1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.08.30. 08:44 HaFr

Mi kell az országnak, és miért hazudik az MSZP?

Képtalálat a következőre: „rohadt mszp”

A szocik 2002 újrajátszására készülnek (szociális demagógiával a nacionalista demagógia ellen), azzal a különbséggel, hogy már nyerni sem akarnak, csak irtani az ellenzéki konkurenciát. De a mondandóm szempontjából ez másodlagos, mert egyelőre nem igazolható elég jól. A lényeg, hogy az a hazugság, amit a demagógia szociális téren is magával hoz (megszámlálatlan milliárdok ígérete az eü és az oktatási rendszer kapcsán 1. a források számbavétele nélkül -- a.m. honnan? --, 2. a termelékenységi pálya sokkal kisebb plaszticitása ismeretében -- a.m. a források, azaz az elosztás tartós növelésének alapja, sokkal nehezebben alakíthatók, máris elosztanák azt a pénzt, amit jó kormányzás esetén is csak 5 év múlva tudnánk megtermelni), szóval az a hazugság, amit a szociális demagógia jelent, tovább löki az országot a máris töksötét zsákutcában, és méltó párja a fideszes országrombolásnak. Különösen aljas ez a húzás, ha a szocik tényleg a legnagyobb ellenzéki erő szerepére optimalizálnak, tehát ezzel a választási taktikával irtják maguk körül a még valamennyire értelmes gondolatokat (noha nem sok ilyen van).

Ezzel szemben, amit tenni kéne az ebből a trilemmából indul ki: nemzeti kompetenciák (érvényesség), modernizáció (változás) és igazságosság (ami jóval bonyolultabb, mint a progresszív adórendszer: ti. a változás folyamatának igazságossága). Úgy kell fenntartható erősödési pályára állítani a magyar társadalmat (nem csak a gazdaságot), hogy az a jelenből kiindulva a nagy többség számára legitim módszerekkel történjen. Ez lenne államférfiúi feladat (hadd maradjak genderfasiszta), nem az ostoba maszopos tempó, amelynek a legjobb olvasata is az, hogy a demagógiával -- ami csak most kezd bemelegedni -- megnyerjük az embereket annak, hogy ránk szavazzanak, utána meg modernizálunk. Átverünk titeket, de a végén jó lesz. Nos, nem lesz, mert átverni fognak, modernizálni nem. Elképesztő, hogy azok az emberek, akiknek van még bőven annyi hozzáférésük a médiához, hogy el tudják magyarázni világosan a választóknak (akik sokkal jobban megértenék, mint hiszik!), mi volna a feladat, össze-vissza hazudoznak szemléletileg, faktuálisan és normatív értelemben is, mintha volna még egy ország, amelynek ez csak a kísérleti terepe. De hát ismerjük már eléggé ezt a bandát (is), mire a csodálkozás?

(illusztráció: progressziv.blog.hu)

136 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr7612789702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.30. 08:55:18

Én meg nagy szimpátiával figyelem az MSZP-ben zajló antiliberális irányú tapogatózásokat.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.08.30. 08:59:28

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: a szimpátiád teljesen megalapozott, amennyiben garantálni tudod a hiányzó tízezer milliárd forintot a magyar gdp-ből, ami öt év múlva 15 ezer milliárd lesz, és így tovább ... szóval tök értelmes az álláspontod

nevetőharmadik 2017.08.30. 09:14:21

Magyarország problémáira hosszú évek óta nincsen baloldali megoldás, talán soha nem is volt. Ehhez képest folyton azt hallom, hogy baloldali Magyarország kell, akkor majd minden szép és jó lesz. Meh :)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.30. 09:33:39

@HaFr:

A megoldás pénzünk visszaszerzése:
- a rablóvefektetők profitporszívójának alacsonyabb fokra állítása,
- államosítás, ahol lehet,
- a tőke szarvának megnyomása,
- a gazdasági hatalom lassú áthelyezése a tőkések kezéből a nép kezébe.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.30. 09:34:22

@nevetőharmadik:

A megoldás csak baloldali lehet.

Az eddig liberális út sehová se vezetett.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.08.30. 09:44:30

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: ugyan már... láttad már a globális gazdaság fejlődésének trendjét az utóbbi 200 évben? Uram Istenem azért teljes hülyeségeket ne beszélj, nem áll jól ez senkinek -- tudatában vagy annak, hogy alapvetően szabadkereskedelmi, tőke, innovációs, beruházási és fogyasztási alapon megy a növekedés a világban, vagyis láss csodát -- liberális alapon!

Moin Moin 2017.08.30. 09:45:57

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Neked a megoldás csak pszichiátriai lehet - az eddigi közéleti kiéléses terápiád csak súlyosbított az állapotodon!:-)

Moin Moin 2017.08.30. 09:52:01

@nevetőharmadik: Ha bajod van a Botkával, ott lakol a szögedi pusztába: "nimm dei Stutzerl" und "hast's Messer in der Hand" - oszt irány a városháza!!!

2017.08.30. 10:00:48

@HaFr:
rajzolni kell egy tízezer milliárd forintost. azt aláírja matolcsy györgy. és ott a pénz. ez ilyen egyszerű. a magyar állam, vagy a magyar állam felhatalmazásával a szabad tőkepiac annyi pénzt állít elő, amennyit akar.

valójában nem tízezer milliárd forint hiányzik, hanem ennyi értékű áru, amit magyarok állítanak elő és aminek ellenértéke nem távozik az országból. mert az egy mese, hogy a kecskeméti mercedes gyár nem elég termelékeny. és a kecskeméti gyári munkás ezért keresi az ötödét, vagy esetenként a tizedét annak, amit a stuttgarti kollégája. ez azért van, mert a mercedes igazgatótanácsában többségében szar, szemét emberek ülnek. ezekbe az igazgatótanácsokba többségében szar, szemét emberek válogatódnak ki. ez egy ilyen műfaj. nem daimler és benz vezetnek egy helyi kisüzemet. hanem a politikusoktól nem sokban különböző "ügyes üzletemberek" globális nagyvállalatokat. de nem jó a népeknek. és úgy tűnik, hogy még nyugaton sem elég jó. pedig ott aztán csak viszonylagos egyenlőtlenségeket és innen nézve látszólag valódi jólétet teremt. de úgy tűnik, hogy ott se jó.

a globális kapitalizmus nagyon úgy tűnik, hogy nem működik. és a magyarok ennek a lebontásban szokás szerint élen járnak. hogy mi épül a helyére azt nem tudja senki. vélhetően valamilyen vegyes gazdaság, vegyes önkormányzatisággal.

2017.08.30. 10:07:56

@HaFr:
world trade to gdp ratio:
d3fy651gv2fhd3.cloudfront.net/charts/world-trade-percent-of-gdp-wb-data.png?s=wld.ne.trd.gnfs.zs%3aworldbank&lbl=0&v=201708310000v&d1=19170101&d2=20171231
ez szakadt be. és könnyen lehet, hogy ennek növekedése állt le. és egy ideig majd csökkenő tendenciát mutat. az most látnivaló, hogy a köznép fogadja el az ortodox liberalizmust. az, hogy növekedés alapja a még több kereskedelem. még több verseny. még több piac. nem teljesen így működik a világ és az ember.

screpes 2017.08.30. 10:09:55

@nevetőharmadik:
Jól van, igazad van, de akkor ezek szerint most jobboldali van, és az se jó...
A megoldás (magyarázat) az, hogy ez egy meghaladott paradigma.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.30. 10:12:35

@HaFr:

S ez vezetett zsákutcához: a robotok lassan kiszorítják az embereket.

De a nép ébred, s mi meg kiszorítjuk a globálkulákokat, spekulánsokat, zsírtőkésekeset. Csinálunk nekik egy szigetet, ahonnan aki távozik az automatikus halálbüntetést kap: viszont a szigetenbelül csinálhtanak amit akarnak, válallkozhatnak, innoválhatnak, befektethetnek, stb. A lényeg: onnan nem jöhetnek ki.

2017.08.30. 10:17:31

@HaFr:
jelzem magyarország a világ 10. legnyitottabb gazdagasága.
data.worldbank.org/indicator/NE.TRD.GNFS.ZS?year_high_desc=true
az export-import összege a gdp 175%-a. még mondjuk ausztriában ugyanez az érték 101%. az euro övezetben 84%. tehát ha úgy tetszik akkor az euroövezet fele olyan nyitott, vagy kétszer olyan zárt, mint a forintgazdaság.

Moin Moin 2017.08.30. 10:19:07

@444: Bár nem szokásom szóba állni nettó, nyilvántartott elmebetegekkel, mint te, de mivel ezt a blogot olvassák azért értelmes emberek is, így nekik leírom a baromságaidra, hogy:
- A Mercedes-gyárban azért kap kevesebbet a magyar melós (azonos termelékenység mellet), mert ennyiért is kapni melóst Magyarországon. U. a magyar melós ebből is jobban megél, mintha a bivalybasznádi téeszcsében heftelne, drehálna... És: mivel a magyar gazdaságra általában jellemző hatékonytalanság miatt kisebbek a jövedelmek, mint a sokkal hatékonyabb nyugat-európai gazdaságban, így a szolgáltatások és termékek árszintje is alacsonyabb, így (nagyon leegyszerűsítve) "kevesebből is elég jól meg lehet élni" Magyarországon, ezért kevesebbért is elvégzik ugyanazt a munkát, amelyet Sindelfingenben a többszöröséért... És ha a magyar melós többet akar, lényegesen többet, vagy "béruniót", akkor az egyébként egyáltalán nem "szar, szemét", hanem csupán racionális Mercedes-boardtagok elviszik a gyárat Kecskemétről Kínába... Te sem fizetnél többet a munkásaidnak annál, amennyi az adott gazdaságban reális - vagy ha igen, hülye vagy és megbukik a céged!:-)

A témához még: www.portfolio.hu/gazdasag/de_tenyleg_miert_keres_tobbet_egy_osztrak_mint_egy_magyar.4.209918.html

és: www.portfolio.hu/gazdasag/magyar_berek_szerintunk_meg_ezert_keresel_kevesebbet_egy_osztraknal.4.210425.html

...Te pedig, aki egy percet sem éltél "nyugaton" (mert nincs hozzá piacképes tudásod és egyébként sem vagy arra alkalmas mentális állapotban...) nem tudhatod, hogy "elég jó-e a népnek" errefelé.

Moin Moin 2017.08.30. 10:19:46

@screpes: Te meg momentumkás vagy?:-)

Moin Moin 2017.08.30. 10:21:16

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Aha... És miből fogtok élni? Visszamentek a nagy, büdös, szláv őskorba?:-)

2017.08.30. 10:30:06

@Moin Moin:
a kecskeméti mercedes gyárban annyit kap egy melós, amennyit kecskeméten úgy általában. az üzem termelékenységétől alapvetően a bevétel függ. és nem a bérköltség. ezért jön a mercedes a bugaci pusztába. mert viszonylag olcsó és viszonylag képzett munkaerőt kap. és viszsa nem térítendő állami támogatást. a zetsche úr vezette vállalat kapott úgy nagyjából 30 milliárd forintot a gyurcsány kormánytól. nagy különbségek nincsenek.
img.444.hu/Megaplak%C3%A1t_Gyurcs%C3%A1ny.jpg
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/07/Askdrz-Wallpaper.jpg
és ezért cserébe alkalmaznak 2500 embert. hogyan fizessen a magyar állam minden új munkahely után 12 millió forintot. szijjártó péter is így generálja a gazdasági növekedést. csak ez egy ponton túl így aligha működik. a kérdés az, hogy mi lesz a következő válság után. két eset van. amit bokros lajos és neoteny nick mond. és a pkp is ezt hirdeti. további privatizációra van szükség. és az anarcho kapitalizmus beköszönt. egyszerűen minden magánkézbe kerül. nem kell ezt túlbonyolítani. és a másik eset, hogy a nacionalizálás indul meg. és a kérdés, hogy az hol áll meg.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.30. 10:31:30

@444:

"valójában nem tízezer milliárd forint hiányzik, hanem ennyi értékű áru, amit magyarok állítanak elő és aminek ellenértéke nem távozik az országból."

1) hogyan állítják elő ezt a tízezer milliárd forint értékű árut a magyarok, ha nincsenek sem korszerű gépeik, sem alapanyagaik/félkész termékeik, amiket feldolgozhatnának?

