1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.06.16. 10:26 HaFr

Az ellenőrzött bevándorlás jót tenne a magyaroknak is

Nyilvánvaló, hogy a magyar társadalmi közeg és a meglehetősen befelé forduló, etnicista magyar kultúra nem támogatja a nagymértékű bevándorlást, és én sem helyeselnék ilyet ilyen körülmények között. Nem helyeselném azért sem, mert a nyugat-európai tapasztalatokból látszik, hogy Európában nincs megfelelő elképzelés a bevándorlók integrációjának elveiről és platformjairól, nincs legjobb gyakorlat a bevándorlók nyomon követésére, és a bevándorlás hatásmechanizmusának szoros visszaellenőrzésére, tehát az egész folyamat meglehetősen ész nélkül zajlik. Röviden: nincs bevándorlási stratégia, feltehetően, mert nincsenek társadalmi stratégiák sem. És már ott is vagyunk Európa önképének válságánál.

Ám Magyarország még nincs lekésve semmiről, mert egyelőre nem célország, tehát el lehetne gondolkodni azon, hogy az egyébként szintén elöregedő, saját kulturális konfliktusaiba merevedett, a politika áldozatává vált, versenyképtelen társadalmunknak nem tenne-e jót a tudatos bevándoroltatás -- hogy ilyen rondán fejezzem ki magam. Az előzetesen kiadott szempontok alapján, a határokon történő kikérdezésen, ideiglenes engedélyek kiadásán és folyamatos meghosszabbításán (gyakorlatilag idegenrendészeti eszközökkel támogatott nyomonkövetésen) és egy párhuzamosan honosítási-beillesztési stratégián alapuló bevándoroltatási stratégia, amelynek kulturális és társadalmi hatásait folyamatosan értékelnénk, akár jót is tenne az országnak.

De ennek a bevándoroltatásnak nem csak a bezárkózó, idegenellenes kultúra a gátja (ezen éppen lehetne szívós politikai munkával javítani), de legalább annyira a nemzetgazdaság gyengesége, a vállalkozásellenes környezet, az általános ambícióhiány, a társadalmi mobilitás gyengesége, a bürokrácia -- egyszóval az értékteremtést tőlük függetlenül visszafogó környezet és intézményrendszer. A bevándorlók egy ilyenben nehezen tudnának mit kezdeni magukkal, nehezen tudnák bebizonyítani, hogy képesek megszolgálni a bizalmat, és nehezen tudnának adófizető polgárokká válni.

Hogy mi egy ilyen környezetre büszkék vagyunk -- az a mi nyomorunk. Ezzel ellenkező törekvésünk lehetne olyan társadalmi környezet kialakítása, amelyben a bevándorlók is megtalálhatnák a számításukat. Ez ugyanis egyet jelentene azzal, hogy a magyaroknak is jobb lenne.

117 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr887548140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.06.16. 18:27:36

A nagy tömegű bevándorlás azoknak jó, akik egy identitás, és nemzeti érzés nélküli, irányítható, befolyásolható masszát akarnak a "nemzet" szó alatt tudni.

Semper Fidelis 2015.06.16. 18:29:35

Semmi szükségünk nincs eltartásra váró tömegekre. Főleg nem képzetlen afrikaiakra. Semmi.

Ceriak 2015.06.16. 18:30:50

@röf: A függetlenség napja c. film jut eszembe róluk. Ott is az ufóhívők táncoltak a város legmagasabb felhőkarcolójának a tetején örömükben, " gyertek, szeretünk benneteket' feliratú táblákkal. Aztán őket lőtték szét először az idegenek. :))

2015.06.16. 19:05:34

@Ceriak: Tehát azt mondod, hogy például lehet úgy munkát adni ezeknek a derék embereknek, hogy aszondja:

- Zöld energiát "kutató" civil szervezet
- Ellenzéki blog, komment
- Ellenzéki tüntetésszervezés, civil szervezet
- Egyetemen különböző humán és gazdasági tanszékeken oktató, intézetvezető, stb.
- Hallgatói önkormányzati tag, vezető
- Kormánykritius politikus

:D

zipe moha 2015.06.16. 19:26:31

@Szálló monitorok: ...és persze mindegyikük állandó tartózkodási helyét Budapest belvárosban kell kijelölni...:)))

egyetmondok 2015.06.16. 19:27:27

@Keszthelyi.Aron:
Két véglet ? Én ott írom a kommentemben, hogy egyáltalán nem vagyok biztos abban,hogy valami okos bevándorlási politikával a magyar társadalom jól járna.
Hiányszakmákban esetleg megfelelnek...,miért,a magyar nem jó ilyenekre ? A cigány esetleg,már ha ismért szóba hozhatom...?

Nicktolvaj 2015.06.16. 19:46:46

"az egyébként szintén elöregedő, saját kulturális konfliktusaiba merevedett, a politika áldozatává vált, versenyképtelen társadalmunknak nem tenne-e jót a tudatos bevándoroltatás"

Nem, nem tenne jót.

1. MA szakképzett, sőt diplomás emberek vannak munka nélkül.

2. MA szakképzett, és diplomás emberek hagyják el az országot az afrikai szintű bérek miatt.

A bevándorlók

1. Elvennék a munkát a MAGYAR szakképzett, és diplomás, de munka nélküli emberek elől.

2. Még mélyebbre vinnék a bérek szintjét, így esélytelen lenne, hogy a hazájukat a bérek szintje miatt elhagyó MAGYAROK, vagy a gyerekeik valaha visszatérjenek.

Szerintem ahhoz nem kell agysebészi talentum, hogy valaki belássa ezeket.

Aki viszont ezeket BELÁTVA mégis a bevándorlók mellett kampányol, az MAGYARELLENES.

Nicktolvaj 2015.06.16. 19:49:58

"saját kulturális konfliktusaiba merevedett, a politika áldozatává vált, versenyképtelen társadalmunknak nem tenne-e jót a tudatos bevándoroltatás"

Egészen pontosan mi is az, amit a "konfliktusaiba merevedett" magyarok ELTANULHATNÁNAK a négerektől?

Egészen pontosan mi is az, amit a "politika áldozataivá vált" magyarok eltanulhatnának a négerektől?

Egészen pontosan mi is az, amit a "versenyképtelen" magyarok eltanulhatnának a négerektől?

Nicktolvaj 2015.06.16. 19:53:31

@dr. jenőke (jenőke):

"Ha 250 ezer eurónyi államkötvény vásárlásával magyar állampolgárságot lehet szerezni, akkor a "bevándorlási segélyt" a magyar állam (?) kapja."

FIzess be te is 250 eurónyi pénzt államkötvényre, és behozhatsz magadnak házikedvencnek egy írástudatlan bantunégert.

Nicktolvaj 2015.06.16. 19:58:19

@explanatus:

"Úgy gyakorlásként, azt nem lehetne, hogy előbb a mi, saját nyomorunkból menekülőket fogatjuk be? Értem alatta: munkanélküliek, közmunkások, felzárkóztatásra várok, Magyar vidék, stb."

Azt nem lehetne, mert azzal nem GYENGÜLNE a magyarság, hanem ERŐSÖDNE.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.16. 20:00:40

@Nicktolvaj: jaj, miért nem mindjárt nemzetáruló

Nicktolvaj 2015.06.16. 20:02:00

@Keszthelyi.Aron:

"Hoznánk ide a melót, de b***szki nincs kivel elvégeztetni. Magyarul is alig beszélő zsellérekkel mire megyek?"

Te egy hülye vagy.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.16. 20:02:21

@Nicktolvaj: és mint látjuk, az utóbbi öt év pont az elesettek befogadásáról szólt, erősödött is rendesen a magyarság (különösen a pasaparki és felcsúti része, na de majd jön a többi is)

Nicktolvaj 2015.06.16. 20:02:28

@HaFr:

Lehet az is, ezen ne vesszünk össze.

Nicktolvaj 2015.06.16. 20:03:31

@HaFr:

A jelenleg tapasztalható bevándorlóáradat valójában HÁBORÚ.

Ezt a háborút az USA és Izrael viseli Európa ellen.

A módszerük pedig, egyre jobban körvonalazódva láthatóan az, hogy KIFÜSTÖLIK a kiszemelt népeket a hazájukból Afrikában, majd RÁTERELIK a tehetetlennek látszó Európára.

