1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.10.18. 13:25 HaFr

Szabadság nélkül nincs erkölcsös élet, kapitalizmus nélkül nincs szabad társadalom

Kapcsolódó kép

Hogy is hozhatna valaki erkölcsös döntéseket, ha nincsen döntési szabadsága? A szabadság prima facie érték (vagyis a kiindulópont vele kapcsolatban, hogy értékes), mert az emberi moralitás alapja. A szabadság szűkülése egy társadalomban mindig az erkölcsös élet lehetőségének szűkülését is jelenti: ha valami abszolút erkölcsi értelemben jó, de az embernek nincs szabadságában nem választani, hanem kényszerítik rá, akkor a jó nem szolgálja az emberi élet javát, hanem legföljebb egy kollektívumot, amelyben az emberi élet helyettesíthető eszköz. Az emberi élet eszközként való beállítása ellen az egész nyugati civilizáció a kezdetektől tiltakozik. A civilizáció ellenségei pedig róla ismerszenek meg.

Felvetődik persze, hogy ilyen van olyan módon (rábeszéléssel, neveléssel, propagandával, indoktrinációval, törvényekkel stb.) minden embert folyamatosan kondicionálja a környezete, tehát abszolút szabadság (tabula rasa a társadalmi értékrendben és az emberi agyban) nem létezik. Valóban bonyolult problémákat vet fel és kétezer-ötszáz éve sok millió oldalnyi argumentáció tárgya a szabadság metafizikai, szociális és erkölcsi kontextusának vizsgálata, de mindent összevetve a modern társadalomfilozófiák tekintélyes hányada a kereszténységtől a libertárius gondolkodáson át egyetért abban, hogy a társadalmakat -- az állam csökkentésén, a pluralizmus növelésén, vagy/illetve a tudás és a készségek fejlesztésén keresztül -- a lehető legtöbb kötöttségtől meg kell szabadítani annak érdekében, hogy az ember érvényt tudjon szerezni a szabadságának (amelynek definíciójában viszont rengeteg eltérés van). A keresztények szabadságától kezdve, amely a természeti és isteni törvénnyel harmonizáló önművelésben és döntésekben áll, a libertáriusok és anarchisták szabadságáig, amely a kényszerektől minél mentesebb társadalom és a szabályozottól az anarchikusig terjedő piac elvein alapul, a világnézetek döntő többsége a társadalmi kényszerektől mentes autonóm döntésekre vezeti vissza a szabadságot. Van, aki szerint persze a szabadnak tűnő döntések -- ha pl. a bűnt szolgálják --, kurtítják a szabadságot is, mások szerint a szabadságot nem minősíti a döntés maga. 

Mivel ezek a doktrínák egyetértenek a szabadság és a társadalmi kontrollok csökkentésének összefüggésében mindegyik egytől egyig a tulajdont tőkeként invesztáló (hozzáadott értéket létrehozó, majd újrabefektető) kapitalizmust tekinti az ember élet optimális gazdasági alapjának. A kapitalizmus adja meg a lehetőséget a tulajdonosi lét produktív hasznosításán keresztül az autonóm -- más kénye-kedvétől független -- életnek és az így felfogott tulajdonosi életek közötti kooperációnak. Ha az ember a tehetségét tőkébe tudja konvertálni (azaz hasznot termelő befektetéssé tudja tenni), az a függetlenségének és a szabadságának, ezeken keresztül pedig a moralitásának a megtámadhatatlan alapja lesz (legalábbis kapitalista közegben: a szocializmus formái ellenben a szolgaságnak csak fokozataiban térnek el). Érthető ebből, hogyha az ember nem tudja létrehozni magát hasznot hajtó tőkeként (is) ideálisan keresleti piacon (azaz nem tud olyat és/vagy nem tudja úgy használni a pénzét, hogy az iránt a verseny ellenére folyamatosan újratermelődő kereslet mutatkozzék, röviden, versenyképes legyen), akkor mások eszközévé válik, ami azonnal jelentősen csökkenti a szabadságát és vele a szabad döntéseinek esélyét, azaz a moralitását. Sokan érzékelhetik ezt nap mint nap, amikor nem tudnak valamit a lelkiismeretük szerint tenni, mert egzisztenciálisan függenek másoktól, akik nem néznék jó szemmel egy adott döntésüket. Az ilyen helyzetekben a szabadságunk korlátozottsága a kapitalista (szellemi vagy anyagi befektetői és nyereségtermelő) lét korlátozottságával arányos, és -- mindent összevetve -- ugyanígy csökken az erkölcsös döntések esélye.

A kapitalizmus és a liberális demokrácia tehát szabadság és a moralitás legalkalmasabb alapja. A problémánk ezzel az összefüggő intézményrendszerrel az lett az utóbbi évtizedekre, hogy elfelejtettük az eredeti hivatásukat a szabadságunk és az erkölcsös életünk lehetőségének őrzésében. Maradtak csak a formáik velünk, jobb esetben a procedúrák, rosszabb esetben a kiüresedett procedúrák, a kongó intézmények és az abúzált paragrafusok. Az ethosz már rég nincs velünk. Tömött sorokban állnak viszont az ellenségeik: a szabadságé és az erkölcsé. Gender-semlegesen: Lenin-gyerekek jobbról és balról.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr1313015354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Khonsu 2017.10.18. 19:14:06

Szabadság nélkül a rendszer fejlődése megáll. A gyerek is sokszor elesik, mire megtanul járni.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.18. 22:27:19

@HaFr:

Helyesen: megint jól megmélyelemezte.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.19. 06:30:06

@HaFr:

Akkor kifejtem.

A kapitalizmus lényege: a pénz az úr a társadalomban. Több pénz = több hatalom. Ami viszont szükségszerűen oda vezet, hogy sok szabadsága lesz a nagyon gazdagoknak, s alig valami a nagyon szegényeknek.

Ez ma is látszik számtalan példán. Pl. a tőkés kirúgja a bérmunkást, mert az olyan nézeteket vall, ami rossz hatással van a profitra. A munkás vagy kénytelen titkolni saját nézeteit, ami de facto diktatúra, ez van a nyílt diktatúrákban is, de ott legalább mindez nyílt tény. Vagy kirúgják, s jövedelem nélkül marad.

Míg a gazdagot nem lehet ily módon megszorítani, hiszen pénze miatt képes akár teljesen szokatlan nézeteket is vallani, nem tudja őt a többség egzisztenciálisan likvidálni.

A kapitalizmus - ami a liberalizmus gazdasági rendje - a tőke burkolt diktatúrája minden értelemben. Ráadásul az a világ első olyan társadalma, melyben az elitnek nincs semmilyen felelőssége a társadalom iránt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.10.19. 06:39:47

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: igen, ez egy kb XIX. század közepi elmélet, sajnos túl hosszan lehetne vitatkozni vele, hogy egyáltalán belefogjak. Ott a könyvtár

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.10.19. 07:15:41

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: jaj, bizony, a sztálinizmus sikerei,. szemben a kétmilliárddal kevesebb éhezővel 1970 óta, akiket a kapitalizmus emelt ki. Kína kapitalista gazdagodásával, amely valahogy nem következett be Maóval.

abdul hackeem 2017.10.19. 07:39:45

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Teljesen igazad van. A magyarok 82%-a nem bízik a liberális demokráciában.
Kemény tél jön, megválaszthatják a királyt (na,kit?), aki a helyi földesuraknak pallosjogot ad. Ezután meghatározza, hogy mennyit dolgozz a földjén, mennyi és milyen papi tizedet fizess. Évente 2 hónapot katonáskodhatsz is, hogy megvédd országodat az arab és ukrán migránsoktól. A lányod örülni fog az első éjszaka jogának visszaállításának, feleséged pedig külön küzdeni fog, hogy néha kényeztethesse a nagyurakat.

2017.10.19. 09:57:48

@HaFr:
a magyar lakosság 95%-a antikapitalista pártokra szavaz.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.19. 10:13:35

@444:

A magyar lakosság 98%-a a kapitalizmusra szavaz amikor a pénzét költi.

2017.10.19. 10:18:45

mindenesetre annyi kétségtelenül igaz, hogy a különböző határokkal elválasztott és ezeken belül finomabb fölosztásban különböző fázishatárokkal szabdalt(faji-etnikai-felekezeti-stb) társadalmaknak megvan az a sajátsága, hogy időről időre olyan (uralkodó)elitek választódjanak ki, amelyek önző érdekből képesek a szabadság korlátozására akár még a saját tágabb értelemben vett lehetőségeik korlátozásával is.
a kisebb országok esetében egyszerűbb a megoldás, mert vagy annyira elszigeteltek, hogy kit érdekel; vagy ez a fajta elszigetelődést hozó folyamat olyan belső feszültségeket gerjeszt és egyúttal kívülálló érdekeknek is keresztbe tesz, hogy egy idő után a szabadságról folytatott teoretikus vita nélkül szétkergetik és lehetőség nyílik egy szabadabb út választására.
vannak azonban olyan országok, ahol a szabadság és a szuverenitás jelentésében egyenlőségjelet lehet állítani(főleg bizonyos hagyományok miatt) és akik ezt a fajta szuverenitás felfogást megkérdőjelezik, azok ezen felfogás szerint automatikusan a szabadságnak is ellenségei.
na itt a baj.

room_101 2017.10.19. 13:52:37

Birca az a Lenin-fiú, aki hangulatától függően hol jobbról, hol balról áll tömött sorban.
Annyiban tényleg igaza van, hogy hasznot hajtó tőkévé konvertálható készségei, tehetsége nem lévén, a szabad versenyben a vesztesek táborát erősítené, így erős érdeke ennek korlátozása.
Ő a tipikus lúzer mintapéldánya, aki - azt hiszi - jobban jár, ha a szomszéd tehene is inkább megdöglik.

Khonsu 2017.10.19. 19:05:40

@444:

A magyar lakosság 95%-a antikapitalista propagandát folytató, (haveri)államkapitalista pártokra szavaz.

