1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.12.06. 20:39 HaFr

Elhozza-e Merkel februárban a selyemzsinórt?

Lehet.

49 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr66962927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borzimorzi 2014.12.06. 21:01:10

Ó, nem. Akkor még túl sok hithű fidesznyik fog egyre vadabbul ágálni a Vezér mellett. Akkor még azt fogják képzelni, hogy meglesz ennek a jutalma, tehát gőzerővel bizonyítgatják majd a hűségüket.

Akkor még nem lesz időszerű a selyemzsinór. Nem valószínű az sem, hogy kitermelődik addigra 3 millió ember számára elfogadható, választható alternatíva. Isten adja, hogy ebben tévedjek!

A 2015-ös év igen durva lesz, sajnos. AZ EU-ban is lesznek akadozások a pénzeink folyósítása tekintetében. A német gazdaság nem fog akkorát nőni, mint tervezték és remélték. Márpedig ők a fő felvevő piacunk, ez ki fog hatni a mi exporttermékeink vevőire, az általuk támasztott fizetőképes keresletre. Ráadásul a Matolcsy által oly unortodoxul, az IMF által kínált kamat kétszereséért felvett hitelek is lejárnak. Vissza kell őket fizetni jövő ilyenkorra, és már nem a kamatot, hanem a tőkét.

Az elszegényedés fel fog gyorsulni Magyarországon. :-(( Ez eleinte pár emberkét arra fog indítani, hogy nyalizzon a Fidesznek, hogy jusson neki is valami állami munkahely.

De idővel ezek a nyaloncok - régiek és újak egyaránt - is mind rá fognak jönni, hogy a Fidesztől már hiába várják a koncot. És akkor a gazdi torkának fognak ugrani. Én a magam részéről azt remélem, minél távolabb leszek akkor. Szeretném megőrizni a nemzetemről őrzött pozitív véleményem maradék morzsácskáit...

Remélem, akkorra kitermelődik egy kellően karizmatikus vezető, egy választható alternatíva. Olyan, amelyik nem selypeg, hogy "lehet más"? de 5 év alatt se képes definiálni, hogy pontosan milyen az és miben más, meg nem is olyan, amelyik csak afféle "Fidesz light" akar lenni, és pláne nem az MSZP-DK vonal elhasznált arcai. Hanem valami alapvetően más és sokkal jobb.

Üdv:
b

nevetőharmadik 2014.12.06. 21:38:58

Póráz lesz az a selyemzsinór. Orbánt NEM fogja megbuktatni a külföld addig, amíg nincs olyan, akire ŐK is rábíznák az országot (de onnantól már itthonról is meg lehetne buktatni).

Ettől függetlenül növekszik a trágyahalom idehaza, csak azt nem tudjuk, mikor szakad a nyakunkba. Minél később, annál nagyobb lesz a szar. (És megint: de ha nincs, aki eltakarítsa...)

neoteny · http://word.blog.hu 2014.12.06. 21:55:30

@borzimorzi:

"kitermelődik egy kellően karizmatikus vezető"

A probléma szerves része hogy OV maga is kellően karizmatikus a (választásokra elmenő) választók pluralitása számára.

Amikor karizmatikus vezetők váltják egymást az rossz hír "a népnek". Lehet hogy egy másik csoport szív mint az előző karizmatikus vezető alatt, de a szívás nem szűnik meg, sőt fokozódhat.

Dbm 2014.12.06. 21:59:48

Amikor a demokratikus ellenzék puccsról és nemzetközi intervencióról álmodozik. Két sírás között, hogy Orbán lebontotta a demokráciát és a jogállamiságot.

2014.12.06. 23:01:34

@Dbm: Elég sokat loptak, így ha külföldi segítséggel buknak meg, abban sincs a világon semmi kivetnivaló.

dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.07. 00:01:35

@borzimorzi:
' És akkor a gazdi torkának fognak ugrani. Én a magam részéről azt remélem, minél távolabb leszek akkor. Szeretném megőrizni a nemzetemről őrzött pozitív véleményem maradék morzsácskáit...

