1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.02.18. 04:22 HaFr

Erkölcsi mélyponton a rendszerváltás

Orbán és Putyin két órán át beszélgettek, a sajtótájékoztató hangulatából megítélhetően baráti, sőt jó baráti hangulatban. Merkellel nem így volt. Az orosz elnök látogatását körüllengő megilletődöttség és keleties pompa nem a Merkel-látogatás hangulatát idézte, és csak azt sikerült elhitetnie, hogy bár Oroszország -- a katonai erejét leszámítva -- minden lényeges hatalmi szempontból sokkal marad alatta Németországnak, számunkra az előbbi "a" nagyhatalom, amely orientál. Vélhetően ez is volt a cél. Tegnap nem tudtuk meg, valójában miről beszélgettek, a tárgyalások után aláírt egyezmények alacsonyabb szintűek és jelentéktelenek voltak, a nyilatkozatok semmitmondóak. De olyan barátiak, amihez foghatót egy európai vezetővel sem produkált Orbán 2010 óta. Amikor Putyin elment, egy tovább kompromittálódott Magyarországot hagyott maga mögött, amely már rég elveszítette a pontos iránytűjét és a jó hírét. A magyar külpolitika a harmincas évek végi állapotába jutott vissza, a legrosszabbhoz, amit egy névleg független ország elérhet. Ez lenne a szuverenitás? Ugyan.

Ahogy az évek teltek, egyre kevésbé értettem egyet azokkal, akik szerint Orbán nem beszélhet az ország, hanem csak a saját kormánya nevében, nem az országot, hanem csak a kormányt járatja le az autokrácia építésének különféle fogásaival. Nem igaz. Tekintve, hogy a hivatalos ellenzéke olyan, amilyen, és tekintve, hogy a fogyó támogatottsága ellenére élvezi a választók relatív többségének bizalmát, minden egyes immorális tette mögött az egész ország sejlik föl. Az ország, amely nem érti a világot, és rosszul érzi magát benne; amely nem érti önmagát, és rosszul érzi magát a saját bőrében. Mindezek miatt pedig sorozatosan rossz döntéseket hoz. Az országnak nincsen a népét egyesítő "küldetése" a világban, olyan nemzeti mítosza, ha tetszik, civil vallása, amely van például az Egyesült Államoknak, nincsen konszenzusos történelemképünk, nincs közös értékrendszerünk, és a miniszterelnök sikerrel törte össze a közös jövőképünk maradékait is a helyébe a saját szuverenitása iránti kötelező hódolatot állítva. A magyarok máról-holnapra élnek minden kollektív élmény, a kivételesség bármilyen megalapozott érzete nélkül, amelyre pedig -- bármit mondanak materialista gondolkodású honfitársaink -- szükség van a szabadságon és a jóléten túl. De ezekből semmi sincs.

Orbán Viktor megszállta Magyarországot, és behívta hozzá Putyint. Orbán, akinek a kormányzása elenyésző jót, viszont annál több hibát és bűnt hozott, nem lehet elégszer elmondani, hogy minél többen értsék: egyetlen dolgot szolgál, a saját hatalmát. A hatalmába kapaszkodva egyre rosszabb pozícióba hajszolja az országot minden lehetséges szempontból. 2006 után a rendszerváltás új erkölcsi mélypontjához jutottunk. Bölcsész károgás? Ha valakinek az, hát büszkén az. És itt a következő: lesz még rosszabb is, mert az ország még messze nem elég felkészült ahhoz, hogy Orbánnal szemben jobb alternatívát tudjon állítani. Az igény talán már születőben, a képesség még hiányzik.

(Béndek Péternek, a Polgári Konzervatív Párt elnökének beszéde a budapesti Fővám téren február 28-án du. 4-kor. Mindenkit várunk!)

komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr967184929

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rászorult Dzsoni és Árnika 2015.02.18. 19:39:32

Egyes hírek szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiradírozza néhány kifejezésünket - először a hivatalok és Európai Uniós pénzeket elnyerő szervezetek szótárából, majd várhatóan máshonnan is - így a szegény és a stadion szavakat is. Orbán Vikto...

Trackback: [Béndek Péter]: Erkölcsi mélyponton a rendszerváltás 2015.02.18. 08:00:01

Orbán Viktor megszállta Magyarországot, és behívta hozzá Putyint.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2015.02.18. 06:09:38

"Bölcsész károgás?" - nem.
Az "írástudó" felelőssége.

Pali papa és a negyven rab ló 2015.02.18. 07:03:15

"Bölcsész károgás?"

Miért pont bölcsész?
A demokraták felelőssége.

zipe moha 2015.02.18. 07:34:58

Honnan van??..:)...."Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre. Ezeknek a jogoknak a biztosítására az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik. Ha bármikor, bármely Kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje, és új Kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatalmát olyan módon szervezve, amely jobban védi Biztonságát, és jobban elősegíti Boldogulását. A józan ész azt kívánja, hogy a jól bevált Kormányzatot ne változtassuk meg jelentéktelen és múló nehézségek miatt; és valóban a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberiség inkább szenved mindaddig, amíg a rossz nem válik elviselhetetlenné, mintsem hogy kivívja jogait, és eltörölje a megszokott formákat. Ha azonban a visszaélések és bitorlások hosszú sora mindig ugyanazt a Célt szem előtt tartva azt bizonyítja, hogy a népet teljes zsarnokságba kívánják hajtani, a nép joga és a nép kötelessége, hogy az ilyen Kormányzat igáját levesse, és jövő biztonsága érdekében új Védelmezőkről gondoskodjék. ..."...a Nép (és azon belül Értelmisége pláne...) kötelezettség szegés állapotában tartózkodik...így jelen erkölcseiben pontosan tükrözi a fent korholt erkölcsöt...nincs különbség, jogtalan, illegitim a páva tánc ráolvasása az elitre...mig magunk is ilyen táncot járunk hétköznapjaink túlélése érdekélben

zipe moha 2015.02.18. 07:46:13

...a fenti citátum a minimum Kormányzat leváltásáról beszél, ehhez képest lehet megítélni minden olyan törekvés jogosultságát az Állapot beállása után mely 5%-ot céloz meg eleve, nem pedig egy korszakalkotó változás bölcsőjét ringatja...:)

téridő2 2015.02.18. 07:54:49

@zipe moha: honnan idéztél?

Azt vélem, a PKP nem 5%-ot céloz, hanem a korszakalkotó változás bölcsőjét ringatja, csak olybá tűnik, a bölcsőben a nép elég koraszülött, talán kicsit retardált és degenerált is.
Oktatás-oktatás-oktatás!
(pl az általad citált részlet bemagoltatása minden írástudóval!)

zipe moha 2015.02.18. 08:07:21

...nem akarok senkit bántani, tényleg nem...ennyi telik tőlünk...és még ez is csoda 25 év??.500 év??? felszalámizása izmushamisítások iskolarendszerű felsorakoztatása után....

Kérdezem: fenti citátumban VAN JOBB-BALOLDALISÁG?? "konzervativizmus", "szocializmus" "kommunizmus" fasizmus... akármi??

a fenti sorok NONKONFORMISTÁK.... mi mai emberek viszont konformisták... mérce a fennálló viszonyok szerint

aki nem tud vagy nem mer a keretekből kilépni, haszontalan ilyen időkben...az állítások önmagukban szándékká szelidülnek, vagy hazugsággá konvertálódnak...

mutatni kell 1 etalont, mérni valamihez azt ami van...az "újat" pedig óvni és de egyúttal bátorítani is...emelje fel a fejét magasabbra, mert még mindig csak szolgai..(kiszolgáló)..

a nagy hohoohooo 2015.02.18. 08:29:17

Szomorúan tapasztalom, hogy a kaméleonos, nagy 56-os Hősök terei emlékezés festményről,amikoris egyesegyedül hazazavarta a ruszkikat lerohadt a miniszterÁlnok "elvtárs" feje, és a kaméleon szint váltott.
Engem nem zavarnak az emlékművek, amelyek elesett katonáknak állítanak emlékművet.Ez egy temető, amit változatlan formában újítottak fel. Ők ezért haltak meg, ha nem is tetszik egyeseknek.
Tulajdonképpen még az sem okvetlen zavar, ha azt írják rá amit gondolnak a témáról.Engem az becstelenség zavar, hogy a nagy pofával,véresszájjal kommunistázó, szimbolikus politikáról ugató állítólagos nemzetthy-jobboldaliak segget csinálva -sokadszor-a szájukból,boldogan asszisztálnak ahhoz, hogy egy ilyen szövegű emlékművet állami szinten koszorúzzanak meg. Legalább húznák meg magukat.
Most nem értem mit csodálkozik rá mindenki. Orbán pár hónapja megmondta, ha gazdasági előny(e) származik valamiből akkor az elvek nem számítanak.
Magyarán politikai ribanc. De még ezzel nem is lenne akkora nagy baj, lehetne felőlem a legnagyobb céda is, ha ebből mi és nem csak ő meg ex- és újoligarchái profitálnának. Fintorogva bár, de talán túl tudnék én is lépni az elveimen.
Na jó mégse, rájöttem hogy nekem még az "átkosból"kalcium is van a gerincemben.Legalábbis ebben biztosan tisztább volt az "átkos". Ha ott lefasisztáztak, akkor olyan nagy karriert már nem futhattál be.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.18. 08:46:39

"És itt a következő: lesz még rosszabb is, mert az ország még messze nem elég felkészült ahhoz, hogy Orbánnal szemben jobb alternatívát tudjon állítani. Az igény talán már születőben, a képesség még hiányzik."

Én nem látom ennyire borúsnak a helyzetet....igény már van és sokkal nagyobb mint az ember gondolná. A vezető hiányzik...és vannak olyan emberek a mai politikában, akikben megvan a képesség hogy azzá váljanak. Át kellene lépniük a Rubicót és mint Julius Cesarnak egy minőségi változáson kellene átmenniük. A politizáló tőzsgyökeres rómaiból, olyan politikussá kell válniuk, kik származásukat Venustól és Aenastól eredeztetik. A különbség a kettő között óriási...és csak a politikus tudja a helyzetet megváltoztatni.

zipe moha 2015.02.18. 08:51:40

@unionista:

Pétert...akit nagyon tisztelek... tűéles látása,a fennálló viszonyok belső ellentmondásainak közérthető kitapintása jellemzi...párhuzamként Moldova György jut eszembe róla...kritikus krónikás.

Moldova változtatott a szocializmuson?Szerintem igen...akarata és szándéka ellenére..hozzájárult annak feloldásához...a képmutatás általánossá válásához, a rendszer egészének a rendszeranomáliákkal való azonosításához

toportyánzsóti 2015.02.18. 08:51:53

Nem kell sokdiplomásnak lenni ahoz hogy ne röhögjön az ember vakbele a jobbereken akik simán benyalták ezt a liberálszélkakas kgb ügynököt,putinnak ma már kb 200 milliárd dollárja van,pusztai putinka sem akar nagyon lemaradni ma már csak simicskát kell polóniumos teára meghívni neki.

zipe moha 2015.02.18. 09:08:37

@toportyánzsóti:

miután kiröhögteg magad mások nyomorúságán, hogy bevették a jobb- baloldali dumát amit te is bevettél.....gondolj arra , hogy amikor kifizeted a továbbiakban a gázszámládat...te magad finanszírozod saját rabságodat, rabtartóidat...jó nevetgélést!..

zipe moha 2015.02.18. 09:11:24

@toportyánzsóti:
miután kiröhögted magad mások nyomorúságán, hogy bevették a jobb-baloldaliság dumáját, amit te is bevettél....gondolj arra, hogy amikor a továbbiakban kifizeted majd a gázszámládat, te maga finanszírozod a saját rabtartóidat és rabságodat...jó nevetgélést!..

zipe moha 2015.02.18. 09:12:28

...bocs , egyszer is elég lett volna...vagy egyszer se....de, még is...:)

Nagy Sándor_gazda 2015.02.18. 09:24:21

Teljesen fals megközelítés.
Orbán két témában értékelhető Putyin látogatása kapcsán.
Egyik a viszonyunk Oroszországhoz. Ebben Merkel álláspontját erősítette meg. EU-hoz , NATO-hoz tartozónak erősítette meg hazánk orientációját.
Az Ukrán kérdésben csak a békés megoldást tartotta elfogadhatónak stb. Ugyanakkor gazdasági kapcsolatunkat fejleszteni szeretné az oroszokkal, mert hazánk érdeke. Ezt tagadni képtelenség.
A másik kérdés az energia függőséggel és annak költségével kapcsolatos. 1996 os szerződés utólagos módosítását érte el azzal hogy év végén nem kell kifizetnünk az MSZP kormány által vállalt kötelezettségnek megfelelően 2-3 évnyi gázt, amit 10 év alatt nem használtunk fel de előnytelen szerződés miatt most esedékes lett volna. A másik eleme ennek a témának, hogy Orbán megvédte hazánkat az EU mögött álló érdekcsoport monopolhelyzetbe hozását, azzal, hogy megkapta az oroszok garanciáját arra hogy ők is szállítanak hazánknak gázt a jövőben is. Ezzel versenyhelyzetet teremtett, ami hazánk energiaellátásának nemcsak a biztonságát, de annak árelőnyét is jelenti... EU ezért tombolni fog, mert a lobbistáknak nem jött be az elképzelésük, de ez nem politikai probléma, hanem gazdasági :) Sok kritikát tudok megfogalmazni Orbán politikájával kapcsolatban de ezért a két témáért csak gratulálni tudok neki!

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.18. 09:31:55

@Nagy Sándor_gazda: Igen, annak is nagyon lehet örülni, hogy 45-ben " felszabadítottak " bennünket....Éljen!!!!!!

Nem kevés párhuzam és hasonló szándék van a két esemény között.

zipe moha 2015.02.18. 09:39:53

....a tegnapi nap igen jelentős... a magyaroknak történelmi: Orbán már nem bábu a sakktáblán..hanem BÁBU ÁLLÍTÓ...írhatnánk azt is Orbán 200 (amiből eltelt 5)...Oligarhia mérhetetlen anyagi háttérhez jutott mely arányos az ipar és a lakosság gázfogyasztásával...csak ennyi történt.
a HERGELÉS TERELÉS...

zipe moha 2015.02.18. 09:48:38

...ennyivel jobb, na...hamarosan lesz pénz egy vérprofi "ellenzékre" is.:))

egyetmondok 2015.02.18. 10:09:34

@unionista:
Talán azért nem bíráljuk a jenkiket ott és úgy,mint a ruszkikat,mert a jenkik pont nem csinálják azt,mint amit a ruszkik.

anonymand 2015.02.18. 10:32:29

@unionista:

Hogy egy adott korban mit tesznek az "írástudók" azt lehet minősíteni.
A farizeus viselkedést elítélő Jézus nyilván okkal fogalmazta meg "kritikáját".

