1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.09.14. 07:58 HaFr

Miért nem foglalkozik az ellenzék a Soros-Goldstein tervvel?

Képtalálat a következőre: „goldstein soros”

"Goldstein látványa, sőt már a puszta rágondolás is automatikusan félelmet és nyugtalanságot idézett elő. Ő állandóbb tárgya volt a gyűlöletnek, mint Eurázsia vagy Keletázsia, mert amíg Óceánia háborúban állt e hatalmak egyikével, rendszerint békében élt a másikkal. A különös csak az volt, hogy bár Goldsteint mindenki gyűlölte és megvetette, s bár elméleteit mindennap s napjában ezerszer is megcáfolták, szétzúzták, nevetségessé tették dobogókon, a teleképen, újságokban és könyvekben, s kimutatták róluk, hogy szánalmas zagyvaságok - aminthogy azok is voltak -, mindennek ellenére úgy tetszett, befolyása nem csökken. Mindig akadtak éretlen alakok, akik szinte várták, hogy elszédítse őket. Nem múlt el egyetlen nap sem, hogy a Gondolatrendőrség ne leplezett volna le az ő irányításával működő kémeket és szabotőröket. Ő volt a parancsnoka annak a hatalmas árnyékhadseregnek, az összeesküvők földalatti hálózatának, amely az állam megdöntésére tört...”

- ragadta ki néhány hónapja Török Gábor is teljes joggal ezt az idézetet Orwellből. A fasiszta non-fiction Orwellen átszűrve Magyarországon újra non-fictionbe lényegül, és az ellenzéket ez láthatóan nem érdekli. Az egész választási kampányt Sorosra fogja ráhúzni a Fidesz, kiindulva abból a hatékony propaganda-technikából, ahogy ami nincs (a Terv), azt nem lehet cáfolni, tehát elég a nép fejébe verni. De az ellenzék vezetői az olyan nem túl bonyolult kulttermékekből, mint a Tanú című film ("az a gyanús, ami nem gyanús"), sem tudják levonni a megfelelő tanulságokat: miközben lépten-nyomon a fasizmust és a diktatúrát szagolják, megmaradnak a szimbolikus fölhorgadásnál és nem foglalkoznak a működési mechanizmusával. Pedig Soros-Goldstein nemcsak az ellenzéket képes simán diszkreditálni, de képes az esetleges (bár igen valószínűtlen) ellenzéki választási győzelem esetén a Fideszt (és a magyarságot) külföldi összeesküvés áldozatának beállítani és végeláthatatlan zavargásokba lökni az országot. Amennyire nyilvánvaló, hogy a Soros-Goldstein terv (az esetleg még mögé helyezendő Juncker-euró-iszlamizáció tervvel) a Fidesz-propaganda tengelye, amellyel szemben csak az emeli fel a szavát, aki (von Haus aus) nemzetellenes, annyira nem tesz semmit az ellenzék, hogy ezt a tengelyt törje el valami módon.

Az ellenzéki programok várható boncolgatása és a pragmatikus beszéd egyfelől, a behódolás az etnicizmus nem létező, wishful lájtos verziójának -- ez az ellenzéki tudás kivonata. Mindösszesen egy annyira impotens ellenzéki alternatíva, amennyire impotens egy alternatíva csak lehet, ha biztosan választást akar veszteni. Ahelyett, hogy a Fidesz-narratívával szemtől szemben küzdenének meg, és lépten-nyomon, minden megszólalásukban ennek az őrültségére és kártékonyságára mutatnának rá ("bizonyíték, Uraim, tárják fel a bizonyítékaikat!"), miközben egy hasonlóan erős narratívát táplálnak, folyik a mórikálás, legfeljebb az ejnye-bejnye, hogy mennyire korrupt a Fidesz. Kit érdekel?!

Az utóbbi hetek ellenzéki zsinatolása a különböző összefogási szcenáriók körül semmit nem javított az ellenzék lényeglátásán, ezért az esélyein sem. A választási rendszerre fókuszáló Közös Ország Mozgalom a legjobb kezdeményezés idáig a témaválasztását tekintve is és természetesen mert elérte az ellenzéki pártok közös fellépését. Láthatóan ebben is a gondolat hatalma érvényesül, amit az ellenzéki pártok sem takaríthatnának meg, ha győzelmi eséllyel akarnának indulni a következő választáson, de -- understatement -- menet közben esetleg kiderül, hogy nem tudnak a KOM szárnyain felemelkedni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr6512827716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.09.14. 08:06:31

az ellenzéki oldalon orbán a goldstein. aki elárulta a mozgalmat. és így ő lett főgonosz. soros a hazaáruló ellen goldstein.

Geo_ 2017.09.14. 08:12:13

Egyrészt ugye nincs olyan, hogy AZ ELLENZÉK - másrészt viszont a gyávaság az, ami sokakat visszatart, mivel a közv. kutatók egyrészt azt mérik, hogy a nagy többség támogatja az idegen-ellenességet, másrészt viszont egyre kisebb a fontossága a mérések szerint. Azt nem veszik figyelembe, hogy ez lesz az, amivel a Fidesz a saját tábort egyben tudja tartani.

A gyávaság pedig hasonló a rezsicsökkentéshez - akkor sem mertek (a DK és Bokros kivételével) ellene szólni, inkább csak rákontráztak, kevesellték - ezért azután most nem túl hiteles, hogy az MSZP most ekézi. 168ora.hu/erik-az-ujabb-rezsicsokkentes/

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.09.14. 08:14:41

@Geo_: dehogy nincs ellenzék -- így hívják a kormány mindenkori politikai ellenfelét

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.14. 08:16:28

Felnézett az óriási arcra. Negyven év kellett hozzá, hogy megtanulja, miféle mosoly rejtőzik a fekete bajusz alatt. Ó, kegyetlen, szükségtelen félreértés! Ó, konok, önfejű számkivetés a szerető kebelről! Két ginszagú könnycsepp szivárgott le az orra tövébe. De most már rendben van, minden rendben van, a küzdelemnek vége. Diadalt aratott önmaga fölött. Szerette Nagy Testvért.

Geo_ 2017.09.14. 08:56:13

@HaFr: (Azt szerettem volna kifejezni, hogy nagyon fragmentált)

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.14. 09:45:53

@HaFr: Ugyan már, kedves HaFr, most gondolom, viccelsz.

A Pesti Srácok szervezte Polbeat „vitaműsorban” Földi László ún. biztonságpolitikai szakértő kifejtette, hogy „amíg például a németek termékenységi rátája 1,6-os, addig a Németországba érkező bevándorlóké 8,1-es”.

Megírtam Facebook-hozzászólásban, hogy ez még távolról nézve is echte baromság, ugyanis a világ legnagyobb termékenységi rátája a csontszegény Nigerben van, és még ott is „csak” 7,06-ról beszélhetünk. Közel-Keleten pedig egyenesen ritka a 3-nál nagyobb ráta. (Talán Afganisztán az egyedüli kivétel.) Így szociológiai szempontból is nonszensz a dolog.

Az összefoglaló szerzője (Szarvas Szilveszter) válaszra se méltatott, egy hölgy gyorsan kifejtette, hogy nem számít a különbség 7% és 8% között, amikor „ellepnek minket néhány évtizeden belül, mert annyira szaporák”, egy másik pedig egyszerűen leidiótalibsizett.

Ezek után tényleg komolyan gondolod, hogy valaki is leszarná, hogy a Fidesznek nincsenek bizonyítékai a rágalmaikra? Nem Béndek Pétert kell meggyőzni, hogy a Fidesz ellen szavazzon, hanem Böske nénit Bivalybasznádról!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.09.14. 10:12:41

@kesztió: hát én csak beszélek, ennyit tehetek (máshoz, mint kiderült, nem értek)

2017.09.14. 10:17:11

@Geo_:
na de ugyanez meg van a másik oldalon. a nyugati világ fejlődik. és itt ez a sötét keleties abcúg orbán. nem engedi, hogy csatlakozzunk a fényességes nyugathoz. hanem kivezet bennünket rideg keletiességbe.

2017.09.14. 10:26:01

@kesztió:
az össznémet termékenységi ráta a 70-es évek elején volt 1,6. azóta inkább 1,5 körüli. az echte német ennél vélhetően alacsonyabb. a betelepítés megváltoztatja az vallási-etnikai arányokat. ezt lehet, hogy a németek többsége elfogadja, vagy legalábbis nem meri elutasítani. magyarországon a betelepítésnek ezt a kívülről kikényszerített formáját többség ezt ellenzi. és ezzel orbán számára egy újabb ciklus biztosított. ráadásul a legnagyobb politikai ellenfeleit is kivégezheti.

Tranquillius 2017.09.14. 10:30:04

Az ellenzéknek is megvan a maga patásördög Sorosa, úgy hívják, hogy Orbán. Kíváncsi vagyok mikor jönnek rá...

