1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

  • ricardo: Ha valamihez, akkor a futballhoz szemernyit sem értek. Még a lesszabályt sem ismerem. Teljesen hid... (2021.06.16. 22:50) Itt a vége a blog.hu-n
  • Tibor Rajna: A nép az egy vérből való hús-vér emberek nagy családja. A nemzet a nép szuverenitásának megtestes... (2021.05.04. 17:36) A nép fontosabb, mint a nemzet
  • kistót: @ijontichy: Azért a fiatal Tótát én sem szerettem. Öncélúan trágár valóban nem volt, de néha durv... (2021.03.24. 11:50) A magyar ellenzék mint piaci kofa
  • Rodney_2: Na még sem lesz szükség Nyugaton a sok millió migráncsra a beteggondozásban: index.hu/techtud/20... (2021.02.01. 13:10) Igaza van-e Novák Katalinnak?
  • screpes: @Rodney_2: Előbb még hiányzik egy időszerűbb igazságbeszéd, nem gondolod? Reggel délben est... (2021.01.17. 09:32) Győzhet-e az egyesült ellenzék? - Igen.

Polgári konzervatív blog

2014.11.11. 20:52 HaFr

Nálunk arculati elem az EU-s zászló, János

Nem illik a parlament egységes arculatába az Európai Unió zászlója - mondta a parlamenti alelnök, a KDNP-s Latorcai "Irán" János, aki szerint ennyi erővel „minden nemzetiségi szószóló behozhatná a maga zászlóját".

Jánost nem igazán hatja meg, hogy Magyarország egyelőre a kereszténynek mondott EU tagja, ő maga meg egy kereszténynek mondott tagozat párt embere, nem a teokratikus, siíta, nőcsonkoló, -kövező és -akasztó, fatva-viszketeg Iráné, ahol nemrég járt, és olyan otthonosan érezte magát. (Emlékezzünk néhány szó erejéig a Wiki alapján: Rushdie japán fordítóját, Igarasi Hitosit Tokióban leszúrták, olasz fordítóját megverték és megszúrták Milánóban. A norvég kiadó, William Nygaard súlyosan megsebesült, amikor osloi háza előtt meglőtték. A törökországi Sivas egyik hoteljét felgyújtották, mert a török fordító, Aziz Nesin épp ott szállt meg. A szállodában 37 vendég lelte halálát. Tökös kultúra, ugye.).

Az ilyen kiváló, gerinces, és széles látókörű férfiak miatt is van, hogy méltán számíthat a mi népünk versenyképes, példaszerű, boldog sorsra az olyan bugyuta, identitás vesztett, hanyatló, alkalmasint pedofil nemzetek körében, mint az osztrák, a norvég és a cseh, de mondhattuk volna Romániát, Szlovákiát és Észtországot is, akiknek körében az EU-zászló szívesen látott vendége része a parlamenti arculatnak, hiszen maguk az osztrákok (...) is Európa részeinek vélik magukat. Felejtsük el el pillanatra ebben az arculatozásban, hogy az országunkat, benne Jánost és családját, jelentős részben finanszírozzák ugyanezek a hanyatló államok, miközben a cégeik nélkül egészen egyszerűen máról holnapra mindenki beadhatná a nagykabátját a zaciba.

De ha már a jó nexusa megvan, fel sem merem tételezni, hogy a teheráni emberünk nem kérdezett rá vendéglátóinál pl. a nyolc év börtönre ítélt iráni keresztény lelkipásztor, Szaid Abedzsini fogva tartásának körülményeire, aki eléggé el nem ítélhető módon magánházaknál tartott istentiszteleteivel az állambiztonságot veszélyeztette egészen a lecsukásáig. Első ránézésre a lelkipásztor közelebb áll Jézushoz, mint a nagyszerű KDNP-s, de ez legyen az ő baja. (Egyébként Irán Észak-Korea után a vallás-, konkrétan a keresztényüldözés második legvéresebb helyszíne. Van abban valami ostobán tragikus, hogy a KDNP delegáltja meg tudta találni ezt a helyet.)

Végül az EU-zászló nem azért arculati elem a Polgári Konzervatív Pártban, és tartjuk ezt egészen normálisnak, mert ne tudnánk oldalakat megtölteni az európai intézményrendszer, erkölcsi romlás, gazdasági nehézségek (und so weiter) kritikájával. Hanem mert ide tartozunk. Itt van, a mienk a római egyház és a protestantizmus, a hellenizmus és a római jog, a reneszánsz és Rembrandt, a középkori Kocs község és a Toldy Gimnázium, Auschwitz, és itt van Vörösmarty meg Radnóti szülőföldje.

Majd egyszer elnyeri talán a jogot, János, hogy szabadon gondolkozzon. Addig meg kívánok neki lelkierőt az élet elviseléséhez, mert olyan társaságba keveredett, amely ellen egyaránt tiltakozik a jó ízlés, az erkölcs és az értelem.

206 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr466887967

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vallás vs Alkohol 2014.11.12. 12:57:48

Csomó oka van annak, hogy bizonyos kor alatt be van tiltva az alkohol fogyasztása. Például: 1. Az agy még nem fejlődött ki teljesen, így megakadályozzuk annak fejlődését. 2. Erősen függőséget okoz és károsítja az ember ítélőképess...

Trackback: Fizessenek koncessziós díjat az egyházak! 2014.11.12. 12:57:22

Fizessenek koncessziós díjat a hazánkban működő internacionalista egyházak!

Trackback: Semjén Zsolt elvtárs vörös csillaga 2014.11.12. 12:56:28

Jó elvtársakból jó katolikusok lesznek. Semjén Zsolt azzal védekezett, hogy ő nem a vörös csillaggal, hanem a bethlemeni csillaggal kapott kitüntetést.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.11.12. 13:23:16

@unionista: Nem azok. És erről a Közgyűlés is tud.

Tudnál mutatni pl. az ENSZ Alapokmányában olyasmit, amely alapján egy közgyűlési határozat kötné a tagságot?
Arról rengeteg szó esik, hogy a közgyűlés "ajánlást tesz". Na, azt csinálja a közgyűlés.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.11.12. 13:25:50

@dingó29: Kit rabolt ki Finnország vagy Norvégia? De kérdezhetném Dániát vagy Svédországot is, mert azért a fiszfasz karibi szigetecskékre nem lehet országos gazdagságot alapozni :-D

Vagy kit raboltak ki a leendő gyarmatosítók a XI-XIV. században? Mert, hogy, hogy nem, akkor is zömmel gazdag országok voltak.

Ez a primitív kizsákmányolós-gyarmatosítós narratíva a szovjet propaganda hagyatéka Magyarországon. Csak jelzem. A mögötte álló szivattyúzós narratíva meg echte leninizmus.

unionista (törölt) 2014.11.12. 13:26:19

@Counter:
nagyjából úgy, ahogyan az unió.

almodhi 2014.11.12. 13:29:04

@dingó29: "Azok a kurva lusta dél meg kelet Európai bevándorlók végzik a valódi termelő munka jelentős részét. És Nyugat Európa nem azért gazdagabb mint mi mert okosabbak meg szorgalmasabbak meg ügyesebbek,hanem mert a történelem során kirabolták a világ nagy részét"

Jaj, jaj már megint befigyel a marxizmus...

