1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.10.03. 08:50 HaFr

Meddig nézzük tovább a "demokratikus ellenzék" című zombifilmet?

Képtalálat a következőre: „kálmán olga gyurcsány”

Gyurcsány, Fodor, Bokros, az aktuális MSZP-elnök, hozzájuk szürkülőben az egyszázalékos Juhász Péter, a mérhetetlen Karácsony "Gergő" Gergely... akik összesen több ezer óra kibérelt műsoridőben (prime time!) vezetik a "demokratikus" ellenzéket a fideszes négyötödhöz. Üdvösen kilóg végre az LMP, amelyik csak profitált eddig Schiffer távozásából, és a Momentum, amelyik nagyon helyesen nem alkuszik. Az említett pártok hatékonysága negatív: veszteséget termel választói preferenciában és pénzben is. A feléjük irányuló bizalom viszonzatlanul és felelőtlenül folyik szét, a rájuk költött közpénz és magánfelajánlások egy feneketlen kútba ömlenek. A posztkommunista akol és a képes média elemző műsorainak rettentő gyengesége, a keresztnevesített-háziasodott műsorvezetők felkészületlensége és kritikátlansága közös akol melegben pudvásította el a magyar ellenzéki szellemet az utóbb hét évben (amely szellemben egyébként a Fidesz lehetett volna akár példájuk is). Amennyiszer láthattuk mi az utóbbi évtized(ek)ben az említett politikusok és még néhány tucat kitüntetett körét anélkül, hogy bármivel is gyarapították volna a magyar politika ethoszát -- sőt túlnyomórészt értékelhető hír vagy politikai tett sem volt a képernyős-hangos megjelenésük mögött --, egy sündisznó vagy egy cserépkályha is hasonló választási eredményre lenne képes pártvezetőként. Nem a pártok a gyengék, hanem a politikai nyilvánosság egész intézményrendszere, amelyik ezt a példát teszi a választók elé. (És itt nyitok egy zárójelet az írott sajtó egy részének, amely az RTL Klub rövid virágzása után egyedül viszi a minőségi újságírás maradékát.)

Nulla innováció, nulla kreativitás, nulla hozzáértés. Ez a magyar ellenzék és a magyar képes-hangos média közös produktuma. Nem írnám ezt le, ha nem látnám a tíz éves lefelé mutató spirálban ennek az újabb állomását -- mintha mi sem történt volna, kivéve, hogy gyakrabban kerül elő Lengyel László (aki legalább valamiféle minőség). Az ellenzék tovább hiteget széthullásának az utóbbi hetekben tapasztalt katasztrofális fordulatai után is. Az n+1-dik permutációval rukkolnak elő ugyanabból a személyi körből és erkölcsi mélységből, amelyet a média az újabb iksz a négyzeten mennyiségű műsorperccel honorál azzal áltatva magát, hogy ő csak megmutatja a valóságot. Well, megmutatja és újratermeli, hölgyek, urak. Szankcionálja, jóváhagyja, ráüti a pecsétet. A politika nagy része ugyanis beszéd. Tehát az a mérce, aki végül szóhoz jut. Olyan is a mércénk. Ellenben hírértéket várni valakitől mielőtt beszélni kezd és ezt szabni a bemutatása feltételéül, prime time tévedés, totális nem ismerete a politikának. Olyan minőségű politika-kép, mint amilyen a mai magyar politika, amelynek "képernyőképes" élvonalában ezért aztán kisebb a mozgás, mint a Fortune 500-as listán (hiszen sokkal konzervatívabb intézmény, mint pl. én vagyok -- csak éppen egy éktelenül rossz minőséget konzervál). Vissza is kapja a magyar nyilvánosság a saját ostobaságát kamatostul olyan beszélgetések formájában, amelyek az ATV és a HírTV beszélgetős műsoraiban dominálnak. Szimptomatikus, hogy egy Demcsák nevű hölgy képernyőhöz juthatott; hogy a szakmát folyamatos haknizásnak tekintő közéleti műsorvezetők keringenek évtizedek óta a csatornák között, mert -- úgymond -- a nézők ragaszkodnak hozzájuk. Egy frászt. Az intézményrendszer zárt és kizárja a versenyt. Gondolatok, ethosz, narratíva, hit, szenvedély helyett vákuum, pusztaság, unalom, bejáratott harmadminőség, bratyi -- szellemi korrupció a bérelt helyet élvező vendégek egy részének jutó fideszes kenőpénz mellé.

