1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.10.02. 10:29 HaFr

Orbán meggyengült, mi lesz a népszavazás után?

Képtalálat a következőre: „orbán viktor”

A magyar nacionalizmus a társadalom legalább 85%-ára van hatással. Ez a legerősebb fegyvere az országban a "jobboldalnak", ennek van a legnagyobb mozgósító ereje, ez képes a leginkább szenvedélyekkel helyettesíteni az értelmet a politikai cselekvésben, amire a kormányzatnak a képességei és eredményei miatt nagyon is szüksége van. Ehhez képest a mai népszavazáson a fenyegetettség és a gyűlölet kettős szorításában csak az 50%-os érvényességi küszöbre sikerült a részvételt felnyomni, ami azt jelenti, hogy legfeljebb az összes szavazó felét érdekelheti annak kifejezése, aminek a legnagyobb értéket tulajdonítjuk a közösség szempontjából. (A ma reggeli adatok alapján megkockáztatom, nem lesz meg az érvényesség sem.)

Még érdekesebb ennél, hogy mindezt egy minimum 20, de inkább 30 milliárdos kampány és a külföldi magyarok voksolásának választási csalással felérő megnehezítése után, "kedvező" külpolitikai helyzetben sikerült elérni, amikor a migráció objektív problémákat jelent Magyarországon és az Unióban is, és meggyengültek a centrista pártok. Magyarul, a politikai mozgósítás maximumát érte el Orbán -- és az elért eredmény kapcsán csak csalódott lehet. Röviden, a nacionalista jobboldal - Fidesz és Jobbik -- elérte a teljesítőképessége határát, a propagandája már visszaüt rá, minden egyes megszólalásával csak ront a helyzetén.

Orbán kudarcot vallott, és már el is kezdődött ennek retorikai semlegesítése. Elvált, hogy van magyar nacionalizmus, a magyar nacionalizmus továbbra is erős, de a Fidesz-Jobbik-nacionalizmus már nem fedi és nem fogja át ezt. Sok ember a nacionalizmusnak és nemzeti érzelemnek más irányt szeretne szabni, mint az arrogáns, korrupt, megosztó, versenyképtelen Fidesz-rezsimé, olyan irányt, amelyik konstruktívabb és jóval eredményesebben képviseli a nemzet valós érdekeit. Orbán erre láthatóan képtelen.

Orbán kudarca szemmel látható már a szavazók olyan kritikus tömege számára, amely adott esetben kiszoríthatja a Fideszt a hatalomból. Orbán már egyszerre a Fidesz ballasztja és motorja, és pontosan abba a pozícióba küzdötte le magát, mint Gyurcsány a maga kisebb homokozójában.

A népszavazást Orbán vereségeként fogják értékelni Moszkvában is, ahol az országunkkal kapcsolatos lényegesebb döntések az utóbbi években születtek. Moszkvában könnyen odajuthatnak, hogy Orbán már csak a Jobbikkal szövetségben lehet elég biztos képviselője a Kreml érdekeinek, ezért lehet arra esély, hogy a következő hónapokban megkezdődik Orbán és Vona közeledése, a két párt kiegyezése Moszkva gyámsága alatt. Ezt -- teljhatalmának elvesztését -- Orbán csak a Merkellel és Junckerral való kiegyezés árán akadályozhatja meg, ami viszont nagyon függ attól -- amit nem tudunk --, hogy Putyin mennyire erősen fogja Orbánt, és az utóbbinak lehet-e egyáltalán esélye ilyen visszahátrálásra a Nyugat felé.

Egy biztos: Orbán hatalomban akar maradni. A hátországa és szavazóbázisa azonban megreccsent, a közvetlen beosztottjai is világosan érzékelhetik ezt, ami új fejlemények kiindulópontja lehet. (Nem véletlen, hogy Orbán ma reggel -- hirtelen -- már világosan beszélt a népszavazás közjogi következményeiről érvénytelenség esetén is, ami nem utolsó sorban a parlamenti frakció tesztje lesz Orbán-hűségből.) A történelem (egyébként jellemző) fintora, hogy ez éppen a vezér által kezdeményezett népszavazás kapcsán történik, amely arra volt hivatott, hogy tovább erősítse a pozícióját Európában -- ehelyett meggyengítette Magyarországon.

371 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr4711759713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nevetőharmadik 2016.10.02. 10:42:01

Nedves álmaimban Orbán mindig elgyengül és megbukik, de sajnos nem sikerül úgy látnom, hogy most meggyengül. Az erő relatív, és hiába lehet elmondani, hogy a nacionalizmus nem képes 50% feletti mozgósításra Orbánért, az is nyilvánvaló, hogy bármi más (Orbán ellen) még ennyire sem.

És ez elég neki. Orbán eme kudarcából (hogy a "s@##-ből szájba csak félig valósul meg) valójában nem profitál senki.

Vrplt 2016.10.02. 12:18:09

Még menekültügyben sem élvezi a többség támogatottságát Orbán. Ez számára katasztrófa. Kevesebb mint 4 millió ember ért egyet a határon lévő kerítéssel és a többi dologgal, kommunikációjával. Pedig ez az ő témája...lehetett volna. De elbukta. A magyarok többségének nem tetszik Orbán fasiszta menekültek elleni propagandája.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.10.02. 12:21:20

Fönnáll az a le nem becsülhető veszély, hogy érvénytelen szavazás „melléktermékeként” a baloldal fékevesztett önünneplésbe kezd. Ettől csak egy dolog kétségbeejtőbb, hogy nincs a Fidesz-Jobbik és a baloldali pártok mellett egy választható alternatíva, egy, a józan paraszti ész mentén politizáló -- vagy ahogy ezen a blogon számtalan formában elhangzott, valós anyagi, szellemi értékeket teremtő-- párt, ahová a két tábor megcsömörlött hívei állhatnának, szavazhatnának. Így, ha megjelennek a színem mondjuk hadházyk, netán fekete pólós nővérkék, meg kockás ingesek, a baloldal azonnal „lenyúlja” őket. Amennyiben a baloldal „győzelem” esetén vissza kíván vágni a NEM szavazatokért, akkor „meleg telünk” lesz.

2016.10.02. 13:33:06

@digipenna:
és az miért lenne jó egy fekete ruhás nővér irányítaná az egészségügyet. vagy egy kockásinges tanár. vagy egy állatorvos. lehetne villanyszerelő is persze. csak mi az elképzelése. csak kontrapolitika van, rekontra, szubkontra, mordkontra, hirschkontra. utána nincs semmi csak a fedák sári és a kerekes bicigli (sic).

2016.10.02. 13:35:43

egykor 23.56%. az valószínűleg nem lesz elég. persze kubatovék biztos nagy telefonálgatásba kezdtek.

ijontichy 2016.10.02. 14:05:28

@unionista‎: Tökmindegy. Már megmondta a föncsi. A kérdésből adódóan úgyis a nem-ek lesznek többségben. Nem más ez, mint egy szokásos "társadalmi konzultáció", kicsit költségesebb kivitelben :-(

Vrplt 2016.10.02. 14:16:11

@unionista‎:

A telefonálgatás rohadtul kontraproduktív. Elhiszed?

zenonküp 2016.10.02. 14:17:24

ket illuminalt, nem illuminatus)), beszelget a kocsma elott egy csendes, holdvilagos, kora oszi ejszakan

-En negy holdat latok!
- Melyik sorban???

Az orosz szovetsegi szolgalatoknak, nem tudom hany van,bizonyara van A es B es, ezt sem tudhatom, es meg nehany tervuk.
Fel karomat ra merem tenni, nalam jobban csak a miniszterelnok urat erdekli ez a, hogy is fogalmazzam ovatosan, dolog))

Hogy tulsagosan ne szaladjak vissza, Rakosi pajtast, majd Kadar elvtarsat szinten jobban lekototte ez az akarmi, mint Szabad Nep vagy a Nepszabadsag holnapi vezercikke))

toportyánzsóti 2016.10.02. 14:51:41

Csuti orálmuzsik már legutóbb is csak masszív választási csalással maradt hatalmon.Mára már minden bizalmi tőkéjét felélte,csak az éberkómába juttatott 1 milka érték és értelem nélkül élő bicamenetessel próbál hatalmon maradni.

2016.10.02. 14:54:25

@ijontichy:
nem "társadalmi", hanem "nemzeti" konzultáció. a ner kifejezésben az "együttműködés" a konzultáció magyarosítása. for jor informésön.

ijontichy 2016.10.02. 15:35:57

@unionista‎: Óyeah... Nemzeti! Mea culpa, mea maxima culpa ;-)

lavór 2016.10.02. 16:32:47

Mi lesz utána? Egy következő 20 milliárdba kerülő kampány...

Brix 2016.10.02. 17:04:32

"Orbán meggyengült" Only in your dreams...Éppen az ellenkezője igaz: Orbán soha nem volt ilyen erős mint most. A világsajtóban körülnézve, úgy tűnik soha nem volt még ennyi drukkerünk... Orbán ikonikus figurává vált, és egyre népszerűbb nyugaton, ahol az emberek többségének elege van az elitista politikából, és a kontroll nélküli bevándorlásból. Most végre büszkék lehetünk , hogy magyarok vagyunk , mert újra a történelem " főutcájára " kerültünk és egész Európa sorsát formálhatjuk!

2016.10.02. 17:23:32

@Brix: Ha drogos lennék, most azt kérdezném, én is kérhetek-e ebből az anyagból:)

ijontichy 2016.10.02. 17:24:02

@Brix: "Most végre büszkék lehetünk..."
Például erre?
comment.blog.hu/2016/10/02/a_kozteve_meg_a_szerbibi_menekulteket_is_beveti_a_nepszavazas_megmentesere
Hát... szerintem meg Vityára és haverjaira hűljön rá a bőr, amiért idáig züllesztette jobb sorsra érdemes szülőhazámat. :-(

Jakab.gipsz 2016.10.02. 17:24:21

@Brix: Így igaz, innen szép a győzelem az elmebajos libsi celebek felett.

Jakab.gipsz 2016.10.02. 17:25:35

@ijontichy: A sok hazugnak ne ülj fel, az sem igaz amit kérdeznek.

glinolid 2016.10.02. 17:26:38

A fidesz most nyeret meg a 2018-as választás.

csakférfi 2016.10.02. 17:30:21

@lavór:
Az hogy egy ilyen "diktátor" véget fog érni az nem kérdés.Mivel van a felemelkedés -csúcs-aztán a zuhanás.
Vona biztosan nem fogja Orbánt segíteni.Annál több esze van.
Számomra félelmetes hogyan hasonlít Vona fiatalon Orbán egykori önmagára.
Az sem kérdés hogy Vonáék fogják a fideszt megszorongatni.
Az hogy a "hattyú halála" mennyi ideid tart ----erről megoszlanak a vélemények.
Egyébként nem kell hozzá csak egy anyagi csőd Kína ..vagy más ország felől.
Azonnal marginalizálódik a választó és ennél szélsőségesebb eszmék győzhetnek.
Az meg az Uniót is megfogja rengetni.
Ez a migránsosdi csak enyhe fuvallat .Az oroszok meg a másik Putyinisztán.Szóval alakul a "világbéke"
Ezt a szellőt is viharrá dagasztottuk a naaaagy egyet nem értéssel.
Képzeld a viharból mit csinálunk mi civilizált nyugatiak.Ha a szellőt így felfújtuk.
:) :)

Tyreo 2016.10.02. 17:32:45

@Brix: komolyan érdekelne, hogy ezt te elhiszed e, vagy fizetnek érte...

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.02. 17:33:50

@Jakab.gipsz:

"A sok hazugnak ne ülj fel, az sem igaz amit kérdeznek."

Pedig mennyit elköltöttek arra, hogy kérdezzenek ma ... ;-)

barli 2016.10.02. 17:41:03

Ha jól tippelek, jóval több lesz a nem, mint amit a parlamenti választásokra kapott. Ez inkább negatív gyengülés..

lavór 2016.10.02. 17:55:50

@csakférfi:

A magas részvételi arány alapján arra tippelek, hogy mintegy 50 évig biztosan nem fog változni semmi az országban. Egyik ámokfutó válthatja a másikat, de alapjaiban nem változik semmi. Mint ahogy a rendszerváltás óta is csak egy helyben topogunk... Illetve visszamentünk az időben a '60-as, '70-es időkbe...

Vrplt 2016.10.02. 17:59:41

Nem lesz előre hozott választás. Ez már biztos. A Fidesz TALÁN még a DK-tól is kikapna. És nem csak Budapesten.

csakférfi 2016.10.02. 18:01:16

@lavór:
Ez a "lightosabb" verzió.
Én tartok Putyin Kína-Irán tengelytől.
Erre nincs ötven évünk.Mivel ezen országok ilyen olyan megfontolásból rühellik a mi "kultúránkat" ---olykor nem ok nélkül.
Valamely segget mindig nyalnunk kell Mátyás halála óta.
Képzelegni lehet hogy mégse,,na a képzelet nem valóság!
:)

lavór 2016.10.02. 18:06:07

@csakférfi:

Már milyen kultúránkat? A karikásustoros, gulyásosat? :D
Mert másunk nem nagyon van. Ja, még kiegészült a nemzeti gyűlölködéssel.

A magyar nosztalgikus nép... vagy Stockholm-szindrómában szenvedünk... Talán ezért kívánjuk kelet diktátorait a nyakunkba. Nem jó nekünk a független demokrácia.

Pepibubó 2016.10.02. 18:16:18

@csakférfi:
Egy darabig bizonytalan voltam, viccelsz-e.
Azért a biztonság kedvéért idemásolom neked, hogy nevezik ezt a mai eseményt a JOBBOLDALI Die Welt-ben:
ANTI-EU-REFERENDUM IN UNGARN
Egy másik MAI cikkükben azon vihorásznak, hogy a várható érvénytelenség ismeretében kijelentette Ő - na ki -, hogy mindenképpen nyert.

Pepibubó 2016.10.02. 18:19:39

@csakférfi:
Bocs, félrenyomtam!
Neki szólt:
Brix 2016.10.02. 17:04:32

csakférfi 2016.10.02. 18:27:27

@lavór:Gondolom a "hollywood"-i multikulti bájosabb Iránban mint a betyárvilág.
Ne legyúnk szemforgatók.
Azt hogy melyik milyen civilizűált világ arról nekem spec az jut eszembe.
Melyiket hazudjuk annak.
Nálam a kultúráltság egyenlőséget jelent az igazmondással.
itt csak azon meg y avita hogy ki mikor mit hazudott vagy nem hazudott nagyobbat.
Ez az unióra és az említett álomgyárra is igaz.
nem éltünk még kultúrált társadalomban.
Ahhoz az egyének összessége kellene,,aki nem hazudik sem az államnak sem a párjának.
Sem az.....
Hagyjuk az utópiák az álmodozások megrontói.

@Pepibubó:
:)

lavór 2016.10.02. 18:29:06

@csakférfi:

Itt igény van a hazudozásra és az álomgyárra. Ne csapjuk be magunkat.

Tranquillius 2016.10.02. 18:45:26

A vasárnapi boltzár komolyabban gyengítette a fidesz mint ez a mai szavazás, aminek még nem is látjuk a végét. 3 millió "nem" azért nem rossz eredmény annak fényében, hogy ebből csak 1,5 millió fideszes. Továbbá ellenzéki pártot a kétfarkú kutyákon kívül rádiótávcsővel sem látni a horizonton.

Vrplt 2016.10.02. 18:49:38

@Tranquillius:

Nincs olyan ügy ma Magyarországon, amire a szavazók legalább fele elmenne. Ha a migránstéma így befulladt ekkora kampány mellett akkor lehetetlen bármilyen dologban 50%-kos részvételt elérni.

Hülyeség az 50%-kos érvényességi küszöb.

2016.10.02. 18:50:59

@Tranquillius:

Azért a 3 millától messze leszünk szvsz.

ijontichy 2016.10.02. 18:51:15

@Jakab.gipsz: Jézusom, már a Királyi Tévében sem lehet bízni?
www.hirado.hu/2016/10/02/hatarnyitast-varnak-a-nepszavazatastol-a-migransok/
Akkor ez a Soros tényleg tud valamit :-)))

ijontichy 2016.10.02. 18:53:02

@Vrplt: "Hülyeség az 50%-kos érvényességi küszöb."
Yessz! avagy aki másnak vermet ás, maga bele potty!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.10.02. 19:05:03

@Brix: Ja, az embereknek elegük van a kontroll nélküli bevándorlásból. Igen, elegük volt már 1050 éve is!!!

Tranquillius 2016.10.02. 19:24:27

@MikeBoy: Összességében 3 millió lesz a nem aránya. 8200000 szavazásra jogosultból elment 44-45%, ebből 4-5% érvénytelen és igen, a maradék nem. Ez kb. 3 millió.

Tranquillius 2016.10.02. 19:25:16

@Vrplt: Tudod, hogy kinél kell reklamálni az érvényességi küszöb miatt?

Vrplt 2016.10.02. 19:45:12

@Tranquillius:

+ az érvénytelenek. Biztos, hogy több érvénytelen szavazat lesz mint Igen szavazat.

sterimar 2016.10.02. 20:02:49

Elég merész okfejtés.

csakférfi 2016.10.02. 20:11:31

@lavór:
nekem nincs igényem erre.
Az hogy kinek hogyan sikerül a saját félelmeit eloszlatni némi "kommunikációval"......
Érvénytelen a népszavazás.
Azért tegyük ehhez hozzá a lejtmenet elkezdődött Orbán számára.Már nem tud hazudni sem.
Sajna nemtok örülni.
Nincs egyetlen vezetőjelölt sem a magyarhonban.
Ezért nem örülök.

ijontichy 2016.10.02. 20:16:02

90% nem. 90% Nem. 90% NEM!!!
Nariparancsba lesz adva, hogy csak ezt lehet mondani! :-))) Persze ennek Brüsszelben nem lesz hatása.
Vityának most elfogyott a malaca. Persze amúgy is kísértette már rég.

morpho 2016.10.02. 20:29:37

@Tranquillius:
A fidesz és a jobbik összesen ennyi embert tud mozgósítani. Kb ezt látjuk. Egyébként ez bőven sok egy koalícióhoz...

almodhi 2016.10.02. 20:32:38

"A ma reggeli adatok alapján megkockáztatom, nem lesz meg az érvényesség sem."

Ezt reggel tízkor merésznek találtam a szerzőtől. De aki mer az nyer... :-)

Tranquillius 2016.10.02. 20:39:27

@morpho: 3 millió ember elment és egyfelé szavazott. Ez nagyon sok. Egy szépséghibája van, az érvényesség, de ez messze van a kudarctól.

Jolka40 2016.10.02. 21:00:08

"Elsöprő győzelem" mondja Gulyás Gergely

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.02. 21:05:40

@csentecsa: ezt copy paste.elted a pártanyagból?

morpho 2016.10.02. 21:16:13

@Tranquillius:
Az érvényesség hiánya nem szépséghiba, hanem bukta.Lehet eufemizálni, de tök felesleges. Ha jól nézem a 40% se biztos, hogy meglesz a nem szavazatoknak országosan...
Mindezt úgy, hogy a szavazókat kötéllel fogták és eget földet megmozgattak a "sikerért". Így nincs meg...

morpho 2016.10.02. 21:17:49

@csentecsa:
"Orbán EU-s politikája mellett ma több mint három millió ember tette le a voksát."

Nem akarlak elkeseríteni, de 5 millióan meg NEM tették le a voksukat Orbán politikája mellett...

Zsoltbacsi 2016.10.02. 21:20:23

@morpho:
Amugy egyetertek, csak tegyuk hozza hogy van minimum 40%,aki sose megy el, tehat ha onnan inditjuk a matekot, akkor a bal oldalnak se lesz oka orulni, mert max 15-20 szazalekot tudtak tavol tartani, tehat tovabbra is megvan a 2/3.

Zsoltbacsi 2016.10.02. 21:21:47

@Zsoltbacsi: Mert ugye az altalad emlitett 5 milliobol 4 soha semelyik valasztasra se megy el,es akkor ugyanott vagyunk, hogy 3 millio vs 1 millio

Brix 2016.10.02. 21:23:27

A választási eredményekből inkább az derült ki, hogy Orbánnak nem csökkenő, masszív társadalmi támogatottsága van. Akik nem mentek el szavazni, azok az örök nihilisták, többségük soha nem szavaz, meg a panelproli balosok...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.10.02. 21:27:54

@Brix: én nem mentem el, se balos nem vagyok, se panelproli, se nihilista -- te viszont csak nyomod a süket propagandát, remélem, kapsz érte egy kis zsebpénzt

Visceroid 2016.10.02. 21:45:59

"Orbán meggyengült, mi lesz a népszavazás után?"

Mi van? Miért gondolja mindenki azt, hogy ez a "népszavazás" számított bármit is? Igen, ez egy nagyon drága közvélemény-kutatás volt. És? Nem tehetik meg? Ha minden nap szavaztatnák a népet, azt is megtehetnék. Orbán nem gyengült meg, a baloldal nem erősödött, minden maradt a régiben, holnap pedig lehet felkelni és elmenni a munkába termelni az adót a kormánynak, hogy még több ilyen népszavazásunk legyen!

2016.10.02. 21:52:53

@HaFr: már csak egy marad hátra a főninek és táborának
valamiféle nemzetgyűlésre egybehívni a népszavazáson részt vett és nemmel szavazott "magyarokat" és kinyilvánítani, hogy ők magyarok. következő napirendi pont, meghatározni, hogy a többi micsoda és mit lehet kezdeni velük tekintettel arra, hogy a magyarok kizárólagos joga meghatározni, kivel akarnak együtt élni.

morpho 2016.10.02. 21:56:05

@Zsoltbacsi:
Én nem írtam olyat, hogy a baloldalnak van oka örülni...

élhetetlen 2016.10.02. 21:56:50

@Tranquillius: „3 millió "nem" azért nem rossz eredmény annak fényében, hogy ebből csak 1,5 millió fideszes”. Igen, csak tudod, én már ráérek, és olvasom a kommenteket. A kommentelők 80-90 százaléka, aki nem-mel szavazott, még most sem tudja, hogy nem arra szavazott, hogy ne jöjjenek migránsok, hanem csak arra, hogy csak Orbán engedélyével jöhessenek. Ezért volt szemét ez a kampány. A nódrádi 70 éves néni fél, mert ha őt már nem is, de a fiatalokat biztosan… Elmegy szavazni, ráadásul a pap is azt mondja, miközben nem arról szavaz, hogy jöhetnek-e, vagy sem.

Zsoltbacsi 2016.10.02. 21:58:55

@morpho:
Igazad van, a tobbi resze akkor is fennall. Szoval nem 5 millio mondott nemet Orbanra, hanem max 1

sumes67 2016.10.02. 22:00:32

Halcsi! Gucci vagyok,a táskás. Elmondom mi lesz: ez győzelem, viki mindjárt kiáll,és lassan, érthetően -hogy mindenki megértse - elmondja. Aztán jönnek a többiek, a feri ,tóni,a kacska is beugrik a csajával,bajusz,lőrinc,lézer,kubi,vizslás gabi, mindenki. Ma tóni hozza a zsét, amit a pasaszomszéd a kvótareklámból csinált , azt osztjuk. Feri elbaszta, mert szerinte ők most győztek, ezért levonok 3.7%-ot. Gabinak is nagy az arca, azon is angyalok még.
Nyomjátok csak a dumát srácok, mi addig is számoljuk a zsét!

ijontichy 2016.10.02. 22:02:55

"...ma egy tagállamban a résztvevők 92 százaléka kijelentette, nem ért egyet az unió javaslatával"
Ahogy várható volt. Ha tízen összeülünk és azt mondjuk: "vitya menj a p...ba!", akkor a résztvevők 100%-a teszi ezt a kijelentést. No mindegy, erős a gyanúm, hogy '18-ban a kisvona a szart is ki fogja préselni vityából a támogatásért (koaláért?), de ez cseppet sem jó hír Mo-nak.

burke 2016.10.02. 22:13:36

Vitya felköpött, oszt alà àllt..

burke 2016.10.02. 22:13:47

Vitya felköpött, oszt alà àllt..

Trackers 2016.10.02. 22:13:48

@Visceroid:

Marhaság..

EZ a népszavazás arról szólt, hogy rákényszerített a ballibeket a migránosk melletti kiállásba.

A migrációs hullám, a nemi erőszakok száma, a terrorista merényletek pedig nem fognak megszünni.

A mostani 3 millió 200 ezerhez képest a NEM-ek száma 2018-ra még több lesz, és 2022-re még ettől is több.

Addigra már mindenki fogja látni a valóságot. Hogy Magyarország túlélése a tét.

ELsőre azt hittem olyan lesz, mint a Vasárnapi zárvatartás, ahol a Fidesz alig érezhető gerinvesztéssel beállt a kezdeményezés mögé.
HOgy a ballibek is azt mondják, oké ne jöjjön a migráns, haladjunk tovább a Habony és a korrupció mentén.

De nem.
Beleálltak a pofonba, és nem fognak onnan már kimászni még jó sokáig.
A muszlimok meg folyamatosan jönnek, és jönni fognak.

2016.10.02. 22:14:07

lényegében semmi sem változott. a jobboldalnak van 3,2 millió szavazója. 2014-es választásokon nagyjából ugyanennyi volt. annyi változott, hogy elég nagy biztonsággal tudják, hogy pontosan kik ezek az emberek. lassan teljessé válik a kubatov lista. orbán/vona nem nyert semmit. de nem is vesztett. jelen állás szerint a kérdés csak az, hogy 18-22 közötti időszakban a fidesz a jobbikkal vagy a jobbik nélkül kormányoz/alkotmányoz. a többi pártnak esélye nincsen. ha kerék bárczy szabolcs megalapítja az újabb demokratikus lófaszt, akkor se.

Trackers 2016.10.02. 22:15:07

@burke:

Hát nemtom.
Még soha nem kapott 3 millió 200 ezer szavazatot a Vitya.
Nehéz ezt vereségként értelmezni szerintem..

Trackers 2016.10.02. 22:17:21

@unionista‎:
Nem egészen..
A Jobbikos településeken otthon maradtak a statisztikák szerint.
Ebből a szempontból értelmezhetetelen is Vona felszólítása a lemondásra, hisz ő az egyik oka az érvénytelenségnek.

Gyurcsányé legalább értelmezhető. Azt hiszi 55%-nyi nem szavazó mind mögötte áll.
Elmebetegsége nem múlt el.

burke 2016.10.02. 22:17:43

@Trackers: értelmezd úgy,mint a 2/3-ot..8 millióból 2 szavazta meg..
a matek nem csal,csak a Fidesz/ben/..

Trackers 2016.10.02. 22:21:02

@burke:

Az van kérlek, hogy aki nem szavaz, ahelyett azok döntenek akik szavaznak.

Persze gyárthatsz mögé ideológiát meg amit akarsz, de ez a világ minden tájékán így zajlik.

Majd legközelebb szavazol.
Vagy legközelebb is a kommentekben írsz győzelmi jelentéseket, miközben 4-5%-nyi sincs azoknak akiknek otthon drukkoltál.

morpho 2016.10.02. 22:25:21

@Zsoltbacsi:

Én nem írtam olyat, hogy 5 millió nemet mondott Orbánra én ezt írtam: "5 millióan meg NEM tették le a voksukat Orbán politikája mellett..." Ennyi.

burke 2016.10.02. 22:27:07

@Trackers: en ma maximum a Milan-nak drukkoltam,hogy kiszopassa a Sassuolot..ossze is jott-))
fosom le a politikat,a politikusokkal egyutt.Amig nem no ki egy olyan politikai generacio,aki nem a kommunizmusban szocializalodott,mint az elmult evek es most,akik csak a lopashoz ertenek,szakmaisag nelkul,addig magasrol lefosom

morpho 2016.10.02. 22:28:41

Egyébként 200 ezer érvénytelen szavazat van. Ennyivel egy választáson be lehet jutni a parlamentbe... Csak mondom...

ijontichy 2016.10.02. 22:33:34

@morpho: Azért legyünk már észnél! Hárommilka nem Orbán politikája mellett tette le a voksát, hanem egy meghatározott kérdésre válaszolt. Vak tyúk is talál szemet, Orbán is találhat olyat, amivel hárommilka egyetért. Ebbe a kommunikációs utcába nem szabad belemenni. Aztán meg lássuk már - betűről betűre - mit is akar belerakni a kőbevésettbe?

Zsoltbacsi 2016.10.02. 22:33:42

@morpho: En ertettem elsore is, csak a tisztanlatas kedveert tettem hozza, hogy nem letezik olyan kerdes, amire abbol az 5 milliobol 1 millional tobb elmegy

Zsoltbacsi 2016.10.02. 22:35:02

@morpho: de "komoly" azaz tetre meno valasztason nem valoszinu, hogy opcio lenne a ketfarku

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.02. 22:35:43

@Visceroid: "ez egy nagyon drága közvélemény-kutatás volt. És? Nem tehetik meg?"

De, megtehetik. Szinte bármit megtehetnek, és ez nagyon nagy baj. A szájunkba is hugyozhatnak. A legnagyobb baj, hogy rengeteg agyhalott fideSS seggnyaló ennek még tapsol is.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.02. 22:37:40

@Brix: "az derült ki, hogy Orbánnak nem csökkenő, masszív társadalmi támogatottsága van."

Nem tudom, csökkenp, vagy növekvő. az látszik, hogy határozottan kevesebb, mint remélte. Azt remélte, hogy érvényes népszavazást tud kicsikarni rengeteg pénzzel és csalással. Még így se sikerült.

morpho 2016.10.02. 22:37:47

@Zsoltbacsi:

"nem letezik olyan kerdes, amire abbol az 5 milliobol 1 millional tobb elmegy"

Dehogy nem. Ingyen sör?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.02. 22:38:40

@unionista‎:

"orbán/vona nem nyert semmit."

Vona lehet, hogy nem nyert semmit, de Orbán elkölthetett 10+ milliárd forint "közpénzt" a csókosainak. Azzal azért már sok támogatást lehet venni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.02. 22:39:32

@Zsoltbacsi: "ha onnan inditjuk a matekot"

Hiába matekozol, ez a vonat már elment. orbánnak most már papírja van róla, hogy az ország népe érvényes referendumon nem utasította el a betelepítési kvótát.

morpho 2016.10.02. 22:42:12

@ijontichy:
"Orbán EU-s politikája mellett ma több mint három millió ember tette le a voksát"
Ezt nem én írtam, hanem @csentecsa nevű forma. Én csak reagáltam rá. Egyébként neked nem volt nyilvánvaló, hogy valami egészen más van e mögött, mint a bevándorlás? Másra kellett ez a 4 millió szavazat, csak nem jött össze...

Zsoltbacsi 2016.10.02. 22:43:36

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok:
En nekem mindegy, sot jobb is, ha elhiszitek, hogy az az 55 szazalek mind melletetek all.

morpho 2016.10.02. 22:44:36

Orbán hazudik, mikor ezt mondja: „Brüsszel vagy Budapest, ez volt a kérdés, és mi úgy döntöttünk, hogy a döntés joga kizárólag Budapestet illeti meg”

NEM DÖNTÖTTÜNK ÚGY! A SZAVAZÁS ÉRVÉNYTELEN, DÖNTÉS NEM SZÜLETETT. VÉLÁTÁS.

Zsoltbacsi 2016.10.02. 22:48:07

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok:

+ha jol szamolom kb 200k-val tobb lett a nem, mint a 14es fidesz+jobbik, szoval minimum ennyi szoci atszavazott. Raadasul a jobbik egyaltalan nem kampanyolt. De ok, igazad van, tamogatlak, hogy elhidd

morpho 2016.10.02. 22:48:24

@Zsoltbacsi:
Tudod mi az érdekes ebben? Orbán és a fidesz szerint a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazás Gyurcsány és a kormánya miatt bukott el, mert a nemre sarkalltak. Ha ezt elfogadjuk, akkor ez meg Orbán és a kormány miatt bukott el, akik szintén a nemre sarkalltak. Ha a kormánynak ekkora hatása volt a szavazásra 2004-ben, akkor nyilván most is. Nem?

morph on deer 2016.10.02. 22:54:54

Az tényleg senkit nem zavar, hogy a jelenleg érvényben lévő törvények szerint az érvénytelen népszavazás senkit nem jogosít fel semmire?

Ezek szerint az sem, hogy az ország miniszterelnöke önhatalmúlag és szemrebbenés nélkül át(meg)hágja ezt a törvényt?

Ráadásul ez a törvény az a bizonyos kőbe vésett(!!) Alaptörvény..?

És erre még büszke is, az agymosott hívei meg tapsikolnak hozzá!

A saját törvényét sem tartja be, szerencsétlen hülyék, ébresztő!

Zsoltbacsi 2016.10.02. 23:00:45

@morpho: Akar lehet igazad is, nem tudom, de azert nem mindegy a kornyezet se+ a ket part akkor fifty-fifty allt, mint ahogy az eredmeny is az lett. Raadasul ha lesz 18ig kulfoldon nagyobb terrormerenylet, marpedig majdnem boritekolhato, szoval egyaltalan nem biztos, hogy az ido a fidesz ellen dolgozik. Foleg az, hogy europa osszes fontos orszagaban valasztasok lesznek jovore, es hogy nagyon visszafogottan fogalmazzak, szoval mindenhol a beka segge alatt van a baloldal

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.02. 23:01:34

@Zsoltbacsi: "az az 55 szazalek mind melletetek all."

Nem hiszem, hogy azok mind a Kétfarkú Kutyapárt szavazói. De akárhogy matekozol, nem jön ki, hogy érvényes volt a gyúlölködő népszavazás.

Zsoltbacsi 2016.10.02. 23:03:13

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok:
Hol mondtam egy szoval is ilyet? Egyenlore ott tartunk, hogy gyurcsany mondta, hogy az 5 millio vele van :)

morpho 2016.10.02. 23:05:11

@Zsoltbacsi:

Már megint a baloldal. Nem lehetne lejönni erről a hülyeségről, Kit érdekel a baloldal? Pláne a francia? Hagyjál már ezzel. Legalább te próbálod védeni ezt a helyzetet, miközben a halom narancskullancs, akik itt csapatták hónapokig, most sehol sincsenek. Ezt értékelem amúgy, de ne gondoljunk bele többet, mint ami. Volt egy kísérlet, ami nem jött be.

Zsoltbacsi 2016.10.02. 23:07:48

@morpho: Az utolso mondatoddal egyetertek

2016.10.02. 23:21:57

@neoteny:
a kormány évi 16 ezer milliárd forintról rendelkezik. ebből 10 milliárdot orbán bármikor kénye kedve szerint osztogathat. dajcstompkáinak stadionra. olyan világítással, amilyen csak az arsenal pályán van. annak az 500 nézőnek, akik mtk meccsre járnak.

Tranquillius 2016.10.02. 23:23:51

@élhetetlen: Voltam ma misén, említés szinten sem volt szó a szavazásról. ;)
A kampányt kissé túltolták, sokan annyira rettegtek már a migránsoktól, hogy a szavazófülkéig sem mertek elgyalogolni. :)

morpho 2016.10.02. 23:26:19

Viszont holnaptól lekerül a napirendről a londoni "no go" zónák drámája. Azért ez is valami...

2016.10.02. 23:37:26

@Trackers:
igen, ebben igazad van. a jobbikos szavazók egy része nem ment el. és nagyjából ugyanennyi baloldali/bizonytalan van, aki elment és húzott egy nemet. tehát a jobboldal ezzel a kampánnyal mégis csak nyert potenciális szavazókat. a jobbik mozgósítása nem volt teljes körű. és ezért meg se közelítették érvényességi küszöböt. 40% elég keskeny.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.02. 23:37:50

@Zsoltbacsi: "Hol mondtam egy szoval is ilyet?"

Itt:

"En nekem mindegy, sot jobb is, ha elhiszitek, hogy az az 55 szazalek mind melletetek all."

Hozzám intézted, és én Kétfarkú Kutyapárt szimpatizánsa vagyok.

Ha már hülyeséget mondasz, legalább vélllald el.

Mivel mindig hülyeséget mondasz, legegyszerűbb, ha mindig elvállalod.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.02. 23:40:52

@unionista‎: Akárhogy matekozol, az orbán minden vergődése ellenére ez a népszavazás érvénytelen volt.

