1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.11.29. 15:04 HaFr

Az EU-vezetés mint Európa szégyene

Az EU-vezetés szerint Castro nem volt diktátor. A brüsszeli Európai Bizottság szóvivője a Bizottság nevében elhatárolódott a svéd Cecilia Malmström kereskedelmi biztostól, aki diktátornak nevezte Kuba elhunyt exvezetőjét. A Bizottság hivatalos álláspontját, úgymond, Jean-Claude Juncker bizottsági elnök képviseli: eszerint Castro sokak számára hős volt, az örökségét pedig a történelem fogja megítélni. A szóvivő hivatkozott Federica Mogherinire az EU külügyi képviselőjére is, aki szerint Fidel Castro „történelmi figura és határozott ember” volt. 

A Juncker-bizottság eddig is az EU történetének alighanem leginkompetensebb vezető testülete volt, most feltette a koronát az erkölcsi mélyrepülésével is, amit a tömeggyilkos és Kubát tönkretevő Castro totálisan átpolitizált megítélésével tanúsít. Juncker és Mogherini ebből a társaságból is kiemelkedik mint évek óta a legrombolóbb vezetők, akiknek történelmi érdemük van az EU erkölcsi és politikai szétzüllesztésében, és gazdasági lobbiszervezetté degradálódásában. Ha nem közeledne hozzánk Putyin mester ölelő karja olyan ütemben, és nem véreztetné ki az országot legalább évi 1-1,5% GDP-arányos veszteséget okozva az orbánista korrupció, a sokkal radikálisabb EU-ellenességnek is ideje volna már ebben az országban -- mert ne feledjük, az EU táplálja az Orbán-rezsimet, miközben a nyugati adófizetők csecsén tartva képtelenné teszi a magyarokat a kádárista gazdasági kiszolgáltatottságból való kilábalásra, ám mindeközben semmilyen erkölcsi és alkotmányos mércét sem tud behajtatni a hazai maffián.

Persze, hogy nem tud, hiszen maga sem ismer ilyet. Egyelőre Trump jobban teljesít.

204 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr1912008870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 05:46:59

@camilló:

Éltem is benne, s szovjet iskolába is jártam, ott érettségiztem. Valószínűleg 100-szor jobban ismerem a marxista elveket és gyakorlatot, mint bármelyik mai lelkes ifjúkommunista.

camilló 2016.12.02. 05:50:09

@Gery87: Mesélj nekem, pl. nálunk miben nyilvánult meg a diktatúra?! Az életszínvonal esetében IS torzít a statisztika! Egy adott tortát lehet felvágni közel azonos szeletekre, meg lehet úgy is, hogy kevés nagy szelet és sok kicsi. A torta mérte ugyan akkora marad!!:) Micsoda pech, ha Te is azok között vagy akinek a halálosan vékony szelet jut!:)) Tudod a rendszerváltáskor az SzDSz egyik prominense kijelentette, hogy itt az élet farkas törvényei lesznek. Mindenki azt hitte, hogy ő lesz a farkas. Nem kellett sok időnek eltelni ahhoz, hogy rájöjjenek az emberek, hogy bizony nem lehet mindenki farkas!
Ugye tudod, hogy Kuba szemorvosai a legjobbak a világon. Rengetegen járnak át az USA-ból is látáskorrekciós és más szemműtétekre. A tudás előtt nem lehet határokat emelni! Nálunk is rengeteg kubai tanult, de a többi magát szocialistának nevezett országban is. INGYEN!! Amúgy kíváncsi lennék az arcodra amikor komoly pénzt kellene kifizetned az orvosi ellátásért, mint ahogy pl. az USA sok millió állampolgárának kell!
Én megfordultam Oroszországban a Szu összeomlása után. Fogalmad sincs milyen kreatív az ember, ha rá van kényszerítve. Ajánlom beszélgess pár kamionossal, aki abban az időben járt kint komolyabb kamionnal és volt műszaki problémája!
Kérdezem Tőled is. Ha olyan nagy volt az elnyomás, miért nem volt olyan forradalom, mint amilyet Fidel vezetett sikerre??

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 05:52:50

@Gery87:

Eleve minden marxista diktatúrának vannak POZITÍV elemei is. Ezeket kár lenne tagadni. Pl. az olcsó kultúra, az ingyenes oktatás, az igazságosságra való törekvés, stb.

Nme tudhatod, mert fiatal vagy, de pl. én a 70-es években iskolásként annyi könyvet tudtam venni szerény zsebpénzemből, amennyihez manapság komoly fizetés kellene. A könyvesboltokban 4-5 Ft-ért voltak könyvek, az antikváriumokban meg 1-2 Ft-ért is, s nekem 20 Ft heti zsebpénzem volt.

A gond csak az, hogy a negatív elem sokkal több, ráadásul a rendszer nem képes működni az alapelvek hibái miatt.

camilló 2016.12.02. 05:53:54

@HaFr: Nem kell mosdatni, de az Eu vezetői nem azért inkompetensek, mert nem diktátorozzák le Castrót, hanem azért mert fasiszta kormányokat támogatnak, beavatkoznak más országok életébe a demokrácia jelszavával, TTIP megállapodást akarnak aminek Európa minden lakója a kárát láthatja, kettős mércét alkalmaznak amikor a népek önrendelkezését emlegetik.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 05:55:01

@camilló:

Minden latin-amerikai utálja az USA-t, teljesen függetlenül a politikai nézetektől. Szélsőjobbtól szélsőbalig mindenki, persze más-más okból.

Szóval ha valaki kiáll nyíltan az USA ellen, azt támogatja fogja nagyon sok ember.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 05:56:43

@camilló:

Az, hogy Kubában az orvosképzés világszinvonalú miben segíti az átlag kubait, aki havi 25 dollárból kell, hogy megéljen?

camilló 2016.12.02. 05:57:25

@maxval bircaman BircaHang szerk: Ugye tudod, hogy ha a vakbélgyulladást nem műtik a delikvens igen hamar meghal! Miért csak akkora az életszínvonal? Csak Castró miatt? Semmi köze az USA gazdasági szankcióinak, amit az ENSz országainak 90%-a elítél?!
A létezett szovjet rendszernek semmi köze a marxizmushoz és ezt Neked is tudni kell!! Ha nem tudod, ajánlom a már emlegetett könyv elolvasását!

camilló 2016.12.02. 05:58:59

@maxval bircaman BircaHang szerk: Beszélj egy amcsi állampolgárral, akinek nincs pénze orvosra!:) Nyilván semmi alapja a jenki utálatnak, színtiszta rasszizmus!:)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.12.02. 06:47:13

@camilló:

"Beszélj egy amcsi állampolgárral, akinek nincs pénze orvosra!"

Az olyan "amcsi állampolgár"

- elmegy egy kórház baleseti osztályára, aminek törvényes kötelezettsége stabilizálni az állapotát: ha pl. vakbélgyulladása van, akkor megműtik, hogy elhárítsák az életveszélyt. Ezt persze kiszámlázzák a páciensnek, de annak behajtása már a páciens anyagi helyzetétől függ.

