1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.07.28. 07:57 HaFr

Ezzel tudná az EU bedönteni az Orbán-rezsimet

Képtalálat a következőre: „european citizens”

Van egy viszonylag sima útja Orbán uralma megdöntésének, amely végső esetben rendelkezésére áll az EU-nak -- nemcsak a magyar ügy "kezelésében", hanem az unió egysége érdekében. Nem az egyedi országok (befektetők) tőkemegvonó intézkedésére gondolok, ami természetesen önmagában is súlyos zavarokat okozna egy olyan tőkeszegény ország mindennapi életében, mint a mienk. Nem a külföldön dolgozó magyarok munkavállalása vagy a munkavállalás feltételeinek korlátozására gondolok, amelynek hasonló hatása lenne -- és ha ezek ellentétesnek tűnnek is az EU mai szellemiségével, adott esetben beleférnek majd a két- vagy háromsebességes EU logikájába. Végül, nem a 2020-as költségvetésben egyébként is várható forráskorlátozásra gondolok.

Amire gondolok, az éppenséggel jogkiterjesztés: az EU-s állampolgárság létrehozása -- akár egyoldalú aktussal, akár néhány tagállam részéről --, amely alternatívát kínálna az ország EU tagságát féltő magyar polgároknak, és végső soron azt a lehetőséget adná a sorsukat féltő magyaroknak, hogy legálisan, tartós garanciával letelepedjenek valamelyik nyugati országban, ha akár a fent említett korlátozásokra kerülne sor, akár fenyegetőnek éreznék Magyarország kiválását az EU-ból, mert Orbánnak ehhez támad kedve.

A Polgári Konzervatív Párt megfontolja ennek a valódi -- alanyi jogon, tehát mindenkinek személyesen, és nem az országa EU-s tagsága révén járó -- állampolgárságnak az európai köztudatba való beemelését és egy európai népszavazással való megmérését, adott esetben kikényszerítését. Az európai tagságunk nem babaruha, ez az a határ, ahol Orbán próbálkozásainak megálljt kell parancsolnunk az életünk védelmében. Ha a miniszterelnök nem képes egyértelműen garantálni Magyarország EU-tagságát, akkor nekünk, magyaroknak kell a személyes sorsunkról gondoskodni ezen a téren is.

Várakozásaink szerint az EU-s állampolgárság reménye olyan biztonsággal töltené el a 75%-nyi Európa-párti honfitársunkat, hogy erőteljesebben szállnának szembe az Orbán-rezsimmel abban a tudatban, hogy Európát védik, miközben nem mellesleg végre értelmesen lehetne beszélni az EU-ról ebben az országban. Újra lehetne  tárgyalni arról -- végre valódi nemzeti fórumokon, nem manipulatív "konzultációk" és propagandakampányok keretében --, hogy milyen Európát akarunk, és miért is életbevágó, hogy egy hatékony EU része maradjon az ország. Nem utolsó sorban, ha a magyaroknak választaniuk lehet majd (sose jussunk ide!) az EU-s és a magyar állampolgárság között, akkor reális alternatívák között tudnak majd választani, ami fegyelmezően hat majd az olyan politikai bűnözőkre is, mint a jelenlegi országvezetők. Az EU-s állampolgárság végső soron az egyébként is várható elmozdulás lehetne a föderatív EU felé, amely így -- helyesen -- az állampolgári jogokkal, nem pedig valamiféle szokásos bürokratikus hókuszpókusszal kezdődne.

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr7612695767

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kétfarkú Kutya Párt teszt és bukta 2017.07.29. 08:39:13

"Leteszteltük a Kétfarkúakat és megbuktak. Nem értik a humort csak a sajátjukat és nem valódi demokráciát akarnak, hanem ugyan ezt mint a mostani, csak más szereplőkkel." - Több mint négy év után a Szórakoztató Erkölcstan blog törölte kedvencei közül...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.03. 21:31:17

@444:

"családi vállalkozások vannak. de azoknak lehetőségük van összeállni mondjuk egy városi holdingba, vagy vidékies klaszterbe. és abból lesz mondjuk zalai építőipari vállalat.

na de mi van ha valakinak ez nem tetszik. ne legyen tulajdonos. na de úgy meg azt mondják, hogy nem hazafi. és kigolyózzák."

A te népnemzetiszocializmusodban nincs építési vállalkozó: az építőcég a város osztatlan közös tulajdonában van. Azokat a családi vállalkozásokat, akik nem állnak össze a városi holdingba és nem viszik be a tulajdonukat az osztatlan közös vagyonba, kigolyózzák mint nem hazafit.

Önkéntes szocialista kollektivizálás: akinek nem tetszik, az meg kérhet repülőjegyet a Soros-maffia valamelyik NGO-jától Bosztonba. Ott a helye az ilyen nemzetellenes, keresztényellenes és államellenes felforgatónak.

2017.08.03. 21:54:08

@neoteny:
az is lehet megoldás, hogy elmegy bosztonba. és ott nincs efféle. berliben sincs. már bécsben se. csak az nincs rendben, hogy valaki bosztonból, berlinből, vagy bécsből akarja megmondani, hogy mi legyen nagyatádon. találják ki a magyarok és a nagyatadáiak. engedjük már meg esetleg. és lehet, hogy úgy lesz a jó, vagy esetleg úgy is jó lesz, vagy úgy jobb lesz, mint most. és persze szabad azt is gondolni, hogy úgyse lesz jó. és esetben irány bécs. uzsgyi.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.03. 21:57:45

@444:

"az nincs rendben, hogy valaki bosztonból, berlinből, vagy bécsből akarja megmondani, hogy mi legyen nagyatádon"

Mindegy, hogy mi van Nagyatádon mindaddig amíg az népnemzetiszocializmus.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.04. 00:54:52

@444:

"találják ki a magyarok és a nagyatadáiak. engedjük már meg esetleg."

"na de úgy meg azt mondják, hogy nem hazafi. és kigolyózzák."

Talán ne engedjük már meg esetleg, hogy egy magyart kigolyózzanak a lakhelyéről azért, mert a népnemzetiszocialisták szerint nem hazafi.

2017.08.04. 09:05:42

@neoteny:
a kisebbséget szabad piaci alapon a legegyszerűbb kigolyózni. létrejön a záév. az birtokolja az utak többségét. lehet néhány anarchista csoportosulás. de az eleve nem léphet a záév útjaira. építhetnek saját utakat. de fizikailag nincs miből és hová. és ha háborút indítanak a záév ellen, akkor indítsanak. szóval az anarchia egy orbitális faszság. anarchistákkal való vitát nem kell komolyan venni. orbitális faszságokat kell mondani nekik, hogy megértsék. de úgyse fogják. ezt próbálom itten demonstrálni.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.04. 09:26:30

@444:

"a kisebbséget szabad piaci alapon a legegyszerűbb kigolyózni."

Nem csoda, hogy lenézik a magyar középértéket.

2017.08.04. 10:02:37

@neoteny:
anarchiában nincsenek magyarok. csak emberek vannak.

2017.08.04. 10:04:44

@neoteny:
mert ugye ha vannak magyarok és nem magyarok, akkor azok majd eltérő jogokat akarnak maguknak. és az anarcho-kommunista és anarcho kapitalista nézőpontból is megengedhetetlen ugyebár. anarchiában nincsenek nemzetek. országok sincsenek. ha anarchia van, akkor abban nem létezhetne olyan, hogy magyarország.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.04. 10:05:05

@444:

Gondolj bele: a magyarok fele a középérték alatt van.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.04. 10:05:56

@444:

"mert ugye ha vannak magyarok és nem magyarok, akkor azok majd eltérő jogokat akarnak maguknak."

Nem csoda, hogy lenézik a magyar középértéket.

2017.08.04. 11:01:18

@neoteny:
anarchiában nincsenek magyarok. csak emberek vannak.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.04. 11:02:48

@444:

"a kisebbséget szabad piaci alapon a legegyszerűbb kigolyózni."

Nem csoda, hogy lenézik a magyar középértéket.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.04. 11:15:14

@444:

Azok, akik olvassák a szövegeidet -- amikben ugye a magyar középérték gondolatait tolmácsolod.