2016.10.02. 23:53:46

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok:
ebben igazad van. szerintem ez a fidesz táborban most csalódás. a több, mint 10 ezer szavazókörből alig több, mint ezerben érték el az érvényességi küszöböt. de azért 3,2 millió ember mégis csak elment szavazni orbánra. szóval ez nagy győzelemnek, de nagy vereségnek se mondható.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 00:01:24

@unionista‎: Nem értek veled egyet. Az nyilvánvaló volt minden közvéleménykutatásból, hogy nagy a gyúlölködés M.o.-on. Most az, hogy 70-80-90%-e, nem egy népszavazás feladata eldönteni. Szerintem mindegy is. De a népszavazásnál nem az volt a kérdés, hogy "ön gyűlöli-e a menekülteket?". Egy velejéig romlott hazug álkérdés volt, amit se a szavazók nem értetettek, se maga a fidesz potentátok. Nézd meg most bármely nyilatkozatukat, összevissza beszélnek.

Ennek az ügydöntő népszavazásnak - bár nem volt ügy, amit eldönthetne -, az volt az egyedüli tétje, hogy érvényes lesz-e. Minden pénzzel, hazugsággal, zsarolással, amit csak a fideSS fel tud mutatni tud-e érvényes népszavazást kierőszakolni. A sötét éjszakában az egyetlen reménysugár, hogy nem tudott.

Mellesleg egy közvéleménykutatésnél nem szabad kampányolni, mert eltorzírja az eredményeket. Szóval ez még közvéleménykutatásnak se volt jó.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 00:06:23

@morpho: "Ha a kormánynak ekkora hatása volt a szavazásra 2004-ben, akkor nyilván most is. Nem?"

De igen.

A gyurcsányék illegálisan kampányoltak, közpénzből, és 23 millió románnal ijesztgettek.

Az orbánék illegálisan kampányoltak, irgalmatlan mennyiségű közpénzből, meg az önkormányzatokkal, meg a közalkalmazottakkal, még a közösképviselőkkel is, és mindenel riogattak, ami eszükbejutott. Ennél jobban nem lehet kampányolni. És csalni se.

morpho 2016.10.03. 00:15:10

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok:

De így sem jött össze...
Egyébként pont azért változtatták meg a népszavazás szabályait 2010-ben, hogy ne lehessen ellenük is megcsinálni, hogy valaki összeránt egy népszavazást mondjuk "vizitdíj" ügyben. Viszont ezzel a saját kezdeményezéseiket is elkaszálták..saját fegyvered végez veled...

morpho 2016.10.03. 00:17:33

@csentecsa:

Nem keserítesz el! Az van, hogy az a népszavazás érvényes és eredményes volt, ez meg nem az. Ennyi. Ha meg lett volna az 50%+1 szavazat akkor se lenne miről beszélni.

(Ájjdekellemetlen..) Ez meg óvodás, felesleges és leszarós vaker...

morpho 2016.10.03. 00:19:25

@csentecsa:

"TUDTA?

A KÖTELEZŐ KVÓTA ELLEN TÖBBEN SZAVAZTAK, MINT AZ EURÓPAI UNIÓBA VALÓ BELÉPÉS MELLETT.."

TUDTA?
EZ SENKIT NEM ÉRDEKEL ÉS SEMMI KÖZE KVÓTÁS NÉPSZAVAZÁS BUKÁSÁHOZ, CSAK JOBB HÍJÁN EZT DOBTA A HABONY MŰVEK!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 00:20:20

@csentecsa: "Dopeman for president?"

Hát orbánnál mindenképpen jobban vezetné az országot.

1. Kovács Gergely, MKKP

2. Bárki, modnjuk egy neves közgazdász, aki szakértői kormányt hozna.

Az összes politikust ki kéne lőni a Holdba, és jöjjenek helyettük közemberek. Rendszerváltás 2.0 verzió.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 00:22:10

@csentecsa: :)) Rossz tévét nézel. Az M1 a nyuggerek adója, abból csak hazugság árad.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 00:30:30

@morpho: "pont azért változtatták meg a népszavazás szabályait 2010-ben, hogy ne lehessen ellenük is megcsinálni"

:)) Igen, ez ad némi bájt a dolognak. Megtöltötték a pisztolyt, aztán elfelejtették, hadonásztak vele, és lábon lőtték magukat.

Milyen egyszerű és fideszes lett volna a szavazás előtti napon levinni a korlátot, másnap megint fölemelni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.03. 01:07:23

@unionista‎:

"ebből 10 milliárdot orbán bármikor kénye kedve szerint osztogathat."

_Ezt_ a 10+ milliárdot épp' most így osztogatta el.

KILENCVEN NYOLC SZÁZALÉK 2016.10.03. 02:56:57

A 98 szazalekos kormany tamogatas, az TORTENELMI VERESEG az ellenzek szamara. ELKEPESZTO, de a teljes ellenzek tamogatottsaga KEVESEBB mint 2%.

MENNYI? 98 MI 98? A NÉPSZAVAZÁS EREDMÉNYE 2016.10.03. 04:18:57

"Orbán meggyengült, mi lesz a népszavazás után?"

Szegény Orbán 98 %-ra csökkent a támogatottsága. Most biztos egész éjszaka sír, szegény.

Pop40 2016.10.03. 05:58:48

Kötve hinném, hogy Vitya meggyengült emiatt.

Az első terrortámadás után gond nélkül tud mutogatni a baloldalra, hogy nesze, erre szavaztatok, ezt akartátok behozni.

És -életében először- igaza lesz.

A népszavazás 98%-os nem-győzelmet hozott, teljesen átlagos részvétel mellett.
Ha a fidesz anno nem emelte volna meg az érvényességi határt, hatalmas győzelemként tudná kommunikálni.

A tolvaj fidesz ezzel lőtte magát tökön, az idióta baloldal meg a fentiekkel.

Pop40 2016.10.03. 06:06:00

@Pop40:

Ja, és ha én Habony lennék, semmi mást nem tennék, csak egymás mellé tenném a 2004-es "23 millió román" baloldali plakátot, meg a mostaniakat, amiken semmi gond az arab migránsokkal.

Az első terrortámadás után meg elkezdeném mutogatni, egymás mellett a kettőt.

Garantált sikere lenne, nincs az az mszp-s, amelyik kimagyarázza.

lavór 2016.10.03. 06:57:23

@csakférfi:

Mint írtam, ilyen magas részvételi aránnyal még esélyt sem látok a közeljövőben a változásra. Folytatódik a lassú agónia politikai ámokfutók részvételével.

Én nem örülök.

Buchhalter 2016.10.03. 07:06:34

@Vrplt: te alapból elfuserált vagy .DK is megverné? Tegbnap ké valaha gyárban dolgozó nyigdíjaas beszélgetett az egyik be is vallotta a másiknak,hogy párttag volt,de nem ez a lényeg .Megbeszélték,hogy aki a Gyurcsánynak bármit is elhisz az ámokfutása után az egész egyszerűen hülye! Ők kijelentették egymás között ,hogy NEM szavaznak a DK-ra! És hidd el kis Gyurcsány pártkatona( mert az beszólásaidból ez jön le ) sokan vannak így.Mielőtt beszólnál,igen a Fideszre szavaztam és most egy nem karikáztam.Nekem és a családomnak se migráns áradat ,se multi-kulti nem kell!A kettő hosszabb távon nem is működik együtt.A történelem már jó néhányszor bebizonyította ezt.Főleg,hogy a mostani migráns áradat zöme mind Afrikából,mind Szíriából muszlim.Több ízbe vérbe borították Európát.Ők ilyenek és lehet ,hogy kiállsz mellettük ,de egy sötét pillanatában az egyik majd szépen felrobbant,vagy egész egyszerűen leszúr mint egy disznót.Különben 2018-ban LMP-re szavazok na erre varrjál gombot.

VT Man 2016.10.03. 07:15:38

Olyan aranyosak itt paran, hogy a tavolmaradokat "Orban ellenes"/igen szavazatnak szamoljak. En nem tudtam elmenni tegnap, de ha megyek, nem-el szavaztam volna.

tamas11 2016.10.03. 07:55:20

@KILENCVEN NYOLC SZÁZALÉK:
az ellenzék arra kampányolt, hogy ne menjenek el, és érvénytelen legyen a szavazás, Így is lett.
Ezek után arra bökögetni, hogy mit szavazott, aki mégis elment, nagy ostobaságra vall. De fideszoldalról ez is volt a cél. Felmutatni valamit -, amit aztán félrreértelmezgetni lehet
A kérdés az volt, "Akarja e...hogy a magyarok megkérdezése NÉLKÜL "brüsszel" ... stb. Azt tudtuk, hogy nem akarhatja senki.
Azt is tudtuk, hogy van 2 millió fidesz-szavazó, és egymillió Jobikos.

nu pagagyí 2016.10.03. 08:04:13

Egy népszavazáson nem lehet eladni az egyharmados támogatottságot kétharmadosnak. Orbán bedőlt saját hazugságának, azt hitte valódi kétharmaddal kormányoz. Pedig a rezsim soha nem képviselte az emberek többségét, támogatóinak száma csupán a legnagyobb politikai kisebbség státuszára elég. Ehhez képest rohadtul arrogánssá vált a hatalom. Most kaptak egy pofont, de nem fognak tanulni belőle. A magyar elit semmiből nem tanul, a diktatúra fokozása következik, amíg el nem söpri őket a népharag.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 08:30:48

@nu pagagyí: Csak az erőből értenek. Lásd taxisok, vasárnapi boltzár és netadó. A pedagógusokat simán lenyomják, nincsenek elegen, és nem áll melléjük senki. Az orbán is fasz és a népe is. Megérdemlik egymást. Ezt nagyon szomorúan mondom.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.10.03. 08:35:24

A legnézettebb német politikai műsorban aminek beharangozó címe „Ungarn will keine Muslime” volt, Györkös Péter nagykövet szereplése minden elismerést megérdemel.
daserste.ndr.de/annewill/videos/Die-ganze-Idee-ist-total-gescheitert-,annewill4890.html

Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter valami olyat adott elő, amit a műsor ideje alatt beérkezett több mint ezer komment nagy része helyeselt. Meglepő módon nem is idéztek egy kommentet sem a műsorban. www.krone.at/oesterreich/deutschland-zwingt-uns-seine-asylpolitik-auf-kurz-bei-anne-will-story-532474

Legütősebb mondatával „Deutschland zwingt anderen Ländern eine Politik auf, die sie nicht wollen." olyan kritikával illette Merkelt, amit a mi politikusaink se mernek kimondani.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 08:36:48

@tamas11: @nu pagagyí:

"az ellenzék arra kampányolt, hogy ne menjenek el, és érvénytelen legyen a szavazás, Így is lett."

"Egy népszavazáson nem lehet eladni az egyharmados támogatottságot kétharmadosnak. "

Az ellenzek hany embert is tudott tavolt tartani a szavazastol? Max 1 milliot, mert a tobbi ugyse ment volna el. Szoval megint ott tartunk, hogy az 1 millio all szemben a 3-mal...

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.03. 08:38:19

@morpho:

Marhaság.

Döntés született, érvényességi küszöb nem lett meg.
Ami azt jelenti, hogy a kormányra nézve nincs közjogi következménye a népszavazsának.

Azaz nem kötelessége törvényt alkotni, viszont a lehetősége megvan erre.

Viszont meglehetősen ostoba az a kormány amely a 98%-os egyhangú szavazást figyelmen kívül hagyja.
Szerencsére ez nem fordul jelen helyzetben elő.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.03. 08:40:03

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Milyen megható.

Szomorúan lefaszozod a magyarokat, csakmert a 98%-ék nem kér Soros Gyuri migránsaiból.

heki 2016.10.03. 08:40:07

Szomorú a helyzet, mert ezzel a vereséggel Viktor nyert, a baloldal ezzel a győzelemmel vesztett.
Mondom, miért:
Viktor és hívei számára a "98%" varázs-szó eltüntet minden előző kijelentést, fenyegetést, riogatást, ígéretet, stb.
98% az 98%. Tök mindegy, hogy a lakosság kisebb része ez a 98%. Fényes győzelem! (Nem az.) Most megmutattuk! (Mit.)
A baj, hogy ezzel a 98%-kal Viktor nem gyengítette sem belpolitikai sem külpolitikai pozícióját. Sőt.

Ami aggasztóbb volt az elejétől fogva, a baloldal teszetoszasága.
Sokat gondolkoztam, hogy miért nem áll be a kétfarkúak mögé a teljes baloldal.
Logikus válasz: az ő hülye válaszuk a hülye kérdésre.

Aztán megértettem, hogy a passzivitásra való buzdítással (maradj otthon, stb.) a baloldal mentesült a szembenézés lehetőségétől, hogy vajon meg tud-e mozgatni jelentős tömegeket még.
Most fürdőzhetnek abban, hogy ötmillióan őket támogatták azzal, hogy nem mentek el szavazni. És ez nekik rövidtávon jó. Gyurcsány táncol.

Ezzel viszont tovább mélyült Magyarország megosztottsága. A kommunikáció tovább egyszerűsödik, primitivizálódik ennek következtében.

nu pagagyí 2016.10.03. 08:42:52

Az emberek nem bízták meg a magyar parlamentet azzal, hogy leszarhatja az EU parlamentjének döntéseit. Ezentúl csak hobbiból, saját felelősségre lehetnek rasszisták a képviselőink.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.03. 08:43:05

@heki:

Van mégegy szempont.

A muszlimok honfoglalásának korántsincs vége.
Egyre többen fognak jönni, és egyre agresszívabbak lesznek.

Akik arra bíztattak hogy ne szavazz, egy ilyen sorsdöntő kérdésben, azok hosszútávon leírták magukat.

Ezt fodgja bizonyítani minden lányaink és asszonyaink ellen elkövetett újabb erőszak, minden úújabb robbantás.

heki 2016.10.03. 08:44:27

Szóval hazudik a jobboldal is magának, meg a baloldal is magának, így win-win.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.03. 08:46:14

@nu pagagyí:

A régi alkotmány szeritn 25% is bőven elég lett volna.
Jelenleg pedig 40% mondta, hogy nem kell migráns, és lett 1% érvénytelen, meg 1% aki migránsokat akar.

A maradák 58% nem szavazott.
Ha jól begyakorolják ezt az újbeszél demokráciát, akkor 2018-ban is otthon maradnak.. :DDD

heki 2016.10.03. 08:49:48

@Ballib cenzúrázók réme 18:

Kommunikációs zavar volt a népszavazás megítélésében.
A nem-mel szavazók úgy vélik, hogy sorsdöntő a szavazás, és ez egy éles fegyver lesz majd Viktor kezében, hogy megmenthesse Európát önmagától, meg a muszlim veszélytől is.
Heroikus alapállás, én ezt vitatom, mert szerintem Viktor egészen ügyesen mást mond nyugaton (és keleten) mint itthon.
Meglátjuk, hogy fegyver lesz-e ez, vagy csak egy kanál.

A nem nemmel szavazók pedig úgy látják, hogy ez a szavazás csupán belpolitikai haccacáré.
Ez sem teljesen igaz.

A két oldal között a különbség azonban már valóságértelmezésben is megjelenik, sőt, tovább erősödik.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 08:54:24

@heki:

Erdekes, 5 napja volt egy online szavazas a legnagyobb osztrak az oldalon a kovetkezo kerdessel:
Igazsagos-e Orban kemeny vonala a menekult krizissel kapcsolatben?
Az osztrak olvasok szavazatai szerint: 93,3% IGEN
www.krone.at/nachrichten/ist-viktor-orbans-harte-linie-gerechtfertigt-fluechtlingskrise-abstimmung-5738/cache__-1/

Ennek es a magyar valasztas eredmenyenek hatasara az ejjel az osztrak kulugyminiszert ugy nekiment Merkelnek, ahogy eddig meg senki se mert.

Alakul...

nu pagagyí 2016.10.03. 08:56:58

@Zsoltbacsi: Volt egy célszalag. Nem értetek oda. Innentől magyarázhatsz bármit, egyre szánalmasabb lesz. Egyszerűen érdektelenné váltatok, hiába költöttétek az adómat egymásra, csak magatokat csaptátok be belőle.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 08:56:58

@Ballib cenzúrázók réme 18: Semmit nem értettél meg a mondandómból, csak a csúnya szavakat. Ismertlek, ezért nem csodálkozom. Különben sem értesz semmit az orbán hazudozásán kívül. illetve azt sem érted, csak szószerint elhiszed, és teljes erőből terjeszted.

nu pagagyí 2016.10.03. 08:59:02

@Ballib cenzúrázók réme 18: Nem merné a Fidesz levinni 25%-ra küszöböt, mert még megbuktatnák egy komolyabb népszavazáson.

Harry Hole 2016.10.03. 08:59:11

@tamas11:

Az ellenzék célja is pont az volt, hogy lehessen "felmutatni valamit, amit aztán félreértelmezgetni lehet".

Az otthon maradt akárhány millió őket támogatja majd 2018-ban?
Közel sem biztos.
Az viszont tuti, hogy az ellenzéki kampánystratégáknak még dolgozniuk kell a Fidesz 2,5 milliós szavazótömbjének lefaragásán.
Egy reményük lehet. A Fidesz megteszi ezt helyettük.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.03. 08:59:46

@heki:

Nem az a kérdés hogy meg tudja-e az EU-t menteni (jelnleg nem tudja), hanem az, hogy a veszély valós-e.

ÉS a muszlim honfoglalás több is, mint igen testközeli veszély, ami az elkövetkezendő évtizedekben csak erősödni fog.
Nő a migránsok, erőszakok, és robbantások száma is.

A kérdés, hogy az EU többi országában, mikor zavarják el azokat, akik a védekezési mechanizmusokat mesterségesen akadályozzák.

Az nem kérdés, hogy hosszútávon a migránssimogatók kinyírták magukat.

nu pagagyí 2016.10.03. 09:01:57

@Zsoltbacsi: Egy újság online szavazását senki nem veszi komolyan. Leginkább fizetett trollok szavazgatnak.

heki 2016.10.03. 09:05:20

@Ballib cenzúrázók réme 18:

Hallgassunk Viktorra:
„Azért is különleges vendéget fogadtunk ma, hiszen ő az iszlám világból érkezett, és Európában ma nagyon sok helyen az iszlámtól félnek, sőt van, ahol ellenségnek is tekintik. Magyarország nem ilyen ország. Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok százmillió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson. Ezért mi az iszlámról is a tisztelet hangján beszélünk, és kívánjuk Egyiptomnak, hogy a saját kultúrája és vallása alapján sikeres lehessen.” Orbán Viktor, 2015. június 8.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.03. 09:07:51

@heki:

Mi ezzek a probléma ?
Teljesen természetes, hogy az iszlám vallást, és államokat elfogadjuk, és kölcsönösen tiszteljük egymást, és cél hogy békében éljünk egymás mellett.

Ez semennyiben nem mond ellent annak a célnak, hogy nem akarjuk, hogy itt nálunk éljünk együtt Magyarországon.
Mert az nem megy.
Mert sehol nem sikerült integrálni őket az EU-ban.

lavór 2016.10.03. 09:11:15

@morpho:

Tudta?

A magyarok 60%-a nem üzen semmit Brüsszelnek.

nu pagagyí 2016.10.03. 09:11:18

@Ballib cenzúrázók réme 18: Mostanában csak szélsőjobbos erőszakcselekményekről lehet olvasni, a "migránsok" valahogy abbahagyták. A szélsőjobbnak az erőszak indoklásául egyébként bármi megfelel, nem kell hozzá migráns. Elég egy gazdasági válsághelyzet, ha az nincs akkor még mindig lehet cigányozni, vagy zsidózni, a lényeg, hogy bele lehessen rúgni valakibe.

heki 2016.10.03. 09:13:13

@Ballib cenzúrázók réme 18:
"Teljesen természetes, hogy az iszlám vallást, és államokat elfogadjuk, és kölcsönösen tiszteljük egymást, és cél hogy békében éljünk egymás mellett.

Ez semennyiben nem mond ellent annak a célnak, hogy nem akarjuk, hogy itt nálunk éljünk együtt Magyarországon."

Akkor lehet, hogy csak én érzek ellentmondást itt? Az első mondatod nagyszerű PC szöveg!

Andy73 2016.10.03. 09:15:03

@Tranquillius: Így van. Parlamenti választás esetén ez simán kétharmados győzelem Orbánnak. A baloldal csak álmodozhat megint, hogy akik nem szavaztak, azok mind baloldaliak.
A demokráciában mindig csak a szavazók döntenek, a többiek, a passzívak, nem - ők rábízzák a sorsukat a szavazókra.
Aki nem szavaz, az nem a kormány elleni véleményt fejez ki, hanem csak azt, hogy neki nincs véleménye, neki tök mindegy, hogy igen vagy nem. Meg azt is, hogy neki mindegy, hogy mi történik, hogy hogyan döntenek mások.
A nem szavazók nem az ellenzékre szavaznak, hanem semmire, csak azt fejezik ki, hogy őket nem érdekli a politika.

heki 2016.10.03. 09:15:56

Még Viktor:
"Azt gondolom, hogy minőségi, szeretetteljes és boldog életet csak olyan országban lehet élni, amely a tisztelet kultúráján alapszik, következésképpen a tisztelet hangján beszél. Magyarországnak annak a helynek kell lennie, ahol _mindenkit_ tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is tisztelettel fogadják és az iszlámot, a muszlimok, arabok civilizációs gyökereit is rendkívül nagyra értékelik. Az iszlám egy nagy lelki és szellemi építmény, amely nélkül a világnak azon a részén sem béke, sem boldogság, sem kiegyensúlyozott emberi élet nem jöhetne létre. Ezért számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket. És nem szégyellünk időnként tanulni sem tőlük." Orbán Viktor 2015. június 9.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.03. 09:16:27

@heki:

Akkor az általad idézett részből a lényeg:

" és kívánjuk Egyiptomnak, hogy a saját kultúrája és vallása alapján sikeres lehessen."

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.03. 09:21:15

@nu pagagyí:

Robbantások, terrorcselekmények valóban nem voltak mostanában.
De ennek az oka, nem az hogy nincsnennek terrorsiták, hanem hogy a titkosszolgálatok egyébként hatékony munkája miatt újraszervezik magukat a terror sejtek.

Viszont nőket legalább hetente kétszer erőszakolnak most is Európa szerte, és mutatják meg nekik a gang-rape örömeit.

Segélyezésre és sikertelen integrációra ugyanúgy Euró milliárdokat költenek, és ugyanúgy elhanyagolható részt sikerült munkába fogni.

A párhuzamos társadalmak nem szüntek meg sehol, és nem is fognak.

Szóval nincs jó hír, azoknak akikhez beköltöztek a migránsok továbbra se.

heki 2016.10.03. 09:23:52

@heki:
Amivel nincs baj, csak azt ne felejtsük el, hogy Viktor nem Kapisztrán Szt. János, hanem politikus, azaz, ha előnye lesz annak, amit mond, akkor azt mondja, ha nem, akkor mást mond. (Azt most nem akarom pontosítani, hogy az országnak vagy a hatalmának előny, esetleg mindkettőnek, esetleg egyiknek sem.)

Itthon abból van némi előnye, ha ő Európa megmentője szerepét veszi fel. Máshol meg más szerepet vesz fel, mondjuk az arab bankároknak mást mond. Merkelnek megint valamit.
Ezért mondtam feljebb, hogy majd meglátjuk, mit csinál Viktor a népszavazási eredménnyel.

Andy73 2016.10.03. 09:43:35

@heki: 98 % nem megosztottságot jelent, hanem egyetértést.
Demokráciában mindig csak a szavazók döntenek. Akik nem szavaznak, rábízzák a sorsukat a szavazókra. Ők nem nyilvánítanak ki semmilyen véleményt, csak azt, hogy nekik nincs véleményük, tök mindegy nekik, hogy mi az eredmény, hogy igen vagy nem.
Egy parlamenti választáson ez bizony megint kétharmados győzelem lenne (pontosabban inkább kilenctizedes).

dadddd 2016.10.03. 09:51:24

Minden oldal hazudik, mindegy hogy ellenzéki vagy kormánypárti győzelmet hirdetnek. Legalább egy józan értékelést hallhatnánk már a politikusainktól.

A számokkal való bűvészkedés persze jó időtöltés, és pl. a 2003-as népszavazás számai elég érdekesek a tegnapival összehasonlítva.

dadddd 2016.10.03. 09:53:05

@Andy73: "Egy parlamenti választáson ez bizony megint kétharmados győzelem lenne (pontosabban inkább kilenctizedes). "

Hát ez óriási tévedés. Én nemmel szavaztam, de Orbánra soha nem szavaznék.

andrásúr 2016.10.03. 10:01:43

@Zsoltbacsi: Márpedig opció lehet, mert itt még sok hülye él közöttünk !

heki 2016.10.03. 10:04:33

@Andy73:
Nagyon árnyalt, hogy ki miért nem ment el szavazni. Én tudok olyan konzervatív, jobboldali polgárról, aki azt mondta, hogy nem megy el szavazni, annyira demagóg helyzet ez.
És hozzátette, így, mivel a választási listán nem lesz az aláírása, a választási listát pedig nagyon jól tudja a kormány ellenőrizni (Kubatov), hogy a hívei közül kik nem mentek el: hogy ő így üzen az általa is megválasztott kormánynak. Ez pl. egy protest otthonmaradás, Gyurcsánytól függetlenül.

Viszlát és kösz a halakat 2016.10.03. 10:05:58

@tamas11: "az ellenzék arra kampányolt, hogy ne menjenek el, és érvénytelen legyen a szavazás, Így is lett."

Alapvetően hatalmas kampánysiker azt elérni, hogy akik egyébként nem szoktak elmenni népszavazásokra azok most se menjenek el.

NATO tagság: 49%
EU tagság: 45,6%
23milliórománnépszavazás: 37,5%
FeriElmészteapicsába népszavazás: 50,4%

A jelenlegi ballibmatek alapján Magyarországnak nem kellene NATO és EU tagnak lennie

Feri viszont tényleg elment a picsába.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 10:07:15

@andrásúr:
Lehet, nem tudjuk. De az mindenhol megfigyelheto, hogy az ilyen viccpartok csak a nepszavazasokon meg a kisebb helyi idokoziken hasitanak, nagy orszagosokon sose. Ettol meg lehet, hogy pont nalunk 18ban fog megszakadni ez a tendencia, csak nem valoszinu.
Pont az a helyzet veluk, amit a bal oldal lassan egy evtizede nem ert meg, hogy az kurvara nem eleg, hogy orban takarodjon, meg minden szar,meg mennyit lopnak valamit erdemben mondani is kell...

vajdasagi 2016.10.03. 10:27:18

@lavór: "Tudta?

A magyarok 60%-a nem üzen semmit Brüsszelnek."

A nap mondása, köszönöm :-)

nu pagagyí 2016.10.03. 10:40:57

Mindenesetre jöhet a beígért közjogi következmény: Orbán távozzon!

Zsoltbacsi 2016.10.03. 11:01:12

@nu pagagyí:
Hol lattal ilyen konkret igeretet? Vagy lemaradtam valamirol, es nyertek az igenek?

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2016.10.03. 11:13:00

Qrva nagy bukta Orbánnak. Kíváncsi vagyok, hogy levonja-e a megfelelő következtetést. Szerintem nem.

P.S:
I. 1 éves közvélemény hiszterizálása után a 40% körüli nemek aránya igen gyenge eredmény.
II. A megfelelő következtetés: A csőcselékkel lehet egy úton járni, de irányítani nem hagyják magukat.

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2016.10.03. 11:25:06

A nacionalizmus és az etnicizmus az ősi csoportösztön megnyilvánulásai, amely a történelem során segített hatalmon tartani a legaljasabb diktátorokat, akik célzott propaganda segítségével (csoportidentitás, egységtudat erősítése, közös fenyegetettség érzésének erősítése, az ellenségkép felnagyítása) képesek voltak elhitetni az agymosott néppel, hogy csakis az ő képességeik és a csoport iránti elhivatottságuk biztosíthatja a csoport túlélését és érvényesülését a "fenyegető ellenségekkel" szemben. Az utóbbi év menekültellenes propagandájának hatására elképesztő mértékű gyűlölködés és aljasság jelent meg a társadalomban, magukat kereszténynek tartó magyar emberek tízezrei nyíltan hirdetik a facebookon és fórumokon a nézeteiket, hogy a muszlimokat el kell pusztítani, és mindenki aki iszlám többségű országból származik (köztük pl. szíriai keresztények) az nem is ember, hanem parazita féreg, az élete értéktelen, és kínok között pusztuljon el. Mindezt úgy, hogy itt még háború sincs, velük ellentétben nem egy nagyhatalmak által szétbombázott országban élünk, csupán egy évig tartó hazug, uszító, dehumanizáló propaganda elég volt hozzá. Kialakultak az óriási káoszban az Iszlám Államhoz hasonló fundamentalista szekták? Harcot hirdettek kisebb elvakult csoportok az országukat lebombázó erők ellen, esetleg egy másik vallást tesznek felelőssé? Komolyan ezen csodálkozik valaki? Meg lehet nézni, az iszlám államhoz hasonló lelkületű szekták alakulnak ki hazánkban is éppen, pl a VilágLátó Hírmagazin, vagy az Új Erő követői között, a mozgatórugó ugyanaz; a csoportösztön, és a hátterében lévő, gondolkodást torzító agyi biokémiai folyamatok. A kormánypropaganda jövőbeni iránya egyértelműen látszik, a szavazástól távol maradók megbélyegzése, hazaárulónak minősítése (az ellenzék a nyakunkra akarja szabadítani a parazitákat), tehát a társadalmi törésvonalak további erősítése.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 11:32:24

@KayD:

Jo hosszan irtal, de van egy (tobb)bokkeno a mesedben:

Ha a magyarok annyira xenofobok es rasszistak lennenek, akkor miert nincs senkinek se semmi baja a kinaiakkal, illetve a mar ott elo muzulmanokkal? Tudtommal ok a tarsadalom elismert es megbecsult tagjai.
Megmondom miert, mert ok dolgoznak, es adoznak, es nem jellemzo a korukben azok, amit az osszes kulfoldi rendorsegi statisztika a migransokkal szemben bizonyit! Van a mondas, hogy amilyen az adj isten, olyan a fogadj isten, pontosan illik a mai helyzetre

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 11:33:27

@csentecsa: "melyik pártnak pártoknak kellene kormányt alakítania 2018-ban"

Bármelyiknek, csak nem a fideSS hazaáruló maffiózóknak. Az Ugandai Buzi Kecskepásztorok pártja is jobb lenne.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 11:47:53

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Tessek, itt a lehetoseg, lehet partot alapitani, tamogatokat talalni, programot kidolgozni,elterjeszteni. Senki se tiltja meg! Ja, hogy ahhoz dolgozni is kell? Akkor inkabb nem....

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.03. 11:53:00

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

A többség azt gondolja, hogy bárkire szavaznak csak a ballib elkúrókra nem, akik alatt az ország rommá adósodott, a munkanélküliség egekbe tört, az infláció kétszámjegyű, ahogy a banki alapkamat is.

Még akár a Fideszre is.

És még a migránsokról szó sem esett.. :DDD

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 11:55:21

@Zsoltbacsi: "lehet partot alapitani"

Álmodban. Lehet, dogy te még nem voltál nagyokorú, mikor az orbán kicsinálta a kisgazdákat meg az mdf-et.

Nézd meg, Juhász Péterre hogy rászálltak. Pedig ő tökös gyerek. Ki fogják csinálni, ha másképp nem, a kubatov verőlegényeivel. Ezek semmitől sem riadnak vissza.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 11:58:18

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Mindjart elsirom magam a szegeny kis fuves kocsog miatt

Az megvan, amikor a buntetese miatt elkezdett penzt tarhalni, kiderult hogy a part helyette mar honapokkal elotte rendezte a szamlat?

Zsoltbacsi 2016.10.03. 12:00:49

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

De gondolom az is rendben van, hogy jogerosen elitelt bunozoknek penzert sajtoszemlezik. O maga allitotta, nem mondhatod, hogy rakentek

Zsoltbacsi 2016.10.03. 12:01:30

@Zsoltbacsi:

a sajtoszemlet elfelejtettem idezojelbe tenni

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2016.10.03. 12:07:38

@Zsoltbacsi: Ez nem bökkenő, csak nem tértem ki mindenre. Itt sok mindent próbálok megválaszolni az ügyben: kayd.blog.hu/2016/09/21/hogyan_mukodik_a_migransellenes_propaganda
Valóban, közel 50ezer muszlim él hazánkban, akikkel - ahogy írod - semmi gond nincs, társadalom elismert és megbecsült tagjai. De akkor miért mossa egybe az iszlámot a propaganda a terrorizmussal, és a nemi erőszakolással? Akinek nincs pénze az annyit is ér? A propagandaoldalakon közkeletű vélekedés, hogy "ezek" nem akarnak dolgozni, csak a bőkezű ellátórendszerünkön élősködni, nyilván találni ilyeneket is, mint ahogy bármely nép között bizonyos arányban. Volt cikk arról, hogy 54 menekültet sikerült Németországban eddig munkába állítani. De nézzük már meg, milyen feltételei vannak a munkába állásnak! Először a nyelvet kellene megtanítani legalább alapszinten, aztán a szakági szakmai tudásokat szintre hozni, bármekkora is az elkötelezettség a menekültekben a tanulásra, egyszerűen nem tud a német állam annyi nyelvtanárt, tolmácsot, szakoktatót leakasztani a polcról, akik ezt a tömeget kezelni tudják, ezért a folyamat szükségszerűen lassú. És erről nem a menekültek tehetnek, mint ahogy a háborúról vagy az életfeltételek ellehetetlenüléséről sem, amely elől elmenekültek (persze könnyű őket hibáztatni), ez egy nagy krízishelyzet, amelyre választ kell Európának találnia, de a legrosszabb és legembertelenebb válasz a társadalmi törésvonalak elmélyítése hatalmi érdekből, a gyűlölet fokozása, mely tényleg polgárháborúhoz vezethet.

Pop40 2016.10.03. 12:20:16

@Zsoltbacsi:

"Ha a magyarok annyira xenofobok es rasszistak lennenek, akkor miert nincs senkinek se semmi baja a kinaiakkal, illetve a mar ott elo muzulmanokkal?"

Bizony, ez tényleg furcsa.

Sőt, ez nem is csak magyar specifikum, nagyjából az összes országban így van.

Érdekes, hogy a dolgozó, senkit nem zavaró kínaiakkal nincs baja senkinek.
Csak ezekkel a szuper, sariahívő, nőket elnyomó, analfabéta muszlim kecskepásztorokkal.

Érthetetlen. :-)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 12:24:26

@Zsoltbacsi: Látod, bizonyítod, amit mondtam. Kicsinálják ilyen álhírekkel, és a félhülye közönség meg szó szerint beveszi. Máskor jobban fgyelj, honnen veszed az infót!

Zsoltbacsi 2016.10.03. 12:26:14

@KayD:

"De akkor miért mossa egybe az iszlámot a propaganda a terrorizmussal, és a nemi erőszakolással? "

Nezd meg azoknak az orszagoknak a hivatalos rendorsegi/belugyminiszteriumi statisztikait ahol tomegesen elnek es meglatod. Nezd meg az elerheto bortonstatisztikakat, hogy hol mennyi a muzulmanok aranya a bortonben, es kinnt a tarsadalomban.

A munka kerdesben akar igazad is lehetne, de peldaul vannak hianyszakmak, ahova nem nagyon kell nyelvtudas, megsem tolonganak: takarito,teherautosofor. Meg az is furcsa nekem, hogy egy lassan bo 2 millios tomegbol osszesen 54-200 beszelne nemetul/angolul, persze elotte honapokig azt hallgattuk, hogy micsoda fantasztikus kepzettseguk van, mint atomfizikus es fogorvos.

Plusz az se tesz jót a megítélésüknek, ha például nem hajlandók még takarítani se, mert ők itt vendégek, maga Merkel Mutti hivta meg őket. Ugye az volt a duma az elején, hogy németországnak mennyire kell a dolgos kéz. Egy idő után már a németek se tudták nézni azt a dzsuvát, ami körülöttük volt, így kénytelen voltak felfogadni takarítócégeket. Így jelen pillanatban a "gazdag" németek takarítanak "szegény menekültek" után.

De az se tett jót a hírüknek, amikor a 2-3 hete kiderült, hogy százasával repülnek haza "nyaralni". Mert ugye még a migránsnak is joga van szabadságra, na ilyenkor az első adandó alkalommal felültek a fapadosra, és meg se álltak addig, ahonnan állítólag menekülniük kellett,ahol a mese szerint veszelyben volt az eletuk! Remélem érted a helyzet abszurditását. Természetesen mindezt a német adófizetők pénzén!

