1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.02.01. 17:40 HaFr

Centrális erőtér, az

Nos, mi van hát itt -- két és fél éves tömény jogfelforgató, jövedelemátrendező, gazdaságszűkítő, intézményromboló... tenyérbemászó, korrupt, hazug kormányzati politika után, alig egy évvel a választások előtt?

Vastag Fidesz-előny. Az elementáris elkeseredésnek és felháborodásnak (ami négy éve átjárta a magyar közéletet a baloldali produktum nyomán) semmi jele. Ezzel szemben van egy egyre jobban széttöredező, marakodó, koncepciótlan, tanácstalan ellenzék. Kezdődő választási osztogatás (newspeakben "aratás", konszolidáció) -- vele szemben a Mesterházy-Bajnai tandemnek az átlag magyar számára alig értelmezhető, viszont annál érdektelenebb "szolidaritási", "jogállami" lózungjai. Bizony, lózungjai. (A magyar választók tetemes részét a demokrácia sem érdekli, nemhogy a "demokrácia" mint jelszó.)

Orbán rátalált a magyar többség lelki alkatára (à la Karácsony Sándor), és nem eresztik egymást. Írtam volt, tenyérbemászó, korrupt, hazug -- de alkalmas! A többségre rímel. Volt valaha egy liberális konszenzus (vagy inkább előfeltevés) arról, hogy mi kell kompországnak. Lehet, hogy igaz volt (bár a rövidtávú gyakorlat nem ezt bizonyította, az esélyt elpackázták a ma pártalapításba zuhanó politikai zombik). De arról is volt egy előfeltevés, hogy mit akar a magyar. Nos, most már csaknem teljes bizonyossággal ki lehet jelenteni, hogy liberális demokrata konszenzust -- azt nem. Aki -- főleg, ha prominens ellenzéki -- nem veszi ezt számításba, és nem nehéz munkával megkedveltetni akarja ezt a fajta konszenzust, hanem fel- vagy kihasználni, hát keservesen fog csalódni. (Mondjuk én eleve mással próbálkoznék, ha szociként éltem volna itt le csak az elmúlt tíz évet, valahogy a liberális demokrácia nem hangzana vonzón a számból.)

Orbán jól tartja kezében a választók relatív többségét a kurucos nacionalizmus, az elitellenesség, az otrombaság, a kikacsintás, az ámítás, a köpönyegforgatás és a hízelgés mesteri alkímiájával. Hacsak látványosan nem megy tönkre az ország a hátralévő egy évben, hogyan veszthetne? Bajnai és Mesterházy ott tartanak, ahol Schiffer, az utóbbi karakteres önfelszámolási őszintesége nélkül. Programírás, szakértés, egyeztetés, pepecselés, rohadt kamarillázás, kávé, pogi, széndioxid -- legfőképp pedig politikai tehetségtelenség. Baloldal-plusz-balcentrum? Százszor leszerepelt káderek, fantáziátlan karrieristák, lézengő ritterek, frissen kiegészülve bankárokkal, gyanús múltú üzletemberekkel, politikai kijárókkal -- meg kell a szívnek hasadnia. Romokban hevernek, még mielőtt igazán beindult volna a fideszes hadigépezet.

Nem tudnak eljutni a választói többség szívéhez és eszéhez. Se víziójuk, se karakterük, se ízük, se bűzük. Ott lebegnek a centrális erőtér peremén, várják, hogy Orbán hibázzon. De akkorát már nem tud, hogy ezek hatalomra jussanak. Jó ez nekünk? Nem jó. Megeheti a fene az ellenzéket? Minél hamarabb, szilvuplé.

191 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr795057046

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pesti Paraszt Menni Miskolc 2013.02.02. 11:11:23

Vigyél üveggyöngyöt és döghúst a vadaknak, tarts magadnál makukát és Borsodit az álcázáshoz, ha túl akarsz élni Miskolcon. Megalázó tanácsokkal látták el Tumbleren a borsodi túlélőtúrára készülő pestit a nagyvárosi parasztok.   A kérdés: "Holna...

Trackback: Mennyiből élsz, Hurkás Tiffán? 2013.02.02. 11:10:20

A 47 ezres közmunkabér a milliárdos Tiffán Zsolt szerint is jó pénznek számít, ám aki ezt kevesli, csak szóljon, és küldet neki egy kis hurkát a képviselő-vállalkozó, hogy éhen ne haljon. Álságos propagandának, színjátéknak nevezte a Sellyéről egy 282...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ob.szerver 2013.02.02. 08:33:53

"Az elementáris elkeseredésnek és felháborodásnak (ami négy éve átjárta a magyar közéletet a baloldali produktum nyomán) semmi jele."

Mit értesz elementáris elkeseredésnek és felháborodásnak? Azt, hogy

- nincsenek vasutas gördülősztrájkok? Amihez a Fidesz-nek semmi köze nem volt, az csak véletlen, hogy Gaskó, Orbán puszipajtása szervezte őket
- nincsenek fővárosi traktorosfelvonulások? Amihez a Fidesz-nek semmi köze nem volt, az csak véletlen, hogy Jakab jelenlegi fideszes országgyűlési képviselő szervezte őket
-nincsenek utcai zavargások? Amihez a Fidesz-nek semmi köze nem volt, az csak véletlen, hogy a jelenlegi, az akkorinál rosszabb életkörülmények mellett mennyire békések az utcák

Én azt tapasztalom (Bp-en), hogy elementáris elkeseredés és felháborodás van. Csak politikai felbujtók, szervezők, finanszírozók hiányában, nehogy spontán módon törjön ki.

mahet 2013.02.02. 08:35:13

Ha logikusan nézzük a helyzetet akkor az ellenzéknek egy lehetősége maradt, a populizmus. Viszont ezzel pont a lényeget semmisítenék meg.

Hát hiába, a népet leváltani nem lehet, illetve le lehet... csak elég szomorú beilleszkedni egy új országba.

mahet 2013.02.02. 08:37:42

@ob.szerver: Budapest az Budapest, ne vetítsd ki a "szűk" környezeted az egész országra - látod, hogy a Fidesz támogatottsága a legnagyobb.

Budapesten - én - megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy a demokráciával, jogállamisággal foglalkozzak. Ezek szerint az ország nagyobb részén ez nem téma.

ob.szerver 2013.02.02. 08:40:26

@mahet:

Tudom. De a nyomor és a kilátástalanság, ami a bp-inek a sokszorosa, azonban már az.

mahet 2013.02.02. 08:51:55

@ob.szerver: őszintén szólva a Fidesz a maga sajátos debil módján azért jó dolgokat is csinál.

Persze a jó ötletek 80%-át is elrontják, de amiért jár kredit azért adjunk kreditet. Ráadásul még mindig náluk van az erő, tudnak lépni és ez nagy előny.

Putyin is autokrata, de az utóbbi 14 évben megötszörözte az orosz GDP-t.

Tekintve, hogy
a, látjuk, hogy az EU eltűri ezt a rendszert
b, a bankok, multik stb is eltűrik ezt a rendszert, ha egy kicsit konszolidálja a helyzetet a Fidesz

Az is lehet, hogy a sarcolás után valamikor tényleg beindul egy növekedés.

Ha véletlenül össze is jönne a Fidesznek egy - önálló - erős putyini ország akkor se maradnék itt, az én liberális fejemnek ez olyan mintha a kőkorszakba ugranánk vissza.

coni 2013.02.02. 09:01:39

@mahet:
Ha hosszútávon terveznének nem a bíróság, ügyészség kipucolásával kezdtek volna, szerintem.

Nekem úgy tűnik, inkább egy gyors újraosztásban érdekeltek az államosításon keresztül (hiszen nem erre, hanem az emberek "jólétére" költenének így választások előtt ha hosszú távon és nem gyorsan akarnák lerabolni az országot).
Az államosítás minden ésszerűséget és szakmaiságot nélkülöz, az áralkuk hiányáról nem beszélve (lsd EON). Minden lépésükről az süt, hogy nagyon sürgős a dolog.

zajos1 2013.02.02. 09:05:35

@ob.szerver: A budapestieknek kilátástalanság? Na ne nevettess!

én is és 2013.02.02. 09:08:16

Elmentem ezt az oldalt és 2014 augusztus 20-án ünnepélyesen elolvasom és jót röhögök rajta.

dr Smittpálelnökúr 2013.02.02. 09:14:12

Én nem találkoztam mostanában fideszessel, pedig korábban igen. És ugyanaz a baráti köröm.

Ja, van köztük fideszes önkormányzati képviselő és államitkár a 98-02 közötti időkből. Amikor beszélgetek velük, amikor megkérdezem, hogy "és ez most mi a fasz volt?", akkor csak motyognak valami olyasmit, hogy hagyjál már, fogalmam sincs.

De biztosan ők is hülyék, balliberális bérrettegők.

dr Smittpálelnökúr 2013.02.02. 09:16:14

@dr Kangörény: Ja és még egy:

Én még emlékszem 2002-re, amikor szintén mindenki a fidesz győzelmét jósolta.
Aztán jött a pofáraesés, a hídlezárás, a polgári körök, meg a vezér kúrálása a gumiszobában.

is 2013.02.02. 09:17:25

Na, megeszi a fene az ellenzéket. Aztán?

A 628. jólmegmondóember. Lehetne valamit az ország irányából is hallani? Valamit arról, hogy miért megyünk újabb 20 éves kádári lecsúszásba, és ezt az értelmiség, beleértve a magát annak tartó posztírót is, mi a fenének csendes beletörődéssel fogadja, sőt idejét még az ez ellen tenni akarók ekézésével tölti?

Javaslat? Alternatíva felmutatása? Konstruktivitás? A buta populista nép edukálása? Ismeretterjesztés? Felvilágosodás? Ugyan már. Geci cinizmus.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.02. 09:22:41

@is: Ajánlom megtisztelő figyelmedbe az egész blogot.

mahet 2013.02.02. 09:25:31

@is: A "buta" populista népet akkor lehet tanítani, ha nem azzal vannak elfoglalva, hogy mi lesz holnap a vacsora. Addig nem.

A liberális demokráciához kell egy bizonyos szintű jólét. Amúgy javaslatom nincs, ha lenne akkor nem adtam volna el a lakásom és nem bérelnék helyette most - de így bármikor tudok indulni.

Taktikai visszavonulás. :) vagyis :(

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.02. 09:30:05

nincs ma olyan, hogy prominens ellenzéki...

A hazugságos "sorozatnak" vége van egyébként?!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.02. 09:34:35

@doggfather: Szia. Lesz még (ha jön az ihlet :))

Alkibiadesz 2013.02.02. 10:00:46

Ez a poszt most valóban destruktívra sikeredett. Az egyetlen – közvetett – pozitív üzenete talán az lehetne, hogy amíg nem tudjuk legyőzni saját visszahúzó erőinket, addig mástól se várjunk jobbat :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.02. 10:03:13

@HaFr: rendben, köszi a választ akkor figyelek!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.02. 10:03:18

@Alkibiadesz: Nem tudom... úgy értem, tényleg. Van egy hosszú árnyék, amit át kéne lépni. Nem tudom, milyen út vezet ehhez. Talán a destrukció is része.

stim 2013.02.02. 10:03:53

Jó reggelt! Teljesen egyetértek a blog írójával. Az ami most ellenzék az még önmaga megszerevezésére is alkalmatlan és inkább a még nem létező pozíciókért nyomulnak egymás ellenében is. Valóban nincsenek elképzeléseik, ötleteik, magukat sem tudják megszervezni és irányítani nemhogy egy országot. Nincsenek válaszaik de még jó kérdéseik sem, nem értik, hogy merre változik a világ és még a régiből sem tudják a hasznosat megőrizni nemhogy egy új körvonalait felvázolni. Ahogy magukat nem tudják pozícionálni elképzelés híján úgy az országot sem tudják elképzelni mint egy jobb, működőbb helyet öt év múlva és mindenki csak annyit tud megvalósítani amennyit el tud képzelni. És nem elég ha valakinek elképzelései vannak, még kellő potenciál is kell azoknak a megvalósításához.

Amilyen zavarodottak és ötlettelenek olyan zavarodott és ötlettelen lesz az a politika amit akkor csinálnak ha bekerülnek a Parlamentbe. Kinek van ezekre újabb 4 éve az életéből? Minden zűrzavarban, adósságban eltöltött év olyan életet eredményez aminél jobbat érdemelne az aki nem erre szavaz. Okos ember nem szavaz szervezetlenségre, ötlettelenségre és kellő szavazóbázis híján a megvalósíthatatlanságra.

gézukácska 2013.02.02. 10:07:37

@mahet: Ha orbán is megötszörözné, a kutyát nem érdekelné, hogy mekkora diktátor, meg seggfej. De nagyon úgy néz ki, hogy mindemellett még lefele is megyünk.

ob.szerver 2013.02.02. 10:08:16

@mahet:

"Putyin is autokrata, de az utóbbi 14 évben megötszörözte az orosz GDP-t."

Ez azért nem túl valószínű, valószínűleg még a kétszeres is túlzás. A GDP-t az olajár növelte és nem Putyin. Oroszország éppen olyan mint Szaud-Arábia, csak fákkal.

"a bankok, multik stb is eltűrik ezt a rendszert, ha egy kicsit konszolidálja a helyzetet a Fidesz"

A bankok és multik kivárnak. Az elmúlt években csak visszafogták magukat, de ha marad a rezsim, nagyon sokan fognak távozni, mert nem lesz kedvük és pénzük újabb négy ilyen évre.

"Az is lehet, hogy a sarcolás után valamikor tényleg beindul egy növekedés."

