1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.11.22. 17:34 HaFr

Az ellenzéki szavazó az ásító unalomtól fog kimúlni

Image result for fodor gábor

Fodor "magyarliberálispárt" Gábor leült, súlyba helyezte fejét, gondolkodott és bejegyzett.

"A ’80-as években mi, akik szakkolégiumokban tanultunk, és egyre tudatosabban szívtuk magunkba a Kádár-rendszer kritikáját, többekre is iránytűként tekintettünk. Kiváló tanáraink; Sólyom László, Kukorelli István, Gönczöl Katalin, Györgyi Kálmán stb., a demokraikus ellenzék; Kis János, Kőszegh Ferenc, Solt Ottilia stb., a reform szocialisták; Lengyel László, Bihari Mihály, Stumpf István stb., az 56-osok; Vásárhelyi Miklós, Eörsi István, Mécs Imre stb., a népi írók; Csoóri Sándor, Csengey Dénes, Kiss GY. Csaba stb. mellett tájékozódási pontnak számított az egyik legfontosabb információs forrás, a Szabad Európa Rádió."

"Szombaton több ellenzéki párt vezetőjével és jó néhány civil szervezet aktivistájával együtt tettünk hitet a kormányváltás fontossága mellett. A napnál is világosabb, hogy a jelenlegi választási rendszerben az azonos értékeket képviselő indulók akkor szerepelhetnek a legeredményesebben, ha együttműködnek. Az egymással versengő listák és egyéni jelöltek is rontják a győzelem esélyét."

"Most az illiberális állam képviselői állnak a demokratikus jogállam híveivel szemben. Ez 2018 tétje, és a választási kampány e két tábor hívei között fog eldőlni."

"Ha a Fidesz újabb győzelmet arat, sok minden veszélybe kerülhet, amiért a rendszerváltás idején még együtt küzdöttek a demokraták. Az illiberális politika végső célja a jogállam és a szabad Magyarország felszámolása. Ahogy az ellenzéki kerekasztal idején közösen akartuk felszámolni a Kádár-korszakot, most sem lehet vita közöttünk abban, hogy meg kell állítani a Fideszt, hogy programjukat véghez vigyék."

F"MLP"G a végtelen korlátoltságot váltogatja a hazugsággal és a gyilkos unalommal, úgyhogy az írása végére elénk kerekedik az egész abszurd valóság, amit magyar ellenzékiségnek nevezünk. Az egész döglött, inkompetens ellenzéki múlt sírnivaló reinkarnálási szándéka a gyaníthatóan Orbán segítségével vegetáló pártelnök ajánlásával, amint a jogállamról papol, amit a múltban éppen annyira nem értett, mint ahogy a jelenben sem tudja, hogy miért ment tönkre az eszméje is. Mert gyakorlata az sosem volt. Amikor a "liberálisok" hatalmon voltak, naná, hogy akkor sem.

Isten óvja a magyar ellenzéki szavazót.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr5613347067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moin Moin 2017.11.22. 18:55:57

Könnyű neked, te kormánypárti vagy!

...De mit tegyünk mi, akik az önvezető autókban látjuk a jövőt???

nevetőharmadik 2017.11.22. 19:06:46

@Moin Moin: Írd be a naviba, hogy "Édenkert" - hátha odatalál :)

inquisitor amentiae 2017.11.22. 19:26:37

@Moin Moin: Ismerd fel a politikai realitást, és lásd be, hogy pozitív változást csakis a Fidesszel együtt, nem pedig a Fidesz ellenére lehet elérni. (Erről bővebben írtam itt: inquisitio.blog.hu/2017/10/03/kiegyezes_vagy_beletorodes)

Ha ezt beláttad, akkor már csak egy együgyű szöveget kell kitalálni, hogy az önvezető autók hogyan illeszkednek a Fidesz-narratívába. Pl. a nem-önvezető autók betiltásával meg lehetne akadályozni a gázolásos migráncsmuszlimterroristák akcióit. Bónusz pont, ha kitalálod, hogy a nem-önvezető autók gyártásához Sorosbrüsszelnek hogyan fűződik érdeke.

Harmadik lépés, terjeszd ezt a szöveget minden lehetséges platformon. Küldj a terrorcselekményeket illetően őszintén aggódó hangvételű levelet a választókerületi képviselődnek. Írj róla blogot. Utána linkeld be a blogodat az Origónak, hátha rákapnak. Etc.