2) ha "amiknek ellenértéke nem távozik az országból", akkor a magyarok hogyan fizetnek az importjaikért? Zalában már nem bányásznak kőolajat; nincs magyar gyártású okostelefon; déligyümölcsök sem teremnek meg (még egyelőre) az országban; robotokat sem gyártanak Mo-n nagy volumenben (legalább is nem tudok róla). Mindezen importokért fizetni kell árukkal és szolgáltatásokkal, ugyanis a jó magyar forint csak annyiban kell bármelyik idegennek is, amennyiben magyarok által megtermelt árukat és szolgáltatásokat tud vásárolni érte.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.30. 10:34:19

@444:

"a másik eset, hogy a nacionalizálás indul meg"

Venezuelában történt elég nacionalizálás; a munkásosztály mennybemenetele mégis elmaradt. Sőt a pokolra szálltak alá.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.30. 10:38:06

@444:

"az üzem termelékenységétől alapvetően a bevétel függ. és nem a bérköltség."

És mivel a bérek a bevételből kerülnek kifizetésre, a bérek a bevételektől függenek; a bevételek -- saját állításod szerint -- a termelékenységtől; _ergo_ a bérek a termelékenységtől függenek.

Frick László Intézet 2017.08.30. 10:50:36

Kizárólag az MSZP-nek van igazi társadalmi bázisa. Az MSZP -ahogy a szegfű szirmai mutatják- egymást is útáló frakciók pragmatikus és korrupt (a Hamvasi Értelemben korrupt] alkalmi szövetsége volt. Az egyetlen politikaiprofi párt.

2002-ben, ahogy erre Zseniális Ferike a Mór megtette, de a mór nem megy, sőt, Zsáküzz! hosszúcímű [rövidcímen "Igazságbeszéd"-nek elhazudtt] beszédében mutatta:
A Jó Pasi Miniszterelnök Projekt-tel nyert az MSZP.
Az MSZP 1998-ban 50000 szavazattal kapott többet, mint "A Taknyok". 2002-ben pedig 66000-rel, de ekkor már a választási matek nem segíthette a FIDESZ-t. 2002-ben 300000 nő élt először választójogával a Jó Pasi és a Németh Kormány (a munkanélküliséget 1988-ban bevezető Németh kormány) iránti nosztalgiában.

Az MSZP eredeti terveiben az szerepelt, hogy amidőn majd 2000-2010. között valamikorra az EKA nagypofájú Szakállas Pulóveres-ei fölszámolják egymást, a két testvérpárt, a két liberális párt, akiket VALÓBAN gyűlöltek is, a "zsidók", azaz az SZDSZ és a "cigány takony bandája" ahogy a FIDESZ-t nevezték maguk között egyes frakciók (nyilván nem Vitányiék vagy a kommunista Krausz Tamásék) egmyást legyőzik, akkor majd az MSZP frakciói végre elválhatnak egymástól és egy teljes Parlamenti Palettát a baloldaliszocdemektől el egészen a keresztényszocialista "jobboldal"-ig kiadnak.

Az orbángyűlölet volt a banánhély, "lovaik lábait botlató fűszál".

A gyűlölség ugyanis nem csak a magasfokú magyar értelmiseggség eszét, de elvette a maradék józaneszét még az MSZP egyes frakcióinak is.

Amikor a mór megtette, de nem ment, sőt, elkezdte zsarolni az MSZP-t, ha ő egyszer kinyitja a száját és elmondja, hogy még azon kívül is hol és még hol és még kúrták el...
Az orbángyűlölet akkor is legyőzte a józan ítélőképességüket. 2006. augusztusában már kifelé állt Zseniális Ferenc és a Kamarillá-ja rúdja a kormányzásból, de szerencséjére jött az "Őszödi Kiszivárogtatás. Ami miatt a Ferit felismerők is Feri mögé soroltak és a kényszerházasság, a party folytatódott tovább.

Ma sem az MSZP az ellensége a többi "ellenzéki pártnak" hanem pontosan fordítva: Nullakiterjedésű, nem is létező, mob-jellegű alkalmi kombattók játszanak az MSZP bázisára.
Az MSZP legnagyobb ellensége az MSZP-t széjjelkúró Ferenc. Gyurcsánynak a legkevésébé érdeke, hogy az MSZP bármikor is még egyszer számonkérőhatalmi kormánypozícióba kerülhessen. Bővebben erről Puch Lászlónál lehet érdeklődni, miért szeretné így Ferike.

Ebben a nemzetközi-világpolitikai helyzetben nincsen senki komolyan vehető, alkalmas politikai irány Magyarországon, akik csak orbántváltani is szeretnének, nemhogy kormányozni.
Igazából a sponzorok nem is az orbánváltást támogatják, hiszen a sponzorok az Amerika Hangja magyaradása, a 444.hu segedelmével egy fél délután pár leaks-szel kicsinálnak bárkit, Orbánt is.

A sponzornak az annálrosszabb a minéljobb.
Tehát nem az, hogy ne győzzön Orbán, csak az, hogy épp csak, alig-alig győzzön.
Az MSZP-nek nem érdeke ez az orbángyűlölőket is elundorító cirkusz, ami az ellenzék között ma folyik.
A Momentumnak pl érdeke -erre hívták létre ezt az alkalmi mob-ot.
Sőt: soztódni fog a Momentum.

Egyszemélyes mobok is lesznek, sőt, most Putyin viktátor látogatásakor már embernélküli robot mob is volt :D

Egyáltalán nem számít majd a tiltakozók száma. Tusnádfürdőn, amiből persze Orbán semmit sem tanult, Tusnádfürdőn egyszál lány -természetesen a vééééletlenül éppen arrajáró 20-30 megbízható sajtómunkás közvetítésével, egyszemélyes mobot csinálni.

Orbánék tehát ragyogó győzelmet fognak... alig-aligg, zerrenő léccel, ha, nyerni.
Jógyerekrecskától és jógyerekfost-tól á szar+vas tmbler fog nyerni orbán :D
Ti pedig megeszitek ! :D Majd sopánkodtok, nyomjákkrachányoltok, jajgatörpösködtök, ríjjómagyarkodtok, cigánykodva sziggyátok a Vidéki Cigány rojatt cigány kurvannyáját :D

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.30. 10:52:37

@Moin Moin:

A profit elvétele nélkül a zsírkulákok által csak több marad a népnek.

Neked egy tanmese:

A Köcsög utcai közértben rendszeresen becsapják a vásárlókat, túlszámláznak, lejárt szavatosságú terméket adnak.

Egy nap jön egy populista szónok: követeli, ezentúl a hatóság büntesse meg a boltot.

Ekkor jön Liberóné Moin Emese, aki kijelenti: éhen fognak pusztulni az emberek, ha a hatóság beleszól a bolt működésébe,

2017.08.30. 10:59:36

@neoteny:
a bérek vissza nem térítendő állami támogatásból kerülnek (kerültek) kifizetésre.

Frick László Intézet 2017.08.30. 11:00:38

@neoteny: Magyarországon működik a világ egyik legjelentősebb víztisztító-berendezés gyára.

Magyarország az egyetlen ojrópai ország, ahol az állattenyésztésben kukoricadarát is etetnek a hízósertésekkel és a baromfiakkal. Egyedül a kukoricadara biztosít normális tojás-sárgája színt, a fejlett ojrópai tojásgyárakban tojóhibrideket hormonkészítményes és penicillines tápokkal etetnek és karotinnal .. Fejlettisztánban és Bezzegisztánban a sertéseket és a hízómarhákat csapvízzel már a hízlalóban felfújják, tehát természetestakarmányozású, nem vizes, normális húsú vágóállatot innen kell importálniuk a bioboltokba. Persze van árucsereforgalom, a kaminok nem üresen forognak, ugyanez folyik a magyar extraejjel, ami 4-4,2 zsírszázalékos, ezt csereberélik melaminnal ragaszgált napraforgótörekes "növényialapú" műtejekre, amikre csak ha magyar gyártásúak, akkor nem szabad ráírni, hogy tej, ha bezzeglengyel vagy bezzegszlovák gyártású a műtej, akkor lehet Milch is meg Mleko is :D

Az a lényeg, hogy jajgasson a magyar, csak a rosszat tudja meg a negatívat.

Nyilván Ónijós Támogatásokból lepi el a sok magyar a hypermarketeket meg az Új Ikeját Soroksáron, óriásit teljesítettek az utazásiirodák, tavaly karácsony körül botrányos jelenetek voltak az újautószalonok körül, a P-s rendszám egy éve se fut, de a fele már lement, ésígytovább.

Bővebben erről: Arany János:
A nagyidai cigányok.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.30. 11:02:08

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"A Köcsög utcai közértben rendszeresen becsapják a vásárlókat, túlszámláznak, lejárt szavatosságú terméket adnak."

Miért vásárol ott bárki is?

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.30. 11:05:45

@444:

"a bérek vissza nem térítendő állami támogatásból kerülnek (kerültek) kifizetésre."

Pedig oda is adhatta volna az állam közvetlenül az embereknek, és akkor dolgozniuk sem kellett volna érte.

Nuntiulus Noster (törölt) 2017.08.30. 11:08:11

@Moin Moin: Nem elmebeteg, nagyon is tudatosan csinálja azt, amit csinál.

Csak a diskurzus megzavarása a feladata - valszeg.

Frick László Intézet 2017.08.30. 11:08:14

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Körmagyar: Ugyanis az egész ott kezdődik, hogy a gőccsőgg utcai közértben annyit lopnak a vásárlók, hogy a vállalkozó csak vállat ránt, amikor az alkalmazottjait elszámoltatja: "Lopjátok vissza a geciktől!"
Minden szinten lop a magyar, ami le van hegesztve, azt benzinmotoros gyorsvágóval messi le. 5 kilométerenként van kiírva: Raklap átvétel 1450 1600 Ft azok MIND_MIND "úgy szerzett" raklapok.

Ugyanis a magyar szerint a cigány lop. ha a magyar ugyanis elgőccsönyözi a fének furgoncsát és kimegyen a határba tűzifáért a láncfűrésszel, akkor szerzi a fát és még mondjuk a gázolajat is leszíjja, pedig a lánfűrésze meg az autója is benzines, akkor azt is szerzi.

Tényleg a Délibánok Népe ez, mert ilyen tolvaj népségből, mint a magyar és a cigány vállvetve, egymáson túltéve, honnan az elavult hússzín bakelitházas szurokkábeles rézveretes cyberpunk telefaXXXXombú gyünne ki Új Politikai Elit, ha a magyar értelmiségi a lopásait "kreatív könyvelés"-nek nevezi vagy arra szerénykedik, hogy véletlenül volt megfelelő időben a megfelelő helyen. A cigány lop , a magyarnak leesik a kamionról.

Szégyen magyar rendszámú autóval nemzetközisofőrködni, mert Ojrópában a magyar rendszám azt jelzi "LOPÓS SOFŐR ÉRKEZETT"

Ezért vagyok híve a Kitántorgás!!!-nak: Tántorogjon csak ki a magyar, megtanul:
1. nem lopni
2. dolgozni
3.leszokik a nyavalygásról, siránkozásról, feszt panaszokról, mert úgyse tud egy mukkot se märchenlandiul.
4. A sok túlzsíros húst-hússalos kompéros cukros főzeléktelen magyaros ételek, kétkilós kenyerek helyett rászokik a fagyasztottkajára meg a bagettekre.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.30. 11:10:27

@Frick László Intézet:

"Persze van árucsereforgalom, a kaminok nem üresen forognak, ugyanez folyik a magyar extraejjel, ami 4-4,2 zsírszázalékos, ezt csereberélik melaminnal ragaszgált napraforgótörekes "növényialapú" műtejekre"

A különbözetből pedig veszik az ájfónokat.