A növekedés 4 dologtól indulhat be:
1. Állami költekezés. Erre aligha van pénz egy süllyedő gazdaságban
2. Beruházások. Soha nem látott mélységekben, még az amortizációt sem pótolják.
3. Export. Nem tűnik úgy, hogy fő piacainkon olyan mértékű növekedés indul be, ami minket is magával ránt.
4. Lakossági fogyasztás. 2005-ös szinten van, a reáljövedelmek tavaly több mint 4%-kal estek.

A növekedés nem kivánságra vagy ráolvasásra indul be. Akkor miből is lesz nálunk növekedés?

"Ha véletlenül össze is jönne a Fidesznek egy - önálló - erős putyini ország"

Az erős putyini ország a nyersanyagokon áll vagy bukik. Tudtommal nekünk ilyenek nincsenek. Akkor mi fog összejönni?

sárkányfő 2013.02.02. 10:22:29

Elementáris elkeseredésnek és felháborodásnak rengeteg jele van, pl. több ember emigrált Orbán alatt mint 1956 után, az ország szegényedik, nyomorodik egy szűk réteg kivételével, meg úgy általában ha szóba kerül a politika csak a felháborodást hallom mindenfelől.
De abban igazad van, hogy az ellenzék erőtlen és forgácsolt. Bár azért ez sem áll olyan rosszul mint 2 hónapja, most már van egy E14, ami a semmiből rántott elő egy halom szavazót, és bónusznak ha összeadjuk az E14 és a szocik szavazóit (meg a fél LMP-ét), akkor már simán van egy Fidesz-méretű tömb, sőt.

Az más kérdés, hogy ilyen, minden eddigit mélyen alulmúló gyalázatos kormányzásnak csúfolt rombolássorozat és rablássorozat után sokkal rosszabbul kéne állni a Fidesznek, de tény, hogy a saját szavazóit totális demagógiával és hazudozással örök rettegtetéssel, félelemben-tartással, háborús tömegpszichózis gerjesztéssel megtartja.

Lehet cinikusan hangzik, de nem biztos, hogy az ország hosszútávú érdeke lenne, hogy a Fidesz veszítsen 14-ben. Ha veszít, simán visszajöhet 18-ben, és lerombol-lerabol mindent megint. Van ennek értelme? Nincs. Fog itt bárki bármit építeni, invesztálni, akár gazdaságban, akár országépítésben, akár jogban, akár bármiben, ha bármikor visszajöhet Orbán és kicsinál mindent? Ugyan már. A Fidesznek úgy kellene veszítenie, hogy az ország tovább tudjon lépni, ha csak kicsit veszít, akkor ez nem fog menni, és 14-ben ha veszít is, csak kicsivel fog veszíteni. De ha nyer, jó eséllyel ráomlik minden bűnük. Ha az elvakult Fidesz híveknek Mohács kell a kijózanodáshoz, akkor sajnos ez van. Úgy tényleg értelmetlen lenne kormányozni, hogy 18-ban visszajön Matolcsy, Orbán, Simicska meg a többi.

kennyking 2013.02.02. 10:28:28

@stim: Jól látod, ugyanezt gondolom én is.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.02. 10:31:36

@kennyking: Hacsak nem alakítható ki valamilyen élhető konszenzus. Ha a Fidesz alakítja ki, se érdekel.

kennyking 2013.02.02. 10:36:30

@sárkányfő:
" Az más kérdés, hogy ilyen, minden eddigit mélyen alulmúló gyalázatos kormányzásnak csúfolt rombolássorozat és rablássorozat után sokkal rosszabbul kéne állni a Fidesznek, de tény, hogy a saját szavazóit totális demagógiával és hazudozással örök rettegtetéssel, félelemben-tartással, háborús tömegpszichózis gerjesztéssel megtartja."
Ezért nem fog nyerni a ballibnek mondott oldal.Mert nem a valóságból indulsz ki, hanem a aját gondolataidat vetíted ki az egész országra,Ha te utálod a fideszt, akkor mindenki utálja, aki mégsem, azt megfélemlítik.Meg sem fordul a fejedben, hogy van aki inkább a fideszt választja mégegyszer, minthogy visszaszavazza a fidesz előtti alakulatot? Ha nem látjátok reálisan a való világot, akkor az abból levomt konklúzió is hibás lesz. Én nem élek se jobban, sem rosszabbul , mint az Mszp rezsim alatt, de nem is szavazok ( és nem szavaztam soha) a fideszre, se az mszp-re.Aki ezekben az alakulatokban gondolkodik ( az mszp mellett értem még Bajnaiékat is, meg mindenkit, aki az elmúlt húsz évben pozícióban volt) az az elmúlt huszonkét évre szavaz.Aki úgy érzi, hogy jól mennek a dolgok, szavazzon a fideszre, aki úgy érzi, hogy nem, az szavazzon az mszp-Bajnaira, de utána ne huszonkétévezzen.

kennyking 2013.02.02. 10:38:32

@HaFr: Nem fog kialakulni.Ha lenne igény rá, kialakulna.Mindig olyan kormányunk van, amilyet megérdemlünk.Rajtunk múlik.Ha jön Bajnai, akkor ki fog alakulni? Dehogy fog.

Lencsés István 2013.02.02. 10:39:30

Csoda történt ! Egy anonim blogon igazat írtak . Gratulálok ! :) Most már csak név kell és minden okés lesz . :) Mondom én hogy lassan de biztosan mindenhol helyre áll a rend . :)

IPetya 2013.02.02. 10:41:35

Úgy látszik a liberálisok, akiknek pedig elemi tulajdonsága, képtelenek elfogadni, hogy létezik egy keresztény értékrend szerint szerveződő másság. Lehet, hogy OV csapata sok embert megsértett, de a keresztény értékrendet ők képviselik a legjobban. Egy igazi demokrata elfogadja azt az értékrendet is, ami neki nem tetszik!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.02. 10:42:19

@kennyking: Nem bizony. Bár Orbán sokat tett azért, hogy a nemzetet megossza, nem tehette volna, ha nincs meg bennünk a gyűlölködésre, az irigységre való hajlam és a történeti megosztottság. Ez a realizmus hangja. De milyen szomorú hang!

Fehér Folt 2013.02.02. 10:42:54

Az ellenzéknek nincs víziója. Matolcsynak persze van több is. Egy kis Thorazine talán enyhíti őket.

Rocky 2013.02.02. 10:43:08

"Hacsak látványosan nem megy tönkre az ország a hátralévő egy évben, hogyan veszthetne? "

Eddig is ez volt a célja a komcsiknak.
-menjen tönkre az ország
-vagy legyen polgárháború
-kürtöljük teli a világot az ország érdekeivel szögesen ellentétes dezinformációkkal

(mellesleg a szélsőjobbnak is ez a "logikája", nem csak a szélsőbalnak)

A lényeg, hogy a Fidesztől meg kell kaparintani a hatalmat!-szerintük.
(igaz bajnai azt mondta, hogy a nácikkal még a hatalom megszerzése érdekében sem szabad összefogni)
(minden más eszköz ezek szerint megengedett a HATALOMÉRT)

Talán ezért vezet a Fidesz, mert nem csak a hatalomért küzd, hanem az országért, az emberekért is!

xvxvxv 2013.02.02. 10:43:58

mondjuk, én a fideszt "támogattam" 2010-ben. azt gondoltam, hogy 8 év alatt profivá váltak, majd úgy menedzselik az országot, mit egy pofás kis céget egy rátermett zsidó, sváb, invenciózus magyar, meg az oszágra amúgy is ráfért egy kis rend. de ezt a gyalázatos országrombolást, ami itt folyik, elképzelni nem tudtam volna: amióta csermanek abbahagyta az akasztásokat, ilyen alávaló, hazaáruló, a magyarokat úton-útfélen lecsulázó-meggyalazó, és ami a legrosszabb: szakmailag totál inkompetens kormánya nem volta a hazának. a jogerőre emelt, mindenféle pironkodás nélkül véghez vitt tolvajlásokról már nem is szólok, mert ez as ususal.

ugyanakkor én is azt gondolom, nyerjenek megint ők. a delíriumos fideszszektiszizmus egy kormányváltással újra felerősödne, és ez az alávaló, jellemtelen szarember újra izzítaná a tüzet. egye meg, amit főzött. egy valós konszolidációhoz nem érett meg az idő. talán majd 5 év múlva. és talán 2018-ra kialakul valami, mind baloldalon, mind jobbos szellemiséggel.

addig viseljük el ezt az ország szégyene szarembert. köpnie kell az embernek ettől a féregtől.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.02. 10:44:45

@Lencsés István: LI, a bognak szuverén joga, hogy anonim legyen, mint ahogy a kommentelőnek is, hogy ne legyen. Ez a blogger több-kevésbé ugyanazt írja, csak ma éppen a szemüvegeddel az orrodon keltél fel.

Fehér Folt 2013.02.02. 10:45:02

@IPetya: három párt van a harmadik köztársaság történetében, amelyek tagjait Jézus teljesen biztosan elevenen égetné meg, ha most a földön járna, ezek pedig a fidesz, a kdnp és a jobbik.

hazug fidesznyik (törölt) 2013.02.02. 10:45:34

poszter:"Nem tudnak eljutni a választói többség szívéhez és eszéhez."

Már látod a lényeget: nem lehet eljutni olyasmihez, ami nincs. A mai valásztói többség esztelen és szívtelen, olyan mint mindig a történelem során, kisebb kivételekkkel. A kétharmados többség pedig éppen ezt tükrözi: amilyen a magyar nép a valóságban.
Kádárista, bolsevista, irredenta és ultranacionalista, amit a jelenlegi rabló hatalom szépen kiaknáz. Ha én ellenzéki
párt lennék, legalább 10 évig letojnám a népet, hadd élvezzék ki ezerrel, amit megszavaztak maguknak. Mert megérdemlik.

Blogger Géza 2013.02.02. 10:46:39

@sárkányfő: "több ember emigrált Orbán alatt mint 1956 után," Ere van van megbízható adatod? Merthogy szerintem azoknak, akik most kinn vannak, a többsége 2002 és 2010 között ment ki. Amúgy pedig Magyarországnak bevándorlási többlete volt tavaly is, szóval többen jönnek ide (visszatérő magyarok, nyugat-európaiak, határon túli magyarok stb.) mint ahányan elmennek.

hazug fidesznyik (törölt) 2013.02.02. 10:46:46

@anyádnak Én tolom: A te anyádnak meg mindenki tolja, te genetikai hulladék. Meg is látszik rajtad.

c221307 (törölt) 2013.02.02. 10:50:17

@sárkányfő:
"pl. több ember emigrált Orbán alatt mint 1956 után"

ez nettó hülyeség
A kivándorlás megugrott de ehhez talán annak is köze lehet, hogy 2011 májusától szabad a munkavállalás az EU-ban a 2004-ben csatlakozott országok állampolgárainak...

A kommented többi részét meg akár a népszavából is copy pastelhetted volna.

Te vádolod "demagógiával és hazudozással örök rettegtetéssel" a fideszt holott épp te használsz fel olcsó eszközöket a kommentjeidben az elborult futóbolond stílusoddal...

"De ha nyer, jó eséllyel ráomlik minden bűnük."
Ez csak a te álmod, gondolom a 2006 miatti sértődöttség beszél belőled mert épp ez történt az mszpvel 2006 után...

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.02.02. 10:50:18

@Lencsés István:

A blog hazudik, mert azt nem írta meg, hogy 2011-ben, 4 olyan idöközi választáson, ahol pártok jelöltjei között folyt a verseny, a fidesz 3:1- re kikapott. Hódmez.v-t vitte, Dunaföldvárt, Sopront, Szolnokot bukta. Méghozzá magasan. Noname bocialistáktól.

A helyedben tehát kezedenék félni az égi jelektöl.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.02. 10:51:51

@manhattan (c): A blog nem hazudik, mert semmit nem írt az időközi választásokról, se pro, se kon.

kennyking 2013.02.02. 10:53:01

@HaFr: Így van, ez a realizmus.Azt hozzátenném, hogy Orbán kevés volt a megosztáshoz.Ehhez minimum két ember kell, de , mi magyarok biztosra megyünk.A legjobb, ha mindenki mindenkit megoszt.Ahogy a Brian életében mondta Brian:- Ti mindannyian egyéniségek vagytok !

kennyking 2013.02.02. 10:54:42

@IPetya:
" Egy igazi demokrata elfogadja azt az értékrendet is, ami neki nem tetszik! "
Egy igazi demokrata.Mutass egyet !

Fehér Folt 2013.02.02. 10:54:54

@hazug fidesznyik: erre igazából most nem tudok mit kitalálni, innen válogathatsz további, a színvonaladhoz méltó, szellemes beszólásokat: 8okhz.mindenkilapja.hu/html/23044433/render/beszolasok-oltasok

ob.szerver 2013.02.02. 10:56:36

@IPetya:

"de a keresztény értékrendet ők képviselik a legjobban."

A lózungon kívül ez miben áll? Orbán a tízparancsolatból 7-8-at biztosan megsértett, de lehet, hogy többet. Mit is képviselnek ők a legjobban.

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.02.02. 11:00:16

@IPetya:

Mint polgári, vallási és európai értékeket ismerö és támogató egyén tudomásodra hozom, hogy Orbán ezen értéket nem hogy nem képviseli, hanem egyenesen leépítette és/vagy megalázta. Ezeken a területeken Orbán idegen test, idegen lény, agonnan el kell húznia. Megjegyzem el is húzott, hiszen az értékvilága az oligarcha-proli-nyugger háronszögre állt rá. Ezek a jelenelegi szavazói.
Na ezek a szavazói.

sárkányfő 2013.02.02. 11:00:57

@kennyking: Azért nem vagy képes látni a valóságot, mert eszedbe sem jut az az egyszerű ötlet, hogy tényleg a valóságot nézd, helyette zsigeri reflexből elkezded azt kritizálni a saját előítéleteid alapján aki merészkedik a valóságot is nézni.