Bónuszként megkapják a kifüstölt népek hazájában fellelhető ásványkincseket és egyéb javakat.

Szuperbónuszként a Monsanto és a köré épült cégbirodalmak HOZHATJÁK a génkezelt szarjaikat Európába, mert a szülőföldjükről kifüstölt, és Európára ráterelt bevándorlók kétpofára és boldogan fogják magukba tömni a hígfost.

Mindenki jól jár: a Monsanto és társai behozhatják a génkezelt ipari hulladékot Európába, és kereshetnek egy rakás milliárdot rajta. A kifüstölt négerek bejuthatnak a gazdagság és a jólét birodalmába, és megtömhetik a hasukat az USA-ból származó génkezelt ipari hulladékkal.

Ja, hogy Európa nem jár jól egyáltalán?

Hát igen. Egy háborúban nem csak győztesek, de vesztesek is vannak.

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 20:05:55

@egyetmondok: ersze, hogy jó. Ha ismeri a szakmát, ismeri a szolgáltatás/munkavégzés nyelét. De ritkán. Hónapok óta keresünk szakikat. És tudod a pályázók közül 50% bizony külföldi, mert az itteni munkaerő vagy nem mobilis, vagy nincs szakértelme, vagy nem beszél megfelelően/egyáltalán nyelveket. Ez a kis magyar valóság.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.06.16. 20:06:39

@Nicktolvaj:

a legnagyobb MAGYARELLENES tömeg jelenleg a fidesz és jobbik maffia és szektahíveik. Ezeknek elemi érdekük a mindennapi gyülölet magyar-magyar ellen, ezk azok akik leszopták Putyin farkát a párttámogatásért, az ügynök akták zárolásáért, a guruló dollárokért a svájci magán számlákra.

Inkább 1 millió bevándorló, mint 1 millió fidesz-jobbik tömeg. Tisztán hazaszeretből tekintve.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.16. 20:07:34

@Nicktolvaj: hó, eszembe se jutott volna, hogy ilyen komplex --s és ezt pont az én blogomon fogja valaki ilyen megkérdőjelezhetetlenül megvilágítani, szóval az egészet a génkezelők irányítják, OK

Nicktolvaj 2015.06.16. 20:08:58

@Keszthelyi.Aron:

Tehát hirdetéseket adtok fel?

Miért nem mentek le Ventimigliába, vagy miért nem mentek fel Calais-be?

Ezerszámra tolonganak a magasan képzett külföldiek, lenne miből válogatni.

Vagy úgy gondolod, hogy a TI cégetekbe ezek ne menjenek, de BAJNAK, a magyarok NYAKÁRA tiszta haszon lenne betelepíteni őket?

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 20:09:12

@Nicktolvaj: Hűha, várj... Átértékelem az életem :)

Majd ha ráérsz, érvelj is esetleg (bár az eddigi kommentjeidből úgy érzem, túl sokat várok tőled)...

Mert nálunk tucatjával kell a szlovákokhoz, vagy a spanyolokhoz, vagy vissza a németekhez irányítani munkát, mert nincs szaki.
Gondolom a trafikban meg a megnyert földeken ezek a problémák marginálisak, de ugye a pártfüggetlen piacon sajna kicsit más a képlet... Ugye az igazi pénz az, amit kívülről hozunk be a vérkeringésbe...

almodhi 2015.06.16. 20:09:46

@Nicktolvaj: Nem említetted a chemtrailes gyíkembereket. Így nem hiteles...

különvélemény2 2015.06.16. 20:11:02

"Európában nincs megfelelő elképzelés a bevándorlók integrációjának elveiről és platformjairól, nincs legjobb gyakorlat a bevándorlók nyomon követésére, és a bevándorlás hatásmechanizmusának szoros visszaellenőrzésére"

Ez a lényeg.

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 20:11:33

@Nicktolvaj: Mondd, te funkcionális analfabéta vagy?

Felvetés: irányított bevándorlásból profitálhat az ország.
Tény: az országban vannak hiányszakmák.
Lehetséges konklúzió: olyan bevándorláspolitika, hogy a megfelelő szakmákra behívunk/beengedünk embert.

A "bajnak a magyarok nyakára" értelmezhetetlen.

Nicktolvaj 2015.06.16. 20:12:49

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

"Ezeknek elemi érdekük a mindennapi gyülölet magyar-magyar ellen"

Én kizárólag a baloldal kommunikációjában látok gyűlölködést.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.06.16. 20:12:51

@Nicktolvaj: "és behozhatsz magadnak házikedvencnek egy írástudatlan bantunégert."

Az írás és oktatás tudatlanok azok éppenséggel a magyarok. Mindig jót röhögök a videókon, ahol bármelyik (a te fidióta primitív agyaddal szólva: írástudatlan)bevándorló folyékony angolsággal adja az interjút, a magadfajta utcamagyarja meg ott les a kamerába kidúvadt szemekkel,hogy hát ő nem ért ebből ám egy szót sem.
De persze a több nyelven beszélő iddegen az analfabéta, nem pedig a birka magyar, aki még a saját nyelvén elhangzottakat se tudja feldolgozni az agyával.

Nicktolvaj 2015.06.16. 20:14:40

@Keszthelyi.Aron:

"Mert nálunk tucatjával kell a szlovákokhoz, vagy a spanyolokhoz, vagy vissza a németekhez irányítani munkát, mert nincs szaki."

Szerintem csak a szád jár, és valójában raktáros vagy valami meglehetősen szar helyen :DDD

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 20:16:30

@Nicktolvaj: jaja - én töltöm a kávéautomatát :)
És bakker mennyit kell a mandróknak utazni a reggeli kávéért...

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.06.16. 20:16:30

@Nicktolvaj:

te fidesznáci igazán nem panaszkodhatsz arra, hogy nem vagy eléggé belőve a gyülölet keltésre. Olvasd már vissza magadat két perccel ezelőttről az írástudatlan bantu négertől kezdve egésezn addig, hogy mindenki akiben még van humanitás az idegenekkel szemben, az számodra magyarellenes.

Nacikám, szedjél cavintont, hogy emlékezz mindenre, amiket idehánysz!

Nicktolvaj 2015.06.16. 20:17:03

@különvélemény2:

"Európában nincs megfelelő elképzelés a bevándorlók integrációjának elveiről és platformjairól"

Már hogy ne lenne :)

Az elképzelés az, hogy:

1. Húzzanak haza a vérbe

2. A hazájukban meg tegyenek rendet sajátkezűleg, vagy tegyen rendet az, aki a szart megkeverte

Nicktolvaj 2015.06.16. 20:18:16

@Keszthelyi.Aron:

"jaja - én töltöm a kávéautomatát :)"

Figyelembe véve azt, hogy a Google SEMMIT nem tud a "nevedről", amit ezerrel próbálsz itt fényezni, ez valószínűleg így lehet :DDD

különvélemény2 2015.06.16. 20:20:40

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
"Az írás és oktatás tudatlanok azok éppenséggel a magyarok."

Nem kell itt élned, vagy akár ide kommentelned, ha magyargyűlölő vagy.

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 20:21:57

@Nicktolvaj: szerintem te mindenkiben azt látsz... Én pl sose voltam baloldali. Sem liberális. Még az általános egyenlő és titkos választójogban sem hiszek... és látod, el sem olvastad a kommentjeimet, meg sem próbáltad érteni őket. Ha kell egy belgyógyász, mert ha nincs, akkor hullanak az emberek, de a jelentkező egy szakképzett bantu akkor gondolom elzavarnád? Vagy igazából egyetértesz velem, csak ezt nem mondhatod mégse...

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.06.16. 20:23:02

@Nicktolvaj:

jaj te elmebeteg hazudozó, a genfi Egyezmény alapján (aminek Orbanisztán is a tagja), pontosan meg van határozva, hogy milyen kötelezettségei vannak a tagországoknak a menedékkérővel szemben. Csak azért mert ebben a témában írástudatlan analfabéta vagy, még létezik az elbírálás és letelepítés, ha az illetőt elismerik.
Senkit nem lehet visszaküldeni, ha a feltételek nem adottak neki a biztonságos életre.

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 20:23:29

@Nicktolvaj: Miért kéne tudnia? Gondolod komplett irodalmam van? Guglizzam meg Nicktolvajt, és megmutatja a diplomád? Amúgy mi a fax ez a "fényezés"? Mit fényezek mivel?

