1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.04.15. 10:51 HaFr

Konzervatív reflexiók Orbán Viktor húsvéti interjújára

Orbán Viktor Magyar Időkben közölt interjúja élvezetes olvasmány. Tanúság arra, hogy Orbán pontosan tudja, mit várnának tőle a szavazói értékrendben és kormányzati teljesítményben, miközben a napi teljesítménye ennek gyökeresen az ellenkezője. Az interjúja emiatt is különösen cinikus.

A kézenfekvő párhuzam Krisztus és "magyarok közösségének" feltámadása között természetesen blaszfémia, de az egész kormányzása blaszfemikus. Isten szabadságot adott az embernek az erkölcsi életében - ha van a hétköznapokra lefordítható üzenete a Feltámadásnak, az a szeretet és a szabadság egymásba játszása. Szabadság nélkül nincs felelősség és erkölcsi képesség (a kormányzatilag definiált nemzeti értékrendhez és kollektív normákhoz igazodó embernek beszűkülnek a döntési lehetőségei, ezzel az erkölcsi élete), míg -- hasonlóképp -- ha a felebaráti szeretetet felülírják az etnicista szempontok, akkor nem beszélhetünk istenkáromlás nélkül keresztény politikáról. Így általában nem is beszélhetünk ilyesmiről, mert a politika logikája nemzeti és hatalomelvű, óhatatlanul törzsi/idegenellenes (ennek csak a mértéke változhat) és kényszerelvű. De akkor a minimum, hogy nem vesszük a szánkra hiába Krisztus nevét, hacsak nem önkritikusan. Éppen az ellenkező módon annak, ahogy Orbán teszi.  

Orbán beszámolója a kormányzása alatt elért eredményekről nagyjából és egészében hazug. Nem méltatom a kritikára, mert annyian megteszik -- többnyire pontosan. Szeretnék azonban egy dolgot kiemelni, ami a narratívát illeti. Az interjú belehelyezése a keresztény és egyúttal a szabadságharcos narratívába, amely kétségtelenül az elképzelhető legsikeresebb, a legtöbb pozitív asszociációt kiváltó politikai pozíció ebben az országban, olyan torzulást okoz folyamatosan a magyar jobboldali kultúrában, amelynek a kára egyelőre felbecsülhetetlen. Röviden érintettem már: Orbán kormányzása nem keresztény. Most azt is hozzáteszem: semmi köze a magyar szabadságharcos hagyományhoz, mert olyan ellenfeleket helyez elénk (Brüsszel, Soros, a migránsok), amelyek differenciálatlan összekapcsolása és egységes negatívumként való megjelölése, egy, önmagában hazug, kettő, megkérdőjelezhetetlen pozitívumként tünteti fel az ellenpólust, Orbánt és társaságát, eloldva az egész narratívát a tényektől, így a kormányzás legitim, tényszerű bírálatának lehetőségétől. A narratívák eloldása a valós problémáktól, felismerésüktől és megoldásuktól a magyar történelem legfontosabb politikai hagyománya, és a sérelmi nacionalizmus az ennek megfelelő legfontosabb politikai ideológiája.

A globalizációt csak az erős nemzetek tudják a saját javukra fordítani. A magyar nemzet nem erős, ellenkezőleg. És 2010 óta rohamosan gyengül. Külsőleg szétszabdalt Trianon óta, az államhatárokon belüli politikai kultúrájában mélyen megosztott, társadalmi képességeiben gyenge, a versenyképessége hanyatlik már a régió országaihoz képest is, a szociológiai szerkezete kedvezőtlenül alakul, nő a gazdasági menekültjeinek száma, szétszakadnak a családjai, radikálisan nő a szegénység, a politikai rendszere mélyen korrupt, sorolhatnám. Ezek tények. Az orbáni narratíva ezekből semmit sem tükröz, hanem döntően hatalmi érdekből, kisebb részt hozzá nem értésből olyan irányba transzponálja a jobboldali szavazók világlátását, amely lehetetlenné teszi, hogy a közöttük nagy számban előforduló polgári elemek alkotó módon tudjanak szembe nézni a valós állapotunkkal, és képessé váljanak a koordinált értékteremtésre. Röviden: a nemzeti-szabadságharcos mítosz takarásában Orbán csaknem mindent megtesz, amivel az ellenfeleit vádolja: kivérezteti az országot, táplálja annak önsorsrontó megrögzöttségeit és lenézi annak polgárait.

A kormányzás talán a legkártékonyabb hatása, hogy lefogja a nemzeti érdekű modernizáció erőit. A legjobban azokat bénítja, akik valaha bíztak, esetleg még ma is bíznak Orbánban. Miközben a polgárok látják, hogy az országa hanyatlik, a politikai érdekérvényesítésüknek nincs esélye a torz fidesz-jobboldali (valójában destruktív nacionalista) miliőben. Nem tudják korrigálni a domináns narratívát, hogy az megmaradjon nemzeti elvűnek, de termékennyé váljon, nem tudnak közösségi alternatívát létrehozni a valóságnak a szellemüket megülő hamis reprezentációjával szemben. Orbán egész interjúja ennek a hamis reprezentációnak a kifejezése. "Jó lenne, ha igaz lenne", gondolja az eszmélő polgár, "de mivel nem tudjuk érvényesíteni a növekvő korrekciós igényünket, mert nincs az orbánihoz hasonlóan ideális narratívánk, feszüljünk hozzá ahhoz, ami van." Ez a folyamatos hozzáfeszülés és adaptációs kényszere határozza meg a jobboldali értelmiség és a polgárság mindennapjait. A jobbjaiét legalábbis.

A nemzeti identitás/függetlenség igénye és a globalizáció valósága közötti konfliktus ugyancsak tény. De a nemzeti függetlenség ügyét rábízni arra, aki a problémát megjelöli, de attól kezdve, hogy megjelölte, kizárólag csak árt a kezelésének (megoldani nem lehet ugyanis), a jobboldali közvéleménynek a '30-as, '40-es évek zsákutcás mozgásához hasonló dinamikáját mutatja. Az etnikai függetlenség (akkor trianoni revízió, ma a még sokkal torzabb Brüsszel-Soros-migráció kevercs) oltárán feláldozza a problémák helyes felismerését és az erkölcsileg és politikailag helyes megoldását, csak mert nem elég tehetséges és/vagy konzekvens ahhoz, hogy kidolgozza a modern jobboldaliság nemzeti narratíváját. És mivel erre képtelen, behunyja a szemét az ország hanyatlása, bűnös szövetségekbe kényszerülése és a kormányzati hazudozás láttán. Ez a konzervatív minőség vállalhatatlan a Polgári Konzervatív Párt számára. A pártot azért hoztunk létre, hogy kiutat ajánljon a hamis narratívákból, miközben megőrzi a nemzeti és polgári érdekek számára a kormányzás lehetőségét. Az értelmes konzervativizmus lehetősége egyúttal Széchenyi örökségének folytatása is, amely a függetlenséget a (klasszikus-zsidó-keresztény-polgári identitását megőrző) Nyugaton, a magyarságot a modernben, a fejlődést az aktuális kompetenciákban és a hagyományban horgonyozta le. Ez megoldja nemcsak a silány fideszes kormányzás, hanem annak "ellenségeinek", a Soros-stb. "fenyegetésnek" az ügyét is, mert teljesen irrelevánssá teszi azt már problémafelvetésként is. Ha az ember ebből a perspektívából olvassa Orbán interjúját, az egész egyetlen megdöbbentő halandzsának tűnik, nem véletlenül. (A május 13-ára hirdetett találkozó későbbi időpontra halasztva.)

Orbán mára nagyon leadta az igényeit, és ehhez igazítja az olvasói várakozásait is. "Mit jelent a magyar politikában jól állni? Az ország megvan." Ennyi. Gondoljunk bele, mit jelent ez a kérdés és ez a válasz egy miniszterelnök szájából. Meddig adjuk még le az elvárásainkat?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr6712427869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barkalot 2017.04.15. 10:57:41

Gyönyörű szép fasiszta beszéd volt. A magyarok nagy többsége viszont nem fasiszta, ezért fog Orbán hatalmasat bukni jövőre.

Barkalot 2017.04.15. 11:00:38

@HaFr:

Orbán nem az??? Ezt komolyan kérded? Már a Néppártiak is tudják Brüsszelben.

Najó én erre nem érek most rá, keresgélj, olvass utána.

ricardo 2017.04.15. 12:57:37

Jó keresztény szereti ellenségeit, és imádkozik értük.

szentiras.hu/UF/Mt5,44-48

DrGehaeuse 2017.04.15. 15:21:42

@Barkalot: A fasiszták kikérnék maguknak hogy orv-bánt közéjük számitsák. Ez a látszatnáci duma annyira álságos, szemforgató és undorító, hogy egy becsületes fasiszta is csak hányni tud tőle. Orv-bán ideológusai egy új "politikai termék"-ként használják a függetlenségi nacionalizmus szélsőségesen demagóg formáját.

DrGehaeuse 2017.04.15. 15:32:42

Sajnos elég jól taktikazik orv-bán. Gyakorlatilag begyűjti a Jobbik szavazóinak nagy részét akik bedőlnek a látszatnáci dumájának. Több volt jobbikos ismerősöm is totál orv-bánista lett, mióta ez a migráncsozás meg sorosozás megy. Nyilván így akarja pótolni az elvesztett konzervatív és mérsékelt nacionalista szavazóit.

profiügyfélszolgálat 2017.04.15. 15:41:28

"A globalizációt csak az erős nemzetek tudják a saját javukra fordítani. A magyar nemzet nem erős, ellenkezőleg. És 2010 óta rohamosan gyengül."

Ha az állítás első fele igaz, Magyarországnak nem szabad támogatnia a globalizációt. Orbánnak tehát ez ügyben alapvetően igaza van.

A második fele csúsztatás. Minden adat azt bizonyítja, hogy a rohamos gyengülés 2002-től zajlik, amikor is régiós éllovasból sereghajtókká váltunk. 2010-re ez rég tény volt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.04.15. 15:45:16

@profiügyfélszolgálat: való igaz, 2002-től rossz pályán van, de egy, 2010-től van "polgári" kormány, amellyel szemben a várakozásaim magasabbak, kettő, attól fogva strukturális és filozófiai vakvágányom vagyunk, mert Nyugat- és modernizációellenes kormányzás zajlik

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.15. 16:48:52

@DrGehaeuse:

"jól taktikazik orv-bán. Gyakorlatilag begyűjti a Jobbik szavazóinak nagy részét"

Vagy begyűjti, vagy megakadályozza, hogy a Jobbikos szavazók _hatásosan_ ellene szavazzanak. Még ha lenne is egy "egységes" ellenzéki jelölt, az szükségszerűen anti-Orbánista lenne; és mivel Orbán a nemzet érdekeinek képviselőjeként árulja magát, hithű Jobbikos nem szavazhat a vele szemenállóra. Orbánnak teljesen megfelel az, hogy azok a Jobbikosok, akik nem konvertálódnak Fideszessé, a Jobbikra szavaznak: mivel a meghekkelt választási rendszerben az összes lehetséges szavazatok negyedével (csaknem) 2/3-os parlamenti többséget tud szerezni, számára csak az a fontos, hogy az ellenzék megosztott legyen. Ennek a választási aritmetikának szerves része a Jobbik "legnagyobb ellenzéki pártként" történő "tartása".

Egyetértek veled: OV kiváló taktikus.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.15. 16:49:42

@neoteny:

"szemenállóra"

Helyesen: szembenállóra.

2017.04.15. 17:19:37

@neoteny:
a "sorosozással" (kódolt zsidózással) fent tudja tartani szavazói aktivistást. sanyi azt mondja. komám, ha veszek egy vödör diszperzitet és ráöntöm a zsinagógára, akkor az belefér a véleménynyilvánítás szabadságába? vagy össze kell hívni az ensz közgyűlést azért, mert kitört a fasizmus. és erre polgári neveltetéssel nehéz mit mondani. legfeljebb azt hogy quod licet iovi, non licet bovi. komám, magyarul beszéljél nekem. amit szabad jupiternek nem szabad a kis ökörnek.

böszörményi szobrász tiltakozással leöntötte saját "műalkotását" a pécsi bazilika mellett.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/17917387_10212563418582688_8940020962165960679_o.jpg?oh=139bdb21227ab949a9dfbe513389a4dc&oe=598AE8C4
sanyi azt mondja, hogy ő is kiönt egy anyacsavart betonból. de azt rakják 121-es udvarára (sanyi a 121. számú ipari iskolába járt). mert az oda való és nem a templomkertbe. és ez látszólag ízlésbeli kérdés. valójában vallási kérdés.

ezt az embert művésszé avanzsálták a "liberálisok"
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17799082_10212499013812609_6367788569293332501_n.jpg?oh=926cf0d4e58d6730a181504c357d8068&oe=5990C600
de egy vallásháború részeként. öntünk betonból egy anyacsavart a templomkertbe. és azt igaz, hogy nem érti majd senki. de attól művészet. ne szóljon bele a kocsma népe. csak ugye a demokrácia az, hogy mégis csak beleszólnak. és orbán megszerzett 2-2,5 millió szavazót. és még ott van 1-1,5 millió nemzeti radikális potenciális választóként. és hozzájuk beszél.

bádogos 2017.04.15. 17:38:56

A diagnózis pontos - mindössze egy tévedés van benne, de ez kérdésessé is teszi a használhatóságát:

"a jobboldali szavazók ... a közöttük nagy számban előforduló polgári elemek"

Sajnos az szerző állításával szemben a de facto polgári elemek - amennyiben a citoyen legfontosabb jellemzője az autonómia (szellemi értelemben még inább, mint anyagilag) - elenyésző kisebbségben van a jobboldali szavazók között.