2017.10.19. 19:38:12

@Khonsu:
magyarul a lakosság döntő többsége a globális kapitalizmus (szabad tőkepiac totalitásának) lebontására szavaz még azon az áron is, hogy nyilvánvalóak a visszaélések. nem ez az elsődleges, hanem az, hogy a pénzhatalomra alapozott gazdaság megszűnjön. ez ellen kulturálisan megint csak nem teljesen helyénvaló módon tiltakozik. van "liberálisozás" és "zsidózás". valóban a filoszemiták képviseli ezt a kultúrát. de azért nem az összes zsidóról van szó. és a liberalizmus is sokféle. aztán van multi ellenesség. ez sem helyes, mert a multik vezetői között igen is vannak valódi feltalálók. elvétve ugyan, de vannak. és végül a politika megtalálja a pénzhatalmi konteo kvintesszenciáját. ez lesz a "soros terv". és ez ellen indít a kormány, illetve személyesen a kormányfő egy lázadást. és jelen állás szerint megnyeri a választást.

az, hogy a pénzhatalmi konteo mennyiben igaz azt nem tudom. az se érdekel különösebben, hogy a zsidóság istentelen része mennyiben próbálta elfoglalni a fővárost. és mennyiben próbálja kihasználni a szocialista kisnyugdíjasokat. ez a mérték nyilván nem 100%, de nem nem is 0%. ezt a történészek majd kiokoskodják. próbáltam beleélni magamat ebbe a helyzetbe. szándékoltan. és azt tapasztaltam, hogy ebbe valóban könnyen bele tudja lovallni a politika önmagát. lényegében bármi ellenességbe. magyarellenességbe is, székelyellenességbe is. volt, hogy a román himnuszt hallgatva szidtam a székelyeket. nem azért, mert a románok oldalán állok. hanem mert meg akartam érteni, hogy miféle módon lehet ez ellen tenni. és arra jutottam, hogy semmilyen módon nem lehet. a politikának destruktív irányzataival nem lehet mit kezdeni. a hozzád hasonló anarchistákkal sem. nincs egy a valósághoz kötődő konkrét elképzelésed. hanem úgy képzeled, hogy kvantum ugrás előtt áll az emberiség. na de az mit jelent. nem tudjuk. de ebben hiszel.

és szerintem ez az alapvető probléma. ez brutális erejű destruktivitás, és dekonstrukció. politikai ellenkultúrát használta ki a pénzhatalom. csakhogy ez azzal, hogy a média kétirányúvá a közélet egyre inkább helyivé válik. leginkább csak azt hiszik el az emberek, amit közvetlen megtapasztalnak. ebből következően nincs különösebb szerepe annak, hogy mit mond az ensz főtitkár, vagy az amerikai ügyvivő. hanem omladozik ez a globális rendszer. és kérdés, hogy meddig omlik össze. az európai unió szétesőben van. közép-európai szövetségi államrendtől is egyre inkább távolodik az ország. marad a kapitalizmus ellenesség és a nemzet.

Khonsu 2017.10.19. 19:44:53

@444:

Magyarul a lakosság döntő többsége azt sem tudja, mire szavaz.

Khonsu 2017.10.19. 20:03:43

@444:

"nincs egy a valósághoz kötődő konkrét elképzelésed."

Ami azt illeti, a rendszerről (az átmenetet is beleértve) egy elég jól felépített elképzelésem van, csak nem ilyen formában tervezem megosztani/megvalósítani, hanem úgy, hogy lehetőleg egy halom pénzt is keressek vele. Én nem vagyok antikapitalista... :)

2017.10.19. 20:52:58

@Khonsu:
azt választja, amire közvetlen hatása van vagy lehet. azt választja, ami helyi. és ami a közép-európai szövetségi rendszeren túl van azt elutasítja. mert arra egy létrejövő kárpát-medencei összmagyar nemzetnek sem lenne lényegi befolyása. európát nem utasítja el. de a brüsszeli bürokráciát igen. aztán lehet mondani, hogy mert azok utalják a pénzt, bla, bla, bla. a magyar társadalom többsége ezzel globális pénzhatalmi érveléssel szembe helyezkedik. kapitalizmus ellenes.

Khonsu 2017.10.19. 21:03:02

@444:

Pontosan, ahogy írod. A magyar társadalom ezt választja. Akarata ellenére senkit sem lehet megmenteni.

Semmi gond, máshol bőven vannak olyanok, akik akarják. Az n+1. magyar innováció, aminek hasznából a magyar társadalom kimarad, na bumm...

Khonsu 2017.10.20. 00:30:18

@444:

Szóval a lényeg, hogy ugyanarra a következtetésre jutottunk. Az alanyokat észérvekkel nem lehet meggyőzni. Aki pedig valóban hisz a szabad akaratban, az ennek ellenében nem kényszeríthet rá senkire semmit, még a legnagyobb jószándékkal sem.

Itt adja magát a következő kérdés: Ebben a helyzetben miért kellene még egyáltalán foglalkozni velük? Ahelyett, hogy a kisebb ellenállás irányába haladnánk és kivinnénk a tudást (és az azt hordozókat) az országból, vagyis elválasztanánk a "fejet a testtől"?

screpes 2017.10.20. 11:56:48

@444:
..."magyarul a lakosság döntő többsége a globális kapitalizmus (a szabad tőkepiac totalitásának) lebontáára szavaz" ...

Nincs szó ilyen többségről, hiszen globális kapitalizmusról sincsen szó főleg úgy, hogy az a a tőkepiac totalitása lenne.
Nincs ilyen világképük, nincs ilyen szavazás. nincs totalitás. (akkor nem mennének sznte mind a Tesco-ba se..).
Ezzel szemben valóban vannak hangok, és a közérzet része, hogy a tőkepiac hatásait részben kerülni (kivédeni) kéne. Ezen lovagol orbán, és ezt lovegolod te is, a többségekre való (hamiskás) hivatkozással.
Szóval a pontatlanságod nem lényegtelen: azért és úgy jutsz sarkos következtetésre, hogy sorbarakod érvekként, ami egy irányba mutat, miközben NEM azonoak az állításod részletei.
A következtetés éppen ezért valósággal ellenkező: NEM akarja döntő többség, eltrörölni, azt ami nem is létezik: a totalitást- és eljár, el akar járni a multihoz:
Ami viszont totalitásra tör az a különböző szintű helyi konkrét ahatlom..
Annak esteénben is vitatható pesrze, hogy mennyire totális.
Khonsu ezt úgy fogalmazza: a magyar többség nem is tudja, mire szavau - igaza van.
Te sem tudod mivégre érvelsz:
..."hogy a pénzhatalomra alapozott gazdaság megszűnjön"-- ez így a közgazdaság reformáláásnak aligha lehet alapja.Vágyakként sem, a valóságban pedig képtelenség.
A megfogalmazásod persze helyes:
"A politika megtalálja a pénzhatalmi konteo kvintesszenciáját - ez lesz a "soros terv.." A hazugság a kvintesszencia, a kommunikáció eszközeivel kollektív tudattá építik..
csak aza kérdés, a ténylehges, részben gazdasági áthatású eljárások sorát célját fel lehet e építeni erre a sorosban megszeméylesített utálati kohézióra. (nem lehet). Hogyan lenne az utálatból pozitív cél?
Egy fikció-fickó majd anyagi erővé válik?
nem is arra használják, hanem szavazatkoncentrációra.

2017.10.20. 14:10:48

@screpes:
orbánék azt mondják, hogy az úgynevezett baloldal a rendőröket azért akarta nyugdíjazni 40 éves korban, hogy ne legyen tapasztal rendőrség. ugyanezek a baloldali pártok a fizikai munkát végző férfiakat 40 év munkaviszony sem engedték el nyugdíjba. csak és kizárólag a rendvédelmi dolgozókat. orbánék azt mondják, hogy ez a soros terv része. ez így volt kitalálva. egy csoportosulásnak az a célja, hogy európában a nemzeti keresztény tradíciókat felszámolja és az etnikai arányokat kényszerbetelepítéssel megváltoztassa. a soros alapítványnak valóban ezek az első számú politikai célkitűzései. aztán lehet mondani, hogy ez a beállítás hamis. mert soros az emberi jogok élharcosa. de ez esetben az idős férfinak fizikai munkásként miért kellett melózni a gyárban, és miért nem kellett melózni a fiatal rendőröknek. mondjuk ez egy egyszerű kérdés.

2017.10.20. 15:08:35

@screpes:
index címlap:

A világ egyik legbefolyásosabb tanácsadó cége, a Boston Consulting Group elemzése szerint bár világszerte nagyon sok munkát elvesznek majd a jövőben a robotok az emberektől, így is óriási munkaerőhiány várható a következő évtizedben. A hiányzó munkaerőt pedig csak bevándorlással és teljesen átalakított oktatási és képzési rendszerrel lehet majd pótolni.

jönnek a robotok. és elveszik az emberek munkáját. és ebből következően munkaerő hiány lesz? nem többlet? oké, nyilván mást kell majd csinálni. de ahhoz miért kellene hozzá analfabéta bevándorlók tömkelege?

csurgó dénes nevű újságíró megírja, hogy boston consulting group a világ egyik legbefolyásosabb tanácsadó cége. de nem! ez az ember a high tech kizárólagosságát hirdető főtanácsadó. és a fotón papír alapú brossúrával jön. amerikában lehet, hogy a demokraták eladják ezeket az embereket szuperzseniként. ellon muskot is eladták. vekerdy professzor szerint a kritikai érzék hiányzik. az bazdmeg. hazudtok. mivel jönnek a robotok ezért kevesebb munkaórával is fenntartható a gazdaság. ezért szükség van képzetlen bevándorlók tömegére. csurgó dénest megfizetik azért, hogy hazudjon. de az emberek nem ennyire hülyék.

bla, bla, bla. tehát szükség van a tradiciók felszámolására az etnikai arányok megváltoztatásra és és a világ népessége felett uralkodó globális pénzhatalomra és az egyközpontú világrendre. hitgyülekezete. hack péter elhiszi. khonsu. de egy hacker nem hiszi el. a google big data centerek fogják kielemezni a világegyetemet. ó tényleg? a google semmiféle kvantum ugrást nem hajtott végre. a google keresési találatai az évek során semmit sem javultak. rengeteg elavult találatot adnak. ha minden országban adózniuk kellene a szolgáltatások után amik ugye a végponton valósulnak meg és nem a központban, ha a google egy fair gazdasági szereplő lenne, akkor a piacon aligha létezne. semmi problémám nincs a technológiával. brutális centralizációval, totális ideológiával van a probléma. és ezt szét fogják verni az emberek. és csak remélni lehet, hogy a térségben nem robbantanak ki újabb háborúkat.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.20. 15:20:34

@444:

"orbánék azt mondják, hogy az úgynevezett baloldal a rendőröket azért akarta nyugdíjazni 40 éves korban"

Míg korábban a hivatásos állomány általános nyugdíjkorhatára az 5 év korkedvezménnyel és az akkori nyugdíjkorhatárral számolva 57 év volt, miközben szolgálati nyugdíjat [50%-os nyugdíjösszeggel] bizonyos feltételekkel már 25 év szolgálati jogviszony után is igényelni lehetett, ma már nincs erre lehetőség és a korhatár is megegyezik az általános öregségi nyugdíjkorhatárral.

www.nyugdijguru.hu/elveszett-paradicsom/a-fegyveres-szervek-hivatasos-allomanyanak-nyugellatasa

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.20. 15:25:13

@444:

"ha minden országban adózniuk kellene a szolgáltatások után amik ugye a végponton valósulnak meg és nem a központban"

Semelyik vállalkozás sem adózik a szolgáltatások után, hanem a (költségekkel csökkentett) bevételek után adóznak.