Attilajukkaja 2016.10.03. 12:28:00

"Egy biztos: Orbán hatalomban akar maradni."
Ehhez nem fert ketsegunk. Senkinek. Orbant semmi mas nem erdekli, csak hogy hatalomban maradhasson es meg jobban kiepithesse a sajat csaladi, barati erdekkoret, aminek semmi koze az orszag joletehez, csak a sajat lanya meg vaskosabb sajat labahoz. Ezzel biztositja be azt a polgari Magyarorszag viziojat, aminek ma mar semmi koze a magyar emberekhez, csak a Horthy rendszer egyes elemeinek illuzorikus visszaallitasahoz. Nem tudom, miert ragadt le ennel a korszaknal es miert nem hajlando inkabb a jovobe nezni. Nem ertem ezt az embert. Pedig annak idejen meg olyan normalisnak tunt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 12:30:00

@Zsoltbacsi: "miert nincs senkinek se semmi baja a kinaiakkal,"

Gondolod, hogy nincs bajuk velük? Kérdezz egyszer meg egy kínait, fog neked mesélni.

A másik dolog, hogy kínait már szinte mindenki látott, menekültet meg szinte senki. Az ismeretlentől félnek az uszítás hatására. A kínaik ellen nem uszít a kormány húszmilliárdos kampánnyal.

"illetve a mar ott elo muzulmanokkal?"

A magyar muzulmánokat megverik, belőnek a mecsetjükbe puskával, stb. Csak ha egyedül az M1-et nézed, erről nem fognak beszámolni.

gigabursch 2016.10.03. 12:30:10

Szerintem győzzön a jobbik!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 12:31:04

@Attilajukkaja: "Nem ertem ezt az embert."

Skizofrén. Meg az apja verte. Kicsit agybajos.

Pop40 2016.10.03. 12:31:19

@Ballib cenzúrázók réme 18:

"az infláció kétszámjegyű, ahogy a banki alapkamat is."

No, ennek aztán speciel pont semmi köze nincs a ballib elkúrókhoz.

Nézz talán utána, mennyi volt akkoriban világszerte az infla, meg a fejlettebb országokban a kamatszint, és hova nyomta le azóta a nagyobb jegybankok monetáris enyhítése.

Amit írtál, annak kb annyi az értelme, mintha azt írnád, milyen ügyes ez a Vitya, mert mindig csökkenteni tudja a közvilágítási költségeket reggel 8 és du 5 között. :DDD

Zsoltbacsi 2016.10.03. 12:36:22

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Ezekre nincs bizonyitekod, csak mendemondak. De akkor mast kerdezek:
A delszlav haborubol menekulokkel volt barkinek is baja? (1-2 elszigetelt esetet kiveve) Amikor bukott a Ceaucescu rendszer, nem fogadtuk be szo nelkul az onnan jovoket? MEg a romanokat is befogadtuk, nem csak a magyarokat

Attilajukkaja 2016.10.03. 12:37:13

@Zsoltbacsi:
"Mindjart elsirom magam a szegeny kis fuves kocsog miatt"
Ugye most a nocsabasz, fuvezos Tompikarol beszelunk?

"jelen pillanatban a "gazdag" németek takarítanak "szegény menekültek" után."
Jelen pillanatban. Amugy meg 20 eve a bevandorlo torokok takaritanak a nemetek utan. Szoval?

"az se tett jót a hírüknek, amikor a 2-3 hete kiderült, hogy százasával repülnek haza "nyaralni""
Tudnal ehhez linkelni valami infot?

2016.10.03. 12:41:35

A felcsúti ember elmegy őszi kényszerpihenőre Grazba.
Ez lesz.

Beállítják a gyógyszereit, tovább hízik, és megint elkezdi öltögetni a nyelvét, mint a királykobra.

Már sosem tudja bebizonyítani Brüsszelnek, milyen tökös legény ő. Mindenkinek egy csibészes vigyor jelenik meg az arcán, amikor meglátja a bukott embert.

Viszlát és kösz a halakat 2016.10.03. 12:42:52

@Fuxos (ex bömis): "40% körüli nemek aránya igen gyenge eredmény. "

az ugye megvan, hogy 98,5% lett a nemek aránya? Ez nem ugy müködik, hogy a nemszavazókat simán odairod a neked kedves oldal mellé.

2016.10.03. 12:43:42

@KayD:
ilyen alapon a kínaiak által üldözött europid ujgurokat kellene betelepíteni kelet-turkesztánból. ők magyarországra szeretnének jönni. mert az ősmagyarokat tekintik rokonaiknak. esetleg a gyerekek megtanulnák a magyar nyelvet és felvennék a keresztény vallást (ami az integráció alapja). azért marad valaki muszlim, mert meg akarja különböztetni magát a többségtől. jelzem egyes családok ugyanezért választják a zsidó vallást. mindhárom sémita irányzat hegemóniára tör. de a többség hagyományosan a kereszténységet fogadja el úgy, hogy a maga módján vallásos. ez az államvallás: valamelyik történelmi keresztény egyházhoz tartozó maguk módján vallásos magyarok. ez az államalkotó többség. és ha a demokrácia minimumfeltételei teljesülnek, akkor az elkövetkező években, évtizedekben nem lesz tömeges muszlim betelepítés. lesznek proxy háborúk. milliókat fognak megölni és ezért földönfutóvá tenni. mert egy neoliberálisokból és neokonzervaítokból kiváló neofasiszta csoport elképzelése az, hogy nemzeti keresztény európát szétverje. a nép fellázadt. az antiszemitizmus erősödni fog. nyugat-európában az iszlám ellen. kelet-európában a zsidók ellen. hozzá teszem: sajnos.

Khonsu 2016.10.03. 12:43:47

@Ballib cenzúrázók réme 18:

"Ha jól begyakorolják ezt az újbeszél demokráciát, akkor 2018-ban is otthon maradnak.. "

Jó ötlet, ezzel nagy szívességet tennének az országnak és nagyobbat ártanának a Fidesznek, mint "ellenzékként".

A helyükön felnőhetne egy friss, valódi ellenzék a 2018-2022 közötti időszakban, míg a Fidesz a várhatóan legválságosabb időszakában boxzsák nélkül maradna, és kiszélesednének benne a repedések.

Vagy, ha a távol maradó "baloldal" szavazói átszavaznak a Jobbikra, akkor simán bukhatnák 2018-at, és szerintem százszor inkább kívánna utódjának Orbán még egy Gyurcsányt is mint egy Vonát.

Vagyis, ha a "baloldal" nem indulna 2018-ban, akkor 2 lehetséges jövő állna Orbánék előtt. 2018-ban buknak, és szívnak utána rendesen, vagy 2022-ben buknak egy még nagyobbat és szívnak még jobban.

:DDD

Zsoltbacsi 2016.10.03. 12:44:30

@Attilajukkaja:

"Jelen pillanatban. Amugy meg 20 eve a bevandorlo torokok takaritanak a nemetek utan. Szoval?"
Tudom, de en masra irtam. Szerintem ha jofejsegbol befogadnak valakit, az lenne a minimum hogy legalabb MAGA UTAN eltakarit!

"Tudnal ehhez linkelni valami infot?"

Most nem erek ra keresgelni, a google elso 2 talalata:
www.bayernkurier.de/inland/17461-asylbewerber-auf-heimaturlaub

www.berlinjournal.biz/syrien-fluechtlinge-machen-urlaub-im-verfolgerland-syrien/

Es akkor a leirasokat szorozd meg sokkal, mert ugye ismerjuk a nemet kezivezerelt mediat.

De ha meg ezt se hiszed el, nezd meg az Eurowings oldalat, jelenleg 49,99ert kapni a Koln-Ankara jegyet, biztos azert mert nincs telthaz....

Viszlát és kösz a halakat 2016.10.03. 12:46:24

@Attilajukkaja: ""nyaralni""
Tudnal ehhez linkelni valami infot? "

www.origo.hu/nagyvilag/20160913-hazalatogat-utazas-menekult-nemetorszag-migracio.html

"A német munkaügyi hatóságtól kiszivárgó információk szerint a menekültkérelmet beadók között volt olyan, aki rövid időre hazautazott Szíriába, Afganisztánba vagy Libanonba, majd visszatért Németországba. A menekültek ügyeire rálátó források szerint egész Németországban előfordulhattak hasonló esetek.

A hatóság szóvivője elismerte: „Vannak ilyen esetek.” Elemzést azonban nem készítettek még a jelenségről, ezért többet nem tudott mondani. '

Attilajukkaja 2016.10.03. 12:46:33

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
"Skizofrén. Meg az apja verte. Kicsit agybajos."
Mindenki tud Orban grazi pszichiatriai kezeleserol. Es arrol is, hogy az apja hogyan bant vele. Azt is mondjak, hogy azert nyalogatja folyton a szajat, mert a gyogyszerek kiszaritjak. Minden lehetseges. A lenyeg, hogy a hirtelen elhizasa es viselkedesi anomaliai (pl. gyakori szajnyalogatas) valami egeszsegugyi problemara utalnak. Ez az ember nagyon nagy stressznek van kiteve, amit nehezen tud kezelni. Nyilvan mindent megtesznek azert, hogy ezt leplezzek.
Nem tudom, hogy milyen pszichiatriai betegsegben szenved, de lathatolag nincs jol.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 12:49:27

@Zsoltbacsi: "fogadtuk be szo nelkul az onnan jovoket"

Igen, nem volt ellenük szélsőjobboldali gyűlöletkampány. Örülök, hogy végre belátod. Nagyon szép példa.

Attilajukkaja 2016.10.03. 12:51:38

@Viszlát és kösz a halakat:
Koszonom a linket. Itt ezt olvastam: "A hatóság szóvivője elismerte: „Vannak ilyen esetek.”"
Vagyis, hogy egyes menekultek hazautaznak. Nem, nem nyaralni. :o)
Ha a te orszagod romokban heverne, te sem nyaralni mennel haza, hanem hogy felkutasd az elo anyadat, apadat, testveredet stb.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 12:52:10

@Attilajukkaja: "azert nyalogatja folyton a szajat, mert a gyogyszerek kiszaritjak"

Nem pontos. Az erős nyugtató ismert mellékhatása ez a kényszeres cselekvés.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 12:53:20

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

NEm, ez arra valassz, hogy ha valaki baratsaggal jon, es KER, akkor reszunkrol is olyan a hozzaallas.

NEzd mar meg az idomeni kepeket, szerinted aki mar europa kapujaban razza az oklet, es dzsihadozik, az milyen lesz, ha bekerul?
Tudom hogy orbanra fogod, de nezd meg a Calaisi kepeket. Ott is szegeny menedekkerok terrorizaljak a kamionokat ugye?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 12:55:18

@Zsoltbacsi: "razza az oklet"

Igen, a szíriaiak genetikusan rosszindulatúak. Na haggyál már a hülyeségeiddel!

Zsoltbacsi 2016.10.03. 12:56:54

@Attilajukkaja:

Akar igazad is lehetne, csak az a baj, hogy a nemetek osszeszedtek a facebookrol tobb100 szelfit, amit az ilyenek raktak fel peldaul sziriaban, es a kisero szovegek se arrol tanuskodnak, hogy rokonkeresoben lennenek. De azt hiszel, amit akarsz, azt azert remelem elfogadod, hogy az utazas tenyet mar nem tudod tovabb tagadni, mert megdolt.

Raadasul a nemet kommunikacio is erdekes, az volt ugye a valasz, hogy igen, vannak nehanyan. Mi volt az elso reakcio a kolni szilveszterre? Nehany eset elofordult... :)

Attilajukkaja 2016.10.03. 12:58:13

@Zsoltbacsi:
"Szerintem ha jofejsegbol befogadnak valakit, az lenne a minimum hogy legalabb MAGA UTAN eltakarit!"
Normal esetben egyetertenek veled. De ha menekules kozben hatrahagysz mindent, amit keptelen vagy magaddal vinni, az nem ugyanaz. Ha mar letelepedtel es befogadtak, az egy teljesen mas kerdes.

"Most nem erek ra keresgelni, a google elso 2 talalata:
http://www.bayernkurier.de/inland/17461-asylbewerber-auf-heimaturlaub"
Koszi, majd megnezem.

"Es akkor a leirasokat szorozd meg sokkal, mert ugye ismerjuk a nemet kezivezerelt mediat."
En nem nagyon ismerem, de majd figyelembe veszem a beirasodat.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 13:04:04

@Attilajukkaja:

"De ha menekules kozben hatrahagysz mindent, amit keptelen vagy magaddal vinni, az nem ugyanaz. "

Ez a masik kedvenc szovegem.
1: bezzeg az iphone mindegyiknel ott van. (na jo a tobbsegnel)Azt magukhoz tudtak venni....

2: nem tudom, te hogy vagy vele, de ha nekem a kozelemben haboru keszulodne, akar csak tuntetesek, az lenne az elso, hogy a papirjaimat magamhoz veszem, es soha sehova egy metert se teszek nelkuluk. Es tudod miert? Azert mert azzal tudom bizonyitani,hogy en TENYLEG menekult vagyok!
Ok, biztos van nehany aki tenyleg igy jart, de tomeges meretben eletszerutlen.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 13:12:10

@Attilajukkaja:

De tegyuk fel, hogy tenyleg megsemmisult a papir, ez akkor se mentseg a "no fingerpoint"-ra. Sot,menekules elott felelos ember a felhobe is feltolti, vagy elkuldi maganak emailben, igaz hogy az nem fizikai papir, de a semminel lenyegesen tobb.

Attilajukkaja 2016.10.03. 13:19:16

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
"Az erős nyugtató ismert mellékhatása ez a kényszeres cselekvés"
Ugyanazt mondod, mint en!!!

@Zsoltbacsi:
" nemetek osszeszedtek a facebookrol tobb100 szelfit, amit az ilyenek raktak fel peldaul sziriaban, es a kisero szovegek se arrol tanuskodnak, hogy rokonkeresoben lennenek. De azt hiszel, amit akarsz"
Valoban azt hiszek, amit akarok. Ahogy te is.
De probalom ertelmezni, amit leirtal. Sziriaban raktak fel szelfiket magukrol emberek, ami alapjan te arra kovetkeztetsz, hogy ok csak nyaralni mentek haza. Abbol koveztettel erre, hogy mosolygos kepeket toltottek fel. Valoszinuleg nem a csaladjuk, hanem vadidegenek kornyezeteben.
Mit mondjak? Az erveid ellenallhatalanok.
De tetelezzuk fel, hogy nem is vagy rosszindulatu, es igazad van. Ezek a menekultek hazaugrottak labdazni egyet, ahogy ez naluk szokas. De ez mennyiben valtoztat a menekult statuszukon?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 13:19:36

@csentecsa: Tudta? Ön a hazug orbán rezsim üresfejű szócsöve. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 13:24:32

@Attilajukkaja: "De ez mennyiben valtoztat a menekult statuszukon?"

A habony média úgygondolta, egy jó érv az ellenük való uszításhoz. Vedd észre, hogy ezek az "érvek" előre megkomponált, kiosztott hazugságok. A fideSS kommentelők 90%-a fizetett troll. Nem mondom, hogy ez is, de minimum tőlük vette át a hazug érvrendszert.

Pop40 2016.10.03. 13:28:47

@Attilajukkaja:

"Jelen pillanatban. Amugy meg 20 eve a bevandorlo torokok takaritanak a nemetek utan. Szoval?"

Hallod, nem gyengén vicces egy legény/leány vagy te :D
Mert azt azért fel sem tételezem, hogy ezt a faszságot komolyan írtad.

Már csak gyk, ha 20 éve a bevándorló török takarít a németek után, azt -tényleg csak a nagyon gyengék kedvéért- úgy hívják, hogy ÁLLÁS. Tudod? MUNKA. Ez valami olyan furcsa dolog, amiért FIZETÉST kapsz. Cserébe a munkáltató elvár bizonyos dolgokat, a rohadék.

Pl ha valaki takarítónak megy, attól még akár azt is elvárják, hogy takarítson!!!!! Horror, mi?

De van egy jó hírem! Szerencsétlen elnyomott török vendégmunkás bármikor felmondhat a német takarítói rabszolgasorból, és hazamehet. Semelyik német nem fogja erőszakkal visszatartani.

A németek meg fordított esetben a SAJÁT ORSZÁGUKBAN takarítanak olyanok után, akiket
a, a kutya nem hívott
b, csak a gond van velük
c, még a pofájuk is nagy.

Olvasva néhány ilyen napi nagydíjas kommentet, mint pl tőled ez, valahol már kezdem érteni, hogy lehetséges az, hogy a világtörténelem legszarabb kormánya ellenére a baloldal képtelen bármiféle választást nyerni immár 10 éve.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 13:30:52

@Attilajukkaja:

". Sziriaban raktak fel szelfiket magukrol emberek, ami alapjan te arra kovetkeztetsz, hogy ok csak nyaralni mentek haza. "
Nem en kovetkeztettem arra, hanem ok maguk irtak a kisero szovegben! Olvasd el,amit irtam,ez a mondat benne volt az elozo szovegben is.

"De tetelezzuk fel, hogy nem is vagy rosszindulatu, es igazad van. Ezek a menekultek hazaugrottak labdazni egyet, ahogy ez naluk szokas. De ez mennyiben valtoztat a menekult statuszukon? "

Semmit se valtoztat a menekult statuszukon, aki megkapta nem valoszinu hogy visszavonnak, meg azokkal se tortent ez meg, akiket jogerosen lecsuktak! En arra irtam ezt, hogy miert ilyen rossz a megitelesuk, mert ugye az volt az allitas,hogy azert utaljak oket, mert csak. Hat nem, tettek is erte boven, ugy is mondanam, hogy megdolgoztak erte!

Pop40 2016.10.03. 13:32:10

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

A "gyűlöletkampány" az, amikor valakinek van pofája szépítés nélkül elmondani az igazat?

Mert az valóban rohadt egy dolog. :D

Attilajukkaja 2016.10.03. 13:33:22

@Zsoltbacsi:
"1: bezzeg az iphone mindegyiknel ott van. (na jo a tobbsegnel)Azt magukhoz tudtak venni...."
Szerintem ez egy eletmento, kapcsolattarto valami egy menekult szamara.

"2: nem tudom, te hogy vagy vele, de ha nekem a kozelemben haboru keszulodne, akar csak tuntetesek, az lenne az elso, hogy a papirjaimat magamhoz veszem"
Gondolom, aki tudta, magahoz is vette. Viszont egy lebombazott hazbol inkabb a csaladomat menetkitenem elsokent. Aztan en is hazudnek a papairjaimrol, ha sok-sok kilometeres gyaloglas es megprobaltatas utan ezen mulna az elbiralasom. Tudom, hogy nehez elfogadni ezt az allaspontot,...de szerintem egy magyar is igy tenne hasonlo helyzetben.

A lenyeg, hogy a menekult elbiralas alatt minden kiderul. Mert ki lehet deriteni!

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.03. 13:34:35

@Zsoltbacsi: @Pop40:

A "dolgozó, senkit nem zavaró kínaiakkal" is van baja pl. az indonézeknek:

Discrimination, distrust, and violence against Chinese Indonesians is caused in part by a perception that they are still loyal to China, and only see Indonesia as a place to live and work. They are also seen as being "exclusive", unwilling to mingle with other ethnic groups, as well as discriminating against native Indonesians in their business relations.

en.wikipedia.org/wiki/Discrimination_against_Chinese_Indonesians

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 13:34:37

@Pop40: Ha az "igazat" helyett azt írod, hogy "ordas nagy gyűlölködő hazugságokat", akkor igen.

Ne vergődj már!

tamas11 2016.10.03. 13:34:58

@csentecsa:
Legyünk pontosak!
Fogd már föl, hogy nem a kvóta ellen szavazhattak, hanem az "ellen", hogy megkérdezés nélkül szülessék! Ez a helyzet viszont fikció, nem bír hatállyal "brüsszelnél", nincs ilyen helyzet. Orbán hivatkozhat rá, akkor és abban, amiben épp akar...
Az adódó látvány-elhatározást, amely előre ismerhető volt, már az első órában MÁSRA akarta felhasználni.
Akik kitértek e sunyi szisztéma elől, azok maradtak tudatosan távol, de nem szavaztak ezáltal IGEN-nel, és nem szükségképpen baloldaliak

Pop40 2016.10.03. 13:36:03

@Zsoltbacsi:

"de nezd meg a Calaisi kepeket. Ott is szegeny menedekkerok terrorizaljak a kamionokat ugye?"

Még szép.

Rohadt kamionosok nem hagyják őket az autópálya közepén gyalogolni!

Amihez természetesen minden arab migránsnak joga van. Tetszőleges országban, tetszőleges autópályán.

Ha valami európai próbálná meg, őt persze azonnal elvinnék a zsaruk, de hát őt ki nem szarja le?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 13:36:34

@Attilajukkaja: Akinél nincs ott az okostelefonja, már rég eltévedt valahol a nagy mongol sivatagban.

Pl. a bolgár rendőrök veszik el a papírokat. A szíriai papírnak nagy a keletje a feketepiacon.

na__most__akkor 2016.10.03. 13:37:07

Ennyi nemMAGYAR komment!
Ékezet, szóköz, bekezdés...

Menjetek a picsába (remélem, átmegy a szó)

Nyelvtannáci vagyok? Vagy csak szimplán magyar?

Pop40 2016.10.03. 13:37:45

@neoteny:

Velem lehet beszélni, küldjék ide a kínaikat, akikkel bajuk van, Európa meg cserébe odaküldi az arabokat.
Velük hátha nem lesz bajuk. :-)

Pop40 2016.10.03. 13:38:24

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Ja, ja, persze, nyilván.

Kettőnk közül nem én vergődök, pajtás. :D

Zsoltbacsi 2016.10.03. 13:39:35

@Pop40:

Nem igaz, de kis butus vagy! NEm tudtad, hogy meg franciaorszag se biztonsagos hely? Nem tudtad, hogy meg ott is veszelyben van az eletuk? Meg veletlen se az a helyzet, hogy az angoloknal tobb a segiiiilyke....

De irhatnam ugyanezt azokra is, akiket a nemetek szedtek le szazasaval a kompokrol Hamburgban es Rostockban. Ezeknek mar nemetorszag se eleg jo....

tamas11 2016.10.03. 13:41:31

@Attilajukkaja:
Nagyon ritkán esik szó róla, de hát itt olyanokról beszélünk, akik otthoni helyzet szerint katonaszökevények, mivel nyilván behívókat kaptak ( ráadásul akár kétfelől is! ) vagyis arra kötelezettek, papírjuk van arról, hogy egymás ellen vezényelhették őket. Ezekután persze, hogy eldobták papírjaikat, a családtagok, hozzátartozók pedig kényszerűen követik ezt a logikát.
(emlékeztetlek arra, hogy milyen egyszerű (számodra is) tévedni: eszedbe sem jut ez a kézenfekvő ismert indok , ami alapján te is hasonló módon cselekednél.)
Mégis leírod az ellenkezőjét.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 13:44:13

@Pop40:

"Ha valami európai próbálná meg, őt persze azonnal elvinnék a zsaruk, de hát őt ki nem szarja le? "

Errol jut eszembe, tavaly az osztrakoknal a megjelentek 30 szazaleka vallotta magat diplomasnak, mire vegeztek az ellenorzessel, kiderult hogy a helyes szam 0,56 szazalek...
Biztos lehetsz benne, hogy ha te vagy en csinalnank ilyet, ugy lecsuknanak kozokirathamisitasert.....

Attilajukkaja 2016.10.03. 13:44:39

@Pop40:
"Hallod, nem gyengén vicces egy legény/leány vagy te :D"
Leany vagyok,...es nagyon szemermes. :o)

"Mert azt azért fel sem tételezem, hogy ezt a faszságot komolyan írtad."
A tenyek makacs dolgok. A nemetek annak idejen azert hivtak be a torok vendegmunkasokat, hogy elvegezzek helyettuk azokat az alantas munkakat, amikre a honfitarsaik mar nem voltak hajlandoak. Vagy te maskent tudod?

"úgy hívják, hogy ÁLLÁS. Tudod? MUNKA. Ez valami olyan furcsa dolog, amiért FIZETÉST kapsz. Cserébe a munkáltató elvár bizonyos dolgokat, a rohadék."
Valoban. Es?
Ugy beszelsz rola, mintha Mo.-n ez nem lenne egy ismert jelenseg: romaniai zsellereket, munkasokat tobozroztak mar annak idejen is a Moszkva teren, hogy negyed annyiert vegezzek el a nehez munkat, mint amennyiert egy magyar ezt megtette volna.

"Szerencsétlen elnyomott török vendégmunkás bármikor felmondhat a német takarítói rabszolgasorból, és hazamehet."
Latom, nagyon ontudatos kispolgar vagy. De ha elromlik a csapod, te is a legolcsobb szakembert kered fel, hogy segitsen rajtad.

"valahol már kezdem érteni, hogy lehetséges az, hogy a világtörténelem legszarabb kormánya ellenére a baloldal képtelen bármiféle választást nyerni immár 10 éve."
Ezt kifejtened? Koszonom.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 13:52:15

@Attilajukkaja:
Te mit szolnal ha mondjuk befogadnad magadhoz egy tavoli rokonodat, es sose mosogat el maga utan, nem takarit,a lakasod kozepen a foldre hamuzik es aztan buszken odabassza a kezedbe a szaros gatyajat,hogy tessek mosd ki!

Attilajukkaja 2016.10.03. 13:52:57

@tamas11:
"otthoni helyzet szerint katonaszökevények, mivel nyilván behívókat kaptak ( ráadásul akár kétfelől is! )"
Ehhez sajnos nem tudok hozzaszsozlni, de a csaladomban is volt annak idejen katonaszokeveny, aki igy menekult meg egy otromba es eszement haboruban. Van, amikor ez a jo megoldas.

"Ezekután persze, hogy eldobták papírjaikat, a családtagok, hozzátartozók pedig kényszerűen követik ezt a logikát."
Ez is egy szcenario. Es van megannyi mas....

"milyen egyszerű (számodra is) tévedni: eszedbe sem jut ez a kézenfekvő ismert indok , ami alapján te is hasonló módon cselekednél."
Persze, hogy eszembe jut. Miert ne? Es meg mas hasonlo forgatokonyv. A lenyeg, hogy a menekulteket eleve hazudozo terroristaknak kezeled-e (Orban propaganda) vagy embereknek, akik az eletuk kockaztatasaval is eljottek idaig es a te segitsegedben remenykednek.

Pop40 2016.10.03. 13:56:20

@Zsoltbacsi:

Én ezt betudom a menekülés okozta hirtelen figyelemkiesésnek.

Vagy esetleg nem tudták, hirtelen melyik diplomájukra kíváncsi az officer: az agysebészire, az informatikusira, a nyelvészetire, vagy a szociológiaira. :-)

Zsoltbacsi 2016.10.03. 14:01:26

@Pop40:

Nincsenek pontos szamok, de a nemet kutatok 40 es 70 szazalek koze teszik az analfabetak aranyat. Ez alatt nem csak azt ertik, aki nemetul/angolul az, hanem meg a sajat anyanyelven se tud irni-olvasni.

Meg egyebkent is teljes keptelenseg, hogy valaki tenyleg diplomas igy jojjon, de ezek se a szamoknak se a jozan logikanak nem hisznek...

Attilajukkaja 2016.10.03. 14:02:20

@Zsoltbacsi:
"Te mit szolnal ha mondjuk befogadnad magadhoz egy tavoli rokonodat, es sose mosogat el maga utan..."
Ertem a peldat. :o)
Erre sajnos volt egyszer pelda, de tudtam, hogy nem sokaig marad nalunk. Ezert csak a paromnak sipakoltam. De ha valaki ilyen nalam is akarna maradni, azt tutira kezelesbe vennem.
Szerintem az eddigi asszimilacios programokat a Ny-E.-ai allamok sem vettek komolyan es uj strategiakra lenne szukseg. Erre kellene komolyabb figyelmet forditani, mert a migracio megallithatatlan. De ha megallitjuk, akkor is Europaban van kb. 1 millio ember, akikkel foglalkozni kellene. Szerintem ez a legfontosabb kerdes: mit es hogyan kezdjunk veluk, hogy a sajat hasznunkra forditsuk a jelenletuket,...es ne magunk ellen. Na ehhez kellene egy higgadt es jo szakertoi garda, nem pedig valami bugyuta idegengyulolo kampany.
En igy latom.

Attilajukkaja 2016.10.03. 14:06:07

@na__most__akkor:
"Ennyi nemMAGYAR komment!
Ékezet, szóköz, bekezdés...
Menjetek a picsába (remélem, átmegy a szó)
Nyelvtannáci vagyok? Vagy csak szimplán magyar?"

Egyik sem. Csak erdemben nem tudsz hozzaszolni a poszthoz. :o)

Pop40 2016.10.03. 14:11:20

@Attilajukkaja:

"Leany vagyok,...es nagyon szemermes. :o)"

Örömmel hallom :-)

"A nemetek annak idejen azert hivtak be a torok vendegmunkasokat, hogy elvegezzek helyettuk azokat az alantas munkakat, amikre a honfitarsaik mar nem voltak hajlandoak."

Értem. És ez menet közben derült ki ezen derék törökök számára?
Vagy esetleg kényszerítették őket a kimenetelre?

Mert ha egyik sem, akkor a dolog mégiscsak úgy áll, hogy kimentek egy állásra, amiért cserébe fizetést kaptak - mint az európaiak 99,9%-a. Ha nekik nem derogál, a törököknek miért is?

"Ugy beszelsz rola, mintha Mo.-n ez nem lenne egy ismert jelenseg:"

ÉN???? :O
Már bocs, de TE voltál az, aki úgy írta le a szituációt, hogy az olvasó minden pillanatban várta a végítéletet a sztoriban.
Aztán kiderült, hogy attól voltál annyira oda, hogy a török takarító pénzért takarított.
De, ez Mo-n is egy ismert jelenség - csak épp itt még soha senkivel nem találkoztam, aki ezt szóvá tette volna.

"De ha elromlik a csapod, te is a legolcsobb szakembert kered fel, hogy segitsen rajtad."

Állítottam az ellenkezőjét? (bár én olcsó+jó szakembert keresek, ha már...)

De becsszóra mondom, még soha egyik szakembert sem kényszerítettem semmire.
Amelyiket felkértem, mindegyik önként jött, és a fizetésért cserébe önként csinálta.
Egyik sem háborgott mellette, hogy mekkora rohadék vagyok, hogy a lóvéért cserébe van pofám elvárni, hogy dolgozzon.

"Ezt kifejtened? Koszonom."

Nagyjából ezt fejtegetted: semmi gond, ha a senki által nem hívott migráns után takarít a német, hisz vannak Németo-ban török vendégmunkások, akik a fizetésért cserébe meg németek után takarítanak.

No, ilyen, kicsit sem elvadult szövegeket gyakran olvasni öntudatosabb (szél)liberális szereplőktől. Akik aztán veszettül csodálkoznak, hogy micsoda gyűlölködő hallgatósággal találkoznak mindig, mert akárhol adják elő ezt a szuper okfejtést, mindenhol furán néznek rájuk :D

Innentől fogva már sztem át tudod ültetni a megfelelő pártokra is az elméletet.

Pop40 2016.10.03. 14:14:14

@Attilajukkaja:

"De ha megallitjuk, akkor is Europaban van kb. 1 millio ember, akikkel foglalkozni kellene. "

Ó, a kis idealista :-)

index.hu/kulfold/2016/09/22/550_ezer_elutasitott_meneddekkero_ragadt_nemetorszagban/

Csal Németországban, csak elutasított migránsból kolbászol össze-vissza úgy félmillió, hogy a hatóságoknak lövésük nincs sem arról, egyáltalán hol van, sem arról, mit lehetne vele kezdeni.

Aztán a drága Merkel Mutti meg csodálkozik, hogy az ő derék wilkommen németjei miért nem akarják, hogy folytassa ezt a sikerszériát:

index.hu/kulfold/2016/05/10/a_nemetek_ketharmada_nem_akarja_hogy_angel_merkel_folytassa/

Zsoltbacsi 2016.10.03. 14:14:37

@Attilajukkaja:

Elnézést az érzékenyebbektől,de nem tudok nem cinikus lenni,mikor a valóság
egészen más,alig pár napja láttam egy német videót a svéd valóságról,akik 30 éve
küzdenek az integrálással,pedig ők aztán tényleg mindent megtesznek,hogy az
Ahmedek jól érezzék magukat,tisztességes ingyen pénzt kapnak,lakást kapnak,
ingyenes bérletet közlekedésre,ingyenes tanolyamok,nyelvtanfolyamok és mindezt a helyiek
rovására. Azaz nyugodtan kijelenthetem,hogy POZITÍVAN vannak diszkriminálva,
kérdem én mi a lóf@sz kéne még,hogy emberszerűen viselkedjenek,mert a mai
általuk lakta negyedek környékén rablások,kődobálások,gyújtogatások,erőszak
van,a mindennapok része már,most olvastam,hogy helyi buszsöföröknek lett
elegük,és egyszerűen nem fognak behajtani ezekre a területekre.

Vagy Németország,ők is sokat tesznek,de úgy néz ki az akbarozóknál ez nem
akar működni. Die Welt-nek nyilatkozott Baden Württemberg tartomány
igazságügyi minisztere a napokban,Guido Wolf: Telítődtek a börtönök az országba
tömegesen érkező migránsok miatt.
Wolf szerint a migránsok által elkövetett bűncselekmények aránya 45 %-ra nőtt,
ma csaknem minden második bűncselekményt migráns követ el!!!

Pop40 2016.10.03. 14:19:20

@Zsoltbacsi:

"Ez alatt nem csak azt ertik, aki nemetul/angolul az, hanem meg a sajat anyanyelven se tud irni-olvasni."

Nos, annyit a valóban háborús menekültek esetén hozzá kell tenni, hogy aki háborús zónában nő fel, annak valóban nem az írás-olvasás-diplomázás a legfontosabb gondja.

Ami viszont már nagyobb gond, hogy azon túl, hogy a zömük analfabéta, a döntő többséget ez nem is zavarja. Minek? Majd a németek eltartják. Tolnak a segge alá házat, kocsit, lóvét, nagymellű szőke feleséget - ahogy azt az embercsempészek mesélték neki.

Aztán ha valahol kisiklik ez a szép sztori, akkor jön a követelőzés.

Pop40 2016.10.03. 14:24:52

@Zsoltbacsi:

"akik 30 éve
küzdenek az integrálással,pedig ők aztán tényleg mindent megtesznek,hogy az
Ahmedek jól érezzék magukat,tisztességes ingyen pénzt kapnak,lakást kapnak,
ingyenes bérletet közlekedésre,ingyenes tanolyamok,nyelvtanfolyamok és mindezt a helyiek
rovására."

Na, épp ezt cseszték el.

Ha eszük lenne, bejelentenék a csürhének: Hapsikáim, van fél évetek minta-svéd állampolgárrá válni.
Ha nem jön össze, szálltok fel a repülőre, és takarodtok vissza, ahonnan jöttetek. Hogy hogyan oldjátok meg, rátok van bízva, de fél évnél egy perccel se tartson tovább.

Persze ez szélliberális körökben megengedhetetlen lenne, nehogy már szegény migránstól követeljünk is valamit azért cserébe, hogy a svéd adófizetők pénzéből a seggét is tisztára nyalják...!

Attilajukkaja 2016.10.03. 14:25:18

@Zsoltbacsi:
"alig pár napja láttam egy német videót a svéd valóságról,akik 30 éve küzdenek az integrálással"
Biztosra veszem, hogy ilyenek is vannak. Es azt is, hogy az ellenkezojerol is talalnal videokat.

" a mai általuk lakta negyedek környékén rablások,kődobálások,gyújtogatások,erőszak
van,a mindennapok része már"
Nem kell mindent elhinned, amit Szijjarto terjeszt! Ilyen esetek nalunk is elofordulnak Budapesten.

" úgy néz ki az akbarozóknál ez nem akar működni"
Erre irtam, hogy UJ asszimilacios/befogado programokra lenne szukseg, mert az eddigiek nem nagyon mukodtek. Ezen kellene dolgoznunk!

@Pop40:
"a drága Merkel Mutti meg csodálkozik, hogy az ő derék wilkommen németjei miért nem akarják, hogy folytassa ezt a sikerszériát"
Nem csodalkozik. Mas mondanivalo?

Zsoltbacsi 2016.10.03. 14:25:33

@Pop40:

"Nos, annyit a valóban háborús menekültek esetén hozzá kell tenni, hogy aki háborús zónában nő fel, annak valóban nem az írás-olvasás-diplomázás a legfontosabb gondja."

1: Speciel sziriaban 5 eve van haboru, szoval a most erkezettek tobbsege a haboru kitoresekor mar minimum kozepiskolas koru volt.
2: A nemet statisztika szerint (most epp nincs elottem) sacc/kb 25 szazaleka jon tenyleges haborus zonabol. Es ebben mar benne vannak az 1. pontban emlitett szirek.

inkabb az a baj, hogy a tobbseg csak un koran iskolaba jart, ahol olyanokat tanitottak nekik, hogy az europait/zsidot megolni/meglopni nem bun, es egyebkent is minden europai no kurva!

lavór 2016.10.03. 14:29:48

@Attilajukkaja: @Zsoltbacsi:

Hahó! Már 3-a van! Nem kell tovább tolni a kormány marhaságait.