Remélem, akkorra kitermelődik egy kellően karizmatikus vezető, egy választható alternatíva.'

Egyik kedvenc kommentemet hadd idézzem neked, akkoriban szintén csak idő kérdése volt ...

****
'Az igazi sztrovacsek 2011.11.15. 21:35:43
Szerény véleményem szerint teljesen fölöslegesen aggódtok itt a DK-ért, csakúgy mint az MSZP-ért.(már aki aggódik)
Mindkettő jelentéktelen tényező lesz - a jobbikkal és az LMP-vel karöltve - Orbán bukásában.
Ha a baloldali pártoknak van egy kis eszük - és remélem van - akkor hosszútávon gondolkodnak. Orbán bukása ugyanis a jelenlegi állapotok alapján csupán idő kérdése. Én személy szerint március-április tájékára teszem.
Azt írta itt 'igényes' fórumtárs:
"Kósa és Pokorni készen állnak a kormányzásra. Orbánnak december 06-ig mennie kell!"
Nos mint mondottam én az időpontot tavaszra tippelem, de mi az hogy Kósa és Pokorni készen állnak a kormányzásra???
Vagy Kósa, vagy Pokorni.
Mert a kettő együtt nem megy, az tuti.
Ha Orbán idő előtt megbukik az olyan hatalmi vákuumot gerjeszt a FIDESZ-ben, hogy ezek a DK-MSZP képviselők szakipari tanulónak is gyengék lesznek mellettük.
Márpedig Orbán helyzete finoman szólva is labilis már. Erre utal többek között a köznevelési(?) törvény, vagy az EVA körül kialakult herce-hurca is. (Ha a Gyurcsány kormány ezt csinálja, akkor a média azt úgy tálalta volna, hogy a frakció megzsarolta a miniszterelnököt)
De mindez szinte mellékes ahhoz az egyszerű tényhez képest, hogy tavaszra vagy visszasírjuk a kipaterolt IMF-et, vagy 180 fokos gazdaságpolitikai változást hajtunk végre.
Mindkettő erkölcsi és politikai bukovári.
A teljes csőd.
Mindennek a tetejébe Orbán nem fog lemondani, mert ezt nem engedi meg a büszkesége. Esetleg kijátssza magának a köztársasági(?) elnöki posztot, hogy kissé tompítsa a bukás élét. De mindent megpróbál majd hogy ezt elkerülje, - és ebbe még jobban belerokkan az ország - mert olyan "csodát" még nem látott a világ, hogy egy 2/3-al kormányzó párt félidőben megbukjon. Mit tagadjuk, ez világ szenzáció lenne. (lesz) Mindez örökre a feledés jótékony homályába borítja majd Gyurcsány egyszerű lemondását, az itt kommentelő fideszfanok legnagyobb bánatára.'

macelek 2014.12.07. 00:26:22

@storker: Ó jeah. Orbánt megválasztják a magyar szavazópolgárok. Nem demokratikus. Orbánt megbuktatják külföldi segítséggel, a választások ellenére. Ez az igazi demokrácia.
Taps, taps, taps.

macelek 2014.12.07. 00:33:49

@borzimorzi: kedves borzi, üdv a 100 esztendős index-fórum nicknek :-) bár hölgynek ilyet mondani nem illik :-)
Az alternatíva nem csak úgy kitermelődik.El kellene kezdeni felépíteni. Munka, vér, veríték. Stratégia, thinktank műhelyek, program, támogatók, talpalás, alternatíva. Az, hogy nyafizunk, hogy a Fidesz lop, az vicces :-)

Kdo Je Ugasnil Luč 2014.12.07. 06:15:36

@macelek: jollaktal-e mar valaha a "demokraciaval", he?

toportyánzsóti 2014.12.07. 07:38:00

@Dbm: Poltpetike kinevezése óta megszünt az erkölcs és jog az országban,KGB pénzen lettünk gazprom csicskák.

toportyánzsóti 2014.12.07. 07:39:21

@macelek: Fogalmad nincs mi a demokrácia szerencsétlen gazprom orálcseléd.

toportyánzsóti 2014.12.07. 07:51:55

Merkel ha ad magára kicsit el sem jön csak elküldi a selyemzsinórt.