Ezért ha egyáltalán észreveszik is az ordító különbséget a népbutító kormányzati blabla és a pőre valóság között, akkor sem biztos, hogy összejön az a "szökési sebesség", ami a halálbolygó gyilkos légköréből való szabaduláshoz szükséges (bocs a metaforáért). Végül is olyan régen kondícionálják magukat folyamatosan ("csak egy kicsit kell másképp néznünk, hogy úgy nézzen ki, már majdnem OK"), hogy az újabb kanyar bevétele csupán minimális nekigyűrkőzést kíván, míg a nagy ugrás megtétele után egyszerre válnának ellenséggé, de minimum gyanússá a teljes rokonságuk és baráti körük szemében, és találnának a külvilágban tengernyi megdöbbent arcot "uramisten mi a fene tartott ezen eddig" kifejezéssel.

Röviden: Az esetleges eszmélés "költsége" nagy, és az érintetteknek olyan terhet jelent, amit csak kevesen képesek közülük elviselni. Ez egyszersmind behatárolja a PKP, mint párt lehetőségét is. Jobboldali polgár (szignifikáns számban) nincs, nem létezik. Agilis, változtatni vágyó tömeg ez van, amit látsz. Nekik kéne valamit mondani.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.04.15. 17:44:15

@bádogos: kétségtelenül nehéz a feladatunk

2017.04.15. 17:56:27

@neoteny:
ugye világos. ha böszörményi szobrász nem állna a "liberálisok" oldalán, akkor ő egy kútfúró lehetne a szabad piacon. és önthetne beton gyűrűket. a művész tiltakozik.
www.pecsma.hu/wp-content/uploads/2014/11/we%C3%B6res-s%C3%A1ndor-1024x701.jpg
rendben van. lehet mondani, hogy ezek az utcai szobrok elég giccsesek. mindenfelé csinálnak ilyeneket. debrecenben ady szobor. de ez inkább tetszik a népeknek.
img2.hvg.hu/image.aspx?id=0f6c0cd1-1665-408d-a7d3-c0437b994a17&view=da658e97-86c0-40f3-acd3-b0a850f32c30
mint ez a másik szobor szintén debrecenben.
static.panoramio.com/photos/large/65657227.jpg
a meghasonlott ady. ez annyira nem tetszik a népnek. de nem mondják, hogy bontsák el. tehát nem is annyira populizmus nyert teret. hanem van egy fizetési lista. amit elneveztek úgy, hogy "liberális". ezt pénzeli soros és a "baloldali" kormányzatok. orbán létrehozott egy másik fizetési listát. és ez az "illiberális" jobboldal. és a lakosság többsége ez utóbbi fizetési listára iratkozna fel különösen vidéken. a fővárosban ennyire nem egyértelmű a helyzet. orbán azt mondja, hogy ha soros pénzét elvonják, akkor a balliberális tábor összeomlik. a balliberálisok azt, hogy az uniós források elapadnak, akkor a nemzeti együttműködés rendszere összeomlik. egymás megsemmisítésére játszanak. a kérdés, hogy melyik omlik össze előbb.

2017.04.15. 18:05:14

@neoteny:
ezek a jobbos zsidók. láthatóan férfiágon szerveződnek. ők nem balliberálisok. nagyon nem.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.15. 18:06:40

@unionista᠋:

"és a lakosság többsége ez utóbbi fizetési listára iratkozna fel különösen vidéken."

Tekintettel arra, hogy a lakosság többségétől származnak azok a pénzek amiket a fizetési listára kerülteknek kiosztanak, a lakosság többsége mindig is ki fog maradni a jóból.

2017.04.15. 18:26:46

@neoteny:
a különbség az, hogy a jobboldali felfogásban a a nép maga választhatja meg vezetőiket. értem persze, hogy te ezt mondod, hogy sokkal hatékonyabb lenne ha a nép egyénileg szerveződnének meg. és a kormányzati költést közelítenék a nullához.
cdn.tradingeconomics.com/charts/hungary-government-spending-to-gdp.png?s=hungarygovspetogdp&v=201704031306t&d1=19170101&d2=20171231
európában a helyzet hasonló.
cdn.tradingeconomics.com/charts/euro-area-government-spending-to-gdp.png?s=euroareagovspetogdp&v=201704031242t&d1=19170101&d2=20171231
az újraosztás mértéke gdp arányosan kedvenc fehérorszországodban 28.8%. európában lukasenko elvtárs az, aki (lehető) legkevesebbet vesz el. egy igazi "demokrata". finnországban ugyanez az érték 58.3% niinistö elnöki rendszerében. ami ha csak ezt nézzük, akkor nyilván "diktatúra". elnyomják a szegény kis finneket.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.15. 18:35:01

@unionista᠋:

"a különbség az, hogy a jobboldali felfogásban a a nép maga választhatja meg vezetőiket. "

És utána azok a nép által választott vezetők alkotmányoznak, ahol gondosan beleírják az alaptörvénybe, hogy a népnek nincs beleszólása sem abba, hogy mekkora az adók (a "közterhek") mértéke, sem abba, hogy az így (ti. erőszakkal beszedett) pénzek hogyan kerülnek elköltésre.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.15. 18:38:16

@unionista᠋:

Sanyi szerint a debreceni zsinagóga balliberális zsidókkal van tele?

2017.04.15. 18:38:23

@neoteny:
azt a "liberálisok" is gondosan beleírták. ebben konszenzus van a pártok között.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.15. 18:41:02

@unionista᠋:

Erről van szó: teljesen mindegy, hogy milyen vezetőket választ a nép magának, az összes vezetők ugyanúgy bánnak a néppel, már ami a lényegi kérdéseket illeti.

2017.04.15. 20:02:44

@neoteny:
a debreceni zsinagógában nincs túl sok balliberális. a pestiben sem. orbán éppen abban újított, hogy megosztotta ezt a társaságot vallási alapon.

a "balliberálisok" a filoszemiták: hithű kommunisták (tgm) és ortodox liberálisok (bokros). ide sorolódnak a zsidó-keresztyén egyházak (németh sándor féle hit gyülekezete, iványi lelkész). és soros nyitott társadalom alapítványi hálózata.

jobboldalra kerültek a hívő izraeliták. és az elvtelenek, akiket orbán megvett magának (andy, flinkenstein).

izrael azt mondta, hogy orbán forduljon szembe az amerikai demokrata párttal. majd ők megvédik. orbán bejelentkezett az oroszoknál. ez vágta ki a biztosítékot simicskánál. így jobbik mögül kihátrált moszkva. simicska meg beállt a jobbik mögé.

2017.04.15. 20:32:20

@neoteny:
a finnek magas újraosztás mellett liberális piacgazdaság van. a fehéroroszoknál alacsony újraosztás mellett sincs. a magyarok valahol a kettő között állnak.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.15. 22:33:11

@unionista᠋:

"a debreceni zsinagógában nincs túl sok balliberális."

Akkor Sanyi miért a debreceni zsinagóga lediszperzitelésével akar véleményt nyilvánítani?

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.15. 22:38:28

@unionista᠋:

"a különbség az, hogy a jobboldali felfogásban a a nép maga választhatja meg vezetőiket. "

És utána azok a nép által választott vezetők alkotmányoznak, ahol gondosan beleírják az alaptörvénybe, hogy a népnek nincs beleszólása sem abba, hogy mekkora az adók (a "közterhek") mértéke, sem abba, hogy az így (ti. erőszakkal beszedett) pénzek hogyan kerülnek elköltésre.

2017.04.15. 22:53:30

"olyan ellenfeleket helyez elénk (Brüsszel, Soros, a migránsok), amelyek differenciálatlan összekapcsolása és egységes negatívumként való megjelölése, egy, önmagában hazug, "
mindeközben nem lehet nem észrevenni, h valamiért nagyon kezd sürgőssé válni az orosz kapcsolatok fejlesztése:
inforadio.hu/kulfold/2017/04/14/moszkvaval_targyalt_szijjarto/ (A telefonbeszélgetést - mint arról a minisztériumi közleményt ismertetve a TASZSZ hírügynökség beszámolt - a magyar fél kezdeményezte.)
nem tudom mire elég még az idő a választásokig, de lehet, h azok már az EU-val való szakításról és az EaU-hoz való csatlakozásról is szólni fognak.
természetesen az ellenzéknek az ismert körülmények miatt nem lesz beleszólása.
viszont Orbán számára hatalmas diadallal ér véget a szabadságharc, hiszen belpolitikai téren korlátlan lesz a mozgásszabadsága.
az ellenséges liberális világgal egycsapásra megszakad a politikai harc és a kapcsolat (Sorosnak és az ellenzéknek, civileknek vége, a jobbik behódolhat), viszont ettől még lehet, h a vállalatok és befektetők nem mennek mindjárt mind el.
konzervatív értelemben így a modernizációs lemaradásunk is mindjárt jóval kisebbnek tűnik majd és Kazaksztánhoz, vagy Kirgizekhez képest a dehumanizációról beszélni valós nemzetgyalázás, hisz itt működő emberi jogok vannak.
talán úgy döntött, hogy Magyarország a nyugati világon belül sosem lesz abban az értelemben nyugat, mindig visszamaradott lesz, viszont az EaU-n belül egyből M.O. lesz a "NYUGAT".
de az is lehet, h nem ő döntött így, csak belátta.

Khonsu 2017.04.15. 23:33:08

@DrGehaeuse:

Unionista tökéletes karikatúrája a fideszes derékhadnak. (a ballibek is hasonlóak, csak más alapon)

A lényeg, hogy nem észérvek alapján gondolkodnak, hanem szinte vallásosan hisznek a saját igazukban, bármekkora hülyeség legyen is az, és egyszerűen lehetetlen meggyőzni őket, mert hiába szembesítené őket bárki a tévedéseikkel, egyszerűen nem vesznek tudomást róla.

Nem szép dolog, de az a helyzet, hogy szerintem ezt a réteget meggyőzni nem, csak "átverni" lehet. Ha valaki egyszer végre jó szándékkal teszi ezt velük, később talán megköszönik...

2017.04.16. 07:34:29

@neoteny:
a nemzeti radikálisok megtanulták, hogyan kell érvelniük az anarchistákkal szemben. ha egy galeri egy vödör diszperzitet elkeverne egy tubus sárga színezőpasztával és szétöntene luftballonokba és megdobálná a nagy-zsinagógát, akkor az csoportos garázdaság vagy szabad véleménynyilvánítás? sanyit a szexizmus döbbenti rá, hogy emberi faj van. a stíröli a tuján a nigger csajokat.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.16. 07:51:49

@unionista᠋:

"a nemzeti radikálisok megtanulták, hogyan kell érvelniük az anarchistákkal szemben."

Ezt csak a hangok mondják a fejedben.

"ha egy galeri egy vödör diszperzitet elkeverne egy tubus sárga színezőpasztával és szétöntene luftballonokba és megdobálná a nagy-zsinagógát, akkor az csoportos garázdaság vagy szabad véleménynyilvánítás?"

Szabad véleménnyilvánítás _miről_?

A Sándor-palota befestékezése "szabad véleménnyilvánítás" volt Áder János közjogi tettéről, ti. hogy köztársasági elnökként aláírta az eléje terjesztett "lex CEU"-t.

A debreceni zsinagóga egy galeri által történő befestékezése miről lenne "szabad véleménnyilvánítás"? Saját állításod szerint nincs benne túl sok balliberális: törvényeket sem hoznak, nem is helyezek hatályba -- semmi olyat nem csinálnak a debreceni zsinagógában, ami hatással lenne a debreceniekre vagy általánosságban a magyarokra. Hacsak nem tudsz rámutatni arra, hogy milyen párhuzam létezik a Sándor-palota és a debreceni zsinagóga, ill. Áder János és a debreceni zsinagógába járók között, nem vonható párhuzam a Sándor-palota egy partikuláris esemény kapcsán történő befestékezése, és a debreceni zsinagóga generikus befestékezése között.