"brutális centralizációval, totális ideológiával van a probléma. és ezt szét fogják verni az emberek."

Mert született anarchisták! :)

2017.10.20. 15:27:46

@screpes:
a boston consulting világ legbefolyásosabb tanácsadója azt mondja, hogy a villanyszerelők.

az új rendszerben a villanyszerelőt szakgimnázium képzi. nem igaz az, hogy kevesebb tudással rendelkezik majd. legfeljebb az, hogy nem kellene még egyszer görög drámákról tanulnia. de azt nem is fogják komolyan venni. a villanyszerelő gimnáziumi fizikát tanul. nyelvet tanul. a szakgimnáziumban eléri a 3,5-es átlag felett havi 30,000 forint ösztöndíjat kap. ami nem túl sok. de kaphat akár havi 50,000 ezer forintot. és ha akar, akkor mehet műszaki főiskolára. az új szakképzési rendszerből nem a surmó szakmunkások jönnek ki. szabad bölcsészből kell sokkal kevesebb. ideológusokból. jönnek a robotok. tehát még több bevándorlóra lesz szükség mondja a világ egyik legbefolyásosabb tanácsadója. aha.

2017.10.20. 16:25:51

@neoteny:

a rendvédelmi dolgozókat 40 éves korban el kezdték leszerelni. a munkaviszonyba beszámított tanuló időből a gyakorlati képzés. miközben a férfiak nyugdíj korhatárát megnövelték. egy ismerősöm együtt ment nyugdíjba az anyjával. és az apja még dolgozott. (a nőknél volt könnyebbség a 40 éves szolgálati idő.)

ha valaki 1957-ben született, akkor 65 éves korban mehet csak nyugdíjba 2022-ben. de a régi szabályozás szerint 1982-ben született rendőrt 2022-ben leszerelnék 40 éves korában miközben ugyanezen kormány azt mondta, hogy egy fizikai munkás dolgozzon 65 éves koráig.

tehát a cél nem kizárólag az volt, hogy költségvetés pénzt spóroljon. hanem az, hogy az államnak ne legyen rendvédelme. felszámolták a tartalékosok képzését. az anarchisták legalább nyíltan megmondják, hogy igen ez a cél. az állam és az egyház (a tradíciók) felszámolása és a társadalom atomizálása. ellenezni a hagyományos családot. támogatni a munkanélküliek tömeges gyermekvállalását. szociálliberális kormányok idején szó sem volt a szigorú költségvetési politikáról. hanem a cél a csőd közeli állapot előidézése volt. az ország teljes kiszolgáltatása. nyílt hazaárulás. és velük szemben választanak meg szinte akárkit.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.20. 16:30:55

@444:

"a rendvédelmi dolgozókat 40 éves korban el kezdték leszerelni."

Már megint fékeveszetten fantáziálgatsz.

2017.10.20. 16:38:19

@neoteny:
a bajnai féle koalíciónak része volt a "szolidaritás". a tűzoltó és egy ukrajnában végzett katona.
img3.hvg.hu/image.aspx?id=16a8e4e4-2319-4a1d-8f14-60c43924643a&view=e579a964-29d6-479f-90b0-f752bb3fb356
szerinted a "világhírű" közgazdász és miért fogott össze az ukrajnai katonával (aki jelenleg is ott ül a magyar parlamentben az összefogás listájáról). szerinted ezek az emberek miért akartak megnyerni maguknak olyan balhés alakokat, mint dopeman.

hogyan jut el a liberalizmus innen:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0a/AdamSmith.jpg
idáig:
www.youtube.com/watch?v=RTZJmaJO4GQ

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.20. 16:42:10

@444:

Te nem hivatkozhatsz Adam Smith-re: szerinted ő is egy zsidókeresztény szabad bölcsész ideológus volt.

2017.10.20. 17:10:25

@neoteny:
adam smith nyugat-indoeurópai volt. és az ő tézieit használták arra, hogy a zsidókeresztény (vagy legalábbis a kocsmában annak tartott) pénzügyi kultúrát csúcsra járassák.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.20. 17:20:39

@444:

"az ő tézieit használták"

Mondom én: szerinted zsidókeresztény szabad bölcsész ideológiai tézisek szerzője volt -- így nem hivatkozhatsz rá.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.20. 17:23:08

@444:

Kistelken kitört a népharag mert nem eléggé nemzeti keresztény illetve népnemzetiszocialista a kurzus:

"Mocsok világ, ami itt az elmúlt nyolc évben van."

hvg.hu/gazdasag/20171020_Nagy_balhe_Kisteleken_a_csaladi_potlekbol_is_letiltottak_a_csatornapenzt

2017.10.20. 17:36:03

@neoteny:
mondván, hogy a "láthatatlan" kéz szabályozza a gazdaságot. és ennek a helyébe lépett az állammal szorosan összefonódó tőkepiac. az ugye klasszikus liberális elvek esetén nem működhetne. a neoliberális elvek szerint mégis csak.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.20. 17:41:04

@444:

"klasszikus liberális elvek"

Nocsak, nocsak: máskor ortodox liberalizmusról ugatsz, most meg képes vagy szádra venni a klasszikus liberalizmust?

Ezért vagy te egy posztmodern szarjankó.

2017.10.20. 18:14:12

@neoteny:
ez esetben kistelken leváltják a fideszt. és megválasztják a függetlent vagy a jobbikost.

a 14-es önkormányzati választásokon:
választópolgárok: 6,110
érvényesen szavazott: 2,319 (~38%)
nagy sándor (fidesz): 1,723 (~74% / 28%)

lehet mondani, hogy "csaltak". hogy lehet 28%-kal polgármester. úgy, hogy kordás istvánné 505 szavazatot kapott (~8%), oláh istván lászló 91 szavazatot (~1%). találjanak egy jobb jelöltet.

kistelek honlapján három friss hír van.
Veszettség ellen oltják a rókákat
Kóstolókkal kezdődött a kisteleki kulináris kavalkád
Fergeteges hangulatot varázsolt Bangó Margit (ugyanezen a rendezvényen)

tehát ez ~7000 lakosú település (jogállása szerint város) a háziiparból és az idegenforgalomból próbál megélni. ebből kellene kitermelni azt a bevételt, amiből fejlesztik a közműveket (ez esetben a csatornát) és a fenntartják a közintézményeket

-- Bölcsőde - TKI Köznevelési és Gyermekjóléti Intézmény
-- Hétszínvirág Óvoda - TKI Köznevelési és Gyermekjóléti Intézmény
-- Szivárvány Óvoda - TKI Köznevelési és Gyermekjóléti Intézmény
-- Bóbita és Varázskréta családi napközi
Kisteleki Általános Iskola
-- Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola
-- Kisteleki Művészeti Iskola
Pro-Art Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

-- Alapellátás - Egészségügyi Központ
-- Sürgősségi ellátás
-- Járóbeteg szakellátás
-- Nappali kórház - Egynapos sebészet
-- EFI - Egészségfejlesztési Iroda
-- MediSportCentrum

-- Szociális Központ és Gyermekjóléti Szolgálat
-- Napsugár Otthon Kistelek

-- Klebelsberg Művelődési Központ, Kistelek
-- Múzeum - Vicsay Lajos Helytörténeti Gyűjtemény
-- Tápai Antal Kiállítás
-- Kisteleki Ede Városi Könyvtár
-- Ifjúsági Ház

-- Kistelek Járási Hivatal, Okmányiroda
-- Rendőrkapitányság
-- Tűzoltóság

vajon kisteleki háziipar és az idegenforgalom mindezekre elegendő úgy, hogy még a csatorna is megépüljön? és kiteleken "sanyi" erre azt mondja a kocsmában, hogy oldják meg az "okosok".

