1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.09.16. 18:29 HaFr

Egyetlen politikai kartell irányítja az országot

Képtalálat a következőre: „fidesz mszp”

A kartell jelentése eredetileg: olyan megegyezés vagy szövetség gazdasági erőcsoportok (vállalatok) között, amely a piac felosztására és a verseny jelentős befolyásolására, szűkítésére, vagy egyenesen a felszámolására irányul. A kartell hegemóniára szert téve, akár -- verseny híján -- az árakat feltornászva, az így szerzett bevételt és a nyereséget előre egyeztetett szempontok alapján felosztja a tagjai között.

A politikai kartell, amelyről most már az Index is beszámol a Fidesz és az MSZP viszonyában (de a szélsőjobbos ideológia gyarmatosításával és a pártok mögött erősen vélelmezhető orosz és magyar titkosszolgálati befolyás egyöntetűségével kiterjed a Jobbikra is), ugyanilyen piacbefolyásolást végez a politikai hatalom és intézményrendszerének (a nyilvánosságnak, a gazdasági erőpozícióknak, az államigazgatási pozícióknak) a komplex piacán.

A két párt összejátszása már nagyon régen megkezdődött a Dávid Ibolya által jelzett 70:30-as elosztási szabály alapján (a mindenkori kormányzópárt a korrupciós bevételek 70%-t kapta, az ellenzéki a 30%-át), de csak a Nemzeti Együttműködés Rendszerének szárba szökkenésekor terjedt ki a komplex politikai piacra is. A mai felállásban az MSZP-nek jóval kisebb falat jut, sokkal gyengébbek a pozíciói, de ami a lényeg: a szavazók által elvárt tényleges ellenzéki szerepét már Mesterházy elnöksége alatt, a 2014-es választásokra rákanyarodva feladva évek óta a választók megtévesztésévél vegetál -- nagyjából azóta, hogy a politikai üzletben az országos és megyei vezetői nagyobb hasznot remélnek az ál-ellenzéki pozíciótól. Emiatt a meghatározó szereplőinek túlnyomó része semmihez és senkihez nem hűséges, csak a Fidesszel létesített üzlet szabályaihoz, aminek persze lényege, hogy a párt valódi szerepe ne legyen evidens a többség számára. Ezt az evidenciát idáig sikerrel leplezték a Klubrádiótól az ATV-n keresztül a Népszabadságig és a Népszaváig a balos vagy ál-balos (a balos választókat becsatornázó, de valójában ugyanúgy az establishment részét képező) csatornák -- reméljük, ez a lendületük lassan csökkenni fog, legalább azoké, amelyek nem tartoznak a szatellit intézmények körébe, csak egyszerűen igénytelenek önmagukkal és kritikátlanok a valósággal szemben.

Ehhez nincs mit hozzátenni azon felül, hogy örülök annak, hogy amit ezen a blogon már évek óta írok, most a nyilvánosságban még nagyobb erővel jelenik meg. A politikai kartell (=NER) a biztos szavazóknak mintegy 85%-ával rendelkezik. Nehéz dolga lesz 2018-ban a NER ellenzékének, mert a NER egységesen fogja magát a nemzet előtt álló választási alternatívák hordozójaként is feltüntetni: addigra a szocik is hozzánemzetiesednek a sikeres politikai léthez, és a nemzetellenesség azoknak lesz fenntartva, akik az említett három párton kívül keresik majd a politikai szimpátiáikat. Minek ilyet tenni, mondják majd a NER bülbülszavú madarai, ha a NER-en belül és éppen elég választási lehetőség van: a kartell három pártja.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr4311713229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az idők szavára hallgatva 2016.09.16. 20:56:05

Az országot a Fidesz irányítja. Az MSZP nem irányít semmit, még a FIDESZ-szel együtt kartellben sem. Olyan ideológiai, humán erőforrás- és pénzügyi válságban van, hogy teljesen kiszolgáltatott, és Orbán sarokba szorította és felhasználja őket. Orbán zseniális politikai stratéga, külföldön sem sokan vannak egy súlycsoportban vele. Szerintem legbelül ezt te is érzed.

zenonküp 2016.09.16. 21:48:15

@Az idők szavára hallgatva:
Hallgassik Kee a zidok szavara, oszt legyik Kee nyitan opportunista, mar ha Kee egyatajjaban e szot esmeri.

