1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.10.15. 16:38 HaFr

Keresztény gyökerek vagy gyökér politikusok?

Képtalálat a következőre: „demise of christianity”

Európa keresztény gyökereit félti ma Magyarországon minden maffiózó, tényleg lassan már csak egy pisztollyal a mellényzsebükben tűnhetnének még keresztényibbnek. Kérdezem így: vajon mi az ördög az, ami a Fidesz-Magyarországban keresztény. De meg fordíthatom: mi a kereszténység, ha ezek veszik a pajzsukra?

Szerencsére nyilvánvalóan nem kell teológiai vagy egzegetikai mélységekbe rándulnunk, ha a magyar politikai kereszténység definícióját keressük, elég az enyves kezeket nézni és mint a csiga nyálát követnünk a kézfogások útját. A magyar politikai kereszténységben az Út, az Igazság és az Élet a megszámolt és megnyálazott pénz útja és igazsága, valamint a mások életének tönkretétele.

A kereszténység (egyfelől a hit, másfelől a hagyomány és intézményei, harmadsorban az etika, negyedsorban pedig a keresztény magas és népi műveltség) olyan távol állnak az Orbán-rezsim és korifeusainak (inc. KDNP) lelkétől és gyakorlatától, amilyen távol csak lehet. Aki velük összeszűri a levet és kereszténynek mondja magát, tartozik egy alapos önvizsgálattal, ha klerikus, ha laikus.

Még egy népszerű tévhit: hogy a kereszténység és a nacionalizmus közös nevezőn lehetnek valahol. Nem, a végtelenben sem. Lehet valaki nacionalista és lehet valaki keresztény, és tudhatja valaki ezeket összeegyeztetni, nem zárom ki. De egyik sem következik a másikból, pláne nem erősítik automatikusan egymást, és még kevésbé mutatnak egy egységes erkölcsi világra. Hiába hazudják a maffiózók.

ÉS egyébként, ha európai gyökerekről beszélünk általában, amelyek között a kereszténység csak egy erős gyökér a több között, az európaiság lényege mégiscsak mindenkor a tradíciók közötti (konfliktusos) párbeszéd volt: műveltséggel vagy fegyverekkel. Európa agonisztikus (küzdelmes) múltja az egymás által korlátozott, de közben egymásra ható tradícióké. Amelyek között egy vékony ér az őrült demagógoknak is jut az emlékezetben. 

komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr4911809893

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hazugságok ismétegetése 2016.10.16. 11:41:30

Ha egy hazugságot gyakran ismételsz, vagy vallássá, vagy politikává válik.

Trackback: Útolsó ítéletet váró, jó ember nem lehet 2016.10.16. 11:23:23

Aki várja az utolsó ítéletet, tehát aki judeo-keresztény, az jó ember nem lehet. Bővebben.

Trackback: ROMANI ITE DOMUM! 2016.10.16. 11:21:19

A ruszkik már hazamentek! Itt az ideje leírni a judeo-kereszténység ideiglenesen hazánkban állomásozó alakulatainak, hogy: ROMANI ITE DOMUM! 

Trackback: Hazugságokra felesküdni 2016.10.16. 11:20:54

Nem is irónia, hanem kész röhej: Tedd a kezed egy hazugságokkal teli könyvre és esküdj, hogy az igazat mondod!  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.10.15. 17:13:37

ez nem egy filozófiai összecsapás, hanem egy etnikai konfliktus. a "jobboldalon" állnak az unortodox, illiberális "nemzeti" "keresztények" . velük szemben az ortodox liberálisok állnak. akik nem keresztények. szemben állnak a magyar államisággal és a nemzettel. ez a "zsidó" "baloldal". és velük szemben áll mindenki más. a "zsidó" jobboldal is. ezek ütköznek össze. sajnálatos módon. fridi "szopatja" hajós andrist. hajdú pétert, aki nem hajdúsági. játsszák le egymás között.

a politika egyre nyilvánvalóbban abba az irányba halad, hogy az államtól nem független unortodox nemzeti keresztény intézmények jönnek létre. és őket kontrollálja a független reálértelmiség. hitközségekben szabadon gyakorolhatják vallásukat a rendszerhez/rezsimhez csatlakozni nem kívánó zsidók és a zsidókeresztények.

jelen állás szerint a következő választást is orbán nyeri meg. ha nem ő, akkor vona. a többieknek sansza nincs. nem körvonalazódik semmiféle elképzelés, amelyik alternatívája lehetne ennek az egésznek.

Lexa56 2016.10.15. 17:17:12

Egyetértek (no nem az előző hozzászólással, a poszttal)

Khonsu 2016.10.15. 17:30:58

Pillanatnyilag nem tudom eldönteni, hogy ők mennek-e a pokolba, vagy kiharcolják, hogy a pokol jöjjön el értük?

DrGehaeuse 2016.10.15. 19:16:37

@Khonsu: Bárhogy is legyen, fő hogy eljussanak a pokolba! Persze nem ártana egy kis segítség a Nép részéről is ehhez.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.15. 20:39:43

A Fidesz egyszerűen a kisebbik rossz, ennyi az egész.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.15. 20:41:45

@bircaman maxval szerkesztő: már a világháborúnál? kb az egyetlen dolog, aminél

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.15. 20:44:13

@HaFr:

Én már nagyon várom a világháborút, mert megtisztítja a világot a szeméttől. Lehet, én is áldozata leszek, de vállalom.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.15. 20:50:08

@bircaman maxval szerkesztő: Krájszt, ne sértődj meg, de begolyóztál

Voyager10 2016.10.15. 21:19:08

@bircaman maxval szerkesztő: "Én már nagyon várom a világháborút, mert megtisztítja a világot a szeméttől. Lehet, én is áldozata leszek, de vállalom."
Nem bánnám, ha csak te lennél az áldozat. De az általad oly forrón óhajtott világháborúban sokkal többen halhatnak meg, többek közt a számomra fontos emberek (gyermekeim, testvéreim stb.)
Ez esetben természetesen nem te tehetsz a halálukról, de mivel üdvözlöd sőt várod, azt tudom mondani, rohadj meg ahol vagy!
Ez lenne az általad emlegetett értékelvűség? Menj a jó édes anyádba te hazug, szemforgató szardarab!

heizer 2016.10.15. 21:46:14

Magamat hívő de gyarlõ katolikusnak tartom, és azt kell hogy mondjam mélységesen egyetértek a szerzővel. Semmi nem bosszant fel annyira, mint az, hogy ők képviselik a keresztény magyarságot. Illetve még az hogy a keresztényeket ez egyáltalán nem zavarja annyira hogy értelmesen és hallhatóan artikuláljanak ellenvéleményt, vagy egy allternatívát mutassanak fel. De ezért, és a teljes keresztény közösség hitelvesztéséért csak magunkat okolhatjuk.

Sajnos nem fogjuk. Akkor sem ha majd az inga átleng a másik oldalra.

2016.10.15. 21:57:03

@batigol:
ha egyetértesz a poszttal, akkor nem lehetsz magyar keresztény. béndek bácsi szerint a nacioanlizmus a sátánizmus a maga. amivel ugye egyetértesz. úgy, hogy ne magyarkodj.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.15. 22:09:49

@unionista‎:

"ha egyetértesz a poszttal, akkor nem lehetsz magyar keresztény"

"Wer Jude ist, bestimme ich" -- Hermann Göring

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.15. 22:13:54

@unionista‎: spec tévedésben vagy, a nacionalizmus lehetne produktív, de nálunk már a 19. század harmadik harmadától nem az. De azért csak beszélj a nevemben továbbra is, ha kérhetlek. Már ha valaki olvas.

heizer 2016.10.15. 22:15:54

Ilyet a szerző nem mondott, sőt mintha azt mondaná hogy nem zárja ki a kettő összeegyeztethetœségét. Viszont egyikből nem következik a másik.

A katolikus szó jelentése bizonyára mond neked valamit.

Sajnos elég sokszor találkozom ezzel a véleménnyel, hogy a fideszt nem lehet bírálni keresztény oldalrõl. ("Nem lehetsz magyar keresztény"- mivel ilyen nincs tényleg nem vagyok. Magyar vagyok és keresztény).

Pedig innen lehetne sőt innen kellene a legjobban!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.15. 22:22:51

@batigol: nem érdemes arra számítani, hogy az unionista nevű kommentelő kiszakad a maga kreálta hitvilágból, ami súlyosan akadályozza már a szövegértését is, de rá se ránt. Ami engem illet,természetesen összeegyeztethetőnek tartom a két dolgot teljesen szubjektív alapon (a megélt élet alapján), a két doktrínának objektíve azonban semmi közük egymáshoz

2016.10.15. 22:35:38

@batigol:
"Még egy népszerű tévhit: hogy a kereszténység és a nacionalizmus közös nevezőn lehetnek valahol. Nem, a végtelenben sem."

ha azt állítja, hogy a nacionalizmust és a kereszténységet nem lehet közös nevezőre hozni, akkor ezt azt jelenti, hogy ezt szerinte ezt a két dolog nem lehet összeegyeztetni. még akkor sem ha ezt egyesek megteszik. ha "mélységesen egyetértesz" a szerzővel, akkor ne akard a nacionalizmust és a kereszténységet közös nevezőre hozni. és ne mondd, hogy te magyar (nemzeti) keresztény vagy. hiszen éppen azt utasítod el azért, mert személy szerint nem tetszik orbán, vagy semjén. ha jól értem, akkor számodra a velük szemben táplált ellenérzés fontosabb, mint az, hogy létrejöjjön egy pártok, felekezetek álló nemzeti keresztény egyház létrejötte. persze értem, hogy ez protestáns találmány. hívő katolikusként protestálj. tüntess a népszabadságért. előre.

DrGehaeuse 2016.10.15. 22:49:27

A poszt utolsó bekezdése indokolatlanul kissebbíti a kereszténység szerepét. Ugyanis szerintem a csodával határos amit a kr.sz. IV. és a XI. század között véghezvitt. A barbár római imperializmus agonizálása és a germán barbárság tombolása közepette az egyház és intézményei átmenetették mindazt amit ma Európa alapjának tekintünk, jelesül a hellén-latin kulturális örökség azon részeit amelyeket krisztus tanításaival kibékíthetőnek vélt. Ugyanakkor kovásza és alakítója tudott lenni a káoszból kivergődő feudális államalakulatoknak. Nélküle és Attila géniusza nélkül európa hosszú időre folyamatosan egymás vérében fürdő germán fejedelemségek apró mozaikjaiból álló fejlődésképtelen kontinens lett volna. A hellén örökséget meg csak arab kútfőkből ismernénk és csak annyit amennyit mohamed cenzúrája átengedett.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.15. 22:54:53

@unionista‎:

"egy pártok, felekezetek álló nemzeti keresztény egyház létrejötte. persze értem, hogy ez protestáns találmány."

"ez nem egy filozófiai összecsapás, hanem egy etnikai konfliktus."

2016.10.15. 23:03:25

@HaFr:
ojektíve van közük egymáshoz. az őskereszténység egy sémita törzsi tudat. ugyanolyan, mint a tűzimádó őseurázsiaké, akiket a római katolikus egyház újpogányoknak bélyegez.

a kereszténység tanítása éppen az, hogy a népek mind egyek az úrban. ha valaki karácsony környékén kerecsen sólymot akar reptetni (mert az a törzsi világképe), akkor reptessen. mert az nem alacsonyabb rendű, mint a zsidókeresztény hagyományrendszer. ha egy harmadik gyerek a paraszti kultúrának megfelelően akar betlehemezni kukorica csuhéból készített babákkal, akkor bábozzon. noha ez sem következik az őskereszténységből ezeket mégis közös nevezőre lehet hozni. objektíve. mert a törzsi gondolkodás alapja: biosz. és az evolúciós ágak egyenlőek. a sémiták sincsenek közelebb istenhez általában. persze távolabb sem. nem ők az ősgonosz sátánok. csak próbálják kisajátítani az egyházat. ezért kellene azt nemzeti kereszténnyé tenni. a magyarok mind egyek legyen az úrban. túl azon, hogy egy nyelvet beszélünk így alkotunk egy nemzetet. cum deo pro patria et libertate. aztán az egy másik kérdés, hogy ezt a magyar gárda is a zászlajára tűzi, vagy ezt vallják a gój motorosok. és nyilván vannak olyan megnyilvánulásaik, amelyik neked nem tetszik. térítsd meg őket. ezt csinálják errefelé a görög katolikusok.
hd.gorogkatolikus.hu/kepek/hir/587/sh(1).jpg
ferenc is szeret bohóckodni, de furcsán nézett a vatikánban biciklis metropolitára.
www.magyarkurir.hu/img.php?id=64771&img=o_12113312_10206206092048773_6613358020253004509_o.jpg
még egyszer. az ősi (sémita) keresztény törzsi tudat nem áll a többi felett. általában véve nem magasabb, és természetesen nem is alacsonyabb rendű eredet a többinél ezért a nemzeti kereszténységben ezek a szokások, hagyományok objektíve összeegyeztethetők. a zsidókat is be lehetne vonni. csak az ortodox liberálisok ezzel szemben állnak. mert ők harcolni akarnak az államokkal, a nemzetekkel, a kereszténységgel. ha a nemzeti kereszténységet a római katolikus hívők csatlakozni akarnak hozzájuk, akkor csatlakozzanak.

Jakab.gipsz 2016.10.15. 23:13:04

No csak no csak, ebből sem lesz már veszekedés.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.15. 23:14:32

@unionista‎:

"az evolúciós ágak egyenlőek"

A kihalt fajoknak más a véleményük.

Jakab.gipsz 2016.10.15. 23:29:26

Jut eszembe az "őrült demagógokról" Marx a migráns zsidó-filozófus, (nem létezett még az Ő korában Izrael állam), Következés képen célszerű Marxot annak nevezni ami igazság szerint volt és követőit. A teljesség kedvért: Marx az őrült demagóg zsidó-filozófus, aki belekotyogott a keresztény ember kultúrájába.
Ha valakinek nem tetszik a borzasztó XX. század (nekem se), kéretik Marx és védelmezőinél mint állandó tettestársainál reklamálni.

Továbbá, kereszténységet mint az egyetemes megértésére irányuló, egyetlen teológiát, holmi szekta-teológiákkal nem egy lapon emlegetni, ha kérhetem illő tisztelettel, legyetek szíves mellőzni.

2016.10.15. 23:39:25

@neoteny:
a felekezetekben etnikai csoportok dominálnak. az evangelikus egyházat az északi germán többség hozta létre. az anglikán egyházat a nyugati árják. a tisztántúli protestantizmust a kelet-európai parasztok és a "cigányok". utóbbiakat a görög katolikusok próbálják megtéríteni. a reformált templomok puritánságánál jobban tetszik a bizánci rítus és az ikonosztázok. és ha az egyik nagycsalád megtér, akkor megy vele a rokonság és ez húzza be a többit. meg lehetne mérni, hogy ezek mennyiben eredetcsoportok. azt gondolom, hogy nagyjából fele részben. ez nem érvényesül tisztán, de van egy erős/gyenge korreláció. ez utóbbinak a mérésekkel alá lehetne támasztani, vagy meg lehetne cáfolni. a vallást a többség nem véletlen választja. hanem összefügg a származással. azért, hogy az etnikai konfliktusokat, törzsi ellentéteket minimalizálni lehessen létre kellene a lehető legszélesebb körű felekezeti együttműködést. és ez a nemzeti kereszténység. felőlem lehetne ez a felvilágosodás eszméje is (mivel a reformált vallás világias). csakhogy ebből ortodox liberalizmust kreált az egyik csoport. azért, hogy felszámolják a magyar államiságot és a nemzetet.

svédországban a kulturális miniszter egy gambiai hölgy. ő az.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/17/Alice_Bah_Kuhnke_in_Oct%2C_2014.jpg
svéd akadémia nyilván nem talált műveltebbet. miért ne lehetne ez a gambiai hölgy. azt javasolja, hogy az intoleranciát hirdető kirekesztő svéd néprajzi múzeum helyére (!) építsenek a migrációt, az integrációt, a demokráciát hirdető világkultúra múzeumot. adják fel a nemzeti kereszténységet. és olvadjanak be a totális multikulturalizmusba.

a nemzeti kereszténység meg éppen azt mondja, hogy van egy zsidókeresztény törzsi hagyomány. de ezekhez kapcsoljunk helyi szokásokat, szomszédsági kapcsolatokat. a románokkal, szerbekkel, ukránokkal úgy lehet békülni, hogy tik is keresztények vagytok, meg mink is. és akkor elmagyarázza drága bolgár úr, hogy ez már a fasizmus lenne. mert az ortodox liberálisok ehhez nem tudnak csatlakozni. csak valamilyen világhumanizmushoz. csak olyat nem akar a magyarok többsége. csak ezért nem romboljuk le az intoleráns néprajzi múzeumot. és nem nevezünk ki kultuszminiszternek egy átlagos gambiait. ha egy extrém módon művelt gambiai, akkor rendben van. a pozitív diszkrimináció miatt akkor gambiai leszbikus tolószékest nevezzünk ki. biztos van olyan is. és legyen ő a kulturális miniszter. demonstrálva, hogy mennyire toleránsak vagyunk.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.15. 23:41:44

@unionista‎:

"egy pártok, felekezetek álló nemzeti keresztény egyház létrejötte. persze értem, hogy ez protestáns találmány."

"ez nem egy filozófiai összecsapás, hanem egy etnikai konfliktus."

2016.10.15. 23:58:54

@neoteny:
a létezők egyenrangúak. és ugye férfi és nőágak vannak. sokkal inkább a férfiági eredetnek van etnikai jellege. de a nőágnak is. egész európában a h jelű ág a domináns. erre a térségre h11 és h8 mtdna jellemző.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/46/Spatial_frequency_distribution_of_different_sub-lineages_of_mtDNA_haplogroup_H.png
a h8 jelentős számban ott van szíria körényékén is. a h8-as nyugdíjas magyar nők meglátja a hozzá hasonlót a menekülő gyermekeivel. persze lehet, hogy ez nincs így. de ezt lehetne mérni. egy csoport célja azonban nem a szolidaritás, hanem az, hogy megváltoztassa az etnikai összetételt. és szétverje a meglévő kultúrát. svédországban a gambiai hölgy célja is. persze ilyenkor jön az, hogy ott állnak mögötte a "tudjuk kik" az alapítványaikkal. ez is feltételezés. ami vagy igaz, vagy nem. találgatások vannak. de ezt objektíven el lehet dönteni. tehát ha a kevés sémita eredetű kap lehetőséget pénzek elosztására, vagy a kisebbségek megpróbálják kirekeszti a többséget, akkor az ugyanolyan diszkrimináció, mintha a kisebbségi jogokat felszámolnák. a többséggel szemben lépnek fel a "liberálisok". de ők ugye nem a "liberálisok", hanem a "tudjuk kik". ebből kerekedik egy kultúrkampf, egy vallásháború. a történészek dolga lesz eldönteni, hogy kinek van igaza.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 00:00:38

@unionista‎:

"a létezők egyenrangúak"

A kihalt fajok is léteztek egyszer.

2016.10.16. 00:13:24

@neoteny:
ez J2 jelű sémita eredet földrajzi eloszlása.
farm9.staticflickr.com/8253/8676203150_d05bfca903_z.jpg
a római birodalom kiterjedtségével elég erősen korrelál. úgy tűnik, hogy ők a római keresztények. akik ugye a judaizmusról a kereszténységre áttérő sémiták. a J1 jelű eloszlása.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/HG_J1_%28ADN-Y%29.PNG
ők az iszlám. törzsi csoport. a zsidók között a J1 és a J2 is jelen van. az a leggyakoribb előfordulás. ők megmaradtak a judaizmusnál. ez a három nagy sémi törzsi vallás van. ezek összességében így oszlanak el.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ae/Haplogroup_J_(Y-DNA).PNG
és ahol ezek kevéssé vannak jelen ott van esélye a protestantizmusnak. akié a vallás az erős politikai befolyással rendelkezik. a protestánsok nem azt mondják, hogy gyújtsák fel a templomokat. hanem azt, hogy akkor a többi törzsi hagyományt, folklórt, stb. emeljük be a szokásrendszerbe. ha kell, akkor megkülönböztetve a zsidókeresztényt. ők is kialakítottak egy hagyományrendszert. a nemzeti kereszténység az, hogy ez is része. és még a többi is. csak ebben nem lehet kiválasztott nép.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 00:19:47

@unionista‎:

"a római birodalom kiterjedtségével elég erősen korrelál. úgy tűnik, hogy ők a római keresztények. akik ugye a judaizmusról a kereszténységre áttérő sémiták. a J1 jelű eloszlása."

