1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2018.02.04. 09:51 HaFr

A "zuglói modell" Karácsony miniszterelnök-jelöltsége mögött?

Képtalálat a következőre: „karácsony gergely fidesz”

A zuglói testület megoszlása miatt (9 fideszes, 10 baloldali, 1-1-1 jobbikos, LMP-s és civil) Karácsony három éve egyensúlyoz az MSZP és a Fidesz között. Valójában inkább arról van szó, hogy a mérhetetlen támogatású Párbeszéd és Karácsony társelnöke, az alpolgármester Szabó Rebeka éppen annyira autonóm tényezők Zuglóban, mint amennyire ép ésszel el lehet képzelni: semennyire.

Az önkormányzat működése a modus vivendin múlik a helyi két nagy frakció között, amelyek erős emberei állítólag szoros kapcsolatban állnak egymással, nem véletlenül: ez a modus -- mint Magyarországon (is) általában -- az anyagi haszonszerzésbe van beágyazva. A Magyar Narancs szerint a 2016-os költségvetés elfogadását végül az tette lehetővé, hogy "született egy háttér-megállapodás is, melyben a két nagy párt egyezett meg Karácsony háta mögött – elsősorban a kerületi nagyberuházásokat és közbeszerzéseket osztották fel egymás között. A kiegyezés első jele az volt, amikor [2016] április végén a szocialista frakció is megszavazta azt a fideszes előterjesztésű határozatot, mely szerint a zuglói önkormányzat támogatja a Liget Projektet."

Azóta volt már alkalom más bizniszekre is: közétkeztetés- , parkolási rendszer- és telekügyben, és miközben több Patyomkin-megállapodás született vélhetően csak Karácsony renoméját óvandó, van olyan elemük ezeknek, amely nemcsak nem hoz pénzt, de látványosan visz.

Karácsony szerepe ebben a történetben kb. ugyanaz, mint ami újabban az MSZP(-P) lista élén lehet. Engedve a csábításnak, hogy úgy értelmezzük a helyzetet, ahogy ésszerű: hogy ebben a stratégiai kérdésben is egyeztet az MSZP a Fidesszel, Karácsony felfogadása a zuglói szerepe kiteljesítésére az MSZP és a Fidesz közös döntése lehet az előbbi Jobbikkal szembeni megsegítése érdekében. (Ti. Mesterházy korábbi ténykedését figyelve és Botka esetét ismerve az MSZP-ben semmi olyan lépésre nem kerülhet sor, amely a pártot egy valós ellenzéki párt útján indíthatná el.) A pártrendszerben egyébként értelmezhetetlen szerepet játszó (a táplálékláncban viszonylag alacsonyan lévő, de attól még par excellence megélhetési politikus) Karácsony alkalmas -- mindent összevetve 8-10%-nyi mandátumra elég -- szépségflastrom a megújulásra képtelen, anyagi gondokkal küzdő, őskorrupt MSZP kivénhedt ábrázatán annak teljes összezuhanását megakadályozandó, miközben a Fidesz a Lévai Katalin-szerű ex-szoci bábjelöltek indításával biztosítja azt is, hogy nehogy az MSZP túlgondolja a szerepét a NER-ben: pl. ne hozzon neki túl sokat a DK-val kötött megállapodása a választókerületi koordinációról. Az MSZP választókerületi szintű fúrása és az országos listájának (és politikusainak) tűrése/támogatása ráadásul a Fidesznek kedvezően -- nem véletlenül, hiszen ez a cél -- alul, a hátországukban kiüresíti a balos pártokat, miközben a krémjüket lefölözi.

És vannak, akik még annál is sokkal csúnyábbakat gondolnak (tudnak) Karácsonyról, mint amit magáról hirdet ezzel a NER-kompatibilis világkép-töredékkel: "Minden magyar önkormányzati cég felügyelőbizottságában a pártok delegáltjai ülnek. Ha ez az ára annak, hogy a zuglói legyen az ország legátláthatóbb önkormányzata, ahol minden szerződés nyilvános és minden adófizetői forinttal elszámolunk, akkor azt kell mondjam: megéri." És úgy tűnik, tényleg. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr213632034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jotekony koc 2018.02.04. 10:33:09

Logikai nonszensz. Egy párt, amelyik őskorrupt, és annyit kormányzott, mint az mszp, az nem lehet anyagi gondokkal küzdő.
Vagy az egyik állítás igaz, vagy a másik.

pucros 2018.02.04. 10:42:52

@jotekony koc: egy lottónyertes is lehet gondokkal küdző. Easy come, easy go.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.02.04. 10:43:12

@jotekony koc: mi lenne ebben a nonszensz? ez a tiszta szoci-tervgazdálkodós kultúra, ezért bukott meg a kommunizmus, úgy látszik, nem vetted észre

jotekony koc 2018.02.04. 10:44:26

És tényleg.
Zuglóban egyetlen egy darab - 1 db - mszp képviselő van mindösszesen.

Ez az egy lenne tehát a probléma, ami a posztot ihlette.
Megnézzük, személyesen mekkora egy őskorrupt ez az egy?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.02.04. 10:46:16

@jotekony koc: azért olvass még utána egy picit

jotekony koc 2018.02.04. 10:47:53

@HaFr: Nem bukott meg. Csak meghaltak a diktátorok és hatalmi vákuum keletkezett egy időre, míg mindent le nem fedett az új diktátor.
Az új diktátor pedig nem az egyenlőség, hanem a tolvajbanda híve, ezért nem szocialista, hanem fasiszta lett az új diktatúra.

jotekony koc 2018.02.04. 10:59:27

@HaFr: Pontosan hol olvastál utána ezeknek az ősszociknak ?
Nincsenek a képviselők mellett születési helyek és évek, családi és saját párttagságok keltezve, meg foglalkozások, sem vagyoni helyzet.
Csodálkoznál, ha kiderülne, hogy az összes pesti képviselő vidéki gyerek, akiknek a családja MSZMP párttitkár volt, akárcsak a fideszesek ?
Megdőlne az elméleted, ha kiderülne, hogy minden képviselő 25 éves és szülei valami polgári foglalkozást űztek, mondjuk zöldséges kofák voltak Zuglóban, és semmi közük nem volt az ősszocikhoz ?
Járjunk utána. De melyik oldalon, mert amit én néztem, azon hiányosak az önéletrajzok ?

jotekony koc 2018.02.04. 11:00:53

@HaFr: Ja, úgy érted, hogy a fidesz nem korrupt, mert nem bukik meg az istennek se ?

jotekony koc 2018.02.04. 11:50:48

@HaFr: Szóval annyit tennék hozzá még hamarjában, hogy az a diktatúra, amelyik a diktátor halálával omlik össze negyven év után, az nem igazán a gazdasági gondokba roppan bele, hanem inkább az utódlási harcokba.
De nagynehezen meglett a 800 ezres párttagság új vezénylőtábornoka, úgyhogy - Jó egészséget, elvtársak -.

