1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.05.20. 11:54 HaFr

Csend, szülés!

Majd ha sok pénzem lesz, megbízom a Tárkit meg az Ipsost, csináljon egy felmérést a magyarok közt arról, hogy mit jelent számukra a szabadság. Ki fog jönni, hogy a fizetett szabadságot. Petőfi, József Attila egy cseppet majd búsong ezen, fordul kettőt a sírjában, a magyarok mítoszai dettó, de Orbán és Mesterházy jelentőségteljesen egymásra pillantva, kéz a kézben felmásznak a szülőasztalra, körülöttük az ifjú Gulyás és Rétvári doktorok (még csak a pályájuk elején, de máris országos szaktekintélyek), Szekeres bába szigorú arccal már egy ideje szülőcsatornát tágít, így együtt lélegzik-tol-lélegzik-tol a stáb, majd pikk-pakk megszülik a rendet.

A két pici mázas Rend, íme, ott sivalkodik most a szülői csecseken, beh bájosak, tiszta Rosemary's Babies. Navracsics docens bekukkant a borítékért. Viktor és Attila kicsit pihegnek még, homlokukat megtörli az Idő, a magyarok virágot és csokit hoznak nekik, kezdetét veszi a százéves Örömünnep.

A magyar nép vigad.

A nemzetidegenek szerint? (Ez volnék én.) A szabadság nem jelent semmit a magyaroknak. Egyre kevesebbet jelent a világnak is, de e "szabadságharcos" nép (amelyik valószínűleg az az egyik legtorzabb önértékelésű nép is a világon), élen járt a fogalom eltemetésében, ami legkésőbb a '60-as évek derekán meg is történt a magyar rónán. Az Éljen a magyar szabadsággal az ajkukon, nem beszélve a Szent Világszabadságról, itt már csak pszichésen terheltek jelennek meg a nyilvánosságban, azt, hogy Európa csendes, már csak a legvadabb fantáziával lehet értelmezni (mert előbb jutna eszébe a polgárnak valami EU-s csendrendelet, mint az elzúgó forradalmak), nem fokozom. A szabadság tök értelmetlen fogalommá korcsosult.

Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet! Nem ő szüli. Itt az állam szüli a rendet, a kenyeret, a pénzt, magát a bukszát, sőt ha már itt tartunk, a szabadságot is, és Rozika a par excellence magyar politológus. Morzsoljunk el hát néhány könnycseppet az egykori nagy magyarokért, és öleljük honfiúi keblünkre az aszott valóságot! Kicsi is, savanyú is, de legalább magyar -- amint a szabadságunk netovábbja is a fizetett.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr945308059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.05.20. 15:12:17

Csak a narancsvakságban szenvedő nem látja,amit csinálnak nettó baromság.Középkorban megbukott elveket akarnak a 21-ik században ráerőltetni a valóságra,percek alatt kiderül mekkora hazugságot tolnak az arcunkba ezek az LSD-n élők...

biohouse 2013.05.21. 08:59:25

Szabad országban szabad ember azt csinál, amit szabad.
Lassan 100 éve ez a magyar szabadság.

gono 2013.05.21. 09:11:51

honi princípiumok fontossági sorrendben:

* erősebb kutya baszik

* megoldjuk okosba

* a szabályok amúgy is betarthatatlanok
(egyenes következménye az erősebb kutya személyes jogfelfogásának)

személyes kommentem mindehhez:
a szabadság tényleg az egyetlen ami rendet képes teremteni, de ez az absztrakció meglehetősen távoli és elérhetetlen a mai közösségünk számára.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.05.21. 09:17:46

@gono: Így van sajnos, lásd eggyel feletted

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 10:15:40

Ha lett volna sajtószabadság és demokrácia Kádár alatt, akkor pont ugyanilyen dalok születtek volna.

hajmási 2013.05.21. 13:26:12

Amikor Haynau bevonult Pestre néhány gazember "pesti polgárok" aláírással üdvözölte. Azóta hosszú időn át lapított a "pesti polgár". Most pedig, a nagymagyar polgár eljutott odáig, hogy szaros szájjal megénekli azokat, akik elvették a szabadságát és naponta megalázza.
süti beállítások módosítása