Mert Spanyolország, Portugália, vagy akár Oroszország nem rabolta ki a gyarmatait (Oroszország meg is tarthatta őket). Ott miért nem volt tőkefelhalmozás... Bezzeg a gonosz gyarmatosító finnek, svédek, dánok. Főleg a dánok, ők aztán lerabolták Grönlandot, sanyargatták az eszkimókat és a fókákat, máig ebből élnek...

almodhi 2014.11.12. 13:29:52

@Counter: Hé, nem éri előre lelopni a szövegemet! :-)

2014.11.12. 13:30:12

@dingó29: perszepersze... ezt valami partlapban olvastad? mikor a gorognek nagyobb volt a nyugdija, mint a nemetnek, akkor az nem a hibas gazdasagpolitika, nem a gonosz kirabolt szegeny szorgos gorogok revansa. Spanyol meg portugal gyarmat az meg csak fikcio, az eszaki nepek szantottak fel egesz delamerikat.

dingó29 2014.11.12. 13:31:26

@okostojas007: Meg tudom különböztetni. Az Egyesült Államok egy Angol-Francia-Spanyol államokból álló államszövetség mely államok túlnyomó része sosem volt önálló.Kanada Ausztrália szintén ugyanez Az EU tagállamok nagy része (Felvidéket leszámítva) több évszázados állami múlttal rendelkezik,saját identitásal. Ezeket akarod egy Európai Egyesült Államokba kényszeríteni német vezetéssel mint Hitler

dingó29 2014.11.12. 13:33:00

@Deszkás: Mint azoknál a piszkos fasiszta diktatúrában élő briteknél is van ugyebár

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.12. 13:33:36

@okostojas007: Szerintem eléggé utópisztikus gondolatokat írtál le. Eleve ki mondja meg, hogy ki okos, ahhoz, hogy diktáljon a többinek és ki nem? A gazdagabb nyugat soha nem menne bele abba, hogy hasonló szintre hozza a perifériát. Ezért van az, hogy az Eu egy csomó felesleges szarra ad pénzt konkrét gazdaságfejlesztés helyett.

dingó29 2014.11.12. 13:34:09

@Deszkás: Hát az első kettőre nem vennék mérget

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.11.12. 13:34:15

@unionista: Neked nincsenek ismereteid, s attól tartok, hiányukat bátorsággal igyekszel pótolni.

@almodhi: A Dán Virgin-szigetek! Svéd-Guadeloupe! Svéd-Delaware! Svéd-St. Barthélemy!

(És bizony azt valahogy mindenki elfelejti, hogy Oroszország csak egész Szibériát, Permet, Közép-Ázsiát, Belső-Ázsiát és a mai orosz Távol-Keletet gyarmatosította. No meg Alaszkát. Meg a Baltikumot, Közép- és Kelet-Európát. Van ez így, keresik ők az orosz élettér határait, de sehogy se találják.)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.11.12. 13:37:24

@almodhi: Előre lopni. Ez jó :-D

@dingó29: Miféle komoly, évszázados identitása van Olaszországnak, Belgiumnak, Németországnak vagy Franciaországnak? Vagy éppen Észtországnak vagy Lettországnak? Ezeknek a történelme is elfér egy sms-ben, hát akkor tűzre velük, ne létezzenek.

A francia nemzeti identitás is alig van 200 éves. Hagyjál már ezekkel a kocsmai történelemórákkal, ha valami két sörtől se lesz jobb, akkor az értéktelen. És ez nem lesz, sőt.

2014.11.12. 13:38:39

@dingó29: kenyszeriti a fene, mindenki onkent jelentkezett, tudod volt olyan, hogy nepszavazas.. tudod... es egyetlenegy dolog miatt nem irjak ala a szorosabb egyuttmukodest a deliek, mert akkor kevesebbet lehetne lopni.
Nem erdekel a tobb evszazados mult. Kb akkora baromsag, mint vallas alapjan szetszorni a nepeket. Aki szelsoseg azt a kukaba, aki akar kozos gazdasagpolitikat, az teljesitse a felteteleket es csatlakozzon. Senki se kerte a gorogoket se , hogy csatlakozzanak az eurozonahoz, vigan meghamisitottak minden statisztikat, csak hogy osszejojjon. Neked valami furcsa korcs vilaglatasod van, hogy a gonosz EU lerohan mindenkit es mindent ra akar kenyszeriteni a szegeny allamocskakra. Akinek nem tetszik, ki lehet lepni (anglia mar 50 eve jatsza az agyat, pedig ok tenyleg netto befizetok, meg se leptek ki).
Lehet barmilyen eszaki vezetes is, vagy akar ossze is ulhetnek, de csak azok lehetnek, akiknek nem minuszos a gazdasagpolitikajuk. Ja, hogy akkor nehezebb lenne lopni, hat van ilyen, biztos rosszabb lenne akkor neked.

dingó29 2014.11.12. 13:39:15

@Counter: Kit rabolt ki Finnország vagy Norvégia? De kérdezhetném Dániát vagy Svédországot is, mert azért a fiszfasz karibi szigetecskékre nem lehet országos gazdagságot alapozni :-D

Vagy kit raboltak ki a leendő gyarmatosítók a XI-XIV. században? Mert, hogy, hogy nem, akkor is zömmel gazdag országok voltak.

Ha ennyire híján vagy a történelmi ismereteknek szerintem legalább érettségizz le

almodhi 2014.11.12. 13:40:49

@Counter:

Lebuktam. És az indiai meg a nyugat-afrikai dán gyarmatbirodalomról még csak nem is beszéltünk... :-)

dingó29 2014.11.12. 13:42:37

@almodhi: Spanyolok nem rabolták ki a gyarmataikat? te tényleg hülye vagy? Kirabolták azok csak 1. Elkurták az aranyat
2. Az angolok szépen elszedték tőlük a rablott kincsek egy részét (Francis Drake? hallottad már e nevet?)

2014.11.12. 13:43:50

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: ki mondja meg ki okos? akinek tarhato volt az elmult 35 evben a gazdasagpolitikaja, es tud meg 35 evre tervezni egy szep nagyot, ami tarthato. Nem tul sok van, de csatlakozhat akar Cseh/Eszt orszag is, nekik is jol megy, barki, aki nem minuszos. Semmi utopia nincs abban, ha azok mondjak meg mit kell csinalni, akik ertenek is hozza, es nem a sajat zsebuk az elsodleges szempont.

unionista (törölt) 2014.11.12. 13:45:10

@Counter:
ne viccelj már. a magyar parlament nagyjából ugyanúgy ratifikálta a lisszaboni szerződést, mint a kiotói egyezményt.

almodhi 2014.11.12. 13:46:03

@dingó29:

Kedves Dingó, kérdezz meg egy felnőttet, ha van a közeledben, az alábbi szavak, kifejezések értelméről:

1. állítás cáfolata ellenpélda segítségével
2. irónia
3. összetett mondat

Deszkás 2014.11.12. 13:47:35

@dingó29: DK simán. Szerintem sz EGYÜTT-PM-nek is nagyobb a támogatottsága, mint az LMP-nek, akik benn vannak. És nagyobb a tamogatottságuk, mint a mérhetetlen KDNP-nek.

Conchobar 2014.11.12. 13:50:25

@Counter: "Akkor tehát a román képviselő uraknak igazuk van, akik szerint a székely zászló használata szeparatista terrorizmus, ami Románia feldarabolását tűzi ki célul, és ezért üldözendő?" - A terrorizmus az nyilván hülyeség, de miért akarjuk tagadni, hogy igenis szeparatizmus?

Conchobar 2014.11.12. 13:52:25

@dingó29: "Kívül a falakon" - Ott a helye az EU-zászlónak is!

Conchobar 2014.11.12. 13:54:30

@okostojas007: "ha nem tetszik az unyios zaszlocska, tetszettek volna nemmel szavalni a csatlakozasnal.inkabb unios zaszlo, mint orosz fennhatosag, lehet szepen valasztani, nincs 3. opcio." - Honnan jön ez az orosz fennhatóság elnevezésű baromság?

2014.11.12. 13:56:40

@Conchobar: minek nevezzem? :)
szoszoszovjetunio? van most valami uj neve, csak nem jutott eszembe, es lusta vagyok utananezni.