2017.04.16. 09:49:19

@neoteny:
az általában egy nyitott közjogi kérdés, hogy mégis ki vagy mi garantálja alkotmányosságot egy jogállamban.

a jelenlegi rendszerben erre hozták létre az alkotmánybíróságot. aminek tagjait a parlamenti pártok paritáros alapon adják. a rendszer feltételez egy politikai váltógazdaságot. és az alkotmánybíróság tagjai konszenzusra törekedve garantálják a jogbiztonságot. nagyjából ez az elképzelés. csak ez a gyakorlatban nem nagyon működik. mert egyrészt minden párt igyekszik a saját embereit betolni. másrészt az egyik pártnak hosszú ideje alkotmányos többsége van. és a saját emberit még hosszabb időre beültette a legfőbb közjogi testületekbe, akiket csak egy népfelkeléssel lehetne kipenderíteni. az ellenzék ezzel próbálkozik. arányos választási rendszert követelnek. de hogyan legyen arányos? a főváros belső kerületeiben szerveződő pártlistákra lehessen felkapaszkodni vagy a parlament brit mintára egyéni képviseleten alapuljon? németalföldi mintára különféle ideológiák legyenek képviselve. ez esetben a parlamentbe könnyedén bejutna a jobbiktól jobbra levő magyar gárda. vagy minden régiónak, megyének, kerületnek van egy helyi (piacpárti) országgyűlési képviselője. a magyar tradíciókból inkább ez utóbbi következik. van egy választott köznemesekből álló alsóház. és van egy főrendi ház. a felsőház. a főpapság. ők a hitközségek választott világias lelkészi vezetői. ez egyházreformot is jelentene. mert ez esetben egy katolikus többségű egyházkerület is választaná lényegében egy presbitert/esprerest. a katolikus többségű egyházmegye is választana egy püspököt, vagy a főegyházmegye tartományi érseket. vagy legalábbis ezekkel egyenrangú közjogi méltóságokat. mert a római katolikus főpapokat a szentszék nevezi ki. a krisztus földi helytartójaként a pápa. ebben a modellben a szentatya figyelmébe ajánlanának egy megkeresztelkedett férfit vagy nőt (!) azért, hogy nevezze ki a egyházmegyében egyházi tanácsnoknak, vagy világi főgondoknak. evangélikus terminológiával. egy ilyen ökumenikus nemzeti keresztény főrendiház ortodox liberális vagy ortodox kommunista szempontból egy horror. ez következik a nemzeti tradícióból és a felvilágosodásból. a "liberálisok" azt mondják, hogy a magyar országgyűlés nemzeti, nemzetségi, nemzetiségi jellegét el kellene törölni. miért kellene?

mivel én liberális vagyok azért megengedném azt is, hogy holland mintára sokpárti parlament szerveződjön. de ebben az esetben elég sok nemzeti radikális párttal kellene számolni. torockai megalakítja a délvidéki magyar pártot. és ezzel 1%-ot szerezhet úgy, hogy azzal be lehet kerülni. a magyar parlamentbe bekerülne budaházy is. erre lehet mondani, hogy maradjon az 5% a parlamenti küszöb. csakhogy azt vélhetően a "balliberális" pártokat se lépnék át. miközben a szocialisták simán begyalogolnának: "fizessenek a gazdagok" címszóval. persze ezt átvennék a nemzeti szocialista pártok. a szociális demagógiát nemzeti populizmust és a radikalizmust ötvöznék. így győztek a nácik weimarban. szóval egy arányos rendszerben totális rendpártiságnak komoly esélyei vannak. brutális kisebbségellenességnek. lehessen sárga festékkel az ajtókra felfesteni a jude feliratot? soros a kgb felforgató módszereit, a "civilek" a ndsdp eszközeit használják. ha az anarchia nemzeti jelleget ölt, akkor abból az első válságban könnyen egy nyilaskeresztes párt jut hatalomra. persze lehet mondani, hogy nem. mert a gój motorosok nem tudnának összeszedni 1%-ot. vagy a magyar hajnal vagy a betyársereg. dehogy nem. csak nem tudnak tömegesen nyerni a választókerületekben. mert az ásotthalmiak azt mondják, hogy ebben a helyzetben a határszélen jó nekik torockai polgármesternek. védik a földjeiket. a tradíciókból egy délvidéki magyar-szerb-horvát katonai határőrvidék következik. csak a szerbek és a horvátok összevesztek, hogy kié legyen vukovár. valkóvár (castrum vlcou) a szent koronáé. mindjárt a vlachok/olához is magukénak vallják. ez a multikulturalitás az apostoli szent királyságban. egy nem ortodox nemzeti liberalizmusból következően. ami a balliberálisoknak nem tetszik mondván, hogy hol van ebben a szabad piac totalitása és a proletár nemzetköziség.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.16. 09:53:46

@unionista᠋:

"a különbség az, hogy a jobboldali felfogásban a a nép maga választhatja meg vezetőiket. "

És utána azok a nép által választott vezetők alkotmányoznak, ahol gondosan beleírják az alaptörvénybe, hogy a népnek nincs beleszólása sem abba, hogy mekkora az adók (a "közterhek") mértéke, sem abba, hogy az így (ti. erőszakkal beszedett) pénzek hogyan kerülnek elköltésre.

2017.04.16. 10:27:45

@neoteny:
először is nem akarom leönteni a zsinagógát. de aki leöntené az felteszem a zsidóságról mondana véleményt. és nyilván mondhat véleményt. azt, hogy de facto a zsidók hozzák törvényeket, mert összebeszélnek. stb. ez szabad véleménynyilvánítás. de ha festékkel leöntik a zsinagógát, akkor az rongálás.

debrecenben két 15 éves horogkeresztet festettek a nagytemplom lábazatára.
www.dehir.hu/wp-content/uploads/20160421_135527.jpg
a bíró elítélte őket 2-2 év próbára bocsátással. az elkövetők nagyon helyesen nem lettek szabad sajtó sztárjai. pedig ők is el tudnák magyarázni, hogy egy szörnyűséges autokratikus rezsim uralkodik. egy pénzügyi háttérhatalom. mert ez a leckét minden tizenéves betéve tudja. erre lehet mondani, hogy ez egy hülyeség. ezt mondják a liberálisok. nincs ilyen. vagy van, vagy nincs. ezt nem tudjuk. mivel a semmiből generált hitelpénz nem tekinthető közhasznúnak. és annak költése üzleti titok. az adósságszolgálat sem minősül közpénznek abban az értelemben, hogy a végső haszonélvezői ismeretlen személyek. valószínűleg nem a tóraolvasó izraeliták seprik be a pénzt. de ezt sem lehet tudni. mert a pénzügyi rendszer nagyon bonyolult. nem szabad megtudni, hogy ki adja és ki veszi az értékpapírokat. személy szerint kicsodák. és ha ezt valaki felveti, akkor nagyon szoktak tiltakozni egyesek. akiket a kocsma úgy fejt meg, hogy ők a "zsidók".

tehát van egy ismeretlen pénzügyi hatalom. soros van a kirakatban. aki véletlen zsidó. a szélsőjobboldaliak azt vélelmezik, hogy ehhez a nemzetközi hálózathoz magyarországról nem a palócság kapcsolódik elsősorban. hanem most éppen felcsútról mészáros koma. de addig orbánt nem fogják lecserélni amíg az ellenoldalon liberálisnak mondott felforgatók állnak. persze ez majd a választási eredményekből derül ki. szóval lehet, hogy tévedek. és majd az istandwithceu mozgalom megnyeri a választást. de az is lehet, hogy az "einstand ceu" nyerné meg. ezt nem tudjuk. ez majd elválik.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.16. 10:39:02

@unionista᠋:

"egy szörnyűséges autokratikus rezsim uralkodik. egy pénzügyi háttérhatalom. mert ez a leckét minden tizenéves betéve tudja."

De azt a leckét nem tudják, hogy az alaptörvénybe beleírták a nép által megválasztott politikusok, hogy nem lehet népszavazást rendezni sem az adók mértékéről, sem arról, hogy hogyan kerül a "közpénz" elköltésre.

2017.04.16. 10:50:53

@neoteny:
nem hiszek abban, hogy a szabadságot a polgárság a politikai pártoktól csak úgy megkapja. mert minden politikus ellenérdekelt abban, hogy a jövedelmekről a nép követlen rendelkezzen. mert ez esetben a politikusok miből élnének. és a papok miből élnének. a világon kevés hely van ahol ne létezne se állam, se egyház.

nem hiszek az anarchiában sem. abban, hogy a nép azt mondja, hogy nincs szükség közvetlen választott vezetőkre. azt gondolom, hogy orbán éppen ezek anarchista megmozdulások következtében kaphat újra "kétharmadot". a fidesz familiárisai összezárnak. és ugyan vannak elbizonytalanodók (pl. ürge vorsatz diána, aki rájött, hogy adott esetben intézményeket zárnak be politikai alapon. ami a politikai kormányzás természetéből fakad. úgy látszik, hogy ezt a ceu-n nem tanítják. a "liberálisok" nem érti, hogy az állami önkényt a szabad tőkepiaci önkény legitimálja. és ebből fakad a "zsidózás". és nem abból, hogy a népek nem akarnak flódnit.

2017.04.16. 10:53:59

@neoteny:
az ellenoldalon az összes demokrata elmagyarázza, hogy a közpénzekről a köznép közvetlen nem rendelkezhet. hiszen ha nem így lenne, akkor mindenki ingyen sört akarna.

a "kedvenced" ulics erika idéz szálasitól.
4024.hu/wp-content/uploads/2015/02/unnamed.png

2017.04.16. 10:55:17

*hiszen ha így lenne, akkor mindenki ingyen sört akarna.

zipe moha 2017.04.16. 11:38:59

...nincsenek Magyarországon "Konzervatívok", "Polgárok" az 1000. poszt után sem...a "kapitalizmus" meg..izlések vannak...no és szerepek..és persze egyéni és klán érdekek..

jó lenne a magyar valóságról olvasni, beszélgetni ..azt kiinduló alapként nyugvó pontra helyezni...a képmutató szemforgatás forgatja már a gyomrokat....de még persze általános...mert a mintaadók mintáit másolja a többi...azok pedig továbbra is csak maszatolni akarnak...

korszakváltás..mindenki tudja, hogy a tél után tavasz jön...a hogyan a nem mindegy...a puder nem gyógyítja a pattanást,Péter..:)

érdekes olvasmány:..:)....
patriahungaria.freewb.hu/gondolatok-a-korszakvaltasrol/

2017.04.16. 11:48:48

@neoteny:
a bürokráciát demokratikusan úgy lehet csökkenteni, hogy van hivatali illeték. és ezek után az emberek követlen érdekeltek kisebb és jobban működő hivatalokban. de aligha nem fogják azt mondani, hogy ne legyen mondjuk tulajdoni lap. és ha valaki azt mondja, hogy ez az ő háza. és egy másik ember is azt mondja, akkor egy általuk megválasztott bíró döntse el, hogy kié a tulajdon. az anarchia ezt jelentené. abban nem lehet földhivatal vagy telekbíró. mert az már valamiféle államiságot igényelne.

lehet mondani, hogy semmi se legyen ingyen. de ez sem ilyen egyszerű. mert a helyi közlekedésben valószínűleg kevesebben és kevesebbet használnának autót ha a tömegközlekedés átalánydíjassá válna. ezt fejti meg zolika. debrecenben csak "osan" busz ingyenes.
static.regon.hu/ci/2016/04/92226_orig_auchan-jarat.jpg
de felmérik, hogy az utazás költsége átalányként be a termékek árba van építve. zolika azt mondja, hogy minden nagyobb üzlet, üzem, birtok fizetne (koncessziós) díjat, akkor lehetne ingyenes a városi tömegközlekedés. pont ahogyan az "ósön" busz. mondja andika. tehát lényegében azt mondják, hogy a piacra jutás átalánya beépül a termékek árába. és így kap árelőnyt a kisbolt. mert az előtt nincs se parkoló, buszmegálló. annak nem kellene koncessziós díjat fizetnie. ezt mondja a fidesz is. csak nem tudják, hogy a gonosz multikat milyen címen adóztassák meg. az önkormányzatok koncessziós díjat szedjenek. cserébe szolgáltassanak ingyenes tömegközlekedést. így lehet p+r (park & ride) parkolókat építeni. tehát lényegében arról van szó, hogy a piacra jutást teszik szabaddá (ingyenessé). a kétféle szabadság (libre és a gratis) összekapcsolódik. nem tudatosan teszik. hanem a gondolkodásuk természetes módon erre irányul. és kik ennek a legnagyobb ellenzői. a "liberálisok". akik nem valódi szabadságot akarnak.

nem azt mondják, hogy legyen egy budapest state univerity. és abban a tudáshoz jutás legyen kvázi ingyenes. úgy, hogy a budapest bank diákhitelt nyújt. hanem egy olyan magánegyetem jogait kellene a magyar népnek megvédenie ahol nagyrészt külföldiek tanulnak. mondván, hogy ezzel lesz jobb a mindenki számára elérhető állami felsőoktatás. tehát a köznép érzi, hogy a libsik hazudnak neki. és orbán is hazudik. azt pontosan értik. de most úgy tűnik, hogy előbb a libsiket küldi el a kurva anyjukba. nem törődve azzal, hogy a nemzetközi sajtó a magyar népet lényegében fasisztának tekinti. ez amerikától való kulturális távolodás. majdhogy nem szakítást jelent. és ezt használják ki a ruszkik. magyarországon egy szűk csoport ragaszkodik a globális kapitalizmushoz. és ennek a népnek a világkommunizmus se kellett. ugyanúgy nem kell a kozmopolita világrend se. leszámítva pest belső kerületeit. és most a nézőpont és századvég próbálja beméri, hogy mekkora támogatottságuk van ezeknek.