- ha elhajtják a baleseti osztályról, mert az állapota nem olyan súlyos, hogy életveszélyt jelentene, akkor elmegy a sok ingyenes orvosi klinikák egyikére. Az sajnálatos, hogy te nem tudsz angolul, de létezik Google Translate: en.wikipedia.org/wiki/Free_clinic

- ha nyugdíjaskorú, akkor a Medicare program fizeti az eü-ellátását ( en.wikipedia.org/wiki/Medicare_(United_States) )

- ha hivatalosan szegény (a jövedelme egy bizonyos szintnél kisebb), akkor a Medicaid program fizeti az ellátását ( en.wikipedia.org/wiki/Medicaid )

Így hát életmentő orvosi kezeléshez mindenkinek _törvényes joga_ van az USA-ban fizetési képességtől függetlenül. A nem-életmentő orvosi kezeléshez pedig hozzájuthat ingyen vagy nagyon olcsón -- persze ez nem jelenti azt, hogy ez könnyen vagy gyorsan történik, de az gazdasági törvényszerűség, hogy ami ingyen vagy olcsón van, arra nagy a kereslet.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.12.02. 07:08:39

@camilló:

"Ha olyan nagy volt az elnyomás, miért nem volt olyan forradalom, mint amilyet Fidel vezetett sikerre??"

Mert olyan nagy volt az elnyomás.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 08:16:09

@camilló:

Az amerikai szankciók gondot jelentettek az első 10 évben, de a későbbi problémákra nem ok.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 08:18:39

@camilló:

Az, hogy az amerikai egészségügy abszurdan drága - aminek oka a hatalmas extraprofit - nem mentség a kubai egészségügyre.

Igen, a kubai ember kap ellátást teljesen ingyen, ez tény. Ma már ez azonban nem valamiféle extra dolog, mert az alapellátás ma már máshol is tény Latin-Amerikában.

De mindez mire is érv?

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 08:20:26

@camilló:

"A létezett szovjet rendszernek semmi köze a marxizmushoz"

Igen. Auscwitznak meg nincs köze a nácizmushoz, nem?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.12.02. 09:48:46

@camilló: bocs, de itt kikapcsoltam, ezeket a generalizáló mélységeket meg sem próbálom megközelíteni

pitcairn2 2016.12.02. 10:37:25

@camilló:

nem a "tettei miatt" fogadták sztárként, hanem azért mert az egész "legendát" amerikai érdekcsoportok építették fel...

most már csak egyetlen releváns kérdés marad:

miért?

és innen kb. két irányba indulhatsz el:

1. az amerikaiak által felépített Castro hype egy ménkű nagy tévedés volt
2. már eredetileg is ez volt a cél...

pitcairn2 2016.12.02. 10:39:41

@maxval bircaman BircaHang szerk:

"Pl. az olcsó kultúra, az ingyenes oktatás, az igazságosságra való törekvés, stb."

az "az olcsó kultúra és az ingyenes oktatás," szimplán a társadalom fölötti kontrollról szól

ráadásul nem is olcsó rendszerek ezek...

pitcairn2 2016.12.02. 10:40:44

@maxval bircaman BircaHang szerk:

az "igazságosságra" való törekvés pedig kb. egy beteg vicc lenne itt

kommunizmus = despotizmus istenkirállyal

szocializmus = újratöltött feudalizmus

pitcairn2 2016.12.02. 10:50:37

@maxval bircaman BircaHang szerk:

az amerikai egészségügy az amerikai egészségügyi szakpolitikák miatt drága, amíg nem voltak ilyenek addig felettébb olcsó volt

pitcairn2 2016.12.02. 10:52:33

@neoteny:

a fentebb belinkelt riportban (azzal amelyik az akkori Havanna-i amerikai nagykövettel készült) nagyon szépen körbejárják azt, hogy a Washington-i vezetés nem foglalkozott a Castro-féle mozgalom alternatíváival. Castro Washington jelöltje volt.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 11:11:18

@pitcairn2:

Nem, ez tévedés. Minden állam nyilván kontrollt akar, ebben a marxista rendszer nem egyedülálló.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 11:14:43

@pitcairn2:

Nem, ez nem igaz. Nézz meg bármely marxista diktatúrát! A nagyfokú egyenlőség tény. Mondjuk nézd meg a mai Mo-ot és a Kádár-korit, ma sokkal nagyobbak a társadalmi különbségek.

Ma egy alacsony fizetett ember és egy elitember bére között az eltérés lehet akár 100-szoros is. Mondjuk takarítónő, havi 80 ezer, bankvezető 8 millió. Ilyesmi Kádár alatt elképzelhetetlen volt.

A segédumkás kapott mondjuk 3 ezret, a KB vezetőségi tag meg 30 ezret.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.12.02. 11:42:08

@maxval bircaman BircaHang szerk:

De a KB vezetőségi tagnak volt hivatali autója, sofőrrel; a KB vezetőségi tag kimehetett Bécsbe a Mariahilfer Strasse-ra bármikor, és akadt schilling is számára, hogy bevásárolhasson; a KB vezetőségi tag nyaralhatott a Balaton mellett egy állami üdülőben a családjával; a gyerekét felvették az egyetemre stb. stb.

Habár nominálisan "közvagyon", "a dolgozó nép vagyona" volt sok minden, az ezekkel történő rendelkezés képessége a KB vezetőségi tagok (és elvtársaik) kezében volt. Nem szükséges valaminek a tulajdonjogát birtokolni ahhoz, hogy a hasznát élvezhesse valaki.

pitcairn2 2016.12.02. 11:52:11

@maxval bircaman BircaHang szerk:

az eredeti marxista diktatúra röpke 20 év alatt odajutott, hogy még a bérkülönbségek tekintetében is porba alázta a dekadens nyugatot:)

"Today, the ratio between the minimum and the maximum wage in the working class between 60 rubles and 1,800 rubles is 1 to 30; between the most poorly paid workers (60 rubles) and the most highly paid government officials, engineers, etc. (8,000 to 20,000 rubles per month) it is 1 to 300 and greater."

Erich Wollenberg
Wages and Prices in the Soviet Union
www.marxists.org/history/etol/newspape/ni/vol03/no03/wollenberg.htm

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 11:52:32

@neoteny:

Nem állítottam, hogy nem volt elit Kádár alatt, Isten ments ilyen ostoba állítástól, annyit mondtam, hogy az eltérés még a legfelsőbb elittag és a legalsóbb kisember között is nevetségesen kicsi volt a mához képest.