Hogy a poszt szerzője jelen helyzetben nem az amerikaiak viselkedéséről ír, hanem az aktualitásnak megfelelően mondja el véleményét, teljesen normális. Egyébként pedig nézz utána, ha érdekel, hogy miket írt a szerző az amerikaiakról.

Az "írástudók felelőssége" általános, és sajnos nagyon nem működik manapság.

==T== 2015.02.18. 10:46:11

Nem tudom eldönteni, hogy a szerző ostobasága vagy frusztrációja a nagyobb.

De ha ennyire lenézi a hazáját, akarom mondani Magyarországot, miért nem keres egy Samsonite boltot és cuccol el a nagy vízen túlra?

Addig is ajánlok figyelmébe egy korrekt értékelést:
bekialtas.blog.hu/2015/02/18/putyin_nyert_orban_meg_tovabb_vedekezhet

==T== 2015.02.18. 10:48:48

@unionista:

"tudomásul kellene venni, hogy magyarország a történelme folytán nem nyugatos, nem is keleties, hanem közép-európai ország. ebből következően a transzatlanti és az eurázsiai kapcsolatok errefelé nagyjából egyenlő mértékben fontosak. van konszenzus közeli világképe a magyaroknak. ebből csak és kizárólag budapest belváros lóg ki. és ez csak úgy változhat meg ha magyarországnak magyar lesz a fővárosa. a kérdés az, hogy ez mennyire lesz civilizált. ma reggel elég okos ismerősöm mondta, hogy ezeket a hülyebölcsészeket újra sárga csillagozni kellene. zsidókat és a zsidókeresztényeket együtt. mert tudja, hogy nekem mondhatja. megértek mindenkit, aki ilyen kijelentéseket tesz. persze ezzel együtt nem vagyon antiszemita. mert nem antiszemitizmus kimondani, hogy a belvárosi zsidókeresztények politikai értelemben végtelen kártékonyak a többségi magyarok szempontjából. és tartok tőle, hogy ezt még néhány választás igazolni fogja. de ezt a törzsi háborút le kell játszani. egészen addig kell folytatni, amíg magyarországnak magyar nem lesz a fővárosa. "

Hatalmas +1

egyetmondok 2015.02.18. 11:16:13

@unionista:
Melyik is az az állam,amelynek adott területén jelentős számban élt amerikai etnikum,s amely területtel a jenkik - ezen etnikai elv alapján - az USA államának területét szépen megnövelték?

Laikus Érdeklődő 2015.02.18. 11:17:27

Vannak akik szerint Orbán Viktor Miniszterelnök Úr elvetette a sulykot Európában azzal, hogy letette a garast Putyin asztalára. Szerintük a tegnapi látogatás nem volt más, mint európai értelemben vett kutyauszítás macskakövön.

Mások szerint a két nagy formátumú politikus (és kíséretük) mindkét fél számára kölcsönösen előnyös megállapodások tömkelegét kötötte meg tegnap. Szerintük Orbán kivételes tehetséggel ragadta meg a soha vissza nem térő történelmi lehetőséget a világpolitika mai napról-napra változó sodrásában. Bölcsen felismerte, hogy nem tudhatjuk mit hoz a holnap, ezért jobb ma egy előnyös szerződés, mint holnap egy előnytelen.

Szerény véleményem szerint az idő majd eldönti kinek van igaza, de abban biztosak lehetünk, hogy a Polgári Konzervatív Párt sokat profitálhat az események ilyentén alakulásából.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 11:20:50

@==T==: O, yes, ez lenne az utunk és azok lennének az érvek, amelyek ott elhangoznak?

"Bár demokráciakorlátozó, az elitnek az elesettek rovására kedvező és az ország vagyonával szemérmetlenül bánó Orbán Viktor miniszterelnökkel és környezetével kapcsolatban erős fenntartásaim vannak, azt nem tudom zokon venni a kormányfőtől, hogy a brüsszeli döntéshozók orra alá akarja dörgölni: nem játszadozhatnak úgy a közép- és délkelet-európai országokkal, ahogyan ezt a Déli Áramlat gázvezeték ügyével kapcsolatban is tették. Ha pedig ezt nem akarják megérteni, akkor magyar állampolgárként bizony magam is azt mondom: külső szövetségest kell keresni. Ha ez a külső támasz Oroszország, akkor az még mindig jobb, mint az a sodródás, aminek ma részesei vagyunk."

Külső támaszként Oroszország? Egy amúgy is autokratikus hatalom mellett, miközben a csúnya nyugat finanszírozza az országunkat hitelekből és működő tőkével? Ez a nagyszájú realizmusod? Enged meg, hadd röhögjek.

2015.02.18. 11:24:08

Az még csak hagyján, hogy azt sem tudni mit evett, mert nincs egy ótvar lap, mely lehozná hogy mit zabáltak, de még hogy azt sem tudjuk hogy valójában minek jött, az már neccesebb, nem ?

almodhi 2015.02.18. 11:35:26

Kedves Péter,
fontos poszt ez is.

Egy mellék-(de nekem fontos)szál:

Amint látom mint materialista honfitárs meg lettem szólítva :-).

Nem tudom persze, hányan gondolkodnak hozzám hasonlóan, csak azt, hogy (személyes tapasztalatom szerint) biztosan nem vagyok egyedül.

Távolról sem gondolom úgy, hogy ne lenne szükségünk (akárhogy is nevezzük) küldetésre, nemzeti mítoszra, civil vallásra, jövőképre és a többire. A szerző felsorolásában egyedül a kivételesség-érzettel bánnék csínján, tudniillik annak, ha nincs valós (materiális!) alapja, több a kára mint a haszna.

Ezek a "bölcsészdolgok" nagyon, nagyon fontosak, és ha az emberek bármilyen közössége nélkülük akarja fenntartani magát, akkor annak mindig rossz a vége. A szabadság és a jólét szempontjából különösen.

"Nem materialista" honfitársaim és köztem csupán egy különbség van: én úgy gondolom, hogy a felsoroltak nem tőlünk függetlenül és örök időktől fogva léteznek, hanem az emberek közössége, sok-sok generáció hagyománya formájában hozza őket létre, gondozza és alakítja olykor. Talán van az életünknek olyan helyzete, ahol ez a különbség jelentős. Ez most nem az.

almodhi 2015.02.18. 11:39:47

@unionista: "persze ezzel együtt nem vagyon antiszemita. mert nem antiszemitizmus kimondani, hogy a belvárosi zsidókeresztények politikai értelemben végtelen kártékonyak a többségi magyarok szempontjából. és tartok tőle, hogy ezt még néhány választás igazolni fogja. de ezt a törzsi háborút le kell játszani. egészen addig kell folytatni, amíg magyarországnak magyar nem lesz a fővárosa."

De, antiszemitizmus kimondani. De, antiszemita vagy. Nem kicsit, nagyon.

egyetmondok 2015.02.18. 11:48:26

@Laikus Érdeklődő:
Miért gondolod, hogy a PKP profitálhat ebből a szituból?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 11:49:00

@almodhi: Szia, teljesen egyetértek, olyannyira, hogy én is így fogalmaztam a posztban: "a kivételesség bármilyen megalapozott érzete nélkül"

zipe moha 2015.02.18. 11:58:31

@almodhi:
sajnos volt szerencsém találkozni azzal a hálóval amelyről unionista ír....tényleg így működik...
vagy ne legyen a többségi magyarok számára kártékonnyá és kiszorítóvá saját hazájukban működés közben ....tehát nyíljon meg, a protekcionizmus oldódjon fel...vagy végig fogják játszani, nagyon helyesen...
ugyan ez unionista lassan kimondható a magyarországi székelyek hálójáról is lassan , de a cigányság hálójáról is alkalmasint...
Az egésznek viszont más a tanulsága mint amire unionista rendere kilyukad... a magyarság nem folytathatja a széthúzást, az egymás kiárusításával, uram-báttyámmal le kell számolnia...mert ha összetartó csoportok "hazai pályán " széthúzása okán megverik csak magára mondhat kritikai vélemény

almodhi 2015.02.18. 12:06:23

@zipe moha: "magyarországi székelyek hálójáról is lassan", sőt a szabolcsiak hálójáról, a Balaton-felvidékre költözött városiak hálójáról, a Telkiben hétvégén összejövő lakóparkiak hálójáról, a tízemeletesben lakók hálójáról, a Pál-utcaiak hálójáról a Capuletek hálójáról, az Erzsike közös képviselő hálójáról, stb, stb.
Mást megközelítést javaslok: háló-alapon történő "végigjátszás" helyett ún. törvényeket és igazságszolgáltatást, ja, és a közösségek hálóját. :-)

anonymand 2015.02.18. 12:07:06

@almodhi:

Kérlek, hogy magyarázd már meg (nur für mich), hogy mit takar az a kifejezés, hogy "többségi magyar"!

Fáradozásodat előre is köszönöm.

zipe moha 2015.02.18. 12:09:01

@unionista:

képzeld el Németországot 10 év múlva...ahol a művészet a közélet, a média mind török befolyás alatt működik, alig van pálya német embernek a rajtvonal mellet sem...el tudod képzelni? ... nem?...persze,pedig a törökök is összetartanak...

van teljesítmény vagy nincs teljesítmény...a versenyhez pedig bárki oda állhat és nem kell megküzdeni beszédhibás konferansziéval és alkalmatlan pályakezdő országgyűlési képviselővel..jelenleg kiírjuk hogy "kérem szépen a befutó a mai napon xy..."mielőtt a verseny elstartolna...min csodálkozunk?

zipe moha 2015.02.18. 12:10:05

@almodhi: egyetértek, nincs ellenmondás...előjogok nélkülit én ezzel egészíteném ki..

Laikus Érdeklődő 2015.02.18. 12:10:37

@egyetmondok:
Inkább csak remélem mint gondolom.
Mindössze azt látom, hogy a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. A kocka láthatóan el van vetve, de remélem, hogy a Pártelnök Úr rajta tartja a kezét a világpolitika ütőerén és megtalálja a helyes utat a globális útvesztőben.

egyetmondok 2015.02.18. 12:15:12

@Laikus Érdeklődő:
Ha a Pártelnök Úr elkövetné azt a hibát, hogy fokozódó nemzetközi helyzetet lásson,és arra koncentrálna,hogy a kezét a világpolitika ütőerén tartva keresgélje a globális útvesztőben a helyes magyar utat,nos, valszeg se köszönni,se megismerni nem lennék hajlandó őt,és olyan messzi szaladnék a Polgári Konzervatív Párttól,amennyire csak lehet.
(Ilyen marha pártelnök van,éppen miniszterelnök is egyben,az Isten mentsen az ilyenektől.)

almodhi 2015.02.18. 12:16:50

@anonymand:

Kedves anonymand, ugye jótól kérdezed, én csak idéztem másokat, nekem is nagy kedvem lenne megkérdezni.

Szerintem akik használják a kifejezést, azok így próbálnak az éppen aktuális véleményük mögé tömeget gyártani. Leginkább valamilyen "nem többségi magyar"-nak minősített közösség ellen. De ez csak spekuláció, kérdezd a tiszta forrást. :-)

Laikus Érdeklődő 2015.02.18. 12:23:34

@egyetmondok:
A "rajta tartja a kezét" azt jelenti, hogy figyeli az apró rezdüléseket és ezekből levonja a megfelelő következtetéseket. Persze a polgári konzervatizmus elvei nem szenvedhetnek csorbát.

egyetmondok 2015.02.18. 12:26:27

@zipe moha:
Én simán el tudom képzelni azt a Németországot,amelyben a török többségre jut,és ugyanazt az államot igazgatja,mint azt addig a többségi németek tették.
Mindig is el tudtam képzelni azt az Amerikai Egyesült Államokat,amelynek az elnöke afrikai,a lakossága jó nagy része spanyol ajkú,s az európai fehér kisebbségbe kerül.
Azt a Németországot,vagy USA-t nem tudom elképzelni,amely lemondana a szabadságjogokon nyugvó alkotmányos intézményekkel korlátozott többségi parlamentáris demokráciáról.
Azt ellenben nagyon is, hogy afrikaiak,törökök,zsidók,stb., fegyverrel kelnének az ilyen német vagy amerikai állam megvédésére,ha azt látnák veszélyben.

egyetmondok 2015.02.18. 12:29:11

@Laikus Érdeklődő:
Hát,én úgy gondolom,hogy aki azt képzelné magáról,hogy az ujjaival érzi a világ apró rezdüléseit,majd abból tisztességes államhatalmat tud csinálni,az nem konzervatív,hanem inkább nagyképű hülye.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 12:31:50

@egyetmondok: már le is vettem a kezem az ütőérről :)

zipe moha 2015.02.18. 12:34:34

@anonymand:
unionist valószínűleg egy körülíró fogalmat akar használni.... ténylegesen nem a legszerencsésebbet...
a "többségi magyarság" mint fogalom nem létezik (magyarság van...),ám úgy fogalmazódik meg (szerencsétlenül...)hogy annak létét épp az elkülönült, szándékosan külön álló, kulturális és interperszonális hálókat zárt és protekcionista módon működtető csoportok jellemzői adják...

igaza van abban almodhinak, hogy ezek lehetnének a "10 emeletes lakásban lakók" hálója is...ha azok ugyanazok a jegyek alapján saját életlehetőségeiket a "földszintes házban " lakok szervezetlen egyedeinek ellenére (rovására) növelnék

zipe moha 2015.02.18. 12:41:17

...a Tudás hatalom...mire való a hatalom, ha nem használjuk?"- mondhatnák a "10 emeletes házban" lakók....én erre azt mondanám, hogy felzárkóztatásra és TANÍTÁSRA...középtávon már megjelenne a hála és a köszönet is..

biohouse 2015.02.18. 12:54:08

@unionista: Kedves Tirpák Barátom!
Elhatároztam, hogy megpróbállak megérteni.
Ehhez a következő dolgokat kellene tisztáznod általános iskolás szinten elmagyaráznod:
1. A zsidókeresztény hajszálpontos deffiníciója. A zsidók kersztények? A keresztények zsidók? Tényleg alapszinten kérem!
2. Vannak a belvárosi zsidókeresztények, ezt ezerszer leírtad. Na most V. ker-i unokatestvérem családja bigott katolikus, fanatikus orbánhívők, nagynéném megszállott békemenetes. Ők ugye nem belvárosi zsidókeresztények?
3. És én mi vagyok? 1000 fős falu, mezőgazdaság, MTZ. Ateista, materialista, amennyire csak lehet. Szélsőliberális. Marihuana legalizáció párti. Felmenőim szlovákok, törökök, németek. Zsidókersztény vagyok-e? És ha ATV-t nézek és Tóta.W-t olvasok?
4. Hogyan ártottak a zsidókeresztények a magyaroknak? Itt nehogy bő lére ereszd!!! Ezt tették, ez lett a következménye...Ismétlem: ált iskola vastagbetűs rész !
5. Egy átlagos tirpák hány zsidókereszténnyel találkozik személyesen/nap. Hülyeség. Per év.
Köszönettel.

egyetmondok 2015.02.18. 12:56:04

@HaFr:
Maradj is a kávés csészénél,azt tartva helyesen és szépen,ahogyan gyerekként otthon megtanultad,abból még lehet jó állam.

egyetmondok 2015.02.18. 12:59:20

@unionista:
A virágok pedig azért nem háborúznak,mert a Jó Isten (neked ő a szent materialimzus biosza) meggyökereztetve adott nekik életet,s ezért nem képesek csatasorba rendeződni.

