1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2018.01.03. 19:22 HaFr

A magyarok többsége szívesen fogadná a pártállamot

Képtalálat a következőre: „sad poor  hungarian”

Az Állami Számvevőszék a szóvivője útján büszkén jelenti be, hogy a választásokig már nem fogja ellenőrizni a Fidesz gazdálkodását, miután a legutóbbi ellenőrzésen mindent rendben talált nála -- ellenben az összes ellenzéki pártot megbírságolta. Miután megvette az ország gázellátásának felét, legutóbb egy erőművet, és elvitt egy-két közbeszerzést a decemberi EU-s pénzesőben -- mindezt napokon belül -- Mészárosról büszkén hirdeti a rezsim, hogy 2018 első munkanapján majd' 50 milliárdos tendert nyert. Egy mai hír szerint Tiborcznak éppen luxusszállodák néznek ki. Az irracionalitás tombolásának más fajta jeleként simán lenyeli a választó, hogy "nincs szükségünk a németek pénzére", amikor nagyjából a németek pénzén élünk (túl), akár ha az exportképes vállalatainkat nézzük, akár ha az EU támogatását. Elnézzük, amint az óvodásaink és iskolásaink köré lőterek épülnek és idejekorán beveszi magát a lelkükbe a primitivizmus és az agresszió. Tovább erősítve a hadait, vélhetően mielőtt valamiféle Jugendszervezetet is felállít, Orbán levélben fordul a szavazóihoz anyagi támogatásért olyan állításokat téve a csekkhez mellékelt levelében, amelytől minden épeszű embernek elzsibbad az agya, de a híveknél minden bizonnyal eléri a kívánt hatást: nem csak hogy a végtelenül korrupt rezsim pártját saját pénzecskéjükből támogassák, hanem hogy megerősödjön az Orbán és közöttük táplált véd- és dacszövetség. (Meg hát lesz a döntésükben egy csipetnyi félelem is: vajon mennyit ildomos adni, illetve mi lesz, ha megtudják, hogy nem adtam.) Közben a többiek érzékelik a tovább erősödő Orbán-rendszert, és látva a szervezettséget egyre kevésbé lesznek hajlandók a saját pártjaikért elvándorolni a szavazófülékékig. Lemondanak róluk. Barát vagy ellenség legyen, mindenki érzékeli, ahogy az orbánizmus ellenállhatatlanul szervezi a társadalmat a saját céljaira, az életünket a vagyonuk üzemeltetése köré, a jövőnket a saját szájuk íze és érdekei szerint.

Én mindig azt írom, semmi különös nincs abban, hogy a magyarok nagy többsége nem érti a kapitalizmus és a liberális demokrácia működését, ti. hogy mire jók és miért rossz a hiányuk. Ennek a népnek sosem volt alkalma megtudni, milyen, amikor tényleg -- nem csak a propaganda szintjén -- sikeres egy ország. A kormány pedig mindent megtesz azért, hogy a nép ne is tudja meg. Emberemlékezet óta a legsikeresebb történeti korszakunkról, a kiegyezést követő dualizmusról, 1867 százötvenedik évfordulóján egy hang sem volt a kormánypárti (azaz a lakosság 90%-át befolyásoló, 50%-át kizárólag befolyásoló) médiában. Nem lehet, mert az ugye nem volt annyira "nemzeti", amennyire a mai fogalmaink szerint kéne. A magyarok autokratikus-kifosztó rendszerekhez szoktak, az ezekhez való alkalmazkodás stratégiáit ismerik, ez van a DNS-ünkben, erre készülünk most is.

Nincs ebben akkora truváj sem, hogy érdemes legyen egy posztra, hanem elfelejtjük ezt komolyan venni a mai politikai rendszer végső sorsát nézve, miközben a rendkívül kártékony Török Gábor -- visszatáncolva a Jobbiktól és éppen a harmadik kűrje megtételére készülve a Fidesz körül -- a megmaradt orgánumaikból zengi az ellenzéki szavazók felé, hogy demokrácia van, mert lehet még szavazni. Török szerint -- mi folyik vajon a közgázos politológián? -- a demokrácia konstitutív jellemzője a szavazócédula bedobása az urnába. Itt tartunk most. Így bazsalygunk mi. Ennek a politikai rendszernek a sorsa -- ha Orbánon múlik -- az egypártrendszerként viselkedő hegemón pártrendszer, és csak rajta múlik, hogy nem egypártrendszer. A szavazók a saját demokratikus, szabadságelvű készségeik hiánya miatt kénytelenül megalkudnak a mikrovilágaikban (miközben egy részük ezt, nota bene, győzelemként éli meg), alkalmas értelmiség, pártok és alkalmas országos sajtó híján ez a készséghiány igazolódik vissza a nyilvánosságban is, ezért egyet tehetnek csak: magukra zárják a lakásajtót. A magyaroknak eredendően sem és most, ahogy eljön, konkrétan sincs semmi bajuk az egypártrendszerrel, már felkészültek rá lélekben, csak azt várják, valaki üsse rá már erre is a pecsétet. A nyilvánosság pedig -- benne Orbán minden üzenete az utóbbi hónapokban -- azt erősíti, hogy "itt már minden a mienk, nem szégyellünk semmit, mienk a közvagyon, az állam, és mienk a te pénzed is, amit nem mersz nem adni közvetlen pártcélokra is, mert tudod, hogy látjuk, mit teszel és velünk szemben nincsen semmi, tehát te sem lennél. Mi vagyunk a párt, az állam, a pártállam -- és mi vagyunk te. A mienk vagy te is." A pártállam nem politikai rendszer, hanem a megtört lelkek rendszere. A baloldal ezt sem érti. Nincs is muníciója vele szemben.

Momentán nem tudok elképzelni semmit, amit a magyarok egyre szervezettebb kisebbsége és egyúttal politikai többsége -- némi előkészítés és propaganda után -- ne tenne meg Orbánnak. Ez azt is jelenti, hogy kizárom, hogy -- az én tudásom szerint legalábbis, de más tudást egyéb helyeken sem látok -- a rendszer megdönthető lenne politikai eszközökkel. A véletlen, a pillangóhatás meg a fekete hattyú ismert jelenségek, de egyik sem politikai kategória. A nemzeti szocialista néplélek viszont az. 2018 után az ellenzék maradékának és lehetséges új erőinek bele kell kezdeniük a munkába, a politikai alkotásba, a megértésbe és a cselekvés alkalmas platformjának kialakításába.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr2613547499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.03. 20:06:07

Minek pártállam? Jobb, ha van több párt, a lényge, hogy a liberálisok legyenek nagyon-nagyon kis párt.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.03. 20:08:18

A diktatúra:
- 1: nincs szabad választás, akár passzív, akár aktív oldalon,
- 2: indokolatlan korlátozása a szavazati jognak,
- 3: a hatalom nem függ a választásoktól.

Ha egyik sincs, akkor demokrácia van.

nevetőharmadik 2018.01.03. 20:12:33

Nem tán a magyar genetikusan alattvaló? :(

2018.01.03. 20:24:39

magyar közbeszerzési zrt. vs. a magyarország eladó nyrt.

Hidvégi Mihály 2018.01.03. 21:22:05

Lehet, hogy igaz a cikk. Valószínűleg az, persze, persze.

De nem tudok mit kezdeni az igazsággal, ha a kicsengés szomorú, lesújtó. Ezért káros egy ilyen cikk is, éppen úgy, ahogy a szocik mondanivaló nélkülisége, sugallja, hogy mi magyarok belenyugodtunk a vereségünkbe ismét, sőt, sokan tapsolnak is ehhez.

Nem látom a hevületet. Hiába írjuk le, hogy politikai eszközökkel nem lehet megdönteni Orbánt, ha egyszer hiányzik a bátorság a nem politikai eszközhöz.

Mit értek ez alatt? Ki kell vinni a népet az utcára.
Mert nincs politikai megoldás. Értelmetlen minden más, mint az aktív ellenállás.

Értelmetlen a beszéd már, hiszen mindent leírtak. Mennyivel felvilágosultabb, bátrabb az iráni nép!

Hidvégi Mihály 2018.01.03. 21:24:02

S még ezt az okádékot is idetenni fotón... nahát, nahát.

Hidvégi Mihály 2018.01.03. 21:24:43

netszennyezés, legalább ki kellett volna tenni egy 18 +os karikát.

Carmichael 2018.01.03. 21:35:46

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Szóval a demokrácia meghatározása számodra ennyi: Papíron nem diktatúra.

Ezer látványos és rejtett módon lehet akadályozni a demokrácia működését, fejlődését, megélését, visszaélni a demokrácia által biztosított hatalommal (csak nézd meg az elmúlt 16 évet). Ez egy kiüresített szó csupán kis hazánkban, amin a politikusok röhögnek a legjobban, mert lassú kifárasztásos taktikával, hazugságokkal, csúsztatásokkal, félelemkeltéssel még az igényét is sikerült kiölnie az emberekből. Mo. már csak azért demokrácia szóban, mert rosszul fest a diktatúra hangzása 2018-ben Európa közepén, és nem szalonképes az EU-ban.

A meghatározásodról meg csak annyit: a béke nem "nem háború".

ijontichy 2018.01.03. 21:49:04

@Hidvégi Mihály:
"Ki kell vinni a népet az utcára." Nem fogod. Az a 2-300 ezer reménytelenül idióta, aki erre kapható, az 99%-ban a fityesz rajongója. Magyarországnak - azt kell mondjam pechjére - nem csak a kapitalizmusból nincs tapasztalata, de egy virtigli kommunista diktatúrából se (és hagyjuk egymás hülyítését; Kádár egy nagyon is szoft diktatúra volt, avagy "a_magyarok_tobbsege_szivesen_fogadna_a_partallamot"). Talán ezért is mászhatott vissza a hatalomba a Kádár-rezsim legrosszabb söpredéke. Mo. része a nyugatnak és Vityának eszében sincs kilépnie. Ez biztosíthatja ugyanis a hatalmon maradását, explicit diktatúra nélkül.

Vitya és a komcsy band '98-as kormányra jutásával megszakadt a - nevezzük így - egészséges "eredeti tőkefelhalmozás" folyamata. Egészséges (és nem erkölcsös!) alatt azt értem, hogy átlagos piaci, és nem a csúcsetatista-lojalista torzó körülményei között. Ez egy "must-be-completed" folyamat, ami majd - úgy tűnik csak akkor - folytatódik, amikor a Vitya megmurdel. Mo. - úgy tűnik - a 40 év komenizmust megtoldja 40 év orbánizmussal. Kár érte :-(.

Hidvégi Mihály 2018.01.03. 21:54:11

@ijontichy: te is csak beletörődésről írsz, semmi másról. Az irániak talán arra várnak, hogy az ajjatolluk megmurdáljon?

Nem lehet víziót adni erő és hit nélkül, az mit sem ér.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.01.03. 21:56:13

@Hidvégi Mihály: Bocs, Mihály, hogy többedik ilyen bejegyzésed után megkérdezlek: te mit csinálsz azon kívül, hogy másokat símfelsz itt? Pontosan miből áll az aktivitásod ma? Érdeklődöm.

Hidvégi Mihály 2018.01.03. 22:03:59

@HaFr: Jogos a kérdésed. Nem csak símfelek. Gondolkodom, nem beszéden, hanem cselekvésen. Egyik ilyen gondolatom, hogy nem dolgozom többet ezért a rezsimért, sztrájk, ha úgy tetszik. Életem végéig, vagy Orbán élete végéig tartó sztrájk. Válasszon a magyar nép, én kellek neki vagy a másik. De dolgozni nem fogok, vannak aktuális munkáim , ezeket befejezem s vége. Nem dolgozom, nem fizetek adót, ha kell, nem eszem. Egyelőre ennyi futja most tőlem.

ijontichy 2018.01.03. 22:18:48

@Hidvégi Mihály: Én realitásokról írok. Ismerem a magyar társadalmat. Sajnos a Vitya is jól ismeri.
Fogalmazzunk másképp: A magyar "nempolgárosodottság"-ról sokat elmond, hogy amikor vitya kiköpte, hogy "a jóléti társadalmaknak annyi", abban a pillanatban kellett volna "egységesen úgy pofánvágni", hogy kiköpje a fogsorát, azzal a felkiáltással, hogy "ha te bevallottan egy tehetségtelen f@sz vagy, aki nem tud nekünk jóléti társadalmat csinálni, akkor húzz vissza 'csútra disznóólat takarítani, mert" - trarám!!! - "bárki, értsd bárki csak jobb lehet nálad". És ez így igaz. Igen, még a töketlen ballib is, a belfegor szakállas kispöccsel 2010-ben (ja, úgyis annyira ötlettelen hülyék voltak, hogy nagyjából vitték volna tovább a Bajnai-Oszkó vonalat). Horrible dictu, tán még a gyurcsány is. Az értelmisegg szvsz. szerint ott téved, hogy itt valamiféle hűdezseniális "hiperaktív" kormányzásra van/volt szükség.

Szóval a magyar olyan, hogy megtapsolja és megszavazza azt, aki a pofájába mondja, hogy kisöcsi annyi, esélyed sincs osztrák (német... stb.) jólétre, long live China, Russia és a hasonlók, az a tuti jólét. Jólét! (doktor cocteau) :-)

ijontichy 2018.01.03. 22:32:22

@Hidvégi Mihály: Ajaj. Most épp egy dackorszakát élő frusztrált kiskölyök szintjén állsz ;-) (csaxóltam, elvégre én nem vagyok egy udvarias konzerv).
Ennél már sokkal jobb, ha kinézel a szakmádban, vagy azon kívül valamit a Lajtán túl, aztán elhúzol onnan errefelé. Lehet egy jóval magasabb színvonalú életed, nem bosszantanak a napi hírek, aztán majd, ha megéred, hogy "jő a hír", tehetsz Mo-ért. Ugyanis akkor Mo-nak szüksége lehet érzelmileg némileg pozitív hozzáállású emberekre, a nyugati határon túl. Mert abból egyre kevesebb van, köszönhetően a bunkó félázsiainak és haverjainak.

jotekony koc 2018.01.04. 05:47:40

Szerintem itt már 98 óta egypártrendszer van.
Azóta tartják Orbánt örökös miniszterelnöknek.
Mert személyi kultusz is van .

Hogy az értelmesebb választók még kétszer többségbe tudtak kerülni a fidesszel szemben, az nem változtatott a fidesz egész országot gúzsba kötő pozícióin.
Csak a képviselőház megnyerésével nem lett elnyomva a pártállami hatalmuk, hiszen ez csak a törvényhozás, ami csak egyetlen ága a sokágú hatalomnak.

Egypártrendszert csak úgy lehetett volna szabadságra váltani, ha
az állampártot, a fideszt betiltják,
fegyveres szervezeteit leszerelik,
vezetőit bebörtönzik,
minden kinevezettjét, rokonát, titkos csápját kizavarják mindenféle hatalom közeléből
és a lopott vagyonokat elkobozzák.
Ahogy más pártállamok lebontásában is ezek szükségesek az új rendszer megkezdéséhez.
Lusztráció, államosítás, felelősségre vonás.

Ebben az országban sosem lesz új rendszer, mert az ilyen durva aktusokhoz a csőcselék aktivitása is szükséges.
A csőcselék pedig fizikailag vonzódik Orbánhoz, mivel mind egy putriból valók, és ez látszik is.

A középosztálynak ott az emigráció, a felső tízezernek a talpnyalás, az alsó 4-5 milliónak pedig a személyi kultusz. Az öröm, hogy Orbán egy alomból való velük.

Hidvégi Mihály 2018.01.04. 06:17:56

@ijontichy: Én húzzak el, haver? Én?! Hol élsz te, kinek gondolsz te engem, mi lenne, ha mindenki így gondolná, itt egy örült s ezért meneküljön ki merre lát...milyen gyáva ember lennék, ha innét elhúznék?
Lófaszt haver! Nem szép beszéd, de erre én nem tudok mást mondani, semmi nem fejezi ki jobban a szituációt. S még csak nem is felháborodás, a józan megfontolás íratja ezt. Gyávák vagyunk úgy mindösszesen s még növeljem a gyávák számát, húzzak el innét, na nem.

Adjuk át a terepet, vonuljunk vissza, ajjaj, micsoda tanács. Gratula!

Ilyen a magyar, tudatlan, ezt jól írod, azzal semmi baj nincs. S ha én elmegyek, még tudatlanabb lesz. Ezt akarod az elhúzással, még tudatlanabbá tenni? Viccelsz, látom már.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 06:28:30

@Carmichael:

Hát mi más?

Mi az a visszaélés? Ha megvan egy jogosultság, annak gyakorlása miért lenne visszaélés?

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 07:34:34

@Hidvégi Mihály: Egyetértek, hogy nem adod fel az állásaidat, mert én sem adom, de azzal nem, hogy a magyar ettől másmilyen lenne.
Csak egyének vannak, akik ebben az országban születtek, és döntéseket hoznak a maguk életében.
Te nem válthatod meg a többi magyarokat a csicskaságból, ha ez az egyetlen, amihez értenek, a talpnyalás, az urak szolgálata, a cselédkedés.

Te csak magadat válthatod meg a csicskalétből.
A többiek is magukat.
Aki tud mást is a cselédkedésen kívül, annak szorít a cipő és kilép belőle.
Aki nem tud mást, az, mint a fideszesek is, marad, és azt teszi, amit mondanak neki.

Ha szabadságról beszélsz, az egy ilyen cselédnek munkanélküliséget jelent.
Csak urat tud szolgálni. Mást nem tud.
Egy másik urat vár, amelyiknek nem tetszik Orbán.
Az úrnélküliségtől retteg.
Nem is szeretem látni, ahogy várják az ellenzéki megváltót.

2018.01.04. 08:33:42

@jotekony koc:
orbán azért lett megválasztva, hogy a libsiket kiszorítsa a hatalomból. a nemzeti radikális jobbik is azért szerveződött. a baloldalinak liberálisnak és zsidónak mondott valójában istentelen senkiháziakról van szó, akik valamilyen oknál fogva gyűlölik a többségi magyarokat, a magyarok többségét. be lehet állni közéjük a harmad, negyedvonalba. megteremteni az összefogást bokros lajossal. aki azt mondja, hogy minden eladó. oszkó péterrel. aki azt mondja, hogy minden eladó. ezek ilyen haza árulók.

inteligencs elenzeki 2018.01.04. 08:34:32

"Török szerint -- mi folyik vajon a közgázos politológián? -- a demokrácia konstitutív jellemzője a szavazócédula bedobása az urnába."

Mi más ? Igen, a demokrácia, (legalábbis a mai értelemben) a szavazati jog kiterjesztésén keresztül, a népakarat kinyilvánításának lehetősége, a parlamenti választások eszközével.
Ez most is adott. A választónak csak annyi dolga van, hogy elmegy szavazni, és arra teszi a voksát, aki meggyőződése szerint az országra, és ezen keresztül személy szerint rá a legkedvezőbb hatással van.
Ha nem megy el szavazni, az nem azért van, mert belefásult, mert úgyis ezek győznek, stb.
Hanem mert addig emocionális alapon voksolt, de rájött, hogy azok akikre voksolt, nagyon sz.rul kormányoztak, és nincs akit a helyükre be tudna tolni, (már az ő emocionális attitűdjének megfelelő politikai erőt.)
Gyökeres változás a politikai légkörben, talán egy válsághelyzet következtében történhetne, de ilyen nincs.
Nemzetgazdasági, költségvetési szempontból legalábbis, az elmúlt 7 év a legsikeresebb egybefüggő 7 év a rendszerváltás óta, különösen annak tükrében, hogy a jelenlegi kormánynak milyen kedvezőtlen helyzetből kellett indítania a kormányzást. És mi lenne fontosabb, mint a gazdasági értelemben vett biztonság, még ha azt keleteurópai viszonylatban kell is szemléljük ?
Nem az dönti el a választás kimenetelét, hogy egyik vagy másik ellenzéki párt milyen kormányt fikázó plakátokat aggat ki, hanem az, hogy az emberek úgy általában pártpreferenciától függetlenül hogyan értékelik összességében a mostani helyzetet.

