1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Friss topikok

Béndek Péter blogja

2013.03.15. 09:01 HaFr

Lefagyott Orbánisztán

Lássuk csak, hogy értékelné a hóhelyzetet a Fidesz ellenzékben: "A kormány nem gondoskodott a magyar emberek biztonságáról, holott a meteorológia napok óta jelezte a betörő sarkvidéki hideg, nagy mennyiségű hó és viharos szél együttes hatásaként előálló katasztrófa-helyzetet. A kormányfő mégis úgy találta jobbnak, hogy Brüsszelbe megy magyarázni a bizonyítványát az országot lejárató alaptörvény-módosítás miatt, és ahelyett, hogy személyesen irányította volna a mentést (amihez, csakúgy, mint az ápolónők béréhez, a villamosenergia-elosztó hálózat üzemeltetéséhez és az afrikai töketlen fecskék repülési sebességéhez, ő ért a legjobban), inkább magányos hering-vacsorákon (hiszen nem ül mellé senki) kellő mennyiségű pezsgő mellett ünnepli az ország fizikai és szellemi romba döntését. Jó munka volt, Miniszterelnök úr, gratulálunk. Kérdezzük, ha már Ön úgy döntött, hogy nem lesz szolidáris a nemzetével március 15-e előestéjén, hol volt legalább az Ön kormánya és annak szervei, amidőn a végveszélybe, gyakran fagyásközeli állapotba jutott, kiszolgáltatott honfitársaink facebookon, telefonon vagy ennek hiányában lélekben fordultak az ország népéhez segítségért, meleg teáért, ételért, kisgyermekekkel, idős nőkkel és várandós anyákkal a behavazott, befagyott autóikban, rettegéssel várva az éjszakát amelynek során vagy kifogy az üzemanyaguk, vagy nem, vagy halálra fagynak, vagy nem. Hol volt az Ön tenyérből etetett rádiója, amikor folyamatosan tájékoztatnia kellett volna az autóban ülő rémült honfitársainkat, és sorolhatnánk. Hol volt a fideszes lángelme és a Békemenet aktivistái? Még egyszer, köszönjük Önnek, Miniszterelnök úr. Reméljük, finom ebéddel kínálják meg Brüsszelben, mielőtt hazaindul a különgépén."

Vagy még ígyebbül. Az igazság? Az utakat valóbban nem sózták alá a havazást megelőzően, azok valóban eljegesedtek, a kiszegényített katasztrófavédelem, tűzoltóság, honvédség valóban alig reagált a helyzetre, a kommunikáció összeomlott, az autópályakezelő, a rendőrség stb. nem tudnak eddig a pillanatig se semmit, emberek ezrei vannak beszorulva Siófokon, Fehérvár környékén, Tatabánya körül, és ki tudja még hol, információ és a hatóságok szakszerű irányítása nélkül, a kormány valóban néma maradt, a facebook és az sms-ek valóban izzottak. Az emberek valóban még az autóikban, és egyelőre nem tudni, mennyi a sérült.

Tanulság? Minden romban, lefagyva, ami a közszolgálatot és az államot illeti, viszont a facebook tanúsága szerint százával jönnek a segítő felajánlások az emberektől, mielőtt az állami szervek egyáltalán felocsúdnának. Orbán állama lefagyott, fejre állt, mint ahogy minden fejre áll, aminek túlsúlyos a feje -- csak a civil társadalom, az emberiesség (és az internet, telefónia, benzinkutak, áramszolgáltatók stb. formájában a profitéhes kapitalizmus) működik. Orbán állama a társadalom és a piac ellen. Tessék (már végre) választani, mielőtt késő nem lesz.

Mert félreértés ne essék: Magyarország minden eresztékében ilyen tehetetlenség és rombolás munkál már, legfeljebb nem jön egyszerre és ilyen intenzitással felszínre, mint a hóhelyzetben tapasztalt állami inkompetencia. De előbb-utóbb mind felszínre jut, mert nincs erő, ami a rombolást feltartóztathatná, előbb-utóbb szembe kell nézzünk mindennel, amit most eltűrünk. Orbán állama a társadalom ellen.

230 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr765135727

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Beintett a belügyminiszternek a Telenor 2013.03.15. 23:14:35

Pintér Sándor őrjöng. A Telenor nem továbbította a Belügyminisztérium tájékoztató SMS-ét az ügyfeleinek. Telenor ügyfél vagyok, és ezzel a cég szerzett nálam egy piros pontot. Arról van szó ugyanis - mármint az én értelmezésemben - hogy a Telenor nyil...

Trackback: Telelökött ország 2013.03.15. 19:59:12

Ülök a meleg szobában. Szeretteim és hozzátartozóim téli segítése kipipálva. Szomszédos vének kiásva. Tüzelővel ellátva, aki azzal fűt. Lakóhelyem távol van a bajbajutottaktól, így naivitás lenne azt hinni, hogy bárhová odajuthatok, ahol szükség lenne ...

Trackback: Ne a kormánytól várj segítséget 2013.03.15. 15:43:57

A hivatalos szervek látványos leszereplése egy hóviharban remek lehetőséget biztosít nagy odamondásokra: lám, már megint elbaszták, hol van ilyenkor Orbán Viktor, Pintér meg a kormány. Pedig rohadtul semmi közük ehhez: a legjobb dolog, amit tehetnének,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Бабаяга 2013.03.15. 15:25:04

A déli híreket hallgatva ugyanezt a röpke beszédet rittyentettem az ebéd kavargatása közben. Igen, Kiflicsücskék már rég ezzel harsogták volna tele a médiát.

Amadeus62 2013.03.15. 15:25:51

A katasztrófavédelem a legaljasabb módon csatlakozott a cionista népirtó kormányhoz. Ez már nyílt hazaárulás és nemzetgyilkolás. Halál a kormányra, halál a Fideszre, halál Orbánra. Orbán Brüsszelben szopkodja a zsidó megrendelőit, ha visszajön le kell tartóztatni, és rögtönítélő népbíróság elé kell vinni. Majd ezt követően azonnal KI KELL VÉGEZNI!