DrGehaeuse 2015.02.18. 13:47:58

Szerintem az igény nem most van születőben.
Igény az mindíg is volt arra, hogy egy normális polgári magyarország legyünk. Ahol van hitele az adott szónak. Ahol tisztességes munkáért tisztes megélhetés jár. Ahol a jog előtt (alatt és után is) egyenlő minden állampolgár. Ahol a jobb képességű és törekvő ember jobban boldogul.
Sajnos akiket eddig választottunk vezetőül, azokról rendre kiderült hogy a látszatdemokrácia ilyen-olyan művelői és a saját javaik gyarapításán túl alig marad idejük az ország dolgainak intézésére.

Ami most születőben van nem az igény, hanem a felismerés, hogy nem lehet rábízni az országot az önjelölt látszatdemokrata rendszerváltókra.

Magunknak kell kézbe venni a rendszer kijavítását.

A képességek is szépen kezdenek kifejlődni. A Nemzet ébredez. Amiből kevés van az a józan cselekvésre képes öntevékeny közösségek aktivitása és ereje.

Lexa56 2015.02.18. 14:11:24

@anonymand: Julien Benda könyve, az "írástudók árulása" a 2. VH előtt at mutatta, hogy Európa már akkor sem állt túl jól ebben a vonatkozásban.

Ami pedig a poszt lényegi mondanivalóját illeti, csak ismételi tudom, amit már többbször leírtam. Orbán egy beteg nép beteg vezetője, egymás legsilányabb vonásait erősítik. Igen, a választani képes és akaró kisebbeség legnagyobb része még mindig őt akarja. Ezt érdemeljük, ebbe fogunk tönkremenni.

Az ennél többet kívánó fiataloknak érdemes vagy elmenni vagy kőkeményen beleállni a harcba, amíg már midnen késő nem lesz.

Lexa56 2015.02.18. 14:20:30

@biohouse: Kedves Biohouse! Uninoistába a külvilág felől nem jutnak be információk, ő kinyilatkoztat. Nem tudsz belőle semmiyen önreflexiót előcsalogatni. Egy maga által gyártott világban él, azt ott látottakat közvetíti a külvilágba. Szernecsére nem erőszakos csak kitartó és aszolút korrigálhatatlan. Nem mondom, hogy tejesen ártalmatlan, mert nem az, de et egyikünk sem mondhatja el magáról. Egyet ne póbálj meg vele: kommunkálni eszmét CSERÉLNI, mert az nem fog menni.

2015.02.18. 14:23:21

@HaFr: vs-re
"..a lúd, liba, gácsér szavak kerülendők, helyettük az "izé" szó használandó.."
Fel van ez találva :-)

almodhi 2015.02.18. 14:26:05

@Lexa56:

Valamint, megfigyeléseim szerint minden neki írt n karakterből álló válaszra (cn)^1.4 hosszúságú viszontválasszal reagál. (Ahol c 2-10 között szám, a ^ a hatványozás jele.) Ha ismered az exponenciális függvény tulajdonságait, óvatos leszel.

DrGehaeuse 2015.02.18. 14:31:09

@biohouse:
Kérdésed:
"1000 fős falu, mezőgazdaság, MTZ. Ateista, materialista, amennyire csak lehet. Szélsőliberális. Marihuana legalizáció párti. Felmenőim szlovákok, törökök, németek."

Válaszom:
Te vagy a legszebb kivétel ami erősíti unionista szabályait. :)

egyetmondok 2015.02.18. 14:31:13

@unionista:
Azt azért korábban is lehetett sejteni, hogy nem csak antiszemita,de marxista is vagy.
Az ember meg az embernek a farkasa,vagy hogy szól a történelmi és dialektikus materializmus örök igazsága,nemde.
(Csak azt nem értem, miért sértődsz meg,de rettentő mód,ha lenáciznak olykor. Öregem, hát a fajelméletből meg Marxból mi a Jó Isten jöhet ki más?)

téridő2 2015.02.18. 15:17:53

@unionista:
általában jól értelek és egyet is értek veled, de van kérdés:
"nincs mese, nekik kell igazodniuk. ha ők egy kisebbségként hegemóniára törnek, akkor velük szemben a többség szupremáciát hirdet"
Ki az erősebb? (társadalmi, gazdasági, elvi, gyakorlati, kulturális, civilizációs, értékrendi homogenitás, összetartás, stb. stb szempontok alapján) Ha a "zsidókerfesztények" a többségi magyarokkal (bocs, alma-körte hasonlítás), akkor nosza, miért nem a többségi magyar a hegemón? Merthogy többség csak darabszám? Össztársadalmi "lábnyoma" a zsidókersztény lábnyomába sem érhet?
Ki tehet erről? Mit lehet ez ellen tenni?
Valamiféle ideológia mentén, központilag elrendelni, hogy Jakab így, Jani úgy? NEM. Az van, amit írsz: törzsi háború, meg kell vívni, de olybá tűnik, az impotens "többségi magyar", mint olyan alulmarad.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.18. 15:25:51

@Lexa56: "Kedves Biohouse! Uninoistába a külvilág felől nem jutnak be információk, ő kinyilatkoztat. Nem tudsz belőle semmiyen önreflexiót előcsalogatni. Egy maga által gyártott világban él, azt ott látottakat közvetíti a külvilágba. Szernecsére nem erőszakos csak kitartó és aszolút korrigálhatatlan. Nem mondom, hogy tejesen ártalmatlan, mert nem az, de et egyikünk sem mondhatja el magáról. Egyet ne póbálj meg vele: kommunkálni eszmét CSERÉLNI, mert az nem fog menni."

....azért unionista testvérünk nem teljesen reménytelen eset. Egyszer sikerült belőle 2 komment erejéig kihoznom a jobbik énjét....ne adjuk fel.... a remény haljon meg utoljára.

anonymand 2015.02.18. 15:26:58

@unionista:

Minekutána az önkielégítés fogalma régóta tisztázott, nyilván nem okoz nagy gondot, hogy otthon, egyedül, nagy magányodban fajelméleti alapon végezd a napi szükségletednek megfelelő sűrűséggel.
Én nem vagyok olyan perverz, hogy érdekeljen.

anonymand 2015.02.18. 15:29:40

@zipe moha:

..."ténylegesen nem a legszerencsésebbet..." - hogy te milyen elnéző vagy.
Még ha legszerencsétlenebbnek tartanád is kevés lenne.
Nem pontatlan fogalmazás ez, hanem tudatos, és van rá kifejezés...

program készítő 2015.02.18. 15:45:50

Megnyerte VVRezsi a választást azt csinál amit akar,hogy kivel találkozik vagy kivel nem az is.Ez az ellenzék hataloméhsége hozta ránk az Orbán Osztagot--ennyit tudnak.

anonymand 2015.02.18. 16:00:30

@Lexa56:

"Julien Benda könyve, az "írástudók árulása" a 2. VH előtt at mutatta, hogy Európa már akkor sem állt túl jól ebben a vonatkozásban." - igen, éppen ezért nem árt hangsúlyozni (mert rémisztő példa mutatja, hogy hova vezet) az "írástudók felelősségét".
Európa?
Máriaországamutyisztán jobban teljesít!

"Ami pedig a poszt lényegi mondanivalóját illeti, csak ismételi tudom, amit már többbször leírtam. Orbán egy beteg nép beteg vezetője,"... - nagyjából, de csak nagyjából egyetértünk.
A nép nem beteg.
A nép (egy része) tudatlan, műveletlen, alul,- és félreinformált, sötét de nem beteg.
És most Bonsai Duce stratégiája szerint "Folytatjuk!".
Igen, folytatják az elsötétítést, az alul,- és félreinformálást, (le)épül a "munkaalapú" társadalom, a tudásalapú helyett.

..."egymás legsilányabb vonásait erősítik." - ja kérem! A hatalomért a cél szentesíti az eszközt.

"Igen, a választani képes és akaró kisebbeség legnagyobb része még mindig őt akarja." - választásra jogosultak ugyan, de szerintem nem képesek választani.
"Ezt érdemeljük, ebbe fogunk tönkremenni." - ennyire nem vagyok pesszimista, ha beledöglök is túlélem!

"Az ennél többet kívánó fiataloknak érdemes vagy elmenni vagy kőkeményen beleállni a harcba, amíg már midnen késő nem lesz." - mit mondjak? Egyik gyermekem már elment. :(

zipe moha 2015.02.18. 16:09:50

@anonymand:
...az írástudók felelőssége közé tatozik az is, hogy nem csak a keretre, hanem a tartalomra is reagálnak ..tisztességgel, elismerve megengedve, megmagyarázva...érvelve..nem csak a könnyebb végét megfogva...ez lemaradt

egyetmondok 2015.02.18. 16:17:14

@unionista:
Van egy harminc,meg egy huszonöt éves gyerekem, ilyen kimondottan marha ökörséget - mint amiről te beszélsz - egyik se tanult az iskolában.
(Na én a a hetvenes évek végén a jogi karon nagyon is,de ők már hála Istennek nem.)

zipe moha 2015.02.18. 16:19:42

@anonymand: ..és akkor most én is beleállok a harcba..:)

""Az ennél többet kívánó fiataloknak érdemes vagy elmenni vagy kőkeményen beleállni a harcba, amíg már midnen késő nem lesz." - mit mondjak? Egyik gyermekem már elment. :( "

...ok, akkor ezek szerint az én nyugdíjbefizetésemből kapsz(majd) nyugdíjat és az én gyerekem majdani befizetésből, nem a saját gyereked befizetéséből...

tudod mit?így is játszhatjuk.. én is elküldöm a gyerekem... nincs itt jövő ...és majd valaki más gyereke fogja a az én nyugdíjamat kifizetni (na persze...)..szép is lesz ez így...

Erő e-meló 2015.02.18. 16:22:43

"Orbán Viktor megszállta Magyarországot, és behívta hozzá Putyint"

De a bénderita csapatok harcban állnak. Mind a heten

KUHULIN 2015.02.18. 16:32:42

@zipe moha: Mindjárt megmagyarázzák, hogy nem úgy van ám az, mert annyit utalnak haza a külföldön dolgozó fiatalok, hogy abból dinom-dámon meg dőzsölés van! :)

zipe moha 2015.02.18. 16:42:24

@Erő e-meló:
vacak lehet pályakezdőként bérkommenteléssel kezdeni ...hát ezért tanultál annyit?.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 16:42:24

@Erő e-meló: jó érv, színvonalas vagy, remélem, amikor egyszer elmegy a Fidesz a bizniszedért vagy a megtakarításaidért, amit majd jószántadból átadsz nekik, újragondolod az álláspontodat, ember

Renyi Bence 2015.02.18. 17:14:08

Vitába szállok unionistával.

Unionista "fajelmélete", bár logikus, koherens és legalább féligazságokat tartalmaz, abban mindenképpen hézagos, hogy állandóan indukciót alkalmaz (a nagyból az összes kicsire, mindegyik kicsire pontosan ugyanazzal a metodikával következtet), ami pedig azért káros, mert az egyén gondolkodása felülírhatja (ettől szép az ember) a felmenői viselkedésének, szokásainak, jegyeinek főbb vonulatait is.
Mindent a bioszra vezetni ugyanúgy kártékony, csőlátás vall, mint mindent a kozmológiára, társadalomtudományra, egyéb idézetekre visszavezetni a világot, mint teljes egészet.

Ugyanakkor unionista azért is járatja szerintem a száját, mert nem vagytok hajlandóak legkisebb mértékben sem felfogni a száraz, féligazságokon nyugvó mondanivalóját, pedig érdemes lenne és leírtam már, hogy a legnagyobb kerékkötőnek a változás megkezdésének szempontjából azt a csoportot látom, amit unionista zsidókereszténynek ír le.