2017.08.30. 11:21:08

@neoteny:
tehát ha az állam egy fillért nem adott volna, akkor a kecskeméti mercedes gyári munkás egy fillért sem keresne. mert a gyár nem épült volna meg. a betelepült melósok nettó munkabérét az állam fizeti meg. az adókért és járulékokért cserébe nyújtja a közszolgáltatásokat (oktatás, egészségügyi ellátás, igazgatásrendészet, stb.) és lényegében megfizeti a munkabért a foglalkoztatásért cserébe. tehát ha úgy tetszik, akkor a mercedes gyár dolgozói állami alkalmazottak. és így versenyképes a mercedes.

ez arra jó, hogy időről időre az állami beruházásélénkítéssel növekszik a gdp. az idegen gyáriparosok örülnek. zsebben a pénz. generálják hozzá a hitelt. szintén állami segédlettel. aminek az ellenértékét majd kitermelik a szolganépek. politikusok átvágják a nemzeti színű szalagot. az állami néptáncegyüttes eljárja a csárdást. és van még pogácsa. igény szerint egy kis pálinka. és a dolog működik. csak a probléma az, hogy geci orbán időnként nacionalizál. de úgy tűnik, hogy az államvezért gazdaság és demokrácia szükségszerű következménye. mert ezt követeli nép. noha a nacionalizálás is munkahelyek megszűnésével járna. ahogyan a privatizáció is azzal járt. tehát a probléma nincs megoldva. az egyelőre egy nyitott kérdés, hogy milyen pályán halad tovább a magyar gazdaság. persze az is lehet, hogy ezen az államilag kézivezérelten hosszú ideig elműködik. mert kidumálják, hogy gyurcsány a hibás, soros a soros, vagy az illegális migránsok, kommunista zsidók, homoszexuálisok vagy a nácinémetek. gonosz multik. de valami növekedést produkálnak a "stratégiai partnerekkel". kérdés, hogy ez milyen időtávban lesz tartható.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.30. 11:29:46

@444:

"demokrácia szükségszerű következménye. mert ezt követeli nép."

A nép meg is kapja ezt; a nép nem panaszkodhat.

"Democracy is the theory that the common people know what they want, and deserve to get it good and hard."

-- H. L. Mencken

screpes 2017.08.30. 12:05:08

@Moin Moin:
Nem, inkább ők meríthettek tőlem, mint én őtőlük.
Mert a jobbos/balnyik paradigma meghaladásáról én itt már évekkel ezelőtt írtam...

2017.08.30. 12:47:56

@neoteny:
ez az, ami mondjuk szingapúrban a helyiek döntő többsége szempontjából jól sült el. néhány embert nyilván lelőttek legalább képletesen szólva. mindenestre a lee család egy 5 milliós óceáni szabad kikötő forgalmát sikeresen szabályozta. vagy a katari emir egy 2-2,5 milliós félszigetet a perzsa öbölben.

vagy mondjuk ezek izlandi cégek.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_companies_of_Iceland
és ezek fenntartanak 300-350 ezer embert. egy átlag izlandi gazdagabb, mint egy átlag német legalábbis a világbank adatai szerint az egy főre jutó helyi össztermék vásárlóerő paritáson magasabb, mint németországban. izlandi cégek nem nagyon vannak izlandon kívül. de izlandon belül se nagyon vannak külföldiek. egy (nem teljesen) izolált gazdaság, ami persze kereskedik. az izlandi export-import összege nagyjából annyi, mint a gdp. ez azt jelenti, hogy fele részben önellátók. az áru másik felét exportálják. cserébe ugyanennyit kell importálni. ez a gazdaság fele. és ebből jön ki 100% körüli gdp-to-trade ratio. ez amerikában (úgy értem usa) nagyjából 1/3-1/4. kanadában 2/3. trump azt mondja, hogy minek ide ez a sok export-import. főleg az import. az amerikaiak gyártják a legjobb autót. csak aljas módon odaviszik az árut a németek. miközben nem tartanak fent elég nagy hadsereget. korábban nem ezt mondták az amerikai elnökök. most ezt mondja trump. a francia széljobb is azt tervezi, hogy nacionalizálnak. az euró mellé visszavezetik frankot. és a frankban történő árucsere kapjon valamilyen adókedvezményt, vagy részleges adómentességet. és a hiányzó bevételeket különadókkal pótolják. ezzel vámokat vetnek ki lényegében. és ettől várják azt, hogy a helyi gazdaság fellendül. és ettől vagy fellendül, vagy nem lendül fel. ez attól függ, hogy a francia iparosok a védett piacon képesek-e közel ugyanolyan jó autókat gyártani, mint a németek. és erre a nacionalista politikusok azt mondják, hogy yes, we can. take our country back. make america/britain/france great again. de merkel is azt mondja, hogy ezt meg tudjuk csinálni. a németrómai (nemzeti) kereszténység feladása és németország részleges iszlamizálása a németek és a világ javára válik. a gonosz nacionalista erőket visszaszorítják. és magyarország számára elrendelik a kényszerbetelepítést.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.30. 13:14:51

@444:

"ez az, ami mondjuk szingapúrban a helyiek döntő többsége szempontjából jól sült el."

Hong Kong is jól sült el a helyiek döntő többsége szempontjából -- anélkül, hogy a szingapúri rendszert alkalmazták volna.

"ezzel vámokat vetnek ki lényegében. és ettől várják azt, hogy a helyi gazdaság fellendül. és ettől vagy fellendül, vagy nem lendül fel. ez attól függ, hogy a francia iparosok a védett piacon képesek-e közel ugyanolyan jó autókat gyártani, mint a németek."

A védett piacra épp' azért van szükség, mert a francia iparosok nem képesek közel ugyanolyan jó autókat gyártani, mint a németek. Így hát a piacvédelem annak beismerése, hogy képtelenek a helyi gazdaságot fellendíteni. Ez látható többek között abból is, hogy a (hivatalos) munkanélküli ráta 9.5%-os volt idén áprilisban, Németo-ban meg 3.9%-os ugyanakkor.

2017.08.30. 13:47:43

@neoteny:
marine le pen vezette nemzeti front az euro mellé visszavezetné a frankot. aminek nyilván akkor van értelme, ha a frankban és az euróban történő kereskedesés államilag eltérő elbírálás alá esik. ők nyilván a helyi frankgazdaságot tennék államilag szabadabbá (olcsóbbá). és cserébe az euróban folyó globális külgazdaság válna kevésbé szabaddá (drágábbá). mert ugye a kincstár bevételeit így tudják tartani. marine le pen azt "ígéri", hogy ezek után a franciák majd jobb autókat gyártanak. de ezt ő politikus módjára tudja "megígérni". mert ezek után vagy jobb autókat gyártanak, vagy nem. ez attól függ, hogy henry a védett piacon képes lesz-e a jelenleginél több értéket előállítani. most német lányvállalat alkalmazottja. és ha ezek után francia vállalkozóként közel olyan jó alkatrészt reszel, akkor a franciák visszaszerezték a nemzeti önállóságukat és a németek beszopták. macron meg azt mondja, hogy ez így nem jó. megkötik a német-francia államközi szerződést. és úgy szopatják be a németeket. pénzügyi machinációkkal. mert attól önmagában ugye megint nem lesz jobb, hogy merkel és macron létrehoznak egy közös országot. mert ezt még a rajna völgyében meg éppen akarja a német-francia népesség. de úgy egyébként nem.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.30. 13:57:42

@444:

"ez attól függ, hogy henry a védett piacon képes lesz-e a jelenleginél több értéket előállítani."

A védett piacra épp' azért van szükség, mert a francia iparosok nem képesek közel ugyanolyan jó autókat gyártani, mint a németek. Így hát a piacvédelem annak beismerése, hogy képtelenek a helyi gazdaságot fellendíteni. Ez látható többek között abból is, hogy a (hivatalos) francia munkanélküli ráta 9.5%-os volt idén áprilisban, Németo-ban meg 3.9%-os ugyanakkor.

Moin Moin 2017.08.30. 15:14:40

Péter!

Egyre több itt az őrült!

Adjak egy fejszét?

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.30. 15:20:06

@Moin Moin:

"Adjak egy fejszét?"

Azért ajánlasz fejszét, mert elnyomásban akarod tartani HaFr-t. Ha abban lennél érdekelt, hogy HaFr termelékenyen aprítsa az őrülteket, akkor egy láncfűrészt ajánlanál fel neki.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.08.30. 15:34:51

@neoteny: ez az! elnyomásban tart! és már mióta!

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2017.08.30. 15:37:12

@Moin Moin:
"Egyre több itt az őrült!"
Pontosítok....lassan már csak azok lesznek. :)
A blogszerző nagyon beletalált néhány poszttal, nem véletlenül szaporodtak el ennyire a trollok. Lassan hadjárat jellege lesz a dolognak.

screpes 2017.08.30. 16:03:07

@neoteny: @Moin Moin:
Az optimális eszköz (nem egyenlő a hatékonysággal!) csak úgy határozható meg, ha tudjuk, mennyi az őrült.
Szerintem olyan, aki veszélyes, és eddig ismeretlen, olyan csak egy van.Egy másikat pedig nem fog a láncfűrész se.

nevetőharmadik 2017.08.30. 16:07:05

@screpes: Inkább azt mondanám, hogy a bal-jobb tengely nem elegendő a teljes politikai spektrum modellezésére. Nem véletlen létezik például a politikai iránytű. De ez nem azt jelenti, hogy a baloldal immár érvénytelen kategória lenne, csak azt, hogy további dimenziók is léteznek.

nevetőharmadik 2017.08.30. 16:09:33

@Moin Moin: Már régóta figyelem, hogyan buggyannak meg sorra az emberek. Egyedül én maradtam normális :)

screpes 2017.08.30. 16:29:36

@nevetőharmadik:
sok dimenzió, és sokfle értelmezés létezik.
Ahhoz kéne tartanunk magunkat, hogy csak olykor használjuk ezeket a fogalmakat, ha egyértelmű jelentésben tehetjük azt.
Ilyen pedig ritkán adódik.

nevetőharmadik 2017.08.30. 16:42:54

@screpes: Viszont bármikor megtehetjük, hogy tisztázzuk a definícióinkat. Bár mondjuk nem tudok arról, hogy a baloldalnak létezne olyan definíciója vagy változata, amiben nem központi elem az egalitárius gazdasági intervencionizmus.

DrGehaeuse 2017.08.30. 17:23:39

@Moin Moin: Elég néhány kattintás és ki lehet tiltani bárkit, nyomtalanul törölve még a hozzászólásait is.
Velem már három nickem alatt is így járt el jótündér a Vincent blogon. Három tabut sértettem meg:
- leírtam azt hogy: melegpropaganda
- nem tiszteltem Csurka István emlékét amikor bajerzsóti savazása érdekében "visszasírta" egy posztban (ebben: orulunkvincent.blog.hu/2017/08/21/amikor_meg_a_csurka_volt_a_bayer_nosztalgiaposzt)
- nem átallottam posztumusz megvédeni Csoóri Sándort és rákérdezni Mécs Imre provokációjára (Mécs nyilt levelétre adott kissé ingerült választ Csoóri - amely a Nappali hold kötetben megjelent később - és az abban leírt "zsidóneurózis" kifejezés hatására zúdult rá az akkori liberálhiszti bértollnokok támadássorozata)

screpes 2017.08.30. 18:34:55

@nevetőharmadik:
ha vulgarizálni akarunk, vagy visszamenni az időkban, akkor például nagyon jó, ("pontos") az oldalazás.
Vágyak kifejezésésre is alkalmas a fogalompár.
meg ellentétek ébresztésére ...

Jó belépő az egalitárius gazdasági intervencionizmus,
akkor ennek jobboldaliasként mi feleltethető meg?
Mi tartja ki másik oldalaon a bal-jobb tengelyt?

screpes 2017.08.30. 18:37:53

@nevetőharmadik:
Azzal egyetértesz, hogy a bipolaritás ebben az ügyben normatíva?

nevetőharmadik 2017.08.30. 19:03:13

@screpes: "Mi tartja ki másik oldalon a bal-jobb tengelyt?"

Itt jön a nehézség. Mert ha az "egalitárius gazdasági intervencionizmus" a tengely bal vége (és csak ez a tengely van), akkor a jobb végén a "(nem egalitariánus) (gazdasági) non-intervencionizmus"-nak kell lennie, mint teljes ellentét; ami gyakorlatilag a laissez-fair kapitalizmus. Viszont akkor ezen a tengelyen nem helyezhetők el a nem egalitárius intervencionizmusok (haveri kapitalizmus, korporatizmus, fasizmus, akármi).