Ha elég emberhez eljut, talán a lecsapnak ez újabb migráncsozási alkalomra. Nem mondom, hogy garantált a siker, de még mindig sokkal valószínűbb, mint egy kormányváltás.

De a legfontosabb: játssz, ne csak szurkolj.

prognosys 2017.11.22. 21:34:41

Döglött rendszer siratói...bahhhh
Vajmi kevés volt akkor is az elképzelésük az ú.n. demokráciáról és ami volt, az is csak halovány és torz. Azt kéne Gabikának megérteni, hogy olyan demokárciából nem fog egy ország sem profitálni, ahol az nem jár együtt a szabadsággal, emberi jogokkal.

És azt sem lehet demokratikusnak nevezni, hogy a milliárdos bűnözőket futni hagyják az államtól elcsalt pénzekkel. És íly módon ezek a mocskos ügyek, amik a demokratikus oldal kormányzása alatt ugyanúgy tornyosultak, mint most, nem szolgálják az ország építését - sőt ellenkezőleg.

Mára a politikai kaszt elérte, hogy bármekkora lopást nyíltan elkövethet mindenféle következmény nélkül, mert nincs aki a kezükre verjen.

S ami a legrosszabb:

Aki épp elszámoltatni készül, kormányra kerülve végül ő maga is az államkasszában turkál, s terelésképpen vitát nyit arról, hogy Józsika csak csuklóig, de Pistike már könyéig, Géza meg már nyakig benne van...és ezmár senkit, de tényleg senkit sem érdekel!

pucros 2017.11.22. 22:36:27

És fertőző, mert ez a poszt is milyen unalmas lett már...

Hidvégi Mihály 2017.11.23. 06:35:44

Sose felejtsük el, hogy ha belerugunk egy (volt, vagy mai) MSZP-sbe vagy Szdsz-esbe, hozzátenni, hogy minden ostobaságuk ellenére valószínűleg, legtöbbjük, még mindig sokkal különb és sokkal kevesebbet ártott Magyarországnak, mint Orbán.

Mert rugdosni is csak etikusan, kérem, s nem növelve a zűrzavart.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.11.23. 07:33:39

@Hidvégi Mihály: Mihály, merem remélni, hogy nem növeltem benned a zűrzavart és meg tudod különböztetni az ocsút a pelyvától

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.11.23. 07:34:13

@pucros: :) én kérek elnézést a társszerző FG nevében

Hidvégi Mihály 2017.11.23. 08:31:26

@HaFr: Bennem nem növeled a zűrzavart, attól félek, hogy másban esetleg igen.

Fodort nem kívánom méltatni, ám ő leváltható lenne. Orbán leválthatatlan. Ez már olyan különbség, ami miatt érdemes disztingválni.

2017.11.23. 13:47:58

azért az unalomtól én nem félteném a szavazót, legfeljebb az ellenzéki kampány kapcsán.
a habony művek legalább olyan fordulatszámon fog pörögni, mintha küszöbön állna hazánk brüsszel által való megszállása és menekültekkel való elárasztása soros vezényletével.
a választások után sem fognak unatkozni.
(pláne, hogy rajta vannak(kizárásos alapon) a kubaszov listán)
a ner mellett elaludni nem lehet.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.11.23. 13:55:24

@Hidvégi Mihály: jobb ma egy Fodor, mint holnap egy túzok? Nem tudom- Én inkább kibírok még négy évet Orbánnal, mint az azonnali balos inkompetencia, ha utána lehet egy-két rendes ellenzéki kihívó

Hidvégi Mihály 2017.11.23. 14:08:45

Én sem kívánnám sem most, sem később Fodort sehová. Illetve igen, valahová, ahol dolgozik. Mint te vagy én.

Attól tartok, Orbánt még mindig nem tudod a helyén kezelni. Lehet elismerni valamit a teljesítményéből, amelyet - szerintem - vaktyúk is talál szeget módra ért el. Ezen túl, ami érdemi lenne, ami mögött munka állna, nos, én olyat nem látok. Ellenben látom a fékezhetetlen hatalomvágyát, ami alkalmatlanná teszi nem hogy még egyszer négy évre, hanem bármely emberi tevékenységre. Akárhogyan nézem, a hatalomból való kiszállása nem fog tragédia nélkül menni, így inkább még egy balos inkompetencia is megfelelőbb.