kisteleki civil szervezetek.
-- Alapítvány A Kisteleki Rózsaliget Kollégiumért
-- Egyben Vagyunk Közhasznú Egyesület
-- Fitt Forma Kistelek, Egészségvédő, Életmód- és Sportegyesület
-- Gördögök Kisteleki Görkorcsolya Egyesület
-- Ifjú Keresztények Egyesülete
-- Ifjú Kistelekiek Szövetsége
-- Karatedo Doshinkan Kistelek Karate Klub
-- Kistelek és Környéke Ipartestület
-- Kistelek és Térsége Gazdakör
-- Kistelek és Térsége Közművelődési és Hagyományőrző Kör
-- Kistelek és Vidéke Polgári Lövészklub
-- Kistelek és Vonzáskörzete Egészségügyi Ellátásáért Alapítvány
-- Kistelek és vonzáskörzete lelki segítőinek egyesülete
-- Kistelek Kistérségi Küzdősport Egyesület
-- Kistelek Turisztikai és Természetjáró Egyesület
-- Kistelek Város Művelődéséért és Sportéletéért Közhasznú Közalapítvány
-- Kistelek Város Tehetséges Gyermekeiért Alapítvány
-- Kisteleki Citerabarátok Egyesülete
-- Kisteleki Fallabda Klub Közhasznú Egyesület
-- Kisteleki Horgászegyesület
-- Kisteleki Ifjúság Művészeti Alapítvány
-- Kisteleki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány
-- Kisteleki Kamarakórus Egyesülete
-- Kisteleki Kézilabda Klub
-- Kisteleki Közhasznú Tenisz Sport Egyesület
-- Kisteleki Közüzemű Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Munkahelyi Szakszervezete
-- Kisteleki Nagycsaládosok Egyesülete
-- Kisteleki Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány
-- Kisteleki Nőegylet
-- "Kisteleki Pedagógiai Szakszolgálatért" Közhasznú Alapítvány
-- Kisteleki Petőfi Sándor Diák Sportegyesület
-- Kisteleki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület
-- Kisteleki Polgárőrség Közhasznú Egyesület
-- Kisteleki Sportegylet
-- Kisteleki Testedző Egyesület
-- Kisteleki Városvédő és Szépítő Egyesület
-- Kisteleki Zöldség-Gyümölcs Termelők Uniós Szakmai Egyesülete
-- Kyokushin Karate Kistelek Sportegyesület
-- Magyar Postagalambsport Egyesület - U-3. Kistelek
-- MKM Kisteleki Kábel Sportegyesület
-- Kisteleki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület
-- Térségi Focisuli Kistelek Sportegyesület
-- Városi Nyugdíjas Klub Kistelek

kisteleken a sport is fontos szerepet kap.

-- Sportcsarnok
-- Tanuszoda
-- Labdarúgó pálya
-- Műfüves labdarúgó pálya
-- BMX görpálya és krosszpálya
-- Squash-pálya
-- Bowling-pálya
-- Teniszpálya
-- Szabadidős fitneszpark és civil ház
-- Kisteleki Általános Iskola tornatermei és sportpályája
-- ÁFG tornaterme és sportpályája

az ÁFG nem egy vállalat, hanem Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium.

tessék. az a gond, hogy ellopják a pénzt? központilag újraosztva biztos ellopják. de mindössze ez a probléma? jön a pkp. és mi lesz kistelek kiterjedt intézményrendszerének bevételi forrása? beoltják a rókákat az erdőben. és bangó margit a kulináris kavalkádon fergeteges hangulatot varázsol.

2017.10.20. 18:23:35

@neoteny:
a klasszikus liberalizmussal elvekben túl nagy probléma nincsen. leszámítva azt, hogy mondjuk kistelek nevű városban klasszikus liberális elvek szerint azt kellene mondani, hogy oké. a közintézmények 80%-át bezárjuk. mert az úgy megy, hogy mindenki görkorcsolyázni és citerázni akar.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.20. 18:27:33

@444:

"az a gond, hogy ellopják a pénzt?"

Igen, számukra az a gond, hogy úgy gondolják, hogy lenyúltak róluk 80 rugót személyenként. Mert a Lázár azt mondja, hogy az EU kifizette a csatorna építési költségének 95%-át, a központi kormányzat meg kicsengette a maradék 5%-ot. De a Fideszes polgármester -- aki nem megy el a lakossági fórumra -- köti az ebet a karóhoz, hogy nem így történt. Azt persze gondosan nem árulja el, hogy akkor hogyan történt.

És ha a következő önkormányzati választáson nem választják újra a Fideszes polgármestert, attól még nem kapják vissza a 80 rugójukat. És lehet, hogy akit megválasztanak, az meg másféleképpen nyúl le róluk 80 rugót, vagy még többet. Így hát ez a "választhatnak mást" duma annyit ér, mint halottnak a csók.

"központilag újraosztva biztos ellopják."

Te nem eregethetsz ilyen államellenes dumákat.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.20. 18:34:51

@444:

"kistelek nevű városban klasszikus liberális elvek szerint azt kellene mondani, hogy oké. a közintézmények 80%-át bezárjuk."

Helyesen: az adókból finanszírozott intézmények 95%-át bezárják. A minarchista álláspont (ami kompatibilis a klasszikus liberális elvekkel) megengedi azt, hogy a jogszolgáltatás államilag fenntartott intézményeken (bíróságokon) keresztül történjen. Feltételezve azt, hogy a törvények csak az élet, szabadság és magántulajdon védelmében hozatnak meg, nem a bármiféle újraelosztásért.

"A szocializmus, mint azok az ősi ideák, amelyekből származik, összemossa a kormányzás és a társadalom közötti megkülönböztetést. Ennek eredményeképp minden egyes alkalommal, amikor ellenzünk valamit, amit a kormány tesz, a szocialisták azt a következtetést vonják le, hogy ellenezzük azt a dolgot.

Helytelenítjük az állami oktatást. A szocialista erre azt mondja, hogy mi mindenféle oktatást helytelenítünk. Kifogásoljuk az állami vallást. A szocialista erre azt mondja, hogy semmilyen vallást nem akarunk. Elvetjük az államilag kikényszerített egyenlőséget. Erre ők azt mondják, hogy ellene vagyunk az egyenlőségnek. És így tovább, és így tovább. Ez olyan, mint ha a szocialisták azzal vádolnának minket, hogy nem akarjuk, hogy az emberek egyenek, csak mert nem akarjuk, hogy az állam termessze a gabonát."

-- Frederic Bastiat "A Jog"

2017.10.20. 18:59:13

@neoteny:
értem, hogy lázár agresszív módon kampányolt csanádpalotán.
www.youtube.com/watch?v=nEE5LpkQwWA
értem, hogy azt mondják marika néninek, hogy ha nem választjátok meg a fidesz jelöltjét, akkor úgy is jó. és ezek után megválasztják.

de az ellenzék milyen alternatívát kínál? a boston consulting group az index szerint a világ egyik legbefolyásosabb tanácsadó cége szerint több bevándorló kellene. rendben van. kistelekre hány bevándorló kellene afganisztánból, vagy honnan kellene? brüsszel első elképzelése az volt, hogy minden országhoz hozzárendeltek országokat. magyarországhoz szomália és eritrea lett rendelve. ez pitella úr elképzelése volt. ő a "Group Leader of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats".

tehát a szocialisták és a demokraták progresszív szövetség hány szegény kis afrikai bevándorlót küldeni szomáliából és eritrából kistelekre. a valamint a világ legtekintélyesebb tanácsadója a boston consulting group is ezt javasolja. az open source foundation is. ennyien nem tévedhetnek. kistelekre beköltözik 20 szomáliai polgárháborús és 30 eritrai éhező. amíg ezt a baromságot kínálják, addig a fidesz nyeri meg a választást. vagy a jobbikból egy helyi "torockai". aki elmondja, hogy tiltsák ki a muszlimokat és az andrási útról a buzikat. csinálják a négy fal között.

a momentum 21. századi magyarországot teremt. legyen ingyen a kolesz. és még járjon ingyenes uszodabérlet. ehhez egy uszodát kellene építeni kistelken. nagyjából ezek az "alternatívák".

2017.10.20. 19:44:44

@neoteny:
a felsorolt intézmények mind közpénzből vannak finanszírozva. ez egy 7 ezres település. van két művészeti iskola.

ez ez egyik.
1. Kisteleki Művészeti Iskola
kollazsami.hu/wp-content/uploads/2012/02/kepek/Iskola.jpg

Az intézményben alapfokú művészetoktatás folyik 4 művészeti ágon:

Tanszakok:
-- Zeneművészet: furulya, klarinét, fuvola, trombita, vadászkürt, tenorkürt, harsona, hegedű, cselló, zongora, ütőhangszerek
-- Képző és iparművészet: grafika, kézműves
-- Dráma-színjátszás: színjáték
-- Táncművészet: gyermektánc /néptánc/
A növendékek 6-22 éves korig előképző, alapfok és továbbképző évfolyamon járhatnak az intézménybe.

2. A Pro-art Művészetoktatási Intézmény

Alapvető célja: a táncművészet ágai iránt érdeklődő tehetséges gyermek és ifjúsági korosztályok számára intézményes keretek között lehetővé tenni a tanulmányi alapok elsajátítását.

Az iskolában a táncoktatás 6 éves kortól indul. A 12 évre kidolgozott pedagógiai program lehetőséget ad a tanulók mozgásműveltségének és mozgáskultúrájának sokirányú fejlesztésére, fizikai állóképességének, ügyességének, ritmusérzékének, tér és formaérzékének fejlesztésére és gazdagítására.

Az intézmény az óvodásokra is gondolt, nekik 4-6 éves korig a mini manó csoportban biztosítanak lehetőséget arra, hogy elsajátítsák az egyszerűbb gyerektáncokat, rendszeresen mozogjanak, játékos formában még pici korban megszeressék a táncot.

www.pro-art.hu/indexe.php

A világ legrangosabb táncversenyét rendezik minden évben Blackpoolban, ahol a két nagy táncos világszövetség, a WDSF és a WDC versenytáncosai is indulhatnak. Túlzás nélkül állítható, hogy minden táncos álma, hogy egyszer eljusson Blackpoolba, a tánc szentéjébe. A Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően a PRO-ART Táncstúdió két tehetséges versenytáncost tudott az angliai versengésre delegálni. Mivel Blackpoolban a világ legjobb táncosai gyűlnek össze minden esztendőben, így már az is óriási eredmény, hogy két magyar fiatal táncolhatott ott. A fiatal tehetségek kiválóan megállták a helyüket és bebizonyították, hogy a nemzetközi szinten magasabban jegyzett versenyzők méltó ellenfelei tudnak lenni. A verseny másik fontos eredménye, hogy a résztvevők a verseny során sok-sok tapasztalattal gazdagodtak, valamint volt alkalmuk arra is, hogy a legnevesebb tánctanároktól tanuljanak.

