1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2018.05.03. 17:03 HaFr

Erős nemzetet -- nacionalista állam helyett!

Képtalálat a következőre: „dualizmus budapest”

Orbán sikerrel elhitette az övéivel, hogy az állam (pontosabban az ő) ereje megfeleltethető a nemzet erejének. Ezzel szemben azt látjuk, hogy miközben az állam (pontosabban ő) virágzik, az államnak (pontosabban neki) alávetett nemzet kornyadozik. Megosztott politikailag (kinek jó ez az állami forrásokon élősködő politikai osztályon kívül?), gyenge a versenyképessége (a gyerekeink - már akit nem menekítenek külföldre valamelyik ponton - egyre gyengébb oktatási rendszerben tanulnak, a jogrend és a komplex társadalmi intézményrendszer romokban, a magyar tulajdonú vállalatok tört része exportképes; a népességünk egy része szabályosan elszigetelt Európában), az egészségügyi kormányzat kilopja a pénzt a polgárok zsebéből először a magánkasszák lenyúlása, majd a romló közegészségügy intézményes korrupciója és a magánegészségügybe menekülő százezrek plusz költségein keresztül.

Nem az erős nemzet, hanem a hazug nacionalizmussal házaló erős állam jellemzi a helyzetünket. (Hazug nacionalizmussal, miközben a nacionalizmus lehetne építő, az értékeink mellett modernizáló, a közösség erejével a versenyképességet megalapozó élmény is.) Az erős állam gyenge polgárokat feltételez, az erős nemzet természetesen erős, szabad, büszke, együttműködő polgárokat.

A nacionalizmusunkkal kell valamit kezdeni. Először is elvonatkoztatni az államtól és visszahelyezni a nemzethez. Másodszor is a manipulatív etnicista jellegét -- miszerint minden, ami magyar, az csupán ettől jó; miszerint a magyar kultúrát valamiféle utánérzés szerint kell gondozni, amelyben a hagyományt és az organikus fejlődést a giccs és a reakciósság helyettesíti; miszerint van értelme homogén nemzetről beszélni a nyelvünk egységességén túl; miszerint a teljesítményt felülírhatja a manipulált államérdekhez való hűség; miszerint a világ a magyar kollektívum barátaira és ellenségeire tagolódik -- fel kell váltani a modernizációs nacionalizmusnak a múltat a jövővel, Magyarországot a Nyugattal összekötő termékeny politikai közmegegyezésével. Adjunk végre értelmet a magyarnak!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr4813887664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 20:12:18

@444:

"alföldi róbert problémája, hogy ő fellépne zalaegerszergi művelődési házban. és ott a művelődési ház vezetője azt mondja, hogy nem kérik."

Helyesen: a művelődési ház vezetője nem kéri. Az, hogy a zalaegerszegiek (és környékbeliek) kérik-e vagy sem csak akkor derülne ki, ha a művelődési házban műsorra tűzésre kerülne egy darab amiben Alföldi Róbert szerepel: akkor láthatóvá válna, hogy hányan vesznek jegyet a kérdéses darabra. Ha senki nem venne jegyet, akkor kiderülne, hogy a közönségnek egyáltalán nem kell Alföldi Róbert szereplése. Ha nem vennének annyi jegyet amennyi ülőhely van a művelődési ház színtermében, akkor kiderülne, hogy nem kell annyinak Alföldi Róbert szereplése, amekkora a művelődési ház színtermének kapacitása. De ennek hiányában senki sem tehet állítást arról, hogy kell-e a zalaegerszegi (és környékbeli) közönségnek Alföldi Róbert szereplése.

2018.05.05. 20:43:10

@neoteny:
de erre van kitalálva a piac. alföldi róbert felléphet egy vendéglátóhelyen. vagy a balaton sound-on.
www.youtube.com/watch?v=nryOzEngb7w
fellép david guetta, martin garrix, the chainsmokers elektropop-duó, a closer című dalukat több mint egymilliárdszor stream-elték a spotify-on.

na de a nemzeti keresztény magyarországon ez lenne az underground. és a mainstream az, amire a magyarok többsége azt mondja: na ez az. az a the chainsmokers elektropop-duó? vagy inkább ez most a magyar kultúra főárama?
www.youtube.com/watch?v=U4ny2nUiEdY
erre alföldiék azt mondják, hogy na ne, ezek a "fasiszták". a "liberális" kormányok idején ők nem kaptak állami támogatást, kitüntetéseket, nyilvánosságot. a fidesz-jobbik szavazók inkább ilyesmire adnának közpénz. az aktív korúak között ők vannak döntő többségben. de alföldi róbertnek is van egy kisebb rajongótábora. megszerezhetik budapestet. fekete győr andrás azt mondja, hogy mindegy, hogy káprátia pólóban jössz, vagy szivárványosban. szavazz a lilákra. mert mi vagyunk a momentum. márky zay péter azt mondja: fogjuk meg egymás kezét, mert ez mi vagyunk az új ellenzék. és őket ő instruálja a színpadról. ő a sztárfelszólaló.
index.hu/belfold/2018/04/19/marki-zay_lesz_a_szombati_tuntetes_sztarfelszolaloja/
nyitva van a pálya.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 20:48:14

@444:

"erre van kitalálva a piac."

Így igaz; a művelődési ház vezetője nem piaci tevékenységet folytat, amikor azt mondja, hogy Alföldi Róbert szereplését nem kérik a zalaegerszegi (és környékbeli) színlátogatók. Ahogy fentebb helyesen megállapítottad: a művelődési ház vezetője "kettős beszédet alkalmazzák."

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 21:12:21

@444:

"a fidesz-jobbik szavazók inkább ilyesmire adnának közpénz."

Adják a saját pénzüket, ne a másoktól államhatalmi erőszakkal (értsd [adó]törvényekkel) elsajátított pénzt.

2018.05.05. 21:12:32

@neoteny:
az ellenzékiek is azt mondják: ők a többség.
www.facebook.com/events/371993086537792/
mert ha összefognak a jobbikkal, a kamupártokkal. akkor fogjanak össze. csináljanak demokraták-jobbik-kamupártok-civilek összefogást. egy "nem-fideszt" és lehet, hogy ők a többség. ez esetben kiszorulna a köztévéből a "népnemzeti" borbás marcsi és helyébe lépne "szociálliberális" stahl judit.

a bosch támogatja borbás marcsit.
vimeo.com/267551377
felőlük lehetnek magyar népi motívumok a tányéron. a lényeg, hogy a bosh háztartásgi gépeit használja marcsi. végül is kényelmesebb, mint tüzet rakni.

erre lehet mondani. főzzenek mindketten. és az állam ne akarja eldönteni, hogy szociálliberális, stáljuditos legyen vagy népnemzeti borbásmarcsis. mert ugyanúgy felszeleti a húst. mindegy, hogy milyen zenei aláfestés. népi motívumokkal, vagy anélkül. mondja még oda, hogy csuhajja. vagy ne mondja. ebbe ne szóljon bele az állam. rendben van. de amikor balliberális kormányok voltak, akkor kormánylapok borbás marcsit fikázták, hogy ne legyen ez a népnemzeti retye-rutya.

meg lehetne egyezni abban, hogy a tévés főzőcskéből az állam vonuljon ki. mert hogy ez piac. de ez nem ilyen egyszerű. mert a pulykanapokat a közösségi tereken tartják. és ezt megtámogatják
www.youtube.com/watch?v=Q4HpVNdLorM
na most erre lehet mondani, hogy ezt támogassák meg a debreceni adófizetők. és csináljanak pulykanapokat. budapesten meg legyen bocuse d'or nemzetközi főzőverseny. és ne ezt.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/2716/180504-pilykanapok-megnyito-bl-mj_6.jpg
mert hogy ez valami szövetkezeti éttermes népi szocializmus.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 21:19:29

@444:

"az állam ne akarja eldönteni, hogy szociálliberális, stáljuditos legyen vagy népnemzeti borbásmarcsis. mert ugyanúgy felszeleti a húst. mindegy, hogy milyen zenei aláfestés. népi motívumokkal, vagy anélkül. mondja még oda, hogy csuhajja. vagy ne mondja. ebbe ne szóljon bele az állam. rendben van. de amikor balliberális kormányok voltak"

Amikor balliberális kormányok voltak, akkor ők voltak az államhatalom manifesztációja: nekik sem kellett volna akarniuk eldönteni semmit.