Nicktolvaj 2015.06.16. 20:23:48

@Keszthelyi.Aron:

"szerintem te mindenkiben azt látsz.."

Mutasd a LinkedIn profilodat, és akkor elhiszem, hogy nem raktáros vagy, hanem manáger :DDD

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 20:26:27

@Nicktolvaj: dehogynem - coffee machine logistics manager - de miért nem keresel rám LinkedIn-en? A sima Google search nem fogja feldobni a profilomat. Keress rám - megígérem, hogy visszajelöllek.
Amúgy nem a managerlétről volt itt szó, hanem hogy azt is baloldalinak látod, aki nem az.

Nicktolvaj 2015.06.16. 20:26:48

@Keszthelyi.Aron:

"Miért kéne tudnia? Gondolod komplett irodalmam van? Guglizzam meg Nicktolvajt, és megmutatja a diplomád?"

1. Egy ekkora manágernek, mint te vagy, meg a cégének nyilván van valahol egy ici-pici nyoma a neten :)

2. Én sose arcoskodtam olyasmivel, hogy az én cégem bantu négereket kénytelen alkalmazni, mert a magyarok csak a moslékba röfögéshez értenek :)))

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.06.16. 20:28:00

@különvélemény2:

mi van barom batyu, megjött a 14-ik nicked? Ápoló bácsi éppen alszik?

Te ostoba analfabéta, pont a magadfajta nácik azok akik állandóan a magyar nacionalizmusról áradoznak, miközben ők teszenek a legtöbbet a magyarság ellen.
Húzzál el innen Moszkvába a Puytyin gazdidhoz, az a te hazád, Orbánod már úgyis eladta neki Magyarországot.

Még egy: én a magadfajta suttyó náciját tényleg gyülölöm. Akár bantu néger, akár magyar. Érted, te fidióta analfabéta?

Nicktolvaj 2015.06.16. 20:28:21

@Keszthelyi.Aron:

"de miért nem keresel rám LinkedIn-en? A sima Google search nem fogja feldobni a profilomat"

Mégiscsak raktáros lehetsz, ha ekkora baromságokat képes vagy leírni :DDD

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 20:32:25

@Nicktolvaj: a moslákba röfögéssel máshoz - mert azt éppen nem én mondtam, de mind1 - ennyi csúsztatás a legjobbakkal is megesik.

A tény az, hogy van egy csomó olyan munkaerő(pl. SAP admin, Incident Manager, Project Manager), amit gyakran máshonnan kell megvenni, pedig ez a pénz jó helyen lenne itthon. Sajnos pont az ilyen gyerekek vannak kevesen - és sokuk kimegy Nyugatra.

"arcoskodni, "fényez" - lassan negyvenes lehetsz, ha ilyen fordulatokat használsz. Amúgy az, hogy Kovi átértelmezett nickjével személyeskedsz - ez azért nem ad okot a büszkeségre. Írj névvel, vagy találj ki valami saját Brand-et :)

2015.06.16. 20:33:27

@Keszthelyi.Aron:
az még nem jutott eszedbe, hogy olyan melót kell idehozni, amit el lehet végeztetni. a tőkepiacnak kellene igazodni a humán környezethez. igazi seggfej vagy.

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 20:37:49

@unionista᠍: amúgy egy évtizede a call center és az IT business felfutó iparág volt. Vezetők voltunk a régióban. Szép reményekkel. Ez volt a humán környezet. Csak éppen nekünk (mint Magyarország) fontosabb volt másra erősíteni, ami sok kormány vétke.
Egyébként köszönöm, hogy ezúttal nem kevered bele a törzsi háborút, csak simán személyeskedsz :)

különvélemény2 2015.06.16. 20:38:05

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

Nagyjából 80 as IQ alatt kell lenni ahhoz, hogy valaki egy ilyen fröcsögést büszkén elküldjön, ezért nem is fárasztanálak tovább, kímélem a halmozottan hátrányos helyzetűeket.

Nicktolvaj 2015.06.16. 20:44:29

@Keszthelyi.Aron:

"A tény az, hogy van egy csomó olyan munkaerő(pl. SAP admin, Incident Manager, Project Manager), amit gyakran máshonnan kell megvenni,"

A másik tény meg az, hogy aki ilyen munkaerőt keres, az nem azok közül válogat, akik papírok nélkül, a magyar államhatárt megsértve, embercsempészek által idevezetve, éjjel, a susnyásban jönnek be.

Hanem felad egy hirdetést abban az országban, ahonnan az agyat akarja elszívni.

Ugye?

Nicktolvaj 2015.06.16. 20:53:18

@Keszthelyi.Aron:

"amúgy egy évtizede a call center és az IT business felfutó iparág volt"

1. Azóta az egészet, a hepdeskekkel meg a betelefonálós jósműsorokkal együtt elvitték Romániába, mert ott még a magyarnál is olcsóbb a proli.

2. Azt egyébként komolyan gondolod, hogy a susnyásban bóklászó, a saját anyanyelvét se beszélő négert beültetnéd call centerbe? :DDD

Nicktolvaj 2015.06.16. 20:59:34

@Keszthelyi.Aron:

""arcoskodni, "fényez" - lassan negyvenes lehetsz, ha ilyen fordulatokat használsz."

Félsz az öregedéstől?

Félsz attól, hogy ha betöltöd a 35-öt, seggberúg a multi, és kipottyansz a jóból a lenézett, mélyen megvetett büdös prolik közé?

egyetmondok 2015.06.16. 21:02:50

@Keszthelyi.Aron:
Ja,ezt én el tudom képzelni. Nagyon is el.
Ilyen lehetett Magyarország a 19.század közepe-vége felé: egy feudális,félfeudális szerkezetbe szorult társadalom,a kapitalista fejlődés támasztotta igényektől nagyon távol.

Kettőnk közt annyi különbség,hogy én erre nem a bevándorlást látom,mint megoldást,hanem azt, hogy pl. Te,mint munkaadó, szöges bakanccsal igyekszel szétrúgni azt az államot,amely ennek az elakadt társadalmi szerkezetnek a fenntartásában érdekelt,szóval,hogy előbb csatlakozol a PKP-hez,jól szétrúgjuk ezt a posztkommunista államot,aztán tűnődünk, hogy ki dolgozzon nálad.

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 21:11:41

@Nicktolvaj: pontosan. Most nézd meg jól a kommentjeimet. Irányított bevándorlás a hiányszakmákra. Ebben mi a rossz? Vagy már csak dafke vitázol, és én vagyok a monológod kötelező kelléke?

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 21:12:07

@Nicktolvaj: miért félnék? Jó raktáros mindig kell - és a kor nem számít :D

zipe moha 2015.06.16. 21:12:24

...kár ha a magyar-magyar ugrik....az eu-nak nevezett nevezett országcsoport minden magyar számára világossá teszi hamarosan hogy érdekcsoport vagy értékközösség....utána pedig tessék elcsendesedni és elgondolkodni a vitákat pedig beszüntetni a köznapi emberek között...

nekem az a várakozásom, hogy a magállamok a bevándorlás.de a szabad munkaerő áramlás keltette nyugat-európai probléma halmazt is a periféria államokba fogja exportálni....s végül a magállamok kilépnek a mai unióból és egymás között alkotnak szorosabb közösséget...

ha így lesz minden szekértolót elő kell venni és az okozott, háborús károkhoz mérhető károkat be kell hajtani rajtuk...ha megszöknek, haza kell hozni őket...mindez 3 éven belül várható

2015.06.16. 21:12:44

@zipe moha: Még szép! Már csal azt kellene tisztázni, hogy mi van akkor, ha teszem azt a T. bevándorló olyan kultúrából érkezett, ahol a különböző langyi-bangyi egyedeket megkövezik. Vajon ilyenkor kirekesztő, idegengyűlölő náciként kell viselkedni, vagy el kell fogadni a másik kultúrát, és nem olyan szemérmesen fogni fel ezt a multikulti dolgot, mint az átlaghülyemagyar :)

zipe moha 2015.06.16. 21:13:08

bocs..."kár ha a magyar-magyarnak ugrik...."

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 21:14:58

@egyetmondok: nem vagyok munkaadó - Nicktolvaj is megerősítette, hogy raktáros vagyok :D

Az államot sokan rugdosták az elmúlt kb 40 évben, hogy mit hogyan válasszon. Az oligarcharendszer és a kultúra nem teszi lehetővé a valódi lobbizást. Kicsit még mindig bizánci a képlet.