Sajnos az a rossz hírem, van hogy az összes leírt mondatomat tételesen alá tudom támasztani tényekkel, és ebből most párat be is mutatok, csak hogy legyen mit hárítanod és majd ismét bennem keresni a hibát (sajnálom, ezt látom minden nap, most se lesz másképp, nincsenek illúzióim).

Szóval, ha kinyitnád a szemed, akkor mást se látnál, mint hogy a Fidesz egy velejéig hazug, hamis, a választói félelmét gerjesztő és a félelmét kihasználó világképet tart fent minden rendelkezésre álló kommunikációs csatornáján, médiahadseregén, stb.-n keresztül. A Fidesz gerjeszti azt a világképet, hogy bárki aki kritizálni meri őket, az ellenség, hogy a nyugat ellenség, hogy az IMF ellenség, hogy bárki akinek nem tetszik a Simcsika-kán állam-foglalása, az ellenség.
Nem én vonultam fel Bayer mögött azzal, hogy "Nem leszünk gyarmat", hanem a fidesz keménymagja. Ez a vonulás a szimbóluma is lehetne annak a tébolynak amit a Fidesz gerjeszt a félelemre apellálva. Ezek az emberek TÉNYLEG elhiszik, hogy minket a nyugat meg a bankok meg a spekulánsok, vagy akárkik gyarmatosítani akarnak. Ez abnormális a szó pszichiátriai értelmében, ez tömeghisztéria, amit tudatosa generál Orbán és a többi.

Orbán azért teszi ezt, mert kormányozni, országot építeni, na azt nem tud, finoman szólva, és őszintén szólva szerintem nem is érdekli különösebben, én legalábbis semmi jelét nem látom. Ott látszik különösen mennyire érdekli az ország, hogy valami őt tényleg érdekli, akkor abba látványosan sok energiát és időt fektet. ha csak tizedannyira tudna és akarna kormányozni, mint amennyi energiát fektetett a demokrácia ellenes háborújába, a független intézmények elfoglalásába, a kollégiumi haverjainak a pénzkiszervezésbe, akkor ez az ország most virágozna.
Vagy nézzük a felkészülését: 20 éve nem volt ennyire egyértelmű már több évvel a választás előtt, hogy ő fog nyerni, ráadásul tök egyedül, még koalás kényszer sem lesz. felkészült? csinált programot? pláne programokat? csinált megvalósítási terveket? voltak intézkedési tervei, határidői, személyi felelősök a tervekhez rendelve? vette a fáradtságot? nem másért, csak önmagáért, hogy jobban kormányozhasson? nem is neki kellett volna, csak utasítgatnia kell volna másokat hogy dolgozzanak, neki ez fél óra meló lett volna és beindul a hónapokon át tartó tervezés a szakértőknél. nyilvánosságra sem kellett volna hozni, csak magának. mert pontosan tudta, hogy nyerni fog.

Hagyjuk a rizsát, mindezt Orbán nem csinálta meg. Pontosan tudta hogy nyerni fog, és fel sem készült. Mert egyszerűen nem is érdekelte. Ami érdekelte, a lopás, meg a saját hatalmának bebetonozása az ország, a demokrácia érdekei ellenére is, na azt csinálta, csinálja. Ehhez ért, és ehhez van ambíciója.

Mindez miért fontos? Azért, mert ennek következménye az ország romlása mind gazdasági, mind demokratikus szempontból. Ezt józan, racionális mezőben csak rombolásnak lehet megítélni. Mi marad Orbánnak, hogy ments magát és hatalmát? A tömegmanipulálás. A hisztériakeltés. A félelem-keltés. Ellenségképek kétségbeesett keresése-megalkotása. Akikre rá lehet kenni mind kudarcot és felsülést, akik miatt össze kell tartani akkor is, ha mi magunk is pocsékok vagyunk, mert az ellenség még rosszabb. Akik árnyékában még a legkisebb önkritika is árulás. Ez áll a tömegpszichózis mögött, ezért akar nekünk _dirket_ rosszat az imf, ezért "támadnak" a spekulánsok, ezért vonulnak a nyomorul zombik a molinó mögött, hogy "nem leszünk gyarmat".

na látod ez a valóság. tényekkel alátámasztva. javaslom nézd reálisan a való világot, mert csak akkor van esélye hogy megértsd miért és hogyan pusztul ez a szerencsétlen ország.

(Pedig ez kivételes lehetőség volt, egy nagy esély az országnak, volt egy párt, koalás kényszer nélkül, 2/3-dal, csodát csinálhattak volna. Csodát. ehelyett az van amit látsz. de ez már egy másik téma...)

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.02.02. 11:01:31

@HaFr:

Ha olvastad volna, hogy Lencsés pityu hsz-ra reagáltam az ö módján, akkor nem háborodtál volna fel.

magyar ember teli szájjal 2013.02.02. 11:04:17

Mit értünk baloldalon? Akinek marxista / kádári irigykedő sikerellenesség kell, azt kielégíti a Fidesz is.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.02. 11:04:22

@manhattan (c): Olvastam, tudom, és nem háborodtam fel/meg.

sárkányfő 2013.02.02. 11:05:09

@c221307: a legprimkóbb fidesztroll duma, szocizással, személyeskedéssel, gratulálok.

Mária 2013.02.02. 11:07:18

Tipikus rózsadombi jobbra kacsintgató, de picit balra is smúzoló okoskodás.

Emelje fel a seggét a posztoló a fúvárosi foteljéből, menjen ki az emberek közé, Borsodba, Szabolcsba, de Heves, vagy Nógrád megye is megteszi, és közelebb van.

Ha meg kalandot akar, akkor uccu, az Ormánságba.

A hurkás Tiffán Zsolt még egy kis kolbásszal is megszánja.

Bár azt gondolom, hogy a posztoló leginkább egy jó kis BALHÉT szeretne, ahol mások tüntetnek, másokat aláznak, ő meg ülhet tovább a fővárosi foteljében, és írogathatja az okosságokat.

xvxvxv 2013.02.02. 11:07:30

@sárkányfő: ja, szóról-szóra. de, ez van...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.02. 11:09:12

@Mária: Miről beszélsz, ha lehetne egy kicsit pontosabban..

c221307 (törölt) 2013.02.02. 11:10:53

@sárkányfő: Ember túl lötted az ATV-t, ez a zsigeri gyűlölet szerintem az egészségedre is káros.

"tényleg a valóságot nézd,"
Az a gond, hogy elméd valóságnak fogja fel az összeesküvés elméleteket. Mert az amiket leírsz és megpróbálsz tényként beállítani a legelborultabb propaganda...

Ezt beleírod: "Ellenségképek kétségbeesett keresése-megalkotása."
Miközben TE olyanokat írsz le Orbánról, hogy "Ami érdekelte, a lopás, meg a saját hatalmának bebetonozása az ország, a demokrácia érdekei ellenére is, na azt csinálta, csinálja. Ehhez ért, és ehhez van ambíciója."

röhej

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.02.02. 11:13:06

Az ellenzék meg hányhatja a rizsát meg a hisztit a falra, helyböl látszik, hogy ezek a marhák se értenek semmit a körülöttük levö világból.
A ballibsik nem értették meg, hogy a lejáratódott arcok (Kovácslaca, Lendvai, Szekeres, Szanyi és a többi kriptokomcsi eftárs) csak taszítják a szavazót.
Na meg az is, hogy a maszopban egyetlen ember sincs, aki csak egyfokkal többet értene a gazdasághoz, mint ez a két komplett gazdasági idióta Orbán fötitkár eftárs és Jobbkéz eftársa.
Az oligarcha Libás meg önmagában saját maga karikatúrája. Minden gazdasági-politikai célja a saját kasztja ellen irányul- na ezt nem sokan hiszik el neki, hogy a pofázáson túl tettek is követnék.

Szóval a fidesz matematikailag már vagy másfél éve megbukott - csak éppen a nép nem dönött, hogy leváltja-e.

Amíg az ellenzék nem tudja két téren megverni Orbánt (1. bizonyítható szakmai tudásfölény, 2. vezetöképességi karizma terén), addig 2014 áprilisáig remeghetnek azon, hogy az emberek tényleg le akarják-e váltani ezt a már rég megbukott kormányt.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.02.02. 11:13:34

Mindenki csak ezekben a kompromittálódott pártokban gondolkodik és ezek esélyeit latolgatja, de egy harmadik lehetőséget már nem is tud elképzelni? Itt van a hiba a magyar fejekben.

Pedig elindult (egy hónapja), VAN egy ÚJ és TISZTA jobboldali demokratikus szerveződés már a Szabad Magyar Nép néven. A vezetőnk soha nem volt kommunista, egy pártnak sem volt tagja, programjában a pénzügyi, a gazdasági, az egészségügyi, a nyugdíj reformok mellett a roma kérdés és hajléktalan kérdés megoldása is szerepel.

Ha ma lenne a választás te kire szavaznál? Az eddigi bukott pártok valamelyikére, vagy adnál e esélyt egy új és szűz pártnak akinek a vezetője sohasem szimpatizált egyik párttal sem és TISZTA, aki egy demokratikus Magyarországot építene a nép segítségével?

www.facebook.com/szabadmagyarnep

Alkibiadesz 2013.02.02. 11:13:58

@HaFr:

Lehet hogy a destrukció is része a továbblépésnek.

Én így gondolnám tovább a dolgokat:

Mi az, amit a nem jobboldali értelmiségnek már három éve meg kellett volna tennie, ahelyett, hogy mindenki mást (gonosz és buta jobboldaliakat és gonosz és buta népet) hibáztat saját "szerencsétlen" sorsáért?

Önvizsgálat, leszámolás az európaiság hamis mítoszával, leszámolás azzal a hamis önképpel melynek középpontjában a mintaadás és a civilizációs értékek imitálása áll a reagálás helyett. Ideje lenne már szakítani a nép és az értelmiség kapcsolatának olyan elképzelésével, amelyet a felvilágosult abszolutizmus korából örököltünk. Ez ugyanis csak arra jó, hogy igazolja a jobboldal elitellenes kuruckodását és így értelmiségi hang nélkül hagyja a jobboldal hatalmi rendszeréből kiszorított tömegeket.

Röviden: ideje lenne már belátni, hogy nem a nép süket, hanem az értelmiségnek nincsenek hallható szavai.

balfék 2013.02.02. 11:14:40

@IPetya: Egyszer már valaki felhomályosíthatna mi az a keresztény értékrend? Akkor tudnánk ahhoz a fideszt, de addig csak lózung és amit a tudatlan polgár próbál elképzelni erről az értékrendről az köszönő viszonyban sincs a fidesz tevékenységével.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.02.02. 11:17:20

@manhattan (c):

Akkor olvasd el ezt a programot és nézd meg a program vezetőjét, hogy szerinted mennyire karizmatikus?

www.facebook.com/szabadmagyarnep

sárkányfő 2013.02.02. 11:17:25

@c221307:
Simicska, Nyerges, Polt, Szájerné, Schmitt, Áder, Szalai, Domokos. AB kiherélése, Lex Fidesz törvények. stb., stb., stb...

Üdvözöllek a való világban.

Mária 2013.02.02. 11:17:36

@HaFr:

Írogatni könnyű.

Tenni mikor fogsz valamit, hogy ne az legyen, ami most van?

Vagy neked éppen az a jó, ami és ahogy most van? Ülsz a jó meleg szobában, egy kiadós reggeli/ebéd/vacsora után, és fikázgatsz.

Egyet jobbra, egyet balra.

Az érdemi munkát meg csinálják mások, a bőrüket vigyék a vásárra mások, és akkor LEHET, hogy böffentesz majd róluk egy elismerő félmondatot.

De az is lehet, hogy éppen olyanod lesz, hogy lefikázd őket, a meleg szobában a fotelból.

Szóval? Mikor látlak kint az utcán? Mikor jelentkezel aktivistának? Mikor hordasz szórólapot? Mikor szervezel kitelepülést? Mikor állsz fel egy színpadra?

Mikor csinálsz BÁRMIT, a fanyalgáson kívül?

c221307 (törölt) 2013.02.02. 11:20:40

@sárkányfő:
hihetetlen mennyire nem veszed észre magad...

"tételesen alá tudom támasztani tényekkel" azt hogy hülyeséget írtál.

2011től szabad a munkavállalás a 2004-ben csatlakozottaknak. Emiatt nőt meg a kivándorlás nem Orbán miatt, akármennyire szeretnéd. Ezt bizonyítja az is, hogy 2011-ben nem csak nálunk hanem Csehországból, Lengyelországból és Szlovákiából is többen mentek el mint előtte, és ott is németország a fő cél csakúgy mint nálunk..

hazug fidesznyik (törölt) 2013.02.02. 11:20:53

@anyádnak Én tolom: "erre igazából most nem tudok mit kitalálni"

Én viszont igen: told te a repedsarkú anyádnak, csinálj magadnak kistestvért. Megy ez nálatok, ahogy elnézlek. Jó sokan vagytok ilyenek a békamenetben, agyatlan nemzeti bolsevik banda.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.02. 11:20:57

@Mária: Frusztrált vagy. Mit tudsz te rólam? Vaktában döfködsz.

Mária 2013.02.02. 11:21:58

@HaFr:

Ha vaktában döfködnék, akkor nem fájna neked anynira.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.02. 11:22:18

@hazug fidesznyik: Ez már kezd a kimoderálás közelébe kerülni, jobb, ha most hagyjátok abba -- vagy el a blogot.

hazug fidesznyik (törölt) 2013.02.02. 11:24:14

@c221307:

c221307 0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.02.02. óta tag.

