1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.04.04. 21:25 HaFr

Miben hiszünk?

Hiszünk abban, hogy a hatalommegosztáson alapuló (liberális) demokrácia és a (lehetőségek maximumáig) szabadversenyes kapitalizmus ötvözete hozta létre az emberiség eddigi legélhetőbb, legigazságosabb, és az emberhez legméltóbb társadalmait.

Hiszünk abban, hogy Nyugat-Európa és Észak-Amerika képviseli a legteljesebben (noha távolról sem ideálisan) azokat az elveket, amelyekről itt beszélünk. A Nyugat alkotmányos rendszereiben értük el az emberi önszerveződés eddigi legmagasabb fokát, és nem látható sehol olyan rendszer vagy gondolat, amely ezzel összemérhető lenne akár etikai, akár hatékonysági szempontból.

Látjuk, hogy ami Magyarországon 2002 óta, de különösen az utóbbi három évben zajlik, az eltávolítja az országot ettől az ideáltól, és -- ami ezzel egyenlő -- rövid időn belül kizárhatja az országot a civilizált nemzetek közösségéből. Magyarországot megfertőzték vagy egyenesen a hatalmukba kerítették a legalpáribb, leghazugabb politikai eszmék, a társadalmat alávetette, rabul ejtette az egoizmuson, manipuláción, ember ember általi megalázásán, rabláson, kegyetlenségen alapuló és a nemzeti tudatlanságot kihasználó uralomvágy, az ember legrosszabb tulajdonságait életre hívó féktelen önzés, és a másiknak való rosszat akarás. Politikai szintre emelkedett a kalandorság, a közjó helyét átvette a cinizmus, a toleranciáét a gyilkos indulatok, a szót az üvöltés. Magyarország súlyos társadalmi és kulturális válságban van. Félezer ember lökte oda, de tízmillió igénytelensége tette lehetővé.

Hiszünk abban, hogy a domináns közvélemény önképe torz. Látjuk, hogy az ország belefeledkezett az önáltatásba és a hazugságba, a polgárai vad haláltáncban olvadnak össze, és mielőtt belezuhannánk a szakadékba, de még zuhanás közben is vélhetően folyni fog a sötét acsarkodás, a talajon szétloccsanó agyvelők utolsó kisülései is a kommunisták, a nácik, az Orbánok és a Gyurcsányok neveit fogják keringetni. A primitív ösztönlények szintjén űzzük a politikát, ami nem is politika már. Amíg a politika boldogabb helyeken a társadalmi koordináció szabályok közé szorított technéje, az emberi alkotás egyik legfontosabb terepe, nálunk a koncért üvöltő farkascsordák etológiai tanulságú összecsapása.

Magyarországot nyugati országnak szánta minden valamire való államférfija Szent Istvántól Széchenyin át Antallig. Ma ezt a fejlődést megakasztották. Akik megakasztották, azok a nemzeti érdek és a konzervatív  értékrend ellenségei. Ezeket le kell győzni, és végleg el kell zavarni. Minél hamarabb. Jobbkozep01@gmail.com.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr705196071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 23:43:32

Remélhetőleg belekerül a programba az, hogy a házasság KÉT fő, egy FÉRFI és egy NŐ között köttetik.

Remélhetőleg támogatandó a különféle rekreációs céllal fogyasztott, nem hagyományos drogok elleni fellépés.

Satöbbi.

biohouse 2013.04.04. 23:53:26

"Ezeket le kell győzni, és végleg el kell zavarni. Minél hamarabb."

Módszerek:
1. Várni, amíg ki nem múlik kb a mai 45 évesekig a legidősebb korosztály. (kb 30 év)
2.Pártot alapítani, és elvitázni, ki legyen az elnök, és hány kulcsos legyen az adókulcs. (20-30 év)
3.Utcai akciók,politikusok elleni akciók (torta, tojás és paradicsom), (15-20 év)
4. Fegyverkezés, partizán (gerillacsapatok) (5-10 év)
5. Frederick Forsyth: The Day of Jackal (1év)

A " minél hamarabb" kifejezés vajon melyikre utalhat?

gomorra 2013.04.05. 07:05:38

@biohouse:
Módszerek: megkeresni azokat az embereket, akik nem cinikusak, van hitük, van erejük s nem gyávák.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2013.04.05. 07:59:15

Háát ha nagyon okosak vagytok akkor gyorsan megmondjátok azt melyik változat a jobb!!!??? Mivel a tulnyomó többségnek ez a jelenlegi politikai változt szintén nem ideális, igy lehet választani. A mostani helyzetben ha nem tartozol a felső 10%-hoz akkor neked minden esélyed megvan arra, hogy alulvégezd. Vajon a 90%-os csapat arra gondolt, hogy neki csak a szolga szerep jut hogy a 10%-ot kiszolgálja? (havi 47 ezerért)vagy mást is lehet elérni? Vagy csak arra kárjhoztatot, hogy élete végéig csak küzdjön? Én messze nem értek egyet az ekkora korrupción és hazugságokon alapuló rendszeren ahol a kisembernek szemernyi esélye sincs a nyugaton ismert életvitelre. Tehát lehet fanyalogni de még mindig a nyugati társadalom adja a legbiztonságosabb és legjobban szervezett társadalmat. Nem pedig Orbán-é!!!!