2018.02.04. 11:56:33

@jotekony koc:
és kik választották ki karácsony gergelyt bábnak? a nyírségi vagy a szamosháti parasztok?

jotekony koc 2018.02.04. 11:59:50

@444:

Nyírségi "paraszt" volt az elődje. A fideszes aranyvécés, ha nem tévedek.
Hogy volt-e foglalkozása, mondjuk paraszt, azt nem hiszem.
A fideszeseknek általában nincs foglalkozásuk, csak rokonaik.

2018.02.04. 12:19:10

@jotekony koc:
papcsák származására nézve tirpák. aki nem a magyarországi szláv evangélikusságot képviseli (ti. a tirpákok luteránus tótok). kik választották meg a nyírségi "értelmiségit" kesztyűbábnak?

jotekony koc 2018.02.04. 12:29:02

@444: Orbán választhatta meg a nyírségi elvtárs haverját Zugló élére, talán mert együtt jártak a Bibó kollégiumban az ügynökképzésre.

2018.02.04. 12:45:49

@jotekony koc:
de karácsony gergely is egy nyírségi "értelmiségi" "fiatal". őt kik választották meg kesztyűbábnak? mert az egyik oldalon tudjuk, hogy orbán. de a másik oldalon kik báboznak?

jotekony koc 2018.02.04. 13:28:25

@444: Gondolom, ugyanazok.
Nem véletlen, hogy Zugló nem a zuglóiaké, hanem mucsa ural mindent pesten.

jotekony koc 2018.02.04. 13:31:29

Ismer valaki olyan vidéki várost, ahol egy pesti lenne a polgármester ?
Mert pesten mi sem természetesebb, minthogy helyi lakos nem lehet csak vidéki jöttment.

2018.02.04. 13:33:27

@jotekony koc:
hja, hogy ugyanazok jelölték papcsákot, mint karácsonyt. na, ne viccelj.

kik választották ki karácsony gergelyt erre a kesztyűbáb szerepre. a nyírségi parasztok?

2018.02.04. 13:50:51

@jotekony koc:
de kik választják ki karácsony gergelyt? a nyírsében élő reformátusok? vagy az evangelikus nyíregyháziak? kinek a jelöltje karácsony gergely? kinek a kesztyűbábja? ki jelölte. a szocialisták jelölje. a városi munkásság jelölte, a gyári melósok? melyik ipari parkból? miféle liberálisok? a szabadelvű kossuthisták? ők jelölték karácsony gergőt? vagy kicsodák?

Lavinia Pinkerton 2018.02.04. 15:13:07

@444: Gondolom, te úgy képzeled, hogy polgármester az lesz egy pártállamban, aki a melósok jelöltje.
Én másképp tudom.
A melósok még azt se választhatják ki, hogy ki legyen a csoportvezetőjük, vagy a büféslány.
A diktatúra már csak olyan, hogy nincs szabad választás.

2018.02.04. 16:22:27

@Lavinia Pinkerton:
ha valaki szocialistának mondja magát, akkor fejleszem az munkástanácsok jelöltje. miféle munkások vannak zuglóban? na jó, nem a munkások jelölték karácsony gergelyt listavezetőnek. de mégis kicsodák? jótékony koc szerint karácsony gergely a nyírségi parasztság jelölte. de nem. mégis kik választották ki kesztyűbábnak?

Alick 2018.02.04. 16:40:55

Az összes párt egy brancs, a szavazás mindenképpen szopóroller. A "kisebbik rossz", ha a népesség 95 %-a otthon marad.

DrGehaeuse 2018.02.04. 19:01:32

Lehet, újra kell gondolnom a taktikai szavazásomat.
Csak az LMP vagy csak a Jobbik vagy Jobbikos egyéni és LMP listán.
Baromi frusztráló, hogy ez a választék...

DrGehaeuse 2018.02.04. 19:24:12

@Alick: +1 !

KNER = Korrupt Nemzetnyomorítók Együtt-mutyizási Rendszere

DrGehaeuse 2018.02.04. 20:24:06

@jotekony koc: Én 10 képviselő esetében olvastam az MSZP-t mint jelölőszervezetet, igaz minden esetben MSZP-EGYÜTT-PM-DK-ÖSSZEFOGÁS ZUGLÓÉRT összetételben.
Kis guglizás után a 10 balos képviselő valódi párthoz tartozása így áll össze:
Felkai Tamás, Hajdú Flórián, Pécsi Diána, Hevér László György, Sógor László, Sokacz Anikó biztosan MSZP-s.
Bitskey Bence DK-s. (a nagyapja Bitskey Tibor forog a sírjában)
Szabó Rebeka PM-es.
Lévai Sándorról nem sikerült megtudni közelebbit.

Tehát az MSZP-sek száma 6 vagy 7.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.02.04. 21:23:20

@DrGehaeuse: a lényeg az MSZP-s Tóth Csaba személye

2018.02.04. 23:40:18

@neoteny:
vegyük példának zuglót. miért függ a magyar államtól és a globális tőkepiactól? azért, mert zuglónak nincs árutermelő vállalkozása.
www.zugloi.info/
ezek mindegyike fogyasztó. zuglóban ablak, ajtószerelő vállalkozás. ezek ugye behordják az ablakot, ajtókat. és beszerelik zuglóban. az ablakért, ajtóért cserébe zuglón kívülre mit adnak? semmit. persze lehet mondani, hogy ott is szerelnek ajtókat. de a szomszédos kerületeben is ugyanúgy vannak szakik. a zuglóiak most úgy képzelik, hogy hordják be az árut az örs vezér térre az árkád mellett a sugár üzletközpontba, az ikeá-ba. tesco-ba. a bosnyák téren a mundó centerbe. és ők ezért cserébe mit adnak nagyvilágnak? semmit. az elképzelés, hogy a multik zuglón kívül kényszerítsék ki, hogy a szolganépek kitermeljék az árubőség, a brutális mértékű túlkínálat ellenértékét.

na jó ezen lehet finomítani a fővárosi szolgáltatások oldaláról. mert zugló mellett mondjuk a városligetnek van idegenforgalma. de a fővárosnak mondjuk a városliget jövedelme ahhoz kellene, hogy fenntartsák a fővárosi közszolgáltatásokat, zuglóiak is utazgassanak a fővárosban és onnan nagyvilágba. és ők is megnézhessék a grand kanyont vagy az eiffel tornyot. és ugye még a zugló kiterjedt közintézmény hálózatát is fent kellene tartani. ehhez az árumérleget a termelés oldaláról egyensúly közelébe kellene hozni.

jelenleg a kampány ilyen. országos listán nehogy "hanuka" gergelyre szavazzál. ott van a ron werber féle lmp, a jobbikra a spinóza házban. és a stop soros kampány. na most melyik legyen. félre értés ne essék. nem értek egyet az értelmetlen zsidózással. ezt produkálják a pártok. így döntik el, hogy a zugló parkolóórákból és bölcsőde felújítás kasszájából ki lopja el pénzt. ennyi.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 01:29:50

@444:

"zuglónak nincs árutermelő vállalkozása."