Az Y kromoszóma haplocsoportok semmi máson nem alapulnak, mint egypontos nukleotid-polimorfizmuson. Csak a leszármazási láncok követhetők belőlük (az is csak statisztikai értelemben): senki nem állítja komolyan, hogy bármilyen összefüggés is lenne ezen különféle allélek és a partikuláris fenotípusok között. Egy haplocsoportba tartozó egyedek tetszőleges mértékben különbözhetnek a génjeikben; mindössze azt mutatja meg a haplocsoportjuk, hogy volt közös hím ősük.

DrGehaeuse 2016.10.16. 00:41:23

Érdekes módon Marx még antiszemita is volt alkalmasint.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 00:43:49

@unionista‎:

Vegyünk három fiú-testvérpárt:

1) egypetéjű ikrek
2) heterozigóta (kétpetéjű) ikrek
3) egy apától, de két anyától ugyanazon a napon született két fiú

Az 1-es esetben a testvérek Y haplocsoportja szükségszerűen egyező -- és az összes génjük (alléljük a génhelyeken) is.

A 2-es esetben a testvérek Y haplocsoportja igen nagy valószínűséggel egyező -- de a génjeik (alléljeik a génhelyeken) nem egyező a véletlenszerű DNS-rekombináció miatt (ti. hogy a két lehetséges allélből melyik kerül az utód DNS-ébe egy adott génhelyen).

A 3-as esetben a testvérek Y haplocsoportja igen nagy valószínűséggel egyező -- de a génjeik (alléljeik a génhelyeken) nem egyező a véletlenszerű DNS-rekombináció miatt (ti. hogy a két lehetséges allélből melyik kerül az utód DNS-ébe egy adott génhelyen) _és_ amiatt, hogy az anyai kromoszómák két különböző egyedtől származnak.

Vagyis a Y haplocsoport egyezés nem mond semmit a többi gén (allél) milyenségéről -- az egypetéjű ikrek kivételével. Vagyis az egypetéjű ikrek kivételével az azonos Y haplocsoportú (fiú)egyedek csaknem tetszőleges mértékben különböznek a génjeikben (alléljeikben) ami azok _kombinációját_ illeti. Egyes fenotipikus tulajdonságok egyetlen gén (allélpár) befolyása alatt állnak -- de ezek viszonylag ritkák. A legtöbb fenotipikus tulajdonság több gén (allélpár) befolyása alatt áll -- már amennyire egy tulajdonság genetikai befolyás alatt áll.

Vannak kutatások arra vonatkozóan, hogy "politikai álláspontok" mennyire befolyásoltak a genetika által (nagyon nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy felerészben). De az egyedek genetikája _nincs determinálva_ a Y haplocsoportba tartozásuk által.

A te Y haplocsoportok általi "törzsi csoportok" azonosítása egy az ostobaságig naív "fajelmélet".

2016.10.16. 00:47:46

@neoteny:
ez nem teljesen így van. idézet népszerűsítő cikkből.

Míg az X kromoszómán 1600 különböző funkciójú gén található, addig az Y kromoszómán alig pár: talán 50, és ezekből is mindössze 27 az, ami a férfias vonásokért felel. Az Y kromoszóma génjeinek egy része máshol is jelen lévő gének másolata (!), és többségük inaktív. Így az emberi Y kromoszóma felesleges, élete vége felé járó kromoszómának tűnik.

az y kromoszómában megjelenik bizonyos gépek másolata. és azok aktivizálhatók. így bizonyos viselkedésminták közösségi jelleggel felerősíthetők. csak ugye ha ez férfiaskodás túl erős, akkor a népek egymásnak ütköznek. a gambiai hölgy azt mondja, hogy dobjunk már ki ezeket a régi vacak hajókat. és legyenek helyettük a migránsokat szimbolizáló modern gumicsónakok. és erre a vikingek nyilván el kezdenek férfiaskodni. amire a válasz az, hogy jönnek a fasiszták. a szokásos móka.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 00:55:05

@unionista‎:

Az Y kromoszóma haplocsoportok semmi máson nem alapulnak, mint egypontos nukleotid-polimorfizmuson. Nincs megmutatva az, hogy ezek az egypontos nukleotid-polimorfizmusok

- génhelyekre esnek
- ezek a gének aktívak

A te Y haplocsoportok általi "törzsi csoportok" azonosítása egy az ostobaságig naív "fajelmélet".

2016.10.16. 00:58:43

@neoteny:
determinálva biztosan nincs. de nagyon úgy tűnik, hogy egyenes férfiágon megmarad a törzsi csoport jelleg. és ezt a politika képes aktivizálni. a jobbik felerősítette a belső eurázsiai kultúrát. és a magyar lakosság egy jelentős része csatlakozott ehhez a csoporthoz. sanyi elment mezőtúrra valami táborba. és ott kultúrharcot hirdetnek. de a sémiták is ugyanezt teszik a demokratikus, kerekasztal találkozón. aztán lehet mondani, hogy ennek semmi köze származáshoz, valláshoz. írjuk össze a vezető politikusokat. számoljuk meg, hogy a "liberálisok" hány százaléka zsidó (szerintem nagyjából a fele). és ha ez jelentős eltér az országos átlagtól, akkor létezik zsidó baloldal. a többi nép is szabadságszerető. csak épp nem úgy képzelik el ahogyan a libsik. multikat ültetnek a többség nyakára. persze a nyugati-indoeurópaiak a zsidókkal összefognak. és nekik is tetszik, hogy jönnek a saját mutlijaik. gyarmatosítják végre ezt a kurva országot. a keleti árják és a délszlávok azt mondják, hogy nem hajtják fejüket a nyugati rabigába. a cigányok cigánykodnak. szerintem ez nem magas filosz, hanem elemi biosz. de ez objektíven mérhető. szóval a történetírás utólag is kiderítheti.

AussieBloke 2016.10.16. 01:05:18

Engem a legjobban az bosszant, amikor a Göbbels-tévék által közvetített miséket valamiféle kötelező nemzeti áhitat hatja át (pl. Himnusz...), holott a katolikus kereszténység - a neve is mutatja - egyetemes.
De nem jobb a "magyar vallás" jelzős szerkezet sem, (régen legalább helvétnek mondták) tekintve a református tanok svájci, francia vagy skót eredetét.
Kíváncsi vagyok, hány magyar gondolja ezekből a performanszokból, hogy "Kálvin János" magyar volt (mint mindenki).

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 01:11:27

@unionista‎:

"nagyon úgy tűnik, hogy egyenes férfiágon megmarad a törzsi csoport jelleg."

Ha ez így lenne, akkor nem léteznének különféle "törzsi csoportok".

"ez nem magas filosz, hanem elemi biosz"

Olyan nem létezik, hogy "elemi biosz", csak a te képzeletedben.

2016.10.16. 01:18:51

@AussieBloke:
úgy látszik, hogy nem elég jó a jobboldali propaganda. nemzeti kereszténység. ezt hirdetik több mint 25 éve. a protestáns egyházak nagyrészt nemzeti keresztények. és a keleti is nemzeti kereszténység. a római katolikus a zsidókeresztény egyház. annak valóban nincs semmiféle nemzeti jellege. de a kereszténység és a pápaság nyilván nem ugyanaz.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 06:10:05

@unionista‎:

"a többi nép is szabadságszerető. csak épp nem úgy képzelik el"

WAR IS PEACE
FREEDOM IS SLAVERY
IGNORANCE IS STRENGTH

midnightcoder2 2016.10.16. 06:27:02

@unionista: Szerintem picit túltoltad ezt a "fagyi" kérdést. Ez az egész itt teljesen kulturális probléma. A cigány nem azért cigánykodik mert barna a bőre, hanem azért cigánykodik mert abban a kultúrában nőtt fel amiben. A fehér cigány is cigánykodik, pedig ő szőke és kék szemű. Ha te is olyan kultúrában nőnél fel, ahol kisgyerek korod óta azt hallod, hogy te felsőrendű vagy, és a csúnya gonosz magyarok gyűlölnek, és koncentrációs táborba vitték a nagyszüleidet, akkor te sem szeretnéd azokat akikről azt tanultad hogy ezt tették. Közben pedig genetikailag nincs köztünk gyakorlatilag semmi különbség, ők ugyanúgy beolvadtak a nagy európai olvasztótégelybe mint a mi barna bőrű, alacsony ázsiai őseink. De végül is, az hogy minek hisszük magunkat, az néha fontosabb mint az, hogy mik vagyunk.

midnightcoder2 2016.10.16. 06:34:05

Amúgy ezt a "fagyi" kérdést a liberósok is folyamatosan túltolják, és olyan dolgokat próbálnak behúzni ez alá, mint Pl. a migránskérdés, vagy akár a cigánykérdés. Holott itt igazából kultúrák ütközéséről van szó, nem fajokéról. A szírek Pl. messze nem ütnek el kinézetre az átlagpolgártól annyira, mint egy kínai. De a kínai dolgozni jön ide, és nem a saját kultúráját rád erőltetni. Ez ügyben amúgy a Szaúdiak hozzáállása tetszett: ők ugyan nem fogadnak be migriket, viszont támogatják anyagilag, hogy Európában mecseteket építsünk nekik. Köszi!

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.16. 07:26:29

@Voyager10:

Hazug? Abszolút őszinte vagyok szinte mindig.

A háború nem jó, nem akarjuk, de ha kell, megcsináljuk. Nem mi kezdjük el, ebben biztos lehetsz, de ha beindul, atomfegyverrel válaszolunk, szemrebbenés nélkül.

Így az eredmény kettős:
- amíg a háborús uszítók nem merik kirobbantani, biztosítjuk a békét,
- ha mégis kirobban, megnyerjük.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.16. 07:27:27

@unionista‎:

Nem. A nacionalizmus nem jobb a liberalizmusnál.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.16. 07:29:44

@AussieBloke:

A keresztény eszme eleve nem politikai és nem nemzeti.

Az, hogy idővel kialakultak nemzeti és politikai keresztény eszmék, ez csupán a gyakorlat kényszere, de sosem hatott ki magára az alapra. Szemben mondjuk az iszlámmal, ahol a politika szerves része a vallásnak.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.16. 07:34:23

@DrGehaeuse:

Marx nem volt antiszemita. Ellenezte a judaizmust, ez tény, de a zsidó népet nem utálta.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.16. 07:40:41

@unionista‎:

A zsidók jelentős része nem a J, hanem az E csoporthoz tartozik, pontosabban a E-M215 csoporthoz, ahová ÉN is többek között. Ez a fő csoport Szicíliában, Albániában, Észak-Görögországban, Bulgária déli részén, valamint Észak-Afrika nagy részén-

Hell-Ász 2016.10.16. 08:10:32

Putyin elvtárs is buzgòn hányja magára a keresztet,volt KGB-ésként. Mert a politikusok azt hiszik ettől lesznek népszerűek. Mint példakép. Csak ettől nem lesznek keresztyén erkölcsűek,az emberek meg nem vakok és nem hülyék.

Hell-Ász 2016.10.16. 08:10:56

Putyin elvtárs is buzgòn hányja magára a keresztet,volt KGB-ésként. Mert a politikusok azt hiszik ettől lesznek népszerűek. Mint példakép. Csak ettől nem lesznek keresztyén erkölcsűek,az emberek meg nem vakok és nem hülyék.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.16. 08:15:05

@DrGehaeuse: a mai Európáról beszéltem, ebben jószerivel már nagyítottam a kr szerepét

camilló 2016.10.16. 08:25:56

@Jakab.gipsz: Lám egy keresztény ember, aki Marxot annak nevezi, aminek egy jó fasiszta (náci) nevezné! Marx először ember volt, utána filozófus, és hogy milyen népcsoporthoz tartozott az teljesen mellékes kell hogy legyen már ha keresztény vagy! Nem tudok olyan Krisztusi tanításról, ami megkülönböztetne embereket egymástól.

camilló 2016.10.16. 08:28:48

@DrGehaeuse: Ugyan írd már le, hogy miért volt Marx antiszemita! Akkor magyarázz, ha ismered azt a művét, vagy legalábbis hallottál róla, ami alapján a hiányos műveltségű kommentelők antiszemitának hirdetik! Szóval ugyan írd már le annak a műnek a címét és ha ezt sikerült kigugliznod, akkor röviden arról is írj, miről szól. Akkor kiderül, hogy nettó hülyeség antiszemitának beállítani Marxot!

anyadmajma 2016.10.16. 08:37:40

@camilló: Továbbá arról is írjon, hogy ki a példaképe, és miért pont orbán viktor?:)

A mélyben néma hallgató világok 2016.10.16. 08:51:09

" Amelyek között egy vékony ér az őrült demagógoknak is jut az emlékezetben. "

Ennyire azért nem kellene ilyen mély önkritikára adni a fejedet kedves HaFr, az őrültségnél még nem tartasz, bár keményen dolgozol rajta ...

Demagóg vagy kétségtelenül, nem kicsit, nagyon, és a kérdésed joggal megfordítható:

Mi lenne a konzervativizmus, ha ezt Te gondolnád képviselni? Így?
(A kereszténységet hagyjuk, mi közöd lehetne hozzá?)

De hogy a 'művelt konfliktusos párbeszéd' alatt vajon mit érthetsz, az tényleg örök rejtély marad, úgy tűnik ki blogodból... kár.
(Nem nyafognék, de most már késő, a mandin elémtolakodott e posztod ) üdv! l.

A mélyben néma hallgató világok 2016.10.16. 09:02:50

@HaFr: de kényszer alatt mégis .

" nem érdemes arra számítani, hogy az unionista nevű kommentelő kiszakad a maga kreálta hitvilágból, ami súlyosan akadályozza már a szövegértését is,"

u. talán az egyetlen, akit komolyan lehet venni, mert az egyetlen talán, aki deklaráltan nem veszi komolyan saját magát/kommentjeit sem ...
(változatlan részvéttel: l.)

A mélyben néma hallgató világok 2016.10.16. 09:06:14

@HaFr: Nem, ahogy emlitém fentebb, de ne aggódj, szerintem elvesztetted a komolyan vehető konzervatív jelleg/medet ...
ü.l.

Jakab.gipsz 2016.10.16. 09:07:03

@camilló: Marx egy migráns zsidó volt a keresztény Európába,ez tény, ez önmagában még nem baj, de mit talált ki, egy ateista fantazmagóriát, egy hazugság halmazt a közgazdaság, a politika és a filozófiáról, egy szava sem igaz és a zsidó papok ezt tudták és hallgattak, egy szót se szóltak.
Tehát Marx és izmusa miatt szégyenkezzenek a zsidók, de nem kell belőle nagy ügyet csinálni. Szégyenkeznek ma egy kicsit holnap kevésbé, aztán napirendre térünk felette. Ugyanis az elkövetett bűnök takargatása, mentegetése, elvonja a figyelmet a valóság megismerésétől és ellehetetleníti az igazi kutató munkát.

Nyugodj bele a zsidó (teológusok) is tudják, hogy nagy bajban vannak és vagyunk mi mind annyian, elfogytak és kiüresedtek a rendelkezésünkre álló izmusok.
Jelenleg egy valamit tehetünk fenn kell tartani a rendet a fegyelmet és az állam apparátusok működő képességét.

Természetesen van megoldás, a kialakulóban lévő káosz kezelésére, de még ezt senki sem kérte.

camilló 2016.10.16. 09:14:08

@HaFr: Ebben a megszólalásában is a tőkét ostorozta, a szidókon keresztül bemutatva annak a működését! Nyilván te nem értesz egyet a marxizmussal, de örülök, hogy nem értelmezed félre! Elismerésem!

Voyager10 2016.10.16. 09:15:46

@bircaman maxval szerkesztő: "A háború nem jó, nem akarjuk, de ha kell, megcsináljuk. Nem mi kezdjük el, ebben biztos lehetsz, de ha beindul, atomfegyverrel válaszolunk, szemrebbenés nélkül.

Így az eredmény kettős:
- amíg a háborús uszítók nem merik kirobbantani, biztosítjuk a békét,
- ha mégis kirobban, megnyerjük."

1. Neked nincsen atomfegyvered! Kretén!
2. Az atomháborút nem lehet megnyerni te idióta! (Atomfegyver nélkül főleg... Neked meg ugye még mindig nincs)
3. Nem merik kirobbantani?! - Irak, Afganisztán, Szíria, Szomália, Ukrajna... Tényleg mindenhol béke van!
Húzd ki a kezed a biliből!

camilló 2016.10.16. 09:18:43

@Jakab.gipsz: Ha valaki idáig nem tudta volna én közlöm, hogy az írásod színtiszta fasizmus! (Közös gyűjtőként a nácizmussal.) Felhívom szíves figyelmed arra, hogy a rabbi, az nem pap, hanem tanító! Az ateizmust nem Marx találta ki! én egyetértek azzal a kijelentéssel, hogy a vallás a népek ópiuma! A vallás kb. a félelemhez hasonlítható.

belaim7005 2016.10.16. 09:36:44

@Jakab.gipsz: Amit írtál az értelmezhetelen. Fuss neki mégegyszer.

ricardo 2016.10.16. 09:37:29

@HaFr: Ez afféle kultúrpesszimista háborús romantika. Ó egy kis háború kéne! És újra élet-halára szólna az élet, fellángolna a tenni akarás, az igazságtalanság újra ökölbe szorítaná a kezeket. Az asszonyok kötözhetnék a sebeket szerelmesen, és lehetne sok fájdalmas búcsúzás és elválás, ölelések és könnyek a golyózáporban. És megint folyna a vér, és a vérnek megint lenne színe, és az embernek újra lenne sorsa. Most hogy Nyugaton beköszöntött a nihilizmus, csak egy háború hozhatja vissza az emberi nagyságot meg a valódi értékeket a mostani érzelmi és értelmi sivatagba, degeneráltságba,morális válságba stb.

A mélyben néma hallgató világok 2016.10.16. 09:40:45

@HaFr: "ki velük összeszűri a levet és kereszténynek mondja magát, tartozik egy alapos önvizsgálattal, ha klerikus, ha laikus."

Bizony ebben igazad van, ez az alapos önvizsgálat mindenkinek 'üdvére' válna.

Neked is, még ha a múltadat megtagadva se nem tartozol oda, se nem vagy klerikus, laikus meg a legkevésbé.

Hajrá, egyszer Neked is sort kellene kerítened a magad javallotta alaposra ... mivé lett a 'konzervativizmusod' ...
De ha nem, hát nem :(
ü.l.

midnightcoder2 2016.10.16. 09:46:19

@bircaman maxval szerkesztő:

"A háború nem jó, nem akarjuk, de ha kell, megcsináljuk. Nem mi kezdjük el, ebben biztos lehetsz, de ha beindul, atomfegyverrel válaszolunk, szemrebbenés nélkül."

A nyertes atomháborúhoz alapvetően három dolog kell:
1. Neked legyen atombombád, amit el is tudsz juttatni az ellenséghez.
2. A másik félnek ne legyen ilyenje.
3. Az ellenség és te egymástól távol eső területen helyezkedjen el.

A legközelebbi európai háború viszont polgárháború lesz az európaiak és a bevándorlók között.

Alick 2016.10.16. 09:46:46

A keresztánység Európában jórészt olyasmi, amire lehet hivatkozni, ugyanakkor éppen a szekularizáció vívmányaira épül a civilizáció.

DrGehaeuse 2016.10.16. 09:47:38

@camilló: Úgy látom nem jött át: ironikus csipkelődésnek szántam. Egy olyan kommentre válaszul, amely marx ürügyén zsidóz. Marx állítólagos antiszemitizmusáról valahol olvastam, de nem vitaindítónak szántam.
Marxot nem olvasom, mert alapból kétesnek tartom egy olyan filozófia értékét amely egy népíró világrendnek szolgált hivatkozási alapul.

midnightcoder2 2016.10.16. 09:48:45

@camilló: "én egyetértek azzal a kijelentéssel, hogy a vallás a népek ópiuma"

Azért ez egy picit túlzottan leegyszerűsíti a dolgokat. Másrészt alapvetően minden ideológia a népek ópiuma. A leggyilkosabb ilyen ópium pedig eddig a kommunizmus volt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.16. 09:50:25

@Alick: ez nem olyan egyszerű:a az iPhone-nál bonyolultabb társadalmi tudás ezer évek óta rétegződik a NYugaton, ennek lényeges része a kereszténység: az individualizmus, a tökéletesedés ambíciója, és a protestáns kapitalista szellem

midnightcoder2 2016.10.16. 09:53:04

@DrGehaeuse: "mert alapból kétesnek tartom egy olyan filozófia értékét amely egy népíró világrendnek szolgált hivatkozási alapul"

Attól, mert valamit egy világrend hivatkozási alapnak használ még lehet értékes. Marxnak sok szempontból volt igazsága, más kérdés hogy aztán mire használták a tanait, illetve hogy alapvetően az akkori világot írja le.

midnightcoder2 2016.10.16. 09:56:40

@HaFr: Nyugaton jó ideje legfeljebb a kaki rétegződik.

midnightcoder2 2016.10.16. 09:59:01

@ricardo: "Most hogy Nyugaton beköszöntött a nihilizmus, csak egy háború hozhatja vissza az emberi nagyságot meg a valódi értékeket a mostani érzelmi és értelmi sivatagba, degeneráltságba,morális válságba stb."