2014.12.07. 08:15:18

@borzimorzi: Ha polgárháború lesz, lehet menedékjogot kérni Kanadától.
És akkor nem tudják hazatoloncolni a menekülteket.
El kell adni a keccót és várni hogy kipukkadjon valami itt és azonnal lehet lépni.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.12.07. 08:35:33

@Diorella Queen:

"Ha polgárháború lesz, lehet menedékjogot kérni Kanadától."

Az nem olyan egyszerű: pl. Szíriából eddig max. 1,150 menekültet fogadott be Kanada (és az a szám is vitatott).

www.cbc.ca/news/politics/457-syrian-refugees-resettled-in-canada-but-pledge-was-for-1-300-1.2860721

macelek 2014.12.07. 09:06:15

@toportyánzsóti: Taníts, mester!
Várj: nem biztos, hogy szükségem van az általad jónak tartott demokráciára. Volt már ilyen, népinek hívták és a 33 nevű selyemzsinór helyett kenderkötelet preferált. Örökösei pedig a szovjet tankok hátán voltak bátrak, a kenderkötél szintén kellékük volt.
Lejárt az időtök, irány a szoborpark.

2014.12.07. 09:14:08

@macelek: :)))
Ez tetszett hogy lejárt az időtök ,irány a irány a szoborpark.D

macelek 2014.12.07. 09:22:19

@Diorella Queen: kell egy versenyképes szakma és bármikor ki lehet vándorolni.
A legutóbbi miskolci cigányhorda kinyitotta a kanadaiak szemét, azóta nem kíváncsiak a segélyért kuncsorgó káeurópai, életből felmentettekre.

anonymand 2014.12.07. 09:23:25

A Fidesz-KDNP megalapozta a Nemzeti Kötélverő Egyesületet.
Szociális érzéketlenségük mellé a vagyongyarapodások jól passzolnak, ebből egy elemi szál már meg is van a selyemkötélhez.
Amit művelnek "korrupció elleni harc" címszóval, az kimeríti a bűnpártolás fogalmát.
Egy elemi szálnak ez is jó.
A választási gazdaságpolitika látványos "eredményei" már kezdenek a varázsló ködéből kibontakozni, egyre jobban látszik, hogy a "sikerek" fönntarthatatlanok, a növekedés mértéke messze nem lesz elegendő.
További szálnak ez is elmegy.
Csak megsúgom, hogy már három szálból álló zsinór is végzetes lehet.
De még nincs vége...

2014.12.07. 09:24:06

@macelek: De ha nem kell a segélyük és itt polgárháború lesz, akkor mit csinálnak?
Visszafordítanak?

2014.12.07. 09:36:37

A képet elnézve azon gondolkodám, hogy ilyenkor vajon rendes kézcsók van , vagy csak megérinti a kézfejét a Merkelnek a szájával ?
Mi az etikett?

neoteny · http://word.blog.hu 2014.12.07. 09:37:44

@Diorella Queen:

Az hogy egy országban polgárháború dúl önmagában nem jogalap a menekültstátusz megítéléséhez. Ahhoz az szükséges hogy a menekültstátuszt kérő kielégítő módon bizonyítsa hogy őt személyesen üldözi a hazája kormányzata

- rassz
- vallás
- politikai vélemény
- nemzetiségi hovatartozás
- partikuláris társadalmi csoportba tartozás (pl. nők vagy partikuláris nemi irányultság alapján)

www.cic.gc.ca/english/refugees/inside/apply-who.asp

A "sima" menekültek befogadása a mindenkori kanadai kormányzat politikájától függ: azt nem lehet törvényes (bírósági) úton követelni.