Arról nem is beszélve, hogy ha visszaemlékszünk, Bajnai is baloldalról került kormányrúdhoz - s lehet ebben nem fogsz velem egyetérteni, sebaj, nem kell mindenben - a rendszerváltás utáni miniszterelnökök közül őt tudom (majdnem, mert azért valamennyire Hornt is) értékelni.
Mint munkásembert. Aki dolgozni is hajlandó.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.11.23. 14:35:18

@Hidvégi Mihály: ez nem Orbánról szól, Mihály, hanem a magyarokról meg a saját hülyeségük kimaxolásáról

2017.11.23. 14:49:04

@inquisitor amentiae:
van benne valami(a bejegyzésben), de mindig ott van a de.
most csak a harmadikról, mert ez rulez:
olyan országban van ennek esélye(inkább), ahol az ideáktól függetlenül azért a polgároknak van valamennyi öntudata(vagy legalább létezik polgárság).
itt még mindig az a baj, h a beletörődés azonos az autonóm én elvesztésével, az elvtelen együttműködéssel, a sodródással és a csodavárással együttvéve.
vagyis a harmadik út a beletörődés pontosan azt jelenti: a NER győzelmének elismerése, és szemhunyás az ámokfutása fölött és nem többet. a sorsunkba való beletörődést.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.11.23. 15:23:49

Gyurcsány is kb ugyanezt mondja csak hitelesebben adja elő, a demokratázást Fodortól még úgy is, hogy 2006-ban ellenzékiek ezreit verette rommá karahatlmistákkal.

Mondjuk Fodortól még a kutyám is hitelesebben adja elő, hogy macska, pedig nyávogni se tud.

apterus 2017.11.23. 15:50:48

A baloldal 1990 elvesztette a hatalmat. És csodák csodájára 94-ben visszakapta. És 1998 ban megint elvesztette, és 2002-ben megint visszakapta. ÉS igy tovább 2010 ben elvesztették, és azóta él bennük a bánatos meggyőződés, hogy nem kell semmit csinálni, csak szép türelmesen várni és egyszer megint ölükbe pottyan a hatalom. Hogy a hatalmat, a választást el lehet veszíteni, mint egy pénztárcát, és akkor majd más kapja. Fodor Gábor, az SZDSZ hulláján vegetáló bánatos gomba ennek a mentalitásnak az iskolapéldája. De a többi is tulajdonképpen olyan, mint a menza előtt várakotó óvodás, aki csak a sorban folytat pozícióharcot, hiszen nemsokára úgyis "mi jövünk".

Lavinia Pinkerton 2017.11.23. 15:55:31

@HaFr:...balos ? .... Fodor Gábor egy fideszalapító. Orbán kollégiumi szobatársa.
HOgyha netalántán kormányrúdhoz kerül, akkor Orbán elé fog járulni, hogy átadja neki a meghódított területet.
Pont így tett akkor is, , amikor szdsz elnökké választották.
Első útja az Orbán lábai elé térdeplés volt.
Nem vagy olyan fiatal, hogy erre ne emlékezzél.

Lavinia Pinkerton 2017.11.23. 16:05:48

@HaFr: Mesterházy nem tudom, hogy volt-e fideszes, mert az egy titkos adat, de nem csodálkoznék, mert olyan a pofája, mint akármelyik fideszköcsögnek.

Lavinia Pinkerton 2017.11.23. 16:09:15

@HaFr: Amúgy igen. Jó esély van rá, hogy bármelyik ellenzéki párt első dolga lenne lepaktálni a fideszbűnözőkkel.
Ezt az érzést erősíti is Orbán. Például, amikor Botka bejelentette az indulását, Orbán már ment is hozzá nagy sajtónyilvánossággal " tárgyalni ".
Hogy Botka mosollyal üdvözölte, már az felért egy árulással.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.11.23. 16:09:23