„Magyar tánctehetségek Angliában”
elnevezésű pályázatot egyébként 1 millió forinttal támogatta a kormány.

a klasszikus liberalizmus az lenne, hogy szelektálja a piac. de azzal az összes közintézmény bezárna.

torockai a "náci" következőt mondja: 64 vármegye ifjúsági mozgalom. a vármegyében döntsék el, hogy hová rakják a tánciskolát és a tagintézményeit ahonnan ki lehet jutni Blackpool-ba. azt írják, hogy az az álmuk. kell találni egy olyan közigazgatási szintet ahol ezt az államreformot végrehajtják.

a minisztériumból nem oldják meg, mert a franc se tudja, hogy kisteleken milyen minőségű művészeti oktatás folyik. az is lehet, hogy abban a romos épületben kiváló tánctanár tanít. de az is lehet, hogy marcsi néni táncikál. falusi, községi, járási, megyei szinten döntsék el. úgy, hogy erős pénzügyi korlátok vannak egészen addig, amíg ki nem találják, hogy mi kerül a bevételi oldalra. és most nincs árutermelés. hanem mindenki szolgáltat: táncol, citerázik. és 1 millióval támogatják, hogy eljussanak blackpool-ba. oké. de haszon abból lenne, hogy blackpool-ból jönnek kistelekre. oké. jussanak ki a neves rendezvényre.

most csak abban van egyezség és ezzel nyer a fidesz, hogy afganisztánból, vagy a korábban kijelölt szomáliából és eritriai menekültek tömegével nem kellenek. ezért a "soros terv" ellen fel kell lépni. kiszorítanak 10 uszkve 100 civil szervezetet. akik úgy gondolják, hogy a "demokratikus" oldal. ha ez meg van, akkor utána az első válság ezt kikényszeríti. addig nyomatják ezt.

2017.10.20. 20:49:10

@neoteny:
vagy ugye lehet venni a németes közigazgatási szinteket. az éppen közte van a magyar tradíciónak. itt van egy gazdasági körzet. honnan lesz bevételed. ezt egy politikus se mondja, mert nem választanák meg. és félre értés ne essék nem a kistelekiekkel van a probléma. ez egy példa arra, hogy az európai unió létrehozta a varázskréta egyesületet. és amúgy lehet, hogy ott nevelik ki a 21. század legnagyobb festőművészét. de ez esetben hozzanak létre egy művésztelepet. ásotthalom mellett a sportiskolát. torockai vezetésével. de erre az a válasz, hogy az nem lehet, mert az a fasizmus. de lehet. és a trianoni határ mentén is átnyúlhat az együttműködés. kaput kell nyitni a kerítésen. csak nem feltétlen kell mindenkit beengedni.

tehát most van egy orbitális faszság, ami a világ egyik legtekintélyesebb tanácsadója a boston consulting group elképzelése. kitelekre bemennek a bevándorlók. és végrehajtják a kvantumugrást. és el kell magyarázni, hogy ez így nem lesz jó. ez egy évtized. mert budapest belső kerületeiben van egy szabad bölcsész egyesület, amelyiknek az a fixa ideája, hogy az etnikai arányokon kell változtatni. cigányosodáson túl válogatás nélkül importálni kellene embereket.

a fidesz rájött, hogy nekik a "soros terv" a lottó ötös. és ezzel el lesznek a következő válságig. utána meg fel kell tenni a kérdést, hogy ezeket az intézményeket hogyan tartják fent. ha szerencséjük lesz, akkor jön egy globális konjunktúra, ami éppen akkor kapja fel a gazdaságot. de ha nem, akkor éppen akkor nyomja le. de ezt aligha tudják előre kiszámítani. mert ez nem tőlük függ. és nem lehet azt mondani, hogy az elmúlt nyolc év, vagy az imf. de ezt a fidesz, a jobbik és rajtuk kívül függetlenek oldhatják meg. úgy képzelik, hogy egy londoni projektben dolgozott együtt egy szenegálival. akkor biztos kistelekre is telepíteni kellene szenegáliakat. mert a szolidaritás és a multikulturalitás megteremti a gazdagságot a robotokkal.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.20. 21:26:59

@444:

"értem, hogy lázár agresszív módon kampányolt csanádpalotán."

A kistelekieknek meg azt mondja, hogy 100%-ban finanszírozott a csatorna. Tőlük viszont levonják a 80 rugót. Erre a kisteleki kocsma népének megfejtése az, hogy "mocsok világ, ami itt az elmúlt nyolc évben van".

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.20. 21:28:49

@444:

"a klasszikus liberalizmus az lenne, hogy szelektálja a piac. de azzal az összes közintézmény bezárna."

Helyesen: az adókból finanszírozott intézmények 95%-át bezárna. A minarchista álláspont (ami kompatibilis a klasszikus liberális elvekkel) megengedi azt, hogy a jogszolgáltatás államilag fenntartott intézményeken (bíróságokon) keresztül történjen. Feltételezve azt, hogy a törvények csak az élet, szabadság és magántulajdon védelmében hozatnak meg, nem a bármiféle újraelosztásért.

"A szocializmus, mint azok az ősi ideák, amelyekből származik, összemossa a kormányzás és a társadalom közötti megkülönböztetést. Ennek eredményeképp minden egyes alkalommal, amikor ellenzünk valamit, amit a kormány tesz, a szocialisták azt a következtetést vonják le, hogy ellenezzük azt a dolgot.

Helytelenítjük az állami oktatást. A szocialista erre azt mondja, hogy mi mindenféle oktatást helytelenítünk. Kifogásoljuk az állami vallást. A szocialista erre azt mondja, hogy semmilyen vallást nem akarunk. Elvetjük az államilag kikényszerített egyenlőséget. Erre ők azt mondják, hogy ellene vagyunk az egyenlőségnek. És így tovább, és így tovább. Ez olyan, mint ha a szocialisták azzal vádolnának minket, hogy nem akarjuk, hogy az emberek egyenek, csak mert nem akarjuk, hogy az állam termessze a gabonát."

-- Frederic Bastiat "A Jog"

2017.10.21. 10:16:00

@neoteny:
ez azt jelenti, hogy bastiat nem akar közoktatást, hanem csak a magániskolákat fogadja el.

a magyar rendszer az, hogy mindenki megkapja a normatívát. az állami, az egyházi és a piaci módon szerveződő iskola is. vekerdy tamásnak jogában áll a szuperiskolát megteremteni. ugyanazt a normatívát kapja hozzá, amit egy állami általános iskola. és ezt még ráadásul alapítványi keretek között kiegészítheti jelentős adókedvezményeket, vagy akár teljes adómentességet élvezve. és ezen túl szedhet tandíjat. és ha haverok ülnek a minisztériumban, akkor még kaphat támogatást. és most ez utóbbi nem jár. de amikor az ő spanjai kormányoztak, akkor a másik brancs kapott kevesebbet, vagy semmit se. és ebből lesz egy háborúskodás.

de legalábbis magyarországon nem tűnik úgy, hogy a magániskolákból kerülnének ki a szuper diákok. annak ellenére, hogy ezek az intézmények sokkal jobban felszereltek. hanem még még mindig az állami iskolarendszer eredményeit próbálják meg lefölözni privát posztgraduális képzésekkel. tehát a pénzhatalom megint csak nem vetni, hanem kizárólag aratni próbál.

2017.10.21. 10:27:09

@neoteny:
és ugye abban volt konszenzus, hogy a nagykorú oda megy dolgozni ahová akar, de cserébe járuljon hozzá az állami oktatáshoz. a munkaerőpiaci nyitással ez borul fel. mondjuk a magyar állam kiképez egy orvost. 25 éves korára elvégzi az orvosi egyetemet. majd még állami intézményekben lerakja a szakvizsgát. és 30 éves korában lelép. tehát addig pakolják elébe a közpénzt. és azt mondja, hogy kevés a fizu. inkább lelép. meg lehet érteni. de azt is, hogy ezt akkor korlátozzák. és ha elmegy egy finn (állami) kórházba, akkor a finnek utalják vissza magyarországra az orvosképzés költségét. mert úgy aratnak, hogy nem vetettek. és a finnek azt mondják, hogy lófaszt. ez a szabad piac. de ennek a rendszernek semmi köze a szabad piachoz. a finnek nem akarnak ápolóvá lenni. mert az sok meló. és azt mondják, hogy jöjjenek szomáliából vagy eritreából. rendben van. de a finnek azt is akarják, hogy magyarországot is árasszák el a menekültek. és innen szelektáljanak. és erre jönnek igazi finnek, akik elküldik liberálisokat a picsába. a szabad piacnak teljes félreértése zajlik.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.21. 10:28:01

@444:

"a magyar rendszer az, hogy mindenki megkapja a normatívát."

Azt, a KLIK-es normatívát. Pénz még krétára se' elég, de hogy milyen indoktrinációt kell végezniük a tanároknak, arról van normatíva rogyásig.

"még mindig az állami iskolarendszer eredményeit próbálják meg lefölözni"

Mi mást fölözhetnének le ha csak az van?

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.21. 10:29:41

@444:

"mondjuk a magyar állam kiképez egy orvost. [...] de ennek a rendszernek semmi köze a szabad piachoz."

Valóban.