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.14. 11:06:38

@444: Látom, téged sem zavar cseppet sem az a tendencia, hogy nem a tényekhez igazítjuk a propagandát, hanem fordítva. Még ha annyira valós veszély lenne is Európa eliszlamizálódása, akkor is egy olyan személyt, aki képes a képedbe hazudni a bevándorlók 8,1-es születési rátáját, el kell hajtani a büdös francba. Mert ugye legalábbis gyanús, hogy ha tényleg annyira igazat mond, akkor miért szükséges ennyire gátlástalan hazugsággal alátámasztania a mondanivalóját.

Másrészről viszont ordas logikai buktatót is beszoptatok, ugyanis sehonnan nem következik, hogy egy magas – akár 8,1-es! – születési ráta megmaradna a következő generációk esetében is. Konkrétan Nagy-Britannia esete cáfolja fényesen ezt a tézist: az első generációs pakisztáni bevándorlóknak Nagy-Britanniában családonként 4,5 gyermeke születik, azonban a már ott született lányoknak átlagosan 2,5. Azaz, nem sokkal magasabb, mint a fenntarthatósági minimum!

De ha neked mégis az a legnagyobb problémád, hogy a Magyarországot amúgy pánikszerűen elkerülő „migránsok” majd kalifátust csinálnak Pest megyéből, és a nagy félelmedben még az sem zavar, hogy kilopják a lábad alól az országot, csókoltatom a nagymamát.

2017.09.14. 11:22:38

@kesztió:
orbánék ugyanúgy az eu-s pénzeket nyúlják le, mint elődeik. csak ők ha tehetik, akkor nem osztják meg az ellenzékkel és a külfölddel. felőlem álljanak össze az ellenzéki pártok. és váltsák le orbánt és bandáját. de az sem zavar ha kinyírják sorost és bandáját. amíg ez a két társaság van a mainstream közéletben addig nem lesz értelmes párbeszéd. anélkül nehéz a közéletet nehéz fenntartani. az egyik társaságnak buknia kell. felőlem szedje össze magát az ellenzék és álljon össze ha tudnak. ha nem tudnak, akkor takarodjanak. ez most ilyen egyszerű.

2017.09.14. 16:48:07

"ejnye-bejnye, hogy mennyire korrupt a Fidesz"

még ebből sem képesek kihozni a benne rejlő lehetőségeket. mert nem dolgoznak!
mert rutinból próbálják végigbohóckodni a kampányt.

holott volt rá példa, hogy ebbe is lehetne némi kreativitással kemény ütőerőt bevinni(diszkréten megemlítve az előző szoclib vezetés érintettjeit, azzal a megjegyzéssel, hogy még vizsgálat tárgyát képezi, ezek mennyire teremtettek lehetőséget az akkor ellenzéki fidesz pénzügyi hátországának megteremtéséhez) a fidesz/ner ellen, l: jobbik plakátkampány; ki is verte a biztosítékot a fidesznél.

egy hatékony és kellően elkötelezett munkacsoport kéne mindössze, ami kellőképpen feldolgozza, összegzi és "kreatív" propaganda kampánnyá dolgozza fel, amit Hadházy, az átlátszó, meg még egy pár hasonló összegyűjtött a témában.

ááh, ezek köcsögök! (mszp-dk)

amúgy a fidesz propaganda által tolt soros-goldstein tervet a kabaristák tökéletesen a helyére teszik: www.facebook.com/litkai/videos/vb.139184446094934/1542323205813813/?type=2&theater

ennél jobbat eddig a "komoly" ellenzék nem tudott kitalálni.

2017.09.14. 16:56:25

@Bánegressy:
fokhagymás, vajas húszdollárost zabál reggelire !
lekopott az ujjlenyomata a migránssimogatástól.
szabolcsi tájszólásban beszélget izraeliül a buszsofőrrel.

nincs min csodálkoznunk

screpes 2017.09.14. 17:19:25

@444:
Dehogy egyszerű.
Szerinted mit csinálna a fidesz, ha veszít?

2017.09.14. 17:44:11

@screpes:
ha veszít, akkor kivinné az embereit az utcára. de az ellenzék is csak ezt tudja. dönteni kell.

élhetetlen 2017.09.14. 18:24:16

@kesztió: Megírtad, HaFr is megírta, aztán még akárki megírtatja egy blogban, de én nem látom, hogy mit lehetne tenni az ellen, hogy tele az ország a Soros ellenes propagandával, azon a szinten, hogy mi lenne, HA a Soros terv…, és két soros hír, hogy Mészárosé (vagy a csendestársáé) már a háromnegyed Balaton. Ha a megkérdezett „utca emberéhez” annyi jut el, (megkérdezik, ki az a Soros), hogy nem tudom, de rosszat akar Magyarországnak. Attól tartok, így fogunk itt megdögleni, legalábbis én, mert már öreg vagyok elmenni.

élhetetlen 2017.09.14. 18:34:18

@444: „ha veszít, akkor kivinné az embereit az utcára. de az ellenzék is csak ezt tudja” Nem, az ellenzék ezt nem tudja. Nincs olyan párt sem együtt, sem külön, aki kivinné a kopaszokat garázdálkodni, kockakövet felszedni, autókat, székházat gyújtogatni. Nincs esély, ez nem választás, hanem mentalitás kérdése. Tudod, ahogy van ember, akit nem lehet kivinni a falu szélére, hogy békésen alvó cigányok házába lövöldözzön, és van, akit ki lehet vinni erre.

2017.09.14. 18:41:42

@élhetetlen:
az oktogonon hőzöngő szabad bölcsészek mennyivel jobbak?

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2017.09.14. 19:09:05

A hazának új ellenzékre van szüksége! Nem egy olyanra, amelyik valamelyik (emeszpéből) újabb osztódással, kiválással jönne létre. Ilyen megjelenését a mostaniak blokkolják. Ilyen csak akkor jelenhetne meg, ha a mostani sok kicsi (emeszpé) ellenzék olyan kicsivé -törpe minoritássá- válik, hogy nem bírja/tudja átlépni a (parlamenti) küszöböt. Mivel a pártok neve mögött nincs olyan rubrika, hogy - -Úristen, csak ők ne!- - az egyetlen logikus választási döntés (a tétovázóknak is) a Fidesz-Kdmp jelöltjeire való ikszelés. Egy 4/5-ös koalíciós győzelem azt jelentené, a baloldali pártok számára megszűnne a fogjunk össze, a nevetségestől az abszurdig skálán játszott, most aztán tényleg leváltsuk ezeket, kényszere.

2017.09.14. 19:21:02

@élhetetlen:
jártam azon a helyen, ahol kitervelték a cigánygyilkosságokat. még az is lehet, hogy ültem annál az asztalnál, ahol azok a nyomorultak kitalálták. ezen a képen jobb oldalon a zöld ház a törvényszék (!) épülete. és annak a pincéjeklubjában történt.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f4/D%C3%A9ri_M%C3%BAzeum_%285226._sz%C3%A1m%C3%BA_m%C5%B1eml%C3%A9k%29_2.jpg
a probléma a pozitív diszkrimináció. amiből a másik oldalról következik a negatív. ez kívülről szervezett és pénzelt egy tudatos felfogató tevékenység. déri frigyes nagyon derék bécsi selyemgyáros volt. ő is kívülről pénzelt valamit. azt gondolta, hogy a tudomány, a régészet, a néprajz és a művészet alkosson egységet. ennek az allegorikus szobrait mintázták meg. ebben az épületben található a krisztus trilógia.
www.vaskarika.hu/images/body/179123386653c41006e803c_f65fdedb.jpg
ez is ugye az úgynevezett baloldali és librális körökbe a felszámolandó értékek közé tartoznek. ezek az alapproblémák. és a körúton belül néhány száz szabad bölcsész veri a seggét, hogy ezeket igen is fel kell számolni, és tárgyaljuk meg, hogy a transznemű bevándorlók jogaival mi legyen. menjetek a fenébe.

2017.09.14. 19:37:47

@444:
hát sőt! harci értékben, ütőerőben, gyújtogatások megszervezésében, rendfenntartókkal való összeütközések hatékonyságában, városszerte randalírozásban jóval alulmúlják sztem még a loki szurkolókat is.
miazhogy! azokhoz képest a fradi b-közép is csak a létszáma miatt van enyhe fölényben.
legalábbis a legutolsó (ütőtávon kívüli) találkozásomkor szerzett tapasztalataim alapján(igaz, h az '98-ban volt, ha jól emlékszem)

apropsta, hogy van Szima?
azt pl mivel sikerült kárpótolnia a fidesznek?(minthogy sztem ő szívta meg a legrettenetesebben a félkarúak leszerelését és még kaszinó osztásnál sem ő járt jól.
pedig őt üzletileg egy magyarország célját "kifejezetten segítő" zsidó elem gáncsolja.
ja meg a fidesz!
de ő nyilván megértő.
eszem a szívét.
kap egy két zsíros beruházást meg a csapata pár100milla taopénzt, amiből hát ugye jut is marad is
igazi aranyember

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.14. 19:44:56

@444:

"a probléma a pozitív diszkrimináció."