toportyánzsóti 2013.04.05. 08:58:36

Ideje kukába vágni a jobboldalt szétverő liberászélkakas komcsifattyakat,még mielőtt visszacsempészik Magyarországot a KGB zsebébe!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.04.05. 09:05:24

@toportyánzsóti: Te biztos most jutottál ki a sárga házból, nem baj, vigyázz magadra, és nézz balra, mielőtt lelépsz a járdáról.

toportyánzsóti 2013.04.05. 09:53:51

@HaFr: HAHA!Sokra viszed még biztosan.

biohouse 2013.04.05. 10:29:18

@gomorra: Ezeket az embereket egyféleképp lehet megkeresni: el kell menni egy HAHA-s tüntetésre.
Szerintem ez nem elég. Hármas verzió.

Viszont lenne egy elképzelésem egy gyorsabb verzióról, ami 4-5. pont illegalitásával szemben törvényes.

"Ki kardot ránt, kard által vészel."

"Őrült ellen Őrült kell." (Ez egy nem pontos idézet a Stallone féle Pusztító-ból.

Ezt én így fordítom: populista ellen populista kell.
Ma másképp nem győzhetsz. A kérdés, hogy van-e olyan nagyformátumú politikus alkat, aki hajlandó a populizmus eszközéhez nyúlni, hatalomhoz jutva viszont erről lemond. Vagyis ellenkező irányba halad, mint Orbán.
Volt ilyen a történelemben?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.05. 16:13:26

"Hiszünk abban, hogy a hatalommegosztáson alapuló (liberális) demokrácia és a (lehetőségek maximumáig) szabadversenyes kapitalizmus ötvözete hozta létre az emberiség eddigi legélhetőbb, legigazságosabb, és az emberhez legméltóbb társadalmait."

Te biztosan jobboldali pártot csinálsz drága hafr ?
Persze itt nem Bokrosra, és Debreczenire gondolok, amikor jobboldalit írok, azt vágod ugye !? :DDDD

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.05. 16:15:24

@biohouse:

"1. Várni, amíg ki nem múlik kb a mai 45 évesekig a legidősebb korosztály. (kb 30 év)"

Akkor az MSZP már 5% alatt lesz, ha ez megvalósul, és a jelenlegi fiatalokat érintő statisztikák szerint, stabil Jobbik kormány várható.

Nekem se tetszik, nem azért amiért neked, de ez van.

tobias2 2013.04.05. 16:21:05

"Észak-Amerika képviseli a legteljesebben" ... mit is? Ha nem jut eszünkbe, kérdezzünk meg talán egy irakit!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.04.05. 16:23:31

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ha erre gondolsz, a liberális demokrácia a totalitárius demokrácia ellentéte, abszolút összefér a Buckley-ánus, Viereckiánus, antalli konzervativizmussal.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.04.05. 16:24:10

@tobias2: Bizony, bizony -- az iraki meg nem érdekel.

sárkányfő 2013.04.05. 16:24:16

Azért haláltáncot emlegetni kicsit túlzás :)

Antall pedig minden érdeme mellett sem volt államférfi, és közelében sincs ahhoz, hogy Széchenyivel egy mondatban emlegessük.

De amúgy X év késéssel ideje lenne egy igazi magyar és igazi konzervatív pártnak, ez egy jó cél, a kérdés mennyire vagytok komolyak...

sárkányfő 2013.04.05. 16:25:26

@pocaklakó minimanó:
Szép tőled hogy önként igazolod a poszt ezen sorát: "a másiknak való rosszat akarás."

Radio Silicon 2013.04.05. 16:25:52

Szép gondolatok, de én maradok a Jobbiknál, Vona, Volner, Novák szerintem teljesen vállalható emberek, és, ha hozzá vesszük a külsős Morvai Krisztinát is, akkor eleve nincs okom aggódni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.04.05. 16:26:28

@sárkányfő: Jó, jó, nem egy Széchenyi, mondhattam volna még Bethlent, de Antall beleillik a sorba. Nyilván nehezen tudnék a mai bagázsból szemezgetni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.04.05. 16:27:20

@Radio Silicon: Hú, ez érdekes árukapcsolás. Szép gondolatok, de maradsz Vonánál. De legalább beszélgetni tudunk, és az valami.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.05. 16:30:09

@HaFr:
Akkor minek csinálsz párot ?
Ott van neked az Antalli utód a Jessz.

(Antall alatt, mellesleg ugyanúgy diktatúrázott és Horthyzott a ballib, mint ma, mint általában mindig, mikor éppen nem volt hatalmon)

De tőlem csinálhatsz.
Bajnai is nyitott jobboldalra saját bevallása szerint, ám statisztikailag csak az MSZP-től vesz el szavazatot láthatóan.

Minnél jobban szétaprózod a ballibeket, annál jobb az országnak !