2017.08.04. 12:26:02

@neoteny:
a sajátomat a környezetemben levők középértékével vegyítem. de ez nem egy reprezentatív minta. az, hogy mi a magyar középérték azt mérje fel a tárki, a nézőpont, vagy a századvég.

persze az kérdés, hogy a magyar nyelvnek, a magyarul gondolkodásnak mekkora szerepe van abban, hogy a politikai közösség miféle lesz. mondjuk a magyarban se a főneveknek, se a személyes névmásoknak nincsenek nemei. nincs der, die, das mint a németben. és nincs he, she, it mint az angolban. a nyelvújítás korában próbálkoztak azzal, hogy az "ő" mellett legyen egy nőnemű "őnő". a genderisták nyilván kapnának erre egy rakás pénzt sorostól. esetleg hátha van itt olyan. és harcoljanak az "őnő" névmásért. én, te, ő/őnő, mi, ti, ők. viszont ugye van ön és önök. tehát a távolságtartásra van alapnyelvi kifejezés. de nem az önözés/önzés az általános. és nincs "őnőzés". és mondjuk nincs külön segédige a birtoklásra. mint amilyen a have, vagy a haben. van-e ennak hatása arra, hogy a magyar társadalom közösségi létben (tehát amikor beszél) inkább kollektivista. és így tovább.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.04. 12:28:37

@444:

"a sajátomat a környezetemben levők középértékével vegyítem. de ez nem egy reprezentatív minta."

Helyes; akkor nem csoda, hogy lenézik a környezeted középértékét.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.04. 15:27:38

@444:

Azok, akik olvassák a szövegeidet -- amikben ugye a környezeted középértékének gondolatait tolmácsolod.

2017.08.04. 15:42:02

@neoteny:
eszembe nem jutott ezzel népszerűvé válni. az érdekelt, hogy mit tartananak lényegesenek, mire reagálnak. és azt tapasztaltam, hogy rendre a hülyeségre. úgy tűnik, hogy szinte mindenki a hülyeségfélórát akarja játszani. próbálkoztam mindenfélével. olyannal, amit én jó ötletnek tartottam (ami persze nem feltétlen tényleg jó ötlet, de mondjuk annak tartottam). próbálkoztam olyannal is, amit én rossz ötletnek tartok. írtam konzfúz szövegeket és egyszerű dolgokat is. és ezekre rendszerint az a válasz, hogy nem mert a geci orbán. és utána következik a hülyeségfélóra. amibe persze szándékosan megyek bele. mert érdekel, hogy mit akarnak belőle kihozni. és vagy az van, hogy a geci orbán. vagy az, hogy a hülye magyarok. tehát ez a lenézés, megvetés általános "baloldali" "liberális" "értelmiség" részéről. de úgy egyébként ezt is belekevertem valami mondanivalóma. olyankor ezt erősítik meg. igen, a geci orbán, a hülye magyarok. ez borzalmas. na, de ez van.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.04. 15:52:57

@444:

"eszembe nem jutott ezzel népszerűvé válni."

Ezt a célodat elérted.

"próbálkoztam mindenfélével. olyannal, amit én jó ötletnek tartottam (ami persze nem feltétlen tényleg jó ötlet, de mondjuk annak tartottam)."

Az internet nem felejt:

"oké, hogy ez nem realitás. de azért nem, mert a politikusok közéleti értelemben nem érik el egy ötödikes gondolkodási szintjét. kollektíven a nép is buta."

2017.08.04. 16:31:09

@neoteny:
és ezekre a "liberális" válasz nem az volt, hogy igen a nép hülye, vagy nem hülye. hanem az, hogy a magyarok hülyék. csak a magyarok. ha tényleg azt gondolnám, hogy a nép kollektíven hülye, akkor nem érdekelne a közélet.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.04. 16:33:18

@444:

"ha tényleg azt gondolnám, hogy a nép kollektíven hülye, akkor nem érdekelne a közélet."

Az internet nem felejt:

"a köznép közéleti kérdésekben hülye."

2017.08.04. 16:34:08

@neoteny:
a nép a közéletben két dologra vevő. tapasztalatom szerint. az egyik az okos egyszerűség. amire azt mondják, hogy persze csináljuk így. vagy na jól van, próbáljuk meg így. mert ezt értjük. viszonylag egyszerűen végre tudjuk hajtani. és ha megcsináljuk, akkor olyan nagy bajunk nem lehet. a másik a végtelen primitívség. és a politika ezek elegye.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.04. 16:39:26

@444:

Olyan cuki vagy amikor magyarázod a bizonyítványodat.

Az internet nem felejt:

"magyarországon a jobboldali szavazó vagy egy provinciális zsidózó, cigányozó, buzizó hülye. vagy antiliberális. és úgy képzeli, hogy teljhatalommal kell felruházni egyetlen személyt. és mindenkinek a kedves nemzetvezetőt kell követni. aki nem az hazaáruló. "

2017.08.04. 21:54:14

@neoteny:
én eredendően nemzeti liberális vagyok. szóval számomra a nacionalizmus és a liberalizmus nem zárja ki egymást. amúgy meg nagyjából ez jellemzi a jobboldalt és a szélsőjobbot. provincializmus, zsidózás, cigányozás, buzizás és az illiberális demokrácia. na de az ellentábor mennyivel jobb?

leírtam ezeket a paneleket. de eközben mindig volt valami ettől eltérő mondókám. írtam olyat is, ami szerintem értelmes. olyat is, ami szerintem kétséges. és olyat is, ami szerintem is baromság. és mindenre az volt a "liberális" válasz, hogy te fasiszta, náci, kripli, kretén. és ment ez a vallásháború. rendben van. ha mindenki ezt játssza, akkor én is megteszem. csak közben azért találhatsz kiszólásokat.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.04. 23:27:47

@444:

"én eredendően nemzeti liberális vagyok."

Helyesen: népnemzetiszocialista vagy.

"ha tényleg azt gondolnám, hogy a nép kollektíven hülye, akkor nem érdekelne a közélet."

Az internet nem felejt:

"a köznép közéleti kérdésekben hülye."

2017.08.05. 09:38:32

@neoteny:
na jó, közben olvashatsz kiszólásokat. hogy ez részemről trollkodás. mert ha megfigyeled, akkor az összes szélsőséges felvonultatom úgy, hogy közben leírok valami attól eltérőt. olyat, amit jó ötletnek tartok, olyat is, amit nem annyira, sőt kifejezettnek rossznak. a lényeg, hogy valamit, a szokásos szélső állításoktól eltér. kérdés, hogy melyik az érdekes. amíg a hülyeségfélóra, addig vallásháború zajlik. ez egy teszt.

screpes 2017.08.05. 09:48:22

-----
@444:
Kinek járjanak e jogok?
Megvenni a balatoni turizmushardver zömét, egy kézbe?
(úgy állítod be, hogy mindenkinek járjanak, és ezek közül CSAK EGY Mészáros Lőrinc). Én meg úgy gondolom, ne az rendezze a hazád turizmusát, hogy valaki kinek a telekszomszédja.
Úgymond. Úgymond, telekszomszéd, CSAK.
Nem az a baj, hogy nem szakmai befektető, hanem hogy Orbán sem az, a lánya pedig gyakorlatlan.
-----

Érdemes lenne belenézni, mit jelent az, hogy valaki fejleszti a balatoni campingeket.
Sok mindent jelenthet, és az sem biztos, hogy egyforma sorsot szán az egyes színhelyeknek. Biztosan nem.
Ehhez normális körülmények közt (nevezehetjük piacinak is) egy ollyan alapvető elképzelés tartozik (lehet titkos is, de lehet nyílt is, ha olyan a tartalma,) - aminek turizmuskoncepció a neve. Hogy kik fognak érkezni. milyen országból, és -vagy belföldiek esetében mely társadalmi rétegből a magyar tenger partjaira, mit teszünk mindösszesen ennek alakításáért - mert hizsen erről lenne szó.
Korrelációban a vasút- illetve közlekedésfejlesztéssel, amire (kiemelt turisztikai fejlesztésekre) 380 milliárdot tett fel a kormáynzat.
Van ugyan egy csúcsszerv, a NEmzeti turizmus ügynölksésg, papiron jó szakmai menedzsmenttel, csakhogy nem az tröténik, hogy azok javasklatai mennek át az intézkedésekbe és válnak gyakorlattá, hanem fordítva: egy szakmmaiatlan privát beruházói kör, egy CSALÁD hozza meg SAJÁT nyaralási szokásaira vonatkozó döntéseit: "Jaj anyukám, én mindig is vitorlázni akartam, ne lásson a hasamba senki szomzséd amikor pihenek, megérdemelem ennyi év után, vayg nem?!"