A tulajdonjog legfőbb eleme a szabad rendelkezés és az örökbe hagyás. Ha ez nincs meg, az nem tulajdon. Mondjuk Brezsnyev, Gorbacsov, Zsivkov, Honecker, Jaruzelski gyerekei, unokai ma milliárdosok? Nem, nem azok, pedig ők maguk egykor korlátlanul használhatták az állam vagyonát.

pitcairn2 2016.12.02. 11:53:08

@maxval bircaman BircaHang szerk:

"Ma egy alacsony fizetett ember és egy elitember bére között az eltérés lehet akár 100-szoros is"

Sztálin alatt a SZU-ban meg a 300-szoros eltérés is teljesen bevett dolog volt:)

pitcairn2 2016.12.02. 11:56:08

@maxval bircaman BircaHang szerk:

a Kádár-rezsim nem igazán jó példa, rajtuk meglehetősen sokat alakított az 1956-os trauma

pl. a Rákosi-féle brancs sokkal nagyobb lábon élt...

a szomszédban leledző marxista király pedig végül minden kontrollt elveszített a vágyai fölött:)

BBC - The King of Communism: The Pomp & Pageantry of Nicolae Ceausescu (2002)
vimeo.com/150928513

pitcairn2 2016.12.02. 11:57:04

@neoteny:

+ az egész pereputtyot stabil egzisztenciához tudta juttatni:)

pitcairn2 2016.12.02. 12:02:14

@maxval bircaman BircaHang szerk:

a kontroll mértékében volt egyedülálló...

pl. a cári Oroszországban még akkor is megjelenhetett LEGÁLISAN a Pravda amikor már az orosz forradalmárok hivatalos lapja volt (1912-től már az volt..)

en.wikipedia.org/wiki/Pravda#Pre-revolutionary_Pravda

mi több 1912-től még a Pravda szerkesztősége is Szentpéterváron leledzett Prága helyett...

a monarchistáknak azonban nem volt legális sajtótermékük a naaagy Szovjetunióban...

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 12:13:44

@pitcairn2:

Egészen más alapú volt a két rendszer.

A cári Oroszország jogállam volt, akkor is, ha nem volt liberális demokrácia (ill. az volt pár hónapig 1917-ben), azaz nem az volt, mint a SZU, ahol jogállam helyett forradalmi jog volt.

Ezen kívül a cár alatt a formális jog volt az alap (akkor is, ha volt hivatalos állameszme, de ez is formalizálva volt), míg a szovjet rendszer úgynevezett "igazság alapú" volt, ami azt jelenti, a jogbiztonság nem létezik, hiszen bármikor felülírhatja az "igazságosság".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.12.02. 12:41:24

@maxval bircaman BircaHang szerk:

"A tulajdonjog legfőbb eleme a szabad rendelkezés és az örökbe hagyás."

Habár nominálisan "közvagyon", "a dolgozó nép vagyona" volt sok minden, az ezekkel történő rendelkezés képessége a KB vezetőségi tagok (és elvtársaik) kezében volt. Nem szükséges valaminek a tulajdonjogát birtokolni ahhoz, hogy a hasznát élvezhesse valaki.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 12:58:26

@neoteny:

Ez a haszonélvezés nagyon korlátozott volt, vedd észre. Ráadásul nem személyfüggő volt. Ha buktál a posztról, ugrott a kiváltság is.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.12.02. 13:24:39

@maxval bircaman BircaHang szerk:

"Ez a haszonélvezés nagyon korlátozott volt"

Hát ez az: nagyon korlátozott volt azok köre, akik élvezhették "a dolgozó nép vagyonát".

A szempont még mindig az, hogy pusztán a fizetésbeli különbségek nem tükrözték híven az életszínvonalak közötti különbségeket. Egy KB vezetőségi tagnak (és elvtársainak) "jártak" olyan dolgok, amiket nem kellett megfizetnie a saját zsebéből: ezeknek a "mellékjövedelmeknek" a figyelmen kívül hagyása ahhoz vezet, hogy kisebbnek tűntek a "jövedelembeli" különbségek.

"nem személyfüggő volt. Ha buktál a posztról, ugrott a kiváltság is."

Ez így van a bankvezető esetében is: ha bukik a posztjáról, ugrik a nagy jövedelem.

Habár szegény Michael Schumacher nem bankvezető, de biztos, hogy a jövedelme a korábbinak töredékére esett vissza attól kezdve, hogy a balesete következtében "bukott a posztjáról".

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 14:13:18

@neoteny:

Csúsztatsz.

A mai elit fel tudja halmozni az előnyeit, hiszen ezek pénzbeliek,

A kommunista elitnek ilyen lehetősége nem volt, hiszen az üdülőhasználati jogot nem lehet elspejzolni.

pitcairn2 2016.12.02. 14:19:26

@maxval bircaman BircaHang szerk:

kb. ezért folyt életre halálra folyó harc a politikai hatalomért + ezért éltek föl mindent mint a sáskák

pitcairn2 2016.12.02. 14:20:32

@maxval bircaman BircaHang szerk:

a cári orosz állam így retrospektíve liberális paradicsom volt még a mai putyini rendszerrel összevetve is:)

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 14:23:42

@pitcairn2:

A mai orosz állam kifejlett demokrácia, a többség állam. Vannak hibái, de jelentősebb jobb a nyugati liberális demokráciáknál.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.12.02. 14:26:30

@maxval bircaman BircaHang szerk:

Ezt írtad:

"[marxista diktatúrákban] A nagyfokú egyenlőség tény."

majd kifejtetted, hogy a nominális fizetésbeli különbségek kisebbek voltak, mint ma.

Én rámutattam, hogy "a dolgozók vagyonával" történő rendelkezés-képesség figyelmen kívül hagyása mesterségesen kicsinyíti a tényleges jövedelembeli különbségeket: az is egyfajta jövedelem, amikor a "közösből" több _használat_ jut valaki(k)nek.

Te közben eleveztél a vagyonfelhalmozás kérdéskörére. Ez a csúsztatás.

2016.12.02. 15:29:07

@maxval bircaman BircaHang szerk:
a kommunista kísérletben az állam totalitása érvényesül. az egyház és a piac felett áll. és mindkettőt fel akarja számolni. a kapitalista kísérletben a piac totalitása érvényesül. és elvben ez számolja fel az államot és az egyházat. a feudális kísérletben az egyház totalitása érvényesül. úgy, hogy az államok és piacok felett is a világegyház uralkodik. mindhárom rendszer totális. és csak erőszakkal tartható fent.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 15:40:13

@unionista᠋:

A fedualizmus nem, az éppen az egyházi és világi kettős hatalomról szól.

2016.12.02. 16:20:28

@neoteny:
a kádár rendszerben sokkal kisebbek voltak vagyoni különbségek. egy szint fölé nem nagyon lehetett emelkedni. tényleg csak nagyon keveseknek. de egy szint alá se nagyon lehetett lesüllyedni. aminek persze társadalmi előnyei és hátrányai is vannak.

egyszer túrázás alkalmával nem vittem kanalat. kisvárosi vasedény boltba bementem. és mondták, hogy itt ilyesmit nem árultak. kérdeztem, hogy az áfész boltban esetleg? mondták, hogy a környéken biztosan nem árulnak kanalat. mert itt van a kanálgyár. mindenki onnan hordja. lopjon egyet a camping éttereméből. fogyóeszköz. és a téglát a téglagyárból hordják? honnan hordjuk? mondjuk a tüzép telepről. minek az ide? ha mondjuk csempét akarnak venni, akkor az honnan van? a szomszédból. azok kihordják a csempét és elcserélik téglára. ha (közösségi) téglagyár van, akkor mindenféle építőanyag van. és ezt nem ellenőrzi senki? de. a párt. a járási pártitkárnak mekkora háza van? övé a legnagyobb. de jut mindenkinek. a viszonylagos egyenlőséget a kereskedelem kezdetleges formái tartották fent. derivatív pénzügyi termékek árfolyamára spekulálnak másodperc alapon. ebből elég nagy vagyoni különbségek adódnak. és ezt a többség "igazságtalannak" érzi. úgy tűnik, hogy nyugat-európában és még észak-amerikában is. 2008-ban az egész rendszer összeomlott. és erre a "demokraták" válasza az volt, hogy nem kell változtatni. és most sorban buknak a kormányok.