2017.04.16. 11:51:34

@zipe moha:
van orbán és soros. orbán el tudja zavarni sorost. és soros el tudja zavarni orbánt. a nép el tudja zavarni orbánt. de nem tudja elzavarni sorost. melyiket váltsa le előbb? ez a feladvány.

Lexa56 2017.04.16. 11:53:39

Orbán soha nem volt és nagy valószínűséggel soha nem is lesz keresztény. Az ő vallása egy bálványnak szól, ami elsősorban ő saját maga, és ennek eszköze egy másik bálvány, amit ő úgy hív, hogy nemzet.

2017.04.16. 12:48:40

@zipe moha:
az erős kormányfőt nem egy erős ellenzék tudja kontrollálni. ti. ha a kormányfő erős, akkor az ellenzék gyenge.

a kormányfőt egy a parlamenttől függetlenül választott államfő tudná kontrollálni. a "liberálisok" nem akarnak ilyet. azért, mert ők a kormányfőt akarják gyengíteni, hanem en bloc államiságot. azt mondják, hogy majd a "civilek" fogják kikényszeríteni a szabadságjogokat. rendben van. de ez önkormányzati keretek között lehetséges. gyügyei parasztok aligha fognak gulyás mártonhoz csatlakozni. mert látják, hogy ennek a felmenői nem a szürke marhákat őrizték. az egyik guttmann manó lett gulyás márton. a gyügyei paraszt úgy képzeli, hogy polgárosodás alapja nem az egyén. hanem az, hogy a hitközségekben alakul ki a konszenzus. kicsiben. előbb a vallást tisztázzuk. az még nem a fasizmus. és most ez a vita folyik. teljesen mindegy, hogy miről van szó. ceu, vagy akármi. a magyar közéletben irracionális hitviták folynak. és a pártok, a különféle "civil" mozgalmak praktikusan fizetési listaként vetélkednek. és utóbbinak tenne keresztbe orbán. megpróbálja felszámolni a "liberálisok" anyagi és szellemi utánpótlását.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2017.04.16. 12:51:39

@HaFr: A mai fajkeveredés elleni kikelése inkább náci volt mint fasiszta.

igazi hős 2017.04.16. 13:01:53

Orbán először polgári Magyarországot hirdetett meg, de nincs elég polgár a győzelemhez. Aztán jöttek a további hívószavak, már mindet lejáratta. Orbán nem liberális, nem antikommunista, nem polgári, nem konzervatív. Miért pont a keresztény jelző lenne a kivétel? Orbánnak elég, ha van 2-2,5 millió szavazó, aki az állami(lag pénzelt) hírforrásokra hallgat és megfelelően szavaz. Nem kell, hogy igaz legyen, ha mindenhonnan ugyanazt hallja. Az orosz példa áll előtte: Putyin népszerűsége töretlen, igaz a nép 80%-a nem is hall más hangot, csak az övét.
Mit érdekli Orbánt az ország jövője? Látunk olyan Fideszes pénzembert, aki itt befektet? Földet és szállodákat vesznek, mert az érték marad, meg persze a külföldre mentett vagyon.

2017.04.16. 13:12:34

@MolnarErik:
ne viccelj már. a "liberális" ideológia ugyanolyan fasisztoid, mint a náci. mindkettő magasabb és alacsonyabb rendű emberekben gondolkodik. a különbség az, hogy a libsik szerint a keveredéssel magasabb rendű fajok jönnek létre. a nácik szerint alacsonyabb rendűek. mindkét eszme hülyeség. a libsiket a nácik tudják elküldeni a kurva anyjukba. ezért van ez a feszkó. ez nem a diktatúra, hanem jelentős részben a közakarat. orbánt se szeretik. de a többség a "liberálisnak" mondott világképet gyűlöli. mészáros lőrincet és a felcsúti kisvasutat is legitimálják azért, hogy ezt a társaságot elzavarják.

2017.04.16. 13:30:37

@igazi hős:
ha mészáros koma felvásárolja a balaton környéki önkormányzati kempingeket, akkor pareto hatékonyság javítást hajt végre. oké, hogy lőrinc koma nem végzett semmiféle üzleti iskolát. de ehhez nem is az kell, hanem pénz. az állam generálhatja magának. de a pénzt odaadhatja bárkinek. ez a finánckapitalizmus. nem a betétet helyezi ki a bank.

ha mondjuk a tartalékráta 1/10. akkor 10 forintból csak 9 forintot lehet kikölcsönözni. de a 9 forint hitel betétként jelenik meg. és ebből kikölcsönözhető 8.1 forint. és így tovább. így 10 forint betétből 100 forint hitelt lehet csinálni. egy gombnyomással. mert a bankrendszer ezt lejátssza. bankközi utalgatással lényegében bármennyi pénzt képesek generálni. most lőrinc koma fejleszt. a tőkepiac bárkiből ügyes üzletembert farag. mészáros koma látványosan inkompetens. és a többi? "récsöl" elvégezte a legjobb vendéglátóipari iskolát "svejcban". hadd vezesse már a turizmust.

Laikus Érdeklődő 2017.04.16. 13:33:58

@MolnarErik:
1. A fajkeveredés ellenzése ugyanúgy náci dolog, mint a fajkeveredés támogatása.
2. A migráció nem az emberi rasszok, hanem a kultúrák keveredéséről szól.

Khonsu 2017.04.16. 13:34:11

@unionista᠋:

A nép jelenleg nem tudja elzavarni Orbánt, Orbán pedig nem tudja elzavarni "Sorost". Abban az értelemben, ha "Soroson" a jelenlegi pénzügyi világrendszert/világgazdasági infrastruktúrát és annak politikai vetületeit értjük.

"Sorost" a világban zajló, elsősorban a technológia által hajtott átalakulás fogja elzavarni. A gazdasági és társadalmi rendszerek új kontextusba kerülnek (először a fejlettebb vidékeken), ami magával hozza a mögöttes infrastruktúra "újrahuzalozását".

Ez fogja elzavarni "Sorost". Na persze nem önmagában az átalakulás folyamata, hanem az a tényező, amit szintén nem veszel figyelembe. Az, hogy az ennyire átfogó és ilyen szinten összetett átalakulások meg szokták szülni saját rendszerüket, ideológiájukkal és mindennel együtt.

Ez lesz a harmadik szereplő, aki majd durván belerondít a kétszereplős "vallásháborúdba".

Egy szép, új, életerős mindent átfogó rendszer.

Túlélő ... 2017.04.16. 14:03:11

Orbán a "keresztény" kifejezést három okból erőlteti, használja és veti be:

1.) Ezzel demonstrálja hívei elkülönülését mindennemű baloldaliságtól
2.) Ezzel hangsúlyozza a NEM keresztény migránsokkal való szembenállást
3.) A konzervativizmust jeleníti meg vele, hiszen a keresztényi tudatosság többnyire kéz a kézben jár a vallásossággal.

Semmi valódi tartalma nincs náluk. Olyan tartalma, mint a megértés, tolerancia ... stb.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.16. 14:39:47

@unionista᠋:

"nem hiszek abban, hogy a szabadságot a polgárság a politikai pártoktól csak úgy megkapja."

De abban hiszel, hogy közöd van ahhoz, hogy miért van szociológia tanszék a BME-n.

morph on deer 2017.04.16. 15:13:03

@unionista᠋:
"ha mészáros koma felvásárolja a balaton környéki önkormányzati kempingeket, akkor pareto hatékonyság javítást hajt végre"

Hogyne, hiszen O. Ráhel csak tanult valamit, ami itt is hasznosítható ... miért ne reménykedjünk?

GallaiG 2017.04.16. 15:13:57

Ferenc pápa, aki a szabadságot - liberalizmust - hirdető keresztény vallás legfőbb méltósága, ma is tegezte hallgatóságát, ahogyan hallgatói is őt. Mit szól ehhez a mi sztálinbajszos, kunbéla indulatú házmesterünk? Amikor a jánosozástól védi a putyinpincsi pincsijét. Hallott már erről MSZMP-s korában?
Erről beszélt Erdő Péter is MA, a SZABADSÁGRÓL.
Kedves Diktátorunk vajon hallotta ezt, "húsvéti", hazug uszítása közben?

2017.04.16. 15:29:17

@Khonsu:
orbán nem a kereskedelmi bankrendszert akarja bedönteni. hiszen annak a családja, baráti köre a legnagyobb haszonélvezője. ugyanezért nem akar kilépni az unióból. a soros alapítvány és a ceu esetleges felszámolása a balliberálisok anyagi és szellemi utánpótlását vágná el.

2017.04.16. 15:31:16

@morph on deer:
ezt mondja a liberális elmélet. récsöl elvégezte a legjobb svejci iskolát. most ő a kiválasztott. a pénzt nem egy piréz kapja. ez a közvélekedés.

2017.04.16. 15:46:42

@GallaiG:
ne viccelj már. hanem mindkét tábor lényegében csak uszít a másik ellen. "szaros" györgy vs. bajszos "szar". te még hozzáteszed, hogy SZABADSÁG. az kevés.

GallaiG 2017.04.16. 15:51:08

@unionista᠋: nem én teszem hozzá, hanem a keresztény vallás, Ferenc pápa és Erdő Péter. Úgy látom, üzenetem ezen része "nem megy át". Pedig rájuk hivatkoztok, "keresztény" bolsevikok. Bruhahaha!

morph on deer 2017.04.16. 15:52:25

@Khonsu:
"Sorost" a világban zajló, elsősorban a technológia által hajtott átalakulás fogja elzavarni. A gazdasági és társadalmi rendszerek új kontextusba kerülnek"

És szerinted ez miként fogja érinteni a mi kis provinciáls gondolkodásmódú, digitális analfabéta, ex labdarúgó vezérünket? Mennyire várható el orbántól, vagy a mindenféle szempontból 'alárendelt' tanácsadóitól, hogy egyáltalán felismerjék ezeket a tendenciákat, és megfelelő döntésekkel a helyes irányba mozdítsák az országot?

Vagy esetleg tovább nyomulunk a középázsiai vonalon, mint ahogy az atomenergiai 'fejlesztések' is mutatják..?
Ebből a szempontból ugyanis Sorosra még kevésbé lehet kenni a problémákat, mint orbán ideológiai zagyvaságait illetően, attól tartok.

morph on deer 2017.04.16. 16:02:58

@unionista᠋:
"... a pénzt nem egy piréz kapja"

Ilyen 'kereszt'névvel én nem biztos, hogy pirézelnék ugyan, de ez ízlés dolga.

Végül is már volt olyan korábban is, hogy jórészt egy kézben volt az egész idegenforgalmat érintő üzletág, csak akkor ez nyíltan történt.
Változnak az idők!

Vagy csak a hölgy lett kissé szemérmesebb, mióta a saját lábunkon áll ... sebaj, amíg nem ír angolul róla, sok sikert!

BiG74 Bodri 2017.04.16. 16:12:00

@morph on deer:
Mi a baj a pirézekkel? Ők is kaptak lóvét bőven útban a munka világához, meg a népszavazó urnákhoz, csak egy kicsit csúszott félre az ügy, de Magyarország erős, ilyen piti egy-két milliárdos ügy sehol nem számít.