2014.11.12. 13:58:28

@Deszkás: nagyon egyszeru, a KDNP azert van benn, hogy a templomokba/hivoknek lehessen partpropagandat nyomatni, cserebe elnezik a hulyesegeiket.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.12. 14:00:10

@okostojas007: "es nem a sajat zsebuk az elsodleges szempont" Szerintem azért utópia, mert ilyen állam nincsen.
Más: Csehország nem jó példa, nemrég a korrupt országok mintapéldája volt.

dingó29 2014.11.12. 14:10:26

@Deszkás: Az LMP nem ugyanaz mint az MLP. Én a Fodor féle MLP-t említettem Neki milyen támogatottsága van? 0.0001 %

Sir Galahad 2014.11.12. 14:10:35

@Deszkás: Ez is egy vélemény. Én korábban leírtam, mit gondolok az idegen zászlók kényszeres kirakosgatásáról a nemzeti mellé, görgess feljebb, olvasd el.

Conchobar 2014.11.12. 14:12:52

@okostojas007: "szoszoszovjetunio? van most valami uj neve, csak nem jutott eszembe, es lusta vagyok utananezni" - Biztosan nem Oroszországból ijesztgetnek téged orosz agresszióval meg effélékkel. A XIX.sz-ban Bécsből ijesztgették a függetlenségre hajló magyarokat Oroszországgal (azt sugallva, hogy félre a függetlenséggel, mert csak Bécs, és a közös monarchia képes megvédeni bennünket Oroszországtól). De napjainkban honnan jön az ijesztgetés?

2014.11.12. 14:22:43

@Conchobar: neked is valami olyan tevkepzeted van, hogy Magyarorszag valami nagyhatalom itt a godorben, es egyedul meg tud allni a laban. Van jarmuipar?.. ja nincs.. van nyersanyag? ja az sincs... van ipar? az se.. de sebaj, majd mi megmutatjuk, mihelyst hos vezetoinknek megtelt a svajci bankszamlaja.. majd mi megmutatjuk...
Magyarorszag 4-500 evvel ezelott volt tenyezo, nem most, most kb egy pattanas az eu seggen, egy zavaro vizsketo folt a terkepen, es attol, hogy megjobban pattogunk, max azt erjuk el, hogy kivagjanak a francba, aminek valami furcsamod egyre tobben orulnenek. Oroszorszagtol nemkell ijesztegetni senkit se, aki kicsit is gyenge, azt eltapossak (megvenni kilora mar nem tudjak, mert penzuk nemigazan van). Amint kilepunk az eubol, es visszatettuk a szogesdrotot/aknazarat, at lehet menni a hatar masik oldalara kis zaszlocskakkal varni, es integetni az orosz tankoknak.

Conchobar 2014.11.12. 14:35:31

@okostojas007: "neked is valami olyan tevkepzeted van, hogy Magyarorszag valami nagyhatalom itt a godorben, es egyedul meg tud allni a laban...Amint kilepunk az eubol, es visszatettuk a szogesdrotot/aknazarat, at lehet menni a hatar masik oldalara kis zaszlocskakkal varni, es integetni az orosz tankoknak." - Szolgalelkű kolléga! Benned fel se tud az merülni, hogy ne hajlongj valaki előtt. Ha nem kelet, akkor nyugat előtt. Nehéz felegyenesedni, úgy, hogy tele az ország hozzádhasonló lakájokkal, de meg kellene próbálni

Conchobar 2014.11.12. 14:37:35

@okostojas007: "at lehet menni a hatar masik oldalara kis zaszlocskakkal varni, es integetni az orosz tankoknak" - A határ másik oldalára? Te honnan kommentelsz?

almodhi 2014.11.12. 14:38:44

@Conchobar: "A XIX.sz-ban Bécsből ijesztgették a függetlenségre hajló magyarokat Oroszországgal (azt sugallva, hogy félre a függetlenséggel, mert csak Bécs, és a közös monarchia képes megvédeni bennünket Oroszországtól)"

Nahát! És bejött.

Conchobar 2014.11.12. 14:45:45

@almodhi: "Nahát! És bejött." - Mi jött be? (Akkoriban Oroszországnak semmiféle törekvése nem volt Magyarországgal kapcsolatban. Még Kárpátaljára vonatkozóan se). Az bejött, hogy kétszer is meneteltünk az osztrákok és németek mellett az oroszok ellen. Először Trianon lett az eredmény, másodszor meg a Don-kanyar, meg az, hogy az oroszok nem felszabadítani, hanem elfoglalni igyekeztek az országot

2014.11.12. 14:51:01

@Conchobar: szolgalelku te vagy, kinek szive az oroszokhoz huz. Nem felegyenesedes kerdese az, ha tartozni akarsz valakikhez, akiknek jol megy. Ez olyan, mintha egy focicsapat tagja lennel, de kilepsz, hogy te majd egyedul jatszod az osszes labdarugot, mert te aztan nem allsz be semmilyen csapatba, aztan meglepodsz, ha a palyara se engednek tobbet. Szegeny, nemetek, angolok, franciak, es tobbiek nem tudjak, hogy lakajok, biztos emiatt csatlakoztak az euhoz. szegyenlik is magukat rendesen. Az ilyeneknek, mint te, kene tamogatni az utazast nyugat fele, hogy lasson vilagot, hogy van ahol jobban megy. Te komolyan elhiszed a hanyatlo nyugat szoveget? Eszak korea jobban teljesit? mert egyedul konnyebb? az, hogy az oroszok segget nyaljuk, abbol semmilyen felegyenesedes nem szarmazott, de te majd meggyozol mindjart, hogy az oroszokhoz tartozva lesz a magyarnak egyenes gerince.

2014.11.12. 14:54:46

@Conchobar: kicsit kepzavaros lett.. megmagyarazom , csak neked.. szoval miutan alaaknaztad a gonosz romlo imperialista nyugati hataratkeloket, az orszagon keresztul atbuszozhatsz a masik hatarhoz, ahol mar kis zaszlocskakkal varhatod az oroszokat. igy tisztabb? Ha meg mindket oldalon aknasitasz, jobb esetben valahonnan lerohannak, rosszabb esetben berelek neked helyet valamelyik taborba.

almodhi 2014.11.12. 14:54:47

@Conchobar:

"Akkoriban Oroszországnak semmiféle törekvése nem volt Magyarországgal kapcsolatban."

No és a pánszláv mozgalmat ki pénzelte?... A cári Oroszország törekvéseit egy kicsit megakasztotta a belső viszály valami Vlagyimir Uljanov miatt, de húsz éven belül sikerült rendezni sorokat...

Conchobar 2014.11.12. 14:57:34

@okostojas007: "szolgalelku te vagy, kinek szive az oroszokhoz huz." - Nem tudsz különbséget tenni a semlegesség és az oroszbarátság között

Conchobar 2014.11.12. 15:01:44

@almodhi: "No és a pánszláv mozgalmat ki pénzelte?" - Bécset, a balkáni osztrák törekvéseket zavarta a dolog (a cseh és szerb dolgok miatt), de Magyarország szempontjából nem volt jelentősége. A szlovákok és ruszinok felé nem volt hatása a pánszlávizmusnak. A szerbek meg nem a pánszlávizmus eszméje miatt kívánták Magyarország egyes részeit

Conchobar 2014.11.12. 15:04:24

@okostojas007: "Nem felegyenesedes kerdese az, ha tartozni akarsz valakikhez, akiknek jol megy." - "Süvölt a zivatar
A felhős ég alatt;
A tél iker fia,
Eső és hó szakad.

Mi gondunk rá? mienk
A konyha szöglete.
Kegyelmes jó urunk
Helyheztetett ide.

S gondunk ételre sincs.
Ha gazdánk jóllakék,
Marad még asztalán,
S mienk a maradék.

Az ostor, az igaz,
Hogy pattog némelykor,
És pattogása fáj,
No de: ebcsont beforr.

S harag multán urunk
Ismét magához int,
S mi nyaljuk boldogan
Kegyelmes lábait!"

Conchobar 2014.11.12. 15:04:38

@okostojas007: "Nem felegyenesedes kerdese az, ha tartozni akarsz valakikhez, akiknek jol megy." - "Süvölt a zivatar
A felhős ég alatt;
A tél iker fia,
Eső és hó szakad.

