják kezelni a helyzetet, mert Brüsszel köti a tagállamok kezét.

werecke 2015.08.14. 18:41:18

@Ceriak ÚGY LEGYEN !!!

Marcus015 2015.08.14. 18:47:26

@HaFr: Olyan értelmesen én is: A sötétség és a világosság egymást feltételező fogalmak. Sötétség nélkül nincs világosság, tehát a világosság fogalmának legalkalmasabb védelmezője a sötétség miképpen a konzervatívizmust is legalkalmasabban a liberalizmus védelmezi.

Marcus015 2015.08.14. 18:50:43

@unionista᠍᠍: Te kibontanád talán még a keresztény hittérítők zászlaját is. De akkor mi lesz az ateista Európával?

2015.08.14. 18:53:33

@zipe moha:
bizonyos összeghatár felett minden kifizetést nyilvánossá kellene tenni. a pénzintézetek és közalapítványok működése esetén ugyanúgy, ahogy a kincstár működése esetén.

igen is lehessen tudni, hogy x miért kap százcsillió hitelt, és esetleg y miért nem kap. félre értés ne essék, nem vagyok ilyen ügyben sértett. de lehessen tudni, hogy valaki/valami hitelekből gazdag, vagy önerőből. az alapítványok nagy részét teljesen értelmetlen fenntartani. önkormányzati feladatokat látnak el. a jogvédő irodákat működtesse a mindenkori ellenzék. ezeken túl működhetnek alapítványok magánfinanszírozásban. de azok működését ugyanúgy átláthatóvá kellene tenni, mint a politikai pártok vagy a történelmi egyházak működését.

2015.08.14. 19:12:44

@Marcus015:
a kereszténység önmagában egy üres címke. a biblia egymásnak majdnem teljesen ellentmondó tanításokkal és tautologikus kijelentésekkel van tele. bizony mondom néktek, hogy a jó a jó, és a rossz a rossz. magát a krisztusi tanítást logikailag nem lehet elutasítani. mert mindig van valami feloldozás. ha más nem, akkor az, hogy jézus megbocsát azzal, hogy ne vétkezz tovább. ha újra vétkezel, akkor lehet, hogy még van egy dobásod és az is lehet, hogy nincs. és a pokolra kerülsz, vagy a mennyországba. azért, mert isten útjai kifürkészhetetlenek. ha szimbolikusan nem fogadod el, hogy ilyen az élet, akkor valamit nagyon nem értesz. kereszténység például ahhoz kell, hogy az iszlám fundamentalizmust gyengítse. nekünk is van egy istenünk. aki a muszlimok szerint is elég befolyásos.

Szegedi Attila2 2015.08.14. 19:15:57

@Marcus015: Hát nem túl biztató a mai EU manekültügy biztos szavai arról,hogy európai módon kell kezelni a helyzetet....egyik kormány sem akarja látni ezeket,de egy pár EU biztos rákényszeríti az akaratát Európára. Az eszem megáll!!

egyetmondok 2015.08.14. 20:07:42

@kommenthelyett:
Na de,miért nem mi mazsolázzuk ki ezeket a tuti használható embereket ? Hiszen itt jelennek meg először. Mazsolázzunk mi,és ne a magországok!

2015.08.14. 20:34:48

@_Maverick:
nyilván nem lehet semmit sem túl keményen bevezetni. és mindent először kicsiben érdemes kipróbálni önkormányzati keretek között. de az egyik opció, hogy egy város vagy leginkább egy vidék azt mondja, hogy errefelé mindenki megkeresztelkedik. ez a szokás. ehhez mindenkinek tartani kell magát. egy földrészletnek van egy sajátos logikája. ami időben persze változhat. luther 95 pontja 500 évvel ezelőtt elég releváns volt.
mek.oszk.hu/00200/00203/00203.htm
ma nem tűnik annak. ettől még luther valószínűleg okosabb volt, mint itt bármelyikünk.

befano 2015.08.14. 20:45:03

Kérlek benneteket, jelentkezzen valaki, aki hallott valamit Albániáról. Akár a válság idején, akár most.
Küldök neki fizetséget is 1-2 forintot.

zipe moha 2015.08.14. 20:51:21

@unionista᠍᠍: ...azok közül amit említesz semminek a működése sem átlátható...

kommenthelyett 2015.08.14. 20:57:28

@egyetmondok:
menj és lízingelj egyet magadnak, biztosan örülnek majd neked hogy végre kiszabadulva a halál karmából találkoztak fehérek közt egy európaival, vidd magaddal az esterházy petit is, hadd mutassa meg mennyivel különb az orbánnál, neki csak telik egy szegény szír menekültcsalád elszállásolására. aztán ha jönnek a családegyesítésre a többiek, át csak nem tagadja meg őket sem.

és tényleg komment nélkül:

hetekre előre elkelt minden jegy szerbiában a magyar határ közelében lévő városokba tartó távolsági járatokra, szinte kizárólag menekültek vettek rá jegyet. minden csoportnak van egy vezetője, aki intézi a jegyvásárlást.
németországba, hollandiába tartanak, már várja őket az ott élő rokon.

zipe moha 2015.08.14. 21:01:08

@unionista᠍᠍:
..attól tartok te is csak az íróasztal mögül bambulókat akarod...egy másik bambuló csapatra lecserélni.... a biosz és filosz magyarázatok csak körítés ehhez a helycseréhez....nagyon sajnálom, hogy nincs egy dinamizáló szemlélet jelen a közbeszédben...csak a szűkülő forrás és a kevés asztalka újraosztásának lehetőségén való morfondírozás...

bővülő források és szaporodó íróasztalok így nem lesznek....csak elkeseredett kapaszkodás a közbevételek lerántásának előjogához ...ez így nagyon karcsú

egyetmondok 2015.08.14. 21:07:25

@kommenthelyett:
De miért nem mi mazsolázzuk ki a leghasználhatóbbakat ?
---------------------------
" hetekre előre elkelt minden jegy szerbiában a magyar határ közelében lévő városokba tartó távolsági járatokra, szinte kizárólag menekültek vettek rá jegyet. minden csoportnak van egy vezetője, aki intézi a jegyvásárlást.
németországba, hollandiába tartanak, már várja őket az ott élő rokon. " ---

...hm, de akkor végül mostan hova is tartanak?
A magyar határ közelében lévő városokba ?
Az jó, akkor mazsolázzuk ki a leghasználhatóbakat a magyar határ közelében lévő városokban !

kommenthelyett 2015.08.14. 21:10:30

azért ha homályos emlékei közt kotorászik az ember, érdekes foszlányokból kerekedik valami:

2015.07.25. 11:21 HaFr
Orbán: orbánista Európát!
' Orbán egérként dübörög az elefántok mellett a migráció kezelésében (azzal áltatva híveit, hogy bármilyen értelemben korszakot alkot a felismeréseivel)'

2015.08.04. 20:30 HaFr
Orbán vonzereje megint elérte a korlátait

A Tárki felmérése szerint az intenzív propaganda ellenére jelentősen csökkent a bevándorlásellenesek aránya (a bevándorláspártiaké ennek kb. a felével), és nőtt a mérlegelőké, amivel megismétlődött a korábban már tapasztalt jelenség: a Fidesz egy határon túl nem tudja vezetni a társadalmat

2015.06.24. 21:05 HaFr
A bevándorlásdémon (zombitörténet)
Magyarország társadalmi békéjét jelenleg kemény két-háromezer ágrólszakadt fenyegeti (ennél többnek esze ágában se lenne itt letelepedni)

2015.06.16. 10:26 HaFr
Az ellenőrzött bevándorlás jót tenne a magyaroknak is

2015.08.14. 04:27 HaFr
Bevándorlás vagy Európa: hazaküldeni a migránsokat

kommenthelyett 2015.08.14. 21:17:20

@egyetmondok:
'...hm, de akkor végül mostan hova is tartanak? '

blogkolléga szerint leghelyesebb lenne ha hazafelé tartanának, mi több, most már nem is lát racionálisabb alternatívát.

nagy kérdés, az elefántok mikor fogják úgy gondolni, hogy most már jó sok mazsolát szüreteltek száz évre előre az összes kalácsra elegendőt, lemondanak hát a többiről a javunkra.
neked hány háziszemélyzetre lesz szükséged, hányat fogsz alkalmazni, mert ugye az európai szolidaritás alapján mindenkinek ki kell vennie a részét ebből a megható menekültsztoriból.

fasiszta az, aki nem akar szír bébiszittert a harmincéves gyereke mellé

kommenthelyett 2015.08.14. 21:19:32

@kommenthelyett:
a kisegér morfológia átváltozása:
'de ebben a kérdésben Orbán sokkal pontosabban lát, mint a "humánus" liberálisaink. '

egyetmondok 2015.08.14. 21:22:06

@kommenthelyett:
Régi igazság,mondhatná a miniszterelnök úr,hogy magyar embernek magyar legyen a cselédsége.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.14. 21:40:26

@kommenthelyett: "'de ebben a kérdésben Orbán sokkal pontosabban lát, mint a "humánus" liberálisaink."

orbán diktátorral meg a saját maga teremtette "librális"-aival lesznek tele 2018 után a magyar börtönök. Ennek a félázsiai fidesz maradványnak nem is lesz másd menedékhelyük a társadalom haragja elől.

Bicepsz Elek77 2015.08.14. 21:46:43

Na a libzsik--cigik beijedtek, hogy esetleg bevezetik a Sariat es levagjak a kezuket lopasert vagy kivegzik oket gyilkossagert 5 ev felfuggesztett helyett. Masreszt rajottek, hogy ezeknek ok is csak "feher ember".

Bicepsz Elek77 2015.08.14. 21:51:13

@kommenthelyett: Gondolom ismered Napoleon visszatereset(ugyanazon cikk ugyanazon szerkesztoje)
1, A korzikai bandita elhagyta Elba szigatet
2, Az "emberevo" partra szallt Franciaorszagban
3, Bonaparte bevonult Lyonba
4, Napoleon Fonteibleu(??)fele közeledik
5, Őcsászari felségét hű Párizsa holnap fogadja
Na kb. ez a blog is(Lazar mar odaigerte a penzt par napja).

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.14. 21:52:43

@Bicepsz Elek77:

az elszámoltatás és az életfogytiglani börtön miatt éppenséggel a fidesz suttyók hada retteg.
Libsik meg csak Kúrbán Viki fantáziájában létezenek. De az elmebeteg birka táborotok inkább ráhaggya, hogy tényleg vannak libsik, ahelyett hogy elvinné Viki diktátort gyógykezelésre az elmeorvoshoz.

Bicepsz Elek77 2015.08.14. 21:56:34

Ja amugy a keresztenyseg meg egy arvagyerek, akire mindenki hivatkozik, hogyha ra karaja tenni a kezet a "jovedelmeire"???

Bicepsz Elek77 2015.08.14. 22:08:17

@Bicepsz Elek77: ertsd: a liberalis maradjon ateista vagy ne jatsza a keresztenyt mert nem all neki jol!

Wikus Van De Merwe 2015.08.14. 22:26:39

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

No most adódik a kérdés,hogy ha a társadalom haragja oly nagy,oly elsöprő,akkor mi a túróért vártok 2018-ig?

GNDL 2015.08.14. 22:27:11

@unionista᠍᠍: „sulykoljuk, hogy európa képtelen fenntartani magát”

Európa köszöni szépen, jól elvan, ennek ellenkezőjét tőlem sem olvashattad, mert nem állítottam ilyesmit. Én fentebb csak felvetettem egy gondolatot, hogy mi van akkor, ha az európai menekültügyi tétovázás mögött komoly, racionális gazdasági érdekek és megfontolások húzódnak?! Az „elöregedő Európa” és az ebből a későbbiekben adódó egyéb lehetséges problémák ma már axiómák és komoly viták tárgyai, ebből a szempontból egy pár százezres vagy milliós „vérfrissítés” egyfajta tesztként simán elmegy. Európa lakossága 550 millió fő, ha a jelenlegi, a Közel-keleti térségben tapasztalható válság hatására 1-2 millió új bevándorló lepi el a kontinenst, akkor is csak egy jelentéktelen „tömegről” beszélünk, ami Európa lakosságának kevesebb mint fél százaléka.

Lásd csak a magyarországi helyzetet, ma már nem csak az építőiparban és egészségügyben tapasztalható komoly szakemberhiány, de szinte minden iparágban, mivel erről a koszos balkáni szemétdombról is százezrével menekül akinek egy csöppnyi esze és lehetősége van. Már ma sem lehetne ezt a szakemberhiányt csak és kizárólag az életszínvonal radikális és ultrarövidtávú emelésével megoldani, tehát még 1-2 év, és bizony az ország rá fog szorulni a bevándorlókra. Csakhogy míg most lehetőségünk lenne szelektálni, később már csak azt az emberanyagot kapjuk ami nem kell Európának... azzal meg már most is tele a padlás. :)

„a hozzád hasonló libsiket kell a közéletből majdnem teljesen kiszorítani”

Megnyugtatlak, egyrészt nem vagyok az a fideszes szellemi fogyatékos értelemben vett „libsi”, másrészt pedig mivel Magyarországon olyan jó értelemben vett liberálisok jelentős számban még nem voltak a parlamentben, sem a közéletben, így kiszorítani is nehéz lenne őket bárhonnan. :)

„a többség azt fogja mondani, hogy ha kell, akkor ennek érdekében a leghülyébb fasisztákat is beszavazza a parlamentbe”

Na ezzel kapcsolatban nincsenek semmiféle elvárásaim, a kádári nosztalgiában szenvedő magyarok két évtizede szavazzák a leghitványabb szemetet a parlamentbe, nincs jele hogy a közeljövőben megjönne az eszük. Szóval ha most lehetőségem lenne rá fogadni, nagyobb összeget tennék fel arra, hogy a legközelebbi választáson is a leghitványabb, legkorruptabb, legerkölcstelenebb söpredéket fogja megszavazni a balkáni proli csőcselék... :)

Arcade Macho 2015.08.14. 22:33:26

"illetve a kibocsátó országok demokratikus mozgalmainak és piacgazdaságainak az eddigieknél sokkal jelentősebb, megalkuvás nélküli nyugati támogatása"

na ez egy komoly gond
lassuk a felcigany felkecskepasztor nep szocializaciojat Francisco Paulino Hermenegildo Teódulo Franco y Bahamonde Salgado Pardo de Andrade alatt!!!
igen par 10e embert legyilkolt
en kb ugy latom hogy Sziriaban par szazezret kellene legyilkolni hogy beke legyen vegre, ja hogy az mar nem liberalis lepes lenne?
hogy hosszutavon par millio embert megmentunk?
hat igen ez az ajropai libsizmus tragediaja

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.14. 22:34:38

@Wikus Van De Merwe: "akkor mi a túróért vártok 2018-ig?"

Hogy szép hosszú szenvedésetek legyen. Mint Sztálinnak meg Kádárnak. Kúrbán Viki is már rajta van az elmeelborulás útján.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.14. 22:37:25

@Bicepsz Elek77: "rtsd: a liberalis maradjon ateista vagy ne jatsza a keresztenyt mert nem all neki jol!"

Ni csak ki beszél? Miközben a fidióta birka hívek imádkoznak a Kúrbán Führerért, addig a Füherer halálbüntetést meg teljes árjátlanítást akar minden idegenre.

Egy fidesznáci tehát ne kerszténykedjen, mert nem áll jól neki! Jézus lát benneteket fidesz nácikl!

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.14. 22:39:20

@Arcade Macho: "en kb ugy latom hogy Sziriaban par szazezret kellene legyilkolni hogy beke legyen vegre, ja hogy az mar nem liberalis lepes lenne?"

Ti fidióta elmebetegek az emberiség aljai vagytok.

De ezt még felfogni se tudjátok, mert annyira ostoba állatok vagytok.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.14. 22:42:53

@Szegedi Attila2:

Ezek még a jó kommentek, te szegedi nőverő börtönőr2: hivatkozunk egy no name blogra, amelyet bármelyik magyar kecskepásztor meg tud írni és felrakni a netre, amelyben hivatkoznak egy osztrák újságra, amelyet meg sem neveznek, a magyar hülyéje meg azt hitte, hogy most aztán leleplezte a háttérhatalmakat.

Ha csak ennyi eszetek van, akkor tényleg az van, hogy bármelyik bevándorló képes elvenni a munkádat!

kommenthelyett 2015.08.14. 22:43:17

@GNDL:
'Európa köszöni szépen, jól elvan'

egy darabig, aztán ki tudja.

béndek bloggerkolléga két hónap alatt minden ellenszeve ellenére ide jutott, talán érdemes idézni megint:
' Bár nehezen mondom ki a sok gazemberség láttán, de ebben a kérdésben Orbán sokkal pontosabban lát, mint a "humánus" liberálisaink. '

'Egyszerű, ha mindenkivel úgy bánunk, aki ide vágyik, jön, hozzák, mint akivel szemben a legjobb arcunkat kötelességünk mutatni, akkor lefegyverezzük magunkat a civilizációnk védelmében -- hiszen annyian jönnek majd szegények és civilizálatlanok, hogy nincs anyagi és kulturális erőforrásunk a beillesztésükre. '

van aztán radikálisabb megfogalmazás is, nem kell persze semmit komolyan venni, ráérünk majd akkor ha eljött az ideje?

csak érdekességképpen:
'„Konstantinápolyt meghódítottuk, de a prófécia második része, vagyis Róma meghódítása, még megvalósítandó. Ez azt jelenti, hogy az iszlám vissza fog térni Európába. Az iszlám kétszer lépett be Európába, és kétszer elhagyta… Talán a következő hódítás, Allah akaratából, a prédikálás és az ideológia által fog megvalósulni. Nem kötelező minden földet karddal meghódítani…” – mondta 1999-ben, Mohamed próféta jóslatára utalva Juszuf al-Karadavi egyiptomi teológus, a szunnita iszlám talán legtekintélyesebb prédikátora.'

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.14. 22:53:05

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

"hivatkoznak egy osztrák újságra, amelyet meg sem neveznek"

Még rosszabb a helyzet: megnevezik mint "írta az osztrák Direkt folyóirat".

Viszont nem adnak linket a Direkt forrásul vett cikkére; és Direkt nevű osztrák folyóiratot nem tudtam találni:

www.w3newspapers.com/austria/
www.onlinenewspapers.com/austria.htm

2015.08.14. 22:53:52

@zipe moha:
országos méretekben az érzelmekre lehet hatni. nemzeti kereszténységet lehet hirdetni. és ehhez hasonlók. ezek után a helyi társadalmakat lehet megszólítani. agglomeráció típusokat. ilyenből elég sok van. és ezek egymással konkurálnak. mondjuk a tisza-tó képes lenne fejlődni. de a balaton és a velencei-tó környékén élők olyan nagyon nem érdekeltek, hogy legyen egy keleti konkurensük. megcsinálták szokásos vízparti fejlesztéseket. lehet fürödni, csónakázni, kajakozni, horgászni, búvárkodni. sőt talán még annál is többet. csináltak vízi sétányt. megnézheted a tó belső élővilágát. csináltak tornyokat: madárlest. aláfúrtak. bemehetsz egy alagútba és akváriumszerűen megnézheted a tó felszín alatti élővilágát. és mégsem működik igazán. mert kelet-magyarország. el lehet büszkén mesélni a szomszédnak, hogy képzeld voltunk tisza-tónál! lehet azzal csajozni, hogy hétvégén elviszlek poroszlóra? nem nagyon. ha egy család esetleg vasúttal menne, akkor mindjárt egy ilyen épület fogadja:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b7/Poroszl%C3%B3_vas%C3%BAt%C3%A1llom%C3%A1s.JPG
és nem egy ilyen:
www.vasutallomasok.hu/tipust/mav80/mav80-2.png
jóllehet a községháza hasonló.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fa/Poroszl%C3%B3_polg%C3%A1rmesteri_hivatal.jpg
kellenek egyöntetű kormányzati/önkormányzati megoldások. akár erre az egyetlen típustervre felépíthetik azt a néhány közintézményt, ami szükséges. általános iskola, orvosi rendelő, vasútállomás, rendőrség, postahivatal. a poroszló törvényszolgát jelent. ettől a község egyöntetűvé válik. és kell valami, ami az adott helyet különlegessé teszi. mondjuk egy porosz-ló. ilyesmi:
designyoutrust.com/wp-content/uploads/2013/11/1229.jpg
és ezzel már lehet csajozni. bérelünk egy szobát valamelyik vendégházban. és felülhetsz a poroszlómra. és a szomszéd is visszakérdezhet, hogy ahol az a ló van? és el lehet mesélni, hogy képzeld fogtam egy nagy halat. nyilván egy erre a célra kijelölt részen rásegítenek. amíg a gyerekek a madárlesen voltak. aztán megcsinálták a vendéglőben. apa fogta a halat. aztán voltunk még egyet csónakázni, stb. ha van valami különlegesség, akkor el lehet mesélni, hogy voltunk poroszlón. és így ha nem is 3000, de 300 kistérségi, községi önkormányzatot ki kellene kell találni. ehhez azonban az ideológiai vitákat félre kellene tenni. ehhez kell egy uralkodó vallás. az, hogy nemzeti keresztények vagyunk. magyarként a kárpát-medencét a kapcsolódó tengermellékkel többségi alapon szomszédsági-szövetségi keretek között szervezzük.

GNDL 2015.08.14. 22:54:31

@kommenthelyett: „béndek bloggerkolléga két hónap alatt minden ellenszeve ellenére ide jutott”

Azért nekem engedtessék meg, hogy máshogy gondolhassam. :) Amit a közéletünk, a politikai/értelmiségi „elitünk”, sőt a kormányzó politikusaink mondanak és művelnek a jelenlegi menekülthullámmal kapcsolatban, az barbár civilizálatlan suttyó balkáni ámokfutás, semmi több. De legalább megint kicsit tisztább lett a kép, minden bizonnyal sok hezitáló leendő „gazdasági kivándorlót” sikerült érdemben befolyásolniuk, hogy maradjanak-e az országban mert várható valami pozitív változás, vagy ha lehet hozzák előre távozásuk időpontját... :)

„csak érdekességképpen”

Csak érdekességképpen: túl sok iszlám hódítás nem igazán történt az elmúlt évtizedekben, legtöbb esetben még nyugati fegyveres erők sem kellettek ahhoz, hogy hulljanak mint a legyek. Ezt többnyire maguk közt is elintézik. Nem látom hogyan tudnák megszervezni magukat, hogy elfoglalják Európát, vagy akár csak egy kis részét... :)

kommenthelyett 2015.08.14. 23:01:52

@HaFr: minden lehetséges, akár az ellenkezője is, lásd: 'Az ellenőrzött bevándorlás jót tenne a magyaroknak'-tól két hónap alatt eljutni a 'Bevándorlás vagy Európa: hazaküldeni a migránsokat'.

alig található olyan blogger, aki hajlandó racionális korrekcióra, respekt!

2015.08.14. 23:04:39

@GNDL:
te a nyugdíjalap miatt aggódsz. a pénzügyi eredmények miatt. el kellene felejteni, hogy a pénzpiac önmagában profitot termel. kína azzal fejlődik, hogy a kínai nagybankok állami kézben vannak és nem fölözik le a hasznot, hanem a reálgazdaságot segítik. ha a tőzsde állami kézben van, akkor a részvények árfolyama ugyanúgy emelkedhet. csak a kereskedés hasznát az állam fölözi le. és ezt a pénzt vissza lehet forgatni a közintézményi reformokba. ezzel nem a verseny szűnne meg, hanem az, hogy valós szellemi vagy fizikai teljesítmény nélkül korlátlanul lehet gazdagodni. ehhez eredendően elég sok pénzzel kell rendelkezni. az ilyen típusú globális kapitalizmus ugyanúgy nem működőképes, mint a világkommunizmus.

kommenthelyett 2015.08.14. 23:09:54

@GNDL: 'túl sok iszlám hódítás nem igazán történt az elmúlt évtizedekben'
eddig olyan nagyon én sem vettek komolyan, kicsit sem
de azért megütötte a fülemet estefelé a már idézett híradás, amikor a szír menekült németországba igyekszik, mert ott már várják a rokonok.
meg hogy cirka négymillióan készülnek az útra, szervezetten, kellő anyagi forrással, logisztikával felszerelve, megbízható vezetővel aki szépen szabályosan megveszi a szerbiai távolsági buszjáratokra a jegyeket - hetekkel előre.

annyira azért nem kellene liberálisnak lenned, hogy nem vagy hajlandó annak látni azt, ami.
szervezett, finanszírozott, tervszerűnek látszó bevándoroltatási projekt.

négymilliónak szerinted hány rokona marad még otthon, aki joggal mondhatja majd: németországba igyekszem, már várnak ott a rokonaim.

??

GNDL 2015.08.14. 23:11:23

@unionista᠍᠍: „a nyugdíjalap miatt aggódsz”

Például, de lehetne sorolni, lásd csak a magyarországi munkaerőhiányt, a „gazdasági kivándorlás” egyik negatív következményét, amire már közvetlenül a 2010-es kormányváltás után kellett volna megoldást találni, de újabb öt évvel távolabb kerültünk ettől...

„kína azzal fejlődik”

Kína nem említhető egy lapon a nyugati típusú piacgazdasággal, már ma jól láthatóan Kína csak egy nagyon rövid fejezet ebben a történetben.

kommenthelyett 2015.08.14. 23:12:28

@GNDL: és persze ne gyere azzal, hogy az a szír nem is muszlim.
nem az ebben a lényeg.

a rokonomhoz megyek németországba, már várnak.

?

Arcade Macho 2015.08.14. 23:17:00

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: nagypofaju gecikem, miert is nem mesz oda Sziriaba hirdetni az iget?

GNDL 2015.08.14. 23:17:15

@kommenthelyett: „meg hogy cirka négymillióan készülnek az útra”

Van az 5-6 is nem?! :) Legalábbis a török, líbiai és jordán menekülttáborokban ennyi szír menekült lehet.

„szervezetten, kellő anyagi forrással, logisztikával felszerelve, megbízható vezetővel aki szépen szabályosan megveszi a szerbiai távolsági buszjáratokra a jegyeket”

Ez így működik, az embercsempészet nagy üzlet, ma már elérhető áron beszerezhető az a technológia, amivel ez a fajta szervezési munka szinte gyerekjáték. :) Talán ezek felderítésére és „lefegyverzésére” fordíthatta volna a kerítésre szánt összeget a kormányzat, annak lett volna értelme...

GNDL 2015.08.14. 23:18:48

@kommenthelyett: „a rokonomhoz megyek németországba, már várnak.?”

A magyarok egy nagyobb része ugyan így megy külföldre dolgozni, a „rokont” lecserélheted akár barátra, ismerősre is, satöbbi... ez is így működik. :)

GNDL 2015.08.14. 23:19:35

@GNDL: Fenét Líbia, Libanon.. :)

kommenthelyett 2015.08.14. 23:28:30

@GNDL:
az 5-6 nem kevesebb a 4-nél

szóval szerinted sem a halál torkából menekülő szerencsételenek tömegei jönnek, nem is lehetne őket valódi 'menekülteknek ' nevezni

mit is kellene felderítenie a magyar titkosszolgálatnak?

'A magyarok egy nagyobb része ugyan így megy külföldre dolgozni'

hogyan, papírok nélkül, zöldhatárokon, kerítéseken át, sokszáz kilométert vándorolva, mert várja már a rokon németországban ?

az, hogy összekevered az Unión belüli szabad munkavállalást az illegális migrációval, lényegében minden elárul érvelésed komolyságáról

Pánikrohamosztagos 2015.08.14. 23:33:33

Az írás szokatlanul nyersen őszinte. Már azt mondanám, hogy nem is PC, mivel ez a gyakorlatban a "nichts vor dem Kind" paternalizmusát jelenti

Viszont amit leír, azt úgysem lehet tagadni, legfeljebb PC szájkosárral belül tartani. Lehet szidni Orbánt (ez már nagyon PC), de mégiscsak ő tépte le a szájkosarat, el is ítélte érte az EP szoci-libsi-zöldi többsége, de ez most mellékes

Ezek a migránsok - mondjuk ki nyíltan - Európa ellenségei, de nem érzelmi okból vagy a szándékuk miatt. Hanem mert akadálytalanul grasszálva eltapossák a határainkat, a kultúránkat, az európai létforma fenntartásához szükséges minimál-jólétünket

A világ túlnépesedett, jelentős része elszegényedett és rengeteg megoldhatatlan konfliktussal terhelt. Mi sem bírjuk megoldani, még ha belerokkanunk se. Aki segíteni akar rajtuk ám tegye, de Európa határain kívül. Nincs joga, hogy a mindannyiunk tulajdonát képező közterületeken csináljon migránscsődületet, takarmányozza és bátorítsa őket Európa elfoglalására. Az ilyenekkel úgy kell bánni, mint bármelyik hazaárulóval. Szintén nem érzelmi, hanem objektív okból

kommenthelyett 2015.08.14. 23:35:23

@GNDL:
de ha maradt még valami komolyan vehető a kommentedben, segítesz a bizonytalanság feloldásában:
'már ma jól láthatóan Kína csak egy nagyon rövid fejezet ebben a történetben. '

igen, a cirka hatezer éves kína holnapra már csak lábjegyzet lesz, @GNDL gazdaságtörténeti doktorijában

GNDL 2015.08.14. 23:42:02

@kommenthelyett: „szerinted sem a halál torkából menekülő szerencsételenek tömegei jönnek”

Egy szóval nem állítottam ilyesmit, mondjuk a szírek esetében nehéz kétségbe vonni, hogy „nem a halál torkából menekülő szerencsétlenek”.