Ami a PKP-t illeti - én derűlátó vagyok. Ha indultok ahol én lakom, vagy lesz országos listátok, szívesen szavazok rátok.

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 21:15:39

@Nicktolvaj: nem az ár miatt vitték. És bizony hozzák is vissza. Minőség kell a piacra.

zipe moha 2015.06.16. 21:20:26

..nézegessétek inkább a Google-Eartot...hol lehetne Szibériában kb 30.000 esküdtszék által jogerősen elitélt rab számára bérbörtönt építettni..

Nicktolvaj 2015.06.16. 21:21:45

@egyetmondok:

"hanem azt, hogy pl. Te,mint munkaadó"

Ugyan már:)

A kölyök egy huszonéves kis senki lehet, valami vice HR-es :)

Nicktolvaj 2015.06.16. 21:25:50

@Keszthelyi.Aron:

"Irányított bevándorlás a hiányszakmákra. Ebben mi a rossz? "

Ebben semmi rossz nincs azon kívül, hogy olyanoknak a beengedése mellett kampányolsz vele, mint ezek itt, Ventimigliában, a hétvégén, a papundeklire írt, az analfabetizmusukat bizonyító KÖVETELÉSSEL a kezükben:

i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/06/14/15/299BF8F000000578-3123392-Migrants_gather_at_the_Franco_Italian_border_near_Menton_southea-a-33_1434291009295.jpg

egyetmondok 2015.06.16. 21:29:08

@Nicktolvaj:
Ettől még nagyon is igaza lehet abban,amit mond.

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 21:56:57

@Nicktolvaj: Nézd, még mindig szövegértési problémáid vannak. Ki mondta, hogy minden bevándorlót beengednék? Már megint monologizálsz. Nem tudom, kivel vitázol, de nem velem.

2015.06.16. 21:57:45

@Keszthelyi.Aron:
de ennek nem a kormány az oka. orbán viktor nem független a közakarattól. azt sem állítom, hogy a közakarat maga. tessék már tudomásul venni: ilyen a nép: elsősorban keleties és másodsorban délies. a nyugat nyugaton van.

az emberi erőforrás kezelés lényege, hogy a köznéphez kell alkalmazkodni. errefelé leginkább a parasztokhoz. abból van a legtöbb. még budapesten is. ami nem azt jelenti, hogy feltétlen földet kell művelni. hanem mondjuk jelentheti például azt, hogy szerver farmokat kellene építeni. de ezeket leginkább csak műszaki oldalról lehet megtámogatni. antiszociális rendszergazdából elég sok van. angolul és/vagy németül kiválóan beszélő rendszergazda nyilván nem magyarországon vállal munkát, hanem nyugat-európában. hetenként hazarepülhet magyarországra ha akar. ha homoszexuális, akkor ezt sokkal nyíltabban élheti meg.

az origó hetenként ír egy cikket a preziről. ennek eredménye az, hogy a bivalybasznádi paraszt azt mondja, hogy ezek a buzeráns zsidók takarodjanak az országból. szabad választások lesznek. és a bivalybasznádi parasztok lesznek többségben. a zsidókeresztény köztársaság megbukott. a balkáni cigány kultúra hirdetett elsőbbséget. délszláv nemzetieskedés, őseurázsiai férfiaskodás uralkodik a közéletben. ehhez kellene alkalmazkodni. és ha a zsidókeresztények fel akarják számolni ezt a többségi jelleget, akkor kiűzetnek magyar-országból. nagyjából ez az újpogány lázadás üzenete. és ugyanez a helyzet a multikkal. ha nem alkalmazkodnak minden magyarokhoz, akkor vonuljanak ki az országból. nem bevándorlókat kell importálni, hanem különadót kellene kivetni az idegen munkavállalókra. nem akarok tippeket adni, de ezek tetszenek a népnek. és ha brüsszel ellenkezik, akkor majd megvédjük magunkat. és ha nincs összeomlás, akkor ez nem annyira rossz stratégia. annál mindenesetre jobb, hogy jöjjön be a nato/imf/us trió.

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 21:58:33

@Nicktolvaj: az előbb még öregnek és raktárosnak véltél, most meg fiatal HR-esnek. Nem rossz :)
Legközelebb nő leszek vagy esetleg valami állat gondolom :D

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.16. 22:04:58

@Keszthelyi.Aron: mondjuk, szervezhetnéd is helyben :) és hálás lenne neked az utókor

2015.06.16. 22:07:20

@Nicktolvaj:
egy 21. századi "afrikakorps" kellene. a kérdés, hogy merkel mellett van-e egy rommel.

Nicktolvaj 2015.06.16. 22:17:50

@unionista᠍:

"az origó hetenként ír egy cikket a preziről. ennek eredménye az, hogy a bivalybasznádi paraszt azt mondja, hogy ezek a buzeráns zsidók takarodjanak az országból. "

A Prezi tulajdonosának az identitásaira senki nem volt kíváncsi egészen addig, amíg egy sajtótájékoztatón ERŐSZAKKAL bele nem tolta az ezt addig magasról leszaró emberek pofájába.

Nicktolvaj 2015.06.16. 22:19:20

@Keszthelyi.Aron:

Öregnek te néztél engem :)

A raktáros meg a HR-es tanonc között meg semmi különbség nincs, ha belegondolsz.

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 22:27:48

@unionista᠍: ja, ezért is nem tekintjük példának Mátyást - humanistákat, művészeket, építészeket hozni ide... És ezért vagyunk még mindig lovas nemzet. A köznép változott az évszázadok során. A világ változik, a magyar pedig mindig adaptálódott. És mindig sokszínű, soktörzsű volt. Én pedig azon dologozom, hogy erre a természetes versenyelőnyünkre erősítsek - még ha Te speciel nem is hiszel benne a törzsi ideológiád bástyája mögül.

És maradt itt pár szakember - meg egy öreg raktáros / fiatal HR-es :D

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 22:29:04

@HaFr: a történelmi tapasztalatok szerint az utókor bizony mindig hálátlan :)
Bár nem annyira, mint a kortársak :D

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 22:30:19

@Nicktolvaj: már hogyne lenne. A HR-en 85% nő dolgozik. Ott jó fiatal HR-esnek lenni, ha heteró pasi vagy :D
A raktárban meg, nos, hát magányos... Pláne öregen...

2015.06.16. 22:31:15

@Keszthelyi.Aron:
nem arról írok itt, amiben én hiszek hanem amit látok.

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 22:32:56

@Nicktolvaj: valahogy az az érzésem, ha egy emberi közösségnek (rassztól, kultúrától, nemzettől függetlenül) valakit példának állítasz, akkor azonnal lesznek, akik dícsérik, meg akik kritizálják. Ha azzal állt volna ki, hogy konzervatív, vagy keresztény, vagy gyíkember, akkor is ez lett volna a reakció, csak a másik oldalról...

Keszthelyi.Aron 2015.06.16. 22:39:05

@unionista᠍: ezt elhiszem. Apám mesélt nekem egy példamesét három vakról, akik elmentek az állatkertbe, hgy megtapasztalják milyen egy elefánt. Az első megtapogatta a lábt, és azt találta mondani, hogy az elefánt hasonlít egy fára, mert kemény, rucskös tapintásra, széles, és mozdíthatatlan. A második az oldalához állt, megtapogatta, és azt találta mondani, hogy az elefánt egy falhoz hasonlít, mert széles, stabil, mozdíthatatlan. A harmadik a fejéhez állt oda, és megtapogatta az elefánt ormányát - mire azt találta mondani, hogy az elefánt olyan, mint egy kígyó. Nem mondhatjuk, hogy a saját "nézőpontjukból" tévedtek, de tudjuk, hogy az elefánt egyik sem. A fura, hogy ha a hármat összeadod, akkor sem kerülsz közelebb az elefánt meghatározásához.

Szóval bárki, aki most jött a hegyról kőtáblákkal a kezében, hogy nála a megfellebbezhetetlen igazság, nos én azt fenntartással kezelem. Igaz is lehet, de tekintettel vagyok arra, hogy ő is ember bezárva a saját érzékszervei által determinált univerzumába, aminek vagy meg van pucolva a kilátó ablaka, vagy nem :)

panelburzsuj 2015.06.16. 22:54:02

@unionista᠍:
Van itt egy elcsépelt történet vagy száz év előttről.