Mi gondunk rá? mienk
A konyha szöglete.
Kegyelmes jó urunk
Helyheztetett ide.

S gondunk ételre sincs.
Ha gazdánk jóllakék,
Marad még asztalán,
S mienk a maradék.

Az ostor, az igaz,
Hogy pattog némelykor,
És pattogása fáj,
No de: ebcsont beforr.

S harag multán urunk
Ismét magához int,
S mi nyaljuk boldogan
Kegyelmes lábait!"

Conchobar 2014.11.12. 15:06:40

@okostojas007: "kicsit kepzavaros lett.. megmagyarazom , csak neked.. szoval miutan alaaknaztad a gonosz romlo imperialista nyugati hataratkeloket" - Nem kicsit, nagyon zavaros. A kép, ami a két füled között tenyészik

2014.11.12. 15:08:20

@Conchobar: ok, tehat szerinted van semlegesseg ... eddig mikor voltunk az elmult 2-300 evben semlegesek?
neked komolyan valami fura tevkepzeted van, hogy a foldgolyon csak magyarok vannak, es megall majd a hatarnal a levego? nem folyik be es ki a duna? Nezd mar meg az ilyen jol sikerult nemzetszocialista semleges orszagok most hol tartanak (es hova akarnak tartozni).
Nincs olyan, hogy semlegesseg, mert ugyanazos a sargolyon vagyunk egy par meterre egymastol.
Akik probaltak "semlegesek" maradni, es nincs asvanykincsuk (marpedig itt semmi sincs), azok mind megszivtak, de valami lazalom miatt sok ember azt hiszi, hogy a kornyezo orszagok figyelmen kivul hagyasaval mi majd jatszhatjuk a semlegeset. az exportunk kb 85%-a az euba megy, es a befektetesek onnan jonnek. Lepjunk ki, a termekunk vamkoteles lesz, es maris lehet tapsikolni, de majd kapunk vodkat a kukoricaert keleten.

almodhi 2014.11.12. 15:09:09

@Conchobar:

"A szlovákok és ruszinok felé nem volt hatása a pánszlávizmusnak."

Azért ennek olvass utána egy kicsit...

2014.11.12. 15:10:16

@Conchobar: o a szakerto ur atment szemelyeskedobe immaron masodszor.. nagyon profi. meg valami erv, vagy ennyi a vitakultura?

2014.11.12. 15:12:13

@Conchobar: irtam, 3. ut, eszakkorea
ott nincs szolgalelkuseg
ez a vagyalma orbannak is
meg ezekszerint neked is
majd az utolso lekapcsolja a villanyt, te es viktorod meg itt fog tapsikolni a semmi kozepen a godorben.

Deszkás 2014.11.12. 15:35:47

@dingó29: Tudom, miről beszéltél. Kb akkora át MLP támogatottsága, mint a KDNP-jé.

Deszkás 2014.11.12. 15:40:05

@Sir Galahad: Elolvastam. Te elolvastad, értelmezted, amit írtam? Nem úgy tűnik. Azt írtam, illik, mert saját akaratunkból csatlakoztunk, és nincs itt szó semmiféle idegen hatalomról, max te szeretnéd ezt belelátni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.11.12. 16:20:01

@unionista: Összevissza beszélsz.

Faktuális tévedéseid eddig:
1. Az ENSZ közgyűlési határozat szerinted a tagállamokat köti, valójában persze nem.
2. A nemzetközi szerződés felek általi ratifikációja és az EU joganyag tagállami _közvetlen_ hatálya ugyanaz.

Azért tényleg izgalmas kaland volna kipróbálnod, milyen az, ha van valami fogalmad arról, amiről osztod az észt.

@dingó29: Megtörtént. Én pedig neked javasolnám, hogy felejtsd el a szocializmus ócska és hazug európai történetírását, mert annak csak az volt a célja, hogy elfogadhatóvá tegye a marxizmus-leninizmus téziseit alattvalók és végrehajtók számára egyaránt.

Van válaszod a feltett kérdésekre? Hol van a dán-svéd gyarmatbirodalom, ami "máig megalapozza a perfid Nyugat gazdagságát"? Hol volt a XVII. század előtt az angol gyarmatbirodalom? Anglia már a XIV. században (relatíve) mesésen gazdag országgá lett a korabeli források szerint, és hát nem éppen az indiai gyarmatokból, nyilván.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.11.12. 16:21:51

@Conchobar: "A XIX.sz-ban Bécsből ijesztgették a függetlenségre hajló magyarokat Oroszországgal (azt sugallva, hogy félre a függetlenséggel, mert csak Bécs, és a közös monarchia képes megvédeni bennünket Oroszországtól)."

És milyen igazuk is lett. Ahogy a közép-európai birodalom megszűnt, Oroszország 2 évtizeden belül a játékszerévé tette a térséget.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.11.12. 16:22:38

@almodhi: Nem ér előre ellopni a hozzászólásaimat... :-P

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.11.12. 16:24:05

@Conchobar: Hát igen. Az oroszok csak azért szállták meg Magyarországot, mert megtámadtuk őket. Erkölcsi igazságtételt jöttek tenni.

Ahogy Lettországot, Észtországot és Litvániát is azért szállták meg, hogy Lengyelországról ne is beszéljünk.

Azt a mindenségit, de sok eszed van!

unionista (törölt) 2014.11.12. 16:39:26

@Counter:
te megint csak ellentmondani akarsz. hiába olvasod ki a lexikont. nem tudsz következtetni. kontraszelektált értelmiségi. COUNTER selection. érted ugye.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.11.12. 16:42:39

@unionista: Páratlan érv.

Mit akarsz azzal kezdeni, hogy te kijelented, hogy az ENSZ közgyűlési határozat kötelezi a tagállamokat, miközben ezt az ENSZ közgyűlés, a tagállamok, és alapvetően mindenki más is eltérően tudja?
Mit akarsz azzal kezdeni, hogy nem ismered fel a különbséget egy nemzetközi szerződés eseti tagállami ratifikációja, illetve az EU-s joganyag közvetlen hatályosulása között?

A "következtetni tudás" nem a valóság verbális felrugdosását jelenti. Zagyvaságokat beszélsz anélkül, hogy ismernéd vagy akár csak figyelembe vennéd a valóságot, nem lehet ezt szebben megfogalmazni.

almodhi 2014.11.12. 16:59:44

@Counter:

"Nem ér előre ellopni a hozzászólásaimat... :-P"

Osszuk be. Hétfőn, szerdán, pénteken te, kedden, csütörtökön, szombaton én. A vasárnap a családi programoké. :-)

unionista (törölt) 2014.11.12. 17:00:19

@Counter:
basszus, az ensz egyezményeket, és a határozatokat hasonlóan ratifikálják a parlamentek. ugyanúgy, mint az európaiakat. és ezek után lesznek kötelező érvényűek. az ensz és az eu ebben nem sokban különbözik. nagyjából úgy kötelező érvényű az egyik, mint ahogyan a másik. de ezt a kurva egyszerű dolgot nem akarod megérteni. hanem magyarázod, hogy mindenki hülye. amivel még éppen nem is lenne probléma, de közben nem állítasz semmit. a tényekből képtelen vagy egyenesen következtetni. nem tudsz állítani, hanem csak tényeget felsorolva tagadni. nem azért, mert szellemi fogyatékos vagy, hanem mert félsz, hogy abban az esetben megszégyenülnél. vertek ha nem mondtad fel pontosan a lexikont? nem akarom én ezt megfejteni. úgy vitázol, hogy nem állítasz semmit. hanem tagadsz. és ha a tagadást valaki nem fogadja el, akkor arról megállapítod, hogy hülye. ez kontraszelekció eredménye. a politikában is így van. ha megfigyeled, akkor A és B oldalak egymást tagadják. szóval te semmivel sem vagy jobb, mint szijjártóék, vagy dajcstomi. csak apádék tisztességesek voltak és nem toltak be egy pártba.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.11.12. 17:06:01

@unionista: Nem csak arról nincs fogalmad, amiről beszélsz, de már arról se sok, hogy eddig mi hangzott el.