A probléma tehát az, hogy egy család konyhájában dőlhet és dől is el, mi legyen a balatonnal, mert ők vitorlűázni szeretnének (és borozni), és ehhez igazítják a régió turizmusát. Értsd: ne zavarja őket a plebsz, vagy az ellenzék (itt jegyzem meg, hogy az olaszadrai és a horvát Marináknál már most is aza tervezési szempont, hogy a paparazzik folyamatosan figyelik, és továbbá, nincsenek újabb helyyek. Szűlkös a kikötői tárolókapacitás. mindezzel szembesült a hazai oligarchacsalád, Faraonnal az adrián találkozott Mászáos, Orbán veje pedig korábban megszsrezte Révfülöpöt, Alsóőröt is eluralta a fidesz, Füredet is, Ezekkel a mélymerülésű nagy yahtokkal kevés kikötő járható. a Déli parton Lellén dúl mederkotrás miatt a háború...Tehát nem látjuk az elképzeléseket a maguk valóságában de vélhető, hogy azok szeméyles haszonért deformálhatják az egész közeli - távoli turizmust, miközbyne nyilvánossűga, vitája, szakmaisága nulla.. De itt csak veled vitatkozunk, ugyebár, az álláspontod csak annyit érdemel, hogy miféle rongy magyar vagy, aki egy ilyen nemezeti kincset, mint ez a tó, a tárhyilagosság mezében a szemlélyes szűk érdekeknek szolgáltatna ki?

A velencei telekcserért évekig ment a per, és most elítélték, azokat akik megpróbálták, mindeközben fogalmunk sincs kik mit és mennyiért és miért cserélgetnek "fejleszstenek barkkácsolnak a legnagyobb nemzeti kincsünkön. Kedélyeskedsz, hogy Mészáros koma, miért nem ezen akad fenn a honfiúi érzületed Sanyis felelősséglrzet? Mi ért gondolod, hogy ez jobb? a nemzetnek, mikor látható, hogy rossz?

Általában is elmondható, hogy a kormányzat (hatalom) és ellenzék csatájában két fő értékcsoport határozza meg az ítéleteinket: szaktudás, és becsületesség (utóbbihoz plusz hitelesség-hűség: elvben létezik az ilyenfajta ilyenfééle értékek centruma.
A viaskodó két fél esetében, jóllehet össze kell méretnünk őket, mást jelentenek, más szerpeben vannak ezek a követelméynek.
Az egyiktől elvárjuk (tisztakezű ellenzék lépjen fel), a másiknál legyintünk: mocsok ezek mind, úgyis"...vagyis a szaktudási oldalán, a szakmai megítélések birodalmában mély csend az ügykezelési technika...
-----------------------------

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 10:33:53

@444:

Az internet nem felejt:

"ha valaki független mezt választ, akkor nem A oldal, vagy B oldal szempontjából kell elemeznie, hanem az összes választó érdekét kell figyelembe venni.

török meg nem ilyen. a nyilvánvaló hazugságokra is azt mondja, hogy egyfelől, másfelől. a legnagyobb szarra is. és ha véletlen valami jó, akkor ugyanúgy elemez.

erre mondom azt, hogy itt van egy elit, amelyik vigyorogva veri át az embereket. és a nép nem veszi észre. de ez nem zseniális, hanem alávaló."

2017.08.05. 10:54:21

@neoteny:
pontosan így van. az összes választó szempontjából elemezve kellene megmondani, hogy hol van a összhaszon maxiuma. vegyük példának a ceu ügyet.

pesten van egy közép európai állami egyetem, bécsben egy közép európai magánegyetem. ezek társintézmények. barabássi laci eldöntheti, hogy ő kicsit több pénzért tanít bécsben. vagy kicsit kevesebbért pesten. vagy akár mindkét helyen taníthat. barabássi szerint az akadémia ostom alatt áll. és ő harcolni akar. harcoljon. én nem vagyok se ellene, se mellette. ha meg akarják buktatni orbánt, akkor buktassák meg. ez egy hatalmi játszma. játsszák le.

2017.08.05. 10:55:47

@screpes:
eddig hogy volt? hány család döntött az elmúlt száz-százötven évben magyaroszágon, hogy ki jusson nagy mennyiségű pénzhez. hány család. száz-százötven. és ebből hány volt magyar? hm?

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 11:00:54

@444:

"ez részemről trollkodás."

"erre mondom azt, hogy itt van egy elit, amelyik vigyorogva veri át az embereket. és a nép nem veszi észre. de ez nem zseniális, hanem alávaló."

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 11:02:11

@444:

"hány család döntött az elmúlt száz-százötven évben magyaroszágon, hogy ki jusson nagy mennyiségű pénzhez."

Kik jutottak nagy mennyiségű pénzhez az elmúlt száz-százötven évben Magyaroszágon?

2017.08.05. 11:20:31

@neoteny:
most ezt játsszuk. nem érthető ez? a jobboldal azt mondja, hogy nézzük meg az elmúlt száz-százötven évben hány zsidó bankárcsalád volt errefelé. és azok mennyi pénzt adtak keresztény magyaroknak és mennyit nem keresztényeknek és nem magyaroknak. nyilván lesz olyan történész hallgató, aki ebből ír majd phd dolgozatot. ez nem antiszemitizmus. hanem történetírás. eszembe nem jut, hogy weiss gyuri bácsit öljék meg. isten őrizzen. de az miért ne lehetne cél, hogy egy átfogó, objektív, hiteles képet adni a magyar gazdaságtörténetről és a pénzügyekről. kik irányították, milyen célből. ezek mennyire szolgálták a többségi magyarok, a magyar nemzet érdekeit, vagy akár a kisebbségi nemzetiségek, a nemzeti kisebbségek érdekeit. és mennyiben szolgáltak egy ezzel szemben álló szűk csoportérdeket.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 11:21:59

@444:

"hány család döntött az elmúlt száz-százötven évben magyaroszágon, hogy ki jusson nagy mennyiségű pénzhez."

Kik jutottak nagy mennyiségű pénzhez az elmúlt száz-százötven évben Magyaroszágon?

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 11:34:03

@444:

"miért ne lehetne cél, hogy egy átfogó, objektív, hiteles képet adni a magyar gazdaságtörténetről és a pénzügyekről"

Mert az lehetetlen?

Öt perc alatt találok neked 3 analitikus értekezést a görög szuverén adósságkrízis történetéről és okairól amik egymással ortogonális magyarázatot adnak. És meg lesz a véleményem arról, hogy melyik az inkább átfogó, legobjektívebb, leghitelesebb képet adó -- ami különbözni fog a te véleményedtől.

Különféle embereknek különféle nézőpontjaik, pillanatnyi igényeik/szükségeik vannak: ezért az egyetlen helyes attitűd a klasszikus liberalizmus, az egyének szabadsága arra, hogy megválaszzák a megoldásokat a _saját problémáikra_. Nincsenek "közösségi érdekek", ezért nem lehet megoldás semmiféle "közösségi jogok" amelyek érvényesülnek az egyéni (szabadság)jogok felett. Én hajlandó vagyok elkölteni $1,300-at a számítógépemre és monitoromra: te vehetsz magadnak egy Spectrum ZX-et ami hozzáköthető egy CRT-s tévéhez. Váljék kedves egészségedre. De _te_ nem mondhatod azt _nekem_ (vagy bárki másnak), hogy "a közösség érdeke" az, hogy én is Spectrum ZX-et vegyek CRT-s tévével. Nem létezik olyan közösségi érdek, amire hivatkozva te diktálhatnád akár nekem vagy bárki másnak, hogy nekünk milyen javakat kell preferálnunk, és mennyit kell adnunk a saját jószágainkból cserébe.

screpes 2017.08.05. 11:49:03

@444:
Kezdhetnéd akkor azzal, ami épp a Balaton körül történik. Azzal, amit elbagatellizálsz, hogy Mészáros papa miféle enemzeti előny reméynében és miféfle általános jogosultságok keretéebn teheti meg ezt?
Ennél nagyobb zulajdonszerzést/vesztést miért kell keresni?
Azért hogy nehogy ebben kelljen állást foglalnod, és fellépni?