2016.12.02. 16:42:59

@maxval bircaman BircaHang szerk:
a pápa krisztus földi helytartója. a római katolikus egyház államok felett áll. aztán az egy másik kérdés, hogy az uralkodó házak szembe mentek a pápasággal. de a feudális kísérletben az eredendő cél az egyház világi mindenhatóságának biztosítása volt. és ezzel ment szembe a felvilágosodás. amelyik azt mondta, hogy a piac válik mindenhatóvá. a szabad piaccal önmagában még nem lenne különösebb probléma. csak ennek a totalitása magával hozza a tőkepiaci szabadságot. a semmiből hitelpénzt lehet gyártani. és ha az utólagosan megtérül, akkor abból ugyanolyan vagyon lesz, mintha valaki előzetesen megdolgozott volna érte. ez nyilván igazságtalan. mert hitelekkel bármekkora versenyelőny biztosítható. és ma már szinte minden vállalat erre alapoz. de az is kevés. derivatív pénzügyi termékek árfolyam változására másodperc alapon spekulálnak. a pénz termeli a pénzt anélkül, hogy valós áru jönne létre. és ebből háborúk lesznek. és ezek elérik európát vagy közeli szomszédait. ukrajnát, szíriát.

pitcairn2 2016.12.02. 16:57:13

@maxval bircaman BircaHang szerk:

és jelentősen rosszabb a cár atyuska birodalmánál:)

pitcairn2 2016.12.02. 16:58:42

@maxval bircaman BircaHang szerk:

a cezaropapizmussal azért már egy kissé fuzionált:)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.12.02. 18:04:14

@unionista᠋:

"a kádár rendszerben sokkal kisebbek voltak vagyoni különbségek."

Nem vagyoni különbségekről van szó: "a dolgozók vagyonával" történő rendelkezés-képesség figyelmen kívül hagyása mesterségesen kicsinyíti a tényleges jövedelembeli különbségeket: az is egyfajta jövedelem, amikor a "közösből" több _használat_ jut valaki(k)nek.

"egy szint fölé nem nagyon lehetett emelkedni. tényleg csak nagyon keveseknek."

Róluk van szó.

pitcairn2 2016.12.02. 19:16:27

@maxval bircaman BircaHang szerk:

pl. a nemzeti egyházak esetében, sok esetben az uralkodó lett közvetlenül az egyházfő, pl. Erzsébet királynő ma is an anglikán egyház feje

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 19:18:04

@pitcairn2:

Az ortodox hagyománytól ez idegen. Bár I. Péter cárnak tényleg voltak ilyen tervei, de nem sikerült megvalósítania azokat.

abdul hackeem 2016.12.03. 11:33:13

@neoteny: Bizonyára az akkori strómanok nem nyitottak Svájcban, Ausztriában bankszámlát és nem mentették a nép vagyonát. :-)

pitcairn2 2016.12.03. 13:30:09

@abdul hackeem:

pl. Lenin és különösen Trockij kapcsán is suttogtak milliókkal telepakolt titkos svájci bankszámlákról, Ceaucescu és Kim Jong Il esetében is folyt efféléről csevej, de ami a lényeg, az érintett rendszerek külföldi állami bankszámlái fölött is bizonyos személyek diszponáltak

pl. amikor a bimbódzó szovjethatalom 1919-ben egy méregdrága felhőkarcoló-irodaházban a Wall Street tőszomszédságában megnyitotta az első külföldi képviseletét, akkor ez kb. "galvanizálta" az ottani milliomos mogulok körét

kb. úgy érezték, hogy a szovjet rendszer képviseletében megérkezett hozzájuk "Mister Krőzus" aki mögött az egész orosz államkincstár áll:)

pitcairn2 2016.12.03. 13:31:37

@abdul hackeem:

a 30-as évekre egyébként a Rockefeller érdekeltségbe tartozó Chase Bank lett az Szovjetunió amerikai bankára, ez volt akkoriban a világ legnagyobb bankja:)

abdul hackeem 2016.12.03. 14:10:49

@pitcairn2: Igen, de a magyar vonatkozásokat is kutathatnánk a különböző -trans-, -imp-, -ex-, -impex vállalatok különböző szintű vezetőinél, funkcionáriusainál.

pitcairn2 2016.12.03. 14:26:04

@abdul hackeem:

Trockij esetében különben megalapozottak lehettek a híresztelések mivel a törökországi otthonát ma romokban is több mint 4 millió USD-re taksálják

www.aljazeera.com/news/2015/08/soviet-ghosts-trotsky-turkish-mansion-sale-150822060928615.html

még külön strandja is volt hős forradalmárnak:)

pitcairn2 2016.12.03. 14:30:19

@abdul hackeem:

a legszaftosabb sztori szerintem a BIS-hez kapcsolódhat, amelyben a kis hazánk már a 30-as évek óta tulajdonos volt

igen bizarr belegondolni abba, hogy a rákosista magyar állam képviselői tulajdonosként kvaterkáltak ott a társtulajdonos Wall Street-i bankokkal:)

(a BIS-ben az USÁ-t a nagy Wall Street-i bankok képviselték 2002-ig...)

a szocialista magyar állam nyugati hitelfelvételeiben különben sokáig kulcsszerepet játszott a BIS, ami azért volt többek között ciki, mert ők CHF-ben nyújtottak hitelt, ami kőkeményen felértékelődött a 70-es években

camilló 2016.12.03. 17:51:38

@neoteny: Milyen igazságos is ez a rendszer! Ha van pénzed akkor megkapod a legjobb ellátást, ha nem, akkor kapsz valamilyent. Valóban igazságtalan a Kubai rendszer, ahol mindenki a legmagasabb ellátást kapja!:))

camilló 2016.12.03. 17:53:51

@neoteny: Ezek szerint Rákosi el sem nyomta a magyarokat? Tudsz Te valamit arról, mi is kell egy forradalomhoz? Ajánlom Leninnél utána olvasni, de ha igényled, akkor idézem is, hogy ne kelljen keresgélned!:))

camilló 2016.12.03. 17:55:30

@maxval bircaman BircaHang szerk: Az a cég amelyik kereskedik Kubával, az nem kereskedhet az USA-val, az a hajó ami kiköt Kubában, az nem köthet ki az USA-ban. Szerinted ezeknek, és a hasonló szankcióknak csak 10 éves a kihatása?? Ugyan gondolkozzál már egy kicsit!!