Bar tolem szofista is lehet, de mintha ahhoz tobb elmeel szuksegeltetne))

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.09.16. 22:43:09

@zenonküp: Hogy micsoda gyöngyszemekre lel itt az ember! - - Elmeél - - hihetetlenül szép magyar szó. Kár, hogy ritkán olvasni. Ezelőtt csak ebben a formában itt alant olvastam. (köszönöm)

„...az egyszerű szótól, sőt ennek betűhangjától a népbölcseletet vagy elmeélt tartalmazó közmondásig...”

leponex a mélyben hallgató világ 2016.09.16. 23:48:07

Igen Péter, az isis-Aszad/Erdogan-Orbán-német titkosszolgálati axiális tengely hazai formációja immár kiegészül a Dávid-Klubrádió-Népszabi-Népszava-Atv-Mszp-Jobbik-(és a Feri hol-e???)... radiális tengellyel.
Egybe szőve a magyar Valóság.

Látod, politikai elemzésre kellett volna fordítanod szellemi energiáidat, nem egy Konzervatív Forradalom vizuálására.
Szárnyaszegett Lengyel Laci bácsi nyugdíjas Kasszandra jósunk benned találta meg legalkalmasabb utódját??
Nagy kópé vagy, meg kell hagyni :))

mintaszel 2016.09.17. 10:29:19

@digipenna: az elmeél - való, szebb - azért szorult ki, mert az "ész" rövidebb.

Én most ezt olvasám (jelenbe átnyúló önhangzós múlt, ezesetben röviddel a cselekvés idejét megelőző időre vonatkozik):

mek.oszk.hu/01900/01903/html/index2.html

Azt tudod mi különbség a -va-ve és a -ván-vén alakok között? Az egyik mód ill. állapothatározó, a másik pedig idő- és okhatározó.

Beeseteledvén hazaindultunk - midőn (idő) beesteledett, hazaindultunk. De lehet az is: mivel (ok) beesteledett, hazaindultunk. A beesteledvén kifejezheti mindkettőt.

@leponex a mélyben hallgató világ: mindenki összeesküszik a polgári plurális libertárius demokrácia ellen.

Az emberek nem értik, nem fogják fel, hogy a legfontosabb aktuálpolitikai probléma most az, miképpen lehet a transznemű iskolásoknak a méltóságuknak megfelelő mosdót biztosítani az iskolákban. A másik égető feladat, hogy homoszexuálisok tudjanak gyereket örökbe fogadni.

Ezek sürgető kérdések, melyekre megoldást kell találni, de legalábbis állást kell foglalni. A primitív magyar paraszt ezt hallván meg csak vállat von és továbbmegy. Esetleg mond egy olyat, hogy "hülye buzik". Ami nettó fasizmus, a vészkorszakot idézi.
Na ezért nem lesz itt semmise.

múltkor hallottam egy kérdőívet. így szólt:

A migránsok ennek az országnak a részei. Ide tartoznak. A kérdés csak az, hova.

1) Más szomszédságába
2) Fehérek szomszédságába
3) Az én szomszédságomba
4) A seggembe és végbelembe

Sokat merengtem ezen, szerintem a 4-es opciót kell választanom, ha szeretném, hogy az emberek továbbra is szóba álljanak velem. Szeretnék igazán civilizáltnak tűnni, és ez az egyedüli módja. Nem igaz, hogy az anális közösülés csak fájdalmas lehet. Igazából furcsa, szokatlan élmény, de meg lehet szokni. Mindennap egy élménnyel gazdagabb lesz az ember, egy migráns hímtag az ember hátsójába pont ilyen dolog.