Milyen szigorúan ítéled meg a piacvédelmet ...

legeslegujabbkor 2017.09.14. 20:41:50

@444:
"úgynevezett baloldali és librális körökbe a felszámolandó értékek közé tartoznek. ezek az alapproblémák."

Azt hiszem nem tudunk beszélgetni, ha neked ez a valóságtól teljesen elrugaszkodott képed van más emberekről

Evel Knievel 2017.09.14. 20:51:34

@kesztió: Szarok rá bakker hogy Te szereted e a Fideszt vagy sem, de az hogy a polgártársaink egy elenyésző számú kis csoportja szeretné meggyőzni a masszív többséget arról hogy a niggerek és az arabok milyen jó fogás lenne nekünk itt kis hazánkban az nonszensz. Ne kelljen már ezen vitatkozni, mert erőszak lesz a vége, meg lesztek baszva. A magyarok, azon magyarok akik sokkal többen vannak mint a liberális balos agyhalottak NEM AKARNAK SE NIGGEREKET SE ARABOKAT látni ebben az országban. Ha faszfej baloldali párt ezt az alapvetést fölismerné, hogy nemzeti érzelmekkel is lehet baloldali egy párt akkor lenne esélyük bármilyen választáson, de féreg hason csúszó, merjünk kicsik lenni tempóval soha.

2017.09.14. 20:57:50

@Bánegressy:
szimának van két kaszinó koncessziója. amit a kocsmai játékgépek lekapcsolása után kapott. az hozza a pénzt. és el akarja adni az üzletrészét. a játékos adásvétellel nagy összeget lehet nyerni, de veszteni is. és az kockázatos. szima ügyesen adott el. van egy rendszer, amiben felmérik, hogy egy játékos mennyit fut, mennyi jó passza van, mennyi párharcot nyer. na most ha valakit el akarnak adni, akkor nyilván azt mondják, hogy fussál. a többiek úgy helyezkedjenek, hogy az pontosan passzoljon. és esetleg a bíró védje meg. az ellenfelét a meccs elején rendszabályozza. így könnyebben nyeri a párharcokat. és így tovább. szóval lehet úgy alakítani a játékot, hogy egy-egy játékost jó pénzért eladjanak. és a többiek elfogadják, mert majd ők is megkapják a támogatást. de persze ugyanígy be is tudnak vásárolni valakivel. mert ilyen-olyan gólkirály. csak nem mindegy, hogy a pályán a többi 21 játékos mit csinál. az egyéni teljesítményt a többihez mérten lehet mérni. nem mindegy, hogy edzők milyen instrukciókat adnak. és a játékvezető mit csinál. a klub pénztárakban ki és milyen pénzt akar mosni. szimának ez már nem hiányzik. mert ott a kaszinó debrecenben és nyíregyházán. az üzletrészére görög és orosz jelentkező van.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.14. 21:00:23

@Evel Knievel:

"A magyarok [...] NEM AKARNAK SE NIGGEREKET SE ARABOKAT látni ebben az országban."

Úgy érted szegényeket nem akarnak látni Mo-n. Mert ha van pénzük, akkor jöhetnek. Diákként is, bevándorlóként is. Sőt a Stipendium Hungaricum program keretében még (rész)finanszírozzák is a magyar adófizetők az ilyenek Mo-ra érkezését.

2017.09.14. 21:14:50

@legeslegujabbkor:
ez a csoportosulás a pozitív diszkriminációra és a nemezeti keresztény államiság eltörléséra alapozza a társadalompolitikáját. a többségi magyar középosztályt sújtaná azzal, hogy a családi adókedvezmények eltörölnék. és a munkabérek progresszív adóztatását követelik. és a másik oldalon az egy főre jutó gdp ötödét osztanák ki csak azoknak, ahol a munkaképes emberek vállalják, hogy semmit se dolgoznak.

legeslegujabbkor 2017.09.14. 21:21:25

@444: Nemzeti keresztény államiság eltörlése?
Én úgy tudtam, hogy mindenki elfogadta az alaptörvényt, te mit gondolsz?

Családi adókedvezményeket kivennék az szja törvényből, és más úton segítenék a családosokat.

A munkabérek adóztatása az egekben van, mindenképpen változtatni kell ezeken a terheken.

A munka nélküli alapbér egy utópia, te látod, hogy valaki megvalósítaná? Akkor ne rémülj meg nemlétező fantomoktól

Brix 2017.09.14. 21:28:56

@neoteny: Úgy van ahogy írod! Migràns és migràns között óriàsi különbség van. Akik gazdagok, törvényes keretek között, limitàlt szàmban érkeznek, azokat elfogadjuk, hiszen tőkét fektetnek be ,pénzt hoznak , és nem akarjàk megvàltoztatni az orszàg etnikai\kulturàlis arculatàt. Tipikusan ilyenek a kínai bevàndorlók. Akiket nem szabad befogadni, azok a nincstelen, tanulatlan , kulturàlatlan és vallàsilag is ellenséges migrànsok. Velük csak a baj van, hiszen a jelenlegi tàrsadalmi helyzetük eleve predesztinàlja , hogy nem lesz jövőjük Európàban , és a terrorizmus\bűnözes útjàra lépnek...Orbàn jól felismerte, hogy migràns es migràns között óriàsi különbség van...

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.14. 21:32:45

@444:
@Evel Knievel: Édes kicsi szívem.
Ez kurvára nem kívánságműsor.

Ha te tényleg komolyan gondolod, hogy egy európai ország miniszterelnökének feláll a fütyköse és akkor úgy dönthet, hogy szívjanak csak a többiek a menekültekkel, mi a Föld szívcsakrájaként különleges nép vagyunk, amelyik meg akarja őrizni a patyolattisztaságát, akkor egyszerűen nem vagy normális. Ha tényleg bedurvul a helyzet és egyesek még akkor is egyenlőbbeknek fogják képzelni magukat a többieknél és leszarják a szolidaritást, akkor két eset lehetséges: egy, kibasszák a retinenseket az unióból vagy kettő, azonnal esik szét az unió. Nem tudom, melyik is a szarabb forgatókönyv.

És ismétlem, ez még csak a kezdet. Ha majd 20-30 év múlva a klímamenekültek is megindulnak (és nem a mostani infrastrukturális és technológiai szinten, hanem majd az akkorin, hajaj!), akkor vagy dughatod fel magadnak a kerítést, vagy kénytelen leszel olyan illiberális, extrém mértékben autoriter, zárt társadalmat ráerőltetni az országra, amit már egy vérfideszes fasiszta gyomra se venne be.

Úgyhogy szokd meg szépen a gondolatot, hogy Mo. is ügyes multikulturális társadalommá válik, csak ki kell várni.

Khonsu 2017.09.14. 21:43:37

Pedig ezek ellen a tervek ellen az ellenzék nagyon egyszerűen és hatékonyan tudna harcolni. Mindössze hülyét kéne csinálniuk a Fideszből, nevetségessé tenni őket, amihez kiváló alapanyagot szolgáltatnak. És mire a Soros-Goldstein, stb. tervre való enyhe utalásra is már mindenki teli torokból röhög, addigra idejük sem lenne mást előrántani választásig. (bohócos kampány megfordítva)

Lehet, hogy az ellenzéknek a MKKP-ra kéne bíznia a kampánystratégiát. (komolyan)

Brix 2017.09.14. 21:49:38

@kesztió: Az életünk, sorsunk attól függ, hogy mennyire tudjuk kívül tartani, nincstelen és haszontalan embertömegeket. Ez az orszàg nem tűri, hogy még egy ekkora ballasztot is vonszoljon magàval az európai\polgàri\ jóléti tàrsadalmon kiépítésének útjàn...Màsrészt, a tàrsadalom jelentős része egyszerűen gyűlöli az àzsiai\afrikai népelemeket...( ahogy a lengyelek es a többi közép-európai nép...)

Khonsu 2017.09.14. 21:57:40

@Evel Knievel:

Mennyi ment át az országon a migránsválság csúcsán? ~800 ezer/1 millió? Ebből mennyi maradt itt (önszántából)?

Mindenki megnyugodhat, továbbra sem vagyunk célország. Akit esetleg kényszerből idehoznának, az is le fog lépni az első adandó alkalommal.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.14. 22:06:05

@Brix:

"Úgy van ahogy írod!"

Örülök, hogy egyetértünk abban, hogy Knievel kommenttárs állítása téves volt.

"Akiket nem szabad befogadni, azok a nincstelen, tanulatlan , kulturàlatlan [...] migrànsok."

Mindezek igazak voltak az USA-ba kb. 1880-tól kb. 1930-ig érkező ír, zsidó, olasz (és egyéb dél-európai) és kínai bevándorlókra.

"vallàsilag is ellenséges"

A protestáns felekezetekhez tartozó (már) amerikaiak mély gyanúval tekintettek a "pápista" (katolikus) bevándorlókra.