„mit is kellene felderítenie a magyar titkosszolgálatnak?”

Én személy szerint nem említettem titkosszolgálatokat, de ha már így felhoztad, akkor az talán az ő feladatuk lenne, hogy akár szomszédos államokban is a hatóságok kezére juttassák a Magyarországnak is károkat okozó bűnszervezeteket. De csak tippelek... :)

„papírok nélkül, zöldhatárokon, kerítéseken át, sokszáz kilométert vándorolva”

Én mindösszesen ennyit állítottam: „mert várja már a rokon németországban”. Pont. :)

„összekevered az Unión belüli szabad munkavállalást az illegális migrációval”

Na ácsi, te adtál a „számba” olyasmit, amit meg sem említettem. Aztán most még le is baszol miatta?! :) És akkor te akarsz valamiféle komolyságról beszélgetni az érvelések kapcsán?! :D

Pánikrohamosztagos 2015.08.14. 23:43:53

@egyetmondok:
"mazsolázzuk ki a leghasználhatóbakat a magyar határ közelében lévő városokban !"

A migránsok egy használható részének kiválogatása jó ötlet, csak ez így nem műxik a gyakorlatban. Főleg mert határozott úticéllal jönnek, amiben pl. a nyelvtudás döntő szerepet játszik

Aki keresztány, nyelvtudással rendelkezik és a képzettsége megfeleő, továbbá akar és képes beilleszkedni, annak a befogadását fontolóra kell venni. Ez a gyakorlatban kb. minden ezredik migráns befogadását jelenti, de ezt már odakinn, az INDULÁS ELŐTT el kell dönteni róluk

GNDL 2015.08.14. 23:47:10

@kommenthelyett: „a cirka hatezer éves kína holnapra már csak lábjegyzet lesz”

Neked mi a bajod?! Megint egy olyan kijelentést tulajdonítasz nekem, ami nem az enyém, egy szóval nem írtam ilyesmit. :) Beidézem szó szerint, mi az aminek megértésében valószínűleg a lappangó diszlexiád akadályozott meg: „Kína nem említhető egy lapon a nyugati típusú piacgazdasággal, már ma jól láthatóan Kína csak egy nagyon rövid fejezet ebben a történetben.” De most ne egyből reagálj rá, kicsit gondold át, rágd meg, kérj segítséget, és ha még mindig nem tiszta, feltétlenül ne támadj még, inkább kérdezz, hogy mi az amit nem értesz... hidd el, így könnyebb lesz. :)

Exploiter 2015.08.15. 00:02:04

Nofene, egy érdekes cikk a témában, ritkaság.
Amúgy ha valaki a második generációtól tart, a megoldás egyszerű, nem kell állampolgárságot osztogatni, akkor a második generációt is haza lehet küldeni.

A posttal kapcsolatban: más is írta, én is így gondolom, ebből a kontinens jól kijönni nem tud. Ha másért nem, hát szembesülnie kell azzal, hogy a világ egy olyan hely, hogy ha neki több van, másnak kevesebb. 7 milliárd ember. Tudjuk, hogy a mostani szinten se tud a bolygó eltartani minket. Ha mindenki úgy élne, mint nyugaton, ahhoz kéne még 4-5 ugyanilyen planéta. Nem azért nem lehet "megoldani" afrikát, mert a gonosz usa. Hanem ezért.
De mindig megmosolyogtatnak a naív lelkek ebben a témában.

Rébusz 2015.08.15. 00:09:26

Én most a pragmatizmus és nem az ideológiai konfrontáció szempontjából közelíteném meg a problémát. Európa, szűkebb értelemben az Európai Unió csődöt mondott. Jól és túl jól fizetett európai politikusaink felelősek elsősorban ezért a helyzetért, nem a csempészek, nem a menekültek, nem a bevándorlók. Egyre nagyobb tömegek gyűlnek a határokon, követnek el szabálysértéseket és az unió államfői képtelenek egy közös megoldáson dolgozni, együttműködni. Ehelyett középkori, sőt ókori eszközhöz folyamodnak, falakat építenek az egyébként belső határokon. Teljesen értelmetlen, érthetetlen, hogy az Európai Unió egy olyan vizsgán megbukik, amiből eszméje szerint jelesre kellene vizsgáznia. Itt ugyanis nem pénzre, hanem egész egyszerűen összefogásra lenne szükség, az Uniónak a külső határra kellene segítséget küldenie, azokra a helyekre, ahol tízezrével érkeznek a tömegek. Ott kellene a papírok, vizsgálatok alapján első körben megállapítani, ki kérhet menedékjogot Európában. A többieket pedig azonnal visszaküldeni. Ne felejtsük el, hogy több, mint tíz évvel ezelőtt még a magyarok is csak vízummal kaptak tartózkodási engedélyt az Unióban. Jelenleg is megvan minden országnak a maga rendelkezése más uniós állampolgárokkal kapcsolatban. Még mi sem foghatjuk magunkat, hogy holnaptól Németországban fogok élni és mindenhez ugyanolyan jogom van, mint egy már ott letelepedett külföldinek vagy németnek.

Jelenleg az unios országok egymásnak tologatják, visszatoloncolják a bevándorlókat. A nyugat-európai országok eddig lelkiismeretesen rengeteg pénzt öltek a migránsok integrációjába. A téma állandóan napirenden van, mert mintha nem érnék utol magukat. De egy ekkora kihívás, amit több tízezer, százezer nyelvismeret, egzisztencia nélküli, háborús sokkból kultúrsokkba érkező migráns tömeg ellátása, elszállásolása, eltartása jelent hatalmas állami kiadással, nem kevés szocializációs rizikóval jár. De ami a legrosszabb, hogy a problémát egész egyszerűen nem oldja meg. Ha háborús övezetekből (ugyan mennyi lehet jelenleg a világban?!) látszólag bárki az európai unióba menekülhet, ha van elég pénze, akkor fognak is jönni. Ott sem lesz ettől jobb a helyzet, de nálunk sem. Azt pedig nem értem, miért feltételezi bárki, hogy a bevándorlók jelentenek megoldást a munkaerőhiányra. Egy első generációs igen, nagy valószínűséggel elfogad minden munkát, csak hogy jövedelme legyen. De azok gyerekei már ugyanúgy jól jövedelmező munkát akarnak majd maguknak. Ha egy magyar diplomás külföldön gyári munkásként kezd el dolgozni, a gyerekei minden bizonnyal nem ezt fogják csinálni, mint ahogy ő maga sem élete végéig. Nem hiszem, hogy migráns családok eleve arra lennének predestinálva, hogy ők legyenek majd a társadalomban lévő egyenlőtlen bér elosztás áldozatai. Az országok magas munkanélküli statisztikái mutatják, hogy lenne munkaerő Európában, a probléma tehát nem itt van.

Exploiter 2015.08.15. 00:11:24

@GNDL:

Egy társadalomnak saját magát kéne fenntartania, reprodukálnia. Ha ez nem megy, akkor gond van, de abban 100%ig biztos vagyok, hogy nem úgy lehet megoldani, hogy egy másik társadalommal cseréled le. Ha ez a nagy terv, én megkockáztatnám, hogy kimaradjunk belőle.
Továbbá nem értem ezt a megvetést sem az országgal kapcsolatban. Én se kedvelem a magyarokat, de semmivel se rosszabbak, mint egy átlag európai... Lehetőségek, meg pr, ezen múlik minden.

Pánikrohamosztagos 2015.08.15. 00:27:25

@Exploiter:
"Én se kedvelem a magyarokat, "

- Mondja uram, jó emberek azok a magyarok?

- Hát ez nézőpont kérdése, dúl sokat ne várjon tőlük, mert semmivel se jobbak mint én

kommenthelyett 2015.08.15. 00:44:46

@GNDL:
' a szírek esetében nehéz kétségbe vonni, hogy „nem a halál torkából menekülő szerencsétlenek”.

ugye a szír határtól már néhány másik ország határát már átlépték, amíg hozzánk eljutottak, aki a halál elől menekül ( azaz tényleg menedékre van szüksége)
az az első adandó alkalommal menedéket kér, és nem a németországban rá váró rokonai felkeresésére készül.

'Én személy szerint nem említettem titkosszolgálatokat, de ha már így felhoztad, akkor az talán az ő feladatuk lenne, hogy akár szomszédos államokban is a hatóságok kezére juttassák a Magyarországnak is károkat okozó bűnszervezeteket. De csak tippelek... :)'

na, ezért nem lehet komolyan venni a kommentedet, hogy a magyar titkosszolgálat juttassa szerb meg görög hatóságok kezére ...

'Én mindösszesen ennyit állítottam: „mert várja már a rokon németországban”. Pont. :)'

aha, de ott meg már annyira nem várják, ha csak nem valami jólképzett profittermelő munkaerőnek ki nem néz, a valódi menedékes az életét félti és nem egy németországi castingra készül.
pont.

„összekevered az Unión belüli szabad munkavállalást az illegális migrációval”

Na ácsi, te adtál a „számba” olyasmit, amit meg sem említettem.

idézlek:
'A magyarok egy nagyobb része ugyan így megy külföldre dolgozni,'

kommenthelyett 2015.08.15. 00:46:00

@GNDL: ' De most ne egyből reagálj rá,'
jó, nem reagálok

Pyrrhus 2015.08.15. 00:57:57

Európa, kereszténység, bevándorlás. Na, ne röhögtessetek!
Arról az európai kereszténységről beszéltek, amelyik jórészt kifosztotta, kiirtotta az amerikai kontinens őslakosságát. Afrikában embervadászatokat tartott és az elfogottakat rabszolgaként más kontinensekre hurcolta.
Évszázadokig harcolt a török, mór, arab bevándorlók ellen…
Két világháborút kezdeményezett és emberek tízmillióit gyilkolták le a papok által megáldott fegyverek és katonák. Birkenau, Auschwitz, Katin, ismerős nevek?

Ez Európa.

Calden 2015.08.15. 02:28:51

Európa impotens egy ilyen globális helyzet kezelésére ez egyértelmű...

A "menekültek" nagyobb része 20-40 év közötti férfi. Az nem jutott eszébe egyik liberális idiótának sem, h ha Afganisztában meg Irakban 6 éves gyerekre szerelt bombával állatkodnak, akkor semeddig nem tart kiképezni egy "menekült" családot, h ily módon "eladja" magát?

Egy nap, amikor megkapják az utászt otthonról, majd lesünk, s remegve fogunk utcára menni, piacra meg talán soha többet nem. Mert azért bevallható, h a Trójai faló elég tökéletes volt, a történelem meg ismétli önmagát.

USA-nak nincs félnivalója, mert messze van, nyugodtan lőheti a Közel-Keleti területeket, iszlám fanatikusokat meg ki tudja még kiket így vagy úgy. Az Oroszok, nem tökölnének mindenféle emberi jogra hivatkozva, hanem rövidre zárnák a dolgot. Melegfelvonulás sincs ott ugye..

Európa meg..bambán asszisztál, nyavalyog, egymásra mutogat, látszatintézkedik, meg bírálgat. Ez is lesz a veszte.

A háborúban már nem lesz miről gondolkodni meg elmélkedni, arra most lenne alkalom, s most kellene megelőzni s elébe menni egy ilyen konfliktusnak.

igazi Ténytár 2015.08.15. 05:02:00

@befano: "De hol vannak a mi fiataljaink?"

Nesze itt vannak a te nagy nemzeti magyarjaid kolykei is!

A legszebb hogy Erdélyben mondta az állandóan Erdélyért síró a székelyeknek, hogy a saját gyerekeit oda az istenért se küldené élni, Erdélyben élni budos neki, hanem a gazdag nyugatra.

__________

www.csikszentkiraly.ro/sajto.php?id=165

BAYER ZSOLT (fidesz) :

"három fiát mostantól úgy neveli, hogy tizennyolc éves korukban nyugati egyetemre menjenek tanulni, „és ha van egy kis eszük, soha többet nem jönnek vissza "

__________

igazi Ténytár 2015.08.15. 05:05:16

@Ceriak: ezt kellett volna tenni az 56-os illegalis migráns hordával is ugyebár?

igazi Ténytár 2015.08.15. 05:25:58

@befano: "A"segítők" megrendszabályozása.
Az EU-ba feljelentgetők HAZAÁRULÓNAK minősítése, 5-15 év börtönnel való fenyegetése."

Akkor kezdheted is a Fidesszel, Orban támogatóival stb.

Mindet nem masolom be mert tul hosszu lenne, eleg legyen csak ez
____________

kormanykronika.blog.hu/2012/02/21/feljelentok_es_hazaarulok_a_fidesz_brusszelben

www.ma.hu/tart/rcikk/a/0/44391/1
Soha egyetlen magyar ellenzéki politikus nem kezdeményezte az elmúlt 13 év alatt azt, hogy egy nemzetközi szervezet határozatban ítélje el saját hazáját - mondta Kovács László a kormányszóvivői sajtótájékoztatón, szerdán Budapesten.

Lapunk úgy értesült, hogy a lisszaboni ülésen a kubai és a burmai ellenzékkel szembeni kemény kormányzati fellépés elítélése mellett ORBAN VIKTOR KEZDEMÉNYEZÉSÉRE elfogadtak egy határozatot a polgári és politikai szabadságjogok helyzetéről Magyarországon

www.eppfrakcio.hu/html/oldal.php?kozep=kozep_cikk&sorszam=535&rovat=12&kv=0&nyelv=1

SZÁJÉR JÓZSEF a Lisszaboni Stratégia megvalósítása kapcsán hangsúlyozta, hogy a Parlament és a Bizottság közösen gyakoroljon nyomást egyes tagországokban,(..), hogy az egyes tagországok kormányai felülemelkedjenek rövidtávú politikai és költségvetési szemléletükön.(..) Ezért tüntetnek jelenleg is a gazdák traktoraikkal Budapest utcáin."

SZÁJER JÓZSEF: 2006. augusztus 14. 10:15

A Magyarországnak szánt fejlesztési összegek kifizetését ugyanakkor már korábban fel kellett volna függeszteni (...)

____________

igazi Ténytár 2015.08.15. 05:28:40

@befano: "A"segítők" megrendszabályozása.
..., 5-15 év börtönnel való fenyegetése."

_________
Szíreket csempészett Kokó bátyja
2014-12-03 03:00:00

Ismét meggyűlt a törvénnyel a baja Kovács „Kokó” István (44) fivérének. A büntetett előéletű testvért Németországban tartóztatták le.K. Gyulát korábban itthon is leültették, a fotó a bíróságon készült róla. Most a német hatóságok őrzik A Blikk értesülései szerint K. Gyulára (45) és bűntársaira a rendőrök nagyjából egy hónappal ezelőtt csaptak le, amikor társaival szír állampolgárokat próbált meg becsempészni Németországba.

igazi Ténytár 2015.08.15. 05:36:33

@storker: "megkönnyebbülés, hogy a kedvenc pártom vezetőjének még helyén van az esze:) "

Igen, persze. Eddig ugye Vajdaságiakat telepített ki Orbán a szerb háború idején, az mostani érkezőket meg nem. Sot!

_______
ORBAN Viktor:

ITT MINDENKI rendkívül NAGYRA ÉRTÉKELI az iszlámot. Úgy tekintünk az iszlámra, mint egy nagy építményre.

NEM TEKINTÜNK FENYEGETÉSKÉNT AZ ISZLÁM VILÁGBÓL ÉRKEZŐKRE.

index.hu/gazdasag/2015/06/09/orban_viktor_aki_bezarkozik_vesztes_lesz/

Történelmi ingatlanokat adna át a kormány keleti befektetőknek.

propeller.hu/szorakozas/2551745-magyar-tortenelmi-kastelyokat-tukmalunk-arabokra
_______

igazi Ténytár 2015.08.15. 05:40:05

@Pyrrhus: "Az Oroszok, nem tökölnének mindenféle emberi jogra hivatkozva, hanem rövidre zárnák a dolgot. Melegfelvonulás sincs ott ugye.."

Aztán mégis Moszkvában robbantgattak a csecsenek nem Berlinben. Ki érti ezt?

Egyébként tetszik hogy milyen ügyesen összekapcsoltad a melegeket a robbantókkal. Mar csak a szocikat/komcsikat és zsidókat kellene és teljes lesz a kép. ;-))

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.15. 05:51:49

@Pyrrhus:

"Évszázadokig harcolt a török, mór, arab bevándorlók ellen…"

Ez bájos: Mohácsra Első Szulejmán egy multikulti bevándorló-csoport élén érkezett, a fegyvereiket is csak önvédelemből hozták magukkal. :))

Mizantrop 2015.08.15. 06:49:16

@_Maverick: Pontosan, a mai kőkeményen bezárkózók hajlamosak könnyedén megfeledkezni arról, hogy a mai, oly nagyon féltett európai civilizáció évszázadok óta éli fel kényszerítő erővel az Európán kívüli világ erőforrásait.

Marcus015 2015.08.15. 07:01:59

@kommenthelyett: Béndek útkeresése nyilvánvaló. Ez nem baj hanem egy normális dolog.

Mosolyogtató csak az a dologban hogy Béndek keményen a szemünk közé mondja a pillanatnyilag éppen érvényes véleményét - amit aztán később megváltoztat - majd ugyanolyan határozottsággal adja tudtunkra az új, éppen aktuális "okosságot".

Krumpli Bogart 2015.08.15. 07:26:28

Néha - hogy könnyebben viseljem ezt az elviselhetetlen világot - azzal áltatom magam, hogy elég lenne lecserélni a magyar politikai elitet (ami egy végrehajthatatlan feladatnak tűnik) és máris jobb lenne a világ.
S akkor reggel 4-kor leülök a gép elé és ilyeneket olvasok:
index.hu/kulfold/2015/08/14/hajlektalankent_dolgozott_az_ensz-nel_az_uj-zelandi_gyakornok/

Maga az ENSZ is a korrupció melegágya, a kapcsolati tőke, mint befektetési lehetőség "ára" pontosan meghatározott, a Fawzi nevű szóvivő pedig akár Orbán Viktor szóvivője is lehetne.

Hát ki a faszomnak van szüksége ezekre a szervezetekre és a bennük röfögő politikai elitre???

Jöjjön akkor inkább 60 millió menekült és az itt élő 60 millió átbaszott szegénnyel együtt hajtsa el a kurva anyjába ezt az elitet.

De hogy azután m lesz, .... azt nem tudom.

manager2008 2015.08.15. 07:45:37

@Rébusz: Igazad is lenne. De más a valóság. Az Eu munkaerő szempontjából kényszerhelyzetben van. Nincs munkaerő amelyik létszámban is képes elvégezni a feladatokat. Ezért viszik a termelést Kínába, stb. De a belső működés is veszélyben van. A szemetet is el kell szállítani valakinek. Ha egy magyar falut átnézel, már olyan sincs aki összeaprítja a tűzifát az öregeknek. Természetesen szelekció és átképzés nélkül bezúdítani az EU-ba ezeket a tömegeket nincs sok értelme. Szaporodási képessége az Eu népének gyakorlatilag nincs, feleződik a lakosság pár éven belül. Na most akkor mi legyen? Az államok jogrendszere a hunyó ebben, mert pld a válások idióta kezelése is odavezetett hogy épp eszű ember nem házasodik, ha nem akarja lehetővé tenni hogy totálian kifosszák. Egy sikkasztási per is elhúzódik öt évig. Ezek a normális joghoz képest (pl római jog) elfajzott idióta tákolmányok, nem jogrendszer hanem téboly. Az EU szemérmesen beengedi a tömegeket hogy legyen munkaerő. A problémák amik ebből adódnak az ipart nem érdeklik, majd a rendőrég elintézi a renitenseket ()őket is közülük szedik össze). Kvázi modern rabszolga tartó társadalom felé megy az egész. De nincs más választás, mert különben India, Kína, USA megeszi az egész EU-t reggelire. HA azt nézzük hogy magyar népesség lemegy 6 millióig, akkor a beözönlő arabokat nm tudod megállítani úgy mint Szíria, egyszerűen kivérzünk ha harcolni kell. De nem akar itt senki - sem dolgozni ingyen, sem hont védeni inkább vesz egy okos telefont és elmegy Londonba akárminek. Lelkesedni lehet, de sok lúd ... Esetleg nem stadiont kellene építeni hanem óvodákat.

kommenthelyett 2015.08.15. 07:58:58

@Marcus015: veled ellentétben én igen nagyra értékelem a mostani tömeges 'migrációval' kapcsolatos véleményének ilyen alakulását, nem is tudnék rá a köznyilvánosságból hasonlóra példát.
az 'útkereséssel' kapcsolatban egyetértünk, teljesen normális dolognak kellene lenni hogy alternatív megoldásokat keresünk, épp az a normális ha többféle lehetségesből kerül ki a megvalósult.
csak ahogy a drága Dédikém mondta, a választásban nem az a nehéz, melyiket választod, hanem az, hogy akkor az összes többiről kell lemondanod -még ha ezt a párválasztással kapcsolatban tette is.

ez a tömeges és erőszakolt, manipulált 'migráció' tényleg az Unió létét fenyegeti, abszolút konkrétan!
és kevesen képesek arra, hogy a történelmi pillanat lényegét merjék felismerni, képviselni, még ha az nem is felel meg a a kényes 'liberális' ízlésnek.
szerintem ezzel a posztjával nagyot lépett

csekk 2015.08.15. 08:08:32

Európában él a világ népességének 5%-a.
Mégis mi akarnánk megmondani a világnak, hogy merre fejlődjön a civilizáció?
Na ne röhögtessetek.
Ez a probléma amit a cikk feszeget történelmi.
A kérdés az, hogy Európa marad civilizált, (és befogad vagy 100 millió menekültet) vagy úgy csinál, mint a kereszténység általában, és aztán majd megvárja amíg lemészárolják. ... és akkor itt már 50 éves viszonylatban is, kő kövön nem marad.
Botorság hinni, hogy az emberi faj (civilizáció) történelemfejlődésének útjába állhat bárki is. Lásd történelem-bandzsa Orbán és klánja, vagy néhány rejtőző csuhás, mint amilyen talán e cikk írója.

manager2008 2015.08.15. 08:14:32

Gyakorlatilag újra kellene gyarmatosítani az arab világot, és lefékezni a szaporodást is Afrikában. Ez nem jó semmire, hogy szaporodnak és beáramlanak ide.
Ha a jókat szedik ki közülük, akkor is baj lesz, hasonló mint nálunk, hogy elmegy mindenki akinek van gondolkozási képessége, és itt marad a sok idióta. A folyamatos lefölözés is árt a területnek. Ha kvázi elfoglalják az EU-t azzal sem mennek semmire, mert képtelenek működtetni egy fejlett államot. Élősködni meg nem lehet ha nincs felesleg. Ez történt a csendes Óceáni népekkel is mindig továbbmentek egy szigettel, de a végén csak a déli sark maradt.

csabakirályfi 2015.08.15. 08:19:01

@zipe moha: Az állampolgárságtól ugyan megfoszthatsz valakit, de a nemzetböl nem zárhatsz ki senkit. A nemzethez tartozás a születéssel adódik, polgári kormányunk nem nemzetiséget, állampolgárságot osztogat. Aztán elnökünk néha visszavonja, jobbára olyanoktól, akik nem születtek a nemzetbe.

paráznabillegető 2015.08.15. 08:21:05

mindenkit és mindent haza kell küldeni!
asse baj, ha nincs olyan nekije! mennyen innen!
de mennyen minden! mennyen az audi, a mercedes, a teszkó, a zaldi meg a lidöl is! faszé jöttek ide?
és mennyen haza az orosz gáz is!
a költözőmadarak meg fizessenek vízumot.
faszkivanmár.

Krumpli Bogart 2015.08.15. 08:21:34

@manager2008: Merkelnek van igaza. Kimazsolázni, a zaccot hazaküldeni.
Aztán pedig: integrálni, integrálni, integrálni, mert a hiba nem a befogadásban volt, hanem az integrálásban.
A kimazsolázottakkal olyan egyéni szerződést lehet kötni, ami ösztönzi az integrálást. (Nyelvtanulás, gyerek óvodába-iskolába járatása, vallási erőszakoskodás megtiltása, gettóalakítás megtiltása, kapcsolatok átláthatóvá tétele a terrorizmus veszélye miatt, stb.)
Ha ezt megszegi: kiutasítani.

Krumpli Bogart 2015.08.15. 08:25:44

@paráznabillegető: Nickedet meghazudtolóan le vagyol maradva. A klímaváltozás miatt a madarak is leszoktak már a költözésről.

jog-ász 2015.08.15. 08:27:34

egyébként a 19-20sz magyar liberálisai, mai szemmel mérsékelt konzervatívok voltak!

Krumpli Bogart 2015.08.15. 08:30:06

@manager2008: A szaporodással úgy általában is kellene kezdeni valamit, mert a helyzet nagyon gáz...
Pl. az is jó lenne, ha nem csak abból a szempontból néznénk a kérdést Európában sem, hogy hány nyugdíjas jut egy aktív keresőre.
Mert ha ezzel a szemlélettel nem hagyunk fel, tök mindegy, hogy születéssel, vagy bevándorlással szaporodunk, akkor is egyre többen leszünk.
Pedig szerintem elegen vagyunk már....

Krumpli Bogart 2015.08.15. 08:32:03

@jog-ász: Pontosan. Ma un. nemzeti liberálisnak mondanánk őket.
A liberalizmus a legklasszabb eszme, kár, hogy politikai érdekek mentén elburjánzott, mint egy rákos daganat.

kilincs ami nincs 2015.08.15. 08:34:02

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Szerintem kerítés helyett fal kéne. És, a biztonság kedvéért, nem csak egy hanem még három másik is. És hamár van négy fal akkor tetőt is rakhatnánk rá, és voilà, megoldottuk azt a gondot is, hogy hol helyezzük el a bevándorlókat.

alfacharlybravo 2015.08.15. 08:34:08

@manager2008: Munkaerőre pont nincs szükség, éppen hogy nincs elegendő munkahely. A kiszervezés pedig a költség csökkentés miatt van, mert extra profitra van szükség az eladósodás miatt. Az ideáramló tömegekre meg végkép nincs semmi szükség a szülőhelyükön lenne max. helyük mint olcsó munkaerőnek, de akkor meg nem kellene porig rombolni az országukat. Szíriai tv ben azon siránkoznak, hogy micsoda csodálatos élhető ország volt ott amíg ez a terrorista horda a világ minden tájáról be nem özönlött. Mutattak néhány szakállas csecsen fazont. Hát európára is ez vár a totális pusztulás, ha katonailag nem tudja megvédeni magát, de nem tudja mert nincs elég erőforrása hozzá.

Gábor Pápay 2015.08.15. 08:37:34

@befano: Ha így vesszük, akkor 896 körül a magyarok megszállták a Kárpát-medencét, és Szvatopluk népe azóta is bánja...

lorantka_а_gall 2015.08.15. 08:47:26

@Ceriak: "Tervezettnél kétszer élesebb pengefal
"
Mit jelent az hogy kétszer élesebb?

lorantka_а_gall 2015.08.15. 08:50:12

@unionista᠍᠍: Feltétlenül szükség van a bevándorlókra, akik például képesek megtanulni, hogy a mondatot nagy betűvel kezdjük.

desw 2015.08.15. 08:56:48

@GNDL:

"Az a menekült aki eljut Európába értelem szerűen már a „tehetősebb” rétegből kerül ki, mivel nem kevés pénzbe kerül idáig eljutni, tehát azért otthon is kellett valamit tenniük. Minden bizonnyal nem analfabétákról van szó..."

Ja, mint pl a cigók, mi? A legtöbb gazdag cigó (tisztelet a kivételnek) max 8 általános.

"De egyébként a végzettség csak egy dolog, ezek az emberek jobban motiváltak, ambiciózusabbak, minden munkát elvállalnak, ráadásul a bérigényük is alacsonyabb mint az évtizedek óta jólétben élő európai munkavállalóké (nem Magyarországról van szó)"

Halottál-e róla, hogy minimálbér van a legtöbb eu-s országban? Magyarán olcsóbban NEM doglozhat LEGÁLISAN egy bevándorló sem.