Hidvégi Mihály 2018.01.04. 08:39:05

@Lavinia Pinkerton: Te is beletörődően írsz, helytelen, nem vezet sehova.

Beletörődsz abba, hogy a magyar változhatatlan, taníthatatlan. Hülyeség.

Nem rosszabb, mint bármely más nép. Tanítható, a tanítást viszont fel kell vállalni.

1000 József Attila kéne. Az 1000 leütés helyett. Persze olyan, aki nem fekszik a vonat elé.

inteligencs elenzeki 2018.01.04. 08:42:43

@Lavinia Pinkerton:

"Te nem válthatod meg a többi magyarokat a csicskaságból, ha ez az egyetlen, amihez értenek, a talpnyalás, az urak szolgálata, a cselédkedés."

Látod, ez a gond a ti érvrendszeretekkel, hogy akkor hogyan tudott a ballib formáció 12 évet lenyomni, a rendszerváltás után ? Akkor is csicska szolgalelkű volt a magyar amikor odatolta a szavazatát ?
Az a baj veletek, hogy miközben az észt hiányoljátok az emberekből, magatok simán a valóságtól elrugaszkodott, érvekkel, emóciókon keresztül közelítetek, a jelenlegi helyzethez.

Hidvégi Mihály 2018.01.04. 08:44:44

@444: hülye vagy fiam, leülhetsz, ismét.

Nem hallottad te igen buta ember, hogy választani azért választanak, hogy legyen egy szervezet, párt, mindegy mi, amelyik az ország felemelkedésén dolgozik.

Nem azért, hogy minden hülye gondolata szerinti liberálisokat eltakarítsa. A liberális gondolkodásnak semmi köze ahhoz, hogy gazember orbán ostoba elődei úgy privatizáltak ahogy. Szarul, de ez nem menti orbánt, hogy nemzethi érzelmekre hivatkozva teremt egy versenyképtelen gazdaságot. Mert ez a legnagyobb bűne az uszítás ellen, hogy szar gazdaságot teremt, ahol nem a kiválóság nyer s győz, hanem a lojalitás S mint ilyen, borítékolható a további leszakadás.

hülye vagy fiam, leülhetsz, ismét.

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 08:52:03

"A magyarok többsége szívesen fogadná a pártállamot"

Azt hitem, valamilyen közvéleménykutatási eredményeket fog ismertetni a szerző. De nem. Ez így semmi.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 08:56:06

@Hidvégi Mihály: A többi népet se tantította senki semmire.
Amelyiket tanították, az a nép azóta is maga alá szarik.
Itt vannak ezek a törökök. Kaptak egy tanítót, amelyik már majdnem nyugati népet idomított belőlük, aztán mára visszatoccsantak a seggükre, mint a járni tanuló kisbaba.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 09:00:43

@Comte de Gippaud:
Ez az egy mondat nem érvrendszer.

Csak ti, fidesznyik bugyuták gondoljátok egyetlen mondatról, hogy az egy érvrendszer.
Gyurcsány a hibás...érvrendszer, nyomikáim.

Hidvégi Mihály 2018.01.04. 09:06:25

@Lavinia Pinkerton: belesüppedsz a magad mocsarába, hitetlen vagy. S épp azt teszed, ami ellen ágálsz: szerinted is csak egy erős vezető az, ami gyógyír Magyarország bajaira. Nekem ne hozza senki vissza gyurcsányt orbán után. Mindkettőnek takarodnia kell.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 09:06:38

@Comte de Gippaud:

Ja, bocsánat, abból gondolhattad, hogy érvrendszer, hogy vannak benne vesszők is.
Akkor most itt jegyezd meg, hogy a vesszőtől még nem lesz valami érvelés, csak összetett mondat, vagy felsorolás.
Még a végén néptanító leszek itt a hülyegyerekeknek.

inteligencs elenzeki 2018.01.04. 09:14:38

@Lavinia Pinkerton:

"Még a végén néptanító leszek itt a hülyegyerekeknek."

Na, látod erre gondolok. Ettől hatástalan az érvrendszeretek.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 09:14:52

@Hidvégi Mihály: Mi van szerintem ?
Hol írtam én, hogy erős vezető gyógyír ?
Épp azt írtam, hogy olyan népeknek, akiket vezetni kell, nem érdemes semmit sem tanítani, mert a hülyék nem tanulnak semmiből.
Gyurcsány meg sosem volt erős vezető, úgyhogy nincs mit visszahozni rajta.
Orbán meg nem takarodik el.
Kábé semmit nem fogtál föl abból, amit írtam.
Nehéz az ilyen embereket tanítani.

inteligencs elenzeki 2018.01.04. 09:15:52

@Lavinia Pinkerton:

Úgy értem nem szól semmiről, csak emocionális reakciók halmaza.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 09:20:32

@Comte de Gippaud: Én meg arra gondolok, hogy ostobák vagytok, fidesznyikek, és csak ti vagytok egyformák, én egyedül vagyok.

Úgy képzeld el, hogy egy zombiapokalipszis volt a fideszdúlás, és mára már csak én vagyok egy adóvevővel egymagam. Körben mindenhol nyáladzanak a zombik.

Az élőhalottak ti vagytok, és azt magyarázzátok, hogy hatástalan a rádiózásom innen a búvóhelyemről.

Így már érted ?

Hidvégi Mihály 2018.01.04. 09:24:03

@Lavinia Pinkerton: ok, tisztáztad a dolgot. Csak ki akartam ugrasztani a nyulat a bokorból.

Ok, Gyurcsány valóban olyan, ahogy írtad.
orbán valóban nem fog eltakarodni, ezért kell eltakarítani. ok.

de írod, hogy "olyan népeknek, akiket vezetni kell, nem érdemes semmit sem tanítani"

Ezzel azt mondod, hogy vannak olyan népek, itt tévedsz, itt keveredsz önellentmondásba, akiknek nem érdemes tanítani. Ezzel azt mondod szinte, hogy ezeket vezetni kell. Csak nem veszed észre az önellentmondást.

Nem nincsenek. Gazember, hataloméhes politikusok vannak, ilyen orbán, meg a török lófasz.

Nem a török néppel van baj, hanem Erdogannal. Nem a magyar néppel, hanem Orbánnal. Utóbbi zseniálisan hazudik és butít, ez ellen tanítással lehet versenyezni, meg nyílt ellenállással. Ököl ellen nem beszélni kell, hanem ütni.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 09:24:39

@Comte de Gippaud: Az pont az érvrendszer ellentéte.

Ne használj hosszú szavakat, mert kifognak rajtad.

screpes 2018.01.04. 09:37:57

@444:
Megint tételesen nem igaz, amit írsz.
("Orbán ezért lett megválasztva" stb)

orbán azért lett megválasztva, mert elég jól felült arra a vonatra (lóra), ami még a Kádár éra alatt vadult meg (illetve jött lendületbe, ha vonat volt), hogy: nem akartuk azt arendszert, megéltük kudarcát, és már látszott, hogy a renszerváltás pedig nem volt (elég) sikeres, hogy felülírja.
De mindez, azaz az előzmények NEM jellemezhetők a liberalzmus kifejezéssel, annak kártételeként. Ezt csak mint valami mócsingost csapod hozzá a rendszerváltó alapélményhez, annak igazságához.
Az idő múlásával pedig ez így együtt, mind jobban látszik, azzal együtt, amiben sikertelen, vagy egyszerűen csak hazug volt (lett) a z új, az orbáni rendszer.
Eszközei pedig, tehát ami módon elérte eredméyneit, gyűlöletesek, és egyértelműen az elautasított multból veszi őket, azzal azonosíttatja őt és rendszerét. Ami több, rosszabb, mint csalódottság: hanem megtévesztettség

Moin Moin 2018.01.04. 09:45:10

"Ez azt is jelenti, hogy kizárom, hogy -- az én tudásom szerint legalábbis, de más tudást egyéb helyeken sem látok -- a rendszer megdönthető lenne politikai eszközökkel." - "Patakvér fog folyni", ha még emlékszik valaki erre a mondatra!:-)

Olyan lesz ez, mint a zorndorfi csata; készüljetek fel, legalább lélekben!:-)))

screpes 2018.01.04. 09:49:05

@Comte de Gippaud:
a 9:37 kor általam írottak neked is válaszul szolgálhatnak

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 09:52:13

Egyébként mi a demokrácia, ha nem a szavazás, és a többségi akarat érvényesítésének eszköze ?

Azt már tudjuk, hogy a liberalizmus, az a többségi akarat és a demokrácia megerőszakolása. Azaz minden olyan dolog társadalomra erőltetése, amit a többség soha nem akart.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 09:53:10

@Moin Moin:

Csak nehogy essen az eső, mert akkor a ballib forradalmárok és tüntetők otthon maradnak. Mint a 2000-en.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 09:55:01

@Hidvégi Mihály:

Ha nem fogadod el a többségi akaratot, és a demokratikus döntését az emberekenek, akkor fog itt kérlek patakvér folyni.

Mert akkor biztos lehetsz benne, hogy nem csak az a párezer balos Soros bérenc fog ellenállni majd, hanem az a többmillió magyar akinek ignorálod a döntését.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 09:57:05

@Comte de Gippaud:

+1

Pontos diagnózis.

Nagyjából ez az oka, hogy a bérrettegés nem hat. Mert a valóságban mindenki tudja, nincs miért rettegni, azon túl, hogy a ballibek megint csúfosan bebukják a választást.

abdul hackeem 2018.01.04. 10:02:53

@Ballib vagyok rettegek: Attól még kisebbségeknek lehet másra igénye, sőt, szüksége. Bolsevik hülye troll vagy.

Hidvégi Mihály 2018.01.04. 10:05:04

@Ballib vagyok rettegek: Rettegőkém, lehetnél okosabb is.

Persze, mennek orbán után a behülyítettek. Még szavaznak is rá.

Azt azért nem ártana tudomásul vennetek, hogy a hazugsággal megvett szavazatok nem ügön erősek. Nem ám. S ügön visszacsaphatnak.

Te ezt nem tudod. orbán tuggya, ezért is rinyál annyira.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 10:05:57

@Ballib vagyok rettegek:

A többségi akarat érvényesítését úgy hívják, hogy
- ököljog -.

A demokrácia az, ami nyugaton van. Az emberek leváltják a hatalomból rendszeresen a politikusokat, hogy szabadon élhessenek.
Nem pedig a többség választ egy urat, akit mindenkinek kötelező szolgálni.
Ez csak a beteg fideszagyban demokrácia.

csárlszbrunzol 2018.01.04. 10:08:05

@Hidvégi Mihály: Mihály, Mihály! Erős kezdés után még fokozod hülyézéssel és butázással? Nem méltatlan ez?

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 10:10:58

@Lavinia Pinkerton:

Furcsa..

Én Gyurcsánynál és a ballibeknél éreztem ezt a diktatúrikus hozzáállást.. Amikor már tüntetni se mehetett az ember, anélkül, hogy beazonosíthatatlan rendőrök ne verték volna rommá.

És a demokratuks választások tapasztalata azt mutatja, velem értenek többen egyet, sem mint veled.

De majd áprilisban kiderül, mit gondolnak az emberek.

Hogy a ballibek mit gondolnak azt eddig is tudtam, de az lezsarható.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 10:12:59

@csárlszbrunzol:

A szavazók lehülyézése az olyan ballib értelmiségi szokás.

Aztán csalódottan tapasztalják rendre a körúton belüli okoskodók, hogy ezzel nem győzték meg a lehülyézetteket.

:DDD

Hidvégi Mihály 2018.01.04. 10:13:46

@csárlszbrunzol: Nem szeretnék méltatlan lenni, de nem tudom hol volt az, ahol az lettem volna. Lehet van ilyen, mutass rá, kérlek.

a nemzet fogatlan provokátora 2018.01.04. 10:13:48

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: De nem ! Csak akkor van demokrácia, ha libsiék szabadon csereberélhetik a nokiás dobozokat..:))

csárlszbrunzol 2018.01.04. 10:14:43

@Ballib vagyok rettegek: Nem értek egyet. Szerintem aztok lehülyézése, akik más véleménnyel vanank valamiről, az politikától független. Az, hogy mennyire alávaló, az más kérdés. De nem pártpreferenciától függ.

csárlszbrunzol 2018.01.04. 10:15:50

@Hidvégi Mihály: Ha ezt mutatni kell, akkor inkább hagyjuk is. Hozzáteszem: ez az én preferencáim.

_Epikurosz_ 2018.01.04. 10:17:17

A zuzmó rájött, hogy rossz a levegő.

Verje csak, verje, verje.
Nincs még a béka segge alatt, nincs még teljesen maga alatt. Nem érintette meg a medence fenekét, ezért nem tud elrugaszkodni. Kéne valami rendes járvány, vagy igazi rendes természeti csapás. Meg néhány orosz mutatóba, az a szíreknek is használt, rögtön jobban szerették a nyugatot.

a nemzet fogatlan provokátora 2018.01.04. 10:18:48

@Lavinia Pinkerton: Jól fizet az álkonzervatív pozőrködés..?

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 10:23:09

@csárlszbrunzol:

Ez puszta tapasztalat. Elég ha olvasgatod a hozzászólásokat pl itt.

A ballib hozzászólok rendszeresen hülyézik a szavazókat, másként gondolkodókat.

Máshogy nem lenne meg az önigazolás arra, hogy Gyurcsányra vagy MSZP-re voksoljanak.

Egyallampolgar 2018.01.04. 10:23:47

Pontos a cikk. Valóban lehet még szavazni, de inkább csak azért mert a pártállam folyamatos kutatásai azt bizonyítják hogy az érdekei szerint átalakított választási rendszerben bármikor győzhetnek.
A pártállam népszerű mert a kádárrendszer munkavállalói most a FIDESZ tenyéren hordozott nyugdíjasai. A pártállam népszerű mert a tahó fiatalok a centralista erők megoldásaiban hisznek, nem féltik a liberalizmust, nem értik az humanizmust, az erkölcsöt. Óbégatás és Orbán-Putyin propaganda hiszti folyik a szájukon, míg a kedves vezető hátradől mosolyogva és tovább fosztogatja az erkölcstelen csürhét.

csárlszbrunzol 2018.01.04. 10:25:02

@Ballib vagyok rettegek: Az enyém is tapasztalat. Akár poitikától független blogokban is ugyanez megy. Továbbrs sem értünk egyet.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 10:25:34

@Ballib vagyok rettegek:

Az "itt" alatt természetesen a blog.hu-t értem, nem ezt a konkrét blogot, ahol "konzervatívok" mondják a tutit, ami véletlen éppen ugyanaz, mint amit a ballibek mondanak, és amitől rettegnek nagyon.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 10:29:05

@csárlszbrunzol:

Én pl soha nem hülyéztem szavazókat általában.
Legfeljebb konkrét embereket.

Abban igazad van, hogy minden oldalon, és politikától független fórumokon is előszeretettel alkalmazzák a le-hülyézés módszertanát.

Elsősorban azok teszik, akik önigazolást keresnek, a többségi döntés, és/vagy aktuális trend/alkalmazott valóság ellenében.

Megkúrt úrfi látens heteroszexuális vezérüszü 2018.01.04. 10:29:30

@Hidvégi Mihály: @jotekony koc: hát, akkor itt már csak a Kuncze úr féle ciánkapszula segíthet rajtatok, liberális demokratikus módon.

csárlszbrunzol 2018.01.04. 10:32:26

@Ballib vagyok rettegek: "Én pl soha nem hülyéztem szavazókat általában.
Legfeljebb konkrét embereket."
Én meg azt gondolom, hogy konkrét embereket nem kéne pont.
De látod, nem vagyunk egyformák. Egyébiránt szerintem pont ez hozza ki a hülyézést. Ha valaki másként gondolkodik adott témában, nem egyezik a véleménye, akkor az azt jelenti egyeseknél, hogy az illető hülye. Mert igazság csak egy van, ahogy nézőpont is. Aki nem így tudja, az téved. Aki téved, az hülye. Kör bezérult. Ennyit szerettem volna ebben a témában mondani, elnézést az off-ért mindenkitől!

Carmichael 2018.01.04. 10:34:01

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

"Hát mi más?
Mi az a visszaélés? Ha megvan egy jogosultság, annak gyakorlása miért lenne visszaélés?"

Pl. mert a jogosultság nem abszolút fogalom, és önmagában még csak nem is azt jelenti, hogy helyes, üdvözítő, jó. A jog nem egyenlő az igazsággal sem, és pont annyit ér, amennyire betartják, bármely szintjén és funkciójában a társadalomnak.

Csakhogy a jogalkotó és annak betartatására fogadott vezetők a működő demokrácia szabályai szerint nem állhatnának az általuk hozott jogszabályok felett, nem kerülhetnék meg a felelősséget a tevékenységükért. Ezért van pl. a működő demokráciában szétválasztva a 3 hatalmi ág. Mo.-n már nincs. Még papíron sem. Ami most az USA-ban zajlik vizsgálat szinten Trump ellen, az itt soha el sem kezdődhetne, és ez csak egy példa.

A demokrácia megélése messze több mint szavazati jog. Egy (együtt)működési forma, ahol nincs mód diktatórikus döntéseket hozni, mert van valós ellensúly. Ahol egyetlen állampolgárnak sem kell tartania attól, ha nem ért egyet a kormányzati döntésekkel, ahol valós jogorvoslatra van lehetőség akár a kormányzat ellen is, ahol az ellenzéki médiát nem fojtják meg, ahol a NAV nem politikai fegyver, stb. Nincs tiszta demokrácia ma sehol, minden kormány igyekszik torzítani, de ahol a társadalom magasabb (ön)tudati szinten van, ott hamarabb jön a "megállj!" pillanata.

Ha számodra a demokrácia csupán annyi, hogy erőszak nélkül lehet leváltani egy kormányt, akkor a te demokráciád csak 4 évenként egy napra működik (ma, mert esetleg holnap azt találják ki, hogy legyen 8 évente szavazás. Végülis, te mondtad, joguk az van hozzá..). Amiről én beszélek, az 365 napban érvényes és megélhető egy évben. Arról már nem is beszéljünk, hogy mi a demokrácia, mint rendszer célja, és miben is zavarja ez az aktuális kormányzato(ka)t.

jotekony koc 2018.01.04. 10:34:24

@Ballib vagyok rettegek:

Dicsérgesselek, hogy milyen ügyesek vagytok, hogy mind ugyanazt a nótát fújjátok ?
Lehet, hogy ezen a vidéken ti képzetlen nyolcosztályosok vagytok többen, de ettől még hülyék maradtok.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 10:36:42

@Egyallampolgar:

Öröm olvasni hogy a hazájáért aggódó felelős balololdali és liberális értelmiségiek, hogyan gondolkodnak a magyar népről:

"erkölcstelen csürhét"

ijontichy 2018.01.04. 10:36:51

@Hidvégi Mihály: Ja, az más. Na nem baj, így is lehet élni. Onnan lehet tudni, hogy az embernek benőtt a feje lágya, amikor biztosan tudja már, hgy csak egy élete van, és azt nem mindegy hogyan éli le. :-/
Megspórolok egy riposztot neked: nem! Nem állnak tankok a határon, nem ront kishazánkra az ellen. Ezt Mo. áldott jó népe akarja így. Hát ki vagyok én, hogy ellentmondjak?
(egy gyáva)

kunzoo 2018.01.04. 10:37:55

@Hidvégi Mihály:
Lehet szidni a népet de akkor tessék ajánlást tenni arra is hogy kire szavazzanak. Eddig náci volt aki a jobbikra szavazott. Most egyszerre potenciális szövetségesek lettek a korábbi nácik.
Megújulás Fodor Gáborral? Ugyan már.talán az egyetlen ellenzéki erő amiben van potenciál az a DK.
Bármilyen durva

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 10:38:04

@jotekony koc:

Már említettem korábban is.

Informatikus mérnök vagyok, és 1 milla a nettóm.

A romkocsmázós bölcsész bérrettegés jobban fizet ?

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 10:42:32

@Carmichael:

Soha nem volt Magyarországon különválasztva a három hatalmi ág. (Legalábbis cirka 60-70 éve)

Az alkotmánybírók, és MNB felhigítása (saját emberek beültetése) pl ballib találmány.