"meg lehetne egyezni abban, hogy a tévés főzőcskéből az állam vonuljon ki. mert hogy ez piac. de ez nem ilyen egyszerű."

Az, hogy "nem ilyen egyszerű" az államhatalom (mindenkori kormányzat) propagandája.

2018.05.05. 21:20:51

@neoteny:
de a "mi vagyunk a többség" csoport is ugyanezen játékszabályok alapján osztaná a pénzt.ezek mind az államhatalmat megszerezni kívánó "vallási" csoportok. és mind azt mondja, hogy az ellentábor "sátáni".

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 21:23:28

@444:

"de a "mi vagyunk a többség" csoport is ugyanezen játékszabályok alapján osztaná a pénzt.ezek mind az államhatalmat megszerezni kívánó "vallási" csoportok."

Így van; egyik csoport se ossza a másoktól államhatalmi erőszakkal (értsd [adó]törvényekkel) elsajátított pénzt: osszák a saját pénzüket arra, amikre nekik van szükségük.

2018.05.05. 21:31:50

@neoteny:
na de akkor lakat t karcsi bácsi rekedtes hangon nyalt be lendvai ildikónak. és egyébként a pallagi feri a népszavától úgy tett, mintha jól sarokba szorította volna lamperth mónikát. drága bolgár úr és szerkesztősége az állami rádióban válogathatták ki a betelefonálókat. miközben a fidesz és a jobbik szavazóit széjjelbaszta az ideg.

és erre mondta a legelején hankiss elemér, hogy legyen az egyes a népnemzeti kormányé, a kettes szociálliberális ellenzéké. legyen híradó az egyesen, egyenleg a kettesen. de egyik se fogadta el, hogy legyen így. és különben is, kié legyen ez egyes. ez egy kultúrharc.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 21:36:34

@444:

"na de akkor lakat t karcsi bácsi rekedtes hangon nyalt be lendvai ildikónak."

És? Lakat T. Karcsi bácsi Lendvai Ildikónak történő benyalása is a nettó adófizetőktől államhatalmi erőszakkal (értsd [adó]törvényekkel) eltulajdonított javakból került finanszírozásra.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 21:47:36

@444:

"ez egy kultúrharc."

Helyesen: ez egy politikai (értsd az államhatalom birtoklásáért folyó) harc arról, hogy kik teszik rá a kacsójikat a nettó adófizetőktől államhatalmi erőszakkal (értsd [adó]törvényekkel) elsajátított javakra, hogy azokból magukat és csoportosulásukat finanszírozzák.

2018.05.05. 21:56:42

@neoteny:
jogodban áll embereket meggyőzni arról, hogy egy ilyen populációt alkossanak a földkerekség egy adott pontján.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 22:03:14

@444:

Jogodban áll az államhatalmi propagandát tolni.

2018.05.05. 22:05:56

@neoteny:
a világ népességének döntő többsége államalkotó szeretne lenni. az, hogy te nem ez a te szociális problémád. de jogodban áll összeállni a többi anarchistával. létrehozni egy települést, vagy egy utcát, amiben egy valakié a járda és az úttest és nincs közösségi tulajdon, nincs közös piac.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 22:11:57

@444:

"a világ népességének döntő többsége államalkotó szeretne lenni."

Helyesen: a világ népességének többsége azt szeretné, hogy az államhatalmak másoktól államhatalmi erőszakkal (értsd [adó]törvényekkel) elsajátított javakat juttassanak nekik.

Ahogy Thomas Sargent megfogalmazta:

11. Most people want other people to pay for public goods and government transfers (especially transfers to themselves).

www.businessinsider.com/thomas-sargent-shortest-graduation-speech-2014-4

Vagy ahogy Bastiat megírta másfél évszázaddal korábban:

Mindaddig, amíg megengedik, hogy a törvényt eltérítsék az igazi céljától — hogy az tulajdont sértsen ahelyett, hogy megvédené azt — mindenki részt akar majd venni a törvényhozásban, vagy azért, hogy megvédjék magukat a rablástól, vagy azért, hogy felhasználják azt a rabláshoz. A politikai kérdések mindig hátrányosan megkülönböztetőek, dominánsak és mindent felemésztőek lesznek. Harcok fognak folyni a Törvényhozás Palotája előtt, és a benti küzdelem sem lesz kevésbé elszánt.

-- Frédéric Bastiat: "A Jog"

2018.05.05. 22:18:31

@neoteny:
az anarchiában nincs törvényhozás, mert a törvényhozók archos-ok és azok anarchiában nem lehetnek.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 22:18:51

@444:

"a világ népességének döntő többsége államalkotó szeretne lenni."

A kurdoknak nincs államuk; más nemzetek által alkotott államokban élnek: Törökországban, Irakban, Iránban, Szíriában. De ha saját államot alkotnának, az a kurd államhatalom (a mindenkori kurd kormányzat) szintén a nettó adófizető kurdoktól mostmár kurd államhatalmi erőszakkal (értsd kurd [adó]törvényekkel) eltulajdonított javakból finanszírozná magát és a csoportosulását.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 22:21:59

@444:

"az anarchiában nincs törvényhozás"

Tévedés: az anarchiában nincs _központi_ törvényhozás. A választottbíró(ságo)k nem a központi törvényhozás által hozott törvényeknek szereznek érvényt, hanem a szokásjogot alkalmazzák, ami decentralizált módon (trendi szóval organikusan) alakul ki.

2018.05.05. 22:26:33

@neoteny:
ahány ház, annyi szokás. melyik szokásjogot érvényesítik nem központi államhatalmi erőszakkal?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 22:31:55

@444:

"melyik szokásjogot érvényesítik nem központi államhatalmi erőszakkal?"

Tanulmányozd a nemzetközi választottbíróságok döntéseit: azokat nem is lehet központi államhatalmi erőszakkal érvényesíteni, lévén nincs világkormányzat (sem világrendőrség).

2018.05.05. 22:38:09

@neoteny:
magyarul anarchiában idegen kereskedők diktálnák a jogot.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 22:39:59

@444:

Ez csak a te brutális idiótaságod.

2018.05.05. 22:48:39

@neoteny:
na de ki alkotja a törvényeket? hozz már létre nyílt anarchiát egy utcában. és egy hét után meglátod mi történik a gyakorlatban. polgárháború. de hozzátok létre. van egy tippem, hogy az anarchia ennek a népcsoportnak a törzsi tudata.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/HG_J1_%28ADN-Y%29.PNG

2018.05.05. 22:54:15

@neoteny:
normális közélet alapja az, hogy első körben származást, vallást tisztázzuk.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 23:04:18

@444:

"na de ki alkotja a törvényeket?"

A választottbíró(ságo)k a döntéseik által.

"van egy tippem, hogy az anarchia ennek a népcsoportnak a törzsi tudata."

A tízparancsolat a szokásjog elég régi megfogalmazása.

Továbbá a központi államhatalom nélkül élő izlandi vikingek között kevés J1-es haplotípusú férfi lehetett.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 23:05:17

@444:

"normális közélet alapja az, hogy első körben származást, vallást tisztázzuk."

Szerinted, meg a kocsma borgőzös népfőiskolás népe szerint.

2018.05.05. 23:10:35

@neoteny:
mikor volt izlandon anarchia?

2018.05.05. 23:11:03

@neoteny:
igen, ezt szokták mondani. ezt a véleményt közvetítem.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 23:12:42

@444:

"egy hét után meglátod mi történik a gyakorlatban."

Itt egy balliberális zamatú cikk az Amerikát sújtó "lakhatási válságról":

www.yahoo.com/news/america-apos-housing-crisis-spreading-120132790.html

Mindenki szabályoz orrba-szájba, hogy legyen "megfizethető lakhatás", és az egyetlen eredmény az, hogy mennek felfelé az ingatlanárak.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 23:13:33

@444:

Ezt már megmutattam; keress és találsz.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 23:15:23

@444:

"igen, ezt szokták mondani."