Igen, visszafordíthatnak; pl. ha valaki az USA-ból lép be Kanadába akkor nem kérhet menekültstátuszt, mivel az ENSz vonatkozó Konvenciója kimondja hogy a menekültnek az első "biztonságos" országban kell kérnie a menekültstátuszt ahová eljut.

toportyánzsóti 2014.12.07. 09:41:26

@macelek: Mosolyogtato nektek mindenki veres aki nem áll be papagájnak,nyalni az orálmuzsik ánuszán át putin prosztatáját.Egyűgyűségtek megkapó.

macelek 2014.12.07. 09:43:47

@anonymand: a Fidesz felelőssége kihajítani az urizáló, érzéketlen, korrupt vezetőit, tagjait. Ha nem, legkésőbb 2018-ba repülnek s mehetnek a történelem lapjaira. De ezt nem a külföldnek kell megoldania, bízza ránk.
Gazdaság: vezették te már egy nagyobb gazdasági szervezetet? Minimum 500 fővel? Úgy, hogy az elődeid eladósították a céget?
Akkor egy országot is el tudnál igazgatni?

2014.12.07. 09:50:00

@macelek: Ébredj fel!
Sem a fideszt sem az elődeit nem terhelte semmiféle felelősség.

macelek 2014.12.07. 10:00:19

@Diorella Queen: egyszerűen nem értem, miért erőltetik ballibsi oldalon ezt a polgárháborút. Ha kitör itt valami, a véresszájú jobberek - akik jóval többen vannak és militárisabbak, mint a nethuszárok - pillanatok alatt kinyúvasztják az általuk ellenségnek tartottakat. Mire külföld segít, tele lennénk hullákkal, s a feltámasztás még az áhítattal csodált nyugati liberálisoknak sem megy. Polgárháborút emlegetni nemcsak butaság, hanem rettentően káros is. Mikor értik meg az ezt emlegetők, hogy ez sem segíti őket az áhított győzelemhez? Stratégia, program, megfelelő emberek, s lassan építkezve már 2018-ra is fel lehet építeni a kihívót. Pénz úgyis korlátlanul rendelkezésre áll, amcsik, eu liberálisok, norvégok stb itt állnak sorba és alig várják, hogy segítsenek.

2014.12.07. 10:01:30

@Diorella Queen: eleve kezét sem tartja rendesen... amúgy pedig csók nincs, a száj nem ér a kézhez... leheletnyi közelség, pukedli indul (-t régen) -- manapság elég az enyhe kezdő mozdulata, annak a sugallata...

...ilyesmiféleség, vagy nem?

a képről lejön, hogy a szereplők számára nem életszerű az a szokás - protokoll?...

Merkel mossa Vitya kezeit...

2014.12.07. 10:03:43

@macelek: Szerintem azért, mert orbán soha nem fogja a hatalmát vér nélkül oda dobni és ezt úgy általában mindenki tudja.
Nem fog a történelemkönyvekbe bukott emberként bevonulni.Ezért sejthető hogy mi fog következni mert a polgárok nagy részének viszont már keményen tele van a töke mindennel.
Nem fognak az emberek ölbe tett kézzel éhen halni.

2014.12.07. 10:04:12

@macelek: egy országot? Naná, simán! Ez az ország, mint máshol csak egy városrész, szóval ne képzeld, hogy nagy kaland lenne...

macelek 2014.12.07. 10:08:35

@Diorella Queen: az szdsz eltűnésének és az mszp mikropárttá süllyedésének egyik oka a mértéktelen korrupció. Voltak azért itt lecsukások és még lesznek is, lásd a legutóbbi nagymegyeri áfacsalás. Sokan nem alszanak ám nyugodtan. Az hogy is volt, mikor Gyurcsányt megpróbálták felelősségre vonni és az amerikaiak ránkszóltak, elég durván?
Lázár meg Rogán akármilyen nagyhatalmú, rezeg a léc. S ha kiesnek a pikszisből, szét lesznek szedve darabokra.