t74 2013.03.15. 15:26:07

EZEN ÚTON IS SZERETNÉM MEGKÖSZÖNNI AZ ÖSSZES VOLÁN TÁRSASÁGNAK, HOGY TÁVOLSÁGI JÁRATAIKAT EMELT SZINTŰ JÁRATOKKÁ MINŐSÍTETTÉK A MAI NAPPAL (MÁRCIUS 15. - NEMZETI ÜNNEP, A FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC EMLÉKNAPJA; A HIVATALOS SZERVEK TÁJÉKOZTATÁSA SZERINT MA EGYETLEN "POLGÁR" SE VEGYE IGÁNYBE A GÉPJÁRMŰVÉT, UTAZZON INKÁBB A MINDENKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ ÉS "OLCSÓ" TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL). EGYÉBKÉNT EZ AZ ÁTMINŐSÍTÉS 20% MENETDÍJEMELÉSSEL JÁR. A VOLÁN SZOLGÁLTATÁSA PERSZE VÁLTOZATLAN MARADT: A MENETIDŐ UGYANANNYI, WIFI IDŐNKÉNT, BANKKÁRTYÁS FIZETÉS ELVÉTVE, A KAROSSZÉRIA ROHAD, A FUTÓMŰ RÁZ, UTASKISÉRŐ HÖLGYEK MAX. ÁLMOMBAN. JA, ÉS A FIZETÉSEKET IS ELFELEJTETTÉK EMELNI A MAI NAPPAL.
MAGYARORSZÁG, ÉN ÍGY SZERETLEK

Nap Pali 2013.03.15. 15:27:33

ma bemutatta a
b-közgépes fidesmafikormány, hogy
mi várható 5cm hóban ha már kiépült tejjesen a rezsim...
feudális középkori sötétség és náci komcsi parasztok...

meg fogtok GEBEDNI MOGYORÓK !

Parajpuding 2013.03.15. 15:28:34

Na majd jön megint a sok naracsdroid libsizni, komcsizni. Bezzeg a gyurcsány...bezzeg a bajnai...ismerős szoftver.

Tény: az ország közigazgatása is romokban (ezt bizony csakis a csutinak köszönhetjük), ennek megfelelően se pontos tájékoztatás, se elérhető információk, se hathatós segítség. Miután ez a helyzet nem terepe a rombolásnak, a gyűlöletkeltésnek, a megosztásnak, az álságos hazudozásnak, így a kormány, a birkamenet, az mtv, mrádió, a hír tv, az echo tv, a rendőrség, bayercsumi stb. nem tud mit kezdeni vele, mukkanni sem tudnak, mozdulni sem tudnak, főként mert el vannak gémberedve a tagjaik a folyamatos negyvezírük felé való puccsításukban.

A blogbejegyzés tökéletesen helytálló és igaz.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 15:29:20

@Amadeus62: TE beteg vagy vagy komédiázol?

béla a görög (törölt) 2013.03.15. 15:31:56

Tökéletes leírása a helyzetnek!

+1

P.Freddy 2013.03.15. 15:32:52

Nem saját, idézet:)

"ORBÁN VOLTKOR NYILATKOZATA BRÜSSZELBŐL Kedves Honfitársaim! Szomorú hüllel hallgatom, szomorú szemmel nézem (a közmédiában hallhatatlan és láthatatlan) híreket otthonról, melyek arról szólnak, hogy honfitársak ezrei maradtak a hóban az éjjel! Sajnálom, hogy a (TEK menekülési utasítása) Brüsszeli Bizottság meghívása miatt nem maradhattam otthon ezen nehéz órákban, de szeretném elmondani, h mekkora HATALMAS SIKER az elmúlt éjjel számunkra! Már tegnap kitüntettük a Katasztrófavédelem és a TEK szakembereit, h ma segíthessenek és Áder János úr vezérlete mellett a hadsereg is felébredt ma 9 reggel körül. Reggelijük után azonnal indulnak a 300 milliárdért felturbozótt eszközökkel, amelyet még az 5 cm-es hó sem fog tudni megállítani! Látjátok, ha az Energiahivatalnak hamarabb adom meg a lehetőséget, és a Független Magyar Bíróság nem akadályozza meg, már egész éjjel ingyen árammal és gázzal láthatott volna el benneteket azon a 350km-en és senkinek nem kellett volna fáznia! Sőt, gondolkodom, hogy a gyorséttermi hálózatokat is behúzzuk a törvény alá, h éhezni se kelljen ezentúl, bár a krumpli 90%-kal lett drágább 1 év alatt Gyulus munkájának köszönhetően! Ezekért Rogán Antal frakcióvezető urat külön megdícsérem! Kósa Lajos a múlt heti sikeres korcsolya világbajnokság korcsolyáival már úton van, valahol Füzesabony környékén jár csapatával, 2-3 nap és eljutnak a Balatonhoz. Lajos, hajrá, ne adjátok fel! Óriási a siker, egész Európa bennünket figyel, hogyan tudunk valódi túlélő tábort szervezni napok alatt egy fél országnak. A CIA és FBI megfigyelők folyamatosan telefonálnak a know-how-ért, de csak akkor árulok el titkokat, ha az IMF már nem jelent veszélyt ránk. Matolcsy kapitányom szemei folyamatosan a monitorokat kémlelik, egyikkel a kárhelyzetet nézi, másikkal a Ft mozgást az Euroval szemben, amit most a borzalmas időjárás, az elmúlt 8 év eredménye gyengít! Be fogunk avatkozni, ha szükséges! Már lenygel barátaink is megérkeztek, őket is bevonjuk a védekezsébe! Kedden megszavaztatom a Parlamenttel, hogy mostantól nem lehet rossz idő Magyarországon és elmegyek a végsőkig, hogy benneteket megvédjelek ettől, amit az amerikaiak ránk szabadítottak szabadságunk elvesztése érdekében! Feleim! Nagy szomorúság számomra, hogy az új pápa a Ferenc és nem az Orbán nevet vette fel, ezért is lobbizok Brüsszelben, de ne feledjétek, veletek vagyok ezekben a SIKERES órákban és ha elmúlik a veszély és a TEK hazaenged, azonnal jövök! Puszi nektek! Senkit nem hagyunk az ut szélén... élve!"

Nap Pali 2013.03.15. 15:36:00

hirtelen jöt a hó !!!

ja... és Bajnai áll mögötte !

Nap Pali 2013.03.15. 15:37:17

esett 5 centi viszmajor nem nagy ügy... majd elolvad

Nap Pali 2013.03.15. 15:38:00

a végső győzelem mindenképp a miénk lesz !

Nap Úrral szövetkezve ! elolvasztyuk a havat !

Charlie Lownoise (törölt) 2013.03.15. 15:38:32

@HaFr: és szlovéniában ugyanilyen idő van? nem.

nesze bazmeg, szerda

Csütörtökre másodfokú riasztást adott ki az OMSZ
Feltöltve: 2013-03-13 14:06:42
Kategória: Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Csúnya idő várható az ünnepen.