Már megint kényszeresen írogatsz brutális idiótaságokat.

Először is: a kerületben közel ötszáz telepengedéllyel rendelkező helyszínen működik valamiféle gyártással, tárolással, raktározással vagy gépjárműjavítással foglalkozó üzem. Legtöbb üzem Alsórákos – patakon túli terület déli részén (70 db), valamint a Rákosrendező (68 db) és a városközpont ((63 db) területén található. Legkevesebb a Kerepesi úti lakótelepen (11 db), a Füredi úti lakótelepen (15 db), a Kacsóh Pongrác lakótelepen (15 db) és a Városliget térségében (15 db) helyezkedik el. Legnagyobb számban gépjárműjavítással, fém megmunkálással, tárolással és raktározással foglalkozó telephelyek szerepelnek a nyilvántartásban. Figyelemre méltó az egyes tevékenységek városrészenkénti súlyának változatossága. Zugló Városközpont területén különösen nagy súllyal van jelen a nyomdaipari tevékenység (10 db) és az orvosi műszergyártás (6 db). Nyomdaipari tevékenységet végző telephelyből több található még Alsórákos –Patakon túli terület északi részén (4 db), valamint Belső Zugló mindhárom térségében (Városliget, Herminamező – Törökőr, Stadionok térségében (3 – 3 db), és a Pillangó Park lakótelepen. Az orvosi műszergyártás másik súlypontja a kerületben Alsórákos – Vezér út térsége (6 db), továbbá a három Belső Zuglói térség (3–3 db) és a Füredi úti lakótelep, valamint az Alsórákos – patakon túli terület északi része (szintén 3 –3 db). Textilipari, felsőruházati tevékenységet folytató telephelyek összpontosulnak a Füredi úti lakótelepen és a Kerepesi úti lakótelepen is. A két utóbbi lakótelepen viszont egyáltalán nincs gépjárműjavítás. A fém megmunkálás, szerszámgyártás, gépkocsijavítás, valamint a tárolás és raktározás dominál a Rákosrendező és a Kacsóh Pongrác úti lakótelep térségében.

Másodszor: a zuglóiak dolgozhatnak Zugló terület kívül eső árutermelő vállalkozásokban.

Harmadszor: javakat nem csak az árutermelő vállalkozások állítanak elő; amikor egy (zuglói) fodrász levágja egy (zuglói) fogyasztó haját, akkor ezzel is jószágot állít elő, ti. a megvágott hajú emberfőt. Hiszen ha ez nem lenne jószágtermelés, akkor nem is lenne hajlandó senki fizetni a fodrász szolgáltatásáért (a hajvágásért).

"és ők [a zuglóiak] ezért cserébe mit adnak nagyvilágnak? semmit."

Csak épp' a zuglóiaknak nem szükséges _közvetlenül_ "a nagyvilágnak" eladniuk bármit is ahhoz, hogy jövedelemre tegyenek szert amiből képesek vásárolni "a nagyvilágtól".

A gyügyei paraszt sem ad el semmit közvetlenül a Samsung dél-koreai alkalmazottjának azért a lapostévéért, amin a Samsung dél-koreai alkalmazottja dolgozott és a gyügyei paraszt megvásárolt. De már elad meggyet a meggyfelvásárlónak; aki elszállítva azt Győrbe eladja a győri TESCO-nak, amely eladja a győri Audi gyárban dolgozó munkásnak, amelyik egy Audi TT gyártásban vesz részt, amely Audi TT-t exportálják Dél-Koreába ahol megveszi azt a Samsung mérnök aki a gyügyei paraszt által megvásárol lapostévén dolgozott (tervezte azt vagy a lapostévé firmware-ét írta vagy akármilyen más tevékenységével járult hozzá a lapostévé előállításához).

2018.02.05. 01:59:49

@neoteny:
félre értés ne essék. nem azt állítom, hogy a zuglóiak hülyék. hanem azt, hogy ilyenformán aligha lesz tartható a gazdaság. milyen valós árut importál zugló a nagyvilágból? mindenfélét, amit úgy általában fogyasztanak. bevásárló központoknak se szeri se száma. és mi az, amit zugló exportál a nagyvilágba?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 02:04:04

@444:

"nem azt állítom, hogy a zuglóiak hülyék."

Azt demonstrálod, hogy kényszeresen irkálsz brutális idiótaságokat.

"mi az, amit zugló exportál a nagyvilágba?"

Mindenfélét.

2018.02.05. 09:06:19

@neoteny:
csak azt mondom, hogy vonjuk már egy árumérleget. zugló kivitele talán fedezi a kerület energiaigényét. és a készáru behozatalt mi fedezi? a zuglói fogyasztással szemben mi a termelő kapacitás? lehet mondani, hogy az ipart kiszervezik kőbányára. na de oda bevásárlóközpontokat képzelnek el. na jó, ott van az egis. többségi francia tulajdonban. a kőbányai sörgyárak (dreher) japán tulajdon. ami a magyaroknak jut az alkalmazotti bér. zuglóban mi a globalizált fogyasztás helyben megtermelt árufedezete? a szomszédos városliget mennyi jövedelmet termel tokkal, vonóval. az jó esetben a közintézmények fenntartására elég. már ha van nyereség egyáltalán. és még ugye ott vannak a liget projekt kiadásai. annak is meg kellene térülni. persze, hogy ebből az jön ki, hogy ez így nem tartható. és lehet vitázni azon, hogy ki lopja el a pénzt a parkolóórából.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 09:18:45

@444:

"csak azt mondom, hogy vonjuk már egy árumérleget."

Vonjunk, no: Sanyi mit exportál a nagyvilágba?

