1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.07.20. 14:01 HaFr

Miért ilyen gyenge a baloldal?

Hadd pontosítsak, a közkeletűen baloldalnak nevezett internacionalista baloldalról (etatizmusról) beszélek, és nem foglalkozom a közkeletűen jobboldalnak nevezett nacionalista baloldallal (etatizmussal). Nem foglalkozom még a népszerűbb dolgokkal: a baloldal velünk élő múltjával, a Kökény Mihánytól és Szekeres Imrétől a Kormos Katákig ívelő nevetségesen gyenge, hiteltelen vezetésével, és nacionalista baloldali ellenfelének jól eltalált politikai forrásgazdálkodásával (ti. azzal, ahogy belakta és dominálja a magyar közéletet).

A sok kizárás után mi marad? A baloldal eredendő gondja nyilván az, hogy nem baloldali se a szó redisztributív (egyenlőségnövelő), se a szó emancipatórikus (jogkiterjesztő) értelmében (az identitásának egyikhez sincs semmi köze), és bár az előzőben erős versenytársa is van a nacionalista baloldalon (rezsicsökkentés, közszféra beharangozott béremelési hulláma), az utóbbi kidomborításához se bátorsága, se képzettsége -- tehát elesik a mindkettőben rejlő lehetőségtől. Az előzőhöz: nem egyenlőségnövelés megalapozatlan ad hoc béremeléseket és nyugdíjemeléseket adni, visszavezetni a segélyekkel és mentességekkel kombinált progresszív adórendszert, ha ehhez el kell adósítani az országot. Ez egyszerű szavazatvásárlás. Még eggyel visszalépve tehát, a baloldalnak nincsen olyan markáns gazdaságpolitikája sem, amely egyrészt felvehetné a versenyt a Fidesz nepotista-piacellenes-nacionalista gazdasági víziójával, másrészt megalapozhatná az említett egyenlőségnövelő koncepciót: azaz ha károsnak, populistának és hazugnak is tűnik a Fidesz gazdasági rendszere a bizonytalanok szemében, a tehetségtelenség, a parlagiság, és a képzelőerő teljes hiánya még inkább sújtja az internacionalista baloldalt. (Magunk közt szólva gazdaságpolitikát egyébként sem lehet négy évre csinálni. Aki ezt teszi, eleve sarlatán, és hogy még is ilyen kényszer van, az további pofon az MSZP-nek -- az ország politikai kultúrájától, amelyet -- további csavar -- viszont ő táplál emberemlékezet óta. A kör bezárult, az MSZP legnagyobb ellensége az a magyar választói gondolkodás és politikai kultúra, amelyet ő barkácsolt össze -- viszont a Fidesz használ ki tökéletesen.)

Az egyenlőség programja azért is elvárás az MSZP-vel és szatellitjeivel szemben, mert ezt követelik a választói. A "borzalmas tagsággal" és a szavazókkal nem lehetne (pontosabban a mai interbalos káderfalanx nem képes és meg se kísérel) elfogadtatni egy olyan modernizációs programot, amelynek egyik folyománya az állam hatáskörének szűkítése (antietatizmus) és a piac konszolidálása (a tulajdonosi szemlélet erősítése és az átlátható, produktív versenykörnyezet létrehozása) lenne, ezért ettől kezdve a komcsik maradékai beszorulnak abba a versenybe, amelyben a Fidesz diktálja a szabályokat. Ettől kezdve ugyanis az etatista pártok közötti verseny egész pályás letámadásba megy át: nem pusztán racionálisan gazdaságpolitikai (Békesi type), hanem "nemzetpolitikai" színezetet ölt. Ettől kezdve nem érv egy gazdaságpolitika mellett, hogy eredményes lehet - ha nem válik mindjárt olyan holisztikus nemzeti programmá, amelyben a külhoni magyarság képviseletétől kezdve a Brüsszellel szembeni kokikon és a magyar nép eredményeinek visszatérő ajnározásán át a vizes VB rendezésének elnyeréséért minden belejátszik -- és a gazdasági racionalitás a legkisebb súllyal. Ez sajnos az etatizmus hátránya (mármint, hogy a legszívesebben a nacionalizmussal lép társbérletre, és ebben a szocik veresége húsz évre előre garantált), tehát amíg az interbal nem tudja kitalálni az etatizmus más elvek mentén történő, hatékonyabb mozgósítását a szavazatszerzés érdekében, hanem megmarad szürkének, lábszagúnak, és hazugnak, addig esélye sincs. Ahogy az "ügyeit" is elfelejtheti, mert a választók már elfelejtették őket -- mielőtt még meg akarták volna tudni, mik azok.

Ja és persze, apróságok, nincsen identitás, nincsenek issue-k, és nincs "kommunikációs stratégia" sem, csak ostoba, visszataszító vartyogás -- ami nem csoda, ha nincs mit "kommunikálni", és nincs, aki "kommunikálni" tudna. A magyar nép -- amelyik szomjas a vezéri hangra -- csalódottnak tűnik ilyen pimf ellenfél láttán, a Népszellem lefelé készül mutatni a hüvelykujját Mesterházy vérző teste fölött.

461 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr555416179

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politikai csöveseknek kínál vonzó otthont Bajnai Gordon 2013.07.21. 11:50:06

Ugyanitt remény és jó kormányzás is kapható. A hirdetésből, ami az MTI hírfolyamában jelent meg, nem derül ki, hogy a meghirdetett otthont megvásárolni, vagy bérelni lehet, netán egy privát hajléktalanszállóról van szó. Csak ennyit tudunk az ajánlatról...

Trackback: A fideszista vagy a bajnaista hívő mocskolódik jobban a neten? 2013.07.21. 11:48:37

"2014-ben nem a baloldal küzdelme zajlik majd a jobboldal ellen, hanem a normális Magyarország küzdelme zajlik majd Orbánország pénze, propagandája és zsoldoshadserege ellen" - jelentette ki Bajnai Gordon a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület alakul...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.21. 11:00:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mi lesz a politikai kultúrával? 2013.07.20. 14:42:00

 A politikai kultúra fogalmát a politológia szűkebben használja, mint a köznyelv és a sajtó szokta. Míg az első egyének vagy csoportok politikához való viszonyulását (véleményt, beállítódást, értéket) jelenti, az utóbbi gyakran érti alatta a polit...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyetmondok 2013.07.20. 15:10:01

Hát,akár még hátra is lehetne dőlni,hogy ez van...mindkét nagy politikai erő ebben az országban etatista,de a Fidesztől (se) várható,hogy akasztana,...szóval,legfeljebb alámerülünk,kibekkelünk, blogokkal, kommentekkel be-beszólunk, ilyen ország, viszont gyönyörű vidékeink vannak,el lehet mennni Erdélyt is megnézni,és azt se feledjük,hogy helyesebb,vendégszeretőbb ember a magyarnál nincsen is,még akkor se,ha politikai közösségként rémes elveket vall...

A bibi ott van Hafr,hogy a magyar etatizmus folyamatosan és jól láthatóan romlik,pontosabban durvul,hiszen ma azt látjuk,hogy bár mindkét nagy párt lubickolt az állami pénz és vagyon körüli "aladárkodásban", és düllesztett mellel hazudozott az állami újraelosztás elképesztő mértékének pontos tudatában, azonban mára az egész oda jutott, hogy tűnik el a magántulajdon, majd megjelenik valaki másnál,mint magántulajdon.
Szoktam mondani, hogy a trafiksztori, vagy most majd a takarékok esete fénysebességgel pont ugyanaz,mint amit a szocializmus (elitje és a hozzájuk köthető bennfentesek)kb. negyven év alatt hajtott végre: államosítás - magánosítás.
Azért a gazdaság valamire is való működése értelmében ez felér egy akasztás-félével.

Szúrófény 2013.07.20. 15:49:05

Jó duma:
a győzedelmesen rendszerváltó disznók együtt kártyáztak Pilkington gazdával, s a jószágok "csak álltak az ablaknál, bámultak emberről disznóra, disznóról emberre, de meg nem különböztethették őket."
(Utalás az Állatfarm regényre)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.07.20. 16:59:50

@egyetmondok: Kicsit finomítottam a konklúzión.

toportyánzsóti 2013.07.20. 17:00:54

Vicces olyan országban a baloldalt ekézni ahol az elvileg jobber kormány maffiagyilkos kábszerterjesztő bűnözőkkel vereti ellenfeleit,vagy foci ultrákkal gyújtatja fel fővárosát.Saját portán kéne először ganajászni,nem elég magukat angyali oldalnak kinevezni...Bajnai röhögve fogja ezt a döbrögi csürhét jópárszor deresre húzni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.07.20. 17:58:37

@toportyánzsóti: Nem veszed észre, hogy az ég-világon semmi vicces nincs ebben?! Bajnai--- Jézus!

camilló 2013.07.20. 19:35:15

Alapvető probléma, hogy akit ma baloldalnak neveznek, az nem baloldal! Liberális, ami illik ezekre az alakulatokra. A fidesz kifelé baloldali politikát folytat. No ezekre a baloldali ténykedésekre egyszerűen nem tud választ adni ez a liberális bagázs. Van rá megfelelő válasz, ami valóban baloldali. Trafikleosztás. Ha annyira a dohányzás ellen küzd viki, akkor inkább vitte volna le a leszoktató gyógyszerek árát, akár állami dotációval, vagy szervezett volna állami leszoktató programokat. Én dohányos vagyok, de ha teszem azt 10 forintba kerülne a gyógyszer, valószínű letenném a bagót. Rezsicsökkentés. Marxista válasz van erre is, ami leleplezi vikit. A tőke profit maximalizálásra törekszik. Ha csökken a tőke jövedelme, akkor először elbocsát, utána lefarag a működési költségen. Következtetés: álságos a duma, a multi haszna ellen, mert így is úgy is meg lesz a betervezett haszon, legfeljebb romlik a szolgáltatás színvonala. Folytassam? Van baloldali válasz, de ne várja senki ezt a liberálisoktól. Nem ördögtől való az államosítás, de nem mindegy ki részesedik a haszonból. Az uralkodó elit és baráti köre, zsoldosai, vagy az államon keresztül a nép. Az egyszeri ember nem kíváncsi olyan érvekre, amikre ráfizetett ez alatt a 23 év alatt. Van baloldal ma, csak agyon van hallgatva. Bár így tettek volna a jobbikkal, akkor a fasorban se lennének. A kapitalizmus, mindig is jobban félt a baloldali eszméktől, mint a fasisztáktól, náciktól. Meg is lett az eredménye. Kár hogy soha nem azok fizették meg az árát, akik felelősek voltak ezért.

explanatus 2013.07.20. 20:30:21

@camilló:

Látom, nagyon foglakoztat, hogy mi az az „Alapvető probléma, hogy akit ma baloldalnak neveznek „

Tegnapi beírásomnál ----

A mai magyar baloldal, ami megmaradt belőle, egy dologgal írhatná be magát a törtélembe pozitív előjellel. Mivel anyagilag „valószínűleg” nincsenek „rászorulva” a politikusi honoráriumokra ezért úgy ahogy vannak, a nagyok és a kicsik holnaptól, de legjobb lenne mától miden közéleti politizálással felhagynának és feloszlatnák magukat, pártjaikat, szervezeteiket. 

Így az utókor, persze a jelenkor nem, úgy jellemezné őket, mint akik valami nagyot tettek Magyarországért. -----

is feltetted a kérdést, „Kiket nevezel baloldalnak? „

A kérdésedre HaFr adott választ. Én nem tudtam volna így összeszedni. Lehet, hogy azt mondtam volna baloldal az, ami/aki megakadályozza, hogy a Fidesz ellen eséllyel induló csapat álljon fel.

camilló 2013.07.20. 21:00:50

@explanatus: Valószínű elkerülte a figyelmed, hogy akit Ti baloldalnak neveztek, az én olvasatomban liberálisok. Ugyan mondj olyan programot az általad baloldalnak vélt pártokról, ami baloldali. No ők azok akik akadályozzák a valódi baloldal színre lépését. Mit akar a nép? HaFr egyik szösszenetében már leírtam. Ki a fenét érdekel demokrácia, meg szabadság, amikor nincs mit enni? A fidesz nagyon jól eltalálta, mit is kell mutatni az emberek felé. Mit tesz az értelmiség? Nyavajog, hogy szegény piacgazdaság, meg szabadság, meg jogállam. Kit érdekel? Az elmúlt 23 évben lehet hogy jogot adtak, de igazságot nem!

egyetmondok 2013.07.20. 21:17:43

@camilló:
Nincsen veszedelmesebb állami hatalom annál,amely igazságot ad. Végük mindig kiderül, hogy igazság adás helyett jog elvétel van.
Bárki,aki piacgazdaságért,szabadságért, jogállamért "nyavalyog" jól teszi. Sőt,ezért nyavalyogni se elég olykor.

camilló 2013.07.20. 21:26:28

@egyetmondok: Nekem többet ér az igazság! Majd akkor lehet foglalkozni olyan elvont dolgokkal, hogy jogállam, meg szabadság, ha nem éheznek gyerekek, nem kell nőknek árulni a testüket a megélhetésért, a munkásnak nem kell rettegni attól, hogy holnap nem lesz munkája. Addig talán ezeket kellene előtérbe helyezni, és ezekért kell szót emelni!

explanatus 2013.07.20. 21:28:55

@camilló: Jó. Igazad van. Elkerülte. Sorry. De akkor a Te olvasatodban liberálisok azok, akik nem engedik, hogy kihívója legyen a Fidesznek. Enélkül pedig minden marad, ahogy van. Lesz egy kis eltolódás erre vagy arra, de lényegi változás abban, hogy „nincs mit enni” nem lesz. Ez a mi legnagyobb tragédiánk, hogy „A fidesz nagyon jól eltalálta, mit is kell mutatni az emberek felé.”

egyetmondok 2013.07.20. 21:53:41

@camilló:
Amiket felemlítesz egyik sem olyan,amelyre az állami hatalom igazságot tudna,lenne képes nyújtani,adni stb.
S ne feledd,általában addig lehetséges egyáltalán szót emelni - bármiért - ameddig a szót emelő abban a jogában hisz,hogy szót emelhet. Így előzi meg a jog az igazságot,mindig megelőzi, s amikor a sorrend megfordul,ott előbb - utóbb simán elvisznek,amikor szót kívánnál emelni.

egyérintő 2013.07.20. 23:17:38

@camilló:

Szerintem ez a szisztéma, hogy az ember dohányínségét lefüggönyözött boltokban, horribilis összegért, szörnyű feliratú, még szörnyűbb képekkel sokkoló dobozokban lehet kielégíteni úgy, hogy a boltos bármely 18 év alattinak eladott cigiért bukhatja a cigi árusítás jogát, így kutató tekintettel figyel minden fiatalra, szóval ez a szisztéma elég jó. Minél többet vegzálják az embert a cigi miatt, minél többen mondják a cigisre, hogy büdös, minél több helyen kell az utcára kiállnia, annál kevesebben fognak cigizni.

Ez nem elmélet, ezt magam éltem át jópár évvel ezelőtt. A kollégám állandó piszkálása, állandó benyögése a cigi szagra, az utálkozó arc végül oda vezetett, hogy feladtam a cigit.

Jó lenne, ha a magyar filmekben, reklámokban is hasonló ellenszenvvel kezelnék a cigarettázó embert. Merthogy a dohány gyárak a múlt század elején úgy növelték a gyártás mennyiségét, hogy a nőket is rászoktatták a cigire. Ami azelőtt elképzelhetetlen volt azután a filmszínésznők, a csúcsmodellek mindennapossá tették. Minden színésznőt és női modellt cigarettázva vettek fel, így szerepeltették őket. A hétköznapi asszonyok követték a mintaképeket.

Most ennek a fordítottját kell követni, a cigiző modellnek, színésznőnek a rossz szagától kell undorodni a sármos színészeknek, akiknek a véleményére a nők adnak.

camilló 2013.07.21. 06:29:55

@explanatus: Árnyalatnyi különbség van a baloldali gondgondolkodás, és a liberalizmus között. Egyetértek azzal, hogy menniük kell, csak szerettem volna tisztázni a politikai hovatartozásukat. Tudod, szerintem az a gond, hogy ezek az emberek észre sem veszik, mennyire lejáratták magukat.

camilló 2013.07.21. 06:34:37

@egyetmondok: Lehet rosszul gondolom, de minden forradalom, alapvetően, az igazságért, az igazságosságért tört ki. A jog lehet igazságtalan is. Most is van jog, de igazságos? Nekem nem elég a "just mormorandi". Hitlerék is jogszerűen vittek milliókat a halálba. A saját joguk lehetőséget adott erre, míg az igazság erre nem lett volna képes.

camilló 2013.07.21. 06:50:13

@egyérintő: Hogy is van a Ganxsta féle nóta? "Szesztilalom, ez a helyzet gyökér!" A tiltás ritkán hozza meg gyümölcsét. Ha meghozza, akkor édesebb. Az én munkahelyi környezetemben 90%, a dohányos. Szerinted, ha a bagóról beszélünk, kinek kell hallgatni? Én is szoktam mondani, amikor megkérdezik, miért bagózok. Úgy szép a szar, ha füstöl. Valójában, meg azért, mert nem tudom letenni. Szóval ügyetlen duma volt ez a fidesz részéről, hogy így küzdenek a dohányzás ellen. Főleg, ha megnézzük, miként osztották el a jövedelmet. A félkarú rablók esetét, jól kommunikálták, mert valóban rengeteg család életét tette pokollá. Az a bevétel, ami kiesett az adó oldalról, be fog folyni máshonnan, mert azt a pénzt, amit idáig a gépbe dobtak, azt elkölti szeszre, (bár korántsem annyit, mint amennyit a gépbe dobott) meg ugye élelmiszerre, stb. Ha ilyen szemmel nézed a dolgot, akkor látható, hogy nem érte kár a költségvetést. Azért illik tudni azt is, hogy egy lepusztult kocsmában a gépek rossz esetben is hoztak a tulajnak, és a kocsmárosnak, fejenként vagy 300 ezret, tisztán. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ezt be is vallották. No ez viszont s fekete gazdaságot erősítette. Visszatérve a cigire. Álságos, hazug duma, amit ki kellett volna használni az ellenzéknek, és mindegy hogy milyen nézetű, az ellenzék. A Népszavában tették fel a kérdést, hogy miért nem ítéli el az egyszeri ember a korrupciót. No itt az ok: Korrupció az, amiből én kimaradok. No meg persze közre játszik az is, hogy ilyenek a bérek. Nagy ügyekben is, kisfizetésű emberek döntenek. Plusz a korrumpáló is rá van szorulva, a korrupcióra. Majd ha minden normálisan megy, akkor talán csökken, esetleg meg is szűnik.

toportyánzsóti 2013.07.21. 07:08:07

@HaFr: Benézte rendesen a narancsmaffiát a jobb oldal,megmajmolta őket a liberálszélkakas.Ezt a szégyent nem lehet lemosni többé,erőlködhetel az idők végezetéig...Úgyhogy leginkább viktorbán miatt foghatod a fejed,Bajnait pedig megsüvegelheted.

Lexa56 2013.07.21. 07:54:09

Annak idején már Hankiss Elemér felhívta a figyelmet arra, hogy a Kádár rendszer lényeg az volt, hogy jogok nem léteztek, csak kegyek. Hát most megint errefelé tartunk. Csak személyes igazságok vannak, lojalitással kiérdemelt kegyek. Alanyi jogok nincsenek. Nekünk úgy látszik ez az alapüzemmódunk. A magyar választó szerint az állam legfőbb feladata az, hogy mástól elvegye a pénzt és nekem adja. Mindenki pontosan tudja, hogy nincs elég pénz, csak abban reménykedik, hogy ő a kedvezményezett oldalon lesz. A többi meg nem érdekli. Ez a keleti szél lényege.

explanatus 2013.07.21. 08:26:34

" Tudod, szerintem az a gond, hogy ezek az emberek észre sem veszik, mennyire lejáratták magukat. "

Nem bizony, mert van elég felületük, hogy "jelen legyenek" bár jelenlétük káros a mai magyar közéletben. Azért vagyunk mi, hogy erre felhívjuk a figyelmüket, meg a még választani járókét.

sörtelen 2013.07.21. 08:31:23

HaFr, nem kell bonyolítani.
Sok ember van. Az ember élni akar. Ezért enni és lakni akar. Ezért az evés és lakhatás feltételeit fel kell osztania maga között. A szétosztott feltételek cseréje munkája révén bonyolódik le. Ha nincs munkája, nincs csere. Ha nincs csere, nincs létfeltétel. Ha nincs munka, nincs élet.
Ha az ember élete veszélyben forog ütni fog. Hogy ne üssön vagy munkát kell kapnia, vagy létfeltételt.
Megszületett: vagy munkája legyen vagy segélye, mert ütni fog. Minél később, annál nagyobbat.
Na, innen lehet jobb-és baloldali fecsegéssel múlatni az időt.
Amíg … mint az már annyiszor.

Doberdo 2013.07.21. 08:45:44

A fentiekből az lehet a tanulság, hogy meg kell teremteni az "önszervező társadalom" alapjait.
Ez esetben pedig nincs jelentősége a jobb és baloldal megkülönböztetésnek sem, mert helyben
(legalább is községi szinteken ) jelenleg is mindenki független.Aki helyileg nem tud teljesíteni az pedig szükségszerűen eltűnik a süllyesztőben !!!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.21. 09:59:23

Mo-n baloldal többféle van:
- 1. - jobboldali gazdaságpolitikát hirdető liberálisok, akik a baloldaliságot csak kulturális értelemben értik, azaz pl. homokházasság-hívők és más abszurd ökörségeket támogatnak,
- 2. - zavaros populista halandzsázás, alapvetően a kádári nosztalgiára építkezéssel,
- 3. - marginális marxista törpecsoportok, már 120 éve hamisnak bizonyult eszmékkel.

Na most, az 1. verzióra az átlagember nem vevő. Ez a bukott SZDSZ bukáshoz vezető receptje.

A 2. verziót a magát jobboldalinak nevező Fidesz sokkal jobban, hitelesebben csinálja.

A 3. verzió meg annyira rossz, hogy még a legbutább ember is megérti, hogy rossz.

Szociáldemokrácia nincs az országban. Bár hozzáteszem: ez nem csak magyar sajátosság, egész Európában tapasztalható, hogy a szocdemek vagy az 1., vagy 2. irányba haladnak. Alapvetően a szocdem ideológia a marxista után 20 évvel szintén megbukott.

A baloldal mint olyan megbukott. Számításom szerint valamilyen új baloldal fog létrejönni a következő években.

A megoldás viszont mindenképpen a jobboldalon van. Mo-n is jobboldlai fordulatra van szükség.

is 2013.07.21. 10:01:25

@HaFr: nem, ott azért nem tartunk, hogy Bajnai Jézus lenne. de itt és most, Magyarországnak (miközben én is 3 perc alatt tudnék 50 szebb, délcegebb, fehér lovon ülő herceget elképzelni) ő a legjobb választás. a délceg hercegekre váró mesebloggerek meg egy pillanatra helyezkedhetnének Magyarország szemszögébe is.

is 2013.07.21. 10:02:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: és mi lenne az a megoldás? egy Endlösung?

pandacsökiboborján 2013.07.21. 10:07:06

Van politikai baloldal,úgy hívják őket: Fidesz és Jobbik...
Másrészt viszont ki fog szavazni Bajnaira,aki 2,5 évig tagja volt a Gyurcsány kormánynak,amely elképesztő módon tette jégre az országot (és az amcsik komoly lóvéval tolnak,amiért majd nyilván egyszer kérnek is valamit). Vagy Mesteházyra, akinek semmi mondanivalója sincs...
A következő választásokon a Fidesz lesz az 1. a Jobbik a 2. a többiek utána...

Melchi Zadok 2013.07.21. 10:13:03

Ennek az orszagnak vegre egy jobboldali partra es kormanyra lenne szuksege.
Gyenge baloldal? Baszod, itt CSAK az van.

midnight coder 2013.07.21. 10:14:47

Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy tulajdonképpen ma mit is értünk baloldal alatt ? Milyen értékeket képvisel ? Kinek az érdekeit védi ?

Ha Pl. van egy jó szakmával rendelkező, képzett fiatal, aki van annyira hülye hogy még nem vándorolt ki. Mivel jó szakmája van, okos és szorgalmas, viszonylag jól keres egy multinál.

Van egy másik fiatal, aki soha nem tanult semmit, még a 8 általánosa sincs meg. Viszont 15 évesen megcsinálja az első gyerekét, és utána meg sem áll a tizedikig. Lopásból és segélyből él. Amit a dolgozótól fognak elvonni.

A kettő közül a baloldal vajon melyik érdekeit fogja védeni ? A dolgozóét, vagy az élősködőét ? Régen egyszerű volt a képlet: a dolgozónak el kellett tartania a csúnya kapitalistát. Ma meg ki mindenkit ?

pandacsökiboborján 2013.07.21. 10:22:12

@midnight coder: tehát az MSzP a cigányok pártja...

Ad Dio 2013.07.21. 10:24:08

@is:

Értelmes beszélgetés folyt, élmény volt olvasni. Erre belerondítasz. Nem tarthatnád néha csukva a szád? :-)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.21. 10:26:15

@is:

Hagyományos jobboldali politika. Nem marxizmussal fertőzött halandzsa.

Kiábrándító valóság · http://goo.gl/IoXK6 2013.07.21. 10:28:03

@HaFr: Egyre érdekesebbeket írsz, egyre jobban élvezem. Köszi!

burakefendi 2013.07.21. 10:29:52

Szerintem nem az a legnagyobb baja a baloldalnak, hogy nem baloldali. Ez maximum néhány értelmiségi látja problémának. A legnagyobb baja, hogy a baloldali arcok teljesen hiteltelenek. Semmi vízió, semmi fókusz, tehetsés, hozzáértés látszata..

midnight coder 2013.07.21. 10:31:51

@pandacsökiboborján: Ez nem cigányok és MSZP kérdése. A baloldal eredetileg a dolgozók érdekeit védte a kizsákmányoló kapitalistákkal szemben. Ma viszont messze nem a kapitalisták a legfőbb kizsákmányolók akik a dolgozók nyakán élősködnek. Ezért érdekes kérdés, hogy kinek az oldalán is áll ma a baloldal.

Geo_ 2013.07.21. 10:36:29

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
A szerző azonos? hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9ndek_P%C3%A9ter
A cikknek ugyanis az lehetne a pontos címe, hogy miért ilyen gyenge az MSZP.
Amúgy a baloldal legnagyobb baja az, hogy nincsen jobboldal - így a politikai baloldalra hárulnak eredendően/hagyományosan jobboldali feladatok, ld. privatizáció, piacosítás, BCS, válságkezelés. Nagyon leegyszerűsítve a "szabadság, egyenlőség, testvériség" egymással is konfliktusban lévő elemeinek mixe adja a társadalmat, s amíg nem sikerül ebben megtalálni valamiféle közös minimumot, nevezzük "közjó"-nak, addig nem sok értelme van az ilyen felvetéseknek.
Ezen belül természetesen az MSZP okkal-joggal hibáztatható, hogy mindezt önmaga számára sem tisztázta, így azután el sem juthatott odáig, hogy a 21. sz. követelményeinek megfelelően tudja értelmezni a baloldaliságot. (Tudtommal szakmája ellenére a szerző sem jutott még el idáig).
Ebben az értelemben igaz, hogy jobboldali fordulatra van szükség - vagyis addig nincs megoldás, amíg nincs jobboldal, s ez meg nem szabadul a jelenlegi "politikai jobboldaltól".

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.07.21. 10:37:29

Talán azért ilyen gyenge a baloldal, mert szélsőjobboldali nagytőkés burzsoá mussolini féle fasiszták irányítják?!

Tudják a nagytökés kereskedőnek az az érdeke, hogy átvágja a kisembert, a bankárnak az, hogy eladósítsa, a gyárosnak az, hogy minél kevesebbet fizessen nekik bért...

Hát higgyétek csak el.. hogy ezek az elemek nem nagytőkés szélsőjobbos fasiszták.. hanem igazi kommunisták és szocialisták...

Én meg sárga villamos vagyok... csak most éppen visszaváltoztam...

is 2013.07.21. 10:39:23

@Ad Dio: maradjunk abban, hogy a te IQdnak élvezetes, intellektuálisan kihívó társalgás folyik -> ebből a társalgásból be tudjuk lőni a te IQ-dat. az enyémet abból tudjuk belőni, hogy nekem ez a társalgás sekélyes és unalmas volt, és megint marhaságokkal találkoztam.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ha tudnál pár példát mutatni, hogy a világon hol van az az általad világmegváltónak lefestett 'hagyományos' jobboldali politika? hangsúly a hagyományoson.

pandacsökiboborján 2013.07.21. 10:41:56

@midnight coder: és hát az is gáz,hogy az MSzP tele van milliárdosokkal,gyártulajdonosokkal,akik kapcsolati tőkéjük és semmi egyéb (tehetség,találmány) lettek tulajdonosok a zavaros privatizációban.
Magyarországon nincsenek szakszervezetek,ami egyrészt azt mutatja,hogy két magyar sem képes összefogni,nemhogy több száz(ideális hely egy külföldi befektetőnek),másrészt az emberek a lábukkal szavaznak. Én sem mászkáltam a főnökhöz (10-20% )fizetésemelésért,hanem kijöttem külföldre több,mint 300% fizetésemelésért...

2013.07.21. 10:43:38

Ez butaság, mind az MSZP, mind az Együtt-PM egyenlőségnövelő és jogkiterjesztő, csak el kell olvasni a programjukat. Ez már itt megbukik.

Aztán az is egy alaptalan premissza, hogy attól lenne sikertelen a baloldal, mert nem lenne eléggé baloldali. Honnan veszed ezt? Itt a blogokon is számos embert megfertőzött a jobboldali ideológia az egykulcsos adóról meg az "erős" államról, pedig az emberek 80%-a rosszul jár ezzel, a jogállam és demokrácia leépítése meg mindenkit érint. Mégse képesek odaállni a baloldal mellé.

2013.07.21. 10:46:27

@pandacsökiboborján: Mondjál már lécci pár szoci gyártulajdonost, milliárdost. Halljam!

Gyurcsány nem nyert, ő DK-s. Kapolyi megint nem nyert, ő MSZDP-s - volt.

Akkor ki lenne az?

2013.07.21. 10:51:01

Ja most olvasom, hogy a progresszív adó az eladósítja az országot, meg hogy szavazatvásárlás. Hát így könnyű!

Egyrészt egyáltalán nem adósítja el az országot, éppen ellenkezőleg, többletbevételt generál, másrészt ha a legfontosabb baloldali alapelvet ennyire értékeled, akkor fingod sincs az egész témáról, hanem libertáriánus rögeszméidhez keresel fogódzókat.

midnight coder 2013.07.21. 10:55:47

@pandacsökiboborján: Az egy dolog, hogy az MSZP-ben milliárdosok vannak, ami legalábbis kétségessé teszi a hitelességüket mint baloldali pártnak, de ezt a kérdést minden baloldali pártnak el kellene dönteni. A dolgozók érdekeit védem, vagy az eltartottakét ? Mert egy seggel két lovat nehéz megülni.

romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.07.21. 10:56:16

A baloldal éppen az MSZP-nek köszönhetően gyenge. Az MSZP leginkább azzal járulhatna hozzá Orbán bukásához, ha feloszlatná magát.

midnight coder 2013.07.21. 10:57:20

@iii: Lószart generál, nem többletbevételt. Ha mindenki, akinek 80-nál magasabb az IQ-ja és munkaképes elhagyja az országot, akkor szerinted ki fogja a többletbevételedet generálni ?

romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.07.21. 10:59:22

@midnight coder: A dolgozók kevesen vannak, tehát nem kifizetődő a képviseletük. Ebben a csapdában vergődik az ország.

zobod 2013.07.21. 11:02:22

Azert gyenge, mert tele van bukott, gyenge képességűnek bizonyult kudarcpolitikusokkal. Akik nagyon szeretnének visza kerülni a hatalomba, de a szavazók ezt nem szeretnék.

midnight coder 2013.07.21. 11:03:37

@romkocsmában merengő félázsiai származék: Az MSZP igazából csak tünet. Maga a baloldal mint olyan van válságban. Ez a hagyományos baloldali megközelítés, hogy vannak a jómunkásemberek és a gaz kizsákmányoló kapitalisták csak addig működik, amíg a munkásosztály ugyanabban az országban van ahol a mozgalom. Márpedig, a munkásosztály Kínában van, illetve nagy részük géppé vált. Ma már lassan akkor is BobCat-ot hoznak, ha egy féltéglát kell odébbrakni. Az a széles - valóban dolgozó - munkásosztály ami egy valódi baloldalhoz kellene nemigen van meg.