2017.10.21. 11:38:17

@neoteny:
a magániskola is megkapja a klik-es normatívát. és nekik nem kell beszámolót írni czunyinénak. tehát most az ez ellen tiltakozó tanárok miért nem hozzák létre tömegével a magániskolákat. és a tiltakozó diákok miért nem lesznek tömegével magántanulók. miért ragaszkodnak a magyar állami rendszerhez. miért akarnak jobb szabályozást. ha egyszer az a jó, hogy egyáltalán nincsenek szabályok. lépjenek ki az állami rendszerből és utána lehet értelmes párbeszéd. a most tiltakozókkal nem lehet.

egy tanárt nem vettek fel, mert nem ért egyet az állami oktatási rendszerrel. ha nem ért vele egyet, akkor miért akar abban részt venni. mert ha azt mondja, hogy szeretne versmondó kört és azt mondják, hogy azt nem lehet, akkor rendben van. de ugye ilyen civil szerveződést szabadon lehet alapítani. tehát ha valaki megalapítja a kistelek versmodó kör egyesületet, akkor létrehozhatja. 7000 fős településen ezek léteznek: karate, citera, görkorcsolya, horgászat, kamarakórus, kézilabda, postagalamb. nem az a gond, hogy kevés a civil szervezet.
-- Alapítvány A Kisteleki Rózsaliget Kollégiumért
-- Egyben Vagyunk Közhasznú Egyesület
-- Fitt Forma Kistelek, Egészségvédő, Életmód- és Sportegyesület
-- Gördögök Kisteleki Görkorcsolya Egyesület
-- Ifjú Keresztények Egyesülete
-- Ifjú Kistelekiek Szövetsége
-- Karatedo Doshinkan Kistelek Karate Klub
-- Kistelek és Környéke Ipartestület
-- Kistelek és Térsége Gazdakör
-- Kistelek és Térsége Közművelődési és Hagyományőrző Kör
-- Kistelek és Vidéke Polgári Lövészklub
-- Kistelek és Vonzáskörzete Egészségügyi Ellátásáért Alapítvány
-- Kistelek és vonzáskörzete lelki segítőinek egyesülete
-- Kistelek Kistérségi Küzdősport Egyesület
-- Kistelek Turisztikai és Természetjáró Egyesület
-- Kistelek Város Művelődéséért és Sportéletéért Közhasznú Közalapítvány
-- Kistelek Város Tehetséges Gyermekeiért Alapítvány
-- Kisteleki Citerabarátok Egyesülete
-- Kisteleki Fallabda Klub Közhasznú Egyesület
-- Kisteleki Horgászegyesület
-- Kisteleki Ifjúság Művészeti Alapítvány
-- Kisteleki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány
-- Kisteleki Kamarakórus Egyesülete
-- Kisteleki Kézilabda Klub
-- Kisteleki Közhasznú Tenisz Sport Egyesület
-- Kisteleki Közüzemű Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Munkahelyi Szakszervezete
-- Kisteleki Nagycsaládosok Egyesülete
-- Kisteleki Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány
-- Kisteleki Nőegylet
-- "Kisteleki Pedagógiai Szakszolgálatért" Közhasznú Alapítvány
-- Kisteleki Petőfi Sándor Diák Sportegyesület
-- Kisteleki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület
-- Kisteleki Polgárőrség Közhasznú Egyesület
-- Kisteleki Sportegylet
-- Kisteleki Testedző Egyesület
-- Kisteleki Városvédő és Szépítő Egyesület
-- Kisteleki Zöldség-Gyümölcs Termelők Uniós Szakmai Egyesülete
-- Kyokushin Karate Kistelek Sportegyesület
-- Magyar Postagalambsport Egyesület - U-3. Kistelek
-- MKM Kisteleki Kábel Sportegyesület
-- Kisteleki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület
-- Térségi Focisuli Kistelek Sportegyesület
-- Városi Nyugdíjas Klub Kistelek

Kisteleki Művészeti Iskola
kollazsami.hu/wp-content/uploads/2012/02/kepek/Iskola.jpg

Az intézményben alapfokú művészetoktatás folyik 4 művészeti ágon:

Tanszakok:
-- Zeneművészet: furulya, klarinét, fuvola, trombita, vadászkürt, tenorkürt, harsona, hegedű, cselló, zongora, ütőhangszerek
-- Képző és iparművészet: grafika, kézműves
-- Dráma-színjátszás: színjáték
-- Táncművészet: gyermektánc /néptánc/
A növendékek 6-22 éves korig előképző, alapfok és továbbképző évfolyamon járhatnak az intézménybe.

-- Pro-art Művészetoktatási Intézmény

két művészeti iskolájuk is van. kis túlzással manhattanban van ennyi. de az ellenzék azt mondja, hogy ezek a civil kezdeményezések nem kapnak elég támogatást. konkrétan mi nem kap? azt tisztázzák, hogy mekkora önrész kell a csatornázáshoz. de az egy hülyeség, hogy korábban a fényességes liberális demokrácia volt. most pedig beköszöntött a sötét diktatúra. hanem haveri alapon osztják a pénzt. ahogyan eddig is.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.21. 11:55:52

@444:

"miért ragaszkodnak a magyar állami rendszerhez."

Helyesen: a magyar állami rendszer ragaszkodik hozzájuk. Erőszakkal elveszi a javaikat -- adót szed --, aztán azért ad olyan oktatást, amilyet jónak lát. Panaszkodni meg nem lehet; illetve lehet, de azt leszarja az államhatalom. Te is itt ugattál arról, hogy mire veri a nyálát a kockásinges. Hát erre: hogy a pénzt kisajtolják a parasztból, de fogyasztóvédelem az állammal mint szolgáltatóval szemben már nem létezik. Mert az államhatalom nem fogja a saját szemét kivájni; a civilek meg ugye a Soros-terv részeként idegenek által fizetett bérencek.

2017.10.21. 12:24:06

@neoteny:
lehetne európai uniós normatív finanszírozás, szövetségi állami szabályozás. csak ezt nem akarja a nyugat. mert ez esetben a magyar iskolában a szertár ugyanúgy fel lenne szerelve, mint a német.

günther oettinger a költségvetésért és a humán erőforrásokért felelős német komisszár
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/G%C3%BCnther_Oettinger_2014.jpg
elmondta, hogy a pénz arra van, hogy a nyugat-európai cégek megrendelésekhez jussanak kelet-európában. orbán azt mondja, hogy oda dobnak egy pénzes zsákot. ők nem ugranak el előle. úgy osztják el ahogyan akarják. és a jogállamiság valójában egy legitimált állami önkény. és egyébként a legtöbb kifogásolt jogszabályra azt mondják, hogy ugyanez van ebben, vagy abban a tagállamban. tehát ők a visszaéléseket egyesítik úgy, hogy közben a nyugat-euróa is próbál visszaélni a gazdasági fölényével. észak-amerika nem különben. és ebbe a játszmába szállnak be az oroszok. és részben kína. és ehhez jön az, hogy a bevándorlók jöjjenek tömegével. mert ezt mondja a boston consulting group, a világ egyik "legbefolyásosabb" tanácsadó cége.

amerika attól félt, hogy létrejön egy 500 milliós egységes belső piaccal rendelkező a kelet-európai növekedéssel gyorsan fejlődő régió. (az usa csak 300 milliós) ehhez képest ezt a térséget brutális módon szétverték, felforgatták, politikusokat megvásárolták, megzsarolták. nyilvánvalóan alkalmatlan embereket neveznek ki. az amerikai ügyvivő szerint a magyar sajtó fele szabad. az, ami amerika faszát szopja. ők azt hívják szabadnak. a választók fele fideszes és a sajtó szint egésze pártirányítás alatt áll (tehát valójában nem szabad), akkor a sajtó fele kormánypárti. egy sajtótermék se tud megélni az előfizetési díjakból. azt kellene preferálni. és a reklámot és mindenféle politikai támogatást adóztatni. az direkt előfizetés legyen szabad (adómentes). a reklámokra vessenek ki különadót. és a politikai adományokra is. mert az befolyásol. ez nem jó a "filantrópoknak".

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.21. 12:30:31

@444:

"lehetne európai uniós normatív finanszírozás, szövetségi állami szabályozás."

Idegenek által pénzelt oktatás a nemzeti kereszténységben? Ez egy nemzetellenes, keresztényellenes és államellenes ötlet.

2017.10.21. 12:40:03

@neoteny:
a kockásinges alapított egy pártot. polgári világ.

MIT KÍVÁN A POLGÁRI VILÁG?

-- Európai országot magyar hagyományokkal.
-- Széles középosztályt polgári jólétben.
-- 1000 eurós átlagfizetést az adócsökkentés eredményeként.
-- A feketegazdaság kifehérítését a munkát terhelő szociális adó kivezetésével.
-- A 8 óra munkával mindenki számára elérhető saját lakást, autót és nyaralást.
-- A szorgalmat, a tehetséget és az együttműködést honoráló közhangulatot.
-- A XXI. században használható tudást adó, valóban ingyenes oktatást minden gyermeknek.
-- A betegeket meggyógyító egészségügyet biztosítási alapon.
-- A gyermekjólétre fókuszáló szociális rendszert.
-- A hétköznapi és a politikai korrupció írmagjának is a kiirtását.
-- A Paks II. felmondását és az orosz befolyás visszaszorítását.
-- Demokratikus jogállamot és szabad sajtót.
-- Az államot rabul ejtő politikusok elszámoltatását.

rendben van. minden párt azt kínálja, hogy minden gyerek szuper okos lesz, minden felnőtt szuper jól fog élni, és az idősek, betegek szuper ellátást kapnak. és egyébként nem lesz semmiféle visszaélés a hatalommal. de a korábbi kormányokat elszámoltatják. nincs olyan párt, amelyik ne ezt ígérné.

próbálják ezt kiszámolni egy kis, közép vagy nagytérségre. hogy működne a "polgári világ" kisteleken. tehát ha történesen csak az önkormányzati hatalom jutna nekik és nem rögtön az államkincstár egésze, akkor vajon ezek a polgári pártok mire jutnának. de ezek a pártok azért jönnek létre, mert a jelöltállítással közpénzhez lehet jutni, országos lista állítással közpénzhez lehet jutni. és 1% elérése is elég jól fizet. a parlamentbe kerülés ellenzékben is ér annyit, mint a lottó ötös. és ez esetben miért ne próbálkozzanak.

nem az a gond, hogy magyarországon nem lehet pártot alapítani. hanem az, hogy nagyon is lehet. a "demokratikus" pártok politikusai abból élnek, hogy őket nem választják meg, akkor diktatúra van.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.21. 12:47:54

@444:

"nincs olyan párt, amelyik ne ezt ígérné."

Erről van szó: olyan szegény még senki sem volt hogy ígérni ne tudott volna. Aztán amikor megkaparintják a hatalmat, akkor kiderül, hogy mégsem tudják elvezetni a népeket a Kánaánba. Egyik sem.

"a "demokratikus" pártok politikusai abból élnek, hogy őket nem választják meg, akkor diktatúra van."

Az "illiberális" pártok politikusai abból élnek, hogy ha őket nem választják meg, akkor haza- és nemzetárulás van.