Illetve ha veszünk egy olyan tengelyt, aminek egyik végén ez a "nem egalitárius gazdasági intervencionizmus" van, annak a másik végén szintén a "(nem egalitárius) (gazdasági) non-intervencionizmus" van (ugye egy egalitárius non-intervencionizmus nem értelmezhető, a be-nem-avatkozás definíciószerűen semmilyen).

Persze mondhatnánk, hogy akkor egyesítsük a két tengelyt a laissez-faire-nél, de ebben az esetben a tengely mindkét vége intervencionizmus; ugyan mitől lenne középen nem az?

Nem tudom, hogy ez a kis gondolatmenet válasz-e a bipolaritásról feltett kérdésedre.

screpes 2017.08.30. 19:09:46

@nevetőharmadik:
igen, szép válasz, igy van..
De akkor mégis aggályos a fogalomhasználat, annak definiciója, és a gondolatpkkal való korrekt eszmecsere..
Marad mégis a paradigma elvetése. Ezért írtam, amit írtam.

Khonsu 2017.08.30. 22:13:44

@nevetőharmadik:

Itt mindenki hülye, csak én vagyok helikopter! :D

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.30. 22:27:10

@screpes:

"De akkor mégis aggályos a fogalomhasználat"

Emlékszel még arra, amikor ezt írtad?

"a gyermekek érvényesülése egyéni és társadalmi érdek is), akkor miért is szolgáltassam ki magánaéapitványi orientációknak?"

Azt állítom, hogy egy kollektivista és etatista álláspont. Szerinted aggályos a fogalomhasználatom?

screpes 2017.08.30. 22:31:40

@neoteny:
Én eredendően a bal- jobb paradigmáról írtam (csak)

screpes 2017.08.30. 22:35:10

@neoteny:
Gyere haza, írasd be a gyernekd egy szar iskolába, és aztán vitázunk, hogy akarsz e kollektvsta lenni.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.30. 22:39:24

@screpes:

Rendben van; kérlek tekints úgy a hozzászólásomra mint ami meg sem történt.

screpes 2017.08.30. 22:42:49

@neoteny:
Nyilván érthető számodra: igen, etatista vagyok abban a tekntetben, hogy elvárom az államomtól, hogy valósitsa meg alapvető kötelezettségeit.
Törekedjen az elemi képzés szintjén az esélyegyenlőségre,
A gyurcsányin is számonkértem.

screpes 2017.08.30. 22:43:39

@neoteny:
De hiszen úgy tekintettem...

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.30. 22:47:18

@screpes:

No de épp' ez az érdekes kérdés: az inkább etatista-kollektivista iskolarendszer jobb iskolákat hoz létre, mint egy gazdaságilag anarchistább rendszerben lennének? Mitől szarok a szar iskolák?

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.30. 22:54:38

@screpes:

"etatista vagyok abban a tekntetben, hogy elvárom az államomtól, hogy valósitsa meg alapvető kötelezettségeit"

Miért tudna az állam bármit is jobban megvalósítani, mint az emberek maguk?

"Törekedjen az elemi képzés szintjén az esélyegyenlőségre"

Attól félek, hogy aggályos a fogalomhasználatod: mit értesz esélyegyenlőségen? Honnét tudjuk azt, hogy az esélyegyenlőség megvalósult? Ha Rómeó ugyanabba az iskolába jár, mint Gergő, akkor megvalósult az esélyegyenlőség? Vagy arra is szükség lenne, hogy Rómeó ugyanannyi tudásra és készségre tegyen szert, mint Gergő? És ha nem tesz, ez bizonyítéka annak, hogy nem valósult meg az esélyegyenlőség?

Elolvastad a ricardo nickű blogtárs esszéjét?

hocinesze.blog.hu/2011/06/26/a_ketfele_igazsagossagrol

screpes 2017.08.30. 23:13:53

@neoteny:

nem tudom..Sok ok van.
Számomra az egy másik vita - lenne.
Hogy ti. mit hozna létre egy anarchistább szisztéma.
Meg vs/ egy másik államvezetés.
Legyünk konkrétak:
Hiller és Kunhalmi vagy Vona és Karácsony Gergely dühödten ugranának neki e feladványnak, bár már látnám..(Hoffmann Rózsa másként ugrott neki).
Aztán ha zsíros állásokban halandzsázó, alkoholisták lesznek a fentiekből, , akiikért jön az AUDI, 4 - 6 8, akkor majd elkergetném őket is. De előbb jussunk el odáig.
Ha majd eljutunk a hídig eldöntjük, hogy ott van e.
A szelekcióhoz pedig nekem nem kell anarchia: ha megszerzendő tudásokról van szó, távoltartanám a döntéseinkzől a tiszta forintosítást... Abból nekem már elegem lett, mindig piszkos pénzeket látunk, meg eltúnteket

nevetőharmadik 2017.08.30. 23:14:14

@screpes: Miylen érdekes, pont most futottam bele ebbe az idézetbe (vacak fordítás tőlem):

"Mind a "bal", mind a "jobb" tekintélyelvű pozíciót jelöl. A szabadságnak nem horizontális a viszonya a tekintélyelvűséggel. A libertarianizmus kapcsolata a tekintélyelvűséggel vertikális; fölé emelkedik annak a mocsoknak, ami az egyik ember rabszolgává tevése a másik által. Mert mi is tulajdonképpen a különbség a kommunizmus és fasizmus között? Mindkettő az etatizmus, a tekintélyelvűség egy-egy formája. Az egyetlen különbség Sztálin kommunizmusa és Mussolini fasizmusa között a szervezeti struktúra jelentéktelen eltérése. Ám az egyik "bal", a másik pedig "jobb"! Hova helyezi hát a libertáriust ez a moszkvai szócsinálás? A libertárius valójában a kommunista ellentéte. De ha a libertárius használni kezdi a "bal" meg "jobb" meghatározásokat, akkor szemantikai csapdába esik, és "jobboldali" (fasiszta) lesz pusztán attól, hogy nem "baloldali" (kommunista). Ez egy szemantikai temető libertáriusok számára, olyan verbális eszköz, ami kizárja a létezésüket. És míg a moszkvai kötődésűek továbbra is használni fogják ezeket a szavakat, a libertáriusnak minden oka megvan ezek elkerülésére." ~ Leonard Read, Foundation for Economic Education.

screpes 2017.08.30. 23:19:41

@neoteny:
Jól van,
Te az egyenlőtlenségre törekedjél, ami - nota bene- adott..

Boross Bence 2017.08.30. 23:28:47

@DrGehaeuse: Engem Zöldi László, a medianaplo.blog.hu készítője tiltott ki örökre, mert egy hozzászólásban bemutattam, hogy a magát folyamatosan az újságírás tanítása miatt dicsérő grafomán vén kommunista a középiskolai nyelvtant sem ismeri.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.31. 00:16:34

@screpes:

"távoltartanám a döntéseinkzől a tiszta forintosítást"

Mindaddig, amíg a tanárok fizetést kérnek, amíg az iskolaépületek építői és karbantartói fizetést kérnek, amíg az iskolába energiát szolgáltató fizetést kér, amíg az iskolai konyha beszállítója fizetést kér a kaja-alapanyagokért, amíg a konyhások fizetésért főzik meg az ebédet, lehetetlen távoltartani a döntéseinktől a tiszta forintosítást.

2017.08.31. 00:40:12

@neoteny: egy gazdaságilag anarchistább rendszerben rabszolga lennél...

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.31. 00:43:50

@aleksz róz:

Azt hittem, hogy már most mindenki rabszolga.

2017.08.31. 01:09:06

@neoteny: akkor meg mit magyarázol, neked mint rabszolgának egyrészt tökmindegy milyen iskolába járnak a tulajdonosaid gyerekei, másrészt az égvilágon semmi ráhatásod nincs...

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.31. 01:49:45

@aleksz róz:

"akkor meg mit magyarázol"

Neked semmit: te boldog vagy a láncaidban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 06:49:58

@DrGehaeuse:

Rossz Tünder intoleráns makákó, ő mondja meg, mi az igaz, vita kizárva. Már régi blogtársai is elhagyták.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 06:51:53

@Frick László Intézet:

A kitántorgás szerintem is pozitívum: aki elment, rádöbben, hogy hülyeség a magyar ballibek szövege.

abdul hackeem 2017.08.31. 07:28:26

Nem is hazudnak, csak nem bontják ki az igazság minden részletét.
Előre nertársak!

HaD 2017.08.31. 07:47:25

A hatalmon lévőknek mindig is az volt a taktikája(politikája)hogy azokat akiket valamilyen cél érdekében ki/fel akartak használni meggyőzzék/elhitessék velük hogy a célért érdemes MA még áldozatot hozni,de aztán majd jő a Kánoán...a komcsi utód bandáknak(fidesz/mszp)pedig mit is taníthattak volna a "kedves" szüleik nagyszüleik mint azt hogy hogyan lehet orránál fogva vezetni a sok szerencsétlent...arról gőzük nem volt soha és nem is lesz hogy hogyan lehet és kell működő rendszereket kiépíteni. Egyrészt mert rabolták( az oroszokkal a hátukban) a hatalmat((majd legutóbb a vagyont)és abból az egyszerű logikából indulnak ki,hogy az ő hatalmuk sem véges így addig rabolják le a területet amíg lehet,és olyan hatékonyan amilyen hatékonyan csak lehet(szpáhi rendszer/keleti gazdasági modell). Ezért aztán valódi,az adott közösség érdekét hosszabb távon is szolgáló tervük céljuk nincs mert nem ebben gondolkoztak és gondolkodnak. Egyszerűen se kedvük se idejük ilyesmivel törődni így aztán képességük sem alakulhatott ki.Van egy népcsoport/vallás amely ezt magas szinten művelte az emút 4000 évben és meg is látszik hogy milyen szinteket értek el a hatalom és a pénz világában...miközben a világ egy lépést sem tett előre a fenntarthatóság irányában. Kishazánkban a fidesz arra a hitre játszik hogy itt valamiféle népnemzeti irányítás történik pedig a túrót. A vallási körmenetek meg a sújtásos menték egy ideát egy álmot lovagolnak meg amely a magyarság számára a múltba merengésen alapul...valós, nemzet államot erősítő ténykedésük egy darab sincs...az erdélyi magyarok megy a felvidékiek eszköz a kezükben hogy hitegessék a népet hogy valós esély van a visszacsatolásukra...ki akarja ezt a világban?? A románok a szlovákok??? A németek az oroszok?? A kisantant vagy a nagy??? Kinek az érdeke egy Közép_Európában kialakuló feszkó??? Senkinek... akkor hol is az a nemzeti önerő amely ezt képes lenne végig vinni...akár erővel????Sehol.... A másik komcsi banda meg a szokásos majd a következő öt éves terveben nektek is jobb lesz elvtársak dumát nyomatja,hisz a kisember (és a nagy is) mióta ember azóta hisz....

2017.08.31. 10:22:08

@neoteny:
van egy állami gondozott ismerősöm, akinek szinte sohasem volt túl sok pénze. autodidakta módon tanult meg programozni. és ő mindenért weboldalakat csinál. ha akar venni egy mosógépet, akkor bemegy egy külvárosi üzletbe. és azt mondja, hogy ő megvenné ezt a készüléket. és cserébe csinálna egy új honlapot. és cserébe kellenének háztartási gépek. és az eladók rendre elhajtják. ők nem erre vannak kiképezve. de a tulajdonosok időnként kapva kapnak az alkalmon. az önkormányzattól kapott bérlakását úgy újítja fel, hogy kiegészíti a tüzép telepen a könyvelőprogramot. csak pénze nincs. mert a pénzintézetek így senkit se alkalmaznak.

GyMasa 2017.08.31. 10:22:31

@HaFr:
Az a baj, hogy Magyarorszagon a "Liberalis" szo tartalma teljes mertekben elszakadt a szo eredeti ertelmetol!
Ebben az egykori SZDSZ-nek vannak oriasi erdemei. (Sajnos)
A liberalisok eredtileg ugye a kisebb allam, nagyobb szemelyi szabadsag es teljes velemeny - es szolassabadsag vonalon definilatak magukat.
Ezzel szemben a baloldal az atyaskodo, gondoskod allampot, a szolasszabadsag korlatozasat, a kulonbozo velemenyek elnyomasat tamogatja.
Ma, Magyarorszagon a "liberalis" szo egyenerteku a progressziv baloldallal, es a sokaknal a kommunistaval is.
Pedig a progressziv-, es szelsobalosok nyugateuropaban a liberalisokat is falhoz akarjak allitani, ugyanugy, mint a nacikat.
Termeszetesen mindezt ugy, hogy fenntartjak maguknak a jogot, hogy ok dontsek el, hogy ki a naci. (termeszetesen MINDENKI, aki nem az o oldalukon van.