Ehelyett én azt látom, hogy a magát balnak definiáló oldal egalizálni próbál. Azaz, eltüntetni a különbséget a dolgozó és a segílykéből élő között. Amivel igazából csak azt éri el, hogy élhetetlenné és versenyképtelenné teszi az országot, még az a pár ember, aki csinálna valamit az is elmenekül, a magas adók, a bürokrácia, a megélhetési bűnözők elől.

2013.07.21. 11:03:59

@midnight coder: Miért hagyná el az országot? Ez hülyeség. Ahova mennek, ott is progresszív adórendszer van, jobb ha tőlem tudod.

Az emberek nem az adórendszer miatt mennek el, hanem a munkalehetőségek hiánya miatt. A kinti dolgozók túlnyomó többsége pedig nem a nagykeresetűek közül kerül ki, ez is ugye evidens?

romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.07.21. 11:04:26

@iii: Nem generál többletbevételt, mert az a rendszer, hogy a jól teljesítőtől elveszünk és odaadjuk a rosszul teljesítőnek, mindkét oldalon elveszi a motivációt.

2013.07.21. 11:04:45

@midnight coder: Még mindig várom a szoci milliárdosok listáját!

2013.07.21. 11:07:19

@romkocsmában merengő félázsiai származék: Apád fülét veszi el, egyrészt. Az emberek 80%-a jól jár vele, azokét meg direkte növeli. A gazdaság jól jár vele, mert növekszik a vásárlóerő. Noch dazu, a felső tízezer is jól jár vele, mert jobban megy a biznisz.

A tények bebizonyították, hogy az egykulcsos adó bevezetésével nem hogy növekedett volna, de csökkent a beruházási kedv. Egyszerűen hamis az általad is hangoztatott állítás.

Sieg 2013.07.21. 11:07:55

A helyzetértékeléssel jórészt egyetértek, de az igazat megvallva a magyar politikai "kultúrában" szinte lényegtelen, hogy mit képvisel egy-egy párt, a szurkolótábornak mindegy.

Pl. az ún. jobboldaliak minden 180 fokos fordulatát könnyedén és szemrebbenés nélkül követték a Pártnak (ami most éppen (ahogy írtad) nacionalista baloldal), legyen az kínai pártfőtitkár seggének tisztára nyalása, államosítások, "keleti nyitás" vagy az állampolgárok zsarolása.

Vannak a szurkolók (akik pontosan azt szajkózzák, ami a kis kedvenc száján kiesik, legyen az bármi), a populizmussal megvehetők (ostobaság, rövidlátás vagy egyszerűen gerinctelenség folytán), a politikából kiábrándultak és a maradék.
Ilyen helyzetben hiteles és józan programokkal (legyen az jobb- vagy baloldali) csak a választók egy kis részére lehet hatni, de ezek a hangok elvesznek a populista/fanatikus ordítozásban.

Szóval kétlem, hogy a "baloldal" gyengeségének az lenne az oka, hogy nem baloldali.

Sieg 2013.07.21. 11:14:34

@zobod: Így van. De sokkal nagyobb probléma, hogy a Fidesz is azzal van tele.
A magyar politikusréteg hasonló, mint a korai magyar "vállalkozó", vagyis tehetsége csak az ügyeskedéshez, trükközéshez van, egyébként kétségbeejtően tehetségtelen és tudatlan.

A féltudású elit Magyarország legnagyobb problémája, illetve az, hogy a nép csápol nekik.

explanatus 2013.07.21. 11:18:12

@iii: Számoljunk (csak példa). Azért hagyja el az országot, mert ahova megy ott mondjuk a progresszív adórendszer után is többszöröse marad a zsebben (bankkártyán), mint itthon.

Csak a példa kedvéért, ha háromezer euró bruttóból marad kettőezer euró nettó, akkor miért ne hagyná el az országot. Hát pont ezért a kettőezer euró nettóért (plusz az orvosi ellátásért, a részarányos nyugdíjért, éshogy ki tudja az otthon felgyülemlett csekkeket fizetni) további KÉRDÉS????

És ez szerinted HÜLYESÉG???

Attila1234 2013.07.21. 11:18:21

Állati modoros az idegen szavak túlzásba vitt használata.

vakapad 2013.07.21. 11:21:20

1./ Újabb bejegyzés arról, hogy nem érdemes elmenni választani. Nincs is ezzel semmi gond, 2006-tól megtanultuk (de még hogy a fejünkbe verték az írástudók), miszerint az emútnyócévnél rosszabb nem képzelhető el. És nem is lehetséges. Így aztán az írástudók (médiafelület birtokosok), nem hazudtolhatván meg korábbi önmagukat, kénytelenek azt írni, hogy ugyan lehetséges, mert a mai helyzet láthatóan, sőt szembeszökően sokkal, de sokkal rosszabb, mint a múltkori, ámdeazértellenben, ha váltanánk, az mégse lenne jobb. Ezen tételt pedig ragyogó eszmefuttatásokkal kell igazolni, amelyekhez a közömbösök nagy lelkesedéssel csatlakozhatnak (ők se köphetik szemen korábbi önmagukat, mikor elhitték). Van is ilyen eszmefuttatás bőven, mással szinte nem is találkozhatni (a minkét oldali pártsajtók kivételével, de azt most hagyjuk).

2./ Magyarországon a FIDESZ-nek és a „baloldalnak” adott hívőtábora van. Ezek sohasem szavaznának a hitüktől eltérő formációra, azaz a FIDESZ hívők cigánygyermekek potyogása esetén is a FIDESZ mellé teszik az ikszet, a másik oldal pedig még véletlenül se teszi a FIDESZ mellé. A FIDESZ esetében ez kb. 1,9 millió szavazó, az ellenoldal esetében pedig kb. 0,9 millió. A Jobbiknak is van kb. 0,7 millió stabil szavazója, ők többfajta okból azok, és mivel ezen okok egyhamar nem fognak eltűnni az életünkből (ha az újabb holokausztot kizárjuk), azok is maradnak. Az apró pártok (LMP, DK) hívői is vannak vagy 0,3 millióan, és van még az a kb. 2,8 millió szavazó, akik sose voltak szavazni, és nem is fognak soha. A fenti számok alapján látható, hogy ha az a másfél millió közömbös, akik azért szavazni szoktak, nem megy el, akkor az újabb 2/3 az megváltoztatott választási szabályok alapján garantálható (eddig csak a vesztesek szavazatai kerültek a töredék kalapba, most már a győztesekéi is).

3./ A jelenlegi ellenzék feladata tehát, hogy ez utóbbiaknak megfelelő programot állítsanak össze, mely programösszeállítás során a hívőkre nem kell tekintettel lenni (a hívőnek a program nem számít, csak a zászló). A program ebből következően nem lehet „baloldali”, mivel a közömbösök általában érdeklődő, a középréteghez tartozó emberek, akik nagy részének jól jött az egykulcsos (ők általában nagyon nem szeretik se a nyugdíjasokat, se az „ingyenélőket”, amely társadalmi csoportok „tőlük veszik el a pénzt”). Azért sem lehet baloldali, mert az ország nagyon szomorú gazdasági helyzetben van, amelyből csak hóttkapitalista gazdaságpolitikával, kiszámítható és a befektetők bizalmát visszanyerő intézkedésekkel kecmereghetünk ki (az országnak erre nincs pénze, még három MANYUP lenyúlás esetén se), és csak nagyon lassan, mert a bizalom hamar megtörik, de rendkívül szívós és hosszadalmas munkával építhető csak fel újra (a fene vigye el!). Ennek az egyszerű taktikának két hátulütője létezik: a./ az ellenzéket illetően megkerülhetetlen MSZP általános gazdaságfelfogása, és b./ az Orbán által az árokparton hagyott embereket nem lehet továbbra is ott hagyni, mert ez Európában nem divat.

4./ A fentiekből látható, hogy a leendő ellenzék feladata gyakorlatilag mission impossible. Egyetlen dolog segíthetne rajtuk, ha a közömbösök úgy gondolnák, hogy az ő jövőjük is a teljes ország gazdasági helyzetén múlik (bár, úgy is gondolhatják, hogy legfeljebb elmennek innen), és ezért a jelenlegi gazdaságpolitika (15 %-os beruházási ráta, amelynek két-három év múlva lesz látható a borzalmas eredménye) semmiképpen sem folytatható. Ennek a belátásnak azonban többféle okból is zérus esélye van. Egyrészt a korábbi önmaguk, akit ugyebár nem lehet figyelmen kívül hagyni (mintegy meghazudtolni), másrészt a jelenlegi helyzetük, amely az egykulcsos révén jobb is lehet, mint korábban, és nem akarják ezt elveszíteni. Az ország helyzete a mérlegelésnél nem esik akkora súllyal latba.

Hát, (abszolút idividualista, egyéni felfogásom szerint: sajnos) ez van.

willdataa 2013.07.21. 11:23:49

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A magyarországi baloldal a nemzetközi kapitalisták és cionisták kiszolgálója, szálláscsinálója, hatalomra kerülve eladósítják az országot, kiárusítják a nemzeti vagyont, megszorításokkal kikényszerítik a nemzetből külföldi gazdáik extraprofitját.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Sieg 2013.07.21. 11:24:54

@romkocsmában merengő félázsiai származék: Szerintem egyszerűen az, hogy az inga most a másik oldalra lendült ki. A populizmusra fogékony igen jelentős rétegnél ezért most a másik populista a nyerő, mert ők elvesztették a hitelességüket.

A Fidesz megnyeri a következő választásokat, majd további lerabolható vagyon és befektető hiányában bemutatja, hogy miért zsákutca a nacionalista zsákmányszerző politika, úgyhogy ők is elvesztik hitelességüket.
Aztán ha valami csoda történne mindketten háttérbe szorulnak, és egy új politikai elit végre megtisztulást hozna. De nem fog, mert a nép ostobasága nem fog egyik napról a másikra megszűnni, szóval jön egy másik populista. Különösen úgy, hogy a Fidesz szinte garantálta a választási rendszer átalakításával a kétpártrendszert. Nehéz választani, de hosszú távon szerintem ez a legnagyobb károkozásuk.

bekerült 2013.07.21. 11:30:03

Hát ez a blog úgy ahogy van, az Orbán szekerét tolja. tény, hogy a baloldal mindenütt válságba van a szocializmus bukása óta. Éppen ezért mocskos dolog a FIDESZ állbaloldalisága. Egyszerűen az ország összeomlásához fog vezetni.
Azt kéri számon a blog, hogy nem baloldali a baloldal programja. Ez igaz, de csak azért, mert válságkezelésre készül. A FIDESZ bukása után csak romok fognak maradni és senki nem tehet olyan "baloldali" ígéreteket, amit az Orbán kormány osztogató, fosztogató politikájához közelít. Úgy látszik, hogy ezt a blogíró is majd csak akkor fogja megérteni, ha csődbe megy az ország és vér fog folyni !
Amúgy teljesen igaza van.
Hajrá Orbán, mi meg mehetünk a levesbe !
Oszt jónapot !

LallyPop 2013.07.21. 11:31:19

A baloldal gondja az, hogy a fidesz baloldali.

Na meg az, hogy fingja nincs mi a probléma, és mi a megoldás.

pandacsökiboborján 2013.07.21. 11:32:33

@iii: nem tudom,de szerintem pl. Puch László biztos kő gazdag és sokan mások is,csak legfeljebb nem magyar bankszámlán tartják a lóvét...

sárkányfő 2013.07.21. 11:34:40

@Ad Dio: A tárgyról szóló beszélgetés folyt, te voltál az első aki elkezdtél személyeskedni, beszólni. Nem tarthatnád néha csukva a szád? Nem kezdenél inkább a saját portád előtt söprögetni?

explanatus 2013.07.21. 11:34:48

@vakapad: Jól összefoglaltad a pontokat „...Egyetlen dolog segíthetne rajtuk, ha a közömbösök úgy gondolnák, hogy az ő jövőjük is a teljes ország gazdasági helyzetén múlik (bár, úgy is gondolhatják, hogy legfeljebb elmennek innen), és ezért a jelenlegi gazdaságpolitika (15 %-os beruházási ráta, amelynek két-három év múlva lesz látható a borzalmas eredménye) semmiképpen sem folytatható. ... „

Ezen csak ---a (jobb) megélhetésért külföldre száműzött--- emberek tudnának változtatni. Ez félmillió szavazat.

sárkányfő 2013.07.21. 11:35:36

@bekerült:
"Hát ez a blog úgy ahogy van, az Orbán szekerét tolja."

Ez könnyen cáfolható, olvass vissza kicsit korábbi posztokat.

romkocsmában merengő félázsiai származék 2013.07.21. 11:36:29

@Sieg: A nép nem képes elviselni a valóság terhét, nem akar szembesülni a realitásokkal, ezért populizmusra éhesen zabálja a maszlagot amit elé dobnak. A valóság pedig az lenne, hogy nem lehet olyan jóléti rendszereket tartósan fenntartani, amelyek a versenytársakat nem terhelik.

LallyPop 2013.07.21. 11:37:40

@explanatus: Van 2 baj.

1.Félmillió ember nem 2010 óta ment el. Erre nincs semmi forrásod.

2.Aki elment nem szavaz a szocikra. Erre sincs forrásod.

sárkányfő 2013.07.21. 11:38:14

@willdataa:
Tegyük hozzá, apró, kicsi gonosz szemeik is vannak.

pandacsökiboborján 2013.07.21. 11:39:33

@explanatus: én is külföldön dolgozok jó ideje és nem gondolom,hogy a Fidesz miatt kellett idejönnöm,hanem a magyar vállalkozók,menedzserek hozzáállása miatt,akik akkor sem fizetnek meg,ha ez semmilyen gondot nem okozna a cégüknek és nyilvánvaló,hogy az elvánorlás miatt az MSzP a hibás,aki szerint a szegénységi küszöbön keresők ( 800 Euro) az gazdag és be kell szopatni egy hatalmas adópréssel...

sárkányfő 2013.07.21. 11:42:41

AZ adatok azt mutatják, hogy a kivándorlás 2010-ben lódult meg, ahogy a születésszám látványos csökkenése is 2010-hez köthető. Ezek a tények, bár ismerem a fideszeseket, simán letagadják a tényeket is.

willdataa 2013.07.21. 11:43:01

@sárkányfő:

És közelkeletiesen kampósodó orruk.

vladimir964 2013.07.21. 11:44:26

Pedig kibaszottul egyszerű a recept: teljesen mindegy, hogy narancs, vörös, vagy hupilila párt vezeti az országot, ha alapvető dolgokat fel tud mutatni, amitől államként működik az állam:
-hagyni a versenyszférát, hogy versenyezzen és működjön, az majd szépen épp a verseny miatt leszabályozza magát, ha nem pofáznak bele dilettánsok
-az adók kőkemény bevasalása (ha másként nem megy, akár satrapokkal - ahogy azt vagy 2500 évvel ezelőtt Dareiosz bácsi már kitalálta, vagy adóbérlőkkel - a la XIV. Lajos)
-az elektronizálás korában negyedennyi közszolgával elektronikusan illik intézni a dolgokat, jóval olcsóbban (beleértve a választásokat is - elektronikus szavazás)
-a felszabaduló összeget az oktatásra fordítani, ami minden fejlődés alfája és omegája
-öngondoskodás kikényszerítése mind az egészségügy, mind a nyugdíjrendszer terén, valóban csak az önhibájukon kívül rászorultak juthassank állami ellátáshoz

lavór 2013.07.21. 11:44:48

Több válasz lehetséges a kérdésre.
Esetleg gyengék akarnak lenni. Nem váltanak arcokat, semmi jelét nem mutatják a megújulásnak. Reumás kövületekkel meg nehéz már a versenyzés... Kényelmes ez a felállás, mert felelősség nélkül remekül keresnek így is. Csak annyi energiát ölnek a dologba, hogy konzerválják az állapotukat.... Talán nem is baloldaliak a cselekedeteik... és így tovább...

pandacsökiboborján 2013.07.21. 11:46:49

@Ándi bácsi: hát ismerőseim körében messze a Jobbik a legnépszerűbb és nem azért mert nácik vagyunk,hanem mert minden eddig hatalmon lévő párt elképesztően korrupt és dilettáns...ezekre senki sem fog már szavazni...akinek esze van.
A Jobbik kissé zavaros eszmerendszere megérne egy diskurzust,de hát ez Magyarországon még az elmegy kategória a Fideszhez képest...

sárkányfő 2013.07.21. 11:47:25

A kivándorlás miatt egyébként az ország valós népessége 9,5 millió körül lehet kb.

Lehet ámítani magunkat, hogy majd visszajönnek, de tudjuk hogy eszükben sincs (minek is jönnének a munkanélküliségbe vagy az éhbérbe), sőt a kivándorlás folyamatos, főleg a fiatal generációknál.

Szerintem 5-6 év múlva, kb. 2020-ra már csak 9 millión léeszünk, persze a hivatalos statisztikákkal könnyű lesz hazudni a népnek, mert szinte senki sem veszi a fáradtságot, hogy direkt leadja a személyijét. ettől még elmennek, és nem jön vissza csak legfeljebb az ki nem képes kint megragadni (azaz nagyrészt agyelszívás van, csak a minőség marad kint, a gyengébbek térnek vissza).

sárkányfő 2013.07.21. 11:48:01

@willdataa:
Hát persze, és két kis szarvuk, meg patás lábuk.

explanatus 2013.07.21. 11:52:32

@Ándi bácsi: @pandacsökiboborján:
Nem a szocikra vagy a Fideszre kellene szavazzanak, hanem arra, hogy Ez a Mi Hazánk és olyan országban akarunk/akarnak élni, ahol élni lehet, ahonnan nem kell elmenni mióta felszabadították munkaerőpiacaikat az Unió országai, mert akik elmentek vagy úton vannak, vagy tervezik, ők igenis tudnak és akarnak is dolgozni, de ebben az országban évtizedetek óta nincsenek kormányok, akik tudnak és akarnak azokért dolgozni, akik adótermelő tevékenységükből ezt a nem teljesítő elitünket eltartják.

pandacsökiboborján 2013.07.21. 11:53:26

@sárkányfő: én ezt látom,a legrosszabb amikor ismerőseim közt látom,hogy már itt alapítanak családot...Magyarország nem 1 embert veszít,aki kijött dolgozni,hanem 4-5-öt hosszú távon...de sebaj,otthon maradt a rengeteg "munkaerőtartalék", ők majd megszínesitik az életet,mint már integrálódott tagjuk,a jelenlegi miniszterelnök...

explanatus 2013.07.21. 11:55:30

@Ándi bácsi: @pandacsökiboborján:
Nem a szocikra vagy a Fideszre kellene szavazzanak, hanem arra, hogy Ez a Mi Hazánk és olyan országban akarunk/akarnak élni, ahol élni lehet, ahonnan nem kell elmenni mióta felszabadították munkaerőpiacaikat az Unió országai, mert akik elmentek vagy úton vannak, vagy tervezik, ők igenis tudnak és akarnak is dolgozni, de ebben az országban évtizedetek óta nincsenek kormányok, akik tudnak és akarnak azokért dolgozni, akik adótermelő tevékenységükből ezt a nem teljesítő elitünket eltartják.

willdataa 2013.07.21. 11:57:14

@sárkányfő:

Meg az általuk felduzzasztott irdatlan nagy államadósság:

www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/MNB/Statisztika/mnbhu_statisztikai_idosorok/mnbhu_nemz_modsz_idosorok090107/adossag_hu.xls

tinyurl.com/al53oqz

Államháztartás nem konszolidált adóssága

2002Q2 (2002 2. negyedév) 8,919.3 (milliárd forint)

2010Q2 (2010 2. negyedév) 22,395.8 (milliárd forint)

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2013.07.21. 11:59:23

Nem mintha túl sok értelme lenne ennek az oldalazásnak az imázsépítő kommunikátorok aranykorában.

Bell a Donna 2013.07.21. 12:05:11

@iii:
Hagyónak is csak egy Trabantja van.
Lapozzunk.

szabadság elvtársak! 2013.07.21. 12:05:19

@iii:

Vagyon szerinti lista, 2013 (milliárd forint)
Hely Név Vagyon Vagyon Változás*
1. Csányi Sándor 135 135 0
2. Bige László 130 110 +20
3. Gattyán György 118 98 +20
4. Várszegi Gábor 110 125 -15
5. Demján Sándor 90 105 -15
6. Veres Tibor 83,5 79,5 +4
7. Széles Gábor 83 79 +4
8. Leisztinger Tamás 77 81 -4
9. Rákosi Tamás 75 - új
10. Wáberer György 72 66 +6
11. Pap Géza 52 49 +3
12. Futó Péter 49 45,5 +3,5
13. Kasza Lajos 47 38 +9
14. Anka Márton 45 90 -45
15. Kovács Gábor 40 42 -2
*2012-hez képest
No komment.A többit a wikiről megnézheted.

hondamonda 2013.07.21. 12:05:32

@iii: "Miért hagyná el az országot? Ez hülyeség. Ahova mennek, ott is progresszív adórendszer van, jobb ha tőlem tudod."

Kulfoldon a nyaralasra/uj autora forditott osszeget adoztatjak meg progressziven itt pedig a jobb minosegu szalamira koltottet akarjak. Ma magyarorszagon akkora aranyu az elvonas (49%) a berekbol, mint amekkora nyugaton a legmagasabb jovedelmi savokban jellemzo. Eppen ezert a mai adokra meg egy progressziv szintet rahuzni olyan, mint a lazas betegnek forro furdot adni.

Sajnos ezzel a velemennyel kisebbsegben vagy(ok)unk. A tobbseg tapsolni fog, amikor majd jol megadoztatjak a "gazdagokat"..

pandacsökiboborján 2013.07.21. 12:06:37

@explanatus: viszont megvalósult a verseny: a gennyláda magyar cégvezető vagy megfizeti az alkalmazottat,vagy becsukhatja a boltot. És most ne dumáljon senki arról,hogy otthon milyen rossz,nincs hitel,miközben a cégek ugyanarra a piacra termelnek,mint 200 km-re nyugatabbra lévő társaik,vagy hogy rossz a technológia,mert sokszor néha jobb is,mint nyugaton...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.07.21. 12:06:49

baloldal?
milyen baloldal?
amelyik felsőbbrendű liberális demokrata értelmiségnek képzeli magát, és a programja a magasabb rezsi, kevesebb minimálbér, több szja, kevesebb multiadó, több imf hitel?

hát... nem is tudom miért gyenge... talán a hiteltelen, tolvaj, hazudozó prominensei miatt?

LallyPop 2013.07.21. 12:15:48

@explanatus: Ilyen párt nincs. Ahogy olyan demokrácia sem ahol nincsenek pártok.

sárkányfő 2013.07.21. 12:22:47

@willdataa: Előhúztad az államadósság-kártyát? :) Milyen eredeti! :) Wow! :) Te hitel helyett nyilván csődbe vitted volna az országot 2009-ben, amikor jött a világválság, mert szereted látni ahogy összeomlik Magyarország és összeroppan pár millió magyar család egzisztenciája, milyen kedves tőled.

Gágogni nem akarsz egyet?

egyetmondok 2013.07.21. 12:23:56

@willdataa:
Szó szerint semmire se jutunk az államadósság forint nagyságának örökös emlegetésével,megjegyzem a rend kedvéért azok se mennek azzal semmire,akik most a Fidesz orrára tolják,hogy de emelkedett az államadósság.
Igen,igaz,amit az az excel tábla mutat,de olya sok mindent lehet vele szembe állítani,elég,ha a jegybanki tartalékot megnézzük: 2002 júniusa-júliusa közül kb 10milliárd euro,2010 első negyedévében meg kb 35milliárd euro. Mennyi is van a kettő között,éppen mindig akutális forintban számítva ? Brutális összeg,ha valaki azt mondaná,hogy szinte lefedi a felvett államháztartási adósságot,akkor azzal is nehéz lenne vitázni. Akkor ?
S van még nagyon érdekes adat. A magyar államháztartás adósságának finanszírozási terhe,milyen érdekes,több mint tíz éve szinte fixen,gdp arányosan hibahatár-szerű 1% eltéréssel a GDP kb 4%. Idén is "ennyibe került" nekünk mindannyiunknak,meg az "átkos nyolc"-ban is "ennyibe került" mindannyiunknak.
Félrértés ne essék: azt épeszű ember nem vitathatja,hogy a mostani kormány nem növeli úgy az államadósságot,ahogy az 2002-2010 között növekedett,de épeszű ember olyat sem állaíthat,hogy ezen egyébként elismerésre méltó adat mögött elképesztő vagyonvesztés áll,amit csak a 94-98 közötti időszak vagyonvesztésével lehet összevetni (elátkozott privatizációk,nemde),viszont abban az időszakban meg kb 90%-ról kb 60%-ra ment vissza az államadósság. A mostani vagyonvesztés mekkora államadósság csökkenést is csinált GDP arányosan,miközben egyedül a manyup-vagyon több volt,mint a GDP 10%- ? Szinte semekkorát.
Szóval legalábbis szerintem nyugodtan abba lehetne hagyni a két politikai oldal közötti számháborút,mert ebből így nem lehet egyik félnek sem győztesen kijönni.
Ha engem kérdeznek,én biztosan azt mondom, hogy semmi sem igaz abból, hogy ma az ország jobban teljesítene,deaz is igaz,hogy nem teljesít rosszabbul,mint 2002-2010 között, viszont tényleg rosszabbul teljesít,mint 1994 és 2000 között, az akkori kormányváltástól függetlenül.

szabadság elvtársak! 2013.07.21. 12:24:45

Mondja már el valaki a baloldalról, 40 év szocializmus után 1 évvel honnan a bánatból lett több milliárdosunk mint az osztrákoknak? Tisztességes vállalkozással mi? Ne etessük egymást. Az a baloldal aki a munkásosztály vezető ereje volt mi? És mibe szólhatott bele a munkás? Az igazi baloldal nyugaton a szakszervezeti mozgalomból fejlődött ki. Itt mikor volt olyan szakszervezet mint odakint? Nálunk csak a külföld hülyétésére volt összeeszkábálva. Meg havonta a főnökök felvehettek egy havi bérüknek megfelelő segélyt . Mert rászorultak. Te meg nagy jóindulattal, mondjuk ha beteg voltál több hónapig, kaphattál 300 forintot. És a nyugati munkás volt kizsákmányolva, Te nem. És még kommunista szombatra is bementél, önként, mert akartál, És most ez az itt ragadt garnitúra a Te jóakaród. Menjetek Csernusért gyorsan!

egyetmondok 2013.07.21. 12:25:41

@egyetmondok:
Bocs,ez a mondat helyesen így hangzik:
"Félrértés ne essék: azt épeszű ember nem vitathatja,hogy a mostani kormány nem növeli úgy az államadósságot,ahogy az 2002-2010 között növekedett,de épeszű ember olyat sem állaíthat,hogy ezen egyébként elismerésre méltó adat mögött nem elképesztő vagyonvesztés áll..."

sárkányfő 2013.07.21. 12:27:03

@szabadság elvtársak!:
LOL, egyedül a Közgép (ami Simicskáé) többet ér százmilliárdnál, és van több cége is, egész cégbirodalma van, és már több tíz milliárdot ki is vett osztalékként.
A leggazdagabb magyar ember (fideszmaffiózó) Simicska Lajos, bőven száz milliárd, de inkább kétszázmilliárd ft feletti vagyonnal. Aztán ott van két édestestvére, Nyerges Zsolt és Orbán Viktor is, hogy többi fideszoligarchát ne is említsük.

kapiksz 2013.07.21. 12:27:27

Végre egy jó Poszt, jó kommentek, élvezetes olvasni a hozzászólásokat. Ez ritka manapság. Bizony Magyarországon nincs hiteles baloldal, a Liberális pénzleső, zsidótőkének aláfekvő gerinctelen emberek próbálnak most is szervezkedni. Garantált így a bukás mert nagyon hiteltelen az egész, valóban jobb oldali fordulat szükséges.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 12:28:29

milyen aljas, ganaj, szerzet lehet az, aki szereti, tiszteli, bízik bennük és újra hatalomba szeretné, a kommunista-liberális, a jelmez most szocialista, dk-s, korszakváltó, tolvajokat, a hazaárulókat, a szülei, nagyszülei, testvérei, apja, anyja, gyilkosait?

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 12:30:01

A magyarokon élősködő kommunistáknak, liberálisoknak, ahogy az érdekük éppen diktálja,
hol szocialisták, hol demokraták, hol buzik, hol zöldek, hol korszakváltók jelmezében hülyitik a híveiket,
de mindig, a magyar társadalomra, a magyar emberre támadnak,
mindig a magyar emberek, a magyar családok érdekei ellen tesznek, szavaznak,
kémkednek is, ha a külföldi gazdák ezt várják tőlük,
...az eszközeik
idegen ország azonosító nélküli kommandósai, vadászpuska,
éles lőszer vagy könnygáz?

willdataa 2013.07.21. 12:32:39

@sárkányfő:

Eszed tokja világválság, maga a Gyurcsány ismerte be az őszödi beszédben, hogy a baloldalon nincs szakértelem, a baloldali közgazdászok, még a legnagyobbak is, amikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány, egyszerűen nem értenek hozzá:

nol.hu/archivum/archiv-417751
Gyurcsány Ferenc| Népszabadság| 2006. szeptember 21.
"Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak.
(...)
Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."
(Gyurcsány Ferenc - 2006 május, Balatonőszöd)

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 12:33:19

Miután 2002-ben a „baloldal”, a szocialista-liberális maffiózók, "TRÜKKÖK SZÁZAIVAL" újra hatalomba csalták magukat, azonnal teljes erővel megkezdték Magyarország és a magyar családok kifosztását! hisz ... 2009-re már az ország szinte teljes VAGYONÁT és GAZDASÁGÁT, PIACÁT ÁTJÁTSZOTTÁK, a KÜLFÖLDI MULTIKNAK, teljesen kiszolgáltatták a végletekig eladósított hazánkat a külföldnek,
az ÉHEZŐ LAKOSSÁG megélhetési deviza hitelekre kényszerültek,
a vállalkozásokat is devizában adósíttatták el, e csatorna-patkányok összejátszva a külföldi tulajdonú bankokkal
... EZZEL MÁR, A MÉG, A LAKOSSÁG, és magyar vállalkozások TULAJDONÁBAN LÉVŐ INGATLAN-VAGYONOK ÁTJÁTSZÁSÁT KÉSZÍTETTÉK ELŐ... szerencsére az értelmes magyar többség 2010-ben elzavarta e gazembereket!!

Józsi bá' · http://jozan-parasztok.blog.hu/ 2013.07.21. 12:34:23

Kifejezetten tetszik ez az írás, jó olvasni a blogodat!