Büdös troll, vigyél le anyádnak egy kávét a sarokra (azt is kifizettem).

sárkányfő 2013.02.02. 11:24:51

@c221307: Ez nem igaz, a fő célpont magasan Anglia (még Matolcsy által elismerten is), ahol nem volt semmiféle korlátozás, szóval magadat ámítod, mert érzelmileg elfogult vagy és véded a kedvencedet. Ja, és amíg volt limit a németeknél és az osztrákoknál, addig sem telt be, tehát totál értelmetlen a limitre hivatkozni. De mondom, az angoloknál (meg a többi országnál) még limit sem volt.

Ja és úgy bírom, hogy a kommetem 3/4-e annak a folyamatnak lefestése volt, hogy miért és hogyan gyárt magának ellenségképeket a kormány, hogy a háborús pszichózissal manipulálja a híveit, de neked erre még egy szavad sincs, csak fikázol :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.02. 11:25:05

@hazug fidesznyik: Alright, akkor meg minek téped magad annyira.

Mária 2013.02.02. 11:25:54

@hazug fidesznyik:

Ne tiltasd ki magad egy (néhány) ostoba Kubatov-troll miatt :D

IPetya 2013.02.02. 11:26:05

@sárkányfő: Hogy ki kitől fél azt Bethlen János mutatta be az Este extrában. Ijedten tiltakozott, mert kormánypártisággal vádolták meg.

sárkányfő 2013.02.02. 11:29:03

@IPetya: Ezek szerint te vagy az ember aki még nézi az Estét? Egy rejtéllyel kevesebb :)

És akkor most ezzel az infóval mit kezdjek? Kit érdekel Bethlen? A látszat kedvéért tiltakozott, hogy nyíltan ne ismerje el az elfogultságát, vagy komolyan gondolta?

c221307 (törölt) 2013.02.02. 11:30:20

@sárkányfő: Gondolom az, hogy ezek az emberek nem ülnek még börtönben mint Zuschlag, Wiest, Erzsébetvárosi szdszesek... (reggelig lehetne sorolni az elítélt/jelenleg is gyanúsított mszpszdszes képvíselőket)
Szóval erre is van egy jó kis összeesküvés elméleted ugye?

index.hu/belfold/2012/11/15/rekordot_dontott_a_magyarok_emigracioja/

"Rendkívüli mértékben nőtt a Magyarországról Németországba irányuló emigráció. A német statisztikai hivatal (Destatis) csütörtöki adatai szerint 46 százalékkal nőtt a Magyarországról érkezők száma. Az első fél évben Magyarországról 25 415 bevándorlót regisztráltak. Németországból Magyarországra 13 023-an költöztek el, a mérleg így 12 392 fős bevándorlási többletet jelez."

Én veled ellentétben tényleg tételesen alá tudom támasztani amit mondok. TÉNYEKKEL és nem összeesküvésekkel...

Mária 2013.02.02. 11:33:55

@mahet:

"őszintén szólva a Fidesz a maga sajátos debil módján azért jó dolgokat is csinál."

Mint például? Sorold!

Amíg az emberek fele a létminimum alatt vegetál egy ennyire KICSI országban, addig MINDEN döntésük, ami nem ezen a helyzeten változtat, csak pótcselekvés, szőnyeg alá söprés, ostoba kommunikációs gyakorlat.

*

"Az is lehet, hogy a sarcolás után valamikor tényleg beindul egy növekedés."

Hinni a templomban kell. A gazdasági szakemberek nem hinni szoktak, hanem számolgatni.

Márpedig a számolgatások már eddig is SOHA nem azt mutatták, hogy jó vége lesz egy-egy "unortodox" megoldásnak. A számítások mindig a buktát mutatták. Úgy is lett, rossz vége lett minden egyes, a szakértők véleményével szemben keresztülerőszakolt próbálkozásuknak.

Hol vannak azok a számítások, amik a bukta-sorozat után azt mutatnák, hogy a trendek megfordulnak?

c221307 (törölt) 2013.02.02. 11:36:15

@hazug fidesznyik: nyugi már megyek, én veletek ellentétben nem érek rá napi 8 órában a blog.hun sorvasztani az agyam...

sárkányfő 2013.02.02. 11:41:54

@c221307:
Az első bekezdésed írd le úgy, hogy érthető legyen mit akarsz közölni. A neveket azért soroltam fel, hogy bizonyítsam a korábbi állításomat, és ezzel bizonyítottam is.

Kivándorlás:
A posztba ott vannak az adatok, hivatkozások, táblázatok forrás-megjelöléssel:
tenytar.blog.hu/2012/06/06/kozel_100000_magyar_ment_kulfoldre_dolgozni_2011_ben

Na most ha 2011-ben közel 100-en mentek ki (és ebben nincs benne minden célállomás száma), és a tendencia emelkedik, akkor 2012-ben is legalább ennyien mentek ki, azaz a Fidesz kormány alatt több mint 200.000-en emigráltak, ami több mint 56 után.
A visszatelepülők száma csalóka, sokan előremennek, majd visszajönnek, felszedik az egész családjukat (én is így tennék, lehet rá is fogok kényszerülni), és mennek ki újból. Illetve vannak akik kudarcot vallanak ki, vissza kell jönniük, de a szándék nyilvánvalóan megvan bennük, valószínűleg megpróbálják újra, de mégsem, akkor is működik a szelekció: aki képes rá hogy kint boldoguljon az kimegy és megragad kint, aki meg nem, a resztli, az marad nálunk vagy kénytelen visszajönni. Az ország folyamatosan veszíti el a legjobb tagjait, akik húznák magukkal az országot.

+ a felmérés:
"Az elmúlt 20 évben sose volt ilyen magas a magyarok körében a migrációt tervezők aránya: mára minden ötödik magyar felnőtt tervezi, hogy rövid- vagy hosszú távon külföldön vállal munkát vagy véglegesen kivándorol. Mindez egy néhány éve tartó, egyértelműen növekvő trend eredménye, hiszen 2010 óta másfélszeresére nőtt a külföldi munkavállalást vagy kivándorlást tervezők aránya – derül ki a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet márciusi kutatásából."
www.tarki.hu/hu/news/2012/kitekint/20120523_migracio.html

Magyarul még sokkal többen mennének el szívük szerint, csak éppen vagy nem képesek rá, vagy nem tudják elvágni a gyökereiket.

A kivándorlástól függetlenül is van ezer jele annak hogy az ország tele van elégedetlenséggel, nyomorral, reménytelenséggel. de te hazudj csak magadnak tovább egy szép fidesz-tündérmesét...

Mária 2013.02.02. 11:45:31

@sárkányfő:

"Az más kérdés, hogy ilyen, minden eddigit mélyen alulmúló gyalázatos kormányzásnak csúfolt rombolássorozat és rablássorozat után sokkal rosszabbul kéne állni a Fidesznek,"

A közvéleménykutatók jellemzően egy 1500 fős mintával dolgoznak.

A válaszadókról tudják a nevüket, címüket, telefonszámukat.

Tízmilliós népességből egy 1500 fős mintát vizsgálni önmagában is lófütty, a kapott eredményeket meg a teljes népességre vetíteni egy bornírt ostobaság, de senki nem akar költeni normális felmérésre, így marad az 1500 fős bohóckodás.

Hátrányos helyzetű kistérségekben szerintem nem is nyomulnak a közvéleménykutatók, vagy ha mégis, akkor a megkérdezettek rájuk csapják a telefont, hülyék lennének névvel, címmel elküldeni a Fideszt a picsába egy kisvárosban, vagy egy 70%-os munkanélküliséggel súlytott faluban.

A kutatók meg hasraütéssel beírják, hogy ennyi meg ennyi ember bizonytalan, vagy nem válaszolt.

Lencsés István 2013.02.02. 11:46:15

@HaFr: A rövidítés IS szint alatti .... Joga csak azért van mert ilyen lett ez a világ , normális világban ezt nem tehetné meg , ahogy te sem .... A kommentelő , és a blogíró is gyáva azzal hogy névtelenül ír , pláne ha hazudik .... A hülyeségedre meg nem reagálnék ....

@manhattan (c): Most kivételesen nem hazudott egy dologban . Ilyen nincs hogy " .... bocialisták .... " . A biztos győzelem miatt nem félek .

Mária 2013.02.02. 11:47:16

@Mária:

Bocs, sújtott... mielőtt valami ynelvtannáci.

mahet 2013.02.02. 11:48:05

@Mária: kezdjük a legellenmondásosabbal: egykulcsos adó (vér-kapitalista lennék), családi pótlék iskolalátogatáshoz kötése, foglalkozik a devizahitelezés problémájával (legalább próbálkozik), egyszerűsített energiaszámlák, a jutalmak (látszólagos) megvonása, dohányzás visszaszorítása, csökkentik az államháztartás hiányát (a módszereket, most hagyjuk), bevezetik a tandíjat (a részletek persze gázak), csökkentik az alapkamatot (bár sokat bukok rajta, de egész jól bírja a forint).

Mondom ezt úgy, hogy rühellem a fideszt, akkor is hányinger kerülget a stílusuktól ha valami értelmeset próbálnának csinálni. Persze a fenti dolgok jórészt apróságok, sokkal nagyobb károkat okoznak közben.

sárkányfő 2013.02.02. 11:50:26

@Mária: a közvéleménykutatás egy szakma, világszerte elismert módszerekkel és sztenderdekkel. hibahatár van, tévedés van, ezt ők is elismerik, sőt a szakma természetéből fakad, de a hosszútávú tendenciák stimmelnek. ámítod magad.

mahet 2013.02.02. 11:53:56

@sárkányfő: amíg 52% a bizonytalanok aránya addig van remény. Persze kellene egy ellenzék, jó lenne ha alakulna végre egy jobboldali párt is Magyarországon... nagyon jó.

Persze a kapitalizmus itthon nem túl népszerű, kicsi rá az esély, akkor meg mit várunk? Bajnainak is populistának kell lennie ha eredményt akar elérni... akkor meg nem mindegy? Bukta - bukta.

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.02.02. 12:05:33

@szabadmagyarnép:

Elolvasni nem tudlak titeket mert nem vagyok facebook tag (nem is leszek). Egyetlen embereteket se látom a médiában. Közeleményeket töletek szintén nem hallok, magyarul: számomra NEM LÉTEZTEK.

Szakmailag foglamazva: elementáris szinten sem tudjátok, hogy mi az a PR, hogyan kell a választót elérni. S ha már elértétek, akkor meg hogyan kell megfognotok.
Javaslom tanulmányozni a Jobbik meg LMP felemelkedését.
S aztán majd a bukásukat is.

Mária 2013.02.02. 12:07:29

@mahet:

egykulcsos adó - a 220 ezer forint alatt keresőknek 2-15 ezer forinttal CSÖKKENT a nettó bére, ezáltal CSÖKKENT a fogyasztásuk, ebből adódóan kevesebb ÁFÁ-t fizetnek és kevesebb munkát adnak azoknak, akik eddig előállították azt, amit megvettek a boltban

*

családi pótlék iskolalátogatáshoz kötése - eddig is volt, nem most vezették be, ellenben NEM a problémát orvosolja, hanem látszatintézkedés. A probléma ugyanis az, hogy a mélyszegénységben élőknél arra a heti párezer forintra is szükség van, amit a gyerek keres iskolába járás helyett.

*

foglalkozik a devizahitelezés problémájával (legalább próbálkozik) - a legtehetősebb rétegek problémáját oldotta meg a végtörlesztéssel. A kevéssé tehetősek problémáját nem hogy nem oldotta meg, de a probléma az egyéb sarcoknak és az ostoba gazdaságpolitikából adódó folyamatos árfolyamnövekedésnek köszöntehően még nagyobb lett. Próbálkozni meg nem a kormányon, hanem a vécén kell.

*

egyszerűsített energiaszámlák - ez nettó propaganda. Az embereknek nem az a baja, hogy nem elég egyszerűek a számlák, hanem az, hogy a szánalmas jövedelmükből nem tudják kifizetni a számlán álló összeget.

*

a jutalmak (látszólagos) megvonása - ha csak látszólag vonják meg, akkor ez miért is jó?

*

dohányzás visszaszorítása - populista demagógia, látszatintézkedés, pótcselekvés, beleavatkozás az emberek magánéletébe

*

csökkentik az államháztartás hiányát (a módszereket, most hagyjuk) - ne hagyjuk a módszereket, négymillió ember él a létminimum alatt. Ebben a helyzetben nem sarcolni kellene, hiszen emiatt áll a gazdaság, hanem pörgetni kellene a gazdaságot, hogy sokan dolgozhassanak, sokan tudjanak adót fizetni, és a befizetett adókból meg lehessen oldani a kamattörlesztést.

Az meg külön is érdekes, hogy a 2,5%-os IMF hitel nem kell, hanem az 5%-os piaci hitel kell nekik az adósságállomány finanszírozásához. Nem csökkentik, hanem indokolatlanul növelik az adósságot.

*

bevezetik a tandíjat (a részletek persze gázak) - ha gázak a részletek, akkor hogyan nem gáz a végeredmény? Ráadásul ők pampognak a félévenként 300 ezer és másfél millió közötti tandíj bevezetéséről, akik megfúrták az előző kormány egységes tandíjra vonatkozó tervét, ahol szaktól és intézménytől függően legalább félévente 15 ezer forintot, ám LEGFELJEBB 50 ezret kellett volna fizetni, úgy, hogy a rászorulók mentességet kaphattak volna?*

*

csökkentik az alapkamatot (bár sokat bukok rajta, de egész jól bírja a forint) - az eszetlen alapkamat-csökkentés az ország jelenlegi gazdasági helyzetében biztos belépő az elszabaduló inflációhoz. El akarják inflálni az adósságot. A betéteseket meg ki nem szarja le, hát nem igaz?