Jó munkát !
Használd közben tetszőlegesen a konzervatív, jobboldali szólamokat nyugodtan, bár néhány posztodat én a helyedben ezelőtt eltávolítanám, mert körberöhöghetnek így könnyedén.

Cubase 2013.04.05. 16:51:44

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Magyarországot nyugati országnak szánta minden valamire való államférfija Szent Istvántól Széchenyin át Antallig. Ma ezt a fejlődést megakasztották."

Ezzel esetleg vitatkozol?

Nem tudom a nevem (törölt) 2013.04.05. 17:33:05

"Hiszünk abban, hogy a hatalommegosztáson alapuló (liberális) demokrácia és a (lehetőségek maximumáig) szabadversenyes kapitalizmus ötvözete hozta létre az emberiség eddigi legélhetőbb, legigazságosabb, és az emberhez legméltóbb társadalmait."
Na látod, itt a probléma! Még 20 év után is hinni kell benne, mert kézzel fogható jelei nincsenek.

Ha rövidem akarom magam kifejezni, akkor csak annyit mondok, hogy ha az emberek és az ország életszínvonala a liberális kapitalizmus alatt nem folyamatosan lefele tartott volna, akkor most nem lenne igény unortodoxiára. De van, mert a liberális kapitalizmus nem, hogy egy konstans életszínvonalat sem volt képes garantálni.

A poszt nem sokkal különb, mintha valaki '89-ben írt volna cikket (posztot kicsit nehéz lett volna) a a szocializmus mindenhatóságáról, arról, hogy a szocialista gazdasági forma milyen jól működik, természetesen azt megemlítve, hogy az imperialistáknál rendszeresen éheznek az emberek.

nem várt fordulat 2013.04.05. 17:45:53

@HaFr: hogy a p*csába lehet, hogy ez az állat (@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !) még mindig nincs kitiltva az összes blogról? semmi mást nem tud, csak rombolni.

regress 2013.04.05. 17:48:49

antall kezdte szétcseszni az országot,a felcsuti cigánygyerek meg befejezi

Scarlet Crusade 2013.04.05. 18:05:24

@regress: Te pedig mosd ki a szad maroszodaval, es szeresd terdenallva Ferenc atyadat (biztos unja mar Klara asszonyt meg dodo kutyat).
Tudod, a valtozatossag gyonyorkodtet.

Mert az altalad ciganynak ( hej az anyad budos liberalis mindenit) nevezett embernek a korme alatt a piszok tobbet er ocsem, mint a te froccsgozos buzos lehelleteted amivel napi szinten vegigsavazod a netet.

PS: a szerzo pedig nezzen korul, mert Budapesten kivul is van am elet, es ezekkel a habiszti lozungokkal ugyan senkit nem fog megfogni.

Kámasuka 2013.04.05. 18:05:55

'Hiszünk abban, hogy a hatalommegosztáson alapuló (liberális) demokrácia és a (lehetőségek maximumáig) szabadversenyes kapitalizmus ötvözete hozta létre az emberiség eddigi legélhetőbb, legigazságosabb, és az emberhez legméltóbb társadalmait.'

- Főleg ha kiterjedt gyarmatosítással, rabszolgamunkával párosult

valaki senki 2013.04.05. 18:14:41

@Tyreo: Te voltál gyorsabb! Olvasva, én is csak ennyit akartam írni: Ámen.

Mária 2013.04.05. 18:18:40

"ami Magyarországon 2002 óta, de különösen az utóbbi három évben zajlik"

2002 óta, mi, aranybogaram?

1998 és 2002 között, a Fidesz-kormány idején minden a legnagyobb rendben volt, ugye?

UGYE?

Okosabb lett volna, ha azt írtad volna, hogy 1998-2002 között ÉS az elmúlt három évben. Akkor most nem tartanának nagyon sokan szar alaknak azért, mert a Fidesz mocskát kenegeted másokra.

gmihaly 2013.04.05. 18:37:47

Jaj de ünnepélyes!

aeidennis 2013.04.05. 18:45:22

@HaFr: "Növekedni a tradíció fényében. (Tradíció nélkül nincs fejlődés, csak végtelen új kezdetek a nulláról.) Az organikusan kialakult intézmények tisztelete. Fejlődés hozzáadás, korrekció, adaptáció által. Teljes elfogadást mutatni az ember nagyszerű tulajdonságai, de éppígy a határai iránt is. "regnumportal.hu/node/1046

Fejesrob 2013.04.05. 18:55:24

Bajnai, Gyurcsány és társai a nyugat.

Mit mondjak, van ízlésed.

Fejesrob 2013.04.05. 18:57:35

@karacsi_maci: Nem azt írja, amit te szeretnél olvasni?

zobod 2013.04.05. 18:59:32

Nyugat-Európához, vagy úgy egyáltalán bárkihez önként akkor kell igazodni, ha abból haszon származik. Viszont szemmel látható, hogy most Brüsszelben is csak keresik a fonalat, ráadásul mindenki unortodox. A FED, az ECB, a trojka mikor államcsődöket - euroövezeti fejlett nyugatias országokét - (félre)kezel. Ők is csak kísérletezgetnek, találgatnak hogy merre tovább.