GyMasa 2017.08.31. 10:27:41

@Moin Moin:
...hanem csupán racionális Mercedes-boardtagok elviszik a gyárat Kecskemétről Kínába...
Hat, Kina mar hirbol sem olyan olcso, mint azt gondolod.
Foleg nem az EU piacot ellatni. (tavolsag + vam)
SZoval, a mondatod eleje teljesen igaz, a vegen meg ott van Romania, meg Ukrajna.

GyMasa 2017.08.31. 10:31:26

@Moin Moin:
...Aha... És miből fogtok élni? Visszamentek a nagy, büdös, szláv őskorba?:-)...
Jah, en sem ertem, hogy mia feneert kell meg mindig ezt a nyomorult kommunizmust (vagy szocializumust, a nev teljesen mindegy, az ideologia a fontos) eroltetni!
Eleg megnezni, hogy Venezuela hova jutott - ISMET - a lenini uton!
Ahhoz kepest, hoyg a vilag legnagyobb koolajtartalekan ulnek, sikerult a szocializmussal 19 ev alatt teljes anyagi egy tarsadalmi csodbe sodorni az orszagot?
Miert nem lehet megerteni, hogy a kommunizmus alapvetoen meroleges az emberi termeszetre, es emiatt soha nem lesz kommunista rendszer eletkepes...

szepipiktor 2017.08.31. 10:42:20

Nem értem, hogy miért kell ugrani a provokatőr birka dumájára? Bárhol járunk ő ott van és 1) alja bolsi duma; 2) minden liberális.
Miért ugrotok rá, látszik, hogy nem akar ő semmi értelmeset írni.

GyMasa 2017.08.31. 10:45:53

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
...A Köcsög utcai közértben rendszeresen becsapják a vásárlókat, túlszámláznak, lejárt szavatosságú terméket adnak.

Egy nap jön egy populista szónok: követeli, ezentúl a hatóság büntesse meg a boltot.

Ekkor jön Liberóné Moin Emese, aki kijelenti: éhen fognak pusztulni az emberek, ha a hatóság beleszól a bolt működésébe,..
Mert nem tudunk a lora ulni, hanem MINDIG a lo valamelyik oldalan kel a porban heverni.
Az a baj, hogy a kapitalista tarsadalom alapja az uzleti vallakozas es a profit.
A peldadban egyik megoldas sam helyes!
hagyni kell a piacra a szelektalast, DE kemeny hatarokat kell huzni a vallaltok mukodesenek abszolut hatarait illetoen. Azaz a napi uzletmenetbe nem szolunk bele, de kell egy eros torveny, ami megszabja a mukodesi felteteleket, es az allam az ellenorzo szerepet JOL hasznalva, tudatositja a vallakozokban, hogy ezeklet a torvenyeket/szabalyokat nem szegheti meg.
Viszont ez csak akkor mukodik, ha:
- A lebukas kockazata 100% kozeli
- Van egy olyan nep, amelyiknek van tartasa, es kepes es HAJLANDO a sajat erdekeit kepviselni, es nem vasarol tobbet olyan helyen, ahol atverik. Ugyanis csak igy tud tonkremenni a szar bolt.

szepipiktor 2017.08.31. 10:53:48

Tisztelt blogger!
A téma megközelítése is hibás!
1) miért, miért? mert balos, és a baloldal soha nem volt őszinte
2) hazánkban soha nem volt tényező a baloldal, csak a szovjet megszállás alatt létezett a kollaboráns vezetés és mivel a magyar alapból behodoló, imádják ma is a szoci világot.
Ez elég ahhoz, hogy a kamubaloldali mszp próbálkozhasson pár szavazót megszerezni.
.
Minden oldalra, pártra írható, hogy miért hazudik...
És egy párt ha hazudik, az más, mintha megcsal a párod! Ha egy párt hazudik, annak sok-sok millió ember issza meg a levét, jellemzően gyilkosnak is nevezhetők, hiszen minden esetben lesz egy olyan hátrányossá váló réteg, akik elkezdenek meghalni... (Egészségügy, munkahelyek, lakhatás stb.)
Az lmp hazudik a környezetvédelem területén, a jobbik a "cukiságáról", a kdnp a keresztényi szeretetről.
Mind hazudik == a pénzért.
Most a momentum ugrik a medencébe, mert talán bejuttathat 1-2 figurát a parlamentbe és 4 évig dől a lé! Miközben senkit nem képviselnek.
.
Az is tény, hogy minden oldalnak megvan a saját hírnökcsapata is, de ők is egy polarizált szemüveggel figyelik az eseményeket, így egy balos vörösszűrös blogger mindent a saját színében lát. A másik kékben, zöldben, sárgában...
A társadalom döntő része meg nem visel szemüveget, mi az egész kis cicaharcot egységesen fekáliabarnának látjuk.

szepipiktor 2017.08.31. 11:02:08

@GyMasa:
De ugye tudod, hogy amit írsz, az nem politikai dolog? És EZT nem veszi számításba birka sem a trollkodásainál.
Miért kell politika ahhoz, hogy a jelzett kereskedő ne lopjon? Nem kell, csak mi magyarok így szocializálódtunk!
A birka által rendre követelt mocskos besúgós bolsikorszak ERRE nevelte az embereket, a sunyiságra, a megalkuvó kussolásra és az ügyeskedésre.
És mivel ma is egy ilyen bolsevik diktatúrában élünk, még az sem következik be, hogy "felejtsünk", hogy egy új és egészséges generáció nőjön fel.
Mert ők meg tömegesen elvándorolnak, így feldúsúl a régi feljelentgetős, korrupció nem elítélő ostoba halmaz, és különböző szitokszavakat gyárt a halaom megszerzéséhez.
Mi az akadálya annak, hogy ha egy átlagmagyar bemegy egy boltba, egy hivatalba, utazik a bkv-n stb. és ha "támadás" éri, akkor kiálljon magáért?
Miért ő, a meglopott, a megalázott lesz a többség szemében a negatív? Mert megszólalt?
Igen!
Mert mi nem szeretjük, ha valaki megszólal! Még akkor sem nyitjuk ki a szánkat, ha a gyerekünket viszik az elsőéjszaka jogán a "palotába"...
Ne balosozzunk, jobbozzunk, libsizzünk. Bármely világban negatív jellemek leszünk, lásd a diákok, az ápolók, a tanárok stb. esetében. Kuss volt és a másik köpködése.
De amikor a internetet akarták sarcolni! Na akkor lépett a genderhalmaz...

Quas! 2017.08.31. 11:06:41

A szocik mindig csak a 80-as évekbeli "jólétre" emlékeznek, de a következményeire már nem, azt sírják vissza.

GyMasa 2017.08.31. 11:10:10

@Khonsu:
...Itt mindenki hülye, csak én vagyok helikopter! :D...
Naaaaa!
Ezt En akartam!
:-D

szepipiktor 2017.08.31. 11:18:05

@GyMasa:
Ja és írsz itt a lóról, a porról meg az oldalakról.
És azt állítod, hogy a mai korrupció a vállalkozások miatt van????
Pont a vállalkozási szektro van 100%-ban szabályozva és ellenőrizve, ráadásul EU-s országként még egységes is a szabályozás.
Igen, ha egy nemzetközi cég letudja az éves kötelezettségeit, akkot a nyereségét oda viheti, ahova akarja! Ahogy egy magyar KKV vezetője is dönthet, hogy a nyereségével, az adózott pénzével mit tesz! Elkölti, elissza, kurvákra költi vagy bármi.
A mai vállalkozások egy korrupt, államilag korrupt élettérben működnek, és rájuk a szigorú számviteli, adó, munkaügyi sé más szabályok érvényesek. És az állam a NAV-on keresztül zsarolja is őket.
Hogy egy korrupcióalapú megrendeléshez jutnak? Mit tegyenek? (nem is tudják sok esetben...)
Én két éve napi szinten szopom ezt, de rálátásom más, neves, bevezetett magyar és külföldi cégekre is, mind szopik!
Amire utalsz, az nem további szabályozás (az nem is lehet...), hanem optimális ösztönzés lenne! Hogy a cégeket ösztönözze az állam a munkahelyek létrehozására, a szociális lehetőségeik bővítésére (például munkásszállás jelleg, hajléktalanok felszedése, gyerekes anyukák távmunkájának támogatása stb.) és ha ez egyezik a cégek érdekeivel, akkor nem isszák el, viszik el a nyereségüket.
De ma a kormány szándékosan a vállalkozások ELLEN hozza a törvényeket, nem érdekül a 200 ezres hazai céghalmaz rendbetétele, mert akkor megszűnik az emberek kiszolgáltatottsága, huss eltűnik a félelem a társadalomból.
Szóval birka bolta lehet egyedi példa egy mocskos csalóra, de az országos korrupció nem a cégek miatt van, hanem a kötelező működési tér miatt. Ők a megrendeléskor nem korruptak, csak elfogadják egy korrupt hatalom megrendelését...

szepipiktor 2017.08.31. 11:22:51

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Én meg a mocskos besúgós bolsevik világban nem.
És mivel te is, én is csak egy darab x vagyunk, majd megszámolják az x-eket és kiderül, hol fogunk élni.
Ha nem tetszik bármelyikünknek, akkor elmegyünk vagy tűrünk, mit sok évtizeden át.
Ha neked a bolsik a jók, a te dolgod, én például asz összes besúgót felkötettem volna 90-ben és egyetlen mszmp-s, kisz-es funkcit és főosztályvezetőtől felfelé lévő emberkét soha nem engedtem volna a politikába.
Te nyugodt lehetsz, hiszen ma már a te világod dívik, igaz ma még nem az utcáról szedik össze a nem megfelelőket, ma még csak a munkahelyeiket vestik el, utcára kerülnek és így tovább.
A te besúgóbarátaid ma is az országot irányítják.
Mit akarsz még? Ja egy kis pogromot? Recsket? Andrássy 60-at? Mert a gyűlöleted igazi lenini, így kell pár millió halott is?
Szeresd a kis gyilkos világodat...

GyMasa 2017.08.31. 11:26:01

@szepipiktor:
...Mert ők meg tömegesen elvándorolnak, így feldúsúl a régi feljelentgetős, korrupció nem elítélő ostoba halmaz, és különböző szitokszavakat gyárt a halaom megszerzéséhez...
En MEG emlkeszem a "rendszervaltasra".
Eleg oreg voltam ahhoz, hogy mar dolgozzak, de eleg fiatal ahhoz, hogy mostanra meg ne gyozedelmeskedjen az Alzheimer.
Akkor azt igertek, hogy tiz even belul lejon a kanaan.
Nos, 2013-ra semmi olyasmi nem jott el, sot, szerintem meg talan rosszabb is lett.
Ekkor ugy dontottem, hogy en is a lelepest valasztom.
Ugyanis oszinten magamba neztem es rajottem, hogy nekem MAR nincs UJABB 25 evem, hoyg ESETLEG jobb legyen.
Teljesen beallt a magyar tarsadalom.
Tenlyeg veres forradalom kellett volna '89-ben.
Akkor meg ma is emlekezne az orszag nagy resze, hogy akkor ver folyt, hogy szabadok lehessunk, es valoszinuleg mindenki sokkal jobban megbecsulne a szabadsagat, amit kitudja hany kozeli-tavoli rokona elete aran vivott ki az orszag.
Es, ez a mostani fasultsag egyszeruen nem fog megvaltozni.
Lassan megfo a beka a labasban...
En nem latom ennek az utjat.
Szoval, esetleg az lehet, hogy aki csak teheti, lepjen le, es akkor talan gyorsabban osszedol az egesz miskulancia.
Viszont az a baj, hogy az sokaig szar lesz mindenkinek.
Nem, mintha ez elkerulheto lenne.