Vagy ezért valami különdíj jár?

Zsoltbacsi 2016.10.03. 14:30:21

@Attilajukkaja:

"Nem kell mindent elhinned, amit Szijjarto terjeszt! "
Ja tudom, hogy a sved nagykovet volt a legjobban megsertodve, szerinte nincsenek no-go zonak svedorszagban. Akkor ajanlom nezze meg a sajat rendorseguk honlapjat, ott van kinnt egy dokumentum, 55 ilyet sorolnak fel terkeppel haztomb pontossaggal. Raadasul a pdf 2014 oktoberi, ha akkor olyan volt a helyzet, kepzeld el, milyen lehet most, hogy azota meg +300 000 boxos megjelent....

Vagy az angolok is tiltakoznak, epp a BBC csinalt 1 oras dokumentumfilmet a londoni no-gokrol... Raadasul a riporter testorrel jar bizonyos keruletekbe forgatni...

Zsoltbacsi 2016.10.03. 14:40:43

@Attilajukkaja:

" Ilyen esetek nalunk is elofordulnak Budapesten. "

Hat en meg nem hallottam olyanrol, hogy mondjuk a 9es busz soforei kollektiven kijelentettek volna, hogy a Matyas teren nem hajlandok keresztulmenni.
De tegyuk fel,hogy igazad van, es pesten se jobb, akkor is van 3 kulonbseg:
1: Pesten az osszlakossag max 1 szazaleka el ilyen kornyeken
2: valamint napkozben ott sincs balhe
3: nem hiszem hogy szignifikansan tobb buncselekmeny helyszine lenne, nyilvan tobb van, de nem x-szerese

Zsoltbacsi 2016.10.03. 14:48:45

@Pop40:

"Na, épp ezt cseszték el."

A danok csinaltak jol. Kb 1 honapja bejelentettek, hogy a kozetkeztetesben betiltjak a halal kajat, mert a diszno hus a dan kultura resze. Es akinek ez nem tetszik, huzhat vissza a gecibe.

Ha a merhetetlen mennyisegu penzzel, oktatassal, es egyaltalan szep szoval nem megy,akkor talan majd mashogy...

@Attilajukkaja:

Az ugye megvan, hogy a nemetek az elkovetkezo 3 evben tobb penzt koltenek rajuk, mint amit mi 10 millioan a csatlakozas ota,azaz az elmult 12 evben kaptunk osszesen?

Pop40 2016.10.03. 15:11:21

@Zsoltbacsi:

Hát, én maradnék a japán megoldásnál: be van tiltva az egész szaros iszlám a büdös francba. Ezt kéne bevezetni ide is.

Aki az életéért fut, az meglesz 1-2 évig az iszlám nélkül is, aki meg nem bírja ki nélküle, maradjon otthon.
Ide viszont ne hozza el a baromságait.

Vagy jöhet az ausztrál példa is, bár azok nem sokat szarakodnak: kihajítják az összes bevándorlót egy szigetre, aztán majd valamikor elbírálják a kérelmet, addig nézegessék a tájat meg a vizet.

Nincs is egy deka illegális migráns sem Ausztráliában - és messze nem csak azért, mert sok a víz körülötte, meg nehéz odajutni. Az ottaniaknak még nem ment el az eszük, mint az itteni wilkommenes majmoknak, tudják, mire valók a határok.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 15:14:21

@Zsoltbacsi: "Az ugye megvan, hogy a nemetek az elkovetkezo 3 evben tobb penzt koltenek rajuk, mint amit mi 10 millioan a csatlakozas ota,azaz az elmult 12 evben kaptunk osszesen?"

Irigykedsz? Ha orbán azt is el tudná lopni!!!

Pop40 2016.10.03. 15:19:44

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Ezt fordítva is meg lehet kérdezni :-)

Miért irigyled Vityától, ha az nem zavar, amikor a migránsoknál tűnik el nyom nélkül, és bármi eredmény nélkül?

Attilajukkaja 2016.10.03. 15:19:58

@Pop40:
"ez menet közben derült ki ezen derék törökök számára?"
Ezt nem ertem. Mint irtam, mar annak idejen is ilyen piszkos munkakra hivta be oket a Nemet allam (messze Merkel elott).
"attól voltál annyira oda, hogy a török takarító pénzért takarított."
Bocsanat, osszetevesztettel valaki massal. Nem baj, megesik.

"Kevés volt az eddigi?"
Tul sok is volt!!!!! Nehezemre esik olvasni ennyi gyuloletet.

@Zsoltbacsi:
"epp a BBC csinalt 1 oras dokumentumfilmet a londoni no-gokrol... "
Barmikor csinalok neked hasonlo videokat a budapesti "no-go"-krol. Es nyilvan azokat a videokat sem nezted meg, amelyek eppen ezt a szijgyartoi megfelemlitest cafoljak Brusszelben vagy mashol. Ugyan mar!!!!

"Az ugye megvan, hogy a nemetek az elkovetkezo 3 evben tobb penzt koltenek rajuk, mint amit mi 10 millioan a csatlakozas ota,azaz az elmult 12 evben kaptunk osszesen?"
Tenyleg? Azt hittem, hogy tobbet.

@lavór:
"Hahó! Már 3-a van! Nem kell tovább tolni a kormány marhaságait.
Vagy ezért valami különdíj jár?"
Te mennyire vagy kepben azzal, amiket eddig irtam/irtunk?

lavór 2016.10.03. 15:24:26

@Attilajukkaja:

Semmi olyat nem írtatok, amit a kampány alatt nem írtatok már meg vagy tízezerszer. Nagyon aggódtok a németek, svédek... stb. miatt, de nem aggódsz a magyar 4 millió létminimum alatt élők miatt. Nem aggaszt az oktatás, az egészségügy, az utak állapota... Szóval valójában csak azért nem aggódtok, ami itthon van.

Pop40 2016.10.03. 15:32:14

@Attilajukkaja:

"Mint irtam, mar annak idejen is ilyen piszkos munkakra hivta be oket a Nemet allam (messze Merkel elott)."

Igen, épp ezt kérdeztem, h mi ezzel a gond.
Behívták takarítónak. Ha akarta, ment, ha akarta, nem.
Mi is ezzel a gond?

"Bocsanat, osszetevesztettel valaki massal. Nem baj, megesik."

Tényleg? Pedig esküdni mertem volna, hogy ezt te írtad:
Jelen pillanatban. Amugy meg 20 eve a bevandorlo torokok takaritanak a nemetek utan. Szoval?

"Nehezemre esik olvasni ennyi gyuloletet."

Gyűlöletet? Tőlem? :O
Hol írtam én bármi olyat, amit gyűlöletnek lehetett értelmezni?
Ha a migránsok élősködő részére gondoltál, értük valóban nem rajongok túlzottan, de mentségemre szóljon, hogy őket rajtad kívül tényleg elég kevesen szeretik.
Az a tegnapi 1% nagyjából reális arány lehet :D

Zsoltbacsi 2016.10.03. 15:36:42

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Majd a polgarmesterno beismeri szerinted? Tipikus indexes munka. Ha hozok neked egy videot, hogy 2 rioi favelaban elo magyar szerint minden rendben van, azt is elhiszed? Egyebkent is, miert atlagos szereploket mutatnak? Miert nem mondjuk egy 40 kilos szingli not, aki munkabol egyedul jar haza? Miert nem mondjuk 2 szakallas faszit, akik kezenfogva setalnak?

Szoval lehet mosdatni oket, csak mondjuk a belga belugyminiszterim szamai nem igazoljak. Ahogy az sincs veletlen, hogy a belvaros kellos kozepen mennyivel olcsobbak az ingatlanarak, mint a szomszedos keruletekben.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 15:39:58

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Gondolom szerinted az is teljesen normalis, hogy a helyiek menekulnek onnan, es aron alul szabadulnak meg a lakasoktol...
Ilyen is csak a meseben van...

Attilajukkaja 2016.10.03. 15:49:14

@Pop40:
"Behívták takarítónak. Ha akarta, ment, ha akarta, nem.
Mi is ezzel a gond?"
SEMMI! Mar egy ideje ezzel jossz, csak nem ertem, hogy miert.

"Pedig esküdni mertem volna, hogy ezt te írtad:
Jelen pillanatban. Amugy meg 20 eve a bevandorlo torokok takaritanak a nemetek utan."
Persze, hogy en irtam, mert ez egy teny. De mi ezzel a gondod? Vagy mit probalsz ebbe belemagyarazni?

"mentségemre szóljon, hogy őket rajtad kívül tényleg elég kevesen szeretik."
Nem nagyon ismerem oket, ezert nem is szerethetem. Viszont nem nezem oket kartekony allatoknak, ahogyan azt az Orban propaganda teszi. De tudod, mit? Akar szerethetnem is oket, az sem szamitana. Mert a valodi kerdes az, hogy mit kezdunk veluk, nem pedig az, hogy Orban retteg-e toluk vagy sem. Mert ok itt vannak, akar tetszik ez a lego Duce-nek (B.T. utan szabadon), akar nem.
Szoval erdemes lenne athangolodnunk a bukott szavazosdi cirkuszrol a valodi kerdesekre.

@lavór:
"nem aggódsz a magyar 4 millió létminimum alatt élők miatt. Nem aggaszt az oktatás, az egészségügy, az utak állapota... Szóval valójában csak azért nem aggódtok, ami itthon van."
EZ vicces! Marmint az, hogy ezt nekem, es nem Orban Viktorionovicsnak cimezted!

Zsoltbacsi 2016.10.03. 15:58:16

@Attilajukkaja:

Ertem en. Azt mondod, hogy az emberek tobbsege ellensege a sajat zsebenek, es csak ugy extrem sportbol szavaz a fideszre...
Nezd meg a legfobb adatoka, mind javult. Vagy nezd meg, hogy soha ennyi szemelyauto nem volt meg forgalomban (3,7millio) vagy mobil elofizetes (12m), es ezekben a cegesek nincsenek benne, mindketto maganszemely szam.

Ezenkivul ha annyira szar a helyzet, es ehezik a nep, akkor minek kellet erolkodni a boltzar feloldasaval? Ha hinnenk nektek, akkor nem lenne tele a tesco parkolo allandoan.

Ahogy az is bizonyitott hazugsag, hogy orban felne a kulfoldi magyaroktol. Ha igaz lenne, nem ment volna gyurcsany londonba kampanyolni. Tudod, ahol elzavartak :) De ha ezt se hiszed el, nezd meg a kulkepviseleteken leadott szavazasokat, 14ben meg jobban tonkreverte a fidesz a baloldalt Londonban,Becsben,Berlinben, mint otthon

lavór 2016.10.03. 15:58:20

@Attilajukkaja:
És te miért nem neki aggódsz a németek, svédek miatt?

Pop40 2016.10.03. 16:09:12

@Attilajukkaja:

Gondoltam, tudod, mit írtál, de mindegy, hagyjuk :-)
Nem fontos.

"Mert a valodi kerdes az, hogy mit kezdunk veluk"

Rémesen egyszerű: integrálódsz, vagy repülsz.
Az integráció pedig kőkeményen számon is lesz kérve, nem hisszük el bemondásra.

Amúgy pedig valahol az eun kívül létre kell hozni egy katonasággal őrzött területen egy megfelelő nagyságú menekülttábort, ahol a VALÓDI menekültek élete nincs veszélyben, van ágy, étel, ital, orvos, tisztálkodási lehetőség, stb stb. Ezt fizetheti az eu.
És innen, akit az eu megfelelőnek ítél, eus pénzen behozzák, így nem kell a német autópálya közepén "menekülnie".
Akit meg nem tartanak megfelelőnek, az be se teszi a lábát Európa területére. Így nem lesz gond sem az integrálhatatlansága, sem a kihajíthatatlansága.

Csak hát ugye gondolom, h a lila és rózsaszín ködfelhőkben ébren álmodozó szélliberálisok számára ez csúnya, rasszista, és gyűlölködő megoldás.
Nem tudom, miért az, de biztosan az, hisz se az európaiak nem szenvednek benne, se jogosulatlanok nem kapnak pozitív diszkriminációt, sőt még hatékony is lenne. Úgyhogy tuti van benne valami, ami egy igazi, öntudatos szélliberálisnak elfogadhatatlan. :D

Attilajukkaja 2016.10.03. 16:30:19

@Zsoltbacsi:
"Azt mondod, hogy az emberek tobbsege ellensege a sajat zsebenek, es csak ugy extrem sportbol szavaz a fideszre..."
Nem extrem sportbol, hanem valami felkorbacsolt nacionalista elkeseredesbol, ami teljesen elvakitja oket. Orban ratapintott a kisemberek Achilles injara, es jol tudta, hogy nem tud rajtuk segiteni, de be tudja oket hulyiteni. Es ezt tette a Horthy korszak illuzorikus visszavarazslasaval, a rezsikokkentessel es stadionepitesekkel. Ez mind csak egy Orbani delibab, amibol milliardokat kaszalnak a haverjai, a nep meg csak bamulaj az eget, hogy "huuuuu. de szep!". Kozben meg egyre novekszik a szegenyseg.

"Nezd meg a legfobb adatoka, mind javult."
Mindenki tudja, hogy a magyar gazdasag eletkeptelen, csak az EU-s penzekbol el!!!!

"Ezenkivul ha annyira szar a helyzet, es ehezik a nep, akkor minek kellet erolkodni a boltzar feloldasaval?"
A Tescoban joval alacsonyabbak az arak, mint barmelyik CBA-ban. De ezt te is tudod. A vasarnapi boltbezaras egy nagyon meggondolatlan, karos es buta huzas volt a Fidesztol. Minden szakember megmondta elore, hogy ennek rossz vege lesz. Gondolom, te is tudod, hogy Nogradban most bezar az osszes CBA, koszonet a vasarnapi boltbezarasnak. A hulye rendelkezes egyszeruen tonkrevagta oket, most tobb szaz dolgozojuknak nem csak minden vasarnapja lesz szbad, hanem a hetkoznapjaik is.

"Ahogy az is bizonyitott hazugsag, hogy orban felne a kulfoldi magyaroktol."
Orban ma mar minden magyartol retteg!

Pop40 2016.10.03. 16:52:52

@Attilajukkaja:

"Es ezt tette a Horthy korszak illuzorikus visszavarazslasaval, a rezsikokkentessel es stadionepitesekkel."

Horthy-korszak oké, rizsacsökit is beveszi a hülyébbje, na de a stadionok?

Hát azt azért a döntő többség bizony igencsak utálja és fölöslegesnek tartja, még a narancsbolsik körében is.

KILENCVEN NYOLC SZÁZALÉK 2016.10.03. 16:53:21

@tamas11: "A kérdés az volt, "Akarja e...hogy a magyarok megkérdezése NÉLKÜL "brüsszel" ... stb. Azt tudtuk, hogy nem akarhatja senki."

Nem kell a duma. Az ellenzek fel eve orditja, hogy ez kamu nepszavazas, es valojaban az egesz Orban Viktorrol szol.

ERTJUK. Tehat akkor ezek szerint a magyar nemzet 98% Orban Viktorra szavaz, mert mindenben egyet ert Orban Viktorral.

Szep volt Viktor.

Pop40 2016.10.03. 16:56:52

@Attilajukkaja:

"Gondolom, te is tudod, hogy Nogradban most bezar az osszes CBA, koszonet a vasarnapi boltbezarasnak. "

Annak is. De főleg annak, hogy egyszerűen versenyképtelenek, kicsi a választék, és rohadt drága.

Nem véletlen, hogy sehol nem él meg se CBA, se Coop ott, ahol van az Aldi-Lidl-Tesco-Auchan-Penny stb közül bármelyik is.

Ahol ezek megélnek, ott nagyjából arra építenek, hogy a nép kénytelen bejönni, mert nincs más.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 17:12:53

@Attilajukkaja:
ok, igazad van mindenben, nem vitazok veled.
Csak emlekezz az irasodra 18ban is, mert ha nem fog ossze a bal, akkor lehet be se kerulnek, ha osszefognak, akkor talan elerheto a harmadik hely...
Es ez a legoptimistabb szcenario, jon meg nehany robbantas kulfoldon, es meg ez a minimalis eselyuk odalesz.

Viszlát és kösz a halakat 2016.10.03. 17:19:10

@Attilajukkaja: A szelektív olvasást tökélyre fejlesztetted

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.03. 17:25:24

@Pop40:

Jó duma; kár, hogy te azt írtad: "[é]rdekes, hogy a dolgozó, senkit nem zavaró kínaiakkal nincs baja senkinek".

tamas11 2016.10.03. 17:27:12

@Attilajukkaja:
Katonaszökevényeknek háborús helyzetben nálunk is azonnali főbelövés jár. Szerintem, még a szavazati jogot is megvonják .

tamas11 2016.10.03. 17:27:53

@KILENCVEN NYOLC SZÁZALÉK:
Buta vagy kisangyalom, éveket vesztettél a csőcselékképzőben.

Attilajukkaja 2016.10.03. 17:34:35

@Pop40:
"Horthy-korszak oké, rizsacsökit is beveszi a hülyébbje, na de a stadionok?"
A 6:3-ra mindenki emlekszik, nem? Ujra nagyok leszunk! Hajra Lujzavaros! Hajra Magyarorszag!

"Hát azt azért a döntő többség bizony igencsak utálja és fölöslegesnek tartja, még a narancsbolsik körében is."
Ezt orommel hallom.

"Nem kell a duma. Az ellenzek fel eve orditja, hogy ez kamu nepszavazas, es valojaban az egesz Orban Viktorrol szol."
Bocsi. De ez tenyleg egy kamu nepszavazas volt. Vagy nem? Ha nem, akkor mondd el, hogy kire nezve volt kotelezo hatallyal, es miert. Koszi.

"akkor ezek szerint a magyar nemzet 98% Orban Viktorra szavaz, mert mindenben egyet ert Orban Viktorral."
Orban Viktor szerint biztosan igy volt.
A kerdes, hogy te mit gondolsz az egeszrol?

Pop40 2016.10.03. 17:36:02

@neoteny:

Bocs, nézd el nekem, Indonéziával nem vagyok napra pontosan képben.

Bár ha már itt tartunk, a tibetiek se hinném, h nagyon rajonganak a kínaiakért.

Már csak azt az apró kérdést kéne megfejteni, hogy ezek miért kéne, h érdekeljenek bárkit Európában. Európának ugyanis sok gondja van, de a kínaiak rohadtul nem tartoznak ezen gondjaik közé, akár szeretik őket Indonéziában, akár nem.
Az iszlamista arab migránsok viszont annál inkább.

Pop40 2016.10.03. 17:37:38

@Attilajukkaja:

na itt valami keveredés lesz, ennek a felét nem is én írtam :-)

Attilajukkaja 2016.10.03. 17:43:18

@Pop40:
"De főleg annak, hogy egyszerűen versenyképtelenek, kicsi a választék, és rohadt drága."
Gondolom a Tesco is igy jart volna. Nem igaz?

"Nem véletlen, hogy sehol nem él meg se CBA, se Coop ott, ahol van az Aldi-Lidl-Tesco-Auchan-Penny stb közül bármelyik is."
Igy van! Mert nem versenykepes. Hiaba nyomja oket a Fidesz-KDNP, akkor sem eleg jok. Kar eroltetni ezt a nep-nemzeti vonalat ott, ahol ez ennyire nem jon be. A lakossagnak biztosan nem jon be.

"Ahol ezek megélnek, ott nagyjából arra építenek, hogy a nép kénytelen bejönni, mert nincs más."
Igy van. Nem ertem, a kormany miert erolteti, hogy ne is legyen mas. Nyilvan politikai okokbol, a lakossagot meg messzirol leszarjak.

Zsoltbacsi 2016.10.03. 17:44:00

@Attilajukkaja:

"Ha nem, akkor mondd el, hogy kire nezve volt kotelezo hatallyal, es miert. Koszi. "

De szelektiv a memoriad.
Emlekezzunk egyutt, mit is harsogott a ballibsi media a brexit elott?
1: ugyse szavazzak meg
2: de ha igen, akkor a parlament ugysem, mert NINCS KOZJOGI HATASA (te is erzed az athallast?)
3: de ha a parlament megis, akkor europa ugyse hagyja

Az osszes ballibsi megmondo ember ezt harsogta. Ehhez kepest mi tortent?

1: megszavazta a nep
2: megszavazta a parlament
3: nem tudjuk mit hoz a jovo, en azt latom hogy ujabban a targyalasokra meg se hivjak oket, Becsben es Pozsonyban se voltak ott, hogy csak a legutobbi 2 het esemenyeit idezzem.

Na ennyire szavahihetoek, ennyire lehet adni a tippjeikre.

Ehhez kepest Orban megmondta, hogy kerites kell, nehany hetig o volt a fonaci, aztan:
1: a leghangosabb nacizok el lettek zavarva (horvat,szloven,osztrak valasztasok)
2: felepult meg 8 kerites, illetve a Brenner es a Calais most epul.

Sot a leghangosabb nacizok, az osztrakok is epitettek "kaput szarnyakkal",es mostanaban a kuszob alatt jonnek pitizni, hogy vegyuk be oket a V4 buliba...

Attilajukkaja 2016.10.03. 17:46:02

@Pop40:
"na itt valami keveredés lesz, ennek a felét nem is én írtam :-)"
Bocsi!!!
De nekem mar nehez lenne kibogoznom a dolgokat. Meg egyszer elnezesedet kerem a keveredesert! :o)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.03. 19:07:04

@Pop40:

Rendben van, elnézem -- ha megígéred, hogy nem használod többé a "soha/senki/mindig/mindenki" szavakat. ;-)

"Európának ugyanis sok gondja van, de a kínaiak rohadtul nem tartoznak ezen gondjaik közé"

Ebben talán annak is szerepe van, hogy nem jelent meg ~egymillió kínai gyalogosan az EU-ban egy év leforgása alatt. Gyanítom, hogy ha úgy történt volna, akkor a kínaiak is "gondot" jelentettek volna Európa számára. Valószínűleg nem ugyanolyan "gondokat", mint a szír/afgán/iraki/afrikai migránsok, de valószínűtlen, hogy az európaiak hasonló számú kínait "gondok" nélkül üdvözöltek volna.

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2016.10.04. 06:48:58

@Zsoltbacsi: Én is olvastam a meteonon, a napimigránson, meg a többi hasonló dezinformációs szennylapon az összes elképesztő történetet, és napi több órát rá is áldozok az időmből hogy utánanézzek a valóságtartalmuknak, nagy részük ordas hazugság. vannak teljesen más tapasztalatok is, pl. http://vs.hu/kozelet/osszes/a-magyarok-is-jol-jarnak-az-osztrak-menekultbiznisszel-0830#!s0
A rendőrségi statisztikák már más kérdés, vannak korrekt kriminológiai magyarázatok is arra, milyen mértékben járul hozzá a zsúfoltság, kilátástalanság, és alapvetően a szegénység a bűnözés terjedéséhez.
"De akkor miért mossa egybe az iszlámot a propaganda a terrorizmussal, és a nemi erőszakolással?" ezt idézted tőlem, de a felsorolt példáid nem igazán a terrorizmussal függtek össze, inkább a beilleszkedési problémákkal. Nyilvánvalóan van összefüggés az iszlám és a terrorizmus között, de nem olyan mértékben mint ahogy a propaganda azt megpróbálja beállítani, ezt megpróbálom itt részletesen bebizonyítani: kayd.blog.hu/2016/09/21/a_szektak_es_a_terrorizmus_mozgatorugoi

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2016.10.04. 07:12:53

@unionista‎: Úgy tudom pl. Szíriában békében éltek egymással az eltérő vallású népcsoportok, amíg össze nem ugrasztották őket. Sok eltérő kultúra kompatibilis lehetne egymással, tudnának békében egymás mellett élni, elsősorban a kormányzat és a média felelőssége, hogy az elfogadást (természetesen a törvények betartása és az alapvető normák elfogadása mellett) vagy a gyűlölködést erősíti.
"neoliberálisokból és neokonzervatívokból kiváló neofasiszta csoport elképzelése az, hogy nemzeti keresztény európát szétverje" ezt olvastam már én is, de kizárólag a hídfő, sputniknews, és az orosz hátterű konteós oldalak terjesztik, ettől még persze annyi valóságalapja biztosan van, hogy egy elképesztően gátlástalan csapatról van szó, híján bármiféle erkölcsi és morális gátnak. A nép persze hogy fellázad, mert hajlamos a legvadabb elméleteket is elhinni (pl. Coudenhove-Kalergi terv), az agresszív túlélési ösztön válik a fő mozgatórugóvá, és erősödik az etnocentrizmus.

Zsoltbacsi 2016.10.04. 08:26:06

@KayD:

"Én is olvastam a meteonon, a napimigránson, meg a többi hasonló dezinformációs szennylapon az összes elképesztő történetet, és napi több órát rá is áldozok az időmből hogy utánanézzek a valóságtartalmuknak, nagy részük ordas hazugság."

Nem is ismerem az általad említett lapokat, nem onnan tájékozódom. Mivel ausztriában élek, így inkább a némete/osztrák sajtót figyelem. Márpedig ha itt valami a sajtóban a migránsokkal kapcsolatban megjelenik, akkor biztos lehetsz benne, hogy annyira igaz, hogy már letagadni se tudják, és muszáj lehozniuk. Tudnék hozni rengeteg esetet, elég csak a leghíresebbet írni a Kölni szilvesztert.
Szóval ez mellément.

"A rendőrségi statisztikák már más kérdés, vannak korrekt kriminológiai magyarázatok is arra, milyen mértékben járul hozzá a zsúfoltság, kilátástalanság, és alapvetően a szegénység a bűnözés terjedéséhez. "

Aha persze....Egészen véletlen mindenhol ugyanazok a tendenciák figyelhetők meg minden országban, ahol nagy számban fogadtak be őket... Be kéne már látni, ha pénzzel, oktatással, normális emberi körülményekkel és úgy egyáltalán szép szóval nem megy, akkor talán valami más megoldás kéne. Dughatod továbbra is homokba a fejed, csak az a baj, amit a vasárnapi szavazás is mutat, hogy kb az emberek 1,5 százaléka hiszi el (az igenek száma), hogy már megint mi (európaiak) vagyunk a hibásak, mi nem tettünk meg mindent értük!

" Nyilvánvalóan van összefüggés az iszlám és a terrorizmus között, de nem olyan mértékben mint ahogy a propaganda azt megpróbálja beállítani,"

Még jó hogy elismered! A tavalyi terrorhullám előtt a "jogvédők" még ezt is tagadták! Sőt, a Charlie Hebdo után kicsit "finomítottak", akkor jött a duma, hogy hát igen, lehet hogy van összefüggés, de első generációs nem követett el. Aztán ez is megdőlt. Pont mint a Kölni eseményeknél: nem is történt semmi ->volt néhány "incidens"->csak nemi erőszakból/zaklatásból volt 250...
De ha statisztika érdekel, a német elhárítás vezetője többször nyilatkozott (saját fülemmel hallottam, nem mendemonda), és azt mondta, hogy ők úgy számolnak, hogy a most bejöttek közül 10 százalék radikális, és ezek 10 százaléka IS által kiképzett terrorista! Ez 2,5 millió embernél 2500! Tegyük hozzá a francia statisztikákat, ők név szerint ismernek 15000 ilyet. Add hozzá még a belgáknál és egyéb helyeken levőket, és kijön, hogy minimum 20ezer kiképzett ember van, aki parancs esetén órákon belül akciózhat, mert megvan hozzá a "tudása" és a lehetősége(logisztika, kapcsolatok, fegyver).

"Úgy tudom pl. Szíriában békében éltek egymással az eltérő vallású népcsoportok, amíg össze nem ugrasztották őket. Sok eltérő kultúra kompatibilis lehetne egymással, tudnának békében egymás mellett élni, elsősorban a kormányzat és a média felelőssége, hogy az elfogadást (természetesen a törvények betartása és az alapvető normák elfogadása mellett) vagy a gyűlölködést erősíti."

Ebben is nagyon tévedsz! Szépítgetheted a dolgokat, de az a helyzet, hogy azért van ott háború, mert igény van rá! Az se igaz, hogy korábban teljesen békében éltek, az az igazság,hogy nem mutatta média, azért hiszed ezt. Volt egy erőskezű diktátor (az öreg Asszad), aki úgy-ahogy kordában tartotta az indulatokat, de ez még nagyon messze van a békés együtt éléstől! Ránk magyarokra szoktátok mondani, hogy milyen rasszisták vagyunk, bezzeg nálunk a cigánygyilkosságokat még a hardcore jobbikosok 95 százaléka is elítélte! Itt elképzelhetetlen az, hogy csak azért mert rosszat gondolok valakiről vasvillát ragadjak. Szóval magyarázhatod a dolgokat, de csak a vak nem látja, hogy csak azt lehet "fellázítani", akiben benne van az igény rá. Nekem/neked és az európaiaknak elmondhatják akár naponta ezerszer is, hogy az x nép/y vallás milyen szar, ettől még nem fogunk fegyvert fogni. Bár tudom szerinted a kurdok írtása a síita-szunnita ellentét, a keresztények elzavarása is csak most kezdődött, nem évszázados folyamatok...

Zsoltbacsi 2016.10.04. 08:32:25

@KayD: Még az integrációhoz tartozik egy óriás hazugság, valamelyik postodban te is írtad, hogy szegényeket gettókba költöztették. Ennél mocskosabb hazugság kevés van! Konkrétan a svédeknél, de a németeknél is sok helyen teljesen korrekt polgári környékekre kerültek, csak aztán addig zaklatták a környezetüket, míg a helyiek kénytelenek voltak elmenekülni onnan, és így jöttek létre a gettók! Nem kicsit lehettek elkeseredve az őslakosok, ha mélyen áron alul képesek voltak megszabadulni a lakásaiktól!
De mindegy, hangoztasd tovább a gettós mesét, hátha találsz valakit, aki bepalizható...

Zsoltbacsi 2016.10.04. 08:53:18

@KayD:
Utolso

Azt hallottad például, hogy az angliában élő muszlimok a Charlie Hebdo merényletet 27 százalékban jogosnak találták? Az volt a véleményük, hogy az ujságírók megérdemelték a halált.
Ennyit róluk, és a békeszeretetükről!

Ha nem hiszed, nem "habonymédia":

www.telegraph.co.uk/news/religion/11433776/Quarter-of-British-Muslims-sympathise-with-Charlie-Hebdo-terrorists.html

Na most képzeld el, ha ilyen arányok vannak az angoloknál, ahol a többség már valószínűleg ott született de minimum évek/évtizedek óta ott él, akkor milyen lehet az, aki most jön be???

Zsoltbacsi 2016.10.04. 09:07:51

@KayD:
Tényleg utolsó:

"az eltérő vallású népcsoportok, amíg össze nem ugrasztották őket. "

Nézd meg mi van németországban.Évtizedek óta a mai napig mindennaposok a török-kurd összecsapások. Gondolom a németek hergelik őket...
Nagyon demagóg vagy.

(azért írok a többségre német példákat, mert ott élnek milliós számban, és nem lehet hazudozni, hogy statisztikai hiba, meg hibahatár....)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.04. 09:09:54

@Zsoltbacsi:

"az angliában élő muszlimok a Charlie Hebdo merényletet 27 százalékban jogosnak találták? Az volt a véleményük, hogy az ujságírók megérdemelték a halált."

Kár, hogy nem ezt írják a linkelt cikkben.

Zsoltbacsi 2016.10.04. 09:43:30

@neoteny:
Lehet hogy rosszat linkeltem be, csak beirtam a googleba, es beillesztettem az elsot aminek ez volt a cime. A lenyeg akkor is all, europaiak kozott elkepzelhetetlen lenne 0,000001 szazaleknal nagyobb tamogatas

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.04. 09:50:48

@Zsoltbacsi:

"Lehet hogy rosszat linkeltem be"

Nem: felcserélted a 27%-ot a 11%-al.

Zsoltbacsi 2016.10.04. 09:56:04

@neoteny:
Mintha masik cikkben 27et olvastam volna. De teljesen mindegy, meg 1% is sok

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.04. 10:00:51

@Zsoltbacsi:

"De teljesen mindegy"

Tőled, aki másra azt mondja, hogy "nagyon demagóg", egyáltalán nem mindegy.

Zsoltbacsi 2016.10.04. 12:03:38

@neoteny:
Legalabb en beismerem, ha benezek valamit vagy feluletesen olvasok...

Zsoltbacsi 2016.10.04. 12:05:57

@Zsoltbacsi: Es raadasul a mondatom erdemi mondandojat nem befolyasolta a tevedes/hazugsag/ferdites/csusztatas/felreolvasas hivd ahogy akarod...

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.04. 14:02:14

@Zsoltbacsi:

Sok más opciód nem is volt, mivel elkövetted azt a hibát, hogy hivatkoztál egy cikkre, és be is linkelted azt.

Itt már ügyesebb voltál:

"Nézd meg mi van németországban.Évtizedek óta a mai napig mindennaposok a török-kurd összecsapások."

Nagyon helyesen nem linkeltél hivatkozást: így a puszta állításod marad, miszerint _évtizedek óta mindennaposak_ a török-kurd összecsapások Németországban.

Némi keresgélés után találtam néhány angol nyelvű cikket idén április 1-e környékéről, amikor is voltak összecsapások török és kurd tüntetők között (Húsvét hétfőn a bajor Aschaffenburg-ban, meg 1-én Duisburgban). Ezek a cikkek általában utaltak arra, hogy a 90-es évek elején voltak hasonló zavargások a törökök és a kurdok között Németországban. A közbeeső két évtizedről nem szóltak ilyen hírek, legalább is én nem találtam egy rövid keresés eredményeképpen. Ezt (a korai 90-es éveket és az idén tavaszt) úgy előadni, hogy "évtizedek óta a mai napig mindennaposak", eléggé tendenciózus.

Zsoltbacsi 2016.10.04. 14:09:31

@neoteny:
Ha nagyon akarnek tudnek talalni, sot valoszinuleg mihelyt raerek keresek is. De mint irtam, en a nemet sajtot kovetem, mivel itt elek! De hirtelen eszembe is jutott egy eset, biztos emlekszel, berlinben felrobbant egy kocsi kb a nyar elejen egy forgalmas keresztezodesben. A sajto "termeszetesen" maffialeszamolaskent talalta, ha nem hiszel nekem nem erdekel tulzottan, de mindenki tudja, hogy mi allt a hatterben.
Kesobb jovok reszletekkel.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.04. 14:31:02

@Zsoltbacsi:

"Kesobb jovok reszletekkel."

Olyan "részletekkel", amelyek megalapozzák azt az állításodat, hogy

"Nézd meg mi van németországban.Évtizedek óta a mai napig mindennaposok a török-kurd összecsapások."?

"Részletek" húsz évet átfogóan _mindennapos_ török-kurd összecsapásokról Németo-ban?

Zsoltbacsi 2016.10.04. 15:16:46

@neoteny:
Ha jol vettem ki a szavaidbol angolos vagy, zarojelben leirom a lenyeget

Bo 1 honapja Becsben volt balhe:
www.krone.at/wien/feinde-bis-aufs-blut-kurden-gegen-tuerken-in-wien-alarm-vor-neuer-demo-story-525556 (tomegtuntetesen osszeverekedett a tomeg)

1 hettel korabban Welsben molotov koktelozas:
www.krone.at/oesterreich/polizei-zeigt-nach-brandanschlag-in-wels-haerte-kurden-duo-in-haft-story-524980
(ket kurd fiatal felgyujtott egy torok lokalt)

Utolso: iden aprilisbol nemetorszagi korkep:
www.tagesspiegel.de/politik/kurden-und-tuerken-in-deutschland-gewaltiger-konflikt-neu-entfacht/13428022.html
(Ez egy hosszu osszefoglalo, benne szinte csak peldakent konkret buncselekmenyekrol, peldaul az egyik felgyujtja masik kulturalis kozpontjat, mire a masik meg az egyik "templomjat")

Termeszetesen konkret statisztika nem letezik ezekre, mivel az elkovetok tobbsege mar nemetorszagban szulettek igy nemet allampolgarok, ha meg megsem, akkor a kurdokat is a torokokhoz szamoljak allampolgarsaguk miatt.

Ha ennyi nem eleg, akkor igy jartal, hidd el nekem, errefele ez mindennapos tema, legfeljebb magyarorszagra nem jut el az allitolagos cenzura miatt. Meg gondolom hirerteke sincs sok.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.04. 15:38:27

@Zsoltbacsi:

Ezek nem alapozzák meg azt az állításodat, miszerint

"Nézd meg mi van németországban.Évtizedek óta a mai napig mindennaposok a török-kurd összecsapások."