A bíróknál a kommunizmusban feddhetetlen 70+-os bírák döntenek ma is.

A ballibek azért visonganak, mert a megszokott média, és hatalmi ágak totális birtoklásának levesébe, beleköpött a Fidesz, és kialakított saját klientúrát, amíg a ballib ügyeskedőké épp feloszlóban van.

Szarazinda 2018.01.04. 10:43:21

@444: "a baloldalinak liberálisnak és zsidónak mondott valójában istentelen senkiháziakról van szó, akik valamilyen oknál fogva gyűlölik a többségi magyarokat, a magyarok többségét"

Nem, ez nem így van, bármennyire is szeretnéd

2018.01.04. 10:44:53

@Lavinia Pinkerton:
a brit például ilyen "majoritarian" demokrácia. thatcher margó többségi alapon kormányzott a balliberálisokkal szemben.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 10:45:05

@Carmichael:

Ha egy választott vezetés nem valósíthatja meg elképzeléseit, hanem a háttérhatalom igényeihez kell alkalmaíkodnia, minek vannak választások?

Ez akkor olyan, mint a Kádár-féle álválasztások? Tök mindegy volt akkor, hogy kik vannak a parlamentben, hiszen az alkotmány kimondta, hogy az MSZMP vezeti az országot.

Amíg a hatalom alapja a népszuverenitás, s ez utóbbi kifejezhető szabadon, demokrácia van. Más nem kell hozzá.

screpes 2018.01.04. 10:45:42

@Ballib vagyok rettegek:
Durván melléfogsz: itt nincs egyetelen Gyurcsány, vagy az MSZP-re szavazó sem...
Ha pedig akadna egy-egy, az most már nem fog, tehát fejlődőképes.
Buta snitt az is, hogy ballibekként átlagolod őket - egyébként mindenkit, akivel vitatkozni akarsz (próbálsz)..
Tényleg hülye vagy és ellenszenves is.

abdul hackeem 2018.01.04. 10:45:58

@jotekony koc: Már megbocsáss, tévedsz, ez nem iskolai végzettség függvénye :-)

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 10:47:31

@Ballib vagyok rettegek:

Ti fidesznyikek, csak egy pc, egy szék, egy munkahely vagytok a propaganda főnök alá rendelve.
Három műszakban váltjátok egymást a székeken.
Rosszabb, mint a telefonos matracárus.

abdul hackeem 2018.01.04. 10:49:56

@Ballib vagyok rettegek: "Már említettem korábban is.
Informatikus mérnök vagyok, és 1 milla a nettóm."

Ballib vagyok rettegek

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2018.01.03. óta tag.

Lófasz vagy te, de maximum bértroll a megmondott összegért

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 10:50:52

@Ballib vagyok rettegek:

A lehülyézés pártfüggetlen Mo-on.

A ballibek kezdték, ez tény, már 1990-ban mucsázás, bunkózás volt, mert az emberek jobban akarták az MDF-et, mint az SZDSZ-t.

De a Fidesz UGYANAZT tette a 2002-es vereség után. Jól emlékszem pl. a fideszes Sajtóklub adásaira, ahol minden munkásőrnek, pufajkásnak, bunkó állatnak lett minősítve, aki nem akar a Fideszre szavazni.

2002-ben pont ezért demonstratívan nem viseltem kokárdát, pedig akkor a környezetemben szinte csak a ballibek tették ezt, én meg akkor se voltam ballib, akkoriban az MDF-et támogattam.

Szóval ez a jelenség örök. Az tény, hogy a Fidesz a 2006-os ismételt bukás után abbahagyta ezt, valószínűleg Habony értékes tanácsára.

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 10:52:37

@Lavinia Pinkerton: "A többségi akarat érvényesítését úgy hívják, hogy
- ököljog -."

Az ököljog nem többségi akarat érvényesítése, hanem az akarat fizikai erőszakkal történő érvényesítése.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 10:53:42

@Lavinia Pinkerton:

A valóságban minden pártnak vannak bérkommentelői, különösen választási kampányokkor.

Manapság az internet hatalmas eszköz a kampányban, s éppen a kisembereknek tűnő hozzászólók szövegei fejtenek ki nagy hatást.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 10:54:27

@abdul hackeem:
Ez csak amolyan szófordulat. Nem olyan régen derült ki, hogy a legtöbb megyében nyolcosztályos, vagy az alatti
a választók többsége. És hogy, hogy nem, a fidesznek pont ez a nyolcosztályos réteg a szavazója elsősorban.
Ezt most mondhatnám etnikai lebontásban, vagy életkoriban is, de mindenképpen igaz, hogy a többség nem az eszéről híres.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 10:55:01

@Lavinia Pinkerton: @abdul hackeem:

Erről beszélek..

Az egyszeri ballib csinovnyik, nem győzi becsmérelni, lebecsülni a másként gondolkodókat.

Mit szeretnél ? Informatikai tudást összemérni ? IQ versenyt ?

Mindekttőben vesztenél. Ezért kapok én 1 millát, te meg csak szánalmas önigazolást, ostoba prejudikációk okán.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 10:58:02

@Lavinia Pinkerton:

Az igaz, hogy a 8 osztály alattiak között nagyobb arányban vezet a Fidesz. Megjegyzem ez a ballibekre nem vet jó fényt, hisz a baloldaliság eszméje itt kéne domináljon.

De ettől még a 8 osztályt végzett, és egyetemet végzettek körében is magasan vezet a Fidesz, a ballib fanyalgók és bérrettegők, másokat lehülyéző pártjai és szavazói elött.

csárlszbrunzol 2018.01.04. 11:00:11

És ha már itt tartunk, a cimkézgetés is elég ciki - már szerintem. :D

2018.01.04. 11:00:26

@Szarazinda:
mégis kik hőzöngenek, hogy kitört a fasizmus. csak azért, mert nyolc évnyi kormányzás után nem lettek újraválasztva. és az szdsz parlamentből is kikerültek mivel a szocialistákkal csődbe juttatták az országot. kikből áll ez a csürhe ha nem az szdsz maradványából. ez a húsz párt, amelyik nem tudja hogyan fogjon össze. kik ennek a kutyakomédiának a szereplői. ha nem egy istentelenekből, senkiháziakból álló magyargyűlölő társaság, akiknek a felmenői között voltak zsidók. de ezeknek az embereknek a zsidó kultúrához, a zsidó néphez, a zsidó valláshoz nincs közük. az amerikai demokrata párt és ahhoz kapcsolódó pénzhatalom érdekeit védik. csak belépett kijevbe. és moszkva a kijevi ruszt nem fogja átengedni. fogjul ejti a magyar államot és budapestet. és erre lett egy olyan egyezség, hogy végezzék ki sorost. ezt elfogadta a republikánusokat támogató izrael. putyin ukrajnában haszidokkal.
www.origo.hu/nagyvilag/20170920-harmincezer-zsido-erdekezett-ukrajnaba-megunnepelni-az-ujevet.html
ennek mintájára orbán kiegyezett az izraelitákkal. köves slomóékkal. egyezkedik a zsidó-keresztyén hitgyülekezetével. cserébe kivégezze a soros alapítványt. amihez a német néppárt is asszisztál. csak ők nyíltan nem támogathatják. himi-humi nyilatkozatokat tesznek. megy a tili-tolizás.

egyszerűen be kellene látni, hogy a soros alapítványi hálózatának kelet-közép európában vége van. senkinek sem érdeke fenntartani. ha én politikus lennék, akkor azt mondanám, hogy számoljuk fel ezt a vircsaftot. és a soros árvák egy része kapjon egy esélyt az államfő hivatalában. hátha mégis akad közöttük hazafi, honleány. aki a kereszténység és a szociabilitás, a szociáldemokrácia között nem lát szörnyűséges ellentétet. ebből a libertárius körből is kerülhessen honatya, vagy honanya. de ez nemzeti libertáriusság alapvetően. de ez nem a többségi. az most a kocsma népe diktálja. azt mondja, hogy francokat kell ezekkel egyezkedni. kibaszni őket mindenhonnan. hiszen ezek az emberek ugyanezt csinálták. a szdsz egy istentelen inkvizícióként működött. takarodjanak el ezek a senkiháziak. ez kap többséget. érzelmileg spannolják a köznépet. de mindkét tábor. a geci orbán, az orbán geci.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 11:02:24

@Hidvégi Mihály:

A tanítás nem segít, mert a túl sok tudás gyengíti a liberálisokat, ugyanis a tények nem igazolják őket.

A múltkori orosz választások előtt néztem egy orosz keményen ellenzéki tv-csatornán egy nagyon-nagyon érdekes beszélgetést.

Az újságírónő tök őszintén megkérdezte az ellenzéki, liberális főaktivistát:
- S a nyugati médiák ma már széleskörű elérhetősége miért nem növeli az Önök támogatottságát?
Mire az aktivista főember őszintégi rohamot kapva:
- Az orosz emberek nem úgy értelmezik azokat a híreket, ahogy kellene. A véleményszabadság egyik hatása, hogy már a nyugati vélemények nem tiltottak, így nem hatnak olyan erővel.

kunzoo 2018.01.04. 11:02:27

@Lavinia Pinkerton:
Olvastam a cikket és szerintem csúsztatás volt. Ugyanis az érettségizettek számából vezették ezt le miközben a kettő nem ugyanaz. Kifelejtették a szakmunkás végzettséget. Meg sem említették. Akinek nincs érettségije annak csak nyolc osztálya lehet? A sok tanult ember meg simán bekajálja az ilyen cikket? Annak mit ér a tudása?

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 11:02:59

@Lavinia Pinkerton: "Nem olyan régen derült ki, hogy a legtöbb megyében nyolcosztályos, vagy az alatti
a választók többsége."

Ez nem derült ki, mert nincs is így.

abdul hackeem 2018.01.04. 11:03:35

@Ballib vagyok rettegek: Az informatikai tudásoddal hencegni nem vall valami nagy IQ-ra.
Nem a másként gondolkodásoddal van a baj, hanem azzal, hogy szerintem pénzért gondolkodsz te itten (is) másként, miközben félre tájékoztatsz, propagálod a gondolattalanságot.
Miközben, valószínűleg benned van a lehetőség, hogy értéket alkotó, toleráns, hasznos, büszke, sikeres közösség tagja legyél.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 11:06:22

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Gondolom, a nemfideszes pártoknak pont annyi bérkommentelőjük van, ahány óriásplakátra fussa, vagy ahány tévét vesznek meg Mészáros Lőrinctől.
Szóval semennyi.
Ti, fideszes kommentgenerátorok, például miért a blogokon dolgoztok ?
Miért ennyien ?
Már egymással beszélgettek hónapszámra.
Nem lenne valami hasznosabb ároktakarítás, amit végezhetnétek ?
Már annak is több értelme lenne, ha beülnétek az üres stadionokba bérközönségnek, hogy ne a székeket mutassa a vágókép.

Hidvégi Mihály 2018.01.04. 11:07:13

@kunzoo: Erre a legkönnyebb válaszolni.

Arra szavazhatsz jó szívvel, amelyik pártban tudod hallatni a hangodat, azt látod, hogy ott normális, hétköznapi emberek vannak és ahol tisztelik a személyedet és azt látod, hogy nem személyes hasznukra akarnak politizálni.

Ja, igen, azt elfelejtettem mondani, hogy ehhez keresni kell a pártot. Magyarul részt kell venni a közéletben, politikában. Mert ha magyukra hagyjuk a pártokat, mi, közemberek elzárkózunk tőlük, akkor a fene megette az egészet.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 11:08:28

@abdul hackeem:

Ne keverd az IQ-t az EQ-val, mert nincs sok értelme.

Ha hazudsz, és rágalmazol, akkor felvilágosítalak mi a helyzet.

Ez történt mindössze.

Megkúrt úrfi látens heteroszexuális vezérüszü 2018.01.04. 11:08:41

@Lavinia Pinkerton: szokásos liberálnáci csúsztatás. persze ha nem vagy teljesen tökkelütött akkor tudod te is, csak az igazság szembemegy a vágyaiddal.

2018.01.04. 11:09:44

Alapvetően nem azzal van baj, hogy pártállam alakul-e, hanem azzal, hogy szarul kormányoznak. Szingapúrban is pártállam van, egypártrendszer, nincsenek szabad választások, mégis elégedettek az emberek.
USA kétpárti váltókormányzása se sokban különbözik a pártállamtól, választás után minden szinten személycserék vannak, a sheriffeket, rendőrfőnököket, ügyészeket, bírókat is pártok nyomják és választják meg a polgárok pártszimpátia alapján. Mégse kritizálja senki a rendszert.
Kínában igazi egypárti diktatúra van, az emberek mégis szarnak arra, hogy nincsenek szabad választások, mert egyre jobban élnek.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 11:10:21

@Tenkes Kapitánya:

Számomra derült ki, mert valaki megírta.
Addig azt gondoltam, vidéken csak zombik élnek.

Számodra csupa professzor gereblyézi az avart a Mészáros Lőrinc megyéi szélén.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 11:11:52

@Lavinia Pinkerton:

Az a baj, hogy nem ismered a törököket...

Én igen, most is van több török ismerősöm.

A török társadalom alapvetően 3 részre oszlik:
- kb. 10-15 % modernitáspárti, nyugatpárti, elsősorban Isztanbulban vannak ezek, egyes kisebb csoportok erős kisebbséget alkotnak egyes nagyvárosokban,
- kb. 40-50 % iszlamista, aki az egész köztársasági Atatürk-eszmét zsákutcának tartja,
- kb. 40-50 % kőkemény nacionalista, aki alapvetően szekuláris, de az iszlamizmussal együtt a modernitás atatürki vízióját is elutasítja.

Na most, a modernitáspártiak mindig csak erőszakkal tudtak hatalnmon maradni. Atatürk maga egy diktátor volt, majd halála után mindig katonai diktatúrák tartották fenn a rendszert, a többség akarata ellenére.

A nacionalisták és az iszlamiszták egyébként utálják egymást, egész más réteg mindkettő, de egy valamiban egyetértenek: a nyugatpártiak nemzetellenes árulók. Az egyikek szerint azért mert hittagadó ateisták, a másikok szerint pedig mert törökellenesek és idegen érdekeket szolgálnak.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 11:12:05

@Lavinia Pinkerton:

A hülyézés után, jön a bérkommentelő mantra ?

Uncsi vagy.

A valóság egyszerűbb.

Kevesen vagytok, és leszarhatóak.

Megkúrt úrfi látens heteroszexuális vezérüszü 2018.01.04. 11:13:59

@Lavinia Pinkerton: ezekszerint te magadban beszélsz? külső szemlélődő azt látja rajtad, h az akol melegéből kikerülve (vagyis ha szembe találkozol egy veled más véleményen lévővel, vagyis a valósággal) akkor a látszatmagabiztosságod átcsap egy vízbe esett veréb szánalmas szárnycsapkodásává.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 11:15:41

@Lavinia Pinkerton:

Én sose dolgoztam politiaki szervezet részére.

Viszont szerinted hol kellene dolgoznia egy pártaktivistának, ha nem ott, ahol hatást érhet el?

A kereskedelemben is így van: sokkal többet ér egy függetlennek tűnő vélemény, mint egy fizetett reklám. Ezért is alkalmaznak anagy cégek is bérkommentelőket, ismerek ilyen embert személyesen. Sőt, 2014-ben pár hónapig én is végeztem ilyen munkát: még a facebookon is volt erre kamuprofilom, ez az: www.facebook.com/people/Bogl%C3%A1rka-Sz%C3%B6ll%C3%B6ssy/100004826929252

csárlszbrunzol 2018.01.04. 11:16:58

@Hidvégi Mihály: Milyen érdekes, én eddig mindig azt gondoltam, hogy olyanra szavazok, amelyiknek az értékrendje megegyezik az enyémmel...

2018.01.04. 11:17:02

@Szarazinda:
tehát ha republikánus elnökség ideje alatt ukrajna ügye nem lesz megoldva és úgy jön egy nagyobb válság, akkor az pesten egy kijevihez hasonló polgárháborúval fenyeget. ebben ez a veszélyes. nem lehet egy ekkora fővárost fenntartani. különösen a pesti oldalon. ipar nélkül. és amíg van budaörsi szdsz, addig nem lesz hazafias buda megye. az szdsz-t budaörsnek kellene kivégezni. úgy, hogy alsónémediben baldauf kifizeti a tesco-t. amiben a deutsche bank a tulajdonos. és létrejön egy német-magyar kiskereskedelmi vállalat cba és aldi/lidi vonalon. aminek a nagykereskedelmi lerakata a metro. és ez magyar-német vegyesvállalat. amivel budaörs megőrzi a kereskedelmi pozíciót. német-magyar vegyesvállalatok biztosíthatják a szövetségi államrendet. magyar telekom. és kibasszák a vodafone-t és a telenort. és helyébe lép egy kis, közép és nagyvállalatokat tömörítő nemzeti matáv. amibe beszáll a digi. de a németek hallani sem akarnak erről a konstrukcióról. mondván, hogy ez nem érdekük. ez esetben háborúskodás lesz.

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 11:17:36

@Lavinia Pinkerton: "Nem olyan régen derült ki, hogy a legtöbb megyében nyolcosztályos, vagy az alatti
a választók többsége."

Segítek a tájékozódásban. A mikrocenzusra gondolhatsz talán, ahol kiderült, amit amúgy is tudtunk, hogy a 15 év feletti lakosság (egy részük még középiskolában tanul persze) 25%-a legmagasabb iskolai végzettsége 8 általános vagy az alatti.
És egyébként közismert, hogy a választási aktivitás az iskolai végzettség növekedésével növekszik.
Egyébként a 18 éves népesség 55%-a rendelkezik érettségivel, további 22% szakmai középfokú végzettséggel.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 11:18:32

@Ballib vagyok rettegek:

Viszont a világ nemfideszes.

A hatmilliárd ember, aki nem fideszes elég jól megvan nélkületek.
Ahogy én is.

Kevesen vagytok és leszarhatóak.

csárlszbrunzol 2018.01.04. 11:18:52

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Személyeskedni fogok most kivételesen, elnézést miatta!
"Én sose dolgoztam politiaki szervezet részére."

Akkor miért tolod az orosz propagandát?

abdul hackeem 2018.01.04. 11:21:23

@Ballib vagyok rettegek: Nem mantra. Én már 2000-ben jártam a Székházban, amikor a listák készültek és láttam az akkori informatikai berendezkedést. El tudom képzelni a mostani technikai szervezettséget.
Látod, pont ez a baj, hogy mindenkit hülyének néztek és leszartok. Pedig az úton, amin együtt megyünk ti is szenvedtek, vagy később fogtok szenvedni. És akkor majd mit szarsz le? Magadat?

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 11:24:09

@Lavinia Pinkerton:

Olyan cuki ahogy a nem szavazókat mindig oda soroljátok, ahol éppen érdeketek kívánja.

Választások elött (Mesterházy): "Aki nem szavaz, az Orbánra szavaz ! " (TEHÁT RETTEGJ !!!!)

Választások után (minden ballib): "A nem szavazók, nem kértek a Fideszből" (TEHÁT DIKTATÚRA !!!)

---

Röhejes... :DDD

Hidvégi Mihály 2018.01.04. 11:25:40

@csárlszbrunzol: Nem írtam le mindent, természetesen ez is fontos. De ha nem veszel részt benne, akkor lehet, hogy az értékrend elkanyarodik a tiédtől.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 11:26:18

@abdul hackeem:

Nem te mesélted véletlen a Nagy Bandónak az Orbán féle feleség verést is ?

Tudod ??

Amit a ballib bérkommentelők mantráztak parancsra, mint ezt a bullshitet ?

:DD

Moin Moin 2018.01.04. 11:26:34

@Ballib vagyok rettegek: 1848. március 15-én és 1956. október 23-án is esett..

vajdasagi 2018.01.04. 11:27:34

@HaFr: @maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Már miért látná be birca, hogy szégyen, amit ír és tesz? Ő pontosan azt teszi, ami putyin érdekében áll. Az ő szíve őérte és a nagy Szovjetúniért dobog. Ő nem a mi érdekeink szerint politizál. Miért lenne az szégyen? Az csak egy ellenséges érdek. Amúgy birca egy igen művelt és okos ember.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 11:28:21

@csárlszbrunzol:

Az "orosz propaganda" mit takar ?