Annyira européernek érzem magam...mikor fogunk végre felzárkózni Európához???!!44!!4!44
:))

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.09.18. 10:25:15

@mintaszel: Kösz a hivatkozást. Beleolvastam. A Szóelvonás fejezetnél megakadtam, leragadtam. A fejezet a fából vaskarika csinálás leggyönyörűbb példája. Két dolgot akar bizonyítani, amit a józan paraszti ész nem fogad el.

- - Az egyik, ha valamilyen nyelvben van azonos alak, mint a mienkben, akkor az kizárólag jövevényszó lehet, azaz, azt sugallja, szavaink úgy ragadtak ránk, mint nadrág szárára a bogáncs, mindegyik éppen ott, ahol jártunk, vagy mintha a nálunk jártak „megajándékoztak” volna vele. A magyar nyelv (tartósan) nem fogad be szókincsébe szavakat, ha azok nem illenek bele, ha van mindenki számára érthető megfelelője, lásd fallabda (squash).

- - A másik, hogy összetett szavakból képez elvonással „új” szavakat. Ez akkora (tudományos) baromság, mintha, aki még nem látott házat fölfedezné a téglát, gerendát benne. Ahogy a ház a legapróbb építőelemekből áll össze, ugyanúgy a nyelv is a legkisebb elemekből áll, azaz szótövekből. A magyar nyelvben a szóalkotás alapja a szótő.

Nem gondolom, a vér szavunk úgy keletkezett volna, hogy amikor eleink egyike megvágta a kezét sírva fölkiáltott, emberek (véreim!) véres vagyok, folyik a vérem, hogy akkor összeültek a táltosok és megegyeztek abban, hogy azt a színes folyadékot ezután vér-nek mondják, a sírva szóból meg azonnal alkottak egy igét és egy főnevet, mert aki a sír szélén áll, többnyire sír, meg a folyik szót leredukálták a foly-ra, hogy évszázadokkal később benne legyen a népdalban: „Magas hegyről foly le a víz,”. Persze előtte már megegyeztek abban is, hogy a színes szóból megalkotják a szín szót, mai (nyelvtudományos) szabályoknak megfelelően szó-, rag-, toldalékelvonással.

www.youtube.com/watch?v=Htj3389iOD8

mintaszel 2016.09.18. 18:46:03

Kérem szépen a digipennának írt válaszom szíves megjelentetését. Köszönöm.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.09.18. 20:23:46

@mintaszel: a blogger nem bántotta a választ

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.09.18. 20:29:45

@HaFr: @mintaszel: Egyszerű oka lehet. A blogok kommentjeinek megjelenési hossza (karakterszáma) korlátozva van, ezért ha a megengedett karakterszámot túllépte a kommented, nem jelenik meg addig, amíg le nem csökkented az írásodat a megengedett megjelenési karakterszámra, vagy kevesebbre.

zenonküp 2016.09.18. 21:27:40

@Az idők szavára hallgatva:
Nem tekintem a miniszterelnok urat annak, aminek On tekinti.
Ha On leirta, akkor talan meg is tudna indokolni sarkos velemenyet.
Tegye meg!
Lekotelez vele.

tamas11 2016.09.19. 08:11:54

@zenonküp:
Ebben a közegben nem azt kéne indokolnia a soknevűnek, hogy miért lenne zseniális sratéga a miniszterelnök, (kezdve onnan, hogy komcsi engedményezéssel hátbaszónokolta a Gorbacsov által már kivezényelt orosz csapatokat), hanem azt, hogy szerinte miért nem tekinti kívánatos stratégának a többség. Előre vetném, hogy nem vagyunk fölösleges fóbiások, se manipuláltak, se megfizetetttek, se tanulatlanok. Történelmi tapasztalatunk pedig (ami engem illet) pont egy létezett szocializmussal több, mint ezé az iide kényszeresen irogató torzszülött véleménygazdáé.

mintaszel 2016.09.19. 14:23:05

@HaFr: @digipenna: elküldtem, az 5000 karaktert nem lépte túl, sőt, azt írta zöld betűkkel a szövegdoboz aljára, hogy "hozzászólásod elküldése sikeres volt". Majd a nagy semmi.

