1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.09.28. 19:01 HaFr

Nem népszavazásra volna szükségünk, hanem jó kormányzásra

Magyarország csúnyán leszerepelt a versenyképességi rangsorban

Miközben Magyarország egy értelmetlen, manipulatív, hazug népszavazás lázában ég (tízmilliárdokért hergel a rezsim, miközben már rég EU-s bíróságra ment a kvóta-kérdésben, és már a V4-ek többi miniszterelnöke szerint is lekerült a kvóta a napirendről) kijöttek a legújabb versenyképességi adatok. Eszerint az ország "hat helyet rontott a globális versenyképességi ranglistán, így jelenleg a világ 69. legversenyképesebb gazdasága és a 28 tagú Európai Unió 25. legversenyképesebb tagállama - derül ki a World Economic Forum (WEF) szerdán megjelent felméréséből. Hazánk versenyképességi pontszáma 4,2 pont, ami minden idők legrosszabb eredménye. Kelet-európai versenytársaink közül Magyarország versenyképessége romlott a legjobban. Szerkezetileg a magyar versenyképesség leginkább a bolgár-román pároshoz hasonlít".

Mi meg eközben úgy szavazunk és úgy öljük egymást a szavazás kapcsán (is), mintha nem volna jobb dolgunk. Nagyon nehéz lenne megértő, de ugyanakkor eléggé felrázó metaforát találni arra az irracionalitásra, ami nálunk zajlik. De aki egy kicsit mélyebben átéli, ami most zajlik közöttünk, és egy cseppet hisz egy nemzet kultúrájának szívósságában, az pontosan láthatja, miért kerültünk a 20. században mindig a vesztes oldalra. Elképesztően jó érzékünk van az önsorsrontáshoz.

A grafin látszik, hogy 2011 óta -- tehát nagyjából a Fidesz-kormány felállása óta -- folyamatos hanyatlásban vagyunk e komplex mérőszám szerint, ami a közép- és hosszútávú kilátásainkat is előre vetíti. A romló intézményi, oktatási, egészségügyi, versenykörnyezeti stb. mutatók hatása nem szűnik meg a mérés évében, ezeket nem lehet máról holnapra kikozmetikázni, ahogy a kormány egyébként csinálja pl. a foglalkoztatottsági, a kereseti vagy a szegénységi adatokkal, vagy hazudja el a GDP-adatok összetételét. Ezek itt maradnak velünk a népszavazáson túl is. Abszolút "tiszta" etnikum birtokában, migránsmentesen fogunk lesüllyedni nem éppen a Balkánra, azt csak szeretnénk majd, hanem a keleti sztyeppékre.    

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr2911750225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter Götz 2016.09.28. 19:59:16

igen,valószínű,de addigra majdnem minden Orbáné és a csatlósaié lesz,és az neki még egy darabig elég lesz!

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.09.28. 21:07:13

Pedig ritka kivételes kíméleti állapotban voltunk/vagyunk. Annyi baj, megoldatlan konfliktus van a világban, föl se tűnt volna (senkinek az EU-ban sem), ha nem mások bajával foglalkoztunk volna, hanem „önfejlesztésbe” invesztáltunk volna pénzt, szürkeállományt, nemzeti öntudatot. Ehelyett elnyerték (korábbi kormányaink) a világ balekjai (országkiárusítói) címet, a Fidesz meg fölvállalta a „pofozóbábú” szerepet. Két évtizede nem írnak rólunk az elismerés hangján. Még a nagy keleti szomszéd se.

Politikusként, szekér után önként (vagy búsásan megfizetett) futóként sokak számára elkerülhetetlenül jön majd a (késői) fölismerés, hogy nem voltam hasznára hazámnak, szűkebb környezetemnek, mert cselekedeteim mozgatórugója a pénzéhes önzés volt. Testre szabott privatizáció, és pályázatok nyerteseként egyszer csak bevillan majd, hogy jólétem megalapozóival ganéul bántam (minimálbér, munkavállaló be nem jelentése, meg ennek súlyosbított esete, a járulékok nem fizetése), de akkor már nem tehető semmilyen módon jóvá, ami megkeseredett, meg nem értett öreg emberré tesz. Talán nem késő még. Talán.

2016.09.28. 21:34:06

Nincs semmink. Ezért az egészségügyet és az oktatst kéne csúcsminőségre fejleszteni, hogy ide jöjjön gyógyulni az egész világ és ide jöjjön okosodni az egész világ. Ezt a kettőt árulhatnánk, mert más látnivaló úgy sincs.
Szellemi fogyatékos kisvasútért senki nem jön ide. Annál még OV személye is némileg izgalmasabb lehet egy turistának.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2016.09.28. 21:49:09

@Diorella Queen: "Annál még OV személye is némileg izgalmasabb lehet egy turistának." Hát ha eléggé perverz.

leponex a mélyben hallgató világ 2016.09.28. 22:21:36

" hazug népszavazás lázában ég (tízmilliárdokért hergel a rezsim, miközben már rég EU-s bíróságra ment a kvóta-kérdésben"

- szóval mégis VOLT/VAN egy kötelező kvóta, köszi, hogy implicite beismered

- a várhatóan következő kötelező kvótáról szól ez a népszavi, nem a Bíróságon már megtámadottról

"és már a V4-ek többi miniszterelnöke szerint is lekerült a kvóta a napirendről"

- nem azt mondta Fico,hanem:
"A kvóták világosan megosztják Európát, ezért úgy gondolom, politikailag végük” – hangsúlyozta Robert Fico."

- Bohuslav Sobotka hozzátette: a közös kormányülés során egyetértettek abban, hogy a kvóták zsákutcát jelentenek, azokról nem lehet és nem is érdemes tovább tárgyalni, mert az csak időpocsékolás lenne."

No és Juncker mit mond erről, aki a fő előterjesztője a kvótának?

"Hiába értelmezték így baloldali képviselők Juncker szavait, az Európai Bizottság szóvivője tagadta, hogy feladnák a kvótákat. "

Blogbejegyzésben egy mondaton belül ennyire nem bontani ki az igazság szálát, az már Magyar György-i magasságokat verdes, aki szerint O. aláírta a kötelező betelepítésről szóló határozatot ..

Nem mintha bármi szerep juthatna Valóság Anyánknak a blogszférában ...

leponex a mélyben hallgató világ 2016.09.28. 22:24:52

"Mi meg eközben úgy szavazunk és úgy öljük egymást a szavazás kapcsán (is), "

Te valóban ezt teszed, Péter, léccilécci ne legyél nyelvtannáci. is.