2017.10.21. 12:55:28

@neoteny:
ha európa nemzeti keresztény hagyományaihoz térne vissza, akkor közös lenne az államvallás. ami nem azt jelenti, hogy az etnikai határszéleken a népek nem kereszteződhetnek. dehogy nem. ilyen nemzeti keresztény állam svájc. vagy mondjuk ilyen nemzeti keresztény szövetségi állam lehet osztrák-magyar burgenland, vagy a magyar-román határszélen patium betelepülő szászokkal, zsidókkal, vagy a magyar-szlovák felvidék, stb. ez nem ortodox nacionalizmus. hanem korlátozott multikulturalitás nem-ortodox liberalizmus. de ez ne jó a multinacionális nagyvállalatoknak. szupranacionalizmust akarnak. szupravezetést. a tömegek kritikus hőmérséklet elveszítik az ellenállásukat. és a pénzhatalom általánossá teszi a mesterséges intelligencia alkalmazását és így az emberiség a kiválasztottak segítségévek végrehajtja a kvantumugrást. hogyan lesz ez kisteleken. marika néni biciklivel a nejlonzacskóban hozza a pénzét és kockáspapíron a kimutatást.
img2.hvg.hu/image.aspx?id=84a7e860-9499-4635-a91a-3a1137dbc236&view=b2dea50f-cee1-4f6e-b810-034566fbfb2e
80 ezer forintot levonták. oké. váltsák le lázárt. és utána marika néni és a többi kisteleki hogyan fog kvantumugrani.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.21. 12:56:37

@444:

"ha európa nemzeti keresztény hagyományaihoz térne vissza, akkor közös lenne az államvallás."

"lehetne európai uniós normatív finanszírozás, szövetségi állami szabályozás."

Idegenek által pénzelt oktatás a nemzeti kereszténységben? Ez egy nemzetellenes, keresztényellenes és államellenes ötlet.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.21. 13:15:07

@444:

"80 ezer forintot levonták. oké. váltsák le lázárt."

És ha leváltják Lázárt, attól még nem kapják vissza a 80 rugójukat. És lehet, hogy akit megválasztanak Lázár helyett, az meg másféleképpen nyúl le róluk 80 rugót, vagy még többet. Így hát ez a "választhatnak mást" duma annyit ér, mint halottnak a csók.

2017.10.21. 15:39:39

@neoteny:
a nemzeti a kereszténységben a nemzetek egymástól nem elkülönülnek, hanem szomszédsági keretek között keverednek (kereszteződnek) a földkerekségben.

Mark 12

28 And one of the scribes came, and having heard them reasoning together, and perceiving that he had answered them well, asked him, Which is the first commandment of all?

29 And Jesus answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel; The Lord our God is one Lord:

30 And thou shalt love the Lord thy God with all thy heart, and with all thy soul, and with all thy mind, and with all thy strength: this is the first commandment.

31 Thou shalt love thy neighbour as thyself. There is none other commandment greater than these.

King James fordításában.

sanyi szerint a kocsmában úgy kell elrendeződni, hogy mindenki jóban legyen a szomszédjával. minden asztal és az asztalon belül minden ember. mert ha mindenki jóban van a szomszédjával, akkor olyan nagy bajunk nem lehet. mondá sanyi, felfüggesztett börtönbüntetést kapván nem akar balhét.

a "table of nations" és a nemzeti kereszténység is valami ilyesmi. halld ó izráel.

2017.10.21. 16:01:09

@neoteny:
válasszák meg pukli istvánt. és a polgári világban az államot rabul ejtő politikusokat elszámoltatják. húsz évet a húsz évért. vagy huszonnyolcat a huszonnyolcért. de a csatorna ezek után sem lesz ingyen. az alapprobléma az, hogy kistelek a piacon nem termel annyi értéket, amiből maguk csatornázhatnának. és az európai unió parlamentjéhez nem a tradicionális nemesi vármegyék csatlakoztak hanem az ország egésze. így az európai uniós források sem közvetlen a megyékhez kerülnek, hanem az államkincstár osztja újra. így nincsenek egymással versengő modernizációs központok. hanem az ország osztatlan "birodalmi" államrendben működik. azért, hogy ebből létrejöjjön az egyesült államokhoz hasonló totális jogrend. brüsszel eu/nato központ. úgy, hogy van us army, de nincs eu army. így diktálhat a fehér ház. és hirdeti a világ egyik "legbefolyásosabb" tanácsadója az iszlamizációt. tömeges bevándorlásra van szükség. lássátok már be, hogy a robotokat csak iszlám menekültek irányíthatják. az iszlám állam nevű terrorszervezet "felfegyverzi magát". nekimegy a térség egyetlen orosz barát rezsimjének. erdogan parancsnok megzsarolja a németeket. orbán viktor lázadást indít a sors terv ellen.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.21. 16:23:02

@444:

"a nemzetek egymástól nem elkülönülnek, hanem szomszédsági keretek között keverednek (kereszteződnek) a földkerekségben"

Ez a Soros-terv esszenciája.

2017.10.21. 17:29:51

@neoteny:
a soros terv kvintesszenciája az, hogy erről new york 57. utcájában döntenek. szatmár-satu mare-sathmar megye elvben kedvez a románoknak, mert a központja szatmárnémeti román többségű. de kedvez a magyaroknak mert a határmentén élők egy közigazgatási egységbe kerülnek. kedvez a cigányoknak mert helyi közvetítő szerepet tölthetik be. és kedvez a betelepülő német családi vállalkozásoknak. mert viszonylag olcsó és viszonylag képzett munkaerőhöz jutnak. és a nemzeti kereszténység kedvez a "szákméri" zsidóknak mert piaci pozíciót szereznek magyar-román-ukrán hármashatáron. de ez tradicionális nézőpontból a magyar királyság restaurációja. ugyanakkor ezzel egyesített (uniós) közigazgatás jön létre.

soros éppen nem ezeket a szomszédsági kapcsolatokat erősíti. amiből a klasszikus liberális elvek szerint a komparatív előnyök származnak. hanem az ngo-k balhéznak budapesten, bukarestben és újabban kijevben is. amerikanizált metropoliszok mintájára totális multikulturalitást követelnek. ők ugyebár nem a nemzeti kereszténységet hirdetik.
24.p3k.hu/app/uploads/2017/04/ceu-lead-1024x576.jpg
a közép-európai egyetemen nem közép-európai tudományosságot próbálják egyesíteni. cseh-morva-szlovák, német-osztrák, magyar, szerb-horvát-szlovén-bosnyák és lengyel tudósok gyűlnek össze a nádor utcában. hanem politikai aktivisták. soros fizetési listája, amit new york 57. utcájából több millió dollárból szerveznek a "demokraták". csak épp a köznép nem áll a balliberálisok mellé. a kisnyugdíjasok érthető módon támogatják a szocialista pártokat. orbán osztja az erzsébet utalványt és a "nyugdíjprémiumot".

2017.10.21. 18:52:48

@neoteny:
cseh választási eredmények. a szociáldemokraták 7.3%-ot kaptak. megelőzték őket a kommunisták 7.8%-kal. a közvetlen demokráciát követelő cseh kalózpárt és a szélsőjobboldali szabadságpárt kapott 10.7%-ot, az euroszkepikus polgári demokrata párt 11.2%-ot és a populista ano 29.8%-ot.

a parlamentben szociáldemokrata/kommunista pártok vannak jelentős kisebbségben. a pártok többsége euroszkeptikus népi nacionalista vagy elitellenes.

kelet-közép európában szinte kizárólag pest belső kerületében van egy csoportosulás, amelyik vizionálja a vészkorszakot. mert a pártok nem a new yorkban vagy bosztonban kitalált modern metropolitan világot hirdetik. ami egy atlantista, transzatlantista amerikanizmus. rendben van. de nem azért, mert kitört a fasizmus. hanem mert varsóban vagy prágában nem ilyet akar a nép. pozsonyban sem. és a többség budapesten se. magyarországon pláne. és erre lehetett volna az a válasz, hogy na jó legyen valami amerikanizált városrész. helyette az van, hogy az egész térség alárendelődik a globális pénzhatalom és az ngo-k világának beleértve ukrajnát. megveszik maguknak a kijevi kormányt és donbass-ban lövik egymást.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.22. 01:32:50

@444:

"a nemzetek egymástól nem elkülönülnek, hanem szomszédsági keretek között keverednek (kereszteződnek) a földkerekségben"

Ez a Soros-terv esszenciája. Ha ez megvalósul, akkor Soros György nevet.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.22. 01:39:37

@444:

"a pártok többsége euroszkeptikus népi nacionalista vagy elitellenes."

Aha, népi nacionalista vagy elitellenes, mint a Donald Trump is népi nacionalista és elitellenes.

Ilyen az, amikor egy posztmodern lófaszjóska elhiszi a saját hülyeségeit.

2017.10.22. 09:39:13

@neoteny:
a cseh parlamentben a bevándorlás ellenes, euroszkeptikus népi nacionalisták nyertek. pedig prágában különösebben nem hergelik a népet. csehország nincs rajta a balkáni útvonalon. a petr fiala vezette cseh polgári demokrata párt (ods) václav klaus politikáját tekinti mintának. a klaus vezette polgári párt (od) utódja az ods. klaus-ék rakták ki sorost prágából.
www.youtube.com/watch?v=ZLGpb3zAkJ4&t=0m19s
petr fiala vezette cseh liberalizmus finoman szólva nem az, amit fiala jános képvisel pesten.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.22. 09:45:11

@444:

"a cseh parlamentben a bevándorlás ellenes, euroszkeptikus népi nacionalisták nyertek."

A te népnemzetiszocialista fantáziálgatásodban.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.22. 09:58:19

@444:

"pedig prágában különösebben nem hergelik a népet."

Nocsak, nocsak: azt mondod, hogy van ahol különösebben hergelik a népet?

2017.10.22. 10:25:37

@neoteny:
magyarországon a rendszerváltás óta a közélet arról szól, hogy a politikai pártok hergelik a népet. a vita azon folyik, hogy soros és társai vagy orbán bandája ejtette foglyul a magyar államiságot. szerintem mindkettő. egyikből következett a másik. de ha csődbe viszi az országot, akkor orbánt közvetlen le lehet váltani. sorost nem lehet leváltani. és ő is játszhat magyar államcsődre. amivel a vagyonát vagy megduplázza, vagy elveszíti. de őt közvetlen nem lehet közvetlen leváltani. hanem csak elzavarni lehet.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.22. 10:37:33

@444:

"magyarországon a rendszerváltás óta a közélet arról szól, hogy a politikai pártok hergelik a népet."