Attól, hogy ezt mondják, ez még egy brutális idiótaság.

Mindemellett az Orbán-kormány által írt alaptörvény tisztázza a származást is és a vallást is: mindkettőre vonatkozó részleteket idéztem már.

2018.05.05. 23:24:56

@neoteny:
hja, az hogy volt 4 fjörðungar. és azok mindegyikében 9-9 bíró uralkodott. és egyébként minden izlandi megválaszthatta, hogy a sziget melyik szegletében lakik. ez nem anarchia. hiszen van 36 archos. akiknek jogukban állt pénzbüntetést kiszabni, vagy az illetőt izlandról száműzni. mi történt ha valakinek egyik fjörðungar se tetszett? felülhetett a hajóra és mehetett norvégiába. ez anarchia volt? dehogy is.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 23:37:17

@444:

"ez nem anarchia."

Anarchia olyan mértékben amennyiben nem volt effektív központi törvényhozó hatalom végrehajtó ággal, amely a központilag hozott törvényeknek érvényt szereztek volna.

"minden izlandi megválaszthatta, hogy a sziget melyik szegletében lakik"

Sőt azt is megválaszthatta, hogy melyik "bíró" követője volt. A 36 "bíró" nem volt archos: senkit sem tarthattak a hatalmuk alatt, mert bármelyik követőjük átpártolhatott más "bíróhoz".

Részletekért ld. mises.org/library/medieval-iceland-and-absence-government

2018.05.05. 23:41:57

@neoteny:
magyarországon nem tudtál a társadalomba beilleszkedni. elmentél kanadába. ott se sikerült. ha neked nem jött össze, akkor senki se legyen államalkotó.

2018.05.05. 23:44:04

@neoteny:
en.wikipedia.org/wiki/Icelandic_Commonwealth
Iceland was divided into four administrative regions called fjörðungar (farthings). Each of these was ruled by nine goðar. The Alþingi was made up of the four Quarter Courts (fjórðungsdómur). This judicial body of Iceland consisted of 36 judges, each appointed by one of the goðar. These courts tried individual cases and served as a higher judicial authority to the regional courts. The rulings of the quarter judges had to be agreed upon by a strong majority: if only six of the judges disagreed, then the case was deadlocked and dismissed. In 1005, this problem was solved by the creation of a Fifth Court, an appeals court based on a simple majority. Once a court decided a party was guilty, however, it had no executive authority to carry out a sentence. Instead, enforcement of a verdict became the responsibility of the injured party or his family.

ijontichy 2018.05.05. 23:44:05

@444: Persze, hogy azok.
De a Guiness-rekordra nem tudnak pályázni. Az vityáé, ha csak élők számítanak (egyébként toronymagasan viszi a pálmát a ZsugásVili). Brüsszel ide alig több, mint 300 km, mégis ha ott jár, elég egy rossz széljárás és máris Mo-on érzem magam. Komolyan ifjúkori fílingem van. A tétényi hizlaldának volt ilyen távolra ható "aromája", ha épp úgy fújt a szél.

2018.05.05. 23:47:07

@ijontichy:
orbán azért lett megválasztva, hogy a brüsszeli adminisztrációt időnként megfingassa. és ebből lehet eu 2.0 kisebb politbüróval. orbán a (nemzeti) liberálisok számára nem cél, hanem eszköz.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 23:54:28

@444:

A kocsma borgőzös népfőiskolás népe sem tudott beilleszkedni a társadalomba: ezt demonstrálják azzal, hogy az okosoktól várják azt, hogy azok megszervezzék a kocsma borgőzös népfőiskolás népe számára azt, hogy kevés munkával dőljön a lé. Meg azzal is demonstrálják, hogy nem képesek elfogadni az államhatalom által finanszírozott Magyar Tudományos Akadémia finnugor elméletét.

Te sem tudtál beilleszkedni a társadalomba, amit azzal is demonstráltál, hogy multikhoz jártál állásinterjúkra, de csak trollkodtad őket azzal, hogy miért nem állnak a magyarok oldalára.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.05. 23:58:48

@444:

Vagyis nem volt központi államhatalom amelyik törvényeket hozott volna, sem központi végrehajtó hatalom, amelyik a központi törvényhozás által hozott törvényeknek érvényt szerzett volna.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 00:07:57

@444:

"orbán azért lett megválasztva, hogy a brüsszeli adminisztrációt időnként megfingassa."

Meg azért, hogy az ellenzéket leváltsa. Meg azért, hogy az idegen kereskedőket kibassza. Meg azért, hogy a multiknak (tíz)milliárdos vissza nem térítendő támogatásokat adjon. Meg azért, hogy a migráncsokat kint tartsa. Meg azért, hogy a migráncsoknak letelepedési kötvényeket áruljon. Meg azért, hogy bevezesse a vasárnapi boltzárlatot. Meg azért, hogy kivezesse a vasárnapi boltzárlatot. Meg azért, hogy olimpiát rendezzen. Meg azért, hogy ne rendezzen olimpiát. Meg azért, hogy megfingassa a Norvég Alapot. Meg azért, hogy kiegyezzen a Norvég Alappal.

2018.05.06. 00:10:37

@neoteny:
nem egy volt, hanem négy.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 00:20:18

@444:

Vagyis nem volt központi államhatalom amelyik törvényeket hozott volna, sem központi végrehajtó hatalom, amelyik a központi törvényhozás által hozott törvényeknek érvényt szerzett volna.

És nem volt négy központi államhatalom sem amelyik törvényeket hozott volna, sem négy központi végrehajtó hatalom, amelyik a négy központi törvényhozás által hozott törvényeknek érvényt szerzett volna.

Nem voltak arkhoszok akiknek hatalmuk lett volna bárki felett is, csak vezetők akik az ők követését _önként_ választó szabad parasztokat vezették.

ijontichy 2018.05.06. 01:22:42

@444: Vitya azért lett megválasztva, mert Mo. zöme még mindig a népfőiskola színvonalán (se) áll. Fejben többszáz év a lemaradás. De ringatózz csak álmaidban, hogy majd a "magyar" megmutatja, hogy kell kigyógyítani Brüsszelt a bürokrácia nevű gyermekbetegségéből. Mondtam már volt, nem is egyszer, hogy a sikeréhség csillapítása csak ideig-órig működik propagandával. Sajnos a borítékolható pofáresés sem biztos, hogy a helyes irányba löki a társadalmat. Félművelt, féleszű, félázsiaira nem bízunk se káposztát, se kecskét, pláne nem országvezetést. Mo. legnagyobb baja nem a gazdaság (a piac - krízishelyezeteket leszámítva - jó ideig elmuzsikálna a büdösagyú tolvaj, komcsyk nélkül is), hanem a kocsmai színvonal. Ezt veszi be nehezen az EU-s politikusok agya: vitya a faluvégi kocsma szabályai szerint játszik. Ideje lenne ennek figyelembevételével rugdalni bele, nem kicsit, ám sokat.

2018.05.06. 09:40:45

@neoteny:
hanem a szigeten 4 régióban 4×9 bíró bíráskodott.

2018.05.06. 09:47:02

@ijontichy:
ez köpködés. semmi egyéb. te vagy a felsőbbrendű lény. a vallás a választóvonal. te nem fogadod el a nemzeti kereszténységet. nem-nemzeti, nem-keresztény vagy. és remekül példázza, hogy ez nem azonos a zsidósággal. hiszen szerinted azok is ahogyan írod "büdösagyúak", mert egy izraelita hitközségnek van elöljárója.

2018.05.06. 09:53:31

@neoteny:
egyébként jogodban áll meggyőzni az izlandiakat, hogy mennyivel jobb lenne visszatérni ahhoz, hogy jelenlegi parlamentáris egységállam és a köztársaság helyett. ne legyenek az izlandiaknak közös tulajdona. hanem mennyivel jobb lenne ha izlandon a szabad tőkepiac és a globális tőkepiac uralkodna. 2008-11 közötti izlandi pénzügyi válság után sok esélyed lenne. milyen jó lenne a nyugati típusú gyarmati sor. az, hogy idegen kereskedők és kereskedelmi bankok diktálják a jogot.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 09:54:48

@444:

Igen, ettől volt az anarchia mértéke nagyobb, mint az anyaországban.