Adójogi kollokviumon odaállítja a prof a jelöltet az ablakba, és fölszólítja, hogy nézzen ki és mondja el, mit lát.

És aki nem adótárgyakat és adóalanyokat lát, az élből megbukott.

Szóval: ki mire vagyon motiválva. Mórickának pl. mindenről ...

Ceriak 2015.06.16. 22:57:24

@Keszthelyi.Aron: Fenntartásokkal kezelték a zsidók is, amikor Mózes lesétált a hegyről a saját kőtábláival. Következmény? Azóta is szívnak. : Gondolom már gyártják a "bizonyítékokat" a hatvanmilliárd lélek hangja pajeszosai.
Gondolom a te gyereked a rabbi tanítja, mint a Sivatagi nemzedék c. filmben. Folyamatosan.

Ceriak 2015.06.16. 23:20:25

@Ceriak: Na szóval, helyesen:

"Fenntartásokkal kezelték a zsidók is, amikor Mózes lesétált a hegyről a saját kőtábláival. Következmény? Azóta is szívnak. Folyamatosan."

2015.06.16. 23:49:23

@Keszthelyi.Aron:
nekem nem úgy tűnik, hogy a valóság téged igazol. van egy hited az, hogy többségi magyar társadalom nyugatossá válik. de ez sohasem volt így. legfeljebb az egyház volt nyugatos, esetenként az udvar. persze a magyarok keletiesek sem voltak igazán. a jobbiknak valószínűleg csak átmenetileg lesznek sikerei.

a lengyel-cseh-(szlovák)-magyar-horvát-(szlovén) vonalon egy kelet-közép európai kultúrát kellene teremteni. ami nem feltétlen nyugatos. a nyugat a nyugaton van. te egy amerikai típusú multikulturalitást képzelsz el, ahhoz világvárosok, metropoliszok és azokból létrejövő megarégiók kellenek. és ehhez kellenek például bevándorlók. de a köznép nem akar tömeges bevándorlást. pláne nem afrikából. se tervezetten, se tervezetlenül, sehogy se. ez egy annyira nyilvánvaló dolog.

a közvéleménykutatási adatok is ezt igazolják vissza. a fidesz a bevándorlás ellenes kampánnyal megállította a népszerűség vesztését. a jobbik rossz időpontban kezdte el a "cukiság" kampányát. az mszp-dk szavazói elbizonytalanodtak. az lmp ebből az egészből nem profitált semmit.
kepfeltoltes.hu/150616/image_www.kepfeltoltes.hu_.png
ha neked lenne igazad, akkor mindennek fordítva kellett volna történnie. nem állítom, hogy nekem feltétlen igazam van. szerintem a politikában mindenkinek legfeljebb féligazsága van. a politikában az a csúcs. féligazságnál tovább lépni istenkísértés. nekem egyáltalán nem tetszik, amit a kormány csinál. ők igazodnak a köznéphez. de nem hozzák ki az emberekből legjobbat. amit azonban az ellenzék csinál az ennél is rosszabb. ők nem is igazodnak a köznéphez. hanem csak a nyugathoz. de az igazság az, hogy a nyugat se azt mondja, amit ők. még a nyugat is esetenként orbán oldalára áll. a német néppárt majdnem mindig. lehet, hogy megunják. de a zsidó baloldal és a vele szövetkező keresztény jobboldal demokratikusan nem tud nyerni jelen állás szerint. mondhatod, hogy vak vagyok, semmit se látok. majd kiderül, hogy kinek van igaza.

2015.06.17. 00:35:56

@panelburzsuj:
van egy gyerekkori ismerősöm. geográfus. véletlen találkoztam vele. kérdezem tőle, hogy mivel foglalkozik. és mondja, hogy az urbanizáció és a szuburbanizáció problematikája érdekli őket a tanszéken. arra kíváncsiak, hogy a fiatalok a városból befelé költöznek, vagy onnan kifelé. ezt próbálják bejósolni. mert ez is fontos túl azon, hogy mindenki megy külföldre. vidéki városokat nézegetnek. a befektetőket ez érdekli.

kérdem tőle, hogy mi a metodika. szociológiai kérdőívek vannak. nagyon sok kérdésre kell felelni. nehezen találnak olyat, aki egyáltalán válaszol. pedig csak 10-15 perc kitölteni. csak az a probléma, hogy nem kapunk koherens válaszokat.

ide figyelj: te hogy kerültél el a szülőhelyedtől? azt mondja, hogy tudod, nem? egyszer elmeséltem. beleszerettem egy lányba. ő irányította a kapcsolatot. kérdem tőle, hogy kifejezetten a szexben ő irányított? ne izéljél már. elmeséltem már neked, hogy milyen jó volt az a lány. és odaköltöztem, ahol lakott. oké. de nem azt kellene megkérdezni egy fiataltól, hogy akivel utoljára szexelt hol lakik. és hogy a párkapcsolatot ki irányítja. fiú, lány, kölcsönös vagy véletlen egy alkalmi viszonyban. és ebből lehet bejósolni, hogy a közeljövőben a mikrokörnyezetében hová akar majd költözni. és ezek után el kezdi magyarázni, hogy ilyen szexista kérdőíveket nem lehet csinálni.

tamas11 2015.06.17. 08:22:54

@unionista᠍:
Ez jellegzetes unionista gondolkodás, remélem, nálad ez nem számít sértésnek.

Több motívum van és azok közt ellenkezőek is. Szemlélhető úgy, hogy akkor ez megoldhatatlan polémia (minek alapján költözzek hova), de a valóságban mindig van egy megoldás. Elméletileg a legfontosabb momentum, gyakorlatilag pedig az, ami történik.
"Úgyis". Ezt aztán oda lehet kötni az EGYIK lehetséges motívumhoz.
Van olyan ismerős, aki a ki-beköltözésnél a buszbérlet árára hivatkozik, (nincs szerelmi partnere) míg a másik szexista alapon, párjához költözne "közel", reggel és este, közben megspórolná a buszbérletet is.

Régel volt is ilyen rovat, - költözés célja -
(pl munkahelyváltozás), itt bevehetnénk, hogy
"unionista elméletéhez költözöm közelebb".

2015.06.17. 10:28:13

@tamas11:
nem azt állítom, hogy nincs több motívum. hanem azt, hogy a szexualitás az egyik. a "libsik" azt állítják, hogy a szexualitás semmit sem befolyásol. a libsik ortodoxak. jelzem nem olyan régen a libsik úgy gondolták, hogy a lelkekben a szexualitáshoz fűződő viszony határoz meg szinte mindent. mert zsiga bácsi ezt hirdette. a zsidók akkor is ortodoxak voltak és most is azok. a keresztény fundamentalistákkal kerültek egy oldalra. ők is azt mondják, hogy a szexualitásnak a társadalom szerveződésében semmiféle szerepe nincs. nem az a probléma, hogy a zsidókeresztények prűdek. drága bolgár györgy könyvet írt arról, hogy ő hogyan kúrja a feleségét a valóságban vagy képzeletben. ha egy nobel díjas biokémikus azt mondja, hogy a laborban a nőkbe beleszeretnek a férfiak, akkor ugyanez a drága bolgár úr távozzanak a közéletből. ez a szexista nobel díjas biokémikus. aki hiába kér elnézést. a the guardian követeli. és a libsik mellé felsorakoznak a konzik. vagy legalábbis nem mernek nekik ellentmondani.

erre azt mondom, hogy csak nehogy a leghülyébb fasisztáknak legyen igazuk. nehogy az legyen, hogy a liberális világlapokat tényleg elfoglalta a zsidóság. illetve kiépített egy zsidó és zsidóbarát közalapítványi hálózatot, aminek célja a társadalom manipulációja. és ez hasonlóan működik, mint a középkori egyház. őket szekularizálták. és helyükbe léptek a világias zsidók. én nem azt állítom, hogy öljük meg a zsidókat. hanem azt, hogy ez nem lesz tartható demokratikusan. akkor sem ha egy csoport a demokratikus oldalnak hazudja magát. és összegyűlnek farkasházy teddy kertjében. de valahogy tényleg a zsidó baloldal gyűlnek össze. törzsi jelleggel. és van egy generációs ellentét. vannak a fiatalabb libsi újságírók, vannak a civilek. de ők a fővárosi zsidó és zsidóbarát civilek. nem mondhatom azt, hogy a csehszlovákok.