Mi békében kommentelgetünk, igyekszünk a magunk - igen korlátozott, igen megnyirbált - lehetőségeivel a hisztériakeltés ellen tenni valamit.
De ha nem, hát nem.

zenonküp 2016.09.28. 23:46:46

@leponex a mélyben hallgató világ:
Amennyiben kuldetestudata van, megertem.
Ha csak szimplan kotozkodik, s ujra meg ujra, akkor talan kimelne meg a tobbieket egy ennyire eros, a blogiro szemelyere vonatkozo indulatos szenvedelyetol.
Ne adjon okot a folosleges felreertesekre.

leponex a mélyben hallgató világ 2016.09.29. 00:14:57

@zenonküp: Köszönöm a megértés szándékát, küldetése van mindenkinek. Talán.
Vagy ahogy a költő Írta:
'
Mindenki magányosan áll a Föld szívén
egy napsugár járja keresztül
és már itt is az este.
'
Úgy látja, indulatosabb lenne a kommentem mint a poszt maga?

Nézze, posztírónk még metaforára is nehezen talál;-)

" Nagyon nehéz lenne megértő, de ugyanakkor eléggé felrázó metaforát találni arra az irracionalitásra, ami nálunk zajlik. "

a magam korlátozott eszközeivel szeretnék tenni valamit ez ellen az irracionális gyűlölködés ellen. Ha lehet.
De ha nem, akkor is.
(Ötödször álltam neki a kis robogómnak, mert a szerelő nem tud fogadni, nem akar indulni. És lőn, elindult, pedig tényleg nem értek ehhez sem.)
Szeretném, ha nem értene félre.

puszt 2016.09.29. 06:29:25

@leponex a mélyben hallgató világ: Tulajdokképpen, lehet úgy is szemlélni a dolgokat, hogy tök racionális, ami Magyarországon most folyik, tök racionális amit a huszadik században a magyarok összehoztak (2 vh; forradalmak, 45év tuggyukmi). Az meg tök irracionális lenne, egyszer legalább a kisebb nagyobb szövetségeink után menni, betartani vállalásainkat nem ellopni pénzüket...
Meddig racionális kizárólag kárt, békétlenséget okozni magunknak és mindenkinek?
Gyűlölködtem? Akkor bocs!

puszt 2016.09.29. 06:34:32

@puszt: És még egy szólás:
Ha a magyar ember két dolog közül választhat, a vele született hülyesége folytán, biztosan rosszabbikat választja...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.09.29. 06:37:52

@zenonküp: ezeket én mind meghagyom, önmagukért beszélnek kedves hívünk elharapózó tanácstalanságával kapcsolatban :), nem is lennék a bőrében, ölég nehéz már ezeket a gazembereket védeni, csakis önfeladás árán lehet

Lexa56 2016.09.29. 06:47:10

Úgy csinálunk mint az őrült autós, aki a szemben jövő beforduló sávon előz, aztán dicsekszik, hogy milyen szépen halad. Addig, amíg valaki nem jön szemben egy Hummerral. Vagy esetleg egy tankkal. Mert még az is megeshet. A szabálytalanul közlekedő autósnak csak addig jó, amíg egyedül pofátlan és a többiek szabálykövetőek. Utána jön a csattanás. Ez a Patyomkin-falu is egyszer össze fog omlani. De már gyakorlatilag nem érdekel. Fontos hogy a gyorsnaszádban ülők a csattanásig fantasztikusan jól mulatnak. Érdemes elolvasni Tölgyessy legújabb kétrészes interjúját. Zsiday elemzéséről a Trabantról nem is beszélve.

zenonküp 2016.09.29. 07:09:19

@leponex a mélyben hallgató világ:
Arra gondoltam, hogy mindenki, maga Himmler is talan arra gondolt, o fogja kovetni Hitlert.
Nem tudta, hiszen o Hitler nelkul nem letezett.

A rezsim most is csak a miniszterelnok ur letevel letezik.
Ha o nem lesz, oly sokmindenki fog kodde foszlani.
Ha a rezsim elbukja ezt a valasztast, 2018 mar nem lesz.
Az onkenyre epulo rezsimek meglepoen gyorsan kepesek semmive valni. Ez most sem lesz maskepp.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.09.29. 07:31:46

@zenonküp: @Lexa56: csakhogy erre mind hiába figyelmeztetjük a kedves kollégánkat, visszavonulni egy pozícióból olyan kvalitásokat kívánna, amelyeket talán hiába is keresnénk benne... sőt az is meglehet, a vezérbe (mágusba) vetett bizalma miatt nem is veszi észre a jelen helyzet és a korábbi magyar armageddonok közötti párhuzamokat, amelyek előtt a hívek mind egységesen hittek legalább két dolgot: 1. igazuk van (ha nem is tudták, miben), 2. ez az igazságuk ki is fog derülni, csak még egy kicsit kell erőlködni. az eredmény? a 20. századunk. Meg a fenti grafi.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.09.29. 07:32:05

@Lexa56:

"Érdemes elolvasni Tölgyessy legújabb kétrészes interjúját."

Meg ezt is:

www.tarki.hu/hu/news/2016/kitekint/magyarpolgar/tolgyessy.pdf

zipe moha 2016.09.29. 08:40:28

...azért ne legyünk álnaívak: vajon a az eddigi folyamatokat hitelesítő magas értelmiségi kasztok, vagy a magyar gazdaságban ( abban a maradék kicsiben)mesterségesen létrehozott, először vagyonnal majd folyamatosan közadók 10.ezer milliárdjaival ( a 26 év alatt) változatos módon kitömött járadékvadász gazdaság szerplői, vagy maguk a hivatásos " nép képviselők ne tudnák mit csinálnak???...ugyan...szó volt az exit stratégiáról melyekbe egy ilyen folyamat mindenképpen vezet...történelmi idők tanúi ezek a generációk, láthatják a sokadszor ismétlődő magyar kálvária okait, okozóit...bár csak ez a korszak magyar prosperítást és történelmi fejlődést eredményezett volt...benne volt!! ...az első pillanattól kezdve sem cél nem volt, sem akarat...maximum az idealisták ( idealizálók)terveztek korszakos előre ( én is) lépésre...
ehhez képest a" versenyképesség" csak lázmérő..ki gondolta komolyan, hogy nem fog megjelenni a Valóság ( ami lett..) előbb utóbb az adatsorokban is..???