LallyPop 2013.02.02. 12:07:30

Természetes dolog hogy a kutyát sem érdekli a demokrácia.

zorki 2013.02.02. 12:09:16

Sokan zokon veszik -érthető érzelmi okokból-, ha az Orbán kormányt felkészületlensége miatt bírálják.
Ez a felkészületlenség meglepő módon az államaparátusban a leginkább tetten érhető.
Azért meglepő ez, mert a Fidesz-nek 2004 őszétől a kormányzásig majd négy éve volt a felkészülésre.
A Fidesz által vezetett megyei és nagyvárosi önkormányzatokban alkalmuk volt/lett volna az államaparátus utánpótlásának kiválasztására, a tudatos építkezésre.
De nem ez történt. Az önkormányzat vezető káderek többsége vagy maradt a helyén vagy kihelyezték a megyei kormányhivatalokba, majd most a járási hivatalokba.
Mintha saját kádereiktől is idegenkedne a felsőbb vezetés.
Alig van ellenpélda.
A felkészületlenség sajnos most majd három évnyi kormányzás után is tetten érhető.
Két nagyon rossz példa.
Mind a járási hivatalok kialakítása, mind az iskolák államosítása bizonyítja ezt.
Mindkettő előkészítésére és végrehajtására, volt kellő idő.
Ennek ellenére mindkettő bevezetése a kapkodás, az államaparátus tehetetlenségének jeleit mutatja/mutatta.
Az nem kifogás, hogy a "járásosítás" eddig kevesebb "zajjal" járt. Az is nagyon sok ellentmondást hordoz. Ráadásul az önkormányzatok fogják megszívni.

sárkányfő 2013.02.02. 12:10:17

@mahet:
Ez az 50%-os bizonytalan réteg állandóan hivatkozás tárgya, noha soha nem volt és nem is lesz 100%-os részvétel, ezt ideje lenne már figyelembe venni az erről való közbeszédben. a max. részvétel ha jól emlékszem olyan 75% körül volt. azaz a magyarok negyede soha nem szavaz, ha kisbalta esik az égből akkor sem.

marad tehát 25% bizonytalan, akik talán elmennek szavazni, vagy mind, vagy csak a fele, vagy ki tudja. de ez a max "tartalék". elvileg. gyakorlatilag meg a fidesz retteg tőlük, és mindent meg fog tenni a távol tartásukért. a regiszt. most elbukott, majd kitalálnak mást. nem számítok tisztességes választásokra, már most is a fidesznek lejt a pálya. és ezt még csak fokozni fogják, teljesen gátlástalanok és kreatívak tudnak lenni ha törvényeket és szabályokat a saját érdekeikhez akarják alakítani.

zorki 2013.02.02. 12:10:36

@zorki: Természetesen 2006 őszétől! elnézést.

Mária 2013.02.02. 12:10:39

@sárkányfő:

"a közvéleménykutatás egy szakma, világszerte elismert módszerekkel és sztenderdekkel."

Ez igaz.

Ám 1500 fős mintából sehol nem vonnak le magvas következtetéseket egy 10 milliós populáció viselkedésével kapcsolatban.

LallyPop 2013.02.02. 12:12:00

@Alkibiadesz: igazolja a jobboldal elitellenes kuruckodását

- Amíg a ballenzék azt sm tudja eldönteni, hogy a jobboldal elitellenes-e, vagy a gazdagok kormánya-e(panel no2), a fidesz kommunista-e, vagy náci, addig biza marad a csatorna.

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.02.02. 12:12:41

@Lencsés István:

Pityuka, reménykedhetsz még egy évet, de aztán jön a számla a szavazóktól. Ha a fidesz bukik 2014-ben, akkor ennek a pártnak örökre vége. Ha Orbán nem akar lelépni a pártból, akkor azért fog töpörödni a párt. Ha meg lelép, akkor meg azért, mert ki a francnak kellenek Rogántónik, Seggszájpetik, Zsigamarcellek?
A fidesznek 2014 gyakorlatilag az utolsó választási éve. Akár nyer, akár nem, utána jönni fog másoktól egy polgári vonulat, vagy akár egy valódi polgári párt.

A fidesz Oligarcha-Proli-Nyugger pártnak meg annyi.

Mária 2013.02.02. 12:13:57

@zorki:

"Azért meglepő ez, mert a Fidesz-nek 2004 őszétől a kormányzásig majd négy éve volt a felkészülésre."

2002-től készültek a kormányzásra, 2002 és 2010 között még a hatalom soron kívüli átvételével is megpróbálkoztak.

Nem négy, hanem nyolc évük volt a felkészülésre. Ehhez képest 2010-ben nem volt értelmezhető választási programjuk.

Amit meg azóta művelnek, azt örök időkre rögzítik a hivatalos KSH és Eurostat statisztikák.

ephart 2013.02.02. 12:21:04

"de a keresztény értékrendet ők képviselik a legjobban."

A lózungon kívül ez miben áll? Orbán a tízparancsolatból 7-8-at biztosan megsértett, de lehet, hogy többet. Mit is képviselnek ők a legjobban.

tudod zsidó a keresztény értékrend nem a tízparancsolaton hanem Jézus Krisztus megváltásán alapul

mahet 2013.02.02. 12:24:18

@Mária: nagyjából szerintem is igazad van, de azért vannak célok amiket lehet támogatni. Hehe, azért ez vicces... kicsit alacsony lett a színvonal, ha ezzel is beérem :)

Brix 2013.02.02. 12:24:47

Ha a fidesz kormány marad hatalmon 2014-ben is, akkor folytatódni fog a további jövedelemátrendeződés: a kisember újabb megszorításokkal és jövedelem-csökkenéssel számolhat, a már nyugati szinten élő felső-középréteg és Orbán oligarchái pedig egyre jobban fognak élni. A közszférában 4-5 éve szinte semmilyen béremelés nem volt, közben a fogyasztói árak minimum 25%-al emelkedtek. A kormány újabb " disznó" húzásával a bérek utalását az Államkincstárhoz tette , akik a megszokott, tárgyhó első napja helyett, már 5-én fizetnek, és azt tervezik, hogy kéthetente fogják a fizetéseket utalni...
Orbánék akkor fognak megbukni, amikor a kisember ráeszmél arra , hogy az Orbán rezsim totálisan a kisember ellen játszik. Ha szerencsénk van, akkor 2014-ben elmennek szavazni a panelprolinak csúfolt kisemmizett tömegek, és véget vetnek ennek a rémálomnak

zorki 2013.02.02. 12:25:21

@Mária: Először is 2006-ot akartam írni, mint utóbb javítottam.
Azért vettem ezt a dátumot, mert 2006 őszétől a megyei és nagyvárosi önkormányzatoknál -amiket akkortól többségében ők vezettek- alkalmuk volt az államaparátusban is helytálló vezetők kiválasztására. Ráadásul 2006 ősze után már nem nagyon volt titok, hogy majd ők kormányozhatnak 2010-től.

Mária 2013.02.02. 12:25:29

@ephart:

Mondjuk, én se olvastam sehol a Bibliában azt a tanítást, hogy taposd el a szegényeket, szedd el a pénzüket, használd a munkaerejüket a saját javadra és gyűjts belőle vagyont magadnak.

mahet 2013.02.02. 12:26:37

@ephart: kár, pedig a 10 parancsolat legalább valami konkrét dolog volt :( Így marad a .. mi is a jó szó: lózung?

LallyPop 2013.02.02. 12:32:42

@Mária: 'Akiknek van, azoknak adatik, akiknek nincs azoktól az is elvétetik amijük van'

Ne hivatkozz a Bibliára ha nyilvánvalóan nem ismered.

oldyopty 2013.02.02. 12:37:14

Egy újabb rafinált blogbejegyzés a Viktoriánus rendszer bebetonozásához.

Időben el kell kezdeni a lehetséges kormányváltók lejáratását...

1) Megvásárolt ( állami megrendelések) közvélemény kutató (manipuláló) cégek rendelésre összeállított rangsorolási.
2) Az egyre nagyobb kormányhű média folyamatos huhogása.
3) A magukat függetlennek kikiáltó internetes médiák elmúlt hónapokban tapasztalt pálfordulása a nem MSZP-s ellenzéki erők ellen.
Teszik ezt egyre nyíltabban.
4) Ugyanezen médiumok egyre nagyobb teret adnak a minimális tárgyilagosságot is nélkülöző, gyakran ordenáré stílusú az ellenzéket becsmérlő bloggereknek.

A választások szűk másfél év múlva lesznek.
Az október 23-án színre lépett Bajnai féle alakulat pontosan azt teszi, amit eredendően megfogalmazott. Óvatos távolságtartással az MSZP-től, elindult a pártalapítás felé, közben járják az országot. Szakszerűen és emberi hangnemben elmondják a terveiket és a váltáshoz szükséges teendőket.
Őszre kell eljutniuk oda, hogy érdemben megtudják szólítani a jelenleg 50 %-os pártot választani nem tudó szavazók aktivizálható részét (kb. a felét).
Akkor kellene egy le nem kenyerezett közvélemény kutató cégnek egy a valóságot valamennyire tükröző kutatást készíteni.
Ha akkor is a mai számok jönnek ki, ez a náció megérdemli a jelenlegi hatalom tartós és "áldásos" tevékenységét.

Blogger Géza 2013.02.02. 12:42:07

@Mária: Igen, a Bajnai idején még 6 százaléknál is rosszabb recesszióból való kirángatást, a munkanélküliség csökkentését, a GDP arányos államadósság csökkentését, a tartósan 3% alatti hiányt rögzítik a statisztikák, de miért kellene ezt a Fidesznek szégyellnie?

ob.szerver 2013.02.02. 12:42:07

@Mária:

"Nem négy, hanem nyolc évük volt a felkészülésre."

És fel is készültek, alaposan. Na nem a kormányzásra, arra magasról tesznek. Arra, hogy hogyan foglalja el a maffia az államot, hogyan játszák át az ország erőforrásait és szabják át a törvényeket szűk érdekcsoportok érdekeinek megfelelően, hogyan iktassanak ki lehetőség szerint minden belföldi és kölföldi kontrolt, hogyan tegyék minél átláthatatlanabá a tevékenységüket a média és az igazságszolgáltatás megszállásával, hogyan tegyenek kiszolgáltatottá minél több munkavállalót a központosítással és államosítással. Tehát a felkészületlenség vádja liberálbolsevista inszinuáció.

luis5 2013.02.02. 12:42:38

"két és fél éves tömény jogfelforgató, jövedelemátrendező, gazdaságszűkítő, intézményromboló... tenyérbemászó, korrupt, hazug kormányzati politika"
Ez szubjektív, mert utálod OV-t. Pontról pontra vitatható állítások:
Jogfelforgatás: kinek fáj ? Milyen joggal nem élhet bárki szabadon?
gazdaságszűkítés? jó napot kívánok, 2007 óta válság van! és 20Milliárd €-t kell visszafizetnünk!!! amit a szocik vettek föl, elegánsan az utódra hagyva a számla kifizetését.
korrupt? Hazug? - most kezdjem el sorolni az unalomig ismert korrupt szocikat? Hazudtunk reggel délben meg este?
Maradjon Orbán, az ellenzék ehgy rakás tehetségtelen 0 hazaáruló.

Mária 2013.02.02. 12:46:22

@Ándi bácsi:

Te ne hivatkozz a Bibliára, ha csak másolgatni tudod belőle a példabeszédekből kiragadott sorokat, de az összefüggéseket nem érted.

A példabeszéd, amiből a sort (Lk. 19:26) kiragadtad, arról szól, hogy három egyenlő esélyekkel, azonos pénzösszeggel induló szolga hogyan tudta kamatoztatni a rábízott vagyont. A vége pedig az, hogy az nem méltó a vagyon - ez esetben egy kisebb összeg - birtoklására, aki nem képes az istennek tetsző alázattal, kellő megfontoltsággal, mindenki javára kamatoztatni azt.

luis5 2013.02.02. 12:48:39

@sárkányfő: csak 1 szempont (és sokaké a középosztályból). NEM vagyunk hajlandók 40% szja-t fizetni a mostani 16% helyett, bünözőknek, segélyeseknek, drogosoknak, nyugdíjas 38 éves rendvédelmiseknek. Márpedig a mostani ellenzék fő jelszava a progresszív adórendszer. Hát ezért fog a Fidesz nyerni a sok hülyeségük ellenére is.

luis5 2013.02.02. 12:52:50

@anyádnak Én tolom: olybá tűnik a Bibliából egy sort se olvastál-főleg nem Jézustól- mert nem irnál ekkora hülyeségeket

Mária 2013.02.02. 12:56:43

@luis5:

Sávos adózás, kis barátom. Hallottál róla?

Ti tényleg annyira hülyék vagytok, hogy nem éritek fel ésszel, hogy ha a nagy számú, kevés pénzből élő, a hazai fogyasztás bázisát adó rétegekre plusz adóterheket raktok, akkor nem lesz, aki fogyasszon, és bedől a gazdaság?

Ha már modellezni nem voltatok képesek a folyamatot, ami a jelen tragikus helyzethez vezetett, mert hülyék vagytok, mint a segg, egy irdatlan méretű arroganciába csomagolva, akkor legalább a végeredményt legyetek már képesek értelmezni, baszodalássan!