Azt hittük, hogy már a tavasz jön, de a hosszú hétvégére az előrejelzések szerint visszatér a tél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint:
Csütörtökön északnyugat felől erős hidegbetörés várható, aminek következtében a kezdeti esőt, havas esőt napközben fokozatosan váltja fel havazás, legkésőbb a keleti megyékben. Éjfélig többnyire 5-10 cm-es hóréteg kialakulására számíthatunk. Az északi, északkeleti szél a reggeli óráktól a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharossá (70-95 km/h) fokozódik. A Bakony és a Balaton térségében, valamint a Nyugat-Dunántúlon és a Kisalföld nyugati felén 100 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek. A viharos szél elsősorban az ország középső sávjában okoz hófúvást.

Csütörtökre másodfokú riasztás adott ki az OMSZ a viharos erejű szél miatt.

te ezután utazást tervezel átautózva ott, ahol 10-20 centi havat, és 100km/h feletti széllel kísért hófúvást mond?

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 15:40:19

@P.Freddy:

A zembereket nem fogják megkérdezni arról, hogy 'ne legyen többet hideg'?

smartdrive 2013.03.15. 15:44:45

ennek speciel Orbán nem annyira okozója, inkább indikátora. ez egy ki-ha-én-nem ország. méghogy havazás, ugyan már, márciusban? we brake for nobody

komplikato 2013.03.15. 15:48:38

Itt is megkérdezem, miért is kell úgy tenni, mint ha a mentés csak az autósokról szólna?

Vonatok és buszok nem akadtak el?
Települések nincsenek elzárva?
Áram és telefon mindenhol van?

Utóbbi kettő hányszor több embert érint mint autóban elakadás? 100x? 1000x?

Őket nem kellene menteni ha senki nem akad el az úton, vagy mi van???

mizrolist 2013.03.15. 15:50:37

@Charlie Lownoise: na de ha ez a helyzet, akkor miért nem rendeltek el kamionstopot? Mert a mostani szituáció jó részben az elakadt kamionok miatt alakult ki, amik miatt az amúgy járható utak is beálltak...

shitgun 2013.03.15. 15:52:45

Faszkalap poszt. Nem vagyok kormáypárti, de mégis, mi a jó lófaszt számítana, ha Orbán itthon lenne (és nem az EU-s csúcson, ami nem pont magyarázkodás, hanem részt kell venni rajta). Talán Orbán a világ legjobb lapátolója, és ha itthon lenne, akkor már minden autót kiásott volna? Különben meg kurva egyszerű a magyarázat. Hosszú hétvége van, minden második ember foglalt valami wellness szállást, vagy elindult vidékre a mamához/sógorhoz/ángyomhoz, és hiába harangozta a kibaszott időjárásjelentés, hogy hó, viharos szél meg minusz lesz, csak elindultak. Érdekes, én tudtam róla, le is mondtam a bicikliszerelőt, akihez két kerülettel odébb kellett volna átvinni a bringát. Aki autóval indult száz kilométerre, annak miért nem jutott ez eszébe? Most akkor mit lehet tenni? Talán ha Bajnai lenne a min.elnök proliék nem indultak volna el wellnessbe meg családlátogatásra?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 15:56:09

@shitgun: Te is ahhoz a többséghez tartozol, amelyik faszkalapozik ugyan, de olvasni nem tud. Na még egyszer...

komplikato 2013.03.15. 15:57:47

@shitgun: Szerintem nem lenne tele ilyen írásokkal az egész net, beleértve közösségi oldalakat, ha egy bizonyos ember nem veri a nyálát arra, hogy ők mennyire felkészültek a télre ... Persze az illetőt nem Orbánnak hívják, tehát jogos a meglátás.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 15:58:42

@komplikato:

Az autósok esetében lehet azt mondani, hogy részben ők a hibásak, TEHÁT mostantól az EGÉSZÉRT ők lesznek a felelősek teljes egészében, másokkal nincs is probléma. Hol éltél mostanában? :)

komplikato 2013.03.15. 15:59:31

Ez mekkora:
"voltak SZÉLFOGÓ rácsok !

mult héten voltam a 7es főuton direkt mert tudtam hogy ehétvégén nem tudok...

LÁTTAM HOGY SZEDTÉK ÖSSZE A HÓFOGÓKAT !!!!"

barli 2013.03.15. 15:59:37

@komplikato: azért ne hasonlítsd össze, hogy ülsz az autóban vagy áram nélkül otthon 24 órát..

Nap Pali 2013.03.15. 16:01:43

@komplikato: nyilván Bajnai áll emögöt a rosz döntés mögött!

komplikato 2013.03.15. 16:01:58

@barli: Szélsőséges esetben lehet hasonló következménye ... de jogos. Csak menteni mindenképpen kellett volna.

shitgun 2013.03.15. 16:02:46

@HaFr: segíts, mit értettem félre?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 16:04:26

@shitgun: Lássuk csak, hogy értékelné a hóhelyzetet a Fidesz ellenzékben: "A kormány nem gondoskodott a magyar emberek biztonságáról, holott a meteorológia napok óta jelezte a

stb.
Na?

3dom'f'speech 2013.03.15. 16:08:22

felelőtlen proletárok:

Csütörtökre másodfokú riasztást adott ki az OMSZ
Feltöltve: 2013-03-13 14:06:42
Kategória: Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Csúnya idő várható az ünnepen.

Azt hittük, hogy már a tavasz jön, de a hosszú hétvégére az előrejelzések szerint visszatér a tél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint:
Csütörtökön északnyugat felől erős hidegbetörés várható, aminek következtében a kezdeti esőt, havas esőt napközben fokozatosan váltja fel havazás, legkésőbb a keleti megyékben. Éjfélig többnyire 5-10 cm-es hóréteg kialakulására számíthatunk. Az északi, északkeleti szél a reggeli óráktól a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharossá (70-95 km/h) fokozódik. A Bakony és a Balaton térségében, valamint a Nyugat-Dunántúlon és a Kisalföld nyugati felén 100 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek. A viharos szél elsősorban az ország középső sávjában okoz hófúvást.

Csütörtökre másodfokú riasztás adott ki az OMSZ a viharos erejű szél miatt.

shitgun 2013.03.15. 16:10:05

@HaFr: és ez mit jelent? Nem azt, hogy most fordított helyzetben pont így lehet értékelni? Vagy dícséretnek szántad? A végszó pedig: Orbán állama a társadalom ellen. Mit értettem félre? Talán dícsérted a jelenlegi kormányt? Még egyszer mondom, nem Orbánt védem, közöm nincs a bandájához, csak szimpla rinyálásnak tartom a dolgot, egy országos hóvihar ekézéshez való felhasználásának.

béla a görög (törölt) 2013.03.15. 16:10:59

@P.Freddy: Majd megjön Orbán és fülkeforradalmi hevületében, jól beleírja a tákolmányba, hogy március 15-én többet nem lehet hideg, majd gyorsan leállamosít valamit a kedélyek megnyugtatása végett, majd tart egy forradalmi szónoklatot ahol megnevezi a belső ellenséget, Gyurcsány-Bajnai-Hideg személyében

Belpo 2013.03.15. 16:12:58

@3dom'f'speech:
az elinduló 2/3 fidesznyik valszeg. mit lehet tenni ha hülyék, nemde? az egész ország fideszes mind akarta a kotmányátírást, most nézze mennyi hülye van köztük. fideszes és elindul? hóban? miközben "időben" kiadták hogy ne menjen? de tudom, szerinted mind libibolsi aki ottrekekedt. csak te vagy az okos.