GyMasa 2017.08.31. 11:30:07

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
...Én nem akarok piacdiktatúrában élni...
Hidd el a kommunista diktatura sokkal rosszabb.
Ugyanis elobb-utobb mindegyik kimutatja a valodi arcat:
- Jegyrendszer/hianygazdasag
- Romokban hevero gazdasag
- Besugorendszer
- rendor/katonai allam
- elnyomas
- Kivetelezett elit
- Koncepcios perek,
- Ejszakai fekete autok.
Na te erre vagysz, akkor sulyos problemaid vannak.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 11:50:40

@szepipiktor:

A lényeg: a liberális rend dől, ezt ki kell várni, de közben vigyázna kell, ne dőljön ránk. Ennyi az egész.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 11:52:34

@GyMasa:

S csak ez 2 választás van?

Mellesleg, a liberalizmusnak sokkal több áldozata van, mint a kommunizmusnak.

morph on deer 2017.08.31. 12:08:48

Először is: "Hiába vanna" helyett a "Hiába vannak" jobbnak tűnne, bár a rajzocska bugyutaságához a jelen változat is megteszi.

A helyzet értékelésèvel egyébként teljesen egyetértek, - csodálkoztam is :) - minden jel szerint már megint egy 'újracsomagolás' mellett döntöttek az MSZP-nél a szinte változatlan tartalom mellett.
Ami még más, az a többé-kevésbé nyílt konfrontatív alapállás, ami érdekes módon kizárólag az 'azonos' oldalon állókkal szemben van alkalmazásban, legalább is én még nem hallottam, hogy Botka kirohant volna orbán és bandája ellen. Vagy nem figyeltem elég jól?

Számomra az is eléggé egyértelmű, hogy az MSZP Botkával csak a saját poziciójának megerősítésére játszik, a valóságbsn fel sem merül annak a lehetősége, hogy netán egy valódi 'rendszerváltás' is sorra kerülhetne!
A legoptimistább változat is legfeljebb 'hatalomváltást' szeretne, azaz megtartaná a jelenlegi hatalmi strukturát, bizonyos kozmetikai változásokkal, és maximum kiegészítő intézkedésekről lenne szó...

Természetesen a 'reális' változat forgatókönyve is körvonalazódik már:
Eltakarítani a "zavaró," korszerűbben gondolkodó pártokat a térfélről, felszívni a támogatóik többségét, és a "legnagyobb baloldali(?)" pártként újra alkupozicióba kerülni a fidesszel.

Mindezt úgy, hogy a történet negatív kicsengésért Gyurcsányt tenni felelőssé, letudva végképp a "konkurrenciát" is!

Túlzás? Nem hiszem. Hiszen még a hétvégi MSZP szeánsz egyik témája is arról szólt, hogy Gyurcsány a felelős azért, mert a hazai baloldal nem talál vissza a hagyományos ideológiai alapokhoz, elvesztette hagyományos ideológiai hátterét!
Tehát azért is Gyurcsány a hibás, mert az MSZP nyolc éve céltalanul és ötlettelenül kóvályog, (a levegőben?) meg azért is, mert eddig a kutyát sem érdekli Botka mesteri "győztes stratégiája" - tehát bűnbak kipipálva, lehet folytatni a porhintést...

És, ha jól csinálják, akkor az eddigi elvtársak is nyugodtan ülhetnek a babérjaikon, hiszen a Botka majd "megmenti" az MSZP-t még egy menetre, aztán négy év múlva kitakálnak megint valamit.
Következö..!?

GyMasa 2017.08.31. 12:14:19

@szepipiktor:
...És azt állítod, hogy a mai korrupció a vállalkozások miatt van????...
Dehogy allitom.
A korrupcio az emberi gyarlosagm iatt van, illetve az orszag altalanos erkolcsi szinvonalanak a tukre.
...Pont a vállalkozási szektro van 100%-ban szabályozva és ellenőrizve, ...
Csak, eppen itt van a baj!
Nem tulszabalyozni kell, hanem csak a legszuksegesebb kereteket megadni nekik, de azokat a kereteket 100%-ban betartatni veluk.
Illetve az allampolgarokat tamogatni abban, hogy onalloak legyenek, es igenis megvedjek magukat, ha egy vallalt megis huncutkodni probal.
...ráadásul EU-s országként még egységes is a szabályozás...
Ki mondta, hogy az EU szabalyozas jo?
Szerintem nem igazan jo.
Nezd csak meg a dizelbotranyt!
A legjobb peldaja annak, mi lesz, amikor a politika atveszi a jozan esz helyet.
1., Indul az egesz egy "nemes celert" - meg kell vedeni a kornyezetet, mert a gonosz autogyartok, csak a sajat profitjukat nezik, es frissen agyonvert fokabebik beleiben furdenek!
2., Bevezetik a torvenyi szabalyozasat a karosanyag kiobocsatasnak
3., EZ a szabaolyozas egyre szigorodik, viszont bemondasra elhiszenk mindent a gyartoknak, azaz a lebukas eselye minimalis!
.
.
.
4., Elerjuk a 10 evvel ezelotti szintet, amikor a szabaolyzas szigorodasa atlepi a fizika hatarait.
(egy adott tomegu autot, adott vezetesi stilussal LEHETETLEN ennel kevesebb energiaval mozgatni) - Itt a politikusok hibaja, hogy nem foglalkoznak a valosaggal a velt, vagy valos (valasztoi)erdekek menten
5., Mi tortenik? A gyartok szepen elkezdenek csalni, ahol csak tudnak. (Mert az szepen latszik, hogy nemcsak a VW "okos" SW-e lett a csalas eszkoze. Sokminden ki fog meg derulni...). A politikusok meg vallonveregetik egymast, hoyg " milyen kornyezetbarat jo emberek vagyunk"
6., Borul a bili (teljesen veletlenul a VW-n beluli faszmeregetes eremenyekeppen!)
Ebben a lancben igen sok helyen, es sokfelekeppen be lehetett volna avatkozni, de megsem tortent.
Pedig ez lenne a jarhato ut.
...Amire utalsz, az nem további szabályozás...
Eppen azt mondtam, hogy nem arra kellene varni, hoyg majd az allam megoldja!
...Hogy a cégeket ösztönözze az állam a munkahelyek létrehozására,...
A cegeket kizarolag a penzugyi lehetosegeik osztonzik novekedesre, es ezen keresztul ujabb munkahelyek letrehozasara.
Ha egy cegnak jo az uzleti modellje, akkor profitja lesz.
Ha van profitja, akkor lesz penze fejleszteni, illtve kap ra hitelt.
Egyebkent a szadab piacon tonkremegy.
Na, Magyarorszagon ez is egy nagy baj, hogy egy ceg siman megteheti, hoyg 10+ evig ellaviroz ugy, hogy kozben folyamatosa tartozik az osszes hivatalnak/hatosagnak.
Ezeet a cegeket 6 honapon belul meg kellene szuntetni, es jogilag felelossegre vonni!(tulajdonkeppen megint az osztonzo ellenorzes hianya a problema)
Mondjuk, ahogy nezem ma Magyarorszagon a vallakozasok jo 70%-at azonnal meg lehetne szuntetni.
Es, akkor nem szivnak el a levegot a maradek, 30%-tol, akiknek jo az uzleti terve, es egyaltalan van novekedesi potencialjuk.
...a szociális lehetőségeik bővítésére...
Igen, ezt is leirtam mar mashol.
A magyar mobilitas hianya egyszeruen penzugyi alapokon nyugszik.
Ez ellen kellene adminisztrative tenni:
- Munkabajaras tamogatasat leirhatova tenni az adobol, akar 100% felett is.
- Alberlet fizeteset szinten. (ennek esetleg egy alternativaja lehet, hoyg a munkaado epittet, berel tobb lakast)
- Koltoztetesek koltsegeit szinten
- Kialakitani - vegre - egy stabil, korrekt jogi kornyezetet a berlakaspiaccal kapcsolatban, hogy megjelnehessenek, a kelloen nagy meretu es ezert meretgazdasagos lakaskiado cegek.
...De ma a kormány szándékosan ...
Nem tudom, ezen mit csodalkozol!
A mindenkori magyar kormanynak egyfajta allampolgarra nicsen szuksege, az pedig az onellato, feleosen gondolkozo, onmagarol gondoskodni tudo allampolgar.
Ugyanis egy olyannak a szavazatat nem lehet olcson megvasarolni.
Ez viszont a nepnek a feleossege, hogy olyan kormanyt valasszon, aki ezt teszi.
Ez viszont nem egy 5 eves folyamat.
Ahogy ma nezem, olyan 3 komplett generacionak kell kihalnia, mire ez megvalosulHAT.
A korrupcio IS amiatt van, hogy rendkivul alacsony a lebukas kockazata.
(Ugye, a kovetkezmenyek nelkuli orszag)

GyMasa 2017.08.31. 12:16:24

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
...S csak ez 2 választás van?...
Eppen ezt pofazom, hogy meg kellene talani azt a valasztast, amelyik a ketto kozott van.
...Mellesleg, a liberalizmusnak sokkal több áldozata van, mint a kommunizmusnak...
Most melyik "liberalis diktaturarol" beszelsz?

GyMasa 2017.08.31. 12:27:36

@morph on deer:
...nem hallottam, hogy Botka kirohant volna orbán és bandája ellen. Vagy nem figyeltem elég jól?...
Lehet. Nem tudom, emlekszel-e ra, hoyg OV azonnal ellatogatott Szegedre, amint Botka bejelentette, hogy indul jeloltkent.
Azt' egybol kapott is Szeged tobbtizmilliardos igereteket is.
...fel sem merül annak a lehetősége, hogy netán egy valódi 'rendszerváltás' is sorra kerülhetne!..
Legyunk oszintek! En nem latom azt az igeretet, amivel kepesek lennenk megmozditani a sajat hithu szavazoikon kivul barkit is, pedig ott van a nemszavazo 4+ millio magyar.
Mert az, hogy "kormanyvaltas" meghogy "fizessenek a gazdagok" az egyreszt edeskeves, masreszt sokan meg emlekeznek ra, milyen volt az igazsagos szoci "elmultnyo'cevben" elni.
...a hazai baloldal nem talál vissza a hagyományos ideológiai alapokhoz, elvesztette hagyományos ideológiai hátterét!...
Az orszag nagy reszenek elege van a leszerepelt mszp arcokbol, es nem akkora nyomik, mint ahogyan azt az mszp hiszi roluk.
Egyszeruen nics igenye az embereknek arra, amit a mszp ajanlani tud.
...És, ha jól csinálják, akkor az eddigi elvtársak is nyugodtan ülhetnek a babérjaikon, hiszen a Botka majd "megmenti" az MSZP-t még egy menetre, aztán négy év múlva kitakálnak megint valamit...
Igen, ez lehet egy strategia, bar, Magyrorszagon, ahol igen nepszeru a protest szavazas, azta nehogy az legyen ennek a vege, hogy a baloldali szavazok annyira megutaljak az mszp-t, hogy tenylegesen vege legyen.
Mert, ha en baloldali (de nem mszp-s)szavazo lennek, akkor ez a strategia egy dolgot nem eredmenyezne nalam:
Egeszen biztosan nem szavaznek rajuk jovore, miutan kicsinaltak azt a formaciot, akit en erdemesnek talalok a kepviseletemre.
Ugyanis egy ilyen szavazas eppen hogy nem abb az iranyba hat, hoyg barmi is valtozzon az orszagban.
Ez egyedul arra jo, hoyg az mszp-t ismet helyzetbe hozza, hoyg azta teljessen ugyanazt csinalja, mint elotte.
Ezt szamtalanszor bebizonyitotta mar.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 12:46:42

@GyMasa:

Lásd Afrika, Amerika, Ázsia liberális gyarmatosítását.

Csak a belga liberálisok 10 millió kongóit likvidáltak.