Lexa56 2016.09.29. 09:12:46

@HaFr: Én már lemondtam bárkinek a meggyőzéséről. A kellemetlen csak az, hogy én is az autóban ülök. Volt annak idején egy vicc a szocializmusról, amely olyan mint a repülőút: fantasztikus távlatok, csodálatos kilátás, az embernek hányingere van, de kiszállni nem lehet. A becspódásig megpróbálok gyönyörködni a panorámában.

Khonsu 2016.09.29. 11:09:36

@zipe moha:

A legnagyobb baj még nem is az, hogy megjelenik a valóság az adatsorokban, hanem hogy eközben nyugodtan teázgatnak az égő házban, és úgy tesznek, mintha minden a legnagyobb rendben volna.

Olyan ez mint egy betegség, ha nem kezelik, akkor csak rosszabb lesz, majd pedig már visszafordíthatatlan, és akkor már bármit csinálhatnak, az alany menthetetlenül belehal.

leponex a mélyben hallgató világ 2016.09.29. 11:12:33

@puszt: "Gyűlölködtem?"
NEM. Csak a két dolog közt választottál ...

Khonsu 2016.09.29. 11:16:37

@Khonsu: Egyébként kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az új gumicsont a migráncsozás után, mert ha alacsony lesz a részvétel, vagyis az embereket nem érdekli annyira a téma, mint várták, akkor gyorsan be kell dobniuk valami mást, hogy elfedjék a bajokat.

leponex a mélyben hallgató világ 2016.09.29. 11:35:17

@zenonküp: Énmiattam nyugodtan hihet rendületlenül ebbe az önkénydiktatúrás autokrata izében, érteni vélem azt a tanácstalanságot is, amivel a derék opponálók szeretnék valahogy megnevezni.
Mert addig nem tudnak mit tenni ellene.
Most ironizálhatnék kedves szerzőnk nagy hévvel felkonferált Konzervatív Forradalmával.

A Valóság abszolút téves interpretációjából mi más születhetne, mint ez a totális eredménytelenség amit évek óta láthat az 'ellenzéki oldalon'.

A kedves szerzőnknél most épp 'kolléga' lettem, aki vak bizalmából védi a gazembereket.
Érveinek aduásza a múlt armageddonjai és egy grafikon. Meg a 20. század (Nem a Bertoluccitól, az fantasztikus nagy film volt.)

Lexa barátunk már az elkerülhetetlen végét várja, hát gyönyörködjünk együtt vele mi is :))

"Az asztal körül csendben ülünk, behunyt szemeinkkel fent repülünk.
Irányra tartunk, keressük a célt. Magunkra célzunk, de nem látjuk a vért.
Az asztalon áll egy gyertya, ha ég, ez a kis pici láng célpontnak elég.
Az utca sötét, egy lámpa se ég. Lehúzott redőny mögül nem látszik az ég.

Ugye eljönnek ma a repülők? Ugye szépek lesznek, mint azelőtt?
Ugye lesz majd füst ami betakar? Ugye nem játszik, aki nem akar?

Mondd ugye szép, az utca ha ég?! Hát nem gyönyörű, ahogy izzik az ég?"

üdv, békességes további reménytelen rettegést ...

a nagy hohoohooo 2016.09.29. 11:37:33

@leponex a mélyben hallgató világ: én kedvellek téged derága "íkúvitéz ",kedvellek mert olyan színvonalas vitapartner vagy, nem kétséges.Örülök ,hogy ilyen és ennyire egyszerű trollal találkoztam....a faék ezután felejtős.....
És értelmes is felettébb..de vigyázz ebből az erőlködésből az aranyeredből agyvérzés lesz...heheee..,de hagyjuk kedves baro.....sztem szórakoztató vagy,lehet ,hogy szadista disznó vagyok, de élvezem nézni a vergődésed..hehe

Tudta melyik betelepítésre nem vonatkozik a kvótareferendum?
Lattmann Tamás nemzetközi jogász szerint még a kormány sem tudja, mit kezd majd az országgyűlés a vasárnapi eredménnyel. Beleírhatják például az Alaptörvénybe, hogy a parlament hozzájárulása nélkül nem telepíthetnek senkit hazánkba, de ettől ez még nem biztos, hogy azokra is vonatkozik, akik már korábban hozzánk kerültek.

A szakember úgy gondolja, hogy a népszavazásnak elsődlegesen belpolitikai célja van, jelesül az, hogy mozgósítson és pontosítani lehessen segítségével a Kubatov-listákat. Jogi következménye legfeljebb annyi lehet – véli Lattmann –, hogy kötelezheti az országgyűlést mondjuk egy olyan tartalmú törvény elfogadására, ami a jövőre vonatkozóan hatalmazza fel a kormányt, hogy egy esetleges kvótával kapcsolatos uniós jogalkotási folyamatban nemmel szavazzon az adott javaslatra.

De ez semmiképp’ sem érinti a már eldőlt, ideiglenes elosztási rendszert, amit 1300 fő vonatkozásában Magyarországnak is végre kell hajtania jövő szeptemberig.

Ezt egyébként Orbán Viktor is megszavazta, még ha most arra is hivatkozik, hogy ebben az ügyben őt átverték uniós kollégái.
www.atv.hu/belfold/20160928-tudta-melyik-betelepitesre-nem-vonatkozik-a-kvotareferendum/hirkereso

tamas11 2016.09.29. 11:38:30

@Khonsu:
elég nyilvánvaló, sőt logikus...

leponex a mélyben hallgató világ 2016.09.29. 11:38:45

" ezeket én mind meghagyom, önmagukért beszélnek kedves hívünk elharapózó tanácstalanságával kapcsolatban :), "

:)))

Van amelyiket igen, van amelyiket NEM.

a nagy hohoohooo 2016.09.29. 11:42:18

@leponex a mélyben hallgató világ:
Már más szerző kapcsán is megfogalmaztam, hogy aki írni akar, annak először olvasnia kéne megtanulnia.
Kizárólag belpolitikai haszna van Orbán népszavazásának. Uniós vezetők után már a szövetségese is kimondta: a menekült-kvótáknak "politikailag végük". Orbán egy döglött oroszlán körül próbál sámántáncot lejteni, mintha az valódi veszély lenne. Nem érdemes bedőlni a jogilag egyébként is értelmetlen népszavazásának. A tolvaj kormányát pedig végképp nem érdemes megerősíteni azzal, hogy érvényességhez segítjük a népszavazást.