Létezik olyan hogy "Soros propagnada" is, ennek ellenpólusaként, avagy csak általában ami nem illeszkedik cirka ide, azt leoroszozzuk ?

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 11:29:55

@Moin Moin:

Egyiken se voltak ballibek, tekinvte hogy ellenük gyűlt össze a tömeg.

csárlszbrunzol 2018.01.04. 11:29:56

@Hidvégi Mihály: Nekem az az elsődleges. És vagyok annyira politikailag passzív, hogy elvárjam, hogy legyen olyan párt, amely képvisel és ne nekem kelljen alapítanom, vagy akár "csak" alakítgatnom. Persze, mindhiába :)

abdul hackeem 2018.01.04. 11:30:01

@Ballib vagyok rettegek: Hát téged biztosan nem az IQ-dért fizetnek a fityiszben.

csárlszbrunzol 2018.01.04. 11:33:19

@Ballib vagyok rettegek: Szerintem(!) Oroszországot népszerűsíti, annak megitélést próbálja pozitívabbá tenni. Hogy fizetett-e vagy sem, azt nem tudom.
A sorosozós dolog meg Orbánék egyik találmánya. Nem tennék egyelőséget a kettő közé, de ez megint csak én vagyok.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 11:33:54

@vajdasagi:

Azért tegyük hozzá tényként, hogy az országot a külföldi multiknak és bankoknak a ballibek szolgáltatták ki, a Fidesz jelenleg éppen államosítani próbál.

Mind bankok, és közművek esetén.

Márha az idegen érdekek kiszolgálóit keresgéljük.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 11:35:14

@Ballib vagyok rettegek:

"a valóságban mindenki tudja, nincs miért rettegni"

A Soros-terv miatt sem?

Amiatt sem, hogy a civilek idegen hatalmak zsoldjában álló ügynökök?

Amiatt sem, hogy a háttérhatalmak Nyugatra csábítják a magyar ifjúság színe-javát hogy ott folytassák tudományos tevékenységüket?

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 11:35:47

@Tenkes Kapitánya: Nem kell itt kiragadott adatokkal bűvészkedned.
Arra a felmérésre gondolok, ahol a ...

index.hu/gazdasag/2017/12/17/az_orszag_legtobb_megyejeben_a_szavazok_felenek_nincs_erettsegije/

Hogy miért, az csak magyarázkodás.
Elment az értelmesebbje nyugatra, fölment pestre, nyugati megyékbe költözött, ahonnan ausztriába jár,
vagy már csak az aggastyánok és a csecsszopók maradtak vidéken, vagy a cigányok teleszülték, végülis mindegy.

A megyék többségében a fideszes tanulatlan csőcselék a többség,
hajrá magyarország, hajrá magyarok.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 11:36:17

@csárlszbrunzol:

Tehát Sorosnak nincs 2015-ben leírt terve ami itt olvasható ?
www.project-syndicate.org/commentary/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09

És nincs a megbízható EP képviselőkről listája, amit az Open Society készített és itt olvasható ?
legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

2018.01.04. 11:37:24

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
igen. és a magyar társadalomban is valami hasonló ellentét feszül. és a megoldás is hasonló lehet. aki feltétlen nyugatos az menjen nyugatra vendégmunkásnak. több pénzért és kevesebb joggal. de ezzel a feltétlen nyugatos társasággal nem lesz kiegyezés. magyarországon sem. ugyanis nincs miről egyezkedni. ők lényegében a magyar közéletet akarják felszámolni. a magyar gazdaságot felszámolni. magyarországot eladni. haza árulók. és erre a többségi válasz, hogy takarodjanak innen. ha úgy érzik, hogy jogfosztottak, akkor húzzanak el nyugatra. ott aztán annyi joguk lesz, hogy csak na. néhány generáció múlva asszimiláládóva bekerkeülhetnek a nyugatos elit másod, harmad harmadvonalába. de menjenek csak. a jogokért.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 11:37:59

@Lavinia Pinkerton:

Az érettségizettek körében, és az egyetemet végzettek körében is magasan vezet a Fidesz.

Igaz a cigányok, és 8 általánost végzettek körében is.

De pusztán ezért lehülyézni az országot nem szép dolog, még egy agyhalott ballibtől se.

csárlszbrunzol 2018.01.04. 11:40:25

@Ballib vagyok rettegek: Szori, de nem fogok minden szart elolvasni, hiába linkeled.
A témáról a rövid véleményem: Orbán belpolitikai találmánya, rettegtetni szeretné a választóit és a bizonytalanokat. persze úgy áll a helyzet, hogy ezzel a "balosok" egy nagy részénél is betalált.
Ez csak a sorosozásról való véleményem.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 11:40:42

@Ballib vagyok rettegek:

"az országot a külföldi multiknak és bankoknak a ballibek szolgáltatták ki"

Ha "az ország" nem akart volna kiszolgáltatva lenni a külföldi multiknak és bankoknak, akkor nem vásárolt volna a külföldi multiktól és vett volna fel hiteleket a külföldi bankoktól.

Mert ugye "az ország" (népességének egy része) úgy ítélte (és még mindig úgy ítéli) meg, hogy _számára_ előnyös a külföldi multiknál vásárolni és a külföldi bankoktól hiteleket felvenni. Ha nem úgy ítélné meg, akkor nem tenné.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 11:42:00

@Ballib vagyok rettegek:

Ennyire nem lehetsz ostoba......

A hatmilliárd, az a föld össznépessége.
Nem a ballibek Orbanisztánban, akik nem szavaztak...

Na, jó. Beszélgess a többi zombival, szépen.

abdul hackeem 2018.01.04. 11:44:07

@Ballib vagyok rettegek: A haveroknak átjátszott tulajdont kár lenne államosításként feltüntetni.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 11:44:47

@444:

"erre a többségi válasz, hogy takarodjanak innen. ha úgy érzik, hogy jogfosztottak, akkor húzzanak el nyugatra."

Ez ütközik a hivatalos narratívával, miszerint a háttérhatalmak csábítják el a magyar ifjúság színe-javát mindenféle talmi világszínvonalon felszerelt laboratóriumokkal meg kutatási feltételekkel.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 11:45:26

@Lavinia Pinkerton:

Ennyire szar érvelést még szalmabáb érvelésből se láttam soha.

Legalább lett volna egy szó vagy szám, amit cáfolsz az eredeti hozzászólásból..

Szerencsétlen.. :DDD

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 11:47:29

@neoteny:

Itt megint csak érdemes megemlíteni, hogy a kicsábítás a Közép-Kelet Európai régióból Magyarországból megy legkevésbé.

Arányaiban Szlovákoktól, Lengyelektől, Románoktól jóval többen mennek ki.

Azaz szinte bizonyos hogy erről nem Orbán tehet, hacsak nincs valamiféle globális hatalma minden országra neki.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 11:50:54

@abdul hackeem:

Te kevered a dolgokat megint...

A magyar áléami tulajdon aránya minden területen nőtt.
Így bankszektorban, gázban, részvényekben, tárolokban, közművekben.
Nem pedig csökkent mint a szocik alatt.

Hogy Mészárosék meg Garancsiák kapják a lóvét az Alstom és Starabg helyett, akiknek a ballibek postafordultával küldték vissza az EU-s fejlesztési pénzeket, az más tészta.
Ahogy az is, hogy hol fektetetik be a nyereséget (itt és nem külföldön).

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 11:53:09

@Ballib vagyok rettegek:

A hivatalos narratíva mégis a háttérhatalom csábítási képességeitől rettegésről szól.

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 11:53:35

@Lavinia Pinkerton: De te a nincs érettségijét arra írtad át, hogy 8 általánosa vagy annál kevesebbje van csak. Ez orbitális csúsztatás vagy félreértés. Képzeld, 1990-ben még a felnőtt lakosság 73%-ának nem volt érettségije!

2018.01.04. 11:54:19

@neoteny:
na de orbán és az orbánizmus lényegében azt mondja, hogy aki sok pénzből akar kutatni az menjen nyugatra. mert errefelé olyan nem lesz. az maradjon, aki úgy gondolja, hogy kevesebb pénzből is ki lehet okoskodni valamit.

ha lovász lászlót az amerikai karrierje érdekli elsősorban és kiáll soros mellett, akkor tegye meg. de ez esetben menjen vissza amerikába. viszlát. hosszú távon sokkal fontosabb a magyar közoktatás egysége. és ő ezt nem tudja megteremteni. lovász lászló azt sem érti, hogy többek között azért is felel. ő nem a magyarországi tudósok szakszervezetének elnöke. nem egy feltétlen nyugat barát ügynökséget vezet. csak ő ehhez szokott. de most nem úgy van. és erre a válasz az, hogy a műszaki egyetem az oroszokkal építi a nemzetközi űrállomást és a műholdat. magyarország eurázsián keresztül kapcsolódik a földkerekséghez. és akinek nem tetszik az menjen.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 11:54:29

@neoteny:

Pl hol ?
Van 1 link valami hivatalos narratívára ?

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 11:56:38

@444:

Lovász Lászlót megvédeném..

Az MTA ballib bérrettegőit is helyre tette, és a kormányzati befolyást is védte.

Politikailag semleges övezetet próbál az MTA-ból faragni.
Nagyon helyesen.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 11:59:14

@Ballib vagyok rettegek:

„Abból kell főznünk, amink van: eszünk, sajátos észjárásunk, komoly tudományos tradíciónk. A mai világban küzdelem zajlik a legjobb emberfőkért: egykoron az aranykészlet kiáramlását akadályozták meg, ma az a kérdés, mit tehetünk az ellen, hogy elveszítsük a legkiválóbb tudósainkat, ráadásul nyitott, nemzetközi korszakban. Nehéz a jó válasz” – mondta miniszterelnök.

Orbán szerint a nyílt- és a háttérhatalmak olyan rendszert építettek fel, amely valójában – más célok mellett – az agyelszívást is szolgálja. Tőlünk nyugatra, sőt lassan keletre is, olyan kutatási feltételeket teremtettek, amik mágnesként vonzzák a tehetséges kutatókat. Az akadémia és a kormány ebbe a szellemileg alárendelt és kiszolgáltatott helyzetbe nem törődött bele, és nem kíván a jövőben sem – mondta Orbán.

index.hu/tudomany/2016/05/02/orban_viktor_mta_kozgyules/

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 11:59:30

@Tenkes Kapitánya:

Csak az indexes cím utáni első mondatig kellett volna eljutnod...

" A 19 megyénkből 11-ben többségben vannak azok, akiknek a 8 általános a legmagasabb végzettsége - írja a G7 a KSH adatai alapján."

abdul hackeem 2018.01.04. 12:00:22

@Ballib vagyok rettegek: Tolod már itten a propagandát megint, mire is hivatkozva? A 8 % körüli állami tulajdonra a bankszektorban? Mennyé homokozni a kisovisokkal

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 12:06:16

@Ballib vagyok rettegek:

Aki a kormányzati befolyást védi, az nem semleges politikailag, mivel a kormányzat fideszes.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 12:07:30

@neoteny:

Ez inkább racionális megközelítésnek tűnik, sem mint rettegésnek.

Avagy szerinted nem ez a helyzet ?

ijontichy 2018.01.04. 12:07:34

@neoteny: " "Abból kell főznünk, amink van" "
Vitya például egész jól tud békát főzni ;-)

2018.01.04. 12:07:50

@neoteny:
ezt legfeljebb a hvg újságíróitól olvashattad? mikor mondott ilyet orbán? orbán célja éppen az, hogy amelyik tudós feltétlen nyugatos az menjen nyugatra. a nyugat nyugaton van. és az csak korlátozottan van jelen magyarországon. ennek érdekében nem tarthatnak fent ügynökségeket. ez az illiberális demokrácia lényege. és ez mondjuk az oroszhoz mérten elég liberális tudománypolitika. ez egy közép-európai szövetségi államrendben lehetne még liberálisabb. de a németek attól félnek, hogy abban elvesztenék a versenyelőnyüket. mert a kis és nagy-lengyel, a cseh-morva-szlovák, a nagy-magyar, szerb-horvát-szlovén vagy kis-bosnyák tudósok egyenrangú félként jutnának forrásokhoz. és ugye sohase lehet tudni, hogy mit találnak ki ezek. úgyhogy azt már azért mégse kellene. inkább legyenek ügynökségek. vigyék el őket nyugatra. ezzel ugyan leszakítják kelet-közép európát. de mit számít az. és erre azt mondja orbán, hogy lehet menni nyugatra. de nem lesz ügynökség. így amerikába nem mennek annyian. és erre a német néppárt azt mondja, hogy na jó. öljétek meg sorost. de majd a német államfő tiltakozik.

2018.01.04. 12:08:33

@Lavinia Pinkerton:
mert budapesten több egyetem van, mint vidéken főiskolával együttvéve.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 12:10:53

@abdul hackeem:

A közművek, bankok, és média többségi tulajdona magyar kézbe kell legyen, az egy álláspont, nem propaganda.

Más megközelítésben hazaárulónak hívják azt, aki kiszolgáltatja a külföldi érdekeknek az országot.

2018.01.04. 12:11:39

@Lavinia Pinkerton:
tehát most az a koncepció, hogy világvárost építünk a zsidókkal. és a németekkel. de ez a zsidóság nem tud világvárost építeni. ezek a zsidók hitközséget tudnak építeni. a németek harmonikázni tudnak, mint lagzi lajcsi, nagyképűsködni mint havas henrik és hőzöngeni, hogy ők németek. sok pénzből kereskedni. offshore számlákat vezetni. de azt mészáros is tudja. a kültelki gázszerelő.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.04. 12:14:37

@Lavinia Pinkerton:

A kormányzati tulajdon és jogkör a mindenkori kormányt illeti, amit a demokratikus választáson győztes párt-pártok alkotnak.

Persze bizonyos értelemben köthető az állami vagyon nagy privatizálói, elherdálói, és visszavásárlói köre pártokhoz, nézetekhez, és erről is döntenek a választók egyúttal.

screpes 2018.01.04. 12:15:47

@Moin Moin:
Ötvenhatban nem esett, biztosan nem.
Ott voltam az utcán, ott Budán, ahol a Műegyetemtől a Krisztina krt-n, Vérmezőn át vonultak....Nem, nem esett.

2018.01.04. 12:15:49

@neoteny:
de nem ez nem a gonosz multik, háttérhatalom szöveg. hanem azt mondja, hogy a nyugat elviszi a tudósokat. ezt nehéz megakadályozni. de ők megpróbálják. de aki akar az menjen. széledjen szét a nagyvilágba. mint az 56-osok. így tudja a hatalmát megerősíteni. orbán egy profi hatalomtechnikus, mint kádár.

abdul hackeem 2018.01.04. 12:16:07

@Ballib vagyok rettegek: Ezt írtad: "A magyar áléami tulajdon aránya minden területen nőtt.
Így bankszektorban, gázban, részvényekben, tárolokban, közművekben."
Erre írtam: " A haveroknak átjátszott tulajdont kár lenne államosításként feltüntetni. " "A 8 % körüli állami tulajdonra a bankszektorban?"
Erre már te: "A közművek, bankok, és média többségi tulajdona magyar kézbe kell legyen, az egy álláspont, nem propaganda."

Ti vagytok itt a hazaárulók a propagandátokkal.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 12:17:05

@Ballib vagyok rettegek:

"racionális megközelítés"

Ki számára?

"sem mint rettegés"

"szellemileg alárendelt és kiszolgáltatott helyzet"

Kemény szavak olyasvalakitől, aki nem retteg.

2018.01.04. 12:18:23

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: tudod birka, van az úgy, hogy a csodapárt mindig 98%-ot ért el.. de szerinted az demokrácia. Gratulálok az újabb hülyeséghez :)

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 12:19:32

@444:
Hát, nem hinném, hogy több lenne, de ez nem is érdekes.
A vidékiek küldik Budapestre is a gyerekeiket, ahogy külföldre is.
Ahogy kettőig tud számolni, már elhagyja a földet, amin már Mészáros Lőrinc a földesúr.
Mégis, minek söprögessen a más földjén, ha el is mehet.

Az ország agyelszívása helyett azon kéne merengened, hogy mit csinálhat egy falu, amelyik körül a megyét már fideszes földek alkotják ?
Mi dolga van ott egy tanult embernek ?

Évente egyszer vetnek, egyszer aratnak a harmincmilliós traktorokkal, aztán mit csinál a nép az év maradék háromszázhatvan napján ?

Mivel semmit, ezért a megyékben élőknek lassan a nyugdíjak kihordása és a közmunkások őrzése az egyetlen munkájuk.

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 12:20:06

@Lavinia Pinkerton: "Csak az indexes cím utáni első mondatig kellett volna eljutnod..."

Az Index hazudott, ilyen egyszerű, egyetlen megyében sincsenek többségben a maximum 8 általános végzetségűek. Tehát nem igaz ez:

" A 19 megyénkből 11-ben többségben vannak azok, akiknek a 8 általános a legmagasabb végzettsége - írja a G7 a KSH adatai alapján."

Íme egy publikáció az érintett mikrocenzusról:

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/mikrocenzus2016/mikrocenzus_2016_2.pdf

17-18. oldalon található az iskolázottság bemutatása.

"1990-ben a 18 éves és annál idősebb népesség közel egyharmadának, 2011-ben már majdnem felének, 2016-ban pedig 55%-ának volt legalább érettségi bizonyítványa. Az arányuk különösen magas volt a 20–34 évesek között, a 45–49 évesek körében majdnem elérte az országos átlagot, az
ennél idősebbeknél viszont egyre jobban elmaradt attól.
A 75 év felettieknek már csak 30%-a érettségizett."

Ennyit a magyarázatodról, miszerint az értelmesebbje nyugatra távozott, és ezért ilyen alacsony az érettségizettek aránya.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 12:20:24

@444:

"de nem ez nem a gonosz multik, háttérhatalom szöveg."

"Orbán szerint a nyílt- és a háttérhatalmak olyan rendszert építettek fel, amely valójában – más célok mellett – az agyelszívást is szolgálja."

Feltételezem, hogy ez egy az Index tudósítója által parafrázisolt szöveg, ti. hogy Orbán kimondta a "háttérhatalmak" kifejezést.

"de aki akar az menjen. széledjen szét a nagyvilágba."

"Tőlünk nyugatra, sőt lassan keletre is, olyan kutatási feltételeket teremtettek, amik mágnesként vonzzák a tehetséges kutatókat. Az akadémia és a kormány ebbe a szellemileg alárendelt és kiszolgáltatott helyzetbe nem törődött bele, és nem kíván a jövőben sem – mondta Orbán."

2018.01.04. 12:21:26

@neoteny:
csak orbán az új helyzetben nem zárja le a határt. kádár is azt mondta, hogy ennek nemzetközi okai vannak. nincsenek belső okai annak, hogy magyarország elzárkózik a nyugattól. csak már horn gyula vágta el a kerítést.
cultura.hu/wp-content/uploads/2014/06/vasfuggony-bontasa-horn-1989.jpg
és ő kapta a nagykeresztet genscher-től.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/195/1951/19515/1951518_cb556aa71d177533b021673101315fc1_wm.jpg
de a háttérből glatz ferencet elzavarták az mta éléről. és lovászt is elzavarják. (én nem zavarnám el. de én egy senki vagyok. és nyilván nem vezethet egy nemzeti közintézményt egy soros párti. ne tartson fent ügynökséget. hanem lehet választani. és aki akar az menjen.)

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 12:24:41

@444: Mészáros nem kültelki. Hanem faluszéli.

A kültelki, az a városszélit jelenti.
A kültelkiek városi csavargók, a faluszéliek meg ürgeöntők.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 12:28:40

@okostojas007:

Ez nemigen esik meg: ritkán van ekkora konszenzus egy társadalomban.

Hidvégi Mihály 2018.01.04. 12:29:33

@Ballib vagyok rettegek: "Más megközelítésben hazaárulónak hívják azt, aki kiszolgáltatja a külföldi érdekeknek az országot. "

Ez tökéletesen igaz.
Ám akkor nevezd nyugodtan orbánt hazaárulónak paks miatt, meg a belgrádi vasút miatt.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 12:29:37

@444:

"csak orbán az új helyzetben nem zárja le a határt."