Zsoltbacsi 2016.10.04. 15:42:45

@neoteny:

Erre irtam, hogy nem lehet bizonyitani. De ha boldog vagy tole, akkor vegyuk ugy, hogy ez egy velemeny, meghozza az enyem. Vagy nincs jogom ezt gondolni, es esetleg hangoztatni?

De ha elnel egy nemet nagyvarosban vagy a kornyeken, szerintem hamar megbizonyosodnal rola. Tudod, nem csak az letezik, amit az atv bemond. Csak bizonyos libsi PC orulet miatt nem lehet dolgokat leirni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.04. 16:01:37

@Zsoltbacsi:

"vegyuk ugy, hogy ez egy velemeny"

Ez nem egy vélemény, hanem egy tényállítás:

"Nézd meg mi van németországban.Évtizedek óta a mai napig mindennaposok a török-kurd összecsapások."

Ahogy Daniel Patrick Moynihan mondta:

"Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de senkinek sincs joga a saját tényeihez."

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.04. 16:11:32

@Zsoltbacsi:

Hogy egy példával rávilágítsak a vélemény és a tényállítás közötti különbségre:

Ha valaki azt mondja, hogy "Ernst Röhm egy faszszopó volt", az egy vélemény.

Ha valaki az állítja, hogy "Ernst Röhm napi rendszerességgel fiatal SA-legények faszát szopta, miután 1931 január 5-én Oberster SA-Führer lett", az egy tényállítás.

Zsoltbacsi 2016.10.04. 16:30:56

@neoteny:
Ok igazad van, a torokok es a kurdok a legjobb spanok. A tortenelem soran sose hangzott el egy hangos szo se kozottuk se a hazajukban se az unio teruleten. Igy megfelel?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.04. 17:32:23

@Zsoltbacsi:

Mint tényállítás, nem felel meg: te is, én is hoztunk példát Németországban történt török-kurd összecsapásokra.

A problémád abból adódik, hogy a "németországban.Évtizedek óta a mai napig mindennaposok a török-kurd összecsapások" lehet hamis állítás anélkül, hogy "a torokok es a kurdok a legjobb spanok. A tortenelem soran sose hangzott el egy hangos szo se kozottuk se a hazajukban se az unio teruleten" állítás igaz lenne. Ugyanis van egy harmadik lehetőség is: névlegesen az, hogy a 90-es évek elején gyakoriak voltak Németországban a török-kurd összecsapások; aztán ezek valamelyest alábbhagytak (ti. nem voltak "mindennaposak"), aztán idén tavasszal ismét történt néhány török-kurd összecsapás Németországban.

Vagyis ha valami olyasmit írtál volna, hogy "Németországban több évtizedes múltja van a török-kurd összecsapásoknak, például idén tavasztól is", abba nem lehetne belekötni. De a "németországban évtizedek óta a mai napig mindennaposok a török-kurd összecsapások" egy olyan retorikai túlkapást tartalmaz, ami könnyen megkérdőjelezhetővé teszi az állítás tényszerű igazságát.

A te érdeked az, hogy a lehetőségekhez képest pontosan fogalmazz: nagyobb lesz a mondanivalód hitele, ha nem lehet benne könnyen találni "félreolvasásokat" meg nyilvánvalóan bizonyíthatatlan állításokat, amiket pusztán (remélt) retorikai hatásuk miatt teszel beléjük.

tamas11 2016.10.05. 13:27:03

@csentecsa:

A mondat elején az állt akarjuk e, hogy : ... "megkérdezése nélkül.."
Megkérdezéssel sem keletkezhet kötelező érvényű elhatározás?
De hiszen volt megkérdezés, válasz is született.
A megkérdezésre (megkérdezettség) re vonatkozik kérdésünk, vagy csak a KÖTELEZŐ érvényre?
(esetleg a kvótára? - azaz egy kötött mennyiségre...)?

A megkérdezettséget kérjük számon? (kin is?)
Vagy a mennyiséget?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.06. 10:00:12

@csentecsa: "semmiképpen sem lehet migránsokat betelepíteni az országba a magyar parlament megkérdezése nélkül."

Senki se akar vagy akart beteplepíteni se menükülteket, se migránsokat. Megint elhitted orbán hazugságát.

Attilajukkaja 2016.10.06. 11:21:11

@csentecsa:
"Ezért kell az alkotmányba belefoglalni, hogy semmiképpen sem lehet migránsokat betelepíteni az országba a magyar parlament megkérdezése nélkül."
Nincs is alkotmanyunk!!!!
Amugy meg furcsa lesz, hogy olyasvalamit akarnak beleeroltetni az alaptorvenybe, ami ellentmond a mar alairt nemzetkozi egyezmenyeknek. Ez jogilag komoly gubancot jelent majd, ha minden kovetkezmenyek nelkul akarunk felrugni egy letezo szerzodest!!!!
Bar hulyesegeket beszelek, Orbannak az ilyesmi sohasem jelentett gondot, mert nem o szivja meg a torvenytelensegeket, amelyeket elkovet.

tamas11 2016.10.07. 08:11:10

@csentecsa:

Én nem lennék ilyen jóhiszemű, a nyelvészkedő konzekvenciáknál maradó tudós.
Az ellentmondás ismert volt, a tudomány arra is rámutatott, hogy a fizetett kampánytervezők szándédkosan éltek vissza a pragmatikával.

www.maszol.ro/index.php/velemeny/70720-szilagyi-n-sandor-egy-tulmeretezett-kiserlet-cseppet-sem-meglep-eredmenyei

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.07. 17:18:55

@tamas11:

Köszi a linket; kiváló elemzés.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.08. 10:48:40

@tamas11: Tényleg jó a cikk, habár a végkövetkeztetéssel nem értek egyet.

2016.10.08. 17:32:53

@KayD:
az iszlám állam mégis hogyan fegyverezhette fel magát? ezt magyarázd már el. miért ment neki a térségben egyetlen orosz barát rezsimnek? esetleg lehet, hogy ez volt a cél. aztán az egy másik kérdés, hogy putyinék se szentek. pontosan ugyanúgy próbálnak érdeket érvényesíteni, mint az amerikaiak. megöltek egymillió embert és földönfutóvá tettek tízmilliót. volt már ilyen. és még lesz is. sajnos. nyilván vannak putyinbérencek. de sorosék se jobbak egy fikarcnyival sem. egyik nem lehetne a másik nélkül.

2016.10.08. 18:11:04

@KayD:
a politika féligazságok sorozata. bezárják a tartósan veszteséges népszabadságot. az egyik tábor szerint ez a piaci teljesítményéből következik. és végre az egykori állampárti posztkommunista újságíró elitnek és követőinek befellegzett. a másik tábor szerint a sajtószabadság durván sérült, mert ez a legnagyobb példányszámú országos napilap. igaz, hogy egyes megyei lapok lenyomják. de az nem számít. értelmes politikát a poliszokban lehet csinálni. országos méretekben féligazságokból vallásháborúkat lehet gerjeszteni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.08. 18:17:12

@unionista‎:

"az iszlám állam mégis hogyan fegyverezhette fel magát? ezt magyarázd már el"

Funding the Islamic State: Sources of Revenue, Financing Requirements and Long-Term Vulnerabilities to Counter-Measures

www.foi.se/Documents/FOI%20Memo%205525.pdf

"miért ment neki a térségben egyetlen orosz barát rezsimnek?"

Annak _is_ "nekiment". Meg az iraki államnak is, meg terjeszkedik Líbiában is meg Nigériában is meg Afganisztánban is.

"putyinék se szentek. pontosan ugyanúgy próbálnak érdeket érvényesíteni, mint az amerikaiak. megöltek egymillió embert és földönfutóvá tettek tízmilliót. volt már ilyen. és még lesz is."

És minél több hatalmat adnak "a népek" a "vezetőik" kezébe (Oroszországban is, az USA-ban is, meg még egy jó csomó más helyen), annál inkább lesz.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.08. 18:20:52

@unionista‎:

"a politika féligazságok sorozata"

Ez a te posztmodern politikafelfogásod.

A politika lényege javakhoz jutni erőszakkal (illetve annak hiteles fenyegetésével).

2016.10.08. 19:44:42

@neoteny:
ez a klasszikus politika felfogás. a görög demokráciában a város (a polisz) ügyeivel való foglalkozáson alapult. a római kereszténység a városnak és a világnak (urbi et orbi) prédikált. ez volt a premodern időszak. a posztmodern judaizmusban a politika világ ügyeivel való foglalatoskodás. globális ideológia gyártása. a "zsidó" baloldal nem döntötték el, hogy anarcho kommunisták vagy anarcho kapitalizmus győzedelmeskedjenek. van egy közös ellenségük: az ortodox, illiberális nacionalizmus. de a "zsidó" jobboldaliság éppen azon alapul. a céljuk a homogén nemzetállamiság. ezek legitim törekvések. a magyarok többsége mindegyiket elutasítja.

nehogy azt gondolja valaki, hogy a népnek flinkenstein "gyűlöletkampánya" kell. arról van szó, hogy soros kampánya még annyira se kell. a népszabadságot többek között azért szüntették meg, mert a piacon nem lehet eladni. jelzem az átpozicionált magyar hírlapot, vagy a magyar nemzetet ugyanúgy nem lehet. ha az index előfizetői díjas lenne, akkor aligha olvasnák egymillióan. de a többi online napilapot sem. megszűnt a média piac valódisága. a lakosságnak nem kell közvetlen fizetnie, hanem valamilyen manipulált tartalmat kap. olyan tényállításokkal, amelyet nem tud ellenőrizni. mert nincs közvetlen tapasztalása. az atomfizikát is azért értik kevesen, mert alaphelyzetben szinte mindenki a "kis bolygó modellt" hiszi el. az atomfizika alapállítása az, hogy a részecske nem tömegpont. mert ha az lenne, akkor elektronnak be kellene esnie az atommagba. newton még kimagyarázta, hogy a hold azért nem esik a fejünkre, mert a testek természetes állapotukban egyenes vonalban egyenletesen mozognak. ez az almára ugyanúgy érvényes, mint holdra. csak a bolygó az egyiket lehúzza a földre, a másikat bekanyarítja. a modern fizikából mégis az jön ki, hogy a tömegek működését nem lehet egységesen leírni. a matematika is arra jut, hogy a valóságot teljes egészében nem lehet racionálisan leírni. onnantól kezdve az emberek önkényesen hozzák a döntéseket. persze számolni általában csak racionálisan tudunk. ötödfokú egyenletet általánosan nem lehet megoldani. nem arról van szó, hogy nem tudjuk. nem lehet. az aritmetikán úgy kellene csavarni, hogy elvesztenénk a számok természetességét. ami azt eredményezi, hogy a formális axiomatikus elméletek döntő többségében vannak eldönthetetlen állítások. és ennek oka éppen azok jól definiáltsága. a természettudomány belátja ezek a brutális korlátokat. a filozófusok erre képtelenek. és ezért a politika a féligazságok világa. a legjobb esetben is politikai konstrukciókat lehet ütköztetni a helyi társadalomban. de ez is féligazság. mert mi van ha nem. ha tényleg a globális anarcho kapitalizmus lenne a legjobb. csak a világ olyan ostoba, hogy ezt nem látta be. lehet, hogy a tudománynak vannak korlátai. de lehet, hogy a filozófiának nincsen. mert miért lenne. van egy végső megoldás. civilizált endlösung. a nácik is ezt hirdették. az anarchisták is ezt hirdetik. szerinted az individuális anarchia totalitása az endlösung. a kollektivisták pusztuljanak. de fordítva is lehet. úgy is endlösung.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.08. 20:02:46

@unionista‎:

"a görög demokráciában a város (a polisz) ügyeivel való foglalkozáson alapult."

A görög demokrácia a szabad polgárok biznisze volt -- amit a vagy ötször akkora rabszolganépek finanszíroztak.

Továbbá a görög (athéni) demokrácia hozott olyan "eredményeket" is, mint például amikor az arginusae-i tengeri csata után a polgárok csoportos perbe fogták a győztes tábornokok közül hatot, és kivégezték őket. A bűnük az volt, hogy nem voltak sikeresek a csatában elsüllyedt athéni gályák személyzetének kimentésében -- mert akkora vihar kerekedett, hogy megkísérelni a mentést csak a mentőhajók elvesztéséhez vezetett volna.

"a modern fizikából mégis az jön ki, hogy a tömegek működését nem lehet egységesen leírni. a matematika is arra jut, hogy a valóságot teljes egészében nem lehet racionálisan leírni. onnantól kezdve az emberek önkényesen hozzák a döntéseket."

Ismét a Troll's Truism technika: egy kicsi igazságból egy izgalmas hazugságlufit fújsz.

"civilizált endlösung. a nácik is ezt hirdették."

Aztán ez lett az endlösung:

20thcenturytruth.files.wordpress.com/2016/02/hamburg-bombing-victims.jpg

2016.10.08. 20:11:23

@neoteny:
oké. de az usa ha akarja, akkor nyilván megakadályozhatta volna, hogy vallási fanatikusok sivatagban felfegyverezzék magukat. az átlag magyar azt kérdezi, hogy ki az ellenség. fegyverek nem teremnek a sivatagban. hja, hogy azok "nyugati" fegyverek. a szaudi "felkelők" ugyanúgy fizetett zsoldosok, mint az "iszlám állam" katonái. csak a szaudiak többsége asszád oldalára állt. mert nem működik az amerikai propaganda gépezet. persze putyin is bassza meg asszadot. a térségből vonuljon ki moszkva és washington. oké, de ezen a ponton a britek, a franciák és újabban a németek is nyilván úgy képzelik, hogy akkor ők vonulnának be. egy német ismerősöm azt mondja, hogy lényegében ezért fogadják be a szegény kis szíreket. joguk legyen az újjáépítésre. de ahhoz majd fel kell fegyverkezni. azért, hogy elérjék a keleti-indo-árja területeket. a nyugat-indoeurópaiak és a judaisták elképzelése összecseng. kelet-európai népek többségi akaratával nem találkozik. az a vicc kategóriájába esik, hogy a usa fasisztázik. az a cnn, amelyiknek nézőközönsége konkrétan arra élvez, hogy amerikai fegyverekkel embereket ölnek. tömik magukba a pukkan málét. és a fasiszta magyar kormány megengedte, hogy egy riporter majdnem felrúgott egy szegény szírt. akik a rendőri intézkedésnek ellenszegültek. az usában le is lőhették volna. már eleve a határt nem léphette volna át. mert előtte lelövik. de egy operatőr nőnek nekiszaladtak, utána kitette a lábát. és majdnem azon esett el egy szír. ez már a fasizmus. és ezt lenyomják amerikaiak százmillióinak. az, hogy a magyar fasiszták kutyákkal (!) védik a határt. menjenek a picsába. és lehet, hogy úgy lesz a térségben fejlődés. ha ugyanúgy kivonulnak, mint az oroszok. a világkommunizmus után a globális kapitalista kísérlet is elbukik.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.08. 20:24:47

@unionista‎:

"oké. de"

... te tolod tovább a hülyeségeidet.

"az usa ha akarja, akkor nyilván megakadályozhatta volna, hogy vallási fanatikusok sivatagban felfegyverezzék magukat"

Az USA 15 éve harcol Afganisztánban: ez a leghosszabb háborúja. És vesztésre áll: meghalt 2,400 és megsebesült 20,000 katonája, és elköltött több, mint 100 milliárd dollárt, mégis tárgyalásokat folytat az amerikai-nyugati támogatású afgán bábkormány a Talibánnal.

Az USA nem mindenható, még akkor sem, amikor az oroszok nem kavarnak be.

"a globális kapitalista kísérlet"

Te (és elvtársaid) összekevered a globális kapitalizmust az (amerikai) imperializmussal.

2016.10.08. 20:55:47

@neoteny:
amikor a polgárság nem a polisz belső dolgairól döntött, akkor meglehetősen ostobán viselkedett. tegyük fel, hogy a hadsereg piaci alapon működik. mi a garancia, hogy a tulajdonos oligarcha okosan dönt. de úgy is felfoghatod, hogy a görög hajók a polisz tulajdonában voltak. és a társaság tagjai (a szabad polgárok) számon kérték, hogy azok egy részét miért vesztették el a háborúban. miért nem arattak totális győzelmet. a dicső görögöket ez nyilván megilleti. hiszen ők a kiválasztott nép. ez a naiv hit szabad piaci alapon is létrejöhet. a judaizmus mint vallás ezen alapul. persze kérdés, hogy melyik választott nép uralkodjon a többi felett?

a nemzeti keresztények válasza az, hogy magyarország legyen a magyaroké. szlovákia a szlovákoké. stb. a fejlődés következő lépése legfeljebb annyi lesz, hogy ezek a kultúrkörök adott metszik egymást. az egyesített komárom föderális keretek között legyen magyarország és szlovákia része lehet. a legokosabb és egyben leggazdagabb szintó cigány ismerősöm azt mondja, hogy messék is egymást. és az unortodox-ortodox határszélen határvárosok, határmegyék kellenek. mert egy újjászerveződő németes cigányság uralná szatmárnémeti, nagyvárad és arad piacait. kárpátalját és a vajdaságot. és az oláh cigányokkal szolnokig vonulnának. és ha kell, akkor a magyaroknak udvarolnak. de a másik oldalról a románoknak gazsuálnak. nagy-románia a tiszáig ér. de ők ugyanúgy közvetítenének erdély felé. erre a cigánykodásra építenék a gazdagságot. és így is lehet. tehát nekik direkt jól jön a piacvédelem. persze úgy, hogy ez nem totális. mert az ő világuk az, hogy egy folyamatosan változó körülmények között az elvek sohasem érvényesülnek tisztán. orbán is ezt csinálja. az egyik nap még az van hogy az egész világnak a koránt kellene olvasnia. a másik nap megvédi a keresztény európát az iszlám befolyástól. tegnap a térségben szlovákia "a" sikertörténet. pozsonyban ezt mondja. holnap már nyilván magyarország lesz az abszolút csúcs. sohasem látott magasságokban a foglalkoztatottság, mélységben a kamatok, az infláció. a tőkepiac érdeke, hogy alacsony legyen a foglalkoztatás, hogy a népeknek hitelt kelljen felvenni. a kormányok is így kényszerülnek ígérgetésre. a szabad tőkepiac gyakorlatban államokkal összefonódva működik. elméletben nem így van. elméletben a kommunizmus is egy állam nélküli társadalom. a gyakorlatban a párt uralkodik a népek felett. a pártállam helyét a pénztőke veszi át. soros szerint a globális kapitalizmus a civilizált endlösung. amiben a zsidó pénzügyi-kereskedelmi kultúra totális győzelmet arat. csak a fasiszta európaiak nem hajlandóak tőle felvenni minden eddiginél nagyobb hiteleket azért, hogy befogadják a szegény kis muszlimokat. hét éves kislány spontán regisztrál a twitteren azért, hogy feltöltse putyin ellenes rajzait. a másik oldalon vlagyimir vlagyimirovics egy medvét puszta kézzel majdnem megölt. csak megkegyelmezett, mint az amerikai elnök a pulykának. úgy látszik, hogy ezek az elnökök az egész világon ilyen rendesek.

2016.10.08. 22:10:51

@neoteny:
a náci németek legyártották a panzert. az oroszok a katyusát. az iszlám állam nyugati fegyverekkel harcol. és a szír "demokraták" is. csak a többség asszadot választja. akit az oroszok védenek.

amerikai nézőpontból a helyzet magyarországon is hasonló. vannak a "demokratikus" erők. csak nem őket választja a köznép. a démosz. és innentől kezdve indul a démonizálás. a gyűlöletkampány minden oldalról. "antiszemita" kormány van. mert nem a zsidó baloldalt választják. tehát dúl a "fasizmus". igaz, hogy a népszabadságot az előfizetők nem veszik meg a piacon, de megveszi egy csoport a helyi napilapokkkal. és kiderül, hogy évek óta azok nyereségéből finanszírozták a főváros veszteségeit. de mégsem a vidéki újságírók kapták a kiemelt fizetést, hanem az árokásó budapesti kultúrharcosok. akiknek a szabad piac az, hogy amit csak eladjanak. a magyar nép végre a multiktól függjön. és ők váljanak helytartókká. de ez nem a hungsoc. ez a liberális demokrácia.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.08. 22:53:31

@unionista‎:

"a nemzeti keresztények válasza az, hogy magyarország legyen a magyaroké"

Ami egy üres szólam ha nincs megadva, hogy ki a magyar és mit jelent az, hogy "legyen a magyaroké".

"az ő világuk az, hogy egy folyamatosan változó körülmények között az elvek sohasem érvényesülnek tisztán"

Akkor a "legyen egyház, mindenkinek egy háza" elv sem "érvényesül tisztán"? Farkas Flóriánnak lehet több egy-háza is?

"a tőkepiac érdeke, hogy alacsony legyen a foglalkoztatás, hogy a népeknek hitelt kelljen felvenni."

Szó sincs ilyesmiről: a munkanélkülinek hiába adnak hitelt a bankok, ők nem fizetik vissza azokat.

"a szabad tőkepiac gyakorlatban államokkal összefonódva működik. elméletben nem így van."

Az a bármilyen piac, ami az államokkal összefonódva működik, eleve nem szabadpiac. Az állam nem olyan piaci szereplő, mint a többi: az állam képes a "jogos" erőszak alkalmazásával rákényszeríteni "üzleteket" a másik félre. Mint pl. az amerikai Igazságügy-minisztérium, ami azon agyal mostanában, hogy mennyire tudja megbüntetni a Deutsche Bankot amiatt, hogy az 2007 előtt "szabálytalanul" adott el kötvényeket az USA-ban. Először $14 milliárdra gondoltak (mert miért ne?), de aztán mindenféle zörejek hallatszottak, hogy az effektíve bedöntené a DB-t, mert Merkel mami nem túlságosan van oda a gondolatért, hogy az USA szövetségi kormánya gazdagodjon a német adófizetők pénzén (mert ugye a DB "megmentése" onnét jönne).

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.08. 22:56:11

@unionista‎:

"az iszlám állam nyugati fegyverekkel harcol. és a szír "demokraták" is."

Te már mondtad azt is, hogy "a lego nyilván nem akar egy rakás játékot adományozni a magyar óvodákba. egybe sem." A te puszta állításaidnak nincs már túl sok hitele. Sőt kevés sem.

2016.10.09. 00:35:52

@neoteny:
államnélküli társadalmak a történelemben legfeljebb csak elvétve léteztek. effektíve nincs olyan, hogy szabad piac. az egy üres, űrbéli elképzelés. a modernizációval az emberiség eljut az intergalaktikus szabad kereskedelmi egyezményekig. de az is ugye valami államközi megegyezés lenne. mert nem lehet minden egyes ufóval megállapodni. de ha a piac legalább kis részben megegyezésre van alapozva, akkor szükséges előzetes megállapodás. és ahhoz pedig szükség van valamilyen államiságra. a "világhírű" közgazdászok eddig nem jutnak el. mert ez ellentmond az utópiának. a kommunisták se jutottak el odáig, hogy az sem lehet teljesen államnélküli. az is az államokkal összefonódva valósult meg. a kapitalizmus dettó.

2016.10.09. 01:41:16

@neoteny:
az volt egy állami gondozott cigány ismerősöm koncepciója, hogy egyház alapja az, hogy mindenkinek van egy háza. egy és nem több. ha valaki két házat akar (mondjuk hétvégi házat, vagy üzletházat), akkor béreljen vagy legyen társa. házastársa, vagy üzlettársa. egy embernek egy háza legyen. az az egyház. és ő ezt nem egy könyvben olvasta, hanem a nyelvből okoskodta ki. ez a kedvenc pikered elképzeléseit támasztja alá, aki azt mondja, hogy vannak nyelvi ösztönök. és azon megy a vita, hogy ez velünk született, vagy sem. bizonyos ágakban nyilván igen. úgy egyébként pedig nem. nincs minden emberben pontosan ugyanaz a mintázat kódolva. hanem van valami. és ezeket az emberiség egymástól eltanulja, vagy nem tanulja el. ami az egyiknél gén, az a másiknál mém. ez majdnem triviális. a humán viselkedés részben generikus, részben genetikus. ez nem egy nagy felismerés. hanem a majdnem nyilvánvaló kategóriája. de ez ellentmond a humán filozófia alapvetésének. mert ez egy "fasiszta" elmélet. egészen addig amíg nem egy zsidó találja ki. az, hogy van nyelvi ösztön sem újdonság. pinker legalább elfogadja, hogy van ilyen. a köznyelv befolyásolná a közgondolkodást, akkor az nem válhatna a világban teljesen egyformává. és ebből következik a nacionalizmus. ami a zsidók ősellensége. pontosabban a zsidók szerint a nacionalizmus 18-19. századi elképzelés. előtte hogy a faszomba volt magyarország. ha nem volt magyar identitás. vagy franciaország. vagy svédország. a 9. században is volt nacionalizmus, csak annyira természetes volt, hogy nevezte el így egy "gondolkodó". hunyadi, vagy zrínyi nem volt "nacionalista"? egyetemen magyarázzák egyetemes tudásként, hogy a 18-19. század előtt nemzeti érzület már pediglen nem létezett. vagy ha mégis, akkor arra nem alapozták a közéletet. hogy a faszomba lett a bolgár nagyfejedelmség. vagy az ortodox egyházak pátriárkával. nem kellett hozzá nemzeti érzület. a lófaszt, dehogy nem kellett. de ha a ceu-n egy főokos kitalálja az ellenkezőjét, akkor mindenki antiszemita. mert valahogy mindig zsidók találják ki. ők vannak kiválasztva.

a holokauszt tisztességes túlélői ott voltak a közéletben addig azt gondoltam, hogy ne menjünk nekik olyanoknak, akiket magyarok mégis csak meg akartak ölni. kizárólag a származásuk miatt. és legyünk toleránsak. a zsidók fejtsék ki elképzeléseiket. de ez a filozófus újhullám szinte csak hülyékből áll. a purgatóriumi időszak lejárt. nehogy már soros által pénzelt lófasz jóskák mondják meg azt, hogyan éljenek a magyarok. sorosnak még van sansza arra, hogy meggondolja magát. és azt mondja, hogy pénzt ad a magyar tudományos akadémiának, mint széchenyi. ő a saját egyetemében, a saját egyetemességében hisz. mert ő egy despota. de ezeket az embereket a köznép szétzavarja. azzal a címszóval, hogy hülye zsidók. nem minden zsidó hülye, hanem "ezek". a majdnem nyilvánvalót tekintik fantasztikus felismerésnek. persze, hogy befolyásol a biológia, a nyelv, a természeti környezet. van történeti tudat. a kétfarkú kutyapárt szerint a magyarok is migránsok. ha a magyarok bejöhettek a kárpát-medencébe, akkor szegény kis szírek miért nem jöhetnek be tömegével. és van olyan hülye, akinek ezt magyarázni kellene. az, hogy volt egy népvándorlás nem azt jelenti, hogy mindig annak kell következnie. és nem lehet védeni a házat, hazát. mert az szerintük a fasizmus. a fasizálódást ezek az istenverte idióták gerjesztik. az olyan cinikus emberek, mint a kétfarkú kutya pártiak. a közéleti értelemben hülyék összeállnak. és azt mondják, hogy ne legyen közélet. mert az kollektivizmus. de miért lenne feltétlen az a rossz. vagy az a jó. az a zsidó, aki ezt nem érti. attól zsidó, hogy nem érti. legalábbis magyarországon.

egy filozófus nick arról írta a doktoriját, hogy a hatalomnak mint egésznek a természetes felosztásának szükséges és elegendő feltétele a racionális közélet.
ez nem egy nagy felismerés. ez majdnem tautológia. az egésznek a természetes felosztása definíció szerint a racionalitás. az igazságos felosztás a kétpártrendszer. de az lehet úgy is, hogy van egy állampárt és függetlenek. csak ugye a függetlenség egy bizonyos népcsoportban megint egész mást jelent. ha az mszp fizeti, akkor az "független" "liberális". török gábor is független, mert ő mindenkitől szeretne függni egy kicsit. független az, aki mondja a magáét. de nem hiszek abban, hogy a politikára csak a független értelmiség alkalmas. mert könnyen összevesznek. tehát nem látok abban sem feltétlen nagy problémát ha egypártrendszer alakul ki. majd jönnek a valódi függetlenek. nem kell semmiféle tüntetés, mozgalom. ez mind ellenkultúra. szegény kis népszabadság. veszteséget termelt. megvették a megyei lapokat. addig azok finanszírozták a posztkomcsikat és a gyerekeik újságírását. most meg már nem. ehhez kell mészáros lőrinc, matolcsi és a többiek. végezzék el a "piszkos" munkát. de amikor vidéki lapoknál rúgtak ki emberket, akkor azt le se szarták. nem tiltakozott az amerikai nagykövetség. nem voltak a téren a "filozófusok".

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.09. 02:09:25

@unionista‎:

"effektíve nincs olyan, hogy szabad piac"

Minden feketepiac -- amiből akad bőven -- szabadpiac.

"de ha a piac legalább kis részben megegyezésre van alapozva, akkor szükséges előzetes megállapodás. és ahhoz pedig szükség van valamilyen államiságra."

Az első mondatból nem következik a második.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.09. 02:16:32

@unionista‎:

"tehát nem látok abban sem feltétlen nagy problémát ha egypártrendszer alakul ki. majd jönnek a valódi függetlenek. nem kell semmiféle tüntetés, mozgalom. ez mind ellenkultúra."

Majd épp' te leszel az a lófaszjóska, aki megmondja a tutit a politikai pluralitás szükségességéről ... milyen szerencse, hogy nem vagy megalomán.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.09. 02:49:48

@unionista‎:

"az, hogy van nyelvi ösztön sem újdonság. pinker legalább elfogadja, hogy van ilyen. a köznyelv befolyásolná a közgondolkodást, akkor az nem válhatna a világban teljesen egyformává."

Ebből is látszik, hogy halvány segédfogalmad sincs Pinker tudományos tevékenységéről, valamint a Sapir–Whorf hipotézissel kapcsolatos álláspontjáról.

Még bohócnak is gyenge vagy.

tamas11 2016.10.09. 07:26:57

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
azért, (nem értünk egyet a következtetéseivel), mert visszamegy nyelvészbe...
(ki is fejti hozzászólásokra válaszolva, hogy az "eredeti" megközelítésnél kéne maradni ehelyütt... Lásd a cikk első felét)
A kommunikációs eljárást, nyelvi malőrként találja fel, és írja le,
elhanyagolva , hogy kormányzati kommunikátoroknak mindezt , amit cikkében elemezőleg kifejtett, TUDNI KELLETT (tudták is) ezért SZÁNDÉKOSAN megvezettik a közösséget. Most azt éljük át, amiként sikerült, és "ragozni" kezdik...
szóval felfogható a gyalázat úgy is, mintha nyelvi tévesztés lehetne.
Ha tőled most megkérdezik, hogy akarod e a betelepítéseket, akkor mondhatod, hogy nem, vagy azt, hogy félreértés a kérdés, mert nem te döntesz, De egyúttal a fejedhez is kaphatsz, hogy át akarnak verni.
Ezután viszont már nem a saját fejedhez kéne kapni, hanem azokéhoz, akik erre oly nyilvánvalaóan készülnek..
A konkrét esetben ez történt, és már múlt idő.

----------
@KILENCVEN NYOLC SZÁZALÉK: @Attilajukkaja:
@neoteny:

Az utóagos kormányzati kommunikácó a szavazási kérdéssel elültetett közjogi katyvaszt nemzetközi szintre (térbe) emeli.
Pedig nincs hatálya az EU nál a hazai népszavazásoknak, és alkotmánynak, a módosításoknak se: a kölcsönös ellenállás, a kettős hallás benne van a "rendszerben".
Mi sem jellemzőbb, hogy itt mi hárman "megkérdezés"-ről írunk, (csentecsa kifejezését átvéve), miközben "jóváhagyás" állt a népszavazási szövegben.
A kettő egyáltalán nem ugyanaz, viszont képtelenség tisztába jönni vele, mert ahhoz ugyebár kellene a kormányuati elhataározás és eljárás, annak ismerete, és a realitás, beleértve a nemzetközi fogadtatást.
Velünk együtt Ők mutathatják majd csak fel, hogy mi mit jelnthet, nem volt még precedens.
Orbánék szándédkosan vitték bele ebbe az embereket, hogy megvezessék őket és az eseményeket.

tamas11 2016.10.09. 07:54:57

@unionista‎:
erre megint reagálni kell, mert mocsok munka, amit végzel.
Nem Sorost kell megvédeni, hanem téged (a hülyeségedtől), meg azokat akik olvasnak, ifjabbak, és tájékozatlanok.
... "soros által pénzelt lófasz jóskák mondják meg azt, hogyan éljenek a magyarok. sorosnak még van sansza arra, hogy meggondolja magát. és azt mondja, hogy pénzt ad a magyar tudományos akadémiának, mint széchenyi. ..."

Soros György VALAMENNYI akadémiai kutató intézetnek ADOTT egy egy legkorszerűbb fénymásológépet, számszerűen több mint kilencvenet.
(kb a nyolcvanas évek eleje-közepe).
Ez akkor alaphangon százmillió forint. (azok kedvéért, akik nem tudják elképzelni, hogy ez mit jelentett, fel kell idéznem, hogy akkor már húsz éve sírtak a kutatók, hogy lehetetlen a munkájuk fénymásolás nélkül, és nem volt még általánosan számítógép (sem). A szakirodalom terjedéséről beszélünk! A képhez tartozik, hogy a másolókat addig -ha voltak egyáltalán - jegyzőkönyvezve lehetett csak használni, éjjelre lezárni -stb. E szabályozás idővel fellazult, inkább nem volt gép...)
Nem sorost kell védenem, hanem jelezni, hogy miként történt valójában, és hogy gyalázatos dolog, amit csinálsz itt. Tévedhetnél is, de kilóg az agyadból a tendencia, szádból a szemét.