444.hu/2016/09/26/robert-fico-szerint-nem-erdemes-a-kvotakkal-foglalkozni-mert-azoknak-politikai-szempontbol-veguk

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.09.29. 11:45:28

@leponex a mélyben hallgató világ: látom állandóan idebiggyeszted a NEM-t, ez valami troll-eligazításról jön?

a nagy hohoohooo 2016.09.29. 11:48:49

@leponex a mélyben hallgató világ: Az apád fäsza "íkúvitéz"takonynáci ....hehee...ennyike ,olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni :
Kinőtte már a mi Lángoszlopunk ezt a kis Magyarországot réges régen . Előbb utóbb Európát vagy Brüsszelt akarja majd megmenteni .......
Fico és Sobotka szerint a menekültkvóták ügye halott:"...a kötelező kvótákról szóló határozat ma már csak "adminisztratív probléma".
Ez csak annyit jelent, hogy a V4-ek lelépnek Orbán járszalagjáról, és a Pozsonyban felvázolt többsebességes Unióban az első sebességbe szeretnének kerülni?
Britek melyik sebességet választották?.. a végsebességet.
A brit politika is a populizmus útjara lépett, csak sajnos ez iaz Orbánféle amatőrséggel párosult. Nem kértek Orbán Viktortól tanácsot. Egyébként a pozsonyi csúcs sokkal jobban sikerült a britek nélkül, mint velük együtt sikerült volna.
Orbán a V4közös bizalmáról Kaczynski kifejtette, hogy „az EU nevű nagy istállóban lophatnánk a magyarokkal együtt lovakat".
Erről van nagybaszó!

Mert :"Jean-Claude Juncker.......nol.hu/velemeny/ellencsel-1633017#comments_1633017

Most például váratlan fordulattal úgy tett, mint aki méltányolja Orbán régi és hamis érvelését, miszerint az ukrajnai menekültek befogadásával Magyar- és Lengyelország már teljesítette a tőle elvárható feladatot.

Az Euró­pai Bizottság elnöke csütörtökön azt mondta, hogy nekik ezért nem kell elhelyezniük több menekültet, tőlük az is elég, ha besegítenek a schengeni határok védelmébe.

Mindez tíz nappal a „kötelező” kvóta elleni magyar referendum előtt történt. Ilyen véletlenek nincsenek. Juncker bejelentése után végképp semmi értelme a népszavazásnak, amelyet azonban a kormány már akkor se fújhatna le, ha akarná. Az Európai Unió mossa kezeit, így akkor sem lesz miről tárgyalni, ha a magyar szavazók több mint fele leadja a voksát.

Orbán kurvára leszarja hogy mi van a zárónyilatkozatban. Ugyanazt az uszítást fogja folytatni amit eddig is, mivel ez a hatalmi-politikai érdeke. Az országét meg pont ugyanúgy leszarja.
Hát ez a nagy Orbán.

Tétellé tettétek:"Azt röhögöm bennetek mihígmélymagyar birkalényekekben, hogy ti is tudjátok, hogy szellemi képességek terén a társadalom legalacsonyabb rétegéhez tartoztok. És iszonyatosan utáltok ezért mindenkit aki nálatok csak egy fél fokkal műveltebb, tanultabb.
A csőcselék dühöng a polgári osztály ellen, itt járunk Orbán "polgári" pártjának a következményeként 2016-ban."
Aha,nehéz vitát nyerni egy értelmes,okos ember ellen ,egy galambbal sakkozni pedig lehetetlen...

zipe moha 2016.09.29. 12:12:42

@Khonsu: ..."a nyugodt teázgatás az égő házban" a szokásos,a kiszálláshoz mímelt, de a szükséges kellék elem ...melyik nem teázgatott nyugodtan a hasonló magyar múltakban??..esetleg néha bezavart 2 világháború ect..esetleg a millió-billió trillpengő..na és?!

Lexa56 2016.09.29. 13:07:56

@neoteny: Kösz, tényleg jó cikk

NYJetsTD 2016.09.29. 14:06:37

Vicces lesz október harmadikán látni pár fanatikus fejét. Ugyanúgy be kell menni dolgozni, a főnök ugyanúgy genya lesz, ugyanúgy folytatódik a migránsválság, ugyanúgy nem kötelezi ez a szavazási baromság az EU-t semmire, ugyanúgy tök mindegy, hogy meg lesz e az érvényességi küszöb, a gyerek ugyanúgy kettest hoz a suliból, a kutya is ugatni fog a postásra, a pénz is kevés a hóvégére, az asszony is még mindig fejfájós.... Valakit, valakiket azért mégiscsak kellene utálni..

Medgar 2016.09.29. 14:41:15

@Diorella Queen: A probléma az, hogy bármelyiket fejleszted a felhalmozott tudást kilóra megveszik a fejlett országok, hiszen nekik olcsóbb az agy elszívás mint itt fejleszteni.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.29. 14:59:09

Alaposabban kéne tájékozódnod kedves Hafr.

Ez a nincs is kvóta hazugság, már uncsi.
Különösen így:

2016.09.28. 12:52
www.origo.hu/nagyvilag/20160928-juncker-ragaszkodik-a-migracios-kvotahoz-uzent-kelet-europanak.html
Tanulják meg szeretni a migránskvótát, üzente Juncker a kelet-európaiaknak

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy interjúban cáfolta, hogy lemondott volna arról az elképzelésről, hogy az unióba érkezett migránsokat szétosszák az egyes tagországok között.

Flúgatlan 2016.09.29. 15:05:46

Az, hogy a kormány rosszul vezeti a gazdaságot, nem jelenti azt, hogy jó lesz nekünk, ha az EU által ideküldött migránsokat az EU által adott szabályok alapján el kell látnunk.

Ez két külön kérdés, összemosni a legprimitívebb demagógia.

OK, hogy a kormány a menekültügyet használja arra is, hogy elterelje a figyelmet a hibáiról, de ugyanez a másik oldalra is igaz, csak fordítva: a hibákat használják fel, hogy eltereljék a figyelmet a menekültügyről.

Pedig az, hogy feladjuk-e a szuverenitás egy fontos elemét, hogy mi határozzuk meg, ki lakjon itt, sokkal hosszabb távon ható döntés, mint hogy így vagy úgy megy-e a gazdaságnak. Amíg ilyen az EU, addig nem szabad a kezükbe adni ezt a jogot, függetlenül a belföldi ügyektől.