1. Az ENSZ Közgyűlés határozatai nem kötik a tagállamokat, ezt állítom.
2. A nem kis terjedelmű, mi több, elég aprólékos EU-s joganyag jelentős része közvetlenül hatályos a tagállamokban, bármiféle ratifikáció nélkül, ezt is állítom.
Szemben azzal az ENSZ alkotta joganyaggal, ami nem is létezik, _mert az ENSZ nem alkot jogot_. Ezt is állítom. Amit te ENSZ alkotta jognak hiszel, azok közönséges nemzetközi szerződések, amelyeknek előkészítését az ENSZ szervezeteit használva végzik az államok.

De legalább elkezdtél vadul személyeskedni. Jelzésértékű.

@almodhi: Azért lássuk be, az egybeesések elég mókásak :-)

unionista (törölt) 2014.11.12. 17:12:46

@Counter:
én meg azt, hogy ezzel együtt ezek nagyjából ugyanannyira kötelezőek. szerencsére te nem kezdtél el vadul személyeskedni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.11.12. 17:27:51

@unionista:
unionista 2014.11.12. 13:10:05
@Counter:
az ensz közgyűlés határozatai a tagállamokra nézve kötelezőek.

Nem volt itt semmi "nagyjából ugyanannyira" kötelezőség. Azután kezdted el rendkívül erőltetetten ki magyarázni, hogy ez valójában hasonlítás volt, hogy kiderült: a közgyűlés tényleg nem kötelezi a tagállamokat.

---

Az nem személyeskedés, ha megállapítom, hogy egyszerűen nem értesz ahhoz, amiről beszélsz. Ez, tekintve, hogy ismerethiányodat bárki számára világosan bebizonyítottad, releváns tényállítás.

Az a személyeskedés, ha elkezdesz engem verő családtagjaimról fantáziálni, avagy éppen névelemzésbe fogsz, illetve megpróbálsz kommentmezőkben diagnosztizálni.

unionista (törölt) 2014.11.12. 17:41:01

@Counter:
ahogyan az eu határozatai. nagyjából annyira. szövegösszefüggést mellőzöd. és jössz a szokásos tagadó játszmáddal. mindezt úgy, hogy nincsenek egyenes állításaid. nem. nem. nem. és nem.

ebből gondolom, hogy vertek, vagy megszégyenítettek ha tévedtél. vagy ha valamiből nem voltál csupa ötös. nekem nincs ellenemre az, hogy valaki keményen vitázzon. csak állítson valamit. és érveljen mellette. ne csak valami ellen.

amúgy meg nem érdekel a személyed. csak azért vagy érdekes, mert a magyar közélet tele van a hozzád hasonló kontraszelektált értelmiségivel, akik hasonlóan gondolkodnak. akik azt hiszik, hogy a koherens tagadásuk bármit is ér a közjó szempontjából.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.11.12. 17:53:14

@unionista: 1. Ezt az "annyira, amennyire a másik" magyarázatot utólag költötted hozzá. Egyszerűen nem ezt írtad.

2. De a magyarázatod is hamis. Az EU jogának közvetlenül hatályos része _közvetlenül hatályos_ a tagállamokban, bármiféle tagállami aktus, ratifikáció nélkül. Az ENSZ közgyűlés határozatai meg sehogyan se, mert azok nem jogszabályok és nem szánják őket annak.

Érdemes volna tudásra szert tenned. Az kétségtelenül letöri a szabadon, bátran szárnyaló képzeleted szárnyait, ellenben viszonyba hoz a valósággal, ami azért valahol üdvös.

S egyébként ahhoz képest, hogy állításod szerint a személyem nem érdekel, már szinte csak azzal foglalkozol (most is), a "vita" (nehéz annak neveznem egy olyan eszmeütköztetést, ahol az egyik álláspont konkrét és direkt tárgyi tévedésből áll) tárgyával semennyit se.
(De amúgy tárgyi tévedések koherens tagadása előmozdítja a közjót, ezzel ellentétben tárgyi tévedések erőszakos szajkózása meg nem.)

unionista (törölt) 2014.11.12. 18:38:44

@Counter:
bakker, az "ennyire ez, amennyira az" a szövegösszefüggésből következik. minekután az ensz és az eu lett összehasonítva. hidd már el, hogy pontosan értem, hogy az uniós joghatály elvben szorosabb és közvetlenebb. de a gyakorlatban az egész nagyjából úgy működik, mint egy kis ensz.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.11.12. 18:47:03

@unionista: Az "alkotnak-e az ENSZ-ben a tagállamokra nézve releváns jogot?" kérdésre adtad azt a választ, hogy "az ensz közgyűlés határozatai a tagállamokra nézve kötelezőek.". Semmiféle "épp úgy" utalást nem tettél, csak ezt a kategorikus kijelentést.

Amikor aztán kiderült, hogy nem, azóta jössz azzal, hogy azt nem is úgy kell érteni, hanem ezt már egy később körvonalazódó kontextusban kell értelmezni.

Ugyan kímélj már meg a tudatlanságodtól. Nagyon köszönöm.

unionista (törölt) 2014.11.12. 19:08:28

@Counter:
az ensz az eu kapcsán merült fel. nem az kontexus nem később körvonalazódott. szerintem az ensz úgy működik, mint az eu. (értsd: nagyjából ugyanúgy. nem pontosan. hiszen az ensz nem az eu.) szerinted meg nem. de neked minden hozzászólásod lényege ez: NEM.

panelburzsuj 2014.11.12. 19:13:30

@Counter: @unionista:

Definiáljátok a nagyjából-t.

Különben mindketten hülyének lesztek néződve.

Ráadásul nem kölcsönösen, hanem kintről kukucskálva.

wantaan 2014.11.12. 19:15:26

No végre! Ezt várom, ilyet várok egy "polgári konzervatív" magyartól!

unionista (törölt) 2014.11.12. 19:21:24

@panelburzsuj:
az, hogy az ensz és az eu nagyjából ugyanúgy működik olyasmi kijelentés mint az, hogy a "pi" nagyjából 3. lehet mondani, hogy hülyeség. de akkor közelebbit kell mondani.

panelburzsuj 2014.11.12. 19:39:54

@unionista:
Én azt nem látom, hogy az ENSZ esetében kik a riválisok. Akikkel versengve saját érdekeink védelmére szövetségbe tömörültünk.

Szóval az EU-nak simán lehet árulója.

De az ENSZ-nek?

És ha ez a különbség valóban fennáll, akkor a belső működésben is lenniük kell érdemi különbségeknke. És pont abban, hogy a közösen meghozott döntés milyen erővel köti aztán a döntés résztvevőit.

Lexa56 2014.11.12. 19:59:24

@panelburzsuj: a riválisok a marslakók:)

Krisz11 2014.11.12. 20:23:48

Egy biztos: A parlament az ország önrendelkezésének szimbóluma, az EU zászló az önrendelkezés elvesztésének szimbóluma. Semmi keresnivalója a parlamentben, ugyan úgy mint ahogy a Szovjet zászlónak sem lenne.

Az EU-s zászlót a külföldi szoponc hülyékkel együtt úgy kell kivágni az ablakon, hogy a lábuk ne érje a földet.

A bejegyzés szándékosan kihagyja, hogy mennyi országban nem tették ki az EU zászlót.

Krisz11 2014.11.12. 20:30:25

"Itt van, a mienk a római egyház és a protestantizmus, a hellenizmus és a római jog, a reneszánsz és Rembrandt, a középkori Kocs község és a Toldy Gimnázium, Auschwitz, és itt van Vörösmarty meg Radnóti szülőföldje."