Az urak fent azt mondják, tudjuk jobban, csináljunk jobbat. Tudunk -- még én is --, csinálni már kevesebben tudunk kellő szívósság, áldozatkészség és idő híján -- család, munka, ilyenek. Gyengeség. De ne áltassanak minket: ebbe a leosztásba betörni (elhülyített magyar valóság + reproduktív "ellenzéki" média) minimum ugyanolyan feladat, mint a Fidesz várát nekik ledönteni. A represszív ellenzéki valóság ugyanolyan zárt intézményrendszert és kultúrát hozott létre Magyarországon, mint a fideszes. Még a minősége is hasonló -- illetve funkcionálisan rosszabb, hiszen az ellenzék zuhan. Ezért is drukkol az ember a Momentumnak, amelynek sikerült áttörni ezt a falat, és az LMP-nek, amely átszivárgott rajta, de szerencsére nem vált a fal részévé -- még ha az ember nincs is túl nagy szinkronban -- főleg az utóbbi -- világnézetével. Csak így tovább. Meg ne alkudjatok!

58 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr5212923065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.03. 09:00:05

Nem az ellenzék hibája ez, hanem eszméiké. Liberális elvekkel nem lehet sikert elérni. Ki akarna a múltra szavazni?

A 10 %-nyi liberális szavazótábor persze sokáig meglesz még, de hát a 90 % ellenében esélytelenek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.10.03. 09:03:03

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: dehogynem lehetne ... persze te ezt nem tudod elképzelni, nem is hibáztatlak érte

abdul hackeem 2017.10.03. 09:26:20

A sündisznó, cserépkályha kombónál lefeküdtem (miért is éppen azok?). Jó írás lett, grat!

zipe moha 2017.10.03. 09:28:58

.."az ellenzék nem akar győzni...csak mai/ majdani állásaikért, pozícióikért, jövedelmeikért aggodalmaskodnak küzdenek.."-hallatszik a médiában és baráti beszélgetésekben egyaránt..Az , hogy " fidesz ügynökök" vannak az ellenzéki pártokban már senkit sem lep meg...a nyilvánosságban sem...önmaguk a "fidesz ügynökök"..a fidesz és a ner pedig végül is nem más mint az értelmiség 27 év alatt felépített s ebben a " márkanévben"kicsúcsosodó csúcsterméke..és kifizetőhelye....a maximum benne van amit a társdalom kizárólagos irányítását kisajátító értelmiség képes hajlandó és szükségesnek tart....ám a Probléma megjelent!!

KI..ki vállaja személy szerint, hogy a személyéhez nevéhez legyen köthető az ódium nyilvános! része...nevezetesen, hogy áll ellenzék van..ez a " demokratikus uralom szükségessége 2 millió számára 8 millió felett ..megélve azok "zsirjából"...Botka nem, és igaza van..Kiváncsian várom,KI jelentkezik közutálat és bűnbak szerepére..aki az alternatíva hiányt személyében megtestesíti ..és e miatt elviszi a balhét??....:)

abdul hackeem 2017.10.03. 09:33:58

@zipe moha: Ne aggódj, majd ha a futóbolondok zehernyéssé lesznek, akkor a puhatestűek ki fogják találni, hogy hova menjenek.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2017.10.03. 09:35:58

A - - Lemondás - -, ha jól belegondolunk, semmi egyéb, mint egy újabb PR trükk arra hogy lehet megtölteni a médiát „tartalommal” és fönntartani, (a már senki által komolyan nem vett), látszatot, hogy nyerhetünk. Persze maguk is tudják, nem nyerhetnek, de meg kell őrizni mindegyik, még meglévő pozíciót, hiszen humánerőforrás sorba süllyedés esetén a „teljesíteni” világban, esélytelenként indulnának. A baloldal legnagyobb félelme, nem a Fidesz, hanem egy olyan párt amelyik nem rendelkezik ma még olyan anyagi- és médiaháttérrel, hogy országosan, országhatáron túlra hatóan is hallathassa hangját. A Momentum megjelenése, vezetőinek szavai szerint, azért vált lehetségessé, mert külföldön szereztek tapasztalatokat. Ez nagyon érdekes és továbbgondolásra késztet, mert tegyük föl a külföldi baloldali tapasztalatokkal szerzett csapat mellett, megjelenhet egy ellenkező előjelű csapat is és akkor, előállhat egy olyan helyzet, amikor elhangzik az ismert mondat, hogy „Houston, we have a problem.”. A van/lesz egy kis baj csak egyféleképpen előzhető meg, médialehetőséget és megfelelő anyagiakat biztosítani egy hazai pártnak, amelyik persze majd szavazatok szed el innen is onnan is, de megelőzné a we have a problem. Helyzetet. A nagy, karizmatikus emberek nem attól váltak naggyá, hogy önös érdekeiket erőltették újra és újra, hanem fölismerték, mikor kell (el)menni, cselekedni. A nem cselekvőket az utókor a szégyentáblára szokta kitenni. Ma még választhattok.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.10.03. 09:45:25