2018.02.05. 09:34:02

és persze lehet mondani, hogy a szellemi szabadfoglalkozásúak. de kik a híres zuglói tudósok?

a "liberális" gazdaságpolitika az volt, hogy nem kell mom. elég lesz a mom park bevásárlóközpont. és ezek után a kérdés, hogy lakóparkok ingatlan panamái kinek termeljék a pénz. mert hogy nem kell ide magyar tulajdonú national instruments és orion. mert mégis mi a francnak. a szocialisták eladósítják a magyar államot. a "liberálisok" pedig eladják. a fidesz azt mondja, hogy majd felfejlesztjük mészáros lőrinc cégeit. megnyerik a közbeszerzéseket. visszaszerzik a kereskedelmi szolgáltatásokat. és államilag megtámogatják a termelő multikat. és a mezőgazdaságban létrehozzák a nagybirtokrendszert. az mszp-szdsz is ezt akarták. de az mdf is. kisgazdapárt élére azért ültettek egy ügynökmúltja miatt zsarolható újpesti ügyvédet. (torgyánt az 50-es években beszervezték, de nem jelentett).

a lehet más a politika az, hogy a mazsihisz és a jobbik (!) összefognak, de azt kiszorítja az emih. vagy nem. erről lehet dönteni a budapesti egyes számú választókerületben.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/27368261_10213455525881443_3896313896154892130_o.jpg?oh=519c330a92a492de030b75f585008b5d&oe=5ADA4D87

2018.02.05. 09:52:44

@neoteny:
semmit. ezért mondja azt, hogy a helyi ipart kellene megteremteni. legyen közösségi erdért vállalat apafán. és ott fűrészel. és elcserélik az árut kisváraddal és nagyváraddal. és az erdélyi szászokkal. gyártsanak új típusú ifa teherautót és mz motort. debreceni járműipar "régi nszk" szintjén a vidékies népautót. és ez majd egyensúlyt teremt. valós árucserében gondolkodik.

de mindközben ellon musk százcsillió dollárból marsutazást tervez. beírtak az orákulumba ennyi pénzt. és az világgazdaságilag el van ismerve. azt, hogy neki van annyi versenyelőnye. mert az orákulumban nincs semmi. csak van egy bitsorozat az oracle adatbázisban, ami azt jelenti, hogy szinte bármit megvásárolhat a nagyvilágban. és egyébként az állam segítségével ilyen pénzjeleket elő lehet állítani. de így nem lesz jó. és az a kérdés, hogy a tőkepiacot államosítsák. vagy az államot tőke piacosítsák. legyen magánnyugdíj pénztárak. és nem kell társadalombiztosítás. vagy valamilyen vegyes gazdasági modellt kellene teremteni.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 09:57:19

@444:

"semmit."

Akkor Edit nem is vásárol semmit a TESCO-ban, legalább is semmi importjószágot? Szomorú életük lehet ...

2018.02.05. 10:19:34

@neoteny:
sanyi szerint addig nem is kellene semmit vásárolni a tesco-ban amíg nincs helyi ipar. öcsike nike cipőt akar. hol él ez a gyerek. tisza cipő kellene. csak predátoros. persze edit azt mondja, hogy na jól van fiam. itt ez a pénz. vásároljál a plázában. de tudják, hogy ez így nem tartható. valós árucserében gondolkodnak. és azt mondják, hogy vidéken meg kell teremteni a mezőgazdaságot. a városokban vissza kellene venni a gyáripart. és ez nacionalizálás nélkül nem megy. az egyik gazdasági koncepció.

a másik azt, hogy eladni mindent. lényegében felszámolni magyarországot. és a többségnek marad az alkalmazotti lét. egy multinacionális helytartó elittel. mert hogy ez a globális kapitalizmus. és ezt utóbbit hirdeti a moma és a pkp.

a parlamenti pártok egy vallásvitát kreálnak ebből a kérdésből. a jobbik és a mazsihisz összefognak. az érdekes lesz. emih a zsinagóga felújításokért és egy kosher vágóhídért cserébe legitimálja a soros elleni kampányt. andy vajna és a filmalap hozza az oscar jelöléseket és a díjakat. németh sanyi bácsit kell meggyőzni valahogy. simicskát és gyurcsányt kell levadászni valahogy. vona gáborról leírják egy iszlamista buzi. kell néhány áruló a szocialista pártba. és úgy újra meglehet a "kétharmad". erre mondom azt, hogy oké. a pártoskodás ilyen műfaj. ezt döntsük el így. de kérdés, hogy azon túl mi legyen.

2018.02.05. 11:36:41

@neoteny:
szóval persze lehet űrkutatás és hadiipar, ami a többi ágazat számára teremt fejlesztéseket. de ezek magyarországon és európában leginkább csak állami tulajdonban képzelhetők el. a mezőgazdasághoz kötődő könnyűipar, kézműves háziipar lehet magántulajdonban. de azt védeni kellene az olcsó tömegtermékektől. és annak alapja is állami gazdaság és a nemzeti park. ami privatizálni lehet az az idegenforgalom. de azt ugye úgy kellene, hogy ne lehessen százcsillió forint hitelt generálni ahhoz, hogy valaki megvegye a fél balatont. a miniszterelnök családjának lehet kis szállodája a balatonnál. kis kikötővel és hajóval. ezt is kontrollálnia kellene a kommunitásnak. anélkül, hogy legyen közös a gatya is. a szellemi szabadfoglalkozás lehet privát. de a bix külső forgalmának adóztatásával lehet megteremteni a közösségi adatparkokat. amelyek biztosítják a tárolási, számítási kapacitást.

azon kell vitázni, hogy kell-e uniós haditengerészet. vagy ha valaki illegális módon belép a határon mindenféle azonosító okmány nélkül, akkor átmenetileg sem lehet fogva tartani úgy sem lehet fogva tartani, hogy nem kíván együttműködni a magyar hatóságokkal. mert többek között a magyarországról delegált liberás is ezt mondja strassbourg-ban. ha nem lehet visszahívni, akkor a normális menete az lenne, hogy lejár a mandátuma. és utána katonai bíróság elé állítani hazaárulás vádjával és kiutasítani az országból. nem veszi figyelembe a magyarok jogait. azt negligálja. magyarként nem teheti meg. nem magyarként esetleg. az ilyen bírót meg kell fosztani az állampolgárságától. és nem a menekültek jogairól van szó. mert azoknak az embereknek segíteni kell. ezért van a nemzetközi vöröskereszt és a nemzetközi vörös félhold. még ezeket is fent kell tartani. és külügyi intézeteket. de ezek mind állami hozzájárulást igényelnek.