@Lavinia Pinkerton: nem a fidesz a lényeg, hanem a térdeplés

Lavinia Pinkerton 2017.11.23. 16:24:08

@HaFr: Pontosan. Ez itt egy olyan bűnszövetkezet, amit nem válthat le Józsi bácsi egy máshova rakott X-szel.
Itt bizony nincs miben és kiben reménykedni.
Az informális hatalomgyakorlás a bűnszövetkezet erőssége. Személyes nyomásgyakorlás.
Mert senkise halhatatlan.
A fidesz el is veszthetné a választásokat, és tovább is uralkodhatna egy másik név alatt.
Ahogy fideszesek alkotják mára az ellenzék jelentős részét. Orbán szobatársa, Orbán kisz társa, Orbán polgári körös társa, Orbán ügyvédje, Orbán pénztárosa, Orbán üzleti zsenikéje, Orbán bankárjának fia, ....
Úgy alakulnak a saját ellenzékükké, ahogy akarnak.

inteligencs elenzeki 2017.11.23. 17:46:42

@Hidvégi Mihály:

"Sose felejtsük el, hogy ha belerugunk egy (volt, vagy mai) MSZP-sbe vagy Szdsz-esbe, hozzátenni, hogy minden ostobaságuk ellenére valószínűleg, legtöbbjük, még mindig sokkal különb és sokkal kevesebbet ártott Magyarországnak, mint Orbán."

Na, na, azért ebben ne legyél annyira biztos.
Gondolj csak a rendszerváltáskor szétcseszett gazdaságra, aminek a fő részesei a volt pártkáderek, és kapcsolati hálójuk volt. A rengeteg szétszedett, aztán részenként elkótyavetyélt cégre, köztük sok olyan céggel, amelyeket még a szabadpiaci viszonyok között is lehetett volna működtetni. Hogy aztán a költségvetésben támadt réseket a Bokros csomaggal kelljen betömködni, Aminek persze mi ittuk meg a levét.
Ezek legalább építkeznek is. (legutóbb a tiszapüspöki projekt pl.) Munkát adnak embereknek, növelik a GDP-t stb.
Az állami költségvetés és adósságrendezés helyzete óriásit javult 2010 óta. (Ne gyere nekem itt azzal a szarral, hogy nominálisan még nőtt is, mert nem az számít.)
Itt semmi más nem történt 2010 óta, mint a gazdasági súlypont átrendeződése két politikai főáramlat között, miközben az ország általános gazdasági pénzügyi helyzete stabilizálódott, és javult.

inteligencs elenzeki 2017.11.23. 17:55:13

@Lavinia Pinkerton:

"Úgy alakulnak a saját ellenzékükké, ahogy akarnak."

Ez már nekem is eszembe jutott. Olyan hülye az ellenzék, mintha azért fizetnék.

GyMasa 2017.11.23. 18:20:37

@Hidvégi Mihály:
...Lehet elismerni valamit a teljesítményéből, amelyet - szerintem - vaktyúk is talál szeget módra ért el...
Ez, például már egy határozottan fejlődő látásmód, ami még akár el is vezethet valahová, ellenben az elvakult ellenzéki "minden, amit a fidesz csinált, egytől-egyig szar, és mi majd pont az ellenkezőjét fogjuk csinálni" állásponttal.
MOndjuk, ha így nézzük, akkor orbánnak viszont akkora maéaca van, mint egy közepes méretű város.
Azért MINDENT, amit elért a puszta szerencsére visszavezetni még mindig kissé erős.

GyMasa 2017.11.23. 18:25:38

@apterus:
...A baloldal 1990 elvesztette a hatalmat.
...
nem kell semmit csinálni, csak szép türelmesen várni és egyszer megint ölükbe pottyan a hatalom...
Ja, teljesen jól eljátszották a tikk-takk-ot az ellenzékükkel, egészen 2006-ig, amikor Fletó szépen felrúgta ezt a hallgatólagos megegyezést.
Igaz, hogy hazugsággal, meg trükkök százaival sikerült neki, de megcsinálta.
Sajnos azt nem vette észre, hogy mekkora árat kellett (és, sajnos kell most is) neki, az mszp-nek és a demokratikus ellenzéknek fizetnie ezért cserébe.

Hidvégi Mihály 2017.11.23. 18:40:43

@Comte de Gippaud: Elmagyarázhatom miért írtam azt, amit írtam? Mert vállalom most is, a válaszod ellenére is.

Nem tagadható, hogy a gazdasági rendszerváltás is elbaltázott, a magyar gazdaság rosszul jött ki belőle. Azt szoktam erre mondani, hogy az volt az akkori Mszp-s, SZDSZ-es oktondik gondolata, hogy kitárjuk a kapuinkat, idejön a külföldi tőke, s nekünk majd a manna hullik az ölünkbe.