2016.09.29. 15:09:47

@leponex a mélyben hallgató világ:

"- a várhatóan következő kötelező kvótáról szól ez a népszavi, nem a Bíróságon már megtámadottról"

Meg kellene próbálni értelmezni azt az egész érdekes népszavi kérdést. Segítek:
"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

2016.09.29. 15:15:14

@Flúgatlan:

" mi határozzuk meg, ki lakjon itt"

Pontosan ezt tesz az EU, nem? Ő maga határozza meg, hogy ki lakjon az EU-ban.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.09.29. 15:17:29

@Ballib cenzúrázók réme 18: ezt azóta cáfolták, barátom, semmi ilyesmit nem mondtak az idézett ördöngősök, ne ijedezz, állni fog még Buda vára (Orbánnal benne)

Nzoltan 2016.09.29. 15:32:42

Azért a nyugat solyan ok jót nem tett az országgal, hogy mindent feladjaunk nekik. Főleg, hogy ilyen teszetoszák lettek az elmúlt időszakban.

micsoda? 2016.09.29. 15:41:01

Jó lenne ha a szavazók, ill. a nem szavazók most nagy többsége kifejezné, elég volt. Ne a kormány mondja meg, hogy mit csináljunk, hanem mi mondjuk meg, hogy mit ne csináljon a kormány. Például ne hergelje a magyarok ellen az EU-t. Vegye figyelembe Bayer Zsolt kitüntetése elleni tiltakozást. Ne kockásingezze le pedagógusokat. Az sem lenne rossz, ha nem herdálná a pénzünket a minden buszra kirakott plakáttal és a többi sok pénzt felemésztő kampánnyal, miközben még 1 % emelést sem méltóztatik adni az idős nyugdíjasoknak.

tamas11 2016.09.29. 15:50:14

@Flúgatlan:
abból, hogy " mi határozzuk meg, ki lakjon itt" .... elkerülhetetlnül következnék, hogy tudjuk KIK azok, SZEMÉLY SZERINT is ! akik jönnek/vannak!
Anélkül nincs kulturált megoldás de kulturált elképzelés sincsen!
Erről - a lényegről - egy szó sincs... Miért?
ugyanígy arról sem, hog konkrétan hova, miféle telpülésformában találnak helyet. (helyette önkormányzati szelektív riogatás...)
De miként lennének, akikről bármilyen formában is döntünk?
Táborban? csapatostul? Szétszórva, egyénileg? Családosan? vagy maradjanak tán maguk közt a többségben egyedülálló férfiak?
(van máris például 700 kiskorú gyerek nálunk, mintegy migrációs árvaként - velük nincs gond - persze az ellátásukon túl...)
Végül: körvonalazható egyáltalán, a bevándák munkavállalásuk? Miként?
Legvégül: mi történjék azokkal, akik majd nem akarnak itt maradni, máshová telpülnének? Sok ilyen lesz, joggal érezhetik úgy, hogy még nem ért véget a vándorlásuk...
Rájuk mi vonatkozzék? Van e, lesz e olyan "kimenet", hogy eredeti hazájukba kerülhessenek vissza?

A kormányzat szándékosan lebegteti, nyitva tartja ezeket a lényegi aspektusokat nem az a gond, hogy nem látni még a válaszokat, hanem hogy nem is keresi.
Magyarországnak saját, önkorlátozó kvóta kellene: olyanokra vonatkozóan, akikről tudni lehet, kik ők, van e szakmájuk, és akarnak e maradni, adott feltételek esetén. Ehhez viszont nem is kell kvóta, egy nyitott demokratikus ország tünetei ezek, összesen több tízezer már, aki ILYEN ALAPON, eddig is belépett, letelepedett.

leponex a mélyben hallgató világ 2016.09.29. 17:22:14

@HaFr: ": ezt azóta cáfolták, barátom, semmi ilyesmit nem mondtak az idézett ördöngősök, "

Hol-e?

Bakker, bámulatos vagy. Nincs is kötelező kvóta, írtad, meg azt is, hogy az Eu Bíróságán tárgyalják. A nemlétezőt.
Lécci, megmutatnál egy infót, ahol az EB bármelyik illetékese visszavonta volna Juncker javaslatát?
Ne, ne a Ficoval gyere, aki SZERINT politikailag halott a kötelező kvóta, kár a szót vesztegetni rá.
Juncker szóvivőjét már idéztük, ő konkrétan TAGADTA hogy visszavonnák.
Nos?
Cáfolták, vagy nem?

leponex a mélyben hallgató világ 2016.09.29. 17:42:31

@MikeBoy:
"Meg kellene próbálni értelmezni azt az egész érdekes népszavi kérdést. "

Szerintem is.
Lehet rá válaszolni. Igen/Nem.
Ennyi.
De NEM könnyű, belátható.

'... reálisan nézve, a bevándorlással és a menekülthullámmal szemben csak rossz választásokat tehetünk. Vagy a humánum, vagy a kultúránk ellen vétkezünk "

A dilemmára ritkán olvasható ilyen precíz, világos, egyenes, finoman csiszolt gondolat:

"amely kultúra tehát nem egyoldalúan a tolerancia kultúrája, hanem a tolerancia genetikus alapjainak megőrzésére is irányul, mivel a toleranciára való képesség nem a levegőben lebeg, hanem kontextuális, tanult, kulturális"

(Ha Cs. tudott volna így cizellálni ...)

És hogy a maradék kétséged is oszlásnak induljon:

"A mérlegelés kényszer és kötelesség."

Az.

Megkerülhetetlen, nem ruházhatod át másra, neked kell vállalnod a felelősséget is érte.
Még ha ppm-ben sem mérhető.

Lehet veszíteni szépen is.
CSAK szépen szabad veszíteni.
Hamár.

"Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis! Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis. 1936."

(Utólag is őszinte gratula a blogbejegzés szerzőjének.)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.09.29. 17:44:04

@leponex a mélyben hallgató világ: tájékozódjon kedves olvasónk mandiner.hu/cikk/20160929_hamis_tudositasok_nem_is_orbanozott_schulz_es_juncker

Nem lehet ráerőltetni senkire a szolidaritást, annak szívből kell jönnie” – mondta válaszában Juncker. A műsorvezető tovább faggatta Junckert a megoldásról, aki erre csak annyit mondott, hogy az országok többsége támogatta az EU által javasolt megoldást.

leponex a mélyben hallgató világ 2016.09.29. 17:59:58

@HaFr: a kedves poszter szíveskedjék az a kontextust a kedves olvasói elé tárni, ahol konkrétan tagadnák, cáfolnák, netán visszavonnák a javaslatot, mi nagyon szeressük a lírát, de nem az a kérdés, mi leszen a szolidaritással.