Azért ebben a nihilizmusban azért valljuk be, van valami. De szerintem túl sokat nem kell várni a háborúra sem.

DrGehaeuse 2016.10.16. 09:59:38

@HaFr: A mai európa nem létezik a régi nélkül. Az egyház nem csak egy gyökere hanem a régi európa törzsének egyik fele-harmada volt.

2016.10.16. 10:17:17

@HaFr:
először meg kellene mondani, hogy mi a szemitizmus. és csak utána lehetne megmondani, hogy mi az antiszemitizmus. a zsidókeresztények is sémiták. és az valóban nem egyeztethető össze a nacionalizmussal. de a keresztény tanítások nemcsak az egyénre hanem a nemzet egészére alkalmazhatók. eg. love your neighbor as yourself. és ebből egy unortodox nacionalizmus közvetkezik. a zsidó vallásból pedig ortodox nacionalizmus: a cionizmus. orbánt a cionisták támogatták meg, hogy szorítsa ki a közéletből az ortodox liberálisokat. tgm nem fogad el semmiféle államot, nemzetet. nyilván a zsidó államot se, izraelt se. még azt is mondták neki, hogy iráni kém.

2016.10.16. 10:18:06

@DrGehaeuse:
a kereszténységre is alapoztak népirtást. fyi.

2016.10.16. 10:18:28

és a kapitalizmusra is.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.16. 10:19:42

@midnightcoder2: te biztos nem voltál már egy ideje, csak bátran dugd ki az orrod, nem érezni kakiszagot. HA behúzod újra, annál inkább

2016.10.16. 10:34:10

@HaFr:
a zsidókeresztény tanítások jelentős része tautológia. abból azon túl, hogy "jól" kell viselkedni, nem nagyon következik semmi. a Nyugat nem attól lett birodalmi jellegű, hogy követte a zsidókeresztény tanításokat. hanem kis túlzással attól, hogy nem követte. sikeresen leigázott népeket. aztán amikor gandhi olyasmit mondott, hogy ha arcul ütnek téged jobb felől, fordítsd felé a másik orcádat is, akkor néztek egy nagyot a keresztény angolok.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 10:54:04

@unionista‎:

"a Nyugat [...] sikeresen leigázott népeket."

Amely népek "a nyugat" megjelenése előtt egymást irtották ki és/vagy igázták le. Nem az történt, hogy a "bennszülöttek" édeni állapotok között éltek "a nyugat" megjelenése előtt.

Pl. Hernán Cortés nem csak azért volt képes lenyomni az azték birodalmat, mert volt 600 katonája meg 15 lovasa meg 15 ágyúja, hanem azért is, mert szövetségeket kötött azokkal a helyi törzsekkel, akik az őket elnyomó azték birodalom ellenségei voltak, és ezek több ezer harcost biztosítottak számára.

camilló 2016.10.16. 11:03:44

@DrGehaeuse: A Bibliát olvastad? Nietzshe-t olvastad? Had' ne soroljam, kik számítottak a nézeteid szerint népirtó világrend kialakulásáért felelősnek. Tudok mindenkit sajnálni, aki nem akarja megismerni "ellenfelei" gondolkodását, stb. Fele annyi esélye van egy vitában, mint annak, akinek vannak fogalmai a az "ellenségéről, ellenfeléről. No persze nem is kell mindenkinek Clausewitzet olvasnia! HaFr belinkelte azt a művet, ami alapján kevéssé (egyáltalán nem) tájékozott emberek kijelentik hogy Marx antiszemita volt!

camilló 2016.10.16. 11:06:02

@midnightcoder2: Ha az emberek közötti egyenlőség gondolata gyilkos, akkor gyilkos a kereszténység is! "Némi" különbség, hogy a kommunizmust alátámasztja tudományos kutatás is. Rád is vonatkozik, hogy meg kellene ismerned azt akivel (most nem rám gondolok) vitatkozol, mert így bizony gyenge lábakon áll az érvelésed!

Jakab.gipsz 2016.10.16. 11:12:48

@camilló: @belaim7005: Nem olyan nagy baj, ha még nem értitek, olvassátok el még egyszer és gondoljátok át, hazudtam vagy sem.
Csak tényeket közöltem veletek, olyanokat amik megtörténtek, ezek persze makacs dolgok.
Ha a rabbi (tanító teológus) akkor fogalmuk sincs róla milyen slamasztikába másztak bele.
És most nézzük meg a vádat amivel illetsz, azt mondod írásod "színtiszta fasizmus" (közös gyűjtőként a nácizmussal), keressük meg a kiinduló pontot pl. a nemzeti szocializmus ideológiai alapjai esetébe, és mutassunk rá a főbb jellemzőire, a keresztény ellenességre és a kiválasztott nép számára kiagyalt kommunisztikus jólét ígéretére.

A kommunista ateista államformációt Marx agyalta ki a keresztény feudális berendezkedésű államrendszer ellenébe, mint megvalósítható alternatívát, publikálta.
A kiválasztott nép fogalmát pedig a zsidó papok tanításaiból származtathatjuk. (mind a kettő logikai csapda) ha elhiszed nem tudsz kikeveredni belőle, erre mondom azt, hogy szekta-teológia.

Az a elmebajos Dorfi (Adolf beceneve) pedig össze passzította e két fogalmat és azt gondolta jó lesz ez a Németeknek, szerencsénkre sokaknak volt ellene kifogásuk.Azaz Dorfi csak a németek számára akart kommunisztikus jólétet teremteni úgy, hogy lopott ideológia egyvelegére építkezett.

Vedd észre a kiválasztott nép fogalma két élű fegyver, ugyanis a népek sokaságból kiválasztani, csak a mások szenvedéseire érzéketlen (pszicho és szociopatákat) lehet ez pedig a Marxi teoretikus ideológia legfőbb jellemvonása, a munkásosztály élcsapata pontosan ilyen alakokká vált úgy, hogy önmagáról ezt észre sem vette.
De mindenki szükségszerűen válik elmebajossá aki egy ateista-materialista természet filozófiát alkalmaz és ez törvényszerű, amit apró részletességgel belehet bizonyítani, matematikai pontossággal, csak egy kicsit hosszú a levezetése..
Tehát a jelenlegi válság mélyén súlyos ismeret elméleti hiányosságok, húzódnak, ezt állítom.

Andy73 2016.10.16. 11:14:14

Szerintem meg a blogger egy nagy gyökér. Ő persze másokat nevez annak, általánosítva, minden konkrétum nélkül, de ez a gyökérség lényege.
Ha félti Európa keresztény gyökereit, egyáltalán kereszténynek vallja magát, csak az a baja, hogy szerinte a kormányon lévő magyar politikusok nem eléggé keresztények, akkor alapíthat egy alternatív keresztény pártot, és indulhat akár a következő választásokon. Megméretheti meg magát, és ha vonzóbb alternatívát nyújt, hátha ő nyer majd, és akkor ő alakíthat kormányt.
Ebben az esetben sem árt tudni, hogy Krisztus arra tanít, hogy ne ítélkezzünk mások felett, mert Istené az ítélet.
De nyilván erről szó sincs, a bloggernek semmi köze a kereszténységhez, legfeljebb annyi hogy utálja és írtózik tőle. Csak az a baja, hogy nem a levitézlett baloldali pártok vannak hatalmon. De hát ebben szerencsére nem egyedül ő dönt, hanem a választók, az ő szavazata csak egy a sok közül.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.10.16. 11:22:18

A ruszkik már hazamentek! Itt az ideje leírni a judeo-kereszténység ideiglenesen hazánkban állomásozó alakulatainak, hogy: ROMANI ITE DOMUM!

Harry Hole 2016.10.16. 11:27:17

@TanNé:

Mit adtak nekünk a rómaiak?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.10.16. 11:31:15

@Harry Hole:
Kb időarányosan annyit, mint a ruszkik.

Harry Hole 2016.10.16. 11:42:41

@TanNé:

Akkor tudod, hogy erre mi volt Reg válasza a filmben.

:)

ricardo 2016.10.16. 11:51:55

@midnightcoder2: A jólét megrontja az erkölcsöket, a béke csak a kalmárkodás szellemének kedvez, az ember óráról órára kisebb lesz stb. Sivár egyhangúság, sekélység, meddő élet, arasznyi perspektívák. A nihilizmus korában, kérem, a háború olyan, mint a friss levegő. Ó, a háború mindenek atyja és mindenek királya. Háború kell, hogy vissza nyerjük hősi lelkünket, értékeinket, nagyságunkat. És így tovább. Megénekelték párszor már az „állat-hős igéket”, az „utolsó embert” meg a többit. Én nem vagyok meglepve, hogy egy, a Nyugat alkonyába alámerült, a kultúrpesszimizmus heroikus zamatára rákapott Dugin-Putyin-fan vár valamiféle a „tisztító” háborút.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 12:01:47

@ricardo:

"Dugin"

Ma is tanultam valami újat ... köszike.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.16. 12:02:53

@Andy73: hát ez bizony egy nagyon komoly komment volt, nagyon odamondtál, nagyon okosan

2016.10.16. 12:11:15

@neoteny:
nem azt gondolom, hogy a nyugat alávaló, hanem azt, hogy nem felsőbbrendű. értem, hogy a történelemben a nyugat-indoeurópaiak valamint a zsidók és zsidókeresztények kiegyeztek egymással. és így létrehozták a római birodalmat és később a gyarmatbirodalmakat. az atlanti és a transzatlanti világ gazdagsága ezen a hallgatólagos megállapodáson alapul. rendben van. de ugyanez a kelet-közép-európában egy rövid időszakokat leszámítva sohasem működött. ez a gyarmatosítás stratégiája. a pilátusi politika.

abdul hackeem 2016.10.16. 12:11:59

A gengszterváltás után a munkásőr együtt imádkozott a párttitkárral mögöttük ült a titkosrendőr, aki addig azokat figyelte, akik bementek a templomba. A misét esetleg (volt)beszervezett pap celebrálta. Most meg nagy hirtelen mindenki a nyugat hanyatlását, meg nihilizmusát veszi észre. Esetleg beöltözve a kacagányos nacionalista álruhába.
Ha pedig ezek után valaki azt meri észrevételezni, hogy az emberek nagy többsége lusta és ostoba, na abból közellenség lesz.

2016.10.16. 12:27:54

@camilló:
marx nem antiszemita, hanem antijudaista volt. a földkerekségről nem a sémi népeket akarta eltörölni, hanem a zsidó és a keresztény vallást. mondván, hogy azokkal vissza lehet élni. persze a marxizmussal is vissza lehetett. a marxista társadalompolitikával egyet lehet érteni. annak lényege az, hogy emberek viszonylagos egyenlőségben, egyenlő viszonyok között éljenek. ami nem jelent teljes egyenlőséget. hanem csak azt, hogy az egyik ember nincs teljesen kiszolgáltatva egy másiknak. nincsenek a világban kiválasztott, bírálhatatlan, és nélkülözhetetlen csoportok. a judaisták alaptvetése az, hogy van: ez a zsidóság. és a zsidókeresztények is azt mondják, hogy a szentlélek közülük választja ki az isten földi helytartóját, aki hit és erkölcs dolgaiban isten kegyelménél fogva tévedhetetlen. ilyen vallásokra nyilván nincs szüksége a többségi társadalomnak. de nagyon úgy tűnik, hogy egy bizonyos sémita eredetnek ez a törzsi tudata. ők a zsidőkeresztények. és egy másik a totális ideológiákat fabrikál. ők a zsidók. és ezekkel a népekkel a többség szekuláris módon képes együtt élni. a zsidóknak ugyanúgy hitközségeikben kellene jogokat biztosítani. tehát ha a libsik azt mondják, hogy van egy zsidó élcsapat. és ehhez csatlakozna a roma büszkeség, a meleg büszkeség, a fogyatékosok és a hajléktalanok egy része, akkor álljanak össze egy kerületben. de ez nem egy univerzalista ideológia. szóval ez azért nem működik, mert nem tudják eldönteni, hogy ortodox kommunisták legyenek vagy ortodox kapitalisták. de ez már legyen a zsidóság problémája. vagy ott vannak föld egészét megmentő zöldek. grünék is egy totális ideológiát faragnak abból, hogy miféle energiahordozókat kellene használni. a greenpeace aktivistákat mindig a konkurens vállalat pénzeli. és ebből megélnek. ezt a társaságot ugyanúgy egy hitközségbe kellene szervezni. mindenkit, aki totális ideológiát hirdet. tudja a világegyetem megoldóképletét, a végső igazságot. globális kapitalizmus, világkommunizmus, lófasz.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 12:31:51

@unionista‎:

"értem, hogy a történelemben a nyugat-indoeurópaiak valamint a zsidók és zsidókeresztények kiegyeztek egymással. és így létrehozták a római birodalmat"

Elég érdekes történelemszemlélet: Octavianus ie. 27-ben lett Augustus-á titulálva a római szenátus által, amit elfogadottan a római köztársaság végének, és így a római birodalom kezdetének tekintünk. A "zsidókeresztényekkel" történt "kiegyezés" meg kb. az isz. 313-as Milánói Ediktumtól számítható. Közben eltelt három és fél évszázad, amikor virágzott a római birodalom. A nyugat-római birodalom bukása meg bekövetkezett kb. másfél évszázaddal a "zsidókeresztényekkel" történt "kiegyezés" után.

"de ugyanez a kelet-közép-európában egy rövid időszakokat leszámítva sohasem működött."

És "a rövid időszakokban" miért működött?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 12:41:50

@unionista‎:

"ugyanúgy egy hitközségbe kellene szervezni. mindenkit, aki totális ideológiát hirdet."

Ebben nem elhanyagolandó mértékű irónia van.

nevetőharmadik 2016.10.16. 13:12:46

@midnightcoder2: Aztán később ezeket a nihilista korszakokat sírjuk vissza, mint boldog békeidőket, meg mint aranykort.

A gond az, hogy az (európai) emberek jó része már rég elfeledte, hogy valójában mekkora áldás ez az unalmas nihil. A gép előtt - hiába látunk híreket háborús övezetekből - nem tudjuk átérezni, milyen az. A filmekben is mindig az van, hogy győz a jó, és kijövünk a moziból. Meg a játékokban is legfeljebb újratöltünk.

Túl kevés embert csap meg a halál szele időben. A többi meg nihilistázik.

2016.10.16. 13:39:17

@neoteny:
róma a keresztény vallás fokozatos elterjedésével vált birodalmivá. ez a impérium két törzsi csoportosulás összefogásának eredményeként jött létre. az egyik a nyugati árja. a másik a zsidókeresztény. és később ugyanerre alapozva kolonizáltak. csak akkor már bevonták a zsidókat is.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 14:06:22

@unionista‎:

"róma a keresztény vallás fokozatos elterjedésével vált birodalmivá."

Elég érdekes történelemszemlélet: Octavianus ie. 27-ben lett Augustus-á titulálva a római szenátus által, amit elfogadottan a római köztársaság végének, és így a római birodalom kezdetének tekintünk. A "zsidókeresztényekkel" történt "kiegyezés" meg kb. az isz. 313-as Milánói Ediktumtól számítható. Közben eltelt három és fél évszázad, amikor virágzott a római birodalom. A nyugat-római birodalom bukása meg bekövetkezett kb. másfél évszázaddal a "zsidókeresztényekkel" történt "kiegyezés" után.

2016.10.16. 14:07:37

@neoteny:
@neoteny:
ugyanezt az elvet kellene alkalmazni mindenkire. tehát az országot fel kellene osztani nagyjából 1,000 választópolgárral rendelkező közösségekre. ezek a szavazókörök. a zsidónegyed környékén a "liberálisok" mondják azt, hogy ők a következő prioritásokat szabják.
roma büszkeség
kep.cdn.index.hu/1/0/701/7010/70105/7010513_898d6afb02a8931efde45f84c539806b_wm.jpg
meleg büszkeség
budapestpride.hu/sites/default/files/field/image/_mg_2589.jpg
critical mass rehab
kep.cdn.index.hu/1/0/701/7010/70105/7010553_e60e1f067af45cfcabb9521966d948e0_wm.jpg
a város mindenkié
m.cdn.blog.hu/av/avarosmindenkie/image/blog_33.jpg
globális szolgáltató központ.
prezi-a.akamaihd.net/press-versioned/225-63e121341b1936eb6426b55e58c15ab1f888b2e2/press/img/kit/office/prezi_office_bp.jpg
ezekhez kapcsolódó magánintézmények. (egy kommentben több linket nem enged a blog.hu motor). direkt olyan képeket válogattam, amiből az jön ki, hogy ez éppenséggel összeszerveződhet akár 10 vagy akár 100 ezres méretben egy városrésznyi kerületté. és ezt vezesse a zsidóság. és csatlakozzanak hozzájuk azok a kisebbségiek, akik a judaizmusban hisznek. de az ország egészét nem lehet erre a kultúrára alapozni. mivel az emberek úgy képzelik, hogy van a többség. amelyik nem zsidó, nem cigány, nem homoszexuális, nem fogyatékos. persze lehetnek kisebbségek. de ezeknek a többséghez kellene integrálódni. tehát egy meleg ne azért harcoljon, hogy házasságban élhessen az egynemű párjával, miközben persze a heteroszexuális házasság intézményét felszámolandónak gondolják, hanem támogassák a többség által elfogadott intézményeket. közelítsék a normalitást. ami kisebbségi szempontból persze egy külső kényszer. de ezt fogadják el. és ne legyen prájd, csinálják a négy fal között, stb. ez a többségi elképzelés. egy homoszexuális nyilván el tudja dönteni, hogy ez jó neki. vagy sem. ha igen, akkor éljen nemzeti keresztény, hanem nem, akkor judaista városrészben. az a liberalizmus, hogy egy tolószékes választhat. tegnap láttam valakit a tévében, aki azt mondta, hogy ő a végzettségének megfelelően csak egyetlen munkahelyből választhat. mivel nem tud eljutni egy másikba. rendben. és a többség miért nem biztosítja ezt a jogát. oké. költözzön össze a judaistákkal. és ott juthasson fel akadálymentesen a háztetőre is. mert mi van ha valaki oda szeretne felmászni. csak nem tud. félre értés ne essék nem vagyok az ellen, hogy úgy építsünk meg épületeket, hogy kerekes székkel, vagy babakocsival is lehessen közlekedni. de jelenleg nem lehet első számú cél, hogy ezt minden középületben megoldjuk. hanem csak az, hogy viszonylag normális megoldást biztosítsunk. a judaisták mindig tiltakozni fognak, hogy kerekesszékkel lehessen fára mászni. mert a jogok úgy teljesek. és ezért a parkokban olyan modern műfákat telepítsenek, amelyik ezt is megoldja. legyen úgy. ne vitázzunk az elveken. hanem valósítsa meg mindenki, amennyire csak tudja.

2016.10.16. 14:08:13

@neoteny:
és a kereszténység mikortól kezdett el terjedni?

2016.10.16. 14:16:33

jézus meg volt jövendölve. és utána jött az, hogy fel is szállt a mennybe. és ennek megfelelően kell viselkedni. mondták a keresztény missziók a barbároknak. a római légiók ha kellett, akkor háborúztak. időbeli egyezés. és térbeli egyezés. még a jelenkorban is.
c7.staticflickr.com/9/8253/8676203150_d05bfca903.jpg
és most ugyanúgy ezt hirdetik. a nyugat-rómaiak és a zsidókeresztények összefogása mindenek felett áll.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 14:16:59

@unionista‎:

Ezt írtad:

"értem, hogy a történelemben a nyugat-indoeurópaiak valamint a zsidók és zsidókeresztények kiegyeztek egymással. és így létrehozták a római birodalmat"

A római birodalom létezett a kereszténységgel történt "kiegyezés" előtt vagy három és fél évszázadon keresztül.