@digipenna: tudom, én is ezért mondtam le egyszer ...:) több percet kaptam, mint előtte összeses

screpes 2017.10.03. 10:13:51

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Kétségtelen, hogy a szabadelvűség önmagában nem elegendő társadalomszervező erő.
A kovász nem gondolhatja, hogy ő a kenyér.
De attól még lehet ócska a liszt. vagy hiánycikk.

2017.10.03. 10:38:53

@screpes:
vagy másik kovász kell. a nép azt akarja kicserélni. és átmenetileg megelégszik lepénnyel.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.03. 11:05:34

@444:

"vagy másik kovász kell. a nép azt akarja kicserélni. és átmenetileg megelégszik lepénnyel."

Vagy pedig a kocsma népe azt szeretné, hogy kevés munkával juthasson sok jószághoz. Addig pedig lopja a benzint az önkormányzat által monopolhelyzetbe hozott vállalat fűnyíróiból.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2017.10.03. 11:07:35

"egy sündisznó vagy egy cserépkályha is hasonló választási eredményre lenne képes pártvezetőként" Ez olyan Blackadderesre hasonlat. Mocsok jó.

Az Új Kezdet elkezdett az LMP-hez dörgölőzni. Kíváncsi vagyok, hogy ebben az esetleges nászban, ki lesz a fiú és ki a lány, azaz az ÚK mozdul balra vagy az LMP jobbra....remélem a második eset fog megtörténni...bár az ÚK sem igazán jobboldali párt...még ha annak is hiszi magát. Mindenesetre szurkolok nekik, hogy szép legyen a gyerek. :)

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2017.10.03. 12:10:17

@HaFr: Számomra, minden idők legjobb humoros sorozata. Még az Allo, Allo - nál is jobb.....természetesen eredeti nyelven nézve.

Off vége

zipe moha 2017.10.03. 13:16:55

@abdul hackeem:

...jó cikk, aktuálisabb mint valaha a valódi érték jól alja az idő próbáját is...jó lenne tudni ki a szerző..:)
hafr.blog.hu/2014/03/28/hogy_lesz_itt_a_magyaroknak_orszaga?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare

zipe moha 2017.10.03. 14:42:50

@HaFr: ..élő klasszikus..:)

..nem mindegyik..főként mostanában( privát álláspont, bocsánat..)..de sok volt ilyen színvonalas ...főleg az elején...visszatalálni a forráshoz ...talán mindig az a legnehezebb

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.10.03. 14:45:26

@zipe moha: amikor egy írás politikusabb, gyakorlatiasabb, akkor megosztóbb is, "színvonaltalanabb" egy nézetben, ez óhatatlan

zipe moha 2017.10.03. 14:54:39

..itt egy másik eszencia a régmúltból...

hafr.blog.hu/2014/04/16/ne_oruljetek_a_tomeg_mindig_veszit

nem mindig veszítene vagy nem annyit ha...

ezek példák is egyúttal arra , hogy az értelmiségnek milyen képzési/ nép művelési-szintetizációs-missziós ect valós izgalmas perspektívikus fontos feladatai is lehetnének ...a járadékvadászat mellett..vagy épp helyett..

zipe moha 2017.10.03. 15:00:50

..nem jó kifejezést használtam, elnézést...a " színvonal" szó ebben az esetben pejoratív, pláne nem pontos ...persze a többi írás is színvonalas..tartalmi súlyuk mondanivalójuk irányultságának ereje/ súlya (talán a "súly" pontosabb jelző ebben az esetben)az ami jelentősen különbözik...nem méricskélni szeretnék , inkább emlékeztetni..:)

2017.10.03. 17:54:15

"Botka László ugyanolyan szocialista jelölt volt, mint Gyurcsány és a többiek. ... A következő jelölt is ugyanolyan szocialista lesz, mint az eddigiek. A baloldalon semmi sem változik." - kivételesen megfogta a lényeget a fidesz. és nem is a jelölttel lenne alapvetően a baj

morph on deer 2017.10.03. 18:57:19

“Üdvösen kilóg végre az LMP, amelyik csak profitált eddig Schiffer távozásából, és a Momentum, amelyik nagyon helyesen nem alkuszik.”