elő lehet állni egy alternatív világkoncepcióval. ami egy globális településháló. és a városias részein a magánvállalkozások jelentős szerepet kaphatnak. de összességében mégis csak vegyes gazdaságot és vegyes önkormányzatiságot jelent véleményem szerint. de ez egy kelet-közép európai modell. mert észak-amerika aligha lesz ilyen. és lehet, hogy nyugat-európa sem. bár szerintem európai unió vallási értelemben a nemzeti kereszténységhez térhet vissza. nem működik a totális piac. de ha gondolják, akkor nyugat-európában törekedhetnek rá. és ha gondolják, akkor keverjék bele totális egyházat. ami az iszlám. és úgy nem lesz egyesült államok. csatlakozzon ehhez a koncepcióhoz franciaország. anglia fogadja be a népi angolát. működjön így párizs és london feltéve, hogy ezt akarják. hirdessék meg németország iszlamizálódását. a német nemzeti keresztény államegységet adják fel. fogadják meg soros tanácsait. magyarországon szegény kis gyuri bácsit támadják.

2018.02.05. 12:03:58

@neoteny:
és ugye nem arról van szó, hogy ne legyenek bevándorlók. hanem arról, hogy az egyetemvárosokban lehetnek nemzetközi városrészek. a debreceni egyetemen 5,000 külföldi diák van. és mindenféle rasszbeliek.
www.viva-mundo.com/content/upload/thumbnails/db_file_img_5264_autoxauto.jpg
őket orvosnak, mérnöknek, tanárnak képzik. olcsóbban, mint nyugaton. az egyetem az önköltségi árnál nem kér többet. egy részük tovább megy a magasabb fizetésért nyugatra. egy kis részük visszatér a hazájába a szegénye közé. és a kormányaik esetenként támogatják a tanulmányaikat. és ez segíti a felzárkózást. globális kiegyenlítődést. a ceu-n van 1,500 külföldi. ők azt támogatják, hogy jöjjön évi x millió. generálunk százcsillió dollár hitelt. és annak kamatait beszedik a filantrópok. hogy aztán még több ngo-t finanszírozhassanak. és a nemzeteket eltörölve a világ térképéről a globális civil mozgalmak győznek a földkerekségen.

az usa működhet úgy, hogy szinte mindenki nagyjából 300 globális cég alkalmazottja. egy 300 milliós egységállamban. és ha elfogadják, hogy ezeket 300 szuperfamília tulajdonolja, akkor szavazzák meg. és úgy kerüljenek a közszolgáltatások kerüljenek magánkézben. szerintem ez virtualizált környezetben működhet. 300 .com company versenyezhet, hogy ide regisztáljál. de a general motors vagy a general electric már olyan dollár millárdos adósságokba veri magát, amit adott esetben nem tudnak, vagy nem akarnak kifizetni. és ha korlátozott felelősség vállalás mellett megtehetik, akkor nyilván meg is teszik.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 14:05:25

@444:

"sanyi szerint addig nem is kellene semmit vásárolni a tesco-ban amíg nincs helyi ipar."

De hát van helyi ipar: Zolika például exportál a nagyvilágba, ezért képes is vásárolni Andika a TESCO-ban.

"a másik azt, hogy eladni mindent."

Ahhoz, hogy vásárolni lehessen mindent, el is kell adni mindent.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 14:15:39

@444:

"a szellemi szabadfoglalkozás lehet privát."

Világos: Komádiban legyen (népnemzeti)szocializmus, hogy tudjanak fizetni neked a közpénzekkel a gazdaságélénkítő tervért, de Debrecenben a Dohánygyári Irodaparkban már ne legyen (népnemzeti)szocializmus, mert akkor nem tudnád élvezni a magántulajdonodat teljes mértékben.

2018.02.05. 15:14:09

@neoteny:
ha van egy budapesti nemzetközi vásár, akkor abban mit állítana ki zugló? lehet mondani, hogy semmit de van hozzájárul szellemi termékekben. túl azon, hogy a kerületben vannak szolgáltatások. beszerelik az ajtót, az ablakot. vagy beszegik a függönyt és vannak fodrász szalonok. tehát a főváros kerületei ha árut nem is termelnek, de legalább szolgáltatnak. de ehhez is kell egy jelentős áruimport. mi az, amit ezt ellensúlyozza. mi lesz export. erre lehet mondani, hogy a tudás, az információ, a szórakoztatás. rendben van. de ez esetben alapkutatásokat kell folytatni, prototípust kellene fejleszteni, rendszert kell programozni. nemzetközi vásárokat tartani. és ha valami sikeres, akkor a sorozatgyártást kivinni az agglomerációba vagy vidékre. zuglóban zoli gyárt valam kütyüt. egy üzletembernek megtetszik. rendelnek belőle 1 milliót. legyen az országban magyar tulajdonú termelő kapacitás. mert ha az nincs, akkor lehet, hogy néhányan megélnek abból, hogy eladja a cégét, de a többség nem exitre játszik. hanem ő fröccsöntene műanyagot kincs karcsi kreatív játékaihoz.

2018.02.05. 15:19:41

@neoteny:
zolika nem exportál semmiféle terméket. alkalmazotti bért kap azért, hogy gyárt valami kenőcsöt. és nem is importál. hanem azt megteszi a tesco. és a liberális koncepció az, hogy így milyen jó. kinek? zolikának aligha. ő a liberálisok ellen szavaz.

ő munkavállalói rész tulajdonos lenne a biogal gyógyszergyárban. andika termelne gyógynövényeket. azt eladná a biogal gyógyszergyárnak vagy herbária üzletnek. és varrna. zolika időnként besegíteni költöztetős haverjának. vagy sanyinak, aki túl azon, hogy a vízmű alkalmazottja fűrészelne. több lábon álló céhes iparosok lennének.

2018.02.05. 15:36:00

@neoteny:
tehát az alapprobléma, hogy budapest népének nagy része nem a magyar fővárosában akar élni, hanem a globális multinacionális vállalatok magyarországi helytartója akar lenni. mondván, hogy ez a fejlődés. 20+ ország kell ahhoz, hogy összeszereljük az űrrepülőgépet. nemzetközi űrállomást működése meglehetősen bonyolult. de egy háztartási gépet már nem annyira bonyolult összeépíteni. azt majd olcsón megcsinálják a kínaiak. de mit ad érte zugló cserébe. az űrállomásba se építenek transzportert. a közművek importálják az energiát, a bevásárló központok az árut. ezt is eladják külföldieknek. és kifelé nem megy semmi, vagy alig valami. hanem idegenforgalom hozza a pénzt. rendben van. de annak mennyi a nettó nyeresége és elegendő-e a kiterjedt közintézmény hálózat fenntartásához.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 16:59:59

@444:

"zolika nem exportál semmiféle terméket. alkalmazotti bért kap azért, hogy gyárt valami kenőcsöt. és nem is importál. hanem azt megteszi a tesco."