Csaknem pontosan négy évszázaddal ezelőtt kezdődött el Európában a Harmincéves Háború, ami -- legalább is kezdeteiben -- vallásháborúk sorozata volt különféle keresztény felekezetekhez tartozó uralkodók (és alattvalóik) között, és ami _akkor_ a leghosszabb és legpusztítóbb konfliktus volt. _Akkor_ gondolhatta úgy egy "európai" ember, hogy Európa "eleve predesztinálva van" arra, hogy ezek az állapotok soha nem változnak meg. Aztán mégis megváltoztak.

"Orbàn jól felismerte, hogy migràns es migràns között óriàsi különbség van"

Orbán szerint a Mo-ról történő _elvándorlás_ a "háttérhatalmak" által tudatosan szervezett "agyelszívás".

Khonsu 2017.09.14. 22:08:25

@kesztió:

Még rekord termékenységi ráta mellett is eltartana több mint száz évig, hogy többségbe kerüljenek Európában, miközben a következő évtizedekben egyéb okokból olyan mértékben változik meg a világ, hogy rá se fogunk ismerni. Addigra, mire elméletileg át vehetnék a hatalmat, addigra a világ már rég nem úgy fog működni, hogy ez az elgondolás egyáltalán értelmezhető legyen abban a közegben.

morph on deer 2017.09.14. 22:08:29

@444:
"az oktogonon hőzöngő szabad bölcsészek mennyivel jobbak?"

Sokkal.

2017.09.14. 22:09:26

@444:
szóval azért akárhogy vesszük ő kis pont a ner/fidesz égiszén
talán ha politikai ambíciói lennének ő is lehetne komoly üzletember a viktor udvartartásában
de beéri azzal ami van
és sokan irigykedhetnek még ezért is rá
igaza van

morph on deer 2017.09.14. 22:12:37

@digipenna:
"az egyetlen logikus választási döntés (a tétovázóknak is) a Fidesz-Kdmp jelöltjeire való ikszelés"

Hát, még ha valóban lehetne rájuk ikszelni, akkor még talán gondolkodnék is a dolgon, de sajnos csak a szavazólapra lehet... :)

2017.09.14. 22:17:28

@Khonsu:
vagy ez a link is jó: www.youtube.com/watch?v=LIjyxI-XcQc
nem kell fészbukozni

Brix 2017.09.14. 22:19:17

@neoteny: A jelenkor népvàndorlàsi hullàmàt nem szabad Amerika benépesítéséhez hasonlítani. Itt nemzetàllamok vannak , a történelem soràn kialakult etnikai, kulturàlis, nyelvi, vallàsi entitàsok. Ide, legalàbbis Magyarorszàgra nem kellenek idegen gyökerű, nincselen , muszlim tömegek. Azok az emberek még sehol sem tudtak jólétet teremteni es integràlódni a tàrsadalomba...Mi homogén és zàrt tàrsadalom vagyunk, és nem is kívànunk olyanfajta nyitàst, aminek mi is àldozatai lehetünk... Európaiak persze jöhetnek, ukrànok is, ahol valóban hàború van...De nem a népességrobbanàs sehol sem kellő àzsiai, afrikai tömegei!

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.14. 22:27:41

@Brix: Ti, a büszke homogén és zárt társadalom lakói persze visítotok, mint szopós malac a vágóhídon, ha a románok (és újabban ugye az ukránok) az ugyancsak büszkén homogénnek és zártnak tartott társadalmukban a kisebbségi magyar kultúrát is vitézül be akarják homogenizálni a többségi kultúrába.
Én értem, hogy a szélsőjobbosok nem az eszükről híresek, de legalább a hülyeségetekben lennétek következetesek…

Khonsu 2017.09.14. 22:27:44

@Brix:

"Mi homogén és zàrt tàrsadalom vagyunk"

Dehogy vagyunk. Nálunk a politika migránsok nélkül is elérte, hogy már egységes társadalomról sem igazán beszélhetünk, mert minimum 2-3 párhuzamos világban élnek már az emberek az országban.

2017.09.14. 22:27:54

@Khonsu:
egy ilyen hatalommal szemben az ilyesmiről nekem egyébként mindig a Rubljov komédiás jelenete jut eszembe.
tudod ott a pajtában a kis köcsög háttal az ajtónak utánozza a fejedelmet(?) amikor belép valami töstér, vagy gárdista, vagy mi.
szal azért ez a hatalom a legkönnyebben az ilyeneken bizonyíthatja, hogy igenis autoriter, hogy a nevetgélők torkán akadjon a gurgula.
és akkor mi van.
mindenki látja, hogy komoly állam => komoly államemberek (:Ɑ )
- vót vigyorogni ?!
- majd deutch polgártárs, vagy bayer polgártárs mindjárt
mond egy poént(mert ezek a legpoénosabb polgártársak
:D), oszt utána, ha én azt mondom, lehet
vigyorogni

Brix 2017.09.14. 22:27:56

@Khonsu: A helyzet nem ilyen egyszerű...Nyugat- Európa nagyvàrosaiban màr néhàny éven belül többségbe kerülhetnek a fiatalok között az àzsiai\ afrikai népelemek...A tàrsadalmi helyzetük ugyanúgy hàtrànyos lesz mint most , aminek egyenes következménye lesz a bűnözés es a terrorimus tovàbbi elterjedese...Európa keleti fele is egyre attraktívabb lesz migrànsoknak , ahogy felzàrkózik a nyugathoz, ezért kell időben lehúzni a rolót és nemet mondani a kvótàkra....

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.14. 22:31:10

@Brix: „Az életünk, sorsunk attól függ, hogy mennyire tudjuk kívül tartani, nincstelen és haszontalan embertömegeket.”

Ühüm. Beszélj csak a magatok – azaz a megélhetési xenofóbok – nevében. Az én életem, sorsom például elsősorban attól függ, hogy a munkámmal, a magánéleti döntéseimmel stb. milyen élet- és kulturális színvonalat tudok magamnak biztosítani.

2017.09.14. 22:31:27

@kesztió:
hülyeség a hülyeségben következetesnek lenni. az egy szabad műfaj. csak a képviselői egy kicsit(nem kicsit) terheltek, hogy ezt lássák. ez valamiféle hormonális izé.
tesztoszteron túltengés a központi idegrendszerben, vagy mi

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.14. 22:31:47

@Brix:

"A jelenkor népvàndorlàsi hullàmàt nem szabad Amerika benépesítéséhez hasonlítani."

Ez a te álláspontod; nem kell mindenkinek a tiéddel egyező állásponton lennie.

"Azok az emberek még sehol sem tudtak jólétet teremteni es integràlódni a tàrsadalomba"

A "minden, senki, mindig, soha, mindenütt, sehol" és hasonló univerzális kvantorok használata veszélyes: elégséges egyetlen ellenpéldát mutatni, hogy az ilyeneket tartalmazó állítások hamissága bebizonyításra kerüljön.

In a 2016 Environics poll, 83% of Muslims were "very proud" to be Canadian, compared with 73% of non-Muslim Canadians who said the same thing. Canadian Muslims reported "Canada's freedom and democracy" as the greatest source of pride, and "multiculturalism and diversity" as the second greatest. 94% of Canadian Muslims reported a "strong" or "very strong" sense of belonging to Canada. 48% of Canadian Muslims attend mosque at least once a week. 53% of women wear some sort of head-covering in public (48% wear the hijab, 3% wear the chador and 2% wear the niqab). Both pride in being Canadian and having a strong sense of belonging had increased in Canadian Muslims as compared to a 2006 survey. Mosque attendance and wearing a head covering in public had also increased since the 2006 survey.

en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Canada

Khonsu 2017.09.14. 22:40:42

@Brix:

Az nem lehet, hogy az ilyen motivációk hátterében álló társadalmi helyzettel kellene valamit kezdeni, és akkor enyhülne a probléma?

A kvótáktól azért nem tartok, mert a nyitott határok mellett eleve működésképtelen a rendszer. Nem mostanában leszünk olyan szinten, hogy akár csak közel olyan vonzóak legyünk a migránsoknak mint mondjuk Németország.

Ami tényleg nagy baj lesz, az a klímamenekültek tömeges megindulása, 1-2 évtized múlva. Őket viszont nem fogja meg a kerítésünk. Gyanítom olyan védrendszerek lesznek a kritikus helyeken addigra mint most a török határon.

Brix 2017.09.14. 22:49:05

@Khonsu: Azonos vàsàrlóértékű tàmogatàsok kifizetését tervezik a migrànsoknak Európa szerte , hogy elősegítsék a helybenmaradàsukat, és egyéb adminisztratív intézkedesekkel fogjàk röghöz kötni őket....Azt sem gondolom, hogy mondjuk egy Lipcse, vagy Cottbus gazdasàgilag sokkal többet nyújtana , mint Pràga vagy Budapest...Làtszik is a trend: azért egyre többen telepszenek le màr nàlunk is...

