1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.05.11. 09:47 HaFr

Íme a ti Alkotmányotok

A következőkben Istentől vezetett, de a feladat terhe alatt meg-megbicsakló ujjakkal, íme formába Öntjük és átadjuk Nektek, kedves Népünk, az Ország Szent Alkotmányát, amellyel Istenhez hasonlatosan az Örökkévalóságnak üzenünk. Üzenjük, hogy a Hun-Kabar-Magyar-Orbagyal-Orbanyal nép kétezer éves sokszor önpusztító, sokszor teremtő, de mindvégig hű és következetes munka árán végre eltalált Önnön Lényegéhez, ezt volt bátorsága Írásba önteni, és ehhez ragaszkodik vére utolsó cseppjéig, lelke utolsó rezdüléséig. Elveink, hogy az Igazság és Lelkünk egyszerűsége kívánatosan a Szent Alkotmányban is tükröződjék, és ennek magasságos szellemében, az alábbi három Elvben rögzítjük ezentúl Államszervezetünk működésének Fundamentumait.

1.

Hatalmát a nép örökös időkre a Szent Államra, és annak képviselőjére, a Legfőbb Orbánra ruházza át. Az Állam működéséről, csakúgy, mint az időről-időre megeső képviselőválasztások rendjéről a Legfőbb Orbán intézkedik. (Nevezzük ezt a Paragrafust Szent Egyszerűséggel az Etatizmus Paragrafusának.)

2.

A Szent Államot megerősítjük az Átláthatatlanság, a Megkérdőjelezhetetlenség és az Aktuális Ideológia Misztériumában. A Szent Állam Megszemélyesítője a mindenkori Legfőbb Orbán. (Nevezzük ezt a Paragrafust Szent Egyszerűséggel a Megtévesztés Paragrafusának.)

3.

A Szent Állam funkcióit a Legfőbb Orbán vezetésével az unokaöccsök, barátok és üzlettársak gyakorolják. (Nevezzük ezt a Paragrafust Szent Egyszerűséggel a Nepotizmus Paragrafusának.)

4.

Végül e Szent Alkotmány beterjesztője, elfogadója és mindenkori őrzője kinyilvánítja akaratát, hogy az Országban a Szent Alkotmány az Örökkévalóságig fennmaradjon, belőle minden Állami Intézkedés levezethető lehessen, nem kizárólagosan ideértve a polgári jogok felfüggesztését (az 1. Paragrafus alapján), a Gyávák Kiközösítése a Szent Nemzettestből programot (a 2. Paragrafus alapján) és az "Aki nem dolgozik, ne is egyék" ősi elvét (a 3. Paragrafus alapján). 

Dátum, aláírás, két félkevert --

VÉGE (Nevetsz? Abszurdnak találod? A bloggert meg hülyének? A lelked rajta.)

4 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr125294721

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Íme a ti Alkotmányotok 2013.05.11. 15:00:01

Hatalmát a nép örökös időkre a Szent Államra, és annak képviselőjére, a Legfőbb Orbánra ruházza át.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.11. 14:26:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuszkusz1 2013.05.12. 15:59:03

Új emblémát kell választanom, a puffogó vipera helyett a tiszavirágot.

Azt még csak-csak megértem, hogy piefkénél mivel húztam ki a gyufát - nem szeretik ha az ember a totális hülyeségükre felhívja a figyelmet - de itt ártatlannak érzem magam.

kuszkusz1 2013.05.12. 16:01:31

Bocs, megvagyok csak a másiknál.
süti beállítások módosítása