2017.08.05. 11:55:39

@neoteny:
hány család jutott nagyobb összegű pénzhez. választanak küszöbszámokat valamilyen skálázással. vagy megnézik ezeknek a földrajzi eloszlását. hová összpontosult a pénz. vagy a vallási eloszlást. mennyi pénzhez jutottak a magyar keresztény polgári családok és mennyihez a nem keresztény és nem magyar családok magyarországon.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 12:10:59

@444:

Hány keresztény király vett fel hiteleket zsidóktól? Hány keresztény király csapta zálogba a jövőbeli adójövedelmeit a zsidóknál? És hány keresztény király tette mindezeket annak reményében, hogy megtámadva más keresztény királyokat vagy hercegeket, a tőlük (és népeiktől) rabolt javakból fizeti vissza a zsidóknak a hitelt?

2017.08.05. 12:11:13

@screpes:
a k-monitor felméri az elmúlt "hétévet". ezt mondja a magyar "baloldal". rendben van. mérjék fel. de mérjük fel az elmúlt 20-25 évet. vagy az elmúlt 100-125 évet. ezt mondja a "jobboldal".

a holokausztot ne úgy magyarázzuk már, hogy jöttek a nácik és kirángatták szegény kis zsidókat az üzletekből. hanem a bécs által szervezett betelepítéstől jussunk el a berlin által szervezett kitelepítésig. ezt a sztorit le lehet írni többé kevésbé objektíven. de mondjuk egy filmsorozat, vagy filmsorozatok feldolgozhatják szubjektíven (művészei módon).

de az a jelenkorban nyilvánvaló, hogy a magyarok döntő többsége nem a liberális zsidó pénzügyi-kereskedelmi kultúrára kívánja alapozni a polgárosodást. és nem a gyarmatosító nyugatot tekinti gazdasági mintának. ezt így látom. de reprezentatív mintán, vagy mintákon mérje fel egy politológiai, vagy szociológiai intézet.

2017.08.05. 12:12:13

@neoteny:
és ebből hány volt magyar nemes? akiket szokás szidi.

screpes 2017.08.05. 12:17:59

@444:
Ez valami olyasmi lenne, mint az igazságtétel, azt se teszik meg, akik dönthetnének felőle, ugyanis ha mindazt megnézhetnéd, amit sorolsz, ( eloszlás , összpontosulás vallás stb szerint, akkor ugye, bekavarnak az "érdemek" is, és a forrás, meg a jogcím is. Amik fontosabbak és relevánsak, ha vizsgálódsz.
De mindjárt az elején megint indokolt lesz szembenézni azzal, hogy valaki hite miként korreláltatható majd a vagyonával, vagy vagyonvesztésével?
Mészáros azt nyilatkozta, Istennek szerencsének és orbánnak köszönheti...
(Istent összevonhatjuk a szerncsével, és marad Orbán, aki e kontextusban adományozóként a mindenható riválisaként jelenik meg.

Nálunk kb három elv jön szóba: öröklés , adományozás, szerzés, Az utóbbiak közül az adományozásnnak mindig a jogcíme is kétes, de az érdem is, amit indokként mögé tesz az adományozó, (vagy nem is ismert) a szerzés pedig...
Hát azt a vérzivarat talán hagyjuk inkább. későbbre
Az öröklés marad síma ügyként, egyetlen indokként, EGYETLEN tiszta jogforrásként: ez az amiről lázár azt mondta, mikor kisgyermekére íratott egy lakást: " Akinek amije van, anyit is ér!"
Necces az egész.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 12:27:46

@444:

"és ebből hány volt magyar nemes?"

Kikből? A hitelfelvevőkből? A magyar nemes nem zálogosíthatta el a hűbéri birtokát. Viszont a magyar nemes ment a magyar királlyal annak portyáira. Mondjuk a mohácsi mezőről egy részük távolmaradt.

Az pedig, hogy szidják a magyar nemeseket, nem egy nagy durranás: szidják a brit nemeseket is meg a német nemeseket is meg az olasz nemeseket is meg a spanyol nemeseket is meg a portugál nemeseket is meg a francia nemeseket is. Vagy szerinted a magyar nemesek több szidásban részesültek mint más országok nemesei?

screpes 2017.08.05. 12:29:20

@444:
Figyelj, a hazai zenei életben az egész ország szeme előtt nyert TÓTH vera...
Aztán testvére TÓTH Gabi..
Aztán egy másik vetélkedőn TÓTH Andi...

A következő vetélkedő zsürijében beült GABI.
Aztán dominálni kezdett abban...

Ha ezt egy holdlakónak elmondod, akkor azt mondja, a magyar bolygón a könnyűzenei életet minden tekintetben birtokba vették a "tótok".
Lesznek kutatók, akik kimutatják, hogy a Palócság mindig is éneklééssel nevelte csitította generációkon át gyeermekeit, a ritkánlakorr területeiken szokássá vált a nagyobb hangerővel előadott cizellált mondanivaló.
mit monduni minderre mi?
Ki az a hatalmas barom, a ki mindezt kitalálta?

screpes 2017.08.05. 12:34:08

@screpes:
Bocs, 32 fok felett nem olvasom el, amit írok.. (és alatta sem mindig).
úghyhogy a javítások, halmozottan:

ritkánlakott (területek),
mit mondunk minderre

2017.08.05. 12:44:48

@neoteny:
errefelé az utolsó földesúr török jános volt. az apja török bálint isztambulban raboskodott. várkonyi zoltán filmjében bessenyei ferenc játssza.
www.youtube.com/watch?v=3PeDybDhJGI
bálint úr 1550-ban halt meg. ezek után jános úrfi 1552-ben megerősítette debrecen "igazgatási szabályrendeletét". és még ebben az évben a római katolikus egyház megszűnt. 1562-ben török jános is meghalt. ő volt az utolsó földesúr. debrecen szolnoki szandzsákba tartozott. a hódoltsági adót a budai pasának fizette. feljegyezték, hogy a számtant és hébert (!) tanító újfalvi imrét a váradi püspök maga elé rendelte, majd börtönbe bezáratták. később betlen gábor fejedelem szabadon engedte. nem volt magyarország elég multikulturális? ehhez képest ugye előadják, hogy a lakosság a 19. századig azt se tudta, hogy vannak népek.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 12:59:17

@444:

"nem volt magyarország elég multikulturális?"

De, elég multikulturális volt; csak te patkánykodsz, hogy mindenki a magyar nemzet ellen fordul, akinek nem tetszik a te kiegyezési ajánlatod arról, hogy támogassák a népnemzetiszocializmust.

2017.08.05. 13:13:02

@screpes:
magyarországon a 3. leggyakoribb családnév a tóth. az 5. a horváth. és a 9. a németh. de még az első 20-ba befér a rácz és az oláh.
www.nyilvantarto.hu/letoltes/statisztikak/kozerdeku_csaladnev_2016.xls
gyakori a török (pl. török gábor politológus), lengyel (pl. lengyel lászló közgazdász), az orosz, a cseh, az olasz, a görög vezetéknév. de ezek az emberek többségében magyarnak, a magyar nemzethez tartozónak vallják magukat. magyar györgy ügyvéd, vagy magyar bálint politikusok viszont azt mondják, hogy fel kell végre számolni a magyar nacionalizmust és a magyar nemzetet. de ők érdekes módon zsidók és istentelenek. és az ortodox liberális elképzelésből a zsidó állam felszámolása is következne. és soros ezt támogatja. ezért izrael támogatja orbánt, illetve a republikánus zsidók és részben az izraelita hitközségek. és egyes elvtelenek. ha magyar bálint és a magyar györgy urak nem akarnak a magyar nemzet részei lenni, akkor ne legyenek. a magyar társadalomnak részei maradnak. de ők jobboldaliak szemében nem magyarok. függetlenül attól, hogy ezt a nevet vették fel. rónai egonnak sincs semmi köze a rónasághoz. róna péternek se. róna a magyar keresztény államiság felszámolásában látja az ország jövőjét. mivel ő neokonzervatív. rónai egon pedig a hitgyülekezetét szolgálja. de nem azt állítom, hogy ők feltétlen a gonosz erői. jóllehet ezek a hatalmi csoportok telekürtölik a világlapokat, hogy magyarországon kitört a fasizmus. szó nincs erről. egy unortodox illiberális átmenet indult el az ortodox liberálisokkal szemben. és ha a neolibek mellé be kívánnak állni a neokonok, akkor álljanak be.

a polgári konzervatív fejlődés akkor indulhat meg, ha ezek egymással harcoló csoportok valahogy kiegyeznek. a másik lehetőség, hogy az egyik csoportosulás a magyar mainstream közéletből kiszorítja a másikat. amelyik az underground világába szorul. és most úgy tűnik, hogy erre a másodikra van jelentős esély. de az ellentábor is harcoljon. és buktassák meg orbánt. az ellenzékben nagyjából tíz párt összesen rendelkezik annyi támogatóval, mint amennyivel a kormány. felőlem álljanak össze és ha tudják, akkor buktassák meg orbánt.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 13:21:24

@444:

"magyar györgy ügyvéd, vagy magyar bálint politikusok viszont azt mondják, hogy fel kell végre számolni a magyar nacionalizmust és a magyar nemzetet."