2018.05.06. 10:01:54

@neoteny:
az anarchiának van mértéke, akkor van mértékegysége is. az micsoda?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 10:11:41

@444:

"2008-11 közötti izlandi pénzügyi válság"

In the years preceding the crisis, three Icelandic banks, Kaupthing, Landsbanki and Glitnir, multiplied in size. This expansion was driven by ready access to credit in international financial markets, in particular short-term financing.

Vagyis az izlandi bankok adósságokba verték magukat: semmiből generált hitelpénzeket vettek fel orrba-szájba.

"The government budget deficit has declined from 9.7% of GDP in 2009 and 2010 to 0.2% of GDP in 2014"

Ja, hogy mindemellett a kormányzat sikeresen elért "hiánycéljai" 10%-osak voltak.

Vagyis a bukta a külföldi kormányzatok "olcsó pénz" monetáris politikájából és az izlandi kormányzat "olcsó pénz" fiskális politikájából származott.

Milyen nagyszerűek voltak ezek a kormányzati tevékenységek.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 10:18:07

@444:

"az anarchiának van mértéke, akkor van mértékegysége is."

Az emberek különféle javak után vágyakozásának is van mértéke, mégsincs mértékegysége.

Egy nemzetállam szuverenitásának is van mértéke, mégsincs mértékegysége.

Egy pártelnök vezetői képességeinek is van mértéke, mégsincs mértékegysége.

2018.05.06. 10:37:32

@neoteny:
alföldi róbertet közvetlen a választások előtt "kitiltották" a zalaegerszegi művelődési központból. ami azt jelenti, hogy a menedzsere jelezte, hogy ő ott beszélgetne alindával. és annak az intézménynek a vezetője azt mondta, hogy nem tehetik. de ezek után jött a választás.

fidesz: 53 %
jobbik (aki ugye alföldi "robertázik"): 22%
--
mszp: 15%
lmp: 5%
momentum: 2%
--
független: 3%

a zalaegerszegeiek a közintézményeik élére (művelődési ház élére is) kvázi igazgatótanácsot választottak. tehát ha ezt egy zrt. üzemelteti és a bevétel abból van, hogy fizetni kell a világításért, az úthasználatért, stb. és ebből az igazgatótanács eldönti, hogy kit támogat és kit nem támogat. ahogyan a telekom is eldönti, hogy ő támogatja ákost, vagy sem. ugyanez az eredmény.

na most erre mondhatod, hogy 80% akarata érvényesült és 20% kisebbség jogai sérültek. rendben van. de ők elköltözhetnek zalaszentgrótra, ahol alföldi alindával felléphet egy kisebb színpadon. ahol esetleg azt mondják, hogy szeretjük a művész urat, láttuk a tévében. és örülnek, hogy a falujukba megy egy olyan "híresség", mint alinda. és ennek örülnek. és egyébként felléphetnek akármelyik privát szórakozóhelyen, tüntethetnek, óriáskivetítőn figyelhetik alföldi róbert üzenetét a sötét diktatúráról. ezekről hírt ad az internet és a világsajtó.

az elmúlt évtizedben felteszem azt észlelted, hogy ezzel szemben a többség azt mondja: kösz, nem kérjük. és nem jött létre egy olyan kiegyezés sem, hogy akkor vidéken jusson a liberálisoknak a kisszínház. mert ők vannak kisebbségben. pesten meg a nagyszínpad. mert ott ők vannak többségben. ez lenne a "normalitás". de összességében a nemzeti színház a jobboldalé. de erről egyik tábor sem hajlandó kiegyezni. erre mondom azt, hogy egy vallásháború. az egyik azt mondja, hogy mi vagyunk a fejlett nyugat képviselői. bennünket támogat soros alex amerikából. elég sok pénze van. a piac nem tévedhet. a magyar társadalom fityiszt mutat. és megteremti mészáros lőrincet a tőzsdegurut. nem egy játékfilmben, hanem a valóságban. azt mondja, hogy tessék itt van lőrinc koma. hja, hogy kormányzati segédlet is volt ebben. nézzük már meg a többieket. államhatalmi eszközök nélkül meddig jutottak volna. ha nincs az egyesült államok, akkor soros alex egy férfi prostituált lenne. ahogyan is. csak mellett még bejáratos a fehér házba és az európai bizottságba. de esetleg a soros alex pénzelte ngo-k fizessenek adót, mint egy privát színtársulat. miért kellene neki előnyöket biztosítani. miért lennének ők "a" civilek, miért lenne az "a" "liberalizmus" vagy "a" "liberális" "demokrácia"?

2018.05.06. 10:51:08

@neoteny:
de ezek nem valós mértékek.
a vezetőképesség (konduktancia) mértékegysége a siemens vagy a mho (ohm visszafelé).
1 S = 1 ℧ = 1 / Ω = 1 A / V

orbán viktor népvezér vezetőképessége és siemens vezér vezetőképessége az objektíven nincs megmérve. illetve ki lehet fejezni pénzben. de az a szubjektív idealizmuson alapul.

a magyar választók max. 10%-a "liberális". ehhez képest a magyar sajtó nagyobb része "liberális". de ezt a transparency international kevésnek találja. mert ők és soros alex a magyarországi politikacsinálásból nagyobb részesedést szeretnének. az általuk preferált "demokratikus" pártok elindulnak a választásokon. orbánt a nyilvánvaló visszaellenések ellenére is újraválasztják. és ez megy lassan egy évtizede. esetleg be kellene látniuk, hogy a magyarok nem olyan világot akarnak, amit ők elképzelnek. de szabadon lehet vándorolni nyugatra, vagy amerikába. azért, hogy után végre szabadon lehessen nemzeti keresztény magyarországot, kelet-közép európát építeni. és azt sajnáljuk, hogy egyesek a magyar többséggel végérvényesen szembefordultak, de azért mégis csak békés keretek között. ilyen van a biodiverzitásban. ez is része a humanitásnak.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 10:56:54

@444:

"alföldi róbertet közvetlen a választások előtt "kitiltották" a zalaegerszegi művelődési központból."

Helyesen: a művelődési központ vezetője "kitiltotta". Nem volt népszavazás Zalaegerszegen (és környékén) arról, hogy Alföldi Róbert felléphessen-e.

2018.05.06. 11:02:08

@neoteny:
a választás lényegében erről a kultúrharcról szólt.

Janossz 2018.05.06. 11:10:26

@444:
"a magyar választók max. 10%-a "liberális"" mondja a troll.

Én meg voltam Anyák Napján a piacon.
És ott meg az emberek 90 %-a volt liberális.
Egyetlen árus sem szerette volna, ha valaki megmondja neki, milyen áron adhatja a portékáját, és egyetlen vásárló sem követelte, hogy jelöljék ki neki, hol vásároljon.
Romlott népek ezek, én mondom! Debrecenben be is szüntetném a piacot, meg vásárt, lenne helyette Hangya Áruház, szigorú népfőiskolai felügyelettel.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 11:17:18

@444:

"de ezek nem valós mértékek."

Úgy érted nem objektív mértékek -- de attól még valós mértékek. Amikor Sanyi árulta a meztelen nős kártyanaptárait az iskolában és valaki hajlandó volt egy Matchboxot elcserélni egy naptárért, akkor Sanyi azt tudta meg, hogy a kártyanaptár többet ért a gyereknek, mint a Matchbox -- de azt soha nem tudta meg Sanyi, hogy _pontosan mennyivel_ ért többet a gyereknek a kártyanaptár, mint a Matchbox.

"orbán viktor népvezér vezetőképessége és siemens vezér vezetőképessége az objektíven nincs megmérve."

Nem is mérhető meg objektíven: semmilyen jószágnak (beleértve szolgáltatásokat) nincs inherens, objektív értéke, hanem csak szubjektív értéke létezik: hogy valaki milyen más jószágot (praktikusan mennyi pénzt) hajlandó elcserélni érte.