2017.09.14. 22:53:08

@Khonsu:
szerintem egyébként itt baszta el az eu nem kicsit.
ti. én 2015-ben amikor még itt tanyáztak a keletinél az origóban kommentben meg is írtam, hogy befogadás, de csak feltételekkel és az integrálás ne elsősorban a helyi társadalmakba szóljon egyszer s mindenkorra(mert ez szerintem is olyan hosszú folyamat, ami akármilyen okból el is akadhat(láttunk rá példát)), hanem arra, hogy a helyi társadalmak ismereteit elsajátítva és azok segítségével mielőbb otthon élhető viszonyokat teremteni és ott élni.
úgy akartok élni, mint az európaiak?
mi tudunk segíteni, de a ti igyekezetetek is kell ahhoz hogy mielőbb és lehetőleg odahaza

ja! csak ehhez az eunak már eleve egységesebbnek kellett volna lenni, meg hamarabb fölemelni a fotel seggit.

ezek azt hiszik, hogy csak pénzzel mindent meg lehet oldani.

majd fokhagymás-vajas 20 €urósokat fognak reggelizni a migráncsok

Brix 2017.09.14. 22:57:07

@Khonsu: A tàrsadalmi helyzetüket nem nagyon tudjuk befolyàsolni nagyon, hiszen mi a sajàt kultúrànkat éljük , ők meg a magukét...Túl nagy a szakadék, hogy àt lehessen hidalni...Kínai munkanélkülit pl. még soha nem làttam, pedig irtó sokan vannak Pesten...Miért van az, hogy az arab és a néger fiatalembereknek csak a segélyre, ingyen lakàsra és az európai nőkre fàj a foga?? Én azt gondolom, hogy ez a demogràfiailag eltorzult , frusztràlt tömeg óriàsi veszély Európàra...

Khonsu 2017.09.14. 23:02:11

@Brix:

Szerintem még ez is kevés lesz a tömeges maradásukhoz. Néhányan talán maradnak, de nem annyian, hogy "nemzethalált" okozzanak. A társadalmunk, gazdaságunk fejletlenebb, mint nyugaton és hiányzik a "kulturális infrastruktúra" is (több generációs migráns diaszpóra, vallási és kulturális intézményeikkel). Ez még akkor is elszívja innen őket, ha amúgy az életszínvonalukban nem lenne változás.

postumus mumus 2017.09.14. 23:02:14

Soros még emlékszik a nácikra. Orr bán pedig gondoskodott róla, hogy a gyűlöletkeltés újra megjelenjen a kontinensen. Soros nemhiába tart eme eszméktől. Ezért akar keveredést. Hogy ilyen náci bűnözők nemzeti jelszavakat skandálva ne fosszák és rombolják le újra Európát. Őt befogadta az USA, amikor orr bán elődei megjelentek, és üldözték. Most Hitler utódai másokat üldöznek. De az eszme megmaradt.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.14. 23:04:33

@Khonsu: A nyitott határok mellett kurva egyszerűen működőképessé lehetne tenni a rendszert, de ehhez még a tejjel-mézzel folyó nyugat is sajnos tök tehetségtelen:
MEG KELLENE SZÜNTETNI A FEKETEMUNKÁT. Azaz lecsapni annak a tökét, aki bár egy garázs felhúzását is nem bejegyzett munkásokkal intézteti el. Igen, a németeknél is.

Ha pedig a migránst Németországban 5 évig a létbizonytalanság, az illegalitás várja, míg Mo-n munkát, oktatást, kedvezményes lakhatást kap, talán még azt is elviseli, hogy az átlagbér az 1000 eurót sem éri el.
És ha 5 év után – amikor megkapja az állampolgárságot és oda mehet, ahová akar – még mindig Németország a vonzó cél, pedig már tud magyarul, barátokat ls képesítést szerzett, beilleszkedett stb., akkor tényleg menjen Isten hírével.

Mi ebben a kibaszott nehéz?!

postumus mumus 2017.09.14. 23:06:20

Hát persze, hogy kiakadt Merkel. A csuti gecin keresztülmasírozik(a tökén végigmehettek volna egy úthengerrel) a fél közel-kelet 2015-ben, majd mintha mi sem történt volna közli, hogy közünk nincs hozzájuk. No álljon már meg a menet!!! Mi az hogy nincs közük hozzájuk? Lehet még a magyar buszok ülésének lenyomata is ott díszeleg egymillió menekült seggén.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.14. 23:06:31

@Brix: „Miért van az, hogy az arab és a néger fiatalembereknek csak a segélyre, ingyen lakàsra és az európai nőkre fàj a foga??”

Miért van az, hogy nektek csak a primitív általánosításokra, rosszindulatú klisékre fáj a fogatok?

Brix 2017.09.14. 23:16:14

@Khonsu: Én úgy làtom, hogy nem kell ahhoz " kőgazdagnak "lenni , hogy maradjanak migrànsok. Ott van Dél- Olaszorszàg vagy Görögorszàg, ahol màr óriàsi, letelepedett migràns populàcó van...
@kesztió: Az előítélet az egyik legősibb ösztön, amely segítette az emberi faj túlélését. Az előítéletünk most is az súgja, hogy ne fogadjuk be a tőlünk minden szinten tàvolàlló népelemeket...Nincs semmi értelme kockàztatni! Nyerni nem nyerhetünk, viszont úgy jàrhatunk mint pl Olaszorszàg, ahol màr rettegnek az emberek a migrànsoktól, annyi bűncselekményt követnek el.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.14. 23:24:04

@Brix: A törzsi ösztön is az egyik legősibb ösztön, amely segítette az emberi faj túlélését.

És amely a huszadik században szinte az emberi faj végét jelentette (II. világháború), míg a huszonegyedikben majdnem biztosan (III. világháború) az emberi faj végét fogja jelenteni.

Úgyhogy emelem a kalapom a legősibb ösztönök előtt. Nézz amúgy utána, hány állatfaj pusztult már ki amiatt, hogy egy megváltozott környezetben továbbra is az „ősi ösztönei” alapján próbált túlélni.

Khonsu 2017.09.14. 23:24:37

@Brix:

A kínai és az afrikai migránsoknak/migrációnak más a háttere. Kínából képzettek, szervezetten, sokszor már biztos helyre, komoly tervekkel, háttérrel jönnek és egy jól működő gazdasági hálózat van mögöttük. Az afrikaiaknak pedig csak simán nincs veszteni valójuk.

Szerintem is lehetetlen őket "homogenizált" módon integrálni, de ez nem jelenti azt, hogy sehogyan sem integrálhatók, csak épp úgy nem, ahogyan a progresszív liberálisok szeretnék. Organikus módon ellenben szerintem nem lehetetlen megoldani, mindössze az egyének atomizált beolvasztása helyett a komplett közösségeket kellene beilleszteni a társadalom hálózatába.

Szerintem sem veszélytelen a helyzet, de ez a veszély sokkal kisebb és sokkal távolibb mint gondolod. (Ez nyilván nem vigasztalja azt akit pechjére épp megerőszakolnak, de Európa pusztulásától még messze vagyunk.)

Khonsu 2017.09.14. 23:32:42

@Brix:

Málunk ezt a populációt a nulláról kéne felépíteni, ezért ha nem telepítenek le egyszerre százezres nagyságrendben migránsokat (ami fizikailag is lehetetlen), akkor még mindig inkább oda vándorolnak ahol ez a populáció már adott. Mire pedig egy ilyen populáció önmagától felépül, az több generációnyi idő.

Khonsu 2017.09.14. 23:38:38

@kesztió:

Az ilyen szintű állami kontroll lenyeletése a társadalommal. (nálunk nyugatabbra)

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.15. 00:26:00

@Khonsu: A törvények betartatását miért csúfoljuk állami kontrollnak? Enélkül egyetlen társadalom sem működhet.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.15. 01:09:53

@kesztió:

_Melyik_ törvények betartatásáról van szó? Ha a feketemunkát tiltóakról, akkor eléggé nyilvánvaló, hogy egy társadalom képes működni azok betartatása nélkül: hiszen a feketemunkát végző és a feketemunkát végeztető is hozzájut ahhoz, amire szüksége van. Csak az állam nem jut hozzá ahhoz, amire szüksége van: az adókhoz.

2017.09.15. 09:07:32

@Khonsu:
és mit jelent az, hogy te a fekete afrikaiakat organikus módon integrálnád magyarországon. mit értesz azon, hogy organikus és mi az integrálás?

2017.09.15. 09:18:04

@kesztió:
nyitott határok mellett a csúcson bejött napi 10 ezer menekült. annyi, amennyi gyerek született európában. az európaiak többsége ezen a ponton mondott nemet ösztönösen. nyilván neked nincs gyereked. és ezt nem érted. tegyük fel, hogy csak annyi ember jön be naponta, ahány gyerek születik. és ezek után te üldözöd a fekete munkát. hány ember kell ahhoz, hogy üldözze a feketén dolgozó feketéket? és őket mégis ki fizesse túl a szociális ellátáson?