Ha ez így van, akkor nem exportál és importál soha egyetlen alkalmazott sem semmit: a Zolika által gyártott kenőcsöt a TEVA tőkés tulajdonosai exportálják, és az Andika által a TESCO-ban megvásárolt import javakat a TESCO tőkés tulajdonosai importálják.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 17:03:46

@444:

"tehát az alapprobléma, hogy budapest népének nagy része nem a magyar fővárosában akar élni, hanem a globális multinacionális vállalatok magyarországi helytartója akar lenni."

Helyesen: ez azok számára "alapprobléma", akik szeretnének hasonló módon jövedelemre szert tenni, de valamilyen oknál fogva nem képesek erre.

2018.02.05. 17:20:41

@neoteny:
ha a multik uralkodnak, akkor az egyik tábor örülhet. a "liberális" globális helytartó elit. ha a nemzeti korporációk, akkor a másik. az "illiberális" lokális helytartók.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 17:28:50

@444:

Csak az egyik úgy "uralkodik", hogy kielégíti a fogyasztók igényeit, él ezért a fogyasztók _önként_ nekik adják a pénzeiket, a másik pedig szó szerint uralkodik: az államhatalom erőszakmonopóliumát alkalmazva fosztogatja "a népeket".

2018.02.05. 17:49:33

@neoteny:
az egyik adót szed, a másik eladósít.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 17:56:37

@444:

Csak az államhatalom képes akaratuk ellenére eladósítani az adófizetőket; magánvállalkozások nem képesek senkit sem eladósítani akaratuk ellenére.

2018.02.05. 20:43:37

@neoteny:
az államok felhatalmazták a bankokat, hogy bárkit eladósíthassanak a világban. magukat az államokat is. és ennek jelenleg nincs korlátja. ez a kapitalizmus. az unicredit bank részleges tartalékolás mellett nyújthat a semmiből teremthet forint adósságot és azt a pénzt használhatják az unicredit tulajdonosi körének haverjai. ebbe a játszmába szólt bele az államosított mkb és az eximbank.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 21:15:52

@444:

"az államok felhatalmazták a bankokat, hogy bárkit eladósíthassanak a világban. magukat az államokat is."

Az utolsó hónapban kaptam két spam-et is a freemail.hu címemre: egyet a Codifis-től és egyet a Provident-től. Mindkettő azt ajánlotta, hogy vegyek fel hitelt tőlük: eladósítani akarnak engem. Erre egyik sem képes akaratom ellenére; ha képesek lennének, akkor nem spam-mel zaklatnának, hanem eladósítanának.

A kanadai állam viszont képes államkötvényeket kibocsátani, hogy azokkal fedezze a deficites költségvetését; amely államkötvények és kamataik visszafizetését a tőlem (is) beszedett adókkal biztosítja: a kanadai állam képes eladósítani engem (is) akaratom ellenére.

Csak az államhatalom képes akaratuk ellenére eladósítani az adófizetőket; magánvállalkozások nem képesek senkit sem eladósítani akaratuk ellenére.

2018.02.05. 21:25:11

@neoteny:
a cofidis és a provident magyarországon forintbetétet nem gyűjt. hanem csak forintadósságot generál. ezt hogyan csinálja ha nem úgy, hogy az államok erre felhatalmazták. persze az eximbank betétállománya is jóval kevesebb, mint a kihelyezett hitel. és az összes bank esetén ez a helyzet.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 21:42:08

@444:

És ennek semmi köze sincs ahhoz, hogy a Cofidis vagy a Provident képes-e eladósítani bárkit is azok akarata ellenére.

Csak az államhatalom képes akaratuk ellenére eladósítani az adófizetőket; magánvállalkozások nem képesek senkit sem eladósítani akaratuk ellenére.

2018.02.05. 22:20:54

@neoteny:
ha a cofidis azt mondja, hogy ad 1 millió forint hitelt 100% kamatra, akkor azt mondom, hogy köszönöm nem kérem. ha azt mondja, hogy adna 1 millió eurót 0.1% kamatra, akkor azt meggondolnám. utóbbit nyilván akkor mondaná ha kormány közelében ülnék. az állam felhatalmazza, hogy eladósíthat bárkit. és ezzel szinte korlátlan módon versenyelőnyhöz lehet jutni. 1 millió eurót úgy költhetném el, hogy előzetesen nem kellett érte semmit se tennem. és 1 milliárd euró hitelhez is lehet jutni korlátolt felelősségvállalás mellett. úgy könnyű. ezzel a rendszer persze segítheti az innovatív vállalkozások felfuttatását és a tőkekivitelt, de ugyanúgy vissza is lehet vele élni. mert nehéz megkülönböztetni azt, amikor valakit a pénz "okosít" meg attól, aki eleve okos és a pénz csak a lehetőségeit növeli meg. ezt ellon musk esetén se lehet eldönteni. a nyilvános információk alapján. mert éppenséggel lehet egy gyakorlati szuperzseni. de ugyanúgy lehet egy szélhámos. és ezt nem tudjuk.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 22:24:23

@444:

"ha azt mondja, hogy adna 1 millió eurót 0.1% kamatra, akkor azt meggondolnám."

Vagyis használnád az akaratodat annak eldöntésére, hogy el akarsz-e adósodni.

"az állam felhatalmazza, hogy eladósíthat bárkit."

Nem képes eladósítani senkit azok akarata ellenére.

Csak az államhatalom képes akaratuk ellenére eladósítani az adófizetőket; magánvállalkozások nem képesek senkit sem eladósítani akaratuk ellenére.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 23:09:28

@444:

"és 1 milliárd euró hitelhez is lehet jutni korlátolt felelősségvállalás mellett. úgy könnyű."

No de hát Steinhoff mesternek épp' az a gondja, hogy a különféle vállalatainak adtak 10 milliárd € hitelt: ez nem hogy megkönnyítené a dolgát, hanem hanem megnehezíti.