Mária 2013.04.05. 19:18:38

@Fejesrob:

Mert Orbán a nyugat, ugye, a vállalhatatlanul tapló, nulla diplomáciai érzékkel rendelkező, óvodás módon toporzékoló kis akarnok, ugye?

Aki sáros cipővel áll fel a konyhaasztalra, a terítőre, és még fel is teszi Facebookra a sáros csülkeiről a képet.

Aki félázsiai származéknak tartja azokat az európai uniós polgárokat, akik voltak akkora barmok, hogy elhitték erről a kreténről, hogy képes egy országot vezetni, vagy legalábbis nem tiltakoztak a szavazatukkal a lehetséges hatalomba kerülése ellen.

Ugye?

Jolka40 2013.04.05. 19:30:13

@zobod: De mi tudjuk, mért nem minket kérdeznek?

JT_Biopower 2013.04.05. 19:43:31

De hát mi már nyugati ország vagyunk!
Csak megfelelő helyről kell nézni!

grani 2013.04.05. 19:52:03

Hinni a templomban kell. Tudni sem ártana.
Én szinte semmiben nem hiszek azok közzűl, amiben te. Most akkor mi van? Polgárháborúzzunk? Egy kicsit visszavehetnétek az arcotokból, mert PC liberál véleményfasizmusotok már sokaknak csípi a szemét.
Nyugatnak nem kelletek, soha nem fognak befogadni. Csak megtűrni. Ezer év alatt max azt engedték meg, hogy benyljatok nekik, lerabolják az országot és betelepítsék a népfeleslegüket. Az első adandó alkalommal simán odadobtak bármelyik keleti hódítónak. Ha meg "megvédtek", akkor utánok kiürült az ország.
Szóval nem hiszek benne, hogy nyugat a helyes írány.

tobias2 2013.04.05. 19:56:39

@HaFr: "az iraki meg nem érdekel." Az újvidéki magyarok sem érdekelnek, akiket 1999-ben két és fél hónapig bombázott kazettás bombákkal? Akiknek lerombolta az összes Duna-hídját, hogy majd az EU összedobja a pénzt a felépítésükre? Akikre környezeti katasztrófát hozott a kőolajfinomító felperzselésével? Észak-Amerika ezt képviseli a legteljesebben.

egysmás 2013.04.05. 20:12:16

bajnaibérenc gyurcsánykatona egyenesen a mesterházból

pocaklakó minimanó 2013.04.06. 10:06:07

@sárkányfő:

"Szép tőled hogy önként igazolod a poszt ezen sorát: 'a másiknak való rosszat akarás.'"

Még szép, hogy lövésed sincs a propagandisztikus agresszión túlmutató dolgokról.

Az már túl bonyolult lenne a brosúra-szellemiségnek.

pocaklakó minimanó 2013.04.06. 10:08:28

@Mária:

"Ugye?"

Mária! Most toppants egyet a lábacskáiddal, légy szíves! Köszönöm! :)

gomorra 2013.04.06. 10:21:13

@tobias2: Tóbiás, Tóbiás, tessék többet gondolkodni!

Lebombázta az újvidéki hidat, ahol magyarok is voltak? Na bumm, hülye szerbek ha nem akarták volna kiirtani a más népeket ott körülöttük, akkor nem bombnázták volna Újvidéket sem az ottani magyarokat.
Szóval csak köszönet illeti az USÁ-t, pedig én is árgus szemekkel figyelem mit tesznek, de ott s akkor azt tették, amit tenniük kellett az emberiség nevében. Európa helyett is cselekedtek, az EU-nak a szája szokott járni, az USA csapott is amikor kellett. S hogy voltak ott magyrok is? Na bumm, ez propaganda fogás, ilyet emlegetni, tudod-e kispofám?

egysmás 2013.04.06. 13:11:51

@pocaklakó minimanó: a propagandisztikus agresszión az mutat túl, hogy a másiknak rosszat akar az emberek nagy része.
Ezt használja ki a propagandisztikus agresszió.

Ennek eklatáns példája a te hozzászólásod, amiben számodra tökéletesen irreleváns, téged semmilyen módon (esetleg, mint a drogos cucc, határozottan hátrányosan) nem érintő, másokat korlátozó dolgok fenntartását üdvözítőnek tartod.

kekex 2013.04.06. 22:09:45

@pocaklakó minimanó:
Ha nem Te vagy az érintett, mi a frászt érdekel, hogy ivarérett agykorú felnőtt emberek milyen párkapcsolatokat alakítanak egymással? Közöd?
És netán egy antialkoholistát tisztelhetünk benned? Vagy a "rekreációs céllal fogyasztott"
de "hagyományos" drogok ellen nincs kifogásod?

kekex 2013.04.06. 22:13:31

@HaFr:
Ez most a toportyántól éppen egy értelmes megszólalás volt! Mert "ezek" hamar visszacsempésznek minket Putyin mellényzsebébe!
Mszmp vezetőségi tagok nagy számban, államosítások, multi(imperializmus) ellenesség:
komcsifattyak ezek a fideszesek! Jó lesz vigyázni!