És? Mert egyébként körülbelül ez is az összes érdemük, ami itt említésre került!
Egyébként is, akkor már inkább a Kétfarkú mint a Momentum, szerintem sokkal egyenesebbek.

Amúgy az LMP-nek tényleg jót tesz, hogy kikerül a Schiffer árnyékából, csak az sem lenne baj, ha tisztáznák végre, hogy merte is van az előre.

A legnagyobb baj mégis az, hogy pillanatnyilag nincs egyetlen olyan demokratikus formáció sem, amelyik még- vagy már alkalmas lenne vezető szerepre az orbánmentes oldalon, újabb négy év múlva meg már nem is lesz olyan ‘oldal’..!

Erre meg nagyon sovány vigasz, hogy valaki “nem alkuszik” ha nincs is alku...

2017.10.03. 23:00:22

A, a sundiszno vagy a cserepkalyha a cukisag-faktor miatt magasan verne ezeket! Azert nem erdemes osszefogni, hogy osszefogjanak, ezt kellene vegre megerteni! Az osszefogas az egy eszkoz, de nem onmagaban valo cel. A rezsim levaltasa mar cel, de ha nincs mogotte cselekvesi terv es elkepzeles, hogy es azutan mi lesz, akkor uresen kong es nem visz sehova. Tehat a helyes prioritasi sorrend a kovetkezo: kell egy cselekvesi terv, valasztasi program, amely lefedi a valasztokat erdeklo temakat pl oktatas, egeszsegugy, gazdasag fejlesztese, videk, romak, kisvallalkozasok, adozas, lakhatas stb., aztan kell egy elkepzeles arrol, hogy ezt nyeres eseten hogyan lehet megvalositani, aztan a kozos elkepzelesekkel birok osszefoghatnak, de csak azert ne csatlakozzon valaki, hogy vegeerhetetlen koalicios vitakban marakodjanak mindenen, es csak ezutan erdemes elkezdeni arrol beszelni, hogy mi legyen a valasztasokkal. De minek tepem a szamat, a megelhetesi politikusokat ugysem erdekli, hogy mit akar a valasztopolgar! Sot, a fenti sorokbol a jelenlegi politikai garda max annyit fog fel, hogy a sundiszno cukibb nala es ez serto....

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.03. 23:22:52

@Kishableany:

"kell egy cselekvesi terv, valasztasi program, amely lefedi a valasztokat erdeklo temakat pl oktatas, egeszsegugy, gazdasag fejlesztese, videk, romak, kisvallalkozasok, adozas, lakhatas stb."

Biztos, hogy ezek a választókat érdeklő témák? Hiszen a Fidesznek sincs ilyen terve/programja, mégis szavaznak rájuk választók.

Astalavista 2017.10.04. 09:36:14

@neoteny: aha, az ellenzék pont azt kell csinálja, amit a Fidesz, az a biztos siker titka...

nevetőharmadik 2017.10.04. 09:46:32

A Momentum hazug hülyék újabb tárháza. Vess csak egy pillantást az új "becsületszerződésükre"! Ezek ugyanazok (de legalábbis ugyanolyanok). Nem lehet más a politika.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.10.04. 09:51:20

@nevetőharmadik: nehéz politikát csinálni, mint tudjuk -- de azért ne öntsük össze a takarmányt az ocsúval

nevetőharmadik 2017.10.04. 10:00:03

@HaFr: Mármint szart a fossal? Klotyóba való mind. Komolyan, a "garanciaadásuk" valósággal való viszonya semmiben sem különbözik a "megvédjük"-től, a "negatív növekedés is növekedés"-től, és a többi valóságtagadó fideszes hazugságtól. Ez minőségileg teljesen más kategória, mint hogy amúgy is balfaszoknak tartom őket.

zipe moha 2017.10.04. 10:01:13

...hogy a sok, a demokrácia működésével kapcsolatos,a publikumot alkotó tömegben meglévő "félreértés" értetlenség, meg nem értés ect röviden tisztázható legyen:....MINDENNEK úgy kell lennie...ahogy VAN...ez nem kívánság műsor, sőt még alternatívák versenye SE....a szükséges és elégséges szavazatok összegyűjtésének technikája tudomány, tanítják...technológia, hatalom technológia...