Belpo 2013.03.15. 16:15:00

@shitgun:

kábé nem fidesznyikekkel kellett volna feltölteni a katasztrófavédelmet. na ezért hibás orbán mert nem szakembereket ültet a megfelelő posztra hanem a talpnyalóit.

Nap Pali 2013.03.15. 16:20:27

@kamerasmobil: :)))

respekt:))))

rohat terrorísta HÓÓÓ !

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 16:20:38

@shitgun:

Nem a hóviharról volt szó, hanem az azzal kapcsolatos problémák mwgoldásáról. Nem ugyanaz.

De legalább van télügyi kormánybiztosunk, aki évente meglepődhet, hogy télen hideg van és esik a hó. Remélem, hóviharban kap prémiumot.

kamerasmobil 2013.03.15. 16:22:57

@Nap Pali: Nem gunybol irtam. A TEK-nel dolgozo kommandosok nem tehetnek arrol hogyha a vezetoik hulyesegekre utasitjak oket. Kepzett es felkeszult arc a tobbseguk es most kint is vannak a gaton ahogy kell.

3dom'f'speech 2013.03.15. 16:25:46

MIÉRT IS KEVÉS A MENTÉSRE ALKALMAS JÁRMŰ A HONVÉDSÉGNÉL?!

Szekeres Imre (MSZP) regnálása alatt 2006-2009 között ócskavas áron eladták a Magyar Honvédség árvíz- és katasztrófavédelem idején leginkább alkalmazható BMP-1 harcjárműveit, összesen 522 darabot – írta a Magyar Nemzet. A fillérekért elherdált eszközöket a „vásárlók” vélhetőleg busás haszonnal adták tovább külföldre

kamerasmobil 2013.03.15. 16:27:47

@3dom'f'speech: Igy van... es a tankbolt az becsukott 2009-ben. Csak az Audi szalon volt nyitva meg a focistadion uzlet. Micsoda pech.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 16:27:51

@3dom'f'speech:

Díjazzuk, hogy védeni próbálod teljes nyelvbedobással a Drága Drágákat, de már többször szóba került, hogy nem csak az autósokkal van gond -- bár látom, megkapták az autóban fagyoskodók a bűnbak szerepét, küldték tesztelni a rajongókat.

Viszont elmondanád, hogy ha egyszer előre lehetett tudni a helyzetről (te magad linkelted, most kezdheted letagadni, élmény lesz nézni :) ), miért nem tettek a hivatalos szervek egy intézkedést sem? (Neeem, a 'hó lesz, ne utazzá' nem az.)

béla a görög (törölt) 2013.03.15. 16:28:38

Az állami szervek vezetői majd holnap reggel Orbán Viktor közvetlen utasítására kiadnak egy közleményt, hogy erős hideg várható, az emberek fűtsenek be és ne induljanak el otthonról.

abdelkader 2013.03.15. 16:29:06

Gyerekek nincs mese bizonyított tény?beszart a NER és rendszere úgy cusamen.

komplikato 2013.03.15. 16:30:01

@3dom'f'speech: Ezt nem hivatalos forrásból én is láttam egy katona feleségétől ..., de erről azoknak akik most akarták használni, de nem volt ott, nem kellett volna tudnia?

kamerasmobil 2013.03.15. 16:35:20

@komplikato: Mondom hgoy bezart a tankbolt. Akartak volna ok ujat venni de hat nem lehetett sehol. Bizisten.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 16:38:55

@komplikato:

BTR80-asokat használnak helyettük, ez a 'ki a felelős'-előadás része, a fideszesek ezzel veszik ki a részüket.

Szélmalomharcos 2013.03.15. 16:44:42

@komplikato: @HaFr: @I_Isti:

Ennek az országnak a libsi a legnagyobb katasztrófa, a hóvihar ahhoz képest semmi

Nap Pali 2013.03.15. 16:47:34

@Szélmalomharcos: így van !

ajvékolnak nyüszítenek a coclibsik ebből látttyuk hogy jó az irány...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 16:48:26

@Szélmalomharcos: Figyelj, tanuld már meg, a hülyeségedet nem lehet rasszizmussal leplezni, az csak még szomorúbbá teszi a lényedet

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 16:48:40

@Szélmalomharcos:

Ha már végképp nem értesz egy szót sem abból, amiről szó van, néhány bemagolt mondat mindig segít! :))

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 16:49:31

@Nap Pali: Még egy dobásotok van, fiúk, nálam

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 16:52:49

@HaFr:

Egyrészt ez nem rasszizmus, másrészt hidd el, az ő közegében ez bevált módszer, 'ki itta meg az utolsó üveg kevertet? őőő, a libbsik és a zsiddók! ja, már megint?'.

Ez is frusztrálja az ilyeneket, hogy valamiért nem működnek ezek a módszerek a saját közegükön kívül. Sokáig magoltak szegények, hirtelen mégis elromlott valami. :)

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 16:53:40

@HaFr:

A gúnyt nem kellene ennyire komolyan venni ám. ;-p

ob.szerver 2013.03.15. 16:54:31

"Magyarország minden eresztékében ilyen tehetetlenség és rombolás munkál már, legfeljebb nem jön egyszerre és ilyen intenzitással felszínre, mint a hóhelyzetben tapasztalt állami inkompetencia."

Ez pontosan így van. A gazdaság, a jogállam, a közigazgatás, a kultúra, az oktatás szétverése majd hosszabb távon hat. Nem mindenkinek tűnik fel a beruházások zuhanása, az életfogytiglan kinevezett fideszes komisszárok, az aktatologató járási sóhivatalok, az hogy 3 éve nem készült magyar film, a központosított felülről vezényelt oktatás, mert nem érezhető rögtön a rombolás. A hó viszont azonnal odabassz és megmutatja a rezsim minden területen megmutatkozó dilettantizmusát és tehetségtelenségét.

Бабаяга 2013.03.15. 16:55:33

@béla a görög: Vagy legközelebb felküldik a repülőket, hogy elkergessék a felhőket, mint a szovjetek tették anno a nagy komcsi ünnepek alkalmából. Ja, hogy nekünk nincs annyi repülőnk?