kekex 2013.04.06. 22:22:11

@BenFranklin:
A legjobb példa Észak- és Dél-Korea. Ugyanaz a genetikai örökség, történelmi múlt, KIZÁRÓLAG pár évtized eltérő társadalmi és gazdasági rendszer, ami elválasztja őket. Méghozzá hajjaj mértékben! Dél-Korea NEM gyarmatosítással vezet utcahosszal! De felhozhatnám Nyugat- és Kelet-Németországot is az egyesítés előtt. Szintén jó példa arra, hogy mennyivel előrébb lehet jutni egy másik rendszerrel. Egy demokratikus és piacgazdasági rendszerrel. Ha képes vagy felfogni ezt a gyengéd célzást. Mert vannak kételyeim.

kekex 2013.04.06. 22:24:34

@zobod:
Csak egyvalamiben biztosak: NEM Orvbán és Eltolcsy unortodox (értsd: nem normális) útján.

kekex 2013.04.06. 22:30:47

@grani:
Kérlek, semmi gond. Fehéroroszországban de főleg valamilyenisztánokban tárt karokkal várják az ilyesmire vevőket. Tudod: vezérkultusz, kuss a többieknek. Magyarország levegője meg csak tisztulna, ha visszamennétek keletre, ahogy Ady javasolta a szamojéd erkölcsűeknek.

kekex 2013.04.06. 22:32:34

@kekex:
Astaroth
2013. április 5. péntek
16:51
Laci jól látja. A zembereket kellene pallérozni, s az “mission impossible”. Ez van, ez a magyar ugar…lehet dagonyázni. Ady szavai döbbenetes aktualitással érvényesek:
“Szeretett úri véreim: a serleg tele. Nincs már itt nekünk semmi keresnivalónk: gyerünk vissza Ázsiába!… Egy kis helyet talán kapunk, persze lehetőleg távol még az ázsiai kultúrára hajlandó népektől is. Bejöttünk – agg krónikások szerint – hős Álmossal s Árpáddal és társaival. Menjünk vissza Rakovszky Stefi, Lengyel Zoltán, ifj. Móricz Pál s a többi nyomában. De menjünk, míg – lehet…
E dicső, gazdag történelmű úri népségtől lakott ország tegnap szerencsésen elérte a legbalkánibb nívót. Az a gyalázatosságában is mulattató komédia, mely ez ország keserves parlamentjében tegnap lefolyt, bele fog kerülni a történelembe. Egy futó percig szeretnék honáruló „nemzetiségi agitátor” lenni, hadd tudnám kellő érzékenységgel felfogni a magyar parlamentben lefolyt skandalumot. Ilyen megríkató baromság megérésére mégsem voltunk berendezkedve, pedig elkészültünk mi már minden megérhetőre.
Parlament kell ennek az országnak? Kancsuka, nem parlament. Azaz dehogy kancsuka. Kisdedóvó, gyermekkert és sok-sok türelem, ha e dicső erényből maradhatott volna valami a huszadik századra.
Vázsonyi Vilmos, az egyetlen magyar népképviselő, akit öntudatos nép választott, nem juthat szóhoz a magyar parlamentben. Nem engedik szóhoz jutni a gyermekek, akik haragusznak, mert kinizsisdi s malomkősdi játékukat megzavarta, a gyermekek, akik, hajh, tizenkilencmilliomod magunk szerencsétlen bőrén kockáznak és malomköveznek.
Az immár legbalkánibb parlamentnek ez a botránya irtózatos, kegyetlen világosságot adott a mi szemeinknek. Olyan titkot világított meg, amit jaj de jó lett volna sohasem tudni. Megtudtuk hogy a magyar parlamenti gyermekek mind egyformák: esküdjenek bár a kétfejű sas karmára, a Széll Kálmán harmatozó pattanására, Kossuth Lajos kalapjára, pápa csalhatatlan őszentsége papucsára, bármire. Obskurus agyuk velejének vastag burkát csak egy kicsit kell megkarcolni, ott zsibongnak előttünk a maguk siralmasan hasonlatos voltukban.
Kultúr-bestiákat mondott Vázsonyi? A kultúra isteni nevében vétózunk e címadományozás ellen. De a bestiák reputációja érdekében is, mert a bestiák mindig ki merik a fogukat mutatni, nem csak akkor, mikor demokrata képviselővel van dolguk.
Szeretett úri véreim, Ázsia ordított fel tegnap bennetek. A nosztalgia, a nomád, baromi ember méla vágyakozása rohamba tört ki. Nem voltam ott, de látom a képet. Középen az agyonhajszolt egyetlen intellektus. Sokat tud, sokra vágyik, merész a hite, elszánt a munkája, nagy a gyűlölete. És – óh szörnyűség – ősei a Jordánon átkeltek. Ez a kis zsidó óriás közöttük. Ezt az óriást fiatalon fölkapta szárnyaira a hír, imádja őt sok ezerek tömege, s tud… Ez, ez a legborzasztóbb! Ez az ember mer tudni közöttük, a tudatlanok között! De meg hogy ez az ember zsidó! Ott áll zavarodottan a középen. Egy harsány szitok hallszik. Lengyel Zoltán kiáltott, egy ifjú együgyű, ki hiányos intelligenciájával más, kultúr országban evőkészlet tisztító sem lehetne. Meg Leszkay úr, meg Rakovszky úr, meg a többi jólismert idióta. És Vázsonyi egy egyfogatú kocsin futtat el ebből a komédia házból, hova bekerülni idestova erkölcsi halál lesz.
Szeretett úri véreim, értsük meg egymást. Kinizsi fáj ugye és a malomkő? A keleti nomád lomhasága lázadt fel ugye, hogy semmisítsük meg ezt az embert még a Krimiából velünk hozott eszközökkel, mert tanulni, tudni, s az ő fegyvereivel állni vele szemben nem tudunk. Ugye így van szeretett úri véreim? Mert csak így lehet menteni ezt a világra szóló skandalumot.
Ha ugyan így is lehet. De aligha. Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék, s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna.
Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl, s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.
Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!…”
1902.01.31.!!