Khonsu 2013.02.02. 12:58:15

Nyerjen csak a fidesz, én is azt mondom, de csak kicsivel. Akkor az ők nyakukba szakad a rombolás "eredménye". Talán a lakosság türelme is elfogy végre és már nem lesz annyira "együttműködő". 2/3 nélkül pedig már nehezebben törvényesítenek ez ellene valami újabb disznóságot. De az igazi győzelem az lenne, ha az elmúlt 23 év összes szerepjője bukna végre, és kezdhetnénk tiszta lappal.

ui.
Kiszámoltatnám akkor valami okossal, hogy mennyiben marad el az ország attól, ahol a térség tart. Kimutatnák szépen összegszerűen. Aztán ezt elosztva mint közadósságot "lehetőséget kapna" az összes politikusunk és sleppjük, hogy mindezt közmunkában ledolgozza. Mert mindenkinek jár egy esély... (sátáni kacaj) :D

Khonsu 2013.02.02. 13:04:42

@luis5: Nem is kellene, ha végre értelmes emberek kormányoznának, mert termelhetne annyi pénzt a gazdaság, hogy ne szja-ból kelljen egy kis potyapénzt beszedni.

sárkányfő 2013.02.02. 13:04:46

@Mária:
még egy ezer fős minta is elég lenne. nem a számokon múlik, hanem a módszertanon, nyilván egy minim létszám kell, de a fölött már nem számít.
ha az 1500 fős minta nagyon torzítana, akkor hónapról hónapra nagyon más eredmények jönnének ki, hiszen nyilván nem mindig egy irányba torzítana.

kár ezen rágódnod, a hibahatár mellett ezek elég jól jelzik a tendenciát, ráadásul ezek csak belföldön mérnek, 14-ben lesz még pár százezer határon túli voks is, szinte mind a fidesznek és a jobbiknak fog menni. erre még tedd rá a fidesznek torzító legalizált csalást, és meg is kapod a végeredményt.

Mária 2013.02.02. 13:06:33

@sárkányfő:

Felőlem annyi hülyeséget terjesztesz, amennyit csak akarsz. Ha neked ez jó, nekem tökmindegy.

Emiksz 2013.02.02. 13:07:20

@luis5:
"és 20Milliárd €-t kell visszafizetnünk!!! amit a szocik vettek föl, elegánsan az utódra hagyva a számla kifizetését."

A MOL pakett megvásárlása, megvan? Orbán vette, a Gyurcsány féle IMF pénzből. Lehet, hogy a kifizetés az utódra maradt, de a tőke is.

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20110524-imf-hitel-lesz-a-fedezete-a-szurgut-reszvenyek-felvasarlasanak.html

Jolka40 2013.02.02. 13:07:35

@manhattan (c): Ismerek sok-sok prolit és nyuggert (magamat is beleértve), aki tutira nem fog a Fideszre szavazni.

Khonsu 2013.02.02. 13:08:44

@sárkányfő: Ezzel a szavazati joggal egy picit benézte a fidesz, mert szerintem a határon túli szavazatok 90%-a a jobbiknak megy majd nem nekik.

sárkányfő 2013.02.02. 13:10:03

@luis5:
ó, látom megszólalt a kb. félmillós középosztály képviselője :) azt bírom, hogy a nemzettel az ajkukon kelnek a fideszesek, és azzal is fekszenek, de ha pénzről van szó, na akkor már jön a vegytiszta kapitalista önzés, akkor coki mindenkinek, akkor mindenki aki nem keres havi 300-at az drogos, ingyenélő, stb. ( aha... kretén...), ilyenkor le van tojva a nemzet meg az összetartozás... érdekes, nyugaton az ottani középosztály ezt nem így éli meg, Belgiumban akár 50%-os adókulcs is van... pedig ott aztán több a drogos...
ja, és ha már "NEM vagyunk hajlandók"... mond öregem, 27%-os ÁFA-t hajlandó vagy fizetni? ja, hogy meg se kérdeztek? ja, hogy fizeted és kussolsz, mert nem tehetsz mást? és mond, azt hajlandó vagy eltűrni, hogy az ország recesszióba, bóvliba, züllésbe vitte az országot? ja, hogy az ország az nem számít, csak te, te, és te?

istenem de romantikus ez a nemzeti pátosz a gyakorlatban, mindjárt megkönnyezem :)

Khonsu 2013.02.02. 13:13:05

@Emiksz: Ez igaz, a pénz nagy része a MOL-ban és a jegybanki tartalékban van, nem tűnt el. Egy részét persze elb@szták, de közösen, mert volt még belőle amikor kormányt váltottunk.

vénkujon 2013.02.02. 13:14:32

ha lenne is, egy normális, középre húzó, ellenzéki hang, viktorék rögtön szélsőséges komcsitámadásnak titulálnák. a megoldás, sajnos a fideszen belül rejtezik. ott meg nem lesz változás.

contractor 2013.02.02. 13:15:45

Hát ez talált, süllyed! Nagyon pontos leírása a helyzetnek. Van egy pár ember az ellenzékben akire szavaznék, de ha Mesterházyt meg Kunczét meglátom ott sertepertélni,akkor biztos, hogy a fideszre fogok szavazni, mert két nagy sz@r közül az a kisebbik sz@r.

sárkányfő 2013.02.02. 13:16:19

@luis5:
"20Milliárd €-t kell visszafizetnünk!!! amit a szocik vettek föl, elegánsan az utódra hagyva a számla kifizetését."

senki nem fizet vissza semmit sem most sem máskor, csak a szokásos műbalhé és hiszti van. refinanszírozás van. a fidesz mostani hiteleit meg majd a következő kormány refinanszírozza újabb hitelekből.

egyjózsi 2013.02.02. 13:17:12

A bejegyzéssel egy bajom van: összeszedte az összes létező indokot, amelyet a politikából kiábrándult tömegek hallani szeretnek!
Ezért felesleges volt megírni! Legalább az őszinte véleményét - mármint a blog írójáét - szeretném tudni. A célját - úgy vélem - meg lehet érteni. Népszerűséghajhász! Petőfi írta valahol:
"Nagy munkát vállal az magára,
Ki most kezébe lantot vesz.
Ha nem tudsz mást, mint eldalolni
Saját fájdalmad s örömed:
Nincs rád szüksége a világnak,
S azért a szent fát félretedd."
Rád is vonatkozik kedves HaFr...

ob.szerver 2013.02.02. 13:17:25

@sárkányfő:

Ne akadj ki. Inkább tartsd észben az aranyszabályt: minden fideszes definiálható az emberi aljasság és ostobaság adott kombinációjával.

Khonsu 2013.02.02. 13:18:04

@Jolka40: Az a baj, hogy jelenleg a fidesznek, de valójában magának a helyzetnek nincs létező alternatívája. Most mindenki azt próbálja eldönteni a 2 (vagy több) kupac szar közül, hogy melyik a kisebb csomó. De a valódi megoldás nem ez lenne, azt hiszem ez egyértelmű. Meg kell teremteni az alternatívát.

egyjózsi 2013.02.02. 13:22:24

@contractor: tedd azt! De tudjad, Te, és a hasonlóan gondolkodók adtak a Viktornak teljhatalmat! Ha nem látod a különbséget, az a te bajod! Rád fér még vagy 8 év Viktorékkal...
...s közben mormoljad magadban: a gyurcsány a hibás!

Megfigyelo 2013.02.02. 13:25:33

2002-ben, az I. Orbán végén, 15-20% nem mondta meg a kérdezőbiztosoknak, hogy kire fog szavayni, mert félt megmondani. És ezért volt az óriási pofáraesés a Fidesznek, amely sima győzelemre számított. Most kb. 50% nem mondja meg. Na mi következik ebből? Sapienti sat.

ZSírfeka 2013.02.02. 13:27:46

Jó napot mindenkinek!

1993-ban a közvéleménykutatások a a Fideszt hozták ki toronymagasan a választások esélyesének. Aztán alig érték el egy évre rá az akkor 5%-os küszöböt. /Azt hiszem, 7%-ot értek el, szemben a '93-as 40% körüli eredményükkel. De nem a számok a lényegesek, hanem az, hány szavazót vesztettek rövid időn belül./
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy biztosan veszít a kormánypárt, de bizony, mérget sem lehet rá venni. Aki hat választásból 4-et elveszített, egynél az ügyvéd úr segítségével tudott kormányt alakítani, annál minden előfordulhat. / A 2010-es választást nem számolom, ott, ha a Kétfarkú Kutya Párt indulhatott volna az MSZP ellenében, még nekik is 2/3-uk lett volna./
Szóval, szerintem korai előre ilyesmit írni, még ha valóban ez látszik a jelenlegi helyzet alapján a legvalószínűbbnek.

dennisthemenace 2013.02.02. 13:28:58

@Blogger Géza: A visszatero magyarok kb. 15 szazalekat teszik ki az osszes kivandoroltnak, jo reszuk nem tudott megfelelni a kinti magasabb kovetelmenyeknek, tehat legyel veluk boldog. A hatarontuli megelhetesi magyarokkal is. Nyugatiak akkor mennek, ha nyugdijaskent letelepednek valami kis faluban, vagy ha a ceguk rendeli ki oket oda.Maradni nem fognak.

LallyPop 2013.02.02. 13:30:27

@ZSírfeka: Nem csak a legvalószínübb, hanem a legjobb alternatíva is, legalábbis amíg nincs jobb.

Jolka40 2013.02.02. 13:31:01

@Ándi bácsi: Na ez a keresztény értékrend.

dennisthemenace 2013.02.02. 13:31:21

Perse, hogyne.. Akkor miert Anglia a fo uticel, ahova mar 2004 majus egytol lehetett jonni szabadon?? Menekul, aki teheti, nincs ezen mit magyarazni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.02. 13:34:21

@egyjózsi: Hát ez éppenséggel nem az én fájdalmam volt abban az értelemben, ahogy Petőfi írta. Ez bizony mozgalmi poszt volt a javából, nem pedig a "feleségem kebeléről" (emlékszel) vagy a házunkban terjedő káposztaszagról szólt.

ZSírfeka 2013.02.02. 13:35:27

Nézet kérdése.
Nekem speciel nem, én nem fogok parlamenti pártra szavazni, nem leszek olyan ostoba, hogy Rózsa Sándor, és Arsene Lupin közül válasszak.
Mindkettő lop, az egyik primitívül gátlástalanul, a másik mosolyogva, leereszkedőn. Aki ezek miatt még képes a másik oldalt elmondani mindennek (mindegy, hogy jobb vagy bal)... annak a pszichiátrián a helye.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.02. 13:35:50

@Megfigyelo: Hát, bölcsek majd csak 2014 közepe felé leszünk.

Jolka40 2013.02.02. 13:37:12

@luis5: Csak az a gáz, hogy kevesen vagytok. Mármint azok, akiknek majd 40%-os (?) adót kell fizetnie. Mi meg sokan vagyunk.

ZSírfeka 2013.02.02. 13:41:47

Dehogy, csupán van rálátásom a dolgokra.
A háttérben szépen le van zsírozva minden, aki elhiszi, hogy a nokiás dobozokban levő pénzből csak az MSZP kapott, az megérdemli, hogy itt trollkodjon akár az egyik, akár a másik oldalon áll.
Ugyanúgy, mint a BKV, vagy az összes többi pénzautomatánál.
Köszönöm, nem kérek ezekből az emberekből. Sajnos, sokan elhiszik a parasztvakítást, emiatt mehet minden ugyanúgy tovább majd '14-től, mint eddig, akármelyik váltópárt is nyer majd.

épészmérnök 2013.02.02. 13:50:03

@stim: "Az ami most ellenzék az még önmaga megszerevezésére is alkalmatlan és inkább a még nem létező pozíciókért nyomulnak egymás ellenében is. Valóban nincsenek elképzeléseik, ötleteik, magukat sem tudják megszervezni és irányítani nemhogy egy országot. Nincsenek válaszaik de még jó kérdéseik sem, nem értik, hogy merre változik a világ és még a régiből sem tudják a hasznosat megőrizni nemhogy egy új körvonalait felvázolni."

Jó magyar szokás a negatív mantrákat ismételgetni, ahelyett, hogy ismerkednél a valósággal. Benne van-e az rss-feed-ben a számítógépeden a Haza és Haladás blog? Rajta vagy-e a Szolidaritás oldalán a Facebook-on? Figyeled-e, olvasod-e, hogy mi történik? Egyszerűbb nagyokosnak látszani, és fikázni azokat, akik felemelték a seggüket, és csináltak valamit. Te mit tettél hozzá ahhoz, hogy ne a fidesz nyerjen?

LallyPop 2013.02.02. 13:53:15

@épészmérnök: Te mit tettél hozzá ahhoz, hogy ne a fidesz nyerjen?

Éljen a konstruktív anarchizmus...:))

épészmérnök 2013.02.02. 13:57:05

@Khonsu: "Meg kell teremteni az alternatívát."

Az alternatíva jelenleg a bölcsödében totyog. Isten angyalai meg az égben unatkoznak.

Tudomásul kell venni, hogy senki sem tökéletes, azonban igenis vannak fokozatok. Azokkal kell Orbánt váltani, akik erre hajlandók, és nem egészen elvetemültek, vagy hülyék.

Te mit tettél hozzá, hogy ne a fidesz nyerjen?

Megfigyelo 2013.02.02. 13:57:25

@luis5: "A művelt Nyugaton" mindenütt progresszív adórendszer van, egykulcsos csak itt a Vadkeleten (pillanatnyilag Magyarországon kívül pl. Oroszországban; a szlovákok viszont már elkezdték felszámolni). Az egykulcsos adót még a pápa is helyteleníti...

épészmérnök 2013.02.02. 13:57:54

@Ándi bácsi: Tettem hozzá, de ezt nem fogom itt elmesélni.

LallyPop 2013.02.02. 14:08:26

@Megfigyelo: A Szlovákok 'felszámolásához' hozzátartozik, hogy 25% az adókulcs a havi milla(3300 euro) feletti részre.