2016.10.09. 11:21:47

@tamas11:
de ez megint az, hogy soros adott SZÁZMILLIÓ forintot. tony curtis egyszer elment mátészalkára. azért, mert a családja onnan származott. odament a cigányasszony és azt mondta: ő annak idején adott az anyjának egy terítőt. és az megért legalább tízezer forintot. majd rájött, hogy keveset mondott. és hozzátette: AKKOR! a hollywoodi színészlegenda nem értette, hogy mi van. és el kellett magyarázni, hogy a cigányasszony pénzt kér. ő azt mondta, hogy hogy inkább újítsák fel a zsinagógát. mert (közösségi) intézményes megoldásokban gondolkodott. ezek hiányában buknak el a nemzetek. ami a libsik kultikus kiadványa. benne van, hogy "nations fail". robinson és acemoglu éppen arra mutattak rá, hogy a közösségi megoldások hiánya eredményezi a szegénységet, csak ezt persze nem kellene szembeállítani az egyénnel. soros célja az, hogy felszámolja a nemzeteket. a magyart, a szlovákot, a csehet ugyanúgy, mint a lengyelt. kelet közép európában mindenhol gyűlölik ezt a "balliberális" társaságot. azért, mert errefelé legalább egy évezrede jobboldali (nemzeti) liberalizmus a leitkultur. és ezt próbálták átpozicionálni az elmúlt száz évben. sikertelenül. mert a köznép fellázadt. és sorosékkal szemben lázadt fel. helsinki bizottság, norvég civil alap, amerikai nagykövetség, tasz, amnesty international, klubrádió, rtl klub, atv, index, 444, hír24, 168 óra, hvg, népszava. a népszabadságot ugye tegnap számolták fel. értem, hogy tgm tiltakozik. meg is értem, hogy miért. de a közakarat az, hogy ezek távozzanak közélet főáramából. mert fel akarják számolni a magyar államiságot és a keresztény nemzetet. a keresztényellenesség is antiszemitizmus. a (zsidó) keresztények is sémiták. én reformált/urbánus (református) parasztgyerek vagyok. szóval nekem mindegy, hogy unortodox római keresztények, vagy az ortodox zsidók. egyikhez se tartozom. de felmérem ésszel, hogy éppenséggel ezek is lehetnek debrecenben. amikor még a rendszerváltás idején rajzoltam egy várostervet pauszpapírra (a kartográfiai vállalat térképét átrajzolva és az intézményrendszert kicsit újragondolva), akkor a belvárost és az óvárost elválasztó kiskörúton helye volt a katolikus egyházaknak (több is van). és bejelöltem a reformált zsidó hitközséget. mert azt gondoltam, hogy legyenek ők is a városban. és azért nem lettem politikus, mert a többség azt mondta, hogy nem nagyon legyenek. de a zsidók azt mondták, hogy ez nekik kevés. ők lesznek a polgárosodás motorja. a pesti zsidók a fasizmust látták ezekben. mindenben, ami nem a törzsi világképük. tehát az elmúlt 25 évben mindenki ezt a vallásháborúsdit játssza. soros azt mondja, hogy nem kellenek a nemzetek. a nacionalistáknak alkotmányos többségük van. és a jobbikkal együtt jóval több, mint kétharmados. ők azt mondják, hogy nem kellenek sorosék. a zsidó jobboldal is ezt mondja. kiegyezéspárti vagyok. soros azt mondja, hogy ő háborúzik a nemzeti kormányokkal. mert van elég pénze. oké, de ebbe a magyar zsidó kultúra könnyen belepusztul. mert a szeretet nem pénz kérdése. és azt nem lehet előírni, hogy ezt az istenverte társaságot ha képtelenek elfogadni, hogy nem a kiválasztottak, akkor a népek szeressék. adják vissza a lovagkeresztet. tiltakozzanak. az usa hozza létre a bipartisan taskforce for combating anti-semitism munkacsoportot. hívják össze az ensz közgyűlést. a piacon megvásároltak egy média portfoliót. és abban a legnagyobb veszteséget felhalmozó napilapot megszüntették. de indítsák újra a népszabadság újságírói. tartsák fent az előfizetők. támogassa a soros alapítvány. és harcoljanak a keresztény többség ellen. és majd szavazunk. de amíg ez a társaság lesz az ellenzék (mert valós politikai támogatottságukhoz mérten még mindig brutális manipulatív média befolyások van) addig orbánék lényegében azt csinálhatnak, amit akarnak. és a nemzeti radikalizmusra lesz igény. a hitgyüli ezért állt be a jobbik mögé. megindult a kavarás. hogy mi lesz az eredménye az majd kiderül.

tamas11 2016.10.09. 12:08:57

@unionista‎:
Nem. Ez megint az, hogy téped a szád ezredszer is, hogy

"sorosnak még van sansza arra, hogy meggondolja magát. és azt mondja, hogy pénzt ad a magyar tudományos akadémiának, mint széchenyi. ..."
miközben TÉNY, hogy adott konkrétan az Akadémiai Intézeteknek is.
Ennyit ér a szavad - mondhatnám, de itt már arról van szó, hogy látszik, mennyire tendenciózusan tévedsz.
És most még ragozod is, ahelyett, hogy elnézést kérnél....
Az esetből nwm az következik, hogy Soros célja, hogy "felszámolja a nemezetet", hanem az ellenkezője: abban a helyzetben (épp úgy mint ORBÁN londoni ösztöndíjazásásval) az volt a cél kimondva is, hogy a nemzetietlen szocialista berendezkedést meghaladja a közösség kultúrája tudása.
Mondtam neked, lehet tévedni, neked is, de ez már durva, szándékos megtévesztés részedről, kínrímek egy rossz kormányzati propagandára.

2016.10.09. 12:45:38

@neoteny:
valódi pluraitás nem csak abból származhat, hogy több párt van. hanem abból, hogy van egy nagy néppárt. és a parlamentben nagy számban vannak függetlenek. pártatlanok. ha úgy tetszik, akkor liberálisok. de a liberalizmusból következően nekik nem kell párttagság, pártolótagság, pártbizottság, pártelnök, stb. a balliberálisoknak kell. ezért van mszp, dk, lmp, párbeszéd, együtt, mlp, moma, kétfarkú kutya párt, stb. a kfkp nem rendelkezik semmiféle valós elképzeléssel. hanem tiltakoznak a gyűlöletkampány ellen. ez egy legitim törekvés. de a ők ugyanúgy gyűlöletkeltők. leszakítják a kormánypárt plakátjait. de a kormányoldalon álló civilek leszakították a kfkp ellenplakátjait. nem két valódi koncepció verseng egymással. hanem egy állampárti állítás egy anarchista/nihilista tagadás. a közéleti vitákat független reálértelmiség tehetné konstruktívvá. a kfkp nem ilyen. ők fel akarják számolni az államot. ahogyan az összes neolib csoport. de őket soroshoz hasonló pénzoligarchák támogatják, akik az egyesült államokkal összefonódva az európai keresztény nemzetek is felett uralkodnának. a kétfarkú a finánctőkések "láncos kutyája". ahogyan a "kockásingesek" és a többiek. ők legyártanak egy mémet. és ezt propagálja a 444. ami nem soros tulajdona. hanem egy olyan alapítvány támogat, amit soros tulajdonol. én liberális vagyok. és azt gondolom, hogy ők is összeállhatnak egy városrészben. felőlem lehet egy anarchista drogos-buli-buzi negyed. és az ne legyen része a magyar közoktatásnak. hiszen ők attól kívánnak elszakadni. rendben. a többségnek is jogában áll összeszerveződni. a kdnp szuperászait valódi függetlenekkel kontrollálni.

a prezi alapító azt mondja, hogy olyan magániskola kellene, amiben nincsenek tantárgyak. mert ők újragondolták és ez jött ki. a kdnp azt mondja, hogy "egész napos" iskolára van szükség. sanyi is azt mondja, hogy a tanár is legyen bent a közintézményben "nyolctól négyig". a vízműben neki is addig tart a munkaidő. legyen napközi. azért, hogy öcsike ne lófráljon. mivel ők dolgoznak. nem tudják felügyelni. azért fizetnek az asszonnyal adót, hogy a tanárok ezt megoldják. de azt sanyi is elfogadja, hogy mondjuk délig legyenek a kötelező órák. utána legyen szabadon választott. legyen fakultáció és korrepetálás. fejlesszék azt, a képességet amiben öcsike jó, és azt is amiben nem annyira. egy közepes körüli szintet abból is érjen el. sanyi sem hülye. azt akarja, hogy a gyereke tanulhasson. de ehhez klasszikus közoktatást és nem magániskolákat képzel el. sanyi elképzeléséhez a "jobboldal" áll közelebb. valójában inkább az a "baloldali". csak magyarországon "zsidó baloldal" van. ott minden fordítva van. sanyi azt kérdezi, hogy miért nincs hétvégén szakkör. ő is járt a "nevelésibe". az milyen jó volt. (a szocializmusban úgy hívták a legnagyobb lakótelepi iskolát, hogy a "nevelési központ". ő oda járt. sportolt és rajzolt. mert ezekből volt a legjobb. a többiből majdnem mindből megbukott. földrajzot szerette egy kicsit. egyszer még azt is megtanulta, hogy hol van a rakaca víztározó a bódva völgyében van. a földrajztanára a minisztériumba is írt, hogy benne legyen a tankönyvben. sanyi így lett kútfúró. azt modta neki a földrajz tanár, hogy maga elég erős és látom tudja hol van a rakaca. temeljen és szolgáltasson vizet. itt a keleti főcsatorna mellett arra szükség lesz. de neki is fontos a tudás. az, hogy milyen jó volt, hogy járhatott szakkörbe a "nevelésibe".) a pukli és a prezi alapító azt mondják, hogy ne legyen ilyen "nevelési". mert az "központosítás". nekik az a sátánizmus. körrel mi a helyzet. annak van egy középpontja. ellipszisnek két fókuszpontja van. parabola nyitott, de egy fókuszpontja annak is van. az is a sátánizmus maga? de legyen ilyen a prezi iskola.

sanyi szerint felsőben minden osztályt szakosítani kellene. és a napot azzal kezdeni amiben a legjobbak. ő például a reggeli tesi órákat szerette a legjobban. csak legyen reggeli. enni komám. ne kelljen lejmolni a többiektől. miért nem lehet nyolctól reggelizni az iskolában. fél kilenckor dupla tesi óra. a sportosztályban. a "céseknek" dupla matek. a "cések" azok furcsán gondolkodnak. az ember ha értelmesen beszél a kútfúróval, akkor ő is összerakja az klasszikus iskolát. a prezi alapítók újragondolták. és nekik az jött ki, hogy egyáltalán nem kellenek tantárgyak. rendben. az ő iskolájukban nem legyen matek. szerintem arra minden nap szükség van. a többségnek leginkább alkalmazott jelleggel. a "céseknek" minden reggel elmélet. és ebéd után tanulószoba. fakultáció. de lehessen beülni a templomba a kömal feladatokkal. vagy akár a zsinagógába. ezek között nem látom a szörnyű ellentmondást. és ez belefér a magyar iskolarendszerbe. mert liberális vagyok. preziék meg zsidók. de nem liberálisok, hanem anarchisták. órarend? rend? egyenes út a gázkamrákig. álljanak össze soros györggyel, alexa kinggel és a többiekkel. hadd legyen már végre klasszikus public school. és mivel ők ebben nem hisznek, ehhez nem akarnak csatlakozni ezért nélkülük.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.09. 13:02:49

@unionista‎:

"valódi pluraitás nem csak abból származhat, hogy több párt van. hanem abból, hogy van egy nagy néppárt."

A te posztmodern értelmezésedben.

" nem két valódi koncepció verseng egymással. hanem egy állampárti állítás egy anarchista/nihilista tagadás."

Ezt a "lógyikát" követve pl. a rabszolgafelszabadítás sem egy pozitív program, hanem a rabszolgatartás helyességének állításának egy nihilista tagadása.

"a kétfarkú a finánctőkések "láncos kutyája". ahogyan a "kockásingesek" és a többiek."

Aha. De legalább valaki meg akarja ölni Bástya elvtársat. Azért az már egy eredmény, nem?

"az ember ha értelmesen beszél a kútfúróval, akkor ő is összerakja az klasszikus iskolát."

Úgy érted a porosz iskolarendszert, ahol az etatista-kollektivista szellemben indoktrinálják a csemetéket. Bismarck elvtárs jóváhagyóan bólogat.

2016.10.09. 14:58:21

@neoteny:
igen, ez a klasszikus kelet-közép európai poroszos iskola. de errefelé ez jött be. a többségnek legalábbis. a "kommunista" (~kollektivista-etatista) "nevelési központ" mintája a bundesschulzentrum. a szovjet elvtársak miatt nem lehetett szövetségi iskolai központnak nevezni. de kétségtelen, hogy ilyesmi nszk-ndk minta. erre mondja azt a gyügyei paraszt, hogy akkor volt jó, amikor sváb volt az orvos és szász volt a tanító. mert akkor rend volt. az egy korlátozott nyugatosságot jelentett. és ahhoz társul a nemzeti érzület. kölcsey vagy a petőfi. falu végén kurta kocsma, oda rúg ki a szamosra. vagy a nyári napnak alkonyúlatánál megállék a kanyargó tiszánál. ott, hol a kis túr siet beléje, mint a gyermek anyja kebelére. és értem persze, hogy ez nem a belvárosi zsidók világa. mert ebből nem egy modern amerikanizált metropolisz, hanem egy nagy-magyar metropólia következik, ami erősen retrográd. de a többség az utóbbiból kíván polgárosodni. mivel én tényleg liberális vagyok ezért nem állítom, hogy ez első a (pesti zsidó) koncepció feltétlen rossz vagy gonosz. hanem azt, hogy lehet így, lehet úgy is. az én közéleti világképemet az elemi matematikából indítom. és az annyira formális és absztrakt, hogy az majdhogy nem kultúrafüggetlen. de még az sem teljesen. mert azt gondolom, hogy az alföldön az átlagosnál magasabb szinten illene síkgeometriát tanítani. mivel az síkvidék. és egyszerű parasztnak is érteni kellene annak az absztrakt formavilágát. persze véletlen sem azt gondolom, hogy csak azt ismerje. hanem csak azt, hogy lehetnek eltérő helyen a hangsúlyok. de engem egyáltalán nem zavarna ha lenne alternatív tehetséggondozás. az sem ha a debreceni zsinagógában polgár sakkiskola nyitna. én azt is a polgárosodás részének tekintem. polgár judit nem is ment el izraelbe (ahogyan zsófi) és amerikába (ahogy zsuzsa). ők nem lettek a magyar/európai kultúra részei. nem hiszem, hogy amerikai tudja, hogy ki polgár zsuzsa. mert amerikában fontosabb, hogy ki szerepel a show műsorokban. és zsuzsa ezt a közeget választotta. engem az sem zavar ha polgár jutka is ezt választja. ő "vagányul" sakkozik. nem általában a legjobbat akarja meglépni, hanem azt, amivel az ellenfelét leggyorsabban kiütheti. a sakkjátéka ettől "férfias". judit bekerülhet a magyar történelmi arcképcsarnokba. én kifejezetten kultiválom azt, hogy azok a zsidók, akiknek valamiért fontos magyarország kerüljenek be ebbe körbe. nehogy kirekesszük őket kizárólag a származásuk miatt. de ha szembe akarnak fordulni a többséggel, akkor csak rajta. vagy ha el akarnak menni az országból, akkor viszlát. az állam vegye meg a repülőjegyet is nekik. nehogy azt mondják, hogy nem hagyhatták el szabadon az országot. de megértem azokat is, akik ezt megtették.

róna mondja azt, hogy ő háromszor emigrált. egyszer még kicsi gyerekként menekültek el. utána 56 után. és a ner megalakulása után is kénytelen volt elhagyni az országot. azért, mert az mnb beperelte. ő az lmp delegálta felügyelő bizottsági tagként írt egy jelentést arról, hogy a jegybank gazdálkodása vélemény szerint nem törvényes. tehát nem is a nemzetközi standardokat kérte számon, hanem azokat a jogszabályokat, amelyeket a "kétharmad" maga alkotott. ezeket ő jogász és közgazdász végzettséggel áttekintette. és a legjobb tudása szerint az mnb elé tárta. még csak nem is közvetlen sajtó nyilvánosságához fordult. ez felügyelő bizottsági tagként neki kötelessége volt. erre az mnb mondjuk így nem úriemberekhez méltó módon beperelte mondván, hogy az ő jó hírnevüket sérti. és erre azt mondta, hogy ilyen civilizált világban nincs. különösképp a 21. században. az oxfordi egyetem ezt nem hitték el neki. black friars oktatói azt mondták, hogy ez nonszensz. rónát is megértem. de neki politikusként sanyit kellene megértenie. mert ő olyasmi, mint az átlag magyar választó. és ez az, amire ez az, amire a zsidókból és zsidókeresztényekből álló értelmiségi csoport képtelen. ők nem tudnak a magyarok számára pozitivista politikai programokat alkotni. és azt mondják, hogy ez esetben semmi se legyen. vagy az ő törzsi világuk, vagy semmi. és a többségi magyarok is ugyanezt mondják. és innentől kezdve mindkét fél háborúskodik. az egyik világ marginalizálódik. lehet mondani, hogy ez globális méretekben magyarország lesz. de a helyi viszonyok között nagyon úgy tűnik, hogy rónáék buknak el. ha így alakul, akkor az sajnálatos lenne. de nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz kiegyezés. ez a realitás. ez esetben nincs mese a a demokrácia játékszabályai szerint győztest kell hirdetni. 98% megüzente brüsszelnek: nem. ez esetben ezt játsszuk. mert ez a csoportosulás nem jutott el odáig, hogy az természetes, hogy egy ország védi a határait. különösen azzal a történelmi tapasztalattal, amivel a magyarok rendelkeznek. ezen különösebb csodálkozni való nincsen. orbánnak ebben a kérdésben sok igazsága van. ez nem illeszkedett orbán sátán világképbe. a városi "zöldek" nem illeszkednek be a hagyományos kisparaszti világba. fölötte állnak. a földet mentik meg.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.09. 15:06:45

@unionista‎:

"mert akkor rend volt."

Endre bátyád sem a téeszben követte a rendet, hanem a nagybirtokán rendetlenkedett a kisrepülőjével. A gyügyei paraszt _más számára_ akar "rendet", ő meg majd megoldja magának okosba'. Megmondta Orbán is: a magyar gógyis, szeret cselt vetni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.09. 15:15:52

@unionista‎:

"és innentől kezdve mindkét fél háborúskodik."

Mindaddig, amíg megengedik, hogy a törvényt eltérítsék az igazi céljától — hogy az tulajdont sértsen ahelyett, hogy megvédené azt — mindenki részt akar majd venni a törvényhozásban, vagy azért, hogy megvédjék magukat a rablástól, vagy azért, hogy felhasználják azt a rabláshoz. A politikai kérdések mindig hátrányosan megkülönböztetőek, dominánsak és mindent felemésztőek lesznek. Harcok fognak folyni a Törvényhozás Palotája előtt, és a benti küzdelem sem lesz kevésbé elszánt.

-- Frederic Bastiat "A Jog"

2016.10.09. 16:00:20

@tamas11:
soros célja, hogy a széchenyi által alapított magyar tudományos akadémiát és az ahhoz kapcsolódó nemzeti intézményrendszert szétverje. mert szerinte a nemzetköziség a nemzetek felett áll. nem akarok megint a nyelvi ösztönnel jönni. "nemzet"-"köziség" nem azt jelenti, hogy azok felett áll, hanem azt, hogy közte van. például ezt sem érti soros. és a többi lófasz jóska, akiket pénzel. az összes ilyen think tank stratégiát alkot. vannak évtizedekre előre megírt forgatókönyvek. nem összeesküvés elméletek. hanem nagyon is gyakorlatias elképzelések. és azokat próbálják meg keresztül vinni. és a közélet részben arról szól, hogy ezek megvalósulnak, vagy nem valósulnak meg. például azért, mert szembe mennek a közakarattal. a soros alapítvány komintern jellege van. csak ők kapitalisták. de ezek a szociálliberalizmusban vagy a liberális internacionáléban elég jól megférnek egymás mellett. a szocik eladósítják az államokat. és a libsik eladják. nagyjából ez a programjuk. és azt mondják, hogy mivel így minden piacosodik a világ működése hatékonyabbá válik. de ez az államokkal összefonódó tőkepiaci önkény. tehát nem arról van szó, hogy bármi is a valódi tudás birtokosainak kezébe kerülne. hanem egy bizonyos csoportosulás próbál felvásárolni mindent, amit csak lehetséges. egyébként nyilván nemcsak soros, és nyilván nemcsak zsidók. de a lakosság jelentős része ezt a kultúrát ehhez a körhöz kapcsolja. és ez jelenleg politikai legalábbis féligazságként megáll. az a jövő generáció történészi munkája lesz, hogy kiderítse mennyiben kötődik ez népcsoporthoz, valláshoz. összeírják őket. és melléírják, hogy zsidó-nem zsidó. azt tippelem, hogy az jön ki, hogy a fele. "zsidó félcsoport". "sémi group". a "semi" felet is jelent. de nem gondolom, hogy ők a gonosz erői. ha én politikus lennék, akkor kiegyezést ajánlanék nekik. de engem ugyanolyan fasisztának tartanak, mint a leghülyébbeket, akik tényleg megölnék őket. ezeknek az embereknek ez egy eszelős vallásháború. és megtalálták az ellentábort. egyik pártján sem állok. vívják meg.

nem mentem el népszavazni. de azért nem, mert egy "matolcsy tallérral" azt dobtam ki. de ha szavaztam volna, akkor nemet húztam volna be. úgy, hogy írtam volna valami a helyi bizottságnak valami cifrát. megkapják a szavazatomat, de jelzem, hogy ez így azért problémás. ebben a helyzetben az ember erre a hülyeségre kényszerül. ez nem demokrácia. ez egy vallásháború. orbán demokratikus játszmában legyőzi sorost. vagy nem győzi le. mert ő mozgósít annyi pénzt, amivel orbánt kicsinálják a nemzetközi játéktéren. csinálják ki. nem állok mellette, de ellene sem vagyok. mert szerintem nem lenne az olyan nagy probléma ha európa visszatérne a nemzeti keresztény tradícióihoz. jelzem az is multikulturalitást eredményez. csak ez nem azt jelenti, hogy mindenhol mc donalds van. szóval ez nem az amerikanizmus. de legyen meki is. ha van rá igény. nekem úgy tűnik, hogy ebben is a lokalitás válik uralkodóvá. és a cél, hogy a helyiek jobb hamburgert csináljanak. adott esetben helyi marhából, helyi ízesítést kínálva. és ebből lesz a sokféleség. miközben persze azért vannak alap receptek. amin csak kicsit lehet variálni. és ez nem csak hamburgerre igaz, hanem a politikára is. nyilván van egy általános normarendszer, amitől olyan nagyon nem lehet eltérni. nem nagyon lehet embert ölni. de kik ölik a népeket szíriában. oké az oroszok bombázzák az aleppoi gyerekeket. illetve azokat a "demokrata" felkelőket, akiket a nyugat támogat. csak épp a helyiek nem. és azt iszlám államot, amelyik valahogy felfegyverezte magát. ellenük miért nincs kőkemény embargó. miért magyarország a "fasiszta". és megannyi kérdés. ha ez a betelepítés nem volt előre tervezett, akkor miért fáj az egyeseknek, hogy nem lehet az országba tömegesen kívülről beerőszakolni olyanokat, akik egyébként nem akarnak magyarországon élni.

tamas11 2016.10.09. 16:07:30

@unionista‎:
"vannak évtizedekre előre megírt forgatókönyvek"
oké. Amerikára valóban jellemző ez a törekvés, de hogyan lehet ezt azonosítani Sorossal?
Másfelől:
Mi a hazai , jellegzetesen magyar forgatókönyv? Kinek tulajdonítod?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.09. 16:19:29

@unionista‎:

"például azért, mert szembe mennek a közakarattal."

Olaszliszkán a helyi közakarat az volt, hogy Szögi Lajost meg kell lincselni. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ügyészség (ami nem egy demokratikusan választott testület), szembement a közakarattal, amikor bűnperbe fogta a közakarat kifejezőit. A bíróság (ami szintén nem egy demokratikusan választott testület) meg szintén szembemenve a közakarattal, bűnösnek találta a közakarat kifejezőit, és a lehető legsúlyosabb büntetést szabta ki rájuk.

Itt sem érvényesült a demokrácia minimuma.

2016.10.09. 17:35:17

@tamas11:
tegyük fel, hogy valakinek van olyan célja, hogy tömegével juttasson embereket európába. ez lehet humanitárius cél, amiről a pápa beszél. ez lehet reálgazdasági cél, amit a németek mondanak. olcsó munkaerő, nyugdíjrendszer fenntartása. ez lehet tőkepiaci cél. nagy összegű hiteleket lehet nyújtani. és lehet az is cél, hogy az etnikai összetételt megváltoztassa. és ezáltal a kontinens kultúráját visszafordíthatatlanul átformálja. persze nyilván minden ilyen részben spontán folyamat. mert egy csoport bármekkora befolyással is rendelkezik nem feltétlen alakul minden úgy, ahogyan előre eltervezték. általában azt gondolom, hogy a politika mögött mögött sokkal több az esetlegesség, mint azt az átlag ember elképzeli. de azzal viszont nem értek egyet, hogy nincsenek ilyen "háttérhatalmi" törekvések. dehogy nincsenek. a politika döntően ezekről szól. tegyük fel, hogy van egy invázió. és most hagyjuk, hogy spontán vagy tervezett indul meg a tömeg. nézzél rá a térképre. ha te nyugat-európai vagy, akkor hová tennéd a gyűjtőtábort.
abload.de/img/a4naq3m.jpg
nyilván azt mondja mindenki, hogy nyissunk egy balkáni útvonalat és menjenek a kárpát-medencébe. és az majd felfogja fel őket. ezzel a nyugat-európa időt nyer. a tatár, a török, az orosz vagy a akár a német megszállás is részben magyarországnak sajátos geopolitikai adottságból következett. és az is, hogy vélhetően ide akarták beterelni a menekülteket. a baloldal a nyugatot nyilván kiszolgálta volna. orbán pedig nyilván megérezte, hogy ezzel szembe lehet menni. és az adott nemzetközi helyzetben hatalmasat kockáztatott. de azt mondta, hogy magyarország ilyenformán 0 bevándorlót fogad be. átmenetileg sem enged be túl sokat. az egész hajcihő elején azt mondtam, hogy a szerbekkel és horvátokkal együttműködve a duna-száva vonalát védjük. és ha németország és ausztria akarja, akkor a nyugat balkánon nyissanak egy korridort. de ellenőrzés alá kellene vonni a dinári hegységet. ha én terrorista volnék, akkor a muszlim boszniába mennék. és a szarajevó környéki játékosok már robbantottak ki háborút. tehát zárjuk a kárpát-medence déli természetes határvonalát és lehetőség szerint rendezzük a balkánt. de ha kell, akkor a németország és ausztria férjen hozzá az embertömeghez. mert nyilván ők a célország. a tévében láttam valakit, aki mondta itt tanult. csak hazament. de neki jó lenne magyarország is. de a többség innen nyilván tovább akar állni. de az a magyarok elemi érdeke, hogy ez a horda eleve ne jöjjön be a kárpát-medencébe. mert történelmi tapasztalat az, hogy ha itt ragad néhány millió idegen, akkor olyan nagyon nem érdekli őket. a magyar történelemben ebből voltak a legnagyobb szívások. és soros vigyorogva azt mondta, hogy majd megszívatunk benneteket megint. és erre bólintott a nyugat. megbünteti a fasiszta orbánt. van egy ilyen látszat. az, hogy ebből mennyi az igazság nem tudom. csak azt, hogy ha én holland vagyok, akkor azt mondtam volna, hogy persze időlegesen. menjenek a kárpát-medencébe. majd fizetünk valamit a magyaroknak. és ha nem tetszik nekik, akkor megfenyegetjük, hogy brüsszelből nem kapnak egy fillért se. de magyarként nyilván azt gondoltam, hogy szorítsuk őket eggyel kijjebb. és ha ez nem megy (mert a szerbekkel, horvátokkal nem megy az együttműködés), akkor jön az, hogy még kijjebb. és védjék a trianoni határt. drótokkal, drónokkal, kutyákkal. nyilván kulturáltabb a duna-száva vonalán folyami és parti őrséget felállítani. természetes védvonal. az lett volna szerintem a legjobb. ez a második legjobb megoldás. amit a nyugat kínált és az ellenzék támogatott az magyar szempontból a legrosszabb. a török kebabos azt mondta, hogy engedjük be azokat, akiket kiképeznek janicsárnak. és akkor magyar segédlettel lerohanják bécset. oszmán török birodalom újjáéled. az oroszok, hogy akkor innen lehet feltörni a nyugatot. a kárpát-medence kapcsán mindenkinek beindul a fantáziája. a kínaiak is látnak ebben egy óriás logisztikai bázist. a konkrét befektetői elképzelés volt, hogy nagyjából egész debrecen dobozoljon. kivéve, akik dolgoznak a városkörnyéki földeken. az ő szempontjukból ez a racionális. de nyilván az itt élők szempontjai az elsődlegesek. de nem lehet teljesen negligálni a világot. a diplomácia dolga az, hogy ebből valamit kihozzon. a nép ítéletet mond. az a demokrácia.

2016.10.09. 17:42:56

@neoteny: mindenesetre a videóból, de alatta a kommentekből is az látszik, hogy ez egy nagyon is eleven kísértet, míg a kommunizmusé végleg megdöglött. ráadásul az is világos, hogy a populizmusnak ez az egyetlen és végső kifutása. a populizmus nem lehet nemzetközi(hiába van ott mindenütt), a populizmus nem lehet demokrácia, a populizmus csak a nacionalista diktatúrában juthat diadalra, míg vele szemben a liberalizmus, vagy más(?) plurális eszme csak akkor működőképes, amikor valamilyen, az "istenadta" számára is érzékelhető konjunkturális helyzet van és ez általános. nem csak egy kisebb területen, vagy egyes államokon belül van így, míg a többiben, a többségben ellenkezőleg.
tht? jön a háború.

2016.10.09. 18:54:11

@neoteny:
az általam preferált klasszikus egész az ókorig visszanyúló modellben a politika alapja a polisz. ami a jelenkori a magyar félfeudális jogrendben vidéken nagyjából kistérségnek felel meg. olaszliszka azért problémás, mert sem nem tokaj, sem nem szerencs, sem nem sárospatak vonzáskörzete. jeleneleg sárospatakhoz van beosztva. földrajzi, tájegységi szempontból az inkább a tokaji-bordogzugi "uradalom" része. ha abból indulunk ki, hogy ezek élére modern kori nemeseket választunk, akkor azon túl, hogy olaszliszkának van egy községi képviselője. de a hegyközségeknek van egy független főpolgármestere. aki szociális ügyekben szociálisan érzékeny, gazdasági ügyekben szabadelvű, kulturális ügyekben hagyomány tisztelő, védelmi kérdésekben nemzeti érzelmű. ezeket képes összeegyeztetni a lokálpatriotizmussal. értem, hogy ez filozofikusan majdnem az ellenkezője annak, hogy nincs választott vezető (mert kommunizmus van és ebből következően mindenki egyenlő, vagy kapitalizmus van és az egyenlőtlenségben egy multi uralja. de a probléma, hogy az olaszliszkai cigányok egy generációja a szabad piacon senkinek sem kellett. egy emberöltőnyi idő eltelt úgy, hogy családok tömegei nem vagy alig tanultak, nem vagy alig dolgoztak. a jólétet a "piacok" nem szervezték meg nekik. szerintem a megoldás nem az, hogy osszunk jelentős mértékű alapjövedelmet. vagy legalábbis ne konvertibilis készpénzt. hanem fiziokrata módon termelő munkára kell őket fogni. és ezek után ha bizonyos áruféleségekben többletet állítanak elő, akkor a fölösleggel el lehet kezdeni kereskedni. tehát ez a felfogás azt mondja, hogy ezekkel az emberekkel a fejlődés egyes lépéseit végig kell játszani. ez éppen nem az a szemlélet, amit budapesti zsidóság képvisel. ők azt mondják, hogy egy amerikanizált hipermodern világváros koncepciónak rendeljük alá az országot. és ez a globalizált metropolisz húzza a vidéket. és a multinacionális világcégek megteremtik a jólétet olaszliszkán. a fővárostól alig több, mint 200 km. és majdnem végig autópálya vezet. a falu határában lesz meki és ha beülnek az autóba, akkor száguldhatnak a metropoliszba azért, hogy vásároljanak az aréna plázában. és kikapcsolódásként megnézzek egy filmet az imax moziban. a szegény kiscigányokat elnyomják a gonosz nagymagyarok. de majd csinál goda krisztina egy filmet. arról, hogy el vannak nyomva a "telepiek". mert ugye azt a szót, hogy cigány nem szabad kimondani. de ezt mindenki érti. és elszégyelli magát a szélsőjobboldal. győz a szociálliberalizmus. bayer azt írja, hogy ha véletlen elütsz egy cigánygyereket, akkor taposs bele a gázba, mert a tapasztalat az, hogy meglincselnek. megölnek ezek az állatok. nagyjából ezek erők csapnak össze. és ebből a jobboldal, szélsőjobboldal kerül ki győztesen.

2016.10.09. 19:55:59

@unionista‎: ja,jaaa! hát az nagyon nem mindegy, hogy ebből a felvázolt társadalmi-politikai tablóból ;) kinek az akarata a közakarat. legalábbis aktuálisan. mindenesetre a cigányok akarata ebből egész biztosan nagyon kilóg.
hogy a fiziokrata módon való termelő munkára fogásuk ezen mennyit változtatna, segítene-e, az erősen véleményes. de előbb a munka, aztán az akarat.
führer is megmonta.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.09. 20:53:12

@unionista‎:

"például azért, mert szembe mennek a közakarattal."

Olaszliszkán a helyi közakarat az volt, hogy Szögi Lajost meg kell lincselni. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ügyészség (ami nem egy demokratikusan választott testület), szembement a közakarattal, amikor bűnperbe fogta a közakarat kifejezőit. A bíróság (ami szintén nem egy demokratikusan választott testület) meg szintén szembemenve a közakarattal, bűnösnek találta a közakarat kifejezőit, és a lehető legsúlyosabb büntetést szabta ki rájuk.

Itt sem érvényesült a demokrácia minimuma.

2016.10.09. 21:44:42

@neoteny:
a 444 beszámolója a népszabadság tüntetésről.
www.youtube.com/watch?v=kRpgO91DJIg
azzal indítanak, hogy "annyit tudunk a politikáról, amit a sajtó elmesél". ez az alapprobléma. úgy folytatja, hogy "mostantól magyar idők a meséli el, amit a politikáról tudni kell". a közönségnek nem tetszik. oké. de nyilván van egy sokkal nagyobb tömeg, amelyiknek a népszabadság nem tetszik. ebből adódik a konfliktus. de az alapprobléma még egyszer az, hogy "annyit tudunk a politikáról, amit a sajtó elmesél".

ha a politika elsősorban a poliszokra korlátozódna, akkor ez nem így lenne. mert a polgárság közvetlen megtapasztalná a történéseket. nem a sajtóból értesülne. az ellenérdekelt csoportok két egymásnak majdnem teljesen ellentmondó narratívájából. kérdés, hogy magyarországon melyek azok a városok, amelyek képesek lennének ebben az értelemben szabaddá válni. a népszabadságos elmagyarázza, hogy az a "normalitás", hogy veszteséges sajtóterméket tartsák fent. ezt a "liberálisok" mondják. az élet minden területén legyen szabad piac, csak a sajtópiac legyen úgy szabad, hogy nekünk szabad, de a politikai ellenfeleknek nem nagyon. mert náluk hirdet a kormány. oké. és előtte hogy volt. most a népszabadság megszűnéséről van szó. és a létrejötte? az, hogy ez a lap nem a szabad piacon vált vezető napilappá, hanem az állampárti, pártállami működése adja az előfizetőik döntő többségét. arról sem beszéltek, hogy a lapot direktben párt tulajdonolta. félre értés ne essék. a többi lap működése is nagyon hasonló. nem gondolom, hogy a magyar nemzet, idők, hírlap, akármicsoda nem áll direkt pártpolitikai befolyás alatt. dehogynem. mindegyik egy ideológiát próbál érvényre juttatni. és védik a saját prédikátoraikat. erre mondom, hogy ez egy modern kori vallásháború. nem katolikusok és a protestánsok vívják, hanem a "filoszemiták" és a "nemzeti keresztények". de ez nem a magas kultúra összecsapása, hanem ez egy végtelen kisszerű, alantas, alpári konfliktus. az győz, aki a nagyobb geci. ebből szerintem legalábbis úgy lehet kilépni, hogy a politika jelentős részben a poliszokra korlátozódik. és onnantól kezdve a köznép konkrét cselekvési programokról dönthet. mondok egy példát. tegyük-e hajózhatóvá a keleti főcsatornát? mennyibe kerülne, hogy hajdúkerületnek azon egy uszály végighaladjon. mennyi hasznot hozna. a tiszántúlon kevés ember van, aki a csatornát egymaga képes lenne megvenni. senki se rothschild. és nem is cél eladni egy pénzoligarchának. hanem fele részben köztulajdonban tartani, fele részben magántulajdonban. például sanyi most akar venni ott egy telket. és oda építene egy hétvégi házat. az is lehet, hogy oda kiköltöznek. és a jelenlegi családi házát a fiának "öcsikének" adja. most egy ideológia vita folyik arról, hogy mi a jó? a magántulajdon, vagy a köztulajdon. de ez egy vallásvita. ki miben hisz. errefelé elég nagy egyetértés van abban, hogy vegyes gazdaság legyen. legyen a keleti egy társaság kezében. de abban domináljon a közösségi tulajdon. de fele részben legyenek magántelkek kiosztva. tgm "világhírű" filozófus azt mondja, hogy minden legyen közös tulajdonban. a gatya is. mert az a jó. bokros lajos "világhírű" közgazdász azt, hogy mindent adjunk el. mert az a jó. csak a hazaárulás lehet jó. aztán te mondhatod, hogy pinker nem erről a nyelvi ösztönről beszél. wittgenstein féle nyelvjáték sem ilyesmi.

2016.10.09. 22:05:28

@neoteny:
közelítsünk a bíráskodás felől. most ugye általában az van, hogy a pártok választják ki a vezető bírákat. és az elképzelés az, hogy az ellenérdekelt politikai pártok nagyjából fele fele arányban adják ezeket a főtisztviselőket. és ebből végső soron kialakul a pártatlanság. a bírói hatalom függetlenné válik a kormányzattól. ugyanazok a pártok képviselők választják a kormányfőt, mint a főbírót. ők mégis hogyan lesznek függetlenek? mert a geci orbán saját emberét nevezte ki. és a többi? göncz árpád a baloldal embere volt. schmitt pál a jobboldalé. még azt is elfogadom, hogy göncz kevésbé volt elfogult. csak annyira, mint mádl. és senki sem akart olyan államfőt, mint sólyom, aki önjáróvá vált. és ezért nevezték ki schmitt pált, aki úgy lett nob elnökségi tag, hogy samaranch leghűségesebb szolgája volt. azért akart madridi nagykövet lenni, hogy a közelébe kerüljön. aki a nob elnökség előtt spanyolország moszkvai és mongóliai nagykövete volt. nem igaz az, hogy a nemzetközi világban nincs korrupció. gyárfás a fina alelnöke. nem darnyi tamás választódott ki. hanem gyárfás, aki a sport plusz kiadója volt. a sportban ő volt a legnagyobb lejárató geci. benne volt a kasznióbizniszben, fenyővel, princz gáborral üzletelt. jobb nem is képviselhetné az úszókat. mert az isten tudja, hogy ezek az emberek hogyan választódnak ki. nem közvetlenül.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.09. 22:18:20

@unionista‎:

"például azért, mert szembe mennek a közakarattal."