nem azt állítom, hogy nekik nincs joguk létezni. hanem azt, hogy ők a társadalom egyik szegmense. egy marginális csoport. és ha nekik ez a státus nem tetszik, akkor változzanak meg, vagy keressenek másik hazát. mert a többségi magyar társadalom olyan nagyon nem fog megváltozni. legfeljebb csak akkor ha ezt a csoportot marginalizálja.

az én részemről is ez egy marginális gondolat. az igazság az, hogy én erendendően nem így gondolkodom a közéletről. velem se értenek egyet a haverjaim. azt mondják, hogy értem meg, hogy a nemzetté váláshoz szükséges, hogy a főváros egy ponton őszintén nemzeti érzelművé váljon. és ez ezzel a fővárosi zsidó csoporttal nem lehetséges. mindegy, hogy idősek, középkorúak vagy fiatalok: nemzetellenesek. és ilyenformán a többségi társadalom is zsidóellenes.

amikor te azt mondod, hogy egy budapesti elit gimiből 31 fős osztályból 30 külföldre megy. akkor a haverjaim azt mondják, hogy na végre már. az a cél, hogy húzzanak el, mint a vadlibák. a repülőjegyre is gyűjtenének. én mondom nekik, hogy ez nem feltétlen lesz jó. de azt mondják, hogy ők nem akarják, hogy a gyerekeik és az unokáik is szimbolikus kérdésekről vitázzanak. a rendszerváltó zsidókeresztények elvették a fiatalságukat. kontraszelektálttá tették a közéletet. eladták a közvagyont. többségében zsidókeresztények privatizáltak. igen. ez egy feltételezés. de nézzük meg pontosan, hogy hány százalék. ha ez kell. és azt mondom, hogy csak nehogy a leghülyébb fasisztáknak legyen igazuk.

panelburzsuj 2015.06.17. 11:21:46

@unionista᠍:
"Igaza" csak átmenetileg van minden ideologista (=leszűkített) magatartáskészletnek.

És aki egy ideologista (=leszűkített) magatartástárkészlet örökkévalóságára számítva cselekszik, az ennek az átmenetnek a hosszától függően kap szobrot vagy kötelet.

kiir 2015.06.17. 18:53:20

@unionista᠍:
És az nem lehet, hogy egyáltalán nem véletlenszerű, hogy ki kivel szexel? Hogy a geográfus haverod szociológiai mutatói ezzel is összefüggést mutathatnak?

Volt az a példa valami szociálpszichológiai tankönyvben, hogy a katonáknál megkérdezik, ki kivel van jóban, és az jön ki, hogy a nevük kezdőbetűje szerint barátkoznak egymással a katonák. Te biztos a haplocsoportokkal magyaráznád ezt (zsidó név, cigány név, stb.). De valójában eredetileg abc-rendben osztották szét őket a hálókba, és a közellakók barátkoztak egymással.

Na, így van ez a szexszel is. Akik nem találkoznak, azok sose fognak szexelni egymással. És hát közel sem találkozik mindenki mindenkivel. Te például Józsi haveroddal szeretsz találkozni a kocsmában, Unicum és sör mellett, Britney Spears viszont lehet kimaradt neked.

2015.06.17. 21:33:45

@kiir:
a geográfus haverom azt mondta, hogy a fiatalok válaszai nem koherensek. nem mutatnak semmiféle összefüggést. mert a fiatalok még akkor is ha már felnőttek elvárásoknak akarnak megfelelni. sokszor politikai elvárásoknak is. ezért lehet mesterségesen gerjeszteni az idegenellenességet. felszínre lehet hozni a zsigeri indulatokat. én azt állítom, hogy ezt csinálja a politika. de minden oldalon. a !!!444!!! azt csinálja, hogy ha a kisebbségeket a világban valamilyen inzultus éri, akkor megírják, hogy már megint micsoda antiszemita, rasszista, homofób dolog történt. de ezzel ők is gerjesztik ezeket a jelenségeket. ők a liberális kuruc info. és tudjuk, hogy őket soros györgy támogatja százmilliókkal. és azt is tudjuk, hogy soros györgy nem szokott csak zsidó (sémi) és zsidóbarát (szemita) csoportokat támogatni.

nekem úgy tűnik, hogy a zsidók a kisebbségek élére akarnak állni. a cigányok jogaiért szinte csak zsidó és zsidóbarát alapítványok harcolnak. mintha a cigányok hülyék lennének. persze meg lehet magyarázni, hogy szociabilitiás. a cigányok az átlagnál szegényebbek, iskolázatlanabbak. de a homoszexuálisok jogaiért is zsidók harcolnak. ők az átlagnál nem szegényebbek, és nem is iskolázatlanabbak. a zsidóság a kisebbségek pozitív diszkriminációjával hegemóniára tör. a progressziót is ők akarják vezetni. ez egy legitim törekvés. amit úgy nevezünk: "libsi". de ezzel szemben a többség szupremáciát hirdet. amit úgy hívunk "náci". de ez is törzsi jelleggel szerveződik. ennek a heteroszexualitáshoz kevés köze van. mondhatnám úgy is, hogy ez a "közéleti homoszexualitás". nem gondolom, hogy ez a jó. és azt sem, hogy ez feltétlen rossz. hanem csak azt, hogy most ez van.

és ennek alternatívája a helyi társadalmak önszerveződése lenne. ahhoz először is ki kellene mérni a helyi társadalmak határait, és rétegzettségét. ehhez első körben úgy érdemes tekintünk a populációra, mintha az egy szaporodási közösség lenne. ki kivel szexel. persze a mintát szigorúan anonim módon kell vételezni. mert ebből a szempontból nem érdekes, hogy julcsi éppen kibe szerelmes. ebben a felfogásban nem az egyén áll a középpontban, hanem a közösség. és annak van valamilyen nemi irányultsága. de azok földrajzi irányok. valós képet kaphatunk arról, hogy a városok, a városrészek kapcsolata ténylegesen milyen. vagy az etnikumok kapcsolata. ha a cigányok és a nem cigányok egymással elég sokat szexelnek, akkor és viszonylag egyszerűen végbemehet az integráció. lehet mondani, hogy csak néhány család kelti a feszkót. és nekik azt kell mondani, hogy ők költözzenek olyan helyre, ahol az etnikumok természetes módon izolálódnak. világos ugye, hogy ez egy szexista és etnicista felfogás. rendkívül primitív. azt kérdi, hogy "utoljára kivel basztál". és ha úgy tetszik, akkor ez egy "élettér" elmélet. ha így vesszük, akkor "fasisztoid". de civilizált. csak ilyet nem szabad csinálni. mert ma már ott tartunk, hogy ha egy európai nobel díjas biokémikus valahol ázsiában egy konferencián viccesen azt mondja, hogy a laborban a lányokkal az a baj, hogy elcsavarják a fiúk eszét. jön a "the guardian" és inkvíciós jelleggel megvédi a társadalmat az ilyen szexista megnyilvánulásoktól. és a nobel díjas biokémikusnak azonnal távoznia kell a közéletből. nem kutathat. mert esetleg nyilvánvalóvá válna, hogy a leghülyébb fasisztáknak van igazuk. a zsidókeresztények szeretik elfoglalni a történelmi belvárosokat. és azt mondják, hogy mindenki őket utánozza, hiszen ők a legfejlettebbek. de ez valójában egy optikai csalódás. a környezeti vagyon gazdag. ha a zsidókeresztényeket kiállítanák pőrén, akkor kiderülne, hogy nem fejlettebbek, mint a többiek. nem azt mondom, hogy akkor állítsuk ki és öljük meg őket. hanem azt, hogy működjenek a hitközségeikben. de abban lehetnek éppenséggel nem zsidókeresztény eredettel rendelkezők is. hozzanak létre egy sikeres keresztplatformot. de ha a zsidó vagy keresztény eredettel rendelkező el akarnak különülni, akkor különüljenek el.

a zsidó alapítványi iskolákban egy etnikum elkülül. nekik ezt szabad. senki másnak nem szabad. és ezek az elkülönülő törzsi zsidók mondják azt, hogy kültelki cigányokat kell betelepíteni a városi lakótelepekre. brutális problémákat okoznak. jelzem a tisztességes cigányoknak se lesz jobb. mert ezzel szemben is szerveződik egy törzsi csoport, amelyik masírozik. és mondják, hogy küszöbön áll a fasizmus. és aki bírálni merészelik őket az távozzon a közéletből. ezt játsszuk.