Viszont a progresszív adó visszavezetése - eredeti formájában - inkább költségvetési többletként jelentkezne, mintsem az adósságot növelné.

willdataa 2013.07.21. 12:36:36

@egyetmondok:

Csakhogy a komcsik úgy duzzasztották fel az államadósságot 8,919.3 milliárd forintról 22,395.8 milliárd forintra, hogy közben ész nélkül (vagy nagyon is ésszel, aljas hazaáruló szándékkal) tetemes nemzeti vagyont privatizáltak áron alul (MOL, reptér, Postabankot, MÁV-Cargó, Matávot, aAntenna Hungária, közműveket, stb.), és az azokért befolyt pénznek hűlt helye, csak az irdatlan nagy adóssághegy maradt utánuk.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 12:36:50

A magyar társadalmon, évtizedek óta élősködő kommunisták, liberálisok, ahogy az érdekük éppen diktálja,
hol „baloldaliak, hol szocialisták, hol demokraták, hol buzik, hol zöldek, hol korszakváltók jelmezében hülyitik a híveiket,
de mindig, a magyar társadalomra, a magyar emberre támadnak,
mindig a magyar emberek, a magyar családok érdekei ellen tesznek, szavaznak,
kémkednek is, ha a külföldi gazdák ezt várják tőlük

apro_marosan_petergabor 2013.07.21. 12:37:09

Az indítás kitűnő, a blog címe kimondja, a királyon nincs ruha, azaz a baloldal nem baloldal.
Miért is lenne? Abból nem lehet meggazdagodni. Miután itt a "reformkommunisták" agyon privatizálták magukat (ez még nem lett volna olyan nagy baj) de közben ezzel százszoros kárt okozva Magyarországot is tönkretették. A rabló privatizáció során kapott orgazda pénzt nem fordították vissza a termelésbe - miért is tették volna, hiszen nem volt sem ráhatásuk, sem hozzáértésük - sem indíttatásuk hozzá, nagyon kevés kivétellel. Luxusra fordították, luxus villa autó, jólét, ingyenélés. s mivel így sokáig nem lehet létezni, mindig és mindig úkbó csapolni, lopni, privátizálni kellett, ha máshogy nem, külföldi kölcsönök segítségével. 1000 milliárdos autópálya, Kecskemét és Szeged között 8X áron, 25 évig fizetjük Kóka és Csillag ezenm kitűnő konstrukcióját, bírálatába Medgyessy D-209 belebukott. S ez csak egy példa volt, az ezer közül.
Hát ezért nincs "baloldal".
H

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 12:38:48

Az igazságszolgáltatást végzők szégyene, hogy a posztkommunista-liberális bűnözők, az itthon és külföldön élők, valamint az őket hatalomban tartó söpredék
... MAGYARORSZÁGON, mindenki tudja, hogy azok
még mindig ... a közéletben ronthatják a levegőt, és a gyurcsányi-mesterházi-bajnai BŰNSZÖVETSÉG,
és még napjainkban is szabadon szervezkedhet, a MAGYAR NÉP, a MAGYAR TÁRSADALOM érdekei, és a Magyar Demokrácia ellen!!!

sárkányfő 2013.07.21. 12:40:57

@willdataa: Na, ha Gyurcsány beismerte 2006-ban, akkor tuti nem volt világválság 2008-2009-ben :) A fidesz pedig mindenkit lealáz szakértelemben, csak úgy hasít a gyorsnaszád a tündérmesék tengerén :)
Vajon eddig hányszor ment volna csődbe az ország, ha a lenyúlt manyup vagyonból nem tudják finanszírozni az ámokfutásukat?

kapiksz 2013.07.21. 12:41:35

@apro_marosan_petergabor: Teljesen egyetértek ! ..csak sajnos még mindig elég sokan megvezetve bambulnak és nem a józan társadalom és gazdaságpolitikát veszik figyelembe, hanem a hamis baloldal Orbánellenesre "hegyezett" politikáját.

Ló Elemér 2013.07.21. 12:43:52

A jelenlegi patthelyzetet (a Fidesz egy katasztrófa, az ellenzéke jelentéktelen vagy szintén katasztrófa)egy erős jobboldali párt létrejötte oldhatná fel. Kíváncsian várnék egy elemzést arról, miért nincs Magyarországon jobboldali párt. Ugyanis a cikkben leírt feladatok (állam visszaszorítása, polgári /nem fideszes értelemben/ szféra erősítése, egyéni felelősségvállalás erősítése állami gyámkodás helyett, piacgazdaság, vállalkozás szabadságának, magántulajdonnak abszolút tisztelete) inkább jobboldali pártokra jellemző. Ezért is volt vicces, amikor az USA választások idején fideszes fogalmatlanok a Republikánus Párt körül sertepertéltek, mintha közük lenne hozzá. Persze tudom, csak azért mentek, mert mi fizettük a szállást/repülőjegyet.

willdataa 2013.07.21. 12:44:38

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Az államadósság mértéke az a gazdaság legfontosabb száma, azt jelenti hogy az országnak konkrétan mennyi pénze van, 2010-ben a komcsik úgy adták át a kormányzást, hogy az országnak - 22,395.8 milliárd forintja volt azaz mínusz (!) huszonkétezer-milliárd-háromszázkilencvenöt-egész-nyolctized milliárd forintja.
Tehát a komcsik befogják a mocskos pofájukat!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

willdataa 2013.07.21. 12:47:44

@willdataa:

Pontosítás

"mínusz (!) huszonkétezer-háromszázkilencvenöt-egész-nyolctized milliárd"

Fishwalker 2013.07.21. 12:48:50

Ismét egy fizetett bejegyzés!
A szerző bár semmi érdemi haszna nincs, telepakolja latin szavakkal a szövegét, hogy komolyabban tűnjön, miközben tárgyi tévedések tömkelege van benne. A bal oldalnak van programja, az hogy a közmédiába ebből semmi nem kerül át az nem a baloldal hibája. Az, hogy az országban nincs olyan átfogó program ami 4 évnél többről szólna megint nem a baloldal hibája. (Hacsak a Fidesz-t oda nem soroljuk)
Másrészről pedig egy balról támadó demagóg politizálással szemben nem lehet baloldalról nekimenni, mert akkor csak a radikalizálódás marad. Ha pedig az MSZP elkezdene jobboldali eszméket vallani, akkor mindenki ekézné, hogy identitás-zavaros.
@Kókadt-szegfű: Igen eladták, azt a sok elavult régi gyárat ami a piaci viszonyok között nem tudott nyereségesen termelni. A mocskos külföldi meg behozta a pénzt, a gyártósorokat és gazdaságosan kezdett el termelni. Vagy szerinted a mobilhoz az antennákat,"térerőfákat", átjátszóállomásokat, stb. még Árpád atyánk telepítette? Csak hogy egy példát mondjak. A bankok amikor a kölcsönt adják jófejek, amikor visszakérik akkor már mocskos szemétládák. Kíváncsi lennék, ha tőled kölcsönkérnék 1-2 millió forintit és nem adnám vissza mit szolnál hozzá.

vajdasagi 2013.07.21. 12:50:51

@vakapad: Nagyon jó elemzés. A végével vitáznék csak, de azzal komolyan.

Azt mondod: "Az ország helyzete a mérlegelésnél nem esik akkora súllyal latba."
Nos, ne essünk ebbe a kishitűségi csapdába. Inkább mondjuk, hogy komoly esélye van annak, hogy hazánk JÖVŐJE dől el most. Mert nincs már több idő. Vagy az utolsó pillanatban vagyunk, vagy már az után. És akkor ilyen körülmények között elvárható tőlem és még vagy egymillió másik embertől, hogy az ország helyzete a mérlegelésnél nagyobb súllyal essen a latba. És ha ezt megkiséreltük, de mégsem sikerült, nos akkor "megmérettettünk mint ország, és könnyűnek találtattunk". És ahogy én elnézem a világgazdasági és technológiai trendeket (mert ehhez talán jól értek), több esélyünk nem lesz.

Röviden: a hazaszeretet mint érv ne maradjon ki a gondolkodásotokból. Az hiba.

willdataa 2013.07.21. 12:57:27

@sárkányfő:

A manyup vagyon a közösből lett kilopva, a közös terhére felvett többlet államadósságból kellett kipótolni a nyugdíjkasszából hiányzott manyup befizetéseket, hogy folyósíthassák a nyugdíjakat, tehát a manyup vagyon az jogosan lett visszavéve a közösbe.

Blogger Géza 2013.07.21. 13:00:00

Etatizmus =/= baloldal. Tanuljunk már meg az alapfogalmakat. Teszem azt az anarchisták is baloldaliak, de rohadtul nem etatisták.

midnight coder 2013.07.21. 13:06:09

@iii: Persze, csak míg mondjuk a svédeknél egyrészt szolgáltatást is kap a kurva magas adókért cserébe, másrészt miután leadózta amit kell, marad annyi a zsebében amiből eléggé királyi módon megél. Persze, könnyű azt mondani, hogy ha itt is magasabbak lennének a fizetések - de záros határidőn belül nem lesznek azok.

Kimenni pedig persze aki tud kimegy - de kinn leginkább az tud megmaradni, akiknek használható nyelvtudása és szakmája van. Tányérmosogatóból ugyanis szerte a világban túlkínálat van, így azzal sehol nem fogja betegre keresni magát - más kérdés, hogy annál amit itt meg tud keresni akár az is több lehet. De a távozó TESCO árufeltöltők kevésbé hiányoznak a munkaerőpiacról mint a távozó mérnökök, orvosok.

sárkányfő 2013.07.21. 13:07:34

@willdataa: Ja, ja, szóval az állam úgy lop tőlem, hogy az ellopott pénz az én számlámon landol, az enyém, hát ez aztán a durva lopás :)

Mesterlövész 2013.07.21. 13:07:50

@explanatus: Csakafidesz, vagy mi a lógané marad akkor?

Mesterlövész 2013.07.21. 13:08:25

A magyar jobboldal baja meg az, hogy baloldali, méghozzá a legrosszabb és legpopulistább.

egyetmondok 2013.07.21. 13:15:02

@willdataa:
Nem vitatom,hogy lehetséges így,ilyen erősen fogalmazni,de csak akkor,ha ezt a fogalmazást bárkinek másnak is megengedjük,aki az elképesztő vagyonosztást 2010 óta ugyanezen indulatos szavak mentén írja le.
És ne feledd,ez folytatódik: itt a takarékok kb százezer hazai magántulajdonosának egészen elképesztő vagyonkifosztása.
Nincsen tehát itt semmi makrogazdasági csoda: ahogyan ez az állam ma kinéz,két eset lehetséges: vagy államháztartási eladósodás van,vagy brutális nemzeti vagyonvesztés (nemzeti vagyon ugyanis a magyar magántulajdon is, vitathatatlanul).
Ugyanez a helyzet sajnos azzal amit "arányos" adórendszerként vetít a kormány.Olyan adó nem létezik,amely előbb vagy utóbb be ne épülne a gazdálkodás áraiba,vagy ha igen,létezhet,ahhoz le kéne zárni a határokat,felfüggeszteni a forint konvertibilitását stb. Az áthárítás - nem áthárítás nem kisebb hazugság,mint a "Jóléti rendszerváltás" programja volt.

Ha nagyon erősen akarnék én is fogalmazni,mint Te,azt mondhatnám,hogy sajnos további séta van a görög úton.

(A manyup vagyon "behúzásáról",ha nem kedveled az államosítás szót - pedig az volt,ellenérték nélkül -, akkor használjuk inkább ezt, szóval még Bogár László is kénytelen volt leírni a Magyar Hirlapban,hogy az bizony az implicit államadósságot növelte meg. Szabad ezt hozzátenni a mostani kb 80% gdp arányhoz ? Talán igen, akkor ez már 90% körül van.)

willdataa 2013.07.21. 13:16:21

@sárkányfő:

Csak éppen úgy került a számládra az a pénz, hogy az hiányzott a nyugdíjkasszából, és helyetted az adófizetők terhére felvett többlet államadósságból lett kipótolva, amit az adófizetők fizethetnek vissza helyetted kamatostul.
Vagyis mi adófizetők dobtuk össze kamatostul a megtakarításodat, ami lopás volt, ezért az jogosan vissza lett véve a közösbe.

Blogger Géza 2013.07.21. 13:19:56

@iii: Azért nem értitek meg a mai magyar valóságot, mert még mindig olyan baromságokat szajkóztok, hogy az új bérrendszer (egykulcsos adó + családi adókedvezmények + megemelt minimálbér + ennek tovagyűrűző hatása más bérkategóriákra) az emberek 80%-t hátrányosan érintenék. Miközben a valós arány közelebb van ennek fordítottjához.

midnight coder 2013.07.21. 13:20:27

@iii: Fletó, Leisztinger, Kapolyi aki hirtelen eszembe jut, de őszintén szólva nem vagyok nagyon képben milliárdosfronton. Egy biztos, egy olyan pártnak, aminek a vezére egy privatizélésből megtollasodott milliárdos a baloldalisága alsó hangon is megkérdőjelezhető.

willdataa 2013.07.21. 13:24:21

@egyetmondok:

Én úgy látom hogy elegendő jövedelem keletkezik az országban, csak azt a különféle nemzetközi és magyarországi élősködő fosztogatók különféle jogcímeken elveszik, és ami marad az kevés.
Erre az a helyes megoldás, hogy az élősködő fosztogatóktól vissza kell venni annyit, hogy azzal együtt már elég összeg legyen a költségvetési kiadásokra.

szabadság elvtársak! 2013.07.21. 13:26:31

@Fishwalker:
Részben igazad van, részben nem. De ez így van minden témában ,az érem több oldala ugye.Igen átjátszókra is szükség volt, de a feldolgozó iparunkat talán jobb lett volna preferálni, ugyanis nagyon jó agrár helyzetünk volna, ha cseszték volna szét, és nem ugrasztották volna el a legnagyobb felvásárlónkat. És itt jön az, hogy a volt akkori vezetőink, közép és felső, csak azt nézték, hogy hogyan profitálhatnak a lenyúlható közös vagyonból. Nem érdekelte őket, hogy mi lesz 20 év múlva. Pedig lehet, hogy most már nagyobb nyereséget vághatnának zsebre úgy, hogy közben egy rakás munkahely megmaradt volna, akár a mezőgazdaságban, akár a feldolgozó iparnál. Itt lett volna a rendszerváltó pártok feladata, az előrelátás. De csupán a saját erszényükig láttak. Most úgy látom ezeket az emberkéket nem volna még egyszer íróasztal elé ültetni. Már megmutatták mit tudnak! Köszönjük Emese. El lehet vonulni!

midnight coder 2013.07.21. 13:27:10

@egyetmondok: Azért az ágazati adózás eddig sem volt ismeretlen. Ha így nézed, Pl. az üzemanyagban lévő extra adó is ágazati adó, elvégre a taxis fizeti, míg a biciklis futár nem. És ez is vastagon be van építve a termékek árába. De ugyanilyen az ÁFA is.

Ettől független dolog az, hogy ha a pénzügyi szektorban és a távközlési piacon valódi verseny lenne, akkor azért ebből sok mindent benyelnének a cégek a vevők megtartása érdekében.

explanatus 2013.07.21. 13:27:35

@Mesterlövész: Háááát? Ha HaFr nem bont zászlót, akkor hamuba sült pogácsa meg vándorbot. Az is választás.

szabadság elvtársak! 2013.07.21. 13:29:10

Jaqvítás: "Ha nem cseszték....."
"nem volna szabad....." Bocs.

Blogger Géza 2013.07.21. 13:29:47

@egyetmondok: "Szabad ezt hozzátenni a mostani kb 80% gdp arányhoz ?" Semmiképpen sem. Elkezdhetsz különféle korrekciókat alkalmazni (bár nem sok értelme van), de akkor nem lehet csak egyet. Azt is vedd figyelembe, hogy korábban a közösség közvetetten birtokolt a manyupokon keresztül részesést tőzsdei cégekben (pl. MOL és Rába), most meg közvetlenül állami tulajdon formájában. Ha ezekből jövedelem származik, amely nyugdíj forrást képezi, akkor azzal meg csökkentened kéne. Továbbá, ha pl. szigorítod a korkedvezményes nyugdíjazást, akkor emiatt csökken a később kifizetendő nyugdíjtömeg. Tehát ez egy nagyon ingoványos talaj, és semmiképpen nem ajánlott a GDP-arányos adósságot ilyesmivel korrigálni, legfőképp azért nem, mert az adósság két dolog miatt problémás:

1) folyamatosan fizetni kell utána a kamatot
2) folyamatosan meg kell újítani

A nyugdíjkorrekciókra egyik sem igaz.

sárkányfő 2013.07.21. 13:30:39

@willdataa: Az adófizető én vagyok, és az a hárommillió ember aki manyup tag volt, ők is mind dolgozó aktív adófizetők voltak, tehát saját magunka fizettünk mindent, továbbá azzal hogy a saját pénzem a saját számlámra ment, egyúttal lemondtam az állami nyugdíj negyedéről is, tehát az nem hiányzott a kaszából, minden teljes tiszta korrekt és törvényes volt.

Továbbá a manyup a közismerten fenntarthatatlan, igazságtalan és hamarosan összeomló kommunista nyugdíjrendszer problémájának megoldása lett volna, ezt kaszálta el a fidesz, azaz a mai dolgozó jövőben nyugdíjának kárára lopta el a pénzünket.

És ne felejtsd el: ma a nettó államdósság 93% körül van, ugyanis lenyúlták a manyupot az újkommunisták, de azonnal fel is élték, azaz ennyivel rosszabb az ország pénzügyi mérlege.

Különben is kezd már rohad férszató lenni a döbbenetes primitív komcsizásod, válassz miről írjak kommentet:
- a fideszes kommunisták seregéről
- az Orbán által személyes rehabilitált legnagyobb élő komcsiról, a véres kezű, ma már újkomcsi fideszes Pozsgayról
- Orbánról a spiclik védőszentjéről, aki saját két kezével védi a III/III-as ügynököket a lebukástól
- netán a neokomcsi fidesz sorozatos kommunista módszeriről az államosítások sortól a jogállam elleni húzásaikig, meg a tudatos kádárista népbutításig

Blogger Géza 2013.07.21. 13:32:12

@explanatus: Te komolyan elhiszed, hogy egy netes blog elérhet 5-ot? :) Amelynek alkotmányról (meg bármi másról) vallott nézetei egy általános iskolás realitásérzékén és egy gimnazista szellemi szintjén mozognak? :)

midnight coder 2013.07.21. 13:32:18

@willdataa: Nem keletkezik elég. Azért nem, mert volt itt 40 év cuculizmus ami alatt a termelési infrastruktúra lepusztult kb. a béka segge alá. Ami kb. azt jelenti, hogy a gengszterváltás után még akkor is óriási hátrányból indultunk volna a nyugati cégekhez képest, ha nincsenek a szocik akik már akkor elkezdték az ország kiárusítását, amikor az átlag birka még a pártértekezleten hallgatta hogy ugyan még most meg kell húzni a nadrágszíjat, de majd a következő öt éves tervben már mennyivel jobb lesz a helyzet.

Ezért aztán kis hazánkban leginkább a külföldi multik azok akik versenyképesek. Azok meg a profit nagy részét azért hazaviszik, vagy ki egy harmadik országba.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.21. 13:34:08

@vladimir964: az majd szépen épp a verseny miatt leszabályozza magát, ha nem pofáznak bele dilettánsok"
huhh. ezt a legendát honnan szedted elő?
a libor botrány, az általános hitelválság, és görögo- ciprus és ne soroljam mi után ezzel jönni?
nagyon naftalinszagú.

midnight coder 2013.07.21. 13:34:11

@sárkányfő: Mivel a manyupod az utolsó fillérig hitelből volt finanszírozva, és az utóbbi pár évben leginkább állampapírba volt fektetve, semmivel sem volt fenntarthatóbb mint a FK. Sőt.

vajdasagi 2013.07.21. 13:35:02

@willdataa: Nem látod jól, mert:

1. Már most sem keletkezik elegendő jövedelem.

2. Azok a "külföldi élősködők" nemcsak élősködtek (amit nem vitatok), hanem elősegítették azt, hogy a jövedelem folyamatosan növekedjen - mert ez az ő érdekük is volt. Most, hogy ezek helyébe egyre több helyen belép az állam a maga inkompetens ámde annál nagyképűbb mamelukjaival, nos most nem emelkedik majd. A leállás lassú, mert nagy rendszernek nagy a tehetetlensége is, de már most alig van, vagy nincs is növekedés, és nemsokára szörnyű csökkenés következik majd be. Kérlek hidd el, mert ehhez értek. És nem érdekből, hanem merő jóindulatból és félelemből írom ezt. Most táltosok és álmodozó kóklerek irányítják a gazdaságpolitikát. (A gazfickókról nem beszélek, mert azok a szociknál is voltak.)

bigmax 2013.07.21. 13:35:10

Nem gyenge a baloldal ,mert valódi oldalak sose voltak csak épp mindegyik párt játssza a szerepét amit kitalált magának vagy épp rájuk aggatott valaki anno.Nincs se tehetségük se elveik ahhoz ,hogy valóban valami fejlődést tudjanak reprezentálni.Amíg minden politikus megélhetésből és nem elvből "váltja meg 4 évre a magyar világot" addig sose lesz itt valódi demokrácia és sose lesznek valódi pártok akik mögé a választók beállhatnának ,mert azonosulni tudnak az elveikkel.Itt nincs jövőképe egyiknek se hisz nincsenek elveik és a tehetséggel is híján állnak .Felesleges az esélyek latolgatása és a "pártok" elemzése hisz ezek nem pártok csak érdekszövetségek amik a haszonszerzés mint egyedüli célnak vannak alárendelve.Minden regnáló kompánia a hatalmi arroganciájába bukott bele + a tehetségtelenségébe bár ez utóbbi sose zavarta őket hisz nem érdekli őket ,hogy nem értenek egy ország irányításához csak egy a lényeg számukra ,hogy 4 év alatt a lehető legtöbbet tudjanak ellopni.Elvtelen emberekre és azok bandájára miért szavazna bárki akinek vannak elvei?Nincs alternatíva évtizedek óta ...hogy lesz-e valaha is?nos talán 1x bár azt talán az unokáink fogják megérni...vagy ők se!:D
Na persze unalomból vagy fizetésért lehet "politizálgatni" ,mert az olyan trendi csak ha nincsenek mögötte elvek és tehetség akkor semmivel se több mint amit a "megválasztottak" próbálnak eljátszani.:)
Sok hasonló posztot olvastam már de a lényeg mindig hiányzik.....a megoldás ,hogy ha így tovább nem ,mert felesleges akkor hogyan is vagy ha valamiről bebizonyosodik ,hogy rossz akkor helyette mi is lenne a jó.Elemezgetni a jelent és a múltat boncolni az semmi ha nincs a végén ott a jövőre vonatkozó megoldás.állítólag annyira tehetséges a magyar.....de én sose látom ezt a tehetséget csak a dumát,a dumát.....ez megy 1000 éve.
Üzenni kellene a szíriuszra ,hogy baj van !kéne egy megoldás ,mert önállóan képtelenek a saját sorsukat jobbra fordítani!:D
Egy értelmes ember ha megakar oldani egy problémát azt nem azért csinálja ,hogy elhitesse másokkal ,hogy ő micsoda okos hanem ,mert tudni akarja a megoldást!Az kevés ha valaki okosnak akar látszani!:D

willdataa 2013.07.21. 13:36:36

@sárkányfő:

A barbatrükk az hogy a kötelező magánnyugdíjpénztári megtakarítások nem a befizetők saját zsebpénzéből jöttek létre, hanem a kötelezően levont nyugdíjjárulékuk egy részéből, tehát a közösből, vagyis a miénkből, mert a nyugdíjjárulékuknak az a része nem került bele a nyugdíjkasszába, hanem az a mi terhünkre felvett többlet államadósságból lett kipótolva, vagyis mi dobtuk össze kamatostul a megtakarításotokat, és ez az igazi lopás.
Ezt szüntette meg az, hogy a tőlünk ellopott megtakrítások vissza lettek véve a közösbe, és mostantól mindenki a saját zsebpénzéből fizethet a saját magánnyugdíjpénztári megtakarításába, nem pedig a közösből a mi pénzünkből.

pillangószárnyú csincsilla 2013.07.21. 13:37:17

A magyar baloldal egy judeoliberális gengszterekből álló nemzetellenes terroralakulat.

explanatus 2013.07.21. 13:38:09

@Blogger Géza: IGEN, még többet is. Valahogy/valahol el kell kezdeni.

egyetmondok 2013.07.21. 13:41:14

@willdataa:
Van néhány (tíznél kevesebb) olyan multinacionális ( hogy ne gonoszkodjak,mert egyébként mondhatnám azt is,hogy az itt annyira utált globálkapitalista világuralmi rémség)cég, itteni telephellyel,amelyek kibocsátását bele lehet írni a magyar statisztikai sorokba,és ők páran, ha jól megy a globálkapitalista világuralomnak (bocs...:)))simán hoznak pluszos magyar növekedési adatot. (Ugyancsak Bogár Lászlótól olvastam egyszer,még a mostani brutális különadós időszak előtt - hogy a magyar államháztartás adóbevételeinek - az összesnek !- mintegy 35-40%-át húsznál kevesebb külföldi tulajdonban álló vállalat teljesíti.)

Ezekkel a cégekkel az a nagyon nagy baj - de számomra ez nem erkölcsi,hiszen a MOL vagy az OTP,de akár a Fornetti külföldön folytatott üzletei is ilyenek,hanem ország-fejlődési kérdés -,hogy a MERCI vagy az AUDI valódi,igazi hozzáadott értéke nem itt keletkezik, hanem otthon náluk (ez a normális egyébként), Németországban, így tehát egyáltalán nem értek egyet Veled abban,hogy "megfelelő jövedelem" keletkezne ahhoz,hogy ezt a gdp arányos államháztartási kiadási oldalt finanszírozni tudjuk.
Nem,nem tudjuk.

Blogger Géza 2013.07.21. 13:42:17

@explanatus: Hehe, kérjél magadnak egy álmodozásügyi államtitkári posztot. :) Szerintem alkalmas lennél rá. :) Igaz, hogy választások fel haladva mindig úrrá lesz a pártlapítási láz az önjelölt megváltókon, ilyenkor jókat lehet szórakozni. :) Kemény versenyt várok Szili, Gyurcsány, Bokros, Kuncze, Fodor és hafr pártja között, én csak egy sört kérek!

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 13:45:12

a magyarokon élősködő kommunisták, „baloldaliak” akik napjainkban már trükkösen szocialistáknak, demokratáknak, korszakváltóknak mondják magukat, ám mindig is aljas, mocsok, tolvaj gazemberek voltak,
.... és mindig a magyar társadalmon élősködve, a magyar nép legnagyobb ellenségei.
Még a disznók is, mint minden állat okosabbak náluk és nem szarnak a saját fészkükbe.

Blogger Géza 2013.07.21. 13:46:43

@egyetmondok: Ha az adórendszerben nem a nyereségadókra helyezed a hangsúlyt, hanem olyasmire, ami alól nem igazán lehet kibújni (pl tranzakciós adó, helyi adó), akkor ezek igenis szép fejőstehenek lesznek és maradnak.

willdataa 2013.07.21. 13:47:10

@egyetmondok:

Ott van például a kereskedelmi szektor, az áruház láncok, azoktól sokkal többet el kellene vonni, hülyére keresik magukat, ahogy a bankoktól is sokkal többet el kellene vonni.

Blogger Géza 2013.07.21. 13:48:01

@Blogger Géza: Kimaradt az Ungár pártja, meg a 4K!, meg biztos van még pár...

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 13:48:43

Ahányszor eddig a magyar nemzet,
a gyurcsányi-bajni-meseházi féle korrupt szo-cionista-liberális korrupt „maffia
-baloldalt”,
ezeket
… a külföld által fizetett ügynököket, a hatalom közelébe engedte,
akkor
azonnal megindult minden alkalommal
hazánkban,
a széthullás,
az eladósítás,
a nemzet vagyonának a külföldi államoknak átjátszása, elherdálása,
az óriási nyomor,
a milliós munkanélküliség,
szegénység és bukás felé

lehet megmagyarázni, elbagatellizálni, a külföldi gazdátok érdekében nyüszíteni,
hazaáruló, szo-ciopnista-liberális csőcselék...

ottomoll 2013.07.21. 13:51:17

A magyar "baloldal" rendszerváltás utáni léte nem szólt máshol, minthogy baloldali szlogenekkel etették a szavazóikat, mikőzben kőkeményen kiszolgálták a nemzetközi nagytőkét, és ezalatt saját zsebeiket is megtömték jó alaposan. Ez a folyamat 2002 után pedig csak fokozódott. Úgy látszik 20 évbe tellett mire az embereknek leesett a tantusz.
A szoclib kormányok alatt az áram kilowattóránkénti fogy. ára 20 ft-ról 45-re emelkedett 2002-2010 között (125 %-os emelkedés), a földgáz köbméterenkénti lakossági fogyasztói ára pedig 2005-2010 között 47ft-ról 130 ft-ra nőtt(176%-os növekedés).A közösségi közlekedés ára is hasonló mértékben változott.
No comment..Ennek köze sincs a baloldalisághoz..

vajdasagi 2013.07.21. 13:51:20

@egyetmondok: Nem olyan hatalmas baj az, hogy a Merci valódi, igazi hozzáadott értéke nem itt keletkezik. Persze jobb lenne, ha Kecskeméten lenne a Meric igazgatósága, meg a tervező és tesztelőmérnökök, meg ilyesmi. De hát elégedjünk meg azzal, hogy azért talán 3% érték mégis itt keletkezik. És megvan az esélyünk, hogy jó gépészmérnökök menjenek el dolgozni Kecskemétre és szívós munkával mondjuk 20 év alatt növeljék azt az 3%-ot 4%-ra. Lépésről lépésre.

És ne feledjük: ha jól irányjtják a gazdaságpolitikánkat, akkor a Fornetti meg az OTP és MOL "valódi hozzáadott értéke" meg itt keletkezik majd.

Szerintem itt az egyik baj az, hogy mi ellenségként kezeljük ezeket a multikat, és így hiába dolgozik keményen a kecskeméti gépészmárnök (meg persze a sok szakmunkás), a merci legközelebb mégsem itt bővít majd.

Meg a hazai cégek "támogatásával" is valójában kontraszelektálunk. Ha nem "támogatnának" minket, akkor nagyobb eséllyel lennénk nemzeetközi szinten versenyképesek, mint így és most. De ez egy másik mese...

bigmax 2013.07.21. 13:51:21

@Kókadt-szegfű: de jól ismered őket csak nem érintett vagy ?apád volt párttitkár vagy te párttag?el tudom képzeni rólad és a felmenőidről,mert aki ennyire ismeri őket az csak közülük való lehet......lásd a mostani maffia minden egyes tagját!:D
kevés trafikot kaptál és most így próbálsz többet szerezni?

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 13:51:30

A aljadék az a „baloldal”, amely
még a munkásosztálya, a proletárjai alól is,
jó pénzekért,
átjátssza
a munkahelyeket, a külföldi államok cégeinek.

midnight coder 2013.07.21. 13:51:52

@willdataa: A kereskedelmi szektor nem túl sok profitot termel - ott ugyanis tényleg versenyhelyzet van. Azaz, ha azt adóztatod, akkor vagy csődbe megy, vagy beteszi az árakba, ennyi erővel viszont ÁFÁ-t is emelhetsz. Más kérdés, hogy ennek hatására viszont egyre többen vásárolnak majd a Bécsi út túloldaláról.

sárkányfő 2013.07.21. 13:52:31

@midnight coder: De, teljesen fenntartható volt, az átmeneti eladósodás csak arra az átmeneti, 15-20 éves időszakra vonatkozott, amikor még nem indulnak be a manyupok kifizetései, de még felhalmoznak, aztán ahogy elindultak volna a kifizetések, az állam - ha csak nem vállal fel új, forrásigényes kiadásokat - kevesebb nyugdíjkiadással szembesült volna, és a felszabaduló forrásból ki tudta volna fizetni az átmeneti adósságot. Magyarul a rendszer önfinanszírozó lett volna, sőt, mivel az adósság egyszer elfogy, de az állandóan veszteséges nyugdíjrendszer terhe részlegesen lekerült volna az államról állandó jelleggel, ezért idővel nem csak érintett nyugdíjasoknak, de az egész államnak is hasznot hozott volna.