I_Isti 2013.03.15. 16:57:14

@Бабаяга: kb 12 db repülőnk van, az se a miénk, csak lízingeljük...

shitgun 2013.03.15. 16:57:48

@kamerasmobil: ok, elviszem a bútoraidat, a tévédet, meg laptopodat, eladom, a pénzt elteszem, te meg menj a bótba, nem zárt be.

I_Isti 2013.03.15. 17:01:12

@kamerasmobil: @milyen szép a Vértes, ó:

Szóval:

mek.oszk.hu/02100/02185/html/89.html

"1988-ban a néphadsereg békelétszáma 106 800 fő volt, közvetlenül a rendszerváltozást megelőző időszakban 13 gépesített lövész-, 4 harckocsi-, és 4 tüzérdandára, 4 páncéltörő tüzérezrede, 7 műszaki- és 3 híradóezrede, 1 hadműveleti-harcászati rakétadandára, 3 harcászati rakétaosztálya, 4 felderítő- és 1 deszant rohamzászlóalja, 1 rádiótechnikai dandára, 11 légvédelmi tüzér- és rakétaezrede, 1 harci helikopterezrede védte az ország határait és légterét. Ezenkívül még számos híradó, elektronika harc, vegyvédelmi, ellátó, javító, szállító és egyéb egység és alegység, valamint különféle hadtáp, kutató és oktatási intézetek szerepeltek a hadrendben. A csapatoknál 113 harci repülőgép, 96 harci helikopter, 1435 harckocsi, 2310 páncélozott szállító harcjármű, 27 tüzérségi rakétaindító, {I-436.} 1750 tábori tüzér löveg, 270 páncéltörő löveg, kb. 500 légvédelmi fegyver és kb. 50 önjáró hídvető állt szolgálatban."

Tehát 1988-ban volt 3210 db PSZH. ebből sztem egy csomó BMP-1.

Most a mentésben részt vesz ööö... 2 db TEK-es BTR?

I_Isti 2013.03.15. 17:02:49

@I_Isti: na jó, nyilván a 2310 is jó lesz, és kétségtelenül több, mint 2.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.15. 17:03:24

@HaFr:

Arra próbáltam célozni, hogy a 2. versenyző az elsőt próbálta karikírozni, szóval picit félrement. :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.03.15. 17:05:24

@milyen szép a Vértes, ó: Uff, akkor tényleg, nem vettem észre, sorry :)

buday008 2013.03.15. 18:17:43

szóval be kéne fejezni a hazudozást.

a piros riasztás ki volt adva már 24 órával ezelőtt, meg kértek mindenki, hogy ne induljanaj útra.

persze sok hülye gondolta, hogy azért még eljut ausztriába vagy szlovákiába sielni, wellneszülni.
persze, voltak akik munkából idultak volna haza, ott meg a munkáltató a fasz, hogy ha ilyen távolságra lakó munkavállalója van, akkor gondoskodjon a helyben való elszállásolásáról.

de persze geczizorbán, nem szóltak.
szóltak, csak mindenki baszott megnézni. "

Ez mind igaz, de: attól még az ország gyakorlatilag évek óta felkészületlen a télre.De minnnd veri a nyálát hogy felkészültünk. Csak épp amég volt pénz ellopták, mostanában meg az állam van csődközeli helyzetbe azt nem ad. Hála matolcsy éles eszének. Megjegyzem a osk faszvakaró káder akit elhelyeztek a katasztrófavédelemhez,hol a tökömben volt hónapokig? ja hogy mindenki arra számított vége a télnek..aha..Az meg megint Orbán szégyene hogy egy kibaszott nemzeti ünnepen nem mer itthon lenni. Ugyanezt játszotta október 23.-án is. Ja hogy szarrá alázzák, hogy behívja az Unió??? nemkéne hülyeségeket ugatnia, meg minden szart szószerint alkotmányba vennie. Szánalom az az ember. Amúgy meg Orbán csak köszönheti az időjárásnak hogy még nem zavarták el az emberek kis ideig...

Pocokmuci 2013.03.15. 18:24:43

Sziasztok! Először is leszögezném, hogy nem vagyok sem orbaniszta, sem mszp-s, sem egyéb párthoz tartozónak nem vallom magam! Másodszor most komolyan az Orbán Viktort hibáztatjuk azért, amiről tulajdonképpen az időjárás tehet? Korábbi kommentekben olvastam, hogy igen, már igazából 2-3 nappal ezelőtt is tudni lehetett, hogy hideg lesz, hófúvás lesz, a tvben is már pár napja mondogatják, hogy lehetőleg ne induljunk útnak. Azt hiszem aki mégis útnak indult, a saját felelősségére tette, és ha ott ragadt a hóban, azt miért akarja áthárítani másra? Ne értsen félre senki, nagyon sajnálom őket, és legszívesebben segítenék nekik, mint ahogy szerencsére sokan teszik, de azt hiszem az ember testi épsége (amit azzal, hogy bizonyos személyek, családok elindultak ebben az időben, veszélyeztettek) mindennél előbbrevaló! És kevés olyan indok lehet, mely mégis arra sarkallta az embereket, hogy útra keljenek. Én csupán híradásokból és sajtótájékoztatóból értesültem a kormány intézkedéseiről, a mentőbuszok, a hókotrók, a mindenféle harckocsik, a rendőrség, és egyéb szervek munkájáról. Nem gondolom azt, hogy az ország, beleértve az embereket, de a kormányt is, ne mozdult volna meg! És úgy látom, hogy ez az időjárás és az ezzel járó súlyos problémák kiváló okot adtak arra, hogy az emberek a politikai helyzetet szidják, mert mindig kell egy bűnbak! De talán néha nem másokat kéne hibáztatni (ezt nem csak a jelenlegi helyzetre értem), hanem magunkba nézni (tudom, ez sokkal nehezebb)! Köszönöm, aki elolvassa!

Balkán Lamour 2013.03.15. 18:25:02

Herr Orbansturhbahnführer!