Meg aztán az angolul és franciául beszélő Ali majd 10-20 éve alatt megtanul magyarul, hogy utána havi 120-ért orvoskodhasson Magyarországon ahelyett, hogy Angliába menne 10-szer annyiért. Világos!

Gábor Pápay 2015.08.15. 08:59:22

@unionista᠍᠍: egy tízmilliós nemzet mit kezd a saját iparával, mégha az nemzeti is? Ha valaki nemzeti dugóhúzót gyártana, a kereslet olyakkora volna, hogy eltartaná a gyártóját? Ez a baj a nemzeti gyártású villamossal is, nem pedig, mint tudni véled, a nemzetietlen magyarok...

Gábor Pápay 2015.08.15. 09:14:23

@befano:Még a válság elött jóval, Zogu volt Albánia királya, és gr.Apponyi Geraldine a királyné. A II.világháború alatt egyetlen albán zsidót sem vittek koncentrációs táborba az őket is megszálló németek, mert nem adták ki őket. Nálunk ezalatt Horthy Miklós volt a kormányzó, és a magyar zsidókat koncentrációs táborokba vitték, mert a többség ezt elnézte...

2015.08.15. 09:16:10

@Gábor Pápay:
ez világos. te azt mondod, hogy a világ nem működhet kicsiben, csak nagyban. óriás üzemméretek kellenek, mert az a hatékony. a szabad kereskedelem logikáját követed. és ha meghallod, hogy nemzeti, akkor ortodox nacionalizmusra asszociálsz, mert ortodox liberális vagy. csakhogy ez a játszma eldőlni látszik. a nép a libsiket elküldte a halál faszára. és ha kell, akkor a nácikat beemeli a hatalomba. ebből következően egy új feladatot kellene megoldania az értelmiségnek. a köznép nem elégszik a nyugatot kiszolgáló helytartó elittel.

2015.08.15. 09:18:23

@lorantka_а_gall:
ide figyelj lóri. lóránt vagy lorand. esetleg roland. melyik a helyes? ezeket a kommenteket nem kell túl komolyan venni.

zipe moha 2015.08.15. 09:25:57

@csabakirályfi: ...hontalan és hazátlan...Polgári Esküdtszék ítélete alapján szép címeres papír is lenne róla + elegáns és nyílvános aktus.....hasonló lenne mint az állampolgári eskü, csak fordított...nyilvánosan kerülne " szétépésre", megsemisétésre minden nyilvántartásból kizárásra a személyek és környezetük akiket az ítélet érint....
hasonlóan fosztanám meg diplomájuktól a Polgári Esküdtszék ítélete alapján az érdemteleneket, ...a visszavonásokat , megsemmisítéseket a kiállító egyetem hajtaná végre......közgazdászok, jogászok, ect...

ezek a szankciók a társadalmi méretekben..például a nyugdíjrendszer elbaltázása...okozott károk mellékbüntetéseként funkcionálnának..

2015.08.15. 09:31:44

@manager2008:
merkel mami a lelke mélyén egy nagy óvodára vágyik. schäuble a hátsó kisagyában úgy képzeli, hogy a modern korban a németekből lehetne a legnagyobb páneurópai rabszolgatartó. lehetne egy egy új főnicia egy új római birodalommal kombinálva. ez éppenséggel működhet a mediterránon, de nem nagyon működhet hamburgban. az uniót nem gazdasági, hanem védelmi céllal kellene szervezni. elsősorban azért, hogy legyen európai haderő szövetségben a transzatlantiakkal és békepartnerségben az eurázsiaiakkal.

Potyka Kálmán 2015.08.15. 09:33:43

A bevándorlók kitalálták a gyerekbombát: elhozzák idáig a gyereket, majd itthagyják. A Népszabadság szerint 6000 felett van a "gazdátlan" gyerekek száma.

Na ha ennek a híre elterjed... kakukk-túrizmus ;)

Exploiter 2015.08.15. 09:35:40

@manager2008:

Ez annyiban nem igaz, hogy nem azért megy a termelés kínába, indiába, mert ott sokan vannak, hanem azért, mert ott annyira olcsón dolgoznak, amivel az eu versenyezni nem tud semmilyen szinten. Épp ezért van munkanélküliség ilyen méretekben, lényegében csak azt a munkát lehet alacsony végzettséggel csinálni itt, ami helyhez kötött és nem lehet kiszervezni.
Lényegében ha az említett két ország lakosságát megtizedelné mondjuk a bubópestis, az eu gazdasága is helyreállna pár év alatt.
A túlnépesedés globális probléma, amit meg kene oldani, mielőtt beüt a szar. Az eu gazdasági problémáimás jellegűek, de azt is meg kéne oldani, pl azzal, hogy megvédjük a saját piacot végre, hatékonyabban, mint eddig és akkor lesz munka, talán még szaporodás is.
Ehhez erős, integrált eu kell, saját hadsereggel, egységes törvényhozásal... Meg minél kevesebb bevándorlóval.

explanatus 2015.08.15. 09:36:00

http://www.krone.at/Nachrichten/Anrainer_Unvorstellbar._was_sich_hier_abspielt!-Causa_Traiskirchen-Story-465386

derstandard.at/2000019752710/Friedliche-Demonstration-in-Traiskirchen

Exploiter 2015.08.15. 09:56:37

@manager2008:

Igen, a világ legtöbb része akkor volt élhető a helyiek számára, amikor a csúnya fehérek építették a helyi infrastruktúrát, meg intézményeket.
Persze nem volt azért olyan jó nekik akkor sem... csak jobb, mint amit maguknak összehoztak.

Azt mondjuk nehezen hiszem el, hogy az eu visszatérne erre az útra, annyira... múltezredi szokás.

bétaverzió 2015.08.15. 09:57:20

Csak hogy világosabb legyen:
Az osztrák info-direkt szerint az osztrák védelmi hivatal azt nyilatkozta, hogy kiderült, hogy a bevándorlókat amerikai szervezetek finanszírozzák.

www.info-direkt.at/insider-die-usa-bezahlen-die-schlepper-nach-europa/

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.15. 10:08:11

@bétaverzió:

Bruhahah, ne röhögtesd már ki magad ezzel a no name bloggal! Ez nem egy hivatalos osztrák hírforrás, hanem egy blog, amelyet bármelyik hülye osztrák jobbikos meg tud írni és kirakni az internetre. Te meg beszoptad.

Ennél még a Velvet is komolyabb hírforrás, inkább olvasd azt, az még szórakoztat is.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.15. 10:13:57

@bétaverzió:

Az meg tény, hogy éppenséggel magyarokat, illetve a Jobbikosokat kaptak már el a magyar határőrök, akik pénzért szállították a menekülteket nyugat felé, tehát kijelenthetjük, hogy Magyarország finanszírozza a menekült áradatot az EU gazdagabb országaiba!

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.15. 10:16:06

@kilincs ami nincs:

Szerintem elég lenne Afganisztánban, Szíriában, Afrikában hatalmas plakátokra kirakni Kúrbán Viki, Kövér, Rogán és a többi debilképü fideszes pofáját és odaírni:

Ha Európába jössz, ezek a hulladék fajzatok fognak rád várni!

tralalala 2015.08.15. 10:17:40

muhahaha na úgy látszik azért kezdődik valami, gondolom egyre több ilyen libizé kedvenc romkocsmájában is kezdenek feltünedezni a migránsok, csúnya dolog belátni, hogy megint a fránya fasisztajobbikfidesznácikoknak volt igaza a migránskérdésben, és nem azoknak, akik szerint

1. nincs is migránskérdés, ez a fidesz kitalálmánya
2. ha mégis van, akkor ezek kizárólag jóakaratú, háború elől menekülő szegények, nagyon kis számban
3. ha mégsem mind azok, és elég sokan is vannak, akkor is kötelességünk befogadni
4. ha mégse kötelességünk, akkor sem megoldás a kerítés

(ez még nem jött, de megjósolom, hogy ez lesz a következő evolucionáris lépés:
5. "ha mégis megoldás a kerítés, akkor miért nem csinálták meg sokkal előbb.")

bétaverzió 2015.08.15. 10:23:28

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

Ne hazudj! Ez egyáltalán nem egy blog, hülyegyerek. A magazin printváltozatban is kapható:

www.info-direkt.at/das-magazin/

daito 2015.08.15. 10:24:51

Érdekes írás. A kommentek még inkább, a többség ugyanazt a marhaságot, lózungokat szajkózza, amit minden másik hasonló témájú posztnál, cikknél, Facebook-on.

Ebben a legszebbek azon véresszájú fotelforradalmárok, akik habzó szájjal anyázzák a liberálisokat; és ezzel le is tudják a dolgot.
"Azonnal tenni kell valamit és a libsik dögöljenek meg."

És így meg is oldották a dolgot. :-)

Külön szép, hogy a cikk írója szerint OV sokkal pontosabban lát ebben a kérdésben.

Tejóisten.

tralalala 2015.08.15. 10:30:35

@daito: Szemben veled, aki nyilván valamilyen mágikus hatalmadnál fogva a probléma minden árnyalatát ismered és átláttad; ezen kívül nyilván van egy fantasztikus megoldási javaslatod is, ami a többi 499.999.999 európai figyelmét elkerülte, csak elfelejtetted leírni.

GNDL 2015.08.15. 10:53:56

@desw: Ja, mint pl a cigók, mi?

Egyáltalán nem.

„Magyarán olcsóbban NEM doglozhat LEGÁLISAN egy bevándorló sem.”

Ezen a blogon úgy tűnik túlnyomó többségben vannak a diszlexiás kommentelők. :) Nem azt írtam, hogy „olcsóbban dolgoznak a minimálbérnél”, hanem azt, hogy „alacsonyabb a bérigényük az európaiakénál”. Nem kicsi a különbség, próbáld értelmezni. :)

„az angolul és franciául beszélő Ali majd 10-20 éve alatt megtanul magyarul”

Megint, „értő” olvasás... egy szóval nem írtam, hogy ezek a szerencsétlenek Magyarországon akarnának munkát vállalni, mert mi a francért, olyan gyorsan húznak el ebből a balkáni koszfészekből mint Macedóniából vagy Szerbiából... :) Nekik Európa az céljuk, nem a folyamatosan leszakadó csóró Magyarország. A háború előtt még Szíriában is jobb sorsuk volt mint Fideszországban lenne jelenleg.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.15. 10:56:02

@bétaverzió:

Köszönöm. Valóban, a (passzív) német nyelvtudásom limitált; de ezért van a Google Translate, ami egész jól fordít németről angolra.

Például nyilvánvaló, hogy nem "az osztrák védelmi hivatal nyilatkozta", hanem annak egy meg nem nevezett alkalmazottjától származik (állítólag) az információ. Vagyis pletykáról (vagy ízlés szerint rémhírről) van szó. Erre utal az is hogy az információ-tartalom minimális: közel sem válaszolja meg azt a hat kérdést amit egy újságírónak meg kellene válaszolnia az írásaiban:

1) ki tette?
2) mi történt?
3) hol történt?
4) mikor történt?
5) miért történt?
6) hogyan történt?

A szerkesztőség kéri a cikk után, hogy bármelyik újságíró, rendőr, hírszerző, aki aktívan részt vett ebben a vizsgálatban és képes megbízható információt nyújtani ebben a témában, vegye fel a kapcsolatot a szerkesztőséggel. Vagyis ők megpróbálják ellenőrizni az infót (amit nagyon helyesen tesznek), de ezzel is mutatják hogy eddig még csak ellenőrizetlen, egyetlen -- magát megnevezni nem kívánó -- forrásuk van.

Így hát az Info Direkt nem viselkedik elítélhetően az ügyben: megír egy olyan "hírt" amiről nem állítja hogy lenne rá ellenőrizhető forrása. Én nem tulajdonítok nagy jelentőséget meg nem nevezett forrásokból származó "híreknek": közismert hogy hatalmi pozícióban lévő személyek gyakran szivárogtatnak ki (akár hamis) infót újságíróknak hogy azzal a közvéleményt befolyásolják.

2015.08.15. 11:07:15

@neoteny:
a magyar lap utánközli, hogy ezt írta az info direkt. a paraszt elgondolkodik, hogy kik pénzelhetik az egészet. kinek érdeke a felfordulás.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.08.15. 11:09:05

@kommenthelyett: Ühüm, biztos van ilyen is. Én nem ezek közé tartozom. Nem volt eddig rá okom.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.15. 11:10:42

@unionista᠍᠍:

"a paraszt elgondolkodik, hogy kik pénzelhetik az egészet. kinek érdeke a felfordulás."

A paraszt elgondolkodhat azon is, hogy kik pénzelhetik az ilyen "infó" kiszivárogtatását. Kinek érdeke a dezinformáció. :))

szabadság elvtársak! 2015.08.15. 11:23:26

@unionista᠍᠍:
Szerintem azért azon el kell gondolkodni, hogy azokon a területeken ki reklámozhatta ezt az egész vándorlási őrületet. Mert ezek az emberek nem kerekedtek csak úgy fel, hogy emberek, menjünk az EU-ba, mert ott majd milyen jólét vár ránk. Én az amikról minden aljasságot el tudok képzelni. Nem az átlag amerikaira gondolok, hanem a háttér hatalomra. Ugyanis számtalan esetben bizonyított tény, hogy Amerikát minden háborúba, úgy ugrasztották bele, hogy becsapták őket. A pénzügyi, gazdasági és politikai elit karöltve. Mint ahogy a kettős torony ügye is megrendezett volt.

ogli dzsí 2015.08.15. 11:24:04

@GNDL: Mi nem akarjuk hogy elhúzzanak Magyarországról, ami nem az övék, Európába, ami a miénk.

Azt akarjuk h menjenek haza.

ogli dzsí 2015.08.15. 11:36:08

@unionista᠍᠍: Az USA érdeke az európai egyesült államok, szabadkereskedelmi egyezményben az USAval. Persze olyannal ami nekik jó.

Erre akár jó 5let is lehet támogatni a migránsokat. Európa közös ellenséggel néz szembe, ehhez pedig az intézmények reformja és erős kezü, széles jogkörrel rendelkező vezető kell (mint pl. az amerikai elnök, orosz elnök v. kínai pártfőtitkár).

Már csak azt kell megoldani h a védelem ne nemzeti szinten legyen megszervezve.

Ez csak nem lehet probléma, a biboldó maffia Hitlert is ugyanúgy támogatta a háború előtt, mint Ukrajna szétesését.

Már mo-n is akcióba léptek, megveszik a klubrádiósok az Origót (érted, a senki által nem hallgatott szélsőliberális rádió befektetői veszik meg a 2. legnagyobb online portált)

Emléxem a biboldók mekkorát ricsajoztak 1-2 éve, hogy 'kormányközeli' lett az Origo (mert a Telekomé lett..:DD), most erről a tulajdonosváltásról kussolnak. Ezzel mind2 olvasott magyar portál végleg kikerül a keresztény ellenőrzés alól.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.15. 11:38:43

@bétaverzió:

szerencsétlen, nem bírod felfogni, hogy a te "osztrák" blogod meg magazinod egy NEM HITELES hírforrás, hanem néhány ottani szabadságpárti (magyarul: náci) osztráknak a helyi kurucinfója?

Másodszori nekifutásra is beszoptad.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.15. 11:46:32

@ogli dzsí: "Azt akarjuk h menjenek haza."

Meg ugye az összes magyar kitántorgó, az az 500 ezer plusz amennyiről nem is tudunk, az is mind húzzon haza a külföldről?

Nem ártana erre az országra egy alapos genetikai, szellemi frissítés, mert ez a sok évszádnyi birka magyar agy semmire se vitte az elmúlt évszázadokban. Csak a cseléd sorsig.

Itt az idő Magyarországra is, hogy hasznot húzzon a globális népvándorlásból, ahogy azt a nyugat teszi már sok évszázada.

2015.08.15. 11:50:09

@ogli dzsí:
ez könnyen lehet így is. de láthatod, hogy a németek se tiltakoznak annyira. azt mondják, hogy rosszul mérték fel a bevándorlók számát. a németek arról híresek, hogy rosszul mérnek fel valamit. mindenki tudta, hogy erre a problémára inkább a felső becslést kell adni, mint alsót. csak a németek voltak ennyire hülyék.

berlin érdeke az, hogy legyen egy összeurópai haderő. és abban egy semleges középeurópai bundeswehr. és ezt nyilván támogatják az oroszok is. mert nekik nagyon nem lenne jó, ha nato követlen ott lenne moszkva előterében. kavar mindenki össze-vissza.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.15. 11:52:25

@ogli dzsí:

le se szard Orbán Adolfka, hogy amit elsősorban Magyarországon "megvesznek" az elsősorban ezek:

- a fideszes maffia totálisan lenyúlta az emberek magánvagyonát, legyen az manyup, föld, trafik, szerencsejáték, vállalkozások.
- offshore számlákra elbújtatott vaskos kenőpénzek az állampolgárság kiárusításából az orosz, azeri, kínai és hasonló maffiáknak
- két generációra rásózott orosz adósság Paks ügyében.

Te meg eközben az USA-ról fantáziálsz, miközben a szemed előtt lopjákl széjjel az utolsó ország darabokat Kúrbánék. Hát te se vagy egy észkombáln!

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.15. 11:54:34

@unionista᠍᠍: "berlin érdeke az, hogy legyen egy összeurópai haderő. és abban egy semleges középeurópai bundeswehr."

Úgy látszik, hogy te meg többet tudsz még a német kormánynál is! Súgd már meg Merkelnek, hogy mi az érdeke, hadd tudja meg ő is!

szabadság elvtársak! 2015.08.15. 11:58:11

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
És te mit szopsz be ? A ti véleményeteken kívül is van igazság, hiába próbáltok mindenkit lefasisztázni aki esetleg nem ért egyet veletek. Ti azt hiszitek, hogy itt aki hozzászól, az nem olvas utána dolgoknak. Ha te is a neten keresgélsz akkor a te logikád is bukfenc, mert akkor te is belebotlasz rossz infóba. De téged ez nem zavar úgy látom. Lényeg, hogy lehülyézhess valakit, mert csak itt érzed magad biztonságban. Az utcán már kisfiú lennél.

szabadság elvtársak! 2015.08.15. 12:00:15

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
Tényleg nem ártana a genetikai frissítés, főleg ha téged olvasunk:)))

Hajdú Peter 2015.08.15. 12:02:07

Azon rohognek, pusztan elmeletileg, mer nem szeretnem megerni, hogyha sikerulne a liberok terve es elarasztanak Europat 1 milliard Afrikaival, ebbol Magyarorszag kapna kb 60-100 milliot a tervek szerint, hogy oket aztan aztan hogyan terrorizalnak a holokauszttal ? Kivancsi volnek hogy olyan emberrekkel akik eletukben nem halottak meg a masodik vilaghaborurol, es torteneseirol, hogyan szerveznenek minden holokauszt megemlekezest, hogyan avatnanak hetente holokausztemlekhelyet ? Hogyan es kinek szolna akkor a napi 24 oraS BUNOS NEMZETEZES ???

Hat kurvara rohognek, ahogy farol lemaszott negert fasisztaznak, rasszistaznak, naciznak es szegyenkezesre koteleznek valami 100 evvel korabbi dologert, amirol eletebe nem halott meg.
Remelem nem sikerul a tervuk, de nagyon rohognek rajtuk ha megis, mert akkor aztan meglenenek love.

Exploiter 2015.08.15. 12:03:50

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

Fogd már be, ez a magyarozás is hülyeség, meg az is, hogy az előnyeiről magyarázol a bevandorlásnak.
A nyugatnak valóban hasznos, mert egyrészt kelet-európaiak mennek (pl a büdös magyarok), másrészt meg olyan nem európaiak, akiket megválogattak maguknak, de még így is k. Sok gond van velük.
Biztos véletlenül gyújtogatnak nemetek menekülttábort, ami nálunk nem szokás.
Nem tudom, miért utálod ennyire ezt a népet, de 100%ig biztos vagyok, hogy sokkal, de sokkal jobban utálnád, ha azok között kéne élned, akik most jönnek.
Azt sem értem, a magyargyűlölet miért jár együtt a bevándorlóimádattal, de ez már beteges, amit páran műveltek. Ez a nép lehet, hogy hülye, de itt van a szar közepén, egy civilizációs törésvonalon, egy országként ezer éve, valamit lehet, hogy mégis jól csinál.

KUHULIN 2015.08.15. 12:03:54

@GNDL: "Nekik Európa az céljuk, nem a folyamatosan leszakadó csóró Magyarország."
Te is figyelmen kívül hagyod, hogy ott már qurvára nem kellenek. Ugyanis jól képzett fehér embert is kapnak az EU szegényebb részeiből (lásd magyarok), akiknek a gyerekei sem fognak Allah akbar! felkiáltással robbantgatni.

KUHULIN 2015.08.15. 12:05:17

@Exploiter: Nyilván neki is kiirtották a FÉL családját a magyarok...

Exploiter 2015.08.15. 12:12:15

@KUHULIN:

Ha így is van, az elég szomorú, de 2015-ben szerintem már ideje lenne túllépni rajta, főleg, ha valaki itt él ezen a helyen, a folyamatos, beteges gyűlölködés nem tesz jót az egészségnek.

desw 2015.08.15. 12:16:51

@GNDL:

"Ja, mint pl a cigók, mi?

Egyáltalán nem."

Hanem??? Milliomos agysebész az eritriai, oszt' beül a gumicsónakba és átevez az eu-ba, mi?

És azé' megy Svédbe, mer' svédül popecül tud és ott akar agysebészkedni, ugyi?

Télapóban is hiszel?

"Ezen a blogon úgy tűnik túlnyomó többségben vannak a diszlexiás kommentelők. :) Nem azt írtam, hogy „olcsóbban dolgoznak a minimálbérnél”, hanem azt, hogy „alacsonyabb a bérigényük az európaiakénál”. Nem kicsi a különbség, próbáld értelmezni. :)"

:DDD Megpróbálom!

Tehát elmenekül németbe az Ali és azt mondja, hogy ő megcsinálja 1.500 euróért azt, amit Jürgen 3.000-ért és ezzel a németek jól járnak túlképpen, ugye?

Szerinted miért szervezik ki Pakisztánba és Indiába pl az IT melókat, ha lehetne olcsón is dolgoztatni Európában is?

Legalább a saját írásodra emlékezz már! Oké, tegnap volt, de azért mégis!

"Talán meg kellene fontolni, hogy az unió látszólagos semmittevése a bevándorláshullámmal kapcsolatban nagyon is megfontolt, tudatos, és a legalább egy évtizede váltakozó hevességgel fel-felbukkanó vita az „elöregedő Európáról” tükrében lehet akár hatékony intézkedés is. !!!!!!Márpedig ha valóban erről van szó, akkor mi magyarok megint kihagyunk egy olyan lehetőséget, mint a kétezres évek elejét-közepét meghatározó rekord európai konjunktúra, és két szék közül megint a földre fogunk huppanni a külön utas baromságainkkal... "!!!!

vs.

"Megint, „értő” olvasás... egy szóval nem írtam, hogy ezek a szerencsétlenek Magyarországon akarnának munkát vállalni...,"

Köszöntelek!

KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.08.15. 12:18:40

Drákói szigort kell bevezetni az embercsempészekkel szemben. Gondolok itt titkosszolgálati eszközökkel elkövetett gyilkosságokra, a csempészhajók megsemmisítésére, (nyilván miután a csempészett tömeg visszavitelre került a kiindulási helyre).
Meg kell értetni a csempészekkel, hogy az életükkel játszanak, ha ebből akarnak meggazdagodni. Másból nem fognak érteni..

desw 2015.08.15. 12:22:41

@Hajdú Peter:

"Azon rohognek, pusztan elmeletileg, mer nem szeretnem megerni, hogyha sikerulne a liberok terve es elarasztanak Europat..."

Ezen én is röhögnék! A sok buzeráns libsi akkor hogy házasodna melegen meg hogy vonulgatna szivárványosan az Andrássy-n, ha jönnének a buzikat megölni akaró Alik.

Idióták a libsik, mert a nagy emberi jogok és ilyesmi maszlagok elhomályósítják az amúgy sem túl éleslátó szemüket és agyukat, és emiatt képtelenk felfogni, hogy ennek nagyon csúnya vége lesz, ha nem pucoljuk ki Európát.

GNDL 2015.08.15. 12:34:44

@KUHULIN: „ott már qurvára nem kellenek. Ugyanis jól képzett fehér embert is kapnak az EU szegényebb részeiből”

Próbálod magyar szemmel nézni, de így ebben a formában nem fogod megérteni. :) Ez a „faji megkülönböztetés” dolog nem túl divatos Európában, ahol már több évtizede fogadnak „gazdasági bevándorlókat” nem csak Európa leszakadó térségeiből. Bár tény, hogy vannak „rasszista esetek”, de nem ez az általános, tehát egy nyugati munkaadónak a képzettség, rátermettség, nyelvtudás, bérköltség és még számtalan egyéb tényezők mellett a „bőrszín” sokad rangú az alkalmazottai kapcsán, ha egyáltalán felvetődik.

„akiknek a gyerekei sem fognak Allah akbar! felkiáltással robbantgatni”

Nem, hanem prostihálózatot fognak üzemeltetni, bordélyokat, autótolvaj, pénzhamisító, „bérkoldus” bűnszervezeteket... :)

Egyébként meg ezek a „robbantások” sem túl jellemzőek, ráadásul elhanyagolhatóak ahhoz képest, mennyi muszlim bevándorló él már most is Európában. De ennek a képnek és az efféle előítéleteknek az árnyalására álljon itt két név: Lubitz és Breivik. Mindketten hófehér keresztény európaiak, ők ketten több mint 220 emberrel végeztek az utóbbi négy évben, ami jócskán meghaladja a radikális iszlám terroristái által elkövetett európai merényletekben elhunytak számát, nem csak ebben az időszakban. Most akkor mi legyen?! Tiltsuk be a fehér embert is?! :)

Exploiter 2015.08.15. 12:41:05

@GNDL:

Nem túl divatos hivatalosan, mint ahogy itt sem. De hiába próbálod elbagatelizálni azt a problémát, amit az eltérő kulturális közeg okoz, a fehér ember elég régóta nem végez ki brutális kegyetlenséggel vallási okokból más embereket és ez csak egy különbség a sok közül.

GNDL 2015.08.15. 12:44:07

@desw: „Hanem???”

A menekültek túlnyomó része valóban menekült, ezt próbáljátok diónyi xenofób agyatokkal felfogni. Nem tudom hogyan jönnek ide a cigányok, de ha már itt tartunk, akkor a „gazdasági kivándorló” magyarok is analfabéta cigányok szerinted?! Csak mert volt pénzük kivándorolni, míg a magadfajta csóró proliknak sosem lesz pénzük?! Nem viszitek túlzásba a gondolkodást... :)

„elmenekül németbe az Ali és azt mondja, hogy ő megcsinálja 1.500 euróért azt, amit Jürgen 3.000-ért és ezzel a németek jól járnak túlképpen”

Egyszerű matek, ha ugyan azt a munkát ugyan olyan minőségben más olcsóbban elvégzi, akkor a munkaadó a mást fogja alkalmazni.

„miért szervezik ki Pakisztánba és Indiába pl az IT melókat”

Ugyan az a kategória, mint fentebb írtam. Nem olyan nehéz megérteni, szerintem már csak direkt értetlenkedsz, nehogy igazat kelljen adnod másnak... :)

„Köszöntelek!”

Most jönne az, hogy beidézed pontosan csak azt a részt, ahol én azt írtam, hogy ezek Magyarországon akarnak munkát vállalni. Mert ez még mindig nem sikerült. Ne kapkodd el, fontold meg jól, ne járasd le magad az eddigieknél is jobban. :)

GNDL 2015.08.15. 12:47:04

@Exploiter: „fehér ember elég régóta nem végez ki brutális kegyetlenséggel vallási okokból más embereket”

De nem vallási okokból?! Most volt az elmúlt hónapokban két fasz is aki kiirtotta a családját Magyarországon. Az idióta az idióta, vallástól függetlenül...

De ha már „vallási okok”: a tálib KDNP a vasárnapi boltzárral több százmilliárdos károkat okozott a gazdaságnak, és teremtettek újabb ~10 ezer munkanélkülit. Ennyit röviden a „mérsékelt keresztényekről”...