Merkel látogatását is ennek tudom be. Merkel nagyon rövid időre jött ide, 5 programot tervezett be, mégis időt szakított a Dohány utcára. Nem értem, miért. Merkel maga többször, egyértelműen és sziklaszilárdan kiállt a zsidóság mellett. Mégis mi szükség volt akkor arra a találkozóra?
Valljuk be: semmi. Legalábbis politikai, aktuálpolitikai értelemben semmi, és ezen kell legyen a hangsúly, nem az elcsépelt "emberségen" és azokon a pufogtatott frázisokon, hogy emberi méltósághoz hozzátartozó.

biohouse 2015.02.18. 17:14:31

@unionista:
Definició: " Azsidókerezténység egy evolúciós eredet."
Állítmány: Eredet. Alany: Zsidókereszténység.
Milyen eredet? Evolúciós. Minőségi jelző.
Ha azt állítom, hogy eredet, akkor mi nem? Pl. nem vallás, és nem népcsoport. Ha evolúciós, akkor nem vallási, nem faji, és nem kultúrális.
Próbálom magyarázni a hatodikos fiamnak. Érted? (Én nem, de én egy kiöregedett fasz vagyok. Lényeg, hogy ő megértse. Ötös matekból és töriből, de még nem érti.)
Jól értem, hogy az eredet az egyenlő származással? Vagy az eredet itt esetleg forrást jelent? Forrásvidék? De miért evolúciós? Folyamatosan fejlődő (szelekcióval, ahol mindig a talpraesettebb marad fennt, a férgese elhullik)? Az baj? Akkor a magyar nem elég talpraesett, mert nem evolúciós eredet?
Mi lenne , ha kulturális, vagy vallási eredet lenne? Az nem lenne igaz?
Zsidókeresztény: nem zsidó és nem keresztény? Mert azok nem eredetek, hanem vallás, népcsoport?
Jól értem?
(Eddig nem tetszik a deffinició, nem tudományos, a fogalmak teljesen homályosak. Ezt nagyon nehéz lenne egyértelmű jogszabályba ültetni. És még mindig nem érti a hatodikos fiam!
És elfelejtetted leírni, hogy hogyan okoztak kárt a magyarságnak!
Egyszerű példával: A magyarok tevékenyen részt vettek több százezer zsidó kiirtásában és kifosztásában.
Ezt károkozásnak tekintem, mert 1 a vagyoni kár az nyilvánvaló kár (jog, PTK). Az emberölést is kártételnek tekintem, individuálisan nyilvánvalóan, vallás-erkölcsi szempontból pedig amiatt, hogy szembe megy Isten akaratával: "Szaporodjatok, sokasodjatok".
Ezt érti a hatodikos fiam is!

anonymand 2015.02.18. 17:17:31

@zipe moha:

Ha harc, legyen harc!

"...ok,"... - dehogy OK, dehogy OK!
Hidd el, hogy más az onokák fejlődését Skype-on figyelemmel kísérni, karnyújtásnyi távolság helyett ezer kilométerről örömködni bennük.
Dehogy OK!

..."akkor ezek szerint az én nyugdíjbefizetésemből kapsz(majd) nyugdíjat és az én gyerekem majdani befizetésből, nem a saját gyereked befizetéséből..." - ha kapok majd még nyugdíjat. :)
Biztos, hogy génhibás a gyermek, de előre megmondták, hogy neki is csak egy élete van. Ha tudása, tehetsége megengedi, hogy más körülmények között éljen, nevelje a gyermekeit, akkor helyesen cselekedett, hogy elment.
Ha itthon marad, akkor biztosított lenne a majdani nyugdíjam?
Ha itthon marad, akkor kevesebb stadion épülne?
Ha nem megy el, akkor tenne valamit érdemben az állam és erre hivatott szervei, hatóságai, hogy ne tűnjenek el jelentős pénzek (korrupció, adócsalás, mutyi, stb.), amelyekből lehetne jobb, szebb, élhetőbb ország?
Bocsi, a kérdés költői volt.
Ha itthonról fizeti a magánnyugdíjpénztárba az öngondoskodás jegyében a havi összeget, akkor az eddig füstbe szállt 3 000 milliárd visszalényegül megtakarítássá?
Ez is költői.

"tudod mit?így is játszhatjuk.. én is elküldöm a gyerekem... nincs itt jövő ...és majd valaki más gyereke fogja a az én nyugdíjamat kifizetni (na persze...)..szép is lesz ez így..." - OK, csak az utolsó ne feledje lekapcsolni a villanyt! :)

biohouse 2015.02.18. 17:18:04

@DrGehaeuse: Sajnálatodra: nem!
Ebben a faluban van antiszemitizmus, a lakosság jó 10-20%-t érinti. Egy emberről tudni, hogy zsidó, ő a falu egyik mecénása. Az én fogalmaim szerint ez nem károkozás.

anonymand 2015.02.18. 17:20:26

@Renyi Bence:

"mégis időt szakított a Dohány utcára. Nem értem, miért."
Maradjunk annyiban, hogy akkor te nem értesz semmit.

Nem kívánok vitatkozni veled, ez csak írói munkásságom része volt.

Renyi Bence 2015.02.18. 17:26:23

@anonymand: Kötözködhetsz, de ha érdemi válasz nélkül marad a kérdés (pl. ez egy jó válasz lenne: a magyarországi zsidóság befektetett a német iparba, mezőgazdaságba és szakmai egyeztetésen vett részt velük), akkor az egészből az szűrődik le, hogy egy létszámában és súlyában elenyésző csoport belekotnyeleskedett egy fontos ember dolgába.

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.02.18. 17:27:34

@hungária körút: azért te szerencsétlen idióta, mert a demokrácia nem egyenlő a degeneráltak iránti végtelen toleranciával.

Ha rajtam múlna már repülnél is újfent.

nem nemsiker_s 2015.02.18. 17:37:19

@Maxvall a kloáka:

Én csak arra utaltam, hogy a ballib megpróbál egy trójai falovat kreálni a Béndek Péter féle, Polgári Konzervatív Párttal, hogy a jobboldalt megbontsa.

Ez egy vélemény, amit egy demokratikus beállítottságú blogon simán lehozhatnak.

Ja, hogy tudd én lennék a Hungária Körút nick.

nem nemsiker_s 2015.02.18. 17:39:44

Lehet ezt a nicket is is kinyomni "demokratikus jobboldali konzervatívok"

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 17:42:58

@nem nemsiker_s: fogd már föl végre, hogy nem lehet ide bármit behányni, öncélúan destruktívnak lenni és méltatlanul alacsony színvonalon lenni a körünkben -- sajna, ez lehet, hogy neked új igény az életben, de ez van

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 17:44:54

@nem nemsiker_s: sajnos fixációid vannak, amelyekkel nem tudok mit kezdeni -- azt se tudom momentán, milyen egységet vizionálsz, a Jobbik viszi el a Fidesz szavazóit óráról órára, a főnököd lassan sereghajtó a népszerűségi listán, ne itt panaszkodj

nem nemsiker_s 2015.02.18. 17:51:16

Nem tudok nem arra gondolni, hogy nem azért nyomtok e ki, mert qvára beletrafáltam a közepébe.
Szemmel láthatóan itt többen zsidóznak, de nektek csak az fáj, hogy leírtam:

A posztot olvasva az jutott az eszembe, ez egy libsi poszt.

Aztán a végén elolvastam hogy:

"Béndek Péternek, a Polgári Konzervatív Párt elnökének beszéde"

És megerősítést nyertem ebbéli véleményemben.

Aláírás:

nem siker_s
hungária körút
no_successful nickekkel.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 17:52:50

@HaFr: AMi pedig a konzervativizmust illeti, csak hogy teljes választ kapj egyszer és utoljára, és már akkor konzervatív voltam, amikor a főnököd még véresszájú radikálliberálisként szidta a magyar nemzet történelmét, egyházait stb, márpedig véresszájú liberálisnak liberálisként se kötelező lenni. Na viszlát.

nem nemsiker_s 2015.02.18. 17:54:27

@HaFr:

Ez egy vélemény volt, tessék megcáfolni.
Azért vagyunk itt.

Fentebb vannak ennél jóval destruktívabb vélemények zsidózások, azok valamiért alatta vannak az ingerküszöbötöknek.

Furcsa na.

toportyánzsóti 2015.02.18. 17:56:27

@zipe moha: Jelenleg rajtam nem keresnek ezek az analfabéta tákmatyik csak én keresek rajtuk,leginkább az unijó aki finanszírozza ezt a közmunkás paradicsomot.

Renyi Bence 2015.02.18. 17:57:08

@nem nemsiker_s: Lehet hogy ez egy libsi poszt, de hogy te sem tűnsz konzervatívnak az innen is kiviláglik. A konzervativizmus a fegyelmezett viselkedésnél kezdődik, rád és úgy tűnik imádott főnököd ov-re ez nem jellemző. A jobboldalra senki nem jelent veszélyt, mert jobboldal létezett a két vh között meg 90-94 között nyomokban, de földbe döngölték visszataszító alakok, ma már nem létezik, az ov által vezetett oldal a mostanra neoliberálisból illiberálissá vedlett posztliberális neokommunista banda. Véletlenül sem azonosítható a jobboldallal.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 17:58:26

@Renyi Bence: nem, nem lehet, hogy "libsi" poszt -- ugyanis nem zsidózunk

toportyánzsóti 2015.02.18. 17:58:45

@nem nemsiker_s: Magas ez neked illibsi,maradj a fajtád között akik putingazda ánuszát fényezik.

nem nemsiker_s 2015.02.18. 18:07:05

@HaFr:

Akkor hol voltál eddig ?

Én jobboldali vagyok de pragmatikus gondolkodású.

Amiből az országnak előnye származik, jöhet.
Minden ilyet támogatok.

Egyetértek, abban, hogy sok hibája van a jelenlegi kormánynak, de ha jól megnézzük, úgy tűnik, a hitelminősítők által, és az uniós jelzések szerint is jól működünk.
Jól kitapinthatóan azonban főleg az egyesült államok felől nyomás nehezedik a kormányra, ami érthető, ha azt vesszük, hogy a kormány számára túl a szövetségi kötelezettségek teljesítésén (kötelező körök lefutása) nem ők a prioritás, hanem úgy általában a nemzeti érdekeink.
Erre jössz te, és előállsz egy szinte egy az egyben ballibes retorikával, és közben
Lebegteted itt a Jobboldali konzervatív zászlót.
Ne vedd hát rossz néven ha sokan megkérdőjelezik egy ilyen a semmiből előbukkanó politikai formáció hátterét.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 18:10:14

@nem nemsiker_s: na látod, tudsz te rendes stílusban is kérdezni. A válaszom, én 1993-tól benne vagyok a publicisztikában, eredj, nézd vissza. Az meg, hogy kinek mi a véleménye, elég szelektíven érdekel. Biztos érted.

nem nemsiker_s 2015.02.18. 18:11:57

@HaFr:

a @toportyánzsótit idézem :

"Magas ez neked illibsi,maradj a fajtád között akik putingazda ánuszát fényezik. "

Elég destruktív és primitív volt, nem nyomod ki innen őt is ? :)))

Renyi Bence 2015.02.18. 18:13:38

@nem nemsiker_s:

A pragmatizmusod kimerül gazdasági kérdésekben, de ennek a kormánynak nem hibái vannak, hanem bűnei. Erkölcsi bűnei, amiért nem érez bűntudatot.

Ízlelgesd:

www.youtube.com/watch?v=Ug6RCIkJgOs

zenonküp 2015.02.18. 18:20:26

A Kommerszant magyar tárgyú cikkének néhány kommentelője - tegnap még csak öt - érdektelen álláspontokat fogalmazott meg.
Egy hölgy sikereket kívánt Orbán Viktornak, egy úr arról értekezett, hogy Dél- és Kelet Európa ortodox hagyományokkal rendelkező államai hogyan illeszthetőek bele az Eurázsiai Unió kereteibe, együtt néhány más közép-ázsiai illetve kaukázusi állammal.

A betyárját neki, mondta Vitray, hogy is kerül ebbe a társaságba Magyarország?

Aki futólagosan is ismeri az orosz intelligencija történetét tudja:nők és férfiak soha a világon elkeseredettebb küzdelmet, s igen véres küzdelmet, nem vívtak még önkényuralom ellen.
Putyinnak most is van ellenzéke, nem minden orosz ért egyet az oroszok lakta területek visszafoglalásával.
Nem kell egyetérteni az orosz anarchista oldalakkal anarchizmusukban, de egyet kell érteni abban, hogy kezdettől fogva agresszív imperialista háborúnak nevezték Putyin kibontakozó törekvéseit.

Hogy mit gondolnak ezek az emberek, s csak utána oroszok, de oroszok is Orbán Viktorról és rezsimjéről?

Szerintem le sem köpnék a miniszterelnök urat.

nem nemsiker_s 2015.02.18. 18:20:31

@HaFr:

"Az meg, hogy kinek mi a véleménye, elég szelektíven érdekel. Biztos érted. "

Hogyne érteném, de azért lehet hogy mást még érdekelte volna a véleményem.

De lassan kapizsgálom már, hogy te ezt amolyan kis bennfentes blognak szánod, ezzel semmi gond, de akkor tedd ki, megjegyzés gyanánt, hogy semmilyen ellenvéleményre nem vagyunk kíváncsiak, és a jövőben sem leszünk.

Egyébként, ha politikai karriert akartok csinálni, akkor tanuljatok a ballib hibáiból, és tartózkodjatok a toposzaiktól, mert már mindenki unja, a saját választóik is, nem véletlen, hogy nagy részük el sem ment szavazni.

Sunder 2015.02.18. 18:21:46

A cikk jó, a gondolatok a helyükön vannak, egyetlen dolgot hiányolok mindösszesen: alternatívá(ka)t.
Mert ha az ki van fejtve, hogy Putyin behívása rossz, ezzel Mo. el lett árulva, nyugati szemmel le(vagy lefele) lett írva, akkor érdekelne az is, hogy mi lett volna a _helyes_ hozzáállás.

El kellett volna hajtani Putyint a vérbe? A jelen "gázhelyzetben" ez nem biztos, hogy a legpompásabb megoldás. Merkelnek kellett volna díszesebb puccparádé?

Nem az én asztalom megítélni, mint ahogy azt sem, hogy ez bölcsész károgás, vagy sem, de ha nincs legalább egy javaslat a potenciális megoldásra a problémafelvetés kapcsán, ez tutira nem előremutató dolog. Főleg nem egy potenciális választható párt színeiben.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 18:24:41

@nem nemsiker_s: csak a posztra és a magamra vonatkozó kommenteket kezelem, leszámítva a szélsőséges trágárságot és a rasszizmust- ez két éves politika itt

quendelapo 2015.02.18. 18:28:33

@Nagy Sándor_gazda:
Egy hibát azért elkövetett a Miniszterelnök Úr - de hát ez biztos a hülye tanácsadóinak vagy inkább Simicska ármánykodásának tudható be - sokkal okosabb lett volna, ha ő is kimegy a temetőbe megkoszorúzni a szovjet hősök sírját. Ezzel egyrészt a baráti orosz nép régi sérelmét orvosolhatta volna, másrészt teljesen egyértelművé tette volna Brüsszel és Washington imperialistái számára, hogy ne is álmodjanak arról, hogy minket gyarmati sorba hajtanak. Ráadásul a hazai ellenségek is értettek volna a szóból. Kár, hogy most (még) elmaradt ez a gesztus.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 18:29:11

@Sunder: A jó politika mindig a színfalak mögött zajlik -- nem ez különbözteti meg a rossz politikától. Az viszont igen, hogy a nyilvánvaló tényekről nem hazudik (pl hogy van, méghozzá sokkal jobb alternatívája a keletről jövő orosz gáznak, pl. a nyugatról jövő orosz gáz), nem hallgat a közösség életére döntő befolyással lévő célokról és döntésekről, és értékközpontú. Ha csak ilyen lenne, Orbán sokkal többet el tudott volna érni a magyarok érdekében.

nem nemsiker_s 2015.02.18. 18:31:06

@Renyi Bence:

"A pragmatizmusod kimerül gazdasági kérdésekben, de ennek a kormánynak nem hibái vannak, hanem bűnei. Erkölcsi bűnei, amiért nem érez bűntudatot.
"

Ahogy az összes előbbi kormánynak is megvoltak a bűnei.
Még talán az Antall kormány volt a legkorrektebb, de a legbalekabb is, a libsik egyszerűen szétszedték, és tönkreverték.