Hát frászt, a nyugati tőke önmagáért dolgozik, s ha mindenünket feladjuk, hát jön az éhkopp, nekünk ott babér nem terem.

Gondolom ezzel te is egyetértesz.

Azt írod, hogy ezek legalább építkeznek. Gondolom arra gondolsz, hogy a Fidesz építkezik.

Ne a Fidesz építkezzen. Hanem a magyar vállalkozók. A Fidesz, mint kormánypárt, ehhez annyit tud(na) hozzátenni, hogy egyenlő esélyeket biztosít minden hazai vállalkozásnak, erős versenyt igyekszik generálni és igyekszik az államot erőssé, de minél kisebbé tenni. Erős állam alatt azt értem, hogy határozott, következetes és igazságos. És minimális nagyságú, a jelenleginek kb. a fele közpénzből élő figurával.

Nos, ebből a fidesz semmit, de semmit nem tett, tesz. Lop, de azt kurva erősen, s az, ha valahová gazdasági előny, vagyon nem megdolgozva, hanem ölbe pottyanva érkezik, akkor megint ott állunk, ahol a kommunisták idején, valamikor 1948-50-ben: elrabolt holmik (cégek, támogatások, közbeszerzések) hánykolódnak az országban. Ez épp akkora bűn, mint a rendszerváltás utáni elkótyavetyélés.

Tehát gazdaságilag nulla az e'mútt nyóc év. Miközben a szomszédaink elhúznak mellettünk.

S azt mondod, hogy "állami költségvetés és adósságrendezés helyzete óriásit javult 2010 óta". Nem csoda hogy kicsit jobb a helyzet, de ez nem a fideszi munkának köszönhető, hanem ismét a rablásnak, félretett pénzt raboltak (Manyup) s valamelyest még jóra is (!) fordították, csökkentették belőle kicsit az államadósságot. Másik részét pedig ellopták illetve feneketlen kútba lökték.

De ez még mind semmi.

A valami ott kezdődik, hogy az a hatalom, amelyik leválthatatlanná teszi magát önös érdekből, az már eleve gazember. Hatalom nem lehet gazember úgy általában, nevesítsük hát, Orván V. gazember, mert olyan helyzetet teremtett, hogy nem lehet leváltani. Hogyan? Ez hosszú, időm sincs, kedvem sem elmagyarázni, tessék jobban megtanulni a társadalmi törvényeket.

De még ez is mind semmi. Mert ha ez a szaralak, egyenesen, fegyverrel, ne mondjam, bátran, nyílt erőszakkal igyekezne a hatalmát megtartani, hát azt mondanám, hogy akkor tiszta ügy, előbb-utóbb csak vége fog lenni s minden a normális kerékvágásba kerül.

De nem! A mi szarunk még annyit sem ér, mint a jó öreg Ceausescu, ennek a szarnak sunnyogva, a magyar nép lelkét meggyötörve kell a hatalmát fenntartani s ez bizton állítom, hogy rosszabb, mint a nyílt zsarnokság. Mert micsoda dolog az, hogy bekapcsolod akármelyik "közszolgálati" propaganda adót s olyan orbitális hazugsággal mérgezik a hallgatók lelkét, hogy a magyar fél a saját hazájában, hogy gyün a migráncs és megerőszakolja a gyerekit, fél az istenadta, s gyűlöli a másikat, aki másabb színű kicsit is, máskét gondolkodik esetleg s még csak félni sem hajlandó, fél az istenadta, még akkor is ha az a migráncsnak gondolt emberileg százszor különb is, mint ő. De ő fél, mert ez a szar azt mondja neki, hogy féljél... de ha jó leszel, majd ő megvédi.

Nos, kisapám, ezért rosszabb Orbán bárkinél is, legyen az maszopos vagy szadeszes vagy bárki más, ilyen gazembert ritkán hord hátán a föld... hát mi most aztán jól kifogtuk, tudod, itt nálunk úgy mondták ezt, hogy cserélgetjük a szart a húgyra, s mindig lejjebb, mindig lejjebb. Most még csak az hiányzik, hogy a jobbikos csürhe kerüljön képbe a szent magyar nép jóvoltából, de nem fog, ez a szar nem engedi, de ha neki vége lesz, hát akkor már aztán tényleg el kéne indulni felfelé.
süti beállítások módosítása