"orbánt a nyilvánvaló visszaellenések ellenére is újraválasztják. és ez megy lassan egy évtizede. esetleg be kellene látniuk, hogy a magyarok nem olyan világot akarnak, amit ők elképzelnek."

A magyarok 2002-ben meg nem olyan világot akartak, mint amilyet Orbán elképzelt. És 2006-ban sem. Orbán mégsem látta be azt, hogy a magyarok nem olyan világot akarnak, mint amilyet ő akkor elképzelt.

"végre szabadon lehessen nemzeti keresztény magyarországot [...] építeni"

"Hazánk minden igaz fia érzi, tudja: Rákosi és a Párt – egy! Rákosi és a magyar munkásosztály – egy! Rákosi és a magyar nép – egy! ez az út, amelyen Rákosi elvtárs vezet bennünket – Sztálin útja."

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 11:33:59

@444:

"a választás lényegében erről a kultúrharcról szólt."

Helyesen: a választás arról szólt, hogy melyik csoportosulás tehesse rá kacsóit a nettó adófizetőktől államhatalmi erőszakkal (értsd [adó]törvényekkel) eltulajdonított javakra, hogy abból ők jól megéljenek.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 11:37:53

@Janossz:

"Romlott népek ezek, én mondom!"

Elvetemültek: bele kell pofozni őket a rendbe, hogy felépítésre kerülhessen a nemzeti keresztény Magyarország.

2018.05.06. 12:02:32

@neoteny:
a magyarok (relatív) többsége 2002-ben olyan világot akart, amit medgyessy péter felvázolt.
www.youtube.com/watch?v=aeS8StlnYbI
70.5%-os részvétel mellett az mszp lista 42%-ot kapott, az szdsz 5.5%-ot. ezzel szemben a fidesz csak 41%-ot ért el. a miép (4.5%) és a centrum párt (4%) nem kerültek a parlamentbe.

jött a 2006-os választás. és a magyarok (relatív) többsége olyan világot akart, amilyet gyurcsány ferenc felvázolt.
www.youtube.com/watch?v=BRHMG4dVL7c
64.5% részvétel mellett az mszp 43%-ot, az szdsz 6.5%-ot kapott, a fidesz csak 42%-ot.

a fidesz ezekben az esetekben is azt mondta, hogy csaltak. mert hogy ők a többség. hiszen ők voltak többen a téren. csalódottak voltak. de jött az őszödi beszéd, a 2008-as válság. és fordítottak. és most az mszp-szdsz illetve az szdsz szétesése után létrejött "utódpártok" mondják azt, hogy csaltak, stb. mindkét tábor az államhatalom döntő többségét kizárólag magának képzeli el. mondván, hogy ők a "jók". az ellentábor értelemszerűen a "rossz", a "gonosz". ez egy gnosztikus vallásháború. mindkét tábor azt mondja, hogy az "igaz" tanok hirdetői. és velük szemben a "hamis" próféták állnak. és mindez az államhatalom megszerzése érdekében történik. vagyis az a kérdés: kié legyen az államvallás?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 12:06:25

@444:

"vagyis az a kérdés: kié legyen az államvallás?"

Ez a permanens hatalomra törők kérdése: a reménybeli diktátoroké.

2018.05.06. 12:09:01

@Janossz:
ez az egykori debreceni hangya üzlet.
mnl.gov.hu/images/ups/2394.jpg
ezzel mi a problémád?

2018.05.06. 12:21:26

@neoteny:
márki zay péter polgármesterként végrehajthatja a közintézményi reformot hódmezővásárhelyen, amit bokros lajos hirdet vagy bod péter ákos. ezeknek nagy tisztelője. meghívhatja chickán professzort, vagy csaba lászlót. és annak eredményeként szuper jó oktatás lesz, és egészségügy, és mindent amit megígérnek. de márki zay péter azt mondja, hogy ő az új ellenzék vezére.

de ugyanezt mondja fekete győr andrás. szerinte a kárpátia pólósok fogjanak össze a szivárványos zászlósokkal és meneteljenek együtt a lila kitűzősökkel. amit ők vezetnek. mert ők a momentum.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--rta_G7K7--/79aYxDmuvNShWGLqs.jpeg
és azok a fiatalok támogatják. de ők közülük jó néhányan önkormányzati képviselők akarnak lenni, vagy minisztériumi osztályvezetők, vagy államtitkár helyettes, vagy persze lehet, hogy csak utálják orbánt és n+1. párt mellé is odaállnak. de ennek vallás jellege van. ők fekete győr andrás követői. aki az államhatalom vezetője lenne. a fidesz is így szerveződik. orbán viktornak több támogatja van. és a többség ezeket a pártokat támogatja. azt, hogy ezt a kultúrharcot játsszuk le.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 12:23:14

@444:

Például ez a probléma:

"….A falu elvesztette természetes vezető rétegét... A közgazdasági szabadság pompásan csillogó leple alatt sorvasztó folyamat indult meg, s egész vidéket ítélt halálra. Az üzérszellem hitel formájában adta be a mérget a falu népének, mely a mezőgazdasági bajok közepette kapva-kapott a halálos segítség után. Országszerte merészen tombolt a hiteluzsora……….. A szorult helyzetbe került gazdák előre eladták a termésüket a falubeli uzsorásnak, aki gyakran váltót vett, s az így kiszolgáltatott adós feje fölött hamarosan megüttette a dobot. A kényszerárverések járványszerűen terjedtek………… A törvényhozás sem a föld népét, sem a termését nem védte a külföldi verseny megsemmisítő támadásával szemben………. Az uzsora ellen és a kereskedelmi leleményesség (gépmegrendelések, részletfizetéses rendelések gyűjtése, váltókkal való visszaélések) sokféle fajtája ellen védhette volna ugyan a törvényhozás a falusi népet, de ki gondolt erre az „állami beavatkozásra” a közgazdasági liberalizmus mézes heteiben?!”

www.hangyaszov.hu/hangya

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 12:26:00

@444:

"márki zay péter polgármesterként végrehajthatja a közintézményi reformot hódmezővásárhelyen, amit bokros lajos hirdet vagy bod péter ákos."

Nehezen: Hódmezővásárhely önkormányzatában a Fideszes képviselők száma meghaladja a nem-Fideszesekét, az utóbbiakhoz számolva Márky-Zay Pétert is.

De ettől függetlenül:

"vagyis az a kérdés: kié legyen az államvallás?"

Ez a permanens hatalomra törők kérdése: a reménybeli diktátoroké.

Janossz 2018.05.06. 12:38:59

@444: " ezzel mi a problémád? "
Nekem? Semmi. Csináljátok meg! Tiétek az ország, a hatalom, a pénz is. Let's go!

Attól még a Hangyából nem lesz piac.

abdul hackeem 2018.05.06. 13:01:10

@444: A borgőzös magyarok éppen nem is értik, hogy mit akarnak a momentumosok.
Akiknek a képét kitetted pedig éppen lemondtak, mert a kitűzött célt a Momentumnak ezekkel a vezetőkkel nem sikerült elérni.
Ennyi baromságot hogy tudsz összehordani...

2018.05.06. 13:33:23

@neoteny:
márki zay péter a polgármester. lehetősége van arra, hogy a mellényzsebéből előhúzza a márki zay péter tervet. és egyébként chikán professzor, csaba lászló és a többi ceu főokos azt mondja, hogy nekik egy univerzális megoldásuk van. az nyilván érvényes a világ minden pontján és ha az nem üres lózung, akkor hódmezővásárhelyen valamilyen érzékelhető hatása van, amire a népesség azt mondja, hogy érdemes volt chikán professzort csaba tanár urat megfizetni. valóban mennyivel hatékonyabb vált a gazdálkodás hiszen ők ennek a "világhírű" tudósai. és ezek után a szomszédos orosháziak és makóiak is azt mondják, hogy oda is menjen csaba tanár úr és chikán professzor. és ezek után befogadják a migránsokat, felveszik a hitelt soros alextől, hordják a pelenkát az idegeneknek és még gazdagabbak lesznek. márki zay péter győzelmével rést ütöttek a pajzson lehetőségük van bizonyításra.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 13:38:25

@444:

"márki zay péter a polgármester. lehetősége van arra, hogy a mellényzsebéből előhúzza a márki zay péter tervet."