A különbség az, hogy most legalább a gazdaságra odafigyelnek. A válság után úgy tűnik tartós növekedés indult.
Én nem igazán látom, miért kéne lecserélni ? Miért cseréljünk le egy rosszat, egy bizonytalannal, vagy egy még rosszabbal ?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 18:34:01

@nem nemsiker_s: ez tévedés -- világosan leírtam, mit dobok ki. Érdekem elolvasni mindent, hogy tanuljunk belőle. Ami ócska személyeskedés, ráadásul tudatlan, prekoncepciózus, vagy egyszerűen fizetett, azt kivágom. ennyi.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.18. 18:36:06

@nem nemsiker_s: "Egyetértek, abban, hogy sok hibája van a jelenlegi kormánynak, de ha jól megnézzük, úgy tűnik, a hitelminősítők által, és az uniós jelzések szerint is jól működünk."

Egy bizonyos szempontból nagyon sikeres a kormány. 2010-ben 3 200 000 szegény sorban levő ember volt az országban, most meg már majdnem 4 000 000.

Kedves hülyegyerek: Ha ez az idő alatt én lettem volna a kormányfő és ezt értem volna el, akkor a következőt csinálnám: Fognák egy ásót és hívnák valakit magammal. Valami kies helyen kiásnák egy gödröt, aztán belelőném magam, de úgy hogy hassal essek a gödörbe. Előtte azért megkérném a velem levő embert, hogy mielőtt betemetne, hugyozza le a hullámat, és miután betemetett, szórja meg jó vastagon a síromat sóval.....mert az aki ezt az elszegényedést sikernek látja, az még azt sem érdemli meg, hogy a fű nőjön felette. Vili?????

Boccs Péter az ordonáré szavakért, de hátha így megérti. :) :)

Renyi Bence 2015.02.18. 18:37:29

@nem nemsiker_s:

Azért mert igényesek vagyunk. Nem érjük be a rosszal. Az, hogy ma rosszabb alternatívák vannak, a rossz még nem lesz attól elfogadhatóbb. Nem kérünk sem a ballibekből, sem ebből. Nem méricskéljük úgy a kettőt össze kompromisszumokkal, hogy melyik az, amelyik többet csurrant csöppent felénk. Mást kérünk.

Btw, legalább abban egyetértünk, hogy az Antall kormány volt a legkorrektebb, már nem maga a kormány, hanem mert voltak benne ígéretes, becsületes, gerinces és szakértő emberek: Kónya Imre, Kőrösi Imre, Jeszenszky Géza

Kónyáról tudni érdemes, hogy ő vezette be a nemzeti konzultáció intézményét, na nem olyat, amelyet ov-ék csinálnak gátlástalanul annak hazudva. A nemzeti konzultáció abból állt, hogy lakossági fórumokon megjelent egy vitapartnerrel az oldalán, a fórumokra bárki betehette a lábát, és bármit kérdezhetett. Mint ilyen sok kellemetlen kérdéssel is találkozott, azokat félelem és következmények nélkül fel lehetett tenni neki. Azokkal a kínos kérdésekkel direktben szembesülnie is kellett, és támadó hangvételűekre is készségesen, terelés nélkül válaszolt. Ez a demokratikus gondolkodás alappillére, amit Kónyáék fektettek le, és ezt a kialakult intézményt a következő kormány azonnal be is fejezte, többet politikust szemtől szemben nem lehetett vallatni. Az onnantól a média privilégiumává vált.

nem nemsiker_s 2015.02.18. 18:38:45

@Sunder:

Így van, Program nélkül mit gondoljunk?

Én itt ebben a posztban csak azokat a kliséket látom, amit a ballib nyom, de se konkrét irány, se cél, gazdasági elképzelések, (hogy pl. a növekedés ne 3,5% lehetne, hanem mondjuk 8% vagy kivezetjük a szociális rendszerből a gyermekek után járó támogatások minden formáját, az adókedvezményeken kívül, vagy hasonló.
Na, akkor elgondolkodnék

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 18:44:58

@nem nemsiker_s: na, akkor olvasd vissza a 600 posztot, a tudatlansággal nem vitatkozunk. Nem mintha itt az lenne a cél, hogy alapjövedelmet hirdetnénk mindenkinek. Ez nem egy pártfórum.

nem nemsiker_s 2015.02.18. 18:47:15

@fuxosbömis (ex kacagányos):

"Egy bizonyos szempontból nagyon sikeres a kormány. 2010-ben 3 200 000 szegény sorban levő ember volt az országban, most meg már majdnem 4 000 000.
"

Ok. És miért is ?

Megmondom. Mert olyan helyeken születik egyre több gyermek, ahol mélyszegénységben élnek. miért ? Mert még mindíg működik valamilyen szinten a szociális segélyzési rendszernek ez a része.
Egy jobboldali konzervativtól elvárnám, hogy pl. a szlovák modellt tekintse mintának.
Már csak azért is, mert úgy tudom épp a jobboldali értékrend sugallja leginkább az öngondoskodás elvét, és a társadalom adózó felének terhelését csökkentendő, intézkedéseket.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 18:48:32

@nem nemsiker_s: já, és mit gondolsz, mit hirdetünk erről? Hát nem pont ezt! De, ezt.

Lexa56 2015.02.18. 18:49:20

@unionista: 2. Zsoltár:
1.
Miért dühösködnek a pogányok, és gondolnak hiábavalóságot a népek?
2.
A föld királyai felkerekednek és a fejedelmek együtt tanácskoznak az Úr ellen és az ő felkentje ellen:
3.
Szaggassuk le az ő bilincseiket, és dobjuk le magunkról köteleiket!
4.
Az egekben lakozó neveti, az Úr megcsúfolja őket.
5.
Majd szól nékik haragjában, és megrettenti őket gerjedelmében:
6.
Én kentem ám fel az én királyomat a Sionon, az én szent hegyemen!
7.
Törvényül hirdetem: Az Úr mondá nékem: Én fiam vagy te; én ma nemzettelek téged.
8.
Kérjed tőlem és odaadom néked a pogányokat örökségül, és birtokodul a föld határait.
9.
Összetöröd őket vasvesszővel: széjjelzúzod őket, mint cserépedényt.
10.
Azért, királyok, legyetek eszesek, és okuljatok földnek bírái!
11.
Szolgáljátok az Urat félelemmel, és örüljetek reszketéssel.
12.
Csókoljátok a Fiút, hogy meg ne haragudjék és el ne veszszetek az úton, mert hamar felgerjed az ő haragja. Boldogok mindazok, a kik ő benne bíznak!

LaMettrie 2015.02.18. 18:50:48

Béndek politikusként láthatóan nagyon nem szeret érvelni. Vagy tud valaki felmutatni egyetlen érvet is a válaszaiban?

De lássuk a posztot. Az egész nem más, mint érv nélküli kinyilatkoztatás. Prédikáció. Ha valaki ebben a posztban talál egyetlen érvet, akkor mutassa fel. Nincs.

Béndek tehát kinyilatkoztat, majd a kérdezők egy részét lehülyézi, más részét meg kitiltja. Az egyetértők eközben szabadon gyalázhatják a kritikusokat. Ez tehát a leendő demokratikus alternatíva.

A végén igazat lel: jelenleg nincs Orbánnak alternatívája. És ha rajta múlna, nem is lesz. De szerencsére nemcsak rajta múlik.

explanatus 2015.02.18. 18:50:48

@Nagy Sándor_gazda: Napokban egy ismerőssel levélben közölte az áramszolgáltatója, hogy április elsejétől csökken az áram ára, de most nagyon össze van zavarodva, mert a levélben (nem magyarul van) nincs rezsicsökkentésre utaló kifejezés, ráadásul fehér lapon csak fekete betűk, számok vannak.

368 kWh/év-ig .Nettó 32,55 Cent/kWh - Bruttó 38,73 Cent/kWh
368 kWh/év-től Nettó 22,17 Cent/kWh - Bruttó 26,38 Cent/kWh

Amit még nem ért az az, hogy miért éppen 368kWh, meg hogy a nettó-bruttót ott hogy számolják, mert eltér a mienktől.

Sunder 2015.02.18. 18:52:55

@HaFr: abban igazad van, hogy a nagypolitika mindig a színfalak mögött zajlik, de pont azért, mert ez nem egy pártfórum, itt lehetne alternatívákat bogozgatni. Mert akkor látszik az _ember_ a dolgok mögött.

A célok nagyközönség előtti kifejtésével egyet is értek, részben egyébként a fentiek miatt. Én még mindig azt érzem, hogy a magyar politikát két dolog öli meg:
1., mindenki szavazhat (tudom, nem vagyok demokratikus, de akkor sem tartom jó ötletnek)
2., a túlerőltetett PC mindenben. És a következményei. Szerintem gyakran már meg sem kísérlik kifejteni a dolgokat az emberek - including a politikusok -, mert öt perc alatt kapják meg az amerikabérencliberális/antiszemita/füveshippi bélyeget, témától és oldaltól függően. Akkor pedig egyszerűbb ki se fejteni.

mrbateman 2015.02.18. 18:53:13

@nem nemsiker_s: Akár még egyet is lehetne ezzel érteni egy magamfajta racionális embernek, DE pont a lényegi részeknél csúszik meg az ékszíj.
Idézem az általad leírtakat, amely nem egyedi vélemény, több száz ember magyarázza ezen csapásirány mentén a bizonyítványt, tehát:..."ha azt vesszük, hogy a kormány számára túl a szövetségi kötelezettségek teljesítésén (kötelező körök lefutása) nem ők a prioritás, hanem úgy általában a nemzeti érdekeink."

Elgondolkodtál már valaha arról, hogy mekkora üres lózung, pofátlan blöff ez a nemzeti érdekekre hivatkozás a fidesz részéről?!
Nem vetted még észre, hogy ez csak stratégiai időtávon tényező, mint hivatkozási alap?!
Nem tűnt még fel soha, hogy operatív szinten, a konkrét cselekvésekben nyoma sincs a nemzeti érdekek képviseletének, ott érdekes mód a nemzeti érdekeket felülírják a párt -és klientúrafinanszírozási, rövid-középtávú hatalomtechnikai megfontolások?!

Maradjunk a példánál:
kell orosz gáz. oké! nekünk előnyös lenne a déli áramlat (egyébként a Nabucco is,de ne menjünk bele).oké! függünk az orosz gáztól, egyezzünk meg külön. oké!

Mit tettek az elmúlt 5 év alatt a nemzeti érdekek ügyében, vagyis azért, hogy csökkentsük az orosz gáznak való kitettségünket??? Semmit! A Bencsik már 3 éve lemondott pont emiatt!
Helyette baráti offshore cégeken keresztül elteszik saját zsebre a ruszki és azeri gázon lévő margint,és ezt az üzleti modellt most meghosszabbítottuk! Mint nemzeti érdek! Bravó!

nem nemsiker_s 2015.02.18. 18:53:32

@HaFr:

Már a családtámogatási rendszer kivezetésére gondolsz ? Mert az érdekelne, szerintem ez a legsürgetőbb kérdés jelenleg.

midnight coder 2015.02.18. 18:56:37

@fuxosbömis (ex kacagányos): Na ja. Mert ha Orbánék helyett a szocik maradnak hatalmon, akkor a nemzetiség nem csinálja meg a nyolc meglévő gyerek mellé a kilencediket és a tizediket, és mára a nyolc elemis cigányoknak egytől egyig kiválóan fizető bankigazgatói állásuk van.

Sunder 2015.02.18. 19:03:14

@nem nemsiker_s: szerintem ha a korrupciós/visszaforgatási/nevezdaminekakarod rátát le lehetne nyomni az európai 5-10%-ra, és a potenciális új brancs nem akarna egy év alatt meggazdagodni a friss bogrács mellett, akkor a jelen adóteherhez szoktatott népesség befizetései mellett meglepően jól finanszírozható országocska lennénk.
Igaz, elég sok restanciával és drágán helyreállítandó leromlott szektorral, de komoly(abb) változtatás nélkül is elgurulna a szekér, sőt.
Ilyen szakembert tán-tán minden jelenlegi résztvevő fel tud mutatni így vagy úgy, én sokkal nagyobb gondot látok pl. diplomaták, külügyesek, nemzetközi piaci szakértők kapcsán. Mer' az viszont a kicsiknek nem nagyon van. És ez frusztráló.

nem nemsiker_s 2015.02.18. 19:04:23

@midnight coder:

"Na ja. Mert ha Orbánék helyett a szocik maradnak hatalmon, akkor a nemzetiség nem csinálja meg a nyolc meglévő gyerek mellé a kilencediket és a tizediket, és mára a nyolc elemis cigányoknak egytől egyig kiválóan fizető bankigazgatói állásuk van. "

Hát ez az, azt sulykolja mindenki, hogy ennyivel meg ennyivel több mélyszegény, de miért ?
És milyen megoldási javaslat van az asztalukon erre vonatkozóan?
Több segíl?
MIIIBŐŐŐL !!!

Nagyon sürgős megoldások kellenek ebben a témában, mielőtt az egész ország el ózdosodik.
Annak politikai következményeivel

nem nemsiker_s 2015.02.18. 19:08:37

"az európai 5-10%-ra, és a potenciális új brancs nem akarna egy év alatt meggazdagodni a friss bogrács mellett, akkor a jelen adóteherhez szoktatott népesség befizetései mellett meglepően jól finanszírozható országocska lennénk. "

Hát ez az, jóllakott szúnyog már nem csíp.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.18. 19:08:41

@midnight coder: Ez amit írtál ez nem érv.....szánalmas. :(

Minden rosszért a zsidók a felelősek, ha meg nem ők akkor a cigányok.......így a gyáva ember gondolkodik.