camilló 2016.12.03. 17:58:33

@maxval bircaman BircaHang szerk: Te alapellátásról beszélsz én pedig teljes egészségügyi ellátásról. ha érzed akkor érezed az árnyalatnyi különbséget is. Mire érv? Egy diktátor pont leszarja az oktatást egészségügyet és nem ez a mi prioritás hanem valami más! Véletlenül nem tudsz olyan országot, ahol tönkre tették az egészségügyet, az oktatást, de a vezető hobbijára milliárdokat költenek??

camilló 2016.12.03. 18:01:04

@maxval bircaman BircaHang szerk: Azt mondod, ismered a marxizmust. Szerintem fogalmad sincs róla! Rémlik, hogy egy osztályok nélküli társadalmat vizionál Marx? Nem is folytatom mert ez az alap.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.03. 18:01:28

@camilló:

Nem igaz. Még amerikai cégek is simán kereskedtek Kubával panamai leányvállalataikon keresztül.

A kubai gazdaság baja: nincs mit eladni. Cukor, dohány, kevés nikkel, más nincs, s termelés alig van. Castro nem törődött a kubai gazdaság fejlesztésével, ma pont ugyanolyan szűk, mint Batista alatt.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.03. 18:02:13

@camilló:

Mindig vezetés célja a lakosság megnyerése, a diktátor se más ebben.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.03. 18:03:27

@camilló:

Marx nem mondta, hogy a végcél meglesz 1 perc alatt. Átmenet van a kapitalizmus legyőzése és a kommunizmus végső felépítése között.

camilló 2016.12.03. 18:09:15

@pitcairn2: Leírom még egyszer. Castró nacionalista forradalmat vezetett és a mozgalma is nacionalista volt. Egy olyan országban, ahol szitokszó a kommunista, nyilván sztár lehet egy kommunista forradalmár! Ugye nem mondod komolyan?!

neoteny · http://word.blog.hu 2016.12.03. 18:09:44

@camilló:

"a Kubai rendszer, ahol mindenki a legmagasabb ellátást kapja!"

www.therealcuba.com/?page_id=77

camilló 2016.12.03. 18:12:10

@maxval bircaman BircaHang szerk: Az lehet, hogy megpróbálták kijátszani, de ismereteim szerint ebben a témában nem tréfál az USA! Nem ismered a gazdaságfejlesztési terveiket, amiket sajnos nem jól gondoltak el. Más utat kellett volna találniuk, mint a hagyományos "szocialista" utat!

pitcairn2 2016.12.03. 18:15:16

@camilló:

a VIP elvtársak biztos kiemelkedő ellátást kapnak:)

camilló 2016.12.03. 18:17:03

@neoteny: A képek egy hullaházban készültek ugye tudod? Tény hogy annak sem így kellene kinézni, de nem véletlen, hogy amerikaiak járnak át Kubába gyógykezeltetni magukat!

pitcairn2 2016.12.03. 18:18:13

@camilló:

az októberi forradalom elsősorban nem Leninhez, hanem a New York-ból amerikai útlevéllel és rengeteg pénzzel megérkezett Trockijhoz kötődött

jó szponzorai lehettek:)

az elvtársak különben az első külképviseletüket is a Wall Street-en gründolták össze

en.wikipedia.org/wiki/Russian_Soviet_Government_Bureau

gondolom honvágyuk volt:)

camilló 2016.12.03. 18:18:24

@pitcairn2: Ne gondold már azt, hogy mindenhol olyan a helyzet mint itthon!
Ha gondolod kinézhetsz velem Donbasszba is és nagyon fogsz csodálkozni!

camilló 2016.12.03. 18:20:04

@pitcairn2: Írtam már Neked hogy a wiki nem forrás a számomra! Ajánlok irodalmat, ha a valódi tényekre vagy kíváncsi, de megmaradhatsz a Cion bölcsei forrásnál is, aminek ugye tudod, ki a szerzője?:)

pitcairn2 2016.12.03. 18:20:23

@camilló:

az "oktatást" már miért szarná le?

kitűnő indoktrinációs eszköz az:)

Hitler's Children - 'A Nazi Education'
www.youtube.com/watch?v=j8UlviPpTzs

"oktatás" = társadalom fölötti kontroll

pitcairn2 2016.12.03. 18:22:52

@camilló:

a Rothschild rokon Marx elsősorban a forradalmi világégés látnoka volt:)

The Cult of Marx - Atheist or Satanist ?
www.youtube.com/watch?v=mckb2RJLutg

neoteny · http://word.blog.hu 2016.12.03. 18:24:55

@camilló:

"Ezek szerint Rákosi el sem nyomta a magyarokat?"

Te először a lázadást hiányoltad Kubában. Amikor kiderült, hogy volt lázadás Kubában, akkor átváltottál a sikeres (ellen)forradalom hiányolására. Amikor arra az a válasz, hogy akkora volt az elnyomás, hogy nem jöhetett létre sikeres (ellen)forradalom, akkor elkezdesz ismét a _sikertelen_ magyar forradalommal példálózni.

Rákosi elnyomta a magyarokat -- de meg is bukott 1956. július 18-án, valami három hónappal a forradalom kitörése _előtt_. Rákosit nem a forradalom távolította el, hanem a moszkvai elvtársak (nyomására a Központi Vezetőség).

pitcairn2 2016.12.03. 18:25:10

@camilló:

Castro-ból az amerikai média csinált sztárt, ezt még Che Guevara is elismerte, az amerikai médiahátszél nélkül a kubaiak se hallottak volna a 12 ágrólszakadt kalandorról...

pitcairn2 2016.12.03. 18:26:50

@camilló:

a Kuba fedőnéven futó kommunista förtelem számos amerikai érdekcsoportnak nagyon jól jött:)

elvégre így már nem lehetett azt mondani, hogy ezek a folyamatok nem érintik az amerikai átlagembert

a kommunista fenyegetés megérkezett az USA határára...

pitcairn2 2016.12.03. 18:38:50

@camilló:

a marxisthistory.org-ról és a marxist.org-ról is megkaphatod:)

New York, 1919, Russian Soviet Government Bureau
www.marxisthistory.org/subject/usa/eam/rsgb.html

azért az vhol édes, hogy a jól feltőkésített elvtársak többsége:

1. New Yorkból indult és
2. bő egy év múltán ide is tért vissza bizniszelni:)

és az amerikai-szovjet kapcsolatok ezek után robbanásszerű fejlődésnek indultak a 20-as években