lehetne másként is...ehhez a tömeget alkotó egyedek -ki más???- ( mindenkinek aki nem az elit...:"A gazdasági, a párt- és állami elitek, kiegészülve a járadékos értelmiséggel, a sajtómunkások túlnyomó többségével és a bürokráciával (összefoglalva ez a politikai osztály"-idézet Hafr-tól )nem vállal ÁLDOZATOT...akkor sem ha az CSAK anyagi, időráfordítást vagy cselekvést ( utánajárás, kapcsolat teremtést ect) kiván mindössze...viszont a "rántott húst" felenné..ha valakik megsütnék...ilyen meg nincs , nem is volt nem is lesz..:))

Így tehát orbán jelenség-mint kijelölt és kiválasztott...ráadásul megválasztott irány ..megy tovább és teszi ami a dolga...aki azt gondolja , hogy a JELENSÉG hiba tévedés, véletlen , nemzetközileg " internacionálisan"..:) nem támogatott...ahelyett hogy felismerné az "internacionalista" tudatosság és szervezettség nyomait... súlyosan téved vagy manipulatíve hazudik...arra a kérdésre, hogy JELEN állapotában a TÖMEGNEK van -e választási lehetősége a válasz az : NINCS
az elitnek van..ha kicsúszna a kezéből az tömeg feletti ellenörzés folyamata...erre az EU-ban Magyarországon kb 00% az esély...köszönhetően talán leginkább az elit és a tömeg oldalán is egyaránt jelen lévővő feudális mintáknak beidegződéseknek...

"jobbágyként" nem lehet az "urak" asztalánál feltételeket támasztani, sajnos

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.10.04. 10:15:29

@nevetőharmadik: well, értem a szenvedelmed, de ha így indulunk neki, nincs párt, amelyiknek konkrétan érdemes indulnia a választáson, egy kicsit praktikusabb hozzáállást kéne kialakítani :)

nevetőharmadik 2017.10.04. 10:28:01

@HaFr: Ne haragudj, Péter, de most nagyon nem értelek. Tényleg nem látod ennek az "apróságnak" a jelentőségét? Vagy lehetséges, hogy nem is érdekel?

A praktikus hozzáállást pedig tényleges életfogytiglannal jutalmazzák.

2017.10.04. 10:43:18

az a helyzet, hogy kellett az a nyócév és lehet, h tekintettel arra, h itt rendszerszintű problémákról van szó, ahhoz még több is fog kelleni amit orbán 2010-ben a választási győzelem éjszakáján mondott(kb): 20 év tanulsága, a rencerváltás nagy tanulsága; rendszert váltani nem lehet. rendszert csak megbuktatni és megdönteni és a régi helyett valami újat csinálni lehet.

amit ő csinált, közönségszempontból tök ócska; múltszázad eleji etnicista nacionalizmus. erre van befogadó készség a hatalmat ilyen többséggel is legitimálni képes szavazótáborban.
és úgy tűnik az elit szempontjából egy általa és (talán?) szűk tanácsadói köre által castingolt, a társgazdpol (:D) hatalom csúcsait elfoglaló, lojális újbirtokos, új nagypolgár réteg ezt kiválóan tudja a saját terjeszkedése érdekében hosszútávon kihasználni.

egy ezzel szembenálló ellenzék által felvethető kérdésekre nincsenek olyan egyszerű válaszok, amik azt a kommunikációs betonfalat, amit a fidesz kreatívjai által a közre zúdított és az ő oldalukon állók többsége által szivacsként beszívott és bármilyen külső nyomás hatására magából ugyanolyan vagy még erősebb nyomással kiokádott közeg alkot.
ez egy életelem.
nagyon sokak számára majdnem olyan fontos, mint a víz és a levegő.
ezt megtörni, megszüntetni több mint kormányváltás.
több, mint rendszerváltás !
csak annak a belátásával következhet be, hogy ezen a módon már nem maradhat fenn az ország.
ezt pedig argumentálással nem lehet beláttatni, elfogadtatni, ehhez kell a sokat reklamált katarzis.
jó lenne megúszni, ugye?
ha eljő a katarzis, az mindenkinek odabasz majd.
nem a momentum és nem az lmp, amelyiktől ezt várom.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.04. 10:44:40