Sunder 2015.02.18. 19:11:12

@nem nemsiker_s: sajnos a hírek nem ezt mutatják. Az elmúlt 26 évben legalábbis csak mutáns szúnyogok voltak, akik valami fekete lyukba teleportálják amit kiszívnak (nevezhetjük offshore-lyuknak is, a működési elve hasonló), és ezért soha nem laknak jól. A filozófiai kérdés inkább az, hogy _létezik e_ olyan újonnan érkezett, aki nem a saját tárcáját nézi először...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 19:36:49

@LaMettrie: vannak ilyen meg olyan posztok -- szintetizálni is tudni kell, igaz ez esetben mindig megkapja az ember, hogy nem elég konkrét. A politika viszont legalább annyira víziók művészete, mint a tények manipulálásé, tehát nem kell aggódnod értünk, köszönöm. Nincs okom, hogy féljek a baloldali "tényszerűségtől", víziók meg, ugye, nincsenek is -- szia

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 19:39:05

@nem nemsiker_s: nem gondolok ilyesmire, a társadalom integrációjára gondolok, az underclass csökkentésére, a versenyképesség növelésére, a működő közösségekre, és a szabadságra. Nem konkrétumokból indulunk ki, hanem oda érkezünk.

Szelid sunmalac 2015.02.18. 19:45:44

@nem nemsiker_s: Ez csak azert van, mert aki nem Viktor segget nyalja, az automatikusan ballibsi. Tudjuk, reg lejart panel, erdemes lenni valami ujjal eloallni, foleg, hogy a budos eletben nem volt meg lakossag 65%-a libsi.

Csávógyerek 2015.02.18. 19:56:29

@zipe moha: Hála az Égnek, végre valaki eljutott addig, hogy összevesse az áldatlan magyarországi állapotokat az USA Függetlenségi Nyilatkozatának szellemiségével. Mekkora megkönnyebbülés ezt látni.

Majdnem két és fél évszázaddal később, hol van Magyarország? Istenem, hol?.

"We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.--That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed, --That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government, laying its foundation on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness. Prudence, indeed, will dictate that Governments long established should not be changed for light and transient causes; and accordingly all experience hath shewn, that mankind are more disposed to suffer, while evils are sufferable, than to right themselves by abolishing the forms to which they are accustomed. But when a long train of abuses and usurpations, pursuing invariably the same Object evinces a design to reduce them under absolute Despotism, it is their right, it is their duty, to throw off such Government, and to provide new Guards for their future security."

Ámen.

(www.archives.gov/exhibits/charters/declaration_transcript.html.)

nem nemsiker_s 2015.02.18. 20:17:46

@HaFr:

Én úgy gondolom, az emberek konkrét problémákra konkrét válaszokat várnak.
A társadalom integrációja, már a Kádári rendszerben is toposz volt, amely mögött, most már látjuk, valós tartalom, a szoc. segélyeken és a bujtatott munkanélküliségen kívül nem volt.
Ezt a retorikát vette át a rendszerváltás után a szocialista, és liberális oldal is.
A jobboldali konzervatív felfogás sem mond ugyan ellent ennek a törekvésnek, azonban ezt az öngondoskodás keretébe helyezi, mondván, dolgozz keress pénzt, tanittatsd ki a gyereket, mi annyit segítünk, hogy csökkentjük az adókat.
Ronald Reagen ismerős ez a név ? Rendbe tette az amerikai gazdaságot.
Vagy a szlovákok, akik talán nem túlzás, de így indították be a gazdaságuk rakétáit, és tudjuk, a lendületük azóta is tart.
Konkrét problémákra, adekvát választ adtak.
Az eredmény sem maradt el.
Engem nem lehet ilyen szólamokkal amelyek ráadásul döbbenetesen összecsengenek a szoclib retorikával, megvenni, de úgy vélem, ezzel rajtam kívül is nagyon sokan így vannak.
Gondolkodó emberként úgy vélem, már rég túl vagyunk azon, hogy klisékben éljünk.
Ha azt látjuk, hogy egy adott kormány tevékenysége kimenetének eredője + míg az előző kormányok idején ez nem így volt, úgy gondoljuk, hogy hibái ellenére még mindig jobb a jelenlegi, mint egy bizonytalan, ködös elképzelésekkel operáló alternatíva, mely ráadásul retorikailag szinte azonos a balliberális politikai vonulattal.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 20:47:21

@unionista: a feneked a zsidókeresztény, most elég legyen az ostobaságokból

zipe moha 2015.02.18. 20:49:28

@Csávógyerek:
régen volt reggel ide rakom megint.. nincs jobb és -baloldal mindaddig amíg egyetemlegesen egyet nem ért a nemzet...utána "oldalazunk" ÉS NEM HELYETTE

..."."Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre. Ezeknek a jogoknak a biztosítására az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik. Ha bármikor, bármely Kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje, és új Kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatalmát olyan módon szervezve, amely jobban védi Biztonságát, és jobban elősegíti Boldogulását. A józan ész azt kívánja, hogy a jól bevált Kormányzatot ne változtassuk meg jelentéktelen és múló nehézségek miatt; és valóban a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberiség inkább szenved mindaddig, amíg a rossz nem válik elviselhetetlenné, mintsem hogy kivívja jogait, és eltörölje a megszokott formákat. Ha azonban a visszaélések és bitorlások hosszú sora mindig ugyanazt a Célt szem előtt tartva azt bizonyítja, hogy a népet teljes zsarnokságba kívánják hajtani, a nép joga és a nép kötelessége, hogy az ilyen Kormányzat igáját levesse, és jövő biztonsága érdekében új Védelmezőkről gondoskodjék. ..."...a Nép (és azon belül Értelmisége pláne...) kötelezettség szegés állapotában tartózkodik...így jelen erkölcseiben pontosan tükrözi a fent korholt erkölcsöt..

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.18. 20:49:30

@nem nemsiker_s: rendben, várjál tovább, és olvass egy kicsit a korábbi posztokból

zipe moha 2015.02.18. 20:54:18

... a nemzeti egyetértés kialakításáig viszont a kamu-jobb és baloldalazást annak kell megmutatni és láttatni ami valójában ténylegesen is...HAZUGSÁGNAK

DrGehaeuse 2015.02.18. 20:59:14

@egyetmondok:
Nagyon jó! De azt ügye te sem gondolod, hogy egy török többség majd meg fogja őrizni a nemet kultúrát is olyannak amilyennek most ismerjük?

zipe moha 2015.02.18. 21:07:10

...a trükk maga: egy polgári demokráciának valóban vannak oldalai...egy periférikus helytartóságnak nincs...de ELJÁTSSZÁK, hogy a polgári demokrácia kereteit felmutassák a tartalmától pedig megfosszák....lényegileg SEMMI nincs a helyén, SEMMI nem stimmel...ez az oka a rossz közérzetnek, az "ezernyelvű" beszédnek
Magyarországon a polgári demokrácia az a cél lehet, melyben a magyar nemzet egyetérthet ...ennek minimális feltétele a teljes elitcsere, melynek végrehajtója a Nép...kezdeményezője az Értelmiség

almodhi 2015.02.18. 21:08:23

@unionista:

"neked pázmányosként a zsidókereszténység miért vállalhatatlan?"

Csak találgatok... Mert nincs olyan?

téridő2 2015.02.18. 21:09:18

@unionista: "a demokratikus politikában az erősebb az, akinek többsége van. a demokrácia ősidők óta ilyen egyszerű."
... akkor miért kérdés/téma nálad az, hogy kinek mi a törzsi eredete és ki törekszik hegemóniára? Mindenkinek többséget kell szerezni és kész, ilyen egyszerű. Hol van itt akkor helye a "zsidókeresztény, vagy "árja" (távkeleti) mongoloid ősmagyar" felemlegetésének? Nem meritokráciáról van szó? Ezzel szemben esetleg a kocsmákban (is) sült-galambra várók észosztását kell mérvadónak venni?
Jól érzékelem a helyzetet?

téridő2 2015.02.18. 21:14:33

@Csávógyerek:
:)
Ott a pont!
(kérdeztem zm-t, honnan idéz, volt ereje válaszolni, nekem meg keresni - tehát köszönet a forrásért!!!)

Ugye, ez nyugodtan lehetne kötelező tananyag minden iskolában (ez az igazi, emberi "hittan és erkölcstan")
Gondolom, KLIK-esek nincsenek közöttünk...

téridő2 2015.02.18. 21:18:11

@Csávógyerek:
pontosabban: "nem volt ereje válaszolni, nekem m3eg keresni"

almodhi 2015.02.18. 21:21:46

@unionista:
Szokták használni kötőjellel: "zsidó-keresztény", ekkor a két vallás teremtette kulturális hagyományok közös részére utalnak vele. Ez a jelző emberre nem alkalmazható.

Szokták zsidókereszténynek hívni az első keresztény gyülekezeteket, amikor még a tagság többsége zsidó volt. Valamint vannak (Amerikában) olyan vallási csoportok, amelyk megpróbálják felújítani/rekonstruálni ezt az első századi hagyományt. Ez a jelentés sem használható abban az értelemben, ahogy te szeretnéd.

egyetmondok 2015.02.18. 21:26:18

@DrGehaeuse:
Úgy érted,hogy a németországi török többség majd betiltja a német nyelvű irodalmat,tilos lesz a német zeneszerzők műveit játszani a koncert termekben ? Valami ilyesmire gondolsz ?

Miért történne ilyen ?Az a párizsi felvonulás,sok millió ember,meg lehetett nézni mennyi színesbőrű volt,mennyi francia állampolgár muzulmán állt ki az erőszak ellen.

zipe moha 2015.02.18. 21:27:05

@téridő2: szia...szerettem volna...ha egyetértesz vele, akkor megkeresed...:)...így a te személyes "felfedezéseddé" is válhat, hisz kerested megtaláltad a tiéd is...:)

ParaZita2 2015.02.18. 21:27:05

@HaFr: Erkölcsi mélypont?
Ki és mi is benne a métely?
Mi a megoldás?

Zipe Moha és eredetiben a Csávógyerek idézi ide, dicséretesen, a valódi, emberi alapokat. A PKP oktatási bizottsága pillérnek tekinthetné. Talán egy KÖZMEGEGYEZÉS részévé is lehetne tenni, sokan egyet tudnának érteni vele.

téridő2 2015.02.18. 21:32:04

@zipe moha: :)
Köszi, meg is kerestem volna, mert "belőlem szól", de ma nem volt rá időm. Csávógyerek besegített. :)

Szóval ezt tanítani kellene, s ahogy látom még akár egy új alkotmány alapjaihoz is elkelne.

zipe moha 2015.02.18. 21:39:31

@téridő2:
ezen szellem az a pont ahonnan elindulhat a nemzeti egység és az egyetértés minden magyar között....a közbizalom és a közreműködés megjelenhet...az egyetértés után veheti kezdetét a megkülönböztethetőség artikulációja...
MEG KELL FORDÍTANI AMI MA VAN..ekkor a viszonyaink is megfordulnak

Csávógyerek 2015.02.18. 21:46:27

@téridő2: Számomra az amerikai Függetlenségi Nyilatkozat szinte egy ima. Soktucatszor elolvastam, és még esti séta közben is időként meghallgatom, akármilyen hülyén is hangozhat, mert annyira mélyen megérint a szellemisége.

Tehetetlenséget és szorongást érzek, amikor belegondolok, hogy Magyarország visszafelé halad az időben, és "még", vagy talán "már", ott sincs, ahová más része az emberiségnek már negyed évezreddel ezelőtt eljutott.

Mindezt úgy, hogy már 11 éve ott élek, ahol ezt a dokumentumot annó írták. Minden nap, minden egyes nap, szeretnék hazamenni, megfogni a magyar politikai elit tagjait egyesével, és mint hülyegyerekeket felpofozni őket, amíg vérezni nem kezd a pinokkió orruk az ostoba fejükön.

DrGehaeuse 2015.02.18. 21:51:08

@egyetmondok:
Nem úgy értem. Úgy értem, a mainál több lesz benne a muszlim elem és kevesebb a keresztény. Mondjuk a kihasználatlan templomokból mecsetek lesznek idővel. Nemtom kíváncsi lennék-e a kölni dómra ha odabent már nincs se feszület se freskók se oltárképek, a tetején viszont félhold díszeleg.

egyetmondok 2015.02.18. 22:11:47

@DrGehaeuse:
Ha a közösség nem használja a templomait a saját vallásának gyakorlásához,s templomok állnak üresen,viszont kerekedik vallásos közösség,amelynek nincsen,vagy nincsen elég temploma,akkor már miért is baj,hogy a keresztény/keresztyén templom tetején ott a félhold,vagy éppen ott a kereszt mellett a félhold is ?
És igen,marhára kíváncsi lennék a kölni dómra,ha egyszer ez történne vele,nagyon szívesen megnézném,és őszintén megtisztelném azt a közösséget,amely az elhagyott,üres templomba újra vallásos közösséget vitt.

almodhi 2015.02.18. 22:12:11

@DrGehaeuse: "Nemtom kíváncsi lennék-e a kölni dómra ha odabent már nincs se feszület se freskók se oltárképek, a tetején viszont félhold díszeleg."

Ilyen már van: az Ayasofya mecset. :-)

panelburzsuj 2015.02.18. 22:12:34

@DrGehaeuse:
külföld ma 17:38 "3,35 milliárd euró a kölni katolikus egyházmegye vagyona."

Ebből csak kihúzzák félhold nélkül is legalább addig, míg fölkerekedsz megtekinteni a dómot...

panelburzsuj 2015.02.18. 23:26:27

@unionista:
Az a Cirill volt. A jugó. Meg a Metód.

Pihenj egyet.

zipe moha 2015.02.19. 00:20:21

@unionista:
szerintem állj le...egy dolog, ha valaki megismerteti másokkal az érveit, egy másik dolog viszont ha erőszakosan sulykolja azokat...

Csávógyerek 2015.02.19. 00:39:08

@unionista: Abban teljesen egyetértek, hogy nem érzem annyira a bőrömön, mint Ti, legalábbis napi szinten.