Miért pont ilyenkor utazik külföldre? Itt maradtunk egyedül, döntésképtelenül.
Tegnap indultunk el Győrbe a haverommal Hans-szal egy márc 15-i bulira. Tatabányán elakadtunk, mellesleg talpig SS-be voltunk öltözve a buli kedvéért. Ott ültünk a kocsiba, nyakig a hóba és senki sem segített.
Véresszájú fideszesek vagyunk, nem erre szavaztunk 2010-ben! Úgy éreztük cserben hagytál Mester! Ott ültünk a kocsiban talpig SS-ben az emberek meg jöttek mentek. A csomagtartóban nem volt más ruha csak a faterom Vasas melegítői azt vettük fel magunkra, nehogy meglincseljen a nép. Hajnalban tatabányai kommunisták teával kínáltak, elfogadtuk, de a pofámról égett a bőr. Délelőtt láttunk két tankot, állítólag ez maradt a világhírű Klapka harckocsiezredből. A Hansnak van otthon egy Tigrise, ha tudjuk azzal jövünk. Most az Osztrák Vöröskereszt háztartási kekszet hozott, azt esszük és várjuk, hogy kiszabadíts bennünk! Mester! Benned bíztunk eleitől fogva, ne hagyj cserben minket!

déjá vu39 2013.03.15. 18:46:51

@niklex: "A TEK előléptetett vezére nyilván azonnal kirendelte a terepjáróikat az elakadtak mentésére".

Nem arra valók.

nu pagagyí 2013.03.15. 19:09:50

@Pocokmuci: Orbán úgy vonzza a katasztrófákat, mint egy mágnes a vasreszeléket. Itt egy előre kiszámítható havazás, árhullám, bármi, országos méretű kataklizmát okoz. Köszönhető mindez, az egy központból irányított, önálló cselekvésre képtelen részekből álló szervezeteknek, amelyek sorban vizsgáznak le éles helyzetben, le. Persze nem is az volt a cél a központosítással, hogy ezek a szervezetek hatékonyak legyenek, hanem az, hogy a közpénzből fenntartott állásokat jutalomként lehessen osztogatni.

A hatékonyságra meg ne is vesztegessünk túl sok szót. A mentés tegnap este helyett csak ma reggel kezdődött, mert Bakondi úr korán lefeküdt és altatót vett be. Nem volt aki parancsot adjon, a beosztottak meg nem mertek cselekedni. Még jó, hogy nem halt meg senki.

lavór 2013.03.15. 19:26:58

@Pocokmuci:
Az a baj, hogy nem lehet komolyan venni az időjárás előrejelzéseket.
Na de mi lett volna, ha nem ünnep, hanem hétköznap történik mindez?

kamerasmobil 2013.03.15. 19:45:25

@nu pagagyí: Csak nekem jut errol eszembe a Leghosszabb nap cimu film? Amikor a fel amerikai hadsereg eppen jon ki a tengerbol Normandiaban de a nemetek nem tudjak mozgositani a pancelosokat mert a Fuhrer alszik es az o parancsa kell hozza...

dr. Trebitsch 2013.03.15. 19:46:44

@Pocokmuci: Hogy várhatod el az emberektől, hogy figyeljék az időjárásjelentést, és készüljenek fel, ha ezt az állam ezért fizetett hivatalos szervei sem tették meg? 10 órával a problémák kezdete után még fingjuk sem volt róla, mi történik az országban. Persze, annyoiban igazad van, hogy töketlen ország töketlen polgárai töketlen vezetést választanak... és ez politikailag "oldaltalan", bárki nyerte a választást, ez mindig így volt és úgy látom így is marad...

dean23 2013.03.15. 19:51:58

Szerencsére Orbán azonnal hazajött...
...amint megtudta, hogy elmarad az NB1 hétvégi fordulója! Össze is hívta a vezérkart válságtanácskozásra akikkel közösen kijelöli, hogy kit kelljen hibáztatni, Brüsszelt vagy az energiaszolgáltatókat!

Pocokmuci 2013.03.15. 21:22:45

@lavór: Véleményem szerint ez egy elég komolyan vehető előrejelzés és figyelmezetetés volt! Engem sikerült is meggyőzniük és valóban nem indultam útnak (pedig tervben volt), igaz,nem kocsival, hanem vonattal és busszal (amik szintén vagy nem indultak, vagy 3 órát késtek). A lényeg, hogy a mai nap folyamán, valamint az elmúlt 1-2 napban a csapból is az folyt, hogy jön a hideg, a havazás, lehetőleg ne induljunk útnak! Már ha ezt valaki nem veszi komolyan és azt hiszi magáról hogy "áhh én biztos nem ragadok majd a hóban" akár nyári gumival sem... Mert hát volt ilyen is!, arra sajnos már nem tudok mit mondani!
Ha hétköznap történik mindez, elképzelhető, hogy magasabb lett volna a mentésre bevetett, bevethető személyek száma, és ha ez így van, ebben az esetben a kormány és egyéb szervek valóban nem készültek fel megfelelően erre az időjárásra!

Pocokmuci 2013.03.15. 21:33:47

@dr. Trebitsch: Én még bízom/bíztam az emberek józan ítélőképességében, hogy a tegnap esti már nem éppen márciusi időjárási körülményekből levonják a következtetést, hogy talán nem most kéne elindulni síelni, vagy wellnesre, vagy bárhová! Értem én, hogy hosszú hétvége, az ember szeretne végre kiruccanni a sok munka után, de talán fel kellett volna mérni, hogy nem ez a megfelelő alkalom! Nekem is voltak terveim a hétvégére, utazni szerettem volna, de beláttam, és beletörődtem, hogy most ez nem fog menni! Nem arról van szó, hogy védeném a kormányt,vagy a katasztrófavédelmet, ők sem készültek fel megfelelően, csak azt mondom, hogy nem feltétlenül kell mindig a másikban keresni a hibát, és a másikra mutogatni!

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.03.15. 21:35:58

Úgy tűnik megint sikerült felvonulni a lövészárkok két oldalán.
Egyik árokból sem lehet jól látni, próbáljunk felülemelkedni. Az alapinfok mindkét árokban ugyanazok.
Tudható volt hogy jön ez a front? Igen! Március van és elég hihetetlen egy ilyen? Igen!
Az autópálya a legbiztonságosabb és leginkább gondozott, úthálózatunk egyéb gyatra elemei között? Igen !
Tudjuk, hogy van egy csomó embernek szervezett programja a hosszú hétvégére? Igen!
VÉGÜL: Tudjuk, hogy Magyarországon az emberek nyakasak, veszteséget nemigen szeretnek elszenvedni, nehezen változtatják meg nézőpontjukat, és ((a nagytudású fideszes önkormányzatok kivételével :-)) svájci frankhitel felvételében jeleskedő példák szerint) kicsit FELELŐTLENEK ? Igen !

Vonjuk le a logikus következtetést a fentiekből. Az analizáló program köztes elemeit kihagyva, az jön ki, hogy :
A fizetős autopályán, AMI EGY SZOLGÁLTATÁS, ilyen időjárási előrejelzés mellett a kamionokat előre le kellett volna tiltani, a Honvédségnél készenlétet elrendelni, s a médiában folyamatosan kommunikálni a helyzetről.
Ha mégis megtörtént a baj, akkor azonnal több ponton megnyitni a pályát középen s a forgalmat biztonságos módon terelve, elhárítani a még nagyobb bajt.