És? Bármiféle tervet meg kell szavaztatni az önkormányzati képviselőkkel, amelyek között többségben vannak a Fideszesek Hódmezővásárhelyen.

Továbbá ez még mindig azon a feltételezésen alapszik, hogy a tervgazdálkodás jobban működik, mint a szabadpiaci anarchia -- pedig Fehéroroszországban a tervgazdálkodás "eredményeként" gyártottak le 20,000 traktort amit nem lehetett eladni (legalább is egy darabig).

2018.05.06. 13:54:37

@neoteny:
márki zay péter meghirdetheti a szabad piaci anarchiát hódmezővásárhelyen, vagy akár egy részén. az mégis hogyan működne?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 14:06:44

@444:

"az mégis hogyan működne?"

Például úgy, hogy privatizálásra kerülne a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. -- és a privatizált Zrt-nek nem lenne kizárólagos jogosítványa egyik tevékenységének végzésére sem: új magánvállalkozások is beléphetnének a kérdéses piaci szegmensekbe (közétkeztetés, hulladékkezelés, piac működtetése stb).

Janossz 2018.05.06. 14:10:04

@444: " és ezek után a szomszédos orosháziak és makóiak is azt mondják, hogy oda is menjen csaba tanár úr és chikán professzor. és ezek után befogadják a migránsokat, felveszik a hitelt soros alextől, "

Eszükbe sincs ilyesmi. Küldöttséget eresztenek Komádiba, a Tiszántúl büszkeségébe, megtudakolni a módszereiket, amivel a csodás fejlődést sikerült produkálniuk.
Aztán adnak egy megbízást a csapatodnak, ők is szeretnének felvirágozni már...

2018.05.06. 14:20:49

@neoteny:
debrecenben városgazálkdoási feladatokat 1992 óta az aksd (a.s.a. kröpfel-spreitzer debrecen) kft. látja el.
www.aksd.hu/
ez a vállalat ennek a cégcsoportnak a tagja.
www.fccenvironment.co.uk/
a magyarországon többek között hódmezővásárhelyen nyújtanak kommunális szolgáltatásokat.
www.fcc-group.eu/en/Hungary/Home.html

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 14:27:00

@444:

Ettől még a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. létezik és pl. a hulladékkezelést az egyik tevékenységeként tünteti fel.

Az utolsó linkedről:

.A.S.A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Ltd.

Ez úgy hangzik, mint egy "utcaseprő" vállalkozás, ami más, mint a hulladékkezelés.

2018.05.06. 14:35:02

@neoteny:
azt nem tudom, hogy hódmezővásárhelyen az hogyan működik. debrecenben 1992 óta ez a cég végzi a hulladékhasznosítást. ha a honlapot lejjebb gördíted, akkor láthatod.
www.aksd.hu/

2018.05.06. 14:48:13

@neoteny:
akkoriban grácban volt a központjuk. utána megvette egy egy spanyol. és rövid időre madridba került a központ. és utána pedig angliába. de ezzel a centralizációval a szolgáltatások nem lettek jobbak. inkább csak drágábbak.

tehát nem feltételen lenne rosszabb ha ezt a helyi vállalkozásokból álló közösségi méh csoport venné át. egy közös vállalat és annak tagvállalatai (családi cégek) versenyeznének egymással úgy, hogy egy cégcsoportba (céhbe) tömörülnek. és cseh tátra teherautóval mátra pótkocsival járnának. a hulladékgazdálkodást esetleg nagy-britanniai központ nélkül is sikerül megoldani. aztán lehet, hogy nem. de a polgárosodás az, hogy mégis csak ez lenne. és nem oligopol jogok átengedése a nyugatnak mondván, hogy ez a "szabad" "piac".

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 14:50:46

@444:

"azt nem tudom, hogy hódmezővásárhelyen az hogyan működik."

Úgy működik, hogy a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. egy önkormányzati tulajdonban lévő cég. Azt tényként én sem tudom, hogy a működési területein monopolhelyzetben van-e, de gyanítom.

"debrecenben 1992 óta ez a cég végzi a hulladékhasznosítást. ha a honlapot lejjebb gördíted, akkor láthatod."

Igen, pl. a hulladékszállítást is végeznek: feltételezem ez a háztartási hulladékok ("szemét") elszállítása. Az érdekes kérdés az, hogy ezen tevékenységeivel monopolhelyzetben van-e, ti. hogy a debreceni önkormányzat csak az AKSD-nek engedélyezi-e ezen tevékenységek folytatását, vagy más is (pl. debreceni vállalkozók cégei) folytathatja ezeket a tevékenységeket?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 14:56:54

@444:

"de ezzel a centralizációval a szolgáltatások nem lettek jobbak. inkább csak drágábbak."

Nem mondod, hogy monopolhelyzetben lévő szolgáltatók monopolárakat szabnak?

"tehát nem feltételen lenne rosszabb ha ezt a helyi vállalkozásokból álló közösségi méh csoport venné át."

Ha átvenné, akkor az csak cseberből vederbe kerülést jelentené. Az lenne az érdekes, hogy mi történne, ha pl. a hulladékszállítási piaci szegmens liberalizálásra kerülne: ha az AKSD _is_ meg debreceni vállalkozók _is_ végezhetnének hulladékszállítást: ha a debrecenieknek egyénileg _választásuk_ lenne, hogy kikkel szállíttatják el a szemetüket.

2018.05.06. 15:13:52

@neoteny:
de ez nem ennyire egyszerű. ugyanis ha helyi vállalkozó gyártja le a műanyag konténert, vagy a zsákot, akkor az esetleg jobb/rosszabb. ha a helyi vállalat gyártja után a gépalkatrészt, akkor az esetleg jobb/rosszabb.

az "fcc environment global" és a "méh csoport" versenyez. de ha a méh csoport összességében arányaiban adót fizet a nagyobb beszállítói hányad miatt, akkor az állam nyilván nekik biztosít árelőnyt.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 15:18:14

@444:

"de ez nem ennyire egyszerű."

Ez az etatista-kollektivista (ön)kormámyzatok propagandája.

2018.05.06. 15:19:20

@neoteny:
jelzem ha az valósulna meg, amit mondasz, akkor az aksd kft. alkalmazottainak többsége azonnal felmondana és magának privatizálná az üzletet. és abból létrejönne a méh csoport. csak ha már nekünk jöttek, akkor előtte fingassuk meg az angolokat. nagyjából ez a közvélekedés a kocsmában. amikor felveszem a "troll" mezt. aztán, hogy ez mennyiben működne azt nem tudom. tehát az aksd helyi potentátjai is azt mondják, hogy basszák ki a fölöttük levő szervezeti szinteket. nacionalizálják és egyben privatizálják a kommunális szolgáltatást.

2018.05.06. 15:20:42

@neoteny:
az is számít, hogy mennyi a hulladékgazdálkodásból származó összeadóbevétel. mennyi a helyi beszállítói hányad.

2018.05.06. 15:30:20

@neoteny:
és a másik, hogy visszaszerezni budapestet. tehát előbb a "liberális" hazaáruló csoportosulást, komprádor kapitalista elitet kizárni a helyi közintézményi működésből. ehhez előzetesen budapestet be kellene venni. a probléma az, hogy a jobbik feladta a nemzeti radikalizmust. pesten állandósul a balhé.

a kérdés az, hogy jövő kedden néhány ezren, vagy néhány tízezren fognak tüntetni azzal, hogy ők a többség.

A többség nem akarja, hogy a csalással megválasztott új Parlament és kormány felálljon!
Erre a napra hívta össze Áder az új bohócklubot! Nem akarjuk!
Gyere el, ha Te is így gondolod!

A színpadon közismert civilek mondják el terveiket, elképzeléseiket a jövőről, a közösségi összefogásról, a rendszerváltás lehetőségeiről, módszereiről, eszközeiről.