Olaszliszkán a helyi közakarat az volt, hogy Szögi Lajost meg kell lincselni. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ügyészség (ami nem egy demokratikusan választott testület), szembement a közakarattal, amikor bűnperbe fogta a közakarat kifejezőit. A bíróság (ami szintén nem egy demokratikusan választott testület) meg szintén szembemenve a közakarattal, bűnösnek találta a közakarat kifejezőit, és a lehető legsúlyosabb büntetést szabta ki rájuk.

Itt sem érvényesült a demokrácia minimuma.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.09. 22:18:41

@unionista‎:

"például azért, mert szembe mennek a közakarattal."

Olaszliszkán a helyi közakarat az volt, hogy Szögi Lajost meg kell lincselni. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ügyészség (ami nem egy demokratikusan választott testület), szembement a közakarattal, amikor bűnperbe fogta a közakarat kifejezőit. A bíróság (ami szintén nem egy demokratikusan választott testület) meg szintén szembemenve a közakarattal, bűnösnek találta a közakarat kifejezőit, és a lehető legsúlyosabb büntetést szabta ki rájuk.

Itt sem érvényesült a demokrácia minimuma.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.10. 02:53:32

@unionista‎:

"aztán te mondhatod, hogy pinker nem erről a nyelvi ösztönről beszél."

Nem is egy olyan posztmodern lófaszjóska fogja eldönteni, hogy miről szól Pinker munkássága, mint te ...

tamas11 2016.10.10. 08:43:05

@unionista‎:
Abból amit első bekezdésben írsz, ( ami akár el is fogadható lenne), nem következik hogy Sorosé ez a Háborús projekt, vagy ő indította/kezdeményezte volna, hanem csak az, hogy neki is van álláspontja, és befolyása is hozzá. (amit egyébként terjedelemes, mindenre kiterjedő, saját nevén közzétett elemző tanulmányában le is írt -olvasható, magyarul is).
A belinkelt térképed szép, de dezinfornáló, mivel nem szükségszerű hogy csak a látványosan sík területen (kvázi "nálunk") lennének jól elhelyezehetők a migránsok, 1 millióan. Ott, ahol jelenleg is vannak, "geopolitikailag" nem is láthatóak... A valós veszélytérképünkön például a Keleti pályaudvarnak kéne látszania...
De mondhatjuk úgy is a térképed láttán, ki az a marha, aki aproblémahalamazt a mező közepére teszi, hadd diffundáljon?!
A ténylegesen megindult tömeg is fittyet hányt a te térképedre, másként döntöttek. Eleve KERÜLIK azt a mezőt, amit te veszélyforrásként kínálsz - magyarhasználatra... (Szóval, mondatról mondatra sorozatosan csalsz az érveléseidben, és a képet is így veted be).
Ami a logikákat illeti, ha tőkepiaci természetű lenne az érvényesülő cél, akkor pedig éppenséggel a hazatelepítések következnének belőle ( a háborús újjáépítés kapcsán).

2016.10.10. 10:59:54

@neoteny:
nyilván ezért van szükség államiságra és egyházra. ez az, amit az anarcho-kapitalizmus nem enged meg. szögi lajos ment egy autóval. véletlenül elsodort egy gyereket. annak a rokonsága összegyűlt. és a magánhadsereg megölte. szögi lajos miért nem bérelt magának testőröket. ezek után a lánya egyezkedhet a tettesekkel, hogy fizessenek pénzt egy bírónak. és az döntse el, hogy ki volt a felelős. a cigányok nyilván nem fognak fizetni. legfeljebb olyannak, aki azt állapítja meg, hogy a lánya volt a hibás. elterelte az apja figyelmét. és ezért sodorták el a gyereket. ebből alakult ki az egész. így is lehet érvelni. csak ez persze az adott helyzetben polgári neveltetéssel nyilván abszurd. szükség van egyházra. és az államra. csak persze ezek képviselői visszaélnek a hatalommal. ezért van szükség hatalommegosztásra.

a kommunisták az államnak rendelték alá az egyházat és a piacot. a kapitalisták a piacnak az államot és az egyházat. a fasizmusban egy újpogány egyház uralta az államot és a piacot. ezek között valamiféle intézményi egyensúlyra kellene törekedni. de onnantól kezdve nincs totális módon alkalmazható eszme. partikuláris megoldások vannak. ez az, amit az univerzalista politikafilozófusok nem fogadnak el. tgm azt mondja, hogy világkommunizmus kell. csak előbb mentsük meg népszabadságot. bokros azt, hogy nincs jobb a multinacionális vállalatok uralmánál. schiffer azt, hogy globális zöld mozgalmak mentik meg az emberiséget a végső pusztulástól.

szerintem nincs univerzális politikafilozófia. tiszamelléki járásokra írt operatív programmal lehetne erősíteni mondjuk a hulladékgazdálkodást. nehéziparba, ártéri gazdálkodásba, állattartásba, hagyományos feldolgozóiparba bevonni a munkaerőpiacról kiszorult cigányságot. az integrálódni akaró felnőtteket oktatni, nevelni népfőiskolai jelleggel. a "tisza-culture" a legrégebbi ismert kultúra. ehhez agronómusok, archeológusok, kulturális-antropológusok kellenek.

ez a déri múzeum.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f4/D%C3%A9ri_M%C3%BAzeum_%285226._sz%C3%A1m%C3%BA_m%C5%B1eml%C3%A9k%29_2.jpg
előtte van négy szobor. ami a múzeum jellegét szimbolizálja: néprajz, tudomány, művészet és a régészet. a tiszai járások felzárkóztatásához nagyjából ezekre volna szükség. van egy agglomeráció típus, aminek hasonlóak a problémái. csak a probléma megoldásában a központi régió zsidósága ellenérdekelt. pontosabban a vallásukkal ellentétes. mert az a liberálisnak mondott társaság egész egyszerűen szembefordítja a magyarokat és a cigányokat. és azért kell keresztény egyház, hogy ezeket a népcsoportokat összekapcsolja. illetve a szomszédokat. a tisza mellékfolyói ott vannak partiumban, erdélyben, kárpátalján és érintőlegesen a bánságban és a vajdaságban. csak ugye az ukránok, a románok, a szerbek ortodox (keleti) keresztények. a görög katolikus egyház lehet a közvetítő. ami bizánci rítusú, de szorosabb kapcsolatban áll a nyugati (unortodox) keresztény egyházakkal. (a zsidók világnézetével ez sem klappol. mi az, hogy az unortodox a nyugatos. ortodox liberális nyugat legyőzi az ortodox nacionalista keletet. csak ugye ebben izrael is ott van. ezért van konfliktus. orbánellenes zsidó baloldal (a világias szórvány) és orbánpárti jobboldal: az izrealiták. nem az a gond a zsidósággal, hogy gonosz emberek, hanem az, hogy a vallásuk nem passzol az országhoz. az ő közösségi tudatuk nem alkalmazkodik a környezethez. mert úgy képzelik, hogy mindenhol pontosan ugyanarra van szükség. mindenki legyen egyenlő. de az egész földkerekségen. jövő hétfőre hirdessünk egy világforradalmat. csak előbb a népszabadságot mentsük meg. a világlapok megírják, hogy micsoda gonoszság volt bezárni. fogjanak össze az előfizetők és mondják azt, hogy még mindenki száz forintot bead és akkor az újságírók többsége megmaradhat. nyilván van aki átmegy egy másik laphoz, vagy nyugdíjba megy. a népszabadságot a kvázi az állam hozta létre és kvázi az állam számolja fel. az a normalitás, hogy nincs állampárti napilap. az egy másik kérdés, hogy a többi is az. majd azokat felszámolhatja a nép feltéve, hogy nem ezek lesznek az ellenzék. tiszai járásokat összefoghatja a tiszatáj folyóirat. csak abba olyan esszéket, novellákat, regényrészleteket kell írni, ami ezekről az emberekről szól. moldova köteteit ezért vették meg. csak persze ő a térség nyomorúságát írta meg. de ebből a pozícióból nem a világversenyt kellene azonnal megnyerni (legyen persze úgy), hanem egy részleges önellátást elérni. és persze lesz fölösleg. azt elcserélni vagy eladni. csak persze ehhez is kell egy nulladik generációs technológiai transzfer. ha a németországban elavult technológiát átadják, akkor nem lépnek be az oroszok. mert ezt zil teherautókkal is meg lehet oldani. inkább megérné a megújított ifa. és a felvidéken vagy erdélyben alkatrészeket állítanak elő a keleti-szászoknak. ez visszatérés a tradicionális fejlődési pályához.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.10. 11:17:41

@unionista‎:

"véletlenül elsodort egy gyereket. annak a rokonsága összegyűlt. és a magánhadsereg megölte."

Ez volt a közakarat partikuláris kifejeződése, ami ugye a demokrácia minimuma. Mivel nincs univerzális politikafilozófia, nincs olyan általános elv aminek alapján számon kérhetők lennének azok, akik a gyakorlatba ültették a közakaratot.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.10. 11:21:29

@unionista‎:

"ezek között valamiféle intézményi egyensúlyra kellene törekedni. de onnantól kezdve nincs totális módon alkalmazható eszme."

A "valamiféle intézményi egyensúlyra törekvés" eszméje önmaga egy totális módon alkalmazandó eszme.

2016.10.10. 11:31:20

@tamas11:
egyáltalán nem gondolom, hogy ez a projekt feltétlen sorosé. csak azt, hogy van egy ilyen látszat. a franc se tudja, hogy kié. az is lehet, hogy senkié sem. de akár soros is lehet a szellemi atyja. ezt nem tudjuk. legalábbis én nem tudom. és úgy vagyok ezzel, hogy zéró információból ne vonjunk le végső következtetéseket. de ezt megteszi mondjuk szaniszló feri. és megértem őt is. a délszláv háborúban nyilván látta, hogy az amerikaiak se angyalok. tehát amit ő megélt abból következhet az, amit ő szubjektíven gondol, képzel. és szerintem a liberalizmus éppen az, hogy ezt megengedjük. nem feltétlen fogadjuk el. még akkor sem, ha igaz. mert nem érdeke az országnak ilyen konfliktusba belebonyolódni. ezért is vették le a képernyőről. de az ugyanúgy a szólásszabadság korlátozása, mint amikor a népszabadságot bezárják. csak ezt valamiért mégis másképp értekelik a világlapok. a népszabi újságírói nem a demokrácia, hanem egy korábban fényesebben, most egy kicsit halványabban ragyogó eszme élharcosai. szaniszló sem fasiszta. hanem az érzelmeire hallgatva mondta a mondókáját. és nyilván nagyon sok olyan visszajelzést kapott, hogy igen, mi is ezt képzeljük. mert van egy ilyen látszat. és az legalább is féligazságként megáll. ez a politikában rendszerint elég. aztán persze különféle érdekek ütköznek. nógrádi "professzor" lesz a megmondóember. aki ezt az egészet finomítja. és az ő nézőpontja lehet, hogy közelebb áll a valósághoz. sok különféle érdek kapcsolódik és ütközik össze. én úgy értékelem, hogy ez mind egy modern kori vallásháború része. és úgy látom, hogy szükség van pártok és felekezetek felett álló többségi államvallásra. értem, hogy ez kisebbségben maradottak egy részét kivándorlásra készteti. erre mondom azt, hogy ha az üldözött europid ujgurok közül néhány ezret telepítenének be, akkor mit írna a kuruc info és "liberális" változata a 444. ha demográfiai és egyéb belpolitikai, külpolitika problémák miatt szükség van migrációra, akkor magyarország leginkább a "turáni" népek közül válogathat. tetszik, nem tetszik. ez a helyzet. illetve a szomszédokból. esetleg a kárpátaljai oroszok, ukránok akarnak lengyelesedni, szlovákosodni magyarosodni. valamit az oláh cigányok. ezeket a népcsoportokat integrálni a történelmi (királyi) magyarország idealizálása és egy vélt vagy valós ősi rokonság megerősítése nélkül majdnem lehetetlen. az, hogy a világ, akár csak annak a nyugati része egy homogén biomasszává válik egyelőre várat magára.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.10. 11:32:56

@unionista‎:

"nyilván ezért van szükség államiságra és egyházra."

Ez egy univerzalista politikafilozófiai elv.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.10. 11:39:06

@unionista‎:

Korábban feltetted a kérdést, hogy miért Mo a "fasiszta". Itt pedig megadod a válaszodat: "mert van egy ilyen látszat. és az legalább is féligazságként megáll. ez a politikában rendszerint elég."

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.10. 12:14:11

@unionista‎:

"ha a politika elsősorban a poliszokra korlátozódna, akkor ez nem így lenne. mert a polgárság közvetlen megtapasztalná a történéseket. nem a sajtóból értesülne."

Megalapozatlan utópisztikus gondolkodás: önkormányzati szinten ugyanúgy megy a panamázás mindenütt a világon.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.10. 12:21:27

@unionista‎:

"fizessenek pénzt egy bírónak. és az döntse el, hogy ki volt a felelős. a cigányok nyilván nem fognak fizetni."

Most is fizetnek: a bíróság az ő adójukból (is) van finanszírozva. Az lehet, hogy kevesebb SzJA-t fizetnek be, de az ÁFA nagy részét ők is kicsengetik.

Ne próbáld meg úgy beállítani, mintha az "igazságszolgáltatás" ingyen lenne bárkinek is. Pontosan az ellenkezője a helyzet: mivel állami monopólium-szolgáltatás, egyszerre drága és szar minőségű.

2016.10.10. 12:34:37

@neoteny:
de ebben az általánosítható rész: alkalmazott matematika. te azt mondod, hogy az állam (választott közemberek) ne tervezzenek. hanem ezt megoldja a (tőke) piac. és elvben megoldhatná. elvben brutális méretű kelet-közép európai fejlesztési terveket készíthetnének a kereskedelmi bankok és ezekkel a térség felzárkózhatna a nyugathoz. csakhogy ez jelenleg nem cél. surányi azt mondja, hogy ő egyáltalán nem magyarellenes zsidó. a cib bank élén kifejezetten támogatni akarta a kis- és középvállalkozói réteget. csakhogy 30% körüli volt a rossz adósok aránya. tehát a magyar vállalkozók harmada nem, vagy alig törlesztett. igaz, hogy a kamatfeltételek is olyanok voltak, hogy azt az átlag vállalkozó nem tudta kitermelni. ezt megérti, de tőkepiaci tulajdonosi érdekek is vannak. és a kapitalizmusban elsősorban azok diktálnak. ezt azért tudomásul kellene venni. mondja surányi. rendben van. nem gondolom, hogy surányi a sunyi zsidó, aki jegybankelnökként eladta az aranytartalékot mondván, hogy arra egy modern monetáris politikában egyáltalán nincs szükség. csakhogy a magyarok többsége nem akar totális finánckapitalizmust és nem hisz a modern monetáris politika feltétlen győzelmében. surányi meg de. azért lett bankár és nem mondjuk műbútorasztalos. meg nyilván azért, mert előbbivel sokkal több pénzt lehet keresni. és olyan nagyon sokat nem is kell hozzá tanulni. kapcsolatok kellenek hozzá. és ideológiai elköteleződés. a bankárképzőnek ugyanúgy pártiskola jellege van. a pénztőkések megoldják a problémát. hiszen az általánosan elfogadott szabad piaci erőforrást (hitelpénzt) ha nem is korlátlanul, de majdnem korlátlan módon generálhatnak. csakhogy ez nem működik. illetve ez az állammal összefonódva bárkit a magasba emelhet. akár mészáros lőrincet is. aki láthatóan nem túl okos, és nem túl művelt figura. csak éppen a miniszterelnök szomszédja. de ez amerikában is így van. csak ott az elit nem felcsút jellegű településen lakik. a rendszerváltás lehetőséget adott arra, hogy politikai értelemben felkapaszkodjanak a kültelki "cigányok". és ebből lesz egy hatalmi játszma. mészáros lőrinc (?) megveszi a népszabadságot néhány megyei napilappal. a veszteségest bezárja. a többit fejleszti. piaci értelemben nem irracionális lépés. lehet, hogy az egészet nem lőrinc koma tervelte ki, hanem a piacon megvásárolt ágazati szakértőket. ő ehhez kapott hitelt. és a szerződéseket aláírja. jogászok jogászkodnak, közgazdászok kiszámolják, hogy ez így nagyjából jó lesz. és a dolog mészáros lőrinccel is működik. a multik is így működnek.

én azt mondom, hogy meg lehetne tenni a sajtópiacon azt, hogy a kiadók fele részben csinálják azt bulvárt, amire szabad piaci igény van. de a középiskolai matematikai lapokon direktben sohasem lesz extra profit. hanem azok a gyerekek, akik hétről hétre megoldják a feladatokat felnőnek és megteremthetik a gazdagságot. amikor idejött egy amerikai mikroelektronikai gyártó, akkor elmentem egy állásinterjúra. és a hr/pr vezető elmondta, hogy számukra milyen fontos a társadalmi felelősségvállalás, bla, bla, bla. mondtam, hogy finanszírozzanak meg egy városi/vidéki (megyei) matematikai szakkört. ha egy gyerek elég okos pocsajban, akkor majd behozza a hajdú volán. amúgy is megy az a járat. fizessék ki neki a buszbérletet. az a gyerek tanulhasson. néztek ki a fejükből, mint a hülyék. mert a hr/pr felelősök kevés kivételtől mind hülyék. ők a liberális kapitalista pártok szövegeit tudják. és persze értem, hogy ezt megszervezni a város dolga. szerintem még csak nem is az államé. mert az állampártokat nem érdekli. matek szakkörrel nem lehet túl sok szavazatot szerezni. de a városnak ez lehet elemi érdeke feltéve, hogy vannak saját vállalatai. és ez nem kizárólag köztulajdont jelent, hanam kis-, közép és nagypolgári tulajdont. és befektetőket. de a magyar városhálózat olyan, hogy budapest után a második legnagyobb város debrecen lakosságszámban messze elmarad ezért szükség van nemzeti/országos összefogásra. tehát ebből az következik, hogy van egy _debrecen electric company_. egy magyar _national instruments_. és ebben lehet texasi résztulajdon. csak ez ellenkezik az amerikaiak vallásával. nem az érdekeikkel, mert ők ezzel racionálisan jól járnának. hanem az érzelmeikkel és a vallással. nehogy már egy texasi kisebbségben legyen a magyar pusztában. vagy ott van és ő a tulajdonos. vagy nincs ott. nehogy már austin, dallas, houston headquarters elemezze, hogy mit akarnak a parasztok a pusztában. hová vezetne ez. ők a hatalmi pozíciójukból nyilván nem engednek egy centet sem. rendben van. de a multiktól nagyfokú függés a tőkeimportőr területeken nem nyugati típusú polgárosodást, hanem déli típusú gyarmatosodást eredményez. a parasztok könnyen mondják azt, hogy az észak alföldre ilyen nem kell. a jenkik menjenek a picsába. de azért maradna több száz a gyakorlati tudással rendelkező mérnök. és van lehetőség állami megrendelésre. miért ne kapcsoljuk ezt össze? úgy fizeti meg az adót, hogy teljesíti a közintézményi megrendelést.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.10. 12:48:35

@unionista‎:

"szükség van egyházra. és az államra. csak persze ezek képviselői visszaélnek a hatalommal. ezért van szükség hatalommegosztásra.

[...] a piacot. ezek között valamiféle intézményi egyensúlyra kellene törekedni. de onnantól kezdve nincs totális módon alkalmazható eszme."

A "valamiféle intézményi egyensúlyra törekvés" eszméje önmaga egy totális módon alkalmazandó eszme.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.10. 13:32:41

@unionista‎:

"a parasztok könnyen mondják azt, hogy az észak alföldre ilyen nem kell. a jenkik menjenek a picsába. de azért maradna több száz a gyakorlati tudással rendelkező mérnök. és van lehetőség állami megrendelésre. miért ne kapcsoljuk ezt össze?"

Mert az állami megrendelés nem a parasztok megrendelése: az állam nem tudhatja azt, hogy a parasztnak mire van szüksége miből és milyen áron. Mint ahogy a fehérorosz "félállami" vállalat legyártott 20,000 traktort, ami eladhatatlan volt haszonnal: nem kellett a fehérorosz parasztnak annyiért, amennyibe került a gyártása.

2016.10.10. 15:32:54

@neoteny:
az állam tudja azt, hogy minden parasztgyereknek kell iskolaszámítógép. és azt azért ki lehet számolni, hogy abból hány darab kellene. egy évfolyamban van 100 ezer iskolás. 8-13 éves kor között kapnak. ez azt jelenti, hogy évi 500 ezer iskolaszámítógépre van szükség két év garanciával. ha valaki vigyáz a számítógépére, akkor 1 év után hazavihet egy másikat. mert ugye kap még egyet. ennek eddig kevés köze van a szabad piachoz, mert ez ugye mind állami megrendelés.

ezek után keressük azt a helyi gyártót, amelyik képes 1 millió alaplapot legyártani fele részben az államnak, fele részben a szabad piacra. keressük azokat a vállalkozásokat, piaci munkaadókat, akik (részben) magyar gyártású számítógépeket vásárolnának. ehhez kell ugye 500 ezer szabad piaci munkavállaló. nyilván van aki azt mondja, hogy ő nem fizeti ki a helyi számítógépgyártás felárát. ugyanannyi pénzért vehet egy gyorsabb gépet. rendben. ebben nem is kell mindenkinek részt vennie. de ha egy országban az államhoz való kötődés hagyományosan erős, akkor lehet, hogy sokan regisztrálnak. akár nyugdíjasok is lemondanak az állami juttatás egy részéről ha mondjuk a többségi magyar tulajdonsú national instruments alaplapjai a háziorvosokon keresztül kapcsolódnak az egészségügyi ellátórendszerbe. vagy akár startup cégek. akik úgy gondolják, hogy egy félállami hűségprogram kifizetődő. ez a szemlélet nem azt mondja, hogy változtassuk meg a magyarokat. hanem azt, hogy a piac működése alkalmazkodjon a köznéphez. te mondhatod, hogy a hülye magyar fogyasztó miért fizetne azért, hogy másik magyarnak legyenek számítógépgyára. de ez félállami. tehát ezek után a national instruments fele részben a magyar választóké lenne. fele részben piaci. persze ehhez kell egy szövetségi kapcsolat. mert high tech iparcikkeket nem nagyon lehet nulláról gyártani. ez lehet akár az usa is. csak ugye nehogy már tiszántúl dikáljon a tengerentúlnak. kolin a búcsúbeszédébe mondja el, hogy mennyire rettegett a fasiszta magyaroktól. micsoda veszélyben kellett élnie. vizionálják a vészkorszakot a zsidósággal. 25 éve arról szól a szabadság, hogy kénytelenek vagyunk játszani ezt a kutyakomédiát. az amerikai szövetségi rendszernek éppen ezért kevés esélye. szóba jöhet kína. a nyugatot kiszorító gyártósorok betelepítése betelepített europid ujgurokért cserébe. akik az erdőspusztában halásznak, vadásznak. tehát ez egyfelől egy retrográd őseurázsiai szuburbanizáció.
www.youtube.com/watch?v=OfMY0QW4x4U
másfelől félig keleties, félig nyugatos modernizáció. ha zsidó lennék, akkor is ezt mondanám. ha ezt akarják a magyarok, akkor ehhez kellene alkalmazkodni. mert láthatóan erre a sajátos kettősségre van igény.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.10. 18:44:34

@unionista‎:

"az állam tudja azt, hogy minden parasztgyereknek kell iskolaszámítógép. és azt azért ki lehet számolni, hogy abból hány darab kellene."

Mint ahogy a fehérorosz állam is tudja azt, hogy hány traktorra van szükség a fehérorosz mezőgazdaságban.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.10. 18:58:21

@unionista‎:

"ha egy országban az államhoz való kötődés hagyományosan erős"

Azt hittem, hogy a bosszúálló zsidók alakították ki az államhoz való erős kötődés hagyományát például a recski munkatábor létrehozásával és üzemeltetésével.

2016.10.10. 21:00:29

@neoteny:
minszk azt nem tudja, hogy a világba hány mtz traktort képes eladni. a külpiacokra nehéz tervezni. de a belső piacra viszonylag könnyű, különösen a közintézményekbe. hány tornacipő kell az iskolai tornatermekbe. minden magyar iskolás évente kapjon egy párat. ha a magántanulók nem kérnek, akkor ne kérjenek. semmi probléma.

erre lehet mondani, hogy ezt már kipróbáltuk. és ebből valami ilyen tornacipő lesz.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e5/MH_tornacip%C5%91.jpg
és az elvárás valami ilyesmi:
cdn.nikeblog.com/wp-content/uploads/2016/08/Nike-Train-Speed-4-WEEK-ZERO-Penn-State-1.jpg
a nike ezt kínálja 100 dollárért. a tisza cipő piaci alapon pedig ezt:
tiszacipo.hu/tisza/pics/nagy/feherbasic.jpg
jobb a nike. ez nem kérdés. hogy fogja felvenni a szabad piaci versenyt a martfűi cipőgyár a washington megyeiekkel. sehogy. a tisza cipő (és bármilyen cipőgyár) szövetségi állami segédlettel képes fejlődni. a nike is úgy működik. csak nem érted. a nike az egyesül államok kormányzati támogatásával működik. a nyugat a zsidóságot (a zsidó népet és a világi zsidó vallást) használja arra, hogy elhitessék a világgal, hogy nem. a nike az usa nélkül nem jutna hitelhez. ők honnan tudják kiszámítani, hogy hány tornacipőt adnak el, seggarc? nem tudják kiszámítani. rajtuk is marad elég sok. olyankor leárazzák a hervis-ben. keletkezik rengeteg veszteség. de majd generálnak újabb hiteleket. és összességében nyereségesek lesznek. a világpiacon van néhány gyártó. a tiszazugi cipőgyár ezzel önmagában versenyezni nem tud. nem is kell, hogy versenyezzen. szövetségi államrendben és a régi adidas/puma gépsorokat kell felújítani és azokkal gyártani a classic modelleket. a frankföldiek majd robotizálnak. és így a lemaradás 125 évről csökken 25 évre. és ezzel az ország elérheti a régi nszk szintjét. a következő lépésben lehet nyitni a piacon. de addig nem. de előtte a vallást tisztázzuk. a szabad piac hívei álljanak össze. őket nem támogatja a magyar állam. nem is vesz el tőlük semmit. oldják meg. amerikából se küldjenek nekik pénz. oldják meg a szabad piacon. úgy, hogy nem nyomnak százcsillió dollárt. a hülyékkel elhitetik, hogy nincs itt semmiféle állami beavatkozás. amerikában hogy lenne? a kapitalizmus az államokkal való összefonódásra épül. magyarország valószínűleg nem lesz pénzügyi szuperhatalom. azzal kell gazdálkodni, ami rendelkezésre áll. ez előző generációs technológiát el kell cigánykodni. és fejleszteni. akik nem akarnak csatlakozni a magyar államisághoz, azok ne csatlakozzanak. nemzeti liberarlizmus. ha valaki magyar akar lenni, akkor legyen magyar. zsidók is jöhetnek persze. de ha nem, akkor nem. nincs értelme vég nélkül vitázni ezen. ez egy vallásháború. dönteni kell a vallásról. de álljanak össze a zsidók és osszanak alapjövedelmet az olaszliszkai cigányoknak. a sajátjukból. hozzák létre magániskolákat. álljon össze a sok újságíró. és adjon ki napilapot. ki az, aki ebben őket meggátolja? a tőkés társat vesztették el. a bécsi pecina urat kifizették. elzavarták az országból. és onnantól kezdve nem tudnak újságot írni. mert az is úgy működik, hogy ahhoz egy rakás pénzt generálnak. és aki a legtöbbet hozza ki a bankrendszerből annak lesz akkora versenyelőnye, hogy a többieket jó eséllyel lenyomja a piacon. ez a kapitalizmus. a valódi szabad verseny jelen helyzetben mese.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.10. 23:46:45

@unionista‎:

"minszk azt nem tudja, hogy a világba hány mtz traktort képes eladni. a külpiacokra nehéz tervezni. de a belső piacra viszonylag könnyű, különösen a közintézményekbe."

Puszta állítások, bármiféle támogató érvek vagy adatok nélkül.

"ezzel az ország elérheti a régi nszk szintjét"

Németország nyugati része egy emberöltő alatt beletolt legalább 2 ezer milliárd eurónyi pénzt a keleti részbe. Mégsem sikerült a felzárkóztatásuk.

"de előtte a vallást tisztázzuk. a szabad piac hívei álljanak össze. őket nem támogatja a magyar állam. nem is vesz el tőlük semmit."

A szabadpiac magyar híveinek nem kell adókat fizetniük? Nincsenek államhatalmi erőszakkal kényszerítve a "szolidaritásra"? Deal.

"keletkezik rengeteg veszteség. de majd generálnak újabb hiteleket. és összességében nyereségesek lesznek."

Ez a Bogár-Drábik-Varga féle "elemzés", annak minden intellektuális komolyságával.

"a kapitalizmus az államokkal való összefonódásra épül."

Helyesen: az államok a kapitalista-szabadpiaci gazdaságokra is rátelepednek, hogy azok vérét parazita módon szívják.

"magyarország valószínűleg nem lesz pénzügyi szuperhatalom."

A Magyar Nemzeti Bank nem tud annyi forintot nyomni, amennyit akar? Nem tud annyi hitelt generálni, amennyit akar?

"nincs értelme vég nélkül vitázni ezen. ez egy vallásháború. dönteni kell a vallásról."

Ja, majd épp' egy olyan lófaszjóska, mint te, mondja meg azt, hogy mi kell.

2016.10.11. 09:58:55

@neoteny:
a szabad piac hívei álljanak össze egy városrészbe és ne fizessenek adót. de tartsák fent magukat függetlenül az államoktól. a magyar államiságtól, az amerikaitól és a többitől. tehát alexa king se hozzon nekik dollármilliókat. mert az is az államok pénze. azt a pénzt az usa generálta azért, hogy amerikai kockázati tőkealapok fektessék be. az is állami beavatkozás eredménye. vagy mondják azt, hogy ők amerikai egyesült államok részeivé kívánnak válni. és ez esetben a magyar állam segítse az áttelepítést. azt, hogy a közösség egyben maradjon. és ha amerikai magyarok akarnak lenni, akkor válhassanak azzá. mert a többség akaratával nyilván ellentétes, hogy a magyar főváros jelentős részét átengedje idegeneknek.

ne beszéljünk már mellé. ez egy vallási kérdés, ami nem független a származástól. a judaisták és a nemzet keresztények állnak szembe. 25 éve őket hívjuk úgy, hogy "baloldal" és "jobboldal". a népszabadság egy zsidó és feltétlen zsidóbarát napilap. ahogyan a népszava is egy zsidó lap. és nem a munkavállalók érdekeket képviseli. a szakmunkások többsége jobbikos. éppen azért, mert ez valójában egy "zsidó" baloldal. nem azt állítom, hogy zsidók tehát feltétlen rossz vagy gonosz emberek. hanem nekik eltérő a vallásuk. ők nem fogadják el, hogy létezik többségi társadalom. ők európában nem akarnak nemzeteket.

ha mondjuk polgár judit amerikába akar menni (ahogyan a testvére zsuzsa), akkor menjen amerikába. semmi probléma nincs belőle. ha izraelbe akar menni (ahogyan a testvére zsófi), akkor menjen izraelbe. semmi probléma nincs belőle. de ha magyarországon akar maradni, akkor maradhat. akár zsidóként is. de ez esetben el kell fogadnia a kisebbségi létet. az önkormányzatok még így versengenének azért, hogy náluk nyisson sakkiskolát. menjen oda és egy napot töltsön el a legjobb szállodában. és egy órát sakkozzon a magyar gyerekkel. alapítsa meg a polgár sakkiskolát. ez működik. nyíracsádon csináltak egy amatőr sakkversenyt. és itt vannak a kis győztesek.
www.bajnoksakk.hu/wp-content/uploads/2014/12/IMAG0770-1024x612.jpg
semmiféle rasszizmus nincs. ki a cigány, ki nem cigány. sakkoznak. és majd az győz, aki. mert ezt nem "világhírű" szociológusok szervezték kifejezetten hatalmi céllal. hajdúhadházon vívócsarnokot építettek. és ezek után a cigányok és nem cigányok vívnak.
www.debrecenivivas.hu/w/hi/hadhazalapko1.jpg
és majd az győz, aki. a nemzet emléket állít a zsidóknak. azoknak, akik a magyarokhoz akarnak tartozni. akik nem, azoknak nem. azok legyenek "világhírűek". nem azt állítom, hogy a zsidók többsége rossz ember, hanem egyszerűen mást akar, mint amit a magyarok többsége. te azt állítod, hogy közemberek nem tudnak tervezni. mert fehéroroszországban is így van. de szingapúrban amúgy van. általában csak azt lehet mondani: vagy tudnak, vagy nem tudnak.

csak a konkrét elképzelésekről lehet eldönteni, hogy az esetleg jó, vagy nem jó. és lehet, hogy a köznép jónak gondolja és rossz lesz. úgy jártak. de az is lehet, hogy mégis csak úgy lesz jó. ezt nem lehet általánosságban eldönteni.

2016.10.11. 10:18:43

@neoteny:
az mnb persze, hogy nem tud. mert bedöntenék a forintot. a dollárt kívülről nem dönti be senki. mert az háborút jelent. magyarországon néhány éve még ott tartottunk, hogy soros györgyöt a mainstream nyilvánosságban bírálni sem lehetett. jelzem csányit se. most meg lehet. mindkettőt. ahhoz nem kell túl sok ész, hogy ezek közül demokratikusan az nyer, aki legalább eljátssza, hogy a magyarok oldalán áll. ehhez nem kell filozófusok, újságírók, jogvédők hadát alkalmazni. erre nem kell dollármilliárdokat költeni.

magyarország jelen állapotában szövetségi rendszerben képes működni. és kérdés, hogy ki lesz a szövetségese. elsőként az usa esett ki. mivel az amerikai kormányzat a jobboldali többséget adó magyarokat fasisztának bélyegzik. de ezt nem azért teszik, mert ezt gondolja az átlag amerikai. azok semmit sem gondolnak. az átlag magyar/amerikai zsidó követeli, hogy fasisztázzanak. vallásháborúsdit akarnak játszani. erre csak azt lehet mondani, hogy a nemzeti keresztények nem abban hisznek, mint a hazátlan zsidók. és egy helyen két egymással politikai értelemben szemben álló vallás civilizált módon nem uralkodhat. az polgárháborút eredményez. de még csak antijudaista sem vagyok. elvben lehetne úgy is, ahogy a zsidók akarják. a magyarok többsége a világot nem úgy képzeli. innentől kedve a judaisták lesznek az idegenek. liberálisként erre azt mondom, hogy éljenek a hitközségeikben. ha tartósan nem fogadják el többséget, akkor leginkább csak kisebbségben lehetnek. azért lophatnak orbánék, mert a zsidó baloldal az ellenfelük. amelyik nem tudja eldönteni, hogy melyik totális ideológia érvényesüljön. csak azt, hogy a nacionalizmus ne. és kereszténység se legyen. és magyar államiság se. ezeket tagadják. és velük szemben állók nemzeti keresztény magyarországot akarnak. és ennek a csoportnak is jogában van megszerveződni. függetlenül a judaistáktól. ehhez azonban ki kell őket szavazni a parlamentből. a megtévesztett nyugdíjasoknak valakinek a nagy nyilvánosságban el kell magyarázni, hogy zsidó baloldalra szavaznak. vagy egyszerűen fel kell számolni az országos zsidó napilapokat. ha nem lesz kiegyezés, akkor a magyar függetlenséghez átmentetileg illiberális demokrácia valamely formáját kell alkalmazni. sajnos.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.11. 11:07:01

@unionista‎:

"a szabad piac hívei álljanak össze egy városrészbe és ne fizessenek adót. de tartsák fent magukat függetlenül az államoktól. a magyar államiságtól, az amerikaitól és a többitől. tehát alexa king se hozzon nekik dollármilliókat."