Nem ezt a műsort láttuk, nagyokos fideszesek elcsendesedhetnének, gusztustalan, hogy szarrá fagyott embereket hülyéznek le, csakhogy mentsék vallásos áhitatuk tárgyát.

A fidesznek nagyon JÓ, ha a MAGYAR en bloc hülye, ha nem elég felelős, nem elég előrelátóan gondolkodik, nem kérdez, nem számoltat el, hagyja hülyíteni magát, veszélyérzete csökevényes... stb.

Ilyen komoly helyzetben persze ez a csóka gondot okoz, nem elég jó, le is kell hülyézni iziben.

A FELELŐSEN ÉS BELÁTÓAN GONDOLKODÓ ÉS MÁS FELELŐSSÉGÉT OBJEKTÍVEN SZÁMON IS KÉRŐ ÁLLAMPOLGÁR KELLENE (evolóciója direkt fékek miatt igen lassan), DE CSAK ILYENKOR.

Milyen szép is amikor a fideszes meghasonlik saját magával, s rámutat önnön demagóg átlátszó lényegére. Nem kell hozzá más, csak egy kis VALÓDI probléma, amikor már kevés a mellébeszélés, a sikerpropaganda, elég ehhez egy kiadós ÜNNEPI MÁRCIUSI 15.i HÓ!

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.03.15. 21:42:08

@nu pagagyí:
Ha erről a Táncsics díjas Szaniszlót kérdeznéd megtudhatnád, hogy a havazást is amerikai "DRÓNOK" csinálták, persze "okosban", amit zsidók távirányítottak, s az IMF fizetett ki, és nyilvánvalóan "azorbánviktor" megbuktatása volt a végső cél...

Pocokmuci 2013.03.15. 21:53:38

@nu pagagyí: Egyetértek, szerencse, hogy senki nem halt meg és nincsenek komoly sérültek! Azt hiszem bármilyen természeti katasztrófáról is legyen szó,meg lehet tenni egy bizonyos fokú előkészültséget, de a tennivalók legjava a katasztrófa bekövetkezése utánra marad! Leszögezném, hogy nem szeretek kőbe vésett véleményt alkotni olyan dologról, amiről nincs biztos tudomásom! Csupán híradásoból értesültem az ország eseményeiről, szeretném majd ezt a tudásomat a későbbiekben kibővíteni, de egyenlőre ezek fényében tudok írni bármit is. Kormány részéről: Az utak elősózása elmaradt (nemtörődömség), ezért azokat tükörjég borította, nem állt rendelkezésre megfelelő számú személy, és jármű (szintén nemtörődömség és felelőtlenség), illetve akik voltak, nem indultak el időben (mulasztás)! Hibák sorozata! Emberek: a figyelmeztetés ellenére útnak indultak (gyerekekkel, csecsemőkkel SAJNOS), számos gépjárművön nem volt téligumi (tudom, nem kevés pénzbe kerül,de, ha nincs az autómon, akkor nem indulok el vele!...hibák sorozata! Egyébként szerintem egy márciusi havazást, inkább hóvihart annyira nem lehet előre kiszámítani, és pöpecül felkészülni mindenre! De, ha ez így van, akkor elnézést!

Reszelő Aladár 2013.03.15. 22:16:58

Vicces, hogy most még ezért is az állam a hibás. Nagyjából lehetett tudni, hogy rossz idő lesz. Jobb esetben ilyenkor sokan el sem indulnak. Aki mégis, az kockáztat. Akár egy ilyet is.
Ha emberemlékezet óta nem volt ilyen idő, akkor ez talán nem felróható a kormánynak. Talán nálunk felkészültebb országokat is tarkóravágott volna.
A civil összefeogásban sosem voltunk rosszak, talán elvárható lenne mindenkor.

Kérdések amik felmerülnek. Részük védhető, a másik nem.
Kommunikáció:
Csapnivaló. Ha már megvan a baj, akkor minden frekvencián közölni. Nem az ügyfélszolgálatokkal szarakodni. Biztos csorbítja a média szabadságát, ha XY rádióban megszakad a tuc-tuc, és helyette felhívások mennek, de talán ez belefért volna.

Emberek.
Amikor a Pintér megemlíti, hogy kissé fegyelmezetlenek, némileg igaza lehet. Ők szoltak, nyilván törvény határozza meg, hogy hogyan, de szóltak. Aki elindult, az saját felelősségre tette...

Hatóság.
Ennél biztos lehet összeszedettebben is. A hóvihar nem csak úgy leesik, mint a virágcserép a erkélyről. 30 centi hó még nem a világ vége, 100km/h széllel már izgalmasabb.
Viszont előrelátásként, kinek és milyen körülmények fennállása esetén van joga lezárni mondjuk egy autópályát? Hosszúhétvége előtt? 10 centi hó miatt?

Tudomány

Érdekes lesz majd pár szakvéleményt meghallgatni, hogy milyen tényezőknek kell összejátszani, hogy ekkora káosz legyen.
pl:
- mennyi idő kell, hogy egy hótorlasz létrejöjjön egy forgalmas úton
- ha megvan, akkor milyen tempóban torlódik vissza a forgalom
-hány baleset történik emiatt
- mekkora a rendszerben résztvevők tehetetlensége (valaki talán még el sem indult, amikor már késő volt)
- mennyi az a kritikus idő, amikor a résztvevők maguk is akadállyá válnak (elfogyott üzemanyag miatt vált mozásképtelenné)

Meg még sok ilyen. Bonyolult ez.

Denny Crane 2013.03.15. 22:24:33

@Pocokmuci: Hm. Én mintha azt olvastam volna, hogy ketten szénmonoxid-mérgezésben meghaltak. De lehet, hogy én tudom rosszul, Pintér azt mondta, hogy senki sem betegedett meg. Tény, hogy az nem ugyanaz.

yatumux 2013.03.15. 22:36:52

Csak egyszerűen. A kialakult helyzet oka, hogy a lánctalpas eszközpark és a helikopterek hiányoznak a honvédség eszközei közül. Nincs mivel odamenni. Ez így érthető?

studkell 2013.03.15. 23:37:25

"Minden romban, lefagyva, ami a közszolgálatot és az államot illeti, viszont a facebook tanulsága szerint százával jönnek a segítő felajánlások az emberektől..."

Helyesen: a facebook tanúsága szerint. Ez most majdnem olyan volt, mintha a "az éjt nappallá téve" helyett azt írtad volna, hogy "éjt nap alá téve". Bocs.