Helyesen: te mondod azt hogy ők ezt mondják.

"de ők jobboldaliak szemében nem magyarok."

És? Kit érdekel, hogy a "jobboldaliak" szemében kik a magyarok?

"róna a magyar keresztény államiság felszámolásában látja az ország jövőjét."

Helyesen: te azt mondod, hogy ő úgy látja. A "magyar keresztény államiság" alatt meg a népnemzetiszocializmust érted.

"a polgári konzervatív fejlődés akkor indulhat meg, ha ezek egymással harcoló csoportok valahogy kiegyeznek."

Helyesen: te azt mondod, hogy a polgári konzervatív fejlődés feltétele a népnemzetiszocializmussal kiegyezés.

2017.08.05. 13:30:38

@neoteny:
mondjuk ceu ügyben szerintem egy kiegyezési ajánlat az, hogy van közép európai állami egyetem pesten. és egy közép európai magánegyetem bécsben. és ha ezek társintézmények, akkor a finanszírozásban lehet közeledni. a magyar tudományosság az államiságot és a függetlenséget megtartva legegyszerűbben így kapcsolódhat a nyugathoz.

te erre azt mondod, hogy ez népnemzeti szocialista elképzelés. és harcolni kell azért, hogy az oktatásban ne lehessen semmiféle szabályozás. hanem legyen anarchia. sorosék is ezt mondják. rendben van. de az anarchia az, hogy egyénileg mindenki azt tanul és tanít, amit akar. ez a továbbiakban se lenne betiltva. hanem mindössze az, hogy ezeket egy magánszemély állami ellenőrzést megkerülve külföldről pénzelje. lehet gender ismereteket tanulni. legfeljebb a magyar állam nem ismeri el. ahogyan a gender tudósok többsége se ismeri el a magyar államiságot. de ez néhány száz, vagy ezer ember. úgy, hogy a többségük hite soros pénzén alapul. egy szabad országban ezt a pénzhatalmi és világuralomra törő csoportosulást is szabad bírálni. és a magyar közoktatást ezen csoportosulás nélkül megszervezni. ők nem akarnak ebben részt venni. rendben van. ne vegyenek részt.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 13:36:09

@444:

"de az anarchia az, hogy egyénileg mindenki azt tanul és tanít, amit akar. ez a továbbiakban se lenne betiltva. hanem mindössze az, hogy ezeket egy magánszemély állami ellenőrzést megkerülve külföldről pénzelje."

Az anarchia az, hogy nincs állami ellenőrzés.

"egy szabad országban ezt a pénzhatalmi és világuralomra törő csoportosulást is szabad bírálni. és a magyar közoktatást ezen csoportosulás nélkül megszervezni."

Ehhez a szervezéshez miért lenne szükség a magánszemély által külföldről pénzelt magánegyetem állami ellenőrzésére?

2017.08.05. 13:44:08

@neoteny:
róna péter és az összes neokonzervatív zsidókeresztény (filoszemita) világképre alapozott köztársaságot akar. vannak pártok, amelyek ezt hirdetik. a pkp is ilyen. vagy legalábbis béndek péter. és ők baráti módon elbeszélgetnek rónai egonnal. ezek a politikai csoportok 6-8 pártban vannak. és nagyjából 6-8% támogatójuk van a teljes népesség körében. a medián nemrég felmérte, hogy ezt a csoportosulást a magyar választók akár hatoda is támogatná. álljanak össze egy pártba. és szerezzék meg a választók hatodának támogatását. és győzzék meg az öthatodot, akik jelenleg elutasítják őket. vagy mondják azt, amit róna. ő a családjával elköltözik angliába. költözzön el.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 13:48:41

@444:

"róna péter és az összes neokonzervatív zsidókeresztény (filoszemita) világképre alapozott köztársaságot akar."

Szerinted mindenki zsidókeresztény (filoszemita) világképpel rendelkezik, aki nem akar kiegyezni a népnemzetiszocializmussal.

"zerezzék meg a választók hatodának támogatását. és győzzék meg az öthatodot, akik jelenleg elutasítják őket."

Ja, hogy így számolunk? Akkor a Fideszt a választók 3/4-e utasítja el.

2017.08.05. 13:57:47

@neoteny:
ha az államok korlátlanul generálhatnak pénzt és azt magánemberek kezébe adhatják, akkor nyilván mindegyik arra törekszik, hogy a külföldi utalásokat ellenőrizze. különben az adott állam területén viszonylag egyszerűen lehet felforgató tevékenységet végezni.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 14:03:28

@444:

"felforgató tevékenység"

Ami alatt te a népnemzetiszocializmus elutasítását érted.

2017.08.05. 14:12:31

@neoteny:
a medián kutatásában azt volt, hogy ezt a csoportot 6-8% támogatja kifejezetten és 16% nem utasítja el. tehát akár minden hatodik ember is szavazna rájuk. álljanak össze. kerüljenek be a parlamentbe. győzzék meg a maradék öthatodot arról, hogy csak az ortodox liberális pénzügyi-kereskedelmi kultúrán alapuló gyarmatosító nyugat-európa teremthet gazdagságot.

Medián facebook oldala.
Egy kis ráadás a júniusi Medián-felmérésből.
Egyre több szó esik a kisebb pártok esetleges választási koalíciójáról. És mivel az LMP és a Momentum értékvilága nem áll nagyon távol egymásétól, talán nem képtelenség a gondolatkisérlet, hogy milyen esélyei lennének egy közöttük létrejövő összefogásnak. Az ötletet viszonylag kedvezően fogadják a szavazók: mintegy __hetedrészük__ nem zárja ki, hogy egy ilyen koalícióra adná a voksát, és __még többen__ reagálnának kedvezően, ha az Együtt és a Párbeszéd bekapcsolódásával többpárti összefogás jönne létre. Egy ilyen "új pólus" meglepő módon még a baloldalon sem mindenkinek tűnik taszítónak, de az érintett kis pártok szavazói különösen díjaznák az összefogást. Persze az 1-1 százalékos szavazótáborok külön-külön nem nagyon értelmezhetők statisztikailag, de ha ettől eltekintünk, például a Momentum-szavazók szinte egytől-egyig jól fogadták a gondolatot.

erre mondom azt, hogy akkor nagyjából egy __hatod__ nem utasítaná el ezt a pártszövetséget. de ezeknek külön-külön nincs 16-17% támogatójuk. hanem ennek a fele támogatja őket. a másik fele nem utasítaná el. a többit nem érdekli, vagy inkább elutasítja.

a fideszt nem háromnegyed utasítja el, hanem a lakosságnak nagyjából a fele. a harmada-negyede viszont kifejezetten támogatja. ugyenaz a feltétlelezett "új erő" esetén a lakosság hatoda, tizenkettede-tizenhatoda.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 14:26:02

@444:

"szerezzék meg a választók hatodának támogatását. és győzzék meg az öthatodot, akik jelenleg elutasítják őket."

Ja, hogy így számolunk? Akkor a Fideszt a választók 3/4-e utasítja el.