Különben ez az egész csak egy kamu terelés a lenyúlás megideologizálására, ezt mind tudjuk. Orbánéknak kell a lóvé, ott volt lóvé, lenyúlták, te meg szajkózzátok a lopás kamu indoklását. Ráadásnak a manyupot nem költötték el az államadósság csökkentésére, mert ha megtették volna, akkor egyből lement volna az adósság 69%-ra, tehát még innen nézve is kamu szöveg volt.

Az sem véletlen, hogy ugyanazok védik a manyup-lenyúlást, akik a földrablások, a trafikmaffiát védik, és akik holnap már a takarékok lenyúlását és átjátszást fideszmaffiózóknak is védeni fogják.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 13:53:19

A kommunista, - „baloldalinak hazudozott” -, eszmék szinte visszafordíthatatlan közösségrombolást végeztek,
és végeznek.
A szocialista demokráciafelfogás az volt, hogy verd át a hazádat,
verd át a választókat,
játszd át, a magyar társadalom vagyonát, értékes cégeit,
energiaszolgáltatóit,
cukorgyárait, kereskedelmét, a külföldi államok cégeinek,
erre ment rá, 2010-re az életünk, a családunk, a hazánk!
a magyarok választott kormányának köszönhetően, most túlléptünk a szocialisták egyik gyalázatos örökségén is, vége lehet a túlzottdeficit-eljárásnak

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 13:55:08

@bigmax: Amíg egy MAGYAR, mindig a MAGYAROK, a MAGYAR TÁRSADALOM és a NEMZETE érdekeiért emel szót
... a nemzetidegen, magyarellenes bérenc, mindig a külföldi gazdája szájíze szerint beszél,és folyton trükkök százaival galádul támadja a nemzetét,
állandóan rasszistázik,
antiszemitázik, megbélyegez,
a másik fórumozót böcsmérli
(erre van esze)
mindig a külföldi gazdája szavaira és
érdekeire hivatkozik
mindig a külföldi gazdája
szavát lesi és azt szajkózza!!

bigmax 2013.07.21. 13:56:00

@Kókadt-szegfű: úgy mondod mint ha könyvből olvasnád..a pártházban vagy a templomban ezt tanították be neked és nem a hiszekegyet?:D
Inkább az imát tanuld az nem változott jó ideje.....
gondolom ha bajnai többet kínálna akkor most orbánékat szidnád!:D

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 13:56:49

Drága, aranyos, háborgó, mindentudómszp-liberális elvtársak,
az elv és társaik, a szakértőik,
a nyíkos, a korondi, montlika, a volner,
a magyar választók által elzavart, gyurcsányi-bajnai, vagy a nekik segédkező mesterházi
- a dicsőséges szocialista évtizedek után,
Önök, vajon, miért nem az Osztrák,a Német, vagy az Angol átlagfizetésekkel adták át az országot?

egyetmondok 2013.07.21. 13:57:49

@Blogger Géza:
Nem vitatom,egyáltalán nem,hogy veszélyes dolog lehet ilyen-olyan makrogazdasági adatokat egymáshoz képest minősítgetni. Ráadásul vegytisztán morális alapon,na úgy veszélyes igazán...
Ennél azonban egyetlen veszélyesebb létezik,és ebben biztos vagyok: mutogatni egyes-egyedül a GDP arányos államháztartási adatra.
Az államháztartás adósságának finanszírozása pedig igen érdekes,de ezt már írtam fentebb: az ma sem nagyobb teher,mint tíz éve volt,ott pockol szinte betonozottan fixen a GDP 4%-án.
(Nemzetközi összehasonlításban persze ez sajnos nagy teher,nagyon nagy,de magunkat nézve nem nagyobb,mint tíz éve.)

A nyugdíj ügye meg az ami: sajnos toljuk magunk előtt a kirovó-felosztó rendszer csődjét,és én már azzal is megbékélnék,ha valaki azt mondaná,hogy ezentúl az ÁFA bevételek lesznek a mindenkori nyugdíj finanszírozási alapjai, ti. mára akkora lett ebben a közjogi kupi, hogy akár ez is működhetne,lévén,hogy az Alaptörvény felszámolta a társadalombiztosítás közjogi értelmét.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 13:57:56

@bigmax: egy dolgot viszont senki sem képes Önnek adni... észt!

sárkányfő 2013.07.21. 13:57:59

@willdataa: Úgy látszik te még azt sem érted, hogy a nyugdíjjárulékot az én fizetésemből vonták le, azaz tőlem, nem mástól.

Az a pénz pedig az enyém volt, mind jogi, mind morális értelemben, 100%-ban., tehát nem én loptam el az általam megtermelt összeget saját magamtól, hanem Don Viktor és maffiakormánya lopta el tőlem, pont úgy ahogy loptak a földeknél és a trafikoknál is, és ahogy épp most lopnak a takarékoknál is.

és a "közösbe" sem lett visszatéve semmi. Ugyan áruld már el nekem, hol a kurva életben van most a közösben a manyup? Hol a lóvé? Mert az államadósság az nem csökkent, hanem nőtt. Azaz a kamu duma már lebukott, mert azt nem csökkentették belőle. Szóval hol ez a döbbenetes nagy lóvé, mond szépen, hol? Nincs sehol, most van lenyúlva, felélve, elkúrva, nincs sehol, és 20 év múlva majd lehet kitörölni a népeknek a seggüket a húsz fillért érő nyugdíjukkal, de ezt már te magasról leszarod, neked csak az öröm hogy most Orbán elvehette és elverhette, de egy kurva szóval nem kéred rajta az államdósság elvárható és be is ígért csökkentését, pedig nagymagyarnak állítod be magad.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 13:58:52

a magát, évtizedeken át, csupán „baloldalnak” hazudozó csőcselék,
a trükkös kommunista, mszmp, mszp, dk, pm, elnyűtt jelmezt váltakozva magára öltő maffia,
se bajnaival, se meseházival,
se gyurcsányival, se ilyen Elnyűtt 2014 trükkös álnév alatt,
sem a vona féle bocskor-verők magyarellenesség,
NEM KELL A MAGYAR VÁLASZTÓKNAK,
NEM KELLENEK a magyar társadalomnak.

vajdasagi 2013.07.21. 13:59:51

@Kókadt-szegfű: Ezért Te pénzt kapsz? Vagy lemaradtál a trafikokról, és most takarékszövetkezet remélsz? Netán már tudod a következő rablás mi lesz, és arra pályázol? Vagy csak simán éhbért kapsz a pártközponttól? Vagy Fradi B-közép drukker vagy (mert annak ennyi az esze)?

Bárhogyan is van, sikeresen elcseszel egy kezdetben igen színvonalas beszélgetést, ahol náladnál sokkal okosabb emberek voltak jelen. Volt vélemény pró- és kontra, de szjnvonalasan. Ezt elfojtod.

bigmax 2013.07.21. 14:01:07

@Kókadt-szegfű: még az érettségid nem sikerült,ugye?:D
neked komoly üldözési mániád lehet,fordulj orvoshoz!
Szóval akkor orbánék is nemzetárulók ,mivel 30 adót vetettek a magyarra ,hogy az eu-s pénzeket megkaphassák...náluk kezd a hazaárulózást!

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:01:20

Külföldi érdeket képviselő "baloldali"
szo-cionista-liberális velejéig korrupt aljas banda.
hiába bújnak, újabb és újabb jelmezbe, a gyurcsányi-bajnai-meseházi,
e külföldiek által, a magyarok ellen pénzelt lakájok,
e magyarellenes,
nemzetáruló társaság, soha többet nem tudja átverni... A magyarokat

egyetmondok 2013.07.21. 14:02:03

@vajdasagi:
Én nagy híve vagyok a mindenféle tőkék és javak korlátozás nélküli,szabad áramlásának,tehát én egyáltalán nem tartom bajnak semmiféle nem magyar cég idetelepülését.
A baj az,hogy ezek teljesítménye nem magyar teljesítmény,s csak arra jók,hogy elfedjük vele annak a szomorú tényét,hogy negyedszázad alatt sem tudtunk a sikerrel kecsegtető magyar piacgazdaságot (nem magyarországit !)kialakítani,s az a véleményem, hogy ettől 2000 óta egyre távolodunk. Most is. Sőt, ez az évtized is ugrott,de teljesen,persze ebben akár Orbán is változtathatna 2014-től,de elnézve az elmúlt három évet,ebben nem bizok.

sárkányfő 2013.07.21. 14:02:20

Ja és mielőtt megint elterelné valaki:

Magyarország nettó államadóssága a manyup elkúrásával 10,5%-ot nőtt.

Azaz a nettó államadósság most 93%.

Miközben az ország kivándorlással és születésszám-zuhanással elveszett kb. félmillió embert, és az öngyilkos szabadságharccal elérte hogy történelmi mélypontra zuhanjanak a beruházások (már az amortizációt sem fedezik), tehát a recesszió, lassú lecsúszás most legalább 3 évre be van kódolva a rendszerbe, és ez még egy optimista elképzelés, mert a háború a magyarok mellett bizalom ellen, ki tudja hány év alatt álltható helyre. Az Orbán maffiakormány a bizalmi tőkét herdálta el a leginkább, persze aki nem érti ez mit számít, az úgyis leszarja.

bigmax 2013.07.21. 14:03:56

@Kókadt-szegfű: te vagy egy személyben az összes magyar választó és te vagy a magyar társadalom s ,hogy ilyet mersz kinyilatkozni?te súlyosabb eset vagy mint képzeltem!:D
talán 1x majd felébredsz a kómádból.....

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:04:32

Az évtizedeken át a "baloldal", az mszmp, majd a jogutódok, által beígért és
évtizedeken át ígérgetett hazudozott
JÓLÉT HELYETT,
a
… teljes eladósítást,
milliós munkanélküliséget, az éhezést, a nyomort
rendőrterrort, könnygázt,
gumibotot, a külföldi kommandósokat,
>majd a Fideszt, és a
jobbikot JUTTATÁK<,

a gyurcsányi-bajnai-mesterházit
hatalomban tartók
a munkásosztályuknak, akik alól átjátszották a külföldi államoknak még a munkahelyeiket is

A beígért jólét helyett
rendőrterror, könnygáz, gumibot, a Fidesz, és a
jobbik JUTOTT, csak az őket hatalomban tartó szavazóknak

bigmax 2013.07.21. 14:05:37

@Kókadt-szegfű: micsoda érvelés....az kiderül ,hogy az ovit elvégezte!:D

LallyPop 2013.07.21. 14:05:37

@sárkányfő: 1. Linket. Nem nőtt a nettó adósság.

2. Mutass nk-i szervezeteket akik a nettó adósságot mint fontos mutatót tartják számon.

3. Uncsi és nem igaz a félmillió kivándorló, 2010 óta. Forrást.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:06:07

Azt minden MAGYAR választó érti,
felfogja, és egy életre megtanulta, hogy
az őket, évtizedeken át
csak rabló, és nyomorban, szegénységben tartó „baloldal”,
mindig az idegen érdekeket
szolgáló
külföldről fizetett lakáj-horda, a magyar társadalom, a magyarság ellen szerveződött magyarellenes BŰNSZERVEZET, a magyarok legnagyobb ellensége.

sárkányfő 2013.07.21. 14:06:43

@willdataa:
Na azért a komcsizásos szálat ne hagyd már a fenébe, pont mikor kezdett volna izgalmas lenni.

Nesze:

Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Boross Péter: MSZMP tag, DÉLBUDA III/III
Chikán Attila: MSZMP tag,
Csintalan Sándor: MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV egyik fő ideológusa
Deutsch Tamás: KISZ titkár,
Fónagy János: MSZMP tag,
Hoffmann Róza: MSZMP tag (önéletrajza szerint ezt a kompromisszumot kényszerből megkötötte)
Járai Zsigmond: az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag
Kerényi Imre: MSZMP alapszervezeti titkár,
Kövér László: KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa (az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA volt, az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben)
Martonyi János: MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Matolcsy György: volt MSZMP-tag, III/2-es ügynök
Mikola István: Hazafias Népfront alelnök
Orbán Viktor: KISZ titkár, a papa párttitkár
Pintér Sándor: MSZMP titkár,
Pozsgay Imre: MSZMP PB tag,
Schmitt Pál: miniszterhelyettesi szintig nyalvca fel magát a kommunisták idejében
Stumpf István: volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke
Szabadi Béla: MSZMP tag, munkásőr,
Szita Károly: III/III együttműködő,
Szűrös Mátyás: MSZMP KB tag,
Varga Mihály: KISZ titkár

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:07:36

az aljas sunyi kommunista, liberális horda, a magyar társadalom legnagyobb ellensége.
nyíkos, korondi, montlika, navratil elvtársak,
a gyurcsányi–bajnai-kormányok, a magas 7-9%-os infláció, (ott is volt 307,-Ft is az euró árfolyama),
de ha úgy tetszik, az alacsonyabb euro árfolyam mellett,
a folyton EMELKEDŐ, energiaárak és,
a 3 kulcsos szja mellett is, milliókat szegényítettek el:
a családok rezsiterhét megduplázták,
visszafizethetetlen
deviza adósságokba hajszolták a lakosságot, a magyar vállalkozásokat,
kitermelték a gyermekszegénységet,
aki tudott volna dolgozni, annak nem munkát, csak segélyt kínáltak, és
tétlenül nézték,
hogy egész országrészek uzsorakölcsönökön tengődnek.

willdataa 2013.07.21. 14:08:31

Megismétlem a korábbi kijelentésem, Magyarországon elegendő jövedelem keletkezik a költségvetés kiadásaira.

***

2012-ben Magyarországon 28 276 milliárd forint jövedelem keletkezett:

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/gdn/gdn21212.pdf
2013. március 8.
2012-ben a bruttó hazai termék értéke folyó áron 28 276 milliárd Ft

***

2012-ben a költségvetés 15 109 milliárd forintot fizetett ki kiadásokra:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100188.TV
2011. évi CLXXXVIII. törvény Magyarország 2012. évi központi költségvetéséről
1. § Az Országgyűlés az államháztartás központi alrendszerének (a továbbiakban: központi alrendszer) 2012. évi
b) kiadási főösszegét 15 108 980,9 millió forintban,
állapítja meg.

***

A 28 276 milliárd forint igenis bőven elegendő ahhoz, hogy abból 15 109 milliárd forintot fizessenek ki kiadásokra.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:09:46

Elképesztően hatalmas vereséget szenvednek a magyarellenes, szocionista-liberális mszp és a velük egy követ fújó "ellenzék" az időközi választásokon...
és ezek a pitiáner, torz lelkű magyarellenes szerzetek
…3 éve után is képtelenek felfogni, hogy
... Nem a Fidesz, nem az Orbán verte meg őket, hanem az élet és emberellenes eszméjük, az a hazug ideológia, amit ők maguk képviselnek,
amit, elutasít a MAGYAR társadalom, elutasít, az a
"munkásosztály" és az a „proletár”,
akiket, a korrupt, gyurcsányi-bajnai-meseházi, nyíkos, korondi, montlika féle maffiózók, kiraboltak, tönkretettek,
trükkök százaival elárultak,
az, az,
az őket, már 2010-ben is elzavaró a MAGYAR VÁLASZTÓK!!

sárkányfő 2013.07.21. 14:10:00

@Ándi bácsi: Manyup: 10,5%, államadósság: 83%, a kettő együtt 93,5%.
A maffiakormányod ezt nyilván nem ismeri el sehol, de elemi matematikai műveltre talán képes vagy te is.
Az önkényes elváráslistádat (=terelési próbálkozásodat) magasról leszarom, nem kell link a józan észhez, két számot bárki össze tud adni.

Nyilván fideszes vagy, ezért nem bírod amikor az igazságot írják le.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.07.21. 14:10:54

@Kókadt-szegfű: mindig azon töprengek, vajon milyen és hányféle kudarc érte a magad fajtákat az életben. nem tudok rájönni, és valószínűleg a többség soha nem lesz ekkora vesztes, de nagyon súlyos arc lehetsz

bigmax 2013.07.21. 14:11:28

@Kókadt-szegfű: nevetségesen szánalmas vagy ezzel az agitációs propagandáddal!gondolom ezt mind majd hétfőn be kell mutatnod a gazdádnak.....szóval ilyen egy igazi magyar mint amilyen te és a fajtád????nem hiszem,remélem nem!

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:11:56

a magukat "baloldalinak" hazudozók
gátlástalan hazugságai, az igaztalan rágalmaik, az uszításuk, a magyar gyűlöletük, a magyarellenességük. és a hazaárulás politikájuk
a továbbiakban
már sohasem lesz nyerő, Magyarországon sem…

bigmax 2013.07.21. 14:12:12

@Kókadt-szegfű: ezekre gondolsz ugye:
Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Boross Péter: MSZMP tag, DÉLBUDA III/III
Chikán Attila: MSZMP tag,
Csintalan Sándor: MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV egyik fő ideológusa
Deutsch Tamás: KISZ titkár,
Fónagy János: MSZMP tag,
Hoffmann Róza: MSZMP tag (önéletrajza szerint ezt a kompromisszumot kényszerből megkötötte)
Járai Zsigmond: az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag
Kerényi Imre: MSZMP alapszervezeti titkár,
Kövér László: KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa (az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA volt, az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben)
Martonyi János: MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Matolcsy György: volt MSZMP-tag, III/2-es ügynök
Mikola István: Hazafias Népfront alelnök
Orbán Viktor: KISZ titkár, a papa párttitkár
Pintér Sándor: MSZMP titkár,
Pozsgay Imre: MSZMP PB tag,
Schmitt Pál: miniszterhelyettesi szintig nyalvca fel magát a kommunisták idejében
Stumpf István: volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke
Szabadi Béla: MSZMP tag, munkásőr,
Szita Károly: III/III együttműködő,
Szűrös Mátyás: MSZMP KB tag,
Varga Mihály: KISZ titkár

willdataa 2013.07.21. 14:13:28

@sárkányfő:

Elárulnád mi közöm az általad felsorolt cionistákhoz?

bigmax 2013.07.21. 14:14:41

@Kókadt-szegfű: ezek akik jobboldalinak hazudják magukat:
Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Boross Péter: MSZMP tag, DÉLBUDA III/III
Chikán Attila: MSZMP tag,
Csintalan Sándor: MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV egyik fő ideológusa
Deutsch Tamás: KISZ titkár,
Fónagy János: MSZMP tag,
Hoffmann Róza: MSZMP tag (önéletrajza szerint ezt a kompromisszumot kényszerből megkötötte)
Járai Zsigmond: az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag
Kerényi Imre: MSZMP alapszervezeti titkár,
Kövér László: KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa (az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA volt, az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben)
Martonyi János: MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Matolcsy György: volt MSZMP-tag, III/2-es ügynök
Mikola István: Hazafias Népfront alelnök
Orbán Viktor: KISZ titkár, a papa párttitkár
Pintér Sándor: MSZMP titkár,
Pozsgay Imre: MSZMP PB tag,
Schmitt Pál: miniszterhelyettesi szintig nyalvca fel magát a kommunisták idejében
Stumpf István: volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke
Szabadi Béla: MSZMP tag, munkásőr,
Szita Károly: III/III együttműködő,
Szűrös Mátyás: MSZMP KB tag,
Varga Mihály: KISZ titkár

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:15:17

@sárkányfő: A magánnyugdíjba került pénz sose volt a Tied, vagy a tagoké
... a TB-től, trükkösen szervezték ki azt is, - és játszották át a külföldi multiknak a kezelését,
akik ezáltal is milliárdokkal gazdagodtak,
a nemzetidegen szocialisták,
mert onnan még volt mit elvenniük
... Hát ez került vissza, szerencsére
... igaz e kiszervezett milliárdok miatt felvett hitelmilliárdokat és a kamatait fizetnünk kell évtizedekig... Neked is, és a családodnak is… !!

de azért remélem Te
aki ily széles-látókörrel és nagy ésszel bír, és nagyon okosnak tudja magát...
továbbra is nyugdíjpénztártag vagy, és töretlenül tovább fizeted külföldieknek a pénztárba??

Vagy csak addig voltál, okos, amíg mindez a közösből ment???

egyetmondok 2013.07.21. 14:16:05

@sárkányfő:
Szerintem hiábavaló próbálkozás olyannak elmagyarázni,hogy a manyup vagyon magántulajdon volt,aki a mai népszerű jobbos-balos etatizmus (amit ugyi osotorzunk) talaján áll: a béred közteher része,a munkaadói is,meg a bruttóból levont is, állami tulajdonnak van tekintve, hogy ilyen rosszul fogalmazzak magyarul,és/de nem magánnak. Számukra az nem magántulajdon, amit a tulajdonosa, Te, Ő stb. ,aki azt előállította a munkájával, megfizeti,hanem par excellence állami. (Szerintem is magántulajdon egyébként.)

Így ez egy teljesen másik valóságértelmezés, vitázni sem lehet vele,mert az egyik az alma a másik meg a sertéscomb.

(Az persze érdekes,és kissé furcsa lehet ez a kormánypártok támogatóinak, hogy akkor maga a törvény,amely a manyup vagyon "megvédésről" szólt, miért is fogalmaz úgy,hogy az állam a vagyon átadásával egyidőben szerez tulajdont az átadott vagyonon ? Ez van benne szó szerint, tehát cuki /inkább coki/ : mi is volt akkor előtte ? persze,hogy magán...:-)))

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:16:21

Minden magyar tisztán látja, hogy ezek a hazug, tolvaj "baloldali" szo-cionista gazemberek, a gyurcsányi, bajnai, mesterházi, féle BŰNSZÖVETSÉG,
továbbra is a magyarság legnagyobb ellenségei,
nem egyebek csupán, mint, külföldiek által fizetett ügynökök, Amerikai zsoldban,
a globalisták kiszolgálói, az szdsz utódszervezeteiként.

LallyPop 2013.07.21. 14:18:42

@sárkányfő: Nem a maffiakormány véleménye érdekel, hanem hogy hol, ki számolja bele a manyupot bárilyen államadósságba.

Erre kérek forrást.

sárkányfő 2013.07.21. 14:21:10

@willdataa: Hát ők a te fideszes elvtársaid.

2013.07.21. 14:21:35

@hondamonda: Frászkarikát. Az adóhatóságot abszolút nem érdekli, hogy mire költi a polgár a jövedelmét. Hogy mire marad, az meg teljesen arányos a bruttó jövedelemmel, nyugaton magasabb az életszínvonal, ez remélem érthető.

sárkányfő 2013.07.21. 14:24:34

@Kókadt-szegfű: De az enyém volt, ott volt a saját számlámon, és a törvény szó szerin is kimondta hogy az enyém, beidézzem?
Vitán felül áll.

@Ándi bácsi: neked talán meglepő, de én a saját álláspontomat írom le, nem úgy mind a fideszes bértrollok. Én és itt számolom bele a nettó államadósságba, és mindeki, aki képes kettőig számolni, és felfogni az az egyszerű tényt, hogyha egyszer volt egy összeg, ami már nincs meg, akkor azzal összeggel kevesebb-rosszabb a pénzügyi helyzet, azaz ennyivel nő a nettó államadósság. Kb. 6 éveseknek már tanítanak elemi matekot, összeadást, kivonást, nem olyan bonyolult.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:24:45

Drága, aranyos, háborgó, mindentudómszp-liberális "baloldali"
elvtársak,
az elvtársaitok,,
a nyíkos, a korondi, montlika, a volner,
a magyar választók által elzavart,
gyurcsányi-bajnai, vagy a nekik segédkező mesterházi
- a dicsőséges szocialista évtizedek után,
vajon, miért nem az Osztrák,
a Német, vagy
az Angol átlagfizetésekkel adták át az országot, az Orbán kormánynak??

Mi történt Magyarországon 1946- és 1989 közt?
Mi történt, az Osztrákoknál, Németeknél, Angoloknál?
Ők is eladták a nemzetük, a társadalomuk, szinte teljes vagyonát, szolgáltatásait, a külföldi államoknak?

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:25:30

@sárkányfő: akkor, ha a Tied volt miért nem vetted fel agy-halott?

bigmax 2013.07.21. 14:25:35

@Kókadt-szegfű: írj levelet bajnainak hisz őket a gazdag amerika pénzeli.....neked is nagyobb lesz a pénzed ha tőlük kapod majd mint az amit most kapsz a gazditól!:D

sárkányfő 2013.07.21. 14:26:33

@Kókadt-szegfű: Azért kretén, mert az nyugdíjszámla volt.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:27:25

@sárkányfő: A magánnyugdíjba került pénz sose volt a Tied, vagy a tagoké
... a TB-től, trükkösen szervezték ki azt is,
- és játszották át a külföldi multiknak a kezelését,
akik ezáltal is milliárdokkal gazdagodtak,
- a nemzetidegen szocialisták,
mert onnan még volt mit elvenniük
... Hát ez került vissza, szerencsére
... igaz e kiszervezett milliárdok miatt felvett hitelmilliárdokat és a kamatait fizetnünk kell évtizedekig
... Neked is, és a családodnak is… !!

willdataa 2013.07.21. 14:27:35

@sárkányfő:

Nekem zsidó világkongresszuson hasoncsúszó elvtársaim? Ekkora marhaságot hol hallottál?

midnight coder 2013.07.21. 14:28:47

@egyetmondok: Az alapvető gond az, hogy pont a lényegét nem értik a dolognak a manyup hívei. Az, hogy a te számládra került a 100 forint nem sokat segít rajtad, ha cserébe 100 forint hitelt vettek fel a nevedben azért hogy ez az összeg oda kerülhessen. És abban is kb. 100%-ban biztos lehetsz, hogy a ma felvett állami hitelt azok, illetve azoknak a gyerekei, unokái fogják megfizetni, akik ma is befizetők.

sárkányfő 2013.07.21. 14:29:20

@Kókadt-szegfű:
Másolod saját magad, izomból nyomod ugyanazt a kommentet többször? :)
Szép tőled, hogy nyíltan vállalod hogy troll vagy, a kollégáid általában titkolják ezt.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:29:49

És mindeközben a korrupt, magyarellenes mszp-t, a szocialista-liberális hordát évtizedeken át hatalomban tartó
csőcselék legnagyobb örömére,

a tisztességes a Magyar társadalom legnagyobb bánatára,

2010 és 2014 között évente több mint, 1100 milliárd forintot kénytelen költeni a kommunista, liberális bűnözők,
a gyurcsányi és bajnai nemzetárulók 2002-2010 közt keletkezett több tízezer-milliárdos adósságának visszafizetésére is.
Miután felvették ezeket a több 10ezer-milliárdos hiteleket, azt szinte egy az egyben átjátszottak a külföldi államok cégeinek,
>> 50%-át a külföldiek tulajdonában lévő BANKoKNAK!!
Közben még e sunyi gyurcsányi-bajnai-meseházi féle külfödről pénzelt lakájok, ügynökök, a szavazóiktól,
- Elvették a Gyes-t, a Gyed-et, megszüntették a 13. havi nyugdíjat,
>> kiéve a bírók 13-ik havi fizetését???!!
és csökkentették többek között a közalkalmazotti orvosi, pedagógusi béreket is

bigmax 2013.07.21. 14:30:02

@Kókadt-szegfű: ezeket a kérdéseket miért nem a pártházban teszed fel a gazdáidnak ?Ők is részt vettek mindebben amiről írsz!ja ezt nem mondták el neked?Te ideológiailag még képzetlen vagy,ülj le egyes!:D

sárkányfő 2013.07.21. 14:30:38

@willdataa: Te magad komcsizol állandóan, a fideszt védve, az hogy most hirtelen kitalálod hogy te valójában nem komcsi fideszes vagy, hanem fajgyűlölő jobbikos, ez finoman szólva nem egy minőségi csere.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:30:57

@sárkányfő: észt senki sem fog Neked adni...

egyetmondok 2013.07.21. 14:31:48

@Blogger Géza:
Nem létezik,és ki sem lehet találni olyan adót,amely előbb vagy utóbb ne épülne be az árakba. Az,hogy ezek a különadók ilyenek lennének,lehetnének, csak egy álom.
A társasági nyereségadó pedig lehetne éppen olyan tisztességes állami bevétel,mint bármi más adó,csakhogy itt megy ám a mókusvakítás ezzel a 10%-os kulccsal,ami tök fölösleges,hiszen csak a banki különadó hoz annyit,tán többet,mint a magyar gazdaság össze szereplőjének összes társasági nyereségadója. Komplett butaság ilyet fenntartani.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:33:03

úgy kell életre lépésről, lépésre Magyarország
... ahogy pusztul a bolsevik szemetek tábora..

2013.07.21. 14:33:25

@midnight coder: Úgy van, ezeket én is említettem. Nos, ebből Leisztinger nem szoci, legfeljebb a szocikkal szimpatizál(t), de ettől ugyanúgy üzletel a fideszesekkel is.

Gyurcány meg DK-s, de az ő ég az első ezerbe se férne bele.

Kapolyi az egyetlen, de ő meg szocdem, ráadásul kirúgták.

@szabadság elvtársak!: Gyöngyöm galambom, oszt ebből a szép listából ki a szoci? Egy se. Attól nem lesz valaki szoci, hogy egy szoci kormánnyal bizniszel bármit is. Fideszest viszont találsz rajta, Széles Gábor mellszélességgel az. Ezek az emberek minden kormánnyal igyekeznek jóban lenni.

Összességében tehát kapitális marhaság, hogy a szocik között milliárdosok lennének. Fideszes oligarcha viszont számos van, akik ráadásul korrupt módon vagyonosodnak.

bigmax 2013.07.21. 14:34:00

@Kókadt-szegfű:most írd le az elmúlt 3 év adóit is és mindazt a veszteséget amit a gazdád okozott ennek a népnek!Az erkölcsi veszteségeket ne részletezd csak a számszerűsíthetőeket!

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:34:25

ez a magát, nap mint nap „baloldalnak” hazudozó évtizedek óta csak a külföldi államok érdekeit képviselő, külföldről, a magyarság ellen pénzelt csőcselék,
se bajnaival,
se meseházival,
se gyurcsányival,
se ilyen Elnyütt 2014 trükkös álnév alatt,
sem a vona féle bocskor-verők magyarellenessége,
SOHA NEM kell a magyar választóknak, a magyar társadalomnak…

bigmax 2013.07.21. 14:34:58

@Kókadt-szegfű: rájuk gondolsz, az ő halálukat kívánod:
Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Boross Péter: MSZMP tag, DÉLBUDA III/III
Chikán Attila: MSZMP tag,
Csintalan Sándor: MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV egyik fő ideológusa
Deutsch Tamás: KISZ titkár,
Fónagy János: MSZMP tag,
Hoffmann Róza: MSZMP tag (önéletrajza szerint ezt a kompromisszumot kényszerből megkötötte)
Járai Zsigmond: az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag
Kerényi Imre: MSZMP alapszervezeti titkár,
Kövér László: KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa (az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA volt, az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben)
Martonyi János: MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Matolcsy György: volt MSZMP-tag, III/2-es ügynök
Mikola István: Hazafias Népfront alelnök
Orbán Viktor: KISZ titkár, a papa párttitkár
Pintér Sándor: MSZMP titkár,
Pozsgay Imre: MSZMP PB tag,
Schmitt Pál: miniszterhelyettesi szintig nyalvca fel magát a kommunisták idejében
Stumpf István: volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke
Szabadi Béla: MSZMP tag, munkásőr,
Szita Károly: III/III együttműködő,
Szűrös Mátyás: MSZMP KB tag,
Varga Mihály: KISZ titkár

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:35:25

Mint azt az időközi választási eredmények is mutatják... A MAGYAROK, a MAGYAR TÁRSADALOM, és A MAGYAR VÁLASZTÓK pontosan értik, miért nem tetszik semmi olyan intézkedés a magukat folyton ”baloldalinak”, „demokratáknak” hazudó külföldiek lakájaiknak, és a velük egy követ fújó „ellenzéknek”,
mint a munkahelyteremtés, mint a rezsicsökkentés, mint a bankadó, az áram, a gáz, a távhő ár csökkentés, a „trafikok” magyar kezekbe adása,
az az semmi olyan, ami a MAGYAR emberek érdekében történik, és
ami egy kicsit is a külföldi államok nagytőkéseinek, a gazdájuknak az érdekeit sérti...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.07.21. 14:35:36

Világ Proletárjai Egyesüljetek!