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.15. 10:31:22

@neoteny: Az államnak van szüksége az adókra. Muhaha. You’ve made my day.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.15. 10:37:42

@444: Ez nagyon trükkös kérdés volt, csakhogy a feketemunka ellenőrzése nem úgy történik, hogy száz „feketét” egyenként leellenőrzök, hogy nem dolgozik-e feketén, hanem elkapom azt az egy céget, amelyik 100 feketemunkást alkalmaz. Mindjárt nem olyan vészes, mi?

És akkor jöhet két sokkoló vallomás.

1. Van gyerekem (7 hónapos).
2. Az emberek nagy többségétől eltérően engem nem zavar, hogy a körülöttem levő személyeknek egyre inkább más a pofázatuk fizionómiája és bőrszíne, mint az enyém. Sőt, egyenesen izgalmasnak érzem, ha egy társadalom sokszínű – a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. Na, erre varrj gombot.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.15. 10:39:33

@kesztió:

"Az államnak van szüksége az adókra."

Bizony; hiszen a politikusok is, a bürokraták is a beszedett adókból adják maguknak a fizetéseiket.

2017.09.15. 10:43:52

@kesztió:
hja, mert az úgy megy, hogy van 100 feketén dolgozó feketemunkás lapáttal és csákánnyal. és oda megy a munkaügyi ellenőr filctollal. ahhoz már legalább egy hadnagy és szakasz kell. vannak emberek, akiknek a közéleti intelligenciája megmaradt az óvodás kislányok szintjén. sokféle babát szeretnék a babaházba, mert az felizgat. rendben van. de ennek a feltételeit is biztosítani kellene.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.15. 11:00:29

@444: Na, ez nektek a bajotok. Valamelyik ruszki propagandaportálon olvastátok, hogy a fekete migránsok fehér húst esznek Németországban (és itt nem a csirkére vagy a halra gondolunk), és különben is, ott vannak a No-Go zónák. S akkor Németországot mindjárt Szomália színvonalára degradáljátok, ahol egy munkaügyi ellenőrt csak úgy megcsákányolnak vagy megszívlapátolnak a munkások, de a góré lefizeti a rendőrséget, az ügyészséget és a bíróságot, így nem kerül rács mögé senki, sőt, még kitüntetést is kapnak a delikvensek.

Tényleg nem lennék a helyetekben, kurva szar életetek lehet. Mondd, mikor örültél valaminek utoljára?

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.15. 11:25:17

@kesztió:

"ruszki propagandaportál"

Ami a ruszki adófizetőktől beszedett adókból kerül(nek) finanszírozásra.

De ezen te csak önfeledten nevetgélsz ...

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.15. 11:40:14

@neoteny: Jó, neked is jár lecsapnivaló magas labda. :D
Amúgy viccen kívül: egy ismerősömtől hallottam, hogy az ismerőse Dániai rokonokat látogatott és a kompon vett egy duty free skót viszkit ajándékba. És nem hiszed, mit csinált a jóember: Amikor megtudta, honnan van a pia, másnap elszaladt az adóhivatalba és befizette utána az Áfát. Mert ugye neki kell az ingyenes oktatás és egészségügy, és megdöbbent, hogy mi lesz, ha az emberek egyszer csak nem kezdenek adót fizetni.
És ez Németországgal határos ország, megjegyzem, nem egzotikus sziget, mint Izland.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.15. 11:52:15

@kesztió:

"elszaladt az adóhivatalba és befizette utána az Áfát. Mert ugye neki kell az ingyenes oktatás és egészségügy"

Ingyenes az oktatás és egészségügy csak akkor lenne, ha a tanárok nem kapnának fizetést meg az iskolák fenntartása nem kerülne semmibe; hasonló módon az orvosokkal, nővérekkel meg kórházak fenntartásával (beleértve az orvosi műszereket/berendezéseket).

Ha befizette az ÁFÁt a vámmentes skót viszki után a dán, akkor ezzel nyilvánvalóvá tette, hogy tisztában van azzal, hogy az oktatás és egészségügy _nem_ ingyenes. Ha viszont nem ingyenes, akkor indoklásra szorul az, hogy miért az államnak kell adót fizetni, aminek a mértékét nem az állami szolgáltatásokat fogyasztók (adófizetők) döntik el, és amely (oktatási és egészségügyi) szolgáltatások milyenségét és mértékét szintén nem azok fogyasztói (az adófizetők) döntik el.

Vagyis az nem kérdéses, hogy az államnak (a politikusoknak és bürokratáknak) szüksége van az adókra; az a kérdéses, hogy az adófizetőknek miért van szükségük az adófizetésre.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.15. 12:06:54

@neoteny: Elárulom, miért.
Mert ha a polgár közvetlenül fizetne az oktatásért, akkor a szegényebb néptömegek tehetségesebb képviselői nem juthatnának minőségi oktatáshoz, megszűnne a társadalmi mobilitás, így a társadalmi szakadékok nemhogy konzerválódnának, de mélyülnének, ami HOSSZÚ TÁVON a gazdagoknak is kurva szar, én például nem szívesen lennék milliomos Rio de Janeiroban, ha tudom, hogy két és fél kilométerre a házamtól nyomornegyedeket fogok találni.

Persze lennének itt is neolib megoldások, mint pl. az, hogy az oktatás legyen 100% magánkézben, de minden polgárnak alanyi jogon járjon annyi oktatási kupon, amennyivel simán ki lehet járni egy decens közép- vagy akár főiskolát. De a lényeg itt is ugyanaz lenne: az állam szponzorálná az elesettek iskoláztatását, a jól szituáltak adóiból.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.15. 12:25:59

@kesztió:

Vagyis a te álláspontod az, hogy csak a központi kormányzat által szocialista módon szervezett oktatás az egyetlen eredményes oktatásfinanszírozási módszer.

Hogy ez nem így van, az látható pl. abból is, hogy Észak-Amerikában (partikulárisan az USA-ban és Kanadában) nem így van szervezve az oktatásfinanszírozás, hanem az önkormányzati szinten történik: az iskolaszékek ingatlanadókból kerülnek finanszírozásra. Még ez is szocialista mód, de már pl. nem a központi kormányzat által ellenőrzött.

"az állam szponzorálná az elesettek iskoláztatását, a jól szituáltak adóiból"

Vagyis nem az állam szponzorálná, hanem a (jól szituált) adófizetők.

Ami pedig az állami szponzorálás hatékonyságát illeti: a magyaroknak valamilyen 1/6-od és 1/3-ad közé eső része funkcionális analfabéta. Mi értelme van annak, hogy a (jól szituált) adófizetők ilyen hatékonyságú oktatás szponzorálására vannak kényszerítve?

Létezik még egy megoldás: magániskolák, amik részben vagy egészben adakozásból vannak finanszírozva. A jól szituált polgárok fizetnek a csemetéik oktatásáért; a kevésbé jól szituálak pedig vagy "ingyenes" (pl. vallási felkezetek/egyházak által fenntartot) iskolákba járatják gyerekeiket, vagy "fizetős" iskolákba úgy, hogy magánadományokból származó ösztöndíjakat pályáznak meg.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.15. 12:51:51

@neoteny:
„a központi kormányzat által szocialista módon szervezett oktatás”

Nem szervezett, FINANSZÍROZOTT. Az államnak lövése nincs ahhoz, hogy kell valamit megszervezni.

„Észak-Amerikában (partikulárisan az USA-ban és Kanadában) nem így van szervezve az oktatásfinanszírozás”

Nehogy már az USA-val példálózzunk, amely méltán érdemelné ki az ún. liberális jogállam karikatúrájának megtisztelő címét. A fejlett országok klubjában mondhatni egyedülállóan ritka az a társadalmi szakadék, ami az USA-ban nemhogy elfogadott, de még a büszkeség tárgyát is képezi. Amúgy még Albániát is hamarább felvennék az EU-ba, mint az USA-t, Szerbiáról nem is beszélve.

„Vagyis nem az állam szponzorálná, hanem a (jól szituált) adófizetők.”

Ez blabla. Definiáld az államot.

„Ami pedig az állami szponzorálás hatékonyságát illeti: a magyaroknak valamilyen 1/6-od és 1/3-ad közé eső része funkcionális analfabéta. Mi értelme van annak, hogy a (jól szituált) adófizetők ilyen hatékonyságú oktatás szponzorálására vannak kényszerítve?”

Nem csapom le a magas labdát, hogy a szövegértésed alapján esetleg te is az 1/6-d és az 1/3-ad közé esnél, csak még egyszer rákérdek: vajon az oktatás azért szar, mert az állam szponzorizálja, vagy azért, mert az állam szervezi, menedzseli és főleg cserébe megszabja, hogy mit kell oktatni és mit nem?