2014.12.07. 10:17:30

@macelek: először könnyeket akartam fakasztani, de a nevetés az nem olyan gagyi ;]

Egyébként, mi? Kikre szóltak a jenkik, elég durván? Csak megjegyzem; eléggé, nagyon durván unom, hogy ebben a kisvárosnyi országban évek óta ugyanazokról dumálnak a népek... pl Gyurcsány... had ne soroljam fel a többit...

2014.12.07. 10:39:29

@macelek: A kérdés az, joguk van-e az embereknek megismerni a bizonyítékokat. Gyurcsányt is megválasztották, az őszödi beszéd után mégis a bukását kívánták. Mások lettek a körülmények. A demokrácia nem az, hogy megválasztanak valahogy, aztán 4 évig azt csinálsz, amit akarsz. Egyszerűen téves a felfogásod.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.07. 13:31:05

@Dbm: szokd meg, h nem vagyok demokratikus ellenzéki, a többiben igazad van: lebontotta. Ha nem látod, szomorú.

Moin Moin 2014.12.07. 13:57:54

@HaFr: Nem vagy sem demokratikus, sem ellenzéki???

Akkor kormánypárti autokrata lennél???:-)
index.hu/belfold/2014/12/07/akik_visszaallitanak_a_kiralysagot_magyarorszagon/

borzimorzi 2014.12.07. 14:02:29

@Diorella Queen: Nincsen szükség csókra, még érintésre sem, elég rálehelni is. Vagy annyit sem, csak föléje hajolni. A gesztus a lényeg.

Még a pápának sem kell kezet csókolni, hanem ha valaki hívő katolikus, akkor a gyűrűt, mint a pápa hivatalának egyik szimbólumát, megcsókolhatja.

Üdv:
b

borzimorzi 2014.12.07. 14:06:51

@macelek: Kedves macelek, üdv néked is. Van egy olyan érzésem, hogy ismerjük egymást egyéb, 100 éves eszmecserékből... S persze, igazad van. Blood, sweat, tears an toil.

Ficergek e téren, keresem a társakat hosszú évek óta. Talán majd a nyomás növekedtével végre mások is elkezdenek ficeregni, aztán csak lesz valami tömörülés.

Üdv:
b

anonymand 2014.12.07. 15:31:00

@macelek:

"De ezt nem a külföldnek kell megoldania, bízza ránk." - ránk is bízzák. Az amerikaiak mélyen hallgattak a választások előtt arról, hogy tudomásuk van egyről, s másról. Okt. 16. közölték a Külügyben, hogy mi történt.
Ránk bízták.
Kecskére káposztát.
Vidára Vidát. Mikroszkóppal.
Poltot Poltra.
Hazugságot hazugságra (jaj, majdnem elvétettem, azt már Varga űzte nagyüzemileg).
Nagyon is rán bízták.

"Gazdaság: vezették te már egy nagyobb gazdasági szervezetet? Minimum 500 fővel?" - nem.
A legnagyobb létszáma sem haladta a 40 főt.
"Úgy, hogy az elődeid eladósították a céget?" - egészen kicsit sikerült felhoznom (kicsit erős kifejezéssel csúcsra járatnom), zöldmezősből indulva egy másikat (szolgáltatás) rövid idő alatt megfelelő szintre feltekerni.
De ennek nincs jelentősége.
"Akkor egy országot is el tudnál igazgatni?" - büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy nem.
De ennek sincs jelentősége.
Talán Karinthy mondta: "Azért, mert nem tudok tojást tojni, még meg tudom ítélni, hogy egy omlett jó-e?"

macelek 2014.12.07. 16:14:25

@Diorella Queen: Már miért ne adná oda vér nélkül? Bukott ő már többször is. Katonai hasonlattal, vannak csaták miben nyerünk, vagy veszítünk s van a háború. Az a nem mindegy.