Előre! Ma a baloldalt az proletárok ellenségei irányítják! Farkasok vannak a Bárányok közt!

Még nincs minden veszve! Meg lehet tisztítani a szocialista pártokat az oda alantas módon, hazugságokkal beszivárgó nagytőkés kapitalista burzsóá elemektől, akik a dolgos munkásnépet félrevezetve, imperialista abszolutista fasiszta egyeduralomra törnek, az emberek vad nacionalista érzelmeit felkorbácsolva és egymás ellen uszítva az elvtársakat!

Ki a szoci pártokból a gyártulajdonosokat, a bankárokat a kereskedő élősködőket! Ma ezeket a pártokat a dekadencia és protekcionizmus posványos mételye fertőzi! A tisztességes dolgos verejtékből élő munkásembernek érdekeit elnyomó népirtó terroristák, foglalják el az őket megillető helyeket a parlamentben!

Világ Proletárjai egyesüljetek! Ne hagyjátok, hogy az érdek-képviseleti egyesületeitekbe olyanok szivárogjanak be, akiknek az az érdeke, hogy minél jobban kihasználjanak benneteket!

Előre! Rendületlenül! Elő a sarlót és kalapácsot!

Munkásököl vasököl, oda csap, ahova köll!

Ezek az anti szociális elemek, társadalmunkra bomlasztóan hatnak! A politikai hulliganizmus biztosítja a korrupció melegágyát és az erkölcstelenség elharapózását!

Nincs más megoldás! Fel kell számolni az imperialista törekvésekre törő fasiszta nézeteket valló szubcensziákat a szocialista életben!

Társadalmunk szociális létbiztonságának megőrzése érdekében, érvényesíteni kell a proletár testvériség szellemét, a társadalmi egyenlőséget!

Bolsevik nép! Egyesüljetek a mensevik burzsoá elnyomók ellen!

Idézem dicső nagy vezetőinket! Ez a harc lesz a végsőőő!

Mindenkinek joga van a munkához! Ezért a kapitalista szempontú automatizáció ellensúlyozni kell, tehát a társadalmi létbiztonságú munkaelosztást ki kell eszközölni!

A szükségletek állandóak, de a munka mennyisége lecsökkent a termelés felgyorsulásával!

Újra internacionálé kell! Már nem elég a 3x8 óra! Mától proletár testvéreim, a 4x6 órát kell bevezetni, hogy eltűnjenek az éhező munkanélküli naplopó tömegek!

Testvéreim! A megoldás a kezetekben van! Munkás ököl vas ököl, oda sújt ahova köll! Nincs más megoldás jövőnk és jogaink biztosítása érdekében, mint a munkás osztály hatalmát visszaállítani!

Előre! Rendületlenül és rettenthetetlenül!

Pomegájcse...

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:36:22

A vezető, nemzetközi napilapok és blogok az alvilág, a korrupt „baloldal”, és a gyurcsányi-bajnai kormány titkosszolgálatának A MAGYAR TÁRSADALOM ELLENI összefonódását elemzi.
Az egyik angol nyelvű portál szerint a Laborc–Portik, mszp-s botrány emlékeztetőül szolgáljon MINDEN MAGYARNAK, A MAGYAR TÁRSADALOMNAK,
hogy soha ne szavazzák vissza az előző kormányhoz köthető korrupt személyeket... a széthullott mszp gazembereit, a külföldiek fizette lakájokat,
... gyurcsányit-bajnait-mesterházit, a balliberális magyar és életellenes csőcseléket

bigmax 2013.07.21. 14:36:53

@Kókadt-szegfű: na most már megpihenhetsz,igyál egy pohár vizet ,mert a mai melód teljesítetted sztahanovista módon..... ahogy a gazdád elvárja a fajtádtól!:D

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:37:43

… azért is ŐRJÖNGENEK a MAGYAROK ELLENSÉGEI,
és vonyítanak, ha a külföldi államok cégei helyett a MAGYAROK, a MAGYAR családok gazdagodhatnak...
A MAGYAROK választott KORMÁNYA visszavásárolta, a kommunista-liberális horda, a MAGYARELLENES BŰNSZÖVETSÉG által külföldi államok cégeinek, átjátszott, elkótya-vetyélt vízműveken
felül már a
gáztározókat is...

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:38:30

Fontos lenne, hogy legyen Magyarországnak egy olyan baloldala, amely a nemzeti érdekeket képviseli.
... Nincs az Európai Unió tagállamai között még egy olyan nemzet,
amelynek a magát folyton „baloldalnak” nevezett tolvaj-gazemberei
olyan mocskos lejárató kampányt indított volna saját országa ellen,
a saját társadalma ellen mint a hazai "baloldal".
„Ilyen aljas mocskos gazemberségre Európában, nem lehet példát mondani”

bigmax 2013.07.21. 14:39:27

@Kókadt-szegfű: meg ők s sértik a magyarokat,őket ki ne hagyd:
Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Boross Péter: MSZMP tag, DÉLBUDA III/III
Chikán Attila: MSZMP tag,
Csintalan Sándor: MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV egyik fő ideológusa
Deutsch Tamás: KISZ titkár,
Fónagy János: MSZMP tag,
Hoffmann Róza: MSZMP tag (önéletrajza szerint ezt a kompromisszumot kényszerből megkötötte)
Járai Zsigmond: az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag
Kerényi Imre: MSZMP alapszervezeti titkár,
Kövér László: KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa (az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA volt, az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben)
Martonyi János: MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Matolcsy György: volt MSZMP-tag, III/2-es ügynök
Mikola István: Hazafias Népfront alelnök
Orbán Viktor: KISZ titkár, a papa párttitkár
Pintér Sándor: MSZMP titkár,
Pozsgay Imre: MSZMP PB tag,
Schmitt Pál: miniszterhelyettesi szintig nyalvca fel magát a kommunisták idejében
Stumpf István: volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke
Szabadi Béla: MSZMP tag, munkásőr,
Szita Károly: III/III együttműködő,
Szűrös Mátyás: MSZMP KB tag,
Varga Mihály: KISZ titkár

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:40:03

A választói többség
nem FIDESZ-szeretetből,
hanem a családja és az
unokái jogos védelme érdekében zavarta el a balliberálisokat, a gyurcsányi-bajnai féle kommunista=szocialista magyarellenes gazembereket.
A legutólsó 8 évük alatt is
évtizedekre tettek tönkre bennünket, aminek az árát még az én ükunokáim is fizethetik.
Aki ezt nem képes felfogni, annak hiába is sorolnak észérveket, mert elvakult az illető, és csak a gyűlöletgerjesztők gyalázkodásaira figyel.

egyetmondok 2013.07.21. 14:41:31

@midnight coder:
A manyup ügy természetesen vállalhatatlan,és fenntarthatatlan lett. Ezzel én is egyetértek,legfeljebb undorítónak tartom,ahogyan fideszék csinálták,és amire elfüstölték ugye a felét(amiből most simán rendezni lehetne egyperegy a devizaalapú tragédiát,na mindegy...)

De, vigyázat,csak azért lett fenntarthatatlan,mert miután bevezették, egyszerűen kimúlt,kifingatták ( az mszp és a fidesz,együtt)azt a reform-szellemet és akaratot,amely a manyup-pal elindult: kisebb államháztartás,kisebb állami kiadásokkal---persze,hogy fenntarthatatlanná lett kb. egy évtized alatt,ha egyszer ugyanakkora maradt minden állami kiadás !

Gondolj bele: kiszámolta valaki is egyszer,hogy ha a foglalkoztatási ráta nem maradt volna olyan drámaian alacsony,mint most is az,hanem csak kissé is javult volna,tehát hogy többen fizetnek járulékokat,akkor közel sem lett volna ilyen lehetetlenség a manyup fenntartása ? Érdemes lenne kiszámolni,hiszen ha többen tudnának (tudtak volna) dolgozni,akkor változatlan nyugdíjas létszám mellett sem került volna a kirovó-felosztó rendszer bajba...
Amely baj egyébként nem hogy elmúlt volna,de még rosszabb is lett.
Az államreformok kifingatása okán nem tud nőni a foglalkoztatottság,az államreformokat mindkét nagy politikai tábor ,mint "neolib" rémséget elveti,ergo marad minden változatlan. Hatalmas államháztartás, világbajnoki újraelosztás,hatalmas adók, pusztuló magyar piacgazdaság...

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:41:32

@bigmax:
szegény maszatoló
halott-agy
néézük, pl. Boros Imre melyik kormány tagja?

AskmeLater30 2013.07.21. 14:42:18

@bigmax: én már akkoriban megmondtam, hogy 1990-ben az első törvény kellett volna legyen: aki 1990 előtt bármilyen politikai szerepet vállalt (akár csak párttag volt), az 1990 után semmilyen módon nem kerülhet felelős pozícióba, még minisztériumi portás sem lehet.
Ha annó ezzel kezdjük az új rendszert, most nem itt tartanánk, hanem lett volna egy igazi rendszerváltásunk.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:42:40

@bigmax: maszatoló halott-agy
Boros Imre melyik kormány tagja?

bigmax 2013.07.21. 14:43:01

@Kókadt-szegfű: igen annak a 100 magyarnak akik seggnyalásért megkapták a konc egy morzsáját!na de mi van a többi 10 millió magyarral,nekik semmi se jár a gazdád szerint?
ez az igazságosság a gazdád szerint?lopni csak nektek az ő engedélyével szabad?

willdataa 2013.07.21. 14:43:22

@sárkányfő:

Sehol nem védtem a Fideszt. A komcsikat kritizálni az köztulajdon, azt nem csak a Fidesznek van joga hanem nekem is.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:44:17

a magukat folyton "baloldalinak"
hazudozók, évtizedek óta képtelenek Magyarország és a magyar emberek oldalára állni.
A MAGYAROK, egyöntetű véleménye szerint - 2010-óta, amikor is elzavarták
a magyarok a hazájukat folyamatosan rabló BŰNSZÖVETSÉGET -
a „baloldal” folyton csak ahhoz asszisztál, hogy Magyarország folyamatosan egy lejárató kampány célpontja legyen....

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:45:12

@bigmax: Amíg egy MAGYAR, mindig a MAGYAROK, a MAGYAR TÁRSADALOM és a NEMZETE érdekeiért emel szót
... a nemzetidegen, magyarellenes bérenc, mindig a külföldi gazdája szájíze szerint beszél,és folyton trükkök százaival galádul támadja a nemzetét,
állandóan rasszistázik,
antiszemitázik, megbélyegez, (erre van esze)
mindig a külföldi gazdája szavaira és
érdekeire hivatkozik
mindig a külföldi gazdája szavát lesi és azt szajkózza!!

bigmax 2013.07.21. 14:45:44

@Kókadt-szegfű:te tényleg tájékozatlan vagy!
Na írtál bajnainak?ugye hogy sokkal többet ígért mint orbán......telik az usa pénzből ,neked meg mindegy ,hogy pénzért kinek nyalod fényesre!:D

sárkányfő 2013.07.21. 14:46:54

@willdataa:
még most se érted :) amikor a komcsikat ütöd, kihagyod belőle a fideszt, noha ők még inkább komcsik :9 ez vegytiszta fideszes logika, és belőled jön...

bigmax 2013.07.21. 14:47:12

@AskmeLater30: teljesen igazad van!Ha akkor agyonverjük őket már szabadultunk volna!:D

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:47:16

@bigmax: meséld
miért nem az osztrák, a német, vagy angol életszínvonalon éltünk, 1956 és 1989 közt,
és
az azt követő 1989-2010 közötti 12 év után
> amikor 2010-ben elzavarták a magyar választók>
a trükkös, hazug tolvaj bukott
a közel 6 évtizedes kommunista-szocialista-baloldalnak hazudozott korrupt kormányt,

a horngyurcsányi-bajnai-meseházi féle gazemberek?

sárkányfő 2013.07.21. 14:47:54

úgy látom kókadt szegfű sikeresen szétveri a blogot :)
ügyes, ügyes, látszik rajta a habony-képzés eredménye...

vajdasagi 2013.07.21. 14:48:32

@egyetmondok: megintcsak nagy mértékben egyetértünk. Én azonban helytelenítem a "magyar teljesítmény/nem magyar teljesítmény" éles megkülönböztetést. Szerintem a Merci talán mégis 3% magyar teljesítmény, mjgy az Audi lehet akár 7-8%. Nem ismerem ezeket a világcégeket és nem vagyok bennfentes, csak saccoltam a 3%-ot illatve a 7-8%-ot. Szóval azt mondannám, hogy részben (kicsiny részben) magyar teljesjtmény mégis. És benne van az esélyünk, hogy évtizedek szívós munkájával beintegrálódjunk a világgazdaságba.

Ha ilyenek nem jönnek, akkor sokkal kisebb ez az esélyünk. Tucatnyi példát tudnék erre a gazdaság azon szegmensében, ahol én dolgozom - de azokat nem sorolnám több okból. (Személyes anonimitás, üzleti titkok, bizalmas infók nem-kibeszélése, céges üzleti érdekek megóvása, stb. stb)

Lehet persze egy Fornetti, vagy éppen OTP-típusú multinacionális terjeszkedés magyar központtal (én is ilyenben bízom talán), de ezeket a protekcionista és paternalista állami vezetés erősen megnehezíti. Ha az állam nem adna egyikünknek sem semmilyen támogatást és "védelmet", akkor jobban teljesítenénk és többünknek lene esélye nemzetközi vizeken is.

Orbán 2014 után azért nem tud majd ezen változtatni, mert táltosok és tudatlanok irányjtják a gazdaságot (pluszz tolvaj gazemberek, de mint mondtam, az ilyeneket már megszoktuk előtte is). és a táltosok és tudatlanok azt hiszik, hogy ŐK kell hogy kiválasszák azokat, akik aztán majd nemzetközi sikereket érnek el. Pedig ez nem így működik. Lehetett ez így 100 éve, de most nagyon nem így lesz.

bigmax 2013.07.21. 14:48:42

@Kókadt-szegfű: te csak a pénz miatt kukorékolsz itt.ha majd más fizet akkor már ezek lesznek a hazaárulók....mondtam már ,szánalmas vagy!

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:49:18

@bigmax: szegény ész nélkül maszatoló halott-agy
Boros Imre
Szűrös Mátyás
Boross Péter.. stb
melyik kormány tagja?

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:50:19

@sárkányfő: meséld
miért nem az osztrák, a német, vagy angol életszínvonalon éltünk, 1956 és 1989 közt,
és
az azt követő 1989-2010 közötti 12 év után
> amikor 2010-ben elzavarták a magyar választók>
a trükkös, hazug tolvaj bukott
a közel 6 évtizedes kommunista-szocialista-baloldalnak hazudozott korrupt kormányt,

a horngyurcsányi-bajnai-meseházi féle gazemberek?

bigmax 2013.07.21. 14:52:24

@Kókadt-szegfű: az ok egyszerű de nem biztos ,hogy tudnod kellene ,mert a végén a gazdád fogod köpködni.a magyarázat ez :
Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Boross Péter: MSZMP tag, DÉLBUDA III/III
Chikán Attila: MSZMP tag,
Csintalan Sándor: MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV egyik fő ideológusa
Deutsch Tamás: KISZ titkár,
Fónagy János: MSZMP tag,
Hoffmann Róza: MSZMP tag (önéletrajza szerint ezt a kompromisszumot kényszerből megkötötte)
Járai Zsigmond: az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag
Kerényi Imre: MSZMP alapszervezeti titkár,
Kövér László: KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa (az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA volt, az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben)
Martonyi János: MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Matolcsy György: volt MSZMP-tag, III/2-es ügynök
Mikola István: Hazafias Népfront alelnök
Orbán Viktor: KISZ titkár, a papa párttitkár
Pintér Sándor: MSZMP titkár,
Pozsgay Imre: MSZMP PB tag,
Schmitt Pál: miniszterhelyettesi szintig nyalvca fel magát a kommunisták idejében
Stumpf István: volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke
Szabadi Béla: MSZMP tag, munkásőr,
Szita Károly: III/III együttműködő,
Szűrös Mátyás: MSZMP KB tag,
Varga Mihály: KISZ titkár
ezek miatt is és a számodra előírt balosok miatt éltél és élsz ilyen színvonalon!
Szétlopták közösen a hazánkat te meg a fajtás szopsz egy életen át és örülsz ha szolgálhatod őket fillérekért!na ezért vagy szánalmas !

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:52:58

@sárkányfő: diszpiny… elmesélné, hogy miért nem az osztrák, a német, vagy angol életszínvonalon éltünk, 1956 és 1989 közt,
amikor megbukott a közel 6 évtizedes „kormányzás” után megbukott a korrupt kommunista-szocialista-„baloldal”?

midnight coder 2013.07.21. 14:53:06

@egyetmondok: A manyup egy elég csúf csapdahelyzet volt, ami havi 22 milliárdba került, és igazán szépen nem lehetett kimászni belőle.

Persze, ha több a munkavállaló, nyilván jobb a helyzet. Csak az ország népessége öregszik, van egy rakás alulképzett ember akinek gyakorlatilag lehetetlen munkát adni, van egy eltúlzott szociális elvárás a társadalomban ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi azt, hogy ez valaha is megváltozzon.

bigmax 2013.07.21. 14:53:30

@Kókadt-szegfű: te valami lengyel bértroll vagy hogy ennyire szegényes a szókincsed?::D

willdataa 2013.07.21. 14:53:43

@sárkányfő:

Az MSZP az MSZMP jogutódja, tehát mint párt ők a komcsik. Az MSZP-kormány két és félszeresére duzzasztotta az államadósságot, tehát joggal kritizáltam a komcsikat ezért.

hondamonda 2013.07.21. 14:54:14

@iii: Persze, hogy nem erdekli sem az adohatosagot, sem az azt iranyito politikat, hiszen a legfontosabb az allami csecsbol taplalkozok minden aron valo etetese. Az nem szamit, hogy ezzel hosszu tavon romba donti az orszgot gazdasagilag es tarsadalmilag, mert az mar nem az o gondja lesz.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:54:33

milyen aljas, ganaj, szerzet lehet az, aki szereti, tiszteli, bízik bennük és újra hatalomba szeretné, a kommunista-liberális, a jelmez most szocialista,
dk-s, korszakváltó, tolvajokat, a hazaárulókat, a szülei, nagyszülei, testvérei, apja, anyja, gyilkosait?

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:56:11

@bigmax: meséd el kik voltak ezek közül azon "baloldali" kormány tagjai akik lövették, anyád, apád, nagyszüleid, szüleid?

bigmax 2013.07.21. 14:57:59

@Kókadt-szegfű: pont olyanok mint te ,ők is pénzért az anyjukat is eladnák!A jelzőid találóak rátok akik a pártok bérencei,szolgái vagytok!

sárkányfő 2013.07.21. 14:58:24

@willdataa: látod, pontosan ez a tipikus hazug, hárító fidesz-propaganda szöveg, amelyik ki akar bújni a fideszes komcsik látszata alól. és még tagadod hogy fideszes vagy?

@Kókadt-szegfű: 89 előtt kommunista diktatúra és szar, fenntarthatatlan gazdaságpolitika volt. nem tudtad? ugye nincs még értettségid sem?

tudod, akkoriban ugyanúgy államosítottak (raboltak), és tagadták a nyugati piacgazdaságot meg a szabad versenyt ahogy most is teszik a fideszes újkomcsi elvtársaid.

bigmax 2013.07.21. 14:59:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: neked már mondtam ,hogy veled nem,te majd akkor pofázz bele a magyarok dolgaiba ha itt élsz és itt adózol!menj vissza az orosz hazádba és boldogítsd őket!

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 14:59:56

@sárkányfő: na ne röhögtesse és járassa már le magát
.. más a kommunista,
a kommunista csak úgy képest gondolkodni mint Ön
... és más az az,
nem kommunista a kb. 800 000,… csupán KÉNYSZERBŐL volt mszmp-s
felfogja
vagy alulképzett?

LallyPop 2013.07.21. 15:00:01

@sárkányfő: Tehát az hogy nőtt a nettó adósság a te véleményed, senki másé.

Én is így gondoltam. Kitaláltál még más nem létező adatfajtát is?

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:02:36

@sárkányfő: ... hova lett,
és miért került a külföldi államok kezére 1997-re
a MAGYAR TÁRSADALOM, az az Magyarország szinte teljesen, vagyona, ...
ez az az államosítás?

bigmax 2013.07.21. 15:03:02

@Kókadt-szegfű: a tatárok nem érdekelnek azok csak nagyobb írtás végeztek a magyarok közt......
Ja a családod kiírtották bajnaiék......mikor nyírták ki az őseid?na de akkor te hogyhogy élsz?téged ki csinált meg ha a bolsik leölték a családod?téged miért hagytak élve?

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:04:16

Hajrá, Magyarok
… éljen, és virágozzék
a magyar választók által, az aljas kommunista, szocialista, korszakváltó, liberális, demokrata árulóktól minél hamarabb
megtisztult - 2014 - a SZABAD MAGYARORSZÁG!

bigmax 2013.07.21. 15:04:32

@Kókadt-szegfű: kényszerből?és a többi 9,2 millió magyart miért nem kényszerítették?ekkora pofátlan baromságot is csak te mondhatsz!

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:05:44

@bigmax: szegény barom... szótagolva olvasd amit írtam... hátha így képes leszel felfogni...

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:06:52

@bigmax:lassan, szótagolva

.. más a kommunista,
a kommunista csak úgy képest gondolkodni mint Ön
... és más az az,
nem kommunista a kb. 800 000,
… csupán KÉNYSZERBŐL volt mszmp-s
felfogja
vagy alulképzett?

egyetmondok 2013.07.21. 15:07:13

@vajdasagi:
A Kecskeméten gyártott autót a német központ számlázza le a pesti forgalmazónak,ha akad rá magyarországi vevő. Tudsz Te komoly,érdemi transzferár ellenőrzésről egy ekkora cégnél olyan országban,mint a miénk ?
De, ismét: nálam rendben minden,ami a piac szabadságával függ össze,a kecskeméti gyár a MERCI tulajdonosaié,és nem is lehet erkölcsi kérdés,hogy kinek a haszna kell növekedjék. Az övék.
Ettől még igaznak tartom pl. Róna álláspontját.Teljes tévedés erre alapozni egy nemzetgazdaságot,márpedig nálunk ez megy,most különösen, miközben az előző kormányok vannak azzal vádolva,hogy kiszolgáltatták az országot a külföldi tőkének...lószart mama,ez az ország sohasem volt annyira kiszolgáltatva a külföldnek,mint most.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:07:34

a magyarokon élősködő kommunisták,
„baloldaliak”
akik napjainkban már trükkösen szocialistáknak, demokratáknak, korszakváltóknak mondják magukat, ám mindig is aljas, mocsok, tolvaj gazemberek voltak,
.... és mindig a magyar társadalmon élősködve, a magyar nép legnagyobb ellenségei.

DR. Smit Pal 2013.07.21. 15:08:14

"Miért ilyen gyenge a baloldal?"

Az ugynevezett balodal, az orszag kifosztasara, lerablasara letrejott kulfodi es haza bunozok szovetsege.
Ahol ugye a gatlastalan profit szerzesen kivul, nincs mas hajtoero, nincs mas ami osszetartsa, iranyitsa ezt a maffiat.
Es ha tul nagy az ellenalas, mert az orszag vedekezik, es az extraprofit bizonyos szint ala csokken, akkor inkabb hagyjak a fenebe.
Es ez tortenik most nalunk, ezert haldoklik a baloldal, az mszp, es a tobbi troger, mert a kulfoldi szovetsegeseik mar lemondtak Magyaroszagrol, mar csak a hazai kolaborans bunozok probalkoznak egyre szanalmasabban. Mert nekik mar nincs mas lehetoseguk, nincs mit vesziteniuk. Roviden osszefoglalva, EZ A MAGYAR BALOLDAL TORTENETE, Kadartol Mesterhaziig.

bigmax 2013.07.21. 15:08:29

@Kókadt-szegfű: te még maradsz egy ideig a zárt osztályon! ne bízz ,hogy szabadulhatsz!
itt vannak a kedvenc bolsevikjaid memorizáld őket ,mert ők is hazaárulók mint te és a fajtád,bár te beteg ember vagy neked lehet nem is kellene ezt felróni.
itt van a bolsi gazdáid névsora,emésztgesd:
Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Boross Péter: MSZMP tag, DÉLBUDA III/III
Chikán Attila: MSZMP tag,
Csintalan Sándor: MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV egyik fő ideológusa
Deutsch Tamás: KISZ titkár,
Fónagy János: MSZMP tag,
Hoffmann Róza: MSZMP tag (önéletrajza szerint ezt a kompromisszumot kényszerből megkötötte)
Járai Zsigmond: az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag
Kerényi Imre: MSZMP alapszervezeti titkár,
Kövér László: KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa (az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA volt, az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben)
Martonyi János: MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Matolcsy György: volt MSZMP-tag, III/2-es ügynök
Mikola István: Hazafias Népfront alelnök
Orbán Viktor: KISZ titkár, a papa párttitkár
Pintér Sándor: MSZMP titkár,
Pozsgay Imre: MSZMP PB tag,
Schmitt Pál: miniszterhelyettesi szintig nyalvca fel magát a kommunisták idejében
Stumpf István: volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke
Szabadi Béla: MSZMP tag, munkásőr,
Szita Károly: III/III együttműködő,
Szűrös Mátyás: MSZMP KB tag,
Varga Mihály: KISZ titkár

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:09:18

2010-ben, aztán a már az igen, igen, éhező milliók, és a megélhetési hitelek felvételére kényszerült családok 100 000-rei,
a nemzet, az ember és családellenes korrupt aljas
"baloldali"
szocialista és liberális, a BŰNSZÖVETSÉGET,
a tolvaj gyurcsányi-ludas bajnai-mesterházi féle patkányokat és
a mögöttük, mellettük álló csalásra szakosodott trükkös csaló gaz-embereket, kidobták az ablakon

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:10:26

Az OECD szerint az elmúlt öt évben az európai országokban a nyugdíjalapok átlagosan 1,6 százalék negatív hozamot értek el.
Az EuroFinuse szerint ez már azért is aggasztó, mivel az OECD számos nyugdíjalap esetében nem vette figyelembe az eredményt terhelő egyéb díjakat és adókat. A reálhozam tehát valójában még az OECD által kimutatottnál is rosszabb lehet.
már Nyugaton is úgy látják, hogy Orbánnak van igaza? hvg.hu/gazdasag/20130623_Nyugdijpenztar_veszteseg_Orban#rss

egyetmondok 2013.07.21. 15:11:22

@midnight coder:
Csapdahelyzet lett,nem vitás, de nem volt az,amikor elhatározták és bevezették. S ha már csapdahelyzet: a mai annál sokkal drámaibb csapda,egyedül a kirovó-felosztóra támaszkodni. De akad pár ilyen nálunk: eü-finanszírozás, felsőoktatás, közigazgatás stb. Egyszóval: gördülünk a görög úton.

bigmax 2013.07.21. 15:11:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
ezt tanítják hittanon seggfejkém?takarodj innen te outsider!
A fajtád sajnos sztálin nem nyírta ki,ez is az egyik nagy hibája volt!

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:12:06

@bigmax: Azt, hogy miért nem az osztrák, a német, vagy angol életszínvonalon élünk,
a közel 6 évtized elv és bűntársaid, a kommunista-szocialista-szdsz kormányzása után, elmesélnéd
balfácán?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.21. 15:12:43

@Kókadt-szegfű:

Nem érti meg, akkor még nem született meg a xenofób barom.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:13:17

@bigmax: hova lett, miért került a külföldi államok kezére szinte teljes Magyarország
... a korrupt, hazug mszmp-mszp maffiózók által nagyajólét, a dübörgő-pannonpuma , és száguldó-gazdaság évei alatt?

Miért került 2008-ra a 10ezer milliárdos hitelek mellett is Magyarország csőd szélére
és az imf csápjaiba?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.21. 15:13:48

@bigmax:

Ostoba barom vagy, ezt te is tudod, ezért igyekszel káromkodással kompenzálni tudáshiányodat.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:14:32

@bigmax: szegény hülye
a Fidesz is a korrupt, tolvaj "baloldal"
az mszmp-mszp-dk maffia miatt kerülhetett hatalomba

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.21. 15:14:46

@bigmax:

Outsider? Jövőre szavazni fogok, akkor is ha te és xenofób harverjaid megpukkadtok a dühtől.

sárkányfő 2013.07.21. 15:15:07

@Kókadt-szegfű: te ugye be vagy rúgva?

@Ándi bácsi: igen, ha úgy veszed akkor az én igazságom az is, hogy 2+2=4, ahogy az én igazságom az is, hogy 83+10=93.

Matekból van érettségid? Vagy miért vagy ennyire értetlen? Támadhatsz engem a személyben bármeddig (nyilván azért teszed már ész réved nincs), a matek igazsága az tőlem független.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:15:34

Az igazságszolgáltatást végzők szégyene, hogy a posztkommunista-liberális bűnözők, az itthon és külföldön élők, valamint az őket hatalomban tartó söpredék
... MAGYARORSZÁGON, mindenki tudja, hogy azok
még mindig
... a közéletben ronthatják a levegőt, és a gyurcsányi-mesterházi-bajnai BŰNSZÖVETSÉG,
és még napjainkban is szabadon szervezkedhet, a MAGYAR NÉP, a MAGYAR TÁRSADALOM érdekei, és a Magyar Demokrácia ellen!!!

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:16:39

@sárkányfő: ... észt senki nem tud adni Neked és a hozzád hasonló elbutult szerzeteknek..
Ha valaki próbál kihúzni a pöce-gödörből, javaslom köszönd meg neki.
de közben ne felejtsd el, hogy ki lökött bele, és vajon miért?
Ha egy erdőbe 8 évig mégy befele
a kifelé jövő út sem tart kevesebb ideig, a kivezető út sem lesz rövidebb, de könnyebb sem

bigmax 2013.07.21. 15:17:17

@Kókadt-szegfű: a komcsi maffia most lopja az ország értékeit!látom te is párttag voltál azért véded annyira a mostaniakat hisz együtt voltatok elvtelen ,haszonleső hazaárulók a múltban és most a jelenben is!előbb-utóbb megtapasztaljátok ,hogy milyen is a nép haragja és akkor mind megítéltettek!!hiába loptok semmit se fogtok magatokkal vinni!

bigmax 2013.07.21. 15:18:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: barom állat észre se veszed hogy belőled ömlik a szar?

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:20:05

A mindig a külföldi érdekekért ténykedő, külföldiek által fizetett lakájok,
a MAGYAR TÁRSADALOM a "munkásosztály", a proletárok... ELLEN
szerveződött BŰNSZÖVETSÉG..
3 éve nem akarja,
nem képpest felfogni
nem a Fidesz, hanem a
MAGYAR választó az aki
őket elzavarja...
azt is képtelenek felfogni, hogy
az eszméjük a politikájuk,
élet, család és emberellenes!!