@Astalavista:

A Fidesz sikeres egy cselekvési terv, választási program nélkül.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.10.04. 11:15:38

@nevetőharmadik: de látom, de nem tulajdonítok neki túl nagy jelentőséget... lehet, hogy hibásan

zipe moha 2017.10.04. 11:28:49

@Bánegressy:

..."egy ezzel szembenálló ellenzék .."nincs ilyen..nem is volt és nem is lesz....-de milyen csodálatos alakítások, műbalhék és áll ellentétek jellemezték e 27 évet...:)ez amire bukkantál a rendszer egy ( fontos!)eleme...

miért van az , hogy az emberek elmennek egy színházba és senki nem gondolja azt, hogy a valóságot látja...csak egy darab..

a sorsukat, életüket alakító politikát melynek pedig alanyai szó szerint akarják értelmezni..."ki mondta..mit mondott..ect" nahát, pedig feltehetnék pl. akár azt a kérdést is: " ennek-vagy annak mi az értelme??"

2017.10.04. 11:49:41

@zipe moha:
hát itt van www.youtube.com/watch?v=qKyg4AD4aGM Orb. maga mondja el.
elég lenne csak néha meghallgatnia a zembereknek(az ellenzéki politikusokról nem is beszélve) zOrbán 2010-es győzelmi beszédét és kiegészíteni az azóta róla és az állítólagosan általuk(mármint általunk zemberek, szavazók, fideszesek és nemfideszesek által) megteremtett nerrel kapcsolatos tapasztalatokkal.
csak a fontosakkal.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.04. 11:54:17

@zipe moha:

"nem vállal ÁLDOZATOT...akkor sem ha az CSAK anyagi, időráfordítást vagy cselekvést ( utánajárás, kapcsolat teremtést ect) kiván mindössze."

Milyen más áldozatok léteznek anyagi, időráfordítás vagy cselekvéseken túl?

nevetőharmadik 2017.10.04. 12:28:53

@HaFr: Olyan szempontból nem hiba, hogy esélyük a hatalomra nincs, tehát praktikusan mindegy.

zipe moha 2017.10.04. 13:33:48

@neoteny: ..kevés olyan politika-technikai eszköz/részterület van amit a publikum pontosan ért/ismer...az ÁLDOZATHOZATAL az egyik amit pontosan ismer ( persze mint elszenvedő, nem mint megalkotó)...tart is tőle mint ördög a tömjén füsttől..miért?

fogalmazzuk meg:
-mert a Tömeg az aki ÁLDOZATOT hoz, nem az elit
-az ÁLDOZATHOZATAL lehet kényszerítés következtében előálló és lehet önkéntes alapon meghozott..
- a Történelem tanúsága szerint az ÁLDOZATOT a Tömeg MINDIG végletes kényszer hatására hozza csak meg..ha az elit nem hagy számára más lehetőséget...
-az aktuális ÁLDOZATHOZATALOK, mivel nem önkéntesek és eredményorientáltak hanem elszenvedettek...eredménye mindig egy az előzőnél kisebb rossz ...ami nagyobb rosszá válik majd, persze...a ciklikusság ( újabb áldozat hozatal szükségességét determinálva...már az elején beleépítve, hogy a kör csak ugyan az a kör lehet...a mozgások az áldozat hozatalok ellenére is CSAK ebben a körben (rendszer-strukturában..piramis-társdalomban) történhetnek...

persze a te egyszerűnek látszó ravasz és nyúlkiugrató kérdéseddel kapcsolatban elsősorban nem az én megfigyeléseim a fontosak...hanem az hogy TE milyen választ adsz magadnak az általad feltett kérdésedre..

esetleg velünk is megoszthatnád, please..:)

zipe moha 2017.10.04. 13:51:28

@neoteny:

egyébként pedig, hogy ne állítsak fel kettős mércét miszerint én általánosságba( a hatásmechanizmus működését illusztrálva ) válaszolok a ravasz :)) és nyúlkiugrató kérdésedre..véleményem szerint az ÁLDOZATHOZATAL egész pontosan LEMONDÁS!