Kocs, Toldy, Vörösmarty, Radnóti EU nélkül is a miénk. A római jog, reneszánsz, vagy hellenizmus már akkor az egész világé volt mielőtt az EU-nak a gondolata is felmerült volna. Auswittz-ot meg inkább hagyjuk is

És persze megint összemosod Hafr fiam az európai kultúrát az EU-nak nevezett elnyomó hatalommal.
Ennek annyi értelme van mint Puskint meg Tolsztojt összemosni a Szovjet únióval, ostobaság.

unionista (törölt) 2014.11.12. 20:34:16

@panelburzsuj:
az amerikaiak az oroszok, a kínaiak rivalizálnak az európaiakkal és egymással. de még ott van india, latin-amerika, afrika. ezek csak versengnek egymással. időnként persze együttműködnek. most nagyjából így működik az unió. az európa parlament olyan, mint az ensz közgyűlés. nem azt állítom, hogy ez a működés az ideális. hanem azt, hogy jelenleg ilyen.

Deszkás 2014.11.12. 20:38:39

@Krisz11: Ez így butaság, hiszen az EU-t mi magunk választottuk, tehát még véletlenül sem lehet az önrendelkezés elvesztésének szimbóluma. Azt se felejtsd el, hogy mi nem voltunk tagja a Szovjetuniónak, tehát tényleg nem kellett volna kirakni a szovjet zászlót.

panelburzsuj 2014.11.12. 21:13:54

@unionista:
Csak egy hiányzik a válaszodból: kivel rivalizál az ENSZ?

(Nem hiszem a marslakókat - te se hidd. Az az almodhi csak viccel ám velük ... )

Éhes ló 2014.11.12. 21:17:09

Az alelnöknek igaza van.
A vörös rongyot kitakarítottuk, a kéknek sincs ott semmi keresnivalója.
Dugják fel maguknak, ha annyira hiányolják.

2014.11.12. 21:24:01

@Éhes ló: mehetsz eszakkoreaba.. ott tapsikolnak a nagy fuggetlensegnek es elszigetelodesnek.

panelburzsuj 2014.11.12. 21:24:25

@Krisz11:
Krisz fiam: ha az osrzágra gondoltál, akkor az nem Szovjet únió, hanem Szovjetunió. Egybeírva, rövid u-val.

Tudod, az ilyen hibák pontosan ugyanúgy megmutatják az énedet, mint a kabátujjon fénylő csíkok.

unionista (törölt) 2014.11.12. 22:03:10

@panelburzsuj:
oké, de az unión belüli viták is zárt rendszerben zajlanak. navracsics tibor biztosi pozíciója nem nagyon érdekli a kívülállókat. vagy juncker koncepciója, hogy hány nő és hány férfi legyen a bizottságban. nem számít, hogy értenek-e valamihez. az ensz szakbizottságok működnek így. beültetnek egy ugandait. szegény kisafrikaiak is legyenek képviselve.

ha ez rajtam múlna, akkor azt mondanám: induljunk ki abból, hogy szabályos dodekaéder nagyjából lefedi a gömböt.
en.wikipedia.org/wiki/Dodecahedron#mediaviewer/File:Dodecaedro_desarrollo.gif
lehetne éppenséggel ennek a duálisa az ikozaéder is. de első körben 12 tagú bizottságokban döntsük el, hogy mi legyen a globális éghajlatváltozással, orosz-ukrán válsággal, az iszlám állammal, az ebola járvánnyal, stb.

csak ez nyilván nem lenne jó amerikának, mert neki 1 képviselője lenne a tucatból. és nyilván nem tetszene európai politikusoknak sem. csak tartok tőle, hogy jelenleg ennél nincs sokkal nagyobb szerepe a "nyugatnak".

szóval a briteknek megint ki kellene egyezni indiával. szorosabb viszonyt kellene ausztráliával. ténylegesen foglalkozni kellene latin-amerika vagy mondjuk közép-afrika problémáival. utóbbiakra úgy tekintünk arra, hogy az emberiség bölcsője. és az unióban nem azzal kellene foglalkozni, hogy milyen görbe lehet az uborka, vagy mekkora legyen a tyúkketrec. az agrárrendtartást esetleg rá lehet bízni a helyiekre.

európa belső ügyeit föderációkra való osztással lehetne oldani. ez a korlátozó-szétválasztó kartografikus indoeurópai logika. osszuk újra a világot.

panelburzsuj 2014.11.12. 22:34:27

@unionista:
Akár egy pakli magyar kártya,
hever egymáson a világ,
szorítja, nyomja, összefogja
egyik dolog a másikát
s így mindenik determinált.

Na, osszunk hát...

rs232 2014.11.12. 23:04:36

@panelburzsuj:
*****
Hát akkor osszszamár.

fehérfarkas 2014.11.12. 23:30:34

@kiazmarmegint: "Az Egyesult Allamok kormanya evek ota embargo alatt tartja Irant. Az egy mas dolog, hogy az ISIS me'g Irannal is rosszabb. Ok me'g Irannal is iranabbak. Szerinted nem? "

A posztban és sok kommentben megejelnt iranofób dolgokkal kapcsolatban Irán korántsem egy elmaradott ország.
Irán valóban nem egy skandináv demokrácia. De Magyarország sem az.
Iránban a a 79-es forradalom óta, vagyis 35 év alatt a lakosságának a 0,000013%-át kövezték meg (35 év alatt kb 100 embert a 75 millióból). Utoljára 5 éve volt ilyen büntetésnek a végrehajtása Irában.

A kivégzés leginkább kötél/felakasztás vagy kivégzőosztag általi lelövés szokott lenni a következő 8 bűncselekmény esetében: fegyveres rablás, hazaárulás, kábítószer terjesztés, gyilkosság, nemi erőszak, szodómia, pedofilia, emberrablás, terrorizmus.
Valamint 9.-ként megemlíthető még a blaszfémia, vallásgyalázás, meg a hittérítés (vagy hitből kitérítés).
(ez egyébként az iráni keresztényekre is vonatkozik - a keresztények között sem szabad téríteni; pl. nemcsak egy muszlimot, hanem egy örmény keresztényt is tilos áttéríteni mondjuk római katolikusra)
A nyugati sajtó házasságtöréssel kapcsolatban szokott leginkább cikkezni, amikor emiatt valakut halálra ítélnek. És ez esetben szokott lenni a kövezés. De a fenti adatból látszik, hogy ez mennyire ritka. A házassgtörők 99%-a 100 botütést kap. A házasságtörést leggyakrabban nem feljelentéssel oldják meg, hanem válással.
Az elmúlt 35 évben a kb. 100 megkövezett házasságtörő közül sokan férfiak voltak - vagyis hamis mítosz az, hogy csak a nőket kövezik meg, és a férfiak megússzák.

Több mint 50 muszlim többségű ország van, ezek közül mindössze 6-ban van megkövezés, de ezen 6 ország közül is csak nagyon ritkán fordul elő - ráadásul állami szinten meg még annál is ritkábban, mert az esetek túlnyomó többsége olyan területeken történik, ahol még ma is félnomád törzsi életódot folytatnak
(Pakisztánban állami szinten tilos a megkövezés, pedig a sharián alapul a törvénykezés, de a törzsek földjén sajnos elő szokott fordulni, míg pl. Lahore-ban, Islamabadban (az ország fővárosa) vagy Karachiban ez elképzelhetetlen).