a "libsi" és a "náci" közül az egyik identitást meg kell szüntetni és akkor automatikusan megszűnik a másik is. értem, hogy ha az ortodox liberalizmus megszűnik, akkor a fővárosi zsidóknak kampec. és a budapest világváros projekt is összeomlik. vagy neonacionalista módon szerveződik tovább. ha ez a közakarat, akkor ez. ez a demokrácia. nem?

tamas11 2015.06.18. 07:53:30

@unionista᠍:
Arra nem reflektálnék, hogy a haverjaid mit gondolnak, főleg hogy te azzal nem is értesz egyet, hanem csak tartasz tőle, de azt makacsul.
Viszont a külföldi egyetemre jelentkezők sajátos távozását ünneplő haverok státuszféltését nagyon is megértem, illetve ismererem. Nekik az a jó, ha a tanultabbak, a teljesítmény kiválasztottjai távoznak. Meritokrácia elnapolva!
Fején találod a szöget, amikor úgy véleményezed, hogy ez
"lehet, hogy nem lesz jó"
Biztosan nem lesz jó, most sem az.

Látványosan, iparilag kontraszelektálódik már e nemzet, (korábban is lehetett így: akkor a nemzeti karakter volt esendő, de megvédte magát. A mostani szelekciót megélve, ostobán ujjonghatnak, akik maradnak. Néha te is azt szajkózod nekik, hogy ők a nemzet, vagy az ahhoz közelebb állók. Olykor statisztikailag, olykor állítólag-mentálisan, olykor mint fenyegetés.
Anno Torgyán (is) mondta hogy a kisgazadamentalitás kb egyenlő magyar néplélek... De hol kisgazdapárt? hol a kisgazdaság? Hol van torgyán? És teszene az a néplélek Tegnap magad is korrigáltál, rükvercben levelezve, hogy kiket is nevezhetsz ma "parasztoknak".
(Nem azokat, akik ott és úgy...).
Mintha lekéstél volna a névadó ünnepségükről, mert ez a népesség mentálisan sem létezik, nincs RÉGI nettója, s nem csupán foglalkozáást tekintve. Új generációk vannak, ezek E- vagy Y-generációsak teszem azt.
Komolytalanra fordítva a szót: Teljesen más kordinátarendszerben hozzák döntéseiket. Én sem tudom persze, de te meg úgy írsz, mintha tudnád, mert hitelesnek érdzed a kocsmai adatgyűjtést.
ha buszpályaudvaron gyűjtesz adatot, ki fog derülni, hogy mindenki busszal utazik.

tamas11 2015.06.18. 07:57:40

@unionista᠍:
Látod, pont erre fűzted tovább iménti hozzászólásodban a szót: geológos haverod szerint a fiatalok válaszai nem koherensek, nem mutatnak semmiylen összefüggést (!)
Ne barátkozz ezzel a geológussal!
Mert azt követően, hogy valaki azt állítja, hogy valami nem mutat semmilyen összefüggést, nem kell sokáig várni, hogy megmondja, milyet mutatnak MÉGIS, és szerinte.
Itt is az történik.

tamas11 2015.06.18. 08:00:39

@tamas11:
15. sor végén, helyesen:

... és neked tetszene az a néplélek?

DFK 2015.06.18. 09:27:14

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: tudod azok a bevándorlók azért beszélnek angolul, mert a volt gyarmattartójuk nyelve a hivatalos nyelv az országában. De azért Oxfordban nem biztos, hogy megfelelne az angolja (nem jobban, mint a miénk).

DFK 2015.06.18. 09:37:45

Egyébként pont a bevándorlást akarja a kormány ellenőrzés alá vonni, pl a szerb zöldhatár lezárásával. Hogy csak atomfizikust és agysebészt fogadjunk be és ne írni, olvasni nem tudó segélyeseket.

tamas11 2015.06.18. 11:01:43

@DFK:
Ki lehetsz te, hogy tudsz a kormány nevében nyilaatkozni, fejével gondolkodni?
Ezesetben a kormány okosabb mint te.
Az én FELTÉTELEZÉSEM az, hogy szélesebb összefüggések rendszerében gondolkodva kormányunk arra készül fel, hogy ausztria és németo. NE toloncolhassa vissza ezeket az embereket. Ez nem lenne butaság, mert ott keletkezik az igazi szorítás, azzal hogy nem mehetnek tovább tőlünk, ami eredeti szándékuk, mi pedig hova toloncolunk vissza?!
Ezt is meg kell előzni . Egyik módja, hogy kikényszeríti az EU-s-közbeszédben, hogy ilyesmit nem lehet csinálni. Ha farizeus módon ránk mutogathatnak, akkor legalább nyitvamarad az osztrák határ...
Létezhet olyan variáció, hogy erről egyeztetett is orbán. Nehéz elképzelni, hogy nem tettemeg.
Ez egy lehetséges logika, de megborulhat. (pl agresszív cselekedetek kiválthatják a keményítést).

unionista᠍ (törölt) 2015.06.18. 11:16:53

@tamas11:
az inkoherens válaszhalmazból nem geográfusok és a szociológusok szemezgetnek, hanem a megrendelőik. (geológus a földtanos, geográfus a földrajzos).

Keszthelyi.Aron 2015.06.18. 18:59:59

@Ceriak: Bocs, hogy csak most reagálok, de kórhézban voltam a gyerekkel, mert mandulaműtétje volt.
Nem mondhatnám, hogy pontosan értem, mit akarsz mondani - az egész családunk evangélikus. Rabbiképzőt szerintem még kívülről sem láttam. A zsidók szerintem nem azért "szívtak", mert nem hallgattak Mózesre, hanem mert kompromisszumképtelenek voltak mindig is vallási kérdésekben, illetve pont a népek kisázsiai országútján feküdt az ígéret földje. De ezen szerintem nem sokat érdemes vitatkozni - ugyanis a szövegem nem a Bibliáról szólt (ez csupán csak egy költői kép volt - tényleg, tanítanak-e manapság még ilyet irodalomórán, mert mintha kevesen értenék...), hanem arról, hogy sokan hiszik, hogy igazuk van, de kívülállóként nehéz ellenőrizni, a vakhit másik emberben pedig nem nekem való.

Keszthelyi.Aron 2015.06.18. 19:12:13

@unionista᠍: Bocs, hogy csak most reagálok, de ahogy Ceriaknak is írtam kórházban voltam a gyerekkel, mert mandulaműtétje volt.

Szóval hol is kezdjem: én nem "hiszek" ilyen dolgokban. A saját szűrőimen szemlélem a valóságot, célokat határozok meg, feltételeket állapítok meg, és tekintettel vagyok a hibaszázalékra, mert van bennem alázat, miszerint nem ismerhetek minden tényt, amik a végeredményt befolyásolják. Sehol nem állítottam, vagy gondolom, hogy nyugatossá kell válnunk - csupán versenyelőny az adaptáció. Ez viszont nem azonosulás. Ettől még nem kell tütübe bújni :)

A közvéleménykutatások bárimt igazolnak, ha a kérdést a megfelelő pillanatban és a megfelelő módon teszed fel. Erre egész iparág épül. Ha dolgoztál közvéleménykutatónál, MLM szervezetben vagy marketingesként, akkor tudod, hogy a tömegmanipuláció igen komoly szakma - ezért egy adott pontban megfelelően előkészített helyzetben az irányított mintavétel a kampány sikerét mutatja egy adott pillanatban, nem pedig az emberek alapvető értékeit - ezért szkeptikus vagyok. Akkor is az lennék, ha a szöges ellenkezőjét hozta volna ki (gondolkodj el azon, hogyha úgy tesik fel a kérdést, hogy inkább hagyod őket meghalni, vagy inkább segítsünk valahogy - vajon akkor mi lett volna a válasz...).

Nem mondtam, hogy vak vagy - úgy látom, még mindig komoly hiányossága a magyar oktatásnak, hogy irodalom órán az irodalmi alakok életrajzi elemeire koncentrálnak - a "vak" a példamesében végletesre karikírozása a helyzetnek és azt van hivatva jelképezni, hogy mindannyiunk esélye a dolgok színről-színre megismerésére korlátozott.