Nem vonja vissza Brüsszel a kötelező kvótát
GettyImages-530956544
EUrologus
EUrologus követés
2016.09.15. 19:16
Hiába értelmezték így baloldali képviselők Juncker szavait, az Európai Bizottság szóvivője tagadta, hogy feladnák a kvótákat.

Az Európai Bizottság elnöke tegnap ejtett el egy megjegyzést arról, hogy menekültügyben az uniós tagállamok közti szolidaritásnak
szívből kell jönnie, nem lehet kikényszeríteni.

Ezt úgy is lehetett érteni, hogy visszavonhatják a kötelező újraosztási rendszerről szóló javaslatot, amiről október 2-án népszavazunk, de nem volt egyértelmű, ezért mi is csak kérdőjellel írtunk erről.

Ehhez képest baloldali politikusok is rárepültek a kijelentésre, mint Molnár Csaba DK-s vagy Harangozó Gábor MSZP-s politikus. Mindketten azzal érveltek, hogy Brüsszel visszaszívta a javaslatot, és ezzel értelmetlenné vált a népszavazás. (Hasonlóan, mint amit a Fidesz eljátszott az MSZP-vel a vasárnapi zárvatartásnál.)
Árnyékra ugrottak

A BruxInfo a Bizottság szokásos déli sajtótájékoztatóján kérdezte meg, újragondolta-e Juncker az EU-ba már megérkezett menedékkérők kötelező szétosztását, amit májusban javasoltak.
Egyáltalán nem ez a helyzet

– tisztázta Margaritisz Szkinasz, Jean-Claude Juncker szóvivője. A bizottsági elnök arra utalt, hogy olyan szolidaritásra lenne szükség az Európai Unióban, amit nemcsak alkalmazunk, hanem átérzünk. A kérdés viszont a közös uniós jogról szól, és ez „nem opcionális”.

Szerintem Te már viszonylag jól tudsz értelmezni összetett mondatokat is ( ha akarsz), a fentiek szerint a szolidaritás lehet ugyan opcionális, de a "JOG" - ha végül az Eu menetrendje szerint mégis csak azzá válik, HA úgy döntenek.

NOS, hol a cáfolat, hol a javaslat visszavonása?

2016.09.29. 21:32:45

@leponex a mélyben hallgató világ:
" olyan szolidaritásra lenne szükség az Európai Unióban, amit nemcsak alkalmazunk, hanem átérzünk"
Na ebből lesz a baj, ha lemegy a népsavazás, mert ezután milyen szolidaritásra számíthat Magyarország?
Nem csodálnám, ha az EU-ban belengetnének az EU nevű nagy istálló lótolvajának.
Persze a fidesznek egyelőre könnyű a dolga idehaza, mert mindenről a libsik tehetnek, de a sok balek itt is rá fog jönni előbb utóbb, hogy libsik már rég nincsenek is és akkor még nagy baj lehet.

2016.09.29. 22:21:30

@leponex a mélyben hallgató világ:

"Szerintem is.
Lehet rá válaszolni. Igen/Nem.
Ennyi."

Tehát, ha neked feltsznek egy népszavazási kérdést, akkor ennyi rá a válaszod. A kérdés lényege meg kit érdekel.
A többit nem tudom, miért írtad nekem.
Engem az érdekel, tudod-e egyáltalán a kérdés pontos jelentését (ez úgy népszvazáskor egy kritikus tényező). Eddig úgy tűnik, nem igazán.

leponex a mélyben hallgató világ 2016.09.30. 08:48:28

@MikeBoy: Egy kérdésre érvényesen egy válasz adható -úgy általában.

A válasz elől elugrók egyetlen 'érve', hogy gyűlölik Orbánt. Erre majd 2018-ban lehet érvényesen voksolni.

Azt azért beláthatod, a szóbanforgó Eu-s kötelező áttelepítési akármi tervezet egyre kevésbé tűnik könnyedén elfogadhatónak, ami - megint csak beláthatóan - leginkább Orbán világos, határozott, következetes politikájának következménye.
(És még jobb, ha már nem csak emiatt.)

Orbán az Eu legalapvetőbb értékét, a szabad mozgást biztosító schengeni egyezmény betartását, betartatását követeli.
Aminek az alapfeltétele, hogy csak ellenőrizett személyek léphessenek be az Eu területére.
Ennyi.
Pont.

2016.09.30. 08:52:30

@leponex a mélyben hallgató világ:

Válaszolj már a kérdésemre, ha képes vagy ember vagy ne írj semmit.
Ne terelj már úgy, mint egy seggfej politikus, mert itt nincs hova elbújni és kezdesz unalmassá válni. Akkor utoljára:

"Engem az érdekel, tudod-e egyáltalán a kérdés pontos jelentését (ez úgy népszavazáskor egy kritikus tényező). Eddig úgy tűnik, nem igazán. "

micsoda? 2016.09.30. 09:18:15

@Nzoltan: Miért gondolod? Ennyire ostobák lennénk, hogy a feltett kérdésnél tovább nem gondolkodunk? Vasárnap kiderül:)

leponex a mélyben hallgató világ 2016.09.30. 10:04:41

@MikeBoy:
Már ne haragudj, ölég régóta kommentelgetünk erről ezen a blogon, Te meg úgy gondolod, hogy az ilyen bölcsességeidre kelljen válaszolni:

" MikeBoy 2016.09.29. 15:15:14
@Flúgatlan:

" mi határozzuk meg, ki lakjon itt"

Pontosan ezt tesz az EU, nem? Ő maga határozza meg, hogy ki lakjon az EU-ban. "

Ha érdekel, értettem-é a népszavi kérdését, nézd vissza tucatnyi kommentemet.
Persze nyilván NEM, nem EZ érdekel Téged, hát nyugodtan írd le mit gondolsz erről, nem kell ahhoz az én véleményem.
Már ha képes vagy rá.
(Engem különben is megint megkértek, hogy hagyjam abba :) )

2016.09.30. 10:10:43

@leponex a mélyben hallgató világ:

Leirtam: Ha nem válaszolsz ne írj. Ez olyan bonyolult? Vicces, hogy egyetlen dolgot kérek tőled, hogy válaszolj egy kérdésre, de mást ne írj nekem, erre mi a reakcio? Terelsz tovább és kozlod, hogy engem biztos nem érdekel a válasz. :DD

2016.09.30. 10:33:56

@leponex a mélyben hallgató világ:

Nem is értem, milyen röhejes gondolkodás kell ahhoz, hogy ha valaki feltesz neked egy kérdést, ami egyébként tök egyértelmű és releváns, akkor egy másik kommentelőnek tett gyakorlatilag megjegyzését linkeled be.
Tipikus TROLL vagy és nem több...