macelek 2014.12.07. 16:16:34

@storker: azé az őszödi beszéd az önmaga egy kategória. S polgárháború sem lett, meg előrehozott választás sem. Viszont lett hat számmal nagyobb zakó az érintett kormánypártoknak.
Most van rezsicsökkentés meg Nemzeti Konzultáció. Lehet, hogy neked csak duma, de stratégiailag fegyver a Fidesz kezében.

macelek 2014.12.07. 16:19:46

@borzimorzi: annó internettósként csöppentem bele, de többször elhagytam az indexet. Legutóbb tavaly nyáron, mikor egy hét alatt 5 nikkem esett el. Szeptemberben regeltem vissza, a blog.hu miatt, az index fórumra be nem teszem a lábam soha többé. Nyaljanak sót.
Ficeregni jó, kitartás :-)

toportyánzsóti 2014.12.07. 16:26:51

@macEgymillió dolláros kocsi a CBA vezetőségi parkolójában. A ritkaságból kevesebb mint ezer darabot gyártottak, idehaza pedig már többször, több helyen is megcsodálták a hozzáértők a masinát. A lelkes rajongók azt is tudni vélik, hogy a luxusautó a CBA igazgatósági elnökének, Baldauf Lászlónak vagy a feleségének a tulajdona. Vajon a vasárnapi boltbezárást hogy fogják túlélni?elek:

macelek 2014.12.07. 16:49:11

@toportyánzsóti: Baldaufék elég régóta gazdagok, nem a Fidesz alatt lett ennyi boltjuk, pénzük. Túlélik a vasárnapi zárvatartást is, sőt, még a Fidesz utáni korszakot is, az öreg elég kemény.
Bezzeg a Spar: kötelezően kiadta a dolgozóknak, hogy írják alá a petíciót a vasárnapi nyitvatartásról s aki ellenszegül, azt kirúgják. Egy Spar pénztáros havi 3 vasárnapért (11,5 óra munka) bruttó 11 ezerrel kap többet, s ennyi pénzért pont nem rajong a vasárnapi nyitvatartásért. Hab a tortán, hogy a szakszervezeti vezető győzködi a dolgozókat, hogy írják alá a petíciót, azaz a Spar mellett áll. Megsúgom, ez a hozzállás a Fideszt fogja erősíteni, nem az ellenzéket, legalábbis dolgozói oldalról s megint Orbánozhattok 4 évig.

GluGluGlu 2014.12.07. 19:18:19

Ha Merkel selyemzsinórt akar O.V.-nak, akkor elküldi jól kiképzett szakszemélyzettel. Minek fáradozzon ezen apróság végett?

explanatus 2014.12.07. 20:11:07

Mamit nem lehetne megkérni, hogy kölcsönözzön inkább néhány szakértők, azok közül, kik tudták, hogyan kell a SED utódpártjának embereit (gyerekeit, neveltjeit) tegnapelőttig a kormányzás közélbe se engedni.

www.vajma.info/cikk/kulfold/52763/Nemetorszagban-posztkommunista-politikust-valasztottak-meg-tartomanyi-kormanyfonek.html

Talán azért vagyunk ott, ahol vagyunk, mert ez nálunk ezt a mai napig nem sikerült. Nálunk folytatólagosan és kizárólag az egykori egy-párt utódpártjai(nak gyerekei, neveltjei) tartják/tartották a kezükben a gyeplőt.

Ha Mami olvasná a blogot, akkor Mami, hilft uns, bitte, bitte.

toportyánzsóti 2014.12.08. 06:48:21

@macelek: Látom még nem sikerült összeraknod amit a csuti orálmuzsik mondott,hazaáruló puccsista putinpincsikutya őfényessége.

marko11 2014.12.08. 10:29:04

"Elhozza-e Merkel februárban a selyemzsinórt?"

Akkor ennyit a rendszerváltással megérkezett nagy szabadságról.
Az nem zavar senkit, hogy Washington (Berlin?!) sokkal durvábban beavatkozik a magyar belügyekbe, mint Moszkva merte volna!? ('56 leverése után.)
süti beállítások módosítása