2017.09.15. 13:26:11

@kesztió:
debrecenben volt menekült tábor. még az antall kormány hozta létre. háromból az egyik ruszki laktanya helyén 91-ben.
www.youtube.com/watch?v=QZUmbxAApOc
ezzel meg is szűnt a debreceni mdf. gyakorlatilag nem szavazott rájuk senki. de a környéken élők ezt kényszerűségből elfogadták, hogy van egy nagyjából 1500 főt befogadó tábor. aztán a bevándorló hullámban ide érkeztek nagyjából 3000 fős transzportok. a bevándorlók reggel rendőri felvezetéssel sétáltak be a belvárosba. majd onnan este vissza a menekülttáborba. és folyamatosak voltak a balhék.
www.youtube.com/watch?v=DHl87TFke8E
ezek után a jobbik tüntetés sorozatot szervezett. és az orbán kormány a menekülttábort bezárta. mert a helyi fideszes potentátok azt mondták, hogy mindenki jobbikos lesz. és nem azért, mert a debreceniek kirekesztők. a városban több ezer iszmaelita egyetemista és több száz izrealita diák tanul. ők is debreceniek. történetesen nigériai keresztények.
www.youtube.com/watch?v=iYiuthNVMOY
ezzel semmi probléma nincs.
static.civishir.hu/ci/2017/09/unidebkulf.jpg
a legnagyobb hajdúváros hajdúböszörmény. a böszörmény/bisirman az muszlim. a kollégiumban reformáció után a héberül is tanítottak. van közös hanukai mécsesgyújtás.
zsido.com/wp-content/uploads/2016/12/IMG_8282-768x512.jpg
na de van egy szemét társaság (az mdf zsidókeresztényei és az szdsz hazaáruló zsidói, ők olyan nyomorult családok, hogy a saját zsidó kultúrájukat is kidobták, és a saját magyar kultúrájukat is, mert ők mindent meghaladtak és a népek felett állnak. ezek a liberálisok nem zsidók. senkiháziak. magukat úgy hívják, hogy "baloldaliak" és "liberálisok". a köznép őket zavarja el.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.15. 13:29:30

@kesztió:

"Nem szervezett, FINANSZÍROZOTT."

Aki finanszíroz, az szervez: az állítja fel a szabályokat. Mo-n pl. egy méretes állami bürokrácia szervezi az oktatást: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, ami jogutódja az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak. Mo-n az állam szabja meg, hogy milyen tankönyvekből történik az oktatás; hogy mi a tananyag és azokat milyen óraszámban oktatják, legalább is az alap- és középfokú oktatásban.

"A fejlett országok klubjában mondhatni egyedülállóan ritka az a társadalmi szakadék, ami az USA-ban nemhogy elfogadott, de még a büszkeség tárgyát is képezi."

Mert az USA-ban még a "szegények" is jóval gazdagabbak, mint a világ népességének nagy része.

"Ez blabla."

Számodra lehet hogy az, de az már megmutatásra került, hogy az állam az általa beszedett adókból finanszírozza mindenféle tevékenységét; és az adókat az adófizetők fizetik be.

Ami pedig az állam definícióját illeti: többféle lehetséges, pl. az egyik az, amit Max Weber adott meg: az a szervezet, amelyik egy terület felett magának tartja fent az erőszakmonopóliumot.

Egy másik: az állam az, amelyik a polgároktól erőszakkal eltulajdonított javakból (adókból) tesz szert jövedelemre.

"vajon az oktatás azért szar, mert az állam szponzorizálja, vagy azért, mert az állam szervezi, menedzseli és főleg cserébe megszabja, hogy mit kell oktatni és mit nem?"

Nem az állam szponzorálja, hanem az állam kényszeríti az adófizetőket a szponzorálásra (helyesen: finanszírozásra).

Azt pedig, hogy az állam szervezi, menedzseli és főleg cserébe megszabja, hogy mit kell oktatni és mit nem azért képes megtenni az állam, mert képes államhatalmi erőszakkal eltulajdonítani az adófizetők javait (adókat szedni), hogy azután ezek fölött a beszedett adók fölött úgy rendelkezzen, ahogy jónak látja. Ahogy írtam volt: az adók módjait és mértékeit is az államhatalom szabja meg, és az általa nyújtott szolgáltatások milyenségét és mértékét is.

2017.09.15. 13:34:12

@kesztió:
és ez nem ruszki propraganda. hanem a valóság. mivel a balliberálisok bementek kijevbe ezért moszkva érdeke az, hogy kibasszák őket a térségből. és addig kellene örülni amíg az eszközök békések. plakátok, nemzeti konzultációs levelek vannak. és nem lőnek. ez egy háborús játék. nem tudom, hogy felfogjátok-e.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.09.15. 14:05:16

@neoteny: „Aki finanszíroz, az szervez: az állítja fel a szabályokat.”

A jelek szerint nem is akarod megérteni. Ez nem INHERENS, RENDSZERBE KÓDOLT tétel. Ez társadalmi közmegegyezés. Az autonómia, a szubszidiaritás pont arról szól, hogy te gazdálkodhatsz a rendelkezésedre bocsátott pénzzel, max. az eredményeket kérhetik rajtad számon, de a hogyan-t már kevésbé.

screpes 2017.09.15. 14:25:56

@444:
Szabadbölcsész:
" Tanulhattok pszichológiát, belekóstolhattok a társadalomtudományokba, de leginkább kulturális-művészeti jelenségekkel foglalkoztok majd. Különböző szakirányokat választhattok, például vallástudományt, filmelméletet, esztétikát, filozófiát, etikát, művészettörténetet, kommunikációt és médiatudományt.
A képzést az ország legtöbb bölcsészettudományi kara elindítja, köztük az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a pécsi és a szegedi egyetem is."
Neked ez a baloldalista csőcselék!? Meg kell ugatni, mert van egy kis liberál feelingje?
Szörényi Levente is felrúgott egy kukát ötven éve a pécsi éjszakai utcákon.. Ez valami liberális jogfolytonosság, ők tudják, hogy hol lakik a szemétség.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.15. 14:32:13

@kesztió:

"Ez nem INHERENS, RENDSZERBE KÓDOLT tétel."

Hogyne lenne az: már az a puszta tény, hogy az államhatalom dönti el azt, hogy az erőszakkal beszedett adókból _mennyi_ kerül az oktatás finanszírozására megmutatja azt, hogy alapvetően az államhatalom szervezi az oktatást.

"Ez társadalmi közmegegyezés."

Ha létezne társadalmi közmegegyezés az oktatásról, akkor nem lenne szükség arra, hogy az államhatalom allokálja az arra költött pénzek mennyiségét az erőszakkal beszedett adókból. És mivel az egyes polgárok (vagy családok) oktatási igényei különböznek, lehetetlen az, hogy társadalmi közmegegyezés legyen az oktatás partikuláris kérdéseiben.

"Az autonómia"

Az, hogy az államhatalom erőszakkal beszedett adókból allokál szerinte szükséges/megfelelő mennyiségű pénzt az oktatás finanszírozására maga az autonómia megszüntetése. Autonóm polgárok maguk döntik el azt, hogy mennyi oktatási szolgáltatást kívánnak vásárolni mennyi pénzért.

2017.09.15. 14:56:13

@screpes:
szerintem ez egy utcai csőcselék:
www.youtube.com/watch?v=zNl7VuLxKuE
és nem azért, mert azt mondják, hogy orbán takarodj. meg azt, hogy bajszos szar. csak nem értem, hogy ez mitől jobb annál, hogy gyurcsány takarodj. és szaros györgy. nem borogatják fel a kukát. hanem csak azért, mert nem ők lettek megválasztva telesírják a világlapokat, hogy vége a demokráciának. ez szar szemét hazaáruló társaság, amelyik helytartóvá akar válni. csak már a többség nem szopja be, hogy ők a "demokraták" hanem elküldi őket a francba. illetve majd fél év múlva erről szavazunk. orbán fizetési listája vs. soros fizetési listája.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.15. 15:20:49

@444:

"nem értem, hogy ez mitől jobb"

Mitől rosszabb?

"ez szar szemét hazaáruló társaság, amelyik helytartóvá akar válni."

Az Orbán-rezsim meg az oroszok helytarójává válik: Putyinnak árulja ki az országot. Ld. paksi szerződés. Amihez a Debreceni Egyetem csápol: egyetemi díszpolgárt csinál Putyinból. Aztán az egyetemen belüli tiltakozókat a rektor "szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácán"-nak titulálja: elárulja egyetemi kollégáit egy idegen arkhosznak történő benyalásért.