2017.08.05. 14:34:16

@neoteny:
ha így vesszük, akkor a fideszt a magyar lakosság nagyjából fele utasítja el. a medián szerint nagyjából a harmada támogatja.
median.hu/kepek/upload/2017-07/01.png

2017.08.05. 14:41:05

@neoteny:
tehát nagyjából a képlet az, hogy a lakosság egyharmada kormánypárti, egyharmada ellenzéki (ez tíz részre oszlik: jobbik, mszp, dk, lmp, párbeszéd, együtt, momentum, liberálisok, mkkp, moma, egyéb pártok) és egyharmad sehol se áll. és az ellenzéki harmadban a lakosságnak nagyjából egy tizenketted-tizenhatod szavazna erre a medián által elképzelt új erőre, és a méréseik szerint nagyjából egy "egy heted, vagy még több" nem zárja ki. erre mondom, hogy akkor ez egy hatod.

screpes 2017.08.05. 14:47:14

@444:

... ha az államok s így a magyar is, korlátlanul generálhat pénzt és azt magánemberek kezébe adhatják, akkor nyilván minden belföldi civil arra törekszik, hogy a velföldi utalásokat ellenőrizze. különben az adott állam területén egyszerűen sőt "hivatalból" lehet felforgató tevékenységet folytatni
Lásd: közhangulat fokozó nemzethergelő PR kampányok.
A felforgatás tetten érhetó, mivel a polgárok kimutataják és vallják is , hogy fel vannak forgatva- a gyomrukkal kezdődik.

screpes 2017.08.05. 15:39:02

@444:
A legfontosabb részlete ennek a képletnek, hogy a legutóbbi egzakt mérésnél, azaz a 2014 es választáson az ellenzék (szórvány kvázibaloldal PLUSZ Vonáék) már meghaladta, az orbánra szavazókat, és egészen biztos, hogy ez az arány tovább javul az ellenzékiek szempontjából, a kormánydöntők javára. Csakhogy unásig ismért, hogy az urnánknál Vona és a balból lett akárkik kétfelé (többfelé) fognak szavazni.
Így lehetséges, hogy jóllehet a magyarok többsége elutálja a mostaniakat , mégsincs nyerési esélye senkinek az ellenzékben.
Ha az a csoda bekövetkezhetne, hogy vonával együtt szavaz egy ÚJ, változatos erőkből álló képződmény, akkor már minden heztáló, sőt kormánypárti szavazótól meg lehetne kérdezni: mi a kifogásod az együtt fellépő újakkal szemben?
Az lesz a válasz, hogy nem kormányzóképesek..
Dehogynem.

2017.08.05. 16:39:40

@screpes:
oké. ez esetben kövessék, amit karácsony gergő, bokros lajos, vagy puzsér róbert is felvetett. az ellenzék hozzon létre egy technikai koalíciót. állíták helyre az "alkotmányosságot" (ami szerintük az, hogy nincsenek elektori körzetek. hanem csak pártlisták vannak. tehát nagy-britannia, vagy franciaország sötét diktatúra. mert ott egyéni képviseleten alapul a parlamentarizmus). de felőlem legyen így. álljon össze ez a koalíció. csak számoljanak azzal, hogy a fidesz és a jobbik radikálisainak tábora ellenük vonul. jöjjön a momentum. nyerjék meg a nagy lila fecni ragasztóversenyt. de hatalomra kerülnek, akkor pajzsfallal kormányozhatnak. mert errefelé készülni fognak ellenük az ultrák.
www.youtube.com/watch?v=t3WchDHfZf8
orbán is leginkább tőlük fél.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 19:00:55

@444:

"ha így vesszük"

De nem így vettük; hanem

"szerezzék meg a választók hatodának támogatását. és győzzék meg az öthatodot, akik jelenleg elutasítják őket."

Ja, hogy így számolunk? Akkor a Fideszt a választók 3/4-e utasítja el.

screpes 2017.08.05. 19:30:31

@444:
Ha lesznek ellenzéki erők, azokat nem a Momentum és nem az MSZP fogja összefogni, és a fidesz radikálisai is hamar szembe fogják találni magukat pont a fidesz ből azokkal, akik akkor már hanyatt homlok próbálnak kollaborálni. Még az ördöggel is, de az nem lesz. (ettől még mondogathatja a média).

A focidrukkerek pedig aligha készülnek Karácsony ellen, csak te fenyegetőzöl ezzel... Azok a félmeztelen gyerekek például pajzsra emelnék az alapjövedelem gondolata miatt. Visszataszító, hogy egy anarchista csürhével fenyegetsz, de olyan beállításban, mintha azok a te elméleteidet szolgálnák ki, vagy igazolhatnák.
Ultraként VAGY futbalhuligánok, de akkkor nehezen becsülhető a majadani politikai irányultságuk, vagy pedig polit irányultságuk is van, de akkor viszont keményen háromfélék: Fradisták, Újpestiek, vagy debreceniek..

2017.08.05. 20:04:23

@neoteny:
a medián által "megálmodott" momentum-lmp-párbeszéd-együtt pártlistát a teljes népesség 6-8%-a támogatja. "egyhetednél is több" nem utasítja el. mennyi az egyhetednél is több? mondjuk egy hatod. és a többi elutasítja, vagy nem érdekli. induljanak el. jussanak be a parlamentba. és győzzék meg a többieket. nyitva van a pálya.

2017.08.05. 20:06:01

@screpes:
csakhogy akármilyen neoliberális/neokonzervatív kormány (ha valahogyan megnyerné a választást) megszorítással indítana. és készítene kellene a pajzsfalat.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 20:10:10

@444:

"és a többi elutasítja, vagy nem érdekli."

Ez más, mint amiről korábban fantáziálgattál.

screpes 2017.08.05. 21:05:18

@444:
Mások az osztogatástól rettegnek...

screpes 2017.08.05. 21:12:28

@444:
látom, te a tárgyilagosságod jegyében arra készülsz, hogy aki nem Sanyi nótáját fújja, azon "sapka lesz", és kilátásba helyezed az agressziókat, amik kizárólag a te kottádból olvashatók ki (ebben a közegben). Mások, atöbbségek a konszenzust keresnék, és élik meg szükkségesnek. Csak te hiszed azt, hogy mindent le kell meccselni, persze sunyi vagy, mert tudva tudod, hogy a lemeccselés a status quo- megtartásást jelentené. Az lenne, ami van...

2017.08.05. 21:37:46

@screpes:
ne viccelj már. az úgynevezett "baloldali" és "liberális" ellenzék magyarország összeomlására játszik.

2017.08.05. 21:39:48

@screpes:
persze a magyar gazdaság simán összeomolhat. de egyelőre nem látni semmiféle alternatívát. legalább tíz párt bejelentkezett a főhatalomra. mivégre?

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 21:52:49

@444:

"az úgynevezett "baloldali" és "liberális" ellenzék magyarország összeomlására játszik."

Helyesen: mivel te nem látod a népnemzetiszocializmus proponenseivel történő kiegyezési hajlandóságot egyesekben, te ezt Mo összeomlására játszásként tekinted.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.05. 22:29:36

@444:

"felforgató tevékenység"

Mint pl. Németh Szilárd bemószerolása a rendőrségnél Széll Bernadett és tettestársai által. Szerencsére a magyar rendőrség erős bástya a magyar államvár falán: elutasították a felforgatás céljával elkövetett vádaskodást azzal, hogy Németh Szilárd pénztologatása nem bűncselekmény.

2017.08.06. 10:13:28

@neoteny:
Győztek a magyar Herkulesek! Vesztettek a sportszerűtlen, hazug és irigy áskálódók! Kezdődhet a csepeli akadémia építése!
A rendőrség döntött: megszüntetik a nyomozást, mert a csarnok megépítése nem bűncselekmény, az alapítvány működése jogszerű!
A hivatásos feljelentők, Szél Bernadett (LMP), Kunhalmi Ágnes (MSZP) és Szenteczky János (MSZP) kérjenek bocsánatot a hamis vádakkal illetett magyar birkózócsaládtól!

2017.08.06. 10:20:37

@neoteny:
a hatalmi ágak legfeljebb csak névleg vannak elválasztva. az országos főkapitányt a kormány, a főbírót és a főügyészt a parlament nevezi ki.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.06. 10:38:38

@444:

Erről van szó. Egyébként roppant módon meglepődtem, amikor meghallottam, hogy Mo-n (elvileg) független ügyészség van: az angolszász jogrend egyik alapvetése az, hogy az ügyészség államhatalmi szerv (még akkor is, ha egyes amerikai államokban az ügyészség formálisan "a népek", the People képviselete).

Így hát akkor volt igazad amikor azt írtad:

"a politikusokat kell korlátozni te szerencsétlen barom."