2016.09.30. 10:42:26

@leponex a mélyben hallgató világ:
nem a népszavi kérdéssel van a baj, hanem magával a népszavival. Ezzel a BIZONYOS népszavival. ezt akárki is lássa. itt a problem. azt mindenki érzi, hogy utána valami következni fog, és ez olyan is lehet, ami nincs szoros összefüggésben a népszavi eredményével. az ellenzék pedig azt szeretné, hogy az ügyekkel lehessen foglalkozni, amik a kormányt zavarják, de mindenkinek gond, viszont nem tudják erre semmilyen eszközzel rávenni a kormányt. a kormány meg MAXImálisan kihasználja a helyzetet, hogy a saját agendáját egyedül ő határozza meg és senki más ne próbálja befolyásolni holmi ügyekkel. ezért: jöhet a következő népszavazás. mondjuk olympia, foci VB, világkiállítás, emberi jogokért való fellépés az ensz-ben, euban a magyar kisebbség lakta területeken a nemzet támogatásával, vasárnapi boltbezárás :D, millió ötletem van még, tessenek egy picit fizetni nekem

2016.09.30. 10:45:11

@Bánegressy: <emberi jogokért való fellépés a magyar kisebbség lakta területeken az enszben és az euban> helyesebben

leponex a mélyben hallgató világ 2016.09.30. 12:04:34

@Bánegressy: csak ismételném magamat, ez a népszavi pontosan arra jó, amire 'kitalálta' O.
Itthon viszonyulni kell hozzá, és a szerencsétlenkedő ballib ellenzéke ezt meg is tette.

Az a külpolitikai célja, amit jó egy éve úgy tűnt abszolút reménytelen elérni: a migráció problémájára adjon választ az EU, és ne csak a következményeit kezelgesse valahogy - ezzel a magyar népszavis procedurával (is) MOST már reális lehetőségként kell számolni.
(Orbán dícséretétől eltekintenék, kommentjeim bánnák :))

A kérdés meg önmagában abszolút egyértelmű, abszolút korrekt, abszolút megválaszolható, és magától értetődő, hogy se ezt, se a következő kormányt nem kényszeríti jogilag semmire.

CSAK megkerülhetetlen hozzá a viszonyulás.
Mert ha mégis lesz kötelező kvóta, azt át kell vezetni a magyar jogrendbe is.
ÉS azt a törvényjavaslatot meg is kell szavazni valakinek.
Vagy jöhet a kötelezettségszegési eljárások sora, fenyegetések, felfüggesztésjavaslat, egyéb liberális toleranciák garmadája ...
(hadd ne reagáljak a többi felvetésedre, nem ok nélkül jöhetett a nagyfigyelmeztetés 'valahonnét' )

2016.09.30. 12:58:29

@leponex a mélyben hallgató világ:
OK ! én meg mondom, jöhet a következő népszavazás.
ja! különben : mno.hu/kulfold/magyar-hatteralku-berlinnel-1364062
nem leszarom a népszavazást ? :D

2016.09.30. 13:38:22

@Bánegressy:
különben is : "Roma gyerekek szegregációja, pálinkaadó, plázastopügy – csak néhány a hazánk ellen indított kötelezettségszegési eljárási ügyekből. A lapunk birtokába került jelentés a kormány szerint is kiemelt huszonegy ügyet összegezi, de valójában harmincnyolc jogvita áll lezáratlanul."
(a linkelt cikkből)
nem mindegy már, hogy eggyel több vagy kevesebb ???
(kevesebb nem lesz, ezek szeretnek szaporodni)
ezek a kötelezettségszegési eljárásokat liberális toleranciáknak tarják (értsd: megtorlások fideszül), akkor azt fogják kapni. ügyes politizálásukért, diplomáciájukért, sok-sok menekültet, ha meg a hatalom átbillen a hozzájuk hasonlók kezébe, akkor meg azt(sem hiszem hogy túl jó lesz nekik).
ŐK leszarnak mindenkit, ezt én is megtudom tenni velük.

üvölt a csönd fülemben s felkiáltok 2016.09.30. 15:12:00

@MikeBoy: leponex helyett akkor olvass egy liberális véleményt, mi az értelme a népszavazási kérdésnek:

E blog szerzőjétől már olvashattuk (leponex is meghivatkozta néhányszor) kiváló bejegyzésrészletét, aminek értékéből semmit nem vesz el az abból levont tragikusan hibás téves következtetése.

hetek.blog.hu/2016/09/29/hack_peter_ezert_nem?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_migracio_201609

"...A megbélyegzés csak arra szolgál, hogy a kritikus véleményeket szalonképtelennek tüntessék fel, és mindenkit, aki nem a doktriner liberális véleményt vallja, azt rasszistának, szélsőségesnek, populistának nevezzenek, ezzel felmentve magukat a tényeken és érveken alapuló vitában. Ezen véleményformálók szerint a véleménynyilvánítás szabadsága azt jelenti, hogy mindenki szabadon kinyilváníthatja azt a véleményt, ami az övékkel egybeesik.

A fentiekkel szemben ez a népszavazás a migráció kérdéséről lehetőség a demokratikus véleménynyilvánításra Európáról és a jelenlegi európai elitről, amely nagyon rosszul kezeli nemcsak a migrációval kapcsolatos ügyeket, hanem Európa külpolitikai érdekeit is. Ez az elit sodorja évek óta Európát háborúközeli helyzetbe azzal, hogy növeli a feszültséget Oroszországgal, miután az ukrán belügyekbe beavatkozott. Ezekről a kérdésekről egy szabad országban tényeken alapuló, érvekre épülő, érdemi vitát kellene folytatni, ehhez azonban vitaképes politikusokra lenne szükség. Aki érvek helyett csak trágárságra képes, kiírja magát a jövőről folyó nemzeti diskurzusból.