De amikor apám és több barátom rendszeresen tüntetni járnak; elvesztik a munkájukat, mert nem akarnak segget nyalni; anyósomat innen támogatjuk anyagilag, mert nem tud megélni; amikor a látom a nagyitól örökölt pénzmagocska elértéktelenedését; látom valaha tisztelt barátaim agyhalálát a rendszer piócáivá válás által; amikor nem engednek szavazni a magyar választásokon; és közben olvasom pontosan ugyanazokat a híreket, amiket Ti, akkor nem tudok nem része lenni a magyarságnak.

Annyi a különbség, hogy nekem Orbán nem kell már, hogy a miniszterelnököm legyen. Kondásnak azért felfogadnám ...

téridő2 2015.02.19. 07:56:42

@Csávógyerek:
Hol is állunk, mi magyarok? (esetleg azok a magyarok, akik többségéről/szupremitásáról próbál unionista barátunk papolni)
"“A magyarok általában a világ legrosszabb fajtája. Nem szeretnek és nem becsülnek egyetlen nemzetet sem a világon, és egymást sem szeretik. Mindenki a maga kényelmére gondol, lopják a közt, és kevesen törődnek vele. Egymás között olyan titkos gyűlöletet és ellenségeskedést táplálnak, hogy szinte hihetetlen. Ennek ellenére minden nap felváltva együtt esznek, és testvéreknek hinné őket az ember. Nincs semmi engedelmesség közöttük, büszkék és arrogánsak, s nem tudnak sem uralkodni, sem kormányozni, és tanácsot sem fogadnak el olyantól, aki ért hozzá. Mindig dicsekednek saját dolgaikkal, azonnal készek bármit megfogadni, de igen késedelmesek a végrehajtásban. Kevés dologgal foglalkoznak, kivéve a dőzsölést és a köznek a meglopását. Ebben nagyon serények. Az urak az okai minden bajnak. A nemesek, akiknek száma 43 ezer, tartják a kezükben az állami hatalmat, azonban mindig viszálykodnak egymással, és ravaszsággal, tettetéssel és csalással járnak el.” – Francesco Massaro, velencei titkár, 1523"
1523!!!!!! (vagy akár 2015!!!)
Van még azért egy mondás: megszoksz, vagy megszöksz. Ennek következménye a "természetes" kiválasztódás. Itt kétfélék maradnak: a fenti piócák (TEK védelemmel) és a bárgyú-bamba-birkák.
(meg egy pár százalék szenvedő).

-Fiam, miért nem disszidálsz?
-Kalandvágyból!

Kedves Csávógyerek! Hozz létre egy blogot, s mindig legyen ott fenn a függetlenségi nyilatkozat és az Egyesült Államok alkotmánya is.
Itthon is tanítani kell, hisz általános emberi értékeket fogalmaznak meg.
:)

egyetmondok 2015.02.19. 08:17:53

@unionista:
Alapíts új vallást. Nem tilos.

Lexa56 2015.02.19. 08:27:31

@DrGehaeuse: Ilyen a Hagia Sophia is, csak valamivel korábbról

téridő2 2015.02.19. 08:31:31

@unionista: ejnye-bejnye!
Hogy képzeled, hogy ilyen hangnemben szólsz jószándékú kommentelő társadhoz? Mi az oka? Kisebbségi-komplexum? Lelki trauma? Netán jómagad is valamelyik általad felsorolt törzsi jegyek terhét cipeled? Teljesen igaza van Egyetmondoknak: alapíts vallást, majd lesznek követőid. Szekták is szoktak létezni. (de engedd meg, hogy a tiédtől eltérő "hitélet" is "virágozhassék" --- bizonyára ismered a viccet: "Ha harc, legyen harc!" (hányás és székletelés))
Értelek sokszor, és aláírom, jó a lényeglátásod, de hiányos a "világképed", és nagyon hiányos az empátiád, valamint fel sem merül benned, hogy másnak is joga van (akár "ostobának" lenni is)...
Szóval: vedd észre, te mindent értesz a társadalmak motivációiról, de megérteni embereket nem tudsz.
Nem állítom, hogy ez gonosz vagy rossz, csak tény.
(sőt jómagam azt állítom, jószándékú vagy, csak néha "elgurul a bogyód") :) Cheer up, fella'

zipe moha 2015.02.19. 09:04:38

...nekem már csak 1 kérdésem maradt miután kivitatkoztunk magunkat...26 éven keresztül (meddő, sőt kártékony eredménnyel...)...mindenki elmondhatott mindent amit akart (mondásainak hatását közvetlenül is megélhette és megitélhette)....

hogyan lesz ebből a jól láthatóan millió ÁRNYALABÓL...1 (egy)palettányi szín ( ami több szín, célját és létértelmét tekintve viszont 1!) amiből megfesthető az az ország mely neve Magyarország...

...most már itt tartunk:..." s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre. Ezeknek a jogoknak a biztosítására az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik. Ha bármikor, bármely Kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje, és új Kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatalmát olyan módon szervezve, amely jobban védi Biztonságát, és jobban elősegíti Boldogulását...."

tehát a nemzet..az itt kommentelők mind is mulasztásos kötelezettség szegés állapotában vagyunk...amit tudunk is ..mindannyian!!

mentség jelenleg, hogy nincs kire, mire, nem igaz?

akár merre nézünk magunkat látjuk..pont olyan az erkölcsöm mint a tiéd...a népnek Szervezőt kell állítania vagy támogatni a megjelenését...aki a megszokott, de rossz formákat eltörli...majd új alapokon szervezi át a hétköznapi együttélés kereteit mindannyiunk érdekeire tekintettel..

tehát törölnék a továbbiakban minden kommentet ami nem az egyetértés felé való közeledést szolgálja.. a különbözőség megjelenítésének vitái lezajlottak negatív gyümölccsel zárultak és elloptak 26 évet..értsünk egyet ehhez hordjatok téglákat....tudtok??

zipe moha 2015.02.19. 09:43:10

@unionista:
..azért érzed nem?...:)...elvesztetted a képességed az építésre,sem egy kapcsolatot sem egy párbeszédet, sem egy országot nem tudzs építeni másokkal összefogva... romboló személyiséggé alakultál..ilyenből több millió van neked soha semmi nem lesz elég jó, ha rajtad múlna 200 év múlva is pont ugyan azokról vitáznál... be kell látnod,szevasz

téridő2 2015.02.19. 09:51:01

@unionista:
:)
egyem a lelked, ismerlek!!!!

Ne olvass bele az írásokba olyat, ami nincs benne!
(van aki ezt úgy mondja: értő olvasás.)
Szívesen kussolok, de azzal hátrább lépünk, nem előrébb.
A politikai ko-M-fortzóna: (szubjektív, kisebb-nagyobb szórással és mean-nel).
Gondolkodni valóban kell(ene), de csalekedni sem ártana, akár kotta nélkül énekelve is. "acapella" nem fog menni, kellenek a ceaucescu-féle végzetek is, addig nincs tisztulás. Akármilyen törzsek is harcolnak.

téridő2 2015.02.19. 09:58:36

@zipe moha:
((ott a csillagos ötös, ha szabad így mondanom))

Fentebb idéztem -szintén jó szándékú- Csávógyereknek:
"“A magyarok általában a világ legrosszabb fajtája. Nem szeretnek és nem becsülnek egyetlen nemzetet sem a világon, és egymást sem szeretik. Mindenki a maga kényelmére gondol, lopják a közt, és kevesen törődnek vele. Egymás között olyan titkos gyűlöletet és ellenségeskedést táplálnak, hogy szinte hihetetlen. Ennek ellenére minden nap felváltva együtt esznek, és testvéreknek hinné őket az ember. Nincs semmi engedelmesség közöttük, büszkék és arrogánsak, s nem tudnak sem uralkodni, sem kormányozni, és tanácsot sem fogadnak el olyantól, aki ért hozzá. Mindig dicsekednek saját dolgaikkal, azonnal készek bármit megfogadni, de igen késedelmesek a végrehajtásban. Kevés dologgal foglalkoznak, kivéve a dőzsölést és a köznek a meglopását. Ebben nagyon serények. Az urak az okai minden bajnak. A nemesek, akiknek száma 43 ezer, tartják a kezükben az állami hatalmat, azonban mindig viszálykodnak egymással, és ravaszsággal, tettetéssel és csalással járnak el.” – Francesco Massaro, velencei titkár, 1523"
1523!!!!!! (vagy akár 2015!!!)"
(nagy a baj, s kilátástalan a helyzet). S itt unionistának igaza van, ez biosz, ez nem fog változni itt. Aki változik, az feladja és elmenekül
(és szenved személyében - ezt unionista pedig nem tudja felfogni)
Ám bűn a következő generációkkal szemben, ha feladjuk!
Sok fecske sem csinál nyarat, de jelzi azt!

DrGehaeuse 2015.02.19. 10:15:07

@egyetmondok:
Nálad a pont.
Én viszont sajnálnám azt a közösséget amely önkéntes és csendes genocídiumot hajtott végre saját magán és elhagyta ősei őrökségét.
Nekem a konzervatív gondolkodásba beletartozik, hogy nem csak az európai társadalomak demokratikus működését (és annak hagyományát), intézményeit valamint a kultúra tárgyi és szellemi produktumait tekintem megőrzendő értéknek, hanem magát a kultúrát és azt hordozó közösségeket is.
És nem látom be miért kellene elfogadni sőt üdvözölni azt, hogy egy közösséget a saját elitje olyan állapotba kormányozza (bármilyen érdekből) miáltal nem képes fenntartani a saját (és öröklött kultúrája) újrateremtését?

egyetmondok 2015.02.19. 10:38:48

@DrGehaeuse:
De ugye nem a németekre gondolsz,amikor ezt írod, mert hogy ott ennek nyoma nincsen,ennek a csendes és önkéntes kulturális, vagy éppen vallási öngyilkosságnak.

DrGehaeuse 2015.02.19. 11:03:41

@Lexa56: @almodhi:
Nem akarok ezen rugózni de a Hagia Sophia Konstantinápoly (Bizánc) ékessége volt amíg keresztény bazilikaként fungált. A hasonló nevű mecset viszont Isztambul dísze ami ügye az Oszmán (később Ottomán)birodalom fővárosa volt ma pedig Atatürknek hála Törökországé.

Az említett templom két állapota közötti "átmenet" egy agreszív véres és hódító háború egyik csúcspontja a város eleste után ment végbe.

Egyébként a törökök által kezelésbe vett ktedrákisok között ez üdítő kivétel.
A leggyakoribb eljárás a teljes átépítés vagy a nem rendeltetésszerű használat volt (A székesfehérvéri Nagyboldogasszon Székesegyház pl annak esett áldozatul, hogy a törökök lőporraktárnak használták és a város Habsburg visszafoglalásakor felrobbant).

DrGehaeuse 2015.02.19. 11:08:06

@unionista:
Bagoly a verébnek ne mondjon semmit.

DrGehaeuse 2015.02.19. 11:14:16

@egyetmondok:
Arra az elméleti esetre gondolok (ami szerintem se fog bekövetkezni) amikor a Kölni dómból török mecsetet csinálnának.

De van analóg gyakorlat is (bár ott a genocídium nem önkéntes csak csendes - a világ médiája hallgat róla) Kolozsvárott, van egy volt magyar katólikus templom amit orthodox románok vettek birtokba meg lehet nérni. Förtelmes kormos és siralmas a belseje hacsak azóta ki nem festették.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.02.19. 12:04:03

@téridő2:

" Fentebb idéztem -szintén jó szándékú- Csávógyereknek:
"“A magyarok általában a világ legrosszabb fajtája. Nem szeretnek és nem becsülnek egyetlen nemzetet sem a világon, és egymást sem szeretik. Mindenki a maga kényelmére gondol, lopják a közt, és kevesen törődnek vele. Egymás között olyan titkos gyűlöletet és ellenségeskedést táplálnak, hogy szinte hihetetlen. Ennek ellenére minden nap felváltva együtt esznek, és testvéreknek hinné őket az ember. Nincs semmi engedelmesség közöttük, büszkék és arrogánsak, s nem tudnak sem uralkodni, sem kormányozni, és tanácsot sem fogadnak el olyantól, aki ért hozzá. Mindig dicsekednek saját dolgaikkal, azonnal készek bármit megfogadni, de igen késedelmesek a végrehajtásban. Kevés dologgal foglalkoznak, kivéve a dőzsölést és a köznek a meglopását. Ebben nagyon serények. Az urak az okai minden bajnak. A nemesek, akiknek száma 43 ezer, tartják a kezükben az állami hatalmat, azonban mindig viszálykodnak egymással, és ravaszsággal, tettetéssel és csalással járnak el.” – Francesco Massaro, velencei titkár, 1523"
1523!!!!!! (vagy akár 2015!!!)"
(nagy a baj, s kilátástalan a helyzet). S itt unionistának igaza van, ez biosz, ez nem fog változni itt. Aki változik, az feladja és elmenekül
(és szenved személyében - ezt unionista pedig nem tudja felfogni)"

A Magyar Nemzet biosza nem ilyen....ez nem igaz és pont ezt nem szabad elhinni. Hajlam van rá, néha nem is kicsi, ezt nem vitatom.....de ugyanígy megvan benne a hajlam ennek az ellenkezőjére is.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.02.19. 12:05:40

Egyébként a Fuxos vagyok, csak nem vettem észre, hogy a lányom nickje van benn. :)

téridő2 2015.02.19. 12:15:27

@Fapy: "A Magyar Nemzet biosza nem ilyen"
Bár igazad volna.
Azt látom, lehet pozitív szemlélettel is közelíteni a világhoz. Néha ehhez erő kell, nem jön magától - talán ekkor jó, ha van egymást segítő, elismerő és biztató közösség - felelőssége ebben mindannyiunknak van. Elég intelligenciával lehet is tenni érte.
A következő generációk élete (lehetőleg jobb élete) reménye miatt nem adhatja fel senki. A "Boldogság" igazándiból nem csak jog, de érte tenni kötelesség is az utódaink miatt!
Tanítani kell ezt is!!!
(vannak alapértékek az emberi életben, ha azok helyén lennének, akkor nem volna gond azzal, hogy korrupció, túlnőtt állam, pióca-politikusok, birka népek, keleti pompa, stb, stb.)

almodhi 2015.02.19. 12:20:19

@DrGehaeuse: Igen, a Hagia Sophia valóban üdítő kivétel. Kevés ilyen van (Córdoba, a Pantheon így kapásból) az ellenség templomát legtöbbször lerombolták.
A megjegyzéssel nem volt más célom, minthogy utaljak rá, már van olyan jelentős keresztény templom, amin félhold van.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.02.19. 13:03:45

@téridő2:

Csak jámborul és pozitívan (nem egyenlő a naivval) érdemes gondolkodni....legalább is én nem tudok másképp élni......by the way..érdemes másképp csinálni?