2017.04.16. 16:15:47

@neoteny:
a bme szociológia tanszéke fellázad, hogy bojkottálják az oktatást. lázadjon fel. a műegyetemen olyan nagyon nincs szükség szociológiai intézetre.

az alapprobléma a főváros eleve túlméretezett. és van két "elit", amelyikből csak az egyik maradhat. és egyébként bárki kerül hatalomra az túlcentralizál. mert túl nagy a főváros. eredendően a kárpát-medence egészének pénzügyi kereskedelmi központja lett volna. csak ugye ez nem valósult meg. és az sem globális kereskedelmi központtá válik szabad piaci alapon. aztán lehet mondani, hogy mert a magyarok hülyék. mert úgy egyébként ausztriában nagyon erős a tudományosság. aztán lehet mondani, hogy bécsben a kormányzati költség gdp arányosan kevesebb. de nem nagyjából ugyanannyi, mint pesten. hasonló a helyzet berlinben, párizsban, brüsszelben. londonban kicsit alacsonyabb (43%). de nem sokkal. bukarestben még alacsonyabb (35.5%). és globális pénzügyi-kereskedelmi központ? mert a románok hülyék? nem. mert az, hogy hol van a globális tőkepiaci központ azt nem a népek döntik el. és ilyen belátható időn belül nem lesz pesten. akkor se ha a nyugatnak benyalunk a meleg szarig. a tőkepiaci döntéshozók azt mondják, hogy eztán magyarország nem kell. nagyon nem. rendben. és erre a válasz az, hogy a magyar gazdaság összeomlik. gyügye gazdasága nem fog összeomlani. az egy másik kérdés, hogy a nemzeti meggyprogram sem fogja fellendíteni. mert abból leginkább csak néhány csókos haver gazdagodik meg. a többi paraszt azt mondja, hogy ők is legyenek benne a korrupcióban. és ezt finanszírozza a főváros. persze csak egy ideig. kérdés, hogy a kettőből melyik elit maradjon. orbán szembefordította ezeket.

a megoldás az lenne, hogy a fővárosi értelmiség egy része "leköltözik" vidékre. csak ki az a barom, aki megteszi. inkább "elköltözik" külföldre. úgy tűnik, hogy ez lesz a "megoldás": a harc. egy irracionális politikai küzdelem. aminek a végén a csatatérről a vesztes eltakarodik. sajnálatos, hogy így alakul. de nagyon így néz ki.

ijontichy 2017.04.16. 16:18:35

@Khonsu: Sorost a biológiai kora/állapota fogja "elzavarni". Bár - gyanítom - vitya paranoiája/ellenségkeresése messze többnek mutatja már most is Sorost, mint a valóságban. Mégis mi a fenét képzelnek itt egyesek? Attól, hogy a föncsi elmebeteg és/vagy rektális gyűrűizom-görcs ;-) okozta szorulás kínozza, még nem kéne mindenkinek teljesen meghülyülnie :-/

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.16. 16:20:18

@unionista᠋:

"nem hiszek abban, hogy a szabadságot a polgárság a politikai pártoktól csak úgy megkapja."

De abban hiszel, hogy közöd van ahhoz, hogy miért van szociológia tanszék a BME-n.

2017.04.16. 16:28:40

@morph on deer:
ha egy hatalmi központ van, akkor egy üzletág egy kézben van. a szabad piacon a versenyt legnagyobb valószínűséggel az nyeri aki a legtöbb pénzt kapja. az részben hatalmi kérdés.

azt mondják, hogy a yandex be van kötve az orosz szolgálatokhoz. és azt írja a 444, hogy a google analytics "biztonságos", mert az nincs bekötve az amerikaihoz. a franc se tudja, hogy mi hová van bekötve. de se a yandex, se a google nem működhet moszkva és washington ellenére. és most orbán azt mondja, hogy a ceu se működhet magyar kormány ellenére. ez szoktatlan, de azért lehet ilyeneket mondani. innentől kezdve ez egy hatalmi játszma, amibe lehet, hogy orbán belebukik. de az is lehet, hogy csak félig. külpolitikailag meggyengül, de belpolitikában hozza 18-as választást. ez a legvalószínűbb. és az is lehet, hogy soros alapítványi hálózata omlik össze. az egész nyilván nem fog. 12 milliárd dollárt költöttek "demokráciára". de az is propaganda gépezet, mint a habony művek. csak a másik szempontból ellenpropaganda. és most úgy tűnik, hogy ebből lehet választani. orbán vs. soros. két fizetési lista. rezsimszolgák hada áll szembe. aztán lehet mondani, hogy a "liberálisoknak" nincs olyan nagy befolyása. és ez nem is csak soros. a másik oldalon sem csak orbán áll. ez két brancs. a nép eldönti, hogy melyiket választja.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.16. 16:38:46

@unionista᠋:

"a nép eldönti, hogy melyiket választja."

"nem hiszek abban, hogy a szabadságot a polgárság a politikai pártoktól csak úgy megkapja."

Khonsu 2017.04.16. 16:46:09

@morph on deer:

Úgy érinti, hogy a játék végén ez százszor akkora csapást mér majd rájuk, mint Soros akár a legvadabb álmaikban.

2017.04.16. 16:49:25

@GallaiG:
mivel nem vagyok római katolikus ezért szerencsére nekem a pápaságban nem kell hinni. mondjuk nincs olyan hívő katolikus ismerősöm, aki ferenc pápát ne egy bohócnak tartaná. vannak is bajban. persze ez csak megerősíti őket. ferenc pápát azért küldte, hogy próbára tegye a hitüket. ki az aki ezt az argentint komolyan veszi. erdő péternek hivatalból komolyan kell vennie. nagyjából úgy, ahogyan kósa lajosnak orbán viktort.

Khonsu 2017.04.16. 16:56:01

@ijontichy:

Soros csak az "arca" annak, ami ellen ezt a mostani elmebajt (amúgy csak szavak szintjén) vívják. A megcélzott "ellenséghez" Viktorunk az egész bandájával együtt is kevés. Ha bármi olyat tenne, vagy egyáltalán csak képes lenne olyat tenni, ami valós veszélyt jelent erre az "ellenfélre", akkor megkockáztatom, hogy egy hét múlva már nem lenne hatalmon. Vagy még rosszabb...

Khonsu 2017.04.16. 16:59:27

@Khonsu:

Szóval a lényeg, hogy ami ezt végül le tudja majd győzni és átvenni a helyét, az a NER-t egy csúnya nézésével is elsöpri majd, de úgy, hogy az ország is beleremeg. Ezért kell felkészülni, hogy ne csak az ellenséget lássák majd bennünk, hanem legyenek itt jó barátaik is, mire ez ideér.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.16. 17:06:46

@unionista᠋:

"mondjuk nincs olyan hívő katolikus ismerősöm"

És ebből mi következik? Lehet, hogy egyetlen hívő katolikus ismerősöd sincs.

Te azt hiszed -- vagy legalább is próbálod elhitetni másokkal --, hogy a te személyes tapasztalataid (amik autentikussága egyébként is kérdéses) általános érvényűek. Állandóan arról bugyogsz, hogy mi a "közvélekedés" meg mit gondol a "népesség túlnyomó része" meg hasonlók: de ezeknek az állításaidnak az érvényességét nem támasztja alá semmi.

2017.04.16. 17:41:13

@neoteny:
egyáltalán nem gondolom, hogy 18-as választások éjszakáján a magyarok szabad országot ünnepelhetnek. az állami gazdaságélénkítő programokból következően egy ideig tart növekedés. de aztán kifullad. mert ezek a források csökkennek, vagy elapadnak.

ez esetben ott áll jóska, hogy teremtene 10 új munkahelyet vásárosnaményban. de ezért nem kap 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást. pedig korábban pista kapott. és az a jobbik eset. mert mi van ha pistának el kellene küldeni abból a 10 emberből, akiknek foglalkoztatásáért felmarkolta a pénzt. persze vissza senki sem fog fizetni. felhívják czomba államtitkárt aki a támogatást intézte, hogy ilyenkor mi a teendő. persze lehet, hogy jön egy külső konjunktúra és orbánnak szerencséje lesz. ez a jövő zenéje.

2017.04.16. 18:12:52

@neoteny:
egyáltalán nem gondolom, hogy ezek a kijelentések általános érvényűek. nyilván van olyan hívő katolikus, aki komolyan veszi ferenc pápát. van olyan ismerősöm, aki megmagyarázta, hogy a beiktatásakor valamit nem vett a nyakába. és anélkül az nem is hivatalos. a hívő katolikus ismerőseim között ferenc pápa nem örvend túl nagy népszerűségnek. de ettől még nyilván van aki kedveli. elsősorban a liberálisok. én is liberális vagyok, csak nem ortodox liberális.

a "forradalmárok" azt mondják, hogy legyen "arányos" képviseletek. de ugye arányos rendszert legalább kétféleképpen lehet elérni. az egyik azt mondja, hogy a politikusok térben és időben arányosan legyenek elosztva az országban. ez egy elosztott arányosság. és van egy eredetileg centralizáltnak képzelt arányosság. ami azt mondja, hogy a fővárosban még nagyobb háború folyjon a pártok között. van 10 mérhető ellenzéki párt. ez kevés. legyen még 10. a festékes hősök alakítanak egy új pártot. vagy veronika a fehér tulipánnal. vagy ők.
www.youtube.com/watch?v=J0jQV8LarxM
vagy ő.
www.hirarena.com/_user/page/news/471.jpg
www.youtube.com/watch?v=fNwaFRUjJMI
ez két világ. ezeket kellene egy platforma hozni.

2017.04.16. 19:18:34

@neoteny:
tessék a magyar közélet újabb gyöngyszeme.
index.hu/video/2017/04/15/gulyas_marton_buzerans_fidesz_riposzt_omolnar_g_fodor_origo_habony/
nem lehet érteni, hogy ezt komolyan gondolják? minden szinten trollkodás folyik. az érpataki polgármester is egy troll. (én is egy troll vagyok. próbálok az érpataki polgármesterre is hasonlítani. megérteni a gondolkodását.) de ezek a "forradalmárok" is trollok. ez is trollkodás.
www.youtube.com/watch?v=J0jQV8LarxM
ők fogják megdönteni a rendszert. húúú. húúú. nem az a lényeg, hogy bajszos. hanem, hogy szar. de miért szar. ne a fikázás legyen. ne a takarodjozás legyen. hanem az legyen, hogy mi a picsát akarunk. a tényeket mondjuk ki. gyertek. ennek semmi értelme. hallassuk a hangunkat. ez egy monthy python jelenet. ez egy vicc. vagy valami trollkodás. mint ez a komment. SZABADSÁG. ferenc pápa is ezt üzente.

komment csatorna.
-- 5 perc hírnév meg lesz a 444 és index duón. Esetleg nyer magának +100 feliratkozót a szar vlogjainak.
-- Jobbikos náci vagy.
-- Nem normális libsi fsz. Tavaly ilyenkor még a minimax-ot nézte és a csattogós lepkéjét tologatta ma meg már a felkelőt játssza, mert azt is látta a tv-ben. De ugye milyen érdekes, hogy nem a zsinagógára esett a választása!? Ha igazán tökös gyerek, akkor most elsétál a Dohány utcába és ott is leteszteli a jogalkalmazás egységességét. (ugye mondom, hogy nagyon tudják ezt.)
-- Orbán segge meg a te nyelved itt az egyetlen ami összenő, összetartozik.
-- Újra kéne nyitni Auschwitzot az ilyen liberális tetveknek
-- Ahogy elnézem ezeket a performanszokat, a részeg táncikáló tüntizőket, drogos Juhász akcióit, dobálózásokat, matricázásokat, kétfarkú jópofáskodásokat, stb... meg azt a pártízezer naon művelt és képzett bal-libsi makit, akiknek ez teccik és akik csápolnak mindehhez - szóval teljesen nyugodt vagyok a 2018-as választások kimenetelével kapcsolatban. Hajrá Fidesz!
-- szégyen ez a csürhe
-- Liberális majmok.
-- tahó szar fideszes vagy?
-- Ez a strici a Holocaust Múzeumnál persze nem mer rongálni, pedig semmi különbség nincs a kettő között. Mig az egyiknél osztályalapon kinoztak vagy gyilkoltak meg magyarokat, addig a másiknál faji alapon tették ugyanezt zsidókkal. Hogy kik?
Ennek az itt látható söpredéknek a szellemi vagy valóságos nagyszüleik.
-- Holnap a zsidó oldalt is dobáld már meg ha ilyen bátor vagy! Az egyensúly ezt követeli!
-- Ezek a tüntető kábszeresek is annyit érnek mint a magyar politikusok. Egy forintot se.
stb. stb.
ez a trollkodás folyik. aki megfejti, hogy ennek mi az oka az kapjon valami komoly elismerést. mert ezt egyelőre szerintem nincs ember, aki érti. mindenki trollkodik.

2017.04.16. 19:19:10

(félre értés ne essék én is.)