KUHULIN 2015.08.15. 12:47:59

@GNDL: Ja. Az EU-s munkaerőpiac megnyitása előtt nem számított a bőrszín, mivel csak színeseket kaptak "ócsón". Azt meg ne várd, hogy majd kiírja a munkáltató, hogy fehérek előnyben... :)
Egyébként megnézhetjük, hogy a már itt elő migránsok milyen hasznosak. Pl. a pénzváltó arabok, meg a híresen nagy adófegyelemmel rendelkező kínaiak... ;)

KUHULIN 2015.08.15. 12:50:40

@GNDL: Egyszerűbb, ha simán leírod, hogy gyűlölöd a fehér keresztényeket és kész... :D

GNDL 2015.08.15. 12:54:33

@KUHULIN: „a már itt elő migránsok milyen hasznosak”

A Magyarországon élő bevándorlók kétharmada magyar, a környező országokból. Mielőtt még elmennénk ebbe az irányba, gondoltam szólok, hogy a testvéreidre állítottad az irányzékot... :)

„a pénzváltó arabok, meg a híresen nagy adófegyelemmel rendelkező kínaiak”

Nem igazán olvastam olyasmit, hogy a bevándorlók, törökök, arabok, kínaiak állnának sorban a munkaügyi központokban vagy a szociális intézményekben ilyen-olyan segélyért, vagy krumpli, cukor, étolaj, tűzifa osztogatásért... :)

Ha tényleg belemegyünk abba, hogy „na ki az a ki hasznos Magyarországon”, akkor én a Fidesz-MSZP szavazóit sorolnám a lista végére... de lehet fel sem férnének egy ilyen listára ezek az ingyenélő kádári nosztalgiában szenvedő prolik. :)

GNDL 2015.08.15. 12:56:46

@KUHULIN: „gyűlölöd a fehér keresztényeket”

Nincs bennem egy fikarcnyi gyűlölet sem, jómagam is fehér lennék és keresztény. Bár megkereszteltek, és vallásos családban nőttem fel, de nem gyakorlom a dolgot.

Csak próbálok rávilágítani, hogy a mellüket döngető bizniszkeresztény elvtársak több kárt okoztak ebben az országban csak az elmúlt pár évben, mint anno a szövetséges szőnyegbombázások.

Exploiter 2015.08.15. 12:57:26

@GNDL:

Jézusom, felejtsd már ez ezt a vonalat, mert baromság.

Az egyik helyen emberek megölnek más embereket, mire a társadalom felháborodik és az erre szakosodott szervezetek lecsukják az illetőt.

A másik helyen a társadalom felbátorodik és megy belépni az arra szakosodott szervezetekbe, hogy ő is ölhessen.

Kurvára más téma, ne próbáld összemosni, mert nem fog menni.

Bárki, aki az integrációról, meg a nyugati emberek toleranciájáról akar olvasni, annak javaslom az
islam riots europe
illetve
anti-islam riots europe
keresőszavak használatát és utána elfelejteni végre a xenofób magyarok típusú dumát.

A KDNP-t meg el kéne zavarni a halál faszára, de ez már megint hogy jön ide?

desw 2015.08.15. 13:04:00

@GNDL:

"A menekültek túlnyomó része valóban menekült, ezt próbáljátok diónyi xenofób agyatokkal felfogni."

Ez nyilvánvalóan hazugság, mert akkor a németek, dánok ,... nem nyomnák a propagandát, hogy az otthoni rossz gazdasági helyzet nem elegendő a letelepedéshez és a munkavállaláshoz. Becslések szerint max a menekültek fele lehet valódi menekült.

"Nem tudom hogyan jönnek ide a cigányok,"

Akkor ismét idézlek:

"Az a menekült aki eljut Európába értelem szerűen már a „tehetősebb” rétegből kerül ki, mivel nem kevés pénzbe kerül idáig eljutni, tehát azért otthon is kellett valamit tenniük. Minden bizonnyal nem analfabétákról van szó..."

Sok cigány kőgazdag, de ugye te sem gondol, hogy az egyetemi végzettségük miatt lettek azok, ugyi?

"de ha már itt tartunk, akkor a „gazdasági kivándorló” magyarok is analfabéta cigányok szerinted?! Csak mert volt pénzük kivándorolni,"

Hülye-e vagyol??? Pontosan azért tudnak kivándorolni és beilleszkedni, baromarcú, mert van piacképes szakmájuk ÉS dolgozni akarnak. És mellesleg nem illegálisan mennek ki, ez EU-s alapjog, vágod?

"míg a magadfajta csóró proliknak sosem lesz pénzük?!"

:DDDDD

"Egyszerű matek, ha ugyan azt a munkát ugyan olyan minőségben más olcsóbban elvégzi, akkor a munkaadó a mást fogja alkalmazni."

Gratulálok! És akkor ott lesz Jürgen meló nélkül, és akkor mindenki happy lesz, ugyi?

Oszt' a dekadens Nyugaton elég rendesen szabályozva vannak a bérek (pl kollektív szerződés, állami "cég"), így nehéz lesz Alit olcsóbban dolgoztatni.

Aztán diszkriminatív is, ha Ali feleannyit keres, mint Jürgen, és már megy is a milliós bírság a cégnek.

"Ugyan az a kategória, mint fentebb írtam. Nem olyan nehéz megérteni, szerintem már csak direkt értetlenkedsz, nehogy igazat kelljen adnod másnak... :)"

Nem ugyanaz, okoska! Indiában indiai bért kell fizetni, Németben meg német bért.

"Most jönne az, hogy beidézed pontosan csak azt a részt, ahol én azt írtam, hogy ezek Magyarországon akarnak munkát vállalni."

Nem ezt írtad, hanem ezt:

"Márpedig ha valóban erről van szó, akkor mi magyarok megint kihagyunk egy olyan lehetőséget, mint a kétezres évek elejét-közepét meghatározó rekord európai konjunktúra, és két szék közül megint a földre fogunk huppanni a külön utas baromságainkkal... "

Mire gondoltál itt?

GNDL 2015.08.15. 13:05:11

@Exploiter: „felejtsd már ez ezt a vonalat, mert baromság”

Te hoztad fel az „eltérő kulturális közeg” és „fehér ember nem robbantgat” kijelentésekkel. Tehát csak akkor lehet vallásra és származásra utalni, ha nem fehér keresztény a terrorcselekmény elkövetője? Ez akkor miben más, mint az SZDSZ-féle álliberálisok által hangoztatott „csak akkor említjük hogy cigány ha áldozatról van szó”?!

„aki az integrációról, meg a nyugati emberek toleranciájáról akar olvasni”

Én is ajánlok keresőkifejezéseket: „asylum seekers education”. Szerencsére többen foglalkoznak ilyesmivel mint az ökölrázással és gyűlölködéssel... :)

Exploiter 2015.08.15. 13:15:20

@GNDL:

Érdekes vitastílust fojtatsz, elismerem, idegesítő. Nem is téged akarlak meggyőzni semmiről, mert nem lehet, téged nem érdekel ez az egész igazából. Ha más olvassa, legalább az le tudja szűrni a következtetéseket, csak ezért válaszolok.

A fehér ember valóban nem robbantgat vallási okokból.
Tudod cáfolni?
A fehér ember nem égeti el elevenen a főtéren embertársait taps közepette.
Tudod cáfolni?
A fehér ember kultúrájától idegen a gyilkosság, idegen a vallási alapú világnézet.
Tudod cáfolni?
A fehér ember hisz az egyenlőségben, a női jogokban, a melegek jogaiban, vallásszabadságban, szólásszabadságban, nem öl meg senkit rajzok miatt.
Tudod cáfolni?

Egyedi idiótákat összekeverni azzal, hogy máshol egy terrorszervezet a helyiek támogatásával konkrétan ÚJ ORSZÁGOT akar létrehozni, össznépileg lemészárolva, megkínozva, megcsonkítva, látványos HD P&R felvételek alapján brutálisan kivégezve más vallásúakat vagy elképzelhetetlen ostobaságot, vagy sunyi cinizmust jelez.

KUHULIN 2015.08.15. 13:16:01

@GNDL: "A Magyarországon élő bevándorlók kétharmada magyar, a környező országokból. Mielőtt még elmennénk ebbe az irányba, gondoltam szólok, hogy a testvéreidre állítottad az irányzékot... :)"
Elmész Te a picsába! :)
Szép terelés, de amikor bevándorlókról beszélünk NEM a "történelmi Magyarország"-ról származó magyarokra gondolunk!

GNDL 2015.08.15. 13:21:34

@desw: „Becslések szerint max a menekültek fele lehet valódi menekült.”

Milyen becslések szerint? Kuruc.info? :)

„Akkor ismét idézlek ... Sok cigány kőgazdag”

Tehát neked az idézett szöveg alapján egyből a cigányok jutottak eszedbe?! Otthon egyébként minden rendben?! :) Már úgy értem olyan vagy mint a viccben Móricka, neki is csak „az” jut eszébe mindenről. :)

„Pontosan azért tudnak kivándorolni és beilleszkedni, baromarcú, mert van piacképes szakmájuk ÉS dolgozni akarnak.”

Tele van Európa bevándorlókkal, nem tegnap óta, tehát minden bizonnyal van piacképes szakmájuk és dolgozni is akarnak, ha már megfeleltek.

„akkor ott lesz Jürgen meló nélkül”

Vagy bővül a piac és akkor Jürgennek egy jobb állása lesz az előzőnél. Évtizedek óta özönlenek menekültek Európába, sosem volt még probléma, hogy „elveszik a munkát”. Lásd inkább amit tapasztalni lehet mondjuk Angliában, vagy Németországban, a vezető gazdaságokban, hogy a bevándorlók elvégzik azt a melót, amihez a jóléti társadalomhoz szokott „bennszülött” munkavállalóknak már nem fűlik a foguk.

„Mire gondoltál itt?”

Nem arra, hogy „Magyarországon akarnak munkát vállalni”.

A magyar szerveknek kellene egyéb szempontok alapján (többek közt iskolai végzettség, legalább stabil angol nyelvtudás) kiválogatni a megfelelő munkaerőt a menekültek közül, és felajánlani nekik a szakmájuk „honosítását”, egyéb oktatást, nyelvtanulást, és letelepedést... annak ellenére is, hogy itt legfeljebb ötöd annyit kereshetnek, mint mondjuk Németországban, de legalább megpróbáltuk. A „megfelelő” munkaerő pedig elsősorban az egészségügy területére kellene, nincs olyan kórházigazgató, aki ne adná fél karját egy kis humánerőforrás pótlásért. Évente több mint ezer orvos, ápoló, szakképzett eü. dolgozó húz el a picsába erről a balkáni szemétdombról, az egészségügy már ma komoly bajban van (lásd daganatos betegek hullanak az ellátás hiányosságai miatt), a fideszes közpénztolvajlások és rekord korrupciós ügyek mellett talán pont ideje lenne így öt év után végre elkezdeniük a „felelős kormányzást” is...

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.15. 13:24:13

@desw:

"elmenekül németbe az Ali és azt mondja, hogy ő megcsinálja 1.500 euróért azt, amit Jürgen 3.000-ért és ezzel a németek jól járnak túlképpen, ugye?"

Kinek a zsebében marad az 1500 euró amikor Ali végzi a munkát, nem Jürgen? Mert az jól jár: azt az 1500 eurót másra költheti.

A magas nominális bérek azoknak a munkavállalóknak jó akik kapják azokat _mindaddig amíg_ a többi munkavállaló _nem_ kap magas nominálbéreket. Mert ha mindenki magas nominálbéreket kap (anélkül hogy a termelékenység növekedne), akkor szükségszerűen az általuk előállított termékek és/vagy szolgáltatások árai is magasak: vagyis a _reálbérek_ már nem magasak.

Ha Ali képes előállítani ugyanolyan mennyiségű és minőségű terméket és/vagy szolgáltatást fele áron (mert a bér a munkájának az ára) mint Jürgen, akkor semmi sem indokolja hogy Jürgen végezze azt a munkát. Vagy csinálja Jürgen is azt a munkát 1500 euróért (feltételezve hogy van elég kereslet mindkettőjük munkájára), vagy Jürgen csináljon valami mást (termelékenyebbet), olyat amiért kap 3000 eurót. És az utóbbi eset a legkívánatosabb: akkor háromszor annyi "érték" kerül megtermelésre, másfélszeres áron ahhoz képest mint a kiinduló helyzet volt (3000 euró X "értékű" termékért vs. 4,500 euró 3X "értékű" termékért). Ami azt jelenti hogy a termékek ára csökken: vagyis a _reálbérek_ nőnek (Jürgen 3000 eurójáért több terméket tud vásárolni mint korábban, Ali megjelenése előtt és azelőtt hogy Jürgen megduplázta volna a termelékenységét).

Így hát jól járnak a németek Ali megjelenésével; a legjobban pedig akkor járnak ha Jürgen olyan munkát talál magának ami 3000 eurót fizet neki -- mert megduplázta a termelékenységét.

(Mo-n nagy divat hogy mindenki és a kutyája szoftvert fejlesztet magának: porbafingó vállalkozások saját könyvelőszoftvert vagy raktárállomány-szoftvert akarnak. Találnak is szoftverfejlesztőt aki összehekkel nekik valamit: de annak a szoftverfejlesztőnek a termelékenysége szükségszerűen alacsony, hiszen az X óra alatt kifejlesztett szoftvert csak egyszer tudja eladni, a megrendelőnek. Míg ha ugyanabban az X órában pl. médiacsatoló szoftvert fejlesztett volna egy német autógyárnak, ami eladásra kerül pár tízezer vagy százezer példányban, akkor nagyobb lett volna a termelékenysége -- ami nagyobb "bérben" nyilvánult volna meg. Így lehetséges az hogy ugyanannyi időbefektetéssel lényegesen más jövedelemre lehet szert tenni: mert az egyik munka jóval termelékenyebb, mint a másik -- habár ránézésre egyformák: ugyanannyi X ideig tartottak, és mindkettő szoftverfejlesztés volt.)

GNDL 2015.08.15. 13:24:26

@KUHULIN: „amikor bevándorlókról beszélünk NEM a "történelmi Magyarország"-ról származó magyarokra gondolunk”

Amikor bevándorlókról beszélünk akkor bevándorlókról beszélünk. Márpedig a környező országokból Magyarországra bevándorló magyarok is bevándorlók, minden szempontból. Az már egy szubjektív kategória, hogy nekünk kedvesebbek mint a szírek vagy kínaiak, de ezt semmiféle jogszabállyal vagy törvénnyel nem lehet leírni. Tehát bevándorlók.

KUHULIN 2015.08.15. 13:31:02

@GNDL: Ez csak a Te "szdsz-árva" közegedben van így.

GNDL 2015.08.15. 13:36:13

@Exploiter: „téged nem érdekel ez az egész igazából”

Az a xenofób rasszista gyűlölködés és virtuális ökölrázás amit a kommentelők többsége folytat az ilyen és ehhez hasonló nyilvános fórumokon a menekültkérdés kapcsán, na azt tényleg nem érdekel, de ilyen kisebb viták provokálásával jól szórakozom ezen az iskolázatlan anti-európai barbár söpredéken... a jelen lévők természetesen mindig kivételek. :)

„fehér ember valóban nem robbantgat vallási okokból”

Számít, hogy vallási, politikai, vagy más érzelmi okokból?! Számít az elkövetés módja?!

„fehér ember nem égeti el elevenen a főtéren embertársait taps közepette”

Ja, ma már szerencsére nem, bár ha még egy-két évig a KDNP marad a kormányban és nem változik a hozzáállásuk, akkor egy laza inkvizíciót és a kormányzat ostoba intézkedései ellen tiltakozók autodaféját lehet látni fogjuk. :)

„fehér ember kultúrájától idegen a gyilkosság, idegen a vallási alapú világnézet”

Ez konkrétan nem igaz, főleg a „vallási alapú világnézet”. Megint csak a KDNP-vel tudok példálózni, az van hozzánk legközelebb, de bármennyire is távol állnak ezek a korrupt tetvek bármiféle keresztény értékektől, azért elég rendesen belemásztak az elmúlt években a polgárok hétköznapjaiba és pénztárcájába simán csak „vallási alapon”...

„fehér ember hisz az egyenlőségben, a női jogokban, a melegek jogaiban, vallásszabadságban, szólásszabadságban”

Megint: Fidesz-KDNP... fehérek és állítólag keresztények... fentiek mindegyikét leszarják magasról, sőt. :)

GNDL 2015.08.15. 13:37:22

@KUHULIN: Akkor idézz valamilyen jogszabályt, vagy az alaptörvény ide illő bekezdését...

KUHULIN 2015.08.15. 13:44:03

@GNDL: Ki beszél itt az alaptörvényről? Kérdezz meg 10 v. akár 100 embert az utcán, hogy ki jut eszébe a bevándorló szóról? Hány fogja azt válaszolni, hogy az erdélyi asztalos vagy ács...?
(Persze, csak szigorúan azért, mert azorbán a gyűlölet-politikájával hiszterizálta az eccerű tömegeket...)

GNDL 2015.08.15. 13:47:52

@KUHULIN: „Kérdezz meg 10 v. akár 100 embert az utcán”

Hja, hogy így... azt hittem komolyan beszélgetünk. :) De kérdezz meg 10 v. akár 100 embert az utcán, kérnek-e ingyen sört az államtól, vagy akarnak-e adót fizetni az államnak. Szerencsésebb lenne nem az „utca emberéből” kiindulni, főleg nem egy olyan bugris országban mint Magyarország. :)

KUHULIN 2015.08.15. 13:53:18

@GNDL: Igen. Az "utca embere" dönti el a választásokat is, ezért számít a véleményük. Ez ilyen játék.
"főleg nem egy olyan bugris országban mint Magyarország. :)"
Már megint a szűkebb értelemben vett környezetedből indulsz ki. Ez nagyon félre fog vezetni!

megettem az aranybornyút 2015.08.15. 13:53:49

"Európa a kereszténység, a humanizmus, és az emberi jogok hazája -- és egyre kínosabban szembesül azzal, hogy nem tud megfelelni ezeknek az eszméknek"

1. a kereszténység nem eszme, hanem vallás

2. mivel a "humanizmus" egy olyan eszme, ami megveszekedetten tagad minden keresztény normát, bajos lenne egyszerre megfelelni a kereszténység, és a kereszténység-ellenes "humanizmus" normáinak is

GNDL 2015.08.15. 14:02:27

@KUHULIN: „Az "utca embere" dönti el a választásokat is, ezért számít a véleményük.”

Két évtizede szavazzák a nyakunkra a legkorruptabb, legerkölcstelenebb, legműveletlenebb posztkommunista politikai bűnszervezeteket, akik aztán két marokkal fosztogatják a közpénzeket és minden téren lejáratják az országot a nemzetközi közvélemény előtt, ráadásul ma már nem a velünk, hanem már az utánunk csatlakozott uniós tagállamokkal sem tudjuk felvenni a versenyt és leszakadunk tőlük is, de ennek a suttyó „utca emberének” még mindig nem esik le, hogy ők teszik tönkre az országot, mindezt 13. havi nyugdíjért, rezsicsökkentésért, zsák krumpliért, cukorosztásért, közmunkabérért... Én személy szerint nem hagyatkoznék ennyire a véleményükre, ha megengeded... :)

„a szűkebb értelemben vett környezetedből indulsz ki”

A „szűkebb értelemben vett környezetem”, tehát a családi, baráti és közeli ismertségi köröm nagyjából fele húzott már el ebből az országból... nem, én természetesen azokról tettem említést akik nem ebbe a körbe tartoznak. :)

desw 2015.08.15. 14:14:55

@neoteny:

Ha Ali el tudja venni Jürgen munkáját, akkor egy szakterületen dolgoznak. Bőven minimálbér feletti meló, így nem betanított munka, amit két óra alatt megtanul az ember. Elég ritka az, hogy valaki több dologhoz is jól!! értsen (szívsebészből nem lesz kardiológus, DB zseniből dizájner, stb, ...).

Kevés esély van arra, hogy Jürgen hirtelen talál olyan melót, amiért 1.500 helyett 3.000-et kap ÉS Ali nem veheti el tőle. (ugye egy szakterületen dolgoznak és azonos minőségben, és ha Jürgen megfelel a 3 ezeres melóra, akkor Ali is)

Egyébként jó, amit írsz (végülis kapitalizmus van), de jóval nagyobb esélyt látok arra, hogy Jürgen meló nékül marad. Persze, átképzés, tanulás a 3 ezres melóért, csak ugye akkor Ali is tanul, átképez...

Ha hiány van egy szakterületen, akkor feltételekkel jöhetnek a KÉPZETT bevándorlók, de ez a bérlenyomós stratégia könnyen visszaüthet.

" de annak a szoftverfejlesztőnek a termelékenysége szükségszerűen alacsony, hiszen az X óra alatt kifejlesztett szoftvert csak egyszer tudja eladni, a megrendelőnek. Míg ha ugyanabban az X órában pl. médiacsatoló szoftvert fejlesztett volna egy német autógyárnak, ami eladásra kerül pár tízezer vagy százezer példányban, akkor nagyobb lett volna a termelékenysége -- ami nagyobb "bérben" nyilvánult volna meg."

Tökéletesen igaz! Így lehet angol/német/ amcsi bevételed Magyarországon vállalkozóként. ;)

KUHULIN 2015.08.15. 14:17:18

@GNDL: Ugye, abból tud a nép választani, ami van. Nem emlékszem, hogy valaha is Grállovagok indultak volna a választásokon, de a nép dafke nem szavazta őket meg... :)
Már értem a "migráns-simogató" magatartásodat, hiszen az ismerőseid is migránsok és gondolom, Te is arra hajtasz, csak még kiszeded amit tudsz a közösből. :D

GNDL 2015.08.15. 14:34:29

@KUHULIN: „abból tud a nép választani, ami van”

Annak ellenére, hogy választásonként tucatnyi politikai szervezet indul, két évtizede csak a két legszemetebb és legkártékonyabb bűnszervezetre szavaznak: Fidesz-MSZP. Tehát nem állja meg a helyét a fent idézett, mert hiába lenne akár más választásuk is, mindig a legrosszabbra böknek. Szóval úgy tűnik „direkt” ennyire ostoba a magyar választópolgár. :)

„értem a "migráns-simogató" magatartásodat, hiszen az ismerőseid is migránsok”

Nem, akkor nem érted. :) Nem kell túlmisztifikálni, ennek simán csak „emberi” okai vannak, hogy nem állok be a barbár hordákba öklöt rázni és rasszista, xenofób szólamokat torkom szakadtából üvöltözni: ők menekülők, mi meg miért ne segíthetnénk rajtuk ha már egyszer minden lehetőségünk és eszközünk megvan hozzá?! Ráadásul az elmúlt években a Fidesz-KDNP és ostoba szavazóik miatt alaposan leamortizált nemzetközi imázsunkra is ráférne egy alapos ráncfelvarrás, itt lenne a lehetőség megmutatni, hogy a magyarok mégsem civilizálatlan tuskók... de még ez sem sikerül... :)

„Te is arra hajtasz, csak még kiszeded amit tudsz a közösből”

Én már nagyjából két éve nem adózok Magyarországon, a fogyasztási adókon kívül. Mert hülye azért nem vagyok... :) Tartsa el a fideszes/szocialista ingyenélő rezsiharcos prolikat akinek két anyja van és minden kamionos pihenőben egy apja. :) Jelenleg csak családi okokból nem tudom a székhelyemet fizikailag is Európa prosperáló, civilizáltabb nyugati felére áttenni, de hamarosan meglesz az is, ne aggódj miattam...

desw 2015.08.15. 14:39:33

@GNDL:

"Milyen becslések szerint? Kuruc.info? :)"

A 2015 jan és jún között Magyarországra érkezett "menekültek" közül minden harmadik koszovói volt, azaz gazdasági bevándorló:

frontex.europa.eu/trends-and-routes/migratory-routes-map/

"Tehát neked az idézett szöveg alapján egyből a cigányok jutottak eszedbe?!"

Bőven elég volt cáfolni az állításodat.

"Tele van Európa bevándorlókkal, nem tegnap óta, tehát minden bizonnyal van piacképes szakmájuk és dolgozni is akarnak, ha már megfeleltek."

Jaj, Bucika! Dugd már ki az orrodat és utazz már el valamerre és lakj pár hónapot Nyugaton, b+!

Berlinben mit csinálnak szerinted az albánok és a törökök?? Albán és török pékség és kocsma, ugye? Ez csak pénzmosoda, b+! Igen, b+, kurva meg drog. Édes faszom, honnan jöttél te elő? Melyik üregből?

"Vagy bővül a piac és akkor Jürgennek egy jobb állása lesz az előzőnél."

Erről írtam Neoteny-nek, olvasd el légy szíves!

"Lásd inkább amit tapasztalni lehet mondjuk Angliában, vagy Németországban, a vezető gazdaságokban, hogy a bevándorlók elvégzik azt a melót, amihez a jóléti társadalomhoz szokott „bennszülött” munkavállalóknak már nem fűlik a foguk."

És ezzel csak látszólag járnak jól, mert így a bennszülött lusta herék gyerekgyártásból, bűnözésből és segélykéből élnek, lásd cigók Magyrországon.

"A magyar szerveknek kellene egyéb szempontok alapján (többek közt iskolai végzettség, legalább stabil angol nyelvtudás) kiválogatni a megfelelő munkaerőt a menekültek közül, és felajánlani nekik a szakmájuk „honosítását”, egyéb oktatást, nyelvtanulást, és letelepedést... annak ellenére is, hogy itt legfeljebb ötöd annyit kereshetnek, mint mondjuk Németországban...."

Világos! Alit megtanítjuk jól magyarul olyan 6-8 év alatt, addig meg segélyke neki és a 20 fős kiscsaládnak, mert egyébként miből élnének. Így?

Nem egyszerűbb ÉS olcsóbb lenne az eü-s béremelés?

És az Ali meg perverz állat, mert Angliában is dolgozhatna 10-szer annyiért és új és nehéz nyelvet sem kellene megtanulnia és a tesókái is ott vannak már, de majd ő jön Magyarországra havi 80-ért nővérkedni. Világos!

KUHULIN 2015.08.15. 14:43:32

@GNDL: "Én már nagyjából két éve nem adózok Magyarországon, a fogyasztási adókon kívül."
Akkor most lehet kussban maradni.

Alick 2015.08.15. 14:47:46

@desw: az egységesülő EU-nak nyilván csak úgy van értelme, hogy az erős szakszervezetek nem hagyják lenyomni a helyi béreket csak azért, mert valaki olcsójani.

desw 2015.08.15. 14:52:04

@GNDL:

És a lényeg: miként óhajtanád kiválogatni a jólképzett menekülteket? (valódi menkültekről beszélek)

Elkéred a bizonyítványukat, mielőtt kimented őket a tengerből? Ha van diplomája, jöhet, ha nincs, otthagyod megfulladni?

Ha valódi menekült, nem deportálhatod vissza később sem.

Nos?

GNDL 2015.08.15. 15:01:21

@desw: „minden harmadik koszovói volt, azaz gazdasági bevándorló”

Ennek oka volt: www.delmagyar.hu/szeged_hirek/hova_tuntek_a_koszovoi_menekultek/2424827/

Ráadásul te a felére „becsülted”, most meg már csak a „harmadával” jössz, ráadásul említett probléma csak pár hónapig volt probléma, mára ez megszűnt. Szóval ez most nem jött össze részedről, de ne aggódj, legközelebb még sikerülhet. :)

„Bőven elég volt cáfolni az állításodat.”

Mindamellett hogy gyűlölködő rasszistának állítottad be magad, még az állításaimat sem sikerült cáfolnod. Jó úton haladsz... legközelebb mivel fogod magad még negatívabb színben feltüntetni? :)

„lakj pár hónapot Nyugaton, b+”

A munkámból kifolyólag egy évben nagyjából 2-3 hónapot külföldön vagyok. Bár csak két európai nagyvárosban, de ha ez nem lenne elég, napi szinten vagyok kapcsolatban olyanokkal akik más európai államokban élnek, dolgoznak. Hidd el, nem én vagyok az akinek szélesítenie kellene a látókörét... :)

„gyerekgyártásból ... és segélykéből élnek, lásd cigók Magyrországon”

Ez ugyan úgy ráillik a Fidesz-MSZP szavazóira is: szociális osztogatások, közmunkabér, rezsiharc... :)

„Alit megtanítjuk jól magyarul olyan 6-8 év”

Fél év bőven elég az általános kommunikációs szinthez, nem kell érteniük Jókait. :)

„Nem egyszerűbb ÉS olcsóbb lenne az eü-s béremelés?”

Bár szerencsés lenne végre Magyarországot némileg felzárkóztatni Európához, így egy évtizeddel az uniós csatlakozásunk után, főleg a 2010-es be nem váltott választási ígéretek tükrében, de ez a jelenlegi helyzetben olcsóbb semmiképp nem lenne, mert az uniós fizetésekkel kellene „megversenyeztetni” a magyarországi béreket, mindegyiket, többek közt az eü. béreket is ahhoz, hogy ne érje meg a magyaroknak külföldre menni dolgozni, legyen kevésbé vonzó a másfél-kétszeres különbség a fizetések közt, mint most az öt, vagy akár tízszeres. Illetve mint már említettem _már most_ komoly munkaerőhiánnyal küzd az egészségügy, tehát ha holnaptól pár ezer új frissen végzett/gyakorló eü. dolgozó jelenne meg a rendszerben, már az is nagyon késő lenne.