Soviet Union Information Bureau

AMERICAN-SOVIET TRADE
www.marxists.org/history/ussr/government/1928/sufds/ch13.htm

camilló 2016.12.04. 17:57:38

@neoteny: Továbbra sincs információm olyan lázadásról Castró ellen, amit ne az USA szervezett és pénzelt volna! Amikor megkérdezték Fidelt, hogy mi lesz ha veszít, azt válaszolta, ha veszít, akkor újra kezdi, ha győz az végérvényes. Remélem ez nem szorul különösebb magyarázatra?!
Rákosi valójában akkor elkezdte a hatalomból való kiszorulást, amikor Nagy Imre lett a miniszterelnök. A szovjetek nem írták le, hanem talonban tartották. Nagyra ugye vannak erősen kompromittáló adatok így nem kellett különösebben presszionálni. Ugye tudod, hogy Kádár, Münnich páros mellett Rákosit is számba vették? Ha nem is közvetlenül Rákosi ellen indult az ose, de az ellen amit képviselt. Szó nem volt a szocializmus megdöntéséről stb. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ha olyan nagy lett volna az elnyomás, akkor a Te logikád mentén nem törhetett volna ki forradalom. Ami ugye Fidel ellen nem volt.

camilló 2016.12.04. 17:59:36

@pitcairn2: Rémlik valami arról, hogy a kommunista üldözés jegyében volt Amerikában vizsgáló bizottság, aki még atom tudósokat is a bizottság elé citált?? Ehhh...

camilló 2016.12.04. 18:02:41

@pitcairn2: Ha ilyen hülyeségeket olvasol, a közelébe se kerülsz a valóságnak!:)) Ajánlom figyelmedbe A Szovjetunió történelme című munkát, csak hogy képbe kerülj ki, és kit támogatott!
Nem válaszoltál, hogy ki és miért írta a Cion bölcseinek a jegyzőkönyvét! Azt megsúgom, hogy a wiki ebben sem segít!:))

pitcairn2 2016.12.04. 18:41:42

@camilló:

a MacCarthy féle vizsgáló bizottság (House Un-American Activities Committee) mindössze a valóban ciki Reece vizsgáló bizottság (United States House Select Committee to Investigate Tax-Exempt Foundations and Comparable Organizations) tevékenységét volt hivatva elfedni

ami lényegében a nagy adómentes magánalapítványok tevékenységéről szólt (Rockefeller, Carnegie, Ford, stb.)

azokról az alapítványokról, amelyeket olyan oligarchák futtattak, akik igen jelentős szerepet játszottak pl a komcsi elvtársak felépítésében is

Norman Dodd On Tax Exempt Foundations
www.youtube.com/watch?v=YUYCBfmIcHM

a McCarthy féle figyelemelterelés nagyon sikeres volt McCarthy-ről és vizsgáló bizottságáról jóformán mindenki hallott a sokkal komolyabb ügyekkel foglalkozó Reece vizsgáló bizottságról és azt lezáró Dodd jelentésről meg jóformán senki...

Dodd Report to the Reece Committee on Foundations - 1954 - Robber Baron Hijacking of the USA

archive.org/details/DoddReportToTheReeceCommitteeOnFoundations-1954-RobberBaron

neoteny · http://word.blog.hu 2016.12.04. 18:42:27

@camilló:

"Továbbra sincs információm olyan lázadásról Castró ellen, amit ne az USA szervezett és pénzelt volna!"

1956-ot is az imperialisták szervezték és pénzelték:

Az imperialista titkosszolgálat ügynökei is aktív tevékenységet és szervezőmunkát végeztek országhatáron belül és kívül egyaránt. Az egész folyamatot, szinte programszerűen hajtották végre. Ennek legfőbb irányítói a nyugati imperialista körök voltak. A legfőbb szócsövük és információközvetítőjük a Szabad Európa Rádió (SZER) volt.

[...]

1956. október 28.-án, a Reflektor című műsorban Mikes Imre a fegyverletétel ellen, a harcok folytatására buzdította az utca népét, hozzásegítve ezzel, a budapesti vérfürdő kialakulását.

[...]

Ez csak egy a sok közül, ami a SZER rovására írható. Nyugat-német országban már évekkel az események előtt összegyűjtötték, és egyenruhába öltöztették, felfegyverezték, fizették és kiképezték a volt horthysta hadsereg és a csendőrség maradványait.

www.mmp2006debrecen.eoldal.hu/cikkek/forradalom_-ellenforradalom_/1956-rol_-szemermesseg-nelkul_.html

pitcairn2 2016.12.04. 18:52:24

@camilló:

kedves kolléga ezek eredeti dokumentumokon alapuló marxista honlapok...

az 1919-ben megalakított New York-i komcsi kirendeltség története mainstream történelem, aki ad magára az nem tagadja ennek a létét max magyarázni próbálja azt...

(mondjuk van mit:) )

az is teljesen elfogadott manapság, hogy a naagy októberi forradalom valódi vezére a New Yorkból amerikai útlevéllel és rengeteg pénzzel megérkezett Trockij volt...

a 20-as években virágba boruló amerikai-szovjet kereskedelmi kapcsolatokat sem vitatják manapság...

a nagy nyugati cégek által a Szovjetunió területén eszközölt működőtőke befektetéseket sem... (ezeket 1930 után lenyúlták a komcsik)

és azt sem, hogy Sztálin alatt a szovjet hadiipari potenciált leginkább amerikai szakértőkkel és beszállítókkal gründolták össze...

az is 100%-ban elfogadott, hogy a II. vh alatt kb. 2 Marshall segéllyel felérő katonai segélyt kapott a SZU az USÁ-tól és a britektől

+ a cinikus anglo-amerikai imperialisták de facto odaajándékozták a szovjeteknek Kelet-Európát és Kínát...

pitcairn2 2016.12.04. 19:03:56

@camilló:

"Nem válaszoltál, hogy ki és miért írta a Cion bölcseinek a jegyzőkönyvét! Azt megsúgom, hogy a wiki ebben sem segít!:))"

no lássuk csak mit ír erről a "wiki":)

"A Cion bölcseinek jegyzőkönyvei a 20. század elején terjesztett antiszemita pamflet, amely bizonyítani kívánja az egész világra kiterjedő zsidó összeesküvést. Ismeretlen szerkesztők állították össze Maurice Joly szatirikus írásából (Alvilági párbeszédek Machiavelli és Montesquieu között) és más fiktív szövegekből. Habár többszörös bizonyítást nyert, hogy a jegyzőkönyveknél hamisításról van szó, a világ antiszemitái és az összeesküvés-elméletek hívei között még ma is sokan hisznek autentikusságában."
hu.wikipedia.org/wiki/Cion_b%C3%B6lcseinek_jegyz%C5%91k%C3%B6nyvei

ergo

ebből is nagyon szépen látszik, hogy:

wikipedia = MAINSTREAM TÖRTÉNELEM

azaz

amikor a wikipediából idézek neked akkor finoman fogalmazva nem nagyon mozdulok el a TÖBBSÉG ÁLTAL ELFOGADOTT "HIVATALOS" ÁLLÁSPONTTÓL...

camilló 2016.12.04. 23:07:50

@neoteny: A SZER szerepe az ose alatt nem kétséges, de arra nézve, hogy a kialakulásában közvetlenül is részt vett volna, még sehol nem láttam semmilyen hitelt érdemlő dokumentumot. Nyilván lehetett valami, mert spontán, hirtelen nem kerülhet ki annyi fegyver az utcára. De mi köze ennek ahhoz, hogy Kubában milyen ellenzéki ellenállás volt?

camilló 2016.12.04. 23:13:15

@pitcairn2: A Cion bölcseinek jegyzőkönyve egy röplapon alapul amit az OHRANA írt és terjesztett. II. Miklós is egészen addig hitt benne, amíg meg nem tudta a valóságot. Én inkább hiszek komoly történészek kutatásának, mint a wiki mindenki által szerkeszthető változatához. Azért mert a többség azt hiszi, hogy van Isten, még nem bizonyítja a létét, ergo az Általad emlegetett többségi történelem szemlélet (felfogás, hiedelem, nem találom a megfelelő kifejezést) nem feltétlen fedi a valóságot sőt erősen manipulatív! Még mindig ajánlani tudom komoly történészek munkáit és nem felülni a neten terjesztett híreknek!

neoteny · http://word.blog.hu 2016.12.04. 23:33:50

@camilló:

"De mi köze ennek ahhoz, hogy Kubában milyen ellenzéki ellenállás volt?"