2017.09.15. 16:36:08

@neoteny:
putyinból biztos nem csináltam volna egyetemi díszpolgárt. elsősorban azért, mert nem egyetemi polgár. ha a testnevelési karon meghívottként oktatóként judo leckéket ad és mindenki elámul, hogy a derék vlagyimir vlagyimirovics mennyire kiváló harcos, akkor a testnevelési kar jelölje. és úgy esetleg. de ha megválasztották, akkor sajnos nem tudom értékelni azokat, akik tiltakoztak. vajda mihály filozófus lemondott valami címéről. már megérte. mert ő nem érti, hogy a filozófia debrecenben történetileg a tudomány, a művészet, a régészet és a néprajz határterülete. erre alapozzák a városi múzeumot, a könyvtárat, levéltárat. és ezek mint a főatyaúristenek leereszekednek a nép közé. van egy kommunista (a vajda), akit kicsinált egy másik kommunista (a lukács). így lesz hős. mind a kettő. azért kellett megválasztani putyint, hogy egyik se legyen. lemondjanak és menjenek a francba.

screpes 2017.09.15. 17:12:18

@444:

ha lenne ilyen, (soros fizetéslista VS Orbán fizetési listája), akkor a dolog eldőlt, (és valóban!), ugyanis orbáné sokkal-sokkal hosszabb, mint sorosé, és vaskosabb tételek szerepelnek benne. Én péládul egy fillért sem kapok azért, mert a változást várom, vagy szorgalmazom. És nem lennék csőcselék, bárhová megyek az utcákon.
Nem négyévenként szavazok, közben is van véleményünk, és folyamatosan többen kívánjuk pokolra a jelen rendszert, mint sem! A jobbikosokat is beleszámolom, mert nem pártmegosztós szavazásról beszélünk, hanem az indokolt változással kapcsolatos várakozásokról.
Végezetül, a kérdésem: ha egy hazaáruló szar szemét társaság helytartóvá akar válni, akkor KI MOST A HELYTARTÓ?
Hét éve kaptak többségi felhatalmazást arra hogy:
egymillió új munkahely legyen, vállalás volt az állami hivatalnoki polfüggő siserehad frissítése-csökkentése, a
korrupció felszámolása, az EU-hoz kötődés trendje, (az orosz befolyás megszűntével...)
Színvonalasabb egészségügy, korszerűsödő oktatás... Általában: a polgárosulás megerősítése, nemzeti vonásokkal.
Az egyenleg: NULLA...
Miért kell négyéves életritmus az elkésett felismeréseinknek, hogy nem az történt, amit elvártunk, miközben a szavazási-döntési mechanizmust ráérősen deformálgatják? Az értékorientációink helyén tolerancia + félelem...
Te is úgy lépsz fel, mint aki egyenlő mértékkel mér, miközben az erkölcsi relativizálás köntösében a lapátolsz a fennálló rezsim javára.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.15. 17:13:11

@444:

"de ha megválasztották, akkor sajnos nem tudom értékelni azokat, akik tiltakoztak."

Így viselkednek a szar szemét hazaárulók.

2017.09.15. 17:49:03

@screpes:
a rendszerváltás környékén volt egy privát vitám egy akadémikus ismerősömmel. aki azt mondta, hogy a rendszerváltás utáni első két-három évtized arról szól majd, hogy a kommunistákból lett kapitalistákat ki kell szorítani a közéletből. erre jól neveltként azt mondtam, hogy ez antiszemitizmus. és talán inkább ki kellene velük egyezni. és az akadémikus ismerősöm azt mondta, hogy az istentelenekkel nem értelmetlen egyezkedni. csak az izraelitákkal érdemes. és persze vannak elvtelenek, akiket le lehet fizetni. mire azt mondtam, hogy 2017. a kiegyezés 150. évfordulója. majd meglátja, hogy akkor lesz egy nagy békekötés. és az akadémikus ismerősömnek lett igaza. ez a vallásháború most van a csúcsra járatva. és nagyon úgy tűnik, hogy sanyinak lesz igaza, hogy ami következik az "szerbes" (~szerves) fejlődés a "bolgárosodás" (~polgárosodás).

az ellenzék nagyjából húsz párt, civil mozgalom. több millárd dollárból szervezett ngo-k nemzetközi hálózata. nehogy már az legyen a demokrácia, hogy kötelezően aggódjak ezekért. aki akar álljon be ezek közé. vagy a másik oldalra. sehol se állok. mindkét esetben a körön kívül maradok. de az önmagában nem tragédia, hogy hogy ebből a két társaságból legfeljebb az egyik marad. mert másként nem lehet értelmes párbeszéd.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.15. 17:52:35

@444:

"sehol se állok."

Mondod te, aztán

"az önmagában nem tragédia, hogy hogy ebből a két társaságból legfeljebb az egyik marad. mert másként nem lehet értelmes párbeszéd."

elfoglalsz egy álláspontot.

2017.09.15. 19:39:46

@neoteny:
mindkét tábor elsődleges célja az, hogy megsemmisítse a másikat. egyikre se adom a szavazatomat. de valaemlyiket marginalizálni kell ahhoz, hogy értelmes közbeszéd lehessen. döntsön a nép. a kormánypártnak és a ellenzéknek is van nagyjából egyharmados támogatottsága. az ellenzéknek is van esélye. van pénze, van médiája. bojár a szuperász a momentumot támogatja. támogassa. álljon oda. mondják el az elképzeléseiket. de az csak annyi, hogy a geci orbán, orbán geci, akkor az ugyanaz, mint amit bayerék, vagy bencsikék mondanak. utolsó mocsadék állatok vagytok mind. szar szemét emberek. ezt én is tudom. kipróbáltam, hogy milyen ezeket leírni. semmilyen. próbáltam magamat belehergelni mindkét álláspontba. hátha megértem. de mindegyiket üresnek éreztem. két nulla nem lehet. az a wc. egyik társaság eszméit sajnálatos módon le kell húzni a budin. döntsük el végre, hogy melyiket.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.09.15. 20:26:36

@444:

"mindkét tábor elsődleges célja az, hogy megsemmisítse a másikat."

Ezt csak azért mondod, mert egy bukott bolsevik szocialista vagy, ami átrnyergelt a népnemzetiszocializmusra.

screpes 2017.09.15. 20:26:49

@444:

Ha csak egy marad, akkor lehetséges értelmes párbeszéd?
Ez jó.
De melyik maradna, ha neked állítólag mindegy?

Vagy nekifutunk egy hosszantartó, macerás, kétes kimenetű változásnak,
vagy pedig marad ez a mostani értelmes párbeszélő, ahhoz nem kell más, csak tűrni, és tönkremenni össznemzetileg.
Kontraszelektálódott, elöregedő, egészségében alulgondozott, kellőképp tanulatlan, közmunkákban égig növő, egypártos, oroszbarát, idegengyűlölős élcsapat.

nevetőharmadik 2017.09.15. 20:53:48

@screpes: "Ha csak egy marad, akkor lehetséges értelmes párbeszéd?"

Hogyne, erről személyes tapasztalata van :)

Khonsu 2017.09.15. 21:03:44

@444:

Nem Magyarországon, hanem tőlünk nyugatabbra, mert minket nem érint ez a probléma (de ha esetleg érintene, akkor itt is működhet).

Úgy nézne ki a dolog, hogy nem próbálnám őket teljesen átprogramozni, mondjuk német mintapolgárrá, mert náluk az ehhez szükséges társadalmi kompetenciák hiányoznak. Nem lehet több száz/ezer évnyi társadalmi fejlődést csak úgy átugrani. Megpróbálták a múltban többször is, nem sikerült, kudarcba fulladt az ilyen jellegű integráció.

Ezért én azt mondom, új terv kell. A saját közösségüket kell működőképessé (és hasznossá) tenni, és ezt a blokkot integrálni a társadalmi munkamegosztásba.

Hogy világosabb legyen mire gondolok:

Kínai diaszpóra. Működik? Igen. Hasznosak? Igen. Beolvadtak? Nem.

A kínai diaszpóra egy meglehetősen zárt közösség, de mégis jól megférnek a helyi őslakosokkal. Úgy képezik szerves részét a gazdaságnak, hogy közben gyakorlatilag párhuzamos társadalmat alkotnak.

Vagyis nem az a baj, ha párhuzamos társadalmak alakulnak ki, hanem az, ha ezek nem, vagy pedig rosszul működnek.

Meg kellene próbálni a diaszpórát, mint egységet működőképessé tenni, ilyen formában integrálni a migránsokat a helyi környezetbe, és lemondani a migránsok beolvasztásáról, mert nem fog menni, eddig se sikerült.

Khonsu 2017.09.15. 21:09:25

@kesztió:

Bizonyos esetekben, mint ebben is, a törvénytelenség teljes felszámolása aránytalanul sok erőforrást emésztene fel. Ráadásul olyan szintű ellenőrzést tenne szükségessé, amit a polgárok már zaklatásként érzékelhetnek.

2017.09.16. 12:39:11

mindenesetre, ahogy hallgatom el supremónk menekültügyi megnyilvánulását most a kész aktuális összejövetelen, az a paradox, hogy kevés embernek jelenthet többet a migráncs áradat, mint pont neki.
mindjárt legalább egy tucat lottó ötös, ha nem több és anyagi értelemben.
a klérusnak meg, hogy részesülhet ebből is és újra felcsillanhat napja fénye, mint a hatalom ideológiai támaszának mellékbugyellárisa.
jó ez a migráncsválság!
lehetne jobb, de azt még kitalálni is nehéz, ez meg van.
csak úgy!
süti beállítások módosítása