Mert nem képes megtenni. Ha képes volna a "tehetséges kutatókat" bezárni az országba, megtenné. Ehelyett kénytelen pénzt ígérni -- de olyan szegény még senki sem volt, hogy ígérni ne tudott volna. Mindemellett kérdéses az, hogy hogyan kerül eldöntésre az, hogy kik a "tehetséges kutatók" akik állami (értsd nettó adófizetői) pénzben részesülnek?

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 12:35:44

@neoteny:

Dehogy zárná be Orbán a kutatókat.
A közvéleménykutatás az egyetlen, ami érdekli, de az is csak akkor, ha maga hamisítja.

2018.01.04. 12:36:34

@neoteny:
orbán nem akarja megakadályozni vele ellenséges tudományos elit kiáramlását.

tehát mondjuk barabássy tiltakozik: academia under fire in hungary. erre orbán nyíltan nem mondhatja, hogy takarodjon. mert azzal esetleg szavazatokat vesztene. de azt mondják neki: lacikám. ez esetben nincs helyed itten. és azt mondja, hogy ő több pénzt keres amerikába. menjen és keressen több pénzt. és neki ott több joga van. mi van ott? neked több jogod. amerikai közéletben lehetsz egy senki. a kutya nem fogja kikérni a véleményedet. mert nem vagy amerikai. majd az unokáid beolvadva esetleg bekerülhetnek a másod, harmadvonalba. lacikám te nem vagy liberális zsidó. úgy, hogy nem fogsz bekerülni a demokrata kormánykörökbe. hanem majd ha egy idióta ilyet állít a nagy nyilvánosságban, akkor kiállsz ahogyan most is. és utaljuk a pénzt. mert itten devla annyi van, mint a pelyva. ez a deal. és erre barabássy azt mondja: okés. és ebből lesz academy under fire in hungary.

tehát a két koncepció az, hogy A) a magyar tudományos akadémia egy nemzeti közintézmény nemzetközi kapcsolatokkal. B) egy tudományos ügynökség magán kapcsolatokkal. és lovász utóbbit képviseli. mert ez az érdeke. ehhez szokott. nem érti ezt a nemzetekben gondolkodást. úgy képzeli, hogy a matematika nemzetek felett áll. jó lenne. de sajnos még az sem. a bölcselet pláne nem. az a politika szolgálólánya mindenhol.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 12:37:48

@444:

"orbán nem akarja megakadályozni vele ellenséges tudományos elit kiáramlását."

"Tőlünk nyugatra, sőt lassan keletre is, olyan kutatási feltételeket teremtettek, amik mágnesként vonzzák a tehetséges kutatókat. Az akadémia és a kormány ebbe a szellemileg alárendelt és kiszolgáltatott helyzetbe nem törődött bele, és nem kíván a jövőben sem – mondta Orbán."

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 12:40:50

@Lavinia Pinkerton: Szóval hogy jött ki, hogy a 8 általánososok vannak többségben? Hazudtak, vagy ennyire ostobák az indexnél?

Egyallampolgar 2018.01.04. 12:41:37

@Ballib vagyok rettegek:
Te szerencsétlen. Elfogadom ha az "erkölcstelen csürhét" magadra vetted, de én nem tartom az egész nemzetet erkölcstelen csürhének. Ezt a párhuzamot te vontad meg.

2018.01.04. 12:42:48

@neoteny:
és ezzel azt akarja mondani, hogy mindent meg teszünk azért, hogy senki se mehessen nyugatra. a politikai kérdésekben a politikai ellenfeleink ne menjenek el magyarországról? szerinted orbánnak ez a célja? a francokat. sorok között olvasva ez azt jelenti, hogy lesz egy kis pénz, de aki kevesli, akinek nem tetszik az tiltakozzon és utána lesz másként. menjen.

2018.01.04. 12:45:08

@Ballib vagyok rettegek: az nem államosítás, ha valamit ellopsz... ez csak a hozzád hasonló narancskomcsik szerint az.

2018.01.04. 12:45:15

@Ballib vagyok rettegek: az nem államosítás, ha valamit ellopsz... ez csak a hozzád hasonló narancskomcsik szerint az.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 12:45:30

@444:

"és ezzel azt akarja mondani, hogy mindent meg teszünk azért, hogy senki se mehessen nyugatra."

Helyesen: ezzel azt mondja, hogy az ő kormányzata mindent megtesz azért, hogy a "tehetséges kutatók" ne hagyják el Mo-t.

2018.01.04. 12:46:03

@Lavinia Pinkerton:
a kültelkiek a budai németek, ezek még azon túl a falusi parasztok és a faluszéli cigányok vannak. belvárosi liberális pesti zsidókkal kellene összefogni. értem, hogy nagyjából ez a koncepció. csak a többség azt mondja, hogy ez itten kérem szépen magyarország.

2018.01.04. 12:46:44

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: haha.. nem konszenzus van te birka, hanem a szavazóhelyiség mellett géppisztolyos őrök.

2018.01.04. 12:49:14

@neoteny: ugyan, a narancsosok szerint orbánt idézni nem menő, mert ha 1 héttel ezelőtti orbánt idézel, az már hazudik :)
mindig csak az aktuális orbán a mérvadó, csak nekünk nem jár a pártlap :)

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 12:50:18

@Tenkes Kapitánya:
Nem tudom, ki hazudik, de az index, az mindig hurráoptimista fideszes álláspontot erőltet.
A KSH adatait lelkes fideszesek irogatják a pártközpont utasításai szerint, én viszont csak olvasom a hülye híreket, amik elém kerülnek.

De nem tudom, hogy mégis mit kezdhetnének értelmes emberek egy Mészáros Lőrinc és Orbán, Csányi rokonsága által körbevásárolt vidéken ?

Vetni és aratni igazán elég évente néhány traktorvezető.
Ha belegondolok, az egész vidéki lakosság nem szükséges a fideszföldesurak pénzkeresetéhez.
Csak a szavazás az egyetlen, ahol hasznukat veszik.

Ülnek a nagy házaikban a vidékiek és négy évig várják, hogy behúzhassák Orbánra az X-et.

Más dolguk úgysincs.

Magyarország Europa jövője. 2018.01.04. 12:54:29

"Emberemlékezet óta a legsikeresebb történeti korszakunkról, a kiegyezést követő dualizmusról, 1867 százötvenedik évfordulóján egy hang sem volt a kormánypárti "

Miutan a kiegyezes vezetett Trianonhoz, vagyis az orszag nagyreszenek elrablasahoz, ezert nem csoda ha ezt a szegyenteljes esemenyt nem reklamozzak.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 13:08:08

@Lavinia Pinkerton:

"Nem tudom, ki hazudik"

Nem szükségszerű, hogy bárki is hazudjon: lehetséges az _egyszerre_, hogy 11 megyében a csak 8 általános végzettséggel rendelkezők legyenek többségben _és_ az országban (mind a 19 megyében) az érettségivel és felsőoktatási végzettséggel rendelkezők legyenek többségben.

Pl. 11 megyében egy-egy ember él, akiknek 8 általános a végzettségük, a maradék 9 megyében pedig összesen 12 ember él, akiknek a végzettsége magasabb, mint 8 általános. Voilá, mindkét feltétel teljesült.

Az érdekes kérdés: milyen végzettségre -- ha egyáltalán -- van szükség ahhoz, hogy valaki képes legyen megérteni ezt?

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 13:08:34

@444:
A budai németek mind fideszesek. Ezt én mondom néked, szegény kis bazmegyeinek,
mert errefelé ittenség morzsolgatom születésem óta a napjaimat, és Budán szinte mindig fideszes győzelem született, mióta csak Antall befeküdt a koporsóba.
Én mindig csodáltam a budai németeket, hogy milyen jól elvannak az alcsútdobozi faluszéli cigányokkal,
de már nem hiszem, hogy sokan lennének, tudnillik kiment Németországba a város apraja-nagyja.

2018.01.04. 13:10:03

@neoteny:
barabási tiltakozott. és most azt mondják neki: lacikám látod, hogy hergeljük a nézőgyerekeket. mert ezt találták ki a politikájában boszorkánykonyhában. ha sok-sok pénzt akarsz, akkor menjél amerikába. köphetsz mellé. ez esetben vissza se gyere. takarodjál.

ha én politikus lennék, akkor nem ezt mondanám. hanem azt lacikám. két opció van. ha hazafias vagy, akkor támogasd erdély szövetségi állammá válását. és ezek után lehetsz az új emke (erdélyi magyar közszolgálati egyetem) egyik prominense. vezetheted a tartományi egyetemet, annak természettudományi karát, vagy matematika intézetét, vagy választhatsz egy tanszéket. és ülhetsz országos doktori tanácsban. feltéve, hogy a magyar tudományos akadémia egy nemzeti közintézmény nemzetközi kapcsolatokkal. de ha nem, akkor takarodj.

ha hazafias vagy, akkor majd lesz egy hét, amikor a térségi szakképző központokat körbe járod. és előadást tartasz a szakközépiskolásoknak. megyei művelődési házakba, és tankerületekbe is kell járnod. és néhány járási általános iskolába. ahonnan te is jöttél. mindezt kevesebb pénzért. de sokkal több jogod lesz. ez a deal. mert a kistérségi polgármester azt fogja mondani, hogy tekintes barabási uram jelentem, hogy ez itt jóska a kömal versenyben elég jól szerepelt. és barabási mondhatja, hogy melyik az jóska. és az lehet a kistérségi polgármester. és abból megél, mint egy modern kori nemes. de ehhez meg kell oldania néhány egyszerű problémát is.

ez egy teljesen más oktatáspolitika mint az, hogy magániskolák vannak. és nincs magyar iskola. hanem átveszed a finnt. mert a magyar a finnektől ered. de nem. a magyarok a magyaroktól erednek. magortól. és annak már túl sok ősapja nem volt. egy és még noé. aki az is lehet, hogy nő volt. ezt tanítják a népfőiskolán. és ha meggondoljuk, akkor noé tényleg csak nő lehetett. egy férfitól nem születnek különféle y kromoszómával rendelkező fiúk. és ugye a sém, hámi, jáfet nemzetsége ilyen. tehát a magyaroknak a legenda szerint egy ősanya és ősapja volt. persze ez csak mese. de ezeket el kell fogadni. finnországban se nagyon mondhatod, hogy dobják ki a kalevalát. jönnek az igazi finnek. jönni az lappul tolli. tolakodnak. tülekednek. tülkölnek. tülkön ülnek. de most köztörök türk tülkön, altájin, vagy finn permi északin? melyik legyen?

vajdasagi 2018.01.04. 13:12:44

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem, hanem ami putyin-féle orosz érdek a magyarsággal szemben, az magyar szemmel ellenséges.

2018.01.04. 13:15:08

@Lavinia Pinkerton:
de mégse verik szét az szdsz-t. mert azzal hasonulnának a magyarokhoz. és ez esetben a cigányok verik szét. és piszkos munka árát megkérik.

2018.01.04. 13:16:02

@vajdasagi:
az oroszok kijevért cserébe adnák budapestet.

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 13:16:21

@neoteny: Nem lehet úgy csoportosítani a 8 általánosos végettségűeket, hogy 11 megyében többségben legyenek.
Mondom hogy az érettségivel nem rendelkezőket azonosítja az index a 8 általánososokkal, tévesen természetesen.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 13:16:52

@Magyarország Europa jövője.:

"a kiegyezes vezetett Trianonhoz"

Olyan értelemben a kiegyezés vezetett Trianonhoz, hogy a kiegyezés eredményeként a hadügy közös lett, ti. Mo-nak nem volt önálló hadserege (nemzetőrsége) amely mozgósításáról a magyar törvényhozás dönthetett volna. De az nehezen elképzelhető, hogy a kiegyezés _hiányában_ Mo elkerülhette volna a(z utólag I. vh. néven elhíresült) háborúba belépést. Így hát a kiegyezés csak olyan mértékben vezetett Trianonhoz, hogy a kiegyezésnek nem volt része az önálló magyar hadsereg (nemzetőrség) felállítása.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 13:18:46

@Tenkes Kapitánya:

"Nem lehet úgy csoportosítani a 8 általánosos végettségűeket, hogy 11 megyében többségben legyenek."

Pl. 11 megyében egy-egy ember él, akiknek 8 általános a végzettségük, a maradék 9 megyében pedig összesen 12 ember él, akiknek a végzettsége magasabb, mint 8 általános. Voilá, mindkét feltétel teljesült.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 13:24:29

@444:

"és ezzel azt akarja mondani, hogy mindent meg teszünk azért, hogy senki se mehessen nyugatra."

Helyesen: ezzel azt mondja, hogy az ő kormányzata mindent megtesz azért, hogy a "tehetséges kutatók" ne hagyják el Mo-t.

2018.01.04. 13:29:55

@Ballib vagyok rettegek:
na de ez az, hogy az mta nem lehet politikailag semleges. az mta elnöke lenni politikai tisztséget visel. és úgy kell tisztességesnek maradni. ami nem egyszerű. de ez esetben menjen a francba. lovász lászló véleményem szerint alkalmatlan arra, hogy valódi változást hozzon. a magyar tudományos akadémia élére nem egy tili-tolizó ügynök kell.

hanem aki azt mondja, hogy nincs oktatási minisztérium. és azt mondja, hogy ő a magyar közoktatásért és a szakképzésért felel. ezt kell elsődlegesen felépíteni. és addig a tudományos elit el lesz magának. nem kell félteni. az mta élére olyan ember kell, akinek van bármiféle közéleti elképzelése. mivel nincs kultuszminisztérium ezért az mta élén politizálni kellene.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 13:30:22

@444:
Félrebeszélsz. Nincs semmilyen szdsz, és ezért nem is kell szétverni. Se árát megadni.
Az emigráló németek helyére fideszcigányok költöztek faluszélről, mert Orbán hozta a párszázezres rokonságát, a zumbatáncosnőktől a harangozókig, hogy jegybankosok legyenek meg miniszterek.
Amelyik német még mindig köztük van, az a legalja.
Inkább nem is sorolnám.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 13:31:59

@Tenkes Kapitánya:

"A megye az nem ember."

Így igaz; és?

Létezik egy másik magyarázat is, de ennek megértése már valamivel több kognitív képességet igényel:

11 megyében a (felnőtt) lakosság fele + 1 (vagy + 2, ha páros a felnőtt lakosok száma) csak 8 általános végzettséggel rendelkezik. A maradék 9 megyéből 8-ban a (felnőtt) lakosság fele + 1 (vagy + 2, ha páros a felnőtt lakosok száma) érettségivel vagy annál magasabb végzettséggel rendelkezik. A 9. megyében pedig az érettségivel vagy magasabb végzettséggel rendelkezők száma 15-el haladja meg a csak 8 általános végzettséggel rendelkezőkét. Ebben az esetben is teljesül mindkét feltétel, ti. hogy 11 megyében több a csak 8 általános végzettségű (felnőtt), de az egész országban (mind a 19 megyében) több az érettségivel vagy annál magasabb végzettséggel rendelkező felnőttek száma, mint a csak 8 általános végzettséggel rendelkezőké.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 13:33:58

@neoteny:

Hozzátartozik, hogy a népességszám a 19 megyében egyenlő, vagy csak 1-el különbözik egymástól.

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 13:34:49

@neoteny: Akkor nézz utána a megyei minimum lakoságszámoknak.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 13:36:12

@vajdasagi:

S az mire érv, hogy esetleg van egyezés egyes érdekek között.

Ezen az alapon te nyugati érdekeket kiszolgáló hazaáruló vagy.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 13:37:49

@neoteny: Nem fontos, hogy az ország többsége mennyire képzett, ha például mind Budapesten lakik, aki ért valamihez.
A választást a megyék döntik el, mert Budapest le van szavazva. A megyék többsége hülye, mint a valag, tehát a hülyék adják a kormányt.
Az értelmesek meg először Budapestre áramlanak az elmenő budapestiek helyére, aztán kimennek külföldre.
Így az agyelszívást nem a külföld követi el, hanem a belföldi vidéksimogatás.
Addig simogatják az ostoba vidék buksiját, amíg az ország szépen átjáróházzá válik, és a keletről nyugat felé áramló népvándorlás csak átgázol a kiürült magyar ugaron.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 13:38:04

@Tenkes Kapitánya:

"Akkor nézz utána a megyei minimum lakoságszámoknak."

Miért tenném azt?

Még nem mutattad meg, hogy miért "[n]em lehet úgy csoportosítani a 8 általánosos végettségűeket, hogy 11 megyében többségben legyenek."

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 13:40:31

@Lavinia Pinkerton:

Félreértettél: én csak azt mutattam meg, hogy lehet egyszerre igaz az, hogy 11 megyében többségben vannak a 8 általános végzettségűek _és_ az országban (mind a 19 megyében) többségben vannak az érettségivel vagy magasabb végzettséggel rendelkezők. A hozzászólásom _csak_ erről szólt.

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 13:43:09

@neoteny: Mert ez empirikus kérdés, a konkrét magyarországi megyékre vonatkozik. Nem egy lakosú megyékre.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 13:48:13

@Tenkes Kapitánya:

"Mert ez empirikus kérdés"

Vagyis képtelen vagy megmutatni, hogy miért "[n]em lehet úgy csoportosítani a 8 általánosos végettségűeket, hogy 11 megyében többségben legyenek."

"Nem egy lakosú megyékre."

Szorozd be minden egyes embert 420,000-el, és ugyanoda jutsz.

Carmichael 2018.01.04. 13:55:08

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

"Ha egy választott vezetés nem valósíthatja meg elképzeléseit, hanem a háttérhatalom igényeihez kell alkalmaíkodnia, minek vannak választások?"

Eddig minden hatalom igyekezett megvalósítani az elképzeléseit, amelyek soha nem egyeztek azokkal, amiket ahhoz hirdettek, hogy megszerezzék a jogot a megvalósításukra. Pontosan ezért igyekeznek a saját céljaik megvalósítása mellett minden eszközzel akadályozni a becsapottak (akik szinte mindig többségben vannak) demokratikus lehetőségeit arra, hogy visszavegyék a hazugsággal megszerzett hatalmat. Ezt pontosan azzal a joggal magyarázzák, amivel te is. Vannak ebben a játékban ügyesebbek, mint a jelenlegi kormányzat nálunk, és még ehhez is bénák, mint "őszöd bajnoka". De ettől még a demokrácia arról is szól, hogy négy év alatt mit lehet megtenni, illetve mit nem lehet megtenni, még akkor sem, ha ez kell a céljaim eléréséhez, ha pl. ehhez a játékszabályok egyoldalú, hatalmi alapú megváltoztatása kell.

"Amíg a hatalom alapja a népszuverenitás, s ez utóbbi kifejezhető szabadon, demokrácia van. Más nem kell hozzá."

Hogyne kellene.

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 13:57:29

@neoteny: "Vagyis képtelen vagy megmutatni"

téves premissza, téves következtetés

képes vagyok megmutatni

1,9 millió embert kell elosztani 11 megyébe, de a legkisebb lakosságszámú 11 megyében ennél több 15 évnél idősebb él.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 14:04:46

@Tenkes Kapitánya:

"1,9 millió embert kell elosztani 11 megyébe"

Honnét vetted az 1,9 millió embert?

2018.01.04. 14:11:29

@post:
" A pártállam nem politikai rendszer, hanem a megtört lelkek rendszere. A baloldal ezt sem érti. Nincs is muníciója vele szemben."

és mi van, ha a cél csak annyi, hogy az itt is nagy töménységben (:D) fellelhető trollok dominanciájának a nyilvános meghirdetése révén valamilyen hatalomtechnikai eszközzel véget lehessen vetni az állandósult kampánynak és megindulhasson valami(féle) konszolidáció(féle)?
- ha pártállam janibácsinak sikerült(egy jó darabig) . . . ???

ha a konszolidáció jó lenne a gazdaság összes szereplőinek és el lehetne végezni a különböző érdekek finomhangolását is?
kit érdekel az a pár szabad egzisztencia?
meg ahogy feri mondta: innen el lehet menni!