kekex 2013.04.06. 22:39:51

@pocaklakó minimanó:
Hehe, bagolyka! Te beszélsz "propagandisztikus agresszión túlmutató dolgokról"???
Hiszen mást sem nyomatsz, mint brosúra-szellemiséget! Ráadásul nagyon poros, poshadt, penészed brosúrákból. Igazi Kdnp-s vagy (és ezt nem dicséretnek szántam, sőt!)

grani 2013.04.06. 22:48:13

@kekex: No látod, a megoldásban egyetértünk. Csak szerintem jobb lenne, ha ti mennétek vissza az őshazába, svábföldre meg attól is nyugatabbra. Ott talán jobban éreznétek magatokat, mint itt, Kelet Európában. Ja, és vigyétek magatokkal a demokráciátokat is. Kösz, de van ettől sokkal jobb és olyan, ami működik.

grani 2013.04.06. 22:49:37

@grani: Ja, Ady egy szifiliszes gentry volt. Sok marhaságot összeírt.

kekex 2013.04.07. 00:29:20

@grani:
Működik? Azért csökken fel a GDP? Azért nem éri el a beruházás az amortizációt sem? Azért menekült el már több MAGYAR ember az országból, mint 56-ban?
Szupi!
Mi lenne, ha még csak nem is működne?
Ja. és Ady egy zseni volt. A 110 éve írtak ma is aktuálisak (sajnos)

kekex 2013.04.07. 00:33:11

HaFr
Lehet, hogy most újdonságot árulok el neked és pártalapító társaidnak: de nem az a fontos, hogy TI miben hisztek, hanem hogy ebből mi jelenik meg a pártprogramban és a működés folyamán. Az ördög ugyanis mindig a részletekben bújik el, és ha pl a fideszről nem tudod, amit tudsz, csak a szövegei alapján ítéled meg őket, akkor még őket is egy haj de nagyon demokrata pártnak tarthatnád.

grani 2013.04.07. 06:37:17

@kekex: Azért csökken a GDP mert az egész EU-nak nevezett rothadó nyugati rendszerben is csökken.MO még mindig ennek a halálra ítélt rendszernek a húszadrangu senki tagja. Keleten, ott nő a GDP, de nem oda tartozunk.
Menni meg a patkányok mennek, a felesleges balaszt. Hadd menjenek, nincs rá szükség. Arról, hogy mennyire MAGYAROK meg jól mutatja, milyen irányba futnak a labanc lelkek.
Ady meg a XX. század elején írt egy csomó akkor divatos marhaságot. A XX. század véresen bebízonyította, hogy mennyire tévedett.
De mégegyszer, neked van egy hited, egy meggyőződésed, nekem egy másik, ami pont az ellenkezője a tiédnek. Rám akarod erőltetni a hited? Polgárháborút akarsz?

biohouse 2013.04.07. 08:05:56

@kekex: Ez jutott nekem is eszembe ma reggel. Általában egyenesen jövök erre az oldalra a Kard blog után, nem az indexről. De csak ritkán van írás.
Miért is? Mert a blog nagyon is elméleti. Már-már filozofikus. És ebben az értelemben egyáltalán nem pragmatikus. A pártszervezés is elméleti alapon történik, gyakorlatilag konzervatív esszéistákat keresnek, ami egy párthoz édeskevés.
A Kard blog és természetesen a Véleményvezér is sokkal hétköznapibb.
Napi témákkal kéne a konzervatív megközelítést magyarázni.
Ha pl ez egy tényleg megalakuló párt, akkor előadások tömegével kéne népszerűsíteniük magukat klubokban, művelődési házakban.
Ott pedig már le kell szállni az átlagember szintjére.

kekex 2013.04.07. 09:16:13

@grani:
A franc sem akar polgárháborút, amikor látja, hogy közeledik. Ehhez még Ady kaliberűnek sem kell lenni.