Prágában miért nem arról szól?

2017.10.22. 11:54:23

@neoteny:
prágában klausék kirakták sorost. ott ezt a rendszerváltás utáni 2-3 évben lejátszották. magyarországon 20-30 év kellett hozzá. azért, mert magyarok a németekkel és a zsidókkal kiegyezésre törekednek. azzal, akivel lehetséges a kiegyezés. orbán megegyezett az izrealitákkal, illetve a pragmatikusokkal. de az ortodox liberális dogmákkal a népi nacionalizmust nem lehet egy platformra hozni. sorosék nem egy új liberális doktrínát akarnak. ami nem mond ellent a nemzeti keresztény tradícióknak. éppen ellenkezőleg. a történelmi erdély lehet magyar koronatartomány és a román-moldáv államiság kapcsolt része. és ha tiszántúl és a partium egy eurorégiót alkot, akkor mindez bukarestből nézve ezt az jelenti, hogy a nagy-román államiság a kelet-kárpátok vidékén a dnyesztertől a tiszáig tart. a nagy-magyar államiság egy a kárpát-medencében az adriai tengermellékig elnyúló többségi és kisebbségi magyar városhálózat. a magyarország még azon túl a szlovén isztrián koperi kikötőben is vásárol érdekeltséget. vagy magyar-szlavón sportiskolát indítanak eszéken. ezeket ez nem-ortodox nacionalista lépéseket a "balliberálisok" ellenzik. a komcsa népe azt mondja, hogy igen. ezt kellene csinálni. ne kizárólag szijjártó péter haverjainak legyen szállítmányozási cége a koperi kikötőben. sanyi költöztetős haverja szerint legyen közösségi tefu kapjon adókedvezményt. a delog bázisához kapcsolódva lehessen maszekolni.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.22. 11:56:09

@444:

"magyarországon a rendszerváltás óta a közélet arról szól, hogy a politikai pártok hergelik a népet."

"pedig prágában különösebben nem hergelik a népet."

Prágában miért nem arról szól?

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.22. 12:01:29

@444:

"a komcsa népe azt mondja, hogy igen. ezt kellene csinálni."

A kocsma népe azt mondja, hogy az "okosok" oldják meg azt, hogy a kocsma népének keveset és egyszerűt kelljen dolgoznia, és abból jól megéljen.

2017.10.22. 12:15:45

@neoteny:
ne azt figyeljék, amit mondok. hanem azt, amit teszek. magyarázta orbán a wikileaks kiszivárgott jelentése szerint. orbán szinte mindenkinek képes gazsuálni. a hatalmi játszmákban vannak szövetségései és van ellensége. sorosnak is úgy megy neki, hogy támogatja moszkva és izrael.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.22. 12:32:48

@444:

"ne azt figyeljék, amit mondok. hanem azt, amit teszek. magyarázta orbán"

Valóban: ezért is fölösleges azt hallgatni, amit a nemzetről meg a hazáról bugyog, és azt kell figyelni, hogy kiknek osztja a pénzt.

Ezért húzós a kisteleki sztori: Lázár azt mondja, hogy az EU meg az állam kicsengette a csatorna teljes árát, de a Fideszes polgármester meg azt mondja, hogy az nem úgy van, és nem csak mondja, hanem meg is teszi azt, hogy lenyúl 80 rugót háztartásonként a népekről. Az ilyen trükkök ássák alá a NER-t: ha és amikor elégséges számú lesz belőlük, akkor elfogy a kocsma népének türelme. Mert lehet, hogy megdobja az állam Mári nénit 10-20-30 rugóval év végén, de ha 80 rugót meg inkasszálnak Mári néni számlájáról, azt még ő is ki tudja számolni elemi aritmetika alkalmazásával, hogy bevitték a málnásba.

2017.10.22. 14:39:12

@neoteny:
lehet, de ez esetben kisteleken mari néni megválasztja a jobbikot.

2017.10.22. 15:43:50

@neoteny:
egy ilyen kistelek típusú települések önállósága attól függ, hogy a családi vállalkozások szövetkezetve képesek-e létrehozni valamilyen könnyűipari kombinátot. ha maguk dolgozzák fel a terményt és nemzeti kereskedőházakon keresztül értékesítik és kormányzati, önkormányzati védettséget (adókedvezményeket, adó visszatérítéseket) kapnak, akkor abból működő gazdaság hozható létre. ezek nélkül viszont nem versenyképesek. lázár parancsnok azt mondja, hogy nem javasolja a széthúzást, a fölösleges vitákat. álljon be mindenki a fideszbe. és a szavazatokért cserébe megkaphatják a miniszterelnökség támogatását. de ha a helyi potentát lenyúlja a pénzt mari nénitől, akkor azzal fenyeget, hogy jön torockai parancsnok és a többség beáll a jobbikba.

de amennyire ezt látom a jobbikosok is könnyen megvehetők. kapnak kisebb-nagyobb megrendelést. és ebből lehet a "jól bevált" 70:30 arányú leosztás. csak nem a "szocikkal", hanem a "nácikkal". ennek két dolog tehet keresztbe. az egyik, hogy az európai unió nem utalja a pénzt. a másik, hogy jön a kínai recesszió, globális dekonjunktúra. és nem jön az olcsó áru. a harmadik az elvándorlás következtében fellépő munkaerőhiány. egy ismerősöm mondja a hr vezetőnek, hogy az egy dolog, hogy mindig felvesznek egy gyogyóst. mert ezért jár a kedvezmény. de most túl sokan vannak. mire a hr-es azt mondta, hogy nem azért veszik fel. hanem mert nem nagyon jelentkezik más. ő konkrétan félt egyik jelentkezőtől, aki most szabadult a börtönből. az állásinterjún egy kérdésre sem válaszolt. csak ült és nézett előre. de a másik műszakban az üzemvezető azt mondta, hogy mindenképpen vegyen fel egy anyagmozgatót. felvette.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.22. 19:35:43

@444:

"ez esetben kisteleken mari néni megválasztja a jobbikot"

Amely esetben megbukik a Fidesz: megvalósul a Soros-terv ezen része, Soros György nevet egy jót.

2017.10.22. 21:08:25

@neoteny:
amelyik esetben a helyi fidesz bukik meg. de marad egy közös ellenségük a jobbikkal.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.22. 21:17:41

@444:

Vagy a Fidesz-rezsim bukik meg, mert a Jobbik beígéri a "béruniót" ami szintén a Soros-terv része és megint Soros György nevet a végén.

Gery87 2017.10.23. 14:23:34

Mekkora szabadságot ad havi 100.000 ft...havi 80.000 Ft albérlet mellett?
Mekkora esély van rá hogy egy ember a jövedelmét "tőkébe tudja fektetni" hány emberre igaz ez?
Nem csoda hogy a kapitalizmus melletti érvek mindig a vállalkozói lét felé mennek, hisz csak nekik jó ez a berendezkedés hosszútávon is.
A dolgozó többség jövedelme nem kizárólag a teljesítményétől függ, a munka bérezésének alapja nem teljesítmény alapú, vagy termelékenység alapú kizárólag, hanem attól is függ hogy az adott gazdasági környezet mennyi morzsát hajlandó/tud nekik ledobni!
Amire viszont a többség és az egyén semmilyen befolyással nincs.....Mari néni rohadtul nem tehet arról hogy a cég aminél takarít nyereséges e vagy nem...vagy akár az állam....az hogy mennyit fizetnek neki nem az ő befolyása, függetlenül attól hogy a munkát ugyanúgy elvégzi mint osztrák megfelelője.
Ha itt vagy mérnök és nem Ausztriában, beszoptad, de nyilván nem annyira mint egy takarítónő vagy gyári munkás.
Az elvégzett munka ugyanaz, de a bérezés nem.
Én értem hogy ez miért van, de senki ne mondja hogy ez jó és senki ne mondja hogy ez "átmeneti és korrigálható" mert ez hazugság!

2017.10.23. 22:04:01

@neoteny:
megbukhat a fidesz. de ez az ellenzék komolytalan. meghirdették a "polgári ellenállást" az "igazságtalan" választási rendszer miatt. ez elmaradt az eső miatt.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.23. 23:50:43

@444:

"megbukhat a fidesz."

És akkor a Soros-terv érvényesül; Soros György nevet a végén.

2017.10.24. 00:28:12

@neoteny:
ez az lmp "nagygyűlése" debrecenben. pedig errefelé csak csepergett az eső. szél bernadett miniszterelnök jelölt és 20-30 aktivista.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--zwHXFVU4--/74iZoNoAX2X21MMuFs.jpeg
komoly esélyük van a győzelemre.

2017.10.24. 00:28:12

@neoteny:
ez az lmp "nagygyűlése" debrecenben. pedig errefelé csak csepergett az eső. szél bernadett miniszterelnök jelölt és 20-30 aktivista.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--zwHXFVU4--/74iZoNoAX2X21MMuFs.jpeg
komoly esélyük van a győzelemre.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.24. 01:02:03

@444:

Te is az LMP "nagygyűléséről" hozol képet, nem a Fidesz nagygyűléséről. Ez is a Soros-terv része: Soros György már most nevet, hát még a végén.

screpes 2017.10.24. 08:58:53

@444:

Miért nem a pesti Jobbikos gyűlésen (ünnep) fényképeztél? Ott is kevesen voltak, ezzel szemben
Vona döbbenetes dolgokat mondott, és tervezetten, célzatosan, vadonatúj modorban adta elő papír nélkül! (ezzel nyerni fog, ha tartani tudja!)..
A köztévék, meg a TV2 persze enm hozta, (én asszem a z ATV híradójában láttam ezt a részletet).
NNa majd az elemző háttérműsorok ma estétől cincálni fogják.
A lényeg, hogy drasztikusan feladta a szélsőségesség gyanuját is, markánsan középre tór, és szakadást kockáztat saját pártjában - ha már úgyis repedéses volt....Ezzel megette Szél esélyeit is, és eléri a tétova szocikat is.
süti beállítások módosítása