..lemondás valamiről ami nekem fontos...valamiért ami nekem fontosabb...van akinek ezt jelenti pl. egy nyalókáról való lemondás...másnak a közéletről való lemondás..megint másnak a ragadozásról való lemondás millió....

tehát amikor a Tömegtől legközelebb lemondást kérnek (lásd pl 27 évvel ezelőtt a szerényen hangzó rendszer változás időszakát) azt kell megvizsgálnia, hogy miről kell lemondani...és miért cserébe...
majd ki kell vonni és össze kell adni (pro./con.)az elszenvedett lemondásait és a megszerzett nyereségeit... a személyes válaszok/érzetek ennek az egyszerű műveletnek a hányadosával indokolhatóak cáfolhatóak

ui: ha egész pontos eredményt akarunk ki kell zárni azokat a válaszokat akik alig hoztak áldozatot/ hatalmas a nyereségük és aki rengeteg áldozatot hoztak/ nyereség oldalon is veszteséget szenvedtek...tehát a szélsőséges értékeket mert nem relevánsak, ugyanakkor félrevezetés építhető fel álltaluk...ami marad a széles közép...az eredmény érdekes...kádár-nosztalgia-kapitalizmus ellenesség...szerintem...te jössz, sir..:)

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.04. 14:10:35

@zipe moha:

"véleményem szerint az ÁLDOZATHOZATAL egész pontosan LEMONDÁS!"

Valóban: az anyagiakról, az időről és a cselekvéstől megtartózkodásról való lemondás. Lehet másról lemondani?

zipe moha 2017.10.04. 14:18:25

@neoteny:

miután én megtiszteltelek azzal, hogy érdemben válaszoltam neked ELMONDVA azt amit ÉN fontosnak tartok ..te ezt írod:

"Valóban: az anyagiakról, az időről és a cselekvéstől megtartózkodásról való lemondás. Lehet másról lemondani?

a vitakultúrád a régi..fejlődésképtelenséged lassan évek óta tárod elém...

figyelj:

.. idézek...kérdezek...röviden (felületet nem hagyva) itéletet mondok!! és ezek egyszerű kombói...ez egy agresszív kommunikációs technika..beszélgetésre alkalmatlan élőbeszédben fizikai inzultust kiváltó

..ez vagy te..legalább is itt... mesterkélt ,állandóan takarásban tartod magad, hamis vagy...untat,szevasz..:))

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.04. 14:32:59

@zipe moha:

No de ha nem lehet másról lemondani, mint anyagiakról, időről és a cselekvéstől megtartózkodásról, akkor hogyan lehetne értelmezni azt az állításodat, miszerint

"nem vállal ÁLDOZATOT...akkor sem ha az CSAK anyagi, időráfordítást vagy cselekvést ( utánajárás, kapcsolat teremtést ect) kiván mindössze"?

Milyen _más_ ÁLDOZATRÓL lehet szó?

zipe moha 2017.10.04. 15:13:55

@neoteny:
nos jól van...a legnagyobb áldozat a veled való kommunikáció....türelmesnek és ravasznak kell lenni..türelmetlennek és ostobának itt vagy te...

de komolyan... hogyan lehet értelmezni azt a kérdésedet
.."Milyen _más_ ÁLDOZATRÓL lehet szó? "...ezt hogyan érted? pláne az után hogy én elmondtam amit tudok te pedig megismételted amit elmondtam...szóval, hogyan érted a kérdésedet ami nem kapcsolódik előzetes állításhoz..mert amit ÉN tudtam elmondtam...

másrészt mit értesz az alatt, hogy teszel egy állítást ami egyértelmű majd idézel tőlem ami szintén egyértelmű majd teszel egy kérdést ami arra vonatkozik hogy az 1+ 1 lehet eredménye más is lehet mint 2:))...ezt hogy érted? 1+1 szerinted nem 2?...

menni fog??..:)))

screpes 2017.10.04. 15:27:43

@neoteny: @zipe moha:

Véráldozat, presztízsveszteség...

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.04. 16:33:35

@screpes:

A véráldozat anyagi áldozat. A presztízsveszteség is valamilyen anyagi veszteségben kerül gyakorlati kifejeződésre előbb-utóbb.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.04. 16:43:06

@zipe moha:

"az után hogy én elmondtam amit tudok"

Dehogy mondtad el: valamit _még_ tudnod kell az ÁLDOZATOK lehetséges mibenlétéről, "ha az anyagi, időráfordítást vagy cselekvést ( utánajárás, kapcsolat teremtést ect)" felsorolásról azt mondod, hogy CSAK. Akkor még van másfajta ÁLDOZAT, amit (vagy amiket) te titkolsz.