Az ISIS egy terrorista szervezet. Az összes muszlim ország annak tartja, és a szomszédságában levők harcolnak is ellene. Irán már júliusban, 1 hónappal az amerikai légicsapsok előtt küldött gárdistákat az ISIS ellen harcolni Irakba.
Indonéziától Iránon és Szaúd Arábián át Marokkóig muszlim vallási vezetők ítélték el az ISIS-t.
(a magyar média ezt szinte teljesen ignorálta, de az angol nyelvű média erről részletesen beszámolt)

Salman Rushdie Iránban blaszfémiáért ítélték el a Sátáni versek miatt - pontosabban Khomeini adott ki ellene egy fatvát. De nem is maga a mű az, ami ennyire kiváltotta ellene az indulatokat, hanem ateizmusát hangoztatva az iráni az iráni rezsim vallási legitimációját támadta. Ezt pedig egyik rezsim sem szereti, ha valaki a legitimációját kérdőjelezi meg.
(csak mondjuk a nyugati kormányok máshogy oldják meg, a CIA, Moszad, MI6, stb részvételével titokban, csendben, balesetnek beállítva)
Szerintem hatalmas hülyeség volt a fatva kiadása ellene, mert most a fél világ őt és a hőseiességét ünnepli, míg enélkül csupán egy lenne a sok középszerű író közül, akire szinte senki nem emlékezik. De hát az emberi hülyeség határtalan, és ráadásul még követői is vannak a hülyeségnek (akik meg akarják ölni Rushdiet).

fehérfarkas 2014.11.12. 23:33:52

@Muad\\\'Dib: "Hagyjuk már ezt a kibas*ott folyamatos Iránozást.
Elég lett volna annyi, hogy nem teljesen százas, aki szerint az EU zászló nem való egy tagország parlamentjébe."

Egyetértek :)

A KDNP lépjen ki az EU-ból. Hogy hogyan? Költözzenek ki a tagjai és vezetői valamelyik EU-n kívüli országba.
Mivel nekik az orbáni állam a legideálísabb, így Türkmenisztán vagy Észak-Korea ajánlott. Ott láthatják hogyan kell profin állami szintre emelni a vezér ideológiáját.

fehérfarkas 2014.11.12. 23:54:49

@roli101: "Hol szeretnél szívesebben élni? Magyarországon vagy Iránban. Egyik liberális gondolkodású, a másik nem. Az egyikben halálra lehet kövezni bárkit, ha a pap azt mondja, hogy bűnös, a másikban pedig nem"

Az előbb leírtam, hogy ez nem így van.
Az elmúlt 35 év alatt a lakosságának a 0,000013%-át kövezték meg (35 év alatt kb 100 embert a 75 millióból).
Ez nagyon messze van a bárkitől. Ráadásul 4 tanúval kell bizonyítani a házzasságtört, és az esetek többségében még akkor is csak 100 botütést, vagy börtönt kaptak.
De az irániak többsége nem a hatóságokhoz fordul feljelenteni a házastársát, ha rajtakapja, hogy megcsalja, hanem elválik tőle.

Ahol viszont sokkal nagyobb az elítélési arány: pedofilia, szodómia, erőszakos bűncselekmények, nemi erőszak, emberrablás, kábítószer terjesztés, terrorizmus, hazaárulás. De itt sem pap ítél el bárkit, hanem a hatóságok nyomoznak, és bizonyítékok alapján. Európával szemben viszont nem pár év letöltendőt kapnak az ilyenek, hanem kivégzik őket.
Viszont a másik oldala a dolognak, hogy a 13 milliós Teheránban sötét este is biztonságban végig mehet az utcákon, anélkül, hogy félned kellene megtámadástól vagy kirablástól.

Persze van néhány szabály, ami egy európainak furcsának tűnik, mint pl. az öltözködési szabályok, hogy nem lehet rövidnadrágban járkálni az utcán a férfiaknak sem, a nőknek pedig kötelező a kendő (a közhiedelemmel ellentétben az arcot nem kell eltakarni!!!).

Nekem sok ismerősöm járt már Iránban, és vannak iráni ismerőseim is. Egyáltalán nem olyan Irán, mint az a nyugati sztereótípiákban szerepel.

Krisz11 2014.11.13. 00:26:52

Ha Európát választjuk akkor a protestáns etikát, a keresztény hagyományt és kultúrkört, a tudomány tiszteletét, a humanizmust, stb választjuk
Ha az Uniót választjuk, akkor meg az önállóság elvesztését, a devianciát, drog liberalizációt, bevándorlást, stb választjuk.

Európa NEM egyenlő az Unióval.

Európának már 1000 éve része vagyunk (amit nem lehet elvenni). Nem megfeledkezve az ázsiai gyökerekről sem.

tamas11 2014.11.13. 09:24:09

@Krisz11:
Baj van kisangyalom, !

"Ha Európát választjuk akkor a protestáns etikát, a keresztény hagyományt és kultúrkört, a tudomány tiszteletét, a humanizmust, stb választjuk,"
A szövegedben
a kontextus beköltözött az "stb"-be,
zérus morfémaként.
Mi a franc ehelyütt a "satöbbi"?
Fix európai értékként említést érdemelnének...

Éhes ló 2014.11.13. 19:57:33

@okostojas007: tévedsz, az menjen, akinek nem tetszik, hogy a többség nem a brüsszeli komisszárokat kaserolja.
Én maradok Magyarországon, magyarként.
A hazám függetlensége, szabadsága olyan nagy érték, hogy magyar és nem magyar emberek milliói áldozták az életüket érte évszázadokon át.
Ez számomra és még sokunk számára fontos érték, és messze nem elszigetelődés az, ha a nekünk diktálni kívánó gazembereket, balfékeket elhajtja, lepattintja egy egy gerincesebb politikusunk néhanapján.

A vörös rongyot felváltó kék nekem nem jelent semmivel többet, ahogy brüsszel is csak egy átkeresztelt moszkva a maga vörös komisszárjaival.
Nektek pedig, akik nekik drukkoltok a magyarok ellen, nyitva áll a kies izrael, ha már engem Koreába küldtél volna, mesüge.

Éhes ló 2014.11.13. 19:59:46

@okostojas007: tévedsz, az menjen, akinek nem tetszik, hogy a többség nem a brüsszeli komisszárokat kaserolja.
Én maradok Magyarországon.
A hazám függetlensége, szabadsága olyan nagy érték, hogy magyar és nem magyar emberek milliói áldozták az életüket érte évszázadokon át.
Ez számomra és még sokunk számára fontos érték, és messze nem elszigetelődés az, ha a nekünk diktálni kívánó gazembereket, balfékeket elhajtja, lepattintja egy egy gerincesebb politikusunk néhanapján.

A vörös rongyot felváltó kék nekem nem jelent semmivel többet, ahogy brüsszel is csak egy átkeresztelt moszkva a maga vörös komisszárjaival.
Nektek pedig, akik nekik drukkoltok a magyarok ellen, nyitva áll a kies izrael, ha már engem Koreába küldtél volna, mesüge.

2014.11.13. 20:53:51

@Éhes ló: tetszett volna nemmel szavazni, nem itt vernyakolni
a tobbseg igennel szavazott a kekre.
szoval lehet pakolni, repjegy eszakkoreaba, es ott tapsikolhatsz a vezetonek, hogy milyen jo, hogy senki se szol bele abba, ami ott folyik.

tamas11 2014.11.13. 21:32:06

@Éhes ló:
Veled szemben,
nekem "brüsszel" nem csak egy átkeresztelt moszkva, vörös komisszárjaival.
A hatvanas hetvenes, nyolcvanas években az Eu-ra, a tagságra vártunk, és aztán amikor kellett és lehetett, az eu-ra szavaztunk. Valamiféle európás vörös kommiszártól te csak szüleid beidegzéseit követve retteghetsz,mert olyat biztos hogy nem láttál élőben, és mert nem szereztél másféle tudást azóta.
Óriási a szakadék az unió, a hozzá való igazodástörténetünk, meg az orosz-vörös történet közt. (Átvéve a folyamatokat rosszul leíró VÖRÖS szót, és vele a korcs, avitt geopolitikai modelledet).
Akik mégis látják a különbséget, a jó törést a nemzeti esélyekben, fejlődéstörténetben, , azokkal szemben nem te vagy a magyar(abb), etalon. Hihetetlen korlátoltság az EU-pártiság kapcsán, sőt MIATT miatt izraelbe küldözni bárkit is.
Próbálj képzeletben magyarként beülni az uniós plénumokra, s aztán az ötvenes hatvanas évek szovjet vezető intézményeibe. Nem veszed észre a különbséget?