A menekültek pedig itt mennek el előttünk a „jobb élet reményében”, nem lenne egy utolsó dolog szelektálni közülük addig, amíg van lehetőségünk szelektálni. Ez egy olyan dolog, hogy a menekülthullámot okozó problémákat nem tudjuk mi magyarok megoldani, akkor legalább a helyzetet kellene valamilyen szinten kezelni, és némileg a javunkra fordítani, ott ahol ez lehetséges. De ehhez úgy tűnik túlságosan ütődött mind a kormányzat, mind ájult szimpatizánsaik... :)

„Ali meg perverz állat, mert Angliában is dolgozhatna 10-szer annyiért”

Írtam is, hogy „annak ellenére is, hogy itt legfeljebb ötöd annyit kereshetnek, mint mondjuk Németországban, de legalább megpróbáltuk”. A hangsúly azon van, hogy most meg sem próbáljuk. :)

Exploiter 2015.08.15. 15:02:19

@GNDL:

Ne viccelj már. A kdnpnek annyi támogatottsága van magában, mint az lmpnek. Nehogy már úgy tegyél, mintha az átlag magyar értékrendjét képviselnék.
Egyébként százszor szívesebben élnék egy full kdnp országban, mint bármelyik arabban, és biztos vagyok benne, hogy te is hülye fejet vágnál, ha egy ilyen blogos beszélgetést követően megkorbácsolnának az egyik téren.
De ezt te is tudod.
A rasszista jelzőnek már rég nincs ereje, a xenofób divatba jött, de valszeg sose lesz már olyan hatásos.
Olvasgass külföldi híreket, az átlag magyar türelmesebben áll a kérdéshez, mint az átlag német, angol, olasz... Nem tudom, meddig lehetséges még nyugatra mutogatni, de itt még nincsenek erőszakos tüntetések, gyújtogatások. Ott már vannak.

GNDL 2015.08.15. 15:06:08

@KUHULIN: „Akkor most lehet kussban maradni.”

Miért is?! Csak a rekord fogyasztási/szektor/különadókkal és termékdíjakkal többet adózok Magyarországon mint egy lépcsőháznyi, minimálbérre bejelentett csóró fideszes rezsiharcos panelproli... :)

Ha uniós állampolgárként lehetőségem van más uniós tagállamban jóval kevesebbet adózni, de legálisan bejelentett jövedelemből élni és még a nyugdíjamról is gondoskodni, akkor nem fogom elbaszni a pénzemet egy posztkommunista leszakadó állam korrupt politikusaira és ingyenélő prolijaikra. Ez is csak egyszerű matek. :)

GNDL 2015.08.15. 15:08:27

@desw: „miként óhajtanád kiválogatni a jólképzett menekülteket?”

Mivel már eleve bizonyos menekültügyi eljárásban vesznek részt, és ha legalább alap kommunikációs szinten beszélnek mondjuk angolul, akkor egy HR-esnek pár perc interjú után már lesz képe a delikvens alkalmasságáról.

GNDL 2015.08.15. 15:14:42

@Exploiter: „Nehogy már úgy tegyél, mintha az átlag magyar értékrendjét képviselnék.”

Kormányra szavazták őket az „átlag magyarok”.

„százszor szívesebben élnék egy full kdnp országban, mint bármelyik arabban”

Én egyikben sem. :)

„rasszista jelzőnek már rég nincs ereje, a xenofób divatba jött, de valszeg sose lesz már olyan hatásos”

Miért, a rasszista hatásos volt?! :)

„Olvasgass külföldi híreket”

Nyugi, azt is teszem.

„átlag magyar türelmesebben áll a kérdéshez, mint az átlag német, angol, olasz”

Ezt adom, az átlag magyar azt is türelmesen végig nézi, ahogy posztkommunista bűnszervezetek fosztogatják őket... sőt, tapsolnak hozzá. Utaltam rá fentebb: a magyarok többsége úgy tűnik szellemileg erősen korlátolt. :)

„itt még nincsenek erőszakos tüntetések, gyújtogatások”

A fiatalok nagy számban hagyják el ezt az országot, a még fiatalabbak több mint fele már nem is ebben az országban képzeli el a jövőjét. Ma már állandó, napi szintű probléma a munkaerőhiány a kivándorlás miatt, szinte minden iparágban. Ki fog tüntetni?! A fideszes/szocialista járókeretes kádárista nyuggerek, vagy a turbóliberálisok vasággyal is csak ötven kilós bölcsészei?! :)

Magyarország haldoklik, a posztkommunista politikai elit az utolsó filléreket csavarja ki belőle...

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.15. 15:21:11

@desw:

"de jóval nagyobb esélyt látok arra, hogy Jürgen meló nékül marad."

Ez azon a feltételezésen alapszik hogy konstans mennyiségű munka áll rendelkezésre azon a területen ahol Jürgen dolgozott és amiben Ali elkezd dolgozni. Lehet hogy megmarad Jürgen munkája -- csak 1500 euróért kell csinálnia, mint ahogy Ali is teszi.

"Persze, átképzés, tanulás a 3 ezres melóért, csak ugye akkor Ali is tanul, átképez..."

Jürgennek azért van előnye Alival szemben: nyelvtudásban, "helyismeretben", az átképzéshez való affinitásban és hasonlók.

Mindenesetre nem Jürgen az egyetlen aki szempontjai figyelembe veendőek, amikor arról van szó hogy "a németek jól járnak"-e. Nem szabad figyelmen kívül hagyni hogy Ali munkájával előállított termékek "fogyasztóinak" megmarad 1500 euró, amivel mást tudnak venni (pl. Jürgen munkáját, ha nem vált munkát, vagy Jürgen munkájának felét, ha sikeresen talál magának egy 3000 eurót fizető munkát).

"Ha hiány van egy szakterületen, akkor feltételekkel jöhetnek a KÉPZETT bevándorlók, de ez a bérlenyomós stratégia könnyen visszaüthet."

Az előbb épp' azt magyaráztad el hogy Ali egy képzett szakember kell legyen ha képes Jürgen 3000 eurós munkáját "elvenni". :)

Ha valamiből növekszik a kínálat, akkor az szükségszerűen az árak (jelen esetben a bérek) "lenyomásához" vezet. Ha egy szakterületen hiány van, akkor ott magasak a bérek; és ha ez a hiány enyhül (mert azon a területen szakképzett bevándorlók jönnek be az országba), akkor szükségszerűen a bérek (valamilyen mértékű) csökkenéséhez vezet (konstans mértékű keresletet feltételezve).

Azt kell észrevenni hogy ha Ali fele áron (bérért) előállít ugyanannyi terméket és/vagy szolgáltatást, akkor Ali termelékenysége duplája Jürgenének. _Ezért_ csökken Jürgen ára (bére); _ezért_ képes Ali "elvenni" Jürgen munkáját, ill. megfelezni Jürgen (nominális) árát (bérét), ha Jürgen munkája megmarad. És ez a dupla termelékenység ami "jó a németeknek", ti. a német fogyasztóknak.

"Így lehet angol/német/ amcsi bevételed Magyarországon vállalkozóként."

A vállalkozó is "munkás", különösen ebben a példában, ahol minimális a tőkeigény és a vállalkozó végzi a szoftverfejlesztést ("a munkát") is.

Egyébként azért jöttem ezzel a példával mert van egy ismerősöm aki épp' ezt csinálja. ;-)

Jolka40 2015.08.15. 15:24:20

@Exploiter: És a holokauszt? Vagy az már az ősidőkben volt?

Exploiter 2015.08.15. 15:35:22

@GNDL:
"Magyarország haldoklik, a posztkommunista politikai elit az utolsó filléreket csavarja ki belőle..."

Ezt sosem vitattam, csak nem értem, mi köze hozzá a mostani helyzetnek.

Mindenesetre egyetértünk akkor: a magyarok toleránsabbak a bevándorlókkal, mint mások. Viszont nekik se tetszik, ami történik. Hát ennyiről szól a dolog.

desw 2015.08.15. 15:35:41

@GNDL:

"Mivel már eleve bizonyos menekültügyi eljárásban vesznek részt, és ha legalább alap kommunikációs szinten beszélnek mondjuk angolul, akkor egy HR-esnek pár perc interjú után már lesz képe a delikvens alkalmasságáról. "

Ha valódi menekült, akkor NEM válogathatsz!!!

Az idióta nemzetközi jogi szabályozás szerint be kell fogadnod akkor is, ha analfabéta. Jelenleg az a mázli, hogy meglépnek nyugatra Magyarországról.

Exploiter 2015.08.15. 15:38:34

@Jolka40:

Mivel nagyapám akkoriban falovacskával játszott a kertben és legalább két globális világrend váltotta egymást időközben, ezért igen.
Abszolút irreleváns.

A témát tekintve meg külön érdekes, hogy a szóban forgó emberek hamarabb pusztítanák el izraelt is a föld színéről, minthogy leállnának beszélgetni a témáról. Persze, lehet, hogy nem mindegyik. Talán.

Exploiter 2015.08.15. 15:39:22

@Jolka40:

Mivel nagyapám akkoriban falovacskával játszott a kertben, ezért igen.
Abszolút irreleváns.

A témát tekintve meg külön érdekes, hogy a szóban forgó emberek hamarabb pusztítanák el izraelt is a föld színéről, minthogy leállnának beszélgetni a témáról. Persze, lehet, hogy nem mind. Talán.

GNDL 2015.08.15. 15:39:34

@Exploiter: „mi köze hozzá a mostani helyzetnek”

Mert hogy felvetetted, hogy milyen jól tűrik a magyarok, nem tüntetnek, nem gyújtogatnak... mire jött az én válaszom, hogy mégis ki fog itt tüntetni?! :)

„a magyarok toleránsabbak a bevándorlókkal, mint mások”

Gondolom ezért szerveznek nyolc általános végzettségű futballhuligánok „járőrözést” a határ mentén, vagy ezért törték el egy magyar lány arccsontját, vagy lásd csak ezt a topikot, itt már a fideszes „értelmiség” a bevándorlózás mellett folyamatosan cigányozik is... gondolom itt ezen a ponton tisztáznunk kellene a „toleráns” jelentését, nem?! :)

GNDL 2015.08.15. 15:42:56

@desw: „idióta nemzetközi jogi szabályozás szerint be kell fogadnod akkor is, ha analfabéta”

Nem kell befogadnod, csak ellátnod. Másrészt válogathatsz is, hogy kinek adsz a meghatározott ellátás mellé egyéb kedvezményt, vagy valamilyen letelepedési formát, akármit.

Nem hókuszpókusz ez, nyugati államok pontosan ezt csinálják: kiszűrik azokat, akik valamilyen szinten hasznukra válhatnak. Na ebből maradunk ki megint, mert nekünk megint „unortodox” megoldásaink vannak...

ogli dzsí 2015.08.15. 15:52:30

@GNDL: 'Nem hókuszpókusz ez, nyugati államok pontosan ezt csinálják: kiszűrik azokat, akik valamilyen szinten hasznukra válhatnak.'

Csak nem az illegális migránsokból, ügye.

'Na ebből maradunk ki megint, mert nekünk megint „unortodox” megoldásaink vannak...'

Jól kimaradunk a buliból. Jószándékunk jeléül kimazsolázhatnának még 800ezer cigányt is a bölcs nyugatidemokraták. Persze nem fognak mert sehol nincs lyan birjkatürelem a vadakkal szemben mint itthon.

'Németországban egyre több támadás éri a menedékkérőket befogadó intézményeket, de gyújtogatás eddig többnyire olyan ingatlanoknál történt, amelyeket még csak előkészítettek a betolakodók elszállásolására, és a bűncselekmény időpontjában lakatlanok voltak. A bűnügyi rendőrség szövetségi szervezete, a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) kimutatása szerint idén az első fél évben 202 alkalommal követtek el bűncselekményt menedékkérőket befogadó intézmények ellen, míg tavaly egész évben 203-mat.'

ps.: Németországban töredéknyi a lakosságszámhoz viszonyított vadember, mint nálunk.

ogli dzsí 2015.08.15. 15:54:38

@GNDL: Jobb helyeken nem járőröznek hanem napi rendszerességgel rájuk gyújtják a házat.

Ezt kell a külföldi plakátokra tenni meg a kerítésre aszalódott hullák fotóit.

desw 2015.08.15. 16:02:39

@GNDL:

", vagy lásd csak ezt a topikot, itt már a fideszes „értelmiség” a bevándorlózás mellett folyamatosan cigányozik is... "

Egyrész utálom Orbánt és a Fideszt is, és hogy ne legyek kirekesztő, a többi buzeráns balfasz politikust is, aki a porondon volt 1990 óta.

Másrészt pedig cáfolhatod is, amit írtam. Pl beszéhetnél a cigányok sikeres integrációjáról!

Mert ugye valahogy nekem nem az a sikersztori ugrik be erről! Vajon akkor mi várható a szír és afgán menekültekkel, ha a cigányokat sem sikerült még a nagyon kis buzeráns és libsi módszerrel sem domesztikálni.

De nyilván én vagyok alulképzett. Taníts Mester! Ne légy szerény, beszélj a sikerekről!

GNDL 2015.08.15. 16:03:43

@ogli dzsí: „nem az illegális migránsokból, ügye”

Nem, mert a nyugat államok a céljuk eredetileg is (lásd egy szétbombázott Szíria, vagy tálibokkal terhelt Afganisztán után a Balkán, többek közt a leszakadt Magyarország nem alternatíva:), tehát ott egyből „legális migránsok” lesznek.

„kimazsolázhatnának még 800ezer cigányt is a bölcs nyugatidemokraták”

Itt arról van szó, hogy hasznukra válhatnak-e... :)

„Németországban töredéknyi a lakosságszámhoz viszonyított vadember, mint nálunk.”

Ha a „vadember” meghatározásba a Fidesz-KDNP szavazói is beleszámítanak, akkor igazad van... egyébként meg Magyarországon nem jellemző a bevándorlás, alig száz, vagy pár száz emberről van szó a tavalyi és idei több mint százezerből, akik menedékkérelemért folyamodtak, és meg is várták az eljárás végét, végül maradtak.

GNDL 2015.08.15. 16:04:28

@ogli dzsí: „Jobb helyeken nem járőröznek hanem napi rendszerességgel rájuk gyújtják a házat.”

Az tényleg „jobb hely”, miután én is húztam erről a koszfészekről, remélem Magyarország is ilyen „jobb hely” lesz... :)

desw 2015.08.15. 16:06:07

@GNDL:

"Nem kell befogadnod, csak ellátnod."

Most szavakon lovagolsz! Nem utasíthatod ki őket és eltarthatod őket.

"Másrészt válogathatsz is, hogy kinek adsz a meghatározott ellátás mellé egyéb kedvezményt, vagy valamilyen letelepedési formát, akármit."

Tök mindegy! Nem utasíthatod ki őket, ha valódi menekült, amíg a hazájában balhé van.

Exploiter 2015.08.15. 16:07:25

@GNDL:

Szerintem érted te ezt, csak nem tudsz belőle jól kijönni. Hogy lehetne mégis mocskolni a magyarokat, amikor ezek a hülyék még ahhoz is túl bénék, hogy egy rendes gyújtogatós tüntetést szervezzenek ellenük, mint nyugaton? Gondolkozz, törd a fejed, a smiley nem elég már.

Csak előbb valami viszonyítási alapot kéne találni, hogy mégis mihez képest büdös bunkók a magyarok. Nehéz lesz, mert még az ultratoleráns svédeknél is beelőzte a jobboldal a másikat. Gondolom nem tetszett nekik, amikor rájuk gyújtották Stockholmot a befogadottak.

desw 2015.08.15. 16:08:56

@GNDL:

"Nem hókuszpókusz ez, nyugati államok pontosan ezt csinálják: kiszűrik azokat, akik valamilyen szinten hasznukra válhatnak."

Ezek nem menekültek, hanem 3. országból legálisan érkező KÉPZETT emberek.

GNDL 2015.08.15. 16:10:59

@desw: „beszéhetnél a cigányok sikeres integrációjáról”

Elég jó környéken lakok jelenleg, bár pesti külváros, de nem az leszakadt proli vidék. Az utcánkban két cigány család is él, takaros kis házaik vannak, tiszták, egészségesek a gyermekeik, az asszonyok otthon vannak a gyerkőcökkel, a férjek meg dolgoznak egész nap. Van ilyen. :) A cigányok integrációjával ugyan az a probléma Magyarországon, mint a gazdasággal, oktatással, egészségüggyel, bármi mással: több mint két évtizede rohad az egész, senki nem foglalkozik vele, az egymást váltó posztkommunista bűnszervezetek kormányon csak a minél több ellopható közpénzt látják, és azon dolgoznak, hogy minél tovább hatalmon maradjanak hogy minél többet tudjanak lopni. Nem a cigányok hibásak ebben...

„Taníts Mester”

Nézd, amit a szüleid elvesztegettek, azzal én már semmit nem tudok kezdeni. :)

GNDL 2015.08.15. 16:12:04

@desw: „Nem utasíthatod ki őket és eltarthatod őket”

Nagyon nem is kell kiutasítani senkit, mint említettem, a menedékkérők elhanyagolható töredéke várja meg az országban az eljárás végét.

GNDL 2015.08.15. 16:13:29

@Exploiter: „mégis mihez képest büdös bunkók a magyarok”

A polgárokhoz képest.

kiazmarmegint 2015.08.15. 16:33:06

@unionista᠍᠍: Ma'r tobbszor emlitetted, hogy Debrecenbol Svajc uj kantonja lehetne. Kerdezem, hogy arra felkeszultel, hogy ez azzal jar, hogy a lakossag 23%-a lesz allandoan ott elo bevandorlo? (Az ideiglenesen ott dolgozok ebben nincsenek benne.)

en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Switzerland

desw 2015.08.15. 16:34:22

@GNDL:

"A cigányok integrációjával ugyan az a probléma Magyarországon, mint a gazdasággal, oktatással, egészségüggyel, bármi mással: több mint két évtizede rohad az egész, senki nem foglalkozik vele, az egymást váltó posztkommunista bűnszervezetek kormányon csak a minél több ellopható közpénzt látják, és azon dolgoznak, hogy minél tovább hatalmon maradjanak hogy minél többet tudjanak lopni."

Ez nem igaz! A magyarok között is van olyan, aki nem tanult pedig tanulhatott volna, aki bűnözik, pedig dolgozhatott volna, ... és vannak olyanok is, akik dolgoznak és vígan megélnek belőle. És nem politikusokról vagy állami csecsre bekötött "vállalkozókról" beszélek, hanem hétköznapi emberekről. Ha mérnök Jóskának sikerült, akkor proli Bélának is ugyanaz a lehetősége van/volt.

Unalmas és demagóg az a mantra, amit nyomsz! (csak a politikus hibás, a nép nem) De, alapvetően az egyén a hibás, ha képzetlen és ezért nincs munkája!

"Nem a cigányok hibásak ebben..."

De, alapvetően ők! És a libsik az idióta babusgató politikájuk miatt. És ugyanez megy a menekültekkel is.

Ad Dio 2015.08.15. 16:35:32

A poszt is és a vita is elég jó.

Köszönöm.

Már csak a konkrét adatokat hiányolom, de ne legyek telhetetlen ugye?

desw 2015.08.15. 16:35:36

@GNDL:

"Nagyon nem is kell kiutasítani senkit, mint említettem, a menedékkérők elhanyagolható töredéke várja meg az országban az eljárás végét. "

És szerinted a nyugat mennyi menekültet tud befogadni? Mikor lesz ennek vége?

Mariann19 2015.08.15. 16:46:13

@GNDL:
"A menekültek túlnyomó része valóban menekült"
Azokra gondolsz, akik vérzivataros hazájukból
5-6 ezer km-t végigszenvedve egy nyugalmas helyet keresnek maguknak, ahol már nincsenek életveszélyben?
A kérdés az, hogy a hosszú menetelés során nem találtak egy országot sem közben, amelyben békét leltek volna?
Mi több, még Európában is csak azokat az országokat jelölik meg célként, ahol a legkiemelkedőbb a számukra várt anyagi juttatás és a komfortos életforma?
Skrupulusaim vannak a gazdasági bevándorlók és a menekültek szelektálását illetően, amikor a deklarált szándékaikat látom.

Exploiter 2015.08.15. 16:48:41

@GNDL:

Aaaaha. Ééértem. Jó. Majd a nővérkének bemutathatod a képzeletbeli barátaidat.

A magyarokkal szemben sok kritikát lehet megfogalmazni és kell is. Ugyanez igaz a fideszre is, ha azt mondod, hogy kártékonyabb csapat nem volt még a kormány élén, egyetértek.
De mindennek megvan a maga helye és ideje. Ez a bejegyzés nem erről szól, hanem kicsit komolyabb dolgokról.

Nem vagyok róla meggyőződve pl., hogy azért érvelsz a bevándorlás mellett, mert komolyan végiggondoltad volna a következményeit. Egyszerűen csak valaki azt mondta, hogy jó dolog, másrészt meg ez is egy platform, amit felhasználhatsz arra, hogy elhatárold magad a bunkó magyaroktól, akik között a sors igazságtalan csapása miatt élned kell. Ráadásul fogy a lőszer is, már csak vaktában tudsz hadakozni, hiszen a példaként állított, magyarok ellenpontjaként pódiumra feltett ún. nyugat se támogatja már az elvbarátaid eszméit. Nincs kire mutogatni, hogy bezzeg ők. Nem marad kapaszkodó, a cinikus mondatok alól felszínre kerül a sértett, öncélú rosszindulat és nem marad más tartalom mögöttük.

Ennek így nincs értelme. Legalábbis az én szempontomból semmiképpen, neked biztos szükséged van rá, de a világfájdalmat jobban csillapítja az alkohol, szerintem inkább azt próbáld ki egyszer.

GNDL 2015.08.15. 17:00:22

@desw: „magyarok között is van olyan, aki nem tanult pedig tanulhatott volna, aki bűnözik, pedig dolgozhatott volna”

Pontosan, de te kérdezgettél a cigányok integrációjáról, én pedig arra válaszoltam. :)

„csak a politikus hibás, a nép nem”

Ellenkezőleg, a korrupt dilettáns politikusok csak „következmény”, jó pár millió debilnek meg is kell választaniuk őket. :)

„szerinted a nyugat mennyi menekültet tud befogadni?”

Ha abból indulunk ki, hogy Európa lakossága 550 millió, és mondjuk 5.5 millió menekült érkezik a kontinensre a jelenlegi Közel-keleti válság hatására (de évi pár százezerről van szó jelenleg), az még mindig csak a lakosság 1%-a. Főleg annak tükrében, hogy az elmúlt évtizedekben is igen változatos népek települtek be Európába, ez az újabb 1% fel sem tűnne, meg nem mondanád, hogy ezek most jöttek, vagy öt éve... :)

„Mikor lesz ennek vége?”

Magától nem fog véget érni, az ziher. :) Nekem az a véleményem, hogy egy közös európai hadsereget kellene szervezni, megszállni a balhésabb arab államokat, az iszlám radikálisokat a barlangjaikba visszakergetni, majd a hegyeiket is rájuk bombázni, hogy a büdös életbe ne kerüljenek többé elő. A világ TOP 10 hadserege közül 4 európai, tehát elég jó esélyeink is lennének. :)

De most gondolj bele, ha felvetődne egy ilyen, és jönne a felkérés Magyarországhoz hogy egyrészt leszünk szívesek legalább az uniós átlagot hozzátenni GDP arányosan a katonai kiadásainkhoz, másrészt leszünk szívesek bedobni pár embert és technikát a közös hadseregbe, megint ki óbégatna ellene?! Fidesz-Jobbik... :)

GNDL 2015.08.15. 17:05:55

@Mariann19: „a hosszú menetelés során nem találtak egy országot sem közben, amelyben békét leltek volna?”

Hát, nézz rá a térképre, és próbáld eldönteni... vagy olvasgasd a beszámolókat, min mennek keresztül a Balkánon...

„Európában is csak azokat az országokat jelölik meg célként, ahol a legkiemelkedőbb a számukra várt anyagi juttatás és a komfortos életforma”

A magyarok sem Szlovákiát és Lengyelországot találják meg, ha ki akarnak vándorolni. 56-ban sem Olaszország vagy Görögország volt a céljuk. Teljesen racionális döntés. Minek maradjanak mondjuk Magyarországon?! A havi 200 EUR közmunkabérért, vagy a 250 EUR minimálbérért? Vagy a havi átlag 10 EUR rezsicsökkentésért? :) Ennél még Szíriában is többet kerestek a polgárháború előtt... :)

Jolka40 2015.08.15. 17:15:15

@Exploiter: Ne dumálj mellé. Európai fehér emberek gyilkoltak? Igen. Vallási okokból (legalábbis annak ürügyén)? Igen. A sötét középkorban? Nincs még 80 éve. Mitől hordjuk ennyire fenn az orrunkat?

GNDL 2015.08.15. 17:22:57

@Exploiter: „Aaaaha. Ééértem.”

Fent már akadt némi problémád a „toleráns” szó jelentésével, most érezhetően a „polgár” jelentésével is hasonló nehézségekkel küzdesz. Segítsek?! :) Magyarországon nagyon kevés, az a „jó értelemben vett” polgár, akikre tulajdonképpen maga az állam is épül. Lásd mivel lehet választásokat nyerni több évtizede: adjon az állam ezt ingyen, adjon az állam azt ingyen, lehetőleg minél többet, mert nekem az jár, mellé még 13. havi nyugdíj, 14. havi nyugdíj, gyedextra, családi pótlék ultra, közmunkabér ami a csövön kifér, segély, rezsiharc... több pénzt az embereknek... könyörgöm, ez egy proli nihil. :)

„Ez a bejegyzés nem erről szól, hanem kicsit komolyabb dolgokról.”

Én is úgy érzem, hogy komolyabb dolgokról szól, keresd meg az első hozzászólásom itt ezen poszt alatt. Szívesen vitáztam volna abban a témában tovább, de jöttek a „mélymagyarok”, elkezdték lengetni a lobogókat meg hajtogatni a nemzeti színű kokárdákat, és annak rendje-módja szerint félre is vitték a vitát. :)

„azért érvelsz a bevándorlás mellett”

Nem érvelek a bevándorlás mellett, csak azt kérdezem, hogy mi van akkor, ha Európa vezető hatalmai, amelyek egyébként a bevándorlók célországai is egyben, nem tehetetlenség vagy feledékenység miatt nem tesznek semmit a menekülthullámmal, hanem nagyon is megfontolt, racionális döntés részükről, hogy „hadd jöjjenek”?! Sokkal több érvet lehetne felhozni ennek alátámasztására, mint az olyasféle magyarázatokra, hogy „képtelenek kezelni a menekülthullámot”.

Valamint Magyarország is olyan helyzetben van, hogy innen is százezrek vándorolnak ki, ma már komoly gondot okoz a munkaerőhiány. Valamikor pótolni kell őket, mondjuk holnap is késő lenne, lásd manapság már daganatos betegek hullanak az ellátás hiányosságai miatt az egészségügy szétesésének következtében. A gyermekvállalási kedv padlón, a „leendő középosztálynak” nem segélyekre meg családi pótlékra van szüksége a családalapításhoz, hanem fedélre, bölcsődékre, óvodákra, jó iskolákra, biztos, stabil munkahelyre, gazdasági versenyképességre, közbiztonságra, nyugdíjra, jövőképre... hol is tartunk mindebben emberöltőnyivel a rendszerváltásnak nevezett posztkommunista cirkusz után?! :)

„Ennek így nincs értelme. Legalábbis az én szempontomból semmiképpen”

Nem, igazad van, annak tényleg semmi értelme, hogy nem tudod feldolgozni a véleményem, félreérted, több esetben szándékosan félreértelmezed, majd ez alapján alakítod ki az álláspontodat, hogy én mennyire ostoba vagyok... ez tényleg baromság a részedről, már ne is haragudj. :)

Exploiter 2015.08.15. 17:34:37

@Jolka40:

???

Ha te morális felelősséget akarsz vállalni valamiért, ami akkor történt, amikor még a szüleid se éltek, tedd. Rám ez nem hat, sajnálom, nem is érdekel különösebben, csak történelmi szempontból.