Laikus Érdeklődő 2017.10.04. 18:01:24

@neoteny: A véráldozat azért anyagi áldozat, mert a temetés költsége anyagi veszteségben kerül gyakorlati kifejeződésre. :)

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.04. 18:04:44

@Laikus Érdeklődő:

De az már csak az örökösök (anyagi) áldozata.

zipe moha 2017.10.04. 18:55:09

@neoteny:

"elsősorban nem az én megfigyeléseim a fontosak...hanem az hogy TE milyen választ adsz magadnak az általad feltett kérdésedre..

esetleg velünk is megoszthatnád, please..:) "

..ez utóbbi természetesen várat még magára, naná....ha adsz választ a saját kérdésedre, hogy TE miként tapasztalod ,látod vagy akár csak állítod, ha álláspontot foglalsz, személyes vélemény fejtesz ki...tovább beszélgetünk....mint előre jeleztem nem az ÉN megfigyelésem fontos..szinte lényegtelen , hisz CSAK az enyém...az majdhogy nem lényegtelen.. az egó perszonális viszonyulása az egyetlen ami számít ..persze nem erőszakoskodom, hogy válaszra bírjalak...ennyi telik, na...:)

nincs harag, csak bújj elő mert a szellemi rejtőzködés bizalmatlanságot kelteztet mint ahogy a nyíltság bizalmat...vagy ne..az elmúlt évek során nem az első alkalom, hogy vívsz velem...mind úgy akartad megvívni, hogy saját magamat magam ellen szeretted volna használni....cseppet sem elegáns és értelmes közösségi beszélgetés meghiúsító, elterméktelenítő..lelked rajta..:)

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.04. 20:07:58

@zipe moha:

"elsősorban nem az én megfigyeléseim a fontosak"

Akkor jó; akkor nincs másféle ÁLDOZAT, mint "anyagi, időráfordítás vagy cselekvés ( utánajárás, kapcsolat teremtést ect)".

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.05. 00:58:14

@zipe moha:

1942 április 4.

Az áldozat

tüze felgyűl újra a nemzet szent oltárkövén. A seregek ura int s a seregek sorába gyűlnek apák és fiúk, hogy elinduljanak az áldozat útján. Küzdelem, szenvedés, vér hullása írják ezt az utat, de az út végén a győzelem int. Aki nem tud lemondani a világ javairól, elveszti azokat, aki pfdig áldozatúl hozza, megnyeri azokat. Egyedül az áldozat menete a győzelem menete és csak a töviskorona felett fénylik fel a dicsőség glóriája.

Akik elindulnak ezen a tavaszon, gondoljanak arra, hogy a názáreti ácsmester fiának saruja van rajtuk s az ő nyomaiban járnak. Jézus eljött a legnagyobb hittel és szeretettel, hogy megváltsa a világot a kicsinységtől, a rossztól s ők is elmennek a nemzet hivatásába vetett legnagyobb hittel, a hazai rög és család iránti legnagyobb szeretettel, hogy megváltsák ezt a népet a szenvedéstől, a fenyegetéstől és romlástól.

Milliók imádsága kíséri őket és milliók ereje van velük. Úgy néz rájuk ez a nép, mint megváltó fiaira, akik vállalják a pokol megkisérte- tését, hogy elhozzák neki a történelem biztonságát s a jövő évszázadok életének lehetőségeit.

A magyarság harcba lép, hogy megvédelmezze földjét. Mert ennek a földnek határai ott vannak, ahol az ellenség még összeszedheti megmaradt támadó erejét. Nem új a feladat, ezt tesszük már ezer év óta, tatár és török ellen, s nem utolsó sorban az orosz ellen. Bizonyos, hogy ez lesz a legnagyobb és legnehezebb küzdelem, de az is biztos, hogy a győzelem e küzdelem után ígéri a legnagyobb jutalmat, az ország nyugalmát a belső újjáépítéshez.

Akik elindulnak majd ezen a tavaszon, nagy áldozatot hoznak, a testi épség, s talán az élet legnagyobb áldozatát, szenvedniük kell vérben és koromban, sárban és a tűz esőjében, megpróbáltatniuk az igazi modern háborúskodás pillanatig sem nyugvó irtózatos sodrában, de emögött az áldozat mögött Jézus keresztjének árnyéka ragyog.
S ez a kereszt azt hirdeti, fénynyel és dicsőséggel, hogy feltámadnak a feláldozottak az örök magyar történelem becsületében és jövőjében.

(r.)
süti beállítások módosítása