2016.10.16. 14:44:30

@neoteny: irigylem a türelmedet, de kissé terméketlennek tűnik az erőfeszítés :))

2016.10.16. 15:01:06

@neoteny:
ez van leírva. ekkor egyeztek ki hivatalosan. és előtte nem? a 21. századi az új éppen az (lesz), hogy belép a biosz és objektíven el lehet dönteni, hogy voltak-e ilyen összeesküvések, vagy sem. most vitázni kell azon, hogy budapesten léteznek-e zsidó klánok, akik összefognak azért, hogy megszerezzék a főhatalmat. és ha az nem az övék, akkor szaladnak mindenhová, hogy vége van a demokráciának és kitört a fasizmus. a nácik megteszik azt, hogy összeírják őket egy listára. kinyitják a zsidó lexikont és abból kiírják, hogy ki zsidó és ki nem zsidó. de ezek a csoportok egymással sem tudnak kiegyezni. azért, mert családok vitáznak azon, hogy kié legyen magyarországon a főhatalom. és ha nem az övék, akkor fasizmus van. ez a "náci" teória. az, hogy ezek klánok. de ezen nem érdemes vitázni, mert ezt mérésekkel objektíven igazolni lehet, vagy megcáfolni. ugyanúgy azt, hogy római légiók terjedését mennyiban segítették a keresztény missziók. az északi germánok ellenálltak. de később az északi germánok indították el a reformációt róma ellen. róma a kárpát-medence keleti részén is megbukott. és a tiszántúlon ellenreformáció is megbukott. nem volt elég sémita. ellenben volt elég balkáni "cigány". akiket a tavaly önállósodott görög katolikusok egyre nagyobb számban térítenek meg. tehát ez a csatározás a napi politikában is jelen van. te mondhatod erre, hogy ez egy hülyeség. szerintem féligazság. mert a politika és a történelem nyilván ennél bonyolultabb. de van egy ilyen vetülete. és hogy ebben mi mennyiben érvényes azt objektíven, tárgyi leletekkel el lehet dönteni. nem az a kérdés, hogy az összefogást mikor foglalták írásba, hanem az, hogy ezek terjedése összhangban volt, vagy sem.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 15:29:21

@unionista‎:

"közelítsék a normalitást. ami kisebbségi szempontból persze egy külső kényszer. de ezt fogadják el. és ne legyen prájd, csinálják a négy fal között, stb. ez a többségi elképzelés."

60 évvel ezelőtt meg az volt "a többségi elképzelés" az UK-ban, hogy felnőttek közötti önkéntes homoszexuális aktusok büntetendőek. Amikor Alan Turing a rendőrségre ment, hogy kifosztotta a fiatal homoszexuális szeretője, akkor a rendőrök (és az ügyészség meg a bíróság) Turingra verték rá a balhét, hogy bűncselekményt követett el. És elítélték azt az embert, aki egyike volt azoknak, akik a legtöbbet tették azért, hogy az UK ne veszítse el a II. vh-t: az Enigma megtörésével képesek voltak a német tengeralattjárók rádióforgalmát monitorozni, és ezzel hozzájárultak az Atlanti Csata megnyeréséhez, ahhoz, ami kimenetele Churchill-t a legnagyobb félelemmel töltötte el.

Ennyit "a többségi elképzelésről". És "a többségi elképzelés" nem azért változott meg, mert "a többség" hirtelen meglátta a fényt az éjszakában: hanem azért, mert homoszexuális aktivisták (jórészt az USA-ban) verték a tamtamdobot, hogy nem ők a bűnözők és betegek, hanem "a többségi elképzelés" az -- amennyiben "közelítsék a normalitást. ami kisebbségi szempontból persze egy külső kényszer. de ezt fogadják el."

"A többség elképzelése" volt az, hogy az egyének szexuális preferenciája közügy; "a többség" eresztette ki a szellemet a palackból. Most persze szeretné "a többség" visszagyömöszölni azt; már az a duma, hogy legyen az magánügy, "csinálják a négy fal között". Ami "a többségre" jellemző hipokrita viselkedés.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 15:36:31

@unionista‎:

"ez van leírva. ekkor egyeztek ki hivatalosan. és előtte nem?"

Világos: a keresztényüldözések a római birodalomban csupán a plebs megtévesztésére szolgáltak; a hátsó szobákban vastag szivarokat szívva szűrték össze a levet a zsidókeresztények a római császárokkal.

2016.10.16. 15:39:40

@neoteny:
a bukás éppen abból következett, hogy ez az egyezség a népek számára nyilvánvalóvá vált. most is ugyanez van. amikor elmagyarázzák, hogy alexa king hozza az államok által generált pénzt azért, hogy felvásárolja az esetleges innovatív kezdeményezéseket. és elmagyarázzák, hogy ez mennyire jó lesz minden magyarnak. a semmiből teremtett pénzzel vesznek meg szinte mindent. az átlátszó hu-t miért nem érdekli, hogy a prezi mögött levő pénzalap dollármilliárdjai honnan teremtek. ki az a barom, aki egy közönséges 2d engine-be belerak dollár milliárdokat. az is egy elbaszott flash technológiára van alapozva. világszenzáció. és nem lehet azt mondani, hogy számítástechnika szakkörön írják meg a hetedikesek. hanem a prezi alapító rájött, hogy az iskola olyan szabad lesz, hogy nem lesznek tantárgyak. rendben. legyen olyan. szerződtessék le pukli istvánt. és alakítsák meg teljesen szabad magániskolát, ahol minden gyerek azt csinál, amit akar. adjanak havi 50 ezer forintot csak úgy a cigányoknak. fogjanak össze a meleg kerekesszékesekkel és ebből épüljön egy szép új világ. mert nagyjából ezt hirdetik. miért ne lehetne így is. de azon túl miért ne lehetne nemzeti keresztény magyarorzságot építeni azért, hogy nem ortodoxok elképzelései is érvényesülhessenek.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 15:44:04

@je suis chauve:

A valódi erőfeszítés nem unionista meggyőzéséről szól: az valószínűtlen. Hanem ellenpropagandát próbálok kifejteni unionista etatista-kollektivista propagandájával szemben; illetve megmutatni azt, hogy ő mindenféle posztmodern trükkökkel operál. Számomra pl. az a "győzelem", amikor ráveszem olyanok kimondására, hogy "minden erkölcs képmutató"; mert ezzel kirántom a talajt bármilyen erkölcsi alapú érvelése alól. Vagy amikor megmutatom, hogy épp' a Troll's Truism technikát alkalmazza: amikor féligazságokra hivatkozik -- ahol a (gyakran igen kicsiny) igazságtartalommal méretes hazugságokat próbál eladni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 15:51:12

@unionista‎:

"a bukás éppen abból következett, hogy ez az egyezség a népek számára nyilvánvalóvá vált."

Nem mondod: isz. 313-ban hirdették ki a Milánói Ediktumot, és 163 évvel később leesett a tantusz "a népeknél", mire Odoacer letaszajtotta Romulus császárt a trónról.

2016.10.16. 15:52:31

@neoteny:
az elég jó elképzelés, hogy drága keresztény testvérek. ti csak hirdessétek az igét arról, hogy a barbároknak, hogy mostantól jól kell viselkedni. és utána a légiók akadálytalanul elfoglalhatnak területeket. a rómaiak röhögtek a markukba. nekik direkt jól jött a zsidókeresztény vallás. mert az alapvetően birodalomépítéshez való. a zsidók azt mondták, hogy nem egy mesét kell mondani az embereknek. hanem pénzt kell kibocsátani. és azt majd elfogadják, mert a zsidó kereskedők mindenhol ott vannak. és azt a pénzt beváltják. és a nyugat a sémitákkal megint csak röhögött a markába.

jött a rendszerváltás. a zsidó baloldal és a zsidókeresztény jobboldal nagy egyetértéssel a nyugattal neki látott eladni és tovább eladósítani az országot. és a szabadság még most is olyan mértékű, hogy ha a nagy nyilvánosságban bárki bírálni merészeli őket, akkor idióta, fasiszta kreténnek titulálják. nácikat kreálnak. avatara nevű hölgytől rettegett az egész atlanti és transzatlanti világ. london, párizs, new york. jönnek a nácik. és magyarázták, hogy a csak a a zsidókeresztények és a nyugat összefogása eredményezhet polgárosodást. a pkp is ezt hirdeti. csak még van egy tucat párt, amelyik ugyanezt mondja. pesten lassan minden nagyobb zsidó családnak van egy világmegváltó pártja, civil mozgalma, stb. amelyik azt hirdeti, hogy csak a nyugat.

2016.10.16. 15:59:40

@neoteny:
addig tartott bedönteni a birodalom egészét. a népeknek már most is leesett a tantusz. arról hogyan működik a nyugat. megindult a rendszer bedöntése az egykori hun birodalom területén upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/43/Huns_empire.png
csak ez most v4, eurázsiai unió, stb.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 16:02:44

@unionista‎:

"az elég jó elképzelés, hogy drága keresztény testvérek. ti csak hirdessétek az igét arról, hogy a barbároknak, hogy mostantól jól kell viselkedni. és utána a légiók akadálytalanul elfoglalhatnak területeket. a rómaiak röhögtek a markukba. nekik direkt jól jött a zsidókeresztény vallás. mert az alapvetően birodalomépítéshez való."

Aha. Viszont a látszatot fenn kellett tartani; ezért voltak az évszázadokon keresztülhúzódó keresztényüldözések: en.wikipedia.org/wiki/Anti-Christian_policies_in_the_Roman_Empire

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 16:08:46

@unionista‎:

"addig tartott bedönteni a birodalom egészét."

Nem az egészét; csak a nyugati felét. :))

Szóval "a népek" elkezdtek lázongani amikor kiderült -- mert ostoba módon kihirdették --, hogy a kereszténység már nem üldözött szekta Rómában; de ez a lázadás csak másfél évszázad után érte el eredményét.

Alick 2016.10.16. 16:27:33

@HaFr: Erre mondaná Jézus, hogy alázat nélküli haszonelvű farizeus céltudatosság, néha egy kis vasárnapi ájtatossággal nyakonöntve.
Az iszlám migrációtól sem a keresztény hitbuzgalmat féltjük, hanem a létbiztonságot és az egyéni szabadságjogokat.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 16:31:17

@unionista‎:

"a szabadság még most is olyan mértékű, hogy ha a nagy nyilvánosságban bárki bírálni merészeli őket, akkor idióta, fasiszta kreténnek titulálják"

Igen, ez a szabadság. A bírálók szabadon bírálnak: és őket is szabadon bírálják.

2016.10.16. 16:37:25

@neoteny:
jöttek az akkori drábikok. és leleplezték a nagy összeesküvést. ami szerintem féligazság. van benne valami, de nyilván nem volt ennyire egyszerű. a politikában a féligazságok is elegendőek. és nagyjából annyival mindkét tábor rendelkezik. magyarországon 25 évig tartott amíg ez vita a belpolitikában eldőlt. és most az a kérdés, hogy kik lesznek az új szövetségesek.

visegrádi összefogás. az orosz befolyás erősödjön. vagy a kínai. vagy az indiai. vagy a német. a mai tárgyaláson azt magyarázta az indiai alelnökek, hogy azért nincs szabad munkaerő, mert a kormány mindenkinek munkát adott. (nem a kivándorlás teremti a hiányt, hanem annyira sikeres a kormány).
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--L8e92I4a--/6vMeUDTg2fUo1D8nKs.jpeg

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 16:45:32

@unionista‎:

"a politikában a féligazságok is elegendőek."

Mire?

"magyarországon 25 évig tartott amíg ez vita a belpolitikában eldőlt."

Fehéroroszországban meg már 22 éve eldőlt, hogy Lukasenko birtokolja a bölcsek kövét. Aztán még odáig sem zárkóztak fel, mint amennyire Mo eljutott a nagy vitatkozás közepette.

2016.10.16. 16:54:41

@neoteny:
egy zsidót felháborít az, hogy "lezsidózzák". és erre ők rendre azt válaszolják, hogy a másik fasiszta. így nyilván nem lesz békés egymás mellett élés. tehát vagy nemzeti kereszténységet kell hirdetni és az ortodox zsidókat, vagy szekularizálni kell, vagy polgárháború lesz.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 17:02:16

@unionista‎:

"egy zsidót felháborít az, hogy "lezsidózzák". és erre ők rendre azt válaszolják, hogy a másik fasiszta."

És? Mindenki elmondja a magáét: ez a szabadság.

"tehát vagy nemzeti kereszténységet kell hirdetni és az ortodox zsidókat, vagy szekularizálni kell, vagy polgárháború lesz."

Vagy pedig Orbán Viktor megvédi a zsidókat is:

Levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi zsidó közösséget és vezetőit a közelgő zsidó újév alkalmából – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

"Minden közösség jövőjének a kulcsa, hogy tagjai elkötelezettek legyenek a felmenők hagyományainak és értékeinek megőrzése mellett, éppen ezért minden ünnep az összetartozást erősíti" – fogalmazott a kormányfő a levelében, amelyet Deblinger Eduárdnak, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének, Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijának, valamint Szabó Györgynek, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökének kézbesítettek.

2016.10.16. 17:08:07

@neoteny:
orbán nem cél, hanem eszköz. a zsidó atv, a zsidó tv2, a zsidó friderikusz és a többi zsidó és zsidóbarát celeb egymást szidják a zsidó facebook-on. és magyarázzák, hogy mindenki fasiszta, aki azt képzeli, hogy ők valamiféle túlsúlyt akarnak képezni a médiában. orbán sikeresen egymás ellen fordította őket. ezért lett megválasztva.

2016.10.16. 17:27:07

@neoteny:
ez a "cigánykodás" része. jelenleg orbán legnagyobb külpolitikai támogatója izrael. mivel ők az amerikai elnökválasztásban a republikánusok oldalán állnak. együtt ekézik a demokratákat és magyarországon a "demokratikus" oldalt. már most borítékolom neked, hogy ha clinton nyer (befürödnek orbánnal), akkor izreal el kezdi mondani, hogy magyarok fasiszták. ezt most csak a demokraták mondják. és velük szemben a republikánusok keltik a "gyűlöletkampányt". a cél az volt, hogy ezeket csoportot egymás ellen fordítsa. felszámolja a sémita érdekeltségek egyik felét. a másikat pedig saját érdekkörébe vonta. ugyanezt csinálta a zsidókeresztényekkel.

Khonsu 2016.10.16. 18:08:23

@bircaman maxval szerkesztő:

Az atomháborúnak egyetlen aprócska hibája van, az, hogy nincsenek nyertesei. Atomháborút nem lehet megnyerni, erről szólt az egész hidegháború.

A vele való fenyegetés azonban jó nyomjelzőül szolgál.

A gonoszt, mely a civilizáció elpusztítására tör megmutatja arcát, megjelöli önmagát. Az idő pedig elhozza a világ megtisztulását, abban biztos lehetsz.

Nagyjából 2 évtizeden belül a rakétavédelmi technológia eléri azt a fejlettségi szintet, amikor már lehetetlenné válik ballisztikus rakétát célba juttatni.

Onnantól a "hagyományos" haderők és fegyverzetek válnak ismét döntővé, és a "jövő atomfegyvere", az intelligens robotraj.

És akkor, akkor bizony tisztító tűz perzseli fel a gonosz hajlékát.

Az emberek nem szeretnek félni, idővel egyre többen és egyre hangosabban szokták követelni a félelem forrásának megszüntetését.

Aki karddal él...

camilló 2016.10.16. 18:38:48

@Jakab.gipsz: Alapvetően tévedsz! A fasizmus jellemzője a vezér, az erős állam. Minden más csak ezután jön. Marx nem a feudalizmust akarta felváltani!! Ekkora badarságot régen olvastam! A fő műve, nem a király, hanem A tőke!! Ha idáig nem tűnt fel a tőkét a kapitalizmust bírálta és kínált rá egy igazságos alternatívát, mind filozófiai, mind gazdasági értelemben. Aki úgy gondolja, hogy a kommunizmusnak bármi köze lehet a fasizmushoz (nácizmushoz) annak fogalma sincs a valóságról. Csak egy apróság, hátha megvilágosodsz! A kommunizmus az állam nélküliséget hirdeti, ezzel szemben a fasizmus (nácizmus) az erős államról beszél. Elég, ez hogy megértsd a látszat ellenére két homlok egyenest más eszméről van szó??? Javaslom olvass Marxot, Lenint Nietzsche-t, stb, de akár mai szerzőket is ajánlhatok ha nem akarsz tömény filozófiát!! A válságról a kapitalizmusban mélyebben értekezik Marx! Talán olvasd el!

2016.10.16. 18:41:57

@HaFr:
az atomfegyverrel fenyegetőző idióta, bezzeg a pusztító robotrajok rajongói. a pkp rajongótábora igazi seggarcokból áll.

camilló 2016.10.16. 18:42:54

@unionista‎: Marx nem ismert rasszokat ahogy én sem! Emberek vannak és nem népek. Persze kulturális értelemben látszólagos különbségek vannak, lehetnek, de ez a Marxi tanok szempontjából mindegy, mert ha oda érkezik az emberiség fejlődése, akkor lényegtelen lesz a nemzeti hova tartozás! Bizony nehéz ezt elfogadni, de nem árt néha gondolkodni és nem más népekben keresni a hibát!

2016.10.16. 18:44:26

@camilló:
a kommunizmus, ami a cél az konkrétan mi a lófasz. ezt elfelejtette leírni a nagy szakállas. minden marxista hülye. mert nem tudja, hogy miben hisznek. hanem csak hinni akarnak valamiben, amiről nem tudják micsoda. mert az VEZÉR (marx ugye számodra mégis csak az) ezt nem közölte. de te azért csak harcolj marxért. hja és ságváriért.

2016.10.16. 18:51:42

@camilló:
a nemzet egy politikai identitással rendelkező szaporodási közösség bazdmeg. mondhatod, hogy te majd letöröd a nacionalizmust. az teremti meg.

a svédek kulturális miniszter ez a láthatóan ostoba gaboni hölgy.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/17/Alice_Bah_Kuhnke_in_Oct%2C_2014.jpg
aki kulturális marxista. és a megbízói egy bizonyos körből kerülnek ki, akik nem a palócok, nem is a bunyevácok, még csak nem is a sokácok. akiknek nincs nemzeti identitásuk, de mégis egy népcsoport. találd ki melyik. ez a gaboni hölgy azt mondja, hogy a svéd néprajzi múzeumot helyére inkább inkább az integrációt és a toleranciát támogató világkulturális múzeumot tegyenek. mert már akkora a fejlődés ezzel a gaboni picsával, hogy svédországot el kell törölni. dobálják már ki azokat buzi evezős hajókat. és helyette a migrációt szimbolizáló gumicsónakokat. na most. ezek után jön a svéd szélsőjobboldal ezt a csoportot úgy bassza őket pofán, ahogyan kell. vagy svédországnak tényleg annyi. ez a két lehetőségük maradt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.16. 19:07:48

@unionista‎: ez egy elit kör, nem véletlenül jársz ide

tamas11 2016.10.16. 19:36:48

@unionista‎:
orbán azért lett megválasztva, mert ők (a kezdődő fidesz) volt az egyetlen hatalomdöntésre/szerzésre kiképzett csapat ( a Bibó kollégiumosok), egy olyan történelmi pillanatban, amkor a szocializmus megdőlt, illetve megdönthető lett. De nem erkölcsi erejük, tisztánlátásuk vagy közösségi erejük miatt választődtak ki erre a szerepre, hanem a szovjetbefolyás elvesztése, gorbacsov peresztrojkája őket hozta helyzetbe nálunk. A vezérük pedig épp nem a legokosabb s legtisztább lett, hanem a leg .......
Nem volt más, hasonló pillanat azóóta sem, még mindg azt szajkózzák, ők, akik hátbaplakátozhatták a távozó oroszokat, hogy ez az ő forradalmuk, és a baloldal többlépcsős távozásásban múlhatatlan érdemeik születtek. A kommunistaellenesség jelszavát megörökölték, kisajátították mintegy, és náluk koncentrálódott hozzá először (és azóta is) olyan kommunikációs erő, amvel ezt meghangosíthatták, kisajátítva közakarathoz a közhangulatot.
Azzal a tömegigénnyel hajóznak még mindig, hogy a magyarok többsége nem akart "úgy" élni, mint korábban, és a közakaratnak alegnagyobb erő birtokosa a letéteményese. Eközben a befolyást szerzett politikaközeli emberek szűk körben már mássént élnek, és azok pedig, akik nem lehettek nyertesei a folyamatnak, már nem tudják artikulálni az érdekeiket, megszervezni az ellenállást: civilekké esélytelenekké, váltak a professzionalizált hatalommal szemben. Így rögzült, és igy is marad még egy ideig. Mert a polgárosodás kultúráját, eszközrendszerét fejlesztése helyett blokkolják, kisajátítják az újszörnyetegek, és oligarcháik. Fő ideológusocskájuk (G fodor G) nem átallotta főműsoridőben is politikai terméknek nevezni a polgárosodás ígéretét, a kiüresített mondogatását.
Ez a logika, amit vázolok, felülírja azt, hogy a szavazó népesség judeofilokra, és bármilyen másmilyenekre oszlana, és ebben kéne dönteni. Sokkal nyomatékosabb ismert hangsúlyok keletkezteke az elmúlt 25, 15, és hat évben is, és ugyanezért nincs vallásháború sem: a két főerő nem egy-egy vallás, és mégcsak nem is a hivők és nemhívők laza, állítólagos csoportja, hanem a pőre hatalom ksizolgálói, valamint azok, akik a változásban érdekltek.

camilló 2016.10.16. 19:38:28

@unionista‎: "Szitkokkal azok szoktak érvelni, akiknek nincsenek érveik!" Leírta az öreg szakállas, legfeljebb Te nem olvastad! A tudatlanság nem bűn!:) Marx pont azt írta le, hogy nem a Te szaviddal, nem bunyevácok, sokácok stb, a hibásak a társadalmi egyenlőtlenségekért, hanem a tőke! A tőkének, meg csak a szédült jobboldaliak adnak nációt. A tőke bizony nemzetközi, nem köthető egy népcsoporthoz sem! Abban bizony téved a miniszter asszony, hogy az integrációnak még nem érkezett el az ideje, amíg ilyenek is vannak mint Te!:)

2016.10.16. 19:52:13

@HaFr:
bohóckodni járok ide. annak a kulturális rombolásnak, ami az elmúlt évtizedekben ment ez eredménye. az egyik atomháborúit hirdet. a robothadsereggel pusztítaná emberiséget. megmagyarázza, hogy az atomháború igazságtalan. de a robotok tudnák, hogy ki a jó és a rossz ember. létezik az igazságos robotháború. khonsu nick szerint legalábbis. orwelli. ezek után jön a kulturális marxista camilló. ti vagytok az elit. hja. egy ilyen közegben értelmes, konstruktív vitáknak nincs helye. úgy lehet tanulságokat levonni, hogy az ember felveszi a náci mezt és trollkodik vagy egyszerűen bohóckodik.