kekex 2013.04.07. 09:21:20

@biohouse:
Régebben rendszeresen olvastam Zimányi Zoltán cikkeit az MDF honlapján. Nekem ő az etalon a modern konzervatívizmusból.
De ránézve a középjobb párt fészbukos oldalára Bokros képét láttam. Ha vele akarnak nyomulni, az elég érdekes lesz.
A zembereknek már tele van a tökük a megszorításokkal azonosított reformokkal, a "reformok kritikus tömegét" prédikáló Bokrossal eleve nem lehet ezért megindulni.
Kár lenne a bele fektetett fáradtságért.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.04.07. 14:06:45

@biohouse: Csak részben értek egyet ezzel. Először is miért versenyezzek a nagyszerű Karddal stb, más a missziónk stb, ZZ-t becsülöm magam is, de megint csak más a misszió. A pártszervezés nem úgy történik egészen, ahogy gondoljátok. :), van okunk, hogy a blogon úgy tegyünk, ahogy teszünk. Az elméleti részre is szükség van a cselekvés koherenciájának és hitelességének érdekében, Ady-t pedig száz százalékban megszívleljük. Ady fan-ek vagyunk. Merci.

biohouse 2013.04.07. 14:15:48

@kekex: Igazad van Bokrossal kapcsolatban, nem hiteles jobboldali nekem se.
Csakhogy én nem ebben a rendszerben (baloldal-jobboldal) találom a megoldást, hanem a racionális-irracionális skálán, és szerintem Bokros racionális.
Ő azonban szimbolikusan se vezethetne egy konzervatív pártot, maximum tanácsadóként lenne vállalható.
Azonban elméleti figurákkal sem lehet pártot csinálni ld pl Orbán és Fodor közti különbséget.
Pártot csinálni Orbán, Kuncze, Dávid I., vagy Vona volt képes, akik menedzser típusú figurák, meglehetősen erős kommunikációs képességekkel.
Aztán itt van a kismillió konzervatív blog: az előbb említetteken kívül a Mandiner és a Konzervatórium pl.
Mi lenne ha ezen blogok szerveznének egy konzervatív konferenciát. Meglepetésre a Fidesz nem lenne a meghívottak között.
Ezen a konferencián, amelynek megpróbálnának egy kis hírverést tartani, lehetne alakítani egy konzervatív szövetséget, amely azonban még nem párt, hanem mondjuk MDF mintára egy Konzervatív Fórum.
Ennek a Fórumnak lenne a feladata a pragmatikus vezető megtalálása.
meghívnám egyébként a Haza és Haladást is.
Szerintem az Együtt'14 minusz Szolidaritás minusz Milla már-már jobboldalinak tekinthető.
(Az E14 viszont ballib.)

kekex 2013.04.08. 08:10:46

@biohouse:
Persze, hogy racionális Bokros. És embertelen, mint egy frontsebész, aki baltával amputál a harctéren - érzéstelenítés nélkül. Normális magyar zember nem adja át neki önként az ép lábát.
Vele kampányolni meg valami ilyesmit jelentene a legtöbb embernek. A "reformok kritikus tömegére" még az 1 % sem szavazna, akkor meg minek?
Egyébként EGY esélye van egy valóban ütős jobbközép párt indulásának: Ha fideszes pártütéssel alapul, ha a képviselők részéről
juttatásokról való lemondással jár: az hitelesítené.
Tehát ha a fidesz tisztességes oldala válna ki egy jobbközép pártba azzal, hogy ezt az ámokfutást már nem tudja tovább támogatni.
Ha több, mint 6 fő átülne a függetlenek közé, és ezzel megakadályoznának minden további 2/3-os törvénykezést, vagy kénytelen lenne Orbán felvállalni a Vonával való szövetséget.
Annak lenne hírértéke, és az hitelesítené a jó értelmű "jobbra" fordulást.
Minden más csak egy újabb pártformációcska, akikre az AN-en írta Para, hogy nem pisálhatsz úgy az erdőben, hogy egy pártocskát oldalba ne pössentenél.

kekex 2013.04.08. 08:14:03

@kekex:
És ez az egyetlen, ami indokolná a titkolózást a pártalapításnál. De mivel ehhez tényleg elég 10 ember - nem racionális előre bianco csekkel kérni a csatlakozást.

pocaklakó minimanó 2013.04.08. 10:53:02

@egysmás:

"Ennek eklatáns példája a te hozzászólásod, amiben számodra tökéletesen irreleváns, téged semmilyen módon (esetleg, mint a drogos cucc, határozottan hátrányosan) nem érintő, másokat korlátozó dolgok fenntartását üdvözítőnek tartod."

Gondolom, téged sem zavar, hogy Hajmási Péter és Hajmási Pál (akik mellesleg édestesók) összeszűrik leveiket a hálószoba félhomályában. Számodra ez irreleváns, téged semmilyen módon nem érint, de őket meg korlátozza.

Ha lenne gerinced - mint ahogyan nincs - élenjáró propagandistája lennél az ő szexuális alternatívájuknak is.

A kérdés csupán ennyi: Miért félsz ettől?

pocaklakó minimanó 2013.04.08. 10:54:41

@kekex:

"Ha nem Te vagy az érintett, mi a frászt érdekel, hogy ivarérett agykorú felnőtt emberek milyen párkapcsolatokat alakítanak egymással? Közöd?"