"nehéz megkülönböztetni azt, amikor valakit a pénz "okosít" meg attól, aki eleve okos és a pénz csak a lehetőségeit növeli meg"

No de ahhoz is okosság (vagy ügyesség?) kell, hogy valaki meglásson lehetőségeket és megszervezze ezen lehetőségek kihasználásához szükséges finanszírozást. Amikor Soros György bedöntötte az angol fontot, akkor ezt nem úgy csinálta, hogy felébredt egy szép reggelen, és azt mondta: "ma összeszedek annyi pénzt, aminek használatával izomból bedöntöm az angol fontot", hanem _először felismerte_ azt a lehetőséget, hogy az angol font bedöntésére kedvezőek a körülmények, és _azután_ összekalapálta a financiális erőforrásokat az angol font bedöntésének implementálásához.

Te (és a kocsma népe) azt hiszed, hogy a nagy méretű hitelek önmagukban biztosítják a profitot: hogy semmi észre (okosságra) sincs szükség ahhoz, hogy valaki hasznot hajtó gazdasági tevékenységet végezzen ha már sikerült nagy méretű hitelekhez jutnia. De se vége, se hossza az ellenpéldáknak: Steinhoff úr (vállalatai) is nagy méretű hitelekhez jutott, mégis vért köpnek fel ezek a vállalatok (és így Steinhoff úr is). Vagyis a nagy méretű hitelek _önmagukban_ nem biztosítékai a gazdasági tevékenységek sikerének, hogy azok _mindig_ hasznot hajtóak lesznek.

2018.02.05. 23:26:04

@neoteny:
az ensz 193 tagállama közül választhatsz. és létrehozhatsz új államot. nincs megtitlva.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 23:32:46

@444:

"ha azt mondja, hogy adna 1 millió eurót 0.1% kamatra, akkor azt meggondolnám."

Vagyis használnád az akaratodat annak eldöntésére, hogy el akarsz-e adósodni.

"az állam felhatalmazza, hogy eladósíthat bárkit."

Nem képes eladósítani senkit azok akarata ellenére.

Csak az államhatalom képes akaratuk ellenére eladósítani az adófizetőket; magánvállalkozások nem képesek senkit sem eladósítani akaratuk ellenére.

2018.02.05. 23:33:02

@neoteny:
először is nem tudjuk, hogy soros kirakati báb, vagy sem. mert ugye folyt ellene egy lejárató kampány nagyjából 60-80 milliárd forintból. ez soros vagyonának a töredéke. nagyjából 1%-a. de ez soros személyét brutális módon lejáratta másrészt az alapítványának működését ellehetetleníti. erre nagyon egyszerű válasz az, hogy soros azt mondja, hogy kitehet akármennyi plakátot a geci orbán. ő ugyanannyi pénzt utal át önzetlenül. mondjuk gyermekklinikáknak. és ezzel orbán meg lenne lőve. de ezt nem teszi meg. felteszem van olyan tanácsadója, amelyiknek ez eszébe jut. de soros mégsem teszi meg. ő szinte csak hatalmi céllal adományoz. önzetlenül nagyon ritkán. akkor sem ha a személyét brutális támadás éri. úgy tűnik, hogy ő csak egy bábu.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.05. 23:43:14

@444:

"először is nem tudjuk, hogy soros kirakati báb, vagy sem."

Ezt senkiről sem tudjuk.

Mindenesetre te (és a kocsma népe) azt hiszed, hogy a nagy méretű hitelek önmagukban biztosítják a profitot: hogy semmi észre (okosságra) sincs szükség ahhoz, hogy valaki hasznot hajtó gazdasági tevékenységet végezzen ha már sikerült nagy méretű hitelekhez jutnia. De se vége, se hossza az ellenpéldáknak: Steinhoff úr (vállalatai) is nagy méretű hitelekhez jutott, mégis vért köpnek fel ezek a vállalatok (és így Steinhoff úr is). Vagyis a nagy méretű hitelek _önmagukban_ nem biztosítékai a gazdasági tevékenységek sikerének, hogy azok _minden esetben_ hasznot hajtóak lesznek.

2018.02.06. 00:20:53

@neoteny:
a nagy összegű (fedezet nélküli) hitelek nagy mértékű (tisztességtelen) versenyelőnyt biztosítanak. steinhoff úr számára is. aztán lehet, hogy a hitelek bedőlnek. steinhoff úr ettől függetlenül egy óceánjárón kortyolgatja a koktélokat. és helyette gruber úr próbálkozhat. aztán előadod, hogy ez a szabad piac, mert senki sincs kényszerítve. dehogy nincs. ezt egy népcsoport, egy vallásfelekezet kényszeríti ki a világban. az emberiségnek egy része. aminek a bécsi bankárok tagjai és steinhoff úr is a tagja. soros is a tagja ennek a vallásfelekezetnek. miféle származásúak azt majd kikutatják a történészek.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.06. 00:23:42

@444:

"a nagy összegű (fedezet nélküli) hitelek nagy mértékű (tisztességtelen) versenyelőnyt biztosítanak. steinhoff úr számára is. aztán lehet, hogy a hitelek bedőlnek."

És a tény, hogy "lehet, hogy a hitelek bedőlnek" mutatja meg azt, hogy nem igaz az, miszerint "a nagy összegű (fedezet nélküli) hitelek nagy mértékű (tisztességtelen) versenyelőnyt biztosítanak" _önmagukban_.

Mindenesetre te (és a kocsma népe) azt hiszed, hogy a nagy méretű hitelek önmagukban biztosítják a profitot: hogy semmi észre (okosságra) sincs szükség ahhoz, hogy valaki hasznot hajtó gazdasági tevékenységet végezzen ha már sikerült nagy méretű hitelekhez jutnia. De se vége, se hossza az ellenpéldáknak: Steinhoff úr (vállalatai) is nagy méretű hitelekhez jutott, mégis vért köpnek fel ezek a vállalatok (és így Steinhoff úr is). Vagyis a nagy méretű hitelek _önmagukban_ nem biztosítékai a gazdasági tevékenységek sikerének, hogy azok _minden esetben_ hasznot hajtóak lesznek.

2018.02.06. 00:39:18

@neoteny:
mivel korlátozott felelősség mellett is nagy összegű hitelekhez lehet jutni így a jólét a gazdasági tevékenység sikerétől függetlenül biztosított. a kérdés csak az, hogy miféle vallásfelekezet hirdeti. hogyan nevezzük ezt a népcsoportot.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.06. 01:01:55

@444:

"mivel korlátozott felelősség mellett is nagy összegű hitelekhez lehet jutni így a jólét a gazdasági tevékenység sikerétől függetlenül biztosított."

