1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.02.23. 16:48 HaFr

Az oroszok elindítják az újabb migránshullámot Európa ellen?

Bakondi egy hete nyilatkozta, hogy fenntartják a terrorkészültséget, már előtte kiderült, hogy idegenrendészeti őrizetbe vennék a menekülteket, ma pedig megtudtuk, hogy újabb 38 milliárd megy kerítésre a magyar határon. Jó eséllyel a február eleji orosz-magyar egyeztetés megvalósítása zajlik, amelynek a célja újabb menekültválság kirobbantása, és a választási évben Európa terrorizálása. Legalább kétféle módja lehet ennek: balkáni háborúval, valamint a Törökország és az EU közötti menekültegyezmény felmondásával. Mindkettő óriási embertömeg útra kelésével fenyeget gyenge összeurópai együttműködés közepette. Az USA-elleni Matolcsy-féle agymenés ugyanakkor a Trump-adminisztráció "leírását" erősíti az EU-ellenes oldalon, vagyis Orbánék a tágabb nemzetközi kontextusra is gyúrnak.

Csak mondom. Ennyi.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr4512285485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Khonsu 2017.02.23. 17:12:59

Vagy csak simán elkezdik a haverok kárpótlását az elmaradt olimpiáért.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.02.24. 05:07:18

@digipenna: bár ahogy utánanéztem, ezen a blogon a maival együtt 996 van, megvárom az ünnepléssel, amíg itt is megszületik az ezredik :)

szóorosz dzsuri 2017.02.24. 14:48:10

Afganisztánból lopott ópiumot szívtok?
Emlékeim szerint nem Oroszország bombázta le Afganisztánt, Irakot, Líbiát, Jement, Szíriát, verte szét Tunéziát, Szudánt, Elefántcsontpartot; puccsolt Törökországban és Ukrajnában is.

imgur.com/gallery/UzaEGyw

www.washingtonsblog.com/2015/03/proof-russia-iran-want-war-look-close-put-countries-military-bases.html

www.youtube.com/watch?v=cHfBIO-alTI

www.youtube.com/watch?v=N7PpdYil-7Y

DrGehaeuse 2017.02.24. 15:44:01

Ez a Balkáni háború egy kissé merész konteo-nak tűnik. Pláne ha erről orv-bán Putyinnal "egyeztetett" volna. Mindezt az EU (Németország) háta mögött ?
süti beállítások módosítása