Mi közöd ahhoz, hogy Hajmási Péter és Hajmási Pál (akik mellesleg édestesók) összeszűrik leveiket a hálószoba félhomályában?

Tessék azonnal kiállni mellettük, hiszen a hazai felvilágosultak nem tűrhetik, hogy bigott normák határozzák meg a mindennapi életet. :)

Légy gerinces és tiltakozz minden igazságtalanság ellen. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.08. 10:58:32

@kekex:

"Hiszen mást sem nyomatsz, mint brosúra-szellemiséget! Ráadásul nagyon poros, poshadt, penészed brosúrákból."

Bevallom, azok a brosúrák (ha használnám őket) még mindig életképesebb brosúrák lennének, mint az örökkön-örökké változást követelő, magukat felvilágosultnak címkéző, ámde logikátlan és trágyaszagú brosúrák, amelyekkel felétek operálnak.

Ezért nem is tartom bajnak, hogy nem nyúlok hozzájuk, csak bottal piszkálom őket.

"Igazi Kdnp-s vagy (és ezt nem dicséretnek szántam, sőt!)"

Nagyon helyes, hogy nem szántad dicséretnek. Igazából minek szántad? Mert ugye pontosnak sem szánhatod. Meg nem szánhatod a lényeget megragadónak sem.

Szerintem szánd tájékozatlanul klisésnek és tapló módon hazugnak. Az még illik is rá.

Örülök, hogy ismét segíthettem. :)

biohouse 2013.04.08. 23:48:33

@kekex: Csak azért tűnik embertelennek, mert számokkal operál.
Tök mindegy, nem ő a mi emberünk.
Kiváncsi lennék min veszett össze Kerék_Bárczyval.

biohouse 2013.04.08. 23:48:33

@kekex: Csak azért tűnik embertelennek, mert számokkal operál.
Tök mindegy, nem ő a mi emberünk.
Kiváncsi lennék min veszett össze Kerék_Bárczyval.

kekex 2013.04.10. 09:02:09

@biohouse:
Azt nem tudom, de K.B. hajlamos az összeveszésre, amikor árnyékra ugrott egy TB levelezés ügyben és a tévedése mögé nem állt ki a Kanadai Hírlap - azokkal is megszakította a kapcsolatot.

kekex 2013.04.15. 09:47:36

Tényleg HaFr, mi újság a pártalapítás ügyben?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.04.15. 15:02:48

@kekex: Köszi, haladunk, ha egy picit lassabban is, mint kéne

kekex 2013.04.16. 01:07:01

@HaFr:
Mit nehéz összeszedni? Az alapítói létszámot, a pártprogramot, netán a szponzorokat?

kekex 2013.04.16. 08:05:32

Mégis Bokros pártjáról lesz szó?
privatbankar.hu/makro/magyarorszag-akar-100-evre-is-lecsuszhat-interju-bokros-lajossal-256900
"Hamarosan zászlót bont a pártja. Milyen lesz?

- Április 21-én ünnepélyesen és hivatalosan bejelentjük az európai és nemzeti elkötelezettségű új párt megalakulását. Alapvetően egy konzervatív és szabadságelvű szerveződésről van szó. Ez teljesen hiányzik a mai magyarországi politikai palettáról. Remélem sikeresek leszünk."
KÉT jobbközép párt sok lenne a jóból!

kekex 2013.04.19. 20:25:46

Ez nem ér! Bedobsz egy témát, aztán sehol semmi!
Mi van a pártalapítással?

kekex 2013.04.21. 13:47:48

@HaFr:
Folydogál. Azt azért nem ártana tisztázni, hogy ez a Bokros féle Moma, vagy másik jobbközép párt lesz?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.04.21. 14:10:05

@kekex: Nem gondoltam, hogy ezt tisztázni kellene, de nincs bajszom és szoknyám se..

kekex 2013.04.27. 22:53:46

@HaFr:
Bajusz alatt Bokrost érted? Mert egyszerűbb lett volna azt írni, hogy ez nem a Moma lesz.
A szoknyát már nehezebb dekódolni, szerintem Ibolya nem akar még egyszer beszállni, Seres Mária meg nem komoly tényező.
Egyébként nem a személyed, hanem a pártod iránt érdeklődtem.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.04.28. 10:44:56

@kekex: Bakker, te tényleg nagyon kekeckedő vagy, nem mondták már mások is? Nem, nem a Moma, vagy mi a rák.

kekex 2013.04.28. 15:42:24

Nem kekeckedem - kérdezek. És szerettem volna egy egyenes választ. De hiába.
A Mo dern Ma gyarország (vagy mi a rák) Bokros pártja. Aki szintén jobboldali konzervatívként határozza meg magát. Azt hittem, figyeled a "konkurenciát".
Egyébként nomen est omen: tényleg kekec lenne az eredeti nicknevem, csak elvesztettem hozzá a kódomat.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.04.28. 16:46:23

@kekex: Oké, nem kekeckedsz, de nem is figyelsz. Tök egyenes választ adtam, amit ráadásul te is elismersz azzal, hogy B-t konkurenciánknak nevezed. Kezdem végképp nem érteni a dolgot.
süti beállítások módosítása