Laptop7712 2017.04.16. 19:59:31

@unionista᠋:
A megfejtés nagyon egyszerű. Adva van egy 27 éve elrabolt valóság, aminek a díszletei most kezdenek leomlani, és szépen látszik mögötte a nagy büdös rohadás, amire még rákenték a 27 év drága hazugságait. Olyan ez, mint amikor megveszed a legjobb alapanyagokat, megfőzöd a kaját, kitálalod, és végén csak ráhelyezel a tányérra egy darabka friss, tökéletes szart. A kaja kibaszott jó, meg az alapanyagos, és de a szagában azért keveredik egy picurka szarszag. A mostani 40-es generáció már a vesztese volt a módszerváltásnak. Arra ébredt pl., hogy a TSZ személyzetise lett a multi HR vezetője- jókommunista – és neki kellett küldeni a „a zamerikai stílusú CV-t” az „office-ba”, mert a központ úgy bírálta el, az új elvek szerint, ahogy azt a nagy nyugaton tanították neki. Na most egy értelmes embernek evvel tele lett a tőgye, és vagy dobbantott, vagy él a kis hazugságaiban, hogy legalább valami kis lóvét behúzzon a családnak. Elvesztette a gerincét nagy átlag, ami szánalmas. Most meg a 20 éves kiáll, és elmondja, hogy az apja generációja megalkuvó, a nagyapja generációja meg szétlopta, elpirvatizálta, gombokért eladta a jövőjét. Ebből a sunyi baromságból, ami megy 27 éve ez lett. És most mindenki néz ki a fejéből, hogy ez most akkor mi.
Nézem a tévét, kiáll a „hiteles ember”, az értrelmiségi, a Bojár, és beleharsogja a valóságba, hogy ez a balhé, ami megy, a CEU körül, az nagyon nem jó történet. Én meg nézem, azt látom, hogy ebben a katyvaszban senki nem érti azt, hogy a valóség roppant egyszerű. A paradicsom, az paradicsom, a többi meg megy mindig a levesbe. És ez lesz. Az olyan társadalom, ahol 27 éve arra felé halad a világ, hogy az öregek elhazudják az unokáik jövőjét, az természetes módon kerül olyan állapotba, amelyben most vagyunk. Két perc alatt lehet milliárdost csinálni, mindkét oldalnak sikerült, eddig ment szépen a buli. Senki nem hiteles. A fiatalok meg kimennek az utcára egy kicsit kiabálni. Erre azt várják sokan, hogy „le a kormánnyal” rigmusokat kiabáljanak. Nem. elsőnek, béke van, szeretkezz, ne háborúzz, Jamaica a jamaicaiaké, és buli van, meg szeretkezés. Holnap meg tovább maradunk. Az internet korában viccelsz? Keveset beszélgettek 20 évesekkel, és ez baj. Nagyon nem kajálják be, amit az apáik generációja megvett a 90-es években, és ez így van jól.
Hofi jut eszembe unionista, meg a vicc, hogy „Mennyit fialjon a disznó?” „Mennyi legyen?” „A számot mondd, b…s. par..t, ku…” „Csak egy kis gond. a ku.. kal együtt eltűnt a liszt, meg a tojás, a disznó…” Hofi után szabadon.
Ezeknek a fiataloknak nem elég, hogy majd valamikor. Most, és nekem, miért, és hogyan lesz jobb. Nincs több idő. Ezt kellene érzékelni. Fieszta az utcán, és képen röhögni az elitet, mert hiteltelen. A többit megbeszélik nagypapával. A fiatalok kozmopoliták, nemzetiek, magyarok, és roppantul nem hülyék, címkézzék őket bárhogy. Röhögés van, ebből születik majd valami.

Azt men értem, mi a furcsa ebben. Ez volt 89-ben is az utcán.. (A nép valami jót akart tenni, és jobban akart lenni)

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.16. 20:27:41

@unionista᠋:

"egyáltalán nem gondolom, hogy ezek a kijelentések általános érvényűek."

"ez a közvélekedés."

2017.04.16. 21:50:43

@Laptop7712:
irmuska azt mondja, hogy az egyik nyugdíjas barátnője a szikiné kapott egy kutyát. csak egy probléma van. az, hogy nem tudja megfegyelmezni. kérdem tőle, hogy a kutya túlságosan agresszív. á, dehogy is. egy kis mopsz. az a probléma, hogy ludvig nem ért magyarul. ugyanis szikiné gyereke villanyszerelő münchenben. ott kapott egy kutyát valakitől. és úgy gondolta, hogy haza hozza a mamának. aki most németül tanul, hogy beszélni tudjon egy kutyával.

2017.04.16. 22:37:04

@neoteny:
úgy látom, hogy ez a közvélekedés. és egyébként ezt igazolják vissza a közvéleménykutatások és az időközi választások. errefelé lesz egy önkormányzati választás. egy külső kertségben. és a helyi mszp azt mondta, hogy a picsába a belvárosi balliberális ideológiával. egy népművelő (nép és honismeret) szakos tanítóképző főiskolást indítanak. és az együtt jelöltje egy idősebb bácsi. mert nincs más, aki összeállna velük. nem úgy tűnik, hogy itt valamilyen forradalmi liberális hangulatváltás van. de ettől még lehet. debrecenben is tüntettek. de inkább kvesztor károsultak.
debrecen.offmedia.hu/assets/images/1-1-2017-04-14-11-53-02.jpg
de azért elég sokan voltak.
24.p3k.hu/app/uploads/2017/04/17948687_1487116261319336_83839320_o-e1492102918376-1024x576.jpg
tehát az addig rendben van, hogy van egy elégedetlenség. nagyjából akkora, mint az internetadó idején.
mork.vagy.hu/Scopes/vagy/var//improxy/Vagy2VGAPicture/44/64/44648_debreceni_tuntetes_az_internetado_ellen_2014._28..jpg
nincs egy kossuth lajos, aki beszélne a tömeghez.
leolvasható az arcokról, hogy tüntetünk. tüntetük. rendben van. de mi végre.
mork.vagy.hu/Scopes/vagy/var//improxy/Vagy2WXGAPicture/61/55/61554_a_ceu_torveny_elleni_tuntetes_debrecenben.jpg
ne zárják be a ceu-t. az kevés. persze lehet, hogy nem. és ebből lesz egy új ellenzéki mozgalom, ami megnyeri a választást. még van egy év. de egyelőre nem láttam egy értelmes hozzászólást a színpadokon. csak trollkodás van. én is azt csinálom persze. de nem is akarok semmiféle pártot, vagy posztot, vagy akármit. próbálom megérteni a körülöttem zajló történéseket. és ennek érdekében kénytelen vagyok szerepet játszani. mert másképp nem tudom értelmezni a történéseket. annyira abszurd. és azt látom, hogy egymástól túlságosan távol eső kis világokban élő embereket kellene egy platformra hozni.

erre mondom azt, hogy ha nekem kellene debrecenben politikát csinálni, akkor nehéz helyzetben lennék. mert még debrecen lakossága is túlságosan sokféle. nagyerdei villanegyedben élőket nem egyszerű összehozni külső kertségben élőkkel. kénytelen lennék hazudni nekik. egymás ellen fordítani őket. vagy közös ellenséget keresni. mert amit elképzelek annak nincs politikai támogatottsága. innentől kezdve próbálom megfejteni, hogy mi a "közvélekedés". ha már nem az van, amit én szeretnék (ami rendben van persze, nem kötelező annak lennie), akkor értsem, hogy mi történik körülöttem.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.16. 22:48:42

@unionista᠋:

"úgy látom, hogy ez a közvélekedés."

"egyáltalán nem gondolom, hogy ezek a kijelentések általános érvényűek."

Pepibubó 2017.04.16. 23:12:16

@unionista᠋: " nincs olyan hívő katolikus ismerősöm, aki ferenc pápát ne egy bohócnak tartaná."
Azt elhiszem. A Ferenc pápát "bohócozó" pont annyira hívő katolikus, mint amennyire egy orbánhívő demokrata. SEMENNYIRE!
Viszont mind 1 szálig embergyűlölő bolsevik, "nemzeti, katolikus" jelmezben.

2017.04.16. 23:36:41

@neoteny:
az általános érvényűn azt értem, hogy úgy érvényesül, mint mondjuk a gravitáció. arról azt gondoljuk, hogy általános érvényű módon hat a tömegekre.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.16. 23:37:23

@unionista᠋:

"egyáltalán nem gondolom, hogy ezek a kijelentések általános érvényűek."

"ez a közvélekedés."

2017.04.17. 00:03:15

@Pepibubó:
akkor te nem találkoztál komolyan hívő katolikussal. akik azt gondolják, hogy van a világnak egy egyetemes rendje, amit "az" egyház képvisel. próbáltam megfejteni, hogy az mégis micsoda. de rendszerint azt mondják a beavatottak, hogy azt úgyse érteném. mert azt egy olyan szerencsétlen protestáns, mint amilyen én is vagyok nem is értheti. ahhoz ugyanis zsidókereszténynek kell születni. és egyébként lehet, hogy így van. ahhoz, hogy valaki komolyan higgyen valamilyen globális politikában, egyetemes filozófiában vagy világvallásban egy bizonyos kasztba kell beleszületni.

számomra a matematika univerzalitása is kérdőjeles. a legegyszerűbb logikáé. az, hogy egy ítéletkalkulus alapja milyen elemi törvényekből álljon nem lehet egyértelműen eldönteni. ettől még persze a logika elég szilárd. sokkal szilárdabb, mint a jog, és még sokkal sokkal szilárdabb, mint a filozófia. amiben a nagy felvilágosodás (egyesek szint elsötétítés) óta szinte minden és az ellenkezője is igaz. mivel nincsenek teologikus alapok ezért a filozófiában lényegében minden kétségbe vonható. és így könnyen maga alá rendeli a politika. a pápa is egy politikus. mégpedig egy relativizáló liberális. és a komolyan hívő római katolikus ismerőseim ezt nehezményezik. de szerinted ők nem hisznek. ezt a vitát nem tudjuk eldönteni.

2017.04.17. 00:04:20

@neoteny:
a közvélekedés eleve valamilyen ismeretlen módon változó dolog. nem általános érvényű és nem egyetemes.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.17. 02:13:50

@unionista᠋:

"úgy látom, hogy ez a közvélekedés."

"egyáltalán nem gondolom, hogy ezek a kijelentések általános érvényűek."

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.17. 02:43:23

@unionista᠋:

"amiben a nagy felvilágosodás (egyesek szint elsötétítés) óta szinte minden és az ellenkezője is igaz."

Helyes, hogy odatetted azt, hogy "szinte": ugyanis legalább egy dolog biztos, ti. az, hogy te egy posztmodern bohóc vagy.

2017.04.17. 10:34:57

@unionista᠋:
hát mert nekik van katekizmusuk, ami egy meglehetősen túlbonyolított nemzeti konzultáció szerű izé.
csak hívőknek.
amiben mindenre az a válasz, h az egyháznak mindig mindenben igaza van és aki nem hisz az ebben, az nem hisz Krisztusban sem tht eretnek, bűnös.
azért akadnak időszakok, amikor 1-1 pápa elbizonytalanítja a híveket, mint most.
legalábbis azokat, akik az egyház (világi)hatalmát, meg a saját hatalmukat ill. hatalommal kapcsolatos meggyőződésüket összetartózónak, szentnek és sérthetetlennek állítják be és számukra ez a hitbeli meggyőződés csúcsa, Krisztus földi teste.
ilyesmi :D

2017.04.18. 10:05:18

@Bánegressy:
a zsidókeresztények azt gondolják, hogy emberiség (irracionális módon) egyetlen egyházba
szervezhető. azért, mert minden ember (a maga módján) vallásos és maga a hit egyetemes. és ezt nagyon erősen így gondolják. nekem erős a gyanúm, hogy ezt törzsi jelleggel képzelik. a nyugati civilizációban két nagyobb sémita csoport vitázik.

az egyik csoportosulás (a filoszemiták) azt mondják, hogy a hit világias. ennek megfelelően valamilyen globális/totális ideológiát hirdetnek: világ proletárjai, burzsoáziája, kozmopolitái egyesüljetek. ezzel egyetlen probléma van. ezek filozofikusan szanaszét tartanak. ezeket a politikában anarchista szemlélettel próbálják egyesíteni. tiltakoznak, tüntetnek. ideológiai harcot vívnak minden ellen, amihez a filoszemitákhoz nincs köze. antiszemitáknak bélyegeznek mindenkit, aki bírálni merészeli őket.

a másik csoportosulás (a zsidókeresztények) azt gondolják, hogy a hit alapvetően nem evilági. és ennek megfelelően nem világi-, hanem világegyházat akarnak szervezni.

amerikában az előbbi nézet a sikeresebb, európában az utóbbi. kelet-közép európai népek azt mondják, hogy vissza a nemzeti keresztény tradíciókhoz. a politikusi mezőnyben ezt értette, vagy az érezte meg orbán. az egy másik kérdés, hogy a nemzeti keresztény szellemiséget mennyiben követi. a "piszkos munkát" végzi el. a jobboldalon leginkább csak a "szőkék" nem értik ezt az egészet. ürge vorsatz diána most jött rá, hogy illiberális demokrácia van. vagy kovács tamás kiváló vívó most jött rá, hogy a nemzeti konzultáció irányított kérdéseket tartalmaz. vagy a decathlon most jött rá, hogy ezek lopnak. sanyi azt mondja, hogy komám, ez mind "szőke".

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.18. 10:34:29

@unionista᠋:

"sanyi azt mondja, hogy komám, ez mind "szőke"."

Hát még a gyügyei paraszt meg a magyar tormatermelő milyen szőke: 3500 milliárd forintnyi uniós mezőgazdasági támogatás elköltésre került az évek során, de még Lázár János szerint is "nem sok fejlődést eredményezett".

2017.04.18. 10:44:32

@neoteny:
a new york times szerint soros is elosztogatott 3500 milliárd forintot (12 milliárd dollárt) a demokratikus intézményrendszerre. és ebből lett orbán viktor és lázár parancsnok.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.18. 10:49:40

@unionista᠋:

Csak épp' Soros nem Mo-n osztogatta el azt az összeget; a magyar kormányzatok viszont igen.