Moin Moin 2018.01.04. 14:12:24

@Ballib vagyok rettegek: Akkor egy kis töri, aranyom:

- 1848-ban a jobboldali-konzervatív-aulikus (tehát sem nem baloldali, sem nem liberális!) Habsburg-rezsim ellen lázadt fel a magyar nép, a kifejezetten liberális reformnemesség,- polgárság és -értelmiség vezetésével-szervezésében. Voltak komoly baloldali elemei is a dolognak és a szereplők több emblematikus figurája, Petőfi Sándor, Táncsics Mihály kifejezetten republikánus-balos elképzelésekkel élt. Előbbinek emlékezetedbe idézem a Respublika c. versét (magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/petofi/resp.htm ) - Táncsicsnak meg kb. a teljes munkáságát!:-)

- 1956-ban a felkelők oldalán a baloldali vonulat és eszmerendszer erős volt: a miniszterelnök, Nagy Imre kommunista volt és az egész Nagy-kabinet kifejezetten és kizárólagosan baloldali emberekből állt. Egyes, az egész felkelés szempontjából marginális - és hát sajnálatosan és feleslegesen erőszakos - jelenségeket leszámítva (pl. Köztársaság-téri ostrom) az egész forradalom kifejezetten a demokratikus szocializmus programjáért folyt. Mi ez, ha nem baloldaliság?! Ezen kívül a teljes liberális értelmiség a forradalmat támogatta; azt követően számos tagja kapott e tevékenysége miatt súlyos ítéleteket (Göncz Árpád, Mécs Imre stb.); a forradalom programjának egyik alapcélkitűzése pedig a tőrőlmetszett "liberális fertő", a többpártrendszer megteremtése (visszaállítása) volt...
Összefoglalva: 1956-ban semmiképp sem a baloldaliság és/vagy a liberalizmus ellen kelt fel a magyar nép, sőt: egy baloldali társadalmi program (demokratikus szocializmus) és egy liberális államberendezkedés (többpártrendszer) érdekében!

... Ez van, drágicám!:-)))

2018.01.04. 14:13:11

@Lavinia Pinkerton:
ez a modell ott bukik el, hogy most már vidékről nem budapestre költöznek "fel". egyenesen mennek külföldre. budapestről két dolog érdekes. az egyik az elkerülő út. a másik a repülőtér.

2018.01.04. 14:14:21

@Lavinia Pinkerton:
mert most már van annyi vidéki, hogy szétverje a "liberálisokat". ha a budai németség nem tette meg. megteszik a "cigányok".

Moin Moin 2018.01.04. 14:15:54

@screpes: Akkor neked Budapest=Magyarország?:-)

- Miskolcon esett (Egyik ismerősöm apja egyetemistaként volt ott)
- Szolnokon estett (nagybátyám ott élte át egyetemistaként azt a napot)
- Győrben esett

2018.01.04. 14:19:19

@Moin Moin:
nem érted az egészet. amikor azt mondják, hogy "KOMCSI", akkor az valójában nem azt jelenti, hogy kommunista, hanem azt, hogy "NEM-NEMZETI ZSIDÓ". ez a jelentése. amikor azt mondják, hogy "LIBSI", akkor nem azt jelenti, hogy szabadelvű. hanem azt, hogy "NEM-NEMZETI ZSIDÓ". libsi a liberális bibsi. a bibsi pedig a biboldó. a zsidó cigányul. tehát nem ez a vita nem filozofikus, hanem biologikus. de ezt csak a hülye németek nem értik. nem minden német hülye. csak a hülye németek.

2018.01.04. 14:26:10

@Moin Moin:
tehát a balliberális elveidet mégis hogy a francba egyezteted össze. meddig vagy baloldali és mettől liberális. hogy jön össze az, hogy nincs ingyen ebéd. és az, hogy van. alapjövedelem legfeljebb valamiféle keresztényszocialista eszmeiségből következik. és nem a liberalizmusból.

screpes 2018.01.04. 14:33:46

@Moin Moin:
október 23 délután, - az nekem Budapest.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 14:37:20

@444:

"hogy jön össze az, hogy nincs ingyen ebéd. és az, hogy van."

Ingyenebéd csak a mannaeső -- vagy ennek magyar népies megfelelője, a szájba röpülő sültgalamb -- lehet. Minden olyan ebéd, amihez az alapanyagokat meg kell termeszteni/tenyészteni/termelni, azokaz a konyhába kell szállítani és ott valaki(k)nek meg kell főzni/el kell készíteni nem lehet ingyenebéd.

a nemzet fogatlan provokátora 2018.01.04. 14:39:17

@Lavinia Pinkerton: Aha Pest.. Hát a kispesti, meg a Havanna lakótelepen sem IQ bajnokok élnek( "panelproli"..ismerős a kifejezés?),vagy az Illatos út környékén is érnének meglepetések, de a káposztás és békásmegyeri "idill"-ben is érdekes alakzatokkal találkozhatsz..:)

a nemzet fogatlan provokátora 2018.01.04. 14:45:35

@Moin Moin: Viszont ott voltak valódi forradalmárok. Ma az ellenzéki oldalon csupán az okostelójukkal önazonos fotelkalandorok vannak..

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.01.04. 14:48:28

@Magyarország Europa jövője.: nem a Kiegyezés vezetett Trianonhoz, hanem a magyar etnikai nacionalizmus

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.01.04. 14:49:34

meg persze a más népek hasonló nacionalizmusa és az antant célja, hogy felbontsa az OMM-et mint közép-európai "veszélyforrást"

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.01.04. 14:50:42

ami utóbbi nagyfokú ostobaság volt és a későbbi Anschluß melegágya

a nemzet fogatlan provokátora 2018.01.04. 14:54:23

@Lavinia Pinkerton: "Évente egyszer vetnek, egyszer aratnak a harmincmilliós traktorokkal, aztán mit csinál a nép az év maradék háromszázhatvan napján ?"

Talán érdemes lenne néha ellátogatnod a Nagykörúton kívülre is, és nem csak akkor, amikor a Taxi visz ki Ferihegyre, vagy legalább nem ökörségeket mondogatni olyasvalamiről, amit nem ismersz. Persze vetnek, meg aratnak, mi te nagyon hülye..?Szántani,öntözni, gyomot irtani, permetezni, az állatokat etetni-gondozni meg ugye nem kell..
Szar lehet neked együtt élni azzal a gondolattal, hogy az általad lenézett emberek munkája nélkül szépen éhen döglenél..:)

2018.01.04. 15:04:03

@HaFr:
a kiegyezés vezetett el egy olyan háborúhoz, amiben magyarország nem volt érdekelt. de magyarországnak nem volt önálló külpolitikája és hadserege. és ezzel a magyar királyság bukásra volt ítélve. és ezt írta meg kossuth a cassandra levélben. hogy amikor ausztria bukik egyet, akkor magyarországot fogják bebuktatni.

trinanon után a magyar családok jelentős része szét volt szakítva, meg volt nyomorítva. háborús veszteségek miatt.

debrecenben 1905-ben még a zsidóságot ünnepelték. mert löfkovics bácsi az aranyműves (rossz nyelvek szerint zsidó uzsorás) felajánlotta az érmegyűjteményét azért, hogy legyen városi múzeum. és azt mondták, hogy na ugye. ezek rendes emberek. patrióták, lokálpatrióták. csak jött a háború. és trianon után már lényegében az volt a cél, hogy felszámolják a többségi magyar tulajdont. a belváros közel fele került néhány zsidó kezébe. és a városkörnyéki földek közel fele. a szétszakított, megnyomorított családokat eladósították. azért, hogy a vagyonukat eladják. és egyes zsidóknak ez volt a célja. szabadkőművesség részben azért szerveződött, hogy háborút kirobbantsák. azért, mert a háború üzlet. ukrajnában mit csinálnak a demokraták? ki kell robbantani egy polgárháborút azért, hogy utána ukrajnát felszámolják. putyin kiegyezett egy részükkel. ahogyan orbán.

és erre mondhatod, hogy ilyen nincs. de szabadkőműves páholyiratok vannak. egy magyargyűlölő társaságnak az volt a célja, hogy szétverje a magyar királyságot. és átvegye a magyar nemesség helyét. a neoliberalizmus nem nemzeti liberalizmus. hanem nemzetek felett álló. ez volt az elképzelés. és lényegében ma is ez.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 15:06:40

@444: És miért fáj neked, hogy mit csinálnak Budapesten a cigány rokonaid ?
Miért nem Dábrecen felvirágoztatása a gondod ?

2018.01.04. 15:09:50

@HaFr:
tehát van egy társaság (szerintem a J1 jelű eredet), amelyiknek egy része úgy képzeli, hogy a törzsi tudata univerzális. tehát amit filozofikusan gondol, azt ő másoknak előírhatja. legyen kommunizmus. vagy legyen kapitalizmus. vagy a spektákulum társadalmát építjük. tehát a filoszemiták nem azt gondolják, hogy vannak politikai konstrukciók. és ezeket felkínálhatják megvételre a politika piacán. ahol minden felnőttnek egy szavazata van. így lehetne ez is piac. de nem. mert ez esetben van állam. és az anarcho-kapitalizmusban az nincs. mert az nem fér bele. nincs és kész. és aki olyat akar népnemzeti fasiszta. de ez esetben ugye nem létezne izrael se.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 15:21:51

@a nemzet fogatlan provokátora:

A vidékiek csak vetnek-aratnak. A többi munkát már el is felejtették.
Az állatállomány rohad lefele, csak a pitbull szaporodik,
zöldséget nem termelnek, a gyümölcsfákat már el se ültetik,
csak tujákat,... meg nyírják a gyepet a fűnyíróval.

Tényleg nagy bajban lennék, ha azt kéne ennem, amit ti megtermeltek, fideszkéim.
Legelhetnék a tarlókon, amiket fölvet a gyom meg a vadkender.

Még jó, hogy sosem leszek rászorulva.

2018.01.04. 15:24:18

@Lavinia Pinkerton:
debrecen nem szabad város. ha az ország a magyar nemesi tradíciókat követné, akkor lenne 64 városmegye. legalább ennyi helyhatóság. erre az a válasz, hogy olyat ne akarjál, mert az fasizmus. na jó, akkor legyen ~1000 település. és ez mind korlátozhatja a kereskedelmet. feltéve, hogy a helyieknek ez az érdeke. azt nem korlátozhatod. mert az a fasizmus. az úgynevezett balliberálisok lényegében a közélet felszámolását célozzák.

és mivel a budai németség egyelőre legalább is nem állt ki a magyarok mellett. ezért cigányok végzik el a piszkos munkát. és ez így tényleg fasisztoid megoldás. soros elleni kampány. de ezt az amerikai demokrata párt bukásával az összes környékbeli kis, közép és nagyhatalom legitimálta. beleértve izrael államot.

sajnálom, hogy nem ment végbe egy széles körű társadalmi kiegyezés. de mivel erre esély nincs semmilyen oldalról így most mindenkinek a legmocskosabb formáját kell hoznia. sajnos. mert ez borzalmas. szégyenletes. szégyenteljes. és nem veszélytelen. de mit kellene csinálni azokkal, akik 8 év kormányzással csődbe visznek egy országot. majd ezek után nem választják újra őket. és telesírják a világlapokat, hogy kitört a fasizmus. a "liberálisok" teremtenek olyan helyzetet.

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 15:31:31

@HaFr: "nem a Kiegyezés vezetett Trianonhoz, hanem a magyar etnikai nacionalizmus"

a magyar etnikai nacionalizmus hiánya vezetett Trianonhoz

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 15:33:46

@444: Nem tudom, mit zagyválsz össze németségről meg zsidóságról.
De talán ezért egy sorvadó falu Dábrecén. Mert csak ilyen hibbant fidesznyikek fenekednek benne az egész világra.
Az ilyen agyzsibbasztás nem termelő tevékenység.

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 15:35:47

@neoteny: "Honnét vetted az 1,9 millió embert?" Ennyien vannak 8 általánossal.

2018.01.04. 15:35:49

@neoteny:
de mégis van ingyen ebéd. csak azzal, mint veszteséggel kell kalkulálni. van ilyen. és az csak részben piaci tevékenység. de részben piaci. a marketing ingyen ebéd. amikor az adventi vásárban felgyúltak fények, akkor papp polgármester azt mondta, hogy mindenkinek jut belőle. és irmuska papp polgármesterbe bele is szeretett. mert úgy érezte, hogy az ő férjének is jut egy kis fény a mennyországban. de böszörményiné karon fogta, hogy inkább menjenek kóstolni. mert az árusok ingyen kínálják a bejglit. persze úgy, hogy lehet tőlük rendelni. és megmondják, hogy egy rúd mennyit kóstál. de egy szeletet mégis csak ingyen lehet kóstolni. és körbe kóstolták az összeset. de előtte arankától vettek mákot és diót. viszont irmuska elmondta, hogy szerinte melyik a legfinomabb süti. és zolika oda vigye andikát. ott finom a sütemény. tehát mégis csak volt értelme a marketingnek. ami "ingyen ebéd".

erre azt mondod, hogy na ez önkéntes. de nem teljesen. mert papp polgármester és általában a politikusok is forszírozzák az ilyesmit. ők felgyújtják a fényeket. és lehet ingyen kóstolni az adventi vásárban. és a nép ennek örül. irmuska azt mondja, hogy ez a papp polgármester milyen rendes ember.

2018.01.04. 15:38:43

@HaFr:
a franciák elfranciásították franciaországot. a magyarok nem tudták. hanem egyezkedtek a nemzetiségekkel.

2018.01.04. 15:44:12

@HaFr:
nagyjából ezek lettek volna a korrekt etnikai határok.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/97/Greater_austria.png
csehországot is fel lehetett volna osztani. de a cseh etnikai nacionalizmus elég erős volt. kibaszták a németeket. és nagyhatalmi legitimációval elcsatolták a felvidéket. és kárpátalját is. a magyarok kitartottak a németek mellett. akik telibe szarták a magyar érdeket. megszállták és porig rombolták az országot. és mindenki az oroszokat szidja. azokat se kellett félteni. és a többi?

de ez nem a magyar nacionalizmus volt, hanem a magyarországi német. nem a kunok, jászok, palócok, a csángók művelték. hanem a magyarországi németség vezetésével történt. mint ahogyan sok jó dolog is. tehát most kérdés, hogy ez a zsidóság és a németség egyes részei hová áll. a többségi magyarok mellé, vagy a magyarok ellen. ezt kellene eldönteni.

vajdasagi 2018.01.04. 15:45:39

@444: Nem nagyon egyezkedtek. Igyekeztek a mi magyar őseink elnyomók lenne, de nem sikerült. Megjegyzem, ha a XVII-XIX. századok során elég nagy lett volna a magyarok népszaporulata, akkor el tudtuk volna "magyarosítani" pl. a Délvidéket. De nem voltunk elég szaporák. Ezzel sajnos szembe kell néznünk. Most sem születik elég magyar gyerek. Még a cigányokkal együtt mért statisztikáink is rosszak - képzeld el mit mutatnának a számok, ha kimutatnánk őket elkülönítve. Belegondolni is rossz.

Ettől függeltenül, tisztelt @HaFr: ez is egy pontos bejegyzés, de megint defetista. Ezekkel ráérnél a választások után megjelenni. Addig próbáljuk meg a közel lehetetlent.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 15:47:09

@444: ...Hol osztogatnak ingyen bejglit ?

vajdasagi 2018.01.04. 15:50:18

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nekem a gázszerelő sem tetszik, és az is káros. De az egy saját érdeke egy kártékony magyar embernek, illetve egy gengszercsoportonak.

Te azonban a putyini propagandát tolod. Te egy az egyben az orosz világbirodalom érdekeit képviseled. És ehhez rendkívüli ismeretetekkel is rendelkezel: szemmel láthatóan otthon vagy a "szovjet" területeken. Mit lehet ebből leszűrni: te egy jól képzett orosz ügynök-troll vagy.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 15:54:26

@444:

"a szétszakított, megnyomorított családokat eladósították. azért, hogy a vagyonukat eladják."

Ha meg nem adtak volna hitelt, akkor népnyúzó nemzetgyilkosok lettek volna.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 15:55:34

@Tenkes Kapitánya:

""Honnét vetted az 1,9 millió embert?" Ennyien vannak 8 általánossal."

Ezt a számot honnét vetted?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 15:59:51

@444:

"de mégis van ingyen ebéd. csak azzal, mint veszteséggel kell kalkulálni."

Vagyis nincs ingyenebéd.

vajdasagi 2018.01.04. 16:01:28

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: De, ha én Szíriára nézek, meg Ukrajnára, meg a Krím félszigetre, akkor látni vélem. Meg a tengeralattjáróikra, stb.

Persze az idő ellenetek dolgozik, és Kína az igazi veszély, míg Oroszországot a kőolaj árával majdnemhogy térdre lehet kényszeríteni, de azért még nagyon is világbirodalom az: a világ harmadik legerősebb birodalma. Vagy ha az EU-t egynek vesszük, akkor a világ negyedik legerősebbike. Ezeknek dolgozol te, birca. De ez egy hanyatló birodalom, akárhány tigrist is ejt el putyin-vezér.

2018.01.04. 16:11:45

@neoteny:
na ezek szerint a piacon soha nincs veszteség. miért vannak a világban negatív számok. miért lehet mégis kivonni kettőből hármat.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 16:13:22

@Tenkes Kapitánya:

""Honnét vetted az 1,9 millió embert?" Ennyien vannak 8 általánossal."

Ez a szám nem szerepel az általad linkelt mikrocenzusban.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 16:13:58

@444:

"na ezek szerint a piacon soha nincs veszteség."

Miért ne lennének?

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 16:15:42

@Tenkes Kapitánya:
Az 1,9 millió a 18 év felettiekre vonatkozik.
Egyébként: "2016-ban 2 millió 217 ezren rendelkeztek alapfokú vagy annál alacsonyabb végzettséggel, vagyis a
15 éves és annál idősebbek 27%-a legfeljebb az általános
iskola 8 osztályát végezte el. A 2011-es népszámlálás óta arányuk 5 százalékponttal tovább csökkent. 1970-ben még a korosztály 80%-a, 6,5 millióan rendelkeztek legfeljebb általános iskolai végzettséggel.
A folyamatos csökkenés eredményeképpen 2016-ra számuk és arányuk a harmadára esett vissza: minden negyedik, összesen 2,2 millió személynek volt alapfokú vagy annál alacsonyabb végzettsége."

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 16:29:50

@Tenkes Kapitánya:

"Az 1,9 millió a 18 év felettiekre vonatkozik."

Hol szerepel ez a szám az általad linkelt mikrocenzusban? Vagy hogyan számítottad ki ezt a számot az általad linkelt mikrocenzusban lévő számokból?

Továbbá ez volt az általad kifogásolt állítás:

"A 19 megyénkből 11-ben többségben vannak azok, akiknek a 8 általános a legmagasabb végzettsége - írja a G7 a KSH adatai alapján."

Ez nem mond semmit sem 18 évről, sem 15 évről, sem bármilyen más korhatárról. Így még adós vagy azzal a magyarázattal, hogy miért épp' a 18 év felettiek számát kellene venni.

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 16:54:32

@neoteny:
több helyről is számolható, ismerve a korcsoportonkénti adatokat is és a népesség korcsoportonkénti megoszlását
Pl. a "A népesség megoszlása a legmagasabb befejezett iskolai végzettség szerint korcsoportonként, 2016" alapján

"miért épp' a 18 év felettiek számát kellene venni"
egyrészt mert ők szavaznak
másrészt mert az ennél fiatalabbak eleve nem lehetnek általános iskolánál magasabb végzetségűek (kivéve a szakiskolákat)

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 17:05:48

@Tenkes Kapitánya:

"több helyről is számolható"

A számolható nem ugyanaz, mint a számolt. Te azt állítottad, hogy képes vagy megmutatni azt, hogy miért "[n]em lehet úgy csoportosítani a 8 általánosos végettségűeket, hogy 11 megyében többségben legyenek"; de még azt sem vagy képes megmutatni, hogy hány csak 8 általános végzettségű ember van az orszában.

