1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.04.05. 20:44 HaFr

Szavazz! Vállald a felelősséget! És utána emlékezz erre!

http://1.bp.blogspot.com/-kF3f_cXX4eQ/URUieW9bnTI/AAAAAAAAEso/4SawIdwQr-w/s1600/Voting.jpg

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr415956856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2014.04.06. 05:47:05

Egyik szar, másik kaki,
Szavazzon hát az, aki,
Ütődött, vagy eszement!
Kit becsapni még belehet!

. A történelmi kirakatban mutatós kakasviadal dühöngtetik a jobb-és baloldal, az általános és a korlátolt, a nyílt és a titkos, a közvetlen és a közvetett stb. szavazati jog harcosai közt. Ez a napjainkig elhúzódó véres gúnyú móka mind a két tábor sarlatánjaival: a népbánya további üzemét igyekszik biztosítani e történelmi Kalifornia aranyásói számára. Mert jobb-és baloldal ilyen és olyan szavazati jog nem két ellentétes tábor, hanem: az egyetlen történelmi élősdiség, az egyetlen zsákmány-párt kétarcú kóklerkedése, hogy az Államot továbbra is megtartsák a Nemzet nagy tömegét kitermelő gépnek. A szavazati jog a szavazás, a képviselő-választás ténye: nem jelent belső felkészülést a nemzeti munka tömegeinél: életérdekeik megszervezésére, védelmére, életakaratuk érvényesítésére a történelmi, az állami életben: nem jelent demokráciát. A nemzeti munka tömegeinek részéről a szavazati jog, a szavazás, a képviselőválasztás nem jelent egyebet: mint intézményessé gépesített felajánlkozást a kitermeltetésre a történelmi élősdiség számára:. Szabó Dezső után 80 évvel még beugrotok?

Satyala 2014.04.06. 07:18:54

Én elmegyek szavazni, és az sem titok hogy a váltókra!
Igaza van Szúrófénynek abban hogy ugyan annak a fejnek a két arcát mutatják nekünk, de vannak olyan különbségek, ami miatt számomra a Fidesz elfogadhatatlan!
Nem mindegy, hogy parazita, vagy szimbióta!
Azután meg várom hogy, csak létrejön talán egy olyan erő,(nem érdekel hogy jobbnak vagy balnak nevezi magát) amelynek nincs köze, függősége, a mostani "politikai elit"-ez!

Hidvégi Mihály 2014.04.06. 07:26:48

Gazember Orbán gazember Magyarországának gazember választása. Lassan még a legkisebb rosszra sem érdemes szavazni.

tamas11 2014.04.06. 08:05:47

@Hidvégi Mihály:
Nézd, szokás szerint mindenkinek igaza van, de a változás jó dolog, akkor is, ha nem ÚGY, és nem ANNYIRA...
A centrális erőtér azzalis jellemezhető, akik és amiért kimaradtak belőe.
Értékalpaon kell állnunk, de az már nem lehet a régi, nem lehet jobb meg balság, ármánnyal felszorozva.
Gyerekéhezéshez, korszerű oktatáshoz, médiaviszonyokhoz adózásügyhőz s a rőbbihez hozzá kell nyúlni.Az újak, ha lesznek, legalább tőbb késztetéssel élnek, és inkább számon kérhetök.
Négy éve a változásra szavaztunk, most a cserékkel tudjuk installálni ugyanazt a szándékot.
Elnézést az elütésekért, kicsi ez a tablet.
Ďe majd keresek másikat.., összefogok a gépváltásért, valami hűlye pénzéhez rendszergazdával.

2014.04.06. 10:30:52

Való Világ hányadik széria is?

nemhívő 2014.04.06. 10:37:25

..én is a váltókra szavazok...

A zorbánrendszer legnagyobb bűne szerintem a tájékozódási pontok megszüntetése..

gyurcsány alatt még tudtuk,..merre van az "előre"...igaz, hogy a szar kormányzása miatt inkább távolodtunk, mint közeledtünk a nyugathoz, euróhoz,...de a célokat akkor még SENKI (a fidesz sem) kérdőjelezte..

Ma az "előre" már hit kérdéssé degradálódott...Vagy vakon hiszünk a zorbánban, hogy (talán) tudja, hogy mit akar,...vagy visszatérünk határozottan oda, amikor még legalább az irányban volt egyetértés..

FVB 2014.04.06. 12:32:35

57 a nyugdíjam. 66-tól 88-ig 22 évet elvettek tőlem, a beleegyezésem nélkül. Most meg azért szavazzak, hogy azt mondják, hogy te hatalmaztál fel rá, (mert a szavazás erről szól)!A mi felhatalmazásunk alatt azt csinálnak amit csak akarnak. Én nem veszek részt a kisded játékaikban, nem adom a felhatalmazásom nekik!

Kékes 2014.04.06. 17:53:21

Hát igen, az elmúlt 24 év arról szól, hogy nem ezt akartuk!! Jól elkúrtuk, hogy hagytuk hülyébbnél hülyébbek vezessenek a nem létező Kánaánba!Lassan rájövünk, hogy aprópénzért, nevetve oda adtuk az iparunkat, mezőgazdaságunkat, nincs megyénként 1 ember, aki meg mondaná mivel permetezzenek, mit érdemes vetni, mert mindenki csak a támogatásokra spekulál.Most aki szavazott választott, de 4 évig tudomásul kell venni ezt akartuk!!
süti beállítások módosítása