2017.08.31. 12:47:01

@GyMasa:
amit a baloldali szavazó szeretne ahhoz nem parlamenti, kormányzati pozíciókat hanem államfői hatalmat kellene rendelne. rendesen a közvetlen választott, pártok felett álló államfő hivatala az, ami ellensúlyozza a kormányt és az önkormányzatokat. nem a szabad sajtó, az ngo-k, hanem az államfő hivatala.

tehát ha megírja egy lap, hogy egy kórházban patkányok potyognak az álmennyezetből és mondjuk elég gyakoriak az ehhez hasonló horror történetek, akkor azt kivizsgálják a kormányhivatalok. de az elemi érdekük, hogy legfeljebb kisebb szabálytalanságokat tárjanak fel. mert ha nem, akkor azt kihasználja az ellenzék és megbuknak. ha az államfő közvetlen van kiválasztva, akkor lényegében neki kell baloldalinak lenni. és az államfő hivatala körbejárja a problémás kórházakat. és ha a kormányzat nem működik együtt, akkor egy ilyen felállásban vélhetően a kormányfő bukik meg. mert ő veszthet többet. ebből következően szigorú vizsgálatban érdekelt.

a baloldalinak és liberálisnak mondott anarchista ellenzék éppen ezt a kettős hatalmi konstrukciót akarta elkerülni. mondván, hogy a közvetlen választott pártok felett álló államfő a magyar államiságot erősíti. és azt ők nem akarják. így viszont ennek a társaságnak buknia kell. a neolibek mellé beállnak a neokonok. és végük van. a rendszerváltó pártok közül az mdf és az szdsz elbukott. és most majd az mszp is. és a kérdés csak az, hogya folyamatos jobbra tolódásban a fidesz is elbukik és hatalomba beemelődnek a neonácik. vagy sikerül a rendszert konszolidálni. késői orbán korszak. vagy újabb rendszerváltás. posztorbáni átmenet.

GyMasa 2017.08.31. 12:54:05

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
...Lásd Afrika, Amerika, Ázsia liberális gyarmatosítását...
Szerintem nem kellene keverni a dolgokat.
A gyarmattarto orszagok leginkabb kiralysagok voltak. (Britek, Franciak, Hollandok, Spanyolok, stb)
Es, azok a legritkabb esetben liberalis orszagok.
...Csak a belga liberálisok 10 millió kongóit likvidáltak...
Egeszen biztos vagy benne, hogy azok liberalisok voltak?
Es, nyilvan, akkor az a megoldas, ugye, hogy valaki olyan legyen hatalmon, aki nem az idegeneket gyilkolassza, hanem leginkabb a sajat nepet?
index.hu/tudomany/tortenelem/2013/03/05/tiz_diktator_tobb_mint_szazmillio_halott/
Igazad van, minek esetleg felni egy kulso elnyomastol, amikor lehet nekunk sajat BIZTOS belso elnyomasunk!

GyMasa 2017.08.31. 13:05:54

@444:
..a rendszerváltó pártok közül az mdf és az szdsz elbukott...
Igen, pl. az mdf arulasa lehet egy igen jo pelda arra, hogy milyen gyorsan el lehet bukni.
...és most majd az mszp is....
Ezt meg nem tudni, de en nem fogadnek ra nagy tetelben, hogy 22-ben sikerul a parlamentbe jutniuk.
...és a kérdés csak az, hogya folyamatos jobbra tolódásban a fidesz is elbukik és hatalomba beemelődnek a neonácik...
OK, azert ezt a neonaci dumat inkabb hagyjuk jo?
AMugy meg nem tudom, mi a problemat, mar van az EU-n belul is precedens arra, hogy meg lehet buktatni KIVULRO egy orszag belugyiebe durvan beleavatkozva egy teljesen demokratikusan megvalasztott embert.
Tudod, Jörg Hiader, Ausztria, az EU resze!
...vagy sikerül a rendszert konszolidálni késői orbán korszak. vagy újabb rendszerváltás. posztorbáni átmenet...
Nem tudom, majd kiderul.

Karipapa01 2017.08.31. 13:26:30

@Frick László Intézet: "...2002-ben, ahogy erre Zseniális Ferike a Mór megtette...
Saját magamon erőszakot véve elolvastam a hoszú lére eresztett véleményedet. Lesújtó volt. Nem a véleményed, hanem az a tudat, hogy te 2018.-ban szavazni fogsz.

GyMasa 2017.08.31. 14:09:02

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Es, most is gyilkoljak halomra a gyarmatokon az embereket?
Csak azert, mert ha nem, akkor ideje lenne ezen tullepni.
EZ sajnalatos, ami tortent, es sohe nem szabadna megismetlodnie!
Pontosan ugyanennyire sajnalatos a kommunista es a fasiszta diktaturak alatt bekovetkezett nepirtas is, es ennek sem kellene megismetlodnie.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.31. 14:19:29

Vajon az egybites választók, akik a lelküket eladják pár százalék rezsicsökkentésért, vajon mennyire szavaznak a "nemzeti kompetenciákra" a több pénz ígéretével szemben?
Sajnos olyan leépült az országunk, hogy választást csak a legsötétebb (anti)szociális demagógiával lehet nyerni.
Aktuális közmondás szerint:
"A hazug embert hamarabb megválasztják, mint a kétfarkú kutyát."

api99 2017.08.31. 14:37:06

egyszerű a választások matematikája - csak összeadás, kivonás tudás kell hozzá:
5 millió alatti szavazó várható
fidesznek van kb. 2 millió
jobbiknak 1-1,5 millió
mszp-dknak 1-1,5 millió
+ az apró
(kb 50%-kal többen szeretnének kormányváltást, mint a fidesz maradását)
A jobbiknak van kb 1 millió olyan szavazója, akik soha semmilyen körülmények között nem szavaznának mszpregyurcsányraliberálisokra. Ezzel kb el is dőlt minden. A ov leváltására vágyók vagy szavaznak a jobbikra, vagy marad a fidesz. Kizárólag a jobbik fafejű szavazói miatt.

api99 2017.08.31. 14:50:20

És még valami:
2018 fordulópont. Ha most nem sikerül leváltani ovt, akkor kb 20 évig (amíg vissza nem vonul) lehetetlen lesz.
Már most belerágta magát a gyalázatos ner a gazdaság és társadalom mélyebb rétegeibe is. Még egy ciklus és a mindennapokban is egyértelműen érezni fogják az emberek. Amikor már egy takarítói állás is azon fog múlni, hogy nem beszél-e valaki a fidesz ellen. Igen, hajaz a kádári rendszerre - az érzete mindenképpen, leginkább az öncenzúrán a véleménymegtartáson, bizonyos szintű félelmen keresztül.

screpes 2017.08.31. 15:00:13

@api99:
jó ebben a matekben a számszerűsítés, de mi van akkor, ha Vona pl Karácsonnyal fog össze?
Ezelől mely választó akarhat kitérni?
(ehhez már "csak" Botkának kéne háttérbe lépnie...)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 15:06:44

@GyMasa:

Most a rendszer folytatódik a rendszerszintű kizsákmányolással. Immár mi is gyarmat lettünk.

GyMasa 2017.08.31. 15:21:46

@api99:
...Kizárólag a jobbik fafejű szavazói miatt...
Hat, ezzel a stilussal tenyleg nem lesz kormanyvaltas.

GyMasa 2017.08.31. 15:26:11

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
...Most a rendszer folytatódik a rendszerszintű kizsákmányolással. Immár mi is gyarmat lettünk...
Ja, ertem, ma ugyan nem olnek meg millioszamra embereket, mint 100 eve, de azert megiscsak ez nem egy jo rendszer!
Bezzeg milyen jo lenne megint egy kis cucializmus, amikor minden bekes, vidam, meg rozsaszin volt.
Es, megis, nezd csak meg:
A vilagon barhol a piacgazdasag az egyetlen olyan gazdasagi forma, amelyik kepes tartosan is fennmaradni.
Hadd ismeteljem meg:
A legutolso kiserlet a szocializmus bevezetesere eppne most ert a valaszuthoz, hogy megdoglik most, vagy atmegy jofajta diktaturaba.
Es meg 20 ev sem kellett neki.

GyMasa 2017.08.31. 15:28:15

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
De, roviden megfogalmazva:
ebbol a helyzetbol egy dolog biztosan nem a kivezeto ut, es az pedig a kommunizmus/szocializmus.

morph on deer 2017.08.31. 15:37:56

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
"Immár mi is gyarmat lettünk."

Láttuk is a tulajt meg a strómanját együtt jópofizni pár napja, valami sportrendezvényen. Úgy látszik, szorosabb ellenőrzés lesz, tavasszal megint jön...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.31. 15:57:17

@GyMasa:

A nép viszont nem kér a "piac" diktatúrájából, a rendszer nem vált be. Csak a tolvajokat segíti.

GyMasa 2017.08.31. 16:19:53

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
...A nép viszont nem kér a "piac" diktatúrájából, a rendszer nem vált be...
En egeszen biztos vagyok benne, hogy a nep sokkal inkabb nem ker a
- Hetfoi adasszunetbol
- a kommunista szombatbol
- a 15 evet varni valami szar autora, irtozatosan dragan-bol
- a lezart hatarokbol,
- abbol hogy 5 evente egyszer mehet kulfoldre (ha egyaltalan)
Hat, akkor finomitani kell rajta eloszor.
Azt nem ertem, minek kionteni a gyereket a furdovizzel?
A masik rendszer sem valt be. (ti. a szocializmus)
Akkor most mi lenne a jo szerinted?
...Csak a tolvajokat segíti...
Mert, a szocializmusban aztan senki nem lopott el semmit, ugye?
Oh, wait!

Khonsu 2017.08.31. 18:38:09

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Azzal csak súlyosbítjuk a problémát. A visszacsatolást kell erősíteni.

screpes 2017.08.31. 18:54:58

@nevetőharmadik:

Tamás11 kommentelő íírta közel 2 éve:

nem csupán te kérdezed, hogy mi a bal, és mi a jobb. Súlyosabb a bizonytalanság azoknál, akik "mégis" bizonyosak benne...
Pedig. szinte mindannyian ellene tartottunk már e fogalompár alkalmazásának, ellene szegültünk a kétosztatú világnak.
Mégis, kölcsönösen visszatérünk alkalmazásához, egyre gyakrabban idézőjelbe téve a bal- illetve jobboldaliságot.
Miként lehetne végre karanténba zárni az elfertőzött fogalmainkat, megtagadva, hogy a (fogalmi) átépítés alatt a szavakkal való munkálatok "zavartalanul folyhatnak" ?

1. Mindjárt az első megoldás, hogy NEM ÉLEK distinkciók nélkül ezekkel a fogalmakkal azaz az idézőjeleket nem tenyésztem tovább.
2. Következetes próbálok maradni abban atekintetben, hogy miután ez egy fogalompár, - túlsó parttal szemben van az innenső - csak akkor és úgy fogadom el a féloldalas eseményleírást, ha kiállja a mindenkori MÁSIK próbáját, beidézését.
Szóval nincs jobb bal nélkül, és nincs bal jobb nélkül, mert meghatározásuk eleve feltételezte a másikat: ha egyik NINCS, akkor minimum kétes a másik is. Ha nem a léte, akkor az értelmezése mindenképp.
3. megpróbáljuk leírni, és értelmezhetővé tenni, MI TÖRTÉNT, és történik ezekkel a fogalmakkal. Mi a jelentéstartalom változásainak lényege.
Nem nyelvészeti természetesen a kérdés! A közelítésmód is devalválódott.
A használók-alkalmazók szándékaik szerint is elkülöníthetők: a kétosztatú polit mozgások mozgatói vagy áldozatai.

A közelmúltban 92 évesen elhúnyt filozófus, Molnár Tamás, a baloldaliság elemzőjeként is ismert. Idősen is publikált a témában. Fogadjuk el, amit ír, amit mond. A kétely inkább abban áll, hogy Van e köze a mai eseményeknek a részben kultúrhistóriai felfogásokhoz? Mikortól, és meddig érvényes a politikatörténet, amihez évszázadokra nyúlunk vissza??

(a baloldaliság) ...” Két forrásból táplálkozik, (...) a francia és német reformációból... a ... lázadó hugenottáknál a 16. században ...megjelenik, hogy a királyi hatalom lénygében zsarnoki"

Ha szembesítjük Molnár Tamás fogalmait a mindennapi jeleneteinkkel, és elfogadott baloldal-elmélet híján az értékek sorsának alakulásával közelítünk, az egyenlőségeszmény elemi rostjait látjuk kezdettől, de csak mint ábrándot.
Meg is jelenik mintegy kontrollcsoportként a jobboldal: mint kiváltságok letéteményese.. Születésétől nyerve, királyoktól adományozva,(!!) vagy szerzett(!) jogként. A felkiáltójelek már az aktualitásra utalnak.
(Nem mellékes, hogy európai léptékkel, nagyobb egységekben is reálisak maradnak e kijelentéseink. Nálunk más történik és történt, mint pl Franciaországban vagy akár legutóbb Romániában, a görögöknél és így tovább. Az értékrendszer alapja nagyjából ugyanaz, de az események nagyon eltérőek.)