Khonsu 2015.02.19. 13:21:58

@DrGehaeuse: Ezek a demográfiai folyamatok lassan mennek végbe. Még legalább száz vagy több évnek kell eltelnie addig míg a kölni dómra félhold kerül. Ezen idő alatt olyan mértékű változások mennek végbe, melyek következtében pl. az akkori iszlám már valószínűleg nem is olyan lesz mint a mai. Akár valami váratlan dolog is közbejöhet, így lehet, hogy se nem kereszt se nem félhold fog rajta díszelegni, hanem valami egyéb jelkép. Pl. nagyon is valószínűnek tartom, hogy a "maga módján hívő" tömegből kinő majd egy új vallás, amiben sajátos módon keverednek majd vallásos és tudományos elemek.

Ha a váratlan eseményektől eltekintünk, és maradunk az iszlám térhódításnál, akkor is látni kell, hogy régóta jól beágyazott kulturális és vallási gyökerekkel rendelkező tömegek megtérítése eddig minden esetben az újonnan érkezett vallás megváltozását is okozta. Ha Európa iszlamizálódik, akkor ez az iszlám nagyon valószínű, hogy a mai iszlám és a kereszténység, európai szellemiség keveréke lesz. Integrálj magába az európai hagyományokat. Ez már egy európai iszlám lesz.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.19. 13:22:32

Most már fuxosként. ex fapy :)
Ez még bennem maradt és kikívánkozik és az sem zavar, hogy így a vita végén írom....lehet hogy senki sem fogja elolvasni.

Az életfelfogásnak sok árnyalata van, de mindegyik visszavezethető a következő kettőre:
Életfelfogás 1...az élet az egymást követő balszerencsék és tragédiák soha véget nem érő sorozata (Unionizmus)
Életfelfogás 2...az élet az egy kiváló lehetőség arra, hogy magunknak tetsző és jó dolgokat csináljunk és közben jól érezzük magunkat. (Fuxizmus)
Számomra nem kérdés, hogy melyiket választom....mert amíg a fuxizmus a lélek és értelem építésének a lehetőségét teremti meg, az unionizmus ezzel ellenkező irányba hat és a lélek és az értelem halálával végződik.

Khonsu 2015.02.19. 13:38:45

@unionista: A jelenlegi felhozatalból neki tapsikolnék legszívesebben.

téridő2 2015.02.19. 13:57:16

@Fapy: "Jámborul és pozitívan"
Ezt is lehetne tanítani.
(érdekes, a példából nem elegen tanulnak --- sorolhatnék itt példákat)
:)

téridő2 2015.02.19. 13:59:04

@unionista: "béndek bácsi dühös. "

Ez mit jelent nálad?
Nem szoktál érzelmekről szólni.

És miért nevezed bácsinak? Mi az okod rá, és mi a célod vele?

LaMettrie 2015.02.19. 16:37:44

Unionista kitiltva, csávógyerek meg tobzódik. Erre vártunk. Nevetséges. Nem lesz ebből még egy ezrelék sem. Van huszonhárom lelkes kommentelő. Rájuk lehet számítani február 28-dikán.

LaMettrie 2015.02.19. 16:43:29

De félreértés ne essék, én Orbánnal szemben feltétlen Béndeknek drukkolok. Legyen több százezer ember 28-dikán, és akár kiáltsák ki miniszterelnöknek. Annyi előnye mindenképp lesz, hogy őt sokkal könnyebb lesz elzavarni, mint Orbánt.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.19. 18:30:22

Nem kellene kitiltani az unionistát.Véleményem szerint, mélyen belül egy rendes csákó. Igen, ......nem tud viselkedni és rombol. Nem tudja feldolgozni a felelősség érzetét..... ő az életfelfogás 1. Adjál neki még egy alkalmat, ha visszaél vele, akkor majd újból kirakod.

zenonküp 2015.02.19. 18:55:49

@fuxosbömis (ex kacagányos):

Egyetértek unionistával kapcsolatban.
Még egy esélyt megérdemel.

Nem sorolom fel az alapvetően jóindulatú, de legalább annyira káros kommentelőket.

Időnként én is ilyen vagyok, de megpróbálom fegyelmezni magam.)

thorpe (törölt) 2015.02.19. 20:07:15

az internet mai valóságához képest meglehetősen kultúrált vita bontakozott ki, szóval gratulálok az eredményes trolltalanításhoz

egyébként a cikkel is egyetértek

Csávógyerek 2015.02.19. 20:09:05

"Tobzódik"? Ez jó. Miben is?

Ajánlom a "Power vs Force" című könyvet David R. Hawkins-tól. Unionista a büszkeség és a harag tudatszintje között áll. Pont ott, ahol a magyar politikai kultúra egésze, mint a magyar szellemiség szerves része, úgy általában. Sokan ennél is lejjebb állnak, a félelem, bánat, fásultság szintjein. Egyre többen.

Gandhi nem Force-szal, fizikai vagy verbális erőszakkal, kényszerítette térdre a brit birodalmat, hanem Power-rel, szellemi fölénnyel, a szeretet, öröm és béke szintjein állva.

Magyarországon nincsen Gandhi szintű szellemi vezető. De már az is feljebblépés lenne, ha a fenti két tudatszint közötti régió felé megindulna az elmozdulás, ahol a bátorság, pártatlanság, hajlandóság, elfogadás és ésszerűség vannak.

Ha Orbán rendszere nem lehetetleníti el önmagát, és valakik a végén seggbe rúgják majd őket bármilyen erőszakos formában, hogy végre eltűnjenek, az eredmény nem lesz érdemlegesen jobb az eredeti állapotnál, mert nem magasabb színtű, hanem ugyanolyan alantas szellemi világból táplálkozik majd.

Főleg ha valamilyen sosemvolt, középkori, felsőbbrendűnek kikiálltott, nemzetieskedő karakter-rendszerre épülne.

téridő2 2015.02.19. 21:39:17

:(
Sajnálkozom unionista kitakarítása miatt, remélem, ez csak átmeneti. (tudom, sokszor ír blődségeket, de vannak eredeti gondolatai is, és összességében egy jót akaró, jó szándékú ember. Kicsit autista, kicsit vagdalkozó, s akkor nem is megfontolt, de vannak értékes és használható meglátásai.)
Én az igen "zajos műsorszórásából" ki tudtam hámozni a jobbító szándékot. Nekem hiányzik.

unionista (törölt) 2015.02.19. 21:39:42

@Csávógyerek: @zenonküp: @fuxosbömis (ex kacagányos): @LaMettrie: @Khonsu: @DrGehaeuse:
ez részemről csak egy teszt. aminek a lényege, hogy kaptatok számtalan dolgot, racionalitás szeleteket, sztereotipiákat, ellenérzéseket, személyeskedést, de ugyanúgy objektivitást is. persze mindezeket egybegyúrva. szándékosan mindent kisbetűvel írva. azért, hogy ezek az elemek még inkább összemosódjanak. elsősorban az érdekelt, hogy egy alantas módon összerakott, mesterkélt, konfúz betűtengerből mit értelmeztek, mire reagáltok.

egész egyszerűen szimulálni kellett azt, hogy mi történne ha a jelenlegi politikai közegben megjelenne nagyon kevés racionalitás. ahhoz kapcsolódnak a népek, vagy minden esetben a könnyebb utat választanák. és a válasz az, hogy szinte mindig.

a megoldáskeresés keretein kell változtatni. valamikor a következő évtizedben.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.19. 22:09:19

@unionista: ....átmentünk a teszten ?

"a megoldáskeresés keretein kell változtatni. valamikor a következő évtizedben."

Annyi időnk nincs.

"egész egyszerűen szimulálni kellett azt, hogy mi történne ha a jelenlegi politikai közegben megjelenne nagyon kevés racionalitás. ahhoz kapcsolódnak a népek, vagy minden esetben a könnyebb utat választanák. és a válasz az, hogy szinte mindig."

Ugye azt tudod, hogy te is a kisebb ellenállás útján jársz?....és hogy az a nihilbe, a semmibe vezet. Ne félj a nehezebb utat választani...a kék kapszulát (álá Mátrix film) egyszer mindenkinek le kell nyelni. Nem lesz kellemes az ébredés.....mi megadtuk neked a tiszteletet....viszonzásul azt kérném, hogy ne zsidóz többet. Én az egész napomat egy rakás unionista :) között töltöm, és nagyon jól megértem őket és ők is engem. :) :) by the way, jól is érzem magam közöttük és csipálom is a burájukat...mert őszintén szólnak hozzám. :)
Többet nem fényezlek, mert még elkutyulsz a végén.

abdul hackeem 2015.02.20. 07:25:42

@fuxosbömis (ex kacagányos): "Én az egész napomat egy rakás unionista :) között töltöm, és nagyon jól megértem őket és ők is engem. :) :) by the way, jól is érzem magam közöttük és csipálom is a burájukat...mert őszintén szólnak hozzám. :)"

Es apolo vagy, vagy pedig apolt? :-)))

Bocs mindkettötöktöl, ez magas labda volt!

DrGehaeuse 2015.02.20. 08:04:36

@Khonsu:
Az iszlám európai térhódítása csak nagyon csekély mértékben jelenti azt, hogy őshonos európai lakosok tömegei térnek át az iszlám életformára (t.i. szerintem az iszlám nem csak vallás, de kultúra és életforma is egyben, ami ráadásul csak kevés ponton illeszthető össze konfliktusmentesen az európai szekuláris ha tetszik világias, anyagias és individualista életformával).
Döntően arról van szó, hogy az iszlám területről bevándorló tömegek hozták és hozzák magukkal az életformát s vele a kultúrát és vallást. Illetve a korábban bevándorolt muszlimok relatív népszaporulata révén is nő az életformát hordozó populáció aránya. Mindeközben az európai kultúra és életforma csak nagyon kis mértékben hat a vele immár együtt elő iszlámra és viszont. A kölcsönhatás révén megvalósuló konvergencia sebessége sokkal kisebb mint a demográfiai folyamaté. Ebben áll az európai kultúrát érő legsúlyosabb kihívás.

téridő2 2015.02.20. 08:13:20

@unionista:
:)
Akkor a tagolatlan és álcázott tesztelések elmúlta után jöhetnek kiemelten a konstruktív gondolatok.
Hajrá!
(volt már nem egy és nem kettő, no de ismétlés a tudás
annyja)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.20. 08:20:18

@LaMettrie: Na álljon meg a menet .. a kolléga, akiről szó van, egy éve folyamatosan személyeskedik velem, tudományosan zsidózik -- egy éve... azért mindennek van határa.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.20. 08:36:55

@fuxosbömis (ex kacagányos): Unionistát nem lehet kitiltani -- ugyanazzal a nickkel (!) mindig visszajön. Ebben a tudatban tiltom ki. Egyedül meg nem történtté tudom tenni. Amit ezentúl is meg fogok tenni, ha engem vagy a törekvéseinket alázza. Akárhonnan, akárkiként, fedésben. Az aljasságnak is megvan a határa.

zenonküp 2015.02.20. 11:11:45

@HaFr:

Igazad van, a védhetetlen nem védhető - unionista

Khonsu 2015.02.20. 12:11:13

@DrGehaeuse: Sajnos igaz, hogy az iszlám várhatóan sokkal nagyobb hatást gyakorol az európai kultúrára mint fordítva.

Mindemellett bár nem épp vigasztaló, de az a helyzet, hogy akkora távlatban, melyen ez az átmenet megvalósul Európa és az emberiség számára a legkisebb probléma lesz az iszlám terjedése. Ha a globális folyamatok nem változnak meg gyökeresen, akkor addigra az emberiség már szó szerint a túlélésért fog küzdeni.

DrGehaeuse 2015.02.20. 12:20:54

@Khonsu: Erre mondhatja a magyar paraszt: üdv a klubban emberiség!

Khonsu 2015.02.20. 12:40:34

@DrGehaeuse: Amikor a sorozatosan be nem érő termés miatt éhező, az éghajlati katasztrófák és fogyatkozó erőforrások miatt kitörő háborúk által földönfutóvá vált még megmaradt emberek épp a következő szupervihartól vagy rájuk törő fosztogató seregtől rettegnek, már teljesen mellékes lesz, hogy milyen templomban milyen istenhez imádkoznak. Elég sötéten látom a jövőt, és úgy érzem minden okom megvan erre.

Még talán van néhány "jó" évtizedünk, aztán indul a túlélő verseny.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.20. 14:57:19

@abdul hackeem:

Hun hogy :) .....néha ápoló, néha szelídítő, néha próféta, néha az apjuk meg az anyjuk.....és időnként én is ápolásra szorulok.Pénteken amikor hazaérek, akkor egy jót vacsorázok aztán egy kis zenehallgatás.....Johnny Rotten, Steve Strange, Zika Jelic meg hasonlóak az ápolóim. :)

...és egy nagy pont nálad :)

@HaFr: "Az aljasságnak is megvan a határa."

Péter ezzel maximálisan egyetértek.......de a nemzetünket, és ezt te tudod a legjobban, folyamatosan fertőzik az aljasságokkal. Unionistának kicsi volt az immunitása és könnyen lehet hogy a betegség már végleg elhatalmasodott rajta és számára már nincs visszaút.....nem szentimentalizmusból mondom....néha mintha segély kiáltások volnának az ótvar beszólásai....de lehet, hogy ezt a wishfull thinking miat értelmezem így időnként.

DrGehaeuse 2015.02.20. 16:50:51

@Khonsu: Meg fogsz lepődni de jó pár hónappal ezelőtt tök hasonló tartalommal írtam privát mailt HaFr-nek. Fel is hoztam egy példát a történelemből: a Krakatau vulkán kr.sz. 537-ben történt szuperkitörése után bekövetkezett klímakatasztrófa és az azt követő népmozgások és következményeik (Középázsia elsivatagosodik, Avarok európára törnek, Iszlám hódítások egészen a Szaszanida újpersa birodalom megsemmisüléséig). Ennek a folyamatnak a végpontja volt Árpád fejedelem turk hadi népének szervezett és tervszerű beköltözése a kárpátmedencébe 895-ben.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.20. 18:56:43

@DrGehaeuse: azóta is keresem a PKP értelmét :)
süti beállítások módosítása