1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.05.31. 15:46 HaFr

Olvasóimnak

Képtalálat a következőre: „van-e kiút a nemzetből”

Kedves Mindenki!

Ritkítom a bejegyzéseimet, részint mert már sok tekintetben csak ismételni tudom magam, részint meg a választási kampányra fordulva megreszkírozom a videókban való kommunikációt -- hátha nem ijesztek el senkit a képes-hangos gondolatmenetekkel. Néha persze azért írok majd, ne árvuljon el teljesen az sem, aki nem követi a PKP FB-oldalát, vagy nem jelölt be engem személyesen. A blogból összeállított kötet a Kalligram és a terjesztők jóvoltából kapható a jövő héttől "Van-e kiút a nemzetből? A magyar konzervativizmus lehetőségei" címmel. Aki személyesen szeretne velem találkozni, június 9-én 16 órától dedikálok a budapesti Vörösmarty téren.

Üdv,

P.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr4612555537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.06.01. 12:56:41

"a választási kampányra fordulva megreszkírozom a videókban való kommunikációt"

Mi most a PKP-beli pozíciód? Ismét elnök vagy, vagy egyszerű párttag, vagy más?
süti beállítások módosítása