2017.04.18. 11:03:23

@neoteny:
elég ha ennek az összegnek tizedét osztotta szét magyarországon. jelentős részben soros alapítványi hálózata termelte ki ezt a társaságot. ő válogatta ki orbánt a rendszerváltók közül. és később vele fordultak szembe. legalábbis szimbolikusan. a 18-as választás vélhetően erről szól. a magyar mezőgazdaság megszervezése akkor lesz érdekes ha jön egy újabb válság. és nem lesznek uniós források. ez esetben a magyar gazdák azt a 3500 milliárd forintnyi értéket kénytelenek lesznek a földből kitermelni.

mert most abból remekül megélnek egyesek a nagybirtokok után járó területalapú támogatásból. ez a "profit". bevetik (takarmány) búzával vagy (takarmány) kukoricával. mert azzal van a legkevesebb probléma. a terményt eladják. abból lesz az "extra" profit. ez a "hatékony" nagyüzemi gazdálkodás és a "fejlődő" állattartás.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.18. 11:24:21

@unionista᠋:

"sanyi azt mondja, hogy komám, ez mind "szőke"."

Hát még a gyügyei paraszt meg a magyar tormatermelő milyen szőke: 3500 milliárd forintnyi uniós mezőgazdasági támogatás elköltésre került az évek során, de még Lázár János szerint is "nem sok fejlődést eredményezett".

Laptop7712 2017.04.18. 18:59:50

@unionista᠋:

Ez elég kemény ébredés lesz, mivel a 2000-es éveke elejére sikerült teljesen szétlopni a földvagyont karöltve minden kormányzatnak az elmúlt 27 évben, és sikerült teljesen eltüntetni a vidéki mezőgazdasági termelő infrastruktúrát, amit a komcsi időkben az 50-es évektől 89-ig sikerült felépíteni. Rendszerszinten a komcsi integrált mezőgazdasági – élelmiszeripari rendszer nagyon komoly nemzetközi ütőképességet jelentett, ennek a rendszernek a kibocsátási csúcsa az volt, amikor az orosz űrprogramban 1977 – 1980 között Marika néni és csapata Farkas Berciéknek disznósajtot rejtett konzervdobozba az interkozmosz program keretében.
Az amcsik a fasorban sem voltak ezen a téren, Marika néniék meg egy szimpla kutatóintézetben magyar innovációként ott találták magukat hogy ők szabványosítják az űrkaja gyártás minőségi követelményeit. Ekkor ez volt a csúcs.

lecsos.blogspot.co.uk/2017/02/i-v-mit-jelent-szamomra-minoseg-what.html?q=farkas
ez a csávó írt erről a játékról, ezen a blogon.

Ma Kutatóintézet sincs, se élelmiszeripar, van egy bankárnak egy sajtüzeme, néhány politikusnak tehenészete, meg pár ezer hektár földje, de hírből nincs élelmiszergazdaság. Olyan 67 %-ra teszem a valós élelmiszer importot ma.

Nincs technológiai háttér, néhány multi ural egy-egy szegmenset, azok pedig end-to-end megoldásokra törekednek az ellátási láncban.

2020 utánra be fogják szopni az elvtársak, azért, mert Ukrajna mezőgazdasága, és integrált élelmiszeripari köztestermék gyártása világszínvonalú technológiával bír, és totálisan hozzá fog férni az EU belső piacához, (ez a terv), ha ez bekövetkezik, rendszerszinten, és valós integrációs fokon, akkor az EU mezőgazdaságának, úgy komplexen vége, nyista, ende, ennyi, olyan 6 hónap után.
A nyivákolás a végleges lecsúszás majd ekkor fog visszafordíthatatlanul bekövetkezni. Az elmúlt 27 évben az új privatizátorok egyszerűen benézték ez a játékteret, ebbe meg lehet önteni a pénzt, de nagyon nincs értelme, ahogy azt az elköltött 3200 milliárd is mutatja, semmi eredmény.

Mivel nem lóvé kell, hanem egy kicsit nagyon más megközelítés kellett volna, szerintem már félig késő ebben a paradigmában a megoldás. Totális paradigmaváltás kell, vagy vége a vidéknek,mint a botnak. Ha így marad minden, néhány kiemelt körzetben marad egy-egy valami mutatóban, de az egész offolni fog, ezt meg az elit nem fogja politikailag túlélni, ekkor fog megint bekövetkezni egy „módszerváltás”.

Ezt látom én Unionista, meg azt hogy az agrártámogatások olyan 45 %-a visszacsorog a németekhez köztestermékek, vagy végtermékek formájában már most is, ugyanúgy, mint a többi támogatási formánál. Komplex támogatási rendszert vizsgálva külső német tartomány vagyunk sajnos.

Ebből soha nem lesz semmilyen szintű innováció, és ami lesz is, soha nem fog „lecsurogni”. Életkilátásban a vidék ma olyan namibiai szinten van sok helyen, és ez csak rosszabb lesz. Innen szép csinálni valamit.

Khonsu 2017.04.19. 01:16:11

@unionista᠋:

A hit olyan, mint a relativitáselmélet. Mindenki azt gondolja, hogy érti, de akik pedig valóban értik, belőlük lesznek a próféták és a szentek, mint ahogy a relativitáselmélet esetében a tudósok.

2017.04.19. 11:26:06

@Khonsu:
magyarországon az emberek döntő többsége saját magán nem hisz semmiben. azért, mert nincs államvallás. és azért nincs, mert a zsidóság istentelen része a nemzeti kereszténységet minden erővel be akarja tiltani. és ezzel a társasággal vív háborút a magyar jobboldal és a szélsőjobb. és ez valószínűleg eltart ennek az évtizednek végéig. ez megszabadulás a "liberális" elittől. amivel persze az ország szegényebb is lesz. a világias zsidó kultúrának vége szakad. hét generáció után eltűnik. és az oszmántörök világ megszűnéséhez lesz hasonló.

elképzelni nem tudom, hogy nincs rtl klub és nincs klubrádió. mert megveszi andy vajna. és tv2 és rádió1 van helyette. elképzelni nem tudom, hogy nincs index és 444. mert megveszi habony. lokál és 888 helyette. elképzelni nem tudom, hogy nincs hvg, mert megveszik. elképzelni nem tudom, hogy nincs atv, mert azt is megveszik. de ez esetben egy jobb világot lehetne építeni. mert nem kellene értelmetlen vallásvitákat vívni istentelenekkel.

elképzelni nem tudom, hogy nincs helsinki bizottság, norvég alap, azt, hogy magyarországról az irodalmi nobel díjasokat nem egy zsidó jelöli a svéd akadémiának. de ez esetben lehet átvenni valamit a nemzeti keresztény skandináv világból. ha ezek a liberális zsidó csoportosulások kiszorulnak. elképzelni nem tudom, hogy nincs transparancy international, amnesty international. de ez esetben lehet cigányságot integrálni. ha nincs tasz, akkor lehet erről értelmesen beszélni. ki lehet mondani azt a szót, hogy cigány. úgy, hogy nem kezdi el verni a seggét néhány istentelen zsidó. így lehet jobb világot teremteni. sajnálatos módon. mert nyilván sokkal jobb lett volna kiegyezni. de azoknak volt igazuk, akik az első perctől kezdve azt mondták, hogy balliberálisokkal élesen szembe kell menni. és ez emelte orbánt az első számú politikai szereplővé. ő volt az, aki a legkorábban megértette, hogy a zsidóság istentelen részétől való megszabadulás a közakarat.

2017.04.19. 13:19:10

@Khonsu:
a pesti zsidóság istentelen magyarellenes része. talán így pontosabb. mert ugye eleve ez egy olyan csoportosulás, hogy megnevezni se szabad őket. úgy kell hívni őket, hogy "baloldaliak", "liberálisok", "civilek". és most a politikai ellenfeleik kijelöltek egy örögöt. ez soros. és a cél az, hogy megöljék, politikai értelemben legalábbis. ez megy.

tehát a ceu kapcsán nem arról van szó, hogy egy átlagos magyar család tehetségesebb gyereke hogyan jusson egyetemre. nem ez a kérdés. hanem az, hogy a a pesti zsidóság istentelen magyarellenes részének jogai ne sérüljenek. ami rendben lenne. de ők az egész magyar felsőoktatást a ceu-nak rendelnék alá. és persze ennek az egyetemnek semmi köze közép európához. és amerikai magyarellenes zsidó pénzeli. és egy kanadai orosz zsidó vezeti. semmi közük nincs németországhoz, ausztriához, svájchoz, a lengyelekhez, a csehekhez, a szlovákokhoz, a magyarokhoz, a horvátokhoz, a szlovénekhez. ezeknek az embereknek semmi közül az alpesekhez, a kárpát-medencéhez. semmi közük a dunához, a majnához, a rajnához, az elbához, az oderához, a visztulához. semmi közük közép európához. ők akarják diktálni a közép európaiságot függetlenül az államalkotó népektől mondván, hogy ez a demokrácia. de nem.

Khonsu 2017.04.19. 19:55:13

@unionista᠋: Az egy nagyon unalmas ország lesz akkor.

2017.04.19. 21:54:23

@Khonsu:
magyar történelemről sok mindent el lehet mondani. de hogy unalmas lenne azt aligha.

itt egy mai példa a nemzeti kereszténységre. az oscar díjas rövidfilmben szerepelt bakáts téri iskola kórusa a magyar-svéd meccs előtt elénekelte a himnuszokat.
www.youtube.com/watch?v=QpLybybQma8
megnézzük, hogy a magyarok mennyiben európaiak, akkor ennyire. háromféle összehasonlító elemzés eredménye:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/df/MDS_analysis_of_Europe.png
mind azt mutatja, hogy a magyarok eléggé európaiak. magyar lakossága 8%-a eredetében északi germán. és van egy tippem, hogy ha dns mintát vennénk, akkor ebben a svéd himnuszt lelkesen éneklő közösségben az északi germánok felül reprezentáltak lennének. de ők mégis magyarok. úgy kapcsolódhatnak a svédekhez hogy a nemzeti kereszténység a közös államvallás. és ettől leszünk európaiak. ezt kívánják eltörölni a "balliberálisok". mondván, hogy ebből szükségképpen valamilyen szörnyűséges fasizmus következik. egyetlen egy csoportosulás balhézik folyamatosan. akiket a kocsmában "zsidónak", filozófusok "anarchistának" mondanak. ők egy kulturálatlan csoportosulás. elképzelni nem tudom, hogy ők nincsenek. de lehet, hogy nélkülük jobb világot lehetne építeni. 18-ban a nép szabadon dönthet arról, hogy nagyobb teret ad nekik, vagy kifelé szorítja őket. ez majd elválik. csak persze ez még mindig kontra politika. amiből önmagában nem lesz polgárosodás. az előfeltételek megteremtése zajlik.

Khonsu 2017.04.20. 00:30:59

@unionista᠋:

Mivel a "nemzeti" és a "keresztény" kizárják egymást, ezért a "nemzeti kereszténység" vallás (legalábbis keresztény) semmiképp sem lehet, így az gyakorlatilag egy ideológiai rendszer. Leírásaid alapján egy meglehetősen totalitárius rendszer. A filozófiához pedig több köze van, mint a biológiához, valláshoz pedig semmi.

Ideológiának mondjuk ütős, mert van rá fogékony közönség.

Unatkozni nem fogunk, de az izgalom nem ennek a rendszernek, hanem leendő kihívójának és megsemmisítőjének lesz köszönhető.

Egy olyan dolognak, ami már valóban a "bioszon" (természettudományos vonatkozások) illetve kvázi vallási/transzcendens alapokon nyugszik majd, és teljesen kiiktatja/meghaladja a "filoszt". Az "ideológiák utáni rendszer".

Az utolsó lépés a civilizáció aranykora vagy teljes megsemmisülése előtt.