Mi a gondod azzal, ha Alexa King dollármilliókat hoz a szabad piac híveinek? Hiszen a Bogár-Drábik-Varga féle agytröszt szerint azzal csak kizsákmányolják őket; az neked miért fáj, hogy a magyar zsidókat meg a zsidókeresztényeket kizsákmányolják az amerikai zsidók meg zsidókeresztények?

"ne beszéljünk már mellé. ez egy vallási kérdés"

Discrimination, distrust, and violence against Chinese Indonesians is caused in part by a perception that they are still loyal to China, and only see Indonesia as a place to live and work. They are also seen as being "exclusive", unwilling to mingle with other ethnic groups, as well as discriminating against native Indonesians in their business relations.

"te azt állítod, hogy közemberek nem tudnak tervezni."

en.wikipedia.org/wiki/Economic_calculation_problem

"lehet, hogy a köznép jónak gondolja és rossz lesz. úgy jártak."

Már "úgy jártak" (legalább) egyszer: 1948 és 1989 között. És mielőtt elkezded a késő-kádári éra dicshimnuszát zengeni: amint lehetőségük adódott rá, Bécsbe mentek Gorenjét venni a Mariahilfer Strasse-n, nem a Hajdu termékeket vették. Endre bátyád sem a tervezett termékeket állította elő a nagybirtokán a kisrepülőgépével.

"az mnb persze, hogy nem tud. mert bedöntenék a forintot."

Svájc összehasonlítható méretű Magyarországgal: a svájci frankot mégsem döntik be. Ausztria összehasonlítható méretű Magyarországgal: az osztrák schillinget mégsem döntötték be, amikor az volt az osztrák fizetőeszköz (legalább is a II. vh. után).

"demokratikusan az nyer, aki legalább eljátssza, hogy a magyarok oldalán áll"

Az NSDAP is eljátszotta, hogy a német _Volk_ oldalán áll. Aztán az lett a vége, hogy meghalt belőlük több, mint 7 millió, meg megerőszakoltak az oroszok vagy kétmilliót.

"a magyarok többsége a világot nem úgy képzeli."

A világot meg nem érdekli, hogy a magyarok többsége hogyan képzeli azt.

"azért lophatnak orbánék, mert a zsidó baloldal az ellenfelük."

És "a zsidó baloldal" miért lophatott 2002 és 2010 között?

2016.10.11. 13:48:59

@neoteny:
ha egy közösség nem kér az államok pénzéből, akkor az amerikai egyesült államok pénzéből se kérjen. alexa king egy judaista gyakornok. aki frissen nyomott, vagy tisztára mosott dollármilliókat hozza ide azzal, hogy találmányokat vásároljon. a pénzt az amerikaiak adófizetők kockázatára költi. de nem az ő pénzüket, hanem generált hitelpénzt. az államok adnak arra lehetőséget, hogy a bankok szinte korlátlanul generáljanak pénzt. és ebből származik a global power.

ezek a kárpátaljai magyarok összefogtak és saját erőből építik az utat, mert kijev ehhez nem biztosít pénzt.
galeria.cdn.index.hu/belfold/2016/09/03/nagydobrony/12623731_e0d7cdc1703aa7139f87b2aaf4214484_m.jpg
de az látható, hogy ebből nem lesz global power. néhány lapáttal és egy kis traktorral. egyesek "gyorsítót" is tartanak a kezükben. amitől az út lehet, hogy kicsit csálé lesz. de mit számít az. a legfontosabb az, hogy a miénk. sanyi garázsát le akarták bontatni. aztán verte az asztalt, hogy azt ő maga építette. a jogot arra alapozza, hogy azt ő csinálta a saját telkén. senki sem zavar. tehát az az övé. függetlenül attól, hogy az egy hatóság nem engedélyezte. mert az építési terv, az engedélyek több pénzbe kerültek volna. oké, persze sanyi "szerezte" az építőanyagot. de a nagy építőipari vállalkozások a semmiből generált pénzből vásárolnak. vagy az államtól kapják a megbízásokat. semmivel sem tisztességesebbek, mint sanyi.

a piaci szabadság totalitása a tőkepiac szabadságát is hozza magával. és a létező kapitalizmus elsősorban erre épül. mert pénzzel szinte minden megvásárolható. az emberek lelke nem. ezért lesz ebből vallásháború. akik úgy érzik, hogy a kapitalizmus alapvetően igazságos (hiszen azért mégis csak az iskolázatlan prolik vannak legalul) azokból lesznek a judaisták. és ezt hívják "baloldalnak". persze ez egy zsidó baloldal. és ebben a világban minden fordítva van, mint klasszikusan. és akik ezzel nem értenek egyet, vagy úgy érzik, hogy ez a rendszer globális méretekben bukásra van ítélve azok sorolódnak jobbra és szélsőjobboldalra. és ők lesznek a "nemzeti" "keresztények" és az "újpogányok". illetve vannak a szélsőbaloldaliak, akik anarcho kommunisták. tgm és társai. nagyrészt ők is "antifasiszták". tgm a szakmunkások jogaiért szónokol. egy átlagos magyar vidéki szakmunkás jobbikos. és újabban őket támogatják a zsidókeresztyének is. izreal pedig orbánt, mert látják, hogy európa aligha fog amerikanizálódni. a régi liberális dogmák megdőltek. és jelenleg nincs új doktrína. mihez kezdjenek a népek a végeláthatatlan globális adóssággal. nyilván nem megy úgy, hogy soros beírja a könyvbe, hogy európa tartozik. és ezek után a könyvelés szabályai szerint kell egy követel rovat. és azt mondja, hogy fizessétek vissza a pénzt kamatostól. és attól filantróp, hogy ez a despota megfizeti a fajtársait és szabad bölcsészek közül néhány szerencsétlent hogy támogassák a rendszert. vagy a népszabadság újságíróit, hogy írják meg, hogy mindenki aki ezt bírálja fasiszta, idióta, kretén. ezt hívják úgy, hogy "liberalizmus". és ehhez jön, hogy a cigányokat próbálják maguk mellé állítani. kifejezetten faji, etnikai jelleggel szerveződő fasisztoid társaság, amelyik polgárháborúk kirobbantásától sem retten meg. ez a látszat. persze nem tudom, hogy soros mit gondol valójában. nem képzelem, hogy feltétlen gonosz. csak azt gondolom, hogy a közéletet ettől a csoporttól függetlenül kellene szervezni. és persze eszembe nem jut egyszerű zsidókat hátrányos helyzetbe hozni. nem gondolom, hogy a jó és a rossz harcol egymással. hanem csak azt, hogy ez a két vallás jelenleg nem fér össze. ezért területi lehatárolásra, időleges szétválasztásra van szükség. ha valaki az államok pénze nélkül akar élni, akkor éljen úgy. de ez esetben az usa dollármilliárdjai után se ácsingózzon. vagy ha mégis, akkor költözzön az óceán túlpartjára. azért, mert ez a közakarat. személy szerint felőlem behordhatnák a pénzt alexa king. de ebben az esetben úgy is a zsidónegyed összeomlásra játszana mindenki. tehát abból megint csak polgárháborús helyzet következne. szerintem magyarország nagyjából az évtized végére eljut odáig, hogy szinte senki sem akarja a globális kapitalista játékot tovább játszani. a nagy kérdés, hogy utána mi legyen. mi lesz a deutsche bankkal. továbbra is kérdés, hogy mi lesz a görögökkel. mi lesz a törökökkel. mi lesz szíriával. nehéz lesz kinyomni az oroszokat. moszkva atomháborúval fenyeget. meg lehet dönteni putyint. meg lehet mérgezni, vagy le lehet lőni. de utána még rosszabb jöhet. a helyzet az, hogy kelet-európában az usa és a hozzájuk kapcsolódó "demokraták" a destabilizáló erő. kérdéses a novemberi elnökválasztás. francia és német választások jövőre. és a brit kilépés menetrendje. de az egyre egyértelműbb, hogy magyarország ettől a világtól függetlenedni kíván. erre mondom azt, hogy a régi nszk technológiát kell elcigánykodni. kiegyezni ausztriával és bajorokkal. és csók. ha ez nem megy, akkor nincs mese kínával, oroszokkal.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.11. 14:05:02

@unionista‎:

"ezek a kárpátaljai magyarok összefogtak és saját erőből építik az utat, mert kijev ehhez nem biztosít pénzt."

Mi az, hogy "saját erőből"? Ők bányászták ki a kőzúzalékot? az aszfaltot? Ők gyártották a kistraktort? Annak a gumijait? A benzint vagy gázolajat abba ők finomították? Vagy pedig pénzért vették meg ezeket? Az a pénz nem az ukrán állam által lett generálva? Nem az ukrán központi bank "nyomtatta" azt?

"mert pénzzel szinte minden megvásárolható. az emberek lelke nem."

Sanyi is 100-ért vesz, hogy aztán 200-ért eladjon: a pénz az istene. Hogy abból vehessen Unimukot, amivel ad az örökéletű lelke formájának.

"azért, mert ez a közakarat."

Olaszliszkán a helyi közakarat az volt, hogy Szögi Lajost meg kell lincselni. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ügyészség (ami nem egy demokratikusan választott testület), szembement a közakarattal, amikor bűnperbe fogta a közakarat kifejezőit. A bíróság (ami szintén nem egy demokratikusan választott testület) meg szintén szembemenve a közakarattal, bűnösnek találta a közakarat kifejezőit, és a lehető legsúlyosabb büntetést szabta ki rájuk.

Itt sem érvényesült a demokrácia minimuma.

2016.10.11. 14:15:42

@neoteny:
debrecen környékén az élelmiszeripart egy breton szövetkezet határozza meg. ők vásárolták meg a debreceni konzervgyárat. azt mondják, hogy csemege kukoricát, zöldborsót és kevés zöldbabot kellene termelni. azt vásárolják fel. mert nekik az a fontos, hogy a bonduelle is ezt gyártja. és ők őket utánozzák. csak olcsóbban próbálnak termelni. és ezért a szakmunkások bérét nyomják lefelé. illetve a konzervgyárat szezonálisan működtetik. néhány hét alatt leérik a csemege kukorica, a zöldborsó és a zöldbab. azt néhány hét alatt bedobozolják. és utána nincs munka. az idénymunkást úgy veszik fel, hogy reggel kötik a szerződést a nap végéig. ha esik egy nagyobb eső, akkor nem tudnak a földekre menni leszedni a termést. és akkor azt mondják, hogy nem kell dolgozni. nincs kukorica. így működik a piac.

de ezt nem csak így lehet. egy konzervgyárat egész évben lehet működtetni feltéve, hogy sokféle terményt dolgoz fel. a termékkínálat diverz. konzerv zöldség, gyümölcs mellett van konzerv tej, konzerv hús gyártása. kekszek, levesporok, fűszerek. az állami időkben ilyen volt. az alföldön erre adott a lehetőség. csak ehhez ezt nem breton parasztoknak kellene irányítani. van néhány istenverte filozófus, aki kitalálta, hogy a közhatalom feltétlen rossz. lehet jó is, lehet rossz is. nem lehet általában eldönteni. debrecenbe nyilván olyan konzervgyár kellene, ahol az üzemek viszonylagos önállóságot élveznek. olyan debreceni állami gazdaság, ami lehetőséget kínál a magángazdálkodásra. tehát az államiság és a magántulajdonlás egyensúlyra törekszik. és a parasztok többek között azért fizetnek adót, hogy a debreceni agrártudományi egyetemen kiokoskodják, hogy mit és hogyan kellene termelni. persze az adójukkal tanszékeket finanszírozhatnak. és kiebrudalhatják azokat az oktatókat, akik nem oda valók. de ahhoz is közpénz kell, hogy mezőgazdasági szakközépiskolának legyen tangazdasága. és amíg nincs demográfiai egyensúly addig a gyermekjóléti intézményeket is közösségileg finanszírozni. de ez mind vallási kérdés. te ezzel nem értesz egyet. és nyilván még van néhány tízezer vagy százezer ember. ők vagy vándoroljanak ki, mint ahogyan te is, vagy költözzenek össze a zsidónegyed környékén egy kerületbe. lehet pesten egy városrész, amelyik a világot teljesen máshogy látja, ahogyan a többség. de a magyarok döntő többsége nem kér a totális ideológiákból. zöldekből se. kurvára nincs szükség széll bernadettre ahhoz, hogy biotermelés legyen. paraszti dédanyám nem tudott mit kezdeni a nejlonzacskóval. azt mondta, hogy a tűzre nem vetheti. mert mérges gázok lesznek belőle. a kert végén a ganéra nem dobhatja. mert nem bomlik le. kimosta. száradt a tornácon. majd azt mondta, hogy anyáméknak, hogy vigyék haza. mert a paraszti gazdaságba nem kell nejlonzacskó. nem vagyok a műanyag ellen. hanem csak azt mondom, hogy lehet úgy is. és kurvára nem kell szél berni, hogy parádézzon azzal, hogy ő menti meg a földet. az lmp ugyanaz a zsidó társaság, mint a többi. csak ők egy másik totális őrültséget nyomnak. mert dédanyám nem azt mondta, hogy nem kell nejlonzacskó. hanem azt, hogy az ő paraszti háztartásába nem kell. nagyon jó, hogy abban viszünk valamit. de a városi szemetet vigyük vissza. de eszébe nem jutott, hogy ebből globális ideológiát faragjon. ezzel menti meg a földet. ezt csak azok a családok mondják, ahol úgy képzelik el a világot, hogy ők a kiválasztott nép. de lehet ilyen is. miért ne lehetne. csak nyilván nem kell totális zöld párt. se szoci. se libsi. és amíg ezek lesznek a "demokratikus" ellenzék addig a nácik erősödnek.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.11. 14:58:07

@unionista‎:

"egy konzervgyárat egész évben lehet működtetni feltéve, hogy sokféle terményt dolgoz fel. a termékkínálat diverz. konzerv zöldség, gyümölcs mellett van konzerv tej, konzerv hús gyártása. kekszek, levesporok, fűszerek."

Nosza, csinálj ilyen konzervgyárat. A Magyar Nemzeti Bank generál hozzá pénzt; a közintézmények megkapják a felét adóba, a másik felére meg megrendeléseket tesznek. Fizethetsz belőle vastagon az őstermelőknek is, meg a gyári munkásoknak is. Amiből jut arra is, hogy adózzanak a debreceni agrártudományi egyetem nemzeti érzelmű szakembereinek is, meg marad arra is, hogy megvegyék a gyereknek a két generációval korábbi, de nemzeti keretek között gyártott Nokiát. Persze a gyerek húzni fogja a száját, mert ő iPhone-t akart, de majd kap egy kokit, és akkor megérti, hogy a felzárkózás időszakában neki is áldozatokat kell hoznia. Egyébként is, a netre fel tud menni az iskolától kapott magyar gyártású tabletjével.

2016.10.11. 17:05:50

@neoteny:
de nem kell nulláról megcsinálni, mert részben ott van. megvették a franciák és amennyire tudták szétverték. a közakarat az, hogy ezeket az üzemeket amennyiben van aki átvegye őket a kormányzat nacionalizálja. nem az a cél, hogy versenyben legyőzzük őket. nyilván senki sem akar versenyezni a francia bankokkal. kapják be. hanem azt kell megkérdezni szerintük mennyit ér az üzem. és mivel a szabályozás a kormány és az önkormányzatok kezében van le lehet vinni az árat nullára. mert nyilván bármennyi helyi adót ki lehet vetni a konzerviparra. vagy arra a városrészre ahol a francia tulajdonú konzervgyár van. és ilyenkor szaladgálnak brüsszelbe. az ottani bürokrácia évekkel később dönt valamit. 20 után amúgy is csökkennek a támogatások. semmi sem indokolja, hogy akár csak egy francia cég is működjön magyarországon. természetesen a cél nem jól kitolni a bretonokkal, hanem az, hogy lássák be azt, hogy a nemzeti érdekeinket érvényesítjük. nekik egy a lényeg, hogy a konkurens bonduelle is így járjon. mert ők valójában velük versenyeznek.

egy 200 ezres város miért építsen egy újabb konzervgyárat ha már van egy. csak balliberális kormányzat eladta. a nemzeti kormányok visszaveszi. visszavásárolja. nem az a cél, hogy tönkretegyük a breton szövetkezetet. de ha nagyon verik magukat, akkor harcolhatnak kelet-közép európával. mert a csehek, a szlovákok, a lengyelek is hasonlóan gondolják. arról nem beszélve, hogy szocsiban is építkeztek. hirdessenek csak tovább embargót. végük lesz. elszedik tőlük az üzemeket. a szabad piacba az embargó sem fér bele. ha kereskedelmi háborút akarnak, akkor csak rajta. hirdessék meg. az nyugat-európa gazdagságának a végét jelenti. a diplomáciából ki kellett rakni a hazaárulókat. ehhez kellett ez a jelenlegi kormány. szijjártó betette a futsal csapatot. kiosztja az amerikaiakat. menjenek a fenébe. az egy dolog, hogy ők teljesen szabad piacot képzelnek el a vállalataik számára. de a magyarok többsége nem így képzeli. leszámítva százezer "zsidót". de ez nem antiszemitizmus. nem azt állítom, hogy a zsidók rossz emberek. a vallásuk különbözik a többségtől. a judaisták ebbe hisznek. a nemzeti keresztények abba.

nyilván kell egy szövetséges. és ezek alaphelyzetben a németek. de lehet kínai buszgyár is. és akkor nem kell német. az egyik elég.

nem arról van szó, hogy ezek után nem lehet iphone. lehet, de csak felárral. jelzem most is ez van. mert cupertino egy az egyben váltja az eurót a dollárral. felnyomja az árakat, mert megteheti. a magyar állam még tovább tolja. oszt jónapot. az a cél, hogy legyen magyarországi és lehetőleg magyar tulajdonú telefongyártás. és ennek érdekében kell lépni. az importvámmal egyidejűleg lehet a belső piacon adót csökkenten. értem megint, hogy ez a liberálisoknak tetszik. de ha a nép velük szemben ellen irányba szavaz, akkor arra kell keresni a megoldást. ez a demokrácia.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.11. 17:28:08

@unionista‎:

"de nem kell nulláról megcsinálni, mert részben ott van. megvették a franciák és amennyire tudták szétverték. a közakarat az, hogy ezeket az üzemeket amennyiben van aki átvegye őket a kormányzat nacionalizálja."

Ezt még Hitler sem tette meg, pedig ő volt a nemzetiszocializmus Führere.

"nem az a cél, hogy versenyben legyőzzük őket."

Csak kibújik a szög a zsákból: tehát szó sincs semmiféle felzárkózásról, meg addig tartó ideiglenes piacvédelemről.

A cigánykodás nem alkalmi eszköz, hanem totális elv.

" a nemzeti kormányok visszaveszi. visszavásárolja" miután "mivel a szabályozás a kormány és az önkormányzatok kezében van le lehet vinni az árat nullára".

"végük lesz. elszedik tőlük az üzemeket. a szabad piacba az embargó sem fér bele. ha kereskedelmi háborút akarnak, akkor csak rajta. hirdessék meg. az nyugat-európa gazdagságának a végét jelenti."

Azért erre nagy összegekben ne fogadjál ...

"nyilván kell egy szövetséges. és ezek alaphelyzetben a németek."

... akik alig várják, hogy őket is alávessék a cigánykodásnak.

"de lehet kínai buszgyár is."

Az se' Debrecenben lesz, hanem Komáromban.

"nem arról van szó, hogy ezek után nem lehet iphone. lehet, de csak felárral."

Megkérdezted te "a népet", hogy tényleg erre akar-e szavazni?

"ez a demokrácia."

Olaszliszkán a helyi közakarat az volt, hogy Szögi Lajost meg kell lincselni. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ügyészség (ami nem egy demokratikusan választott testület), szembement a közakarattal, amikor bűnperbe fogta a közakarat kifejezőit. A bíróság (ami szintén nem egy demokratikusan választott testület) meg szintén szembemenve a közakarattal, bűnösnek találta a közakarat kifejezőit, és a lehető legsúlyosabb büntetést szabta ki rájuk.

Itt sem érvényesült a demokrácia minimuma.

unionista‎ (törölt) 2016.10.11. 18:00:42

@neoteny:
az önerő azt jelenti, hogy a nagydobronyiak nem generáltak a bankjukban százcsillió dollár hitelt azért, hogy utat építhessenek. azok az emberek nem is nagyon tudják elképzelni, hogy a földön van egy olyan társaság, népcsoport, amelyik a gazdagságot erre alapozza. pedig van. a lakosság jelentős része egész egyszerűen nem hiszi el, hogy a kapitalizmus így működik. 100 emberből 80 még mindig azt hiszi, hogy a betéteket egy részét adják kölcsön. nem értik, hogy ezek után a hitelpénz újra betétként jelentkezik a bankrendszerben. és arra alapozva további hitelek generálhatók. ha a banki tartalékráta 1/N, akkor 1 egységnyi pénzt elvben N egységre lehet kiegészíteni.

az önerő nyilván jelentős versenyhátrányt jelent. hiszen az adott közösség nem generált magának versenyelőnyt. de a leszakadó térségekben az eladósodás még nagyobb hátrányt eredményez. a nettó tőkeimportőr területek még nagyobb függésbe kerülnek. ez relatíve a fővárosoknak jó. mert esetenként zéró gazdasági teljesítménnyel maguk alá rendelik a vidéket. a fogyatékos takarító gyerek elhitette a budapesti központtal, hogy bezártak egy üzemet. vagy a másik, amelyik a lakótelepen bement a kocsmába. füvet kellett volna nyírni. nem csinálta meg. úgy gondolta, hogy kiengedi a gázolajat. mert nem ment a géppel. odament a közterület felügyeletes. és rájött, hogy ez üzlet. ki ne öntsd már földre a gázolajat. hoznak kannákat és eladják. sanyi csak ennek a cégnek a gázolaját használja. de ennek három vagy négy teljesen fölösleges központja van. azért kell baszott nagy céget csinálni, hogy még több hitelt lehessen generálni ahhoz, hogy füvet nyírjanak. ahhoz, hogy felseperjék az istván utcát nem kell madridi központ. csak ha ezek leszakadnak, akkor azoknak az embereknek nincs munkájuk. nem kell a tanácsadói slepp.

persze értem, hogy mi is akkor az optimális üzemméret. és mi az a térség, amelyik viszonylag zárttá válhat. nem teljesen zárttá. hanem hitelek nélkül képes működni. a történelmi magyarország a természeti adottságait figyelembe nyilván ilyen. csak a népek összevesztek. kell egy közös ellenség (ez lesz a háttérhatalom, amerika, zsidók, stb.), kell közös vallás (ez lesz kereszténység) és közvetítő nép (ők lesznek a cigányok). nekem ez nem tetszik, mert kiegyezéspárti vagyok, de nem lesz másik lehetőség. természeti szempontból a tisza medencét is lehet zárni.
grid.unep.ch/products/4_Maps/tisza_basinb.gif
csak ugye hiányzik a technológia.

ez (sajnos) valós hirdetés. matolcsi (nem a bankár, hanem a falu.)
www.agroinform.com/data/aprohirdetes/apro_6578970/dutra-ue-28-elado-000_fitmax_698x520_1.jpg
Eladó a képen látható ue 28 a motorja szétszedett állapotban van meg van miden hozzá csak még pár alkatrészt fel kell újítani még egy kis időt és pénzt kell ráfordítani sajnos én már nem tudom befejezni akit érdekel hívjon érdeklődni délután 3tól az ár minimálisan alkuképes.

tehát ebbe a térségbe a hiányzó technológiát be kell vonni. normál esetben a bankok hiteleznek. és a technológia így megvehető. az ellenérték kitermelhető. a pénzt vissza lehet fizetni. bank örül. és a nép is örül. csak ez mégse megy, mert így a multiknak versenytársaik lennének. egy francia bank a francia cégeket szolgálja ki elsősorban. német a németet. brit a britet. amerikai az amerikait. orbán azt mondja, hogy ő is így megteremti a nemzeti nagytőkéseket.

nyilván állami gazdaságok kellenek. az agráregyetem, agrárkamara kiszámolja, hogy hány traktor hiányzik. és azt közösségi forrásból megveszik (részben adó, részben hitel) megveszik és ezek után lehet kibérelni. tehát a hitelpénz közpénz. (nem a kölcsön. ha valakinek van valós kereset és azt kölcsönadja, akkor kérjen kamatot. a semmiből generált hitel a közpénz. csak ezt megint nem fogod megérteni.) na most persze ki lenne az, aki emberbaráti szeretetből behozza technológiát. nyilván senki. mert nemcsak a zsidók nem filantrópok, a németek se, senki. de amelyik érdekcsoport átmenetileg kizárólagosságot kap az megteheti. a németek tanulmányi szerződéseket kötnének. azt mondják, hogy rakjatok össze traktort német főalkatrésszel (cserébe végezzetek bérmunkát), kaptok összeszerelő gépsort (cserébe kössetek tanulmányi szerződést). így nem megy el a szakmunkás, szakmérnök. és ezt a szövetségi alapszerződést akár orbán és seehofer is megkötheti. be kell vonni a svábokat és biztosítéknak a bécsi bankokat. a német pénzügyi rendszert is próbálják kicsinálni. bécsi kereskedők is örülhetnek. és inenntől kezdve churchill plan 2.0.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5d/Duitslandchurchill.png
ez a szomszédos országoknak azért jó, mert nekik ezek után a németeket se kell bevonni. elég, hogy megveszik tőlünk az itt gyártott alkatrészeket. onnantól kezdve önálló lehet a cseh-szlovák (nagy-morva) ipar. a nagy-lengyel is. és nyilván ezzel próbálkoznak majd a románok, a szerbek, a bolgárok és idővel az albánok. hívják haza a menekülteket svájcból. ha kell, akkor ellopják a kutatási eredményeket. a ruszkik meghekkelik.

unionista‎ (törölt) 2016.10.11. 18:15:56

@neoteny:
jelen helyzetben egy magyar és egy francia konzervgyár nem tud versenyezni. mert utóbbi bármennyi pénzt kaphat. a francia gazdaságot nem fogják azért büntetni, mert eladósodott. orbán egy tolvaj, de kik is vágták bóvliba és miért? ez egy vallásháború. és a judaisták valós gazdasági teljesítmény nélkül próbálják a világgazdaság egészének hasznát lefölözni. ezt elfogadják a kínaiak. és azt mondják oké. ez biztosítja a kommunista párt hatalmát. mert a kínai nagybankok továbbra is államiak. behúzzák a technológiát. de ők is szabályozott kereskedelmet akarnak. selyemút projekt arról szól, hogy árut cserélnének. most csak azért semmizik ki a lakosságot, hogy minden hiányzó technológiát bevonjanak. és amikor úgy látják, hogy nem kell több, akkor nacionalizálás következik. ezért telepítik a német az autógyárat magyarországra. de a vicc az, hogy a kínai azt mondja, hogy idehozza a buszgyárat. és akkor beszopják a németek. mert nem lesz piacuk. el ne hidd már, hogy a magyar közbeszerezésen elsődlegesen az számít, hogy melyik busz milyen műszaki paraméterekkel rendelkezik. nincsenek nagy különbségek. és a lényeg, hogy menjen. a népnek azon túl majdnem mindegy. tehát az nyer, akiről azt gondolják, hogy nyernie kell. ez ha hiányzik a magyar haveri beszállító, akkor lehet német, kínai, orosz, lengyel, francia. ha így működik a világ, akkor ehhez alkalmazkodva elég egy szövetségi kapcsolat. és a többi mehet.

a kanadai juharszirupot el lehet cserélni tokaji borra. árumérleget egyensúlyban tartani. de kanada nem ezt akarja. hanem lehetőség szerint beborítani. úgy, hogy az amerikai áru dömpinget. ezt kikényszeríti washington. de ezek után a budapesti kormány célja az, hogy kína indítson kereskedelmi háborút liberális/judaista kanada ellen. és a favágók majd ott is fellázadnak.

kölcsönösen előnyös az, hogy ha két hasonló fejlettségű állam/város/vidék közötti relációban tartós kereskedelmi egyensúly alakul ki. vagy az, ha sikerül az árut hitelek nélkül körbeforgatni. utóbbira jelenleg semmi esély nincs. innentől kezdve mindenki önfenntartásra törekszik és kereskedelmi háborúk lesznek. azért, mert hiteleket senki sem akarja visszafizetni a "nem tudjuk kiknek".

tamas11 2016.10.11. 19:41:49

@unionista‎:
Kéne a sok gyereknek iskolai gép. (ez egy laptop, hogy hurcolni is tudja). Kimondatott már tíz évvel ezelőtt is..
Az elképzeléseidben az előnyök nem központi hatalomótl jönnek, (mert tény, hogy nem jöttek), a hátrányok pedig nem "tisztán" piaciak.

A harmadik világban lezajlott az az akció, amelyben kedvezményeket halmozva (Lásd PPP), külön e célra fejleszstve isksolásoknak alakalmas gépet állítottak elő 20 dollárért (aztán felkúszott 50-re). Kézzel is meghajtható áramfejlesztésű takaros kis laptopokat kaptak százezrével a harmadik világbeli gyerekek.
Ehhez "hasonlóan" épülne fel a hazai, félállami, általad preferált megoldás
és persze miniszteriális szintű projektgazda gyámolítaná - ki más mint egy fideszes, - Deutsch Tamás. Félállásban, (se) mert ő brüssszelben EU-s diplomata-kiküldött. Ő küzd meg a hazai IT -kultúráért, ő veti az alapokat, Teszi évek óta, persze sikerrel, látványsemmi.
De azért, csak a vicc kedvéért, tűzzünk ki prioritásokat őrajta kívül is.
Szerintem egyik prioritás a gyorsaság lenne, mert mindig késő van ebben a szakmában, ebben a műfajban.
Gonoszul is feltehető a kérdés: Mi az oka, hogy nem történik meg sürgősen, amiben egyetértés van, azaz volt? Mert nem a pénzhiány az ok, a húszdolláros kategóriájú gépekből legyen 100 dolláros, és induláshoz 100-140 ezer darab (nem kell 500 ezer) . tehát 2 milliárdos nagyságrenddel (forint) megvalósulhatna, megvalósulhatott volna.
Miért nem történt?
Közben halad az idő.
Nem is gondolunk rá, pedig néhány év múlva már az lesz, hogy előnybe kerül az a gyerek, akinek gyorsabb korszerűbb gépe van, és nem az a kérdés, hogy van e.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.11. 20:41:54

@unionista‎:

"az önerő azt jelenti, hogy a nagydobronyiak nem generáltak a bankjukban százcsillió dollár hitelt azért, hogy utat építhessenek."

A magyar állam pénzét, a Magyar Nemzeti Bank által generált pénzt használtál.

"ha a banki tartalékráta 1/N, akkor 1 egységnyi pénzt elvben N egységre lehet kiegészíteni."

És korábban te amellett érveltél, hogy N legyen 2.

"azt közösségi forrásból megveszik (részben adó, részben hitel) megveszik és ezek után lehet kibérelni. tehát a hitelpénz közpénz."

Bogár-Drábik-Varga szintű lófaszjóskának kell lenni ahhoz, hogy ezt a süket vakert valaki előadja. Amikor a magyar állam államkötvényt bocsát ki, amit a Magyar Nemzeti Bank megvesz, akkor hitelpénz kerül generálásra. Amikor a magyar állam elkölti ezt a pénzt, akkor "közpénzből" magánpénz lesz: azoknak a tulajdonába kerül, akiktől a magyar állam javakat és/vagy szolgáltatásokat vásárol. A magyar állam pedig úgy fizeti vissza az MNB által generált hitelpénzt, hogy adókat szed: a magánpénzeket ismét "közpénzesíti". Nincs olyan generált hitelpénz, ami pusztán "közpénz" lenne: az csak akkor lehetne, ha nem kerülne elköltésre az állam részéről -- de akkor meg nem is bocsátana ki államkötvényeket a magyar állam.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.11. 20:47:29

@unionista‎:

"a kanadai juharszirupot el lehet cserélni tokaji borra. árumérleget egyensúlyban tartani. de kanada nem ezt akarja. hanem lehetőség szerint beborítani. úgy, hogy az amerikai áru dömpinget. ezt kikényszeríti washington. de ezek után a budapesti kormány célja az, hogy kína indítson kereskedelmi háborút liberális/judaista kanada ellen. és a favágók majd ott is fellázadnak."

Bogár-Drábik-Varga szintű lófaszjóskának kell lenni ahhoz, hogy ezt a süket vakert valaki előadja. Mo kb. háromszor annyit exportál Kanadába, mint amennyi kanadai terméket importál. Így történik a nagy beborítás.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.11. 21:01:16

@unionista‎:

"én kifejezetten kultiválom azt, hogy azok a zsidók, akiknek valamiért fontos magyarország kerüljenek be ebbe körbe. nehogy kirekesszük őket kizárólag a származásuk miatt. de ha szembe akarnak fordulni a többséggel, akkor csak rajta."

Az amerikai keresztények tisztában vannak azzal, hogy az illegális bevándorlás Isten csapása azokra, akik nem támogatják az Ő választott népét teljes mértékben:

Comment Guidelines
DD
DD26 minutes ago

I am an Evangelical Christian. Are you sick and tired of illegal immigrants who are invading our country? With them come new scams, crime, rape, theft and robbery, and all kinds of diseases.

My auntie is a public librarian who keeps abreast of the latest statistics. Do you know that in one American city alone...

1. 47% of all workers in LA County (10.2 million people) are working for cash; and not paying taxes. This is because they are predominantly illegal immigrants, working without a green card.

2. 97% of warrants for murder are for illegal aliens.

3. 80% of people on the most wanted list are illegal aliens.

4. Over 2/3 of all birthsare to illegal alien , whose births were paid for by taxpayers.

5. Nearly 45% of all inmates in detention centers are foreign nationals;

they are here illegally.

6. Over 450,000 illegal aliens are living in garages.

7. The FBI reports half of all gang members are most likely illegal aliens .

8. Nearly 65% of all occupants of HUD properties are illegal.

Less than 2% of illegal aliens are picking our crops, but 49% are on welfare. Over 70% of the United States' annual population growth, (and over 90% of California, Florida, and New York), results from immigration. Also, 39% of inmates in federal prisons are illegal aliens.

Ask yourself why is this happening to America? Why is there so much lawlessness?

It is because we have betrayed Israel. Unless we give 100% support to Israel then it is no support! God’s chosen people were to be the moral center of humanity. But they must be given our unconditional support. Not to do so is to violate the no 1 command and promise of the Bible.

We cannot turn our backs on God's chosen people without consequences. Now our economy will tank, our schools will corrode, and our streets won't be safe. Gangs and drugs will be on every street corner. Terror attempts will hit every major city in America. Americans will live in fear. Gays will move in next door to our schools looking for their next easy prey. These reprobates will even seek same sex marriage while copulating with hundreds of gays.

There will be hurricanes, droughts, floods and fires wrecking havoc on our country. I suspect even a major earthquake will now hit.

I know you see the connection.

Support of Israel is our no 1 public policy. That is what matters because that is what the Bible teaches . They are our only friends.

unionista‎ (törölt) 2016.10.11. 21:50:39

@neoteny:
de miért is kell kanadának a totális szabad kereskedelmi egyezmény? a juharszirup eladásához? lófaszt. nyilván azért, hogy az amerikai dömping árut hozza be. és zéró hozzáadott értékkel pénzt keressen. mert ugye az usa és németország nem szerződnek. a kormány, a képviselők, a nép akarata ellenére a kanadai szabad kereskedelmi egyezményt megpróbálják lenyomni. rendben van. de a magyar diplomácia azt fogja mondani kínának, hogy kanadát üssék ott, ahol csak lehet. magyarország szabályozott kereskedelmi útvonalak létrehozatalában érdekelt. kanada nem ilyet szeretne. hanem azt, hogy ne legyenek szabályok.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.11. 21:56:10

@unionista‎:

"de miért is kell kanadának a totális szabad kereskedelmi egyezmény?"

A totális szabadkereskedelemhez nem kell semmilyen egyezmény; bármiféle kereskedelmi egyezmény szükségszerűen a totális szabadkereskedelem ellen működik.

"magyarország szabályozott kereskedelmi útvonalak létrehozatalában érdekelt. kanada nem ilyet szeretne. hanem azt, hogy ne legyenek szabályok."

Bár úgy lenne ...

neoteny · http://word.blog.hu 2016.10.11. 22:01:02

@neoteny:

"nyilván azért, hogy az amerikai dömping árut hozza be. és zéró hozzáadott értékkel pénzt keressen."

Helyesen: a Bogár-Drábik-Varga szintű lófaszjóskák számára nyilvánvalóan.
süti beállítások módosítása