2016.10.16. 20:02:29

@camilló:
és vajon mi lenne a kommunizmus. azon túl, hogy, az a jó. mi lenne az konkrétan? mi a tőke? azon túl, hogy a gonosz. ezeket se írta meg marx. semmivel sem jobb, mint amikor valaki a kapitalizmusban látja a transzencens jót, vagy a zsidókban látja a gonoszt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.16. 20:14:48

@unionista‎: az iróniát viszont nem tűnsz érteni

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 20:20:07

@unionista‎:

"orbán nem cél, hanem eszköz."

Erről Orbán Viktornak más a véleménye.

"orbán sikeresen egymás ellen fordította őket. ezért lett megválasztva."

Aha. A gyügyei paraszt azért szavazott Orbánra, hogy a zsidókat fordítsa egymás ellen. Az nem számít, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének hatodik évében még mindig nincs megvédve a meggytermelői piac.

camilló 2016.10.16. 20:20:54

@unionista‎: Leszögezem, sem elit nem vagyok, sem kulturális marxista! A blog jegyzőjét tisztességes embernek tartom, még akkor is, ha politikai nézeteink nem azonosak! Egy normális világban így is működhetnének a dolgok! Marxot helyetted nem fogom elolvasni, ha választ akarsz olvasd el, és értelmezd! Marxon kívül is voltak gondolkodók, és az sem gond, ha olvasod. Sok embert megtévesztett már, hogy olyannak gondolt amilyen nem vagyok. Gondoltak szemüveges tornából felmentett értelmiséginek is. Súlyos tévedés! Vitatkozni lehet, de nem szitkokkal és nem a barna mocskot öntve!

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 20:21:59

@unionista‎:

"jelenleg orbán legnagyobb külpolitikai támogatója izrael."

Nem a bajorok? Seehofer labdába sem rúg Bibi Nyetanyahu mellett?

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.10.16. 20:28:41

@unionista‎: Katonalányok felszerelésének modernizálásával erősít a német hadsereg. Mondjuk, arra kíváncsi lennék, milyen arcot vágnál, ha Frau Hauptmann kiadná neked a parancsot: Lépés indulj! (a robotok ellen :).

www.focus.de/politik/deutschland/neues-bekleidungskonzept-bundeswehr-ruestet-mit-handtaschen-pumps-und-umstandsmode-auf_id_6077918.html?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=facebook-focus-online-politik&fbc=facebook-focus-online-politik&ts=201610161929

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 20:55:16

@unionista‎:

"bohóckodni járok ide. annak a kulturális rombolásnak, ami az elmúlt évtizedekben ment ez eredménye."

Bezzeg a késői Kádár-korban ... akkor még volt rend. Akkor nem pofázhatott mindenki össze-vissza: a félelnyomó rendszerben a zsidóknak ki kellett egyezniük a többséggel, annak hasznára kellett tevékenykedniük. De aztán elterjedtek az ordas judaista eszmék, a pénz imádói szerezték meg a kulturális főhatalmat, és szétverték az államalkotó többség nemzeti egységét. Budaörs lett Mammon fővárosa; azon keresztül gyarmatosítja a nihilista nyugat a törzsökös magyar vidéket az árufölényének felhasználásával. És közben elviszi a tehetséges vidéki gyerekeket a bűnös fővárosba, ahol a globális finánctőke janicsárjait képzi belőlük. Akik drogos buzik is, és csak egymás könyveit adják ki.

Khonsu 2016.10.16. 21:00:10

@unionista‎:

Az atomháborúval az emberiség tulajdonképpeni kiirtását hirdető idióták kiirtásáról volt szó. Avagy azon régi bölcsességről, hogy aki szorgalmasan keresi a bajt, az egyszer meg is találja...

Máskor olvass figyelmesebben.

DrGehaeuse 2016.10.16. 21:17:51

@camilló: Kár ennyit rugóznod a marxizmus és antiszemitizmus témájában. Egyikről sem óhajtottam vitázni. Vannak erre jobb alanyok is.

2016.10.16. 21:47:37

@camilló:
kurvára nem akartam veled vitázni, se meggyőzni. mivel olyan dolog megvalósulásában hiszel komolyan, olyan dolog ellen harcolsz keményen, amit definiálni sem tudsz. marx (a vezér) két dolgot ugyanis elfelejtett megmondani. 1) mi a kommunizmus? 2) mi a tőke?

2016.10.16. 21:57:40

@Khonsu:
hja, és majd a robothadsereged tudja, hogy kik akarnak atomháborút. belelátnak az emberek fejébe. amikor lövöldözni kezdenek. az atombombát is azzal dobták le japánra az amúgy kiváló honfitársaink közül a "tudjuk kik", hogy megsemmisítik a fasizmust. és nem azt semmisítették meg. hanem néhány százezer ártatlant.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.16. 22:12:24

@unionista‎:

"az atombombát is azzal dobták le japánra az amúgy kiváló honfitársaink közül a "tudjuk kik", hogy megsemmisítik a fasizmust."

Truman is magyar születésű zsidó volt?! De akkor hogy' lehetett belőle amerikai elnök, aki ugye alkotmányosan az amerikai fegyveres erők főparancsnoka is, és mint olyan, ő hozta meg a végső döntést az atombombák bevetéséről?

Khonsu 2016.10.16. 22:37:20

@unionista‎:

Mivel a parancsot ember adja ki, neki kell ezt tudnia. Másrészt míg az atomfegyver nem válogat, mindent és mindenkit elpusztít egy adott területen (ezért lakott területen bevetése gyakorlatilag terrorizmus, a nagy számú civil áldozat miatt), addig ezek precíziós fegyverek lesznek.

Ráadásul hordozhatnak nem halálos fegyverzetet is, vagy ugyanúgy elláthatnak civil szerepet is, a technológiának csak az egyik lehetséges felhasználása a háborúzás. Egy ideális világban nem is lenne háború, de ha már van, akkor nem hátrány, ha a rendelkezésre álló legfejlettebb fegyverekkel vonulunk csatába.

Egyszer a technológia az atomfegyverek létjogosultságát is felül fogja írni. És akkor a ma még azzal fenyegetőzők könnyen fegyvertelenül találhatják magukat. Valószínűleg azért is keménykednek.

A "csillagháborús technológiának" már a belengetésébe is belebukott a Szovjetunió, egyszerűen nem bírják volna tovább a fegyverkezési versenyt. És ami akkor még sci-fi-nek tűnt, azt ma már alkalmazzák. Az ilyen technológia lelke pedig az érzékelési és a pályakövetési képességek, gyakorlatilag jó nagy számítási teljesítmény kell. Vagyis a rakétaelhárítás képességei az elektronika tempójában fejlődik. Már olyanokról álmodoznak, hogy akár a kilőtt lövedéket is el lehet hárítani. Gondolj bele, hol tartanak majd 20 év múlva?

Egy nukleáris fegyver legyártása drága, a fenntartása pedig még drágább. Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag csak elrettentésnek tartják őket, mert a bevetésük öngyilkosság. Ha még ehhez hozzávesszük, hogy egy lottóötös valószínűségével lehet majd célba juttatni őket, akkor teljesen értelmetlenné és indokolatlanul drágává válik az ilyen fegyverzet tartása.

Vagyis egy az olajkor végével egyre inkább elszegényedő országában ott ül majd Szergej a használhatatlan, pénznyelő atomfegyverein, miközben a világ felvilágosultabb része, pl. a hanyatló nyugat már 1-2 szinttel magasabban játssza a játékot.

Ugyanakkor tudja, hogy ott ül Szergej az atomon, és rég ki akarja nyírni őket, de már csak akarja.

2016.10.16. 23:28:43

@neoteny:
az atomprogramban a honfitársaink közül a "tudjuk kik" vettek részt. kiváló emberek amúgy. csak nem azt találták, hogy robbantsanak egy nagyot a csendes óceánban. az egy pillanatra ne legyen annyira csendes. és megrémülnek japánok is. hanem úgy képzelték, hogy atomot nekik. mert ezzel megsemmisítik a fasizmust. de nem semmisítették meg.

unionista‎ (törölt) 2016.10.16. 23:31:07

@Khonsu:
oké és vajon a robothadsereg tutira a jó emberek kezében lesz? erre mondja sanyi, hogy ha ilyenek lesznek, akkor a "heklereké" a jövő.

2016.10.16. 23:48:31

@unionista‎: A jó ember meghatározás nem vall a téma bonyolultságához illő jelzőhasználatra. Vagy ez irónia?:)

Khonsu 2016.10.16. 23:56:27

@unionista‎:

Minden oldalnak meglesznek a "heklerei", mint ahogy már manapság is természetes dolog az informatikai rendszerek védelme az efféle támadásoktól. Vagyis Sanyi nem mond butaságot, de egyben újat sem.

A "robothadsereg" mindenki kezében lesz. Nyilván a fejlettség és a mennyiség arányában növekszik az ár, így a legdurvább cuccok a legnagyobb játékosoknál lesznek, de alapvetően úgy beszélnek a technológiáról, mint "a jövő AK-47-ese".

Gyakorlatilag bárkinek lehet majd, beleértve cégeket és magánembereket is.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.17. 00:32:59

@unionista‎:

"az atombombát is azzal dobták le japánra az amúgy kiváló honfitársaink közül a "tudjuk kik", hogy megsemmisítik a fasizmust."

Truman is magyar születésű zsidó volt?! De akkor hogy' lehetett belőle amerikai elnök, aki ugye alkotmányosan az amerikai fegyveres erők főparancsnoka is, és mint olyan, ő hozta meg a végső döntést az atombombák bevetéséről?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.17. 02:25:45

@unionista‎:

"a marxista társadalompolitikával egyet lehet érteni. annak lényege az, hogy emberek viszonylagos egyenlőségben, egyenlő viszonyok között éljenek."

Akkor miért volt Endre bátyádnak nagybirtoka és kisrepülője a kései Kádár-korban, holott egy csomó téesztagnak nem volt még csak kisbirtoka sem, hát még repülőgépe?

Te és Endre bátyád egy Y haplocsoportba tartoztok: hogyan lehetséges, hogy te a nemzeti kereszténység vizét prédikálod, ő meg a judaista pénzimádat gyakorlatának borát itta?

camilló 2016.10.17. 05:18:34

@DrGehaeuse: Nyilván, azok, akik osztják a véleményed.Ettől függetlenül nem árt ha olvasol mielőtt mondasz (írsz) valamit.

camilló 2016.10.17. 05:21:34

@unionista‎: Marx nem vezér, és Leninhez, Trockíjhoz stb. hasonlóan egyik sem állította, hogy a megállapításai dogmák lennének. Mondom, hogy olvasd el Marx műveit, mert definiálja a kommunizmust is, és a tőkét is!

camilló 2016.10.17. 05:26:39

@Khonsu: Valószínű lemaradtál pár dologról! A legfejlettebb (meg a nem is a legfejlettebb) védelmi eszközök akár a kilőtt ágyú lövedéket is kilövik. A háborúra azért kell készülni, hogy ne kelljen háborúzni, írta Clausewitz és Szun Ce. Szergej fegyverei sok tekintetben felülmúlják Joe fegyvereit és Szergej mindig fog arra vigyázni, hogy tartsa a lépést, mivel tanult a történelemből.

padisah 2016.10.17. 08:54:53

én azt gondolom a kereszténységről, hogy az mint minden vallás, a 21. századra végérvényesen elvesztette a relevanciáját, a társadalmi funkcióját is átvették más kultúrális elemek

tehát a vallás azokban a társadalmakban erős, amelyek még nem a 21. században élnek (pl iszlám, mormonok, szub szaharai fekete keresztények)

fentiekből kifolyóan, egy modern, 21. századi, és európai társadalomnak tudatosan szekulárisnak kell lennie, a vallást gyakorlatilag mint kultúrális értéket, és alapot érdemes megtartani, de ez amolyan phase out szakasz - előbb utóbb mint véglegesen elavult hiedelem gyűjtemény, a történelemkönyvekbe és múzeumokba kerül

Európa keresztény kultúrális öröksége tény, ugyanakkor az is történelmi tény, hogy Európa újkori felemelkedése a vallás visszaszorulása révén történt meg, az egyház megakadályozta volna azokat a technikai vívmányokat, és azt a társadalmi átalakulást is, ami Európa felemelkedéséhez szükséges volt.

A jelenkor modern társadalmi problémáit, mint pl a demográfiai válság, amire a bigott keresztények válasza ténylegesen jobb mint az ateistáké, nem vallással kell megoldani. Meg kell találni a gyerekvállalásban az ateista ésszel is felfogható értéket.

Én pl. a gyerekvállalásban nem a faj, hanem az én saját egyéni vérvonalam fenntartását látom, amivel pedig tartozok annak a sok millió létezőnek, akik vérvonala végén ott állok, és akik megtették a dolguk hogy én ide kerülhessek.

unionista‎ (törölt) 2016.10.17. 11:54:05

@camilló:
marx világkommunizmust hirdetett. az tényleg nem egy totalitárius dogma.

unionista‎ (törölt) 2016.10.17. 12:31:28

@padisah:
a te kiindulópontod az ellenreformáció. ebből következően a kereszténységet zsidókereszténység törzsi gondolkodással azonosítod. ami egy olyan ősiség, mint a tűzimádás. magyarországon a többség önként önként sohasem kizárólag a zsidókeresztény hitéletet követte, hanem a templomok körül közösségek szerveződtek. és ezek hagyományosan egy nemzeti keresztény államegyházzá formálódtak. ezt verik majdnem teljesen szét mondjuk így a "nem-keresztény" modernizációs kísérletek. a világkommunizmus és a totális kapitalizmus igénye.

ez ellen a térségben elsőként a lengyelek lázadtak fel. leghangosabban a magyarok. és ehhez csatlakoznak a csehek, és a szlovákok is belátják, hogy számukra is a tradicionális nemzeti keresztény identitás az, ami biztosítja a folyamatosságot a polgári fejlődéshez. és ehhez zárkóznak a horvátok és szlovének is. ami jelenleg folyik az egy modern kori vallásháború valójában. ezt minden eszközzel ellenzi a mondjuk így a "balliberális" judaisták (valójában egyáltalán nem liberálisok, és végképp nem baloldaliak). őket a "zsidó" jobboldal végzi ki. a konzervatív nacionalista izraeliták és az amerikai "republikánusok". flinkensteint és vajnát a pénz érdekli.

a magyarok többsége (a jobboldali és a szélsőjobboldali választók, jelenleg ők a többség) egy olyan pártok felett álló, a történelmi keresztény felekezeteket egyesítő államegyházat képzel el, amiben mindenki a maga módján vallásos. és ezek után az egy választás, hogy ez az egyén számára mit jelent. lehet, hogy valaki rendszeres templomba járó, de jelentheti csak egy klasszikus non profit koncertet a templomtéren. és ilyenkor szoktak az ortodox kapitalisták kommunistázni. ha már akarsz egy non-profit rendezvényt, akkor nem lehet az arénában nyereséget termelni. de lehet. csak ezt a vegyes gazdasági modellt, nem engedi meg a zsidó dogmatika. se szélsőbaloldali, se szélsőjobboldali változatban. és sajnos nem ilyen világot képzelnek középutas grünék. nyilván ők azok, akik még éppen elfogadhatók lennének. de a napi politikai gyakorlat azt mutatja, hogy a zöld mozgalmak se valós elképzelésekre, hanem a tagadásra és a konstruktív párbeszéd teljes felszámolására törekednek. ahogyan divatosan mondják: nihilisták ők is. a magyarok többsége velük szemben hirdetett a többség unortodox, illiberális demokráciát. itt tartunk.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.17. 12:57:27

@unionista‎:

"a magyarok többsége (a jobboldali és a szélsőjobboldali választók, jelenleg ők a többség) egy olyan pártok felett álló, a történelmi keresztény felekezeteket egyesítő államegyházat képzel el, amiben mindenki a maga módján vallásos."

Ezt az információt valamilyen nemzeti konzultációból szerezted, vagy pedig a Fácánhoz címzett ivóban végeztél informális, de azért reprezentatív mintavételt?

Khonsu 2016.10.17. 13:05:11

@camilló:

Rakétaelhárító technológiával Szergej is rendelkezik és fejleszti, de pont ez a lényeg. Ha széles körben elterjed a technológia és még fejlődik egy kicsit (ma még csak kis számú rakétát tudna kivédeni, több ezret nem), akkor az atomfegyverek használhatatlanná válnak, felesleges lesz fenntartani nukleáris fegyverzetet.

Az atomfegyverek használhatatlanságával egyben érvényét veszti a hidegháborús, kölcsönösen biztosított megsemmisítés logikája. Ismét a hagyományos haderőnemek és fegyverzet válik a döntővé, abban pedig Szergej messze nem tud a nyugatival azonos potenciált felmutatni.

Egyébként nem is a nyugattól kell van igazán félnivalója, szerintem inkább csak hidegháborús berögződések miatt vett ilyen irányt a propaganda, és ha csak ki nem provokálják, akkor egyáltalán semmi érdeke nem fűződik a nyugatnak az Oroszország elleni bárminemű agresszióhoz. Ha ilyenre valaha mégis sor kerülne, azt saját maguknak fogják csinálni.

Valójában (szerintem) százszorta több félnivalójuk van az oroszoknak Kínától. Egy feltörekvő, népes szuperhatalom, Oroszország erőforrásokban leggazdagabb részének közvetlen szomszédságában, a területi igény történelmi "Mennyei Birodalomról" szőtt álmokkal való alátámasztásával, és sűrűsödő belső bajokkal, amiről a rezsim (az oroszokhoz hasonló módom) egyre agresszívabb külpolitikával és a nacionalizmus szításával igyekszik elterelni a figyelmet.

Belegondolva pedig nem nagyon tudnak másfelé menni, amint a Dél-kínai-tengeren rendezték a területi vitáikat, további útjuk csak Belső-Ázsia és Szibéria felé vezethet.

Próbálják is lekenyerezni őket az oroszok olcsó gázzal, stb. Putyin pedig pontosan tisztában van a helyzettel, de valahogy nem igazán tudja mit tudna tenni, satuba szorította magát azzal, hogy a nyugattal összerúgta a port. Országának egyetlen esélye, ha ki tudja ütni nyugaton azon erőket, melyekkel összekapott és olyanokkal helyettesíteni őket, akik leülnek vele tárgyalni egy esetleges Kína elleni szövetségről. Az oroszoknak szükségük van a nyugatra, ezért akarják ilyen elkeseredetten a számukra kedvező hatalmi fordulatot.

Máskülönben a sárkány megeszi a macit reggelire, a "nyugat" kaján vigyorának kíséretében.

Khonsu 2016.10.17. 13:07:53

@Khonsu:

Legutóbb a pekingi katonai parádéra még meg is hívták Putyint, hadd lássa közelről, milyen szépen fejlődik a kínai haderő. Nem volt természetes a mosolya...

Khonsu 2016.10.17. 13:44:04

@camilló:

Miközben az optimális rendszert kerestem, régebben gondolkodtam a kommunizmuson is, mit lehetne belőle kihozni, de arra jutottam, hogy egy kollektív társadalom, csak kollektív tudattal működhet.

Pontosan kettő változatát tudom elképzelni mely működhet, de az egyikben biztosan nem szeretnél élni, a másikban talán, de az is elég bizarr.

Az egyik, egy kaptártudatú társadalom. Ebben a társadalom tagjainak akaratát, személyiségét ki kellene iktatni. Gyakorlatilag egy afféle high-tech sztálinizmust képzelj el, ahol egyetlen domináns tudat "zombik" millióit irányítja, melyek lehetnek tudati képességeikben művileg korlátozott emberek, vagy robotok.