Mariann19 2015.08.15. 17:40:49

@GNDL:
Ezt írtad:
"A menekültek túlnyomó része valóban menekült."
Érvelésed szerint te is elismered, hogy a menekültek is valahol gazdasági bevándorlók, mert a racionális gondolkodás ezt kívánja.
Akkor mondjuk ki, és ne álhumánus gyógyszöveggel mentsük fel ez alól a bevándorlók egy részét.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.15. 17:41:25

@HaFr:
kedves HaFr,
igazán nem mondhatod, hogy mélységesen liberális meggyőződésem ellenére nem voltam a blogod és a pártod egyik leglelkesebb rajongója, de erre most tényleg felkapom a fejem:

Mi a fasz?!

Tényleg, miről beszéltek?!

Százezres mennyiségű bevándorlóról van szó, ugye.
De ne legyen szar a magyar, mondjuk, hogy nem százezer, hanem millió.
Sőt, legyen még kevésbé szar a magyar, legyen 7 (azaz hét) millió.

Ha elfogadjuk, hogy Európa összlakossága 750 millió fele tart, ez még mindig az európai lakosság KEVESEBB, MINT 1, AZAZ EGY SZÁZALÉKA!

Ha a keresztény gyökerű, humanista féltéglával saját mellét verő, a béke és tolerancia szigetének címére arrogáns stílusban igényt tartó Európa még azzal a kihívással szemben sem képes helyt állni, hogy 1%-nyi olyan embert ***INTEGRÁLJON***, akik humanitárius katasztrófa elől menekülnek, méghozzá úgy, hogy saját értékrendje és elvei ne sérüljenek – nos, én azt az Európát telibe szarom. És elnézést, hogy ilyen finoman és visszafogottan fogalmaztam.

Jolka40 2015.08.15. 17:46:54

@Exploiter: Nem érted? Mi európai fehér emberek semmivel sem vagyunk különbek, minket is épp úgy meg lehet hülyíteni, mint a világ bármely másik népét, ha szenvedéllyel csinálja valaki (vagy valakik). Ne dőljünk már be újra és újra!!!

Exploiter 2015.08.15. 17:48:11

@GNDL:

Na, ez legalább egy vélemény. Amivel nem értek egyet, de mégis jobb, mint a magyargyalázás, nem?

"megfontolt, racionális döntés részükről, hogy „hadd jöjjenek”?!"

1: Nem tudom, mivel tudod alátámasztani. Ha ez lenne a cél, akkor kontrolláltabb, biztonságosabb körülmények között is megtehették volna, ráadásul politikai szempontból is kevesebb konfliktussal.

2: Úgy véled, hogy európának szüksége van több emberre. Én úgy vélem, hogy ez csak elmaradott gazdasági elvek mentén van így. Brutális mértékű a munkanélküliség, látszik, hogy nem több dolgozó, hanem több munka kellene. A kiöregedő társadalom elve nagyon szépen hangzik, de csak a szociális állami rendszerek szempontjából értelmezhető, egy fenntartható pályát tekintve a nyugati népességcsökkenés az egyetlen értelmes irány globális szinten. Ha a 7 milliárdot le lehetne vinni 1-re, egyből boldogabb helyen élhetne mindenki.

"Magyarország is olyan helyzetben van, hogy innen is százezrek vándorolnak ki, ma már komoly gondot okoz a munkaerőhiány"

Ez sem igaz. A képzett munkaerőt tekintve van hiány, amit nem tud ez a piac megfizetni. Alacsony képzettségű munkához túljelentkezés van. Abban egyetértek, hogy a bevándorlás jót tenne, k. jó lenne, ha legalábbis szlovák, román, horvát hordák ostromolnának minket, hogy itt dolgozzanak az egészségügyben. De pont azért nem jön senki, amiért mások elmennek, nincs miből megfizetni őket. Ez egy gazdasági és politikai probléma. Nem látom be, hogy milyen módon tudna ezen segíteni egy olyan néptömeg, aki azon túl, hogy szeret gyorsan szaporodni, se nem képzett, se nem kompatibilis a helyi kultúrával. Ez utóbbit te valamilyen okból teljesen figyelmen kívül hagyod, vagy azért, mert nem hiszel a kultúrák közti különbségekben, vagy azért, mert nem illik az elméletedbe. Ezért próbálod relativizálni a veszélyt, pedig nagyon is valós, ha tényleg szoktál olvasni külföldről dolgokat, látod a svéd példán, mi történik, ha túltolja valaki az arányokat.

Ami most zajlik, az rövid távon egy nemzetbiztonsági rémálom, hosszú távon pedig egy beláthatatlan károkat okozó jelenség, aminek a vége se látszik, ha lesz egyáltalán.

Exploiter 2015.08.15. 17:51:48

@Jolka40:

Nem érdekel. A moralizálás se érdekel. Az se, hogy ki mitől több.
A világon nem sok hely van, ahol érdemes élni 2015-ben, ezek egyike európa, aminek a határán áll ez az ország. Ez nekem jó így és ezt hajlandó vagyok megvédeni, akkor is, ha bébifókákra kell tankokkal lövöldözni érte. Meg akkor is, ha máshol milliárdok élnek pokoli körülmények között. Az az ő dolguk. Ez az enyém.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.15. 17:55:58

@Exploiter:
Nemzetbiztonság (fn.) = azon bagázs biztonsága, akik nemzetnek tekintik magukat, és saját vélt vagy valós érdekeiket nemzeti érdeknek beállítva gátlástalanul végigrabolják az országot.

Pontos a látlelet?

GNDL 2015.08.15. 17:57:27

@Mariann19: „te is elismered, hogy a menekültek is valahol gazdasági bevándorlók”

Ez többnyire egy folyamat, előbb van a „menekült”, majd abból lesz a „bevándorló”, főleg ha olyan (egykor volt) államokból érkeznek mint Szíria. De egyébként ennek ellenkezőjét eddig sem állítottam, így most még a te kedvedért sem tudnék semmit így ebben a formában elismerni. :)

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.15. 17:58:34

@Exploiter:
„[ezt hajlandó vagyok megvédeni, akkor is, ha] bébifókákra kell tankokkal lövöldözni érte”
És ezzel pont az úgynevezett európai értékeket kúrtad s*ggbe, még akkor is, ha ezt csak a csúf liberálisoknak csípi a szemét.

Exploiter 2015.08.15. 18:06:12

@kesztió:

Épp ellenkezőleg. Az elitet nem fenyegeti semmilyen veszély, sőt.

Exploiter 2015.08.15. 18:09:14

@kesztió:

Ez egy valós dilemma, igen. Én is úgy látom, hogy az egyenletnek nincs jó megoldása, vagy az életmódunkat, vagy az elvek egy részét kell elvetni, amire az egész épült. De megjegyzem, az elvek eddig is csak elméleti szinten lettek képviseltetve, jobbára úgy is csak a határokon belül. Álszentnek álszent, de működött valamennyire.
Ebből az egészből európa, mint olyan, nem tud jól kijönni, változni fog, mert változnia kell és kb nincs olyan irány, amit követve sértetlenül át tudja vészelni a változást.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.15. 18:11:00

@Exploiter:
Ja, igen, számodra, a közember számára nem az a nemzetbiztonsági fenyegetés, hogy Orbán sleppje leépíti a jogállamot, általános jogbizonytalansági közeg kialakításán ügyködik, szembefordítja az országot Európával és gyakorlatilag eladja az oroszoknak, hanem, hogy legrosszabb esetben néhány 10 ezer menekülttel számosabb lesz Magyarország lakossága. Tudtok ti valamit.

desw 2015.08.15. 18:11:59

@kesztió:

"Százezres mennyiségű bevándorlóról van szó, ugye.
De ne legyen szar a magyar, mondjuk, hogy nem százezer, hanem millió.
Sőt, legyen még kevésbé szar a magyar, legyen 7 (azaz hét) millió.

Ha elfogadjuk, hogy Európa összlakossága 750 millió fele tart, ez még mindig az európai lakosság KEVESEBB, MINT 1, AZAZ EGY SZÁZALÉKA!"

Most! Láthatod, hogy többnyire fiatal férfiak jönnek. Vajon ők nem akarnak majd jogot szerezni arra, hogy a családjukkal éljenek? És akkor jön majd a kiscsalád is, mind a 20-an?

És mi lesz 10-20 év múlva, ha elkezdenek szaporodni? Gondolkodj!

"Ha a keresztény gyökerű, humanista féltéglával saját mellét verő, a béke és tolerancia szigetének címére arrogáns stílusban igényt tartó Európa még azzal a kihívással szemben sem képes helyt állni, hogy 1%-nyi olyan embert ***INTEGRÁLJON***, "

:DDD Lásd cigányok "sikeres" integrációja, ugye? Pedig alig vannak páran, talán a lakosság 10%-a, és mégis az erőszakos bűncselekmények többségét ők követik el, masszívan felülreprezentáltak a börtönökben, stb, ...

"akik humanitárius katasztrófa elől menekülnek"

Ja, annyira menekülnek, hogy otthon hagyták az asszonyt meg a 8 puját is és elmenekültek vagy 5 ezer kilóméterre...

"nos, én azt az Európát telibe szarom. "

Kezd el!

De ha bátrabb vagy, nézz videókat a 3. országból származó bevándorlókról a youtube-on.

GNDL 2015.08.15. 18:15:55

@Exploiter: „Na, ez legalább egy vélemény.”

A többi is az volt, de ez most, hogy már felismerted, végül is ne zavarjon... ami volt elmúlt... :)

„akkor kontrolláltabb, biztonságosabb körülmények között is megtehették volna”

Onnantól fogva, hogy a menekült végül is megérkezik hozzájuk, eléggé kontrolláltnak és biztonságosnak tűnik. :)

„ráadásul politikai szempontból is kevesebb konfliktussal”

Vagy akkor nem tudom mire gondoltál azzal kapcsolatban, hogy „kontrolláltabb és biztonságosabb”... mondjuk a németek miért nem állítottak fel a török határon pár szíriai menekültekkel foglalkozó „bevándorló-közvetítő” hivatalt?! Az járt volna mondjuk kevesebb politikai konfliktussal, ha bejelentik otthon, hogy na holnaptól gyűjtünk 500 ezer új munkaerőt a háború sújtotta vidékekről?! :)

„európának szüksége van több emberre”

Több fiatalra, és nem én gondolom így, hanem azok, akik egy közelgő nyugdíj-katasztrófával riogatnak.

„a nyugati népességcsökkenés az egyetlen értelmes irány globális szinten”

Ha nem kezdenek valamit tényleg az „elöregedő Európa” problémájával, akkor annak úgyis ilyesmi lesz a vége, bár valószínűleg lesz pár évtizednyi polgárháborús közhangulat közben. :)

„képzett munkaerőt tekintve van hiány”

Egyről beszélünk.

„amit nem tud ez a piac megfizetni”

Jelenleg még nem, de akár az elmúlt öt évben is lehetett volna látványos eredményeket elérni a bérfelzárkóztatás kategóriában, ha a 2010-es választási ígéretekkel ellentétben nem adóztatják vissza a középkorba a vállalkozásokat és a lakosságot. Ha csak csökkenteni lehetne a ciklus végéig az elvándorolni kívánkozók számát, már kicsit beljebb lennénk, de egyelőre rekordokat döntöget az arányuk.

„milyen módon tudna ezen segíteni egy olyan néptömeg, aki azon túl, hogy szeret gyorsan szaporodni, se nem képzett”

A magyarországi menekültügyi szervezetek jelentései szerint a hazánkba érkező menekültek a magyar átlagnál jobban képzettek. Persze a képzettségük valószínűleg honosításra szorulna, szintúgy nyelvtudásuk, de egy lehetőség lenne a tűzoltásra. Annak ellenére is, hogy ha elárulnák a menekülteknek, mennyit kereshetnének Magyarországon a szakmájukban, minden bizonnyal még gyorsabban menekülnének innen is. :) De sokkal jobb országimázs lenne abból, ha ezen dolgozna a kormányzat, mint hogy xenofób primitív plakátokkal és szlogenekkel kampányolnak.

„se nem kompatibilis a helyi kultúrával ... utóbbit te valamilyen okból teljesen figyelmen kívül hagyod”

Jól láthatóan a magyar az egyik legkulturálatlanabb nép a régióban, nézd csak médiafogyasztási szokásainkat, nézd csak a választások eredményeit, nézd csak a PISA rangsorokat... nem hagyom figyelmen kívül a kulturális vonzatát ennek a dolognak, de Magyarországon ezt a kérdést egyáltalán nem érzem relevánsnak a bevándorlók kapcsán. :)

„rövid távon egy nemzetbiztonsági rémálom”

A nemzetbiztonsági rémálom az inkább ott kezdődik, hogy tétlenül állnak a szolgálatok azelőtt, hogy még ma is egykori három per akárhányas besúgók henyélnek a parlamentben, a kormányzatban, önkormányzatokban, önkormányzatok képviselő testületeiben, közhivatalokban, állami vállalatok igazgatótanácsaiban, bíróságokon, ügyészségeken, satöbbi... ehhez képest a menekülthullám egy vasárnapi piknik családi körben, anyóssal. :)

desw 2015.08.15. 18:18:07

@kesztió:

"Ja, igen, számodra, a közember számára nem az a nemzetbiztonsági fenyegetés, hogy Orbán sleppje leépíti a jogállamot, általános jogbizonytalansági közeg kialakításán ügyködik, szembefordítja az országot Európával és gyakorlatilag eladja az oroszoknak, hanem, hogy legrosszabb esetben néhány 10 ezer menekülttel számosabb lesz Magyarország lakossága. Tudtok ti valamit."

Azért az király, hogy csak annyi érvetek van a menekültek mellett, hogy Orbánnak a kurva anyját!

Vagy te úgy vagy ezzel, hogy ha nyakonöntenek egy vödör szarral, akkor jöhet egy vödör fos is?

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.15. 18:36:25

@desw: „És mi lesz 10-20 év múlva, ha elkezdenek szaporodni? Gondolkodj!”

Gondolkozom, és épp próbálom elképzelni, hogy mi lesz, ha történetesen a hozzád hasonló gondolkozásúak kezdenek el szaporodni.

10-20 éven belül szélsójobb, rasszista Európa?

GNDL 2015.08.15. 18:36:45

@desw: „ha nyakonöntenek egy vödör szarral, akkor jöhet egy vödör fos is”

Nézd, 2006-ra már derékig süllyedtünk a szarba, 2010 után már nyakig ért, a 2014-es választás után pedig a fideszes korrupt politikusbűnözők elkezdtek felbátorodva ugrálni is a fejünkön... egy vödör fos itt már nem oszt, nem szoroz. :)

De egyébként nem arról van szó, hogy Orbánnak, bűntársainak és retardált szavazóiknak a kurva anyjukat. Na jó, részben erről is van szó, de ma már elég nehéz visszafogottan reagálni a Fidesz-KDNP kormányzat ámokfutásaira. Jelenleg ha a menekülthullámot 1 egységnyi problémának vesszük, akkor ehhez képest a Fidesz-KDNP által az elmúlt években okozott, vagy nem megoldott problémák, valamint még mindaz amire számíthatunk ettől a korrupt dilettáns söpredéktől, nagyjából egy milliárd egységnyi problémát jelent. Gazdasági, társadalmi, nemzetbiztonsági, és még számtalan szempontból is.

Exploiter 2015.08.15. 18:43:11

@kesztió:

Neked is annyit tudok mondani, hogy nem erről szól a beszélgetés és mivel érdemben nem tesz hozzá a témához, ezért lényegtelen is.

Ha úgy gondolod, a mostani helyzet nem jelent fenyegetést, akkor azzal se tudok mit kezdeni. Olyan területről jönnek az emberek, ahol az aktuálisan hatalmon lévő, emberellenes szekta többször fenyegette már a nyugati országokat támadással. Ugyanilyen szekták segítik a menekülteket is, hiszen az embercsempészetben hatalmas pénzek vannak. Ja és bónusz tény: 1+1=2.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.15. 18:48:46

@Exploiter: Na lófasz, ez jó kemény érv lett volna az 56-os menekültekkel szemben is, hiszen a komcsi agymosásra alapozó, gátlástalan, véreskezű diktátor országából érkeztek a magyar ötvenhatosok nyugatra, nemde?

Elnézést a személyeskedésért, de tényleg nem tudom megállni, hogy rákérdezzek: valóban ennyire ütődöttek vagytok?!

desw 2015.08.15. 18:53:08

@GNDL:

"De egyébként nem arról van szó, hogy Orbánnak, bűntársainak és retardált szavazóiknak a kurva anyjukat. "

De, azt nekik!

Csak az Orbán utálattól én még nem vakultam meg és képes vagyok más problémát is felfogni, mert ez a két dolog párhuzamosan megy.

Viszont Orbánékkal -- ha a demokrácia keretein belül maradunk -- nem tudunk mit kezdeni 2018-ig, a menekültekkel viszont tudunk és kell is.

Exploiter 2015.08.15. 18:53:33

@kesztió:

Gondolom keményen át is vizsgálták őket, mert valóban kockázatot jelentettek, bár azért kevés magyar akart öngyilkos merényletekkel hitetleneket ölni az istenéért.
De ez az 56-os párhuzam, akárhányszor hallom, sosem lesz találóbb. Nem tudom, ki az a ti, én csak egy egyszerű ember vagyok, aki szeret abban a civilizációban élni, amiben él, minden problémája és mocska ellenére.

desw 2015.08.15. 18:57:37

@kesztió:

"Gondolkozom, és épp próbálom elképzelni, hogy mi lesz, ha történetesen a hozzád hasonló gondolkozásúak kezdenek el szaporodni.

10-20 éven belül szélsójobb, rasszista Európa? "

Látod, ez a baj veletek libsikkel! Ezért undorodik tőletek lassan az egész világ. Még a problémát sem szabad a nevén nevezni, mert egyből rasszistáztok.

Tudod mit? Inkább leszek rasszista és xenofob, mint agyatlan libsi! Csók!

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.15. 19:00:41

@Exploiter: nem vagyunk egyformák. Én például olyan civilizációban szeretnék élni, amelyik nem a kicsinyes nacionalizmusra, a másság iránti gyűlöletre, a törvénykövetés becsülete helyett a dörzsöltség, a rátermettségnek csúfolt kiskapukeresés kultuszára épül stb. De sajnos ide születtem és ide köt a munkám, az eddigi befektetéseim.

Exploiter 2015.08.15. 19:03:40

@GNDL:

Az artikulált vélemény és a céltalan vagdalkozás között van különbség azért.

"a németek miért nem állítottak fel a török határon pár szíriai menekültekkel foglalkozó „bevándorló-közvetítő” hivatalt?!"

Gondolom attól, hogy a népek otthon hőbörögnek, még mindig egyszerűbb lett volna, mint végignézni, hogy ugyanezen népek rágyújtják a tábort a reménybeli új polgárokra. Szerintem legalábbis.

"Több fiatalra, és nem én gondolom így, hanem azok, akik egy közelgő nyugdíj-katasztrófával riogatnak."

Ebben nem értek egyet az uralkodó nézetekkel, mert mérnök ember vagyok és sosem terveznék olyan rendszert, ami véges erőforrások rendelkezésre állása mellett csak úgy tud működni, ha exponenciálisan növeli az erőforrásigényét ciklusonként. A népjóléti szolgáltatásokat más alapokra kell helyezni, ez így van. Ha több embert lapátolsz bele, akkor egy ciklusra megoldod megint a dolgot. És utána mi lesz majd? Gondolom az már mások problémája.

"Ha nem kezdenek valamit tényleg az „elöregedő Európa” problémájával, akkor annak úgyis ilyesmi lesz a vége, bár valószínűleg lesz pár évtizednyi polgárháborús közhangulat közben. :)"

Gondolom, lesz, de remélhetőleg nem itt, hanem a kínai-indiai lufi kipukkanásakor.

"Jelenleg még nem, de akár az elmúlt öt évben is lehetett volna látványos eredményeket elérni a bérfelzárkóztatás kategóriában, ha a 2010-es választási ígéretekkel ellentétben nem adóztatják vissza a középkorba a vállalkozásokat és a lakosságot."

Igen. Ebben elévülhetetlen bűnei vannak ennek a kormánynak is.

"a hazánkba érkező menekültek a magyar átlagnál jobban képzettek"

Ezt továbbra is kétlem, de nem zárom ki.

"Annak ellenére is, hogy ha elárulnák a menekülteknek, mennyit kereshetnének Magyarországon a szakmájukban, minden bizonnyal még gyorsabban menekülnének innen is."

Már tudják, nyilván azért rohannak tovább.

"sokkal jobb országimázs lenne abból, ha ezen dolgozna a kormányzat, mint hogy xenofób primitív plakátokkal és szlogenekkel kampányolnak."

Az országimázs nem érdekel túlságosan, a plakátokon nem veszünk össze.

"Jól láthatóan a magyar az egyik legkulturálatlanabb nép a régióban"

Nem igaz.

"nézd csak médiafogyasztási szokásainkat, nézd csak a választások eredményeit, nézd csak a PISA rangsorokat"

A kultúrának több vetülete van. Az egyik az, hogy mónikasót nézel, vagy operába jársz. Kisebb különbség, mint az, hogy kivágod-e a lányod csiklóját, vagy sem. Vagy savval öntöd-e le, ha valakivel lefekszik, avagy nem. Vagy megölöd-e a másikat, ha lerajzolja az istened, vagy sem. Kivégzed-e, ha kiderül, hogy meleg, vagy sem.
Én ezekről az apró különbségekről beszélek.

"ehhez képest a menekülthullám egy vasárnapi piknik családi körben, anyóssal."

Nagyon remélem, hogy tévedni fogok, de általában nem szoktam. Nem hiszem, hogy helyesen méred fel a probléma súlyát.

GNDL 2015.08.15. 19:08:39

@desw: „ha a demokrácia keretein belül maradunk”

A demokrácia így önmagában nem túl sokatmondó, ugyanis Észak-Koreában is „népi demokrácia” van. :)

A hangsúly a „jogállamiságon” lenne, amikor is a hatalom birtokosai sem állhatnak törvények felett. Na a Fidesz-KDNP ezt építette le az elmúlt években, tulajdonképpen az elméletileg független hatalmi ágakat ma már kizárólag a Kedves Vezetőhöz feltétlenül lojális fideszes haverok bitorolják és irányítják, a polgárokat és mindenféle civil szervezetet kizártak a törvényalkotásból, az ellenőrzésből, sőt, egyes kritikusabb civil szervezetek ellen hadjáratot folytatnak, illetve a kormánnyal szemben minden bizonnyal kritikus választópolgárokat gyakorlatilag ki is zárták a választásokból (lásd külföldön dolgozó magyar állampolgárok), mindemellett a népszavazást is gyakorlatilag betiltották.

Szóval egy ilyen hatalommal szemben sem demokratikus, sem jogállami normák nem relevánsak, így nagyjából azt érték el a fideszes elvtársak az elmúlt években, hogy ellenük szinte minden eszköz ér és legitim. :)

Exploiter 2015.08.15. 19:09:03

@kesztió:

Ellenben szabadon elhagyhatod, ha úgy gondolod, máshol tényleg mindig süt a nap, az emberek nem mocskok, nincs korrupció és általában nem ilyen szabályok szerint megy az élet. Azt elismerem, hogy van, ahol az átlag embert jobban hagyják élni, én is erre vágyok. De a közel-kelettel összehasonlítva értelmezhetetlen a különbség.

Pl. ezért a véleményedért senki sem fog téged megölni, vagy megnyomorítani. Szerintem ez egy elég fontos tény a többi alternatívával szemben.

desw 2015.08.15. 19:20:53

@GNDL:

A jelenlegi törvények szerint a köv. választás 2018-ban lesz még akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. (utálom Orbánt és a sleppjét)

De! A többségnek még ez kell, azt mondják a közvélemyénkutatások! Magyarán lényegtelen, hogy a kisebbség mit gondol/akar, mert demokrácia van és a többség dönt akkor is, ha ez az ellenzéknek nem fekszik.

Aztán ki lenne helyettük? Ok, kb itt meg is halt Orbánék leváltásának a terve.

És tudod mit? Ha a szar és a fos közül mindenképpen választanom kellene, akkor jelenleg Orbánra szavaznék, pl a bevándorlás miatt is. Inkább ezek, mint valamelyik buzeráns libsi párt!

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.15. 19:20:57

@Exploiter:
„Ebben nem értek egyet az uralkodó nézetekkel, mert mérnök ember vagyok és sosem terveznék olyan rendszert, ami véges erőforrások rendelkezésre állása mellett csak úgy tud működni, ha exponenciálisan növeli az erőforrásigényét ciklusonként. A népjóléti szolgáltatásokat más alapokra kell helyezni, ez így van. Ha több embert lapátolsz bele, akkor egy ciklusra megoldod megint a dolgot. És utána mi lesz majd? Gondolom az már mások problémája.”

Na, végre valamiben nagyon mélységesen egyetértünk. (Mérnökemberféle vagyok én is).

Idesüss:
szabadter.wordpress.com/2011/03/10/egyet-a-papanak-egyet-a-mamanak-s-egyet-a-nyugdijrendszernek/

GNDL 2015.08.15. 19:23:15

@Exploiter: „artikulált vélemény és a céltalan vagdalkozás között van különbség azért”

Ebben is egyet fogunk érteni. Abban biztosan nem, hogy pontosan mi a „céltalan vagdalkozás”, de talán nem is ezzel kellene foglalkozni. :)

„ugyanezen népek rágyújtják a tábort a reménybeli új polgárokra”

De itt ezen a ponton az elméletem politikai főszereplői már mossák kezüket, bármiféle arcvesztés nélkül. :) A gyújtogatók pedig minden bizonnyal elnyerik majd méltó büntetésüket.

„És utána mi lesz majd?”

Mármint amikor majd generációk múlva esetleg újra problémaként vetődik fel az „elöregedő társadalom”? Lesz egy működő mintájuk. :)

„továbbra is kétlem, de nem zárom ki”

Hasonló felvetéssel kapcsolatban említettem fentebb, hogy a Szíriát övező „békésebb” országokban több milliónyi, becslések szerint 5-6 millió szíriai menekült van jelenleg is a menekülttáborokban. Aki eljut Európáig, annak nem kevés pénzt kellett rá áldoznia, valamint valljuk meg őszintén némileg „rátermettebbnek” is kell lennie. Szóval ők valószínűleg nem az ottani proli rétegből kerültek ki...

„országimázs nem érdekel túlságosan”

Most még nem, de ha ilyen rőssel sikerül minden uniós tagállammal és hivatalos szervekkel összerúgnia a port a magyar diplomáciának, akkor hamarosan várhatóak azok a hangok, hogy az uniós adófizetők pénze bezzeg jól jön a magyaroknak, abból csinálnak némi gazdasági növekedést, abból lopnak a hírhedt korrupt politikusaik, de a szolidaritást már nem vállalják az unió problémáival.

„Én ezekről az apró különbségekről beszélek.”

Az általad említettek elől jönnek a menekültek is, nagyrészt, tehát az a fajta kultúra nekik sem nagyon jön be...

„Nem hiszem, hogy helyesen méred fel a probléma súlyát.”

De, én nagyjából tisztában vagyok a menekülthullám jelentette problémákkal, amelyek közt a terrorveszély az egyik legjelentősebb. Na de én mint egyszerű kommentelő most ezzel mit tudok kezdeni, mikor az állam még határrendészetet sem tud megszervezni?! Lásd a ma már elfeledett merényleteket a cigányok ellen: mind a polgári, mind a katonai titkosszolgálat nyakig volt benne. A menekülthullám jelentette problémák eltörpülnek amellett, hogy két egymással rivalizáló posztkommunista bűnszervezet tartja fogságban Magyarországot évtizedek óta.

ogli dzsí 2015.08.15. 19:32:35

@GNDL: mitől lesznek legális migránsok? Attól h nincsenek papírjaik?

GNDL 2015.08.15. 19:34:57

@desw: „többségnek még ez kell, azt mondják a közvélemyénkutatások”

Nem, úgy néz ki, hogy a többség jelenleg nem is szavazna. A maradék nagy része sem a jelenlegi kormánypártokra. Mindeközben a fiatalok, akik leválthatnák a jelenlegi politikai elitet, tízezrével hagyják el az országot, a posztkommunista politikai elit miatt is...

„demokrácia van és a többség dönt”

Igen?! És pontosan miről döntött a többség például 2014-ben (mármint a választópolgárok 27%-a, mint szerinted „többség”, ugyanis ennyien szavaztak a Fideszre)?! Hol a Fidesz-KDNP választási programja?! :)

Mondom, ez a „demokrácia” vonal tévút, az MSZMP idején is voltak választások. A jogállamiság, és annak hiánya ami jelenleg a problémákat okozza, és amiért a Fidesz-KDNP nem alkalmas kormányzásra.

„Aztán ki lenne helyettük?”