De hogy lásd, kivel van dolgod: munkahipotézisként elfogadom, hogy 1,9 millió csak 8 általános végzettségű van Mo-n.

A következő lépés: mi a megyék lakosságszáma? Itt van egy lista: https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_megyéi

Ugyanakkor ha összeadjuk ezeket a számokat. akkor csak 8,071,078 jön ki. De mondjuk azt, hogy ezek a felnőttek száma, és fogadjuk el ennek a listának a megyei lakosságszám-adatait. Megegyeztünk?

Janossz 2018.01.04. 17:09:57

@neoteny: Kár ezen vitáznotok. A problémát én inkább ott látom, hogy nagyon leszállt a mérce.
30 körüli friss diplomás kolléga olyasmiket nem ért, nem ismer, ami egyszerűen pár évtizede egy érettségizettől is joggal elvárható volt.
Ezek az ifjak kézzel írni nem tudnak, macskakaparás ezer helyesírási hibával. Mérnöktől, brrr.
Tehát végzettségtől független, de az ostobaság újratermelésében Magyarország jobban teljesít.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 17:12:53

@vajdasagi:

Szíriával mi a gond? Ukrajna meg egy kisebbség lázadása az elnyomó hatalom ellen, mi a baj ezzel?

Tenkes Kapitánya 2018.01.04. 17:15:57

@neoteny: nem vagyunk egy szinten, ha komolyan írod, amit írsz
a megyék 18 év feletti lakosságszáma számít, nem az összlakosság
egyébként a mikrocenzus egy nagymintás felmérés, nincs sok értelme a fő nagyságrendű adatoknak

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 17:18:00

@Janossz:

"Kár ezen vitáznotok."

Nekem más a véleményem: Tenkes Kapitánya határozottan állította azt, hogy "[a] 19 megyénkből 11-ben többségben vannak azok, akiknek a 8 általános a legmagasabb végzettsége - írja a G7 a KSH adatai alapján" Indexes állítás hazugság. Nekem meggyőződésem, hogy nem az: ezen folyik a vita.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 17:19:50

@Tenkes Kapitánya:

Ahhoz, hogy kiszámolhassuk a 11 legkisebb népességű megye lakosainak számát, meg kell egyeznünk abban, hogy milyen forrást használunk. Mi ezzel a problémád?

Janossz 2018.01.04. 17:57:19

@neoteny: De hát azon nem lehet vitatkozni!
Oda van írva: a KSH adatai alapján.
Ki merné megkérdőjelezni a hitelességet ezek után? :-)

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 18:03:15

@Janossz:

Attól, hogy a KSH-tól származnak az adatok, még lehetnek tévesek. Viszont Tenkes Kapitánya azt állítja, hogy "[n]em lehet úgy csoportosítani a 8 általánosos végettségűeket, hogy 11 megyében többségben legyenek": ezért meggyőződése az, hogy az Indexes állítás hazugság. Az én álláspontom az, hogy lehet úgy csoportosítani a 8 általánosos végettségűeket, hogy 11 megyében többségben legyenek; vagyis _ezzel_ nem bizonyított az Indexes állítás hazugság-volta.

Janossz 2018.01.04. 18:14:49

@neoteny: Csoportosítani? Minek? Tornasorba, vagy hogy is?
Tenkes Kapitánya vegye maga mellé Buga Jakabot és induljanak országjárásra, ha nem hiszik a műveletlenség tengerét.
Láttunk mi már megyei jogú városi alpolgármestert suksükölni. Hol élnek ezek?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 18:30:39

@Janossz:

"Csoportosítani? Minek? Tornasorba, vagy hogy is?"

Másképpen megfogalmazva: "[nem] lehetséges a 8 általános végzettségűek olyan eloszlása, hogy 11 megye mindegyikében többségben legyenek".

Az én álláspontom az, hogy a formális végzettség túlhangsúlyozott. Ha valaki szeretett olvasni, akkor 8 általánossal is képes volt önművelésre; és kis szerencsével meg sok kereséssel szert tehetett egyetemi diplomával rendelkező bölcsészeket megszégyenítő ismeretekre. Az egyik legjobb példa Eric Hoffer ( en.wikipedia.org/wiki/Eric_Hoffer ), aki komoly filozófiai és szociológiai munkásságot végzett miközben dokkmunkásként biztosította a megélhetését, és csak 62 éves korában lett belőle egyetemi oktató.

2018.01.04. 18:41:05

@neoteny:
www.ksh.hu/nepszamlalas/tablak_nepesseg_iskolazottsaga
magyarországon a 18 évesnél idősebb népesség 49%-a rendelkezik legalább érettségivel. budapesten ez az arány 69,9%. szabolcs szatmár bereg megyében 38,3%. megnéznénk, hogy a cigányság körében mennyi. de nem azért, mert a cigányok feltétlen butábbak. hanem mert rosszabb körülmények közül jönnek.

és budapest 150 éve világváros akar lenni ezért az a cél, hogy az értelmiség költözzön "fel" a fővárosba. ott lesz egy értelmiségi fellegvár a zsidók vezetésével. és ezzel párhuzamosan folyik a vidék elcigányosításának kísérlete. ez eredményezi a brutális széthúzást. és most lehet mondani, hogy ez többségi államalkotó magyar parasztok 150 éves elképzelése. a nemzeti keresztények ilyen államot akarnak maguknak. de nem. a nem-nemzeti nem-keresztények szeretnének ilyen államiságot. és ennek vetett véget a kétharmad. és ezzel szemben választották meg már előként is az orbán kormányt. és ezzel szemben fogják harmadjára újraválasztani.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 18:41:47

@neoteny:
Az én álláspontom pedig az, hogy aki az elmúlt 70 évben elkerülte, hogy 14 éves kora után valamit is tanuljon, akár egy szakmát is,
az teljesen kívül élt a világon és nem képes értelmezni.
Az elmúlt 70 év a képzések fontosságáról szólt és a papírokról. Beiskoláztak dolgozókat, parasztokat, boldog-boldogtalant.
14 éves kortól tanulás nélkül élők pedig nem dolgozni, hanem lopni jártak, mert minden munkahely megkövetelte a továbbképzést.
Bár, ha jól meggondolom, a börtönökben is tanítottak szakmát és érettségiztettek.
Szerintem a nemtanulók tolvajok, gyerekanyák és román bevándorlók.

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 18:45:54

@444: Hogy elcigányosodtatok, és hogy mindenki elhagyja a földet, annak éppen Orbán bandája az oka.
Ha mindent felvásárolnak, akkor minek maradjon a földön a magyar ?
Kertitörpének a Mészáros uradalomban ?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 18:55:14

@444:

"és most lehet mondani, hogy ez többségi államalkotó magyar parasztok 150 éves elképzelése. a nemzeti keresztények ilyen államot akarnak maguknak. de nem."

Nem? Akkor miért nem olyan államot alkotnak maguknak, amilyet akarnak?

2018.01.04. 18:58:52

@Lavinia Pinkerton:
de éppen az a vita tárgya, hogy ez a statisztika szakmunkásokat is 8 általános végzettségűnek sorolja be. tehát úgy állítja be, hogy szakmunkás vizsga nem ér semmit. de ez nem igaz. egy jó szakmunkás többet ér a reálgazdaságban, mint akinek van egy sima érettségije. és semmi más.

2018.01.04. 19:08:18

@neoteny:
mert 150 éve folyik egy vita arról, hogy milyen legyen a magyar államiság. sőt, legyen-e egyáltalán.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 19:13:51

@444:

No de te arra vered a nyáladat, hogy Orbánt le lehet váltani. No ha Orbánt le lehet váltani, akkor mindenki mást is le lehet váltani és bárkit meg lehet választani: az államalkotó népeknek nincs jó kifogásuk arra, hogy miért nem olyan államot alkottak ami nekik megfelel.

2018.01.04. 19:18:23

@Lavinia Pinkerton:
itt van a debreceni szakképzési centrum kínálata.
www.dszc.hu/szakmakalauz/szakmak
98 szakmát oktatnak. ebből összesen 7 esetben fordul elő, hogy nem lehet azzal együtt érettségit szerezni.
www.dszc.hu/kepzesek/szakiskola
nekem egyébként az a véleményem, hogy előre kellene hozni az érettségit. mert a szint olyan, mit régebben az általános iskola. miközben azért a lehetőségek nagyobbak, mint régebben voltak. az általános műveltséget 14 éves korra meg lehetne szerezni. az emelt szintűt szakosított tantervű osztályokban. és ezt követi a szakképzés. aminek lehet magas szintű elméleti tudás és gyakorlati tapasztalat.

szerintem elég ha egyszer megtanulja a királyokat. aztán ha történész akar lenni, akkor megtanulhatja nagyon részletesen. ha kőműves, akkor esetleg ismerje a királyi magyarországban a művészettörténetet. és sajátítsa el az iparos mesterséget. és így lehet egy viszonylag művelt kőműves. hogy azért nem kell megszakadni abban, hogy melyik király hánytól hányig uralkodott.

Janossz 2018.01.04. 19:33:54

@444: Aha. Innen a tudományod...Meg a népfőiskoláról.
Gyanús volt kicsit, mikor az indoiráni palotaépítészetet egy viktoriánus neoklasszicista villával gondoltad illusztrálni.

2018.01.04. 19:36:56

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: pl ruanda. de zimbabwe se all sokkal jobban. szerinted ezek mind demokráciák, hisz szavazhatnak :)
persze van
Vannak itthon is fideszes polipkörzetek, igaz, ez csak választási csalás, de kicsire nem adunk:
444.hu/2014/03/10/a-tiz-legelszabottabb-valasztokerulet
de tudjuk, birkánál ilyenkor is minden rendben van, de ha a másik oldal csinálnál akkor már liberálimperialista összeesküvés lenne.

2018.01.04. 19:51:53

@Janossz:
ez egy kelet-indoiráni palota perzsa kerttel.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6c/Bagh-e_Ferdows_Tajrish.jpg
csak te nem érted azt, hogy ez a kultúra nem az lajtáig tart, hanem egy páneurópai civilizációban értelmezhető, aminek a nemzeti keresztény európán (beleértve a nyugati és a keleti kereszténységet) túl része természetesen izrael, az arab világ, törökország és irán is. vagy egy eurázsiai kontinensen értelmezhető, aminek része belső ázsia és a távol kelet.

és ezek a színes cserepek bizony a perzsa palotákultúrából erednek.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a1/Khalvat-karimkhani-panorama.jpg
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/Palacio_de_Golest%C3%A1n%2C_Teher%C3%A1n%2C_Ir%C3%A1n%2C_2016-09-17%2C_DD_07.jpg
és ezt kapcsolták össze a nyugatos templomossággal és a magyar népművészet motívumaival. tehát nem a nyugat felsőbbrendűségét hirdették.

a nemzet fogatlan provokátora 2018.01.04. 19:59:46

@Lavinia Pinkerton: Hát ez kurva jó ! Menj már végig egyszer nyáron az 5-ös úton, és nézegess már jobbra balra. Mit gondolsz a Nagybani piacra honnét kerül a zöldség-gyümölcs?
Valamint szerinted egy kisebb vagy nagyobb volumenű disznóhizlaldában, csirketelepen kik dolgoznak szerinted? Vajon nem vidékiek?
Mondom, merészkedj néha a Nagykörúton kívülre! Igazi sci-fi lesz a számodra..:))

vajdasagi 2018.01.04. 20:06:23

@444: Tudod mit, majd ha a gyereked külföldön akar továbbtanulni, akkor azt nehogy Svájcba küldd, mint vitya, hanem Iránba, vagy még jobb: Azerbajdzsánba. Ennyit a "felsőbbrendűségről". Nem felsőbbrendű a nyugat, hanem sikeresebb. És ezt nagy valószínűséggel a demokráciának (is), meg a liberalizmusnak (is) köszönheti.

Janossz 2018.01.04. 20:10:13

@444: The origin of complex dates back to the reign of Mohammad Shah (1808–1848) of the Qajar dynasty, who ordered the construction of a mansion named Mohammadie in Tajrish. He died in September 1848, and the unfinished structure was subsequently disused.[4][5]
Igazi, ősi indoiráni....:-)
Van, akinek elég ránézni, és tudja, csak azt nem a népfőisoklán képezték...Hülyegyerek.
Cserép meg az, ami tetőn van jobbára, amire te gondoltál, azt úgy hívják: mázas kerámia burkolat.

vajdasagi 2018.01.04. 20:11:59

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ma 17:12:53-kor neke mküldödd válaszodban a kérdésnek nincs se füle, se farka.

Nem az a kérdés, hogy Szíriával mi a gond, hanem az, hogy Oroszország világbirodalom-e, vagy sem. Érdekes módon, Te, aki állandóan a putyini-orosz szekeret tolod, azt mondtad, hogy Oroszország nem is világbirodalom. Én meg azt, hogy igenis az, noha leáldozóban van a nagysága. Az én érvem: aki nem világbirodalom, az nem megy el beavatkozni Szíriába. Hogy jön ehhez a kérdésed? Lankad a figyelmed, mert nem fizet eleget a Putyin, vagy túl magas a norma - sok kommentet kell írnod sokfelé naponta és nem bírod?

Lavinia Pinkerton 2018.01.04. 20:18:04

@a nemzet fogatlan provokátora:

Nem ragaszkodom a táplálék magyarságához. Nekem jó lesz a külföldi is.
Ti adjátok el a húsotokat, akinek csak tudjátok.
Remélem nem azért akarod rám sózni a húsotokat, mert más már nem enné meg.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.04. 20:25:53

@vajdasagi:

"Nem felsőbbrendű a nyugat, hanem sikeresebb. És ezt nagy valószínűséggel a demokráciának (is), meg a liberalizmusnak (is) köszönheti."

Erről van szó. A Nyugat sem tökéletes (semmilyen emberek által működtetett rendszer sem lehet az), de még mindig sikeresebb (általánosságban) mint más rendszerek.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.04. 20:42:11

@vajdasagi:

Oroszország konkrétan megmentette Szíriát Líbia sorsától.

Scott Tenorman Must Die 2018.01.04. 20:43:35

@Lavinia Pinkerton: nem csodálom, h itt vergődsz egész nap, egy sikertelen gyűlölettel teli ember vagy, akit senki nem szeret, itt meg "foglalkoznak" veled (aláznak, de te ezt nem fogod fel)

Janossz 2018.01.04. 20:44:38

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Ez ismerősen hangzik. Akit még itt a Fidesz megmentett, egy se jött ki jól belőle. Ruszki licensz volt?

2018.01.04. 21:29:01

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: aha, tehát akkor nem azok a határok voltak régen, és nem ezek most :)
persze, ezért hozta le mindenki a fideszes médián kívül.
11.kerulet.ittlakunk.hu/hivatalok/140709/szabalyosak-az-oszi-valasztasi-korzetek-birosag-szerint
még az origo is lehozta mielőtt becsicskultak volna:
www.origo.hu/itthon/20111123-budapest-uj-valasztasi-terkepe-eselylatolgatas.html
de tudjuk, a szent gazdád csahos kutyája nem csalik, minden rendben van.

vajdasagi 2018.01.04. 21:29:09

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Azért üzenem a putyinnak, hogy Magyarországot, ha lehet, ne "mentse meg".

a nemzet fogatlan provokátora 2018.01.04. 22:26:53

@Lavinia Pinkerton: Biztos furcsa a számodra, de külföldön is emberek dolgoznak a mezőgazdaságban. A magyar mangalicát pedig viszik a külföldiek mint a cukrot. Különösen a japánok szeretik.
Egyébként akármennyire is utálsz minden, ami magyar, az üzletekben bizony igen sok zöldség és gyümölcs származik magyar gazdálkodók földjeiről és melegházaiból.. Kénytelen leszel ezzel együtt élni..:)

a nemzet fogatlan provokátora 2018.01.04. 22:28:09

@vajdasagi: Titeket ki fog megmenteni, hülye libsik?

a nemzet fogatlan provokátora 2018.01.04. 22:47:03

@vajdasagi: Oroszország nem definiálja önmagát világhatalomként. Nem akar a világ számos távoli pontján beavatkozni, viszont számos helyet elér a saját területéről Skandináviától a Kaukázuson és Közép-Ázsián át a Távol-keletig, és ezekben a régiokban meg is védi az érdekeit. Szíria még az a távolság, amelyet el tudott érni távolsági bombázóival, és a kaszpi -tengeri flotta hajóiról indított robotrepülőgépekkel, amely biztos alapot teremtett a Földközi-tenger felöli beavatkozáshoz is.

2018.01.04. 23:02:23

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: aha, és a körzeteket úgy kell kialakítani, hogy össze se érnek.. milyen érdekes :)
mesélj még...
nehogy azt hidd, hogy ezt a fajta csalást a fityisz találta ki, már az angoloknál is próbálkoztak vele.

jotekony koc 2018.01.05. 05:00:28

@a nemzet fogatlan provokátora:
Na ugye. Add el másnak a felcsúti zsírdisznódat a Mészáros Lőrinc gázszerelő multimilliárdos felcsúti aklából.
Nem kell engem etetned, mert megvagyok nélkületek is.
Amúgy egész európa kínát eteti a disznóhússal, mert volt rá kereslet. De a disznó szapora, úgyhogy kína hamar kitermeli a hiányzó mennyiséget, és akkor megint tönkremegy egy-két magyar ágazat.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.05. 05:50:53

@vajdasagi:

Az Oroszországgal való együttműködés a jövő kulcsa. Az orosz atompajzs hatalmas védelem a nyugati agresszió ellen. Csak ezúttal alaposabban meg lesz trevezve a kiugrás, mint ahogy 1944-ben.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.05. 06:00:01

@okostojas007:

Nem igaz. Ez az egyik dolog. A körzetek ma sokkal arányosabbak, mint 2014 előtt, mert akkor az elavult 1990-es népességszám alapján voltak.

Másrészt, Mo-on nemigen léteznek stabil politikai körzetek. Azaz nincs is mit manipulálni. Alig van olyan körzet, ahol stabil többsége van valamelyik pártban hosszú időn át: ahol pl. 20 éve ballib dominancia volt, ott ma fideszes van.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.05. 06:01:19

@okostojas007:

A körzethatárokkal való trükk első ismert esete az ókori Athénből származik egyébként, azaz nem az angolok találták ki.

Janossz 2018.01.05. 09:00:26

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Például a magánnyugdíj kasszát szépen sikerült megmenteni.
Például a devizahiteleseket olyan önkényes árfolyamon mentették meg, hogy szegény jegybakelnök azt se tudta, hogy kéne kimenteni a Dagobert-kasszát az MNB-ből (végül megoldotta azért).
30 000 lakás tulajdonosa meg vár a jó sorsára, ami valószínűsíthetően nem lesz túl vidám.
Választások után beindulnak a kilakoltatások várhatóan.

2018.01.05. 09:05:41

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: te nem vagy normális, de ezt már megtudhattuk eddig is, de most új szintre léptél.
89-ben a ballib, ki mas határozta meg a körzeteket, ráadásul úgy, hogy halvány lila gőzük se volt, kire fog szavazni az a lakótelep, vagy az az utca :)
Szóval a csalnak, de te büszke vagy rá, hozod az átlagos fideszszavazót, de ha a maszopék játszották volna ezt el, már kint állnál a kopaszokkal együtt kockakővel a pártszékház előtt.

2018.01.05. 09:05:48

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: te nem vagy normális, de ezt már megtudhattuk eddig is, de most új szintre léptél.
89-ben a ballib, ki mas határozta meg a körzeteket, ráadásul úgy, hogy halvány lila gőzük se volt, kire fog szavazni az a lakótelep, vagy az az utca :)
Szóval a csalnak, de te büszke vagy rá, hozod az átlagos fideszszavazót, de ha a maszopék játszották volna ezt el, már kint állnál a kopaszokkal együtt kockakővel a pártszékház előtt.