Ha ez így lenne, akkor mindenkinek csak egy kft-t kellene alapítania ahhoz, hogy biztosítsa magának a jólétet.

Már megint kényszeresen irkálsz brutális idiótaságokat.

Mindenesetre te (és a kocsma népe) azt hiszed, hogy a nagy méretű hitelek önmagukban biztosítják a profitot: hogy semmi észre (okosságra) sincs szükség ahhoz, hogy valaki hasznot hajtó gazdasági tevékenységet végezzen ha már sikerült nagy méretű hitelekhez jutnia. De se vége, se hossza az ellenpéldáknak: Steinhoff úr (vállalatai) is nagy méretű hitelekhez jutott, mégis vért köpnek fel ezek a vállalatok (és így Steinhoff úr is). Vagyis a nagy méretű hitelek _önmagukban_ nem biztosítékai a gazdasági tevékenységek sikerének, hogy azok _minden esetben_ hasznot hajtóak lesznek.

Valamint csak az államhatalom képes akaratuk ellenére eladósítani az adófizetőket; magánvállalkozások nem képesek senkit sem eladósítani akaratuk ellenére.

2018.02.06. 09:17:50

@neoteny:
korlátozott felelősség vállalás mellett nagy összegű fedezetlen hitel tisztességtelen versenyelőny. szerinted nem. ebből az erkölcsi alapállásból lesz az, hogy a kocsmában megfejtik: steinhoff úr biztos zsidó. mert csak egy zsidó gondolkodhat így.

steinhoff úr lehet, hogy zsidó, az is lehet, hogy nem zsidó. ezt nem tudom. nem kopt keresztény. de miféle vallású? hogyan kellene nevezni ezt a pénzügyi-kereskedelmi kultúrát. a válaszom az, hogy ne nevezzük zsidónak, hanem inkább globális kapitalistának.

steinhoff úr származása ezzel együtt nem érdektelen. mert az egy kérdés, hogy nemzeti keresztény környezetben tényleg a sémita többségű csoportosulás próbálja uralni a pénzrendszert. mondván, hogy nekik az jár. mert elnyomja őket az államhatalom. ami a te mantrád is. ez egy törzsi csoport mantrája. de ezek az emberek kicsodák? a sivatagtól elszakadt sémiták, akiknek semmi se jó. ezért hirdetik az anarchiát. a kocsma így fejti meg. ezt tényszerűen el lehet dönteni. és majd a történészek dolga lesz. most ezt használja ki orbán a stop soros kampánnyal. és a rendszer adta lehetőségekkel visszaél. de ezt nyíltan teszi. állami felelősségvállalás mellett.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.06. 09:23:45

@444:

"mivel korlátozott felelősség mellett is nagy összegű hitelekhez lehet jutni így a jólét a gazdasági tevékenység sikerétől függetlenül biztosított."

Ha ez így lenne, akkor mindenkinek csak egy kft-t kellene alapítania ahhoz, hogy biztosítsa magának a jólétet.

Már megint kényszeresen irkálsz brutális idiótaságokat.

Mindenesetre te (és a kocsma népe) azt hiszed, hogy a nagy méretű hitelek önmagukban biztosítják a profitot: hogy semmi észre (okosságra) sincs szükség ahhoz, hogy valaki hasznot hajtó gazdasági tevékenységet végezzen ha már sikerült nagy méretű hitelekhez jutnia. De se vége, se hossza az ellenpéldáknak: Steinhoff úr (vállalatai) is nagy méretű hitelekhez jutott, mégis vért köpnek fel ezek a vállalatok (és így Steinhoff úr is). Vagyis a nagy méretű hitelek _önmagukban_ nem biztosítékai a gazdasági tevékenységek sikerének, hogy azok _minden esetben_ hasznot hajtóak lesznek.

Valamint csak az államhatalom képes akaratuk ellenére eladósítani az adófizetőket; magánvállalkozások nem képesek senkit sem eladósítani akaratuk ellenére.

2018.02.06. 10:01:34

@neoteny:
de mindenki nem kaphat több milliárd euró hitelt. hanem a tőkepiac önkényesen választja ki steinhoff urat. mi alapján?

a kocsma megfejtése az, hogy van egy kormányzati elit, amelyik visszaél a hatalommal. és ez az, ami folyamatosan cserélődik. de a háttérben néhány család összetart. ezt a pénzuralmi csoport okozza a problémát. és ezek kirakatemberei a filantrópok. ez a pénzhatalmi konteó. amit a bécsi bankárokhoz, az amerikai zsidóságoz, a zsidó amerikához kötnek.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.06. 10:12:10

@444:

"a tőkepiac önkényesen választja ki steinhoff urat. mi alapján?"

Irmuska néni és Böszörményiné is önkényesen választották ki a Quaestort, hogy az életük megtakarítását jelentő milláikból annak kötvényeit vásárolják meg. Mi alapján?

2018.02.06. 10:23:51

@neoteny:
az alapján, hogy az életük megtakarítását jelentő 1 millió forintra 60 ezer forint hasznot ígértek. és azért tették be a pénzüket, mert az ügyintéző hölgy megnyugtatta őket, hogy az alpolgármester is járt már az irodájukban. az ő pénze is ott van. és egyébként 1 millió forintig az oba (országos betétbiztosítási alap) garantálja a betét visszafizetést. tehát pénzügyi értelemben lényegében semmit sem kockáztattak ahhoz képest, hogy a pénz a régi révai lexikon közé volt a berakva.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.02.06. 10:35:40

@444:

"az alapján, hogy az életük megtakarítását jelentő 1 millió forintra 60 ezer forint hasznot ígértek."

Erről van szó: a tőkepiac is az alapján választotta ki Steinhoff urat, hogy ő akárhány százalékos hasznot ígért a hitelezőinek.

"1 millió forintig az oba (országos betétbiztosítási alap) garantálja a betét visszafizetést"

Csak épp' a Quaestor kötvények vásárlása nem betét elhelyezése.

DrGehaeuse 2018.02.06. 17:13:47

@444: Bakkeeeerrrr!!! holnemlikpistikénél gerinctelenebb, pókerarcú, hazudozó, agyatlan mameluk csak egy van a világon. Azt meg tuzsonbencének hívják. Ilyesmi volt a szociknál Zuschlag, de ő még ráadásul gátlástalan sikkasztó csaló is - épp a napokban varrták be kamupártozós csalás miatt.

DrGehaeuse 2018.02.06. 17:24:45

@DrGehaeuse: Ja! Lévai Sándor MSZP-s ex elnökségi tag.
süti beállítások módosítása