A nagytüntetés most KEDDEN 18 órakor kezdődik, de egész nap lesz tiltakozás a parlamenttel szemben. Koordinálunk a 10 órakor kezdődő tüntetés szervezőivel. A parlament délelőtti alakuló-ülése idején a hangszóróinkat a parlamentre irányítjuk, hogy a képviselők meghallják a nép üzeneteit. Például Orbán Viktor aktuálissá vált híres mondását: "A népnek jogában áll elkergetni a kormányt."

Nem hagyhatjuk hogy Orbán korrupt rendszere miatt elveszítsük a szabadságunkat, az EU-s támogatásokat vagy hazánk helyét Európában. Megvédjük a civileket, az önkormányzatokat és a bíróságokat! Legyünk minél többen május 8-án, kedden a parlament előtt, az Alkotmány utcában. Felelősek vagyunk a hazánkért, tegyünk érte!

2018.05.06. 15:42:26

@neoteny:
szóval bastiat szellemisége is ott lesz a törvényhozás palotája előtt. igaz filantróp civilek önként vonulnak harcba a hatalomért. miután "közismert civilek mondják el terveiket, elképzeléseiket a jövőről, a közösségi összefogásról, a rendszerváltás lehetőségeiről, módszereiről, eszközeiről". csak a választók nem őket választottak. jönnek a basitat-ok a magyarok tulajdonát másoknak adnák. így lehet megismerni "a" civileket. hajrá bastiat!

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 16:47:35

@444:

"az is számít, hogy mennyi a hulladékgazdálkodásból származó összeadóbevétel."

Hogyne, számít a politikusoknak.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 16:50:42

@444:

"a magyarok tulajdonát másoknak adnák"

Mint Orbán Paks2-vel meg a Bp-Belgrád vasúttal?

Janossz 2018.05.06. 17:07:43

@neoteny: " Hogyne, számít a politikusoknak. "
Úgy mint: összeadóbevétel, kivonóbevétel, és alkotmányos költség.:-)

ijontichy 2018.05.06. 19:19:38

@444: Ácsi! A "büdösagyú" az a választott elöljáró, aki azért akar választott elöljáró lenni, mert "ingyenélni" szeretne. Hogy a komplett hitközség az lenne, azt te mondtad. A hitközség legfeljebb még nem jutott el odáig (és az elöljárók nagyon szeretnék,ha nem is jutna), hogy nagyon megnézi, kit hajlandó eltartani.

Egyébként, ahogy Te - állítólag - nem a saját véleményed mondod, úgy én sem veled vitázom (pláne nem akarlak meggyőzni). Egy ilyen vitában te nem tudod megadni nekem azt a tiszteletet, amit én neked megadnék, és amit én is elvárnék. Ezért nem folytatok soha "hitvitát". A hívőtől nem várhatom el, hogy akárcsak gondolatban elfogadja, hogy nekem van igazam, míg én - agnosztikus-ateistaként - ezt simán meg tudom adni neki. Akkor viszont minek vitázni?
Ez - és pár egyéb dolog - a te fejedben szocializációd folytán "hardwired". Olyan vagy, mint egy fixre drótozott kézikalkulátor. Tehát én speciel azért írok ide, nehogy a még programozható fejek erre járván ne lássanak más véleményt, mint a te beteges elképzeléseidet.
Egyébként a fentiek miatt nem lesz nemzeti-keresztény-állam, emiatt kell még inkább az államot elválasztani a vallásoktól (párszáz év kérdése). A hitvitáitokat folytassátok le egymás között (már a "hitvita" kifejezés is értelmezhetetlen számunkra). Semmi mást nem várunk el, mint azt a tiszteletet, amit mi is megadunk a vallásoknak, de azt ne várjátok, hogy tétlenül elnézzük, hogy többszáz év fejlődése után visszaforgassátok a történelem menetét.

Nomeg a "kultúrharc". Mi ez a komenista duma már? A kultúrák sokszínűsége hasznos, és ez nem harc, hanem erőforrás. Fent fognak maradni, persze változni is fognak, ha az a hasznos. Micsoda elképesztő szűklátókörűség kell ahhoz, hogy valaki meg akarja állítani ezt a folyamatot. Miért most? Miért nem az egyiptomiaknál? Az nem volt kultúra? Az, hogy a jelen Mo-i status quo-ban érdekelteknek ez a népnemzetiszocialista-keresztény hablaty a lehető legjobb, kit érdekel?
Az viszont ócska, ordas, öncélú hazugság, hogy bárki el akarná venni bárkinek a jogát, hogy népművészeti mázas cseréptálakkal teliaggatott házban éljen és paradicsomot locsolgasson kedvére - ha épp úgy akarja. Ezt kizárólag a rezsim gyáva haszonélvezői állíthatják.

Nem, nem vagyok felsőbbrendű, csak épp képes vagyok annak látására, hogy mindezt a hardwired fejeddel úgysem vagy képes felfogni.

2018.05.06. 21:51:19

@neoteny:
a 150 éves kanada ünnepe debrecenben. az észak-amerikai tanszék, az itt tanuló nagyjából 40 kanadai diák a kanada magyarországi nagykövete
www.youtube.com/watch?v=S8eYvtrFKj4

kanadával kapcsolatban a debreceni egyetemen jelenleg ezek a kurzusok választhatók:
-- Narrating the Homeland in Canadian Multicultural Fiction Writing (Dr. Judit Molnár)
-- Canadian Multiculturalism in Theory and Practice (Dr. Gabriella Espák)
-- Discussions of Canadian History (Dr. Gabriella Espák)
-- Introduction to Canadian Studies (Dr. Judit Molnár)
-- Landmarks in Canadian Literature I., II. (Dr. Judit Molnár)
-- Regionalism and Multiculturalism in Canada (Dr. Judit Molnár)
-- Theme and Image in Canadian Poetry (Dr. Judit Molnár)
-- Is There a Canadian Culture? (Dr. Judit Molnár)
-- Search for Canadian Identity in Canadian Literature (Dr. Judit Molnár, PhD course)
-- Other Solitudes: Ethnic Writing in Canada (Dr. Judit Molnár, PhD course)
-- Introduction to Contemporary English-Canadian Drama and Theatre (Dr. Péter Szaffkó)
-- A History of English-Canadian Drama (Dr. Péter Szaffkó)
-- Margaret Atwood's Fiction and Poetry (Dr. Edina Szalay)
-- Canadian Women's Literature (Dr. Edina Szalay)

és senki sem bántja dr. molnár juditot, dr. espák gabriellát, dr. szaffkó pétert, dr. szalai edinát, mert kanada irodalmáról, történetéről tanítanak.

2018.05.06. 21:57:38

@neoteny:
a te anarchista elképzelésed ha jól értem az, hogy számolják fel kanadát és az összes államot és ne legyen ilyen identitás, mert hogy abból csak államhatalmi erőszak lesz. és mennyivel jobb lenne az anarchia. mert hogy tulajdonképpen a te adódból fizetik a nagykövet asszony utazgatásait, sőt még lehet, hogy a 40 kanadai diákot is támogatja a kanadai állam. könyveket küldözgetnek a nagyvilágba. fogd fel úgy, hogy ez marketing. és van egy canada brand, amit többek között a te adódból építenek. na most te mondhatod, hogy nem akarsz ehhez hozzájárulni. ez esetben ne legyél kanadai. te egy freeman szeretnél lenni, ahol nincs ilyesmi. azt esetleg valahol a földkerekségen létre kellene hozni.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.06. 23:57:21

@444:

"és senki sem bántja dr. molnár juditot, dr. espák gabriellát, dr. szaffkó pétert, dr. szalai edinát, mert kanada irodalmáról, történetéről tanítanak."

Vagy pedig elhallgatod azt, hogy mi a kocsma borgőzös népfőiskolás népének véleménye ezekről a tanárokról, akik egy idegen kultúrát terjesztenek.