Te hoztad fel, hogy a Castro elleni lázadást a CIA szervezte és pénzelte; ez a köze hozzá. Itt is azt állítják, hogy '56 imperialista szervezés és finanszírozás következménye volt:

Az imperialista titkosszolgálat ügynökei is aktív tevékenységet és szervezőmunkát végeztek országhatáron belül és kívül egyaránt. Az egész folyamatot, szinte programszerűen hajtották végre.

[...]

Nyugat-német országban már évekkel az események előtt összegyűjtötték, és egyenruhába öltöztették, felfegyverezték, fizették és kiképezték a volt horthysta hadsereg és a csendőrség maradványait.

pitcairn2 2016.12.04. 23:59:13

@camilló:

attól tartok, hogy ezt újra bebuktad:)

idézet a "Cion bölcseinek jegyzőkönyvei" wikipedia szócikk angol változatából:)

"Vladimir Burtsev, a Russian émigré, anti-Bolshevik and anti-Fascist who exposed numerous OKHRANA agents provocateurs in the early 1900s, served as a witness at the Berne Trial. In 1938 in Paris he published a book, The Protocols of the Elders of Zion: A Proved Forgery, based on his testimony."

en.wikipedia.org/wiki/The_Protocols_of_the_Elders_of_Zion

szóval ugyanoda jutottunk vissza...

wikipedia = MAINSTREAM TÖRTÉNELEM

még az OHRÁNÁS epizódod is ott volt benne, ha nem BARKOCHBÁZTÁL volna akkor egy pillanat alatt előkeresem:)

különben általában angol szócikket linkelek, a magyar szócikket speciel azért linkeltem neked, mert több alkalommal említetted, hogy nem beszélsz angolul

mellesleg én sem wikipediat olvasgatok, a wikipedia linkeket mindössze azért használom, mert

1. nincs kedvem kisregényt írni, ill. a levegőbe beszélni
2. ez lényegében az éppen elfogadott történetírás esszenciája
3. tényleg vannak benne pontatlanságok, de ilyenek az összes enciklopédában vannak, ellenben van egy hatalmas előnye:

TÖBB TUCAT NYELVEN szerkesztik

ergo

ha vmi nem világos vagy zavaros vagy vitatott akkor a más nyelven írt szócikkekben is utána lehet nézni

mint ahogy én tettem a te OHRÁNÁS állításoddal:)

a "Cion bölcseinek jegyzőkönyvei" wikipedia FRANCIA változata különben még egyértelműbben fogalmaz:)

"Ce document a été rédigé à Paris en 19012, par un informateur de l'OKHRANA (la police secrète de l'Empire russe), Mathieu Golovinski3."

Les Protocoles des Sages de Sion
fr.wikipedia.org/wiki/Les_Protocoles_des_Sages_de_Sion

ők még a SZERZŐT is megnevezik:

újabb WIKIPEDIA szócikk jön egyenesen a szerzőről:)

" En effet, en 1999, l'historien russe Mikhail Lépekhine2 a découvert que Mathieu Golovinski était en fait l'auteur du célèbre faux antisémite Les Protocoles des Sages de Sion."

fr.wikipedia.org/wiki/Matve%C3%AF_Golovinski

és ugyanezt megtalálhatod az angol WIKIPEDIÁBAN is:)

"Critics studying The Protocols of the Elders of Zion have argued that he was the author of the work.....Upon graduation, he worked for the OKHRANA, secretly arranging pro-government coverage in the press"

en.wikipedia.org/wiki/Matvei_Golovinski

no hogy is állunk most akkor a wikipediával? :)

pitcairn2 2016.12.05. 00:07:07

@camilló:

azt pedig külön is kihangsúlyoznám neked, hogy az általam képviselt történelem interpretáció egyáltalán nem a "többségi" álláspontot tükrözi, mindössze olyan tényeket idéztem neked (mint pl. az 1919-ben New Yorkban összegründolt kommunista külképviselet...) amelyeket hivatalos történész nem nagyon szokott vitatni, max bagatellizálni próbál...

erre ki tudja miért előjöttél a kedvenc "zsidós vesszőparipáddal"...

ami állítólag nincsen benn a wikipediában:)

PS.:

a jelek szerint Unionistával imádjátok ezt a "zsidó-topicot":)

ez vmi monománia?

mondjuk az vhol édes, hogy Unionista zsidónak titulál te meg antiszemitának:)

Gery87 2016.12.05. 11:53:48

@camilló:

Kiemelsz egy dolgot, egy szektort, aztáne bből levezeted hogy Kubában minden szép és jó. idióta.
Ennyi erővel a világ minden diktatúrája jó hely mert van ott valami ami működik és sikeres...

"Ha olyan nagy volt az elnyomás, miért nem volt olyan forradalom, mint amilyet Fidel vezetett sikerre?? "

Miért nem volt (ellen)forradalom a SZU-ban? Vagy Észak-Koreában? Lehetne sorolni....
Amerika egy kudarc után lemondott róla hogy kívülről segítsen megbuktatni a rendszert,a belső ellenzés meg nem volt elég erős...a hidegháborúban meg a SZU támogatása miatt ez már nemcsak belügy volt ugye...

"Mesélj nekem, pl. nálunk miben nyilvánult meg a diktatúra?!"