2017.08.06. 12:40:47

@neoteny:
kérdés, hogy mi az, ami képes korlátozni az államot, illetve az állammal összefonódó piacot.

az ortodox neolib-neokon válasz az, hogy fel kell számolni, vagy legalább is a lehető legjobban vissza kell szorítani az államot. a korrupciós ügyleteket a nyilvánosság elé kell tárni. ennek érdekében szerveződik meg a szabad sajtó és a nem kormányzati civil szervezetek (ngo-k). és ezek után előtérbe kell helyezni a multinacionális nagyvállalatok uralta piacot és a tőkepiacot. ha csepel egy birkózócsarnokot akar építeni, akkor vegyen fel hitelt, és gyerekek szülei fizessék meg a birkózás költségeit. nyilván azért birkóznak, mert megéri nekik. ettől erősebbek lesznek, esetleg ebből pénzdíjakat szereznek. a birkózás egy befektés a jövőbe. erről döntsön az adott gyerek, vagy család. mérlegeljék az ezzel járó bevételt és a kiadást. és a birkózó klubot marketing jelleggel támogathatja weiss manfréd a filantróp. nagyjából ez a neolib "zsidó" és a neokon "zsidókeresztény" válasz. nem gondolom, hogy ez feltétlen rossz, vagy gonosz elképzelés. hanem azt, hogy a magyarok döntő többsége ezt nem fogadja el, vagy kifejezetten elutasítja.

és ez esetben egy másik választ kellene adni.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.06. 12:47:58

@444:

"az ortodox neolib-neokon válasz az, hogy fel kell számolni, vagy legalább is a lehető legjobban vissza kell szorítani az államot."

Szó sincs ilyesmiről: a felszámolás az anarcho-kapitalista válasz, a lehető legjobban visszaszorítás a klasszikus liberális válasz.

"a magyarok döntő többsége ezt nem fogadja el, vagy kifejezetten elutasítja"

Helyesen: a Fácán kocsma törzsközönségének népnemzetiszocializmusról fantáziálgató középértéke nem fogadja el.

2017.08.06. 13:17:34

@neoteny:
az anarcho-kapitalista elképzelés az, hogy lényegében nincsenek államok. csak magánjog van. és ezen túl esetleg csak valamilyen nemzetközi közjog létezik. általános alapjogi charta. a neolibek szerint az államoknak nem lehet önálló külpolitikájuk. az anarchista válaszban a nemzetközi jognak a multinacionális vállalatok egymás közötti szerződésein kellene alapulnia.

a neokonok (pl béndek péter) válasz az, hogy a világot a lehető legnagyobb mértékben piacosítani kellene. de teljesen nem lehet felszámolni az államot. tehát van közjog, de minimális mértékben, és van nemzetközi jog, de annak alá kell rendelni a nemzeti jogrendet. és ebből lenne az amerikai mintára létrejövő föderalizált európai egyesült államok. amivel az eu bürokrácia ugyan brutális hatalomhoz jutna. de ez még mindig jobb mint a korrupt kelet-európai nemzetek.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.06. 13:24:32

@444:

"az anarcho-kapitalista elképzelés az, hogy lényegében nincsenek államok. csak magánjog van."

Igen.

"a neolibek szerint az államoknak nem lehet önálló külpolitikájuk."

Ezt honnét vetted?

"az anarchista válaszban a nemzetközi jognak a multinacionális vállalatok egymás közötti szerződésein kellene alapulnia."

Fordítva: a vállalatok egymás közötti szerződései alapulnak a multinacionális jogon, ahogy az "megtermelésre" kerül a nemzetközi választottbíróságok gyakorlatán keresztül. Amely folyamat már most is létezik.

"a neokonok (pl béndek péter) válasz az"

Talán már észrevetted, hogy az én (anarcho-kapitalista) álláspontom sok ponton különbözik HaFr álláspontjaitól. Így hát az ő álláspontjának bármilyen általad történő elemzésével hozzá fordulj: nekem nem tisztem vagy feladatom, hogy az ilyen analízisedről bármit is mondjak.

2017.08.06. 13:24:57

@neoteny:
vannak neolib/neokon pártok. de a magyar lakosság döntő többsége nem ezekre szavaz. csepel körülbelül 80 ezer lakosú. ezt azt jelenti, hogy az új sportcsarnok minden csepelinek átlagosan nagyjából 25 ezer forintjába kerülne. a neoliberális válasz az, hogy azt a pénzt hagyjuk a csepeli családoknál. és ők ha akarnak, akkor építsenek tornatermet a kis herkuleseknek. illetve majd ezt a környékbeli vállalatok, vagy filantrópok szponzorálják. szabad piaci alapon is létrejöhet egy kulturális mecenatúra. nincs szükség állami beavatkozásra. nagyjából ezt mondta kuncze gábor. de helyébe németh szilárdot választották.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.06. 13:35:39

@444:

"de helyébe németh szilárdot választották."

Németh Szilárd nem állt ki a választási kampányában azzal, hogy "kiharcolom azt, hogy a tőletek elvett pénzből egy sportcsarnok épüljön helyben, aminek a finanszírozását átfolyatom az én alapítványomon, hogy a lefölözés nekem és familiárisaimnak kényelmes legyen". Mert ha ezt így elmondta volna, igencsak kétséges, hogy a jó csepeliek rá szavaztak volna.

2017.08.06. 13:45:07

@neoteny:
hallgasd meg akármelyik európai neolib nemzetközi jogászt. szerintük a magyar állam nem döntheti el azt, hogy mondjuk hány menekültet fogad be. hanem erről az európa tanács dönt. és azt a tagállamok kötelesek elfogadni, ahogyan az európai bíróság határozatait vagy állásfoglalásait is. így lényegénen nincs szuverén tagállami külpolitika. ahogyan az usa esetén sincs. kalifornia, arizona, új-mexikó és texas államoknak sincs önnálló külpolitikája. nem ők döntenek a mexikói határzárról, hanem az amerikai szövetségi kormány.

az európai neokonok azt mondják, hogy szimbolikus jogkör maradhat az államfőknél. a német államfő állást foglalhat menekült ügyben. de a tagállamoknál semmiféle lényeges döntési jogkör nem maradna. mivel a nemzetközi jog felüírja a nemzetit a föderalizált európában.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.06. 13:58:25

@444:

És? Ha nem tetszik az EU működése, tessék azt megváltoztatni, vagy tessék kilépni. Orbán elvileg az előbbi utat járja; habár nem lehet könnyű egy szövetség lakosságának kb. 5%-val bíró országból osztani az észt a másik 95%-nak.

"kalifornia, arizona, új-mexikó és texas államoknak sincs önnálló külpolitikája. nem ők döntenek a mexikói határzárról, hanem az amerikai szövetségi kormány."

Amely szövetségi kormány törvényhozásában képviselve vannak ezek a tagállamok: a képviselőházban több, mint 23%-al (Kalifornia és Texas nagy népessége miatt), a szenátusban pedig 8%-os részesedéssel van jelen ez a négy állam.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.06. 14:07:04

@neoteny:

"egy szövetség lakosságának kb. 5%-val bíró országból osztani az észt a másik 95%-nak."

Helyesen: egy szövetség lakosságának kb. 2%-val bíró országból osztani az észt a másik 98%-nak.

2017.08.06. 14:22:26

@neoteny:
orbán sohasem mondott akarja, hogy ő németországot kötelezné arra, hogy ne fogadja be a menekülteket. hanem azt, hogy magyarország szabad állam. és nincs kényszerbetelepítés. hanem erről a magyar kormányok és az önkormányzatok döntenek.

orbán azt mondja, hogy mondjuk juncker ne ossza az észt. az nyilván nem helyes, hogy izland egyszerűen hajtsa végre az európai tanács határozatait (annak ugyanis tagja). hanem jogukban megmondani, hogy oda kiket telepítenek be. ilyen alapon az eu tag málta és ciprus sem dönthet. a magyarországnál kisebb balti államok, írország finnország, svédország, dánia, horvátország, szlovákia. vagy ezért áll ki időnként bécs budapest mellett. mert így maradhat szuverén ausztria.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.06. 14:23:44

@444:

És? Ha nem tetszik az EU működése, tessék azt megváltoztatni, vagy tessék kilépni. Orbán elvileg az előbbi utat járja; habár nem lehet könnyű egy szövetség lakosságának kb. 2%-val bíró országból osztani az észt a másik 98%-nak.