2018.05.07. 01:05:55

@neoteny:
de értsd már meg, hogy nincs tomboló idegenellenesség. még az is fals beállítás, hogy "zsidó" ellenesség van. hanem van egy csoportouslás pesten, amelyik azt gondolja, hogy neki jár az államhatalom. mert hogy ők a nemzetek felett álló szuper elit. ők a felvilágosultak, a nyugatosok. filoszemiták. ez a politikailag korrekt. ezek között van persze néhány sémita filozófus. veiszer alindára azt mondja a széljobb, hogy "médiazsidó". mert ő valahogy "liberális" "zsidó" művészeknek, szeret benyalni. de ezek a művészek nem hazafias líra kiemelkedő képviselője mint radnóti. nem a szórakoztató irodalom kiválósága mint rejtő jenő. tehát őket miért kellett elvinni munkaszolgálatra? ezek nem a nagy tudósok. gábor dénes, vagy neumann jános. vagy erdős pál. hanem egy ellenkultúra. amelyik azt mondja, hogy ők az ellenkultúra. akik azt mondják, hogy magyarországon nekik jár az államhatalom mert, nemzetek felett állnak. és ezt hívják úgy, hogy "neolib". van ennek egy szoft változata. ez mondjuk így "neokon". ők fogják a magyarokat nyugatossá átnevelni. ez a konzervatív nem a magyar polgári hagyományokból indul ki. azt mondja, hogy olyan nincs. ezért kénytelenek a magyarok az atlanti, transzatlanti világnak alárendelődni. mert nincsenek nyugatos polgári hagyományaik. és van a "neoszoci". azt hirdeti a lakosságnak, hogy ha kiszolgáljuk a nyugat érdekeit, akkor ők majd rendesek lesznek és ezt meghálálják nekünk. azt, hogy mi vagyunk a nyugatosság "éltanulói". és ezzel szemben szerveződött egy "neonáci" ellentábor. ez a jobbik. vona gábor ezt próbálta meg áthangszerelni. amit egyébként helyeselni lehet. csak úgy nem maradt mondanivalójuk.

és ezt használja ki a fidesz. amelyik csinál populista bulvár politikát. de nincs olyan, hogy egy kanadai diáknak rettegnie kell, mert angolul szólal meg egy vidéki interspar üzletben. hanem orbán azt mondja, hogy kiegyezünk a republikánus izraellel és neki megyünk az amerikai demokratáknak. és azt úgy lehet? kérdik. a külpolitika most éppen lehetőséget ad erre. és egyébként pedig elégtételt veszünk az ellenségeinken. és az úgy keresztényi? nem, de szent szükségszerűség a belpolitikában. es ebből lesz egy nagyfokú kulturálatlanság, amit próbálok megérteni, megértetni. kevés sikerrel.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.07. 01:34:24

@444:

"de értsd már meg, hogy nincs tomboló idegenellenesség."

Ha úgy akarod, van; ha úgy akarod, nincs.

"egyébként pedig elégtételt veszünk az ellenségeinken. és az úgy keresztényi? nem, de szent szükségszerűség a belpolitikában."

Mert ez "a magyar polgári hagyomány".

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.07. 01:46:09

@444:

"de értsd már meg, hogy nincs tomboló idegenellenesség."

"lovász pedig a fiatal kutatóknak szerez pénzt "nemzetközi" projektekhez. de a magyar néplélek inkább a "nemzetit" preferálja. tehát lovász lászló "hazaáruló", aki éket ver a nemzetbe."

"a finántőkések érdeke az, hogy ezt 1 százalékot, vagy 1 ezreléket meg kell venni. ebből lesznek nemzetközi kutatócsoportok. és ezek "meghaladják" a nemzetet. és ezek felett a finánctőkések pöffeszkednek. és őket szolgálja ki lovász lászló. olyat választanak meg, aki őket szolgálja. mert ha nem, akkor a nemzetközi karrierjének vége van."

"ebben lovász lászló azt képviseli, hogy kisebb nagyobb kutató csoportokat szerveznek és ezeket kiszolgáltassa idegeneknek."

"lovász pedig a fiatalabb kutatóknak próbál több lehetőséget biztosítani. az mta élén a kérdés az: mit kíván a magyar nemzet? azt, hogy évi 100 ezer gyerekből kiválasztott 100 uszkve 1,000 embert szolgáltassuk ki a külföldnek, mert az a jó? nyilván nem,"

"ami a nemzeteket kiszolgáltatja a nemzetközi finánctőkéseknek. mert így működik a nyugat. a gyarmatosító politikából húznak hasznot évszázadok óta. és ezt szolgálta ki lovász a microsoftnál. és ezt szolgálja ki a magyarok pénzén."

"az mta vezetői elnöki széke tetszik nem tetszik politikai pozíció. és az mta tetszik nem tetszik egy nemzeti közintézmény. ezt se lovász, se barabási nem éri. külfölről jöttek, külföldre mentek. ők amerikai karrier építésében érdekeltek. az amerikanizmust képviselik."

2018.05.07. 07:56:52

@neoteny:
lovász lászló a magyar tudományos akadémiát úgy képzeli el, mintha egy ügynökséget vezetne, aminek egy célja van. a magyar tudományos elitet generációról generációra kiszolgáltatni a külföldnek. amerikának elsősorban. mivel ő amerikai állampolgár, az amerikai karrierjét építi. ezzel támadták jobbról. és bizonyos mértékig jogosan támadták ezzel. persze nyilván ez is kissé ki van sarkítva. szóval az a szokásos hiszterizálás. de ez két oldalról megy. megtámadták a tudományosságot. az akadémia tűz alatt van. a nagy francokat. orbán viktor aligha dönti be a matematikát. a globális oligopóliumokkal hadakozik a helyi oligarchák oldalán. ahogyan fogalmaznak nemzeti vs. nemzetközi nagytőke. és lovász lászló azt mondja, hogy inkább nemzetközi istandwithceu, hiszen a tudomány nemzetközi.

az mta egy nemzeti közintézmény nemzetközi kapcsolatokkal persze. nem áll nemzetek felett. hanem sanyi, edit finanszírozza azért, hogy öcsike magasabb minőségű oktatást kapjon. különösen úgy, hogy nincs önálló oktatási minisztérium az mta elnöke a közoktatás egészéért felel. és nemcsak a tudományos elitért.

tehát valamennyire jogos volt az a támadás, ami érte lovászt. két álláspont van. az egyik, hogy ezt megértetni velük. a másik, hogy végre olyan akadémikus kerüljön az mta élére, akinek ezt nem kell magyarázni, aki a köznép oldalán áll.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.07. 08:04:02

@444:

"lovász lászló a magyar tudományos akadémiát úgy képzeli el, mintha egy ügynökséget vezetne, aminek egy célja van. a magyar tudományos elitet generációról generációra kiszolgáltatni a külföldnek. amerikának elsősorban. mivel ő amerikai állampolgár, az amerikai karrierjét építi."

"de értsd már meg, hogy nincs tomboló idegenellenesség."

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.07. 09:26:05

@444:

"hja, az ember a házát, a hazáját nem szolgáltatja ki idegeneknek."

"de értsd már meg, hogy nincs tomboló idegenellenesség."

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.07. 09:36:09

@444:

"lovász lászló a magyar tudományos akadémiát úgy képzeli el, mintha egy ügynökséget vezetne, aminek egy célja van. a magyar tudományos elitet generációról generációra kiszolgáltatni a külföldnek. amerikának elsősorban. mivel ő amerikai állampolgár, az amerikai karrierjét építi."

"de értsd már meg, hogy nincs tomboló idegenellenesség."

neoteny · http://word.blog.hu 2018.05.07. 10:21:58

@444:

Na tessék: Schiffer András kilépett az LMP-ből, mert az LMP frakciója soraiba fogadta a(z állítólag) szabadkereskedelem-hívő Szabó Szabolcsot. Schiffer András szerint viszont a szabadkereskedelem korlátozása nemzeti sorskérdés:

"A szabadkereskedelem előrenyomulásának megállítása, a szabad tőkeáramlás elé emelt szociális és ökológiai korlátok védelme: ma egyszerre globális és nemzeti sorskérdés."

Schiffer András a magyarok oldalára akart állni, de ez nem kellett a magyaroknak.

abdul hackeem 2018.05.07. 10:34:07

@neoteny: Ehhez képest vitya régivágású országot akar.
Ilyen ez a modernitás.
süti beállítások módosítása