LallyPop 2013.07.21. 15:20:20

@sárkányfő: sajnálom hogy az összes elemzőházat végigböngészve sem találtam rajtad kívül senkit, akinek matekközgáz érettségije van...:D

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:21:43

A „baloldal”, mindig az idegen érdekeket szolgáló külföldről fizetett lakáj-horda,
a magyar társadalom, a magyarság ellen szerveződött magyarellenes BŰNSZERVEZET.
Az ilyen,
a választókat trükkök százaival, becsapó, félrevezető aljas szerzeteknek
... a külföldiek által fizetett lakájoknak, a külföld ügynökeinek,
semmi helyük a MAGYAR közéletben…

bigmax 2013.07.21. 15:21:53

@Kókadt-szegfű: te mióta élsz hazaellenes vagy hisz magyar ekkora barom nem lehet!téged is a vörös hadsereg katonái csináltak?gondolom onnan van ez a vonzódásod a vörösökhöz.....

2013.07.21. 15:22:38

@hondamonda: Az nem állami csecs, hanem szolidaritás azok iránt, akik kevésbé szerencsések és kevésbé tehetségesek. Hogy te nagykanállal tudsz enni, ahhoz ők is hozzájárultak. Aki pedig éhbérért robotol, azt ne merd "állami csecsen lógónak" nevezni, mert esetleg hátbaver egy lapáttal.

Egy nagy büdös túrót teszi tönkre az országot, százhuszonegyedszer is elismétlem, hogy minden normális országban progresszív adórendszer van. És nem hogy nem teszi tönkre, hanem éppen ez biztosítja a működést. A Matolcsy-féle kísérlet megmutatta, hogy az egykulcsos adó nyertsei BASZTAK BERUHÁZNI, semmi nem igaz abból az üres dumából, amit nyomsz. Helyette import plazmatévét vettek, elutaztak Bahamákra vagy szimplán betették svácji takarékba. Mindezt azon az áron, hogy a minimálbéren sínylődő 5 ezer forinttal kevesebbet kap havonta.

www.youtube.com/watch?v=kGwVuDAjDnc

midnight coder 2013.07.21. 15:22:59

@egyetmondok: Alapvetően nem tudsz mit csinálni. A polgárok belátható időn belül nem lesznek abban a helyzetben, hogy a manyup-ot is finanszírozzák, és szüleik nyugdíját is a FK-ban. Azzal pedig, ha felveszel egy kalap hitelt és beteszed a polgár nyugdíjpénztárába, nem teszed fenntarhatóbbá a rendszert.

willdataa 2013.07.21. 15:23:34

@sárkányfő:

Szerintem erről nem nyitok vitát, jelenleg is hatályos parlamenti határozat mondja ki hogy az MSZP az MSZMP jogutódja:

complex.hu/kzldat/o90h0021.htm/o90h0021.htm
21/1990. (III. 12.) OGY határozat
"az MSZP (mint az MSZMP jogutódja)"

Tehát komcsik. Pont.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:24:05

A kommunista-liberális nemzetidegen rezsimeknek, 1956-előtt majd 1956-ban, az élet és nemzetellenes hatalmuk fenntartásához,
kádár, az orosz tankkal, és 100 000 szovjet katonával újra lerohanta, 100 ezrek legyílkolásával a MAGYAROKAT.
Az IMF betelepítését is jó előre eltervezték, - 1982-ben az IMF csápjaiba dobták, Magyarországot, a magyar népet.
a „magyar” KOMMUNISTÁK, a szo-cionista-liberális horda, ez után jól átverték 1989-ben is a lebutítított elszegényített, lebutított „munkásosztályukat”, a szavazóbázist, még a - gengszter-módszer-váltás FEDŐAKCIÓJUKKAL is…
1989-ig a Szovjetunióért, 2002-től-, pedig a külföldi államok multicégeinek az érdekeiért küzd, és vinnyog a szocialista-liberális, gyurcsányi-bajnai-meseházi külföldiek által - a saját nemzete,
a „munkásosztálya” ellen pénzelt lakájhorda, a hazaáruló, külföldi ügynökök!

bigmax 2013.07.21. 15:24:45

@Kókadt-szegfű: a fideszt szidod,a kenyéradóid?mi van megvilágosodtál vagy a másik oldal tényleg több pénzt ígért?
szánalmasabb vagy mint a kenyéradóid........azok legalább maguknak lopnak te meg egy csicska vagy a millióból!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.21. 15:25:09

@iii:

Progresszív adórendszer sokféle van. Az a típus, ami Mo-n volt és amit Bajnai vissza akar állítani az NAGYON rossz. Az egykulcsos ezért jó. Persze nem kizárt, hogy lehetne helyette jó többkulcsos is, pl. a szlovák modell.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:25:13

az aljas sunyi kommunista, liberális horda, a magyar társadalom legnagyobb ellensége.
nyíkos, korondi, montlika, navratil elvtársak,
a gyurcsányi–bajnai-kormányok, a magas 7-9%-os infláció, (ott is volt 307,-Ft is az euró árfolyama),
de ha úgy tetszik, az alacsonyabb euro árfolyam mellett,
a folyton EMELKEDŐ, energiaárak és,
a 3 kulcsos szja mellett is, milliókat szegényítettek el:
a családok rezsiterhét megduplázták,
visszafizethetetlen deviza adósságokba hajszolták a lakosságot, a magyar vállalkozásokat,
kitermelték a gyermekszegénységet,
aki tudott volna dolgozni, annak nem munkát, csak segélyt kínáltak, és
tétlenül nézték, hogy egész országrészek uzsorakölcsönökön tengődnek.

midnight coder 2013.07.21. 15:25:37

@iii: A matolcsy-kísérlet egy picit kitolta azt az időpontot, amikor az utolsó olyan ember is elhagyja az országot, akinek ér valamit a munkája a piacon. Onnantól kezdve pedig a minimálbéren tengődő simán éhenhal, mivel 8 elemis polgárt az indiai munkaerőpiacon lényegesen olcsóbban tudnak venni a multik.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.21. 15:25:56

@iii:

"A Matolcsy-féle kísérlet megmutatta, hogy az egykulcsos adó nyertsei BASZTAK BERUHÁZNI, semmi nem igaz abból az üres dumából, amit nyomsz. Helyette import plazmatévét vettek, elutaztak Bahamákra vagy szimplán betették svácji takarékba. Mindezt azon az áron, hogy a minimálbéren sínylődő 5 ezer forinttal kevesebbet kap havonta."

Masszív demagógia ez...

bigmax 2013.07.21. 15:27:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: szavazz amíg szavazhatsz!írd alá a rezsi csökkentést is 100 ezerszer ,hogy fontosnak érezhesd magad!:D

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:27:25

az itteni néhány külföldi ügynök szerint,
át kell adni az országot teljes egészében
a külföldről pénzelt magyarellenes,
az ország értékes vagyonát szinte
teljes mértékben a külföldieknek átjátszó ügynököknek a magyar nép legnagyobb ellenségeinek...

midnight coder 2013.07.21. 15:28:28

@willdataa: Ami igazán vicces, hogy ők aposztrofálják magukat a demokratikus oldalnak, miközben egyetlen párt van az országban, aki kommunista diktatúrát működtetett, embereket végeztetett ki politikai meggyőződésük miatt, lövetett tömegbe éles lőszerrel, hurcolt koncentrációs táborba ártatlan polgárokat - ezt pedig MSZP-nek hívják.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:28:46

a drága "baloldaliak"
a folyton EMELKEDŐ, energiaárak és,
a 3 kulcsos szja mellett is,
milliókat szegényítettek el:
a családok rezsiterhét megduplázták,
visszafizethetetlen deviza adósságokba hajszolták a lakosságot, a magyar vállalkozásokat,
kitermelték a gyermekszegénységet,
aki tudott volna dolgozni, annak nem munkát, csak segélyt kínáltak, és
tétlenül nézték, hogy egész országrészek uzsorakölcsönökön tengődnek.

2013.07.21. 15:30:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Az egykulcsos és a progresszív között van az alapvető különbség, onnan kezdve már csak számítás kérdése. Aki az önző mohóságot tartja fontosnak, az nyilván nem annak örül, mint aki a szolidaritást. A Bajnai által javasolt modell nem különbözik mondjuk az Ausztriában használt modelltől.

Az egykulcsos adó sem közgazdaságilag, sem filozófiailag, sem erkölcsileg nem jó, káros.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:31:21

A kommunista, szo-cionista-liberális nemzetidegen rezsimnek 1956-után, az életidegen, az ember és nemzetellenes hatalmuk fenntartásához, az orosz tankokat,
meg a 100 000 szovjet katonát már nem kellett behívni.
Az IMF betelepítését is jó előre eltervezték, és - 1982-ben
az IMF csápjaiba dobták, Magyarországot, a magyar népet.
a „magyar” KOMMUNISTÁK, hogy aztán jól átverték 1989-ben a „munkásosztályukat” még a - gengszter módszer-váltás FEDŐAKCIÓVAL is…

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:32:15

@iii: drága "baloldaliak"
a folyton EMELKEDŐ, energiaárak és,
a 3 kulcsos szja mellett is,
milliókat szegényítettek el:
a családok rezsiterhét megduplázták,
visszafizethetetlen deviza adósságokba hajszolták a lakosságot, a magyar vállalkozásokat,
kitermelték a gyermekszegénységet,
aki tudott volna dolgozni, annak nem munkát, csak segélyt kínáltak, és
tétlenül nézték, hogy egész országrészek uzsorakölcsönökön tengődnek.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:33:33

A MAGYAROKNAK
Év végéig megvalósulhat az összesen 30 százalékos rezsicsökkentés harmadik szakasza is....
eközben, A francia kormány 5 százalékos áramáremelést javasol augusztus 1-jétől
a lakossági fogyasztóknak,
és további 5 százalékot 2014. augusztus 1-jén

sárkányfő 2013.07.21. 15:33:57

@willdataa: Létod, ismét jöttél a fideszes érveléssel, és direkt nem vetted figyelembe a fideszes-neokomcsis részét a dolognak :)
Mondom én hogy fideszkomcsi vagy, ezért beszélsz úgy mint egy fideszkomcsi...

midnight coder 2013.07.21. 15:34:02

@iii: Nem. Ami a káros, az a progresszív adózás. Addig amíg itt egy mérnök kevesebbet keres mint az osztrákoknál a takarítónő aki az irodát takarítja, addig a progresszív adóztatás csak az ország kiürülését és az agyelszívást gyorsítja.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:35:07

@iii: a 3 kulcsos szja mellett
2009-ben ludas gordon és a liberális-mszp-s „szakértők”-nek köszönhetően
20-ról 25 százalékra nő az áfa.
13. havi nyugdíj megszüntetése.
13. havi bér megszüntetése a közszférában.
10 százalékkal csökken a táppénz.
Gyes és gyed három helyett csak két évig jár.
Családi pótlék összegének befagyasztása.
Lakástámogatás megszüntetése.
Gázár- és távhőkompenzáció fokozatos megszüntetése

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:36:16

A JÓL megszerkesztett, előre eltervezett, KOMMUNISTA PROGRAM szerint,
>a kommunista, a magyar legnagyobb ellensége<
a 3 kulcsos szja mellett
... 2008-ra - amikor a jelmez már - szocialista évtizedek végére alakult ki a mai siralmas helyzet.
Állami vagyonunk nincs (ami van, az gyakorlatilag a nullával egyenlő).
.... Megszűntek a gyáraink, üzemeink százai, a termelő struktúrát teljesen szétverték,
..... a termőföldjeink a nyugati régióban már teljesen osztrák gazdák kezén vannak.
---- Megjelent és óriásira nőt a munkanélküliség, ami addig nem létező fogalom volt.
.... A mezőgazdasággal összefüggő termelő üzemeinket lerombolták, felrobbantották.
.... Gyárainkat szintúgy lerombolták, átjátszották a külföldieknek.
... Történelmi jelentőségű cégek szűntek meg, mint például a GANZ, FÉG, VIDEOTON IKARUSZ, ÓZDI KOHÁSZAT,…
A szocialista években gyakorlatilag felszámolódott a teljes önálló magyar ipari és termelői rendszer, amiket ELADTAK, KISZERVEZTEK – a DOLGOZÓK ALÓL, a KÜLFÖLDIEKNEK.. ezért milliók váltak munkanélkülivé!
... Kb 4,5 millió ember került a szocialista éra alatt 2008-ra mélyszegénységbe, több mint egymillióval nőtt a munkanélküliek száma

2013.07.21. 15:37:32

@Kókadt-szegfű: Nem unod még ezt a hazugság-tengert? Fizetést kapsz ezért a propagandáért?

A gyermekszegénység az Orbán-éra alatt nőtt meg, ahol lefaragtak minden segélyből, harmadára csökkentették a munkanélküli járadékot, emberek százezreit tették nincstelenné.

A devizahitelesek nem szegény emberek, senki nem kényszerített őket, hogy házukra, autójukra hitelt vegyenek fel. Pont Orbán Viktor kormánya hagyta őket cserben, aki kimentette a gazdag devizahiteleseket, köztük politikusokat, befektetőket is szép számmal, a bankok kárára, miközben a legrosszabb helyzetben levők semmit nem kaptak. Cserébe viszont tönkrevágta a bankrendszert, padlóra küldte a gazdaságot.

Ne másra mutogass vissza, hanem a trafik-, föld- és takarékszövetkezetmutyit magyarázd el a sok százezer kisemmizettnek.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:38:12

a 3 kulcsos szja mellett
a szocialista=kommunista kormányok szétbombázták, kirabolták főleg a 2002-2010 közötti időszakban Magyarországot, a magyar népet!
A nemzet 2010-re már egy romhalmaz tetején ücsörög valójában, vagyonából az ország teljesen kiforgatva.
Ezt örökölte a magyar nép, a kommunisták munkásosztálya, a gyalázatos és emberellenes szocialista évtizedek után!
Mert amit itt látni, mint működő gyárat, céget, ahhoz a magyarságnak már semmi köze.
Csak éppen itt van, de lehetne máshol is, a külföldi tulajdonosok kénye kedve szerint.
Ezt káosz és romhalmazt örökölte a mai kormány.

bigmax 2013.07.21. 15:38:13

@Kókadt-szegfű: barom azt is nézd meg ,hogy a gazdáid mennyiért veszik az áramot és mennyiért adják tovább a multiknak!paks mennyiért állítja elő és mennyiért árulja az MVM a gazdáid cége!Majd akkor pofázz ha ismered a részleteket is és nem csak azt amit betanítottak neked!

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:38:45

@iii: a 3 kulcsos szja mellett
2009-ben ludas gordon és a liberális-mszp-s „szakértők”-nek köszönhetően
20-ról 25 százalékra nő az áfa.
13. havi nyugdíj megszüntetése.
13. havi bér megszüntetése a közszférában.
10 százalékkal csökken a táppénz.
Gyes és gyed három helyett csak két évig jár.
Családi pótlék összegének befagyasztása.
Lakástámogatás megszüntetése.
Gázár- és távhőkompenzáció fokozatos megszüntetése

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:39:37

a 3 kulcsos szja mellett
A magyarokon élősködő kommunisták, liberálisok, ahogy az érdekük éppen diktálja,
hol „baloldaliak, hol szocialisták, hol demokraták, hol buzik, hol zöldek, hol korszakváltók jelmezében hülyitik a híveiket,
de mindig, a magyar társadalomra, a magyar emberre támadnak,
mindig a magyar emberek, a magyar családok érdekei ellen tesznek, szavaznak,
kémkednek is, ha a külföldi gazdák ezt várják tőlük,
...az eszközeik
idegen ország azonosító nélküli kommandósai, vadászpuska,
éles lőszer vagy könnygáz?

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:40:17

@bigmax: A kommunista-liberális KLÁN, a külföldről pénzelt ügynökök,
a 2010-es bukásuk óta – ekkor elzavarták őket a nagyarok - folyamatosan , MAGYARORSÁG, A MAGYAR TÁRSADALOM, A MAGYAR CSALÁDOK a MAGYAR VÁLASZTÓK ELLEN?

2013.07.21. 15:41:09

@midnight coder: Ez butaság. A nyugati fizetések az egyenkulcs ellenére is sokszorosa az itteninek, nem ezen múlik, hogy elmennek-e. Sokkal inkább a munkalehetőségen, amit viszont az egykulcsos adó veszélyeztet, mint már említettem.

Nyugaton is hatalmas különbségek vannak az elérhető jövedelmek között (Portugália vs. Norvégia), mégis progresszív adórendszert használnak.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:41:50

a 3 kulcsos szja mellett, és ellenére
hazug mszmp-mszp-szdsz maffiózók által
nagyajólét,
a dübörgő-pannonpuma , és száguldó-gazdaság évei alatt
miért került a külföldi államok kezére a MAGYAR TÁRSADALOM, Magyarország szinte teljesen, vagyona, ... ?
Hova lett az áruk?
Miért került még így is 2008-ra a 10ezer milliárdos hitelek mellett is Magyarország csőd szélére
és az eu és imf bankárjainak csápjaiba?

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:42:50

A Dobrev-Klánba tömörült nemzetrabló kommunisták
- liberálisok, a jogutód szocialisták, a korszakváltó, pm,
miután 2010-ben elzavarták ezeket a korrupt nemzetáruló maffiózókat a magyar választók,
azóta teljes erővel, a külföldi gazdáik érdekeiért, minden mocskos trükköt bevetnek, és folyamatosan
MAGYARORSZÁG, a MAGYAR TÁRSADALOM ellen szervezkednek

bigmax 2013.07.21. 15:43:05

@Kókadt-szegfű: az fáj neked ,hogy nem ti lophattatok 2002-2010 között!szartok ti az emberekre nagy ívben!közösen loptátok szét az országot csak az fáj neked ,hogy nem jutott a koncból annyi mint amennyit szerinted a fajtád megérdemelne!

bigmax 2013.07.21. 15:44:32

@Kókadt-szegfű: ti is a magyar nemzet ellen szervezkedtek csak ti magyarok vagytok akik a saját hazátok lopjátok szét .......ez nagyobb bűn !

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:45:01

a jelenlegi magyar kormány számára viszont a magyar emberek érdeke az első
a januárban végrehajtott 10-10-10%-s árcsökkentések után
július 1-jétől megint olcsóbb lesz a mindennapi élet, mivel a víz és csatorna, a palackos gáz, a szennyvízszippantás, a szemétszállítás, a kéményseprés szolgáltatások díjai csökkennek.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:46:38

@bigmax: fordulj keller lacihoz, vagy gyurcsányihoz, bajnaihoz, nyíkos, korondi elv és bűntársaidhoz, hogy mi a teendőd?

willdataa 2013.07.21. 15:47:45

@sárkányfő:

Bizonyított egzakt tényt írtam, nincs értelme kétségbe vonni.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:48:03

Surányi György volt jegybankelnök /mszp-s/ azt nyílatkozzta, hogy … a 2002-től regnáló szo-cionista kormányoknak,
- medgyessy -
de különösen gyurcsányi-bajnai - 2006-2009,
majd a bajnai-mesterházi -2009-2010 időszakokban,
nem lett volna szabad olyan óriási költségvetési hiányt produkálniuk, mert azzal gyakorlatilag KISZORÍTOTTÁK a forinthiteleket a piacról.
... ezzel el is kezdődött a lakosság ingatlanvagyonának a külföldiek kezére történő átjátszása is

bigmax 2013.07.21. 15:49:02

@Kókadt-szegfű: ti is erre a sorsra fogtok jutni hisz ti magyarként lopjátok szét az országot!A közös múltatok a balosokkal mutatja ,hogy mindegy hogy jobb vagy baloldal van hatalmon ti mind csak lopni akartok és uralkodni a választókon akik eltartanak benneteket!ez rövidesen véget fog érni és jön a számla amit a nép fog benyújtani nektek és fájdalmas lesz ebben biztos lehetsz!

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:49:23

a "baloldaliak"
ugyanazok a mocsok patkányok, ugyanazok a 2010-re levitézlett, bukott korrupt megélhetési politikusok, tolvaj hazaárulók..
a külföldi államok által pénzelt lakájok, ügynökök,
élükön a libatolvajjal,
a házmesterrel, akik a munkásosztályuk és a szavazótáboruk alól elkótyavetyélték még a munkahelyeket is..

2013.07.21. 15:49:24

@Kókadt-szegfű: Ennek semmi köze a 3 kulcsos SZJA-hoz. Az említett intézkedések nagy részét a válság miatt kellett megtenni.

Az ÁFA korábban meg éppen 25% volt és lett egy kedvezményes adókulcs is. Orbán meg még tovább emelte, világcsúcs szintre, 27%-ra.

Családi pótlékot Orbán fagyasztotta be igazán, azóta is ugyanannyi.

Most felsoroljam azt a hetven adót, amit Orbán vezetett be? Orbán ezermilliárdnyi összeget vett ki a szociális rendszerből, az oktatás, az egészségügyből. Meg is van a látszatja, épül a felcsúti stadion szépen.

bigmax 2013.07.21. 15:50:00

@Kókadt-szegfű: ők a te haverjaid hisz együtt raboljátok ki a magyarokat!

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:50:39

@iii: g, gá, gá, miért hazudol, értelmes emberek is olvassák, rajtatok kívül
ne járasd le magad

bigmax 2013.07.21. 15:51:00

@Kókadt-szegfű: igen ezek vagytok ti közösen a magyar nép ellenségei!

2013.07.21. 15:51:01

@Kókadt-szegfű: Nálad ocsmányabb, elvakultabb propagandistát keveset láttam. Elképesztő.

sárkányfő 2013.07.21. 15:51:20

@willdataa: Azt vontam kétségbe, hogy a teljes igazságot írtad volna le, tudod féligazság=félhazugság. és ez még durvább, mert a részigazság igaznak tünteti fel a hazug részt is.
valahogy te tendenciózusan mindig a fideszes részét hallgatod el az igazságnak, ez nem lehet véletlen, fideszkomcsik védjegye ez.

2013.07.21. 15:51:50

@Kókadt-szegfű: Na, ez aztán konkrét válasz volt, méltó a sötétséghez, ami belőled árad.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:52:34

@bigmax: mi van még a magyar állam tulajdonában barom, mindent eladtatok, az árát meg elloptátok!
a mai kormány visszavásárol, gáztároló, vízművek, stb...

Megfigyelo 2013.07.21. 15:52:45

@Kókadt-szegfű: Felsoroltad szépen azokat, amivel a kormány lassan, de biztosan tönkreteszi au országot. Igen, ezek rövid távon szavazatokat hoznak, de hosszú távon egyik hatása katasztfálisabb, mint a másiké. Pl.

-- Szó sincs munkahelyteremtésről. Ami van, az kikényszerített közmunka, ami az esetek többségében teljesen értelmetlen elfoglaltság, és ezzel (meg az minimálbérnél is alacsonyabb fizetéssel) rombolja az értelmes munka tekintélyét -- olyan rétegeknél, akiket nagyon is meg kellene erre tanítani.

-- A rezsicsökkentés azt jelenti, hogy a kormány "más f-val veri a csalánt". Ez azt eredményezi, hogy a szolgáltató cégeknek nem lesz pénze karbantartásra, és néhány éven belül rendszeres áram- és gázkimaradásokra lehet majd számítani. Mint az 50-es években volt...

-- A bank-különadó (plusz végtörlesztés) azt eredményezte, hogy
az egész magyar bankszektor vesztességes lett, ezért nem tud hitelezni, és leállt Magyarországon minden beruházás: még az amortizációs szintet sem éri el. Ezáltal elindult egy recessziós spirál...
(Folyt. köv.)

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:53:34

A 2008-ban a szo-cionista-liberális kormány által kötött IMF-megállapodás sem kifele vezette az országot a válságból,
hanem egyre nagyobb gazdasági visszaesés lett az eredménye
A kommunista-liberális csőcselék által hatalomban tartott kormány 2008. október 9. re a csőd szélére kormányozták hazánkat

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:54:09

@Megfigyelo: Azt, hogy miért nem az osztrák, a német, vagy angol életszínvonalon élünk, a közel 6 évtized elv és bűntársaid, a az kommunista-szocialista-szdsz kormányzás után, elmesélnéd balfácán?

vakapad 2013.07.21. 15:54:29

@iii:

T Urak (a többieknek is mondom), muszáj ennyit foglalkozni egy kókadt szegfűvel? Van annak elég baja úgyis ...

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:54:54

@iii: hova lett, miért került a külföldi államok kezére szinte teljes Magyarország... a korrupt, hazug mszmp-mszp maffiózók által nagyajólét, a dübörgő-pannonpuma , és száguldó-gazdaság évei alatt?
Miért került 2008-ra a 10ezer milliárdos hitelek mellett is Magyarország csőd szélére
és az imf csápjaiba?

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:55:50

@vakapad: a Fidesz is a korrupt, tolvaj mszmp-mszp maffia miatt kerülhetett hatalomba
és
a gyalázatos
korrupt tolvaj
mszmp-mszp maffia miatt
jelenhetett meg a jobbik is

2013.07.21. 15:55:55

@vakapad: Teljesen igazad van. Nem lehet valahogy kikapcsolni?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.07.21. 15:57:49

Tessenek már visszafogni a féllábú, göthös lovakat, csökken a hozzáadott érték.

bigmax 2013.07.21. 15:58:33

@Kókadt-szegfű: azért mert ti és a balosok önző haszonszerzésből közösen kiraboltátok a hazátokat és a népeteket!Mind hazaárulók vagytok és ezért meg lesz a jutalmatok is!

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:58:41

Az sem meglepő
egy magyarnak sem,
a magukat is"baloldalinak", HAZUDÓKTÓL,
akik a munkásosztályuk alól a munkahelyeiket is elkótya-vetyélik a külföldi államoknak, baksisért…
... Az évtizedeken át gágogot, ígérgetett jólét helyett
egyre nagyobb lett
a munkanélküliség,
az elszegényedés, az ország vagyonának idegen kezekbe átjátszása
és a jutalmul
a munkásosztályuknak,
rendőrterror, könnygáz,
gumibot, szemkilövés,

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:59:21

@bigmax: hova lett, miért került a külföldi államok kezére szinte teljes Magyarország... a korrupt, hazug mszmp-mszp maffiózók által nagyajólét, a dübörgő-pannonpuma , és száguldó-gazdaság évei alatt?
Miért került 2008-ra a 10ezer milliárdos hitelek mellett is Magyarország csőd szélére
és az imf csápjaiba?

vakapad 2013.07.21. 15:59:51

@iii:

Miért kellene? Ez is hozzátartozik a mai Magyrországhoz.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 15:59:58

Egy igaz jellemzés a „baloldal”, a szo-cionista-liberális horda milyenségéről, évtizeken át folytatott, máig tartó magyarellenes aknamunkájáról...
A gyalázatosan ember, és életellenes évtizedeik alatt, megtörtént " A magyar állam szétzilálása, eladósítása, idegen érdekeknek való kiszolgáltatása, a magyar nemzet megbélyegzése, megalázása, tagjainak egymással szembeni uszítása, a magyar társadalom kifosztása, szellemi-erkölcsi lealacsonyítása, ami a rendszerváltozás után is, csak, a magukat folyton„baloldali”,-ként, hazudozó élet és emberellenes szo-cionista-liberális politika sajátja."

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 16:00:59

Egy újabb gyalázatos, magyarellenes, „baloldali” szocialista-liberális örökségen léptünk túl:
hisz a magyarok választott kormányának köszönhetően, lehet vége
- amit a magyar választók által 2010-ben elzavart, magyarellenes balliberális, gyurcsányi-bajnai
rezsim, hazugságokkal, trükkök százaival okozott, és a felvett tízezer-milliárd hitelekkel okozott
2004 óta tartó túlzottdeficit-eljárásnak.

2013.07.21. 16:02:12

@willdataa: Ja, hát persze, és ha a négyharmad az alkotmányba azt iktatja be, hogy a Föld lapos, akkor lapos. Pont.

A Fidesz per pillanat sokkal, de sokkal komcsibb, mint a szocik voltak valaha is. Államosítanak, az árakat kézivezérléssel igazítják, monopol állami médiát üzemeltetnek, leépítettek minden féket, elfoglaltak minden intézményt, szinte tökéletes egypártrendszert alkottak meg.

Már csak az hiányzik, hogy egy újabb választás erre pecsétet adjon, onnan kezdve nincs megállás, cél Kazahsztán-Belorusszia.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 16:02:54

@bigmax: A „baloldal”, még a munkásosztálya alól is
átjátssza a munkahelyeket, a külföldi államok cégeinek.

2013.07.21. 16:03:25

@vakapad: Azért ez a szpemmelés amit művel, már sok egy kicsit. Varánuszon van kikapcsoló gomb.

Kókadt-szegfű 2013.07.21. 16:04:55

@iii: le kell lőni, jó szokásotok szerint, vagy könnygázzal lefújni?

2013.07.21. 16:05:15

@bigmax: Ez a hazaárulózás se normális. Se ő, se mások nem hazaárulók. Legfeljebb elmebetegek vagy fizetett propagandisták.

vakapad 2013.07.21. 16:07:28

@willdataa:

Igen, ha a világválságot is bele tetszik számolni. Nopersze, nyilván az is a komcsik műve. Már a Lehman (Lenin) Brothers (bajnai) név is mutatja.

Ezzel szemben a mai siker az, hogy a MANYUP lenyúlás (3000 milliárd, amelyet az emútnyócévesek gyűjtögettek), plusz amit a MANYUP nemléte miatt bevételként elkönyvelhet a kormány (3 év alatt az is közelíti az 1000 milliárdot), plusz a majd két bokrosnyi megszorító csomag ellenére valahogy mégse sikerült az államadósságot csökkenteni.

hondamonda 2013.07.21. 16:07:40

@iii: Hol neveztem en allami csecsen logoknak az ehberert robotolokat?? A jelenlegi szisztemaban ok is pontosan ugyan ugy szivnak, mint, ahogy a magasabb jovedelmuek. Azt is lehet modnani, hogy jobban, mert egy letminimumhoz kozeli netto berre kozel 100%-os adoterhet rakni meg felhaboritobb, mint egy annak a sokszorosara.

Totalisan leszarom, hogy Kuszaszem mit vart a jelenlegi rendszertol, mert mar az elejen teljesen egyertelmu volt, hogy semmilyen erdemi elorelepest nem hoz majd. Ugyanis, nem csokkentett a magyar gazdasag rakfenejet jelento ujraelosztason.

Nem erted, hogy nem az adorendszer fajtaja a lenyeg, hanem az osszelvonas merteke. Magyarorszagon az egykulcsos adorendszer mellett is magasabb az elvonas, mint a legtobb progressziv rendszert alkalmazo orszagban.

Nem hiszem, hogy ne latnad annak az abszurditasat, hogy a jovedelmuk felenek a leadozasa utan megszolod az adozokat, amiert nem a neked tetszo modon koltik el a penzuket.

2013.07.21. 16:08:01

@Kókadt-szegfű: Mondom kikapcsoló gomb. Tudsz olvasni?

Én nekem nem szokásom lelőni senkit, a fegyverekhez ragaszkodás pedig tipikusan jobboldali csökevény.

Megfigyelo 2013.07.21. 16:08:03

@Kókadt-szegfű:
Folytatás:

A trafikokat nem "magyar kezekbe adták", hanem elvették a magyaroktól, akik addig éltek belőle, és odaadták a "megbízhatóan jobboldali" haveroknak -- fel is emelték számukra az árrést 3-szorosra. Ugyanez volt a földekkel, folyik a takarékszövetkezetekkel, készül a patikákkal. stb. stb.

Ez egy rablóbanda, amelyziknek sikerült megkaparítania a kormányhatalmat.
Lasciate ogni speranza!