2017.04.20. 09:47:32

@Khonsu:
de miért zárnák ki egymást. a zsidó biblia nemzetségekről ír. sém, hám és jáfet fiairól. a sémitákról, a feketékről és a fehérekről. a kereszténység ezeket egyesíti. és mondja azt, hogy népek mind egyek az úrban. de ez nem azt jelenti, hogy nem lehetnek nemzetek. hanem azt, hogy ezek mind egyek az úrban.

a protestáns egyházak nemzeti keresztények. church of england (angol egyház). a dán és a norvég folkekirken (népegyház), a svenska kyrkan (svéd egyház), a suomen kirkko (finn egyház). ezek mind protestánsok és nemzeti keresztények. a római katolikusok (a pápaság) próbálták felszámolni ezeket a népegyházakat. csak újabban (szent jános pál óta) mondják, hogy engedjék meg, hogy a népek a helyi hagyományokat, szokásokat összekapcsolják a szakralitással. ebből a multikulturalitás és ökumenikus világegyház következik. egy probléma van vele. maga a pápaság nem következik belőle. az, hogy kell egy istencsászár, amelyik az világ egésze felett uralkodik. hanem ebből a közösségek által választott világias vezetők következnek. az egyház szolgálólány szerepkörbe kerülne. mert azzal, hogy a protestantizmus az egyház egyetemességét lebontja, de alulról szerveződve újjáépíti. csak ez fizikailag sem eredményezhet egyetlen területi hierarchiát. a föld ugyan centrális, de nem lapos. a föld egésze felett uralkodni akaró pápa, vagy akármilyen totális világkormány nem nagyon kerülhetne csak a föld legmélyére, a pokolra. a kereszténység nem zárja ki a népegyházakat. a nemzeti kereszténység a protestantizmust erősíti és gyengíti a pápaságot és a katolikus papságot. ezért tiltják. és ezért van az, hogy a zsidókeresztények egy része a liberális zsidókhoz hasonlóan a nacionalizmust a sátánizmussal azonosítják. csakhogy válsághelyzetekben a népek nacionalista kormányokat választanak. a biosz (a nemzet) felülírja a filoszt (a nemzetköziséget). a tradíció erősödik, ami nem kizárólag a zsidókeresztény hagyományban gyökerezik, hanem az ősiségben. a hátsó kisagyakban megbúvó törzsi jellegben. és ezt lehet tetten érni a politikában. többségi magyar nemzet, magyar-(tisza) cigány nemzetségek, és a magyarországi (dunai) német nemzetiség alkotja ezt a népet. ők az államalkotók. a "balliberálisok" azt mondják, hogy ők ezt nem fogadják el. ne fogadják el. be kell fogadni tömegével a bangladesieket. a debreceni egyetemen 10x vagy 100x annyi muszlimot képeznek, mint a ceu-n. az iszmaeliták ezrével tanulnak. nagyrészt orvosok, mérnökök, de megjelenik a humán értelmiség is. ez persze veszélyes. mert ott vannak mellettük az izrealiták százával. a nemzeti keresztény államiság keretei között működő reformált kollégium és a debreceni egyetem befogadó. böszörmények iszmaeliták. a hajdúböszörményi óvóképzőkben tanítják, hogyan kell bánni az óvodában a "félvér" gyerekekkel. mert az itt tanuló iszlamisták esetenként hátrahagynak utódokat. tehát ez is keveredés a pusztában. csak úgy, hogy közben az is cél, hogy hagyományok megőrződjenek.
www.youtube.com/watch?v=l0A44Q4ax_g
csak persze ez nem egyszerű. apám is juhász volt. én is az lettem. és ez már nem működik. de valakinek juhásznak is kell lennie.
ők azt hirdetik, hogy nem kell. mert ők már modernek.
www.youtube.com/watch?v=EslWCdDMOu8
de ezek a liberálisok nem tudósok. nagy gondolkodók. hozzunk létre egy drogos-buli-buzi negyedet. leválasztva egy részt a régi gettóból. mert ott vannak többségben. lehet ilyen. de ez egy vagy néhány anarchista hitközség. és ott lehessen a hajléktalanoknak a macskakőre szarniuk. és adjanak havi 50 ezer forintot a munkaképeseknek feltéve, hogy semmit se dolgoznak. csinálják meg ezt a "balliberálisnak" mondott világot kicsiben. nem azt mondom, hogy ilyen ne legyen. hanem legyen ez is. de az ország egésze egyiknek se legyen alárendelve. legyen verseny. úgy, hogy a "liberálisokat" frissen nyomott dollármilliókkal ne pénzeljék. úgy mészáros koma is "versenyképes". a nagy összegű pénzmozgásokata "civilek" hozzák nyilvánosságra. az ngo-k amerikából pénzelt "demokrata" párti ügynökségek. és ha egy bizonyos körnek nem tetsző kormányok vannak, akkor felforgató tevékenységet támogatva polgárháborút készítenek elő. és mivel ezek el akarják foglalni a kijevi ruszt. ezért ezekkel szemben szerveződnek meg az oroszok.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.20. 09:56:19

@unionista᠋:

"drogos"

Te a Fácán nevű legális drogtanyán szondázod a néplelket.

unionista᠋ (törölt) 2017.04.20. 11:42:40

@Khonsu:
az index címlapján olvashatsz a szabadkőművességről. ami csak az csak az idióta fasiszta kripli kretének konteója. csakhogy magyarországon a "horthyfasiszták" és később a "nagysztalin" utasítására a kommunisták a szabadkőművességet betiltották. és a páholyiratokat lefoglalták. aztán ezt kádárék nem semmisítették meg. hanem a ládákban levő iratokat egy pataki lajosné nevű hölgy a levéltárban katalogizálta. és nagyrészt meg vannak. tehát erről egyáltalán nem úgy kell beszélni, hogy az valami misztikus dolog. lehet tudni, hogy kik mit is akartak. és esetenként külföldiekről is. mert ugye hivatkoznak főleg francia szabadkőművesekre. egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a tagoknak semmilyen lényeges történelemformálós szerepük nem volt.

de a balliberálisok azt mondják, hogy nincsenek ilyen összebeszélések. a mai napig se. dehogy nincsenek. például az ngo-k mégis micsodák. helyi civil szervezetek, kulturális egyesületek? dehogy is. kívülről pénzelt "demokrata" párti ügynökségek. akik azt mondják, hogy gyuri bácsi és társaik a pénzüket arra használják, amire csak akarják. csak ez nem ilyen egyszerű. mert gyuri bácsi és társainak pénze az államok eladósításából ered. és a "baloldal" (az mszp -- népnyelv szerint "dzsuu" -- a "zsidó" "baloldal") nem a munkások jogaiért harcol, hanem az a célja, hogy a magyar államot tovább adósítsa, és a liberális szdsz (akikek semmi de semmi közük nincs a pesti zsidók istentelenjeihez) eladja az országot. és ők ugyebár a "demokratikus" oldal. akiknek semmi de semmi közük nincs a soroshoz. az átévéhez, vagy a klubrádióhoz, vagy a hvg-hez, vagy az indexhez, illetve az abból lett 444-hez. ez nem a "zsidó" "baloldal". új péter aki egész véletlen "demokrata" és egész véletlen kapott 100 millió forintot az egész véletlen "demokrata" zsidó sorostól. de ő nem szól bele a szerkesztőségi munkába. gyuri bácsi dobálja a dollármilliós paketteket. úgy, hogy nincs se pénzhatalmi, se világuralmi célja. hogyan is lenne? és ezzel a filoszemita társasággal a zsidó jobboldal fordult szembe. az izraeliták és a teljesen elvtelenek. mert ők azt mondják, hogy a zsidó világ központja ne amerika, hanem izreal legyen.

a "nyugatos" közéletnek van egy erősödő törzsi jellege és van egy a különféle ideológiákból kibontakozó vallásháború jellege. és kérdés, hogy ennek mi vethet véget európában és magyarországon. az én válaszom, hogy visszatérés a nemzeti keresztény tradíciókhoz úgy, hogy az ehhez kapcsolódó izrealita és iszmaelita, valamint ezen a kultúrkörön kívül eső vallásfelekezekkel kiegyeznek. és ebben a neoliberális is egy szekta a belvárosban. ahogyan a neohindik külső somogyban. csak persze a libsik számára ez nem fogadható el. mondván, hogy ők az egyik oldal a kettőből. és ez egyetlen civilizált. mondják ők. eredendően kiegyezéspárti vagyok. csakhogy ki a franc akar kiegyezést. a balliberális elittel szemben a kultúrharc fog erősödni egészen addig amíg lesznek híveik. és jelen állás szerint a jobboldal és a szélsőjobb lesz képes egyre nagyobb teret foglalni. (bár ez azért kétséges. mert lehet, hogy lesz "demokrata" áttörés. pénz nem számít alapon fognak háborúzni. csak nincs miért, nincs eszme. mert lényegében pénzhatalmi, világuralmi erőket szolgálnak a vezetőik. és megvásárolt emberek tüntetnek. ahogyan egyébként a fidesz oldalán is. a cöf is ilyen. lényegében két fizetési lista csap össze. a köznép eldöntheti, hogy melyikre szavaz. ez nyilván nem valódi demokrácia. hanem ez a "harminc éves háború" egy modern kori vallásháború.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.20. 11:54:38

@unionista᠋:

"lényegében két fizetési lista csap össze. a köznép eldöntheti, hogy melyikre szavaz. ez nyilván nem valódi demokrácia."

Mi a valódi demokrácia?

unionista᠋ (törölt) 2017.04.20. 12:19:04

@neoteny:
így is felfoghatod, hogy ez a tradicionális és a jelenkori kori tudatmódosítók csatája. a drogokban is megmutatkozik a vallásháború jelleg. orbán pálinka főzés szabadságáért harcol. amit folyamatosan cikiznek azok, akik a fű legalizálása mellett cikkeznek. ebbe be lehet látni egy népi-urbánus ellentétet. de valójában inkább a kárpát-medencét, az adrivával és részben alpesekkel összekapcsoló kelet-közép európai metropólia és amerikanizált metropoliszok világa ütközik össze. és utóbbi belpesti kerületekben érvényesül. csak ugye utóbbiak nem elégednek meg egy négyzetkilométerrel a százezer nagy-magyarból. hanem azt mondják, hogy ehhez a térséghez kapcsolják ukrajnát és a kaukázust. a ceu-n nagyon sokan tanulnak örményországból. akik azt mondják, hogy ha feladják a kereszténységet, akkor csatlakozhatnak európához. mert európa is feladta. befogadja a muszlimokat. és ebből lesz egy kevert fajú szinkretikus világvallással rendelkező egységes kolónia. egyetlen megarégió, amiben nincsenek tájak, városok se államok. hanem majd a ceu-n végzettek lesznek a helytartók. soros azt mondja, hogy a szabad piac helyi jellegét erősen korlátozni kell. és a tőkepiac virtualizált uralmát kell teljessé tenni. és majd a kereskedelmi bankok, a kereskedelmi média és a globális hipermarketek uralkodnak az emberiség egésze felett. és erre mondják azt, hogy ilyen csak az idióta, fasiszta, kripli, kretének agyában létezik. lehet. de ezt soros emberei hirdetik. a szabad sajtó gondolatrendőrségként működik.

ákos (akiért egyáltalán nem rajongok) azt mondja egy kis tévében, hogy szerinte vannak nők és férfiak. és általában a nőknek szélesebb a csípőjük és a férfiaknak a válluk. és ha másból nem, akkor ebből következően valamelyest eltérnek a társadalmi szerepek. megindulnak a "feministák", hogy ákos nőgyűlölő fasiszta (van egy felesége és három lánya). a telekom felmondta a szerződést. de ugye ákos előtte is ilyeneket mondott. nem mellékesen a telekom igazgatótanácsában egy nő sincs. amire válaszul a kormány felmondja a telekom egyik amúgy is lejáró szerződését. tehát van két társaság, amelyik az "a" betűben sem tud megegyezni. értelmes közélet úgy nem nagyon lehet, hogy ezek váltják egymást. hanem úgy, hogy az egyik kiszorítja a másikat.

a "baloldalt" támogatja a világ "legjobb" politikai, szociológiai, közgazdasági, közjogi intézetei. nobel díjas "tudósok" hosszú sora. és ott vannak a dollármilliárdok. tolják be. tegyék kockára. a köznép majd eldönti, hogy mit is akar vele kezdeni. ez a demokrácia.

unionista᠋ (törölt) 2017.04.20. 12:46:16

@neoteny:
a demokrácia feltételez valamilyen közösséget. és a valódi demokrácia az, amikor a közösségi döntések valós számításokra (valós számokra) vannak alapozva.

neoteny · http://word.blog.hu 2017.04.20. 17:32:00

@unionista᠋:

"és ott vannak a dollármilliárdok. tolják be. tegyék kockára. a köznép majd eldönti, hogy mit is akar vele kezdeni. ez a demokrácia."

"a valódi demokrácia az, amikor a közösségi döntések valós számításokra (valós számokra) vannak alapozva."

Khonsu 2017.04.21. 00:29:01

@unionista᠋:

A hívő a hitét helyezi első helyre, az pedig nem teszi lehetővé, hogy materiális alapon (nacionalizmus) egyik embertársát a másik fölébe helyezze. A nacionalisták vallhatják magukat kereszténynek, de mivel ők a nemzetüket teszik az első helyre, annak kénytelenek alárendelni hitüket is, ami így sérül/gyengül/eltorzul.

Ez egy egyszerű eldöntendő kérdés. Mi az első? A hited vagy a nemzeted? A kettő egyszerre nem lehet az ellentmondások miatt.

Ezért a "nemzeti kereszténység" egy ideológia, semmi több. Az által lép túl az ellentmondáson, hogy egy filozófiai terméket, egy ideológiát helyez mindkettő fölé.

Ez által azonban elszakítja magát mind a természettől mind a spiritualitástól. Üressé válik, az űrt pedig hamar betölti a gyűlölet. Önmagát csak mások ellenében képes definiálni, mert üres, lélektelen, mint az ideológiai rendszerek általában.

Az ilyen rendszerek arra ítéltettek, hogy szüntelen harcot vívjanak fennmaradásukért, melyet végül elveszítenek. Létük ezáltal céltalan és értelmetlen.
süti beállítások módosítása