A másik működőképes változat az emberek tudaténak bezárása egy virtuális valóságba. Egy "Mátrix", ahol virtuálisan korlátlan mennyiségben generálhatóak a javak és erőforrások, így a szűkösség, mint olyan megszűnik.

Elképzelhető továbbá a kettő keveréke. Előnyük, hogy a fizikai világ erőforrásait az elképzelhető rendszerek közül a leghatékonyabban hasznosítják. Ezért valószínűleg megnyerne bármilyen anyagháborút, illetve kiváló lehet a távoli jövőben a világűr meghódítására.

A "normálisnak" tekintett emberi társadalomtól azonban nagyon messze állna, ezért el is vetettem ezt az irányt.

A kommunizmus a "normális" társadalmi viszonyokkal és emberi tulajdonságokkal összeegyeztethetetlen, és a működőképes (de mint látod nagyon bizarr) formáinak megvalósításától még több évtizednyi fejlődés választ el.

padisah 2016.10.17. 13:52:55

@Khonsu: ...hogy aztán a Sárkány a Nyugat megpörkölésével folytassa : ez az érdek közös az oroszokkal

padisah 2016.10.17. 13:59:55

@unionista‎: szerintem a magyarok legfeljebb 1-2 %-a szeretne bármilyen államegyházat

erre amúgy remek (negatív) példa az iszlám állam, ami egy végtelenül elnyomó totalitárius diktatúra, ami a szokásos "izmus" elé azt teszi hogy "iszlam"

Ennél valamivel pozitívabb példa Irán, de ahhoz a kultúrához nekünk semmi közünk. Igazából Irán esetében azért kézenfekvő a vallás, mert az nemzetek feletti, és egyben tartja a soknemzetiségű országot. Ha "Perzsiának" hívatnák magukat, és nyíltan a perzsa elnyomás szekuláris államát építették volna fel, gyengébbek lennének. Nálunk ennek nulla értelme van, mert etnikailag egységesebb az ország mint vallásilag.

Amúgy nekem meggyőződésem, hogy a vallás egy tudatosan hazugságokból és fantáziálásból összegyúrt mém, ami rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy a hordozóit a terjesztésére készteti, ezért idővel képes kontinenseket is megfertőzni. De ettől még amire épül továbbra is tudatos hazugság vagy fantáziálás, és ettől még továbbra is az a fő funkciója hogy a kizsákmányoltakat megbékítse valahogy, és legitimálja az őket elnyomó hatalmat.

2016.10.17. 14:06:18

@neoteny:
ez a vallásháború legalább 25 éve folyik. a jobboldal nemzeti keresztény államegyházat hirdet. a "balliberálisok" pedig a szabad piac totalitását. előbbieknek van többségük. de a jobboldali szavazók egyáltalán nem akarják kirekeszteni a szociálisan érzékenyeket többségi társadalomból, se a valódi szabadelvűeket a nemzetből.

a velük szemben álló csoportosulás egyáltalán nem baloldali és persze nem is klasszikus liberális. hanem politikailag korrekt módon kénytelenek vagyunk így nevezni őket. ez a csoport két dolgot utál: az egyik a magyar államiság, a másik pedig a keresztény nemzet. és ezért ezt a tradicionalizmust hirdeti a jobboldal. kiélezze az ellentétet. amit a "baloldali" modernizációs reform törekvésekkel igyekszik felszámolni. amelyek azonban kiüresedtek. a jobboldalnak jelentős többsége van. és az nyilvánvalóvá vált, hogy a balliberális tábor magja egy (filo)szemita szekta. akikkel az összes törzsi csoport szembefordult. az izraelitákat is beleértve. zsidó jobboldal nyírja ki a balt.

2016.10.17. 14:34:52

@padisah:
a jobboldal és szélsőjobboldal lényegében nemzeti kereszténységet hirdet. elsősorban ezért szavaznak rájuk az emberek. és azért, hogy kiszorítsák a világias judaistákat főhatalomból. akik azt mondják, hogy semmiféle államegyházra nincs szükség. hiszen nincs többségi társadalom. a társadalom cigányokból, homoszexuálisokból, fogyatékosokból és hajléktalanokból áll. és ez nyilván nem egy népnemzet. hanem a progresszió. és őket vezeti a balliberális élcsapat. ezért van roma büszkeség. meleg büszkeség. jön hajléktalan a fedél nélküli népszabadság.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1332/13323/133236/13323616_01153d46035e960c80d1e2e7e35e845b_wm.jpg
egész véletlen egy zsidóval a címlapon. félre értés ne essék, nem azt állítom, hogy ezek az emberek a gonosz erői. hanem azt, hogy törzsi jelleggel összetartanak. és egyébként törzsi jelleggel végzik ki őket a saját pénzhajhász ellenelitjük. kedve onnan, hogy gyurcsány szétverte a szocialista pártot egészen odáig, hogy andy vajna-féle tv2 egymásnak ugrasztja friderikuszt és hajóst. ezt a társaságot szorítanák ki a főhatalomból. valamit a multinacionális vállalatokat. ez csak egy az államisággal összefonódó nemzeti keresztény államegyházzal lehetséges. nagyjából ez a jobboldali választók alapgondolata.

te a kereszténységet a zsidókereszténységgel azonosítod. ellenreformációból indulsz ki. és egy ellen-ellenreformációt követelsz. azt képzeled, hogy az teremti a modernitást. ami az egyházakat végleg eltörli. az embereknek szükségük van az irracionalitásra. és ha nincs egyház, akkor azt a világi kultúrában keresik. és összeesküvés elméletekben hisznek. amik persze lehetnek igazak. csakhogy egy vallástalan közélet szinte csak ezekből tevődik össze. és ez eredményez törzsi háborúskodást. aminek kelet közép európában könnyen lehetnek nemzeti keresztény államegyházak. a lengyeleknél elsősorban, az ateista cseheknél (a nemzeti kereszténység lehetőséget ad arra, hogy maga módján legyen vallásos). és a tartósan jobboldali többségű magyarországon is.

2016.10.17. 14:40:14

@Khonsu:
a gazdaság városias (urban), a kultúra vidékes (rural) térségekben képes fejlődni. és ezek keveréke a társadalom. a japán társadalom végtelen tekintélyelvűsége és kulturálatlansága abból fakad, hogy egyre kevesebb vidékies körzetük van. mindent modernizáltak. és kultúrnépből ostoba bólogató gépemberekké váltak. amelyik képtelen kapcsolatot tartani a szomszédaikkal. a saját kis világán túl már csak a rombolásra képes.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.17. 16:33:10

@unionista᠋:

"a magyarok többsége (a jobboldali és a szélsőjobboldali választók, jelenleg ők a többség) egy olyan pártok felett álló, a történelmi keresztény felekezeteket egyesítő államegyházat képzel el, amiben mindenki a maga módján vallásos."

Ezt az információt valamilyen nemzeti konzultációból szerezted, vagy pedig a Fácánhoz címzett ivóban végeztél informális, de azért reprezentatív mintavételt?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.17. 16:45:40

@unionista᠋:

"az embereknek szükségük van az irracionalitásra. [...] és összeesküvés elméletekben hisznek."

journal.sjdm.org/15/15923a/jdm15923a.html

2016.10.17. 17:02:29

@neoteny:
a rendszerváltás utáni paralementi választási részvételei eredményei (ebből jobboldali):
1990: 4.9M
1994: 5.4M
1998: 4.5M
2002: 5.7M
2006: 5.4M
2010: 5.1M
2014: 4.9M
ha egy politikai irányzat tartósan 3-3,5 millió szavazattal rendelkezik, akkor az többséget jelent. a mandátumok eloszlásában alkotmányos többséget. ezzel rendelkezik a jobboldal és a szélsőjobb. ez nem abszolút többség, de többség. 2-2,5 millió ember sohasem szavaz. ők a második legnagyobb csoport. őket követi nagyjából 1 millió többségében nyugdíjas szocialista párti. és van legfeljebb 0,5 millió "liberális".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.17. 17:04:21

@unionista᠋:

"a magyarok többsége (a jobboldali és a szélsőjobboldali választók, jelenleg ők a többség) egy olyan pártok felett álló, a történelmi keresztény felekezeteket egyesítő államegyházat képzel el, amiben mindenki a maga módján vallásos."

Ezt az információt valamilyen nemzeti konzultációból szerezted, vagy pedig a Fácánhoz címzett ivóban végeztél informális, de azért reprezentatív mintavételt?

2016.10.17. 17:10:44

@neoteny:
az emberek többsége a közéletben is igényli az irracionalitást. és ha vallástalan, akkor a politikai pártok féligazságaiban hisz. szinte minden jobboldali ismerősöm hisz a nagy zsidó összeesküvésben. aminek amennyire meg lehet ítélni magyarországon van valóság alapja. csakhogy az emberek zéró információból hajlandóak végső következtetéseket levonni. a politika ebből következően féligazságok világa. ez nem egy nagy felismerés, hanem úgynevezett közhely.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.17. 17:19:00

@unionista᠋:

"az emberek többsége a közéletben is igényli az irracionalitást."

"a magyarok többsége (a jobboldali és a szélsőjobboldali választók, jelenleg ők a többség) egy olyan pártok felett álló, a történelmi keresztény felekezeteket egyesítő államegyházat képzel el, amiben mindenki a maga módján vallásos."

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.17. 17:47:02

@unionista᠋:

"minden jobboldali ismerősöm hisz a nagy zsidó összeesküvésben. aminek amennyire meg lehet ítélni magyarországon van valóság alapja"

Sőt a te megítélésed szerint annak is van valóságalapja, hogy a római birodalom is egy a zsidókeresztények és a római császárok közötti összeesküvésen alapult.

2016.10.17. 18:04:38

@neoteny:
például.
www.origo.hu/itthon/20161017-maradj-csendben-cimmel-keszitettek-filmet-a-jobbikrol.html
zsidó néni elmondja, hogy magyarországon a zsidóságnak nincs más lehetősége, mint csendben maradni.

ehhez képest a megszüntetett állampárti, pártállami napilap népszabadság és népszava köztudomásúan zsidó és feltétlen zsidóbarát napilapok voltak. az rtl klub programigazgatója zsidó. a tv2 rádió tulajdonosa zsidó. az atv tulajdonosa zsidó hitgyülekezete. a klubrádió és a 168 óra tulajdonosa a zsidó bnai brith. ezen kívül a zsidó soros fenntart egy laphálózatot: hvg, 444, magyar narancs. az origo amelyik ezt a cikket közli nemrég még ugyanolyan filoszemita napilap volt, mint az index. vagy kik a hír24 szerkesztői.

szó nincs arról, amiről a nyugdíjas néni állít. a szegény kis zsidóknak a közéletben megszólalási lehetőségük sincs magyarországon. ez egy vicc. hanem arról van szó, hogy brute force szemitizmus ellenérzéseket kelt. a jobbik arab szimbólumokat használ. a fasiszta vona gábor nyakában például sál (!) van. ami kockás. és hasonlít az arabokéhoz. és ez ugye antiszemitizmus. az arabok is sémiták. és nem lehet mondani, hogy ezek hülyék bazdmeg. a csúcs az volt, amikor azt mondták, hogy vona kölyökkutyákkal (!) kampányol. és attól rettegtek, hogy ezt az megosztják. mémmá válik és jönnek a fasiszták. belelövik a zsidókat a dunába. persze ez egy fél éves film. azóta szegény kis vona gábor a zsidókesztyének népszerű politikusa. a magyar közélet alapja ez a kutyakomédia legalább a rendszerváltás óta. és semmiféle kiegyezés nem körvonalazódik.

ez esetben a megoldás nyilván a nemzeti keresztény államegyház meghirdetése. felteszem az nem fasizmus. de nyilván lehetnek zsidók is a közéletben. miért ne lehetnének. lehet csinálni egy tucat zsidó pártot a legkülönfélébb ideológiákkal. ez történik. ez a népcsoport összetartva az összes lehetséges állapotot fel akarja venni. szinte az összes totalitárius ideológiát egy időben meghirdetik a mainstream médiában kifejezetten hatalmi céllal. és nem értik, hogy ebből a filoszemita hegemónia kísérlet eredményezi antiszemitizmust és a fasizálódást. félre értés ne essék. ha zsidó lennék, akkor is hasonlót képzelnék. azt, hogy elegendő az arányos képviselet. de ezt már a fasizmusnak gondolják. hiszen ez olynasmi, mint a numerus clausus. amiből egyenes következik auschwitz-birkenau. tehát szükséges a kultúrfölény. és ebből lesz ez a vallásháború, ami ellehetetleníti az értelmes közéletet. és ez lényegében, hogy a magyarországi zsidósággal együtt gondolkodva nem lehetséges a polgárosodás. hiszen úgy is az lesz, hogy ez vagy az, antiszemitizmus. ami nem a zsidóság törzsi tudata, vagy nem valamilyen totalitárius eszme (anarcho-kommunizmus, kommunizmus vörös és zöld változatban, anarcho-kapitalizmus) az szükségképpen a fasizmus. miért is? mert csak.

camilló 2016.10.17. 18:15:09

@unionista‎: Kommunizmus= államnélküliség. Mi az állam? " Az állam at egyik osztály részéről egy mások osztállyal szemben alkalmazott erőszak szerve, vagy gépezete." Ha nincs elnyomás,- mert ugye csak akkor alakulhat ki államnélküliség, ha megszűnnek az osztályok - akkor hol a totalitás?

camilló 2016.10.17. 18:23:38

@Khonsu: Alábecsülöd Szergejt! Hallottál már túlterheléses támadásról? Nézz utána mit is jelent!:)Szergej hagyományos fegyverzete is van olyan, mint a szemben álló feleké. Pont ez a lényege a védelmének. A nyugat az USA vezetésével belemászott Szergej érdekszférájába, amire ígéretet kapott, hogy nem tesznek meg. A nyugat és az USA piacot keres és a globális világot építi. Ebbe nem fér bele, egy másik hatalom. Jogos a félelme Szergejnek? Igen! Ha Krím, akkor Koszovó! nem is sorolom tovább. Szergej felismerte, hogy a globális kapitalizmussal szemben gyenge, ezért keresett szövetségest és ezt meg is találta Kínában és Indiában. nem véletlenül alakítanak ki olyan gazdasági övezetet, ahol nem dollár elszámolás lesz. Mit ad Isten még a franciák is belépnének. Nem tetszik Szergejnek (sem), hogy az olaj kereskedelem csak dollárban történik. Ha ezt meghekkelik az USA elég érzékenyen lesz érintve! Szergej erősebben jön ki az embargóból, mint ahogy belement. erre határozott jelek vannak, pl. gabona exportőrként, húsexportőrként jelenik meg, holtt 3 éve még behozatalra szorult. Rosszul jár az, aki lebecsüli Szergejt!:)

camilló 2016.10.17. 18:24:59

@Khonsu: Kár, hogy nem tudom elmagyarázni, milyen egy anarchista gondolkodása. Ha megérted, megérted azt is, milyen lenne a kommunizmus. Szerintem élhető!

2016.10.17. 18:27:39

@neoteny:
ez a két kultúra segítette egymást. a kereszténység terjedése megkönnyítette róma birodalmi terjeszkedést. róma katonailag addig terjeszkedett, ameddig a kereszténység elterjedt. maguk előtt űzték őket. a missziók csak hirdessék az új vallást. és utána jönnek a légiók. és még ma is nagyjából addig vannak jelen az őskeresztények ameddig a birodalom tartott.
farm8.staticflickr.com/7318/10428684086_2838f89c1b_b.jpg
persze lehet, hogy ez egy véletlen együttállás. a nagy földrajzi felkedezéseket követő gyarmatosítás is a "nyugat" és a zsidókeresztény egyház összefonódásán alapult. megjelent a globalizált finánctőke. béndek péter és a pkp azt hirdeti, hogy ha magyarország is a multiknak teljesen kiszolgáltatott, alárendelt szerepkörbe kerül, akkor milyen jó lesz a magyaroknak. hiszen ő ezzel vállalati tanácsadóként igen jól keres. én is úgy kerestem a legtöbbet. kábé egy hét után rájöttem, hogy a szabad piac úgy működik, mint a politika. úgy lehet nagyon sok pénzt keresni, hogy egyáltalán nem kell vesz részt valódi értékteremtésben. de még csak gondolkodni sem kell azon, hogy az miként folyhatna. mert az alsóbb szinteken rendszerint vannak akik megoldják a problémákat. ha nem, akkor akár véletlen módon is újjászervezhető az egész. elég nagy vállalat kell hozzá. persze ez elsősorban az oligopol szolgáltató szektorban működik. az ellátási lánc végén kell lenni. lefölözni a hasznot. szar szemét módon viselkedve lehet előre jutni a multiknál ugyanúgy, mint a politikában. és ezek után elég kifelé mosolyogni. a piacon nagyon kevés az eredeti tőkefelhalmozó. mert a régi nagyvállalatok alapító még rég meg haltak. az újakat nagyrészt felvásárolják ismeretlen emberek, ismeretlen eredetű pénzekből. így működik a "sztártápok" világa. valódi piacot az államok alatti városi, vidékies szinteken lehet teremteni. tehát lehet valakinek egy jó étterme. de ha már egy nagyobb üzletláncot csinál, akkor benne kell lennie a média vagy a politika legnagyobb mocsarában.

Khonsu 2016.10.17. 18:37:38

@camilló:

Van némi rálátásom, hogy "milyen egy anarchista gondolkodása" (magam is az volnék :), ugyanakkor az optimum, mely mellett végül megállapodtam nagyon messze esik a kommunizmustól.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.17. 18:37:58

@unionista᠋:

"ez a népcsoport összetartva az összes lehetséges állapotot fel akarja venni. [...] ha zsidó lennék, akkor is hasonlót képzelnék."

Amennyire meg lehet ítélni, te zsidó vagy. Vagy legalább is feltétlen zsidóbarát zsidókeresztény. Te próbálkozol a kiegyezős vezércsellel, a veled összetartó Endre bátyád meg csinálta a judaista pénzimádatot a nagybirtokával meg a kisrepülőjével. Familiális hegemóniára törekedtek két oldalról.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.17. 18:42:31

@unionista᠋:

"persze lehet, hogy ez egy véletlen együttállás."

Az, hogy nem "véletlen együttállás", látható abból, hogy a római császárok üldözték a keresztényeket. Ezzel vakították a római parasztot: de közben a hátsó szobában vastag szivarokat szívva egyezkedtek a zsidókeresztény háttérhatalommal.

2016.10.17. 18:44:40

@camilló:
az anarcho-kapitalizmus is állam nélküli. csak abban ugye van tőke. mi a tőke? marxista közelítésben a legfőbb elnyomó eszköz a munkásosztállyal szemben. tehát az első és legfontosabb: felszámolni a tőkés társadalmi rendet. ehhez kell átmenetileg az állam. és utána az államhatalom felszámolja saját magát. és eljutunk az anarcho-kommunizmusba. ez az elképzelés.

az állam, egyház, piac nem abszolút jók vagy rosszak.
-- a kommunista kísérletben az állam nyomja el az egyházat és a piacot.
-- a feudális kísérletben az egyház nyomja el az államot és a piacot.
-- a kapitalista kísérletben a piac nyomja el az államot és az egyházat.

2016.10.17. 18:51:56

@neoteny:
ha róma könnyen megölhette volna a keresztényeket. de nem tette meg. nem állt érdekében. a keresztény egyház terjedése segítette a katonai terjeszkedést. és később így folyt a gyarmatosítás. a zsidókeresztények és a "nyugat" összefonódásán alapult. erre tekintenek ma is úgy, hogy csak ez eredményezhet a világban gazdasági és kulturális felemelkedést.

Khonsu 2016.10.17. 18:52:13

@camilló:

Az Euró óta azt hiszem mindenkinek világos, hogy egy közös valutaövezetben a legerősebb gazdaságú tag dominál. Tervezik is már a közös pénzt Kínával, azt hiszem talán "Ruan" a neve.

India érdekes eset, ők igazából mindenkivel jó kapcsolatokra törekednek, de egyben tartanak némi távolságot is. A leendő szuperhatalmak közül ők járnak el legbölcsebben, igyekeznek középen állni, egyelőre jól megy nekik. Vagyis nem igazán lehet rájuk egyik vagy másik oldal részeként tekinteni.

Az Indiai-óceán medencéjében nincs kihívójuk, ezért szép jövő vár még rájuk.

Egyébként a globális pénzügyi rendszer meggyengítése/összeomlasztása a fejlett világ rekonfigurációját gyorsítja. Vagyis annak megerősödését eredményezi.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.17. 19:02:41

@unionista᠋:

"ha róma könnyen megölhette volna a keresztényeket. de nem tette meg."