Nem mindegy?! :) Még én és a barátaim is jobban csinálnánk. Ha hagyjuk hogy kijelentsük, hogy ebben az országban a rekord korrupt közpénztolvaj dilettáns Fidesz-KDNP-nek nincs kormányzóképes alternatívája (szerencsére nincs így), akkor már húzhatjuk is le a rolót, ennyi volt Magyarország története, az egyetlen kormányzóképes alternatíva egy gerinctelen mocskos bűnszervezet. :)

„szar és a fos közül mindenképpen választanom kellene, akkor jelenleg Orbánra szavaznék”

Egyrészt nem pont a „szar és a fos” közül kell választani, hanem mondjuk a „szarok”, ami az MSZP-Fideszt jelenti, és a többiek, akik még nem voltak kormányon. Nem olyan nehéz ez... Másrészt az elmúlt évek tükrében a Fidesz-KDNP-re szavazni olyan, mintha levizelnéd nagyszüleid sírját... ha van az erkölcstelenségnek mércéje, annak ma a legmagasabb fokát a Fidesz-KDNP jelenti.

desw 2015.08.15. 19:38:02

@kesztió:

"Na, végre valamiben nagyon mélységesen egyetértünk."

Na, végre valamiben nagyon mélységesen egyetértünk. :)

Azzal módosítanám a blogodon írtakat, hogy én nem tenném kötelezővé a nyugdíjcélú megtakarításokat. Mindenki annyit spórol magának, amennyit akar, és akkor megy nyugdíjba, amikor akar. Nézzük felnőttnek az embereket. Ha elissza fiatalon, így járt!

Sajnos ebből nem lesz semmi, mert a jelenlegi nyugdíjasokat is el kellene tartani, a nyugdíjcsökkentést pedig egy politikus sem fogja bevállalni.

ogli dzsí 2015.08.15. 19:38:03

A baloldal akar bevándorlókat. Soros akar bevándorlókat.

Ez a 2 tény önmagában elég ahhoz h normális ember kerítést akarjon aknazárral.

desw 2015.08.15. 19:57:18

@GNDL:

"Nem, úgy néz ki, hogy a többség jelenleg nem is szavazna. A maradék nagy része sem a jelenlegi kormánypártokra."

18-ban kiderül!

"Mindeközben a fiatalok, akik leválthatnák a jelenlegi politikai elitet, tízezrével hagyják el az országot, a posztkommunista politikai elit miatt is..."

Nem hiszek abban, hogy a -- szerintem -- szükséges reformokat demokratikus úton végig lehet csinálni. Amelyik politikus ezt megpróbálja, az bukik, mert túl sokan lógnak az állami csecsen. Magyarán egyhamar nem lesz változás, ami hazacsalogatná a fiatalokat, és mindegy, hogy ki lesz a porondon, Orbán vagy egy másik.

"Igen?! És pontosan miről döntött a többség például 2014-ben (mármint a választópolgárok 27%-a, mint szerinted „többség”, ugyanis ennyien szavaztak a Fideszre)?!"

:DDD Tudod ez olyan, hogy én ugyan nem indultam a futóversenyen, de azért bizonygatom, hogy én vagyok a leggyorsabb. A kutyát nem érdekli, hogy akik nem szavaztak, kire szavaztak volna!

"Hol a Fidesz-KDNP választási programja?! :)

Kb ott, ahol a többi pártnak!

"Nem mindegy?! :) "

Nekem nem! Ahogy mindenki, én is a saját érdekeimet nézem. Egyébként tizen éve nem voltam szavazni és addig nem is megyek, amíg nem tudok valakikre meggyőződéssel szavazni (protest szavazás nem érdekel).

"Egyrészt nem pont a „szar és a fos” közül kell választani, hanem mondjuk a „szarok”, ami az MSZP-Fideszt jelenti, és a többiek, akik még nem voltak kormányon."

A Jobbikra nem szavazok, a többi meg kb azért fog küzdeni 18-ban, hogy egyáltalán megüsse az 5%-ot. Aztán nem tetszik a jöhetnek a menekültek és vissza a kétkulcsos adót tervük sem.

"Másrészt az elmúlt évek tükrében a Fidesz-KDNP-re szavazni olyan, mintha levizelnéd nagyszüleid sírját... ha van az erkölcstelenségnek mércéje, annak ma a legmagasabb fokát a Fidesz-KDNP jelenti. "

Sokaknak ez jön be jobban, sokaknak az MSZP. Kinek mi!

GNDL 2015.08.15. 20:17:18

@desw: „18-ban kiderül!”

Próbáltam arra utalni a fentiekkel, hogy a Fidesz-KDNP új kékcédulás választási rendszerében egyharmadnyi szavazataránnyal is lehet kétharmadnyi többséget szerezni, tehát ugyan úgy mint 2014-ben, hogy a több mint kétharmad nem a Fidesz-KDNP bűnszervezetet támogatja, simán megszerezhetik újra a hatalmat ezek a férgek.

Most említem harmadszor, hogy nem ez a lényeg, hanem a jogállamiság, amit a Fidesz-KDNP az elmúlt években nagyjából a nullára épített le. Hiába vannak választások, ha azon csak és kizárólag csak egyetlen párt nyerhet.

„szükséges reformokat demokratikus úton végig lehet csinálni”

Meg lehetne csinálni, csak nem kéne a választópolgárokat hülyének nézni.

„kutyát nem érdekli, hogy akik nem szavaztak, kire szavaztak volna”

Abból a szempontból pedig nem elhanyagolható a számuk, amit fentebb is említettem: a jelenlegi kormánypártokat csak egy szűk kisebbség támogatja, a választópolgárok kevesebb mint negyede (!!!), tavaly kevesebb szavazattal szereztek kétharmadot mint amennyivel bukták a 2006-os választásokat, ráadásul választási program nélkül jutottak hatalomra, az általuk meghekkelt kékcédulás választási rendszerben, tehát kicsit távolabbról szemlélve a jelenlegi kormányzatnak nagyon nincs semmiféle legitimációja. :)

„Kb ott, ahol a többi pártnak!”

A Fidesz-KDNP-n kívül minden politikai szervezetnek volt értékelhető, nyilvános választási programja a tavalyi választásokon.

„Sokaknak ez jön be jobban, sokaknak az MSZP.”

Hát igen, nagyjából két dolog menthetné meg az országot a további leszakadástól: egy szakasznyi szerb veterán a taktikai távcsővel szerelt vadászfegyverükkel, tiszta időben jó rálátással a parlamentre amikor ott a Fidesz-MSZP vezérkar is; vagy iskolázottsághoz kötött választójogi cenzus. :)

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.15. 20:19:22

@ogli dzsí: Sem a baloldal, sem Soros nem akar sem világháborút, sem földrengést, sem ebolajárványt, de még csak atomreaktor-robbanást sem.

Ez a tény önmagában elég ahhoz, hogy a normális (értd ugye jobboldali) ember epekedjen a felsorolt tragédiák után.

Idióta faszfej.

Exploiter 2015.08.15. 20:22:48

@kesztió:

Elolvastam, úgy látom, ebben tényleg egyetértünk, pedig általában ez az egyik fő érv a bevándorlás támogatása mellett.

ogli dzsí 2015.08.15. 20:28:50

@kesztió: Hazudsz.

Soros és az európai baloldal migránspárti.

Exploiter 2015.08.15. 20:29:25

@GNDL:

Úgy látom, hogy a legtöbb dologban közelíthetőek az álláspontok.
Egy alapvető eltérés van, ami alapján másképp ítéljük meg a helyzetet, de ezt sajnos nem lehet áthidalni, mert világnézeti kérdés. Te nem félted azokat a természetesnek vett vívmányokat, amikért pedig sokan meghaltak a történelem során, én pedig úgy vélem, hogy igenis veszélyben vannak.
Valószínűleg azért van ez, mert egyrészt én általában az egész emberiségről elég negatív véleménnyel vagyok, másrészt logikusnak és hihetőnek tartom a Huntington-féle civilizációs elméletet és annak következményeit, te pedig a jelek szerint nem értesz vele egyet.

ogli dzsí 2015.08.15. 20:33:15

'Próbáltam arra utalni a fentiekkel, hogy a Fidesz-KDNP új kékcédulás választási rendszerében egyharmadnyi szavazataránnyal is lehet kétharmadnyi többséget szerezni, tehát ugyan úgy mint 2014-ben, hogy a több mint kétharmad nem a Fidesz-KDNP bűnszervezetet támogatja, simán megszerezhetik újra a hatalmat ezek a férgek.'

Ekkora butaságot sosem olvastam (azon kívül amikor az MSZP-SZDSZ a maradék szavazótábort vígasztalta)...:)

Arra mindebesetre elég komoly érv h a ballib 'erő' már a harmadik helyre szorult, mert azt hitték vki majd megsajnálja őket a gonosz választási rendszer miatt.

A Jobbik miért nem cirkuszol a választási rendszer miatt?

Ad Dio 2015.08.15. 21:32:22

Végigolvastam ezt a társalgást (is) meg egy sereg másikat is a témában.

Rettenetesen nagy a köd. Sajnos szinte nincs olyan szereplő, aki tényekkel vagy megalapozott racionális gondolatmenetekkel jelentkezne. Sokkal inkább ideológiai felhangú féligazságok mennek agitprop stílusban pro és kontra.

De azért ennyi idő után már nem nagy számban, de kezdenek kikristályosodni bizonyos "tényszerűségek".

- Az első ezek közt az, hogy Európa népét nagyon nem hagyja hidegen ez a dolog. Nyugattól keletig, déltől északig szinte minden társadalmi csoport érzékenyen reagált.

- Jelen pillanatban az elutasítás nagyobb mint az elfogadás, és a különbség tendenciózusan nőni látszik.

- Európa tapasztalata az afrikai bevándorlók integrálásával kapcsolatosan negatív, nem igazán van működő modell/példa.

- A téma teljesen átpolitizálódott és a jobb/bal polaritás mentén kettévált.

- A bevándorlás egyre gyorsuló ütemű.

Ezen kívül azonban szinte semmi releváns információnk nincs sajnos. Pedig NAGYON kellene.

- Kik miért és honnan jönnek Európába?

- Mekkora részük beszél nyelvet? (igazolhatóan)

- Milyen végzettségűek? (amit igazolni tudnak)

- Milyen életkorúak?

- Milyen vallásúak?

- Mi volt az utolsó munkájuk?

Pár napja mérgemben beszörföltem a netet, de sem angol sem német nyelven nem találtam komoly statisztikákat. Tud valaki ilyet linkelni? Ezekre a kérdésekre tudni kellene valamiféle választ.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.15. 21:58:44

@ogli dzsí: te félelmetesen sötét vagy, irónia, analógia, parabola meg egyéb furcsa idegen kifejezésekkel jelzett kommunikációs trükkök értelmezése kurvára nem megy neked.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.15. 22:02:24

@Exploiter: Huntingtonra azért elég furcsa hivatkozni annak a fényében, amikor az európai civilizáció zászlóshajóinak tartott hollandok és belgák alig száz éve még a legsötétebb, legelvakultabb agresszorok voltak, utóbbiak egy teljes országot irtottak szisztematikusan illetve az 50-es években még ketrecekben mutogatták a sötétbőrűeket. Elég gyorsan forog a civilizáció kereke, nem?

Rébusz 2015.08.15. 22:05:44

Szerény véleményem szerint az a kérdés, hogy a magyarok általánosságban hogyan viszonyulnak a bevándorlókhoz, még korántsem dőlt el. Ha jelenleg úgy is néz ki, hogy a társadalom egy része képes és akar a bevándorlók segítségére sietni helyi civil összefogásban ad hoc jelleggel (ruha-, élelmiszergyűjtés), vagy kötelességérzetből (pl. orvosok,stb), ez tisztán érzület, lelkiismereti indíttatás, érzelmi felindulás, ilyesmik. Nyugati országokban a háborús események utáni gyűjtés, akár tv-s show jellegű műsorba ágyazva nagyon népszerű és sikeres, de nem maradnak tétlen és hajlandók még most is mélyen a pénztárcájukba nyúlni az emberek a karitatív szervezetek felhívására is. Ennek ellenére a nyugati társadalmakban az átlagpolgár szintjén megfigyelhető és egyre jobban egy negatív tendencia a bevándorlókkal, idegenekkel kapcsolatban. A hozzáállás erősen átment a toleranciából az ignorálás felé, ami a bevándorlók beilleszkedését még inkább nem segíti és egyre inkább gettósodnak, szélsőségesekké válhatnak, idegenek maradnak (paralelltársadalmak). Úgy gondolom, hogy van egy határ, mit bír el egy társadalom. A nyugati emberek már bizonyítottak, nagyon sokat bírnak, a bevándorlókat évtizedek óta rengeteg módon segítették és segítik, civilizáltan kezelték ezt a helyzetet is. Nem tudom, hogy ha Magyarországon lassan, de lehet, hogy a jelen helyzet miatt hirtelen óriási mértékben megnövekszik az idegenek száma, hogyan tudja majd elviselni az átlagember az ezzel való konfrontációt, ami az élet minden területére kihat. Az eddigi kis számú bevándorlóval nem volt gondunk, vendégszerető nép a magyar, ismeri a keleti virtust és talán egyre inkább a nyugatit is. De szerintem a nyugati társadalmak által megteremtett bevándorlókat érintő szociális intézkedésekbe (pl. pedagógusképzés a bevándorló gyerekek nyelvi, szociális integrációjához, szociális bérlakásokhoz való tömeges hozzáférés lehetősége, állami közintézmények, alkalmazottak "többnyelvűsítése", jogi szabályozások, integrációt segítő kurzusok..) az ország belerokkanna. Az egészségügy padlón van, igaz nem hiszem, hogy van ország a világon, ahol nyereséges lenne, jelenleg ezrek egészségügyi ellátása zajlik állami pénzből, ami gyakorlatilag nem is létezik az egészségügyben, vagyis további adósságot generál. A kulturális különbségeknek elég drámai megnyilvánulásai is lehetnek, amivel majd együtt kell tudni élni. Egy olyan társadalomban, ahol nagy a létbizonytalanság, a depresszív vagy éppen agresszív hangulat, ott az ingerküszöb is alacsonyabban van.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.15. 22:07:48

@Exploiter: elég szomorú, ha ez tényleg komoly érv a bevándorlás mellett, ugyanis – a környezetvédelemhez, globális felmelegedéshez és egyéb globális kihívásokhoz hasonlóan – rég nem bizonyos régiók, érdekcsoportok pitiáner gazdasági számigálásai kellene hogy számítsanak. Ez biza globális humanitárius probléma, és pont annyira röhejes ilyesszerű érvekre hivatkozni, mint ha a fukusimai katasztrófa idején a nemzetközi közösség aszerint segített volna, hogy kiszámolja, milyen gazdasági előnyökkel és hátrányokkal jár a mentésbe való beszállás.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.15. 22:11:01

@Rébusz: Kíváncsi vagyok egy komoly számításra, hogy pl. akár 50 ezer bevándorló rövid és hosszú távon konkrétan mekkora terhet róna a költségvetésre, főleg, ha igaz az a pletyka, hogy a bevándorlók átlagosan képzettebbek, mint az átlagmagyar.

Mert az ország „belerokkanása” egyelőre Fideszes lózung.

Ad Dio 2015.08.15. 22:21:58

@kesztió:

"ha igaz az a pletyka, hogy a bevándorlók átlagosan képzettebbek, mint az átlagmagyar."

Ennek van valami tényszerű alapja? Tényleg érdekel.

Rébusz 2015.08.15. 22:29:26

@kesztió: nem vagyok gazdasági szakember, de a számok ebben az esetben nehezen adnának valós értéket. Milyen 50 ezer emberről beszélünk? Mert nem mindegy, hogy 50 ezer nigériairól vagy 50 ezer koszovóiról, akik egy teljesen más környezetben szocializálódtak, más munkamorállal rendelkeznek. Nem mindegy, hogy az 50 ezernek milyen végzettsége van, milyen családból jön, akármilyen bagatellnek hangzik is. 50 ezer lehetne akár nagyon jó is, ha abból 30 ezer elmegy mondjuk pincérnek, lakatosnak, orvosnak, 20 ezer pedig ápolónőnek. Épülnek majd nekik szociális bérlakások vagy gomba módra olyan privát, céges tulajdonban lévő lakható társasházak, mint nyugaton, ahol majd élni tudnak?
A képzettséggel kapcsolatban bennem az a kérdés merül fel azonnal, hogy külföldre emigráló diplomás honfitársainknak egy része (számot nem tudok, de ismert dolog) bizony még nyelvismerettel is más területen tud csak elhelyezkedni, ráadásul még ez is időbe telik és nem kis szerencse kell hozzá. Magyarország itt jobban tudna teljesíteni? Kötve hiszem. Lehet, hogy a bevándorlók, menekültek jobban képzettek, de ez még nem jelenti azt, hogy kapnak is majd a képzettségüknek megfelelő munkát. Egyébként pedig teljesen pártsemleges vagyok, csak a saját gondolatmenetemet képviselem.

desw 2015.08.15. 22:33:40

@GNDL:

"Próbáltam arra utalni a fentiekkel, hogy a Fidesz-KDNP új kékcédulás választási rendszerében..."

Viszont ez azt is jelenti, hogy egy ellenzéki párt is könnyedén kétharmadot szerezhet így. Ja, hogy nincs értékelhető ellenzék?

"Most említem harmadszor, hogy nem ez a lényeg, hanem a jogállamiság, amit a Fidesz-KDNP az elmúlt években nagyjából a nullára épített le. Hiába vannak választások, ha azon csak és kizárólag csak egyetlen párt nyerhet."

Naaa! Ki tíltotta meg az ellenzéknek, hogy olyan programmal álljon a választók elé, amellyel biztosan nyerhet?? Kb csak azzal kampányolnak, hogy puszi a menekülteknek és vissza a kétkulcsos adót.

Tudod, ha én Magyarországon adóznék, akkor már emiatt a kétkulcsos miatt is a Fideszre szavaznék minden undorom ellenére.

És itt van ez a menekült téma is. A masszív többség a Fideszt támogatja ebben, nem az idióta ellenzéket. A többségnek bőven elég a bennszülött herék eltartása és balhéi, nem kér importot. Az idióta ellenzék meg csak löki a szegény menekült dumát. Basszák meg, 18-ban a parlamenti köszöböt sem fogják elérni, ha ennyire szembemennek a többséggel.

"Meg lehetne csinálni, csak nem kéne a választópolgárokat hülyének nézni."

Ennek a mikéntjét légy szíves fejtsd ki, tényleg kíváncsi vagyok rá!

"Abból a szempontból pedig nem elhanyagolható a számuk, amit fentebb is említettem: a jelenlegi kormánypártokat csak egy szűk kisebbség támogatja, a választópolgárok kevesebb mint negyede (!!!)"

Elég volt a nyeréshez?

"tavaly kevesebb szavazattal szereztek kétharmadot mint amennyivel bukták a 2006-os választásokat, ráadásul választási program nélkül jutottak hatalomra, az általuk meghekkelt kékcédulás választási rendszerben, tehát kicsit távolabbról szemlélve a jelenlegi kormányzatnak nagyon nincs semmiféle legitimációja. :)"

A régi választási szisztéma mellett is fölényesen nyert volna a Fidesz.

"A Fidesz-KDNP-n kívül minden politikai szervezetnek volt értékelhető, nyilvános választási programja a tavalyi választásokon."

Ja, vissza a kétkulcsos adót... Ez nem nyerő, max a képzetlen proliknál, akiket egy tál rizzsel meg lehet venni.

""Hát igen, nagyjából két dolog menthetné meg az országot a további leszakadástól: egy szakasznyi szerb veterán a taktikai távcsővel..."

Ok, löjjük le Orbánékat. És? Utána jöjjön a Jobbik vagy a PM-es vagy LMP-s viccbrigád? Neee

"vagy iskolázottsághoz kötött választójogi cenzus. :) "

Sok diplomás is van, akinek fingja sincs a reál dolgokhoz. Adócenzus kellene inkább. Aki szjá-t fizet, szavazhat. Most az eltartottak szavazzák be azt, aki többet ígér nekik.

ogli dzsí 2015.08.15. 22:56:13

@kesztió: 'Sem a baloldal, sem Soros nem akar sem világháborút, sem földrengést, sem ebolajárványt, de még csak atomreaktor-robbanást sem.'

Elég szarul adják el akkor, ugyanis senki nem hisz nekik.

ogli dzsí 2015.08.15. 22:58:39

@Ad Dio: Nem tudom mihez kéne információ.

Nem bonyolult ez. Fegyvertelen vadak ellen talán meg tudja védeni magát a világ egyik leggazdagabb gazdasági térsége.

Csak a politikai akarat kell hozzá, az meg alakul.

GNDL 2015.08.15. 23:12:16

@desw: „egy ellenzéki párt is könnyedén kétharmadot szerezhet így”

Tekintve hogy minden közpénz, az országos média és egyéb médiafelületek nagy része felett is a Fidesz az úr, túl sok lehetőségük nincs az ellenzéki pártoknak. Amíg egy ellenzéki párt csak pár százmilliót költhet el országos kampányra, addig a Fidesz-KDNP mögött ott a ma már csak nevében közmédia, ott a reklámadóval „fenyegetett” kereskedelmi média, a hirdetési piac fideszes oligarchák kezében van, a politikai hirdetésekkel kapcsolatos törvények a Fidesz-KDNP-nek kedveznek, a választási bizottságokban fideszes talpnyalók szabotálnak, ráadásul a Fidesz-KDNP ellenőrizetlenül költhet további milliárdokat egyéb kampányokra is a lopott közpénzekből. Finoman fogalmazva sem túl egyenlőek a feltételek...

„emiatt a kétkulcsos miatt is a Fideszre szavaznék minden undorom ellenére”

Az ne is zavarjon, hogy a 2010-es kormányváltás óta félszáz új adót vezetett be vagy emelt meg a Fidesz-KDNP. Soha ekkora adóemelés nem történt, mint amit a Fidesz hajtott végre pár év alatt, annak ellenére, hogy 2010-ben még radikális adócsökkentést ígértek. De azért csak hirdesd továbbra is, mennyire nem vagy képben... :)

„masszív többség a Fideszt támogatja ebben”

Népszavazásra mégsem merték bocsátani sem a vasárnapi boltzárat, sem mondjuk a kerítés építést a korrupt fideszes elvtársaid.

„Ennek a mikéntjét légy szíves fejtsd ki”

Fejtsem ki, hogyan nem kell a választópolgárokat hülyének nézni?! Neked???? Mikor önálló gondolatok híján megállás nélkül csak az ostoba fideszes kormánypropagandát tudod visszhangozni?! Az első mondatot sem értenéd meg... :D

De például ott kezdődik a választók „nem hülyének nézése”, hogy választások alkalmával nyilvánosságra hoznak egy választási programot, valamint a listát állító pártok jelöltjeivel ki mernek állni nyilvános vitára. De ez megint említem egyébként legfőképp nem a Fidesz-KDNP hibája, ők csak kihasználják, hogy ennyi suttyó tahó él az országban, akiknek a szavazatait fel tudják vásárolni szocialista osztogatásokkal és bullshit primitív propagandával...

„Elég volt a nyeréshez?”

A Fidesz-KDNP kékcédulás választási rendszerében igen. A régi választási rendszerben is nyertek volna, de csak egy nagyon vékony többséggel, ami mára, tekintve hogy az elmúlt egy évben is újabb több százezer szavazót veszítettek, elolvadt volna.

„régi választási szisztéma mellett is fölényesen nyert volna a Fidesz”

Egyáltalán nem fölényesen, lásd a kompenzációs rendszert, de újabb kétharmaduk végképp nem lett volna.

„Ja, vissza a kétkulcsos adót”

Látom egyiket sem olvastad. :)

„max a képzetlen proliknál, akiket egy tál rizzsel meg lehet venni”

Ezzel tartja a Fidesz-KDNP a relatív népszerűségét: suttyó prolik szavazataival, csak a tál rizst cseréld le kommunista rezsiharcra, zsák krumpli osztogatásra, családi pótlék emelésre, gyedextrára... szóval nem túl szerencsés ha a suttyó prolik proliznak. Te se tedd. :)

„Utána jöjjön a Jobbik vagy a PM-es vagy LMP-s viccbrigád?”

Inkább egy szerinted „viccbrigád” (bár akkor minek nevezzük azt a politikai gittegyletet ahol egy Szijjártó miniszter és egy Tállai államtitkár lehet), mint az országnak ezer milliárdokban mérhető károkat okozó posztkommunista korrupt bűnszervezet. Látom neked nem jelent túl sokat, hogy a Fidesz-KDNP részéről egy valódi közpénztolvaj bűnszervezet került hatalomra. Azért az erkölcsi érzéked finoman fogalmazva is hagy némi kívánnivalót maga után... :)

„Most az eltartottak szavazzák be azt, aki többet ígér nekik.”

Pontosan. De nem csak most, két évtizede a csöves prolik szavazzák nyakunkra a Fidesz-MSZP-t.

GNDL 2015.08.15. 23:19:54

@desw: „régi választási szisztéma mellett is fölényesen nyert volna a Fidesz”

m.cdn.blog.hu/no/novus/image/kamp%C3%A1ny%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91.jpg

GNDL 2015.08.15. 23:23:03

@ogli dzsí: „A Jobbik miért nem cirkuszol a választási rendszer miatt?”

www.hirado.hu/2015/04/15/megvaltoztatna-a-valasztasi-rendszert-a-jobbik

Amiről neked lövésed sincs, az nem azt jelenti, hogy nem is létezik. :) Olvasva eddigi véleményeid, szerintem sok meglepetés fog még érni téged az életben... :)

dont be such a jew 2015.08.15. 23:31:47

'Tekintve hogy minden közpénz, az országos média és egyéb médiafelületek nagy része felett is a Fidesz az úr, túl sok lehetőségük nincs az ellenzéki pártoknak.' @GNDL:

Duma. Az oországos média több mint fele atlantista internacionalista ballibmédia. Nem magyar tulajdonú több mint a fele, igaz, ez még rosszabb arányú volt 2010 előtt.

A magyar tulajdonú média egy része fideszes, más része Simicska, aki most be van sértődve Viktorra. A jobbiknak nincs igazán országos médiája, mégia annyi híve van mint az összes hazaáruló elenzékinek együttvéve.

A média segíthet, kivéve ha össze vissza hazudozikk, mint a ballibmédia. A média 100%-os elfoglalása ellenére a kommunistákat 89ben és 2010ben is a helyükre tette a nép.

dont be such a jew 2015.08.15. 23:47:39

'Az ne is zavarjon, hogy a 2010-es kormányváltás óta félszáz új adót vezetett be vagy emelt meg a Fidesz-KDNP. Soha ekkora adóemelés nem történt, mint amit a Fidesz hajtott végre pár év alatt, annak ellenére, hogy 2010-ben még radikális adócsökkentést ígértek.'

És 2014ben is megválasztották őket nagy fölénnyel, és ma is ők győznének ha holnap lenne a választás. Jó eséllyel 2018ban is, bár az még messze van. Ami viszont biztos hogy a 2018as kormánynak semmi köze nem lesz a 2010 előttihez....senkit sem érdekel ugyanis, h a fidesz hány új adót vezetett be, amit nem a választók fizetnek meg.

dont be such a jew 2015.08.15. 23:51:37

@GNDL: 'A Fidesz-KDNP kékcédulás választási rendszerében igen. A régi választási rendszerben is nyertek volna, de csak egy nagyon vékony többséggel, ami mára, tekintve hogy az elmúlt egy évben is újabb több százezer szavazót veszítettek, elolvadt volna.'

....:DDD

Gyakran elolvad a többség amikor vki kormányon van. Ezt különösen a ballibek tudhatják jól, akik a teljes 2006-10es ciklust úgy kormányozták végig, h a fidesz vezetett minden jközvéleménykutatást rögtön a 2006os választástól(azóta is).

GNDL 2015.08.15. 23:57:29

@dont be such a jew: „oországos média több mint fele atlantista internacionalista ballibmédia”

Értelemszerűen a sorozatok és a valóságsók nézettségét nem számítva, bár a Fidesz-közeli kereskedelmi média reklámszüneteiben is negyed óránként nyomják a kormányzati propagandát. De ma már a közmédiának csúfolt fideszes agitprop „nemzeti” hírtévé is egész nap fideszes propagandát sulykol, mindezt a piacon a legdrágább működési költségek mellett. :)

„nem magyar tulajdonú több mint a fele”

Ezeknek talán pont ezért is nagyobb a nézettségük, és alacsonyabb a működési költségük?! :)

Egyébként amikor arról beszélünk, hogy mi magyar tulajdonú vagy mi nem, akkor itt magánbefektetőkről beszélünk mint tulajdonosokról, vagy az államról?! Már csak azért kérdem, mert a kommunistákat említetted, nem árt tisztázni a fentieket.