Meggyőződésem, hogy azokról a válságokról, amelyekben benne van Európa, és amelyek felé robog, vitát kellene folytatni. Ebben a vitában az én álláspontom az, hogy a nemzeti szintű megoldások és a nemzetek együttműködése nagyobb túlélési esélyt adnak, mint a Brüsszelben összegyűlt politikai elit emberkísérletei.

Hetek Hack Péter: Ezért nem
"

üvölt a csönd fülemben s felkiáltok 2016.09.30. 22:41:18

@MikeBoy: gondoltam hogy megrendülsz, pedig hidd el, nem én írtam.
Állítólag hajlandó vagy gondolkodni is, nosza, ne állj meg az út elején:

" Az elmúlt egy évben kiderült: a magyar és az európai baloldal kép­telen érdemi választ adni a migráció kérdésére. A magyar baloldal hangadói továbbra is úgy látják, hogy a migráció csak ürügy Orbánnak, hogy hatalmon tudjon maradni. Ezzel nem az a baj, amit a miniszterelnökről mondanak, hanem az, hogy ezzel magát a migrációs problémát álproblémának mutatják be, ami egyszerűen nem igaz.

Amit Orbán jobban látott

Ma az egy évvel ezelőttinél is világosabban látszik: az Orbán-kormány tevékenységével kapcsolatos minden jogos kritikai észrevétel ellenére azt kell mondanunk, hogy a magyar kormány egy évvel ezelőtt jobban megértette ennek a folyamatnak a lényegét, mint az európai vezetők döntő többsége. Ennek elismerése nem jelenti azt, hogy a kormány jól végzi általában a dolgát. ...
Egy éve még csak Orbán beszélt arról, hogy a schengeni határokat meg kell védeni, ma gyakorlatilag minden európai vezető erről beszél, de azt senki nem magyarázza el, hogyha ezrével érkeznek emberek a csak virtuálisan létező határokon át, akkor a schengeni övezetet hogyan lehetne megvédeni.
...
A baloldalon semmilyen válasz nincs arra, hogy Európa kormányainak ebben a helyzetben mit kellene tenniük, vagy ha van válasz, akkor az kimerül abban, hogy segíteni kell a rászorulóknak. Ez természetesen igaz, csak újabb kérdéseket vet föl. Például azt, hogy ki mondja meg, ki a rászoruló, és ki nem az, továbbá hol érdemes ezt eldönteni, és egyáltalán hol érdemes segíteni nekik. Az biztosan nem működik, hogy jöjjön be mindenki, és amikor itt van, akkor majd szétválasztjuk, hogy kik azok, akik ténylegesen életveszély elől menekülnek, és kik azok, akik a jobb élet reményében akarnak Európába jönni...

A kormány menekültpolitikájának kritikusai sem arra a kérdésre nem adnak választ, hogy mit kellene csinálni a határon a kerítés helyett, sem arra, hogyha beengednék ezt a sok millió embert, akkor a többiek miért maradnának otthon.
...
Schengen védelmében

A magyar kormány álláspontjának lényege – bármennyire is próbálják ellenszenvessé tenni bizonyos érvelők –, hogy tartjuk magunkat a schengeni egyezményhez, amely arról szól, hogy Európában virtuálisak a belső határok, a munkaerő, az áruk, a tőke és a polgárok szabadon mozognak a schengeni övezeten belül. Ez a belső szabadság csak akkor tud fennmaradni, ha az övezet külső határait megvédjük.

Akik a külső schengeni határok védelméért kritizálják a kormányt, azok valójában azt szeretnék, hogy a schengeni övezet külső határain teljesen szabadon, mindenfajta ellenőrzés nélkül áramoljon a tömeg...

A pozsonyi csúcs után az uniós vezetők azt ismételgetik, hogy nincs kvóta, de arra már nincs válaszuk, hogy akkor az Euró­pai Uniónak most, másfél év után mi a megoldása a menekültkérdésre. Akik azt mondják, hogy értelmetlen a népszavazás, mert a kvóta mint megoldás, úgymond, lekerült a napirendről, azok miért nem mondják meg, hogy ha nincs kvóta, akkor mi van helyette, vagy­is: mi az európai politika?
...
A bizottsági önkény ellenszere: a népszavazás

Már jóval a fenti válságtünetek jelentkezése előtt, 2005 környékén elindult a senki által meg nem választott uniós „kormány”, az Európai Bizottság hatalmi terjeszkedése a tagországok szabadon választott állam- és kormányfőiből álló Európai Tanács rovására. Amikor Magyarország belépett az unióba, erről nem volt szó. ...a bizottsági hatalomkiterjesztéshez az unió polgárai soha nem adták a hozzájárulásukat...
Az európai polgárokat kijátszani igyekvő furcsa konszenzussal megy szembe a vasárnapi magyarországi népszavazás, ami lehetőséget ad a magyar választóknak arra, hogy véleményt nyilvánítsanak az Európai Unió jövőjéről. Itt kinyilváníthatjuk, hogy nem akarjuk azt, hogy a demokratikus választásokon megválasztott miniszterelnökökből és államelnökökből álló Európai Tanács helyett a reményfutamot futó bukott politikusok testülete legyen Európa valódi irányítója.
...
Egészen elképesztő az az elképzelés, amely szerint Európában van egy megvilágosodott, a jövőt jól látó elit, amely jobban tudja, mi kell az európai nemzeteknek, mint az itt élő emberek. Ez bolsevik magatartás. Ahogy annak idején a bolsevikok, úgy a mostani európai elit is mélységesen megveti a népet és a nép véleményét. Azt állítják, hogy azok, akik az emberek véleményére hivatkoznak az elit véleményével szemben, azok mind populisták. Azt állítják, nem az a baj, hogy az ő politikájuk eladhatatlan, hanem az a baj, hogy a nép rossz. Konkrétan az október 2-ai népszavazásról azt állítják, hogy a magyar lakosság meg van vezetve kvótaügyben.
...
Azok, akik magukat a szabadság – és ezen belül a véleménynyilvánítás szabadsága – bajnokainak tüntetik fel, a legdurvábban el akarják taposni az álláspontjukkal ellentétes megfontolásokat. Amit politikai korrektségnek hívnak, valójában tőrőlmetszett cenzúra. ..."

Elég lesz ennyi válasznak, miről szól a népszavi kérdése?
süti beállítások módosítása