A Progresszív blogban olvasom, hogy a létező ellenzéknek ill balnak nem a múltja a legnagyobb baja, hanem a jobbratolódás mögötti megnövekedett társadalmi önzés!
Többen ki is mondták: ők nem egyenrangúak, nem is akarnak azok lenni! Pedig nem vagyonukról kéne lemondaniok, hanem kétes,"hogyan is szerezted" kiváltságaikról, és hogy a starthoz ne csak mások térdeljenek. A kedvezményezettek már stigmatizálták riválisaikat, akik közbüntetésként cipelik a szolidaritás eszményét az elemi, állami kötelezettségeknek fújó ellenszélben. Azt, hogy nem tudnak eleget tenni a szociális minimumoknak immár hatalmi rendszer természeteként fogadtatja el a hatalom és nem erkölcsként. Ha már abcúg a bal, akkor ők lesznek a jobboldal, ...
Pedig az európai morális világképtől idegen, amint idehaza néhány közfunkcióig
kapaszkodott suttyó vagy hivatalnok főműsoridőban a szolidaritás és egyenlőség krisztusi eszményét barmolja, nyílt színi kárt okozva ezzel a nemzeti közösségnek (és hasznot saját, igen szűkös kisebbségének).

Felfejtve, hogy miként jutottunk idáig, a balság/ jobbság jelentésváltozásában három korszakot különíthetünk el.
E határok nem időbeliek, és nem (munkás)mozgalmi tartalmúak már, hanem a róluk és velük folytatott kommunikáció sikerességének függvényei. Egy egy időszak tehát jellemző értelmezési mező, ahol időszak és tartalomváltozás együtt látható, egymásra vonatkoztatva értelmes. Mi jellemzi a tartalomváltozást?

screpes 2017.08.31. 18:55:19

(folyt)

... Nézzük balról és Kádárékból kiindulva. Első szakasz, amikor mindenki így, baloldalinak nevezte partját, és az is volt: a kifejezés használata a korszakra jellemző szándékok és eredmények eredethű leképezéséhez elkerülhetetlen, és ha ARRÓL a múltról beszélünk, most is az. Akkor is ha hűtlenségekkel, elvtelenséggel volt kikövezve, és kudarchoz vezetett.
Az ezt követő, középső szakasz a zavaré, beleértve a szándékos, kommunikációs zavarkeltést..
Ha a balos sorssal szembeni jobbság kulcsfogalmait beizzítjuk, a polgári, nemzeti konzervetív antikommunista, és keresztényi kritérium merül fel mindenekelőtt.
Ezek közül a polgárias magyarországra való törekvés már lózungként se maradt viselhető, (Wermer András propagandacélzattal javasolta alkalmazását – sikerrel). Az ún. „ nemzeties” hivatkozás pedig megosztó, visszatetszést keltő, amint parkolópályára sorolja pol. ellenfeleit. Végül, a vallásalapú demonstrációkat a hűtlenségek, meg a keresztényi egyenlőségeszmény mostoha sorsa teszi hiteltelenné, a konzervatvizmus meg csak mentalitás, amely eddig rosszul illeszkedett a progressszióhoz a monstre változásokhoz.
Nna ezek voltak az ún jobbos kommunikáció csoportképző alapjai.
Marad az antikommunizmus, mint szónoki vezérfonal, ami felülütötte az iméntieket: egyszerre mindent vitt, és egy távozó nagyhatalommal szemben lehetett elsütni, hátbaplakátozva a megszállókat...
A balság/jobbság sorsában a harmadik stádium, -- amit a korábbiak hatásaiba ágyazva fokozatosan jelenleg is ellentmondásosan megélünk, elveti a rosszul használható, tisztátalan devalválódott fogalmakat. Nem hiszi azt, hogy tisztát, érvényeset mondhat ezekkel élve. Minden elmélet és okoskodás annyira lesz igaz és hatásos amennyire el tud szakadni a kiüresedett és megosztó frazeológiáktól. Továbbmenve: aki elfogadja a zavart, élni tud és akar vele, az nem tartozhat már a haladó, megtisztulást szorgalmazó erőkhöz. Ma nem a jobb és bal a haladás és reakció szinonímái, hanem egy új paradigmának megfelelő, fogalmainkat és viszonyainkat újjáépítő viselkedés.

screpes 2017.08.31. 19:30:29

@HaFr: unionista irodalma, meg az új, posztmodern szószatyaró szövegei mellé talán idefér... Nem kell olvasni, nem feltétlenül

nevetőharmadik 2017.08.31. 20:53:20

@GyMasa: Ez így nem pontos. Mert a nép valóban nem kér a "piac diktatúrájából" (azaz abból, hogy ha valaki akarja a másét, valami olyat kell felajánlania számára, amiért az önként hajlandó lesz odaadni neki azt). Persze a nép az általad felsoroltakból sem kér. A nép azt kéri, hogy legyen szocializmus, de olyan bőséggel, amit a "piac diktatúrája" teremt meg.

(Lásd még: a szocializmust nem a szabadságvágy, hanem a Mariahilfer Strasse látványa döntötte meg.)

api99 2017.08.31. 22:25:09

@screpes:

Na de mégis, mi a fenének fognának össze egy 0,00..%-os párttal? Mi értelme lenne?
A kispártok mindig az arányuknál többet kérnek.
Biztos vagyok benne, hogy a jobbik nem akar koloncot tenni a saját nyakára.
Sztem a felvetés is értelmetlenség.

Szóval legfeljebb Karácsony Jánossal foghatnak össze :D:D

api99 2017.08.31. 22:28:08

@GyMasa:
De érted, hogy mire utaltam?
".. soha, semmilyen körülmények között..."
Ez benne a lényeg.
A matek része meg támadhatatlan. Persze spekulálni, vágyakozni lehet.
Szerintem viszont ez a két út a realitás. Egyszerűen nincs több. Vagy a jobbikra mint váltópártra szavaznak a fideszellenesek, vagy mindenképpen kormányon marad ov.

api99 2017.08.31. 22:29:59

@GyMasa:
a stílusról:
nem vagyok sem politikus, sem vmilyen párt embere, nem nekem kell udvariaskodnom a választókkal. A véleményem meg meglehet és meg is oszthatom veletek.

screpes 2017.08.31. 22:36:35

@api99:
Karácsony itt nem mint párt jön szóba, hanem mint integrálni képes személyiség.

screpes 2017.08.31. 22:42:01

@api99:

Botka "tragédiája, hogy az MSZP nem lehet az össtefogás centruma.
A Jobbik sem.

screpes 2017.08.31. 22:50:02

@api99: Ugyan, dehogy...
nem látod, hogy létezik másfél-kétmilla nemjobbikos OV ellenes szavaző is... Nekik kéne lenyomni a torkukon a jobbikot, meg OV- t egyszerre?

api99 2017.09.01. 10:19:48

@screpes:
" Nekik kéne lenyomni a torkukon a jobbikot, meg OV- t egyszerre?"
Nem. Nekik szól az, hogy vagy rászavaznak a jobbikra, vagy marad ov. Én ennyire leegyszerüsítve látom a számokból a 2018-as helyzetet.
És csak max 1,5 milla van belőlük, mert 5 millió alá lehet várni az össz szavazók számát.

"..nem lehet az összefogás centruma. a jobbik sem."
én nem összefogásról beszélek. párt szinten a jobbiknak semmi dolga az mszpdk+0,001%os pártocskákkal. még elviekben is kizárt -az szintiszta bukás lenne nekik.
A szavazóknak kell megérteni, hogy vagy jobbik, vagy marad a kormány. Ez ennyire egyszerű: fekete-fehér. És ez is marad 2018-as választásokig, hiába lesz nagy felhajtás, piszkos kampány, bármi.

screpes 2017.09.01. 10:33:05

@api99:
Látom, nem érintette meg gondolkodásodat, amit írtam.
Nem fekete fehér ez, és nem úgy, ahogy véled.Valahogy le kell reagálniok a politikusoknak, hogy a Jobbik is, és a DK-MSZP IS kevés magában.

GyMasa 2017.09.01. 10:36:46

@api99:
...nem vagyok sem politikus, sem vmilyen párt embere, nem nekem kell udvariaskodnom a választókkal. A véleményem meg meglehet és meg is oszthatom veletek...
Akkor lehet, hogy nem fogalmaztam jol:
Arra gondoltam, hogy az altalanos ellenzeki retorika, amivel mindenkit gyallznak, aki nem tapsikol a mindenaron valo kormanyvaltashoz az, amivel nem fognak messzire jutni.
En siman el tudom kepzelni, hogy kozott a 2 millio fix fidesz szavazo kozott vannak sokan, akik csak jobb hijjan szavaznak a fideszre.
Na, ezek valoszinuleg nem teljesen ertelmi fogyatekos emberek, es emiatt - legalabbis szerintem - oriasi strategiai hiba ezeket egy kalap ala venni a tenyleges birkakkal, es lemondnai a szavazataikrol.

GyMasa 2017.09.01. 10:39:39

@screpes:
...a Jobbik is, és a DK-MSZP IS kevés magában...
Attol tartok, hogy nagyonis tisztaban vannak a lehetosegeikkel, es csak szavakban cel a kormanyvaltas.
Amugy ertheto is. A helyek meglesznek a parlamentben igyis-ugyis, ha meg valmai csoda folytan nyernek, akkor sem igertek semmit, tehat tul sok teteje nem lesz a kormanyzasuknak.
Szerintem eredmenye sem, de ez mar csak az en maganvelemenyem.

screpes 2017.09.01. 10:40:05

@api99:
ha lesz győztes új erő, annak vegyes orientációjúnak KELL lennie.

screpes 2017.09.01. 10:41:27

@screpes: ez már ki is adja a koherens politikai üzeneteket is...

screpes 2017.09.01. 10:51:59

@GyMasa: ugyanazt írtad, amit közben én is..

api99 2017.09.01. 22:22:37

@screpes:
"Látom, nem érintette meg gondolkodásodat, amit írtam.
Nem fekete fehér ez, és nem úgy, ahogy véled.Valahogy le kell reagálniok a politikusoknak, hogy a Jobbik is, és a DK-MSZP IS kevés magában."
Én a realitásokról írok, te pedig a vágyálmokról. Értem én persze, hogy mi lenne a jó. Még azt sem mondom, hogy nincs igazad. Csak mindez irreleváns.
Az a kb 1 millió jobbikszavazó eldönti a választások számtanát. Ha ez nem érti meg a többi szavazó, marad a fidesz, mert ezek(ők) SOHA nem fognak mszpdkliberál... pártokra szavazni. 2millafidesz
+1,5jobbik+1,5mszpdkliber...

"ha lesz győztes új erő, annak vegyes orientációjúnak KELL lennie."
Ez megint az elmélet és a vágyak kategóriája. Csak ismétlem magam: az a kb. 1milla visz és eldönt mindent.
(Úgy egyébként a jobbik már sokszor kevésbé szélsőséges, mint a fidesz. A kormánypárt kisodródott elég rendesen.)

A lényeg, hogy az összeadás-kivonás megmondja mit lehet és mit nem. Ez fix és sérthetetlen a matematika mai állása szerint. A bölcselkedéssel, álmokkal, vágyakkal nem lehet megcáfolni, kizárólag lyukra futni.
Ha túl sok szavazó gondolkodik így mint te, akkor marad a fidesz.

Majd erre visszatérünk jövő tavasszal. De nagy összegben mernék fogadni, hogy kizárólag ez a két kimenete létezik a választásoknak.

api99 2017.09.01. 22:25:45

@GyMasa:
"... helyek meglesznek a parlamentben igyis-ugyis..."
Sajnos egyet kell értenem. Sajnos, hogy itt tartunk.
És én direkt nem is a pártokról beszélek, hanem a szavazókról, a választások matekjáról, hogy csak két kimenete van a jövő évi választásoknak.

De nem írom le újra, mert már én is unom. :-)
süti beállítások módosítása