Vagy esetleg az állam által korrupciós ügyekkel felhizlalt aktuálisan-kormányközeli magyar tulajdonosokról van szó?! Mert akkor ez igen érdekes hozzáállás. :)

„a kommunistákat 89ben és 2010ben is a helyükre tette a nép”

Apropó, még mindig egy három per kettes egykori operatív tiszt a Fidesz-KDNP rendészeti államtitkára?! Pintér elvtárs olajos kartonjának 80 éves titkosításából mennyi van még hátra?! :)

explanatus 2015.08.16. 00:02:17

@Rébusz: „ a magyarok általánosságban hogyan viszonyulnak a bevándorlókhoz, még korántsem dőlt el.” Pedig eldőlt. Te nem vagy gyakori kommentelő, mégis szükségét érezted, hogy megszólalj. Leghiggadtabbul ezen az oldalon. Több olyan dolgot vetettél fel, amit eddig senki, vagy kevesen: „mit bír el egy társadalom” „az ország belerokkanna” „kulturális különbségek” és talán a legfontosabb „az ingerküszöb is alacsonyabban van”

Egy óriási különbség van a nyugat el/befogadása és a mai magyar helyzet között. Amikor a nyugati ember megismerkedett a bevándorlás (vendégmunkások) fogalmával az teljesen más körülmények között zajlott, mint amit ma mi élünk meg. Akkor a nyugat hívta, csalta a munkaképes korú férfiakat, és annyira lebontották munkafázisokat, hogy a teljesen iskolázatlan, képzetlen emberek kis gyakorlással el tudták aazokat végezni. Ráadásul később a vendégmunkások tömegesen tértek vissza ahonnan jöttek. Volt idő, amikor a visszatelepülést anyagilag (készpénzzel) elég jól segítette az az ország, ahonnan a vendégmunkás haza akart térni.

A mostani helyzet teljesen eltér ettől. Ahogy írod, nyugaton se félelem nélkül tekintenek erre a helyzetre, bár hivatalosan tartja magát, a mindenkin, mindenáron segíteni szlogen és felénk nem megértéssel fordulnak, hanem arrogáns, majd megmondjuk nektek mit kell csinálnotok, kioktatással. Úgy tűnik ezzel az arroganciával próbálják saját tanácstalanságukat leplezni.

Mivel az EU képtelen a helyzetet uralni a kis országok a maguk módján rendezik a dolgot. www.cash.ch/news/front/das_nadeloehr_auf_dem_weg_nach_europa-3358239-449 Macedónia például úgy, hogy felgyorsította, könnyítette az áthaladást. A menekülteknek 72 óra áll rendelkezésükre, hogy elhagyják az országot mégpedig tömegközlekedési eszközök segítségével.

A nagy kérdés talán nem is az, hogy mi lesz a menekültek további sorsa itt nálunk, hanem az, hogy mi lesz akkor, ha a fejlett országok elkezdik visszatoloncolni hozzánk azokat, aki hozzájuk rajtunk keresztül jutottak. Erre valószínűleg se ott, se itt ma még nincs forgatókönyv, de a föntebb említett kioktató arrogancia bármikor átcsaphat „törvényességbe” azaz, mint első schengeni ország ránk zúdítják az ott már kezelhetetlen tömeget, hogy a helyi tiltakozások méretét, erejét csökkentsék.

Akkor mi lesz ???

GNDL 2015.08.16. 00:08:31

@dont be such a jew: „2014ben is megválasztották őket nagy fölénnyel”

Azért, mert remekül kormányoztak, igaz?! Akkor szerinted az MSZP-SZDSZ is remekül kormányzott 2006-ig, mert őket is újraválasztotta a Zistenadta. Sőt, több százezerrel több szavazatot kapott az MSZP-SZDSZ 2006-ban, mint amennyivel a Fidesz-KDNP kétharmadot szerzett 2014-ben. Ezek szerint sokkal jobban kormányzott az MSZP-SZDSZ 2006-ig, mint a Fidesz-KDNP 2014-ig, nem?! Mi a véleményed erről? :)

„senkit sem érdekel ugyanis, h a fidesz hány új adót vezetett be, amit nem a választók fizetnek meg”

Egyrészt a 2010 óta a radikális adócsökkentés ígérete ellenére bevezetett vagy megemelt több mint félszáz adó túlnyomó részét áthárították a lakosságra és a vállalkozásokra a megadóztatott szektorok. Másrészt azért néhányakat érdekel ez a rekord megszorítás: padlón a befektetési és vállalkozási kedv, nagy számban szűnnek meg vállalkozások, virágzik a feketepiac, a munkanélküliség a közmunkások és a külföldön dolgozó magyar állampolgárok becsült száma nélkül a 2008-as válság szintjén van, a felminősítésünk évek óta késik... nem túl vidám a dolog.

GNDL 2015.08.16. 00:12:36

@dont be such a jew: „különösen a ballibek tudhatják jól”

Különösen furcsa, hogy a populista baloldali Fidesz-KDNP nem tanul posztkommunista testvérpártjai hibájából. :) Arrogánsan, cinikusan, a többség támogatottsága nélkül végig szenvedték a 2006-2010-es ciklusukat, de végül megsemmisültek. Ha minden így megy tovább, a következő a Fidesz-KDNP lesz... :)

dont be such a jew 2015.08.16. 00:17:35

@GNDL: 'Akkor szerinted az MSZP-SZDSZ is remekül kormányzott 2006-ig, mert őket is újraválasztotta a Zistenadta. Sőt, több százezerrel több szavazatot kapott az MSZP-SZDSZ 2006-ban, mint amennyivel a Fidesz-KDNP kétharmadot szerzett 2014-ben. Ezek szerint sokkal jobban kormányzott az MSZP-SZDSZ 2006-ig, mint a Fidesz-KDNP 2014-ig, nem?! Mi a véleményed erről? :)'

- nem volt különösebb gond 2006ig, hiszen a gazdaság még müködött. A többi meg mind1. Persze éppen hogy csak újraválasztották őket, aztán meg már imndent a fidesz nyert mindig (2008 önkori, eu-parl stb.)

'Sőt, több százezerrel több szavazatot kapott az MSZP-SZDSZ 2006-ban, mint amennyivel a Fidesz-KDNP kétharmadot szerzett 2014-ben.'

- nem éppen. Mondjuk 2 külön választási rendszert nem is könnyü összevetni...

'Egyrészt a 2010 óta a radikális adócsökkentés ígérete ellenére bevezetett vagy megemelt több mint félszáz adó túlnyomó részét áthárították a lakosságra és a vállalkozásokra a megadóztatott szektorok.'

- felejtsd el. A fidesz újra nyert és újra nyerne, infláció nincs, tehát az áthárítás ugyanolyan ballib halandzsa, mint h ők a 2014es választási rendszer miatt nem tudnak nyerni.

dont be such a jew 2015.08.16. 00:18:27

@GNDL: A fidesz 2006 óta vezet minden közvéleménykutatást.

GNDL 2015.08.16. 00:34:38

@dont be such a jew: „nem volt különösebb gond 2006ig”

Valóban?! Hm... akkoriban erről egészen más véleménye volt a Fidesz-KDNP-nek. :)

„éppen hogy csak újraválasztották őket”

Több mint két és fél millió szavazatot kapott az MSZP-SZDSZ 2006-ban: 2 688 317, Fidesz-KDNP: 2 272 979. Ez közel félmillió különbség. De itt jön az érdekessége a dolognak, 2014-ben a Fidesz-KDNP 2 264 780 szavazattal szerzett kétharmadot, kevesebbel, mint amennyivel bukták a 2006-os választást. Tehát akkor az MSZP-SZDSZ-nek nagyobb legitimitása volt 2006-tól, mint a Fidesz-KDNP-nek 2014-től? :)

„2 külön választási rendszert nem is könnyü összevetni”

Ezért is csak az arányokra utaltam fentebb, azokat könnyű összevetni. :)

„infláció nincs, tehát az áthárítás ugyanolyan ballib halandzsa”

Akkor részletezd már legyél szíves, hogy jön ez ahhoz, hogy a radikális adóemeléseket áthárították a lakosság és a vállalkozások nyakába az érintettek?! Például miért jó az a kormányzatnak, hogy banki és telekommunikációs szolgáltatások drágulnak?

GNDL 2015.08.16. 00:37:40

@dont be such a jew: „fidesz 2006 óta vezet minden közvéleménykutatást”

Csak ezen múlik?! :) Hát akkor rossz hírem van, mert például a lakosság nagy része a mai napig Kádárt tartja az ország egyik legjobb vezetőjének. Mekkora metszete lehet ennek a kádárista és fideszes halmazoknak?! :)

dont be such a jew 2015.08.16. 00:47:50

'mert például a lakosság nagy része a mai napig Kádárt tartja az ország egyik legjobb vezetőjének.'

- nincs ebben semmi csoda, abban sem h Orbán tanult Kádártól. Kádár rendszere viszont fenntarthatatlan volt gazdaságilag, ebben Orbán jobb nála.

dont be such a jew 2015.08.16. 00:53:08

@GNDL: 'De itt jön az érdekessége a dolognak, 2014-ben a Fidesz-KDNP 2 264 780 szavazattal szerzett kétharmadot, kevesebbel, mint amennyivel bukták a 2006-os választást. '

Ez butaság. A képviselők fele nem listán jutott a parlamentbe 2014ben, te pedig a pártlistás szavazatokat számoltad.

'Több mint két és fél millió szavazatot kapott az MSZP-SZDSZ 2006-ban: 2 688 317, Fidesz-KDNP: 2 272 979.'

Ha az Ssdszt is számolod, számold az Mdf-et is.

Ceriak 2015.08.16. 00:59:47

@lorantka_а_gall: Lényege az lenne, hogy ha 100, a határt illegálisan átlépni szándékozó népvándorló vagy embercsempész akar átjutni rajta, akkor mind a száznak miszlikbe darabolja a kezét és a karját. Ezt jelenti.

Ad Dio 2015.08.16. 08:19:12

@ogli dzsí:

"Nem tudom mihez kéne információ."

A felelős döntéshez.

Ad Dio 2015.08.16. 08:37:06

@explanatus:

"Erre valószínűleg se ott, se itt ma még nincs forgatókönyv, de a föntebb említett kioktató arrogancia bármikor átcsaphat „törvényességbe” azaz, mint első schengeni ország ránk zúdítják az ott már kezelhetetlen tömeget, hogy a helyi tiltakozások méretét, erejét csökkentsék."

Ha a trendek maradnak, akkor borítékolható hogy a nyugati kormányzatok jobboldalra tolódnak, sőt minden bizonnyal radikalizálódnak a kérdésben. Csak idő kérdése és meg fog indulni a kitoloncolás.

"Akkor mi lesz ???"

Mivel arroganciáért nekünk sem kell a szomszédba mennünk, azt gondolom hogy nagyon kínos szituáció áll majd elő. Szerbia/Montenegro nem köteles együttműködni velünk a hazatoloncolásban. Fájni fog.

Ezért kellene NAGYON átgondolni ezt a bevándorlás témát. Mit jó Európának, mit bír el Európa és mi az ami kezelhetetlen feszültséget kelt.

Ehhez kellene információ. Csak senki nem siet előállni ilyennel. Lehet még túl kevesen kérjük...

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.16. 09:30:37

@Rébusz: Nem csak alapvetően hibásnak, de igencsak szomorúnak érzem a tiédhez hasonló érvelést.

Ha egyáltalán **FELTEVŐDIK** egy majd’ 10 milliós ország esetében, hogy 50 ezer (azaz 0,5%-nyi) **AKÁRMILYEN** „minőségű” új állampolgár vállalhatatlan terhet rójon az országra, azt jelenti, hogy az az ország baszottul sérülékeny, valami kurvára nem úgy működik, ahogy kellene. És ezért biza nem az 50 ezer ember a ludas; ők csak felhívják a figyelmet a problémára, – ahogy Fukusimánál sem a cunami volt a hibás, hanem a béna mérnökök, akik nem voltak képesek felkészülni rá a tervezéskor.

A mai globális konstellációban bizony feltevődik az, hogy egy európai országban 50 ezer emberen hirtelen segíteni kell, integrálni kell őket, stb., főleg, hogy valami elképesztő pénzszórás folyik – még Magyarországon is! – a jóléti társadalom címszó alatt. Ha ezt képes 50, vagy akár 100 ezer ember is felborítani, akkor gyorsan nézzünk utána, hol a baj – amíg nem késő!

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.16. 09:38:58

@GNDL: Ugyan már, ezt az embert soha a büdös életben nem fogja meglepetés érni, mert még a legnyilvánvalóbb ellentmondásokat is csuklás nélkül képes szőnyeg alá seperni vagy beilleszteni a beszűkült világképébe.

2015.08.16. 09:40:36

@kesztió:
te véletlen nem román vagy, vagy valami buzi székely? azok gondolkodnak így.

2015.08.16. 09:58:47

@kesztió:
itt van egy világtérkép a népsűrűségről, ha a kutyádon kívül a mindjárt a világegyetemért aggódsz.
img.static.reliefweb.int/sites/reliefweb.int/files/styles/attachment-large/public/resources-pdf-previews/12064-5BB9CC464E7E5C66852574F0005A4F19-fao_POP_wrl081028.png?itok=0BVeME2C
a humán erőforrás többletet miért pont európába kellene telepíteni? értem persze, ebben is van ráció, mert a kontinens öregszik. de ha valaki jönni akar, akkor legálisan bevándorolhat. európa határai nincsenek lezárva, de miért kellene teljesen kinyitni.

kanadában 10 millió négyzetkilométeren 35 millió ember él. ausztráliában 8 millió négyzetkilométeren 25 millió ember. akik illegálisan megközelíti az egykori fegyenctelepet azt belelövik az óceánba.

GNDL 2015.08.16. 10:00:52

@kesztió: „azt jelenti, hogy az az ország baszottul sérülékeny, valami kurvára nem úgy működik, ahogy kellene”

Hát igen, nehéz nem észrevenni a kormányzat primitív kommunikációja és hitvány teljesítménye közti finoman fogalmazva is nem kicsi ellentmondásokat. :)

Például ha már megint dübörgünk, és állítólag „jobban teljesít”, akkor egyrészt miért nem képes betartani például a közalkalmazotti szféra béremeléseire vonatkozó ígéreteit, sőt, konkrét megállapodásait a kormányzat; másrészt miért nem lehet eltörölni a 2010 óta bevezetett rekord megszorításokat, többek közt az 50+ új vagy megemelt válságadót, ha már olyan jól állunk ahogyan azt a lopott közpénzek milliárdjaiból folytatott plakátkampányokon hirdetik?! Vagy amit te is említesz, hogy pár ezer menekült adminisztrációja, ellátása miért okoz problémát a költségvetésnek és a hivatalos szerveknek?!

Ne adj isten, de mi történne egy akármilyen természeti- vagy ipari katasztrófa után, ha több ezer magyar állampolgáron kellene ugyan ilyen formában segítenie az államnak, kitelepítéssel, elszállásolással, ellátással?! Ha pár ezer menekültet nem tud kezelni a kormányzat, akkor mégis mennyire vannak biztonságban a magyar állampolgárok Magyarországon?

GNDL 2015.08.16. 10:07:44

@unionista᠍᠍: „ha valaki jönni akar, akkor legálisan bevándorolhat”

Hát igen, ha tud útlevelet, vízumot, beutazási engedélyeket, papírokat szerezni. Lásd Szíria, ami gyakorlatilag nem képes államként funkcionálni, nincs kormányzatuk, nincsenek helyhatóságaik, adminisztrációjuk, infrastruktúrájuk, vagy például repülőjegy értékesítésére szolgáló informatikai rendszerük vagy kereskedelmi irodájuk. Nem túl bonyolult történet ez, még egy szellemileg jellemzően korlátolt fideszes is megérthetne ennyit bármiféle segítség nélkül... :)

2015.08.16. 10:30:38

@GNDL:
a szegény kisszíraiak menjenek jordániába, vagy a nagyon-befogadó, nagyon-európai izraelbe.

kommenthelyett 2015.08.16. 10:57:52

@unionista᠍᠍: de hát miért ne vonulhatna fel a földközi tengerre néhány tucat amerikai hajó, akik a menekülteket már indulásuk után azonnal összeszedné, és már szállíthatná őket az értük mélységesen aggódó, végtelenül befogadó és toleráns amerikába, kanadába?

hillary asszony személyesen vezethetné a küldetést, esetleg lagarde asszonnyal együtt,
mehetne a francia haditengerészet is, legalább valami hasznosat is tehetnének a világbékéért, az emberiségért
megmutathatnák a keurópai fasisztáknak, mi a becsület!

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.16. 11:05:45

@unionista᠍᠍:
Hábazmeg, eddig komolyan azt hittem, hogy ad dio virtiglináci kommentjei tolták a legmagasabb szintre a viccfaktort, de a jelek szerint ezt épp überelted.

Képzeld csak el az EU vízfejű bürokratáit, amikor képtelenek nemhogy egy tisztességes közös stratégia kidolgozására, de még egy konszenzusminimum kialakítására sem.

De a menekültek globális szétosztását biztos felsőfokon meg fogják tudni majd szervezni, az összes ehhez szükséges diplomáciai, logisztikai, gazdasági vonzatok figyelembe vételével.

BRUHAHAAAAAAAAAA!

ogli dzsí 2015.08.16. 11:12:27

@kesztió: Nem lesz semmilyen osztogatási konszenzus.

A kerítésről meg már konszenzus van. A bolgárok felhúzták, mi elkezdtük, a horvátok és románok is felépítik, azaz a balkán felől nem jön be ide senki 1 év múlva.

Az olaszok meg majd lenapalmozzák a líbiai partokat, szt időnként edddig is megtették. Ismerik arra a járást.

2015.08.16. 11:13:06

@kommenthelyett:
az európai uniós hadsereget kellene felvonultatni. csak az usa és a magát tényezőnek gondoló kanada ezek létrehozásában nem érdekelt. az eu vezetőinek nagy része vagy le van pénzelve, vagy teljesen hülye.

2015.08.16. 11:21:13

@kesztió:
magyarázd már el, hogy miért kellene európának tömegével illegális migránsokat befogadni?

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.16. 11:25:28

@unionista᠍᠍: azért, bazmeg, mert a biztos halálba vagy elgalábbis a kilátástalanságba küldöd vissza őket, ha nem fogadod be őket. És azért, mert empatikus lények vagyunk, nem önző seggfejek.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.16. 11:26:57

@ogli dzsí:
A románok? a térség leginkább menekültbarát országáról beszélsz, ugye? Fenomenálisak vagytok.

Exploiter 2015.08.16. 11:37:02

@kesztió:

A könyvben kevés szó esik bármiféle képzeletbeli rangsorról, én sem morális minőségről beszélek.

Illetve teljesen irreleváns is, az én világom, az én életminőségem attól függ, hogy az a civilizáció, amiben én élek, hogy teljesít. Ha valami nagyon nem tetszik, majd próbálok tenni ellene - de nem relativizálom, főleg, mert egy másikat se tudsz mondani, amit csereként el tudnék fogadni akármilyen mértékben is.

Exploiter 2015.08.16. 11:43:14

@kesztió:

Ez azért nem jó hozzáállás, és egyben reakcióként a korábbi nekem címzett hozzászólásodra: azért kell valami racionális érvet is felvonultatni a "miért"-re, mert ha azt mondod, mindenkit, aki a teljes kilátástalanságból jön ide, be kell fogadnunk, akkor bizony nem pár millióról beszélsz, de még csak nem is pár tízmillióról. A földön élhetetlen körülmények között, teljes kilátástalanságban több ember él, mint most összesen európában.
Nyilvánvalóan neked is lenne egy limit, amit önkényesen kénytelen lennél meghúzni, utána nem tudom, milyen erkölcsi tartásod maradna, mikor az n+1. embernek azt mondod, megtelt a csónak.

Egyébként racionális döntéseket érzelmi alapon meghozni szerintem nem a sikeres élet titka.

ogli dzsí 2015.08.16. 11:43:53

@kesztió: Az ember nem így müködik. Először is nem igaz, h a biztos halálba küldöd őket, mert Szerbiában nem vár rájuk semmilyen biztos halál. Kilátástalan milliók Európában is élnek, és a szomszédaik azokon sem segítenek, mert az individualista-kapitalista világ ilyen.

Európában többnyire van a zembereknek vmennyi magántulajdona, és a kultúra azon alapszik, hogy azt mindenkinek joga van megvédeni.

Amelyik politikus nem így gondolja, azt nem fogják megválasztani.

Ha európa hamarabb lép, akkor csak 'önző seggfej' lesz. Ha később akkor a széljobb fog tisztogatást rendezni.

2015.08.16. 11:45:34

@kesztió:
a biztonságos szomszédos országnak kell a menekülteket befogadni. ha az orosz-ukrán testvérháború eszkalálódna, akkor a szomszédos magyarországnak, szlovákiának lengyelországnak kötelessége lenne befogadni a kárpátaljáról érkező menekülteket. meg kellene nyitni a határt mondjuk a tisza vonaláig. és egy óriás befogadótábort építeni tarpától lónyáig. úgy, hogy ennek a fenntartásában a munkaképes menekültek is részt vesznek. akkor sem az egész országot kell megnyitni. pláne nem a világegyetemet. nektek egy rovarszerű gondolkodásotok van a világról.

ogli dzsí 2015.08.16. 11:45:48

@kesztió: Nagyon menekültbarátok, hiszen töredéknyi menekült megy feléjük a magyar állapotokhoz képest.

Ennnek ellenére is kerítést építenek: www.origo.hu/gazdasag/20150730-huffington-post-kerites-migransok-hatarzar-romaniaban-es-horvatorszagban.html

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.16. 12:03:37

@ogli dzsí: Ja, persze, és a Holdon is épülHET kerítés. És ha nagymamámnak kerekei lennének. Az a fránya feltételes mód.

A „magyar állapotok” pillanatnyilag az, hogy egy közveszélyes szarházi őrült idegengyűlölő kampányt indított, hogy saját sleppjánek inkompetenciáját leplezze, és a szomorú, hogy be is jött a figura.

ROMÁNINÁBAN PEDIG BUKAREST VÁROSVEZETÉSE ÉPP HATALMAS TERÜLETET BOCSÁTOTT A MUZULMÁN KISEBBSÉG RÉSZÉRE, HOGY ÉPÍTSENEK RÁ MECSETET.

Apropó civilizációbeli különbség, muhaha.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.16. 12:10:23

@Exploiter: nézd, nem mutatsz olyan elvet, világnézetet, melyet megfelelő ellenpéldával nem tudnék padlóra küldeni. Legyen szó abortusztól, eutanáziától vagy az ellenkező oldalon a közösségi érdekek mindennél fontosabb voltáról. A menekültkérdés is pont ilyen. Ez van.

De ha már itt tartok: nem győzök hálásnak lenni azért, hogy az EU 2000-ben megelőlegezte nekünk, román állampolgároknak a vízummentességet, holott a román társadalom még messze nem érett meg erre akkoriban. És szívott is amiatt, hogy a drága polgártársaink esetenként jól ki is viselték magukat. De egy szó se volt.

Ugyanígy kardoskodom a schengeni csatlakozásért és az amerikai vízummentességért. Még akkor is, ha esetleg még nem érdemelnénk meg. De a menekült-immigráció ellen azért lépjek fel, minél határozottabban. Kicsit fura helyzet lenne, nemde?

Exploiter 2015.08.16. 12:12:22

@kesztió:

"ROMÁNINÁBAN PEDIG BUKAREST VÁROSVEZETÉSE ÉPP HATALMAS TERÜLETET BOCSÁTOTT A MUZULMÁN KISEBBSÉG RÉSZÉRE, HOGY ÉPÍTSENEK RÁ MECSETET."

És ez jó dolog...?
Nem értelek teljesen. Európának sok időbe és rettentő sok ártatlanul kioltott vérébe került, hogy a kereszténységet oda helyezze, ahová való. Az iszlám a modernkori vallások közül a legintoleránsabb, legveszélyesebb és legelmaradottabb, ami csak létezik. Milliók szenvednek borzalmas körülmények között a nevében, nem 50 éve, hanem most, ebben a pillanatban. A terjedése nem olyan valami, aminek örülni kéne annak, akit elvileg érdekel a humanizmus.

Érdekes felvetés, hogy mi lenne, ha az említett menekültek mondjuk ukrajnából jönnének, akár többen is. Engem biztos, hogy nem találnál itt túlságosan aggódni az események miatt.

ogli dzsí 2015.08.16. 12:13:35

@kesztió: Magyarország toleráns, de nem hülye.

Nem nyeli be a gyarmatosítók szarát, mehetnek hozzájuk a rokonokk, csak nem rajtunk keresztül.

Figyelj román. Titeket amúgy sem lehet megkülönböztetni a mohamedán oláhcigányoktól, szemre. Mint említettem, a magyar toleráns, így nem szól bele hova építetek mecsetet, amíg az a kárpátokon kívül esik.

Exploiter 2015.08.16. 12:15:27

@kesztió:

Nem, nem igazán. Románia egy európai ország, alapvetően európai értékekkel. Persze, van különbség egy svájci, meg egy román között, ebből adódhatnak konfliktusok. De ez a különbség elenyésző pl. a szírekhez képest.

Rébusz 2015.08.16. 13:57:39

@kesztió: erősen a számok mezsgyéjén (és ideológiák, érzelmek mentén) haladsz, ezért maradtam a te példádnál és a számolgatásnál. Akkor folytatom: fogalmam sincs róla, hogy mennyi bevándorló érkezett az utóbbi évtizedben, még a mostani emberáradat előtt Magyarországra. De hogy maradhattak, annak volt oka: megállapították róluk, hogy élhetnek itt, mert van megélhetési forrásuk, lakhatásuk, stb. Ezek az emberek ide akartak jönni, céljuk volt itt. (A menekültek nem igazán Magyarország volt a célállomás) A magyarok is átesnek ezeken a kritériumoknak, ha külföldre mennek. Egy ország sem vesz fel embereket azért, hogy utána a munkanélküli járadékot fizesse nekik, szociális segélyeket, statisztikát feljavító pénznyelő átképzéseket, még a rokonoknak a bevándorlásához is zöld utat adjon, a gyerekeiket pedig aztán negatívadózás mellett tartsa el, nevelje, szocializálja, beillessze. Lehet, hogy van 50 ezer már bevándorlónk, akik határozott céllal, józan megfontolásból választották Magyarországot. De 50 ezer ember, akiknek összehazudnak mindent, ezért irreális elképzeléseik vannak ("remélem olyan munkát kapok, ahol hordhatom a fejkendőmet"- hangzott el élőben egy tv-adásban, miközben még a magyarok is remegnek a munkahelyükért és lehetne még bogozgatni ezt az egy mondatot) vagy fogalmuk sincs, mit jelent a 8 órás munkarend, mert 20-30 évesek, vagy több, de még európai értelemben vett munkájuk sohasem volt. Csak idejönnek, mert itt az ő viszonyaikhoz képest minden happy. Az, hogy pazarlás van, egyetértek veled, viszont nagy árat fizetünk azért, hogy mindenünk meglegyen, a lényeg viszont, hogy mi fizetjük, nem pedig más helyettünk. Egy hajléktalan is a pénznek örül jobban, nem pedig annak a maradéknak, amire nekünk sincs szükségünk.
Abban pedig szerintem egyetérthetünk, hogy egy természeti katasztrófát nem lehet mondjuk egy alapvetően alvilági körök által szervezett, irányított népvándorlással összehasonlítani. Szerintem Európa demográfiai problémáját (ha egyáltalán van probléma) nem csempész bűnszervezetek asszisztálásával kellene megoldani, hanem az európai államok összefogásával. 50 ezer vagy nem 50 ezer, nem lehet tudni. Családösszevonással (jönnek a rokonok utánuk), vagy bevett gyakorlat, hogy feleséget is még az "őshazából" választanak, mert azok nem váltak és nem válnak "nyugativá" (nem engedik majd őket dolgozni, a nyelvet megtanulni..), mindegy. Jelenleg özönlenek az emberek, ezt azok tudják, akik olyan városban élnek, ahol az utcákat már ellepték a bevándorlók és nem egy alföldi faluban.

ogli dzsí 2015.08.16. 14:15:24

Azok a számok, amiket hallunk, csak az elfogott menekültekre vonatkoznak (napi 1500-2000).

A déli erdők tele vannak migránsokkal, több tízezer ember alszik az erdőkben. Megesznek mindent, amit találnak, gombákat (védett), fakérget, mókusokat.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.08.17. 13:34:07

@ogli dzsí: A migránsok védett gombákat esznek, bazmeg! És emiatt ki fognak pusztulni a védett gombák!

NEM LEHET IGAAAAZ! BRUHAHAAAA!

Tényleg ez az általános színvonal az idegengyűlölők körében, vagy Ogli Dzsi polgártárs még hozzájuk képest is extrém eset?
süti beállítások módosítása