Leírták már előttem.
Teljesen egyértelmű hogy diktatúra van ott.
Csak akkora büdös nagy troll vagy, vagy komplett idióta hogy ezt nem látod...vagy mindenki hülye csak te nem.

camilló 2016.12.05. 16:55:55

@neoteny: Nem tudok olyan bizonyítékot, ami arra utalna, hogy az ose kirobbanásáért külföldi szervezetek a felelősek. A folytatásban már részt vettek.

camilló 2016.12.05. 16:58:22

@pitcairn2: Nem buktam be! Megemlíteni megemlítik, de konkrét szerző nincs! Ez nem wiki forrás, hanem Krausz Tamás könyvében szerepel. Ha már Trockíj! Ajánlom figyelmedbe ugyan csak Krausz Tamás munkáját: A Száműzött Trockíj. Nekem hitelesebb Krausz, mint a wiki!:)

camilló 2016.12.05. 17:00:20

@pitcairn2: Nekem mindegy a nemzetiség, de egy fasisztát, nácit sem tolerálok! Amikor valaki háttérhatalomról és összeesküvésről ír, nyilván felmerül, hogy nem kicsit antiszemita! Bátran olvasd vissza a saját írásod!:)

camilló 2016.12.05. 17:18:40

@Gery87: Szitkokkal azok szoktak érvelni, akiknek nincsenek érveik! Egy szóval sem állítottam, hogy Kubában minden szép és jó! Én azt állítom, hogy emberibb, mint más olyan országok, akiknek a politikai vezetői bírálják!
Nem csak külső segítséggel lehet megnyerni egy forradalmat, mint ahogy pont Kuba erre a példa. Javaslom csiszold a történelem tudásod, mert felkelés volt a Szovjetunióban, nem is egy tagköztársaságban, egymástól eltérő időpontokban.
Ha már Amerika, és a beavatkozása. Csak egy példa a sok közül Nicaragua, amikor egy volt forradalmár áll át a másik oldalra, és lesz belőle kontra. Eden Pastora az illető, és ennek a Közép-Amerikai kalandnak lett aztán folytatása a szenátusban.
Visszatérve Kubára, amiről azt állítod, hogy Amerika lemondott róla. Nyilván ezért szerveztek Fidel ellen több mint 600 merényletet, ezért tartják fenn az embargót, ezért támogatják az ellenzéki mozgalmakat és nem folytatom! Ugye tudod, mikor kezdődött és meddig tartott a hidegháború? (Szerintem ma sem zárult le, de ez más kérdés.) A hidegháború egyik legmelegebb helyzete volt a rakétaválság, amit előszeretettel tüntetnek úgy fel, mint amit elveszített a Szu. Hasonlóan meleg helyzete volt a Disznó-öbölbeli incidens. Jó ha tudod, hogy nem egy és nem két diverzáns akciót szervezett az USA Kubába. Talán ennyit arról mennyire mondott le az USA, Kubáról!
Én egy percig sem vitatom, hogy diktatúra van Kubában, ellenben Fidel nem volt diktátor. Talán jó lenne, ha helyre raknád magadban a fogalmakat. A kommunista mozgalmak soha nem mondtak le a diktatúra alkalmazásáról. Lényegében mi is diktatúrában élünk, ha filozófiai értelemben nézem. Már az maga diktatúra, hogy államban élünk. Bátran olvass utána, hogy miként definiálják az állam fogalmát. Ha nem megy szívesen leírom, de inkább javaslom, olvass többet mielőtt véleményt alkotsz!
A nickedből ítélve nem élhettél a "létezett szocializmusban" így max. elbeszélésekből tudhatsz róla. Jó lenne, ha árnyalnád az előző rendszerről kialakult képed. Nem volt fenékig tejfel az élet, de egy átlag ember számára biztonságot nyújtott, és lássuk be, az átlagból vannak többen! Nekem az a meggyőződésem, hogy egy jobb képességű embernek, kutya kötelessége segíteni a gyengébb képességű embertársát. Egy erősebbnek kutya kötelessége megvédeni a gyengébbeket, és minden eszközzel harcolni azok ellen, akik kihasználják mások képességbeli , fizikai, stb. hiányosságait!

pitcairn2 2016.12.05. 19:31:39

@camilló:

ezt a zsidó ügyet beszéld meg a másik zsidó-mániással (unionista) mert ő engem élből zsidónak titulál:)

pitcairn2 2016.12.05. 19:34:32

@camilló:

"Szitkokkal azok szoktak érvelni, akiknek nincsenek érveik!"

már bocsi, de te meg a "hajánál fogva" próbáltad meg berángatni ide - lejáratási céllal - az "antiszemita-kártyát" pedig rajtad kívül ebben a topicban senki sem zsidózott:)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.12.05. 19:37:37

@camilló:

"Nem tudok olyan bizonyítékot"

Te azt sem tudtad, hogy volt lázadás Fidel ellen. Az nem bizonyító erejű, hogy te mit nem tudsz.

camilló 2016.12.06. 17:14:52

@pitcairn2: Abban semmi lejáratás nincs, ha megemlítek egy antiszemita irományt. A kommentet tévő olyan iratokra hivatkozik amik kb. annyira hitelesek, mint az említett "könyv". Nem hiszek az összeseküvés elméletekben és a miértre a választ Asimov Alapítványtrilógiájában megtalálod a választ. A kommentelő ha nem is állította de sugallta pl. Trockíj esetében hogy az USA-ban stafírungozták ki pénzzel, bizonyos csoportok. A valóság az, hogy Trockíj valóban volt New Yorkban, de csak egy rövid időre és a februári események hatására haza is akrt térni, de ezt egy időre megakadályozták, mert a fennálló szövetségre veszélyes elemnek tartották. Nem árt ha nem fikciókat olvas az ember, és még egyszer hangsúlyozom, nem Földi Pál műveiből kell a történelmet megismerni!

camilló 2016.12.06. 17:18:46

@neoteny: Ha csak így említed, hogy lázadás, akkor van tudomásom, arról, hogy Camagüey helyőrség katonái fellázadtak és azt fegyverrel fojtották el. Arról viszont nincs, hogy akár kiterjedt partizánharcot kellett volna vívnia, hatalomra kerülése után. Említettem, hogy diverzáns akciókat folyamatosan követtek el Kubában, de ezt 6 évig tartó lázadásnak nevezni kicsit túlzás! Kérdezem Tőled nagy kíváncsisággal, hogy olyan felkelésről tudsz-e, amit nem az USA szervezett?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.12.06. 19:09:52

@camilló:

"Kérdezem Tőled nagy kíváncsisággal, hogy olyan felkelésről tudsz-e, amit nem az USA szervezett?"

1956-ot is az imperialisták szervezték és pénzelték:

Az imperialista titkosszolgálat ügynökei is aktív tevékenységet és szervezőmunkát végeztek országhatáron belül és kívül egyaránt. Az egész folyamatot, szinte programszerűen hajtották végre. Ennek legfőbb irányítói a nyugati imperialista körök voltak. A legfőbb szócsövük és információközvetítőjük a Szabad Európa Rádió (SZER) volt.

[...]

1956. október 28.-án, a Reflektor című műsorban Mikes Imre a fegyverletétel ellen, a harcok folytatására buzdította az utca népét, hozzásegítve ezzel, a budapesti vérfürdő kialakulását.

[...]

Ez csak egy a sok közül, ami a SZER rovására írható. Nyugat-német országban már évekkel az események előtt összegyűjtötték, és egyenruhába öltöztették, felfegyverezték, fizették és kiképezték a volt horthysta hadsereg és a csendőrség maradványait.

www.mmp2006debrecen.eoldal.hu/cikkek/forradalom_-ellenforradalom_/1956-rol_-szemermesseg-nelkul_.html
süti beállítások módosítása