1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.06.06. 17:25 HaFr

A kormányfő hülyének nézi a Fidesz-szavazókat

Avagy (állítólag) 400 ezer visszaküldött nemzeti inzultációs ívből feldolgozott 200 ezer 90%-a (tehát összesen 180 ezer) többséget ér a 8 millión belül. Kovács kormányszóvivő mesterien ülteti el a Fidesz-szavazók fejében, hogy a kudarcos akció valójában fényesen igazolja Orbán xenofób álláspontját, mert a többségről beszél, csak elfelejti hozzátenni, minek a többsége --  illetve, ha meg is említi, hogy az eddig feldolgozott válaszokról beszél, azt is pontosan tudja, hogy ez úgy fog megmaradni a választók fejében, hogy "a magyarok" ilyen-olyan többsége támogatja a kormány egyébként méltatlan, agresszív idegenellenességét.

Ezzel a végtelenül káros akcióval persze elérik, hogy a koncepciótlan, reaktív ellenzék, a klikkvadász sajtó, és a könnyű szórakozást kereső olvasók egyformán ezzel a nemzeti arroganciával foglalkozzanak az értelmes politikai témák létrehozása és megvitatása helyett, jókorát lökve ismét az országon a lejtőn lefelé haladtában. Gratulálok.

Nem azt állítom, hogy a bevándorlásról nem érdemes beszélni, de hogy ez az akció több rosszat tesz a magyar közösségnek, mint az egész jelenlegi bevándorlási probléma és tényleges hozadékai, az is fix. Elszomorító, hogy a politikai közbeszédünk végtelenül gyenge színvonala nem tűri semmilyen téma értelmes megvitatását.

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr337522608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amadeus62 2015.06.06. 18:08:56

De nem ok nélkül. Valójában a Fidesz szavazók tényleg hülyék mint a segg.

Toportyán Zsóti 2015.06.06. 18:57:08

Nagyot bukik ezen a narancsmaffia,lajos nélkül csak saját sírjuk ásása megy nekik,ennyit tud a finkensteinbirnbaumhabony éceszgéber a sok pénzért amit kap.Kokó megmondta a halálbüntetés bevezetését kezdjék rajtuk.

Antalbaba 2015.06.06. 19:02:00

Nem hiszem a 400.000-t, sem a 200-at, főleg nem a 90%-ot. Persze, ha Kossuth képét is pozitív válaszként számolták, akkor ki tudja...
Tényleg hülyék, a kérdés már csak az, hogy meddig /még/:-(

nyünyüge 2015.06.06. 19:56:10

Mindeközben: DNS mintavétel a lefestett óriásplakátnál.

Tehát gy néz ki nálunk, amikor az erő helyett a figyelem van a kormányzás középpontjában.
Vagy a plakátrongálás már hivatalból üldözendő cselekmény?

nol.hu/belfold/igy-jart-az-elso-idegengyulolo-kormanyplakat-1538517

egy mondat a ... 2015.06.06. 22:33:01

' egyformán ezzel a nemzeti arroganciával foglalkozzanak az értelmes politikai témák létrehozása és megvitatása helyett,'

Ahogy a bloggerek jelentős része szintúgy; zsák meg az ő foltja ...

fehérfarkas 2015.06.06. 23:14:14

A Fidesz ezzel a kommunikációjával csak azt éri el, hogy a külföld Kelettől Nyugatig mindenütt most már hivatalosan, a magyar kormány által kimondva is igazoltnak látják, amit eddig is állítottak rúlunk: rasszisták, xenofóbok, intoleránsak vagyunk. Sőt, a franciák hozzánk képest a tolerancia bajnokai.
Szerintem ez nem így van, de az elmúlt fél évtizedben a Fidesz-kormány sikeresen kialakította ezt a képet az országról a külföldiek szemében.

És akkor mirt jön ide ennyi turista? Mert baromi olcsó a forint a fél évtizede (2010 nyara, a hírhedt Kósa Lajos nyilatkozat) tartó bedőlése óta, és itt a hatóságok azt is engedik amiértt odahaza büntetnek: részegen szétbarmolni utcákat, padokat, szállodákat.
A Fidesz ide juttatta az országot fél évtizedes uralma alatt.

Toportyán Zsóti 2015.06.07. 09:36:58

Bircaszint alatt kommunikál a csuti orálmuzsik által milliárdokból fenntartott finkensteinbirnbaumhabony éceszgéber csapat,főni vajon mikor veszi észre?Lassan már a masszív választási csalássorozat is kevés lesz a hatalom megtartására.

explanatus 2015.06.07. 09:51:57

Azt gondolom, itt sokkal többről van szó, hiszen ennek semmi jelentősége, aki hisz az hisz „tények” nélkül is, aki meg nem, a „tények” ellenére sem. Itt inkább a lankadó düh ismételt felszításáról van szó, mint annyiszor, meg hogy ez a düh irányított maradhasson. A kérdőíves, meg plakátos dolog annak a koreográfiának a része, amit legjobban egy arab közmondással lehetne szemléltetni:

„Ha meglátogatsz egy várost, ahol a borjút imádják, kaszálj füvet és etesd meg”

azaz tégy kedvére a hívednek és tégy kedvére ellenfelednek. A híved megnyugszik, és azt mondja mégiscsak jók a mieink és értik a dolgukat, mert megint megmutatták. Az ellenfelek meg kiélhetik a „tervezett” dühöt és megint bent vannak a Fidesz csapdában, hogy arról beszélnek amire rávették őket, nem arról amiről ők maguk akarnak beszélni. Eljutottunk oda, a plakátmázoló korunk hőse. Istenem, istenem mondaná szegény öreganyám, ha élne.

Talán egy másik arab közmondás nyújtja a megoldást:

„Ha valaki naponta száz fonalat fon, egy év múlva gyapjú köpenye lesz.”

Azaz elindulni a magunk választotta úton és minden nap lépni (fonni), mert csak így juthatunk el a célunkhoz. Így elkerülhetjük azt is, hogy az irányított/ellenőrzött düh csapdájába essünk.

Kékes 2015.06.07. 10:31:49

Ha tudunk számolni- 100000-ren jönnek illegálisan hozzánk, az EU 700 menekült befogadását kéri- még 1 % sincs amiért megy a bruszt! Tudom, hogy nem hiányzik egy olyan ember sem, aki nem ismeri a centimétert, de olcsóbb lenne É.Afrikában fel-állitani 1 kalyibát amiben se viz, se fűtés nincs/ mert nincs tél /, mint itt egy-szoba-konyhás lakást adni vizzel csatornával, villannyal, ovival, iskolával, korházzal, nem sorolom tovább. tehát hazájában kéne tartani, még úgy is, ha fizetünk nekik.

2015.06.07. 16:42:55

Ki mondta hogy a fideszes szavazók hülyék ?
Ki mondta hogy a fideszes politikusok patkányok ?
Ki mondta hogy a kdnp zsiványok és hazug tolvajok pártja ?

SEHERIKE23 2015.06.08. 10:50:16

Egyetértek - AMADEUS62 - vel!!!! Tényleg hülyék.
Ezek a szóvivők, hogy tudnak tükörbe nézni???
Igaz, ez a Kovács elég borostás. Nem néz tükörbe. Undorító mind.

borzimorzi 2015.06.08. 22:01:39

@Kékes: A G7 épp azon törpöl, hogy mennyi is legyen az annyi.
Üdv:
b
süti beállítások módosítása