Ilyen 2kulcsos Mo-n is elfogadható, bár a ktgvetésnek ez alig hozna bevételt, inkább gesztus értékü.

debreceni.blog 2013.02.02. 14:08:49

Gigasaller a Fidesznek: melegházasságban élő, zsidó tanácsadók mondják meg, hogy mit kell tennie a kormánynak, csak elfelejtettek szólni a Magyar Nemzetnek, hogy nem kéne ezzel piszkálgatni a HaHát...
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3822_aki_masnak_werbert_as

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.02.02. 14:22:36

@Blogger Géza:

A fidesz dicsöséglistája max. 2-3 elemböl áll, ellenben az elkúrásuké megszámlálhatatlan. A te általad megadott dicsöséglistából semmi nem igaz:

1. munkapiaci helyzet: már régóta világos, hogy a kormány rendre arra a módszertanra hivatkozik, amelyik bár legális, de abszolút hamis képet ad a magyar helyzetröl. Amúgy se gondolta senki, hogy zuhan a gazdaság, rekordokat döntenek a céges csödök, gyárbezárások meg a munkaerö kivándorlása, stb., ennek ellenére a foglalkoztatottság nap mint nap szökellik az egekbe.

2. Az államadósság rátája sem csökkent, hanem éppenséggel növekedett, ha az egyszeri manyup kozmetikától megtisztítjuk a valós folymatokat. A végerdemény a korrigálások után: a 2010-ben a következö kormányra áttolt kifizetetlen számlák összegét levonod a manyupvagyonból, majd ezt az eredményt hozzáadod a jelenlegi állammadóssághoz, így a strukturális alapon vett államadósság rátája 87% körül áll. És akkor a fenntarthatalan banki, ágazati meg stb. adók még bele sincsenek számolva. Ennyit tudott matolcsidióta 3 év alatt elérni.

3. A 3% alattira lepréselt hiány se nem tartós, se nem fenntartható ebben a szerkezetben. Ez a szerkezet tartósan csak a fundamentumokat tette tönkre és a további gazdasági veszteségeknek ágyazott meg.

Matolcsidióta megszorításaihoz képest a Bokros csomag lángelme módszer volt.
Azt meg már kórházi eset, hogy egy fideszesnek hánynia kell a Bokros-csomagra, matolcsidióta megszámlálhatalan megszorításaihoz meg ódát kell zengnie.

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.02.02. 14:30:20

@Ándi bácsi:

Amikor a 32%-os kulcsot levitték 16%-ra, akkor a felsö 20% réteg 400 milliárd forintot rakott zsebre. Az alatta levö 80% meg megfinanszírozta ezt az úri murit. A 80% valójában losere lett a rendszernek.
A progresszív adózás visszaállításával kezdödhet el a költségvetés szanálása és egy élhetö társadalom, illetve egy versenyképes gazdasági pálya kialakítása.

LallyPop 2013.02.02. 14:37:57

@manhattan (c): Amikor a 32%-os kulcsot levitték 16%-ra, akkor a felsö 20% réteg 400 milliárd forintot rakott zsebre. Az alatta levö 80% meg megfinanszírozta ezt az úri murit. A 80% valójában losere lett a rendszernek.

- Mese.

1. Ma is a 20% fizeti az SZJA 80%-át. A többiek mehetnek kezet csókolni hogy van orvos, gyógyszer, hótakarítás, közvilágítás stb. Az ő hatásuk a lakossági megtakarítás végrevalahára való beindulása és a lakossági állampapírpiac felpörgése is.

2. 'Az alatta levö 80% meg megfinanszírozta ezt az úri murit' - minthogy ők nem finanszírozták az államot azelőtt se azután se örülhetnek hogy a levegőjük ingyen van. Másrészt a szektoradók pótolják az ő marginális hozzájárulásukat a közöshöz. Persze ha gyerektelenek akkor tényleg pár ezerrel kevesebbet kapnak(nem annál, ami járna, hanem annál amit korábban kaptak).

vakapad 2013.02.02. 14:46:43

@Ándi bácsi:

1./ "@Megfigyelo: A Szlovákok 'felszámolásához' hozzátartozik, hogy 25% az adókulcs a havi milla(3300 euro) feletti részre.
Ilyen 2kulcsos Mo-n is elfogadható, bár a ktgvetésnek ez alig hozna bevételt, inkább gesztus értékü."

2./ "Ma is a 20% fizeti az SZJA 80%-át."

Ha ezt az önmagának való ellentmondást némi magyarázattal fel tetszene oldani.

Lencsés István 2013.02.02. 14:52:43

@manhattan (c): 1 . Nem vagyok " Pityuka .... " 2 . Tanulj meg olvasni . 3 . Tanulj meg írni , a Fidesz így írandó ahogy én írtam , vagy a tisztelőknek így : FIDESZ . 4 . Ilyenek nincsenek " .... Rogántónik , Seggszájpetik , Zsigamarcellek .... " . A FIDESZ valódi polgári párt . Ezek sincsenek : " .... Oligarcha - Proli - Nyugger .... "

LallyPop 2013.02.02. 14:55:51

@vakapad: Szémolni tudsz-e?

Aki 100at keres 16ot fizet be.

Aki 1000et keres 160at fizet be ami az előző 10xese.

Fentebb arra céloztam, hogy a szlovák 2kulcsosnak semmi köze nincs ahhoz amit az ellenzék akar(és amit gyakorolt). 1 misi felett pár ezer munkavállaló van Mo-n, ha ők az 1 misi feletti részt +9%-kal adóznák meg(Szlovákiában +5%), az gondolom nem egy komoly tétel, viszont gesztusnak szerintem jó lenne. Az a gond, hogy a 400at fizető a szocik szerint nem elég, ha 4xannyit fizet be mint a 100at kereső, hanem 8x annyit kellene neki befizetni. Mert 'gazdag'. Nem azért mert tanult/érvényesült(vö. motiváció), ilyen fizut bármilyen ágazatban megkereshet aki akar, legyen diplomás vagy nemdiplomás.

LallyPop 2013.02.02. 14:57:30

@vakapad: 400at fizető = 400at kereső

dennisthemenace 2013.02.02. 15:06:48

@Lencsés István: Hat tiszteli valaki azt a csurhet???? Amit ugy kell irni,hogy FideSS??

Blogger Géza 2013.02.02. 15:08:42

@manhattan (c):

1. A kormány csak nemzetközileg elfogadott és elődei által is használt módszertant használt, semmi változás nem volt.

2. Miféle kifizetetlen számlák? Ennek se füle, se farka.

3. Mivel már 3 éve fennáll (a meglehetősen zord nemzetközi gazdasági helyzet ellenére is), nyugodtan mondható tartósnak és fenntarthatónak.

Lencsés István 2013.02.02. 15:14:24

@dennisthemenace: Ékezet használatát tanuld meg . Nem csűrhe , hanem az ország helyzetének javítója . Igen sokan tisztelik , lásd szavazat állások . :) ;) Ilyen nincs hogy " .... FideSS .... " .

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.02.02. 15:15:07

@manhattan (c):

Köszi a kioktatást, de úgy látom, hogy a magyar nép jó hányada (köztük te is) még nem elég érett ahhoz, hogy VÁLTOZTATÁS szülessen meg kis buksijában. Jól elvagytok mint a befőtt és csak a semmitmondó szöveg megy tettek helyett minden fórumon mert mindenki olyan nagynak hiszi magát.
Még nem fogjátok fel mi vár rátok fidnyák győzelem után mert még távol van a választás ideje. Ha nem fogunk össze sajnos szembesülni fogunk vele.

Akkor továbbra is várjátok a "csodát" vagy válasszatok a jelenlegi korrupt garnitúrából.

Mi "igaz magyarok" mindenesetre tovább szervezkedünk és pénz hiányában (mi nem loptuk meg az államkasszát és nem is akarjuk azt tenni mint egyesek a hatalmon)...és pofánk sincs ilyen gazdasági helyzetben tagdíjat kérni tagjainktól, nekünk csak az összefogás, egymás kölcsönös segítése, a közösségi média és később talán a személyes találkozás marad. Lehet, hogy nem érünk célba közömbösségetek miatt 2014-ben és visszasírjátok azt, hogy elbénáztátok az előttetek álló lehetőséget.

Van egy aranyszabály: az a jó és hiteles vezető aki a háttérben csendesen dolgozik és eredményeket ér el. Nekünk nincs szükségünk majomkodásra a médiákban mint ahogyan sajnos sokan teszik.

dennisthemenace 2013.02.02. 15:19:35

@Lencsés István: Sok hulye tiszteli, meg a bertollnokok, mint te.

kpityu2 2013.02.02. 15:23:38

Mi szól a FIDESZ mellett? Izland.

xvxvxv 2013.02.02. 15:32:00

@Blogger Géza: te ezt a 3 pontot pl., amit szépen elmagyararáztak neked, sosem fogod megérteni, nem azért, mert elvakult fideszgyülis vagy, hanem, mert tényleg nincs annyi eszed.

Blogger Géza 2013.02.02. 15:35:32

@xvxvxv: Én is szépen elmagyaráztam, hogy a "szépen elmagyarázása" marhaság. Te mint elvakult fideszgyülölő, ezt sosem fogod megérteni vagy elfogadni. Sebaj.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.02.02. 15:37:33

Jómagam mindig is a Fideszre szavaztam 2002 óta, 2010-ben is, viszont jövőre biztosan nem rájuk szavazok, nagyot csalódtam Orbánban. Sajnos sok olyan intézkedést hoztak, ami sem az országnak, sem nekem nem jó. Ilyen pl. az egykulcsos adórendszer.
Valószínűleg megint ők nyernek, mert az ellenzék az totál idióta és impotens, de ez még nem jelenti azt, hogy aki a Fideszre szavaz, az fintorogva teszi-e, vagy lelkesen (bár a szavazat leadás után ez lényegtelen).
A Fidesz nem nagyon számol azzal, hogy az emberek többsége a zsebével szavaz, és nagyon is szereti büntetni az aktuális kormányt. Márpedig az adórendszerrel a többség rosszul járt, nagyon is! Na most ha ez a sok dolgozó, akik megváltást vártak a Fidesztől 2010 után, és pórul jártak, ha ők elfordulnak a kormánytól, akkor aggódhat a Fidesz. A protest szavazatokat elvesztették (~500 ezer ember), és a 2002-es, 2006-os 2,2 milliós bázisuk is jócskán leapadt. Az az igazság, hogy az emberek nagy része nem ezt várta tőlük. Én sem. Kérdés az, hogy mekkora az a szám, akik jól jártak a Fidesszel és akik csak azért fognak megint rájuk szavazni, hogy "nehogy a baloldal visszajöjjön" illetve mennyien szavaznak vissza az mszp-re, vagy maradnak otthon. A külhoniak meg mennyire fognak szavazni itteni pártokra (egyébként ezzel sem értek egyet).

Khonsu 2013.02.02. 15:49:15

@épészmérnök:

"Te mit tettél hozzá, hogy ne a fidesz nyerjen? "

Majd meglátod, ha eljön az ideje. ;)

Addig is próbálom felnyitni minél több ember szemét, hogy meglássák az igazságot, azt, hogy itt nem a fideszt kell leváltani, hanem az egész rendszert.

egyjózsi 2013.02.02. 15:52:20

@HaFr: Igazad van! Ámde ha az idézet szellemét átérzed, akkor - legalábbis az én olvasatomban - nem elég elsírni bánatunkat, hanem tenni is kell valamit. A te helyzetedben - hozzáteszem, a kórkép megállja helyét - azt hiányoltam, hogy nem nyilvánítod ki, szerinted mi a reális alternatíva. Azt mindenki tudja, már aki nem teljesen elfogult, hogy baj van. De azzal, hogy kimondjuk, s főleg úgy, ahogy te is sugalltad, hogy "mindenki sáros, egyik kutya, másik eb", nem jutunk közelebb a megoldáshoz! Mit, kivel, hogyan kellene tenni? Nos, ez lenne a "véleményt formálni akarók" dolga! Én így értetem a Petőfi idézetet...

Khonsu 2013.02.02. 15:59:15

@Ándi bácsi: "minthogy ők nem finanszírozták az államot azelőtt se azután se örülhetnek hogy a levegőjük ingyen van. "

Megnézném, hogy ha ez a 80%, aki nem keres 300 ezret, ha egyszer csak beszüntetné a munkát, akkor mennyire érezné meg az ország ennek a nem létező finanszírozásnak a kiesését...

KopaszMercis 2013.02.02. 16:02:58

Szerintem Orban arra rendezkedett be, es az volt a strategiaja, hogy 2/3-ddal 4 ev alatt szep lopja magat, nem is foglalkozik azzal, hogy a tonk szelen van az orszag, ugy rakja ossze a cuccot (manyup penzek, padlassopres, devizatartalek stb), hogy 4 evig meg ne legyen allamcsod, a 2/3-ddal bebetonozza az alkotmanyt, es nehany agyatlan partfunkcionariussal feltolti a fontosabb testuleteket, nmhh, alkotmanybirosagi babszinhaz, legfelsobb birosag, stb... majd ugy adja at az orszagot a szociknak, hogy azok negy evig csak szenvedjenek, es utana megint o johessen, mielott vegleg kioregedik. Ne feledjuk, a ciganyok mar 50 evesn kurva oregnek szamitanak, kozuluk sokan ded meg ukszulok addigra ;)

Szal a 98-2002-es kormanyzasa katasztrofalis volt es nem veletlenul szenvedett megszegyenito veszteseget, de azt mar 2009-ben tudhatta elore, hogy 2010-14 kozott nem lesz kedvezo vilaggazdasagi helyzet, ami majd ellensulyozza a felkeszeuletlenseget, es alkalmatlansagat, es szerintem ALMABAN el sem birta kepzelni, hogy az ellenzek keptelen lesz talpraallni...

Ugy hogy erdekes helyzet fog eloallni... akar hogy is legyen, ahogy az elmult 3 ev, a kovetezo is rendkivul szorakoztato lesz...

KopaszMercis 2013.02.02. 16:04:23

@kpityu2:
Izland... igaz ott is viccpartot valasztottak a legnagyobb valsagban kormanyozni, meg itt is... na es?