Akkor ez most nem ment át - talán legközelebb. De ha gondolod, inkább csak pontos definíciókkal válaszolok és hanyagolok minden hasonlatot, szinesztéziát, költői képet, hangutánzó és hangfestő szót :)

unionista᠍ (törölt) 2015.06.18. 22:26:31

@Keszthelyi.Aron:
a személyes tapasztalatom is ugyanazt mutatja, amit a közvéleménykutatások. persze minden ilyen felmérés manipulatív. nemcsak a nemzeti konzultáció, hanem az összes szociológiai kutatás.

az antropológia (embertan) és az etnográfia (néprajz) anno ezek a természettudomány és a bölcselet határterületei voltak. mert ezekben a biológia, a földrajz, a történelem kapcsolódtak össze és a művészetek. a szociográfia irodalom volt. ezeket teljes egészében háttérbe szorította a szociológia és a humán filozófia.

ha akarod, akkor megmagyarázom neked, hogy a kádár korban nagyobb volt az előítéletesség, mint ma. azért, mert akkoriban a társadalmi kérdések a szőnyeg alá voltak söpörve. és az ilyen típusú szociális elfojtásból adódnak az előítéletek. de azt is megmagyarázom, hogy az előítéletek kisebbek voltak, mert a társadalmi különbségek azóta növekedtek. de azt is, hogy az előítéletesség folyamatosan hullámzik. és azt is nagyjából-egészében konstans. az emberiségben mindig is voltak előítéletek. és mindig is lesznek. így bármi és az ellenkezője megmagyarázható.

Keszthelyi.Aron 2015.06.18. 23:38:04

@unionista᠍: ugyan nem tudom, hogy melyik mondatom miatt érzed, hogy ezeket az evidenciákat kéretlenül is meg akarod magyarázni, de örülök, hogy foglalkoztat Téged a szellemi képeségeim és tudásom fejlesztése - bár az ilyen állításokat bizonyítani szokták egyenragú felek, magyarázni a gyengébb képességűeknek illetve a releváns tudással nem rendelkezőknek kell dolgokat, szóval a megfogalmazásodból üvölt a leereszkedés, de annyi baj legyen :)

Viszon, ahogy a fenti kommentjeimben is leírtam, én úgy érzem, hogy egy nagyon egysíkú nézőpontból szemléled a világot, minden tényt arra használsz fel, hogy a saját rögeszmédet (ami akár még igaz is lehet) erősítsd, és nem vagy nyitott az új nézőpontra - kicsit úgy, mint hogy egy onkológus mindenhol rákot lát, és egy kalapácsnak minden probléma szög (még akkor is, ha csavar). Nem vitatom a véleményed és az elveidet - csak ne erőszakold őket rám, és tartsd tiszteletben, hogy szkeptikus vagyok a következtetéseiddel szemben.

Egy ideje viszont csak magunkat ismételjük teljesen eredménytelenül és a témától már teljesen elszakadtunk - úgyhogy jó éjszakát kívánok Neked, és remélem lesz alkalmunk egyszer ténylegesen véleményt cserélni egy másik téma kapcsán.

unionista᠍ (törölt) 2015.06.19. 00:49:03

@Keszthelyi.Aron:
nem cseréltünk eszmét. te előadtad, hogy egy nagyon okos hr munkatárs vagy. és a köznép hülye mert csak egy brazilt tudsz felvenni a call centerbe. és akkor mi van.

borzimorzi 2015.06.19. 17:56:51

Az ellenőrzött és válogatott bevándorlás valóban jót tenne Magyarországnak. Azt gondolom, hogy Böjte Csabának igaza van ebben:

"Igen, folyamatosan félrevert harangok mellett nem lehet családot alapítani, munkát vállalni, gyereket szülni.
Abba kellene hagyjuk az állandó pánikolást, nyafogást, siránkozást és merjük kimondani a gyerekeink, fiataljaink előtt, hogy ennyi cipőnk, ruhánk soha nem volt, és őseinknek sem volt az elmúlt ezer év alatt, és azt is mondjuk el, hogy ilyen mennyiségű élelmiszer, információ, luxuscikk soha nem volt még a Kárpát-medencében.
Nehéz a magyar ember sorsa? Igen, vagy 10-20 kilóval átlagban valóban nehezebb a kelleténél, és ezért kell fogyókúrázzunk. Ennyi kövér ember, megműveletlen föld, leszüreteletlen almafa, megkapálatlan szőlőtőke soha nem volt itt a Kárpát-medencében!”

Irdatlanul elegem van a jobbról-balról ránk zúdított politikai hisztériából. Nyilvánvaló, hogy akik jönnek, nem mind véreskezű terroristák, de az is, hogy nem is mind filantróp agysebészek. Okosan, ügyesen ki kell válogatni azokat, akik kellenek. Kell a szőlőműves is, meg a sebész is. Kell a szociális gondozó, a nővér, a dadus, a konyhás, a takarító. És kell orvos, művész, tudós. Ki kell dolgoznunk a válogatás szempontjait és a tesztmódszereket, hogy olyanokat telepítsünk le ide, akik nem gyűlölik a helyieket, viszont konstruktív és kooperatív hozzáállást tanúsítanak, akik hozzájárulnak a társadalom javaihoz, nem pedig parazitálkodnak a társadalmon. Nagyon helyes. A kerítés talán majd megfogja egy részüket, de nem mindet. Aki átjut, azzal igenis kezdeni kell valamit, nem küldhetünk mindenkit vissza. De egy jó nagy részüket bizony vissza kell majd küldenünk, ahogy a nyugatiak is visszaküldik, aki nekik nem kell.

Üdv:
b

Sylvester94 2015.06.21. 18:19:38

A bevándorlás nem lehet megoldás az elöregedésre, mert amíg nem asszimilálódnak, addig a bevándorlók és az "eredeti" lakosok között óhatatlanul konfliktusok fognak keletkezni - ha épp jó helyzetben van az ország, mint pl. az USA vagy Németország vagy Svédország, akkor kisebbek, ha rossz helyzetben, mint Olaszország vagy Franciaország, akkor óriásiak.

Azonban - és ezzel az egyébként logikus dologgal - senki nem számolt, hogy ha a bevándorlók asszimilálódtak, akkor az ő korfájuk ugyanúgy elöregedővé válik, így újabb és újabb bevándorlókra lesz szükség... ily módon a bevándorlók okozta társadalmi feszültség permanenssé válik. Ezt Magyarország egyszerűen nem tudja bevállalni.

==T== 2015.06.26. 00:06:23

@egyetmondok:

"Nem törvényszerű,hogy a magyaroknak is jobb lenne. Ha valami olyan tér nyílna bevándorlók előtt, amely térben - valami ma még nem világos oknál fogva - a bevándorlók közötti közösségi mobilitás,előbbre jutás,egyéni-kisközösségi siker sokkal nagyobb eséllyel mutatkozna, adódna, mint a többségi magyar társadalomban,abból könnyen lehetne véres politikai hisztéria."

Így van. Lásd zsidó-magyar viszonylat. A 19. század második felében akkor törtét egy jelentős zsidó bevándorlási hullám - részben német területekről - amikor megnyílt a tér egy jelentős magyarországi polgárosodásra. Csakhogy ezt a teret a jelentős részben már eleve polgárosodott zsidók töltötték be (meg a németek/svábok). Nem is nagyon szerették őket emiatt, amit meg tudok érteni.

A fentiek miatt az akkori polgárosodás szvsz. mindennek tekinthető, csak épp egészséges/szerves társadalomfejlődésnek nem. Nem véletlen, hogy nem létezik Magyarországon széleskörű polgári/konzervatív hagyomány, hisz korábban sem volt jellemző az etnikailag is magyar polgár, legfeljebb kispolgár (az arisztokrácia megint egy külön dolog).

egyetmondok 2015.06.26. 07:08:38

@==T==:
Ezért írtam ahhoz a kommethez a folytatást:

"Azt hiszem, hogy addig nincsen itt egészen súlyos,napi szinten véres cigány-magyar állapot, amíg a cigányság szinte a teljes integrálatlanság állapotában marad,ugyanolyan belső elakadottságokkal,mint mi magunk.

Érkezne egy bátrabb,szabadabb belső világgal bíró bevándorló közösség,akár nem is nagy létszámmal...,olyan "térfoglalás" kezdődne itt,mint a huzat... "
süti beállítások módosítása