Éhes.ló 2014.11.15. 18:44:14

@okostojas007: nemmel szavaztam és a véleményem azóta csak megerősödött.
A többség nem arra szavazott igennel, hogy a kék rongyotok váltsa fel a magyar zászlót, arra pedig végképp nem, hogy vsoha sednki által meg nem választott brüsszeliták, vörös kommisszárok és fenyegessenek magyarokat.

A hazám függetlensége, szabadsága olyan nagy érték, hogy magyar és nem magyar emberek milliói áldozták az életüket érte évszázadokon át.
Ez számomra és még sokunk számára fontos érték.

Nektek pedig, akiknek ez nem számít, nyitva áll a kies izrael, ha már engem Koreába küldtél volna, mesüge.

Éhes.ló 2014.11.15. 18:56:10

@tamas11: Veled szemben,
nekem "brüsszel" csak egy átkeresztelt moszkva, vörös komisszárjaival.
A hatvanas hetvenes, nyolcvanas években a függetlenségre és a jólétre vártunk, még a gengszterváltást követően is - hiába.
Helyette egy hosszú előszobáztatást követően olyan eu-ra szavazott az ország, mely ellen még kampányolni is tilos volt az új "demokráciában".

Nekem nem volt élmény a maoista barrosot néppárti főkomisszárként látni, ahogy nem öröm a többi -hazámra támadó, kettösmércés - kommiszárt hallgatnom sem ezek után.

A szakadék az unió, a hozzá való igazodástörténetünk, meg az orosz-vörös történet közt nem akkor, amint azt látni és láttatni szeretnétek.
A korcsozást meghagyom neked, de nem érv.
sokan látják az azonosságokat a magyar kisebbségek és a qrmányok sorához való hozzáállásuk kapcsán.
Napról napra sokkal többen, mint a különbséget, különösen most, hogy jóbaráttal a 3 bukott választás után már egy usa-eu szankciókkal kikényszerített qrmányváltásról álmodozik minden baller blogpost.

Hihetetlen korlátoltság az EU ellenesség kapcsán, sőt MIATT miatt Észak Koreába küldözni bárkit is. Talán ezzel kellett volna kezdened, mert a kedves haverod tette meg elsőre, a válaszom hozzá méltó volt és marad is.

A kettős mércédtől és a deformált világlátásodtól függetlenül.
Olvasom és látom az uniós plénumokat és az azokon glasszáló, tévedhetetetlen kinyilatkoztatásokat tevő ótvarnál ótvarabb alakokat és sajnos a stílusuk, arroganciájuk nagyon emlékeztet hatvanas-hetvenes-nyolcavanas évek VSZ és KGST vezető intézményeiben uralgó mocsokra és viselkedésre.
Nincs lényegi különbség.

2014.11.15. 20:16:26

@Éhes.ló: izrael hasonlo politikat folytat, mint eszakkorea, csak tobb penzel/befolyassal. Szoval oda is mehetsz, nekem ne ajanlgasd. Senki se mondta, hogy valtsa, azt mondtam, hogy elfer mellette, van a sajat zaszlo, van a csapat zaszlo, csapatba benne kell lenni, mert ugy konnyebb. Ha nem akarsz csapatban jatszani, mehetsz sirni haza anyuhoz, hogy eltapos mindket csapat, vagy epp a te orszagodban jatszanak.
Jelenleg 2 csapatbol valaszthatsz. pirosbol es kekbol. A magyarok a keket valasztottak, ez ellen most nyomja hos viktorod a propagandat, viszont mindket csapat 5 masodperc alatt visszarepithet minket a kozepkorba, ha nem akarunk jatszani. Te ezt szeretned, nagy fuggetlensegi maszlagot, meg sorbaallni a kenyerert. Szerencsere a tobbseg meg nem erre vagyik.

Éhes.ló 2014.11.16. 17:32:11

@okostojas007: az ajánlgatást és az alpári személyeskedést te kezdted, a fajtádra jellemző sunyi módon.

Nekem nem kell más zászlaja, van a hazámnak sajátja és olyan csapatba sem vágyom, ahol a csapat tagjaira más és más szabályok vonatkoznak, miközben az ellenfél kapuja helyett a mi kapunkba lődösik az öngólokat, mint most az ukrán puccsisták támogatásával például (de ezen túl is van még rá ezer példa).

Anyuhoz sírni azok járnak, aki a jóbaráttól és a brüsszeli komiszároktól várják azt amire képtelenek voltak választások tucatjain 2006 ősze óta.
Buktor nem az enyém, hanem Magyarország harmadszorra is megválasztott miniszterelnöke, hibákkal, erényekkel, de mindenképp sikeres politikusként, akiről csak pár csicska antimagyar elmebeteg gondolja, hogy az ország függetlenségének védelmében, mozgásterének bővítésében tett próbálkozásai haszontalanok lennének.

A középkorba nem akar senki visszarepíteni senkit egy olyan ejrópában, ahol országok tucatja van csődben, korrupt, hazug politikusokkal, visszafizethetetlen adósságokkal, stagnáló gazdasággal, demográfiailag összeomló, kultúr- és vallásidegen bevándorlók és sorstalanok által tönkretett identitással.
Örülnek, ha lik van a valagukon, nem, hogy háborúba kezdjenek a kontinens közepén a rebellis magyar néppel, ami túlélt és letakarított már tatárt, törököt, habsburgot, németet, ruszkit.
A mostani vörösből kékre vedlett bűnbandát is túléli és eltakarítja, erre mérget vehetsz.

2014.11.16. 17:46:07

@Éhes.ló: persze persze, megvalasztottak a keket, te meg mondod, hogy takarodjon aki keket akar, es meg vagy sertodve, ha esetleg teged kernek fel elfogadasra, de ha nem tetszik, akkor ajanlottam neked olyat, amilyet te szeretnel, mind sikeres.
Tipikus jobbos maszlag, aki nem a kedvenc hosoddel van, az biztos komcsi, holott komcsik 90%-a mar reg atment jobbra, ahogy a jo koponyegforgatokhoz illik KGBelatol kezdve a viktatorig.
Latom makrogazdasagi vilaglatasod kb egy vakond szintjen. persze.. haboru, idiota. eleg a tozsden megnyomni 3 gombot, es ebben az orszagba se villany, se gaz, se tavkozles.
Aztan nyomhatom a nemzeti maszlagot a pusztaban egy jurtaban, hogy te mekkora fuggetlen vagy a vilagtol.
A magyar nep senkit se takaritott le, ha eszrevetted volna. A magyar nepet takaritottak/takaritjak egyre kisebbre, mert
1. mindig rossz oldalra allunk
2. mindig rosszkor jatszuk a nemzetit
3. mindig azthisszuk mi szartuk a spanyol viaszt, holott nem
tipikus pelda a Szechenyi VS Kossuth, hogy ne menjunk messzire. Most lenne iparunk, es emberszamba vennenek minket ausztriaval egyetemben, nem egy rakas pattogo foldmuves lennenk a godorben, de ott is gyozott a patoszos hulyeseg, a hosszutavu elonyokkel szemben.

2014.11.18. 11:23:25

@Éhes.ló: haha.. megmutatkozott a jobbos vitakultura, nulla erv, de vered a melled a semmire, majd kuldj egy kepet, ahogy sikeres fuggetlen kozmunkaskent feszitesz az arokparton

Hungry horse 2014.11.19. 19:56:00

@okostojas007: tévedsz. A magadfajta mesüge kulturája mutatkozott meg akkor, amikor anélkül, hogy bármiben vitánk lett volna ezt röfögted nekem ide:
" okostojas007 2014.11.12. 21:24:01
@Éhes ló: mehetsz eszakkoreaba.. ott tapsikolnak a nagy fuggetlensegnek es elszigetelodesnek. "

A te bemutatkozásod ez volt.
A többi már csak ebből következett, mesüge.

2014.11.19. 21:13:54

@Hungry__horse: hoho, csak nem oktatnak a moderatorok a jomodorra? :) bizony, lehet neked az az etalon allamforma, de szerencsere a tobbsegnek nem.
süti beállítások módosítása