Csak azért üldözték a római császárok a zsidókeresztényeket évszázadokon át, hogy a római parasztok szemébe port hintsenek. De közben a hátsó szobában vastag szivarokat szívva ment a hegemonikus összeesküvés. A főhatalmat birtokoló zsidókeresztények beáldozták a szegény kis zsidókeresztényeket, hogy a római paraszt támogatásával uralkodhassanak azok felett, a római császárokat mint megannyi bábot felhasználva.

Khonsu 2016.10.17. 19:03:05

@padisah:

Szerintem nem mennének tovább, mert minek, de ha mégis, és ezért az érdek esetleg közös, akkor sem a legjobb belépő az atomháborúval fenyegetés, a destruktív propaganda, dezinformáció, illetve szélsőséges politikusok és pártjaik támogatása. Ez tökéletes módszer lehet az ellenkező hatás elérésére.

camilló 2016.10.17. 19:05:24

@Khonsu: Igazán nem akarlak megbántani, de egy anarchista, anarchista marad, nem bír kibújni a bőréből, bár lehetnek olyan pillanatok (amik esetleg évekre is elhúzódhatnak) amikor rosszul értelmezi az anarchizmust. Aztán visszatalál a gyökerekhez, és bár nyíltan nem vallja magát anarchistának, ellenben minden megnyilvánulása anarchistára utal:) No ezt jól összefogalmaztam:)) Ismerek egy ilyen embert és általa derengett fel, mit is takar az anarchizmus. Bár sok nézetét osztom, magam mégsem tartom anarchistának, de megértem a gondolkodását egy anarchistának. Te most a pillanatnál tartasz szerintem:)

camilló 2016.10.17. 19:07:29

@Khonsu: Egy összeomlásból sokféleképpen ki lehet jönni, de nem biztos, hogy ebbe a kapitalizmus megerősödik....

Khonsu 2016.10.17. 19:09:05

@camilló:

Az államnélküliség létrejöttéhez nem kell sem osztályharc, sem forradalom, elegendő még némi fejlődés, egy kis idő, a végeredmény pedig nem kommunizmus lesz.

Khonsu 2016.10.17. 19:11:53

@camilló:

Talán :)

Az anarchizmus nagyon szerteágazó, egy gyűjtőnév az állam nélküli rendszerekre, de ezek nagyon sokféleképpen elképzelhetőek.

camilló 2016.10.17. 19:13:53

A kapitalizmus nem létezhet állam nélkül, még akkor sem, ha az államszerepe erősen korlátozott!
No akkor megint egy idézet:" Amíg az állam a burzsoázia részéről a proletariátussal szemben alkalmazott erőszak gépezete, addig csak egyetlen proletár jelszó lehet: le kell rombolni ezt az államot." Ezzel azt akarom megvilágítani, hogy hibás az alapgondolatod, így az ebből következő többi következtetés is!

camilló 2016.10.17. 19:14:51

@Khonsu: Ez már anarcho-marxizmus:))) ha létezik ilyen:))

Khonsu 2016.10.17. 19:16:40

@camilló:

Az nem a ma ismert kapitalizmus, hanem egy fejlettebb változat lesz.

camilló 2016.10.17. 19:17:58

@Khonsu: Két éve a Ligetben a Vajdahunyad vára melletti sétányon május elsején beszélgettem anarchistákkal, aki ahogy kell a valóban baloldali pártok és szervezetek mellett telepedtek le a standjukkal. Ugyanakkor láttam az 56-os emlékmű mögött is anarchistákat. Kérdeztem a ligetben, lévőket, hogy azok kik? Multi-kulti volt a válasz!:)) Jót derültem rajta és a mai napig mosolygom, ha eszembe jut az eset!:))

Khonsu 2016.10.17. 19:26:16

@camilló:

Akkor képzeld el a kapitalizmus infrastruktúrájának javított változatát, a közösség önszerveződésének kiteljesedését, adj hozzá egy nagy adag technológiát, majd gyúrd egybe az ezen technológiákat létrehozó és biztosító cégeket és az ezeken, velük szimbiózisban felnőtt újabb és újabb generációkat.

A kapitalizmusnak addig van szüksége az államra, míg a közösségtől szeparáltan működik, "lélektelen". Miután eggyé válik azzal, államra nincs többé szükség.

2016.10.17. 19:27:02

@neoteny:
azt, hogy milyen mértékű volt az összefonódás jelenleg nem tudjuk. de azt objektíven lehet mérni, hogy van-e sémita összeesküvés, vagy nincs. ezt nem az dönti el, hogy mi van leírva. nyilván azt írtak le, amit akartak. és szegény kis zsidókeresztények követve a tanítást eljutottak odáig, hogy mégis csak kellene egy istencsászár rómába. és ha már ő krisztus földi helytartója (amihez kétség sem férhet), akkor egyúttal uralkodjon az egész világ felett. mert miért is ne. ők szegény kis üldözöttek. vagy az üldözött néni elmondja a filmben, hogy a zsidóságnak a magyar közéletben semmiféle megszólalási lehetősége nincs. soroljuk fel a legtöbb pénzt mozgósító médiumokat. nézzük meg, hogy a döntéshozó tulajdonosok, szerkesztők, műsorvezetők között hány zsidó és nem zsidó van. és ha azt kapjuk, hogy csak 1 ezrelék. minden ezredik forintra jut zsidó befolyás, akkor az tényleg elnyomatás. de ha csak az jön ki, hogy minden tizedik forintban ott a zsidó befolyás. és ráadásul ezek szinte mind kifejezetten a társdalom megregulázása végett hatalmi céllal jön létre, akkor valójában a zsidók az elnyomók. ez többé kevésbé objektíven eldönthető egyszerű leszámlálással. ez nem attól függ, hogy egy idős néni mit mond a kamerába. persze ő érezheti azt, hogy antiszemita elnyomatás van. de objektíven eldönthető, hogy van, vagy épp az ellenkezőjéről van szó. és a manipulatív média csak az rettegést közvetíti. azaz a film készítői ugyanúgy irracionális félelemeket próbálnak kelteni a világban, ahogyan a gárdában a leghülyébb fasiszták. például az egyik alapító szegedi csanád. aki a filmben szintén szegény kis üldözött. és ez is a nyugat valamint a sémiták összefonódása. ezzel próbálják lejáratni magyarországot. azért, hogy utána importálni kelljen a demokráciát. szegény zsidó kisnyugdíjas retteg a villájában, amiért igazán megdolgozott.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.17. 19:32:15

@unionista᠋:

"azt, hogy milyen mértékű volt az összefonódás jelenleg nem tudjuk."

"az emberek zéró információból hajlandóak végső következtetéseket levonni."

camilló 2016.10.17. 19:35:56

@Khonsu: Alap hiba! A közösség önszerveződése! Ez sajnos nem jön létre, mert a kapitalizmus érdeke, hogy az emberek ne szerveződjenek közösségbe...

Khonsu 2016.10.17. 19:36:23

@camilló:

Nagy tévedés az anarchizmust egységesen baloldalinak tekinteni. Mint írtam, igencsak szerteágazó, amit magad is könnyen beláthatsz, akár csupán némi internetes keresgélés után is.

Az persze igaz, hogy a mondjuk úgy "deklarált" anarchisták többségébe baloldaliak, azonban az összes anarchisták túlnyomó többsége úgy vettem észre, nem tudja önmagáról, hogy valójában anarchista, mert pl. fogalmi zavarban van, és nem tudja pontosan mi az. (ezért kapcsolódik hozzá jelentős előítélet is, pedig ha tudnák...)

camilló 2016.10.17. 19:38:57

@Khonsu: A baloldal némileg jobbra áll az anarchistáktól. Mondjuk úgy, hogy az igazi baloldaliak Trockisták:))

Khonsu 2016.10.17. 19:51:44

@camilló:

Eközben a kapitalizmus "új generációja" épp tömegével hozza létre azon technológiákat, melyek a közösség minden eddiginél könnyebb, gyorsabb és összetettebb szerveződését teszik lehetővé, miközben ez vissza is hat, és megszületnek olyan dolgok, mint pl a megosztáson alapuló szolgáltatások. A közösség a szemünk előtt válik eggyé a "kapitalizmussal", miközben az új gazdasági generáció ezen technológiákkal szimbiózisban, és új szemléletmóddal neveli fel az újabb és újabb társadalmi generációkat, és viszont. A kettő kölcsönhat és egyre erősebben. Eljön a pont, amikor már nem lehet majd tudni, hogy hol végződik a gazdasági társaság és hol kezdődik a közösség.

Azon a ponton túl már nem lesz szükség az államra, mint erőszakszervezetre a társadalom megszervezéséhez és a gazdaság koordinálásához.

Azon a ponton az állam, mint olyan megszűnik létezni. Nem kell hozzá forradalom, egyszerűen elhal, majd elfelejtik.

A kegyelemdöfést alkotmányos keretek között, szépen csendben viszik majd be neki, az alkotmány, és ezáltal az adott állam hatályon kívül helyezésével.

padisah 2016.10.17. 20:08:33

@Khonsu: de jó lenne... (komolyan szeretném)

2016.10.17. 20:10:52

@Khonsu:
ugyanabban az államnélküli anarchista utópiában hisztek, amire a keresztények azt mondják mennyország. meg nem tudjátok eldönteni, hogy a kommunizmus vagy a kapitalizmus lesz.

padisah 2016.10.17. 20:14:03

@camilló: a kommunizmus a fentiek folytatásaképp úgy írható le, mint az az államforma, ahol az állam (a bürokrácia) az őt uraló burzsoáziát megtámadta, felszámolta, és immár felsőbb akarat helyett a maga örömére és hasznára uralkodik a proletariátus (meg mindenki más) felett

ebből fakadóan, még ha megtévedt anarchisták úgy is gondolják, hogy ők baloldaliak, valójában a baloldaliság legalapvetőbb lényege az államhatalom mindenhatósága, az államapparátusban testet öltő monolitikus hierarchia a hatalom egyedüli forrása, ha úgy tetszik, számukra a létezés puszta kerete

Khonsu 2016.10.17. 20:14:53

@padisah:

Gyakorlatilag sorsszerű, és talán már nem is kell sokáig várnunk. :)

2016.10.17. 20:15:50

@neoteny:
ebből következően a politikai döntéseket érzelmi hozzák meg. és ebből következik a jelenkori vallásháború. a szegény zsidókat nyomják el a magyar kereskedelmi médiában, vagy ők az elnyomók.

2016.10.17. 20:19:29

@Khonsu:
ha kedvenc japánodban az állam megszűnne, akkor az egyet jelentene a polgárháborúval.

Khonsu 2016.10.17. 20:20:03

@unionista᠋:

Hol itt az utópia? Azt hiszem egyértelműen leírtam a dolog folyamatát, hogy miért, hogyan és hova jutunk. Én ezt inkább előrejelzésnek mondanám.

Részemről a döntés is megvolt, kapitalizmus, de annak egy emberközelibb formája.

Khonsu 2016.10.17. 20:25:36

@unionista᠋:

Sohasem írtam, hogy "kedvenceim" lennének, tisztelem a kultúrájukat és felfedeztem a vállalatszervezési gyakorlatukban olyan elemeket, melyek már távoli rokonságban állnak a "közösségi kapitalizmussal". Nem azonosak vele de a kor szintjén, amikor kialakult a gyakorlat, előremutató volt.

camilló 2016.10.17. 20:53:54

@Khonsu: Egyvalamiről megfeledkezel az eszmefuttatásod során, pedig mint anarchistának szem előtt kellene tartani:)) A tőke, a termelőeszközök tulajdonosa nem fogja engedni az Általad leírtakat. Egyszerűen a természeténél fogva!

camilló 2016.10.17. 20:57:13

@padisah: A baloldaliság és a kommunizmus lényege az államnélküliség. Leírtam már mi az állam, és mikor létezhet. Nem öncélúan szerveződik az állam. Így aki azt állítja, hogy a kommunizmus valaki (-k) uralma valaki (-k) felett annak fogalma sincs annak a lényegéről!

Khonsu 2016.10.17. 20:58:44

@camilló:

A tőke, a termelőeszközök tulajdonosa ebből a közösségből származik, ebből a közösségből él, ennek a közösségnek szolgáltat, azonos vele.

DrGehaeuse 2016.10.17. 21:05:14

@camilló: Tehát még egyszer: Fricskázni akartam egy zsidózó kommentelőt. Nem az én véleményem marx antiszemitizmusa. Nem érdekel marx. Nekem nem ellenségem sem marx sem a marxisták amíg nem akarnak hatalmat. Ha mégis rám akarnának kényszeríteni valami hülyeséget akkor szét csapnám az arcukat. Az összes izmusban gondolkodót csak sajnálni tudom.

2016.10.17. 21:11:44

@Khonsu:
önszerveződés bármilyen technológiai fejlettség mellett létezhek. a magyar feudális uradalmak is önfenntartóak voltak. vagy mondjuk a szabad királyi városok is többé kevésbé függetlenül működtek nyugatos birodalmi államszervezettől. nem szorultak rá bécsre vagy budapestre. ezek a térségek leginkább azért gazdagodtak meg a vidékhez képest, mert magát a pénzt ők állították elő. a bankrendszer most is úgy működik, hogy a pénzt legitim módon el lehet lopni. csak majd idővel vissza kell rakni. de azt maga a bank mondja meg, hogy mennyivel később. és milyen mértékben. a rossz hiteleket le lehet írni. derivatív termékeket gyártani belőlük. és a rendszeren belül tologatni. egy bizonyos szint felett a "piacokon" mindenki annyit lop, amennyit nem szégyell. és te úgy képzeled, hogy ennek a fejlődése teremti meg a önfenntartásra való törekvést. a pénzpiacon másodperc alapú spekuláció is elavultnak tűnik. valódi értékteremtés nélkül lehet dollármilliárdokat keresni. de majd jönnek a robotzsaruk. és azok nyilván csak a jó emberek kezébe kerülhetnek. és megölik a rossz embereket. de csak azokat. és ez szerinted nem utópia.

2016.10.17. 21:23:25

@camilló:
a kapitalizmus lényege is az államnélküliség. csak az anarcho-kapitalisták úgy képzelik, hogy egy lépésben elérhető a világuralom. fel kell számolni az államokat. és egy legfeljebb százezer főből álló csoportosulás teljesen szabadon uralkodhat a világ felett. a kommunisták azt mondják, hogy először minden hatalmat adjanak az élcsapatnak. azért, hogy világforradalommal elsöpörjék a kapitalistákat. és utána becsszóra lemondanak a hatalomról a teljes egyenlőség jegyében. amikor valaki összeírja, hogy ezeket a totális eszméket mégis kik vallották, akkor az jön ki, hogy úgy nagyjából fele részben zsidók. ez zsidó baloldal és jobboldal. csak azóta a baloldaliak egy része már zöld. nekik azért kell a világuralom, hogy valós szakértelem és konkrét elképzelések nélkül megmentsék a bolygót.

Khonsu 2016.10.17. 21:32:15

@unionista᠋:

Igen, önszerveződés mindig is volt, de ennek az önszerveződésnek most szerves része a technológia és ennek a technológiának szerves része az önszerveződés, ez komoly különbség, ez ettől (is) más.

Amúgy a továbbiakban szokás szerint mindent összeszedtél mindenhonnan, a megértésre való minimális igyekezet jele nélkül. az elmúlt évek során vagy százszor leírtam, hogy (szerintem) mi, miért, és hogyan lesz, bocs, de most nem írom le százegyedszer is.

Úgyhogy szerintem itt most zárjuk le ezt a vitát, mert késő van. :)

padisah 2016.10.17. 21:35:56

@camilló: ne viccelj, hol akar a kommunizmus államnélküliséget?! épp az a kommunizmus lényege, hogy mindent az állam csinál, mindent államosít, mindent és mindenkit az állam irányít, mindenki az állam alkotta hierarchia tagja

japersze, amíg nem övék a hatalom, addig eljátsszák a laza anarchistát, miután megszerezték sokkal erőszakosabban uralkodnak a többi felett mint eddig bárki - a kommunizmus a beetető szövegen túl (apró betűs rész - egy totalitárius diktatúra, akik még azt is megparancsolják mikor és meddig vehetsz levegőt

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.17. 21:43:27

@unionista᠋:

"ebből következően a politikai döntéseket érzelmi hozzák meg."

Mint ahogy te is teszed.

"a szegény zsidókat nyomják el a magyar kereskedelmi médiában, vagy ők az elnyomók."

Egy érzelmi alapon hozott döntés egy hamis dichotómia felállításáról.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.17. 22:10:37

@unionista᠋:

"amikor valaki összeírja, hogy ezeket a totális eszméket mégis kik vallották, akkor az jön ki, hogy úgy nagyjából fele részben zsidók."

Meg kellene mérni objektíven, hogy te melyik Y haplocsoportba tartozol. Ami igen nagy valószínűséggel ugyanaz, mint Endre bátyádé. Aki egy judaista pénzimádó a nagybirtokával meg a kisrepülőjével. Te meg tolod a kiegyezős vezércselt. Familiárisan összeszövetkezve egyszerre játsszátok a két oldalt. Ebből az valószínűsíthető, hogy "cigány" zsidókeresztények vagytok. Te a debreceni nyakas cívis mezébe bújva próbálod szétverni a szegény kismagyarok megélhetését. Hinted a port a szemükbe, hogy a félállami rendszerben több fizetést kapnak majd. Hogy a piacvédelem az ő érdeküket szolgálja. Meg hogy a független reálértelmiség által ellenőrzött "választott nemesek" hozzák majd el nekik a Kánaánt. Pedig csak a főhatalom megszerzésére törekedtek. Hat éve van úgynevezett Nemzeti Együttműködés Rendszere, de a gyügyei paraszt segge még mindig kilóg a tyúkszaros mackónadrágból. Közben meg a parasztvakító "cigány" zsidókeresztények gazdagodnak. Akinek szeme van, látja, hogy mi történik.

2016.10.17. 23:04:29

@Khonsu:
az emberiség már egy lépésre van attól, hogy megtalálja a mindent megoldó technológiát. a világegyetem univerzális megoldóképletét. és ezek után azt betápláljuk a mindent gyártó gépbe. a robothadsereg felszámolja a gonoszt. és ez nem utópisztikus.

2016.10.17. 23:05:29

@neoteny:
látom kezded érteni a viccet. de hogy jön a képbe sanyi?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.18. 01:16:48

@unionista᠋:

"valós szakértelem"

Kik birtokolják a "valós szakértelmet" és hogyan kerül eldöntésre, hogy mitől "valós" a szakértelem?

Adolf Eichmann logisztikai szakértelme "valós" volt: kiválóan megszervezte az európai zsidóknak a keleti területeken lévő haláltáborokba szállítását (mint pl. Mo esetében, pedig 1944 nyarán már halmozódtak a logisztikai nehézségek).

Ugyanakkor a Barbarossa Hadművelet mögött álló logisztikai szakértelem súlyosan hiányos ("valótlan") volt: sem a távolságokat nem vette figyelembe megfelelő mértékben, sem azt, hogy az ukrán-orosz vasúti hálózat viszonylag fejletlen és más nyomtávú volt, mint az európai; valamint figyelmen kívül hagyta az orosz terepet és időjárást (rasputyica, brutális tél). Mindamellett, hogy a német gazdaság nem került hadigazdasági szervezésre egészen 1943 februárjáig, a sztálingrádi csata utánig, amikor már késő volt (azt követően az utolsó német stratégiai kezdeményezés a kurszki csata volt, aminek elvesztéséhez szintén nagy mértékben hozzájárult a hibás logisztika).

Vagyis létezett "valós" logisztikai szakértelem a Harmadik Birodalomban, de ez nem jelentette azt, hogy az "valósan" is alkalmazásra került minden helyzetben -- és ez a háború elvesztéséhez vezetett. Így hát a "valós szakértelem" létezése nem biztosítéka annak, hogy az sikeresen alkalmazásra is kerül egy partikuláris cél elérésének érdekében. A "valós szakértelem" _helyes alkalmazása_ is "valós szakértelmet" igényel.

camilló 2016.10.18. 04:59:07

@Khonsu: "A tőke, a termelőeszközök tulajdonosa ebből a közösségből származik, ebből a közösségből él, ennek a közösségnek szolgáltat, azonos vele." Pontosan ezért nem lehetséges az Általad vázolt elképzelés!:)

camilló 2016.10.18. 05:04:12

@unionista᠋: Nem az én gondolatom, de azért csak gondolkodj el rajta: Ha a zsidók valóban birtokosai lennének egy "mestertervnek" amivel a világ irányítását a kezükbe tudnák kaparintani, akkor bizony meg is érdemelnék, hogy ők irányítsák a világot! Tudod én építőiparban dolgozom. Csinálnak mindenféle ütemterveket, ami aztán nem válik be, mert többször is felborul. Nos, ha nem vagyunk képesek előrelátni pár napot, akkor képesek vagyunk több évtizedre, évszázadra? Asimov remek műve az Alapítvány trilógia. Olvasd el, és mélázz rajta!

camilló 2016.10.18. 05:09:09

@padisah: " A marxizmus abban különbözik az anarchizmustól, hogy elismeri az államhatalom szükségességét a forradalmi korszakban általában, a kapitalizmusból a szocializmusba való átmenet korszakában különösen." Mindig jót mulatok, amikor kellő ismeret hiányában, valakik (-k) a "létezett szocializmus" alapján próbálnak vitatkozni a kommunizmusról. A kapitalizmus sokkal inkább diktatórikus!