Megfigyelo 2013.07.21. 16:10:53

@Kókadt-szegfű: Rosszul teszi, mindez nem a kormány dolga, hanem a versenyszféráé...

fermion 2013.07.21. 16:16:45

@iii: ha nekik lehet akkor nekem is lehet.ők csak a saját primitív nyelvükön értenek így azt kell használni amihez szokva vannak.
bár a részemről befejeztem vele a "kommunikációt".

Fishwalker 2013.07.21. 16:17:45

@szabadság elvtársak!:
Részben igazad van, részben nem, a mezőgazdaságot az ész nélküli kárpótlás, és a kisbirtok rendszer visszaállítási terve cseszte szét. Mint rendszerváltó pártként nekik is részük volt ebben, de a mai fiatal újonnan feltörő politikusok, csak maximum mint kihasználói (jókor voltak jó helyen) voltak benne. A törvényeket nem ők hozták, nem ők hajtatták végre. Csak hogy érzékeltessem, Orbánt sem vonjuk felelősségre a 2. világháborúba való belépéssel.

2013.07.21. 16:21:24

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ne a nominális béreket nézd, hanem az ottani átlagbér szintjét hasonlítsd össze. Minimális a különbség, miközben Ausztriában 50% a max. adókulcs és 4 sáv van.

vakapad 2013.07.21. 16:21:47

@Fishwalker:

De most ők hozzák, mivel rájöttek, hogy a nagybirtok rendszer sokkal jobb, mint a kisbirtok. Pláne, ha jó kezekben van.

Megfigyelo 2013.07.21. 16:23:13

@hondamonda: Azért az adórendszer jellege is fontos, és nem csak erkülcsi szempontból. Az Orbán kormány által bevezetett egykulcsos adó kb. évi 700 milliárd forint "nemzeti ajándékot" jelent a leggazdagabb 50-100 ezer embernek. Ebből kb. 200 milliárdot a szegények adójának emeléséből (adójóváírás eltörlése, minimálbér megadóztatása) veszik, a fennmaradó 500 milliárdot évről évre össze kell rabolni valahonnan: ezért nyúlták le a magányugdíjpénztárakat, és ezért vezették be az orszuág fejlődése szemponzjából katasztrofális hatású különadókat.
Arra számítottak, hogy az egykulcsoa adóval majd megdobják a fogyasztást, és ez meglódítja a gazdaságot, de az ellenkezője következett be. Minimális szociológiai tudással ezt persze előre is lehetett látni -- még is előre láttam --, mert a fogyasztás hirtelen növeléséhez a szegények és nem a gazdagok adóját kellett volna csökkenteni. (A gazdagok megtakarítják vagy külföldön költik el a többletpénz nagyját, míg a szegények felélnék.)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.21. 16:23:42

@iii:

Abszurd így nézni, hiszen nem akarjuk konzerválni a jelenlegi szintet, ugye?

Megfigyelo 2013.07.21. 16:26:45

@Kókadt-szegfű: 2008-ban kitört a világváldág.

prolee 2013.07.21. 16:32:12

Hüm... Szerintem a baloldal annyira erős, hogy nincs is jobboldal.
Az már más kérdés, hogy a magyarellenes baloldal és magyarkodó baloldal húsz éve marakodik a koncon.
Mindez nem jöhetett volna létre, ha 1990-ben leradírozzuk a politikai palettáról az MSZMP tagjait. Minthogy ez nem történt meg, most az ő fiaik, sőt unokáik irányítják - a megtanult pártállami technikákkal - ezt a szerencsétlen országot.
A tökkelütött idióta balliberális magyarellenes baloldal elkövette azt a súlyos hibát, hogy lehülyemagyarozta, lemélymagyarozta a választópolgárokat és ezzel olyan mély sebet ejtett, hogy soha vissza nem kerülhet a hatalomba.
A magyarkodó baloldal még erősen kapaszkodik, komoly aljzatbetonozásba fogott, de ha itt csak egy kis csírája lesz valamiféle alternatívának, úgy elsöprik őket - mert a választópolgárok töke már nagyon tele van velük is -, hogy nyomokban sem lesznek fellelhetők a Parlamentben.
Addig viszont most még kapnak újabb négy évet. Ki fogjuk bírni, mert két Gyurcsány kormányt is túléltünk.

Megfigyelo 2013.07.21. 16:32:58

@Kókadt-szegfű: Soha nem volt Magyarország Ausztria szintjén. Mária Terézia valamikor 1770-ben felszámolta a jobbágyságot Ausztriában, de Magyarországon a magyar nemesség nem hagyta, és fennmaradt 1848-ig. Ezt a 3/4 századot azóta se tudtuk behozni.

Megfigyelo 2013.07.21. 16:39:49

@prolee: A kormányoldal nem baloldali: használ baloldalinak túnő populista szlogeneket, de nagyon durva jobboldali politikát folytat. A baloldal--jobboldal megkülönböztetés mindenekelőtt arról szól ugyanis, hogy "ki fizeti a számlát": nálunk a szegénytől elvesznek, hogy a gazdagnak edják: ez kifejezetten durva jobboldali politika,

hondamonda 2013.07.21. 16:43:53

@Megfigyelo: Nem hiszem, hogy az "ajandek" szo barmilyen formaban kimondhato annak kapcsan, hogy az allam nagy kegyesen hajlando volt a dolgozoknal hagyni a beruk felet. Amugy ugy volt ahogy irod. Amit nem szedtek be a "gazdagoktol" azt beszedtek masoktol. Az fel sem merulhetett, hogy esetleg nem kene beszedni...

Megfigyelo 2013.07.21. 16:44:35

@Kókadt-szegfű: Te betű szerint ismétled magad. Ez azért komolytalan. (Mint különben az egész szöveged is...)

ottomoll 2013.07.21. 16:46:05

@iii: Érdekes, az boldogult szdsz állandóan az egykulcsos adó bevezetését sürgette...

midnight coder 2013.07.21. 16:49:10

@Megfigyelo: Na most, kik is azok, akik ennek az egykulcsosnak a nyertesei ?

A politikusokon és a mutyicégeken kívül leginkább azok a fiatal-középkorú emberek akik nyelveket beszélnek, jó szakmájuk van, és jó eséllyel ma is egy multinál húzzák a belüket, vagy más olyan pozícióban vannak a versenyszférán belül, ahol ezt a pénzt megkeresik.

Ezek a polgárok fél lábbal már ma is kinn vannak az országból, mert látják hogy itt nem nagyon van esélye egy normális irányba történő változásnak. Ezeket adóemeléssel még tovább motiválni az ország elhagyására elég hülye ötlet.

Megfigyelo 2013.07.21. 16:49:39

@hondamonda: Ha valaki sokkal többet kap, mint azelőtt, anélkül. hogy ezért bármit tett volna, azt én "ajándéknak" tekintem. Egyébként sehol a civillizált világban nincs egykulcsoa adó, csak itt a Vadkeleten: nálunk és Oroszorszégban. (A szlovákiai nem volt igazán egykulcsos, és már azt is felszámolják/ták.) Még az előző pápa is kifejtette, hogy a progresszív adó az
erkölcsös...

egyetmondok 2013.07.21. 16:53:38

@midnight coder:
Egyetértünk. Az öngondoskodás intézményes rendszerei, nyugdíjtól, eü-n át a felsőoktatásig nem bírnak már középtávon se együtt létezni azzal az etatizmussal,amely ma is tombol ebben az országban.

Megfigyelo 2013.07.21. 16:56:04

@midnight coder: Mennek azok az egykulcsos adó mellett is: legalább olyan fontos számukra, hogy megszünt az elemi jogbiztonság -- bárkit, bármikor, bármiért visszamenéleg el lehet lehetetleníteni. (És el is lehetetlenítik naponta...)

egyetmondok 2013.07.21. 16:59:19

@Megfigyelo:
Nincsen olyan jobboldali politika a világon,amely kapitalizmus ellenes lenne. Na a magyar ilyen, tehát nem érdemes elakadni ott,hogy a fidesz a gazdagokat támogatja a szegényektől elvett pénzből,ez így egyébként nem is teljesen igaz. A jobboldaliság ott kezdődik, hogy piacgazdaság. A Fidesz nem is óhajt idáig eljutni,s persze az így jó kérdés marad, hogy akkor a Fidesz micsoda ? Baloldali,jobboldali...tök mindegy. Egy alkalmatlan tévedése a magyar történelemnek,tán a legnagyobb,mert a poszt szerzőjének nagyon igaza volt a múltkor,amikor azt írta, hogy külső katonai megszállás hiányában ilyen politikát csinálni...ez eddig még nem fordult elő.

hondamonda 2013.07.21. 16:59:37

@Megfigyelo: A fizetest nem az allam adja ajandekba, hanem a munkaltato a vegzett munka ellenertekekent. A dolgozo a sajat penzebol kap ajandekot?

Mint mondtam, nem kulcsok szama a lenyeges. Tolem lehet 30 kulcs is, ha nem akarnak kifosztani.

Megfigyelo 2013.07.21. 16:59:59

@willdataa: Az semmi, de az új Alaptákolmány lényegében hatályosnak ismerte el az Aranybullát is, meg a boszorkányégetésre vonatkozó középkori törvényeket, mint az "akotmányos hagyomány" részeit...

agyamputáltak 2013.07.21. 17:01:43

@Kókadt-szegfű: remélem direkt csinálod (elég szarul), és nem vagy tényleg ennyire balfasz :)

Megfigyelo 2013.07.21. 17:02:15

@hondamonda: A fizetést nem az állam adja ajándékba, de ha az egyik percről a másikra az állam nagyságrendileg lecsökkenti az adót, amit beszed, az ajándékként funkcionál.

midnight coder 2013.07.21. 17:02:23

@Megfigyelo: Igazából az a kérdés, hogy ki fizeti a számlát: az aki dolgozik és termel, vagy az aki fogyaszt.

És ezért tettem fel a kérdést a topic elején: kivel van a baloldal ? A dolgozó polgárral aki tanul és dolgozik, vagy a 8 elemis szabolcsi lumpenproletárral akinek 10 generációig vissza tudják vezetni a családfájukat, hogy közülük érdemben soha senki nem dolgozott.

Ma ugyanis nem a csúf gonosz kapitalista a legfőbb kizsákmányoló, hanem állam bácsi, és rajta keresztül a segílykések, közszolgák, mutyicégek.

midnight coder 2013.07.21. 17:03:55

@egyetmondok: Ennek ára viszont a szociális elemek felszámolása lenne.

Megfigyelo 2013.07.21. 17:06:14

@egyetmondok: De van antikapitalista jobboldali poitika: prekapitalista és fasiszta. A magyar jobboldalon mindig megvolt ez a feudális hagyomány, és könnyen összemosódott a fasiszta törekvésekkel.

midnight coder 2013.07.21. 17:06:32

@Megfigyelo: Az emberek 99.9999%-át ez nem igazán érinti. Nem a jogbiztonság itt a probléma, hanem a megélhetés. Az átlagpolgárt az sem zavarná túlzottan, ha az aktuális kúrmány a Kossuth téren minden órában szüzeket áldozna, amíg őt vagy a közvetlen környezetét nem érinti a dolog, ha a kis pénztárcája rendben van.

midnight coder 2013.07.21. 17:11:52

@Megfigyelo: A fasizmus önmagában nem minden elemében volt rossz dolog, járhatóbb út volt mint a mai multikulti.

Megfigyelo 2013.07.21. 17:15:21

@midnight coder: Ez egy másik aspektus, nem igazán értelmezhető a jobboldal--baloldal koordinátákban. De alapvetően a fogyasztás túladóztatása, ami ma Magyarországon van, elsősorban a szegények ellen irányul, tehát jobboldali politika: a gazdagok jövedelmük jelentős részét úgy költik el, hogy eközben nem fizetik ki a hazai 27%-os ÁFÁ-t, (Külföldön élik fel, pl. luxusutakon, külföldre mennek nagyobb bevásárlásokra, ingatlant vesznek, befektetnek...)

hondamonda 2013.07.21. 17:15:44

@Megfigyelo: A rablo pedig ajandekot ad, amikor nem nem veszi el az osszes penzed. :)

Szavakon torteno lovaglasnak tunik, megis nagyon lenyeges, ugyanis megmutatja azt a kozteherviselessel kapcsolatos hozzaallasbeli kulonbseget, ami elvalaszt minket.

hondamonda 2013.07.21. 17:18:27

@Megfigyelo: Akikrol te beszelsz az a berbol elok talan egytized szazaleka lehet, sokmillios bruttokkal.

prolee 2013.07.21. 17:21:09

@Megfigyelo: Ja, hát nyilván azért csóró Székely Gábor, Gyurcsány Ferenc, Kóka János és még sorolhatnám.....
Ki fizeti a MILYEN számlát? Mert ugye a segélyeket én fizetem az adómból.
Ne fájjon, már, hogy több marad a középosztálynál. Én, aki a középosztályhoz tartozom, nem hajfestésre és műkörömre költöm azt, amit nálam hagytak, hanem a gyerekeim oktatására, így (túl azon, hogy a egyetemi tandíjban már eleve visszafizetem az államnak, amit kaptam) adófizető polgárt tudok nevelni. Enélkül viszont nem tudnék kipréselni magamból ilyen magas tandíjat.
Aki meg szegény, az nem tud nevelni adófizető polgárt akkor sem, ha 10.000 forinttal több segélyt, vagy fizetést kap. Azért, mert ehhez nem ilyen nagyságrendek szükségesek.

De úgy gondolom, kár is ezt magyaráznom. Az állam nem jótékonyságból hagy több pénzt nálam, hanem azért, hogy majd jól meg tudja adóztatni a kölykeimet. Mert Lakatos Mariska 9 darab, összesen 9 osztályt végzett gyerekét nem tudja majd adóztatni.

Megfigyelo 2013.07.21. 17:24:35

@midnight coder: Szégyelld magad! A gyilkosok pártján állsz!

01234567 2013.07.21. 17:31:40

Magyarország? Itt a baloldaliak liberális lózungokkal operálnak, a jobboldaliak szocialistákkal, a szélsőjobb üzleti alapon szervezi önmagát és alig várja hogy ő is lophasson, a liberálisok amíg voltak mindent megtettek hogy ne legyen szabad verseny csak a korrupció, a protekció,és igazából mindnek egy célja van, az országot eladni, szétlopni, saját zsebre dolgozni, sógor koma retye-rutya. Agyonlőni mindet.

lilalalilalázik 2013.07.21. 17:35:41

Lehet itt lenne az ideje az "etatizmus" helyes használatára, persze előtte meg kéne tanulni mi is az... aztán majd bátran lehet használni blogbejegyzésekben is :D Három bekezdésben ennyi butaságot összeharodani, no, sebaj, de legalább jót röhögtem :D

sárkányfő 2013.07.21. 17:36:03

@midnight coder:

A fasizmus a sátán ideológiája.

Szégyelld magad azért amit képes voltál leírni.

vénkujon 2013.07.21. 17:37:22

a magyarok balódalát csakis a ballibsik és az eu tette tönkre

vakapad 2013.07.21. 17:40:31

@Megfigyelo:

Hitler alatt Németországban sok autópálya épült (a katonai egységek könnyű mozgathatósága volt a cél).

És ha minden mást kiveszünk a fasizmusból, és csak az autópálya marad, akkor a fasizmus jó dolog. Nemde?

vakapad 2013.07.21. 17:42:08

@vénkujon:

Hát igen. És Kádár apánk is meghalt.

midnight coder 2013.07.21. 17:45:13

@Megfigyelo: A történelemben elég kevés olyan ideológia van, aminek a nevében nem öltek meg egy rakás ártatlan embert. A legtöbbet épp a baloldali eszmék mentén gyilkolták meg. Ezzel együtt bizonyos elemei bizony hasznosak lehetnek, Pl. az antikommunizmus, a protekcionalizmus, és igen az állami szerepvállalás is. Persze nem feltétlenül ott ahol jelenleg, és nem feltétlenül úgy ahogy jelenleg. De vigyázó szemeitek Kínára vessétek.

Az ugyanis elég vicces, hogy a legtöbb honi kulturhérosz feltétlenül a fejlett nyugathoz próbál közelíteni minket - holott az adottságaink fényévekre vannak a fejlett nyugattól. Mi nem tartottunk gyarmatbirodalmakat, mi nem fosztottunk ki egész kontinenseket, mi nem tudtuk kihagyni a 40 év cuculizmust. Nekünk a liberális piacgazdaság kb. olyasmi, mint amikor a szerencsétlen, medencét soha nem látott csóró afrikai úszó elindult a olimpián, és kis híján belefulladt a medencébe. Nem kimondottan sok esélye volt a szerencsétlennek, ahogy nekünk sem nagyon van a liberalizált piacon.

Mindfield 2013.07.21. 17:48:06

"Miért ilyen gyenge a baloldal?"

Azé' mer' Gyurcsányi elkúrta, oszt megverték a zembereket, most meg senki nem akar rájuk szavazni, mert az emberek nem szeretik, ha verik őket! Ezért!

okosallah 2013.07.21. 17:51:45

Olvasva a posztokat a múlt jut az eszembe amikor a "Párt" állandó ideológiai vitákat folytatott, hogy a kínai model v. a szovjet model vagy a Ceausescu model a jobb. A XX párthatározat vagy a XXI. határozat a jobb.

Sajnos az ideológiai szájtépés mellett sem akkor se most nem elemzi senki, hogy mi mért van ahogy van.

Szerintem két történelmi oka van amit senki se tud már korrigálni, midegy, hogy mi a duma.

1. Az elmaradottság a Nyugathoz képest a dualizmus idején a feudalizmus miatt alakult ki csakúgy mint az Oroszoknál a Cár alatt.

2. '45 után a nulláról lehett volna indulni amit pld. Európa nagyobb része meg is tett, nálunk viszon jött a 6 elemis komcsi proli-diktatura 50-évig.
Az eredmény:

Annek ellenére, hogy van egy vékony európai szintű városi polgári réteg - kb.15-20% - a lakosság túlnyomó része 8 általános végzettségű funkcionális vidéki analfabéta.

Ez van uraim.
Ez a nyersanyag és ezzel kell operálni. A legnagyobb demagógia ellenére se lesz Ausztria M.o.-ból pedig az kisebb és csak hegyek meg hó van arra - velünk ellentétben.

Nem véletlen, hogy a régi pártiskolát végzett kádereknek f*ngjuk sincs, hogy mit kell csinálni és főleg, mit lehet csinálni a mai nemzetközi versenyban.
E pillanatban az átlag magyar ember nem önálló vállakozó típus mint az amerikai - talán az új nyugatos generáció olyan lesz - addig csak egy "jóindulatú" intelligens autokratizmus a megoldás mint ami Kínában meg Putinéknál van.

Erre a buzisággal elfoglalt neo-Marxisták nem alkalmasak.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.07.21. 17:52:36

@midnight coder: Ez így igaz. A fasizmus az egyetlen gyógyír mindarra az ótvaros kelésre, melyet a nemzetköziek ideológiai ténykedése okozott a népek testén.

vakapad 2013.07.21. 17:52:55

@midnight coder:

Igaz. A KGST jobb volt. Csak semmi liberalizáció.

vakapad 2013.07.21. 17:55:21

@Wind Callman tér:

Elképzeltem, ahogy Európa fasizálódott országai egymást nevezik ki alsóbbrendű fajnak. Igaz, a zsidó közös lesz.

vakapad 2013.07.21. 17:58:42

@okosallah:

Ahhoz előbb ki kell lépnünk az EU-ból, és akkor a jó kis autokratizmusunknak annyi. Majd kapjuk a nyakunkba a védővámokat doszt, és mivel a belső piacunk nem hasonlítható az oroszhoz és a béreink se a kínaihoz ...

midnight coder 2013.07.21. 18:02:52

@vakapad: A KGST-ből hiba volt kiszállni. Azt az utat kellett volna járni anno, mint amit ma Kína csinál, azaz becsábítani a cégeket az olcsó munkaerővel. Akkor mára a volt keleti blokk lehetne a világ vezető gazdasági hatalma.

okosallah 2013.07.21. 18:17:52

@vakapad:
Még nem vetted észre?
Most a brüsszeli autokratizmus alatt élünk. Hát nem az van amit Barroso-ék elrendeltek?
Nézd meg a Portugál, Spanyol, Görög összeomlást és munkanélküliséget amit a nyugati "autokraták" művelnek.

Egy "tisztességes" "nemzeti" autokrata lagalább a hazai érdekeket szolgálná.
*********************************************

@midnight coder:
Keleten nincs meg a szellemi-intellektuális tömegbázis.
Keleten soha semmi használhatót se találtak fel csak ha a keleti pacák nyugatra költözött.
A lakosság nagy része analfabéta még ha járt is iskolába. Ne a Nóbel díjasokrol itéld meg az átlagot.

01234567 2013.07.21. 18:26:39

@midnight coder: "A történelemben elég kevés olyan ideológia van, aminek a nevében nem öltek meg egy rakás ártatlan embert. A legtöbbet épp a baloldali eszmék mentén gyilkolták meg."
No ebben erőst tévedsz. A legtöbb embert vallási ideológiák mentén, és gyanítom a kereszt és a félhold között célfotó döntene. a kommunizmus hozzájuk képest ipari tanuló, és ideje is csak töredéknyi volt. De ezt az emberek szeretik elfelejteni.

vajdasagi 2013.07.21. 18:29:35

@egyetmondok: Nézd, nincs közöttünk érdemi nézetkülönbség. Én csak azt állítom, hogy a Mrcinél nemcsak a hasznot kell nézni, mert a profitot azt természetes, hogy kiviszik mindenféle ügyes módon (ezt mindenki mindenhol így teszi). Azt a többezer munkást kell nézni, akik fizetést kapnak a Mercitől (méghozzá nem borítékban), SZJA-t meg TB-t fizetnek utánuk, egyszóval biztosítja a Merci a megélhetésüket. Iparűzési járulékot fizet a Merci Kecskemétnek, meg tucatnyi más módon segíti hazánk jobbulását is. Nyilván nem testvéri szeretetből, hanem KÖLCSÖNÖS haszon reményében, de mégiscsak.

Azt is tudom, hogy nem a Merci fogja elhozni hazánk virágzását, hanem többtucat olyan cég, mint a MOL, az OTP, a Fornetti, a Prezi, a reméljük egyre több nemzetközileg versenyképes cég (talán egyszer az enyém is). De mégis: mi még hosszú évtizedekig, de lehet hogy egy évszázadig biztosan nem tudunk monkát adni annak a többszázezer embernek, akiknek a multik munkát adnak. És ha azok a százezrek nem kapnának munkát, akkor a kormány minket (hazai vállalkozókat) fejne meg még jobban, mint most, és akkor semmi esélyünk sem lenne a nemzetközi versenyben. Hát ezért nem szabad a Merciket lebecsülni.

Lenne még érvem, de így is hosszú lett, és az a vicc, hogy mi nem is vagyunk olyan messze a nézeteinkkel - gondolom én. De pl. én a Mercinek fogok (talán) szolgáltatni Kecskeméten, és ha nagyon jól csinálom ezt, és még szerencsém is lesz, akkor egyszer talán az itteni Merci-vezetők ajánlásával a Stuttgarti Mercinek is. Nos ezt a faktort ne hagyd ki a számításaidból (amelyek lényegében azért helyesek).

Végezetül én azt látom, hogy minden multi, akiknek én szolgáltatok (és sokan vannak) leállítja a beszerzéseit, csökkenti a költségeit, befékez, mert a korményunk megfeji őket. Nos, azt gondolom, hogy sokkal több kár lesz ebből, mint amennyi a rövidtávú haszna ezeknek a multi-ellenes kirohanásoknak és szektorális-adóknak csúfolt rablásnak.

01234567 2013.07.21. 18:35:22

@vakapad: Magyarországon pont annyit értenek meg az EU szabályaiból, mennyit a kapitalizmus működésének lényegéből. ezzel nem azt mondom az EU megfelelő, és a kapitalizmus szerethető, de az egyiknek számunkra nincs alternatívája, a másiknak meg nincs másik gazdasági, társadalmi megoldása. Kicsit olyan, mint amikor rohadt komcsiznak, meg Varsói Szerződés, KGST-znek, mintha Jaltában, meg Potsdamban nem minket is felírtak volna azokra a szalvétákra. Oszt annyi. Hozzáteszem mintha Kádár azt egy idő után kicsit jobban csinálta volna, okulva saját és előde(i) hibáján, mint ezt itt ezek az elmúlt 20 évben.

okosallah 2013.07.21. 18:35:53

@01234567:
Középkori vallásháborúkat és Torquemada inkvizícióját összehasonlítani XIX. sz. Kommunista tömeggyilkossággal aminek áldozatai még ma is köztünk élnek - egy hamis érvelés.

Letölthető .pdf-ben a "Kommunizmus Fekete Könyve" - francia szerzőktől magyarul.

Ameddig még élő tanuk vannak addig még korai a Bolsevizmus fehérre mosdatása.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.21. 18:36:57

@01234567:

"A legtöbb embert vallási ideológiák mentén"

Nem igaz.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.21. 18:38:37

@Megfigyelo:

"tekintem. Egyébként sehol a civillizált világban nincs egykulcsoa adó, csak itt a Vadkeleten: nálunk és Oroszorszégban"

Nem igaz.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.21. 18:43:49

@01234567:

"No ebben erőst tévedsz. A legtöbb embert vallási ideológiák mentén"

Lehetetlen; Pol Pot ill. a Khmer Rouge egyedül mintegy 2,000,000 kambodzsait vágott haza, annyit mint az összes keresztes hadjárat (átlagbecslés).

Ezen a listán a Harmicéves Háború (az első ami vallási háborúként jelenik meg) csak a 14. helyre érdemes (ha a halottak számának alsó becslése szerint rendezünk):

en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_and_anthropogenic_disasters_by_death_toll

vajdasagi 2013.07.21. 18:47:42

@okosallah: Ez teljesen meddő vita. Nem maga a kommunista eszme ölte meg az embereket, hanem az eszmével visszaélő vezetők. Fogadjuk el, hogy sajnos nem vagyunk az eszmére méltók, és keressünk mást. De:

1. Meddő azt számolgatni, hogy melyik múltbéli eszme hány ember halálát eredményezte. És nincs is jelentősége.

2. Attól, hogy a 20. században a kommunizmus próbálkozása olyan végzetes sikertelenség volt, nem zárnám ki, hogy 500 vagy ezer év múlva egy újabb kisérletnek megint ugyanez lenne a kimenetele.

3. Jelenleg a kapitalista piacgazdaságban hiszünk jobb híján (és magam is kapitalista vagyok), de azért sok-sok ember halálát okozta a kíméletlen kapitalista kizsákmányolás is.

4. A kapitalizmus válságát felemlegetni és emiatt államilag beavatkozni a gazdasági folyamatokba Magyarországon: ez több kárt okoz majd, mint hasznot. És gyanítom, hogy nem is a jobbító szándék mozgatja, hanem az újabb-és-újabb lenyúlási lehetőségek vannak ezekben az állami beavatkozásokban, lásd Takarékszövetkezetek lenyúlása.

okosallah 2013.07.21. 18:49:12

@neoteny:
Hát nem tudod?
A kommunisták "a jó ügy érdekében" gyilkolták a "nép ellenségeit". Az vörös terror az jogos és humanista volt. (vicceltem).

LallyPop 2013.07.21. 18:51:34

@01234567: Egyetlen háború sem zajlott még ideológiák miatt. Ez csak a szósz, a háborúban érdekelteknek sziklaszilárd pénzügyi érdekeik vannak és ehhez csomagolnak egy kis szószt a prolinak hogy küldje a fiát bátran meghalni.

Ez lehet vallás vagy bármi.

betongyar (törölt) 2013.07.21. 18:53:34

Figyelem minden magyarnak!

2014 a választás éve. Sajnos ez sorsfordító lehet a magyarság életében, ugyanis Rózsa Mihály a liberális blogger eldöntötte, hogy ismét visszaszerzi a hatalmat az ország felett!!!
Gondolom ennek a következményeit felesleges ecsetelni itt bárkinek is, ennek megtörténte egyet jelent az ország totális elpusztulásával mind átvitt, mind fizikai értelmében. Liberálisként Rózsa Miháy a liberális blogger arra tette fel az életét, hogy mindent elpusztítson ebben az országban ami magyar.
Nemzetközi kapcsolatait és vagyonát kihasználva sajnos nagyon komoly esélye van, hogy újra hatalomra kerüljön!
Ebben az esetben Rózsa Mihály a liberális blogger el fog pusztítani minden magyar csecsemőt, gyermeket, felnőttet és öreget, hogy a helyüket aztán feltöltse liberálisokkal.
Jelenleg az ENSZ és a NATO segítségét próbáljuk kérni Rózsa ellen, sajnos az ő hatalma már most túlnőtt azokon az erőkön amelyeket itthon mozgosítani tudtunk!!!

Aki nem ismerné, annak itt az ellenség arca:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg
Ő Rózsa Mihály liberális blogger, minden magyarok legfőbb ellensége.

Ne hagyjuk, hogy ismét hatalomra kerüljön, akadályozzuk ezt meg jövőre a választásokon!
Nem szabad Rózsára szavazni semmilyen esetben sem!!!!

Könyörgöm mindenkinek, hogy juttassa el ezt az üzenetet midnenkinek!
Ez a túlélésünkre az egyetlen esély!!!!

okosallah 2013.07.21. 18:57:14

@vajdasagi:
A kommunista eszme világszerte diszkreditálva van, É. Korea és Kuba kivételével.
+ a Thürmer.

A bizonyíték az, hogy az összes tegnapi vörös egy jobb egérgombbal "átnevezte" magát liberálisnak, zöldnek, "demokratának" - akárminek ami ártatlanul hangzik.

--Én komenyista? -kérdi az volt munkásőr.
--Én nem vótam soha, mindíg liberális vótam.

vajdasagi 2013.07.21. 19:05:41

@okosallah: Én is ezt mondtam, csak a Te agyad nem befogadóképes. Azt mondtam, hogy 500-1000 évig nem érdemes újragondolni.

Persze lehet, hogy annyi év után már nem lesznek olyanok, mint Te. De addig semiképpen nem szabad megpróbálni.

01234567 2013.07.21. 19:07:22

@Ándi bácsi: A Keresztes háborúkban mi volt az üzlet? Az pusztán ideológiai alapon próbálta visszaszorítani egy konkurens vallás előretörését. A keresztény egyházon belül a Harmincéves háború sem hiszem hogy gazdasági érdekek mentén folyt volna. Most tisztán háborúnak nem minősíthető vallásüldözéseket pont a fentebb is emlitet pl. katolikus-protestáns ellentétekben ne is említsünk. De ha már, mert ugye ez a kommunizmus terrorjának okán elhalálozottak mentén indult vita volt, az inkvizíciót sem nevezném babazsúrnak, és tartott 4-5-ször annyi ideig mint a kommunizmus Európában.

01234567 2013.07.21. 19:14:42

@neoteny: Kösz a listát! Bakker ilyenről lövésem sem volt hogy van, relatív a számok hitelesnek is tűnnek, nálad a pont. Minden esetre két dolog érdekes, egy: Kínában minden konfliktus egy népirtás. A második: Mitől vannak akkor még ennyien? :)

midnight coder 2013.07.21. 19:18:14

@01234567: "A Keresztes háborúkban mi volt az üzlet?" Arany, föld... elég jó pénzt lehetett ott szakítani, lásd még templomosok.