Monster Lewis 2013.03.15. 23:40:01

Orbán Viktor alapvetően egy káprázatos lehetőség kapujában áll. Lehetősége van pozitív személyként visszavonulni. Egyrészről az egész az egész pénzügyi világ a távozására vár, amivel az országot segíti, másrészről az alattvalóit menti meg a hétvégi káosz utáni fejhullásoktól, ráadásul rengeteg könnyes szem várható. Majdhogynem Hollywoodi történet lenne belőle. Hétfőn át kell adni a kormányfői pálcát Navracsics Tibornak!

Miamao 2013.03.16. 00:17:23

Mi lesz a megoldás ugy fideszes módra? Alkotmánymódosítás es beleírjak a kötelező hokotrast minden mozgássérültnek, hobonak es MSZP szimpatizánsnak. Azért remelem ha vitya hazajon Brüsszelből ahol a hazát védte az ellensegtol megkérdezi Zsottit: te meg hol a turoban majom-paradeztal amikor akadalyoztatasom eseten te vagy a helyettesem, te üres fejű majom!

P.Freddy 2013.03.16. 00:22:05

@Pocokmuci: Jól látod, az elősózás elmaradása volt az első dominó - tulajdonképpen a legfontosabb. Ezután már minden borult.

Ha nem maradt volna el (és szervezetten időben elkezdték volna a kotrást, tiltásokat, irányításokat), akkor nagy valószínűséggel "simán" átvészeltük volna - természetesen elzárt települések, járhatalna utak - mint mindig - előfordultak volna, de az, hogy többezer autó egy napig kintrekedt, az minőségi különbség.

ijontichy 2013.03.16. 00:38:34

@poszt: Pontos és találó.
Ami a kormányt illeti, egyetlen "szerve" működik tökéletesen: a Netes droidok.

Feketeistván 2013.03.16. 07:05:49

A békemenet elindult az autópályára segíteni, vagy csak mindíg Vitya kerül bajba ?

felcsutisuttyo 2013.03.16. 07:06:29

a BIRKAMENETRŐL IS MEGFELEDKEZTEK...? ( mert "szervezték" ugyan a bégetőket pénzért, mert egy fiatal egyetemista, vagy középiskolás, az idén még pénzért se ült volna a Nemzeti lépcsőjén és bégetett volna Orbánnak......) de megfeledkeztek, hogy elmaradt a " fellépés":)))) hehe

A Fidesz által fizetett Lengyel Birkamenet is megérkezett vonattal..és kóvályogtak mint a gólyafos a levegőben, senki nem várta nem irányította Őket, Nem tudtak semmit csak azt hogy az EU ellen kell bégetni....

Ott matatott a Múzeum kertben egy hülye ideszállíttatott LENGYEL BÍRKA--és azt mondogatta:
" Itt kell valahol lenni ennek a "Orbán kerti törpének, ..csak nem belepte a hó??????"---ej ej...minielnök...be vagy havazva??? hol vagy?
...a Magyar Civil ÖSSZEFOSÁS Banda sincs itt...mi lesz velünk?????
"Lesz Valensza???? "--hihihihi
(Lesz bizony Birkák:))))))

felcsutisuttyo 2013.03.16. 07:07:38

a Magyar hadsereg össze volt zavarodva?...Kóvályogtak a tankok az autópályán?
.Nem tudták, hogy menteni mennek vagy harcolni a Forradalom mellett Orbánisztán ellen...mert Köteles Laca szerint is nagyon forradalmi, háborús volt a hangulat ( igaz azt mondta "hidegháború" van..:D
.nanaá milyen legyen..télen?:)))

felcsutisuttyo 2013.03.16. 07:09:46

A KormánySZARvivő meg mit hazudozik?
GiroszÁsz KormánySZARvivő meg mit kóvályog Velence körül 15 órát ? Mi a feladata? A Tájékoztatás nem?????? Ott kellett volna ülni a telefon és fax mellett és tájékoztatni az országot, hogy mit csináljanak vész estén.
Persze a Nemzeti Törpe nem volt itt...elment a pofonért Brüsszelbe..és cincogtak az " alattvalók":)))
GirószÁsz elment autókázni:)))) Tömjén lovagol, Pintér bá meg hülyeségeket nyilatkozik, a Kócósfogú kiflizabáló pösze vén Fidesz banya ,meg kritizálja az ellenzéket. NAGYON JÓÓÓÓÓ!

felcsutisuttyo 2013.03.16. 07:11:43

FIGYELEM!....és pont márc. 15 én a " labanc" hókotrók segítenek???? Ne..má!:)
Ez ciki..nem?
Haynau meg röhögött a sírjában:))))

felcsutisuttyo 2013.03.16. 07:14:21

Nemzeti ÖSSZEFOGÁSI feladat,
ezért holnaptól újabb adó jön !
OLV-ADÓ!

AZTÁN MEG MINÉL ELŐBB "LÁZ-ADÓ":DDDD de sürgősen !!!

felcsutisuttyo 2013.03.16. 07:20:28

nemzeti feladat, ezért holnaptól újabb adó!
szombaton:OLVADÓ!
AZTÁN MEG MINÉL ELŐBB "LÁZ-ADÓ":DDDD de sürgősen !!!
Vasárnap TÜNTETÉS ( és az elmaradt Ormányváltás?:))) A KÁLVIN TÉREN...15 ÓRAKOR A MILLA.... ÉS AKI ÉL ÉS MOZOG....
.......

Lehet jönni vidékről is, holnap folytatjuk a márc. 15 programot!!!!!:))))
...ki tudja " mi sül ki" belőle?:)

felcsutisuttyo 2013.03.16. 07:31:38

a BIRKAMENET a Gellértben BÉGETETT....:))
...hihi
..majd amikor az éltökért könyörögnek, hogy fognak bégetni!!!!!!
Egyenként lesznek a " vágóhídra" meginvitálva:))))

fidesznyikes 2013.03.16. 09:20:41

Mint fidesznyikes droid kikérem magamnak
hogy mindent az Orsós vezérünk nyakába varrjatok.
Megláttjátok jövő tavasszal olyanok leszünk mint
most a hóvihar. Elsöprünk benneteket.
Ez most csak a főpróba volt.... :)

niklex 2013.03.16. 10:32:00

@déjá vu39

Akkor végül miért mentek mégis ki?
Egyébként persze,hogy elsősorban nem erre valók, de katasztrófa/ életveszély helyzetben egy állami szervezet ne már azon töprengjen fél napot, hogy ez még belefér-e, hanem , ha képességei megengedik (és ez esetben igen), akkor azonnal megy. Ha ehhez parancs kell , és nem kap, akkor parancsot kér. Rögtön.Nem másnap.

sortelen 2013.03.17. 09:48:22

Akkor másodszor:
"1000 leütés: 100 000 leütés.
Súlyos"