2018.01.05. 09:10:00

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
bár lehet, hogy ott is volt valami, de arról szerintem senki se tud, ezért ezt a fajta csalást az angolok nevezték el szépen:
hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1laszt%C3%B3ker%C3%BClet-manipul%C3%A1ci%C3%B3

2018.01.05. 09:15:53

@Janossz: Ugyan, megy a kilakoltatás a választások előtt is. A sok agymosottnak úgy is mindenki mást okol a vezéren kívül, és a rövid memória miatt bónuszként azt is elfelejtik, hogy ők vezették be a devizahitelt, és azt is, hogy a haverok 180 forinton végtörleszthettek, míg ők kaptak egy csinos 250 forintos árfolyamgátat, meg 315-ös célárat euróra a 265 helyett. Szóval a kádereket megmentették, a többi jó részénél hatott az agymosás, a maradék meg le van sz*rva, járulékos veszteségként leírták.

a nemzet fogatlan provokátora 2018.01.05. 10:33:14

@jotekony koc: Egyed csak a génkezelt nyugati szart, majd kinő a harmadik kezed is..:)))

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.05. 11:28:57

@a nemzet fogatlan provokátora:

"majd kinő a harmadik kezed is"

Akkor meg azon fogsz rinyálni, hogy tisztességtelen előnyre tett szert a csak két kézzel rendelkező billentyűsökkel szemben.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.05. 11:33:33

@Janossz:

Jó példa. A manyup megmentése Orbánék egyik legjobb gazdaságpolitika intézkedése.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.05. 11:37:04

@okostojas007:

Ismétlem: nincsenek - alig vannak - politikailag stabil körzetek, így egyszerűen nincs mit manipulálni a körzethatárokkal. Ráadásul még ha el is fogadjuk, hogy itt csúnya mampiluéáció volt, az 9sszesen kb. 5-10 mandátumot érint.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.01.05. 11:39:04

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: az jó lenne, mert utána rögtön megszálltak az oroszok, ezt jó lenne elkerülni

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.05. 11:49:55

@HaFr:

Német megszállás volt akkor, nem orosz. A németek segítségével puccs is zajlott.

Most is voltak ilyen próbálkozások, Soros Bp-re is rendelte októberre Gulyás Marcis álbaloldali aktivistához Szarna Popovics CIA-ügynöket, puccs szervezésére, de nem jött össze. Soros nagy pechej, hogy a magyar kormányt az ő korábbi ügynöke vezeti, aki ismeri az összes ilyen trükköt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.01.05. 11:52:51

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ja, orosz megszállás nem is volt...tényleg, rosszul emlékszem

screpes 2018.01.05. 11:59:38

@a nemzet fogatlan provokátora:
te meg addig olvasgasd a csernobili papírból készült, kötelező olvasmányokat.

2018.01.05. 12:46:09

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: birka, kevesebb vodkát kéne inni, vagy megkérni az elvtársakat, hogy csökkentség az adagodat. Ha valami közel 25 évig fix volt, és utána az összes megváltozik pártszimpátia alapján, azt a csaláson kívül másnak nemigen lehet nevezni. 25 évig vígan jók voltak a körzetek, de nem összevonták őket, hanem amorf amőbákat rajzoltak pártszimpátia alapján.

2018.01.05. 12:59:34

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: a hülyeséged elérte a csúcspontját.. a ruszkik nem is jártak erre, igaz? :)
Ismerjük az orosz védelmet, nem kérünk belőle. a SZU-ban már bemutatták, hogy hogy is képzelik ezt. A történelem már számtalanszor bebizonyította, hogyha oroszok jönnek megmenteni, akkor 1. lesöprik a padlást, 2. ottmaradnak tovább, mint kéne. Kösz nem, ők jönnek akkor sokan fognak előtte lelépni, szóval csak annyit kérek, szóljanak időben, hogy atköltözhessek én is a gonosz imperialistákhoz.

vajdasagi 2018.01.05. 17:49:04

@okostojas007: @maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Hát a bircát azért fizetik, hogy a putyini érdekeket képviselje itt. Mit vártatok tőle? Ő teljesen konzenkvensen teszi a dolgát, csak az számunkra egy ellenséges ország ármánykodásának számít. Nem csinál ő semmi szokatlant, vagy "rosszat": ő csak egy háborúnak képzeli a mostani eseméyneket, és ő ebben a háborúban a putyint akarja győzelemre jutattni.

Megjegyzem: szerintem a moszkvai barátomnak, a Yurijnak nem áll érdekében az, amit birca művel, és valószínűleg az orosz nép többségének sem. De putyin nem is őket akarja boldogítani, hanem az összedőlő világbirodaalmát szeretné fenntartani, esetleg megerősíteni. Bárki más kárára. Ez olyan egyszerű, hogy csak na. Mit kell ezen meglepődnötök?

vajdasagi 2018.01.05. 17:51:05

@a nemzet fogatlan provokátora: te putyin pénzén provokálod a magyar nemzetet? Mert akkor értem, amit és amiért írsz és mondasz.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.05. 18:08:24

@vajdasagi:

A magyarság érdeke a nyugati rablánc lassú leszakítása.

a nemzet fogatlan provokátora 2018.01.05. 20:02:21

@vajdasagi: Bárcsak valaki fizetne érte..!:)Én a libsiket provokálom önszorgalomból. Ez a hobbim..:)

a nemzet fogatlan provokátora 2018.01.05. 20:03:36

@screpes: Tudod, hogy az amerikai légierő hány atombombát hagyott el?

a nemzet fogatlan provokátora 2018.01.05. 20:05:43

@neoteny: Nem , mert a harmadikkal tolja majd a kendert..:)))

Tamáspatrik 2018.01.05. 22:26:32

A cikkírónak sok mindenben igaza van, de ebben nincs semmilyen magyar sajátosság. Sok ország belesétált már ebbe a csapdába. A kiábránduláshoz idő kell.

vajdasagi 2018.01.07. 17:06:47

@Tamáspatrik: Nincs időnk. Ahhoz túl gyorsan rohanunk a robotizáció és a mesterséges intelligencia által uralta világba. Sürgősen váltani kell. Az utolsó esélyünk lehet ez a 2018-as év.

ijontichy 2018.01.07. 17:38:11

@vajdasagi: Dehogy nincs. A következő lufi az AI lesz. És pont a rohanás miatt.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.01.07. 19:18:01

@ijontichy:

"A következő lufi az AI lesz."

Az, hogy valamilyen technológia gazdasági (befektetési) lufihoz vezet nem jelenti azt, hogy a technológiában bármiféle hiba lenne.

Ugye volt az 1990-es években a dotcom lufi (mindenki .com vállalkozásokat csinált és ezekbe dőlt a pénz). Attól, hogy ez a lufi kipukkadt, az internet mint technológia nem szenvedett semmi kárt: és a mai legnagyobb (tech) cégek, mint pl. Google és Amazon az internetre mint technológiára alapulnak. Számtalan .com meg eltűnt a süllyesztőben. De ilyen az evolúciós fejlődés: létrejön (keletkezik) egy csomó mutáns, aztán az életük során kiválogatódnak az életképesek. Mivel a technológiai fejlődés jövője sem ismert, előre nem lehet tudni azt, hogy mely cégek azok, amelyek csak a lufi részei, és melyek azok, amelyek a lufi felfújódásából hasznot húzva magasra nőnek.

Nekem meggyőződésem az, hogy egy "igazi" AI áttöréshez az szükséges, hogy a memrisztor-technológia commercializálódjék; hogy "igazi" AI-t végső soron csak "növeszteni" lehet; hogy a szingularitás akkor fog eljönni amikor az AI rendszerek elkezdenek szaporodni, ti. ők maguk készítenek (nem teljesenb tökéletes, ti. valamilyen mértékű mutációval rendelkező) másolatokat magukról.

Ami a pillanatnyi AI-t illeti: az, hogy ha elmegyek egy szájtra ami pl. szoftveroktatást árul és ezután elöntenek engem a hirdetések a kérdéses szájtról nem igényel különösebb intelligenciát a Googe részéről. Mint ahogy az sem, hogy ha a második világháborúról szóló dokumentumfilmekre kattintok a YouTube-n, akkor a YouTube legközelebbi indításakor ajánl nekem egy rahedli II. vh-s dokumentumfilmet. Ezek a dolgok lehet, hogy mély benyomást keltenek Bélára a buszvezetőre ("jé, pont' erre vagyok kiváncsi!"), de nem ez fogja megváltani a világot. A Google Translate meg a Google Image már inkább olyan technológiák, amiket "elvárok" az AI-forradalomtól.

ijontichy 2018.01.07. 19:49:52

@neoteny: Teljesen igaz. Jelenleg nem mondhatom (ismereteim szerint), hogy megtörtént volna a paradigmaváltás. Bő 35 éve űzöm ezt a szakmát. Ez ugyanaz a "szar", csak évtizedek alatt már nagyon finomra sikerült passzírozni, így állagát tekintve sokkal "ínycsiklandóbb" :-) de ez a lényegen nem változtat.
Még nagyon kezdő voltam, amikor Szerediék elsőkként írtak Prolog interpretert ICL 1903-ra, és végeztek némi AI jellegű szárnypróbálgatást.
Félreértés ne essék óriási fejlődést láthattunk úgy hw, mint sw. De amitől Béla a buszvezető szeme felcsillan, az még midig arról szól, hogy leírunk egy univerzumot, annak szabályait*, majd kérdéseket teszünk fel erről az univerzumról. Van számítási teljesítmény, meg sok adat erről az univerzumról, ám a metódus a végül még mindig csak a jó öreg "search" and "match"* (csak mint mondtam, ez már nagyon finomra van passzírozva).

vajdasagi 2018.01.07. 21:58:18

@ijontichy: Bizony mondom: nincs időnk. Most Ti elmentetek szakmázni (nekem is ez a szakmám), de javaslom térjünk vissza: szerintem ha AZONNAL nem kezdünk el radikális változtatásokat az iskolarendszerben, akkor a hazánknak nincs jövője. A lemaradásunk egyre nő, a tehetséges, szorgalmas és Magyarországon maradó fiatalok száma egyre kisebb: a szoftveripar elmegy inkább pl. Bukarestbe, vagy Temesvárra, mert ott több fiatal informatikust talál.
Egy országnak nem akkor lesz késő, amikor eljön a szingularitás, hanem sokkal korábban. Akkor lesz késő, amikor a kecskeméti Mercedes gyár elbocsátja a dolgozó 75%-át, mert Kecskeméten is megéri már robotizálni az autók gyártását.
Vagy amikor a BKV buszsofőröket felváltja a robot, és a többezer autóvezetési-szoftverfejlesztő munkahely nem itt nyílik, hanem Kínában.
Nekünk addigra nagyon sok jól képzett emberünk kell, hogy legyen. És ezt a mai körülmények között nem lehet elérni. Amikor a szoftveriparba is Mészáros strómanjai teszik be a lábukat, akkor ott nem lesz fejlődés, sőt minőség sem.

ijontichy 2018.01.07. 22:44:52

@vajdasagi: "akkor a hazánknak nincs jövője" Ezek nagy szavak. Miért, akkor mi lesz? Elnyeli a föld Mo-ot? "s a sírt, hol nemzet sűlyed el népek veszik körül" ??? Ez az egyén saját kis korlátozott élethosszából fakadó nyüszögés, semmi más. És egyébként is: mi lesz velünk ~félmillával ;-)?
(Mellesleg a jól menedzselt, több lábon is álló cégekbe nem igazán tudta betenni a csülkét a komcsy band. Johnny de genere Beaverfieldmarketplace több helyről is vérző orral távozott, persze ezt a markecinghez elég jól értő fityisz nem tette az ablakba.)

A globalizáció megállíthatlan. Viszont nem jelenti a nemzeti kulturális (anyanyelvi) közösségek végét. A globalizáció nem a sorosgyuribá', hanem a Yukio a tokiói egyetem szilárdtest-fizikai laborjában, a Johnny a Caltech-en, Hans a BMW gyártás automatizálási fejlesztője, meg Géza a BME fizikushallgatója... és így tovább. Kommunikálnak, kooperálnak, ha úgy adódik konkurensként is tekintenek egymásra stb. és ebből a szempontból pont leszarják a népnemzeti hablatyot, meg a nemzetállamot. Ettől még Yukio ápolhatja a japán kardkészítő hagyományokat (hamár szilárdtest-fizika), Hans a bajor házisörfőzés kulturáját és Géza is állítgathat kopjafákat, vagy néptáncolhat szabadidejében, ha épp ahhoz van ingerenciája. Ami érték egy adott közösség számára, az fennmarad. Ami nem, az idővel elenyészik, akkor is ha egypár egészségtelenül "living_in_the_past" fazon a seggét veri a földhöz hisztizve. Mo. itt van Európában, része a szabadpiaci környezetnek, része az uniónak, és ez momentán inkább rossz hír, mert ebből kifolyólag képes a vitya-rezsim jóval hosszabb távon is túlélni, mint az egykori, műszaki zár mögötti kommunista rezsim. Amikor vége lesz orbanisztánnak (mert vége lesz), Mo. lábra fog állni. Lehet nem a szoftveriparban fog jeleskedni, de lábra fog állni. Láttam a Baltiakat '92-93-ban - az észteket leszámítva - fityinget se adtam volna értük. Ha nem tömik tovább a fejét, a társdalom zöme gyorsan ki fog gyógyulni a nacionalizmusnak ebből a teljesen egészségtelen formájából. Akkor pedig működni is fog. Technikailag/infrastrukturálisan nem a középkorból kell feljönni - ez viszont előnye környezetnek.

nevetőharmadik 2018.01.08. 14:05:30

@ijontichy: "akkor a hazánknak nincs jövője" Ezek nagy szavak. Miért, akkor mi lesz? Elnyeli a föld Mo-ot?"

Dehogy. Csak az egész ország fog nagyjából úgy kinézni és úgy élni, mint egy borsodi cigányfalu.

vajdasagi 2018.01.08. 22:35:05

@nevetőharmadik: nagyon egyetértek, annyival, hogy én inkább az USA pár indián rezervátumához hasonlítom azt a jövőt, ami vár ránk. De Borsod sem rossz példa.

@ijontichy: az informatikai és nemzetközi gazdasági jártasságod nem elegendő, noha kétségtelenül rendelkezel mindkettőből valamennyivel. Jó lenne, ha Neked lenne igazad, és nem nekem, de sajnos ez nem így van. Lesznek szép számmal népek/népcsoportok, amelyek a XXI. század végét úgy fogják megérni, mint manapság egy indián törzs. Majd eljön a kínai turista és megszemléli Géza kopjafáit. De Géza nem fog fizikusként munkát találni Magyarországon és elmegy majd a CERN-be, vagy Stockholm mellé (Uppsalába).
És Géza nagypapája itt Budapesten nagyon ritkán fogja látni az unokát, a dédunoka meg nem fog tudni magyarul.
Olyan gyorsan jön az új világ, hogy nincs több időnk. Nem tudunk majd többé felállni. És sajnos Te meg én leszünk "Géza nagypapája". Nem örülök én ennek, sőt. Jó lenne, ha Neked lenne igazad: de most ez nem egy szokásos történelmi helyzet, ahol 1 emberöltőt simán elherdálhatunk. Most erre nem hagy időt a technológiai fejlődés és az ázsiai országok beszállása a versenybe. Versenyeztél Te már Kínai programozóval? Mert én már igen.

ijontichy 2018.01.09. 03:31:45

@vajdasagi: "Géza nem fog fizikusként munkát találni Magyarországon és elmegy majd a CERN-be" és akkor mi lesz? Kipusztul az ország? Lefekszik és annyi (mert nem bír felállni)? Mondtam, hogy ezek csak nagy szavak, valós tartalom nélkül. Nota bene: nem állnak "tankok" a magyar határon (ha ilyen lenne, az már más). Oh yeah, egy-két nemzedék fizetni fog a jelen ostobaságáért (oktatás színvonala, meg hasonlók).
Az ember egy ideig próbálkozik, aztán - ha benőtt a feje lágya - rázizzen, minek tegye tönkre a saját egyszem életét (főképp, hogy NEM állnak tankok a magyar határon). Ez a "jőni fog a nagyszerű halál" egy ungarise hiszti, ha hagyod, beszippant.

Ami a szakmát illeti, két különböző generáció vagyunk. Én '92 óta vagyok szabadúszó, és megéltem, megélek. Nem azért hagytam ott Mo-ot, mert ott nem élnék meg (bár mai fejjel, már '95-ben sem mentem volna vissza két év után Kanadából, de nem gondoltam, hogy a komcsyk képesek visszamászni), hanem mert a fiamnak nyugisabbat akarok, nomeg zavaró volt az egyre hangosabb, permanens röfögés (erős alcsúti akcentussal).
Versenyezni egy kínai programozóval? Ha neked erre van lelki igényed, az a te dolgod. Van az a vicc, hogy az öreg bika, meg a fiatal bika ácsorognak a mezőn, arrébb a dombon a tehenek. Aszondja a fiatal bika - Figyelj! felrohanunk oda és mind megb..uk! Mire az öreg - Egy frászt! Megvárjuk, míg lejönnek, és majd akkor ..."
Szóval kikerülöm (workaround method No 1), vagy felhasználom (workaround method No 2), vagy hagyom a fenébe (mert a sláger is azt mondja, hogy a "réten mindenki talál virágot"), de versenyezzen vele a halál. Ha erre nem vagy képes, akkor 90%, hogy hibáztál (leszámítva ezirányú lelki szükségletedet, ami ugye nekem nincs). A szakma nem(csak) arról szól, hogy rovom a sorokat (pláne nem "stopperrel a kézben").
Persze én nem vagyok Te, fogalmam sincs mi tehet boldoggá téged. Azt viszont tudom, hogy mi NEM tesz engem azzá: beleállni ebbe a dresszírozott versenyparipa mentalitásba, életmódba, és elhinni azt, hogy ezt rádkényszeríthetik... Lóf@szt!
"nem hagy időt a technológiai fejlődés" A technológia fejlődés (fejlődés? gazdasági szemszögből jobb szó rá a permanens előremenkülés) - ha hagyod - leginkább arra nem hagy időt, hogy meglásd a fától az erdőt. Egyébként pedig mi a frászt érsz az olyan "fejlődéssel", ami pont a legértékesebb dolgot veszi el tőled: az időt. Ennek a menekülésnek a vége lufipukk lesz (hacsak a homo sapiens evolúciója nem "ugrik", vagyis az eredmény már nem tekinthető homo sapiens-nek ;-) de hagyjuk a sci-fit).

Vendéglátónk (a bloggazda) konzervatív, ráadásul vallásos (tetejébe elég értelmes is ;-) ). A konzervativizmus pedig szükséges lesz majd a "pukk" után, amikor vissza kell fogni a lovakat, számba kell venni az eredményeket, eltakarítani a szemetet, hogy nekirugaszkodhassunk a következő vágtának. Keresztatyám persze sokkal líraibban tudta megfogalmazni:
"Mert majd az a civilizáció is,
amelyet a mi képzeletünk fel nem érhet, a burjánzó gyors fejlődés korszaka után
újabb nehézségek falába, ama fenyegető ismeretlenbe ütközik, mely alapjában ingatja meg létét. Akkor majd az ember ismét visszatekint a múltba, s újra felfedez minket, úgy, amint mi felfedeztük az elmúlt, hosszú időt."
Peace.

vajdasagi 2018.01.09. 16:28:58

@ijontichy:
Ha mégis egy észrevételt megengedsz: a "pukk" után robot fogja számba venni az eredményeket és eltakarítani a szemetet. A homo sapiens többségének evolúciója "ugrik". Versenyezni nem azért kell, mert az jó, hanem hogy ne Te legyél az, aki eltűnik. Sem a gyerekeid. Az egész világ sajnos egy versengés és természetes kiválogatódás. Ezt "ránk kényszerítik".

Voltak nemzetek, amelyek nem voltak képesek megújulni, és eltűntek: avarok, gepidák, vizigótok. Látott már ilyet a világ.

Én 92-ben már tapasztalt és elismert informatikus voltam, sok év szakmai tapasztalattal. A rákövektező 10 évben meg a számítástechnika egy icipici ámde fontos szegmensében a világ egyik elismerten legjobb szakembere lettem (nyilván nem a legjobb azért). Ebből jól is éltem, noha nem lettem kőgazdag. Versenyeznem azért kellett, hogy minél tovább az élbolyban maradjak.

És én is egyetértek: peace :-)
süti beállítások módosítása