"az inkvizíciót sem nevezném babazsúrnak, és tartott 4-5-ször annyi ideig mint a kommunizmus Európában."
Viszont az áldozatok száma elenyésző volt a kommunizmushoz képest.

valaki senki 2013.07.21. 19:18:19

@Kókadt-szegfű: Részigazságok. Igen,a privatizációnak hívott hmmm izén, minimum megtollasodtak jó néhányan. Engem azonban az is érdekelne, miért tartod kisebb bűnnek, ha visszavásároljuk dupla áron? Akár a MOL részvényeket, akár az E-ON-t nézzük, lazán a piaci ár 1,5-szöröséért vettük meg. Szerinted, ezen tán nem tollasodanak, a mi pénzünket herdálva? Engem az kicsit sem vígasztal, hogy loptak azok is! És lássuk be, szervezetlenül, hiéna mód tették. Most a helyzet anniyban romlott, hogy halálosan szervezetten, ha kell visszamenőleges jogszabályalkotásokkal megy a lenyúlás, de összegszerűségében, ha a szar gazdaságpolitika káraival együtt nézzük, 3 év alatt össze tudtak hozni annyi kárt, mint a másik 8 év alatt. Most legyünk erre büszkék, hogy milyen ügyesek, és jól szervezettek?

LallyPop 2013.07.21. 19:19:24

@01234567: A keresztes háború természetesen gazdasági okokból folyt. Mielőtt kommentelsz nyugodtan tanulmányozd hozzászólásaid tárgyát.

Akkor a kereszténység és az iszlámellenesség volt a szósz, a közelmúlt közel keleti hadjárataiban pedig a demokrácia és a terrorellenes harc.

De a valódi cél most is a pénz.

nu pagagyí 2013.07.21. 19:21:36

@01234567: Régen kevesebb ember élt a Földön, ezért számszerűleg kevesebbet lehetett kiírtani. Az arány érdekes. Mondjuk az indiánok kiírtása Észak-amerikában az őslakosok összlétszámához mérten elég tetemesnek mondható.

01234567 2013.07.21. 19:23:40

@okosallah: Nem szerecsent mosdatok, csak nálunk nagy divatja van a kommunista gyűlöletnek, ez van, de ennek mentén úgy tesznek, mintha a kommunizmus valami kirívóan szemét, aljas gyilkos rendszer lett volna. Nem. Csak egy átlagosan aljas szemét rendszer volt, elég gyerekcipőben és komoly tévúton. Mondják gulag, egy olyan országban ahol a cár már egy évszázada küldte Szibériába a neki nem tetsző arcokat. Mondják KGB, amikor ott a Ohrana már évtizedeket felölelő előkép volt. Nekem ez kicsit olyan, mint amikor az angolok meglepődtek a náci koncentrációs táborokon, amikor ezt ők találták fel. Ezzel együtt mind a nácizmus, mind a sztálinizmus elítélendő ideológiák. De azért a világtörténelemben nem egyedülállóak és sajnos nem kirívóak, ha realisták tudunk maradni ebben a kérdésben.

01234567 2013.07.21. 19:25:59

@midnight coder: Ha a dél és közép amerikai indiánokat odaszámolom, szubjektíve persze lehet nem, de azért akkor nem olyan biztos.

nu pagagyí 2013.07.21. 19:28:31

@okosallah: A kommunisták semmiben nem különböztek azoktól, akik most a Fideszben kommunistáznak. A jó kommunista hitt eszméje felsőbbrendűségében, aki nem vele volt az ellenség, az ellenséggel szemben minden eszközt megengedhetőnek tartott. A fideszes hisz eszméjének felsőbbrendűségében, aki nem vele van az ellenség...

01234567 2013.07.21. 19:32:45

@Ándi bácsi: A most az nekem is nyilvánvaló. De szerintem te már felül írt érveket hangoztatsz, gazdasági, kereskedelmi jelentőségük nem nagyon lehetett Konstantinápoly eleste előtt. És én ottani nagy aranylelőhelyekről, egyéb javakról sem tudok. Annyiból lehetett más, személyes gazdasági oka, hogy az oda harcolni ment lovagok jórészt másodszülöttek voltak, kis jelentéktelen alig, vagy birtok nélküli "senkik", a katonák is relatíve földönfutók Európában, ott valamelyest "karriert" csinálhattak. De ennyi. A templomosok pedig az újdonságként kialakított bankrendszerüknek és a szállítások bevételeinek köszönhetően gazdagodtak meg, de ezt lehet nem te írtad.

01234567 2013.07.21. 19:34:23

@nu pagagyí: Dél és közép Amerika indián lakosságának 90%-a pár évtizeddel a spanyolok bejövetele után kihalt.

midnight coder 2013.07.21. 19:35:24

@nu pagagyí: Azért apróbb különbség, hogy Orbánék nem gyilkoltak le ideológiai okokból százmillió embert, míg az MSZP testvérpártjai meg igen. Hozzájuk képest az MSZ(M)P kispályás volt a maga pár tucat kivégzett politikai foglyával, meg a pár ezer koncentrációs táborba hurcolt polgárral.

midnight coder 2013.07.21. 19:36:24

@01234567: Ebbe azért a járványok is belejátszottak.

LallyPop 2013.07.21. 19:52:58

@midnight coder: @01234567: Igen, ez így van, de járványok nem lettek volna spanyolok nélkül.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2013.07.21. 20:01:32

@HaFr: veled ellentétben én ezt épp fordítva látom. annyiban egyetértek veled, hogy a 2 nagy oldal szerintem is kb azonos alapokon nyugszik. de nem baloldaliak, csak max. látszólag azok.

bővebben:
-egyik oldalon: Urbánnal, turullal és családbarátsággal és borozgatással, lovaglással van ez leöntve.
-másik oldalon: látszólagos szociális érzékenységgel és távoli virtuális romaszeretettel (azaz nem segít rajtuk semmit).

szóval 2 neolib/neokon párt/konglomerátum
kezében van az ország MIÓTA IS ?
1994-óta, 4-5 viszonylag szabad évünk volt.
(89/90-94/95, az külön történet)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2013.07.21. 20:08:29

@szorokin:

szóval azt állítom, hogy magyarhonban gyakorlatilag 1994-óta neoliberális gazdaságpolitika vagyon, versenyügyi, korrupció-/lopás-ügyi és szociális torzulásokkal, - szociális torzulás, mert egy igazi neoliberális/neokonzervatív (mert a kettő, ha a gazdaságot nézzük azonos!!!) semennyire sem szociális.

a fityiszről:
az orbán kormány "szembefordulása" a hegemón/mainstream/uralkodó kánonnal, az max. látszólagos, orbán beszélt az IMF ellen így meg úgy, de csak megállapodott (őszintén kis ország vagyunk és nem vagyunk abban a helyzetben hogy mindent egyedül csináljunk) velük, és a multikkal is, és a multiknak ill a nemzetközi tőkének és a pénzeseknek kedvező, - nem szociális ill kevésbé szociális - adórendszert vezetett be.
[ 1 kulcs szja, európában legmagasabb áfa
banki tranzakciós adó - még tavaly is úgy volt, h a lakossági tranzakciók a bankiaknak a duplája voltak, ill volt a bankiaknak egy tranzakciós plafonja = 6000ft ]

neoteny · http://word.blog.hu 2013.07.21. 20:09:37

@Ándi bácsi:

"járványok nem lettek volna spanyolok nélkül"

Ez igaz, de ha mindenki maradt volna a seggén Afrikában akkor az amerikai őslakosok nem lettek volna érzékenyek az európai kórokozókra, amikkel nem találkoztak abban a ~14,000 évben amióta bevándoroltak az Amerikákba.

Ugyanakkor az amerikai őslakók is "visszavágtak" a szifilisszel (legjobb tudomásunk szerint onnét került át Európába). Habár nem sikerült adatokat találnom arra vonatkozóan hogy hányan haltak meg szifiliszben Európában, de sok áldozata volt, különösen ahhoz képest hogy (túlnyomórészt) szexuális úton terjedt (nem pedig pl. cseppfertőzéssel ami ugye jóval könnyebbé teszi egy fertőző betegség terjedését).

LallyPop 2013.07.21. 20:19:22

@neoteny: Ady indián nőt dugott? A kis piszkos.

Fekete Pestis 2013.07.21. 20:33:01

@iii:
"egyenlőségnövelő és jogkiterjesztő"

az a baj hogy az egyenlösdit nem érdemek alapján, hanem alanyi jogon képzelik el.
Ennek a következménye az adópolitika. Ugye, a balosok szerint "gazdag", aki évi 6M bruttót keres.
Ergo : el kell töle venni.
Aki meg képtelen erre, annak adójóváírást kell adni ( hogy a minimálbérrel csaljanak ).

Na, ezért nem fogok SOHA sem a baloldalra szavazni : nekik az a brandjuk, hogy más pénztárcájába turkálnak és a tehets'gesebbre meg a szorgalmasabbra irigykednek.

LallyPop 2013.07.21. 20:35:05

@Fekete Pestis: Én se, soha. Illetve balos érzelmüként az mszp szóba nem jön, meg Bajnai se.

Fekete Pestis 2013.07.21. 20:37:11

@iii:

"Ahova mennek, ott is progresszív adórendszer van, jobb ha tőlem tudod."

Bocs, a kommerek alatt 2006-2010 ig a 6MFt-s bruttónak az effetkív adókulcsa 5X% volt.
6MFt= 20.000 EUR. Ennek az adókulcsa NyEu-ban úgy 30% körül van.
Évi 30 millióra fizetnek az emberek 41% effektív adót.

(5X-41)%*30 millió = 1X% * 30 millió
vagyis egy középkategóriás autó ára.

LallyPop 2013.07.21. 20:43:58

@Fekete Pestis: Ne vitatkozz az adószakértő komcsikkal, egy csirkefarhátast nehéz meggyőzni róla, hogy a közvilágítást az utcájában, az utat a lába alá, az orvosát és a tanárát más fizeti helyette, most a reform után is.

Az én közteherviselésem úgy néz ki, hogy effektíve mindenki tartozik az államnak pl. 60E Ft-tal havonta, függetlenül attól hogy munkanélküli, 1 Mft-t vagy 100 Mft-t keres évente.

egyetmondok 2013.07.21. 21:19:41

@vajdasagi:
Egyetértünk,azt hiszem mindenben. magam is hiszek abban,hogy ha egyre nagyobb a beszállítói hányad itthoni székhelyű magyar cégektől,az mindenkinek csak jó. De azért én mindenkit arra kérek,hogy gondolkodjon el,az ipari multik nem tegnapelőtt jöttek ide,nem csak az Audi és Merci van itt,mások is bőven, két évtizede,és én nem látom azt az ipari hátteret,amely méretben jelentős hazai beszállító lenne.
Minden ilyen esetnek nagyon kell örülni,és büszkének kell lenni,ha ebből egyre több van,de én nem látom ebben azt a fejlődést,amit a politika ettől vár. (Sok oka lehet ennek,én is a magyar kis-közép vállalati világot lerabló adórendszert látom,s nemcsak az adómértékek miatt: a hatóság viselkedése,az adórendszer komplett érthetetlensége/még egy közepes cég vezetője is,nem hogy a kicsi,egyetemmel-fősikolával a zsebében is brutálisan ki van szolgáltatva a könyvelőnek,könyvelő cégeknek,annyira bonyolult az egész/ és lehetne sorolni.)

Én a Tescot se becsülöm le: foglalkoztat legálisan, közterheket fizetve kb 25000 embert ebben az országban.

A nagy baj itt az,hogy ha kivesszük a teljes magyar kibocsátásból azt,ami külföldi, iszonyú romlás látható,nem egyszerűen rossz a szám,az adat, hanem romlás van. És az MSZP-FIDESZ párostól ebben semmi sem várható.

Fishwalker 2013.07.21. 21:40:32

@Fekete Pestis:
az a baj, hogy te is csak az orrodig látsz el, és leszarod azt ami mellette van. De azért próbálok segíteni: (A számok nem adatok, csupán nagyságrendeket jelez) 100 fogyasztónak az élelmiszer igényét 10 ember látja el. Egyéb szolgáltatásra kell még 10. (Víz, villany, gázszerelő, pincér, eladó, tanár, stb.) Számolhatunk még 10-et egyébre. (Programozok, diszpécserek, közmunka) Tehát ott vagyunk, hogy 100 emberből maximum 30-nak kell dolgoznia. No de persze a maradék 70-ben, optimális népességeloszlás esetén van 10 anya, 30 diák, 10 nyugdíjas. Ezeket persze már el kell tartani, de ha ezeket leveszem, akkor is marad 20 olyan ember akinek az égadta világon semmi dolga nincs azon kívül, hogy fogyasszon, mert ha kiesik, akkor már nem lesz meg a 100 fogyasztó, tehát ki kell rúgni pár embert abból a 30-ból aki dolgozik.

Véleményem szerint egy jól működő rendszer esetén:
Az, hogy te dolgozhatsz az egy kiváltság, amivel rengeteg teher és rengeteg előny is jár. Fizetni kell az adókat, de cserébe elmehetsz külföldre nyaralni, igénybe tudod venni a kényelmes utazási formákat, lehet saját autód, elmehetsz étterembe, elmehetsz moziba. És ezekkel a tevékenységekkel fenntartod annak a másik 29 dolgozó embernek a munkahelyét.

2013.07.21. 21:42:28

@Fekete Pestis: Az isten megáldjon mind a két kezével, ne hasonlítsd már a hazai adórendszert össze a nyugati keresetekkel!

Amit meg mondasz, az érdem szerinti "egyenlőség", az nem egyenlőség, hanem meritokrácia, feudalizmus, semmi köze a baloldalhoz.

okosallah 2013.07.21. 22:17:12

@01234567:
Tudom jól, hogy ma is vannak főleg Nyugaton vérkommuisták akik kiirtanák az "osztályellenséget" habozás nélkül.
Pld. USA Communist Party
www.cpusa.org
*************************************************************
@nu pagagyí:
Kérlek ismertesd hány embert zárt börtönbe a FIDESZ mert szidta OV-t.
A kommunisták ezrével börtönözték be a "klerikális reakciót" a "zsiros parasztokat" és az "imperialista burzsuj lakájokat".
Te jó ég, már ez is le van tagadava?
******************************************************
@vajdasagi:

Ezt írod:" Nem maga a kommunista eszme ölte meg az embereket, hanem az eszmével visszaélő vezetők."

Ismerjük a szöveget.

Nem a kommunizmus elmélete a rossz hanem:
1. Nem a megfelelő emberek vezették
2. Igazából azok elárulták a munkásosztály érdekeit.
3. "Vannak még hibák" (Kádár idézet)
4. Mi, Mesterházy, Gyurcsány stb. vagyunk az IGAZI vezetők, mi aztán megvalósítjuk a az emberiség vágyát...

Ahogy a feka elnök nyilatkozta:
Obama "We are the ones we have been waiting for"
(Mi vagyunk azok akikre az emberek vártak. A we itt mindenkit jelent)

Fishwalker 2013.07.21. 22:55:33

@okosallah:
Pontosítsunk: A kommunizmus az ölte az embereket. A kommunizmus az ami lett egy eszme kiforgatásából. Marx nem kommunizmust álmodott, vagy ha ragaszkodunk a szóhoz, akkor nem ilyet.
A felsorolásra:
1. tény
2. tény
3. mindig minden rendszerben vannak
4. nem ezt mondja mindegyik politikus függetlenül attól, hogy melyik oldalon van?

Nem a kommunizmus/szocializmus ölte meg azokat az embereket, hanem akik erre hivatkozva kiadták a tűzparancsot/meghúzták a ravaszt.
Ha az eszméről lemosod azt a sok mocskot amit rákentek/kennek, akkor rájössz, hogy miért tudott annak idején elterjedni.

Ezenkívül az elv sosem valósulhat meg, mert az ember önmaga a legnagyobb akadály ebben.

okosallah 2013.07.21. 23:50:09

@Fishwalker:
A többségtől eltérően én nem vagyok filozófus és szerintem az ideológia-filozófia nem egzakt tudomány mint a matek v. fizika ahol a törvények mindenhol érvényesek még a világűrben is.

Az ideológiát és a fogalmak értelmét mindenki a maga ízlése szerint tekerheti ki amit a kávéházi filozófusok meg is tesznek.

Elkerülendő a szócséplés: szerintem a kommunizmus ellentétes az alapvető emberi természettel és hajlamokkal - legyenek azok rosszak v. jók - mert az emberek nem egyformák.
Vágyaik, képességeik, ismeretük, kulturájuk, DNA-jük különbözik egymástól.

A kommuniszmus lényege az emberek "egyformasítása", egybeolvasztása egy közös masszává amit csak erőszakkal lehet megpróbálni.
A kollektívizmus és az egyén szembeállításából csak anarchia születik.

Minden Marxista próbálkozás vérfürdővel végződött mert az "Újtípusú Szocialista Ember" ép olyan irreális ötlet mint az Übermensch volt.

--Azért tudott elterjedni ami miatt minden Utópista hit amely az emberi nyomoruságra megoldást ajánl, népszerű és terjeszthető.
A keresztény paradicsomi igéret is meg a kommunizmus is egy megérinthetetlen emberi vágy ami nem létezik a valóságban.
Ez a vak hit lényege és ereje.

Fishwalker 2013.07.22. 00:04:56

@okosallah: Szerintem ezt mondtam én is csak másképpen. De ettől még aki hisz abban, hogy lehetséges a szocializmus valamilyen szintű megvalósítása, attól még nem lesz tömeggyilkos. A kapitalizmus ép olyan rossz, mint a kommunizmus, csak még nem találtak fel jobb formát. De ha minden típust kizárunk amit már kipróbáltunk (őseink) és becsődölt, akkor már nem marad semmi. Tehát valami köztes variációt kell(ene) alkotni, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy meghallgassuk a másikat, és ne utasítsuk el csak mert jobboldali/baloldali/libeláris, stb.

okosallah 2013.07.22. 01:48:33

@Fishwalker:
Teljes objektivitással nézve minden gazdasági, tudományos vivmány ami az emberiség jólétét szolgálja kapitalista körülmények között jött létre.
Marxista ideológia sehol se produkált mást mint Trabantot v. terrort.

Tessék tényekkel megcáfolni, ha ez nem igaz.

Hogy a francba lehet azt állítani, hogy a kapitalizmus ugyanolyan rossz mint a kommunizmus? Hogyan lehet valaki annyira elvakult, hogy ne lássa a különbséget a két viágnézet materiális eredményei között?

Én még arra is emlékszem, hogy az Erika írógépemet be kellett jelentenem a rendőrségnek, nehogy népi demokrácia ellenes írásokra használjam.

Madách már megmondta a Tragédiában, hogy a "cél halál, az élet kűzdelem és az ember célja a kűzdés maga."

Ennél senki se volt okosabb. C'est la vie.

Fekete Pestis 2013.07.22. 08:07:07

@iii:

Mióta feaudalizmus a "meritokrácia"?

És miért ne hasonlítsam a magyar rendszert a külföldihez, amikor az input ( szakkönyv, számítógép, kaja, stb ) ugyanannyiba kerül, mint külföldön ?

@Fishwalker:
Azt én értem, hogy a "pénznek gurulni kell" [mert ez az, amit 20 sorban magyarázol], de ez így ilyen formában nem tartható.
Ugyanis mor'laisan elfogadhatatlan, hogy 30 ember úgy tarton el másik X-et, hogy ezért még csak nyugdíjra sem lesz jogosult.

és ha már a "pénznek gurulni kell" elvröl beszélünk : meg tudod mondani, hogy miert a középosztály ( és nem p.l. a multik vagy az extrém gazdag emberek ) pénzének az újraelosztásáról beszélünk ?

"Az, hogy te dolgozhatsz az egy kiváltság" - bocs, de ez egy marhaság.
Pontosabban kiváltság, de csak akkor ha olyan feladatot látsz el, amire mások is alkalmasak.
Namármost döntöen aki ennyi pénzt keres, az nem olyan feladatot lát el, amire mások is alkalmasak ( mert akkor nagy lenne a kinálat => alacsony lenne a bér ).

Amit te mondasz, az egy téves (és káros) eszme, ami azon alapul, hogy minden ember egyenlö.
Hát nem egyenlö minden ember, mert nem azonos tulajdonságokkal rendelkeznek.

@Ándi bácsi: Ez így igaz, nézd csak meg, hogy kik válaszoltak még nekem.

Fishwalker 2013.07.22. 08:49:09

@okosallah: Nos bár a módszert amivel létrehozta nem értek egyet és nem sírom vissza, de felhasználni lehetne: a TSZ-ek.
Gyártott még mosógépet, ami nem ment 5-10 év alatt tönkre, gyártott rádiót/Tv-t ami nem ment 2-10 év alatt tönkre.
Úgy lehet mondani, hogy a mostani kapitalizmus kiöli az emberséget az emberből, azt a tulajdonságát amivel idáig vitte. Ha leszarod a közösséget, akkor ne várd el, hogy ő foglalkozzon veled és problémáiddal. Az erősebb kutya ugat, és jelen esetben az éhező tömeg lesz az erősebb.

@Fekete Pestis:
Egy szóval nem mondtam, hogy a gazdagokat (multik mögött is ők vannak, így különválasztani értelmetlen) békén hagyjuk, sőt az általam vázolt rendszerben minél többet keres valaki annál több teher rakodik rá. (És nem egyenes arányossággal)
Nyugdíj igenis meg nem is. Kell lenni egy alap összegnek, amit mindenki megkap, ami csak a tisztességes életben maradáshoz elég. Ezt ki kell egészíteni egyéb magánnyugdíjjal ha többet is szeretne az ember.
Te is csak egy tégla vagy a rendszerben, mindig mindenki helyettesíthető. Tény vannak olyanok akik könnyebben vannak akik nehezebben.
És bizonyos értelemben egyelő. És szerintem a te vadkapitalista nézeted a hibás, mert nem veszi észre, hogy a nemdolgozó fogyasztóra éppannyira szükség van, mint a dolgozóra.

Gyingizik 2013.07.22. 09:01:26

Haha, ez jó volt. Mindenesetre elindult egy jó folyamat: nevezeten, hogy a "baloldali" véleményformálók, bloggerek szemlátomást rájöttek, hogy a gyúrcsány-bajnai vonal nem nyerhet. Hiszen az nem baloldali, hanem egy technokrata szabad piacos - kapitalista társaság, amelynek az a feladata, hogy a központból (Wall Street alközpont Brüsszel) kapott megszorítÓSDIt keresztülverje. Csak ez ugyebár egyszerűen lehetetlen a kádárjános bácsisok szavazatával!

Fishwalker 2013.07.22. 09:27:17

@Gyingizik: Nem tűnt fel, hogy Orbán is ugyanazt verte keresztül, csak közben mást mondott.

Gyingizik 2013.07.22. 14:08:57

@Fishwalker: Valóban nem túl nagy váltás a másik oldalhoz képest, de legalább csökkent a jegybanki alapkamat, van bankadó, nem csökkentek a nyugger díjak 25%-al (mint pl. Romániában), hanem még emelkedtek 2%al. stb. Van bankadó, rezsicsökkentés, tanári béremelés (görögöknél pl. bércsökkentés van) - ha nem is akkora, mint orbit mondja - de legalább van. Jelképes apró dolgokban van változás, és a célirányos rombolásnál meg a nullánál még ez is jobb.

okosallah 2013.07.22. 16:00:19

@Fishwalker:
A legelső posztomban írtam, hogy soha senki nem vizsgálja meg azokat a történelmi okokat ami miatt M.o.-ból 1000 év alatt se lett mondjuk egy gazdag Dánia.
Ezen senki se tud változtatni belátható időn belűl függetlenül az ideológiájától.

Önvizsgálat helyett a többség elereszti a vágyvezérelt fantáziáját és kigondol egy képzeletbeli politikai rendszert amitől nálunk is " Amerika" lehetne.

A lényeg: teljesen azonos politikai rendszerek más és más eredményekre vezettek különféle országokban.
Ez szerintem azt bizonyítja, hogy az emberanyag tulajdonságai még fontosabbak mint maga az ideológia.

Ez erősen náci hangzású és tilos hangoztatni, hogy vannak fejletteb népek és elmaradottak.

Végül M.o. tragédiája a feudális-Monarchiában, majd az 50 éves primitiv 6 elemis proli diktaúrában gyökerezik.
Az ország 70% vidéki lakos, max. 8 általánossal, fogatlanul, funkcionálisan analfabéta.

Ezzel az anyaggal nem lesz itt Kánaaán csak ha majd a bűnös generáció kihal és egy új jön a helyébe.
Ezért bolyongtak a zsidók 40 évig a sivatagban, hogy a bűnösök ne juthassanak el az igéret földjére.

Szerintem jó az ötlet.

2013.07.22. 16:16:05

@Fekete Pestis: Közel van hozzá.

Mert a bérek nem ugyanazok, nagyon nem, ebből következően az életszínvonal sem. Ezt követelni vaskos demagógia.

Fishwalker 2013.07.22. 17:37:21

@Gyingizik:
A jegybanki alapkamat csökkenés pozitív, de hogy ezt azáltal érjük el, hogy felárat fizetünk a kölcsönökre, nem biztos hogy megéri.
A bankadónak köszönhetően jelentősen csökkent az ipari hitelek száma, ami azt jelzi, hogy fejlesztések, beruházások maradnak el. Ennek nem most, hanem 5-10 év múlva lesz hatása, ugyanúgy, mint a szektoradóknak.

A nyugdíjak egy részét nem emelni, hanem csökkenteni kéne.

Tanári béremelés nincs, ha az 50%-ot vezetik be, akkor sok tanárnak még csökkenni is fog valószínűleg. Mert közben elesik a túlóráktól.

Célirányos rombolás nem volt, ez egy demagóg baromság. Nézetek vannak, és a nézetek által kijelölt út. A világban bekövetkező változások határozzák meg, hogy az a lépés végül jó vagy rossz eredményt hoz. Pl.: Medgyesi és Gyurcsány azért ment bele az államadósság elengedésébe (Amiből a választási ígéreteiket próbálták meg megvalósítani. Volt amit sikerült, volt amit nem.) mert abban bíztak, hogy az előre jelzett gazdasági fellendülés bekövetkezik, és ennek hatására simán kifizeti az ország. De nem fellendülés jött, hanem válság, így egy elsőre gond nélküli lépésből teher lett.

Ami most megy, az pedig rövidtávon lehet változásnak tűnik, de hosszútávon egyértelműen romboló hatású.

Fekete Pestis 2013.07.22. 22:24:32

@Fishwalker:

1. "sőt az általam vázolt rendszerben minél többet keres valaki annál több teher rakodik rá."

Bocsika, ha 25%os lineáris adó van, akkor is minél többet keres valaki, annál többet fizet, nem ?!

2. "Nyugdíj igenis meg nem is. Kell lenni egy alap összegnek, amit mindenki megkap, "

Szóval akkor a társadalomképed olyan, hogy a jobban keresöt adóztassák csak szénné ( mert az úgy "igazságos" ), cserébe meg kapjon pont ugyanannyi nyugdíjat, mint a legutolsó eltartott, és ez csak az éhenhalásra legyen elég. Magyarul elveszed tóle azt a pénzt, amivel nyugdíjasként meg tudna élni, és rohadt ingyenéelóket tartatsz el vele.

Na látod, ezért nem fogok SOHA a baloldalra szavazni, még akkor sem, ha a patásorbán a saját gyerekeit erószakolja meg.

3. "Te is csak egy tégla vagy a rendszerben, mindig mindenki helyettesíthető. "

Pontosan. És ez azért van, mert túlszaporodás van : régen volt pestis meg háború.
A túlszaporodás eredménye, hogy embereket csak úgy el kell tartani, anélkül, hogy valami teljesítmént nyújtanának érte. Szellemit, szorgalmat, kockáztatást, valamit.

Tudod azért lenne jó az alacsony adó és az alacsony szoc. juttatás, mert úgy hiszem, a fizetés mértéke valamilyen pozitív korrelációt mutat az intelligenciával. Ha a pénzt szétosztod olyanoknak, akik csak a segélyt lesik, ezzel szaporodásra ósztönzöd öket, és így a génállomány felhigul.

ez eléggé kegyetlen, de vallamit tenni kéne, hogy ezt a folyamatot megállítsuk. Minden korlátozás ( éhinség, háború, betegség ) ki lett a rendszerböl kapcsolva : ez így nem lesz jó.

4 ."És bizonyos értelemben egyelő."
Igen, abban hogy két füle van, mégsem szatyor. ;)
Másban nem. És ez így jó.

@iii:
Én csak azt tettem szóvá, hogy sokkal kisebb bruttó fizetést sokkal nagyobb adókulccsal terheltek a kommunisták, mint a 5X magasabb fizetéseket Ny-Európában.

Fekete Pestis 2013.07.22. 22:29:38

@Fishwalker:
"mert abban bíztak, hogy az előre jelzett gazdasági fellendülés bekövetkezik, és ennek hatására simán kifizeti az ország. "

magyarul short pozit vettek fel jó nagy áttétellel és az az ország ( nem az ö ) fejére szakadt.

Te, nem erre mondják azt, hogy más faszával verték a csalánt ?

"De nem fellendülés jött, hanem válság, így egy elsőre gond nélküli lépésből teher lett.
"

Mert ugye a Lehman Brothers sem számolt annyi csóddel, amennyi bekóvetkezett, minek következtében a CDO-ik átégtek. Nem is lett volna gond a CDO-kból, ha nem jött volna a válság.

Csakhogy a LB a saját pénzét kockáztatta, nemigaz ?

2013.07.23. 08:20:33

@Fekete Pestis: De a kettőt nem lehet egy mondatba tenni sem, az isten megáldjon. Ha az itteni átlagbér adószintjét és az ottani átlagbér adószintjét hasonlítod össze (ami a korrekt), akkor már nincs különbség, sőt számos országban jóval magasabb adókulcsok vannak. Itt a szomszédban, Ausztriában, például 50%.

Kommunisták alatt pedig gondolom a Fideszt érted, mert hogy ott van a fél MSZMP és
- államosítanak egyfolytában,
- kézivezérléssel árakat módosítanak, akár az egykori Anyag- és Árhivatal,
- állampárti, hazug közmédiát működtetnek,
- a független médiát terrorizálják és befolyásolják,
- leépítették vagy meghódították az összes független intézményt
- lopnak ipari méretekben
- vazallus réteget alakítanak maguk körül

Kimaradt valami?

sörtelen 2013.07.23. 09:18:33

@neoteny:
Idéznék:
"Honnan jött? Az első megbetegedéseket hozó, gyengébb járvány 1818 tavaszán, egy amerikai katonai táborban ütötte fela fejét. Aztán a katonákat Franciaországba vezényelték, ahonnan átterjedt a kór Spanyolországba. Itt kezdett el tombolni, ahogy a neve is jelzi. De azon a tavaszon influenza pusztított Kínában is, a kínai munkások pedig egymásra tüsszögve vegyültek el egész Európában.
A végzetes hullám ősszel érkezett, valószínüleg a dél-oroszországi Ashkabadból indult, majd átszelte az iráni határt, az afgán oldalon, Mashhadban tört ki."

Kb. hat hétig (!) tartott. Ezalatt végzett 25 millió emberrel. Az I. világháboróban 8 538 313 katona esett el.
/Richard. A. Gordon: Nagy orvosi baklövések. Alexandra, 2006. 82-83. old/

Ugyanebben olvasható az "indiánok bosszúja", amiről csak ennyit:
"Az európaiak között pedig, akik elindultak, hogy birtokba vegyék a rézbőrűek illatos erdőit, tiszta prérijét és friss vizű folyóit, voltaire-i iróniával évi 320000 (2001 évi adat - sörtelen) áldozatot szed a nikotin. Elég drága ár a magánlaksértésért" (Id. mű: 22.old.)

bekerült 2013.07.23. 10:29:28

@Mindfield:

Marhaság !
Nyugaton naponta verik meg őket és semmi probléma ! Aki tüntetni, tankot rabolni, óberkodni megy, az ezt is bekalkulálja, vele jár !
Az más kérdés, hogy ezt tálalják neked és te beveszed kanyar nélkül.
süti beállítások módosítása