2017.08.06. 14:37:04

@neoteny:
ha orbán az álláspontjával egyedül lenne, akkor nem sok esélye lenne. az eu jelenlegi neolib/neokon vezetői éppen attól félnek, hogy az orbáni álláspont kerül többségbe. mert mondjuk seehoffer és a csu is nagyobb önállóságot követel bajorországnak. vagy az afd kelet-német tartományoknak, ahol második helyre tudtak befutni. vagy ugye nagyobb önállóságot akarnak katalánok és így tovább.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.06. 14:51:38

@444:

"ha orbán az álláspontjával egyedül lenne, akkor nem sok esélye lenne. az eu jelenlegi neolib/neokon vezetői éppen attól félnek, hogy az orbáni álláspont kerül többségbe."

Valóban: mit kezdenek a Görögországban és Olaszországban felhalmozódott migrásokkal (akiknek egy része menekült)? Mert könnyű Orbánnak azt mondania, hogy a magyaroknak nem kellenek bevándorlók (holott azért eladtak valami 17,000 letelepedési kötvényt), de az EU bürokraták nem mondhatják azt a görögöknek és olaszoknak, hogy küzdjenek meg ők a problémájukkal egyedül -- még úgy sem/akkor sem, ha egy csomó pénzt beletolnának a két országba.

Ha Orbán kemény lenne, akkor nem csak kerítést húzott volna fel, hanem bérbe vett volna hajókat a görögöktől, olaszoktól, spanyoloktól, portugáloktól, franciáktól, britektől, németektől és lengyelektől, hajózó személyzetet is fogadott volna rájuk, aztán felpakolt volna egy csomó TEKest a hajókra és irány a Földközi tenger déli része, ahol elkaphatják a migráncshajókat és -csónakokat és visszaszállíthatják a migráncsokat Törökországba meg Líbiába. De _ennyire_ azért nem tökös a magyarok Fénylő Csillaga.

Ha nem tetszik az EU működése, tessék azt megváltoztatni, vagy tessék kilépni. Orbán elvileg az előbbi utat járja; habár nem lehet könnyű egy szövetség lakosságának kb. 2%-val bíró országból osztani az észt a másik 98%-nak.

screpes 2017.08.06. 15:44:31

@444:
Egy kormányzati álláspontnak mindig jelentősnek látszó követése van.
Mindenekelőtt a valóban érdekeltek, és velük együtt abszurd módon, az érdektelenek, akik nem értik, vagy rosszul értik (fogják fel ) érdekeiket.
A következő csapat, a MINDENKRI kormányzati oldalon, akiknek álláspontjában dominál a többsésgi véleméynhez való tartozás vágya, - az nagyon erős, például a képzetlenek, és tehetségtelenek körében.
Ez így már egy igazi, alig legyűrhető népességcsoport, különösen ha hozzávesszük, hogy a kommunikáció is alapvető a játszmában, és abban nemcsak kormánytúlsúly van, ebbe ma már a kommunikációs szaktudást IS bele kell szomolnunk: molnár Gyula például messze nem olyabn kidörzsölődött, mint Habony, és Botka nem tenne semmi olyat, mint mondjuk Rogán..
Ez így összesen mégsem jelenti, vagy éppen ezért nem jelenti, hogy ezek tudják, ki az a seehofer, vagy mi történik bajorországban a CSU
Szomorú és abszurd, hogy fentiek függvényében folyik a gondolkodás, kik, mit döntsenek a "kilépésről" Eu megreparálásáról.
Igaz, te itt az EU neolib-neokon veztésésről írsz, de erősen kétes, hogy egészében ők is így határozzák meg magukat, másrészt, a Zemberek szava mégiscsak döntő kell maradjon, odaát is, itt is. A hallgatásuk pedig felér egy fél kinyilatkoztatással.

2017.08.06. 15:50:18

@neoteny:
mint egy ellentengernagy.

screpes 2017.08.06. 15:51:37

@neoteny:
ma olvastam, hogy Líbia, jegyzékben tájékoztatott, hogy harci repülőket vet be, a migránsokat feltartóztatni hivatott olasz hajókkal szemben, ha azok átlépik az afrikai vizek határát. Ennek az a apikantériája, hogy e határtól egyébként már olasz ügy a befogadásuk, mentésük, és minden egyéb.tehát, ha vissza akrnád tartani őket (és azt akarják,) akkor azt még az ellenséges területen kéne elérni, megvalósítani. Érdekes lenne tudni, hogy az afrikai partokon, a csempészek övezetében milyen formában léphetnek fel az olaszok...rejtő Kenő most könnyen gyűthetne friss anyagot könyveihez ott.

2017.08.06. 16:16:41

@screpes:
csak aztán nehogy válasszanak egy új mussolini parancsnokot, aki előáll az új grande italia tervvel.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/17/GreaterItalia.jpg

neoteny · http://word.blog.hu 2017.08.06. 18:34:53

@444:

Amely akció után bevonulhatna Budapestre egy fehér Audiban amelyre felfestett fekete halálfejek jelképeznék minden egyes visszazavart migráncs-hajót.

screpes 2017.08.07. 08:36:17

@444:

Szándékosan eleresztetted a füled mellett a "Tóthok-ra" épített analógiámat, miként születhet egy ostoba előítélet, és aztán zavartalannul működtethető, alátámasztgatható. Bizonyos körökban, ahol arra fogadókészség is van. Ezek a sikeretelen , nemTÓT zenészkörök lesznek- mindenekelőtt. Én rólad írtam, ezúttal. Tisztában vagyok azzal, hogy a származásra, etnikumra (meg a foglalkozásra) utaló neveknek milyen szerepe van (volt) a névadásban. Mi több, ehhez még nyelvésznek is tarthatom magam, ha évekig gyalulták azügyben az agyam.
A Tóth lányok "esete" a hazai könnyűzenei élettel szerintem jó példa, milyen látványos, nagyívű hülyeségekre ragadtathatjuk magunkat.

2017.08.07. 10:53:42

@screpes:
amennyire tudom a tapolcai tóth gabi nevű celebritás indítotott egy totova projektet. ami ellen a felvidéki magyarok egy része tiltakozott. mondván, hogy a szlovák nacionalizmus jelképe az, hogy a magyar lányok és asszonyok nevét kényszerűen ovásítják. nem engedik hivatalosan a magyart használni. a nemzeti liberalizmus nyilván az, hogy lehessen mindkettőt mondani. és a magyar tradició a kárpát-medenceiek magyarosítása: tehát a szlovák miniszterelnök "ficó róbert", "dzurinda miklós" vagy "radics ivett". de nyilván lehet a szlovák megfelelőt is mondani.

tóth gabi felvidéken szlovák területen tóthová. és ha akar, akkor énekelhet két nyelven. ahogyan mondjuk ruzsa magdi is énekel szerbül amennyire tudom.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.10.03. 09:21:56

@screpes: Nem inkább a menteni próbáló segélyszeervezetek ellen? Tudom, elmúlt közben egy kis idő, a memúria halványul, de én így emlékszem.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.10.03. 09:22:07

@screpes: Nem inkább a menteni próbáló segélyszeervezetek ellen? Tudom, elmúlt közben egy kis idő, a memória halványul, de én így emlékszem.

screpes 2017.10.03. 09:55:03

@Kuviklacz:
Ezt nem értem...(ennyi idő után végképp nem..)
A líbiaiak, vagy az olaszok támadnák a szervezeteket?
esetleg van (volt) valami információ emögött a gyanúd mögött?

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.10.08. 17:35:33

@screpes: Amit írtál, az igaz a híradások szerint, az olaszok az ENSz által elismert líbiai kormány kérésére hivatkoznak, és ezt a kelet-líbiai területet uraló tábornok fenyegetett lövetéssel és nem világos, hogy Líbia felségvizeinek határain kívül vagy líbiai vizeken tervezték az akciót az olaszok. Feltehetőleg a volt gyarmattartóval szembeni bizalmatlanság van a líbiai reakció mögött. Én régebbről emlékszem, hogy a líbiai vizeken mentést folytató civil szervezetek hajóit nem akarták beengedni a líbiai vizekre: www.telegraph.co.uk/news/2017/08/16/libyan-coast-guard-threatens-spanish-ngo-ships-tensions-rise/
süti beállítások módosítása