Khonsu 2013.02.02. 16:05:39

@Lencsés István: Meg lassan nép se lesz, mert az okosabbja kivándorol a maradók meg éhen halnak. Aztán majd örülhetnek a "polgárok".

LallyPop 2013.02.02. 16:10:29

@Khonsu: Ugyan már a legnagyobb csicskák + 0 a szervezettségük úgy ugrálnak ahogy a 300at kereső kisfőnökük fütyül....:)))

Khonsu 2013.02.02. 16:24:27

@Ándi bácsi: Ám ha egyszer ez mégis megváltozna, akkor nagyot néznének páran.
Nem mindenki hülye, aki keveset keres, csak pl. nem elég szerencsés, vagy nem nyalt eleget...

Annyiban azonban helyes a meglátásod, hogy úgy lehet igazán hatékony az alternatíva, ha a 300 ezret kereső is felkapja rá a fejét. És elgondolkodik, hogy talán még ő is jobban járna.

Khonsu 2013.02.02. 16:33:24

@KopaszMercis: Szerintem nem volt eredendően rossz a szándék. Kitaláltak valami szokatlant, amiről azt hitték, hogy ez majd működni fog, aztán nem működött. Azt mindenképp el kell ismerni, hogy ők legalább megpróbálták. Innentől viszont a normális reakció az lenne, hogy elismerik, a módszer nem működött, bocsánatot kérnek, és szakértők bevonásával megpróbálják helyrehozni. Ehelyett az történt, hogy tovább erőltetik a hibás megoldásukat, hitegetve a híeiket, hogy "majd jó lesz ez, kitartás". A háttérben meg lerabolnak amit tudnak, mielőtt még úgy is összedől az egész.

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.02.02. 16:49:43

@szabadmagyarnép:

Ne hisztizz öcsi, mert nincs értelme. Megint csak bizonyítottad, hogy elementárisan nem értesz semmihez. Te (vagy ki a fene) akarsz, akartok itt hatalomra jutni, de a hatalomba jutás néhány alapvetö szabályait se ismered. Ezek közül az egyik, hogy a szavazóval szemben ajánlatos a SZERÉNYSÉG.
Te itt elküldesz embereket a bús picsába, mert a noname, nullszériás gittegyletedet nem ismeri - na öcsikém, ez hiba és bün.

Tanulj, rakd le az érettségit, szerezz 10-15 éves gyakorlatot a tanult szakmádban, tájékozódj mélyen a környezö világról, aztán ha ez megvan, akkor majd eljutsz a nulla szintre ahonnan esetleg érdemes leméretned magad a közéletben. Addig te csak üveg vagy.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.02.02. 16:51:48

@Khonsu:

Azt hittem, hogy fel lehet rázni az embereket, de még túl korai és nem érzik annyira a veszélyt.
Mi "igaz magyarok" mindenesetre tovább szervezkedünk. Mi komolyan rendszer változást akarunk.
De sajnos lehet, hogy nem érünk célba az emberek közömbössége miatt 2014-ben mert az emberek elbénázzák az előttük álló lehetőséget, a demokratikus Magyarország megteremtéséről.

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.02.02. 16:52:09

@Lencsés István:

Nem a helyesírásod alapján vagy analfabéta pityuka, hanem a fejed tartalma alapján.
De mint mondtam, egy évig még tied a remény országa.
Utána meg nézhetsz munka után.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.02.02. 16:53:53

@manhattan (c):

Ügyes, de semmitmondó fröcsögés a szöveged.
Szégyene vagy a hazának. Szomorú.

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.02.02. 17:17:04

@Blogger Géza:

1. Mint mondtam, a matocsidiótáék által preferált (egyik) módszertan legális de nem alkalmazható a jelenlegi Mo-ra. Ha ugyanis minden egyes munkaképes magyar kivándorolna és külföldön dolgozna, akkor a statisztikájuk (amely a lakosság megkérdezésén alapul) azt mutatná, hogy 1. Mo-on a foglalkoztatottság 100%-os, 2. Nincsen munkanélküli 3. az átlagkereset 1.800 euro brutto.
Csupán ennyi baj van ezzel a módszertannal.
Ezért nézi mindenki más a másik módszertant, a vállalati megkérdezéseket az alkalmazott munkaeröröl - ez alapján csökken a foglalkoztatottság.

2. A 8év kormánya nem rendezett egy halom adósságot (pl BKV, MÁV, kórházak), hátrahagyott valami 200 md-os EU-s Afa büntetést és így tovább - ezeket le lehet vonni a manyupvagyonból, ami nem a fidesz számlájára megy. Azonban még így is marad böven több mint 2.000 md-nyi egyszeri bevétel a fidesznek, amit nem tüzhet ki pávatollként, hogy ez az ö érdeme. Ezért ezt a kb. 8%p-nyi adósságot hozzá kell adni a jelenlegi 79%-os rátához. Így lehet azt mondani, hogy a fidesz saját eröböl az átvett 81%-os adósságot 3 év alatt 87-89%-ra "vitte le".

3. Az éves 3% alatti hiány 2001-ben az egyszeri, illetve átmenetinek hangoztatott tételnek volt köszönhetö, 2012-ben meg 9-szer pótköltségvetezett a fidesz, így lesz meg esetleg újra a 3% alatti hiány.
Még egy óvodás is képes megérteni, hogy itt soha nem beszéltünk fenntartható 3% alatti struktúrális hiányról.
2011-ben mondta matolcsidióta, hogy olyan kiigazítást csinált, ami valami 20 évre stabilizálzta a maastrichti hiányt. Na ehhez képest 2012-ben havonta kellett a stabil hiányt újra stabilizálni.
Hát ez van, ennyit tud ez az egykori jó egykori MSZMP-s, gazdasági analfabéta Jobbkéz eftárs.

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.02.02. 17:20:50

@szabadmagyarnép:

Egyre jobban lejáratod a pártodat öcsi, pedig még nem is ismer titeket senki. Mint mondtam, aki hatalomra tör, és a népet szidja, az nagymarha. Még Torgyán is udvarias volt a komcsi szavazókkal szemben mert tudta, hogy neki a szavazó meggyözése a feladata, nem pedig az elfenekelése.
Úgyhogy öcsi, Tanulni, tanulni, tanulni, aztán egy nap majd meglátjuk hogy viszed-e többre az életben a szájgyakorlatoknál. (szerintem nem)

pástétom 2013.02.02. 17:40:21

"vele szemben a Mesterházy-Bajnai tandemnek az átlag magyar számára alig értelmezhető, viszont annál érdektelenebb "szolidaritási", "jogállami" lózungjai. Bizony, lózungjai. (A magyar választók tetemes részét a demokrácia sem érdekli, nemhogy a "demokrácia" mint jelszó."

Nem tudom posztoló, nekem fontos a demokrácia. Lehet, te elvagy egy diktatúrában is, ha elég kenyeret és szociális juttatást adnak a szádba, de én nem.

Amúgy valóban, igazad van: így gondolkodik a magyar választópolgárok egy nagy hányada. Őket elég hangzatos szociális demagógiával megdolgozni, mint 2010-ben. A törzsszavazók mellett velük már lehet is választást nyerni...

Ugyanakkor nem ártana belátni: a jogállami restaurációja, a demokratikus játékszabályok betartása nélkűl ez az ország nem fog tudni emelkedő pályára állni semmilyen tekintetben. Kell a jogállam a fejlődéshez. Pl. ez teremt kiszámítható, stabil környezetet a gazdaság számára.

KopaszMercis 2013.02.02. 18:46:40

@Khonsu:
Valoszinu ez kozelebb all az igazsaghoz (ha most igy komolyan beszelgetunk), de ezt a lepest megelozte az, hogy minden jozan ember elmondta nekik, hogy csokkenteni kell a kiadasokat, a nyuggereknek a penzet, nem szabad odaadni dragan mindent a simicskanak stb... es ezt leszartak, es olyan eszkozokhoz nyultak (pl manyup allamositas) amit ellenzekben SOSEM tartottak volna elfogadhatonak.

Es meg ezek tetejeben is elbasztak, raadasul jobban elkurtak mint a gyurcsanyek, csak a fidesznyikek hulyebbek (a viktor szerencsejere), mint a gyurcsanyistak... A viktort azert nem lehet oda hajitani mint miniszterelnokot a tortenelem szemetdobjara a gyurcsany melle, mert az o szavazoi ugyanolyan egyugyu parasztok, mint a dzsasztin biber rajongok... Gyurcsanynak nem volt ilyen szerencseje, sajnos az igazi hulyek a fidesz mogott allnak.. a gyurcsanyra szavazok atmeneti elmebajban szenvedtek "csak"

Lencsés István 2013.02.02. 19:56:01

@manhattan (c): Nem vagyok " .... pityuka .... " Munkám most is van meg mindig is lesz . Ja és ha 2014 - ben nem fog változni a helyzet azaz marad a FIDESZ kormányon , akkor lehet tovább sírni anoniman , de akkor még szánalmasabb leszel , lesztek . :) ;) :D

@Khonsu: Egyre többen vagyunk , de ne zavarjon , egyre több a születés , kevesebb a halálozás .... Az megy csak ki aki gyáva ....

@dennisthemenace: Látom az ékezet használata nem megy . :D Az a hülye aki mondja . A többség ezek szerint hülye lenne ? :D Érdekes .... Ilyen nincs hogy " bértrollnok " .

Blogger Géza 2013.02.02. 20:40:33

@dennisthemenace: Az objektív adatok alapján minden esetre úgy tűnik, csökkent a kint dolgozók száma...

Magyarországra 2,166 milliárd dollárt utaltak haza 2012-ben külföldön élők, ami a GDP 1,7%-a. Ez néhány száz millió dollárral kevesebb annál, amit 2007-2008-ban utaltak haza.

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/oriasi_osszeget_utalnak_haza_a_kivandorlok.179189.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Khonsu 2013.02.02. 20:47:17

@Lencsés István:

"Az megy csak ki aki gyáva ...."

Ez valóban az egyik ok, ugyanis fél tőletek, és a következményektől amerre a dolgok haladnak, és nem biztos hogy alaptalanul.
Illetve erősen gondolkodom mostanában, hogy én is ilyen "gyáva" legyek-e. Sok "gyáva" ismerősöm van már kint, és egybehangzó véleményük, hogy megérte gyávának lenni...

"Egyre többen vagyunk , de ne zavarjon , egyre több a születés , kevesebb a halálozás .... "

És még a napsütéses órák száma is több! :)

Na ne fárasszuk egymást...

Khonsu 2013.02.02. 20:51:44

@Blogger Géza: Miből gondolod, hogy azért nem utalnak haza, mert nem terveznek visszajönni, és már a családot is kivitték, ha volt?

Blogger Géza 2013.02.02. 20:56:11

@Khonsu: Természetesen fel lehet állítani olyan hipotézist, hogy korábban a magyarok nem akartak a családjukkal lenni külföldön, most meg hirtelen igen, felbuzgott bennük a családi érzés, de ezt valamivel alá is kéne támasztani...

Khonsu 2013.02.02. 21:18:23

@Blogger Géza: Egyik kinti ismerős már családot alapított Írországban. Másik három kivitte a barátnőjét. 2 Angliába 1 Bécsbe, utóbbiak épp tervezik a családalapítást. Egyik pár készül továbbállni Angliából Amerikába. A 4 pár közül egyik sem akar már hazaköltözni. Nem reprezentatív, de azért már jelez valamit...

Lencsés István 2013.02.03. 08:30:57

@Khonsu: Nincs mitől félni .... A dolgok jó irányba haladnak , a jó eredmények mutatják is csak ti nem látjátok vagy nem akarjátok látni .... Menjél csak ki , egy két divatmagyarral legalább kevesebb .... Ha fáradsz , az a te bajod , a tények amiket írok attól még nem változnak ! :) ;)

Lencsés IIstván 2013.02.03. 15:29:48

@Lencsés István: megtenned, hogy roviden levezeted, miert gyavasag az, ha valaki nagysagrendekkel jobb eletkorulmenyek koze kimegy dolgozni, ahelyett, hogy otthon szopja a faszt? a divatmagyar szocikk mellett a lexikonban a te retardalt keped szerepel, nem mas, mert normalis ember nem a nemzetisegere veri magat, hanem az erdemeire.

neked erdemeid nincsenek, eddigi eletedben nem ertel el szart se, ezert keresel valami brancsot, ahova tartozhatsz. ha epp nem a fideszt talalod meg, akkor az mszp vagy az lmp holdudvaraba nyavalyognal, ugyanaz, csak te nem veszed eszre.

dennisthemenace 2013.02.03. 16:28:04

@Lencsés István: Angol billentyuzetem van, te ostoba, azert nincs ekezetem. Hogyne lenne bertrollnok; a FideSS fizette szarkeverok, mint pl. te.

dennisthemenace 2013.02.03. 16:29:53

@Blogger Géza: Lofaszt,Gezam; azert megy kevesebb penz Magyarorszagra, mert aki megveti a labat valahol, az manapsag mar menti is ki a csaladjat a felcsuti kokero meg a kancsal parasztpicsa karmaibol. Meg a vegen egyedul maradtok, Gezam...

Lencsés István 2013.02.04. 09:47:32

@Lencsés IIstván: Majd ha megtanulsz írni , akkor mindenre reagálni fogok , ezt elhiheted , eddig is így tettem , most is így fogok .

@dennisthemenace: Nahát pedig a magyar olcsóbb , tehát van pénzed bőven , szóval SOHA NE SÍRJÁL ! ! ! + ! :) ;) :D A sértegetésed lepereg . :) ;) Nincs se bértrollnok se FideSS . Majd ha megtanulsz írni , akkor kommunikálhatunk . :) ;)