Na mindegy. új vagyok a blog.hu-n, ezután tudom hogy mindent le kell mentenem. valószínűleg a túl sok link zavart be. Asszem 6 vagy 7 volt. zsindexes blog.hu minőség, mit vár az ember...
:)

mintaszel 2016.09.19. 15:20:27

@digipenna: Egyetértek. A magyar etimológiatörténet máig csúcsteljesítménye a Czuczor-Fogarasi írták akadémiai nagyszótár.

mek.oszk.hu/05800/05887/

Nekem a .djvu-s változat hat kötete jobban bejön. átláthatóbb, jobban egyben van, mint a 20 részre szabdalt .pdf-es verzió. De már fönt van az egész, kereshető digitalizált formában is.
czuczor.oszk.hu/elolap.php

Ahol csak tudja, szavak magyar nyelvű elemzését adja, persze hűen megemlítve az idegen párhuzamokat is.

"A magyar nyelvben a szóalkotás alapja a szótő."

Igen, Fogarasiék ezt szógyöknek hívják, a különféle változatokat pedig szóbokornak, vagy szóbokrok rendszerének. Kedvemre van ez elnevezés.

mintaszel 2016.09.19. 16:27:42

@digipenna: Még annyit az előzőhöz , hogy igazi kaland a mindennaposan használt szavaink értelmét fölfejteni e szótár segítségével. Puszta kedvtelésből is lehet böngészni.

a másik: ezt már linkeltem tegnap, de mást is érdekelhet: hallottál volt erről?
harcikurt.wordpress.com/2016/06/12/utmutato-a-teljes-magyar-igeidokeszlethez/
harcikurt.wordpress.com/2016/07/18/a-helyreallitott-igeidok-egyszeru-es-ertheto-osszefoglalasa-es-ragozasa/
harcikurt.wordpress.com/2016/09/06/hangsulyozas-a-helyreallitott-igeidokben/

Nagyon érdekesnek találom, hogy széles ez országban egyedül nekem jutott eszembe, hogy ezeket megkeressem. A Czu-Fo szótár "mult idők" szócikke révén juték el az akadémiai értesitő és nyelvtud. közlemények megfelelő évfolyamaihoz, az első cikkben linkelve is vannak, lehet őket eredeti zengzetes nyelvezettel olvasni. Mindenkinek bízvást ajánlom olvasásra, különösen aki ért franciául, ógörögül, vagy perzsául haha.

Nem tudom mikor digitalizáták e kiadványokat, gondolom nem olyan régen, lehet csak szerencsém volt, hogy én találtam meg.

Köszönöm a zenét, az e cikkben lévő zenéket küldöm érte cserébe.

harcikurt.wordpress.com/2016/06/16/a-hagyomanyos-magyar-hitvilag-par-lenyeges-vonasa/

Nem szeretnélek túlterhelni, de ezt ismered?
hu.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1rt_e_hang_a_magyar_nyelvben

jó lenne ezt írásban meghonosítani. nekem fogalmam sem volt erről, mielőtt ezzel találkoztam. Az agyam egyszerűen nem érzékelte a különbséget.

mintaszel 2016.09.20. 12:32:52

@digipenna: Ezt ismered?

www.youtube.com/watch?v=Otcj0rLZpYc

"Komám, Tajvant el ne lopd" -legjobb rész

mintaszel 2016.09.22. 17:32:10

@digipenna: tudtam hogy tetszeni fog :)
süti beállítások módosítása