Khonsu 2016.10.18. 10:19:31

@camilló:

Miért is? Az általam vázolt elképzelés arról szól, hogy a szerepek nem különülnek el egyértelműen. Saját farkába harapó kígyó.

Akkor ki harcol majd kivel?

Khonsu 2016.10.18. 10:22:45

@unionista᠋:

Egészségedre! És üdvözlöm Sanyit! :)

2016.10.18. 10:51:03

@camilló:
éppen azt gondolom, hogy nincsenek ennek a birtokában. és anélkül próbálnak univerzálisan képzelt totalitárius ideológiákat az emberiség egészére kényszeríteni. a világkommunizmus is ilyen volt, és a globális kapitalizmus is ilyen. jelzem a zsidókeresztények (római katolikusok) is ilyenek. ők is sémiták. a judaisták a pénzpiac totalitására alapoznak. a zsidó kultúra kultiválja azokat szupergazdagokat, akik a valós értékteremtésben nem vesznek részt. lásd soros. de nyilván nagyon sok "bankárcsaládot" lehetne említeni. ők európában legalább fele részben zsidó vallással rendelkeztek. csakhogy marx nem a finánckapitalisták ellen lázadt fel. hanem azt mondta, hogy egy kis üzeme, kis üzlete, egy kis birtoka se lehet senkinek. senkinek. hanem meg kell hirdetni a világforradalmat. és majd jön egy zsidó élcsapat. csak az nem kapitalista lesz, hanem kommunista. és erre mondja dr gehäuse nick, hogy marxisták ha hatalmat akarnak, akkor pofán kell őket baszni. görög katolikusok nevelték. és ezt úgy nyilván finomítja, hogy ejnye bejnye.

2016.10.18. 11:51:23

@camilló:
az államszocializmust összekeverik a kommunizmussal. a kommunizmus az lett volna, hogy pártbizottság egy ponton önként lemond a hatalomról. mondván, hogy jövő héttől kedve nincs szükség az államra. vasárnap óraátállítás és világforradalom. a kommunizmus így az egész világba beköszönt. addig viszont minden hatalom az (állam) párté. és másképp nem lehet. sehol a világban. a globális kapitalisták ugyanilyenek pepitában. csak ott minden a (hitel) pénzre van alapozva. a kapitalisták meg próbálják eladósítani az egész világot. és azt mondják, hogy a szolganépek teremtsék elő ennek az ellenértékét. és nyilván majd lesz egy pont, amikor nem lesz szükség több hitelre. mert az egész világ fejletté válik. de addig is a kapitalisták hülyére keresik magukat tőkepiaci ügyleteken úgy, hogy a valódi értékteremtésben nem vesznek részt. hanem ők például a liberalizált devicapiacon kényük kedvük szerint elcserélik a különféle pénznemeket. és ezzel nyomorba taszíthatnak népeket úgy, hogy mások vég nélkül gazdagodnak. oké lehet mondani, hogy lusták a görögök. arra vágynak, hogy a szigeteiken kortyolgassák a koktéljaikat. rendben. de a görögöket kiszipolyozó pénzalapok vezetői is ilyenek. és ők így akarnak szupergazdaggá válni, hogy népeket kisemmiznek. és ehhez használják a szellemi gyarmatosítás folyik a kereskedelmi médiában. és sajnos féligazságként ezt az egészet szintén a zsidóság nyakába lehet varrni. ahogyan a kommunizmust is. két szélsőséges bal és jobboldali ideológiát. és ez életre hív egy harmadik szélsőséget. a fasizmust. ez a probléma.

2016.10.18. 12:13:46

@neoteny:
valós szakértelemmel azok rendelkeznek, akik azt mondják, hogy a világot modellezni kellene és számításokat kellene végezni. és az ideológiát szabja meg maga a nép.

tehát nekem nincs problémám azzal, hogy a pesti zsidóság össze akar fogni a cigányokkal (adni akar nekik havi 50 ezer forintot csak úgy), a homoszexuálisokkal (az egynemű párokat összeadják a liberális rabbik), a fogyatékosokkal (akadálymentesítik a fákat. azért, hogy azokra kerekesszékkel is fel lehessen mászni, mert ez következik az elképzeléseikből) és nem büntetik meg a hajléktalanokat akkor sem ha nyílt közterületen pisálnak, kakálnak. mert a hajléktalanoknak ehhez joguk van. és ehhez megszerzik a külföld támogatását. az amerikai nagykövetség azt mondja, hogy ők is ebben látják a progressziót. a transznemű iskolások mellékhasználati jogait is kiterjesztik különös tekintettel a cigányságra. és ebbe a közegbe vonnának be migránsokat a közel keletről. azt gondolom, hogy ez egy elég különös világkép. de ha ebben emberek komolyan hisznek, akkor végezzenek számításokat. és valósítsák meg ott ahol ennek a liberálisnak mondott nézetrendszernek többsége van. tehát nem gondolom, hogy ezek az emberek szodomát és gomorrát akarják újrateremteni. hanem csak azt, hogy ezt csinálják meg. de mivel ezt magyarország fővárosának közepén tennék meg ezért ha nem is falat, de legalább egy palánkot építsünk köré. és valósítsák meg. lehet, hogy ez működhet magániskolákkal úgy, hogy átveszik a finn modellt (ami közoktatás). eltörlik a a házasság heteroszexuális intézményét, mert az elavult. de ha elavult, akkor miért követelik a zsidó homoszexuálisok? de miért ne lehetne úgy. évezredeken át a különneműek házasodtak. most jön a visszavágó. és most évezredekig kizárólag az egyneműek keljenek egybe. tgm meghirdeti a forradalmat. mert ami heteroszexuálisoknál a retrográd az a homoszexuálisoknál a progresszió. lehet, hogy a gender studies a jövő atomfizikája. ki tudja.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.18. 12:56:21

@unionista᠋:

"valós szakértelemmel azok rendelkeznek, akik azt mondják, hogy a világot modellezni kellene és számításokat kellene végezni."

És még te beszélsz arról, hogy mások elképzelései utópisztikusak ...

en.wikipedia.org/wiki/Chaos_theory

en.wikipedia.org/wiki/Turbulence

2016.10.18. 13:19:06

@neoteny:
a (liberális) reálértelmiségi azt mondja, hogy majdnem mindegy, hogy melyik irracionális vallást választjuk ideológiának. azért csak majdnem, mert a legjobb, amelyik a legabszurdabb. tehát amelyik azt mondja, hogy jézus krisztus ott ül a mindenható atya istennek jobbján. szemből nézve a balján. és nem fordítva. mert a teológusok ezt így okoskodták ki. sanyit néha fültövön vágja a felesége - addig ér fel, egy kisebb nála - azért, hogy miért van annyit a kocsmába. erre sanyi azt szokta mondani, hogy vegye tudomásul, hogy ő az ura, és jézus krisztus is csak ücsörög egy lócán. és mégis ő a teremtő. úgy, hogy inkább főzzön neki egy jó csülkös bablevest. amire az asszony azt mondja, hogy már kész van. ezek után leülnek és megeszik. megkérdik öcsikét, hogy mi volt az iskolába. a gyerek azt mondja, hogy hármast kapott matekból. amire az anyja azt mondja, hogy nem kellene annyit lófrálni. és lehetne négyest. sanyi elmagyarázza, hogy ő mindig is kettes volt. megveszem százért eladom kétszázért. ő erre alapozza a használt cikk üzletet. persze úgy, hogy nem fizet adót. mert hétvégén úgy sincs ellenőrzés. nincs írott szerződés, nincs garancia. ha elvitted komám, akkor a tiéd. és ha nem érted, hogy a használt bútor esetleg karcos, akkor megkarcolja a vevő autóját amíg az ügyvédért telefonál. aki ezek után azt újrafényezheti. sanyi valós szaktudással rendelkezik (nem túl sokkal, de mégis csak valamivel) és ehhez nem egy univerzálisnak gondolt ideológiát kapcsol, hanem egy üzleti modellt. ezt hívja úgy, hogy a "sanyiság". de ez nyilván nem egy univerzálisan alkalmazható elképzelés. persze lehet, hogy csak a ruszki iskola. a matyemátyikai lógyika szpeciálnaja konstrukcija. tehát az rendben van, hogy mondjuk az elsőrendű logika elég általános. de ettől az még egy nagyon különös konstrukció. például azért, mert annak alapjai nem teljesen egyértelműek. a judaisták nem fogadják ezt a szemléletet. és a zsidókeresztények sem. ők azt mondják, hogy ők egy holisztikus tudás birtokában vannak. csak nem tudják eldönteni, hogy melyik az igaz. a zsidóság hagyománykövető része az izrealita ősiségben látja az univerzalitást. és vannak, akik ezekre nincs szükség. ők az anarchisták. egy részük anarcho kommunista egy másik része anarcho kapitalista. de a kommunistáknak is csak egy része vörös. egy másik része zöld. de a zöld mozgalmak nem valós szaktudáson (nem számításokon) alapulnak hanem egy ideológia, amit az egész világnak követnie kellene. rendben van. minden népcsoport gyárt ilyeneket. a világ nem lehet teljesen ideológiamentes. az anarchisták álljanak össze és csináljanak anarchiát. ne legyenek választott vezetőik. de ezt a koncepciót esetleg ne tekintsék totálisan. ne kényszerítsék a népeket anarchiára.

én ugye olyasmiket mondok, hogy a gazdaságot alapozzuk arra, hogy a nemzeti keresztények osztatlan közös vagyonra alapozva álljanak össze részvénytársaságokba. egyáltalán nem vagyok zsidó ellenes. ez tkp. a zsidó kultúra lokális adaptációja. tehát sanyi a kútfúró a vízközműtársaság kisrészvényese. andika, aki varrni szeret a divatcsarnoké. úgy, hogy ezekben van osztatlan közös vagyon. ez klasszikus vegyesgazdaság. ez az, amit a judaisták általában nem fogadnak el. mert ez filozofikusan nem teljesen egyértelmű. a keresztények se fogadják el, de ők legalább nem is ellenzik. mert ők azt mondják, hogy jézus krisztus ott ül a mindenható atya istennek jobbján. ha szemből nézzük, akkor nyilván a bal oldalon. ez nem lehet másként. a teológósok ezt valahogy kiokoskodták. és erre lehet azt mondani, hogy oké. miért ne lehetne a vallás egy ilyen képzelt világ. csak azért a zsidókereszténységet szekularizáljuk. azért, hogy erre alapozva ne legyen újra inkvizíció. csakhogy az ortodox zsidókat is szekularizálni kellene. mert a szabad sajtónak nevezett szerkesztőségek játsszák el a világi inkvizíció szerepét. szerveződjenek ők is hitközségekbe. ahogyan a nemzeti keresztények is. és ezek után legalább részben valós szakértelemre alapozva indulhat meg az országépítés.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.18. 13:25:43

@unionista᠋:

"valós szakértelemmel azok rendelkeznek, akik azt mondják, hogy a világot modellezni kellene és számításokat kellene végezni."

És még te beszélsz arról, hogy mások elképzelései utópisztikusak ...

en.wikipedia.org/wiki/Chaos_theory

en.wikipedia.org/wiki/Turbulence

en.wikipedia.org/wiki/Wicked_problem

2016.10.18. 13:43:37

@neoteny:
oké, és hol van a marxizmusban, vagy akármilyen anarchista filozófiában (beleértve az anarcho kapitalistákat) bármi ehhez hasonló. az anarchisták egy ideológiát akarnak diktálni. a liberális pesti zsidók azt mondják, hogy álljon össze a roma büszkeség, a meleg büszkeség, különös tekintettel a transzneműekre, a fogyatékosok és a hajléktalanok. valamilyen különös okból őket akarják vezetni. és nyilván van olyan cigány, homoszexuális, fogyatékos, akik őket támogatják. a hajléktalanok különösen. őket vezetné egy anarchista zsidó élcsapat. és ehhez jönnének még ugye muszlim migránsok. valósítsák meg a turbulens társadalmat. csak mivel ezt magyarország fővárosának közepén akarják ezért legalább egy palánkot építsünk köré. mert mi van ha nem működik. de ettől még működhet. miért ne működhetne. csak még mielőtt az egész világon kötelező jelleggel bevezetnénk ezt az új forradalmi társadalommodellt esetleg próbálják ki.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.18. 13:49:35

@unionista᠋:

"osztatlan közös vagyon"

Mint pl. a késő Kádár-rendszerben a "társadalmi tulajdon" -- amit az emberek hajlamosak voltak informálisan privatizálni?

Endre bátyád nagybirtoka és kisrepülője is az osztatlan közös vagyonból került kihasításra.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.18. 13:52:19

@unionista᠋:

"valós szakértelemmel azok rendelkeznek, akik azt mondják, hogy a világot modellezni kellene és számításokat kellene végezni."

És még te beszélsz arról, hogy mások elképzelései utópisztikusak ...

en.wikipedia.org/wiki/Chaos_theory

en.wikipedia.org/wiki/Turbulence

en.wikipedia.org/wiki/Wicked_problem

2016.10.18. 14:31:03

@neoteny:
amíg egy koncepció nincs megvalósítva addig definíció szerint hely nélküli: utópisztikus. előzetesen meg kellene mondani, hogy a téridőnek mégis melyik pontján konkrétan mit akarsz megvalósítani. és ha az megvalósult, akkor már nem utópisztikus. mert van olyan hely, ahol létezik. ez egy szabad ország. lehet a politikai konstrukciókat gyártani a magyarokra. ilyenkor szokott jönni a zsigeri válasz, ebből a bizonyos "liberális" körből, hogy atomot nekik. de ha valaki bírálni merészeli ezt a vallási csoportot, akkor az a fasizmus.

2016.10.18. 15:59:14

@neoteny:
endre bátyám vegyes gazdaságot akart. azt mondta, hogy ő venne egy kisrepülőt (vett is). mert azt el tudja vezetni (el is vezette). a traktort is el tudná, de a gépállomás legyen közösségi. mert az jó neki is és a többieknek is. kibérli a traktort. és azt mondta, hogy ez a "reform". ezt hirdetik kádárék a központban. az alapvető infrastruktúra legyen közösségi tulajdon és a felépítmény lehet magántulajdonban. ez volt a marxista terminológia. a kisrepülő fent repül a levegőben. tehát az felépítmény. az lehet magántulajdonban. mert ez a reform. és erre a téesz irodában azt mondták, hogy rendben. és ez a késő kádár korban megvalósuló vegyes gazdaság nem lett volna olyan nagyon rossz. aztán jött az, hogy a szövetkezetek kötelező jelleggel oszlassák fel.

2016.10.18. 17:31:47

@neoteny:
és ugye ilyenkor jönnek a zöldek és globális ideológiát faragnának az egészből. a föld (a bolygó) legyen az emberiség osztatlan közös tulajdona. mert az a fenntartható fejlődés záloga. és engedjük meg a magánrepülőt. persze az anarcho-kommunisták azt is elveszik. a másik oldalról az anarchokapitalisták újra privatizálnak mindent azt, hogy a világkapitalizmust (újra) győzelemre vigyék. endre bátyám csak kidumálta, hogy lehessen kisrepülője. nem akart belőle globális ideológiát faragni. mert egy egyszerű parasztember volt. és azt gondolta, hogy attól még lehet kisrepülője valakinek. a sémiták/filoszemiták mindenből istentelen ideológiát kreálnak. és ebből hatalmi céllal szerveződik valamilyen élcsapat.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.18. 17:58:44

@unionista᠋:

"előzetesen meg kellene mondani, hogy a téridőnek mégis melyik pontján konkrétan mit akarsz megvalósítani. és ha az megvalósult, akkor már nem utópisztikus."

_Ha_ megvalósult. Az, hogy "valós szakértelemmel azok rendelkeznek, akik azt mondják, hogy a világot modellezni kellene és számításokat kellene végezni" nem valósult meg. Nem azért, mert nem próbálták:

Robert McNamara azt mondta, hogy ő és a beói valódi szakemberek: ők modellezni tudják a Vietkongot és az észak-vietnamiakat. Kiszámolták, hogy ha gyorsabban ölik meg a Vietkongot, mint azok pótolhatóak, akkor az amerikaiak győzni fognak a vietnami háborúban. És azt is kiszámolták, hogy ha bombázzák Észak-Vietnamot, akkor azoknak elmegy a kedvük a Vietkong pótlásától. Mindezt kiszámolták feketén-fehéren, valós szakértők módjára, és megpróbálták konkrétan megvalósítani. Az eredmény ismert.

Ennyit arról az utópiáról, hogy "valós szakértelemmel azok rendelkeznek, akik azt mondják, hogy a világot modellezni kellene és számításokat kellene végezni".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.18. 18:06:40

@unionista᠋:

"endre bátyám vegyes gazdaságot akart. azt mondta, hogy ő venne egy kisrepülőt (vett is). mert azt el tudja vezetni (el is vezette). a traktort is el tudná, de a gépállomás legyen közösségi. mert az jó neki is és a többieknek is."

Endre bátyád ezt mondta -- közben pedig az osztatlan közös vagyonból hasítgatta ki a nagybirtokát és a kisrepülőgépét. A "közembereknek" meg maradt a gépállomás.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.18. 18:15:41

@unionista᠋:

"endre bátyám csak kidumálta, hogy lehessen kisrepülője. nem akart belőle globális ideológiát faragni. mert egy egyszerű parasztember volt."

Ravasz paraszt volt: egyéni (individualista) alkut kötött az arkhoszokkal, az uralkodókkal (a párttitkárral meg a téeszelnökkel), hogy kihasíthassa az osztatlan közös vagyonból a nagybirtokát és a kisrepülőgépét. Cserébe támogatta az arkhoszok ideológiáját: a gépállomás dicséretét zengte, elmondta bárkinek, hogy milyen jó az, ha a gépállomás közösségi.

Ebben nem különbözött a sok kapitalistától, akik monopóliumokat lobbiznak ki maguknak az államhatalomtól, miközben fennhangon hirdetik, hogy az államhatalmi szabályozás nélkül anarchia lenne -- csak épp' az anarchiát (a spontán rend forrását) káoszként (rendetlenségként) tüntetik fel "a közemberek" előtt.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.19. 06:27:32

@unionista᠋:

"a késő kádár korban megvalósuló vegyes gazdaság nem lett volna olyan nagyon rossz"

- de azért egy kicsit rossz lett volna?

- szerinted nincs olyan, hogy jó meg rossz; szerinted még a túlélés sem jó illetve az elpusztulás sem rossz. Ebből fakadóan te nem tehetsz érvényes állításokat arra vonatkozóan, hogy mi "nem lett volna olyan nagyon rossz".

- de ha még lenne is valamiféle jó/rossz fogalmad, már kifejtetted, hogy "minden erkölcs képmutató"; vagyis bármilyen jó/rossz fogalmad képmutatáson alapulna

A késő-Kádár kori termelőszövetkezetek az "osztatlan közös vagyon" koncepcióján alapultak (legalább is elvileg: azért Endre bátyád képes volt kihasítani a nagybirtokát és a kisrepülőjét "a közösből"). De mivel neked nincsenek sem jó/rossz fogalmaid, és ha lennének, akkor is egy szükségszerűen képmutató erkölcsön alapulnának, számodra nem marad más, mint a "lehet így is meg lehet úgy is" posztmodern "érvelése". Viszont valamilyen oknál fogva mégis arra hivatkozol, hogy a (feltételezett) többség (feltételezett) akaratának érvényesülnie kellene, mert hogy "a demokrácia minimuma". De ez már valamiféle erkölcsiséget feltételez; viszont szerinted minden erkölcsiség képmutató. Így nem érvényes a hivatkozásod "a demokrácia minimumának" érvényesülésére: a (feltételezett) többség (feltételezett) akaratának nem kell érvényesülnie -- hiszen "lehet így is meg lehet úgy is". Szerinted egyik sem jobb a másiknál; neked nincs érvényes indokod arra, hogy bárki is az egyiket preferálja a másikkal szemben. Nihilista pozíciódból próbálod nihilistának kikiáltani azokat, akiknek van erkölcsi álláspontjuk.

Mert ha lenne erkölcsi álláspontod, ha lennének jó/rossz fogalmaid, akkor már választ kellene (tudnod) adnod az örökérvényű kérdésre: cui bono? Ki(k)nek jó az "osztatlan közös vagyon" létezése, ill. az afölött történő rendelkezés jogának birtoklása?
süti beállítások módosítása